Ponedeljak, 10.06.2019.

09:07

Fetel: Besan sam!; Hamilton: Ovo je tužno VIDEO

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel je bio veoma besan posle kazne koju je dobio na Velikoj nagradi Kanade.

Izvor: SV

Fetel: Besan sam!; Hamilton: Ovo je tužno VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Radovan

pre 4 godine

On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.
(frustracija na delu, 10. jun 2019 15:38)

Ovo se moze preslikati na tenis. Zestina u komentarima, ogorcenost, negiranje ociglednih cinjenica , stil pisanja pokazuje da su navijaci Novaka ujedno i navijaci Ferarija , pljuvanje i vredjanje protivnika, njihov svetac je najbolji, nepravda kisa, vetar, trava, posle voznje po travi blokiracu koga hocu , bla bla...

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.
(Smeh, 10. jun 2019 16:54)

Da li je bilo trkanja kada je dominirao Sumaher i Ferari ili pre njega Prost sa Renoom.Ako ti je do trkanja prati one od 5-18 mesta.Svrha F1 je da jedan tim napravi bolid koji ce da dominira.Kroz F1 se razvija tehnologija auto industrija.Zato je Mercedes najbolji

pribil

pre 4 godine

Covek ima 52 pobede, 4 titule, 9 uzastopnih pobeda svojevremeno, svuda spada medju najvece vozace u istoriji sem u Srbiji, tu je 0. Smesno.

Branko

pre 4 godine

@(pribil, 10. jun 2019 16:31)

Ne treba čovek da bude stručnjak pa da vidi da je Fetel 0 (i slovima NULA vozač). Gledao sam mnogo šampiona, Fetel ne zaslužuje nijednu titulu. Fetel odlazi na kraju godine. Pogledaj Ferari forum pa ćeš videti šta misle o njemu. Svi koji su gledali Senu, Prosta, Laudu, Šumahera, Hakinena, Mensela, Pikea ZNAJU da je Fetel truba. Luisu će biti mrlja u karijeri Fetel. Biće ga blam da priča da je uzimao titule tako što je pobeđivao Fetela. Što pre ga se Ferari otarasi bolje za njih. Inače ne navijam za Ferari niti Mercedes. Nemam favorita tako da me baš briga ko će uzeti titulu. Volim F1 a vozači dolaze i prolaze.

pribil

pre 4 godine

branko@Ja sam gledao Senu, Prosta, Pikea, Mensela itd.. Fetel je odlican vozac, nista slabiji od napuvanog Hamiltona, koga guraju Britanci.

LIQUID

pre 4 godine

Kad vec neko pomenu MotoGP, najvece licemersto ustvari pokazuju bas ta "zakonodavna" tela. Kod Formule 1 je u pitanju apsolutna prezasticenost vozaca, ali i bolida, jer ne daj boze moze da se slomi tocak, slupa preskupa kaorserija, a u MotoGP je sve suprotno. Tamo ti je princip "sam pao, sam se ubio". Posle svakog pada 70% vozaca zavrsi polomljeno u bolnicama, motori se raspali i nikom nista, trka ide dalje...
Cek bre, kako tu ne vazi "safety first", a ovamo cak ni bolidu farba ne sme da se ogrebe? Smesno.
Zato u MotoGP imamo trkanje svake nedelje, a u Formuli 1 sminkeraj i puko postovanje pravila. Prosto je postalo vaznije da postujes pravila nego da se boris za poziciju, posto ti za cas oduzmu ono sto si trkanjem stekao.

Ridah

pre 4 godine

VN Kanade, Montreal, 1993 godina. Bitka između Šumija i Sene za 2. mesto. 10-15 krugova je Šumi bio iza Sene na 0.5 sekundi. Šumi je prošao kad je Seni umro bolid i obišao ga je baš na ovom mestu gde se Fetel vratio na stazu kad je naišao Hamilton. Ono što hoću reći, koliko god Šumi pritiskao Senu, Sena nije napravio grešku, niti je Šumi pravio greške, a oboje su vozili ludački, na ivici. Vetel pravi grešku i izleće kao baba pod pritiskom po ko zna koji put. Nikakav šampion.

pribil

pre 4 godine

branko@ Da su znali da si toliki strucnjak ovi iz Red bula i Ferarija bi te svakako konsultovali. Sreca je pa imamo internet sveznalice.

Branko

pre 4 godine

Fetel zaslužuje da mu se oduzme super-licenca F1 što će se verovatno i dogoditi zato što je u prošlih 12 meseci mnogo gluposti napravio i skupio dosta negativnih bodova za oduzimanje iste. Po ko zna koji put puca pod pritiskom. Pazite on ima 4 titule. Jedan Prost ima isti broj titula. Pa čovek puca kao početnik i pravi greške. E ovo vam izgleda kad nemate konkurenciju. Luis je klasa za sebe i nema konkurenciju. Luisu fali neko tipa Sena, Prost, Šumi, Mika Hakinen, Mensel, Alonso da se sa njima trka. Fetelu bih oduzeo sve titule dekretom zbog poštovanja prema bivšim svetskim šampionima. Ja prosto ne mogu da verujem da čovek ima 4 titule. Ej 4 titule. Čovek je teška neznalica.

bla

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari. @ reci ovo Valentino Rosi-u za sutuaciju od pre par god

Onako usput...

pre 4 godine

Nekad je bilo napravis bolid kako najbolje znas, nakacis tockove, sednes i vozis. Kad potrosis gume, odes na zamenu, dolijes gorivo... pa ko zna - zna!
To je bio racing, a ovo danas, limitirani motori sa sto modova voznje zbog 3 dozvoljene zamene ("specifikacije") tokom sezone, glupavi DRS koji na 70% trka ne donosi prakticno nista, obavezne promene tipova guma, zabranjena i dozvoljena krilca i antenice, oreoli, kazne za svaku glupost...
Kalkulacije timova da se sacuvaju motori i taktike koje se pripremaju sa ciljem da prvi vozac bude sto bolje plasiran su tek posebna prica.
Sto se kazni tice, u poslednje dve trke su konkurenti Mercedesa kaznjeni - u direktnim duelima protiv Mercedesa, zanimljivo. Nesto imam utisak da bi se ovo zavrsilo posle 2 minuta sa "no further investigation" da su u pitanju bili npr. Alfa Romeo i Williams... po principu "ma koga boli uvo za njih"!

Smeh

pre 4 godine

@ Njegoš
Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.

Gruja

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari.

Ja

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl. 
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?! 
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje. 
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama! 
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.
(Kanta, 10. jun 2019 13:22)

A sta bi ti, da sve njih strpas u Daciu Logan ili Fiat 500 L.pa izvolte ko je bolji..Sta je TCR? Opet dominacija fabrickih timova ili Moto GP.Eno gledaj Borkovica koji ne moze da opepeli.Meni je zao navijaca Ferarija.Nekada bili dok se u igru nije ukljucio ozbiljan igrac kakav je Mercedes
Sta je danas Ferari? Napravi stotinak vozila za one koji ce da bace novac jer ga imaju.Mercedes kroz F1 razvija novu tehnologiju

Senna je ziv!

pre 4 godine

Da obojcu izbace bile bi bolje trke. Medjutim, mnogi od vas nemaju predstavu sta znaci izgubiti pa dobiti grip guma kad se vratis na stazu, nevezano sta vozis, formulu, auto, motor...skupite malo para(oko50 evra)pa izadjite malo na navak da probate...

Milko

pre 4 godine

""I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga..."

Moja logika je fantasticna, reklo bi se da ti ne mozes da razumes jer si malo tup*v. Komentar je apsolutno jasan svakome ko zeli da procita i prizna sam sebi da je situacija upravo onakva kako su je i pravila okarakterisala.

Kako je to bilo u moje vreme komentari nemaju smisla jer ovo nije vase vreme (Ili vreme u koje sam ja intenzivnije i gledao F1). I ne mogu da kazem da se ne slazem, samo, zna se sta su pravila danas i kao takva bi trebalo da se postuju, na ciju god vodenicu da idu i to je to. Kao i sve drugo u zivotu.
Izleteo sa staze jer je hteo da sece krivinu da bi pobegao sto dalje od pratioca, kad se vracao, vratio se nebezbedno jer nije hteo da dozvoli da ga Hamilton prestigne. Tu je kraj cele diskusije, kazna i cao.

Miki

pre 4 godine

Najveci problem F1 je nedoslednost. Koliko je puta Verstapen imao unsafe release-a proslih godina pod izgovorom gledao sam sto pre da se vratim na stazu, vec je postalo normalno. Onda i u Mercedesu odlazak iz boksa preko trave, secenje krivine (cini mi se ona godina Ham vs Roz), ono gradjenje Rikjarda od Ham 2016 a to su sve situacije gde smo mogli da gledamo vrhunsku F1 da nije bilo imbecilskih odluka sudija (tj neodluka). Otprilike kao da svake godine gledamo sudiju Briha u svakoj trci. To normalan vise niko ne moze da vidi ocima.

maconii

pre 4 godine

izleteo je sa staze i krenuo da se vraca...ok usporio je time hamiltona,sasekao ga je,postojao je prekrsaj,ali 5 sekundi je prevelika kazna

frustracija na delu

pre 4 godine

Komentari crvenih su krajnje smesni. Da Vettel neda Luisu da ga predje, da vozi cik cak, prosto da mu zatvara putanju kad god mu se digne, crveni bi rekli to je ok.
A svima je jasno da je ovo bilo za kaznu, diskutabilno za koju, ja bih rekao da mora da ga propusti, pa ako je brzi neka dobije npr. Ali komentari tipa sve je bilo regularno stvarno je smesno, za koga god da navijate. A uglavnom crveni kukaju, a glavni problem je u njima, timu i vozacima, posebno Vettelu koji valjda vidite ne moze da vozi dok mu Luis visi na vratu, nema covek glavu, to je dokazao bezbroj puta. A jedini vam je zakljucak da mrzite Luisa koji samo vozi i nista vise.
On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.

The Wolf

pre 4 godine

Glavni utisak sinoćne trke jeste najnovija u nizu amaterskih grešaka Fetela, četvorostrukog šampiona koji je titule osvajao u "slabašnom" Red Bul-u, gde je inače bio i "drugi" vozač pošto je Veber bio favorizovan.

Čestitke Hamiltonu koji pobeđuje već na drugoj trci sezone gde Ferari ima brži bolid. Prva je bila Bahrein, gde gle čuda ponovo taj isti Fetel greši pod pritiskom aktuelnog šampiona

Kanta

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl.
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?!
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje.
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama!
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.

