Petak, 07.06.2019.

14:10

Jokić, Bogdanović, Teodosić... Đorđević saopštio širi spisak za Mundobasket!

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak reprezentativnih kandidata za Svetsko prvenstvo u Kini.

Izvor: PT

Jokiæ, Bogdanoviæ, Teodosiæ... Ðorðeviæ saopštio širi spisak za Mundobasket! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Leonida

pre 4 godine

Po mom skromnom i nestručnom mišljenju bi to izgledalo ovako:
Teo, Micić
Bogdan, Nedović, Gudurić
Kalina, Lučić
Beli, Jelovac/Apić
Jokić, Milutinov, Bobi

xy

pre 4 godine

1. Teodosic Micic Jovic
2. Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
3. Kalinic Lucic Guduric
4. Bjelica
5. Jokic Marjanovic Milutinov

13 igraca sam napisao jer stvarno ne znam koga bih precrtao (Milosavljevic ili Guduric, a mozda i Jovic jer Nedovic moze da igra i pleja). Sto se tice cetvorke, tacno je da smo tu brojcano tanki i da osim Bjelice nemamo igraca za reprezentaciju. Ali mislim da bi bilo suludo da na svetsko prvenstvo idu Bircevic ili Jelovac jer bi onda morao da otpadne neki brutalno dobar igrac. Bjelica ce igrati 30 min (pricam o poziciji 4) a ostalih 10 min ce 'krpiti' Jokic, Kalinic i Lucic. Nadam se da niko nece upasti na spisak zbog 'starih zasluga' npr Simonovic ili Raduljica. Postovanje za njih ali trenutno je Milutinov mnogooo bolji od Raduljice. Sto se tice Macvana ljudi sta vam je, covek je povredjen, nije igrao kosarku vise od godinu dana, nema teorje da ide na SP, na spisak je ubacen cisto iz postovanja.

Jovan

pre 4 godine

Svi vi koji govorite o povredi Mačvana treba da znate da košarkaško znanje nije nikad bilo u prvom planu već velika želja, timski duh, doprinos odličnoj atmosferi... Dakle Mačvan bi igrao i sa jednom nogom...

naše će sene ...

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: Micić - Jaramaz Bogdan - Gagi - Zagorac Lučić - Kalinic Bjelica - Mačvan Jokić - Milutinov - Janković N. (limenka, 7. jun 2019 14:17) Ima li kog partizanovca da si zaboravio?(D1V1, 07. jun 2019 14:33)Gagi Milosavljevic :D
(Radijator, 07. jun 2019 15:59) Care pa ne bira se tim za Partizan !? Reprezentacija !!! Ejjjj

ultrasrbin

pre 4 godine

Prvo skracivanje spiska- ispadaju
Ilija Đoković
Stefan Pot
Marko Gudurić
Branko Lazić
Vanja Marinković
Marko Simonović
Ognjen Dobrić
Nemanja Dangubić
Rade Zagorac
Nikola Mišković
Boriša Simanić
Dragan Apić
Ognjen Kuzmić
Dejan Kravić
Nikola Jovanović

Drugo sito-ispadaju
Aleksa Avramović
Dejan Todorović
Ognjen Jaramaz
Milan Mačvan
Stefan Birčević
Stevan Jelovac
Boban Marjanović

Za mene su Teo i Nedovic i dalje pod znakom pitanja obzirom na formu i sklonost povredama, a verovatno moze da se nadje mesto za Bobija i Macvana

panco

pre 4 godine

Sahranice nas Ameri, samo ako bar malo ozbiljno svate. A sto je najgore ako izgubimo od njih bice pljuvanja, a oni ako izgube nikom nista. Boli ih uvo

Milan

pre 4 godine

Ako bi trebalo da pogadjam sastav, to bi ovako bilo. 3 pleja - Teo,Jovic i Micic. Na spoljnim pozicijama Kalina i Lucic na trojci, Bogdan, i jos jedan od tri beka Nedovic, Gagi, ili Guduric. U slucaju necije povrede, druga dvojica su prve rezerve. Na cetvorci Bjelica i Macvan, i centri Jokic, Bobi i jos jedan Milutinov ili Raduljica. Mozda i Kuzmic udje u konkurenciju, pitanjeje u kakvoj je formi i kakvom stanju. To je 15 igraca, sa Kuzmicem 16, medju kojima treba traziti putnime za SP. Samo da Macvan i Bjelica budu zdravi jer smo najtanji na cetvorci. Ako ovo treba da bude nas drim-tim, bez namere da omalovazavam nekog, mislim da ne bismo mogli tako da ga zovemo sa Bircevicem.

Slobodan

pre 4 godine

Globalno gledano najjaci sastav koji smo ikad imali...realnih 12: teo, jovic, micic, bogdanovic, nedovic, guduric, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic....apsolutno svako moze da igra u prvoj petorci..ranije kad smo imali jake sastave uvek je bilo jedno 7-8 vrhunskih igraca i 4-5 njih( prosek i mladi talenti) koji su imali ulogu da odigraju neke slabije meceve da bi se nosioci igre malo rasteretili i odmorili....

Nino

pre 4 godine

Da obasjanim zašto mislim da bi ova selekcija ubedljivo dobila Denver od ove sezone.
Marej je veliki talenat, ali mlad igrač sa velikim oscilacijama u partijama. Naša reprezentacija će imati defanzivnig specijalca koji će sigurno imati kapacitet da zaključa igrača od 21-22g.
Gospodin Milsap je 4 po mom ukusu. Kompletan kosarkas. On bi se naigrao košarke u tom meču. U ovim godinama ne bi mogao da prelomi takvu utakmicu.
Geri Heris-Bogdanovic je tu negde.
Bjelica je doktor košarke za sasvim solidnog Krejga.
Klupu Denvera bi opisao jednim imenom- Vil Barton :)
Imamo mnogo zreliji tim. Mnogo dužu klupu. Po fibinim pravilima sa zonom i evropskom odbranom ja mislim da bi ih pokidali.
Najveća snaga ove selekcije Srbije i najuzbudljivija stvar sa ovim timom je sto na poziciji 1 i 5 imamo igrače epske kosarkaske inteligencije. Ko malce zna o kosarci zna šta to znaci za košarkaški tim. Sad nam se poklopila takva kombinacija i ko zna da li i kad opet.

Fjigii

pre 4 godine

Надам се да ће селектор изабрати 12 правих који могу да одговоре на све задатке а то су наравно прва петорка која мора бити кошарка за 2020-те године 21. вијека Богдан плеј Бели двојка Калина тројка Симана највећи таленат српске кошарке 4 Јокара 5. Ова петорка мора Ђорђевић ово видјети и ово почињати. Ово је кошарка 2020тих, бек два осам, четворка два једанаест стреч, центар два тринаест плеј, двојка може играти и тројку и четворку, тројка и четворку, центар плеја, итд итд. Дакле Ђорђевићу Богдан 1 Бјелица 2 Калина 3 Симана 4 Јокара 5 то је тим за почињање да се потпуно погубе противници .... Остали Тео Мицић и Драган још бекови, Лучић крило и центри Боби, Милутинов и Радуља. Дакле тим је по бројевима 4 Тео 5 Мицић 6 Драган 7 Богдан 8 Бјели 9 Лучић 10 Калина 11 Милутинов 12 Радуља 13 Симана 14 Боби 15 Јокара. Било који други тим губимо злато.

CarloNS

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!
(Nino, 7. jun 2019 15:10)

Ko je pratio NBA sezonu mogao je da vidi kako je matori Milsap u svakom napadu ugurao Bjelicu pod obruč. Tanki smo na četvorci, pa i na trojci. Za većinu protivnika to bi ipak trebalo da bude dovoljno.

brat

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 07. jun 2019 14:17)

Zaboravio si Bircevica, Vrapca i Gagica

Mr. Blondie

pre 4 godine

U komentarima sve stručnjak do stručnjaka uz par izuzetaka. Shvatite da nema šanse da idemo samo sa jednom pravom četvorkom ili 2 centra ili čak 6 bekova a ključni razlozi su moguće povrede ili problemi sa faulovima. Zamislite situaciju da ostanemo bez Bjelice (a njega većina stavlja kao jedinu četvorku na svoje spiskove) i šta onda, da nas svaka ozbiljna ekipa nabuši sa te pozicije. Bolje je voditi i lošijeg igrača na pravoj poziciji nego boljeg igrača na pogrešnoj, stoga treba očekivati Jelovca ili Birčevića (ne znam šta je sa Mačvanom) uz Belog, bez obzira što se neki trude da maksimalno omalovaže ovog drugog. Cilj ja sastavljanje ekipe koja najbolje funkcioniše a ne najboljih 12 košarkaša, kao što su svi selektori oduvek govorili. Na centru je Jokić siguran a najbliži da otpadne je ipak Radulja. Na bekovskim pozicijama je pitanje da li će se ići sa 3 pleja ili su dovoljna dvojica pošto i Bogdan odlično pokriva tu poziciju. Sigurni su Bogdan, Teo, Micić a preostalu dvojicu treba tražiti među Milosavljevićem, Jovićem i Nedovićem, pri čemu je prvi, kao najbolji defanzvac, gotovo siguran. Kada je Lazić išao na nekoliko takmičenja kao izraziti defanzivac, ne vidim kako bi mogao da izvisi Gagi koji je 2 u 1, srpski Klej. Na krilu nema nikakvih nedoumica, Kalinić i Lučić.

acanis

pre 4 godine

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.
(Milja, 07. jun 2019 15:45)
Kakve veze ima sto smo u plavim dresovima osvajali medalje i kidali velike timove? Kidali smo poslednjih godina i u crvenim dresovima pa šta. Vraćanje na plave dresove mi je potpuni promašaj, plavi simbolizuju Jugoslaviju a crveni Srbiju i mislim da ovaj potez KSS raduje samo neke jugonostalgicare.

Baš će tebe Sale da pita za mišljenje

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra
(filip, 7. jun 2019 15:31)

A ti možeš da se vratiš u osnovnu školu da malo obnoviš gradivo iz srpskog jezika.

delboj

pre 4 godine

Nema ovdje nikakvih nepoznanica:
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
2.
Bogdan Bogdanović
Nemanja Nedović
Marko Gudurić
3.
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Nemanja Bjelica
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović

kralj

pre 4 godine

@grodss
Druze,Jokic nije cetvorka I ne moze bude,ovo je SP I ova deca treba da se kale u kvalifikacijama sa nekom smesnom reprezentacijom a ne ,,repkom",ova rec ne postoji u srpskom jeziku.Treba naci dvanaest igraca koji mogu zajedno da funkcionisu,to je najbitnije,kvalitet nije sporan,uvek sam misljenja da za reprezentaciju ne trebaju uvek da igraju najbolji ako je sujeta kod nekolicine ogromna vec momci koji ce da se podrede kolektivu.

bskfan

pre 4 godine

Jokicu trebaju radnici a ne umetnici, igraci koji igraju odbranu, trce u kontru, igraju dobro bez lopte, ubacuju se u reket i dobro sutiraju. Bice interesantno videti kako ce Sale sve to da iskombijuje, ali, slicno kao i u Denveru, za Jokica bi bilo bolje da igra sa klupom nego sa starterima. Ne bi bilo dobro ako Sale nastavi sa onom praksom menjanja igraca svakih par minuta. Po meni, Jokic treba najvise minuta da odigra u petorci:

Micic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Jokic

a druga petorka neka bude:

Teo, Nedovic, Bogi, Bjelica, Milutinov

Marjanovic bi tu trebalo da bude samo rezerva, da izdominira ako protivnik nema visokog igraca ili ako Jokic upadne u problem sa faulovima. Slicnu ulogu bi trebalo da ima i Jovic.

aleksa 076

pre 4 godine

Svbi kao imaju sigurni spisak a ja evo vidim da ce 12-ti igrac biti mali Miskovic, a sto se tice petruseva od njega ocekujem da dominira na svetskom u-19 u tandemu sa pecarskim

Nele

pre 4 godine

Sigurni su: Teo, Bogdan, Gudura, Kalina, Bjelica, Jokic i Bobi. Preostalih 5 mesta zavise od vizije selektora i Specijalnim zadacima koje ce zeleti da ima u timu kao i igracima koji mogu da pokriju vise pozicija (uz "bivse" zasluge). Pretpostavljam da je i Gagi siguran. Na 1 su Micic/Jovic i ocekujem jednog od njih. Nedovic kao neko ko moze da pokrije i 1/2, Lucic na 3 ili Simon koji uz 3 moze da mu pokrije 4ku posto nam tu skripi. Simanica realno ne verujem da ce voditi, Macvan je povredjen a Bircevic nema znanja ni za KLS a ne reprezentaciju. Posto nemamo krstene 4ke moramo da vodimo jos jednu 5cu, Milutonov ili Raduljica. Milutinov je bolji ali se Raduljica uvek odazivao..
E sad, ako proradi grobarska veza pa nagura pored Gagija i Lucica i povredjenog Macvana ili Bircevica smo u kanalu..
Po meni: Teo(1), Jovic(1), Nedovic(1-2), Bogdan(2), Gudura(2-3), Gagi(2-3), Kalina(3), Simon(3-4), Bjelica(4), Jokic(5), Bobi(5), Milutinov(5).

