Subota, 08.06.2019.

18:14

Hrvatska bolja od Velsa, Island od Albanije

Fudbaleri Hrvatske pobedili su u Osijeku selekciju Velsa sa 2:1 u utakmici Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: SN

Hrvatska bolja od Velsa, Island od Albanije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 4 godine

Oscar

Kao i Kalinic u Engleskoj naprimao se golovs u Belgiji. Obojica su previsoki, 202 cm. Nisu ni potrebni, Livakovic je odlican, bolji i od Subasica.
Imamo dobar sastav i dalje, pogotovo kad nam se vrate Vrsaljko i Strinic.

Znamo da si trol

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Osim sto trolujes i po sto puta ostavljas jedan isti komentar, samo da te podsetimo da si se odavno otkrio, jer reci poput "poguranac" su tipicni za Hrvate, u Srbiji ne. Hrvat, sto ne podsetis i na sledecu vasu "slavnu" proslost:

Hrvatska-Engleska 1:4
Engleska-Hrvatska 5:1
Gruzija-Hrvatska 1:0
Hrvatska-Svedska 1:3
Hrvatska-Svajcarska 2:4
Hrvatska-Skotska 0:1
Skotska-Hrvatska 2:0
Norveska-Hrvatska 1:0
Estonija-Hrvatska 3:0
Turska-Hrvatska 1:0
Island-Hrvatska 1:0
Spanija-Hrvatska 6:0
Madjarska-Hrvatska 2:1

....sve ovo samo u poslednjih godina.....

fudbaler grga

pre 4 godine

Hrvatska-Engl1:4  Italija- Hrv 1:2 Kv
Engleska-Hrv 5:1  Nema-Hrv 0:3 SP
Gruzija-Hrvat 1:0  Holand-Hrv 1:2 SP
Hrvatsk-Sved 1:3  Italija-Hrv. 1:2 SP
Hrvatsk-Svaj 2:4   Italija-Hrv  0:2 
Hrvatsk-Skot 0:1  Engles-Hrv 0:2 Kv
Skotska-Hrv  2:0  Engles-Hrv 2:3 Kv
Norvesk -Hrv1:0  Nemač-Hrv 1:2 EP
Estonija-Hrv 3:0  Španij-Hrva 1:2 EP
Turska-Hrva 1:0  Španij-Hrv. 2:3 LN
Island-Hrvat 1:0  Argen-Hrva 0:3 SP
Spanija-Hrvv6:0  Engles-Hrv. 1:2SP
Madjars-Hrv 2:1 

....sve ovo samo u poslednjih godina.....
(Znamo da si trol, 08. jun 2019 23:02)

Imaju još pobede protiv velesila, a mi samo protiv Nemačke na sreću.

Das

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Moze li neko da objasni kako ovaj hrvatski trol redovno ostavlja komentare od 4000 karaktera kada je ogranicennje 1500???

Nosorog

pre 4 godine

Svaka cast hrvatima. Takodje, kada smo mi igrali utakmice van Beograda? Nas savez uporno gura Beograd, a beogradska publika nije voljna da ide na utakmice reprezentacije (kao beogradjanin, ne krivim nas s obzirom ko je na celu saveza). Bolje da urede stadione u Nisu i Kragujevcu i tu da odigramo po koju utakmicu (posto je to publika koja nema priliku da gleda medjunarodne utakmice, a siguran sam da bi barem 80% stadiona bilo popunjeno), nego da dzabe unistavamo travu na Rajku i JNA.

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03) Majstore, hvala vam na ovoj odlicnoj analizi. Nemam ama bas nista da dodam. Tvoj komentar dodje kao melem dusi medju mnogim, jako mnogim komentarima neznalica.

fudbaler grga

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!
(branko, 08. jun 2019 21:27)

Evo da ja napišem nešto o njihovim nesrećama i čudnim sudačkim odlukama protiv Hrvstske. I koliko smo mi bili bolji u oba veka.

1994. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:2 razbili su ih ne rezultatom, nego dominacijom na terenu. Dvadeset minuta pre kraja meča publika je zviždala Italijanima, a Hrvatima skandirala "vatreni su nadigrali azure".

1996. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemcima na SP-u.

1998. U polufinalu Hrvatska vodi 1:0 Tiram im dao dva gola prvi Bobanovom greškom, a drugi Jarnijevom. Krade Jarniju loptu na šesnaestercu i daje drugi gol. To su mu bili prvi golovi u karijeri za reprezentaciju, a možda i jedini. Hrvatska je bila bolja Brazil bi oduvala u finalu, a finale je trebalo da bude Hrvatska-Holandija jer su i oni ispali nesrećno u polufinalu.

2007. U poslednjem kolu kvalifikacija za EP. Hrvatska je pobedila englesku 3:2 pred 80.000 gledalaca. Jedan od najbolnijih poraza "Gordog Albiona". Eh šta bih ja dao da moja reprezentacija pobedi i rasplače Vembli celo kraljevstvo sa kraljicom na čelu na njihovom terenu da ostavi naduvene Engleze bez EP u njihovom hramu fudbala Vembliju.

2008. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudačke nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. Poguranac sudije. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:1 Bila je to vrlo dobra predstava tima Nike Kovaća koja je žestokim presingom uništila Italijane u prvom poluvremenu, a onda im potpuno uzela loptu u drugom. I kad se čekao novi gol Hrvatske koji bi doneo pobedu, krenulo je divljanje navijača i prekid utakmice. Boban je bio gost-komentator na Italijanskom tv kanalu rekao je u prenosu da nikad niko nije ovako nadigrao "azure" na njihovom terenu kao Hrvatska toga dana.

2014. Poguranac Japanca Nišimure pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

2018. Sudije nisu nikoga oštetile na račun Hrvatske, a produžeci i penali su sastavni deo fudbala. A kako su "orlići" osvojili titulu?. U finalu Pitana sudi faul koji je samo on video i niko drugi. Francuzi su vodili 2:1 a nisu šutnuli loptu prema golu. Lako je bilo igrati u drugom poluvremenu kad ti neko pokloni dva gola i to u finalu.

A evo naše fudbalske istorije:
1998. Jugoslavija-Nemačka iz 2:0 u 2:2
Jugoslavija-Holandija 1:2
Četvrtfinale Htvatska-Nemačka 3:0
Za treće mesto Hrvatska-Holandija 2:1

2000. Kada je Bošković odveo tim koji se proveo kao "bos po trnju" Onaj antologijski meč sa Holandijom 1:6 još se prepričava. I to sa Crnogorcima kad smo bili najjači.

Kvalifikacije za SP 2002. Smešna grupa.
1. Rusija
2. Slovenija
3. SR Jugoslavija
Rusija i Slovenija bez pobede na SP-u

2003. U kvalifikacije za EP već tada"mali" počeli da se poigravaju sa nama. Ko da zaboravi, Gurbana Gurbanova i Azerbejđan. Smejurija u Podgorici, pa blamaža u Baku, tada je Savićeviću bilo jasno da je vreme da se - beži. Prolazile su godine, a prvenstva Evrope 2008, 2012 i 2016 prošla su bez nezavisne Srbije.  

Ni pod tim imenom nismo uspeli da nekome uteramo strah u kosti. Naprotiv, naleteli smo na razne "mine" u Poljskoj, Finskoj, Jermeniji, Makedoniji pa i Kazahstan.  

