Ponedeljak, 15.04.2019.

22:25

"Mnogo se bavim time da ABA liga dobije još jedno mesto u Evroligi"

Vlasnik menadžerske agencije Beobasket Miodrag Ražnatović je istakao da ABA liga zaslužuje dva mesta u Evroligi.

Izvor: SV

"Mnogo se bavim time da ABA liga dobije još jedno mesto u Evroligi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

rondo

pre 5 godina

Kad je partizan igrao finale ABA? Pre koliko godina??? Toliko o INSTITUCIJI...CZ- svi znaju da isti covek ima dva kluba u ABA...toliko o tome...misko-poznati populista...bartomeu odlicno zna plateznu moc ovde...bud- 3.1mil za igrace...oduzeti omic craft-dodati cole bitadze bell ...igraci imaju do kraja ABA...dakle na 8mes...toliko o tom budzetu...cz- udarci: ragland stratos ojo zirbes lazic baron...i nemojte da se izadje sa simanicevim parama(zna se da je ultra pretplacen...njegov agent godinama trubi kako je to napravio)...filip, faye, dobric - “normalni” okviri...partizan- sadasnji predsednik potpisao 28 seniora od dolaska do sada...toliko o tome

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Da pogađam ti si od onih koji veruju u to:
Da Žoc plaća Gosa
Da ste opozicija
Da se čeka izveštaj o trovanju
Da je budžet 400k
Da Samarda platio Ostoja ličnim novcem
Da Kića takođe kupuje igrače vama
Da vam banka stvarno otisala novac plus imate višak
Da neko iz ljubavi dolazi kod vas a ne što plaćate najviše...

I ovakav, sa ovim ti o nečemu diskutuješ.

Sasha

pre 5 godina

Ljudi, nema od ovog nista, prije 5 godina je ABA imala tri ucesnika u Evroligi a sad ima samo jednog, ne bi me cudilo da izgubi i to jedno mjesto koje bi dobila ekipa iz Londona. Sljedece sezone cemo imati 18 ekipa, ako se odluci za prosirenje za jos 2 ekipe, to ce biti London i Pariz, ako se u buducnosti odluce za jos 2 ekipe to ce vjerovatno biti finalista Evrokupa i jos jedna ekipa iz Rusije ili Turske. U Rusiji cak 5 klubova ima budzet iznad 10 miliona evra dok u Evroligi to nema nijedan (Cedevita 7 miliona, CZ 6, Buducnost 5,8 a Partizan 5 miliona evra)

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Ni blizu ne gledaš realno, ako je Zvezda na dan preuzimanja, imaš zvanično, dužna 13,5mil podeli sa 12 sezona i nije prodavala ili simbolično u odnosu na KKP igrače koliko dobiješ?
Uz prodaju od 10mil(9,75) što je po meni mala suma za toliki odliv igrača KKP je za vreme posta u rezultatima došao za 4 god do 8mil eura duga, izračunaj sam koliko je ko trošio i dobijao. Nemam šta da slušam Čovića ili Duleta, razumem matematiku za 3.razred.

Da ne pričam o vašoj obrnutoj logici gde se sad daje KKP koliko da ne pravi probleme a tad se nije davalo Zvezdi koliko da eto ne pravi probleme. Ili važe ista pravila za Vesić/Tadić sa jedne i Ostoja/Vućić sa druge ili ne važi ni za koga. Ako nećeš ovako znači da gledaš pristrasno i nerealno.

Budite realni jednom, pa evo javno priznajem da je Zvezda godinama najviše svojom krivicom kupovala pogrešne igrače ali isto očekujem za zadnje godine od vas počev od Pavlovića Saše, Murića, Klobučara, Vrabca, Gordona, Ričardsa evo Samardo ovaj najnoviji Braun i ko zna još koliko. Eto Sani ili Janković, zašto, jel prevaga?
Tu se već ne postavlja pitanje para nego znanja i u okviru onoga što možeš ti kupuješ dreš.

stoler

pre 5 godina

@mohikanac, o cemu bre ti pricas? Kakva matematika? Manite me vise vasih matematika i jednacina, eksel tabela i gluposti koje koristite da objasnite neobjasnjivo. Stvari su proste, uvek i vecito je vise para ulagano u vas cak i bez rezultata. I ne znam zasto pominjes vesica? Valjda sto je on pokretac projekta evropske zvezde kad je bio u onoj vlasti, a sad 20 godina kasnije opet na vlasti i opet se sve sliva u zvezdu. Kakav crni ostoja, on je bitan u sns-u kao moj komsija panta poljar. Kada cete vi jednom da priznate da vam nije lebdeceg velicanstva ne bi vas ni bilo?

ogicg

pre 5 godina

Srecko stojic-pusti ti nama Mila koji je nas najveca svetinja.Istina je samo to da je pomogao da Buducnost i sledece godine igra EL.Nego misli ti na tvojega Vucka

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.
(stoler, 16. april 201

Једина и права истина је та, да никада нико није имао увид у ваше финансије. Буџет нисте имали, све је код вас било БЛАНКО, узми колико ти треба и кукај како немаш!
Е, партизани, ко вас не зна скупо би вас платио!

stoler

pre 5 godina

@istina, mozda da promenis ime u laz recimo. Vise ti pristaje. Mi smo bili decenijama najbolji klub u regionu pa smo dobijali manje para od evropskog projekta zvezde. Rezultata 0, ulaganja milioni i milioni. Odatle valjda i onih 16 milki duga. Koji volsebno nestase kad je lebdeci stigao. O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.

marko

pre 5 godina

Bertomeu je pre neki dan u Berlinu govorio o planovima za budućnost Evrolige i Evrokupa i iz onoga što je rekao jasno je da je ideja da prohodnost do EL bude preko EC, a ne direktno preko nacionalnih ili regionalnih liga. Plan je da se omogući i drugom finalisti EC ulazak u EL i da klubu koji se kvalifikuje preko EC i ostvari neki dovoljno visok plasman u EL bude obezbeđen opstanak u EL. To su stvari koje EL čine smislenijom i poštenijom, ali za ABA ligaše te promene nisu povoljne. Trenutno turska, francuska i italijanska liga nemaju direktnu prohodnost u EL niti postoje izgledi da je dobiju, pa je besmisleno očekivati da ABA dobije još jedno mesto. To što je jedno mesto dodeljeno ABA samo je deo tranzicionog perioda u sistemu takmičenja.

Srecko Sojic

pre 5 godina

E vala i nek je i On drzao predavanje na fakultetu i to jos ekonomskom bato. Da al kad moze Extra Nena da bude profesor na Singidunumu, Bekvalka i jos po neka starleta tu ili na Megatrendu, onda je sve dozvoljeno. "Nauka" je usla u sve pore naseg zivota i ako brate nek nam je sa srecom. Sto onda ne bi mogo i ovaj bimisman kratkog cela.
E a sto se vajld karte tice to je knjaz Milo jos onomad kupio za milion, kad je oni Zorzo bio u Podgoricu. Vodili ga na skadarskog krapa, lozovu rakiju i crmnicko crno. Kad su ga dobro napili tutnuli mu milion E kesha, onako tek da ga ne uvrede trijezna. I sve to ne tvrdim ja nego izvor blizak vladi Crne Gore, koji zeli da ostane anoniman, neki kontroverzni biznismen. Cujem da u knjazevinu skace cena benzina za 0,5E po litri, da skace i struja i pdv za po 5%.
Naj.ba crnogorski pireski obveznik onako propisno/ zakonski/ Knjaz Milo uveo lex spec.za ovo poskupljenje da bi se C.gora, veli Knjaz, na adekvatan nacin, kroz kosarku i KK Buducnost Voli, predstavljala u Evropu!?

