Utorak, 14.05.2019.

14:40

Skupština FSS dodelila titulu Crvenoj zvezdi; Terzić: Ponosan sam

Crvenoj zvezdi zvanično je dodeljena titula prvaka Srbije iz 1946. godine na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, preneo je Tanjug.

Izvor: SV

Skupština FSS dodelila titulu Crvenoj zvezdi; Terziæ: Ponosan sam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

229 Komentari

Sortiraj po:

rajko

pre 4 godine

Kada klub broji titule računa titule koje je osvojio u državama koje su tada postojale(SFRJ,SRJ,Srbija).Jedino je Zvezda prvak SFRJ za 1946. iako nije bila prvak SFRJ za tu godinu.Oni će reći sada da su prvaci Srbije iako Srbija tada nije bila država a prvenstvo na nivou države je bilo prvenstvo SFRJ odnosno FNRJ.

pfc45zg

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Razmisli kakav vam je minuli rad ako su svi protiv vas.

neutralni felsh

pre 4 godine

sredina recenice sve objasnjava. 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:51 

Tako je, aj na krofne
(anica, 14. maj 2019 15:58)

:)

Riba ribi grize rep

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)

Cemu samo te dve sezone... Bolje da se preispitaju sve od vaseg osnivanja.

Ja cu kao tvoj komisija vise da crkem od muke.

Da se ja pitam sve nase titule bih prepisao Zvezdi... Jer meni broj titula ne znaci nista samo momenat osvajanja. Posto je taj momenat pristao broj mi ne cini zadovoljstvo.

Verujem da nisi bio rodjen kada se igrala sezona 99.


Bilo kako bilo ne vidim svrhu svega ovoga.

neutralni felsh

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!
(direwolf, 14. maj 2019 19:00)

ljubi te kokeza i miljan miljanic takvog pametnog :)

Rokatanski

pre 4 godine

@ Radujte se raju, koji vam je obećan

Potpuno ispravno, nema nikakvog osnova da neko revidira prvenstvo ili kvalifikacije odigrane 1946. UEFA tada nije ni postojala, FIFA jeste ali nije uopšte ulazila u takve stvari, oni su se bavili samo Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Moje mišljenje da takve odluke nikada nisu donesene bez nekog "višeg cilja". Kao što je odluka FSJ iz 1986. po mom mišljenju bila uvod u raspad SFRJ, što sam i ranije navodio. U to vreme socijalizma malo ko se bavio politikom ali se preko fudbala (sporta) ispitivao "puls naroda". Kada se sve relativizuje, onda sve postaje besmisleno. Zamislite da neko danas traži da recimo Honved, Partizan ili Real (nevažno je ime kluba) traži titulu (titule) Prvaka Evrope iz 1946. ili sve do 1955. kada je tek osnovana UEFA i počelo prvo takmičenje u Kupu šampiona. To su i bili najbolji posleratni klubovi, učesnici po pozivu UEFA. Svakako, da bi to bilo besmisleno. Danas je izgleda sve postalo moguće, ali ne treba zaboraviti da "batina ima dva kraja" ili da se sutra mogu revidirati (izglasati) i neke mnogo ozbiljnije stvari od samog sporta (fudbala). Nažalost, dobro pamtim sve događaje iz sporta i politike još od 1968.godine i dobro znam kako se "režiraju" mnogo ozbiljnije stvari, koje menjaju sudbine i živote naroda i pojedinaca. Srdačan pozdrav!

Grr

pre 4 godine

@@@ Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!
(Cekamo 20.titulu u kosarci, 14. maj 2019 

Kad spominješ Hajduk, te 1946 kad je CZ pobedila na kvalifikacionom turniru svoje grupe za dražavno prvenstvo, igran je turnir pobednika kvalifikacionih grupa, i Hajduk je osvoji prvo mesto. I tu niste bili najbolji, a tokm cele istorije vašeg postojanja sa Hajdukom imate negativan bilans.

Borozan

pre 4 godine

@Mladići jele...
Tačno: Ustavom FNRJ iz januara 1946. Srbiji se vraća državnost, a Narodna Republika Srbija postaje država u pravnom smislu 1947, godinu dana posle Zvezdine državne titule iz 46, usvajanjem Ustava NRS 1947. godine, posle Ustavotvorne skupštine kojom je Srbija definisana kao država republikanskog državnog uređenja. O ovome se ne glasa! Te 46. godine postoji samo FNRJ, država/republika "kreće" godinu dana posle Zvedine "državne" tutule iz 46! Bilo bi smešno da nije žalosno. U 21. veku ovako se rugati činjenicama....

Radujte se raju, koji vam je obećan

pre 4 godine

@Rokatanski
Zaslužuješ hiljadu pluseva, ali nisam siguran da ćeš ih dobiti. Ustavni sud nikome nije dao titulu, samo je poništio odluke Predsedništva FSJ, jer zaista u Statutu Saveza nigde nije bilo predviđeno da se "naredi" odigravanje celog kola. Bilo je tu još "bezakonja" - nije dato pravo žalbe, nije poštovana dvostepenost. Šta misliš, da li u Statutu FSS postoji član kojim se raspravlja o takmičenju iz 1945/46, i da li je FSS, kao naslednik FSJ, i naslednik Fiskulturnog saveza DFJ? Da li je Fiskulturni savez DFJ bio član Fife i Uefe? Da li ćemo ikada pročitati pravno obrazloženje, kojim se FSS poziva na članove Statuta, na osnovu kojih su njegova komisija i "on lično" priznali titulu CZ koja nosi naziv - Titula Vučić 46?

Rokatanski

pre 4 godine

Nikakav sud, ni Ustavni sud, ni Sud udruženog rada nisu doneli fudbalsku odluku niti su to mogli da urade, niti su imali pravo na to. Oni su samo tražili od tadašnjeg FSJ da postupi po sopstvenom Statutu. Znači, po Statutu FSJ nije postojalo ponovno odigravanje utakmice za nameštanje, postojalo je samo izbacivanje u niži rang i minus šest bodova u sledećoj sezoni. FSJ nije hteo da do kraja poštuje sopstveni Statut i izbaci 12 klubova iz Prve lige (i minus šest bodova) već je proglasio poslednje kolo regularnim. To je jedina istina o poslednjem kolu u sezoni 1985/86. Svaka organizacija, sportska ili bilo koja druga donosi sopstveni Statut koji je jedino validan za slučaj spora. Ako se ne drže sopstvenog Statuta ili neke od članica takve organizacije ukažu na odstupanje, tek onda može da odlučuje neka viša instanca tj. Sud. To je jedina istina o slučaju "Šajber" iz 1986.godine. Pozdrav!

Mladići jele, devojke borovi (da glasamo?)

pre 4 godine

@Ares
"Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije...", pa nije te 45/46. postojala liga Srbije, ne postoje još ni FSS ni FSJ (formirani 1948), i ove kvalifikacije za prvu ligu organizovao je Fiskulturni savez DFJ, kad je počelo takmičenje država je još u prelaznom periodu od Kraljevine Jugoslavije, monarhije, ka republici, zato je Demokratska Federativna a nije Republika Jugoslavija... После избора за уставотворну скупштину новембра 1945. године, држава је 29. новембра 1945. преименована из почетног назива Демократска Федеративна Југославија у Федеративну Народну Републику Југославију. Ustavom od 31. januara 1946. Srbiji se vraća državnost koju je izgubila 1. decembra 1918, ulaskom u SHS, ali mislim da sam ja budala koja pokušava da pravo stavi iznad volje malog navijača, koji danas ima neograničenu vlast. Pa većina vas nije ni bukvar pročitala do kraja, ali ste postali pravni eksperti.

rajko

pre 4 godine

@pravnik
E moj pravniče.Kažete da su važila pravila Srbije na celoj teritoriji Srbije.Po tim pravilima kvalifikacije u Srbiji su odigrane na dva dela njene teritorije i sa terotorije Srbije imamo DVA pobednika KVALIFIKACIJA.

Rade grobar

pre 4 godine

Zvezda 30 ,a Bajern 29. Grobari puknite od muke.
(Dragan, 14. maj 2019 20:50)

A zasto da puknemo, kakve veze vi imate sa Bundesligom ? Ajde predjite tamo da igrate, vas domet u Nemackoj je Oberliga.

Um caruje

pre 4 godine

Istine radi,u ponovljenoj utakmici 1986. godine Zvezda je izgubila od Sarajeva 2:1, a 1999. godine nakon odigranih 70% utakmica, prvenstvo je prekinuto u maju zbog rata u trenutku kada je zvezda imala 15 bodova manje od Partizana.

marko992

pre 4 godine

Veljko&,ne znam zasto ljudi lupate za 99-tu,nece boleti,postoji internet.Mnogo regularnija titula od ove vase danasnje.
Ja ne sporim vas kvalitet,ali trening utakmica ste odigrali vise nego u pripremnom periodu.

prcamtikevaru

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!
(zvezdoprc, 14. maj 2019 19:17)

Ajde....:))))

Veljko

pre 4 godine

Bolje da su tražili da se Pratizanu oduzmu titule iz 1987 i 99...ima tu verovatno i koja pod vođstvom TOLETA al šta ćemo mislili su na silu da stignu zvezdu al ne ide!

direwolf

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Drazi mi je plac partizana od svih 30 titula zajedno !!!
(UGASENO JSD partizai, 14. maj 2019 19:31)

Требало би га вратити ОФК Београду...

zvezdoprc

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!

Ares

pre 4 godine

Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije vec Vojvodine osim da je Vojvodina Imala pravo na direktnog ucesnika kroz svoje takmicenje.Takodje nije jasno kako je Partizan igrao narednu sezonu a da se nije kvalifikovao!Partizan nema aktivnu legitimaciju da osporava ovu titulu jer tada nije ni postojao vec samo Spartak.Titula Partizan is 86 direktno doneo sudija Maksimovic NS some je to bila zadnja utakmica,pocetak kasnio 10 min a utakmica produzena 7 min kada su ostale vec zavrsene.O priznatoj tituli SUR je smesno diskutovati jer over odluke mogu donositi samo fud.organi a ne civ.sudovi-StatutFife I Uefe.1999 god.nema prvaka.Takmicenje prekunuto. 10 kola pre kraja_ratno stanje

Cekamo 20.titulu u kosarci

pre 4 godine

Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!

mirko

pre 4 godine

A Spartaku titula? Zvezdaš sam ali koliko se favorizuju večiti to više nije humano. Koliko je samo penala svirano zvezdi ove godine kao i Partizanu kada su osvajali titule. Da je ovo normalna zemlja oba kluba bi izbacili iz lige. Stavite se u položaj ostalih klubova.

U Srbiji se danas do titule dolazi glasanjem

pre 4 godine

Aristotel mu odgovori - "E pa vidiš to ti je demokratija".
(miško, 14. maj 2019 16:58)

U demokratiji ne glasa se o istini, samo o volji većine. Sve ove odluke niko ne obrazlože, samo se kaže da se prihvata mišljenje komisije povodom zahteva CZ, a komisija je poslala mišljenje koje glasi - mislimo da treba priznati CZ titulu iz 1946. godine, glasalo se - 3:1, jedan uzdržan. Tvrdim da 45/46. nije bilo nikakvog prvenstva Srbije, nego je Fiskulturni savez DF Jugoslavije organizovao takmičenje, kvalifikaciono, za prvu saveznu ligu 46/47. godine. Igralo se po grupama, da bi se konačno takmičenje svelo na grupu Severno od Save i Dunava i na grupu južno od Save i Dunava. Može li se držano prvenstvo Srbije igrati bez Vojvodine, koja je i tada u sastavu NR Srbije? Šta kaže CZ? Kažu Vojvodina nije imala državnost. A Srbije bez trećine svoje teritorije i trećine svog stanovništva bila je država? Ovi koju su APV, današnjim glasanjem, izbrisali iz sastava Srbije, dobiće "Orden Vučića 46", i još ponešto. Sad će mali gani glasanjem dokazati da je "titula" osvojena na terenu.

Cirkus liga

pre 4 godine

Treba ljudima cestitati titulu iz 1946, posle ofk 2:6, penala u derbijima,golova izvan linija stadiona, nesviranja penala za Partizan jos jedna stavka da se zna o kakvom je klubu rec. Ziveo Partizan i majka Srbija.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!  
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Toliko i glasa za SNS :)
(mile, 14. maj 2019 16:55)

Да, али од онога што изађе на гласање(око 50 %), остали су против јер да су ЗА гласали би,тако да је претходна констатацији врло прецизна...

One night in May

pre 4 godine

(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Kleli ste u svoj cuveni Partizanov sistem rada - sistem koji ne zavisi od pojedinca, nego je napravljen tako da odrzava sam sebe.

I sta bi sa cuvenim sistemom?

Ode Tole - raspade se sistem do djavola.

Supersucker

pre 4 godine

Treba nastaviti sa ispravljanjem istorijskih nepravdi. Idemo sad po titulu iz 1986. To cemo jos lakse dokazati. Takodje, osporiti Partizanu titulu iz 1987 i priznati Vardar za sampiona. Nije da imamo neku korist od toga, ali s obzirom na Vuleticevo aktivno osporavanje nase titule iz 1946, treba uzvratiti istom merom.

Henk Mudi

pre 4 godine

Posto nemaju svoje uspehe da slave, nadali su se redom, da ce Sparta iz Praga da nam da 5 na Marakani, da ce Krasnodar da nas ponizi, da necemo osvojiti bod u grupi LE, da ce da nas razmontira CSKA, da ce Salzburg da nas unisti, da ce da nam suspenduju stadion u LS, da necemo osvojiti ni bod u grupi LS, da ce da nas suspenduju zbog price francuskih novina, da ce Ostoja opozicionar da ih vrati bar u finale ABA, da ce Buducnost da igra EL, da nam nece priznati titulu iz 46'... Nastavice se, nema kraja patnji i bolu malog komsijskog kluba! Mozda treba da se vrate u grad gde su nastali, tamo ce ih vise ceniti...

prvi na crevu u JKP "GRADSKA ČISTOĆA"

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava 

(pravnik, 14. maj 2019 15:54)

Neću da ulazim u suštinu priče ali mi je jako smešno kada "pravnik" sa Megatrenda komentariše okruglog profesora "samo" rimskog prava. E pa pravniče, ta DFJ, a ne DFRJ, postojala je samo par meseci, čini mi se od avgusta do novembra '45. Posle toga je nastala FNRJ. Dakle, reč je o '45. a ne 46. godini. Ne bih te zvao ni da me zastupaš u procesu oko poljskog WCa, a ne u nečem ozbiljnijem.

Borko

pre 4 godine

Čestitamo Spartaku titulu prvaka Vojvodine a baš zbog ovakvih centralističkih gluposti će se opet igrati prvenstvo Vojvodine u ne tako dalekoj budućnosti. I to će glavni akteri u njoj biti čistokrvni Srbi a ne nekakve nacionalne manjine koji se etiketiraju kao separatisti.

Zvezda Jugoslavija uvek bila i bice.

pre 4 godine

- Upumpan Gazprom sa 4 mil godisnje
- nestalo 50 miliona dugova
- svake sezone dovodi se po 30 igraca
- cela vladajuca klika stala iza projekta zvezda
- menja se istorija
- nastavite niz...
Srama bez. Jedini argument je pozivanje na odluku hrvata. Lepo. Mozete sta hocete ali ne i dokle hocete.

drug Jataganac

pre 4 godine

Ovo nije pitanje navijačke opredeljenosti, ko navija za Zvezdu, ko za Partizan, već pitanje ko ima zdravog razuma, a ko ga nema, odnosno ko je normalan, a ko poremećen. Jer ovo je izmišljanje titule koja ne postoji, bez ikakvog pravnog argumenta. To jasno svima, bez obzira ko za koga navija. Nije jasno jedino onima bez zdravog razuma, tj. poremećenima. Ne treba ovo Zvezdi i zvezdašima. Ovo je kaljanje i brukanje Zvezde, a nikako stvar za ponos, kako kaže Terzić.

