Petak, 07.06.2019.

08:45

Dan kada smo plakali – pre 26 godina poginuo Dražen Petrović

Na današnji dan pre 26 godina u saobraćajnoj nesreći poginuo je "košarkaški Mocart" – Dražen Petrović.

Izvor: PT

Dan kada smo plakali – pre 26 godina poginuo Dražen Petroviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

Che

pre 4 godine

Nije mi jasno kako neki pojedinci pokusavaju umanjit ono sta je Dražen bia a to je covik koji je otvoria vrata Nba Europljanima i strancima, jedan od najboljih bilih igraca i sutera. Uostalom zivimo u dobu interneta i potribno je samo malo volje pa da se nađe sta je o njemu reka Jordan, Duncan, Drexler, Payton, LeBrone, Bird, Miller, Mutombo, Nash, Barkley, Dudley, Kidd, Wilkins, Shaquille i mnogi drugi igraci i treneri. A otprilike hvalospjevi idu ovako. Najbolji ili jedan od najboljih bilih igraca i šutera. Najbolji Europljanin koji je otvoria vrata ostalim strancima. Prvi stranac vođa u nekoj Nba momcadi. Shaquille je cak reka da je po njemu jedan od najboljih sutera u puvijesti kosarke dok pak Nash kaze da je u njemu prepozna jednog od najboljih Nba igraca svih vrimena. Za Duncana je najbolji Europljanin u Nba itd. Zna se kakav je Drazen bia igrac kad o njemu u superlativima pricaju danasnji igraci tipa LeBron i ostali. Kakav Paspalj, Đordevic, Rađa itd za njega. Brutalni igraci ali zna se ko je najbolji. Jokic je zvijer ali je rođen malo prekasno da ostavi takav pecat ka ti prvi stranci u Nba. Drazen je nesto posebno i cast mi je bit iz istog grada ka sta je on. Drazen velicina i legenda kosarke o kojoj ce se pricat i za 50 godina

Eldorado

pre 4 godine

Može nekoliko linkova utakmica sa Draženom?
I voleo bih znati zbog čega ga pojedinci u SRB ne vole kao čoveka? Ne pratim sport previše, nemojete zameriti.
Pozdrav

Zevs

pre 4 godine

Zao mi je sto je tako nastradao, bio je dobar igrač ali nikako legenda. Bio je Srbin koji je iz politickih razloga upropastio svoju ljudskost i podrzavao raspad SFRJ.
Kada je bio mladji dolazio je u Zemun leti, uvek sam ga u basketu 1 na 1 pobedjivao, prema tome spustite malo loptu i ostavite čoveka na miru.

bocko

pre 4 godine

Drazen je nesumnjivo velikan. Za mene u prvoj petorci SFRJ, bar od onih koje sam gledao uzivo. Uz Kicu, Praju, Tonija i Kresu, ali...Imao je mana, najveca sto je, bar do odlaska u Real nestajao u neizvesnim zavrsnicama. Primera je dosta-Francuska 1985,SSSR 1986 i 1988, Grcka 1987. Za Cibonu, Zadar 1986, Zvezda 1987, Jugoplastika 1988- sve u plej ofu, itd.

Vince Carter

pre 4 godine

Mnogi igraci protiv kojih je igrao Petrovic su igrali i mnogo kasnije,2000tih...Lebron James je isto mitoman,kad je nazvao Petrovica najboljim internacionalnim igracem :)) Mene ovde lik @Bojan proziva kako iznosim dezinformacije kad sam rekao da je Jordan igrao protiv svih iz 2011 postave Mavse i pobedjivao ih,41 poen na Marionu i dva buzzer beata preko njega,kucajte Jordan vs Novicki,jedna od najboljih partija u dredu Wizardsa protiv Terija i Hawksa,Pedje i Kingsa. Wilis 1984-2007,Carter 1999-2020,Gigs 1990-2014,Maldini 1985-2009 i mnogi drugi,prekinite sa omalovazavanjem sportista jer svi tokom karijere igraju 2,3 razlicite ere. Spori Jokic je medju najboljima danas,Vucevic je lider fransize a Alex Karuzo ima 35,12,8 i 18,10 kada su mu dali minute za igru. Furnier je solidan Nba igrac. Petrovic bi bio stvoren za danasnju ligu,da li je najbolji ne zanima me uopste. Novicki je broj 1 evropljanin u Nba,Bird je belac broj 1. Poredjenje Janisa koji ne ume da sutne i Dirka je za osudu. "Napredni" Simons,ball ne umeju da sutnu loptu.

Petar Marić

pre 4 godine

Porediti Dražena i Jokoća ili Dražena i Stojakovića je kao poređenje Tesle i nekog lošeg studenta koji je 2019. završio elektrotehniku. Naravno da svršeni elektrotehničar ima više znanja iz struke od Tesle, (tj. bolju statistiku) ali to ne znači da se pametniji od Tesle. Dražen je otišao u NBA kad ni video kasete o toj ligi nisu postojale, kad se nije znalo kako igraju, šta se očekuje od igrača koji stiže, koje su akcije, šta se ne sme. Sa druge strane, NBA timovi tog doba su angažovali evropljane pionire kao što su Dražen, Divac više kao atrakciju nego što su na njih ozbiljno računali. Ipak, Dražen je čim su mu dali šansu u Netsima postao vodeći igrač i jedan od desetak najboljih strelaca cele lige. A danas igrači iz Evrope imaju isti tretman kao domaći. To je tako zahvaljujući Draženu koji je bio pionir u odlasku preko bare. O njegovom učinku u Evropi ne vredi raspravljati. Bio je bog košarke u Evropi i na današnji dan kad je poginuo svi značajni evropski sportski listovi i portali će objaviti vest o njegovoj smrti iako je prošlo od nesreće već 25 godina. Za mene je on jedan od najboljih igrača ikada, uz Džordana, Birda, Medžika itd.

Zvezdas

pre 4 godine

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Zavisi ko je postavio pitanje. Danas vec Luka Doncicu jednom Denveru ima bolju statistiku.. Drugo nikada ni na All stars nije pozvan a bio treca petorka lige.Mozda bi sve to popravio da je ostao ziv.Zamislite da je Radivoj Korac onda otisao u NBA ili Radivoj Misovic,Nikola Plecas.Kakvi su suteri bili

kalcokera

pre 4 godine

ja samo znam Drazen na liniji bacanja
da li dva bacanja ili jedan za jedan
ja odmah upisem dva pogodjena
to su mogli i oni za zapisnickim stolom

Robby

pre 4 godine

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.
Ovo pogotovo dolazi do ...
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)
U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve
Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)
(Tra volta, 7. jun 2019 10:13) # Link komentara

Svaka cast majstore,potpisujem 1/1 👏👏👏 Zato je vecinom i nastao jaz izmedju CG i SRB, nove generacije iz Srbije su tako pogresno i jadno nabrijane da to boli..Vjerovatno su slusali lovacke price posle svih mogucih, nazalost,ratova,pa su nerealno poletjeli i otisli u krajnost...I za situaciju u Hrvatskoj potpisujem, kod moje generacije (rodjene krajem 80-tih) vidim i dalje taj neki crv nacionalizma, primitivizma...Dok generacije 95+ godista aposlutno nista od toga ne zanima,to su apsolutne kosmopolite..To je definitivno jedna od prednosti globalizacije: nacionalizam= krajnji primitivizan =smetliste istorije
Pozdrav iz Podgorice ( bio sam za zajednicku drzavu SCG)

QRtressina

pre 4 godine

Bio je igračina, bio je nula od čoveka. Šteta što je poginuo, jer bi tadašnja Juga 1995. u Atini igrala protiv Hrvatske u finalu EP. Mada, bilo bi to sve, samo ne sportsko finale. Ipak, sportski gledano, bila bi to mogućnost da se vidi ko je stvarno bolji, najbolji,...

kejt winslet

pre 4 godine

Drazen je bio toliko dobar igrač da je kao nekoliko godina stariji igrač od Divca, otišao nekoliko sezona posle Divca u NBA.
U Evropi, da, legendarni igrač. U NBA jedva iznadprosecna karijera...

Demokratija je Grcka rec a Grcka jna Balkanu

pre 4 godine

Slovenac, komentar ti je vrlo ruzan, o Srbima na srpskom sajtu, i vidi cuda prosao. To je nesto sto u Sloveniji neces doziveti ni za 1000 godina.

Aki

pre 4 godine

@ Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

Nije tacno! Novicki i Gasol su veci igraci od njega. Jokic ga je vec prestigao (24 godine!) a koliko vidim i Doncic ce. Drazen je legenda, bio je najbolji evropski igrac tog doba ali stvarno preterujete jer se nakon Dirka, Drazen ni ne pominje u konverzaciji o najboljem igracu sa ove strane bare.. Nakon zavrsetka karijera Jokica i Doncica cemo pricati da li su bolji od Novickog. U svakom slucaju postoji zajednicka stvar kod Nikole, Doncica i Drazena.. ocevi su im Srbi!

Zigzag

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!(mislilac, 07. jun 2019 09:16)ima osvojen eurobasket,svjetsko ,srebro s olimpijade ,tri eurolige i nba karijeru...sto to ima bodiroga,a da ovaj nema?

drugarski savet

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!! 
(mislilac, 07. jun 2019 09:16) 

Bodiroga i odbrana?

Dečko, idi gledaj softbol i umetničko klizanje….. molim te!

boki

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!
(Ivan Livno CRO, 7. jun 2019 10:27)

Drugim rijecima kosarkaski Vuk Brankovic....

zgtom

pre 4 godine

Moment kada se Dražen "naljuti" na terenu (preporuka yutube pogledati): tekma lige prvaka 1986. Limoges vodi 18 razlike usred Zagreba, pred 14 tisuća ljudi i visi prolazak dalje,i tada u 9 napada , ali devet za redom Dražen ubacuje trice i Cibona je u vodstvu 9 razlike!! To je slika takvog tipa igrača, pustite sada pozicije centara. (u sfrj najbolji centar ikada Krešo, najbolje krilo ikada Kukoč, najbolji bek-playmaker-šuter Dražen), pametnom dosta.

kramer

pre 4 godine

Mene ne fascinira glupost nekih komentatora nego nedostatak srama dok istu tu kolosalnu glupost pokazuju.
Djeco, da nije bilo igrača kao Dražen, Divac, Kukoč, Rađa... svi kasniji dirkovi parkeri ginobiliji jokići ne da se oko njih ne bi gradio tim nego bi skupljali minute i ništa više od toga.
Danas u NBA ide sve šta sa 18 godina i zamiriše na talent.
A tada gospodo bogovi u Europi Dražen i Kukoč su morali dokazivat da uopće mogu igrat u NBA.
Pa vi uspoređujte statistike do mile volje...

Drazen=Cibona

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)


Momak?Kad je Drazen osvajao Europske trofeje Bodiroga se igrao sa rezervama KK Zadra!

dusan s.

pre 4 godine

Najbolji igrac u Evropi tog vremena. Moj kosarkaski uzir. Sjajan suter, dribler i ofanzivni igrac. Iznad svega imao je urodjenu energiju i glad za kosevima. Ulivao je pobednicki mentalitet igracima i timovima u kojima je nastupao. Ali imao je i svojih kosrkaskih mana. U odbrani je bio ispod proseka, bez skokova, i bez znacajnih asistencija. Steta sto nas je napustio sa samo 28 godina. Mozda nismo videli njegovo najbolje.

ValterNBG

pre 4 godine

Ne vredi,procitah sve komentare,uglavnom sve sto htedoh reci neko je vec napisao.Klinci pisu o Stojakovicu,zadojeni o Hrvatskoj,najstariji o Kici.Ljudi da li ste ga gledali?Pa svi su smesni naspram njega.Procitajte sta su drugi veliki igraci,treneri,strucnjaci rekli o njemu.Za klasu ispred svih.Najfascinantnije je sto posle nabacivanja mase u NBA,uspeo da vrati sut I brzinu.Poceo je kao u Evropi,da postize lagano oko 35 komada(sa cuvarem Jordanom!) I onda se desila nesreca.Molim vas,informisite se.

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!
(gremlin, 07. jun 2019 08:54)samo ljubav dečko, nego, Sale je Draženu mogao samo da vezuje pertle.

Bush

pre 4 godine

Dražen je bio najbolji igrač u tom trenutku u najjačoj ligi na svetu (van NBA) prvenstvo Jugoslavije u košarci. Klubovi tih godina iz te zemlje su redovno osvajali evropske kupove u košarci. Danas kakva je slika. Šta se danas osvaja.

dux

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.
(Roko Leni Ukic, 07. jun 2019

Koliko titula ima Jugović a koliko Pixi? Da li je Jugović veći igrač od Pixija?

sasa pg

pre 4 godine

@Drazen=Cibona

Po toj logici Majkl Džordan ne može da bude bolji od Majkla Kupera, jer dok je Kuper osvajao NBA titule, Džordan se igrao studentske košarke

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Smjesno je uopce raspravljati sta je bio i koje bio Drazen, u svijetu kazu najveci Evropljanin, kosarkaski Mozart, samo u Srbiji mu to spocitavaju, smjesno!

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Tesko je danas objasniti klincima sto je bio Drazen jer ocito je da oni sude prema Drazenovu stilu igre koji nije bio leprsav kao kod danasnjih zvijezda. Bar oni koji ne sude prema nacionalnosti. Po meni Drazen je u to vrijeme bio u evropskoj kosarci ono sto je C. Ronaldo u nogometu samo sto tad nije bilo Messija. Znaci jednostavno masina za koseve sa nenormalnom voljom za treninzima i radnom etikom. Uzmite danas naprimjer imate Modrica koji je proglasen za najboljeg nogometasa svijeta i Djokovica kao najboljeg tenisaca mozda i u povijesti ali uz duzno postovanje prema obojici tvrdim da obojica nisu dosegli u javnosti status koji je imao Drazen kao sportska zvijezda tako da govoriti o nekom mitu nakon smrti jednostavno ne stoji jer je i za zivota imao isti status. Vidim da se sad vuce paralela Drazena i sa Jokicem pa da podsjetim da je Drazen poginuo dok je isao sa kvalifikacijske utakmice u golfu dvojci na koju je dosao iz NBA iako je bio daleko najveca zvijezda u ekipi i mogao je bez problema propustiti tu utakmicu. Mislim, o Drazenu ce biti tisuce prica i razlicitih misljenja ali je cinjenica da je bio olicenje pravog sportasa prije svega. Pogotovo iz danasnje perspektive kad je sport u potpunosti zatrovan novcem. Pozdrav

Zambezi

pre 4 godine

Prva petorka bivse Yu: Slavnic, Kicanovic, Petrovic, Kukoc i Cosic. Druga petorka: Djordjevic, Danilovic, Korac, Delibasic i Dalipagic. Treca petorka: Daneu, Bodiroga, Simonovic, Radja i Divac. A ko zna koga sam sve izostavio. Meni licno je Kukoc nesto specijalno. Drazen je bio bas ubica. Stojakovic vrhunski suter. Vrhunsku skolu kosarke smo imali u Sfrj.

