Petak, 17.05.2019.

17:00

Nadalov "krompir" Verdasku za polufinale, Đoković saznao ime narednog rivala

Španski teniser Rafael Nadal prošao je u polufinale Mastersa u Rimu pobedom nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom u dva odigrana seta.

Izvor: LN

Nadalov "krompir" Verdasku za polufinale, Ðokoviæ saznao ime narednog rivala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Poštovalac igre

pre 4 godine

Krompir jednom dobio Verdasko davne 2010 u jedinom svom masters finalu na šljaci u MC. Inače sam je Verdasko bio dželat kroz karijeru kad je dosegao tu 9.poziciju na atp listi nakon AO Opena govorilo se da može održat međutim nije uspeo. Juče pomalo podsetio al'Rafa je too koji podseća na onog kralja šljake naspram predhodna tri turnira. Zasluženo je pobedio!" Da li osvaja turnir to ostaje da se jer protiv Cicipasa biće zanimljiv meč ponovo.

Karta

pre 4 godine

cirkus: ima strucnjace, Nadal samo jedan GS na AO.
(Max, 17. maj 2019 18:28)

Ovaj je pito jel ima podloge gdje Nadal ima samo 1 GS a ne jel ima GS gdje Nadal ima samo 1 GS. E moj strucnjace.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Au pa kako je vama lako, pa za vas je Novak već dobio Delpa i Schwartzmana i osvojio titulu. Nego recite mi, ko je pobedio, Nadal ili Tsitsipas. Ne mogu da dočekam meč sutra da gledam, a jako sam uzbuđen.

cirkus

pre 4 godine

Dakle, Nadal ima samo 1 AO. Tacno. I koja to bese podloga? Koliko znam, u tenisu ih je tri: sljaka, trava i tvrda ( hard) . Pri tom je irelevantno sto postoje nijanse svake od njih, zavisno od mesta. Dakle, Nadal ima 4 GS na tvrdoj podlozi, 2 na travi i 11 na sljaci. Ne znaci da ce Novak ostati na jednom RG, mozda ce osvojiti pet, ali je besmisleno da se sada u odgovor na moj komentar kaze da cemo videti u junu, i sl. Do juna, podaci su ovakvi kakvi su. A u junu cemo videti.

Matoradrtina

pre 4 godine

To se i očekivalo... juče proveo skoro 5 sati na terenu ... iscrpljujući meč sa Timom i Kacanov...oba meča u tri seta... još je i dobro prošao u prvom setu dok je imao snage lepo je parirao Nadalu.

Његош

pre 4 godine

@realno:

najviše duela su odigrali na betonu, a ne na sljaci, 3 duela vise. I Nole na betonu ima 3 pobede vise nego sto Rafa ima pobeda na sljaci, u njihovim medjusobnim duelima. Sto je tacno te 3 pobede u ukupnom broju. Na travi su izjednačeni. I broj poraza Noletov na betonu, a Nadalov na sljaci, je takodje izjednačen. Drugim recima, razlika u h2h je upravo u 3 meca vise koja su igrana na betonu. To naravno ne umanjuje cinjenicu da je Nole dominantniji u poslednjih par godina, ali isto tako ni da je Nadal u svojim najjačim godinama bio gotovo nepobediv. Svakako izlišna diskusija, obojica su u top5 najboljih svih vremena, a ko je bolji zavisi od kriterijuma koji se uzme.

Realno

pre 4 godine

@ (Soni, 17. maj 2019 17:15)

Izgleda da patis od selektive percepcije ili samo udaras u tastaturu kako ti padne na pamet!
Kao prvo Rafa ima samo dva manje odigrana gren slema, kao drugo Nadal je dve godine duze na ATPu, kao trece Nole ima najbolji prosek pobeda kada ucestvuje na jednom velikom turniru (grend slem, masters 1000, ATP finale), znaci najmanje mu pokusaja treba za osvajanje tog istog turnira, posle tek dolazi Rafa a Rogeru najvise treba pokusaja. Jos ako pogledamo da je Nadal samo tako uspesan zato sto je neverovatno dobar na sljaci (najbolji ikada) onda Noletova odlicna statistika dolazi jos vise do izrazaja. Normalno Nole vodi i u H2H i da nisu pola od toga odigrali na sljaci bio bi head to head daleko bolji u korist Noleta. Zasto to pomenjujem: Treba se samo zapitati kako je moguce da je Nole toliko puta igrao sa Nadalom na sljaci kada Nole obicno ucestvuje samo na 3 do 4 turnira godisnje (na sljaci), znaci na svim ostalim turnirima ima isto toliko duela kao na sljaci?!!! Zato prvoj pogledaj brojke, statistiku pa onda pisi, malo realnosti nikome jos nije skodilo!