Smogovci

pre 4 godine

@punimlimenke
Stvarno ste promenom one vlasti naprsno zaboravili sve da igrate.
Pošto vama nikada to nije bio oslonac zašto danas nema igrača?
Pa vi ih pravite za sarmice, stipendije...

No Tadić/Dačić no Party, No Tole No Party i tako do polovine Vlade ili FSS.
Eto stala muzika vi dezorjentisani na podijumu, šegače se sad i Niš i B Brdo sa nekada Kraljicom mature.

Goran

pre 4 godine

Sada jos da se vrati titula iz 1986 godine,a Partizanu da se oduzmu iz 1987 (Vardar) i 1999(nije odigrano pola prvenstvo zbog bombardovanja).

Nolan Smit

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom? 
Ja imam dojavu da su nijanse odlucivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zli jezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)

Hahahahahahaha, bravo!

punimlimenke

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete...
(Marko, 14. maj 2019 16:05)

Pa sta...jel to zabranjeno.

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana.
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan...
Nema veze.
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

А сад идемо на годину настајања 1913....
Мада смо још увек таоци једне превазиђене идеологије, надам се да ће неко одговоран наћи начина и храбрости да коначно отвори ово фундаментално питање!

zz

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

A vi pod Toletom..
Zlatno doba srpskog fudbala..
Zvezda je, prijatelju, bila respektabilan svetski klub, i ima i titulu evropskog i svetskog šampiona.. Ispade po vama jedini "legitiman" period onaj najnelegitimniji..
Sa vas nema, trebalo bi vas izmisliti..

Ridah

pre 4 godine

@(ArDzej65, 14. maj 2019 14:59)

A koji ste to "vi" da dodajete ili oduzimate titule bilo kome? Dok god postoje pojedinci koji misle da mogu da dodaju ili oduzimaju mimo pravde i zakona Srbija će biti ovakva anarhija. Jesi li uopšte svestan šta si napisao?

duledudule

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo

Henk Mudi

pre 4 godine

Lepo je biti uz tebe Partizane, jer ti igras pored Marakane. Komsije tvoje prvaci su sveta, uvek si drugi i to ti ne smeta! E sad, Nislije i Cuka vise ne obracaju paznju na ovu pesmicu, nije to lepo od njih!

Rokatanski

pre 4 godine

Da pretpostavimo da je moguće da je ova titula iz 1946.godine legitimna, mada je to bio samo kvalifikacioni nivo, morala bi i Spartaku, prvaku Vojvodine da se prizna titula. Po tadašnjem principu su dva kluba išla direktno u Prvu ligu; Partizan kao predstavnik Jugoslovenske Armije (potpuna demobilizacija još nije bila izvršena) i Poncijana iz Trsta kao predstavnik slobodne teritorije Trsta (tada je Trst bio još uvek sporna teritorija). Nije mi jasno zašto navijači i zvaničnici Crvene zvezde toliko ostrašćeno govore o sledećim sezonama: 75/76. kada je pod Bežigradom produžena utakmica bar 5 minuta u odnosu na onu na Karaburmi; 85/86. sporno poslednje kolo čije posledice su se odrazile i 86/87., kao i sezona 98/99. Ako bi te četiri sezone bile sporne, ni jednu titulu ni po kakvom Zakonu ili Pravilniku ne bi mogla da dobije FK Crvena zvezda. Titulu bi mogli da ospore 75/76. Hajduk, 85/86. opet Hajduk (ako je bilo lažirano) 86/87. Vardar (ako je bilo lažirano) i 98/99. Obilić, mada je prvenstvo prekinula viša sila (ratno stanje). I po kom osnovu bi Crvena zvezda mogla da traži nekakvu pravdu za te sezone kada bi ona mogla samo da ima štetu, a nikakvu korist, jer bi u slučaju sprovođenja Šajberovih odluka (prema tadašnjem Statutu FSJ) došlo u pitanje učešće u svim međunarodnim takmičenjima, a samim tim i titula u KEŠ 1991? Pozdrav!

fedajin

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 14. maj 2019 15:54)
super. svaka cast.
ali, pod teritoriju srbije pripada vojvodina, bez obzira na sve komunisticke marifetluke sa pokrajinama, republikama, statutima i ustavima!
onda je realno da zvezda dobije titulu prvaka okrnjene srbije, a ne titulu srbije :D

Papilon

pre 4 godine

Čega se pametan stidi...
(Dejan, 14. maj 2019 16:11)

Jel' se ova poslovica koju si zapoceo a ne znas da je zavrsis, odnosi na titule Partizana koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, ili....mozda na 6 Tole-titula.

zz

pre 4 godine

Mislite ona skupština gde sede svi zvezdaši? Ponovo su ukrali titulu, ali to im je po navici, njih ne brine moral, ne zovu ih džabe...
(ja, 14. maj 2019 14:53)

Jaoo, ko o čemu..
Kako se sami sebi ne smučite..

Nemanja

pre 4 godine

Kakav čemer i kakav jad. Ma još jednu dodajte, i za sledeću godinu...
(dking, 14. maj 2019 15:17)

Nista nemoj da brines, dodacemo jednu i sledece godine. 30-40 bodova razlike na tabeli ce opet da bude.

neutralni felsh

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu... 

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...
(Nemate vi pojma, seljacine preispoljne..., 14. maj 2019 15:49)


pravo u sustinu.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:49)



titula prvaka srbije je te 1946. u zvaničnom prvenstvu regularno osvojena na terenu.
iako sam ponosan na nju - protiv toga sam da se ona računa i u ukupnom skoru!


ni ti ne pamtiš kratko, kakav kod tebe tretman imaju vaše "titule" iz 1986, 1987 i 1999?

Luka Laban

pre 4 godine

Pa kad se u košarci diće titulama na šljaci kada su rezultati bili na primer 8:5 i slično, zašto bi propustili da maznu i ovu titulu sa 6 odigranih utakmica? Za nekog ko se nikada ničega ne stidi, to se podrazumeva. Sada bi mogli i da recimo ove godine traže 2 titule. Jedna u ligaškom delu i druga u plej ofu. Sve što može da se izglasa biće izglasano u zemlji bezstidiji.

NY

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete... 
(Marko, 14. maj 2019 16:05) 

Pa sta...jel to zabranjeno. 

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana. 
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan... 
Nema veze. 
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.
(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Ko vas je unistavao.Vi ste se sami.unistili.Kazes ova vlast vas unistila.Ko vam je poklonio vojni stadion, ko je izjavljivao Hvala premijeru, ko vam je poklonio bazen, ko vam je obecavao halu za treninge, ko vam vec dve sezone placa licencu za evropska takmicenja, ko vam odlaze naplatu duga drzavi (u kosarci)
Ko je pocetkom devedesetih pravio najvece sportsko drustvo na svetu i sire unistavajuci Zvezdu.Koji vas klub se gasio? Vojno generalska klika vas odrzavala i danas vas odrzava.Besplatne usluge na VMA

Grr

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo
(duledudule, 14. maj 2019 16:08)

Misliš na onu iz 1986, sa utakmicom više i bodom više? I ovu ćete vratiti, ponovni pokušaj krađe posle 33 godine neće proći.

miško

pre 4 godine

Terzo care nedaj naše titule i naše pare.FSS uveliko živi na račun FKCZ,milioni i milioni uplaćeni na ime poreza,više nego svi drugi timovi zajedno.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Sledece su titule iz 86.,i 99. ,grobari drž'te gaće !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parter B, 14. maj 2019 15:0

ta titula iz 86.godine naknadno za zelenim stolom pripisana partizanu malo se informiši više umesto,da šalješ komentare koji vezu sa vezom nemaju.

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

@(Branko Belgija, 14. maj 2019 14:59)

Imenjače zato što stvari "polako" dolaze na svoje mesto ti sad živiš u Belgiji a ja u Nemačkoj. Ovo što se radi je van pameti. Ali realno, pemeti u Srbiji nikad nije ni bilo.

Bokos

pre 4 godine

Partizanovu titulu iz 86 UEFA ne priznaje. Al je najsramnija ona koja im je dodeljena i koju su prihvatili 99 kada je prvenstvo prekinuto.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nebitan lik terzič ali ako si igralo u najjačem takmičenju fudbala tada nema razloga,da se titula neprizna.ali mene više interesuje titula 8o.godina gde su i zvezda i partizan igrali sa zeljom i sarajevom gde je navodno pobedila zvezda a naknadno titula pripisana partizanu.pošto so obe ekipe krsile pravila namestile utakmicu partizan sa 10.min zakašnjenja iako su morale sve utakmice poceti istovremeno.to prvenstvo se moglo rešiti jedino,da odigraju imedjusebe utakmicu na neutralnom terenu sa stranim sudijama,ovako tu titulu treba poništiti i titulu obiliču za koji znamo na koji način je uzeo zeljko raznjatovič koji je šamarao sudije i igrače zvezde i partizana kako bi igrali ligu sampiona gde su odmah ispali.i zvezda i partizan bili duplo bolji od tadasnjeg obilica.

Djalma

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58) # Link komentara

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im.
Srpski klub? Fuj!

miodrag markov

pre 4 godine

Nesto mi nije jasno, ako moze neki strucnjak da mi objasni. Zvezda je bila, te davne1946,prvak jednog dela Srbije a Spartak drugog dela Srbije..Sad je ispalo da je Zvezda prvak CELE Srbije a šta je onda Spartak?

neutralni felsh

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno  
(Fistik, 14. maj 2019 14:47)  

zasluzni terzicev grobar :) 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29) 

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.
(Toto-ko-tunjo, 14. maj 2019 15:39)

pa, pre bi se moglo reci da smo svi mi nasi... ali to je suvise cesto otezavajuca okolnost ;)

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno 
(Fistik, 14. maj 2019 14:47) 

zasluzni terzicev grobar :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29)

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.

d

pre 4 godine

Koliko su Partizanovci otisli u levo, da li znate da je Savo Milosevic prisustvovao ovom glasanju, a ne konferenciji pred utakmicu sezone protiv Radnickog? Zvezda vam zivot oduzela drage komsije, ova titula nije mnogo ni bitna, ono sto ce nas uvek razdvajati su Evropske i svetske titule.
Sportski pozdrav svim ljudima dobre namere.

Boxy

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.

drvobradi

pre 4 godine

Mene bi bilo sramota da potezem ovo pitanje i titulu. U oba kluba zaista sede teski kompleksasi.
@kodzo
Zanimljivo. Sta je onda sa Vojvodinom tj Spartakom? Kome pripada Vojvodina? Sta da trazi Ponziana iz Trsta?
@Марко
Vas izgleda nije sramota onog namestenog oprostaja Varge i utakmice. Kolo je sa opravdanjem ponisteno, jedino mi zao sto funkcioneri oba kluba nisu robijali.

Paja Patak

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.
(Boxy, 14. maj 2019 15:29)

I vi se ponosite titulom koju vam je udelio sud udruze og rada koju UEFA nije priznala

doosh

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu, ali ne kontam čemu ovo. Da li je uopšte bitan broj titula?! Meni je bitnija ova sada i one koje slede i da li smo odrali Partizan. A ove godine smo propustili priliku da ih nakantamo, jer nisu nikad bili ovako loši.

Lebdim iznad rupe, a u Parizu pucaju setice

pre 4 godine

Ahahahah tako je, drago mi je zbog ovoga, ko sisa titulu pre 100 godina, a ovo je fenomenalan dokaz o poreklu njihovih titula od 2012 pa na ovamo.

Arthas

pre 4 godine

Vidim navijacima Partizana mnogo smeta neka titula od pre 100g koju oni svejedno ne bi dobili. Ok, lepo je biti pravedljiv. Ali posto ste takvi zasto niko ne spominje 1998 kad ste sa Obilicem namestili da oni uzmu prvenstvo a vi kup? Ili jos gori cirkus 2011 kada ste onako ukrali kup Vojvodini, to je sve pravedno?

Liga Šampiona

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)
Vi kompleksaši ne bi bili zadovoljni ni da imate sve titule od 1946 do danas. Tek će da vas boli pravda kada odu ovi fašisti gledaće vam legende opet u beton sa lisicama na rukama.

pravnik

pre 4 godine

cekaj, stani... 
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne? 
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije. 
jako konfuzno. 
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!
(fedajin, 14. maj 2019 15:24

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava

Бобан

pre 4 godine

Искористите ово време владавине силе над правдом и правом, тражите и титуле Фк Југославија, а додајте и титулу европског првака ако Ливерпул освоји

Mihajlo

pre 4 godine

Nemate pametnija posla tamo u savezu,recimo da nadjete stvarno selektora,pomirite se sa igracima,koga boli uvo za titulu iz 1946.,verovatno se fudbal igrao sa svapskim slemovima.

Milan

pre 4 godine

A niko u komentarima da kaze da je te godine i klub iz Kosova osvojio titulu kao i klub iz Vojvodine? FSS priznaje Kosovo i Vojvodinu kao nezavisne drzave?

pravi Grobar

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fistik, 14. maj 2019 14:47)

hahahahaha ,dete bolje uci ,gotovoa skolska godina uskoro a ide ti avgust.

MOCA

pre 4 godine

E gospodo Zvezdasi "stubovi Srpstva"verovatno vam sada ne pada na pamet 15 godina postojanj Haskog tribunala i presude istog. Videli smo na delu kako izgleda pravda sile i kako nas to boli sve ove godine. Zapamtite ovu odluku o "tituli" i zapitajte se sta bi bilo da je recimo pre koju godinu istu trazio Spartak. Zapitajte se gde ste ovom odlukom stavili Srpsku pokrajinu Vojvodinu. Izgleda da vam to sada nije vazno, sada je samo bitno oteti, ukrasti, slagati.... Zapamtite i ovo ce se nekada zvati juce i nekoga ce biti sramota, kao sto je i sada postene ljude.

fedajin

pre 4 godine

cekaj, stani...
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne?
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije.
jako konfuzno.
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!

d

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!! 
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

Hahaa, gospode koji si ti meni car, nisam te prepoznao Aristotele!

Karaburac

pre 4 godine

sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47) # Link komentara

To su godine u kojima ste priznali da ste namestalii krali.
Nema sta da trazite i zahtevate, upisite odmah dok je vruce. Ako vas titula upisana olovkom cini srecnim,no prob, samo rokaj.

Sotir zvani djubre

pre 4 godine

Vi,osvajaci titula SUR-a,lazni moralisti sa titulama u 100-om minutu kojima su premijeri sedeli u upravi kluba da cutite a mi zvezdasi ako nam je imalo casti i postenja ostalo da se podignemo,pobunimo i ovu smesnu odluku ponistimo! Veliki je Zvezda klub za ovakvu za....ciju.

neutralni felsh

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!
(Monarhista, 14. maj 2019 15:09)

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)

Tako znači

pre 4 godine

Niti smo pročitali obrazloženje Komisije, to je više nego važno, niti znamo ko je i kada organizovao to prvenstvo Srbije 1946, da li je bilo prvenstvo ili kvalifikaciono takmičenje za prvu saveznu ligu. jer kao to da fiskultuir4ni savez Jugoslavije organizuje prvenstvo Srbije u fudbalu. Moramo shvatiti: dok je on na vlasti Zvezdi će niti pridodate još dve ili tri titule. Glasa se onako kako ko za koga navija, ali kako je naređeno. Fudbal je ionako uništen, i košarka je na tom putu, a on će da gradi devet stadiona.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ukratko - Grobari kad otimaju onda su avangarda, recituju poeziju, casovi ljubavi, a kad gube odmah SNS, jaci su tim, bankomat, pare sa Kosova, dzedaji i 7 svetskih cuda.

Jednom bre imajte jednake arsine, jednom drzite sebe za rec, zbog toga se navija za klub, prvo pocistite u svom dvoristu, a onda dodjite i nekom recite nesto.