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

Zigzag

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
(vlada, 07. jun 2019 08:53)
Koliko je europljana igralo 1992. u NBA i koliko ih je bilo kljucnih igraca kao sto je Drazen to bio u Netsima?Cisto da razumijes zasto ga se uvrstava u tu kategoriju...

Paspalj ga je znao čuvati

pre 4 godine

Dražen je bio revolucionar. Ko nije živeo u tom vremenu nikad neće razumeti šta je značila njegova pojava. Posle odlaska Kiće, Moke, Praje, Mirze, Kreše u tadašnjoj YU nastala je suša dobrih rezultata u košarci. Pojava Dražena je bila kao svetlo na kraju tunela. Deca su počela da drže otvorena usta dok su igrala, svi su menjali tehniku šuta, a oni koji su mogli imali su identične frizure kao Dražen. Bilo je i biće boljih igrača sa ovih prostora od njega, ali je on bio najznačajniji. Unapred prihvatam kritike, jer sam nostalgičan prema tom periodu i možda je njegov rani odlazak posledica moje neobjektivnosti.

Andrej77

pre 4 godine

@S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.
(Piljo, 7. jun 2019 09:18)

Jokic!? Za koplje bolji i uspesniji.. prvi max ugovor igraca sa ovih prostora, prvi centar NBA lige, All star, MVP kandidat, oborio gomilu rekorda starih vise decenija sa svojih 24 godine, prvi igrac svog tima oko koga se sve vrti! Drazen je bio cudo ali ga je Jokic, moram da priznam totalno neocekavano, vec prestigao.. ostaje jos samo Novicki ispred mada ima vremena i da njega stine sa trona najboljeg evropskog igraca svih vremena.

Si

pre 4 godine

Mirza je bio kralj, da je upola bio gladan šuta kao Dražen, Kića, Vilfan… nego i asistencija mi ne bi imali ovde o čemu da se prepucavamo.

Duka

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)

Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dux, 7. jun 2019 10:12) # Link komentara

Zasto se bruka, daj bar jedan podatak makar i statisticki.

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био два пута ол стар играч, Дивац, Драгић и Вучевић по једном, а Јокић је већ превазишао све поменуте. Стојаковић је био други стрелац НБА, тако да је Петровић далеко од најбољих са ових простора. Гледао сам снимак финала Ју-Грчка. Дражен је ту доминирао, и види се да је врхунски играч, али кошарка је тад била на нижем нивоу. Грци ау били у финалу, а њихов квалитет је баш слаб за финале, бар за данашње појмове. Људи нису ни свесни колико је кошарка напредовала.

dux

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)
Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.

dux

pre 4 godine

Mare 
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.


Tom magijom što smo ga gledali, recimo za mlađe koji nisu da bi najpreciznije bilo reći da je bio kao Stojaković na steroidima plus neverovatan pobednički mentalitet. Nije sve u statistici, nekad morate nekog da gledate da bi razumeli njegovu veličinu. To je kao kad kažete da Kantona nije bio veliki igrač jer mu statistika nije baš nešto impresivna, ili da Pixi nije naš najveći igrač jer ima onih koji su imali bolje rezultate. Ko je gledao Dražena ili Pixija razume o čemu pričam.

Peronimo

pre 4 godine

Kako sam voleo da ga gledam! Dražen je bio najposvećeniji kada su bili treninzi u pitanju i sav taj trud i rad mu se debelo vratilo na terenu. Ostaje velika žal za Olimpijske igre u Barseloni 1992. da nije bilo raspada, Jugoslavija bi mogla da igra u finalu sa S.A.D. i ozbiljno da ih ugrozi.
Dražen = Legenda

Drakče

pre 4 godine

Dražen je bio kosarkaski virtouz. Da li je bio najbolji to je subjektivna stvar. Tesko je to meriti, bilo je mnooooooooogo dobrih igraca sa ovih prostora. Ja licno sto sam gledao mojim ocima boljeg od Kiće nisam video. Kosarkaski najskolovaniji igrac po meni. Ali opet kazem sve je to subjektivno....

Digitalna Tvrdjava

pre 4 godine

Svi sportisti koji poginu u toku njihovih karijera dobiju na vaznisti jos daleko vise. Takav slucaj je sa Drazenom Petrovicem, Airtonom Senom, Radivojem Koracem i mnogim drugim...
I to je ono sto je kod nas prokletstvo, sto moras da pogines da bi to neko rekao. A to njima nista ne znaci, jer njih vise nema. Stoga ih treba velicati dok su tu i dok daju sve od sebe! Ziveli Novace, Jokaro, Teo, Bobi, Sale i jos mnogi drugi! Vi ste nasi!

Dusko

pre 4 godine

Činjenica je ljudi da je Drazen bio najbolji evropski igrač tog vremena ne treba da se gledamo ceo život preko nisana ipak je on sa naših prostora ja sam Srbin ali to je istina imali smo uvek odlične igrače u svim sportovima a on je svakako najveći u ostalom imate izjave svih njegovih saigrača što iz reprezentacije juge što iz klubova o tome kakav je igrač bio pozdrav!

Mihajlo

pre 4 godine

Dzordan evropske kosarke je bio Drazen Petrovic,NBA danas i u njegovo vreme su dva razlicita sporta i to uopste ne treba porediti,nisam gledao Kicanovica,Dalipagica,Cosica,Slavnica ali od Drazenove generacije na ovamo je apsolutno najbolji evropski igrac.Zbog njega sam i zavoleo kosarku.

alba greaca

pre 4 godine

Ccccccc......za pocetak svi vi koji ste upotrrebili rec MIT probajte da bar izguglate sta to znaci pre nego je upotrebite, a onda mozda i shvatite da su brojke cinjenica, a ne mit!

Sto se napada tice nikada, niko ni blizu njemu. Ljudi su se plasili da ga cuvaju jer je od mnogih pravio majmune, u sportskom smislu, i jedino mu je Tajron Magzi Bogz, zbog svojih 159cm, napravio probleme, mada ne treba sumnjati da bi vec u drugoj, trecoj utakmici i za njega nasao resenje. O napadackim kvalitetima poslusajte sta je rekao Danilovic, jedan od najboljih odbrambenih igraca koje smo imali, pa onda ostavite sledeci ne bas pametan komentar!

Sto se odbrane tice nista slabiji od Djordjevica, Teodosica i Bodiroge, znaci prilicno diskutabilno.

O brojkama u Evropi ne treba pricati jer ne bi stale u ovih 1500 karaktera, a poslednje 2 sezone u NBA zavrsio je sa preko 20 poena u proseku i kao bek sa najboljim procentom suta iz igre - preko 50%!

Toliko o "MITU" da je precenjen!

I za kraj mozda reci pokojnog Kresimira Cosica iz vremena kada je bio selektor Jugoslavije, najbolje opisuju kakav je bio.

Jednom su mu zamerili da na tajm - autu vice na sve, a Drazenu ne kaze ni rec!?

Odgovor je bio otprilike ovakav:

"A sta da mu kazem? Kada je gusto i pozovem tajm-aut on kaze ja cu i na tome se zavrsi"

Zika

pre 4 godine

Sale who?!  
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad! 
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10) 

Najbolji suter sa ovih prostora je Pedja Stojakovic pa tri mesta prazno(ako pricamo o sutu)

sokrat

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati
(Era, 07. jun 2019 09:26)
Klej je za Drazena Dzordan licno. Ljudi, drazen u odbrani nije postojao dok Tompson spada u red boljih odbrambenih igraca lige godinama unazad. On nije samo suter ili nekakav solista. O lakoci zatrpavanja protivnickih koseva, u timu u kojem igraju ponajbolji igraci lige svih vremena Kari i Durantula, je suvisno i pricati. Petro je igrao u nekakvim Netsima, alo. P.S. Sibenka je '83. bila sampion, Drazen je '64. godiste. Neko napisa 16 godina... P.P.S. 112 koseva je dao juniorima i opste poznata stvar je da je to bilo njegovo izivljavanje i ganjanje rekorda. Nije mu to trebalo. I bez takvih preterivanja on je, da jos jednom ponovim, najbolji ex Yu igrac u poslednjih 35 godina, za ranije ne znam. Najbolji evropljanin ili belac? Ni blizu!

miroslav

pre 4 godine

Pratim košarku pa preko 45 godina. Sva imena koja se u komentarima pominju predstavljaju vrh evropske košarke, ali vremena su drukčija. Uglavnom mladi ljudi, koji su nekadašnje košarkaše gledali preko Yutubea daju ocene.
Evo odmah da kažem. Od svih vrhunskih evropskih košarkaša koje sam gledao, a iz glave mogu da izbacim odmah 100inak, od Sergeja Bjelova do Saleta Đorđevića, Dražen jeste bio najbolji.
Ovo stoga što je liga nekadašnje SFRJ bila najjača svetska iza profi NBA. Dražen je u takvoj ligi godinama žario i palio od svoje 16e godine a to je bio prilično težak zadatak. Njegov odnos prema košarci bio je neverovatan, pravi fanatik iako smo imali toliko dobrih, nadmašio ih je u ljubavi prema tom sportu. Meni lično bio je antipatičan kao i većini navijača odavde ali kad hladne glave razmislim, jeste bio najbolji evropski svih vremena a da nije bilo tragične prerane smrti verovatno bi još više pružio u NBA upravo zbvog neograničene želje za napretkom u igri.
Nemojte pominjati Jokića, iza njega je jedna odlična sezona u NBA pa videćemo za desetak godina, a revoluciju u igri centara ovde je doneo još davno - Ćosić, tako da to što Jokić igra, nekadašnja vrhunska SFRJ liga je već imala.
U odnosu na sve pominjane igrače, Dražen je bio kompletniji - imao je i skok, i dribling, i asistencije, i duel igre, i nemilosrdni šut. Možda je neki od pominjanih imao nešto od toga bolje, ali niko nije imao sve to objedinjenu plus voljne karakteristike.
Dakle, jeste on

Tra volta

pre 4 godine

Ovi strasni i omalazavajuci, takorec nebulozni komentari o Drazenu kao nekakvom nebitnom tipu i prosjecnom kosarkasu su samo dokaz onoga sto sam zakljucio zadnjih godina.

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.

Ovo pogotovo dolazi do izrazaja kad je u pitanju neko ili nesto iz rivalske nacije, u ovom slucaju Hrvatske ili rivalskog kluba (npr Zvezda Partizan)
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)

U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve

Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.

jojo

pre 4 godine

dosadan jednodimenzionalan igrač. Odličan šuter bio, možda najbolji evropski suter all time, mada je i tu Peđa ispred po meni i po nba statistici, ali to je to ništa više od toga.

goran

pre 4 godine

Neću da ulazim u ljudske kvalitete Dražena,ali košarkaško znanje,nešto neverovatno...Ovi što pišu da je bio prosek,da je "mit" o njemu napravljen tek posle smrti veze sa životom nemaju.Čovek je sa 16 GODINA odveo Šibeniku do titule u ubedljivo najjačoj ligi tada u Evropi.Neverovatna karijera u Evropi,gomila trofeja,lider najbolje reprezentacije koju je evropska košarka ikada videla.U Portlandu tada kada je on bio u klubu pored Drekslera i Portera ne bi igralo 95 posto tadašnjih bekova,u Netsima je pokazao klasu.Beograd ga nikad nije voleo(za razliku od Kukoca,na primer), kada bi dolazio u dresu Cibone dobijao bi uvrede pa skoro uvek,ali u dresu reprezentacije za sve je bio bog.Kad ne ubaci preko 30 poena to je "bio događaj".Reći da je bio prosek je obična glupost.

nba

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT... 
(gremlin, 7. jun 2019 08:54) 

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Sale who?!
Za Jokaru su Sek,Barkli,Bilaps,Durent,Stef,Medzik,Popovic,Lebron i ko zna ko jos rekli da je najbolji centar na svetu.

vlada

pre 4 godine

@Mare
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.

Fata Morgana

pre 4 godine

A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo
(Buntovnik sa razlogom, 7. jun 2019 09:09)

Možda u NBA, pošto je u Portlandu stalno bio na klupi, ali prije NBA nije ubacivao ispod 40 poena, nerijetko po 50 i više, u jednoj utakmici jednom je čak 112 poena!

PBC

pre 4 godine

Za ove milenijumse što sve gledaju kroz brojke,a ni u čemu ne vide suštinu: Dražen Petrović je UBEDLJIVO najbolji košarkaš koga je Evropa ikada imala. Šuter bez premca,ulaz izvanredan...Ali ono što ga čini takvim je činjenica da nijedan igrač u Evropi nije u toj meri menjao sudbinu timova u kojima je igrao,a i protiv kojih je igrao. Svaka čast mnogima pre i posle njega,ali ovo je istina

Slobodan

pre 4 godine

Najdraza utakmica iz te ere Drazena Petrovica je ona kada smo ih razbili u Zagrebu, finalna utakmica polufinala plej-off ... trener Vlada Djurovic a najbolji na terenu Slobodan guza Jankovic ...
U Zagrebu muk, oni su tada bili Evropski prvaci ...
Drazen je bio veliki igrac, neki ce reci zahvaljujuci Slavnicu, neki upravo Vladi Djurovicu ali po igri on je bio veliki veliki radnik, nadaren kao i citava familija « prvi rodjak Dejan Bodiroga, brat Aca » neko ko je kosarkaske pokrete uvezbavao do savrsenstva ali u kojima nije bilo nista lepo, veliki kosarkas koji je licio na robota ...
U svakom slucaju steta za tom mladog momka, mogao je jos mnogo toga da pokaze !!!

dr.sokrates

pre 4 godine

Da je bio dobar, bio je. Da je najbolji svih vremena sa ovih prostora , nije.Ne treba preterivati.Budimo realni.Kićan, Praja, Duci, Mirza, Danilović, Bodiroga, Sale .......

baraka

pre 4 godine

Jedini koji mogu da se uporede s njim su Stojakovic i sada Jokic. Medjutim, Drazen je krenuo od Jugo kosarke preko Evrope i kasno otisao u USA kada je to bilo kao da ides na mesec. Istina tamo tek kad je krenuo sa rezultatima doziveo je nesrecu. Ali pominjati Bodirogu i Saleta stvaro smesno u poredjenju sa Drazenom. Uostalom to govore svi svetski mediji a ne ovi nasi balkanski gde se kvalitet igraca gleda kroz nacionalno izjasnjavanje.

milutin

pre 4 godine

Drazen Petrović je najbolji košarkaš Evrope svih vremena. Prava mašina za davanje koševa- neumoran i nezasit. Nije bio sebićan , ali kada ekipa pada on tada preuzima na sebe sve i puni do besvesti. Bilo je još dobrih košarkaša ali svi znaju , i oni da je Dražen daleko najbolji od svih.Pravi fanatik . Znao je da provocira ali rezultate na terenu mu ne mozemo osporiti, a tu je bio i ostao najbolji.

