Sreda, 01.05.2019.

16:35

Kasiljas doživeo srčani udar!

Čuveni fudbalski golman koji trenutno brani za Porto, Iker Kasiljas, hospitalizovan je zbog srčanog udara koji ga je zadesio u sredu u jutarnjim časovima.

Izvor: SN

Kasiljas doživeo srèani udar! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Niko

pre 4 godine

ahahaha

Evo,verovacemo tebi a ne profesoru,rekreativni sport je zdrav a profi nije,mnogi igraci posle karijere imaju problema sa zdravljem,ti nisi ni svestan sta se desava iza zavese,procitaj sta je izjavio bivsi igrac Ergic u vezi "sporta"

JPR24

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)
Pa nije isto, niti isti napor kad odigras fudbal, basket sa drugarima, odeš malo na trčanje, ili šta ti ja znam jednom nedeljno na primer, i napor i intenzitet kod profesionalnog sportiste, pa makar to bio i golman.

Samo brz

pre 4 godine

Oporavak majstore ,uvek je bio gospodin na terenu .Zasto ovako rano se susrece sa problemima ,jako rano je usao u profesionalni sport ,pa on je poceo da brani za Real nije imao ni 18 godina .Profesionalni sport je ubica organizma ,imati naporne treninge svaki dan jos od mladog doba kada niste jos razvijeni je pogubno po telo ,pritom konzumacija raznih supstanci za oporavak i ostalo ,samo jos vise pogorsava stanje .Sve to je odavno dokazano ,al ogroman novac je u igri ,i svi su njime zaslepljeni .

ahahaha

pre 4 godine

@onlinle
Jeste, eno propali bivsi sportisti, ne zna se koji je gori, jedva 100 godina da dozive. Sportisti se nekada ugoje posle karijere zato sto nastavljaju da unose isti broj kalorija (hrane se isto) kao dok su trenirali, a ne treniraju vise toliko. I to je jedini razlog. Inace su zdraviji od ostalih ljudi. E sada, to sto je tvoj profesor neznalica je vec drugi problem. Pitaj profesora jel zdravo sedeti u kancelariji po citav dan ili rintati fizicki. To ste vi propaliteti sa sega mega fakulteta, nista ne znate

GregorMcGregor

pre 4 godine

Neko ko je navijac Barce, zadnjih 30-ak god, mogu reci sledece: Igrackim i ljudskom kvalitetom (vrhunske) u Realu su se od spanskih igraca izdvajali Raul i Kasiljas. Mladi sportisti cijelog svijeta u tebi mogu vidjeti pravi primjer i uzor.
Majstore, brz oporavak. Jos stosta imas dati fudbalu kroz razne nacine.

Oliver

pre 4 godine

Komentatori preteruju. Okrivili su profesionalni sport za infarkt,a uopste ne znamo za druge faktore rizika kojima je Kasiljas mozda bio izlozen,kao sto su cigarete i genetika. Retko je da obicni muskarac,a kamoli neki cuveni sportista dozivi infarkt sa 37,ja znam samo za Paspalja koji je mlad doziveo infarkt i mozdani udar,ali on pusi non stop. Krojf je doziveo kao stariji.Kad muskarac tako mlad dozivi infarkt,tu je genetika jedan od glavnih faktora. Treba ispitati celu Kasiljasovu porodicu po vertikalnoj liniji.Sem toga,danas se infarkt odlicno sanira,posebno kad ste multimilioner. Podseticu na cuvenog Dika Cejnija,bivseg americkog potpredsednika,koji je prvi od 4 infarkta doziveo isto sa 37 godina,nema sta mu nisu radili: balon dilatacija,stentovi,baj pasovi,pejsmejker,a na kraju kad mu je to sve otkazalo transplantirali su mu srce pre par godina.Danas ima 78 godina.

Miskec

pre 4 godine

"Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.
(Draža, 1. maj 2019 19:13)"
Znaci neko ti ponudi ugovor posle tridesete godine od nekoliko miliona evra i ti 'ladno kazes:"Ne, sta sam zaradio do tridesete zaradio vise me ne interesuje!" Pa da javimo onda Mesiju i Ronaldu:"Hajde paljba, dosta je

Goran

pre 4 godine

"Eto ispada da je pušenje i alkohol manje opasan po zdravlje nego bavljenje sportom.
(robby, 1. maj 2019 20:19) "

Kako si to zaključio? POsmatrao si Ikera kako godinama puši i pije i nije mu ništa, a onda je naprasno počeo da se bavi sportom i to ga dokrajčilo?
Ali slažem se sa tobom u jednome - neaktivnim ljudima koji puše i piju je pametnije da se sporta ne dotiču, pogotovo ne naprasno.

