Četvrtak, 30.05.2019.

10:40

"Nekada, jedan Divac ne igra i priča se samo po kafićima, a danas – stub srama"

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović je za <a href="https://www.nedeljnik.rs/nije-normalno-da-se-napada-jokic-idoli-nacije-su-preskakali-nacionalni-dres-i-po-vise-puta-misko-raznatovic-u-novom-nedeljniku/" class="text-link" target= "_blank">Nedeljnik</a> govorio o slučaju Nikole Jokića.

Izvor: SV

"Nekada, jedan Divac ne igra i prièa se samo po kafiæima, a danas – stub srama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

251 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 4 godine

@Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.
(Leskovčanin, 31. maj 2019 11:14)

Divac jeste legenra, kralj, car, sve sto moze da bude ali je cinjenica da Jokic posle samo nekoliko sezona u NBA ima bolji skor u skoro svim kategorijama od Divca. A tek treba da igra. Koliko god to izgleda cudno, Jokic je isto toliko velika velicina kao Divac.

Leskovčanin

pre 4 godine

Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.

Zile

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...
(mladići borovi, devojke jele, 30. maj 2019 15:55)

Bolje bi bilo da vise ne gledas kosarku. Gubis vreme. Cela Amerika, svi treneri, igraci, bivsi i sadasnji, svi komentatori hvale Jokica vise nego iko u Srbiji, svi oni nisu ni priblizno tome pricali o bilo kojem drugom nasem igracu, ali ne, ti ne da tvrdis da ima boljih, nego da je smesno misliti da je on bolji od mnogih.... Blaaaaam.

Bocanje druze, bridz, nemoj ni fudbal da gledas, ipak je to igra sa loptom.

rajko

pre 4 godine

@uroš
Divac nije morao da igra da bi se prodao sva ta prvenstva,posebno 1991. klada je igrao posle finala NBA između Lejkersa i Bulsa.

igor

pre 4 godine

Znaci ti mislis da je Divac bio bolji od Jokica, najboljeg centra na svetu????? Jel to poenta tvoje prozivke?????
(Jaran, 30. maj 2019 20:25)

Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

boki

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..
(MilanSpanac, 30. maj 2019 12:31)

Ako ne kontas nemoj da se javljas.

Propustio je 2 evropska prvenstva.

2015-te je bio na spisku, zvao ga je Sale, ali je bio uvredjen ili menadzer sto ga nije zvao i 2014-te pa zato nije igrao.

2017-te je prevrtao gume.

2018-2019 u prozorima nije upisao nijedno ucesce. Samo je dolazio je da gleda utakmice. Bogdan, Bjelica, Bobi i Teo su igrali.

Uroš

pre 4 godine

@rajko .Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.

Druže do 23. godine Divac nije igrao za reprezentaciju nego za sebe. Samo tako je tad mogao da se proda.

Uroš

pre 4 godine

@igor Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

Daj brate, i za Majkla kažu da je najbolji samo zato što je najviše patika prodao. Nikakav igrač, sa očajnim šutem za tri, a dodavao je samo kad ga skroz zatvore. I na sve to igrao je u doba kad je postojalo pravilo ilegalne odbrane, i hend čeka na spoljnim pozicijama.

Igor

pre 4 godine

E moj Ražnatoviću ti porediš Divca živu legendu,možda ce ovaj Jokić nekad dostići Divca ,NEKAD možda je i sad bolji od njega u igri,sam Divac je to rekao,ali šta je Divac sve učinio za reprezentaciju i Srbiju on samo kože sanjati da dostigne uzimaj pare od procenta i ćuti Bgt

Bla

pre 4 godine

Zaista zasto pominje Divca? Vlade je igrao 86, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 95, 96, 99 i 2002. 87 igrao evropsko, univerzijadu i u19. 10 godina je proslo pa je prvi put otkazao. Nema smisla pljuvato Jokica ako nece da igra, ali ni ovo poredjenje nema smisla.

Све за љубав

pre 4 godine

Ови к'о њихов идол, само прате шта се о њима пише по мрежама, и јако су несрећни ако их неко не воли.

Pera

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.
@Nexus
Nisam klinac od 15 godina, NBA sam prvi put gledao davno, pustali su u Skadarliji "hghlights", mi klinci smo se okupljali i gledali, izgledali su kao nedodirljiv vanzemaljci. Od tada je proslo nekoliko decenija, razlika se polako ali sigurno topila, zaslugom mnogih nasih velikana, da pomenem Koraca, Cosica, Kicu/Praju, Drazena, Kukoca/Divca/Radju, Pedju...
I onda, pre neki dan je zvanicno objavljeno da je nas Nikola Jokic bolji od njih, najbolji cerntar na svetu. Svaka cast svima pomenutima, i mnogim drugim igracima, trenerima, ali to nismo nikada ranije imali, ni blizu. A momak jos sazreva kao igrac!
Uzgred, moze se izneti misljenje i bez omalovazavanja drugih.

rajko

pre 4 godine

Mislim da ako je neko htio da nađe opravdanje za Jokićevo eventualno neigranje za reprezentaciju veoma pogrešio upoređujući ga sa Divcem.Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.Najsmešniji su mi ovi što Divcu učešća u reprezentaciji računaju od njegove 27. godine kao da do tada nije igrao za reprezentaciju.Jedan kaže da je Divac od 1995. do 2003. godine propustio 5 od 9 takmičenja a zaboravlja da se Divac oprostio od reprezentacije 2002. godine sa 34 godine života.Zaboravljasju da 1998. i da je hteo nije mogao igrati zbog lokauta u NBA zbog čega nijedan NBA igrač nije mogao igrati na tom SP.Zaboravljaju da je 1997. bio povrećen.

чикаПера

pre 4 godine

Никакво ,оправдање није имао да прескочи прошлу акцију репрезентације и било коју наредну ,ниједан бивши ас његових година и његовог ранга никад није пропустио ниједно велико такмичење са репрезентацијом.

Dvorska budala

pre 4 godine

Treba do SP-a da tražimo da se uvedu leteće izmene kako bi Joka Frljoka igrao samo napad, odbranu nek igra Milutinov, a može i Teo da igra samo napad.

Nexus

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.

mohikanac

pre 4 godine

Koja budalaština "dominira" , izvinite pored koga? Kanter, Nurkić, Gasol, Markonen, Porzingas ... da uprostim Meloun, Admiral, Juing, Dankan, Olajdžuvan, Šek ...
Da li stvarno uzimati danas i juče "dominaciju" ? Pa smešno ko je danas ko u NBA, ne može se to poreći.
Ovo je za one "prvi u selu", sada je NBA sem par izuzetaka Amerikanaca na nivou Evrope od pre 15 godina.
Pogotovu na centru je deficit kvaliteta.

Svaka čast na postignutom ali nije ovo ta konkutencija koja daje za pravo komentatorima da upoteđuju Divca i Peđu i njihovo vreme. Pa dečko bi blejao pored Šeka samo tako ili pored nekadašnjih 4., skok ne bi imao.

dex

pre 4 godine

@radoje

Divac od 9 takmičenja- 4 učešća. Jokić od 3 takmičenja - 2 učešća. O važnosti Jokića i kvalitetu je suvišno i raspravljati.

vladimir

pre 4 godine

U svoj ovoj gomili komentara, na svu sreću, nigde se ne spominje šta su selektor Đorđević i Jokić pričali dok je trajala sezona u NBA. Ko zna kakav je bio njihov dogovor... A to je po meni najvažnije. Jokić je pametno govorio da ne zna da li će igrati, i kad je odlučio, to je i rekao. A šta da je obećavao da će igrati, pa posle odustao? Dežurnih pljuvača će uvek biti, šta god uradio ili ne uradio. Važan je odnos selektor-igrač, jer su oni odgovorni za rezultat ekipe. A u javnosti će uvek biti svakakvih mišljenja, koja njima ne treba ništa da znače.

frosty

pre 4 godine

@mladići borovi, devojke jele

A pa ko je to zapravo bolji od njega?
Stvarno vas je Jokic ubio u pojam kada je objavio da ce igrati na svetskom kada mozes da kazes da imamo sada boljeg igraca od njega. Vec pocinjete da se hvatate za imaginarne slamke ne bi li nastavili sa pljuvanjem.

aca

pre 4 godine

@antiDebil, stvarno nema potrebe da ti nesto kao branis Divca jer ga niko ovde ni ne napada niti spori sve sto je uradio za reprezentaciju. Divac se cak nije ni oglasavao u vezi Jokica, mene je malo razocarao Danilovic sa izjvama. Konacno imamo igraca sa kojim mozemo ozbiljno da pariramo Amerima i umesto malo da spusti loptu i povede racuna sta prica on stvara jos vece tenzije svojim izjavama.

Đura

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.
(Đura, 30. maj 2019 16:01) 

# Link komentara

Nijedan razlog?
Osim sto je potpisao najveci ugovor u istoriji sporta karijere nekog igraca iz Jugoistocne Evrope?
Osim sto je nabio 7 kila misicne mase, pa je oduvavao u duelu kao decu elitne defanzivce poput Kavaija ili Pola Dzordza? Ili Adamsa koga skoro niko ne moze da pomeri u NBA?
Kontas li ti care da je on sa tih dodatnih 6 kila misicne mase usao u najbolji tim NBA? Da mu je to donelo novu dimenziju u igri gde moze fizicki da parira najjacim centrima lige?

golijat

pre 4 godine

Nece da igra za drzavu koja malo daje sportistima i naucnicima a posle se kiti njihovim perjem i ne treba.Čuvaj zdravlje i misli na sebe, sve najbolje

deki

pre 4 godine

Uvek je bilo izostanaka dobrih igraca i bice, nije to nista cudno. Covic je nedavno podsecao kako se on borio sa tim problemom kad je bio predsednik saveza nekada i maltene bio jedini koji je spustio loptu rekavsi da sa Jokicem treba razgovarati a ne odmah osudjivati

Radoje

pre 4 godine

Neka Jokić odigra za reprezentaciju koliko je Divac igrao pa onda pričaj priče. Neće da igra jer mu nije bitno. Ili ako vam je lakše jer mu je nesto bitnije. To je njegova stvar. Takođe je i naša navijačka stvar da ga zbog toga prozivamo.
Većina će mu oprostiti ako zaigra. Što se mene tiče ne mora nikad ni da igra. Ne treba nam niko na silu. Dobro nam je sa momcima koji hoće da ginu na terenu.

Ujka Žitko

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.
(Корто, 30. maj 2019 10:52)

Ne, jer čekaju prvenstvo sa već pripreljenim zamerkama, tipa ,, neće da se trudi, evo daje sve za klub, vrati se u nba, ne trebaš nam ovakav, itd.", kako god igrao i šta god uradio. Tako da ne znam što se uopšte pridaje pažnja takvim komentarima, naslovima...

luka

pre 4 godine

Nekada, nisu menadžeri vodili glavnu reč.
Nekada....a danas ti tvitujes gde će ko da igra ko odlazi ko dolazi, a to se nekad u kafićima pričalo možda.
Mediji bato, kao sto ti imaš telefon ima ga svaki deran i svako ima svoje mišljenje i može da ga javno iznese nebitno kakvo je.
Takva su vremena dosla, svi hoće svoje mišljenje da kažu a odgovornost svi izbegavaju.

andol

pre 4 godine

Ubedljivo najveći broj "negativnih" (preko 90 %) komentara je bio:
Ako će da igra, dobrodošao, ako neće, široko mu polje, ne treba ga ni zvati drugi put. I koje su molim te to uvrede i blaćenja. Pa šta treba da mu se kaže za nećkanje kada je u pitanju reprezentativni dres, a da to gospodin Ražnatović ne prevede sa blaćenje i pljuvanje?

Powerslave

pre 4 godine

U vreme Divca (Divare :D) internet su imali samo "odabrani". Nije ni moglo da bude pljuvanja kad je pristup netu imalo 300 ljudi, uglavnom sve sami entuzijasti i IT zaluđenici.
Danas svako ima internet i svako misli da treba svuda da ostavi svoje mišljenje, ma koliko bilo glupo. Naravno, tu je i gomila klinaca i onih koji to nisu, ali se tako ponašaju.

Vremenska razlika nije velika, ali početak 2000tih se ne može nikako porediti sa krajem 2010tih, internet je napravio ogromnu razliku.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...

Zeljko

pre 4 godine

Ne mogu da verujem ali ovog puta je Raznjatovic u pravu. Ima tu dosta stvari koje uticu a i nije za poredjenje vreme 80-tih, 70-tih sa ovim danas. Dans su tu mnogo veci faktori u igri.Ali i pored svega toga tesko je zaobici Svetsko Prvenstvo a pogotovu ovo. Igra se u Kini, Ameri dolaze sa najjacim sastavom i kako cujem Greg je trener dakle oni dolaze po zlato i da slusaju Americku himnu u Kini na kraju. Nase ja da dodjemo do finala a onda...svasta je moguce. Tesko je bilo i izbeci Kinu jer ce ceo Kosarkaski svet biti tamo pa i svi koji nesto znace iz NBA. Pa sad ajde nemoj da se pojavis. To utice na karijeru kao sto znamo i iz nekih primera iz skorasnje proslosti. Sve najbolje momcima i da ih mimoidju povrede pa kom opanci kom obojci.

Vladimir

pre 4 godine

Kafane i kafici su drustvene mreze (mesta za okupljanje) onog vremena.
I u slucaju Jokića, sve je ostalo "u kafani" tojest na internetu. Razlika je samo sto danas dres ne poštuju i misle da cine cast drzavi.
Secam se dana kada je M.Raznatovic studirao u Bgd i trcao vikendom da igra urakmice za Ulcinj u nije mu bilo tesko i nije se vadio na umor, devojke, porodicu, drugove. To bi trebalo da uci svog klijenta, lojalnosti.

CJC

pre 4 godine

EP 2015... 
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine! 
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom! 
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!
(antiDebil, 30. maj 2019 12:34)

U je, ko je bio Nikola Jokic 2015 godine?
Klinac od 19 godina koji igra u Megi. Da je ušao u ekipu rekli bi Miškov igrač, mora da igra kao što ste ti i mnogi drugi pričali kako mu Miško pumpa brojke kako bi lakše otišao u NBA.
Čak je i ta sezona 2015/16 bila toplo hladno, u početku je bio rezerva, igrao tek malo da bi u drugom delu znatno napredovao.

Jako bitna stvar ko mu je menadzer, Misko je menadzer jos bar stotinu igrača pa nijedan od njih osim Jokica nije izabran u prvu petorku NBA. Zasto je uopste to bitno?

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Pozdrav svima, meni je lepo.
(Lala, 30. maj 2019 14:21)


ima jedan, ovde kod nas, koji neprestano priča kako se ničega ne plaši, što je školski primer kukavice...

nego, nek je tebi lepo, ja bih o nečemu drugom - može neko da ima ne znam koliko miliona, ali je i dalje samo ubogi kompleksaš ako misli da su njegove "mudrolije" sa tvitera štivo na koje se prži bilo ko sa količnikom inteligencije iznad broja patika "našeg jokare"...
prosto vrišti primitivna pretencioznost(praziluk iz tura na svakodnevnom srpskom) iz reči da je onima koji su upratili(još jedan od glagola koje su smislili jezički geniji poput ovih koji pomno prate i ražnatovića) košarkaševu fotografiju na tviteru - bilo jasno da je odluka(odluka, jbt) doneta?!

a, kad već to pomenuh:
otkad su miško, strahinja, klub denver i ostali pomenuti - selektori košarkaške reprezentacije srbije?

benisio

pre 4 godine

@Pedja Markovic
Kažeš za Jokića "da je samo rekao: Voleo bih da zaigram". A šta bi bilo da je to rekao i onda se iz nekog razloga ipak ne pojavi na SP? Možeš li da zamisliš tu količinu pljuvanja i zajedljivosti koja bi mu bila upućena preko društvenih mreža... "Folirant", "Lažovčina", "Mogao je odmah da kaže da neće igrati a ne da obmajuje javnost", Licemer", "Izdajnik", "Ko ga je terao da priča da voli da igra za reprezentaciju",...
Zato ga još više cenim, što nije patriota na rečima (znamo ko je ovde najveći na rečima), već momak realno sagledava stvari.
I valjda je sada svima jasno da želi da igra za nacionalni tim. Meni jeste.

Bubi

pre 4 godine

U komentarima slika i prilika stanja u Srbiji. Najpametniji odlaze iz zemlje, a ostaju pljuvači po svemu živome, nazovi patriote, od kojih pola ne ume devojci da priđe, a majka im kuva najbolju sarmu.

nebitan srbin

pre 4 godine

dal si anti ili ne pitam te jel ga neko zvao da igra pre nego sto je napunio 22 pitajte radeta zagorca kada je saznao za jokica.nije bio ni u prvih trideset a kamoli nesto blize.

nebaCar

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI . 
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen . 
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao. 
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ??? 
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju. 
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale 
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio. 
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.
(Nebojsa, 30. maj 2019 12:37)

Koja 3 puta, što izmišljaš
osim 2017 navedi koje još i koje svetsko??

2015 bio na

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE OBORIO GRANICE STVARNOSTI I VEĆ SADA JE UŠAO U LEGENDU ..... VEC Ć SADA JE BOLJI OD SVIH SVOJIH PREDHODNIKA ....I ZAVIST JE OGROMNA !

kako da ne

pre 4 godine

@dax
Divac nikada nije bio u idealnom timu nba. Cak ni Stojakovic. Jedino ako je bio Petrovic, mada sumnjam. Srbija po prvi put ima igraca koji je u top 5 u Nba. Vec sada je postigao mnogo vise od svih nasih igraca koji su igrali u Nba. I drugi su izostajali, pa sta? Izostao Jokic jednom i nije odigrao pored toga 2 nebitne utakmice, svi ga napali. Da vi imate na stolu 150 miliona, da li bi ste se lomili tamo na nekom Evropskom ili bi se cuvali za 150 miliona? Sto, zelja vam da skacete na balkonu skupstine i posle 10 dana niko o tome vise ne prica, a 150 miliona vama obezbedjuju zivot, porodicu, familiju, a posle toga moguc jos jaci ugovor gde obezbedis i unuke. Tako da pustite te price vase i pustite decka da igra kada je mogucnosti. Kada je u mogucnosti, super! Tu je i vrh smo, kada ne moze onda nema veze. Klasican primer Srba, nikad se nisu slozili. Ako imamo naseg koji dominira i koji treba da se obezbedi, stanimo na njegovu stranu. Uz Jokica sam kako god resi, nas je i medju najboljima je.

sofronije

pre 4 godine

Ljudi nemaju svoj zivot, pa se identifikuju sa uspesnim licnostima. Takvi ljudi zapravo ne vole sebe, videcete ako Jokic neku utakmicu ne ubaci >15 poena pojavice se opet takvi komentari.

Drax

pre 4 godine

Srpski dres je svetinja i slava se jedino postize u reprezentativnom dresu.Zato je ovde Bodiroga bog a Vladimira Radmanovica niko i ne pamti iako je igrao dugo u NBA.Ta kosarkaska reprezentacija je ipak nesto specijalno kod nas.

Tasa

pre 4 godine

Tuzno je kako smo postali primitivno drustvo u kojem se vrednuje samo ko glasnije laje i olajava. Treba decko ne samo da ne igra nego i da zme tudji pasos. Tako su sa ovih prostora mnogi koji vrede od velikana poput Tesle i Pupina do obicnih igraca oterani sto materijalnom sto duhovnom bedom.

frosty

pre 4 godine

@antidebil
Za EP 2015 je bio na nekom sirem-sirem spisku jer jos nije bio u NBA. Tada ste se svi kleli u "Radulju" i "Stimaru" i cinjenica da nema Jokica je bila veoma brzo zaboravljena do skora kada vam je zafalilo municije za pljuvanje. To sto Jokic nije igrao 3 minita po utakmici nas nije kostalo medalje.

Uzgred koja vracara ti je rekla da Jokic ne bi igrao svetsko da je bilo prosle godine? Samo je Bogdan bio lud da se polomi u kvalifikacijama. Svi ostali su iskulirali jer su videli da bi nas vajni selektor trebao lako i sa C timom da dobije te utakmice. Sto je i jedva uspeo...

stoler

pre 4 godine

Ne znam zasto nekog vredja negativno misljenje o jokicu a daju sebi za pravo da pljuju velicine poput Divca, Danilovica, Djordjevica... Odmah smo svi grozni, zavidni, losi cim dirnemo u bozanstvo jokica i miska raznjatovica. I sad ne smes ni da iskazes jednu losu rec, inace si neprijatelj. Ali zato daju sebi za pravo da omalovazavaju istinske velicine, ljude koji imaju ostvarene najvece uspehe u kosarci dok je njemu najveci uspeh izbor u najbolju petorku NBA. Mozda se to sad racuna kao najveci uspeh u galaksiji, veci od svih medalja i titula.

Vojkan

pre 4 godine

Raznatovic je lepo objasnio.
Koliko samo ima negativnih, a i uvredljivih komentara, na racun Novaka Djokovica ?!?
Jokic je na najbolji moguci nacin iskoristio taj predah.
Pa covek je potpisao najveci pojedinacni ugovor od svih sportista u zemlji. A kako drugacije nego radom i odricanjem od mnogo cega. Bas bih voleo da neko napise koji nas kosarkas je napravio u par godina to sto je Jokic napravio sada?
Uvek su bili otkazi za reprezentaciju iz sijaset razloga. Razlog koji je Jokic imao je bukvalno jedini realan i iskren i koji je opravdao izostanak.
Svi mozemo da budemo ponosni i na njega i na Novaka

ilija cvorovic

pre 4 godine

" Najvece moguce opravdanje koje je iko imao"
Multimilonski ugovor ne moze da se stavi ispred rodjenja cerke, tj deteta. Sve si rekao ovom izjavom ko si i sta si g-dine Raznatovicu. Svako dobro zelim tebi i tvojim milionima.

antiDebil

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
(aca, 30. maj 2019 12:38)

Imao je, gle cuda, Divac sezonu sa, ne skoro, vec 100 odigranih utakmica i nakon zavrsetka te sezone se odmah prikljucio reprezentaciji i nakon 7 dana otisao na EP, bez i jednog jedinog dana pauze. Jokic ce imati vise od 2 meseca pauze...
Poredjenje Divcevog i Jokicevog ucinka u reprezentaciji do 24.godine je u najmanju ruku sramotno, a i dosta vise od toga!

Drakče

pre 4 godine

ej bre jel sam ja lud ili ...

Jokić na pitanje da li će da igra za reprezentaciju odgovara: videću da li će to da mi odgovara ili neće. Da je rekao nesto u stilu velika mi je želja da igram , za mene je igranje za drzavni grb svetinja ali ne zavisi sve samo od mene to bi bilo ok...ovako bre mnogo me je naljutio )))

upoređivati njega i Divca po ovom pitanju je čista provokacija...smišljena

Mihajlo

pre 4 godine

Sta je bre ovo,ima li Jokic pravo na sopstveno misljenje,sopstveni stav,koga interesuje sta neki agent misli o Jokicu koji mu donosi brdo miliona,sutra bre Jokicu mozes da ga promenis ako hoces,budi bre covek,nisi mutav,gluv,slep da agent umesto tebe prica.

Jaran

pre 4 godine

Mare
Dovoljno je videti one tv reportaze (rts i ostala boranija), kada pitaju klince po ulicama o Jokicu i o tome ko je najbolji nas kosarkas... ONI I DALJE MISLE DA ON NIJE BOLJI OD TEODOSICA!

Deki

pre 4 godine

Igrati 3-4 NBA utakmice nedeljno, dva treninga dnevno, reprezentacija svako leto i tako 10-12 godina. Prodje mladost u dvoranama. Moraju momci da imaju odmor!!

Lala

pre 4 godine

Generalno ,Jokicu uopste ne treba rep.status.Covek je svojim zalaganjem obezbedio svoj zivot i karijeru. Iskreno da sam na njegovom mestu ne bi ni razmisljao o reprezentaciji. Zbog par sitnih dusa svoju karijeru ne bih rizikovao. Dolaskom u Nemacku shvatio sam da je Srbija jedna teritorija izgubljena u vremenu i prostoru i da se treba drzati sto dalje od nje. Pozdrav svima, meni je lepo.

ja

pre 4 godine

Pa majstore, nije bilo interneta da oni koji to pričaju u kafićima prenesu i na internet. Onda se ta priča kao virus širi. S druge strane treba biti svestan da samo mali procenat stanovništva Srbije komentariše vesti o Jokiću na internetu.

WillyWonka

pre 4 godine

Ne bi ovo bilo prvo okupljanje reprezentacije koje bi prospustio, prema tome, potrošio je kredite. Sad je vrijeme da se odazove. On je javna ličnost, uživa i dobre i loše strane tog statusa. Ako je Novicki mogao, ako je Parker mogao, ako Valančuinas nikad ne pravi pitanje, što bi onda Nikolu opravdavali.
Ovi što su spomenuti izostajali su u vremenima kad već nisu bili na vrhuncu karijere i znali su da ih ima ko zamijeniti. Nikola Jokić, iako nije još na vrhuncu karijere, trenutno nema zamjenu nigdje na svijetu.

undal

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 30. maj 2019 12:38)

Kada pocnete sa tim "tukli ga". To moze da napise samo neko ko se nikada nije bavio sportom. Pa sta ako je odigrao 100utakmica za 7 meseci. Ja kada sam bio njegovih godina odigram fudbalsku utakmicu, posle toga odem na basket i igramo celu noc dok se reflektori ne ugase. Kada nema velikog fudbala igra se mali, ali svaki dan na terenu sa loptom. Ne da nije bilo tesko, nego je bilo uzivanje, jos njemu za to placaju debelo. Mnogo lakse nego sada raditi po ceo dan 8-12h.
Sada u 35god imam bolju kondiciju od Jokica, cija je fizicka sprema sramota za profesionalni sport. Da se ne dopinguje, i da ga ne kljukaju kao sve u NBA kojekakvim hemijskim preparatima, ne bi izdrzao 10min na terenu sa onim pivskim stomakom.

Tor

pre 4 godine

sve sve ali "najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao" je i vise nego preterivanje. a akk misli samk na koliicnu para onda treba da ga je sramota sta je izjavio, da su pare bitnije od rodjejja cerke. hit!

Ivan4_2019

pre 4 godine

Uopšte nije stub srama. Samo je sada tehnika uznapredovala pa imaš gomilu četova širom neta na kojima bukvalno svako može da iskaže svoje mišljenje o nečemu pa se zato čini da se sada milioni ljudi ljute a tada se pričalo navodno eto "samo po kafićima", što je apsolutno netačno. I tada i sada je sve isto, samo tada nije bilo neta u toj meri da bi se frustracija naroda mogla videti javno.

Inače po meni nije stub srama sve sve i da je Joka opet odbio da igra za repku, isto što nije bio stub srama ni onda kada je i Vlade propuštao pojedina reprezentativna okupljanja. Sve to su Jokine i Vladine lične stvari i njihove lične odluke na koje oni imaju prava i nema tu stuba srama nikakvog, sve je to legitimno.

nebitan srbin

pre 4 godine

sto bi reko nele karajlic je... se svi. on je rekao da zeli da nastupa u kini ali zele da nastupaju i drugi srpski centri. otkud znas ocel jokic zadovoljiti ili nece.raznatovic sad turira djordjevica jer ima sve igrace koji zele da igraju. sta ce uraditi na sp sada zavisi samo od njega.nema pozicije u kojoj nemamo kvalitetnog izbora.kako je bilo nekad zaboravi ko je bezo sa priprema ko je koga pokrivo sve to treba da nas ne zanima sada treba da nas zanima sta ce biti sutra.

Max

pre 4 godine

Kosarka je njegov posao kao i svaki drugi rad od koga se zovi. Svakome dosadi i pozeli da se odmori od posla i same pomisli na njega pa iskoristi godišnji. Sad na njemu je goce li ili ne da igra kad je na odmoru. Ja ga ne osudjujem i ako bih voleo da ga vidim u reprezentaciji.

Pera85

pre 4 godine

antiDebil
E, pa vidis, tog Divca su zvali u omladinske selekcije, dok Jokic nije bio u nicijem fokusu. Misko je od njega napravio to sto on sada jeste jer je prepoznao talenat i ulozio svoj novac i resurse.
O Jokicu niko nije pricao dok nije zavrsio u NBA ligi. Tako da je preskocio jedan turnir, odigrao oi, pauzirao i sad ide na sp.
Ameri idu sa Hardenom i jos nekim iz Hjustona to je sigurno (Hjuston najpopularniji u Kini zbog Minga) i ici ce dosta zvezda jer je Kinesko trziste ogromno. Tako da ce ovaj turnir biti jedan od najjacih ikad

Usamljeni vuk

pre 4 godine

“Tome je, po meni, doprinela erozija vrednosti u društvu, a pored toga i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama, što ranije nije bio slučaj. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: 'Kakav je, neće da igra'. Ali, ta se priča u kafićima i završavala."

Bravo, u ovom pasusu , je otkrivena trajna istina o danasnjem drustvu. Koliko god da je tehnologija doprinela boljitku drustva, toliko je erodirala neke drustvene norme.. postali smo instant nacija..

