Subota, 18.05.2019.

08:20

Adetokumbo nezadrživ protiv Reptorsa, Milvoki poveo sa 2-0

Košarkaši Milvoki Baksa poveli su sa 2-0 u finalnoj seriji na Istoku pošto su u drugom susretu pred svojim navijačima bili bolji od Toronta 125:103.

Izvor: Z.K.

Adetokumbo nezadrživ protiv Reptorsa, Milvoki poveo sa 2-0 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Kosarka f

pre 4 godine

@Powerslave

Ibakina najbolja sezona u NBA je upravo ova. Igrao je centra i to veoma dobro. Kad je dosao Gasol, takticki se povukao na klupu i jesu mu opale brojke, ali i dalje stoji da mu je najbolja sezona u NBA. Tako da si mogao poglesati bar neki mec ove sezone ili proveriti statistiku :)

...

pre 4 godine

Ovde komentari bukvalno kako vetar dune, bas uzivancija za citanje. Svi sve znaju. Baksi vec vidjeni kako delju Voriorse u finalu, a pre samo 3 nedelje strucnjaci im predvidjali metlu nakon prve utakmice protiv Bostona. Kako ono bese, Horford pokazao Grku gde mu je mesto, genijalni Stivens takticki imao snosaj sa svim Baksima od reda i tako to? Ili Denver SA nakon prve utkamice. Nemaju sta da traze protiv prekaljenog Popovica, kad ono, medjutim. Milina citati kako se izlecete. :)

Powerslave

pre 4 godine

Ne znam, ovaj Toronto, mnogo su čudna ekipa.
Na papiru deluje to sve lepo sklopljeno i zaokruženo, ali očigledno da nešto fali.
Pre svega pobednički mentalitet, kad je gusto niko ne sme da šutne sem Lenarda. Nisu se bezveze toliko raspadali prethodnih godina, ipak nije baš sve bilo samo do Derozana.
Dalje, stari su. Gasol 34 godine, ne igra ni približno kako se očekivalo. Ili je potpuno van forme ili jednostavno ne može više od ovog.
Lauri u principu i nije kvalitet da bude startni plej u ekipi koja se bori za titulu. Ima nekih kvaliteta, borben je, ali... mršavo je to, a njegov plejof mod je svima poznat.
Ibaka jedini zna koliko tačno ima godina :D On je možda i jedini igrač koji nije zaigrao bolje nakon rastanka sa Vestbrukom.
Grin, defanziva je još tu, ali šut mnogo nekonstantan. Navijači Sparsa su letos pričali kako njegov odlazak i nije toliki gubitak jer se prilično često raspada u napadu, mnogi su mislili da je to ono kiselo grožđe.
Klupa im je bila TOP 3 u regularnom delu, a u plejofu gotovo da ne postoji (isti slučaj sa Denverom).
U suštini, da bi Toronto pobedio Kavaj mora da odigra vrhunski + da se svi ostali poklope da ne budu u kanalu to veče. A to se otprilike dogodi na svakoj drugoj/trećoj utakmici.

Milvoki, sa druge strane, ima gomilu (medijski) neatraktivnih igrača koji odrađuju sjajan posao. Klasičan primer je Brogdon. Imao (ili još uvek ima) 50/40/90 procente, bio ruki godine, a slabo ko zna za njega.

Beogradjanin

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje.
(vince carter, 18. maj 2019 10:27)

Sve tacno za Milvoki- Toronto, sad Toronto najvise moze do 2:4. Nisam ja kao drugi kad pogresim u proceni da ne ostavim komentar. Hm, hm Milvoki u odnosu na proslu sezonu? Prvo su pred pocetak sezone dodali startnog centra Lopeza i iljasovu kao podrsku sa klupe. Onda Hila krajem decembra u toku sezone. I na kraju pred all-star Mirotica. Tako da je ovo tim za 67 pobeda u sezoni. I ovo je tihi napad na titulu, nece Milvoki sigurno ovoliko biti jak sledece sezone, bar 4 istice ugovor, nece uspeti da zadrze ovako dugu klupu. Zanimljivo na poluvremenu utakmice Lenard 11p, Janis 11p Milvoki vodi 25 razlike. Brogdon ulazi sa klupe, naravno jer je bio povredjen. I prvu petorku cine plej, nisko krilo, dve cetvorke + centar. Ne treba menjati dobitnu kombinaciju :) Zbog dugacke klupe Janis dovoljno odmara i ne oseca se, i ovo je najbolji tim za njega, sto vise dobrih igraca. Janis + jos neka zvezda morao bi mnogo da igra, da siluje, ovako on dolazi tiho do poena, koji ipak znace.
p.s Gde ce Lenard sledece sezone? Ne vidim da ostaje u Torontu, da je hteo da igra sa matorcima, nije morao da napusta San Antonio.

jorgovan

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.
(Kazem ja, 18. maj 2019 14:44)
Tako je, uspeh kao i prethodnih sezona koji ce se verovatno zavrsiti metlom. Zavrsili bi ucesce u polufinalu da je Embid bio iole zdrav ili da Kavaj nije ubacio onu ves masinu u zadnjoj sekundi. Vince je zakljucio da je istok bolji za Batlera i Tobija ove sezone, fantasticno :) a realno je samo jedan razlog zasto je istok "jaci" ove godine.

Jaran

pre 4 godine

vince carter
1. Super Saiyan.
2. Opet hejt upucen Jokicu, a to za Vilta je jako glupo razmisljanje jer MORA da se uzme igrac onakav kakav je bio - ne onakav kakav bi mogao da bude u drugoj eri. Mozda bi on danas bio mesar da je rodjen 90-ih??? Njegovi rekordi nisu zabelezeni snimcima, a covek je definicija "stat padder-a" (rekordi padali u vreme Zike i Mike)...
3. Druze, pa imali smo toliko krakatih igraca u istoriji lige, ne vidim da je neko isao na ulaz i zakucavanje sa trojke kao Janis...
4. Dzordan nikada ne bi mogao sam da pobedi u plej-of seriji najjace ekipe, te asistencije jesu impresivne na papiru ali na istu foru kao kod Vestbruka: plejmejker + ima Dzordza, samo sto ovaj cini mi se tada jos uvek nije imao Pipena.

jorgovan
Toronto je tek ove sezone uspeo da rastavi dinamicni duo AKA Brick Brothers, jos samo treba da oteraju Laurija za Kembu ili Vola i da nadju zamenu za penzionera Gasola. Istok je ojacao, samo je Boston tu nazadovao zbog Irvinga i Hejvorda koji se apsolutno ne uklapaju.

Kazem ja

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.

We The North

pre 4 godine

@(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24) Karta za finale istočne konferencije nije postojala za manje od 135 eura u Milvokiju odnosno 160 eura u Torontu dok malo bolja mesta ovde u Torontu nisu ispod 300 eura - za jednu utakmicu. Mi iz Evrope kupujemo kao ludi to što je preostalo jer se većina karti rasproda kao sezonske u pretplati. A tek prateći program, majice i suveniri...

Prošle godine je i u Beogradu vikend paket za F4 koštao preko 200 eura u najjeftinijoj opciji. I jedno i drugo vredi ispratiti jednom u životu jer je spektakularno, pogotovo ako se voli i prati košarka. Davno je prošlo vreme kada se Džordan gledao za 40 dolara, sada na sve to dodajte jednu nulu.

palop

pre 4 godine

@(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16) 

To mozda deluje da nema odbrane, ali kad bi sa tom odbranom pritegli neku evroligasku ekipu, onda bi video malo realnije stanje...

WollyWonka

pre 4 godine

Gasol je stvarno postao tragedija. Kad su ga doveli u Toronto, rekao sam da je to velika greška. Kako samo bježi od Janisa kad ovaj uđe u reket, uopšte ne želi ni pokušati da odbrani nešto.
Baksi su sad dobili i Brogdona, čovjek je u sezoni imao šut 40/50/90, samo ne znam da li će ispuniti kriterije za klub 180. Mnogi su ga zaboravili nakon povrede, ali evo vraća se. Jako moćna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ne znam kako bi Toronto mogao ovo okrenuti?

Memfis

pre 4 godine

Гасол ако следећу не да бар 15 поена треба да врати плату. Нико га не чува а он шутира ко Деандре

Basketaš

pre 4 godine

Vala Adetukombo je životinja u pravom smislu. Ono što je fascinatno koliko su "jeleni" popularni u Viskonsu iako se zna da je najveći grad u Milvokiju jest Mičigen.

Sa košarkaške strane i njene istorije klub je osnovan 1968 igra se u Bredli Centru pre se igralo a dva puta su igra li velika NBA finala 1971 su postali prvaci a drugo 1974 su izgubili od Bostona u ukupnoj seriji 4:3. Naravno Karem Abul Džaber je igrao za taj klub doneoo titulu tom klubu. Mon Inglis ne treba kao značajnu osobu bilo još tu nekih osoba. Od tada su baš lutali a igra li su čak 14x u svojoj diviziji i bili prvaci svoje divizije. Imaju ove godine jako lepu priliku da se nađu u finalu i možda čvršći otpor pruže GSW. Mnogoo dobar tim više igrača na raspolaganju u rosteru sa druge strane Toronto vidno da cela petorka stiže zamor a dostojne zamene ne postoji za njih..nekako mi se čini sledeći meč će reći sve..dodao bi da Ilijasova više odigraoo baš u dresu Baksa nego za bilo koji drugi klub u NBA kao što ih biloo Orlando,Čikago,Atlanta,Filadelfija a počeo u turskom klubu Eskišehir..🏀🏀

Marko P

pre 4 godine

(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24)

Ja u zivotu nisam platio vise od $40 za NBA utakmicu a gledao sam Dzordana u Vizardsima, Lebron Vejd Bos u Majamiju, Kartera u Torontu itd. Jedino gde sam platio vise je prva runda plejofa da gledam Seka i Vejda zajedno. Jel u Madridu za 40 eura mogu da dobijem mesto u boljim redovima u Euroligi? Cisto sumnjam sem ako nije spanska liga u pitanju protiv nekog levog tima. Za te pare dobijem isto visoke tribune kao i u NBA. Slazem se da su niske tribune u NBA sigurno skuplje ali ja sumnjam da je od nas sto komentarisu iko otisao i pukao 500 eura ili dolara u NBA ili Euroligi za jednu utakmicu a da nije bilo fajnal for ili najmanje finale konferencije. Tako da gledas NBA uzivo ti ne treba mesecna plata, pogotovo ako je tim iz malog trzista kao sto je Denver ili Milvoki pa cak i Klivlend dok je Lebron igrao dok su Kalifornija i Nju Jork ubedljivo najskuplje karte makar timovi bili na dnu tabele.

