Utorak, 19.03.2019.

10:08

Španci se "plaše" Srbije: Oni su maltene na nivou SAD

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo stavio je Srbiju "rame uz rame" sa najjačom selekcijom sveta, Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: LN

Španci se "plaše" Srbije: Oni su maltene na nivou SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

steva

pre 5 godina

croata, 19. mart 2019 18:56)

O cemu pricas prijatelju ? Spominjes cetvrtfinale sa kojim bi Srbija , koja je vec odgirala dva finala sa Amerima , trebala da bude zadovoljna ?
Prica se da ce Srbija na svetskom prvenstvu biti kompletna (ako budu zdravi) , a to znaci skoro pa ista ekipa koja je vec odigrala dva finala sa Ameriknicma , a svi iskusniji za par godina . Svi napredovali .
I sad da budu zadovljni cetvrtfianlom ?
Smean si .
Kad se pogleda "igracki" i kvalitet ekipa , opet vrlo moguce finale Srbija -Amerika . Niko ne spori da su Ameri bolji tim i da ce verovatno pobedtiti ...ali postoji tu par stvari koje se mogu izdesavati i koje bi to finale napavile interesantnijim .
1.Videcmo kakvu ce selekciju napraviti Ameri . Zna im se desiti da na SP ne dodju sa najboljim sto imaaju . Ako ne dodju sa najboljim sto imaju to je sansa da kompletna Srbija bar napravi utakmicu interesantnom i neizvesnom .
2. Desava se da ekipa nema dan , da ih stane ...to se moze desiti i Amerima .
3.Desava se i da ekipu , neke igrace , bas krene...a to se naravno moze desiti i Srbiji .
Tako da , sve je moguce...
Nije nemoguce da ta finalna utakmica ipak bude interesantna .

jsx

pre 5 godina

croata
Propustio sam ovu glupost da nam je cetvrtfinale ogroman uspeh. Propusticu je opet. Sve je moguce naravno, moze se ispasti i od neke losije ekipe, ali smesno je (a mozda i samo zlobno) reci da je to ocekivano.
A odluci se jer se bunis sto su Evropljani preveliki ili premali faktor u NBA. Znaci, sto se Evropljana tice, imamo dvojicu legitimnih MVP kandidata (jasno je, ali da napisem- Janis i Jokic) i jos cetvoricu koji predvode svoje klubove (Dragic, Doncic, Porzingis i Vucicevic). Pri tome, Janis, Jokic i Doncic su vrlo mladi i sasvim je moguce da ce prevazici Novickog, Parkera i Gasola. Dalje, Sreder, Gober i vas Bogdanovic bi po kvalitetu mogli da predvode neke slabije klubove ili da budu treca opcija u jakim klubovima (kao sto trenutno otprilike, jesu). Da, nisam nabrojao 10 igraca (mada ni nas Bogdanovic ni Valicunas nisu bez uloge, a verovatno sam nekog zaboravio), ali nadji mi trenutak kada je bilo vise od 10 igraca koji bi mogli da imaju znacajnu ulogu u istom trenutku.

croata

pre 5 godina

(jsx, 20. mart 2019 08:23)

Vidis kako si pronasao vrhunske evropske igrace u nba, prije svih porzingis, dragic, janis, pa i jokic, ali neamerikanaca u nba imas vise od 60, sta s ostalima? Ostali ne prave nikakvu razliku izvan nba, a znajuci da je i evropska klupska kosarka malo rec slaba, ta cinjenica je jos gora. Slazem se da marketing i otvaranje trzista cine svoje, pa i povecanje broja nba klubova doprinosi realnom padu kvalitete, ali da pored vise od 40 evropljana u nba ne mos pronac 10 pravih igraca, to je porazno za kosarku.

jsx

pre 5 godina

@croata
Zizic i Zubac hahaha, a ti ih predstavljas kao da su Kari i Durent.
Jesi li pogledao na Evropskom kako igraju NBA zvezde (cak nisu zvezde, ali su nosioci igre svojih timova). Dragic i Porzingis su davali 30 koseva po utakmici i Slovenija je osvojila (ok, ne bi da smo mi imali makar sve EL igrace, ali i dalje bi i finale bilo impresivno) dok je Letonija izgubila samo od finalista, ubedjen sam da bi i Spaniju dobili.
Uz Jokica, Janisa, njih, ubuduce Doncica, pa i Bogdanovice i Sredera ne bih rekao da je evropska kosarka slabija.
E sad, u NBA malo zarad marketinga, malo vise zato sto su izgradili poverenje pustaju vise Evropljanja. Zato je prosek onih koji dodju losiji (pa zato nije toliko dominantan neko ko je iz NBA) i zato je u Evroligi manje kvalitetnih igraca, ali verovatno bi se krstio levom i desnom i da si gledao ranije prosecne Amere, ali covek obraca paznju samo na najbolje, a na prosecne je primoran samo ako je Hrvat :).
I na kraju, igraju se relaksiranije odbrane kako bi se vise posvetili napadu. Ne znaci nuzno da se zato danas losija kosarka igra (mozda se i igra, ali mislim da nije posteno reci losiji su jer su primili 120 poena, a ignorisati 140 datih), ali je lakse s vremena na vreme doci i do 20. Daleko bilo da je to prosek njima dvojici.

dva puta "doprvaci",jednom i prvaci!

pre 5 godina

@croata
Kad si tako lepo "skenirao" nase kosarkase,(Jokica ti nikad necu oprostiti),da ja pokusam tvoje.Cek,cek, pa nema se sta skenirati osim Bogdanovic,koga bi rado video u nasoj reprezentaciji.Odlican i pristojan momak(verovatno sto je iz Mostara), pre svega!Kamo lepe srece da ste svi takvi,manje zlobni,i neprijateljski nastrojeni!za Bojana se moze reci da odlican suter,odbrana na zavidnom nivou,pa bi verovatno nasao mesto kod nase selekcije.Upropastili ste mu reprezentativnu karijeru,jer vam je kosarka posle Drazenove smrti na nivou Poljske i Latvije,Madjarske i Estonije.
Zlobno je takodje da nam je domet cetvrtfinale,kao da namerno zaboravljas da smo na OI bili drugi(doprvaci po tvome),takodje drugi na Evropskom prvenstvu ,tako da ti je prognoza bas zlocesta!Uostalom razumem te, kad se nemozes baviti svojima nista ti drugo ne preostaje nego da se bavis nama.Usput gledaces opet doprvaka na postolju pa uzivaj u analizi koliko hoces,mi cemo zaliti u tvoje zdravlje i nasu medalju!Bog,stari!

nemoj vise

pre 5 godina

@croata aj molim te cuti ,Srbija ima 3 igraca ????? Kod vas u Hr se kosarka vec odavno ne gleda, evo ti primjer ,malo pogledaj kako igraju Milutinov i Micic ove sezone npr . i vidjet ces da su to daleko od solidnih klupa igraca, u svim ostalim reprezentacijama njih 2 bi bili u prvoj petorci, Srbija jako dugo nije imala ovakvu dubinu, bit ce Saletu problem izabrati 12

croata

pre 5 godina

(Xnodeh, 19. mart 2019 19:18)

Ma kakva frustracija, pokusavam objektivno gledat. I nije tu samo u pitanju srbija, eurokosarka je vec duze u teskom kanalu. Sta vrijedi najvise evropskih igraca ikad u nba kad je evropska kosarka nikad slabija. Ameri s par ekstra igraca su jos uvijek daleko iznad svih, ali i sama nba je valjda najslabija u povijesti kosarke. Stvarno dobri igraci tipa bjelica propadaju, a polovnjaci ko jokic postaju glavne zvijezde lige, sve se izokrenulo. Onda recimo mi igramo protiv poljaka i nase nba centre zizica i zubca neki poljski centar koji igra u ceskoj i to drugoj, alo drugoj ligi pravi smijesnima i to jedan na jedan. A nije da su ovi bezveznjaci. Upravo to dokazuje slabost nba. Pa prije si morao biti dokazana igracina da bi mogao i pomislit na nba, a sad se svaka susa moze umuvat u nba. I sto je najjace i zubac i zizic koliko toliko igraju pa i uvale po dvadesetak koseva. Dodje mi da se prekrizim i lijevom i desnom kad se onda sjetim sta im je poljak radio. Ne znam mozda me vrijeme pregazilo, al prije kad si igrao u nba bio si klasa za sve van nba. Ili se ipak varam, mozda je nba ostala ista a evropska kosarka ojacala, al sve mi se cini da su i jedni i drugi u teskoj banani. Sto se tice vas na mogucoj crti protiv amera, ne zanosi se, ovi vas s pol snage gaze s koliko treba.

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 20:11)

Kakva frustracija,to si jasno pokazao i u prethodnom i u ovom komentaru.Spremi se na vreme,gledaces finale SAD-Srbija i zestoku borbu u istom.A sto se tice tvoje filozofije i vise je nego ocigledno je da u tome jedino krije tvoj pokusaj licne utehe za cinjenicu da ti je reprezentacija postala rang Andore i San Marina.Cak su i Rumunija,Madjarska,Holandija i Poljska postaje velesile za vas.Toliko o tome,kakve frustracije

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 18:56)

Ovoliko frustracija na jednom mestu odavno nisam video! Zanimljivo je da dolazi od onog s cijom reprezentacijom brise pod amaterska Madjarska 20 razlike!!! Koliko samo ocaj pomesan sa strahom izbija iz tebe. Strahom,da ces videti Srbiju na svetskom tronu. Pripremi antidepresive na vreme

croata

pre 5 godina

Da se skupi sve najbolje iz bivse drzave i doda srbiji opet bi bilo 30+ razlike za amere, a kamo li ovako. Ne razumijem to lozenje, da imate malo mozga shvatili bi da nemate ukupno tri dobra igraca i ulazak u cetvrtfinale bi realno trebali tretirati ko uspjeh, sve iznad bonus. Neki usporedjuju onu generaciju proizaslu iz sfrj s ovom, to je neusporedivo. Ni jedan danasnji igrac ne bi mogao uci u petorku iz te famozne 2002, kakav crni jokic, taj moze igrat samo u danasnjoj kamilici od nba, tad ne bi ni na klupi bio. Teodosic je zadnjih godinu i pol u mirovini, a i prije je bio tempirana bomba s tek ponekim pozitivnim bljeskovima, vecinom kanalio u presudnim trenucima. Iako je u pitanju iznimno inteligentan kosarkas, sta vrijedi kad je lujka. Bjelica je igrac kog sam najvise postovao u vasoj reprezentaciji, ali na zalost njega je nba unistila, vise nije ni iz bliza igrac kakav je mogao i trebao postati, a sad i godine stiscu. Mislim da je on trebao ko bodiroga ostat u evropi. Ko jos ostaje, bogdanovic kao nekakav kombobek koji ipak nije suterski kiler, pristojan i dobar igrac, ali ne presudan. Boban marjanovic je zanimljiv centar i od njega cete vec imati odredjenu korist, pogotovo u napadackom dijelu, 15tak koseva bez problema. Problem je u obrani, spor na pik igri, ali sve u svemu pozitivan centar. Ostali, milutinov, lucic, kalinic i guduric korisna klupa i to je to. Kao sto rekoh cetvrtfinale je realnost, sve iznad veliki uspjeh.

