Četvrtak, 16.05.2019.

18:23

Federer spasao meč lopte, pa posle drame "preživeo" Ćorića!

Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Hrvata Bornu Ćorića u tri odigrana seta u osmini finala Mastersa u Rimu

Izvor: LN

Federer spasao meè lopte, pa posle drame "preživeo" Æoriæa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Kosta

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje
(Biti čovek, 16. maj 2019 22:21)

Fedji nedostaje i Monte Carlo pored Rima . Rafi fale Maiami i Paris.

nn

pre 4 godine

Sramota od nekoga tko je danas igrao vec drugi put.Eto zasto Federer je GOAT.A Borna ima raznovrsno razmisljanje i oslanja se na to i previse ali negrize dovoljno,u ovim godinama se nekalkulira nego se riskira i na taj nacin izgraduje,nažalost nista od njega previse nece biti

Ahmd

pre 4 godine

Šta je zajedničko Noletu i Borni..
Pa igraju dosadni tenis sa čekanjem protivnika da pogreši..Zamalo da izjednači po pobedama na 3:3 jel to znaci da je dobar teniser kao Federer pa naravno ne ali mu ti dosadnjakovici nikad nisu odgovarali koji odugovlace i forsiraju prebacivanje i bekend.E da zajedničko je i to što obojica vole Hr..

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Rakun
Ok je da imate svoj stav o tenisu, ali nemate pravo da brutalno vredjate drugoga na licnoj osnovi. Pokusajte da razumete da tenis nije za jeftine starletane, vec za one koji vole filozifiju i psihologiju sporta, taknicenje i uzivanje. Feda takvi kao vi saljete u penziju vec 10 god, a on i dalje vrhunski igrac. Vi ste u penziji skoro na svim poljima, kad imate vremena za ovakve vulgarnosti.

срле

pre 4 godine

Неће омладина да се угледа на њега, ни на Нолета и Рафу. Дођу до првих пара и ту стану, као Зверев, то је чист пример. Једино можда Циципас уради нешто, али и то што је стекао дисциплину након несреће кад се замало није удавио. Једино он можда нешто уради велико, остали ништа неће направити све док је ту велика тројка.

Skole

pre 4 godine

Jasno je ko dan da Federer u Rimu teoretski nema nikakve sanse protiv Novaka i Nadala. Borna je klasa ispod a dobio ga slucajno.Nema ni kretnju,ni udarce ni snagu da dobije dvojicu prvih na atp listi.To ce se brzo videti.

Biti čovek

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje. Vrloo je mogućee i nemoguće !!! Sve će se znat nakon sutra mečeva. Za današnja dva meča kapa dole kralju tenisu.. Borna je odigrao kranje muški i ima za čim da žali a sa druge strane može biti ponosan jer nije se osramotio uopšte..

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zadnja prilika za Rodžera i Rim.

Mada sa njim se nikad ne zna dokle će igrat.??? Ono što je jasno da dalje delje mlađe dečake od 20 godina. To je za svaki respekt a sramota njihova što čovek skoro pa 40 godina na pragu ih dobija olako..nije Ćorić bioo bez šansi al' olako se predao u drugom setu. Treć set je biooo tačnoo iskustvo u tajjj brejkuu Federer ko je presudio na kraju meč..ima li snage za sutra protiv Cicipasa ili Fabija to ostaje da se vidi.

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Au ala je Rodžer odigrao sjajno kada je trebalo, napravio preokret po ko zna koji put u njegovoj prebogatoj karijeri i pobedio Bornu koji nije umeo da iskoristi dve meč lopte od koje jednu na svoj servis. Upravo to oslikava veličinu Rodžera u odnosu na kvalitetne tenisere poput Borne i to je ta razlika. Pobedio je Federer na najfrustrirajući način po "antifedererovce" među kojima sam i ja ahahaha. Šalim se naravno, zaslužio je čovek pobedu zaista, ja istina nisam Federerov navijač niti ću to biti ali sam poštovalac Federera i svega onoga što je taj čovek pravi u tenisu. Navijao sam danas svim srcem za Bornu i zaista bilo je blizu da definitivno otera Rodžera u penziju što se šljake tiče, ali nije uspeo, nije imao koncentracije u najvažnijim momentima i Rodžer ga je zasluženo pobedio. Uzgred, treba pomenuti i publiku na ovom meču, primitivna kao i uvek kada igra Federer i veoma nepristojna prema svim Federerovim protivnicima. Tako da, eto Noletovi navijači su mogli danas da se uvere da nije publika samo protiv Noleta kada igra protiv njihovog miljenika Federera nego protiv svih. Baš me zanima kako će reagovati ako se desi da njihov miljenik u četvrfinalu bude igrao protiv njihovog sunarodnika Fonjinija hahaha ne bi me čudilo da budu i protiv Fonjinija naravno. Na kraju komentara da napišem i to da, kada je Federer danas na ovaj način preokrenuo protiv Borne i prošao dalje, će ga biti veoma teško zaustaviti, sada je veoma moguće da i osvoji po prvi put Rim u svojoj karijeri.

Jovan

pre 4 godine

@ Ne može deda dva puta na dan...
(Vuja neznalica, 16. maj 2019 18:46)

Srki sta rece nisam te dobro cuo? Nesto slicno si pricao i 2011 kad si ga slao u penziju. Jel ti sad jasno zasto publika vristi za Federera GDE GOD da igra? Covek je ikona i legenda tenisa. Dva meca u jednom danu dobio, i to kakva, u 38oj godini zivota, na fizicki najzahtevnijoj podlozi za igranje. Mirno kad pricas/pises o njemu.

RF = ziva legenda

pre 4 godine

@ Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...
(Kovalski, 16. maj 2019 19:07)

Za 200e kartu ima bre da urlam i navijam za koga ja hocu. A ti ispred TVa sedi i kulturno gledaj.

Kakav mec, kakav dozivljaj. Ovaj covek je neponovljiv i nikada se vise nece roditi neko ko moze da igra na ovom niovu u 38. godini. Ej bre dva meca u danu, protiv 15 godina mladjeg protivnika. Ma ovo je kraj, ne moram vise ni da pratim ovaj turnir. Za mene je ovaj covek vec osvojio Rim, a osvojio je i ceo teniski svet. LEGENDA!

Brka

pre 4 godine

Znam neke drugare koji u 38. jedva mogu da potrče. Volja da se tata nosi sa malte ne duplo mlađim, napucanim petlićima i još da pobeđuje, je za svako poštovanje...

Jovan

pre 4 godine

@ 12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine
(Koliko ono bese 38 - 26?, 16. maj 2019 20:16)

15 godina razlike prijatelju. Borna je 96. a Federer 81. godiste. Covek je legenda ne samo tenisa nego sporta uopste. Ovakva zelja, upornost i strast za nekim sportom nije nikada vidjena. Ako Djokovic i Nadal budu igrali ovako u njegovim godinama (ili budu uopste i igrali), ja pojedem i telefon i tastaturu zajedno.

