Sreda, 17.04.2019.

17:55

Đoković "pobedio" Federera: Završni masters napušta London

Sve bliže i bliže smo odluci da teniski Završni masters promeni dom i da se preseli iz O2 arene u Londonu.

Izvor: LN

Ðokoviæ "pobedio" Federera: Završni masters napušta London IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ukoliko bi se dogodilo da to bude Italija a tamo ima naših navijača sa svih strana kao što se viđalo u Rimu onda bi Novak ima prednost u odnosu na London jasno da ga ne vole puno publika kao recimo Rodžera.

ako ćemo se zezati

pre 5 godina

Baš mi je žao Federeraa ,jer na koji god turnir dođe publika navija za njegovog rivala,dok za Đoković ima ubjedljivu podršku sa tribina.Takođe mi je žao Švajcarca jer nikadga publika nije proglasila najomiljenijim teniserom ,dok Novak ni sam ne zna koliko ga je puta vpublika širom svijeta proglašavala najomiljenijim.Šta tek da kažem o ponašanju velikih sponzora koji nisu pokazali nikakav inters da sa Rodžerom potpisali nijedan unosniji ugovor ,a Novaka spopadaju 24 sata da sa njim a potpiše takve ugovore ,pa se godinama ubraja među najbolje plaćene sportiste usvijetu.sport!

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast za eventualno preseljenje iz Londona,koji je uvek bio ne samo nesportski vec neprijateljski odredjen prema najboljem igracu u istoriji tenisa,Novaku Djokovicu.

Trener

pre 5 godina

Guca Nole, GUCA !!!'Pa trubaci da najavljuju svaki mec, pa u prvom redu da sedi Palma, Vazduplohov, Vulin, Risticevic...a preCednik da podeli pehare...E moj Nole, ne znas ti da predlozis pravo mesto i "prave" likove!

Stavra

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.
(Dragan, 17. april 2019 21:31).

London je super. VB je super zemlja i vrlo prijatni ljudi. Naravno, uvek sam uz VB, koja je uvek bila uz nas, osim u neko skoro doba kada je politika tako zahtevala. A oni koji posećuju ovaj sajt samo znaju to najskorije doba! I ništa više ne znaju.

slaviša šmigič

pre 5 godina

nole opet si poceo,da dolazis sa pepeom nikad ti nisam zeleo nista lose napisati ali ono sto je previse stvarno je previse okaci reket o klin i pocni,da se bavis politikom a pepe neznam dal se ti ljubis sa njim ili jelena.trudis se da budes u zutoj stampi a onda se cudis kao i cela srbija koja navija za tebe zasto ti zvizde a ti kad osvojis i taman pocnes,da se vracas tenisu opet dovedes pepe imasa.nek ti dolazi kuci kao prijatelj ali u tenisu ti donosi samo nesrecu i poraze.zelim ti svu srecu nisam ti neprijatelj i uvek navijam za tebe.

Demar De Rosen

pre 5 godina

Mislim da je Nole sada u pravu po pitanju mesta odrzavanja turnira. To se uklapa u ono sto ce tenis tek biti, uzivancija za najbogatije i nista vise.

kuc kuc

pre 5 godina

@Aurora To potenccijalno i jeste Federerov problem. On je među organizatorima Laver kupa koji okuplja pozvanu skupinu najboljih tenisera i svake godine se seli. Pri tom je u sličnom periodu kad i završni masters.
Ali najvažnije, zašto bi u tom kontestu Federer podržao završni masters koji se seli kad su učesnici skoro pa slični Laver kupu a on u jednoj od te dve priče ima lični interes.

Katarina

pre 5 godina

Da se ATP tur preseli u Italiju u Torino Ova varijanta je dostupnija i smatram da bi bilo poseceno ist kao i u Londonu. Cak i mi iz Srbije bi lakse dosli da to odgledamo. Za London nam trebaju vize

Ahmd

pre 5 godina

4011

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja. 

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)
(dzericak, 17. april 2019 18:
Nije Federer Rak nego Lav,rodjen 8.8,tako da astrolog bolje se malo informisi dzaba si ovo sve pisao,i trosio vrijeme,bolje da si spremao palacinke..
Sto se tice teme atp ce da odluci naravno,i vodice se prema zaradi,tako da novac odlucuje kao nazalost u svemu danas.

ivan

pre 5 godina

iskreno ne znam sta mu to treba da se mesa u organizaciju, kao i ono sa promenama u dejvis kupu, samo trosi energiju nepotrebno. aj da radi za prosecnu platu pa da i razumem potrebu da se istakne i podigne u ocima javnosti, ali da li mu ovo sada zaista treba?
brate lepo udaraj tu lopticu, nije vazno kad se igra i ko je sa druge strane, ako zelis da budes najbolji svejedno moras sve da ih pobedis

Aurora

pre 5 godina

Imao sam priliku da gledam Laver kup prošle godine u Čikagu. Bio je super organizovan i posećen. Mislim da bi bilo nepravedno da je svake godine u Čikagu. Teniski ljubitelji u drugim gradovima zaslužuju šansu da vide taj spektakl. Ista stvar je i sa završnim turnirom. Mislim da bi svake godine mogao da bude organizovan u drugom gradu i da ide od kontinenta do kontinenta.