Ja

pre 4 godine

Sta se ljudi palite na Ferari i njihove vozace.Vreme Ferarija je odavno proslo.Doslo vreme Mercedesa.Bolji inzenjeri,bolji vozaci.Vetel je napravio ociglednu gresku koja nije prvi put.Ne mozes da budes bezobrazan na stazi.Agresivnost OK ali bezobrazluk ne pije vodu.Tu spada i Verstapen.Zakacio si zemlju i travu pusti da te protivnik obidje.Spasavajuci svoju glavu ne znaci sprecavanje konkurenta da predje u vodjstvo.Ispravna odluka direktorijuma trke

Njegoš

pre 4 godine

Oni što kukaju iz nedelje u nedelju da su trke dosadne,nameštene i negledljive,samo da ih podsetim da to rade zadnjih pet godina i da ih je sve više i više u komentarima,znači da gledaju kao i što su tribine prepune gledalaca,zato ne širite dezinformacije.U jednom se slažem sa njima ferari treba da napusti šampionat.Bez njih bi ovo takmičenje bilo mnogo regularnije i popularnije,samo da se zna ferari jedini samo za učešće u F1 uzima svake sezone 100 miliona$.Ako odu neće se ni osetiti pa otišli su i BMW,Toyota,Beneton,Pežo, Maserati,pa može se i bez njih!

dejan

pre 4 godine

Ako se ostavi incident po strani, znači nije bitno jel cimnuo volan namerno ili ne, odbrana pozicije van staze nije dozvoljena pravilima F1. Onog trenutka kad je sišao na travu izgubio je poziciju i Hamilton bi ga obišao da se on nije ubacio ispred njega. Da je hteo da bude fer, pa da je prepustio poziciju sam, ne bi ni dobio kaznu, imao bi šansu da vrati poziciju, ovako je dobio kaznu. Verstapen je više puta kažnjavan za slične situacije pa se niko nije bunio....

jojuff

pre 4 godine

Sve u svemu ovo nije utrkivanje najboljih vozaca.. Ovo je nekakav sport u kojem se gleda ko ce bolje protumaciti i pratiti pravila. Cim izletis iz tog kolosjeka eto ti kazni. Ugorzava se sigurnost.. Cega? Ljudi koji mlate milione u sportu u kojem je cilj utrkivanje i presrtizanje protivnika..bolidi nikada nisu bili sigurniji i pravila nikada bisu bila besmislenija. Sport koji polako ali sigurno sve manje i manje ljudi prati.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

Ne znam sta da kazem... I jeste i nije. Problem oko vracanja na stazu je prvenstveno bezbednost a kaznjavanje bi takodje trebalo da postoji ukoliko si greskom i izletanjem a kasnije i vracanjem stekao neku prednost. Slozicete se da nije realno da izletis sa staze i vratis se tako da nekoga iseces ili nateras da zakoci, da on skrene sa idealne putanje i da na taj nacin mozda cak i povecas prednost. Ako ti pogresis ti moras i da pazis kako se vracas. Prosto.. Cesto vozaci sami prepuste poziciju da ne bi bili kaznjeni. Teska odluka svakako...

spin

pre 4 godine

Ovo odavno više nije interesantno za gledati, sa ovakvim odlukama će biti još manje. Bolje da snime par klipova, vozači se provozaju par krugova po stazi, a gledaoci sms-om glasaju za najboljeg ili kako će već zvati tog izabranog, put kojim F1 sigurno ide

YNWA

pre 4 godine

Veliki sam navijac Ferarija, treba biti objektivan, mogao je da uspori i tako ne udje u putanju Luisa Hamiltona ali nije. Zato je kaznjen. Niko njima ne krade trku a ovolike frustracije su radi visegodisnje dominacije Mercedesa i ceste nesposobnosti inzenjera Ferarija. Bez namere da umanjim rad inzenjera Mercedesa. Sjajan je to tim i mozda najdominantniji do sada.

QA

pre 4 godine

Covek je u pravu. Sto se pravila tice ok treba da postoje nije sporno. Ali ovo konkretno je smesno. Trka F1 traje poduze i F1 je nesto i gde se gine, za ovaj konkretan slucaj i ovakvo oduzimanje prvog mesta je kontraproduktivno. U ovom sterilnom i frigidnom svetu bilo bi lepo da bar ne ukaljaju F1. Niko ne zeli zenska pravila u muskom sportu.

Novosadjanin

pre 4 godine

Čist vozački incident, pre 10 god o ovome se ne bi ni raspravljalo. Danas je F1 mnogo više taktički nego trkački sport, nažalost. Za one malo starije koji su pratili F1 devedesetih godina znaju o čemu pričam.

mika sumikinen

pre 4 godine

u moje vreme je trkanje bilo trkanje, ovo danas je tuga
izleti i vratio se na stazu tako da odbrani svoju poziciju, pa sta?? trebalo je da stane, da pogleda levo i desno, da migavac i tek onda krene? pa tako ljudi ne voze ni na ulicama beograda??!!

a hamilton brze bolje pritisnu dugme da tuzaka a posle kao nije hteo tako nego na stazi, ma da

da se razumemo, izletanje na travu znaci da izletis, okrenes se malo vozis po oranju dok ti ne otpadne pola delova pa onda pazis kako se ukljucujes.
ovo je bilo secenje krivine, da je bio beton, dobio bi opomenu!

a, dok je verstapen zatvarao kimija tako da ili brani poziciju ili sudar, bilo sve ok? posle toga promenise i pravila

nije mi jasno zbog cega svi toliko lazu i foliraju se, od necega sto bi trebalo da bude broj 1 dogadjaj u sportu, naprave uzas.

P.S. iako navijac ferarija zeleo sam da vidim da li ce uspeti da odbrani poziciju i da li je njegovo vreme proslo, ovako ... sta smo gledali?? sr**e

pobeći negde...

pre 4 godine

"I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga...

bla

pre 4 godine

Svi vi ovde pametujete, pravila su takva kakva su i kraj, svi timovi voze po njima samo je pitanje kako se ko snadje. Vi sto mudrujete da mercedes utice na pravila raspitajte se malo bolje o cemu se tu radi a ne da lupate gluposti.

A kada je u eri Sumahera a i pre ferari namestao trke i sudije donosile nebulozne odluke u njihovu korist to je u redu? Pa vidite, sve se u nekom momentu okrene u zivotu

A sto se hamiltona tice, voleli ga ne voleli ga covek vozi besprekorno i ko god da porekne to samo govori o tome koliko nemate pojma o moto sportu!

Ono

pre 4 godine

Kazne u sekundama su idiotluk. Bolje je narediti propustanje pa neka se jure, a ne ovako kazniš ga sekunde i onda kao on vozi prvi idalje i stvara prednost i ne znam ni ja šta...

Realno

pre 4 godine

Ja bih samo pitao gde je ova kazna bila prosle godine kad je Hamilton krenuo u boks pa mu javili da se vrati na stazu, i on mrtav hladan preko trave se vrati na stazu... Doslednost u kaznama 0%!

kro-manjon

pre 4 godine

Ferarijevci na aparatima, kukace narednih mesec dana. Zaista ne znam sta nije jasno, Hamilton ga je stisnuo ovaj puko po ko zna koji put i onda se buni sto je pogresio. Ljudi nije trka kad ti izadjes sa staze, vratis se na isti i blokiras drugog ko je imao bolji izlaz. Trebalo je da pusti poziciju pa da juri Hamiltona. Stalno njemu neko kriv a on pravi greske.

kralj

pre 4 godine

@Milko
Sve se desava na jako ostroj krivini,ne znam dal je Fetel namerno cimnuo volan ili ne ali sam siguran da Hamiltona ne bi kaznili a sa druge strane da je to recimo uradio neki vozac Renoa,Alfe ili Toro rosa,kazna bi bila kud I kamo veca od pet sekundi.Da je to recimo uradio Grozan,dobio bi prolaz kroz Pit I na sledecoj jedno deset mesta unazad.Merc.je dominantan bolid sa dva vrhunska vozaca I ove debilne pomoci im ne trebaju.Ovaj Hamilton da je malo covek usporio bi jer ne zasluzuje ovakvu pobedu,bar ja da vozim ne bi zeleo ovako da pobedim a imam bolji bolid za sekundu po krugu.Treba imati I malo obraza.

ИMN

pre 4 godine

@bagg

Našo ko da mi priča... Dvadeset pet godina pratim F1, i ni jednu jedinu trku nisam propustio.... Tako da ne lupetaš mnogo. Duplih aršina je bilo uvek skoro, i u vreme Sene i Prosta... To je to što uništava sport i F1. Uvek će se naći neki Hamilton za koga će posebna pravila da važe. Uključi mozak ponekad.

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

ja

pre 4 godine

Vettel je napravio evidentnu gresku, ali ne toliko ovu na izlasku na stazu nego sto i pored trenutnog gubitka kontrole nije usporio i ostao na stazi. Najvaznije sto niko ne pominje: Bio je u sikani kada se to dogodilo i Lewis ne bi imao kuda da ga obidje, sve bi se nastavilo po redu kakav je i bio, bez kaznjavanja.

Igor

pre 4 godine

Seces krivinu,kosis travu,naguras protivnika u zid namerno i samo navijacima Ferarija je tu sve regularno. Kao neko sto nema emocije prema nikom posebno vec iskljucivo kao neko sto prati auto trke u raznim kategorijam bi vas zamolio da ukljucite realnost ponekad. Kazna od 5 sekundi je smesna i glupa trebao je poziciju da prepusti pa da probo onda da je vrati. Mada ako se setimo Azerbejdzana kad je bio nagradjen za namerno udaranje protivnika onda me nista ne cudi sto mu je data laksa mogucnost da pobedi i ovde al je nije iskoristio.

Darth Vader

pre 4 godine

Svi vi koji branite Hamiltona i smatrate da je ovo ok odluka pogledajte Monako 2016 i incident njefa i Rikarda. Samo sto on tada nije silazio sa trave a naravno kaznu nije ni dobio. Ta prica da se vodi hajka protiv Hamiltona se neverovatne gluposti. Mercedes je zasticen kao beli medved zadnjih nekoliko godina.

Brankio

pre 4 godine

Hamilton je najbolji vozac danasnjice..tacka.Drugo Fetel je zaista ugrozio obojicu pri izlazku sa trave i jasno se vidi da ne pokusava da udje u bezbednosnu putanju nego namerno zatvara Hamiltona...slazem se jednim od komentatora,treba odmah da se prepusti pozicija a ne da se dele neke segunde ,jer je kraj tuzan kao sto je i bio..Hamilton je hteo da do kraja obidje Fetela,nije uspeo,i sam kaze da nije hteo tako da popedi...ja mislim da je najpostenije u ovakvim greskama prepustanje pozicije...prolazak kroz pit je bas mnogo,ma

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

Senna

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.
(Milko, 10. jun 2019 09:39)


Hamilton veoma taktički ali VEOMA PRLJAVO vozi!
Ovo je moje mišljenje o nadobudnom kvazi dobrom vozaču Hamilton.

P.S.
Vettel kraće stoji sa živcima to je istina jer i Vettel i Ferrari ovu godinu treba da završe kao pobednici.
Što se tiče pravila u F1, to su smešni da smešniji ne mogu biti.
U nekim situacijama od svih vozača, pojedina pravila su napravili komplet idiota.

dd

pre 4 godine

fetel je ovoga puta u pravu...bio je ispred hamiltona desila se greska ali on to nije namerno uradio,ako ti bolid izleti sa staze na pesak ili travu tesko ga je kontrolisati i pravilno usmeriti kada se vratis na stazu,lepo se videlo da je pokusao i bas tada je naisao hamilton..

realno da li bi iko mogao u tom momentu da iskontrolise bolid?????...ma nema teoretske sanse,nije namerno uradio i pogresna je odluka da mu se uskrati pobeda,ovo je bila greska ali posledica nije namerna!!

ovi sto tvrde da je imao prostora,voleo bi da vidim kako bi oni vratili bolid sa trave i usmerili gde zele???

dzeri

pre 4 godine

5 sek, zasto ne 1 ili 10? to je glupo pravilo. sto se tice kazne, super je kazna! cak je nebitno kome je pripisana; fetelu za nacin na koji se vratio na stazu ili hamiltonu za pokusaj obilazenja kad ovaj pokusava da izbegne zid. kazna mora da postoji zbog sigurnosnih razloga! 5sek pravilo mora da se menja. kao sto pravilo za igranje rukom u kaznenom prostoru od uvodjenja var tehnologije mora da se menja.