Boske

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?(cirkus, 17. maj 2019 18:16)

Zemljače, ako, Bože zdravlja i sreće, Nole osvoji ovaj RG, postaće PRVI teniser u cjelokupnoj istoriji tenisa (znači, ne samo u Open-eri) koji je osvojio sve Grand Slam-ove barem 2 puta.

Isto važi i za ovogodišnji Masters u Sinsinatiju, s tim što je on već prvi i jedini koji je osvojio SVE aktuelne Masterse bar jedanput.

Ako još šta nije jasno, slobodno pitaj, nije problem.

Sabre

pre 4 godine

Kakva je lakdrija ovaj Verdasko. Zna da bi mogao dobiti Nadala samo kada bi ga drzala koncentracija, i znao je vise puta u proslosti da ga namuci i bude bolji... ali prsne kada treba da pobedi, nesto kvrcne. Danas ista prica, poveo 3-1 i cim je izgubio brejk prednosti, predaje prvi set. Drugi opet isto - ima priliku da vrati brejk na 2-0, ne uspe, gusto.. i covek bukvalno DIGNE RUKE OD IGRANJA TENISA. Fazon, on je provalio nema svrhe truditi se, i to je to, kao. Daj bre covece, profesionalac si, bori se na tom terenu kad izadjes, ne sramoti se. Svaka cast NAdalu, ali rezultat je cist plod cinjenice da je Verdasko jednostavno odlucio da mu se ne igra vise cim je video da Nadal ne popusta. Mogao je da bude zanimljiv mec, ovako smejurija.

THE FINAL CUT

pre 4 godine

Verdasko, Fonjini, Tipsarević žive enigme tenisa.Nije Nadal pobedio nego je Fernando izgubio.
(onako, 17. maj 2019 17:23)
Verdasko i Fonjini da. Ne razumem pominjanje Tipsarevića u toj priči. Ni približno talentovan kao Fonjini a došao do #8 u jednom trenutku.

Tatko

pre 4 godine

Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?
(cirkus, 17. maj 2019 18:16)
Čujemo se početkom juna druže ;-)

cirkus

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?

Lošmi

pre 4 godine

Nole će verovatno ovo da izgubi, namerno, jer želi da osvoji RG, a obe titule da osvoji ne daju mu.

Ko to ne da? Prosvetli nas naucnice, da i mi znamo.

Jovan

pre 4 godine

@ jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic. 
(mile, 17. maj 2019 17:15) 

Може и Род Лејвер, само да поврати форму
(Чава, 17. maj 2019 17:20)

Jedan od retkih komentara na ovom forumu koji me bas istinski nasmejao. Hvala druze.

mokisa

pre 4 godine

@soni pa sinko nije GS samo pesak? Rafa jeste dominantan na sljaci (najverovatnije mu najvise lezi jer je kao klinac najvise i trenirao na njoj) ali sta je sa betonom i travom?Tu je veoma tanak, "samo" 6 GS. Sacekaj 2,3 godine pa cemo videti ko je GOAT. Cesto je tvoj Rafa bio nesto povredjen na sezoni betona i trave a naprasno prezdravi za sljaku. Ocigledno izbegavanje terena koji mu bas ne leze. Isto kao sto Federer ne praktikuje sljaku. Novak je realno bez obzira sto sam njegov navijac, najkompletniji teniser od sve trojice i ako ima 1 RG, ali zato tuce mastersa na sljaci.

Sd

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota)
(Tribislav, 17. maj 2019 17:48)

Bogami fina kvota.

Soni

pre 4 godine

Kakva je samo teniska faca ovaj Nadal. Svi znamo koliko je lik bio povredjen, koliko je samo turnira i Slemova propustio u poslednjih 10 godina. Sve zbirno jedno najmanje 10-12 GS koje je propustio ili sa kojih se morao povuci u zadnjih 10 godina. Cak i pored te cinjenice, lik ima cak 938 pobjeda na turu, a Novak mogu slobodno reci, tek 855. A Rafa je tek nepunih godinu dana stari od Novaka. A sta je tek radio svojim najvecim rivalima na RG, pa to je brutalna dominacija, nevidjena u istoriji sporta. Protiv Tima 3:0, Mareja 2:0, Federera 5:0, Wawrinke 2:0, Djokovica 6:1, Del Potra 3:0. Sve zbirno 21:1 !! Sve te iste rivale je unistavao i na ostalim Slomovima, i to mnogo puta. Pa samo kad vidis ovo, onda moras reci Rafa GOAT !!

Vera

pre 4 godine

Nadal se napoklanjao krumpira u Rimu!Mislim da će u polufinalu i vjerojatno finalu ipak biti malo teže. Nadam se finalu s Novakom, to bi bio još jedan spektakl!I Noletovom 34.mastersu!

Sinki

pre 4 godine

Nadal ce 100% da se revansira Cicipasu za poraz od prosle nedjelje,to je sigurno.Zaista ocekujem u Nedjelju finale Djokovic-Nadal.Samo da Nole dobije nocas Del Potra.