Nino

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!

Srđa Zlopogleđa

pre 4 godine

Džoni@
Jednostavno Davidovac nema telo za modernu košarku i taj najviši nivo ja sam ubeđenja da on nikada neće igrazi u reprezentaciji.

sasa the red baron

pre 4 godine

OCEKIVANO:

Mislim da je Sale pozvao sve sto valja, i ako je jasno da neki igraci ce odmah otpasti, sto zbog povreda sto zbog kvaliteta...
Nikako voditi Jelovca, jer takvi igraci ne donose nista..Oni imaju odlicnu statistiku, i uvek izgube..
Ukoliko se Macvan oporvai(u sta sumnjam) definitvno ce Simonovic ili Zagorac ici na turnir...
Ostatak je poznat:
1)Teo, Vasa, Steff
2) Bogdan-Nemanja
3) Kalina(masturbator)-Luca
4) Bjelica-Simonovic/Zagorac
5) Superstar NJ-Milutinov-Raduljica
back up: zavisice od trenera i sta on bude trazio...

Svi ostali nisu ni blizu, steta za Todorovica, povreda, a mislim da bi bio idealna zamena na poziciji 3, a i dozvolio bi Kalinicu da menja pozicije sa 3-4 po potrebi..
U opticaju je definitivno Simanic, ma sta ljudi pricali, on je buducnost Srpske kosarke, a mi smo tanki na 4..
Sve us svemu, bice ovo prvi put da je Djordjevic okupio celu ekipu..
Nakon 5 godina!!!!
Pomaze BOG Orlovi...

Milja

pre 4 godine

Zašto ste nam sreću uništili plavim dresovima? ZAŠTO?OOOOO?!
(Džoni, 07. jun 2019 15:05)

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.

Radijator

pre 4 godine

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...
(beogradski, 07. jun 2019 14:34)
Gudurica naravno.
Nikakva korist od njega...nema taj mentalitet pobednika. Bas odskace medju ovim igracima, nadam se da nece ici.

Djubre

pre 4 godine

Realno 14 kandidata za 12 mesta... Otpada jedan od tria Bobi/Raduljica/Milutinov i drugi iz tria Gudura/Lučić/Milosavljević. Ostatak više/manje zakucani.

Radijator

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N. 
(limenka, 7. jun 2019 14:17) 

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?
(D1V1, 07. jun 2019 14:33)

Gagi Milosavljevic :D

bskfan

pre 4 godine

@Nino

Pa sad, da bi reprezentacija Srbije pokidala Denver u to bas i nisam siguran. Teo je bolji plej od Mareja, ali zato Marej sa lakocom moze da ubaci 30 poena. Gari Haris je bolji od bilo kog naseg beka, stim sto je Bogi bolji sa loptom od njega ali u dobroj ekipi nije ni potrebno da im dvojka organizuje napad. Kao sto kazes, mi klasicnu cetvorku nemamo (osim Belog) tako da bi tu Milsap izdominirao. Za razliku od cetvorke, Denver nema trojku, tako da bi im defanzivni Kalina legao kao kec na jedanaest, mada imaju Juancha koji je izdominirao u prvom delu sezone dok je bio zdrav, a Kreg je solidno obavio posao u plejofu iako to nije njegova pozicija. U atleticizmu, mi nemamo igraca koji moze da zakuca kao mali Beasley, ali zato Denver nema cetvorku koja sutira kao Beli. Ako bi u toj zamisljenoj utakmici pobedila Srbija, onda bi to opet bilo samo zbog tanke klupe Denvera, zbog koje je i ispala od Portlanda.

grodss

pre 4 godine

radulja je mnogo dao reprezentaciji i hvala mu na svemu ali nije vise u toj formi da moze da igra na najvisem nivou treba dati sansu mladjima koji zele da se dokazuju u repki!isto to mislim i za simona i macvana,birca nema kvalitet za repku jelovac mnogo tanak u odbrani.joka definitivno treba da ide na 4.da sam ja selektor dao bi sansu borisi ili miskovicu to je buducnost koju treba uigravati

Czv

pre 4 godine

Ako uspe da organizuje igru kao denver nuggets run and gun i jokic play idemo do polufinala sigurno.sve ostalo je propast u najavi.samo brza kosarka i trojke.srecno nuggs.

Realno

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stecky, 7. jun 2019 14:50)

Zaboravio si Marjanovica,koji ide milion posto.Verovatno umesto Jelovca,mada bi tada ostali sa samo jednom cetvorkom,Bjelicom,koji moze da igra i nize pozicije.

filip

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra

Zeljko

pre 4 godine

Pa ljudi...mi nemamo bekove? Imamo sjajne igrace na ostalim pozicijama ali bekovi? Jedina sansa je da Jokica uparimo sa jakim suterom koji ne zadrzava loptu, igra za tim i moze da pukne trojku kad treba a i da udje pod kos, ukrade loptu...

Radijator

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac. 
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača. 
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici. 
1. 
Miloš Teodosić 
Stefan Jović 
Vasilije Micić 
Nemanja Nedović 
2. 
Bogdan Bogdanović 
Dragan Milosavljević 
Marko Gudurić 
3. 
Nemanja Bjelica 
Nikola Kalinić 
Vladimir Lučić 
4. 
Milan Mačvan 
Dragan Apić 
Boriša Simanić 
5. 
Nikola Jokić 
Nikola Milutinov 
Boban Marjanović 
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović. 
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.
(Pera, 07. jun 2019 14:59)

Retko glup komentar...izmesao pozicije...izlupetao se.. jedino ako si trol.

hmmm

pre 4 godine

Za ove što pitaju za Štimca, zar se nije on oprostio od reprezentacije? Jeste da je ove sezone igrao možda i najbolju košarku karijere ali ako se povukao... A i realno, svaka njemu čast i kapa dole za to kako se odazivao i koliko je davao sebe sve ove godine, na centru je nenormalna konkurencija, ne znam umesto koga bi prošao.

Drugo, pola vas na keca stavlja Nedovića koji brat bratu već jedno pet godina ne igra pleja tako da ne znam kako bi to funkcionisalo?

Meni je spisak ok, možda je mogao još neko mlađi na širi spisak da oseti kako je to a i ko zna, da možda upadne ako se pokaže, da bacimo u vatru nekog klinca za budućnost ali u principu nekih top 15-17 od kojih će 12 da ide (ako Bog da da svi budu zdravi) je tu.

Tito toto idioto!

pre 4 godine

Kreće pljuvanje hejtera, prve mete su Djordjević i Bogdanović a znamo i zbog čega, a kada se budemo vratili sa medaljom ti isti će biti u mišijim rupama.Svim srcem uz naše momke.

Robi

pre 4 godine

Teo, Micic
Bogdan, Nedovic, Milosavljevic
Kalinic, Guduric
Bjelica, Lucic
Jokic, Bobi, Milutinov

Ako pomjerimo Guduru na 3 i Lucica na 4, dobijamo najkompletniju reprezentaciju, ali bih volio i da Borisa ide..

s

pre 4 godine

Najjaci tim:
1, Micic
2. Teo
3. Nedovic
4. Bogdanovic
5. Milosavljevic
6. Guduric
7. Lucic
8. Kalinic
9. Bjelica
10. Jokic
11. Marjanovic
12. Milutinov

Jovic je imao skoru povredu, nije se vratio na nivo koji je bio. Raduljica, uvek odigra dobro za reprezentaciju, ali je u godinama, vec moramo da stvaramo tim za olmpijske igre. Ostali nemaju toliki kvalitet kao ovih 12.
Moje predvidjanje:
SAD, SRBIJA, SPANIJA, AUSTRALIJA, KANADA, FRANCUSKA, LITVANIJA, GRCKA. To su ekipe koje ce se boriti za medalju

capo di tutti capi

pre 4 godine

Надам се да ће бити Апић а не Бирчевић иако сам навијач Партизана. Остало се ја мислим зна одавно. Какав тим.

Aleka

pre 4 godine

(limenka, Sve razumem,ali ne mogu da ukapiram da grobari mogu da budeu toliko pristrasni kada misle Zagorac zasluzuje da igra.Momak nema pojma da igra.

tocka

pre 4 godine

Sve je moguće, ako za Amere ne budu igrali Curry i KD. Ako ova dvojica igraju zajedno, pa njih bi jedino Džordan i Medžik tukli. Ovih Hardena i Dejvisa se ne bojimo.

Zvezdasica

pre 4 godine

Da li je moguce da su na spisku Pot,Zagorac i Djokovic?Sale ocigledno nije gledao kako u poslednje vreme igra mali Uskokovic.ali mi je drago zbog malog Miskovica.

ja

pre 4 godine

Jaramaz? Zagorac? A nema Davidovca, koji je za pomenutu dvojicu izmislio kosarku..
(Djuro Pucar Stari, 07. jun 2019 14:24)

Smetaju ti Jaramaz i Zagorac, a Đoković i Avramović su ti ok? Ako već tražiš najgore, onda budi realan, a nemoj da te vode kompleksi.

Kuća se gradi od temelja

pre 4 godine

Baš dobar sastav sa dubinom i širinom!A još više raduje saznanje da Srbija ima bar još 10 igrača koji lagano mogu biti na ovom spisku.
Jaramaz i Nedović su ono što je Marej a Simanić-Plamli.Uostalom smo možda i bolji od Nagetsa!
Napred Plavi!

sokrat

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 14:13)
Kakvo SP 2002... '95. i '96. smo imali bolje ekipe.

Aleksandra

pre 4 godine

Sramota za upravu sto je namerno ili slucajno Radanovu upropastila karijeru.Ali bolje da decko tako mlad nauci da nema pravde u zivotu.

Boka

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

S tim sto ce Jokaru malo na cetvrorku spustati.

Trenutno, po meni, to je to.

Zao mi je zbog Simona i Raduljice, ali to je jednostavno to, treba nam vise bekova, trosice se mnogo, tako da po meni ne treba voditi tri klasicne cetvorke.

Sad, ako neko misli nesto drugo, pisite, samo nemojte lupetati, smorilo vise.