Vegas

pre 4 godine

Vi sti pljujete i sto za svoju zemlju govorite kao da bi sutra isli u Boj na Kosovo,internet ratnici koji bi sutra prodali pasos za tepsiju ribe.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

ne mogu da verujem koliko zavidnih , odvratnih i u isto vreme nebitnih tvrdnji i optužbi...mi imamo napokon čoveka koji je najbolji košarkaš na svetu na svojoj poziciji i opet mi njemu nešto merimo na kašičicu...ma treba da nas nema kada smo ovakvi....nikada , ali nikada nijedan igrač sa ovih prostora nije izabran u najbolju petorka NBA....ali nekome je opet bolji neko ko nije prošao prvu sezonu u NBA ,kvitao jer se nije snašao i vratio se u Evropu jer mu je bilo lakše...bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu...ta logika nas ubi...pustite čoveka na miru ...tek sam skoro skontao zašto Mirotic nije hteo da igra za Srbiju ili CG...zbog istih tih ljudi...

wer

pre 4 godine

ne lupetaj cash hoarderu,

divac je itekako zaduzio dres N puta i uradio za nasu kosarku sto puta vise nego ti, pre nego sto je par puta propustio neko bitno takmicenje.

a kad jos jednom pomenes neku od nasih legendi, da stanes mirno i salutiras...

legenda se ne postaje tako sto ti misko govori kada da igras a kada ne

ddd

pre 4 godine

Koja kolicina gluposti u komentarima i zamena teza. Divac je igrao za reprezentaciju uvek kada je trebalo. nije dolazio da igra u svojim 30im godinama kada smo na centarskim pozivijama imali rebracu tomasevica drobnjaka... kada smo imali reprezentaciju da se prosetamo kroz svako prvenstvo. Da podsetim samo za period posle sankcija. 95 i 96, udarne godine za povratak nase kosarke. Igrao. 97 i 98 nije, 97 jer smo bili za 5 klasa jaci od svih a 98 zbog lokauta. 99 ratne godine dosao da igra. Jedina sporna godina je mozda taj sidnej. Necu ni da pricao o njegovom doprinosu za osvajanje svetske titule u indijanopolisu. Zato tisina! Stojakovic je od 99-03 u najboljim igrackim godinama bio redovan na svakom prvenstvu. 05 jedina bolna tacka zbog sukoba sa obradovicem.

oberin martel

pre 4 godine

Jokić je za reprezentaciju odigrao samo JEDNO takmičenje, tako da je njegovo poređenje sa Đorđevićem, Divcem, Bodirogom i ostalim reprezentativnim legendama po tom pitanju baš smešno. Moguće ga je porediti , delimično, samo sa Stojakovićem. I sada ide preko volje...

Ko

pre 4 godine

Koga vi poredite, Jokica i Divca, nebo i zemlja, taj Divac se oduzio zemlji visestruko, a tolika je guzva bila u reprezentaciji da nije falio, a kolioo je Jokic igrao i sta je uradio za svoju zemlju ako hocemo tako da razgovaramo.

kejt winslet

pre 4 godine

Jokic najbolji igrač u istoriji Balkana. Jedino Stojakovic može da se umeša u taj dijalog.
(kapa dole za ove sto su napravili karijere u Evropi, ali to je niza liga)

Demar De Rosen

pre 4 godine

Jokara je odlican igrac i drago mi je da ce igrati na SP. Ekdplodirao je u smislu statistike ove sezone, odgovara mu konfiguracija tima koji ce se i ubuduce graditi oko njega. Ali ipak ne treba preterivati, jer u jacem timu, gde se zna hijerarhija, ne bih igrao ovako, ne bi neko poput Milsapa pokrivao njegove rupe u odbrabi i ne bih imao ovoliku minutazu. Prva postava NBA i koja je visa faza su Durent, Kari, Harden, Lenard i Lebron. Sve drugi je za klasu ispod. Takodje, Joka ima 24 g i bice nas najmladji igrac na SP, a propustio je i EP 2015 kada je bio vec afirmisan igrac; znaci propustio je vec 2 takmicenja sa repkom.

Ivan NBg

pre 4 godine

Što se mene tiče, ne mora ni da igra za reprezentaciju. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, za reprezentaciju treba da igra onaj ko to iskreno želi.

Djido

pre 4 godine

Divac je jedan od nasih najtrofejnijih kosarkasa.Uporedjivati Jokica i Divca je u najmanju ruku neozbiljno.A Jokic kako igra u NBA me ne interesuje.Samo igranje za Srbiju ,tu ih uporedjujte.

Raca

pre 4 godine

Gospodine Ražnatović, Jokić je izazvao revolt kod naših ljudi, poštovalaca nacionalnog tima i naše košarke samo iz jednog razloga: Svojim izjavama o mogućem nastupu za reprezentaciju koje su bile izuzetno prepotentne pa donekle i uvredljive. Poslednja od tih izjava je bila pogotovo iritantna i veoma nezrela, rekao je da će razgovarati sa više osoba kako bi sagledao da li je to dobro za njega !!
Utisak je bio da on nema izgrađenu svest niti lični stav po tom pitanju, što je bilo razočaravajuće, i da je odluku na kraju doneo zbog pritiska javnosti ili na nagovor porodice, a ne iz svoje preterane želje.
A postao je ljubimac i ponos nacije.
Tačno je da se preterivalo u osudama, ali oni koji su najviše bili ljuti na njega su isti oni koji su ga i neizmerno podržavali do tog momenta, znam dobro jer sam i sam jedan od tih.
Emocije, razočarenje, strah da će nas jedan od naših najboljih ostaviti na cedilu.
To je naš mentalitet. Sport je za Srbe više od igre, sportisti su naši heroji, dočekuju ih desetine hiljada ljudi na trgovima, slavi ih cela nacija, vodimo svoju decu na NBA utakmice u SAD da ih gledaju, organizuje se srpsko veče u Staples centru kada igraju Klipersi i Kingsi sa našom decom, folklornom grupom i kolom na terenu, zbog Bobija, Bogdana, Tea i Bjelice.
Širom sveta naši iseljenici ih bodre, 2002 u finalu svetskog prvenstva u Indijanapolisu atmosfera je bila kao da se igralo u BG a ne u SAD.
Edukujte naše mlade košarkaše a vaše klijente da je ružno i neodgovorno taktizirati, merkati i birkati, da li će i kada igrati za nacionalni tim Srbije. Ili igraju ili ne igraju. I odluka da nikada ne nastupaju može biti časnija nego stalno moljakanje, premišljanje i neizvesnost kod pojedinaca.
Napred Jokić, napred naši !!!

Subotičanin

pre 4 godine

Toliko fame samo iz razloga što je dečko nezamenljiv. Kakvi diva, milutimov, stojković sa jokarom smo favoriti bez njega potencijalno iznanedjenje. Dečko je sila iz koje se mrvi protivnik iz tog razloga su i veća očekivanja od njega jer takvo "oružije" nismo nikad imali.

milke

pre 4 godine

Nikola nikada nije bio na stubu srama, a ako i hiljadu dokonih i ne baš pametnih na društvenim mrežama nekog vređaju tome ne treba pridavati veći značaj. Budala je uvek bilo i biće.

ivannyc

pre 4 godine

Ma ti si i kriv sto je on na stubu srama jer umesto da izadjete pred ljude i kazete sta je i kako je vi se krijete 2 godine od nasih medija kao neke s***ce!
U 24 godine treba da dodje ovde i to da trci da igra za svoju zemlju a ne da ga mole! Sto se mene licno tice najvise bih voleo da ne igra...idi tamo gde ti je bolji i da vec jednom rascistimo...ovo je opet marketinski potez jer su videli da je u svojoj zemlji nepozeljan i onda ajde malo da smirimo strasti!

Pavle

pre 4 godine

Ove sto po ceo dan vise po telefonima i pljuju sve uspesne ljude i sportiste, zamisljam kao one babe sto vise po ceo po prozorima i bolje znaju sta ima novo kod komsije u kuci nego u njihovoj sopstvenoj. Stvarno ste za zaljenje, i za gadjenje...

Milan

pre 4 godine

Mene je prosto sramota što se upuštam u raspravu sa pojedinim likovima, ali: ljudi, postignite bilo šta u životu, budite bar u svom selu najbolji u bilo čemu (ne računam ispijanje piva ispred dragstora), ako ne možete na državnom ili svetskom nivou, pa onda komentarišite druge koji su u svojim oblastima daleko iznad vas. OK navijačka strast i sve to, ali onda se zadržite na "voleo bih da igra" ili "ne bih voleo", pa čak i na "ne dopada mi se Jokić", ali shvatite da omalovažavanjem upešnijih ne postajete bolji, nego se još dublje ukopavate.

nebaCar

pre 4 godine

nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.
(Metropola, 30. maj 2019 12:08)

Kako misliš sad neće? Pa jel rekao da će se odazvati sad za SP.

Šta je Vama ljudi.

Ako smatrate što na keca ne izjavi da će se odazvati pa to smatrate da on ne želi, onda ste u velikoj zabludi, može čovek da završi sezonu, da vidi posle 100 i kusur utakmica da li će moći , ako se oseća zdravo i spremno a odbije onda pišite, ovako samo baljezgate.

Uzgred on je tek napunio 24, i još je u razvoju, to je neko ko ima ispred sebe još10 godina karijere ako ga zdravlje posluži, i na kraju karijere pišite ako se ne odaziva, ovako ako se bude pojavljivao i osvajao medalje imate svi da poližete to što ga pljujete bez razloga.

Nelex

pre 4 godine

Zamolio bih patriJote kojima je najvažnije prebrojavanje nastupa za reprezentaciju da se prisete da je Nikola za EP2015 precrtan sa spiska od strane selektora. Imate širi spisak za 2015 na linku: https://www.sportske.net/vest/kosarka/sale-saopstio-spisak-centarska-linija-da-se-smrznes-304611.html

Jeremy

pre 4 godine

@stefan
A što bi to tebe zanimalo? Da nećeš i ti procenat možda? Stvarno ste šljam društva, čast pojedincima. Što se tiče izjave, delimično je na mestu. Nekada nije bilo društvenih mreža i interneta, zato se samo po kafićima pričalo. Danas sve poznate ličnosti žive u nekoj vrsti rijalitija. Prati se svaki pokret, svaki tvit, svaka objava, s kim izlaze, šta jedu. Greške se pamte, a svi ste zaboravili utakmicu protiv Hrvatske kada je, isti taj Jokić, u poslednjim sekundama meča preuzeo odgovornost. Tražio loptu, napravili faul on pogodio oba bacanja. To se ne sećate? 86:83 čisto radi podsetnika.

dax

pre 4 godine

Maestro ostajem pri stavu da ako ne želiš da igraš za reprezentaciju uopšte NE MORAŠ...IMA SRBIJA MOMAKA KOJI ĆE DA POGINU ZA DRES, KOJI NASTUP NE DOVODE U PITANJE...šta čoveče ti poredis, strašno...Danilovića, Divca, Djordjevica, doktore košarke koji su osvojili sve živo, i UVEK igrali za reprezentaciju a da ti ne pricam koliko puta su bili u idealnoj petorci..

Henry Chinasky

pre 4 godine

Ranije smo imali 5-6 velikih ekstra igrača, pa se mogao istrpeti nedolazak jednog. Danas imamo manje ekstra igrača, pa je svaki bitan. I ranije nije bilo društvenih mreža i prilike za pljuvanje.

Иван-Ниш

pre 4 godine

Дивац сакупио 11 наступа за репрезентацију (сениори). 3 године није имао ни шансе због санкција. 1998. било није учествовао нити један НБА играч у било којој акцији, нити играли лигу. '97 једино може да му се замери. После двехиљадите је имао >33 године и за онај наступ из 2002. само дубоки наклон. Сећају се људи оних слободних бацања из финала, али мало одличне партије против САД, Новог Зеланда, Бразила... а био је у 35. години. Нека нам Јокић одигра 5-6 пута до 32. јер је сада и разређен календар и пуна капа. Некако баш Мишкови пулени највише одбијају репрезентацију. Чак и они некада редовни почну да одбијају, а сада и веома млади. Немају своје мишљење, ту је агент да их заступа.

aco

pre 4 godine

Тачно је то и има доста претеривања у критиковању наших спортиста. Ђоковић је одбио да игра за Србију десетак пута, а Јокић за сад само једном. Са друге стране, да је Јокић играо на еп, вероватно би освојили злато. Због тога остаје жал.

Pedja Markovic

pre 4 godine

Da sam koji slučaj imao talenta za neki sport reprezentacija bi mi bila svetinja. Mislim da bih se naježio svaki put uz intoniranje himne (koja god bila).
Sa druge strane poštujem svačiji izbor i nemam ništa protiv ukoliko neko ne može i ne želi da igra. Razumem i Nikolinu želju da se dokaže u klubu i obezbedi budućnost za celu familiju.
Ono što ipak ne razumem je sledeće: mesecima nigde nisam mogao da pročitam da li on želi ili ne želi da igra. Znate, vi možete da kažete 'želim da igram, ali moj dolazak zavisi od mnogo faktora, daću sve od sebe'. Takođe možete da kažete 'nije realno da zaigram iz razloga...' Umesto toga on je svaki put davao neke nezrele i nespretne odgovore iz kojih niko nije mogao da zaključi da li Nikola ima ili nema želju. To je jedini razlog osude javnosti, loša komunikacija njega i njegovog menadžera. Da je pre 3 meseca rekao 'voleo bih da zaigram, videćemo šta će biti' i čak i da je otkazao ne bi naišao na toliko osuda.

itda

pre 4 godine

Divac je propuštao takmičenja ali u poznijim godinama valjda 97 i 98, pitanje u kakvoj je on formi bio tih godina, vratio se u formu tek početkom dvehiljaditih, ali što ne kaže da je Sale 97 igrao povređen.

Metropola

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.

Vladan R

pre 4 godine

Kakvo je ovo spinovanje. Jesu pojedinci povremeno pravili pauzu, ali to je bilo tek nagon višegodišnjeg konstantnog učestvovanja. Sa druge strane Jokić, je od prva četiri takmičenja tri preskočio. Njegovo je pravo da radi pre svega za sebe u najboljem interesu, to niko ne spori, ali nije isto kada je prva pauza nakon redovnih 5+ učešća, i kad se od prvih 5 odigra manje od pola

Srđan

pre 4 godine

Ranije nisi igrao za reprezentaciju samo ako si povređen i to bez mogućnosti oporavka do šampionata. Kod Nikole ostaje gorak ukus hoću-neću sistema. Još smešniji su mi menadžeri koji su počeli u sve da se mešaju. Sada je sve gotovo i nadam se da će svi biti zdravi i igrati kao jedan pod palicom našeg Saleta.

BV

pre 4 godine

Cemu tol`ko politike? Sad reprezentacija ispade pitanje zivota i smrti. Apsolutno ga podrzavam igrao, ne igrao - njegova odluka. Svojom igrom, sasvim dovoljno lepo predstavlja Srbiju u najjacoj ligi na svetu.
Polazim od sebe, sta sam uradio sa svojim zivotom, sta sam ja to uradio za ovu zemlju, da bi bio uvredjen sto jedan sportista odbija da me "zabavlja" u nacionalnom dresu?

Kako je lepo biti glup

pre 4 godine

@ ikac klisa
Povraća mi se i od onog "Jokara",ali tvoje "Divara" je najodvratniji i najgeačkiji nadimak koji sam ikada čuo!Grozno!

iggy

pre 4 godine

(gremlin, 30. maj 2019 11:04)
Atina 95 je jedinstvena. Ne moze se porediti ni sa jednim takmicenjem. Prvo posle sankcija. Svi maksimalno napaljeni da pokazu Evropi i svetu ko su, da su najjači u Evropi i rame uz rame sa tadasnjim NBA timom.. Osvojili su posle sve sto se moglo osvojiti(osim olimpisjkog zlata), igrali jos 2,3 godine i posle se povukli iz reprezentacije. Mislim na stubove te generacije Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Divca. Ne zameram nikako, samo konstatujem

stoler

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.

dux

pre 4 godine

Zato od evropskih i svetskih prvenstava vredi gledati samo fudbal. Svetsko prvenstvo na kome neće biti bar 20 najboljih košarkaša na svetu, bljak. Zamisli svetsko prvenstvo a Mesi ili Ronaldo kažu, ne mogu da igram imao sam napornu sezonu i želim da provedem leto sa porodicom. Siguran sam da bi se pre odrekli žena i dece nego izostali sa prvenstva. Doživljavamo košarku kao nacionalni sport s siguran sam da 90 posto komentatora ne ume da kaže ko je koju medalju osvojio na prvenstvima u kojima nismo bili u prva tri, toliko su bitna prvenstva...

znanje-imanje

pre 4 godine

Pravi je Ljiško ovaj Miško. Ispade on patriota beskompromisni pobedio u dugotrajnog bitci za Srbiju protiv sila mraka i zla. Da posle Vučića od njega nema boljeg Vučića.
Realno korist pojave "Jokić" na onom tamo komtinentu i u onom tamo NBA-cirkusu je već dovoljna kao reprezentativna uloga osobe Nikola Jokić. Toliko da to pokriva i izvestan neadekvatni odnos prema reprezentaciji.
Realno i većina FIBA takmičenja je toliko obesmišljena da više ni kontinentalna prvenstva nemaju neki smisao i draž. Osim kao market trgovcima Miškovog tipa. Odatle je moj stav bio da je jedina zaista obaveza Nikole da jedno 2-3 meseca pre SP ili OI izvesti selektora o stanju svog tela i mogućem igranju za Srbiju.
Dva su mi posebna momenta u svesti koje ne vidim da iko pominje. Nikad neću zaboraviti idiotsko uslovljavanje Peđi da može da igra, ali ako odma iz NBA PO uleti na pripreme - inače kao nije OK da neko celo leto lipsava a ne ide a da Peđe odmara pa ide. Ne samo idiotizam po sebi nego i u većini takvih slučajeva bude kao sa Bogdanom ili Porzingisom. A drugo moje, tačno ili ne, viđenje Denvera kao pogrešno vođenog: sav tim su oterali u povrede, a naročito Nikolu u masu umesto kao Bobana u max vižljastosti. Ono "masa je mama" je glupost: masa je mama ali pre svega povreda.
Odatle sam zaključio da Nikola u stvari treba da BEŽI u reprezentaciju, i od "stručnjaka" a i od ekipe. Beži u dobru atmosferu, interesantnost života ali i pre svega rad sa loptom a ne tegovima. Nadam se da je i on.

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46)
ТАКО ЈЕ!
Али џаба си све тачно рекао када овде има много оних којима је, у ствари, јако криво што ће Јока да игра, и не могу своју ЗЛОБУ да сакрију.
Штета па им модератор дозвољава да ту њихову злобу и други виде!

Nebojsa

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI .
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen .
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao.
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ???
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju.
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio.
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.

koki

pre 4 godine

Pa gde nadje bas Divca koji je igrao najvise od svih.
Divac sa 18 godina igra svetsko prvenstvo
sa 19 godina igra Evropsko prvenstvo, Univerzijadu i U19 svetsko prvenstvo. Toliko Jokic nije odigrao sa 25 godina zivota koliko Divac za jedno leto.
sa 20 godina igra na olimpijskin igrama u Seulu
sa 21 Evropsko prvenstvo
sa 22 Svetsko prvenstvo Argentina
sa 23 Evropsko prvenstvo
Do 23 godine zivota je Divac igrao bas svako takmicenje i osvojio 8 medalja.
Jokic do sada sa kojom godinom vise samo jedno ucesce i jedna medalja.
Onda idu sankcije i Divac nije igrao kao ni svi ostali kolektivni sportovi.
Nastavlja dalje 95 evropsko u Grckoj
96 Olimpijske igre
Tu ima vec 28 godina i deset medalja. Ko moze da mu zameri nesto.
Pravi 2 godine pauze pa nastavlja
99 Evropsko prvenstvo
2000 je bio raspad
2001 nam nije trebao jer smo uzeli zlato i bez njega na EP
2002 kruna karijere zlato u sred USA na svetskom prvenstvu sa 34 godine i ukupno 12 medalja sa reprezentacijom.
Niko iz njegove generacije nije ni blizu Divcu po broju ucesca i medalja.
A od starijih samo Dalipagic - koji je imao jako dugu karijeru i igrao za reprezentaciju i u 35-toj godini zivota.

MilanSpanac

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..

stefan

pre 4 godine

sta hoce sad ovaj? Divac nije igrao u poznijim godinama, a Jokic je bio pod pitanjem sa 22... Koliko procenata Jokicevog ugovora ide tebi? To ti nama reci

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(parx, 30. maj 2019 11:45)}

Novicki je do 2016. (kada se penzionisao iz reprezentativne kosarke) propustio 3 takmicenja.

Uz to, treba uzeti u obzir da je propustio jos nekoliko jer mu je reprezentacija slabija pa se nisu kvalifikovali na neke olimpijske igre i svetska prvenstva.

Bolji primer je Pau Gasol, koji je takodje propustio 3 takmicenja(pocevski od 2001. godine), ali mu je reprezentacija ucestvovala na svim takmicenjima, tako da je u stvari vise igrao.

Opet, ne treba pljuvati Jokica, teska je NBA liga fizicki, ne moze sa Evropom da se poredi i generalno nema igraca koji nije preskocio po neko takmicenje sto zbog odmora sto zbog povrede.

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

А чему сад ови наслови и коментари???
Јока ће да игра за Србију, и то је дефинитивно изванредно!
НАПРЕД СРБИЈА!

oscar

pre 4 godine

Donosi ti brdo para zato si sve u jao super fazonu. Ti si kao strucnjak za kosarku. Idi bre.
(Zoran, 30. maj 2019 11:47)

A ti li si Slavnicu Zorane?

SUNĐER BOB

pre 4 godine

karikira menadzer Misko..sram te bilo..Divac propustio jedno takmicenje posle 8 ..a Somborka 2 od 3..alo..to su cinjenice...verovatno ce biti naj srpski kosarkas svih vremena ali nece biti veci covek..nikada..

Devla

pre 4 godine

Ne znam sta bih rekao. Mnogo se ljudi ovde obaziru sta prosecan krezavi Srbin ima da kaze. Ja da sam na njegovom mestu, Srbija me ne bi videla vise.

ivan78bg

pre 4 godine

@ljubisa Livac
Na koji nacin ti ovog leta pomazes drzavu?Radi ces mesec ipo dva za dz?Kao Jokić?
A drzava koja je gurnula decu od 18 godina da kao regruti ginu dok su tzv specijalne jedinice krale i bogatile se treba rasformirati .To je drzava kriminalaca ne obicnog naroda.Obican anrod salje da gupi glavu uzaludno!

antiDebil

pre 4 godine

Šta je osim EP2017 propustio Jokic?
(CJC, 30. maj 2019 12:20)

EP 2015...
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine!
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom!
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!

Mare

pre 4 godine

Pogledas komentare i dodje ti da places u kakvom drustvu zivimo! Klinac u parku za pse kaze ne pratim i ne volim Nikolu jer nije igrao za reprezentaciju a ne zna g... da pocisti za svojim psom! Tako i vecina ovih frustriranih kvazi patriota za tastaturom koji nisu otisli dalje iz svog "sela"! Kladim se da dupe ne znaju da obrisu ali znaju da vrecaju i omalovazavaju. Sram da vas bude, vas i vasih roditelja sto su vas tako vaspitali! Bednici jedni... zato su u ovi "naprednjaci"!!! Jer vas bednika ima puno! Sve pametno pobeglo preko. Odvratni ste vi i vazi mali bedni zivoti!

Бедо

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Па, Никола има 23 године, од његовог пунолетства је прошао тек један олимпијски циклус, коколико си мислио да је требало да игра? На три Олимпијаде до сада? :))) Ех, да си ти Јадо селектор, па да си га убацио у репрезентацију са 10 година, 4 месеца и 17 дана нпр, он би се до сад наиграо :)))

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

Od 1995. do 2002. godine Divac je odigrao 4 takmicenja, 4 je propustio.

Za veliku drzavu je sve odigrao i za to svaka cast, ali to ipak ne moze da se poredi. Em sto je skroz drugo vreme, em sto je tad liga bila najjaca u Evropi, iz nje se izlazilo sa vrhunskim kvalitetom i ljudi su tada svi igrali jer ih je takva liga napravila igracima. Uz to, mnogo je manje trosenje tada bilo nego sada za nekoga ko igra NBA.

Dokaz je i to sto je Divac dosta takmicenja kasnije preskakao.

Ne treba pljuvati Jokica, on covek nikom nista ne duguje. Plus sto verujem da ce igrati na jos dosta takmicenja u buducnosti.

deki

pre 4 godine

Pa Covic je lepo rekao da treba spustiti loptu i razgovarati sa deckom a ne odmah napadati ga ,plus decko je mlad, ceka ga jos dobrih 10 godina vrhunske kosarke

aca

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.
(stoler, 30. maj 2019 12:18)
ne razumem zasto spominjes trofeje? Ja nigde nisam poredio koliko je ko uzeo trofeja u 24oj god. Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.

Retko gledam košarku, i ne zanima me

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem. Zašto se se ovde uopšte pljuje po Nikoli, dečko je svoje rekao. 90% pljuvača nezna da'l se lopta šnjira ili naduvava. A da ne pričamo o odricanju da bi se uspelo, gde smo mi, a gde Nikola

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ja ga razumem, čovek je objasnio na tv da je minus igrati za reprezentaciju.
Doduše to je iz njegovog ugla gledište.
Interesuje me takođe da li neko hoće da izađe i objasni mu da je Divac igrao za razne selekcije od 1985., pa je tek 1997. prvi put rekao ne mogu, da je Stojaković čekao pasoš 3 godine, da je Sale takođe posle nebrojano puta jednom rekao ne mogu....
Ne može se Jokić upoređivati sa njima, jednostavno nije i neće nikad biti isto.
Uz zamenu teza oko ovih ljudi uporedo laže jer je Jokić odbio i 2015.EP da bi otišao na Letnju Ligu i potpisao ugovor sa Denverom.
Jokić je postigao individualni uspeh i to je za poštovanje, čestitam mu od srca i želim i dalje da napreduje ALI pošteno je reći da je sabotirao reprezentaciju zbog toga pa neka svako pojedinačno ima stav o tome. Nema potrebe "upakovati istinu", reci otvoreno nije igrao da bi uspeo u NBA i to je opravdano za nekog za nekog ne.
Paradoks svega da jedan menadžer koji JAVNO kaže da ima RAZLIČITE INTERESE od reprezentacije ovde daje objašnjenje igranja za istu. To smeta jer nas dodatno pravi na budale. Samo reci istinu nemoj da lažeš i zamenjuješ teze i još najgore od svega Jokića upoređuješ sa ljudima koji su sve suprotno od njega.

SchOne

pre 4 godine

Slažem se u potpunosti a taj ko ne bi preskočio za jedno EP u košarci za svoju zemlju zbog ugovora od 146 mil. dolara taj laže i to mnogo laže.

inglvud

pre 4 godine

Apsolutno tacno. Brzo se zaboravlja da su i druge legende propustale takmicenja.
Ruku na srce, ova generacija koju vode Teo, Bogdan, Bjelica itd.. stvarno se odaziva uvek, izuzev kad su povrede u pitanju. Njima svaka cast!

Samo kažem

pre 4 godine

Naši stari su govorili "Koga nema bez njega se mora" i kad tako shvatimo sve u životu biće nam lakše. Ne treba nikoga osuđivati zato što nešto neće samo prilikom sledećeg izbora taj neko ipak treba da bude u drugom planu i to je to.

Nm

pre 4 godine

Ti idoli nacije koji su preskakali neka takmicenja su prvo igrali za reprezentaciju par takmicenja pa onda preskocili, igrali su i povredjeni, i tek izasli iz povreda. Tada nisu sa jednim ugovorom "resavali egzistenciju" nego su mnogo vise ugovora odradjivali. A drustvene mreze takodje nisu ni birale All Star ucesnike... A idoli nacije jesu zeleli da vreme provedu sa porodicom, da se zene, dobijali su decu i ti isti idoli nacije su trasirali put i Nikoli i ostalim mladima da novinari i menadzeri gledaju igrace iz Srbije kao talentovane i kvalitetne. A Nikola se nije zenio, nije dete dobio, odmarao je od sezone koja mu se zavrsila u aprilu. Puno ga perete, samo je trebao reci da ne smatra EP kao bitno takmicenje za njega i da nece da igra a ne da se vadite na neke zabrane kluba (koje ne postoje). Sportski pozdrav

SUNĐER BOB

pre 4 godine

samo ga ti brani..ne treba mu to. opet taj nece igrati..bira..brate ne mora ako nece..ako ne oseca potrebu da igra za svoju zemlju da da sveod sebe ..ne trebaaa

mare

pre 4 godine

Zasto veličate zemlju koja vas unistava???? Zar vi ljudi ne vidite da je ova zemlja pukla, ali pukla. Ova Srbija nije dobra, ova i prethodna vlast sve unistise. Narod nista ne odlučuje. Sad da proglase mobilaziciju, nikad se ne bih odazvao. Za Vulina i beogradski pašaluk da ratujem. Sve smo izgubili. Jokiću, nemoj da igras za ovakvu zemlju.

Nikola

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.
(Kole, 30. maj 2019 11:14)

Ja najvise volim kada je neko iskren. Momak je iskreno rekao sta misli, ne vidim problem tu.

manda Pg

pre 4 godine

nekada menadzeri nisu bili vodeca sila u kosarci danas jesu. nekada je Bora Stankovic sa Acom Nikolicem bio najuticajniji predstavnik kosarke i zato je bila fantasticno kotirana. Divac je odbio reprezentaciju posle osam uzastopnih velikih takmicenja. sa 24 imao je 6 zakljucno sa EP 91. Jokicu ce ovo biti tek drugo. i Stojakovic je 2004 iako nije zvanicno odbio nego trazio nemoguce, posle 5 velikih takmicenja. nije uporedivo a opet o svemu tome prica covjek koji nije ni selektor ni presjednik saveza? iako ga postujem kao izvrsnog menadzera. tesko je i porediti iz ratnog vremena necije odbijanje 1999 i 2000 realno i danas. a posle tokom raspada i SCG savezi su bili bukvalno nepostojeci. ne opravdavam otkaze al treba pomenuti i zasluge. Divac je Jokicevih godina bio Olimpijski vicesampion, dvostruki Evropski sampion i jednom Svetski sampion uz dvije bronze sa EP i SP.a sa klubom Nba vicesampion 91 i najnormalnije je igrao na EP. uglavnom medalja na Sp bi mnogo toga ispravila.

ccx

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.
(ljubisa Livac, 30. maj 2019 10:58)
Si*** bre da ti ne kazem sta... Ti znas ko je od mladica od 18 godina hteo da da zivot za ovu zemlju a ko ne. Koliko je mladih ljudi oterano u smrt protiv svoje volje,ili napujdano od strane politicara na to?! a ovom momku koji je iskoristio priliku da izadje iz blata u kom smo svi mi,toliko ne mozete da oprostite sto vas je napustio u tom vasem mulju da pravite od njega izdajnika. Posle svega procitanog ovde vezano za ovog mladica,mogu samo da mu kazem jedno veliko HVALA sto je na kraju odlucio da zaigra za ovu zemlju.

poyy

pre 4 godine

Zasto jedan kosarkaski trgovac sebi daje za pravo da celom drustvu daje moralne pridike? Lako je bajo da neko poput tebe koji je monopolozivao kosarku i zauzeo ulogu modernog robovlasnika sa milionima u dzepu pricas prosecnom clanu ovog drustva sa 300 evra/mesecno od prvog do prvog kako treba da ima razumevanja za jedinu stvar koja mu donosi radost a to je ta reprezentativna kosarka. Sklonite ovog neuspelog kosarkasa i modernog robovlasnika s dnevnog reda, nije vredan naseg vremena.

