Ponedeljak, 25.03.2019.

08:47

Đoković: Iskren da budem, izgubio sam fokus

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, obratio se novinarima posle teško izvojevane pobede u trećem kolu Mastersa u Majamiju.

Izvor: PT

Ðokoviæ: Iskren da budem, izgubio sam fokus IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Hmmm

pre 5 godina

Covek ne moze ziveti u budocnosti i od onoga sta ce biti. Postoji samo sada, ovaj trenutak u kom jesmo, sve ostalo je neizvesno. Sta ako odluci da ne igra? Sta ako ga nesto spreci? Sta ako u prvom kolu neko bude bolji od njega? Ne moze da se gleda buducnost, vec ovaj trenutak. Ono cemu se smejete kada kazu Federer i Rafa, sada igram, sada sam tu, sutra ne znam. Mozez zeleti, to nije sporno, ali ne mozes sve drugo preskociti zbog necega sto je neizvesno.

Dobros-AV

pre 5 godina

... ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Moj Genije, da je to tako kao sto kazes ne bi Nole osvojio ni jedan celindzer a kamoli ovoliko slemova i sve masterse koliko ih ima. Covek ce otici u istoriju kao jedan od najvecih tenisera i sportista svih vremena!
Isto tako, Troicki (sa Ruskim genima) i Djere (sa Hunskim) imaju po tebi vise sansi za uspeh? Posto nemaju Balkanske gene?
Ima dosta balkanskih gena i u NBA i ostalim velikim sportovima, to znas i sam. Jedina objasnjiva filozofija je: Treba biti i OSTATI gladan. Gladan za nove pobede i uspehe, i iako si vec SVE ZIVO osvojio, proziveo i iskusio.
...I opet ...i opet ...i sve ponovo, svake godine, sve iz pocetka.
E, to nije lako. Pogotovo za jednog Balkanca. Ali, Nole po tebi nije sa Balkana, jel tako? Jesto, moj Genije. Sa Balkana je. Ali je (bar bio) gladan. Zato je tu gde je.

Dobros-AV

pre 5 godina

Vidimo i sami da nisi bio u fokusu Nole, ne moras da 'budes iskren'.
Najvaznije je da u ovim serijama turnira i meceva postoji neki (bar malo primetan) progres sto se igre tice iz meca u mec. Uvek cu da se secam poslednjeg AO kada je igrao prosecno (da ne kazem traljavo i ponekad kilavo) do finala, i ulozio samo minimalno, koliko treba da se dobije .... a onda razmontirao Nadala u finalu kao nikad do sada u medjusobnim okrsajima.
Za mene je to dovoljan dokaz da Nole moze dosta toga da "ukljuci' ili 'iskljuci' kada mu je nesto potrebno ili nije. Sa dobrim igracima ukljucuje tzv.'beast mode', nesto kao na Tesla automobilima... i postaje neuhvatljiv za ostale.
Mislim da isto i Rafa i Federer imaju slicni mind-set za medjusobne okrsaje, ali kod Noleta se to bas dobro primecuje.

Eeeee

pre 5 godina

Antidebil
Koliko shvatam, ti bi da kazes kako napisano nije tacno? Zasto onda potvrdjujes? Kao sto napisah, da je Rafa razmisljao kako ne mora da osvaja turnire na sljaci, jer ih je vec osvajao, on nikada ne bi bio kralj sljake. Njegov primarni cilj je sljaka i on se upravlja prema tome. O tome ti upravo upravo pisem. On je to osvajao, on zna kako se osvaja, ali se uvek iznova i iznova sprema za to. To i jeste poenta komentara. Zato sto neki, jos od IW, pisu kako Novaku ne treba jer je vec osvajao. Jos jednom, da je Rafa tako razmisljao, nikada ne bi bio kralj sljake.

Bodibond mother

pre 5 godina

da li mi komentarišemo tenisera koji je vezao tri poslednja slema ili ne znam....federer je vezao dva davne 2009-te a nadal 2010-te.....strašno....

brendon

pre 5 godina

Nole... guraj...bice OK...toliko si puta pao i ustao....i opet ces.... bices najbolji ikada....
(Cale, 25. mart 2019 09:36)

On je već najbolji ikada, samo nije najbolji u glavama king Rogera, bodibonda, banjice, mikija I ostalih polupanaca ovde koji mrze najboljeg tenisera svih vremena - srbina Novaka Djokovića.

Genije

pre 5 godina

@negativni

Naravno. Gotovo uvek. Plus nasilje i glad. (seks, hrana i sigurnost).
To su glavni činioci koji imaju najveći uticaj na mutacije gena, vezane za ljudsku psihu.

shandonjito

pre 5 godina

Odgledah mec sinoc i nisam mogao da se otmem utisku da je Novak zeleo bas ovakav mec. Poceo je mec sa "fokusom", a onda je osetio da je znatno jaci i da moze da resi mec kad god od licno to hoce. Generalno, treba mu meceva da se vrati u takmicarski ritam, posto je tu malo ispao. A ovakvi mecevi su dusu dali za to, samo je potebno malo razigrati protivnika, da ti pruzi jaci sparing. Treba malo spustiti svoj nivo igre i njemu dati krila, a onda kad bude potrebno, ponovo ga podici i zavrsiti posao.
Takav odnos nekad moze biti opasan u sportu, posto protivnik moze da udje u opak ritam, a tebi da se skrati ruka. No, Novak je dovoljno mocan da mu se u ovakvom mecu to ne desi. Mislim da je on trenutno toliko mocan i svetu tenisa, te da je u stvari on taj koji dozira igru protivnika. Na AO openu je to najbolje pokazao, gde je u stvari jedan jedini mec odigrao punom snagom, protiv Nadala, i videli smo kako to izgleda.
U individualnom sportu igraci nekad rade takve stvari, da bi duze bili na terenu, da bi usao u turnir, da bi opustio ruku, da bi "opipao" sebe. I upravo je to ono sto mu treba da bi usao u ritam do RG. Zna on sta radi i kako se dolazi na vrh, nije naivan.