I da, ono glavno, samo neka nas povrede zaobidju!

kolega

pre 4 godine

Ajde i ja da se igram

Teodosic Jović Micić
Bogdan Guduric Milosavljević
Kalinić Lucic
Bjelica Jokic
Milutinov Marjanović

Nije realno da Nedović bude ispred bilo koga od bekova. Već idemo sa Teo koji je van forme ali je legenda, kapiten i zaslužuje. Zaslužuje i Macvan ali izlazi tek iz povrede.
Milosavljević nas je lično odveo tamo.
Dvojica zaslužnih je previše. Liči mi nažalost na onu godinu kad smo EP igrali u Srbiji. Opet je ovo tim sa puno zvezda. Teško će Teo znati da igra kad je Jokić (a biće 2/3) u igri.

D1V1

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 7. jun 2019 14:17)

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?

bskfan

pre 4 godine

Da nam se ne bi desio Istanbul u Kinu moraju da idu 3 pleja i 3 centra, a na ostale tri pozicije po dva igraca, stim sto neke dvojke mogu da odigraju neki minut na niskom krilu i neko nisko krilo i eventualno Jokic da odigraju neki minut na cetvorci.

Po meni:

Teo, Micic, Jovic

Bogi, Milosavljevic, Nedovic

Kalinic, Lucic, Bjelica


Jokic, Marjanovic, Milutinov

crni_redstar

pre 4 godine

boban, jokic, milutinov, bjelica, kalinic, lucic, guduric, bogdanovic, nedovic, jovic, teo, micic. dobro bi bilo da mesto jovica ide markovic.

Džoni

pre 4 godine

Ako je već zvao Đokovića, Avramovića, Zagorca, Jaramaza, Marinkovića onda je morao i Davidovca jer je on za sve ove nabrojane Lebron lično.

miodrag

pre 4 godine

Sve je ekstra, samo da budu zdravi i da Teodosica i Raduljicu ne zove na staru slavu u konacnoj instanci. Ima drugih koji to vise zasluzuju. Teo nije odigrao utakmicu odavno a za Raduljicu cak i ne znam gde igra. Na centru imamo Milutinova, Jokica i Bobija a na pleju, ne mogu da verujem da ovo kazem, Vasu Micica, Jovica pa cak i Bogdana da ga odmeni.

Defunctus82

pre 4 godine

Možda grešim dušu, nisam ispratio kako igra Mišković, ali mi je bezveze što ga vidim na spisku.
Što se ostalog tiče, može svako da nešto oduzme ili doda, ja jedva čekam da počne svetsko.
Pozdrav svima

AC/DC

pre 4 godine

Aco@Po kojoj logici je Teo siguran?Decko skoro celu godinu ne igra košarku?!?!U kakvom je stanju?!Ne igra na papiru najboljih 12 već 12 najspremnijih i najsposobnijih!

Luka

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 7. jun 2019 14:13)
Covece zar ne primecujes koliko si dosadan. U svakom komentaru te ima vise puta.

strucnjak

pre 4 godine

Teodosic da nije dotakao loptu 5 godina i da igra u japankama celo prvenstvo opet treba da bude u 12, on je vise kosarke zaboravio nego sto smo svi mi u komentarima i pola igraca sa spiska ikada znali...

Pera

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac.
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača.
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici.
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
Nemanja Nedović
2.
Bogdan Bogdanović
Dragan Milosavljević
Marko Gudurić
3.
Nemanja Bjelica
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Milan Mačvan
Dragan Apić
Boriša Simanić
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović.
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.

Đomla

pre 4 godine

To je to. Najbolje sto ova zemlja ima !
Naravno da ce pre prvog okupljanja otpasti minimum 6,7 igraca ali to je normalno,standardno.
Samo da momke sluzi zdravlje,za sve ostalo ce se Sale,sa strucnim stabom i naravno igracima,pobrinuti.
Mi smo uz vas kao i uvek !

max

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam cemu ovoliki spisak. Staviti 12 relativno sigurnih koje bi poveli sad odmah na prvenstvo plus 6 eventualnih zamena (2 pleja, 2 beka, 2 centra). Pa onda kroz pripremne utakmice videti da li zameniti nekog iz prvih 12 sa nekim iz drugih 6. Mada, ne znam koji je sistem, mozda im trebaju tipa dva tima, znaci 24 igraca, za medjusobne trening utakmice na pripremama. Verovatno je to, plus ajde jos nekoliko mladjih da steknu iskustva i poznanstva za buducnost nase kosarke na pripremama.

chema

pre 4 godine

Ovde se gleda trenutna forma, a ne forma od pre 4 godine. Ne čudite se što nekog nema ili ga neće biti u užem izboru. Zna Sale šta radi.

stecky

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.

aco

pre 4 godine

Сигурни су само:
Мицић, Тео, Богдан,
Лучић, Калинић,
Бјелица и
Јокић.
За остале, нек се Сале прзнојава кад буде скраћивао списак.

lerma

pre 4 godine

Teo/jovic/micic
Nedovic/bogdanovic/milosavljevic
Bjelica/lucic/kalinic
Jokic/raduljica/marjanovic


ako ne bude povreda teško da će puno varirati spisak.
mačvan ako bude spreman može ići jedino ako ne budemo vodili 6 bekova. realno šteta je što ne može 14 da ih bude u ekipi.

Nikola

pre 4 godine

Teodosic,Micic, Bogdanovic,Nedovic, Kalinic,Lucic, Macvan, Bjelica, Jokic, Bobi. To je deset sigurnih. E sad mislim da se jos dvojica traze izmedju Jovica, Milosavljevica, Gudure, Raduljice(jer ga selektor voli) i Milutinova. Tu mislim da ulece Gagi jer igra odbranu i moze da pokrije trojku, i onda u zavisnosti od zdravlja Jovic ili centar.

Pero

pre 4 godine

Ne mozes da zoves Jovanovic, kravic, apica a ne mvp-a aba lige N. Jankovic.. Za pota, djokovica i ostale da ne pricam.. Iako ce svi navedeni otpasti pre priprema, daj neki respekt.. Bolje zovi Petruseva koji ce sledece godine biti izabran na draftu

beogradski

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

(Boka, 7. jun 2019 14:23)

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...

limenka

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.

Bon dJovi Rok Hol of fejm

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic, Bogd, Nedo, Lucic, Kalin, Bjeli, Jokic su valjda sigurni. Ja ne bih vodio tri centra, a Milutinov je najbolji defanzivni centar na spisku, to je onda deset igraca.

miša

pre 4 godine

Teodosiću ogromna zahvalnost za sve što je uradio za reprezentaciju, daće bog pa će uraditi još. Na nekom narednom prvenstvu.
Ipak, u ovom momentu nije realno da posle godine, skoro dve neigranja uđe u tim. Povesti ga da bodri i pomaže, ali kao deo šireg tima.
Micić i Nedović su dovoljno, i jedan mlađi da se kali. Joviću čestitke, sjajan momak, ali za basket iza zgrade.
Ostale pozicije bez komentara, tu je sve jasno.

strucnjak

pre 4 godine

Teodosic da nije dotakao loptu 5 godina i da igra u japankama celo prvenstvo opet treba da bude u 12, on je vise kosarke zaboravio nego sto smo svi mi u komentarima i pola igraca sa spiska ikada znali...

capo di tutti capi

pre 4 godine

Надам се да ће бити Апић а не Бирчевић иако сам навијач Партизана. Остало се ја мислим зна одавно. Какав тим.

Nino

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!

Boka

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

S tim sto ce Jokaru malo na cetvrorku spustati.

Trenutno, po meni, to je to.

Zao mi je zbog Simona i Raduljice, ali to je jednostavno to, treba nam vise bekova, trosice se mnogo, tako da po meni ne treba voditi tri klasicne cetvorke.

Sad, ako neko misli nesto drugo, pisite, samo nemojte lupetati, smorilo vise.

I da, ono glavno, samo neka nas povrede zaobidju!

Milja

pre 4 godine

Zašto ste nam sreću uništili plavim dresovima? ZAŠTO?OOOOO?!
(Džoni, 07. jun 2019 15:05)

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.

delboj

pre 4 godine

Nema ovdje nikakvih nepoznanica:
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
2.
Bogdan Bogdanović
Nemanja Nedović
Marko Gudurić
3.
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Nemanja Bjelica
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović

D1V1

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 7. jun 2019 14:17)

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?

ja

pre 4 godine

Jaramaz? Zagorac? A nema Davidovca, koji je za pomenutu dvojicu izmislio kosarku..
(Djuro Pucar Stari, 07. jun 2019 14:24)

Smetaju ti Jaramaz i Zagorac, a Đoković i Avramović su ti ok? Ako već tražiš najgore, onda budi realan, a nemoj da te vode kompleksi.

Džoni

pre 4 godine

Ako je već zvao Đokovića, Avramovića, Zagorca, Jaramaza, Marinkovića onda je morao i Davidovca jer je on za sve ove nabrojane Lebron lično.

Aleka

pre 4 godine

(limenka, Sve razumem,ali ne mogu da ukapiram da grobari mogu da budeu toliko pristrasni kada misle Zagorac zasluzuje da igra.Momak nema pojma da igra.

s

pre 4 godine

Najjaci tim:
1, Micic
2. Teo
3. Nedovic
4. Bogdanovic
5. Milosavljevic
6. Guduric
7. Lucic
8. Kalinic
9. Bjelica
10. Jokic
11. Marjanovic
12. Milutinov

Jovic je imao skoru povredu, nije se vratio na nivo koji je bio. Raduljica, uvek odigra dobro za reprezentaciju, ali je u godinama, vec moramo da stvaramo tim za olmpijske igre. Ostali nemaju toliki kvalitet kao ovih 12.
Moje predvidjanje:
SAD, SRBIJA, SPANIJA, AUSTRALIJA, KANADA, FRANCUSKA, LITVANIJA, GRCKA. To su ekipe koje ce se boriti za medalju

brat

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 07. jun 2019 14:17)

Zaboravio si Bircevica, Vrapca i Gagica

Zvezdasica

pre 4 godine

Da li je moguce da su na spisku Pot,Zagorac i Djokovic?Sale ocigledno nije gledao kako u poslednje vreme igra mali Uskokovic.ali mi je drago zbog malog Miskovica.

bskfan

pre 4 godine

Da nam se ne bi desio Istanbul u Kinu moraju da idu 3 pleja i 3 centra, a na ostale tri pozicije po dva igraca, stim sto neke dvojke mogu da odigraju neki minut na niskom krilu i neko nisko krilo i eventualno Jokic da odigraju neki minut na cetvorci.

Po meni:

Teo, Micic, Jovic

Bogi, Milosavljevic, Nedovic

Kalinic, Lucic, Bjelica


Jokic, Marjanovic, Milutinov

Baš će tebe Sale da pita za mišljenje

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra
(filip, 7. jun 2019 15:31)

A ti možeš da se vratiš u osnovnu školu da malo obnoviš gradivo iz srpskog jezika.

sokrat

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 14:13)
Kakvo SP 2002... '95. i '96. smo imali bolje ekipe.

xy

pre 4 godine

1. Teodosic Micic Jovic
2. Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
3. Kalinic Lucic Guduric
4. Bjelica
5. Jokic Marjanovic Milutinov

13 igraca sam napisao jer stvarno ne znam koga bih precrtao (Milosavljevic ili Guduric, a mozda i Jovic jer Nedovic moze da igra i pleja). Sto se tice cetvorke, tacno je da smo tu brojcano tanki i da osim Bjelice nemamo igraca za reprezentaciju. Ali mislim da bi bilo suludo da na svetsko prvenstvo idu Bircevic ili Jelovac jer bi onda morao da otpadne neki brutalno dobar igrac. Bjelica ce igrati 30 min (pricam o poziciji 4) a ostalih 10 min ce 'krpiti' Jokic, Kalinic i Lucic. Nadam se da niko nece upasti na spisak zbog 'starih zasluga' npr Simonovic ili Raduljica. Postovanje za njih ali trenutno je Milutinov mnogooo bolji od Raduljice. Sto se tice Macvana ljudi sta vam je, covek je povredjen, nije igrao kosarku vise od godinu dana, nema teorje da ide na SP, na spisak je ubacen cisto iz postovanja.