Neven

pre 4 godine

Ostavili su mu pobedu na tacni sa smesnom kaznom od 5 sekundi i oni se i dalje ljute. Budite bar jednom dzentlmeni u Ferariju nije tesko.

HARIS

pre 4 godine

Da se Ferari povuce iz F1, gledanost bi opala za 80%, to je cinjenica! Zato i treba da se povuku, ako se ovo nastavi. Mercedes je direktno uticao na nova pravila u F1. Zato je najbolje da se Hamiltonu dodijeli titula, Mercedesu za konstruktura, pa neka se ostali takmice. Jos su i Botasu sabotirali ovaj vikend, samo da ne bude bolji od Garija.

academico

pre 4 godine

Ovakva pravila su smrt za F1.... pa ljudi se trkaju zaboga. Pustite ih da se trkaju. Napravio grešku fetel.. izleteo sa staze malo... Wooooow.....Strahota jedna... Mogli su se sudariti..Uuuuuuuu.. Hahahaha...Zar nije to sastavni deo trkanja.
Mislim da stariji vozači gledaju na ovaj "incident" i umiru od smeha. Kakva gomila pič...ca...ova formula 1 danas!!!
Ja razumem da je hteo nekog da ugrozi.. da se zakuca namerno u nekoga... Ali ovo... Pa ovo je smejurija!

Jon Bon Jovi voli Bruce Sprinsteen-a u room 1408

pre 4 godine

Ovo me podseca na onu sramotnu kuknjavu zbog simuliranja Suareza tokom poraza PSG od Barse 6:1 i ispadanja iz Ls. Primis 6 komada i kukas na sudiju. Zasto sampion gospodin Fetel nije napravio 6+ prednosti nad konkurentom pa ne bi morao da razmislja o kazni i kukumakanju. Kvazisampion!

Bagg

pre 4 godine

Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?
(ИMN, 10. jun 2019 09:29)

Evo ovakve komentare dobijamo kada se tastature late oni koji prate Formulu 1 dve sezone.
Ovako nešto može da izvali samo neko ko nije gledao ništa pre toga, pa ne zna da je Hamilton najviše kažnjavan vozač u modernoj istoriji F1.
Kažnjavali su ga i kada je zaslužio, a najčešće za neke najsitnije gluposti.
Koliko je Fetel gluposti pravio od kada se pojavio u F1, sada je konačno dobio prvu ozbiljniju kaznu i to samo zato što je hteo glavnog konkurenta da malo zakuca u zid. Mislim, šta tu ima loše, zakucaš ga u zid i kažeš "ups, nisam ga video". Navijači Ferarija su operisani od svake objektivnosti i osećaja za pravdu. Kada Ferari dominira godinama, namešta, krade, izbacuje sa staze i krši pravila bez sankcija, onda je sve u redu, F1 je super zanimljiva.
Kada se raspadaju jer nisu u stanju 10 godina da osvoje titulu, onda je F1 dosadna, traže da se ukine, Hamilton je plejboj, ima minđušu u nosu i tetovaže, Mercedes je zaštićen i ima privilegije.

Bolje

pre 4 godine

Ne znam đe si trebao da ideš, ali znam da si napravio grešku i da te Luis preticao, i da mu nisi skroz upao u putanju bio bi drugi. Šta tebi tu sebični gade nije jasno? Poraz traži u činjenici da si pod pritiskom iskočio sa staze. Da se razumijemo ne volim Hamiltona samo pričam realno.

dexi

pre 4 godine

Setite se kako je Hamilton dosao do prve titule. Otimanje iste Felipeu Masi u zadnjoj krivini pre cilja. Kako je počelo tako se i nastavlja.Nista cudno. Engleska posla....

Хиле

pre 4 godine

Људи зар вам није јасно да је ово приватно такмичење мерцедеса и Луиса Хамилтона и да је сулудо причати и коментарисати ово такмичење.

the land of the dead!

pre 4 godine

mislim da je ovde sve cisto, ocekivao sam neku vecu glupost.. lik ispravio krivinu sopstvenom greskom i treba da bude sve regularno? apsolutno zasluzena kazna..

ИMN

pre 4 godine

Problem, najveći u F1, je taj što nema doslednosti u odlukama, za neke, kazne postoje, za druge, ne. Ili će se pravila striktno, uvek i na svakog primenjivati, ili neće. Ovako ne može. Ferrari treba da reaguje na ovu sramotu. Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?

Mile

pre 4 godine

Vec nekoliko godina ne gledam trke,ako i pogledam onda je to start prva dva tri kruga.Naprosto su same trke pocele da me smaraju,i vidim da nisam ni pogresio sto ne pratim vise,procitam krajnji poredak i to je to.Ustvari zadnji put kad je F1 jos licila na nesto je bila poslednja sezona kada se jos dolivalo gorivo za vreme trke,od tada to nije to,a pratio sam F1 mislim da je bila 1986 kad je Nelson Pike osvojio titulu,i godinama nije bilo sanse da propustim jednu trku jer je bilo zanimljivo,stalno se nesto desavalo,dok sad kazu mi prijatelji koji jos prate samo neke kazne,pa sefti car...jednostavno nezanimljivo.

Nenad

pre 4 godine

Pa da prodjes tamo gde ne bi svog protivnika gurno na zid,a bilo je mesta kolko hoces. Vremenske kazne su glupost ako nesto valja i INDY karu je to sto se prepustaju pozicije. Pogresio si dva puta i izazvao opasnu situaciju, pusti poziciju pa probaj onda da je vratis.

starbuck

pre 4 godine

Lelek ferarijevaca je nesto najlepse za usi. Umesto da se fokusiraju na to zbog cega cetvorostrukom svetskom prvaku udje voda u usi svaki put kada je pod pritiskom pa pravi pocetnicke greske, oni se okomili na Luisa kao da on sedi u Direkciji trke. Ili, mozda, sedi? Pa, pa, pa, paranoja. Luis je postavio domaci proslu trku kako se boriti sa pritiskom i pobediti. Dovidjenja prijatno

Milko

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.

ИMN

pre 4 godine

Problem, najveći u F1, je taj što nema doslednosti u odlukama, za neke, kazne postoje, za druge, ne. Ili će se pravila striktno, uvek i na svakog primenjivati, ili neće. Ovako ne može. Ferrari treba da reaguje na ovu sramotu. Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?

spin

pre 4 godine

Ovo odavno više nije interesantno za gledati, sa ovakvim odlukama će biti još manje. Bolje da snime par klipova, vozači se provozaju par krugova po stazi, a gledaoci sms-om glasaju za najboljeg ili kako će već zvati tog izabranog, put kojim F1 sigurno ide

Novosadjanin

pre 4 godine

Čist vozački incident, pre 10 god o ovome se ne bi ni raspravljalo. Danas je F1 mnogo više taktički nego trkački sport, nažalost. Za one malo starije koji su pratili F1 devedesetih godina znaju o čemu pričam.

academico

pre 4 godine

Ovakva pravila su smrt za F1.... pa ljudi se trkaju zaboga. Pustite ih da se trkaju. Napravio grešku fetel.. izleteo sa staze malo... Wooooow.....Strahota jedna... Mogli su se sudariti..Uuuuuuuu.. Hahahaha...Zar nije to sastavni deo trkanja.
Mislim da stariji vozači gledaju na ovaj "incident" i umiru od smeha. Kakva gomila pič...ca...ova formula 1 danas!!!
Ja razumem da je hteo nekog da ugrozi.. da se zakuca namerno u nekoga... Ali ovo... Pa ovo je smejurija!

Nenad

pre 4 godine

Pa da prodjes tamo gde ne bi svog protivnika gurno na zid,a bilo je mesta kolko hoces. Vremenske kazne su glupost ako nesto valja i INDY karu je to sto se prepustaju pozicije. Pogresio si dva puta i izazvao opasnu situaciju, pusti poziciju pa probaj onda da je vratis.

Realno

pre 4 godine

Ja bih samo pitao gde je ova kazna bila prosle godine kad je Hamilton krenuo u boks pa mu javili da se vrati na stazu, i on mrtav hladan preko trave se vrati na stazu... Doslednost u kaznama 0%!

mika sumikinen

pre 4 godine

u moje vreme je trkanje bilo trkanje, ovo danas je tuga
izleti i vratio se na stazu tako da odbrani svoju poziciju, pa sta?? trebalo je da stane, da pogleda levo i desno, da migavac i tek onda krene? pa tako ljudi ne voze ni na ulicama beograda??!!

a hamilton brze bolje pritisnu dugme da tuzaka a posle kao nije hteo tako nego na stazi, ma da

da se razumemo, izletanje na travu znaci da izletis, okrenes se malo vozis po oranju dok ti ne otpadne pola delova pa onda pazis kako se ukljucujes.
ovo je bilo secenje krivine, da je bio beton, dobio bi opomenu!

a, dok je verstapen zatvarao kimija tako da ili brani poziciju ili sudar, bilo sve ok? posle toga promenise i pravila

nije mi jasno zbog cega svi toliko lazu i foliraju se, od necega sto bi trebalo da bude broj 1 dogadjaj u sportu, naprave uzas.

P.S. iako navijac ferarija zeleo sam da vidim da li ce uspeti da odbrani poziciju i da li je njegovo vreme proslo, ovako ... sta smo gledali?? sr**e

Milko

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.

the land of the dead!

pre 4 godine

mislim da je ovde sve cisto, ocekivao sam neku vecu glupost.. lik ispravio krivinu sopstvenom greskom i treba da bude sve regularno? apsolutno zasluzena kazna..

QA

pre 4 godine

Covek je u pravu. Sto se pravila tice ok treba da postoje nije sporno. Ali ovo konkretno je smesno. Trka F1 traje poduze i F1 je nesto i gde se gine, za ovaj konkretan slucaj i ovakvo oduzimanje prvog mesta je kontraproduktivno. U ovom sterilnom i frigidnom svetu bilo bi lepo da bar ne ukaljaju F1. Niko ne zeli zenska pravila u muskom sportu.

Darth Vader

pre 4 godine

Svi vi koji branite Hamiltona i smatrate da je ovo ok odluka pogledajte Monako 2016 i incident njefa i Rikarda. Samo sto on tada nije silazio sa trave a naravno kaznu nije ni dobio. Ta prica da se vodi hajka protiv Hamiltona se neverovatne gluposti. Mercedes je zasticen kao beli medved zadnjih nekoliko godina.

starbuck

pre 4 godine

Lelek ferarijevaca je nesto najlepse za usi. Umesto da se fokusiraju na to zbog cega cetvorostrukom svetskom prvaku udje voda u usi svaki put kada je pod pritiskom pa pravi pocetnicke greske, oni se okomili na Luisa kao da on sedi u Direkciji trke. Ili, mozda, sedi? Pa, pa, pa, paranoja. Luis je postavio domaci proslu trku kako se boriti sa pritiskom i pobediti. Dovidjenja prijatno

HARIS

pre 4 godine

Da se Ferari povuce iz F1, gledanost bi opala za 80%, to je cinjenica! Zato i treba da se povuku, ako se ovo nastavi. Mercedes je direktno uticao na nova pravila u F1. Zato je najbolje da se Hamiltonu dodijeli titula, Mercedesu za konstruktura, pa neka se ostali takmice. Jos su i Botasu sabotirali ovaj vikend, samo da ne bude bolji od Garija.

dexi

pre 4 godine

Setite se kako je Hamilton dosao do prve titule. Otimanje iste Felipeu Masi u zadnjoj krivini pre cilja. Kako je počelo tako se i nastavlja.Nista cudno. Engleska posla....