Istina

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Cini mi se da si pobrkao loncice i da ti memorija nije jaca strana.Samo u poslednjih godinu dana,drzava je ulozila u jednog polutana,sto je pola u Laktasima,pola u Bgd 5 miliona a ni sama ne zna zasto i na osnovu cega.Jedino ako ih nije nagradila za onaj fenjer u Evrokupu prethodne sezone,koji su dobili kao zadnji od 24 ekipe.Mnogo vise nego sto daje aktuelnom sampionu i najboljem klubu u regionu a zasto je tako,samo taj vrh drzave zna.Sto se FMP-a tice,njima nista nije dala jer su privatni klub koji se sam finansira.

Divos

pre 5 godina

Мишко држи 1/3 АБА лиге, и то они бољи уговори, и он има интерес да АБА има бољи третман. Наравно да ће у сваком разговору лобирати да тај третман АБА буде бољи, и наравно да нема шансе да АБА добије 2 места у ЕЛ.

Иначе, Мишко се разликује од других менаџера, по много чему, наравно да је водиља свима зарада.
Он стварно води бригу о "својим играчима", има и свој клуб где ће им покупати спасити кариреу, рецимо Бобану 2012-е је спасио, и многим другим, од тога је користи имала и српска кошарка, улаже у погоне млађих категорија, од тих клинаца у које улаже тећ ће реално на сваком шестом у најбољем случају зарадити, и то треба поштовати, ради доста у корист српске кошарке, И на штету, трпа се тамо где не би смио, и неке његове шеме доносе лошег. Но он је такав.

Но вратимо се АБА. После 10ак година посртања и слабљења, ове сезоне имамо заокрет, ове сезоне је АБА квалитетнија него претходне, и по Јурохупсу је поправила пласман, беше 9. по квлитету 2017/18, ове сезоне је 8. по квалитету лига у Европи. Охрабрује.

Оно што је лоше, су најаве да ће ЕК добити 2 места у ЕЛ, Самим тим неко ће изгубити, а тај неко је АБА. Ако се понови лоша сезона представника АБА као ова Будућности, тешко ће АБА задржати то једно место.
Зато је важно да представник АБА наредне сезоне остави пуно бољи утисак, и то мора бити заједнилки интерес АБА лиге.
Такође ЕЛ се проширује, наредне сезоне на 18, а наредних верујем биће још проширења. Надајмо се да ће ту бити места за 1 представника АБА

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Zoran
Da li klubovi ABA mogu da pariraju u EL nije samo pitanje novca. Ja se nadam da pričamo o rezultatskom aspektu.
U tom slučaju Budućnost je zakazala što se struke tiče, sport dir pa trener pa opet sport dir pa opet novi trener.
Da bi pristojno izgledao, br pobeda i neka šansa za top8 moraš u okviru nekog budžeta da vodiš računa šta ti treba i da sečeš i meriš koga od legionara dovodiš. Kakve karakteristike ne samo igračke već i radnu etiku imaju ta pojačanja. Tu je Budućnost pala jer ne znaju.
Trebalo bi baš dosta karaktera da objasnim sve ali evo primera Aron Kraft, imaš Popovića, Jacksona, Ivanović, Šehović play i ti dovodiš defanzivnog igrača a već imaš to isto, bačen novac plus još važnije vreme. A ovako možemo skoro po celom rosteru koji je menjan. Garantujem da bi bolje prošli sa motivisanim domaćim igračima.
Pogledaj Žalgiris koji ima malo veći budžet, realno nije to presudno već organizaciono postavljanje kluba i odabir igrača. Deluju u odnosu na Budućnost kao da imaju 20mil a ne 10mil, izraženo kroz novac.
Možda je teško proći na F4, zbog playoffa, ali može da se parira sa domaćim igračima i samo 2-3 stranca u ligaškom delu.
Još uvek se igra 5 na 5 i samo sa jednom loptom. Uvek je sve moguće.

One night in May

pre 5 godina

Da li ulaze Oly i/ili Pao nema nikakve veze sa mestima za ABA ligu. Ta dva kluba imaju A licence, oni ne donose niti uzimaju mesta ligi u kojoj se takmice.

Kad bi usao neki jak klub bez A licence, npr Himki/Alba/Valensija, onda bi moglo da se prica da taj klub donosi ABA mogucnost dobijanja jos jednog mesta. Ovako je apsurdno, jer Oly/Pao svakako idu u Evroligu i to nema nikakve veze sa ligom u kojoj se takmice.

Slobodan

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
(Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Nece, kakvog interesa ima Srbija da ulaze u JSD koje se ujedinilo sa Bosanskom Igokem ???

Kolač

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!
(veliki strumf, 16. april 2019 10:00)

Nešto mi ti previše razmišljaš o Partizanu

zxc

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...
(Sveti Nolan Parahovski, 16. april 2019 10:07)

Nije ga prodao, Bitadze je na pozajmici u Buducnosti, vratice se sad u Megu.
Naravno da covek prvo gleda svoj tim i svoje igrace.

Miodrag

pre 5 godina

Odmah iskreno navijac sam KKP dugo ,dugo. Igrao ozbiljnu kosarku i dobro upucen.Sanse da KKP dobije poziv za EL su 2%,mozda i manje...ili to je potpuno nerealna prica u ovom momentu. ZBOG:
Ako ste pratili izjavu Vatutina iz CSKA da je ove godine prosecni budzet bio oko 25 miliona evra ili dolara nisam siguran,a sledece godine ce biti i veci. To znaci da KKP treba da obezbedi budzet od bar 8-10miliona evra.
Takodje taj poziv nije besplatan,valjda kapirate zvanicno par miliona,i DZordiju i ekipi neku lepu sumu ???
Ko ce to da plati??? Ja bih voleo,ali to nije realno. LJudi shvatite,sve se vrti oko novca,nema sporta, nema kulture, nema umetnosti, nema prijateljstva... SVE JE NOVAC.... NA ZALOST..
A i da "padne sa neba" ili KKCZ koja ce sledece godine igrati???
Smisao ??? Da od 34 utakmice dobijes 10 zauzmes 13o mesto i potrosis 10 miliona a zaradis 3-4.
Ja sam nisam za to da KKP bude u ulozi BUD. iz ove godine. Bilo bi to malo bolje ali 10 pobeda umesto 6 i 5o mesto otpozadi a ne trece ... Sve je to veoma skupo za ovu drzavu. Isto je i sa KKCZ.
Za to vreme srpska kosarka propada... Ko ozbiljno prati shvatice.
Sledece finale moze da bude sledece EP za 2 godine ili mozda tek za10-15godina. Znam da se mnogi sa ovim nece sloziti,ali na zalost situacija je takva... Pogledajte neverovatan pad u svim omladinskim selekcijama u proseku.

Стара школа

pre 5 godina

Звезда апсолутно доминира Балканом шест година заредом у свим узрастима и једина заслужује повлашћени статус због нестварних резултата у региону.