Bosanac

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!
(Bob Mcadoo, 18. maj 2019 11:17)

Anunoby OG je imao operaciju i nije u konkurenciji za utakmice. Za ostalo nam se poklapa misljenje. Ja kad vidim Gasola kako se vuce po terenu i koliko mu treba da pretrci teren muka me spopadne. Akceleracija mu je kao u kamiona FAP. Na stranu sve te njegove dobre igre u proslosti ali nije on vise taj kalibar. Valenciunas je ofanzivno i skakacki mnogo potentniji i to je velika greska GM Toronta koju su odradili trade. CJ Miles takodje derao trojke. Delon Wright igrao na poziciji plaja i prodorima donosio dimenziju vise u napadu. Dovoljan podatak je da je Toronto u regularnom dijelu do tog trada imao najbolju (najefikasniju) klupu u tom trenutku. A gdje je klupa sada ?? Ako ne igra prvih 5 onda raspad sistema. Jako los odradjen trade jer su mislili da ce Gasolovo iskustvo biti presudno u play offu. Ali ko zna.....mozda je uprava Raptorsa imala za cilj finale istoka pa su ispunili svoj put

vince carter

pre 4 godine

@Jorgovan Michael Jordan je super sayen ili kako vec to kazu ljubitelji Dragon Balla Kawhi Leonard. Brzi,veci IQ,daleko skocniji sa daleko vise ofanzivnih poteza,Jordan je kao pley imao 12 asistencija po mecu i 11,4 u finalu protiv Medzika tako fa nikad ne reci nikad. Boston je prosle godine predvodio ruki,filadelfija nije imala Batlera i Harisa all star igrace,Milvoki nije imao ni blizu ovakav tim i ko kaze da Lenard ne valja kada sam ja rekao da su velike sanse na strani Bucksa jos pre pocetka serije. Inace Janis nije toliki atleta i skocan koliko ima ekstremno dugacke ruke a i visok je,cak i ono hajpovano kucanje skoro sa linije bacanja je vise zbog njegove ispruzene ruke nego skoka. Ma primer Zion je mnogp skocniji a ljudi koji prozivaju Wilta bi trebali da se zapitaju,prajm Wilt 1959-1967 se daleko lakse kretao,dosta skocniji i jednako duge ruke ako ne i duze,plus danasnji nacin ishrane i suplemenata. Ko bi ga sreo,Jokic :D

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Marko76, 18. maj 2019 09:35
Па и Холис Томпсон је пре две, три сезоне у НБА лиги имао просек поена од скоро десет поена, а сада им мањи просек поена у последњопласираној екипи Немачке лиге, као и Тони Вротен, који је, такође, у Филаделфији давао преко 16 поена у просеку, а сада ни приближно толико у "јакој" Естонској екипи Калев!

Cicero

pre 4 godine

@dva sveta Zar ne mislis da su to sve opsta mesta (cirkus, profit..) koji ljudi besomucno ponavljaju, misleci da postizu nekakvu ubedljivu poentu? To što si rekao nije netacno, ali nije cela slika o Nba. Niti jedan evropski kosarkas koji je tamo igrao nije spominjao cirkus, ni nabijanje statistike. Ja sam imao srecu da sam ove sezone gledao sjajne mečeve u NBA, koji u odnosu na evroligu jesu "dva sveta". Radi se o razlicitim sistemima rada i organizacije. Bez profita i ulaganja nema ni profesionalizma.

CJC

pre 4 godine

Jel moguce da grikfrik konstantno pravi korake i da sudije kulitraju? 
Pogledajte oba snimka koja su postavili, a ima jos.
(Sonia, 18. maj 2019 09:22)

Drugi snimak nisu koraci, samo euro step koji kod njega izgleda kao koraci jer ima preduge noge...ali prvi, pa mozda je i 4 koraka napravio. Katastrofa.

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!

Peta kolona

pre 4 godine

Odvaliće Janis one nabeđene u finalu.
(glen rajs, 18. maj 2019 10:16)

Teške reči ali Milvoki će imati svoju šansu (mada ni ovde nije skroz završena priča ali 80% jeste), prvenstveno zato što su počeli ove sezone da šutiraju mnogo za 3p (drugi iza Hjustona sa 38.3 po utakmici a prošle su bili 25. sa 24.8 što je 50% više) pa ukoliko želite da branite 3p reket ostaje prazan za Janisa koga čak i D Green teško može da čuva.

Hagiano

pre 4 godine

Uvek stavljam Istok pre Zapada, tako će biti i ovog puta... Inače sam fan Bostona 100 godina, i naravno da sam priželjkivao njih u finalu, ali šta ćeš kad ih Irving sapliće. No, sad moram reći da Milvoki ima moje simpatije iz razloga timske igre... Janis ništa spektakularno nije uradio, tim jeste... A košarka treba da bude tim, a ne pojedinac. I bilo bi dobro da malo Istok podari novog šampiona...
Sa druge strane, GSW skoro pa sigurno igra veliko finale, i mislim da će pre Milvoki moći da uradi nešto u finalu, nego Toronto.

jorgovan

pre 4 godine

Vince vince pa kako da ne, on je taj kalibar igraca, nego sad odjednom ne valja cim ih Milvoki rastace. Grin postigao najvise trojki u istoriji finala, pisali se hvalospevi svojevremno isto kao sto su se pisali o Majku i Sejnu i Reju od 38 godina. Hood je odlican, povampirio se od serije sa Denverom, ne znam koji je njegov problem bio cele sezone pa ga nigde nije bilo. Hil odlican rezervni pg, ali ne za prvog pleja u sampionskoj ekipi. Danas recimo odlican,sa klupe 13 poena u 25 minuta kad mu je na drugoj strani VanVleet i kad ekipa pobedjuje.
Nego je mnogo jaka konkurencija na istoku ove godine. Do sad je bila amaterska i lagana setnja ali eto bas ove sezone je prejaka. Nije Toronto prosle godine imao 59 pobeda(ove 58) i drugi najbolji rezultat u regularnom delu, Boston bio losiji prosle godine ove se popravili. Reptorsi recimo mnogo bolji ove godine sa pobedom manje, otisao im Demar choker, tu je Klaw najbolji igrac planete pa im opet kako stvari stoje sledi metla. Mislim da bi MJ sam dobio ovaj Milvoki jer je tako u mogucnosti :)

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje dalje,Mirotic,Iljasova,Brogdon iskocili sinoc,utakmica je vec bila resena u trenutku lada je Janis imao nekih 13 poena tako da naslov nije na mestu. I sta je sad vredelo Lenardovih 70% suta na poluvremenu? Ma prangijaj 40 suteva jer ostali ne mogu vola da ubodu. @Jorgovan "gasol dpoy" pre 7 godina bravo :))) "elitni suter green" koji je imao 1:5 u trenutku dok sam pratio a Gasol 1:9! Milvoki ima mnogooo jacu klupu i duplo su jaci ove sezone sto kazu i 62 pobede. Medjutim klasicni fan znamo vec koga se pravi pametan iako doticni uopste nije sreo ovakvu ekipu na istoku godinama. George Hill i Rodny Hood igraju odlicno a kod "onog koji igrace cini boljim". I ne igra Janis protiv Wariorsa nego Bucksi koji su prava ekipa ove sezone.

Dva sveta

pre 4 godine

(ahoj!, 18. maj 2019 09:42)
Mozes ti decko da lazes sebe ili da se pravis lud kao Amerikanci, ali Nba kosarka vise nije kosarka to je cirkus za maksimizovanje profita i to uspesno radi. Kosarka je u drugom planu u prvom su licnosti lideri, oprema koju treba da prodaju i reklame zbog kojih je tajmaut produzen na tri minuta, da zaboravis i sta si gledao dok se zavrsi. Igraci su najbolji na svetu, najbolji u svemu, ali na zalost ne igraju kosarku nego glume da je igraju. Taktika vise ne postoji, samo surovo nabijanje statistike po jednog igraca u timu i pokusaji ostalih da se dokupaju svoji pet minuta slave ne kosarke. Jednostavno sve im ide od ruke organizacija, profit, najskuplje karte, sve sem kosarke, a to uspeva samo u Americi jer oni vole glumu, virtuelnu igru, dolaze cak i na kecere. Naravno da je evropska kosarka osiromasena igracima jer ih je taj profit odveo u cirkus, ali se sa tim sto je ostalo igra ozbiljno, pravi taktika, igra kao da je poslednja utakmica, slabije obraca paznja na cirkus i zabavu. Ipak ima jedna bitna razlika profit ne moze da se napravi jer Evropljani nikada ne zele da preplacuju karte, ako su skupe niko nece dolaziti na utakmice pa makar igrao Dzordan. Cak i kada je fudbal u pitanju ljudi ne dozvoljavaju da ih neko pravi budalama i naplacuje kartu kao njihovu mesecnu platu.

Milan

pre 4 godine

Žali bože para koje Mark Gasol prima. Za mene je on najprecenjeniji igrač u NBA. Mnogo se potencira ta njegova odbrana, ali niti je to nešto spektakularno, niti se košarka igra u jednom pravcu. U napadu prilično beskoristan, a vodi se da je neko ime u NBA.

Marko

pre 4 godine

Milvoki igra zaista odlicno timski, imaju takvu sirinu da je to neverovatno. Klupa je dala 50 poenaa, sto je za plejof ekstrem, ako se pogledaa minute igraca s klupe u plejofu generalno. Iljasova, Hil, Brogdon, pa je tu i Braun te Snel koji je solidan trojkas. Ovo je onaj faktor gde imati veliku, ogromnu prednost kada dodje veliko finale sa Ratnicima, gde verujem da Milvoki itekako ima sanse za naslov.