Guromir

pre 4 godine

Hteo sam da pohvalim Bornu koji je tako gospodski podneo ovaj poraz, kapa dole Borna mene si kupio za sva vremena . Publika u delirijumu , neverovatno vriste na promaseni servis Borne- ludilo. Borna ostaje hladan i nazalost gubi ali odlazi dostojanstveno sa terena. Bez i jedne psovke ostrog pogleda prema publici( a imao je razloga) svaka cast decko. Nisam ocekivao ovakve Italijane. Cini se sto se blizi kraj karijere publika sve ludja za Rodzerom.

marty

pre 4 godine

Zna li neko zasto je Federer promijenio sponzora? Otkud bas uniklo? u svakom slucaju i na Novaku a i sad na Rogeru djeluje jeftino, bez obzira koja je cijena.

Koliko ono bese 38 - 26?

pre 4 godine

12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine

Rakun

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.

Kako vas kinje ovi Anglosaksonci

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.
(drago, 16. maj 2019 20:16)

Nisu mu to "sunarodnjaci", to su Anglosaksonci.

Bez mozga

pre 4 godine

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!
(rf team, 16. maj 2019 19:43)

Ко то "ви" ?! Имаш кризу идентитета ?!

Битно да си ти искористио реч "бот" сад себи вероватно изгледаш јако интелигентан, а ?

Djido

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!?
(дуле, 16. maj 2019 20:10)

Prvo, ako već nešto pitaš stavi znak pitanja, a ne znak čuđenja.
Drugo, njegova pobeda me uopšte ne boli. Naprotiv, navijao sam za njega da se nekako dovuče do Novaka i da ga Novak izubija.

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

za koga cete da navijate kad deda ode u penziju.Kazacete nismo osvetoljubivi, to je karakterna osobina.Verovatno za Svajcarsku.Zivecete u proslosti da je deda najveci.Nije.Ako Novak osvoji rolan garos on je vec najveci.Pomirite se sa tim.Srbomrsci.

Postujmo svet

pre 4 godine

Doktore, kada budem stavio naocare, da li ću moći da citam? Pita ciga doktora.
Naravno - odgovori doktor.
Super! Do sada nisam umeo! - oduševljeno će ciga.

Nebojša

pre 4 godine

Prvo da čestitam Federeru nije mala stvar dobiti dva meča u danu oba protiv mlađih protivnika ali moram i da se osvrnem na Ćorića ovaj meč pokazuje zašto je Federer šampion a zašto Ćorić nije niti će ikad biti sve je imao na svojoj strani umornog protivnika pozitivan rezultat do samog kraja i opet nije uspeo prosto nema to u sebi.

goblin

pre 4 godine

Strašan meč.Navijam za Novaka,ali kakve gluposti ovde čitam o Federeru,neverovatno.Federer ima 37 godina,igra danas drugi meč,protiv odmornog i vrhunskog igraca,koji je mlađi 15 godina a ovde neki omalovažavaju čoveka...

matori

pre 4 godine

dva meča u toku dana, i klinac ima dve meč lopte protiv matorog kolege ( koji je doduše jedan od najboljih u istoriji ), svoj servis, i izgubi....
svaka čast Rodžeru.
a sad, idemoooo Nole !!!!!

reflektor

pre 4 godine

Ljudi,da ne duzimo dalje,mentalna kao i tehnicko-takticka snaga i konstantnost velike trojke je "galaksija" za sve,nemoguce visine i rekorde su postavili vec 15 god.Eventualno Marej koji je ni tamo-ni vamo ih je dobijao nekoliko puta ali je on iza daleko po svemu ostalom..Pravi preokret covek koji je skoro duplo stariji i to na sljaci!! sta dalje?Tim se celici i tu je,Zverev u krizi,Grk obecava stavom,igrom i usmerenoscu..Ostale generacije vrhunskih igraca su u senci i mogu da se pohvale da se igrali sa Rodzerom,Novakom i Nadalom!

дуле

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!? Боље кажите хвала што имате прилике да гледате највећег свих времена - Роџера Федерера уместо што пљујете и мрзите.

Robert

pre 4 godine

Užasan meč Rogera, sa mnogo, mnogo grešaka, a i u takvom izdanju uspeo da savlada 15 godina mlađeg rivala. U početku sam mislio da mu smetaju one strašne senke na terenu, od kojih se jedva videla loptica. No, kasnije su senke nestale, pa je verovatno reč o umoru usled već odigranog meča nekoliko sati ranije.
Na kraju me prijatno iznenadio Federer na šljaci ove sezone. Odličan utisak kada se sve uzme u obzir. Pitanje je hoće li moći da se oporavi za sutra, ali mi kao navijaču nije tako bitno i ako izgubi, jer je jasno da već ima prilično dobru formu za ovu podlogu.

Zero_Cool

pre 4 godine

Videlo se da je iscrpljen u tajbrejku treceg seta ali se videla i smirenost i ogromna zelja. Dva mec u jednom danu, a u avgustu puni 38 godina. Skidam kapu. Toliko.

Marx

pre 4 godine

Auu kakav mentalitet kod malog Ćorića.. Nemam komentar za dečka. Dominira ceo meč u smislu osvajanja poena, gemova.. Federer mučenjem dođe do taj brejka ovaj ima 5-3 i dva servisa, i izgubi lik. Testisi mu pobegli u dijafragmu, sakrili se između dijafragme i želuca. Nemam nameru da uvredim bilo koga ali, ovakve poraze samo sam viđao od Hrvatske u raznim sportovima, e sad da l je to slučajnost ne znam stvarno.

King Roger

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.
(Rakun, 16. maj 2019 20:18)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ni ti sam u to ne verujes.Mozes samo da sanjas i da se jedes.

Tribislav

pre 4 godine

Nema Ćorić jednostavno mu*a za ovakve mečeve. Treba mu nekoliko meč lopti da bi završio meč, dok sa druge strane iskusni lisac koristi prvi šansu koja mu se ukazuje. Kad ga vidim prilikom servisa, neverovatno koliko iz Borne izbija haotičnost i nesigurnost. Zato je Rodzer i u 37 godini veliki zalogaj za ovu neisugnu generaciju. Džaba im sve kad nemaju psihu, zato niko od njih neće biti veliki šampion.

Neko Tamo

pre 4 godine

CUPRIJA CITY

Gde si sad? A da, vec u nekoj rupi, sakriven.

Inace, RF se nikad ne predaje i njegovi mecevi dizu adrenalin da maksimuma. Sve to u ovoj fazi karijere. Car. :)

Kanidja PG

pre 4 godine

Iskustvo presudilo na kraju,voli Federer da spasava mec lopte u zadnjem vrijeme uspjesno (Monfils Madrid),Skoro 4h danas na terenu svaka cast.
Sad Fonjini ili Cicipas sjutra bice dobar mec posebno ako Fabio izadje sj na duel pred svojom publikom.
Ipak junak dana je Fernando Verdasko u 36god odigrao je danas 5h tenisa i skinuo jaka dva skalpa Tima i Kacanova.Nece biti svejedno ni Rafi sa njim samo ako bude Verdasko imao svoj dan kao danas.
I konacno pravi mec da vidimo koliko je Novak digao formu,treci mec sa Kolsrajberom u malo jace od mjesec dana.Poraz glatki u Indijana Velsu,onda revans u Monte Karlu 2-0 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu.Danas je bio laksi trening sa Sapovalovim, Filling mozda uzme neki gejm vise,set vrlo vrlo tesko.
Ovo je Novak koji samo sam sebe moze da pobijedi kada mu nije do igre,to sada sigurno nije slucaj.Pa sjutra sa dobrim prijateljem Delpom odigra mec vrijedan polufinala.Dobar tenis u Rimu Danas u ogromnim kolicinama.

drago

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.