B78

pre 5 godina

(Robby, 19. mart 2019 14:21) Bravo...to je razlika izmedju te generacije (1995-2002) i ovih posle pobednicki mentalitet. Naravno imali su ogroman kvalitet ali stav pre svega. Secam se vise utakmica u kojima gubimo 5-10 poena j ja se uopste ne nerviram jer znam da ce neko vec iskociti i da ce se do polovine trece skockati petorka koja dobija. Ova generacija lici na nju po stavu i ti je pre svega zalsuga Djordjevica ali i njih samih, kvalitetom su slabiji naravno. Ipak nema mangupa kao sto su tada bili i to je normalno...drugo je vreme. Za mene je npr Jokic bolji od Divca ali ja znam da ce Divac na terenu uciniti sve pa cak i isprovocirati duel sa Amerima kao ‘96 da bi njegov tim dobio. O Bodirogi kome bi poverio zivot da ce dati kos u poslednjem napadu ili Danilovicu koji ce prebiti i svoje i tudje da pobedi ne zelim ni da pricam. Prosto ratna generacija, puna kvaliteta i pre svega jakih licnosti.

sasa the red baron

pre 5 godina

SSSSPANIJA:

Mislim da ovi sto nabrajaju igrace i ko igra gde, treba da se sete Spanije koja je dosla u NBA sastavu na EP, i biva razbijena od Slovenije. Gasol braca odavno nisu ono sto su bila, Sabvrinas je otisao na godisnji odmor, i 9imaju oni i dalje super pojedince, ali tim skripi na sve strane..

Kvante

pre 5 godina

Kada je bilo prvenstvo u Indijanapolisu, 2002. Divac se kasnije prikljucio timu, pre toga je samostalno trenirao u Kraljevu sa Milivojem Karalejicem. Dakle, ako Jokic dogura daleko u NBA Plejofu, treba mu pruziti malo duzi odmor, ako bude zahtevao.

sasa the red baron

pre 5 godina

DOBRA I LOSA VEST:

Losa vest je da je Harden(USA) vec najavio svoje ucesce. Dobra vest je da je mnogo njih ili na isteku ugovora, ili na trade-u. Durant, Kavai, Davis, Thompson, Cuzins, Green, Lowry,De Rozan, i jako tesko da ce oni igrati SP..
Tako da postoji velika sansa da ce USA stici sa podmladjenom ekipom, Fox, Hild, Tatum, Rosier,i ostali...
I to ce biti sjajna ekipa, ali oni nisu ne pobedivi.
A sto se tice ostali,Spanija Francuska, Grcka, Australija, Kanada, sve su to odlicne ekipe,ali ako mi stignemo u naj-jacem sastavu, mislim da cemo setati do finala.
Sve u svemu, mislim da cemo ove godine imati sjajnu priliku da ozbiljno nametnemo kandidaturu, ne mozemo pretiti Amerima, ali mozemo definitivno postaviti granicu za sve druge.
Spanija broji svoje zadnje dane sa Gasolovima, Francuska sa Parkerom i De Kolom, a ostali tipa Kanada Australija, imaju jako dobre igrace, ali ko ce odazvati, a ko ne, i koliko dugacke klupe su to, a i naravano , mi imamo puno boljeg trenera, i strucni stab...
Za vas sto pljujete Djordjevica, stvarno ste cabar, i ako 3 finala nisu dosta, onda gledajte fudbal, gde su i kvalifikavije najvise sto mozemo..
Bice mnogo njih na spisku, ali mislim da se tim vec zna..
Sretno bilo Orlovi... Pomaze Bog..

jovan grubesic

pre 5 godina

Jokic,Bogdanovic,Teo,Bjelica,Marijanovic...
(Davor, 19. mart 2019 13:51)
Ova petorka na keca prima od Amera 40 koseva u prvoj cetvrtini.

el_darinjo

pre 5 godina

Kako bese ona poslovica ? "Ne veruj latinima ni kad darove nose". :)
Salu na stranu, Scariolo je veliki ljubitelj srpske kosarke, i meni ova izjava nije iznenadjenje. Ali on je namazan, zna da mu je ekipa na zenitu, neki igraci zavrsavaju karijere i svakako zeli da ih malo relaksira, oslobodi pritiska, i prepusti ulogu favorita nekom drugom, u ovom slucaju nama, posto USA ne racunam, oni su toliko iznad svih da to ne treba komentarisati. A ako se malo bolje pogleda, nije daleko to od istine, stvarno smo pokriveni na svim pozicijama, imamo kontinuitet,igrali smo 3 finala na 3 najveca takmicenja u poslednje 3,4 god. Ako se sve skocka kako treba, videcete da ce na kraju zalizani Italijan biti u pravu....

frula

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09) 

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.
(Dorćol, 19. mart 2019 14:24)

Pozdravio te Obradovic sa
-zlatom sa SP 1998.
-zlatom sa EP 1997.
-srebrom sa OI 1996.
-bronzom sa EP 1999.

aramis

pre 5 godina

Ovo je poslednja prilika da ova generacija napravi nesto veliko a zaista zasluzuje, ali sa druge strane ne treba toliko pritiskati momke jer po novinarima mi smo vec u finalu, iskreno ulazak u polufinale bi bio veliki uspeh, ovo je mozda jedno od najjacih prvenstava u poslednjih 10god tako da ne bi trebali toliko da se lozimo. Ako ne bude otkazivanja i povreda mozemo jako daleko

Totti

pre 5 godina

Realno možemo do finala. Normalno ako budemo kompletni. Na pleju imamo Teodosića, Jovića i Micića koji je izgleda napokon sazreo. Za dobru odbranu Kalinić i Milosavljević, tu su i Gudurić i Nedović. Moje lično mišljenje je da je Simon u padu i da za njega neće biti mesta. BB Bjelica i Bogdanović, Lučić, Jelovac, Zagorac, Milutinov, Jokić, Marjanović. Raduljica je Saletova velika ljubav ali mislim da igra daleko slabiju ligu nego što je Grčka ili NBA. Takođe mislim da Lazić i Birčević nemaju mesta na SP. Kad bi se još pomirili Sale i Micov ali to je naučna fantastika. Onako laički trebali bi voditi tri centra ali bojim se da ćemo voditi četiri. Eto otprilike spiska od 18-19 igrača pa šta bude. Nadajmo se najboljem.

adriano_galliani

pre 5 godina

Шпанци немају дилеме око тога ко ће играти, играће најбољи. Опет ће нас разбити са 30-40 разлике.

Radojka Kukoc

pre 5 godina

Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.
(Ostin A)

Cosic, Plecas, Cutura, Petrovic (1 & 2), Kukoc, Sretenovic, Savic, Ivanovic, Pavicevic, Komazec, Popovic, Maljkovic, Slavnic i ostali kazu da lupas gluposti.

Dorćol

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09)

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.

ney

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.

Robby

pre 5 godina

ja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...
(ProdigyCZ, 19. mart 2019 13:01) # Link

Ja prvi put cujem da neko poredi ovu sa generacijom iz 2002. I to je veliki nonsens.. U onoj ekipi su svi imali karakter, svi bili rodjeni pobjednici, sad tu neki Jokic "ocu piskim/necu piskim" itd. Oni ljudi su dosli da osvoje ,ovi sad (u najjacem sastavu)vecina ce doci "eto, da odradi to"

miki

pre 5 godina

Ako cemo imati najjaci tim i napasti prvo mesto, mozemo li onda ukljuciti u tim i Obradovica, Pesica, Ivkovica i Kokoskova kao strucni stab. Cilj je izaci u najjacem sastavu zar ne ?

Mare

pre 5 godina

Prvih osam je realan domet. Sve vise od toga moze da se desi, ali i ne mora. Mozemo da budemo i prvi, a mozemo i da ispadnemo u cetvrtfinalu. Moze da krene nas C tim, mozda i B, a ko zna, mozda i A. Previse je faktora da bismo se lozili na finale.

MYNX

pre 5 godina

Skariolo nije neki trener ali i kao i takav bolje zna od 99% stručnjaka koji komentarišu....vidite i on kaze koliko smo jaki i moćni....samo stručnjaci u komentarima kažu da nemamo 5 dobra igrača samo Jokica koji je pitanje da li će da igra kako kažu....Teodosic je prevara...Bjelica prevara....Bogdanovic prevara....Bobi maskota....Nedović prevara...Milutinov prosek i td...E moji Srbi...

Rade

pre 5 godina

Klasicno skidanje pritiska sa svoje ekipe i prebacivanje na nasu...

I molim vas bez lozenja oko Amera. Otkad su se uozbiljili su nedodirljivi, nisu izgubili mec 13 godina na velikim takmicenjima uz bolesnu kos razliku, poslednja dva finala su nas tukli 37 i 30... Daj Boze nek nas tuku opet, samo da dodjemo opet do tog finala... meni je srebro u kosarci skoro kao zlato...