Senna

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.
(Milko, 10. jun 2019 09:39)


Hamilton veoma taktički ali VEOMA PRLJAVO vozi!
Ovo je moje mišljenje o nadobudnom kvazi dobrom vozaču Hamilton.

P.S.
Vettel kraće stoji sa živcima to je istina jer i Vettel i Ferrari ovu godinu treba da završe kao pobednici.
Što se tiče pravila u F1, to su smešni da smešniji ne mogu biti.
U nekim situacijama od svih vozača, pojedina pravila su napravili komplet idiota.

Ono

pre 4 godine

Kazne u sekundama su idiotluk. Bolje je narediti propustanje pa neka se jure, a ne ovako kazniš ga sekunde i onda kao on vozi prvi idalje i stvara prednost i ne znam ni ja šta...

YNWA

pre 4 godine

Veliki sam navijac Ferarija, treba biti objektivan, mogao je da uspori i tako ne udje u putanju Luisa Hamiltona ali nije. Zato je kaznjen. Niko njima ne krade trku a ovolike frustracije su radi visegodisnje dominacije Mercedesa i ceste nesposobnosti inzenjera Ferarija. Bez namere da umanjim rad inzenjera Mercedesa. Sjajan je to tim i mozda najdominantniji do sada.

bla

pre 4 godine

Svi vi ovde pametujete, pravila su takva kakva su i kraj, svi timovi voze po njima samo je pitanje kako se ko snadje. Vi sto mudrujete da mercedes utice na pravila raspitajte se malo bolje o cemu se tu radi a ne da lupate gluposti.

A kada je u eri Sumahera a i pre ferari namestao trke i sudije donosile nebulozne odluke u njihovu korist to je u redu? Pa vidite, sve se u nekom momentu okrene u zivotu

A sto se hamiltona tice, voleli ga ne voleli ga covek vozi besprekorno i ko god da porekne to samo govori o tome koliko nemate pojma o moto sportu!

Bagg

pre 4 godine

Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?
(ИMN, 10. jun 2019 09:29)

Evo ovakve komentare dobijamo kada se tastature late oni koji prate Formulu 1 dve sezone.
Ovako nešto može da izvali samo neko ko nije gledao ništa pre toga, pa ne zna da je Hamilton najviše kažnjavan vozač u modernoj istoriji F1.
Kažnjavali su ga i kada je zaslužio, a najčešće za neke najsitnije gluposti.
Koliko je Fetel gluposti pravio od kada se pojavio u F1, sada je konačno dobio prvu ozbiljniju kaznu i to samo zato što je hteo glavnog konkurenta da malo zakuca u zid. Mislim, šta tu ima loše, zakucaš ga u zid i kažeš "ups, nisam ga video". Navijači Ferarija su operisani od svake objektivnosti i osećaja za pravdu. Kada Ferari dominira godinama, namešta, krade, izbacuje sa staze i krši pravila bez sankcija, onda je sve u redu, F1 je super zanimljiva.
Kada se raspadaju jer nisu u stanju 10 godina da osvoje titulu, onda je F1 dosadna, traže da se ukine, Hamilton je plejboj, ima minđušu u nosu i tetovaže, Mercedes je zaštićen i ima privilegije.

dd

pre 4 godine

fetel je ovoga puta u pravu...bio je ispred hamiltona desila se greska ali on to nije namerno uradio,ako ti bolid izleti sa staze na pesak ili travu tesko ga je kontrolisati i pravilno usmeriti kada se vratis na stazu,lepo se videlo da je pokusao i bas tada je naisao hamilton..

realno da li bi iko mogao u tom momentu da iskontrolise bolid?????...ma nema teoretske sanse,nije namerno uradio i pogresna je odluka da mu se uskrati pobeda,ovo je bila greska ali posledica nije namerna!!

ovi sto tvrde da je imao prostora,voleo bi da vidim kako bi oni vratili bolid sa trave i usmerili gde zele???

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

Bolje

pre 4 godine

Ne znam đe si trebao da ideš, ali znam da si napravio grešku i da te Luis preticao, i da mu nisi skroz upao u putanju bio bi drugi. Šta tebi tu sebični gade nije jasno? Poraz traži u činjenici da si pod pritiskom iskočio sa staze. Da se razumijemo ne volim Hamiltona samo pričam realno.

Igor

pre 4 godine

Seces krivinu,kosis travu,naguras protivnika u zid namerno i samo navijacima Ferarija je tu sve regularno. Kao neko sto nema emocije prema nikom posebno vec iskljucivo kao neko sto prati auto trke u raznim kategorijam bi vas zamolio da ukljucite realnost ponekad. Kazna od 5 sekundi je smesna i glupa trebao je poziciju da prepusti pa da probo onda da je vrati. Mada ako se setimo Azerbejdzana kad je bio nagradjen za namerno udaranje protivnika onda me nista ne cudi sto mu je data laksa mogucnost da pobedi i ovde al je nije iskoristio.

Хиле

pre 4 godine

Људи зар вам није јасно да је ово приватно такмичење мерцедеса и Луиса Хамилтона и да је сулудо причати и коментарисати ово такмичење.

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

Onako usput...

pre 4 godine

Nekad je bilo napravis bolid kako najbolje znas, nakacis tockove, sednes i vozis. Kad potrosis gume, odes na zamenu, dolijes gorivo... pa ko zna - zna!
To je bio racing, a ovo danas, limitirani motori sa sto modova voznje zbog 3 dozvoljene zamene ("specifikacije") tokom sezone, glupavi DRS koji na 70% trka ne donosi prakticno nista, obavezne promene tipova guma, zabranjena i dozvoljena krilca i antenice, oreoli, kazne za svaku glupost...
Kalkulacije timova da se sacuvaju motori i taktike koje se pripremaju sa ciljem da prvi vozac bude sto bolje plasiran su tek posebna prica.
Sto se kazni tice, u poslednje dve trke su konkurenti Mercedesa kaznjeni - u direktnim duelima protiv Mercedesa, zanimljivo. Nesto imam utisak da bi se ovo zavrsilo posle 2 minuta sa "no further investigation" da su u pitanju bili npr. Alfa Romeo i Williams... po principu "ma koga boli uvo za njih"!

Brankio

pre 4 godine

Hamilton je najbolji vozac danasnjice..tacka.Drugo Fetel je zaista ugrozio obojicu pri izlazku sa trave i jasno se vidi da ne pokusava da udje u bezbednosnu putanju nego namerno zatvara Hamiltona...slazem se jednim od komentatora,treba odmah da se prepusti pozicija a ne da se dele neke segunde ,jer je kraj tuzan kao sto je i bio..Hamilton je hteo da do kraja obidje Fetela,nije uspeo,i sam kaze da nije hteo tako da popedi...ja mislim da je najpostenije u ovakvim greskama prepustanje pozicije...prolazak kroz pit je bas mnogo,ma

pobeći negde...

pre 4 godine

"I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga...

Mile

pre 4 godine

Vec nekoliko godina ne gledam trke,ako i pogledam onda je to start prva dva tri kruga.Naprosto su same trke pocele da me smaraju,i vidim da nisam ni pogresio sto ne pratim vise,procitam krajnji poredak i to je to.Ustvari zadnji put kad je F1 jos licila na nesto je bila poslednja sezona kada se jos dolivalo gorivo za vreme trke,od tada to nije to,a pratio sam F1 mislim da je bila 1986 kad je Nelson Pike osvojio titulu,i godinama nije bilo sanse da propustim jednu trku jer je bilo zanimljivo,stalno se nesto desavalo,dok sad kazu mi prijatelji koji jos prate samo neke kazne,pa sefti car...jednostavno nezanimljivo.

Neven

pre 4 godine

Ostavili su mu pobedu na tacni sa smesnom kaznom od 5 sekundi i oni se i dalje ljute. Budite bar jednom dzentlmeni u Ferariju nije tesko.

ja

pre 4 godine

Vettel je napravio evidentnu gresku, ali ne toliko ovu na izlasku na stazu nego sto i pored trenutnog gubitka kontrole nije usporio i ostao na stazi. Najvaznije sto niko ne pominje: Bio je u sikani kada se to dogodilo i Lewis ne bi imao kuda da ga obidje, sve bi se nastavilo po redu kakav je i bio, bez kaznjavanja.

Gruja

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari.

Jon Bon Jovi voli Bruce Sprinsteen-a u room 1408

pre 4 godine

Ovo me podseca na onu sramotnu kuknjavu zbog simuliranja Suareza tokom poraza PSG od Barse 6:1 i ispadanja iz Ls. Primis 6 komada i kukas na sudiju. Zasto sampion gospodin Fetel nije napravio 6+ prednosti nad konkurentom pa ne bi morao da razmislja o kazni i kukumakanju. Kvazisampion!

Kanta

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl.
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?!
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje.
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama!
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.

Ja

pre 4 godine

Sta se ljudi palite na Ferari i njihove vozace.Vreme Ferarija je odavno proslo.Doslo vreme Mercedesa.Bolji inzenjeri,bolji vozaci.Vetel je napravio ociglednu gresku koja nije prvi put.Ne mozes da budes bezobrazan na stazi.Agresivnost OK ali bezobrazluk ne pije vodu.Tu spada i Verstapen.Zakacio si zemlju i travu pusti da te protivnik obidje.Spasavajuci svoju glavu ne znaci sprecavanje konkurenta da predje u vodjstvo.Ispravna odluka direktorijuma trke

Vetar u ledja..

pre 4 godine

Ne znam sta da kazem... I jeste i nije. Problem oko vracanja na stazu je prvenstveno bezbednost a kaznjavanje bi takodje trebalo da postoji ukoliko si greskom i izletanjem a kasnije i vracanjem stekao neku prednost. Slozicete se da nije realno da izletis sa staze i vratis se tako da nekoga iseces ili nateras da zakoci, da on skrene sa idealne putanje i da na taj nacin mozda cak i povecas prednost. Ako ti pogresis ti moras i da pazis kako se vracas. Prosto.. Cesto vozaci sami prepuste poziciju da ne bi bili kaznjeni. Teska odluka svakako...

bla

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari. @ reci ovo Valentino Rosi-u za sutuaciju od pre par god

dejan

pre 4 godine

Ako se ostavi incident po strani, znači nije bitno jel cimnuo volan namerno ili ne, odbrana pozicije van staze nije dozvoljena pravilima F1. Onog trenutka kad je sišao na travu izgubio je poziciju i Hamilton bi ga obišao da se on nije ubacio ispred njega. Da je hteo da bude fer, pa da je prepustio poziciju sam, ne bi ni dobio kaznu, imao bi šansu da vrati poziciju, ovako je dobio kaznu. Verstapen je više puta kažnjavan za slične situacije pa se niko nije bunio....

kro-manjon

pre 4 godine

Ferarijevci na aparatima, kukace narednih mesec dana. Zaista ne znam sta nije jasno, Hamilton ga je stisnuo ovaj puko po ko zna koji put i onda se buni sto je pogresio. Ljudi nije trka kad ti izadjes sa staze, vratis se na isti i blokiras drugog ko je imao bolji izlaz. Trebalo je da pusti poziciju pa da juri Hamiltona. Stalno njemu neko kriv a on pravi greske.