Niko

pre 4 godine

Blab

Jeste,svaki dan teretana,trenig,teretana,sta radi golman kada ide u kazneni prostor u 90 min?trči!svi profi sportovi gde se vrte milioni,nije zdrav,ako hoces da budes u vrhu,moras mnogo toga da uzimas da bi bio uspesan...

direwolf

pre 4 godine

Bice on dobro, naravno nadamo se da hoce ali prirodno se namece pitanje kako i zasto? Nije nesto posebno star, odnosno istih smo godina, a jos je i profesionalac i sportista koji je u top formi i eto izdaje ga srce... Izgleda da je sport daleko od zabave nego surovi profesionalizam gde su samo retki u mogucnosti da igraju i posle 35 godina. Razumem zelju ali vaznije je ostati zdrav. Mogao bi lagano da trenira, trckara i dize tegove do 80 godine ali profesionalni fudbal je previse zahtevan...

Draža

pre 4 godine

Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 4 godine

Jezivo,covek ima godina kao i ja.A top sportista ceo zivot i dozivi srcani udar u 37!Pa sta ja koji sam pod konstantnim stresom od strane globalnog kapitalizma da ocekujem??

Mikii

pre 4 godine

Sta mi obicni ljudi da radimo kada neko ko je sportista ceo zivot dozivi infarkt ovako mlad?
(Vlada, 01. maj 2019 18:55)

Nista. Zivis svaki dan kao da ti je poslednji, dok to stvarno i ne postane.

Biti čovek

pre 4 godine

Pre svegaaa dobar čovek Iker a realno trebao da završi karijeru u Real Madridu nego što se odlučioo da nastavi u Portu. Povučeš se kao najjbolji golman ikad u istoriji klubaa odnosno sa titulom prvaka Evrope.


Brz mu oporavak želim..

Stevan

pre 4 godine

I posle Duci Simonovic lud kad kaze da je profesionalni sport jedan od najbrutalnijih instrumenata kapitalizma za zaglupljivanje sirokih narodnih masa i da su ti sportisti samo trcece reklame velikih kompanija. Samo poslusajte sta taj covek govori i bice vam muka od sveta u kojem zivimo. Ma strasno.

Strucnjak

pre 4 godine

Gledam klinca od drugara,kosarkas,5 treninga nedeljno plus poneki individualni,I naravno utakmice.A ima 11 god I tako je bar zadnje 2-3.Neki koji su usli u kucu slavnih su poceli da treniraju tek sa 14-15 godina.Ne znam cemu vodi ovoliko forsiranje dece...

Tasa

pre 4 godine

(as, 1. maj 2019 17:22)

I bez dopinga je nezdravo. Moj pokojni otac je bio profesionalni sportista u mladosti i umro u 50im od srca. Velika vecina njegovih prijatelja iz sportskih dana je umrla od srca izmedju 40 i 65 godina. Iskreno to je bilo toliko davno da ne verujem da su upotrebljavali doping masovno tada. Jednostavno preveliki napori nisu zdravi iako je sada moderno preterivati na taj nacin.

darko

pre 4 godine

Odlican golman,mozda jedno vreme i najbolji evropski.Igrom slucaja,bio sam na njegovom poslednjem mecu za Real protiv Hetafea ( eto,da se pohvalim malo)

Bosanac

pre 4 godine

O kakvom vi profesionalnom sportu i fizickom naporu pricate, pa lik je golman. Oni (golmani) 90 minuta stoje na golu i par puta se bace prilikom odbrane . Ne pretrce ni 100 metara u toku jedne utakmice. A i treninzi su im otprilike takvi izuzev pripremnog dijela kada prolaze kroz kondicione treninge. Momku zelim brz oporavak . Jedan od najboljih golmana posljednjih decenija.

Malkom

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)

Profesionalni sport je sve sem rekreacije i zdravog načina života. Sećam se da je jednom prilikom Ali Reza Dabir, iranski rvač i nosilac dva olimpijska zlara govorio da je profesionalni sport najNEzdraviji način života. To što se za zdravlje preporučuje je umereni oblik fizičkih akrivnosti.