Василије

pre 4 godine

Био је одличан кошаркаш, али није имао петљу да реши утакмицу у последњим секундама као Кића или Сале!
У Француској је промашио испод коша и у Шпанији кад су нас Руси звекнули пустио је Дивца да тапка лопту!
У сваком случају жао ми је човека, без обзира на све!

Niks feršten

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...
(gremlin, 7. jun 2019 08:54)

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!

Duka

pre 4 godine

Sudbina Drazenova je slicna Draganu Manceu. Poginuli su mladi, zato je napravljen mit o njima.
Za mene je n1 Dragan Kicanovic pa Drazen Dalipagic, Cosic...Kao bilo drugo vreme. Pa jeste ali je bilo isto za sve. Da je njima dozvoljeno da igraju NBA tek bi prstalo i pricalo se.

mislilac

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!

Sedera

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

Ma kako da nije, Dražen nije bio vrhunski NBA igrač i da nije poginuo danas se o njemu ovde ne bi pisalo.

Milan

pre 4 godine

Samo mi koji smo živeli i odrastali u ono vreme znamo koliko je Dražen bio veliki. Bio je najveći, ma koliko to saznanje nekima teško padalo.

zbrdvic

pre 4 godine

@vlada, svaka cast svima koje si nabrojao, ali, ne znam da li si uzivo pratio Drazena, ja jesam, covek je imao definitivno najmeksu i najprecizniju ruku ikada, mogao je da strpa kos iz svake pozicije i kad hoce!

lucc

pre 4 godine

Ma daj, pravili su mit o njemu dok je jos bio ziv. Jedva sam cekao da izadje iz igre jer je petorka repke bez njega igrala fenomenalno. Svaki napad je on zavrsavao nikad u najgorem slucaju asistira da bi punio kolone. Jokic je PRETALENTOVAN za njega

Era

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati

Genius

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

To su bila vremena kada si ti bio mlad, pa se zato sa nostalgijom secas i idealizujes. Naravno da je kosarka danas svetlosnim godinama ispred kosarke u vreme Drazena, i igraci su i takticki i individualno superiorniji. Takodje to sto je poginuo na pola karijere je napravilo urbani mit o njemu, i mnogi ga predstavljaju boljim nego sto je realno bio. Sve vase pretpostavke o njegovoj daljoj karijeri su Sta bi bilo kad bi bilo.

Piljo

pre 4 godine

S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.

Veljko

pre 4 godine

Veliki igrač nema šta... Ali kažem svim Jugonostalgičarima da ne mešaju babe i žabe jer ovo što radi NIKOLA JOKIĆ to nije radio ni jedan košarkaš sa ovih prostora!!!

Aleksandar

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.

Djalma

pre 4 godine

,,Veliki Dražen,, jedan od najboljih Evropskih košarkaša svih vremena, bio je naoštren da na meču Cibona-Olimpija sruši rekord do tada neprikosnovenog Radivoja Koraća. Čuveni Žućko, košarkaš OKK Beograda, je 1962. godine u pobedi nad ekipom Mladosti iz Zagreba upisao 74 pogotka.

Dvadeset tri godine kasnije Dražen je uspeo da obori taj rekord već u 24. minutu meča, na kojem je ukupno ostvario šut iz igre 40/60, uz šut za tri 10/20.

Istina, Draženu je posao bio donekle olakšan, budući da je zbog greške tadašnjeg sekretara Olimpije Radovana Lorbeka, koji je zakasnio sa registracijom igrača, protiv Cibone morao da izađe na teren tim iz Ljubljane sastavljen od kadeta i juniora.

Mnogi od njih tvrde da su čuli kako je Dražen nedugo nakon početka meča treneru Željku Pavličeviću rekao da će iskoristiti jedinstvenu priliku da postavi novi rekord.

A on je napunio koš Olimpije do vrha i stvorio košarkašku priču koja se i danas prepričava.

Eto koliko je bio veliki. Zamislite da je igrao protiv pionira, sta bi im tek radio.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.
(Aleksandar, 07. jun 2019 09:03)
Na osnovu cega Nikola Jokic? Slicnu statistiku ima i Vucevic, a prosao je u 7 meceva od nikad goreg SAS, a ispao od osrednjeg Portlanda. Pas preko glave i medijska hajka cine igraca vanvremenskim?
Ovaj Drazen je u Evropi, kada su drugi postizali po malo poena, mecevi se igraki na 70p, davao po 40p po mecu. U danasnjoj Evropi gdje se igra na 80+ poena Jokic ne bi postizao ni priblizne brojke.

warlock

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 7. jun 2019 08:53)

Druze, da li je Drazen bio najbolji ili nije, da se razgovarati ali Pedja? Kakav Pedja? Nabildovani suter, sta je on imao drugo? On nije ni medju 30 najboljih sa prostora bivse Jugoslavije.

sitno

pre 4 godine

Ма какав најбољи играч са ових простора - најбољи играч свих времена на свету. Прави уметник.

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Kada pogledate snimak dole tacno mozete utvrditi na kom nivou je tada bila kosarka, a gde je sada. Imas osecaj kao da gledas usporeni skimak. A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo

nba

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 07. jun 2019 08:54)

A neko ko je npr. proglasen za najboljeg centra lige i nalazi se u prvoj petorci sa 24 godine?To je kao da si najbolji centar na svetu i da si u najboljoj petorci sveta?

Mare

pre 4 godine

Javljaju se klinci, za koje basket pocinje sa Lebron Dzejmsom, da nesto komentarisu. Trebalo je tada biti u dvorani. Pionir pun, cela hala mu vice Drazene majmune, a on puni li puni. O ljudskim kvalitetima ne bih. Nije mu bilo lako kao nikome iz tog vremena ko je bio iz mesovitog braka. Kao igrac je bio zver. I nije to nikakav mit. Da je ostao ziv, bio bi najbolji evropski igrac svih vremena u NBA.

sokrat

pre 4 godine

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)
Tipicne kurtoazne izjave u duhu ''o pokojniku sve najlepse''. To je americki patent. Jbg, rade emisiju o Drazenu i sad treba da ga nazivaju prosecnim. Ljudima je trebao mit i dobili su ga. U taj mit se uklapa samo ''najbolji'', ''neverovatan'', ''jedinstven''. Da je bio dobar, jeste. Odlican. Jedan od najboljih sa ex Yu prostora i jedan od boljih belaca u ligi u to vreme, ali reci da je najbolji suter ikad ili najbolji belac svih vremena (Maravic, Bird, Novicki.....) i najbolji Evropljanin u NBA moze samo pristrasan i kosarkaski nepismen covek. Ili kao u Lerijevom i Redzijevom slucaju kurtoazni diplomata.

baraka

pre 4 godine

Najbolji belac svih vremena. Negirati to mogu samo oni koji ga nisu gledali a to je ova mladjarija. Isto kao sto ja nisam gledao Kicanovica, Delibasica, Cosica, Koraca... Ali mogu komentarisati na pr Djordjevica kojeg pomenu neko. Djordjevic mu nije do koljena bio.

petar

pre 4 godine

Nikad nitko kao Dražen.Prije nego nešto želite reći o košarci, poslušajte one koji su je igrali i ostavili dubok trag..nije teško,postoje izjave Magica Johnona,Michaela Jordana,Charlesa Barklija,LeBrona Jamesa....i mnogih drugih iz različitih vremena..Lp

Kalkulacija

pre 4 godine

Tužno je to kako je Dražen izgubio život, i pouzdano znam da su ga mnogi smatrali, ili ga smatraju najboljim ikada sa prostora bivše SFRJ. Uvek je teško porediti igrače iz različitih doba, ali evo za mene je Kukoč bolji od Dražena, a oni su maltene generacija (4 godine je Dražen bio stariji ako se ne varam). To je slična priča kao za Federera...najbolji svih vremena osim u svom vremenu.

NETS #3

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!

vlada

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.

gremlin

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!

vlada

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.

Veljko

pre 4 godine

Veliki igrač nema šta... Ali kažem svim Jugonostalgičarima da ne mešaju babe i žabe jer ovo što radi NIKOLA JOKIĆ to nije radio ni jedan košarkaš sa ovih prostora!!!

Mare

pre 4 godine

Javljaju se klinci, za koje basket pocinje sa Lebron Dzejmsom, da nesto komentarisu. Trebalo je tada biti u dvorani. Pionir pun, cela hala mu vice Drazene majmune, a on puni li puni. O ljudskim kvalitetima ne bih. Nije mu bilo lako kao nikome iz tog vremena ko je bio iz mesovitog braka. Kao igrac je bio zver. I nije to nikakav mit. Da je ostao ziv, bio bi najbolji evropski igrac svih vremena u NBA.

gremlin

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!

dr.sokrates

pre 4 godine

Da je bio dobar, bio je. Da je najbolji svih vremena sa ovih prostora , nije.Ne treba preterivati.Budimo realni.Kićan, Praja, Duci, Mirza, Danilović, Bodiroga, Sale .......

Genius

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

To su bila vremena kada si ti bio mlad, pa se zato sa nostalgijom secas i idealizujes. Naravno da je kosarka danas svetlosnim godinama ispred kosarke u vreme Drazena, i igraci su i takticki i individualno superiorniji. Takodje to sto je poginuo na pola karijere je napravilo urbani mit o njemu, i mnogi ga predstavljaju boljim nego sto je realno bio. Sve vase pretpostavke o njegovoj daljoj karijeri su Sta bi bilo kad bi bilo.

goran

pre 4 godine

Neću da ulazim u ljudske kvalitete Dražena,ali košarkaško znanje,nešto neverovatno...Ovi što pišu da je bio prosek,da je "mit" o njemu napravljen tek posle smrti veze sa životom nemaju.Čovek je sa 16 GODINA odveo Šibeniku do titule u ubedljivo najjačoj ligi tada u Evropi.Neverovatna karijera u Evropi,gomila trofeja,lider najbolje reprezentacije koju je evropska košarka ikada videla.U Portlandu tada kada je on bio u klubu pored Drekslera i Portera ne bi igralo 95 posto tadašnjih bekova,u Netsima je pokazao klasu.Beograd ga nikad nije voleo(za razliku od Kukoca,na primer), kada bi dolazio u dresu Cibone dobijao bi uvrede pa skoro uvek,ali u dresu reprezentacije za sve je bio bog.Kad ne ubaci preko 30 poena to je "bio događaj".Reći da je bio prosek je obična glupost.

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Kada pogledate snimak dole tacno mozete utvrditi na kom nivou je tada bila kosarka, a gde je sada. Imas osecaj kao da gledas usporeni skimak. A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo

lucc

pre 4 godine

Ma daj, pravili su mit o njemu dok je jos bio ziv. Jedva sam cekao da izadje iz igre jer je petorka repke bez njega igrala fenomenalno. Svaki napad je on zavrsavao nikad u najgorem slucaju asistira da bi punio kolone. Jokic je PRETALENTOVAN za njega

sokrat

pre 4 godine

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)
Tipicne kurtoazne izjave u duhu ''o pokojniku sve najlepse''. To je americki patent. Jbg, rade emisiju o Drazenu i sad treba da ga nazivaju prosecnim. Ljudima je trebao mit i dobili su ga. U taj mit se uklapa samo ''najbolji'', ''neverovatan'', ''jedinstven''. Da je bio dobar, jeste. Odlican. Jedan od najboljih sa ex Yu prostora i jedan od boljih belaca u ligi u to vreme, ali reci da je najbolji suter ikad ili najbolji belac svih vremena (Maravic, Bird, Novicki.....) i najbolji Evropljanin u NBA moze samo pristrasan i kosarkaski nepismen covek. Ili kao u Lerijevom i Redzijevom slucaju kurtoazni diplomata.

nba

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 07. jun 2019 08:54)

A neko ko je npr. proglasen za najboljeg centra lige i nalazi se u prvoj petorci sa 24 godine?To je kao da si najbolji centar na svetu i da si u najboljoj petorci sveta?

baraka

pre 4 godine

Najbolji belac svih vremena. Negirati to mogu samo oni koji ga nisu gledali a to je ova mladjarija. Isto kao sto ja nisam gledao Kicanovica, Delibasica, Cosica, Koraca... Ali mogu komentarisati na pr Djordjevica kojeg pomenu neko. Djordjevic mu nije do koljena bio.

NETS #3

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!

Slobodan

pre 4 godine

Najdraza utakmica iz te ere Drazena Petrovica je ona kada smo ih razbili u Zagrebu, finalna utakmica polufinala plej-off ... trener Vlada Djurovic a najbolji na terenu Slobodan guza Jankovic ...
U Zagrebu muk, oni su tada bili Evropski prvaci ...
Drazen je bio veliki igrac, neki ce reci zahvaljujuci Slavnicu, neki upravo Vladi Djurovicu ali po igri on je bio veliki veliki radnik, nadaren kao i citava familija « prvi rodjak Dejan Bodiroga, brat Aca » neko ko je kosarkaske pokrete uvezbavao do savrsenstva ali u kojima nije bilo nista lepo, veliki kosarkas koji je licio na robota ...
U svakom slucaju steta za tom mladog momka, mogao je jos mnogo toga da pokaze !!!

Niks feršten

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...
(gremlin, 7. jun 2019 08:54)

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!

Milan

pre 4 godine

Samo mi koji smo živeli i odrastali u ono vreme znamo koliko je Dražen bio veliki. Bio je najveći, ma koliko to saznanje nekima teško padalo.

miroslav

pre 4 godine

Pratim košarku pa preko 45 godina. Sva imena koja se u komentarima pominju predstavljaju vrh evropske košarke, ali vremena su drukčija. Uglavnom mladi ljudi, koji su nekadašnje košarkaše gledali preko Yutubea daju ocene.
Evo odmah da kažem. Od svih vrhunskih evropskih košarkaša koje sam gledao, a iz glave mogu da izbacim odmah 100inak, od Sergeja Bjelova do Saleta Đorđevića, Dražen jeste bio najbolji.
Ovo stoga što je liga nekadašnje SFRJ bila najjača svetska iza profi NBA. Dražen je u takvoj ligi godinama žario i palio od svoje 16e godine a to je bio prilično težak zadatak. Njegov odnos prema košarci bio je neverovatan, pravi fanatik iako smo imali toliko dobrih, nadmašio ih je u ljubavi prema tom sportu. Meni lično bio je antipatičan kao i većini navijača odavde ali kad hladne glave razmislim, jeste bio najbolji evropski svih vremena a da nije bilo tragične prerane smrti verovatno bi još više pružio u NBA upravo zbvog neograničene želje za napretkom u igri.
Nemojte pominjati Jokića, iza njega je jedna odlična sezona u NBA pa videćemo za desetak godina, a revoluciju u igri centara ovde je doneo još davno - Ćosić, tako da to što Jokić igra, nekadašnja vrhunska SFRJ liga je već imala.
U odnosu na sve pominjane igrače, Dražen je bio kompletniji - imao je i skok, i dribling, i asistencije, i duel igre, i nemilosrdni šut. Možda je neki od pominjanih imao nešto od toga bolje, ali niko nije imao sve to objedinjenu plus voljne karakteristike.
Dakle, jeste on

Piljo

pre 4 godine

S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.