Nikola

pre 5 godina

A ove sezone ABA tim sa najjacim pojedincima sporadicno pobedio nekoliko meceva u Evroligi. Ali sta zna Bartolomeo, ovo je kosarkaski region i mora da obezbedi 5 mesta makar godisnje zaradjivali ispod 10 hiljada evra po klubu.

mi los

pre 5 godina

Samo je klub iz predgradja mogao da dobije pozivnicu EL za "zelenim stolom" i to je tada bilo normalno i finansiski podrzano, ako se neko seca uopste (mnogi su zaboravili).

Sveti Nolan Parahovski

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...

Petar Nikolic

pre 5 godina

U svom poslednjem gostovanju u emisiji "U obruču" kod Edina i Koleta, pre nekih mesec dana, na eksplicitno pitanje domaćina da li ABA liga zaslužuje drugog predstavnika u Evroligi, ovaj gospodin je jednostavno i 'ladno odgovorio:
NE!

jovanpg

pre 5 godina

naravno, to je još mnogo potencijalne love za ulje za kosu...
(panter veverica, 16. april 2019 09:43)

Pa sta i ako jeste, imas problem sam tim ili samo ljubomora iz tebe govori, staa?

petar

pre 5 godina

Zasto bi se vlasnik neke menadzerske kuce pitao nesto u vezi sa tim? Zar ga njegova pozicija ne dovodi u sukob sa objektivnim rasudjivanjem po pitanju da li je dobro za kosarku da Aba ima dva predstavnika?

veliki strumf

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!

JeRemija

pre 5 godina

Kakav majstor svog zanata!

Inače pre nego što kreće pljuvačina "šta on ima da drži predavanje na Ekonomskom fakultetu" samo jedno obaveštenje da je Miško advokat.

Ako mislite da je lako postati advokat, onda ok:)

Zoran

pre 5 godina

Cemu euforija oko dva mesta iz ABA lige? Na osnovu rezultat koje je pruzila Buducnost ove sezone se jasno vidi da klubovi sa ovih prostora ne mogu da finansijski pariraju bogatim klubovima/preduzecima iz Spanije, Turske itd. Sta treba, da drzava sipa pare u CZ ili Partizan zbog par pobeda nad Realom ili CSKA ? Ajde bre oladite, i krenite da radite nesto pametnije....Kad se budu klubovi privatizovali (ne na Covicev nacin), neka gazde ulaze koliko hoce.

Trinki

pre 5 godina

I sve ovo nakon Valensijinog osvajanja Evrokupa! Evroliga se vraća tamo gde joj je i mesto, zna se ko je najveći evropski klub i najtrofejnije sportsko društvo na svetu.. Jedina prava Avangarda evropske košarke, KKP!

Corleone

pre 5 godina

Misko to ako ostvaris sve ostalo ti je oprosteno! Dabogda Zvezda i Partizan onda igrali ABA finala narednih 10 god, da pocrkaju svi ostali dusmani.

Stefan Simonovic

pre 5 godina

@Boka

Partizan je veće ime od Zvezde u košarci, i ima pravo da očekuje to i da se bori za to... Sledeća stvar Crvena Zvezda u košarci nije stvarno Crvena Zvezda, nakon propasti prave Crvene Zvezde, Nebojša Covic je iskoristio "brend, ili ime" Crvena Zvezda za svoj privatni košarkaški klub. Tako da, nemoj da ti smeta Partizan...

Boka

pre 5 godina

Ne znam kako i zbog cega povezujete tim koji je ispao u polufinalu, i na osnovu čega bi dobio pozivnicu? Samo nemojte o istoriji, i mi smo osvajali KEŠ pa nas skoro 30 godina niko pozvao nije dok sami ušli nismo...

tolk

pre 5 godina

Nevezano za celu priču, da su klubovi ABA lige ujedinjeni, ova borba bi se vodila godinama unazad. Smešno je šta Bartomeu pravi od evropske košarke, i koliko sve svodi samo na novac.Jugoplastika je 3 puta bila prvak Evrope, Cibona 2 puta, Bosna i Partizan po jednom, Partizan ima 4 učešća na F4, Olimpija je godinama igrala uspešno evroligu. Nekada su Hrvatska, Slovenija i Srbija davale po jednog predstavnika u EL, a sada ceo region daje jednog, i umesto da su svi napori usmereni ka tome da se izbori još jedno mesto, non stop tenzije, svađe, i podmetanja. A ovo je nešto oko čega treba ne samo srpski klubovi da se ujedine, već ceo region.

Corleone

pre 5 godina

Misko to ako ostvaris sve ostalo ti je oprosteno! Dabogda Zvezda i Partizan onda igrali ABA finala narednih 10 god, da pocrkaju svi ostali dusmani.

JeRemija

pre 5 godina

Kakav majstor svog zanata!

Inače pre nego što kreće pljuvačina "šta on ima da drži predavanje na Ekonomskom fakultetu" samo jedno obaveštenje da je Miško advokat.

Ako mislite da je lako postati advokat, onda ok:)

Petar Nikolic

pre 5 godina

U svom poslednjem gostovanju u emisiji "U obruču" kod Edina i Koleta, pre nekih mesec dana, na eksplicitno pitanje domaćina da li ABA liga zaslužuje drugog predstavnika u Evroligi, ovaj gospodin je jednostavno i 'ladno odgovorio:
NE!

Boka

pre 5 godina

Ne znam kako i zbog cega povezujete tim koji je ispao u polufinalu, i na osnovu čega bi dobio pozivnicu? Samo nemojte o istoriji, i mi smo osvajali KEŠ pa nas skoro 30 godina niko pozvao nije dok sami ušli nismo...

veliki strumf

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!

tolk

pre 5 godina

Nevezano za celu priču, da su klubovi ABA lige ujedinjeni, ova borba bi se vodila godinama unazad. Smešno je šta Bartomeu pravi od evropske košarke, i koliko sve svodi samo na novac.Jugoplastika je 3 puta bila prvak Evrope, Cibona 2 puta, Bosna i Partizan po jednom, Partizan ima 4 učešća na F4, Olimpija je godinama igrala uspešno evroligu. Nekada su Hrvatska, Slovenija i Srbija davale po jednog predstavnika u EL, a sada ceo region daje jednog, i umesto da su svi napori usmereni ka tome da se izbori još jedno mesto, non stop tenzije, svađe, i podmetanja. A ovo je nešto oko čega treba ne samo srpski klubovi da se ujedine, već ceo region.

Stefan Simonovic

pre 5 godina

@Boka

Partizan je veće ime od Zvezde u košarci, i ima pravo da očekuje to i da se bori za to... Sledeća stvar Crvena Zvezda u košarci nije stvarno Crvena Zvezda, nakon propasti prave Crvene Zvezde, Nebojša Covic je iskoristio "brend, ili ime" Crvena Zvezda za svoj privatni košarkaški klub. Tako da, nemoj da ti smeta Partizan...

Zoran

pre 5 godina

Cemu euforija oko dva mesta iz ABA lige? Na osnovu rezultat koje je pruzila Buducnost ove sezone se jasno vidi da klubovi sa ovih prostora ne mogu da finansijski pariraju bogatim klubovima/preduzecima iz Spanije, Turske itd. Sta treba, da drzava sipa pare u CZ ili Partizan zbog par pobeda nad Realom ili CSKA ? Ajde bre oladite, i krenite da radite nesto pametnije....Kad se budu klubovi privatizovali (ne na Covicev nacin), neka gazde ulaze koliko hoce.