2006. Debakl, najveći u istoriji našeg fudbala Argentina-SCG 6:0  
Poigrali su se "gaučosi" sa našim fudbalerima i do vrha napunili mrežu Jevrića. Bio je to tango za sve koji vole da uživaju u fudbalu, a za nas totalno pomračenje. Tako su plavi umesto "kineskog zida" ispred Jevrića imali "švajcarski sir".  

Dotukao nas je Maksi Rodrigez u završnici prvog dela. Na drugoj strani - baš ništa. Na poluvremenu Dejan Stanković kada je video kuda sve to ide zamolio je klupskog druga Kambijasaje da nas ne sramote previše. I opet jedno - ali. 

Nastavak je doneo produžetak velikih muka. Argentinci su zabaviili svoje navijače još sa tri pogotka Krespa, Teveza i Mesija razbili naš fudbalski brod u paramparčad. 
90-ta minuta Sudija Roseti je ispunio želju plavih i odsvirao kraj ne nadoknadivši ni sekundu izgubljenog vremena. 

Postali smo omiljeni protivnici Argentini "gaučosi"su nas počistili teniskim rezultatom u dva meča na velikim takmičenjima - 6:0, 6:0!   
Najpre, na Olimpijskim igrama u Atini, a u Gelzenkirhenu viđen je drugi set istog meča, sa istim rezultatom. 

Jevrić ni kriv, ni dužan, a izrešetan.  
Krstajić Spor, neokretan   
Đorđević Emotivno "prepumpan", fudbalski - "ispumpan"   
Stanković neupadljiv, nevidljiv, odsutan,   
Nađ U jurnjavi za Rikelmeom, potvrdio da takav fudbal niko ne igra.   
Kežman Gol ne bi postigao ni za "sto godina", a crveni karton je dokaz potpune nemoći.  
Milošević osim rekorda i " junačkih" izjava, malo šta će još pamtiti. 

Na dve utakmice sa Holandijom i Argentinom, ne da nismo osvojili bod, nego za 180 minuta nismo ni šansu stvorili. SCG-Obala Slonovače iz 2:0 u 2:3. Ipak, Afrikanaci su velesile jer osvajaju Mundijale kao "orlići" 

Bruka kojoj se Borat radovao u kvalifikacijama za EP 2008. 
Prvo, uspeli smo da se revanširamo (Azerbejdžanu) za oduzete bodove četiri godine ranije, ali onda smo sve to upropastili jer smo izgubili od nove fudbalske velesile, Kazahstan. Upravo ti bodovi su nam falili da se na kraju plasiramo na šampinat. Ali i ovo je bilo već viđeno.  

2010. Srbija-Gana 0:1 
Šanse za popravni je bilo protiv Nemačke. Pogodak Jovanovića zapalio je celu Srbiju. Isključenjem Klosea Srbija je bila još korak bliže trijumfu. A onda šok. Penal Nemanja Vidić je skrivio protiv Nemaca. Na svu sreću Stojković je uspeo da odbrani i da sačuva vrednu pobedu. Istina da smo sve vreme meča drhtali, jer su munje sevale sa svih strana Nemci su sa igračem manje kidisali na naš gol, ali na kraju se dobro završilo za "orlove". 

Poslednja prepreka bila je Australija. Pitanje favorita, posebno posle pobede nad Nemačkom se nije dovodilo u pitanje, ipak to je trebalo da se potvrdi na terenu. Ali onda je usledio šok. Prvo je patuljak Kejhil glavom dao gol između naše gorostasne odbrane, dok je sve nade u preokret srušio Holman kada je "bombom" sa 25 metara drugi put zatesao mrežu. Pantelić je golom donekle vratio nadu da možemo do izjednačenja, čini se da smo i oštećeni za nedosuđeni penal, ali to ne menja sliku da smo i za ovaj brodolom sami krivi. 

Kvalifikacije za EP 2012 Srbija-Velesila Estonije 1:3 u utakmici koja nas je ekspresno vratila u vreme kada se sa mučninom razgovaralo o nacionalnoj selekciji i kada su se sa teskobom izgovarala imena Azerbejdžana i Kazahstana. 

Uvodni minuti utakmice su bili dovoljni da najave novo bledo izdanje Srbije, koja nije imala apsolutno nikakvu ideju u prvom poluvremenu. 

Gol je nekako stigao, naravno, uz dosta sreće. Kuzmanović je šutirao sa 18 metara, a lopta se odbila od Žigića i tako prevarila golmana Estonije.  

Radost Srbije nije dugo trajala. Kink je utišao ceo stadion, kada je opalio po lopti sa 30-ak metara, a Stojković je njen let ispratio samo pogledom. Gosti su iskoristili veliku smušenost u defanzivi Srbije i izborili prostor za šuteve Vasiljev je pogodio mrežu za 1:2!  

Srbija je stihijski pokušavala da odgovori, dok rival (zemlja čije se ime izgovaralo sa podsmehom) rutinski samo posmatra te scene. To nije bio kraj bruke, autogol je obeležila scena u kojoj se Luković nije sporazumeo sa Stojkovićem i glavom ga je dao za 1:3. Protiv velesile Estonije i Slovenije od mogućih 12 uzeli smo 2 boda.

Poredak grupe: 
1.Italija 
2.Estonija 

E, to je naša slavna fudbalska istorija Mijatova Prečka.

Nezainteresiran

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema
__________

O veliki znalče jesi možda nekad pomislio da neke reprezentacije kad igraju sa Hrvatima prilagođavaju svoju taktiku njima. Hrvate ne želi nitko u skupini. A šta je sa Srbijom 6 bodova gotovo sigurno protivniku ako nekome tko se previše opusti ne otkine neki bod.

branko

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!

Danilo

pre 4 godine

(Ne)Istina
Namaš pojma sa fudbalom prati bolje kriket. Hrvatska je igrala danas kvalitetno dominantno ubedljivo i vrlo racionalno sa samo jednim ciljem 3 boda i ništa više od toga. Tako igraju veliki timovi. A ti veliki stručnjače živi sa tim da razumeš fudbal.

Srpska posla

pre 4 godine

Evo sad gledam, Turci razbijaju Francusku 2:0. Moglo je da bude i 4:0. Izgleda jedino Srbi nemaju zelje da igraju za nacionalni tim. Ne znam zasto je to tako. Umorni, nezainteresovani, nepripremljeni. U petnaestom minutu svi zadihani kao da je kraj drugog produzetka. Hteli da improvizuju i eksperimentisu protiv tima koji se zestoko pripremao skoro 2 nedelje, i takticki i fizicki! Sto je najgore, taj stav se preneo i na kosarku. Zbog novca i zarade. Cim se najbolji igraci toliko premisljaju da li da igraju za nacionalni tim, jasno je da nema nista od atmosfere i vrhunskih rezultata. Nekad smo uzimali zlato u kosarci, sad je srebro najveci domet. U fudbalu je potrebna potpuna promena mentaliteta. Koliko je potrebno ovakvih poraza da se to dogodi? Uostalom, cak i da igrace bas briga za nacionalni dres, zar dobri rezultati reprezentacije ne podizu cenu igraca?

lol

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba
(Istina, 08. jun 2019 20:47)