Марко

pre 4 godine

@qqlele

Ajde da preispitamo... ajde pa ćete videti da je i 86. i 87 Partizan bio oštećen, i da ste vi igrali umesto Partizana kup evropskih šampiona, a naredne godine Vardar. To prijatelji nije bilo tako davno, ima nas koji se secamo svega toga i šta se dešavalo... Na osnovu odluke jednog čoveka bez i jednog dokaza je poništeno celo kolo samo zato što je bilo sumnjivo... ponavljam bez i jednog dokaza... a sto se tice ove vase titule iz 46. imate jedan predivan mural na Dporćolu sa Zokijem Radmilovićem i lepom porukom

Sah-mat

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Argumente je na 28 strana izneo profesor prava Vuletic. Ostali su cutali i samo digli ruke. To su bili vasi argumenti. Sila, moc, bahatost i na kraju otimacina.
Raduj se panteru otetom!

E na kojim prokletim drogama je Bog bio kad je došlo vreme da stvori čoveka...

pre 4 godine

(zvezdas-rajvoSa, 14. maj 2019 15:12)

Kakve veze ima pentagram sa Pravolavljem recimo... to da se preispita.

Pa da se danas preipitaju kladioničarske knjige i onih koji prave kvote.

Pa da se preispita UEFA i FIFA, pa "ruski" tajkuni, pa šeici, pa oligarsi, pa kako fudbaler 200 miliona, Noter Dam 2 milijarde, a Gračanica u geto, bez struje svako malo, a afrička i neka druga deca još i dužna dok umiru gladni, jer je i njihova država porobljena, obespravljena i siromašna ipak DUŽNA, da se preispita novinarstvo koje sve to servira drugačije viđeno, kao prihvaćeno, normalno i super baš što je tako...

Jedino što ne treba prepipitivati su ljudi, jer što pre ovde satana otkosi sve, jer resurse, kapacitete a, ni želje da se svi izlečimo nema, to će pre satana da jede sebe i ko mu dopadne na miru u večnoj agoniji, i to će Bog da pre odahne od muke i borbe sa bolesnicima koje je sam i napravio, verovatno pametan baš poput nas, jer kažu da smo po njegovom liku pravljeni.

Samo nenormalan čovek traži preispitivanja, imalo s pameću čovek zna da je teški bolesnik! Da je sve bolesno, i samo se svako malo neko drugo odeljenje sa drugim simptomima javlja, da vizita i lekar ne dolaze kod njih u sobe, nego da obrate pažnju na one sprat niže ili više. Dakle niko neće da ozdravi nego samo da ono drugo odeljenje proglasi luđim, gorim i bolesnijim od sebe... i da se tako teši i gleda na sebe kao uzvišenijeg.

Može se... pa dok se može !

pre 4 godine

Vidi tamo ima li možnosti da se nastavi niz po dve titule godišnje. Ako ne nadžemo, pada nam uspešnost na pola, a to ne smemo dopuštiti!

karlito

pre 4 godine

Ako cemo objektivno da gledamo, pravda bi bila da se Obilicu oduzme titula i da se dodeli zvezdi,jer je realno c.z. bila najjaca te godine.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)Evropa je nase merilo,8 cetvrtfinala Lige sampiona 3 polifinala jedno finale i titula plus finale kupa Uefa plus titula sampiona sveta.Ako bi vas preispitali imali bi ste 3,4 titule u svojoj istoriji,jer vi bez politike ne postojite.

Jadni ste i bedni

pre 4 godine

Silovanje i prekrajanje istorije od strane naprednih doktora, pokušaj da se jedno kvalifikaciono takmičenje uže srbije za saveznu ligu jugoslavije i to bez pokrajina vojvodine i kosova i metohije sa svega 6 utakmica okarakteriše kao šampionat drzave, sramno i bespravno delo ljudi koji nemaju zrno morala i obraza

neutralni felsh

pre 4 godine

Moja Zvezda crvena, volim je do ludila, zato sto sam Zvezdasica najveca je nagrada.
(anica, 14. maj 2019 15:40)


sredina recenice sve objasnjava.

MT Vračar

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Kad smo već kod argumenata, zgodno ste "zaboravili" na činjenicu da je posle tih kvalifikacionih takmičenja (na osnovu kojih ste dobili titulu sada) odigrana i mini liga između republičkih pobednika u kojoj je Hajduk bio prvi, a što je bio glavni argument kluba iz Splita da mu se u 21. veku prizna ta titula. A o pitanju Spartaka da ni ne pričamo... ali dobro, neka vam je na čast! :)

Sunce Slobode

pre 4 godine

Dodelite i za sledecu godinu. Mezimica mora biti prva!
(rade, 14. maj 2019 14:55)

Sledeću ćemo uzeti kao i ovu, na terenu. Kao i onu 46', kao i mnoge posle sledeće sezone.

Nemate vi pojma, seljacine preispoljne...

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu...

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...

neutralni felsh

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)


ma uzmite i te dve bas vas briga :)

Placi mala placi, ost'o sam na Raci

pre 4 godine

"Ovo treba terati ako treba do Strazbura, strasno je koliki nivo bahatosti i nepostovanja pravde pokazuje Terzic."


Cim završe istragu za meč u Parizu. Nate, to je sigurno pri kraju.

Zato i imamo plate 300e

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48)

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.

One night in May

pre 4 godine

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

A Aristotel mu odgovori pitanjem: "Ali, ucitelju, zar to nije demokratija?"

Ako vec citiras, nemoj samo onaj deo koji ti odgovara.


Jednom jedan citirao samo jednu Danteovu recenicu, znamo kako se to zavrsilo...

NoName

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
(lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Kakve veze ovo ima sa Partizanom? Niti ste učestvovali, nit ste postojali. Šta se to vas tiče?

Monarhista

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!

neutralni felsh

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate". 
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im. 
Srpski klub? Fuj!
(Djalma, 14. maj 2019 15:14)


nemoj tako, u ona vremena su, kako kazu, bili teska opozicija nenarodnom rezimu, a stadion su napravili samodoprinosom... kupovali krcunove ciglice :)

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

30 titula prvaka drzave
24 kup trofeja
Titula prvaka Evrope
Titula prvaka Sveta
2 X srednjeevropski (Mitropa) kup
16 X docekali prolece u Evropi.
I neka kazu da se preispita?! Sta da se preispita, gospodo?!

neutralni felsh

pre 4 godine

Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)


nisu samo zli jezici nego i udbini tasteri.

ArDzej65

pre 4 godine

Privremena titula, samo se ne zna koliko će trajati, dok ne bude poništena.Rimejk pokušaja krađe titule od pre 33 godine.
(Grr, 14. maj 2019 14:50)
bolje cutite dok vam nismo uzeli i tu iz 86-e i onu iz 99-e a Vardaru vratimo onu iz 87-e koju bam je neko tamo dodelio iako je niste osvojili na terenu

dragan

pre 4 godine

Titula od ne postojeće države. Srbija 1946 nije bila država niti je imala ligu Srbije. Može jedino da dibije regionalnu, opštinsku ligu. Drugo klub nije ni osnovan 46g jer SKOJ još nije doneo konačnu odluku o formiranju kluba.

kodzo

pre 4 godine

Pravda je spora ali dostizna. Titula osvojena na terenu...Tada se zvala NR Srbija, a sad Republika Srbija...A ne kao neki sto su titule dobijali na sudu otimanjem drugima, na nezavrsenim prvenstvima ili tako sto se igralo preko 100 minuta dok ne daju gol....I jos imaju obraza da se bune na ovu titulu u prvesntvu u kojem nisu ni ucestvovali

Zvezdas

pre 4 godine

Nebitno. Nego kada cemo svi mi navijaci biti dosledni oko nasih uverenja o juznoj pokrajini, gde su nam puna usta, pesme i koreografije o tome, i okrenuti ledja potpisniku nezavisnosti? Hocemo li pogaziti ubedjenja zbog par ineresenata sa tribine? Hoce li se takve institucije kao sto su Zvezdini i Partizanovi navijaci spustiti na najnizi moguci nivo i oprostiti takvo nesto? Pokazimo se

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".

Branko Belgija

pre 4 godine

Sada na red dolaze sezone 1985-86 i 1986-87.Nosioci tih titula vrlo brzo biće Crvena Zvezda i Vardar.Ako Partizan ponovo pokuša nešto sa civilnim sudovima,sledi selidba u 2 ranga nižu ligu,plus oduzimanje bodova pre početka takmičenja u 3.ligi.Stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.

ende

pre 4 godine

naprednjaci i kokezea misle da nikad neće snositi odgovornost?
dodvoravanjem navijačima misle da jeftino kupuju glasove dok smo svi odrpaniji i gladniji i bežimo iz zemlje?

qqlele

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.

Henk Mudi

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom?
Ja imam dojavu da su nijanse odluvivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!

qqlele

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.

ende

pre 4 godine

naprednjaci i kokezea misle da nikad neće snositi odgovornost?
dodvoravanjem navijačima misle da jeftino kupuju glasove dok smo svi odrpaniji i gladniji i bežimo iz zemlje?

kodzo

pre 4 godine

Pravda je spora ali dostizna. Titula osvojena na terenu...Tada se zvala NR Srbija, a sad Republika Srbija...A ne kao neki sto su titule dobijali na sudu otimanjem drugima, na nezavrsenim prvenstvima ili tako sto se igralo preko 100 minuta dok ne daju gol....I jos imaju obraza da se bune na ovu titulu u prvesntvu u kojem nisu ni ucestvovali

fedajin

pre 4 godine

cekaj, stani...
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne?
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije.
jako konfuzno.
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!

dragan

pre 4 godine

Titula od ne postojeće države. Srbija 1946 nije bila država niti je imala ligu Srbije. Može jedino da dibije regionalnu, opštinsku ligu. Drugo klub nije ni osnovan 46g jer SKOJ još nije doneo konačnu odluku o formiranju kluba.

MT Vračar

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Kad smo već kod argumenata, zgodno ste "zaboravili" na činjenicu da je posle tih kvalifikacionih takmičenja (na osnovu kojih ste dobili titulu sada) odigrana i mini liga između republičkih pobednika u kojoj je Hajduk bio prvi, a što je bio glavni argument kluba iz Splita da mu se u 21. veku prizna ta titula. A o pitanju Spartaka da ni ne pričamo... ali dobro, neka vam je na čast! :)

Henk Mudi

pre 4 godine

Posto nemaju svoje uspehe da slave, nadali su se redom, da ce Sparta iz Praga da nam da 5 na Marakani, da ce Krasnodar da nas ponizi, da necemo osvojiti bod u grupi LE, da ce da nas razmontira CSKA, da ce Salzburg da nas unisti, da ce da nam suspenduju stadion u LS, da necemo osvojiti ni bod u grupi LS, da ce da nas suspenduju zbog price francuskih novina, da ce Ostoja opozicionar da ih vrati bar u finale ABA, da ce Buducnost da igra EL, da nam nece priznati titulu iz 46'... Nastavice se, nema kraja patnji i bolu malog komsijskog kluba! Mozda treba da se vrate u grad gde su nastali, tamo ce ih vise ceniti...

Марко

pre 4 godine

@qqlele

Ajde da preispitamo... ajde pa ćete videti da je i 86. i 87 Partizan bio oštećen, i da ste vi igrali umesto Partizana kup evropskih šampiona, a naredne godine Vardar. To prijatelji nije bilo tako davno, ima nas koji se secamo svega toga i šta se dešavalo... Na osnovu odluke jednog čoveka bez i jednog dokaza je poništeno celo kolo samo zato što je bilo sumnjivo... ponavljam bez i jednog dokaza... a sto se tice ove vase titule iz 46. imate jedan predivan mural na Dporćolu sa Zokijem Radmilovićem i lepom porukom

Zvezdas

pre 4 godine

Nebitno. Nego kada cemo svi mi navijaci biti dosledni oko nasih uverenja o juznoj pokrajini, gde su nam puna usta, pesme i koreografije o tome, i okrenuti ledja potpisniku nezavisnosti? Hocemo li pogaziti ubedjenja zbog par ineresenata sa tribine? Hoce li se takve institucije kao sto su Zvezdini i Partizanovi navijaci spustiti na najnizi moguci nivo i oprostiti takvo nesto? Pokazimo se

Zvezda Jugoslavija uvek bila i bice.

pre 4 godine

- Upumpan Gazprom sa 4 mil godisnje
- nestalo 50 miliona dugova
- svake sezone dovodi se po 30 igraca
- cela vladajuca klika stala iza projekta zvezda
- menja se istorija
- nastavite niz...
Srama bez. Jedini argument je pozivanje na odluku hrvata. Lepo. Mozete sta hocete ali ne i dokle hocete.

Milan

pre 4 godine

A niko u komentarima da kaze da je te godine i klub iz Kosova osvojio titulu kao i klub iz Vojvodine? FSS priznaje Kosovo i Vojvodinu kao nezavisne drzave?

drug Jataganac

pre 4 godine

Ovo nije pitanje navijačke opredeljenosti, ko navija za Zvezdu, ko za Partizan, već pitanje ko ima zdravog razuma, a ko ga nema, odnosno ko je normalan, a ko poremećen. Jer ovo je izmišljanje titule koja ne postoji, bez ikakvog pravnog argumenta. To jasno svima, bez obzira ko za koga navija. Nije jasno jedino onima bez zdravog razuma, tj. poremećenima. Ne treba ovo Zvezdi i zvezdašima. Ovo je kaljanje i brukanje Zvezde, a nikako stvar za ponos, kako kaže Terzić.

Cirkus liga

pre 4 godine

Treba ljudima cestitati titulu iz 1946, posle ofk 2:6, penala u derbijima,golova izvan linija stadiona, nesviranja penala za Partizan jos jedna stavka da se zna o kakvom je klubu rec. Ziveo Partizan i majka Srbija.

MOCA

pre 4 godine

E gospodo Zvezdasi "stubovi Srpstva"verovatno vam sada ne pada na pamet 15 godina postojanj Haskog tribunala i presude istog. Videli smo na delu kako izgleda pravda sile i kako nas to boli sve ove godine. Zapamtite ovu odluku o "tituli" i zapitajte se sta bi bilo da je recimo pre koju godinu istu trazio Spartak. Zapitajte se gde ste ovom odlukom stavili Srpsku pokrajinu Vojvodinu. Izgleda da vam to sada nije vazno, sada je samo bitno oteti, ukrasti, slagati.... Zapamtite i ovo ce se nekada zvati juce i nekoga ce biti sramota, kao sto je i sada postene ljude.

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".

Henk Mudi

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom?
Ja imam dojavu da su nijanse odluvivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!

doosh

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu, ali ne kontam čemu ovo. Da li je uopšte bitan broj titula?! Meni je bitnija ova sada i one koje slede i da li smo odrali Partizan. A ove godine smo propustili priliku da ih nakantamo, jer nisu nikad bili ovako loši.

Tako znači

pre 4 godine

Niti smo pročitali obrazloženje Komisije, to je više nego važno, niti znamo ko je i kada organizovao to prvenstvo Srbije 1946, da li je bilo prvenstvo ili kvalifikaciono takmičenje za prvu saveznu ligu. jer kao to da fiskultuir4ni savez Jugoslavije organizuje prvenstvo Srbije u fudbalu. Moramo shvatiti: dok je on na vlasti Zvezdi će niti pridodate još dve ili tri titule. Glasa se onako kako ko za koga navija, ali kako je naređeno. Fudbal je ionako uništen, i košarka je na tom putu, a on će da gradi devet stadiona.

Liga Šampiona

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)
Vi kompleksaši ne bi bili zadovoljni ni da imate sve titule od 1946 do danas. Tek će da vas boli pravda kada odu ovi fašisti gledaće vam legende opet u beton sa lisicama na rukama.