Dragan

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.

Ma bravo Novače

pre 5 godina

Naravno da se engleska aristokratija buni, sa sve Švajcarcima (čiji je maternji jezik nemački), te onim slatkoguzim stričevićem, koji je konačno počeo da govori, pardon - da spikuje engleski jezik.
Nije Velika Brtanija uopšte velika, samo je umišljena i dosadna, egoistična i drska.

1Beogradjanin

pre 5 godina

O2 vizuelno izgleda fenomenalno! Kad se zatamni publika a teren ostane osvetljen u centru pažnje a i obrnuto kad sve zasija.
(IspeciPaReci, 17. april 2019 18:46)

Druže, to je samo rasveta, nekoliko LED ekrana i softver, ništa više! Tako isto, ako ne i 10 puta bolje može da izgleda i naša Arena ili neka druga dvorana tog tipa! Ako si posećivao različite dogadjaje u Areni mogao si da vidiš kako je menjala svoj izgled. Pa imali smo bazen u njoj pobogu! :) London je samo bacio šapu i naravno uz moćnu propagandnu mašineriju nametnuo O2 arenu kao najbolju! I drugi imaju dvorane poput te! Treba seliti turnir svake godine!

Ahahaha

pre 5 godina

Pobeda Novaka? Naravno, naravno. Nismo ni sumnjali. To uopste nema veze sa tim sto ugovor istice 2021. i sto se unapred znalo da ce promeniti. Jeste Novak mocan u Srbiji, ali ovde ga niko osim novinara ne pita nista. Bice tamo gde odluce celnici ATP, a ne igraci, kao sto ste i sami naveli u tekstu.

Veliki brat

pre 5 godina

Dovoljno je znati koliko koštaju ulaznice, posebno one premium za prve redove i luksuzne lože, a u Lodnonu su se ionako sjatili milijarderi iz Istočne Evrope, Emirata i drugih arapskih država, ima i kineza, hindusa, i mnogi od njih ne pitaju koliko košta da budu viđeni na ovakvim događajima.
Naravno, mogu oni da svojim avionom otputuju gde god da se održava završni masters, ali u interesu UK je da ovi novac potroše baš u Londonu.

Tako oni postaju sve bogatiji, a ekonomije drugih zemalja kaskaju za njima.


Lepo su oni izračunali koliko bi im bio manji prihod da se turnir preseli negde drugde, ali nije poenta samo u završnom mastersu. Britanci pokušavaju što više takvih događaja da premeste u London i zadrže ih tamo što duže, prvo na nekoliko godina, a onda uz pozivanje na "tradiciju", jer njihova ekonomija praktično živi od takvih "usluga".

Bush

pre 5 godina

Poslednji turnir po mom mišljenju bi trebalo da bude u nekom "super" gradu što Torino sigurno nije. Pitanje novca može da se osigura . Podržavam Novaka ml svski put kad mislim da je u pravu.

čnjenica

pre 5 godina

Bez obzira u kojem od navedenih gradova će se odigravari Novak mora biti svjestan da će veći dio publike navijati za njegove rivale.

dzericak

pre 5 godina

@devica

Uf, pazi stvarno Federer je Lav. Moj komentar je jedno 50% omašio, Trebalo je da skrenem levo kod Albukerkea.

Ako ništa drugo sad sam video da je Federeru Venera u Devici, On baš stvarno ne može organski da podnese Đokovica. A ni Nadala,

devica

pre 5 godina

Hej @dzericak,

Zanimljivo mi ovo sto pises, al' brate proveri u Google sledeci put kad je ko rodjen pre nego istrcis pred rudu. Pa ptice na grani znaju da je Roger rodjen u znaku lava, cak mu se i datum lako pamti - 08.08.1981.