Djubre

pre 4 godine

Realno 14 kandidata za 12 mesta... Otpada jedan od tria Bobi/Raduljica/Milutinov i drugi iz tria Gudura/Lučić/Milosavljević. Ostatak više/manje zakucani.

kralj

pre 4 godine

@grodss
Druze,Jokic nije cetvorka I ne moze bude,ovo je SP I ova deca treba da se kale u kvalifikacijama sa nekom smesnom reprezentacijom a ne ,,repkom",ova rec ne postoji u srpskom jeziku.Treba naci dvanaest igraca koji mogu zajedno da funkcionisu,to je najbitnije,kvalitet nije sporan,uvek sam misljenja da za reprezentaciju ne trebaju uvek da igraju najbolji ako je sujeta kod nekolicine ogromna vec momci koji ce da se podrede kolektivu.

chema

pre 4 godine

Ovde se gleda trenutna forma, a ne forma od pre 4 godine. Ne čudite se što nekog nema ili ga neće biti u užem izboru. Zna Sale šta radi.

beogradski

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

(Boka, 7. jun 2019 14:23)

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...

tocka

pre 4 godine

Sve je moguće, ako za Amere ne budu igrali Curry i KD. Ako ova dvojica igraju zajedno, pa njih bi jedino Džordan i Medžik tukli. Ovih Hardena i Dejvisa se ne bojimo.

Jovan

pre 4 godine

Svi vi koji govorite o povredi Mačvana treba da znate da košarkaško znanje nije nikad bilo u prvom planu već velika želja, timski duh, doprinos odličnoj atmosferi... Dakle Mačvan bi igrao i sa jednom nogom...

aco

pre 4 godine

Сигурни су само:
Мицић, Тео, Богдан,
Лучић, Калинић,
Бјелица и
Јокић.
За остале, нек се Сале прзнојава кад буде скраћивао списак.

Luka

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 7. jun 2019 14:13)
Covece zar ne primecujes koliko si dosadan. U svakom komentaru te ima vise puta.

Nino

pre 4 godine

Da obasjanim zašto mislim da bi ova selekcija ubedljivo dobila Denver od ove sezone.
Marej je veliki talenat, ali mlad igrač sa velikim oscilacijama u partijama. Naša reprezentacija će imati defanzivnig specijalca koji će sigurno imati kapacitet da zaključa igrača od 21-22g.
Gospodin Milsap je 4 po mom ukusu. Kompletan kosarkas. On bi se naigrao košarke u tom meču. U ovim godinama ne bi mogao da prelomi takvu utakmicu.
Geri Heris-Bogdanovic je tu negde.
Bjelica je doktor košarke za sasvim solidnog Krejga.
Klupu Denvera bi opisao jednim imenom- Vil Barton :)
Imamo mnogo zreliji tim. Mnogo dužu klupu. Po fibinim pravilima sa zonom i evropskom odbranom ja mislim da bi ih pokidali.
Najveća snaga ove selekcije Srbije i najuzbudljivija stvar sa ovim timom je sto na poziciji 1 i 5 imamo igrače epske kosarkaske inteligencije. Ko malce zna o kosarci zna šta to znaci za košarkaški tim. Sad nam se poklopila takva kombinacija i ko zna da li i kad opet.

naše će sene ...

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: Micić - Jaramaz Bogdan - Gagi - Zagorac Lučić - Kalinic Bjelica - Mačvan Jokić - Milutinov - Janković N. (limenka, 7. jun 2019 14:17) Ima li kog partizanovca da si zaboravio?(D1V1, 07. jun 2019 14:33)Gagi Milosavljevic :D
(Radijator, 07. jun 2019 15:59) Care pa ne bira se tim za Partizan !? Reprezentacija !!! Ejjjj

Radijator

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac. 
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača. 
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici. 
1. 
Miloš Teodosić 
Stefan Jović 
Vasilije Micić 
Nemanja Nedović 
2. 
Bogdan Bogdanović 
Dragan Milosavljević 
Marko Gudurić 
3. 
Nemanja Bjelica 
Nikola Kalinić 
Vladimir Lučić 
4. 
Milan Mačvan 
Dragan Apić 
Boriša Simanić 
5. 
Nikola Jokić 
Nikola Milutinov 
Boban Marjanović 
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović. 
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.
(Pera, 07. jun 2019 14:59)

Retko glup komentar...izmesao pozicije...izlupetao se.. jedino ako si trol.

Đomla

pre 4 godine

To je to. Najbolje sto ova zemlja ima !
Naravno da ce pre prvog okupljanja otpasti minimum 6,7 igraca ali to je normalno,standardno.
Samo da momke sluzi zdravlje,za sve ostalo ce se Sale,sa strucnim stabom i naravno igracima,pobrinuti.
Mi smo uz vas kao i uvek !

Realno

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stecky, 7. jun 2019 14:50)

Zaboravio si Marjanovica,koji ide milion posto.Verovatno umesto Jelovca,mada bi tada ostali sa samo jednom cetvorkom,Bjelicom,koji moze da igra i nize pozicije.

Radijator

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N. 
(limenka, 7. jun 2019 14:17) 

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?
(D1V1, 07. jun 2019 14:33)

Gagi Milosavljevic :D

hmmm

pre 4 godine

Za ove što pitaju za Štimca, zar se nije on oprostio od reprezentacije? Jeste da je ove sezone igrao možda i najbolju košarku karijere ali ako se povukao... A i realno, svaka njemu čast i kapa dole za to kako se odazivao i koliko je davao sebe sve ove godine, na centru je nenormalna konkurencija, ne znam umesto koga bi prošao.

Drugo, pola vas na keca stavlja Nedovića koji brat bratu već jedno pet godina ne igra pleja tako da ne znam kako bi to funkcionisalo?

Meni je spisak ok, možda je mogao još neko mlađi na širi spisak da oseti kako je to a i ko zna, da možda upadne ako se pokaže, da bacimo u vatru nekog klinca za budućnost ali u principu nekih top 15-17 od kojih će 12 da ide (ako Bog da da svi budu zdravi) je tu.

AC/DC

pre 4 godine

Aco@Po kojoj logici je Teo siguran?Decko skoro celu godinu ne igra košarku?!?!U kakvom je stanju?!Ne igra na papiru najboljih 12 već 12 najspremnijih i najsposobnijih!

Mr. Blondie

pre 4 godine

U komentarima sve stručnjak do stručnjaka uz par izuzetaka. Shvatite da nema šanse da idemo samo sa jednom pravom četvorkom ili 2 centra ili čak 6 bekova a ključni razlozi su moguće povrede ili problemi sa faulovima. Zamislite situaciju da ostanemo bez Bjelice (a njega većina stavlja kao jedinu četvorku na svoje spiskove) i šta onda, da nas svaka ozbiljna ekipa nabuši sa te pozicije. Bolje je voditi i lošijeg igrača na pravoj poziciji nego boljeg igrača na pogrešnoj, stoga treba očekivati Jelovca ili Birčevića (ne znam šta je sa Mačvanom) uz Belog, bez obzira što se neki trude da maksimalno omalovaže ovog drugog. Cilj ja sastavljanje ekipe koja najbolje funkcioniše a ne najboljih 12 košarkaša, kao što su svi selektori oduvek govorili. Na centru je Jokić siguran a najbliži da otpadne je ipak Radulja. Na bekovskim pozicijama je pitanje da li će se ići sa 3 pleja ili su dovoljna dvojica pošto i Bogdan odlično pokriva tu poziciju. Sigurni su Bogdan, Teo, Micić a preostalu dvojicu treba tražiti među Milosavljevićem, Jovićem i Nedovićem, pri čemu je prvi, kao najbolji defanzvac, gotovo siguran. Kada je Lazić išao na nekoliko takmičenja kao izraziti defanzivac, ne vidim kako bi mogao da izvisi Gagi koji je 2 u 1, srpski Klej. Na krilu nema nikakvih nedoumica, Kalinić i Lučić.

miodrag

pre 4 godine

Sve je ekstra, samo da budu zdravi i da Teodosica i Raduljicu ne zove na staru slavu u konacnoj instanci. Ima drugih koji to vise zasluzuju. Teo nije odigrao utakmicu odavno a za Raduljicu cak i ne znam gde igra. Na centru imamo Milutinova, Jokica i Bobija a na pleju, ne mogu da verujem da ovo kazem, Vasu Micica, Jovica pa cak i Bogdana da ga odmeni.

bskfan

pre 4 godine

Jokicu trebaju radnici a ne umetnici, igraci koji igraju odbranu, trce u kontru, igraju dobro bez lopte, ubacuju se u reket i dobro sutiraju. Bice interesantno videti kako ce Sale sve to da iskombijuje, ali, slicno kao i u Denveru, za Jokica bi bilo bolje da igra sa klupom nego sa starterima. Ne bi bilo dobro ako Sale nastavi sa onom praksom menjanja igraca svakih par minuta. Po meni, Jokic treba najvise minuta da odigra u petorci:

Micic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Jokic

a druga petorka neka bude:

Teo, Nedovic, Bogi, Bjelica, Milutinov

Marjanovic bi tu trebalo da bude samo rezerva, da izdominira ako protivnik nema visokog igraca ili ako Jokic upadne u problem sa faulovima. Slicnu ulogu bi trebalo da ima i Jovic.

Radijator

pre 4 godine

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...
(beogradski, 07. jun 2019 14:34)
Gudurica naravno.
Nikakva korist od njega...nema taj mentalitet pobednika. Bas odskace medju ovim igracima, nadam se da nece ici.

acanis

pre 4 godine

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.
(Milja, 07. jun 2019 15:45)
Kakve veze ima sto smo u plavim dresovima osvajali medalje i kidali velike timove? Kidali smo poslednjih godina i u crvenim dresovima pa šta. Vraćanje na plave dresove mi je potpuni promašaj, plavi simbolizuju Jugoslaviju a crveni Srbiju i mislim da ovaj potez KSS raduje samo neke jugonostalgicare.

limenka

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.

Aleksandra

pre 4 godine

Sramota za upravu sto je namerno ili slucajno Radanovu upropastila karijeru.Ali bolje da decko tako mlad nauci da nema pravde u zivotu.

Tito toto idioto!

pre 4 godine

Kreće pljuvanje hejtera, prve mete su Djordjević i Bogdanović a znamo i zbog čega, a kada se budemo vratili sa medaljom ti isti će biti u mišijim rupama.Svim srcem uz naše momke.