Ayatollah

pre 4 godine

Naravno da se u vreme Divca priča završavala u kafićima, jer tada nije bilo društvenih mreža i portala, a Internet je bio tek u povoju. Da ih je bilo, i za Divca, Stojakovića ili bilo kog drugog bi se pisalo isto kao za Jokića danas - a i treba da se piše, jer svi oni (a i zalizani im menadžeri) u osnovi i stiču basnoslovna bogatstva baš od tih istih koji ih prate po netu. Licemerno je da ti živiš od publike, a istovremeno od nje zahtevaš da ona nema nikakvo mišljenje o tebi i da se uzdrži od komentarisanja.

stojkovic

pre 4 godine

Dečko je prva liga! A da nije radio na sebi i postao tako dobar, ne bi ga ji zvali da igra za reprezentaciju. Tako da, bolje sto je propustio proslo prvenstvo. S druge strane, nema niko prava da mu se mesa u život i to sta će da radi. Hvala mu sto se odazvao pozivu ovog puta!

Istina leči....

pre 4 godine

Komunistički, a pogotovu postkomunistički sistem ove zemlje je izrodio bezbroj ništarija, koje samo čekaju priliku da nekog popljuju i gurnu u blato, kako bi se oni lično osećali bitnim/značajnim. U Srbiji je oduvek bila takva atmosfera da se svaka glava koji je iznad proseka, saseče.
Tako i za Jokića, nema tu nikakave tajne. Svi normalni i koji bar malo razumeju kako stvari funkcionišu, znali su da će ispasti baš ovako.
Naravno, ovaj soj koji je bio ljut što navodno neće igrati, sada je lut što će igrati, jer nemaju na šta da se iskale. Trebao Jokić njima lično da se javi i opravda, kako da ne...

SACZ

pre 4 godine

Trenutno su za nas drim tim. Ako dodju do finala bice i dalje drim tim i bice najbolji. Ako ispadnu ne daj Boze u cetvrt' finalu bice najgori i eto... tako to svakako ide kod nas...

nebaCar

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Ovaj dečko je tek napunio 24god i u NBA napravio za 3 godine što nikad niko nije s sa ovih prostora.

Pozivan je u reprezentaciju za kvalifikacije za OI, odazvao se i bio najbolji igrač istih .

Pozivan za OI 2016-te, odazvao se i uzeli srebro

Pozivan za EP 2017-te, nije se odazvao, spremao se za sezonu koja mu je bila ključna za ugovor i dalju karijerui, da bi postao ovo što je danas, najbolji centar najjače lige na svetu.

Kvalifikacije za SP 2019-te niko nije mogao iz NBA da igra.

Pozvan za SP 2019, odazvao se.

Dakle da sumiramo, 3 puta se odazvao, jednom nije.

boza_derikoza

pre 4 godine

Uporedjivati to vreme i danasnje je totalna glupost. Tada se nije pisalo po društvenim mrežama jer, zamisli, tada nisu postojale društvene mreže.

gremlin

pre 4 godine

Poziv za REPREZENTACIJU DRŽAVE JE NAJVECA ČAST,a pogotovu za KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU SRBIJE NIKOLI SVAKA ČAST JAVNO SAM SE IZVINIO NA PORTALU B92 ALI ON JE DALEKO JOŠ UVEK OD LEGENDE DIVCA...ali ako bude IGRAO ZA SRB DOSTIĆIĆE GA,Aleksandar Djordjevic i Danilovic i svi iz Atine 95 posle sankcija POSTALI SU BESMRTNI ZBOG DRESA YUGOSLAVIJE(SRBIJE)

мики

pre 4 godine

Svi ti glasnogovornici bi se odrekli pasosa za 50 eura
(LogenMNE, 30. maj 2019 10:53)

ако је тако, дајем 500 да се отарасимо 10 будала заувек. молим те, организуј!

aca

pre 4 godine

Grobar sam i kosarka mi je sport broj 1 a Danilovic i Djordjevic idoli iz detinjstva ali su zaista preterali sa izjavama u vezi Jokica, pogotovo je Danilovic preterao. I on je mogao jos nekoliko god da igra za reprezentaciju ali je odabrao penziju. Jokic vec sad ima vise minuta na terenu nego sto je Danilovic imao za celu karijeru, i niko nema pravo da mu prigovara kad kaze da je premoren i da mu je naporno da igra svako leto.

Jado

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.

Dimitrije

pre 4 godine

Citam komentare ljudi koji uporedjuju poziv kosarkaske reprezentacije i vojni poziv, ocigledno im to dodje na isto. Citam komentare ljudi koji pisu da treba da igra za Ameriku ili Reprezentaciju "Vojvodine". Zao mi je sto tako mislite, zao mi je sto tako pisete i voleo bih da malo izadjete u svet i prosirite vidike. Jednia stvar koju moji sunarodnjaci nikada nece oprostiti je uspeh.

Get a life!

KOSTA1703

pre 4 godine

poyy

Voleo bih da svima ovde objasniš zbog čega je Ražnatović robovlasnik?
Zbog toga što je sposoban i pametan?
Da nije možda nešto dobio preko veze, nezasluženo, pokvareno ili kriminalno?
Sve je dobio zahvaljujući sebi i svojim sposobnostima.
Jedan je od generatora razvoja naše košarke kroz svoj klub.
Deca uz njegovom klubu imaju priliku da postanu igrači, naravno oni koji to zasluže svojim igrama.
Ne utiču na to tate,mame,politika ili nešto treće ili četvrto.Utiče samo njihov kvalitet.
Zar treba nešto bolje od toga našoj košarci?

puj luka

pre 4 godine

Ono kad ti menadžer Miško drži lekcije o eroziji društva, ej? Isti se kupa u parama, razbacuje po žurkama, onda daje izjave o etici i moralu.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Тачно је то Господине Ражнатовићу...Али тачно је и то да нити један кошаркаш није имао подршку народа на друштвеним мрежама као што је то случај са Николом Јокићем.Погледајте коментаре на сваку његову бољу партију у НБА лиги,у Плеј офу нарочито,толико коментара,толико хвалоспева,толико подршке...
Интернет је попут двосеклог мача,колико је добар,толико је лош...Нажалост шљам увијек исплива чим изађе неки проблем на видјело.Исти тај шљам који на интернету вријеђа и једног Патријарха Павла и Новака Ђоковића...Нажалост,треба узети и у обзир да добар проценат тих негативних коментара стиже из сусуедства јер интернет не познаје границе...Ко зна,можда и Јусуф Нуркић остави неки коментар на рачун Јокића 😂

sasa jokic

pre 4 godine

Koliko kompleksasa neostvarenih ovde komentarise i lupeta, to je cudo jedno. Cak se porede kosarkasi sa vojnicima? Upravo je Misko rekao pravu stvar, dristvena erozija ima najveci uticaj na sve. Ljudi svoje probleme projektuju na druge.

Kole

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.

Дејан

pre 4 godine

Али ти поменути играчи, нарочито Дивац прво су годинама, као млади били редовни у репки, па су тек у зрелим годинама почели да прескачу.
Дивац је играо у континуитету СП 1986 - Шпанија, ЕП 1987 - Грчка, ОИ 1988 - Сеул, ЕП 1989 - Загреб, СП 1990 - Аргентина и РП 1991 - Италија. као и прво ЕП 1995 - Атина, после санкција.

Markez

pre 4 godine

Nemojte nas praviti budalama. Zamislite da se svaki igrač reprezentacije ponašao kao Jokić. Pa ne bi nikada ni do jednog finala došli. Zbog čega Bogdanovićeva karijera manje znači od Jokićeve. Ili od bilo kog igrača. Ako pitate Bogdana on će reći iz prve igram i tu je tačka. Saga oko Jokića je trajala i zato je izritirala javnost. Nekako je tužno bilo gledati Dončića i Dragića kako demoliraju Srbiju. I što je ironično. Poreklom Srbe koji nisu oklevali zbog karijera...Ali eto igrali su za domovinu.

Bob

pre 4 godine

Nekada je bilo - popijes kaficu u nekoj bastici, ispricas se i vetar sve odnese. Danas uzmes tastaturu/telefon (kao ja sada) i to zakacis negde i svi citaju.

ПоследњиСрбијанац

pre 4 godine

Лично бих волео да заигра. Да сам ја на његовом месту не бих ни помислио да се цимам после овакве сезоне. Зато и нисам. Многи играчи су и повређени играли за своје земље, свака част и далеко им лепа кућа. Жеље су једно, могућности друго а реалност треће. Свако биће је независна индивидуа и као таква има право на своје грешке. Грешке ми не дирајте.

O RUCK

pre 4 godine

A ti "sveznajuci"- da nisi mozda i ti EROZIJA MORALA DRUSTVA. I to velika erozija, koristerci se pogodnostima koje ti je to "erozivno" drustvo stvorilo. Pri tome najveci broj clanova tog drustva crnci za 200 evra a ti SE OBOGATIO ENORMNO!!. Pitam ja tebe : ko je napravio sportske hale, ko placa njihovo odrzavanje, ko placa aktivnosti kosarkaskih klubova i kosarkasa....... Da mozda i ti neces reci da ovo drustvo nema nikakvog doprinosa u Jokicevom razvoju (naravno vrlo je znacajan i njegov rad, talenat i porodica) I DA NEMA NIKAKVE OBAVEZE PREMA TOM DRUSTVU??????

Kiza

pre 4 godine

Najgore kad se pita menadzer kao ti,tebi su bitne pare ne njemu,mnogi bi pristali ali zbog takvih odbijaju selekciju svoje zemlje jer ih vi iskoristavate zbog vaseg dzepa.Oni su sportisti i nisu namazani svim bojam a pretezno su tu i generacije koje se poznaju pa nema razloga da odbiju ali onda se pojavi menadzer koji je izuzetno pametan
pa kao zbog straha od povrede i kao kluba nsgovorite da neigraju a bit je ugovor koji donosi vama postotak i to poveliki.Treba vas ugasiti pojedince!

benisio

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.
(stranger, 30. maj 2019 11:09)

Ovo kao da sam ja pisao. Potpuno isti osećaj sam imao dok sam gledao tu emisiju. Baš me je razočarao Šarenac, koga sam najviše gotivio od svih košarkaških komentatora.

dexter

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.

stranger

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.

manda Pg

pre 4 godine

mislim da ce se takmicenja FIBE u buducnosti "profesionalizovati". naravno da se neki novac dobija za igranje za reprezentaciju, odredjene premije shodno rezultatima al koliko i sta nije odredjeno.kosarka je srecom sport gdje je mjesec dana bez lopte veliko i zato igracima ljetnja takmicenja odgovaraju na svaki nacin. rad sa vrhunskim strucnjacima, trenerima vrhunski uslovi sve to ima svoje. al individualni rad i rizik od povreda dovode u pitanje idaziv na Fibina takmicenja. u Fudbalu se mnogo dobro zna sta svako takmicenje donosi. jedan Mbape je u humanitarne svrhe dao 550 hiljada € kao zaradu sa SP sto nije mala zarada. ovako, nece ni vodeci ljudi strepljeti hoce li ili nece neko igrati nego ce uvesti vjerovatno konkretnije novcane fondove koji i sada naravno postoje al koliko i sta nije poznato niti je u prvom planu, i profesionalnije saradjivati sa savezima.

Dušan R.

pre 4 godine

Kako "filozofiraju" menadzeri
kada treba neko da se progura, a nije top, reprezentacija je super, kada je neko dostigao nivo priznanja u svetu sporta kojim se bavi nastupa filozofija. Zasto? Zato jer se zeli pripremiti javnost itd. da je ok i da se ne igra. To je zato da bi se udvorili klubovima i samim tim menadzeri sebi ojacali poziciju, a sa druge strane da to javnost prihvati kao ok

niko_kao_ja

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dexter, 30. maj 2019 11:26)

Kako bi sutra ne daj bože uzeo pušku u ruke i branio zemlju?

benisio

pre 4 godine

Puna podrška Nikoli Jokiću. Ne samo zbog toga što je skroman i pozitivan lik, već i zato što nikad nije obmanjivao javnost. Ako je rekao da će igrati - igrao je, ako je rekao da neće igrati - nije igrao, ako je rekao da će videti i razmisliti - to je i učinio.

retko pametan

pre 4 godine

ok slazem se da smo malo preterali. ali nije isto bilo Divac koji je vec nakon toliko nastupa i datog za reprezentaciju odbio da igra. ili Jokic koji je samo jednom nastupao pre toga u Riju.
Ipak decko je imao vise nego dobar i dovoljan razlog. Pripreme pred novu sezonu, potpisivanje jakog ugovora i obezbedjenje sopstvene buslducnosti.
pa ipak to evropsko je bilo posebno vazno jer bismo u najjacem sastavu gotovo sigurno uzeli zlato. i ovako sa 3 petorkom smo igrali finale i bili blizu i utiska sam da je jokic bio tu da bi titula bila nasa.

мики

pre 4 godine

Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.
(ssss, 30. maj 2019 10:55)

малко си контрадикторан. за школу треба, а за државу не треба оправдање? тачка?

Dragan-Borca

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27) 

# Link komentara

Jedno ili dva? Nisu bili samo oruvatni razlozi, vec bukvalno im zene zabranjivale hehe
Care da si ti meni ziv i zdrav
Ali Divac je igrao samo 4 od mogucih cak 9 velikih takmicenja izmedju '95 i 2003.godine
Stojakovic samo 5 od 11 :)
Evo Nikola sa tek napunjenih 24 vec ce imati 2 :) A ostaje mu jos 10 godina karijere :)
Lako je bilo igrati u bivsoj Jugi kad su svi igrali tu
Samo pogledaj koliko Divac i Pedja imaju nastupa od kad su u NBA....

Sinisa

pre 4 godine

Ne s..i milioner i robovlasnik. Ti nam drzis moralne pridike o tome ko treba da igra za reprezentaciju. Nekada je to bila velika cast i sansa da predstavljas svoju zemlju, ali sav patriotizam u sportu ubili ste vi robovlasnici koji samo o novcu razmisljate. Sto se mene licno tice, svi oni koji uopste razmisljaju da li ce igrati konsultuju se sa onim ili ovim, ne treba da igraju. Treba da igraju deca koja to zele u svakom trenutku, u svako vreme i na svakom mestu bez potvrde menadzera, klubova, zene, brata, svalerke i ostalih. Reprezentacija je iznad svih nas pa i iznad Jokica i Divca koji su legende ovog sporta!

веверица

pre 4 godine

истина. милутинов је више пута одбио него јокић. стојаковић је више пута одбио него што је прихватио.

ZZ top

pre 4 godine

Samo ti menjaj teze misko.divac i ako nije igrao bilo jr to u poznim godinama igracke karijere a ovaj pulen sa 22, umoran.mani se demagogije i zamene teza,to ne mozes prodati nikome.

ogijev_tata

pre 4 godine

Pa selektor Djordjevic, je preskocio cini mi se Evropsko, da bi isao na letovanje sa porodicom, pa ljudi to je normalna stvar. Nije sve u novcu i patriotizmu, mnogo smo zaostali.

ljubisa Livac

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.

ssss

pre 4 godine

"Najveće moguće opravdanje koje je iko imao" sve ne verujem sta covek reče i osta ziv. Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.

Zoran M.

pre 4 godine

Nazalost vremena nisu vise ista....sve je manje intelektualaca i sve vise realiti(ili maloumni programi).Jokara samo ti nama dodji i nemoj zaboraviti da nije bilo Srpske skole kosarke ...ne bih ni ti postojao.....

Корто

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.

.

pre 4 godine

To je slična sorta ljudi koji ovih dana teraju Milojevića jer tim "ne igra lepo", a nemaju dovoljno mozga da se sete da klub pre njega čitavih deset godina nije igrao evropsko takmičenje.

Isto i ovde, napali su momka sa takvih apetitom, iako on tada još nije ni saopštio svoju odluku.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Na stranu šta priča Raznjatovic Jokic samo 1 takmicenje je propustio.Za to vreme nabio je masu,fizičku snagu da se nosi sa zverima pod koševima.Potpisao ugovor života.Imao nestvarno sezonu.U plej ofu prosek triple-double.Samo par igrača je to imalo u istoriji.Usao u prvu postavu najjače lige sveta.Zvanicno najbolji centar sveta i takav igrač dolazi u našu reprezentaciju.A moglo je biti i drugačije.Da je igrao to EP i da mu je propala NBA?Da je postao prosecan centar.Da ga Sale ne bi zvao na ovo SP?Da decko nije potpisao ugovor života?Da li bi se neko sada Secamo Nikole Jokica?

joe

pre 4 godine

Nekada nije bilo drustvenih mreza i nije svako laprdalo imalo misljenje o svemu. To sto neki klinci ostrasceno ostavljaju komentare po drustvenim mrezama pljujuci juce Djokovica, danas Jokica, sutra nekog treceg, ne znaci da je neko na stubu srama i da to treba shvatati ozbiljno. Napaljenim klincima se daje prevelik znacaj.

Dovla

pre 4 godine

Ne mora da nastupa za reprezentaciju ako ne zeli, samo neka kaze sta zeli i tako neka radi. Ne zivis zivot zbog drugih i zbog toga sta ce drugi reci.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Na stranu šta priča Raznjatovic Jokic samo 1 takmicenje je propustio.Za to vreme nabio je masu,fizičku snagu da se nosi sa zverima pod koševima.Potpisao ugovor života.Imao nestvarno sezonu.U plej ofu prosek triple-double.Samo par igrača je to imalo u istoriji.Usao u prvu postavu najjače lige sveta.Zvanicno najbolji centar sveta i takav igrač dolazi u našu reprezentaciju.A moglo je biti i drugačije.Da je igrao to EP i da mu je propala NBA?Da je postao prosecan centar.Da ga Sale ne bi zvao na ovo SP?Da decko nije potpisao ugovor života?Da li bi se neko sada Secamo Nikole Jokica?

веверица

pre 4 godine

истина. милутинов је више пута одбио него јокић. стојаковић је више пута одбио него што је прихватио.

ogijev_tata

pre 4 godine

Pa selektor Djordjevic, je preskocio cini mi se Evropsko, da bi isao na letovanje sa porodicom, pa ljudi to je normalna stvar. Nije sve u novcu i patriotizmu, mnogo smo zaostali.

joe

pre 4 godine

Nekada nije bilo drustvenih mreza i nije svako laprdalo imalo misljenje o svemu. To sto neki klinci ostrasceno ostavljaju komentare po drustvenim mrezama pljujuci juce Djokovica, danas Jokica, sutra nekog treceg, ne znaci da je neko na stubu srama i da to treba shvatati ozbiljno. Napaljenim klincima se daje prevelik znacaj.

Корто

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.

aca

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.
(stoler, 30. maj 2019 12:18)
ne razumem zasto spominjes trofeje? Ja nigde nisam poredio koliko je ko uzeo trofeja u 24oj god. Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.

Zoran M.

pre 4 godine

Nazalost vremena nisu vise ista....sve je manje intelektualaca i sve vise realiti(ili maloumni programi).Jokara samo ti nama dodji i nemoj zaboraviti da nije bilo Srpske skole kosarke ...ne bih ni ti postojao.....

Kako je lepo biti glup

pre 4 godine

@ ikac klisa
Povraća mi se i od onog "Jokara",ali tvoje "Divara" je najodvratniji i najgeačkiji nadimak koji sam ikada čuo!Grozno!

.

pre 4 godine

To je slična sorta ljudi koji ovih dana teraju Milojevića jer tim "ne igra lepo", a nemaju dovoljno mozga da se sete da klub pre njega čitavih deset godina nije igrao evropsko takmičenje.

Isto i ovde, napali su momka sa takvih apetitom, iako on tada još nije ni saopštio svoju odluku.

Dovla

pre 4 godine

Ne mora da nastupa za reprezentaciju ako ne zeli, samo neka kaze sta zeli i tako neka radi. Ne zivis zivot zbog drugih i zbog toga sta ce drugi reci.

dexter

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Тачно је то Господине Ражнатовићу...Али тачно је и то да нити један кошаркаш није имао подршку народа на друштвеним мрежама као што је то случај са Николом Јокићем.Погледајте коментаре на сваку његову бољу партију у НБА лиги,у Плеј офу нарочито,толико коментара,толико хвалоспева,толико подршке...
Интернет је попут двосеклог мача,колико је добар,толико је лош...Нажалост шљам увијек исплива чим изађе неки проблем на видјело.Исти тај шљам који на интернету вријеђа и једног Патријарха Павла и Новака Ђоковића...Нажалост,треба узети и у обзир да добар проценат тих негативних коментара стиже из сусуедства јер интернет не познаје границе...Ко зна,можда и Јусуф Нуркић остави неки коментар на рачун Јокића 😂

SchOne

pre 4 godine

Slažem se u potpunosti a taj ko ne bi preskočio za jedno EP u košarci za svoju zemlju zbog ugovora od 146 mil. dolara taj laže i to mnogo laže.

benisio

pre 4 godine

Puna podrška Nikoli Jokiću. Ne samo zbog toga što je skroman i pozitivan lik, već i zato što nikad nije obmanjivao javnost. Ako je rekao da će igrati - igrao je, ako je rekao da neće igrati - nije igrao, ako je rekao da će videti i razmisliti - to je i učinio.

ljubisa Livac

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.

nebaCar

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Ovaj dečko je tek napunio 24god i u NBA napravio za 3 godine što nikad niko nije s sa ovih prostora.

Pozivan je u reprezentaciju za kvalifikacije za OI, odazvao se i bio najbolji igrač istih .

Pozivan za OI 2016-te, odazvao se i uzeli srebro

Pozivan za EP 2017-te, nije se odazvao, spremao se za sezonu koja mu je bila ključna za ugovor i dalju karijerui, da bi postao ovo što je danas, najbolji centar najjače lige na svetu.

Kvalifikacije za SP 2019-te niko nije mogao iz NBA da igra.

Pozvan za SP 2019, odazvao se.

Dakle da sumiramo, 3 puta se odazvao, jednom nije.

koki

pre 4 godine

Pa gde nadje bas Divca koji je igrao najvise od svih.
Divac sa 18 godina igra svetsko prvenstvo
sa 19 godina igra Evropsko prvenstvo, Univerzijadu i U19 svetsko prvenstvo. Toliko Jokic nije odigrao sa 25 godina zivota koliko Divac za jedno leto.
sa 20 godina igra na olimpijskin igrama u Seulu
sa 21 Evropsko prvenstvo
sa 22 Svetsko prvenstvo Argentina
sa 23 Evropsko prvenstvo
Do 23 godine zivota je Divac igrao bas svako takmicenje i osvojio 8 medalja.
Jokic do sada sa kojom godinom vise samo jedno ucesce i jedna medalja.
Onda idu sankcije i Divac nije igrao kao ni svi ostali kolektivni sportovi.
Nastavlja dalje 95 evropsko u Grckoj
96 Olimpijske igre
Tu ima vec 28 godina i deset medalja. Ko moze da mu zameri nesto.
Pravi 2 godine pauze pa nastavlja
99 Evropsko prvenstvo
2000 je bio raspad
2001 nam nije trebao jer smo uzeli zlato i bez njega na EP
2002 kruna karijere zlato u sred USA na svetskom prvenstvu sa 34 godine i ukupno 12 medalja sa reprezentacijom.
Niko iz njegove generacije nije ni blizu Divcu po broju ucesca i medalja.
A od starijih samo Dalipagic - koji je imao jako dugu karijeru i igrao za reprezentaciju i u 35-toj godini zivota.

poyy

pre 4 godine

Zasto jedan kosarkaski trgovac sebi daje za pravo da celom drustvu daje moralne pridike? Lako je bajo da neko poput tebe koji je monopolozivao kosarku i zauzeo ulogu modernog robovlasnika sa milionima u dzepu pricas prosecnom clanu ovog drustva sa 300 evra/mesecno od prvog do prvog kako treba da ima razumevanja za jedinu stvar koja mu donosi radost a to je ta reprezentativna kosarka. Sklonite ovog neuspelog kosarkasa i modernog robovlasnika s dnevnog reda, nije vredan naseg vremena.

Jado

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.

Bob

pre 4 godine

Nekada je bilo - popijes kaficu u nekoj bastici, ispricas se i vetar sve odnese. Danas uzmes tastaturu/telefon (kao ja sada) i to zakacis negde i svi citaju.

gremlin

pre 4 godine

Poziv za REPREZENTACIJU DRŽAVE JE NAJVECA ČAST,a pogotovu za KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU SRBIJE NIKOLI SVAKA ČAST JAVNO SAM SE IZVINIO NA PORTALU B92 ALI ON JE DALEKO JOŠ UVEK OD LEGENDE DIVCA...ali ako bude IGRAO ZA SRB DOSTIĆIĆE GA,Aleksandar Djordjevic i Danilovic i svi iz Atine 95 posle sankcija POSTALI SU BESMRTNI ZBOG DRESA YUGOSLAVIJE(SRBIJE)

sasa jokic

pre 4 godine

Koliko kompleksasa neostvarenih ovde komentarise i lupeta, to je cudo jedno. Cak se porede kosarkasi sa vojnicima? Upravo je Misko rekao pravu stvar, dristvena erozija ima najveci uticaj na sve. Ljudi svoje probleme projektuju na druge.

ccx

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.
(ljubisa Livac, 30. maj 2019 10:58)
Si*** bre da ti ne kazem sta... Ti znas ko je od mladica od 18 godina hteo da da zivot za ovu zemlju a ko ne. Koliko je mladih ljudi oterano u smrt protiv svoje volje,ili napujdano od strane politicara na to?! a ovom momku koji je iskoristio priliku da izadje iz blata u kom smo svi mi,toliko ne mozete da oprostite sto vas je napustio u tom vasem mulju da pravite od njega izdajnika. Posle svega procitanog ovde vezano za ovog mladica,mogu samo da mu kazem jedno veliko HVALA sto je na kraju odlucio da zaigra za ovu zemlju.

antiDebil

pre 4 godine

Šta je osim EP2017 propustio Jokic?
(CJC, 30. maj 2019 12:20)

EP 2015...
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine!
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom!
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!

Bla

pre 4 godine

Zaista zasto pominje Divca? Vlade je igrao 86, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 95, 96, 99 i 2002. 87 igrao evropsko, univerzijadu i u19. 10 godina je proslo pa je prvi put otkazao. Nema smisla pljuvato Jokica ako nece da igra, ali ni ovo poredjenje nema smisla.

мики

pre 4 godine

Svi ti glasnogovornici bi se odrekli pasosa za 50 eura
(LogenMNE, 30. maj 2019 10:53)

ако је тако, дајем 500 да се отарасимо 10 будала заувек. молим те, организуј!

ssss

pre 4 godine

"Najveće moguće opravdanje koje je iko imao" sve ne verujem sta covek reče i osta ziv. Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.

Markez

pre 4 godine

Nemojte nas praviti budalama. Zamislite da se svaki igrač reprezentacije ponašao kao Jokić. Pa ne bi nikada ni do jednog finala došli. Zbog čega Bogdanovićeva karijera manje znači od Jokićeve. Ili od bilo kog igrača. Ako pitate Bogdana on će reći iz prve igram i tu je tačka. Saga oko Jokića je trajala i zato je izritirala javnost. Nekako je tužno bilo gledati Dončića i Dragića kako demoliraju Srbiju. I što je ironično. Poreklom Srbe koji nisu oklevali zbog karijera...Ali eto igrali su za domovinu.

puj luka

pre 4 godine

Ono kad ti menadžer Miško drži lekcije o eroziji društva, ej? Isti se kupa u parama, razbacuje po žurkama, onda daje izjave o etici i moralu.

Дејан

pre 4 godine

Али ти поменути играчи, нарочито Дивац прво су годинама, као млади били редовни у репки, па су тек у зрелим годинама почели да прескачу.
Дивац је играо у континуитету СП 1986 - Шпанија, ЕП 1987 - Грчка, ОИ 1988 - Сеул, ЕП 1989 - Загреб, СП 1990 - Аргентина и РП 1991 - Италија. као и прво ЕП 1995 - Атина, после санкција.

stefan

pre 4 godine

sta hoce sad ovaj? Divac nije igrao u poznijim godinama, a Jokic je bio pod pitanjem sa 22... Koliko procenata Jokicevog ugovora ide tebi? To ti nama reci

Ayatollah

pre 4 godine

Naravno da se u vreme Divca priča završavala u kafićima, jer tada nije bilo društvenih mreža i portala, a Internet je bio tek u povoju. Da ih je bilo, i za Divca, Stojakovića ili bilo kog drugog bi se pisalo isto kao za Jokića danas - a i treba da se piše, jer svi oni (a i zalizani im menadžeri) u osnovi i stiču basnoslovna bogatstva baš od tih istih koji ih prate po netu. Licemerno je da ti živiš od publike, a istovremeno od nje zahtevaš da ona nema nikakvo mišljenje o tebi i da se uzdrži od komentarisanja.

mare

pre 4 godine

Zasto veličate zemlju koja vas unistava???? Zar vi ljudi ne vidite da je ova zemlja pukla, ali pukla. Ova Srbija nije dobra, ova i prethodna vlast sve unistise. Narod nista ne odlučuje. Sad da proglase mobilaziciju, nikad se ne bih odazvao. Za Vulina i beogradski pašaluk da ratujem. Sve smo izgubili. Jokiću, nemoj da igras za ovakvu zemlju.

