Utorak, 14.05.2019.

21:00

"Razumem dupliranje cene karata, Federer je najveće ime i svetska ikona"

Novak Đoković odgovarao je na razna pitanja tokom prvog pojavljivanja pred medijima na Mastersu u Rimu.

Izvor: LN

"Razumem dupliranje cene karata, Federer je najveæe ime i svetska ikona" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13) 

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.
(Kosta, 15. maj 2019 13:35)

Opet ponavljam....šta imaju igrači sa tim kolike će cene neki organizator turnira da odredi? Po meni apsolutno ništa. Samo organizator turnira će da snosi sve posledice takvog postupanja. Igrači neće. Najgluplje od svega je izjavlljivanje organizatora zbog čega poskupljuju karte. Totalna nebuloza.

Ne kažem da igrači ne treba da imaju svoje lično mišljenje o tome, ali ne treba da daju zvanične izjave u vezi toga. Jednostavno nije im to potrebno.

Јован

pre 4 godine

@(920, 15. maj 2019 09:20)

Као неко ко игра тенис више од двадесет година, а не само га посматра из фотеље на телевизији, не могу да се сложим са тим да је Ђоковић бољи тенисер од Федерера. Сваки тенисер ће вам рећи да је Федерерова игра беспрекорна, почевши од технике и кретања до осећаја за напад и игру на мрежи. Мени лично најбитнија ствар је техника удараца (сервис, форхенд, бекхенд и волеји). Увек сам се угледао на Роџера, не само зато што ми се више свиђа његов форхенд или бекхенд, већ зато што технички те ударце изводи по књизи, са потпуно испруженом, опуштеном руком и минималним оптерећењима на тетивама и лигаментима лакта, ручног зглоба и рамена. Највећи доказ овога што причам, осим успорених снимака на youtubu где и сами можете упоредити њихове ударце, је сама чињеница да Роџер никада није имао наведене повреде, док Ђоковић и Надал јесу, и то више пута, и ако су млађи од њега 6(5) година. Други доказ ће бити тај да њихове каријере никад неће трајати ни приближно дуго колико и Роџерова, који ће вероватно играти до 39 или 40. године, а можда и дуже ко зна. Што се тиче коначног броја ГС титула, то је сада мало и ствар спортске среће какви ће бројеви испасти на крају. Наравно да су Надал и Новак врхунски играчи и да имају шансу да га сустигну, али шта год било на крају, за мене а верујем и цео тениски свет, Федерер ће увек бити узор како треба играти тенис, због његове изузетне ефикасности и минималног утрошка енергије на терену услед чега се и најмање повређује.

he,he,he…

pre 4 godine

@savjetić… Pročitao dobro, pogledaj konferenciju za štampu, Novakova opaska "sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu" se nadovezala na tvrdnju/pitanje novinara "Šta misliš o tome, jer Federer nikada nije osvijio Rim, a zbog njega su duplirane cene ulaznica, pa kakvo je tvoje mišljenje o tome?" Odatle i ono "IAKO" u Novakovom odgovoru, ili da tebi konkretno pojasnim, zamisli da je umesto "IAKO" rekao "UNATOČ TOME ŠTO" :-)

Guromir

pre 4 godine

Sam Federer kaze da to nije fer da udvostruce cenu karata posle vesti da ce nastupoti u Rimu, a nas Novak kaze da je to ok. Novak kaze da svi dobijaju a zaboravio je na obicnog coveka kome je ulaznica skupa a pogotovu ako se cena duplira.Dakle nadmeni i potuljeni Fed misli o obicnom navijacu a nas dobrica o profitu .
Kako Novace mozes da opravdavas zaradu za organizatora na takav nacin.U celoj prici naglasak je na ljudima koji treba da plate duplu cenu karata a ne da gledaoci mogu sad da gledaju Rodzera a organizator da zaradi novac.

Kosta

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13)

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.

Jaran

pre 4 godine

tg
Doktor uci od fakulteta, tek od srednje skole se mi odlucujemo da li jurimo taj posao, ekonomiju,... Glupost je reci da je neki doktor oduvek hteo taj posao, svi smo mi imali vise ciljeve dok nismo malo porasli. Samo jedno pitanje:
- Jel si mozda pomislio na ovo; da li jedan sportista moze za 5 godina ucenja i prakse da dosegne doktorov nivo znanja, a da li doktor za bilo koje vreme moze da dosegne nivo profesionalnog sportiste?

Phoenix

pre 4 godine

Igraci su tu najmanji problem. Vise se para okrece pa ce svako od njih zahvatiti svoj deo (manji ili veci). Sto bi se bunili. Nekorektno je prema gledaocima turnira jer organizatori turnira salju krajnje jasnu poruku: mi ovo radimo samo zbog para. Vi, gledaoci, ste samo sredstvo da do toga dodjemo.

iggy

pre 4 godine

Bio je dole jedan komentar vezan za zaradu tenisera. Sve je to tacno, ali ta enormna zarada i obezbedjivanje egzistencije svojim praunucima odnosi se samo na prvih 20,30 na svetu, ovi ostali koji su u prvih 100 imaju ostatak zivota neku lepu egzistenciju. A oni mucenici kojima je najveci uspeh u karijeri top 150 ili trece kolo atp 250 ili finale celindzera od tih para sa turnira uglavnom pokrivaju troskove i zarade u karijeri eventualno toliko da pokrenu posle neki privatni posao kako bi ziveli ostatak zivota

he, he, he

pre 4 godine

@ha, ha, ha… Nesrećniče, koji tri puta već ponavljaš isti komentar, pogledaj konferenciju, pod uslovom da uopšte razumeš engleski, pa ćeš čuti da nije Novak izjavio "da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu", već je to upravo POTENCIRAO novinar koji je pitanje postavio (domaćoj javnosti inače poznat kao "Not Too Bad"), a Novak je samo, vrlo diplomatski i pristojno, odgovorio da je Rodžer najveći teniski i među najvećim sportskim "brendovima" u svetu i da u skladu sa time, može da razume tu odluku.

