Petak, 29.03.2019.

14:31

Trka za rukija godine: Jang ispred Dončića

Trka za rukija godine u NBA tema je rasprava širom planete, do skoro se činilo da Luka Dončić neće imati konkurenciju, a onda se pojavio Tre Jang.

Izvor: SN

Trka za rukija godine: Jang ispred Donèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Roki

pre 5 godina

Znaci haos

To sto je on uradio sa Realom i Slovenijom apsolutno nikoga u Americi ne zanima, pogotovo kad je u pitanju nagrada za rukija godine. Po komentarima vecine ovde stice se utisak da je Jang invalid koji ne zna da hoda, sto je notorna glupost. Takodje, zanima me samo gde to Luka vodi Dalas koji maltene ni jednom cele sezone nije bio konkurent za PO. Luka je aposlutno zasluzio nagradu, i to ubedljivo, ali moj utisak je da novajlije imaaju previse slobode u igri i dozvolu da se ispucavaju. Na zalost, opao je kvalitet lige u poslenjih desetak godina i sve ovo je rezultat toga.

Dule

pre 5 godina

Realno sa takvom minutazom koji dansnji klinci dobijaju govori o tome koliko je liga u stvari losa u poredjenju sa onom od pre 10-15 godina. 3 rukija imaju prosek po 20 poena a timovi samo gube smesno za gledanje

magija

pre 5 godina

doncic u svakom smislu bolji i kompletniji igrac od janga, jang je dobar i bice odlican u buducnosti, ali igrac za velika dela i titule je Luka, nesto nalik na Manua, samo po meni poboljsana verzija u svakom pogledu.

bobtejL

pre 5 godina

luka je za janga, u kosarkaskom smislu, mnooogo upotrebljiviji, visedimenzioni igrac sa znacajnijim atletskim sposobnostima. sa 19 godina su u dalasu shvatili koga su dobili i bukvalno mu dali kljuceve tima raščistivši roster preko zime. iole pismen posmatrac vidi neosporni lukin talenat - i kvalitet - sa meseca. i sto je najbitnije, pokazuje da je zver u odlucujucim momentima gde je sposoban da izmisli poene i za druge i za sebe, a već je to i dokazao. ne vidim ni jednog rukija koji mu je trenutno blizu. samo me brine sto ga u dalasu troše previše.

JPR24

pre 5 godina

@JPR24Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera
(Uros_, 29. mart 2019 18:40)

Nema 22 naravno. Ali ipak ima dve više od Atlante. Doncic ima bolju statistiku. Pa ako uporedjujemo, Luka je bolji. Ali nije Amer. A za legende naravno da treba da budu srećni.

Moli

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!
(True Batman Fan, 29. mart 2019 17:08)

Ajde ne lupaj, Doncic jeste bolji, ali ti napravi od Traea debila.

Mladen

pre 5 godina

Luka je blize nagradi jer je ovo nagrada za rukija godine a ne zadnja dva meseca. Do AllStar meca Jang je bio jedan od najgorih igraca lige, dok Luka igra konstantno od pocetka.

masterchef

pre 5 godina

kakva ce ovo kradja da bude ukoliko Jang osvoji, mada kakav je cirkus nba sa nagradama postao i sa obzirom da je Jang domaci igrac ne bi me cudilo

nba

pre 5 godina

Dončić je mnogo povario igru. Imao je skoro 0-9 za 3pts...Forsira on do maksimuma pa ubode nešto to može većina rukija daj nekom 35 minuta i slobodu da rade šta hoće pa da vidimo. Mislim to je NBA svi su tamo pretalentovani svetski igrači samo neko dobije sezonu za sebe a neko na kašicicu ulazi u igru.
Dončić i one njegove cigle za 3pts iz koraka u nazad to nema smisla.
Ne poštuje saigrače završava svaki napad, forisra tripl-dablove.
To je NBA cirkus, show, Luka je taj Kapetan Amerika white-boy marketing je to...

sbm

pre 5 godina

Dončić je bio bolji tokom cijele sezone, Young je u zadnje vrijeme uhvatio priključak.
Young ima veliku prednost u tome što je domaći igrač, tako da se ne bih nimalo iznenadio da uzme nagradu, iako je Dončić po meni definitivno ROTY.