Lošmi

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce 
ali ono sto su Dole i Rafa 
za Fekija, to je on za ostatak tura. Poz.
(Cole, 16. maj 2019 19:50)


A sta su to oni za njega? Dva igraca koji mu gledaju u ledja, kao i svi teniseri koji su ikad igrali.

Kanidja PG

pre 4 godine

Ima ga Borna ako trema ili sta vec ne ucini svoje.Rodzer jedva drzi svoj servis za sad u 3setu (3-3).
Junak Dana je Verdasko dobiti Tima zatim Kacanova oba u tri seta posle 5h provedenih u igri u 36god zivota.Za Nanda je poznato da je hiperaktivan i bas to mu je donijelo dosta poraza u karijeri,jer nema mira i ako krene lose gubio je dobijene meceve zbog svoje glave.
Novak je Danas ima samo jaci trening od 1h i 11min.
Ovoj mec sa Kolsrajberom tacno ce pokazat koliko je Nole digao formu,u Indijana Velsu izgubio je glatko 2-0 mjesec kasnije u Monte Karlu dobio 2-1 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu sto je nevjerovatno I nemoguce da se veceras ponovi.
Servis sada radi sjajno ocekujem 2-0 i sj mec sa Delpom(polufinale Svarcman ili Struf).

Kovalski

pre 4 godine

Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...

A.J.

pre 4 godine

I dalje je Fedex GOAT... Ipak, Nole do kraja karijere ima dobre sanse da obori Rodzerove rekorde, ali mislim da ga i u tom slucaju javnost ne bi smatrala najboljim ikad. Ja uvek navijam za Novaka, ali gledati Federera je pravo uzivanje. Cista poezija i elegancija na terenu, najveci talenat (razumljivo da se i on ubio od treniranja kao i svaki uspesan sportista, ali uporedite njegov i recimo Rafin stil igranja, ko ima lepsu tehniku?) i najlepsi potezi. To pokazuje i cinjenica da je u skoro 40 godina i dalje konkurentan, sto znaci da se njegova igra ne bazira na fizickoj superiornosti u odnosu na protivnika, vec visokom (teniskom) IQ-u. Mislim i da je harizmaticniji, bolji sagovornik i generalno interesantiji javnosti nego Djokovic, sto svakako znacajno podupire njegov status GOATa u ocima fanova. Takodje, najveci broj dece u novije vreme poceo je da se bavi tenisom upravo zbog njega. O samoj efikasnosti i dostignucima RFa i Noleta moze se diskutovati, kao i ko je najdominantniji bio u primeu, ali valjda ima nesto i u lepoti igre. Nisu bez razloga duplo skuplje karte za meceve Federera.

rf team

pre 4 godine

aaaa bas me nervira. ne treba da izbegava sljaku, ali bi trebalo da sto ranije ispadne sa ovih nebitnih turnira ukljucujuci nadalov garros.

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!

Sram te bilo hrvatski dječače

pre 4 godine

Naravno da mi balkanski ljubitelji Nemaca i Švajcaraca (čiji je maternji jezik nemački) - ne možemo da dođemo k' sebi od neverice.
Kako sme (bre) jedan hrvatski Ćorić da se suprotstavi ovoj svetskoj veličini.
P.S. Šteta što i muslimani albanski ne znaju hrvatski, pa da te ispljuckaju, ka Crnogorci beogradski...

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Vuja neznalica Igra sa likom koji je mlađi od njega 15 godina, koji pritom nije igrao danas meč jedan već, nego je čovek odigrao svoje u utorak i sad je došao odmoran.

Djido

pre 4 godine

Tako je, već sam ranije napisao, dosta tekstova o onom Karijesu iz Australije, dajte nam neki tekst o Dodgeru Frauderu, da možemo da se svađamo kako priliči.

Vanja

pre 4 godine

Izgleda da su obozavatelji Federera malo ograniceni. On se iz tri puta sudiji zali na publiku, koja je pritom listom za njega, a oni ko stado i dalje mu skandiraju ime i proslavljaju greshke protivnika mu Borne... Na stranu sto kada gubi prvi set zove medicinski tajm aut za satro zulj na prstu, pa se onda jos i presvlaci. Plus igra ko pocetnik. Masovna hipnoza, carevo novo odelo i taj rad.

goblin

pre 4 godine

Strašan meč.Navijam za Novaka,ali kakve gluposti ovde čitam o Federeru,neverovatno.Federer ima 37 godina,igra danas drugi meč,protiv odmornog i vrhunskog igraca,koji je mlađi 15 godina a ovde neki omalovažavaju čoveka...

Brka

pre 4 godine

Znam neke drugare koji u 38. jedva mogu da potrče. Volja da se tata nosi sa malte ne duplo mlađim, napucanim petlićima i još da pobeđuje, je za svako poštovanje...

Koliko ono bese 38 - 26?

pre 4 godine

12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine

Vanja

pre 4 godine

Izgleda da su obozavatelji Federera malo ograniceni. On se iz tri puta sudiji zali na publiku, koja je pritom listom za njega, a oni ko stado i dalje mu skandiraju ime i proslavljaju greshke protivnika mu Borne... Na stranu sto kada gubi prvi set zove medicinski tajm aut za satro zulj na prstu, pa se onda jos i presvlaci. Plus igra ko pocetnik. Masovna hipnoza, carevo novo odelo i taj rad.

Kovalski

pre 4 godine

Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...

Djido

pre 4 godine

Tako je, već sam ranije napisao, dosta tekstova o onom Karijesu iz Australije, dajte nam neki tekst o Dodgeru Frauderu, da možemo da se svađamo kako priliči.

Zero_Cool

pre 4 godine

Videlo se da je iscrpljen u tajbrejku treceg seta ali se videla i smirenost i ogromna zelja. Dva mec u jednom danu, a u avgustu puni 38 godina. Skidam kapu. Toliko.

Tribislav

pre 4 godine

Nema Ćorić jednostavno mu*a za ovakve mečeve. Treba mu nekoliko meč lopti da bi završio meč, dok sa druge strane iskusni lisac koristi prvi šansu koja mu se ukazuje. Kad ga vidim prilikom servisa, neverovatno koliko iz Borne izbija haotičnost i nesigurnost. Zato je Rodzer i u 37 godini veliki zalogaj za ovu neisugnu generaciju. Džaba im sve kad nemaju psihu, zato niko od njih neće biti veliki šampion.

Guromir

pre 4 godine

Hteo sam da pohvalim Bornu koji je tako gospodski podneo ovaj poraz, kapa dole Borna mene si kupio za sva vremena . Publika u delirijumu , neverovatno vriste na promaseni servis Borne- ludilo. Borna ostaje hladan i nazalost gubi ali odlazi dostojanstveno sa terena. Bez i jedne psovke ostrog pogleda prema publici( a imao je razloga) svaka cast decko. Nisam ocekivao ovakve Italijane. Cini se sto se blizi kraj karijere publika sve ludja za Rodzerom.

