Četvrtak, 09.05.2019.

09:45

Veliki Tobi tešio Tadića, reprezentativac Srbije na ivici suza: Ovo nismo zaslužili FOTO

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić je veoma emotivno doživeo eliminaciju svog Ajaksa iz daljeg takmičenja u Ligi šampiona.

Izvor: SV

Veliki Tobi tešio Tadiæa, reprezentativac Srbije na ivici suza: Ovo nismo zaslužili FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

GodraPG

pre 4 godine

@Centarfor Najjača liga, a od 2012. i titule Čelzija nisu mogli da se sastave u Ligi Šampiona. Dok je bilo Njemačko finale 2013., Špansko 2014. i 2016., Špansko-Italijansko 2015. i 2017.i Španska titula 2018.,a skoro svaka Liga Evrope pobjednik Španac. Nemoj da te zavara psihološki pad Barse u jednoj jedinoj utakmici. Barsa i Mesi su razvalili komplet cijelu Premijer Ligu, u modernoj eri. Mesi im je sam uvalio brdo golova, i to u finalima Lige Šampiona Junajtedu,i to u dva finala,a samo ove sezone Barsa je razbila Totenhem 2:4 u Londonu, razbila staru mušteriju Junajted i u Mančesteru,a kamoli u Barseloni,i razbila u Barseloni i Liverpula. Da Dembele nije odigrao katastrofa onaj finiš bilo bi 5:0 za Barsu.Barsa bi se prošetala precijenjenom Premijer Ligom, baš kao i Real iz prethodnih sezona, baš kao i Bajern iz onih svojih dobrih sezona, baš kao i Juve.PSG u punom sastavu bi bio medju najboljima takodje. Razvalio je igrom Junajted u gostima, i pobijedio Liverpul u Parizu.Zadnje Englesko finale je bilo 2008. Koliko su samo čekali,pa to je matematički i moralo više da se desi. I to uz ogromnu nesvakidašnju dozu sreće. Sad će sledeće Englesko finale 2026.Dok dijele titule izmedju sebe novi jaki Real, Barsa, PSG, Bajern, Juve itd.

Milan

pre 4 godine

Ajaks nije imao Milojevica na klupi da odigraju na rezultat. Nije se Akaks povukao, nastavili su oni svoju igru i u drugom poluvremenu, ali Totenhem je odigrao na sve ili nista i uspelo im je. Imao je i Ajaks lepih sansi u drugom poluvremenu, ali kada nece onda nece. Verujem da bi Milojevic ubacio jednog, a do kraja utakmice i jos jednog defanzivca i pustio ih neka kruze, centriraju, sutiraju... 3 gola ne bi primio...

Vračarac

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 09. maj 2019 10:24)

Mislim da je poraz City-ja u četvrtfinalu protiv Tottenham-a gori. Posle mnogo neizvesnosti, postigli su gol za prolaz u poslednjem minutu produžetka. Ceo stadion je eksplodirao, Pep skače od sreće, ljudi plaču, ljube se, grle... VAR, poništen gol, sudija svira kraj, ipak ispali. To je bilo po meni za nijansu brutalnije, ali i ovo je bilo surovo svakako.

Zambezi

pre 4 godine

Pa kad nisu u stanju da ne prime 3 komada za poluvreme nisu ni zasluzili da igraju finale. Covece, dobijes u gostima 1-0 i na poluvremenu kod kuce vodis 2-0 i ne umes da zavrsis posao. Zasluzeno sveenglesko finale.

Oliver

pre 4 godine

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar,

Upravo tako,to je bila najveca nepravda u istoriji fudbala. Henes i Rumenige su vec krenuli liftom iz loze na teren,kad su usli u lift bilo je 1:0,kad su izasli iz lifta bilo je 1:2. Secam se da nisam mogao da se mrdnem iz fotelje sat vremena,nisam primecivao ni sirene,avione,bombe...to moze samo fudbal!

Milutin

pre 4 godine

Cela liga šampiona odigrana majstorski i jedno poluvreme (neobjašnjivo) pacerski. Čudna postavka igre sa Dolbergom u špicu, kao da su pitali Totenhem šta im najviše odgovara.

Magic

pre 4 godine

Baš Tobija briga. On je čovek pobedio. Zato i ja npr. izbegavam da čestitam na pobedi kada izgubim ili tešim protivnika kad pobedim jer je to uvek više isfolirano nego iskreno.