matori

pre 5 godina

@Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...
(MarcoPolo, 25. mart 2019 09:42)

ma neće, koriste zajedničke dizel motore ( bar su koristili od 2004 do 2012 sigurno ).

antiDebil

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.
(Eeeee, 25. mart 2019 10:55)

Nadalova sezona se svodi na period pocetak aprila - sredina juna. Ceo fokus, cela priprema, forma, sve je podredjeno tom trenutku. Nakon toga igra na isparenjima a kada i to presusi onda onda na preuranjeni zimski raspust, pod laznim izgovorom povrede.
Djokoviceva sezona traje od januara do novembra i on ima podjednake uspehe u svim periodima i svim kvartalima sezona, i u ovom prvom delu zakljucno sa Majamijem, i u drugom zakljucno sa Wimbledonom, i u letnjoj americkoj turneji i u periodu nakon US opena, za razliku od Nadala ! Uostalom gde je taj Nadal, sto ne igra na ovom turniru ? Povredjen ? Da nece mozda da preskoci monte karlo zbog te povrede ??

Brus spisntstin

pre 5 godina

GS su prioritet.Ostalo je nebitno.Na drugim turnirima si G.O.A.T. .I da ne osvojiš vise ništa po meni si opet G.O.A.T.!
(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01)

Stavio si tacku pa uzvicnik??? ".!" Crni nepismeni covece...

Toma

pre 5 godina

Volim Đokovića, ali sve češće razmišljam kako je osvojio sve što jeste i da li postoji još neki Đoković. Padanje na leđa, mlako udaranje loptice, bezidejnost, bezvoljnost, ljutnja, bes, nervoza... Mučenje!

dejandddddd

pre 5 godina

Svi zaboravljaju da Novak ima 31 godinu i da su se prioriteti promenili, nije više klinac, to što Federer igra u 38-oj to je retkost baš baš. Možda će ga Nole prestići po broju GS titula, ali morate da budete svesni da se to možda neće desiti jer mu je dosta takvog načina života i verovatno se zbog toga i dešavaju psihički padovi.

asd

pre 5 godina

(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

zavist, teska boles', pokazace Krajin tvom ljubimcu danas, oducice ga od tenisa, imao je puku srecu protiv onog hobita iz Moldavije.

...

pre 5 godina

@знањенемањенезнање, дај не смарај више са својим глупостима произашлим из бујне маште, немаш појма само смараш скрибоманским глупостима. Сабери се и ради нешто, удави бре...

Eeeee

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.

Pantagruel

pre 5 godina

Не треба се уопште нервирати. Довољно је да на овим турнирима оде само једно коло даље него у прошлој сезони (а чини ми се да је тада испадао у раним фазама) и задржи предност у бодовима у односу на конкуренте. Сва пажња треба да му буде усмерена на Ролан Гарос и Вимблдон. Остало је споредно.

Brus spisntstin

pre 5 godina

I ja ostadoh bez Fokusa, bar na par dana dok ne skupim 7000 za cilindar kvačila. leleeeee, samo mi je još to tebalo....
(Miki, 25. mart 2019 09:45)

Dobar komentar. Bolje ovaj da bude na vrhu nego oni bezvezni od Jon Bon Jovia koji se uvek ponavlja.

mr

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Јел ти ова знања остала од некадашњег читања Забавника, или си можда ових дана гледао неку јефтину психологију и то укрстио са читањем историје од Китаровић?

Genije

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.

Negativni

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Uvek kriva žena, je 'l? Pa upravo je Andrić i pisao o prokletstvu takvih stereotipa kojih je tvoj komentar prepun. Kakvi preci, kakve gluposti...imaš svoj život, svoj mozak, svoju pamet, pa probaj da se menjaš i uradiš nešto. Upravo to Djoković radi. U poslu kojim se bavi ne priziva nikakve pretke, već radi i ne gleda u tudje dvorište. Lepo je meni jedan moj poznanik Nemac jednom rekao: "Djoković je po imenu i prezimenu vaš, a po svemu drugome - naš!"

Robert

pre 5 godina

Bogme, da nije Delbonis izgubio fokus i neshvatljivim greskama poklonio gem/set na 5:6, ponovila bi se ovde salva komentara kako je samo RG vazan. Naravno, pred svaki turnir najavlju se dominacija i titula.

kengur86

pre 5 godina

Nole ne mozes da kazes da si izgubio fokus, to ne prilici tvom renomeu najboljih igraca u istoriji, a i pocenjivacki je za protivnika. Kada se tako pobedjuje, samo se kaze, Delbonis je dobar igrac naterao me je da uvidim svoje mane tokom meca i da cu na narodnom pokusati to da ispravim. Sa takvom izjavom uvidjam da nesto nestima u njegovoj glavi, al ne teniski, nego privatno. Uzdigni se Nole i pokazi od kakvog si kova i osvoji Miami. Volimo te i podrzavamo i u padovima i usponima.

kozar

pre 5 godina

Delbis beše odigrao “jednu od najboljih partija”, a Djoković “loš” i “bez fokusa” dobi ga ipak bez vecih problema. Zato je Nole prvak i majstor. Šta li će Nole da uradi koliko sutra kada bude dobar i sa fokusom.

znanje-imanje

pre 5 godina

Sa ovim nivoom fizičke spremnosti svaka pobeda je uspeh. Ponovo manjak kilograma. Na betonu ovakav još nekog i izblefira, na šljaci se šljaka i neće proći.
Ako je deo plana OK. Ako je bilo biološki neminovno OK. Ako je i zbog uživanja ma i to je OK. Sve, samo da nije u pitanju (opet) metafizika čia semenki.