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

30 titula prvaka drzave
24 kup trofeja
Titula prvaka Evrope
Titula prvaka Sveta
2 X srednjeevropski (Mitropa) kup
16 X docekali prolece u Evropi.
I neka kazu da se preispita?! Sta da se preispita, gospodo?!

Luka Laban

pre 4 godine

Pa kad se u košarci diće titulama na šljaci kada su rezultati bili na primer 8:5 i slično, zašto bi propustili da maznu i ovu titulu sa 6 odigranih utakmica? Za nekog ko se nikada ničega ne stidi, to se podrazumeva. Sada bi mogli i da recimo ove godine traže 2 titule. Jedna u ligaškom delu i druga u plej ofu. Sve što može da se izglasa biće izglasano u zemlji bezstidiji.

Djalma

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58) # Link komentara

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im.
Srpski klub? Fuj!

Boxy

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.

Borko

pre 4 godine

Čestitamo Spartaku titulu prvaka Vojvodine a baš zbog ovakvih centralističkih gluposti će se opet igrati prvenstvo Vojvodine u ne tako dalekoj budućnosti. I to će glavni akteri u njoj biti čistokrvni Srbi a ne nekakve nacionalne manjine koji se etiketiraju kao separatisti.

Zato i imamo plate 300e

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48)

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.

NoName

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
(lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Kakve veze ovo ima sa Partizanom? Niti ste učestvovali, nit ste postojali. Šta se to vas tiče?

prvi na crevu u JKP "GRADSKA ČISTOĆA"

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava 

(pravnik, 14. maj 2019 15:54)

Neću da ulazim u suštinu priče ali mi je jako smešno kada "pravnik" sa Megatrenda komentariše okruglog profesora "samo" rimskog prava. E pa pravniče, ta DFJ, a ne DFRJ, postojala je samo par meseci, čini mi se od avgusta do novembra '45. Posle toga je nastala FNRJ. Dakle, reč je o '45. a ne 46. godini. Ne bih te zvao ni da me zastupaš u procesu oko poljskog WCa, a ne u nečem ozbiljnijem.

U Srbiji se danas do titule dolazi glasanjem

pre 4 godine

Aristotel mu odgovori - "E pa vidiš to ti je demokratija".
(miško, 14. maj 2019 16:58)

U demokratiji ne glasa se o istini, samo o volji većine. Sve ove odluke niko ne obrazlože, samo se kaže da se prihvata mišljenje komisije povodom zahteva CZ, a komisija je poslala mišljenje koje glasi - mislimo da treba priznati CZ titulu iz 1946. godine, glasalo se - 3:1, jedan uzdržan. Tvrdim da 45/46. nije bilo nikakvog prvenstva Srbije, nego je Fiskulturni savez DF Jugoslavije organizovao takmičenje, kvalifikaciono, za prvu saveznu ligu 46/47. godine. Igralo se po grupama, da bi se konačno takmičenje svelo na grupu Severno od Save i Dunava i na grupu južno od Save i Dunava. Može li se držano prvenstvo Srbije igrati bez Vojvodine, koja je i tada u sastavu NR Srbije? Šta kaže CZ? Kažu Vojvodina nije imala državnost. A Srbije bez trećine svoje teritorije i trećine svog stanovništva bila je država? Ovi koju su APV, današnjim glasanjem, izbrisali iz sastava Srbije, dobiće "Orden Vučića 46", i još ponešto. Sad će mali gani glasanjem dokazati da je "titula" osvojena na terenu.

d

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!! 
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

Hahaa, gospode koji si ti meni car, nisam te prepoznao Aristotele!

Supersucker

pre 4 godine

Treba nastaviti sa ispravljanjem istorijskih nepravdi. Idemo sad po titulu iz 1986. To cemo jos lakse dokazati. Takodje, osporiti Partizanu titulu iz 1987 i priznati Vardar za sampiona. Nije da imamo neku korist od toga, ali s obzirom na Vuleticevo aktivno osporavanje nase titule iz 1946, treba uzvratiti istom merom.

Monarhista

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!

Rade grobar

pre 4 godine

Zvezda 30 ,a Bajern 29. Grobari puknite od muke.
(Dragan, 14. maj 2019 20:50)

A zasto da puknemo, kakve veze vi imate sa Bundesligom ? Ajde predjite tamo da igrate, vas domet u Nemackoj je Oberliga.

Um caruje

pre 4 godine

Istine radi,u ponovljenoj utakmici 1986. godine Zvezda je izgubila od Sarajeva 2:1, a 1999. godine nakon odigranih 70% utakmica, prvenstvo je prekinuto u maju zbog rata u trenutku kada je zvezda imala 15 bodova manje od Partizana.

Sunce Slobode

pre 4 godine

Dodelite i za sledecu godinu. Mezimica mora biti prva!
(rade, 14. maj 2019 14:55)

Sledeću ćemo uzeti kao i ovu, na terenu. Kao i onu 46', kao i mnoge posle sledeće sezone.

One night in May

pre 4 godine

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

A Aristotel mu odgovori pitanjem: "Ali, ucitelju, zar to nije demokratija?"

Ako vec citiras, nemoj samo onaj deo koji ti odgovara.


Jednom jedan citirao samo jednu Danteovu recenicu, znamo kako se to zavrsilo...

neutralni felsh

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu... 

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...
(Nemate vi pojma, seljacine preispoljne..., 14. maj 2019 15:49)


pravo u sustinu.

Goran

pre 4 godine

Sada jos da se vrati titula iz 1986 godine,a Partizanu da se oduzmu iz 1987 (Vardar) i 1999(nije odigrano pola prvenstvo zbog bombardovanja).

Бобан

pre 4 godine

Искористите ово време владавине силе над правдом и правом, тражите и титуле Фк Југославија, а додајте и титулу европског првака ако Ливерпул освоји

mirko

pre 4 godine

A Spartaku titula? Zvezdaš sam ali koliko se favorizuju večiti to više nije humano. Koliko je samo penala svirano zvezdi ove godine kao i Partizanu kada su osvajali titule. Da je ovo normalna zemlja oba kluba bi izbacili iz lige. Stavite se u položaj ostalih klubova.

direwolf

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!

Radujte se raju, koji vam je obećan

pre 4 godine

@Rokatanski
Zaslužuješ hiljadu pluseva, ali nisam siguran da ćeš ih dobiti. Ustavni sud nikome nije dao titulu, samo je poništio odluke Predsedništva FSJ, jer zaista u Statutu Saveza nigde nije bilo predviđeno da se "naredi" odigravanje celog kola. Bilo je tu još "bezakonja" - nije dato pravo žalbe, nije poštovana dvostepenost. Šta misliš, da li u Statutu FSS postoji član kojim se raspravlja o takmičenju iz 1945/46, i da li je FSS, kao naslednik FSJ, i naslednik Fiskulturnog saveza DFJ? Da li je Fiskulturni savez DFJ bio član Fife i Uefe? Da li ćemo ikada pročitati pravno obrazloženje, kojim se FSS poziva na članove Statuta, na osnovu kojih su njegova komisija i "on lično" priznali titulu CZ koja nosi naziv - Titula Vučić 46?

NY

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete... 
(Marko, 14. maj 2019 16:05) 

Pa sta...jel to zabranjeno. 

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana. 
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan... 
Nema veze. 
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.
(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Ko vas je unistavao.Vi ste se sami.unistili.Kazes ova vlast vas unistila.Ko vam je poklonio vojni stadion, ko je izjavljivao Hvala premijeru, ko vam je poklonio bazen, ko vam je obecavao halu za treninge, ko vam vec dve sezone placa licencu za evropska takmicenja, ko vam odlaze naplatu duga drzavi (u kosarci)
Ko je pocetkom devedesetih pravio najvece sportsko drustvo na svetu i sire unistavajuci Zvezdu.Koji vas klub se gasio? Vojno generalska klika vas odrzavala i danas vas odrzava.Besplatne usluge na VMA

d

pre 4 godine

Koliko su Partizanovci otisli u levo, da li znate da je Savo Milosevic prisustvovao ovom glasanju, a ne konferenciji pred utakmicu sezone protiv Radnickog? Zvezda vam zivot oduzela drage komsije, ova titula nije mnogo ni bitna, ono sto ce nas uvek razdvajati su Evropske i svetske titule.
Sportski pozdrav svim ljudima dobre namere.

One night in May

pre 4 godine

(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Kleli ste u svoj cuveni Partizanov sistem rada - sistem koji ne zavisi od pojedinca, nego je napravljen tako da odrzava sam sebe.

I sta bi sa cuvenim sistemom?

Ode Tole - raspade se sistem do djavola.

neutralni felsh

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate". 
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im. 
Srpski klub? Fuj!
(Djalma, 14. maj 2019 15:14)


nemoj tako, u ona vremena su, kako kazu, bili teska opozicija nenarodnom rezimu, a stadion su napravili samodoprinosom... kupovali krcunove ciglice :)

miodrag markov

pre 4 godine

Nesto mi nije jasno, ako moze neki strucnjak da mi objasni. Zvezda je bila, te davne1946,prvak jednog dela Srbije a Spartak drugog dela Srbije..Sad je ispalo da je Zvezda prvak CELE Srbije a šta je onda Spartak?

punimlimenke

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete...
(Marko, 14. maj 2019 16:05)

Pa sta...jel to zabranjeno.

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana.
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan...
Nema veze.
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.

zz

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

A vi pod Toletom..
Zlatno doba srpskog fudbala..
Zvezda je, prijatelju, bila respektabilan svetski klub, i ima i titulu evropskog i svetskog šampiona.. Ispade po vama jedini "legitiman" period onaj najnelegitimniji..
Sa vas nema, trebalo bi vas izmisliti..

Cekamo 20.titulu u kosarci

pre 4 godine

Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!

Mladići jele, devojke borovi (da glasamo?)

pre 4 godine

@Ares
"Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije...", pa nije te 45/46. postojala liga Srbije, ne postoje još ni FSS ni FSJ (formirani 1948), i ove kvalifikacije za prvu ligu organizovao je Fiskulturni savez DFJ, kad je počelo takmičenje država je još u prelaznom periodu od Kraljevine Jugoslavije, monarhije, ka republici, zato je Demokratska Federativna a nije Republika Jugoslavija... После избора за уставотворну скупштину новембра 1945. године, држава је 29. новембра 1945. преименована из почетног назива Демократска Федеративна Југославија у Федеративну Народну Републику Југославију. Ustavom od 31. januara 1946. Srbiji se vraća državnost koju je izgubila 1. decembra 1918, ulaskom u SHS, ali mislim da sam ja budala koja pokušava da pravo stavi iznad volje malog navijača, koji danas ima neograničenu vlast. Pa većina vas nije ni bukvar pročitala do kraja, ali ste postali pravni eksperti.

Rokatanski

pre 4 godine

Nikakav sud, ni Ustavni sud, ni Sud udruženog rada nisu doneli fudbalsku odluku niti su to mogli da urade, niti su imali pravo na to. Oni su samo tražili od tadašnjeg FSJ da postupi po sopstvenom Statutu. Znači, po Statutu FSJ nije postojalo ponovno odigravanje utakmice za nameštanje, postojalo je samo izbacivanje u niži rang i minus šest bodova u sledećoj sezoni. FSJ nije hteo da do kraja poštuje sopstveni Statut i izbaci 12 klubova iz Prve lige (i minus šest bodova) već je proglasio poslednje kolo regularnim. To je jedina istina o poslednjem kolu u sezoni 1985/86. Svaka organizacija, sportska ili bilo koja druga donosi sopstveni Statut koji je jedino validan za slučaj spora. Ako se ne drže sopstvenog Statuta ili neke od članica takve organizacije ukažu na odstupanje, tek onda može da odlučuje neka viša instanca tj. Sud. To je jedina istina o slučaju "Šajber" iz 1986.godine. Pozdrav!

Rokatanski

pre 4 godine

Da pretpostavimo da je moguće da je ova titula iz 1946.godine legitimna, mada je to bio samo kvalifikacioni nivo, morala bi i Spartaku, prvaku Vojvodine da se prizna titula. Po tadašnjem principu su dva kluba išla direktno u Prvu ligu; Partizan kao predstavnik Jugoslovenske Armije (potpuna demobilizacija još nije bila izvršena) i Poncijana iz Trsta kao predstavnik slobodne teritorije Trsta (tada je Trst bio još uvek sporna teritorija). Nije mi jasno zašto navijači i zvaničnici Crvene zvezde toliko ostrašćeno govore o sledećim sezonama: 75/76. kada je pod Bežigradom produžena utakmica bar 5 minuta u odnosu na onu na Karaburmi; 85/86. sporno poslednje kolo čije posledice su se odrazile i 86/87., kao i sezona 98/99. Ako bi te četiri sezone bile sporne, ni jednu titulu ni po kakvom Zakonu ili Pravilniku ne bi mogla da dobije FK Crvena zvezda. Titulu bi mogli da ospore 75/76. Hajduk, 85/86. opet Hajduk (ako je bilo lažirano) 86/87. Vardar (ako je bilo lažirano) i 98/99. Obilić, mada je prvenstvo prekinula viša sila (ratno stanje). I po kom osnovu bi Crvena zvezda mogla da traži nekakvu pravdu za te sezone kada bi ona mogla samo da ima štetu, a nikakvu korist, jer bi u slučaju sprovođenja Šajberovih odluka (prema tadašnjem Statutu FSJ) došlo u pitanje učešće u svim međunarodnim takmičenjima, a samim tim i titula u KEŠ 1991? Pozdrav!

marko992

pre 4 godine

Veljko&,ne znam zasto ljudi lupate za 99-tu,nece boleti,postoji internet.Mnogo regularnija titula od ove vase danasnje.
Ja ne sporim vas kvalitet,ali trening utakmica ste odigrali vise nego u pripremnom periodu.

Jadni ste i bedni

pre 4 godine

Silovanje i prekrajanje istorije od strane naprednih doktora, pokušaj da se jedno kvalifikaciono takmičenje uže srbije za saveznu ligu jugoslavije i to bez pokrajina vojvodine i kosova i metohije sa svega 6 utakmica okarakteriše kao šampionat drzave, sramno i bespravno delo ljudi koji nemaju zrno morala i obraza

Karaburac

pre 4 godine

sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47) # Link komentara

To su godine u kojima ste priznali da ste namestalii krali.
Nema sta da trazite i zahtevate, upisite odmah dok je vruce. Ako vas titula upisana olovkom cini srecnim,no prob, samo rokaj.

Grr

pre 4 godine

@@@ Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!
(Cekamo 20.titulu u kosarci, 14. maj 2019 

Kad spominješ Hajduk, te 1946 kad je CZ pobedila na kvalifikacionom turniru svoje grupe za dražavno prvenstvo, igran je turnir pobednika kvalifikacionih grupa, i Hajduk je osvoji prvo mesto. I tu niste bili najbolji, a tokm cele istorije vašeg postojanja sa Hajdukom imate negativan bilans.

Paja Patak

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.
(Boxy, 14. maj 2019 15:29)

I vi se ponosite titulom koju vam je udelio sud udruze og rada koju UEFA nije priznala

neutralni felsh

pre 4 godine

Moja Zvezda crvena, volim je do ludila, zato sto sam Zvezdasica najveca je nagrada.
(anica, 14. maj 2019 15:40)


sredina recenice sve objasnjava.

Henk Mudi

pre 4 godine

Lepo je biti uz tebe Partizane, jer ti igras pored Marakane. Komsije tvoje prvaci su sveta, uvek si drugi i to ti ne smeta! E sad, Nislije i Cuka vise ne obracaju paznju na ovu pesmicu, nije to lepo od njih!

Papilon

pre 4 godine

Čega se pametan stidi...
(Dejan, 14. maj 2019 16:11)

Jel' se ova poslovica koju si zapoceo a ne znas da je zavrsis, odnosi na titule Partizana koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, ili....mozda na 6 Tole-titula.