Uros_

pre 5 godina

@JPR24

Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera

Dr. Nba

pre 5 godina

Na kladionicama Doncic ima kvotu 1.01

Young igra dobro, ko zna mozda ce vec od sledece sezone biti bolji igrac od Doncica, ali sto see tice ROY nagrade tu vec odavno nema neizvesnosti.

MitchSrbija

pre 5 godina

Cekaj, Doncic kida od Oktobra do Februara, a Jang u Martu samo i odmah je Jang ruki godine? Kako da ne, vece sanse ima Simons da bude ruki godine nego Jang

austvari

pre 5 godina

sto bi rekao Milicic, Doncicu su dozvolili da prve godine igra kako hoce,da se ispucava, jer su prepoznali u njemu veliki potencijal i ova godina mu sluzi samo za privikavanje na NBA okruzenje, sistem rada i uopste prilagodjavanje na sredinu.

Walt

pre 5 godina

Obojica su dobila “zeleno svetlo” u svojim ekipama da rade šta hoće,Dončić je bio bolji na početku al je imao i jači tim,posle je taj tim rasturen jer saigrači nisu pristajali da mu se sklanjaju da kupi skokove i slično kao i da mu se generalno podrede što je kao belom rukiju i bilo apsurdno i za očekivati i sad je ostao veći teret na njemu koji normalno on sam ne može da iznese.Jang se dugo mučio ali je sad proigrao,njemu se isto svašta tolerisalo za šta bi u evropi recimo popio klupu na duži period.Generalno su obojica dobri igrači,ali je meni užasan koncept usiljene individualne promocije koja često ide na uštrb timske igre i rezultata kakvu često vidjamo u nba pa i u ova dva slučaja.

1234

pre 5 godina

Lepo sam rekao pre mesec dana da krece kampanja da Jang bude ruki godine. Apsolutna sloboda u igri ekipe koja nema ambicije, forsiranje i normalno dolazi se do toga da on po brojkama sada izgleda bolje od Doncica. S druge strane i Doncic je imao slobodu i paznju medija kao retko koji ruki tako da su u nekom ravnopravnom odnosu s tim sto je Jang Amerikanac, a to je nenadoknadiv minus za Doncica. Sve u svemu odlicni igraci.

anti-reklamozder

pre 5 godina

nemam neke posebne simpatije ka luki ali iskreno on bi trebao biti pre janga. objasnjenje je jednostavno, dok je dalas igrao takmicarske utakmnice (dakle do velikog trejda sa njujorkom ,mozda nesto ranije) luka je nizao lepe brojke dok je trae bio u najmanju ruku promenljiv...u zavrsnici sezone atlanta je sve snage preusmerila u razigravanje njega I (potpuno zasluzeno,zbog povreda nekoliko igraca poput prinsa) kolinsa ,njihove utakmnice se zavrsavaju na 250+ poena ,dok je luki zapala koska sa potpuno remontovanim timom ,gde vecu minutazu dobijaju bronson I pauel. kao sto rekoh, ne moze sve da se gleda kroz brojke ,potrebno je staviti u vremenski kontekst...inace ,da nije bilo povrede,marvin bejgli bi bio cudo,ali cudo...ali eto...

sportski pozdrav :)

Jaran

pre 5 godina

Doncic
2 poena vise
4 skoka vise (razlika u visini i poziciji)
malo bolja statistika u odbrani, neprimetna razlika
forsira TD ucinke i ispucava se

Jang
2 asistencije vise
bolji procenti suta
ne forsira TD ucinke i ne ispucava se kao u prvom delu sezone

21.1 | 18.9
05.9 | 07.9
| | | | |
33.0 | 35.0

^Ako racunamo da je jedna asistencija 2 poena.

JPR24

pre 5 godina

Nekad si kao ruki morao da se boriš za minute, pa tek onda dokazivanje. Ovi danas imaju odmah po 30 minuta u budđavim ekipama i nabijaju statistiku, a šut jedva nekih 42 i kusur %... Smešno. A sto se ovih tiče, Young ima prednost zato sto je amerikanac. Imaju istu slobodu, bacanje cigli, igranje bez ikakvog imperativa i pritiska, ali Dončić ima bolje brojke, i Dalas ipak ima dve pobede više...ali Luka nije amerikanac. Kao i Bertans sto nije “šutnuo dovoljno trojki”....