Sveti Nolan Parahovski

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...

jovanpg

pre 5 godina

naravno, to je još mnogo potencijalne love za ulje za kosu...
(panter veverica, 16. april 2019 09:43)

Pa sta i ako jeste, imas problem sam tim ili samo ljubomora iz tebe govori, staa?

petar

pre 5 godina

Zasto bi se vlasnik neke menadzerske kuce pitao nesto u vezi sa tim? Zar ga njegova pozicija ne dovodi u sukob sa objektivnim rasudjivanjem po pitanju da li je dobro za kosarku da Aba ima dva predstavnika?

Slobodan

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
(Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Nece, kakvog interesa ima Srbija da ulaze u JSD koje se ujedinilo sa Bosanskom Igokem ???

Trinki

pre 5 godina

I sve ovo nakon Valensijinog osvajanja Evrokupa! Evroliga se vraća tamo gde joj je i mesto, zna se ko je najveći evropski klub i najtrofejnije sportsko društvo na svetu.. Jedina prava Avangarda evropske košarke, KKP!

Divos

pre 5 godina

Мишко држи 1/3 АБА лиге, и то они бољи уговори, и он има интерес да АБА има бољи третман. Наравно да ће у сваком разговору лобирати да тај третман АБА буде бољи, и наравно да нема шансе да АБА добије 2 места у ЕЛ.

Иначе, Мишко се разликује од других менаџера, по много чему, наравно да је водиља свима зарада.
Он стварно води бригу о "својим играчима", има и свој клуб где ће им покупати спасити кариреу, рецимо Бобану 2012-е је спасио, и многим другим, од тога је користи имала и српска кошарка, улаже у погоне млађих категорија, од тих клинаца у које улаже тећ ће реално на сваком шестом у најбољем случају зарадити, и то треба поштовати, ради доста у корист српске кошарке, И на штету, трпа се тамо где не би смио, и неке његове шеме доносе лошег. Но он је такав.

Но вратимо се АБА. После 10ак година посртања и слабљења, ове сезоне имамо заокрет, ове сезоне је АБА квалитетнија него претходне, и по Јурохупсу је поправила пласман, беше 9. по квлитету 2017/18, ове сезоне је 8. по квалитету лига у Европи. Охрабрује.

Оно што је лоше, су најаве да ће ЕК добити 2 места у ЕЛ, Самим тим неко ће изгубити, а тај неко је АБА. Ако се понови лоша сезона представника АБА као ова Будућности, тешко ће АБА задржати то једно место.
Зато је важно да представник АБА наредне сезоне остави пуно бољи утисак, и то мора бити заједнилки интерес АБА лиге.
Такође ЕЛ се проширује, наредне сезоне на 18, а наредних верујем биће још проширења. Надајмо се да ће ту бити места за 1 представника АБА

Nikola

pre 5 godina

A ove sezone ABA tim sa najjacim pojedincima sporadicno pobedio nekoliko meceva u Evroligi. Ali sta zna Bartolomeo, ovo je kosarkaski region i mora da obezbedi 5 mesta makar godisnje zaradjivali ispod 10 hiljada evra po klubu.

mi los

pre 5 godina

Samo je klub iz predgradja mogao da dobije pozivnicu EL za "zelenim stolom" i to je tada bilo normalno i finansiski podrzano, ako se neko seca uopste (mnogi su zaboravili).

Стара школа

pre 5 godina

Звезда апсолутно доминира Балканом шест година заредом у свим узрастима и једина заслужује повлашћени статус због нестварних резултата у региону.

Kolač

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!
(veliki strumf, 16. april 2019 10:00)

Nešto mi ti previše razmišljaš o Partizanu

One night in May

pre 5 godina

Da li ulaze Oly i/ili Pao nema nikakve veze sa mestima za ABA ligu. Ta dva kluba imaju A licence, oni ne donose niti uzimaju mesta ligi u kojoj se takmice.

Kad bi usao neki jak klub bez A licence, npr Himki/Alba/Valensija, onda bi moglo da se prica da taj klub donosi ABA mogucnost dobijanja jos jednog mesta. Ovako je apsurdno, jer Oly/Pao svakako idu u Evroligu i to nema nikakve veze sa ligom u kojoj se takmice.

Istina

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Cini mi se da si pobrkao loncice i da ti memorija nije jaca strana.Samo u poslednjih godinu dana,drzava je ulozila u jednog polutana,sto je pola u Laktasima,pola u Bgd 5 miliona a ni sama ne zna zasto i na osnovu cega.Jedino ako ih nije nagradila za onaj fenjer u Evrokupu prethodne sezone,koji su dobili kao zadnji od 24 ekipe.Mnogo vise nego sto daje aktuelnom sampionu i najboljem klubu u regionu a zasto je tako,samo taj vrh drzave zna.Sto se FMP-a tice,njima nista nije dala jer su privatni klub koji se sam finansira.

zxc

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...
(Sveti Nolan Parahovski, 16. april 2019 10:07)

Nije ga prodao, Bitadze je na pozajmici u Buducnosti, vratice se sad u Megu.
Naravno da covek prvo gleda svoj tim i svoje igrace.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Zoran
Da li klubovi ABA mogu da pariraju u EL nije samo pitanje novca. Ja se nadam da pričamo o rezultatskom aspektu.
U tom slučaju Budućnost je zakazala što se struke tiče, sport dir pa trener pa opet sport dir pa opet novi trener.
Da bi pristojno izgledao, br pobeda i neka šansa za top8 moraš u okviru nekog budžeta da vodiš računa šta ti treba i da sečeš i meriš koga od legionara dovodiš. Kakve karakteristike ne samo igračke već i radnu etiku imaju ta pojačanja. Tu je Budućnost pala jer ne znaju.
Trebalo bi baš dosta karaktera da objasnim sve ali evo primera Aron Kraft, imaš Popovića, Jacksona, Ivanović, Šehović play i ti dovodiš defanzivnog igrača a već imaš to isto, bačen novac plus još važnije vreme. A ovako možemo skoro po celom rosteru koji je menjan. Garantujem da bi bolje prošli sa motivisanim domaćim igračima.
Pogledaj Žalgiris koji ima malo veći budžet, realno nije to presudno već organizaciono postavljanje kluba i odabir igrača. Deluju u odnosu na Budućnost kao da imaju 20mil a ne 10mil, izraženo kroz novac.
Možda je teško proći na F4, zbog playoffa, ali može da se parira sa domaćim igračima i samo 2-3 stranca u ligaškom delu.
Još uvek se igra 5 na 5 i samo sa jednom loptom. Uvek je sve moguće.