Mrkva

pre 5 godina

Uvek gubis fokus kad neko zaigra bolje.Priznaj da je neko bolji od tebe.
(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

Dečko, od tebe bi i aspirin zabolela glava.

MarcoPolo

pre 5 godina

Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...

miki

pre 5 godina

Gledo sam mec i cinimi se da si ti glavom na rg a ovo ti sluzi da dizes formu nebranis poene i bas te briga sta ces uraditi ako dobijes jos bolje. Sa onakom igrom izgubices sigurno sledeci mec tj ako budes igrao kao u drugom setu. Cim si zaigrao priblizno tvojoj normalnoj igri oduvao si coveka. Sve je do Djokovica dal mu se igra ili ne

nikolabg

pre 5 godina

Nije uopšte spreman ni približno i potpuno je van uobičajenog ritma.Loše igra unazad dve nedelje.Uglavnom vraća lopticu bez energije i povremeno deluje kao da mu se ne igra.
Ovakvi teniseri poput Bautiste,uporni, borci,namuče ga i kad je najbolji a u ovakvoj situaciji mu nikako ne odgovaraju i po meni ukoliko nešto ne promeni i ne pokaže veću želju i borbu, poraz mu je neizbežan.

921

pre 5 godina

A šta će da kaže Nole drugo osim ovako nešto, ili slično? Nije prvi put da na velikim turnirima u prvih nekoliko mečeva Nole pripušta protivnika da mu parira i da dobije set. Primer: AO2019. Zašto se tako ponaša? Pa nije TAKO TEŠKO skontati. Uigrava se u REALNIM uslovima – izlaže telo realnim naporima, i s tehničkim i taktičkim zahtevima, pred publikom koja mu je delimično nenaklonjena, na velikom terenu, s protivnikom koji je ipak respektabilan (bolji je nego sparing partner), zadovoljava vlasnika turnira da on kao svetski prvak, najbolji teniser u istoriji, igra sat dva na njegovom turniru, TV prenosi su takođe sadržajniji i TV stoga takav scenario radije pozdravljaju, kladionice takođe ovo pozdravljaju jer se unosi neizvesnost u ishod... itditd. Suprotno ovakvom ponašanju, ponaša se npr. Rafa. Sve i odmah napada punom parom. I...? Šta dobija s tim? Em rizikuje povređivanje, em se uljuljkuje u navodnom velikom i furioznom uspehu na turniru, pa kao nosi sa sobom u finale epitet super spremnog borca, koji mu služi ČEMU? Na AO2019 npr. šta je s tim postigao? Tako da, ovakva Noletova strategija je neuporedivo delotvornija.

jon bon jovi dijagnozica

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01) Dao sam ti plusic. Jos samo da se opismenis malo i bice jos plusica. Sreci nema kraja

nikolabg

pre 5 godina

Nije uopšte spreman ni približno i potpuno je van uobičajenog ritma.Loše igra unazad dve nedelje.Uglavnom vraća lopticu bez energije i povremeno deluje kao da mu se ne igra.
Ovakvi teniseri poput Bautiste,uporni, borci,namuče ga i kad je najbolji a u ovakvoj situaciji mu nikako ne odgovaraju i po meni ukoliko nešto ne promeni i ne pokaže veću želju i borbu, poraz mu je neizbežan.

Mrkva

pre 5 godina

Uvek gubis fokus kad neko zaigra bolje.Priznaj da je neko bolji od tebe.
(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

Dečko, od tebe bi i aspirin zabolela glava.

miki

pre 5 godina

Gledo sam mec i cinimi se da si ti glavom na rg a ovo ti sluzi da dizes formu nebranis poene i bas te briga sta ces uraditi ako dobijes jos bolje. Sa onakom igrom izgubices sigurno sledeci mec tj ako budes igrao kao u drugom setu. Cim si zaigrao priblizno tvojoj normalnoj igri oduvao si coveka. Sve je do Djokovica dal mu se igra ili ne

921

pre 5 godina

A šta će da kaže Nole drugo osim ovako nešto, ili slično? Nije prvi put da na velikim turnirima u prvih nekoliko mečeva Nole pripušta protivnika da mu parira i da dobije set. Primer: AO2019. Zašto se tako ponaša? Pa nije TAKO TEŠKO skontati. Uigrava se u REALNIM uslovima – izlaže telo realnim naporima, i s tehničkim i taktičkim zahtevima, pred publikom koja mu je delimično nenaklonjena, na velikom terenu, s protivnikom koji je ipak respektabilan (bolji je nego sparing partner), zadovoljava vlasnika turnira da on kao svetski prvak, najbolji teniser u istoriji, igra sat dva na njegovom turniru, TV prenosi su takođe sadržajniji i TV stoga takav scenario radije pozdravljaju, kladionice takođe ovo pozdravljaju jer se unosi neizvesnost u ishod... itditd. Suprotno ovakvom ponašanju, ponaša se npr. Rafa. Sve i odmah napada punom parom. I...? Šta dobija s tim? Em rizikuje povređivanje, em se uljuljkuje u navodnom velikom i furioznom uspehu na turniru, pa kao nosi sa sobom u finale epitet super spremnog borca, koji mu služi ČEMU? Na AO2019 npr. šta je s tim postigao? Tako da, ovakva Noletova strategija je neuporedivo delotvornija.