Кошаркашки зналац.

pre 4 godine

Ленард је класичан грубијан играч. Он може да трпа роокије из Филаделфије на снагу и форице, али против озбиљније екипе нема шта да тражи. Срећом га је Попович најуpио. Гледао сам га после седме утакмице, окреће се ка Лаурију, стеже песницу, а сада док воде оно на чему је радио цело лето, шут не иде, то што су водили, потези велемајстора Лаурија и Ибаке. Играч ранга Мајкл Пјетруса.

Goran Milosevic

pre 4 godine

Sve, sve, ali babe i dede kao chileaders to mi je nesvarljivo. Ma nemogu da podnesem ni ove regularne a kamoli ove od 70+. Samo Sam cekao da se neko srusi. Vole bi da mogu da povedem moje klince 6 i 8 na neku domacu kosarkasku utakmicu. Kod nas je drugi extremizam.

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao. 
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao. 
(Nbalive, 18. maj 2019 08:31)

Veoma detaljna analiza svega što je bilo i predstoji. Hvala puno, sad ne moramo ni da gledamo playoff do kraja.

Đomla

pre 4 godine

Prosto,Milvoki je mnogo bolji TIM !
Ima Janisa koji je vođa,isto tako ima niz igrača koji su sjajna potpora sjajnom Grku. Iskoči Lopez,Hil je iskusan do bola,Brogdon jr fenomenalan igrač iako nije u prvom planu,Midlton je All Star,Mirotić ...
Toronto previše polaže na brutalnog Kavaja koji ne može sam koliko god da je dobar. Milvoki je ogroman favorit za veliko finale.

A.J.

pre 4 godine

Vidim ponovo je u punom jeku rasprava o tome da li je prava kosarka EL ili NBA. Jeste, u Evropi se lepo postavljaju napadi i igraju akcije, ali zasto bi to radili u Americi kad za tim nema potrebe? Zasto bi se mucili da organizuju igru ili prave silne blokove da bi neko ostao sam na sutu ako ti momci lagano pogadjaju step beckove i preko ruke ili poentiraju iz prodora na jos nepostavljenu odbranu? Eventualno ako ne uspe da zavrsi na obrucu vrati najblizem saigracu loptu na trojku i to je to. Slazem se da cesto ima previse ispucavanja i jurnjave, ali bolje gledati i takvu utakmicu nego neku koja se zavrsi rezultatom 65:60 od cega pola sa bacanja, zar ne?

Dragan

pre 4 godine

Steta sto Filadelfija nije prosla, bilo bi to pravo finale sa Milvokijem. Toronto prakticno nema nikakvu igru i sve se svodi na izolaciju za Lenarda i igru 1 na 1. Milvokiju se jos vratio i Brogdon i stvarno imaju toliko igraca u rotaciji koji mogu doprineti i napraviti razliku. I da ih dobije Toronto jednu ili dve, to ce biti iskljucivo zbog lose partije Milvokija.

max

pre 4 godine

Veliki sam fan Reptorsa, jos od ere Vinsa Kartera, ali toliko ih je mucno gledati u ovom plej of..
Stvarno su druga ekipa kad pocne plej of..
Ibaka, Van flit, Grin, Pauel, svi su u regularnoj sezoni imali dosta utakmica sa 20+ poena a sada ne mogu vola da ubodu..
Gasol nista nije doprineo.. nikakvih akcija nema.. bolje da je Kejsi ostao trener..

ahoj!

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Jos jedan ekspert u nizu. Sakloni bože. To sto tebi izgleda da ljudi trce ko muve bez glave, to je fizička sprema. U evroligi igraci nisu uopšte sposobni za takvo nešto. Jedino što meni smeta u nba su tajmauti i sto se utakmica oduzi.

DukiNS

pre 4 godine

Klupa Milvokija ih je odrala, 50 i kusur poena su dali, mnogo su bolji tim. Prva petorka Toronta je više nego dobar tim ali nema pomoći od drugih. Naravno Lauri ko Lauri, ne može dve utakmice u PO vezati 30ak poena i to je onda ćao zdravo. Ako Milvoki nastavi u ovakvom ritmu biće jedno od boljih finala sa GSW.

ko zna doticnog

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!

Marko76

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Pa Shane Larkin najbolji igrac Evrolige ove godine u NBA je imao prosek od 5poena, u Evroligi je nezaustavljiv..
Razlika izmedju NBA i evropske kosarke u kvalitetu, je negde jako slicna razlici izmedju muskih i zenskih selekcija.

jorgovan

pre 4 godine

Koja ocigledna razlika u kvalitetu. I posle prve utakmice se video blowout za drugu. I prva je trebalo da bude u istom ritmu da Milvoki nije pormasio najmanje 15 potpuno otvorenih trojki i da Lauri nije imao utakmicu karijere. Midlton odlicno cuva Lenarda i da nema po 10 bacanja svaku utakmicu mnogo bi mu losiji ucinak bio.
Sto bi prosecan srpski perica rekao, dzaba mu njegova statistika kad gubi utakmice, nabijac statistike ne moze da vodi ekipu do pobede. U ekipi ima all star Laurija, DPOY Gasola, izuzetnog trojkasa Grina, fantasticnog blokera Ibaku i MIPOY Siakama. Jednom reciju nije lider :)
Najrealnije finale dve najbolje ekipe u regularnom delu sezone. Ako se ne vrati KD mislim da Milvoki moze da parira GS.

Zuti

pre 4 godine

Ovaj Milwaukee me sve više impresionira, van Grka bez nekog superstara ali baš su prava ekipa, timski duh na 110 %, grizu i ubijaju protivnike ritmom.
Ko američki Ajax. :-)

Nbalive

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao.
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao.

PS jos jednom se pokazalo da Peroczv nema pojma,haha prognozirao je da Toronto prolazi metlom,jer imaju njegovog novog "najboljeg na svijetu" Kawhi Lenarda

JPR24

pre 4 godine

Lagana pobeda. Lawry po starom i ostatak ekipe daleko o neke pomoci. Ocekivao sam bolji Toronto... Ima jos da se igra ali obe serije pocele sa 2-0... Preokreti se desavaju, ali ne bas cesto, sve mirise na finale GSW-MIL.. Sto bi bilo i logicno.

Zuti

pre 4 godine

Ovaj Milwaukee me sve više impresionira, van Grka bez nekog superstara ali baš su prava ekipa, timski duh na 110 %, grizu i ubijaju protivnike ritmom.
Ko američki Ajax. :-)

JPR24

pre 4 godine

Lagana pobeda. Lawry po starom i ostatak ekipe daleko o neke pomoci. Ocekivao sam bolji Toronto... Ima jos da se igra ali obe serije pocele sa 2-0... Preokreti se desavaju, ali ne bas cesto, sve mirise na finale GSW-MIL.. Sto bi bilo i logicno.

A.J.

pre 4 godine

Vidim ponovo je u punom jeku rasprava o tome da li je prava kosarka EL ili NBA. Jeste, u Evropi se lepo postavljaju napadi i igraju akcije, ali zasto bi to radili u Americi kad za tim nema potrebe? Zasto bi se mucili da organizuju igru ili prave silne blokove da bi neko ostao sam na sutu ako ti momci lagano pogadjaju step beckove i preko ruke ili poentiraju iz prodora na jos nepostavljenu odbranu? Eventualno ako ne uspe da zavrsi na obrucu vrati najblizem saigracu loptu na trojku i to je to. Slazem se da cesto ima previse ispucavanja i jurnjave, ali bolje gledati i takvu utakmicu nego neku koja se zavrsi rezultatom 65:60 od cega pola sa bacanja, zar ne?

Marko76

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Pa Shane Larkin najbolji igrac Evrolige ove godine u NBA je imao prosek od 5poena, u Evroligi je nezaustavljiv..
Razlika izmedju NBA i evropske kosarke u kvalitetu, je negde jako slicna razlici izmedju muskih i zenskih selekcija.

ahoj!

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Jos jedan ekspert u nizu. Sakloni bože. To sto tebi izgleda da ljudi trce ko muve bez glave, to je fizička sprema. U evroligi igraci nisu uopšte sposobni za takvo nešto. Jedino što meni smeta u nba su tajmauti i sto se utakmica oduzi.

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao. 
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao. 
(Nbalive, 18. maj 2019 08:31)

Veoma detaljna analiza svega što je bilo i predstoji. Hvala puno, sad ne moramo ni da gledamo playoff do kraja.

Đomla

pre 4 godine

Prosto,Milvoki je mnogo bolji TIM !
Ima Janisa koji je vođa,isto tako ima niz igrača koji su sjajna potpora sjajnom Grku. Iskoči Lopez,Hil je iskusan do bola,Brogdon jr fenomenalan igrač iako nije u prvom planu,Midlton je All Star,Mirotić ...
Toronto previše polaže na brutalnog Kavaja koji ne može sam koliko god da je dobar. Milvoki je ogroman favorit za veliko finale.

DukiNS

pre 4 godine

Klupa Milvokija ih je odrala, 50 i kusur poena su dali, mnogo su bolji tim. Prva petorka Toronta je više nego dobar tim ali nema pomoći od drugih. Naravno Lauri ko Lauri, ne može dve utakmice u PO vezati 30ak poena i to je onda ćao zdravo. Ako Milvoki nastavi u ovakvom ritmu biće jedno od boljih finala sa GSW.

Dragan

pre 4 godine

Steta sto Filadelfija nije prosla, bilo bi to pravo finale sa Milvokijem. Toronto prakticno nema nikakvu igru i sve se svodi na izolaciju za Lenarda i igru 1 na 1. Milvokiju se jos vratio i Brogdon i stvarno imaju toliko igraca u rotaciji koji mogu doprineti i napraviti razliku. I da ih dobije Toronto jednu ili dve, to ce biti iskljucivo zbog lose partije Milvokija.