Srecko Sojic

pre 5 godina

E vala i nek je i On drzao predavanje na fakultetu i to jos ekonomskom bato. Da al kad moze Extra Nena da bude profesor na Singidunumu, Bekvalka i jos po neka starleta tu ili na Megatrendu, onda je sve dozvoljeno. "Nauka" je usla u sve pore naseg zivota i ako brate nek nam je sa srecom. Sto onda ne bi mogo i ovaj bimisman kratkog cela.
E a sto se vajld karte tice to je knjaz Milo jos onomad kupio za milion, kad je oni Zorzo bio u Podgoricu. Vodili ga na skadarskog krapa, lozovu rakiju i crmnicko crno. Kad su ga dobro napili tutnuli mu milion E kesha, onako tek da ga ne uvrede trijezna. I sve to ne tvrdim ja nego izvor blizak vladi Crne Gore, koji zeli da ostane anoniman, neki kontroverzni biznismen. Cujem da u knjazevinu skace cena benzina za 0,5E po litri, da skace i struja i pdv za po 5%.
Naj.ba crnogorski pireski obveznik onako propisno/ zakonski/ Knjaz Milo uveo lex spec.za ovo poskupljenje da bi se C.gora, veli Knjaz, na adekvatan nacin, kroz kosarku i KK Buducnost Voli, predstavljala u Evropu!?

Miodrag

pre 5 godina

Odmah iskreno navijac sam KKP dugo ,dugo. Igrao ozbiljnu kosarku i dobro upucen.Sanse da KKP dobije poziv za EL su 2%,mozda i manje...ili to je potpuno nerealna prica u ovom momentu. ZBOG:
Ako ste pratili izjavu Vatutina iz CSKA da je ove godine prosecni budzet bio oko 25 miliona evra ili dolara nisam siguran,a sledece godine ce biti i veci. To znaci da KKP treba da obezbedi budzet od bar 8-10miliona evra.
Takodje taj poziv nije besplatan,valjda kapirate zvanicno par miliona,i DZordiju i ekipi neku lepu sumu ???
Ko ce to da plati??? Ja bih voleo,ali to nije realno. LJudi shvatite,sve se vrti oko novca,nema sporta, nema kulture, nema umetnosti, nema prijateljstva... SVE JE NOVAC.... NA ZALOST..
A i da "padne sa neba" ili KKCZ koja ce sledece godine igrati???
Smisao ??? Da od 34 utakmice dobijes 10 zauzmes 13o mesto i potrosis 10 miliona a zaradis 3-4.
Ja sam nisam za to da KKP bude u ulozi BUD. iz ove godine. Bilo bi to malo bolje ali 10 pobeda umesto 6 i 5o mesto otpozadi a ne trece ... Sve je to veoma skupo za ovu drzavu. Isto je i sa KKCZ.
Za to vreme srpska kosarka propada... Ko ozbiljno prati shvatice.
Sledece finale moze da bude sledece EP za 2 godine ili mozda tek za10-15godina. Znam da se mnogi sa ovim nece sloziti,ali na zalost situacija je takva... Pogledajte neverovatan pad u svim omladinskim selekcijama u proseku.

marko

pre 5 godina

Bertomeu je pre neki dan u Berlinu govorio o planovima za budućnost Evrolige i Evrokupa i iz onoga što je rekao jasno je da je ideja da prohodnost do EL bude preko EC, a ne direktno preko nacionalnih ili regionalnih liga. Plan je da se omogući i drugom finalisti EC ulazak u EL i da klubu koji se kvalifikuje preko EC i ostvari neki dovoljno visok plasman u EL bude obezbeđen opstanak u EL. To su stvari koje EL čine smislenijom i poštenijom, ali za ABA ligaše te promene nisu povoljne. Trenutno turska, francuska i italijanska liga nemaju direktnu prohodnost u EL niti postoje izgledi da je dobiju, pa je besmisleno očekivati da ABA dobije još jedno mesto. To što je jedno mesto dodeljeno ABA samo je deo tranzicionog perioda u sistemu takmičenja.

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.
(stoler, 16. april 201

Једина и права истина је та, да никада нико није имао увид у ваше финансије. Буџет нисте имали, све је код вас било БЛАНКО, узми колико ти треба и кукај како немаш!
Е, партизани, ко вас не зна скупо би вас платио!

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Ni blizu ne gledaš realno, ako je Zvezda na dan preuzimanja, imaš zvanično, dužna 13,5mil podeli sa 12 sezona i nije prodavala ili simbolično u odnosu na KKP igrače koliko dobiješ?
Uz prodaju od 10mil(9,75) što je po meni mala suma za toliki odliv igrača KKP je za vreme posta u rezultatima došao za 4 god do 8mil eura duga, izračunaj sam koliko je ko trošio i dobijao. Nemam šta da slušam Čovića ili Duleta, razumem matematiku za 3.razred.

Da ne pričam o vašoj obrnutoj logici gde se sad daje KKP koliko da ne pravi probleme a tad se nije davalo Zvezdi koliko da eto ne pravi probleme. Ili važe ista pravila za Vesić/Tadić sa jedne i Ostoja/Vućić sa druge ili ne važi ni za koga. Ako nećeš ovako znači da gledaš pristrasno i nerealno.

Budite realni jednom, pa evo javno priznajem da je Zvezda godinama najviše svojom krivicom kupovala pogrešne igrače ali isto očekujem za zadnje godine od vas počev od Pavlovića Saše, Murića, Klobučara, Vrabca, Gordona, Ričardsa evo Samardo ovaj najnoviji Braun i ko zna još koliko. Eto Sani ili Janković, zašto, jel prevaga?
Tu se već ne postavlja pitanje para nego znanja i u okviru onoga što možeš ti kupuješ dreš.

stoler

pre 5 godina

@istina, mozda da promenis ime u laz recimo. Vise ti pristaje. Mi smo bili decenijama najbolji klub u regionu pa smo dobijali manje para od evropskog projekta zvezde. Rezultata 0, ulaganja milioni i milioni. Odatle valjda i onih 16 milki duga. Koji volsebno nestase kad je lebdeci stigao. O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.

stoler

pre 5 godina

@mohikanac, o cemu bre ti pricas? Kakva matematika? Manite me vise vasih matematika i jednacina, eksel tabela i gluposti koje koristite da objasnite neobjasnjivo. Stvari su proste, uvek i vecito je vise para ulagano u vas cak i bez rezultata. I ne znam zasto pominjes vesica? Valjda sto je on pokretac projekta evropske zvezde kad je bio u onoj vlasti, a sad 20 godina kasnije opet na vlasti i opet se sve sliva u zvezdu. Kakav crni ostoja, on je bitan u sns-u kao moj komsija panta poljar. Kada cete vi jednom da priznate da vam nije lebdeceg velicanstva ne bi vas ni bilo?

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Da pogađam ti si od onih koji veruju u to:
Da Žoc plaća Gosa
Da ste opozicija
Da se čeka izveštaj o trovanju
Da je budžet 400k
Da Samarda platio Ostoja ličnim novcem
Da Kića takođe kupuje igrače vama
Da vam banka stvarno otisala novac plus imate višak
Da neko iz ljubavi dolazi kod vas a ne što plaćate najviše...

I ovakav, sa ovim ti o nečemu diskutuješ.