Za njih bi trebalo da igraju Curry, Irving, Lillard, Harden, Thompson, Derozan, George, Durant, Aldridge, Davis, Drummond i Turner... to je neka projekcija ako ne bude otkaza... svi imaju veliki respekt prema Popovicu tako da ocekujte da zbog njega i velikog trzista kineskog dodju u sastavu kakvi idu uglavnom samo na Olimpijade...

frula

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.
(ney, 19. mart 2019 14:03)

Ne mogu da igraju i Ibaka i Mirotic. Moze samo jedan, jer su obojica naturalizovani igraci, a po pravilima moze samo jedan naturalizovani igrac.

Ogranicen

pre 5 godina

Zbog takvih koji se javljaju ovde i procenjuju da li je Jokic odlucio ili ne, on decko i ne treba nista da izjavljuje dok ga Sale ne pozove, do okupljanja pred pripreme.

4k4.Dex

pre 5 godina

Nema sta imamo igrace imamo ekipcinu. Uz nas postoje jos mozda dve tri reprezentacije koje mogu da pariraju. Znaci, sve ispod polifinala je veliki neuspeh ako se ne sastanemo sa nekim od njij ranije pa sta bude bude. Nemojte prisvajati srebro vec... polako.

Xnodeh

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.
(lol, 19. mart 2019 12:21)

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom

dejan

pre 5 godina

ako ne idemo u punom sastavu,onda dati sansu mladim igracima,povesti njih 3,4.
pa neka grizu na terenu.idu i olimpiske igre i druga takmicenja

zgtom

pre 5 godina

na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Obale bjelokosti, Jordana,Tunisa, Japana, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske. Sve JAKE repke. Čudno SP, više evropskih repki je trebalo dozvoliti u ždrijebu, ovako do četvrtfinala će se favoriti švercati i naravno izbjegavati SAD, to će im biti glavni trening i razmišljanja svim repkama.

Ostin A

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..
(Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke, 19. mart 2019 11:48)

Misliš 25 godina ?
Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.

4k4.Dex

pre 5 godina

Samo da mi je da vidim facu trnera protivnika kad Izadje Jokic a udje Bobi... Ima centri da im igraju 40 minuta na maximumu snage. Zlo smo na centarskoj liniji.

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

lal

pre 5 godina

@ostin a: ne mesaj klubove sa jedne strane i igrace + trenere sa druge... pritom se u staroj jugi moglo lako desiti da igraci kvaliteta navara nemaju ni mesto u reprezentaciji...

Badi Hild

pre 5 godina

Medalja je realan cilj, naravno ne zlatna. Svako poredjenje sa generacojom 2002 je nerealno, jer Indijanopolis je vrh vrhov na koji nas je popeo legendarni Kari Pesic. U Kini je takodje vazno da nas povrede zaobidju.

Programerka

pre 5 godina

Skariolo ovako spinuje pred svako prvenstvno :D

A da smo rame uz rame, jesmo, oni prvi, mi drugi na postolju (OI,SP), ne mogu da sporim.

Radijator

pre 5 godina

Spanija ima pojedince bolje od nas, ali nasa timska igra, nas fazon...skola kosarke kao kolektivne igre nas cini boljima i oni to znaju.

Moe

pre 5 godina

Ljudi jel vi shvatate ako Jokic bude dosao do finala konferencije ili NBa finala on nece moci da hoda a ne da ide mesec dana da trci po brdima Kopaonika.Zato tu Djordjevic mora biti flesibilan i pustiti ga da se odmori li prikljuci kasnije.Ali znajuci celavog nema nista od toga.

dalibor79

pre 5 godina

ma ovaj spanac nema pojma. sacekajmo mi komsiju dragu, koji ce nama obijasniti kako je ovo bezvezve sp,kako je bolje ne ucestovati na ovakvome sp-u,kako je ukic odlican igrac,kako mi imamo decenijama srece,kako ce njihove legende(radja,vrankovic itd) da oporave njihovu kosarku :)

Džoni

pre 5 godina

Meni je samo jedna stvar fascinantna a to je da Španci a posebno Argentinci za svoje reprezentacije igraju do poznih igračkih godina i evo trajali su sve do sada kad polako smenjuju generaciju, ali i sada još uvek igraju pojedini "starci". Ova njihova generacija se pojavila još dok su kod nas igrali Divac, Bodiroga i ekipa i još traju dok smo mi u međuvremenu promenili već tri generacije. Kod nas Marković na primer sa 29 godina ode u "penziju", Krstić isto dosta mlad, Tepić, Tripković, Kešelj, Veličković fakticki rekreativci. Onaj Skola, Đinobili i još pola Argentine imam utisak da su igrali još sa Kićanovićem?

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

www

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje. 
(lol, 19. mart 2019 12:21) 

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom
(Xnodeh, 19. mart 2019 13:00)

Rane uz rame s Amerima..hahaha Možda Amerima uz gležanj. hahaha

ProdigyCZ

pre 5 godina

Moja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...

dare slovenac

pre 5 godina

ako na prvenstvu nema severnjaka finaca, estonije, islandije...onda nema ko da nas iznenadi do finala sa amerikom...tako da mislim da je čovek upravu..

Somborac

pre 5 godina

Samo malo manje hajpa da se stvara, nikada mi se nije svidjalo unapred cekiranje finala/polufinala... A nadam se da ce i ovaj moj sugradjanin da zaigra

Key and Peele

pre 5 godina

@pravi bon jovi

Potrefila? Potrefi se jedan igrac, dva. Ne potrefi se plejada majstora. Najjaca liga u Evropi je morala da iznedri i najjacu reprezentaciju.

I nama se potrefila generacija od pre par godina, ako ces tako. Jer sve ono do 2002. bilo je recidiv sfrjotske lige i skole.

Mister Vo

pre 5 godina

Pomirite se sa sudbinom, od medjunarodnih takmicenja u kosarci samo ce na OI biti kompletni sastavi. Amere zanima samo olimpijsko zlato i NBA nece pustati igrace za druge turnire. Zato mi imamo 5 svetskih i samo jedno zlato na OI (kad nije bilo Amera)...

ZOONLOGONECHOOOOON

pre 5 godina

Strasno, strasno jaki. To je poznata taktika. Kad te hvala ne mozes se braniti. Nadam se da nasi kosarkasi i strucni tim nece nasjesti i da ce osvojiti jednu os medalja. Tek treba da zaradimo pohvale!

s

pre 5 godina

Preterano je govoriti da cemo ih razbiti. Razumem da navijamo za svoje, ali treba biti realan. Da li smo najjaca reprezentacija trenutno posle Sad, verovatno, medjutim i Spanci su itekako, jaki, pre svega ispod reketa. Treba imati na umu da je braci Gasol, ovo najverovatnije poslednje takmicenje, pored olimpijskih igara, a setite se samo kako Pau igra za reprezentaciju, tesko ko uspe da ga cuva. Pored njih, tu su i braca Hernangomez, doduse samo jedan od njih je neka prava pretnja. Rubio, poslednje 2-3 god. igra kosarku karijere. Tu je i Serhio rodrigez, kada udje u ritam, tesko ga je cuvati. Mirotic, verovatno ce i on igrati. Najveci problem im je kod bekova i krila, tu je Abrines, Navaro milim da vise ne igra. Bice tesko protiv njih, uostalom, pobednik u toj grupi gde ce se boriti gotovo sigurno (mi, spanci i italijani), izbegava SAD do finala, dok ce u polufinalu verovatno na Grke ili Austarijance (tu je tesko reci ko ce doci, jer su reprez. koje se bore za to mesto slicnog kvaliteta (grcka, litvanija, australija, kanada,nemacka, francuska), + dodatno ce biti nekih kalkulacija da izbegnu SAD u cetvrtfinalu i polufinalu. I nemojte se zavaravati da ne treba da se plasimo SAd-a, njih treba ostaviti za finale. Oba puta kada smo se sastali u ovom sastavu, izgubili smo sa 30 i vise razlike

Xnodeh

pre 5 godina

Hoce Jokic guknuti nesto u vezi igranja na svetskom?
(Evans, 19. mart 2019 11:57)

Odavno je guknuo, da ga ne zanima ta tema, da nece o tome da prica, tako da i to mnogo govori

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Svaka čast što imaju takvo mišljeje!"

Ta Španska generacija inače zaslužuje jedno veliko poštovanje jer od 99 na svim smotrama su učestova li biva li više nego uspešni bilans medalja govori sve. Punoo plejada španskih igračaa dali pa čak pree gde mnogi ne znaju da su igra li davne 1935 godine finale na Ep sa Letonijom al'su izgubili iako su uspesi stvarno došli mnogo kasnijee tj u 21 veku. Nacijaa koja je učilaa na kraju krajeva od Sovjete nas tj Amerikanaca ko je smo mi isto podučili tj naučili šta je basket.:) Inače o Sergio Skariolu nemam neko posebno mišljenje osim da mu se potrefiloo da vodi tu špansku generaciju koja već stasala pa mu je biloo samim tim olakoo da vodi do zlata na tri Ep jedno je biloo sa Ćavi Hernandezom na Sp 2006 Japanu. Na Olimpijskim su bili tri puta blizu al'SAD jee pokazao tu nijansu odnosno klasu u tim finalima.

Student

pre 5 godina

Smucili su mi se komentari kako nas svi vec vidite u finalu sa medaljom, a posle prvog poraza bice pljuvacina po svima u ekipi. Kapiram da treba da se ocekuje nesto veliko, samo nemojte posle svi vi koji ste pisali hvalospeve da pljujete po ekipi, nemate pravo!!

C i n i k

pre 5 godina

Istina je,nije Scariolo, inace poznat kao tezak na komplimentima,to izjavio onako,Srbija po kvalitetu jeste blizu Usa,i ako nam stvarno igraju najbolji i najzdraviji ja ocekujem finale sa Usa,pa sta bude,ali, potajno se nadam zlatu...

Srbenda

pre 5 godina

Jooj brate kako se mo zavaravamo. Bez Jokica nismo ni top 5 ekipa. NA stranu sve ove srebrne medalje. Imaju bolne olejeve od nas, Rikija koji je u prvoj petorci jednog ozbiljnog tima u NBA, Bolji od Tea. Onda Rodrigez koji je na Teovom nivou samo u boljoj formi. Centar Marc Gasol ako nema Jokare bolji od svakog nasek daleko. Braca Hernangomez iz NBA Ljulj iz Reala ma da ne nabrajam. Bogdan se pokazao kao sasvim orosecan igrac i nista vise.