Sve ovo na stranu, Ikeru želim brz oporavak!

Niko

pre 4 godine

Onlinle

Upravo to ja stalno pisem u vezi profi sporta,to nije zdravo,u sezoni po 70 utakmica odigraju "sportisti" a tu su jos treninzi,oni se kljukaju sa svim i svacim da bi izdrzali te napore,koliko je samo tih sportista preminulo zato sto njihovo srce nije izdrzalo te napore.Ti sportisti nisu ni svesni da kada potpisuju ugovore,potpisuju sa "djavolom"gledam pre neki dan na Prvoj,Dejana Stankovica,covek je neprepoznatljiv,ima jos takvih primera,uglavnom govore da je dobro baviti se sportom,radi zdravlja,a u stvari profi sport je stetan za zdravlje,dobar je samo rekreativan

nex

pre 4 godine

Ali od sveg srca ti zelim da se oporravis,majstore.
Jedan od retkih vrhunskih sportista koga krasi skromnost i nenametljivost. Nepravedno oteran iz Reala,i prihvatio je to bez reci.
Drzi se,ljudino!!!

as

pre 4 godine

Profesionalni sport nije zdrav jer se igrači dovode do krajnje granice izdržljivosti, kako fizički tako i pshički, plus im daju doping da probiju barijeru. Naravno preplaćeni su, zbog toga što je sport udarna pesnica kapitalizma i nova religija, profesionalni sportisti imaju status bogova,drže široke narodne mase hipnostisanim.
Zamislite situaciju ne postoji sport, nema tv, i ne idete na posao, šta bi se onda desilo? Pa počeli bi da razmišljate, e baš to ne žele vladari, misao slobodnog čoveka.

Naravno podrška Kasiljasu,svakom može da se desi, izdržaće mlad je.

fractures

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.

Djubre

pre 4 godine

Baš žalosno čoveče, mlad čovek, još sportista. Želim mu svu sreću ili œto bi onaj Bon Jovi rekao, ajmo plus ko želi da se Kasiljas oporavi, minus ko ne želi.

onlinle

pre 4 godine

Boze .. Ljudi ne shvataju jedno,a to sam cuo na jednom predavanju kad je kolega pitao profesora.. pitanje je glasilo.. “ako bi mi dete bilo profesionalni sportista koji je sport za njegovo zdravlje dobar?” Profesor odgovorio .. NIJEDAN! Objasnjenje je bilo sledece.. kolege profesionlani sport nije zdrav ni malo!! dal mislite da je normalno dizati puls na 190 otkucaja u minuti? dal mislite da je zdravo to raditi fakticki svaki dan? vidite profesionalne sportiste kad zavrse karijeru kako se ugoje ,kako im srce i sve ostalo radi lose vec od 45 godine .. REKRETIVAnN sport je zdrav.. Uzas.. nadam se da ce Iker i ovo odbarniti..

onlinle

pre 4 godine

Boze .. Ljudi ne shvataju jedno,a to sam cuo na jednom predavanju kad je kolega pitao profesora.. pitanje je glasilo.. “ako bi mi dete bilo profesionalni sportista koji je sport za njegovo zdravlje dobar?” Profesor odgovorio .. NIJEDAN! Objasnjenje je bilo sledece.. kolege profesionlani sport nije zdrav ni malo!! dal mislite da je normalno dizati puls na 190 otkucaja u minuti? dal mislite da je zdravo to raditi fakticki svaki dan? vidite profesionalne sportiste kad zavrse karijeru kako se ugoje ,kako im srce i sve ostalo radi lose vec od 45 godine .. REKRETIVAnN sport je zdrav.. Uzas.. nadam se da ce Iker i ovo odbarniti..

nex

pre 4 godine

Ali od sveg srca ti zelim da se oporravis,majstore.
Jedan od retkih vrhunskih sportista koga krasi skromnost i nenametljivost. Nepravedno oteran iz Reala,i prihvatio je to bez reci.
Drzi se,ljudino!!!

Djubre

pre 4 godine

Baš žalosno čoveče, mlad čovek, još sportista. Želim mu svu sreću ili œto bi onaj Bon Jovi rekao, ajmo plus ko želi da se Kasiljas oporavi, minus ko ne želi.

Malkom

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)

Profesionalni sport je sve sem rekreacije i zdravog načina života. Sećam se da je jednom prilikom Ali Reza Dabir, iranski rvač i nosilac dva olimpijska zlara govorio da je profesionalni sport najNEzdraviji način života. To što se za zdravlje preporučuje je umereni oblik fizičkih akrivnosti.