Pozdrav,

Armadajj

pre 5 godina

Naravno da je Kralj Federer u pravu.Nolo uvek kontra.Ziveo Kralj Federer.Idemo do titulu.
(King Roger, 17. april 2019 18:16)

Ti si kralju mnogo nesrećan čovek

Nebojša

pre 5 godina

Standard za ovaj turnir je da menja mesto održavanja svakih nekoliko godina niko tu nije nikog pobedio London je bio dobar domaćin ja sam uživao da gledam tenis u o2 areni ali red je za neki drugi grad dobije tu čast da ugosti najboljih osam.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Prvi put završni kup je odigran u Tokiju 1970 godine a pobednik je bio Sten Smit. U mnogim zemljama je biloo još od Pariza,Barselone do Njujorka,Sindjej,Lisabon,Hanover,Frankfurt,Hjuston,Melburn,Stoklom,London i Šangaj.

Da li je realno da se dogodi po prvi put u Italiji bi ostalo da se vidi.

Al svi završni turniri su se pokazali više nego uspešno od samo postanka.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Moje mišljenje je da treba svake godine da se igra u drugom gradu, s tim da se domaćinstvo najavi npr. dve godine u napred da grad domaćin ima vremena da se pripremi. Tu ne mislim samo na infrastrukturu, jer bi se verovatno u startu birao grad koji ima makar adekvatnu dvoranu. Tu mislim na promociju tog turnira. Sa pametnom marketing strategijom za dve godine i od totalno neteniskog grada može da se napravi atmosfera i ambijent koji će napuniti dvoranu.

mlekadzija

pre 5 godina

Jel po titulu u M.Karlu king Roger??? Posto se sve vrti oko novca, neka naprave licitaciju pa ko da vise, naravno uz ispunjenje svih visokih standarda pre toga...

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Meni baš deluje zanimljivo opcija da se menja na svakih 4-5 godina. To je posle Grend Slemova najprestizniji turnir, mada bilo bi u redu i da de podloga promeni - da se igra na šljaci neko vreme, što da ne.

dzericak

pre 5 godina

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja.

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)

100% za Novaka

pre 5 godina

Novak je u pravu,bez ikakve sumnje.Pravi predstavnik igraca koji se zalaze za vecu zaradu svih od 1 do 1000.U ovom slucaju za prvih 8 za koju ce sad svi da upale motore,a ne da se "povrede" naprasno,ili budu protiv svih predloga Saveta igraca!On(RF) ionako nece biti tu dugo,pa samo kontrira!Torino i Tokio nude vise i tako treba,ali Rodzer zeli da ima uticaja ali bez da uzme ucesca u radu,te na ovaj nacin postaje kontras protiv Saveta igraca gde je eto slucajem Novak predsedavajuci."Lejver Kup" cist promasaj(bar po posecenoscu),ali on i Bjorg se drze tradicije tenisa kao "gospodskom" sportu poput Golfa (Svet protiv USA) ali je losa kopija!

kuc kuc

pre 5 godina

Da se kreće, naravno. Tako je bio osmišljen i takav je trebalo da ostane, nego je London neprirodno držao banku. Poenta je od početka bila da širi svet vidi najboljih osam.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Meni baš deluje zanimljivo opcija da se menja na svakih 4-5 godina. To je posle Grend Slemova najprestizniji turnir, mada bilo bi u redu i da de podloga promeni - da se igra na šljaci neko vreme, što da ne.

kuc kuc

pre 5 godina

Da se kreće, naravno. Tako je bio osmišljen i takav je trebalo da ostane, nego je London neprirodno držao banku. Poenta je od početka bila da širi svet vidi najboljih osam.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Moje mišljenje je da treba svake godine da se igra u drugom gradu, s tim da se domaćinstvo najavi npr. dve godine u napred da grad domaćin ima vremena da se pripremi. Tu ne mislim samo na infrastrukturu, jer bi se verovatno u startu birao grad koji ima makar adekvatnu dvoranu. Tu mislim na promociju tog turnira. Sa pametnom marketing strategijom za dve godine i od totalno neteniskog grada može da se napravi atmosfera i ambijent koji će napuniti dvoranu.

Armadajj

pre 5 godina

Naravno da je Kralj Federer u pravu.Nolo uvek kontra.Ziveo Kralj Federer.Idemo do titulu.
(King Roger, 17. april 2019 18:16)

Ti si kralju mnogo nesrećan čovek

Nebojša

pre 5 godina

Standard za ovaj turnir je da menja mesto održavanja svakih nekoliko godina niko tu nije nikog pobedio London je bio dobar domaćin ja sam uživao da gledam tenis u o2 areni ali red je za neki drugi grad dobije tu čast da ugosti najboljih osam.