Kovalski

pre 4 godine

Verdasko se "raspao" posle promasene 3 vezane brejk lopte na 4:4...Posle toga Nadal uzima 7 vezanih gemova(8 sa tim gemom na 4:4)...

Чава

pre 4 godine

jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic.
(mile, 17. maj 2019 17:15)

Може и Род Лејвер, само да поврати форму

Vera

pre 4 godine

Soni, razumijem da si fan Rafe Nadala,ali glupo je govoriti tko je GOAT dok još igraju sva trojica.Na RG je Nadal definitivno neprikosnoven, ali to je samo jedan od slemova.Ima ih još 3.Na ostalima nije tako dominantan.Strpimo se još par godina, pa onda možemo diskutirati tko je najveći svih vremena!

Rex

pre 4 godine

Ljut je bik jer jos uvek nema titulu na sljaci ove god,razjaren je,Cicipas strada sledeci,nije mu zaboravio Rafa od prosle nedelje.Bice zanimljivo u finalu ako Novak dotle dodje,jer ako je Rafa bik i rastura sve na svom putu onda je Novak matador.

Tribislav

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota), samo zato što je juče Verdasko proveo pet sati na terenu, što je bio ključ Nadalove metle u drugom setu. Mislim da se čovek koliko toliko moze pouzdati samo tenis ovo ostalo je budi bog sa nama, kada je klađenje u pitanju,

Kanidja PG

pre 4 godine

Igrace se u nedelju veliko finale Rima za 34 masters i status prvog favorita na RG.
Mislim da je neizbjezan susret Djokovic-Nadal jer su brutalno bolji od konkurencije na ovom mastersu.
Nadal vapi za jednim finalom i titulom na sljaci dok na drugoj strani Novak je usao u formu igra sa Delpom koji nije igrao maltene tenis od US i opet Agrentincem Svarcmanom u polufinalu koji nije kalibar za najvece domete.
Sjecam se kako je na proslom RG uzeo set Rafi igrao brutalno sat vremena i zatim stao.
Za sve se pitaju Rafa i Nole u Rimu ove sezone jasno je sasvim.

dzoni

pre 4 godine

finale Rima je prvo poluvreme RG..to je okrsaj pre samog finala ako dodje do njega..vise nije fora ko pobedjuje vec koliko brzo u minutama samelju protivnika..to je nova mentalna igrica Rafe i Novaka;)

Mikii

pre 4 godine

U prvom setu se videlo mnogo toga. Verdasko gubi prednost brejka nakon gema u kojem je imao 40:15, potom na 4:4 propusta 0:40. To je igracu tipa Djokovic sasvim dovoljno. Ne znam zasto ljudi vole da zavaravaju sebe, ali ovo je vrlo, vrlo tanko. Federer predao Cicipasu, mali ima dodatni dan odmora, sto je sjajna stvar za njega. Ako Nadal i drugi put u sedam dana izgubi od istog igraca na sljaci, to je gadan problem za njegovo samopouzdanje. Gotovo neresiv.

Kanidja PG

pre 4 godine

Soni
Rafa GOAT na sljaci ok nemam ni ja dilemu najmanju a ostali GS turniri se ne racunaju?
Ubedljivo je najtanji na ostalim slemovima od velike trojke.Sad dal povrede ili sta vec ali tako stvari stoje.

Чава

pre 4 godine

jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic.
(mile, 17. maj 2019 17:15)

Може и Род Лејвер, само да поврати форму

Mikii

pre 4 godine

U prvom setu se videlo mnogo toga. Verdasko gubi prednost brejka nakon gema u kojem je imao 40:15, potom na 4:4 propusta 0:40. To je igracu tipa Djokovic sasvim dovoljno. Ne znam zasto ljudi vole da zavaravaju sebe, ali ovo je vrlo, vrlo tanko. Federer predao Cicipasu, mali ima dodatni dan odmora, sto je sjajna stvar za njega. Ako Nadal i drugi put u sedam dana izgubi od istog igraca na sljaci, to je gadan problem za njegovo samopouzdanje. Gotovo neresiv.

Vera

pre 4 godine

Nadal se napoklanjao krumpira u Rimu!Mislim da će u polufinalu i vjerojatno finalu ipak biti malo teže. Nadam se finalu s Novakom, to bi bio još jedan spektakl!I Noletovom 34.mastersu!

Sinki

pre 4 godine

Nadal ce 100% da se revansira Cicipasu za poraz od prosle nedjelje,to je sigurno.Zaista ocekujem u Nedjelju finale Djokovic-Nadal.Samo da Nole dobije nocas Del Potra.