Dado

pre 4 godine

O kakvom povlačenju pojedini pričate ovde, koju ste vi tekmu gledali? Pa upravo u tome i jeste problem Ajaxa, jer je to tim, koji ne mari mnogo za taktiku i podredjivanje rezultatu, odnosno to radi vrlo loše, jednostavno ne pridaju tome puno pažnje, a upravo u ovakvim utakmicama to dolazi do značaja. Sposobnost, da "staneš na loptu", umrtviš ritam, uspavaš protivnika,...to je nešto što recimo jako dobro rade Italijani, jer oni mnogo daju i na taktiku, dok je filozofija Ajaxa nešto sasvim drugo. Oni su u drugo poluvreme uleteli kao da igraju neko tamo 16-o kolo Eredivisie, gde su završili posao u prvom delu a sad jurišaju dalje u drugom delu, jer drugačije ne umeju. Iz tog razloga, previše su ostavljali prostora protivniku, koji je ušao u drugo poluvreme sa stavom "mi to možemo". Ubrzo primljena dva komada a onda več prpa. Nakon toga ono silno samopouzdanje koje su klinci imali, nestalo je i uvukla se nervoza. Uprkos tome, po meni hrabro su odreagovali, ostali verni svojoj filozofiji, bili jako jako blizu trečem golu ali jednostavno nije htela da udje.

Da su malo opreznije ušli u drugi deo, mislim da bi danas bili u finalu (moje mišlenje) ali naravno toliko niansi je odlučivalo, pa i sreča, koja (uz ogromnu hrabrost) ove godine u LŠ svakako prati Totenham. Svakako je ovo bolno, pa muka je meni bila sinoč i jutros, jer sam želeo da udju u finale a uopšte nisam navijač Ajaxa, več sam im kao "Davidu izmedju 3 Goliata", želeo da odu do kraja. To ti je fudbal.

Мијалко

pre 4 godine

Bard je davno rekao...2-0 je najopasniji rezultat
(oz, 9. maj 2019 10:29)

А Капело се грохотом насмеја на ту анти-фудбалску изреку која постоји само код нас.

Rocky

pre 4 godine

Nije da nisi i ti malo doprinro tom debaklu sa par krupnih gresaka.

Pomogli ste sami raspalom Tltenhemu koji nicim nije zasluzio da se nadje tu. Steta.

Djuro

pre 4 godine

@ Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.(BgHQ, 9. maj 2019 10:24) Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar, 09. maj 2019 10:51)



Zato je Zvezda u zadnjim trenucima zasluženo izbacila Bajern... zaboravio si .. ;)

Корто

pre 4 godine

Мислим да је превагнула физичка спрема, односно снага. Ајакс се није толико повукао, колико је остао без снаге. Ајакс половину утакмица у холандској лиги добије лагано, док се у Енглеској рвате и истрчите и са екипама са дна табеле.

Centarfor

pre 4 godine

Dva tima iz najjace lige Evrope idu u finale. Logicno? I jos ni jedan od njih verovatno nece biti prvak te lige. Koliko jakih, vrhunskih utakmica godisnje odigra Totenhem, Liverpul, Mancester Siti, Arsenal, a koliko Ajax, PSG, Barcelona, Real,Juventus?

Antisha

pre 4 godine

I posle Bard budala. 
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno. 
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

Ali je od 2005 proslo 30 godina?

dr. Roddick

pre 4 godine

@minja

"A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri "

Pa primili su i sa defanzivom 3 gola...

Onda je vec bolje da su krenuli u ofanzivu i verovatno dali 1-2 gola, makar primili 3, i prosli bi dalje.

Kalcokera

pre 4 godine

Posle namestaljki real i juve
Nismo zaslužili.

Jedan od retkih sam koji je uzeo pare na totenhem
Samo lud čovek je mogao da pomisli da holandski fudbal može da se nosi sa premijerkom

gari

pre 4 godine

A šta ste očekivali, branili 2:0 i PUKLI !! Nije vam palo na pamet, Barselonino "iskustvo" od 3:0 (3:4 I LIVERPUL PRODJE) ?? To su englezi, oni igraju i imaju snage za dve utakmice, POTPUNO ZASLUŽENO PROŠLI !!!!! SVAKA ČAST. GREŠKA TRENERA 100% !!!!!!!

wajnaldum

pre 4 godine

majstore predji na leto kod Gvardiole, osvajas sigurno!!! nedostaje im prava 10ka! vrati se posle opet u Ajaks, ali pređi na sezonu dve u Man City i dobićeš zlatnu loptu! I Agueru I Sterlingu, Saneu i De Brujneu treba čista 10ka!

Flomaster

pre 4 godine

@Ali ako se rvaš svako kolo u Engleskoj kao što pričaš, onda ćeš pre ostati bez snage. Nego da igraš laganu Holandsku ligu.
Ja mislim da je presudilo iskustvo, dosta ovih igrača igra jače utakmice, na ostrvu nije gotovo dok sudija ne odsvira, možeš da izgubiš i od Cardifa ili Fulama, ako nisi na svom maksimumum.
Ajaks u Holadnskoj ligi kad povede sa 2:0 vrvt. da nije izgubio jedno 10 godina. Iskustvo kako da privedeš kraju utakmicu je bilo presudno.