Бедо

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Па, Никола има 23 године, од његовог пунолетства је прошао тек један олимпијски циклус, коколико си мислио да је требало да игра? На три Олимпијаде до сада? :))) Ех, да си ти Јадо селектор, па да си га убацио у репрезентацију са 10 година, 4 месеца и 17 дана нпр, он би се до сад наиграо :)))

dex

pre 4 godine

@radoje

Divac od 9 takmičenja- 4 učešća. Jokić od 3 takmičenja - 2 učešća. O važnosti Jokića i kvalitetu je suvišno i raspravljati.

vladimir

pre 4 godine

U svoj ovoj gomili komentara, na svu sreću, nigde se ne spominje šta su selektor Đorđević i Jokić pričali dok je trajala sezona u NBA. Ko zna kakav je bio njihov dogovor... A to je po meni najvažnije. Jokić je pametno govorio da ne zna da li će igrati, i kad je odlučio, to je i rekao. A šta da je obećavao da će igrati, pa posle odustao? Dežurnih pljuvača će uvek biti, šta god uradio ili ne uradio. Važan je odnos selektor-igrač, jer su oni odgovorni za rezultat ekipe. A u javnosti će uvek biti svakakvih mišljenja, koja njima ne treba ništa da znače.

stranger

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.

benisio

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.
(stranger, 30. maj 2019 11:09)

Ovo kao da sam ja pisao. Potpuno isti osećaj sam imao dok sam gledao tu emisiju. Baš me je razočarao Šarenac, koga sam najviše gotivio od svih košarkaških komentatora.

inglvud

pre 4 godine

Apsolutno tacno. Brzo se zaboravlja da su i druge legende propustale takmicenja.
Ruku na srce, ova generacija koju vode Teo, Bogdan, Bjelica itd.. stvarno se odaziva uvek, izuzev kad su povrede u pitanju. Njima svaka cast!

Retko gledam košarku, i ne zanima me

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem. Zašto se se ovde uopšte pljuje po Nikoli, dečko je svoje rekao. 90% pljuvača nezna da'l se lopta šnjira ili naduvava. A da ne pričamo o odricanju da bi se uspelo, gde smo mi, a gde Nikola

Igor

pre 4 godine

E moj Ražnatoviću ti porediš Divca živu legendu,možda ce ovaj Jokić nekad dostići Divca ,NEKAD možda je i sad bolji od njega u igri,sam Divac je to rekao,ali šta je Divac sve učinio za reprezentaciju i Srbiju on samo kože sanjati da dostigne uzimaj pare od procenta i ćuti Bgt

stojkovic

pre 4 godine

Dečko je prva liga! A da nije radio na sebi i postao tako dobar, ne bi ga ji zvali da igra za reprezentaciju. Tako da, bolje sto je propustio proslo prvenstvo. S druge strane, nema niko prava da mu se mesa u život i to sta će da radi. Hvala mu sto se odazvao pozivu ovog puta!

aca

pre 4 godine

Grobar sam i kosarka mi je sport broj 1 a Danilovic i Djordjevic idoli iz detinjstva ali su zaista preterali sa izjavama u vezi Jokica, pogotovo je Danilovic preterao. I on je mogao jos nekoliko god da igra za reprezentaciju ali je odabrao penziju. Jokic vec sad ima vise minuta na terenu nego sto je Danilovic imao za celu karijeru, i niko nema pravo da mu prigovara kad kaze da je premoren i da mu je naporno da igra svako leto.

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ja ga razumem, čovek je objasnio na tv da je minus igrati za reprezentaciju.
Doduše to je iz njegovog ugla gledište.
Interesuje me takođe da li neko hoće da izađe i objasni mu da je Divac igrao za razne selekcije od 1985., pa je tek 1997. prvi put rekao ne mogu, da je Stojaković čekao pasoš 3 godine, da je Sale takođe posle nebrojano puta jednom rekao ne mogu....
Ne može se Jokić upoređivati sa njima, jednostavno nije i neće nikad biti isto.
Uz zamenu teza oko ovih ljudi uporedo laže jer je Jokić odbio i 2015.EP da bi otišao na Letnju Ligu i potpisao ugovor sa Denverom.
Jokić je postigao individualni uspeh i to je za poštovanje, čestitam mu od srca i želim i dalje da napreduje ALI pošteno je reći da je sabotirao reprezentaciju zbog toga pa neka svako pojedinačno ima stav o tome. Nema potrebe "upakovati istinu", reci otvoreno nije igrao da bi uspeo u NBA i to je opravdano za nekog za nekog ne.
Paradoks svega da jedan menadžer koji JAVNO kaže da ima RAZLIČITE INTERESE od reprezentacije ovde daje objašnjenje igranja za istu. To smeta jer nas dodatno pravi na budale. Samo reci istinu nemoj da lažeš i zamenjuješ teze i još najgore od svega Jokića upoređuješ sa ljudima koji su sve suprotno od njega.

andol

pre 4 godine

Ubedljivo najveći broj "negativnih" (preko 90 %) komentara je bio:
Ako će da igra, dobrodošao, ako neće, široko mu polje, ne treba ga ni zvati drugi put. I koje su molim te to uvrede i blaćenja. Pa šta treba da mu se kaže za nećkanje kada je u pitanju reprezentativni dres, a da to gospodin Ražnatović ne prevede sa blaćenje i pljuvanje?

iggy

pre 4 godine

(gremlin, 30. maj 2019 11:04)
Atina 95 je jedinstvena. Ne moze se porediti ni sa jednim takmicenjem. Prvo posle sankcija. Svi maksimalno napaljeni da pokazu Evropi i svetu ko su, da su najjači u Evropi i rame uz rame sa tadasnjim NBA timom.. Osvojili su posle sve sto se moglo osvojiti(osim olimpisjkog zlata), igrali jos 2,3 godine i posle se povukli iz reprezentacije. Mislim na stubove te generacije Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Divca. Ne zameram nikako, samo konstatujem

Nebojsa

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI .
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen .
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao.
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ???
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju.
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio.
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.

rajko

pre 4 godine

Mislim da ako je neko htio da nađe opravdanje za Jokićevo eventualno neigranje za reprezentaciju veoma pogrešio upoređujući ga sa Divcem.Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.Najsmešniji su mi ovi što Divcu učešća u reprezentaciji računaju od njegove 27. godine kao da do tada nije igrao za reprezentaciju.Jedan kaže da je Divac od 1995. do 2003. godine propustio 5 od 9 takmičenja a zaboravlja da se Divac oprostio od reprezentacije 2002. godine sa 34 godine života.Zaboravljasju da 1998. i da je hteo nije mogao igrati zbog lokauta u NBA zbog čega nijedan NBA igrač nije mogao igrati na tom SP.Zaboravljaju da je 1997. bio povrećen.

dax

pre 4 godine

Maestro ostajem pri stavu da ako ne želiš da igraš za reprezentaciju uopšte NE MORAŠ...IMA SRBIJA MOMAKA KOJI ĆE DA POGINU ZA DRES, KOJI NASTUP NE DOVODE U PITANJE...šta čoveče ti poredis, strašno...Danilovića, Divca, Djordjevica, doktore košarke koji su osvojili sve živo, i UVEK igrali za reprezentaciju a da ti ne pricam koliko puta su bili u idealnoj petorci..

Pera

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.
@Nexus
Nisam klinac od 15 godina, NBA sam prvi put gledao davno, pustali su u Skadarliji "hghlights", mi klinci smo se okupljali i gledali, izgledali su kao nedodirljiv vanzemaljci. Od tada je proslo nekoliko decenija, razlika se polako ali sigurno topila, zaslugom mnogih nasih velikana, da pomenem Koraca, Cosica, Kicu/Praju, Drazena, Kukoca/Divca/Radju, Pedju...
I onda, pre neki dan je zvanicno objavljeno da je nas Nikola Jokic bolji od njih, najbolji cerntar na svetu. Svaka cast svima pomenutima, i mnogim drugim igracima, trenerima, ali to nismo nikada ranije imali, ni blizu. A momak jos sazreva kao igrac!
Uzgred, moze se izneti misljenje i bez omalovazavanja drugih.

manda Pg

pre 4 godine

nekada menadzeri nisu bili vodeca sila u kosarci danas jesu. nekada je Bora Stankovic sa Acom Nikolicem bio najuticajniji predstavnik kosarke i zato je bila fantasticno kotirana. Divac je odbio reprezentaciju posle osam uzastopnih velikih takmicenja. sa 24 imao je 6 zakljucno sa EP 91. Jokicu ce ovo biti tek drugo. i Stojakovic je 2004 iako nije zvanicno odbio nego trazio nemoguce, posle 5 velikih takmicenja. nije uporedivo a opet o svemu tome prica covjek koji nije ni selektor ni presjednik saveza? iako ga postujem kao izvrsnog menadzera. tesko je i porediti iz ratnog vremena necije odbijanje 1999 i 2000 realno i danas. a posle tokom raspada i SCG savezi su bili bukvalno nepostojeci. ne opravdavam otkaze al treba pomenuti i zasluge. Divac je Jokicevih godina bio Olimpijski vicesampion, dvostruki Evropski sampion i jednom Svetski sampion uz dvije bronze sa EP i SP.a sa klubom Nba vicesampion 91 i najnormalnije je igrao na EP. uglavnom medalja na Sp bi mnogo toga ispravila.

Nikola

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.
(Kole, 30. maj 2019 11:14)

Ja najvise volim kada je neko iskren. Momak je iskreno rekao sta misli, ne vidim problem tu.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

ne mogu da verujem koliko zavidnih , odvratnih i u isto vreme nebitnih tvrdnji i optužbi...mi imamo napokon čoveka koji je najbolji košarkaš na svetu na svojoj poziciji i opet mi njemu nešto merimo na kašičicu...ma treba da nas nema kada smo ovakvi....nikada , ali nikada nijedan igrač sa ovih prostora nije izabran u najbolju petorka NBA....ali nekome je opet bolji neko ko nije prošao prvu sezonu u NBA ,kvitao jer se nije snašao i vratio se u Evropu jer mu je bilo lakše...bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu...ta logika nas ubi...pustite čoveka na miru ...tek sam skoro skontao zašto Mirotic nije hteo da igra za Srbiju ili CG...zbog istih tih ljudi...

golijat

pre 4 godine

Nece da igra za drzavu koja malo daje sportistima i naucnicima a posle se kiti njihovim perjem i ne treba.Čuvaj zdravlje i misli na sebe, sve najbolje

SACZ

pre 4 godine

Trenutno su za nas drim tim. Ako dodju do finala bice i dalje drim tim i bice najbolji. Ako ispadnu ne daj Boze u cetvrt' finalu bice najgori i eto... tako to svakako ide kod nas...

MilanSpanac

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..

wer

pre 4 godine

ne lupetaj cash hoarderu,

divac je itekako zaduzio dres N puta i uradio za nasu kosarku sto puta vise nego ti, pre nego sto je par puta propustio neko bitno takmicenje.

a kad jos jednom pomenes neku od nasih legendi, da stanes mirno i salutiras...

legenda se ne postaje tako sto ti misko govori kada da igras a kada ne

mohikanac

pre 4 godine

Koja budalaština "dominira" , izvinite pored koga? Kanter, Nurkić, Gasol, Markonen, Porzingas ... da uprostim Meloun, Admiral, Juing, Dankan, Olajdžuvan, Šek ...
Da li stvarno uzimati danas i juče "dominaciju" ? Pa smešno ko je danas ko u NBA, ne može se to poreći.
Ovo je za one "prvi u selu", sada je NBA sem par izuzetaka Amerikanaca na nivou Evrope od pre 15 godina.
Pogotovu na centru je deficit kvaliteta.

Svaka čast na postignutom ali nije ovo ta konkutencija koja daje za pravo komentatorima da upoteđuju Divca i Peđu i njihovo vreme. Pa dečko bi blejao pored Šeka samo tako ili pored nekadašnjih 4., skok ne bi imao.

Nexus

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.

O RUCK

pre 4 godine

A ti "sveznajuci"- da nisi mozda i ti EROZIJA MORALA DRUSTVA. I to velika erozija, koristerci se pogodnostima koje ti je to "erozivno" drustvo stvorilo. Pri tome najveci broj clanova tog drustva crnci za 200 evra a ti SE OBOGATIO ENORMNO!!. Pitam ja tebe : ko je napravio sportske hale, ko placa njihovo odrzavanje, ko placa aktivnosti kosarkaskih klubova i kosarkasa....... Da mozda i ti neces reci da ovo drustvo nema nikakvog doprinosa u Jokicevom razvoju (naravno vrlo je znacajan i njegov rad, talenat i porodica) I DA NEMA NIKAKVE OBAVEZE PREMA TOM DRUSTVU??????

Dragan-Borca

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.
(Đura, 30. maj 2019 16:01) 

# Link komentara

Nijedan razlog?
Osim sto je potpisao najveci ugovor u istoriji sporta karijere nekog igraca iz Jugoistocne Evrope?
Osim sto je nabio 7 kila misicne mase, pa je oduvavao u duelu kao decu elitne defanzivce poput Kavaija ili Pola Dzordza? Ili Adamsa koga skoro niko ne moze da pomeri u NBA?
Kontas li ti care da je on sa tih dodatnih 6 kila misicne mase usao u najbolji tim NBA? Da mu je to donelo novu dimenziju u igri gde moze fizicki da parira najjacim centrima lige?

Sinisa

pre 4 godine

Ne s..i milioner i robovlasnik. Ti nam drzis moralne pridike o tome ko treba da igra za reprezentaciju. Nekada je to bila velika cast i sansa da predstavljas svoju zemlju, ali sav patriotizam u sportu ubili ste vi robovlasnici koji samo o novcu razmisljate. Sto se mene licno tice, svi oni koji uopste razmisljaju da li ce igrati konsultuju se sa onim ili ovim, ne treba da igraju. Treba da igraju deca koja to zele u svakom trenutku, u svako vreme i na svakom mestu bez potvrde menadzera, klubova, zene, brata, svalerke i ostalih. Reprezentacija je iznad svih nas pa i iznad Jokica i Divca koji su legende ovog sporta!

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

Od 1995. do 2002. godine Divac je odigrao 4 takmicenja, 4 je propustio.

Za veliku drzavu je sve odigrao i za to svaka cast, ali to ipak ne moze da se poredi. Em sto je skroz drugo vreme, em sto je tad liga bila najjaca u Evropi, iz nje se izlazilo sa vrhunskim kvalitetom i ljudi su tada svi igrali jer ih je takva liga napravila igracima. Uz to, mnogo je manje trosenje tada bilo nego sada za nekoga ko igra NBA.

Dokaz je i to sto je Divac dosta takmicenja kasnije preskakao.

Ne treba pljuvati Jokica, on covek nikom nista ne duguje. Plus sto verujem da ce igrati na jos dosta takmicenja u buducnosti.

Kiza

pre 4 godine

Najgore kad se pita menadzer kao ti,tebi su bitne pare ne njemu,mnogi bi pristali ali zbog takvih odbijaju selekciju svoje zemlje jer ih vi iskoristavate zbog vaseg dzepa.Oni su sportisti i nisu namazani svim bojam a pretezno su tu i generacije koje se poznaju pa nema razloga da odbiju ali onda se pojavi menadzer koji je izuzetno pametan
pa kao zbog straha od povrede i kao kluba nsgovorite da neigraju a bit je ugovor koji donosi vama postotak i to poveliki.Treba vas ugasiti pojedince!

ZZ top

pre 4 godine

Samo ti menjaj teze misko.divac i ako nije igrao bilo jr to u poznim godinama igracke karijere a ovaj pulen sa 22, umoran.mani se demagogije i zamene teza,to ne mozes prodati nikome.

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(parx, 30. maj 2019 11:45)}

Novicki je do 2016. (kada se penzionisao iz reprezentativne kosarke) propustio 3 takmicenja.

Uz to, treba uzeti u obzir da je propustio jos nekoliko jer mu je reprezentacija slabija pa se nisu kvalifikovali na neke olimpijske igre i svetska prvenstva.

Bolji primer je Pau Gasol, koji je takodje propustio 3 takmicenja(pocevski od 2001. godine), ali mu je reprezentacija ucestvovala na svim takmicenjima, tako da je u stvari vise igrao.

Opet, ne treba pljuvati Jokica, teska je NBA liga fizicki, ne moze sa Evropom da se poredi i generalno nema igraca koji nije preskocio po neko takmicenje sto zbog odmora sto zbog povrede.

Све за љубав

pre 4 godine

Ови к'о њихов идол, само прате шта се о њима пише по мрежама, и јако су несрећни ако их неко не воли.

boki

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..
(MilanSpanac, 30. maj 2019 12:31)

Ako ne kontas nemoj da se javljas.

Propustio je 2 evropska prvenstva.

2015-te je bio na spisku, zvao ga je Sale, ali je bio uvredjen ili menadzer sto ga nije zvao i 2014-te pa zato nije igrao.

2017-te je prevrtao gume.

2018-2019 u prozorima nije upisao nijedno ucesce. Samo je dolazio je da gleda utakmice. Bogdan, Bjelica, Bobi i Teo su igrali.

Kole

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.

Dimitrije

pre 4 godine

Citam komentare ljudi koji uporedjuju poziv kosarkaske reprezentacije i vojni poziv, ocigledno im to dodje na isto. Citam komentare ljudi koji pisu da treba da igra za Ameriku ili Reprezentaciju "Vojvodine". Zao mi je sto tako mislite, zao mi je sto tako pisete i voleo bih da malo izadjete u svet i prosirite vidike. Jednia stvar koju moji sunarodnjaci nikada nece oprostiti je uspeh.

Get a life!

Mare

pre 4 godine

Pogledas komentare i dodje ti da places u kakvom drustvu zivimo! Klinac u parku za pse kaze ne pratim i ne volim Nikolu jer nije igrao za reprezentaciju a ne zna g... da pocisti za svojim psom! Tako i vecina ovih frustriranih kvazi patriota za tastaturom koji nisu otisli dalje iz svog "sela"! Kladim se da dupe ne znaju da obrisu ali znaju da vrecaju i omalovazavaju. Sram da vas bude, vas i vasih roditelja sto su vas tako vaspitali! Bednici jedni... zato su u ovi "naprednjaci"!!! Jer vas bednika ima puno! Sve pametno pobeglo preko. Odvratni ste vi i vazi mali bedni zivoti!

znanje-imanje

pre 4 godine

Pravi je Ljiško ovaj Miško. Ispade on patriota beskompromisni pobedio u dugotrajnog bitci za Srbiju protiv sila mraka i zla. Da posle Vučića od njega nema boljeg Vučića.
Realno korist pojave "Jokić" na onom tamo komtinentu i u onom tamo NBA-cirkusu je već dovoljna kao reprezentativna uloga osobe Nikola Jokić. Toliko da to pokriva i izvestan neadekvatni odnos prema reprezentaciji.
Realno i većina FIBA takmičenja je toliko obesmišljena da više ni kontinentalna prvenstva nemaju neki smisao i draž. Osim kao market trgovcima Miškovog tipa. Odatle je moj stav bio da je jedina zaista obaveza Nikole da jedno 2-3 meseca pre SP ili OI izvesti selektora o stanju svog tela i mogućem igranju za Srbiju.
Dva su mi posebna momenta u svesti koje ne vidim da iko pominje. Nikad neću zaboraviti idiotsko uslovljavanje Peđi da može da igra, ali ako odma iz NBA PO uleti na pripreme - inače kao nije OK da neko celo leto lipsava a ne ide a da Peđe odmara pa ide. Ne samo idiotizam po sebi nego i u većini takvih slučajeva bude kao sa Bogdanom ili Porzingisom. A drugo moje, tačno ili ne, viđenje Denvera kao pogrešno vođenog: sav tim su oterali u povrede, a naročito Nikolu u masu umesto kao Bobana u max vižljastosti. Ono "masa je mama" je glupost: masa je mama ali pre svega povreda.
Odatle sam zaključio da Nikola u stvari treba da BEŽI u reprezentaciju, i od "stručnjaka" a i od ekipe. Beži u dobru atmosferu, interesantnost života ali i pre svega rad sa loptom a ne tegovima. Nadam se da je i on.

Ivan NBg

pre 4 godine

Što se mene tiče, ne mora ni da igra za reprezentaciju. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, za reprezentaciju treba da igra onaj ko to iskreno želi.

Ujka Žitko

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.
(Корто, 30. maj 2019 10:52)

Ne, jer čekaju prvenstvo sa već pripreljenim zamerkama, tipa ,, neće da se trudi, evo daje sve za klub, vrati se u nba, ne trebaš nam ovakav, itd.", kako god igrao i šta god uradio. Tako da ne znam što se uopšte pridaje pažnja takvim komentarima, naslovima...

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...

Đura

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.

Leskovčanin

pre 4 godine

Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.

Henry Chinasky

pre 4 godine

Ranije smo imali 5-6 velikih ekstra igrača, pa se mogao istrpeti nedolazak jednog. Danas imamo manje ekstra igrača, pa je svaki bitan. I ranije nije bilo društvenih mreža i prilike za pljuvanje.

Vladimir

pre 4 godine

Kafane i kafici su drustvene mreze (mesta za okupljanje) onog vremena.
I u slucaju Jokića, sve je ostalo "u kafani" tojest na internetu. Razlika je samo sto danas dres ne poštuju i misle da cine cast drzavi.
Secam se dana kada je M.Raznatovic studirao u Bgd i trcao vikendom da igra urakmice za Ulcinj u nije mu bilo tesko i nije se vadio na umor, devojke, porodicu, drugove. To bi trebalo da uci svog klijenta, lojalnosti.

Radoje

pre 4 godine

Neka Jokić odigra za reprezentaciju koliko je Divac igrao pa onda pričaj priče. Neće da igra jer mu nije bitno. Ili ako vam je lakše jer mu je nesto bitnije. To je njegova stvar. Takođe je i naša navijačka stvar da ga zbog toga prozivamo.
Većina će mu oprostiti ako zaigra. Što se mene tiče ne mora nikad ni da igra. Ne treba nam niko na silu. Dobro nam je sa momcima koji hoće da ginu na terenu.

мики

pre 4 godine

Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.
(ssss, 30. maj 2019 10:55)

малко си контрадикторан. за школу треба, а за државу не треба оправдање? тачка?

Vladan R

pre 4 godine

Kakvo je ovo spinovanje. Jesu pojedinci povremeno pravili pauzu, ali to je bilo tek nagon višegodišnjeg konstantnog učestvovanja. Sa druge strane Jokić, je od prva četiri takmičenja tri preskočio. Njegovo je pravo da radi pre svega za sebe u najboljem interesu, to niko ne spori, ali nije isto kada je prva pauza nakon redovnih 5+ učešća, i kad se od prvih 5 odigra manje od pola

Nelex

pre 4 godine

Zamolio bih patriJote kojima je najvažnije prebrojavanje nastupa za reprezentaciju da se prisete da je Nikola za EP2015 precrtan sa spiska od strane selektora. Imate širi spisak za 2015 na linku: https://www.sportske.net/vest/kosarka/sale-saopstio-spisak-centarska-linija-da-se-smrznes-304611.html

Nm

pre 4 godine

Ti idoli nacije koji su preskakali neka takmicenja su prvo igrali za reprezentaciju par takmicenja pa onda preskocili, igrali su i povredjeni, i tek izasli iz povreda. Tada nisu sa jednim ugovorom "resavali egzistenciju" nego su mnogo vise ugovora odradjivali. A drustvene mreze takodje nisu ni birale All Star ucesnike... A idoli nacije jesu zeleli da vreme provedu sa porodicom, da se zene, dobijali su decu i ti isti idoli nacije su trasirali put i Nikoli i ostalim mladima da novinari i menadzeri gledaju igrace iz Srbije kao talentovane i kvalitetne. A Nikola se nije zenio, nije dete dobio, odmarao je od sezone koja mu se zavrsila u aprilu. Puno ga perete, samo je trebao reci da ne smatra EP kao bitno takmicenje za njega i da nece da igra a ne da se vadite na neke zabrane kluba (koje ne postoje). Sportski pozdrav

Bubi

pre 4 godine

U komentarima slika i prilika stanja u Srbiji. Najpametniji odlaze iz zemlje, a ostaju pljuvači po svemu živome, nazovi patriote, od kojih pola ne ume devojci da priđe, a majka im kuva najbolju sarmu.

kako da ne

pre 4 godine

@dax
Divac nikada nije bio u idealnom timu nba. Cak ni Stojakovic. Jedino ako je bio Petrovic, mada sumnjam. Srbija po prvi put ima igraca koji je u top 5 u Nba. Vec sada je postigao mnogo vise od svih nasih igraca koji su igrali u Nba. I drugi su izostajali, pa sta? Izostao Jokic jednom i nije odigrao pored toga 2 nebitne utakmice, svi ga napali. Da vi imate na stolu 150 miliona, da li bi ste se lomili tamo na nekom Evropskom ili bi se cuvali za 150 miliona? Sto, zelja vam da skacete na balkonu skupstine i posle 10 dana niko o tome vise ne prica, a 150 miliona vama obezbedjuju zivot, porodicu, familiju, a posle toga moguc jos jaci ugovor gde obezbedis i unuke. Tako da pustite te price vase i pustite decka da igra kada je mogucnosti. Kada je u mogucnosti, super! Tu je i vrh smo, kada ne moze onda nema veze. Klasican primer Srba, nikad se nisu slozili. Ako imamo naseg koji dominira i koji treba da se obezbedi, stanimo na njegovu stranu. Uz Jokica sam kako god resi, nas je i medju najboljima je.

luka

pre 4 godine

Nekada, nisu menadžeri vodili glavnu reč.
Nekada....a danas ti tvitujes gde će ko da igra ko odlazi ko dolazi, a to se nekad u kafićima pričalo možda.
Mediji bato, kao sto ti imaš telefon ima ga svaki deran i svako ima svoje mišljenje i može da ga javno iznese nebitno kakvo je.
Takva su vremena dosla, svi hoće svoje mišljenje da kažu a odgovornost svi izbegavaju.

rajko

pre 4 godine

@uroš
Divac nije morao da igra da bi se prodao sva ta prvenstva,posebno 1991. klada je igrao posle finala NBA između Lejkersa i Bulsa.

boza_derikoza

pre 4 godine

Uporedjivati to vreme i danasnje je totalna glupost. Tada se nije pisalo po društvenim mrežama jer, zamisli, tada nisu postojale društvene mreže.

KOSTA1703

pre 4 godine

poyy

Voleo bih da svima ovde objasniš zbog čega je Ražnatović robovlasnik?
Zbog toga što je sposoban i pametan?
Da nije možda nešto dobio preko veze, nezasluženo, pokvareno ili kriminalno?
Sve je dobio zahvaljujući sebi i svojim sposobnostima.
Jedan je od generatora razvoja naše košarke kroz svoj klub.
Deca uz njegovom klubu imaju priliku da postanu igrači, naravno oni koji to zasluže svojim igrama.
Ne utiču na to tate,mame,politika ili nešto treće ili četvrto.Utiče samo njihov kvalitet.
Zar treba nešto bolje od toga našoj košarci?

Istina leči....

pre 4 godine

Komunistički, a pogotovu postkomunistički sistem ove zemlje je izrodio bezbroj ništarija, koje samo čekaju priliku da nekog popljuju i gurnu u blato, kako bi se oni lično osećali bitnim/značajnim. U Srbiji je oduvek bila takva atmosfera da se svaka glava koji je iznad proseka, saseče.
Tako i za Jokića, nema tu nikakave tajne. Svi normalni i koji bar malo razumeju kako stvari funkcionišu, znali su da će ispasti baš ovako.
Naravno, ovaj soj koji je bio ljut što navodno neće igrati, sada je lut što će igrati, jer nemaju na šta da se iskale. Trebao Jokić njima lično da se javi i opravda, kako da ne...

stoler

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.

dux

pre 4 godine

Zato od evropskih i svetskih prvenstava vredi gledati samo fudbal. Svetsko prvenstvo na kome neće biti bar 20 najboljih košarkaša na svetu, bljak. Zamisli svetsko prvenstvo a Mesi ili Ronaldo kažu, ne mogu da igram imao sam napornu sezonu i želim da provedem leto sa porodicom. Siguran sam da bi se pre odrekli žena i dece nego izostali sa prvenstva. Doživljavamo košarku kao nacionalni sport s siguran sam da 90 posto komentatora ne ume da kaže ko je koju medalju osvojio na prvenstvima u kojima nismo bili u prva tri, toliko su bitna prvenstva...

frosty

pre 4 godine

@mladići borovi, devojke jele

A pa ko je to zapravo bolji od njega?
Stvarno vas je Jokic ubio u pojam kada je objavio da ce igrati na svetskom kada mozes da kazes da imamo sada boljeg igraca od njega. Vec pocinjete da se hvatate za imaginarne slamke ne bi li nastavili sa pljuvanjem.

SUNĐER BOB

pre 4 godine

karikira menadzer Misko..sram te bilo..Divac propustio jedno takmicenje posle 8 ..a Somborka 2 od 3..alo..to su cinjenice...verovatno ce biti naj srpski kosarkas svih vremena ali nece biti veci covek..nikada..

Dušan R.

pre 4 godine

Kako "filozofiraju" menadzeri
kada treba neko da se progura, a nije top, reprezentacija je super, kada je neko dostigao nivo priznanja u svetu sporta kojim se bavi nastupa filozofija. Zasto? Zato jer se zeli pripremiti javnost itd. da je ok i da se ne igra. To je zato da bi se udvorili klubovima i samim tim menadzeri sebi ojacali poziciju, a sa druge strane da to javnost prihvati kao ok

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

А чему сад ови наслови и коментари???
Јока ће да игра за Србију, и то је дефинитивно изванредно!
НАПРЕД СРБИЈА!

