Četvrtak, 30.05.2019.

16:55

"Partizan glavni kandidat za 'vajld kard' Evrolige"

Košarkaški klub Partizan je, prema najnovijim informacijama, jako blizu povratka u Evroligu, posle petogodišnje pauze.

Izvor: LN

"Partizan glavni kandidat za 'vajld kard' Evrolige" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

229 Komentari

Sortiraj po:

Toliko

pre 4 godine

A ko ce drugi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 31. maj 2019 01:29

Bilo ko,ima ih dosta ali vi sigurno nećete.

Crveno bele milke

pre 4 godine

Crno beli su uspeli ali su pokradeni u prvom mecu, posle koga je sledila EL ali kad je postalo gusto onda je receno stop

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

pre 4 godine

A Čović kadar nevera, malo se folirao kao da podržava smatrajući da nema šanse a sad kad se pokrenula mašina ima da pukne od muke.

Ramones

pre 4 godine

Vetar u ledja...
Jedva cekam ovakav komentar.Za vreme dominacije Partizana dibili ste tada 20.00.000 maraka za projekat Evropska zvezda.To si zaboravio,Pa da vidimo vase rostere za vreme besparice.Redovno ste imali po tri igraca iz USA.Vise nego Partizan ,kako to ?odakle vam pare?Pominjete gepekovanje,neka se jave oni koji su gepekovani.I da se desilo ,to nema veze sa zvezdom u pitanju je Hemofarm.Vasim lazima mema kraja ,a puci ces id muke ,znas i sam da lazes.Ne vredi ti ,Partizan je svemir za vas klubcic.

+41

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Vidim da se razumeš u košarku.
Partizan je osvojio Evroligu u organizaciji FIBE. Od te 1991. godine je počelo ovo takmičenje da se zove Evroliga! ULEB koji danas organizuje Evroligu je osnovan u junu 1991. godine, dakle nakon osvajanja Partizanove titule, tako da nije nikako mogao da igra Ulebovu Evroligu!
Inače, Partizan je te godine imao skor 15-6, uz činjenicu da nije igrao kod kuće zbog sankcija, a 1988. godine, kada je po prvi put i uveden F4, imao je skor 12-4 i da nije posle 30 godina promenjen sistem takmičenja, bio bi prvak Evrope već tada!
Zvezda je u košarci polu-amaterski klub, kao i njeni navijači čiji si ti očigledan primer!

Lajavi krelac

pre 4 godine

Bilo bi dobro da Partizan dobije taj Wild Card, tako bi Zvezda imala dve sigurne pobede u EL.
Mada će, gotovo sigurno, sve što urade otići u WC (nije Wild Card)... :)

Toliko

pre 4 godine

Bartomeu rece da nece dati Partizanu.
(Mark, 30. maj 2019 16:59)

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03)

Ali,ali strane novine pišu...hahahahaha,pa i na busu piše Lasta,pa ne leti a znaju deca i na tarabi da napišu svašta...tek ćeš da plačeš kad budeš pročitao ko će stvarno igrati EL a to tvoj mali klub sigurno neće,hahaha.

Luk_Skajvoker

pre 4 godine

Ono sto je KK Partizan dao evropskoj kosarci je veliko i nemerljivo.Niko nikada nije postigao tako velike uspehe i to pod najtezim mogucim okolnostina.

vaske

pre 4 godine

Muka mi bre vise od prepucavanja ovih klinaca ovde sa zvezdom i partizanom a verujem ni jedni ni drugi ni nos ne znaju da obrisu kako treba

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Vlajzi
Eh...Lepo si to okrenuo......Poceli ste da gubite trofeje od Zvezde.. Prvo i osnovno, do 80-ih i niste postojali kao ozbiljan klub. Kada ste prvi put bili sampioni? Nakon toga je usledila plejada igraca i jedan lep period za vas koji je kulminirao titulom u KS. Devedesete su bile “dobre” i za Zvezdu i za Partizan... A onda su dosle te cuvene vase godine dominacije. A onda pogledaj sta se sa Zvezdom desavalo u tim godinama i sta se desavalo sa svim klubovima u Srbiji. Vodili ste glavnu rec u svemu. Kada se EL dobijala kroz domace prvenstvo, ABA nije bila vazna, kada je pocelo da se dobija mesto kroz ABA ligu “nevoljno” ste poceli da je igrate.. Toboze naterani od strane Zvezde. 2002-2009 nista nismo osvojili kao reprezentacija, klubovi po Srbiji su nestali .. Koliko standardnih igraca reprezentacije je ste napravili u tom periodu? Napravili i standardnih. Tukli ste sudije i to vasi funkcioneri...E sada dolazimo do Nolana Smita. Kako je moguce da jedan kos sve srusi? Sto se ove licence tice, da li zaista mislis da je moguca bez pomoci politicara?!

Goblin

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!! 
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !! 
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!! 
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!! 
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02) 

Polij se vodom,da se osvestiš malo.

Sasha

pre 4 godine

Ja licno bi volio da jos jedan ABAligaski klub zaigra u Evroligi, ali budimo realni - Partizan nema novca za Evroligu gdje je prosjecan budzet 21 milion evra, ako I nategne minimalni budzet (mislim da je najmanji dozvoljeni oko 5 miliona) samo ce da sluzi kao vreca za boks I da nekvalitetom obruka ABA ligu

sequLa

pre 4 godine

drzavno mezimce.. na parketu su nemocni pored ubacenih silnih miliona i sad se jos pumpa para samo da bi sluzili za kantanje u Evroligi, a neka sve to nego navijaci tog malog kluba imaju obraza za Zvezdu da kazu drzavni projekat.... E nesrecice male....

gox

pre 4 godine

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.
(Bane, 30. maj 2019 21:50)

Cibona i Jugoplastika su svoje titule osvajale sa jednom talentovanom generacijom. Partizan je dao gomilu dobrih generacija i igrača koji su kreirali evropsku košarku, pa i brdo NBA igrača. Cibona i Jugoplastika posle tih titula nisu videli Final four, a Partizan ih je igrao u različitim periodima jer je imao odlične plejade igrača i trenera. Zbog svega toga mi večeras ovde pričamo o njemu.

deki

pre 4 godine

nz 21:53@ posle finala ABA lige, Covic kao predsednik Zvezde, javno je podrzao Partizan da dobije specijalnu pozivnicu. E sada, moze to da tumaci kako hoce ali shvati da i vi i mi dobijamo pare iz budzeta a ti se novci, s obzirom koliko ima rupa da se pokrpi mogu potrositi na druge stvari. Pogotovo sto para nema za bacanje. Ako Partizan dobije tu tzv WC,jedini razlog ce biti PARE koje ce Djordi da dobije(opet iz budueta)i nista vise. Vase pozivanje na nesto sto je osvojeno pre 27 godina isto je i na nase iz KS od pre 28 godina, koga zabole vise za to. To je u stvari i jedini adut Partizana, sta drugo da kazu, da im utakmice lice na ratno stanje zbog svadje medju tzv navijacima, da drzavu prekomerno angazovanje zandarmerije zbog istih skotova kosta samo tako. A tim to je vec posebna prica, ovaj bi bio gori od Buducnosti a za nesto bolje opet budzet

Aleksandar

pre 4 godine

Partizan u evropskoj kosarci nije samo tu poput Cibone, Bosne, Jugoplastike.

Svi oni su osvajali Kup Sampiona ali Partizan uz to tim koji je dao najvise NBA igraca.

Partizan je tim koji je kosarci dao 10 od 20 najboljih kosarkasa evrope ikada.

Svaka cast Zvezdi na uspesima poslednje 3,4 sezone ali ni polovina ove danasnje Eurolige ne moze da se meri sa Partizanom, a kamo li Zvezda koja i nema kosarkaske uspehe u najjacem takmicenju.

Kicanovic, Dalipagic, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Divac...

To su najbolji kosarkasi evrope ikada.

To nijedan klub u evropi nema.

Mile rikverc

pre 4 godine

Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.
(šmeker, 30. maj 2019 22:25)
Pa da... U stvari košarka počinje sa vašim ulaskom u euroligu ono pre toga se nije ni desilo... Sale, Danilović, Obradović, Rebrača...Paspalj.... Dule...Bogdan, svi oni ljudi koji su srce i duša KK Partizan u stvari nisu ni postojali...Kao ni tolika radost koju su nam priredili kao reprezentativci. Postoji samo ono što se tebi sviđa... Nebitno što svaka budala zna da je Partizan igrao sa najboljima i često bio najbolji ma kako se formalno ta liga zvala dal je EKA Zeka ili Peka nije bitno toliko... Inače i pod tom EKA euroligom smo igrali final four... I to si zaboravio? Još imaš obraza da pominješ kup šampiona u fudbalu i da porediš sa ovom surovom ligom... A te godine kad ste uzeli kup nisu učestvovali timovi iz eng i italije... i to je ta istina koja treba da boli? Opasan si šmeker...

Veliki Cezar

pre 4 godine

@šmeker

Ajde ne piši neistine. Čak dva italijanska kluba su igrala KEŠ te sezone. Milan i Napoli. Liverpool nije igrao zbog zabrane kao posledica tragedije na Hejselu, a Ajax je bio kaznjen zbog navijackih izgreda u sezoni koja je prethodila. Pored Milana i Napolija kao državni prvaci igrali su još Porto, Glasgow Rangers, Real Madrid, Olimpik Marsej, Panatinaikos, Dinamo Bukurešt, Dinamo Drezden, Bayer Minhen, Spartak Moskva, Klub Briž, Apoel Kipar, Bešiktaš, Grashopers, Crvena zvedzda...za to vreme respektabilni klubovi.

NY

pre 4 godine

U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.
(Fidel, 30. maj 2019 21:47)

Jesu igrali.Igrao i Real (sa Luikom i Brabenderom) krajem sezdesetih polufinale sa OKK Beogradom sa Koracem na beogradskim sajmu.A danas Evropom vladaju Fener, Efes koji tada nista nisu znacili.Danas ekipe sa 3-4 NBA igraca, Budzeti nekoliko desetina miliona evra

Beogradjanin

pre 4 godine

Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.
(Ramones, 30. maj 

Kakvo je takmicenje bilo govore timovi koji su igrali, budzeti i igraci.Lotomatika, Rytas, Charloa, PAOK, Zelena gora, Olimpija, Juventud.Virtus, Milano,...

bizmark

pre 4 godine

Dobijanje specijalne pozivnice bi bila dobra stvar.Ostoja odavno to najavljije. To bi bio pogodak kako za klub tako i za nasu kosarku.Partizanu bi puno znacio na finansijskom planu,a i ekipa bi bila jaca nego sad.

šmeker

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.
(Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.

nz

pre 4 godine

Ne znam koliko je realno da dobijemo WC...ne znam ni da li bi mogli da sklopimo tim dovoljno dobar da se suprotstavi evroligašima. Znam samo da želim da uđemo u EL i da iznerviramo ove čovine, šta god oni pričali znam da bi im to bilo mrsko a ništa lepše od njihovog besa xD

Slobodan

pre 4 godine

Partizan kao osvajac Evrolige zasluzuje poziv za ucesce u istoj.
(Bodibond, 30. maj 2019 20:45)

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!

gox

pre 4 godine

I Robert De Niro danas bio na kafi u Loznici!
(Gurovic a ne Koturovic, 30. maj 2019 19:33)

Ne znam za De Nira, ali Gurović je suze ronio zbog Partizana :)
Biće suza još...

Beli Vuk

pre 4 godine

Kao zvezdaš, mogu da kažem da bih voleo da imamo 2 predstavnika u evroligi. Bilo bi lepo, ali mislim da je to teška priča, da će ipak nekog drugog da ubudže , ali ajde da vidimo.

Karaburac

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Ako Partizan dobije WC tesko ces to preziveti.

Suncev zrak

pre 4 godine

@ Slobodan... Partizan je bio sampion Evrope tada, sa najmladjim timom, sa domacinstvima u Spaniji, jedan jedini sampion Evrope te godine! Panteru.

Ramones

pre 4 godine

Slobodan...
Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.

sale

pre 4 godine

Vratimo se malo unazad,Partizan je jurio A licencu koju je zasluzio rezultatima i samo rezultatima u evroligi ali je nije dobio nikada,dobijali su je klubovi koji su tada bili u rangu u kojem je sada Partizan,ako ima sportske pravde vratice nam to

Bane

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu
(Istanbul 92, 30. maj 2019 20:19)

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.

Vojislav

pre 4 godine

Petre, samo da te podsetim, pošto vi navijači Zvezde izgleda imate neki problem sa pamćenjem. Prvo učešće u EL ste otišli umesto Igokee, iako niste izborili u ligi. Promenjena su pravila zbog vas da bi otišli pored Partizana. Naredno učešće ste otišli umesto Cibone, ispali ste u polufinalu, pa kada je Cibona odustala, vi ste otišli umesto njih. Tako ste dospeli u EL, i zato ćutite, pokrijte se ušima i ne prdite. Da vam nije bilo nameštano, ne bi je bi videli. Partizan poslednji put igrao na F4 2010. godine i polufinale izgubio u poslednjoj sekundi, rekao bih nesrećno.
Sportski pozdrav!

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczw, 30. maj 2019 19:38)

Fidel

pre 4 godine

Slobodan..
U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.

Toni

pre 4 godine

(ja, 30. maj 2019 17:03)

Sinko, rado bih se sa tobom opkladio da Partizan neće dobiti WC. Bile bi to najlakše zarađene pare u životu.

Sah-mat

pre 4 godine

Ovi se NICEGA NE STIDE. Ali ko ih je osnovao......I NE CUDI.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 30. maj 2019 19:40) # Link komentara

Covic avgusta 2011.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019)

Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 30. maj 2019 20:09)

Sta mene briga sta je taj pajac zeleo. Kako je zeleo tako sje i zavrsio tamo gde mu je i mesto- nigde. Margina svih sportskih i kosarkaskih zbivanja.

Velika,ogromna je stvar za Srbiju da ima dva predstavnika u EL.

Kolač

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.