Tvoje analize su nam poznate. Pusa Xnodeh

Istina

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba

zeus

pre 4 godine

Kod nas se kaze "prvo skoci pa reci hop"!
To sto ste vi ubjedjeni da ste najbolji u regionu je samo vas problem, vjerujte, samo ne znam na osnovu kojih parametara ili cinjenica!
Hrvatska nogometno postoji 25 godina (od 1994.)godine, dosad od mogucih 11 takmicenja bila na 9. Usporedbe radi Nizozemci u istom tom periodu tri puta nisu uspjeli da se kvalificiraju, a Englezi i Talijani jednom. Zemlje kao Austrija, Rumunjska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Srbija ( svi sa puno vise stanovnika od HR) debelo iza nas! To su jedini fakti i cinjenice! Dvije medalje i dva puta 1/4 finala je dodatna cinjenica da HR predstavlja gornji dom svjetskog nogomwta! Covjek neki dan u drzavi Peru dao sinu ime Luka Modric, busman u Africi cuva stoku u HR dresu, rodjeni Brazilac na instagramu CFF izjavljuje da navija za Hrvatsku i prica na hrvatskom (pored svoje slavne i uspjesne nacionalne vrste).
A vi... Pa vasi dresovi se na e-bayu prodaju za 9 eura!
Mislim dajte malo realnosti... Zamisli da ja pocnem pricat kako su HR kosarkasi najbolji u regionu jer imamo neka zvucna imena a tamo nema nas na mapi. Jedno su zvucna imena, mada su ova vasa nogometna samo vama zvucna, a drugo su fakti! Sportski pozdrav!

buu

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)

Ma mi smo u samom vrhu svetskog fudbala, ali Vatikan brale Vatikan.

www

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 08. jun 2019 19:30)

Perišić je gurnuo loptu prema Kramariću da ga on nije zabio Kramarić je bio iza njega sam k'o duh.

Nezainteresiran

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate
-----------

Ironija brate.... sarkazam...valjda si čuo za to 🤣🤣

Alpinist

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate.....

mario

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 8. jun 2019 19:30)
Da eto mi imamo uvijek sreće,ali zato vi jadni ne vi igrate najbolje na svijetu i imate znanje.....ili je i Ukrajina isto imala više sreće nego pameti ili vi nemate pojma?
E da igralo se u 15 sati pri temperaturi od 30 stupnjeva.

Зета СРБ

pre 4 godine

Нема везе ни селектор ни руководство ФСС. Једноставно немамо одбрану добру, пре је било супротно, нисмо имали напад. Увек нешто фали.

oscar

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana. 
Srčano, ratnički i pametno su igrali. 
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar. 
Bravo, Hrvatska!
(Bravo, 08. jun 2019 18:57)

Sta vam je sa onim malim Karlom Leticom golmanom? Zar nije on trebao da bude broj 1 kako se svojevremeno najavljivalo?

Sava

pre 4 godine

Svaka čast Hrvatima. Daleko od toga da sam navijao za njih, ali ljudi igraju zaista veoma dobar fudbal..
Njima je glavni čovek Saveza jedan od najboljih napadača u istoriji Jugoslavije, imaju sjajnog selektora, rutinski dobijaju Vels, igraju ravnopravno sa Engleskom, Španijom..
A mi, kod nas su glavni Kokeza i Krstajić, jednoj Ukrajini smo topovsko meso. Tuga i žalost..

...

pre 4 godine

Neverovatno, ponovo necemo otici na Euro. Koliko covek nema obraza, izgubio je 5 0 od Ukrajine koja je igrački gledano duplo slabija i nece da podnese ostavku. Glavni utisak mi je da prakticno svaki napad je bio sansa za gol. Neverovatno sta smo dozvolili.

Bravo

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana.
Srčano, ratnički i pametno su igrali.
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar.
Bravo, Hrvatska!

Sava

pre 4 godine

Svaka čast Hrvatima. Daleko od toga da sam navijao za njih, ali ljudi igraju zaista veoma dobar fudbal..
Njima je glavni čovek Saveza jedan od najboljih napadača u istoriji Jugoslavije, imaju sjajnog selektora, rutinski dobijaju Vels, igraju ravnopravno sa Engleskom, Španijom..
A mi, kod nas su glavni Kokeza i Krstajić, jednoj Ukrajini smo topovsko meso. Tuga i žalost..

Bravo

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana.
Srčano, ratnički i pametno su igrali.
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar.
Bravo, Hrvatska!

zeus

pre 4 godine

Kod nas se kaze "prvo skoci pa reci hop"!
To sto ste vi ubjedjeni da ste najbolji u regionu je samo vas problem, vjerujte, samo ne znam na osnovu kojih parametara ili cinjenica!
Hrvatska nogometno postoji 25 godina (od 1994.)godine, dosad od mogucih 11 takmicenja bila na 9. Usporedbe radi Nizozemci u istom tom periodu tri puta nisu uspjeli da se kvalificiraju, a Englezi i Talijani jednom. Zemlje kao Austrija, Rumunjska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Srbija ( svi sa puno vise stanovnika od HR) debelo iza nas! To su jedini fakti i cinjenice! Dvije medalje i dva puta 1/4 finala je dodatna cinjenica da HR predstavlja gornji dom svjetskog nogomwta! Covjek neki dan u drzavi Peru dao sinu ime Luka Modric, busman u Africi cuva stoku u HR dresu, rodjeni Brazilac na instagramu CFF izjavljuje da navija za Hrvatsku i prica na hrvatskom (pored svoje slavne i uspjesne nacionalne vrste).
A vi... Pa vasi dresovi se na e-bayu prodaju za 9 eura!
Mislim dajte malo realnosti... Zamisli da ja pocnem pricat kako su HR kosarkasi najbolji u regionu jer imamo neka zvucna imena a tamo nema nas na mapi. Jedno su zvucna imena, mada su ova vasa nogometna samo vama zvucna, a drugo su fakti! Sportski pozdrav!

fudbaler grga

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!
(branko, 08. jun 2019 21:27)

Evo da ja napišem nešto o njihovim nesrećama i čudnim sudačkim odlukama protiv Hrvstske. I koliko smo mi bili bolji u oba veka.

1994. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:2 razbili su ih ne rezultatom, nego dominacijom na terenu. Dvadeset minuta pre kraja meča publika je zviždala Italijanima, a Hrvatima skandirala "vatreni su nadigrali azure".

1996. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemcima na SP-u.

1998. U polufinalu Hrvatska vodi 1:0 Tiram im dao dva gola prvi Bobanovom greškom, a drugi Jarnijevom. Krade Jarniju loptu na šesnaestercu i daje drugi gol. To su mu bili prvi golovi u karijeri za reprezentaciju, a možda i jedini. Hrvatska je bila bolja Brazil bi oduvala u finalu, a finale je trebalo da bude Hrvatska-Holandija jer su i oni ispali nesrećno u polufinalu.

2007. U poslednjem kolu kvalifikacija za EP. Hrvatska je pobedila englesku 3:2 pred 80.000 gledalaca. Jedan od najbolnijih poraza "Gordog Albiona". Eh šta bih ja dao da moja reprezentacija pobedi i rasplače Vembli celo kraljevstvo sa kraljicom na čelu na njihovom terenu da ostavi naduvene Engleze bez EP u njihovom hramu fudbala Vembliju.

2008. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudačke nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. Poguranac sudije. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:1 Bila je to vrlo dobra predstava tima Nike Kovaća koja je žestokim presingom uništila Italijane u prvom poluvremenu, a onda im potpuno uzela loptu u drugom. I kad se čekao novi gol Hrvatske koji bi doneo pobedu, krenulo je divljanje navijača i prekid utakmice. Boban je bio gost-komentator na Italijanskom tv kanalu rekao je u prenosu da nikad niko nije ovako nadigrao "azure" na njihovom terenu kao Hrvatska toga dana.