Lesa London

pre 4 godine

Da, svi komentatori dole su upravu.

Nole je najbolji i jedini je osvojio sve bitne turnire (GS+Mastersi).
Rodja je najveci t.j. najpopularniji i za sada najuspesniji (br. GS!). Jeste, on ujedno i trazi najvise para za igranje na nekim turnirima, ali Mastersi placaju fiksno, te su takvi komentari budalasti.

Italijani su profiteri i ne bi smeli da dizu cenu karata tek tako, samo zato sto Rodja igra. Nepostovanje posetilaca i ljubitelja tenisa.

Ali ljudi - uzmite prosecnog Italijana, 30-45 god starog/staru, obicno bez dece (ili mozda sa jednim detetom), koji ima i malo ekstra para (ne bas previse) da potrosi na neku lepu stvar, mozda veceru, malo odece svaka 2-3 meseca, koji izlazak ili eto, neki specijalan ili elitni turnir ili festival....

Pa naravno da cu kao stanovnik Rima/Italije zeleti da gledam Federera uzivo, ipak legendu ovog sporta, jer verovatno i skoro SIGURNO igra na ovom turniru poslednji put.
Zasto bih isao do Londona, Pariza, Nju Jorka - kad mogu da ga gleadam vec danas i to skoro sigurno poslednji put u Rimu, i nikada vise!

(Za Novaka ima vremena, osvajace on Rim jos par puta sigurno, u pohodu i pobedi nad svim rekordima.)

Zašto

pre 4 godine

Šta bre toliko Federera forsiraju da neće odmah da mu daju i prednost pa da zaigra samo finalni meč.
(XXL, 15. maj 2019 11:42)
Odgovor je prost. Forsiraju ga sponzori, pošto nosi njihovu opremu. Reklama donosi novac i čini čuda.

Neće biti

pre 4 godine

(IL, 15. maj 2019 10:54)
Gde si to čuo da je neki turnir obavezan? Svaki teniser može sam da bira na kom turniru će da igra, jedino je pitanje da li mu se isplati da odustane, ako je na njemu prošle godine osvojio veliki broj poena.

Rocky

pre 4 godine

Ovde jedino posetioci treba da se ljute zbog ovako necasnog i necuvenog poteza zabara.... ali svi znamo taj soj...

Djokovicbi Nadal.od tog poteza dobijaju vise para, briga ih. A drugo da je Djokovic otkazao ili Nadal... da li iko misli da bi pofigli cene bez obzira na Federera....he he he ... jeftin marketing federerovog sponzora ali dzabe.... ostace tu do treceg kola.

VUK

pre 4 godine

@Marinos ....ima li neko u tvom okruženju da te obavesti da je Novak Br.1. i predsednik asocijacije svih profesionalnih igrača i da je normalno da se najviše pita u svetu tenisa. Mora da ide na konferencije za štampu.

Kolubara mutna voda

pre 4 godine

Umesto što mlatite praznu slamu radite nešto.Sve su ovo privatnici - sportisti koji uspešno rade i posluju dok se Vi ( mi ) bavimo rekla - kazala.

Miki

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!

Gamma

pre 4 godine

sta duplo? ama petostruko za dedu.
(nikolq, 15. maj 2019 09:47)

"Deda"? Zimonjić još uvek igra, a pet godina je stariji od Federera. Šta je tek on?

Gamma

pre 4 godine

Moderatori znate li za milost?

@Djido

Pitaš koliki je Federer, pa jel vidiš šta piše u članku!?

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Ovo su Đokovićeve reči!

IL

pre 4 godine

Turnir u Rimu je u kategoriji mastersa 1000 i sigurno spada u turnire koji su obavezni za sve tenisere. Ne znam zasto bi organizatori placali posebno ucesce Federera, to je potpuni apsurd. Za turnire 250 kategorije je vec nesto drugo i potpuno jasno da organizatori za velike zvezde posebno moraju da se finansijski "otvore" i plate one koji su magnet za publiku a kojima, inace, nije u interesu da igraju na takvim turnirima.

nino

pre 4 godine

Uf, bas mu je spustio...Volim Noleta, nas je. Ali, da mu nije bilo Federera za kojim je trcao i koji mu je bio najveci izazov, ne bi bilo ni njega danas tu gde je.

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?

Ramzaj

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!

Da li

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!
(Miki, 15. maj 2019 10:07
Nemoj biti siguran da je sam dolazak Federera jedini razlog dupliranju cene ulaznice za turnir. Poznato je da vrhunski teniseri traže i dobijaju ekstra honorare samo za dolazak, a naravno Federer traži najviše.

Bilo bih jezilo

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!
(Ramzaj, 15. maj 2019 10:25)

A tek da je Englez?

anica

pre 4 godine

Lepo im rekao, za igraca koga smatraju najboljim svih vremena a nema Rim, duplirali cenu karata...koliko je marketing su(i)rova stvar. Ocekujem od Noleta odlican Rim...a na Roland Garosu pun gas. Srecno sokole!

Marinos

pre 4 godine

Имали он некога у свом штабу или од пријатеља који сме само да му каже - ћути више Новаче.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

we ARE robots

pre 4 godine

Ovim teniserima se vrijeme poprilicno svodi na teren-konferencija. Cini mi se da je Novak jos juce dao izjavu u Madridu. Igracima je bitno da znaju da prezentuju svoje misljenje, pa sta god tema bila. S druge strane, mediji moraju o necemu da drve i da to prezentuju kao nesto vazno. Postoji tu neka simbioza interesa igraca, sponzora i medija, a mi to nesvjesno sve konzumiramo.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

dardan

pre 4 godine

@kevogusi, Grešiš sinak, da si pažljivo slušao konferenciju (mada je na engleskom pa te i razumem) čuo bi da ga je upravo italijanski novinar upravo pitao da li se oseća uvređeno jer je Novak osvajao ovaj turnir 4 puta a RF niti jednom. Nole, diplomata do kraja....

kevogusi

pre 4 godine

niko te nije pitao da li se osećaš uvredjeno, a kad sam pokreneš razmišljanje o uvredi znači da ti smeta to što Federer više znači za turnir od tebe. to je ljubomora I to je slabost Nole. nisi mudar.