Delija

pre 4 godine

Ono sto je jasno Partizan će igrati EL samo ako Vučić to dozvoli tj ako da pare,i jos jedan faktor je lobiranje Obradovića ali to je po meni neisplativo da se daju tolike pare za vajld kard gde i da osvojis EL opet te pare sto si uložio ne možeš vratiti.

panda

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi,30.maj 2019 16:59)Zvezda učestvuje u evroligi zasluženo.Na terenu je pobedila sve konkurente...
(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 17:02)

Hahahaha pa ovaj počeo sam sebi replike da piše, video da od pluseva nema vajde.

ex Moskivljanin

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.
(SrbinsonKruso, 30. maj 

Himki je obezbedio EL jer igra finale sa CSKA .Himki je predgradje Moskve na pola puta do aerodroma Seremetjevo

santa justa

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.(SrbinsonKruso)
Himki (Moskovski region). Eeeee to su cuveni visedecenijski poznavaoci kosarke. Brtw, oni su vec u EL samim tim sto su u finalu VTB .

Лепи Цане

pre 4 godine

Било би добро за нашу кошарку да имамо два представника у Евролиги. И да се у неком наредном периоду, након проширења ЕЛ на 18 клубова, изборимо да првак Србије има директан пролаз у ово такмичење, ма колико то тренутно не изгледало реално...

C i n i k

pre 4 godine

Ok ako tako bude bice odlicno za nas basket i verujem da ce se i pitanje prelaska centra iz Partizana u Lituvas resiti odmah potom..

Rajko

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019) Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..

Istanbul 92

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu

Only red

pre 4 godine

Svi znamo da od ovoga nema nista ali kakva je trenutno vlast znamo da vole da obecavaju pa tako i ovi iz kk a se uklapaju u tu pricu.

svi znaju sve

pre 4 godine

"Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu..."

Znaci Cedevita je tad zasluzeno osvojila aba ligu?Hoces da se pravis pametan a nije tako.

banja luka

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Zvezda je već u Evroligi...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo
(bbROD, 30. maj 2019

Ваше "увек" је дискутабилано...
У "увек" се на рачуна хала спортова?

stoler

pre 4 godine

(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43) Umeli ste vi i po 20 godina da ne osvojite nista, sta je 6 godina? Vase postojanje i "bitnost" se zapravo zasniva na prvih 10 godina kosarke igrane na betonu i tih 10 titula kada realno jedva da je i bilo ozbiljnih ekipa. Cim je kosarka postala ozbiljna igra nestadoste evo sve dok niste ime dali u zeleznik. Zato ne lupetaj vise i batali te duhovite komentare. Nece ni ovo zlo vecno, a vi cete tamo gde vam je uvek i bilo mesto, na dno i u grcevitu borbu za postojanje.

Ramones

pre 4 godine

Bartomeu:"Partizan je ikona Evropske kosarke".Ta izjava nema veze sa dodeljivanjem pozivnice za EL.Samo covek postuje rezultate,igrace,navijace,trenere Partizana.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita!
(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43)

Бог му здравља и среће дао и руке му се позлатиле!

Vlajzi

pre 4 godine

@Vlajzi
A sta mislis kako ste dosli tu gde jeste bez jake drzavne logistike?
(Vetar u ledja.., 30. maj 2019 18:59)

Pa o tome ti pricam. Ne daj boze nikome takvu 'logistiku'. Zahvaljujuci toj 'drzavnoj logistici' Partizan je od stabilnog Evroligasa dosao do toga da moli za Vajld kard. Aj sto moli za vajld kard, nego je odjednom poceo da gibi trofeje od zvezde... Totalno nezmislivo u istoriji.
Dakle, takva 'logistika' koja urusava Partizan, nije nam potrebna.

Panteri sa seRvera

pre 4 godine

@ (Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Hahahahahha. Pa decko ti bre nemas ni 11 godina. Ovo ne pise niko ko iole zna i najmanje o kosarci. hahahhaha.

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Johny Walker

pre 4 godine

у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб? 
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) 

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.
(Saruman, 30. maj 2019 18:37)

To sto je vasa legenda direktor Arene ne znaci da ce da vam daje da za dzabe koristite.Dnevno Arena kosta 25 hiljada evra.Dva dana zbog gostujuceg tima 50 hiljada.Ko ce to da plati? Poreski obaveznici grada Beograda.I kada ste igrali u Areni imali ste gubitak jer ste vise od polovinu karata delili besplatno i kada se uracunaju sezonske prihod ni za vodu

sasa the red baron

pre 4 godine

Ja kao navijac Zvezde bi stvarno voleo da je ovo istina, i da Srbija dobije dva predstavnika u EL..
Mislim da EL polako razume da je ivi bitni podrucje sa mnogo tradicije i i uvek punom salom, i da uzaludno juri Engleze i Francuze, jer od njih nema nista, bas kao sto su godine potrosene na Poljsku, a nista odatle nije doslo. Zbog sve slabije Italije, ovaj prostor ovde ima sjajnu sansu, i KKP definitivno zasluzuje priliku,,, Sretno bilo Grobari, jer trebace nam protiv nas..(;-))

+41

pre 4 godine

(Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Potpuno si u pravu.Isto to sam i ja pričao 1988, kada je Partizan bio ubedljivo prvi na tebeli u KŠ,a onda u Ganu ispao od Makabia, na do tada prvi put organizovanom F4.

Boris

pre 4 godine

Državnim službama je trebalo pune 3 godine da unište Partizan. Zvezda je u basketu pre ruiniranja Partizana od strane vlasti bila samo rupa bez dna i tim bez ikakvih uspeha. Ali neka, i ovo će proći a onda nastavljamo tamo gde smo stali!!!

petarczw

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.
(moskri, 30. maj 2019 18:51)

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...

stoler

pre 4 godine

(mladennn, 30. maj 2019 18:09) Nesto poput Partizan i Igokea???? Kako je davanje imena i promena adrese isto sa poslovno tehnickom saradnjom u kojoj se nijedan klub ne zamrzava ili prestaje da postoji??? Molim objasnjenje. Ja shvatam da vi ne mozete sebi da priznate da ste 5 godina zapravo navijali za fmp i da vas je to sramota i onda nemocni da objasnite te vase budalastine lupetate i izmisljate. Ta nakarada od kluba i mutant koji je napravljen apsolutno nije za poredjenje sa tom saradnjom iz 2007. Koliko ste besemisleni ovo je neverovatno.

kalcokera

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.
(Rade, 30. maj 2019 17:43)

sanjam

onako

pre 4 godine

@kosjan
Iskreno i pošteno. Podržavam.
Ne želim da igraju, pogotovu zbog ponašanja Uprave u RS na sastanku, mimo propozicija ABA.

Velika većina njih je otvoreno navijala za Budućnost.
Prvi navijam za manje zlo od dva a to je Budućnost kako god izgledalo.
Realno i Cedevita je bolja, što da ide četvrti?
Iskreno se nadam da će izvisiti.

koja

pre 4 godine

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.
(Nikolasrb, 30. maj 2019 18:00)

A gde vam je kup?

bbROD

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) #

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo

kalcokera

pre 4 godine

ovaj roster je smesan za evroligu


ps.ne volim partizan prezirem ga ali je klub sa renomeom evropskog prvaka
i velika je steta sto grobari ne prepoznaju kakva je velicina zvezde

moca

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!
(ISPRSKANA TEGLA, 30. maj 2019 17:53)

Neka tebi neko objasni pravopis :)
Pa ne igra se košarka od vaše fuzije :)

petarczw

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu. 
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju. 
A Partizan je to potpuno zasluzio.
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27)

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...

punimlimenke

pre 4 godine

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?
(Istina, 30. maj 2019 18:05)
Kakav je osecaj, kada lazes druge a sebe ne mozes.
A ipak, pokusavas da verujes da fmp-u, niko nije zabranio kako ce da se zove.

Nikolasrb

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.
(., 30. maj 2019 17:49)

"Veliki sam zvezdas" to mi je dovoljno samo se javljaju veliki zvezdasi da se uvlace grobarima za pluseve.

Djido

pre 4 godine

Smrc,smrc kme,kme Panteri ...ma nemojte da se nervirate nece Partizan u EL.Bartomeu je rekao da iz ABA ide u EL. samo jedan klub.Ja jesam Grobar ali je malo nerealno.Znamo da nas Bartomeu ceni ,setimo se pozivnice za EK iako smo recimo bili peti.Ma,nece on nas mi gepekujemo,otimamo ali i osvajamo Evropske trofeje,za razliku od sadasnjeg predstavnika u EL.

punimlimenke

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)
(mladennn, 30. maj 2019 18:09)

Mozes da slazes nas...
Aj slaži sebe!

Zvezdas

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu. 
(Rade, 30. maj 2019 17:43) 

Bolest zvana Tegeltija je jos uvek prisutna jer je neizleciva.Prva rec u tekstu govori sve.Kome je Zepter uzeo grb? Tvoje JSD propada a ti se nadas da nas nece nigde biti.Spomunjes vaterpolo? Bolje da ne spominjes jer je dosao kraj, lopovluku, ucenama, mahinacijama, otimanju..Sto se tice kosarke jos dugujete Vujosevucu, drzavi za porez

Eto sad znas

pre 4 godine

@crvena 1913
Kakav je osecaj kada se probudis iz sna...

Kakav je osecaj navijaca, kluba koji je osnovan u Tirani, a mora da se potpise godinom osnivanja fk Jugoslavije?

rema

pre 4 godine

Ostaja preko Željka Obradovića sreduje EL bio je u Turskoj.
Nemoj da se čudite ako KKP dobije wc.
Njemu to znači da podigne sebi rejting kako se bori za klub.

Henk Mudi

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav! 
(Topcina, 30. maj 2019 17:44) 

Za one koje komentarisu, slucaj koji pominjes je klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita! I od tad, partizan je uspeo da samo par puta osvoji domaci kup, a ima tome 6 godina... Nastavice se!

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda bi Zvezda, Cedevita i Budicnost bili logicniji izbor. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Saruman

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12)

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.

Key and Peele

pre 4 godine

To sto smo institucija ne znaci nista ako smo finansijski neatabilni. To je javna tajna. Medjutim, navodno predatavnici uticajnih klubova ucesnika smatraju da je bolje sa putuju avionom u BG a ne u Rusiju, dok za Podgoricu bemaju uvek direktne letove, vec presedanja. Sem ako ne plate cartere. Al ajd da vidimo, zec je jos u sumi.

Nikolasrb

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:4)

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.

Objasnjenje

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu...

krstivojeperic

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 16:58)

Covece, pa ti, prvo, ne znas osnovna pravopisna pravila, kao npr. da se pise ja BIH, te da te je zbog toga jako tesko, ozbiljno, shvatiti. Drugo, toliko mracis svojim komentarima da je to tesko opisivo! Odmori malo, prosetaj, iskuliraj!

Marko

pre 4 godine

Zenit i Buducnost imaju skoro duplo veci obecani budzet sto Je za EL naj vaznije
(ivan, 30. maj 2019 18:04)

Partizan, a i Zvezda takodje, imaju Arenu koja ce na svakoj utakmici biti ispunjena do poslednjeg mesta..To znaci preko 20.000 dusa...Prava NBA atmosfera...Koja crna Buducnost i Zenit..!? Plus, ima tu jos jedan, ne manje bitan, teg koji ima uticaja...Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic koji i te kako imaju uticaja i prijatelja sirom Evrope.

MirosLAV

pre 4 godine

bar 15-20 posto kosarkaske evrope van Srbije biralo bi da gleda nas derbi od svih ostalih utakmica u tom kolu kad se sretnu bas zbog ludila od atmosfere u dvorani ...

moskri

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.

NY.

pre 4 godine

Razni pricaju price.Jordi Bartomeu je bio jasan.Nema drugog clana iz ABA.Srbija je mala zemlja i jos da ima dva predstavnika iz istog grada.Moze Moskva sa 15 miliona stanivnika i gde je Himki iz predgradja koji je udaljen 40 km od centra Moskve.Moze Istanbul koji takodje ima 15 miliona stanovnika i Turkush airlines je glavni sponzor i moze Atina gde dva kluba imaju A licencu.Partizan se bori jer kroz EL moze da od drzave i sponzora napabirci novac

mladennn

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)

kosjan

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju
(nex, 30. maj 2019 18:05)

"zvezdas sam" evo i ja sam zvezdas i ne zelim im licensu.

realno

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Takodje i jedne godine nezasluzeno umesto Igokee!

Objektivno

pre 4 godine

Kad na onu stvar,nikne nokat...lepo je Bartomeu rekao da ne postoji promil sanse da oni dobiju to mesto jer nisu u razmatranju klubovi sa ovih prostora.Prvo,nemaju kintu,drugo,iz Aba lige su ispred njih i Cedevita i Buducnost,kao trece,ni u Evrokupu nisu nista pokazali,jednom osvojili fenjer a drugi put jedva prosli grupu i cetvrto,nema sanse iz jednog grada,iz drzave sa malim standardom, da budu dva kluba a to je jedino dozvoljeno prebogatim grcima i turcima.

Delija

pre 4 godine

Lepo je sto se vraćate u EL ali to učešće će koštati mnogo tako i da osvojite dve naredne godine EL ne možete vratiti te pare koje će drzava uložiti u specijalnu pozivnicu ali dobro to je sad neka druga priča,sto se tiče kosarkaskog aspekta biće dobar derbi u EL ravan fudbalskom.

Милош

pre 4 godine

Нама позивница не треба, нисмо успели да изборимо на терену и то је то. Било би лепо да Партизан игра, али само ако је заслужено...

nex

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju

SrbinsonKruso

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.

GrobariCrnaGora

pre 4 godine

Digli smo se iz pepela ove sezone, doveli smo sjajnog trenera, skockali kakav takav tim i u našim redovima imamo neke od najperspektivnijih mladih domaćih igrača .
Ipak, treba biti realan, odnos u kvalitetu se video u poslednjoj utakmici protiv Crvene Zvezde koja je u samom dnu po kvalitetu u Evroligi, kako li bi se provodili onda sa ostalima, koliko od naših 12 najboljih igrača je kalibar da igra Evroligu?
Realnije je da pokušamo da iskoristimo to što se Budućnost prilično raspala, a Zvezda igra na dva jaka fronta, pa da pokušamo da stvorimo tim ove sezone koji bi osvojio ABA i da se vratimo u Evroligu šampionskim prstenom.
Kao iskrenog Grobara, više bi me obradovao takav scenario.

Veseli

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.  
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.  
A Partizan je to potpuno zasluzio. 
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27) 

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...
(petarczw, 30. maj 2019 18:39)

Zaslužuje igrama u zadnjih 30 godina (toliko pratim) , tradicija, džaba ekipa od 20 miliona kad nema žive duše u hali!

Istina

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?

Srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.
A Partizan je to potpuno zasluzio.

Dvorska budala

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Priprema teren za titule BSK-a i Jugoslavije između dva rata.