Vera

pre 4 godine

Soni, razumijem da si fan Rafe Nadala,ali glupo je govoriti tko je GOAT dok još igraju sva trojica.Na RG je Nadal definitivno neprikosnoven, ali to je samo jedan od slemova.Ima ih još 3.Na ostalima nije tako dominantan.Strpimo se još par godina, pa onda možemo diskutirati tko je najveći svih vremena!

Kanidja PG

pre 4 godine

Igrace se u nedelju veliko finale Rima za 34 masters i status prvog favorita na RG.
Mislim da je neizbjezan susret Djokovic-Nadal jer su brutalno bolji od konkurencije na ovom mastersu.
Nadal vapi za jednim finalom i titulom na sljaci dok na drugoj strani Novak je usao u formu igra sa Delpom koji nije igrao maltene tenis od US i opet Agrentincem Svarcmanom u polufinalu koji nije kalibar za najvece domete.
Sjecam se kako je na proslom RG uzeo set Rafi igrao brutalno sat vremena i zatim stao.
Za sve se pitaju Rafa i Nole u Rimu ove sezone jasno je sasvim.

Jovan

pre 4 godine

@ jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic. 
(mile, 17. maj 2019 17:15) 

Може и Род Лејвер, само да поврати форму
(Чава, 17. maj 2019 17:20)

Jedan od retkih komentara na ovom forumu koji me bas istinski nasmejao. Hvala druze.

Rex

pre 4 godine

Ljut je bik jer jos uvek nema titulu na sljaci ove god,razjaren je,Cicipas strada sledeci,nije mu zaboravio Rafa od prosle nedelje.Bice zanimljivo u finalu ako Novak dotle dodje,jer ako je Rafa bik i rastura sve na svom putu onda je Novak matador.

Kanidja PG

pre 4 godine

Soni
Rafa GOAT na sljaci ok nemam ni ja dilemu najmanju a ostali GS turniri se ne racunaju?
Ubedljivo je najtanji na ostalim slemovima od velike trojke.Sad dal povrede ili sta vec ali tako stvari stoje.

dzoni

pre 4 godine

finale Rima je prvo poluvreme RG..to je okrsaj pre samog finala ako dodje do njega..vise nije fora ko pobedjuje vec koliko brzo u minutama samelju protivnika..to je nova mentalna igrica Rafe i Novaka;)

mokisa

pre 4 godine

@soni pa sinko nije GS samo pesak? Rafa jeste dominantan na sljaci (najverovatnije mu najvise lezi jer je kao klinac najvise i trenirao na njoj) ali sta je sa betonom i travom?Tu je veoma tanak, "samo" 6 GS. Sacekaj 2,3 godine pa cemo videti ko je GOAT. Cesto je tvoj Rafa bio nesto povredjen na sezoni betona i trave a naprasno prezdravi za sljaku. Ocigledno izbegavanje terena koji mu bas ne leze. Isto kao sto Federer ne praktikuje sljaku. Novak je realno bez obzira sto sam njegov navijac, najkompletniji teniser od sve trojice i ako ima 1 RG, ali zato tuce mastersa na sljaci.

Lošmi

pre 4 godine

Nole će verovatno ovo da izgubi, namerno, jer želi da osvoji RG, a obe titule da osvoji ne daju mu.

Ko to ne da? Prosvetli nas naucnice, da i mi znamo.

Boske

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?(cirkus, 17. maj 2019 18:16)

Zemljače, ako, Bože zdravlja i sreće, Nole osvoji ovaj RG, postaće PRVI teniser u cjelokupnoj istoriji tenisa (znači, ne samo u Open-eri) koji je osvojio sve Grand Slam-ove barem 2 puta.

Isto važi i za ovogodišnji Masters u Sinsinatiju, s tim što je on već prvi i jedini koji je osvojio SVE aktuelne Masterse bar jedanput.

Ako još šta nije jasno, slobodno pitaj, nije problem.

Kovalski

pre 4 godine

Verdasko se "raspao" posle promasene 3 vezane brejk lopte na 4:4...Posle toga Nadal uzima 7 vezanih gemova(8 sa tim gemom na 4:4)...

Soni

pre 4 godine

Kakva je samo teniska faca ovaj Nadal. Svi znamo koliko je lik bio povredjen, koliko je samo turnira i Slemova propustio u poslednjih 10 godina. Sve zbirno jedno najmanje 10-12 GS koje je propustio ili sa kojih se morao povuci u zadnjih 10 godina. Cak i pored te cinjenice, lik ima cak 938 pobjeda na turu, a Novak mogu slobodno reci, tek 855. A Rafa je tek nepunih godinu dana stari od Novaka. A sta je tek radio svojim najvecim rivalima na RG, pa to je brutalna dominacija, nevidjena u istoriji sporta. Protiv Tima 3:0, Mareja 2:0, Federera 5:0, Wawrinke 2:0, Djokovica 6:1, Del Potra 3:0. Sve zbirno 21:1 !! Sve te iste rivale je unistavao i na ostalim Slomovima, i to mnogo puta. Pa samo kad vidis ovo, onda moras reci Rafa GOAT !!