920

pre 4 godine

Sve je sasvim korektno rekao Novak. Rodžer je baš po meri zapadnog sveta, po više kriterijuma, i teniskih i vanteniskih. I, ako bi Novak i prestigao sve njegove teniske rekorde, opet bi Rodžer bio taj zbog koga svi pristaju na skuplje utakmice. Nama, Novakovim navijačima, preostaje satisfakcija da je Novak bolji teniser od Rodžera. Da li je ta satisfakcija dovoljna... mislim da jeste.

Mare

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".

Poskupljenje cene karata za duplo ni u kakvoj varijanti ne moze da donese povećanje broja kupljenih karata. I ovo nema veze sa tipom ljudi koji kupuju karte, sa mestom gde se kupuju niti sa finasijskom situacijom tih ljudi. Dakle mozete organizovati dogadjaj za najbogatije šeike sveta i ako im duplirate cenu karte u zadnji čas, ili će ih doći jednak broj ili manje od planiranog, više neće sigurno. Tako da ne kapiram ovu Novakovu logiku.

tg

pre 4 godine

Za jedan obican turnir zarade koliko prosecan covek ne zaradi za dva zivota, i to ljudi u evropi sa normalnim platama da ne pricam za nas u Srbiji mi to ne mozemo ni za deset i to je kao normalno treba im jos , ma dajte im po sto miliona za turnir malo im je ocigledno dva, razumem odricanje i treninge celog zivota ali i doktori uce celog zivota i pored toga spasavu druge zivote pa su u poredjenju sa sportistima mizerno placeni.

box

pre 4 godine

@majtimajk

Kada bi video izjavu na engleskom video bi da ona ima malo drugaciji smisao u odnosu na nas prevod. I sam sam se kao srednjoskolac dok nisam vladao engleskim jezikom dovoljno dobro pitao zasto sportisti daju prilicno neodredjene odgovore na konkretna pitanja ali stvar je bila u tome da nisam znao engleske fraze i konstrukcije pa sam bukvalne prevode nasih novinara dozivljavao kao dokaz da sportisti pricaju kojesta. Pogledaj sledecu Federerovu ili Nadalovu izjavu (odnosno njihov prevod) imaces isti utisak.

Poštovalac

pre 4 godine

U pravu je Nole. Pa zar sirotinji da se da prilika da gleda legendu tenisa, prosto ne ide. Bolje duplirati cenu karata i sprečiti to. Treba razumeti ovu odluku.

Gamma

pre 4 godine

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Priznao je. Svaka čast, nadam se da će tvoj primer slediti. Živeo Federer!

Djido

pre 4 godine

Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?
(Danilo, 15. maj 2019 09:50)

Pa koliki je? Posebno ako nikada nije osvojio Rim.

majtimajk

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".


- ...pa nije dobro za ljude koji kupuju te karte, npr. A sta znaci, "dodatan broj kupljenih karata"? sta ce da donesu jos stolica? Verovatno bi bilo i onako sve popunjeno… po normalnoj ceni. ja neznam, Nole ima neku potrebu da na svako i naj gluplje pitanje odgovori opsirno, bez potrebe filozofira i kaze stvari za koje nije kompetentan,... al', kako rekoh, ima covek neki nagon ...

Danilo

pre 4 godine

Novak je još više naglasio Rodžerovu veličinu. Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?

Robert

pre 4 godine

Super nam je i kul kad Nole tako spusti, ali zato djipamo kao opareni kad neko drugi to uradi na njegov racun. Onda je to zajedljivost, nekultura i ljubomora. Haos sa nama. :D

920

pre 4 godine

Sve je sasvim korektno rekao Novak. Rodžer je baš po meri zapadnog sveta, po više kriterijuma, i teniskih i vanteniskih. I, ako bi Novak i prestigao sve njegove teniske rekorde, opet bi Rodžer bio taj zbog koga svi pristaju na skuplje utakmice. Nama, Novakovim navijačima, preostaje satisfakcija da je Novak bolji teniser od Rodžera. Da li je ta satisfakcija dovoljna... mislim da jeste.

dardan

pre 4 godine

@kevogusi, Grešiš sinak, da si pažljivo slušao konferenciju (mada je na engleskom pa te i razumem) čuo bi da ga je upravo italijanski novinar upravo pitao da li se oseća uvređeno jer je Novak osvajao ovaj turnir 4 puta a RF niti jednom. Nole, diplomata do kraja....

tg

pre 4 godine

Za jedan obican turnir zarade koliko prosecan covek ne zaradi za dva zivota, i to ljudi u evropi sa normalnim platama da ne pricam za nas u Srbiji mi to ne mozemo ni za deset i to je kao normalno treba im jos , ma dajte im po sto miliona za turnir malo im je ocigledno dva, razumem odricanje i treninge celog zivota ali i doktori uce celog zivota i pored toga spasavu druge zivote pa su u poredjenju sa sportistima mizerno placeni.

anica

pre 4 godine

Lepo im rekao, za igraca koga smatraju najboljim svih vremena a nema Rim, duplirali cenu karata...koliko je marketing su(i)rova stvar. Ocekujem od Noleta odlican Rim...a na Roland Garosu pun gas. Srecno sokole!

box

pre 4 godine

@majtimajk

Kada bi video izjavu na engleskom video bi da ona ima malo drugaciji smisao u odnosu na nas prevod. I sam sam se kao srednjoskolac dok nisam vladao engleskim jezikom dovoljno dobro pitao zasto sportisti daju prilicno neodredjene odgovore na konkretna pitanja ali stvar je bila u tome da nisam znao engleske fraze i konstrukcije pa sam bukvalne prevode nasih novinara dozivljavao kao dokaz da sportisti pricaju kojesta. Pogledaj sledecu Federerovu ili Nadalovu izjavu (odnosno njihov prevod) imaces isti utisak.