Ridah

pre 4 godine

VN Kanade, Montreal, 1993 godina. Bitka između Šumija i Sene za 2. mesto. 10-15 krugova je Šumi bio iza Sene na 0.5 sekundi. Šumi je prošao kad je Seni umro bolid i obišao ga je baš na ovom mestu gde se Fetel vratio na stazu kad je naišao Hamilton. Ono što hoću reći, koliko god Šumi pritiskao Senu, Sena nije napravio grešku, niti je Šumi pravio greške, a oboje su vozili ludački, na ivici. Vetel pravi grešku i izleće kao baba pod pritiskom po ko zna koji put. Nikakav šampion.

Branko

pre 4 godine

@(pribil, 10. jun 2019 16:31)

Ne treba čovek da bude stručnjak pa da vidi da je Fetel 0 (i slovima NULA vozač). Gledao sam mnogo šampiona, Fetel ne zaslužuje nijednu titulu. Fetel odlazi na kraju godine. Pogledaj Ferari forum pa ćeš videti šta misle o njemu. Svi koji su gledali Senu, Prosta, Laudu, Šumahera, Hakinena, Mensela, Pikea ZNAJU da je Fetel truba. Luisu će biti mrlja u karijeri Fetel. Biće ga blam da priča da je uzimao titule tako što je pobeđivao Fetela. Što pre ga se Ferari otarasi bolje za njih. Inače ne navijam za Ferari niti Mercedes. Nemam favorita tako da me baš briga ko će uzeti titulu. Volim F1 a vozači dolaze i prolaze.

Njegoš

pre 4 godine

Oni što kukaju iz nedelje u nedelju da su trke dosadne,nameštene i negledljive,samo da ih podsetim da to rade zadnjih pet godina i da ih je sve više i više u komentarima,znači da gledaju kao i što su tribine prepune gledalaca,zato ne širite dezinformacije.U jednom se slažem sa njima ferari treba da napusti šampionat.Bez njih bi ovo takmičenje bilo mnogo regularnije i popularnije,samo da se zna ferari jedini samo za učešće u F1 uzima svake sezone 100 miliona$.Ako odu neće se ni osetiti pa otišli su i BMW,Toyota,Beneton,Pežo, Maserati,pa može se i bez njih!

Branko

pre 4 godine

Fetel zaslužuje da mu se oduzme super-licenca F1 što će se verovatno i dogoditi zato što je u prošlih 12 meseci mnogo gluposti napravio i skupio dosta negativnih bodova za oduzimanje iste. Po ko zna koji put puca pod pritiskom. Pazite on ima 4 titule. Jedan Prost ima isti broj titula. Pa čovek puca kao početnik i pravi greške. E ovo vam izgleda kad nemate konkurenciju. Luis je klasa za sebe i nema konkurenciju. Luisu fali neko tipa Sena, Prost, Šumi, Mika Hakinen, Mensel, Alonso da se sa njima trka. Fetelu bih oduzeo sve titule dekretom zbog poštovanja prema bivšim svetskim šampionima. Ja prosto ne mogu da verujem da čovek ima 4 titule. Ej 4 titule. Čovek je teška neznalica.

Smeh

pre 4 godine

@ Njegoš
Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.

jojuff

pre 4 godine

Sve u svemu ovo nije utrkivanje najboljih vozaca.. Ovo je nekakav sport u kojem se gleda ko ce bolje protumaciti i pratiti pravila. Cim izletis iz tog kolosjeka eto ti kazni. Ugorzava se sigurnost.. Cega? Ljudi koji mlate milione u sportu u kojem je cilj utrkivanje i presrtizanje protivnika..bolidi nikada nisu bili sigurniji i pravila nikada bisu bila besmislenija. Sport koji polako ali sigurno sve manje i manje ljudi prati.

LIQUID

pre 4 godine

Kad vec neko pomenu MotoGP, najvece licemersto ustvari pokazuju bas ta "zakonodavna" tela. Kod Formule 1 je u pitanju apsolutna prezasticenost vozaca, ali i bolida, jer ne daj boze moze da se slomi tocak, slupa preskupa kaorserija, a u MotoGP je sve suprotno. Tamo ti je princip "sam pao, sam se ubio". Posle svakog pada 70% vozaca zavrsi polomljeno u bolnicama, motori se raspali i nikom nista, trka ide dalje...
Cek bre, kako tu ne vazi "safety first", a ovamo cak ni bolidu farba ne sme da se ogrebe? Smesno.
Zato u MotoGP imamo trkanje svake nedelje, a u Formuli 1 sminkeraj i puko postovanje pravila. Prosto je postalo vaznije da postujes pravila nego da se boris za poziciju, posto ti za cas oduzmu ono sto si trkanjem stekao.

pribil

pre 4 godine

branko@Ja sam gledao Senu, Prosta, Pikea, Mensela itd.. Fetel je odlican vozac, nista slabiji od napuvanog Hamiltona, koga guraju Britanci.

frustracija na delu

pre 4 godine

Komentari crvenih su krajnje smesni. Da Vettel neda Luisu da ga predje, da vozi cik cak, prosto da mu zatvara putanju kad god mu se digne, crveni bi rekli to je ok.
A svima je jasno da je ovo bilo za kaznu, diskutabilno za koju, ja bih rekao da mora da ga propusti, pa ako je brzi neka dobije npr. Ali komentari tipa sve je bilo regularno stvarno je smesno, za koga god da navijate. A uglavnom crveni kukaju, a glavni problem je u njima, timu i vozacima, posebno Vettelu koji valjda vidite ne moze da vozi dok mu Luis visi na vratu, nema covek glavu, to je dokazao bezbroj puta. A jedini vam je zakljucak da mrzite Luisa koji samo vozi i nista vise.
On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.

pribil

pre 4 godine

Covek ima 52 pobede, 4 titule, 9 uzastopnih pobeda svojevremeno, svuda spada medju najvece vozace u istoriji sem u Srbiji, tu je 0. Smesno.

Ja

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl. 
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?! 
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje. 
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama! 
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.
(Kanta, 10. jun 2019 13:22)

A sta bi ti, da sve njih strpas u Daciu Logan ili Fiat 500 L.pa izvolte ko je bolji..Sta je TCR? Opet dominacija fabrickih timova ili Moto GP.Eno gledaj Borkovica koji ne moze da opepeli.Meni je zao navijaca Ferarija.Nekada bili dok se u igru nije ukljucio ozbiljan igrac kakav je Mercedes
Sta je danas Ferari? Napravi stotinak vozila za one koji ce da bace novac jer ga imaju.Mercedes kroz F1 razvija novu tehnologiju

The Wolf

pre 4 godine

Glavni utisak sinoćne trke jeste najnovija u nizu amaterskih grešaka Fetela, četvorostrukog šampiona koji je titule osvajao u "slabašnom" Red Bul-u, gde je inače bio i "drugi" vozač pošto je Veber bio favorizovan.

Čestitke Hamiltonu koji pobeđuje već na drugoj trci sezone gde Ferari ima brži bolid. Prva je bila Bahrein, gde gle čuda ponovo taj isti Fetel greši pod pritiskom aktuelnog šampiona

Senna je ziv!

pre 4 godine

Da obojcu izbace bile bi bolje trke. Medjutim, mnogi od vas nemaju predstavu sta znaci izgubiti pa dobiti grip guma kad se vratis na stazu, nevezano sta vozis, formulu, auto, motor...skupite malo para(oko50 evra)pa izadjite malo na navak da probate...

pribil

pre 4 godine

branko@ Da su znali da si toliki strucnjak ovi iz Red bula i Ferarija bi te svakako konsultovali. Sreca je pa imamo internet sveznalice.

Miki

pre 4 godine

Najveci problem F1 je nedoslednost. Koliko je puta Verstapen imao unsafe release-a proslih godina pod izgovorom gledao sam sto pre da se vratim na stazu, vec je postalo normalno. Onda i u Mercedesu odlazak iz boksa preko trave, secenje krivine (cini mi se ona godina Ham vs Roz), ono gradjenje Rikjarda od Ham 2016 a to su sve situacije gde smo mogli da gledamo vrhunsku F1 da nije bilo imbecilskih odluka sudija (tj neodluka). Otprilike kao da svake godine gledamo sudiju Briha u svakoj trci. To normalan vise niko ne moze da vidi ocima.

kralj

pre 4 godine

@Milko
Sve se desava na jako ostroj krivini,ne znam dal je Fetel namerno cimnuo volan ili ne ali sam siguran da Hamiltona ne bi kaznili a sa druge strane da je to recimo uradio neki vozac Renoa,Alfe ili Toro rosa,kazna bi bila kud I kamo veca od pet sekundi.Da je to recimo uradio Grozan,dobio bi prolaz kroz Pit I na sledecoj jedno deset mesta unazad.Merc.je dominantan bolid sa dva vrhunska vozaca I ove debilne pomoci im ne trebaju.Ovaj Hamilton da je malo covek usporio bi jer ne zasluzuje ovakvu pobedu,bar ja da vozim ne bi zeleo ovako da pobedim a imam bolji bolid za sekundu po krugu.Treba imati I malo obraza.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.
(Smeh, 10. jun 2019 16:54)

Da li je bilo trkanja kada je dominirao Sumaher i Ferari ili pre njega Prost sa Renoom.Ako ti je do trkanja prati one od 5-18 mesta.Svrha F1 je da jedan tim napravi bolid koji ce da dominira.Kroz F1 se razvija tehnologija auto industrija.Zato je Mercedes najbolji

dzeri

pre 4 godine

5 sek, zasto ne 1 ili 10? to je glupo pravilo. sto se tice kazne, super je kazna! cak je nebitno kome je pripisana; fetelu za nacin na koji se vratio na stazu ili hamiltonu za pokusaj obilazenja kad ovaj pokusava da izbegne zid. kazna mora da postoji zbog sigurnosnih razloga! 5sek pravilo mora da se menja. kao sto pravilo za igranje rukom u kaznenom prostoru od uvodjenja var tehnologije mora da se menja.

Radovan

pre 4 godine

On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.
(frustracija na delu, 10. jun 2019 15:38)

Ovo se moze preslikati na tenis. Zestina u komentarima, ogorcenost, negiranje ociglednih cinjenica , stil pisanja pokazuje da su navijaci Novaka ujedno i navijaci Ferarija , pljuvanje i vredjanje protivnika, njihov svetac je najbolji, nepravda kisa, vetar, trava, posle voznje po travi blokiracu koga hocu , bla bla...

ИMN

pre 4 godine

@bagg

Našo ko da mi priča... Dvadeset pet godina pratim F1, i ni jednu jedinu trku nisam propustio.... Tako da ne lupetaš mnogo. Duplih aršina je bilo uvek skoro, i u vreme Sene i Prosta... To je to što uništava sport i F1. Uvek će se naći neki Hamilton za koga će posebna pravila da važe. Uključi mozak ponekad.