Realno

pre 4 godine

@ (Soni, 17. maj 2019 17:15)

Izgleda da patis od selektive percepcije ili samo udaras u tastaturu kako ti padne na pamet!
Kao prvo Rafa ima samo dva manje odigrana gren slema, kao drugo Nadal je dve godine duze na ATPu, kao trece Nole ima najbolji prosek pobeda kada ucestvuje na jednom velikom turniru (grend slem, masters 1000, ATP finale), znaci najmanje mu pokusaja treba za osvajanje tog istog turnira, posle tek dolazi Rafa a Rogeru najvise treba pokusaja. Jos ako pogledamo da je Nadal samo tako uspesan zato sto je neverovatno dobar na sljaci (najbolji ikada) onda Noletova odlicna statistika dolazi jos vise do izrazaja. Normalno Nole vodi i u H2H i da nisu pola od toga odigrali na sljaci bio bi head to head daleko bolji u korist Noleta. Zasto to pomenjujem: Treba se samo zapitati kako je moguce da je Nole toliko puta igrao sa Nadalom na sljaci kada Nole obicno ucestvuje samo na 3 do 4 turnira godisnje (na sljaci), znaci na svim ostalim turnirima ima isto toliko duela kao na sljaci?!!! Zato prvoj pogledaj brojke, statistiku pa onda pisi, malo realnosti nikome jos nije skodilo!

Sabre

pre 4 godine

Kakva je lakdrija ovaj Verdasko. Zna da bi mogao dobiti Nadala samo kada bi ga drzala koncentracija, i znao je vise puta u proslosti da ga namuci i bude bolji... ali prsne kada treba da pobedi, nesto kvrcne. Danas ista prica, poveo 3-1 i cim je izgubio brejk prednosti, predaje prvi set. Drugi opet isto - ima priliku da vrati brejk na 2-0, ne uspe, gusto.. i covek bukvalno DIGNE RUKE OD IGRANJA TENISA. Fazon, on je provalio nema svrhe truditi se, i to je to, kao. Daj bre covece, profesionalac si, bori se na tom terenu kad izadjes, ne sramoti se. Svaka cast NAdalu, ali rezultat je cist plod cinjenice da je Verdasko jednostavno odlucio da mu se ne igra vise cim je video da Nadal ne popusta. Mogao je da bude zanimljiv mec, ovako smejurija.

THE FINAL CUT

pre 4 godine

Verdasko, Fonjini, Tipsarević žive enigme tenisa.Nije Nadal pobedio nego je Fernando izgubio.
(onako, 17. maj 2019 17:23)
Verdasko i Fonjini da. Ne razumem pominjanje Tipsarevića u toj priči. Ni približno talentovan kao Fonjini a došao do #8 u jednom trenutku.

Tatko

pre 4 godine

Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?
(cirkus, 17. maj 2019 18:16)
Čujemo se početkom juna druže ;-)

Matoradrtina

pre 4 godine

To se i očekivalo... juče proveo skoro 5 sati na terenu ... iscrpljujući meč sa Timom i Kacanov...oba meča u tri seta... još je i dobro prošao u prvom setu dok je imao snage lepo je parirao Nadalu.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Au pa kako je vama lako, pa za vas je Novak već dobio Delpa i Schwartzmana i osvojio titulu. Nego recite mi, ko je pobedio, Nadal ili Tsitsipas. Ne mogu da dočekam meč sutra da gledam, a jako sam uzbuđen.

Његош

pre 4 godine

@realno:

najviše duela su odigrali na betonu, a ne na sljaci, 3 duela vise. I Nole na betonu ima 3 pobede vise nego sto Rafa ima pobeda na sljaci, u njihovim medjusobnim duelima. Sto je tacno te 3 pobede u ukupnom broju. Na travi su izjednačeni. I broj poraza Noletov na betonu, a Nadalov na sljaci, je takodje izjednačen. Drugim recima, razlika u h2h je upravo u 3 meca vise koja su igrana na betonu. To naravno ne umanjuje cinjenicu da je Nole dominantniji u poslednjih par godina, ali isto tako ni da je Nadal u svojim najjačim godinama bio gotovo nepobediv. Svakako izlišna diskusija, obojica su u top5 najboljih svih vremena, a ko je bolji zavisi od kriterijuma koji se uzme.