Kolubara mutna voda

pre 4 godine

Umesto što mlatite praznu slamu radite nešto.Sve su ovo privatnici - sportisti koji uspešno rade i posluju dok se Vi ( mi ) bavimo rekla - kazala.

Poštovalac

pre 4 godine

U pravu je Nole. Pa zar sirotinji da se da prilika da gleda legendu tenisa, prosto ne ide. Bolje duplirati cenu karata i sprečiti to. Treba razumeti ovu odluku.

Djido

pre 4 godine

Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?
(Danilo, 15. maj 2019 09:50)

Pa koliki je? Posebno ako nikada nije osvojio Rim.

Ramzaj

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!

Bilo bih jezilo

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!
(Ramzaj, 15. maj 2019 10:25)

A tek da je Englez?

Robert

pre 4 godine

Super nam je i kul kad Nole tako spusti, ali zato djipamo kao opareni kad neko drugi to uradi na njegov racun. Onda je to zajedljivost, nekultura i ljubomora. Haos sa nama. :D

Miki

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!

Da li

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!
(Miki, 15. maj 2019 10:07
Nemoj biti siguran da je sam dolazak Federera jedini razlog dupliranju cene ulaznice za turnir. Poznato je da vrhunski teniseri traže i dobijaju ekstra honorare samo za dolazak, a naravno Federer traži najviše.

kevogusi

pre 4 godine

niko te nije pitao da li se osećaš uvredjeno, a kad sam pokreneš razmišljanje o uvredi znači da ti smeta to što Federer više znači za turnir od tebe. to je ljubomora I to je slabost Nole. nisi mudar.

we ARE robots

pre 4 godine

Ovim teniserima se vrijeme poprilicno svodi na teren-konferencija. Cini mi se da je Novak jos juce dao izjavu u Madridu. Igracima je bitno da znaju da prezentuju svoje misljenje, pa sta god tema bila. S druge strane, mediji moraju o necemu da drve i da to prezentuju kao nesto vazno. Postoji tu neka simbioza interesa igraca, sponzora i medija, a mi to nesvjesno sve konzumiramo.

majtimajk

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".


- ...pa nije dobro za ljude koji kupuju te karte, npr. A sta znaci, "dodatan broj kupljenih karata"? sta ce da donesu jos stolica? Verovatno bi bilo i onako sve popunjeno… po normalnoj ceni. ja neznam, Nole ima neku potrebu da na svako i naj gluplje pitanje odgovori opsirno, bez potrebe filozofira i kaze stvari za koje nije kompetentan,... al', kako rekoh, ima covek neki nagon ...

Lesa London

pre 4 godine

Da, svi komentatori dole su upravu.

Nole je najbolji i jedini je osvojio sve bitne turnire (GS+Mastersi).
Rodja je najveci t.j. najpopularniji i za sada najuspesniji (br. GS!). Jeste, on ujedno i trazi najvise para za igranje na nekim turnirima, ali Mastersi placaju fiksno, te su takvi komentari budalasti.

Italijani su profiteri i ne bi smeli da dizu cenu karata tek tako, samo zato sto Rodja igra. Nepostovanje posetilaca i ljubitelja tenisa.

Ali ljudi - uzmite prosecnog Italijana, 30-45 god starog/staru, obicno bez dece (ili mozda sa jednim detetom), koji ima i malo ekstra para (ne bas previse) da potrosi na neku lepu stvar, mozda veceru, malo odece svaka 2-3 meseca, koji izlazak ili eto, neki specijalan ili elitni turnir ili festival....

Pa naravno da cu kao stanovnik Rima/Italije zeleti da gledam Federera uzivo, ipak legendu ovog sporta, jer verovatno i skoro SIGURNO igra na ovom turniru poslednji put.
Zasto bih isao do Londona, Pariza, Nju Jorka - kad mogu da ga gleadam vec danas i to skoro sigurno poslednji put u Rimu, i nikada vise!

(Za Novaka ima vremena, osvajace on Rim jos par puta sigurno, u pohodu i pobedi nad svim rekordima.)

Marinos

pre 4 godine

Имали он некога у свом штабу или од пријатеља који сме само да му каже - ћути више Новаче.

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?

Gamma

pre 4 godine

sta duplo? ama petostruko za dedu.
(nikolq, 15. maj 2019 09:47)

"Deda"? Zimonjić još uvek igra, a pet godina je stariji od Federera. Šta je tek on?

Kosta

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13)

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.

Gamma

pre 4 godine

Moderatori znate li za milost?

@Djido

Pitaš koliki je Federer, pa jel vidiš šta piše u članku!?

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Ovo su Đokovićeve reči!

nino

pre 4 godine

Uf, bas mu je spustio...Volim Noleta, nas je. Ali, da mu nije bilo Federera za kojim je trcao i koji mu je bio najveci izazov, ne bi bilo ni njega danas tu gde je.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

Neće biti

pre 4 godine

(IL, 15. maj 2019 10:54)
Gde si to čuo da je neki turnir obavezan? Svaki teniser može sam da bira na kom turniru će da igra, jedino je pitanje da li mu se isplati da odustane, ako je na njemu prošle godine osvojio veliki broj poena.

Zašto

pre 4 godine

Šta bre toliko Federera forsiraju da neće odmah da mu daju i prednost pa da zaigra samo finalni meč.
(XXL, 15. maj 2019 11:42)
Odgovor je prost. Forsiraju ga sponzori, pošto nosi njihovu opremu. Reklama donosi novac i čini čuda.

he, he, he

pre 4 godine

@ha, ha, ha… Nesrećniče, koji tri puta već ponavljaš isti komentar, pogledaj konferenciju, pod uslovom da uopšte razumeš engleski, pa ćeš čuti da nije Novak izjavio "da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu", već je to upravo POTENCIRAO novinar koji je pitanje postavio (domaćoj javnosti inače poznat kao "Not Too Bad"), a Novak je samo, vrlo diplomatski i pristojno, odgovorio da je Rodžer najveći teniski i među najvećim sportskim "brendovima" u svetu i da u skladu sa time, može da razume tu odluku.