sarlo

pre 5 godina

Kad vidim koja su imena iz prethodne dve godine zapitam se da li uopste ova nagrada ima smisla. Sto se tice Doncica, decko je nevidjeni talenat. Posle Drazena on je prvi evropski igrac koji je bio lider ekipe sa svojih 17-18 god. Ali Drazen je to bio u Sibenki, a ovaj momak u Realu (citaj evropskom prvaku). Ukoliko ga povrede zaobidju siguran sam da ce Doncic postati najbolji evropski igrac svih vremena. I dugo vremena ce proci dok se ne pojavi neki novi Luka. Zato uzivajte, lep vam vikend zelim

Pseudoharms

pre 5 godina

Po meni je Doncic favorit za ROTY, ali da je Young blizu - jeste. Jeste Brogdoj, po meni, nezasluzeno uzeo zvanje ispred Sarica pre dve godine, zbog "prednosti domaceg terena, ali sumnjam da ce se to ponoviti.

bg

pre 5 godina

Dobili momci sezonu za sebe, obe ekipe za koje igraju su na dnu svojih konferencija i dosta je to prazna statistika.
Trej Jang za 3pts oko 32% u vreme kada dobri trojkaši ubacuju preko 50%.Procenti šuta isto loši ja ne znam šta oni gledaju? Imao je on 2-12 partije 8-22 iz igre...
Bolji je Dončić koji je isto u zadnje vreme počeo da radi šta hoće.

Dzoni Q Nba Fan

pre 5 godina

Iskreno, ovo saznanje da je Jang 6ti igrac sa 30+10 u nizu je neverovatno? A ruki je. Doncic je bio apsolutni favorit. Ali poslednjih mesec dana decko na svakom mecu ima ispod 20posto za sut za tri. Ako se ovako nastavi, Jang bi zasluzeno uzeo. Ipak prednost dajem Doncicu jer ocekujem pad Janga u posledjih 7,8 meseceva.

True Batman Fan

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!

kevin gar

pre 5 godina

ja sto sam gledao sinoc od doncica to je ispucavanje za tri I neki potezi bez opterecanja da ce pogrijesiti.po meni vec sad zrelije igra jang.a ayton da ima njihov broj suteva I slobodu bio bi bez konkurencije.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jedan vodi Dalas u dosta jačoj konferenciji, ovaj drugi pri dnu sa Atlantom na istoku.
Jedan vodio REAL MADRID DO TITULE ŠAMPIONA EVROPE, DRŽAVE I KUPA!
USPUT MVP SVIH TIH TAKMIČENJA.
OSVOJIO EP SA SLOVENIJOM!
Rešio na spektakularan način kako nijedan ruki do sad nije neke utakmice u NBA.
I OVI SE USUDE DA GA STAVE ISPOD TREJA KOJI IGRA DVA MESECA VRHUNSKI, PRITOM, OPET NE BOLJE OD LUKE PA VI VIDITE :)
Diskriminacija

True Batman Fan

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!

JPR24

pre 5 godina

Nekad si kao ruki morao da se boriš za minute, pa tek onda dokazivanje. Ovi danas imaju odmah po 30 minuta u budđavim ekipama i nabijaju statistiku, a šut jedva nekih 42 i kusur %... Smešno. A sto se ovih tiče, Young ima prednost zato sto je amerikanac. Imaju istu slobodu, bacanje cigli, igranje bez ikakvog imperativa i pritiska, ali Dončić ima bolje brojke, i Dalas ipak ima dve pobede više...ali Luka nije amerikanac. Kao i Bertans sto nije “šutnuo dovoljno trojki”....

Pseudoharms

pre 5 godina

Po meni je Doncic favorit za ROTY, ali da je Young blizu - jeste. Jeste Brogdoj, po meni, nezasluzeno uzeo zvanje ispred Sarica pre dve godine, zbog "prednosti domaceg terena, ali sumnjam da ce se to ponoviti.

1234

pre 5 godina

Lepo sam rekao pre mesec dana da krece kampanja da Jang bude ruki godine. Apsolutna sloboda u igri ekipe koja nema ambicije, forsiranje i normalno dolazi se do toga da on po brojkama sada izgleda bolje od Doncica. S druge strane i Doncic je imao slobodu i paznju medija kao retko koji ruki tako da su u nekom ravnopravnom odnosu s tim sto je Jang Amerikanac, a to je nenadoknadiv minus za Doncica. Sve u svemu odlicni igraci.