Milan

pre 4 godine

Mene je prosto sramota što se upuštam u raspravu sa pojedinim likovima, ali: ljudi, postignite bilo šta u životu, budite bar u svom selu najbolji u bilo čemu (ne računam ispijanje piva ispred dragstora), ako ne možete na državnom ili svetskom nivou, pa onda komentarišite druge koji su u svojim oblastima daleko iznad vas. OK navijačka strast i sve to, ali onda se zadržite na "voleo bih da igra" ili "ne bih voleo", pa čak i na "ne dopada mi se Jokić", ali shvatite da omalovažavanjem upešnijih ne postajete bolji, nego se još dublje ukopavate.

Igor

pre 4 godine

@Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.
(Leskovčanin, 31. maj 2019 11:14)

Divac jeste legenra, kralj, car, sve sto moze da bude ali je cinjenica da Jokic posle samo nekoliko sezona u NBA ima bolji skor u skoro svim kategorijama od Divca. A tek treba da igra. Koliko god to izgleda cudno, Jokic je isto toliko velika velicina kao Divac.

itda

pre 4 godine

Divac je propuštao takmičenja ali u poznijim godinama valjda 97 i 98, pitanje u kakvoj je on formi bio tih godina, vratio se u formu tek početkom dvehiljaditih, ali što ne kaže da je Sale 97 igrao povređen.

antiDebil

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
(aca, 30. maj 2019 12:38)

Imao je, gle cuda, Divac sezonu sa, ne skoro, vec 100 odigranih utakmica i nakon zavrsetka te sezone se odmah prikljucio reprezentaciji i nakon 7 dana otisao na EP, bez i jednog jedinog dana pauze. Jokic ce imati vise od 2 meseca pauze...
Poredjenje Divcevog i Jokicevog ucinka u reprezentaciji do 24.godine je u najmanju ruku sramotno, a i dosta vise od toga!

ja

pre 4 godine

Pa majstore, nije bilo interneta da oni koji to pričaju u kafićima prenesu i na internet. Onda se ta priča kao virus širi. S druge strane treba biti svestan da samo mali procenat stanovništva Srbije komentariše vesti o Jokiću na internetu.

deki

pre 4 godine

Uvek je bilo izostanaka dobrih igraca i bice, nije to nista cudno. Covic je nedavno podsecao kako se on borio sa tim problemom kad je bio predsednik saveza nekada i maltene bio jedini koji je spustio loptu rekavsi da sa Jokicem treba razgovarati a ne odmah osudjivati

чикаПера

pre 4 godine

Никакво ,оправдање није имао да прескочи прошлу акцију репрезентације и било коју наредну ,ниједан бивши ас његових година и његовог ранга никад није пропустио ниједно велико такмичење са репрезентацијом.

Srđan

pre 4 godine

Ranije nisi igrao za reprezentaciju samo ako si povređen i to bez mogućnosti oporavka do šampionata. Kod Nikole ostaje gorak ukus hoću-neću sistema. Još smešniji su mi menadžeri koji su počeli u sve da se mešaju. Sada je sve gotovo i nadam se da će svi biti zdravi i igrati kao jedan pod palicom našeg Saleta.

Uroš

pre 4 godine

@rajko .Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.

Druže do 23. godine Divac nije igrao za reprezentaciju nego za sebe. Samo tako je tad mogao da se proda.

Zile

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...
(mladići borovi, devojke jele, 30. maj 2019 15:55)

Bolje bi bilo da vise ne gledas kosarku. Gubis vreme. Cela Amerika, svi treneri, igraci, bivsi i sadasnji, svi komentatori hvale Jokica vise nego iko u Srbiji, svi oni nisu ni priblizno tome pricali o bilo kojem drugom nasem igracu, ali ne, ti ne da tvrdis da ima boljih, nego da je smesno misliti da je on bolji od mnogih.... Blaaaaam.

Bocanje druze, bridz, nemoj ni fudbal da gledas, ipak je to igra sa loptom.

Powerslave

pre 4 godine

U vreme Divca (Divare :D) internet su imali samo "odabrani". Nije ni moglo da bude pljuvanja kad je pristup netu imalo 300 ljudi, uglavnom sve sami entuzijasti i IT zaluđenici.
Danas svako ima internet i svako misli da treba svuda da ostavi svoje mišljenje, ma koliko bilo glupo. Naravno, tu je i gomila klinaca i onih koji to nisu, ali se tako ponašaju.

Vremenska razlika nije velika, ali početak 2000tih se ne može nikako porediti sa krajem 2010tih, internet je napravio ogromnu razliku.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27) 

# Link komentara

Jedno ili dva? Nisu bili samo oruvatni razlozi, vec bukvalno im zene zabranjivale hehe
Care da si ti meni ziv i zdrav
Ali Divac je igrao samo 4 od mogucih cak 9 velikih takmicenja izmedju '95 i 2003.godine
Stojakovic samo 5 od 11 :)
Evo Nikola sa tek napunjenih 24 vec ce imati 2 :) A ostaje mu jos 10 godina karijere :)
Lako je bilo igrati u bivsoj Jugi kad su svi igrali tu
Samo pogledaj koliko Divac i Pedja imaju nastupa od kad su u NBA....

oscar

pre 4 godine

Donosi ti brdo para zato si sve u jao super fazonu. Ti si kao strucnjak za kosarku. Idi bre.
(Zoran, 30. maj 2019 11:47)

A ti li si Slavnicu Zorane?

ivan78bg

pre 4 godine

@ljubisa Livac
Na koji nacin ti ovog leta pomazes drzavu?Radi ces mesec ipo dva za dz?Kao Jokić?
A drzava koja je gurnula decu od 18 godina da kao regruti ginu dok su tzv specijalne jedinice krale i bogatile se treba rasformirati .To je drzava kriminalaca ne obicnog naroda.Obican anrod salje da gupi glavu uzaludno!

Иван-Ниш

pre 4 godine

Дивац сакупио 11 наступа за репрезентацију (сениори). 3 године није имао ни шансе због санкција. 1998. било није учествовао нити један НБА играч у било којој акцији, нити играли лигу. '97 једино може да му се замери. После двехиљадите је имао >33 године и за онај наступ из 2002. само дубоки наклон. Сећају се људи оних слободних бацања из финала, али мало одличне партије против САД, Новог Зеланда, Бразила... а био је у 35. години. Нека нам Јокић одигра 5-6 пута до 32. јер је сада и разређен календар и пуна капа. Некако баш Мишкови пулени највише одбијају репрезентацију. Чак и они некада редовни почну да одбијају, а сада и веома млади. Немају своје мишљење, ту је агент да их заступа.

CJC

pre 4 godine

EP 2015... 
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine! 
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom! 
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!
(antiDebil, 30. maj 2019 12:34)

U je, ko je bio Nikola Jokic 2015 godine?
Klinac od 19 godina koji igra u Megi. Da je ušao u ekipu rekli bi Miškov igrač, mora da igra kao što ste ti i mnogi drugi pričali kako mu Miško pumpa brojke kako bi lakše otišao u NBA.
Čak je i ta sezona 2015/16 bila toplo hladno, u početku je bio rezerva, igrao tek malo da bi u drugom delu znatno napredovao.

Jako bitna stvar ko mu je menadzer, Misko je menadzer jos bar stotinu igrača pa nijedan od njih osim Jokica nije izabran u prvu petorku NBA. Zasto je uopste to bitno?

aca

pre 4 godine

@antiDebil, stvarno nema potrebe da ti nesto kao branis Divca jer ga niko ovde ni ne napada niti spori sve sto je uradio za reprezentaciju. Divac se cak nije ni oglasavao u vezi Jokica, mene je malo razocarao Danilovic sa izjvama. Konacno imamo igraca sa kojim mozemo ozbiljno da pariramo Amerima i umesto malo da spusti loptu i povede racuna sta prica on stvara jos vece tenzije svojim izjavama.

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46)
ТАКО ЈЕ!
Али џаба си све тачно рекао када овде има много оних којима је, у ствари, јако криво што ће Јока да игра, и не могу своју ЗЛОБУ да сакрију.
Штета па им модератор дозвољава да ту њихову злобу и други виде!

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Pozdrav svima, meni je lepo.
(Lala, 30. maj 2019 14:21)


ima jedan, ovde kod nas, koji neprestano priča kako se ničega ne plaši, što je školski primer kukavice...

nego, nek je tebi lepo, ja bih o nečemu drugom - može neko da ima ne znam koliko miliona, ali je i dalje samo ubogi kompleksaš ako misli da su njegove "mudrolije" sa tvitera štivo na koje se prži bilo ko sa količnikom inteligencije iznad broja patika "našeg jokare"...
prosto vrišti primitivna pretencioznost(praziluk iz tura na svakodnevnom srpskom) iz reči da je onima koji su upratili(još jedan od glagola koje su smislili jezički geniji poput ovih koji pomno prate i ražnatovića) košarkaševu fotografiju na tviteru - bilo jasno da je odluka(odluka, jbt) doneta?!

a, kad već to pomenuh:
otkad su miško, strahinja, klub denver i ostali pomenuti - selektori košarkaške reprezentacije srbije?

ilija cvorovic

pre 4 godine

" Najvece moguce opravdanje koje je iko imao"
Multimilonski ugovor ne moze da se stavi ispred rodjenja cerke, tj deteta. Sve si rekao ovom izjavom ko si i sta si g-dine Raznatovicu. Svako dobro zelim tebi i tvojim milionima.

Dvorska budala

pre 4 godine

Treba do SP-a da tražimo da se uvedu leteće izmene kako bi Joka Frljoka igrao samo napad, odbranu nek igra Milutinov, a može i Teo da igra samo napad.

Usamljeni vuk

pre 4 godine

“Tome je, po meni, doprinela erozija vrednosti u društvu, a pored toga i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama, što ranije nije bio slučaj. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: 'Kakav je, neće da igra'. Ali, ta se priča u kafićima i završavala."

Bravo, u ovom pasusu , je otkrivena trajna istina o danasnjem drustvu. Koliko god da je tehnologija doprinela boljitku drustva, toliko je erodirala neke drustvene norme.. postali smo instant nacija..

Drax

pre 4 godine

Srpski dres je svetinja i slava se jedino postize u reprezentativnom dresu.Zato je ovde Bodiroga bog a Vladimira Radmanovica niko i ne pamti iako je igrao dugo u NBA.Ta kosarkaska reprezentacija je ipak nesto specijalno kod nas.

retko pametan

pre 4 godine

ok slazem se da smo malo preterali. ali nije isto bilo Divac koji je vec nakon toliko nastupa i datog za reprezentaciju odbio da igra. ili Jokic koji je samo jednom nastupao pre toga u Riju.
Ipak decko je imao vise nego dobar i dovoljan razlog. Pripreme pred novu sezonu, potpisivanje jakog ugovora i obezbedjenje sopstvene buslducnosti.
pa ipak to evropsko je bilo posebno vazno jer bismo u najjacem sastavu gotovo sigurno uzeli zlato. i ovako sa 3 petorkom smo igrali finale i bili blizu i utiska sam da je jokic bio tu da bi titula bila nasa.

Jeremy

pre 4 godine

@stefan
A što bi to tebe zanimalo? Da nećeš i ti procenat možda? Stvarno ste šljam društva, čast pojedincima. Što se tiče izjave, delimično je na mestu. Nekada nije bilo društvenih mreža i interneta, zato se samo po kafićima pričalo. Danas sve poznate ličnosti žive u nekoj vrsti rijalitija. Prati se svaki pokret, svaki tvit, svaka objava, s kim izlaze, šta jedu. Greške se pamte, a svi ste zaboravili utakmicu protiv Hrvatske kada je, isti taj Jokić, u poslednjim sekundama meča preuzeo odgovornost. Tražio loptu, napravili faul on pogodio oba bacanja. To se ne sećate? 86:83 čisto radi podsetnika.

undal

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 30. maj 2019 12:38)

Kada pocnete sa tim "tukli ga". To moze da napise samo neko ko se nikada nije bavio sportom. Pa sta ako je odigrao 100utakmica za 7 meseci. Ja kada sam bio njegovih godina odigram fudbalsku utakmicu, posle toga odem na basket i igramo celu noc dok se reflektori ne ugase. Kada nema velikog fudbala igra se mali, ali svaki dan na terenu sa loptom. Ne da nije bilo tesko, nego je bilo uzivanje, jos njemu za to placaju debelo. Mnogo lakse nego sada raditi po ceo dan 8-12h.
Sada u 35god imam bolju kondiciju od Jokica, cija je fizicka sprema sramota za profesionalni sport. Da se ne dopinguje, i da ga ne kljukaju kao sve u NBA kojekakvim hemijskim preparatima, ne bi izdrzao 10min na terenu sa onim pivskim stomakom.

Mihajlo

pre 4 godine

Sta je bre ovo,ima li Jokic pravo na sopstveno misljenje,sopstveni stav,koga interesuje sta neki agent misli o Jokicu koji mu donosi brdo miliona,sutra bre Jokicu mozes da ga promenis ako hoces,budi bre covek,nisi mutav,gluv,slep da agent umesto tebe prica.

Devla

pre 4 godine

Ne znam sta bih rekao. Mnogo se ljudi ovde obaziru sta prosecan krezavi Srbin ima da kaze. Ja da sam na njegovom mestu, Srbija me ne bi videla vise.

benisio

pre 4 godine

@Pedja Markovic
Kažeš za Jokića "da je samo rekao: Voleo bih da zaigram". A šta bi bilo da je to rekao i onda se iz nekog razloga ipak ne pojavi na SP? Možeš li da zamisliš tu količinu pljuvanja i zajedljivosti koja bi mu bila upućena preko društvenih mreža... "Folirant", "Lažovčina", "Mogao je odmah da kaže da neće igrati a ne da obmajuje javnost", Licemer", "Izdajnik", "Ko ga je terao da priča da voli da igra za reprezentaciju",...
Zato ga još više cenim, što nije patriota na rečima (znamo ko je ovde najveći na rečima), već momak realno sagledava stvari.
I valjda je sada svima jasno da želi da igra za nacionalni tim. Meni jeste.

Lala

pre 4 godine

Generalno ,Jokicu uopste ne treba rep.status.Covek je svojim zalaganjem obezbedio svoj zivot i karijeru. Iskreno da sam na njegovom mestu ne bi ni razmisljao o reprezentaciji. Zbog par sitnih dusa svoju karijeru ne bih rizikovao. Dolaskom u Nemacku shvatio sam da je Srbija jedna teritorija izgubljena u vremenu i prostoru i da se treba drzati sto dalje od nje. Pozdrav svima, meni je lepo.

nebaCar

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI . 
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen . 
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao. 
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ??? 
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju. 
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale 
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio. 
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.
(Nebojsa, 30. maj 2019 12:37)

Koja 3 puta, što izmišljaš
osim 2017 navedi koje još i koje svetsko??

2015 bio na

Metropola

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.

BV

pre 4 godine

Cemu tol`ko politike? Sad reprezentacija ispade pitanje zivota i smrti. Apsolutno ga podrzavam igrao, ne igrao - njegova odluka. Svojom igrom, sasvim dovoljno lepo predstavlja Srbiju u najjacoj ligi na svetu.
Polazim od sebe, sta sam uradio sa svojim zivotom, sta sam ja to uradio za ovu zemlju, da bi bio uvredjen sto jedan sportista odbija da me "zabavlja" u nacionalnom dresu?

Zeljko

pre 4 godine

Ne mogu da verujem ali ovog puta je Raznjatovic u pravu. Ima tu dosta stvari koje uticu a i nije za poredjenje vreme 80-tih, 70-tih sa ovim danas. Dans su tu mnogo veci faktori u igri.Ali i pored svega toga tesko je zaobici Svetsko Prvenstvo a pogotovu ovo. Igra se u Kini, Ameri dolaze sa najjacim sastavom i kako cujem Greg je trener dakle oni dolaze po zlato i da slusaju Americku himnu u Kini na kraju. Nase ja da dodjemo do finala a onda...svasta je moguce. Tesko je bilo i izbeci Kinu jer ce ceo Kosarkaski svet biti tamo pa i svi koji nesto znace iz NBA. Pa sad ajde nemoj da se pojavis. To utice na karijeru kao sto znamo i iz nekih primera iz skorasnje proslosti. Sve najbolje momcima i da ih mimoidju povrede pa kom opanci kom obojci.

igor

pre 4 godine

Znaci ti mislis da je Divac bio bolji od Jokica, najboljeg centra na svetu????? Jel to poenta tvoje prozivke?????
(Jaran, 30. maj 2019 20:25)

Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

Vojkan

pre 4 godine

Raznatovic je lepo objasnio.
Koliko samo ima negativnih, a i uvredljivih komentara, na racun Novaka Djokovica ?!?
Jokic je na najbolji moguci nacin iskoristio taj predah.
Pa covek je potpisao najveci pojedinacni ugovor od svih sportista u zemlji. A kako drugacije nego radom i odricanjem od mnogo cega. Bas bih voleo da neko napise koji nas kosarkas je napravio u par godina to sto je Jokic napravio sada?
Uvek su bili otkazi za reprezentaciju iz sijaset razloga. Razlog koji je Jokic imao je bukvalno jedini realan i iskren i koji je opravdao izostanak.
Svi mozemo da budemo ponosni i na njega i na Novaka

SUNĐER BOB

pre 4 godine

samo ga ti brani..ne treba mu to. opet taj nece igrati..bira..brate ne mora ako nece..ako ne oseca potrebu da igra za svoju zemlju da da sveod sebe ..ne trebaaa

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE OBORIO GRANICE STVARNOSTI I VEĆ SADA JE UŠAO U LEGENDU ..... VEC Ć SADA JE BOLJI OD SVIH SVOJIH PREDHODNIKA ....I ZAVIST JE OGROMNA !

ivannyc

pre 4 godine

Ma ti si i kriv sto je on na stubu srama jer umesto da izadjete pred ljude i kazete sta je i kako je vi se krijete 2 godine od nasih medija kao neke s***ce!
U 24 godine treba da dodje ovde i to da trci da igra za svoju zemlju a ne da ga mole! Sto se mene licno tice najvise bih voleo da ne igra...idi tamo gde ti je bolji i da vec jednom rascistimo...ovo je opet marketinski potez jer su videli da je u svojoj zemlji nepozeljan i onda ajde malo da smirimo strasti!

Samo kažem

pre 4 godine

Naši stari su govorili "Koga nema bez njega se mora" i kad tako shvatimo sve u životu biće nam lakše. Ne treba nikoga osuđivati zato što nešto neće samo prilikom sledećeg izbora taj neko ipak treba da bude u drugom planu i to je to.

deki

pre 4 godine

Pa Covic je lepo rekao da treba spustiti loptu i razgovarati sa deckom a ne odmah napadati ga ,plus decko je mlad, ceka ga jos dobrih 10 godina vrhunske kosarke

Pedja Markovic

pre 4 godine

Da sam koji slučaj imao talenta za neki sport reprezentacija bi mi bila svetinja. Mislim da bih se naježio svaki put uz intoniranje himne (koja god bila).
Sa druge strane poštujem svačiji izbor i nemam ništa protiv ukoliko neko ne može i ne želi da igra. Razumem i Nikolinu želju da se dokaže u klubu i obezbedi budućnost za celu familiju.
Ono što ipak ne razumem je sledeće: mesecima nigde nisam mogao da pročitam da li on želi ili ne želi da igra. Znate, vi možete da kažete 'želim da igram, ali moj dolazak zavisi od mnogo faktora, daću sve od sebe'. Takođe možete da kažete 'nije realno da zaigram iz razloga...' Umesto toga on je svaki put davao neke nezrele i nespretne odgovore iz kojih niko nije mogao da zaključi da li Nikola ima ili nema želju. To je jedini razlog osude javnosti, loša komunikacija njega i njegovog menadžera. Da je pre 3 meseca rekao 'voleo bih da zaigram, videćemo šta će biti' i čak i da je otkazao ne bi naišao na toliko osuda.

ПоследњиСрбијанац

pre 4 godine

Лично бих волео да заигра. Да сам ја на његовом месту не бих ни помислио да се цимам после овакве сезоне. Зато и нисам. Многи играчи су и повређени играли за своје земље, свака част и далеко им лепа кућа. Жеље су једно, могућности друго а реалност треће. Свако биће је независна индивидуа и као таква има право на своје грешке. Грешке ми не дирајте.

stoler

pre 4 godine

Ne znam zasto nekog vredja negativno misljenje o jokicu a daju sebi za pravo da pljuju velicine poput Divca, Danilovica, Djordjevica... Odmah smo svi grozni, zavidni, losi cim dirnemo u bozanstvo jokica i miska raznjatovica. I sad ne smes ni da iskazes jednu losu rec, inace si neprijatelj. Ali zato daju sebi za pravo da omalovazavaju istinske velicine, ljude koji imaju ostvarene najvece uspehe u kosarci dok je njemu najveci uspeh izbor u najbolju petorku NBA. Mozda se to sad racuna kao najveci uspeh u galaksiji, veci od svih medalja i titula.

WillyWonka

pre 4 godine

Ne bi ovo bilo prvo okupljanje reprezentacije koje bi prospustio, prema tome, potrošio je kredite. Sad je vrijeme da se odazove. On je javna ličnost, uživa i dobre i loše strane tog statusa. Ako je Novicki mogao, ako je Parker mogao, ako Valančuinas nikad ne pravi pitanje, što bi onda Nikolu opravdavali.
Ovi što su spomenuti izostajali su u vremenima kad već nisu bili na vrhuncu karijere i znali su da ih ima ko zamijeniti. Nikola Jokić, iako nije još na vrhuncu karijere, trenutno nema zamjenu nigdje na svijetu.

niko_kao_ja

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dexter, 30. maj 2019 11:26)

Kako bi sutra ne daj bože uzeo pušku u ruke i branio zemlju?

sofronije

pre 4 godine

Ljudi nemaju svoj zivot, pa se identifikuju sa uspesnim licnostima. Takvi ljudi zapravo ne vole sebe, videcete ako Jokic neku utakmicu ne ubaci >15 poena pojavice se opet takvi komentari.

aco

pre 4 godine

Тачно је то и има доста претеривања у критиковању наших спортиста. Ђоковић је одбио да игра за Србију десетак пута, а Јокић за сад само једном. Са друге стране, да је Јокић играо на еп, вероватно би освојили злато. Због тога остаје жал.

Ko

pre 4 godine

Koga vi poredite, Jokica i Divca, nebo i zemlja, taj Divac se oduzio zemlji visestruko, a tolika je guzva bila u reprezentaciji da nije falio, a kolioo je Jokic igrao i sta je uradio za svoju zemlju ako hocemo tako da razgovaramo.

Deki

pre 4 godine

Igrati 3-4 NBA utakmice nedeljno, dva treninga dnevno, reprezentacija svako leto i tako 10-12 godina. Prodje mladost u dvoranama. Moraju momci da imaju odmor!!

manda Pg

pre 4 godine

mislim da ce se takmicenja FIBE u buducnosti "profesionalizovati". naravno da se neki novac dobija za igranje za reprezentaciju, odredjene premije shodno rezultatima al koliko i sta nije odredjeno.kosarka je srecom sport gdje je mjesec dana bez lopte veliko i zato igracima ljetnja takmicenja odgovaraju na svaki nacin. rad sa vrhunskim strucnjacima, trenerima vrhunski uslovi sve to ima svoje. al individualni rad i rizik od povreda dovode u pitanje idaziv na Fibina takmicenja. u Fudbalu se mnogo dobro zna sta svako takmicenje donosi. jedan Mbape je u humanitarne svrhe dao 550 hiljada € kao zaradu sa SP sto nije mala zarada. ovako, nece ni vodeci ljudi strepljeti hoce li ili nece neko igrati nego ce uvesti vjerovatno konkretnije novcane fondove koji i sada naravno postoje al koliko i sta nije poznato niti je u prvom planu, i profesionalnije saradjivati sa savezima.

Jaran

pre 4 godine

Mare
Dovoljno je videti one tv reportaze (rts i ostala boranija), kada pitaju klince po ulicama o Jokicu i o tome ko je najbolji nas kosarkas... ONI I DALJE MISLE DA ON NIJE BOLJI OD TEODOSICA!

Uroš

pre 4 godine

@igor Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

Daj brate, i za Majkla kažu da je najbolji samo zato što je najviše patika prodao. Nikakav igrač, sa očajnim šutem za tri, a dodavao je samo kad ga skroz zatvore. I na sve to igrao je u doba kad je postojalo pravilo ilegalne odbrane, i hend čeka na spoljnim pozicijama.

Raca

pre 4 godine

Gospodine Ražnatović, Jokić je izazvao revolt kod naših ljudi, poštovalaca nacionalnog tima i naše košarke samo iz jednog razloga: Svojim izjavama o mogućem nastupu za reprezentaciju koje su bile izuzetno prepotentne pa donekle i uvredljive. Poslednja od tih izjava je bila pogotovo iritantna i veoma nezrela, rekao je da će razgovarati sa više osoba kako bi sagledao da li je to dobro za njega !!
Utisak je bio da on nema izgrađenu svest niti lični stav po tom pitanju, što je bilo razočaravajuće, i da je odluku na kraju doneo zbog pritiska javnosti ili na nagovor porodice, a ne iz svoje preterane želje.
A postao je ljubimac i ponos nacije.
Tačno je da se preterivalo u osudama, ali oni koji su najviše bili ljuti na njega su isti oni koji su ga i neizmerno podržavali do tog momenta, znam dobro jer sam i sam jedan od tih.
Emocije, razočarenje, strah da će nas jedan od naših najboljih ostaviti na cedilu.
To je naš mentalitet. Sport je za Srbe više od igre, sportisti su naši heroji, dočekuju ih desetine hiljada ljudi na trgovima, slavi ih cela nacija, vodimo svoju decu na NBA utakmice u SAD da ih gledaju, organizuje se srpsko veče u Staples centru kada igraju Klipersi i Kingsi sa našom decom, folklornom grupom i kolom na terenu, zbog Bobija, Bogdana, Tea i Bjelice.
Širom sveta naši iseljenici ih bodre, 2002 u finalu svetskog prvenstva u Indijanapolisu atmosfera je bila kao da se igralo u BG a ne u SAD.
Edukujte naše mlade košarkaše a vaše klijente da je ružno i neodgovorno taktizirati, merkati i birkati, da li će i kada igrati za nacionalni tim Srbije. Ili igraju ili ne igraju. I odluka da nikada ne nastupaju može biti časnija nego stalno moljakanje, premišljanje i neizvesnost kod pojedinaca.
Napred Jokić, napred naši !!!

Djido

pre 4 godine

Divac je jedan od nasih najtrofejnijih kosarkasa.Uporedjivati Jokica i Divca je u najmanju ruku neozbiljno.A Jokic kako igra u NBA me ne interesuje.Samo igranje za Srbiju ,tu ih uporedjujte.

frosty

pre 4 godine

@antidebil
Za EP 2015 je bio na nekom sirem-sirem spisku jer jos nije bio u NBA. Tada ste se svi kleli u "Radulju" i "Stimaru" i cinjenica da nema Jokica je bila veoma brzo zaboravljena do skora kada vam je zafalilo municije za pljuvanje. To sto Jokic nije igrao 3 minita po utakmici nas nije kostalo medalje.

Uzgred koja vracara ti je rekla da Jokic ne bi igrao svetsko da je bilo prosle godine? Samo je Bogdan bio lud da se polomi u kvalifikacijama. Svi ostali su iskulirali jer su videli da bi nas vajni selektor trebao lako i sa C timom da dobije te utakmice. Sto je i jedva uspeo...

ddd

pre 4 godine

Koja kolicina gluposti u komentarima i zamena teza. Divac je igrao za reprezentaciju uvek kada je trebalo. nije dolazio da igra u svojim 30im godinama kada smo na centarskim pozivijama imali rebracu tomasevica drobnjaka... kada smo imali reprezentaciju da se prosetamo kroz svako prvenstvo. Da podsetim samo za period posle sankcija. 95 i 96, udarne godine za povratak nase kosarke. Igrao. 97 i 98 nije, 97 jer smo bili za 5 klasa jaci od svih a 98 zbog lokauta. 99 ratne godine dosao da igra. Jedina sporna godina je mozda taj sidnej. Necu ni da pricao o njegovom doprinosu za osvajanje svetske titule u indijanopolisu. Zato tisina! Stojakovic je od 99-03 u najboljim igrackim godinama bio redovan na svakom prvenstvu. 05 jedina bolna tacka zbog sukoba sa obradovicem.

Drakče

pre 4 godine

ej bre jel sam ja lud ili ...

Jokić na pitanje da li će da igra za reprezentaciju odgovara: videću da li će to da mi odgovara ili neće. Da je rekao nesto u stilu velika mi je želja da igram , za mene je igranje za drzavni grb svetinja ali ne zavisi sve samo od mene to bi bilo ok...ovako bre mnogo me je naljutio )))

upoređivati njega i Divca po ovom pitanju je čista provokacija...smišljena

Tasa

pre 4 godine

Tuzno je kako smo postali primitivno drustvo u kojem se vrednuje samo ko glasnije laje i olajava. Treba decko ne samo da ne igra nego i da zme tudji pasos. Tako su sa ovih prostora mnogi koji vrede od velikana poput Tesle i Pupina do obicnih igraca oterani sto materijalnom sto duhovnom bedom.

Vegas

pre 4 godine

Vi sti pljujete i sto za svoju zemlju govorite kao da bi sutra isli u Boj na Kosovo,internet ratnici koji bi sutra prodali pasos za tepsiju ribe.

oberin martel

pre 4 godine

Jokić je za reprezentaciju odigrao samo JEDNO takmičenje, tako da je njegovo poređenje sa Đorđevićem, Divcem, Bodirogom i ostalim reprezentativnim legendama po tom pitanju baš smešno. Moguće ga je porediti , delimično, samo sa Stojakovićem. I sada ide preko volje...

Tor

pre 4 godine

sve sve ali "najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao" je i vise nego preterivanje. a akk misli samk na koliicnu para onda treba da ga je sramota sta je izjavio, da su pare bitnije od rodjejja cerke. hit!