Sah-mat

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Argumente je na 28 strana izneo profesor prava Vuletic. Ostali su cutali i samo digli ruke. To su bili vasi argumenti. Sila, moc, bahatost i na kraju otimacina.
Raduj se panteru otetom!

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

@(Branko Belgija, 14. maj 2019 14:59)

Imenjače zato što stvari "polako" dolaze na svoje mesto ti sad živiš u Belgiji a ja u Nemačkoj. Ovo što se radi je van pameti. Ali realno, pemeti u Srbiji nikad nije ni bilo.

Rokatanski

pre 4 godine

@ Radujte se raju, koji vam je obećan

Potpuno ispravno, nema nikakvog osnova da neko revidira prvenstvo ili kvalifikacije odigrane 1946. UEFA tada nije ni postojala, FIFA jeste ali nije uopšte ulazila u takve stvari, oni su se bavili samo Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Moje mišljenje da takve odluke nikada nisu donesene bez nekog "višeg cilja". Kao što je odluka FSJ iz 1986. po mom mišljenju bila uvod u raspad SFRJ, što sam i ranije navodio. U to vreme socijalizma malo ko se bavio politikom ali se preko fudbala (sporta) ispitivao "puls naroda". Kada se sve relativizuje, onda sve postaje besmisleno. Zamislite da neko danas traži da recimo Honved, Partizan ili Real (nevažno je ime kluba) traži titulu (titule) Prvaka Evrope iz 1946. ili sve do 1955. kada je tek osnovana UEFA i počelo prvo takmičenje u Kupu šampiona. To su i bili najbolji posleratni klubovi, učesnici po pozivu UEFA. Svakako, da bi to bilo besmisleno. Danas je izgleda sve postalo moguće, ali ne treba zaboraviti da "batina ima dva kraja" ili da se sutra mogu revidirati (izglasati) i neke mnogo ozbiljnije stvari od samog sporta (fudbala). Nažalost, dobro pamtim sve događaje iz sporta i politike još od 1968.godine i dobro znam kako se "režiraju" mnogo ozbiljnije stvari, koje menjaju sudbine i živote naroda i pojedinaca. Srdačan pozdrav!

prcamtikevaru

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!
(zvezdoprc, 14. maj 2019 19:17)

Ajde....:))))

karlito

pre 4 godine

Ako cemo objektivno da gledamo, pravda bi bila da se Obilicu oduzme titula i da se dodeli zvezdi,jer je realno c.z. bila najjaca te godine.

Placi mala placi, ost'o sam na Raci

pre 4 godine

"Ovo treba terati ako treba do Strazbura, strasno je koliki nivo bahatosti i nepostovanja pravde pokazuje Terzic."


Cim završe istragu za meč u Parizu. Nate, to je sigurno pri kraju.

zz

pre 4 godine

Mislite ona skupština gde sede svi zvezdaši? Ponovo su ukrali titulu, ali to im je po navici, njih ne brine moral, ne zovu ih džabe...
(ja, 14. maj 2019 14:53)

Jaoo, ko o čemu..
Kako se sami sebi ne smučite..

Borozan

pre 4 godine

@Mladići jele...
Tačno: Ustavom FNRJ iz januara 1946. Srbiji se vraća državnost, a Narodna Republika Srbija postaje država u pravnom smislu 1947, godinu dana posle Zvezdine državne titule iz 46, usvajanjem Ustava NRS 1947. godine, posle Ustavotvorne skupštine kojom je Srbija definisana kao država republikanskog državnog uređenja. O ovome se ne glasa! Te 46. godine postoji samo FNRJ, država/republika "kreće" godinu dana posle Zvedine "državne" tutule iz 46! Bilo bi smešno da nije žalosno. U 21. veku ovako se rugati činjenicama....

neutralni felsh

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)


ma uzmite i te dve bas vas briga :)

Ridah

pre 4 godine

@(ArDzej65, 14. maj 2019 14:59)

A koji ste to "vi" da dodajete ili oduzimate titule bilo kome? Dok god postoje pojedinci koji misle da mogu da dodaju ili oduzimaju mimo pravde i zakona Srbija će biti ovakva anarhija. Jesi li uopšte svestan šta si napisao?

neutralni felsh

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!
(direwolf, 14. maj 2019 19:00)

ljubi te kokeza i miljan miljanic takvog pametnog :)

rajko

pre 4 godine

@pravnik
E moj pravniče.Kažete da su važila pravila Srbije na celoj teritoriji Srbije.Po tim pravilima kvalifikacije u Srbiji su odigrane na dva dela njene teritorije i sa terotorije Srbije imamo DVA pobednika KVALIFIKACIJA.

Bokos

pre 4 godine

Partizanovu titulu iz 86 UEFA ne priznaje. Al je najsramnija ona koja im je dodeljena i koju su prihvatili 99 kada je prvenstvo prekinuto.

fedajin

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 14. maj 2019 15:54)
super. svaka cast.
ali, pod teritoriju srbije pripada vojvodina, bez obzira na sve komunisticke marifetluke sa pokrajinama, republikama, statutima i ustavima!
onda je realno da zvezda dobije titulu prvaka okrnjene srbije, a ne titulu srbije :D

neutralni felsh

pre 4 godine

Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)


nisu samo zli jezici nego i udbini tasteri.

Nemanja

pre 4 godine

Kakav čemer i kakav jad. Ma još jednu dodajte, i za sledeću godinu...
(dking, 14. maj 2019 15:17)

Nista nemoj da brines, dodacemo jednu i sledece godine. 30-40 bodova razlike na tabeli ce opet da bude.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)Evropa je nase merilo,8 cetvrtfinala Lige sampiona 3 polifinala jedno finale i titula plus finale kupa Uefa plus titula sampiona sveta.Ako bi vas preispitali imali bi ste 3,4 titule u svojoj istoriji,jer vi bez politike ne postojite.

Nemate vi pojma, seljacine preispoljne...

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu...

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...

neutralni felsh

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!
(Monarhista, 14. maj 2019 15:09)

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!  
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Toliko i glasa za SNS :)
(mile, 14. maj 2019 16:55)

Да, али од онога што изађе на гласање(око 50 %), остали су против јер да су ЗА гласали би,тако да је претходна констатацији врло прецизна...

Mihajlo

pre 4 godine

Nemate pametnija posla tamo u savezu,recimo da nadjete stvarno selektora,pomirite se sa igracima,koga boli uvo za titulu iz 1946.,verovatno se fudbal igrao sa svapskim slemovima.

Arthas

pre 4 godine

Vidim navijacima Partizana mnogo smeta neka titula od pre 100g koju oni svejedno ne bi dobili. Ok, lepo je biti pravedljiv. Ali posto ste takvi zasto niko ne spominje 1998 kad ste sa Obilicem namestili da oni uzmu prvenstvo a vi kup? Ili jos gori cirkus 2011 kada ste onako ukrali kup Vojvodini, to je sve pravedno?

miško

pre 4 godine

Terzo care nedaj naše titule i naše pare.FSS uveliko živi na račun FKCZ,milioni i milioni uplaćeni na ime poreza,više nego svi drugi timovi zajedno.

zvezdoprc

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!

Veljko

pre 4 godine

Bolje da su tražili da se Pratizanu oduzmu titule iz 1987 i 99...ima tu verovatno i koja pod vođstvom TOLETA al šta ćemo mislili su na silu da stignu zvezdu al ne ide!

Smogovci

pre 4 godine

@punimlimenke
Stvarno ste promenom one vlasti naprsno zaboravili sve da igrate.
Pošto vama nikada to nije bio oslonac zašto danas nema igrača?
Pa vi ih pravite za sarmice, stipendije...

No Tadić/Dačić no Party, No Tole No Party i tako do polovine Vlade ili FSS.
Eto stala muzika vi dezorjentisani na podijumu, šegače se sad i Niš i B Brdo sa nekada Kraljicom mature.

ArDzej65

pre 4 godine

Privremena titula, samo se ne zna koliko će trajati, dok ne bude poništena.Rimejk pokušaja krađe titule od pre 33 godine.
(Grr, 14. maj 2019 14:50)
bolje cutite dok vam nismo uzeli i tu iz 86-e i onu iz 99-e a Vardaru vratimo onu iz 87-e koju bam je neko tamo dodelio iako je niste osvojili na terenu

pravnik

pre 4 godine

cekaj, stani... 
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne? 
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije. 
jako konfuzno. 
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!
(fedajin, 14. maj 2019 15:24

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava

Branko Belgija

pre 4 godine

Sada na red dolaze sezone 1985-86 i 1986-87.Nosioci tih titula vrlo brzo biće Crvena Zvezda i Vardar.Ako Partizan ponovo pokuša nešto sa civilnim sudovima,sledi selidba u 2 ranga nižu ligu,plus oduzimanje bodova pre početka takmičenja u 3.ligi.Stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ukratko - Grobari kad otimaju onda su avangarda, recituju poeziju, casovi ljubavi, a kad gube odmah SNS, jaci su tim, bankomat, pare sa Kosova, dzedaji i 7 svetskih cuda.

Jednom bre imajte jednake arsine, jednom drzite sebe za rec, zbog toga se navija za klub, prvo pocistite u svom dvoristu, a onda dodjite i nekom recite nesto.

Nolan Smit

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom? 
Ja imam dojavu da su nijanse odlucivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zli jezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)

Hahahahahahaha, bravo!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Drazi mi je plac partizana od svih 30 titula zajedno !!!
(UGASENO JSD partizai, 14. maj 2019 19:31)

Требало би га вратити ОФК Београду...

Može se... pa dok se može !

pre 4 godine

Vidi tamo ima li možnosti da se nastavi niz po dve titule godišnje. Ako ne nadžemo, pada nam uspešnost na pola, a to ne smemo dopuštiti!

pravi Grobar

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fistik, 14. maj 2019 14:47)

hahahahaha ,dete bolje uci ,gotovoa skolska godina uskoro a ide ti avgust.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

А сад идемо на годину настајања 1913....
Мада смо још увек таоци једне превазиђене идеологије, надам се да ће неко одговоран наћи начина и храбрости да коначно отвори ово фундаментално питање!

Ares

pre 4 godine

Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije vec Vojvodine osim da je Vojvodina Imala pravo na direktnog ucesnika kroz svoje takmicenje.Takodje nije jasno kako je Partizan igrao narednu sezonu a da se nije kvalifikovao!Partizan nema aktivnu legitimaciju da osporava ovu titulu jer tada nije ni postojao vec samo Spartak.Titula Partizan is 86 direktno doneo sudija Maksimovic NS some je to bila zadnja utakmica,pocetak kasnio 10 min a utakmica produzena 7 min kada su ostale vec zavrsene.O priznatoj tituli SUR je smesno diskutovati jer over odluke mogu donositi samo fud.organi a ne civ.sudovi-StatutFife I Uefe.1999 god.nema prvaka.Takmicenje prekunuto. 10 kola pre kraja_ratno stanje

Lebdim iznad rupe, a u Parizu pucaju setice

pre 4 godine

Ahahahah tako je, drago mi je zbog ovoga, ko sisa titulu pre 100 godina, a ovo je fenomenalan dokaz o poreklu njihovih titula od 2012 pa na ovamo.

neutralni felsh

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno  
(Fistik, 14. maj 2019 14:47)  

zasluzni terzicev grobar :) 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29) 

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.
(Toto-ko-tunjo, 14. maj 2019 15:39)

pa, pre bi se moglo reci da smo svi mi nasi... ali to je suvise cesto otezavajuca okolnost ;)

Grr

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo
(duledudule, 14. maj 2019 16:08)

Misliš na onu iz 1986, sa utakmicom više i bodom više? I ovu ćete vratiti, ponovni pokušaj krađe posle 33 godine neće proći.

duledudule

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno 
(Fistik, 14. maj 2019 14:47) 

zasluzni terzicev grobar :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29)

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.

Sotir zvani djubre

pre 4 godine

Vi,osvajaci titula SUR-a,lazni moralisti sa titulama u 100-om minutu kojima su premijeri sedeli u upravi kluba da cutite a mi zvezdasi ako nam je imalo casti i postenja ostalo da se podignemo,pobunimo i ovu smesnu odluku ponistimo! Veliki je Zvezda klub za ovakvu za....ciju.

slaviša šmigič

pre 4 godine

Sledece su titule iz 86.,i 99. ,grobari drž'te gaće !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parter B, 14. maj 2019 15:0

ta titula iz 86.godine naknadno za zelenim stolom pripisana partizanu malo se informiši više umesto,da šalješ komentare koji vezu sa vezom nemaju.

rajko

pre 4 godine

Kada klub broji titule računa titule koje je osvojio u državama koje su tada postojale(SFRJ,SRJ,Srbija).Jedino je Zvezda prvak SFRJ za 1946. iako nije bila prvak SFRJ za tu godinu.Oni će reći sada da su prvaci Srbije iako Srbija tada nije bila država a prvenstvo na nivou države je bilo prvenstvo SFRJ odnosno FNRJ.

drvobradi

pre 4 godine

Mene bi bilo sramota da potezem ovo pitanje i titulu. U oba kluba zaista sede teski kompleksasi.
@kodzo
Zanimljivo. Sta je onda sa Vojvodinom tj Spartakom? Kome pripada Vojvodina? Sta da trazi Ponziana iz Trsta?
@Марко
Vas izgleda nije sramota onog namestenog oprostaja Varge i utakmice. Kolo je sa opravdanjem ponisteno, jedino mi zao sto funkcioneri oba kluba nisu robijali.

Riba ribi grize rep

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)

Cemu samo te dve sezone... Bolje da se preispitaju sve od vaseg osnivanja.

Ja cu kao tvoj komisija vise da crkem od muke.

Da se ja pitam sve nase titule bih prepisao Zvezdi... Jer meni broj titula ne znaci nista samo momenat osvajanja. Posto je taj momenat pristao broj mi ne cini zadovoljstvo.

Verujem da nisi bio rodjen kada se igrala sezona 99.


Bilo kako bilo ne vidim svrhu svega ovoga.

pfc45zg

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Razmisli kakav vam je minuli rad ako su svi protiv vas.

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:49)



titula prvaka srbije je te 1946. u zvaničnom prvenstvu regularno osvojena na terenu.
iako sam ponosan na nju - protiv toga sam da se ona računa i u ukupnom skoru!


ni ti ne pamtiš kratko, kakav kod tebe tretman imaju vaše "titule" iz 1986, 1987 i 1999?

slaviša šmigič

pre 4 godine

nebitan lik terzič ali ako si igralo u najjačem takmičenju fudbala tada nema razloga,da se titula neprizna.ali mene više interesuje titula 8o.godina gde su i zvezda i partizan igrali sa zeljom i sarajevom gde je navodno pobedila zvezda a naknadno titula pripisana partizanu.pošto so obe ekipe krsile pravila namestile utakmicu partizan sa 10.min zakašnjenja iako su morale sve utakmice poceti istovremeno.to prvenstvo se moglo rešiti jedino,da odigraju imedjusebe utakmicu na neutralnom terenu sa stranim sudijama,ovako tu titulu treba poništiti i titulu obiliču za koji znamo na koji način je uzeo zeljko raznjatovič koji je šamarao sudije i igrače zvezde i partizana kako bi igrali ligu sampiona gde su odmah ispali.i zvezda i partizan bili duplo bolji od tadasnjeg obilica.

E na kojim prokletim drogama je Bog bio kad je došlo vreme da stvori čoveka...

pre 4 godine

(zvezdas-rajvoSa, 14. maj 2019 15:12)

Kakve veze ima pentagram sa Pravolavljem recimo... to da se preispita.

Pa da se danas preipitaju kladioničarske knjige i onih koji prave kvote.