2014. Poguranac Japanca Nišimure pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

2018. Sudije nisu nikoga oštetile na račun Hrvatske, a produžeci i penali su sastavni deo fudbala. A kako su "orlići" osvojili titulu?. U finalu Pitana sudi faul koji je samo on video i niko drugi. Francuzi su vodili 2:1 a nisu šutnuli loptu prema golu. Lako je bilo igrati u drugom poluvremenu kad ti neko pokloni dva gola i to u finalu.

A evo naše fudbalske istorije:
1998. Jugoslavija-Nemačka iz 2:0 u 2:2
Jugoslavija-Holandija 1:2
Četvrtfinale Htvatska-Nemačka 3:0
Za treće mesto Hrvatska-Holandija 2:1

2000. Kada je Bošković odveo tim koji se proveo kao "bos po trnju" Onaj antologijski meč sa Holandijom 1:6 još se prepričava. I to sa Crnogorcima kad smo bili najjači.

Kvalifikacije za SP 2002. Smešna grupa.
1. Rusija
2. Slovenija
3. SR Jugoslavija
Rusija i Slovenija bez pobede na SP-u

2003. U kvalifikacije za EP već tada"mali" počeli da se poigravaju sa nama. Ko da zaboravi, Gurbana Gurbanova i Azerbejđan. Smejurija u Podgorici, pa blamaža u Baku, tada je Savićeviću bilo jasno da je vreme da se - beži. Prolazile su godine, a prvenstva Evrope 2008, 2012 i 2016 prošla su bez nezavisne Srbije.  

Ni pod tim imenom nismo uspeli da nekome uteramo strah u kosti. Naprotiv, naleteli smo na razne "mine" u Poljskoj, Finskoj, Jermeniji, Makedoniji pa i Kazahstan.  

2006. Debakl, najveći u istoriji našeg fudbala Argentina-SCG 6:0  
Poigrali su se "gaučosi" sa našim fudbalerima i do vrha napunili mrežu Jevrića. Bio je to tango za sve koji vole da uživaju u fudbalu, a za nas totalno pomračenje. Tako su plavi umesto "kineskog zida" ispred Jevrića imali "švajcarski sir".  

Dotukao nas je Maksi Rodrigez u završnici prvog dela. Na drugoj strani - baš ništa. Na poluvremenu Dejan Stanković kada je video kuda sve to ide zamolio je klupskog druga Kambijasaje da nas ne sramote previše. I opet jedno - ali. 

Nastavak je doneo produžetak velikih muka. Argentinci su zabaviili svoje navijače još sa tri pogotka Krespa, Teveza i Mesija razbili naš fudbalski brod u paramparčad. 
90-ta minuta Sudija Roseti je ispunio želju plavih i odsvirao kraj ne nadoknadivši ni sekundu izgubljenog vremena. 

Postali smo omiljeni protivnici Argentini "gaučosi"su nas počistili teniskim rezultatom u dva meča na velikim takmičenjima - 6:0, 6:0!   
Najpre, na Olimpijskim igrama u Atini, a u Gelzenkirhenu viđen je drugi set istog meča, sa istim rezultatom. 

Jevrić ni kriv, ni dužan, a izrešetan.  
Krstajić Spor, neokretan   
Đorđević Emotivno "prepumpan", fudbalski - "ispumpan"   
Stanković neupadljiv, nevidljiv, odsutan,   
Nađ U jurnjavi za Rikelmeom, potvrdio da takav fudbal niko ne igra.   
Kežman Gol ne bi postigao ni za "sto godina", a crveni karton je dokaz potpune nemoći.  
Milošević osim rekorda i " junačkih" izjava, malo šta će još pamtiti. 

Na dve utakmice sa Holandijom i Argentinom, ne da nismo osvojili bod, nego za 180 minuta nismo ni šansu stvorili. SCG-Obala Slonovače iz 2:0 u 2:3. Ipak, Afrikanaci su velesile jer osvajaju Mundijale kao "orlići" 

Bruka kojoj se Borat radovao u kvalifikacijama za EP 2008. 
Prvo, uspeli smo da se revanširamo (Azerbejdžanu) za oduzete bodove četiri godine ranije, ali onda smo sve to upropastili jer smo izgubili od nove fudbalske velesile, Kazahstan. Upravo ti bodovi su nam falili da se na kraju plasiramo na šampinat. Ali i ovo je bilo već viđeno.  

2010. Srbija-Gana 0:1 
Šanse za popravni je bilo protiv Nemačke. Pogodak Jovanovića zapalio je celu Srbiju. Isključenjem Klosea Srbija je bila još korak bliže trijumfu. A onda šok. Penal Nemanja Vidić je skrivio protiv Nemaca. Na svu sreću Stojković je uspeo da odbrani i da sačuva vrednu pobedu. Istina da smo sve vreme meča drhtali, jer su munje sevale sa svih strana Nemci su sa igračem manje kidisali na naš gol, ali na kraju se dobro završilo za "orlove". 

Poslednja prepreka bila je Australija. Pitanje favorita, posebno posle pobede nad Nemačkom se nije dovodilo u pitanje, ipak to je trebalo da se potvrdi na terenu. Ali onda je usledio šok. Prvo je patuljak Kejhil glavom dao gol između naše gorostasne odbrane, dok je sve nade u preokret srušio Holman kada je "bombom" sa 25 metara drugi put zatesao mrežu. Pantelić je golom donekle vratio nadu da možemo do izjednačenja, čini se da smo i oštećeni za nedosuđeni penal, ali to ne menja sliku da smo i za ovaj brodolom sami krivi. 

Kvalifikacije za EP 2012 Srbija-Velesila Estonije 1:3 u utakmici koja nas je ekspresno vratila u vreme kada se sa mučninom razgovaralo o nacionalnoj selekciji i kada su se sa teskobom izgovarala imena Azerbejdžana i Kazahstana. 

Uvodni minuti utakmice su bili dovoljni da najave novo bledo izdanje Srbije, koja nije imala apsolutno nikakvu ideju u prvom poluvremenu. 

Gol je nekako stigao, naravno, uz dosta sreće. Kuzmanović je šutirao sa 18 metara, a lopta se odbila od Žigića i tako prevarila golmana Estonije.  

Radost Srbije nije dugo trajala. Kink je utišao ceo stadion, kada je opalio po lopti sa 30-ak metara, a Stojković je njen let ispratio samo pogledom. Gosti su iskoristili veliku smušenost u defanzivi Srbije i izborili prostor za šuteve Vasiljev je pogodio mrežu za 1:2!  

Srbija je stihijski pokušavala da odgovori, dok rival (zemlja čije se ime izgovaralo sa podsmehom) rutinski samo posmatra te scene. To nije bio kraj bruke, autogol je obeležila scena u kojoj se Luković nije sporazumeo sa Stojkovićem i glavom ga je dao za 1:3. Protiv velesile Estonije i Slovenije od mogućih 12 uzeli smo 2 boda.

Poredak grupe: 
1.Italija 
2.Estonija 

E, to je naša slavna fudbalska istorija Mijatova Prečka.

mario

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 8. jun 2019 19:30)
Da eto mi imamo uvijek sreće,ali zato vi jadni ne vi igrate najbolje na svijetu i imate znanje.....ili je i Ukrajina isto imala više sreće nego pameti ili vi nemate pojma?
E da igralo se u 15 sati pri temperaturi od 30 stupnjeva.

buu

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)

Ma mi smo u samom vrhu svetskog fudbala, ali Vatikan brale Vatikan.