Tribislav

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota), samo zato što je juče Verdasko proveo pet sati na terenu, što je bio ključ Nadalove metle u drugom setu. Mislim da se čovek koliko toliko moze pouzdati samo tenis ovo ostalo je budi bog sa nama, kada je klađenje u pitanju,

cirkus

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?

cirkus

pre 4 godine

Dakle, Nadal ima samo 1 AO. Tacno. I koja to bese podloga? Koliko znam, u tenisu ih je tri: sljaka, trava i tvrda ( hard) . Pri tom je irelevantno sto postoje nijanse svake od njih, zavisno od mesta. Dakle, Nadal ima 4 GS na tvrdoj podlozi, 2 na travi i 11 na sljaci. Ne znaci da ce Novak ostati na jednom RG, mozda ce osvojiti pet, ali je besmisleno da se sada u odgovor na moj komentar kaze da cemo videti u junu, i sl. Do juna, podaci su ovakvi kakvi su. A u junu cemo videti.

Sd

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota)
(Tribislav, 17. maj 2019 17:48)

Bogami fina kvota.

Karta

pre 4 godine

cirkus: ima strucnjace, Nadal samo jedan GS na AO.
(Max, 17. maj 2019 18:28)

Ovaj je pito jel ima podloge gdje Nadal ima samo 1 GS a ne jel ima GS gdje Nadal ima samo 1 GS. E moj strucnjace.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Krompir jednom dobio Verdasko davne 2010 u jedinom svom masters finalu na šljaci u MC. Inače sam je Verdasko bio dželat kroz karijeru kad je dosegao tu 9.poziciju na atp listi nakon AO Opena govorilo se da može održat međutim nije uspeo. Juče pomalo podsetio al'Rafa je too koji podseća na onog kralja šljake naspram predhodna tri turnira. Zasluženo je pobedio!" Da li osvaja turnir to ostaje da se jer protiv Cicipasa biće zanimljiv meč ponovo.

Soni

pre 4 godine

Kakva je samo teniska faca ovaj Nadal. Svi znamo koliko je lik bio povredjen, koliko je samo turnira i Slemova propustio u poslednjih 10 godina. Sve zbirno jedno najmanje 10-12 GS koje je propustio ili sa kojih se morao povuci u zadnjih 10 godina. Cak i pored te cinjenice, lik ima cak 938 pobjeda na turu, a Novak mogu slobodno reci, tek 855. A Rafa je tek nepunih godinu dana stari od Novaka. A sta je tek radio svojim najvecim rivalima na RG, pa to je brutalna dominacija, nevidjena u istoriji sporta. Protiv Tima 3:0, Mareja 2:0, Federera 5:0, Wawrinke 2:0, Djokovica 6:1, Del Potra 3:0. Sve zbirno 21:1 !! Sve te iste rivale je unistavao i na ostalim Slomovima, i to mnogo puta. Pa samo kad vidis ovo, onda moras reci Rafa GOAT !!

cirkus

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?

Tatko

pre 4 godine

Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?
(cirkus, 17. maj 2019 18:16)
Čujemo se početkom juna druže ;-)

Vera

pre 4 godine

Nadal se napoklanjao krumpira u Rimu!Mislim da će u polufinalu i vjerojatno finalu ipak biti malo teže. Nadam se finalu s Novakom, to bi bio još jedan spektakl!I Noletovom 34.mastersu!

Mikii

pre 4 godine

U prvom setu se videlo mnogo toga. Verdasko gubi prednost brejka nakon gema u kojem je imao 40:15, potom na 4:4 propusta 0:40. To je igracu tipa Djokovic sasvim dovoljno. Ne znam zasto ljudi vole da zavaravaju sebe, ali ovo je vrlo, vrlo tanko. Federer predao Cicipasu, mali ima dodatni dan odmora, sto je sjajna stvar za njega. Ako Nadal i drugi put u sedam dana izgubi od istog igraca na sljaci, to je gadan problem za njegovo samopouzdanje. Gotovo neresiv.

Vera

pre 4 godine

Soni, razumijem da si fan Rafe Nadala,ali glupo je govoriti tko je GOAT dok još igraju sva trojica.Na RG je Nadal definitivno neprikosnoven, ali to je samo jedan od slemova.Ima ih još 3.Na ostalima nije tako dominantan.Strpimo se još par godina, pa onda možemo diskutirati tko je najveći svih vremena!

THE FINAL CUT

pre 4 godine

Verdasko, Fonjini, Tipsarević žive enigme tenisa.Nije Nadal pobedio nego je Fernando izgubio.
(onako, 17. maj 2019 17:23)
Verdasko i Fonjini da. Ne razumem pominjanje Tipsarevića u toj priči. Ni približno talentovan kao Fonjini a došao do #8 u jednom trenutku.

mokisa

pre 4 godine

@soni pa sinko nije GS samo pesak? Rafa jeste dominantan na sljaci (najverovatnije mu najvise lezi jer je kao klinac najvise i trenirao na njoj) ali sta je sa betonom i travom?Tu je veoma tanak, "samo" 6 GS. Sacekaj 2,3 godine pa cemo videti ko je GOAT. Cesto je tvoj Rafa bio nesto povredjen na sezoni betona i trave a naprasno prezdravi za sljaku. Ocigledno izbegavanje terena koji mu bas ne leze. Isto kao sto Federer ne praktikuje sljaku. Novak je realno bez obzira sto sam njegov navijac, najkompletniji teniser od sve trojice i ako ima 1 RG, ali zato tuce mastersa na sljaci.