Milan

pre 4 godine

Žali bože para koje Mark Gasol prima. Za mene je on najprecenjeniji igrač u NBA. Mnogo se potencira ta njegova odbrana, ali niti je to nešto spektakularno, niti se košarka igra u jednom pravcu. U napadu prilično beskoristan, a vodi se da je neko ime u NBA.

max

pre 4 godine

Veliki sam fan Reptorsa, jos od ere Vinsa Kartera, ali toliko ih je mucno gledati u ovom plej of..
Stvarno su druga ekipa kad pocne plej of..
Ibaka, Van flit, Grin, Pauel, svi su u regularnoj sezoni imali dosta utakmica sa 20+ poena a sada ne mogu vola da ubodu..
Gasol nista nije doprineo.. nikakvih akcija nema.. bolje da je Kejsi ostao trener..

WollyWonka

pre 4 godine

Gasol je stvarno postao tragedija. Kad su ga doveli u Toronto, rekao sam da je to velika greška. Kako samo bježi od Janisa kad ovaj uđe u reket, uopšte ne želi ni pokušati da odbrani nešto.
Baksi su sad dobili i Brogdona, čovjek je u sezoni imao šut 40/50/90, samo ne znam da li će ispuniti kriterije za klub 180. Mnogi su ga zaboravili nakon povrede, ali evo vraća se. Jako moćna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ne znam kako bi Toronto mogao ovo okrenuti?

Nbalive

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao.
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao.

PS jos jednom se pokazalo da Peroczv nema pojma,haha prognozirao je da Toronto prolazi metlom,jer imaju njegovog novog "najboljeg na svijetu" Kawhi Lenarda

Dva sveta

pre 4 godine

(ahoj!, 18. maj 2019 09:42)
Mozes ti decko da lazes sebe ili da se pravis lud kao Amerikanci, ali Nba kosarka vise nije kosarka to je cirkus za maksimizovanje profita i to uspesno radi. Kosarka je u drugom planu u prvom su licnosti lideri, oprema koju treba da prodaju i reklame zbog kojih je tajmaut produzen na tri minuta, da zaboravis i sta si gledao dok se zavrsi. Igraci su najbolji na svetu, najbolji u svemu, ali na zalost ne igraju kosarku nego glume da je igraju. Taktika vise ne postoji, samo surovo nabijanje statistike po jednog igraca u timu i pokusaji ostalih da se dokupaju svoji pet minuta slave ne kosarke. Jednostavno sve im ide od ruke organizacija, profit, najskuplje karte, sve sem kosarke, a to uspeva samo u Americi jer oni vole glumu, virtuelnu igru, dolaze cak i na kecere. Naravno da je evropska kosarka osiromasena igracima jer ih je taj profit odveo u cirkus, ali se sa tim sto je ostalo igra ozbiljno, pravi taktika, igra kao da je poslednja utakmica, slabije obraca paznja na cirkus i zabavu. Ipak ima jedna bitna razlika profit ne moze da se napravi jer Evropljani nikada ne zele da preplacuju karte, ako su skupe niko nece dolaziti na utakmice pa makar igrao Dzordan. Cak i kada je fudbal u pitanju ljudi ne dozvoljavaju da ih neko pravi budalama i naplacuje kartu kao njihovu mesecnu platu.

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje dalje,Mirotic,Iljasova,Brogdon iskocili sinoc,utakmica je vec bila resena u trenutku lada je Janis imao nekih 13 poena tako da naslov nije na mestu. I sta je sad vredelo Lenardovih 70% suta na poluvremenu? Ma prangijaj 40 suteva jer ostali ne mogu vola da ubodu. @Jorgovan "gasol dpoy" pre 7 godina bravo :))) "elitni suter green" koji je imao 1:5 u trenutku dok sam pratio a Gasol 1:9! Milvoki ima mnogooo jacu klupu i duplo su jaci ove sezone sto kazu i 62 pobede. Medjutim klasicni fan znamo vec koga se pravi pametan iako doticni uopste nije sreo ovakvu ekipu na istoku godinama. George Hill i Rodny Hood igraju odlicno a kod "onog koji igrace cini boljim". I ne igra Janis protiv Wariorsa nego Bucksi koji su prava ekipa ove sezone.

Hagiano

pre 4 godine

Uvek stavljam Istok pre Zapada, tako će biti i ovog puta... Inače sam fan Bostona 100 godina, i naravno da sam priželjkivao njih u finalu, ali šta ćeš kad ih Irving sapliće. No, sad moram reći da Milvoki ima moje simpatije iz razloga timske igre... Janis ništa spektakularno nije uradio, tim jeste... A košarka treba da bude tim, a ne pojedinac. I bilo bi dobro da malo Istok podari novog šampiona...
Sa druge strane, GSW skoro pa sigurno igra veliko finale, i mislim da će pre Milvoki moći da uradi nešto u finalu, nego Toronto.

Cicero

pre 4 godine

@dva sveta Zar ne mislis da su to sve opsta mesta (cirkus, profit..) koji ljudi besomucno ponavljaju, misleci da postizu nekakvu ubedljivu poentu? To što si rekao nije netacno, ali nije cela slika o Nba. Niti jedan evropski kosarkas koji je tamo igrao nije spominjao cirkus, ni nabijanje statistike. Ja sam imao srecu da sam ove sezone gledao sjajne mečeve u NBA, koji u odnosu na evroligu jesu "dva sveta". Radi se o razlicitim sistemima rada i organizacije. Bez profita i ulaganja nema ni profesionalizma.

Memfis

pre 4 godine

Гасол ако следећу не да бар 15 поена треба да врати плату. Нико га не чува а он шутира ко Деандре

Peta kolona

pre 4 godine

Odvaliće Janis one nabeđene u finalu.
(glen rajs, 18. maj 2019 10:16)

Teške reči ali Milvoki će imati svoju šansu (mada ni ovde nije skroz završena priča ali 80% jeste), prvenstveno zato što su počeli ove sezone da šutiraju mnogo za 3p (drugi iza Hjustona sa 38.3 po utakmici a prošle su bili 25. sa 24.8 što je 50% više) pa ukoliko želite da branite 3p reket ostaje prazan za Janisa koga čak i D Green teško može da čuva.

We The North

pre 4 godine

@(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24) Karta za finale istočne konferencije nije postojala za manje od 135 eura u Milvokiju odnosno 160 eura u Torontu dok malo bolja mesta ovde u Torontu nisu ispod 300 eura - za jednu utakmicu. Mi iz Evrope kupujemo kao ludi to što je preostalo jer se većina karti rasproda kao sezonske u pretplati. A tek prateći program, majice i suveniri...

Prošle godine je i u Beogradu vikend paket za F4 koštao preko 200 eura u najjeftinijoj opciji. I jedno i drugo vredi ispratiti jednom u životu jer je spektakularno, pogotovo ako se voli i prati košarka. Davno je prošlo vreme kada se Džordan gledao za 40 dolara, sada na sve to dodajte jednu nulu.

CJC

pre 4 godine

Jel moguce da grikfrik konstantno pravi korake i da sudije kulitraju? 
Pogledajte oba snimka koja su postavili, a ima jos.
(Sonia, 18. maj 2019 09:22)

Drugi snimak nisu koraci, samo euro step koji kod njega izgleda kao koraci jer ima preduge noge...ali prvi, pa mozda je i 4 koraka napravio. Katastrofa.

palop

pre 4 godine

@(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16) 

To mozda deluje da nema odbrane, ali kad bi sa tom odbranom pritegli neku evroligasku ekipu, onda bi video malo realnije stanje...

Marko P

pre 4 godine

(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24)

Ja u zivotu nisam platio vise od $40 za NBA utakmicu a gledao sam Dzordana u Vizardsima, Lebron Vejd Bos u Majamiju, Kartera u Torontu itd. Jedino gde sam platio vise je prva runda plejofa da gledam Seka i Vejda zajedno. Jel u Madridu za 40 eura mogu da dobijem mesto u boljim redovima u Euroligi? Cisto sumnjam sem ako nije spanska liga u pitanju protiv nekog levog tima. Za te pare dobijem isto visoke tribune kao i u NBA. Slazem se da su niske tribune u NBA sigurno skuplje ali ja sumnjam da je od nas sto komentarisu iko otisao i pukao 500 eura ili dolara u NBA ili Euroligi za jednu utakmicu a da nije bilo fajnal for ili najmanje finale konferencije. Tako da gledas NBA uzivo ti ne treba mesecna plata, pogotovo ako je tim iz malog trzista kao sto je Denver ili Milvoki pa cak i Klivlend dok je Lebron igrao dok su Kalifornija i Nju Jork ubedljivo najskuplje karte makar timovi bili na dnu tabele.

Bosanac

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!
(Bob Mcadoo, 18. maj 2019 11:17)

Anunoby OG je imao operaciju i nije u konkurenciji za utakmice. Za ostalo nam se poklapa misljenje. Ja kad vidim Gasola kako se vuce po terenu i koliko mu treba da pretrci teren muka me spopadne. Akceleracija mu je kao u kamiona FAP. Na stranu sve te njegove dobre igre u proslosti ali nije on vise taj kalibar. Valenciunas je ofanzivno i skakacki mnogo potentniji i to je velika greska GM Toronta koju su odradili trade. CJ Miles takodje derao trojke. Delon Wright igrao na poziciji plaja i prodorima donosio dimenziju vise u napadu. Dovoljan podatak je da je Toronto u regularnom dijelu do tog trada imao najbolju (najefikasniju) klupu u tom trenutku. A gdje je klupa sada ?? Ako ne igra prvih 5 onda raspad sistema. Jako los odradjen trade jer su mislili da ce Gasolovo iskustvo biti presudno u play offu. Ali ko zna.....mozda je uprava Raptorsa imala za cilj finale istoka pa su ispunili svoj put

ko zna doticnog

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!