Ogi

pre 4 godine

Bilo bi potpuno logično da vajd kartu dobije neko iz Srbije, obzirom na našu košarkašku reputaciju... I nisu budžeti problem, i CZ i Partizan su redovno dobijali mnogo bogatije klubove, obarali rekorde gledanosti, tako da se nadam da neće samo pare odlučivati...

.

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.

Marko21

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.

Daniël Sabanovic

pre 4 godine

Naprjed partrizan i samo naprijed najjaci sportski kolektiv na Balkanu! CZ ce nestati skosrkaske mape kao i u vaterpolo, to je mnogo losa ekipa slosim mentaliettom.

Ioniq

pre 4 godine

Zvezdaš sam ali bi bio srećan da dobiju vajld kard. To bi bila odlična stvar za srpsku košarku. Pored toga to je jedno gostovanje za Zvezdu gde ne bi morala da putuje što je velika stvar, a pomislite samo na gradski evroligaški derbi. :)

+41 u derbiju

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Vi mislite da ste ponos, mi mislimo da ste bruka. I ne samo mi, nego većina klubova u regionu.

MT Vračar

pre 4 godine

Ja kao Zvezdaš bih baš volio,i baš me boli briga što će možda platit novcem,neka plate,ali dva predstavnika i Evroligu bi bilo vrh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 30. maj 2019 17:18)

Hvala komšo, cenim! :) Jedino što ja kao Grobar nisam baš siguran da bih voleo... Da, gradski EL derbi bi bio vrh, ali kada ga mi pošteno izborimo, a ne na WC, pri tome, ne deluje mi da smo spremni za EL ni najmanje, prvi bih ponovo voleo da vidim Partizan u eliti evropske košarke, ali ne ako ćemo da služimo kao kanta za napucavanje i koš-razliku, kao Darušafaka i Budućnost prošle sezone... za razliku od njih, imamo ime koje ne sme da se bruka!

bvb

pre 4 godine

Ili je bankomat proradio ili loze navijace kako bi posle pricali o sebi kako su sve pokušali i kako rade sve kako treba u klubu ne bi li zaradili neki kredit kod istih.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!

MaPravoNBA

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

petarczw

pre 4 godine

Prosle godine pozivnica za EK sad hoce i za EL sve za zelenim stolom, trener od 800 hiljada 7stranaca i u novoj sezoni preko sns neogranicen budzet i opet samo brukaju srbiju...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!

dragan

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

Au frustracije! Pa ovo je samo jedno obicni novinarsko misljenje, a srcke vec pocele da otkazuju.

Henk Mudi

pre 4 godine

A panteri se ponadali kad je Bartolomeu rekao da nema mesta za 2 tima iz ABA!!
(Grobar, 30. maj 2019 17:06)

Joj kad vam Milo i Bokan uzmu mesto, pa kad oni koje ste zdusno bodrili postanu vasi najveci neprijatelji...

Levadija sa pola terena

pre 4 godine

Normalno da ce da zovu jednog velikana evropske košarke Partizana što je bio šanpion Evrope i Sveta, a ne neke koje su šampioni okretnice autobusa 88!!

CZ99

pre 4 godine

Eto srece pa da je dobijete, a onda derbi u punoj areni sa obe navijacke grupe..Tj sa vise grupa, jer Bog zna koliko frakcija imate...:) Salu na stranu, navijam iskreno da Partizan dobije.

RZ—CZ

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?

MomaSRB

pre 4 godine

Pored Ritasa, Uniksa, Lokomotive (možda i Zenit), Albe (ukoliko ne uđu u finale Nemačke lige) i Darušafake, partizan glavni kandidat... hahahahahahaha

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Partizan je institucija za navedene ekipe koji su kandidati,jer nijedan od njih nije bio prvak evrope i nije igrao final four!!!

d

pre 4 godine

Tako nesto je moglo da se predvidi kada ste doveli Trinkija. Ocigledno da su pare usle, i da ce biti jos velikih ulaganja. Sad, svi znamo odakle, ali je samo Zvezda projekat. Komsije covek treba da vam prizna da najbolje spinujete. Iduce godine jos dva derbija u El, ludnica.

Žlezdoklop

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Tvoj potpis govori sve o patnji.

Вук

pre 4 godine

Све зависи од тога да ли Евролига жели богатији клуб или најбољу кошаркашку атмосферу на континенту.

Molim

pre 4 godine

Ok, ovako: igrace nemamo, igra tanka, za lovu mozemo samo da nagadjamo. Imamo: ime i publiku.
Ako evroligi treba gledanost imamo sanse, ako im treba jak i finansijski stabilan tim jako su male sanse.

B9

pre 4 godine

nista onda navijamk za oldenburg u duelu sa albom, onda oni kao finalisti idu u evroligu a albi ide vajld kard
(niksicko, 30. maj 2019 17:01) Šta drugo očekivati od prosečnog železničanina?

jedan od mnogih

pre 4 godine

jeste da ne mogu ocima da vas gledam ali bi mi bilo drago da zaigrate EL...kostace to poreske obveznike, ali pored hleba bilo bi i igara

Rade

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.

Topcina

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!

War Inside My Head

pre 4 godine

A što nas više ložite ljudi,aman zaman?Bio bih beskrajno srećan da se to desi,ali bojim se nekom nepovoljnijem ishodu.

Kovalski

pre 4 godine

Samo ih lozite...bas ce Partizan pre Albe,Lokomotive,Uniksa, dobiti pozivnicu...Nema od toga nista! Iskreno vise bi voleo grobare nego sve ove nabrojane,ali realnost je dosta drugacija...

Milan

pre 4 godine

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03) # Link komentara

A sto bi on plakao nerazumem?Tim mu igra Evroligu a vas jos nije usao.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Дај, бре, не ложите их више, како вам није жао?
Човек је лепо рекао "АБА лига нема могућност за 2 евролигаша"
ТАЧКА КРАЈ!

subzero

pre 4 godine

jadni partizan 4. u regularnom delu, ispao u plej-ofu, ni kriv ni dužan dobija vajld kard, malo sutra, ko će da igra u Evroligi? gagara?

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Dajte ljudi uozbiljite se.Pa ja bi bio najsrecniji kada bi se to dogodilo.Mi ljudi nemamo ni igrace,finasiski smo u kanalu.Klub u dubokom kanalu na svim nivoima ne ispunjava ni jedan jedini uslov za to sem tradicije.Treba imati budžet i igrace,sponzore,upravu...da bi igrao najviši nivo takmičenja.Ni jednog igrača Partizan nema trenutno koji može igrati evroligu....

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Dajte ljudi uozbiljite se.Pa ja bi bio najsrecniji kada bi se to dogodilo.Mi ljudi nemamo ni igrace,finasiski smo u kanalu.Klub u dubokom kanalu na svim nivoima ne ispunjava ni jedan jedini uslov za to sem tradicije.Treba imati budžet i igrace,sponzore,upravu...da bi igrao najviši nivo takmičenja.Ni jednog igrača Partizan nema trenutno koji može igrati evroligu....

Kovalski

pre 4 godine

Samo ih lozite...bas ce Partizan pre Albe,Lokomotive,Uniksa, dobiti pozivnicu...Nema od toga nista! Iskreno vise bi voleo grobare nego sve ove nabrojane,ali realnost je dosta drugacija...

Molim

pre 4 godine

Ok, ovako: igrace nemamo, igra tanka, za lovu mozemo samo da nagadjamo. Imamo: ime i publiku.
Ako evroligi treba gledanost imamo sanse, ako im treba jak i finansijski stabilan tim jako su male sanse.

Marko21

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.

Вук

pre 4 godine

Све зависи од тога да ли Евролига жели богатији клуб или најбољу кошаркашку атмосферу на континенту.

Ioniq

pre 4 godine

Zvezdaš sam ali bi bio srećan da dobiju vajld kard. To bi bila odlična stvar za srpsku košarku. Pored toga to je jedno gostovanje za Zvezdu gde ne bi morala da putuje što je velika stvar, a pomislite samo na gradski evroligaški derbi. :)

MT Vračar

pre 4 godine

Ja kao Zvezdaš bih baš volio,i baš me boli briga što će možda platit novcem,neka plate,ali dva predstavnika i Evroligu bi bilo vrh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 30. maj 2019 17:18)

Hvala komšo, cenim! :) Jedino što ja kao Grobar nisam baš siguran da bih voleo... Da, gradski EL derbi bi bio vrh, ali kada ga mi pošteno izborimo, a ne na WC, pri tome, ne deluje mi da smo spremni za EL ni najmanje, prvi bih ponovo voleo da vidim Partizan u eliti evropske košarke, ali ne ako ćemo da služimo kao kanta za napucavanje i koš-razliku, kao Darušafaka i Budućnost prošle sezone... za razliku od njih, imamo ime koje ne sme da se bruka!

Aleksandar

pre 4 godine

Partizan u evropskoj kosarci nije samo tu poput Cibone, Bosne, Jugoplastike.

Svi oni su osvajali Kup Sampiona ali Partizan uz to tim koji je dao najvise NBA igraca.

Partizan je tim koji je kosarci dao 10 od 20 najboljih kosarkasa evrope ikada.

Svaka cast Zvezdi na uspesima poslednje 3,4 sezone ali ni polovina ove danasnje Eurolige ne moze da se meri sa Partizanom, a kamo li Zvezda koja i nema kosarkaske uspehe u najjacem takmicenju.

Kicanovic, Dalipagic, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Divac...

To su najbolji kosarkasi evrope ikada.

To nijedan klub u evropi nema.

Topcina

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!

Istanbul 92

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu

jedan od mnogih

pre 4 godine

jeste da ne mogu ocima da vas gledam ali bi mi bilo drago da zaigrate EL...kostace to poreske obveznike, ali pored hleba bilo bi i igara

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!

subzero

pre 4 godine

jadni partizan 4. u regularnom delu, ispao u plej-ofu, ni kriv ni dužan dobija vajld kard, malo sutra, ko će da igra u Evroligi? gagara?

Henk Mudi

pre 4 godine

A panteri se ponadali kad je Bartolomeu rekao da nema mesta za 2 tima iz ABA!!
(Grobar, 30. maj 2019 17:06)

Joj kad vam Milo i Bokan uzmu mesto, pa kad oni koje ste zdusno bodrili postanu vasi najveci neprijatelji...

RZ—CZ

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?

petarczw

pre 4 godine

Prosle godine pozivnica za EK sad hoce i za EL sve za zelenim stolom, trener od 800 hiljada 7stranaca i u novoj sezoni preko sns neogranicen budzet i opet samo brukaju srbiju...

ex Moskivljanin

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.
(SrbinsonKruso, 30. maj 

Himki je obezbedio EL jer igra finale sa CSKA .Himki je predgradje Moskve na pola puta do aerodroma Seremetjevo

Karaburac

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Ako Partizan dobije WC tesko ces to preziveti.

B9

pre 4 godine

nista onda navijamk za oldenburg u duelu sa albom, onda oni kao finalisti idu u evroligu a albi ide vajld kard
(niksicko, 30. maj 2019 17:01) Šta drugo očekivati od prosečnog železničanina?

d

pre 4 godine

Tako nesto je moglo da se predvidi kada ste doveli Trinkija. Ocigledno da su pare usle, i da ce biti jos velikih ulaganja. Sad, svi znamo odakle, ali je samo Zvezda projekat. Komsije covek treba da vam prizna da najbolje spinujete. Iduce godine jos dva derbija u El, ludnica.

Sah-mat

pre 4 godine

Ovi se NICEGA NE STIDE. Ali ko ih je osnovao......I NE CUDI.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 30. maj 2019 19:40) # Link komentara

Covic avgusta 2011.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita!
(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43)

Бог му здравља и среће дао и руке му се позлатиле!

Suncev zrak

pre 4 godine

@ Slobodan... Partizan je bio sampion Evrope tada, sa najmladjim timom, sa domacinstvima u Spaniji, jedan jedini sampion Evrope te godine! Panteru.

Mile rikverc

pre 4 godine

Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.
(šmeker, 30. maj 2019 22:25)
Pa da... U stvari košarka počinje sa vašim ulaskom u euroligu ono pre toga se nije ni desilo... Sale, Danilović, Obradović, Rebrača...Paspalj.... Dule...Bogdan, svi oni ljudi koji su srce i duša KK Partizan u stvari nisu ni postojali...Kao ni tolika radost koju su nam priredili kao reprezentativci. Postoji samo ono što se tebi sviđa... Nebitno što svaka budala zna da je Partizan igrao sa najboljima i često bio najbolji ma kako se formalno ta liga zvala dal je EKA Zeka ili Peka nije bitno toliko... Inače i pod tom EKA euroligom smo igrali final four... I to si zaboravio? Još imaš obraza da pominješ kup šampiona u fudbalu i da porediš sa ovom surovom ligom... A te godine kad ste uzeli kup nisu učestvovali timovi iz eng i italije... i to je ta istina koja treba da boli? Opasan si šmeker...

Veseli

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.  
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.  
A Partizan je to potpuno zasluzio. 
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27) 

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...
(petarczw, 30. maj 2019 18:39)

Zaslužuje igrama u zadnjih 30 godina (toliko pratim) , tradicija, džaba ekipa od 20 miliona kad nema žive duše u hali!

+41

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Vidim da se razumeš u košarku.
Partizan je osvojio Evroligu u organizaciji FIBE. Od te 1991. godine je počelo ovo takmičenje da se zove Evroliga! ULEB koji danas organizuje Evroligu je osnovan u junu 1991. godine, dakle nakon osvajanja Partizanove titule, tako da nije nikako mogao da igra Ulebovu Evroligu!
Inače, Partizan je te godine imao skor 15-6, uz činjenicu da nije igrao kod kuće zbog sankcija, a 1988. godine, kada je po prvi put i uveden F4, imao je skor 12-4 i da nije posle 30 godina promenjen sistem takmičenja, bio bi prvak Evrope već tada!
Zvezda je u košarci polu-amaterski klub, kao i njeni navijači čiji si ti očigledan primer!

gox

pre 4 godine

I Robert De Niro danas bio na kafi u Loznici!
(Gurovic a ne Koturovic, 30. maj 2019 19:33)

Ne znam za De Nira, ali Gurović je suze ronio zbog Partizana :)
Biće suza još...