Dirty

pre 4 godine

Mani te se žalopoljki. Konačno je uspostavljen realan poredak i prava mera stvari??? LŠ je ispod nivoa FA kupa a LE nešto niže od Liga kupa, pošto se finala, ovih starih i nadasve znamenitih natjecanja igraju na Vembliju, što je, priznaćete, ipak ozbiljna nogometnocivilizacijska institucija. Arsenal i Čelsi će u Baku, što nema veze prvo s Evropom a još manje s fudbalom. No, ako bude ikakve koristi to je pošto će Tobdžije osvojiti LE, mogao nekako da utopi Ivobija, tamošnjem nekakvom klubu, što bi bilo veće olakšanje od sporazuma o Bregzitu???

ArtuDitu

pre 4 godine

I posle Bard budala.
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno.
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

ja

pre 4 godine

Koji paradoks. U finalu Lige ŠAMPIONA igraju dva tima, od koji je jedan poslednji put bio ŠAMPION pre nego što sam se ja rodio, a drugi je poslednji put bio ŠAMPION pre nego što se moj otac rodio...

sasa jokic

pre 4 godine

Ne treba nikoga kritikovati, fudbal je to, videli smo svi da je mec mogao da zavrsi i sa vise lopti u mrezi Totajnhema, stativa, par suteva pored same stative, izvrsne odbrane oba golmana, nesrecni drugi gol, kada je izbijena lopta golmanu iz ruku.....
Ovo je tragedija za Ajax i ogromna sreca za Totajnhem. Ostavimo i jedne i druge da se odmore od pomenutog, i zahvalimo se im na super predstavi.

mighty banana

pre 4 godine

Nije Ajax nestao sa terena samo je Totenhem navalio, a Ajax je i u drugom poluvremenu imao 2-3 jako lepe prilike za gol ali eto nije se dalo. Totenhem je i protiv Sitija imao puno sreće, VAR dva puta u njihovu korist itd. Ja ću da opalim na Totenhem da osvaja čisto jer ih očigledno sreća prati, ne igra im čak ni najbolji igrač. U svakom slučaju luda utakmica sinoć. Svaka čas obema ekipama.

Minja

pre 4 godine

@Kgl - A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri ti bi pisao o tome kako su neiskusno srljali napred a imaju 2:0... Jedna ekipa je imala srece, druga nije i to je to. Mogao je Ajaks da resi mec mnogo ranije ali nije, isto tako treba pohvaliti upornost Totenhema. Sve u svemu uzbudljiva LS

Rade grobar

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 9. maj 2019 10:24)

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.

pop Martin Himović

pre 4 godine

Ovo im je bila nevidjena šansa... bogati klubovi će ih očerupati već ovog leta... ali posle 2:0 ne možeš prosto nestati s terena, a i Barca i Ajax su to sinoć, odn. preksinoć uradili. Šteta, baš su bili gotivan tim za sve neopredeljene navijače!

pop Martin Himović

pre 4 godine

Ovo im je bila nevidjena šansa... bogati klubovi će ih očerupati već ovog leta... ali posle 2:0 ne možeš prosto nestati s terena, a i Barca i Ajax su to sinoć, odn. preksinoć uradili. Šteta, baš su bili gotivan tim za sve neopredeljene navijače!

Minja

pre 4 godine

@Kgl - A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri ti bi pisao o tome kako su neiskusno srljali napred a imaju 2:0... Jedna ekipa je imala srece, druga nije i to je to. Mogao je Ajaks da resi mec mnogo ranije ali nije, isto tako treba pohvaliti upornost Totenhema. Sve u svemu uzbudljiva LS

Rade grobar

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 9. maj 2019 10:24)

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.

sasa jokic

pre 4 godine

Ne treba nikoga kritikovati, fudbal je to, videli smo svi da je mec mogao da zavrsi i sa vise lopti u mrezi Totajnhema, stativa, par suteva pored same stative, izvrsne odbrane oba golmana, nesrecni drugi gol, kada je izbijena lopta golmanu iz ruku.....
Ovo je tragedija za Ajax i ogromna sreca za Totajnhem. Ostavimo i jedne i druge da se odmore od pomenutog, i zahvalimo se im na super predstavi.

mighty banana

pre 4 godine

Nije Ajax nestao sa terena samo je Totenhem navalio, a Ajax je i u drugom poluvremenu imao 2-3 jako lepe prilike za gol ali eto nije se dalo. Totenhem je i protiv Sitija imao puno sreće, VAR dva puta u njihovu korist itd. Ja ću da opalim na Totenhem da osvaja čisto jer ih očigledno sreća prati, ne igra im čak ni najbolji igrač. U svakom slučaju luda utakmica sinoć. Svaka čas obema ekipama.