Walt

pre 5 godina

Obojica su dobila “zeleno svetlo” u svojim ekipama da rade šta hoće,Dončić je bio bolji na početku al je imao i jači tim,posle je taj tim rasturen jer saigrači nisu pristajali da mu se sklanjaju da kupi skokove i slično kao i da mu se generalno podrede što je kao belom rukiju i bilo apsurdno i za očekivati i sad je ostao veći teret na njemu koji normalno on sam ne može da iznese.Jang se dugo mučio ali je sad proigrao,njemu se isto svašta tolerisalo za šta bi u evropi recimo popio klupu na duži period.Generalno su obojica dobri igrači,ali je meni užasan koncept usiljene individualne promocije koja često ide na uštrb timske igre i rezultata kakvu često vidjamo u nba pa i u ova dva slučaja.

nba

pre 5 godina

Dončić je mnogo povario igru. Imao je skoro 0-9 za 3pts...Forsira on do maksimuma pa ubode nešto to može većina rukija daj nekom 35 minuta i slobodu da rade šta hoće pa da vidimo. Mislim to je NBA svi su tamo pretalentovani svetski igrači samo neko dobije sezonu za sebe a neko na kašicicu ulazi u igru.
Dončić i one njegove cigle za 3pts iz koraka u nazad to nema smisla.
Ne poštuje saigrače završava svaki napad, forisra tripl-dablove.
To je NBA cirkus, show, Luka je taj Kapetan Amerika white-boy marketing je to...

kevin gar

pre 5 godina

ja sto sam gledao sinoc od doncica to je ispucavanje za tri I neki potezi bez opterecanja da ce pogrijesiti.po meni vec sad zrelije igra jang.a ayton da ima njihov broj suteva I slobodu bio bi bez konkurencije.

MitchSrbija

pre 5 godina

Cekaj, Doncic kida od Oktobra do Februara, a Jang u Martu samo i odmah je Jang ruki godine? Kako da ne, vece sanse ima Simons da bude ruki godine nego Jang

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jedan vodi Dalas u dosta jačoj konferenciji, ovaj drugi pri dnu sa Atlantom na istoku.
Jedan vodio REAL MADRID DO TITULE ŠAMPIONA EVROPE, DRŽAVE I KUPA!
USPUT MVP SVIH TIH TAKMIČENJA.
OSVOJIO EP SA SLOVENIJOM!
Rešio na spektakularan način kako nijedan ruki do sad nije neke utakmice u NBA.
I OVI SE USUDE DA GA STAVE ISPOD TREJA KOJI IGRA DVA MESECA VRHUNSKI, PRITOM, OPET NE BOLJE OD LUKE PA VI VIDITE :)
Diskriminacija

Moli

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!
(True Batman Fan, 29. mart 2019 17:08)

Ajde ne lupaj, Doncic jeste bolji, ali ti napravi od Traea debila.

Dr. Nba

pre 5 godina

Na kladionicama Doncic ima kvotu 1.01

Young igra dobro, ko zna mozda ce vec od sledece sezone biti bolji igrac od Doncica, ali sto see tice ROY nagrade tu vec odavno nema neizvesnosti.

anti-reklamozder

pre 5 godina

nemam neke posebne simpatije ka luki ali iskreno on bi trebao biti pre janga. objasnjenje je jednostavno, dok je dalas igrao takmicarske utakmnice (dakle do velikog trejda sa njujorkom ,mozda nesto ranije) luka je nizao lepe brojke dok je trae bio u najmanju ruku promenljiv...u zavrsnici sezone atlanta je sve snage preusmerila u razigravanje njega I (potpuno zasluzeno,zbog povreda nekoliko igraca poput prinsa) kolinsa ,njihove utakmnice se zavrsavaju na 250+ poena ,dok je luki zapala koska sa potpuno remontovanim timom ,gde vecu minutazu dobijaju bronson I pauel. kao sto rekoh, ne moze sve da se gleda kroz brojke ,potrebno je staviti u vremenski kontekst...inace ,da nije bilo povrede,marvin bejgli bi bio cudo,ali cudo...ali eto...

sportski pozdrav :)

austvari

pre 5 godina

sto bi rekao Milicic, Doncicu su dozvolili da prve godine igra kako hoce,da se ispucava, jer su prepoznali u njemu veliki potencijal i ova godina mu sluzi samo za privikavanje na NBA okruzenje, sistem rada i uopste prilagodjavanje na sredinu.