Tra volta

pre 4 godine

Ovi strasni i omalazavajuci, takorec nebulozni komentari o Drazenu kao nekakvom nebitnom tipu i prosjecnom kosarkasu su samo dokaz onoga sto sam zakljucio zadnjih godina.

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.

Ovo pogotovo dolazi do izrazaja kad je u pitanju neko ili nesto iz rivalske nacije, u ovom slucaju Hrvatske ili rivalskog kluba (npr Zvezda Partizan)
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)

U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve

Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)

Petar Marić

pre 4 godine

Porediti Dražena i Jokoća ili Dražena i Stojakovića je kao poređenje Tesle i nekog lošeg studenta koji je 2019. završio elektrotehniku. Naravno da svršeni elektrotehničar ima više znanja iz struke od Tesle, (tj. bolju statistiku) ali to ne znači da se pametniji od Tesle. Dražen je otišao u NBA kad ni video kasete o toj ligi nisu postojale, kad se nije znalo kako igraju, šta se očekuje od igrača koji stiže, koje su akcije, šta se ne sme. Sa druge strane, NBA timovi tog doba su angažovali evropljane pionire kao što su Dražen, Divac više kao atrakciju nego što su na njih ozbiljno računali. Ipak, Dražen je čim su mu dali šansu u Netsima postao vodeći igrač i jedan od desetak najboljih strelaca cele lige. A danas igrači iz Evrope imaju isti tretman kao domaći. To je tako zahvaljujući Draženu koji je bio pionir u odlasku preko bare. O njegovom učinku u Evropi ne vredi raspravljati. Bio je bog košarke u Evropi i na današnji dan kad je poginuo svi značajni evropski sportski listovi i portali će objaviti vest o njegovoj smrti iako je prošlo od nesreće već 25 godina. Za mene je on jedan od najboljih igrača ikada, uz Džordana, Birda, Medžika itd.

nba

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT... 
(gremlin, 7. jun 2019 08:54) 

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Sale who?!
Za Jokaru su Sek,Barkli,Bilaps,Durent,Stef,Medzik,Popovic,Lebron i ko zna ko jos rekli da je najbolji centar na svetu.

kramer

pre 4 godine

Mene ne fascinira glupost nekih komentatora nego nedostatak srama dok istu tu kolosalnu glupost pokazuju.
Djeco, da nije bilo igrača kao Dražen, Divac, Kukoč, Rađa... svi kasniji dirkovi parkeri ginobiliji jokići ne da se oko njih ne bi gradio tim nego bi skupljali minute i ništa više od toga.
Danas u NBA ide sve šta sa 18 godina i zamiriše na talent.
A tada gospodo bogovi u Europi Dražen i Kukoč su morali dokazivat da uopće mogu igrat u NBA.
Pa vi uspoređujte statistike do mile volje...

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Tesko je danas objasniti klincima sto je bio Drazen jer ocito je da oni sude prema Drazenovu stilu igre koji nije bio leprsav kao kod danasnjih zvijezda. Bar oni koji ne sude prema nacionalnosti. Po meni Drazen je u to vrijeme bio u evropskoj kosarci ono sto je C. Ronaldo u nogometu samo sto tad nije bilo Messija. Znaci jednostavno masina za koseve sa nenormalnom voljom za treninzima i radnom etikom. Uzmite danas naprimjer imate Modrica koji je proglasen za najboljeg nogometasa svijeta i Djokovica kao najboljeg tenisaca mozda i u povijesti ali uz duzno postovanje prema obojici tvrdim da obojica nisu dosegli u javnosti status koji je imao Drazen kao sportska zvijezda tako da govoriti o nekom mitu nakon smrti jednostavno ne stoji jer je i za zivota imao isti status. Vidim da se sad vuce paralela Drazena i sa Jokicem pa da podsjetim da je Drazen poginuo dok je isao sa kvalifikacijske utakmice u golfu dvojci na koju je dosao iz NBA iako je bio daleko najveca zvijezda u ekipi i mogao je bez problema propustiti tu utakmicu. Mislim, o Drazenu ce biti tisuce prica i razlicitih misljenja ali je cinjenica da je bio olicenje pravog sportasa prije svega. Pogotovo iz danasnje perspektive kad je sport u potpunosti zatrovan novcem. Pozdrav

Demokratija je Grcka rec a Grcka jna Balkanu

pre 4 godine

Slovenac, komentar ti je vrlo ruzan, o Srbima na srpskom sajtu, i vidi cuda prosao. To je nesto sto u Sloveniji neces doziveti ni za 1000 godina.

milutin

pre 4 godine

Drazen Petrović je najbolji košarkaš Evrope svih vremena. Prava mašina za davanje koševa- neumoran i nezasit. Nije bio sebićan , ali kada ekipa pada on tada preuzima na sebe sve i puni do besvesti. Bilo je još dobrih košarkaša ali svi znaju , i oni da je Dražen daleko najbolji od svih.Pravi fanatik . Znao je da provocira ali rezultate na terenu mu ne mozemo osporiti, a tu je bio i ostao najbolji.

Djalma

pre 4 godine

,,Veliki Dražen,, jedan od najboljih Evropskih košarkaša svih vremena, bio je naoštren da na meču Cibona-Olimpija sruši rekord do tada neprikosnovenog Radivoja Koraća. Čuveni Žućko, košarkaš OKK Beograda, je 1962. godine u pobedi nad ekipom Mladosti iz Zagreba upisao 74 pogotka.

Dvadeset tri godine kasnije Dražen je uspeo da obori taj rekord već u 24. minutu meča, na kojem je ukupno ostvario šut iz igre 40/60, uz šut za tri 10/20.

Istina, Draženu je posao bio donekle olakšan, budući da je zbog greške tadašnjeg sekretara Olimpije Radovana Lorbeka, koji je zakasnio sa registracijom igrača, protiv Cibone morao da izađe na teren tim iz Ljubljane sastavljen od kadeta i juniora.

Mnogi od njih tvrde da su čuli kako je Dražen nedugo nakon početka meča treneru Željku Pavličeviću rekao da će iskoristiti jedinstvenu priliku da postavi novi rekord.

A on je napunio koš Olimpije do vrha i stvorio košarkašku priču koja se i danas prepričava.

Eto koliko je bio veliki. Zamislite da je igrao protiv pionira, sta bi im tek radio.

Aki

pre 4 godine

@ Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

Nije tacno! Novicki i Gasol su veci igraci od njega. Jokic ga je vec prestigao (24 godine!) a koliko vidim i Doncic ce. Drazen je legenda, bio je najbolji evropski igrac tog doba ali stvarno preterujete jer se nakon Dirka, Drazen ni ne pominje u konverzaciji o najboljem igracu sa ove strane bare.. Nakon zavrsetka karijera Jokica i Doncica cemo pricati da li su bolji od Novickog. U svakom slucaju postoji zajednicka stvar kod Nikole, Doncica i Drazena.. ocevi su im Srbi!

dux

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)
Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.

ValterNBG

pre 4 godine

Ne vredi,procitah sve komentare,uglavnom sve sto htedoh reci neko je vec napisao.Klinci pisu o Stojakovicu,zadojeni o Hrvatskoj,najstariji o Kici.Ljudi da li ste ga gledali?Pa svi su smesni naspram njega.Procitajte sta su drugi veliki igraci,treneri,strucnjaci rekli o njemu.Za klasu ispred svih.Najfascinantnije je sto posle nabacivanja mase u NBA,uspeo da vrati sut I brzinu.Poceo je kao u Evropi,da postize lagano oko 35 komada(sa cuvarem Jordanom!) I onda se desila nesreca.Molim vas,informisite se.

Aleksandar

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.

warlock

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 7. jun 2019 08:53)

Druze, da li je Drazen bio najbolji ili nije, da se razgovarati ali Pedja? Kakav Pedja? Nabildovani suter, sta je on imao drugo? On nije ni medju 30 najboljih sa prostora bivse Jugoslavije.

Zambezi

pre 4 godine

Prva petorka bivse Yu: Slavnic, Kicanovic, Petrovic, Kukoc i Cosic. Druga petorka: Djordjevic, Danilovic, Korac, Delibasic i Dalipagic. Treca petorka: Daneu, Bodiroga, Simonovic, Radja i Divac. A ko zna koga sam sve izostavio. Meni licno je Kukoc nesto specijalno. Drazen je bio bas ubica. Stojakovic vrhunski suter. Vrhunsku skolu kosarke smo imali u Sfrj.

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био два пута ол стар играч, Дивац, Драгић и Вучевић по једном, а Јокић је већ превазишао све поменуте. Стојаковић је био други стрелац НБА, тако да је Петровић далеко од најбољих са ових простора. Гледао сам снимак финала Ју-Грчка. Дражен је ту доминирао, и види се да је врхунски играч, али кошарка је тад била на нижем нивоу. Грци ау били у финалу, а њихов квалитет је баш слаб за финале, бар за данашње појмове. Људи нису ни свесни колико је кошарка напредовала.

zbrdvic

pre 4 godine

@vlada, svaka cast svima koje si nabrojao, ali, ne znam da li si uzivo pratio Drazena, ja jesam, covek je imao definitivno najmeksu i najprecizniju ruku ikada, mogao je da strpa kos iz svake pozicije i kad hoce!

boki

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!
(Ivan Livno CRO, 7. jun 2019 10:27)

Drugim rijecima kosarkaski Vuk Brankovic....

PBC

pre 4 godine

Za ove milenijumse što sve gledaju kroz brojke,a ni u čemu ne vide suštinu: Dražen Petrović je UBEDLJIVO najbolji košarkaš koga je Evropa ikada imala. Šuter bez premca,ulaz izvanredan...Ali ono što ga čini takvim je činjenica da nijedan igrač u Evropi nije u toj meri menjao sudbinu timova u kojima je igrao,a i protiv kojih je igrao. Svaka čast mnogima pre i posle njega,ali ovo je istina

Mihajlo

pre 4 godine

Dzordan evropske kosarke je bio Drazen Petrovic,NBA danas i u njegovo vreme su dva razlicita sporta i to uopste ne treba porediti,nisam gledao Kicanovica,Dalipagica,Cosica,Slavnica ali od Drazenove generacije na ovamo je apsolutno najbolji evropski igrac.Zbog njega sam i zavoleo kosarku.

dux

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.
(Roko Leni Ukic, 07. jun 2019

Koliko titula ima Jugović a koliko Pixi? Da li je Jugović veći igrač od Pixija?

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.

kalcokera

pre 4 godine

ja samo znam Drazen na liniji bacanja
da li dva bacanja ili jedan za jedan
ja odmah upisem dva pogodjena
to su mogli i oni za zapisnickim stolom

mislilac

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!

petar

pre 4 godine

Nikad nitko kao Dražen.Prije nego nešto želite reći o košarci, poslušajte one koji su je igrali i ostavili dubok trag..nije teško,postoje izjave Magica Johnona,Michaela Jordana,Charlesa Barklija,LeBrona Jamesa....i mnogih drugih iz različitih vremena..Lp

dux

pre 4 godine

Mare 
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.


Tom magijom što smo ga gledali, recimo za mlađe koji nisu da bi najpreciznije bilo reći da je bio kao Stojaković na steroidima plus neverovatan pobednički mentalitet. Nije sve u statistici, nekad morate nekog da gledate da bi razumeli njegovu veličinu. To je kao kad kažete da Kantona nije bio veliki igrač jer mu statistika nije baš nešto impresivna, ili da Pixi nije naš najveći igrač jer ima onih koji su imali bolje rezultate. Ko je gledao Dražena ili Pixija razume o čemu pričam.

kejt winslet

pre 4 godine

Drazen je bio toliko dobar igrač da je kao nekoliko godina stariji igrač od Divca, otišao nekoliko sezona posle Divca u NBA.
U Evropi, da, legendarni igrač. U NBA jedva iznadprosecna karijera...

alba greaca

pre 4 godine

Ccccccc......za pocetak svi vi koji ste upotrrebili rec MIT probajte da bar izguglate sta to znaci pre nego je upotrebite, a onda mozda i shvatite da su brojke cinjenica, a ne mit!

Sto se napada tice nikada, niko ni blizu njemu. Ljudi su se plasili da ga cuvaju jer je od mnogih pravio majmune, u sportskom smislu, i jedino mu je Tajron Magzi Bogz, zbog svojih 159cm, napravio probleme, mada ne treba sumnjati da bi vec u drugoj, trecoj utakmici i za njega nasao resenje. O napadackim kvalitetima poslusajte sta je rekao Danilovic, jedan od najboljih odbrambenih igraca koje smo imali, pa onda ostavite sledeci ne bas pametan komentar!

Sto se odbrane tice nista slabiji od Djordjevica, Teodosica i Bodiroge, znaci prilicno diskutabilno.

O brojkama u Evropi ne treba pricati jer ne bi stale u ovih 1500 karaktera, a poslednje 2 sezone u NBA zavrsio je sa preko 20 poena u proseku i kao bek sa najboljim procentom suta iz igre - preko 50%!

Toliko o "MITU" da je precenjen!

I za kraj mozda reci pokojnog Kresimira Cosica iz vremena kada je bio selektor Jugoslavije, najbolje opisuju kakav je bio.

Jednom su mu zamerili da na tajm - autu vice na sve, a Drazenu ne kaze ni rec!?

Odgovor je bio otprilike ovakav:

"A sta da mu kazem? Kada je gusto i pozovem tajm-aut on kaze ja cu i na tome se zavrsi"

zgtom

pre 4 godine

Moment kada se Dražen "naljuti" na terenu (preporuka yutube pogledati): tekma lige prvaka 1986. Limoges vodi 18 razlike usred Zagreba, pred 14 tisuća ljudi i visi prolazak dalje,i tada u 9 napada , ali devet za redom Dražen ubacuje trice i Cibona je u vodstvu 9 razlike!! To je slika takvog tipa igrača, pustite sada pozicije centara. (u sfrj najbolji centar ikada Krešo, najbolje krilo ikada Kukoč, najbolji bek-playmaker-šuter Dražen), pametnom dosta.

drugarski savet

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!! 
(mislilac, 07. jun 2019 09:16) 

Bodiroga i odbrana?