Корто

pre 4 godine

Мислим да је превагнула физичка спрема, односно снага. Ајакс се није толико повукао, колико је остао без снаге. Ајакс половину утакмица у холандској лиги добије лагано, док се у Енглеској рвате и истрчите и са екипама са дна табеле.

ArtuDitu

pre 4 godine

I posle Bard budala.
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno.
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

Zambezi

pre 4 godine

Pa kad nisu u stanju da ne prime 3 komada za poluvreme nisu ni zasluzili da igraju finale. Covece, dobijes u gostima 1-0 i na poluvremenu kod kuce vodis 2-0 i ne umes da zavrsis posao. Zasluzeno sveenglesko finale.

Djuro

pre 4 godine

@ Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.(BgHQ, 9. maj 2019 10:24) Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar, 09. maj 2019 10:51)



Zato je Zvezda u zadnjim trenucima zasluženo izbacila Bajern... zaboravio si .. ;)

gari

pre 4 godine

A šta ste očekivali, branili 2:0 i PUKLI !! Nije vam palo na pamet, Barselonino "iskustvo" od 3:0 (3:4 I LIVERPUL PRODJE) ?? To su englezi, oni igraju i imaju snage za dve utakmice, POTPUNO ZASLUŽENO PROŠLI !!!!! SVAKA ČAST. GREŠKA TRENERA 100% !!!!!!!

Centarfor

pre 4 godine

Dva tima iz najjace lige Evrope idu u finale. Logicno? I jos ni jedan od njih verovatno nece biti prvak te lige. Koliko jakih, vrhunskih utakmica godisnje odigra Totenhem, Liverpul, Mancester Siti, Arsenal, a koliko Ajax, PSG, Barcelona, Real,Juventus?

Vračarac

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 09. maj 2019 10:24)

Mislim da je poraz City-ja u četvrtfinalu protiv Tottenham-a gori. Posle mnogo neizvesnosti, postigli su gol za prolaz u poslednjem minutu produžetka. Ceo stadion je eksplodirao, Pep skače od sreće, ljudi plaču, ljube se, grle... VAR, poništen gol, sudija svira kraj, ipak ispali. To je bilo po meni za nijansu brutalnije, ali i ovo je bilo surovo svakako.

Oliver

pre 4 godine

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar,

Upravo tako,to je bila najveca nepravda u istoriji fudbala. Henes i Rumenige su vec krenuli liftom iz loze na teren,kad su usli u lift bilo je 1:0,kad su izasli iz lifta bilo je 1:2. Secam se da nisam mogao da se mrdnem iz fotelje sat vremena,nisam primecivao ni sirene,avione,bombe...to moze samo fudbal!

Milutin

pre 4 godine

Cela liga šampiona odigrana majstorski i jedno poluvreme (neobjašnjivo) pacerski. Čudna postavka igre sa Dolbergom u špicu, kao da su pitali Totenhem šta im najviše odgovara.

ja

pre 4 godine

Koji paradoks. U finalu Lige ŠAMPIONA igraju dva tima, od koji je jedan poslednji put bio ŠAMPION pre nego što sam se ja rodio, a drugi je poslednji put bio ŠAMPION pre nego što se moj otac rodio...

Flomaster

pre 4 godine

@Ali ako se rvaš svako kolo u Engleskoj kao što pričaš, onda ćeš pre ostati bez snage. Nego da igraš laganu Holandsku ligu.
Ja mislim da je presudilo iskustvo, dosta ovih igrača igra jače utakmice, na ostrvu nije gotovo dok sudija ne odsvira, možeš da izgubiš i od Cardifa ili Fulama, ako nisi na svom maksimumum.
Ajaks u Holadnskoj ligi kad povede sa 2:0 vrvt. da nije izgubio jedno 10 godina. Iskustvo kako da privedeš kraju utakmicu je bilo presudno.

Antisha

pre 4 godine

I posle Bard budala. 
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno. 
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

Ali je od 2005 proslo 30 godina?

Rocky

pre 4 godine

Nije da nisi i ti malo doprinro tom debaklu sa par krupnih gresaka.

Pomogli ste sami raspalom Tltenhemu koji nicim nije zasluzio da se nadje tu. Steta.

dr. Roddick

pre 4 godine

@minja

"A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri "

Pa primili su i sa defanzivom 3 gola...