Marko

pre 4 godine

Milvoki igra zaista odlicno timski, imaju takvu sirinu da je to neverovatno. Klupa je dala 50 poenaa, sto je za plejof ekstrem, ako se pogledaa minute igraca s klupe u plejofu generalno. Iljasova, Hil, Brogdon, pa je tu i Braun te Snel koji je solidan trojkas. Ovo je onaj faktor gde imati veliku, ogromnu prednost kada dodje veliko finale sa Ratnicima, gde verujem da Milvoki itekako ima sanse za naslov.

jorgovan

pre 4 godine

Koja ocigledna razlika u kvalitetu. I posle prve utakmice se video blowout za drugu. I prva je trebalo da bude u istom ritmu da Milvoki nije pormasio najmanje 15 potpuno otvorenih trojki i da Lauri nije imao utakmicu karijere. Midlton odlicno cuva Lenarda i da nema po 10 bacanja svaku utakmicu mnogo bi mu losiji ucinak bio.
Sto bi prosecan srpski perica rekao, dzaba mu njegova statistika kad gubi utakmice, nabijac statistike ne moze da vodi ekipu do pobede. U ekipi ima all star Laurija, DPOY Gasola, izuzetnog trojkasa Grina, fantasticnog blokera Ibaku i MIPOY Siakama. Jednom reciju nije lider :)
Najrealnije finale dve najbolje ekipe u regularnom delu sezone. Ako se ne vrati KD mislim da Milvoki moze da parira GS.

Goran Milosevic

pre 4 godine

Sve, sve, ali babe i dede kao chileaders to mi je nesvarljivo. Ma nemogu da podnesem ni ove regularne a kamoli ove od 70+. Samo Sam cekao da se neko srusi. Vole bi da mogu da povedem moje klince 6 i 8 na neku domacu kosarkasku utakmicu. Kod nas je drugi extremizam.

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Marko76, 18. maj 2019 09:35
Па и Холис Томпсон је пре две, три сезоне у НБА лиги имао просек поена од скоро десет поена, а сада им мањи просек поена у последњопласираној екипи Немачке лиге, као и Тони Вротен, који је, такође, у Филаделфији давао преко 16 поена у просеку, а сада ни приближно толико у "јакој" Естонској екипи Калев!

Kazem ja

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.

vince carter

pre 4 godine

@Jorgovan Michael Jordan je super sayen ili kako vec to kazu ljubitelji Dragon Balla Kawhi Leonard. Brzi,veci IQ,daleko skocniji sa daleko vise ofanzivnih poteza,Jordan je kao pley imao 12 asistencija po mecu i 11,4 u finalu protiv Medzika tako fa nikad ne reci nikad. Boston je prosle godine predvodio ruki,filadelfija nije imala Batlera i Harisa all star igrace,Milvoki nije imao ni blizu ovakav tim i ko kaze da Lenard ne valja kada sam ja rekao da su velike sanse na strani Bucksa jos pre pocetka serije. Inace Janis nije toliki atleta i skocan koliko ima ekstremno dugacke ruke a i visok je,cak i ono hajpovano kucanje skoro sa linije bacanja je vise zbog njegove ispruzene ruke nego skoka. Ma primer Zion je mnogp skocniji a ljudi koji prozivaju Wilta bi trebali da se zapitaju,prajm Wilt 1959-1967 se daleko lakse kretao,dosta skocniji i jednako duge ruke ako ne i duze,plus danasnji nacin ishrane i suplemenata. Ko bi ga sreo,Jokic :D

Powerslave

pre 4 godine

Ne znam, ovaj Toronto, mnogo su čudna ekipa.
Na papiru deluje to sve lepo sklopljeno i zaokruženo, ali očigledno da nešto fali.
Pre svega pobednički mentalitet, kad je gusto niko ne sme da šutne sem Lenarda. Nisu se bezveze toliko raspadali prethodnih godina, ipak nije baš sve bilo samo do Derozana.
Dalje, stari su. Gasol 34 godine, ne igra ni približno kako se očekivalo. Ili je potpuno van forme ili jednostavno ne može više od ovog.
Lauri u principu i nije kvalitet da bude startni plej u ekipi koja se bori za titulu. Ima nekih kvaliteta, borben je, ali... mršavo je to, a njegov plejof mod je svima poznat.
Ibaka jedini zna koliko tačno ima godina :D On je možda i jedini igrač koji nije zaigrao bolje nakon rastanka sa Vestbrukom.
Grin, defanziva je još tu, ali šut mnogo nekonstantan. Navijači Sparsa su letos pričali kako njegov odlazak i nije toliki gubitak jer se prilično često raspada u napadu, mnogi su mislili da je to ono kiselo grožđe.
Klupa im je bila TOP 3 u regularnom delu, a u plejofu gotovo da ne postoji (isti slučaj sa Denverom).
U suštini, da bi Toronto pobedio Kavaj mora da odigra vrhunski + da se svi ostali poklope da ne budu u kanalu to veče. A to se otprilike dogodi na svakoj drugoj/trećoj utakmici.

Milvoki, sa druge strane, ima gomilu (medijski) neatraktivnih igrača koji odrađuju sjajan posao. Klasičan primer je Brogdon. Imao (ili još uvek ima) 50/40/90 procente, bio ruki godine, a slabo ko zna za njega.

jorgovan

pre 4 godine

Vince vince pa kako da ne, on je taj kalibar igraca, nego sad odjednom ne valja cim ih Milvoki rastace. Grin postigao najvise trojki u istoriji finala, pisali se hvalospevi svojevremno isto kao sto su se pisali o Majku i Sejnu i Reju od 38 godina. Hood je odlican, povampirio se od serije sa Denverom, ne znam koji je njegov problem bio cele sezone pa ga nigde nije bilo. Hil odlican rezervni pg, ali ne za prvog pleja u sampionskoj ekipi. Danas recimo odlican,sa klupe 13 poena u 25 minuta kad mu je na drugoj strani VanVleet i kad ekipa pobedjuje.
Nego je mnogo jaka konkurencija na istoku ove godine. Do sad je bila amaterska i lagana setnja ali eto bas ove sezone je prejaka. Nije Toronto prosle godine imao 59 pobeda(ove 58) i drugi najbolji rezultat u regularnom delu, Boston bio losiji prosle godine ove se popravili. Reptorsi recimo mnogo bolji ove godine sa pobedom manje, otisao im Demar choker, tu je Klaw najbolji igrac planete pa im opet kako stvari stoje sledi metla. Mislim da bi MJ sam dobio ovaj Milvoki jer je tako u mogucnosti :)

Beogradjanin

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje.
(vince carter, 18. maj 2019 10:27)

Sve tacno za Milvoki- Toronto, sad Toronto najvise moze do 2:4. Nisam ja kao drugi kad pogresim u proceni da ne ostavim komentar. Hm, hm Milvoki u odnosu na proslu sezonu? Prvo su pred pocetak sezone dodali startnog centra Lopeza i iljasovu kao podrsku sa klupe. Onda Hila krajem decembra u toku sezone. I na kraju pred all-star Mirotica. Tako da je ovo tim za 67 pobeda u sezoni. I ovo je tihi napad na titulu, nece Milvoki sigurno ovoliko biti jak sledece sezone, bar 4 istice ugovor, nece uspeti da zadrze ovako dugu klupu. Zanimljivo na poluvremenu utakmice Lenard 11p, Janis 11p Milvoki vodi 25 razlike. Brogdon ulazi sa klupe, naravno jer je bio povredjen. I prvu petorku cine plej, nisko krilo, dve cetvorke + centar. Ne treba menjati dobitnu kombinaciju :) Zbog dugacke klupe Janis dovoljno odmara i ne oseca se, i ovo je najbolji tim za njega, sto vise dobrih igraca. Janis + jos neka zvezda morao bi mnogo da igra, da siluje, ovako on dolazi tiho do poena, koji ipak znace.
p.s Gde ce Lenard sledece sezone? Ne vidim da ostaje u Torontu, da je hteo da igra sa matorcima, nije morao da napusta San Antonio.

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!

Jaran

pre 4 godine

vince carter
1. Super Saiyan.
2. Opet hejt upucen Jokicu, a to za Vilta je jako glupo razmisljanje jer MORA da se uzme igrac onakav kakav je bio - ne onakav kakav bi mogao da bude u drugoj eri. Mozda bi on danas bio mesar da je rodjen 90-ih??? Njegovi rekordi nisu zabelezeni snimcima, a covek je definicija "stat padder-a" (rekordi padali u vreme Zike i Mike)...
3. Druze, pa imali smo toliko krakatih igraca u istoriji lige, ne vidim da je neko isao na ulaz i zakucavanje sa trojke kao Janis...
4. Dzordan nikada ne bi mogao sam da pobedi u plej-of seriji najjace ekipe, te asistencije jesu impresivne na papiru ali na istu foru kao kod Vestbruka: plejmejker + ima Dzordza, samo sto ovaj cini mi se tada jos uvek nije imao Pipena.

jorgovan
Toronto je tek ove sezone uspeo da rastavi dinamicni duo AKA Brick Brothers, jos samo treba da oteraju Laurija za Kembu ili Vola i da nadju zamenu za penzionera Gasola. Istok je ojacao, samo je Boston tu nazadovao zbog Irvinga i Hejvorda koji se apsolutno ne uklapaju.

Кошаркашки зналац.

pre 4 godine

Ленард је класичан грубијан играч. Он може да трпа роокије из Филаделфије на снагу и форице, али против озбиљније екипе нема шта да тражи. Срећом га је Попович најуpио. Гледао сам га после седме утакмице, окреће се ка Лаурију, стеже песницу, а сада док воде оно на чему је радио цело лето, шут не иде, то што су водили, потези велемајстора Лаурија и Ибаке. Играч ранга Мајкл Пјетруса.

...

pre 4 godine

Ovde komentari bukvalno kako vetar dune, bas uzivancija za citanje. Svi sve znaju. Baksi vec vidjeni kako delju Voriorse u finalu, a pre samo 3 nedelje strucnjaci im predvidjali metlu nakon prve utakmice protiv Bostona. Kako ono bese, Horford pokazao Grku gde mu je mesto, genijalni Stivens takticki imao snosaj sa svim Baksima od reda i tako to? Ili Denver SA nakon prve utkamice. Nemaju sta da traze protiv prekaljenog Popovica, kad ono, medjutim. Milina citati kako se izlecete. :)

jorgovan

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.
(Kazem ja, 18. maj 2019 14:44)
Tako je, uspeh kao i prethodnih sezona koji ce se verovatno zavrsiti metlom. Zavrsili bi ucesce u polufinalu da je Embid bio iole zdrav ili da Kavaj nije ubacio onu ves masinu u zadnjoj sekundi. Vince je zakljucio da je istok bolji za Batlera i Tobija ove sezone, fantasticno :) a realno je samo jedan razlog zasto je istok "jaci" ove godine.