znanje-imanje

pre 5 godina

Sa ovim nivoom fizičke spremnosti svaka pobeda je uspeh. Ponovo manjak kilograma. Na betonu ovakav još nekog i izblefira, na šljaci se šljaka i neće proći.
Ako je deo plana OK. Ako je bilo biološki neminovno OK. Ako je i zbog uživanja ma i to je OK. Sve, samo da nije u pitanju (opet) metafizika čia semenki.

kengur86

pre 5 godina

Nole ne mozes da kazes da si izgubio fokus, to ne prilici tvom renomeu najboljih igraca u istoriji, a i pocenjivacki je za protivnika. Kada se tako pobedjuje, samo se kaze, Delbonis je dobar igrac naterao me je da uvidim svoje mane tokom meca i da cu na narodnom pokusati to da ispravim. Sa takvom izjavom uvidjam da nesto nestima u njegovoj glavi, al ne teniski, nego privatno. Uzdigni se Nole i pokazi od kakvog si kova i osvoji Miami. Volimo te i podrzavamo i u padovima i usponima.

kozar

pre 5 godina

Delbis beše odigrao “jednu od najboljih partija”, a Djoković “loš” i “bez fokusa” dobi ga ipak bez vecih problema. Zato je Nole prvak i majstor. Šta li će Nole da uradi koliko sutra kada bude dobar i sa fokusom.

Pantagruel

pre 5 godina

Не треба се уопште нервирати. Довољно је да на овим турнирима оде само једно коло даље него у прошлој сезони (а чини ми се да је тада испадао у раним фазама) и задржи предност у бодовима у односу на конкуренте. Сва пажња треба да му буде усмерена на Ролан Гарос и Вимблдон. Остало је споредно.

MarcoPolo

pre 5 godina

Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...

Negativni

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Uvek kriva žena, je 'l? Pa upravo je Andrić i pisao o prokletstvu takvih stereotipa kojih je tvoj komentar prepun. Kakvi preci, kakve gluposti...imaš svoj život, svoj mozak, svoju pamet, pa probaj da se menjaš i uradiš nešto. Upravo to Djoković radi. U poslu kojim se bavi ne priziva nikakve pretke, već radi i ne gleda u tudje dvorište. Lepo je meni jedan moj poznanik Nemac jednom rekao: "Djoković je po imenu i prezimenu vaš, a po svemu drugome - naš!"

Genije

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.

Brus spisntstin

pre 5 godina

I ja ostadoh bez Fokusa, bar na par dana dok ne skupim 7000 za cilindar kvačila. leleeeee, samo mi je još to tebalo....
(Miki, 25. mart 2019 09:45)

Dobar komentar. Bolje ovaj da bude na vrhu nego oni bezvezni od Jon Bon Jovia koji se uvek ponavlja.

Robert

pre 5 godina

Bogme, da nije Delbonis izgubio fokus i neshvatljivim greskama poklonio gem/set na 5:6, ponovila bi se ovde salva komentara kako je samo RG vazan. Naravno, pred svaki turnir najavlju se dominacija i titula.

antiDebil

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.
(Eeeee, 25. mart 2019 10:55)

Nadalova sezona se svodi na period pocetak aprila - sredina juna. Ceo fokus, cela priprema, forma, sve je podredjeno tom trenutku. Nakon toga igra na isparenjima a kada i to presusi onda onda na preuranjeni zimski raspust, pod laznim izgovorom povrede.
Djokoviceva sezona traje od januara do novembra i on ima podjednake uspehe u svim periodima i svim kvartalima sezona, i u ovom prvom delu zakljucno sa Majamijem, i u drugom zakljucno sa Wimbledonom, i u letnjoj americkoj turneji i u periodu nakon US opena, za razliku od Nadala ! Uostalom gde je taj Nadal, sto ne igra na ovom turniru ? Povredjen ? Da nece mozda da preskoci monte karlo zbog te povrede ??

shandonjito

pre 5 godina

Odgledah mec sinoc i nisam mogao da se otmem utisku da je Novak zeleo bas ovakav mec. Poceo je mec sa "fokusom", a onda je osetio da je znatno jaci i da moze da resi mec kad god od licno to hoce. Generalno, treba mu meceva da se vrati u takmicarski ritam, posto je tu malo ispao. A ovakvi mecevi su dusu dali za to, samo je potebno malo razigrati protivnika, da ti pruzi jaci sparing. Treba malo spustiti svoj nivo igre i njemu dati krila, a onda kad bude potrebno, ponovo ga podici i zavrsiti posao.
Takav odnos nekad moze biti opasan u sportu, posto protivnik moze da udje u opak ritam, a tebi da se skrati ruka. No, Novak je dovoljno mocan da mu se u ovakvom mecu to ne desi. Mislim da je on trenutno toliko mocan i svetu tenisa, te da je u stvari on taj koji dozira igru protivnika. Na AO openu je to najbolje pokazao, gde je u stvari jedan jedini mec odigrao punom snagom, protiv Nadala, i videli smo kako to izgleda.
U individualnom sportu igraci nekad rade takve stvari, da bi duze bili na terenu, da bi usao u turnir, da bi opustio ruku, da bi "opipao" sebe. I upravo je to ono sto mu treba da bi usao u ritam do RG. Zna on sta radi i kako se dolazi na vrh, nije naivan.

asd

pre 5 godina

(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

zavist, teska boles', pokazace Krajin tvom ljubimcu danas, oducice ga od tenisa, imao je puku srecu protiv onog hobita iz Moldavije.

mr

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Јел ти ова знања остала од некадашњег читања Забавника, или си можда ових дана гледао неку јефтину психологију и то укрстио са читањем историје од Китаровић?

dejandddddd

pre 5 godina

Svi zaboravljaju da Novak ima 31 godinu i da su se prioriteti promenili, nije više klinac, to što Federer igra u 38-oj to je retkost baš baš. Možda će ga Nole prestići po broju GS titula, ali morate da budete svesni da se to možda neće desiti jer mu je dosta takvog načina života i verovatno se zbog toga i dešavaju psihički padovi.