Onda je vec bolje da su krenuli u ofanzivu i verovatno dali 1-2 gola, makar primili 3, i prosli bi dalje.

Magic

pre 4 godine

Baš Tobija briga. On je čovek pobedio. Zato i ja npr. izbegavam da čestitam na pobedi kada izgubim ili tešim protivnika kad pobedim jer je to uvek više isfolirano nego iskreno.

Dado

pre 4 godine

O kakvom povlačenju pojedini pričate ovde, koju ste vi tekmu gledali? Pa upravo u tome i jeste problem Ajaxa, jer je to tim, koji ne mari mnogo za taktiku i podredjivanje rezultatu, odnosno to radi vrlo loše, jednostavno ne pridaju tome puno pažnje, a upravo u ovakvim utakmicama to dolazi do značaja. Sposobnost, da "staneš na loptu", umrtviš ritam, uspavaš protivnika,...to je nešto što recimo jako dobro rade Italijani, jer oni mnogo daju i na taktiku, dok je filozofija Ajaxa nešto sasvim drugo. Oni su u drugo poluvreme uleteli kao da igraju neko tamo 16-o kolo Eredivisie, gde su završili posao u prvom delu a sad jurišaju dalje u drugom delu, jer drugačije ne umeju. Iz tog razloga, previše su ostavljali prostora protivniku, koji je ušao u drugo poluvreme sa stavom "mi to možemo". Ubrzo primljena dva komada a onda več prpa. Nakon toga ono silno samopouzdanje koje su klinci imali, nestalo je i uvukla se nervoza. Uprkos tome, po meni hrabro su odreagovali, ostali verni svojoj filozofiji, bili jako jako blizu trečem golu ali jednostavno nije htela da udje.

Da su malo opreznije ušli u drugi deo, mislim da bi danas bili u finalu (moje mišlenje) ali naravno toliko niansi je odlučivalo, pa i sreča, koja (uz ogromnu hrabrost) ove godine u LŠ svakako prati Totenham. Svakako je ovo bolno, pa muka je meni bila sinoč i jutros, jer sam želeo da udju u finale a uopšte nisam navijač Ajaxa, več sam im kao "Davidu izmedju 3 Goliata", želeo da odu do kraja. To ti je fudbal.

Мијалко

pre 4 godine

Bard je davno rekao...2-0 je najopasniji rezultat
(oz, 9. maj 2019 10:29)

А Капело се грохотом насмеја на ту анти-фудбалску изреку која постоји само код нас.

Milan

pre 4 godine

Ajaks nije imao Milojevica na klupi da odigraju na rezultat. Nije se Akaks povukao, nastavili su oni svoju igru i u drugom poluvremenu, ali Totenhem je odigrao na sve ili nista i uspelo im je. Imao je i Ajaks lepih sansi u drugom poluvremenu, ali kada nece onda nece. Verujem da bi Milojevic ubacio jednog, a do kraja utakmice i jos jednog defanzivca i pustio ih neka kruze, centriraju, sutiraju... 3 gola ne bi primio...

Kalcokera

pre 4 godine

Posle namestaljki real i juve
Nismo zaslužili.

Jedan od retkih sam koji je uzeo pare na totenhem
Samo lud čovek je mogao da pomisli da holandski fudbal može da se nosi sa premijerkom

Dirty

pre 4 godine

Mani te se žalopoljki. Konačno je uspostavljen realan poredak i prava mera stvari??? LŠ je ispod nivoa FA kupa a LE nešto niže od Liga kupa, pošto se finala, ovih starih i nadasve znamenitih natjecanja igraju na Vembliju, što je, priznaćete, ipak ozbiljna nogometnocivilizacijska institucija. Arsenal i Čelsi će u Baku, što nema veze prvo s Evropom a još manje s fudbalom. No, ako bude ikakve koristi to je pošto će Tobdžije osvojiti LE, mogao nekako da utopi Ivobija, tamošnjem nekakvom klubu, što bi bilo veće olakšanje od sporazuma o Bregzitu???

wajnaldum

pre 4 godine

majstore predji na leto kod Gvardiole, osvajas sigurno!!! nedostaje im prava 10ka! vrati se posle opet u Ajaks, ali pređi na sezonu dve u Man City i dobićeš zlatnu loptu! I Agueru I Sterlingu, Saneu i De Brujneu treba čista 10ka!

