Sreda, 15.05.2019.

08:18

Niksi ponovo tragičari – Pelikansima prvi pik na NBA draftu!

Na NBA Lutriji održanoj u Čikagu kuglice su bile naklonjene Nju Orleans Pelikansima koji će imati pravo da biraju sa prvog mesta na predstojećem Draftu.

Izvor: PT

Niksi ponovo tragièari – Pelikansima prvi pik na NBA draftu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Beogradjanin

pre 4 godine

(Milan, 15. maj 2019 21:04)

Pa proslogodisnja se svela na 5 prvih pika. 5 je bio Yang iz Atlante i to je + Porter koji je povrdjen izbaran i ceka se da se oporavi. Ajde ona kad je Simons bio, Marry je bio 7 pik , ispalo je da je nije sve na 5 pikova.

A najizhajpovana drafta je Fulz,Lonzo i Tatum. Jeste ta klasa duboka. Bice dosta prosecnih i solidnih igraca. Ali kako su je najavljivali. Tatum nazaduje. I sta je primetno svi su poispadali na pocetku NCAA turnira, u godini drafta, odigrali jednu sezonu, dok.ovaj Fulc se ladno nije ni kvalifikovao za NCAA turnir sa svojim timom? I prvi pick? Wtf???
Jedan Karry je ostao tri godine na kolegu , ali ovi likovi svi po jednu. I druge godine je bio blizu fajnal fora.

P.s Videcemo sta ce biti sa ovim draftom, ali draft trazi da donese all-star igrace, vremenom bar jedan iz generacije da bude kandidat za MVP. A ne stalno brdo prosecnih...i neserecnih prvih pikova

Milan

pre 4 godine

Ovogodišnja draft klasa je znatno slabija od prošle, a i od pretprošle. Druga je stvar što su prvi pikovi pogrešno izabrani, menadžeri birali po medijskom hajpu a ne po košarkaškom potencijalu.
Problem drafta ove godine je što je "plitak", u principu sa prvih 5 pikova ne može da se pogreši jer boljih nema.

Beogradjanin

pre 4 godine

Evo i ja sam pogresio, mala greska ali bitna. :)) Kingsi su dali svoj pik Filadelfiji. A Fila je dala Bostonu i zastitila ga je za 1 pik.
I vec ih zezaju na Twiteru kako lopta Lenarda prolazi kroz kos i pik 1 postaje 14 pik. Cccccc

Iskreno da bi draft lottery i ja pratio moram da znam pre drafta ko je kome predao neki pik. To je po meni najteze i to se mora naci na netu.

Ranije je bilo lakse jer ako das pik, ne mozes da ga zastitis za 1-5 pa je bili mnogo lakse pratiti. A sad sa ovim zasticeni, mora se to ispratitit pre lutrije. I tako :)))

Mister Vo

pre 4 godine

@aca
Ne lozi vise ljude da ti objasnjavaju. Draft je priredba sunda i kica gde buduce zvezde svojim odevnim izborom pokazuju kolike su seljacine. Izmedju ostalog je tombola za redosled biranja igraca, kao zimikanje u dvoristu kad se delite u ekipe...

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 14:50)

Znaci samo se 4 kuglice izvlace. A posle se poredjaju timovi koji su ostali, a ucetsvovali u lutriji( to su timovi bez playoffa) Ako odes na wiki nba draft 2019 lepo ces videti kako su se pravilno rasporedili od 3 NewYorka ka dole, po sansama pre drafta, osim onih timova koji te bune i koji su skocili kao Lejkersi, Memefis, NOA.

U toj sobi gde se to radi svaki tim ima svog predstavnika. Ne bih bas mogao da znam da li jave svojim timovima koji su pik izvukli, mislim da nemaju prava. Ali oni koji pokazuju tablu sa imenom tima oni znaju :)). Samo sam jednom gledao uzivo, a vecinu puta link koji pokazje koji tim je izvucen.

Dalas je predao svog pika Atlanti da je imao srece u upao u prvih 5 sacuvao bi svoj pika Atlanta bi imala samo svoj 8. Isto tako Fila nisam siguran da li u prva 3, posto je predala je svoj pik Kingsima, tacnije Bostonu. To su ti trejdovi sto se prave za igrace pa se daju pikovi zasticeni ili nezasticeni prve runde. Pa na kraju pik uzme trece ekipa, a bilo je vlasnistvo prvo jedne, pa druge.

P s Kingsi sigurno nisu imali predstavnika, jer njihov pik nije bio zasticen, pa bi cudo bilo da su bili :))

Mislim da sam sve objasnio :)))

aca

pre 4 godine

@ beogradjanin

Opet meni nista nije jasno, verovatno sam mnogo glup..

Koliko sam te shvatio, ti sto posedaju tamo u ime timova, znaju barem 15 minuta unapred kakav ce ishod lutrije biti, samo mi koji gledamo preko strima ne znamo?

Ako sam dobro razumeo onda nije ni cudo sto se samo onako smeskaju, mada sam mislio da je to samo onako njihov gospodski potez i osmeh, a i sad mi je jasno zasto onaj lik nepogresivo vadi karte sa imenima tima, bio sam u fazonu nocas kako se bar jednom zezne..

Ipak mi ne objasni jedno, kako ide pik za Boston, ide pik za Majami, za Sarlot, pa odjednom lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, pa ide pik za Minesotu, pa za Atlantu pa opet lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, to mi uopste nije jasno?

I sto sedese tamo predstavnici File i Dalasa kad ne dobise pika?

Hvala puno na zelji da od glupog napravis pametnog coveka.. Nocas sam tu lutriju gledao ko tele, bukvalno, nista nisam ukapirao..

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 12:10)

Imas dovoljno objasnjeno na Nba draft wiki, pa uzmes neku godinu pa proucis malo. :)

Ajde ukrtako ekipe koje se nisu plasirale u playoff, zavisno od skora sto losijeg imaju vece sanse da osvoje prvi pik. I samo ekipe koje se nisu plasirale u playoff idu u izvlacenje loterry picka.

Ono sto ide uzivo, ko gleda, tamo '80 verovatno nije ni bilo prenosa draft lutrije. Ne zna da je izvlacenje vec uradjeno i onda se ide od najmanjeg 14 pika do 1 pika.
Lottery picka prvi put ove godine ima 4 a ne 3. Sto znaci da New York nije mogao da ima losijeg picka od 5 mesta kao tim sa najlosijem skorom.
A ono sto obican gledalac, pa i predstavnici timova vide kao izvlacenje, to je vec obavljeno, samo treba predstaviti sa malo dramturgije. Naravano nije uradjena ta lutrija pre 1 mesec, nego nekih 15 min pre nego sto predstave timovima.
Da dodam da jeste New York gubitnik, jer ove godine je promenjen sistem i vise najgora ekipa nije favorit da uzme prvi pik. A oni sad bas najvise sansi :)
Isto tako ovim sistemom prvih najlosijih 10 timova ima lepe sanse da ako ne 1 pik, onda sigurno 2 ili 3 pik, tacnije pokusava da se ubije tankovanje. Ali videcemo kada je Orlando '90 tih sa neke 11 pozicije uzeo 1 pik samo godinu posle O' Neala, pobunili su se losi timovi i trazili vece sanse za na lutriji za sebe. Videcemo koliko ce trajati ovaj sistem gde i 10 klub ima sanse.

Mića

pre 4 godine

Velika se prašina podigla oko Zajona, ali mislim da će na narednom draftu najbolje proći ekipe koje budu birale bekove.
Ima zaista nekoliko odličnih igrača, potencijalnih zvezda :
Morant, Beret, Kalver, Vajt, Garland.

Stefan COYG

pre 4 godine

@Hajper ne pricaj GLUPOSTI molim te.

Za neke se igrace jednostavno zna da ce biti superzvezde. Koji crni Lin ??? Haaja momak sa kauca Imama Samperta. Nikad niko njega nije uzimao za ozbiljno. Malo se pokazao na 15ak utakmica i onda se pricalo i pisalo o njemu (jer New York). I toeto.

aca

pre 4 godine

Pre svega, nije mi jasan ovaj sistem drafta, gledao sam sinoc i nista nisam kapirao.. Znaci kad ovaj izvlaci Boston 14. pik, Majami 13. pik itd, to je cista sreca?

Dalje, nije mi jasno kako pri izvlacenju tih pikova ti apsolutno lansiras neke ekipe gore u top 4?

A isto mi nije jasno sto tamo sedese iz Dalasa i File kad te ekipe nisu dobile nijednog pika..

I za kraj da kazem da sam u poslednja 4 navijao za Memfis, ali ni drugi pik im nije los..

Hvala unapred..

vince carter

pre 4 godine

Zionu Wiliamsonu je idol Michael Jordan,jer mu je ocuh stalno pustao snimke kao klincu i u jednoj izjavi na youtubu kaze da zeli da bude two way igrac poput Jordana i da zato grize i odbrani. A ovaj sto kaze da je Zion igrao protiv svojih vrsnjaka na koledzu je pobedio,on je bio ruki,freshmen kao i Barret i Reddish i igrali su protiv 2,3 godine iskusnijih...na koledzu mozes da ostanes 4 godine a ne samo jednu. Kao Dankan sto je bio zbog obecanja majci.

hajperi hajperi vi ste grozni momci

pre 4 godine

Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Đomla, 15. maj 2019 08:29)

U pravu si što se tiče hajpa. Svake godine iz nba-a uzmu jednog mladog igrača i od njega prave zvezdu na silu. Pre par godina je to bio džeremi lin, pretprošle je to bio lonzo bol (od koga nismo mogli da živimo, samo se o njemu pričalo, u pregledu utakmice njegova asistencija iako je na kraju imao 5-7-6) a ove godine je to bio luka dončić (iako je pored njega bilo isto tako dobrih mladih igrača). džeremija lina nema nigde, lonzo nije napredovao ništa, videćemo šta će luka da uradi.
A što se tiče zajona, isto će biti i sa njim, ima da čujemo njegovo ime na sve strane, igrao on dobro ili sedeo na klupu sve vreme, jednostavno to je nba marketing.

petarczw

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.
(Miki1212, 15. maj 2019 08:51)

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise

Pogan

pre 4 godine

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise
(petarczw, 15. maj 2019 11:03)

Ti bi mogao da naucis razliku izmedju "hvali" i "fali" pre nego sto se latis prozivanja drugih...

Pogan

pre 4 godine

(Trtrrrrr, 15. maj 2019 10:24)

Volim taj argument sa razlikom u broju stanovnistva. Eno Kineza kolko ima, a ubise se od dominiranja u sportu...

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Problem je nastao kad su želeli da odrade trejd i bukvalno su ponudili jednog igrača a Gospoda iz Finiks Sansa pomešali Dilon Bruksa i Marshon Bruksa. I sad ti objasni igraču koji je trebao ds bude trejdovan pa nije a drugom koji nije trebao da ga Sansi već kontaktiraju a on misli da je trebao. Pa atmosfera poljuljana. A i mnogi mečeva su izgubili na jednu dve lopte. Biće opasni sledeće sezone.