Dobros-AV

pre 5 godina

Vidimo i sami da nisi bio u fokusu Nole, ne moras da 'budes iskren'.
Najvaznije je da u ovim serijama turnira i meceva postoji neki (bar malo primetan) progres sto se igre tice iz meca u mec. Uvek cu da se secam poslednjeg AO kada je igrao prosecno (da ne kazem traljavo i ponekad kilavo) do finala, i ulozio samo minimalno, koliko treba da se dobije .... a onda razmontirao Nadala u finalu kao nikad do sada u medjusobnim okrsajima.
Za mene je to dovoljan dokaz da Nole moze dosta toga da "ukljuci' ili 'iskljuci' kada mu je nesto potrebno ili nije. Sa dobrim igracima ukljucuje tzv.'beast mode', nesto kao na Tesla automobilima... i postaje neuhvatljiv za ostale.
Mislim da isto i Rafa i Federer imaju slicni mind-set za medjusobne okrsaje, ali kod Noleta se to bas dobro primecuje.

Brus spisntstin

pre 5 godina

GS su prioritet.Ostalo je nebitno.Na drugim turnirima si G.O.A.T. .I da ne osvojiš vise ništa po meni si opet G.O.A.T.!
(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01)

Stavio si tacku pa uzvicnik??? ".!" Crni nepismeni covece...

Bodibond mother

pre 5 godina

da li mi komentarišemo tenisera koji je vezao tri poslednja slema ili ne znam....federer je vezao dva davne 2009-te a nadal 2010-te.....strašno....

brendon

pre 5 godina

Nole... guraj...bice OK...toliko si puta pao i ustao....i opet ces.... bices najbolji ikada....
(Cale, 25. mart 2019 09:36)

On je već najbolji ikada, samo nije najbolji u glavama king Rogera, bodibonda, banjice, mikija I ostalih polupanaca ovde koji mrze najboljeg tenisera svih vremena - srbina Novaka Djokovića.

Dobros-AV

pre 5 godina

... ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Moj Genije, da je to tako kao sto kazes ne bi Nole osvojio ni jedan celindzer a kamoli ovoliko slemova i sve masterse koliko ih ima. Covek ce otici u istoriju kao jedan od najvecih tenisera i sportista svih vremena!
Isto tako, Troicki (sa Ruskim genima) i Djere (sa Hunskim) imaju po tebi vise sansi za uspeh? Posto nemaju Balkanske gene?
Ima dosta balkanskih gena i u NBA i ostalim velikim sportovima, to znas i sam. Jedina objasnjiva filozofija je: Treba biti i OSTATI gladan. Gladan za nove pobede i uspehe, i iako si vec SVE ZIVO osvojio, proziveo i iskusio.
...I opet ...i opet ...i sve ponovo, svake godine, sve iz pocetka.
E, to nije lako. Pogotovo za jednog Balkanca. Ali, Nole po tebi nije sa Balkana, jel tako? Jesto, moj Genije. Sa Balkana je. Ali je (bar bio) gladan. Zato je tu gde je.

matori

pre 5 godina

@Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...
(MarcoPolo, 25. mart 2019 09:42)

ma neće, koriste zajedničke dizel motore ( bar su koristili od 2004 do 2012 sigurno ).

Toma

pre 5 godina

Volim Đokovića, ali sve češće razmišljam kako je osvojio sve što jeste i da li postoji još neki Đoković. Padanje na leđa, mlako udaranje loptice, bezidejnost, bezvoljnost, ljutnja, bes, nervoza... Mučenje!

jon bon jovi dijagnozica

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01) Dao sam ti plusic. Jos samo da se opismenis malo i bice jos plusica. Sreci nema kraja

Eeeee

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.

Eeeee

pre 5 godina

Antidebil
Koliko shvatam, ti bi da kazes kako napisano nije tacno? Zasto onda potvrdjujes? Kao sto napisah, da je Rafa razmisljao kako ne mora da osvaja turnire na sljaci, jer ih je vec osvajao, on nikada ne bi bio kralj sljake. Njegov primarni cilj je sljaka i on se upravlja prema tome. O tome ti upravo upravo pisem. On je to osvajao, on zna kako se osvaja, ali se uvek iznova i iznova sprema za to. To i jeste poenta komentara. Zato sto neki, jos od IW, pisu kako Novaku ne treba jer je vec osvajao. Jos jednom, da je Rafa tako razmisljao, nikada ne bi bio kralj sljake.

...

pre 5 godina

@знањенемањенезнање, дај не смарај више са својим глупостима произашлим из бујне маште, немаш појма само смараш скрибоманским глупостима. Сабери се и ради нешто, удави бре...