1Beogradjanin

pre 5 godina

O2 vizuelno izgleda fenomenalno! Kad se zatamni publika a teren ostane osvetljen u centru pažnje a i obrnuto kad sve zasija.
(IspeciPaReci, 17. april 2019 18:46)

Druže, to je samo rasveta, nekoliko LED ekrana i softver, ništa više! Tako isto, ako ne i 10 puta bolje može da izgleda i naša Arena ili neka druga dvorana tog tipa! Ako si posećivao različite dogadjaje u Areni mogao si da vidiš kako je menjala svoj izgled. Pa imali smo bazen u njoj pobogu! :) London je samo bacio šapu i naravno uz moćnu propagandnu mašineriju nametnuo O2 arenu kao najbolju! I drugi imaju dvorane poput te! Treba seliti turnir svake godine!

Poštovalac igre

pre 5 godina

Prvi put završni kup je odigran u Tokiju 1970 godine a pobednik je bio Sten Smit. U mnogim zemljama je biloo još od Pariza,Barselone do Njujorka,Sindjej,Lisabon,Hanover,Frankfurt,Hjuston,Melburn,Stoklom,London i Šangaj.

Da li je realno da se dogodi po prvi put u Italiji bi ostalo da se vidi.

Al svi završni turniri su se pokazali više nego uspešno od samo postanka.

100% za Novaka

pre 5 godina

Novak je u pravu,bez ikakve sumnje.Pravi predstavnik igraca koji se zalaze za vecu zaradu svih od 1 do 1000.U ovom slucaju za prvih 8 za koju ce sad svi da upale motore,a ne da se "povrede" naprasno,ili budu protiv svih predloga Saveta igraca!On(RF) ionako nece biti tu dugo,pa samo kontrira!Torino i Tokio nude vise i tako treba,ali Rodzer zeli da ima uticaja ali bez da uzme ucesca u radu,te na ovaj nacin postaje kontras protiv Saveta igraca gde je eto slucajem Novak predsedavajuci."Lejver Kup" cist promasaj(bar po posecenoscu),ali on i Bjorg se drze tradicije tenisa kao "gospodskom" sportu poput Golfa (Svet protiv USA) ali je losa kopija!

Veliki brat

pre 5 godina

Dovoljno je znati koliko koštaju ulaznice, posebno one premium za prve redove i luksuzne lože, a u Lodnonu su se ionako sjatili milijarderi iz Istočne Evrope, Emirata i drugih arapskih država, ima i kineza, hindusa, i mnogi od njih ne pitaju koliko košta da budu viđeni na ovakvim događajima.
Naravno, mogu oni da svojim avionom otputuju gde god da se održava završni masters, ali u interesu UK je da ovi novac potroše baš u Londonu.

Tako oni postaju sve bogatiji, a ekonomije drugih zemalja kaskaju za njima.


Lepo su oni izračunali koliko bi im bio manji prihod da se turnir preseli negde drugde, ali nije poenta samo u završnom mastersu. Britanci pokušavaju što više takvih događaja da premeste u London i zadrže ih tamo što duže, prvo na nekoliko godina, a onda uz pozivanje na "tradiciju", jer njihova ekonomija praktično živi od takvih "usluga".

Katarina

pre 5 godina

Da se ATP tur preseli u Italiju u Torino Ova varijanta je dostupnija i smatram da bi bilo poseceno ist kao i u Londonu. Cak i mi iz Srbije bi lakse dosli da to odgledamo. Za London nam trebaju vize

Ma bravo Novače

pre 5 godina

Naravno da se engleska aristokratija buni, sa sve Švajcarcima (čiji je maternji jezik nemački), te onim slatkoguzim stričevićem, koji je konačno počeo da govori, pardon - da spikuje engleski jezik.
Nije Velika Brtanija uopšte velika, samo je umišljena i dosadna, egoistična i drska.

Ahahaha

pre 5 godina

Pobeda Novaka? Naravno, naravno. Nismo ni sumnjali. To uopste nema veze sa tim sto ugovor istice 2021. i sto se unapred znalo da ce promeniti. Jeste Novak mocan u Srbiji, ali ovde ga niko osim novinara ne pita nista. Bice tamo gde odluce celnici ATP, a ne igraci, kao sto ste i sami naveli u tekstu.

mlekadzija

pre 5 godina

Jel po titulu u M.Karlu king Roger??? Posto se sve vrti oko novca, neka naprave licitaciju pa ko da vise, naravno uz ispunjenje svih visokih standarda pre toga...

devica

pre 5 godina

Hej @dzericak,

Zanimljivo mi ovo sto pises, al' brate proveri u Google sledeci put kad je ko rodjen pre nego istrcis pred rudu. Pa ptice na grani znaju da je Roger rodjen u znaku lava, cak mu se i datum lako pamti - 08.08.1981.

Pozdrav,

Dragan

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.