Stefan COYG

pre 4 godine

Dobro jesu tragicari... ali uzimaju sigurno strasnog buduceg igraca u u vidu Dza Moranta ili Bereta. Na centru su pokriveni imaju Robinsona. 1-2 su im kriticne pozicije... tako da mislim da ni oni ne mogu uprskati ovaj draft.

POZ

new york new york

pre 4 godine

Iako deluje da su Niksi gubitnici ovog drafta, oni sada sa tim 3. pikom i par role playera mogu lako dovesti Davisa. Pelikansi bi bili ludi kada to ne bi prihvatili. Niksi onda imaju jak magnet da konacno privole Duranta da potpise.
U salary capu imaju mesta za jos jednu zvezdu pored Davisa i Duranta.
Vrlo lako to moze biti i Irving. Trebaju samo brzo delati, Davis je kljuc za sve.
New York vrlo lako moze napraviti super tim.

Pogan

pre 4 godine

(Iskreno, 15. maj 2019 10:48)

Uz jedan mali problem: nalaze se u zapadnoj konferenciji :)
I ovu sezonu su krenuli dobro i onda samo nestali.

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Kina ima 608 Olimpiskih medalja. Možda nisi talentovani za Košarku i Fudbal ali za ostale sportove jesu. Pogotovo individualne.

Iskreno

pre 4 godine

R. J. Barrett Kao rodjeni Kanadjanin ide u Memfis Grizlise. Koji prave veoma respektabilan sastav koji je po meni siguran sledeće sezone u PO. Mike Conley, Ajveri Bredli, Bruno Caboclo (otkrovenje sezone), Jaren Jackson, C J Miles, Joakim Noah koji je vratio stari sjaj, Valanciunas koji od prelaska iz Toronta u Memfis igra fantastično imao mnogo 30 plus partija jednostavno je velika ofanzivna sila i odličan defanzivac, Delon Wright , Justin Holidej, Tajler Dorsi, Dzevon Karter, Dillon Brooks i Kyle Anderson. Pogodili su trejdove pred finiš sezone. Ova ekipa je najbolja defanzivna ekipa u NBA. Fizicki jedna od najjačih. Ajveri Bredli se vratio u vrh formu u Memfisu na kraju sezone do povrede. Oborio rekord karijere u poenima. Kruže price da neće u Rebilding što po meni i ne trebaju jer imaju veoma jak roster. Naravno neko će iz ovog rostera napustiti Memfis ali po insjaderskim informacijama kako kažu sačuvaće 80% tima. Još ako ih Jasikavicius preuzme stvara se preozbiljna ekipa.

Ratko

pre 4 godine

Ovaj prvi pik Zion Viliamson je visok 201 i težak 130 kila a ima tek 18 godina. Kao da je odvaljen od stene, ja ne mogu da verujem da neko sa 18 godina tako može da bude razvijen i toliko težak. I onda neko kaže da neko ima šanse protiv SAD u košarci?? Ne razumem zašto naši omladinci ne dižu tegove i rade na svom telu nego su svi kao pritke za paradajz? Možda bi tada mogli da se nosimo sa njima. Izgleda da mi imamo veoma loše sportske stručnjake, koji se ne razumeju u te stvari. Pogledaš onog Borišu Simanića iz Zvezde on je nešto malo stariji od ovoga a izgleda kao neki dečko od 14 godina naspram ovog igrača. Što je najgore pogledao sam neke njegove snimke na netu i ovi što igraju sa njime su isto razvijeni kao MMA borci a sve deca mlađa od 18 godina.

Istina leči....

pre 4 godine

@ marko
Ni ja ne znam sve detalje oko drafta, ali ukratko:
NBA ima sistem koji svim ekipama daje iste šanse.
Prvo, to je visina tzv.selerikepa, po naški, visina budžeta. Ako neki od klubova prebaci budžet, plaća izuzetno visok porez na luksuz.
Druga stvar koja uređuje ravnopravni status klubova je politika licitiranja(draft) novih igrača. Prednost imaju klubovi koji su imali u prehodnih par sezona loše rezultate, ove godine to su Suns, Kniks, Kavalirs, itd...Za takve ekipe, redosled likcitiranja na draftu se utvrđuje žrebom, kako bi se izbeglo da neka ekipa namerno gubeći, stekne tu prednost(dešava se da i više ekipa namerno gubi-tankuje, ali ipak ne sve). Klub koji draftuje nekog igrača, može ga zadržati, ali ga može i proslediti-trejtovati nekom drugom klubu koje je za tog igrača zainteresovan. Zauvrat, obično daje nekog svog igrača ili više igrača, ili pak svoje pravo na pika sa drafta za narednu sezonu. Draftovan igrač se ništa ne pita, i mora prihvatiti ono što se klubovi dogovore. Ponekad klubovi uvaže želju igrača, ali samo kad imaju interesa za to. Takođe, draftovan igrač ne mora prihvatiti da igra u NBA (kao Bodiroga, na primer)...

brm

pre 4 godine

Kad sam odgledao nekoliko utakmica ovog momka, nisam bio previše ipresioniran. On je kroz srednju školu i koledž sve radio na snagu, ali sve...jer je toliko fizički dominantniji u odnosu na vršnjake, da je to kao daneko od 18 god. igra sa klincima koji još nisu kročili u pubertet, takva je reazlika. Zbog toga, ovaj Zion nije razvio šut, očajan je u tom polju...šutira on za tri, ponekad i pogodi, ali slabi procenti i to kod šuteva kad je potpuno sam, loša i tehnika šuta. Ne zna da igra pik, praktično nema pojma šta je to, jer mu nikad nije treblo. Kad se kreće sa loptom i ide u drubling, nikad ne pravi promene...nije mu trebalo. Ide kao tenk i razgrće. Koševe daje tako što sam prođe kroz 3 klinca do koša kao kroz mrave ili među nejakom dečicom u odnosu na njega hvata lopte u napadu. Pregled igra mu nije toliko jaka strana, pa ne može da radi ono što radi Simons koji takođe nam šut. Ima veliku energiju, skok i snagu. Ali to sve ne dolazi toliko do izražaja u NBA jer tamo to skoro svi imaju. On treba da igra u ekipi koja će maksimalno da eksploatiše igru u tranziciji i da bude okruđen sa 4 dobra šutera koji bi mu pravili prostor, kao Janis u Baksima. Sve ostalo bi bilo katastrofa za njega. Ali svakako mislim da neće biti ni približno igrač naspram trenutnog hajpa. Ne bih voleo, dali takva konstitucija i način igre nagoveštavaju i problem sa kolenima za koju godinu.

Grizlor

pre 4 godine

Veliki sam navijac Niksa I smatram da je ovo idealno ispalo zbog dovodjenja Davisa u New York.S obzirom da AD definitivno odlazi iz Pelikana a vec dobijaju Ziona preko drafta na toj poziciji,Ny sa trecim pikom I preuzimanjem nekog loseg ugovora iz Pelikana plus neki koristan igrac tipa Hezonja ima veliku sansu da dovede Ad.To je odlican paket za obe strane I Pelikani nece imati bolju ponudu od ove sigurno.Ako ne puste sad Davisa,sledece sezone nece dobiti nista...

Trtrrrrr

pre 4 godine

Ratko, 15. maj 2019 10:06

Slusaj, razvijeniji su koledz igraci zbog boljeg sistema i uslova, to je istina. Drzavu koja ima 300 i vise miliona stanovnika ne mozes da poredis sa onom koja ima 6.5. U USA je selekcija neverovatna, a i ako im neko promakne, Boze moj, ima ih dovoljno. Opste je poznato da Crnci uglavnom imaju brzo kontrahujuca misicna vlakna, sto ih automatski cini eksplozivnijim, skocnijim, snaznijim i POGODNIJIM za hipertrofiju muskulature. Dalje, Zion sigurno nije prirodan, davan mu je insulin ili hormon rasta u periodu puberteta. On nema pravu kosarkasku gradju kao ostali koledz igraci koji imaju tela za pozeleti. Opet, drugaciji su genetski potencijali i to je najveca razlika izmedju nas. I ima nas PEDESET PUTA MANJE.

petarczw

pre 4 godine

Sada ako uspeju još da privole Obrvu da ostane u Pelikansima imaće oko čega da grade respektabilan tim.
(Milan, 15. maj 2019 08:19)

Obrva je odmah posle lutrije izjavio da iako pelikani imaju prvog pika zeli da ide...

MPP

pre 4 godine

Draft je lutrija generalno , najbolji je primer Jokoc 41 na draftu ! Ja nikad ne bi uzeo nekog ko nema bar pristojan šut ! Mislim da je to osnova basketa , pogotovo za nekog ko ima "samo" 201cm. Meka ruka je posebna vrsta talenta i nema tog truda koji može da vam na kraju da vrhunskog šutera! Videćemo .... Kari nije bio pvi nadraftu jel tako ? Meni je taj draft odlično pravilo jer se najlošim klubovima pruža šansa da u godinama koje dolaze budu u vrhu auz veliki trud i znalački dugogodišnji rad ko zna . Ako neko misli da ovo pravilo nije dobro neka nam ponudi neko bolje! Nijedno pravilo nije bez nekih mana . Da bi neki tim osvojio prsten potreban je dugogodišnji multidisiplinarni stručni rad ! Zion - biblisko ime , motiv ....
Kakva osnova za spektakularan marketing !!! I....kad ste prvi na draftu VELIKAsu očekivanja , ako ne budete najbolji niste ispunili očekivanja , psiha je nešto što se najmanje "vidi" .....mnogi nemaju dovoljno visok IQ !

bob

pre 4 godine

znaci finiks i klivlend i sledece sezone tankovanje,dzabe je finiks menjao trenera kad imaju istu filozofiju.....gubi gubi da budes najbolji samo u njihom slucaju treba jos 100 godina da prodje?

Ima nesto

pre 4 godine

Sta ti je sudbina...Dejvisu se nije dalo da napusti Pelikane..I evo sad dobija igraca s kojim ce napasti titulu...Ima neka visa sila

geda

pre 4 godine

(Ratko, 15. maj 2019 10:06)

Drukciji je mentalitet. Nasi sportisti su generalno lenji da rade na sebi onoliko koliko bi trebalo. Pa i legende kao sto je Dzajic su takvi bili, a ne danasnji klinci. Treneri su losi, lose poimaju sistem fizickih priprema, ne vode racuna o ishrani, ne prate najnovija saznanja...A opet, cak i u SAD gde se sve to radi, ovakvi kao Zion se jave jednom u 6-10 godina. Prakticno je uporediv samo sa Lebronom i Dejvisom u poslednjih 15ak sto se tice sirovog talenta. A opet! To i dalje nista ne znaci ako ga Pelikansi ne okruze dobrim saigracima, koji su komplementarni sa njim. Dakle ako ima srece kao Janis u Milvokiju gde su ga okruzili sa 4 odlicna sutera, bice mozda nesto. A ako bude kao sa Simonsom i Embidom, ili Dzejmsom iz prve ture Kavsa, onda mnogo teze.

niki

pre 4 godine

Ratko@
Kako si se sada nalupetao,prosto da ne zelim da ulazim u komentarisanje,ali ajde. Samo ukucaj na sta je licio Janis,Higins (koji i dalje lici na tog 14o godisnjaka o kome pricas),Ingram itd itd. Zajon je cudo prirode,ali i o tome je bezuspesno da ti pricam,a sto se struke tice,odlicna je sa kakvim resursima raspolazemo. Sportski pozdrav!

frosty

pre 4 godine

@Macak
NCAA je slabije takmicenje od Spanske lige, a igranje samo jedne utakmice u plejofu ima samo smisla ako volis iznenadjenja. Najrealjniji prikaz toga ko je bolja i spremnija ekipa se uvek vidi u vise utakmica. Nema to veze sa parama. Da imaju vise vremena i da se povremeno ne drze tradicije ko pijan plota i oni bi igrali vise plejof utakmica.