Danilo

pre 4 godine

(Ne)Istina
Namaš pojma sa fudbalom prati bolje kriket. Hrvatska je igrala danas kvalitetno dominantno ubedljivo i vrlo racionalno sa samo jednim ciljem 3 boda i ništa više od toga. Tako igraju veliki timovi. A ti veliki stručnjače živi sa tim da razumeš fudbal.

Nezainteresiran

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema
__________

O veliki znalče jesi možda nekad pomislio da neke reprezentacije kad igraju sa Hrvatima prilagođavaju svoju taktiku njima. Hrvate ne želi nitko u skupini. A šta je sa Srbijom 6 bodova gotovo sigurno protivniku ako nekome tko se previše opusti ne otkine neki bod.

www

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 08. jun 2019 19:30)

Perišić je gurnuo loptu prema Kramariću da ga on nije zabio Kramarić je bio iza njega sam k'o duh.

lol

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba
(Istina, 08. jun 2019 20:47)

Tvoje analize su nam poznate. Pusa Xnodeh

Alpinist

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate.....

...

pre 4 godine

Neverovatno, ponovo necemo otici na Euro. Koliko covek nema obraza, izgubio je 5 0 od Ukrajine koja je igrački gledano duplo slabija i nece da podnese ostavku. Glavni utisak mi je da prakticno svaki napad je bio sansa za gol. Neverovatno sta smo dozvolili.

fudbaler grga

pre 4 godine

Hrvatska-Engl1:4  Italija- Hrv 1:2 Kv
Engleska-Hrv 5:1  Nema-Hrv 0:3 SP
Gruzija-Hrvat 1:0  Holand-Hrv 1:2 SP
Hrvatsk-Sved 1:3  Italija-Hrv. 1:2 SP
Hrvatsk-Svaj 2:4   Italija-Hrv  0:2 
Hrvatsk-Skot 0:1  Engles-Hrv 0:2 Kv
Skotska-Hrv  2:0  Engles-Hrv 2:3 Kv
Norvesk -Hrv1:0  Nemač-Hrv 1:2 EP
Estonija-Hrv 3:0  Španij-Hrva 1:2 EP
Turska-Hrva 1:0  Španij-Hrv. 2:3 LN
Island-Hrvat 1:0  Argen-Hrva 0:3 SP
Spanija-Hrvv6:0  Engles-Hrv. 1:2SP
Madjars-Hrv 2:1 

....sve ovo samo u poslednjih godina.....
(Znamo da si trol, 08. jun 2019 23:02)

Imaju još pobede protiv velesila, a mi samo protiv Nemačke na sreću.

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03) Majstore, hvala vam na ovoj odlicnoj analizi. Nemam ama bas nista da dodam. Tvoj komentar dodje kao melem dusi medju mnogim, jako mnogim komentarima neznalica.

oscar

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana. 
Srčano, ratnički i pametno su igrali. 
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar. 
Bravo, Hrvatska!
(Bravo, 08. jun 2019 18:57)

Sta vam je sa onim malim Karlom Leticom golmanom? Zar nije on trebao da bude broj 1 kako se svojevremeno najavljivalo?

Nezainteresiran

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate
-----------

Ironija brate.... sarkazam...valjda si čuo za to 🤣🤣

Srpska posla

pre 4 godine

Evo sad gledam, Turci razbijaju Francusku 2:0. Moglo je da bude i 4:0. Izgleda jedino Srbi nemaju zelje da igraju za nacionalni tim. Ne znam zasto je to tako. Umorni, nezainteresovani, nepripremljeni. U petnaestom minutu svi zadihani kao da je kraj drugog produzetka. Hteli da improvizuju i eksperimentisu protiv tima koji se zestoko pripremao skoro 2 nedelje, i takticki i fizicki! Sto je najgore, taj stav se preneo i na kosarku. Zbog novca i zarade. Cim se najbolji igraci toliko premisljaju da li da igraju za nacionalni tim, jasno je da nema nista od atmosfere i vrhunskih rezultata. Nekad smo uzimali zlato u kosarci, sad je srebro najveci domet. U fudbalu je potrebna potpuna promena mentaliteta. Koliko je potrebno ovakvih poraza da se to dogodi? Uostalom, cak i da igrace bas briga za nacionalni dres, zar dobri rezultati reprezentacije ne podizu cenu igraca?

Nosorog

pre 4 godine

Svaka cast hrvatima. Takodje, kada smo mi igrali utakmice van Beograda? Nas savez uporno gura Beograd, a beogradska publika nije voljna da ide na utakmice reprezentacije (kao beogradjanin, ne krivim nas s obzirom ko je na celu saveza). Bolje da urede stadione u Nisu i Kragujevcu i tu da odigramo po koju utakmicu (posto je to publika koja nema priliku da gleda medjunarodne utakmice, a siguran sam da bi barem 80% stadiona bilo popunjeno), nego da dzabe unistavamo travu na Rajku i JNA.

drago

pre 4 godine

Oscar

Kao i Kalinic u Engleskoj naprimao se golovs u Belgiji. Obojica su previsoki, 202 cm. Nisu ni potrebni, Livakovic je odlican, bolji i od Subasica.
Imamo dobar sastav i dalje, pogotovo kad nam se vrate Vrsaljko i Strinic.

Зета СРБ

pre 4 godine

Нема везе ни селектор ни руководство ФСС. Једноставно немамо одбрану добру, пре је било супротно, нисмо имали напад. Увек нешто фали.

branko

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!

Znamo da si trol

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Osim sto trolujes i po sto puta ostavljas jedan isti komentar, samo da te podsetimo da si se odavno otkrio, jer reci poput "poguranac" su tipicni za Hrvate, u Srbiji ne. Hrvat, sto ne podsetis i na sledecu vasu "slavnu" proslost:

Hrvatska-Engleska 1:4
Engleska-Hrvatska 5:1
Gruzija-Hrvatska 1:0
Hrvatska-Svedska 1:3
Hrvatska-Svajcarska 2:4
Hrvatska-Skotska 0:1
Skotska-Hrvatska 2:0
Norveska-Hrvatska 1:0
Estonija-Hrvatska 3:0
Turska-Hrvatska 1:0
Island-Hrvatska 1:0
Spanija-Hrvatska 6:0
Madjarska-Hrvatska 2:1

....sve ovo samo u poslednjih godina.....

Istina

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba

Das

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Moze li neko da objasni kako ovaj hrvatski trol redovno ostavlja komentare od 4000 karaktera kada je ogranicennje 1500???

Istina

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba

branko

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!

Znamo da si trol

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Osim sto trolujes i po sto puta ostavljas jedan isti komentar, samo da te podsetimo da si se odavno otkrio, jer reci poput "poguranac" su tipicni za Hrvate, u Srbiji ne. Hrvat, sto ne podsetis i na sledecu vasu "slavnu" proslost:

Hrvatska-Engleska 1:4
Engleska-Hrvatska 5:1
Gruzija-Hrvatska 1:0
Hrvatska-Svedska 1:3
Hrvatska-Svajcarska 2:4
Hrvatska-Skotska 0:1
Skotska-Hrvatska 2:0
Norveska-Hrvatska 1:0
Estonija-Hrvatska 3:0
Turska-Hrvatska 1:0
Island-Hrvatska 1:0
Spanija-Hrvatska 6:0
Madjarska-Hrvatska 2:1

....sve ovo samo u poslednjih godina.....