Aurora

pre 5 godina

Imao sam priliku da gledam Laver kup prošle godine u Čikagu. Bio je super organizovan i posećen. Mislim da bi bilo nepravedno da je svake godine u Čikagu. Teniski ljubitelji u drugim gradovima zaslužuju šansu da vide taj spektakl. Ista stvar je i sa završnim turnirom. Mislim da bi svake godine mogao da bude organizovan u drugom gradu i da ide od kontinenta do kontinenta.

slaviša šmigič

pre 5 godina

nole opet si poceo,da dolazis sa pepeom nikad ti nisam zeleo nista lose napisati ali ono sto je previse stvarno je previse okaci reket o klin i pocni,da se bavis politikom a pepe neznam dal se ti ljubis sa njim ili jelena.trudis se da budes u zutoj stampi a onda se cudis kao i cela srbija koja navija za tebe zasto ti zvizde a ti kad osvojis i taman pocnes,da se vracas tenisu opet dovedes pepe imasa.nek ti dolazi kuci kao prijatelj ali u tenisu ti donosi samo nesrecu i poraze.zelim ti svu srecu nisam ti neprijatelj i uvek navijam za tebe.

Demar De Rosen

pre 5 godina

Mislim da je Nole sada u pravu po pitanju mesta odrzavanja turnira. To se uklapa u ono sto ce tenis tek biti, uzivancija za najbogatije i nista vise.

Bush

pre 5 godina

Poslednji turnir po mom mišljenju bi trebalo da bude u nekom "super" gradu što Torino sigurno nije. Pitanje novca može da se osigura . Podržavam Novaka ml svski put kad mislim da je u pravu.

dzericak

pre 5 godina

@devica

Uf, pazi stvarno Federer je Lav. Moj komentar je jedno 50% omašio, Trebalo je da skrenem levo kod Albukerkea.

Ako ništa drugo sad sam video da je Federeru Venera u Devici, On baš stvarno ne može organski da podnese Đokovica. A ni Nadala,

Ahmd

pre 5 godina

4011

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja. 

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)
(dzericak, 17. april 2019 18:
Nije Federer Rak nego Lav,rodjen 8.8,tako da astrolog bolje se malo informisi dzaba si ovo sve pisao,i trosio vrijeme,bolje da si spremao palacinke..
Sto se tice teme atp ce da odluci naravno,i vodice se prema zaradi,tako da novac odlucuje kao nazalost u svemu danas.

dzericak

pre 5 godina

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja.

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)

ivan

pre 5 godina

iskreno ne znam sta mu to treba da se mesa u organizaciju, kao i ono sa promenama u dejvis kupu, samo trosi energiju nepotrebno. aj da radi za prosecnu platu pa da i razumem potrebu da se istakne i podigne u ocima javnosti, ali da li mu ovo sada zaista treba?
brate lepo udaraj tu lopticu, nije vazno kad se igra i ko je sa druge strane, ako zelis da budes najbolji svejedno moras sve da ih pobedis

kuc kuc

pre 5 godina

@Aurora To potenccijalno i jeste Federerov problem. On je među organizatorima Laver kupa koji okuplja pozvanu skupinu najboljih tenisera i svake godine se seli. Pri tom je u sličnom periodu kad i završni masters.
Ali najvažnije, zašto bi u tom kontestu Federer podržao završni masters koji se seli kad su učesnici skoro pa slični Laver kupu a on u jednoj od te dve priče ima lični interes.

Stavra

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.
(Dragan, 17. april 2019 21:31).

London je super. VB je super zemlja i vrlo prijatni ljudi. Naravno, uvek sam uz VB, koja je uvek bila uz nas, osim u neko skoro doba kada je politika tako zahtevala. A oni koji posećuju ovaj sajt samo znaju to najskorije doba! I ništa više ne znaju.

čnjenica

pre 5 godina

Bez obzira u kojem od navedenih gradova će se odigravari Novak mora biti svjestan da će veći dio publike navijati za njegove rivale.

Trener

pre 5 godina

Guca Nole, GUCA !!!'Pa trubaci da najavljuju svaki mec, pa u prvom redu da sedi Palma, Vazduplohov, Vulin, Risticevic...a preCednik da podeli pehare...E moj Nole, ne znas ti da predlozis pravo mesto i "prave" likove!

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast za eventualno preseljenje iz Londona,koji je uvek bio ne samo nesportski vec neprijateljski odredjen prema najboljem igracu u istoriji tenisa,Novaku Djokovicu.