sarlo

pre 5 godina

Kad vidim koja su imena iz prethodne dve godine zapitam se da li uopste ova nagrada ima smisla. Sto se tice Doncica, decko je nevidjeni talenat. Posle Drazena on je prvi evropski igrac koji je bio lider ekipe sa svojih 17-18 god. Ali Drazen je to bio u Sibenki, a ovaj momak u Realu (citaj evropskom prvaku). Ukoliko ga povrede zaobidju siguran sam da ce Doncic postati najbolji evropski igrac svih vremena. I dugo vremena ce proci dok se ne pojavi neki novi Luka. Zato uzivajte, lep vam vikend zelim

Mladen

pre 5 godina

Luka je blize nagradi jer je ovo nagrada za rukija godine a ne zadnja dva meseca. Do AllStar meca Jang je bio jedan od najgorih igraca lige, dok Luka igra konstantno od pocetka.

Uros_

pre 5 godina

@JPR24

Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera

sbm

pre 5 godina

Dončić je bio bolji tokom cijele sezone, Young je u zadnje vrijeme uhvatio priključak.
Young ima veliku prednost u tome što je domaći igrač, tako da se ne bih nimalo iznenadio da uzme nagradu, iako je Dončić po meni definitivno ROTY.

masterchef

pre 5 godina

kakva ce ovo kradja da bude ukoliko Jang osvoji, mada kakav je cirkus nba sa nagradama postao i sa obzirom da je Jang domaci igrac ne bi me cudilo

Dule

pre 5 godina

Realno sa takvom minutazom koji dansnji klinci dobijaju govori o tome koliko je liga u stvari losa u poredjenju sa onom od pre 10-15 godina. 3 rukija imaju prosek po 20 poena a timovi samo gube smesno za gledanje

bg

pre 5 godina

Dobili momci sezonu za sebe, obe ekipe za koje igraju su na dnu svojih konferencija i dosta je to prazna statistika.
Trej Jang za 3pts oko 32% u vreme kada dobri trojkaši ubacuju preko 50%.Procenti šuta isto loši ja ne znam šta oni gledaju? Imao je on 2-12 partije 8-22 iz igre...
Bolji je Dončić koji je isto u zadnje vreme počeo da radi šta hoće.

bobtejL

pre 5 godina

luka je za janga, u kosarkaskom smislu, mnooogo upotrebljiviji, visedimenzioni igrac sa znacajnijim atletskim sposobnostima. sa 19 godina su u dalasu shvatili koga su dobili i bukvalno mu dali kljuceve tima raščistivši roster preko zime. iole pismen posmatrac vidi neosporni lukin talenat - i kvalitet - sa meseca. i sto je najbitnije, pokazuje da je zver u odlucujucim momentima gde je sposoban da izmisli poene i za druge i za sebe, a već je to i dokazao. ne vidim ni jednog rukija koji mu je trenutno blizu. samo me brine sto ga u dalasu troše previše.

Dzoni Q Nba Fan

pre 5 godina

Iskreno, ovo saznanje da je Jang 6ti igrac sa 30+10 u nizu je neverovatno? A ruki je. Doncic je bio apsolutni favorit. Ali poslednjih mesec dana decko na svakom mecu ima ispod 20posto za sut za tri. Ako se ovako nastavi, Jang bi zasluzeno uzeo. Ipak prednost dajem Doncicu jer ocekujem pad Janga u posledjih 7,8 meseceva.

magija

pre 5 godina

doncic u svakom smislu bolji i kompletniji igrac od janga, jang je dobar i bice odlican u buducnosti, ali igrac za velika dela i titule je Luka, nesto nalik na Manua, samo po meni poboljsana verzija u svakom pogledu.

JPR24

pre 5 godina

@JPR24Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera
(Uros_, 29. mart 2019 18:40)

Nema 22 naravno. Ali ipak ima dve više od Atlante. Doncic ima bolju statistiku. Pa ako uporedjujemo, Luka je bolji. Ali nije Amer. A za legende naravno da treba da budu srećni.