Kanidja PG

pre 4 godine

Soni
Rafa GOAT na sljaci ok nemam ni ja dilemu najmanju a ostali GS turniri se ne racunaju?
Ubedljivo je najtanji na ostalim slemovima od velike trojke.Sad dal povrede ili sta vec ali tako stvari stoje.

Tribislav

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota), samo zato što je juče Verdasko proveo pet sati na terenu, što je bio ključ Nadalove metle u drugom setu. Mislim da se čovek koliko toliko moze pouzdati samo tenis ovo ostalo je budi bog sa nama, kada je klađenje u pitanju,

Realno

pre 4 godine

@ (Soni, 17. maj 2019 17:15)

Izgleda da patis od selektive percepcije ili samo udaras u tastaturu kako ti padne na pamet!
Kao prvo Rafa ima samo dva manje odigrana gren slema, kao drugo Nadal je dve godine duze na ATPu, kao trece Nole ima najbolji prosek pobeda kada ucestvuje na jednom velikom turniru (grend slem, masters 1000, ATP finale), znaci najmanje mu pokusaja treba za osvajanje tog istog turnira, posle tek dolazi Rafa a Rogeru najvise treba pokusaja. Jos ako pogledamo da je Nadal samo tako uspesan zato sto je neverovatno dobar na sljaci (najbolji ikada) onda Noletova odlicna statistika dolazi jos vise do izrazaja. Normalno Nole vodi i u H2H i da nisu pola od toga odigrali na sljaci bio bi head to head daleko bolji u korist Noleta. Zasto to pomenjujem: Treba se samo zapitati kako je moguce da je Nole toliko puta igrao sa Nadalom na sljaci kada Nole obicno ucestvuje samo na 3 do 4 turnira godisnje (na sljaci), znaci na svim ostalim turnirima ima isto toliko duela kao na sljaci?!!! Zato prvoj pogledaj brojke, statistiku pa onda pisi, malo realnosti nikome jos nije skodilo!

Lošmi

pre 4 godine

Nole će verovatno ovo da izgubi, namerno, jer želi da osvoji RG, a obe titule da osvoji ne daju mu.

Ko to ne da? Prosvetli nas naucnice, da i mi znamo.

Sd

pre 4 godine

Pogledao sam na početku i video da je počelo jako tvrdo. Igrao sam ga na tiketu pobedu i manje gemova (1,78 lepa kvota)
(Tribislav, 17. maj 2019 17:48)

Bogami fina kvota.

Boske

pre 4 godine

Kanidja GP
Samo malo pojasnjenje, kako je Rafa najtanji na ostalim podlogama, sem sljake? Ima li podloge, bilo tvrda, bilo trava, na kojoj ima samo 1GS? Nema. A Novak?(cirkus, 17. maj 2019 18:16)

Zemljače, ako, Bože zdravlja i sreće, Nole osvoji ovaj RG, postaće PRVI teniser u cjelokupnoj istoriji tenisa (znači, ne samo u Open-eri) koji je osvojio sve Grand Slam-ove barem 2 puta.

Isto važi i za ovogodišnji Masters u Sinsinatiju, s tim što je on već prvi i jedini koji je osvojio SVE aktuelne Masterse bar jedanput.

Ako još šta nije jasno, slobodno pitaj, nije problem.

cirkus

pre 4 godine

Dakle, Nadal ima samo 1 AO. Tacno. I koja to bese podloga? Koliko znam, u tenisu ih je tri: sljaka, trava i tvrda ( hard) . Pri tom je irelevantno sto postoje nijanse svake od njih, zavisno od mesta. Dakle, Nadal ima 4 GS na tvrdoj podlozi, 2 na travi i 11 na sljaci. Ne znaci da ce Novak ostati na jednom RG, mozda ce osvojiti pet, ali je besmisleno da se sada u odgovor na moj komentar kaze da cemo videti u junu, i sl. Do juna, podaci su ovakvi kakvi su. A u junu cemo videti.