Kosarka f

pre 4 godine

@Powerslave

Ibakina najbolja sezona u NBA je upravo ova. Igrao je centra i to veoma dobro. Kad je dosao Gasol, takticki se povukao na klupu i jesu mu opale brojke, ali i dalje stoji da mu je najbolja sezona u NBA. Tako da si mogao poglesati bar neki mec ove sezone ili proveriti statistiku :)

Basketaš

pre 4 godine

Vala Adetukombo je životinja u pravom smislu. Ono što je fascinatno koliko su "jeleni" popularni u Viskonsu iako se zna da je najveći grad u Milvokiju jest Mičigen.

Sa košarkaške strane i njene istorije klub je osnovan 1968 igra se u Bredli Centru pre se igralo a dva puta su igra li velika NBA finala 1971 su postali prvaci a drugo 1974 su izgubili od Bostona u ukupnoj seriji 4:3. Naravno Karem Abul Džaber je igrao za taj klub doneoo titulu tom klubu. Mon Inglis ne treba kao značajnu osobu bilo još tu nekih osoba. Od tada su baš lutali a igra li su čak 14x u svojoj diviziji i bili prvaci svoje divizije. Imaju ove godine jako lepu priliku da se nađu u finalu i možda čvršći otpor pruže GSW. Mnogoo dobar tim više igrača na raspolaganju u rosteru sa druge strane Toronto vidno da cela petorka stiže zamor a dostojne zamene ne postoji za njih..nekako mi se čini sledeći meč će reći sve..dodao bi da Ilijasova više odigraoo baš u dresu Baksa nego za bilo koji drugi klub u NBA kao što ih biloo Orlando,Čikago,Atlanta,Filadelfija a počeo u turskom klubu Eskišehir..🏀🏀

Nbalive

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao.
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao.

PS jos jednom se pokazalo da Peroczv nema pojma,haha prognozirao je da Toronto prolazi metlom,jer imaju njegovog novog "najboljeg na svijetu" Kawhi Lenarda

Кошаркашки зналац.

pre 4 godine

Ленард је класичан грубијан играч. Он може да трпа роокије из Филаделфије на снагу и форице, али против озбиљније екипе нема шта да тражи. Срећом га је Попович најуpио. Гледао сам га после седме утакмице, окреће се ка Лаурију, стеже песницу, а сада док воде оно на чему је радио цело лето, шут не иде, то што су водили, потези велемајстора Лаурија и Ибаке. Играч ранга Мајкл Пјетруса.

ko zna doticnog

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!

Dva sveta

pre 4 godine

(ahoj!, 18. maj 2019 09:42)
Mozes ti decko da lazes sebe ili da se pravis lud kao Amerikanci, ali Nba kosarka vise nije kosarka to je cirkus za maksimizovanje profita i to uspesno radi. Kosarka je u drugom planu u prvom su licnosti lideri, oprema koju treba da prodaju i reklame zbog kojih je tajmaut produzen na tri minuta, da zaboravis i sta si gledao dok se zavrsi. Igraci su najbolji na svetu, najbolji u svemu, ali na zalost ne igraju kosarku nego glume da je igraju. Taktika vise ne postoji, samo surovo nabijanje statistike po jednog igraca u timu i pokusaji ostalih da se dokupaju svoji pet minuta slave ne kosarke. Jednostavno sve im ide od ruke organizacija, profit, najskuplje karte, sve sem kosarke, a to uspeva samo u Americi jer oni vole glumu, virtuelnu igru, dolaze cak i na kecere. Naravno da je evropska kosarka osiromasena igracima jer ih je taj profit odveo u cirkus, ali se sa tim sto je ostalo igra ozbiljno, pravi taktika, igra kao da je poslednja utakmica, slabije obraca paznja na cirkus i zabavu. Ipak ima jedna bitna razlika profit ne moze da se napravi jer Evropljani nikada ne zele da preplacuju karte, ako su skupe niko nece dolaziti na utakmice pa makar igrao Dzordan. Cak i kada je fudbal u pitanju ljudi ne dozvoljavaju da ih neko pravi budalama i naplacuje kartu kao njihovu mesecnu platu.

ahoj!

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Jos jedan ekspert u nizu. Sakloni bože. To sto tebi izgleda da ljudi trce ko muve bez glave, to je fizička sprema. U evroligi igraci nisu uopšte sposobni za takvo nešto. Jedino što meni smeta u nba su tajmauti i sto se utakmica oduzi.

Goran Milosevic

pre 4 godine

Sve, sve, ali babe i dede kao chileaders to mi je nesvarljivo. Ma nemogu da podnesem ni ove regularne a kamoli ove od 70+. Samo Sam cekao da se neko srusi. Vole bi da mogu da povedem moje klince 6 i 8 na neku domacu kosarkasku utakmicu. Kod nas je drugi extremizam.

jorgovan

pre 4 godine

Koja ocigledna razlika u kvalitetu. I posle prve utakmice se video blowout za drugu. I prva je trebalo da bude u istom ritmu da Milvoki nije pormasio najmanje 15 potpuno otvorenih trojki i da Lauri nije imao utakmicu karijere. Midlton odlicno cuva Lenarda i da nema po 10 bacanja svaku utakmicu mnogo bi mu losiji ucinak bio.
Sto bi prosecan srpski perica rekao, dzaba mu njegova statistika kad gubi utakmice, nabijac statistike ne moze da vodi ekipu do pobede. U ekipi ima all star Laurija, DPOY Gasola, izuzetnog trojkasa Grina, fantasticnog blokera Ibaku i MIPOY Siakama. Jednom reciju nije lider :)
Najrealnije finale dve najbolje ekipe u regularnom delu sezone. Ako se ne vrati KD mislim da Milvoki moze da parira GS.

A.J.

pre 4 godine

Vidim ponovo je u punom jeku rasprava o tome da li je prava kosarka EL ili NBA. Jeste, u Evropi se lepo postavljaju napadi i igraju akcije, ali zasto bi to radili u Americi kad za tim nema potrebe? Zasto bi se mucili da organizuju igru ili prave silne blokove da bi neko ostao sam na sutu ako ti momci lagano pogadjaju step beckove i preko ruke ili poentiraju iz prodora na jos nepostavljenu odbranu? Eventualno ako ne uspe da zavrsi na obrucu vrati najblizem saigracu loptu na trojku i to je to. Slazem se da cesto ima previse ispucavanja i jurnjave, ali bolje gledati i takvu utakmicu nego neku koja se zavrsi rezultatom 65:60 od cega pola sa bacanja, zar ne?

Marko76

pre 4 godine

gledao sam juche malo evroligu i ostadoh budan na kraju pa da pogledam ovu utakmicu, ljudi moji, sta ovi ljudi igraju, koja je ono ne kosarka, odbrane nigde, trche kao muve bez glave, kao da im neko naredjuje da tako igraju samo da bi publika bila zadovoljna, blagi uzas, nisam mogao da gledam duze od 5 minuta, ruglo!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16)

Pa Shane Larkin najbolji igrac Evrolige ove godine u NBA je imao prosek od 5poena, u Evroligi je nezaustavljiv..
Razlika izmedju NBA i evropske kosarke u kvalitetu, je negde jako slicna razlici izmedju muskih i zenskih selekcija.

Basketaš

pre 4 godine

Vala Adetukombo je životinja u pravom smislu. Ono što je fascinatno koliko su "jeleni" popularni u Viskonsu iako se zna da je najveći grad u Milvokiju jest Mičigen.

Sa košarkaške strane i njene istorije klub je osnovan 1968 igra se u Bredli Centru pre se igralo a dva puta su igra li velika NBA finala 1971 su postali prvaci a drugo 1974 su izgubili od Bostona u ukupnoj seriji 4:3. Naravno Karem Abul Džaber je igrao za taj klub doneoo titulu tom klubu. Mon Inglis ne treba kao značajnu osobu bilo još tu nekih osoba. Od tada su baš lutali a igra li su čak 14x u svojoj diviziji i bili prvaci svoje divizije. Imaju ove godine jako lepu priliku da se nađu u finalu i možda čvršći otpor pruže GSW. Mnogoo dobar tim više igrača na raspolaganju u rosteru sa druge strane Toronto vidno da cela petorka stiže zamor a dostojne zamene ne postoji za njih..nekako mi se čini sledeći meč će reći sve..dodao bi da Ilijasova više odigraoo baš u dresu Baksa nego za bilo koji drugi klub u NBA kao što ih biloo Orlando,Čikago,Atlanta,Filadelfija a počeo u turskom klubu Eskišehir..🏀🏀

Dragan

pre 4 godine

Steta sto Filadelfija nije prosla, bilo bi to pravo finale sa Milvokijem. Toronto prakticno nema nikakvu igru i sve se svodi na izolaciju za Lenarda i igru 1 na 1. Milvokiju se jos vratio i Brogdon i stvarno imaju toliko igraca u rotaciji koji mogu doprineti i napraviti razliku. I da ih dobije Toronto jednu ili dve, to ce biti iskljucivo zbog lose partije Milvokija.

Milan

pre 4 godine

Žali bože para koje Mark Gasol prima. Za mene je on najprecenjeniji igrač u NBA. Mnogo se potencira ta njegova odbrana, ali niti je to nešto spektakularno, niti se košarka igra u jednom pravcu. U napadu prilično beskoristan, a vodi se da je neko ime u NBA.