Demar De Rosen

pre 4 godine

Jokara je odlican igrac i drago mi je da ce igrati na SP. Ekdplodirao je u smislu statistike ove sezone, odgovara mu konfiguracija tima koji ce se i ubuduce graditi oko njega. Ali ipak ne treba preterivati, jer u jacem timu, gde se zna hijerarhija, ne bih igrao ovako, ne bi neko poput Milsapa pokrivao njegove rupe u odbrabi i ne bih imao ovoliku minutazu. Prva postava NBA i koja je visa faza su Durent, Kari, Harden, Lenard i Lebron. Sve drugi je za klasu ispod. Takodje, Joka ima 24 g i bice nas najmladji igrac na SP, a propustio je i EP 2015 kada je bio vec afirmisan igrac; znaci propustio je vec 2 takmicenja sa repkom.

kejt winslet

pre 4 godine

Jokic najbolji igrač u istoriji Balkana. Jedino Stojakovic može da se umeša u taj dijalog.
(kapa dole za ove sto su napravili karijere u Evropi, ali to je niza liga)

nebitan srbin

pre 4 godine

dal si anti ili ne pitam te jel ga neko zvao da igra pre nego sto je napunio 22 pitajte radeta zagorca kada je saznao za jokica.nije bio ni u prvih trideset a kamoli nesto blize.

Pera85

pre 4 godine

antiDebil
E, pa vidis, tog Divca su zvali u omladinske selekcije, dok Jokic nije bio u nicijem fokusu. Misko je od njega napravio to sto on sada jeste jer je prepoznao talenat i ulozio svoj novac i resurse.
O Jokicu niko nije pricao dok nije zavrsio u NBA ligi. Tako da je preskocio jedan turnir, odigrao oi, pauzirao i sad ide na sp.
Ameri idu sa Hardenom i jos nekim iz Hjustona to je sigurno (Hjuston najpopularniji u Kini zbog Minga) i ici ce dosta zvezda jer je Kinesko trziste ogromno. Tako da ce ovaj turnir biti jedan od najjacih ikad

Pavle

pre 4 godine

Ove sto po ceo dan vise po telefonima i pljuju sve uspesne ljude i sportiste, zamisljam kao one babe sto vise po ceo po prozorima i bolje znaju sta ima novo kod komsije u kuci nego u njihovoj sopstvenoj. Stvarno ste za zaljenje, i za gadjenje...

Max

pre 4 godine

Kosarka je njegov posao kao i svaki drugi rad od koga se zovi. Svakome dosadi i pozeli da se odmori od posla i same pomisli na njega pa iskoristi godišnji. Sad na njemu je goce li ili ne da igra kad je na odmoru. Ja ga ne osudjujem i ako bih voleo da ga vidim u reprezentaciji.

milke

pre 4 godine

Nikola nikada nije bio na stubu srama, a ako i hiljadu dokonih i ne baš pametnih na društvenim mrežama nekog vređaju tome ne treba pridavati veći značaj. Budala je uvek bilo i biće.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Uopšte nije stub srama. Samo je sada tehnika uznapredovala pa imaš gomilu četova širom neta na kojima bukvalno svako može da iskaže svoje mišljenje o nečemu pa se zato čini da se sada milioni ljudi ljute a tada se pričalo navodno eto "samo po kafićima", što je apsolutno netačno. I tada i sada je sve isto, samo tada nije bilo neta u toj meri da bi se frustracija naroda mogla videti javno.

Inače po meni nije stub srama sve sve i da je Joka opet odbio da igra za repku, isto što nije bio stub srama ni onda kada je i Vlade propuštao pojedina reprezentativna okupljanja. Sve to su Jokine i Vladine lične stvari i njihove lične odluke na koje oni imaju prava i nema tu stuba srama nikakvog, sve je to legitimno.

nebaCar

pre 4 godine

nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.
(Metropola, 30. maj 2019 12:08)

Kako misliš sad neće? Pa jel rekao da će se odazvati sad za SP.

Šta je Vama ljudi.

Ako smatrate što na keca ne izjavi da će se odazvati pa to smatrate da on ne želi, onda ste u velikoj zabludi, može čovek da završi sezonu, da vidi posle 100 i kusur utakmica da li će moći , ako se oseća zdravo i spremno a odbije onda pišite, ovako samo baljezgate.

Uzgred on je tek napunio 24, i još je u razvoju, to je neko ko ima ispred sebe još10 godina karijere ako ga zdravlje posluži, i na kraju karijere pišite ako se ne odaziva, ovako ako se bude pojavljivao i osvajao medalje imate svi da poližete to što ga pljujete bez razloga.

nebitan srbin

pre 4 godine

sto bi reko nele karajlic je... se svi. on je rekao da zeli da nastupa u kini ali zele da nastupaju i drugi srpski centri. otkud znas ocel jokic zadovoljiti ili nece.raznatovic sad turira djordjevica jer ima sve igrace koji zele da igraju. sta ce uraditi na sp sada zavisi samo od njega.nema pozicije u kojoj nemamo kvalitetnog izbora.kako je bilo nekad zaboravi ko je bezo sa priprema ko je koga pokrivo sve to treba da nas ne zanima sada treba da nas zanima sta ce biti sutra.

Subotičanin

pre 4 godine

Toliko fame samo iz razloga što je dečko nezamenljiv. Kakvi diva, milutimov, stojković sa jokarom smo favoriti bez njega potencijalno iznanedjenje. Dečko je sila iz koje se mrvi protivnik iz tog razloga su i veća očekivanja od njega jer takvo "oružije" nismo nikad imali.

ljubisa Livac

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.

ssss

pre 4 godine

"Najveće moguće opravdanje koje je iko imao" sve ne verujem sta covek reče i osta ziv. Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.

Jado

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.

Zoran M.

pre 4 godine

Nazalost vremena nisu vise ista....sve je manje intelektualaca i sve vise realiti(ili maloumni programi).Jokara samo ti nama dodji i nemoj zaboraviti da nije bilo Srpske skole kosarke ...ne bih ni ti postojao.....

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

Na stranu šta priča Raznjatovic Jokic samo 1 takmicenje je propustio.Za to vreme nabio je masu,fizičku snagu da se nosi sa zverima pod koševima.Potpisao ugovor života.Imao nestvarno sezonu.U plej ofu prosek triple-double.Samo par igrača je to imalo u istoriji.Usao u prvu postavu najjače lige sveta.Zvanicno najbolji centar sveta i takav igrač dolazi u našu reprezentaciju.A moglo je biti i drugačije.Da je igrao to EP i da mu je propala NBA?Da je postao prosecan centar.Da ga Sale ne bi zvao na ovo SP?Da decko nije potpisao ugovor života?Da li bi se neko sada Secamo Nikole Jokica?

Dovla

pre 4 godine

Ne mora da nastupa za reprezentaciju ako ne zeli, samo neka kaze sta zeli i tako neka radi. Ne zivis zivot zbog drugih i zbog toga sta ce drugi reci.

dax

pre 4 godine

Maestro ostajem pri stavu da ako ne želiš da igraš za reprezentaciju uopšte NE MORAŠ...IMA SRBIJA MOMAKA KOJI ĆE DA POGINU ZA DRES, KOJI NASTUP NE DOVODE U PITANJE...šta čoveče ti poredis, strašno...Danilovića, Divca, Djordjevica, doktore košarke koji su osvojili sve živo, i UVEK igrali za reprezentaciju a da ti ne pricam koliko puta su bili u idealnoj petorci..

Nebojsa

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI .
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen .
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao.
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ???
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju.
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio.
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.

ogijev_tata

pre 4 godine

Pa selektor Djordjevic, je preskocio cini mi se Evropsko, da bi isao na letovanje sa porodicom, pa ljudi to je normalna stvar. Nije sve u novcu i patriotizmu, mnogo smo zaostali.

чикаПера

pre 4 godine

Никакво ,оправдање није имао да прескочи прошлу акцију репрезентације и било коју наредну ,ниједан бивши ас његових година и његовог ранга никад није пропустио ниједно велико такмичење са репрезентацијом.

Корто

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.

mohikanac

pre 4 godine

Koja budalaština "dominira" , izvinite pored koga? Kanter, Nurkić, Gasol, Markonen, Porzingas ... da uprostim Meloun, Admiral, Juing, Dankan, Olajdžuvan, Šek ...
Da li stvarno uzimati danas i juče "dominaciju" ? Pa smešno ko je danas ko u NBA, ne može se to poreći.
Ovo je za one "prvi u selu", sada je NBA sem par izuzetaka Amerikanaca na nivou Evrope od pre 15 godina.
Pogotovu na centru je deficit kvaliteta.

Svaka čast na postignutom ali nije ovo ta konkutencija koja daje za pravo komentatorima da upoteđuju Divca i Peđu i njihovo vreme. Pa dečko bi blejao pored Šeka samo tako ili pored nekadašnjih 4., skok ne bi imao.

stefan

pre 4 godine

sta hoce sad ovaj? Divac nije igrao u poznijim godinama, a Jokic je bio pod pitanjem sa 22... Koliko procenata Jokicevog ugovora ide tebi? To ti nama reci

Uroš

pre 4 godine

@rajko .Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.

Druže do 23. godine Divac nije igrao za reprezentaciju nego za sebe. Samo tako je tad mogao da se proda.

undal

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aca, 30. maj 2019 12:38)

Kada pocnete sa tim "tukli ga". To moze da napise samo neko ko se nikada nije bavio sportom. Pa sta ako je odigrao 100utakmica za 7 meseci. Ja kada sam bio njegovih godina odigram fudbalsku utakmicu, posle toga odem na basket i igramo celu noc dok se reflektori ne ugase. Kada nema velikog fudbala igra se mali, ali svaki dan na terenu sa loptom. Ne da nije bilo tesko, nego je bilo uzivanje, jos njemu za to placaju debelo. Mnogo lakse nego sada raditi po ceo dan 8-12h.
Sada u 35god imam bolju kondiciju od Jokica, cija je fizicka sprema sramota za profesionalni sport. Da se ne dopinguje, i da ga ne kljukaju kao sve u NBA kojekakvim hemijskim preparatima, ne bi izdrzao 10min na terenu sa onim pivskim stomakom.

ZZ top

pre 4 godine

Samo ti menjaj teze misko.divac i ako nije igrao bilo jr to u poznim godinama igracke karijere a ovaj pulen sa 22, umoran.mani se demagogije i zamene teza,to ne mozes prodati nikome.

веверица

pre 4 godine

истина. милутинов је више пута одбио него јокић. стојаковић је више пута одбио него што је прихватио.

Markez

pre 4 godine

Nemojte nas praviti budalama. Zamislite da se svaki igrač reprezentacije ponašao kao Jokić. Pa ne bi nikada ni do jednog finala došli. Zbog čega Bogdanovićeva karijera manje znači od Jokićeve. Ili od bilo kog igrača. Ako pitate Bogdana on će reći iz prve igram i tu je tačka. Saga oko Jokića je trajala i zato je izritirala javnost. Nekako je tužno bilo gledati Dončića i Dragića kako demoliraju Srbiju. I što je ironično. Poreklom Srbe koji nisu oklevali zbog karijera...Ali eto igrali su za domovinu.

stoler

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.

Đura

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.

Dvorska budala

pre 4 godine

Treba do SP-a da tražimo da se uvedu leteće izmene kako bi Joka Frljoka igrao samo napad, odbranu nek igra Milutinov, a može i Teo da igra samo napad.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...

mare

pre 4 godine

Zasto veličate zemlju koja vas unistava???? Zar vi ljudi ne vidite da je ova zemlja pukla, ali pukla. Ova Srbija nije dobra, ova i prethodna vlast sve unistise. Narod nista ne odlučuje. Sad da proglase mobilaziciju, nikad se ne bih odazvao. Za Vulina i beogradski pašaluk da ratujem. Sve smo izgubili. Jokiću, nemoj da igras za ovakvu zemlju.

Uroš

pre 4 godine

@igor Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

Daj brate, i za Majkla kažu da je najbolji samo zato što je najviše patika prodao. Nikakav igrač, sa očajnim šutem za tri, a dodavao je samo kad ga skroz zatvore. I na sve to igrao je u doba kad je postojalo pravilo ilegalne odbrane, i hend čeka na spoljnim pozicijama.

aca

pre 4 godine

@aca, ne lupetaj. Porediti Danilovica i Dordjevica sa ovim je presmesno. Danilovic je prestao da igra kosarku kada je on to pozeleo, a u 24oj godini je vec uveliko imao toliko toga osvojenog sto jokic nece za citavu karijeru osvojiti. Jedna dobra sezona ne cini od igraca neko svetsko cudo, ima on jos da igra. Ove brojke i statistika ne znace nista posebno, videcemo sta ce biti.
(stoler, 30. maj 2019 12:18)
ne razumem zasto spominjes trofeje? Ja nigde nisam poredio koliko je ko uzeo trofeja u 24oj god. Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.

Radoje

pre 4 godine

Neka Jokić odigra za reprezentaciju koliko je Divac igrao pa onda pričaj priče. Neće da igra jer mu nije bitno. Ili ako vam je lakše jer mu je nesto bitnije. To je njegova stvar. Takođe je i naša navijačka stvar da ga zbog toga prozivamo.
Većina će mu oprostiti ako zaigra. Što se mene tiče ne mora nikad ni da igra. Ne treba nam niko na silu. Dobro nam je sa momcima koji hoće da ginu na terenu.

Leskovčanin

pre 4 godine

Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.

poyy

pre 4 godine

Zasto jedan kosarkaski trgovac sebi daje za pravo da celom drustvu daje moralne pridike? Lako je bajo da neko poput tebe koji je monopolozivao kosarku i zauzeo ulogu modernog robovlasnika sa milionima u dzepu pricas prosecnom clanu ovog drustva sa 300 evra/mesecno od prvog do prvog kako treba da ima razumevanja za jedinu stvar koja mu donosi radost a to je ta reprezentativna kosarka. Sklonite ovog neuspelog kosarkasa i modernog robovlasnika s dnevnog reda, nije vredan naseg vremena.

dex

pre 4 godine

@radoje

Divac od 9 takmičenja- 4 učešća. Jokić od 3 takmičenja - 2 učešća. O važnosti Jokića i kvalitetu je suvišno i raspravljati.

Igor

pre 4 godine

E moj Ražnatoviću ti porediš Divca živu legendu,možda ce ovaj Jokić nekad dostići Divca ,NEKAD možda je i sad bolji od njega u igri,sam Divac je to rekao,ali šta je Divac sve učinio za reprezentaciju i Srbiju on samo kože sanjati da dostigne uzimaj pare od procenta i ćuti Bgt

SUNĐER BOB

pre 4 godine

karikira menadzer Misko..sram te bilo..Divac propustio jedno takmicenje posle 8 ..a Somborka 2 od 3..alo..to su cinjenice...verovatno ce biti naj srpski kosarkas svih vremena ali nece biti veci covek..nikada..

SUNĐER BOB

pre 4 godine

samo ga ti brani..ne treba mu to. opet taj nece igrati..bira..brate ne mora ako nece..ako ne oseca potrebu da igra za svoju zemlju da da sveod sebe ..ne trebaaa

antiDebil

pre 4 godine

Šta je osim EP2017 propustio Jokic?
(CJC, 30. maj 2019 12:20)

EP 2015...
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine!
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom!
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!

MilanSpanac

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..

boki

pre 4 godine

Ne kontam kako je jokic propustio 2 takmicenja?? Kakvih teladi ima ovo je strasno.. lik je propustio samo proslo ep, prethodne je igrao oi, a pre toga nije zadovoljavao kriterijume selektora i bio je precrtan.. a 2014 nije bio u opticaju uopste..
(MilanSpanac, 30. maj 2019 12:31)

Ako ne kontas nemoj da se javljas.

Propustio je 2 evropska prvenstva.

2015-te je bio na spisku, zvao ga je Sale, ali je bio uvredjen ili menadzer sto ga nije zvao i 2014-te pa zato nije igrao.

2017-te je prevrtao gume.

2018-2019 u prozorima nije upisao nijedno ucesce. Samo je dolazio je da gleda utakmice. Bogdan, Bjelica, Bobi i Teo su igrali.

Igor

pre 4 godine

@Divac je legenda, kako mozete malog jokica da uporedjujete sa velicinon kao sto je Divac?
Kad jokic bude osvojio makar polovinu od onoga sto ima Divac, tad mozete da pocnete da ga kao upoređujete. Danas je klincima zinulo dupence za parama. A nekada je to bila cast igranja pod drzavnim grbom.
(Leskovčanin, 31. maj 2019 11:14)

Divac jeste legenra, kralj, car, sve sto moze da bude ali je cinjenica da Jokic posle samo nekoliko sezona u NBA ima bolji skor u skoro svim kategorijama od Divca. A tek treba da igra. Koliko god to izgleda cudno, Jokic je isto toliko velika velicina kao Divac.

igor

pre 4 godine

Znaci ti mislis da je Divac bio bolji od Jokica, najboljeg centra na svetu????? Jel to poenta tvoje prozivke?????
(Jaran, 30. maj 2019 20:25)

Дај брате, буди макар мало реалан. Да л је Јокић стварно бољи од Ембида, Дејвиса или Рође Демаркуса? Ставили га на ту листу само зато што су ова двојица вукли повреде током сезоне, а Дејвис играо пола сезоне по 20ак минута од кад је затражио трејд.

niko_kao_ja

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dexter, 30. maj 2019 11:26)

Kako bi sutra ne daj bože uzeo pušku u ruke i branio zemlju?

Metropola

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.

wer

pre 4 godine

ne lupetaj cash hoarderu,

divac je itekako zaduzio dres N puta i uradio za nasu kosarku sto puta vise nego ti, pre nego sto je par puta propustio neko bitno takmicenje.

a kad jos jednom pomenes neku od nasih legendi, da stanes mirno i salutiras...

legenda se ne postaje tako sto ti misko govori kada da igras a kada ne

andol

pre 4 godine

Ubedljivo najveći broj "negativnih" (preko 90 %) komentara je bio:
Ako će da igra, dobrodošao, ako neće, široko mu polje, ne treba ga ni zvati drugi put. I koje su molim te to uvrede i blaćenja. Pa šta treba da mu se kaže za nećkanje kada je u pitanju reprezentativni dres, a da to gospodin Ražnatović ne prevede sa blaćenje i pljuvanje?

Vladan R

pre 4 godine

Kakvo je ovo spinovanje. Jesu pojedinci povremeno pravili pauzu, ali to je bilo tek nagon višegodišnjeg konstantnog učestvovanja. Sa druge strane Jokić, je od prva četiri takmičenja tri preskočio. Njegovo je pravo da radi pre svega za sebe u najboljem interesu, to niko ne spori, ali nije isto kada je prva pauza nakon redovnih 5+ učešća, i kad se od prvih 5 odigra manje od pola

Ivan NBg

pre 4 godine

Što se mene tiče, ne mora ni da igra za reprezentaciju. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, za reprezentaciju treba da igra onaj ko to iskreno želi.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Nijedan razlog nije imao da ne igra EP. Veći razlog bi imao Bogdan, kome je to bila prva sezona u NBA, a on je opet igrao. Od tebe niko ni ne očekuje da razumeš igranje za reprezentaciju, pošto za tebe sve što ne donosi pare ne znači ništa. I tog Jokića gledaš kao džak para a ne kao čoveka. Sećam se kako si kritikovao Đorđevića što jednom nije zvao Vasu. Ne znam po kojim kriterijumima određuješ kad neko treba da igra a kad ne. Sad verovatno nije vreme ni Vasa da igra pošto mu realno ne treba reprezentacija da dobije ugovor. Opravdanje za ne igranje u reprezentaciji je samo povreda i bolest.
(Đura, 30. maj 2019 16:01) 

# Link komentara

Nijedan razlog?
Osim sto je potpisao najveci ugovor u istoriji sporta karijere nekog igraca iz Jugoistocne Evrope?
Osim sto je nabio 7 kila misicne mase, pa je oduvavao u duelu kao decu elitne defanzivce poput Kavaija ili Pola Dzordza? Ili Adamsa koga skoro niko ne moze da pomeri u NBA?
Kontas li ti care da je on sa tih dodatnih 6 kila misicne mase usao u najbolji tim NBA? Da mu je to donelo novu dimenziju u igri gde moze fizicki da parira najjacim centrima lige?

joe

pre 4 godine

Nekada nije bilo drustvenih mreza i nije svako laprdalo imalo misljenje o svemu. To sto neki klinci ostrasceno ostavljaju komentare po drustvenim mrezama pljujuci juce Djokovica, danas Jokica, sutra nekog treceg, ne znaci da je neko na stubu srama i da to treba shvatati ozbiljno. Napaljenim klincima se daje prevelik znacaj.

gremlin

pre 4 godine

Poziv za REPREZENTACIJU DRŽAVE JE NAJVECA ČAST,a pogotovu za KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU SRBIJE NIKOLI SVAKA ČAST JAVNO SAM SE IZVINIO NA PORTALU B92 ALI ON JE DALEKO JOŠ UVEK OD LEGENDE DIVCA...ali ako bude IGRAO ZA SRB DOSTIĆIĆE GA,Aleksandar Djordjevic i Danilovic i svi iz Atine 95 posle sankcija POSTALI SU BESMRTNI ZBOG DRESA YUGOSLAVIJE(SRBIJE)

aca

pre 4 godine

Grobar sam i kosarka mi je sport broj 1 a Danilovic i Djordjevic idoli iz detinjstva ali su zaista preterali sa izjavama u vezi Jokica, pogotovo je Danilovic preterao. I on je mogao jos nekoliko god da igra za reprezentaciju ali je odabrao penziju. Jokic vec sad ima vise minuta na terenu nego sto je Danilovic imao za celu karijeru, i niko nema pravo da mu prigovara kad kaze da je premoren i da mu je naporno da igra svako leto.

Бедо

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Па, Никола има 23 године, од његовог пунолетства је прошао тек један олимпијски циклус, коколико си мислио да је требало да игра? На три Олимпијаде до сада? :))) Ех, да си ти Јадо селектор, па да си га убацио у репрезентацију са 10 година, 4 месеца и 17 дана нпр, он би се до сад наиграо :)))

antiDebil

pre 4 godine

Niko nema pravo da mu prigovori ako kaze da je umoran. Covek je za 7 meseci odigrao skoro 100 utakmica. I na tim utakmicama je bio alfa i omega svog tima, svi protivnicki igraci su ga tukli kako su znali i umeli. Tvrdim da nijedan nas igrac nije imao naporniju sezonu Jokica ove sezone.
(aca, 30. maj 2019 12:38)

Imao je, gle cuda, Divac sezonu sa, ne skoro, vec 100 odigranih utakmica i nakon zavrsetka te sezone se odmah prikljucio reprezentaciji i nakon 7 dana otisao na EP, bez i jednog jedinog dana pauze. Jokic ce imati vise od 2 meseca pauze...
Poredjenje Divcevog i Jokicevog ucinka u reprezentaciji do 24.godine je u najmanju ruku sramotno, a i dosta vise od toga!

Lala

pre 4 godine

Generalno ,Jokicu uopste ne treba rep.status.Covek je svojim zalaganjem obezbedio svoj zivot i karijeru. Iskreno da sam na njegovom mestu ne bi ni razmisljao o reprezentaciji. Zbog par sitnih dusa svoju karijeru ne bih rizikovao. Dolaskom u Nemacku shvatio sam da je Srbija jedna teritorija izgubljena u vremenu i prostoru i da se treba drzati sto dalje od nje. Pozdrav svima, meni je lepo.

ilija cvorovic

pre 4 godine

" Najvece moguce opravdanje koje je iko imao"
Multimilonski ugovor ne moze da se stavi ispred rodjenja cerke, tj deteta. Sve si rekao ovom izjavom ko si i sta si g-dine Raznatovicu. Svako dobro zelim tebi i tvojim milionima.

CJC

pre 4 godine

EP 2015... 
2 takmicenja sa 22 godine, to je rekord, a bilo bi i 3 da se SP igralo prosle godine! 
I Divac drzi jedan rekord, on je najmladji igrac koji je igrao na velikom takmicenju za reprezentaciju i to za Jugoslaviju. U Jokicevim godinama vec je imao 6 seniorskih medalja od toga 3 zlatne i zabranu igranja u Barseloni uz jos 3 ili 4 zlatne medalje sa mladjim kategorijama i sa univerzitetskom ekipom! 
Znas li u cemu je jos jedna bitna razlika izmedju Divca i Jokica?? Niko nije znao ko je Divcev menadzer, niti Djordjevicev, niti Danilovicev, Paspaljov, Bodirogin, Rebracin...!
(antiDebil, 30. maj 2019 12:34)

U je, ko je bio Nikola Jokic 2015 godine?
Klinac od 19 godina koji igra u Megi. Da je ušao u ekipu rekli bi Miškov igrač, mora da igra kao što ste ti i mnogi drugi pričali kako mu Miško pumpa brojke kako bi lakše otišao u NBA.
Čak je i ta sezona 2015/16 bila toplo hladno, u početku je bio rezerva, igrao tek malo da bi u drugom delu znatno napredovao.

Jako bitna stvar ko mu je menadzer, Misko je menadzer jos bar stotinu igrača pa nijedan od njih osim Jokica nije izabran u prvu petorku NBA. Zasto je uopste to bitno?

Nm

pre 4 godine

Ti idoli nacije koji su preskakali neka takmicenja su prvo igrali za reprezentaciju par takmicenja pa onda preskocili, igrali su i povredjeni, i tek izasli iz povreda. Tada nisu sa jednim ugovorom "resavali egzistenciju" nego su mnogo vise ugovora odradjivali. A drustvene mreze takodje nisu ni birale All Star ucesnike... A idoli nacije jesu zeleli da vreme provedu sa porodicom, da se zene, dobijali su decu i ti isti idoli nacije su trasirali put i Nikoli i ostalim mladima da novinari i menadzeri gledaju igrace iz Srbije kao talentovane i kvalitetne. A Nikola se nije zenio, nije dete dobio, odmarao je od sezone koja mu se zavrsila u aprilu. Puno ga perete, samo je trebao reci da ne smatra EP kao bitno takmicenje za njega i da nece da igra a ne da se vadite na neke zabrane kluba (koje ne postoje). Sportski pozdrav

Drax

pre 4 godine

Srpski dres je svetinja i slava se jedino postize u reprezentativnom dresu.Zato je ovde Bodiroga bog a Vladimira Radmanovica niko i ne pamti iako je igrao dugo u NBA.Ta kosarkaska reprezentacija je ipak nesto specijalno kod nas.

WillyWonka

pre 4 godine

Ne bi ovo bilo prvo okupljanje reprezentacije koje bi prospustio, prema tome, potrošio je kredite. Sad je vrijeme da se odazove. On je javna ličnost, uživa i dobre i loše strane tog statusa. Ako je Novicki mogao, ako je Parker mogao, ako Valančuinas nikad ne pravi pitanje, što bi onda Nikolu opravdavali.
Ovi što su spomenuti izostajali su u vremenima kad već nisu bili na vrhuncu karijere i znali su da ih ima ko zamijeniti. Nikola Jokić, iako nije još na vrhuncu karijere, trenutno nema zamjenu nigdje na svijetu.

onako bez lupetanja

pre 4 godine

Ja ga razumem, čovek je objasnio na tv da je minus igrati za reprezentaciju.
Doduše to je iz njegovog ugla gledište.
Interesuje me takođe da li neko hoće da izađe i objasni mu da je Divac igrao za razne selekcije od 1985., pa je tek 1997. prvi put rekao ne mogu, da je Stojaković čekao pasoš 3 godine, da je Sale takođe posle nebrojano puta jednom rekao ne mogu....
Ne može se Jokić upoređivati sa njima, jednostavno nije i neće nikad biti isto.
Uz zamenu teza oko ovih ljudi uporedo laže jer je Jokić odbio i 2015.EP da bi otišao na Letnju Ligu i potpisao ugovor sa Denverom.
Jokić je postigao individualni uspeh i to je za poštovanje, čestitam mu od srca i želim i dalje da napreduje ALI pošteno je reći da je sabotirao reprezentaciju zbog toga pa neka svako pojedinačno ima stav o tome. Nema potrebe "upakovati istinu", reci otvoreno nije igrao da bi uspeo u NBA i to je opravdano za nekog za nekog ne.
Paradoks svega da jedan menadžer koji JAVNO kaže da ima RAZLIČITE INTERESE od reprezentacije ovde daje objašnjenje igranja za istu. To smeta jer nas dodatno pravi na budale. Samo reci istinu nemoj da lažeš i zamenjuješ teze i još najgore od svega Jokića upoređuješ sa ljudima koji su sve suprotno od njega.

ivannyc

pre 4 godine

Ma ti si i kriv sto je on na stubu srama jer umesto da izadjete pred ljude i kazete sta je i kako je vi se krijete 2 godine od nasih medija kao neke s***ce!
U 24 godine treba da dodje ovde i to da trci da igra za svoju zemlju a ne da ga mole! Sto se mene licno tice najvise bih voleo da ne igra...idi tamo gde ti je bolji i da vec jednom rascistimo...ovo je opet marketinski potez jer su videli da je u svojoj zemlji nepozeljan i onda ajde malo da smirimo strasti!

.

pre 4 godine

To je slična sorta ljudi koji ovih dana teraju Milojevića jer tim "ne igra lepo", a nemaju dovoljno mozga da se sete da klub pre njega čitavih deset godina nije igrao evropsko takmičenje.

Isto i ovde, napali su momka sa takvih apetitom, iako on tada još nije ni saopštio svoju odluku.

nebaCar

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27)

Ovaj dečko je tek napunio 24god i u NBA napravio za 3 godine što nikad niko nije s sa ovih prostora.

Pozivan je u reprezentaciju za kvalifikacije za OI, odazvao se i bio najbolji igrač istih .

Pozivan za OI 2016-te, odazvao se i uzeli srebro

Pozivan za EP 2017-te, nije se odazvao, spremao se za sezonu koja mu je bila ključna za ugovor i dalju karijerui, da bi postao ovo što je danas, najbolji centar najjače lige na svetu.

Kvalifikacije za SP 2019-te niko nije mogao iz NBA da igra.

Pozvan za SP 2019, odazvao se.