CZ99

pre 4 godine

Eto srece pa da je dobijete, a onda derbi u punoj areni sa obe navijacke grupe..Tj sa vise grupa, jer Bog zna koliko frakcija imate...:) Salu na stranu, navijam iskreno da Partizan dobije.

stoler

pre 4 godine

(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43) Umeli ste vi i po 20 godina da ne osvojite nista, sta je 6 godina? Vase postojanje i "bitnost" se zapravo zasniva na prvih 10 godina kosarke igrane na betonu i tih 10 titula kada realno jedva da je i bilo ozbiljnih ekipa. Cim je kosarka postala ozbiljna igra nestadoste evo sve dok niste ime dali u zeleznik. Zato ne lupetaj vise i batali te duhovite komentare. Nece ni ovo zlo vecno, a vi cete tamo gde vam je uvek i bilo mesto, na dno i u grcevitu borbu za postojanje.

Boris

pre 4 godine

Državnim službama je trebalo pune 3 godine da unište Partizan. Zvezda je u basketu pre ruiniranja Partizana od strane vlasti bila samo rupa bez dna i tim bez ikakvih uspeha. Ali neka, i ovo će proći a onda nastavljamo tamo gde smo stali!!!

Kolač

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.

MaPravoNBA

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

Rade

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.

panda

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi,30.maj 2019 16:59)Zvezda učestvuje u evroligi zasluženo.Na terenu je pobedila sve konkurente...
(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 17:02)

Hahahaha pa ovaj počeo sam sebi replike da piše, video da od pluseva nema vajde.

Ramones

pre 4 godine

Slobodan...
Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.

deki

pre 4 godine

nz 21:53@ posle finala ABA lige, Covic kao predsednik Zvezde, javno je podrzao Partizan da dobije specijalnu pozivnicu. E sada, moze to da tumaci kako hoce ali shvati da i vi i mi dobijamo pare iz budzeta a ti se novci, s obzirom koliko ima rupa da se pokrpi mogu potrositi na druge stvari. Pogotovo sto para nema za bacanje. Ako Partizan dobije tu tzv WC,jedini razlog ce biti PARE koje ce Djordi da dobije(opet iz budueta)i nista vise. Vase pozivanje na nesto sto je osvojeno pre 27 godina isto je i na nase iz KS od pre 28 godina, koga zabole vise za to. To je u stvari i jedini adut Partizana, sta drugo da kazu, da im utakmice lice na ratno stanje zbog svadje medju tzv navijacima, da drzavu prekomerno angazovanje zandarmerije zbog istih skotova kosta samo tako. A tim to je vec posebna prica, ovaj bi bio gori od Buducnosti a za nesto bolje opet budzet

+41 u derbiju

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Vi mislite da ste ponos, mi mislimo da ste bruka. I ne samo mi, nego većina klubova u regionu.

Ramones

pre 4 godine

Bartomeu:"Partizan je ikona Evropske kosarke".Ta izjava nema veze sa dodeljivanjem pozivnice za EL.Samo covek postuje rezultate,igrace,navijace,trenere Partizana.

dragan

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

Au frustracije! Pa ovo je samo jedno obicni novinarsko misljenje, a srcke vec pocele da otkazuju.

sale

pre 4 godine

Vratimo se malo unazad,Partizan je jurio A licencu koju je zasluzio rezultatima i samo rezultatima u evroligi ali je nije dobio nikada,dobijali su je klubovi koji su tada bili u rangu u kojem je sada Partizan,ako ima sportske pravde vratice nam to

Ramones

pre 4 godine

Vetar u ledja...
Jedva cekam ovakav komentar.Za vreme dominacije Partizana dibili ste tada 20.00.000 maraka za projekat Evropska zvezda.To si zaboravio,Pa da vidimo vase rostere za vreme besparice.Redovno ste imali po tri igraca iz USA.Vise nego Partizan ,kako to ?odakle vam pare?Pominjete gepekovanje,neka se jave oni koji su gepekovani.I da se desilo ,to nema veze sa zvezdom u pitanju je Hemofarm.Vasim lazima mema kraja ,a puci ces id muke ,znas i sam da lazes.Ne vredi ti ,Partizan je svemir za vas klubcic.

War Inside My Head

pre 4 godine

A što nas više ložite ljudi,aman zaman?Bio bih beskrajno srećan da se to desi,ali bojim se nekom nepovoljnijem ishodu.

Rajko

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019) Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..

Žlezdoklop

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Tvoj potpis govori sve o patnji.

Zvezdas

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu. 
(Rade, 30. maj 2019 17:43) 

Bolest zvana Tegeltija je jos uvek prisutna jer je neizleciva.Prva rec u tekstu govori sve.Kome je Zepter uzeo grb? Tvoje JSD propada a ti se nadas da nas nece nigde biti.Spomunjes vaterpolo? Bolje da ne spominjes jer je dosao kraj, lopovluku, ucenama, mahinacijama, otimanju..Sto se tice kosarke jos dugujete Vujosevucu, drzavi za porez

Veliki Cezar

pre 4 godine

@šmeker

Ajde ne piši neistine. Čak dva italijanska kluba su igrala KEŠ te sezone. Milan i Napoli. Liverpool nije igrao zbog zabrane kao posledica tragedije na Hejselu, a Ajax je bio kaznjen zbog navijackih izgreda u sezoni koja je prethodila. Pored Milana i Napolija kao državni prvaci igrali su još Porto, Glasgow Rangers, Real Madrid, Olimpik Marsej, Panatinaikos, Dinamo Bukurešt, Dinamo Drezden, Bayer Minhen, Spartak Moskva, Klub Briž, Apoel Kipar, Bešiktaš, Grashopers, Crvena zvedzda...za to vreme respektabilni klubovi.

MomaSRB

pre 4 godine

Pored Ritasa, Uniksa, Lokomotive (možda i Zenit), Albe (ukoliko ne uđu u finale Nemačke lige) i Darušafake, partizan glavni kandidat... hahahahahahaha

Ogi

pre 4 godine

Bilo bi potpuno logično da vajd kartu dobije neko iz Srbije, obzirom na našu košarkašku reputaciju... I nisu budžeti problem, i CZ i Partizan su redovno dobijali mnogo bogatije klubove, obarali rekorde gledanosti, tako da se nadam da neće samo pare odlučivati...

gox

pre 4 godine

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.
(Bane, 30. maj 2019 21:50)

Cibona i Jugoplastika su svoje titule osvajale sa jednom talentovanom generacijom. Partizan je dao gomilu dobrih generacija i igrača koji su kreirali evropsku košarku, pa i brdo NBA igrača. Cibona i Jugoplastika posle tih titula nisu videli Final four, a Partizan ih je igrao u različitim periodima jer je imao odlične plejade igrača i trenera. Zbog svega toga mi večeras ovde pričamo o njemu.

Luk_Skajvoker

pre 4 godine

Ono sto je KK Partizan dao evropskoj kosarci je veliko i nemerljivo.Niko nikada nije postigao tako velike uspehe i to pod najtezim mogucim okolnostina.

Istina

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?

nz

pre 4 godine

Ne znam koliko je realno da dobijemo WC...ne znam ni da li bi mogli da sklopimo tim dovoljno dobar da se suprotstavi evroligašima. Znam samo da želim da uđemo u EL i da iznerviramo ove čovine, šta god oni pričali znam da bi im to bilo mrsko a ništa lepše od njihovog besa xD

Objasnjenje

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu...

banja luka

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Zvezda je već u Evroligi...

bvb

pre 4 godine

Ili je bankomat proradio ili loze navijace kako bi posle pricali o sebi kako su sve pokušali i kako rade sve kako treba u klubu ne bi li zaradili neki kredit kod istih.

bbROD

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) #

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo
(bbROD, 30. maj 2019

Ваше "увек" је дискутабилано...
У "увек" се на рачуна хала спортова?

petarczw

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.
(moskri, 30. maj 2019 18:51)

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...

Bane

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu
(Istanbul 92, 30. maj 2019 20:19)

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.

Vlajzi

pre 4 godine

@Vlajzi
A sta mislis kako ste dosli tu gde jeste bez jake drzavne logistike?
(Vetar u ledja.., 30. maj 2019 18:59)

Pa o tome ti pricam. Ne daj boze nikome takvu 'logistiku'. Zahvaljujuci toj 'drzavnoj logistici' Partizan je od stabilnog Evroligasa dosao do toga da moli za Vajld kard. Aj sto moli za vajld kard, nego je odjednom poceo da gibi trofeje od zvezde... Totalno nezmislivo u istoriji.
Dakle, takva 'logistika' koja urusava Partizan, nije nam potrebna.

Milan

pre 4 godine

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03) # Link komentara

A sto bi on plakao nerazumem?Tim mu igra Evroligu a vas jos nije usao.

petarczw

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu. 
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju. 
A Partizan je to potpuno zasluzio.
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27)

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...

Лепи Цане

pre 4 godine

Било би добро за нашу кошарку да имамо два представника у Евролиги. И да се у неком наредном периоду, након проширења ЕЛ на 18 клубова, изборимо да првак Србије има директан пролаз у ово такмичење, ма колико то тренутно не изгледало реално...

šmeker

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.
(Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda bi Zvezda, Cedevita i Budicnost bili logicniji izbor. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Johny Walker

pre 4 godine

у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб? 
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) 

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.
(Saruman, 30. maj 2019 18:37)

To sto je vasa legenda direktor Arene ne znaci da ce da vam daje da za dzabe koristite.Dnevno Arena kosta 25 hiljada evra.Dva dana zbog gostujuceg tima 50 hiljada.Ko ce to da plati? Poreski obaveznici grada Beograda.I kada ste igrali u Areni imali ste gubitak jer ste vise od polovinu karata delili besplatno i kada se uracunaju sezonske prihod ni za vodu

punimlimenke

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)
(mladennn, 30. maj 2019 18:09)

Mozes da slazes nas...
Aj slaži sebe!

Henk Mudi

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav! 
(Topcina, 30. maj 2019 17:44) 

Za one koje komentarisu, slucaj koji pominjes je klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita! I od tad, partizan je uspeo da samo par puta osvoji domaci kup, a ima tome 6 godina... Nastavice se!

Djido

pre 4 godine

Smrc,smrc kme,kme Panteri ...ma nemojte da se nervirate nece Partizan u EL.Bartomeu je rekao da iz ABA ide u EL. samo jedan klub.Ja jesam Grobar ali je malo nerealno.Znamo da nas Bartomeu ceni ,setimo se pozivnice za EK iako smo recimo bili peti.Ma,nece on nas mi gepekujemo,otimamo ali i osvajamo Evropske trofeje,za razliku od sadasnjeg predstavnika u EL.

svi znaju sve

pre 4 godine

"Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu..."

Znaci Cedevita je tad zasluzeno osvojila aba ligu?Hoces da se pravis pametan a nije tako.

nex

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju

Saruman

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12)

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.

santa justa

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.(SrbinsonKruso)
Himki (Moskovski region). Eeeee to su cuveni visedecenijski poznavaoci kosarke. Brtw, oni su vec u EL samim tim sto su u finalu VTB .

Fidel

pre 4 godine

Slobodan..
U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.

kosjan

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju
(nex, 30. maj 2019 18:05)

"zvezdas sam" evo i ja sam zvezdas i ne zelim im licensu.

Objektivno

pre 4 godine

Kad na onu stvar,nikne nokat...lepo je Bartomeu rekao da ne postoji promil sanse da oni dobiju to mesto jer nisu u razmatranju klubovi sa ovih prostora.Prvo,nemaju kintu,drugo,iz Aba lige su ispred njih i Cedevita i Buducnost,kao trece,ni u Evrokupu nisu nista pokazali,jednom osvojili fenjer a drugi put jedva prosli grupu i cetvrto,nema sanse iz jednog grada,iz drzave sa malim standardom, da budu dva kluba a to je jedino dozvoljeno prebogatim grcima i turcima.

Beli Vuk

pre 4 godine

Kao zvezdaš, mogu da kažem da bih voleo da imamo 2 predstavnika u evroligi. Bilo bi lepo, ali mislim da je to teška priča, da će ipak nekog drugog da ubudže , ali ajde da vidimo.

.

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.

stoler

pre 4 godine

(mladennn, 30. maj 2019 18:09) Nesto poput Partizan i Igokea???? Kako je davanje imena i promena adrese isto sa poslovno tehnickom saradnjom u kojoj se nijedan klub ne zamrzava ili prestaje da postoji??? Molim objasnjenje. Ja shvatam da vi ne mozete sebi da priznate da ste 5 godina zapravo navijali za fmp i da vas je to sramota i onda nemocni da objasnite te vase budalastine lupetate i izmisljate. Ta nakarada od kluba i mutant koji je napravljen apsolutno nije za poredjenje sa tom saradnjom iz 2007. Koliko ste besemisleni ovo je neverovatno.

Delija

pre 4 godine

Ono sto je jasno Partizan će igrati EL samo ako Vučić to dozvoli tj ako da pare,i jos jedan faktor je lobiranje Obradovića ali to je po meni neisplativo da se daju tolike pare za vajld kard gde i da osvojis EL opet te pare sto si uložio ne možeš vratiti.

moca

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!
(ISPRSKANA TEGLA, 30. maj 2019 17:53)

Neka tebi neko objasni pravopis :)
Pa ne igra se košarka od vaše fuzije :)

NY

pre 4 godine

U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.
(Fidel, 30. maj 2019 21:47)

Jesu igrali.Igrao i Real (sa Luikom i Brabenderom) krajem sezdesetih polufinale sa OKK Beogradom sa Koracem na beogradskim sajmu.A danas Evropom vladaju Fener, Efes koji tada nista nisu znacili.Danas ekipe sa 3-4 NBA igraca, Budzeti nekoliko desetina miliona evra

Goblin

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!! 
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !! 
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!! 
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!! 
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02) 

Polij se vodom,da se osvestiš malo.

Nikolasrb

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:4)

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Partizan je institucija za navedene ekipe koji su kandidati,jer nijedan od njih nije bio prvak evrope i nije igrao final four!!!

Dvorska budala

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Priprema teren za titule BSK-a i Jugoslavije između dva rata.

Only red

pre 4 godine

Svi znamo da od ovoga nema nista ali kakva je trenutno vlast znamo da vole da obecavaju pa tako i ovi iz kk a se uklapaju u tu pricu.

bizmark

pre 4 godine

Dobijanje specijalne pozivnice bi bila dobra stvar.Ostoja odavno to najavljije. To bi bio pogodak kako za klub tako i za nasu kosarku.Partizanu bi puno znacio na finansijskom planu,a i ekipa bi bila jaca nego sad.

vaske

pre 4 godine

Muka mi bre vise od prepucavanja ovih klinaca ovde sa zvezdom i partizanom a verujem ni jedni ni drugi ni nos ne znaju da obrisu kako treba

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!