Milan

pre 4 godine

Ako bi trebalo da pogadjam sastav, to bi ovako bilo. 3 pleja - Teo,Jovic i Micic. Na spoljnim pozicijama Kalina i Lucic na trojci, Bogdan, i jos jedan od tri beka Nedovic, Gagi, ili Guduric. U slucaju necije povrede, druga dvojica su prve rezerve. Na cetvorci Bjelica i Macvan, i centri Jokic, Bobi i jos jedan Milutinov ili Raduljica. Mozda i Kuzmic udje u konkurenciju, pitanjeje u kakvoj je formi i kakvom stanju. To je 15 igraca, sa Kuzmicem 16, medju kojima treba traziti putnime za SP. Samo da Macvan i Bjelica budu zdravi jer smo najtanji na cetvorci. Ako ovo treba da bude nas drim-tim, bez namere da omalovazavam nekog, mislim da ne bismo mogli tako da ga zovemo sa Bircevicem.

kolega

pre 4 godine

Ajde i ja da se igram

Teodosic Jović Micić
Bogdan Guduric Milosavljević
Kalinić Lucic
Bjelica Jokic
Milutinov Marjanović

Nije realno da Nedović bude ispred bilo koga od bekova. Već idemo sa Teo koji je van forme ali je legenda, kapiten i zaslužuje. Zaslužuje i Macvan ali izlazi tek iz povrede.
Milosavljević nas je lično odveo tamo.
Dvojica zaslužnih je previše. Liči mi nažalost na onu godinu kad smo EP igrali u Srbiji. Opet je ovo tim sa puno zvezda. Teško će Teo znati da igra kad je Jokić (a biće 2/3) u igri.

sasa the red baron

pre 4 godine

OCEKIVANO:

Mislim da je Sale pozvao sve sto valja, i ako je jasno da neki igraci ce odmah otpasti, sto zbog povreda sto zbog kvaliteta...
Nikako voditi Jelovca, jer takvi igraci ne donose nista..Oni imaju odlicnu statistiku, i uvek izgube..
Ukoliko se Macvan oporvai(u sta sumnjam) definitvno ce Simonovic ili Zagorac ici na turnir...
Ostatak je poznat:
1)Teo, Vasa, Steff
2) Bogdan-Nemanja
3) Kalina(masturbator)-Luca
4) Bjelica-Simonovic/Zagorac
5) Superstar NJ-Milutinov-Raduljica
back up: zavisice od trenera i sta on bude trazio...

Svi ostali nisu ni blizu, steta za Todorovica, povreda, a mislim da bi bio idealna zamena na poziciji 3, a i dozvolio bi Kalinicu da menja pozicije sa 3-4 po potrebi..
U opticaju je definitivno Simanic, ma sta ljudi pricali, on je buducnost Srpske kosarke, a mi smo tanki na 4..
Sve us svemu, bice ovo prvi put da je Djordjevic okupio celu ekipu..
Nakon 5 godina!!!!
Pomaze BOG Orlovi...

Robi

pre 4 godine

Teo, Micic
Bogdan, Nedovic, Milosavljevic
Kalinic, Guduric
Bjelica, Lucic
Jokic, Bobi, Milutinov

Ako pomjerimo Guduru na 3 i Lucica na 4, dobijamo najkompletniju reprezentaciju, ali bih volio i da Borisa ide..

bskfan

pre 4 godine

@Nino

Pa sad, da bi reprezentacija Srbije pokidala Denver u to bas i nisam siguran. Teo je bolji plej od Mareja, ali zato Marej sa lakocom moze da ubaci 30 poena. Gari Haris je bolji od bilo kog naseg beka, stim sto je Bogi bolji sa loptom od njega ali u dobroj ekipi nije ni potrebno da im dvojka organizuje napad. Kao sto kazes, mi klasicnu cetvorku nemamo (osim Belog) tako da bi tu Milsap izdominirao. Za razliku od cetvorke, Denver nema trojku, tako da bi im defanzivni Kalina legao kao kec na jedanaest, mada imaju Juancha koji je izdominirao u prvom delu sezone dok je bio zdrav, a Kreg je solidno obavio posao u plejofu iako to nije njegova pozicija. U atleticizmu, mi nemamo igraca koji moze da zakuca kao mali Beasley, ali zato Denver nema cetvorku koja sutira kao Beli. Ako bi u toj zamisljenoj utakmici pobedila Srbija, onda bi to opet bilo samo zbog tanke klupe Denvera, zbog koje je i ispala od Portlanda.

Slobodan

pre 4 godine

Globalno gledano najjaci sastav koji smo ikad imali...realnih 12: teo, jovic, micic, bogdanovic, nedovic, guduric, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic....apsolutno svako moze da igra u prvoj petorci..ranije kad smo imali jake sastave uvek je bilo jedno 7-8 vrhunskih igraca i 4-5 njih( prosek i mladi talenti) koji su imali ulogu da odigraju neke slabije meceve da bi se nosioci igre malo rasteretili i odmorili....

Kuća se gradi od temelja

pre 4 godine

Baš dobar sastav sa dubinom i širinom!A još više raduje saznanje da Srbija ima bar još 10 igrača koji lagano mogu biti na ovom spisku.
Jaramaz i Nedović su ono što je Marej a Simanić-Plamli.Uostalom smo možda i bolji od Nagetsa!
Napred Plavi!

miša

pre 4 godine

Teodosiću ogromna zahvalnost za sve što je uradio za reprezentaciju, daće bog pa će uraditi još. Na nekom narednom prvenstvu.
Ipak, u ovom momentu nije realno da posle godine, skoro dve neigranja uđe u tim. Povesti ga da bodri i pomaže, ali kao deo šireg tima.
Micić i Nedović su dovoljno, i jedan mlađi da se kali. Joviću čestitke, sjajan momak, ali za basket iza zgrade.
Ostale pozicije bez komentara, tu je sve jasno.

panco

pre 4 godine

Sahranice nas Ameri, samo ako bar malo ozbiljno svate. A sto je najgore ako izgubimo od njih bice pljuvanja, a oni ako izgube nikom nista. Boli ih uvo

Srđa Zlopogleđa

pre 4 godine

Džoni@
Jednostavno Davidovac nema telo za modernu košarku i taj najviši nivo ja sam ubeđenja da on nikada neće igrazi u reprezentaciji.

Leonida

pre 4 godine

Po mom skromnom i nestručnom mišljenju bi to izgledalo ovako:
Teo, Micić
Bogdan, Nedović, Gudurić
Kalina, Lučić
Beli, Jelovac/Apić
Jokić, Milutinov, Bobi

grodss

pre 4 godine

radulja je mnogo dao reprezentaciji i hvala mu na svemu ali nije vise u toj formi da moze da igra na najvisem nivou treba dati sansu mladjima koji zele da se dokazuju u repki!isto to mislim i za simona i macvana,birca nema kvalitet za repku jelovac mnogo tanak u odbrani.joka definitivno treba da ide na 4.da sam ja selektor dao bi sansu borisi ili miskovicu to je buducnost koju treba uigravati

crni_redstar

pre 4 godine

boban, jokic, milutinov, bjelica, kalinic, lucic, guduric, bogdanovic, nedovic, jovic, teo, micic. dobro bi bilo da mesto jovica ide markovic.

CarloNS

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!
(Nino, 7. jun 2019 15:10)

Ko je pratio NBA sezonu mogao je da vidi kako je matori Milsap u svakom napadu ugurao Bjelicu pod obruč. Tanki smo na četvorci, pa i na trojci. Za većinu protivnika to bi ipak trebalo da bude dovoljno.

Pera

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac.
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača.
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici.
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
Nemanja Nedović
2.
Bogdan Bogdanović
Dragan Milosavljević
Marko Gudurić
3.
Nemanja Bjelica
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Milan Mačvan
Dragan Apić
Boriša Simanić
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović.
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.

Pero

pre 4 godine

Ne mozes da zoves Jovanovic, kravic, apica a ne mvp-a aba lige N. Jankovic.. Za pota, djokovica i ostale da ne pricam.. Iako ce svi navedeni otpasti pre priprema, daj neki respekt.. Bolje zovi Petruseva koji ce sledece godine biti izabran na draftu

stecky

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.

Nikola

pre 4 godine

Teodosic,Micic, Bogdanovic,Nedovic, Kalinic,Lucic, Macvan, Bjelica, Jokic, Bobi. To je deset sigurnih. E sad mislim da se jos dvojica traze izmedju Jovica, Milosavljevica, Gudure, Raduljice(jer ga selektor voli) i Milutinova. Tu mislim da ulece Gagi jer igra odbranu i moze da pokrije trojku, i onda u zavisnosti od zdravlja Jovic ili centar.

Nele

pre 4 godine

Sigurni su: Teo, Bogdan, Gudura, Kalina, Bjelica, Jokic i Bobi. Preostalih 5 mesta zavise od vizije selektora i Specijalnim zadacima koje ce zeleti da ima u timu kao i igracima koji mogu da pokriju vise pozicija (uz "bivse" zasluge). Pretpostavljam da je i Gagi siguran. Na 1 su Micic/Jovic i ocekujem jednog od njih. Nedovic kao neko ko moze da pokrije i 1/2, Lucic na 3 ili Simon koji uz 3 moze da mu pokrije 4ku posto nam tu skripi. Simanica realno ne verujem da ce voditi, Macvan je povredjen a Bircevic nema znanja ni za KLS a ne reprezentaciju. Posto nemamo krstene 4ke moramo da vodimo jos jednu 5cu, Milutonov ili Raduljica. Milutinov je bolji ali se Raduljica uvek odazivao..
E sad, ako proradi grobarska veza pa nagura pored Gagija i Lucica i povredjenog Macvana ili Bircevica smo u kanalu..
Po meni: Teo(1), Jovic(1), Nedovic(1-2), Bogdan(2), Gudura(2-3), Gagi(2-3), Kalina(3), Simon(3-4), Bjelica(4), Jokic(5), Bobi(5), Milutinov(5).

aleksa 076

pre 4 godine

Svbi kao imaju sigurni spisak a ja evo vidim da ce 12-ti igrac biti mali Miskovic, a sto se tice petruseva od njega ocekujem da dominira na svetskom u-19 u tandemu sa pecarskim

max

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam cemu ovoliki spisak. Staviti 12 relativno sigurnih koje bi poveli sad odmah na prvenstvo plus 6 eventualnih zamena (2 pleja, 2 beka, 2 centra). Pa onda kroz pripremne utakmice videti da li zameniti nekog iz prvih 12 sa nekim iz drugih 6. Mada, ne znam koji je sistem, mozda im trebaju tipa dva tima, znaci 24 igraca, za medjusobne trening utakmice na pripremama. Verovatno je to, plus ajde jos nekoliko mladjih da steknu iskustva i poznanstva za buducnost nase kosarke na pripremama.

Fjigii

pre 4 godine

Надам се да ће селектор изабрати 12 правих који могу да одговоре на све задатке а то су наравно прва петорка која мора бити кошарка за 2020-те године 21. вијека Богдан плеј Бели двојка Калина тројка Симана највећи таленат српске кошарке 4 Јокара 5. Ова петорка мора Ђорђевић ово видјети и ово почињати. Ово је кошарка 2020тих, бек два осам, четворка два једанаест стреч, центар два тринаест плеј, двојка може играти и тројку и четворку, тројка и четворку, центар плеја, итд итд. Дакле Ђорђевићу Богдан 1 Бјелица 2 Калина 3 Симана 4 Јокара 5 то је тим за почињање да се потпуно погубе противници .... Остали Тео Мицић и Драган још бекови, Лучић крило и центри Боби, Милутинов и Радуља. Дакле тим је по бројевима 4 Тео 5 Мицић 6 Драган 7 Богдан 8 Бјели 9 Лучић 10 Калина 11 Милутинов 12 Радуља 13 Симана 14 Боби 15 Јокара. Било који други тим губимо злато.

filip

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra

lerma

pre 4 godine

Teo/jovic/micic
Nedovic/bogdanovic/milosavljevic
Bjelica/lucic/kalinic
Jokic/raduljica/marjanovic


ako ne bude povreda teško da će puno varirati spisak.
mačvan ako bude spreman može ići jedino ako ne budemo vodili 6 bekova. realno šteta je što ne može 14 da ih bude u ekipi.