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Marko76, 18. maj 2019 09:35
Па и Холис Томпсон је пре две, три сезоне у НБА лиги имао просек поена од скоро десет поена, а сада им мањи просек поена у последњопласираној екипи Немачке лиге, као и Тони Вротен, који је, такође, у Филаделфији давао преко 16 поена у просеку, а сада ни приближно толико у "јакој" Естонској екипи Калев!

jorgovan

pre 4 godine

Vince vince pa kako da ne, on je taj kalibar igraca, nego sad odjednom ne valja cim ih Milvoki rastace. Grin postigao najvise trojki u istoriji finala, pisali se hvalospevi svojevremno isto kao sto su se pisali o Majku i Sejnu i Reju od 38 godina. Hood je odlican, povampirio se od serije sa Denverom, ne znam koji je njegov problem bio cele sezone pa ga nigde nije bilo. Hil odlican rezervni pg, ali ne za prvog pleja u sampionskoj ekipi. Danas recimo odlican,sa klupe 13 poena u 25 minuta kad mu je na drugoj strani VanVleet i kad ekipa pobedjuje.
Nego je mnogo jaka konkurencija na istoku ove godine. Do sad je bila amaterska i lagana setnja ali eto bas ove sezone je prejaka. Nije Toronto prosle godine imao 59 pobeda(ove 58) i drugi najbolji rezultat u regularnom delu, Boston bio losiji prosle godine ove se popravili. Reptorsi recimo mnogo bolji ove godine sa pobedom manje, otisao im Demar choker, tu je Klaw najbolji igrac planete pa im opet kako stvari stoje sledi metla. Mislim da bi MJ sam dobio ovaj Milvoki jer je tako u mogucnosti :)

Bob Mcadoo

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!

Zuti

pre 4 godine

Ovaj Milwaukee me sve više impresionira, van Grka bez nekog superstara ali baš su prava ekipa, timski duh na 110 %, grizu i ubijaju protivnike ritmom.
Ko američki Ajax. :-)

max

pre 4 godine

Veliki sam fan Reptorsa, jos od ere Vinsa Kartera, ali toliko ih je mucno gledati u ovom plej of..
Stvarno su druga ekipa kad pocne plej of..
Ibaka, Van flit, Grin, Pauel, svi su u regularnoj sezoni imali dosta utakmica sa 20+ poena a sada ne mogu vola da ubodu..
Gasol nista nije doprineo.. nikakvih akcija nema.. bolje da je Kejsi ostao trener..

vince carter

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje dalje,Mirotic,Iljasova,Brogdon iskocili sinoc,utakmica je vec bila resena u trenutku lada je Janis imao nekih 13 poena tako da naslov nije na mestu. I sta je sad vredelo Lenardovih 70% suta na poluvremenu? Ma prangijaj 40 suteva jer ostali ne mogu vola da ubodu. @Jorgovan "gasol dpoy" pre 7 godina bravo :))) "elitni suter green" koji je imao 1:5 u trenutku dok sam pratio a Gasol 1:9! Milvoki ima mnogooo jacu klupu i duplo su jaci ove sezone sto kazu i 62 pobede. Medjutim klasicni fan znamo vec koga se pravi pametan iako doticni uopste nije sreo ovakvu ekipu na istoku godinama. George Hill i Rodny Hood igraju odlicno a kod "onog koji igrace cini boljim". I ne igra Janis protiv Wariorsa nego Bucksi koji su prava ekipa ove sezone.

vince carter

pre 4 godine

@Jorgovan Michael Jordan je super sayen ili kako vec to kazu ljubitelji Dragon Balla Kawhi Leonard. Brzi,veci IQ,daleko skocniji sa daleko vise ofanzivnih poteza,Jordan je kao pley imao 12 asistencija po mecu i 11,4 u finalu protiv Medzika tako fa nikad ne reci nikad. Boston je prosle godine predvodio ruki,filadelfija nije imala Batlera i Harisa all star igrace,Milvoki nije imao ni blizu ovakav tim i ko kaze da Lenard ne valja kada sam ja rekao da su velike sanse na strani Bucksa jos pre pocetka serije. Inace Janis nije toliki atleta i skocan koliko ima ekstremno dugacke ruke a i visok je,cak i ono hajpovano kucanje skoro sa linije bacanja je vise zbog njegove ispruzene ruke nego skoka. Ma primer Zion je mnogp skocniji a ljudi koji prozivaju Wilta bi trebali da se zapitaju,prajm Wilt 1959-1967 se daleko lakse kretao,dosta skocniji i jednako duge ruke ako ne i duze,plus danasnji nacin ishrane i suplemenata. Ko bi ga sreo,Jokic :D

Marko P

pre 4 godine

(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24)

Ja u zivotu nisam platio vise od $40 za NBA utakmicu a gledao sam Dzordana u Vizardsima, Lebron Vejd Bos u Majamiju, Kartera u Torontu itd. Jedino gde sam platio vise je prva runda plejofa da gledam Seka i Vejda zajedno. Jel u Madridu za 40 eura mogu da dobijem mesto u boljim redovima u Euroligi? Cisto sumnjam sem ako nije spanska liga u pitanju protiv nekog levog tima. Za te pare dobijem isto visoke tribune kao i u NBA. Slazem se da su niske tribune u NBA sigurno skuplje ali ja sumnjam da je od nas sto komentarisu iko otisao i pukao 500 eura ili dolara u NBA ili Euroligi za jednu utakmicu a da nije bilo fajnal for ili najmanje finale konferencije. Tako da gledas NBA uzivo ti ne treba mesecna plata, pogotovo ako je tim iz malog trzista kao sto je Denver ili Milvoki pa cak i Klivlend dok je Lebron igrao dok su Kalifornija i Nju Jork ubedljivo najskuplje karte makar timovi bili na dnu tabele.

JPR24

pre 4 godine

Lagana pobeda. Lawry po starom i ostatak ekipe daleko o neke pomoci. Ocekivao sam bolji Toronto... Ima jos da se igra ali obe serije pocele sa 2-0... Preokreti se desavaju, ali ne bas cesto, sve mirise na finale GSW-MIL.. Sto bi bilo i logicno.

A jeste sad kao sta

pre 4 godine

Nema Toronto ovdje sanse,kao sto sam i rekao. 
Ako se Durent ne vrati Milwauke osvaja,Grk ce da ih pojede,Curry nece da se vidi kao i inace u finalima kad ga je Lebron unistavao. 
(Nbalive, 18. maj 2019 08:31)

Veoma detaljna analiza svega što je bilo i predstoji. Hvala puno, sad ne moramo ni da gledamo playoff do kraja.

Marko

pre 4 godine

Milvoki igra zaista odlicno timski, imaju takvu sirinu da je to neverovatno. Klupa je dala 50 poenaa, sto je za plejof ekstrem, ako se pogledaa minute igraca s klupe u plejofu generalno. Iljasova, Hil, Brogdon, pa je tu i Braun te Snel koji je solidan trojkas. Ovo je onaj faktor gde imati veliku, ogromnu prednost kada dodje veliko finale sa Ratnicima, gde verujem da Milvoki itekako ima sanse za naslov.

jorgovan

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.
(Kazem ja, 18. maj 2019 14:44)
Tako je, uspeh kao i prethodnih sezona koji ce se verovatno zavrsiti metlom. Zavrsili bi ucesce u polufinalu da je Embid bio iole zdrav ili da Kavaj nije ubacio onu ves masinu u zadnjoj sekundi. Vince je zakljucio da je istok bolji za Batlera i Tobija ove sezone, fantasticno :) a realno je samo jedan razlog zasto je istok "jaci" ove godine.

Jaran

pre 4 godine

vince carter
1. Super Saiyan.
2. Opet hejt upucen Jokicu, a to za Vilta je jako glupo razmisljanje jer MORA da se uzme igrac onakav kakav je bio - ne onakav kakav bi mogao da bude u drugoj eri. Mozda bi on danas bio mesar da je rodjen 90-ih??? Njegovi rekordi nisu zabelezeni snimcima, a covek je definicija "stat padder-a" (rekordi padali u vreme Zike i Mike)...
3. Druze, pa imali smo toliko krakatih igraca u istoriji lige, ne vidim da je neko isao na ulaz i zakucavanje sa trojke kao Janis...
4. Dzordan nikada ne bi mogao sam da pobedi u plej-of seriji najjace ekipe, te asistencije jesu impresivne na papiru ali na istu foru kao kod Vestbruka: plejmejker + ima Dzordza, samo sto ovaj cini mi se tada jos uvek nije imao Pipena.

jorgovan
Toronto je tek ove sezone uspeo da rastavi dinamicni duo AKA Brick Brothers, jos samo treba da oteraju Laurija za Kembu ili Vola i da nadju zamenu za penzionera Gasola. Istok je ojacao, samo je Boston tu nazadovao zbog Irvinga i Hejvorda koji se apsolutno ne uklapaju.

Kazem ja

pre 4 godine

Lepo ja kazem pre neki dan. VEc izasli clanci hvalospeva o Leonardu a ja govorim sta ga hvalite, sacekajte da prvo udju u finale. Finale istoka nije nikakav uspeh za ovaj tim, i Derozan ih je vodio do finala istoka. Naravno da nije jos gotovo ali ni ne izgleda dobro za Toronto.

Đomla

pre 4 godine

Prosto,Milvoki je mnogo bolji TIM !
Ima Janisa koji je vođa,isto tako ima niz igrača koji su sjajna potpora sjajnom Grku. Iskoči Lopez,Hil je iskusan do bola,Brogdon jr fenomenalan igrač iako nije u prvom planu,Midlton je All Star,Mirotić ...
Toronto previše polaže na brutalnog Kavaja koji ne može sam koliko god da je dobar. Milvoki je ogroman favorit za veliko finale.