Чава

pre 4 godine

jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic.
(mile, 17. maj 2019 17:15)

Може и Род Лејвер, само да поврати форму

dzoni

pre 4 godine

finale Rima je prvo poluvreme RG..to je okrsaj pre samog finala ako dodje do njega..vise nije fora ko pobedjuje vec koliko brzo u minutama samelju protivnika..to je nova mentalna igrica Rafe i Novaka;)

Sabre

pre 4 godine

Kakva je lakdrija ovaj Verdasko. Zna da bi mogao dobiti Nadala samo kada bi ga drzala koncentracija, i znao je vise puta u proslosti da ga namuci i bude bolji... ali prsne kada treba da pobedi, nesto kvrcne. Danas ista prica, poveo 3-1 i cim je izgubio brejk prednosti, predaje prvi set. Drugi opet isto - ima priliku da vrati brejk na 2-0, ne uspe, gusto.. i covek bukvalno DIGNE RUKE OD IGRANJA TENISA. Fazon, on je provalio nema svrhe truditi se, i to je to, kao. Daj bre covece, profesionalac si, bori se na tom terenu kad izadjes, ne sramoti se. Svaka cast NAdalu, ali rezultat je cist plod cinjenice da je Verdasko jednostavno odlucio da mu se ne igra vise cim je video da Nadal ne popusta. Mogao je da bude zanimljiv mec, ovako smejurija.

Sinki

pre 4 godine

Nadal ce 100% da se revansira Cicipasu za poraz od prosle nedjelje,to je sigurno.Zaista ocekujem u Nedjelju finale Djokovic-Nadal.Samo da Nole dobije nocas Del Potra.

Rex

pre 4 godine

Ljut je bik jer jos uvek nema titulu na sljaci ove god,razjaren je,Cicipas strada sledeci,nije mu zaboravio Rafa od prosle nedelje.Bice zanimljivo u finalu ako Novak dotle dodje,jer ako je Rafa bik i rastura sve na svom putu onda je Novak matador.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

Au pa kako je vama lako, pa za vas je Novak već dobio Delpa i Schwartzmana i osvojio titulu. Nego recite mi, ko je pobedio, Nadal ili Tsitsipas. Ne mogu da dočekam meč sutra da gledam, a jako sam uzbuđen.

Његош

pre 4 godine

@realno:

najviše duela su odigrali na betonu, a ne na sljaci, 3 duela vise. I Nole na betonu ima 3 pobede vise nego sto Rafa ima pobeda na sljaci, u njihovim medjusobnim duelima. Sto je tacno te 3 pobede u ukupnom broju. Na travi su izjednačeni. I broj poraza Noletov na betonu, a Nadalov na sljaci, je takodje izjednačen. Drugim recima, razlika u h2h je upravo u 3 meca vise koja su igrana na betonu. To naravno ne umanjuje cinjenicu da je Nole dominantniji u poslednjih par godina, ali isto tako ni da je Nadal u svojim najjačim godinama bio gotovo nepobediv. Svakako izlišna diskusija, obojica su u top5 najboljih svih vremena, a ko je bolji zavisi od kriterijuma koji se uzme.

Karta

pre 4 godine

cirkus: ima strucnjace, Nadal samo jedan GS na AO.
(Max, 17. maj 2019 18:28)

Ovaj je pito jel ima podloge gdje Nadal ima samo 1 GS a ne jel ima GS gdje Nadal ima samo 1 GS. E moj strucnjace.

Kovalski

pre 4 godine

Verdasko se "raspao" posle promasene 3 vezane brejk lopte na 4:4...Posle toga Nadal uzima 7 vezanih gemova(8 sa tim gemom na 4:4)...

Kanidja PG

pre 4 godine

Igrace se u nedelju veliko finale Rima za 34 masters i status prvog favorita na RG.
Mislim da je neizbjezan susret Djokovic-Nadal jer su brutalno bolji od konkurencije na ovom mastersu.
Nadal vapi za jednim finalom i titulom na sljaci dok na drugoj strani Novak je usao u formu igra sa Delpom koji nije igrao maltene tenis od US i opet Agrentincem Svarcmanom u polufinalu koji nije kalibar za najvece domete.
Sjecam se kako je na proslom RG uzeo set Rafi igrao brutalno sat vremena i zatim stao.
Za sve se pitaju Rafa i Nole u Rimu ove sezone jasno je sasvim.

Jovan

pre 4 godine

@ jedini koji moze da pobedi nadala u top formi je cilic. 
(mile, 17. maj 2019 17:15) 

Може и Род Лејвер, само да поврати форму
(Чава, 17. maj 2019 17:20)

Jedan od retkih komentara na ovom forumu koji me bas istinski nasmejao. Hvala druze.

Matoradrtina

pre 4 godine

To se i očekivalo... juče proveo skoro 5 sati na terenu ... iscrpljujući meč sa Timom i Kacanov...oba meča u tri seta... još je i dobro prošao u prvom setu dok je imao snage lepo je parirao Nadalu.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Krompir jednom dobio Verdasko davne 2010 u jedinom svom masters finalu na šljaci u MC. Inače sam je Verdasko bio dželat kroz karijeru kad je dosegao tu 9.poziciju na atp listi nakon AO Opena govorilo se da može održat međutim nije uspeo. Juče pomalo podsetio al'Rafa je too koji podseća na onog kralja šljake naspram predhodna tri turnira. Zasluženo je pobedio!" Da li osvaja turnir to ostaje da se jer protiv Cicipasa biće zanimljiv meč ponovo.