Djido

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!?
(дуле, 16. maj 2019 20:10)

Prvo, ako već nešto pitaš stavi znak pitanja, a ne znak čuđenja.
Drugo, njegova pobeda me uopšte ne boli. Naprotiv, navijao sam za njega da se nekako dovuče do Novaka i da ga Novak izubija.

A.J.

pre 4 godine

I dalje je Fedex GOAT... Ipak, Nole do kraja karijere ima dobre sanse da obori Rodzerove rekorde, ali mislim da ga i u tom slucaju javnost ne bi smatrala najboljim ikad. Ja uvek navijam za Novaka, ali gledati Federera je pravo uzivanje. Cista poezija i elegancija na terenu, najveci talenat (razumljivo da se i on ubio od treniranja kao i svaki uspesan sportista, ali uporedite njegov i recimo Rafin stil igranja, ko ima lepsu tehniku?) i najlepsi potezi. To pokazuje i cinjenica da je u skoro 40 godina i dalje konkurentan, sto znaci da se njegova igra ne bazira na fizickoj superiornosti u odnosu na protivnika, vec visokom (teniskom) IQ-u. Mislim i da je harizmaticniji, bolji sagovornik i generalno interesantiji javnosti nego Djokovic, sto svakako znacajno podupire njegov status GOATa u ocima fanova. Takodje, najveci broj dece u novije vreme poceo je da se bavi tenisom upravo zbog njega. O samoj efikasnosti i dostignucima RFa i Noleta moze se diskutovati, kao i ko je najdominantniji bio u primeu, ali valjda ima nesto i u lepoti igre. Nisu bez razloga duplo skuplje karte za meceve Federera.

Robert

pre 4 godine

Užasan meč Rogera, sa mnogo, mnogo grešaka, a i u takvom izdanju uspeo da savlada 15 godina mlađeg rivala. U početku sam mislio da mu smetaju one strašne senke na terenu, od kojih se jedva videla loptica. No, kasnije su senke nestale, pa je verovatno reč o umoru usled već odigranog meča nekoliko sati ranije.
Na kraju me prijatno iznenadio Federer na šljaci ove sezone. Odličan utisak kada se sve uzme u obzir. Pitanje je hoće li moći da se oporavi za sutra, ali mi kao navijaču nije tako bitno i ako izgubi, jer je jasno da već ima prilično dobru formu za ovu podlogu.

King Roger

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.
(Rakun, 16. maj 2019 20:18)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ni ti sam u to ne verujes.Mozes samo da sanjas i da se jedes.

Postujmo svet

pre 4 godine

Doktore, kada budem stavio naocare, da li ću moći da citam? Pita ciga doktora.
Naravno - odgovori doktor.
Super! Do sada nisam umeo! - oduševljeno će ciga.

Nebojša

pre 4 godine

Prvo da čestitam Federeru nije mala stvar dobiti dva meča u danu oba protiv mlađih protivnika ali moram i da se osvrnem na Ćorića ovaj meč pokazuje zašto je Federer šampion a zašto Ćorić nije niti će ikad biti sve je imao na svojoj strani umornog protivnika pozitivan rezultat do samog kraja i opet nije uspeo prosto nema to u sebi.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Rakun
Ok je da imate svoj stav o tenisu, ali nemate pravo da brutalno vredjate drugoga na licnoj osnovi. Pokusajte da razumete da tenis nije za jeftine starletane, vec za one koji vole filozifiju i psihologiju sporta, taknicenje i uzivanje. Feda takvi kao vi saljete u penziju vec 10 god, a on i dalje vrhunski igrac. Vi ste u penziji skoro na svim poljima, kad imate vremena za ovakve vulgarnosti.

Jovan

pre 4 godine

@ Ne može deda dva puta na dan...
(Vuja neznalica, 16. maj 2019 18:46)

Srki sta rece nisam te dobro cuo? Nesto slicno si pricao i 2011 kad si ga slao u penziju. Jel ti sad jasno zasto publika vristi za Federera GDE GOD da igra? Covek je ikona i legenda tenisa. Dva meca u jednom danu dobio, i to kakva, u 38oj godini zivota, na fizicki najzahtevnijoj podlozi za igranje. Mirno kad pricas/pises o njemu.

Skole

pre 4 godine

Jasno je ko dan da Federer u Rimu teoretski nema nikakve sanse protiv Novaka i Nadala. Borna je klasa ispod a dobio ga slucajno.Nema ni kretnju,ni udarce ni snagu da dobije dvojicu prvih na atp listi.To ce se brzo videti.

Ahmd

pre 4 godine

Šta je zajedničko Noletu i Borni..
Pa igraju dosadni tenis sa čekanjem protivnika da pogreši..Zamalo da izjednači po pobedama na 3:3 jel to znaci da je dobar teniser kao Federer pa naravno ne ali mu ti dosadnjakovici nikad nisu odgovarali koji odugovlace i forsiraju prebacivanje i bekend.E da zajedničko je i to što obojica vole Hr..

дуле

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!? Боље кажите хвала што имате прилике да гледате највећег свих времена - Роџера Федерера уместо што пљујете и мрзите.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zadnja prilika za Rodžera i Rim.

Mada sa njim se nikad ne zna dokle će igrat.??? Ono što je jasno da dalje delje mlađe dečake od 20 godina. To je za svaki respekt a sramota njihova što čovek skoro pa 40 godina na pragu ih dobija olako..nije Ćorić bioo bez šansi al' olako se predao u drugom setu. Treć set je biooo tačnoo iskustvo u tajjj brejkuu Federer ko je presudio na kraju meč..ima li snage za sutra protiv Cicipasa ili Fabija to ostaje da se vidi.

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Vuja neznalica Igra sa likom koji je mlađi od njega 15 godina, koji pritom nije igrao danas meč jedan već, nego je čovek odigrao svoje u utorak i sad je došao odmoran.

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

za koga cete da navijate kad deda ode u penziju.Kazacete nismo osvetoljubivi, to je karakterna osobina.Verovatno za Svajcarsku.Zivecete u proslosti da je deda najveci.Nije.Ako Novak osvoji rolan garos on je vec najveci.Pomirite se sa tim.Srbomrsci.

срле

pre 4 godine

Неће омладина да се угледа на њега, ни на Нолета и Рафу. Дођу до првих пара и ту стану, као Зверев, то је чист пример. Једино можда Циципас уради нешто, али и то што је стекао дисциплину након несреће кад се замало није удавио. Једино он можда нешто уради велико, остали ништа неће направити све док је ту велика тројка.

drago

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.

Biti čovek

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje. Vrloo je mogućee i nemoguće !!! Sve će se znat nakon sutra mečeva. Za današnja dva meča kapa dole kralju tenisu.. Borna je odigrao kranje muški i ima za čim da žali a sa druge strane može biti ponosan jer nije se osramotio uopšte..

matori

pre 4 godine

dva meča u toku dana, i klinac ima dve meč lopte protiv matorog kolege ( koji je doduše jedan od najboljih u istoriji ), svoj servis, i izgubi....
svaka čast Rodžeru.
a sad, idemoooo Nole !!!!!