Pa da se preispita UEFA i FIFA, pa "ruski" tajkuni, pa šeici, pa oligarsi, pa kako fudbaler 200 miliona, Noter Dam 2 milijarde, a Gračanica u geto, bez struje svako malo, a afrička i neka druga deca još i dužna dok umiru gladni, jer je i njihova država porobljena, obespravljena i siromašna ipak DUŽNA, da se preispita novinarstvo koje sve to servira drugačije viđeno, kao prihvaćeno, normalno i super baš što je tako...

Jedino što ne treba prepipitivati su ljudi, jer što pre ovde satana otkosi sve, jer resurse, kapacitete a, ni želje da se svi izlečimo nema, to će pre satana da jede sebe i ko mu dopadne na miru u večnoj agoniji, i to će Bog da pre odahne od muke i borbe sa bolesnicima koje je sam i napravio, verovatno pametan baš poput nas, jer kažu da smo po njegovom liku pravljeni.

Samo nenormalan čovek traži preispitivanja, imalo s pameću čovek zna da je teški bolesnik! Da je sve bolesno, i samo se svako malo neko drugo odeljenje sa drugim simptomima javlja, da vizita i lekar ne dolaze kod njih u sobe, nego da obrate pažnju na one sprat niže ili više. Dakle niko neće da ozdravi nego samo da ono drugo odeljenje proglasi luđim, gorim i bolesnijim od sebe... i da se tako teši i gleda na sebe kao uzvišenijeg.

neutralni felsh

pre 4 godine

sredina recenice sve objasnjava. 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:51 

Tako je, aj na krofne
(anica, 14. maj 2019 15:58)

:)

kodzo

pre 4 godine

Pravda je spora ali dostizna. Titula osvojena na terenu...Tada se zvala NR Srbija, a sad Republika Srbija...A ne kao neki sto su titule dobijali na sudu otimanjem drugima, na nezavrsenim prvenstvima ili tako sto se igralo preko 100 minuta dok ne daju gol....I jos imaju obraza da se bune na ovu titulu u prvesntvu u kojem nisu ni ucestvovali

qqlele

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.

ende

pre 4 godine

naprednjaci i kokezea misle da nikad neće snositi odgovornost?
dodvoravanjem navijačima misle da jeftino kupuju glasove dok smo svi odrpaniji i gladniji i bežimo iz zemlje?

dragan

pre 4 godine

Titula od ne postojeće države. Srbija 1946 nije bila država niti je imala ligu Srbije. Može jedino da dibije regionalnu, opštinsku ligu. Drugo klub nije ni osnovan 46g jer SKOJ još nije doneo konačnu odluku o formiranju kluba.

Cirkus liga

pre 4 godine

Treba ljudima cestitati titulu iz 1946, posle ofk 2:6, penala u derbijima,golova izvan linija stadiona, nesviranja penala za Partizan jos jedna stavka da se zna o kakvom je klubu rec. Ziveo Partizan i majka Srbija.

Zvezda Jugoslavija uvek bila i bice.

pre 4 godine

- Upumpan Gazprom sa 4 mil godisnje
- nestalo 50 miliona dugova
- svake sezone dovodi se po 30 igraca
- cela vladajuca klika stala iza projekta zvezda
- menja se istorija
- nastavite niz...
Srama bez. Jedini argument je pozivanje na odluku hrvata. Lepo. Mozete sta hocete ali ne i dokle hocete.

Delije sa seRvera

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".

zvezdas-rajvoSa

pre 4 godine

30 titula prvaka drzave
24 kup trofeja
Titula prvaka Evrope
Titula prvaka Sveta
2 X srednjeevropski (Mitropa) kup
16 X docekali prolece u Evropi.
I neka kazu da se preispita?! Sta da se preispita, gospodo?!

Sunce Slobode

pre 4 godine

Dodelite i za sledecu godinu. Mezimica mora biti prva!
(rade, 14. maj 2019 14:55)

Sledeću ćemo uzeti kao i ovu, na terenu. Kao i onu 46', kao i mnoge posle sledeće sezone.

Henk Mudi

pre 4 godine

Posto nemaju svoje uspehe da slave, nadali su se redom, da ce Sparta iz Praga da nam da 5 na Marakani, da ce Krasnodar da nas ponizi, da necemo osvojiti bod u grupi LE, da ce da nas razmontira CSKA, da ce Salzburg da nas unisti, da ce da nam suspenduju stadion u LS, da necemo osvojiti ni bod u grupi LS, da ce da nas suspenduju zbog price francuskih novina, da ce Ostoja opozicionar da ih vrati bar u finale ABA, da ce Buducnost da igra EL, da nam nece priznati titulu iz 46'... Nastavice se, nema kraja patnji i bolu malog komsijskog kluba! Mozda treba da se vrate u grad gde su nastali, tamo ce ih vise ceniti...

Henk Mudi

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom?
Ja imam dojavu da su nijanse odluvivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!

Cekamo 20.titulu u kosarci

pre 4 godine

Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!

d

pre 4 godine

Koliko su Partizanovci otisli u levo, da li znate da je Savo Milosevic prisustvovao ovom glasanju, a ne konferenciji pred utakmicu sezone protiv Radnickog? Zvezda vam zivot oduzela drage komsije, ova titula nije mnogo ni bitna, ono sto ce nas uvek razdvajati su Evropske i svetske titule.
Sportski pozdrav svim ljudima dobre namere.

mirko

pre 4 godine

A Spartaku titula? Zvezdaš sam ali koliko se favorizuju večiti to više nije humano. Koliko je samo penala svirano zvezdi ove godine kao i Partizanu kada su osvajali titule. Da je ovo normalna zemlja oba kluba bi izbacili iz lige. Stavite se u položaj ostalih klubova.

Марко

pre 4 godine

@qqlele

Ajde da preispitamo... ajde pa ćete videti da je i 86. i 87 Partizan bio oštećen, i da ste vi igrali umesto Partizana kup evropskih šampiona, a naredne godine Vardar. To prijatelji nije bilo tako davno, ima nas koji se secamo svega toga i šta se dešavalo... Na osnovu odluke jednog čoveka bez i jednog dokaza je poništeno celo kolo samo zato što je bilo sumnjivo... ponavljam bez i jednog dokaza... a sto se tice ove vase titule iz 46. imate jedan predivan mural na Dporćolu sa Zokijem Radmilovićem i lepom porukom

NY

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete... 
(Marko, 14. maj 2019 16:05) 

Pa sta...jel to zabranjeno. 

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana. 
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan... 
Nema veze. 
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.
(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Ko vas je unistavao.Vi ste se sami.unistili.Kazes ova vlast vas unistila.Ko vam je poklonio vojni stadion, ko je izjavljivao Hvala premijeru, ko vam je poklonio bazen, ko vam je obecavao halu za treninge, ko vam vec dve sezone placa licencu za evropska takmicenja, ko vam odlaze naplatu duga drzavi (u kosarci)
Ko je pocetkom devedesetih pravio najvece sportsko drustvo na svetu i sire unistavajuci Zvezdu.Koji vas klub se gasio? Vojno generalska klika vas odrzavala i danas vas odrzava.Besplatne usluge na VMA

direwolf

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!

Monarhista

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!

Liga Šampiona

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)
Vi kompleksaši ne bi bili zadovoljni ni da imate sve titule od 1946 do danas. Tek će da vas boli pravda kada odu ovi fašisti gledaće vam legende opet u beton sa lisicama na rukama.

Henk Mudi

pre 4 godine

Lepo je biti uz tebe Partizane, jer ti igras pored Marakane. Komsije tvoje prvaci su sveta, uvek si drugi i to ti ne smeta! E sad, Nislije i Cuka vise ne obracaju paznju na ovu pesmicu, nije to lepo od njih!

zz

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

A vi pod Toletom..
Zlatno doba srpskog fudbala..
Zvezda je, prijatelju, bila respektabilan svetski klub, i ima i titulu evropskog i svetskog šampiona.. Ispade po vama jedini "legitiman" period onaj najnelegitimniji..
Sa vas nema, trebalo bi vas izmisliti..

NoName

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
(lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Kakve veze ovo ima sa Partizanom? Niti ste učestvovali, nit ste postojali. Šta se to vas tiče?

MOCA

pre 4 godine

E gospodo Zvezdasi "stubovi Srpstva"verovatno vam sada ne pada na pamet 15 godina postojanj Haskog tribunala i presude istog. Videli smo na delu kako izgleda pravda sile i kako nas to boli sve ove godine. Zapamtite ovu odluku o "tituli" i zapitajte se sta bi bilo da je recimo pre koju godinu istu trazio Spartak. Zapitajte se gde ste ovom odlukom stavili Srpsku pokrajinu Vojvodinu. Izgleda da vam to sada nije vazno, sada je samo bitno oteti, ukrasti, slagati.... Zapamtite i ovo ce se nekada zvati juce i nekoga ce biti sramota, kao sto je i sada postene ljude.

miško

pre 4 godine

Terzo care nedaj naše titule i naše pare.FSS uveliko živi na račun FKCZ,milioni i milioni uplaćeni na ime poreza,više nego svi drugi timovi zajedno.

Veljko

pre 4 godine

Bolje da su tražili da se Pratizanu oduzmu titule iz 1987 i 99...ima tu verovatno i koja pod vođstvom TOLETA al šta ćemo mislili su na silu da stignu zvezdu al ne ide!

MT Vračar

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Kad smo već kod argumenata, zgodno ste "zaboravili" na činjenicu da je posle tih kvalifikacionih takmičenja (na osnovu kojih ste dobili titulu sada) odigrana i mini liga između republičkih pobednika u kojoj je Hajduk bio prvi, a što je bio glavni argument kluba iz Splita da mu se u 21. veku prizna ta titula. A o pitanju Spartaka da ni ne pričamo... ali dobro, neka vam je na čast! :)

zvezdoprc

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!

Supersucker

pre 4 godine

Treba nastaviti sa ispravljanjem istorijskih nepravdi. Idemo sad po titulu iz 1986. To cemo jos lakse dokazati. Takodje, osporiti Partizanu titulu iz 1987 i priznati Vardar za sampiona. Nije da imamo neku korist od toga, ali s obzirom na Vuleticevo aktivno osporavanje nase titule iz 1946, treba uzvratiti istom merom.

Sotir zvani djubre

pre 4 godine

Vi,osvajaci titula SUR-a,lazni moralisti sa titulama u 100-om minutu kojima su premijeri sedeli u upravi kluba da cutite a mi zvezdasi ako nam je imalo casti i postenja ostalo da se podignemo,pobunimo i ovu smesnu odluku ponistimo! Veliki je Zvezda klub za ovakvu za....ciju.

drug Jataganac

pre 4 godine

Ovo nije pitanje navijačke opredeljenosti, ko navija za Zvezdu, ko za Partizan, već pitanje ko ima zdravog razuma, a ko ga nema, odnosno ko je normalan, a ko poremećen. Jer ovo je izmišljanje titule koja ne postoji, bez ikakvog pravnog argumenta. To jasno svima, bez obzira ko za koga navija. Nije jasno jedino onima bez zdravog razuma, tj. poremećenima. Ne treba ovo Zvezdi i zvezdašima. Ovo je kaljanje i brukanje Zvezde, a nikako stvar za ponos, kako kaže Terzić.

Boxy

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.

Luka Laban

pre 4 godine

Pa kad se u košarci diće titulama na šljaci kada su rezultati bili na primer 8:5 i slično, zašto bi propustili da maznu i ovu titulu sa 6 odigranih utakmica? Za nekog ko se nikada ničega ne stidi, to se podrazumeva. Sada bi mogli i da recimo ove godine traže 2 titule. Jedna u ligaškom delu i druga u plej ofu. Sve što može da se izglasa biće izglasano u zemlji bezstidiji.

Goran

pre 4 godine

Sada jos da se vrati titula iz 1986 godine,a Partizanu da se oduzmu iz 1987 (Vardar) i 1999(nije odigrano pola prvenstvo zbog bombardovanja).

Papilon

pre 4 godine

Čega se pametan stidi...
(Dejan, 14. maj 2019 16:11)

Jel' se ova poslovica koju si zapoceo a ne znas da je zavrsis, odnosi na titule Partizana koje im je dodelio Sud Udruzenog Rada, ili....mozda na 6 Tole-titula.

pravnik

pre 4 godine

cekaj, stani... 
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne? 
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije. 
jako konfuzno. 
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!
(fedajin, 14. maj 2019 15:24

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava

zz

pre 4 godine

Mislite ona skupština gde sede svi zvezdaši? Ponovo su ukrali titulu, ali to im je po navici, njih ne brine moral, ne zovu ih džabe...
(ja, 14. maj 2019 14:53)

Jaoo, ko o čemu..
Kako se sami sebi ne smučite..

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Drazi mi je plac partizana od svih 30 titula zajedno !!!
(UGASENO JSD partizai, 14. maj 2019 19:31)

Требало би га вратити ОФК Београду...

Nemanja

pre 4 godine

Kakav čemer i kakav jad. Ma još jednu dodajte, i za sledeću godinu...
(dking, 14. maj 2019 15:17)

Nista nemoj da brines, dodacemo jednu i sledece godine. 30-40 bodova razlike na tabeli ce opet da bude.

Ares

pre 4 godine

Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije vec Vojvodine osim da je Vojvodina Imala pravo na direktnog ucesnika kroz svoje takmicenje.Takodje nije jasno kako je Partizan igrao narednu sezonu a da se nije kvalifikovao!Partizan nema aktivnu legitimaciju da osporava ovu titulu jer tada nije ni postojao vec samo Spartak.Titula Partizan is 86 direktno doneo sudija Maksimovic NS some je to bila zadnja utakmica,pocetak kasnio 10 min a utakmica produzena 7 min kada su ostale vec zavrsene.O priznatoj tituli SUR je smesno diskutovati jer over odluke mogu donositi samo fud.organi a ne civ.sudovi-StatutFife I Uefe.1999 god.nema prvaka.Takmicenje prekunuto. 10 kola pre kraja_ratno stanje

Djalma

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58) # Link komentara

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im.
Srpski klub? Fuj!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

А сад идемо на годину настајања 1913....
Мада смо још увек таоци једне превазиђене идеологије, надам се да ће неко одговоран наћи начина и храбрости да коначно отвори ово фундаментално питање!

Paja Patak

pre 4 godine

Predstavljate se kao nekakav svetski klub, a ovamo se jajarite i kupujete nekakvu titulu iz 1946. Time ste samo pokazali svoj provincijalan duh i lice. Na jadne ste grane spali.
(Boxy, 14. maj 2019 15:29)

I vi se ponosite titulom koju vam je udelio sud udruze og rada koju UEFA nije priznala

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!  
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Toliko i glasa za SNS :)
(mile, 14. maj 2019 16:55)

Да, али од онога што изађе на гласање(око 50 %), остали су против јер да су ЗА гласали би,тако да је претходна констатацији врло прецизна...

Borko

pre 4 godine

Čestitamo Spartaku titulu prvaka Vojvodine a baš zbog ovakvih centralističkih gluposti će se opet igrati prvenstvo Vojvodine u ne tako dalekoj budućnosti. I to će glavni akteri u njoj biti čistokrvni Srbi a ne nekakve nacionalne manjine koji se etiketiraju kao separatisti.

Branko Belgija

pre 4 godine

Sada na red dolaze sezone 1985-86 i 1986-87.Nosioci tih titula vrlo brzo biće Crvena Zvezda i Vardar.Ako Partizan ponovo pokuša nešto sa civilnim sudovima,sledi selidba u 2 ranga nižu ligu,plus oduzimanje bodova pre početka takmičenja u 3.ligi.Stvari polako ali sigurno dolaze na svoje mesto.