Zemunac

pre 4 godine

U zadnjih dvadesetak godina, samo su dva prva pika ucinila timove koji su ih izabrali NBA prvacima. To su Tim Dankan, koga su 1997 izabrali SAS i Lebron Dzejms, koga su 2003 izabrali Klivlend Kavalirsi. Ostali uglavnom nisu ispunili ocekivanja, a primeri ozbiljnih promasaja su Vigins, prvi pik na draftu 2014( Jokic 41 na draftu iste godine), onda onaj momak iz Filadelfije koji je zaboravio kako se sutira, a cijeg imena sada ne mogu da se setim( ne mislim na Bena Simonsa) i mnogi drugi. Kod Ziona mi se ne svidja to sto mu, zbog njegove gradje i stila igre, preti velika opasnost od povreda, ali se nadam da ce ga one zaobici i da ce ispuniti ocekivanja.

ja

pre 4 godine

Eto, Dejvis neće morati u Njujork da bi igrao sa Zajonom. Pelikansi bi trebalo da dovedu, pre svega, solidnog trenera, pa onda da dovedu spoljnu liniju koja ume da igra odbranu i šutira. Legao bi im dobro Klej Tompson, koji će na leto postati ograničeni slobodan igrač. Još par takvih i Pelikansi bi mogli da postanu prototip košarkaške ekipe budućnosti - visoka postava, sa nižim, ali snažnim i brzim igračima u reketu, koja može da igra stravično snažnu odbranu i "trči i pucaj" košarku.

Mislim da bi postali stravično dominantni, ali, ono što je problem ovde, je što se ova ekipa koja vodi Pelikanse nije baš proslavile dobrim komponovanjem ekipe, biranjem adekvatnih pojačanja na draftu i zadržavanjem ključnih igrača, ni u vreme dok su vodili ekipu u Šarlotu, niti sada kad su u Nju Orleansu. Ta ekipa je u svojim rukama imala i izgubila - Alonza Morninga, Glena Rajsa, Kobi Brajanta i Krisa Pola...

Aleksa

pre 4 godine

Davis neće ostati u Pelikansima, a verovatno neće ni Jrue Holiday. Pelikansi će najverovatnije kompletno reformisati roster ovog leta i imaju čime da trguju.

S

pre 4 godine

Kraj tankovanja. Meni vala nije nimalo žao nijednog tima koji se nadao piku i izgubio priliku.

Ovako će suštinski morati da mijenjaju neke stvari, a ne samo da svake godine traže novu šansu u draftu.

Pogledajte Sanse, negledljivi su već godinama, GOMILA visokih pikova od kojih imaju jedva dva igrača vrijedna nečega, i svježe nakon jednog prvog pika na draftu, oni se odlučuju da opet tankuju sezonu, i to rade na tako sramotan način da mi nije jasno ko ih još gleda.

ajde malo da sagledamo

pre 4 godine

Evo ovako, trejduju ziona za lebrona. Potpisu durenta i posle toga ako dodje stef i pocisti ekipu sa goat igracem i sa dva od tri najbolja igraca danasnjice, i sa najboljim centrom plus. E onda gospodin lebron da se izvini za sve gluposti i besmislenu aroganciju!!! I lepo da pozove konferenciju za novinare i posto uvek zna ko kolko vredi i gde mu je mesto, da stavi stefa na prvom mestu najboljih igraca, da ostavi desetak praznih mesta pa da upise sebe.

Macak

pre 4 godine

A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.
(Moljac, 15. maj 2019 08:26)

Vjerovatno si gledao neke od videa na netu koji predstavljaju igraca a ne cijelu utakmicu. Na takvom videu potenciraju solo igru na ulaze, fizicku snagu i zakucavanja.
Preporucio bih ti, ai ostalima, da se malo okrenete NCAA i da zavolite kosarku umjesto cirkusa u kojem je najvaznije divljacki zakucati pa se keziti protivniku u lice.
Za pocetak pogledaj plej of u martu sledece godine. NCAA ima po samo jednu utakmicu u plej ofu, pa ko prodje. E to je istinska sportska borba a ne razvlacenje od sedam tekmi da se digne jos koja kinta. Mislim da je Zion Wiliamson prerano izasao na draft.

Rade

pre 4 godine

Na osnovu cega su Niksi vec bili vidjeni kao pobednici lutrije kad su sanse za prvog pika bile 14%???

Nestvarno sta se desilo od svih ekipa Pelikani da dobiju koji su razmatrali da trejduju za prvog pika...

Gorki

pre 4 godine

Gledao ovog Ziona par puta. Nista posebno. Izvikan mladi kosarkas. Da je toliko dominantan, on bi bez problema doneo titulu svom timu. Ne samo sto nije to ucinio, vec nije to ucinio sa najboljom ekipom, sto Djuk godinama to i jeste. Nece on ostaviti posebnog traga u NBA.

marko

pre 4 godine

Pratim rezultate NBA...ali ni razumem kako draftuju igrače. Jel može neko da mi objasni...kako sve funkcioniše. Znači nema ni sličnosti sa timovima u evropi...ko ima veći budžet..njemu kvalitetniji igrači.
Skroz ne kapiram.

Hvala u napred.

Ilija Dukić

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.
(dule, 15. maj 2019 08:33)

Zato što su, od te tri ekipe, samo Niksi već videli Zajona u svom timu i samo se u njihovom slučaju pričalo da li bi ga trejdovali za AD ili gradili tim uz KD.

Miki1212

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.

očigledno

pre 4 godine

Pelikansi su doveli novog GM koji zeli da zadrzi Dejvisa, a ovaj pik ce itekako pomoci u tome, izgledalo je da ce u rebilding Pelikansi, ali uz prvog pika i nekog dobrog slobodnog agenta (imace ih puno), mogli bi da budu vrlo konkurentni. Naravno treba osloboditi prostora u kepu i zadrzati Dejvisa, ali sada imaju lepu sansu da osiguraju lepsu buducnost...

Moljac

pre 4 godine

Zasluženo (mislim na Nikse). A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.

Đomla

pre 4 godine

'Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.

dule

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.

D'Angelo Russell

pre 4 godine

Pelikansi su ovako u win-win situaciji. Ili mogu ostati ova dvojica sa slobodnim agentima ili da se trejduju za još više igrača biće zanimljivo svakako.

Nowitzki

pre 4 godine

Ne znam samo po kojoj logici su Niksi bili vec vidjeni kao pobjednici lutrije. 14 % i nije neka velika sansa u odnosu na druge. A gledajuci po tome sto su gubili namjerno utakmice( i oni i Sansi itd.),nisu ni zasluzili sreću!

dule

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.

očigledno

pre 4 godine

Pelikansi su doveli novog GM koji zeli da zadrzi Dejvisa, a ovaj pik ce itekako pomoci u tome, izgledalo je da ce u rebilding Pelikansi, ali uz prvog pika i nekog dobrog slobodnog agenta (imace ih puno), mogli bi da budu vrlo konkurentni. Naravno treba osloboditi prostora u kepu i zadrzati Dejvisa, ali sada imaju lepu sansu da osiguraju lepsu buducnost...

Đomla

pre 4 godine

'Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.

S

pre 4 godine

Kraj tankovanja. Meni vala nije nimalo žao nijednog tima koji se nadao piku i izgubio priliku.

Ovako će suštinski morati da mijenjaju neke stvari, a ne samo da svake godine traže novu šansu u draftu.

Pogledajte Sanse, negledljivi su već godinama, GOMILA visokih pikova od kojih imaju jedva dva igrača vrijedna nečega, i svježe nakon jednog prvog pika na draftu, oni se odlučuju da opet tankuju sezonu, i to rade na tako sramotan način da mi nije jasno ko ih još gleda.

Nowitzki

pre 4 godine

Ne znam samo po kojoj logici su Niksi bili vec vidjeni kao pobjednici lutrije. 14 % i nije neka velika sansa u odnosu na druge. A gledajuci po tome sto su gubili namjerno utakmice( i oni i Sansi itd.),nisu ni zasluzili sreću!

Zemunac

pre 4 godine

U zadnjih dvadesetak godina, samo su dva prva pika ucinila timove koji su ih izabrali NBA prvacima. To su Tim Dankan, koga su 1997 izabrali SAS i Lebron Dzejms, koga su 2003 izabrali Klivlend Kavalirsi. Ostali uglavnom nisu ispunili ocekivanja, a primeri ozbiljnih promasaja su Vigins, prvi pik na draftu 2014( Jokic 41 na draftu iste godine), onda onaj momak iz Filadelfije koji je zaboravio kako se sutira, a cijeg imena sada ne mogu da se setim( ne mislim na Bena Simonsa) i mnogi drugi. Kod Ziona mi se ne svidja to sto mu, zbog njegove gradje i stila igre, preti velika opasnost od povreda, ali se nadam da ce ga one zaobici i da ce ispuniti ocekivanja.

D'Angelo Russell

pre 4 godine

Pelikansi su ovako u win-win situaciji. Ili mogu ostati ova dvojica sa slobodnim agentima ili da se trejduju za još više igrača biće zanimljivo svakako.

Ilija Dukić

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.
(dule, 15. maj 2019 08:33)

Zato što su, od te tri ekipe, samo Niksi već videli Zajona u svom timu i samo se u njihovom slučaju pričalo da li bi ga trejdovali za AD ili gradili tim uz KD.

Rade

pre 4 godine

Na osnovu cega su Niksi vec bili vidjeni kao pobednici lutrije kad su sanse za prvog pika bile 14%???

Nestvarno sta se desilo od svih ekipa Pelikani da dobiju koji su razmatrali da trejduju za prvog pika...

Moljac

pre 4 godine

Zasluženo (mislim na Nikse). A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.

Aleksa

pre 4 godine

Davis neće ostati u Pelikansima, a verovatno neće ni Jrue Holiday. Pelikansi će najverovatnije kompletno reformisati roster ovog leta i imaju čime da trguju.

frosty

pre 4 godine

@Macak
NCAA je slabije takmicenje od Spanske lige, a igranje samo jedne utakmice u plejofu ima samo smisla ako volis iznenadjenja. Najrealjniji prikaz toga ko je bolja i spremnija ekipa se uvek vidi u vise utakmica. Nema to veze sa parama. Da imaju vise vremena i da se povremeno ne drze tradicije ko pijan plota i oni bi igrali vise plejof utakmica.