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ukoliko bi se dogodilo da to bude Italija a tamo ima naših navijača sa svih strana kao što se viđalo u Rimu onda bi Novak ima prednost u odnosu na London jasno da ga ne vole puno publika kao recimo Rodžera.

ako ćemo se zezati

pre 5 godina

Baš mi je žao Federeraa ,jer na koji god turnir dođe publika navija za njegovog rivala,dok za Đoković ima ubjedljivu podršku sa tribina.Takođe mi je žao Švajcarca jer nikadga publika nije proglasila najomiljenijim teniserom ,dok Novak ni sam ne zna koliko ga je puta vpublika širom svijeta proglašavala najomiljenijim.Šta tek da kažem o ponašanju velikih sponzora koji nisu pokazali nikakav inters da sa Rodžerom potpisali nijedan unosniji ugovor ,a Novaka spopadaju 24 sata da sa njim a potpiše takve ugovore ,pa se godinama ubraja među najbolje plaćene sportiste usvijetu.sport!

dzericak

pre 5 godina

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja.

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)

Stavra

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.
(Dragan, 17. april 2019 21:31).

London je super. VB je super zemlja i vrlo prijatni ljudi. Naravno, uvek sam uz VB, koja je uvek bila uz nas, osim u neko skoro doba kada je politika tako zahtevala. A oni koji posećuju ovaj sajt samo znaju to najskorije doba! I ništa više ne znaju.

Armadajj

pre 5 godina

Naravno da je Kralj Federer u pravu.Nolo uvek kontra.Ziveo Kralj Federer.Idemo do titulu.
(King Roger, 17. april 2019 18:16)

Ti si kralju mnogo nesrećan čovek

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Meni baš deluje zanimljivo opcija da se menja na svakih 4-5 godina. To je posle Grend Slemova najprestizniji turnir, mada bilo bi u redu i da de podloga promeni - da se igra na šljaci neko vreme, što da ne.

Ma bravo Novače

pre 5 godina

Naravno da se engleska aristokratija buni, sa sve Švajcarcima (čiji je maternji jezik nemački), te onim slatkoguzim stričevićem, koji je konačno počeo da govori, pardon - da spikuje engleski jezik.
Nije Velika Brtanija uopšte velika, samo je umišljena i dosadna, egoistična i drska.

Bush

pre 5 godina

Poslednji turnir po mom mišljenju bi trebalo da bude u nekom "super" gradu što Torino sigurno nije. Pitanje novca može da se osigura . Podržavam Novaka ml svski put kad mislim da je u pravu.

ivan

pre 5 godina

iskreno ne znam sta mu to treba da se mesa u organizaciju, kao i ono sa promenama u dejvis kupu, samo trosi energiju nepotrebno. aj da radi za prosecnu platu pa da i razumem potrebu da se istakne i podigne u ocima javnosti, ali da li mu ovo sada zaista treba?
brate lepo udaraj tu lopticu, nije vazno kad se igra i ko je sa druge strane, ako zelis da budes najbolji svejedno moras sve da ih pobedis

kuc kuc

pre 5 godina

Da se kreće, naravno. Tako je bio osmišljen i takav je trebalo da ostane, nego je London neprirodno držao banku. Poenta je od početka bila da širi svet vidi najboljih osam.

čnjenica

pre 5 godina

Bez obzira u kojem od navedenih gradova će se odigravari Novak mora biti svjestan da će veći dio publike navijati za njegove rivale.

100% za Novaka

pre 5 godina

Novak je u pravu,bez ikakve sumnje.Pravi predstavnik igraca koji se zalaze za vecu zaradu svih od 1 do 1000.U ovom slucaju za prvih 8 za koju ce sad svi da upale motore,a ne da se "povrede" naprasno,ili budu protiv svih predloga Saveta igraca!On(RF) ionako nece biti tu dugo,pa samo kontrira!Torino i Tokio nude vise i tako treba,ali Rodzer zeli da ima uticaja ali bez da uzme ucesca u radu,te na ovaj nacin postaje kontras protiv Saveta igraca gde je eto slucajem Novak predsedavajuci."Lejver Kup" cist promasaj(bar po posecenoscu),ali on i Bjorg se drze tradicije tenisa kao "gospodskom" sportu poput Golfa (Svet protiv USA) ali je losa kopija!

slaviša šmigič

pre 5 godina

nole opet si poceo,da dolazis sa pepeom nikad ti nisam zeleo nista lose napisati ali ono sto je previse stvarno je previse okaci reket o klin i pocni,da se bavis politikom a pepe neznam dal se ti ljubis sa njim ili jelena.trudis se da budes u zutoj stampi a onda se cudis kao i cela srbija koja navija za tebe zasto ti zvizde a ti kad osvojis i taman pocnes,da se vracas tenisu opet dovedes pepe imasa.nek ti dolazi kuci kao prijatelj ali u tenisu ti donosi samo nesrecu i poraze.zelim ti svu srecu nisam ti neprijatelj i uvek navijam za tebe.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Moje mišljenje je da treba svake godine da se igra u drugom gradu, s tim da se domaćinstvo najavi npr. dve godine u napred da grad domaćin ima vremena da se pripremi. Tu ne mislim samo na infrastrukturu, jer bi se verovatno u startu birao grad koji ima makar adekvatnu dvoranu. Tu mislim na promociju tog turnira. Sa pametnom marketing strategijom za dve godine i od totalno neteniskog grada može da se napravi atmosfera i ambijent koji će napuniti dvoranu.