Arthas

pre 4 godine

Vidim navijacima Partizana mnogo smeta neka titula od pre 100g koju oni svejedno ne bi dobili. Ok, lepo je biti pravedljiv. Ali posto ste takvi zasto niko ne spominje 1998 kad ste sa Obilicem namestili da oni uzmu prvenstvo a vi kup? Ili jos gori cirkus 2011 kada ste onako ukrali kup Vojvodini, to je sve pravedno?

karlito

pre 4 godine

Ako cemo objektivno da gledamo, pravda bi bila da se Obilicu oduzme titula i da se dodeli zvezdi,jer je realno c.z. bila najjaca te godine.

fedajin

pre 4 godine

cekaj, stani...
a sta cemo sa subotickim spartakom koji je isto 1946. osvojio titulu samo u vojvodini, dok je zvezda uzela titulu u ligi uze srbije. red bi bio i da se njima da titula vojvodine, zar ne?
samo sto bi onda na neki nacin isti taj fss priznao da vojvodina nije deo srbije.
jako konfuzno.
p.s. ziveli mali fudbalski klubovi!!!

Nolan Smit

pre 4 godine

Ima li kraja ovoj torturi? Otimaju Partizanu posteno osvojenu titulu! Kako to mislite ovo nema veze sa Partizanom? 
Ja imam dojavu da su nijanse odlucivale, da je Vuletic napisao 26 umesto 25 strana, sve bi bilo drugacije! Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zli jezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)

Hahahahahahaha, bravo!

Smogovci

pre 4 godine

@punimlimenke
Stvarno ste promenom one vlasti naprsno zaboravili sve da igrate.
Pošto vama nikada to nije bio oslonac zašto danas nema igrača?
Pa vi ih pravite za sarmice, stipendije...

No Tadić/Dačić no Party, No Tole No Party i tako do polovine Vlade ili FSS.
Eto stala muzika vi dezorjentisani na podijumu, šegače se sad i Niš i B Brdo sa nekada Kraljicom mature.

One night in May

pre 4 godine

(punimlimenke, 14. maj 2019 16:20)

Kleli ste u svoj cuveni Partizanov sistem rada - sistem koji ne zavisi od pojedinca, nego je napravljen tako da odrzava sam sebe.

I sta bi sa cuvenim sistemom?

Ode Tole - raspade se sistem do djavola.

doosh

pre 4 godine

Navijam za Zvezdu, ali ne kontam čemu ovo. Da li je uopšte bitan broj titula?! Meni je bitnija ova sada i one koje slede i da li smo odrali Partizan. A ove godine smo propustili priliku da ih nakantamo, jer nisu nikad bili ovako loši.

ArDzej65

pre 4 godine

Privremena titula, samo se ne zna koliko će trajati, dok ne bude poništena.Rimejk pokušaja krađe titule od pre 33 godine.
(Grr, 14. maj 2019 14:50)
bolje cutite dok vam nismo uzeli i tu iz 86-e i onu iz 99-e a Vardaru vratimo onu iz 87-e koju bam je neko tamo dodelio iako je niste osvojili na terenu

U Srbiji se danas do titule dolazi glasanjem

pre 4 godine

Aristotel mu odgovori - "E pa vidiš to ti je demokratija".
(miško, 14. maj 2019 16:58)

U demokratiji ne glasa se o istini, samo o volji većine. Sve ove odluke niko ne obrazlože, samo se kaže da se prihvata mišljenje komisije povodom zahteva CZ, a komisija je poslala mišljenje koje glasi - mislimo da treba priznati CZ titulu iz 1946. godine, glasalo se - 3:1, jedan uzdržan. Tvrdim da 45/46. nije bilo nikakvog prvenstva Srbije, nego je Fiskulturni savez DF Jugoslavije organizovao takmičenje, kvalifikaciono, za prvu saveznu ligu 46/47. godine. Igralo se po grupama, da bi se konačno takmičenje svelo na grupu Severno od Save i Dunava i na grupu južno od Save i Dunava. Može li se držano prvenstvo Srbije igrati bez Vojvodine, koja je i tada u sastavu NR Srbije? Šta kaže CZ? Kažu Vojvodina nije imala državnost. A Srbije bez trećine svoje teritorije i trećine svog stanovništva bila je država? Ovi koju su APV, današnjim glasanjem, izbrisali iz sastava Srbije, dobiće "Orden Vučića 46", i još ponešto. Sad će mali gani glasanjem dokazati da je "titula" osvojena na terenu.

neutralni felsh

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate". 
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)

Ne diraj im sv trojstvo, Tita, Miljanica i Jugoslaviju, tada su radili sta su hteli. Onda je naisla Srbija i jedno veeeeeeliko nista pa evo sada do Vucica im. 
Srpski klub? Fuj!
(Djalma, 14. maj 2019 15:14)


nemoj tako, u ona vremena su, kako kazu, bili teska opozicija nenarodnom rezimu, a stadion su napravili samodoprinosom... kupovali krcunove ciglice :)

Zato i imamo plate 300e

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!!
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48)

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.

d

pre 4 godine

44 za, 6 protiv !!! 
U stvarnosti to i jeste omjer koliko ljudi voli Zvezdu 
(Slobodan, 14. maj 2019 14:48) 

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

Hahaa, gospode koji si ti meni car, nisam te prepoznao Aristotele!

mladići borovi, devojke jele

pre 4 godine

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:49)



titula prvaka srbije je te 1946. u zvaničnom prvenstvu regularno osvojena na terenu.
iako sam ponosan na nju - protiv toga sam da se ona računa i u ukupnom skoru!


ni ti ne pamtiš kratko, kakav kod tebe tretman imaju vaše "titule" iz 1986, 1987 i 1999?

Jadni ste i bedni

pre 4 godine

Silovanje i prekrajanje istorije od strane naprednih doktora, pokušaj da se jedno kvalifikaciono takmičenje uže srbije za saveznu ligu jugoslavije i to bez pokrajina vojvodine i kosova i metohije sa svega 6 utakmica okarakteriše kao šampionat drzave, sramno i bespravno delo ljudi koji nemaju zrno morala i obraza

prcamtikevaru

pre 4 godine

Sad Jugoslavija ima dva prvaka za 1946. godinu, jednog iz 1946., a drugog iz sezone 46./47. Sramna i nečasna odluka FSS. Neverovatno!!!
(zvezdoprc, 14. maj 2019 19:17)

Ajde....:))))

Grr

pre 4 godine

@@@ Po meni ,najveca bruka u istoriji , fudbala,je titula iz 76.godine,osvojena golom N.Bjekovica u 98 min. u vreme ,kad nije bilo nadoknade vrrmena,ispred Hajduka koji je kolo pre toga pinizio komsiju malog ,na JNA sa 6 golova u mrezi!!!
(Cekamo 20.titulu u kosarci, 14. maj 2019 

Kad spominješ Hajduk, te 1946 kad je CZ pobedila na kvalifikacionom turniru svoje grupe za dražavno prvenstvo, igran je turnir pobednika kvalifikacionih grupa, i Hajduk je osvoji prvo mesto. I tu niste bili najbolji, a tokm cele istorije vašeg postojanja sa Hajdukom imate negativan bilans.

nista o nicemu

pre 4 godine

Ukratko - Grobari kad otimaju onda su avangarda, recituju poeziju, casovi ljubavi, a kad gube odmah SNS, jaci su tim, bankomat, pare sa Kosova, dzedaji i 7 svetskih cuda.

Jednom bre imajte jednake arsine, jednom drzite sebe za rec, zbog toga se navija za klub, prvo pocistite u svom dvoristu, a onda dodjite i nekom recite nesto.

Sah-mat

pre 4 godine

Очекивано и природно. Аргументи су необориви.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Стара школа, 14. maj 2019 14:55)

Argumente je na 28 strana izneo profesor prava Vuletic. Ostali su cutali i samo digli ruke. To su bili vasi argumenti. Sila, moc, bahatost i na kraju otimacina.
Raduj se panteru otetom!

miodrag markov

pre 4 godine

Nesto mi nije jasno, ako moze neki strucnjak da mi objasni. Zvezda je bila, te davne1946,prvak jednog dela Srbije a Spartak drugog dela Srbije..Sad je ispalo da je Zvezda prvak CELE Srbije a šta je onda Spartak?

Karaburac

pre 4 godine

sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47) # Link komentara

To su godine u kojima ste priznali da ste namestalii krali.
Nema sta da trazite i zahtevate, upisite odmah dok je vruce. Ako vas titula upisana olovkom cini srecnim,no prob, samo rokaj.

neutralni felsh

pre 4 godine

Moja Zvezda crvena, volim je do ludila, zato sto sam Zvezdasica najveca je nagrada.
(anica, 14. maj 2019 15:40)


sredina recenice sve objasnjava.

neutralni felsh

pre 4 godine

Pravda za poslednje uporiste postenja u zemlji (mada ima zivih svedoka koji kazu da ovo i nije zemlja njihovog nastanka, ali to su samo zlivjezici)!
(Henk Mudi, 14. maj 2019 14:52)


nisu samo zli jezici nego i udbini tasteri.

Rokatanski

pre 4 godine

Da pretpostavimo da je moguće da je ova titula iz 1946.godine legitimna, mada je to bio samo kvalifikacioni nivo, morala bi i Spartaku, prvaku Vojvodine da se prizna titula. Po tadašnjem principu su dva kluba išla direktno u Prvu ligu; Partizan kao predstavnik Jugoslovenske Armije (potpuna demobilizacija još nije bila izvršena) i Poncijana iz Trsta kao predstavnik slobodne teritorije Trsta (tada je Trst bio još uvek sporna teritorija). Nije mi jasno zašto navijači i zvaničnici Crvene zvezde toliko ostrašćeno govore o sledećim sezonama: 75/76. kada je pod Bežigradom produžena utakmica bar 5 minuta u odnosu na onu na Karaburmi; 85/86. sporno poslednje kolo čije posledice su se odrazile i 86/87., kao i sezona 98/99. Ako bi te četiri sezone bile sporne, ni jednu titulu ni po kakvom Zakonu ili Pravilniku ne bi mogla da dobije FK Crvena zvezda. Titulu bi mogli da ospore 75/76. Hajduk, 85/86. opet Hajduk (ako je bilo lažirano) 86/87. Vardar (ako je bilo lažirano) i 98/99. Obilić, mada je prvenstvo prekinula viša sila (ratno stanje). I po kom osnovu bi Crvena zvezda mogla da traži nekakvu pravdu za te sezone kada bi ona mogla samo da ima štetu, a nikakvu korist, jer bi u slučaju sprovođenja Šajberovih odluka (prema tadašnjem Statutu FSJ) došlo u pitanje učešće u svim međunarodnim takmičenjima, a samim tim i titula u KEŠ 1991? Pozdrav!

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 4 godine

Da se preispitaju sve titule koje je zvezda osvojila za vreme Tita. Jedino su u tim uslovima i ovim danasnjim sposobni da prave "rezultate".
(Delije sa seRvera, 14. maj 2019 14:58)Evropa je nase merilo,8 cetvrtfinala Lige sampiona 3 polifinala jedno finale i titula plus finale kupa Uefa plus titula sampiona sveta.Ako bi vas preispitali imali bi ste 3,4 titule u svojoj istoriji,jer vi bez politike ne postojite.

Nemate vi pojma, seljacine preispoljne...

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu...

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...

duledudule

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo

Grr

pre 4 godine

Kad se sagleda sve imamo puno pravo ali je ovo jedan veliki bulšit.nebi nam priznao tu titulu ali bi partizaiu oduzeo onu koju mu je poklonio sud udruzenog rada a i porazmislio o onoj iz 99 te kad im je obilic duvao za vratom a prvenstvo se prekinulo
(duledudule, 14. maj 2019 16:08)

Misliš na onu iz 1986, sa utakmicom više i bodom više? I ovu ćete vratiti, ponovni pokušaj krađe posle 33 godine neće proći.

neutralni felsh

pre 4 godine

Upisite im jos deset o istom trosku... Ma sta jos deset, jos stotinu... 

Kad sam obesmislis smisao sopstvenog postojanja, a nisi ni svestan toga...
(Nemate vi pojma, seljacine preispoljne..., 14. maj 2019 15:49)


pravo u sustinu.

punimlimenke

pre 4 godine

au grobari pa vama je zvezda zaista smisao zivota...izborili ste evropu kao 4 u ligi bolje da taj uspeh komentarisete...
(Marko, 14. maj 2019 16:05)

Pa sta...jel to zabranjeno.

U ovoj vlasti...tebi je sasvim slucajno urusavano sve sa predznakom Partizana.
Hices da kazes da se slucajno urusavao kk Partizan, fk Partizan, Vk Partizan ZKk Partizan...
Nema veze.
i nemoj sa onom temom...ako vam ne valja prosla vlast, vi raskinite sve sponzorske ugovore koje su vam doveli.

prvi na crevu u JKP "GRADSKA ČISTOĆA"

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava 

(pravnik, 14. maj 2019 15:54)

Neću da ulazim u suštinu priče ali mi je jako smešno kada "pravnik" sa Megatrenda komentariše okruglog profesora "samo" rimskog prava. E pa pravniče, ta DFJ, a ne DFRJ, postojala je samo par meseci, čini mi se od avgusta do novembra '45. Posle toga je nastala FNRJ. Dakle, reč je o '45. a ne 46. godini. Ne bih te zvao ni da me zastupaš u procesu oko poljskog WCa, a ne u nečem ozbiljnijem.

Бобан

pre 4 godine

Искористите ово време владавине силе над правдом и правом, тражите и титуле Фк Југославија, а додајте и титулу европског првака ако Ливерпул освоји

Bokos

pre 4 godine

Partizanovu titulu iz 86 UEFA ne priznaje. Al je najsramnija ona koja im je dodeljena i koju su prihvatili 99 kada je prvenstvo prekinuto.

Tako znači

pre 4 godine

Niti smo pročitali obrazloženje Komisije, to je više nego važno, niti znamo ko je i kada organizovao to prvenstvo Srbije 1946, da li je bilo prvenstvo ili kvalifikaciono takmičenje za prvu saveznu ligu. jer kao to da fiskultuir4ni savez Jugoslavije organizuje prvenstvo Srbije u fudbalu. Moramo shvatiti: dok je on na vlasti Zvezdi će niti pridodate još dve ili tri titule. Glasa se onako kako ko za koga navija, ali kako je naređeno. Fudbal je ionako uništen, i košarka je na tom putu, a on će da gradi devet stadiona.

Milan

pre 4 godine

A niko u komentarima da kaze da je te godine i klub iz Kosova osvojio titulu kao i klub iz Vojvodine? FSS priznaje Kosovo i Vojvodinu kao nezavisne drzave?

Lebdim iznad rupe, a u Parizu pucaju setice

pre 4 godine

Ahahahah tako je, drago mi je zbog ovoga, ko sisa titulu pre 100 godina, a ovo je fenomenalan dokaz o poreklu njihovih titula od 2012 pa na ovamo.

pfc45zg

pre 4 godine

znaci cela liga protiv partizana...razumem zvezdu, gleda svoje interese ali ostali klubovi...bruka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lepi mića, 14. maj 2019 14:48)

Razmisli kakav vam je minuli rad ako su svi protiv vas.

Zvezdas

pre 4 godine

Nebitno. Nego kada cemo svi mi navijaci biti dosledni oko nasih uverenja o juznoj pokrajini, gde su nam puna usta, pesme i koreografije o tome, i okrenuti ledja potpisniku nezavisnosti? Hocemo li pogaziti ubedjenja zbog par ineresenata sa tribine? Hoce li se takve institucije kao sto su Zvezdini i Partizanovi navijaci spustiti na najnizi moguci nivo i oprostiti takvo nesto? Pokazimo se

neutralni felsh

pre 4 godine

Pocelo je,jos da se oduzmu one titule koje im je dodelio sud udruzenog rada i toletove titule a njega vratiti u Spuz,pa da i srpski fudbal krene putem ozdravljenja!!!!
(Monarhista, 14. maj 2019 15:09)

srce mi je puno kad vas vidim tako srecne i ozdravljene :)

Rade grobar

pre 4 godine

Zvezda 30 ,a Bajern 29. Grobari puknite od muke.
(Dragan, 14. maj 2019 20:50)

A zasto da puknemo, kakve veze vi imate sa Bundesligom ? Ajde predjite tamo da igrate, vas domet u Nemackoj je Oberliga.