Sve ovo na stranu, Ikeru želim brz oporavak!

as

pre 4 godine

Profesionalni sport nije zdrav jer se igrači dovode do krajnje granice izdržljivosti, kako fizički tako i pshički, plus im daju doping da probiju barijeru. Naravno preplaćeni su, zbog toga što je sport udarna pesnica kapitalizma i nova religija, profesionalni sportisti imaju status bogova,drže široke narodne mase hipnostisanim.
Zamislite situaciju ne postoji sport, nema tv, i ne idete na posao, šta bi se onda desilo? Pa počeli bi da razmišljate, e baš to ne žele vladari, misao slobodnog čoveka.

Naravno podrška Kasiljasu,svakom može da se desi, izdržaće mlad je.

Stevan

pre 4 godine

I posle Duci Simonovic lud kad kaze da je profesionalni sport jedan od najbrutalnijih instrumenata kapitalizma za zaglupljivanje sirokih narodnih masa i da su ti sportisti samo trcece reklame velikih kompanija. Samo poslusajte sta taj covek govori i bice vam muka od sveta u kojem zivimo. Ma strasno.

Niko

pre 4 godine

Onlinle

Upravo to ja stalno pisem u vezi profi sporta,to nije zdravo,u sezoni po 70 utakmica odigraju "sportisti" a tu su jos treninzi,oni se kljukaju sa svim i svacim da bi izdrzali te napore,koliko je samo tih sportista preminulo zato sto njihovo srce nije izdrzalo te napore.Ti sportisti nisu ni svesni da kada potpisuju ugovore,potpisuju sa "djavolom"gledam pre neki dan na Prvoj,Dejana Stankovica,covek je neprepoznatljiv,ima jos takvih primera,uglavnom govore da je dobro baviti se sportom,radi zdravlja,a u stvari profi sport je stetan za zdravlje,dobar je samo rekreativan

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 4 godine

Jezivo,covek ima godina kao i ja.A top sportista ceo zivot i dozivi srcani udar u 37!Pa sta ja koji sam pod konstantnim stresom od strane globalnog kapitalizma da ocekujem??

Strucnjak

pre 4 godine

Gledam klinca od drugara,kosarkas,5 treninga nedeljno plus poneki individualni,I naravno utakmice.A ima 11 god I tako je bar zadnje 2-3.Neki koji su usli u kucu slavnih su poceli da treniraju tek sa 14-15 godina.Ne znam cemu vodi ovoliko forsiranje dece...

Mikii

pre 4 godine

Sta mi obicni ljudi da radimo kada neko ko je sportista ceo zivot dozivi infarkt ovako mlad?
(Vlada, 01. maj 2019 18:55)

Nista. Zivis svaki dan kao da ti je poslednji, dok to stvarno i ne postane.

fractures

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.

Tasa

pre 4 godine

(as, 1. maj 2019 17:22)

I bez dopinga je nezdravo. Moj pokojni otac je bio profesionalni sportista u mladosti i umro u 50im od srca. Velika vecina njegovih prijatelja iz sportskih dana je umrla od srca izmedju 40 i 65 godina. Iskreno to je bilo toliko davno da ne verujem da su upotrebljavali doping masovno tada. Jednostavno preveliki napori nisu zdravi iako je sada moderno preterivati na taj nacin.

Draža

pre 4 godine

Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.

darko

pre 4 godine

Odlican golman,mozda jedno vreme i najbolji evropski.Igrom slucaja,bio sam na njegovom poslednjem mecu za Real protiv Hetafea ( eto,da se pohvalim malo)

Bosanac

pre 4 godine

O kakvom vi profesionalnom sportu i fizickom naporu pricate, pa lik je golman. Oni (golmani) 90 minuta stoje na golu i par puta se bace prilikom odbrane . Ne pretrce ni 100 metara u toku jedne utakmice. A i treninzi su im otprilike takvi izuzev pripremnog dijela kada prolaze kroz kondicione treninge. Momku zelim brz oporavak . Jedan od najboljih golmana posljednjih decenija.

direwolf

pre 4 godine

Bice on dobro, naravno nadamo se da hoce ali prirodno se namece pitanje kako i zasto? Nije nesto posebno star, odnosno istih smo godina, a jos je i profesionalac i sportista koji je u top formi i eto izdaje ga srce... Izgleda da je sport daleko od zabave nego surovi profesionalizam gde su samo retki u mogucnosti da igraju i posle 35 godina. Razumem zelju ali vaznije je ostati zdrav. Mogao bi lagano da trenira, trckara i dize tegove do 80 godine ali profesionalni fudbal je previse zahtevan...