Eto sad znas

pre 4 godine

@crvena 1913
Kakav je osecaj kada se probudis iz sna...

Kakav je osecaj navijaca, kluba koji je osnovan u Tirani, a mora da se potpise godinom osnivanja fk Jugoslavije?

Nikolasrb

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.
(., 30. maj 2019 17:49)

"Veliki sam zvezdas" to mi je dovoljno samo se javljaju veliki zvezdasi da se uvlace grobarima za pluseve.

moskri

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.

+41

pre 4 godine

(Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Potpuno si u pravu.Isto to sam i ja pričao 1988, kada je Partizan bio ubedljivo prvi na tebeli u KŠ,a onda u Ganu ispao od Makabia, na do tada prvi put organizovanom F4.

Slobodan

pre 4 godine

Partizan kao osvajac Evrolige zasluzuje poziv za ucesce u istoj.
(Bodibond, 30. maj 2019 20:45)

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!

mladennn

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)

punimlimenke

pre 4 godine

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?
(Istina, 30. maj 2019 18:05)
Kakav je osecaj, kada lazes druge a sebe ne mozes.
A ipak, pokusavas da verujes da fmp-u, niko nije zabranio kako ce da se zove.

Srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.
A Partizan je to potpuno zasluzio.

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Marko

pre 4 godine

Zenit i Buducnost imaju skoro duplo veci obecani budzet sto Je za EL naj vaznije
(ivan, 30. maj 2019 18:04)

Partizan, a i Zvezda takodje, imaju Arenu koja ce na svakoj utakmici biti ispunjena do poslednjeg mesta..To znaci preko 20.000 dusa...Prava NBA atmosfera...Koja crna Buducnost i Zenit..!? Plus, ima tu jos jedan, ne manje bitan, teg koji ima uticaja...Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic koji i te kako imaju uticaja i prijatelja sirom Evrope.

GrobariCrnaGora

pre 4 godine

Digli smo se iz pepela ove sezone, doveli smo sjajnog trenera, skockali kakav takav tim i u našim redovima imamo neke od najperspektivnijih mladih domaćih igrača .
Ipak, treba biti realan, odnos u kvalitetu se video u poslednjoj utakmici protiv Crvene Zvezde koja je u samom dnu po kvalitetu u Evroligi, kako li bi se provodili onda sa ostalima, koliko od naših 12 najboljih igrača je kalibar da igra Evroligu?
Realnije je da pokušamo da iskoristimo to što se Budućnost prilično raspala, a Zvezda igra na dva jaka fronta, pa da pokušamo da stvorimo tim ove sezone koji bi osvojio ABA i da se vratimo u Evroligu šampionskim prstenom.
Kao iskrenog Grobara, više bi me obradovao takav scenario.

onako

pre 4 godine

@kosjan
Iskreno i pošteno. Podržavam.
Ne želim da igraju, pogotovu zbog ponašanja Uprave u RS na sastanku, mimo propozicija ABA.

Velika većina njih je otvoreno navijala za Budućnost.
Prvi navijam za manje zlo od dva a to je Budućnost kako god izgledalo.
Realno i Cedevita je bolja, što da ide četvrti?
Iskreno se nadam da će izvisiti.

Levadija sa pola terena

pre 4 godine

Normalno da ce da zovu jednog velikana evropske košarke Partizana što je bio šanpion Evrope i Sveta, a ne neke koje su šampioni okretnice autobusa 88!!

NY.

pre 4 godine

Razni pricaju price.Jordi Bartomeu je bio jasan.Nema drugog clana iz ABA.Srbija je mala zemlja i jos da ima dva predstavnika iz istog grada.Moze Moskva sa 15 miliona stanivnika i gde je Himki iz predgradja koji je udaljen 40 km od centra Moskve.Moze Istanbul koji takodje ima 15 miliona stanovnika i Turkush airlines je glavni sponzor i moze Atina gde dva kluba imaju A licencu.Partizan se bori jer kroz EL moze da od drzave i sponzora napabirci novac

Panteri sa seRvera

pre 4 godine

@ (Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Hahahahahha. Pa decko ti bre nemas ni 11 godina. Ovo ne pise niko ko iole zna i najmanje o kosarci. hahahhaha.

Beogradjanin

pre 4 godine

Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.
(Ramones, 30. maj 

Kakvo je takmicenje bilo govore timovi koji su igrali, budzeti i igraci.Lotomatika, Rytas, Charloa, PAOK, Zelena gora, Olimpija, Juventud.Virtus, Milano,...

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Дај, бре, не ложите их више, како вам није жао?
Човек је лепо рекао "АБА лига нема могућност за 2 евролигаша"
ТАЧКА КРАЈ!

Daniël Sabanovic

pre 4 godine

Naprjed partrizan i samo naprijed najjaci sportski kolektiv na Balkanu! CZ ce nestati skosrkaske mape kao i u vaterpolo, to je mnogo losa ekipa slosim mentaliettom.

kalcokera

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.
(Rade, 30. maj 2019 17:43)

sanjam

sasa the red baron

pre 4 godine

Ja kao navijac Zvezde bi stvarno voleo da je ovo istina, i da Srbija dobije dva predstavnika u EL..
Mislim da EL polako razume da je ivi bitni podrucje sa mnogo tradicije i i uvek punom salom, i da uzaludno juri Engleze i Francuze, jer od njih nema nista, bas kao sto su godine potrosene na Poljsku, a nista odatle nije doslo. Zbog sve slabije Italije, ovaj prostor ovde ima sjajnu sansu, i KKP definitivno zasluzuje priliku,,, Sretno bilo Grobari, jer trebace nam protiv nas..(;-))

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Vlajzi
Eh...Lepo si to okrenuo......Poceli ste da gubite trofeje od Zvezde.. Prvo i osnovno, do 80-ih i niste postojali kao ozbiljan klub. Kada ste prvi put bili sampioni? Nakon toga je usledila plejada igraca i jedan lep period za vas koji je kulminirao titulom u KS. Devedesete su bile “dobre” i za Zvezdu i za Partizan... A onda su dosle te cuvene vase godine dominacije. A onda pogledaj sta se sa Zvezdom desavalo u tim godinama i sta se desavalo sa svim klubovima u Srbiji. Vodili ste glavnu rec u svemu. Kada se EL dobijala kroz domace prvenstvo, ABA nije bila vazna, kada je pocelo da se dobija mesto kroz ABA ligu “nevoljno” ste poceli da je igrate.. Toboze naterani od strane Zvezde. 2002-2009 nista nismo osvojili kao reprezentacija, klubovi po Srbiji su nestali .. Koliko standardnih igraca reprezentacije je ste napravili u tom periodu? Napravili i standardnih. Tukli ste sudije i to vasi funkcioneri...E sada dolazimo do Nolana Smita. Kako je moguce da jedan kos sve srusi? Sto se ove licence tice, da li zaista mislis da je moguca bez pomoci politicara?!

realno

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Takodje i jedne godine nezasluzeno umesto Igokee!

MirosLAV

pre 4 godine

bar 15-20 posto kosarkaske evrope van Srbije biralo bi da gleda nas derbi od svih ostalih utakmica u tom kolu kad se sretnu bas zbog ludila od atmosfere u dvorani ...

Key and Peele

pre 4 godine

To sto smo institucija ne znaci nista ako smo finansijski neatabilni. To je javna tajna. Medjutim, navodno predatavnici uticajnih klubova ucesnika smatraju da je bolje sa putuju avionom u BG a ne u Rusiju, dok za Podgoricu bemaju uvek direktne letove, vec presedanja. Sem ako ne plate cartere. Al ajd da vidimo, zec je jos u sumi.

Toni

pre 4 godine

(ja, 30. maj 2019 17:03)

Sinko, rado bih se sa tobom opkladio da Partizan neće dobiti WC. Bile bi to najlakše zarađene pare u životu.

koja

pre 4 godine

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.
(Nikolasrb, 30. maj 2019 18:00)

A gde vam je kup?

Милош

pre 4 godine

Нама позивница не треба, нисмо успели да изборимо на терену и то је то. Било би лепо да Партизан игра, али само ако је заслужено...

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019)

Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 30. maj 2019 20:09)

Sta mene briga sta je taj pajac zeleo. Kako je zeleo tako sje i zavrsio tamo gde mu je i mesto- nigde. Margina svih sportskih i kosarkaskih zbivanja.

Velika,ogromna je stvar za Srbiju da ima dva predstavnika u EL.

sequLa

pre 4 godine

drzavno mezimce.. na parketu su nemocni pored ubacenih silnih miliona i sad se jos pumpa para samo da bi sluzili za kantanje u Evroligi, a neka sve to nego navijaci tog malog kluba imaju obraza za Zvezdu da kazu drzavni projekat.... E nesrecice male....

krstivojeperic

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 16:58)

Covece, pa ti, prvo, ne znas osnovna pravopisna pravila, kao npr. da se pise ja BIH, te da te je zbog toga jako tesko, ozbiljno, shvatiti. Drugo, toliko mracis svojim komentarima da je to tesko opisivo! Odmori malo, prosetaj, iskuliraj!

kalcokera

pre 4 godine

ovaj roster je smesan za evroligu


ps.ne volim partizan prezirem ga ali je klub sa renomeom evropskog prvaka
i velika je steta sto grobari ne prepoznaju kakva je velicina zvezde

Delija

pre 4 godine

Lepo je sto se vraćate u EL ali to učešće će koštati mnogo tako i da osvojite dve naredne godine EL ne možete vratiti te pare koje će drzava uložiti u specijalnu pozivnicu ali dobro to je sad neka druga priča,sto se tiče kosarkaskog aspekta biće dobar derbi u EL ravan fudbalskom.

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

pre 4 godine

A Čović kadar nevera, malo se folirao kao da podržava smatrajući da nema šanse a sad kad se pokrenula mašina ima da pukne od muke.

Sasha

pre 4 godine

Ja licno bi volio da jos jedan ABAligaski klub zaigra u Evroligi, ali budimo realni - Partizan nema novca za Evroligu gdje je prosjecan budzet 21 milion evra, ako I nategne minimalni budzet (mislim da je najmanji dozvoljeni oko 5 miliona) samo ce da sluzi kao vreca za boks I da nekvalitetom obruka ABA ligu

Lajavi krelac

pre 4 godine

Bilo bi dobro da Partizan dobije taj Wild Card, tako bi Zvezda imala dve sigurne pobede u EL.
Mada će, gotovo sigurno, sve što urade otići u WC (nije Wild Card)... :)

Toliko

pre 4 godine

Bartomeu rece da nece dati Partizanu.
(Mark, 30. maj 2019 16:59)

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03)

Ali,ali strane novine pišu...hahahahaha,pa i na busu piše Lasta,pa ne leti a znaju deca i na tarabi da napišu svašta...tek ćeš da plačeš kad budeš pročitao ko će stvarno igrati EL a to tvoj mali klub sigurno neće,hahaha.

rema

pre 4 godine

Ostaja preko Željka Obradovića sreduje EL bio je u Turskoj.
Nemoj da se čudite ako KKP dobije wc.
Njemu to znači da podigne sebi rejting kako se bori za klub.

Crveno bele milke

pre 4 godine

Crno beli su uspeli ali su pokradeni u prvom mecu, posle koga je sledila EL ali kad je postalo gusto onda je receno stop

Vojislav

pre 4 godine

Petre, samo da te podsetim, pošto vi navijači Zvezde izgleda imate neki problem sa pamćenjem. Prvo učešće u EL ste otišli umesto Igokee, iako niste izborili u ligi. Promenjena su pravila zbog vas da bi otišli pored Partizana. Naredno učešće ste otišli umesto Cibone, ispali ste u polufinalu, pa kada je Cibona odustala, vi ste otišli umesto njih. Tako ste dospeli u EL, i zato ćutite, pokrijte se ušima i ne prdite. Da vam nije bilo nameštano, ne bi je bi videli. Partizan poslednji put igrao na F4 2010. godine i polufinale izgubio u poslednjoj sekundi, rekao bih nesrećno.
Sportski pozdrav!

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczw, 30. maj 2019 19:38)

C i n i k

pre 4 godine

Ok ako tako bude bice odlicno za nas basket i verujem da ce se i pitanje prelaska centra iz Partizana u Lituvas resiti odmah potom..

SrbinsonKruso

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.

Toliko

pre 4 godine

A ko ce drugi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 31. maj 2019 01:29

Bilo ko,ima ih dosta ali vi sigurno nećete.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Dajte ljudi uozbiljite se.Pa ja bi bio najsrecniji kada bi se to dogodilo.Mi ljudi nemamo ni igrace,finasiski smo u kanalu.Klub u dubokom kanalu na svim nivoima ne ispunjava ni jedan jedini uslov za to sem tradicije.Treba imati budžet i igrace,sponzore,upravu...da bi igrao najviši nivo takmičenja.Ni jednog igrača Partizan nema trenutno koji može igrati evroligu....

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!

Marko21

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.

RZ—CZ

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?

MaPravoNBA

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

petarczw

pre 4 godine

Prosle godine pozivnica za EK sad hoce i za EL sve za zelenim stolom, trener od 800 hiljada 7stranaca i u novoj sezoni preko sns neogranicen budzet i opet samo brukaju srbiju...

Kovalski

pre 4 godine

Samo ih lozite...bas ce Partizan pre Albe,Lokomotive,Uniksa, dobiti pozivnicu...Nema od toga nista! Iskreno vise bi voleo grobare nego sve ove nabrojane,ali realnost je dosta drugacija...

subzero

pre 4 godine

jadni partizan 4. u regularnom delu, ispao u plej-ofu, ni kriv ni dužan dobija vajld kard, malo sutra, ko će da igra u Evroligi? gagara?

Вук

pre 4 godine

Све зависи од тога да ли Евролига жели богатији клуб или најбољу кошаркашку атмосферу на континенту.

Slobodan

pre 4 godine

Partizan kao osvajac Evrolige zasluzuje poziv za ucesce u istoj.
(Bodibond, 30. maj 2019 20:45)

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!

šmeker

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.
(Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.

Bane

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu
(Istanbul 92, 30. maj 2019 20:19)

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.