GodraPG

pre 4 godine

@Centarfor Najjača liga, a od 2012. i titule Čelzija nisu mogli da se sastave u Ligi Šampiona. Dok je bilo Njemačko finale 2013., Špansko 2014. i 2016., Špansko-Italijansko 2015. i 2017.i Španska titula 2018.,a skoro svaka Liga Evrope pobjednik Španac. Nemoj da te zavara psihološki pad Barse u jednoj jedinoj utakmici. Barsa i Mesi su razvalili komplet cijelu Premijer Ligu, u modernoj eri. Mesi im je sam uvalio brdo golova, i to u finalima Lige Šampiona Junajtedu,i to u dva finala,a samo ove sezone Barsa je razbila Totenhem 2:4 u Londonu, razbila staru mušteriju Junajted i u Mančesteru,a kamoli u Barseloni,i razbila u Barseloni i Liverpula. Da Dembele nije odigrao katastrofa onaj finiš bilo bi 5:0 za Barsu.Barsa bi se prošetala precijenjenom Premijer Ligom, baš kao i Real iz prethodnih sezona, baš kao i Bajern iz onih svojih dobrih sezona, baš kao i Juve.PSG u punom sastavu bi bio medju najboljima takodje. Razvalio je igrom Junajted u gostima, i pobijedio Liverpul u Parizu.Zadnje Englesko finale je bilo 2008. Koliko su samo čekali,pa to je matematički i moralo više da se desi. I to uz ogromnu nesvakidašnju dozu sreće. Sad će sledeće Englesko finale 2026.Dok dijele titule izmedju sebe novi jaki Real, Barsa, PSG, Bajern, Juve itd.

Kalcokera

pre 4 godine

Posle namestaljki real i juve
Nismo zaslužili.

Jedan od retkih sam koji je uzeo pare na totenhem
Samo lud čovek je mogao da pomisli da holandski fudbal može da se nosi sa premijerkom

Djuro

pre 4 godine

@ Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.(BgHQ, 9. maj 2019 10:24) Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar, 09. maj 2019 10:51)



Zato je Zvezda u zadnjim trenucima zasluženo izbacila Bajern... zaboravio si .. ;)

wajnaldum

pre 4 godine

majstore predji na leto kod Gvardiole, osvajas sigurno!!! nedostaje im prava 10ka! vrati se posle opet u Ajaks, ali pređi na sezonu dve u Man City i dobićeš zlatnu loptu! I Agueru I Sterlingu, Saneu i De Brujneu treba čista 10ka!

ArtuDitu

pre 4 godine

I posle Bard budala.
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno.
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

Dirty

pre 4 godine

Mani te se žalopoljki. Konačno je uspostavljen realan poredak i prava mera stvari??? LŠ je ispod nivoa FA kupa a LE nešto niže od Liga kupa, pošto se finala, ovih starih i nadasve znamenitih natjecanja igraju na Vembliju, što je, priznaćete, ipak ozbiljna nogometnocivilizacijska institucija. Arsenal i Čelsi će u Baku, što nema veze prvo s Evropom a još manje s fudbalom. No, ako bude ikakve koristi to je pošto će Tobdžije osvojiti LE, mogao nekako da utopi Ivobija, tamošnjem nekakvom klubu, što bi bilo veće olakšanje od sporazuma o Bregzitu???

sasa jokic

pre 4 godine

Ne treba nikoga kritikovati, fudbal je to, videli smo svi da je mec mogao da zavrsi i sa vise lopti u mrezi Totajnhema, stativa, par suteva pored same stative, izvrsne odbrane oba golmana, nesrecni drugi gol, kada je izbijena lopta golmanu iz ruku.....
Ovo je tragedija za Ajax i ogromna sreca za Totajnhem. Ostavimo i jedne i druge da se odmore od pomenutog, i zahvalimo se im na super predstavi.

Antisha

pre 4 godine

I posle Bard budala. 
Odigrali su drugo poluvreme suviše defanzivno. Nisu igrali ono što su igrali do tada. Šta je razlog tome verovatno više nije bitno. 
U finalu imamo dva tima od kojih jedan nije bio prvak 30 a drugi 60 godina.

Ali je od 2005 proslo 30 godina?

Milan

pre 4 godine

Ajaks nije imao Milojevica na klupi da odigraju na rezultat. Nije se Akaks povukao, nastavili su oni svoju igru i u drugom poluvremenu, ali Totenhem je odigrao na sve ili nista i uspelo im je. Imao je i Ajaks lepih sansi u drugom poluvremenu, ali kada nece onda nece. Verujem da bi Milojevic ubacio jednog, a do kraja utakmice i jos jednog defanzivca i pustio ih neka kruze, centriraju, sutiraju... 3 gola ne bi primio...

Rade grobar

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 9. maj 2019 10:24)

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.

Rocky

pre 4 godine

Nije da nisi i ti malo doprinro tom debaklu sa par krupnih gresaka.

Pomogli ste sami raspalom Tltenhemu koji nicim nije zasluzio da se nadje tu. Steta.