Guromir

pre 4 godine

Sam Federer kaze da to nije fer da udvostruce cenu karata posle vesti da ce nastupoti u Rimu, a nas Novak kaze da je to ok. Novak kaze da svi dobijaju a zaboravio je na obicnog coveka kome je ulaznica skupa a pogotovu ako se cena duplira.Dakle nadmeni i potuljeni Fed misli o obicnom navijacu a nas dobrica o profitu .
Kako Novace mozes da opravdavas zaradu za organizatora na takav nacin.U celoj prici naglasak je na ljudima koji treba da plate duplu cenu karata a ne da gledaoci mogu sad da gledaju Rodzera a organizator da zaradi novac.

VUK

pre 4 godine

@Marinos ....ima li neko u tvom okruženju da te obavesti da je Novak Br.1. i predsednik asocijacije svih profesionalnih igrača i da je normalno da se najviše pita u svetu tenisa. Mora da ide na konferencije za štampu.

Phoenix

pre 4 godine

Igraci su tu najmanji problem. Vise se para okrece pa ce svako od njih zahvatiti svoj deo (manji ili veci). Sto bi se bunili. Nekorektno je prema gledaocima turnira jer organizatori turnira salju krajnje jasnu poruku: mi ovo radimo samo zbog para. Vi, gledaoci, ste samo sredstvo da do toga dodjemo.

Danilo

pre 4 godine

Novak je još više naglasio Rodžerovu veličinu. Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

iggy

pre 4 godine

Bio je dole jedan komentar vezan za zaradu tenisera. Sve je to tacno, ali ta enormna zarada i obezbedjivanje egzistencije svojim praunucima odnosi se samo na prvih 20,30 na svetu, ovi ostali koji su u prvih 100 imaju ostatak zivota neku lepu egzistenciju. A oni mucenici kojima je najveci uspeh u karijeri top 150 ili trece kolo atp 250 ili finale celindzera od tih para sa turnira uglavnom pokrivaju troskove i zarade u karijeri eventualno toliko da pokrenu posle neki privatni posao kako bi ziveli ostatak zivota

Јован

pre 4 godine

@(920, 15. maj 2019 09:20)

Као неко ко игра тенис више од двадесет година, а не само га посматра из фотеље на телевизији, не могу да се сложим са тим да је Ђоковић бољи тенисер од Федерера. Сваки тенисер ће вам рећи да је Федерерова игра беспрекорна, почевши од технике и кретања до осећаја за напад и игру на мрежи. Мени лично најбитнија ствар је техника удараца (сервис, форхенд, бекхенд и волеји). Увек сам се угледао на Роџера, не само зато што ми се више свиђа његов форхенд или бекхенд, већ зато што технички те ударце изводи по књизи, са потпуно испруженом, опуштеном руком и минималним оптерећењима на тетивама и лигаментима лакта, ручног зглоба и рамена. Највећи доказ овога што причам, осим успорених снимака на youtubu где и сами можете упоредити њихове ударце, је сама чињеница да Роџер никада није имао наведене повреде, док Ђоковић и Надал јесу, и то више пута, и ако су млађи од њега 6(5) година. Други доказ ће бити тај да њихове каријере никад неће трајати ни приближно дуго колико и Роџерова, који ће вероватно играти до 39 или 40. године, а можда и дуже ко зна. Што се тиче коначног броја ГС титула, то је сада мало и ствар спортске среће какви ће бројеви испасти на крају. Наравно да су Надал и Новак врхунски играчи и да имају шансу да га сустигну, али шта год било на крају, за мене а верујем и цео тениски свет, Федерер ће увек бити узор како треба играти тенис, због његове изузетне ефикасности и минималног утрошка енергије на терену услед чега се и најмање повређује.

Rocky

pre 4 godine

Ovde jedino posetioci treba da se ljute zbog ovako necasnog i necuvenog poteza zabara.... ali svi znamo taj soj...

Djokovicbi Nadal.od tog poteza dobijaju vise para, briga ih. A drugo da je Djokovic otkazao ili Nadal... da li iko misli da bi pofigli cene bez obzira na Federera....he he he ... jeftin marketing federerovog sponzora ali dzabe.... ostace tu do treceg kola.

Mare

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".

Poskupljenje cene karata za duplo ni u kakvoj varijanti ne moze da donese povećanje broja kupljenih karata. I ovo nema veze sa tipom ljudi koji kupuju karte, sa mestom gde se kupuju niti sa finasijskom situacijom tih ljudi. Dakle mozete organizovati dogadjaj za najbogatije šeike sveta i ako im duplirate cenu karte u zadnji čas, ili će ih doći jednak broj ili manje od planiranog, više neće sigurno. Tako da ne kapiram ovu Novakovu logiku.

IL

pre 4 godine

Turnir u Rimu je u kategoriji mastersa 1000 i sigurno spada u turnire koji su obavezni za sve tenisere. Ne znam zasto bi organizatori placali posebno ucesce Federera, to je potpuni apsurd. Za turnire 250 kategorije je vec nesto drugo i potpuno jasno da organizatori za velike zvezde posebno moraju da se finansijski "otvore" i plate one koji su magnet za publiku a kojima, inace, nije u interesu da igraju na takvim turnirima.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

Jaran

pre 4 godine

tg
Doktor uci od fakulteta, tek od srednje skole se mi odlucujemo da li jurimo taj posao, ekonomiju,... Glupost je reci da je neki doktor oduvek hteo taj posao, svi smo mi imali vise ciljeve dok nismo malo porasli. Samo jedno pitanje:
- Jel si mozda pomislio na ovo; da li jedan sportista moze za 5 godina ucenja i prakse da dosegne doktorov nivo znanja, a da li doktor za bilo koje vreme moze da dosegne nivo profesionalnog sportiste?