Zju

pre 5 godina

Oni vešto spinuju.Plaše?Ne bih rekao-pribojavaju svakako.Evo i ja verujem u moć našeg najboljeg tima.Pa ipak poučen mračnim vremenima od 2003-2009 i 2010-2014 pribojavam se Grčke,Španije,Nemačke,Rusije,Australije,Argentine a posebno Francuske i Kanade(ukoliko bude kompletna).

Milan

pre 5 godina

Janis nece biti problem u Fiba takmicenjima. Kad kazem nece biti problem ne mislim da nece da trpa, ali sa manjim terenom, zgusnutim reketom, bez suta za 3 kad mu se stalno ide ispod bloka nece biti efikasan ko u bucksima. Takodje, sa fiba pravilima za korake ce biti sporiji na postu, jer mu se ipak tolerisu mali koraci dole u nba. Moje misljenje je da nece biti ubica kao sto su Gasol i Novicki bili, a i nema bas neku generaciju grka da ga prate. S druge strane bas bi voleo da vidim Jokica. Kod fibe nema 3sec kada zidas dole, vec mozes ceo napad da guras ledjima. Cim budemo u frci, ide lopta dole i toliko je jak dupetom da ili ide 2+1 ili znas da daje dobar povratni za otvorenu trojku, a vala imacemo dosta sutera oko njega. Samo, ako se cudo desi i on zaigra, nek mu daju kljuceve napada i nek on bude glavni organizator igre. Ako su nasi pametni, Teo bi trebao da ima ulogu Bodiroge kod Pesica, da ulazi sa klupe, kao dvojka vise i napada druge petorke, al kao Bodi da zavrsava meceve. Vasa, BB, Lucic, Bjelica i Jokic, a druga da bude Jovic, Teo, Nedovic, Kalinic i Milutinov, niza, sa laznom 4kom, al vrlo mobilna. Bobija bi koristio kao dzokera, dok za 12og nemam pojma ko ce biti, mozda Milosavljevic kao covek zadatka. Naravno, mogu petorke da se mixaju jos na 10 nacina i dobro kaze skarijolo. Ako svi budu tu i zdravi, za sve timove izuzev usa cemo biti matchup kosmar, dok i za njih imamo sastav da barem budemo egal poluvreme :).

Only red

pre 5 godina

Kao prvo nas najveci problem je slab trener a drugi faktor su povrede ali i pred toga siguran sam da mozemo da se uguramo npr u polu finale sto bi bio preveliki uspeh za ovi malu zemlju.

lol

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....
(Xnodeh, 19. mart 2019 11:57)

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Ovaj “xnodeh” je, u stvari, hrvatski provokator. Zadnji post ga je izdao. Ne diraj Jokaru. Koji je već po nekim statistikama bolji od Jordana...

vlada

pre 5 godina

Jokic ne moze da daje izjave da li ce igrati ili ne, jer puno zavisi od toga dokle ce dogurati Denver, odnosno Fila u PO. Ako budu igrali finala svojih konferencija mislim da su male shanse da vidimo Jokica i Bobija u Kini.

Mravojed

pre 5 godina

Ako se zaista odazovu svi onda stvarno ne vidim ko bi mogao da igra finale osim SAD-Srbija,ali pobediti amere to je skoro misija nemoguce,mada prvo treba videti ko ce igrati za njih.Sale ce imati dovoljno vremena za pripreme i nadam se da ce svi da budu u optimalnoj formi.Ako ce igrati Jokic igramo finale sigurno,bez njega isto mozemo ali ce biti dosta teze.

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..Otrescemo ih samo tako.Samo ako da Bog da budemo u punom sastavu pa neka ih “mece” FIBA i iznad neprikosnovenih Amera!

panda

pre 5 godina

Realno, ako budemo u najjačem sastavu, Španija ne bi trebalo da nam predstavlja problem, jer su relativno "stari" i igrači su im prešli zenit. Nama, uz Ameriku, najmanje odgovaraju Grčka sa Janisom, i verovatno Francuska, Kanada i Australija, ekipe koje su atletski jače i čvršće od nas. Ali sa njima zbog žreba tek u polufinalu, ako bude sve po planu. Međutim, daleko je još Kina, samo da se niko ne povredi i Jokić ne umori od plejofa. Sportski pozdrav.

Xnodeh

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..Otrescemo ih samo tako.Samo ako da Bog da budemo u punom sastavu pa neka ih “mece” FIBA i iznad neprikosnovenih Amera!

panda

pre 5 godina

Realno, ako budemo u najjačem sastavu, Španija ne bi trebalo da nam predstavlja problem, jer su relativno "stari" i igrači su im prešli zenit. Nama, uz Ameriku, najmanje odgovaraju Grčka sa Janisom, i verovatno Francuska, Kanada i Australija, ekipe koje su atletski jače i čvršće od nas. Ali sa njima zbog žreba tek u polufinalu, ako bude sve po planu. Međutim, daleko je još Kina, samo da se niko ne povredi i Jokić ne umori od plejofa. Sportski pozdrav.

Milan

pre 5 godina

Janis nece biti problem u Fiba takmicenjima. Kad kazem nece biti problem ne mislim da nece da trpa, ali sa manjim terenom, zgusnutim reketom, bez suta za 3 kad mu se stalno ide ispod bloka nece biti efikasan ko u bucksima. Takodje, sa fiba pravilima za korake ce biti sporiji na postu, jer mu se ipak tolerisu mali koraci dole u nba. Moje misljenje je da nece biti ubica kao sto su Gasol i Novicki bili, a i nema bas neku generaciju grka da ga prate. S druge strane bas bi voleo da vidim Jokica. Kod fibe nema 3sec kada zidas dole, vec mozes ceo napad da guras ledjima. Cim budemo u frci, ide lopta dole i toliko je jak dupetom da ili ide 2+1 ili znas da daje dobar povratni za otvorenu trojku, a vala imacemo dosta sutera oko njega. Samo, ako se cudo desi i on zaigra, nek mu daju kljuceve napada i nek on bude glavni organizator igre. Ako su nasi pametni, Teo bi trebao da ima ulogu Bodiroge kod Pesica, da ulazi sa klupe, kao dvojka vise i napada druge petorke, al kao Bodi da zavrsava meceve. Vasa, BB, Lucic, Bjelica i Jokic, a druga da bude Jovic, Teo, Nedovic, Kalinic i Milutinov, niza, sa laznom 4kom, al vrlo mobilna. Bobija bi koristio kao dzokera, dok za 12og nemam pojma ko ce biti, mozda Milosavljevic kao covek zadatka. Naravno, mogu petorke da se mixaju jos na 10 nacina i dobro kaze skarijolo. Ako svi budu tu i zdravi, za sve timove izuzev usa cemo biti matchup kosmar, dok i za njih imamo sastav da barem budemo egal poluvreme :).

Student

pre 5 godina

Smucili su mi se komentari kako nas svi vec vidite u finalu sa medaljom, a posle prvog poraza bice pljuvacina po svima u ekipi. Kapiram da treba da se ocekuje nesto veliko, samo nemojte posle svi vi koji ste pisali hvalospeve da pljujete po ekipi, nemate pravo!!

Džoni

pre 5 godina

Meni je samo jedna stvar fascinantna a to je da Španci a posebno Argentinci za svoje reprezentacije igraju do poznih igračkih godina i evo trajali su sve do sada kad polako smenjuju generaciju, ali i sada još uvek igraju pojedini "starci". Ova njihova generacija se pojavila još dok su kod nas igrali Divac, Bodiroga i ekipa i još traju dok smo mi u međuvremenu promenili već tri generacije. Kod nas Marković na primer sa 29 godina ode u "penziju", Krstić isto dosta mlad, Tepić, Tripković, Kešelj, Veličković fakticki rekreativci. Onaj Skola, Đinobili i još pola Argentine imam utisak da su igrali još sa Kićanovićem?

ZOONLOGONECHOOOOON

pre 5 godina

Strasno, strasno jaki. To je poznata taktika. Kad te hvala ne mozes se braniti. Nadam se da nasi kosarkasi i strucni tim nece nasjesti i da ce osvojiti jednu os medalja. Tek treba da zaradimo pohvale!

sasa the red baron

pre 5 godina

DOBRA I LOSA VEST:

Losa vest je da je Harden(USA) vec najavio svoje ucesce. Dobra vest je da je mnogo njih ili na isteku ugovora, ili na trade-u. Durant, Kavai, Davis, Thompson, Cuzins, Green, Lowry,De Rozan, i jako tesko da ce oni igrati SP..
Tako da postoji velika sansa da ce USA stici sa podmladjenom ekipom, Fox, Hild, Tatum, Rosier,i ostali...
I to ce biti sjajna ekipa, ali oni nisu ne pobedivi.
A sto se tice ostali,Spanija Francuska, Grcka, Australija, Kanada, sve su to odlicne ekipe,ali ako mi stignemo u naj-jacem sastavu, mislim da cemo setati do finala.
Sve u svemu, mislim da cemo ove godine imati sjajnu priliku da ozbiljno nametnemo kandidaturu, ne mozemo pretiti Amerima, ali mozemo definitivno postaviti granicu za sve druge.
Spanija broji svoje zadnje dane sa Gasolovima, Francuska sa Parkerom i De Kolom, a ostali tipa Kanada Australija, imaju jako dobre igrace, ali ko ce odazvati, a ko ne, i koliko dugacke klupe su to, a i naravano , mi imamo puno boljeg trenera, i strucni stab...
Za vas sto pljujete Djordjevica, stvarno ste cabar, i ako 3 finala nisu dosta, onda gledajte fudbal, gde su i kvalifikavije najvise sto mozemo..
Bice mnogo njih na spisku, ali mislim da se tim vec zna..
Sretno bilo Orlovi... Pomaze Bog..

Xnodeh

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....

ProdigyCZ

pre 5 godina

Moja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...

Kvante

pre 5 godina

Kada je bilo prvenstvo u Indijanapolisu, 2002. Divac se kasnije prikljucio timu, pre toga je samostalno trenirao u Kraljevu sa Milivojem Karalejicem. Dakle, ako Jokic dogura daleko u NBA Plejofu, treba mu pruziti malo duzi odmor, ako bude zahtevao.