Dečko, idi gledaj softbol i umetničko klizanje….. molim te!

baraka

pre 4 godine

Jedini koji mogu da se uporede s njim su Stojakovic i sada Jokic. Medjutim, Drazen je krenuo od Jugo kosarke preko Evrope i kasno otisao u USA kada je to bilo kao da ides na mesec. Istina tamo tek kad je krenuo sa rezultatima doziveo je nesrecu. Ali pominjati Bodirogu i Saleta stvaro smesno u poredjenju sa Drazenom. Uostalom to govore svi svetski mediji a ne ovi nasi balkanski gde se kvalitet igraca gleda kroz nacionalno izjasnjavanje.

Duka

pre 4 godine

Sudbina Drazenova je slicna Draganu Manceu. Poginuli su mladi, zato je napravljen mit o njima.
Za mene je n1 Dragan Kicanovic pa Drazen Dalipagic, Cosic...Kao bilo drugo vreme. Pa jeste ali je bilo isto za sve. Da je njima dozvoljeno da igraju NBA tek bi prstalo i pricalo se.

Drakče

pre 4 godine

Dražen je bio kosarkaski virtouz. Da li je bio najbolji to je subjektivna stvar. Tesko je to meriti, bilo je mnooooooooogo dobrih igraca sa ovih prostora. Ja licno sto sam gledao mojim ocima boljeg od Kiće nisam video. Kosarkaski najskolovaniji igrac po meni. Ali opet kazem sve je to subjektivno....

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!
(gremlin, 07. jun 2019 08:54)samo ljubav dečko, nego, Sale je Draženu mogao samo da vezuje pertle.

Paspalj ga je znao čuvati

pre 4 godine

Dražen je bio revolucionar. Ko nije živeo u tom vremenu nikad neće razumeti šta je značila njegova pojava. Posle odlaska Kiće, Moke, Praje, Mirze, Kreše u tadašnjoj YU nastala je suša dobrih rezultata u košarci. Pojava Dražena je bila kao svetlo na kraju tunela. Deca su počela da drže otvorena usta dok su igrala, svi su menjali tehniku šuta, a oni koji su mogli imali su identične frizure kao Dražen. Bilo je i biće boljih igrača sa ovih prostora od njega, ali je on bio najznačajniji. Unapred prihvatam kritike, jer sam nostalgičan prema tom periodu i možda je njegov rani odlazak posledica moje neobjektivnosti.

Drazen=Cibona

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)


Momak?Kad je Drazen osvajao Europske trofeje Bodiroga se igrao sa rezervama KK Zadra!

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

Bush

pre 4 godine

Dražen je bio najbolji igrač u tom trenutku u najjačoj ligi na svetu (van NBA) prvenstvo Jugoslavije u košarci. Klubovi tih godina iz te zemlje su redovno osvajali evropske kupove u košarci. Danas kakva je slika. Šta se danas osvaja.

Peronimo

pre 4 godine

Kako sam voleo da ga gledam! Dražen je bio najposvećeniji kada su bili treninzi u pitanju i sav taj trud i rad mu se debelo vratilo na terenu. Ostaje velika žal za Olimpijske igre u Barseloni 1992. da nije bilo raspada, Jugoslavija bi mogla da igra u finalu sa S.A.D. i ozbiljno da ih ugrozi.
Dražen = Legenda

vlada

pre 4 godine

@Mare
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.

Digitalna Tvrdjava

pre 4 godine

Svi sportisti koji poginu u toku njihovih karijera dobiju na vaznisti jos daleko vise. Takav slucaj je sa Drazenom Petrovicem, Airtonom Senom, Radivojem Koracem i mnogim drugim...
I to je ono sto je kod nas prokletstvo, sto moras da pogines da bi to neko rekao. A to njima nista ne znaci, jer njih vise nema. Stoga ih treba velicati dok su tu i dok daju sve od sebe! Ziveli Novace, Jokaro, Teo, Bobi, Sale i jos mnogi drugi! Vi ste nasi!

Duka

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)

Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dux, 7. jun 2019 10:12) # Link komentara

Zasto se bruka, daj bar jedan podatak makar i statisticki.

QRtressina

pre 4 godine

Bio je igračina, bio je nula od čoveka. Šteta što je poginuo, jer bi tadašnja Juga 1995. u Atini igrala protiv Hrvatske u finalu EP. Mada, bilo bi to sve, samo ne sportsko finale. Ipak, sportski gledano, bila bi to mogućnost da se vidi ko je stvarno bolji, najbolji,...

dusan s.

pre 4 godine

Najbolji igrac u Evropi tog vremena. Moj kosarkaski uzir. Sjajan suter, dribler i ofanzivni igrac. Iznad svega imao je urodjenu energiju i glad za kosevima. Ulivao je pobednicki mentalitet igracima i timovima u kojima je nastupao. Ali imao je i svojih kosrkaskih mana. U odbrani je bio ispod proseka, bez skokova, i bez znacajnih asistencija. Steta sto nas je napustio sa samo 28 godina. Mozda nismo videli njegovo najbolje.

Zvezdas

pre 4 godine

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Zavisi ko je postavio pitanje. Danas vec Luka Doncicu jednom Denveru ima bolju statistiku.. Drugo nikada ni na All stars nije pozvan a bio treca petorka lige.Mozda bi sve to popravio da je ostao ziv.Zamislite da je Radivoj Korac onda otisao u NBA ili Radivoj Misovic,Nikola Plecas.Kakvi su suteri bili

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.
(Aleksandar, 07. jun 2019 09:03)
Na osnovu cega Nikola Jokic? Slicnu statistiku ima i Vucevic, a prosao je u 7 meceva od nikad goreg SAS, a ispao od osrednjeg Portlanda. Pas preko glave i medijska hajka cine igraca vanvremenskim?
Ovaj Drazen je u Evropi, kada su drugi postizali po malo poena, mecevi se igraki na 70p, davao po 40p po mecu. U danasnjoj Evropi gdje se igra na 80+ poena Jokic ne bi postizao ni priblizne brojke.

Andrej77

pre 4 godine

@S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.
(Piljo, 7. jun 2019 09:18)

Jokic!? Za koplje bolji i uspesniji.. prvi max ugovor igraca sa ovih prostora, prvi centar NBA lige, All star, MVP kandidat, oborio gomilu rekorda starih vise decenija sa svojih 24 godine, prvi igrac svog tima oko koga se sve vrti! Drazen je bio cudo ali ga je Jokic, moram da priznam totalno neocekavano, vec prestigao.. ostaje jos samo Novicki ispred mada ima vremena i da njega stine sa trona najboljeg evropskog igraca svih vremena.

jojo

pre 4 godine

dosadan jednodimenzionalan igrač. Odličan šuter bio, možda najbolji evropski suter all time, mada je i tu Peđa ispred po meni i po nba statistici, ali to je to ništa više od toga.

Dusko

pre 4 godine

Činjenica je ljudi da je Drazen bio najbolji evropski igrač tog vremena ne treba da se gledamo ceo život preko nisana ipak je on sa naših prostora ja sam Srbin ali to je istina imali smo uvek odlične igrače u svim sportovima a on je svakako najveći u ostalom imate izjave svih njegovih saigrača što iz reprezentacije juge što iz klubova o tome kakav je igrač bio pozdrav!

Sedera

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

Ma kako da nije, Dražen nije bio vrhunski NBA igrač i da nije poginuo danas se o njemu ovde ne bi pisalo.

Fata Morgana

pre 4 godine

A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo
(Buntovnik sa razlogom, 7. jun 2019 09:09)

Možda u NBA, pošto je u Portlandu stalno bio na klupi, ali prije NBA nije ubacivao ispod 40 poena, nerijetko po 50 i više, u jednoj utakmici jednom je čak 112 poena!

Василије

pre 4 godine

Био је одличан кошаркаш, али није имао петљу да реши утакмицу у последњим секундама као Кића или Сале!
У Француској је промашио испод коша и у Шпанији кад су нас Руси звекнули пустио је Дивца да тапка лопту!
У сваком случају жао ми је човека, без обзира на све!

Zigzag

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
(vlada, 07. jun 2019 08:53)
Koliko je europljana igralo 1992. u NBA i koliko ih je bilo kljucnih igraca kao sto je Drazen to bio u Netsima?Cisto da razumijes zasto ga se uvrstava u tu kategoriju...

sokrat

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati
(Era, 07. jun 2019 09:26)
Klej je za Drazena Dzordan licno. Ljudi, drazen u odbrani nije postojao dok Tompson spada u red boljih odbrambenih igraca lige godinama unazad. On nije samo suter ili nekakav solista. O lakoci zatrpavanja protivnickih koseva, u timu u kojem igraju ponajbolji igraci lige svih vremena Kari i Durantula, je suvisno i pricati. Petro je igrao u nekakvim Netsima, alo. P.S. Sibenka je '83. bila sampion, Drazen je '64. godiste. Neko napisa 16 godina... P.P.S. 112 koseva je dao juniorima i opste poznata stvar je da je to bilo njegovo izivljavanje i ganjanje rekorda. Nije mu to trebalo. I bez takvih preterivanja on je, da jos jednom ponovim, najbolji ex Yu igrac u poslednjih 35 godina, za ranije ne znam. Najbolji evropljanin ili belac? Ni blizu!

Che

pre 4 godine

Nije mi jasno kako neki pojedinci pokusavaju umanjit ono sta je Dražen bia a to je covik koji je otvoria vrata Nba Europljanima i strancima, jedan od najboljih bilih igraca i sutera. Uostalom zivimo u dobu interneta i potribno je samo malo volje pa da se nađe sta je o njemu reka Jordan, Duncan, Drexler, Payton, LeBrone, Bird, Miller, Mutombo, Nash, Barkley, Dudley, Kidd, Wilkins, Shaquille i mnogi drugi igraci i treneri. A otprilike hvalospjevi idu ovako. Najbolji ili jedan od najboljih bilih igraca i šutera. Najbolji Europljanin koji je otvoria vrata ostalim strancima. Prvi stranac vođa u nekoj Nba momcadi. Shaquille je cak reka da je po njemu jedan od najboljih sutera u puvijesti kosarke dok pak Nash kaze da je u njemu prepozna jednog od najboljih Nba igraca svih vrimena. Za Duncana je najbolji Europljanin u Nba itd. Zna se kakav je Drazen bia igrac kad o njemu u superlativima pricaju danasnji igraci tipa LeBron i ostali. Kakav Paspalj, Đordevic, Rađa itd za njega. Brutalni igraci ali zna se ko je najbolji. Jokic je zvijer ali je rođen malo prekasno da ostavi takav pecat ka ti prvi stranci u Nba. Drazen je nesto posebno i cast mi je bit iz istog grada ka sta je on. Drazen velicina i legenda kosarke o kojoj ce se pricat i za 50 godina

Era

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati

Zika

pre 4 godine

Sale who?!  
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad! 
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10) 

Najbolji suter sa ovih prostora je Pedja Stojakovic pa tri mesta prazno(ako pricamo o sutu)

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Smjesno je uopce raspravljati sta je bio i koje bio Drazen, u svijetu kazu najveci Evropljanin, kosarkaski Mozart, samo u Srbiji mu to spocitavaju, smjesno!

Robby

pre 4 godine

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.
Ovo pogotovo dolazi do ...
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)
U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve
Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)
(Tra volta, 7. jun 2019 10:13) # Link komentara

Svaka cast majstore,potpisujem 1/1 👏👏👏 Zato je vecinom i nastao jaz izmedju CG i SRB, nove generacije iz Srbije su tako pogresno i jadno nabrijane da to boli..Vjerovatno su slusali lovacke price posle svih mogucih, nazalost,ratova,pa su nerealno poletjeli i otisli u krajnost...I za situaciju u Hrvatskoj potpisujem, kod moje generacije (rodjene krajem 80-tih) vidim i dalje taj neki crv nacionalizma, primitivizma...Dok generacije 95+ godista aposlutno nista od toga ne zanima,to su apsolutne kosmopolite..To je definitivno jedna od prednosti globalizacije: nacionalizam= krajnji primitivizan =smetliste istorije
Pozdrav iz Podgorice ( bio sam za zajednicku drzavu SCG)

Kalkulacija

pre 4 godine

Tužno je to kako je Dražen izgubio život, i pouzdano znam da su ga mnogi smatrali, ili ga smatraju najboljim ikada sa prostora bivše SFRJ. Uvek je teško porediti igrače iz različitih doba, ali evo za mene je Kukoč bolji od Dražena, a oni su maltene generacija (4 godine je Dražen bio stariji ako se ne varam). To je slična priča kao za Federera...najbolji svih vremena osim u svom vremenu.

Si

pre 4 godine

Mirza je bio kralj, da je upola bio gladan šuta kao Dražen, Kića, Vilfan… nego i asistencija mi ne bi imali ovde o čemu da se prepucavamo.

sasa pg

pre 4 godine

@Drazen=Cibona

Po toj logici Majkl Džordan ne može da bude bolji od Majkla Kupera, jer dok je Kuper osvajao NBA titule, Džordan se igrao studentske košarke

sitno

pre 4 godine

Ма какав најбољи играч са ових простора - најбољи играч свих времена на свету. Прави уметник.

Zigzag

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!(mislilac, 07. jun 2019 09:16)ima osvojen eurobasket,svjetsko ,srebro s olimpijade ,tri eurolige i nba karijeru...sto to ima bodiroga,a da ovaj nema?

Zevs

pre 4 godine

Zao mi je sto je tako nastradao, bio je dobar igrač ali nikako legenda. Bio je Srbin koji je iz politickih razloga upropastio svoju ljudskost i podrzavao raspad SFRJ.
Kada je bio mladji dolazio je u Zemun leti, uvek sam ga u basketu 1 na 1 pobedjivao, prema tome spustite malo loptu i ostavite čoveka na miru.