Das

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03)

Moze li neko da objasni kako ovaj hrvatski trol redovno ostavlja komentare od 4000 karaktera kada je ogranicennje 1500???

lol

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema.Da nije bilo komicnog autogola Velsana,pobedu ne bu videli nikad.Sa 2:1 do kraja su najgrdje strepeli,branili se,a siroti Velsani kako to biva,promasili zicere jer su gubitnici isto kao i nasa reprezentacija.Dakle razlika izmedju Hrvatske i Srbije,nije u kvalitetu.Razlika je u pristupu,razlika je u selektorima,razlika je u atmosferi,razlika je u naboju.E na te stvari Hrvatska cesto izvuce dobar rezultat i onda kada ni po cemu nije bolja od protivnika,i kada prosecno deluje,sto je najcesce i slucaj.Ako je istina da je Krstajic danas na sednici dobio otkaz,te da ce uskoro i zvanicno to da se kaze,onda nam jedina nada ostaje da konacno neko fudbalsko ime poput recimo Dragan Stojkovica ili Slavise Jokanovica sedne na klupi,vrati proterane poput Milivojeca,Nikola Maksimovica,Grujica,Ivanovica,Nastasica,Stojkovic i da na jesen izvuceno ovo kako treba
(Istina, 08. jun 2019 20:47)

Tvoje analize su nam poznate. Pusa Xnodeh

Bravo

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana.
Srčano, ratnički i pametno su igrali.
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar.
Bravo, Hrvatska!

Sava

pre 4 godine

Svaka čast Hrvatima. Daleko od toga da sam navijao za njih, ali ljudi igraju zaista veoma dobar fudbal..
Njima je glavni čovek Saveza jedan od najboljih napadača u istoriji Jugoslavije, imaju sjajnog selektora, rutinski dobijaju Vels, igraju ravnopravno sa Engleskom, Španijom..
A mi, kod nas su glavni Kokeza i Krstajić, jednoj Ukrajini smo topovsko meso. Tuga i žalost..

...

pre 4 godine

Neverovatno, ponovo necemo otici na Euro. Koliko covek nema obraza, izgubio je 5 0 od Ukrajine koja je igrački gledano duplo slabija i nece da podnese ostavku. Glavni utisak mi je da prakticno svaki napad je bio sansa za gol. Neverovatno sta smo dozvolili.

buu

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)

Ma mi smo u samom vrhu svetskog fudbala, ali Vatikan brale Vatikan.

oscar

pre 4 godine

Dobra utakmica, svaka cast jednima i drugima! Igrali su na 30 stupnjeva i pruzili dobru partiju..Wales odlican, Hrvatska bez Rakitica Vrsaljka Rebica Strinica Pivarica, kod 2:0 igrali su kao da gube...Konacno imamo pravog golmana, ono sto Kalinic (i nekad Subasic) ne bi branili, Livakovic je obranio...Nije beg veze Casillas rekao da ce mali biti klasa, a od Ladica nemamo takvog golmana. 
Srčano, ratnički i pametno su igrali. 
Steta za Kovacicev gol, zaledja nije bilo, Kramaric los, mali Brekalo ce biti svjetski kalibar. 
Bravo, Hrvatska!
(Bravo, 08. jun 2019 18:57)

Sta vam je sa onim malim Karlom Leticom golmanom? Zar nije on trebao da bude broj 1 kako se svojevremeno najavljivalo?

zeus

pre 4 godine

Kod nas se kaze "prvo skoci pa reci hop"!
To sto ste vi ubjedjeni da ste najbolji u regionu je samo vas problem, vjerujte, samo ne znam na osnovu kojih parametara ili cinjenica!
Hrvatska nogometno postoji 25 godina (od 1994.)godine, dosad od mogucih 11 takmicenja bila na 9. Usporedbe radi Nizozemci u istom tom periodu tri puta nisu uspjeli da se kvalificiraju, a Englezi i Talijani jednom. Zemlje kao Austrija, Rumunjska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Srbija ( svi sa puno vise stanovnika od HR) debelo iza nas! To su jedini fakti i cinjenice! Dvije medalje i dva puta 1/4 finala je dodatna cinjenica da HR predstavlja gornji dom svjetskog nogomwta! Covjek neki dan u drzavi Peru dao sinu ime Luka Modric, busman u Africi cuva stoku u HR dresu, rodjeni Brazilac na instagramu CFF izjavljuje da navija za Hrvatsku i prica na hrvatskom (pored svoje slavne i uspjesne nacionalne vrste).
A vi... Pa vasi dresovi se na e-bayu prodaju za 9 eura!
Mislim dajte malo realnosti... Zamisli da ja pocnem pricat kako su HR kosarkasi najbolji u regionu jer imamo neka zvucna imena a tamo nema nas na mapi. Jedno su zvucna imena, mada su ova vasa nogometna samo vama zvucna, a drugo su fakti! Sportski pozdrav!

Nezainteresiran

pre 4 godine

Hajde da budemo iskreni do kraja.Hrvati uvek,ali podvlacim UVEK igraju 200% za reprezentaciju,svesni da nikad ne smeju da se igraju sa imenom na dresu,bilo da su bolji ili gori od protivnika.Sto se tice danasnje utakmice,jos jednom se pokazalo da su velesila,ali u pokusaju.Ni V od velesile niti S od sile tu nema
__________

O veliki znalče jesi možda nekad pomislio da neke reprezentacije kad igraju sa Hrvatima prilagođavaju svoju taktiku njima. Hrvate ne želi nitko u skupini. A šta je sa Srbijom 6 bodova gotovo sigurno protivniku ako nekome tko se previše opusti ne otkine neki bod.

Danilo

pre 4 godine

(Ne)Istina
Namaš pojma sa fudbalom prati bolje kriket. Hrvatska je igrala danas kvalitetno dominantno ubedljivo i vrlo racionalno sa samo jednim ciljem 3 boda i ništa više od toga. Tako igraju veliki timovi. A ti veliki stručnjače živi sa tim da razumeš fudbal.

fudbaler grga

pre 4 godine

U ovom veku mi smo imali samo 2 selektora. I tad smo bili bolji od komsija. Sa Anticem smo bili na SP u Juznoj Africi, Hrvati se nisu kvalifikovali. Sa Muslunom smo bili prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, a komsije iza Islanda u njihovoj grupi. Nisu nasi fudbaleri toliko losiji od hrvatskih koliko su nas savez i treneri losiji od njihovih!
(branko, 08. jun 2019 21:27)

Evo da ja napišem nešto o njihovim nesrećama i čudnim sudačkim odlukama protiv Hrvstske. I koliko smo mi bili bolji u oba veka.

1994. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:2 razbili su ih ne rezultatom, nego dominacijom na terenu. Dvadeset minuta pre kraja meča publika je zviždala Italijanima, a Hrvatima skandirala "vatreni su nadigrali azure".

1996. Matijas Zamer sa dve ruke gura Jerkana na 7-8 metara od gola, rukama krči sebi put i daje gol, a sudija ne sudi faul u napadu, pa su im Hrvati 98 naplatili kradju u četvrtfinalu 3:0 najteži poraz Nemcima na SP-u.

1998. U polufinalu Hrvatska vodi 1:0 Tiram im dao dva gola prvi Bobanovom greškom, a drugi Jarnijevom. Krade Jarniju loptu na šesnaestercu i daje drugi gol. To su mu bili prvi golovi u karijeri za reprezentaciju, a možda i jedini. Hrvatska je bila bolja Brazil bi oduvala u finalu, a finale je trebalo da bude Hrvatska-Holandija jer su i oni ispali nesrećno u polufinalu.