Xnodeh

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.
(lol, 19. mart 2019 12:21)

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom

frula

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.
(ney, 19. mart 2019 14:03)

Ne mogu da igraju i Ibaka i Mirotic. Moze samo jedan, jer su obojica naturalizovani igraci, a po pravilima moze samo jedan naturalizovani igrac.

dalibor79

pre 5 godina

ma ovaj spanac nema pojma. sacekajmo mi komsiju dragu, koji ce nama obijasniti kako je ovo bezvezve sp,kako je bolje ne ucestovati na ovakvome sp-u,kako je ukic odlican igrac,kako mi imamo decenijama srece,kako ce njihove legende(radja,vrankovic itd) da oporave njihovu kosarku :)

Rade

pre 5 godina

Klasicno skidanje pritiska sa svoje ekipe i prebacivanje na nasu...

I molim vas bez lozenja oko Amera. Otkad su se uozbiljili su nedodirljivi, nisu izgubili mec 13 godina na velikim takmicenjima uz bolesnu kos razliku, poslednja dva finala su nas tukli 37 i 30... Daj Boze nek nas tuku opet, samo da dodjemo opet do tog finala... meni je srebro u kosarci skoro kao zlato...

Za njih bi trebalo da igraju Curry, Irving, Lillard, Harden, Thompson, Derozan, George, Durant, Aldridge, Davis, Drummond i Turner... to je neka projekcija ako ne bude otkaza... svi imaju veliki respekt prema Popovicu tako da ocekujte da zbog njega i velikog trzista kineskog dodju u sastavu kakvi idu uglavnom samo na Olimpijade...

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

frula

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09) 

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.
(Dorćol, 19. mart 2019 14:24)

Pozdravio te Obradovic sa
-zlatom sa SP 1998.
-zlatom sa EP 1997.
-srebrom sa OI 1996.
-bronzom sa EP 1999.

Mare

pre 5 godina

Prvih osam je realan domet. Sve vise od toga moze da se desi, ali i ne mora. Mozemo da budemo i prvi, a mozemo i da ispadnemo u cetvrtfinalu. Moze da krene nas C tim, mozda i B, a ko zna, mozda i A. Previse je faktora da bismo se lozili na finale.

C i n i k

pre 5 godina

Istina je,nije Scariolo, inace poznat kao tezak na komplimentima,to izjavio onako,Srbija po kvalitetu jeste blizu Usa,i ako nam stvarno igraju najbolji i najzdraviji ja ocekujem finale sa Usa,pa sta bude,ali, potajno se nadam zlatu...

Mravojed

pre 5 godina

Ako se zaista odazovu svi onda stvarno ne vidim ko bi mogao da igra finale osim SAD-Srbija,ali pobediti amere to je skoro misija nemoguce,mada prvo treba videti ko ce igrati za njih.Sale ce imati dovoljno vremena za pripreme i nadam se da ce svi da budu u optimalnoj formi.Ako ce igrati Jokic igramo finale sigurno,bez njega isto mozemo ali ce biti dosta teze.

Xnodeh

pre 5 godina

Hoce Jokic guknuti nesto u vezi igranja na svetskom?
(Evans, 19. mart 2019 11:57)

Odavno je guknuo, da ga ne zanima ta tema, da nece o tome da prica, tako da i to mnogo govori

4k4.Dex

pre 5 godina

Samo da mi je da vidim facu trnera protivnika kad Izadje Jokic a udje Bobi... Ima centri da im igraju 40 minuta na maximumu snage. Zlo smo na centarskoj liniji.

MYNX

pre 5 godina

Skariolo nije neki trener ali i kao i takav bolje zna od 99% stručnjaka koji komentarišu....vidite i on kaze koliko smo jaki i moćni....samo stručnjaci u komentarima kažu da nemamo 5 dobra igrača samo Jokica koji je pitanje da li će da igra kako kažu....Teodosic je prevara...Bjelica prevara....Bogdanovic prevara....Bobi maskota....Nedović prevara...Milutinov prosek i td...E moji Srbi...

Zju

pre 5 godina

Oni vešto spinuju.Plaše?Ne bih rekao-pribojavaju svakako.Evo i ja verujem u moć našeg najboljeg tima.Pa ipak poučen mračnim vremenima od 2003-2009 i 2010-2014 pribojavam se Grčke,Španije,Nemačke,Rusije,Australije,Argentine a posebno Francuske i Kanade(ukoliko bude kompletna).

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

Radojka Kukoc

pre 5 godina

Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.
(Ostin A)

Cosic, Plecas, Cutura, Petrovic (1 & 2), Kukoc, Sretenovic, Savic, Ivanovic, Pavicevic, Komazec, Popovic, Maljkovic, Slavnic i ostali kazu da lupas gluposti.

el_darinjo

pre 5 godina

Kako bese ona poslovica ? "Ne veruj latinima ni kad darove nose". :)
Salu na stranu, Scariolo je veliki ljubitelj srpske kosarke, i meni ova izjava nije iznenadjenje. Ali on je namazan, zna da mu je ekipa na zenitu, neki igraci zavrsavaju karijere i svakako zeli da ih malo relaksira, oslobodi pritiska, i prepusti ulogu favorita nekom drugom, u ovom slucaju nama, posto USA ne racunam, oni su toliko iznad svih da to ne treba komentarisati. A ako se malo bolje pogleda, nije daleko to od istine, stvarno smo pokriveni na svim pozicijama, imamo kontinuitet,igrali smo 3 finala na 3 najveca takmicenja u poslednje 3,4 god. Ako se sve skocka kako treba, videcete da ce na kraju zalizani Italijan biti u pravu....

s

pre 5 godina

Preterano je govoriti da cemo ih razbiti. Razumem da navijamo za svoje, ali treba biti realan. Da li smo najjaca reprezentacija trenutno posle Sad, verovatno, medjutim i Spanci su itekako, jaki, pre svega ispod reketa. Treba imati na umu da je braci Gasol, ovo najverovatnije poslednje takmicenje, pored olimpijskih igara, a setite se samo kako Pau igra za reprezentaciju, tesko ko uspe da ga cuva. Pored njih, tu su i braca Hernangomez, doduse samo jedan od njih je neka prava pretnja. Rubio, poslednje 2-3 god. igra kosarku karijere. Tu je i Serhio rodrigez, kada udje u ritam, tesko ga je cuvati. Mirotic, verovatno ce i on igrati. Najveci problem im je kod bekova i krila, tu je Abrines, Navaro milim da vise ne igra. Bice tesko protiv njih, uostalom, pobednik u toj grupi gde ce se boriti gotovo sigurno (mi, spanci i italijani), izbegava SAD do finala, dok ce u polufinalu verovatno na Grke ili Austarijance (tu je tesko reci ko ce doci, jer su reprez. koje se bore za to mesto slicnog kvaliteta (grcka, litvanija, australija, kanada,nemacka, francuska), + dodatno ce biti nekih kalkulacija da izbegnu SAD u cetvrtfinalu i polufinalu. I nemojte se zavaravati da ne treba da se plasimo SAd-a, njih treba ostaviti za finale. Oba puta kada smo se sastali u ovom sastavu, izgubili smo sa 30 i vise razlike

Moe

pre 5 godina

Ljudi jel vi shvatate ako Jokic bude dosao do finala konferencije ili NBa finala on nece moci da hoda a ne da ide mesec dana da trci po brdima Kopaonika.Zato tu Djordjevic mora biti flesibilan i pustiti ga da se odmori li prikljuci kasnije.Ali znajuci celavog nema nista od toga.

Totti

pre 5 godina

Realno možemo do finala. Normalno ako budemo kompletni. Na pleju imamo Teodosića, Jovića i Micića koji je izgleda napokon sazreo. Za dobru odbranu Kalinić i Milosavljević, tu su i Gudurić i Nedović. Moje lično mišljenje je da je Simon u padu i da za njega neće biti mesta. BB Bjelica i Bogdanović, Lučić, Jelovac, Zagorac, Milutinov, Jokić, Marjanović. Raduljica je Saletova velika ljubav ali mislim da igra daleko slabiju ligu nego što je Grčka ili NBA. Takođe mislim da Lazić i Birčević nemaju mesta na SP. Kad bi se još pomirili Sale i Micov ali to je naučna fantastika. Onako laički trebali bi voditi tri centra ali bojim se da ćemo voditi četiri. Eto otprilike spiska od 18-19 igrača pa šta bude. Nadajmo se najboljem.

jovan grubesic

pre 5 godina

Jokic,Bogdanovic,Teo,Bjelica,Marijanovic...
(Davor, 19. mart 2019 13:51)
Ova petorka na keca prima od Amera 40 koseva u prvoj cetvrtini.

vlada

pre 5 godina

Jokic ne moze da daje izjave da li ce igrati ili ne, jer puno zavisi od toga dokle ce dogurati Denver, odnosno Fila u PO. Ako budu igrali finala svojih konferencija mislim da su male shanse da vidimo Jokica i Bobija u Kini.

aramis

pre 5 godina

Ovo je poslednja prilika da ova generacija napravi nesto veliko a zaista zasluzuje, ali sa druge strane ne treba toliko pritiskati momke jer po novinarima mi smo vec u finalu, iskreno ulazak u polufinale bi bio veliki uspeh, ovo je mozda jedno od najjacih prvenstava u poslednjih 10god tako da ne bi trebali toliko da se lozimo. Ako ne bude otkazivanja i povreda mozemo jako daleko

miki

pre 5 godina

Ako cemo imati najjaci tim i napasti prvo mesto, mozemo li onda ukljuciti u tim i Obradovica, Pesica, Ivkovica i Kokoskova kao strucni stab. Cilj je izaci u najjacem sastavu zar ne ?

Srbenda

pre 5 godina

Jooj brate kako se mo zavaravamo. Bez Jokica nismo ni top 5 ekipa. NA stranu sve ove srebrne medalje. Imaju bolne olejeve od nas, Rikija koji je u prvoj petorci jednog ozbiljnog tima u NBA, Bolji od Tea. Onda Rodrigez koji je na Teovom nivou samo u boljoj formi. Centar Marc Gasol ako nema Jokare bolji od svakog nasek daleko. Braca Hernangomez iz NBA Ljulj iz Reala ma da ne nabrajam. Bogdan se pokazao kao sasvim orosecan igrac i nista vise.