GregorMcGregor

pre 4 godine

Neko ko je navijac Barce, zadnjih 30-ak god, mogu reci sledece: Igrackim i ljudskom kvalitetom (vrhunske) u Realu su se od spanskih igraca izdvajali Raul i Kasiljas. Mladi sportisti cijelog svijeta u tebi mogu vidjeti pravi primjer i uzor.
Majstore, brz oporavak. Jos stosta imas dati fudbalu kroz razne nacine.

Biti čovek

pre 4 godine

Pre svegaaa dobar čovek Iker a realno trebao da završi karijeru u Real Madridu nego što se odlučioo da nastavi u Portu. Povučeš se kao najjbolji golman ikad u istoriji klubaa odnosno sa titulom prvaka Evrope.


Brz mu oporavak želim..

Oliver

pre 4 godine

Komentatori preteruju. Okrivili su profesionalni sport za infarkt,a uopste ne znamo za druge faktore rizika kojima je Kasiljas mozda bio izlozen,kao sto su cigarete i genetika. Retko je da obicni muskarac,a kamoli neki cuveni sportista dozivi infarkt sa 37,ja znam samo za Paspalja koji je mlad doziveo infarkt i mozdani udar,ali on pusi non stop. Krojf je doziveo kao stariji.Kad muskarac tako mlad dozivi infarkt,tu je genetika jedan od glavnih faktora. Treba ispitati celu Kasiljasovu porodicu po vertikalnoj liniji.Sem toga,danas se infarkt odlicno sanira,posebno kad ste multimilioner. Podseticu na cuvenog Dika Cejnija,bivseg americkog potpredsednika,koji je prvi od 4 infarkta doziveo isto sa 37 godina,nema sta mu nisu radili: balon dilatacija,stentovi,baj pasovi,pejsmejker,a na kraju kad mu je to sve otkazalo transplantirali su mu srce pre par godina.Danas ima 78 godina.

Goran

pre 4 godine

"Eto ispada da je pušenje i alkohol manje opasan po zdravlje nego bavljenje sportom.
(robby, 1. maj 2019 20:19) "

Kako si to zaključio? POsmatrao si Ikera kako godinama puši i pije i nije mu ništa, a onda je naprasno počeo da se bavi sportom i to ga dokrajčilo?
Ali slažem se sa tobom u jednome - neaktivnim ljudima koji puše i piju je pametnije da se sporta ne dotiču, pogotovo ne naprasno.

Niko

pre 4 godine

Blab

Jeste,svaki dan teretana,trenig,teretana,sta radi golman kada ide u kazneni prostor u 90 min?trči!svi profi sportovi gde se vrte milioni,nije zdrav,ako hoces da budes u vrhu,moras mnogo toga da uzimas da bi bio uspesan...

Miskec

pre 4 godine

"Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.
(Draža, 1. maj 2019 19:13)"
Znaci neko ti ponudi ugovor posle tridesete godine od nekoliko miliona evra i ti 'ladno kazes:"Ne, sta sam zaradio do tridesete zaradio vise me ne interesuje!" Pa da javimo onda Mesiju i Ronaldu:"Hajde paljba, dosta je

Samo brz

pre 4 godine

Oporavak majstore ,uvek je bio gospodin na terenu .Zasto ovako rano se susrece sa problemima ,jako rano je usao u profesionalni sport ,pa on je poceo da brani za Real nije imao ni 18 godina .Profesionalni sport je ubica organizma ,imati naporne treninge svaki dan jos od mladog doba kada niste jos razvijeni je pogubno po telo ,pritom konzumacija raznih supstanci za oporavak i ostalo ,samo jos vise pogorsava stanje .Sve to je odavno dokazano ,al ogroman novac je u igri ,i svi su njime zaslepljeni .