Ahahaha

pre 5 godina

Pobeda Novaka? Naravno, naravno. Nismo ni sumnjali. To uopste nema veze sa tim sto ugovor istice 2021. i sto se unapred znalo da ce promeniti. Jeste Novak mocan u Srbiji, ali ovde ga niko osim novinara ne pita nista. Bice tamo gde odluce celnici ATP, a ne igraci, kao sto ste i sami naveli u tekstu.

dzericak

pre 5 godina

@devica

Uf, pazi stvarno Federer je Lav. Moj komentar je jedno 50% omašio, Trebalo je da skrenem levo kod Albukerkea.

Ako ništa drugo sad sam video da je Federeru Venera u Devici, On baš stvarno ne može organski da podnese Đokovica. A ni Nadala,

Dragan

pre 5 godina

Nije u redu da ista zemlja ima i grend slem i masters. Nemacka bi trebalo da dobije Masters i Japan. Ko da uzme zavrsni a ko da uzme onaj iz Pariza manje je vazno. I naravno uvek protiv VB, kao sto su oni uvek protiv nas.

devica

pre 5 godina

Hej @dzericak,

Zanimljivo mi ovo sto pises, al' brate proveri u Google sledeci put kad je ko rodjen pre nego istrcis pred rudu. Pa ptice na grani znaju da je Roger rodjen u znaku lava, cak mu se i datum lako pamti - 08.08.1981.

Pozdrav,

1Beogradjanin

pre 5 godina

O2 vizuelno izgleda fenomenalno! Kad se zatamni publika a teren ostane osvetljen u centru pažnje a i obrnuto kad sve zasija.
(IspeciPaReci, 17. april 2019 18:46)

Druže, to je samo rasveta, nekoliko LED ekrana i softver, ništa više! Tako isto, ako ne i 10 puta bolje može da izgleda i naša Arena ili neka druga dvorana tog tipa! Ako si posećivao različite dogadjaje u Areni mogao si da vidiš kako je menjala svoj izgled. Pa imali smo bazen u njoj pobogu! :) London je samo bacio šapu i naravno uz moćnu propagandnu mašineriju nametnuo O2 arenu kao najbolju! I drugi imaju dvorane poput te! Treba seliti turnir svake godine!

Demar De Rosen

pre 5 godina

Mislim da je Nole sada u pravu po pitanju mesta odrzavanja turnira. To se uklapa u ono sto ce tenis tek biti, uzivancija za najbogatije i nista vise.

mlekadzija

pre 5 godina

Jel po titulu u M.Karlu king Roger??? Posto se sve vrti oko novca, neka naprave licitaciju pa ko da vise, naravno uz ispunjenje svih visokih standarda pre toga...

Katarina

pre 5 godina

Da se ATP tur preseli u Italiju u Torino Ova varijanta je dostupnija i smatram da bi bilo poseceno ist kao i u Londonu. Cak i mi iz Srbije bi lakse dosli da to odgledamo. Za London nam trebaju vize

ako ćemo se zezati

pre 5 godina

Baš mi je žao Federeraa ,jer na koji god turnir dođe publika navija za njegovog rivala,dok za Đoković ima ubjedljivu podršku sa tribina.Takođe mi je žao Švajcarca jer nikadga publika nije proglasila najomiljenijim teniserom ,dok Novak ni sam ne zna koliko ga je puta vpublika širom svijeta proglašavala najomiljenijim.Šta tek da kažem o ponašanju velikih sponzora koji nisu pokazali nikakav inters da sa Rodžerom potpisali nijedan unosniji ugovor ,a Novaka spopadaju 24 sata da sa njim a potpiše takve ugovore ,pa se godinama ubraja među najbolje plaćene sportiste usvijetu.sport!

Nebojša

pre 5 godina

Standard za ovaj turnir je da menja mesto održavanja svakih nekoliko godina niko tu nije nikog pobedio London je bio dobar domaćin ja sam uživao da gledam tenis u o2 areni ali red je za neki drugi grad dobije tu čast da ugosti najboljih osam.