Istanbul 92

pre 4 godine

Realno partizan zasluzuje kao najveci klub sa ovih prostora euroligu.partizan je dao mnogo kosarci,sada neka kosarka malo vrati partizanu

jedan od mnogih

pre 4 godine

jeste da ne mogu ocima da vas gledam ali bi mi bilo drago da zaigrate EL...kostace to poreske obveznike, ali pored hleba bilo bi i igara

stoler

pre 4 godine

(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43) Umeli ste vi i po 20 godina da ne osvojite nista, sta je 6 godina? Vase postojanje i "bitnost" se zapravo zasniva na prvih 10 godina kosarke igrane na betonu i tih 10 titula kada realno jedva da je i bilo ozbiljnih ekipa. Cim je kosarka postala ozbiljna igra nestadoste evo sve dok niste ime dali u zeleznik. Zato ne lupetaj vise i batali te duhovite komentare. Nece ni ovo zlo vecno, a vi cete tamo gde vam je uvek i bilo mesto, na dno i u grcevitu borbu za postojanje.

ISPRSKANA TEGLA

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita!
(Henk Mudi, 30. maj 2019 18:43)

Бог му здравља и среће дао и руке му се позлатиле!

Aleksandar

pre 4 godine

Partizan u evropskoj kosarci nije samo tu poput Cibone, Bosne, Jugoplastike.

Svi oni su osvajali Kup Sampiona ali Partizan uz to tim koji je dao najvise NBA igraca.

Partizan je tim koji je kosarci dao 10 od 20 najboljih kosarkasa evrope ikada.

Svaka cast Zvezdi na uspesima poslednje 3,4 sezone ali ni polovina ove danasnje Eurolige ne moze da se meri sa Partizanom, a kamo li Zvezda koja i nema kosarkaske uspehe u najjacem takmicenju.

Kicanovic, Dalipagic, Paspalj, Djordjevic, Danilovic, Divac...

To su najbolji kosarkasi evrope ikada.

To nijedan klub u evropi nema.

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda bi Zvezda, Cedevita i Budicnost bili logicniji izbor. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Henk Mudi

pre 4 godine

A panteri se ponadali kad je Bartolomeu rekao da nema mesta za 2 tima iz ABA!!
(Grobar, 30. maj 2019 17:06)

Joj kad vam Milo i Bokan uzmu mesto, pa kad oni koje ste zdusno bodrili postanu vasi najveci neprijatelji...

Rade

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.

moskri

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.

Beogradjanin

pre 4 godine

Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.
(Ramones, 30. maj 

Kakvo je takmicenje bilo govore timovi koji su igrali, budzeti i igraci.Lotomatika, Rytas, Charloa, PAOK, Zelena gora, Olimpija, Juventud.Virtus, Milano,...

Daniël Sabanovic

pre 4 godine

Naprjed partrizan i samo naprijed najjaci sportski kolektiv na Balkanu! CZ ce nestati skosrkaske mape kao i u vaterpolo, to je mnogo losa ekipa slosim mentaliettom.

Johny Walker

pre 4 godine

у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб? 
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) 

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.
(Saruman, 30. maj 2019 18:37)

To sto je vasa legenda direktor Arene ne znaci da ce da vam daje da za dzabe koristite.Dnevno Arena kosta 25 hiljada evra.Dva dana zbog gostujuceg tima 50 hiljada.Ko ce to da plati? Poreski obaveznici grada Beograda.I kada ste igrali u Areni imali ste gubitak jer ste vise od polovinu karata delili besplatno i kada se uracunaju sezonske prihod ni za vodu

Objasnjenje

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu...

Levadija sa pola terena

pre 4 godine

Normalno da ce da zovu jednog velikana evropske košarke Partizana što je bio šanpion Evrope i Sveta, a ne neke koje su šampioni okretnice autobusa 88!!

B9

pre 4 godine

nista onda navijamk za oldenburg u duelu sa albom, onda oni kao finalisti idu u evroligu a albi ide vajld kard
(niksicko, 30. maj 2019 17:01) Šta drugo očekivati od prosečnog železničanina?

Djido

pre 4 godine

Smrc,smrc kme,kme Panteri ...ma nemojte da se nervirate nece Partizan u EL.Bartomeu je rekao da iz ABA ide u EL. samo jedan klub.Ja jesam Grobar ali je malo nerealno.Znamo da nas Bartomeu ceni ,setimo se pozivnice za EK iako smo recimo bili peti.Ma,nece on nas mi gepekujemo,otimamo ali i osvajamo Evropske trofeje,za razliku od sadasnjeg predstavnika u EL.

Boris

pre 4 godine

Državnim službama je trebalo pune 3 godine da unište Partizan. Zvezda je u basketu pre ruiniranja Partizana od strane vlasti bila samo rupa bez dna i tim bez ikakvih uspeha. Ali neka, i ovo će proći a onda nastavljamo tamo gde smo stali!!!

Mile rikverc

pre 4 godine

Kolač, 30. maj 2019 21:33)
Druže to dvoje nije za poređenje,ono što je Partizan osvojio je bilo pod patronatom Fibe a današnja Evroliga je pod skroz drugom organizacijom koja se zove EKA,a ono što je Zvezda osvojila je pod patronatom UEFE kao i današnja Liga šampiona,znači i na današnjem ušatom peharu Lige šampiona piše ime Crvene Zvezde kao pobednika,znam da istina boli ali šta bi ti ja sad.
(šmeker, 30. maj 2019 22:25)
Pa da... U stvari košarka počinje sa vašim ulaskom u euroligu ono pre toga se nije ni desilo... Sale, Danilović, Obradović, Rebrača...Paspalj.... Dule...Bogdan, svi oni ljudi koji su srce i duša KK Partizan u stvari nisu ni postojali...Kao ni tolika radost koju su nam priredili kao reprezentativci. Postoji samo ono što se tebi sviđa... Nebitno što svaka budala zna da je Partizan igrao sa najboljima i često bio najbolji ma kako se formalno ta liga zvala dal je EKA Zeka ili Peka nije bitno toliko... Inače i pod tom EKA euroligom smo igrali final four... I to si zaboravio? Još imaš obraza da pominješ kup šampiona u fudbalu i da porediš sa ovom surovom ligom... A te godine kad ste uzeli kup nisu učestvovali timovi iz eng i italije... i to je ta istina koja treba da boli? Opasan si šmeker...

d

pre 4 godine

Tako nesto je moglo da se predvidi kada ste doveli Trinkija. Ocigledno da su pare usle, i da ce biti jos velikih ulaganja. Sad, svi znamo odakle, ali je samo Zvezda projekat. Komsije covek treba da vam prizna da najbolje spinujete. Iduce godine jos dva derbija u El, ludnica.

+41 u derbiju

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Vi mislite da ste ponos, mi mislimo da ste bruka. I ne samo mi, nego većina klubova u regionu.

petarczw

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu. 
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju. 
A Partizan je to potpuno zasluzio.
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27)

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...

punimlimenke

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)
(mladennn, 30. maj 2019 18:09)

Mozes da slazes nas...
Aj slaži sebe!

bbROD

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12) #

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo

MomaSRB

pre 4 godine

Pored Ritasa, Uniksa, Lokomotive (možda i Zenit), Albe (ukoliko ne uđu u finale Nemačke lige) i Darušafake, partizan glavni kandidat... hahahahahahaha

punimlimenke

pre 4 godine

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?
(Istina, 30. maj 2019 18:05)
Kakav je osecaj, kada lazes druge a sebe ne mozes.
A ipak, pokusavas da verujes da fmp-u, niko nije zabranio kako ce da se zove.

Vlajzi

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Henk Mudi

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav! 
(Topcina, 30. maj 2019 17:44) 

Za one koje komentarisu, slucaj koji pominjes je klasican primer KARME! Slavilo se celu noc poraz Zvezde u polufinalu i onda vec sutra stize karma u vidu Nolana Smita! I od tad, partizan je uspeo da samo par puta osvoji domaci kup, a ima tome 6 godina... Nastavice se!

Veseli

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.  
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.  
A Partizan je to potpuno zasluzio. 
(Srrrrrrrrrdjan, 30. maj 2019 18:27) 

A izvini čime je to zaslužio pošto igrama sigurno nije...
(petarczw, 30. maj 2019 18:39)

Zaslužuje igrama u zadnjih 30 godina (toliko pratim) , tradicija, džaba ekipa od 20 miliona kad nema žive duše u hali!

Zvezdas

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu. 
(Rade, 30. maj 2019 17:43) 

Bolest zvana Tegeltija je jos uvek prisutna jer je neizleciva.Prva rec u tekstu govori sve.Kome je Zepter uzeo grb? Tvoje JSD propada a ti se nadas da nas nece nigde biti.Spomunjes vaterpolo? Bolje da ne spominjes jer je dosao kraj, lopovluku, ucenama, mahinacijama, otimanju..Sto se tice kosarke jos dugujete Vujosevucu, drzavi za porez

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Дај, бре, не ложите их више, како вам није жао?
Човек је лепо рекао "АБА лига нема могућност за 2 евролигаша"
ТАЧКА КРАЈ!

Topcina

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!

stoler

pre 4 godine

(mladennn, 30. maj 2019 18:09) Nesto poput Partizan i Igokea???? Kako je davanje imena i promena adrese isto sa poslovno tehnickom saradnjom u kojoj se nijedan klub ne zamrzava ili prestaje da postoji??? Molim objasnjenje. Ja shvatam da vi ne mozete sebi da priznate da ste 5 godina zapravo navijali za fmp i da vas je to sramota i onda nemocni da objasnite te vase budalastine lupetate i izmisljate. Ta nakarada od kluba i mutant koji je napravljen apsolutno nije za poredjenje sa tom saradnjom iz 2007. Koliko ste besemisleni ovo je neverovatno.

bvb

pre 4 godine

Ili je bankomat proradio ili loze navijace kako bi posle pricali o sebi kako su sve pokušali i kako rade sve kako treba u klubu ne bi li zaradili neki kredit kod istih.

Molim

pre 4 godine

Ok, ovako: igrace nemamo, igra tanka, za lovu mozemo samo da nagadjamo. Imamo: ime i publiku.
Ako evroligi treba gledanost imamo sanse, ako im treba jak i finansijski stabilan tim jako su male sanse.

Nikolasrb

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.
(., 30. maj 2019 17:49)

"Veliki sam zvezdas" to mi je dovoljno samo se javljaju veliki zvezdasi da se uvlace grobarima za pluseve.

mladennn

pre 4 godine

Fmp je jedan klub ,a CZV totalno drugi..To je bila fuzija Zvezde sa FMP-om da se izbegne gasenje i dugovi,fuzija je trajala 5. godina...Nesto poput ovžnog Partizan i Igokea... Tako da zna se da je Zvezda Zvezda...i po titulama koje joj se pisu,i po istoriji,ne govori se o titulama fmp,nego o Zvezdinim :) a bice ih jos pregrst ovih godina :)

kosjan

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju
(nex, 30. maj 2019 18:05)

"zvezdas sam" evo i ja sam zvezdas i ne zelim im licensu.

onako

pre 4 godine

@kosjan
Iskreno i pošteno. Podržavam.
Ne želim da igraju, pogotovu zbog ponašanja Uprave u RS na sastanku, mimo propozicija ABA.

Velika većina njih je otvoreno navijala za Budućnost.
Prvi navijam za manje zlo od dva a to je Budućnost kako god izgledalo.
Realno i Cedevita je bolja, što da ide četvrti?
Iskreno se nadam da će izvisiti.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Pa vi cete u vasoj hali u Zelezniku a mi cemo u Pioniru gde uvek i igramo
(bbROD, 30. maj 2019

Ваше "увек" је дискутабилано...
У "увек" се на рачуна хала спортова?

Istina

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Kakav li je osecaj kada lazes sebe da je to fmp da bi ti lakse pali porazi od CZ?

Vlajzi

pre 4 godine

@Vlajzi
A sta mislis kako ste dosli tu gde jeste bez jake drzavne logistike?
(Vetar u ledja.., 30. maj 2019 18:59)

Pa o tome ti pricam. Ne daj boze nikome takvu 'logistiku'. Zahvaljujuci toj 'drzavnoj logistici' Partizan je od stabilnog Evroligasa dosao do toga da moli za Vajld kard. Aj sto moli za vajld kard, nego je odjednom poceo da gibi trofeje od zvezde... Totalno nezmislivo u istoriji.
Dakle, takva 'logistika' koja urusava Partizan, nije nam potrebna.

Karaburac

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Ako Partizan dobije WC tesko ces to preziveti.

Vetar u ledja..

pre 4 godine

@Vlajzi
Eh...Lepo si to okrenuo......Poceli ste da gubite trofeje od Zvezde.. Prvo i osnovno, do 80-ih i niste postojali kao ozbiljan klub. Kada ste prvi put bili sampioni? Nakon toga je usledila plejada igraca i jedan lep period za vas koji je kulminirao titulom u KS. Devedesete su bile “dobre” i za Zvezdu i za Partizan... A onda su dosle te cuvene vase godine dominacije. A onda pogledaj sta se sa Zvezdom desavalo u tim godinama i sta se desavalo sa svim klubovima u Srbiji. Vodili ste glavnu rec u svemu. Kada se EL dobijala kroz domace prvenstvo, ABA nije bila vazna, kada je pocelo da se dobija mesto kroz ABA ligu “nevoljno” ste poceli da je igrate.. Toboze naterani od strane Zvezde. 2002-2009 nista nismo osvojili kao reprezentacija, klubovi po Srbiji su nestali .. Koliko standardnih igraca reprezentacije je ste napravili u tom periodu? Napravili i standardnih. Tukli ste sudije i to vasi funkcioneri...E sada dolazimo do Nolana Smita. Kako je moguce da jedan kos sve srusi? Sto se ove licence tice, da li zaista mislis da je moguca bez pomoci politicara?!

Lajavi krelac

pre 4 godine

Bilo bi dobro da Partizan dobije taj Wild Card, tako bi Zvezda imala dve sigurne pobede u EL.
Mada će, gotovo sigurno, sve što urade otići u WC (nije Wild Card)... :)

koja

pre 4 godine

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.
(Nikolasrb, 30. maj 2019 18:00)

A gde vam je kup?

gox

pre 4 godine

I Robert De Niro danas bio na kafi u Loznici!
(Gurovic a ne Koturovic, 30. maj 2019 19:33)

Ne znam za De Nira, ali Gurović je suze ronio zbog Partizana :)
Biće suza još...