Ratko

pre 4 godine

Ovaj prvi pik Zion Viliamson je visok 201 i težak 130 kila a ima tek 18 godina. Kao da je odvaljen od stene, ja ne mogu da verujem da neko sa 18 godina tako može da bude razvijen i toliko težak. I onda neko kaže da neko ima šanse protiv SAD u košarci?? Ne razumem zašto naši omladinci ne dižu tegove i rade na svom telu nego su svi kao pritke za paradajz? Možda bi tada mogli da se nosimo sa njima. Izgleda da mi imamo veoma loše sportske stručnjake, koji se ne razumeju u te stvari. Pogledaš onog Borišu Simanića iz Zvezde on je nešto malo stariji od ovoga a izgleda kao neki dečko od 14 godina naspram ovog igrača. Što je najgore pogledao sam neke njegove snimke na netu i ovi što igraju sa njime su isto razvijeni kao MMA borci a sve deca mlađa od 18 godina.

Istina leči....

pre 4 godine

@ marko
Ni ja ne znam sve detalje oko drafta, ali ukratko:
NBA ima sistem koji svim ekipama daje iste šanse.
Prvo, to je visina tzv.selerikepa, po naški, visina budžeta. Ako neki od klubova prebaci budžet, plaća izuzetno visok porez na luksuz.
Druga stvar koja uređuje ravnopravni status klubova je politika licitiranja(draft) novih igrača. Prednost imaju klubovi koji su imali u prehodnih par sezona loše rezultate, ove godine to su Suns, Kniks, Kavalirs, itd...Za takve ekipe, redosled likcitiranja na draftu se utvrđuje žrebom, kako bi se izbeglo da neka ekipa namerno gubeći, stekne tu prednost(dešava se da i više ekipa namerno gubi-tankuje, ali ipak ne sve). Klub koji draftuje nekog igrača, može ga zadržati, ali ga može i proslediti-trejtovati nekom drugom klubu koje je za tog igrača zainteresovan. Zauvrat, obično daje nekog svog igrača ili više igrača, ili pak svoje pravo na pika sa drafta za narednu sezonu. Draftovan igrač se ništa ne pita, i mora prihvatiti ono što se klubovi dogovore. Ponekad klubovi uvaže želju igrača, ali samo kad imaju interesa za to. Takođe, draftovan igrač ne mora prihvatiti da igra u NBA (kao Bodiroga, na primer)...

Pogan

pre 4 godine

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise
(petarczw, 15. maj 2019 11:03)

Ti bi mogao da naucis razliku izmedju "hvali" i "fali" pre nego sto se latis prozivanja drugih...

Miki1212

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.

Trtrrrrr

pre 4 godine

Ratko, 15. maj 2019 10:06

Slusaj, razvijeniji su koledz igraci zbog boljeg sistema i uslova, to je istina. Drzavu koja ima 300 i vise miliona stanovnika ne mozes da poredis sa onom koja ima 6.5. U USA je selekcija neverovatna, a i ako im neko promakne, Boze moj, ima ih dovoljno. Opste je poznato da Crnci uglavnom imaju brzo kontrahujuca misicna vlakna, sto ih automatski cini eksplozivnijim, skocnijim, snaznijim i POGODNIJIM za hipertrofiju muskulature. Dalje, Zion sigurno nije prirodan, davan mu je insulin ili hormon rasta u periodu puberteta. On nema pravu kosarkasku gradju kao ostali koledz igraci koji imaju tela za pozeleti. Opet, drugaciji su genetski potencijali i to je najveca razlika izmedju nas. I ima nas PEDESET PUTA MANJE.

Macak

pre 4 godine

A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.
(Moljac, 15. maj 2019 08:26)

Vjerovatno si gledao neke od videa na netu koji predstavljaju igraca a ne cijelu utakmicu. Na takvom videu potenciraju solo igru na ulaze, fizicku snagu i zakucavanja.
Preporucio bih ti, ai ostalima, da se malo okrenete NCAA i da zavolite kosarku umjesto cirkusa u kojem je najvaznije divljacki zakucati pa se keziti protivniku u lice.
Za pocetak pogledaj plej of u martu sledece godine. NCAA ima po samo jednu utakmicu u plej ofu, pa ko prodje. E to je istinska sportska borba a ne razvlacenje od sedam tekmi da se digne jos koja kinta. Mislim da je Zion Wiliamson prerano izasao na draft.

geda

pre 4 godine

(Ratko, 15. maj 2019 10:06)

Drukciji je mentalitet. Nasi sportisti su generalno lenji da rade na sebi onoliko koliko bi trebalo. Pa i legende kao sto je Dzajic su takvi bili, a ne danasnji klinci. Treneri su losi, lose poimaju sistem fizickih priprema, ne vode racuna o ishrani, ne prate najnovija saznanja...A opet, cak i u SAD gde se sve to radi, ovakvi kao Zion se jave jednom u 6-10 godina. Prakticno je uporediv samo sa Lebronom i Dejvisom u poslednjih 15ak sto se tice sirovog talenta. A opet! To i dalje nista ne znaci ako ga Pelikansi ne okruze dobrim saigracima, koji su komplementarni sa njim. Dakle ako ima srece kao Janis u Milvokiju gde su ga okruzili sa 4 odlicna sutera, bice mozda nesto. A ako bude kao sa Simonsom i Embidom, ili Dzejmsom iz prve ture Kavsa, onda mnogo teze.

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Kina ima 608 Olimpiskih medalja. Možda nisi talentovani za Košarku i Fudbal ali za ostale sportove jesu. Pogotovo individualne.

petarczw

pre 4 godine

Sada ako uspeju još da privole Obrvu da ostane u Pelikansima imaće oko čega da grade respektabilan tim.
(Milan, 15. maj 2019 08:19)

Obrva je odmah posle lutrije izjavio da iako pelikani imaju prvog pika zeli da ide...

Gorki

pre 4 godine

Gledao ovog Ziona par puta. Nista posebno. Izvikan mladi kosarkas. Da je toliko dominantan, on bi bez problema doneo titulu svom timu. Ne samo sto nije to ucinio, vec nije to ucinio sa najboljom ekipom, sto Djuk godinama to i jeste. Nece on ostaviti posebnog traga u NBA.

bob

pre 4 godine

znaci finiks i klivlend i sledece sezone tankovanje,dzabe je finiks menjao trenera kad imaju istu filozofiju.....gubi gubi da budes najbolji samo u njihom slucaju treba jos 100 godina da prodje?

new york new york

pre 4 godine

Iako deluje da su Niksi gubitnici ovog drafta, oni sada sa tim 3. pikom i par role playera mogu lako dovesti Davisa. Pelikansi bi bili ludi kada to ne bi prihvatili. Niksi onda imaju jak magnet da konacno privole Duranta da potpise.
U salary capu imaju mesta za jos jednu zvezdu pored Davisa i Duranta.
Vrlo lako to moze biti i Irving. Trebaju samo brzo delati, Davis je kljuc za sve.
New York vrlo lako moze napraviti super tim.

brm

pre 4 godine

Kad sam odgledao nekoliko utakmica ovog momka, nisam bio previše ipresioniran. On je kroz srednju školu i koledž sve radio na snagu, ali sve...jer je toliko fizički dominantniji u odnosu na vršnjake, da je to kao daneko od 18 god. igra sa klincima koji još nisu kročili u pubertet, takva je reazlika. Zbog toga, ovaj Zion nije razvio šut, očajan je u tom polju...šutira on za tri, ponekad i pogodi, ali slabi procenti i to kod šuteva kad je potpuno sam, loša i tehnika šuta. Ne zna da igra pik, praktično nema pojma šta je to, jer mu nikad nije treblo. Kad se kreće sa loptom i ide u drubling, nikad ne pravi promene...nije mu trebalo. Ide kao tenk i razgrće. Koševe daje tako što sam prođe kroz 3 klinca do koša kao kroz mrave ili među nejakom dečicom u odnosu na njega hvata lopte u napadu. Pregled igra mu nije toliko jaka strana, pa ne može da radi ono što radi Simons koji takođe nam šut. Ima veliku energiju, skok i snagu. Ali to sve ne dolazi toliko do izražaja u NBA jer tamo to skoro svi imaju. On treba da igra u ekipi koja će maksimalno da eksploatiše igru u tranziciji i da bude okruđen sa 4 dobra šutera koji bi mu pravili prostor, kao Janis u Baksima. Sve ostalo bi bilo katastrofa za njega. Ali svakako mislim da neće biti ni približno igrač naspram trenutnog hajpa. Ne bih voleo, dali takva konstitucija i način igre nagoveštavaju i problem sa kolenima za koju godinu.

Stefan COYG

pre 4 godine

Dobro jesu tragicari... ali uzimaju sigurno strasnog buduceg igraca u u vidu Dza Moranta ili Bereta. Na centru su pokriveni imaju Robinsona. 1-2 su im kriticne pozicije... tako da mislim da ni oni ne mogu uprskati ovaj draft.

POZ

MPP

pre 4 godine

Draft je lutrija generalno , najbolji je primer Jokoc 41 na draftu ! Ja nikad ne bi uzeo nekog ko nema bar pristojan šut ! Mislim da je to osnova basketa , pogotovo za nekog ko ima "samo" 201cm. Meka ruka je posebna vrsta talenta i nema tog truda koji može da vam na kraju da vrhunskog šutera! Videćemo .... Kari nije bio pvi nadraftu jel tako ? Meni je taj draft odlično pravilo jer se najlošim klubovima pruža šansa da u godinama koje dolaze budu u vrhu auz veliki trud i znalački dugogodišnji rad ko zna . Ako neko misli da ovo pravilo nije dobro neka nam ponudi neko bolje! Nijedno pravilo nije bez nekih mana . Da bi neki tim osvojio prsten potreban je dugogodišnji multidisiplinarni stručni rad ! Zion - biblisko ime , motiv ....
Kakva osnova za spektakularan marketing !!! I....kad ste prvi na draftu VELIKAsu očekivanja , ako ne budete najbolji niste ispunili očekivanja , psiha je nešto što se najmanje "vidi" .....mnogi nemaju dovoljno visok IQ !

vince carter

pre 4 godine

Zionu Wiliamsonu je idol Michael Jordan,jer mu je ocuh stalno pustao snimke kao klincu i u jednoj izjavi na youtubu kaze da zeli da bude two way igrac poput Jordana i da zato grize i odbrani. A ovaj sto kaze da je Zion igrao protiv svojih vrsnjaka na koledzu je pobedio,on je bio ruki,freshmen kao i Barret i Reddish i igrali su protiv 2,3 godine iskusnijih...na koledzu mozes da ostanes 4 godine a ne samo jednu. Kao Dankan sto je bio zbog obecanja majci.

marko

pre 4 godine

Pratim rezultate NBA...ali ni razumem kako draftuju igrače. Jel može neko da mi objasni...kako sve funkcioniše. Znači nema ni sličnosti sa timovima u evropi...ko ima veći budžet..njemu kvalitetniji igrači.
Skroz ne kapiram.

Hvala u napred.

Pogan

pre 4 godine

(Iskreno, 15. maj 2019 10:48)

Uz jedan mali problem: nalaze se u zapadnoj konferenciji :)
I ovu sezonu su krenuli dobro i onda samo nestali.

niki

pre 4 godine

Ratko@
Kako si se sada nalupetao,prosto da ne zelim da ulazim u komentarisanje,ali ajde. Samo ukucaj na sta je licio Janis,Higins (koji i dalje lici na tog 14o godisnjaka o kome pricas),Ingram itd itd. Zajon je cudo prirode,ali i o tome je bezuspesno da ti pricam,a sto se struke tice,odlicna je sa kakvim resursima raspolazemo. Sportski pozdrav!