Sasha

pre 5 godina

Ljudi, nema od ovog nista, prije 5 godina je ABA imala tri ucesnika u Evroligi a sad ima samo jednog, ne bi me cudilo da izgubi i to jedno mjesto koje bi dobila ekipa iz Londona. Sljedece sezone cemo imati 18 ekipa, ako se odluci za prosirenje za jos 2 ekipe, to ce biti London i Pariz, ako se u buducnosti odluce za jos 2 ekipe to ce vjerovatno biti finalista Evrokupa i jos jedna ekipa iz Rusije ili Turske. U Rusiji cak 5 klubova ima budzet iznad 10 miliona evra dok u Evroligi to nema nijedan (Cedevita 7 miliona, CZ 6, Buducnost 5,8 a Partizan 5 miliona evra)

ogicg

pre 5 godina

Srecko stojic-pusti ti nama Mila koji je nas najveca svetinja.Istina je samo to da je pomogao da Buducnost i sledece godine igra EL.Nego misli ti na tvojega Vucka

rondo

pre 5 godina

Kad je partizan igrao finale ABA? Pre koliko godina??? Toliko o INSTITUCIJI...CZ- svi znaju da isti covek ima dva kluba u ABA...toliko o tome...misko-poznati populista...bartomeu odlicno zna plateznu moc ovde...bud- 3.1mil za igrace...oduzeti omic craft-dodati cole bitadze bell ...igraci imaju do kraja ABA...dakle na 8mes...toliko o tom budzetu...cz- udarci: ragland stratos ojo zirbes lazic baron...i nemojte da se izadje sa simanicevim parama(zna se da je ultra pretplacen...njegov agent godinama trubi kako je to napravio)...filip, faye, dobric - “normalni” okviri...partizan- sadasnji predsednik potpisao 28 seniora od dolaska do sada...toliko o tome

Stefan Simonovic

pre 5 godina

@Boka

Partizan je veće ime od Zvezde u košarci, i ima pravo da očekuje to i da se bori za to... Sledeća stvar Crvena Zvezda u košarci nije stvarno Crvena Zvezda, nakon propasti prave Crvene Zvezde, Nebojša Covic je iskoristio "brend, ili ime" Crvena Zvezda za svoj privatni košarkaški klub. Tako da, nemoj da ti smeta Partizan...

Trinki

pre 5 godina

I sve ovo nakon Valensijinog osvajanja Evrokupa! Evroliga se vraća tamo gde joj je i mesto, zna se ko je najveći evropski klub i najtrofejnije sportsko društvo na svetu.. Jedina prava Avangarda evropske košarke, KKP!

Boka

pre 5 godina

Ne znam kako i zbog cega povezujete tim koji je ispao u polufinalu, i na osnovu čega bi dobio pozivnicu? Samo nemojte o istoriji, i mi smo osvajali KEŠ pa nas skoro 30 godina niko pozvao nije dok sami ušli nismo...

veliki strumf

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!

mi los

pre 5 godina

Samo je klub iz predgradja mogao da dobije pozivnicu EL za "zelenim stolom" i to je tada bilo normalno i finansiski podrzano, ako se neko seca uopste (mnogi su zaboravili).

Zoran

pre 5 godina

Cemu euforija oko dva mesta iz ABA lige? Na osnovu rezultat koje je pruzila Buducnost ove sezone se jasno vidi da klubovi sa ovih prostora ne mogu da finansijski pariraju bogatim klubovima/preduzecima iz Spanije, Turske itd. Sta treba, da drzava sipa pare u CZ ili Partizan zbog par pobeda nad Realom ili CSKA ? Ajde bre oladite, i krenite da radite nesto pametnije....Kad se budu klubovi privatizovali (ne na Covicev nacin), neka gazde ulaze koliko hoce.

Sveti Nolan Parahovski

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...

JeRemija

pre 5 godina

Kakav majstor svog zanata!

Inače pre nego što kreće pljuvačina "šta on ima da drži predavanje na Ekonomskom fakultetu" samo jedno obaveštenje da je Miško advokat.

Ako mislite da je lako postati advokat, onda ok:)

Corleone

pre 5 godina

Misko to ako ostvaris sve ostalo ti je oprosteno! Dabogda Zvezda i Partizan onda igrali ABA finala narednih 10 god, da pocrkaju svi ostali dusmani.

Kolač

pre 5 godina

Nije lepo Grobarima puštati nerealne filmove! Oni su nerealni iz mnogo razloga: 1. Ako ABA nekim čudom dobije 2 mesta: a) Zvezda će biti sampion, a nije interes EL da dva kluba budu iz istog grada i to iz siromašne Srbije, b) Partizan je bio tek cetvrti, sto znaci da bi prednost imali Budućnost ili Cedevita, koji su uz to iz drugih država, c) Ova dva kluba mogu da ulože mnogo više para od Partizana, uz to su stabilni, nemaju 3 miliona duga (a da bi igrao EL moraš da poslujes u plusu i imaš čiste knjige). 2. Za EL ima mnooogo atraktivnijih tržišta u Evropi, koji mogu doneti mnogo više para. 3. Miško nigde nije ni spomenuo Partizan, već da se bori, zbog sopstvenih interesa, da dva kluba iz ABA budu u EL - to ove godine sigurno ne bi bio Partizan. 4. Grobari san o specijalnoj pozivnicu sanjaju zbog te jedne titule. Ne zaboravite da je na ovim prostorima i Bosna bila sampion Evrope, Cibona 2 puta, a Splicani čak 3 puta, tako da i sto se toga tiče Partizan deli tek trece mesto po tome da li treba da dobije pozivnicu odavde ili ne. Dakle, ne mastajte!
(veliki strumf, 16. april 2019 10:00)

Nešto mi ti previše razmišljaš o Partizanu

jovanpg

pre 5 godina

naravno, to je još mnogo potencijalne love za ulje za kosu...
(panter veverica, 16. april 2019 09:43)

Pa sta i ako jeste, imas problem sam tim ili samo ljubomora iz tebe govori, staa?

Slobodan

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
(Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Nece, kakvog interesa ima Srbija da ulaze u JSD koje se ujedinilo sa Bosanskom Igokem ???

petar

pre 5 godina

Zasto bi se vlasnik neke menadzerske kuce pitao nesto u vezi sa tim? Zar ga njegova pozicija ne dovodi u sukob sa objektivnim rasudjivanjem po pitanju da li je dobro za kosarku da Aba ima dva predstavnika?

stoler

pre 5 godina

@istina, mozda da promenis ime u laz recimo. Vise ti pristaje. Mi smo bili decenijama najbolji klub u regionu pa smo dobijali manje para od evropskog projekta zvezde. Rezultata 0, ulaganja milioni i milioni. Odatle valjda i onih 16 milki duga. Koji volsebno nestase kad je lebdeci stigao. O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.

Nikola

pre 5 godina

A ove sezone ABA tim sa najjacim pojedincima sporadicno pobedio nekoliko meceva u Evroligi. Ali sta zna Bartolomeo, ovo je kosarkaski region i mora da obezbedi 5 mesta makar godisnje zaradjivali ispod 10 hiljada evra po klubu.

Стара школа

pre 5 godina

Звезда апсолутно доминира Балканом шест година заредом у свим узрастима и једина заслужује повлашћени статус због нестварних резултата у региону.