2007. U poslednjem kolu kvalifikacija za EP. Hrvatska je pobedila englesku 3:2 pred 80.000 gledalaca. Jedan od najbolnijih poraza "Gordog Albiona". Eh šta bih ja dao da moja reprezentacija pobedi i rasplače Vembli celo kraljevstvo sa kraljicom na čelu na njihovom terenu da ostavi naduvene Engleze bez EP u njihovom hramu fudbala Vembliju.

2008. Hrvatska-Nemačka 2:1 Od početka utakmice Hrvatska se postavila ambiciozno, gledaoci su nosili igrače prema golu Jensa Lemana sevale su šanse sa svih strana uz puno ambicije, trke i želje kockasti su oduševili publiku na stadionu. Modrić i drugovi razuverili su dežurne kritičare koji su Bilićevim igračima predviđali raspad sistema.
Igrali su prelepo ispali nesrećno od Turske jer je sudija produžio meč iako sudačke nadoknade nije trebalo biti, pa se na kraju Sudija izvinio. UEFA je Modrića izabrala u idealan tim EP-a iako je Hrvatska ispala u četvrtfinalu.

2012. Poguranac sudije. Njihovu tika-taka zaustavila je Hrvatska odbrana, a sa druge strane Kasiljas je spašavao Španiju od poraza. Španija je imala više loptu u nogama, ali bez šanse za gol. Rakitić je propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, bio je sam pred Kasiljasom da bira gde da puca levo ili desno, a on puca pravo u njega. Od početka drugog poluvremena Hrvatska je počela ofanzivnije, a od šezdesete minute Bilićeva ekipa zabila je evropske i svetske prvake pred njihov šesnaesterac. Start Ramosa na Mandzukiću sudija ne sudi penal, nekoliko minuta pre kraja Buskec sa dve ruke ruši Ćorluku u svom petercu, kao što je je činjenica, Navas u akciji za gol bio u ofsajdu. Fabregas prvo odigrao za Iniestu, ali kakav je to pasivan ofsajd ako se u njemu nalazi igrač koji će sekundu posle dati gol? Priznala je i madridska Marka da im je Stark oprostio dva čista penala koja je čitateljima dala naslov " Patili smo kao nikad dosad".

2014. Kvalifikacije Italija-Hrvatska 1:1 Bila je to vrlo dobra predstava tima Nike Kovaća koja je žestokim presingom uništila Italijane u prvom poluvremenu, a onda im potpuno uzela loptu u drugom. I kad se čekao novi gol Hrvatske koji bi doneo pobedu, krenulo je divljanje navijača i prekid utakmice. Boban je bio gost-komentator na Italijanskom tv kanalu rekao je u prenosu da nikad niko nije ovako nadigrao "azure" na njihovom terenu kao Hrvatska toga dana.

2014. Poguranac Japanca Nišimure pokrao Hrvate celi svet se sprdao sa sudijom i Brazilom. Fred je trebao dobiti oskara za glumu.

2016. Igrali su najlepše Španiju pobedili u grupi. Ronaldo i drugovi nisu čestito ni prešli polovinu terena, osim na poluvremenu. 120 minuta igrala se viktorija pogađali su stative, ali lopta nije htela u gol.

2018. Sudije nisu nikoga oštetile na račun Hrvatske, a produžeci i penali su sastavni deo fudbala. A kako su "orlići" osvojili titulu?. U finalu Pitana sudi faul koji je samo on video i niko drugi. Francuzi su vodili 2:1 a nisu šutnuli loptu prema golu. Lako je bilo igrati u drugom poluvremenu kad ti neko pokloni dva gola i to u finalu.

A evo naše fudbalske istorije:
1998. Jugoslavija-Nemačka iz 2:0 u 2:2
Jugoslavija-Holandija 1:2
Četvrtfinale Htvatska-Nemačka 3:0
Za treće mesto Hrvatska-Holandija 2:1

2000. Kada je Bošković odveo tim koji se proveo kao "bos po trnju" Onaj antologijski meč sa Holandijom 1:6 još se prepričava. I to sa Crnogorcima kad smo bili najjači.

Kvalifikacije za SP 2002. Smešna grupa.
1. Rusija
2. Slovenija
3. SR Jugoslavija
Rusija i Slovenija bez pobede na SP-u

2003. U kvalifikacije za EP već tada"mali" počeli da se poigravaju sa nama. Ko da zaboravi, Gurbana Gurbanova i Azerbejđan. Smejurija u Podgorici, pa blamaža u Baku, tada je Savićeviću bilo jasno da je vreme da se - beži. Prolazile su godine, a prvenstva Evrope 2008, 2012 i 2016 prošla su bez nezavisne Srbije.  

Ni pod tim imenom nismo uspeli da nekome uteramo strah u kosti. Naprotiv, naleteli smo na razne "mine" u Poljskoj, Finskoj, Jermeniji, Makedoniji pa i Kazahstan.  

2006. Debakl, najveći u istoriji našeg fudbala Argentina-SCG 6:0  
Poigrali su se "gaučosi" sa našim fudbalerima i do vrha napunili mrežu Jevrića. Bio je to tango za sve koji vole da uživaju u fudbalu, a za nas totalno pomračenje. Tako su plavi umesto "kineskog zida" ispred Jevrića imali "švajcarski sir".  

Dotukao nas je Maksi Rodrigez u završnici prvog dela. Na drugoj strani - baš ništa. Na poluvremenu Dejan Stanković kada je video kuda sve to ide zamolio je klupskog druga Kambijasaje da nas ne sramote previše. I opet jedno - ali. 

Nastavak je doneo produžetak velikih muka. Argentinci su zabaviili svoje navijače još sa tri pogotka Krespa, Teveza i Mesija razbili naš fudbalski brod u paramparčad. 
90-ta minuta Sudija Roseti je ispunio želju plavih i odsvirao kraj ne nadoknadivši ni sekundu izgubljenog vremena. 

Postali smo omiljeni protivnici Argentini "gaučosi"su nas počistili teniskim rezultatom u dva meča na velikim takmičenjima - 6:0, 6:0!   
Najpre, na Olimpijskim igrama u Atini, a u Gelzenkirhenu viđen je drugi set istog meča, sa istim rezultatom. 

Jevrić ni kriv, ni dužan, a izrešetan.  
Krstajić Spor, neokretan   
Đorđević Emotivno "prepumpan", fudbalski - "ispumpan"   
Stanković neupadljiv, nevidljiv, odsutan,   
Nađ U jurnjavi za Rikelmeom, potvrdio da takav fudbal niko ne igra.   
Kežman Gol ne bi postigao ni za "sto godina", a crveni karton je dokaz potpune nemoći.  
Milošević osim rekorda i " junačkih" izjava, malo šta će još pamtiti. 

Na dve utakmice sa Holandijom i Argentinom, ne da nismo osvojili bod, nego za 180 minuta nismo ni šansu stvorili. SCG-Obala Slonovače iz 2:0 u 2:3. Ipak, Afrikanaci su velesile jer osvajaju Mundijale kao "orlići" 

Bruka kojoj se Borat radovao u kvalifikacijama za EP 2008. 
Prvo, uspeli smo da se revanširamo (Azerbejdžanu) za oduzete bodove četiri godine ranije, ali onda smo sve to upropastili jer smo izgubili od nove fudbalske velesile, Kazahstan. Upravo ti bodovi su nam falili da se na kraju plasiramo na šampinat. Ali i ovo je bilo već viđeno.  