Iskreno

pre 4 godine

R. J. Barrett Kao rodjeni Kanadjanin ide u Memfis Grizlise. Koji prave veoma respektabilan sastav koji je po meni siguran sledeće sezone u PO. Mike Conley, Ajveri Bredli, Bruno Caboclo (otkrovenje sezone), Jaren Jackson, C J Miles, Joakim Noah koji je vratio stari sjaj, Valanciunas koji od prelaska iz Toronta u Memfis igra fantastično imao mnogo 30 plus partija jednostavno je velika ofanzivna sila i odličan defanzivac, Delon Wright , Justin Holidej, Tajler Dorsi, Dzevon Karter, Dillon Brooks i Kyle Anderson. Pogodili su trejdove pred finiš sezone. Ova ekipa je najbolja defanzivna ekipa u NBA. Fizicki jedna od najjačih. Ajveri Bredli se vratio u vrh formu u Memfisu na kraju sezone do povrede. Oborio rekord karijere u poenima. Kruže price da neće u Rebilding što po meni i ne trebaju jer imaju veoma jak roster. Naravno neko će iz ovog rostera napustiti Memfis ali po insjaderskim informacijama kako kažu sačuvaće 80% tima. Još ako ih Jasikavicius preuzme stvara se preozbiljna ekipa.

hajperi hajperi vi ste grozni momci

pre 4 godine

Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Đomla, 15. maj 2019 08:29)

U pravu si što se tiče hajpa. Svake godine iz nba-a uzmu jednog mladog igrača i od njega prave zvezdu na silu. Pre par godina je to bio džeremi lin, pretprošle je to bio lonzo bol (od koga nismo mogli da živimo, samo se o njemu pričalo, u pregledu utakmice njegova asistencija iako je na kraju imao 5-7-6) a ove godine je to bio luka dončić (iako je pored njega bilo isto tako dobrih mladih igrača). džeremija lina nema nigde, lonzo nije napredovao ništa, videćemo šta će luka da uradi.
A što se tiče zajona, isto će biti i sa njim, ima da čujemo njegovo ime na sve strane, igrao on dobro ili sedeo na klupu sve vreme, jednostavno to je nba marketing.

Stefan COYG

pre 4 godine

@Hajper ne pricaj GLUPOSTI molim te.

Za neke se igrace jednostavno zna da ce biti superzvezde. Koji crni Lin ??? Haaja momak sa kauca Imama Samperta. Nikad niko njega nije uzimao za ozbiljno. Malo se pokazao na 15ak utakmica i onda se pricalo i pisalo o njemu (jer New York). I toeto.

ajde malo da sagledamo

pre 4 godine

Evo ovako, trejduju ziona za lebrona. Potpisu durenta i posle toga ako dodje stef i pocisti ekipu sa goat igracem i sa dva od tri najbolja igraca danasnjice, i sa najboljim centrom plus. E onda gospodin lebron da se izvini za sve gluposti i besmislenu aroganciju!!! I lepo da pozove konferenciju za novinare i posto uvek zna ko kolko vredi i gde mu je mesto, da stavi stefa na prvom mestu najboljih igraca, da ostavi desetak praznih mesta pa da upise sebe.

ja

pre 4 godine

Eto, Dejvis neće morati u Njujork da bi igrao sa Zajonom. Pelikansi bi trebalo da dovedu, pre svega, solidnog trenera, pa onda da dovedu spoljnu liniju koja ume da igra odbranu i šutira. Legao bi im dobro Klej Tompson, koji će na leto postati ograničeni slobodan igrač. Još par takvih i Pelikansi bi mogli da postanu prototip košarkaške ekipe budućnosti - visoka postava, sa nižim, ali snažnim i brzim igračima u reketu, koja može da igra stravično snažnu odbranu i "trči i pucaj" košarku.

Mislim da bi postali stravično dominantni, ali, ono što je problem ovde, je što se ova ekipa koja vodi Pelikanse nije baš proslavile dobrim komponovanjem ekipe, biranjem adekvatnih pojačanja na draftu i zadržavanjem ključnih igrača, ni u vreme dok su vodili ekipu u Šarlotu, niti sada kad su u Nju Orleansu. Ta ekipa je u svojim rukama imala i izgubila - Alonza Morninga, Glena Rajsa, Kobi Brajanta i Krisa Pola...

petarczw

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.
(Miki1212, 15. maj 2019 08:51)

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Problem je nastao kad su želeli da odrade trejd i bukvalno su ponudili jednog igrača a Gospoda iz Finiks Sansa pomešali Dilon Bruksa i Marshon Bruksa. I sad ti objasni igraču koji je trebao ds bude trejdovan pa nije a drugom koji nije trebao da ga Sansi već kontaktiraju a on misli da je trebao. Pa atmosfera poljuljana. A i mnogi mečeva su izgubili na jednu dve lopte. Biće opasni sledeće sezone.

Mića

pre 4 godine

Velika se prašina podigla oko Zajona, ali mislim da će na narednom draftu najbolje proći ekipe koje budu birale bekove.
Ima zaista nekoliko odličnih igrača, potencijalnih zvezda :
Morant, Beret, Kalver, Vajt, Garland.

Ima nesto

pre 4 godine

Sta ti je sudbina...Dejvisu se nije dalo da napusti Pelikane..I evo sad dobija igraca s kojim ce napasti titulu...Ima neka visa sila

Grizlor

pre 4 godine

Veliki sam navijac Niksa I smatram da je ovo idealno ispalo zbog dovodjenja Davisa u New York.S obzirom da AD definitivno odlazi iz Pelikana a vec dobijaju Ziona preko drafta na toj poziciji,Ny sa trecim pikom I preuzimanjem nekog loseg ugovora iz Pelikana plus neki koristan igrac tipa Hezonja ima veliku sansu da dovede Ad.To je odlican paket za obe strane I Pelikani nece imati bolju ponudu od ove sigurno.Ako ne puste sad Davisa,sledece sezone nece dobiti nista...

aca

pre 4 godine

@ beogradjanin

Opet meni nista nije jasno, verovatno sam mnogo glup..

Koliko sam te shvatio, ti sto posedaju tamo u ime timova, znaju barem 15 minuta unapred kakav ce ishod lutrije biti, samo mi koji gledamo preko strima ne znamo?

Ako sam dobro razumeo onda nije ni cudo sto se samo onako smeskaju, mada sam mislio da je to samo onako njihov gospodski potez i osmeh, a i sad mi je jasno zasto onaj lik nepogresivo vadi karte sa imenima tima, bio sam u fazonu nocas kako se bar jednom zezne..

Ipak mi ne objasni jedno, kako ide pik za Boston, ide pik za Majami, za Sarlot, pa odjednom lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, pa ide pik za Minesotu, pa za Atlantu pa opet lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, to mi uopste nije jasno?

I sto sedese tamo predstavnici File i Dalasa kad ne dobise pika?

Hvala puno na zelji da od glupog napravis pametnog coveka.. Nocas sam tu lutriju gledao ko tele, bukvalno, nista nisam ukapirao..

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 12:10)

Imas dovoljno objasnjeno na Nba draft wiki, pa uzmes neku godinu pa proucis malo. :)

Ajde ukrtako ekipe koje se nisu plasirale u playoff, zavisno od skora sto losijeg imaju vece sanse da osvoje prvi pik. I samo ekipe koje se nisu plasirale u playoff idu u izvlacenje loterry picka.

Ono sto ide uzivo, ko gleda, tamo '80 verovatno nije ni bilo prenosa draft lutrije. Ne zna da je izvlacenje vec uradjeno i onda se ide od najmanjeg 14 pika do 1 pika.
Lottery picka prvi put ove godine ima 4 a ne 3. Sto znaci da New York nije mogao da ima losijeg picka od 5 mesta kao tim sa najlosijem skorom.
A ono sto obican gledalac, pa i predstavnici timova vide kao izvlacenje, to je vec obavljeno, samo treba predstaviti sa malo dramturgije. Naravano nije uradjena ta lutrija pre 1 mesec, nego nekih 15 min pre nego sto predstave timovima.
Da dodam da jeste New York gubitnik, jer ove godine je promenjen sistem i vise najgora ekipa nije favorit da uzme prvi pik. A oni sad bas najvise sansi :)
Isto tako ovim sistemom prvih najlosijih 10 timova ima lepe sanse da ako ne 1 pik, onda sigurno 2 ili 3 pik, tacnije pokusava da se ubije tankovanje. Ali videcemo kada je Orlando '90 tih sa neke 11 pozicije uzeo 1 pik samo godinu posle O' Neala, pobunili su se losi timovi i trazili vece sanse za na lutriji za sebe. Videcemo koliko ce trajati ovaj sistem gde i 10 klub ima sanse.

Pogan

pre 4 godine

(Trtrrrrr, 15. maj 2019 10:24)

Volim taj argument sa razlikom u broju stanovnistva. Eno Kineza kolko ima, a ubise se od dominiranja u sportu...

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 14:50)

Znaci samo se 4 kuglice izvlace. A posle se poredjaju timovi koji su ostali, a ucetsvovali u lutriji( to su timovi bez playoffa) Ako odes na wiki nba draft 2019 lepo ces videti kako su se pravilno rasporedili od 3 NewYorka ka dole, po sansama pre drafta, osim onih timova koji te bune i koji su skocili kao Lejkersi, Memefis, NOA.

U toj sobi gde se to radi svaki tim ima svog predstavnika. Ne bih bas mogao da znam da li jave svojim timovima koji su pik izvukli, mislim da nemaju prava. Ali oni koji pokazuju tablu sa imenom tima oni znaju :)). Samo sam jednom gledao uzivo, a vecinu puta link koji pokazje koji tim je izvucen.

Dalas je predao svog pika Atlanti da je imao srece u upao u prvih 5 sacuvao bi svoj pika Atlanta bi imala samo svoj 8. Isto tako Fila nisam siguran da li u prva 3, posto je predala je svoj pik Kingsima, tacnije Bostonu. To su ti trejdovi sto se prave za igrace pa se daju pikovi zasticeni ili nezasticeni prve runde. Pa na kraju pik uzme trece ekipa, a bilo je vlasnistvo prvo jedne, pa druge.

P s Kingsi sigurno nisu imali predstavnika, jer njihov pik nije bio zasticen, pa bi cudo bilo da su bili :))

Mislim da sam sve objasnio :)))

Mister Vo

pre 4 godine

@aca
Ne lozi vise ljude da ti objasnjavaju. Draft je priredba sunda i kica gde buduce zvezde svojim odevnim izborom pokazuju kolike su seljacine. Izmedju ostalog je tombola za redosled biranja igraca, kao zimikanje u dvoristu kad se delite u ekipe...

aca

pre 4 godine

Pre svega, nije mi jasan ovaj sistem drafta, gledao sam sinoc i nista nisam kapirao.. Znaci kad ovaj izvlaci Boston 14. pik, Majami 13. pik itd, to je cista sreca?

Dalje, nije mi jasno kako pri izvlacenju tih pikova ti apsolutno lansiras neke ekipe gore u top 4?