B78

pre 5 godina

(Robby, 19. mart 2019 14:21) Bravo...to je razlika izmedju te generacije (1995-2002) i ovih posle pobednicki mentalitet. Naravno imali su ogroman kvalitet ali stav pre svega. Secam se vise utakmica u kojima gubimo 5-10 poena j ja se uopste ne nerviram jer znam da ce neko vec iskociti i da ce se do polovine trece skockati petorka koja dobija. Ova generacija lici na nju po stavu i ti je pre svega zalsuga Djordjevica ali i njih samih, kvalitetom su slabiji naravno. Ipak nema mangupa kao sto su tada bili i to je normalno...drugo je vreme. Za mene je npr Jokic bolji od Divca ali ja znam da ce Divac na terenu uciniti sve pa cak i isprovocirati duel sa Amerima kao ‘96 da bi njegov tim dobio. O Bodirogi kome bi poverio zivot da ce dati kos u poslednjem napadu ili Danilovicu koji ce prebiti i svoje i tudje da pobedi ne zelim ni da pricam. Prosto ratna generacija, puna kvaliteta i pre svega jakih licnosti.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Svaka čast što imaju takvo mišljeje!"

Ta Španska generacija inače zaslužuje jedno veliko poštovanje jer od 99 na svim smotrama su učestova li biva li više nego uspešni bilans medalja govori sve. Punoo plejada španskih igračaa dali pa čak pree gde mnogi ne znaju da su igra li davne 1935 godine finale na Ep sa Letonijom al'su izgubili iako su uspesi stvarno došli mnogo kasnijee tj u 21 veku. Nacijaa koja je učilaa na kraju krajeva od Sovjete nas tj Amerikanaca ko je smo mi isto podučili tj naučili šta je basket.:) Inače o Sergio Skariolu nemam neko posebno mišljenje osim da mu se potrefiloo da vodi tu špansku generaciju koja već stasala pa mu je biloo samim tim olakoo da vodi do zlata na tri Ep jedno je biloo sa Ćavi Hernandezom na Sp 2006 Japanu. Na Olimpijskim su bili tri puta blizu al'SAD jee pokazao tu nijansu odnosno klasu u tim finalima.

Robby

pre 5 godina

ja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...
(ProdigyCZ, 19. mart 2019 13:01) # Link

Ja prvi put cujem da neko poredi ovu sa generacijom iz 2002. I to je veliki nonsens.. U onoj ekipi su svi imali karakter, svi bili rodjeni pobjednici, sad tu neki Jokic "ocu piskim/necu piskim" itd. Oni ljudi su dosli da osvoje ,ovi sad (u najjacem sastavu)vecina ce doci "eto, da odradi to"

Ogranicen

pre 5 godina

Zbog takvih koji se javljaju ovde i procenjuju da li je Jokic odlucio ili ne, on decko i ne treba nista da izjavljuje dok ga Sale ne pozove, do okupljanja pred pripreme.

Somborac

pre 5 godina

Samo malo manje hajpa da se stvara, nikada mi se nije svidjalo unapred cekiranje finala/polufinala... A nadam se da ce i ovaj moj sugradjanin da zaigra

nemoj vise

pre 5 godina

@croata aj molim te cuti ,Srbija ima 3 igraca ????? Kod vas u Hr se kosarka vec odavno ne gleda, evo ti primjer ,malo pogledaj kako igraju Milutinov i Micic ove sezone npr . i vidjet ces da su to daleko od solidnih klupa igraca, u svim ostalim reprezentacijama njih 2 bi bili u prvoj petorci, Srbija jako dugo nije imala ovakvu dubinu, bit ce Saletu problem izabrati 12

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 18:56)

Ovoliko frustracija na jednom mestu odavno nisam video! Zanimljivo je da dolazi od onog s cijom reprezentacijom brise pod amaterska Madjarska 20 razlike!!! Koliko samo ocaj pomesan sa strahom izbija iz tebe. Strahom,da ces videti Srbiju na svetskom tronu. Pripremi antidepresive na vreme

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Ovaj “xnodeh” je, u stvari, hrvatski provokator. Zadnji post ga je izdao. Ne diraj Jokaru. Koji je već po nekim statistikama bolji od Jordana...

Ostin A

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..
(Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke, 19. mart 2019 11:48)

Misliš 25 godina ?
Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.

Badi Hild

pre 5 godina

Medalja je realan cilj, naravno ne zlatna. Svako poredjenje sa generacojom 2002 je nerealno, jer Indijanopolis je vrh vrhov na koji nas je popeo legendarni Kari Pesic. U Kini je takodje vazno da nas povrede zaobidju.

ney

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.

Only red

pre 5 godina

Kao prvo nas najveci problem je slab trener a drugi faktor su povrede ali i pred toga siguran sam da mozemo da se uguramo npr u polu finale sto bi bio preveliki uspeh za ovi malu zemlju.

Programerka

pre 5 godina

Skariolo ovako spinuje pred svako prvenstvno :D

A da smo rame uz rame, jesmo, oni prvi, mi drugi na postolju (OI,SP), ne mogu da sporim.

Radijator

pre 5 godina

Spanija ima pojedince bolje od nas, ali nasa timska igra, nas fazon...skola kosarke kao kolektivne igre nas cini boljima i oni to znaju.

dare slovenac

pre 5 godina

ako na prvenstvu nema severnjaka finaca, estonije, islandije...onda nema ko da nas iznenadi do finala sa amerikom...tako da mislim da je čovek upravu..

Key and Peele

pre 5 godina

@pravi bon jovi

Potrefila? Potrefi se jedan igrac, dva. Ne potrefi se plejada majstora. Najjaca liga u Evropi je morala da iznedri i najjacu reprezentaciju.

I nama se potrefila generacija od pre par godina, ako ces tako. Jer sve ono do 2002. bilo je recidiv sfrjotske lige i skole.

Mister Vo

pre 5 godina

Pomirite se sa sudbinom, od medjunarodnih takmicenja u kosarci samo ce na OI biti kompletni sastavi. Amere zanima samo olimpijsko zlato i NBA nece pustati igrace za druge turnire. Zato mi imamo 5 svetskih i samo jedno zlato na OI (kad nije bilo Amera)...

sasa the red baron

pre 5 godina

SSSSPANIJA:

Mislim da ovi sto nabrajaju igrace i ko igra gde, treba da se sete Spanije koja je dosla u NBA sastavu na EP, i biva razbijena od Slovenije. Gasol braca odavno nisu ono sto su bila, Sabvrinas je otisao na godisnji odmor, i 9imaju oni i dalje super pojedince, ali tim skripi na sve strane..

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 20:11)

Kakva frustracija,to si jasno pokazao i u prethodnom i u ovom komentaru.Spremi se na vreme,gledaces finale SAD-Srbija i zestoku borbu u istom.A sto se tice tvoje filozofije i vise je nego ocigledno je da u tome jedino krije tvoj pokusaj licne utehe za cinjenicu da ti je reprezentacija postala rang Andore i San Marina.Cak su i Rumunija,Madjarska,Holandija i Poljska postaje velesile za vas.Toliko o tome,kakve frustracije

lol

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....
(Xnodeh, 19. mart 2019 11:57)

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.

zgtom

pre 5 godina

na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Obale bjelokosti, Jordana,Tunisa, Japana, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske. Sve JAKE repke. Čudno SP, više evropskih repki je trebalo dozvoliti u ždrijebu, ovako do četvrtfinala će se favoriti švercati i naravno izbjegavati SAD, to će im biti glavni trening i razmišljanja svim repkama.

4k4.Dex

pre 5 godina

Nema sta imamo igrace imamo ekipcinu. Uz nas postoje jos mozda dve tri reprezentacije koje mogu da pariraju. Znaci, sve ispod polifinala je veliki neuspeh ako se ne sastanemo sa nekim od njij ranije pa sta bude bude. Nemojte prisvajati srebro vec... polako.

Dorćol

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09)

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.

adriano_galliani

pre 5 godina

Шпанци немају дилеме око тога ко ће играти, играће најбољи. Опет ће нас разбити са 30-40 разлике.

croata

pre 5 godina

Da se skupi sve najbolje iz bivse drzave i doda srbiji opet bi bilo 30+ razlike za amere, a kamo li ovako. Ne razumijem to lozenje, da imate malo mozga shvatili bi da nemate ukupno tri dobra igraca i ulazak u cetvrtfinale bi realno trebali tretirati ko uspjeh, sve iznad bonus. Neki usporedjuju onu generaciju proizaslu iz sfrj s ovom, to je neusporedivo. Ni jedan danasnji igrac ne bi mogao uci u petorku iz te famozne 2002, kakav crni jokic, taj moze igrat samo u danasnjoj kamilici od nba, tad ne bi ni na klupi bio. Teodosic je zadnjih godinu i pol u mirovini, a i prije je bio tempirana bomba s tek ponekim pozitivnim bljeskovima, vecinom kanalio u presudnim trenucima. Iako je u pitanju iznimno inteligentan kosarkas, sta vrijedi kad je lujka. Bjelica je igrac kog sam najvise postovao u vasoj reprezentaciji, ali na zalost njega je nba unistila, vise nije ni iz bliza igrac kakav je mogao i trebao postati, a sad i godine stiscu. Mislim da je on trebao ko bodiroga ostat u evropi. Ko jos ostaje, bogdanovic kao nekakav kombobek koji ipak nije suterski kiler, pristojan i dobar igrac, ali ne presudan. Boban marjanovic je zanimljiv centar i od njega cete vec imati odredjenu korist, pogotovo u napadackom dijelu, 15tak koseva bez problema. Problem je u obrani, spor na pik igri, ali sve u svemu pozitivan centar. Ostali, milutinov, lucic, kalinic i guduric korisna klupa i to je to. Kao sto rekoh cetvrtfinale je realnost, sve iznad veliki uspjeh.

croata

pre 5 godina

(Xnodeh, 19. mart 2019 19:18)