Bon dJovi Rok Hol of fejm

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic, Bogd, Nedo, Lucic, Kalin, Bjeli, Jokic su valjda sigurni. Ja ne bih vodio tri centra, a Milutinov je najbolji defanzivni centar na spisku, to je onda deset igraca.

ultrasrbin

pre 4 godine

Prvo skracivanje spiska- ispadaju
Ilija Đoković
Stefan Pot
Marko Gudurić
Branko Lazić
Vanja Marinković
Marko Simonović
Ognjen Dobrić
Nemanja Dangubić
Rade Zagorac
Nikola Mišković
Boriša Simanić
Dragan Apić
Ognjen Kuzmić
Dejan Kravić
Nikola Jovanović

Drugo sito-ispadaju
Aleksa Avramović
Dejan Todorović
Ognjen Jaramaz
Milan Mačvan
Stefan Birčević
Stevan Jelovac
Boban Marjanović

Za mene su Teo i Nedovic i dalje pod znakom pitanja obzirom na formu i sklonost povredama, a verovatno moze da se nadje mesto za Bobija i Macvana

Defunctus82

pre 4 godine

Možda grešim dušu, nisam ispratio kako igra Mišković, ali mi je bezveze što ga vidim na spisku.
Što se ostalog tiče, može svako da nešto oduzme ili doda, ja jedva čekam da počne svetsko.
Pozdrav svima

Zeljko

pre 4 godine

Pa ljudi...mi nemamo bekove? Imamo sjajne igrace na ostalim pozicijama ali bekovi? Jedina sansa je da Jokica uparimo sa jakim suterom koji ne zadrzava loptu, igra za tim i moze da pukne trojku kad treba a i da udje pod kos, ukrade loptu...

Czv

pre 4 godine

Ako uspe da organizuje igru kao denver nuggets run and gun i jokic play idemo do polufinala sigurno.sve ostalo je propast u najavi.samo brza kosarka i trojke.srecno nuggs.

limenka

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.

miša

pre 4 godine

Teodosiću ogromna zahvalnost za sve što je uradio za reprezentaciju, daće bog pa će uraditi još. Na nekom narednom prvenstvu.
Ipak, u ovom momentu nije realno da posle godine, skoro dve neigranja uđe u tim. Povesti ga da bodri i pomaže, ali kao deo šireg tima.
Micić i Nedović su dovoljno, i jedan mlađi da se kali. Joviću čestitke, sjajan momak, ali za basket iza zgrade.
Ostale pozicije bez komentara, tu je sve jasno.

aco

pre 4 godine

Сигурни су само:
Мицић, Тео, Богдан,
Лучић, Калинић,
Бјелица и
Јокић.
За остале, нек се Сале прзнојава кад буде скраћивао списак.

Fjigii

pre 4 godine

Надам се да ће селектор изабрати 12 правих који могу да одговоре на све задатке а то су наравно прва петорка која мора бити кошарка за 2020-те године 21. вијека Богдан плеј Бели двојка Калина тројка Симана највећи таленат српске кошарке 4 Јокара 5. Ова петорка мора Ђорђевић ово видјети и ово почињати. Ово је кошарка 2020тих, бек два осам, четворка два једанаест стреч, центар два тринаест плеј, двојка може играти и тројку и четворку, тројка и четворку, центар плеја, итд итд. Дакле Ђорђевићу Богдан 1 Бјелица 2 Калина 3 Симана 4 Јокара 5 то је тим за почињање да се потпуно погубе противници .... Остали Тео Мицић и Драган још бекови, Лучић крило и центри Боби, Милутинов и Радуља. Дакле тим је по бројевима 4 Тео 5 Мицић 6 Драган 7 Богдан 8 Бјели 9 Лучић 10 Калина 11 Милутинов 12 Радуља 13 Симана 14 Боби 15 Јокара. Било који други тим губимо злато.

ultrasrbin

pre 4 godine

Prvo skracivanje spiska- ispadaju
Ilija Đoković
Stefan Pot
Marko Gudurić
Branko Lazić
Vanja Marinković
Marko Simonović
Ognjen Dobrić
Nemanja Dangubić
Rade Zagorac
Nikola Mišković
Boriša Simanić
Dragan Apić
Ognjen Kuzmić
Dejan Kravić
Nikola Jovanović

Drugo sito-ispadaju
Aleksa Avramović
Dejan Todorović
Ognjen Jaramaz
Milan Mačvan
Stefan Birčević
Stevan Jelovac
Boban Marjanović

Za mene su Teo i Nedovic i dalje pod znakom pitanja obzirom na formu i sklonost povredama, a verovatno moze da se nadje mesto za Bobija i Macvana

capo di tutti capi

pre 4 godine

Надам се да ће бити Апић а не Бирчевић иако сам навијач Партизана. Остало се ја мислим зна одавно. Какав тим.

Boka

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

S tim sto ce Jokaru malo na cetvrorku spustati.

Trenutno, po meni, to je to.

Zao mi je zbog Simona i Raduljice, ali to je jednostavno to, treba nam vise bekova, trosice se mnogo, tako da po meni ne treba voditi tri klasicne cetvorke.

Sad, ako neko misli nesto drugo, pisite, samo nemojte lupetati, smorilo vise.

I da, ono glavno, samo neka nas povrede zaobidju!

acanis

pre 4 godine

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.
(Milja, 07. jun 2019 15:45)
Kakve veze ima sto smo u plavim dresovima osvajali medalje i kidali velike timove? Kidali smo poslednjih godina i u crvenim dresovima pa šta. Vraćanje na plave dresove mi je potpuni promašaj, plavi simbolizuju Jugoslaviju a crveni Srbiju i mislim da ovaj potez KSS raduje samo neke jugonostalgicare.

stecky

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.

Aleka

pre 4 godine

(limenka, Sve razumem,ali ne mogu da ukapiram da grobari mogu da budeu toliko pristrasni kada misle Zagorac zasluzuje da igra.Momak nema pojma da igra.

delboj

pre 4 godine

Nema ovdje nikakvih nepoznanica:
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
2.
Bogdan Bogdanović
Nemanja Nedović
Marko Gudurić
3.
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Nemanja Bjelica
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović

panco

pre 4 godine

Sahranice nas Ameri, samo ako bar malo ozbiljno svate. A sto je najgore ako izgubimo od njih bice pljuvanja, a oni ako izgube nikom nista. Boli ih uvo

ja

pre 4 godine

Jaramaz? Zagorac? A nema Davidovca, koji je za pomenutu dvojicu izmislio kosarku..
(Djuro Pucar Stari, 07. jun 2019 14:24)

Smetaju ti Jaramaz i Zagorac, a Đoković i Avramović su ti ok? Ako već tražiš najgore, onda budi realan, a nemoj da te vode kompleksi.

Radijator

pre 4 godine

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...
(beogradski, 07. jun 2019 14:34)
Gudurica naravno.
Nikakva korist od njega...nema taj mentalitet pobednika. Bas odskace medju ovim igracima, nadam se da nece ici.

sasa the red baron

pre 4 godine

OCEKIVANO:

Mislim da je Sale pozvao sve sto valja, i ako je jasno da neki igraci ce odmah otpasti, sto zbog povreda sto zbog kvaliteta...
Nikako voditi Jelovca, jer takvi igraci ne donose nista..Oni imaju odlicnu statistiku, i uvek izgube..
Ukoliko se Macvan oporvai(u sta sumnjam) definitvno ce Simonovic ili Zagorac ici na turnir...
Ostatak je poznat:
1)Teo, Vasa, Steff
2) Bogdan-Nemanja
3) Kalina(masturbator)-Luca
4) Bjelica-Simonovic/Zagorac
5) Superstar NJ-Milutinov-Raduljica
back up: zavisice od trenera i sta on bude trazio...

Svi ostali nisu ni blizu, steta za Todorovica, povreda, a mislim da bi bio idealna zamena na poziciji 3, a i dozvolio bi Kalinicu da menja pozicije sa 3-4 po potrebi..
U opticaju je definitivno Simanic, ma sta ljudi pricali, on je buducnost Srpske kosarke, a mi smo tanki na 4..
Sve us svemu, bice ovo prvi put da je Djordjevic okupio celu ekipu..
Nakon 5 godina!!!!
Pomaze BOG Orlovi...

filip

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra

Nikola

pre 4 godine

Teodosic,Micic, Bogdanovic,Nedovic, Kalinic,Lucic, Macvan, Bjelica, Jokic, Bobi. To je deset sigurnih. E sad mislim da se jos dvojica traze izmedju Jovica, Milosavljevica, Gudure, Raduljice(jer ga selektor voli) i Milutinova. Tu mislim da ulece Gagi jer igra odbranu i moze da pokrije trojku, i onda u zavisnosti od zdravlja Jovic ili centar.

Džoni

pre 4 godine

Ako je već zvao Đokovića, Avramovića, Zagorca, Jaramaza, Marinkovića onda je morao i Davidovca jer je on za sve ove nabrojane Lebron lično.

Leonida

pre 4 godine

Po mom skromnom i nestručnom mišljenju bi to izgledalo ovako:
Teo, Micić
Bogdan, Nedović, Gudurić
Kalina, Lučić
Beli, Jelovac/Apić
Jokić, Milutinov, Bobi

Nino

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!

Zeljko

pre 4 godine

Pa ljudi...mi nemamo bekove? Imamo sjajne igrace na ostalim pozicijama ali bekovi? Jedina sansa je da Jokica uparimo sa jakim suterom koji ne zadrzava loptu, igra za tim i moze da pukne trojku kad treba a i da udje pod kos, ukrade loptu...

aleksa 076

pre 4 godine

Svbi kao imaju sigurni spisak a ja evo vidim da ce 12-ti igrac biti mali Miskovic, a sto se tice petruseva od njega ocekujem da dominira na svetskom u-19 u tandemu sa pecarskim

strucnjak

pre 4 godine

Teodosic da nije dotakao loptu 5 godina i da igra u japankama celo prvenstvo opet treba da bude u 12, on je vise kosarke zaboravio nego sto smo svi mi u komentarima i pola igraca sa spiska ikada znali...

Pera

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac.
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača.
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici.
1.
Miloš Teodosić
Stefan Jović
Vasilije Micić
Nemanja Nedović
2.
Bogdan Bogdanović
Dragan Milosavljević
Marko Gudurić
3.
Nemanja Bjelica
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
4.
Milan Mačvan
Dragan Apić
Boriša Simanić
5.
Nikola Jokić
Nikola Milutinov
Boban Marjanović
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović.
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.

AC/DC

pre 4 godine

Aco@Po kojoj logici je Teo siguran?Decko skoro celu godinu ne igra košarku?!?!U kakvom je stanju?!Ne igra na papiru najboljih 12 već 12 najspremnijih i najsposobnijih!

Srđa Zlopogleđa

pre 4 godine

Džoni@
Jednostavno Davidovac nema telo za modernu košarku i taj najviši nivo ja sam ubeđenja da on nikada neće igrazi u reprezentaciji.

Milja

pre 4 godine

Zašto ste nam sreću uništili plavim dresovima? ZAŠTO?OOOOO?!
(Džoni, 07. jun 2019 15:05)

Dzoni, sine, znas li ti sta smo mi radili u plavim dresovima, kakve medalje osvajali i kakve smo sve ekipe kitali? Imas internet pogledaj malo.

kolega

pre 4 godine

Ajde i ja da se igram

Teodosic Jović Micić
Bogdan Guduric Milosavljević
Kalinić Lucic
Bjelica Jokic
Milutinov Marjanović

Nije realno da Nedović bude ispred bilo koga od bekova. Već idemo sa Teo koji je van forme ali je legenda, kapiten i zaslužuje. Zaslužuje i Macvan ali izlazi tek iz povrede.
Milosavljević nas je lično odveo tamo.
Dvojica zaslužnih je previše. Liči mi nažalost na onu godinu kad smo EP igrali u Srbiji. Opet je ovo tim sa puno zvezda. Teško će Teo znati da igra kad je Jokić (a biće 2/3) u igri.