Suncev zrak

pre 4 godine

@ Slobodan... Partizan je bio sampion Evrope tada, sa najmladjim timom, sa domacinstvima u Spaniji, jedan jedini sampion Evrope te godine! Panteru.

realno

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:44)

Takodje i jedne godine nezasluzeno umesto Igokee!

petarczw

pre 4 godine

Partizan je zaslužio pre svega svojim imenom. To kao kad FK Barselona ne bi dobila poziv u Ligu Šampiona jer nije bila među prvima u španskom prvenstvu.
(moskri, 30. maj 2019 18:51)

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...

nz

pre 4 godine

Ne znam koliko je realno da dobijemo WC...ne znam ni da li bi mogli da sklopimo tim dovoljno dobar da se suprotstavi evroligašima. Znam samo da želim da uđemo u EL i da iznerviramo ove čovine, šta god oni pričali znam da bi im to bilo mrsko a ništa lepše od njihovog besa xD

deki

pre 4 godine

nz 21:53@ posle finala ABA lige, Covic kao predsednik Zvezde, javno je podrzao Partizan da dobije specijalnu pozivnicu. E sada, moze to da tumaci kako hoce ali shvati da i vi i mi dobijamo pare iz budzeta a ti se novci, s obzirom koliko ima rupa da se pokrpi mogu potrositi na druge stvari. Pogotovo sto para nema za bacanje. Ako Partizan dobije tu tzv WC,jedini razlog ce biti PARE koje ce Djordi da dobije(opet iz budueta)i nista vise. Vase pozivanje na nesto sto je osvojeno pre 27 godina isto je i na nase iz KS od pre 28 godina, koga zabole vise za to. To je u stvari i jedini adut Partizana, sta drugo da kazu, da im utakmice lice na ratno stanje zbog svadje medju tzv navijacima, da drzavu prekomerno angazovanje zandarmerije zbog istih skotova kosta samo tako. A tim to je vec posebna prica, ovaj bi bio gori od Buducnosti a za nesto bolje opet budzet

Žlezdoklop

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13)

Tvoj potpis govori sve o patnji.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Partizan je institucija za navedene ekipe koji su kandidati,jer nijedan od njih nije bio prvak evrope i nije igrao final four!!!

Srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Zvezdas sam ali iskreno zelim Partizanu da dobije pozivnicu.
Stvarno ne razumem kome u Srbiji moze da smeta ucesce dve nase ekipe u najelitnijem takmicenju.
A Partizan je to potpuno zasluzio.

Sah-mat

pre 4 godine

Ovi se NICEGA NE STIDE. Ali ko ih je osnovao......I NE CUDI.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 30. maj 2019 19:40) # Link komentara

Covic avgusta 2011.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019)

Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rajko, 30. maj 2019 20:09)

Sta mene briga sta je taj pajac zeleo. Kako je zeleo tako sje i zavrsio tamo gde mu je i mesto- nigde. Margina svih sportskih i kosarkaskih zbivanja.

Velika,ogromna je stvar za Srbiju da ima dva predstavnika u EL.

Nikolasrb

pre 4 godine

Za ove što komentarišu kako je Zvezda na terenu izborila plasman u Evroligu, a kako eto Partizan mora ovako, samo mali podsetnik da su i oni upali pre Cibone i Cedevite pre par godina a da to nisu na terenu zaslužili.Kamo sreće da imamo dva predstavnika u Evroligi, veliki plus bi to bio za srpsku košarku.Sportski pozdrav!
(Topcina, 30. maj 2019 17:4)

Cibona nije imala nikakve sanse za Evroligu jer je klub pred bankrotom a Zvezda je bila prva u regularnom delu a partizan nista.

panda

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi,30.maj 2019 16:59)Zvezda učestvuje u evroligi zasluženo.Na terenu je pobedila sve konkurente...
(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 17:02)

Hahahaha pa ovaj počeo sam sebi replike da piše, video da od pluseva nema vajde.

Objektivno

pre 4 godine

Kad na onu stvar,nikne nokat...lepo je Bartomeu rekao da ne postoji promil sanse da oni dobiju to mesto jer nisu u razmatranju klubovi sa ovih prostora.Prvo,nemaju kintu,drugo,iz Aba lige su ispred njih i Cedevita i Buducnost,kao trece,ni u Evrokupu nisu nista pokazali,jednom osvojili fenjer a drugi put jedva prosli grupu i cetvrto,nema sanse iz jednog grada,iz drzave sa malim standardom, da budu dva kluba a to je jedino dozvoljeno prebogatim grcima i turcima.

sequLa

pre 4 godine

drzavno mezimce.. na parketu su nemocni pored ubacenih silnih miliona i sad se jos pumpa para samo da bi sluzili za kantanje u Evroligi, a neka sve to nego navijaci tog malog kluba imaju obraza za Zvezdu da kazu drzavni projekat.... E nesrecice male....

Milan

pre 4 godine

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03) # Link komentara

A sto bi on plakao nerazumem?Tim mu igra Evroligu a vas jos nije usao.

svi znaju sve

pre 4 godine

"Da li znas,sine,da je Zvezda te godine itekako zasluzila EL i da je na kraju regularnog dela bila ubedljivo prva a da je Cibona izbacila na F4 u jednoj utakmici ali srecom,tu je bio i sveti Nolan Smit i postavio stvari na svoje mesto.Inace,te gluposti,poput F4 ili plej of-a,trebalo bi izbaciti i da se proglasi pobednikom ekipa koja je tokom citavog prvenstva imala kontinuitet i bila prva.Kako moze neko da kaze,da ekipa koja je u regularnom delu bila prva,nije zasluzila EL a da je zasluzila neka koja je u regularnom delu bila 4. i posle, sa dve pobede osvojila ligu..."

Znaci Cedevita je tad zasluzeno osvojila aba ligu?Hoces da se pravis pametan a nije tako.

Veliki Cezar

pre 4 godine

@šmeker

Ajde ne piši neistine. Čak dva italijanska kluba su igrala KEŠ te sezone. Milan i Napoli. Liverpool nije igrao zbog zabrane kao posledica tragedije na Hejselu, a Ajax je bio kaznjen zbog navijackih izgreda u sezoni koja je prethodila. Pored Milana i Napolija kao državni prvaci igrali su još Porto, Glasgow Rangers, Real Madrid, Olimpik Marsej, Panatinaikos, Dinamo Bukurešt, Dinamo Drezden, Bayer Minhen, Spartak Moskva, Klub Briž, Apoel Kipar, Bešiktaš, Grashopers, Crvena zvedzda...za to vreme respektabilni klubovi.

moca

pre 4 godine

Ali čekaj, zašto Partizan a ne budućnost? Em je bolji tim, em je bolji klub, sa jačom tradicijom, em su navijači ujedinjeni, a ne razjedinjeni, a na kraju krajeva i bolji rezultat je klub postigao prošle godine u Aba ligi, igrao finale, a Partizan polufinale pa nek mi neko objasni po kojoj to matematici Partizan ima veće šanse duđe u Evroligu?!
(ISPRSKANA TEGLA, 30. maj 2019 17:53)

Neka tebi neko objasni pravopis :)
Pa ne igra se košarka od vaše fuzije :)

Delija

pre 4 godine

Ono sto je jasno Partizan će igrati EL samo ako Vučić to dozvoli tj ako da pare,i jos jedan faktor je lobiranje Obradovića ali to je po meni neisplativo da se daju tolike pare za vajld kard gde i da osvojis EL opet te pare sto si uložio ne možeš vratiti.

Luk_Skajvoker

pre 4 godine

Ono sto je KK Partizan dao evropskoj kosarci je veliko i nemerljivo.Niko nikada nije postigao tako velike uspehe i to pod najtezim mogucim okolnostina.

Ioniq

pre 4 godine

Zvezdaš sam ali bi bio srećan da dobiju vajld kard. To bi bila odlična stvar za srpsku košarku. Pored toga to je jedno gostovanje za Zvezdu gde ne bi morala da putuje što je velika stvar, a pomislite samo na gradski evroligaški derbi. :)

Eto sad znas

pre 4 godine

@crvena 1913
Kakav je osecaj kada se probudis iz sna...

Kakav je osecaj navijaca, kluba koji je osnovan u Tirani, a mora da se potpise godinom osnivanja fk Jugoslavije?

Dvorska budala

pre 4 godine

Какав је осећај кад се пробудиш из сна о ЕЛ и схватиш да ЕЛ игра Црвена звезда, понос српског народа! 
(Црвена звезда 1913, 30. maj 2019 17:13) 

Kakav li je samo osecaj dok navijas za FMP, a lazes samog sebe da je to jos uvek ona stara CZ.
(Marko21, 30. maj 2019 17:31)

Priprema teren za titule BSK-a i Jugoslavije između dva rata.

Saruman

pre 4 godine

А у коју хали играте ако вас позову, зна се да је Звезда резервисала арену а пионир реновира се, можда у Загреб?
(RZ—CZ, 30. maj 2019 17:12)

Osim malo pravopisa, pojedincima ovde fali još ponešto...moram da vas podsetim da je Partizan u pregovorima da i ABA domaćinstva igra u Areni...a i direktor Arene je Partizanova legenda, pa bi moglo da se desi da s Ostojom morate da dogovarate termine...manje jeda, više iskrenosti i sportskog rivalstva i poštovanja bi svima koristilo, ovo bi bila sjajna vest za našu košarku, iznad svega.

gox

pre 4 godine

Partizan nije najveci klub sa ovih prostora. Mnogo je veca jedna Jugoplastika/Split. Prestanite sami sebe lagati.
(Bane, 30. maj 2019 21:50)

Cibona i Jugoplastika su svoje titule osvajale sa jednom talentovanom generacijom. Partizan je dao gomilu dobrih generacija i igrača koji su kreirali evropsku košarku, pa i brdo NBA igrača. Cibona i Jugoplastika posle tih titula nisu videli Final four, a Partizan ih je igrao u različitim periodima jer je imao odlične plejade igrača i trenera. Zbog svega toga mi večeras ovde pričamo o njemu.

Toliko

pre 4 godine

Bartomeu rece da nece dati Partizanu.
(Mark, 30. maj 2019 16:59)

Ali, ali Bartomeu je rekao... hahahahaha, plači...tek ćeš da plačeš...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 30. maj 2019 17:03)

Ali,ali strane novine pišu...hahahahaha,pa i na busu piše Lasta,pa ne leti a znaju deca i na tarabi da napišu svašta...tek ćeš da plačeš kad budeš pročitao ko će stvarno igrati EL a to tvoj mali klub sigurno neće,hahaha.

Kolač

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Lepo od tebe što priznaješ da Zvezda nikada nije osvojila Ligu šampiona.

Ramones

pre 4 godine

Slobodan...
Kup Sampiona je bilo najace takmicenje u Evropi.Sve najbolje ekipe su igrale u KS kao sada EL.E,to je PARTIZAN osvojio,a ti posto imas 12 g,oprastamo ti lupetanje.Lepo spavaj ,sutra se ide u skolu.

NY

pre 4 godine

U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.
(Fidel, 30. maj 2019 21:47)

Jesu igrali.Igrao i Real (sa Luikom i Brabenderom) krajem sezdesetih polufinale sa OKK Beogradom sa Koracem na beogradskim sajmu.A danas Evropom vladaju Fener, Efes koji tada nista nisu znacili.Danas ekipe sa 3-4 NBA igraca, Budzeti nekoliko desetina miliona evra

Delija

pre 4 godine

Lepo je sto se vraćate u EL ali to učešće će koštati mnogo tako i da osvojite dve naredne godine EL ne možete vratiti te pare koje će drzava uložiti u specijalnu pozivnicu ali dobro to je sad neka druga priča,sto se tiče kosarkaskog aspekta biće dobar derbi u EL ravan fudbalskom.

banja luka

pre 4 godine

Prosto, ako Evroligo treba veliki klub, sa slavnom istorijom i vatrenim navijacima, Partizan je izbor br1.
Ako im treba organizvan klub, sa kintom i logistikom drzave, onda mogu Zvezda, Cedevita i Budicnost bilo ko. Da ne pricamo o prebogatim ruskim i turskim klubovima. Nazalost, Partizanu dajem male sanse, ipak.
Da se ne lazemo...

Zvezda je već u Evroligi...

sasa the red baron

pre 4 godine

Ja kao navijac Zvezde bi stvarno voleo da je ovo istina, i da Srbija dobije dva predstavnika u EL..
Mislim da EL polako razume da je ivi bitni podrucje sa mnogo tradicije i i uvek punom salom, i da uzaludno juri Engleze i Francuze, jer od njih nema nista, bas kao sto su godine potrosene na Poljsku, a nista odatle nije doslo. Zbog sve slabije Italije, ovaj prostor ovde ima sjajnu sansu, i KKP definitivno zasluzuje priliku,,, Sretno bilo Grobari, jer trebace nam protiv nas..(;-))

sale

pre 4 godine

Vratimo se malo unazad,Partizan je jurio A licencu koju je zasluzio rezultatima i samo rezultatima u evroligi ali je nije dobio nikada,dobijali su je klubovi koji su tada bili u rangu u kojem je sada Partizan,ako ima sportske pravde vratice nam to

Vojislav

pre 4 godine

Petre, samo da te podsetim, pošto vi navijači Zvezde izgleda imate neki problem sa pamćenjem. Prvo učešće u EL ste otišli umesto Igokee, iako niste izborili u ligi. Promenjena su pravila zbog vas da bi otišli pored Partizana. Naredno učešće ste otišli umesto Cibone, ispali ste u polufinalu, pa kada je Cibona odustala, vi ste otišli umesto njih. Tako ste dospeli u EL, i zato ćutite, pokrijte se ušima i ne prdite. Da vam nije bilo nameštano, ne bi je bi videli. Partizan poslednji put igrao na F4 2010. godine i polufinale izgubio u poslednjoj sekundi, rekao bih nesrećno.
Sportski pozdrav!

Fk barselona niti ijedan klub nisu dobili pozivnicu za LŠ!!! Svaki klub pa i barselona ucesce zasluzuje na terenu a barselona je za vas svemirski brod od kluba ali ako ne bude u prve cetri ekipe u spanskom prvenstvu ne igra LŠ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczw, 30. maj 2019 19:38)

+41

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!!
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !!
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!!
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!!
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02)

Vidim da se razumeš u košarku.
Partizan je osvojio Evroligu u organizaciji FIBE. Od te 1991. godine je počelo ovo takmičenje da se zove Evroliga! ULEB koji danas organizuje Evroligu je osnovan u junu 1991. godine, dakle nakon osvajanja Partizanove titule, tako da nije nikako mogao da igra Ulebovu Evroligu!
Inače, Partizan je te godine imao skor 15-6, uz činjenicu da nije igrao kod kuće zbog sankcija, a 1988. godine, kada je po prvi put i uveden F4, imao je skor 12-4 i da nije posle 30 godina promenjen sistem takmičenja, bio bi prvak Evrope već tada!
Zvezda je u košarci polu-amaterski klub, kao i njeni navijači čiji si ti očigledan primer!