Ma kakva frustracija, pokusavam objektivno gledat. I nije tu samo u pitanju srbija, eurokosarka je vec duze u teskom kanalu. Sta vrijedi najvise evropskih igraca ikad u nba kad je evropska kosarka nikad slabija. Ameri s par ekstra igraca su jos uvijek daleko iznad svih, ali i sama nba je valjda najslabija u povijesti kosarke. Stvarno dobri igraci tipa bjelica propadaju, a polovnjaci ko jokic postaju glavne zvijezde lige, sve se izokrenulo. Onda recimo mi igramo protiv poljaka i nase nba centre zizica i zubca neki poljski centar koji igra u ceskoj i to drugoj, alo drugoj ligi pravi smijesnima i to jedan na jedan. A nije da su ovi bezveznjaci. Upravo to dokazuje slabost nba. Pa prije si morao biti dokazana igracina da bi mogao i pomislit na nba, a sad se svaka susa moze umuvat u nba. I sto je najjace i zubac i zizic koliko toliko igraju pa i uvale po dvadesetak koseva. Dodje mi da se prekrizim i lijevom i desnom kad se onda sjetim sta im je poljak radio. Ne znam mozda me vrijeme pregazilo, al prije kad si igrao u nba bio si klasa za sve van nba. Ili se ipak varam, mozda je nba ostala ista a evropska kosarka ojacala, al sve mi se cini da su i jedni i drugi u teskoj banani. Sto se tice vas na mogucoj crti protiv amera, ne zanosi se, ovi vas s pol snage gaze s koliko treba.

dejan

pre 5 godina

ako ne idemo u punom sastavu,onda dati sansu mladim igracima,povesti njih 3,4.
pa neka grizu na terenu.idu i olimpiske igre i druga takmicenja

lal

pre 5 godina

@ostin a: ne mesaj klubove sa jedne strane i igrace + trenere sa druge... pritom se u staroj jugi moglo lako desiti da igraci kvaliteta navara nemaju ni mesto u reprezentaciji...

jsx

pre 5 godina

@croata
Zizic i Zubac hahaha, a ti ih predstavljas kao da su Kari i Durent.
Jesi li pogledao na Evropskom kako igraju NBA zvezde (cak nisu zvezde, ali su nosioci igre svojih timova). Dragic i Porzingis su davali 30 koseva po utakmici i Slovenija je osvojila (ok, ne bi da smo mi imali makar sve EL igrace, ali i dalje bi i finale bilo impresivno) dok je Letonija izgubila samo od finalista, ubedjen sam da bi i Spaniju dobili.
Uz Jokica, Janisa, njih, ubuduce Doncica, pa i Bogdanovice i Sredera ne bih rekao da je evropska kosarka slabija.
E sad, u NBA malo zarad marketinga, malo vise zato sto su izgradili poverenje pustaju vise Evropljanja. Zato je prosek onih koji dodju losiji (pa zato nije toliko dominantan neko ko je iz NBA) i zato je u Evroligi manje kvalitetnih igraca, ali verovatno bi se krstio levom i desnom i da si gledao ranije prosecne Amere, ali covek obraca paznju samo na najbolje, a na prosecne je primoran samo ako je Hrvat :).
I na kraju, igraju se relaksiranije odbrane kako bi se vise posvetili napadu. Ne znaci nuzno da se zato danas losija kosarka igra (mozda se i igra, ali mislim da nije posteno reci losiji su jer su primili 120 poena, a ignorisati 140 datih), ali je lakse s vremena na vreme doci i do 20. Daleko bilo da je to prosek njima dvojici.

dva puta "doprvaci",jednom i prvaci!

pre 5 godina

@croata
Kad si tako lepo "skenirao" nase kosarkase,(Jokica ti nikad necu oprostiti),da ja pokusam tvoje.Cek,cek, pa nema se sta skenirati osim Bogdanovic,koga bi rado video u nasoj reprezentaciji.Odlican i pristojan momak(verovatno sto je iz Mostara), pre svega!Kamo lepe srece da ste svi takvi,manje zlobni,i neprijateljski nastrojeni!za Bojana se moze reci da odlican suter,odbrana na zavidnom nivou,pa bi verovatno nasao mesto kod nase selekcije.Upropastili ste mu reprezentativnu karijeru,jer vam je kosarka posle Drazenove smrti na nivou Poljske i Latvije,Madjarske i Estonije.
Zlobno je takodje da nam je domet cetvrtfinale,kao da namerno zaboravljas da smo na OI bili drugi(doprvaci po tvome),takodje drugi na Evropskom prvenstvu ,tako da ti je prognoza bas zlocesta!Uostalom razumem te, kad se nemozes baviti svojima nista ti drugo ne preostaje nego da se bavis nama.Usput gledaces opet doprvaka na postolju pa uzivaj u analizi koliko hoces,mi cemo zaliti u tvoje zdravlje i nasu medalju!Bog,stari!

jsx

pre 5 godina

croata
Propustio sam ovu glupost da nam je cetvrtfinale ogroman uspeh. Propusticu je opet. Sve je moguce naravno, moze se ispasti i od neke losije ekipe, ali smesno je (a mozda i samo zlobno) reci da je to ocekivano.
A odluci se jer se bunis sto su Evropljani preveliki ili premali faktor u NBA. Znaci, sto se Evropljana tice, imamo dvojicu legitimnih MVP kandidata (jasno je, ali da napisem- Janis i Jokic) i jos cetvoricu koji predvode svoje klubove (Dragic, Doncic, Porzingis i Vucicevic). Pri tome, Janis, Jokic i Doncic su vrlo mladi i sasvim je moguce da ce prevazici Novickog, Parkera i Gasola. Dalje, Sreder, Gober i vas Bogdanovic bi po kvalitetu mogli da predvode neke slabije klubove ili da budu treca opcija u jakim klubovima (kao sto trenutno otprilike, jesu). Da, nisam nabrojao 10 igraca (mada ni nas Bogdanovic ni Valicunas nisu bez uloge, a verovatno sam nekog zaboravio), ali nadji mi trenutak kada je bilo vise od 10 igraca koji bi mogli da imaju znacajnu ulogu u istom trenutku.

www

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje. 
(lol, 19. mart 2019 12:21) 

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom
(Xnodeh, 19. mart 2019 13:00)

Rane uz rame s Amerima..hahaha Možda Amerima uz gležanj. hahaha

steva

pre 5 godina

croata, 19. mart 2019 18:56)

O cemu pricas prijatelju ? Spominjes cetvrtfinale sa kojim bi Srbija , koja je vec odgirala dva finala sa Amerima , trebala da bude zadovoljna ?
Prica se da ce Srbija na svetskom prvenstvu biti kompletna (ako budu zdravi) , a to znaci skoro pa ista ekipa koja je vec odigrala dva finala sa Ameriknicma , a svi iskusniji za par godina . Svi napredovali .
I sad da budu zadovljni cetvrtfianlom ?
Smean si .
Kad se pogleda "igracki" i kvalitet ekipa , opet vrlo moguce finale Srbija -Amerika . Niko ne spori da su Ameri bolji tim i da ce verovatno pobedtiti ...ali postoji tu par stvari koje se mogu izdesavati i koje bi to finale napavile interesantnijim .
1.Videcmo kakvu ce selekciju napraviti Ameri . Zna im se desiti da na SP ne dodju sa najboljim sto imaaju . Ako ne dodju sa najboljim sto imaju to je sansa da kompletna Srbija bar napravi utakmicu interesantnom i neizvesnom .
2. Desava se da ekipa nema dan , da ih stane ...to se moze desiti i Amerima .
3.Desava se i da ekipu , neke igrace , bas krene...a to se naravno moze desiti i Srbiji .
Tako da , sve je moguce...
Nije nemoguce da ta finalna utakmica ipak bude interesantna .

croata

pre 5 godina

(jsx, 20. mart 2019 08:23)

Vidis kako si pronasao vrhunske evropske igrace u nba, prije svih porzingis, dragic, janis, pa i jokic, ali neamerikanaca u nba imas vise od 60, sta s ostalima? Ostali ne prave nikakvu razliku izvan nba, a znajuci da je i evropska klupska kosarka malo rec slaba, ta cinjenica je jos gora. Slazem se da marketing i otvaranje trzista cine svoje, pa i povecanje broja nba klubova doprinosi realnom padu kvalitete, ali da pored vise od 40 evropljana u nba ne mos pronac 10 pravih igraca, to je porazno za kosarku.

Xnodeh

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....

Ostin A

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..
(Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke, 19. mart 2019 11:48)

Misliš 25 godina ?
Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Spancima se “potrefila” jedna top generacija(braća Gasol,Navaro...)i umislili da su sila svetske košarke.Pa mi pola veka imamo Gasole i Navaro i slične igrače..Otrescemo ih samo tako.Samo ako da Bog da budemo u punom sastavu pa neka ih “mece” FIBA i iznad neprikosnovenih Amera!

adriano_galliani

pre 5 godina

Шпанци немају дилеме око тога ко ће играти, играће најбољи. Опет ће нас разбити са 30-40 разлике.

croata

pre 5 godina

Da se skupi sve najbolje iz bivse drzave i doda srbiji opet bi bilo 30+ razlike za amere, a kamo li ovako. Ne razumijem to lozenje, da imate malo mozga shvatili bi da nemate ukupno tri dobra igraca i ulazak u cetvrtfinale bi realno trebali tretirati ko uspjeh, sve iznad bonus. Neki usporedjuju onu generaciju proizaslu iz sfrj s ovom, to je neusporedivo. Ni jedan danasnji igrac ne bi mogao uci u petorku iz te famozne 2002, kakav crni jokic, taj moze igrat samo u danasnjoj kamilici od nba, tad ne bi ni na klupi bio. Teodosic je zadnjih godinu i pol u mirovini, a i prije je bio tempirana bomba s tek ponekim pozitivnim bljeskovima, vecinom kanalio u presudnim trenucima. Iako je u pitanju iznimno inteligentan kosarkas, sta vrijedi kad je lujka. Bjelica je igrac kog sam najvise postovao u vasoj reprezentaciji, ali na zalost njega je nba unistila, vise nije ni iz bliza igrac kakav je mogao i trebao postati, a sad i godine stiscu. Mislim da je on trebao ko bodiroga ostat u evropi. Ko jos ostaje, bogdanovic kao nekakav kombobek koji ipak nije suterski kiler, pristojan i dobar igrac, ali ne presudan. Boban marjanovic je zanimljiv centar i od njega cete vec imati odredjenu korist, pogotovo u napadackom dijelu, 15tak koseva bez problema. Problem je u obrani, spor na pik igri, ali sve u svemu pozitivan centar. Ostali, milutinov, lucic, kalinic i guduric korisna klupa i to je to. Kao sto rekoh cetvrtfinale je realnost, sve iznad veliki uspjeh.