A isto mi nije jasno sto tamo sedese iz Dalasa i File kad te ekipe nisu dobile nijednog pika..

I za kraj da kazem da sam u poslednja 4 navijao za Memfis, ali ni drugi pik im nije los..

Hvala unapred..

Beogradjanin

pre 4 godine

Evo i ja sam pogresio, mala greska ali bitna. :)) Kingsi su dali svoj pik Filadelfiji. A Fila je dala Bostonu i zastitila ga je za 1 pik.
I vec ih zezaju na Twiteru kako lopta Lenarda prolazi kroz kos i pik 1 postaje 14 pik. Cccccc

Iskreno da bi draft lottery i ja pratio moram da znam pre drafta ko je kome predao neki pik. To je po meni najteze i to se mora naci na netu.

Ranije je bilo lakse jer ako das pik, ne mozes da ga zastitis za 1-5 pa je bili mnogo lakse pratiti. A sad sa ovim zasticeni, mora se to ispratitit pre lutrije. I tako :)))

Milan

pre 4 godine

Ovogodišnja draft klasa je znatno slabija od prošle, a i od pretprošle. Druga je stvar što su prvi pikovi pogrešno izabrani, menadžeri birali po medijskom hajpu a ne po košarkaškom potencijalu.
Problem drafta ove godine je što je "plitak", u principu sa prvih 5 pikova ne može da se pogreši jer boljih nema.

Beogradjanin

pre 4 godine

(Milan, 15. maj 2019 21:04)

Pa proslogodisnja se svela na 5 prvih pika. 5 je bio Yang iz Atlante i to je + Porter koji je povrdjen izbaran i ceka se da se oporavi. Ajde ona kad je Simons bio, Marry je bio 7 pik , ispalo je da je nije sve na 5 pikova.

A najizhajpovana drafta je Fulz,Lonzo i Tatum. Jeste ta klasa duboka. Bice dosta prosecnih i solidnih igraca. Ali kako su je najavljivali. Tatum nazaduje. I sta je primetno svi su poispadali na pocetku NCAA turnira, u godini drafta, odigrali jednu sezonu, dok.ovaj Fulc se ladno nije ni kvalifikovao za NCAA turnir sa svojim timom? I prvi pick? Wtf???
Jedan Karry je ostao tri godine na kolegu , ali ovi likovi svi po jednu. I druge godine je bio blizu fajnal fora.

P.s Videcemo sta ce biti sa ovim draftom, ali draft trazi da donese all-star igrace, vremenom bar jedan iz generacije da bude kandidat za MVP. A ne stalno brdo prosecnih...i neserecnih prvih pikova

ajde malo da sagledamo

pre 4 godine

Evo ovako, trejduju ziona za lebrona. Potpisu durenta i posle toga ako dodje stef i pocisti ekipu sa goat igracem i sa dva od tri najbolja igraca danasnjice, i sa najboljim centrom plus. E onda gospodin lebron da se izvini za sve gluposti i besmislenu aroganciju!!! I lepo da pozove konferenciju za novinare i posto uvek zna ko kolko vredi i gde mu je mesto, da stavi stefa na prvom mestu najboljih igraca, da ostavi desetak praznih mesta pa da upise sebe.

marko

pre 4 godine

Pratim rezultate NBA...ali ni razumem kako draftuju igrače. Jel može neko da mi objasni...kako sve funkcioniše. Znači nema ni sličnosti sa timovima u evropi...ko ima veći budžet..njemu kvalitetniji igrači.
Skroz ne kapiram.

Hvala u napred.

Macak

pre 4 godine

A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.
(Moljac, 15. maj 2019 08:26)

Vjerovatno si gledao neke od videa na netu koji predstavljaju igraca a ne cijelu utakmicu. Na takvom videu potenciraju solo igru na ulaze, fizicku snagu i zakucavanja.
Preporucio bih ti, ai ostalima, da se malo okrenete NCAA i da zavolite kosarku umjesto cirkusa u kojem je najvaznije divljacki zakucati pa se keziti protivniku u lice.
Za pocetak pogledaj plej of u martu sledece godine. NCAA ima po samo jednu utakmicu u plej ofu, pa ko prodje. E to je istinska sportska borba a ne razvlacenje od sedam tekmi da se digne jos koja kinta. Mislim da je Zion Wiliamson prerano izasao na draft.

Gorki

pre 4 godine

Gledao ovog Ziona par puta. Nista posebno. Izvikan mladi kosarkas. Da je toliko dominantan, on bi bez problema doneo titulu svom timu. Ne samo sto nije to ucinio, vec nije to ucinio sa najboljom ekipom, sto Djuk godinama to i jeste. Nece on ostaviti posebnog traga u NBA.

petarczw

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.
(Miki1212, 15. maj 2019 08:51)

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise

Moljac

pre 4 godine

Zasluženo (mislim na Nikse). A sad sam odgledao niz klipova s ovim Zionom. Eto nama još jednog Vestbruka. Tako da je Devisu i dalje najbolje da beži, jasno ako Pelikansi draftuju Ziona, a čik da će se usuditi da ne, makar videli šta dobijaju.

ja

pre 4 godine

Eto, Dejvis neće morati u Njujork da bi igrao sa Zajonom. Pelikansi bi trebalo da dovedu, pre svega, solidnog trenera, pa onda da dovedu spoljnu liniju koja ume da igra odbranu i šutira. Legao bi im dobro Klej Tompson, koji će na leto postati ograničeni slobodan igrač. Još par takvih i Pelikansi bi mogli da postanu prototip košarkaške ekipe budućnosti - visoka postava, sa nižim, ali snažnim i brzim igračima u reketu, koja može da igra stravično snažnu odbranu i "trči i pucaj" košarku.

Mislim da bi postali stravično dominantni, ali, ono što je problem ovde, je što se ova ekipa koja vodi Pelikanse nije baš proslavile dobrim komponovanjem ekipe, biranjem adekvatnih pojačanja na draftu i zadržavanjem ključnih igrača, ni u vreme dok su vodili ekipu u Šarlotu, niti sada kad su u Nju Orleansu. Ta ekipa je u svojim rukama imala i izgubila - Alonza Morninga, Glena Rajsa, Kobi Brajanta i Krisa Pola...

Ratko

pre 4 godine

Ovaj prvi pik Zion Viliamson je visok 201 i težak 130 kila a ima tek 18 godina. Kao da je odvaljen od stene, ja ne mogu da verujem da neko sa 18 godina tako može da bude razvijen i toliko težak. I onda neko kaže da neko ima šanse protiv SAD u košarci?? Ne razumem zašto naši omladinci ne dižu tegove i rade na svom telu nego su svi kao pritke za paradajz? Možda bi tada mogli da se nosimo sa njima. Izgleda da mi imamo veoma loše sportske stručnjake, koji se ne razumeju u te stvari. Pogledaš onog Borišu Simanića iz Zvezde on je nešto malo stariji od ovoga a izgleda kao neki dečko od 14 godina naspram ovog igrača. Što je najgore pogledao sam neke njegove snimke na netu i ovi što igraju sa njime su isto razvijeni kao MMA borci a sve deca mlađa od 18 godina.

dule

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.

Iskreno

pre 4 godine

R. J. Barrett Kao rodjeni Kanadjanin ide u Memfis Grizlise. Koji prave veoma respektabilan sastav koji je po meni siguran sledeće sezone u PO. Mike Conley, Ajveri Bredli, Bruno Caboclo (otkrovenje sezone), Jaren Jackson, C J Miles, Joakim Noah koji je vratio stari sjaj, Valanciunas koji od prelaska iz Toronta u Memfis igra fantastično imao mnogo 30 plus partija jednostavno je velika ofanzivna sila i odličan defanzivac, Delon Wright , Justin Holidej, Tajler Dorsi, Dzevon Karter, Dillon Brooks i Kyle Anderson. Pogodili su trejdove pred finiš sezone. Ova ekipa je najbolja defanzivna ekipa u NBA. Fizicki jedna od najjačih. Ajveri Bredli se vratio u vrh formu u Memfisu na kraju sezone do povrede. Oborio rekord karijere u poenima. Kruže price da neće u Rebilding što po meni i ne trebaju jer imaju veoma jak roster. Naravno neko će iz ovog rostera napustiti Memfis ali po insjaderskim informacijama kako kažu sačuvaće 80% tima. Još ako ih Jasikavicius preuzme stvara se preozbiljna ekipa.

Pogan

pre 4 godine

(Trtrrrrr, 15. maj 2019 10:24)

Volim taj argument sa razlikom u broju stanovnistva. Eno Kineza kolko ima, a ubise se od dominiranja u sportu...

Ima nesto

pre 4 godine

Sta ti je sudbina...Dejvisu se nije dalo da napusti Pelikane..I evo sad dobija igraca s kojim ce napasti titulu...Ima neka visa sila

Trtrrrrr

pre 4 godine

Ratko, 15. maj 2019 10:06

Slusaj, razvijeniji su koledz igraci zbog boljeg sistema i uslova, to je istina. Drzavu koja ima 300 i vise miliona stanovnika ne mozes da poredis sa onom koja ima 6.5. U USA je selekcija neverovatna, a i ako im neko promakne, Boze moj, ima ih dovoljno. Opste je poznato da Crnci uglavnom imaju brzo kontrahujuca misicna vlakna, sto ih automatski cini eksplozivnijim, skocnijim, snaznijim i POGODNIJIM za hipertrofiju muskulature. Dalje, Zion sigurno nije prirodan, davan mu je insulin ili hormon rasta u periodu puberteta. On nema pravu kosarkasku gradju kao ostali koledz igraci koji imaju tela za pozeleti. Opet, drugaciji su genetski potencijali i to je najveca razlika izmedju nas. I ima nas PEDESET PUTA MANJE.

očigledno

pre 4 godine

Pelikansi su doveli novog GM koji zeli da zadrzi Dejvisa, a ovaj pik ce itekako pomoci u tome, izgledalo je da ce u rebilding Pelikansi, ali uz prvog pika i nekog dobrog slobodnog agenta (imace ih puno), mogli bi da budu vrlo konkurentni. Naravno treba osloboditi prostora u kepu i zadrzati Dejvisa, ali sada imaju lepu sansu da osiguraju lepsu buducnost...

Ilija Dukić

pre 4 godine

Ne razumem. Tri ekipe su imale isti broj kuglica ali su Niksi najveći gubitnici? Zašto? Zato što su od te tri ekipe imali najveće želje? Pa ne ide to tako u životu.
(dule, 15. maj 2019 08:33)

Zato što su, od te tri ekipe, samo Niksi već videli Zajona u svom timu i samo se u njihovom slučaju pričalo da li bi ga trejdovali za AD ili gradili tim uz KD.

Grizlor

pre 4 godine

Veliki sam navijac Niksa I smatram da je ovo idealno ispalo zbog dovodjenja Davisa u New York.S obzirom da AD definitivno odlazi iz Pelikana a vec dobijaju Ziona preko drafta na toj poziciji,Ny sa trecim pikom I preuzimanjem nekog loseg ugovora iz Pelikana plus neki koristan igrac tipa Hezonja ima veliku sansu da dovede Ad.To je odlican paket za obe strane I Pelikani nece imati bolju ponudu od ove sigurno.Ako ne puste sad Davisa,sledece sezone nece dobiti nista...