Dakle da sumiramo, 3 puta se odazvao, jednom nije.

Srđan

pre 4 godine

Ranije nisi igrao za reprezentaciju samo ako si povređen i to bez mogućnosti oporavka do šampionata. Kod Nikole ostaje gorak ukus hoću-neću sistema. Još smešniji su mi menadžeri koji su počeli u sve da se mešaju. Sada je sve gotovo i nadam se da će svi biti zdravi i igrati kao jedan pod palicom našeg Saleta.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

ne mogu da verujem koliko zavidnih , odvratnih i u isto vreme nebitnih tvrdnji i optužbi...mi imamo napokon čoveka koji je najbolji košarkaš na svetu na svojoj poziciji i opet mi njemu nešto merimo na kašičicu...ma treba da nas nema kada smo ovakvi....nikada , ali nikada nijedan igrač sa ovih prostora nije izabran u najbolju petorka NBA....ali nekome je opet bolji neko ko nije prošao prvu sezonu u NBA ,kvitao jer se nije snašao i vratio se u Evropu jer mu je bilo lakše...bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu...ta logika nas ubi...pustite čoveka na miru ...tek sam skoro skontao zašto Mirotic nije hteo da igra za Srbiju ili CG...zbog istih tih ljudi...

Ayatollah

pre 4 godine

Naravno da se u vreme Divca priča završavala u kafićima, jer tada nije bilo društvenih mreža i portala, a Internet je bio tek u povoju. Da ih je bilo, i za Divca, Stojakovića ili bilo kog drugog bi se pisalo isto kao za Jokića danas - a i treba da se piše, jer svi oni (a i zalizani im menadžeri) u osnovi i stiču basnoslovna bogatstva baš od tih istih koji ih prate po netu. Licemerno je da ti živiš od publike, a istovremeno od nje zahtevaš da ona nema nikakvo mišljenje o tebi i da se uzdrži od komentarisanja.

sasa jokic

pre 4 godine

Koliko kompleksasa neostvarenih ovde komentarise i lupeta, to je cudo jedno. Cak se porede kosarkasi sa vojnicima? Upravo je Misko rekao pravu stvar, dristvena erozija ima najveci uticaj na sve. Ljudi svoje probleme projektuju na druge.

Kiza

pre 4 godine

Najgore kad se pita menadzer kao ti,tebi su bitne pare ne njemu,mnogi bi pristali ali zbog takvih odbijaju selekciju svoje zemlje jer ih vi iskoristavate zbog vaseg dzepa.Oni su sportisti i nisu namazani svim bojam a pretezno su tu i generacije koje se poznaju pa nema razloga da odbiju ali onda se pojavi menadzer koji je izuzetno pametan
pa kao zbog straha od povrede i kao kluba nsgovorite da neigraju a bit je ugovor koji donosi vama postotak i to poveliki.Treba vas ugasiti pojedince!

Retko gledam košarku, i ne zanima me

pre 4 godine

Čitam komentare i ne verujem. Zašto se se ovde uopšte pljuje po Nikoli, dečko je svoje rekao. 90% pljuvača nezna da'l se lopta šnjira ili naduvava. A da ne pričamo o odricanju da bi se uspelo, gde smo mi, a gde Nikola

Nelex

pre 4 godine

Zamolio bih patriJote kojima je najvažnije prebrojavanje nastupa za reprezentaciju da se prisete da je Nikola za EP2015 precrtan sa spiska od strane selektora. Imate širi spisak za 2015 na linku: https://www.sportske.net/vest/kosarka/sale-saopstio-spisak-centarska-linija-da-se-smrznes-304611.html

Sinisa

pre 4 godine

Ne s..i milioner i robovlasnik. Ti nam drzis moralne pridike o tome ko treba da igra za reprezentaciju. Nekada je to bila velika cast i sansa da predstavljas svoju zemlju, ali sav patriotizam u sportu ubili ste vi robovlasnici koji samo o novcu razmisljate. Sto se mene licno tice, svi oni koji uopste razmisljaju da li ce igrati konsultuju se sa onim ili ovim, ne treba da igraju. Treba da igraju deca koja to zele u svakom trenutku, u svako vreme i na svakom mestu bez potvrde menadzera, klubova, zene, brata, svalerke i ostalih. Reprezentacija je iznad svih nas pa i iznad Jokica i Divca koji su legende ovog sporta!

O RUCK

pre 4 godine

A ti "sveznajuci"- da nisi mozda i ti EROZIJA MORALA DRUSTVA. I to velika erozija, koristerci se pogodnostima koje ti je to "erozivno" drustvo stvorilo. Pri tome najveci broj clanova tog drustva crnci za 200 evra a ti SE OBOGATIO ENORMNO!!. Pitam ja tebe : ko je napravio sportske hale, ko placa njihovo odrzavanje, ko placa aktivnosti kosarkaskih klubova i kosarkasa....... Da mozda i ti neces reci da ovo drustvo nema nikakvog doprinosa u Jokicevom razvoju (naravno vrlo je znacajan i njegov rad, talenat i porodica) I DA NEMA NIKAKVE OBAVEZE PREMA TOM DRUSTVU??????

Dušan R.

pre 4 godine

Kako "filozofiraju" menadzeri
kada treba neko da se progura, a nije top, reprezentacija je super, kada je neko dostigao nivo priznanja u svetu sporta kojim se bavi nastupa filozofija. Zasto? Zato jer se zeli pripremiti javnost itd. da je ok i da se ne igra. To je zato da bi se udvorili klubovima i samim tim menadzeri sebi ojacali poziciju, a sa druge strane da to javnost prihvati kao ok

Kako je lepo biti glup

pre 4 godine

@ ikac klisa
Povraća mi se i od onog "Jokara",ali tvoje "Divara" je najodvratniji i najgeačkiji nadimak koji sam ikada čuo!Grozno!

znanje-imanje

pre 4 godine

Pravi je Ljiško ovaj Miško. Ispade on patriota beskompromisni pobedio u dugotrajnog bitci za Srbiju protiv sila mraka i zla. Da posle Vučića od njega nema boljeg Vučića.
Realno korist pojave "Jokić" na onom tamo komtinentu i u onom tamo NBA-cirkusu je već dovoljna kao reprezentativna uloga osobe Nikola Jokić. Toliko da to pokriva i izvestan neadekvatni odnos prema reprezentaciji.
Realno i većina FIBA takmičenja je toliko obesmišljena da više ni kontinentalna prvenstva nemaju neki smisao i draž. Osim kao market trgovcima Miškovog tipa. Odatle je moj stav bio da je jedina zaista obaveza Nikole da jedno 2-3 meseca pre SP ili OI izvesti selektora o stanju svog tela i mogućem igranju za Srbiju.
Dva su mi posebna momenta u svesti koje ne vidim da iko pominje. Nikad neću zaboraviti idiotsko uslovljavanje Peđi da može da igra, ali ako odma iz NBA PO uleti na pripreme - inače kao nije OK da neko celo leto lipsava a ne ide a da Peđe odmara pa ide. Ne samo idiotizam po sebi nego i u većini takvih slučajeva bude kao sa Bogdanom ili Porzingisom. A drugo moje, tačno ili ne, viđenje Denvera kao pogrešno vođenog: sav tim su oterali u povrede, a naročito Nikolu u masu umesto kao Bobana u max vižljastosti. Ono "masa je mama" je glupost: masa je mama ali pre svega povreda.
Odatle sam zaključio da Nikola u stvari treba da BEŽI u reprezentaciju, i od "stručnjaka" a i od ekipe. Beži u dobru atmosferu, interesantnost života ali i pre svega rad sa loptom a ne tegovima. Nadam se da je i on.

kako da ne

pre 4 godine

@dax
Divac nikada nije bio u idealnom timu nba. Cak ni Stojakovic. Jedino ako je bio Petrovic, mada sumnjam. Srbija po prvi put ima igraca koji je u top 5 u Nba. Vec sada je postigao mnogo vise od svih nasih igraca koji su igrali u Nba. I drugi su izostajali, pa sta? Izostao Jokic jednom i nije odigrao pored toga 2 nebitne utakmice, svi ga napali. Da vi imate na stolu 150 miliona, da li bi ste se lomili tamo na nekom Evropskom ili bi se cuvali za 150 miliona? Sto, zelja vam da skacete na balkonu skupstine i posle 10 dana niko o tome vise ne prica, a 150 miliona vama obezbedjuju zivot, porodicu, familiju, a posle toga moguc jos jaci ugovor gde obezbedis i unuke. Tako da pustite te price vase i pustite decka da igra kada je mogucnosti. Kada je u mogucnosti, super! Tu je i vrh smo, kada ne moze onda nema veze. Klasican primer Srba, nikad se nisu slozili. Ako imamo naseg koji dominira i koji treba da se obezbedi, stanimo na njegovu stranu. Uz Jokica sam kako god resi, nas je i medju najboljima je.

Pera

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.
@Nexus
Nisam klinac od 15 godina, NBA sam prvi put gledao davno, pustali su u Skadarliji "hghlights", mi klinci smo se okupljali i gledali, izgledali su kao nedodirljiv vanzemaljci. Od tada je proslo nekoliko decenija, razlika se polako ali sigurno topila, zaslugom mnogih nasih velikana, da pomenem Koraca, Cosica, Kicu/Praju, Drazena, Kukoca/Divca/Radju, Pedju...
I onda, pre neki dan je zvanicno objavljeno da je nas Nikola Jokic bolji od njih, najbolji cerntar na svetu. Svaka cast svima pomenutima, i mnogim drugim igracima, trenerima, ali to nismo nikada ranije imali, ni blizu. A momak jos sazreva kao igrac!
Uzgred, moze se izneti misljenje i bez omalovazavanja drugih.

aca

pre 4 godine

@antiDebil, stvarno nema potrebe da ti nesto kao branis Divca jer ga niko ovde ni ne napada niti spori sve sto je uradio za reprezentaciju. Divac se cak nije ni oglasavao u vezi Jokica, mene je malo razocarao Danilovic sa izjvama. Konacno imamo igraca sa kojim mozemo ozbiljno da pariramo Amerima i umesto malo da spusti loptu i povede racuna sta prica on stvara jos vece tenzije svojim izjavama.

golijat

pre 4 godine

Nece da igra za drzavu koja malo daje sportistima i naucnicima a posle se kiti njihovim perjem i ne treba.Čuvaj zdravlje i misli na sebe, sve najbolje

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Тачно је то Господине Ражнатовићу...Али тачно је и то да нити један кошаркаш није имао подршку народа на друштвеним мрежама као што је то случај са Николом Јокићем.Погледајте коментаре на сваку његову бољу партију у НБА лиги,у Плеј офу нарочито,толико коментара,толико хвалоспева,толико подршке...
Интернет је попут двосеклог мача,колико је добар,толико је лош...Нажалост шљам увијек исплива чим изађе неки проблем на видјело.Исти тај шљам који на интернету вријеђа и једног Патријарха Павла и Новака Ђоковића...Нажалост,треба узети и у обзир да добар проценат тих негативних коментара стиже из сусуедства јер интернет не познаје границе...Ко зна,можда и Јусуф Нуркић остави неки коментар на рачун Јокића 😂

ccx

pre 4 godine

Šteta velika je što su mladići od 18 godina poginuli u ratu i nisu imali mogucnost da biraju kao gospodin Jokic. Neko će dati svoj život za ovu zemlju, nekome je teško i košarku da igra.
(ljubisa Livac, 30. maj 2019 10:58)
Si*** bre da ti ne kazem sta... Ti znas ko je od mladica od 18 godina hteo da da zivot za ovu zemlju a ko ne. Koliko je mladih ljudi oterano u smrt protiv svoje volje,ili napujdano od strane politicara na to?! a ovom momku koji je iskoristio priliku da izadje iz blata u kom smo svi mi,toliko ne mozete da oprostite sto vas je napustio u tom vasem mulju da pravite od njega izdajnika. Posle svega procitanog ovde vezano za ovog mladica,mogu samo da mu kazem jedno veliko HVALA sto je na kraju odlucio da zaigra za ovu zemlju.

Dragan-Borca

pre 4 godine

Decko je do sada igrao slovima jedno prvenstvo za reprezentaciju, a ovde agent spinuje i uporedjuje ga sa ljudima koji su krvarili za dres reprezentacije mnogo godina pa propustili po jedno ili dva prvenstva, zbog privatnih razloga. Osim toga cini se kao da decko i nema bas neku zelju da igra ili ga ovaj menadzer kome je vise Crna Gora prirasla za srce u tome sprecava.
(Jado, 30. maj 2019 11:27) 

# Link komentara

Jedno ili dva? Nisu bili samo oruvatni razlozi, vec bukvalno im zene zabranjivale hehe
Care da si ti meni ziv i zdrav
Ali Divac je igrao samo 4 od mogucih cak 9 velikih takmicenja izmedju '95 i 2003.godine
Stojakovic samo 5 od 11 :)
Evo Nikola sa tek napunjenih 24 vec ce imati 2 :) A ostaje mu jos 10 godina karijere :)
Lako je bilo igrati u bivsoj Jugi kad su svi igrali tu
Samo pogledaj koliko Divac i Pedja imaju nastupa od kad su u NBA....

Usamljeni vuk

pre 4 godine

“Tome je, po meni, doprinela erozija vrednosti u društvu, a pored toga i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama, što ranije nije bio slučaj. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: 'Kakav je, neće da igra'. Ali, ta se priča u kafićima i završavala."

Bravo, u ovom pasusu , je otkrivena trajna istina o danasnjem drustvu. Koliko god da je tehnologija doprinela boljitku drustva, toliko je erodirala neke drustvene norme.. postali smo instant nacija..

Zile

pre 4 godine

na stranu i reprezentacija i (ne)odazivanje, zar stvarno neko ko ima više od 40 godina, može da tvrdi kako je jokić bolji igrač od starih jugoslovenskih i srpskih majstora košarke?!
pa on ni u ovoj reprezentaciji nije najbolji...
(mladići borovi, devojke jele, 30. maj 2019 15:55)

Bolje bi bilo da vise ne gledas kosarku. Gubis vreme. Cela Amerika, svi treneri, igraci, bivsi i sadasnji, svi komentatori hvale Jokica vise nego iko u Srbiji, svi oni nisu ni priblizno tome pricali o bilo kojem drugom nasem igracu, ali ne, ti ne da tvrdis da ima boljih, nego da je smesno misliti da je on bolji od mnogih.... Blaaaaam.

Bocanje druze, bridz, nemoj ni fudbal da gledas, ipak je to igra sa loptom.

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

(nebaCar, 30. maj 2019 11:46)
ТАКО ЈЕ!
Али џаба си све тачно рекао када овде има много оних којима је, у ствари, јако криво што ће Јока да игра, и не могу своју ЗЛОБУ да сакрију.
Штета па им модератор дозвољава да ту њихову злобу и други виде!

Devla

pre 4 godine

Ne znam sta bih rekao. Mnogo se ljudi ovde obaziru sta prosecan krezavi Srbin ima da kaze. Ja da sam na njegovom mestu, Srbija me ne bi videla vise.

MPP

pre 4 godine

NIKOLA JE OBORIO GRANICE STVARNOSTI I VEĆ SADA JE UŠAO U LEGENDU ..... VEC Ć SADA JE BOLJI OD SVIH SVOJIH PREDHODNIKA ....I ZAVIST JE OGROMNA !

Mihajlo

pre 4 godine

Sta je bre ovo,ima li Jokic pravo na sopstveno misljenje,sopstveni stav,koga interesuje sta neki agent misli o Jokicu koji mu donosi brdo miliona,sutra bre Jokicu mozes da ga promenis ako hoces,budi bre covek,nisi mutav,gluv,slep da agent umesto tebe prica.

puj luka

pre 4 godine

Ono kad ti menadžer Miško drži lekcije o eroziji društva, ej? Isti se kupa u parama, razbacuje po žurkama, onda daje izjave o etici i moralu.

dexter

pre 4 godine

Igrao ili ne za reprezentaciju treba postovati njegovu odluku. Na kraju, ko smo mi da komentarisemo njegov stav. Mi sedimo za mobilnim/komp I pravimo se pametnim a sta smo mi uradili za sebe da budemo uspesni kao on. Ili kroz njegove uspehe lecimo svoje frustracije.

itda

pre 4 godine

Divac je propuštao takmičenja ali u poznijim godinama valjda 97 i 98, pitanje u kakvoj je on formi bio tih godina, vratio se u formu tek početkom dvehiljaditih, ali što ne kaže da je Sale 97 igrao povređen.

Pedja Markovic

pre 4 godine

Da sam koji slučaj imao talenta za neki sport reprezentacija bi mi bila svetinja. Mislim da bih se naježio svaki put uz intoniranje himne (koja god bila).
Sa druge strane poštujem svačiji izbor i nemam ništa protiv ukoliko neko ne može i ne želi da igra. Razumem i Nikolinu želju da se dokaže u klubu i obezbedi budućnost za celu familiju.
Ono što ipak ne razumem je sledeće: mesecima nigde nisam mogao da pročitam da li on želi ili ne želi da igra. Znate, vi možete da kažete 'želim da igram, ali moj dolazak zavisi od mnogo faktora, daću sve od sebe'. Takođe možete da kažete 'nije realno da zaigram iz razloga...' Umesto toga on je svaki put davao neke nezrele i nespretne odgovore iz kojih niko nije mogao da zaključi da li Nikola ima ili nema želju. To je jedini razlog osude javnosti, loša komunikacija njega i njegovog menadžera. Da je pre 3 meseca rekao 'voleo bih da zaigram, videćemo šta će biti' i čak i da je otkazao ne bi naišao na toliko osuda.

Milan

pre 4 godine

Mene je prosto sramota što se upuštam u raspravu sa pojedinim likovima, ali: ljudi, postignite bilo šta u životu, budite bar u svom selu najbolji u bilo čemu (ne računam ispijanje piva ispred dragstora), ako ne možete na državnom ili svetskom nivou, pa onda komentarišite druge koji su u svojim oblastima daleko iznad vas. OK navijačka strast i sve to, ali onda se zadržite na "voleo bih da igra" ili "ne bih voleo", pa čak i na "ne dopada mi se Jokić", ali shvatite da omalovažavanjem upešnijih ne postajete bolji, nego se još dublje ukopavate.

Ujka Žitko

pre 4 godine

Да ли је бар неко од тих дежурних, токсичних коментатора послао Николи поруку извињења? Извини брате, погрешио сам.
(Корто, 30. maj 2019 10:52)

Ne, jer čekaju prvenstvo sa već pripreljenim zamerkama, tipa ,, neće da se trudi, evo daje sve za klub, vrati se u nba, ne trebaš nam ovakav, itd.", kako god igrao i šta god uradio. Tako da ne znam što se uopšte pridaje pažnja takvim komentarima, naslovima...

Kole

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

Od 1995. do 2002. godine Divac je odigrao 4 takmicenja, 4 je propustio.

Za veliku drzavu je sve odigrao i za to svaka cast, ali to ipak ne moze da se poredi. Em sto je skroz drugo vreme, em sto je tad liga bila najjaca u Evropi, iz nje se izlazilo sa vrhunskim kvalitetom i ljudi su tada svi igrali jer ih je takva liga napravila igracima. Uz to, mnogo je manje trosenje tada bilo nego sada za nekoga ko igra NBA.

Dokaz je i to sto je Divac dosta takmicenja kasnije preskakao.

Ne treba pljuvati Jokica, on covek nikom nista ne duguje. Plus sto verujem da ce igrati na jos dosta takmicenja u buducnosti.

Mare

pre 4 godine

Pogledas komentare i dodje ti da places u kakvom drustvu zivimo! Klinac u parku za pse kaze ne pratim i ne volim Nikolu jer nije igrao za reprezentaciju a ne zna g... da pocisti za svojim psom! Tako i vecina ovih frustriranih kvazi patriota za tastaturom koji nisu otisli dalje iz svog "sela"! Kladim se da dupe ne znaju da obrisu ali znaju da vrecaju i omalovazavaju. Sram da vas bude, vas i vasih roditelja sto su vas tako vaspitali! Bednici jedni... zato su u ovi "naprednjaci"!!! Jer vas bednika ima puno! Sve pametno pobeglo preko. Odvratni ste vi i vazi mali bedni zivoti!

Nexus

pre 4 godine

Suvisno je svako komentarisanje, a narocito prepucavanje sa klincima od 15-ak godina kojih je pun portal. Oni misle da je kosarka nastala sa Jokicem i da niko nikada nije bio ni blizu dobar i uspjesan kao on. Da li samo visina ugovora govori o kvalitetu igraca ili je mozda nebitno sto je ranije bilo mnogo manje novca u sportu kao i da prije nisu bili dozvoljeni toliki transferi.

benisio

pre 4 godine

Puna podrška Nikoli Jokiću. Ne samo zbog toga što je skroman i pozitivan lik, već i zato što nikad nije obmanjivao javnost. Ako je rekao da će igrati - igrao je, ako je rekao da neće igrati - nije igrao, ako je rekao da će videti i razmisliti - to je i učinio.

retko pametan

pre 4 godine

ok slazem se da smo malo preterali. ali nije isto bilo Divac koji je vec nakon toliko nastupa i datog za reprezentaciju odbio da igra. ili Jokic koji je samo jednom nastupao pre toga u Riju.
Ipak decko je imao vise nego dobar i dovoljan razlog. Pripreme pred novu sezonu, potpisivanje jakog ugovora i obezbedjenje sopstvene buslducnosti.
pa ipak to evropsko je bilo posebno vazno jer bismo u najjacem sastavu gotovo sigurno uzeli zlato. i ovako sa 3 petorkom smo igrali finale i bili blizu i utiska sam da je jokic bio tu da bi titula bila nasa.

aco

pre 4 godine

Тачно је то и има доста претеривања у критиковању наших спортиста. Ђоковић је одбио да игра за Србију десетак пута, а Јокић за сад само једном. Са друге стране, да је Јокић играо на еп, вероватно би освојили злато. Због тога остаје жал.

KOSTA1703

pre 4 godine

poyy

Voleo bih da svima ovde objasniš zbog čega je Ražnatović robovlasnik?
Zbog toga što je sposoban i pametan?
Da nije možda nešto dobio preko veze, nezasluženo, pokvareno ili kriminalno?
Sve je dobio zahvaljujući sebi i svojim sposobnostima.
Jedan je od generatora razvoja naše košarke kroz svoj klub.
Deca uz njegovom klubu imaju priliku da postanu igrači, naravno oni koji to zasluže svojim igrama.
Ne utiču na to tate,mame,politika ili nešto treće ili četvrto.Utiče samo njihov kvalitet.
Zar treba nešto bolje od toga našoj košarci?

ivan78bg

pre 4 godine

@ljubisa Livac
Na koji nacin ti ovog leta pomazes drzavu?Radi ces mesec ipo dva za dz?Kao Jokić?
A drzava koja je gurnula decu od 18 godina da kao regruti ginu dok su tzv specijalne jedinice krale i bogatile se treba rasformirati .To je drzava kriminalaca ne obicnog naroda.Obican anrod salje da gupi glavu uzaludno!

dux

pre 4 godine

Zato od evropskih i svetskih prvenstava vredi gledati samo fudbal. Svetsko prvenstvo na kome neće biti bar 20 najboljih košarkaša na svetu, bljak. Zamisli svetsko prvenstvo a Mesi ili Ronaldo kažu, ne mogu da igram imao sam napornu sezonu i želim da provedem leto sa porodicom. Siguran sam da bi se pre odrekli žena i dece nego izostali sa prvenstva. Doživljavamo košarku kao nacionalni sport s siguran sam da 90 posto komentatora ne ume da kaže ko je koju medalju osvojio na prvenstvima u kojima nismo bili u prva tri, toliko su bitna prvenstva...

stoler

pre 4 godine

Ne znam zasto nekog vredja negativno misljenje o jokicu a daju sebi za pravo da pljuju velicine poput Divca, Danilovica, Djordjevica... Odmah smo svi grozni, zavidni, losi cim dirnemo u bozanstvo jokica i miska raznjatovica. I sad ne smes ni da iskazes jednu losu rec, inace si neprijatelj. Ali zato daju sebi za pravo da omalovazavaju istinske velicine, ljude koji imaju ostvarene najvece uspehe u kosarci dok je njemu najveci uspeh izbor u najbolju petorku NBA. Mozda se to sad racuna kao najveci uspeh u galaksiji, veci od svih medalja i titula.

Bubi

pre 4 godine

U komentarima slika i prilika stanja u Srbiji. Najpametniji odlaze iz zemlje, a ostaju pljuvači po svemu živome, nazovi patriote, od kojih pola ne ume devojci da priđe, a majka im kuva najbolju sarmu.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

Pozdrav svima, meni je lepo.
(Lala, 30. maj 2019 14:21)


ima jedan, ovde kod nas, koji neprestano priča kako se ničega ne plaši, što je školski primer kukavice...

nego, nek je tebi lepo, ja bih o nečemu drugom - može neko da ima ne znam koliko miliona, ali je i dalje samo ubogi kompleksaš ako misli da su njegove "mudrolije" sa tvitera štivo na koje se prži bilo ko sa količnikom inteligencije iznad broja patika "našeg jokare"...
prosto vrišti primitivna pretencioznost(praziluk iz tura na svakodnevnom srpskom) iz reči da je onima koji su upratili(još jedan od glagola koje su smislili jezički geniji poput ovih koji pomno prate i ražnatovića) košarkaševu fotografiju na tviteru - bilo jasno da je odluka(odluka, jbt) doneta?!

a, kad već to pomenuh:
otkad su miško, strahinja, klub denver i ostali pomenuti - selektori košarkaške reprezentacije srbije?

benisio

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.
(stranger, 30. maj 2019 11:09)

Ovo kao da sam ja pisao. Potpuno isti osećaj sam imao dok sam gledao tu emisiju. Baš me je razočarao Šarenac, koga sam najviše gotivio od svih košarkaških komentatora.

Samo kažem

pre 4 godine

Naši stari su govorili "Koga nema bez njega se mora" i kad tako shvatimo sve u životu biće nam lakše. Ne treba nikoga osuđivati zato što nešto neće samo prilikom sledećeg izbora taj neko ipak treba da bude u drugom planu i to je to.

nebaCar

pre 4 godine

On je tri puta odbio igranje za reprezentaciju Srbije dva puta sa EP i jednom sa SP, samo je bio na OI . 
To je mnogo za godine koje ima a da nijednom nije bio povredjen . 
Uredu bi bilo da jedno leto odbio da zavrsi oko ugovora ali svako okupljanje u vezi sa nekim od sampionata on je odbijao. 
Da li cekao sta ce da mu kaze menadzer ili nije hteo da bude iz njemu poznatih razloga ??? 
I uvek se ceka objavljivanje spisaka pa tek onda odluka o odustajanju i odbijanju igranje za reprezentaciju. 
Ja sam rekao i stojim iza toga sa njim i bez njega sa najjacim sastavom do zlata mozemo samo na EP, SP i OI samo finale 
Navijace najvise iznerviralo sto ceka do poslednjeg trenutka pa tek donese odluku, evo i ove godine to uradio. 
Cekao kako ce javnost reagovati i da li moze da se provuce , a da ne bude opet napadnut sto ne igra.
(Nebojsa, 30. maj 2019 12:37)

Koja 3 puta, što izmišljaš
osim 2017 navedi koje još i koje svetsko??

2015 bio na

Zeljko

pre 4 godine

Ne mogu da verujem ali ovog puta je Raznjatovic u pravu. Ima tu dosta stvari koje uticu a i nije za poredjenje vreme 80-tih, 70-tih sa ovim danas. Dans su tu mnogo veci faktori u igri.Ali i pored svega toga tesko je zaobici Svetsko Prvenstvo a pogotovu ovo. Igra se u Kini, Ameri dolaze sa najjacim sastavom i kako cujem Greg je trener dakle oni dolaze po zlato i da slusaju Americku himnu u Kini na kraju. Nase ja da dodjemo do finala a onda...svasta je moguce. Tesko je bilo i izbeci Kinu jer ce ceo Kosarkaski svet biti tamo pa i svi koji nesto znace iz NBA. Pa sad ajde nemoj da se pojavis. To utice na karijeru kao sto znamo i iz nekih primera iz skorasnje proslosti. Sve najbolje momcima i da ih mimoidju povrede pa kom opanci kom obojci.

Vladimir

pre 4 godine

Kafane i kafici su drustvene mreze (mesta za okupljanje) onog vremena.
I u slucaju Jokića, sve je ostalo "u kafani" tojest na internetu. Razlika je samo sto danas dres ne poštuju i misle da cine cast drzavi.
Secam se dana kada je M.Raznatovic studirao u Bgd i trcao vikendom da igra urakmice za Ulcinj u nije mu bilo tesko i nije se vadio na umor, devojke, porodicu, drugove. To bi trebalo da uci svog klijenta, lojalnosti.

deki

pre 4 godine

Uvek je bilo izostanaka dobrih igraca i bice, nije to nista cudno. Covic je nedavno podsecao kako se on borio sa tim problemom kad je bio predsednik saveza nekada i maltene bio jedini koji je spustio loptu rekavsi da sa Jokicem treba razgovarati a ne odmah osudjivati

frosty

pre 4 godine

@mladići borovi, devojke jele

A pa ko je to zapravo bolji od njega?
Stvarno vas je Jokic ubio u pojam kada je objavio da ce igrati na svetskom kada mozes da kazes da imamo sada boljeg igraca od njega. Vec pocinjete da se hvatate za imaginarne slamke ne bi li nastavili sa pljuvanjem.

manda Pg

pre 4 godine

nekada menadzeri nisu bili vodeca sila u kosarci danas jesu. nekada je Bora Stankovic sa Acom Nikolicem bio najuticajniji predstavnik kosarke i zato je bila fantasticno kotirana. Divac je odbio reprezentaciju posle osam uzastopnih velikih takmicenja. sa 24 imao je 6 zakljucno sa EP 91. Jokicu ce ovo biti tek drugo. i Stojakovic je 2004 iako nije zvanicno odbio nego trazio nemoguce, posle 5 velikih takmicenja. nije uporedivo a opet o svemu tome prica covjek koji nije ni selektor ni presjednik saveza? iako ga postujem kao izvrsnog menadzera. tesko je i porediti iz ratnog vremena necije odbijanje 1999 i 2000 realno i danas. a posle tokom raspada i SCG savezi su bili bukvalno nepostojeci. ne opravdavam otkaze al treba pomenuti i zasluge. Divac je Jokicevih godina bio Olimpijski vicesampion, dvostruki Evropski sampion i jednom Svetski sampion uz dvije bronze sa EP i SP.a sa klubom Nba vicesampion 91 i najnormalnije je igrao na EP. uglavnom medalja na Sp bi mnogo toga ispravila.

stojkovic

pre 4 godine

Dečko je prva liga! A da nije radio na sebi i postao tako dobar, ne bi ga ji zvali da igra za reprezentaciju. Tako da, bolje sto je propustio proslo prvenstvo. S druge strane, nema niko prava da mu se mesa u život i to sta će da radi. Hvala mu sto se odazvao pozivu ovog puta!