Gamma

pre 4 godine

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Priznao je. Svaka čast, nadam se da će tvoj primer slediti. Živeo Federer!

he,he,he…

pre 4 godine

@savjetić… Pročitao dobro, pogledaj konferenciju za štampu, Novakova opaska "sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu" se nadovezala na tvrdnju/pitanje novinara "Šta misliš o tome, jer Federer nikada nije osvijio Rim, a zbog njega su duplirane cene ulaznica, pa kakvo je tvoje mišljenje o tome?" Odatle i ono "IAKO" u Novakovom odgovoru, ili da tebi konkretno pojasnim, zamisli da je umesto "IAKO" rekao "UNATOČ TOME ŠTO" :-)

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13) 

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.
(Kosta, 15. maj 2019 13:35)

Opet ponavljam....šta imaju igrači sa tim kolike će cene neki organizator turnira da odredi? Po meni apsolutno ništa. Samo organizator turnira će da snosi sve posledice takvog postupanja. Igrači neće. Najgluplje od svega je izjavlljivanje organizatora zbog čega poskupljuju karte. Totalna nebuloza.

Ne kažem da igrači ne treba da imaju svoje lično mišljenje o tome, ali ne treba da daju zvanične izjave u vezi toga. Jednostavno nije im to potrebno.

kevogusi

pre 4 godine

niko te nije pitao da li se osećaš uvredjeno, a kad sam pokreneš razmišljanje o uvredi znači da ti smeta to što Federer više znači za turnir od tebe. to je ljubomora I to je slabost Nole. nisi mudar.

majtimajk

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".


- ...pa nije dobro za ljude koji kupuju te karte, npr. A sta znaci, "dodatan broj kupljenih karata"? sta ce da donesu jos stolica? Verovatno bi bilo i onako sve popunjeno… po normalnoj ceni. ja neznam, Nole ima neku potrebu da na svako i naj gluplje pitanje odgovori opsirno, bez potrebe filozofira i kaze stvari za koje nije kompetentan,... al', kako rekoh, ima covek neki nagon ...

Marinos

pre 4 godine

Имали он некога у свом штабу или од пријатеља који сме само да му каже - ћути више Новаче.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

Gamma

pre 4 godine

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Priznao je. Svaka čast, nadam se da će tvoj primer slediti. Živeo Federer!

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

ha,ha,ha...

pre 4 godine

Novak nije svjestan da je izjavom da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu, jasno pokazao da mu teško palo što i Italijani više gotive Rodžera od njega,a da bi to prikrio,pomenuo je i Nadala.

P.S. Novakovi navijači očekivano u svom stiluu pišu ostrašćene komentare na račun Federera ,a da se slučajno njihov miljenik našao u Federerovoj poziciji ,onda bi ovdje bilo mnoštvo hvalospjeva o Novaku.

920

pre 4 godine

Sve je sasvim korektno rekao Novak. Rodžer je baš po meri zapadnog sveta, po više kriterijuma, i teniskih i vanteniskih. I, ako bi Novak i prestigao sve njegove teniske rekorde, opet bi Rodžer bio taj zbog koga svi pristaju na skuplje utakmice. Nama, Novakovim navijačima, preostaje satisfakcija da je Novak bolji teniser od Rodžera. Da li je ta satisfakcija dovoljna... mislim da jeste.

IL

pre 4 godine

Turnir u Rimu je u kategoriji mastersa 1000 i sigurno spada u turnire koji su obavezni za sve tenisere. Ne znam zasto bi organizatori placali posebno ucesce Federera, to je potpuni apsurd. Za turnire 250 kategorije je vec nesto drugo i potpuno jasno da organizatori za velike zvezde posebno moraju da se finansijski "otvore" i plate one koji su magnet za publiku a kojima, inace, nije u interesu da igraju na takvim turnirima.

Djido

pre 4 godine

Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?
(Danilo, 15. maj 2019 09:50)

Pa koliki je? Posebno ako nikada nije osvojio Rim.

nino

pre 4 godine

Uf, bas mu je spustio...Volim Noleta, nas je. Ali, da mu nije bilo Federera za kojim je trcao i koji mu je bio najveci izazov, ne bi bilo ni njega danas tu gde je.

Mare

pre 4 godine

"Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve...".

Poskupljenje cene karata za duplo ni u kakvoj varijanti ne moze da donese povećanje broja kupljenih karata. I ovo nema veze sa tipom ljudi koji kupuju karte, sa mestom gde se kupuju niti sa finasijskom situacijom tih ljudi. Dakle mozete organizovati dogadjaj za najbogatije šeike sveta i ako im duplirate cenu karte u zadnji čas, ili će ih doći jednak broj ili manje od planiranog, više neće sigurno. Tako da ne kapiram ovu Novakovu logiku.

Rocky

pre 4 godine

Ovde jedino posetioci treba da se ljute zbog ovako necasnog i necuvenog poteza zabara.... ali svi znamo taj soj...

Djokovicbi Nadal.od tog poteza dobijaju vise para, briga ih. A drugo da je Djokovic otkazao ili Nadal... da li iko misli da bi pofigli cene bez obzira na Federera....he he he ... jeftin marketing federerovog sponzora ali dzabe.... ostace tu do treceg kola.

Poštovalac

pre 4 godine

U pravu je Nole. Pa zar sirotinji da se da prilika da gleda legendu tenisa, prosto ne ide. Bolje duplirati cenu karata i sprečiti to. Treba razumeti ovu odluku.

anica

pre 4 godine

Lepo im rekao, za igraca koga smatraju najboljim svih vremena a nema Rim, duplirali cenu karata...koliko je marketing su(i)rova stvar. Ocekujem od Noleta odlican Rim...a na Roland Garosu pun gas. Srecno sokole!

Neće biti

pre 4 godine

(IL, 15. maj 2019 10:54)
Gde si to čuo da je neki turnir obavezan? Svaki teniser može sam da bira na kom turniru će da igra, jedino je pitanje da li mu se isplati da odustane, ako je na njemu prošle godine osvojio veliki broj poena.

Danilo

pre 4 godine

Novak je još više naglasio Rodžerovu veličinu. Zamislite koliki je taj Rodžer kad ljudi toliko žele da ga vide i plaćaju duplu cenu iako on nikad nije osvojio Rim?