Hmmm

pre 5 godina

Covek ne moze ziveti u budocnosti i od onoga sta ce biti. Postoji samo sada, ovaj trenutak u kom jesmo, sve ostalo je neizvesno. Sta ako odluci da ne igra? Sta ako ga nesto spreci? Sta ako u prvom kolu neko bude bolji od njega? Ne moze da se gleda buducnost, vec ovaj trenutak. Ono cemu se smejete kada kazu Federer i Rafa, sada igram, sada sam tu, sutra ne znam. Mozez zeleti, to nije sporno, ali ne mozes sve drugo preskociti zbog necega sto je neizvesno.

Genije

pre 5 godina

@negativni

Naravno. Gotovo uvek. Plus nasilje i glad. (seks, hrana i sigurnost).
To su glavni činioci koji imaju najveći uticaj na mutacije gena, vezane za ljudsku psihu.

kengur86

pre 5 godina

Nole ne mozes da kazes da si izgubio fokus, to ne prilici tvom renomeu najboljih igraca u istoriji, a i pocenjivacki je za protivnika. Kada se tako pobedjuje, samo se kaze, Delbonis je dobar igrac naterao me je da uvidim svoje mane tokom meca i da cu na narodnom pokusati to da ispravim. Sa takvom izjavom uvidjam da nesto nestima u njegovoj glavi, al ne teniski, nego privatno. Uzdigni se Nole i pokazi od kakvog si kova i osvoji Miami. Volimo te i podrzavamo i u padovima i usponima.

Genije

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.

Brus spisntstin

pre 5 godina

GS su prioritet.Ostalo je nebitno.Na drugim turnirima si G.O.A.T. .I da ne osvojiš vise ništa po meni si opet G.O.A.T.!
(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01)

Stavio si tacku pa uzvicnik??? ".!" Crni nepismeni covece...

Toma

pre 5 godina

Volim Đokovića, ali sve češće razmišljam kako je osvojio sve što jeste i da li postoji još neki Đoković. Padanje na leđa, mlako udaranje loptice, bezidejnost, bezvoljnost, ljutnja, bes, nervoza... Mučenje!

jon bon jovi dijagnozica

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi, 25. mart 2019 09:01) Dao sam ti plusic. Jos samo da se opismenis malo i bice jos plusica. Sreci nema kraja

921

pre 5 godina

A šta će da kaže Nole drugo osim ovako nešto, ili slično? Nije prvi put da na velikim turnirima u prvih nekoliko mečeva Nole pripušta protivnika da mu parira i da dobije set. Primer: AO2019. Zašto se tako ponaša? Pa nije TAKO TEŠKO skontati. Uigrava se u REALNIM uslovima – izlaže telo realnim naporima, i s tehničkim i taktičkim zahtevima, pred publikom koja mu je delimično nenaklonjena, na velikom terenu, s protivnikom koji je ipak respektabilan (bolji je nego sparing partner), zadovoljava vlasnika turnira da on kao svetski prvak, najbolji teniser u istoriji, igra sat dva na njegovom turniru, TV prenosi su takođe sadržajniji i TV stoga takav scenario radije pozdravljaju, kladionice takođe ovo pozdravljaju jer se unosi neizvesnost u ishod... itditd. Suprotno ovakvom ponašanju, ponaša se npr. Rafa. Sve i odmah napada punom parom. I...? Šta dobija s tim? Em rizikuje povređivanje, em se uljuljkuje u navodnom velikom i furioznom uspehu na turniru, pa kao nosi sa sobom u finale epitet super spremnog borca, koji mu služi ČEMU? Na AO2019 npr. šta je s tim postigao? Tako da, ovakva Noletova strategija je neuporedivo delotvornija.

Eeeee

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.

Robert

pre 5 godina

Bogme, da nije Delbonis izgubio fokus i neshvatljivim greskama poklonio gem/set na 5:6, ponovila bi se ovde salva komentara kako je samo RG vazan. Naravno, pred svaki turnir najavlju se dominacija i titula.

Mrkva

pre 5 godina

Uvek gubis fokus kad neko zaigra bolje.Priznaj da je neko bolji od tebe.
(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

Dečko, od tebe bi i aspirin zabolela glava.

Negativni

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Uvek kriva žena, je 'l? Pa upravo je Andrić i pisao o prokletstvu takvih stereotipa kojih je tvoj komentar prepun. Kakvi preci, kakve gluposti...imaš svoj život, svoj mozak, svoju pamet, pa probaj da se menjaš i uradiš nešto. Upravo to Djoković radi. U poslu kojim se bavi ne priziva nikakve pretke, već radi i ne gleda u tudje dvorište. Lepo je meni jedan moj poznanik Nemac jednom rekao: "Djoković je po imenu i prezimenu vaš, a po svemu drugome - naš!"

...

pre 5 godina

@знањенемањенезнање, дај не смарај више са својим глупостима произашлим из бујне маште, немаш појма само смараш скрибоманским глупостима. Сабери се и ради нешто, удави бре...

znanje-imanje

pre 5 godina

Sa ovim nivoom fizičke spremnosti svaka pobeda je uspeh. Ponovo manjak kilograma. Na betonu ovakav još nekog i izblefira, na šljaci se šljaka i neće proći.
Ako je deo plana OK. Ako je bilo biološki neminovno OK. Ako je i zbog uživanja ma i to je OK. Sve, samo da nije u pitanju (opet) metafizika čia semenki.

kozar

pre 5 godina

Delbis beše odigrao “jednu od najboljih partija”, a Djoković “loš” i “bez fokusa” dobi ga ipak bez vecih problema. Zato je Nole prvak i majstor. Šta li će Nole da uradi koliko sutra kada bude dobar i sa fokusom.