Đomla

pre 4 godine

'Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.

frosty

pre 4 godine

@Macak
NCAA je slabije takmicenje od Spanske lige, a igranje samo jedne utakmice u plejofu ima samo smisla ako volis iznenadjenja. Najrealjniji prikaz toga ko je bolja i spremnija ekipa se uvek vidi u vise utakmica. Nema to veze sa parama. Da imaju vise vremena i da se povremeno ne drze tradicije ko pijan plota i oni bi igrali vise plejof utakmica.

Miki1212

pre 4 godine

Ako ima šanse da ubede Dejvisa imali bi vrlo respektabilan tim.Sačuvaš Holideja,Rendla i dodaš Ziona koji će svakako biti pojačanje, u prospektu veoma dobro izgledaju.Fali plej a to već moraju naći,ako ništa juriti nekog veterana koji će pojačati rotaciju. Kori Džozef je idealan tu. Doprinosi stalno a ne traži veliki novac.

Zemunac

pre 4 godine

U zadnjih dvadesetak godina, samo su dva prva pika ucinila timove koji su ih izabrali NBA prvacima. To su Tim Dankan, koga su 1997 izabrali SAS i Lebron Dzejms, koga su 2003 izabrali Klivlend Kavalirsi. Ostali uglavnom nisu ispunili ocekivanja, a primeri ozbiljnih promasaja su Vigins, prvi pik na draftu 2014( Jokic 41 na draftu iste godine), onda onaj momak iz Filadelfije koji je zaboravio kako se sutira, a cijeg imena sada ne mogu da se setim( ne mislim na Bena Simonsa) i mnogi drugi. Kod Ziona mi se ne svidja to sto mu, zbog njegove gradje i stila igre, preti velika opasnost od povreda, ali se nadam da ce ga one zaobici i da ce ispuniti ocekivanja.

Nowitzki

pre 4 godine

Ne znam samo po kojoj logici su Niksi bili vec vidjeni kao pobjednici lutrije. 14 % i nije neka velika sansa u odnosu na druge. A gledajuci po tome sto su gubili namjerno utakmice( i oni i Sansi itd.),nisu ni zasluzili sreću!

Pogan

pre 4 godine

Napišeš sacuvas holideja i onda hvali plej hahahahahahaha a sta je holidej centar?!? Plus imaju elfrida pejtona... Ko sve ovde komentarise
(petarczw, 15. maj 2019 11:03)

Ti bi mogao da naucis razliku izmedju "hvali" i "fali" pre nego sto se latis prozivanja drugih...

aca

pre 4 godine

Pre svega, nije mi jasan ovaj sistem drafta, gledao sam sinoc i nista nisam kapirao.. Znaci kad ovaj izvlaci Boston 14. pik, Majami 13. pik itd, to je cista sreca?

Dalje, nije mi jasno kako pri izvlacenju tih pikova ti apsolutno lansiras neke ekipe gore u top 4?

A isto mi nije jasno sto tamo sedese iz Dalasa i File kad te ekipe nisu dobile nijednog pika..

I za kraj da kazem da sam u poslednja 4 navijao za Memfis, ali ni drugi pik im nije los..

Hvala unapred..

Istina leči....

pre 4 godine

@ marko
Ni ja ne znam sve detalje oko drafta, ali ukratko:
NBA ima sistem koji svim ekipama daje iste šanse.
Prvo, to je visina tzv.selerikepa, po naški, visina budžeta. Ako neki od klubova prebaci budžet, plaća izuzetno visok porez na luksuz.
Druga stvar koja uređuje ravnopravni status klubova je politika licitiranja(draft) novih igrača. Prednost imaju klubovi koji su imali u prehodnih par sezona loše rezultate, ove godine to su Suns, Kniks, Kavalirs, itd...Za takve ekipe, redosled likcitiranja na draftu se utvrđuje žrebom, kako bi se izbeglo da neka ekipa namerno gubeći, stekne tu prednost(dešava se da i više ekipa namerno gubi-tankuje, ali ipak ne sve). Klub koji draftuje nekog igrača, može ga zadržati, ali ga može i proslediti-trejtovati nekom drugom klubu koje je za tog igrača zainteresovan. Zauvrat, obično daje nekog svog igrača ili više igrača, ili pak svoje pravo na pika sa drafta za narednu sezonu. Draftovan igrač se ništa ne pita, i mora prihvatiti ono što se klubovi dogovore. Ponekad klubovi uvaže želju igrača, ali samo kad imaju interesa za to. Takođe, draftovan igrač ne mora prihvatiti da igra u NBA (kao Bodiroga, na primer)...

geda

pre 4 godine

(Ratko, 15. maj 2019 10:06)

Drukciji je mentalitet. Nasi sportisti su generalno lenji da rade na sebi onoliko koliko bi trebalo. Pa i legende kao sto je Dzajic su takvi bili, a ne danasnji klinci. Treneri su losi, lose poimaju sistem fizickih priprema, ne vode racuna o ishrani, ne prate najnovija saznanja...A opet, cak i u SAD gde se sve to radi, ovakvi kao Zion se jave jednom u 6-10 godina. Prakticno je uporediv samo sa Lebronom i Dejvisom u poslednjih 15ak sto se tice sirovog talenta. A opet! To i dalje nista ne znaci ako ga Pelikansi ne okruze dobrim saigracima, koji su komplementarni sa njim. Dakle ako ima srece kao Janis u Milvokiju gde su ga okruzili sa 4 odlicna sutera, bice mozda nesto. A ako bude kao sa Simonsom i Embidom, ili Dzejmsom iz prve ture Kavsa, onda mnogo teze.

brm

pre 4 godine

Kad sam odgledao nekoliko utakmica ovog momka, nisam bio previše ipresioniran. On je kroz srednju školu i koledž sve radio na snagu, ali sve...jer je toliko fizički dominantniji u odnosu na vršnjake, da je to kao daneko od 18 god. igra sa klincima koji još nisu kročili u pubertet, takva je reazlika. Zbog toga, ovaj Zion nije razvio šut, očajan je u tom polju...šutira on za tri, ponekad i pogodi, ali slabi procenti i to kod šuteva kad je potpuno sam, loša i tehnika šuta. Ne zna da igra pik, praktično nema pojma šta je to, jer mu nikad nije treblo. Kad se kreće sa loptom i ide u drubling, nikad ne pravi promene...nije mu trebalo. Ide kao tenk i razgrće. Koševe daje tako što sam prođe kroz 3 klinca do koša kao kroz mrave ili među nejakom dečicom u odnosu na njega hvata lopte u napadu. Pregled igra mu nije toliko jaka strana, pa ne može da radi ono što radi Simons koji takođe nam šut. Ima veliku energiju, skok i snagu. Ali to sve ne dolazi toliko do izražaja u NBA jer tamo to skoro svi imaju. On treba da igra u ekipi koja će maksimalno da eksploatiše igru u tranziciji i da bude okruđen sa 4 dobra šutera koji bi mu pravili prostor, kao Janis u Baksima. Sve ostalo bi bilo katastrofa za njega. Ali svakako mislim da neće biti ni približno igrač naspram trenutnog hajpa. Ne bih voleo, dali takva konstitucija i način igre nagoveštavaju i problem sa kolenima za koju godinu.

MPP

pre 4 godine

Draft je lutrija generalno , najbolji je primer Jokoc 41 na draftu ! Ja nikad ne bi uzeo nekog ko nema bar pristojan šut ! Mislim da je to osnova basketa , pogotovo za nekog ko ima "samo" 201cm. Meka ruka je posebna vrsta talenta i nema tog truda koji može da vam na kraju da vrhunskog šutera! Videćemo .... Kari nije bio pvi nadraftu jel tako ? Meni je taj draft odlično pravilo jer se najlošim klubovima pruža šansa da u godinama koje dolaze budu u vrhu auz veliki trud i znalački dugogodišnji rad ko zna . Ako neko misli da ovo pravilo nije dobro neka nam ponudi neko bolje! Nijedno pravilo nije bez nekih mana . Da bi neki tim osvojio prsten potreban je dugogodišnji multidisiplinarni stručni rad ! Zion - biblisko ime , motiv ....
Kakva osnova za spektakularan marketing !!! I....kad ste prvi na draftu VELIKAsu očekivanja , ako ne budete najbolji niste ispunili očekivanja , psiha je nešto što se najmanje "vidi" .....mnogi nemaju dovoljno visok IQ !

aca

pre 4 godine

@ beogradjanin

Opet meni nista nije jasno, verovatno sam mnogo glup..

Koliko sam te shvatio, ti sto posedaju tamo u ime timova, znaju barem 15 minuta unapred kakav ce ishod lutrije biti, samo mi koji gledamo preko strima ne znamo?

Ako sam dobro razumeo onda nije ni cudo sto se samo onako smeskaju, mada sam mislio da je to samo onako njihov gospodski potez i osmeh, a i sad mi je jasno zasto onaj lik nepogresivo vadi karte sa imenima tima, bio sam u fazonu nocas kako se bar jednom zezne..

Ipak mi ne objasni jedno, kako ide pik za Boston, ide pik za Majami, za Sarlot, pa odjednom lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, pa ide pik za Minesotu, pa za Atlantu pa opet lansiraju tim gore u prve 4 pozicije, to mi uopste nije jasno?

I sto sedese tamo predstavnici File i Dalasa kad ne dobise pika?

Hvala puno na zelji da od glupog napravis pametnog coveka.. Nocas sam tu lutriju gledao ko tele, bukvalno, nista nisam ukapirao..

Aleksa

pre 4 godine

Davis neće ostati u Pelikansima, a verovatno neće ni Jrue Holiday. Pelikansi će najverovatnije kompletno reformisati roster ovog leta i imaju čime da trguju.

Rade

pre 4 godine

Na osnovu cega su Niksi vec bili vidjeni kao pobednici lutrije kad su sanse za prvog pika bile 14%???