ПоследњиСрбијанац

pre 4 godine

Лично бих волео да заигра. Да сам ја на његовом месту не бих ни помислио да се цимам после овакве сезоне. Зато и нисам. Многи играчи су и повређени играли за своје земље, свака част и далеко им лепа кућа. Жеље су једно, могућности друго а реалност треће. Свако биће је независна индивидуа и као таква има право на своје грешке. Грешке ми не дирајте.

koki

pre 4 godine

Pa gde nadje bas Divca koji je igrao najvise od svih.
Divac sa 18 godina igra svetsko prvenstvo
sa 19 godina igra Evropsko prvenstvo, Univerzijadu i U19 svetsko prvenstvo. Toliko Jokic nije odigrao sa 25 godina zivota koliko Divac za jedno leto.
sa 20 godina igra na olimpijskin igrama u Seulu
sa 21 Evropsko prvenstvo
sa 22 Svetsko prvenstvo Argentina
sa 23 Evropsko prvenstvo
Do 23 godine zivota je Divac igrao bas svako takmicenje i osvojio 8 medalja.
Jokic do sada sa kojom godinom vise samo jedno ucesce i jedna medalja.
Onda idu sankcije i Divac nije igrao kao ni svi ostali kolektivni sportovi.
Nastavlja dalje 95 evropsko u Grckoj
96 Olimpijske igre
Tu ima vec 28 godina i deset medalja. Ko moze da mu zameri nesto.
Pravi 2 godine pauze pa nastavlja
99 Evropsko prvenstvo
2000 je bio raspad
2001 nam nije trebao jer smo uzeli zlato i bez njega na EP
2002 kruna karijere zlato u sred USA na svetskom prvenstvu sa 34 godine i ukupno 12 medalja sa reprezentacijom.
Niko iz njegove generacije nije ni blizu Divcu po broju ucesca i medalja.
A od starijih samo Dalipagic - koji je imao jako dugu karijeru i igrao za reprezentaciju i u 35-toj godini zivota.

Иван-Ниш

pre 4 godine

Дивац сакупио 11 наступа за репрезентацију (сениори). 3 године није имао ни шансе због санкција. 1998. било није учествовао нити један НБА играч у било којој акцији, нити играли лигу. '97 једино може да му се замери. После двехиљадите је имао >33 године и за онај наступ из 2002. само дубоки наклон. Сећају се људи оних слободних бацања из финала, али мало одличне партије против САД, Новог Зеланда, Бразила... а био је у 35. години. Нека нам Јокић одигра 5-6 пута до 32. јер је сада и разређен календар и пуна капа. Некако баш Мишкови пулени највише одбијају репрезентацију. Чак и они некада редовни почну да одбијају, а сада и веома млади. Немају своје мишљење, ту је агент да их заступа.

rajko

pre 4 godine

Mislim da ako je neko htio da nađe opravdanje za Jokićevo eventualno neigranje za reprezentaciju veoma pogrešio upoređujući ga sa Divcem.Divac je do 23. godine igrao na 6 velikih takmičenja plus Univerzijada i Svetsko prvenstvo za omladince.Najsmešniji su mi ovi što Divcu učešća u reprezentaciji računaju od njegove 27. godine kao da do tada nije igrao za reprezentaciju.Jedan kaže da je Divac od 1995. do 2003. godine propustio 5 od 9 takmičenja a zaboravlja da se Divac oprostio od reprezentacije 2002. godine sa 34 godine života.Zaboravljasju da 1998. i da je hteo nije mogao igrati zbog lokauta u NBA zbog čega nijedan NBA igrač nije mogao igrati na tom SP.Zaboravljaju da je 1997. bio povrećen.

BV

pre 4 godine

Cemu tol`ko politike? Sad reprezentacija ispade pitanje zivota i smrti. Apsolutno ga podrzavam igrao, ne igrao - njegova odluka. Svojom igrom, sasvim dovoljno lepo predstavlja Srbiju u najjacoj ligi na svetu.
Polazim od sebe, sta sam uradio sa svojim zivotom, sta sam ja to uradio za ovu zemlju, da bi bio uvredjen sto jedan sportista odbija da me "zabavlja" u nacionalnom dresu?

Vojkan

pre 4 godine

Raznatovic je lepo objasnio.
Koliko samo ima negativnih, a i uvredljivih komentara, na racun Novaka Djokovica ?!?
Jokic je na najbolji moguci nacin iskoristio taj predah.
Pa covek je potpisao najveci pojedinacni ugovor od svih sportista u zemlji. A kako drugacije nego radom i odricanjem od mnogo cega. Bas bih voleo da neko napise koji nas kosarkas je napravio u par godina to sto je Jokic napravio sada?
Uvek su bili otkazi za reprezentaciju iz sijaset razloga. Razlog koji je Jokic imao je bukvalno jedini realan i iskren i koji je opravdao izostanak.
Svi mozemo da budemo ponosni i na njega i na Novaka

boza_derikoza

pre 4 godine

Uporedjivati to vreme i danasnje je totalna glupost. Tada se nije pisalo po društvenim mrežama jer, zamisli, tada nisu postojale društvene mreže.

Дејан

pre 4 godine

Али ти поменути играчи, нарочито Дивац прво су годинама, као млади били редовни у репки, па су тек у зрелим годинама почели да прескачу.
Дивац је играо у континуитету СП 1986 - Шпанија, ЕП 1987 - Грчка, ОИ 1988 - Сеул, ЕП 1989 - Загреб, СП 1990 - Аргентина и РП 1991 - Италија. као и прво ЕП 1995 - Атина, после санкција.

Nikola

pre 4 godine

Pa kosarkas je na pitanje da li ce da igra na svetskom, odgovorio "Ne znam da li je to dobro za mene". Mogao je hiljadu drugih stvari da kaze.
Kosarkasi su godinama iz raznih razloga izostajali iz reprezentaciju ali uvek su o nacionalnom dresu makar u javnosti pricali sa postovanjem.
(Kole, 30. maj 2019 11:14)

Ja najvise volim kada je neko iskren. Momak je iskreno rekao sta misli, ne vidim problem tu.

Henry Chinasky

pre 4 godine

Ranije smo imali 5-6 velikih ekstra igrača, pa se mogao istrpeti nedolazak jednog. Danas imamo manje ekstra igrača, pa je svaki bitan. I ranije nije bilo društvenih mreža i prilike za pljuvanje.

oscar

pre 4 godine

Donosi ti brdo para zato si sve u jao super fazonu. Ti si kao strucnjak za kosarku. Idi bre.
(Zoran, 30. maj 2019 11:47)

A ti li si Slavnicu Zorane?

мики

pre 4 godine

Svi ti glasnogovornici bi se odrekli pasosa za 50 eura
(LogenMNE, 30. maj 2019 10:53)

ако је тако, дајем 500 да се отарасимо 10 будала заувек. молим те, организуј!

Рајко-Жен Шен

pre 4 godine

А чему сад ови наслови и коментари???
Јока ће да игра за Србију, и то је дефинитивно изванредно!
НАПРЕД СРБИЈА!

Pera85

pre 4 godine

antiDebil
E, pa vidis, tog Divca su zvali u omladinske selekcije, dok Jokic nije bio u nicijem fokusu. Misko je od njega napravio to sto on sada jeste jer je prepoznao talenat i ulozio svoj novac i resurse.
O Jokicu niko nije pricao dok nije zavrsio u NBA ligi. Tako da je preskocio jedan turnir, odigrao oi, pauzirao i sad ide na sp.
Ameri idu sa Hardenom i jos nekim iz Hjustona to je sigurno (Hjuston najpopularniji u Kini zbog Minga) i ici ce dosta zvezda jer je Kinesko trziste ogromno. Tako da ce ovaj turnir biti jedan od najjacih ikad

kejt winslet

pre 4 godine

Jokic najbolji igrač u istoriji Balkana. Jedino Stojakovic može da se umeša u taj dijalog.
(kapa dole za ove sto su napravili karijere u Evropi, ali to je niza liga)

Subotičanin

pre 4 godine

Toliko fame samo iz razloga što je dečko nezamenljiv. Kakvi diva, milutimov, stojković sa jokarom smo favoriti bez njega potencijalno iznanedjenje. Dečko je sila iz koje se mrvi protivnik iz tog razloga su i veća očekivanja od njega jer takvo "oružije" nismo nikad imali.

Drakče

pre 4 godine

ej bre jel sam ja lud ili ...

Jokić na pitanje da li će da igra za reprezentaciju odgovara: videću da li će to da mi odgovara ili neće. Da je rekao nesto u stilu velika mi je želja da igram , za mene je igranje za drzavni grb svetinja ali ne zavisi sve samo od mene to bi bilo ok...ovako bre mnogo me je naljutio )))

upoređivati njega i Divca po ovom pitanju je čista provokacija...smišljena

Deki

pre 4 godine

Igrati 3-4 NBA utakmice nedeljno, dva treninga dnevno, reprezentacija svako leto i tako 10-12 godina. Prodje mladost u dvoranama. Moraju momci da imaju odmor!!

frosty

pre 4 godine

@antidebil
Za EP 2015 je bio na nekom sirem-sirem spisku jer jos nije bio u NBA. Tada ste se svi kleli u "Radulju" i "Stimaru" i cinjenica da nema Jokica je bila veoma brzo zaboravljena do skora kada vam je zafalilo municije za pljuvanje. To sto Jokic nije igrao 3 minita po utakmici nas nije kostalo medalje.

Uzgred koja vracara ti je rekla da Jokic ne bi igrao svetsko da je bilo prosle godine? Samo je Bogdan bio lud da se polomi u kvalifikacijama. Svi ostali su iskulirali jer su videli da bi nas vajni selektor trebao lako i sa C timom da dobije te utakmice. Sto je i jedva uspeo...

benisio

pre 4 godine

@Pedja Markovic
Kažeš za Jokića "da je samo rekao: Voleo bih da zaigram". A šta bi bilo da je to rekao i onda se iz nekog razloga ipak ne pojavi na SP? Možeš li da zamisliš tu količinu pljuvanja i zajedljivosti koja bi mu bila upućena preko društvenih mreža... "Folirant", "Lažovčina", "Mogao je odmah da kaže da neće igrati a ne da obmajuje javnost", Licemer", "Izdajnik", "Ko ga je terao da priča da voli da igra za reprezentaciju",...
Zato ga još više cenim, što nije patriota na rečima (znamo ko je ovde najveći na rečima), već momak realno sagledava stvari.
I valjda je sada svima jasno da želi da igra za nacionalni tim. Meni jeste.

luka

pre 4 godine

Nekada, nisu menadžeri vodili glavnu reč.
Nekada....a danas ti tvitujes gde će ko da igra ko odlazi ko dolazi, a to se nekad u kafićima pričalo možda.
Mediji bato, kao sto ti imaš telefon ima ga svaki deran i svako ima svoje mišljenje i može da ga javno iznese nebitno kakvo je.
Takva su vremena dosla, svi hoće svoje mišljenje da kažu a odgovornost svi izbegavaju.

Bla

pre 4 godine

Zaista zasto pominje Divca? Vlade je igrao 86, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 95, 96, 99 i 2002. 87 igrao evropsko, univerzijadu i u19. 10 godina je proslo pa je prvi put otkazao. Nema smisla pljuvato Jokica ako nece da igra, ali ni ovo poredjenje nema smisla.

deki

pre 4 godine

Pa Covic je lepo rekao da treba spustiti loptu i razgovarati sa deckom a ne odmah napadati ga ,plus decko je mlad, ceka ga jos dobrih 10 godina vrhunske kosarke

Jeremy

pre 4 godine

@stefan
A što bi to tebe zanimalo? Da nećeš i ti procenat možda? Stvarno ste šljam društva, čast pojedincima. Što se tiče izjave, delimično je na mestu. Nekada nije bilo društvenih mreža i interneta, zato se samo po kafićima pričalo. Danas sve poznate ličnosti žive u nekoj vrsti rijalitija. Prati se svaki pokret, svaki tvit, svaka objava, s kim izlaze, šta jedu. Greške se pamte, a svi ste zaboravili utakmicu protiv Hrvatske kada je, isti taj Jokić, u poslednjim sekundama meča preuzeo odgovornost. Tražio loptu, napravili faul on pogodio oba bacanja. To se ne sećate? 86:83 čisto radi podsetnika.

Djido

pre 4 godine

Divac je jedan od nasih najtrofejnijih kosarkasa.Uporedjivati Jokica i Divca je u najmanju ruku neozbiljno.A Jokic kako igra u NBA me ne interesuje.Samo igranje za Srbiju ,tu ih uporedjujte.

Demar De Rosen

pre 4 godine

Jokara je odlican igrac i drago mi je da ce igrati na SP. Ekdplodirao je u smislu statistike ove sezone, odgovara mu konfiguracija tima koji ce se i ubuduce graditi oko njega. Ali ipak ne treba preterivati, jer u jacem timu, gde se zna hijerarhija, ne bih igrao ovako, ne bi neko poput Milsapa pokrivao njegove rupe u odbrabi i ne bih imao ovoliku minutazu. Prva postava NBA i koja je visa faza su Durent, Kari, Harden, Lenard i Lebron. Sve drugi je za klasu ispod. Takodje, Joka ima 24 g i bice nas najmladji igrac na SP, a propustio je i EP 2015 kada je bio vec afirmisan igrac; znaci propustio je vec 2 takmicenja sa repkom.

nebaCar

pre 4 godine

nebaCar, 30. maj 2019 11:46).. niko ne spori da se odazivao dok je bio tek u razvoju, tada se svi odazivaju! Problem je sto sada nece jer mu ne treba, mozes da se igras sa statistikom koliko hoces, kao i doticni menadzer.
(Metropola, 30. maj 2019 12:08)

Kako misliš sad neće? Pa jel rekao da će se odazvati sad za SP.

Šta je Vama ljudi.

Ako smatrate što na keca ne izjavi da će se odazvati pa to smatrate da on ne želi, onda ste u velikoj zabludi, može čovek da završi sezonu, da vidi posle 100 i kusur utakmica da li će moći , ako se oseća zdravo i spremno a odbije onda pišite, ovako samo baljezgate.

Uzgred on je tek napunio 24, i još je u razvoju, to je neko ko ima ispred sebe još10 godina karijere ako ga zdravlje posluži, i na kraju karijere pišite ako se ne odaziva, ovako ako se bude pojavljivao i osvajao medalje imate svi da poližete to što ga pljujete bez razloga.

Ko

pre 4 godine

Koga vi poredite, Jokica i Divca, nebo i zemlja, taj Divac se oduzio zemlji visestruko, a tolika je guzva bila u reprezentaciji da nije falio, a kolioo je Jokic igrao i sta je uradio za svoju zemlju ako hocemo tako da razgovaramo.

vladimir

pre 4 godine

U svoj ovoj gomili komentara, na svu sreću, nigde se ne spominje šta su selektor Đorđević i Jokić pričali dok je trajala sezona u NBA. Ko zna kakav je bio njihov dogovor... A to je po meni najvažnije. Jokić je pametno govorio da ne zna da li će igrati, i kad je odlučio, to je i rekao. A šta da je obećavao da će igrati, pa posle odustao? Dežurnih pljuvača će uvek biti, šta god uradio ili ne uradio. Važan je odnos selektor-igrač, jer su oni odgovorni za rezultat ekipe. A u javnosti će uvek biti svakakvih mišljenja, koja njima ne treba ništa da znače.

inglvud

pre 4 godine

Apsolutno tacno. Brzo se zaboravlja da su i druge legende propustale takmicenja.
Ruku na srce, ova generacija koju vode Teo, Bogdan, Bjelica itd.. stvarno se odaziva uvek, izuzev kad su povrede u pitanju. Njima svaka cast!

SchOne

pre 4 godine

Slažem se u potpunosti a taj ko ne bi preskočio za jedno EP u košarci za svoju zemlju zbog ugovora od 146 mil. dolara taj laže i to mnogo laže.

stranger

pre 4 godine

Moze da prica ko sta hoce ali Misko zna posao. Inace gledao sam emisiju u kojoj su gosti bili Misko, Milojevic i Sarenac. Sarenac mi se toliko zgadio da nemam reci. Ima neki nadobudan stav prema Jokicu a secam se da je isto tako s..o i za Stojakovica. Kompleksas kojeg je vreme pregazilo. Za razliku od njega Miloje je apsolutni car, vedar lik, jako strucan i pozitivan.

мики

pre 4 godine

Nije ovo škola pa da nekom treba opravdanje. Ovo je poziv svoje zemlje. Tačka.
(ssss, 30. maj 2019 10:55)

малко си контрадикторан. за школу треба, а за државу не треба оправдање? тачка?

SACZ

pre 4 godine

Trenutno su za nas drim tim. Ako dodju do finala bice i dalje drim tim i bice najbolji. Ako ispadnu ne daj Boze u cetvrt' finalu bice najgori i eto... tako to svakako ide kod nas...

manda Pg

pre 4 godine

mislim da ce se takmicenja FIBE u buducnosti "profesionalizovati". naravno da se neki novac dobija za igranje za reprezentaciju, odredjene premije shodno rezultatima al koliko i sta nije odredjeno.kosarka je srecom sport gdje je mjesec dana bez lopte veliko i zato igracima ljetnja takmicenja odgovaraju na svaki nacin. rad sa vrhunskim strucnjacima, trenerima vrhunski uslovi sve to ima svoje. al individualni rad i rizik od povreda dovode u pitanje idaziv na Fibina takmicenja. u Fudbalu se mnogo dobro zna sta svako takmicenje donosi. jedan Mbape je u humanitarne svrhe dao 550 hiljada € kao zaradu sa SP sto nije mala zarada. ovako, nece ni vodeci ljudi strepljeti hoce li ili nece neko igrati nego ce uvesti vjerovatno konkretnije novcane fondove koji i sada naravno postoje al koliko i sta nije poznato niti je u prvom planu, i profesionalnije saradjivati sa savezima.

iggy

pre 4 godine

(gremlin, 30. maj 2019 11:04)
Atina 95 je jedinstvena. Ne moze se porediti ni sa jednim takmicenjem. Prvo posle sankcija. Svi maksimalno napaljeni da pokazu Evropi i svetu ko su, da su najjači u Evropi i rame uz rame sa tadasnjim NBA timom.. Osvojili su posle sve sto se moglo osvojiti(osim olimpisjkog zlata), igrali jos 2,3 godine i posle se povukli iz reprezentacije. Mislim na stubove te generacije Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Divca. Ne zameram nikako, samo konstatujem

Vegas

pre 4 godine

Vi sti pljujete i sto za svoju zemlju govorite kao da bi sutra isli u Boj na Kosovo,internet ratnici koji bi sutra prodali pasos za tepsiju ribe.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Uopšte nije stub srama. Samo je sada tehnika uznapredovala pa imaš gomilu četova širom neta na kojima bukvalno svako može da iskaže svoje mišljenje o nečemu pa se zato čini da se sada milioni ljudi ljute a tada se pričalo navodno eto "samo po kafićima", što je apsolutno netačno. I tada i sada je sve isto, samo tada nije bilo neta u toj meri da bi se frustracija naroda mogla videti javno.

Inače po meni nije stub srama sve sve i da je Joka opet odbio da igra za repku, isto što nije bio stub srama ni onda kada je i Vlade propuštao pojedina reprezentativna okupljanja. Sve to su Jokine i Vladine lične stvari i njihove lične odluke na koje oni imaju prava i nema tu stuba srama nikakvog, sve je to legitimno.

Jaran

pre 4 godine

Mare
Dovoljno je videti one tv reportaze (rts i ostala boranija), kada pitaju klince po ulicama o Jokicu i o tome ko je najbolji nas kosarkas... ONI I DALJE MISLE DA ON NIJE BOLJI OD TEODOSICA!

Dimitrije

pre 4 godine

Citam komentare ljudi koji uporedjuju poziv kosarkaske reprezentacije i vojni poziv, ocigledno im to dodje na isto. Citam komentare ljudi koji pisu da treba da igra za Ameriku ili Reprezentaciju "Vojvodine". Zao mi je sto tako mislite, zao mi je sto tako pisete i voleo bih da malo izadjete u svet i prosirite vidike. Jednia stvar koju moji sunarodnjaci nikada nece oprostiti je uspeh.

Get a life!

Istina leči....

pre 4 godine

Komunistički, a pogotovu postkomunistički sistem ove zemlje je izrodio bezbroj ništarija, koje samo čekaju priliku da nekog popljuju i gurnu u blato, kako bi se oni lično osećali bitnim/značajnim. U Srbiji je oduvek bila takva atmosfera da se svaka glava koji je iznad proseka, saseče.
Tako i za Jokića, nema tu nikakave tajne. Svi normalni i koji bar malo razumeju kako stvari funkcionišu, znali su da će ispasti baš ovako.
Naravno, ovaj soj koji je bio ljut što navodno neće igrati, sada je lut što će igrati, jer nemaju na šta da se iskale. Trebao Jokić njima lično da se javi i opravda, kako da ne...

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(parx, 30. maj 2019 11:45)}

Novicki je do 2016. (kada se penzionisao iz reprezentativne kosarke) propustio 3 takmicenja.

Uz to, treba uzeti u obzir da je propustio jos nekoliko jer mu je reprezentacija slabija pa se nisu kvalifikovali na neke olimpijske igre i svetska prvenstva.

Bolji primer je Pau Gasol, koji je takodje propustio 3 takmicenja(pocevski od 2001. godine), ali mu je reprezentacija ucestvovala na svim takmicenjima, tako da je u stvari vise igrao.

Opet, ne treba pljuvati Jokica, teska je NBA liga fizicki, ne moze sa Evropom da se poredi i generalno nema igraca koji nije preskocio po neko takmicenje sto zbog odmora sto zbog povrede.

Raca

pre 4 godine

Gospodine Ražnatović, Jokić je izazvao revolt kod naših ljudi, poštovalaca nacionalnog tima i naše košarke samo iz jednog razloga: Svojim izjavama o mogućem nastupu za reprezentaciju koje su bile izuzetno prepotentne pa donekle i uvredljive. Poslednja od tih izjava je bila pogotovo iritantna i veoma nezrela, rekao je da će razgovarati sa više osoba kako bi sagledao da li je to dobro za njega !!
Utisak je bio da on nema izgrađenu svest niti lični stav po tom pitanju, što je bilo razočaravajuće, i da je odluku na kraju doneo zbog pritiska javnosti ili na nagovor porodice, a ne iz svoje preterane želje.
A postao je ljubimac i ponos nacije.
Tačno je da se preterivalo u osudama, ali oni koji su najviše bili ljuti na njega su isti oni koji su ga i neizmerno podržavali do tog momenta, znam dobro jer sam i sam jedan od tih.
Emocije, razočarenje, strah da će nas jedan od naših najboljih ostaviti na cedilu.
To je naš mentalitet. Sport je za Srbe više od igre, sportisti su naši heroji, dočekuju ih desetine hiljada ljudi na trgovima, slavi ih cela nacija, vodimo svoju decu na NBA utakmice u SAD da ih gledaju, organizuje se srpsko veče u Staples centru kada igraju Klipersi i Kingsi sa našom decom, folklornom grupom i kolom na terenu, zbog Bobija, Bogdana, Tea i Bjelice.
Širom sveta naši iseljenici ih bodre, 2002 u finalu svetskog prvenstva u Indijanapolisu atmosfera je bila kao da se igralo u BG a ne u SAD.
Edukujte naše mlade košarkaše a vaše klijente da je ružno i neodgovorno taktizirati, merkati i birkati, da li će i kada igrati za nacionalni tim Srbije. Ili igraju ili ne igraju. I odluka da nikada ne nastupaju može biti časnija nego stalno moljakanje, premišljanje i neizvesnost kod pojedinaca.
Napred Jokić, napred naši !!!

Tasa

pre 4 godine

Tuzno je kako smo postali primitivno drustvo u kojem se vrednuje samo ko glasnije laje i olajava. Treba decko ne samo da ne igra nego i da zme tudji pasos. Tako su sa ovih prostora mnogi koji vrede od velikana poput Tesle i Pupina do obicnih igraca oterani sto materijalnom sto duhovnom bedom.

sofronije

pre 4 godine

Ljudi nemaju svoj zivot, pa se identifikuju sa uspesnim licnostima. Takvi ljudi zapravo ne vole sebe, videcete ako Jokic neku utakmicu ne ubaci >15 poena pojavice se opet takvi komentari.

nebitan srbin

pre 4 godine

dal si anti ili ne pitam te jel ga neko zvao da igra pre nego sto je napunio 22 pitajte radeta zagorca kada je saznao za jokica.nije bio ni u prvih trideset a kamoli nesto blize.

Powerslave

pre 4 godine

U vreme Divca (Divare :D) internet su imali samo "odabrani". Nije ni moglo da bude pljuvanja kad je pristup netu imalo 300 ljudi, uglavnom sve sami entuzijasti i IT zaluđenici.
Danas svako ima internet i svako misli da treba svuda da ostavi svoje mišljenje, ma koliko bilo glupo. Naravno, tu je i gomila klinaca i onih koji to nisu, ali se tako ponašaju.

Vremenska razlika nije velika, ali početak 2000tih se ne može nikako porediti sa krajem 2010tih, internet je napravio ogromnu razliku.

Све за љубав

pre 4 godine

Ови к'о њихов идол, само прате шта се о њима пише по мрежама, и јако су несрећни ако их неко не воли.

rajko

pre 4 godine

@uroš
Divac nije morao da igra da bi se prodao sva ta prvenstva,posebno 1991. klada je igrao posle finala NBA između Lejkersa i Bulsa.

Max

pre 4 godine

Kosarka je njegov posao kao i svaki drugi rad od koga se zovi. Svakome dosadi i pozeli da se odmori od posla i same pomisli na njega pa iskoristi godišnji. Sad na njemu je goce li ili ne da igra kad je na odmoru. Ja ga ne osudjujem i ako bih voleo da ga vidim u reprezentaciji.

oberin martel

pre 4 godine

Jokić je za reprezentaciju odigrao samo JEDNO takmičenje, tako da je njegovo poređenje sa Đorđevićem, Divcem, Bodirogom i ostalim reprezentativnim legendama po tom pitanju baš smešno. Moguće ga je porediti , delimično, samo sa Stojakovićem. I sada ide preko volje...

Pavle

pre 4 godine

Ove sto po ceo dan vise po telefonima i pljuju sve uspesne ljude i sportiste, zamisljam kao one babe sto vise po ceo po prozorima i bolje znaju sta ima novo kod komsije u kuci nego u njihovoj sopstvenoj. Stvarno ste za zaljenje, i za gadjenje...

Tor

pre 4 godine

sve sve ali "najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao" je i vise nego preterivanje. a akk misli samk na koliicnu para onda treba da ga je sramota sta je izjavio, da su pare bitnije od rodjejja cerke. hit!

nebitan srbin

pre 4 godine

sto bi reko nele karajlic je... se svi. on je rekao da zeli da nastupa u kini ali zele da nastupaju i drugi srpski centri. otkud znas ocel jokic zadovoljiti ili nece.raznatovic sad turira djordjevica jer ima sve igrace koji zele da igraju. sta ce uraditi na sp sada zavisi samo od njega.nema pozicije u kojoj nemamo kvalitetnog izbora.kako je bilo nekad zaboravi ko je bezo sa priprema ko je koga pokrivo sve to treba da nas ne zanima sada treba da nas zanima sta ce biti sutra.

ja

pre 4 godine

Pa majstore, nije bilo interneta da oni koji to pričaju u kafićima prenesu i na internet. Onda se ta priča kao virus širi. S druge strane treba biti svestan da samo mali procenat stanovništva Srbije komentariše vesti o Jokiću na internetu.

Bob

pre 4 godine

Nekada je bilo - popijes kaficu u nekoj bastici, ispricas se i vetar sve odnese. Danas uzmes tastaturu/telefon (kao ja sada) i to zakacis negde i svi citaju.

ddd

pre 4 godine

Koja kolicina gluposti u komentarima i zamena teza. Divac je igrao za reprezentaciju uvek kada je trebalo. nije dolazio da igra u svojim 30im godinama kada smo na centarskim pozivijama imali rebracu tomasevica drobnjaka... kada smo imali reprezentaciju da se prosetamo kroz svako prvenstvo. Da podsetim samo za period posle sankcija. 95 i 96, udarne godine za povratak nase kosarke. Igrao. 97 i 98 nije, 97 jer smo bili za 5 klasa jaci od svih a 98 zbog lokauta. 99 ratne godine dosao da igra. Jedina sporna godina je mozda taj sidnej. Necu ni da pricao o njegovom doprinosu za osvajanje svetske titule u indijanopolisu. Zato tisina! Stojakovic je od 99-03 u najboljim igrackim godinama bio redovan na svakom prvenstvu. 05 jedina bolna tacka zbog sukoba sa obradovicem.

milke

pre 4 godine

Nikola nikada nije bio na stubu srama, a ako i hiljadu dokonih i ne baš pametnih na društvenim mrežama nekog vređaju tome ne treba pridavati veći značaj. Budala je uvek bilo i biće.