Milko

pre 4 godine

""I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga..."

Moja logika je fantasticna, reklo bi se da ti ne mozes da razumes jer si malo tup*v. Komentar je apsolutno jasan svakome ko zeli da procita i prizna sam sebi da je situacija upravo onakva kako su je i pravila okarakterisala.

Kako je to bilo u moje vreme komentari nemaju smisla jer ovo nije vase vreme (Ili vreme u koje sam ja intenzivnije i gledao F1). I ne mogu da kazem da se ne slazem, samo, zna se sta su pravila danas i kao takva bi trebalo da se postuju, na ciju god vodenicu da idu i to je to. Kao i sve drugo u zivotu.
Izleteo sa staze jer je hteo da sece krivinu da bi pobegao sto dalje od pratioca, kad se vracao, vratio se nebezbedno jer nije hteo da dozvoli da ga Hamilton prestigne. Tu je kraj cele diskusije, kazna i cao.

maconii

pre 4 godine

izleteo je sa staze i krenuo da se vraca...ok usporio je time hamiltona,sasekao ga je,postojao je prekrsaj,ali 5 sekundi je prevelika kazna

Milko

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.

starbuck

pre 4 godine

Lelek ferarijevaca je nesto najlepse za usi. Umesto da se fokusiraju na to zbog cega cetvorostrukom svetskom prvaku udje voda u usi svaki put kada je pod pritiskom pa pravi pocetnicke greske, oni se okomili na Luisa kao da on sedi u Direkciji trke. Ili, mozda, sedi? Pa, pa, pa, paranoja. Luis je postavio domaci proslu trku kako se boriti sa pritiskom i pobediti. Dovidjenja prijatno

the land of the dead!

pre 4 godine

mislim da je ovde sve cisto, ocekivao sam neku vecu glupost.. lik ispravio krivinu sopstvenom greskom i treba da bude sve regularno? apsolutno zasluzena kazna..

bla

pre 4 godine

Svi vi ovde pametujete, pravila su takva kakva su i kraj, svi timovi voze po njima samo je pitanje kako se ko snadje. Vi sto mudrujete da mercedes utice na pravila raspitajte se malo bolje o cemu se tu radi a ne da lupate gluposti.

A kada je u eri Sumahera a i pre ferari namestao trke i sudije donosile nebulozne odluke u njihovu korist to je u redu? Pa vidite, sve se u nekom momentu okrene u zivotu

A sto se hamiltona tice, voleli ga ne voleli ga covek vozi besprekorno i ko god da porekne to samo govori o tome koliko nemate pojma o moto sportu!

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

ИMN

pre 4 godine

Problem, najveći u F1, je taj što nema doslednosti u odlukama, za neke, kazne postoje, za druge, ne. Ili će se pravila striktno, uvek i na svakog primenjivati, ili neće. Ovako ne može. Ferrari treba da reaguje na ovu sramotu. Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?

Brankio

pre 4 godine

Hamilton je najbolji vozac danasnjice..tacka.Drugo Fetel je zaista ugrozio obojicu pri izlazku sa trave i jasno se vidi da ne pokusava da udje u bezbednosnu putanju nego namerno zatvara Hamiltona...slazem se jednim od komentatora,treba odmah da se prepusti pozicija a ne da se dele neke segunde ,jer je kraj tuzan kao sto je i bio..Hamilton je hteo da do kraja obidje Fetela,nije uspeo,i sam kaze da nije hteo tako da popedi...ja mislim da je najpostenije u ovakvim greskama prepustanje pozicije...prolazak kroz pit je bas mnogo,ma

Bagg

pre 4 godine

Zašto niste kažnjavali Hamiltona za iste stvari na drugim trkama? Sramotno. Dajte mu odmah 10 titula, što se sramite?
(ИMN, 10. jun 2019 09:29)

Evo ovakve komentare dobijamo kada se tastature late oni koji prate Formulu 1 dve sezone.
Ovako nešto može da izvali samo neko ko nije gledao ništa pre toga, pa ne zna da je Hamilton najviše kažnjavan vozač u modernoj istoriji F1.
Kažnjavali su ga i kada je zaslužio, a najčešće za neke najsitnije gluposti.
Koliko je Fetel gluposti pravio od kada se pojavio u F1, sada je konačno dobio prvu ozbiljniju kaznu i to samo zato što je hteo glavnog konkurenta da malo zakuca u zid. Mislim, šta tu ima loše, zakucaš ga u zid i kažeš "ups, nisam ga video". Navijači Ferarija su operisani od svake objektivnosti i osećaja za pravdu. Kada Ferari dominira godinama, namešta, krade, izbacuje sa staze i krši pravila bez sankcija, onda je sve u redu, F1 je super zanimljiva.
Kada se raspadaju jer nisu u stanju 10 godina da osvoje titulu, onda je F1 dosadna, traže da se ukine, Hamilton je plejboj, ima minđušu u nosu i tetovaže, Mercedes je zaštićen i ima privilegije.

Deki

pre 4 godine

Napraviš grešku i odeš na travu, a onda isečeš onoga iza sebe koji može da te pretekne jer je normalno brži i buniš se? Alo? Ne navijam ni za koga, sve mi je jedno.

Nenad

pre 4 godine

Pa da prodjes tamo gde ne bi svog protivnika gurno na zid,a bilo je mesta kolko hoces. Vremenske kazne su glupost ako nesto valja i INDY karu je to sto se prepustaju pozicije. Pogresio si dva puta i izazvao opasnu situaciju, pusti poziciju pa probaj onda da je vratis.

Jon Bon Jovi voli Bruce Sprinsteen-a u room 1408

pre 4 godine

Ovo me podseca na onu sramotnu kuknjavu zbog simuliranja Suareza tokom poraza PSG od Barse 6:1 i ispadanja iz Ls. Primis 6 komada i kukas na sudiju. Zasto sampion gospodin Fetel nije napravio 6+ prednosti nad konkurentom pa ne bi morao da razmislja o kazni i kukumakanju. Kvazisampion!

Branko

pre 4 godine

Fetel zaslužuje da mu se oduzme super-licenca F1 što će se verovatno i dogoditi zato što je u prošlih 12 meseci mnogo gluposti napravio i skupio dosta negativnih bodova za oduzimanje iste. Po ko zna koji put puca pod pritiskom. Pazite on ima 4 titule. Jedan Prost ima isti broj titula. Pa čovek puca kao početnik i pravi greške. E ovo vam izgleda kad nemate konkurenciju. Luis je klasa za sebe i nema konkurenciju. Luisu fali neko tipa Sena, Prost, Šumi, Mika Hakinen, Mensel, Alonso da se sa njima trka. Fetelu bih oduzeo sve titule dekretom zbog poštovanja prema bivšim svetskim šampionima. Ja prosto ne mogu da verujem da čovek ima 4 titule. Ej 4 titule. Čovek je teška neznalica.

HARIS

pre 4 godine

Da se Ferari povuce iz F1, gledanost bi opala za 80%, to je cinjenica! Zato i treba da se povuku, ako se ovo nastavi. Mercedes je direktno uticao na nova pravila u F1. Zato je najbolje da se Hamiltonu dodijeli titula, Mercedesu za konstruktura, pa neka se ostali takmice. Jos su i Botasu sabotirali ovaj vikend, samo da ne bude bolji od Garija.

Neven

pre 4 godine

Ostavili su mu pobedu na tacni sa smesnom kaznom od 5 sekundi i oni se i dalje ljute. Budite bar jednom dzentlmeni u Ferariju nije tesko.

Bolje

pre 4 godine

Ne znam đe si trebao da ideš, ali znam da si napravio grešku i da te Luis preticao, i da mu nisi skroz upao u putanju bio bi drugi. Šta tebi tu sebični gade nije jasno? Poraz traži u činjenici da si pod pritiskom iskočio sa staze. Da se razumijemo ne volim Hamiltona samo pričam realno.

Igor

pre 4 godine

Seces krivinu,kosis travu,naguras protivnika u zid namerno i samo navijacima Ferarija je tu sve regularno. Kao neko sto nema emocije prema nikom posebno vec iskljucivo kao neko sto prati auto trke u raznim kategorijam bi vas zamolio da ukljucite realnost ponekad. Kazna od 5 sekundi je smesna i glupa trebao je poziciju da prepusti pa da probo onda da je vrati. Mada ako se setimo Azerbejdzana kad je bio nagradjen za namerno udaranje protivnika onda me nista ne cudi sto mu je data laksa mogucnost da pobedi i ovde al je nije iskoristio.

dexi

pre 4 godine

Setite se kako je Hamilton dosao do prve titule. Otimanje iste Felipeu Masi u zadnjoj krivini pre cilja. Kako je počelo tako se i nastavlja.Nista cudno. Engleska posla....

Хиле

pre 4 godine

Људи зар вам није јасно да је ово приватно такмичење мерцедеса и Луиса Хамилтона и да је сулудо причати и коментарисати ово такмичење.

pobeći negde...

pre 4 godine

"I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga...

Ja

pre 4 godine

Sta se ljudi palite na Ferari i njihove vozace.Vreme Ferarija je odavno proslo.Doslo vreme Mercedesa.Bolji inzenjeri,bolji vozaci.Vetel je napravio ociglednu gresku koja nije prvi put.Ne mozes da budes bezobrazan na stazi.Agresivnost OK ali bezobrazluk ne pije vodu.Tu spada i Verstapen.Zakacio si zemlju i travu pusti da te protivnik obidje.Spasavajuci svoju glavu ne znaci sprecavanje konkurenta da predje u vodjstvo.Ispravna odluka direktorijuma trke

dd

pre 4 godine

fetel je ovoga puta u pravu...bio je ispred hamiltona desila se greska ali on to nije namerno uradio,ako ti bolid izleti sa staze na pesak ili travu tesko ga je kontrolisati i pravilno usmeriti kada se vratis na stazu,lepo se videlo da je pokusao i bas tada je naisao hamilton..

realno da li bi iko mogao u tom momentu da iskontrolise bolid?????...ma nema teoretske sanse,nije namerno uradio i pogresna je odluka da mu se uskrati pobeda,ovo je bila greska ali posledica nije namerna!!

ovi sto tvrde da je imao prostora,voleo bi da vidim kako bi oni vratili bolid sa trave i usmerili gde zele???

YNWA

pre 4 godine

Veliki sam navijac Ferarija, treba biti objektivan, mogao je da uspori i tako ne udje u putanju Luisa Hamiltona ali nije. Zato je kaznjen. Niko njima ne krade trku a ovolike frustracije su radi visegodisnje dominacije Mercedesa i ceste nesposobnosti inzenjera Ferarija. Bez namere da umanjim rad inzenjera Mercedesa. Sjajan je to tim i mozda najdominantniji do sada.

Senna

pre 4 godine

Vec godinama se vodi hajka na Hamiltona i verovatno ce i sada da bude nesto slicno, ali..ovaj je izleteo u travu i hamilton je imao cist prolaz da mu fetel nije uleteo nazad na traku i to tacno ispred njega neu levi deo trake nego pod uglom ispred hamiltona. Pa smesna je uopste rasprava o ovome.
I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno.
(Milko, 10. jun 2019 09:39)


Hamilton veoma taktički ali VEOMA PRLJAVO vozi!
Ovo je moje mišljenje o nadobudnom kvazi dobrom vozaču Hamilton.