RF = ziva legenda

pre 4 godine

@ Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...
(Kovalski, 16. maj 2019 19:07)

Za 200e kartu ima bre da urlam i navijam za koga ja hocu. A ti ispred TVa sedi i kulturno gledaj.

Kakav mec, kakav dozivljaj. Ovaj covek je neponovljiv i nikada se vise nece roditi neko ko moze da igra na ovom niovu u 38. godini. Ej bre dva meca u danu, protiv 15 godina mladjeg protivnika. Ma ovo je kraj, ne moram vise ni da pratim ovaj turnir. Za mene je ovaj covek vec osvojio Rim, a osvojio je i ceo teniski svet. LEGENDA!

Kanidja PG

pre 4 godine

Iskustvo presudilo na kraju,voli Federer da spasava mec lopte u zadnjem vrijeme uspjesno (Monfils Madrid),Skoro 4h danas na terenu svaka cast.
Sad Fonjini ili Cicipas sjutra bice dobar mec posebno ako Fabio izadje sj na duel pred svojom publikom.
Ipak junak dana je Fernando Verdasko u 36god odigrao je danas 5h tenisa i skinuo jaka dva skalpa Tima i Kacanova.Nece biti svejedno ni Rafi sa njim samo ako bude Verdasko imao svoj dan kao danas.
I konacno pravi mec da vidimo koliko je Novak digao formu,treci mec sa Kolsrajberom u malo jace od mjesec dana.Poraz glatki u Indijana Velsu,onda revans u Monte Karlu 2-0 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu.Danas je bio laksi trening sa Sapovalovim, Filling mozda uzme neki gejm vise,set vrlo vrlo tesko.
Ovo je Novak koji samo sam sebe moze da pobijedi kada mu nije do igre,to sada sigurno nije slucaj.Pa sjutra sa dobrim prijateljem Delpom odigra mec vrijedan polufinala.Dobar tenis u Rimu Danas u ogromnim kolicinama.

Jovan

pre 4 godine

@ 12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine
(Koliko ono bese 38 - 26?, 16. maj 2019 20:16)

15 godina razlike prijatelju. Borna je 96. a Federer 81. godiste. Covek je legenda ne samo tenisa nego sporta uopste. Ovakva zelja, upornost i strast za nekim sportom nije nikada vidjena. Ako Djokovic i Nadal budu igrali ovako u njegovim godinama (ili budu uopste i igrali), ja pojedem i telefon i tastaturu zajedno.

nn

pre 4 godine

Sramota od nekoga tko je danas igrao vec drugi put.Eto zasto Federer je GOAT.A Borna ima raznovrsno razmisljanje i oslanja se na to i previse ali negrize dovoljno,u ovim godinama se nekalkulira nego se riskira i na taj nacin izgraduje,nažalost nista od njega previse nece biti

Lošmi

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce 
ali ono sto su Dole i Rafa 
za Fekija, to je on za ostatak tura. Poz.
(Cole, 16. maj 2019 19:50)


A sta su to oni za njega? Dva igraca koji mu gledaju u ledja, kao i svi teniseri koji su ikad igrali.

Neko Tamo

pre 4 godine

CUPRIJA CITY

Gde si sad? A da, vec u nekoj rupi, sakriven.

Inace, RF se nikad ne predaje i njegovi mecevi dizu adrenalin da maksimuma. Sve to u ovoj fazi karijere. Car. :)

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Au ala je Rodžer odigrao sjajno kada je trebalo, napravio preokret po ko zna koji put u njegovoj prebogatoj karijeri i pobedio Bornu koji nije umeo da iskoristi dve meč lopte od koje jednu na svoj servis. Upravo to oslikava veličinu Rodžera u odnosu na kvalitetne tenisere poput Borne i to je ta razlika. Pobedio je Federer na najfrustrirajući način po "antifedererovce" među kojima sam i ja ahahaha. Šalim se naravno, zaslužio je čovek pobedu zaista, ja istina nisam Federerov navijač niti ću to biti ali sam poštovalac Federera i svega onoga što je taj čovek pravi u tenisu. Navijao sam danas svim srcem za Bornu i zaista bilo je blizu da definitivno otera Rodžera u penziju što se šljake tiče, ali nije uspeo, nije imao koncentracije u najvažnijim momentima i Rodžer ga je zasluženo pobedio. Uzgred, treba pomenuti i publiku na ovom meču, primitivna kao i uvek kada igra Federer i veoma nepristojna prema svim Federerovim protivnicima. Tako da, eto Noletovi navijači su mogli danas da se uvere da nije publika samo protiv Noleta kada igra protiv njihovog miljenika Federera nego protiv svih. Baš me zanima kako će reagovati ako se desi da njihov miljenik u četvrfinalu bude igrao protiv njihovog sunarodnika Fonjinija hahaha ne bi me čudilo da budu i protiv Fonjinija naravno. Na kraju komentara da napišem i to da, kada je Federer danas na ovaj način preokrenuo protiv Borne i prošao dalje, će ga biti veoma teško zaustaviti, sada je veoma moguće da i osvoji po prvi put Rim u svojoj karijeri.

Kanidja PG

pre 4 godine

Ima ga Borna ako trema ili sta vec ne ucini svoje.Rodzer jedva drzi svoj servis za sad u 3setu (3-3).
Junak Dana je Verdasko dobiti Tima zatim Kacanova oba u tri seta posle 5h provedenih u igri u 36god zivota.Za Nanda je poznato da je hiperaktivan i bas to mu je donijelo dosta poraza u karijeri,jer nema mira i ako krene lose gubio je dobijene meceve zbog svoje glave.
Novak je Danas ima samo jaci trening od 1h i 11min.
Ovoj mec sa Kolsrajberom tacno ce pokazat koliko je Nole digao formu,u Indijana Velsu izgubio je glatko 2-0 mjesec kasnije u Monte Karlu dobio 2-1 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu sto je nevjerovatno I nemoguce da se veceras ponovi.
Servis sada radi sjajno ocekujem 2-0 i sj mec sa Delpom(polufinale Svarcman ili Struf).

marty

pre 4 godine

Zna li neko zasto je Federer promijenio sponzora? Otkud bas uniklo? u svakom slucaju i na Novaku a i sad na Rogeru djeluje jeftino, bez obzira koja je cijena.

reflektor

pre 4 godine

Ljudi,da ne duzimo dalje,mentalna kao i tehnicko-takticka snaga i konstantnost velike trojke je "galaksija" za sve,nemoguce visine i rekorde su postavili vec 15 god.Eventualno Marej koji je ni tamo-ni vamo ih je dobijao nekoliko puta ali je on iza daleko po svemu ostalom..Pravi preokret covek koji je skoro duplo stariji i to na sljaci!! sta dalje?Tim se celici i tu je,Zverev u krizi,Grk obecava stavom,igrom i usmerenoscu..Ostale generacije vrhunskih igraca su u senci i mogu da se pohvale da se igrali sa Rodzerom,Novakom i Nadalom!

Bez mozga

pre 4 godine

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!
(rf team, 16. maj 2019 19:43)

Ко то "ви" ?! Имаш кризу идентитета ?!

Битно да си ти искористио реч "бот" сад себи вероватно изгледаш јако интелигентан, а ?