Nele

pre 4 godine

Sigurni su: Teo, Bogdan, Gudura, Kalina, Bjelica, Jokic i Bobi. Preostalih 5 mesta zavise od vizije selektora i Specijalnim zadacima koje ce zeleti da ima u timu kao i igracima koji mogu da pokriju vise pozicija (uz "bivse" zasluge). Pretpostavljam da je i Gagi siguran. Na 1 su Micic/Jovic i ocekujem jednog od njih. Nedovic kao neko ko moze da pokrije i 1/2, Lucic na 3 ili Simon koji uz 3 moze da mu pokrije 4ku posto nam tu skripi. Simanica realno ne verujem da ce voditi, Macvan je povredjen a Bircevic nema znanja ni za KLS a ne reprezentaciju. Posto nemamo krstene 4ke moramo da vodimo jos jednu 5cu, Milutonov ili Raduljica. Milutinov je bolji ali se Raduljica uvek odazivao..
E sad, ako proradi grobarska veza pa nagura pored Gagija i Lucica i povredjenog Macvana ili Bircevica smo u kanalu..
Po meni: Teo(1), Jovic(1), Nedovic(1-2), Bogdan(2), Gudura(2-3), Gagi(2-3), Kalina(3), Simon(3-4), Bjelica(4), Jokic(5), Bobi(5), Milutinov(5).

Radijator

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N. 
(limenka, 7. jun 2019 14:17) 

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?
(D1V1, 07. jun 2019 14:33)

Gagi Milosavljevic :D

Luka

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 7. jun 2019 14:13)
Covece zar ne primecujes koliko si dosadan. U svakom komentaru te ima vise puta.

crni_redstar

pre 4 godine

boban, jokic, milutinov, bjelica, kalinic, lucic, guduric, bogdanovic, nedovic, jovic, teo, micic. dobro bi bilo da mesto jovica ide markovic.

Czv

pre 4 godine

Ako uspe da organizuje igru kao denver nuggets run and gun i jokic play idemo do polufinala sigurno.sve ostalo je propast u najavi.samo brza kosarka i trojke.srecno nuggs.

Milan

pre 4 godine

Ako bi trebalo da pogadjam sastav, to bi ovako bilo. 3 pleja - Teo,Jovic i Micic. Na spoljnim pozicijama Kalina i Lucic na trojci, Bogdan, i jos jedan od tri beka Nedovic, Gagi, ili Guduric. U slucaju necije povrede, druga dvojica su prve rezerve. Na cetvorci Bjelica i Macvan, i centri Jokic, Bobi i jos jedan Milutinov ili Raduljica. Mozda i Kuzmic udje u konkurenciju, pitanjeje u kakvoj je formi i kakvom stanju. To je 15 igraca, sa Kuzmicem 16, medju kojima treba traziti putnime za SP. Samo da Macvan i Bjelica budu zdravi jer smo najtanji na cetvorci. Ako ovo treba da bude nas drim-tim, bez namere da omalovazavam nekog, mislim da ne bismo mogli tako da ga zovemo sa Bircevicem.

Pero

pre 4 godine

Ne mozes da zoves Jovanovic, kravic, apica a ne mvp-a aba lige N. Jankovic.. Za pota, djokovica i ostale da ne pricam.. Iako ce svi navedeni otpasti pre priprema, daj neki respekt.. Bolje zovi Petruseva koji ce sledece godine biti izabran na draftu

Robi

pre 4 godine

Teo, Micic
Bogdan, Nedovic, Milosavljevic
Kalinic, Guduric
Bjelica, Lucic
Jokic, Bobi, Milutinov

Ako pomjerimo Guduru na 3 i Lucica na 4, dobijamo najkompletniju reprezentaciju, ali bih volio i da Borisa ide..

Tito toto idioto!

pre 4 godine

Kreće pljuvanje hejtera, prve mete su Djordjević i Bogdanović a znamo i zbog čega, a kada se budemo vratili sa medaljom ti isti će biti u mišijim rupama.Svim srcem uz naše momke.

Zvezdasica

pre 4 godine

Da li je moguce da su na spisku Pot,Zagorac i Djokovic?Sale ocigledno nije gledao kako u poslednje vreme igra mali Uskokovic.ali mi je drago zbog malog Miskovica.

D1V1

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih:

Micić - Jaramaz
Bogdan - Gagi - Zagorac
Lučić - Kalinic
Bjelica - Mačvan
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 7. jun 2019 14:17)

Ima li kog partizanovca da si zaboravio?

bskfan

pre 4 godine

Jokicu trebaju radnici a ne umetnici, igraci koji igraju odbranu, trce u kontru, igraju dobro bez lopte, ubacuju se u reket i dobro sutiraju. Bice interesantno videti kako ce Sale sve to da iskombijuje, ali, slicno kao i u Denveru, za Jokica bi bilo bolje da igra sa klupom nego sa starterima. Ne bi bilo dobro ako Sale nastavi sa onom praksom menjanja igraca svakih par minuta. Po meni, Jokic treba najvise minuta da odigra u petorci:

Micic, Milosavljevic, Kalinic, Lucic, Jokic

a druga petorka neka bude:

Teo, Nedovic, Bogi, Bjelica, Milutinov

Marjanovic bi tu trebalo da bude samo rezerva, da izdominira ako protivnik nema visokog igraca ili ako Jokic upadne u problem sa faulovima. Slicnu ulogu bi trebalo da ima i Jovic.

Nino

pre 4 godine

Da obasjanim zašto mislim da bi ova selekcija ubedljivo dobila Denver od ove sezone.
Marej je veliki talenat, ali mlad igrač sa velikim oscilacijama u partijama. Naša reprezentacija će imati defanzivnig specijalca koji će sigurno imati kapacitet da zaključa igrača od 21-22g.
Gospodin Milsap je 4 po mom ukusu. Kompletan kosarkas. On bi se naigrao košarke u tom meču. U ovim godinama ne bi mogao da prelomi takvu utakmicu.
Geri Heris-Bogdanovic je tu negde.
Bjelica je doktor košarke za sasvim solidnog Krejga.
Klupu Denvera bi opisao jednim imenom- Vil Barton :)
Imamo mnogo zreliji tim. Mnogo dužu klupu. Po fibinim pravilima sa zonom i evropskom odbranom ja mislim da bi ih pokidali.
Najveća snaga ove selekcije Srbije i najuzbudljivija stvar sa ovim timom je sto na poziciji 1 i 5 imamo igrače epske kosarkaske inteligencije. Ko malce zna o kosarci zna šta to znaci za košarkaški tim. Sad nam se poklopila takva kombinacija i ko zna da li i kad opet.

brat

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: 

Micić - Jaramaz 
Bogdan - Gagi - Zagorac 
Lučić - Kalinic 
Bjelica - Mačvan 
Jokić - Milutinov - Janković N.
(limenka, 07. jun 2019 14:17)

Zaboravio si Bircevica, Vrapca i Gagica

grodss

pre 4 godine

radulja je mnogo dao reprezentaciji i hvala mu na svemu ali nije vise u toj formi da moze da igra na najvisem nivou treba dati sansu mladjima koji zele da se dokazuju u repki!isto to mislim i za simona i macvana,birca nema kvalitet za repku jelovac mnogo tanak u odbrani.joka definitivno treba da ide na 4.da sam ja selektor dao bi sansu borisi ili miskovicu to je buducnost koju treba uigravati

Jovan

pre 4 godine

Svi vi koji govorite o povredi Mačvana treba da znate da košarkaško znanje nije nikad bilo u prvom planu već velika želja, timski duh, doprinos odličnoj atmosferi... Dakle Mačvan bi igrao i sa jednom nogom...

sokrat

pre 4 godine

Po meni posle SP 1990 i SP 2002 najjači nas sastav u zadnjih 30 godina.Jedva čekam početak SP!P.S Neka se ponovi 2002!
(Jon Bon Jovi, 07. jun 2019 14:13)
Kakvo SP 2002... '95. i '96. smo imali bolje ekipe.

tocka

pre 4 godine

Sve je moguće, ako za Amere ne budu igrali Curry i KD. Ako ova dvojica igraju zajedno, pa njih bi jedino Džordan i Medžik tukli. Ovih Hardena i Dejvisa se ne bojimo.

max

pre 4 godine

Ja stvarno ne znam cemu ovoliki spisak. Staviti 12 relativno sigurnih koje bi poveli sad odmah na prvenstvo plus 6 eventualnih zamena (2 pleja, 2 beka, 2 centra). Pa onda kroz pripremne utakmice videti da li zameniti nekog iz prvih 12 sa nekim iz drugih 6. Mada, ne znam koji je sistem, mozda im trebaju tipa dva tima, znaci 24 igraca, za medjusobne trening utakmice na pripremama. Verovatno je to, plus ajde jos nekoliko mladjih da steknu iskustva i poznanstva za buducnost nase kosarke na pripremama.

Kuća se gradi od temelja

pre 4 godine

Baš dobar sastav sa dubinom i širinom!A još više raduje saznanje da Srbija ima bar još 10 igrača koji lagano mogu biti na ovom spisku.
Jaramaz i Nedović su ono što je Marej a Simanić-Plamli.Uostalom smo možda i bolji od Nagetsa!
Napred Plavi!

s

pre 4 godine

Najjaci tim:
1, Micic
2. Teo
3. Nedovic
4. Bogdanovic
5. Milosavljevic
6. Guduric
7. Lucic
8. Kalinic
9. Bjelica
10. Jokic
11. Marjanovic
12. Milutinov

Jovic je imao skoru povredu, nije se vratio na nivo koji je bio. Raduljica, uvek odigra dobro za reprezentaciju, ali je u godinama, vec moramo da stvaramo tim za olmpijske igre. Ostali nemaju toliki kvalitet kao ovih 12.
Moje predvidjanje:
SAD, SRBIJA, SPANIJA, AUSTRALIJA, KANADA, FRANCUSKA, LITVANIJA, GRCKA. To su ekipe koje ce se boriti za medalju

Djubre

pre 4 godine

Realno 14 kandidata za 12 mesta... Otpada jedan od tria Bobi/Raduljica/Milutinov i drugi iz tria Gudura/Lučić/Milosavljević. Ostatak više/manje zakucani.

CarloNS

pre 4 godine

Par komentara na komentare.
Obradovic poveo na SP u Španiji povređenog današnjeg selektora. Par puta ušao po par minuta do polufinala. Šta je uradio takav povređen protiv Hrvata već znate. Zato kapiten, Teodosić, još uvek najbolji Evropljanin na poziciji 1 sigurno ide.
Denveru je krenulo kada je Jokica zacementirao na 5ci. Staviti ga na 4 je kao kad bi selektor Portugala stavio Ronalda da igra zadnjeg veznog. Što bi se poetično reklo na srpskom- ne kolješ vepra za 2kg mesa.
Jedina prava četvorka koju imamo je Mačvan. Svi drugi koje većina nabraja “krpe” te pozicije. Šta Đorđević misli o Milanu Mačvanu jasno je stavio do znanja kad mu je dao kapitensku traku u kvalifikacijama. Verovatno ide i rovit.
Naša reprezentacija bi pokidala ovo godišnji Denver.
Jedina institucija u koju imam poverenja u Srbiji je KKS.
Šta god uradili na prvenstvu znam da će dati sve od sebe. Više ne možemo ni da tražimo.
Hvala i Srećno!
(Nino, 7. jun 2019 15:10)

Ko je pratio NBA sezonu mogao je da vidi kako je matori Milsap u svakom napadu ugurao Bjelicu pod obruč. Tanki smo na četvorci, pa i na trojci. Za većinu protivnika to bi ipak trebalo da bude dovoljno.