Vince Carter

pre 4 godine

Mnogi igraci protiv kojih je igrao Petrovic su igrali i mnogo kasnije,2000tih...Lebron James je isto mitoman,kad je nazvao Petrovica najboljim internacionalnim igracem :)) Mene ovde lik @Bojan proziva kako iznosim dezinformacije kad sam rekao da je Jordan igrao protiv svih iz 2011 postave Mavse i pobedjivao ih,41 poen na Marionu i dva buzzer beata preko njega,kucajte Jordan vs Novicki,jedna od najboljih partija u dredu Wizardsa protiv Terija i Hawksa,Pedje i Kingsa. Wilis 1984-2007,Carter 1999-2020,Gigs 1990-2014,Maldini 1985-2009 i mnogi drugi,prekinite sa omalovazavanjem sportista jer svi tokom karijere igraju 2,3 razlicite ere. Spori Jokic je medju najboljima danas,Vucevic je lider fransize a Alex Karuzo ima 35,12,8 i 18,10 kada su mu dali minute za igru. Furnier je solidan Nba igrac. Petrovic bi bio stvoren za danasnju ligu,da li je najbolji ne zanima me uopste. Novicki je broj 1 evropljanin u Nba,Bird je belac broj 1. Poredjenje Janisa koji ne ume da sutne i Dirka je za osudu. "Napredni" Simons,ball ne umeju da sutnu loptu.

bocko

pre 4 godine

Drazen je nesumnjivo velikan. Za mene u prvoj petorci SFRJ, bar od onih koje sam gledao uzivo. Uz Kicu, Praju, Tonija i Kresu, ali...Imao je mana, najveca sto je, bar do odlaska u Real nestajao u neizvesnim zavrsnicama. Primera je dosta-Francuska 1985,SSSR 1986 i 1988, Grcka 1987. Za Cibonu, Zadar 1986, Zvezda 1987, Jugoplastika 1988- sve u plej ofu, itd.

Eldorado

pre 4 godine

Može nekoliko linkova utakmica sa Draženom?
I voleo bih znati zbog čega ga pojedinci u SRB ne vole kao čoveka? Ne pratim sport previše, nemojete zameriti.
Pozdrav

Niks feršten

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...
(gremlin, 7. jun 2019 08:54)

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!

baraka

pre 4 godine

Najbolji belac svih vremena. Negirati to mogu samo oni koji ga nisu gledali a to je ova mladjarija. Isto kao sto ja nisam gledao Kicanovica, Delibasica, Cosica, Koraca... Ali mogu komentarisati na pr Djordjevica kojeg pomenu neko. Djordjevic mu nije do koljena bio.

NETS #3

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!

vlada

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.

Mare

pre 4 godine

Javljaju se klinci, za koje basket pocinje sa Lebron Dzejmsom, da nesto komentarisu. Trebalo je tada biti u dvorani. Pionir pun, cela hala mu vice Drazene majmune, a on puni li puni. O ljudskim kvalitetima ne bih. Nije mu bilo lako kao nikome iz tog vremena ko je bio iz mesovitog braka. Kao igrac je bio zver. I nije to nikakav mit. Da je ostao ziv, bio bi najbolji evropski igrac svih vremena u NBA.

Genius

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

To su bila vremena kada si ti bio mlad, pa se zato sa nostalgijom secas i idealizujes. Naravno da je kosarka danas svetlosnim godinama ispred kosarke u vreme Drazena, i igraci su i takticki i individualno superiorniji. Takodje to sto je poginuo na pola karijere je napravilo urbani mit o njemu, i mnogi ga predstavljaju boljim nego sto je realno bio. Sve vase pretpostavke o njegovoj daljoj karijeri su Sta bi bilo kad bi bilo.

Buntovnik sa razlogom

pre 4 godine

Kada pogledate snimak dole tacno mozete utvrditi na kom nivou je tada bila kosarka, a gde je sada. Imas osecaj kao da gledas usporeni skimak. A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo

dr.sokrates

pre 4 godine

Da je bio dobar, bio je. Da je najbolji svih vremena sa ovih prostora , nije.Ne treba preterivati.Budimo realni.Kićan, Praja, Duci, Mirza, Danilović, Bodiroga, Sale .......

lucc

pre 4 godine

Ma daj, pravili su mit o njemu dok je jos bio ziv. Jedva sam cekao da izadje iz igre jer je petorka repke bez njega igrala fenomenalno. Svaki napad je on zavrsavao nikad u najgorem slucaju asistira da bi punio kolone. Jokic je PRETALENTOVAN za njega

Aleksandar

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.

Veljko

pre 4 godine

Veliki igrač nema šta... Ali kažem svim Jugonostalgičarima da ne mešaju babe i žabe jer ovo što radi NIKOLA JOKIĆ to nije radio ni jedan košarkaš sa ovih prostora!!!

gremlin

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

milutin

pre 4 godine

Drazen Petrović je najbolji košarkaš Evrope svih vremena. Prava mašina za davanje koševa- neumoran i nezasit. Nije bio sebićan , ali kada ekipa pada on tada preuzima na sebe sve i puni do besvesti. Bilo je još dobrih košarkaša ali svi znaju , i oni da je Dražen daleko najbolji od svih.Pravi fanatik . Znao je da provocira ali rezultate na terenu mu ne mozemo osporiti, a tu je bio i ostao najbolji.

zgtom

pre 4 godine

Moment kada se Dražen "naljuti" na terenu (preporuka yutube pogledati): tekma lige prvaka 1986. Limoges vodi 18 razlike usred Zagreba, pred 14 tisuća ljudi i visi prolazak dalje,i tada u 9 napada , ali devet za redom Dražen ubacuje trice i Cibona je u vodstvu 9 razlike!! To je slika takvog tipa igrača, pustite sada pozicije centara. (u sfrj najbolji centar ikada Krešo, najbolje krilo ikada Kukoč, najbolji bek-playmaker-šuter Dražen), pametnom dosta.

warlock

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada, 7. jun 2019 08:53)

Druze, da li je Drazen bio najbolji ili nije, da se razgovarati ali Pedja? Kakav Pedja? Nabildovani suter, sta je on imao drugo? On nije ni medju 30 najboljih sa prostora bivse Jugoslavije.

petar

pre 4 godine

Nikad nitko kao Dražen.Prije nego nešto želite reći o košarci, poslušajte one koji su je igrali i ostavili dubok trag..nije teško,postoje izjave Magica Johnona,Michaela Jordana,Charlesa Barklija,LeBrona Jamesa....i mnogih drugih iz različitih vremena..Lp

dux

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)
Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.

Ivan Livno CRO

pre 4 godine

Smjesno je uopce raspravljati sta je bio i koje bio Drazen, u svijetu kazu najveci Evropljanin, kosarkaski Mozart, samo u Srbiji mu to spocitavaju, smjesno!

mislilac

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Jedan od najboljih kosarkasa sa ovih prostora uz Pedju Stojakovica i sada Nikolu Jokica. Ostali kosarkasi su svi nedovrseni i spletom okolnosti dosli do zvezda.
(Aleksandar, 07. jun 2019 09:03)
Na osnovu cega Nikola Jokic? Slicnu statistiku ima i Vucevic, a prosao je u 7 meceva od nikad goreg SAS, a ispao od osrednjeg Portlanda. Pas preko glave i medijska hajka cine igraca vanvremenskim?
Ovaj Drazen je u Evropi, kada su drugi postizali po malo poena, mecevi se igraki na 70p, davao po 40p po mecu. U danasnjoj Evropi gdje se igra na 80+ poena Jokic ne bi postizao ni priblizne brojke.

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био два пута ол стар играч, Дивац, Драгић и Вучевић по једном, а Јокић је већ превазишао све поменуте. Стојаковић је био други стрелац НБА, тако да је Петровић далеко од најбољих са ових простора. Гледао сам снимак финала Ју-Грчка. Дражен је ту доминирао, и види се да је врхунски играч, али кошарка је тад била на нижем нивоу. Грци ау били у финалу, а њихов квалитет је баш слаб за финале, бар за данашње појмове. Људи нису ни свесни колико је кошарка напредовала.

Roko Leni Ukic

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.

A smejali ste se Divcu

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT...ali svakako čovek legenda Jugo i Hrvatske košarke...VOZITE PAŽLJIVO I VOLITE SE!!!
(gremlin, 07. jun 2019 08:54)samo ljubav dečko, nego, Sale je Draženu mogao samo da vezuje pertle.

Piljo

pre 4 godine

S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.

Milan

pre 4 godine

Samo mi koji smo živeli i odrastali u ono vreme znamo koliko je Dražen bio veliki. Bio je najveći, ma koliko to saznanje nekima teško padalo.

drugarski savet

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!! 
(mislilac, 07. jun 2019 09:16) 

Bodiroga i odbrana?

Dečko, idi gledaj softbol i umetničko klizanje….. molim te!

QRtressina

pre 4 godine

Bio je igračina, bio je nula od čoveka. Šteta što je poginuo, jer bi tadašnja Juga 1995. u Atini igrala protiv Hrvatske u finalu EP. Mada, bilo bi to sve, samo ne sportsko finale. Ipak, sportski gledano, bila bi to mogućnost da se vidi ko je stvarno bolji, najbolji,...

Petar Marić

pre 4 godine

Porediti Dražena i Jokoća ili Dražena i Stojakovića je kao poređenje Tesle i nekog lošeg studenta koji je 2019. završio elektrotehniku. Naravno da svršeni elektrotehničar ima više znanja iz struke od Tesle, (tj. bolju statistiku) ali to ne znači da se pametniji od Tesle. Dražen je otišao u NBA kad ni video kasete o toj ligi nisu postojale, kad se nije znalo kako igraju, šta se očekuje od igrača koji stiže, koje su akcije, šta se ne sme. Sa druge strane, NBA timovi tog doba su angažovali evropljane pionire kao što su Dražen, Divac više kao atrakciju nego što su na njih ozbiljno računali. Ipak, Dražen je čim su mu dali šansu u Netsima postao vodeći igrač i jedan od desetak najboljih strelaca cele lige. A danas igrači iz Evrope imaju isti tretman kao domaći. To je tako zahvaljujući Draženu koji je bio pionir u odlasku preko bare. O njegovom učinku u Evropi ne vredi raspravljati. Bio je bog košarke u Evropi i na današnji dan kad je poginuo svi značajni evropski sportski listovi i portali će objaviti vest o njegovoj smrti iako je prošlo od nesreće već 25 godina. Za mene je on jedan od najboljih igrača ikada, uz Džordana, Birda, Medžika itd.

Drazen=Cibona

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)


Momak?Kad je Drazen osvajao Europske trofeje Bodiroga se igrao sa rezervama KK Zadra!

Sedera

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 7. jun 2019 08:54)

Ma kako da nije, Dražen nije bio vrhunski NBA igrač i da nije poginuo danas se o njemu ovde ne bi pisalo.

Mihajlo

pre 4 godine

Dzordan evropske kosarke je bio Drazen Petrovic,NBA danas i u njegovo vreme su dva razlicita sporta i to uopste ne treba porediti,nisam gledao Kicanovica,Dalipagica,Cosica,Slavnica ali od Drazenove generacije na ovamo je apsolutno najbolji evropski igrac.Zbog njega sam i zavoleo kosarku.

Duka

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!
(mislilac, 07. jun 2019 09:16)

Druže, ne brukaj se. Bodiroga je bio veliki igrač, ali Dražen je bio veći.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dux, 7. jun 2019 10:12) # Link komentara

Zasto se bruka, daj bar jedan podatak makar i statisticki.

Zika

pre 4 godine

Sale who?!  
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad! 
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10) 

Najbolji suter sa ovih prostora je Pedja Stojakovic pa tri mesta prazno(ako pricamo o sutu)

Zevs

pre 4 godine

Zao mi je sto je tako nastradao, bio je dobar igrač ali nikako legenda. Bio je Srbin koji je iz politickih razloga upropastio svoju ljudskost i podrzavao raspad SFRJ.
Kada je bio mladji dolazio je u Zemun leti, uvek sam ga u basketu 1 na 1 pobedjivao, prema tome spustite malo loptu i ostavite čoveka na miru.

vlada

pre 4 godine

@Mare
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.

baraka

pre 4 godine

Jedini koji mogu da se uporede s njim su Stojakovic i sada Jokic. Medjutim, Drazen je krenuo od Jugo kosarke preko Evrope i kasno otisao u USA kada je to bilo kao da ides na mesec. Istina tamo tek kad je krenuo sa rezultatima doziveo je nesrecu. Ali pominjati Bodirogu i Saleta stvaro smesno u poredjenju sa Drazenom. Uostalom to govore svi svetski mediji a ne ovi nasi balkanski gde se kvalitet igraca gleda kroz nacionalno izjasnjavanje.

miroslav

pre 4 godine

Pratim košarku pa preko 45 godina. Sva imena koja se u komentarima pominju predstavljaju vrh evropske košarke, ali vremena su drukčija. Uglavnom mladi ljudi, koji su nekadašnje košarkaše gledali preko Yutubea daju ocene.
Evo odmah da kažem. Od svih vrhunskih evropskih košarkaša koje sam gledao, a iz glave mogu da izbacim odmah 100inak, od Sergeja Bjelova do Saleta Đorđevića, Dražen jeste bio najbolji.
Ovo stoga što je liga nekadašnje SFRJ bila najjača svetska iza profi NBA. Dražen je u takvoj ligi godinama žario i palio od svoje 16e godine a to je bio prilično težak zadatak. Njegov odnos prema košarci bio je neverovatan, pravi fanatik iako smo imali toliko dobrih, nadmašio ih je u ljubavi prema tom sportu. Meni lično bio je antipatičan kao i većini navijača odavde ali kad hladne glave razmislim, jeste bio najbolji evropski svih vremena a da nije bilo tragične prerane smrti verovatno bi još više pružio u NBA upravo zbvog neograničene želje za napretkom u igri.
Nemojte pominjati Jokića, iza njega je jedna odlična sezona u NBA pa videćemo za desetak godina, a revoluciju u igri centara ovde je doneo još davno - Ćosić, tako da to što Jokić igra, nekadašnja vrhunska SFRJ liga je već imala.
U odnosu na sve pominjane igrače, Dražen je bio kompletniji - imao je i skok, i dribling, i asistencije, i duel igre, i nemilosrdni šut. Možda je neki od pominjanih imao nešto od toga bolje, ali niko nije imao sve to objedinjenu plus voljne karakteristike.
Dakle, jeste on

ValterNBG

pre 4 godine

Ne vredi,procitah sve komentare,uglavnom sve sto htedoh reci neko je vec napisao.Klinci pisu o Stojakovicu,zadojeni o Hrvatskoj,najstariji o Kici.Ljudi da li ste ga gledali?Pa svi su smesni naspram njega.Procitajte sta su drugi veliki igraci,treneri,strucnjaci rekli o njemu.Za klasu ispred svih.Najfascinantnije je sto posle nabacivanja mase u NBA,uspeo da vrati sut I brzinu.Poceo je kao u Evropi,da postize lagano oko 35 komada(sa cuvarem Jordanom!) I onda se desila nesreca.Molim vas,informisite se.

Zigzag

pre 4 godine

Pa šta je onda Bodiroga !? Pa Bodiroga je kompletniji igrač od Dražena u svakom smislu.Dražen je bio odličan ali Dražen nije nikad znao da igra odbranu.On je protivnika pratio pogledom!!!(mislilac, 07. jun 2019 09:16)ima osvojen eurobasket,svjetsko ,srebro s olimpijade ,tri eurolige i nba karijeru...sto to ima bodiroga,a da ovaj nema?