Rakun

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.

rf team

pre 4 godine

aaaa bas me nervira. ne treba da izbegava sljaku, ali bi trebalo da sto ranije ispadne sa ovih nebitnih turnira ukljucujuci nadalov garros.

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!

Kako vas kinje ovi Anglosaksonci

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.
(drago, 16. maj 2019 20:16)

Nisu mu to "sunarodnjaci", to su Anglosaksonci.

Marx

pre 4 godine

Auu kakav mentalitet kod malog Ćorića.. Nemam komentar za dečka. Dominira ceo meč u smislu osvajanja poena, gemova.. Federer mučenjem dođe do taj brejka ovaj ima 5-3 i dva servisa, i izgubi lik. Testisi mu pobegli u dijafragmu, sakrili se između dijafragme i želuca. Nemam nameru da uvredim bilo koga ali, ovakve poraze samo sam viđao od Hrvatske u raznim sportovima, e sad da l je to slučajnost ne znam stvarno.

Sram te bilo hrvatski dječače

pre 4 godine

Naravno da mi balkanski ljubitelji Nemaca i Švajcaraca (čiji je maternji jezik nemački) - ne možemo da dođemo k' sebi od neverice.
Kako sme (bre) jedan hrvatski Ćorić da se suprotstavi ovoj svetskoj veličini.
P.S. Šteta što i muslimani albanski ne znaju hrvatski, pa da te ispljuckaju, ka Crnogorci beogradski...

Kosta

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje
(Biti čovek, 16. maj 2019 22:21)

Fedji nedostaje i Monte Carlo pored Rima . Rafi fale Maiami i Paris.

Djido

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!?
(дуле, 16. maj 2019 20:10)

Prvo, ako već nešto pitaš stavi znak pitanja, a ne znak čuđenja.
Drugo, njegova pobeda me uopšte ne boli. Naprotiv, navijao sam za njega da se nekako dovuče do Novaka i da ga Novak izubija.

Vanja

pre 4 godine

Izgleda da su obozavatelji Federera malo ograniceni. On se iz tri puta sudiji zali na publiku, koja je pritom listom za njega, a oni ko stado i dalje mu skandiraju ime i proslavljaju greshke protivnika mu Borne... Na stranu sto kada gubi prvi set zove medicinski tajm aut za satro zulj na prstu, pa se onda jos i presvlaci. Plus igra ko pocetnik. Masovna hipnoza, carevo novo odelo i taj rad.

Rakun

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.

Kovalski

pre 4 godine

Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...

Djido

pre 4 godine

Tako je, već sam ranije napisao, dosta tekstova o onom Karijesu iz Australije, dajte nam neki tekst o Dodgeru Frauderu, da možemo da se svađamo kako priliči.

Ahmd

pre 4 godine

Šta je zajedničko Noletu i Borni..
Pa igraju dosadni tenis sa čekanjem protivnika da pogreši..Zamalo da izjednači po pobedama na 3:3 jel to znaci da je dobar teniser kao Federer pa naravno ne ali mu ti dosadnjakovici nikad nisu odgovarali koji odugovlace i forsiraju prebacivanje i bekend.E da zajedničko je i to što obojica vole Hr..

King Roger

pre 4 godine

Federer smara,zna se ko ce biti na vrhu svih svetskih lista za par godina a ovaj nadmeni svajcarski matorac nece sigurno,pociscen ce biti i po broju titula i po nedeljama na vrhu.
(Rakun, 16. maj 2019 20:18)

Zahvaljujemo se na glasu.

Ni ti sam u to ne verujes.Mozes samo da sanjas i da se jedes.

Sram te bilo hrvatski dječače

pre 4 godine

Naravno da mi balkanski ljubitelji Nemaca i Švajcaraca (čiji je maternji jezik nemački) - ne možemo da dođemo k' sebi od neverice.
Kako sme (bre) jedan hrvatski Ćorić da se suprotstavi ovoj svetskoj veličini.
P.S. Šteta što i muslimani albanski ne znaju hrvatski, pa da te ispljuckaju, ka Crnogorci beogradski...

CUPRIJA TOWN

pre 4 godine

za koga cete da navijate kad deda ode u penziju.Kazacete nismo osvetoljubivi, to je karakterna osobina.Verovatno za Svajcarsku.Zivecete u proslosti da je deda najveci.Nije.Ako Novak osvoji rolan garos on je vec najveci.Pomirite se sa tim.Srbomrsci.

Skole

pre 4 godine

Jasno je ko dan da Federer u Rimu teoretski nema nikakve sanse protiv Novaka i Nadala. Borna je klasa ispod a dobio ga slucajno.Nema ni kretnju,ni udarce ni snagu da dobije dvojicu prvih na atp listi.To ce se brzo videti.

marty

pre 4 godine

Zna li neko zasto je Federer promijenio sponzora? Otkud bas uniklo? u svakom slucaju i na Novaku a i sad na Rogeru djeluje jeftino, bez obzira koja je cijena.

drago

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.

rf team

pre 4 godine

aaaa bas me nervira. ne treba da izbegava sljaku, ali bi trebalo da sto ranije ispadne sa ovih nebitnih turnira ukljucujuci nadalov garros.

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!

A.J.

pre 4 godine

I dalje je Fedex GOAT... Ipak, Nole do kraja karijere ima dobre sanse da obori Rodzerove rekorde, ali mislim da ga i u tom slucaju javnost ne bi smatrala najboljim ikad. Ja uvek navijam za Novaka, ali gledati Federera je pravo uzivanje. Cista poezija i elegancija na terenu, najveci talenat (razumljivo da se i on ubio od treniranja kao i svaki uspesan sportista, ali uporedite njegov i recimo Rafin stil igranja, ko ima lepsu tehniku?) i najlepsi potezi. To pokazuje i cinjenica da je u skoro 40 godina i dalje konkurentan, sto znaci da se njegova igra ne bazira na fizickoj superiornosti u odnosu na protivnika, vec visokom (teniskom) IQ-u. Mislim i da je harizmaticniji, bolji sagovornik i generalno interesantiji javnosti nego Djokovic, sto svakako znacajno podupire njegov status GOATa u ocima fanova. Takodje, najveci broj dece u novije vreme poceo je da se bavi tenisom upravo zbog njega. O samoj efikasnosti i dostignucima RFa i Noleta moze se diskutovati, kao i ko je najdominantniji bio u primeu, ali valjda ima nesto i u lepoti igre. Nisu bez razloga duplo skuplje karte za meceve Federera.

дуле

pre 4 godine

@Djido @CUPRIJA CITY

Победио Федерер, боли ли вас његова победа!? Боље кажите хвала што имате прилике да гледате највећег свих времена - Роџера Федерера уместо што пљујете и мрзите.

Kako vas kinje ovi Anglosaksonci

pre 4 godine

Federerovi navijaci na mecevima su nesto najgore sto postoji u sportu.
A cak mu njsu ni sunarodnjaci. Obicna skupina luzera, gloryhuntera.
(drago, 16. maj 2019 20:16)

Nisu mu to "sunarodnjaci", to su Anglosaksonci.