Istina

pre 5 godina

Niko ne ulaze kao Srbija. 30 miliona samo u FMP za par godina. Tako će i u Partizan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galliani, 16. april 2019 10:33)

Cini mi se da si pobrkao loncice i da ti memorija nije jaca strana.Samo u poslednjih godinu dana,drzava je ulozila u jednog polutana,sto je pola u Laktasima,pola u Bgd 5 miliona a ni sama ne zna zasto i na osnovu cega.Jedino ako ih nije nagradila za onaj fenjer u Evrokupu prethodne sezone,koji su dobili kao zadnji od 24 ekipe.Mnogo vise nego sto daje aktuelnom sampionu i najboljem klubu u regionu a zasto je tako,samo taj vrh drzave zna.Sto se FMP-a tice,njima nista nije dala jer su privatni klub koji se sam finansira.

tolk

pre 5 godina

Nevezano za celu priču, da su klubovi ABA lige ujedinjeni, ova borba bi se vodila godinama unazad. Smešno je šta Bartomeu pravi od evropske košarke, i koliko sve svodi samo na novac.Jugoplastika je 3 puta bila prvak Evrope, Cibona 2 puta, Bosna i Partizan po jednom, Partizan ima 4 učešća na F4, Olimpija je godinama igrala uspešno evroligu. Nekada su Hrvatska, Slovenija i Srbija davale po jednog predstavnika u EL, a sada ceo region daje jednog, i umesto da su svi napori usmereni ka tome da se izbori još jedno mesto, non stop tenzije, svađe, i podmetanja. A ovo je nešto oko čega treba ne samo srpski klubovi da se ujedine, već ceo region.

Petar Nikolic

pre 5 godina

U svom poslednjem gostovanju u emisiji "U obruču" kod Edina i Koleta, pre nekih mesec dana, na eksplicitno pitanje domaćina da li ABA liga zaslužuje drugog predstavnika u Evroligi, ovaj gospodin je jednostavno i 'ladno odgovorio:
NE!

Miodrag

pre 5 godina

Odmah iskreno navijac sam KKP dugo ,dugo. Igrao ozbiljnu kosarku i dobro upucen.Sanse da KKP dobije poziv za EL su 2%,mozda i manje...ili to je potpuno nerealna prica u ovom momentu. ZBOG:
Ako ste pratili izjavu Vatutina iz CSKA da je ove godine prosecni budzet bio oko 25 miliona evra ili dolara nisam siguran,a sledece godine ce biti i veci. To znaci da KKP treba da obezbedi budzet od bar 8-10miliona evra.
Takodje taj poziv nije besplatan,valjda kapirate zvanicno par miliona,i DZordiju i ekipi neku lepu sumu ???
Ko ce to da plati??? Ja bih voleo,ali to nije realno. LJudi shvatite,sve se vrti oko novca,nema sporta, nema kulture, nema umetnosti, nema prijateljstva... SVE JE NOVAC.... NA ZALOST..
A i da "padne sa neba" ili KKCZ koja ce sledece godine igrati???
Smisao ??? Da od 34 utakmice dobijes 10 zauzmes 13o mesto i potrosis 10 miliona a zaradis 3-4.
Ja sam nisam za to da KKP bude u ulozi BUD. iz ove godine. Bilo bi to malo bolje ali 10 pobeda umesto 6 i 5o mesto otpozadi a ne trece ... Sve je to veoma skupo za ovu drzavu. Isto je i sa KKCZ.
Za to vreme srpska kosarka propada... Ko ozbiljno prati shvatice.
Sledece finale moze da bude sledece EP za 2 godine ili mozda tek za10-15godina. Znam da se mnogi sa ovim nece sloziti,ali na zalost situacija je takva... Pogledajte neverovatan pad u svim omladinskim selekcijama u proseku.

Divos

pre 5 godina

Мишко држи 1/3 АБА лиге, и то они бољи уговори, и он има интерес да АБА има бољи третман. Наравно да ће у сваком разговору лобирати да тај третман АБА буде бољи, и наравно да нема шансе да АБА добије 2 места у ЕЛ.

Иначе, Мишко се разликује од других менаџера, по много чему, наравно да је водиља свима зарада.
Он стварно води бригу о "својим играчима", има и свој клуб где ће им покупати спасити кариреу, рецимо Бобану 2012-е је спасио, и многим другим, од тога је користи имала и српска кошарка, улаже у погоне млађих категорија, од тих клинаца у које улаже тећ ће реално на сваком шестом у најбољем случају зарадити, и то треба поштовати, ради доста у корист српске кошарке, И на штету, трпа се тамо где не би смио, и неке његове шеме доносе лошег. Но он је такав.

Но вратимо се АБА. После 10ак година посртања и слабљења, ове сезоне имамо заокрет, ове сезоне је АБА квалитетнија него претходне, и по Јурохупсу је поправила пласман, беше 9. по квлитету 2017/18, ове сезоне је 8. по квалитету лига у Европи. Охрабрује.

Оно што је лоше, су најаве да ће ЕК добити 2 места у ЕЛ, Самим тим неко ће изгубити, а тај неко је АБА. Ако се понови лоша сезона представника АБА као ова Будућности, тешко ће АБА задржати то једно место.
Зато је важно да представник АБА наредне сезоне остави пуно бољи утисак, и то мора бити заједнилки интерес АБА лиге.
Такође ЕЛ се проширује, наредне сезоне на 18, а наредних верујем биће још проширења. Надајмо се да ће ту бити места за 1 представника АБА

Srecko Sojic

pre 5 godina

E vala i nek je i On drzao predavanje na fakultetu i to jos ekonomskom bato. Da al kad moze Extra Nena da bude profesor na Singidunumu, Bekvalka i jos po neka starleta tu ili na Megatrendu, onda je sve dozvoljeno. "Nauka" je usla u sve pore naseg zivota i ako brate nek nam je sa srecom. Sto onda ne bi mogo i ovaj bimisman kratkog cela.
E a sto se vajld karte tice to je knjaz Milo jos onomad kupio za milion, kad je oni Zorzo bio u Podgoricu. Vodili ga na skadarskog krapa, lozovu rakiju i crmnicko crno. Kad su ga dobro napili tutnuli mu milion E kesha, onako tek da ga ne uvrede trijezna. I sve to ne tvrdim ja nego izvor blizak vladi Crne Gore, koji zeli da ostane anoniman, neki kontroverzni biznismen. Cujem da u knjazevinu skace cena benzina za 0,5E po litri, da skace i struja i pdv za po 5%.
Naj.ba crnogorski pireski obveznik onako propisno/ zakonski/ Knjaz Milo uveo lex spec.za ovo poskupljenje da bi se C.gora, veli Knjaz, na adekvatan nacin, kroz kosarku i KK Buducnost Voli, predstavljala u Evropu!?

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

O ovim vremenima i ulaganjima drzave, svim malverzacijama, izmisljenim uppr-ovima necu ni da pocinjem. To je jedina i prava istina.
(stoler, 16. april 201

Једина и права истина је та, да никада нико није имао увид у ваше финансије. Буџет нисте имали, све је код вас било БЛАНКО, узми колико ти треба и кукај како немаш!
Е, партизани, ко вас не зна скупо би вас платио!

zxc

pre 5 godina

Kazu da ovaj covek radi u interesu srpske kosarke, a proda najboljeg centra Buducnosti koji je najveci rival CZV i KKP za borbu u Evroligu, covek je zlo...
(Sveti Nolan Parahovski, 16. april 2019 10:07)

Nije ga prodao, Bitadze je na pozajmici u Buducnosti, vratice se sad u Megu.
Naravno da covek prvo gleda svoj tim i svoje igrace.

ogicg

pre 5 godina

Srecko stojic-pusti ti nama Mila koji je nas najveca svetinja.Istina je samo to da je pomogao da Buducnost i sledece godine igra EL.Nego misli ti na tvojega Vucka

stoler

pre 5 godina

@mohikanac, o cemu bre ti pricas? Kakva matematika? Manite me vise vasih matematika i jednacina, eksel tabela i gluposti koje koristite da objasnite neobjasnjivo. Stvari su proste, uvek i vecito je vise para ulagano u vas cak i bez rezultata. I ne znam zasto pominjes vesica? Valjda sto je on pokretac projekta evropske zvezde kad je bio u onoj vlasti, a sad 20 godina kasnije opet na vlasti i opet se sve sliva u zvezdu. Kakav crni ostoja, on je bitan u sns-u kao moj komsija panta poljar. Kada cete vi jednom da priznate da vam nije lebdeceg velicanstva ne bi vas ni bilo?