VUK

pre 4 godine

@Marinos ....ima li neko u tvom okruženju da te obavesti da je Novak Br.1. i predsednik asocijacije svih profesionalnih igrača i da je normalno da se najviše pita u svetu tenisa. Mora da ide na konferencije za štampu.

Guromir

pre 4 godine

Sam Federer kaze da to nije fer da udvostruce cenu karata posle vesti da ce nastupoti u Rimu, a nas Novak kaze da je to ok. Novak kaze da svi dobijaju a zaboravio je na obicnog coveka kome je ulaznica skupa a pogotovu ako se cena duplira.Dakle nadmeni i potuljeni Fed misli o obicnom navijacu a nas dobrica o profitu .
Kako Novace mozes da opravdavas zaradu za organizatora na takav nacin.U celoj prici naglasak je na ljudima koji treba da plate duplu cenu karata a ne da gledaoci mogu sad da gledaju Rodzera a organizator da zaradi novac.

tg

pre 4 godine

Za jedan obican turnir zarade koliko prosecan covek ne zaradi za dva zivota, i to ljudi u evropi sa normalnim platama da ne pricam za nas u Srbiji mi to ne mozemo ni za deset i to je kao normalno treba im jos , ma dajte im po sto miliona za turnir malo im je ocigledno dva, razumem odricanje i treninge celog zivota ali i doktori uce celog zivota i pored toga spasavu druge zivote pa su u poredjenju sa sportistima mizerno placeni.

Miki

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?

Ramzaj

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!

Gamma

pre 4 godine

sta duplo? ama petostruko za dedu.
(nikolq, 15. maj 2019 09:47)

"Deda"? Zimonjić još uvek igra, a pet godina je stariji od Federera. Šta je tek on?

Da li

pre 4 godine

Ja ipak ne razumem Italijansku Federaciju. Treba ih kazniti. To je klasican italijanski način poslovanja, ondosno deri kožu na svaki mogući način. Nedopustivo je da povecavaju cene koje su unapred bile odredjene. Nema veze sto dolazi jedno ime kao sto je Federer.
Bruka!
(Miki, 15. maj 2019 10:07
Nemoj biti siguran da je sam dolazak Federera jedini razlog dupliranju cene ulaznice za turnir. Poznato je da vrhunski teniseri traže i dobijaju ekstra honorare samo za dolazak, a naravno Federer traži najviše.

Robert

pre 4 godine

Super nam je i kul kad Nole tako spusti, ali zato djipamo kao opareni kad neko drugi to uradi na njegov racun. Onda je to zajedljivost, nekultura i ljubomora. Haos sa nama. :D

Јован

pre 4 godine

@(920, 15. maj 2019 09:20)

Као неко ко игра тенис више од двадесет година, а не само га посматра из фотеље на телевизији, не могу да се сложим са тим да је Ђоковић бољи тенисер од Федерера. Сваки тенисер ће вам рећи да је Федерерова игра беспрекорна, почевши од технике и кретања до осећаја за напад и игру на мрежи. Мени лично најбитнија ствар је техника удараца (сервис, форхенд, бекхенд и волеји). Увек сам се угледао на Роџера, не само зато што ми се више свиђа његов форхенд или бекхенд, већ зато што технички те ударце изводи по књизи, са потпуно испруженом, опуштеном руком и минималним оптерећењима на тетивама и лигаментима лакта, ручног зглоба и рамена. Највећи доказ овога што причам, осим успорених снимака на youtubu где и сами можете упоредити њихове ударце, је сама чињеница да Роџер никада није имао наведене повреде, док Ђоковић и Надал јесу, и то више пута, и ако су млађи од њега 6(5) година. Други доказ ће бити тај да њихове каријере никад неће трајати ни приближно дуго колико и Роџерова, који ће вероватно играти до 39 или 40. године, а можда и дуже ко зна. Што се тиче коначног броја ГС титула, то је сада мало и ствар спортске среће какви ће бројеви испасти на крају. Наравно да су Надал и Новак врхунски играчи и да имају шансу да га сустигну, али шта год било на крају, за мене а верујем и цео тениски свет, Федерер ће увек бити узор како треба играти тенис, због његове изузетне ефикасности и минималног утрошка енергије на терену услед чега се и најмање повређује.

Gamma

pre 4 godine

Moderatori znate li za milost?

@Djido

Pitaš koliki je Federer, pa jel vidiš šta piše u članku!?

"Sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku."

Ovo su Đokovićeve reči!

Jaran

pre 4 godine

tg
Doktor uci od fakulteta, tek od srednje skole se mi odlucujemo da li jurimo taj posao, ekonomiju,... Glupost je reci da je neki doktor oduvek hteo taj posao, svi smo mi imali vise ciljeve dok nismo malo porasli. Samo jedno pitanje:
- Jel si mozda pomislio na ovo; da li jedan sportista moze za 5 godina ucenja i prakse da dosegne doktorov nivo znanja, a da li doktor za bilo koje vreme moze da dosegne nivo profesionalnog sportiste?

Zašto

pre 4 godine

Šta bre toliko Federera forsiraju da neće odmah da mu daju i prednost pa da zaigra samo finalni meč.
(XXL, 15. maj 2019 11:42)
Odgovor je prost. Forsiraju ga sponzori, pošto nosi njihovu opremu. Reklama donosi novac i čini čuda.

dardan

pre 4 godine

@kevogusi, Grešiš sinak, da si pažljivo slušao konferenciju (mada je na engleskom pa te i razumem) čuo bi da ga je upravo italijanski novinar upravo pitao da li se oseća uvređeno jer je Novak osvajao ovaj turnir 4 puta a RF niti jednom. Nole, diplomata do kraja....