Duka

pre 4 godine

Sudbina Drazenova je slicna Draganu Manceu. Poginuli su mladi, zato je napravljen mit o njima.
Za mene je n1 Dragan Kicanovic pa Drazen Dalipagic, Cosic...Kao bilo drugo vreme. Pa jeste ali je bilo isto za sve. Da je njima dozvoljeno da igraju NBA tek bi prstalo i pricalo se.

Era

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati

PBC

pre 4 godine

Za ove milenijumse što sve gledaju kroz brojke,a ni u čemu ne vide suštinu: Dražen Petrović je UBEDLJIVO najbolji košarkaš koga je Evropa ikada imala. Šuter bez premca,ulaz izvanredan...Ali ono što ga čini takvim je činjenica da nijedan igrač u Evropi nije u toj meri menjao sudbinu timova u kojima je igrao,a i protiv kojih je igrao. Svaka čast mnogima pre i posle njega,ali ovo je istina

nba

pre 4 godine

molim djecu koja kosarku prate zadnjih 10g, da ne bulazne s odgovorima o tome kako danas ima boljih igrača...jer kad je Dražen bio treća petorka NBA, to je kao da danas najbolja Igračica uđe medju petnaest najboljih u ligi! to su bila vremena kad ameri ni olimpijadu nisu dozivljavali, a kamoli nekog bjelca koji nije ni rodjen blizu USA!
(NETS #3, 07. jun 2019 08:54)

A neko ko je npr. proglasen za najboljeg centra lige i nalazi se u prvoj petorci sa 24 godine?To je kao da si najbolji centar na svetu i da si u najboljoj petorci sveta?

sokrat

pre 4 godine

Jokic mnogo mnogo kompletniji igrac, vise nego ocigledno.Vrv ce da se nadigrava sa Janisom za najboljeg igrac Evrope svih vremena.Drazen je bio neverovatan suter i to je to, mozda slican igrac Klej Tompson trenutno,sveukupni ucinak u NBA mu je prosecan ali ljudi uzimaju samo zadnju sezonu kao uzorak. Zbog tragicne smrti od njega je napravljen nekakav mit, ali je bio prilicno slican Pedji, a obojica nisu po korisnosti ni pola Jokica. Dakle za mene dobar igrac koji je MOZDA mogao da bude najbolji svih vremena ali nikad necemo saznati
(Era, 07. jun 2019 09:26)
Klej je za Drazena Dzordan licno. Ljudi, drazen u odbrani nije postojao dok Tompson spada u red boljih odbrambenih igraca lige godinama unazad. On nije samo suter ili nekakav solista. O lakoci zatrpavanja protivnickih koseva, u timu u kojem igraju ponajbolji igraci lige svih vremena Kari i Durantula, je suvisno i pricati. Petro je igrao u nekakvim Netsima, alo. P.S. Sibenka je '83. bila sampion, Drazen je '64. godiste. Neko napisa 16 godina... P.P.S. 112 koseva je dao juniorima i opste poznata stvar je da je to bilo njegovo izivljavanje i ganjanje rekorda. Nije mu to trebalo. I bez takvih preterivanja on je, da jos jednom ponovim, najbolji ex Yu igrac u poslednjih 35 godina, za ranije ne znam. Najbolji evropljanin ili belac? Ni blizu!

sokrat

pre 4 godine

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)
Tipicne kurtoazne izjave u duhu ''o pokojniku sve najlepse''. To je americki patent. Jbg, rade emisiju o Drazenu i sad treba da ga nazivaju prosecnim. Ljudima je trebao mit i dobili su ga. U taj mit se uklapa samo ''najbolji'', ''neverovatan'', ''jedinstven''. Da je bio dobar, jeste. Odlican. Jedan od najboljih sa ex Yu prostora i jedan od boljih belaca u ligi u to vreme, ali reci da je najbolji suter ikad ili najbolji belac svih vremena (Maravic, Bird, Novicki.....) i najbolji Evropljanin u NBA moze samo pristrasan i kosarkaski nepismen covek. Ili kao u Lerijevom i Redzijevom slucaju kurtoazni diplomata.

Aki

pre 4 godine

@ Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!

Nije tacno! Novicki i Gasol su veci igraci od njega. Jokic ga je vec prestigao (24 godine!) a koliko vidim i Doncic ce. Drazen je legenda, bio je najbolji evropski igrac tog doba ali stvarno preterujete jer se nakon Dirka, Drazen ni ne pominje u konverzaciji o najboljem igracu sa ove strane bare.. Nakon zavrsetka karijera Jokica i Doncica cemo pricati da li su bolji od Novickog. U svakom slucaju postoji zajednicka stvar kod Nikole, Doncica i Drazena.. ocevi su im Srbi!

kramer

pre 4 godine

Mene ne fascinira glupost nekih komentatora nego nedostatak srama dok istu tu kolosalnu glupost pokazuju.
Djeco, da nije bilo igrača kao Dražen, Divac, Kukoč, Rađa... svi kasniji dirkovi parkeri ginobiliji jokići ne da se oko njih ne bi gradio tim nego bi skupljali minute i ništa više od toga.
Danas u NBA ide sve šta sa 18 godina i zamiriše na talent.
A tada gospodo bogovi u Europi Dražen i Kukoč su morali dokazivat da uopće mogu igrat u NBA.
Pa vi uspoređujte statistike do mile volje...

Trifon Ivanov

pre 4 godine

Tesko je danas objasniti klincima sto je bio Drazen jer ocito je da oni sude prema Drazenovu stilu igre koji nije bio leprsav kao kod danasnjih zvijezda. Bar oni koji ne sude prema nacionalnosti. Po meni Drazen je u to vrijeme bio u evropskoj kosarci ono sto je C. Ronaldo u nogometu samo sto tad nije bilo Messija. Znaci jednostavno masina za koseve sa nenormalnom voljom za treninzima i radnom etikom. Uzmite danas naprimjer imate Modrica koji je proglasen za najboljeg nogometasa svijeta i Djokovica kao najboljeg tenisaca mozda i u povijesti ali uz duzno postovanje prema obojici tvrdim da obojica nisu dosegli u javnosti status koji je imao Drazen kao sportska zvijezda tako da govoriti o nekom mitu nakon smrti jednostavno ne stoji jer je i za zivota imao isti status. Vidim da se sad vuce paralela Drazena i sa Jokicem pa da podsjetim da je Drazen poginuo dok je isao sa kvalifikacijske utakmice u golfu dvojci na koju je dosao iz NBA iako je bio daleko najveca zvijezda u ekipi i mogao je bez problema propustiti tu utakmicu. Mislim, o Drazenu ce biti tisuce prica i razlicitih misljenja ali je cinjenica da je bio olicenje pravog sportasa prije svega. Pogotovo iz danasnje perspektive kad je sport u potpunosti zatrovan novcem. Pozdrav

kejt winslet

pre 4 godine

Drazen je bio toliko dobar igrač da je kao nekoliko godina stariji igrač od Divca, otišao nekoliko sezona posle Divca u NBA.
U Evropi, da, legendarni igrač. U NBA jedva iznadprosecna karijera...

Andrej77

pre 4 godine

@S naših prostora Draženu je blizu bio jedino Kukoč, i to Kukoč u verziji prije odlaska u NBA. Mit stvoren o Draženu nije niti blizu dovoljno kakav je on igrač zapravo bio. Teško je to opisati nekome tko ga nije gledao, jer nema igrača s kim bi ga mogao usporediti. Uvijek ćeš nedostajati kapetane.
(Piljo, 7. jun 2019 09:18)

Jokic!? Za koplje bolji i uspesniji.. prvi max ugovor igraca sa ovih prostora, prvi centar NBA lige, All star, MVP kandidat, oborio gomilu rekorda starih vise decenija sa svojih 24 godine, prvi igrac svog tima oko koga se sve vrti! Drazen je bio cudo ali ga je Jokic, moram da priznam totalno neocekavano, vec prestigao.. ostaje jos samo Novicki ispred mada ima vremena i da njega stine sa trona najboljeg evropskog igraca svih vremena.

Robby

pre 4 godine

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.
Ovo pogotovo dolazi do ...
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)
U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve
Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)
(Tra volta, 7. jun 2019 10:13) # Link komentara

Svaka cast majstore,potpisujem 1/1 👏👏👏 Zato je vecinom i nastao jaz izmedju CG i SRB, nove generacije iz Srbije su tako pogresno i jadno nabrijane da to boli..Vjerovatno su slusali lovacke price posle svih mogucih, nazalost,ratova,pa su nerealno poletjeli i otisli u krajnost...I za situaciju u Hrvatskoj potpisujem, kod moje generacije (rodjene krajem 80-tih) vidim i dalje taj neki crv nacionalizma, primitivizma...Dok generacije 95+ godista aposlutno nista od toga ne zanima,to su apsolutne kosmopolite..To je definitivno jedna od prednosti globalizacije: nacionalizam= krajnji primitivizan =smetliste istorije
Pozdrav iz Podgorice ( bio sam za zajednicku drzavu SCG)

Slobodan

pre 4 godine

Najdraza utakmica iz te ere Drazena Petrovica je ona kada smo ih razbili u Zagrebu, finalna utakmica polufinala plej-off ... trener Vlada Djurovic a najbolji na terenu Slobodan guza Jankovic ...
U Zagrebu muk, oni su tada bili Evropski prvaci ...
Drazen je bio veliki igrac, neki ce reci zahvaljujuci Slavnicu, neki upravo Vladi Djurovicu ali po igri on je bio veliki veliki radnik, nadaren kao i citava familija « prvi rodjak Dejan Bodiroga, brat Aca » neko ko je kosarkaske pokrete uvezbavao do savrsenstva ali u kojima nije bilo nista lepo, veliki kosarkas koji je licio na robota ...
U svakom slucaju steta za tom mladog momka, mogao je jos mnogo toga da pokaze !!!

goran

pre 4 godine

Neću da ulazim u ljudske kvalitete Dražena,ali košarkaško znanje,nešto neverovatno...Ovi što pišu da je bio prosek,da je "mit" o njemu napravljen tek posle smrti veze sa životom nemaju.Čovek je sa 16 GODINA odveo Šibeniku do titule u ubedljivo najjačoj ligi tada u Evropi.Neverovatna karijera u Evropi,gomila trofeja,lider najbolje reprezentacije koju je evropska košarka ikada videla.U Portlandu tada kada je on bio u klubu pored Drekslera i Portera ne bi igralo 95 posto tadašnjih bekova,u Netsima je pokazao klasu.Beograd ga nikad nije voleo(za razliku od Kukoca,na primer), kada bi dolazio u dresu Cibone dobijao bi uvrede pa skoro uvek,ali u dresu reprezentacije za sve je bio bog.Kad ne ubaci preko 30 poena to je "bio događaj".Reći da je bio prosek je obična glupost.

Zigzag

pre 4 godine

Kao i sa mnogim muzicarima koji rano odu, i za Drazena se preteruje. Bio je zaista odlican kosarkas, ali pricati o najboljem sa ovih prostora ili Evrope je glupo. Pa sta su Sabonis, Pedja, Dirk, Gasol, Parker,...? Ima tu i nostalgije i svega ali ga preterase.
(vlada, 07. jun 2019 08:53)
Koliko je europljana igralo 1992. u NBA i koliko ih je bilo kljucnih igraca kao sto je Drazen to bio u Netsima?Cisto da razumijes zasto ga se uvrstava u tu kategoriju...

jojo

pre 4 godine

dosadan jednodimenzionalan igrač. Odličan šuter bio, možda najbolji evropski suter all time, mada je i tu Peđa ispred po meni i po nba statistici, ali to je to ništa više od toga.

Fata Morgana

pre 4 godine

A sto se tice statistike i sl. mogu reci da je Jokic sa svoje 24 godine nadmasio Drazena koji je u trenutku pogibije imao 28 godina po svemu (poeni, skokovi, asistencije, prva petorka i ubedljivo najbolji igrac u timu). Cao zdravo
(Buntovnik sa razlogom, 7. jun 2019 09:09)

Možda u NBA, pošto je u Portlandu stalno bio na klupi, ali prije NBA nije ubacivao ispod 40 poena, nerijetko po 50 i više, u jednoj utakmici jednom je čak 112 poena!

Dusko

pre 4 godine

Činjenica je ljudi da je Drazen bio najbolji evropski igrač tog vremena ne treba da se gledamo ceo život preko nisana ipak je on sa naših prostora ja sam Srbin ali to je istina imali smo uvek odlične igrače u svim sportovima a on je svakako najveći u ostalom imate izjave svih njegovih saigrača što iz reprezentacije juge što iz klubova o tome kakav je igrač bio pozdrav!

nba

pre 4 godine

Ja sam 1984 i za mene je Sale Djordjevic no1,a Dražen je MIT... 
(gremlin, 7. jun 2019 08:54) 

Sale who?! 
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Sale who?!
Za Jokaru su Sek,Barkli,Bilaps,Durent,Stef,Medzik,Popovic,Lebron i ko zna ko jos rekli da je najbolji centar na svetu.

Peronimo

pre 4 godine

Kako sam voleo da ga gledam! Dražen je bio najposvećeniji kada su bili treninzi u pitanju i sav taj trud i rad mu se debelo vratilo na terenu. Ostaje velika žal za Olimpijske igre u Barseloni 1992. da nije bilo raspada, Jugoslavija bi mogla da igra u finalu sa S.A.D. i ozbiljno da ih ugrozi.
Dražen = Legenda

dusan s.

pre 4 godine

Najbolji igrac u Evropi tog vremena. Moj kosarkaski uzir. Sjajan suter, dribler i ofanzivni igrac. Iznad svega imao je urodjenu energiju i glad za kosevima. Ulivao je pobednicki mentalitet igracima i timovima u kojima je nastupao. Ali imao je i svojih kosrkaskih mana. U odbrani je bio ispod proseka, bez skokova, i bez znacajnih asistencija. Steta sto nas je napustio sa samo 28 godina. Mozda nismo videli njegovo najbolje.

sitno

pre 4 godine

Ма какав најбољи играч са ових простора - најбољи играч свих времена на свету. Прави уметник.

Djalma

pre 4 godine

,,Veliki Dražen,, jedan od najboljih Evropskih košarkaša svih vremena, bio je naoštren da na meču Cibona-Olimpija sruši rekord do tada neprikosnovenog Radivoja Koraća. Čuveni Žućko, košarkaš OKK Beograda, je 1962. godine u pobedi nad ekipom Mladosti iz Zagreba upisao 74 pogotka.

Dvadeset tri godine kasnije Dražen je uspeo da obori taj rekord već u 24. minutu meča, na kojem je ukupno ostvario šut iz igre 40/60, uz šut za tri 10/20.