Marx

pre 4 godine

Auu kakav mentalitet kod malog Ćorića.. Nemam komentar za dečka. Dominira ceo meč u smislu osvajanja poena, gemova.. Federer mučenjem dođe do taj brejka ovaj ima 5-3 i dva servisa, i izgubi lik. Testisi mu pobegli u dijafragmu, sakrili se između dijafragme i želuca. Nemam nameru da uvredim bilo koga ali, ovakve poraze samo sam viđao od Hrvatske u raznim sportovima, e sad da l je to slučajnost ne znam stvarno.

Jovan

pre 4 godine

@ 12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine
(Koliko ono bese 38 - 26?, 16. maj 2019 20:16)

15 godina razlike prijatelju. Borna je 96. a Federer 81. godiste. Covek je legenda ne samo tenisa nego sporta uopste. Ovakva zelja, upornost i strast za nekim sportom nije nikada vidjena. Ako Djokovic i Nadal budu igrali ovako u njegovim godinama (ili budu uopste i igrali), ja pojedem i telefon i tastaturu zajedno.

Lošmi

pre 4 godine

Ma nek' prica ko sta 'oce 
ali ono sto su Dole i Rafa 
za Fekija, to je on za ostatak tura. Poz.
(Cole, 16. maj 2019 19:50)


A sta su to oni za njega? Dva igraca koji mu gledaju u ledja, kao i svi teniseri koji su ikad igrali.

RF = ziva legenda

pre 4 godine

@ Ova nazovi "publika" je sve osim korektna...Od prvog poena urlaju kad Borna pogresi,odservira los servis,zaista su nekulturni! Tim draze mi bi bilo da Coric dobije Rodzera...
(Kovalski, 16. maj 2019 19:07)

Za 200e kartu ima bre da urlam i navijam za koga ja hocu. A ti ispred TVa sedi i kulturno gledaj.

Kakav mec, kakav dozivljaj. Ovaj covek je neponovljiv i nikada se vise nece roditi neko ko moze da igra na ovom niovu u 38. godini. Ej bre dva meca u danu, protiv 15 godina mladjeg protivnika. Ma ovo je kraj, ne moram vise ni da pratim ovaj turnir. Za mene je ovaj covek vec osvojio Rim, a osvojio je i ceo teniski svet. LEGENDA!

Oposum, divna životinjica

pre 4 godine

Au ala je Rodžer odigrao sjajno kada je trebalo, napravio preokret po ko zna koji put u njegovoj prebogatoj karijeri i pobedio Bornu koji nije umeo da iskoristi dve meč lopte od koje jednu na svoj servis. Upravo to oslikava veličinu Rodžera u odnosu na kvalitetne tenisere poput Borne i to je ta razlika. Pobedio je Federer na najfrustrirajući način po "antifedererovce" među kojima sam i ja ahahaha. Šalim se naravno, zaslužio je čovek pobedu zaista, ja istina nisam Federerov navijač niti ću to biti ali sam poštovalac Federera i svega onoga što je taj čovek pravi u tenisu. Navijao sam danas svim srcem za Bornu i zaista bilo je blizu da definitivno otera Rodžera u penziju što se šljake tiče, ali nije uspeo, nije imao koncentracije u najvažnijim momentima i Rodžer ga je zasluženo pobedio. Uzgred, treba pomenuti i publiku na ovom meču, primitivna kao i uvek kada igra Federer i veoma nepristojna prema svim Federerovim protivnicima. Tako da, eto Noletovi navijači su mogli danas da se uvere da nije publika samo protiv Noleta kada igra protiv njihovog miljenika Federera nego protiv svih. Baš me zanima kako će reagovati ako se desi da njihov miljenik u četvrfinalu bude igrao protiv njihovog sunarodnika Fonjinija hahaha ne bi me čudilo da budu i protiv Fonjinija naravno. Na kraju komentara da napišem i to da, kada je Federer danas na ovaj način preokrenuo protiv Borne i prošao dalje, će ga biti veoma teško zaustaviti, sada je veoma moguće da i osvoji po prvi put Rim u svojoj karijeri.

Jovan

pre 4 godine

@ Ne može deda dva puta na dan...
(Vuja neznalica, 16. maj 2019 18:46)

Srki sta rece nisam te dobro cuo? Nesto slicno si pricao i 2011 kad si ga slao u penziju. Jel ti sad jasno zasto publika vristi za Federera GDE GOD da igra? Covek je ikona i legenda tenisa. Dva meca u jednom danu dobio, i to kakva, u 38oj godini zivota, na fizicki najzahtevnijoj podlozi za igranje. Mirno kad pricas/pises o njemu.

Neko Tamo

pre 4 godine

CUPRIJA CITY

Gde si sad? A da, vec u nekoj rupi, sakriven.

Inace, RF se nikad ne predaje i njegovi mecevi dizu adrenalin da maksimuma. Sve to u ovoj fazi karijere. Car. :)

Bez mozga

pre 4 godine

mi cemo voditi glavnu rec u drugoj polovini godine, priotitet su w i us open, brojimo do trideset, u inat nolo botovima!
(rf team, 16. maj 2019 19:43)

Ко то "ви" ?! Имаш кризу идентитета ?!

Битно да си ти искористио реч "бот" сад себи вероватно изгледаш јако интелигентан, а ?

Robert

pre 4 godine

Užasan meč Rogera, sa mnogo, mnogo grešaka, a i u takvom izdanju uspeo da savlada 15 godina mlađeg rivala. U početku sam mislio da mu smetaju one strašne senke na terenu, od kojih se jedva videla loptica. No, kasnije su senke nestale, pa je verovatno reč o umoru usled već odigranog meča nekoliko sati ranije.
Na kraju me prijatno iznenadio Federer na šljaci ove sezone. Odličan utisak kada se sve uzme u obzir. Pitanje je hoće li moći da se oporavi za sutra, ali mi kao navijaču nije tako bitno i ako izgubi, jer je jasno da već ima prilično dobru formu za ovu podlogu.

Kanidja PG

pre 4 godine

Ima ga Borna ako trema ili sta vec ne ucini svoje.Rodzer jedva drzi svoj servis za sad u 3setu (3-3).
Junak Dana je Verdasko dobiti Tima zatim Kacanova oba u tri seta posle 5h provedenih u igri u 36god zivota.Za Nanda je poznato da je hiperaktivan i bas to mu je donijelo dosta poraza u karijeri,jer nema mira i ako krene lose gubio je dobijene meceve zbog svoje glave.
Novak je Danas ima samo jaci trening od 1h i 11min.
Ovoj mec sa Kolsrajberom tacno ce pokazat koliko je Nole digao formu,u Indijana Velsu izgubio je glatko 2-0 mjesec kasnije u Monte Karlu dobio 2-1 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu sto je nevjerovatno I nemoguce da se veceras ponovi.
Servis sada radi sjajno ocekujem 2-0 i sj mec sa Delpom(polufinale Svarcman ili Struf).

matori

pre 4 godine

dva meča u toku dana, i klinac ima dve meč lopte protiv matorog kolege ( koji je doduše jedan od najboljih u istoriji ), svoj servis, i izgubi....
svaka čast Rodžeru.
a sad, idemoooo Nole !!!!!