Veliki brat

pre 5 godina

Dovoljno je znati koliko koštaju ulaznice, posebno one premium za prve redove i luksuzne lože, a u Lodnonu su se ionako sjatili milijarderi iz Istočne Evrope, Emirata i drugih arapskih država, ima i kineza, hindusa, i mnogi od njih ne pitaju koliko košta da budu viđeni na ovakvim događajima.
Naravno, mogu oni da svojim avionom otputuju gde god da se održava završni masters, ali u interesu UK je da ovi novac potroše baš u Londonu.

Tako oni postaju sve bogatiji, a ekonomije drugih zemalja kaskaju za njima.


Lepo su oni izračunali koliko bi im bio manji prihod da se turnir preseli negde drugde, ali nije poenta samo u završnom mastersu. Britanci pokušavaju što više takvih događaja da premeste u London i zadrže ih tamo što duže, prvo na nekoliko godina, a onda uz pozivanje na "tradiciju", jer njihova ekonomija praktično živi od takvih "usluga".

Trener

pre 5 godina

Guca Nole, GUCA !!!'Pa trubaci da najavljuju svaki mec, pa u prvom redu da sedi Palma, Vazduplohov, Vulin, Risticevic...a preCednik da podeli pehare...E moj Nole, ne znas ti da predlozis pravo mesto i "prave" likove!

kuc kuc

pre 5 godina

@Aurora To potenccijalno i jeste Federerov problem. On je među organizatorima Laver kupa koji okuplja pozvanu skupinu najboljih tenisera i svake godine se seli. Pri tom je u sličnom periodu kad i završni masters.
Ali najvažnije, zašto bi u tom kontestu Federer podržao završni masters koji se seli kad su učesnici skoro pa slični Laver kupu a on u jednoj od te dve priče ima lični interes.

Dragan

pre 5 godina

Svaka cast za eventualno preseljenje iz Londona,koji je uvek bio ne samo nesportski vec neprijateljski odredjen prema najboljem igracu u istoriji tenisa,Novaku Djokovicu.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Prvi put završni kup je odigran u Tokiju 1970 godine a pobednik je bio Sten Smit. U mnogim zemljama je biloo još od Pariza,Barselone do Njujorka,Sindjej,Lisabon,Hanover,Frankfurt,Hjuston,Melburn,Stoklom,London i Šangaj.

Da li je realno da se dogodi po prvi put u Italiji bi ostalo da se vidi.

Al svi završni turniri su se pokazali više nego uspešno od samo postanka.

Aurora

pre 5 godina

Imao sam priliku da gledam Laver kup prošle godine u Čikagu. Bio je super organizovan i posećen. Mislim da bi bilo nepravedno da je svake godine u Čikagu. Teniski ljubitelji u drugim gradovima zaslužuju šansu da vide taj spektakl. Ista stvar je i sa završnim turnirom. Mislim da bi svake godine mogao da bude organizovan u drugom gradu i da ide od kontinenta do kontinenta.

Ahmd

pre 5 godina

4011

Pun pogodak za nas koji se rekreativno bavimo klasičnom astrologijom, onu sa kartom i tumačenjem. Jeste treba još da napreduje ali za ovakve stvari je OK. Ova vest se sasvim poklapa sa tumačenjem da Rak (Federer) želi da ostane tamo gde jeste, a da Blizanac (Djokovic) traži promene i nova uzbuđenja. 

Imao sam dosta prijatelja i u jednom i u drugom znaku tako da dobro znam kakvi su ovim situacijama. Npr, bračni par on Rak ona Blizanac, on obožava svoju vikendicu, njoj da tamo stalno ide dosadno. Ima izuzetaka, ali jako retko, npr rak 1966 ima dosta planeta u Blizancima pa te promene idu lakše. Isto tako prijatelj Rak više voli da se ide kod njega da se gleda tekma,osim ako nije neka situacija kod kuće, a Blizanac obrnuto. :-)
(dzericak, 17. april 2019 18:
Nije Federer Rak nego Lav,rodjen 8.8,tako da astrolog bolje se malo informisi dzaba si ovo sve pisao,i trosio vrijeme,bolje da si spremao palacinke..
Sto se tice teme atp ce da odluci naravno,i vodice se prema zaradi,tako da novac odlucuje kao nazalost u svemu danas.

To je neko moje mišljenje

pre 5 godina

Ukoliko bi se dogodilo da to bude Italija a tamo ima naših navijača sa svih strana kao što se viđalo u Rimu onda bi Novak ima prednost u odnosu na London jasno da ga ne vole puno publika kao recimo Rodžera.