Istina, Draženu je posao bio donekle olakšan, budući da je zbog greške tadašnjeg sekretara Olimpije Radovana Lorbeka, koji je zakasnio sa registracijom igrača, protiv Cibone morao da izađe na teren tim iz Ljubljane sastavljen od kadeta i juniora.

Mnogi od njih tvrde da su čuli kako je Dražen nedugo nakon početka meča treneru Željku Pavličeviću rekao da će iskoristiti jedinstvenu priliku da postavi novi rekord.

A on je napunio koš Olimpije do vrha i stvorio košarkašku priču koja se i danas prepričava.

Eto koliko je bio veliki. Zamislite da je igrao protiv pionira, sta bi im tek radio.

Tra volta

pre 4 godine

Ovi strasni i omalazavajuci, takorec nebulozni komentari o Drazenu kao nekakvom nebitnom tipu i prosjecnom kosarkasu su samo dokaz onoga sto sam zakljucio zadnjih godina.

A to je da su mladi Srbi strasno nerealni, napaljeni, skloni omalovazavanju i podrugljivosti.

Ovo pogotovo dolazi do izrazaja kad je u pitanju neko ili nesto iz rivalske nacije, u ovom slucaju Hrvatske ili rivalskog kluba (npr Zvezda Partizan)
Sa druge strane stariji Srbi su puno realniji, smireniji, mudriji i objektivniji bez obzira radi li se o ovakvoj temi iz proslosti ili sadasnjosti (recimo komentari o finalu Hrvatske na mundijalu)

U Hrvatskoj kod Hrvata je suprotno, komentari mladih su puno realniji, objektiviniji, dive se Djokovicu, Jokicu, Sali i ekipi dok su recimo stariji Hrvati ti koji su nerealni, nacionalisti i skloni omalovazavanju, vrijedjanju itd.

Zanimljivo bi bilo vidit zasto je to tako. Naravno ne vrijedi za sve

Ps. Nadam se da je administrator u toj ekipi starijih od 30 pa ce mi objavit komentar:)

Paspalj ga je znao čuvati

pre 4 godine

Dražen je bio revolucionar. Ko nije živeo u tom vremenu nikad neće razumeti šta je značila njegova pojava. Posle odlaska Kiće, Moke, Praje, Mirze, Kreše u tadašnjoj YU nastala je suša dobrih rezultata u košarci. Pojava Dražena je bila kao svetlo na kraju tunela. Deca su počela da drže otvorena usta dok su igrala, svi su menjali tehniku šuta, a oni koji su mogli imali su identične frizure kao Dražen. Bilo je i biće boljih igrača sa ovih prostora od njega, ali je on bio najznačajniji. Unapred prihvatam kritike, jer sam nostalgičan prema tom periodu i možda je njegov rani odlazak posledica moje neobjektivnosti.

Vince Carter

pre 4 godine

Mnogi igraci protiv kojih je igrao Petrovic su igrali i mnogo kasnije,2000tih...Lebron James je isto mitoman,kad je nazvao Petrovica najboljim internacionalnim igracem :)) Mene ovde lik @Bojan proziva kako iznosim dezinformacije kad sam rekao da je Jordan igrao protiv svih iz 2011 postave Mavse i pobedjivao ih,41 poen na Marionu i dva buzzer beata preko njega,kucajte Jordan vs Novicki,jedna od najboljih partija u dredu Wizardsa protiv Terija i Hawksa,Pedje i Kingsa. Wilis 1984-2007,Carter 1999-2020,Gigs 1990-2014,Maldini 1985-2009 i mnogi drugi,prekinite sa omalovazavanjem sportista jer svi tokom karijere igraju 2,3 razlicite ere. Spori Jokic je medju najboljima danas,Vucevic je lider fransize a Alex Karuzo ima 35,12,8 i 18,10 kada su mu dali minute za igru. Furnier je solidan Nba igrac. Petrovic bi bio stvoren za danasnju ligu,da li je najbolji ne zanima me uopste. Novicki je broj 1 evropljanin u Nba,Bird je belac broj 1. Poredjenje Janisa koji ne ume da sutne i Dirka je za osudu. "Napredni" Simons,ball ne umeju da sutnu loptu.

Василије

pre 4 godine

Био је одличан кошаркаш, али није имао петљу да реши утакмицу у последњим секундама као Кића или Сале!
У Француској је промашио испод коша и у Шпанији кад су нас Руси звекнули пустио је Дивца да тапка лопту!
У сваком случају жао ми је човека, без обзира на све!

alba greaca

pre 4 godine

Ccccccc......za pocetak svi vi koji ste upotrrebili rec MIT probajte da bar izguglate sta to znaci pre nego je upotrebite, a onda mozda i shvatite da su brojke cinjenica, a ne mit!

Sto se napada tice nikada, niko ni blizu njemu. Ljudi su se plasili da ga cuvaju jer je od mnogih pravio majmune, u sportskom smislu, i jedino mu je Tajron Magzi Bogz, zbog svojih 159cm, napravio probleme, mada ne treba sumnjati da bi vec u drugoj, trecoj utakmici i za njega nasao resenje. O napadackim kvalitetima poslusajte sta je rekao Danilovic, jedan od najboljih odbrambenih igraca koje smo imali, pa onda ostavite sledeci ne bas pametan komentar!

Sto se odbrane tice nista slabiji od Djordjevica, Teodosica i Bodiroge, znaci prilicno diskutabilno.

O brojkama u Evropi ne treba pricati jer ne bi stale u ovih 1500 karaktera, a poslednje 2 sezone u NBA zavrsio je sa preko 20 poena u proseku i kao bek sa najboljim procentom suta iz igre - preko 50%!

Toliko o "MITU" da je precenjen!

I za kraj mozda reci pokojnog Kresimira Cosica iz vremena kada je bio selektor Jugoslavije, najbolje opisuju kakav je bio.

Jednom su mu zamerili da na tajm - autu vice na sve, a Drazenu ne kaze ni rec!?

Odgovor je bio otprilike ovakav:

"A sta da mu kazem? Kada je gusto i pozovem tajm-aut on kaze ja cu i na tome se zavrsi"

dux

pre 4 godine

Ne preterujte sa Drazenom.Bio izuzetan za svoje godine,ali znate li vi sta znaci biti najbolji svih vremena sa ovih prostora? MEDALJE RODJACI!Koliko ih je imao Drazen,a koliko Bodiroga?A koliko ce ih imati Nikola Jokic?O Evropi je glupo porediti velicine kao sto su Dirk Novitzki ili Pau Gasol sa bilo kim za sada.U buducnosti mislim da ce Nikola Jokic biti najbolji beli Evropski igrac u istoriji, samo ako ga zdravlje posluzi.Ajde da vidimo sta ce biti.
(Roko Leni Ukic, 07. jun 2019

Koliko titula ima Jugović a koliko Pixi? Da li je Jugović veći igrač od Pixija?

Zvezdas

pre 4 godine

Sale who?!
Ajde "deco" ne bulaznite, Larry Bird i Reggie Miller su rekli da je Dražen najbolji, Larry Bird je rekao "probably the best in the world", a Miller je priznao da je Dražen najbolji šuter ikad!
(Niks feršten, 07. jun 2019 09:10)

Zavisi ko je postavio pitanje. Danas vec Luka Doncicu jednom Denveru ima bolju statistiku.. Drugo nikada ni na All stars nije pozvan a bio treca petorka lige.Mozda bi sve to popravio da je ostao ziv.Zamislite da je Radivoj Korac onda otisao u NBA ili Radivoj Misovic,Nikola Plecas.Kakvi su suteri bili

Che

pre 4 godine

Nije mi jasno kako neki pojedinci pokusavaju umanjit ono sta je Dražen bia a to je covik koji je otvoria vrata Nba Europljanima i strancima, jedan od najboljih bilih igraca i sutera. Uostalom zivimo u dobu interneta i potribno je samo malo volje pa da se nađe sta je o njemu reka Jordan, Duncan, Drexler, Payton, LeBrone, Bird, Miller, Mutombo, Nash, Barkley, Dudley, Kidd, Wilkins, Shaquille i mnogi drugi igraci i treneri. A otprilike hvalospjevi idu ovako. Najbolji ili jedan od najboljih bilih igraca i šutera. Najbolji Europljanin koji je otvoria vrata ostalim strancima. Prvi stranac vođa u nekoj Nba momcadi. Shaquille je cak reka da je po njemu jedan od najboljih sutera u puvijesti kosarke dok pak Nash kaze da je u njemu prepozna jednog od najboljih Nba igraca svih vrimena. Za Duncana je najbolji Europljanin u Nba itd. Zna se kakav je Drazen bia igrac kad o njemu u superlativima pricaju danasnji igraci tipa LeBron i ostali. Kakav Paspalj, Đordevic, Rađa itd za njega. Brutalni igraci ali zna se ko je najbolji. Jokic je zvijer ali je rođen malo prekasno da ostavi takav pecat ka ti prvi stranci u Nba. Drazen je nesto posebno i cast mi je bit iz istog grada ka sta je on. Drazen velicina i legenda kosarke o kojoj ce se pricat i za 50 godina

Digitalna Tvrdjava

pre 4 godine

Svi sportisti koji poginu u toku njihovih karijera dobiju na vaznisti jos daleko vise. Takav slucaj je sa Drazenom Petrovicem, Airtonom Senom, Radivojem Koracem i mnogim drugim...
I to je ono sto je kod nas prokletstvo, sto moras da pogines da bi to neko rekao. A to njima nista ne znaci, jer njih vise nema. Stoga ih treba velicati dok su tu i dok daju sve od sebe! Ziveli Novace, Jokaro, Teo, Bobi, Sale i jos mnogi drugi! Vi ste nasi!

Kalkulacija

pre 4 godine

Tužno je to kako je Dražen izgubio život, i pouzdano znam da su ga mnogi smatrali, ili ga smatraju najboljim ikada sa prostora bivše SFRJ. Uvek je teško porediti igrače iz različitih doba, ali evo za mene je Kukoč bolji od Dražena, a oni su maltene generacija (4 godine je Dražen bio stariji ako se ne varam). To je slična priča kao za Federera...najbolji svih vremena osim u svom vremenu.

dux

pre 4 godine

Mare 
Kako znas da bi bio najbolji? Kojom magijom si to video? Znate li koliko je igraca odigralo vrhunski 1-2 sezone pa nestalo? Tacno vidim da je ovde dosta Yu Nostalgicara, koji su u tripu kako ke nekada sve bilo bolje. Kapiram, bili ste mladi, jurili ste devojke tada i to vam je najlepsi period u zivotu, ali batalite vise sa tim hvalospevima.


Tom magijom što smo ga gledali, recimo za mlađe koji nisu da bi najpreciznije bilo reći da je bio kao Stojaković na steroidima plus neverovatan pobednički mentalitet. Nije sve u statistici, nekad morate nekog da gledate da bi razumeli njegovu veličinu. To je kao kad kažete da Kantona nije bio veliki igrač jer mu statistika nije baš nešto impresivna, ili da Pixi nije naš najveći igrač jer ima onih koji su imali bolje rezultate. Ko je gledao Dražena ili Pixija razume o čemu pričam.

Zambezi

pre 4 godine

Prva petorka bivse Yu: Slavnic, Kicanovic, Petrovic, Kukoc i Cosic. Druga petorka: Djordjevic, Danilovic, Korac, Delibasic i Dalipagic. Treca petorka: Daneu, Bodiroga, Simonovic, Radja i Divac. A ko zna koga sam sve izostavio. Meni licno je Kukoc nesto specijalno. Drazen je bio bas ubica. Stojakovic vrhunski suter. Vrhunsku skolu kosarke smo imali u Sfrj.

Bush

pre 4 godine

Dražen je bio najbolji igrač u tom trenutku u najjačoj ligi na svetu (van NBA) prvenstvo Jugoslavije u košarci. Klubovi tih godina iz te zemlje su redovno osvajali evropske kupove u košarci. Danas kakva je slika. Šta se danas osvaja.

bocko

pre 4 godine

Drazen je nesumnjivo velikan. Za mene u prvoj petorci SFRJ, bar od onih koje sam gledao uzivo. Uz Kicu, Praju, Tonija i Kresu, ali...Imao je mana, najveca sto je, bar do odlaska u Real nestajao u neizvesnim zavrsnicama. Primera je dosta-Francuska 1985,SSSR 1986 i 1988, Grcka 1987. Za Cibonu, Zadar 1986, Zvezda 1987, Jugoplastika 1988- sve u plej ofu, itd.

kalcokera

pre 4 godine

ja samo znam Drazen na liniji bacanja
da li dva bacanja ili jedan za jedan
ja odmah upisem dva pogodjena
to su mogli i oni za zapisnickim stolom

zbrdvic

pre 4 godine

@vlada, svaka cast svima koje si nabrojao, ali, ne znam da li si uzivo pratio Drazena, ja jesam, covek je imao definitivno najmeksu i najprecizniju ruku ikada, mogao je da strpa kos iz svake pozicije i kad hoce!

Demokratija je Grcka rec a Grcka jna Balkanu

pre 4 godine

Slovenac, komentar ti je vrlo ruzan, o Srbima na srpskom sajtu, i vidi cuda prosao. To je nesto sto u Sloveniji neces doziveti ni za 1000 godina.

Eldorado

pre 4 godine

Može nekoliko linkova utakmica sa Draženom?
I voleo bih znati zbog čega ga pojedinci u SRB ne vole kao čoveka? Ne pratim sport previše, nemojete zameriti.
Pozdrav

Si

pre 4 godine

Mirza je bio kralj, da je upola bio gladan šuta kao Dražen, Kića, Vilfan… nego i asistencija mi ne bi imali ovde o čemu da se prepucavamo.

Drakče

pre 4 godine

Dražen je bio kosarkaski virtouz. Da li je bio najbolji to je subjektivna stvar. Tesko je to meriti, bilo je mnooooooooogo dobrih igraca sa ovih prostora. Ja licno sto sam gledao mojim ocima boljeg od Kiće nisam video. Kosarkaski najskolovaniji igrac po meni. Ali opet kazem sve je to subjektivno....

boki

pre 4 godine

Najveci kosarkas sto ga je Evropa imala i sto ce ga imati, svi su mu se divili, nepogresiv, rodeni pobjednik! A kao covjek i domoljub i da ne govorimo, prvi je stajao u New York na protestima da se prizna Hrvatska i da se zaustavi rat u Hrvatskoj! Veiki i najveca pocivaj i miru LEGENDO!
(Ivan Livno CRO, 7. jun 2019 10:27)

Drugim rijecima kosarkaski Vuk Brankovic....

sasa pg

pre 4 godine

@Drazen=Cibona

Po toj logici Majkl Džordan ne može da bude bolji od Majkla Kupera, jer dok je Kuper osvajao NBA titule, Džordan se igrao studentske košarke