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Da pogađam ti si od onih koji veruju u to:
Da Žoc plaća Gosa
Da ste opozicija
Da se čeka izveštaj o trovanju
Da je budžet 400k
Da Samarda platio Ostoja ličnim novcem
Da Kića takođe kupuje igrače vama
Da vam banka stvarno otisala novac plus imate višak
Da neko iz ljubavi dolazi kod vas a ne što plaćate najviše...

I ovakav, sa ovim ti o nečemu diskutuješ.

rondo

pre 5 godina

Kad je partizan igrao finale ABA? Pre koliko godina??? Toliko o INSTITUCIJI...CZ- svi znaju da isti covek ima dva kluba u ABA...toliko o tome...misko-poznati populista...bartomeu odlicno zna plateznu moc ovde...bud- 3.1mil za igrace...oduzeti omic craft-dodati cole bitadze bell ...igraci imaju do kraja ABA...dakle na 8mes...toliko o tom budzetu...cz- udarci: ragland stratos ojo zirbes lazic baron...i nemojte da se izadje sa simanicevim parama(zna se da je ultra pretplacen...njegov agent godinama trubi kako je to napravio)...filip, faye, dobric - “normalni” okviri...partizan- sadasnji predsednik potpisao 28 seniora od dolaska do sada...toliko o tome

One night in May

pre 5 godina

Da li ulaze Oly i/ili Pao nema nikakve veze sa mestima za ABA ligu. Ta dva kluba imaju A licence, oni ne donose niti uzimaju mesta ligi u kojoj se takmice.

Kad bi usao neki jak klub bez A licence, npr Himki/Alba/Valensija, onda bi moglo da se prica da taj klub donosi ABA mogucnost dobijanja jos jednog mesta. Ovako je apsurdno, jer Oly/Pao svakako idu u Evroligu i to nema nikakve veze sa ligom u kojoj se takmice.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Zoran
Da li klubovi ABA mogu da pariraju u EL nije samo pitanje novca. Ja se nadam da pričamo o rezultatskom aspektu.
U tom slučaju Budućnost je zakazala što se struke tiče, sport dir pa trener pa opet sport dir pa opet novi trener.
Da bi pristojno izgledao, br pobeda i neka šansa za top8 moraš u okviru nekog budžeta da vodiš računa šta ti treba i da sečeš i meriš koga od legionara dovodiš. Kakve karakteristike ne samo igračke već i radnu etiku imaju ta pojačanja. Tu je Budućnost pala jer ne znaju.
Trebalo bi baš dosta karaktera da objasnim sve ali evo primera Aron Kraft, imaš Popovića, Jacksona, Ivanović, Šehović play i ti dovodiš defanzivnog igrača a već imaš to isto, bačen novac plus još važnije vreme. A ovako možemo skoro po celom rosteru koji je menjan. Garantujem da bi bolje prošli sa motivisanim domaćim igračima.
Pogledaj Žalgiris koji ima malo veći budžet, realno nije to presudno već organizaciono postavljanje kluba i odabir igrača. Deluju u odnosu na Budućnost kao da imaju 20mil a ne 10mil, izraženo kroz novac.
Možda je teško proći na F4, zbog playoffa, ali može da se parira sa domaćim igračima i samo 2-3 stranca u ligaškom delu.
Još uvek se igra 5 na 5 i samo sa jednom loptom. Uvek je sve moguće.

mohikanac

pre 5 godina

@stoler
Ni blizu ne gledaš realno, ako je Zvezda na dan preuzimanja, imaš zvanično, dužna 13,5mil podeli sa 12 sezona i nije prodavala ili simbolično u odnosu na KKP igrače koliko dobiješ?
Uz prodaju od 10mil(9,75) što je po meni mala suma za toliki odliv igrača KKP je za vreme posta u rezultatima došao za 4 god do 8mil eura duga, izračunaj sam koliko je ko trošio i dobijao. Nemam šta da slušam Čovića ili Duleta, razumem matematiku za 3.razred.

Da ne pričam o vašoj obrnutoj logici gde se sad daje KKP koliko da ne pravi probleme a tad se nije davalo Zvezdi koliko da eto ne pravi probleme. Ili važe ista pravila za Vesić/Tadić sa jedne i Ostoja/Vućić sa druge ili ne važi ni za koga. Ako nećeš ovako znači da gledaš pristrasno i nerealno.

Budite realni jednom, pa evo javno priznajem da je Zvezda godinama najviše svojom krivicom kupovala pogrešne igrače ali isto očekujem za zadnje godine od vas počev od Pavlovića Saše, Murića, Klobučara, Vrabca, Gordona, Ričardsa evo Samardo ovaj najnoviji Braun i ko zna još koliko. Eto Sani ili Janković, zašto, jel prevaga?
Tu se već ne postavlja pitanje para nego znanja i u okviru onoga što možeš ti kupuješ dreš.

Sasha

pre 5 godina

Ljudi, nema od ovog nista, prije 5 godina je ABA imala tri ucesnika u Evroligi a sad ima samo jednog, ne bi me cudilo da izgubi i to jedno mjesto koje bi dobila ekipa iz Londona. Sljedece sezone cemo imati 18 ekipa, ako se odluci za prosirenje za jos 2 ekipe, to ce biti London i Pariz, ako se u buducnosti odluce za jos 2 ekipe to ce vjerovatno biti finalista Evrokupa i jos jedna ekipa iz Rusije ili Turske. U Rusiji cak 5 klubova ima budzet iznad 10 miliona evra dok u Evroligi to nema nijedan (Cedevita 7 miliona, CZ 6, Buducnost 5,8 a Partizan 5 miliona evra)

marko

pre 5 godina

Bertomeu je pre neki dan u Berlinu govorio o planovima za budućnost Evrolige i Evrokupa i iz onoga što je rekao jasno je da je ideja da prohodnost do EL bude preko EC, a ne direktno preko nacionalnih ili regionalnih liga. Plan je da se omogući i drugom finalisti EC ulazak u EL i da klubu koji se kvalifikuje preko EC i ostvari neki dovoljno visok plasman u EL bude obezbeđen opstanak u EL. To su stvari koje EL čine smislenijom i poštenijom, ali za ABA ligaše te promene nisu povoljne. Trenutno turska, francuska i italijanska liga nemaju direktnu prohodnost u EL niti postoje izgledi da je dobiju, pa je besmisleno očekivati da ABA dobije još jedno mesto. To što je jedno mesto dodeljeno ABA samo je deo tranzicionog perioda u sistemu takmičenja.