P.S.
Vettel kraće stoji sa živcima to je istina jer i Vettel i Ferrari ovu godinu treba da završe kao pobednici.
Što se tiče pravila u F1, to su smešni da smešniji ne mogu biti.
U nekim situacijama od svih vozača, pojedina pravila su napravili komplet idiota.

Darth Vader

pre 4 godine

Svi vi koji branite Hamiltona i smatrate da je ovo ok odluka pogledajte Monako 2016 i incident njefa i Rikarda. Samo sto on tada nije silazio sa trave a naravno kaznu nije ni dobio. Ta prica da se vodi hajka protiv Hamiltona se neverovatne gluposti. Mercedes je zasticen kao beli medved zadnjih nekoliko godina.

academico

pre 4 godine

Ovakva pravila su smrt za F1.... pa ljudi se trkaju zaboga. Pustite ih da se trkaju. Napravio grešku fetel.. izleteo sa staze malo... Wooooow.....Strahota jedna... Mogli su se sudariti..Uuuuuuuu.. Hahahaha...Zar nije to sastavni deo trkanja.
Mislim da stariji vozači gledaju na ovaj "incident" i umiru od smeha. Kakva gomila pič...ca...ova formula 1 danas!!!
Ja razumem da je hteo nekog da ugrozi.. da se zakuca namerno u nekoga... Ali ovo... Pa ovo je smejurija!

Realno

pre 4 godine

Ja bih samo pitao gde je ova kazna bila prosle godine kad je Hamilton krenuo u boks pa mu javili da se vrati na stazu, i on mrtav hladan preko trave se vrati na stazu... Doslednost u kaznama 0%!

mika sumikinen

pre 4 godine

u moje vreme je trkanje bilo trkanje, ovo danas je tuga
izleti i vratio se na stazu tako da odbrani svoju poziciju, pa sta?? trebalo je da stane, da pogleda levo i desno, da migavac i tek onda krene? pa tako ljudi ne voze ni na ulicama beograda??!!

a hamilton brze bolje pritisnu dugme da tuzaka a posle kao nije hteo tako nego na stazi, ma da

da se razumemo, izletanje na travu znaci da izletis, okrenes se malo vozis po oranju dok ti ne otpadne pola delova pa onda pazis kako se ukljucujes.
ovo je bilo secenje krivine, da je bio beton, dobio bi opomenu!

a, dok je verstapen zatvarao kimija tako da ili brani poziciju ili sudar, bilo sve ok? posle toga promenise i pravila

nije mi jasno zbog cega svi toliko lazu i foliraju se, od necega sto bi trebalo da bude broj 1 dogadjaj u sportu, naprave uzas.

P.S. iako navijac ferarija zeleo sam da vidim da li ce uspeti da odbrani poziciju i da li je njegovo vreme proslo, ovako ... sta smo gledali?? sr**e

Ja

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl. 
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?! 
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje. 
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama! 
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.
(Kanta, 10. jun 2019 13:22)

A sta bi ti, da sve njih strpas u Daciu Logan ili Fiat 500 L.pa izvolte ko je bolji..Sta je TCR? Opet dominacija fabrickih timova ili Moto GP.Eno gledaj Borkovica koji ne moze da opepeli.Meni je zao navijaca Ferarija.Nekada bili dok se u igru nije ukljucio ozbiljan igrac kakav je Mercedes
Sta je danas Ferari? Napravi stotinak vozila za one koji ce da bace novac jer ga imaju.Mercedes kroz F1 razvija novu tehnologiju

spin

pre 4 godine

Ovo odavno više nije interesantno za gledati, sa ovakvim odlukama će biti još manje. Bolje da snime par klipova, vozači se provozaju par krugova po stazi, a gledaoci sms-om glasaju za najboljeg ili kako će već zvati tog izabranog, put kojim F1 sigurno ide

dzeri

pre 4 godine

5 sek, zasto ne 1 ili 10? to je glupo pravilo. sto se tice kazne, super je kazna! cak je nebitno kome je pripisana; fetelu za nacin na koji se vratio na stazu ili hamiltonu za pokusaj obilazenja kad ovaj pokusava da izbegne zid. kazna mora da postoji zbog sigurnosnih razloga! 5sek pravilo mora da se menja. kao sto pravilo za igranje rukom u kaznenom prostoru od uvodjenja var tehnologije mora da se menja.

Mile

pre 4 godine

Vec nekoliko godina ne gledam trke,ako i pogledam onda je to start prva dva tri kruga.Naprosto su same trke pocele da me smaraju,i vidim da nisam ni pogresio sto ne pratim vise,procitam krajnji poredak i to je to.Ustvari zadnji put kad je F1 jos licila na nesto je bila poslednja sezona kada se jos dolivalo gorivo za vreme trke,od tada to nije to,a pratio sam F1 mislim da je bila 1986 kad je Nelson Pike osvojio titulu,i godinama nije bilo sanse da propustim jednu trku jer je bilo zanimljivo,stalno se nesto desavalo,dok sad kazu mi prijatelji koji jos prate samo neke kazne,pa sefti car...jednostavno nezanimljivo.

ИMN

pre 4 godine

@bagg

Našo ko da mi priča... Dvadeset pet godina pratim F1, i ni jednu jedinu trku nisam propustio.... Tako da ne lupetaš mnogo. Duplih aršina je bilo uvek skoro, i u vreme Sene i Prosta... To je to što uništava sport i F1. Uvek će se naći neki Hamilton za koga će posebna pravila da važe. Uključi mozak ponekad.

frustracija na delu

pre 4 godine

Komentari crvenih su krajnje smesni. Da Vettel neda Luisu da ga predje, da vozi cik cak, prosto da mu zatvara putanju kad god mu se digne, crveni bi rekli to je ok.
A svima je jasno da je ovo bilo za kaznu, diskutabilno za koju, ja bih rekao da mora da ga propusti, pa ako je brzi neka dobije npr. Ali komentari tipa sve je bilo regularno stvarno je smesno, za koga god da navijate. A uglavnom crveni kukaju, a glavni problem je u njima, timu i vozacima, posebno Vettelu koji valjda vidite ne moze da vozi dok mu Luis visi na vratu, nema covek glavu, to je dokazao bezbroj puta. A jedini vam je zakljucak da mrzite Luisa koji samo vozi i nista vise.
On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.

Novosadjanin

pre 4 godine

Čist vozački incident, pre 10 god o ovome se ne bi ni raspravljalo. Danas je F1 mnogo više taktički nego trkački sport, nažalost. Za one malo starije koji su pratili F1 devedesetih godina znaju o čemu pričam.

QA

pre 4 godine

Covek je u pravu. Sto se pravila tice ok treba da postoje nije sporno. Ali ovo konkretno je smesno. Trka F1 traje poduze i F1 je nesto i gde se gine, za ovaj konkretan slucaj i ovakvo oduzimanje prvog mesta je kontraproduktivno. U ovom sterilnom i frigidnom svetu bilo bi lepo da bar ne ukaljaju F1. Niko ne zeli zenska pravila u muskom sportu.

pribil

pre 4 godine

branko@Ja sam gledao Senu, Prosta, Pikea, Mensela itd.. Fetel je odlican vozac, nista slabiji od napuvanog Hamiltona, koga guraju Britanci.

ja

pre 4 godine

Vettel je napravio evidentnu gresku, ali ne toliko ovu na izlasku na stazu nego sto i pored trenutnog gubitka kontrole nije usporio i ostao na stazi. Najvaznije sto niko ne pominje: Bio je u sikani kada se to dogodilo i Lewis ne bi imao kuda da ga obidje, sve bi se nastavilo po redu kakav je i bio, bez kaznjavanja.

Njegoš

pre 4 godine

Oni što kukaju iz nedelje u nedelju da su trke dosadne,nameštene i negledljive,samo da ih podsetim da to rade zadnjih pet godina i da ih je sve više i više u komentarima,znači da gledaju kao i što su tribine prepune gledalaca,zato ne širite dezinformacije.U jednom se slažem sa njima ferari treba da napusti šampionat.Bez njih bi ovo takmičenje bilo mnogo regularnije i popularnije,samo da se zna ferari jedini samo za učešće u F1 uzima svake sezone 100 miliona$.Ako odu neće se ni osetiti pa otišli su i BMW,Toyota,Beneton,Pežo, Maserati,pa može se i bez njih!

kro-manjon

pre 4 godine

Ferarijevci na aparatima, kukace narednih mesec dana. Zaista ne znam sta nije jasno, Hamilton ga je stisnuo ovaj puko po ko zna koji put i onda se buni sto je pogresio. Ljudi nije trka kad ti izadjes sa staze, vratis se na isti i blokiras drugog ko je imao bolji izlaz. Trebalo je da pusti poziciju pa da juri Hamiltona. Stalno njemu neko kriv a on pravi greske.

kralj

pre 4 godine

@Milko
Sve se desava na jako ostroj krivini,ne znam dal je Fetel namerno cimnuo volan ili ne ali sam siguran da Hamiltona ne bi kaznili a sa druge strane da je to recimo uradio neki vozac Renoa,Alfe ili Toro rosa,kazna bi bila kud I kamo veca od pet sekundi.Da je to recimo uradio Grozan,dobio bi prolaz kroz Pit I na sledecoj jedno deset mesta unazad.Merc.je dominantan bolid sa dva vrhunska vozaca I ove debilne pomoci im ne trebaju.Ovaj Hamilton da je malo covek usporio bi jer ne zasluzuje ovakvu pobedu,bar ja da vozim ne bi zeleo ovako da pobedim a imam bolji bolid za sekundu po krugu.Treba imati I malo obraza.

dejan

pre 4 godine

Ako se ostavi incident po strani, znači nije bitno jel cimnuo volan namerno ili ne, odbrana pozicije van staze nije dozvoljena pravilima F1. Onog trenutka kad je sišao na travu izgubio je poziciju i Hamilton bi ga obišao da se on nije ubacio ispred njega. Da je hteo da bude fer, pa da je prepustio poziciju sam, ne bi ni dobio kaznu, imao bi šansu da vrati poziciju, ovako je dobio kaznu. Verstapen je više puta kažnjavan za slične situacije pa se niko nije bunio....

Branko

pre 4 godine

@(pribil, 10. jun 2019 16:31)

Ne treba čovek da bude stručnjak pa da vidi da je Fetel 0 (i slovima NULA vozač). Gledao sam mnogo šampiona, Fetel ne zaslužuje nijednu titulu. Fetel odlazi na kraju godine. Pogledaj Ferari forum pa ćeš videti šta misle o njemu. Svi koji su gledali Senu, Prosta, Laudu, Šumahera, Hakinena, Mensela, Pikea ZNAJU da je Fetel truba. Luisu će biti mrlja u karijeri Fetel. Biće ga blam da priča da je uzimao titule tako što je pobeđivao Fetela. Što pre ga se Ferari otarasi bolje za njih. Inače ne navijam za Ferari niti Mercedes. Nemam favorita tako da me baš briga ko će uzeti titulu. Volim F1 a vozači dolaze i prolaze.