2010. Srbija-Gana 0:1 
Šanse za popravni je bilo protiv Nemačke. Pogodak Jovanovića zapalio je celu Srbiju. Isključenjem Klosea Srbija je bila još korak bliže trijumfu. A onda šok. Penal Nemanja Vidić je skrivio protiv Nemaca. Na svu sreću Stojković je uspeo da odbrani i da sačuva vrednu pobedu. Istina da smo sve vreme meča drhtali, jer su munje sevale sa svih strana Nemci su sa igračem manje kidisali na naš gol, ali na kraju se dobro završilo za "orlove". 

Poslednja prepreka bila je Australija. Pitanje favorita, posebno posle pobede nad Nemačkom se nije dovodilo u pitanje, ipak to je trebalo da se potvrdi na terenu. Ali onda je usledio šok. Prvo je patuljak Kejhil glavom dao gol između naše gorostasne odbrane, dok je sve nade u preokret srušio Holman kada je "bombom" sa 25 metara drugi put zatesao mrežu. Pantelić je golom donekle vratio nadu da možemo do izjednačenja, čini se da smo i oštećeni za nedosuđeni penal, ali to ne menja sliku da smo i za ovaj brodolom sami krivi. 

Kvalifikacije za EP 2012 Srbija-Velesila Estonije 1:3 u utakmici koja nas je ekspresno vratila u vreme kada se sa mučninom razgovaralo o nacionalnoj selekciji i kada su se sa teskobom izgovarala imena Azerbejdžana i Kazahstana. 

Uvodni minuti utakmice su bili dovoljni da najave novo bledo izdanje Srbije, koja nije imala apsolutno nikakvu ideju u prvom poluvremenu. 

Gol je nekako stigao, naravno, uz dosta sreće. Kuzmanović je šutirao sa 18 metara, a lopta se odbila od Žigića i tako prevarila golmana Estonije.  

Radost Srbije nije dugo trajala. Kink je utišao ceo stadion, kada je opalio po lopti sa 30-ak metara, a Stojković je njen let ispratio samo pogledom. Gosti su iskoristili veliku smušenost u defanzivi Srbije i izborili prostor za šuteve Vasiljev je pogodio mrežu za 1:2!  

Srbija je stihijski pokušavala da odgovori, dok rival (zemlja čije se ime izgovaralo sa podsmehom) rutinski samo posmatra te scene. To nije bio kraj bruke, autogol je obeležila scena u kojoj se Luković nije sporazumeo sa Stojkovićem i glavom ga je dao za 1:3. Protiv velesile Estonije i Slovenije od mogućih 12 uzeli smo 2 boda.

Poredak grupe: 
1.Italija 
2.Estonija 

E, to je naša slavna fudbalska istorija Mijatova Prečka.

mario

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 8. jun 2019 19:30)
Da eto mi imamo uvijek sreće,ali zato vi jadni ne vi igrate najbolje na svijetu i imate znanje.....ili je i Ukrajina isto imala više sreće nego pameti ili vi nemate pojma?
E da igralo se u 15 sati pri temperaturi od 30 stupnjeva.

Alpinist

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate.....

fudbaler grga

pre 4 godine

Hrvatska-Engl1:4  Italija- Hrv 1:2 Kv
Engleska-Hrv 5:1  Nema-Hrv 0:3 SP
Gruzija-Hrvat 1:0  Holand-Hrv 1:2 SP
Hrvatsk-Sved 1:3  Italija-Hrv. 1:2 SP
Hrvatsk-Svaj 2:4   Italija-Hrv  0:2 
Hrvatsk-Skot 0:1  Engles-Hrv 0:2 Kv
Skotska-Hrv  2:0  Engles-Hrv 2:3 Kv
Norvesk -Hrv1:0  Nemač-Hrv 1:2 EP
Estonija-Hrv 3:0  Španij-Hrva 1:2 EP
Turska-Hrva 1:0  Španij-Hrv. 2:3 LN
Island-Hrvat 1:0  Argen-Hrva 0:3 SP
Spanija-Hrvv6:0  Engles-Hrv. 1:2SP
Madjars-Hrv 2:1 

....sve ovo samo u poslednjih godina.....
(Znamo da si trol, 08. jun 2019 23:02)

Imaju još pobede protiv velesila, a mi samo protiv Nemačke na sreću.

Nosorog

pre 4 godine

Svaka cast hrvatima. Takodje, kada smo mi igrali utakmice van Beograda? Nas savez uporno gura Beograd, a beogradska publika nije voljna da ide na utakmice reprezentacije (kao beogradjanin, ne krivim nas s obzirom ko je na celu saveza). Bolje da urede stadione u Nisu i Kragujevcu i tu da odigramo po koju utakmicu (posto je to publika koja nema priliku da gleda medjunarodne utakmice, a siguran sam da bi barem 80% stadiona bilo popunjeno), nego da dzabe unistavamo travu na Rajku i JNA.

drago

pre 4 godine

Oscar

Kao i Kalinic u Engleskoj naprimao se golovs u Belgiji. Obojica su previsoki, 202 cm. Nisu ni potrebni, Livakovic je odlican, bolji i od Subasica.
Imamo dobar sastav i dalje, pogotovo kad nam se vrate Vrsaljko i Strinic.

www

pre 4 godine

Vise srece nego pameti. Pobedise autogolom inace ih je Vels otkinuo.
(MilosRU, 08. jun 2019 19:30)

Perišić je gurnuo loptu prema Kramariću da ga on nije zabio Kramarić je bio iza njega sam k'o duh.

Зета СРБ

pre 4 godine

Нема везе ни селектор ни руководство ФСС. Једноставно немамо одбрану добру, пре је било супротно, нисмо имали напад. Увек нешто фали.

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

(fudbaler grga, 08. jun 2019 22:03) Majstore, hvala vam na ovoj odlicnoj analizi. Nemam ama bas nista da dodam. Tvoj komentar dodje kao melem dusi medju mnogim, jako mnogim komentarima neznalica.

Nezainteresiran

pre 4 godine

Ono kad smo bolji od svih komsija ali kiksiramo zbog Krstajica.
(eX, 08. jun 2019 20:07)


ajd ne pisi gluposti...sad ce jos jadni Krstajic ispasti kriv i za ovo izmedju SAD-a i Kine....za sve krivite njega...a realno niste se plasirali ili ce biti toliko,20 dugih godina na Europakom prvenstvu niste bili.....pa nije vas cijelo vrijeme on vodio....igraci trebaju da igraju sa srcem,da grizu pa makar golman igrao napadaca a napadac bio golman,treba da daju 120% od sebe,i onda ce rezultat doci,a igrace za to imate
-----------

Ironija brate.... sarkazam...valjda si čuo za to 🤣🤣

Srpska posla

pre 4 godine

Evo sad gledam, Turci razbijaju Francusku 2:0. Moglo je da bude i 4:0. Izgleda jedino Srbi nemaju zelje da igraju za nacionalni tim. Ne znam zasto je to tako. Umorni, nezainteresovani, nepripremljeni. U petnaestom minutu svi zadihani kao da je kraj drugog produzetka. Hteli da improvizuju i eksperimentisu protiv tima koji se zestoko pripremao skoro 2 nedelje, i takticki i fizicki! Sto je najgore, taj stav se preneo i na kosarku. Zbog novca i zarade. Cim se najbolji igraci toliko premisljaju da li da igraju za nacionalni tim, jasno je da nema nista od atmosfere i vrhunskih rezultata. Nekad smo uzimali zlato u kosarci, sad je srebro najveci domet. U fudbalu je potrebna potpuna promena mentaliteta. Koliko je potrebno ovakvih poraza da se to dogodi? Uostalom, cak i da igrace bas briga za nacionalni dres, zar dobri rezultati reprezentacije ne podizu cenu igraca?