Bilo bih jezilo

pre 4 godine

Svaki put kada se pokrene bilo kakvo pitanje, bilo direktno ili indirektno, o broju titula, popularnosti ili rekordima uvek se zapitam sta bi bilo da je Novak Svajcarac ili Britanac(?!), ne daj boze!
(Ramzaj, 15. maj 2019 10:25)

A tek da je Englez?

box

pre 4 godine

@majtimajk

Kada bi video izjavu na engleskom video bi da ona ima malo drugaciji smisao u odnosu na nas prevod. I sam sam se kao srednjoskolac dok nisam vladao engleskim jezikom dovoljno dobro pitao zasto sportisti daju prilicno neodredjene odgovore na konkretna pitanja ali stvar je bila u tome da nisam znao engleske fraze i konstrukcije pa sam bukvalne prevode nasih novinara dozivljavao kao dokaz da sportisti pricaju kojesta. Pogledaj sledecu Federerovu ili Nadalovu izjavu (odnosno njihov prevod) imaces isti utisak.

Lesa London

pre 4 godine

Da, svi komentatori dole su upravu.

Nole je najbolji i jedini je osvojio sve bitne turnire (GS+Mastersi).
Rodja je najveci t.j. najpopularniji i za sada najuspesniji (br. GS!). Jeste, on ujedno i trazi najvise para za igranje na nekim turnirima, ali Mastersi placaju fiksno, te su takvi komentari budalasti.

Italijani su profiteri i ne bi smeli da dizu cenu karata tek tako, samo zato sto Rodja igra. Nepostovanje posetilaca i ljubitelja tenisa.

Ali ljudi - uzmite prosecnog Italijana, 30-45 god starog/staru, obicno bez dece (ili mozda sa jednim detetom), koji ima i malo ekstra para (ne bas previse) da potrosi na neku lepu stvar, mozda veceru, malo odece svaka 2-3 meseca, koji izlazak ili eto, neki specijalan ili elitni turnir ili festival....

Pa naravno da cu kao stanovnik Rima/Italije zeleti da gledam Federera uzivo, ipak legendu ovog sporta, jer verovatno i skoro SIGURNO igra na ovom turniru poslednji put.
Zasto bih isao do Londona, Pariza, Nju Jorka - kad mogu da ga gleadam vec danas i to skoro sigurno poslednji put u Rimu, i nikada vise!

(Za Novaka ima vremena, osvajace on Rim jos par puta sigurno, u pohodu i pobedi nad svim rekordima.)

he, he, he

pre 4 godine

@ha, ha, ha… Nesrećniče, koji tri puta već ponavljaš isti komentar, pogledaj konferenciju, pod uslovom da uopšte razumeš engleski, pa ćeš čuti da nije Novak izjavio "da Federer do sad nije osvojio turnir u Rimu", već je to upravo POTENCIRAO novinar koji je pitanje postavio (domaćoj javnosti inače poznat kao "Not Too Bad"), a Novak je samo, vrlo diplomatski i pristojno, odgovorio da je Rodžer najveći teniski i među najvećim sportskim "brendovima" u svetu i da u skladu sa time, može da razume tu odluku.

iggy

pre 4 godine

Bio je dole jedan komentar vezan za zaradu tenisera. Sve je to tacno, ali ta enormna zarada i obezbedjivanje egzistencije svojim praunucima odnosi se samo na prvih 20,30 na svetu, ovi ostali koji su u prvih 100 imaju ostatak zivota neku lepu egzistenciju. A oni mucenici kojima je najveci uspeh u karijeri top 150 ili trece kolo atp 250 ili finale celindzera od tih para sa turnira uglavnom pokrivaju troskove i zarade u karijeri eventualno toliko da pokrenu posle neki privatni posao kako bi ziveli ostatak zivota

Kolubara mutna voda

pre 4 godine

Umesto što mlatite praznu slamu radite nešto.Sve su ovo privatnici - sportisti koji uspešno rade i posluju dok se Vi ( mi ) bavimo rekla - kazala.

Kosta

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13)

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.

we ARE robots

pre 4 godine

Ovim teniserima se vrijeme poprilicno svodi na teren-konferencija. Cini mi se da je Novak jos juce dao izjavu u Madridu. Igracima je bitno da znaju da prezentuju svoje misljenje, pa sta god tema bila. S druge strane, mediji moraju o necemu da drve i da to prezentuju kao nesto vazno. Postoji tu neka simbioza interesa igraca, sponzora i medija, a mi to nesvjesno sve konzumiramo.

Phoenix

pre 4 godine

Igraci su tu najmanji problem. Vise se para okrece pa ce svako od njih zahvatiti svoj deo (manji ili veci). Sto bi se bunili. Nekorektno je prema gledaocima turnira jer organizatori turnira salju krajnje jasnu poruku: mi ovo radimo samo zbog para. Vi, gledaoci, ste samo sredstvo da do toga dodjemo.

he,he,he…

pre 4 godine

@savjetić… Pročitao dobro, pogledaj konferenciju za štampu, Novakova opaska "sigurno je da je on (Federer) najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula, iako nikada nije bio šampion u Rimu" se nadovezala na tvrdnju/pitanje novinara "Šta misliš o tome, jer Federer nikada nije osvijio Rim, a zbog njega su duplirane cene ulaznica, pa kakvo je tvoje mišljenje o tome?" Odatle i ono "IAKO" u Novakovom odgovoru, ili da tebi konkretno pojasnim, zamisli da je umesto "IAKO" rekao "UNATOČ TOME ŠTO" :-)

Drakče

pre 4 godine

da sam ja na mestu Noleta odgovorio bi da ne mislim ništa. Veoma glupo pitanje. Šta ima Djokovic sa cenama karata stvarno mi nije jasno. Da li su to isto pitali i Federera? 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Drakče, 15. maj 2019 10:13) 

Vidis juce na B92 je bio text o tome kako je Federer na konf za stampu protestvovao zbog tih cena ulaznica.
(Kosta, 15. maj 2019 13:35)

Opet ponavljam....šta imaju igrači sa tim kolike će cene neki organizator turnira da odredi? Po meni apsolutno ništa. Samo organizator turnira će da snosi sve posledice takvog postupanja. Igrači neće. Najgluplje od svega je izjavlljivanje organizatora zbog čega poskupljuju karte. Totalna nebuloza.

Ne kažem da igrači ne treba da imaju svoje lično mišljenje o tome, ali ne treba da daju zvanične izjave u vezi toga. Jednostavno nije im to potrebno.