Beogradjanin

pre 4 godine

Kao sto sam rekao Milvoki mnogo popunjenija ekipa sa mnogo sutera koji sire reket,rekoh pre serije 70:30 za Milvoki sanse da prodje.
(vince carter, 18. maj 2019 10:27)

Sve tacno za Milvoki- Toronto, sad Toronto najvise moze do 2:4. Nisam ja kao drugi kad pogresim u proceni da ne ostavim komentar. Hm, hm Milvoki u odnosu na proslu sezonu? Prvo su pred pocetak sezone dodali startnog centra Lopeza i iljasovu kao podrsku sa klupe. Onda Hila krajem decembra u toku sezone. I na kraju pred all-star Mirotica. Tako da je ovo tim za 67 pobeda u sezoni. I ovo je tihi napad na titulu, nece Milvoki sigurno ovoliko biti jak sledece sezone, bar 4 istice ugovor, nece uspeti da zadrze ovako dugu klupu. Zanimljivo na poluvremenu utakmice Lenard 11p, Janis 11p Milvoki vodi 25 razlike. Brogdon ulazi sa klupe, naravno jer je bio povredjen. I prvu petorku cine plej, nisko krilo, dve cetvorke + centar. Ne treba menjati dobitnu kombinaciju :) Zbog dugacke klupe Janis dovoljno odmara i ne oseca se, i ovo je najbolji tim za njega, sto vise dobrih igraca. Janis + jos neka zvezda morao bi mnogo da igra, da siluje, ovako on dolazi tiho do poena, koji ipak znace.
p.s Gde ce Lenard sledece sezone? Ne vidim da ostaje u Torontu, da je hteo da igra sa matorcima, nije morao da napusta San Antonio.

DukiNS

pre 4 godine

Klupa Milvokija ih je odrala, 50 i kusur poena su dali, mnogo su bolji tim. Prva petorka Toronta je više nego dobar tim ali nema pomoći od drugih. Naravno Lauri ko Lauri, ne može dve utakmice u PO vezati 30ak poena i to je onda ćao zdravo. Ako Milvoki nastavi u ovakvom ritmu biće jedno od boljih finala sa GSW.

Cicero

pre 4 godine

@dva sveta Zar ne mislis da su to sve opsta mesta (cirkus, profit..) koji ljudi besomucno ponavljaju, misleci da postizu nekakvu ubedljivu poentu? To što si rekao nije netacno, ali nije cela slika o Nba. Niti jedan evropski kosarkas koji je tamo igrao nije spominjao cirkus, ni nabijanje statistike. Ja sam imao srecu da sam ove sezone gledao sjajne mečeve u NBA, koji u odnosu na evroligu jesu "dva sveta". Radi se o razlicitim sistemima rada i organizacije. Bez profita i ulaganja nema ni profesionalizma.

Peta kolona

pre 4 godine

Odvaliće Janis one nabeđene u finalu.
(glen rajs, 18. maj 2019 10:16)

Teške reči ali Milvoki će imati svoju šansu (mada ni ovde nije skroz završena priča ali 80% jeste), prvenstveno zato što su počeli ove sezone da šutiraju mnogo za 3p (drugi iza Hjustona sa 38.3 po utakmici a prošle su bili 25. sa 24.8 što je 50% više) pa ukoliko želite da branite 3p reket ostaje prazan za Janisa koga čak i D Green teško može da čuva.

CJC

pre 4 godine

Jel moguce da grikfrik konstantno pravi korake i da sudije kulitraju? 
Pogledajte oba snimka koja su postavili, a ima jos.
(Sonia, 18. maj 2019 09:22)

Drugi snimak nisu koraci, samo euro step koji kod njega izgleda kao koraci jer ima preduge noge...ali prvi, pa mozda je i 4 koraka napravio. Katastrofa.

palop

pre 4 godine

@(ko zna doticnog, 18. maj 2019 09:16) 

To mozda deluje da nema odbrane, ali kad bi sa tom odbranom pritegli neku evroligasku ekipu, onda bi video malo realnije stanje...

WollyWonka

pre 4 godine

Gasol je stvarno postao tragedija. Kad su ga doveli u Toronto, rekao sam da je to velika greška. Kako samo bježi od Janisa kad ovaj uđe u reket, uopšte ne želi ni pokušati da odbrani nešto.
Baksi su sad dobili i Brogdona, čovjek je u sezoni imao šut 40/50/90, samo ne znam da li će ispuniti kriterije za klub 180. Mnogi su ga zaboravili nakon povrede, ali evo vraća se. Jako moćna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ne znam kako bi Toronto mogao ovo okrenuti?

Kosarka f

pre 4 godine

@Powerslave

Ibakina najbolja sezona u NBA je upravo ova. Igrao je centra i to veoma dobro. Kad je dosao Gasol, takticki se povukao na klupu i jesu mu opale brojke, ali i dalje stoji da mu je najbolja sezona u NBA. Tako da si mogao poglesati bar neki mec ove sezone ili proveriti statistiku :)

Hagiano

pre 4 godine

Uvek stavljam Istok pre Zapada, tako će biti i ovog puta... Inače sam fan Bostona 100 godina, i naravno da sam priželjkivao njih u finalu, ali šta ćeš kad ih Irving sapliće. No, sad moram reći da Milvoki ima moje simpatije iz razloga timske igre... Janis ništa spektakularno nije uradio, tim jeste... A košarka treba da bude tim, a ne pojedinac. I bilo bi dobro da malo Istok podari novog šampiona...
Sa druge strane, GSW skoro pa sigurno igra veliko finale, i mislim da će pre Milvoki moći da uradi nešto u finalu, nego Toronto.

Memfis

pre 4 godine

Гасол ако следећу не да бар 15 поена треба да врати плату. Нико га не чува а он шутира ко Деандре

Powerslave

pre 4 godine

Ne znam, ovaj Toronto, mnogo su čudna ekipa.
Na papiru deluje to sve lepo sklopljeno i zaokruženo, ali očigledno da nešto fali.
Pre svega pobednički mentalitet, kad je gusto niko ne sme da šutne sem Lenarda. Nisu se bezveze toliko raspadali prethodnih godina, ipak nije baš sve bilo samo do Derozana.
Dalje, stari su. Gasol 34 godine, ne igra ni približno kako se očekivalo. Ili je potpuno van forme ili jednostavno ne može više od ovog.
Lauri u principu i nije kvalitet da bude startni plej u ekipi koja se bori za titulu. Ima nekih kvaliteta, borben je, ali... mršavo je to, a njegov plejof mod je svima poznat.
Ibaka jedini zna koliko tačno ima godina :D On je možda i jedini igrač koji nije zaigrao bolje nakon rastanka sa Vestbrukom.
Grin, defanziva je još tu, ali šut mnogo nekonstantan. Navijači Sparsa su letos pričali kako njegov odlazak i nije toliki gubitak jer se prilično često raspada u napadu, mnogi su mislili da je to ono kiselo grožđe.
Klupa im je bila TOP 3 u regularnom delu, a u plejofu gotovo da ne postoji (isti slučaj sa Denverom).
U suštini, da bi Toronto pobedio Kavaj mora da odigra vrhunski + da se svi ostali poklope da ne budu u kanalu to veče. A to se otprilike dogodi na svakoj drugoj/trećoj utakmici.

Milvoki, sa druge strane, ima gomilu (medijski) neatraktivnih igrača koji odrađuju sjajan posao. Klasičan primer je Brogdon. Imao (ili još uvek ima) 50/40/90 procente, bio ruki godine, a slabo ko zna za njega.

...

pre 4 godine

Ovde komentari bukvalno kako vetar dune, bas uzivancija za citanje. Svi sve znaju. Baksi vec vidjeni kako delju Voriorse u finalu, a pre samo 3 nedelje strucnjaci im predvidjali metlu nakon prve utakmice protiv Bostona. Kako ono bese, Horford pokazao Grku gde mu je mesto, genijalni Stivens takticki imao snosaj sa svim Baksima od reda i tako to? Ili Denver SA nakon prve utkamice. Nemaju sta da traze protiv prekaljenog Popovica, kad ono, medjutim. Milina citati kako se izlecete. :)

Bosanac

pre 4 godine

Какав пад у форми Марк Гасола! На почетку сезоне, у Мемфису, заједно са Мајк Конлијем и Џарен Џексоном играо је феноменално, а након тога статистичке бројке му нагло падају и у Мемфису и у Торонту! Муслим да је Торонто погрешио што није задржао много млађег Валанчијунаса и СиЏеј Мајлса, а такође милим да греше што не пробају са ОЏи Онуобијем, који је феноменалан дефанзивац и прошлогодипњи стандардни члан прве поставе! Такође, Кавај Ленард је имао само 2 асистенције, просек му је тек нешто бољи, тако да ми његова игра делује као набијање статистике!
(Bob Mcadoo, 18. maj 2019 11:17)

Anunoby OG je imao operaciju i nije u konkurenciji za utakmice. Za ostalo nam se poklapa misljenje. Ja kad vidim Gasola kako se vuce po terenu i koliko mu treba da pretrci teren muka me spopadne. Akceleracija mu je kao u kamiona FAP. Na stranu sve te njegove dobre igre u proslosti ali nije on vise taj kalibar. Valenciunas je ofanzivno i skakacki mnogo potentniji i to je velika greska GM Toronta koju su odradili trade. CJ Miles takodje derao trojke. Delon Wright igrao na poziciji plaja i prodorima donosio dimenziju vise u napadu. Dovoljan podatak je da je Toronto u regularnom dijelu do tog trada imao najbolju (najefikasniju) klupu u tom trenutku. A gdje je klupa sada ?? Ako ne igra prvih 5 onda raspad sistema. Jako los odradjen trade jer su mislili da ce Gasolovo iskustvo biti presudno u play offu. Ali ko zna.....mozda je uprava Raptorsa imala za cilj finale istoka pa su ispunili svoj put

We The North

pre 4 godine

@(Dva sveta, 18. maj 2019 10:24) Karta za finale istočne konferencije nije postojala za manje od 135 eura u Milvokiju odnosno 160 eura u Torontu dok malo bolja mesta ovde u Torontu nisu ispod 300 eura - za jednu utakmicu. Mi iz Evrope kupujemo kao ludi to što je preostalo jer se većina karti rasproda kao sezonske u pretplati. A tek prateći program, majice i suveniri...

Prošle godine je i u Beogradu vikend paket za F4 koštao preko 200 eura u najjeftinijoj opciji. I jedno i drugo vredi ispratiti jednom u životu jer je spektakularno, pogotovo ako se voli i prati košarka. Davno je prošlo vreme kada se Džordan gledao za 40 dolara, sada na sve to dodajte jednu nulu.