JPR24

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)
Pa nije isto, niti isti napor kad odigras fudbal, basket sa drugarima, odeš malo na trčanje, ili šta ti ja znam jednom nedeljno na primer, i napor i intenzitet kod profesionalnog sportiste, pa makar to bio i golman.

ahahaha

pre 4 godine

@onlinle
Jeste, eno propali bivsi sportisti, ne zna se koji je gori, jedva 100 godina da dozive. Sportisti se nekada ugoje posle karijere zato sto nastavljaju da unose isti broj kalorija (hrane se isto) kao dok su trenirali, a ne treniraju vise toliko. I to je jedini razlog. Inace su zdraviji od ostalih ljudi. E sada, to sto je tvoj profesor neznalica je vec drugi problem. Pitaj profesora jel zdravo sedeti u kancelariji po citav dan ili rintati fizicki. To ste vi propaliteti sa sega mega fakulteta, nista ne znate

Niko

pre 4 godine

ahahaha

Evo,verovacemo tebi a ne profesoru,rekreativni sport je zdrav a profi nije,mnogi igraci posle karijere imaju problema sa zdravljem,ti nisi ni svestan sta se desava iza zavese,procitaj sta je izjavio bivsi igrac Ergic u vezi "sporta"

Bosanac

pre 4 godine

O kakvom vi profesionalnom sportu i fizickom naporu pricate, pa lik je golman. Oni (golmani) 90 minuta stoje na golu i par puta se bace prilikom odbrane . Ne pretrce ni 100 metara u toku jedne utakmice. A i treninzi su im otprilike takvi izuzev pripremnog dijela kada prolaze kroz kondicione treninge. Momku zelim brz oporavak . Jedan od najboljih golmana posljednjih decenija.

fractures

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.

Djubre

pre 4 godine

Baš žalosno čoveče, mlad čovek, još sportista. Želim mu svu sreću ili œto bi onaj Bon Jovi rekao, ajmo plus ko želi da se Kasiljas oporavi, minus ko ne želi.

Stevan

pre 4 godine

I posle Duci Simonovic lud kad kaze da je profesionalni sport jedan od najbrutalnijih instrumenata kapitalizma za zaglupljivanje sirokih narodnih masa i da su ti sportisti samo trcece reklame velikih kompanija. Samo poslusajte sta taj covek govori i bice vam muka od sveta u kojem zivimo. Ma strasno.

Miskec

pre 4 godine

"Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.
(Draža, 1. maj 2019 19:13)"
Znaci neko ti ponudi ugovor posle tridesete godine od nekoliko miliona evra i ti 'ladno kazes:"Ne, sta sam zaradio do tridesete zaradio vise me ne interesuje!" Pa da javimo onda Mesiju i Ronaldu:"Hajde paljba, dosta je

Oliver

pre 4 godine

Komentatori preteruju. Okrivili su profesionalni sport za infarkt,a uopste ne znamo za druge faktore rizika kojima je Kasiljas mozda bio izlozen,kao sto su cigarete i genetika. Retko je da obicni muskarac,a kamoli neki cuveni sportista dozivi infarkt sa 37,ja znam samo za Paspalja koji je mlad doziveo infarkt i mozdani udar,ali on pusi non stop. Krojf je doziveo kao stariji.Kad muskarac tako mlad dozivi infarkt,tu je genetika jedan od glavnih faktora. Treba ispitati celu Kasiljasovu porodicu po vertikalnoj liniji.Sem toga,danas se infarkt odlicno sanira,posebno kad ste multimilioner. Podseticu na cuvenog Dika Cejnija,bivseg americkog potpredsednika,koji je prvi od 4 infarkta doziveo isto sa 37 godina,nema sta mu nisu radili: balon dilatacija,stentovi,baj pasovi,pejsmejker,a na kraju kad mu je to sve otkazalo transplantirali su mu srce pre par godina.Danas ima 78 godina.

onlinle

pre 4 godine

Boze .. Ljudi ne shvataju jedno,a to sam cuo na jednom predavanju kad je kolega pitao profesora.. pitanje je glasilo.. “ako bi mi dete bilo profesionalni sportista koji je sport za njegovo zdravlje dobar?” Profesor odgovorio .. NIJEDAN! Objasnjenje je bilo sledece.. kolege profesionlani sport nije zdrav ni malo!! dal mislite da je normalno dizati puls na 190 otkucaja u minuti? dal mislite da je zdravo to raditi fakticki svaki dan? vidite profesionalne sportiste kad zavrse karijeru kako se ugoje ,kako im srce i sve ostalo radi lose vec od 45 godine .. REKRETIVAnN sport je zdrav.. Uzas.. nadam se da ce Iker i ovo odbarniti..

as

pre 4 godine

Profesionalni sport nije zdrav jer se igrači dovode do krajnje granice izdržljivosti, kako fizički tako i pshički, plus im daju doping da probiju barijeru. Naravno preplaćeni su, zbog toga što je sport udarna pesnica kapitalizma i nova religija, profesionalni sportisti imaju status bogova,drže široke narodne mase hipnostisanim.
Zamislite situaciju ne postoji sport, nema tv, i ne idete na posao, šta bi se onda desilo? Pa počeli bi da razmišljate, e baš to ne žele vladari, misao slobodnog čoveka.