Ramones

pre 4 godine

Vetar u ledja...
Jedva cekam ovakav komentar.Za vreme dominacije Partizana dibili ste tada 20.00.000 maraka za projekat Evropska zvezda.To si zaboravio,Pa da vidimo vase rostere za vreme besparice.Redovno ste imali po tri igraca iz USA.Vise nego Partizan ,kako to ?odakle vam pare?Pominjete gepekovanje,neka se jave oni koji su gepekovani.I da se desilo ,to nema veze sa zvezdom u pitanju je Hemofarm.Vasim lazima mema kraja ,a puci ces id muke ,znas i sam da lazes.Ne vredi ti ,Partizan je svemir za vas klubcic.

kalcokera

pre 4 godine

ovaj roster je smesan za evroligu


ps.ne volim partizan prezirem ga ali je klub sa renomeom evropskog prvaka
i velika je steta sto grobari ne prepoznaju kakva je velicina zvezde

dragan

pre 4 godine

U Baskoniji hala bila ispunjena 70% i to finale. Sve utakmice EL ove godine su ispunjene u dvoranama,halama sa 60% max kapaciteta bile. Ovaj format vec gubi smisao svakog iole ozbiljnog tamicenja.Dobro da ne povecaju na 54 ucesnik pa da i Dinamik zaigra. Drugo,koliko Italijana ne moze da udje u EL,a mnogi bolji od Partizana xx puta i trenutno i kroz istoriju.Eto prvi Virtus.
Sto je onda Buducnost druga bila?? Grobari sa 8 poraza u jednoj procecnoj ABA ligi dobili krila. Ali to je nemoc malih,kad se hvataju za slamku.Bili prvaci 1992 i sad misle da su Harlem. Onda Zvezda u fudbalu kad se osnuje liga prvaka klasicna ima prava pre vecine da trazi mesto u njoj. Em uzela Kup sampiona bila prvak sveta,sledec godine zamalo opet da udje u finale mislim 1992ge,ima 50 000 uvek minimum.

Au frustracije! Pa ovo je samo jedno obicni novinarsko misljenje, a srcke vec pocele da otkazuju.

.

pre 4 godine

Podržavm odluku, veliki sam Zvezdaš, ali smatram da je bolje da imamo 2 srpska kluba, a ubedjen sam da kod kuće možemo sa svima!!, i mi i komšije, a bilo bi i iznenadjenja u gostima.

rema

pre 4 godine

Ostaja preko Željka Obradovića sreduje EL bio je u Turskoj.
Nemoj da se čudite ako KKP dobije wc.
Njemu to znači da podigne sebi rejting kako se bori za klub.

Ramones

pre 4 godine

Bartomeu:"Partizan je ikona Evropske kosarke".Ta izjava nema veze sa dodeljivanjem pozivnice za EL.Samo covek postuje rezultate,igrace,navijace,trenere Partizana.

Fidel

pre 4 godine

Slobodan..
U toj propalo Fibinojj KS su igali Barsa,Real,Panatinaikos,Olimpijakos,Makabi,Virtus Bolonja Cska.....zvezda nije hahahaha.Nastavi da places...kme,kme.

bizmark

pre 4 godine

Dobijanje specijalne pozivnice bi bila dobra stvar.Ostoja odavno to najavljije. To bi bio pogodak kako za klub tako i za nasu kosarku.Partizanu bi puno znacio na finansijskom planu,a i ekipa bi bila jaca nego sad.

Goblin

pre 4 godine

Partizan nije nikada osvojio Evroligu, on je osvajac FIBA Kupa Sampiona, takmicenje koje postoji i danas dan !!! 
Ovaj format Evrolige Partizan ne da nije igrao nego nije bio u prilici da se bori da je igra ... koliko zasluzuje Partizan ovu Evroligu toliko je zasluzuje i Dinamo Tbilsi, Sarajevska Bosna a pogotovo Jugoplastika i Cibona !! 
Bilo bi najbolje napraviti jedno takmicenje propalih i bivsih prvaka FIBA Kup Sampiona pa da igraju ovi zasluzni !!! 
Meni bi bilo svejedno da neka Jugoslovenska ekipa igra ovo takmicenje sa Srpskim i ABA sampionom Zvezdom ako to nebi placala moja drzava Srbija, u suprotnom to mi smeta kao i svim postenim Srbima !!! 
(Slobodan, 30. maj 2019 21:02) 

Polij se vodom,da se osvestiš malo.

Marko

pre 4 godine

Zenit i Buducnost imaju skoro duplo veci obecani budzet sto Je za EL naj vaznije
(ivan, 30. maj 2019 18:04)

Partizan, a i Zvezda takodje, imaju Arenu koja ce na svakoj utakmici biti ispunjena do poslednjeg mesta..To znaci preko 20.000 dusa...Prava NBA atmosfera...Koja crna Buducnost i Zenit..!? Plus, ima tu jos jedan, ne manje bitan, teg koji ima uticaja...Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic koji i te kako imaju uticaja i prijatelja sirom Evrope.

SrbinsonKruso

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.

MT Vračar

pre 4 godine

Ja kao Zvezdaš bih baš volio,i baš me boli briga što će možda platit novcem,neka plate,ali dva predstavnika i Evroligu bi bilo vrh.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan, 30. maj 2019 17:18)

Hvala komšo, cenim! :) Jedino što ja kao Grobar nisam baš siguran da bih voleo... Da, gradski EL derbi bi bio vrh, ali kada ga mi pošteno izborimo, a ne na WC, pri tome, ne deluje mi da smo spremni za EL ni najmanje, prvi bih ponovo voleo da vidim Partizan u eliti evropske košarke, ali ne ako ćemo da služimo kao kanta za napucavanje i koš-razliku, kao Darušafaka i Budućnost prošle sezone... za razliku od njih, imamo ime koje ne sme da se bruka!

nex

pre 4 godine

Jok Buducnost ce da igra. Zvezdas sam i ovo je lepa vest. Partizan je klub sa tradicijom u odnosu na mnoge plasticne klubove koji je vec igraju

Милош

pre 4 godine

Нама позивница не треба, нисмо успели да изборимо на терену и то је то. Било би лепо да Партизан игра, али само ако је заслужено...

MirosLAV

pre 4 godine

bar 15-20 posto kosarkaske evrope van Srbije biralo bi da gleda nas derbi od svih ostalih utakmica u tom kolu kad se sretnu bas zbog ludila od atmosfere u dvorani ...

Rajko

pre 4 godine

Kao navijac Zvezde mislim da bi ovo za EL bio najbolji moguci potez u poslednjih nekoliko godina u kosarkaskom smislu.
(Slobodni Klikeri, 30. maj 2019) Isto tako je i Dule svim srcem zelio da i Zvezda kao drugoplasirani tim u Srbiji udje u EL,eh kad se samo sjetim..

Лепи Цане

pre 4 godine

Било би добро за нашу кошарку да имамо два представника у Евролиги. И да се у неком наредном периоду, након проширења ЕЛ на 18 клубова, изборимо да првак Србије има директан пролаз у ово такмичење, ма колико то тренутно не изгледало реално...

Sasha

pre 4 godine

Ja licno bi volio da jos jedan ABAligaski klub zaigra u Evroligi, ali budimo realni - Partizan nema novca za Evroligu gdje je prosjecan budzet 21 milion evra, ako I nategne minimalni budzet (mislim da je najmanji dozvoljeni oko 5 miliona) samo ce da sluzi kao vreca za boks I da nekvalitetom obruka ABA ligu

War Inside My Head

pre 4 godine

A što nas više ložite ljudi,aman zaman?Bio bih beskrajno srećan da se to desi,ali bojim se nekom nepovoljnijem ishodu.

CZ99

pre 4 godine

Eto srece pa da je dobijete, a onda derbi u punoj areni sa obe navijacke grupe..Tj sa vise grupa, jer Bog zna koliko frakcija imate...:) Salu na stranu, navijam iskreno da Partizan dobije.

Ogi

pre 4 godine

Bilo bi potpuno logično da vajd kartu dobije neko iz Srbije, obzirom na našu košarkašku reputaciju... I nisu budžeti problem, i CZ i Partizan su redovno dobijali mnogo bogatije klubove, obarali rekorde gledanosti, tako da se nadam da neće samo pare odlučivati...

Key and Peele

pre 4 godine

To sto smo institucija ne znaci nista ako smo finansijski neatabilni. To je javna tajna. Medjutim, navodno predatavnici uticajnih klubova ucesnika smatraju da je bolje sa putuju avionom u BG a ne u Rusiju, dok za Podgoricu bemaju uvek direktne letove, vec presedanja. Sem ako ne plate cartere. Al ajd da vidimo, zec je jos u sumi.

Panteri sa seRvera

pre 4 godine

@ (Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Hahahahahha. Pa decko ti bre nemas ni 11 godina. Ovo ne pise niko ko iole zna i najmanje o kosarci. hahahhaha.

Only red

pre 4 godine

Svi znamo da od ovoga nema nista ali kakva je trenutno vlast znamo da vole da obecavaju pa tako i ovi iz kk a se uklapaju u tu pricu.

Beli Vuk

pre 4 godine

Kao zvezdaš, mogu da kažem da bih voleo da imamo 2 predstavnika u evroligi. Bilo bi lepo, ali mislim da je to teška priča, da će ipak nekog drugog da ubudže , ali ajde da vidimo.

Najveći mafijaški klub u Evropi CZ

pre 4 godine

A Čović kadar nevera, malo se folirao kao da podržava smatrajući da nema šanse a sad kad se pokrenula mašina ima da pukne od muke.

Toni

pre 4 godine

(ja, 30. maj 2019 17:03)

Sinko, rado bih se sa tobom opkladio da Partizan neće dobiti WC. Bile bi to najlakše zarađene pare u životu.

Crveno bele milke

pre 4 godine

Crno beli su uspeli ali su pokradeni u prvom mecu, posle koga je sledila EL ali kad je postalo gusto onda je receno stop

GrobariCrnaGora

pre 4 godine

Digli smo se iz pepela ove sezone, doveli smo sjajnog trenera, skockali kakav takav tim i u našim redovima imamo neke od najperspektivnijih mladih domaćih igrača .
Ipak, treba biti realan, odnos u kvalitetu se video u poslednjoj utakmici protiv Crvene Zvezde koja je u samom dnu po kvalitetu u Evroligi, kako li bi se provodili onda sa ostalima, koliko od naših 12 najboljih igrača je kalibar da igra Evroligu?
Realnije je da pokušamo da iskoristimo to što se Budućnost prilično raspala, a Zvezda igra na dva jaka fronta, pa da pokušamo da stvorimo tim ove sezone koji bi osvojio ABA i da se vratimo u Evroligu šampionskim prstenom.
Kao iskrenog Grobara, više bi me obradovao takav scenario.

NY.

pre 4 godine

Razni pricaju price.Jordi Bartomeu je bio jasan.Nema drugog clana iz ABA.Srbija je mala zemlja i jos da ima dva predstavnika iz istog grada.Moze Moskva sa 15 miliona stanivnika i gde je Himki iz predgradja koji je udaljen 40 km od centra Moskve.Moze Istanbul koji takodje ima 15 miliona stanovnika i Turkush airlines je glavni sponzor i moze Atina gde dva kluba imaju A licencu.Partizan se bori jer kroz EL moze da od drzave i sponzora napabirci novac

krstivojeperic

pre 4 godine

(Jon Bon Jovi, 30. maj 2019 16:58)

Covece, pa ti, prvo, ne znas osnovna pravopisna pravila, kao npr. da se pise ja BIH, te da te je zbog toga jako tesko, ozbiljno, shvatiti. Drugo, toliko mracis svojim komentarima da je to tesko opisivo! Odmori malo, prosetaj, iskuliraj!

C i n i k

pre 4 godine

Ok ako tako bude bice odlicno za nas basket i verujem da ce se i pitanje prelaska centra iz Partizana u Lituvas resiti odmah potom..

kalcokera

pre 4 godine

Panteri, samo se vi radujte ne brinite za nas,nećemo ni ove godine dobiti Wild Card. Bolje se brinite o vašoj ekipi, kako ćete igrati da osvojite f9 kup, jer nešto više niste sposobni. Jednostavno nemate taj šmek koji ima Partizan, tradiciju, mentalitet pobednika. A vi veštačka tvorevina, vi ste boranija i bruka Srbije. To ste dokazali več u više navrata. Sramota, prodali grb, najvećem prevarantu na Balkanu, a on vas još ubedi, da je to ta ista Zvezda. Nikada niste ni nećete biti velićina u košarci, isto kao u vaterpolu. Neće vas biti nigde za koju godinu.
(Rade, 30. maj 2019 17:43)

sanjam

+41

pre 4 godine

(Objasnjenje, 30. maj 2019 18:48)

Potpuno si u pravu.Isto to sam i ja pričao 1988, kada je Partizan bio ubedljivo prvi na tebeli u KŠ,a onda u Ganu ispao od Makabia, na do tada prvi put organizovanom F4.

Toliko

pre 4 godine

A ko ce drugi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 31. maj 2019 01:29

Bilo ko,ima ih dosta ali vi sigurno nećete.

ex Moskivljanin

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.
(SrbinsonKruso, 30. maj 

Himki je obezbedio EL jer igra finale sa CSKA .Himki je predgradje Moskve na pola puta do aerodroma Seremetjevo

santa justa

pre 4 godine

Himki neće dobiti sigurno... njih nije ni EL uvek želela, a većina timova ne voli da ide u te boguizanogovce... tako da ako uđe Alba u finale nemačke lige svašta je moguće. .. dok ne vidim ne verujem.(SrbinsonKruso)
Himki (Moskovski region). Eeeee to su cuveni visedecenijski poznavaoci kosarke. Brtw, oni su vec u EL samim tim sto su u finalu VTB .

vaske

pre 4 godine

Muka mi bre vise od prepucavanja ovih klinaca ovde sa zvezdom i partizanom a verujem ni jedni ni drugi ni nos ne znaju da obrisu kako treba