Jaran

pre 5 godina

Doncic
2 poena vise
4 skoka vise (razlika u visini i poziciji)
malo bolja statistika u odbrani, neprimetna razlika
forsira TD ucinke i ispucava se

Jang
2 asistencije vise
bolji procenti suta
ne forsira TD ucinke i ne ispucava se kao u prvom delu sezone

21.1 | 18.9
05.9 | 07.9
| | | | |
33.0 | 35.0

^Ako racunamo da je jedna asistencija 2 poena.

Roki

pre 5 godina

Znaci haos

To sto je on uradio sa Realom i Slovenijom apsolutno nikoga u Americi ne zanima, pogotovo kad je u pitanju nagrada za rukija godine. Po komentarima vecine ovde stice se utisak da je Jang invalid koji ne zna da hoda, sto je notorna glupost. Takodje, zanima me samo gde to Luka vodi Dalas koji maltene ni jednom cele sezone nije bio konkurent za PO. Luka je aposlutno zasluzio nagradu, i to ubedljivo, ali moj utisak je da novajlije imaaju previse slobode u igri i dozvolu da se ispucavaju. Na zalost, opao je kvalitet lige u poslenjih desetak godina i sve ovo je rezultat toga.

True Batman Fan

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!

sarlo

pre 5 godina

Kad vidim koja su imena iz prethodne dve godine zapitam se da li uopste ova nagrada ima smisla. Sto se tice Doncica, decko je nevidjeni talenat. Posle Drazena on je prvi evropski igrac koji je bio lider ekipe sa svojih 17-18 god. Ali Drazen je to bio u Sibenki, a ovaj momak u Realu (citaj evropskom prvaku). Ukoliko ga povrede zaobidju siguran sam da ce Doncic postati najbolji evropski igrac svih vremena. I dugo vremena ce proci dok se ne pojavi neki novi Luka. Zato uzivajte, lep vam vikend zelim

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Jedan vodi Dalas u dosta jačoj konferenciji, ovaj drugi pri dnu sa Atlantom na istoku.
Jedan vodio REAL MADRID DO TITULE ŠAMPIONA EVROPE, DRŽAVE I KUPA!
USPUT MVP SVIH TIH TAKMIČENJA.
OSVOJIO EP SA SLOVENIJOM!
Rešio na spektakularan način kako nijedan ruki do sad nije neke utakmice u NBA.
I OVI SE USUDE DA GA STAVE ISPOD TREJA KOJI IGRA DVA MESECA VRHUNSKI, PRITOM, OPET NE BOLJE OD LUKE PA VI VIDITE :)
Diskriminacija

kevin gar

pre 5 godina

ja sto sam gledao sinoc od doncica to je ispucavanje za tri I neki potezi bez opterecanja da ce pogrijesiti.po meni vec sad zrelije igra jang.a ayton da ima njihov broj suteva I slobodu bio bi bez konkurencije.

JPR24

pre 5 godina

Nekad si kao ruki morao da se boriš za minute, pa tek onda dokazivanje. Ovi danas imaju odmah po 30 minuta u budđavim ekipama i nabijaju statistiku, a šut jedva nekih 42 i kusur %... Smešno. A sto se ovih tiče, Young ima prednost zato sto je amerikanac. Imaju istu slobodu, bacanje cigli, igranje bez ikakvog imperativa i pritiska, ali Dončić ima bolje brojke, i Dalas ipak ima dve pobede više...ali Luka nije amerikanac. Kao i Bertans sto nije “šutnuo dovoljno trojki”....

anti-reklamozder

pre 5 godina

nemam neke posebne simpatije ka luki ali iskreno on bi trebao biti pre janga. objasnjenje je jednostavno, dok je dalas igrao takmicarske utakmnice (dakle do velikog trejda sa njujorkom ,mozda nesto ranije) luka je nizao lepe brojke dok je trae bio u najmanju ruku promenljiv...u zavrsnici sezone atlanta je sve snage preusmerila u razigravanje njega I (potpuno zasluzeno,zbog povreda nekoliko igraca poput prinsa) kolinsa ,njihove utakmnice se zavrsavaju na 250+ poena ,dok je luki zapala koska sa potpuno remontovanim timom ,gde vecu minutazu dobijaju bronson I pauel. kao sto rekoh, ne moze sve da se gleda kroz brojke ,potrebno je staviti u vremenski kontekst...inace ,da nije bilo povrede,marvin bejgli bi bio cudo,ali cudo...ali eto...

sportski pozdrav :)