MarcoPolo

pre 5 godina

Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...

Pantagruel

pre 5 godina

Не треба се уопште нервирати. Довољно је да на овим турнирима оде само једно коло даље него у прошлој сезони (а чини ми се да је тада испадао у раним фазама) и задржи предност у бодовима у односу на конкуренте. Сва пажња треба да му буде усмерена на Ролан Гарос и Вимблдон. Остало је споредно.

nikolabg

pre 5 godina

Nije uopšte spreman ni približno i potpuno je van uobičajenog ritma.Loše igra unazad dve nedelje.Uglavnom vraća lopticu bez energije i povremeno deluje kao da mu se ne igra.
Ovakvi teniseri poput Bautiste,uporni, borci,namuče ga i kad je najbolji a u ovakvoj situaciji mu nikako ne odgovaraju i po meni ukoliko nešto ne promeni i ne pokaže veću želju i borbu, poraz mu je neizbežan.

dejandddddd

pre 5 godina

Svi zaboravljaju da Novak ima 31 godinu i da su se prioriteti promenili, nije više klinac, to što Federer igra u 38-oj to je retkost baš baš. Možda će ga Nole prestići po broju GS titula, ali morate da budete svesni da se to možda neće desiti jer mu je dosta takvog načina života i verovatno se zbog toga i dešavaju psihički padovi.

brendon

pre 5 godina

Nole... guraj...bice OK...toliko si puta pao i ustao....i opet ces.... bices najbolji ikada....
(Cale, 25. mart 2019 09:36)

On je već najbolji ikada, samo nije najbolji u glavama king Rogera, bodibonda, banjice, mikija I ostalih polupanaca ovde koji mrze najboljeg tenisera svih vremena - srbina Novaka Djokovića.

asd

pre 5 godina

(King Roger, 25. mart 2019 09:04)

zavist, teska boles', pokazace Krajin tvom ljubimcu danas, oducice ga od tenisa, imao je puku srecu protiv onog hobita iz Moldavije.

miki

pre 5 godina

Gledo sam mec i cinimi se da si ti glavom na rg a ovo ti sluzi da dizes formu nebranis poene i bas te briga sta ces uraditi ako dobijes jos bolje. Sa onakom igrom izgubices sigurno sledeci mec tj ako budes igrao kao u drugom setu. Cim si zaigrao priblizno tvojoj normalnoj igri oduvao si coveka. Sve je do Djokovica dal mu se igra ili ne

mr

pre 5 godina

Čovek boluje od neke vrste depresije, ima prisilne misli to je očigledno. Nije sasvim svoj.
Sigurno i Jelena ima u tome udela tjs njena histeričnost, ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Јел ти ова знања остала од некадашњег читања Забавника, или си можда ових дана гледао неку јефтину психологију и то укрстио са читањем историје од Китаровић?

antiDebil

pre 5 godina

Da je Rafa razmisljao kako je MC osvajao 10 puta, nikada ne bi pobedio 11 puta. Isto tako da je razmisljao kako je utvrdio gradivo na RG, usmeravao paznju na druge turnire, nikada ne bi bio kralj sljake. Mislim, on savrseno zna kako se ti turniri osvajaju, jedini je koji ima toliko, ali ipak svaki put grize i zeli ponovo da pobedi. Objasnjenja, osvajao je ovo, ne treba mu, su smesna. Objasnjenja da je usmeren na nesto sto moze biti, a i ne mora, su isto tako smesna. Ipak, po onome sto pisete, Novak je usmeren na GS. Pa mene zanima zasto? Ima najvazniju stvar koja mu treba da bi bio GOAT, a to je H2H. Sta ce mu onda GS, kada to nicemu ne sluzi? Samo razbacivanje i hvslisanje.
(Eeeee, 25. mart 2019 10:55)

Nadalova sezona se svodi na period pocetak aprila - sredina juna. Ceo fokus, cela priprema, forma, sve je podredjeno tom trenutku. Nakon toga igra na isparenjima a kada i to presusi onda onda na preuranjeni zimski raspust, pod laznim izgovorom povrede.
Djokoviceva sezona traje od januara do novembra i on ima podjednake uspehe u svim periodima i svim kvartalima sezona, i u ovom prvom delu zakljucno sa Majamijem, i u drugom zakljucno sa Wimbledonom, i u letnjoj americkoj turneji i u periodu nakon US opena, za razliku od Nadala ! Uostalom gde je taj Nadal, sto ne igra na ovom turniru ? Povredjen ? Da nece mozda da preskoci monte karlo zbog te povrede ??

shandonjito

pre 5 godina

Odgledah mec sinoc i nisam mogao da se otmem utisku da je Novak zeleo bas ovakav mec. Poceo je mec sa "fokusom", a onda je osetio da je znatno jaci i da moze da resi mec kad god od licno to hoce. Generalno, treba mu meceva da se vrati u takmicarski ritam, posto je tu malo ispao. A ovakvi mecevi su dusu dali za to, samo je potebno malo razigrati protivnika, da ti pruzi jaci sparing. Treba malo spustiti svoj nivo igre i njemu dati krila, a onda kad bude potrebno, ponovo ga podici i zavrsiti posao.
Takav odnos nekad moze biti opasan u sportu, posto protivnik moze da udje u opak ritam, a tebi da se skrati ruka. No, Novak je dovoljno mocan da mu se u ovakvom mecu to ne desi. Mislim da je on trenutno toliko mocan i svetu tenisa, te da je u stvari on taj koji dozira igru protivnika. Na AO openu je to najbolje pokazao, gde je u stvari jedan jedini mec odigrao punom snagom, protiv Nadala, i videli smo kako to izgleda.
U individualnom sportu igraci nekad rade takve stvari, da bi duze bili na terenu, da bi usao u turnir, da bi opustio ruku, da bi "opipao" sebe. I upravo je to ono sto mu treba da bi usao u ritam do RG. Zna on sta radi i kako se dolazi na vrh, nije naivan.