Minja

pre 4 godine

@Kgl - A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri ti bi pisao o tome kako su neiskusno srljali napred a imaju 2:0... Jedna ekipa je imala srece, druga nije i to je to. Mogao je Ajaks da resi mec mnogo ranije ali nije, isto tako treba pohvaliti upornost Totenhema. Sve u svemu uzbudljiva LS

ja

pre 4 godine

Koji paradoks. U finalu Lige ŠAMPIONA igraju dva tima, od koji je jedan poslednji put bio ŠAMPION pre nego što sam se ja rodio, a drugi je poslednji put bio ŠAMPION pre nego što se moj otac rodio...

Мијалко

pre 4 godine

Bard je davno rekao...2-0 je najopasniji rezultat
(oz, 9. maj 2019 10:29)

А Капело се грохотом насмеја на ту анти-фудбалску изреку која постоји само код нас.

GodraPG

pre 4 godine

@Centarfor Najjača liga, a od 2012. i titule Čelzija nisu mogli da se sastave u Ligi Šampiona. Dok je bilo Njemačko finale 2013., Špansko 2014. i 2016., Špansko-Italijansko 2015. i 2017.i Španska titula 2018.,a skoro svaka Liga Evrope pobjednik Španac. Nemoj da te zavara psihološki pad Barse u jednoj jedinoj utakmici. Barsa i Mesi su razvalili komplet cijelu Premijer Ligu, u modernoj eri. Mesi im je sam uvalio brdo golova, i to u finalima Lige Šampiona Junajtedu,i to u dva finala,a samo ove sezone Barsa je razbila Totenhem 2:4 u Londonu, razbila staru mušteriju Junajted i u Mančesteru,a kamoli u Barseloni,i razbila u Barseloni i Liverpula. Da Dembele nije odigrao katastrofa onaj finiš bilo bi 5:0 za Barsu.Barsa bi se prošetala precijenjenom Premijer Ligom, baš kao i Real iz prethodnih sezona, baš kao i Bajern iz onih svojih dobrih sezona, baš kao i Juve.PSG u punom sastavu bi bio medju najboljima takodje. Razvalio je igrom Junajted u gostima, i pobijedio Liverpul u Parizu.Zadnje Englesko finale je bilo 2008. Koliko su samo čekali,pa to je matematički i moralo više da se desi. I to uz ogromnu nesvakidašnju dozu sreće. Sad će sledeće Englesko finale 2026.Dok dijele titule izmedju sebe novi jaki Real, Barsa, PSG, Bajern, Juve itd.

Centarfor

pre 4 godine

Dva tima iz najjace lige Evrope idu u finale. Logicno? I jos ni jedan od njih verovatno nece biti prvak te lige. Koliko jakih, vrhunskih utakmica godisnje odigra Totenhem, Liverpul, Mancester Siti, Arsenal, a koliko Ajax, PSG, Barcelona, Real,Juventus?

pop Martin Himović

pre 4 godine

Ovo im je bila nevidjena šansa... bogati klubovi će ih očerupati već ovog leta... ali posle 2:0 ne možeš prosto nestati s terena, a i Barca i Ajax su to sinoć, odn. preksinoć uradili. Šteta, baš su bili gotivan tim za sve neopredeljene navijače!

dr. Roddick

pre 4 godine

@minja

"A da su krenuli u ofanzivu u drugom delu pa primili 3 gola iz kontri "

Pa primili su i sa defanzivom 3 gola...

Onda je vec bolje da su krenuli u ofanzivu i verovatno dali 1-2 gola, makar primili 3, i prosli bi dalje.

Magic

pre 4 godine

Baš Tobija briga. On je čovek pobedio. Zato i ja npr. izbegavam da čestitam na pobedi kada izgubim ili tešim protivnika kad pobedim jer je to uvek više isfolirano nego iskreno.

mighty banana

pre 4 godine

Nije Ajax nestao sa terena samo je Totenhem navalio, a Ajax je i u drugom poluvremenu imao 2-3 jako lepe prilike za gol ali eto nije se dalo. Totenhem je i protiv Sitija imao puno sreće, VAR dva puta u njihovu korist itd. Ja ću da opalim na Totenhem da osvaja čisto jer ih očigledno sreća prati, ne igra im čak ni najbolji igrač. U svakom slučaju luda utakmica sinoć. Svaka čas obema ekipama.

Oliver

pre 4 godine

Nema sta da zamisljas,to gore se desilo Bajernu u finalu 1999 kada su u zaustavnom vremenu posle dva kornera primili dva gola za nepuna dva minuta i M.Junajted slavio nezasluzenu pobedu.
(Rade grobar,

Upravo tako,to je bila najveca nepravda u istoriji fudbala. Henes i Rumenige su vec krenuli liftom iz loze na teren,kad su usli u lift bilo je 1:0,kad su izasli iz lifta bilo je 1:2. Secam se da nisam mogao da se mrdnem iz fotelje sat vremena,nisam primecivao ni sirene,avione,bombe...to moze samo fudbal!