Tribislav

pre 4 godine

Nema Ćorić jednostavno mu*a za ovakve mečeve. Treba mu nekoliko meč lopti da bi završio meč, dok sa druge strane iskusni lisac koristi prvi šansu koja mu se ukazuje. Kad ga vidim prilikom servisa, neverovatno koliko iz Borne izbija haotičnost i nesigurnost. Zato je Rodzer i u 37 godini veliki zalogaj za ovu neisugnu generaciju. Džaba im sve kad nemaju psihu, zato niko od njih neće biti veliki šampion.

Koliko ono bese 38 - 26?

pre 4 godine

12 godina razlike a trci Roko ko Edwin mOses na olimpijadi u Montrealu, raduje se za svaki poen a 20 godina je na turu...Kapu dole majstore svaka cast, deco mozete uciti Roko ce igrati jos 10tak godina protiv ovakve mladine

Biti čovek

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje. Vrloo je mogućee i nemoguće !!! Sve će se znat nakon sutra mečeva. Za današnja dva meča kapa dole kralju tenisu.. Borna je odigrao kranje muški i ima za čim da žali a sa druge strane može biti ponosan jer nije se osramotio uopšte..

Brka

pre 4 godine

Znam neke drugare koji u 38. jedva mogu da potrče. Volja da se tata nosi sa malte ne duplo mlađim, napucanim petlićima i još da pobeđuje, je za svako poštovanje...

nn

pre 4 godine

Sramota od nekoga tko je danas igrao vec drugi put.Eto zasto Federer je GOAT.A Borna ima raznovrsno razmisljanje i oslanja se na to i previse ali negrize dovoljno,u ovim godinama se nekalkulira nego se riskira i na taj nacin izgraduje,nažalost nista od njega previse nece biti

Poz iz BG-a

pre 4 godine

@Vuja neznalica Igra sa likom koji je mlađi od njega 15 godina, koji pritom nije igrao danas meč jedan već, nego je čovek odigrao svoje u utorak i sad je došao odmoran.

Kanidja PG

pre 4 godine

Iskustvo presudilo na kraju,voli Federer da spasava mec lopte u zadnjem vrijeme uspjesno (Monfils Madrid),Skoro 4h danas na terenu svaka cast.
Sad Fonjini ili Cicipas sjutra bice dobar mec posebno ako Fabio izadje sj na duel pred svojom publikom.
Ipak junak dana je Fernando Verdasko u 36god odigrao je danas 5h tenisa i skinuo jaka dva skalpa Tima i Kacanova.Nece biti svejedno ni Rafi sa njim samo ako bude Verdasko imao svoj dan kao danas.
I konacno pravi mec da vidimo koliko je Novak digao formu,treci mec sa Kolsrajberom u malo jace od mjesec dana.Poraz glatki u Indijana Velsu,onda revans u Monte Karlu 2-0 ali uz dozvoljenih 16 brejk lopti Nemcu.Danas je bio laksi trening sa Sapovalovim, Filling mozda uzme neki gejm vise,set vrlo vrlo tesko.
Ovo je Novak koji samo sam sebe moze da pobijedi kada mu nije do igre,to sada sigurno nije slucaj.Pa sjutra sa dobrim prijateljem Delpom odigra mec vrijedan polufinala.Dobar tenis u Rimu Danas u ogromnim kolicinama.

Guromir

pre 4 godine

Hteo sam da pohvalim Bornu koji je tako gospodski podneo ovaj poraz, kapa dole Borna mene si kupio za sva vremena . Publika u delirijumu , neverovatno vriste na promaseni servis Borne- ludilo. Borna ostaje hladan i nazalost gubi ali odlazi dostojanstveno sa terena. Bez i jedne psovke ostrog pogleda prema publici( a imao je razloga) svaka cast decko. Nisam ocekivao ovakve Italijane. Cini se sto se blizi kraj karijere publika sve ludja za Rodzerom.

Postujmo svet

pre 4 godine

Doktore, kada budem stavio naocare, da li ću moći da citam? Pita ciga doktora.
Naravno - odgovori doktor.
Super! Do sada nisam umeo! - oduševljeno će ciga.

goblin

pre 4 godine

Strašan meč.Navijam za Novaka,ali kakve gluposti ovde čitam o Federeru,neverovatno.Federer ima 37 godina,igra danas drugi meč,protiv odmornog i vrhunskog igraca,koji je mlađi 15 godina a ovde neki omalovažavaju čoveka...

Poštovalac igre

pre 4 godine

Zadnja prilika za Rodžera i Rim.

Mada sa njim se nikad ne zna dokle će igrat.??? Ono što je jasno da dalje delje mlađe dečake od 20 godina. To je za svaki respekt a sramota njihova što čovek skoro pa 40 godina na pragu ih dobija olako..nije Ćorić bioo bez šansi al' olako se predao u drugom setu. Treć set je biooo tačnoo iskustvo u tajjj brejkuu Federer ko je presudio na kraju meč..ima li snage za sutra protiv Cicipasa ili Fabija to ostaje da se vidi.

Nebojša

pre 4 godine

Prvo da čestitam Federeru nije mala stvar dobiti dva meča u danu oba protiv mlađih protivnika ali moram i da se osvrnem na Ćorića ovaj meč pokazuje zašto je Federer šampion a zašto Ćorić nije niti će ikad biti sve je imao na svojoj strani umornog protivnika pozitivan rezultat do samog kraja i opet nije uspeo prosto nema to u sebi.

Zero_Cool

pre 4 godine

Videlo se da je iscrpljen u tajbrejku treceg seta ali se videla i smirenost i ogromna zelja. Dva mec u jednom danu, a u avgustu puni 38 godina. Skidam kapu. Toliko.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Rakun
Ok je da imate svoj stav o tenisu, ali nemate pravo da brutalno vredjate drugoga na licnoj osnovi. Pokusajte da razumete da tenis nije za jeftine starletane, vec za one koji vole filozifiju i psihologiju sporta, taknicenje i uzivanje. Feda takvi kao vi saljete u penziju vec 10 god, a on i dalje vrhunski igrac. Vi ste u penziji skoro na svim poljima, kad imate vremena za ovakve vulgarnosti.

reflektor

pre 4 godine

Ljudi,da ne duzimo dalje,mentalna kao i tehnicko-takticka snaga i konstantnost velike trojke je "galaksija" za sve,nemoguce visine i rekorde su postavili vec 15 god.Eventualno Marej koji je ni tamo-ni vamo ih je dobijao nekoliko puta ali je on iza daleko po svemu ostalom..Pravi preokret covek koji je skoro duplo stariji i to na sljaci!! sta dalje?Tim se celici i tu je,Zverev u krizi,Grk obecava stavom,igrom i usmerenoscu..Ostale generacije vrhunskih igraca su u senci i mogu da se pohvale da se igrali sa Rodzerom,Novakom i Nadalom!

срле

pre 4 godine

Неће омладина да се угледа на њега, ни на Нолета и Рафу. Дођу до првих пара и ту стану, као Зверев, то је чист пример. Једино можда Циципас уради нешто, али и то што је стекао дисциплину након несреће кад се замало није удавио. Једино он можда нешто уради велико, остали ништа неће направити све док је ту велика тројка.

Kosta

pre 4 godine

Žele Rimljani tačnije publika da Federer uzmee taj masters koji mu nedostaje
(Biti čovek, 16. maj 2019 22:21)

Fedji nedostaje i Monte Carlo pored Rima . Rafi fale Maiami i Paris.