Jaran

pre 5 godina

Doncic
2 poena vise
4 skoka vise (razlika u visini i poziciji)
malo bolja statistika u odbrani, neprimetna razlika
forsira TD ucinke i ispucava se

Jang
2 asistencije vise
bolji procenti suta
ne forsira TD ucinke i ne ispucava se kao u prvom delu sezone

21.1 | 18.9
05.9 | 07.9
| | | | |
33.0 | 35.0

^Ako racunamo da je jedna asistencija 2 poena.

bg

pre 5 godina

Dobili momci sezonu za sebe, obe ekipe za koje igraju su na dnu svojih konferencija i dosta je to prazna statistika.
Trej Jang za 3pts oko 32% u vreme kada dobri trojkaši ubacuju preko 50%.Procenti šuta isto loši ja ne znam šta oni gledaju? Imao je on 2-12 partije 8-22 iz igre...
Bolji je Dončić koji je isto u zadnje vreme počeo da radi šta hoće.

nba

pre 5 godina

Dončić je mnogo povario igru. Imao je skoro 0-9 za 3pts...Forsira on do maksimuma pa ubode nešto to može većina rukija daj nekom 35 minuta i slobodu da rade šta hoće pa da vidimo. Mislim to je NBA svi su tamo pretalentovani svetski igrači samo neko dobije sezonu za sebe a neko na kašicicu ulazi u igru.
Dončić i one njegove cigle za 3pts iz koraka u nazad to nema smisla.
Ne poštuje saigrače završava svaki napad, forisra tripl-dablove.
To je NBA cirkus, show, Luka je taj Kapetan Amerika white-boy marketing je to...

Pseudoharms

pre 5 godina

Po meni je Doncic favorit za ROTY, ali da je Young blizu - jeste. Jeste Brogdoj, po meni, nezasluzeno uzeo zvanje ispred Sarica pre dve godine, zbog "prednosti domaceg terena, ali sumnjam da ce se to ponoviti.

1234

pre 5 godina

Lepo sam rekao pre mesec dana da krece kampanja da Jang bude ruki godine. Apsolutna sloboda u igri ekipe koja nema ambicije, forsiranje i normalno dolazi se do toga da on po brojkama sada izgleda bolje od Doncica. S druge strane i Doncic je imao slobodu i paznju medija kao retko koji ruki tako da su u nekom ravnopravnom odnosu s tim sto je Jang Amerikanac, a to je nenadoknadiv minus za Doncica. Sve u svemu odlicni igraci.

MitchSrbija

pre 5 godina

Cekaj, Doncic kida od Oktobra do Februara, a Jang u Martu samo i odmah je Jang ruki godine? Kako da ne, vece sanse ima Simons da bude ruki godine nego Jang

magija

pre 5 godina

doncic u svakom smislu bolji i kompletniji igrac od janga, jang je dobar i bice odlican u buducnosti, ali igrac za velika dela i titule je Luka, nesto nalik na Manua, samo po meni poboljsana verzija u svakom pogledu.

masterchef

pre 5 godina

kakva ce ovo kradja da bude ukoliko Jang osvoji, mada kakav je cirkus nba sa nagradama postao i sa obzirom da je Jang domaci igrac ne bi me cudilo

bobtejL

pre 5 godina

luka je za janga, u kosarkaskom smislu, mnooogo upotrebljiviji, visedimenzioni igrac sa znacajnijim atletskim sposobnostima. sa 19 godina su u dalasu shvatili koga su dobili i bukvalno mu dali kljuceve tima raščistivši roster preko zime. iole pismen posmatrac vidi neosporni lukin talenat - i kvalitet - sa meseca. i sto je najbitnije, pokazuje da je zver u odlucujucim momentima gde je sposoban da izmisli poene i za druge i za sebe, a već je to i dokazao. ne vidim ni jednog rukija koji mu je trenutno blizu. samo me brine sto ga u dalasu troše previše.

Dzoni Q Nba Fan

pre 5 godina

Iskreno, ovo saznanje da je Jang 6ti igrac sa 30+10 u nizu je neverovatno? A ruki je. Doncic je bio apsolutni favorit. Ali poslednjih mesec dana decko na svakom mecu ima ispod 20posto za sut za tri. Ako se ovako nastavi, Jang bi zasluzeno uzeo. Ipak prednost dajem Doncicu jer ocekujem pad Janga u posledjih 7,8 meseceva.

sbm

pre 5 godina

Dončić je bio bolji tokom cijele sezone, Young je u zadnje vrijeme uhvatio priključak.
Young ima veliku prednost u tome što je domaći igrač, tako da se ne bih nimalo iznenadio da uzme nagradu, iako je Dončić po meni definitivno ROTY.