Naravno podrška Kasiljasu,svakom može da se desi, izdržaće mlad je.

Draža

pre 4 godine

Profi sport je zdrav ako se baviš njime kao npr. Perica Ognjenović koji je potpisao ugovor sa Realom (ako se ne varam), a većinu karijere presedeo na klupi. Znači dobio je para za ceo život a nije se potrošio.
Profi sportisti ne moraju da igraju do 35-40 godine. Šta zarade do 30-te im je dosta i za unuke, pa ne moraju da se preforsiravaju. Druga je stvar što oni ne znaju kad da okače kopačke o klin. Kasiljas npr. je komotno mogao da završi karijeru kad je napustio Real. Gotivan lik i odličan golman, oporaviće se nadam se.

nex

pre 4 godine

Ali od sveg srca ti zelim da se oporravis,majstore.
Jedan od retkih vrhunskih sportista koga krasi skromnost i nenametljivost. Nepravedno oteran iz Reala,i prihvatio je to bez reci.
Drzi se,ljudino!!!

direwolf

pre 4 godine

Bice on dobro, naravno nadamo se da hoce ali prirodno se namece pitanje kako i zasto? Nije nesto posebno star, odnosno istih smo godina, a jos je i profesionalac i sportista koji je u top formi i eto izdaje ga srce... Izgleda da je sport daleko od zabave nego surovi profesionalizam gde su samo retki u mogucnosti da igraju i posle 35 godina. Razumem zelju ali vaznije je ostati zdrav. Mogao bi lagano da trenira, trckara i dize tegove do 80 godine ali profesionalni fudbal je previse zahtevan...

Niko

pre 4 godine

Onlinle

Upravo to ja stalno pisem u vezi profi sporta,to nije zdravo,u sezoni po 70 utakmica odigraju "sportisti" a tu su jos treninzi,oni se kljukaju sa svim i svacim da bi izdrzali te napore,koliko je samo tih sportista preminulo zato sto njihovo srce nije izdrzalo te napore.Ti sportisti nisu ni svesni da kada potpisuju ugovore,potpisuju sa "djavolom"gledam pre neki dan na Prvoj,Dejana Stankovica,covek je neprepoznatljiv,ima jos takvih primera,uglavnom govore da je dobro baviti se sportom,radi zdravlja,a u stvari profi sport je stetan za zdravlje,dobar je samo rekreativan

darko

pre 4 godine

Odlican golman,mozda jedno vreme i najbolji evropski.Igrom slucaja,bio sam na njegovom poslednjem mecu za Real protiv Hetafea ( eto,da se pohvalim malo)

Strucnjak

pre 4 godine

Gledam klinca od drugara,kosarkas,5 treninga nedeljno plus poneki individualni,I naravno utakmice.A ima 11 god I tako je bar zadnje 2-3.Neki koji su usli u kucu slavnih su poceli da treniraju tek sa 14-15 godina.Ne znam cemu vodi ovoliko forsiranje dece...

Goran

pre 4 godine

"Eto ispada da je pušenje i alkohol manje opasan po zdravlje nego bavljenje sportom.
(robby, 1. maj 2019 20:19) "

Kako si to zaključio? POsmatrao si Ikera kako godinama puši i pije i nije mu ništa, a onda je naprasno počeo da se bavi sportom i to ga dokrajčilo?
Ali slažem se sa tobom u jednome - neaktivnim ljudima koji puše i piju je pametnije da se sporta ne dotiču, pogotovo ne naprasno.