Zvezdaaaa

pre 4 godine

Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.
(Smeh, 10. jun 2019 16:54)

Da li je bilo trkanja kada je dominirao Sumaher i Ferari ili pre njega Prost sa Renoom.Ako ti je do trkanja prati one od 5-18 mesta.Svrha F1 je da jedan tim napravi bolid koji ce da dominira.Kroz F1 se razvija tehnologija auto industrija.Zato je Mercedes najbolji

Kanta

pre 4 godine

Pratim F1 vec 30g i jedino sto mogu da kazem je da danas ima svega, samo ne trkanja. Pozicije se osvajaju taktikom, preticanja se vrse nadoknadjenim destinkama u boksu, dele se kazne na svakoj trci koje se ne mogu trkanjem nadoknaditi i sl.
Sta da rasdis kad dobijes +5s kao sada Fetel i kao na prosloj Ferstapen? Treba da jurcas kao ludak da budes ipred protivnika vise od 5s??? To znaci da bi bio bezbedan na svojoj poziciji, moras da vodis konstantno bar za 7-8s, sto nema veze sa trkanjem, vec sa stopericom. Gledas na sat, a ne na protivnike, trkas se sam sa sobom i virtuelnim bolidom koji ti "stalno bezi 5s"?! Cemu onda protivnici, mogu opusteno da voze na stopericu kao u kvalifikacijama i cao?!
Budalastine se nizu jedna za drugom, ukinuli dolivanje goriva, siluju menjanje guma da bi uopste bilo nekog preticanja, svake sezone izmisljaju nove zabrane za motore, sasiju i aerodinamiku, a na kraju ce se bolidi voziti sami, jer vozaci koliko god bili dobri, auto je taj koji pobedjuje.
Voleo bih da vidim Hamiltona, Fetela, Ferstapena, Raikonena, pa i Rikarda, Leklera, Kvjata u istim bolidima, koji nemaju "razlicite taktike i setupe", a ne ovako, pusti ovog, skloni se onom, jedan ova taktika, drugi ona. Totalno se izgubila draz trkanja, pa sad moramo da pricamo o boksovima i kaznama!
Kad pogledas MotoGP ili TCR, shvatis da je F1 postao kao dosadna serija u kojoj je svaka epizoda ista, samo se ponekad pojavi neki novi lik, kog nazalost ubiju pred kraj te iste epizode.

The Wolf

pre 4 godine

Glavni utisak sinoćne trke jeste najnovija u nizu amaterskih grešaka Fetela, četvorostrukog šampiona koji je titule osvajao u "slabašnom" Red Bul-u, gde je inače bio i "drugi" vozač pošto je Veber bio favorizovan.

Čestitke Hamiltonu koji pobeđuje već na drugoj trci sezone gde Ferari ima brži bolid. Prva je bila Bahrein, gde gle čuda ponovo taj isti Fetel greši pod pritiskom aktuelnog šampiona

pribil

pre 4 godine

Covek ima 52 pobede, 4 titule, 9 uzastopnih pobeda svojevremeno, svuda spada medju najvece vozace u istoriji sem u Srbiji, tu je 0. Smesno.

Miki

pre 4 godine

Najveci problem F1 je nedoslednost. Koliko je puta Verstapen imao unsafe release-a proslih godina pod izgovorom gledao sam sto pre da se vratim na stazu, vec je postalo normalno. Onda i u Mercedesu odlazak iz boksa preko trave, secenje krivine (cini mi se ona godina Ham vs Roz), ono gradjenje Rikjarda od Ham 2016 a to su sve situacije gde smo mogli da gledamo vrhunsku F1 da nije bilo imbecilskih odluka sudija (tj neodluka). Otprilike kao da svake godine gledamo sudiju Briha u svakoj trci. To normalan vise niko ne moze da vidi ocima.

Gruja

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari.

Radovan

pre 4 godine

On vam je kriv jer je pobedio, jer je sampion itd. Pa sta da rade? Da se sklone svi sa staze i da se trkaju crveni sami sa sobom? I onda ne bi bilo pobednika, jedan bi zavrsio u njivi, drugi bi se nesto pokvario.
(frustracija na delu, 10. jun 2019 15:38)

Ovo se moze preslikati na tenis. Zestina u komentarima, ogorcenost, negiranje ociglednih cinjenica , stil pisanja pokazuje da su navijaci Novaka ujedno i navijaci Ferarija , pljuvanje i vredjanje protivnika, njihov svetac je najbolji, nepravda kisa, vetar, trava, posle voznje po travi blokiracu koga hocu , bla bla...

jojuff

pre 4 godine

Sve u svemu ovo nije utrkivanje najboljih vozaca.. Ovo je nekakav sport u kojem se gleda ko ce bolje protumaciti i pratiti pravila. Cim izletis iz tog kolosjeka eto ti kazni. Ugorzava se sigurnost.. Cega? Ljudi koji mlate milione u sportu u kojem je cilj utrkivanje i presrtizanje protivnika..bolidi nikada nisu bili sigurniji i pravila nikada bisu bila besmislenija. Sport koji polako ali sigurno sve manje i manje ljudi prati.

Milko

pre 4 godine

""I da je njegova prica ok, da ne mozes da kontrolises bolid posle trave, opet, nisam ga ja terao da izleti na travu vec hamilton koji ga je jurio. Po meni, sve regularno."

Kad ga već nisi ti terao da izleti na travu, možda ne bi trebao ni da ostavljaš ovako dubokoumne komentare, očigledno ti logika ne ide od mozga..."

Moja logika je fantasticna, reklo bi se da ti ne mozes da razumes jer si malo tup*v. Komentar je apsolutno jasan svakome ko zeli da procita i prizna sam sebi da je situacija upravo onakva kako su je i pravila okarakterisala.

Kako je to bilo u moje vreme komentari nemaju smisla jer ovo nije vase vreme (Ili vreme u koje sam ja intenzivnije i gledao F1). I ne mogu da kazem da se ne slazem, samo, zna se sta su pravila danas i kao takva bi trebalo da se postuju, na ciju god vodenicu da idu i to je to. Kao i sve drugo u zivotu.
Izleteo sa staze jer je hteo da sece krivinu da bi pobegao sto dalje od pratioca, kad se vracao, vratio se nebezbedno jer nije hteo da dozvoli da ga Hamilton prestigne. Tu je kraj cele diskusije, kazna i cao.

Smeh

pre 4 godine

@ Njegoš
Jesi ti čuo za naviku u životu? Ja sam lično navikao da gledam F1 od malena. Mada sada prebacujem na druge kanale tokom same trke. Prebacim da vidim da li se desilo nešto važno u trci i tako u krug. Jednostavno F1 se ponavlja iz trke u trku. Meni nije bitan pobednik već da bude trkanja, preticanja, a ne ovo dosadno praćenje iz kruga u krug. I što je neverovatno svi čekaju neki udes da bi izašao sejfti kar pa da trka postane zanimljiva. I ova kazna je nusprodukt takve F1. Umesto da ostave ljude da se trkaju uništili su mogućnost borbe za prvo mesto. Kao da žele da F1 postane dosadno takmičenje gde posle kvalifikacija možeš da kažeš ko će biti na podijumu.

LIQUID

pre 4 godine

Kad vec neko pomenu MotoGP, najvece licemersto ustvari pokazuju bas ta "zakonodavna" tela. Kod Formule 1 je u pitanju apsolutna prezasticenost vozaca, ali i bolida, jer ne daj boze moze da se slomi tocak, slupa preskupa kaorserija, a u MotoGP je sve suprotno. Tamo ti je princip "sam pao, sam se ubio". Posle svakog pada 70% vozaca zavrsi polomljeno u bolnicama, motori se raspali i nikom nista, trka ide dalje...
Cek bre, kako tu ne vazi "safety first", a ovamo cak ni bolidu farba ne sme da se ogrebe? Smesno.
Zato u MotoGP imamo trkanje svake nedelje, a u Formuli 1 sminkeraj i puko postovanje pravila. Prosto je postalo vaznije da postujes pravila nego da se boris za poziciju, posto ti za cas oduzmu ono sto si trkanjem stekao.

maconii

pre 4 godine

izleteo je sa staze i krenuo da se vraca...ok usporio je time hamiltona,sasekao ga je,postojao je prekrsaj,ali 5 sekundi je prevelika kazna

Ridah

pre 4 godine

VN Kanade, Montreal, 1993 godina. Bitka između Šumija i Sene za 2. mesto. 10-15 krugova je Šumi bio iza Sene na 0.5 sekundi. Šumi je prošao kad je Seni umro bolid i obišao ga je baš na ovom mestu gde se Fetel vratio na stazu kad je naišao Hamilton. Ono što hoću reći, koliko god Šumi pritiskao Senu, Sena nije napravio grešku, niti je Šumi pravio greške, a oboje su vozili ludački, na ivici. Vetel pravi grešku i izleće kao baba pod pritiskom po ko zna koji put. Nikakav šampion.

Ono

pre 4 godine

Kazne u sekundama su idiotluk. Bolje je narediti propustanje pa neka se jure, a ne ovako kazniš ga sekunde i onda kao on vozi prvi idalje i stvara prednost i ne znam ni ja šta...

bla

pre 4 godine

Formula 1 je postala balet u odnosu na Moto Gp. Tamo se na dva točka vozi 350 na sat, guraju se i padaju u žaru borbe i opet nema ovakvih glupih kazni za sitne stvari. @ reci ovo Valentino Rosi-u za sutuaciju od pre par god

pribil

pre 4 godine

branko@ Da su znali da si toliki strucnjak ovi iz Red bula i Ferarija bi te svakako konsultovali. Sreca je pa imamo internet sveznalice.

Onako usput...

pre 4 godine

Nekad je bilo napravis bolid kako najbolje znas, nakacis tockove, sednes i vozis. Kad potrosis gume, odes na zamenu, dolijes gorivo... pa ko zna - zna!
To je bio racing, a ovo danas, limitirani motori sa sto modova voznje zbog 3 dozvoljene zamene ("specifikacije") tokom sezone, glupavi DRS koji na 70% trka ne donosi prakticno nista, obavezne promene tipova guma, zabranjena i dozvoljena krilca i antenice, oreoli, kazne za svaku glupost...
Kalkulacije timova da se sacuvaju motori i taktike koje se pripremaju sa ciljem da prvi vozac bude sto bolje plasiran su tek posebna prica.
Sto se kazni tice, u poslednje dve trke su konkurenti Mercedesa kaznjeni - u direktnim duelima protiv Mercedesa, zanimljivo. Nesto imam utisak da bi se ovo zavrsilo posle 2 minuta sa "no further investigation" da su u pitanju bili npr. Alfa Romeo i Williams... po principu "ma koga boli uvo za njih"!

Senna je ziv!

pre 4 godine

Da obojcu izbace bile bi bolje trke. Medjutim, mnogi od vas nemaju predstavu sta znaci izgubiti pa dobiti grip guma kad se vratis na stazu, nevezano sta vozis, formulu, auto, motor...skupite malo para(oko50 evra)pa izadjite malo na navak da probate...

Vetar u ledja..

pre 4 godine

Ne znam sta da kazem... I jeste i nije. Problem oko vracanja na stazu je prvenstveno bezbednost a kaznjavanje bi takodje trebalo da postoji ukoliko si greskom i izletanjem a kasnije i vracanjem stekao neku prednost. Slozicete se da nije realno da izletis sa staze i vratis se tako da nekoga iseces ili nateras da zakoci, da on skrene sa idealne putanje i da na taj nacin mozda cak i povecas prednost. Ako ti pogresis ti moras i da pazis kako se vracas. Prosto.. Cesto vozaci sami prepuste poziciju da ne bi bili kaznjeni. Teska odluka svakako...