Radijator

pre 4 godine

Zaista na ovom spisku nedostaje samo Davidovac. 
Inače, reprezentacija je vrlo jasna. Ne znam da li se prijavljuje 15 ili 12 igrača. 
Ako se prijavljuje 15 igrača, dilema postoji samo na jednici. 
1. 
Miloš Teodosić 
Stefan Jović 
Vasilije Micić 
Nemanja Nedović 
2. 
Bogdan Bogdanović 
Dragan Milosavljević 
Marko Gudurić 
3. 
Nemanja Bjelica 
Nikola Kalinić 
Vladimir Lučić 
4. 
Milan Mačvan 
Dragan Apić 
Boriša Simanić 
5. 
Nikola Jokić 
Nikola Milutinov 
Boban Marjanović 
Forma će odlučiti na jedinici, odnosno ko je manje povređen - Jović ili Nedović. 
Lep tim, velike mogućnosti da se rotira svih 12 igrača po utakmici i održava visok tempo.
(Pera, 07. jun 2019 14:59)

Retko glup komentar...izmesao pozicije...izlupetao se.. jedino ako si trol.

Defunctus82

pre 4 godine

Možda grešim dušu, nisam ispratio kako igra Mišković, ali mi je bezveze što ga vidim na spisku.
Što se ostalog tiče, može svako da nešto oduzme ili doda, ja jedva čekam da počne svetsko.
Pozdrav svima

Slobodan

pre 4 godine

Globalno gledano najjaci sastav koji smo ikad imali...realnih 12: teo, jovic, micic, bogdanovic, nedovic, guduric, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic....apsolutno svako moze da igra u prvoj petorci..ranije kad smo imali jake sastave uvek je bilo jedno 7-8 vrhunskih igraca i 4-5 njih( prosek i mladi talenti) koji su imali ulogu da odigraju neke slabije meceve da bi se nosioci igre malo rasteretili i odmorili....

miodrag

pre 4 godine

Sve je ekstra, samo da budu zdravi i da Teodosica i Raduljicu ne zove na staru slavu u konacnoj instanci. Ima drugih koji to vise zasluzuju. Teo nije odigrao utakmicu odavno a za Raduljicu cak i ne znam gde igra. Na centru imamo Milutinova, Jokica i Bobija a na pleju, ne mogu da verujem da ovo kazem, Vasu Micica, Jovica pa cak i Bogdana da ga odmeni.

lerma

pre 4 godine

Teo/jovic/micic
Nedovic/bogdanovic/milosavljevic
Bjelica/lucic/kalinic
Jokic/raduljica/marjanovic


ako ne bude povreda teško da će puno varirati spisak.
mačvan ako bude spreman može ići jedino ako ne budemo vodili 6 bekova. realno šteta je što ne može 14 da ih bude u ekipi.

Bon dJovi Rok Hol of fejm

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic, Bogd, Nedo, Lucic, Kalin, Bjeli, Jokic su valjda sigurni. Ja ne bih vodio tri centra, a Milutinov je najbolji defanzivni centar na spisku, to je onda deset igraca.

bskfan

pre 4 godine

@Nino

Pa sad, da bi reprezentacija Srbije pokidala Denver u to bas i nisam siguran. Teo je bolji plej od Mareja, ali zato Marej sa lakocom moze da ubaci 30 poena. Gari Haris je bolji od bilo kog naseg beka, stim sto je Bogi bolji sa loptom od njega ali u dobroj ekipi nije ni potrebno da im dvojka organizuje napad. Kao sto kazes, mi klasicnu cetvorku nemamo (osim Belog) tako da bi tu Milsap izdominirao. Za razliku od cetvorke, Denver nema trojku, tako da bi im defanzivni Kalina legao kao kec na jedanaest, mada imaju Juancha koji je izdominirao u prvom delu sezone dok je bio zdrav, a Kreg je solidno obavio posao u plejofu iako to nije njegova pozicija. U atleticizmu, mi nemamo igraca koji moze da zakuca kao mali Beasley, ali zato Denver nema cetvorku koja sutira kao Beli. Ako bi u toj zamisljenoj utakmici pobedila Srbija, onda bi to opet bilo samo zbog tanke klupe Denvera, zbog koje je i ispala od Portlanda.

kralj

pre 4 godine

@grodss
Druze,Jokic nije cetvorka I ne moze bude,ovo je SP I ova deca treba da se kale u kvalifikacijama sa nekom smesnom reprezentacijom a ne ,,repkom",ova rec ne postoji u srpskom jeziku.Treba naci dvanaest igraca koji mogu zajedno da funkcionisu,to je najbitnije,kvalitet nije sporan,uvek sam misljenja da za reprezentaciju ne trebaju uvek da igraju najbolji ako je sujeta kod nekolicine ogromna vec momci koji ce da se podrede kolektivu.

naše će sene ...

pre 4 godine

Očekivan spisak i očekivano će povesti 12 najboljih: Micić - Jaramaz Bogdan - Gagi - Zagorac Lučić - Kalinic Bjelica - Mačvan Jokić - Milutinov - Janković N. (limenka, 7. jun 2019 14:17) Ima li kog partizanovca da si zaboravio?(D1V1, 07. jun 2019 14:33)Gagi Milosavljevic :D
(Radijator, 07. jun 2019 15:59) Care pa ne bira se tim za Partizan !? Reprezentacija !!! Ejjjj

Aleksandra

pre 4 godine

Sramota za upravu sto je namerno ili slucajno Radanovu upropastila karijeru.Ali bolje da decko tako mlad nauci da nema pravde u zivotu.

bskfan

pre 4 godine

Da nam se ne bi desio Istanbul u Kinu moraju da idu 3 pleja i 3 centra, a na ostale tri pozicije po dva igraca, stim sto neke dvojke mogu da odigraju neki minut na niskom krilu i neko nisko krilo i eventualno Jokic da odigraju neki minut na cetvorci.

Po meni:

Teo, Micic, Jovic

Bogi, Milosavljevic, Nedovic

Kalinic, Lucic, Bjelica


Jokic, Marjanovic, Milutinov

Baš će tebe Sale da pita za mišljenje

pre 4 godine

alo bre kakav Kakav jovic i Nedovic manite se zvezdasi da se palite,teodosic,vasilije i milosavljevic decko kida na svakim delu terenea o procentu suta da ne govorimo.... jovic moze samo u radnicki da se vrati da igra
(filip, 7. jun 2019 15:31)

A ti možeš da se vratiš u osnovnu školu da malo obnoviš gradivo iz srpskog jezika.

Mr. Blondie

pre 4 godine

U komentarima sve stručnjak do stručnjaka uz par izuzetaka. Shvatite da nema šanse da idemo samo sa jednom pravom četvorkom ili 2 centra ili čak 6 bekova a ključni razlozi su moguće povrede ili problemi sa faulovima. Zamislite situaciju da ostanemo bez Bjelice (a njega većina stavlja kao jedinu četvorku na svoje spiskove) i šta onda, da nas svaka ozbiljna ekipa nabuši sa te pozicije. Bolje je voditi i lošijeg igrača na pravoj poziciji nego boljeg igrača na pogrešnoj, stoga treba očekivati Jelovca ili Birčevića (ne znam šta je sa Mačvanom) uz Belog, bez obzira što se neki trude da maksimalno omalovaže ovog drugog. Cilj ja sastavljanje ekipe koja najbolje funkcioniše a ne najboljih 12 košarkaša, kao što su svi selektori oduvek govorili. Na centru je Jokić siguran a najbliži da otpadne je ipak Radulja. Na bekovskim pozicijama je pitanje da li će se ići sa 3 pleja ili su dovoljna dvojica pošto i Bogdan odlično pokriva tu poziciju. Sigurni su Bogdan, Teo, Micić a preostalu dvojicu treba tražiti među Milosavljevićem, Jovićem i Nedovićem, pri čemu je prvi, kao najbolji defanzvac, gotovo siguran. Kada je Lazić išao na nekoliko takmičenja kao izraziti defanzivac, ne vidim kako bi mogao da izvisi Gagi koji je 2 u 1, srpski Klej. Na krilu nema nikakvih nedoumica, Kalinić i Lučić.

xy

pre 4 godine

1. Teodosic Micic Jovic
2. Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
3. Kalinic Lucic Guduric
4. Bjelica
5. Jokic Marjanovic Milutinov

13 igraca sam napisao jer stvarno ne znam koga bih precrtao (Milosavljevic ili Guduric, a mozda i Jovic jer Nedovic moze da igra i pleja). Sto se tice cetvorke, tacno je da smo tu brojcano tanki i da osim Bjelice nemamo igraca za reprezentaciju. Ali mislim da bi bilo suludo da na svetsko prvenstvo idu Bircevic ili Jelovac jer bi onda morao da otpadne neki brutalno dobar igrac. Bjelica ce igrati 30 min (pricam o poziciji 4) a ostalih 10 min ce 'krpiti' Jokic, Kalinic i Lucic. Nadam se da niko nece upasti na spisak zbog 'starih zasluga' npr Simonovic ili Raduljica. Postovanje za njih ali trenutno je Milutinov mnogooo bolji od Raduljice. Sto se tice Macvana ljudi sta vam je, covek je povredjen, nije igrao kosarku vise od godinu dana, nema teorje da ide na SP, na spisak je ubacen cisto iz postovanja.

chema

pre 4 godine

Ovde se gleda trenutna forma, a ne forma od pre 4 godine. Ne čudite se što nekog nema ili ga neće biti u užem izboru. Zna Sale šta radi.

Đomla

pre 4 godine

To je to. Najbolje sto ova zemlja ima !
Naravno da ce pre prvog okupljanja otpasti minimum 6,7 igraca ali to je normalno,standardno.
Samo da momke sluzi zdravlje,za sve ostalo ce se Sale,sa strucnim stabom i naravno igracima,pobrinuti.
Mi smo uz vas kao i uvek !

beogradski

pre 4 godine

Teo, Jovic Micic,

Bogdan, Gagi, Guduric, Nedovic,

Kalinic, Bjelica,

Jokic, Marjanovic, Milutinov.

(Boka, 7. jun 2019 14:23)

uh slatke muke, ali mislim da je Lučiću mesto među 12....dečko je iskidao svaki put kad je igrao za reprezentaciju.....i strašan je kvalitet...ali opet, koga izbaciti, jer ovih 12 igra u vrhunskoj formi, sem možda Tea, trenutno...

Realno

pre 4 godine

Morao je Sale da se oduži igračima koji su mu izneli kvalifikacije, tako da su neki na spisku zbog toga, a neki koji su mogli da dobiju od ovih priprema su izvisili kao Uskoković, Davidovac, Fundić...
Skoro sam siguran da će voditi 8 igrača na spoljnim pozicijama i 4 unutra.

Tri plejmejkera
Teodosić, Micić, Jović.
Tri dvojke
Bogdanović, Nedović (ako bude zdrav) i borba između Gudurića i Milosavljevica za treće mesto.
Dva krila
Kalinić i Lučić.
Dve četvorke
Bjelica i ja očekujem Jelovca.
I na centru
Jokić i Milutinov.

Medalja nam ne može pobeći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stecky, 7. jun 2019 14:50)

Zaboravio si Marjanovica,koji ide milion posto.Verovatno umesto Jelovca,mada bi tada ostali sa samo jednom cetvorkom,Bjelicom,koji moze da igra i nize pozicije.

hmmm

pre 4 godine

Za ove što pitaju za Štimca, zar se nije on oprostio od reprezentacije? Jeste da je ove sezone igrao možda i najbolju košarku karijere ali ako se povukao... A i realno, svaka njemu čast i kapa dole za to kako se odazivao i koliko je davao sebe sve ove godine, na centru je nenormalna konkurencija, ne znam umesto koga bi prošao.

Drugo, pola vas na keca stavlja Nedovića koji brat bratu već jedno pet godina ne igra pleja tako da ne znam kako bi to funkcionisalo?

Meni je spisak ok, možda je mogao još neko mlađi na širi spisak da oseti kako je to a i ko zna, da možda upadne ako se pokaže, da bacimo u vatru nekog klinca za budućnost ali u principu nekih top 15-17 od kojih će 12 da ide (ako Bog da da svi budu zdravi) je tu.