Корто

pre 4 godine

Мислим да је превагнула физичка спрема, односно снага. Ајакс се није толико повукао, колико је остао без снаге. Ајакс половину утакмица у холандској лиги добије лагано, док се у Енглеској рвате и истрчите и са екипама са дна табеле.

Flomaster

pre 4 godine

@Ali ako se rvaš svako kolo u Engleskoj kao što pričaš, onda ćeš pre ostati bez snage. Nego da igraš laganu Holandsku ligu.
Ja mislim da je presudilo iskustvo, dosta ovih igrača igra jače utakmice, na ostrvu nije gotovo dok sudija ne odsvira, možeš da izgubiš i od Cardifa ili Fulama, ako nisi na svom maksimumum.
Ajaks u Holadnskoj ligi kad povede sa 2:0 vrvt. da nije izgubio jedno 10 godina. Iskustvo kako da privedeš kraju utakmicu je bilo presudno.

Zambezi

pre 4 godine

Pa kad nisu u stanju da ne prime 3 komada za poluvreme nisu ni zasluzili da igraju finale. Covece, dobijes u gostima 1-0 i na poluvremenu kod kuce vodis 2-0 i ne umes da zavrsis posao. Zasluzeno sveenglesko finale.

gari

pre 4 godine

A šta ste očekivali, branili 2:0 i PUKLI !! Nije vam palo na pamet, Barselonino "iskustvo" od 3:0 (3:4 I LIVERPUL PRODJE) ?? To su englezi, oni igraju i imaju snage za dve utakmice, POTPUNO ZASLUŽENO PROŠLI !!!!! SVAKA ČAST. GREŠKA TRENERA 100% !!!!!!!

Dado

pre 4 godine

O kakvom povlačenju pojedini pričate ovde, koju ste vi tekmu gledali? Pa upravo u tome i jeste problem Ajaxa, jer je to tim, koji ne mari mnogo za taktiku i podredjivanje rezultatu, odnosno to radi vrlo loše, jednostavno ne pridaju tome puno pažnje, a upravo u ovakvim utakmicama to dolazi do značaja. Sposobnost, da "staneš na loptu", umrtviš ritam, uspavaš protivnika,...to je nešto što recimo jako dobro rade Italijani, jer oni mnogo daju i na taktiku, dok je filozofija Ajaxa nešto sasvim drugo. Oni su u drugo poluvreme uleteli kao da igraju neko tamo 16-o kolo Eredivisie, gde su završili posao u prvom delu a sad jurišaju dalje u drugom delu, jer drugačije ne umeju. Iz tog razloga, previše su ostavljali prostora protivniku, koji je ušao u drugo poluvreme sa stavom "mi to možemo". Ubrzo primljena dva komada a onda več prpa. Nakon toga ono silno samopouzdanje koje su klinci imali, nestalo je i uvukla se nervoza. Uprkos tome, po meni hrabro su odreagovali, ostali verni svojoj filozofiji, bili jako jako blizu trečem golu ali jednostavno nije htela da udje.

Da su malo opreznije ušli u drugi deo, mislim da bi danas bili u finalu (moje mišlenje) ali naravno toliko niansi je odlučivalo, pa i sreča, koja (uz ogromnu hrabrost) ove godine u LŠ svakako prati Totenham. Svakako je ovo bolno, pa muka je meni bila sinoč i jutros, jer sam želeo da udju u finale a uopšte nisam navijač Ajaxa, več sam im kao "Davidu izmedju 3 Goliata", želeo da odu do kraja. To ti je fudbal.

Vračarac

pre 4 godine

Ne mogu da zamislim gori scenario poraza za neku ekipu od ovog sinocnog.Horor.
(BgHQ, 09. maj 2019 10:24)

Mislim da je poraz City-ja u četvrtfinalu protiv Tottenham-a gori. Posle mnogo neizvesnosti, postigli su gol za prolaz u poslednjem minutu produžetka. Ceo stadion je eksplodirao, Pep skače od sreće, ljudi plaču, ljube se, grle... VAR, poništen gol, sudija svira kraj, ipak ispali. To je bilo po meni za nijansu brutalnije, ali i ovo je bilo surovo svakako.

Milutin

pre 4 godine

Cela liga šampiona odigrana majstorski i jedno poluvreme (neobjašnjivo) pacerski. Čudna postavka igre sa Dolbergom u špicu, kao da su pitali Totenhem šta im najviše odgovara.