GregorMcGregor

pre 4 godine

Neko ko je navijac Barce, zadnjih 30-ak god, mogu reci sledece: Igrackim i ljudskom kvalitetom (vrhunske) u Realu su se od spanskih igraca izdvajali Raul i Kasiljas. Mladi sportisti cijelog svijeta u tebi mogu vidjeti pravi primjer i uzor.
Majstore, brz oporavak. Jos stosta imas dati fudbalu kroz razne nacine.

ahahaha

pre 4 godine

@onlinle
Jeste, eno propali bivsi sportisti, ne zna se koji je gori, jedva 100 godina da dozive. Sportisti se nekada ugoje posle karijere zato sto nastavljaju da unose isti broj kalorija (hrane se isto) kao dok su trenirali, a ne treniraju vise toliko. I to je jedini razlog. Inace su zdraviji od ostalih ljudi. E sada, to sto je tvoj profesor neznalica je vec drugi problem. Pitaj profesora jel zdravo sedeti u kancelariji po citav dan ili rintati fizicki. To ste vi propaliteti sa sega mega fakulteta, nista ne znate

Tasa

pre 4 godine

(as, 1. maj 2019 17:22)

I bez dopinga je nezdravo. Moj pokojni otac je bio profesionalni sportista u mladosti i umro u 50im od srca. Velika vecina njegovih prijatelja iz sportskih dana je umrla od srca izmedju 40 i 65 godina. Iskreno to je bilo toliko davno da ne verujem da su upotrebljavali doping masovno tada. Jednostavno preveliki napori nisu zdravi iako je sada moderno preterivati na taj nacin.

Zlatibor,a nije Loncar.

pre 4 godine

Jezivo,covek ima godina kao i ja.A top sportista ceo zivot i dozivi srcani udar u 37!Pa sta ja koji sam pod konstantnim stresom od strane globalnog kapitalizma da ocekujem??

Niko

pre 4 godine

Blab

Jeste,svaki dan teretana,trenig,teretana,sta radi golman kada ide u kazneni prostor u 90 min?trči!svi profi sportovi gde se vrte milioni,nije zdrav,ako hoces da budes u vrhu,moras mnogo toga da uzimas da bi bio uspesan...

Malkom

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)

Profesionalni sport je sve sem rekreacije i zdravog načina života. Sećam se da je jednom prilikom Ali Reza Dabir, iranski rvač i nosilac dva olimpijska zlara govorio da je profesionalni sport najNEzdraviji način života. To što se za zdravlje preporučuje je umereni oblik fizičkih akrivnosti.

Sve ovo na stranu, Ikeru želim brz oporavak!

Mikii

pre 4 godine

Sta mi obicni ljudi da radimo kada neko ko je sportista ceo zivot dozivi infarkt ovako mlad?
(Vlada, 01. maj 2019 18:55)

Nista. Zivis svaki dan kao da ti je poslednji, dok to stvarno i ne postane.

Biti čovek

pre 4 godine

Pre svegaaa dobar čovek Iker a realno trebao da završi karijeru u Real Madridu nego što se odlučioo da nastavi u Portu. Povučeš se kao najjbolji golman ikad u istoriji klubaa odnosno sa titulom prvaka Evrope.


Brz mu oporavak želim..

JPR24

pre 4 godine

Hm. Kažu bavite se sportom radi zdravlja. Posebno radi kardiovaskularnog zdravlja. A onda aktivni profesionalni sportista doživi srčani udar sa 37 godina. Malo konfuzno.
(fractures, 01. maj 2019 16:57)
Pa nije isto, niti isti napor kad odigras fudbal, basket sa drugarima, odeš malo na trčanje, ili šta ti ja znam jednom nedeljno na primer, i napor i intenzitet kod profesionalnog sportiste, pa makar to bio i golman.

Samo brz

pre 4 godine

Oporavak majstore ,uvek je bio gospodin na terenu .Zasto ovako rano se susrece sa problemima ,jako rano je usao u profesionalni sport ,pa on je poceo da brani za Real nije imao ni 18 godina .Profesionalni sport je ubica organizma ,imati naporne treninge svaki dan jos od mladog doba kada niste jos razvijeni je pogubno po telo ,pritom konzumacija raznih supstanci za oporavak i ostalo ,samo jos vise pogorsava stanje .Sve to je odavno dokazano ,al ogroman novac je u igri ,i svi su njime zaslepljeni .

Niko

pre 4 godine

ahahaha

Evo,verovacemo tebi a ne profesoru,rekreativni sport je zdrav a profi nije,mnogi igraci posle karijere imaju problema sa zdravljem,ti nisi ni svestan sta se desava iza zavese,procitaj sta je izjavio bivsi igrac Ergic u vezi "sporta"