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 4 godine

@(Branko Belgija, 14. maj 2019 14:59)

Imenjače zato što stvari "polako" dolaze na svoje mesto ti sad živiš u Belgiji a ja u Nemačkoj. Ovo što se radi je van pameti. Ali realno, pemeti u Srbiji nikad nije ni bilo.

Um caruje

pre 4 godine

Istine radi,u ponovljenoj utakmici 1986. godine Zvezda je izgubila od Sarajeva 2:1, a 1999. godine nakon odigranih 70% utakmica, prvenstvo je prekinuto u maju zbog rata u trenutku kada je zvezda imala 15 bodova manje od Partizana.

marko992

pre 4 godine

Veljko&,ne znam zasto ljudi lupate za 99-tu,nece boleti,postoji internet.Mnogo regularnija titula od ove vase danasnje.
Ja ne sporim vas kvalitet,ali trening utakmica ste odigrali vise nego u pripremnom periodu.

Rokatanski

pre 4 godine

@ Radujte se raju, koji vam je obećan

Potpuno ispravno, nema nikakvog osnova da neko revidira prvenstvo ili kvalifikacije odigrane 1946. UEFA tada nije ni postojala, FIFA jeste ali nije uopšte ulazila u takve stvari, oni su se bavili samo Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Moje mišljenje da takve odluke nikada nisu donesene bez nekog "višeg cilja". Kao što je odluka FSJ iz 1986. po mom mišljenju bila uvod u raspad SFRJ, što sam i ranije navodio. U to vreme socijalizma malo ko se bavio politikom ali se preko fudbala (sporta) ispitivao "puls naroda". Kada se sve relativizuje, onda sve postaje besmisleno. Zamislite da neko danas traži da recimo Honved, Partizan ili Real (nevažno je ime kluba) traži titulu (titule) Prvaka Evrope iz 1946. ili sve do 1955. kada je tek osnovana UEFA i počelo prvo takmičenje u Kupu šampiona. To su i bili najbolji posleratni klubovi, učesnici po pozivu UEFA. Svakako, da bi to bilo besmisleno. Danas je izgleda sve postalo moguće, ali ne treba zaboraviti da "batina ima dva kraja" ili da se sutra mogu revidirati (izglasati) i neke mnogo ozbiljnije stvari od samog sporta (fudbala). Nažalost, dobro pamtim sve događaje iz sporta i politike još od 1968.godine i dobro znam kako se "režiraju" mnogo ozbiljnije stvari, koje menjaju sudbine i živote naroda i pojedinaca. Srdačan pozdrav!

One night in May

pre 4 godine

Jednom davno u Staroj Grčkoj reče Platon Aristotelu: Vidiš li ona tri čobana, oni mogu uvek da nadglasaju nas dvojicu, ali će oni uvek ostati čobani.
(Zato i imamo plate 300e, 14. maj 2019 15:43)

A Aristotel mu odgovori pitanjem: "Ali, ucitelju, zar to nije demokratija?"

Ako vec citiras, nemoj samo onaj deo koji ti odgovara.


Jednom jedan citirao samo jednu Danteovu recenicu, znamo kako se to zavrsilo...

neutralni felsh

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)


ma uzmite i te dve bas vas briga :)

Rokatanski

pre 4 godine

Nikakav sud, ni Ustavni sud, ni Sud udruženog rada nisu doneli fudbalsku odluku niti su to mogli da urade, niti su imali pravo na to. Oni su samo tražili od tadašnjeg FSJ da postupi po sopstvenom Statutu. Znači, po Statutu FSJ nije postojalo ponovno odigravanje utakmice za nameštanje, postojalo je samo izbacivanje u niži rang i minus šest bodova u sledećoj sezoni. FSJ nije hteo da do kraja poštuje sopstveni Statut i izbaci 12 klubova iz Prve lige (i minus šest bodova) već je proglasio poslednje kolo regularnim. To je jedina istina o poslednjem kolu u sezoni 1985/86. Svaka organizacija, sportska ili bilo koja druga donosi sopstveni Statut koji je jedino validan za slučaj spora. Ako se ne drže sopstvenog Statuta ili neke od članica takve organizacije ukažu na odstupanje, tek onda može da odlučuje neka viša instanca tj. Sud. To je jedina istina o slučaju "Šajber" iz 1986.godine. Pozdrav!

slaviša šmigič

pre 4 godine

Sledece su titule iz 86.,i 99. ,grobari drž'te gaće !!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Parter B, 14. maj 2019 15:0

ta titula iz 86.godine naknadno za zelenim stolom pripisana partizanu malo se informiši više umesto,da šalješ komentare koji vezu sa vezom nemaju.

slaviša šmigič

pre 4 godine

nebitan lik terzič ali ako si igralo u najjačem takmičenju fudbala tada nema razloga,da se titula neprizna.ali mene više interesuje titula 8o.godina gde su i zvezda i partizan igrali sa zeljom i sarajevom gde je navodno pobedila zvezda a naknadno titula pripisana partizanu.pošto so obe ekipe krsile pravila namestile utakmicu partizan sa 10.min zakašnjenja iako su morale sve utakmice poceti istovremeno.to prvenstvo se moglo rešiti jedino,da odigraju imedjusebe utakmicu na neutralnom terenu sa stranim sudijama,ovako tu titulu treba poništiti i titulu obiliču za koji znamo na koji način je uzeo zeljko raznjatovič koji je šamarao sudije i igrače zvezde i partizana kako bi igrali ligu sampiona gde su odmah ispali.i zvezda i partizan bili duplo bolji od tadasnjeg obilica.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno 
(Fistik, 14. maj 2019 14:47) 

zasluzni terzicev grobar :)
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29)

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.

neutralni felsh

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno  
(Fistik, 14. maj 2019 14:47)  

zasluzni terzicev grobar :) 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:29) 

Svi ste vi, manje ili vise, nasi. ;) Preguraces.
(Toto-ko-tunjo, 14. maj 2019 15:39)

pa, pre bi se moglo reci da smo svi mi nasi... ali to je suvise cesto otezavajuca okolnost ;)

fedajin

pre 4 godine

Decko, tada nije postojala uza Srbija.Postojala he Narodna Republika Srbija sa dve pokrajine u okviru DFRJ ( Demokratska Federativna Republika Jugoslavija) Uza Srbija je nastala Ustavom iz 1974 kada je pokrajinama dodeljen status federalnih jedinica gde su pokrajine imale jednako pravni glas sa federalnim jedinicama u okviru dvodome skupstine SFRJ. Posle rata pa do 1974 vazila su pravila Republike Srbije u odnosu na Autonomne pokrajine. Danas AP Vojvodina nema svoj ustav vec statut.Iz svega napred navedenog prvak Srbije je bila Crvena Zvezda sto bi okrugli profesor trebalo da zna.A on he samo prof.Rimskog prava
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pravnik, 14. maj 2019 15:54)
super. svaka cast.
ali, pod teritoriju srbije pripada vojvodina, bez obzira na sve komunisticke marifetluke sa pokrajinama, republikama, statutima i ustavima!
onda je realno da zvezda dobije titulu prvaka okrnjene srbije, a ne titulu srbije :D

Radujte se raju, koji vam je obećan

pre 4 godine

@Rokatanski
Zaslužuješ hiljadu pluseva, ali nisam siguran da ćeš ih dobiti. Ustavni sud nikome nije dao titulu, samo je poništio odluke Predsedništva FSJ, jer zaista u Statutu Saveza nigde nije bilo predviđeno da se "naredi" odigravanje celog kola. Bilo je tu još "bezakonja" - nije dato pravo žalbe, nije poštovana dvostepenost. Šta misliš, da li u Statutu FSS postoji član kojim se raspravlja o takmičenju iz 1945/46, i da li je FSS, kao naslednik FSJ, i naslednik Fiskulturnog saveza DFJ? Da li je Fiskulturni savez DFJ bio član Fife i Uefe? Da li ćemo ikada pročitati pravno obrazloženje, kojim se FSS poziva na članove Statuta, na osnovu kojih su njegova komisija i "on lično" priznali titulu CZ koja nosi naziv - Titula Vučić 46?

Borozan

pre 4 godine

@Mladići jele...
Tačno: Ustavom FNRJ iz januara 1946. Srbiji se vraća državnost, a Narodna Republika Srbija postaje država u pravnom smislu 1947, godinu dana posle Zvezdine državne titule iz 46, usvajanjem Ustava NRS 1947. godine, posle Ustavotvorne skupštine kojom je Srbija definisana kao država republikanskog državnog uređenja. O ovome se ne glasa! Te 46. godine postoji samo FNRJ, država/republika "kreće" godinu dana posle Zvedine "državne" tutule iz 46! Bilo bi smešno da nije žalosno. U 21. veku ovako se rugati činjenicama....

pravi Grobar

pre 4 godine

Grobar sam ali zasluzeno
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fistik, 14. maj 2019 14:47)

hahahahaha ,dete bolje uci ,gotovoa skolska godina uskoro a ide ti avgust.

drvobradi

pre 4 godine

Mene bi bilo sramota da potezem ovo pitanje i titulu. U oba kluba zaista sede teski kompleksasi.
@kodzo
Zanimljivo. Sta je onda sa Vojvodinom tj Spartakom? Kome pripada Vojvodina? Sta da trazi Ponziana iz Trsta?
@Марко
Vas izgleda nije sramota onog namestenog oprostaja Varge i utakmice. Kolo je sa opravdanjem ponisteno, jedino mi zao sto funkcioneri oba kluba nisu robijali.

neutralni felsh

pre 4 godine

Nije gotovo, borba se nastavlja sve dok se Zvezdi ne vrati titula iz 1986 godine oduzeta od strane suda udruzenog rada. Isto tako hocemo i trazimo da se ispita regulatnost svih prvenstva za vreme vladavine Toleta, kada su u upravi Partizana sedeli predsednici pola tadasnje Super Lige!
(direwolf, 14. maj 2019 19:00)

ljubi te kokeza i miljan miljanic takvog pametnog :)

Placi mala placi, ost'o sam na Raci

pre 4 godine

"Ovo treba terati ako treba do Strazbura, strasno je koliki nivo bahatosti i nepostovanja pravde pokazuje Terzic."


Cim završe istragu za meč u Parizu. Nate, to je sigurno pri kraju.

Ridah

pre 4 godine

@(ArDzej65, 14. maj 2019 14:59)

A koji ste to "vi" da dodajete ili oduzimate titule bilo kome? Dok god postoje pojedinci koji misle da mogu da dodaju ili oduzimaju mimo pravde i zakona Srbija će biti ovakva anarhija. Jesi li uopšte svestan šta si napisao?

rajko

pre 4 godine

Kada klub broji titule računa titule koje je osvojio u državama koje su tada postojale(SFRJ,SRJ,Srbija).Jedino je Zvezda prvak SFRJ za 1946. iako nije bila prvak SFRJ za tu godinu.Oni će reći sada da su prvaci Srbije iako Srbija tada nije bila država a prvenstvo na nivou države je bilo prvenstvo SFRJ odnosno FNRJ.

Može se... pa dok se može !

pre 4 godine

Vidi tamo ima li možnosti da se nastavi niz po dve titule godišnje. Ako ne nadžemo, pada nam uspešnost na pola, a to ne smemo dopuštiti!

E na kojim prokletim drogama je Bog bio kad je došlo vreme da stvori čoveka...

pre 4 godine

(zvezdas-rajvoSa, 14. maj 2019 15:12)

Kakve veze ima pentagram sa Pravolavljem recimo... to da se preispita.

Pa da se danas preipitaju kladioničarske knjige i onih koji prave kvote.

Pa da se preispita UEFA i FIFA, pa "ruski" tajkuni, pa šeici, pa oligarsi, pa kako fudbaler 200 miliona, Noter Dam 2 milijarde, a Gračanica u geto, bez struje svako malo, a afrička i neka druga deca još i dužna dok umiru gladni, jer je i njihova država porobljena, obespravljena i siromašna ipak DUŽNA, da se preispita novinarstvo koje sve to servira drugačije viđeno, kao prihvaćeno, normalno i super baš što je tako...

Jedino što ne treba prepipitivati su ljudi, jer što pre ovde satana otkosi sve, jer resurse, kapacitete a, ni želje da se svi izlečimo nema, to će pre satana da jede sebe i ko mu dopadne na miru u večnoj agoniji, i to će Bog da pre odahne od muke i borbe sa bolesnicima koje je sam i napravio, verovatno pametan baš poput nas, jer kažu da smo po njegovom liku pravljeni.

Samo nenormalan čovek traži preispitivanja, imalo s pameću čovek zna da je teški bolesnik! Da je sve bolesno, i samo se svako malo neko drugo odeljenje sa drugim simptomima javlja, da vizita i lekar ne dolaze kod njih u sobe, nego da obrate pažnju na one sprat niže ili više. Dakle niko neće da ozdravi nego samo da ono drugo odeljenje proglasi luđim, gorim i bolesnijim od sebe... i da se tako teši i gleda na sebe kao uzvišenijeg.

rajko

pre 4 godine

@pravnik
E moj pravniče.Kažete da su važila pravila Srbije na celoj teritoriji Srbije.Po tim pravilima kvalifikacije u Srbiji su odigrane na dva dela njene teritorije i sa terotorije Srbije imamo DVA pobednika KVALIFIKACIJA.

Riba ribi grize rep

pre 4 godine

a sad lepo, posto su komsije toliko bile protiv jer su oni avangarda i opozicija kojima drzava poklanja samo stadione, Zemunela i licence, da zatrazimo da se preispitaju njihove titule iz ‘86. i ‘99.
(qqlele, 14. maj 2019 14:47)

Cemu samo te dve sezone... Bolje da se preispitaju sve od vaseg osnivanja.

Ja cu kao tvoj komisija vise da crkem od muke.

Da se ja pitam sve nase titule bih prepisao Zvezdi... Jer meni broj titula ne znaci nista samo momenat osvajanja. Posto je taj momenat pristao broj mi ne cini zadovoljstvo.

Verujem da nisi bio rodjen kada se igrala sezona 99.


Bilo kako bilo ne vidim svrhu svega ovoga.

Mihajlo

pre 4 godine

Nemate pametnija posla tamo u savezu,recimo da nadjete stvarno selektora,pomirite se sa igracima,koga boli uvo za titulu iz 1946.,verovatno se fudbal igrao sa svapskim slemovima.

Mladići jele, devojke borovi (da glasamo?)

pre 4 godine

@Ares
"Nije jasno zasto tada Spartak nije igrao Ligu Srbije...", pa nije te 45/46. postojala liga Srbije, ne postoje još ni FSS ni FSJ (formirani 1948), i ove kvalifikacije za prvu ligu organizovao je Fiskulturni savez DFJ, kad je počelo takmičenje država je još u prelaznom periodu od Kraljevine Jugoslavije, monarhije, ka republici, zato je Demokratska Federativna a nije Republika Jugoslavija... После избора за уставотворну скупштину новембра 1945. године, држава је 29. новембра 1945. преименована из почетног назива Демократска Федеративна Југославија у Федеративну Народну Републику Југославију. Ustavom od 31. januara 1946. Srbiji se vraća državnost koju je izgubila 1. decembra 1918, ulaskom u SHS, ali mislim da sam ja budala koja pokušava da pravo stavi iznad volje malog navijača, koji danas ima neograničenu vlast. Pa većina vas nije ni bukvar pročitala do kraja, ali ste postali pravni eksperti.

neutralni felsh

pre 4 godine

sredina recenice sve objasnjava. 
(neutralni felsh, 14. maj 2019 15:51 

Tako je, aj na krofne
(anica, 14. maj 2019 15:58)

:)