Hmmm

pre 5 godina

Covek ne moze ziveti u budocnosti i od onoga sta ce biti. Postoji samo sada, ovaj trenutak u kom jesmo, sve ostalo je neizvesno. Sta ako odluci da ne igra? Sta ako ga nesto spreci? Sta ako u prvom kolu neko bude bolji od njega? Ne moze da se gleda buducnost, vec ovaj trenutak. Ono cemu se smejete kada kazu Federer i Rafa, sada igram, sada sam tu, sutra ne znam. Mozez zeleti, to nije sporno, ali ne mozes sve drugo preskociti zbog necega sto je neizvesno.

Brus spisntstin

pre 5 godina

I ja ostadoh bez Fokusa, bar na par dana dok ne skupim 7000 za cilindar kvačila. leleeeee, samo mi je još to tebalo....
(Miki, 25. mart 2019 09:45)

Dobar komentar. Bolje ovaj da bude na vrhu nego oni bezvezni od Jon Bon Jovia koji se uvek ponavlja.

Eeeee

pre 5 godina

Antidebil
Koliko shvatam, ti bi da kazes kako napisano nije tacno? Zasto onda potvrdjujes? Kao sto napisah, da je Rafa razmisljao kako ne mora da osvaja turnire na sljaci, jer ih je vec osvajao, on nikada ne bi bio kralj sljake. Njegov primarni cilj je sljaka i on se upravlja prema tome. O tome ti upravo upravo pisem. On je to osvajao, on zna kako se osvaja, ali se uvek iznova i iznova sprema za to. To i jeste poenta komentara. Zato sto neki, jos od IW, pisu kako Novaku ne treba jer je vec osvajao. Jos jednom, da je Rafa tako razmisljao, nikada ne bi bio kralj sljake.

Bodibond mother

pre 5 godina

da li mi komentarišemo tenisera koji je vezao tri poslednja slema ili ne znam....federer je vezao dva davne 2009-te a nadal 2010-te.....strašno....

matori

pre 5 godina

@Evo mogu ja da ti prodam... 2005 godište, unutra očuvan, malo mu curka ulje ali ništa strašno, ali ide kao zmaj! Nisam znao da si imao forda, ja bio ubeđen da voliš peugeot-a... Zbog reklame valjda... A ti tajno cepaš fokusa... Nemoj da te vide francuzi, uzeće ti sponzorstvo...
(MarcoPolo, 25. mart 2019 09:42)

ma neće, koriste zajedničke dizel motore ( bar su koristili od 2004 do 2012 sigurno ).

Genije

pre 5 godina

@negativni

Naravno. Gotovo uvek. Plus nasilje i glad. (seks, hrana i sigurnost).
To su glavni činioci koji imaju najveći uticaj na mutacije gena, vezane za ljudsku psihu.

Dobros-AV

pre 5 godina

Vidimo i sami da nisi bio u fokusu Nole, ne moras da 'budes iskren'.
Najvaznije je da u ovim serijama turnira i meceva postoji neki (bar malo primetan) progres sto se igre tice iz meca u mec. Uvek cu da se secam poslednjeg AO kada je igrao prosecno (da ne kazem traljavo i ponekad kilavo) do finala, i ulozio samo minimalno, koliko treba da se dobije .... a onda razmontirao Nadala u finalu kao nikad do sada u medjusobnim okrsajima.
Za mene je to dovoljan dokaz da Nole moze dosta toga da "ukljuci' ili 'iskljuci' kada mu je nesto potrebno ili nije. Sa dobrim igracima ukljucuje tzv.'beast mode', nesto kao na Tesla automobilima... i postaje neuhvatljiv za ostale.
Mislim da isto i Rafa i Federer imaju slicni mind-set za medjusobne okrsaje, ali kod Noleta se to bas dobro primecuje.

Dobros-AV

pre 5 godina

... ali najviše geni sa Balkana. Prokleta avlija to su otisci naših predaka, koji su od dolaska na Balkan večno bili izloženi strahu i opasnosti i danas većina nas nosi te gene. Zato smo nefokusirani i nestabilni, a kad se doda i ženski pritisak, tu ni pare ne pomažu.
(Genije, 25. mart 2019 10:14)

Moj Genije, da je to tako kao sto kazes ne bi Nole osvojio ni jedan celindzer a kamoli ovoliko slemova i sve masterse koliko ih ima. Covek ce otici u istoriju kao jedan od najvecih tenisera i sportista svih vremena!
Isto tako, Troicki (sa Ruskim genima) i Djere (sa Hunskim) imaju po tebi vise sansi za uspeh? Posto nemaju Balkanske gene?
Ima dosta balkanskih gena i u NBA i ostalim velikim sportovima, to znas i sam. Jedina objasnjiva filozofija je: Treba biti i OSTATI gladan. Gladan za nove pobede i uspehe, i iako si vec SVE ZIVO osvojio, proziveo i iskusio.
...I opet ...i opet ...i sve ponovo, svake godine, sve iz pocetka.
E, to nije lako. Pogotovo za jednog Balkanca. Ali, Nole po tebi nije sa Balkana, jel tako? Jesto, moj Genije. Sa Balkana je. Ali je (bar bio) gladan. Zato je tu gde je.