Nestvarno sta se desilo od svih ekipa Pelikani da dobiju koji su razmatrali da trejduju za prvog pika...

niki

pre 4 godine

Ratko@
Kako si se sada nalupetao,prosto da ne zelim da ulazim u komentarisanje,ali ajde. Samo ukucaj na sta je licio Janis,Higins (koji i dalje lici na tog 14o godisnjaka o kome pricas),Ingram itd itd. Zajon je cudo prirode,ali i o tome je bezuspesno da ti pricam,a sto se struke tice,odlicna je sa kakvim resursima raspolazemo. Sportski pozdrav!

vince carter

pre 4 godine

Zionu Wiliamsonu je idol Michael Jordan,jer mu je ocuh stalno pustao snimke kao klincu i u jednoj izjavi na youtubu kaze da zeli da bude two way igrac poput Jordana i da zato grize i odbrani. A ovaj sto kaze da je Zion igrao protiv svojih vrsnjaka na koledzu je pobedio,on je bio ruki,freshmen kao i Barret i Reddish i igrali su protiv 2,3 godine iskusnijih...na koledzu mozes da ostanes 4 godine a ne samo jednu. Kao Dankan sto je bio zbog obecanja majci.

hajperi hajperi vi ste grozni momci

pre 4 godine

Cudo od deteta koje ce ostaviti dubok trag u Nba ligi'
Niko ne moze da garantuje da ce bilo ko da ostavi dubok trag u ligi !!!
Ovaj momak uz malo srece i puno rada mpze da bude nalik Barkliju,isto tako uz ne daj Boze neku povredu,ili sticaj okolnosti,moze da postane novi Entoni Benet.
Ni malo mu se ne pomaze sa hajpom koji je nerelan,verujem da ni on nije odusevljen odlaskom u Nju Orleans,kazu da je prilicno revoltiran napustio prostoriju kad je saznao da NYK nisu prvi u redu. Videcemo.
Ja Morant ce verovatno u Memfis sto znaci da Konli verovatno napusta tim,i krece totalni ribilding.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Đomla, 15. maj 2019 08:29)

U pravu si što se tiče hajpa. Svake godine iz nba-a uzmu jednog mladog igrača i od njega prave zvezdu na silu. Pre par godina je to bio džeremi lin, pretprošle je to bio lonzo bol (od koga nismo mogli da živimo, samo se o njemu pričalo, u pregledu utakmice njegova asistencija iako je na kraju imao 5-7-6) a ove godine je to bio luka dončić (iako je pored njega bilo isto tako dobrih mladih igrača). džeremija lina nema nigde, lonzo nije napredovao ništa, videćemo šta će luka da uradi.
A što se tiče zajona, isto će biti i sa njim, ima da čujemo njegovo ime na sve strane, igrao on dobro ili sedeo na klupu sve vreme, jednostavno to je nba marketing.

Stefan COYG

pre 4 godine

@Hajper ne pricaj GLUPOSTI molim te.

Za neke se igrace jednostavno zna da ce biti superzvezde. Koji crni Lin ??? Haaja momak sa kauca Imama Samperta. Nikad niko njega nije uzimao za ozbiljno. Malo se pokazao na 15ak utakmica i onda se pricalo i pisalo o njemu (jer New York). I toeto.

D'Angelo Russell

pre 4 godine

Pelikansi su ovako u win-win situaciji. Ili mogu ostati ova dvojica sa slobodnim agentima ili da se trejduju za još više igrača biće zanimljivo svakako.

S

pre 4 godine

Kraj tankovanja. Meni vala nije nimalo žao nijednog tima koji se nadao piku i izgubio priliku.

Ovako će suštinski morati da mijenjaju neke stvari, a ne samo da svake godine traže novu šansu u draftu.

Pogledajte Sanse, negledljivi su već godinama, GOMILA visokih pikova od kojih imaju jedva dva igrača vrijedna nečega, i svježe nakon jednog prvog pika na draftu, oni se odlučuju da opet tankuju sezonu, i to rade na tako sramotan način da mi nije jasno ko ih još gleda.

new york new york

pre 4 godine

Iako deluje da su Niksi gubitnici ovog drafta, oni sada sa tim 3. pikom i par role playera mogu lako dovesti Davisa. Pelikansi bi bili ludi kada to ne bi prihvatili. Niksi onda imaju jak magnet da konacno privole Duranta da potpise.
U salary capu imaju mesta za jos jednu zvezdu pored Davisa i Duranta.
Vrlo lako to moze biti i Irving. Trebaju samo brzo delati, Davis je kljuc za sve.
New York vrlo lako moze napraviti super tim.

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Kina ima 608 Olimpiskih medalja. Možda nisi talentovani za Košarku i Fudbal ali za ostale sportove jesu. Pogotovo individualne.

petarczw

pre 4 godine

Sada ako uspeju još da privole Obrvu da ostane u Pelikansima imaće oko čega da grade respektabilan tim.
(Milan, 15. maj 2019 08:19)

Obrva je odmah posle lutrije izjavio da iako pelikani imaju prvog pika zeli da ide...

Mister Vo

pre 4 godine

@aca
Ne lozi vise ljude da ti objasnjavaju. Draft je priredba sunda i kica gde buduce zvezde svojim odevnim izborom pokazuju kolike su seljacine. Izmedju ostalog je tombola za redosled biranja igraca, kao zimikanje u dvoristu kad se delite u ekipe...

Beogradjanin

pre 4 godine

(Milan, 15. maj 2019 21:04)

Pa proslogodisnja se svela na 5 prvih pika. 5 je bio Yang iz Atlante i to je + Porter koji je povrdjen izbaran i ceka se da se oporavi. Ajde ona kad je Simons bio, Marry je bio 7 pik , ispalo je da je nije sve na 5 pikova.

A najizhajpovana drafta je Fulz,Lonzo i Tatum. Jeste ta klasa duboka. Bice dosta prosecnih i solidnih igraca. Ali kako su je najavljivali. Tatum nazaduje. I sta je primetno svi su poispadali na pocetku NCAA turnira, u godini drafta, odigrali jednu sezonu, dok.ovaj Fulc se ladno nije ni kvalifikovao za NCAA turnir sa svojim timom? I prvi pick? Wtf???
Jedan Karry je ostao tri godine na kolegu , ali ovi likovi svi po jednu. I druge godine je bio blizu fajnal fora.

P.s Videcemo sta ce biti sa ovim draftom, ali draft trazi da donese all-star igrace, vremenom bar jedan iz generacije da bude kandidat za MVP. A ne stalno brdo prosecnih...i neserecnih prvih pikova

Iskreno

pre 4 godine

@Pogan Problem je nastao kad su želeli da odrade trejd i bukvalno su ponudili jednog igrača a Gospoda iz Finiks Sansa pomešali Dilon Bruksa i Marshon Bruksa. I sad ti objasni igraču koji je trebao ds bude trejdovan pa nije a drugom koji nije trebao da ga Sansi već kontaktiraju a on misli da je trebao. Pa atmosfera poljuljana. A i mnogi mečeva su izgubili na jednu dve lopte. Biće opasni sledeće sezone.

Stefan COYG

pre 4 godine

Dobro jesu tragicari... ali uzimaju sigurno strasnog buduceg igraca u u vidu Dza Moranta ili Bereta. Na centru su pokriveni imaju Robinsona. 1-2 su im kriticne pozicije... tako da mislim da ni oni ne mogu uprskati ovaj draft.

POZ

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 12:10)

Imas dovoljno objasnjeno na Nba draft wiki, pa uzmes neku godinu pa proucis malo. :)

Ajde ukrtako ekipe koje se nisu plasirale u playoff, zavisno od skora sto losijeg imaju vece sanse da osvoje prvi pik. I samo ekipe koje se nisu plasirale u playoff idu u izvlacenje loterry picka.

Ono sto ide uzivo, ko gleda, tamo '80 verovatno nije ni bilo prenosa draft lutrije. Ne zna da je izvlacenje vec uradjeno i onda se ide od najmanjeg 14 pika do 1 pika.
Lottery picka prvi put ove godine ima 4 a ne 3. Sto znaci da New York nije mogao da ima losijeg picka od 5 mesta kao tim sa najlosijem skorom.
A ono sto obican gledalac, pa i predstavnici timova vide kao izvlacenje, to je vec obavljeno, samo treba predstaviti sa malo dramturgije. Naravano nije uradjena ta lutrija pre 1 mesec, nego nekih 15 min pre nego sto predstave timovima.
Da dodam da jeste New York gubitnik, jer ove godine je promenjen sistem i vise najgora ekipa nije favorit da uzme prvi pik. A oni sad bas najvise sansi :)
Isto tako ovim sistemom prvih najlosijih 10 timova ima lepe sanse da ako ne 1 pik, onda sigurno 2 ili 3 pik, tacnije pokusava da se ubije tankovanje. Ali videcemo kada je Orlando '90 tih sa neke 11 pozicije uzeo 1 pik samo godinu posle O' Neala, pobunili su se losi timovi i trazili vece sanse za na lutriji za sebe. Videcemo koliko ce trajati ovaj sistem gde i 10 klub ima sanse.

Mića

pre 4 godine

Velika se prašina podigla oko Zajona, ali mislim da će na narednom draftu najbolje proći ekipe koje budu birale bekove.
Ima zaista nekoliko odličnih igrača, potencijalnih zvezda :
Morant, Beret, Kalver, Vajt, Garland.

Milan

pre 4 godine

Ovogodišnja draft klasa je znatno slabija od prošle, a i od pretprošle. Druga je stvar što su prvi pikovi pogrešno izabrani, menadžeri birali po medijskom hajpu a ne po košarkaškom potencijalu.
Problem drafta ove godine je što je "plitak", u principu sa prvih 5 pikova ne može da se pogreši jer boljih nema.

bob

pre 4 godine

znaci finiks i klivlend i sledece sezone tankovanje,dzabe je finiks menjao trenera kad imaju istu filozofiju.....gubi gubi da budes najbolji samo u njihom slucaju treba jos 100 godina da prodje?

Pogan

pre 4 godine

(Iskreno, 15. maj 2019 10:48)

Uz jedan mali problem: nalaze se u zapadnoj konferenciji :)
I ovu sezonu su krenuli dobro i onda samo nestali.

Beogradjanin

pre 4 godine

(aca, 15. maj 2019 14:50)

Znaci samo se 4 kuglice izvlace. A posle se poredjaju timovi koji su ostali, a ucetsvovali u lutriji( to su timovi bez playoffa) Ako odes na wiki nba draft 2019 lepo ces videti kako su se pravilno rasporedili od 3 NewYorka ka dole, po sansama pre drafta, osim onih timova koji te bune i koji su skocili kao Lejkersi, Memefis, NOA.

U toj sobi gde se to radi svaki tim ima svog predstavnika. Ne bih bas mogao da znam da li jave svojim timovima koji su pik izvukli, mislim da nemaju prava. Ali oni koji pokazuju tablu sa imenom tima oni znaju :)). Samo sam jednom gledao uzivo, a vecinu puta link koji pokazje koji tim je izvucen.

Dalas je predao svog pika Atlanti da je imao srece u upao u prvih 5 sacuvao bi svoj pika Atlanta bi imala samo svoj 8. Isto tako Fila nisam siguran da li u prva 3, posto je predala je svoj pik Kingsima, tacnije Bostonu. To su ti trejdovi sto se prave za igrace pa se daju pikovi zasticeni ili nezasticeni prve runde. Pa na kraju pik uzme trece ekipa, a bilo je vlasnistvo prvo jedne, pa druge.

P s Kingsi sigurno nisu imali predstavnika, jer njihov pik nije bio zasticen, pa bi cudo bilo da su bili :))

Mislim da sam sve objasnio :)))

Beogradjanin

pre 4 godine

Evo i ja sam pogresio, mala greska ali bitna. :)) Kingsi su dali svoj pik Filadelfiji. A Fila je dala Bostonu i zastitila ga je za 1 pik.
I vec ih zezaju na Twiteru kako lopta Lenarda prolazi kroz kos i pik 1 postaje 14 pik. Cccccc

Iskreno da bi draft lottery i ja pratio moram da znam pre drafta ko je kome predao neki pik. To je po meni najteze i to se mora naci na netu.

Ranije je bilo lakse jer ako das pik, ne mozes da ga zastitis za 1-5 pa je bili mnogo lakse pratiti. A sad sa ovim zasticeni, mora se to ispratitit pre lutrije. I tako :)))