Mladen

pre 5 godina

Luka je blize nagradi jer je ovo nagrada za rukija godine a ne zadnja dva meseca. Do AllStar meca Jang je bio jedan od najgorih igraca lige, dok Luka igra konstantno od pocetka.

Moli

pre 5 godina

S obzirom da Bertans nije ni dobio poziv za ucestvovanje u sutiranju trojki na All Star vikendu, vest da Jang vodi ispred Doncica u konkurenciji za rukija godine me uopste ne iznenadjuje... Pretpostavljam da bi za celnike lige velika sramota bila da medju morem amerikanaca jedan klinac iz malene Slovenije ponese titulu rukija godine. Inace porediti ova dva igraca, po sposobnostima, poslu koji odradjuju na terenu, pregledu igre i kosarkaskoj inteligenciji generalno, je svakome koji iole prati i poznaje kosarku, smesno!
(True Batman Fan, 29. mart 2019 17:08)

Ajde ne lupaj, Doncic jeste bolji, ali ti napravi od Traea debila.

JPR24

pre 5 godina

@JPR24Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera
(Uros_, 29. mart 2019 18:40)

Nema 22 naravno. Ali ipak ima dve više od Atlante. Doncic ima bolju statistiku. Pa ako uporedjujemo, Luka je bolji. Ali nije Amer. A za legende naravno da treba da budu srećni.

Walt

pre 5 godina

Obojica su dobila “zeleno svetlo” u svojim ekipama da rade šta hoće,Dončić je bio bolji na početku al je imao i jači tim,posle je taj tim rasturen jer saigrači nisu pristajali da mu se sklanjaju da kupi skokove i slično kao i da mu se generalno podrede što je kao belom rukiju i bilo apsurdno i za očekivati i sad je ostao veći teret na njemu koji normalno on sam ne može da iznese.Jang se dugo mučio ali je sad proigrao,njemu se isto svašta tolerisalo za šta bi u evropi recimo popio klupu na duži period.Generalno su obojica dobri igrači,ali je meni užasan koncept usiljene individualne promocije koja često ide na uštrb timske igre i rezultata kakvu često vidjamo u nba pa i u ova dva slučaja.

Dr. Nba

pre 5 godina

Na kladionicama Doncic ima kvotu 1.01

Young igra dobro, ko zna mozda ce vec od sledece sezone biti bolji igrac od Doncica, ali sto see tice ROY nagrade tu vec odavno nema neizvesnosti.

Dule

pre 5 godina

Realno sa takvom minutazom koji dansnji klinci dobijaju govori o tome koliko je liga u stvari losa u poredjenju sa onom od pre 10-15 godina. 3 rukija imaju prosek po 20 poena a timovi samo gube smesno za gledanje

austvari

pre 5 godina

sto bi rekao Milicic, Doncicu su dozvolili da prve godine igra kako hoce,da se ispucava, jer su prepoznali u njemu veliki potencijal i ova godina mu sluzi samo za privikavanje na NBA okruzenje, sistem rada i uopste prilagodjavanje na sredinu.

Roki

pre 5 godina

Znaci haos

To sto je on uradio sa Realom i Slovenijom apsolutno nikoga u Americi ne zanima, pogotovo kad je u pitanju nagrada za rukija godine. Po komentarima vecine ovde stice se utisak da je Jang invalid koji ne zna da hoda, sto je notorna glupost. Takodje, zanima me samo gde to Luka vodi Dalas koji maltene ni jednom cele sezone nije bio konkurent za PO. Luka je aposlutno zasluzio nagradu, i to ubedljivo, ali moj utisak je da novajlije imaaju previse slobode u igri i dozvolu da se ispucavaju. Na zalost, opao je kvalitet lige u poslenjih desetak godina i sve ovo je rezultat toga.

Uros_

pre 5 godina

@JPR24

Kao da ima Dalas 22 pobede vise...obojica treba da zahvale i budu srecni sto imaju pored sebe dve velike legende,jedine preostale iz drafta 90-ih,Dirka i Kartera