Srbenda

pre 5 godina

Jooj brate kako se mo zavaravamo. Bez Jokica nismo ni top 5 ekipa. NA stranu sve ove srebrne medalje. Imaju bolne olejeve od nas, Rikija koji je u prvoj petorci jednog ozbiljnog tima u NBA, Bolji od Tea. Onda Rodrigez koji je na Teovom nivou samo u boljoj formi. Centar Marc Gasol ako nema Jokare bolji od svakog nasek daleko. Braca Hernangomez iz NBA Ljulj iz Reala ma da ne nabrajam. Bogdan se pokazao kao sasvim orosecan igrac i nista vise.

Only red

pre 5 godina

Kao prvo nas najveci problem je slab trener a drugi faktor su povrede ali i pred toga siguran sam da mozemo da se uguramo npr u polu finale sto bi bio preveliki uspeh za ovi malu zemlju.

Robby

pre 5 godina

ja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...
(ProdigyCZ, 19. mart 2019 13:01) # Link

Ja prvi put cujem da neko poredi ovu sa generacijom iz 2002. I to je veliki nonsens.. U onoj ekipi su svi imali karakter, svi bili rodjeni pobjednici, sad tu neki Jokic "ocu piskim/necu piskim" itd. Oni ljudi su dosli da osvoje ,ovi sad (u najjacem sastavu)vecina ce doci "eto, da odradi to"

jovan grubesic

pre 5 godina

Jokic,Bogdanovic,Teo,Bjelica,Marijanovic...
(Davor, 19. mart 2019 13:51)
Ova petorka na keca prima od Amera 40 koseva u prvoj cetvrtini.

Mister Vo

pre 5 godina

Pomirite se sa sudbinom, od medjunarodnih takmicenja u kosarci samo ce na OI biti kompletni sastavi. Amere zanima samo olimpijsko zlato i NBA nece pustati igrace za druge turnire. Zato mi imamo 5 svetskih i samo jedno zlato na OI (kad nije bilo Amera)...

Dorćol

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09)

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.

Key and Peele

pre 5 godina

@pravi bon jovi

Potrefila? Potrefi se jedan igrac, dva. Ne potrefi se plejada majstora. Najjaca liga u Evropi je morala da iznedri i najjacu reprezentaciju.

I nama se potrefila generacija od pre par godina, ako ces tako. Jer sve ono do 2002. bilo je recidiv sfrjotske lige i skole.

www

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje. 
(lol, 19. mart 2019 12:21) 

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom
(Xnodeh, 19. mart 2019 13:00)

Rane uz rame s Amerima..hahaha Možda Amerima uz gležanj. hahaha

panda

pre 5 godina

Realno, ako budemo u najjačem sastavu, Španija ne bi trebalo da nam predstavlja problem, jer su relativno "stari" i igrači su im prešli zenit. Nama, uz Ameriku, najmanje odgovaraju Grčka sa Janisom, i verovatno Francuska, Kanada i Australija, ekipe koje su atletski jače i čvršće od nas. Ali sa njima zbog žreba tek u polufinalu, ako bude sve po planu. Međutim, daleko je još Kina, samo da se niko ne povredi i Jokić ne umori od plejofa. Sportski pozdrav.

lol

pre 5 godina

Ako budemo najjaci, nema dileme da smo odmah iza SAD! Ali problem je sto cemo tesko biti najjaci.... Ne zna Skariolo da je SP nista naspram dobrih letnjih prevrtanja guma i konjickih igara! Mozda bi kad bi se malo manje bavio kosarkom, video cari takvih "zanimacija".....
(Xnodeh, 19. mart 2019 11:57)

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.

Mare

pre 5 godina

Prvih osam je realan domet. Sve vise od toga moze da se desi, ali i ne mora. Mozemo da budemo i prvi, a mozemo i da ispadnemo u cetvrtfinalu. Moze da krene nas C tim, mozda i B, a ko zna, mozda i A. Previse je faktora da bismo se lozili na finale.

croata

pre 5 godina

(Xnodeh, 19. mart 2019 19:18)

Ma kakva frustracija, pokusavam objektivno gledat. I nije tu samo u pitanju srbija, eurokosarka je vec duze u teskom kanalu. Sta vrijedi najvise evropskih igraca ikad u nba kad je evropska kosarka nikad slabija. Ameri s par ekstra igraca su jos uvijek daleko iznad svih, ali i sama nba je valjda najslabija u povijesti kosarke. Stvarno dobri igraci tipa bjelica propadaju, a polovnjaci ko jokic postaju glavne zvijezde lige, sve se izokrenulo. Onda recimo mi igramo protiv poljaka i nase nba centre zizica i zubca neki poljski centar koji igra u ceskoj i to drugoj, alo drugoj ligi pravi smijesnima i to jedan na jedan. A nije da su ovi bezveznjaci. Upravo to dokazuje slabost nba. Pa prije si morao biti dokazana igracina da bi mogao i pomislit na nba, a sad se svaka susa moze umuvat u nba. I sto je najjace i zubac i zizic koliko toliko igraju pa i uvale po dvadesetak koseva. Dodje mi da se prekrizim i lijevom i desnom kad se onda sjetim sta im je poljak radio. Ne znam mozda me vrijeme pregazilo, al prije kad si igrao u nba bio si klasa za sve van nba. Ili se ipak varam, mozda je nba ostala ista a evropska kosarka ojacala, al sve mi se cini da su i jedni i drugi u teskoj banani. Sto se tice vas na mogucoj crti protiv amera, ne zanosi se, ovi vas s pol snage gaze s koliko treba.

Milan

pre 5 godina

Janis nece biti problem u Fiba takmicenjima. Kad kazem nece biti problem ne mislim da nece da trpa, ali sa manjim terenom, zgusnutim reketom, bez suta za 3 kad mu se stalno ide ispod bloka nece biti efikasan ko u bucksima. Takodje, sa fiba pravilima za korake ce biti sporiji na postu, jer mu se ipak tolerisu mali koraci dole u nba. Moje misljenje je da nece biti ubica kao sto su Gasol i Novicki bili, a i nema bas neku generaciju grka da ga prate. S druge strane bas bi voleo da vidim Jokica. Kod fibe nema 3sec kada zidas dole, vec mozes ceo napad da guras ledjima. Cim budemo u frci, ide lopta dole i toliko je jak dupetom da ili ide 2+1 ili znas da daje dobar povratni za otvorenu trojku, a vala imacemo dosta sutera oko njega. Samo, ako se cudo desi i on zaigra, nek mu daju kljuceve napada i nek on bude glavni organizator igre. Ako su nasi pametni, Teo bi trebao da ima ulogu Bodiroge kod Pesica, da ulazi sa klupe, kao dvojka vise i napada druge petorke, al kao Bodi da zavrsava meceve. Vasa, BB, Lucic, Bjelica i Jokic, a druga da bude Jovic, Teo, Nedovic, Kalinic i Milutinov, niza, sa laznom 4kom, al vrlo mobilna. Bobija bi koristio kao dzokera, dok za 12og nemam pojma ko ce biti, mozda Milosavljevic kao covek zadatka. Naravno, mogu petorke da se mixaju jos na 10 nacina i dobro kaze skarijolo. Ako svi budu tu i zdravi, za sve timove izuzev usa cemo biti matchup kosmar, dok i za njih imamo sastav da barem budemo egal poluvreme :).

ney

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Ovaj “xnodeh” je, u stvari, hrvatski provokator. Zadnji post ga je izdao. Ne diraj Jokaru. Koji je već po nekim statistikama bolji od Jordana...

ProdigyCZ

pre 5 godina

Moja bojazan je da li mozemo da se nosimo sa ulogom favorita.Kad bi analizirali otkad je Sale selektor i kad smo se vratili na kosarkasku mapu,2014 smo otisli kao autsajderi,bio je onaj poraz u Pioniru od NZ,svadja sa Micovim,poraza u grupnoj fazi i na kraju smo sve pocistili do finala.2015 favoriti,sve pobede,dolazi polufinale Litvanija poraz.2016 nismo autsajderi ali ni veliki favoriti,porazi u grupnoj fazi i onda opet repriza 2014 pobedjujemo kad je najbitnije.2017 zna se,osakaceni povredama,niko nije ocekivao finale.E sad smo opet favoriti,da li cemo to opravdati?Mnogo se ova generacija poredi sa onom iz 2002,ne znam koliko je to realno.Mislim da su oni bili mentalno jaci,imao si Bodirogu ubicu Teo to nije,Jarica mangupa koji je pre toga vec osvojio Euroligu,mi takvog sad nemamo,Pedju suvisno je bilo sta reci,Gurovica pravu barabu,isto ne vidim pandam njemu i Divca od kog je Jokic bolji ali njegovo iskustvo,liderstvo i ona simultanka protiv Amera nam je mnogo znacilo.Svetislav Pesic...

Radojka Kukoc

pre 5 godina

Ne možeš SFRJ da porediš sa onom Srbijom i Crnom Gorom posle. Pa nijedna generacija nije imala ni polovinu Srba u timu. U SFRJ je košarka bila najpopularnija u Hrvatskoj, Cibona je bila najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji, a Hrvatski klubovi su imali 5 titula Evrolige.
(Ostin A)

Cosic, Plecas, Cutura, Petrovic (1 & 2), Kukoc, Sretenovic, Savic, Ivanovic, Pavicevic, Komazec, Popovic, Maljkovic, Slavnic i ostali kazu da lupas gluposti.

Xnodeh

pre 5 godina

Hoce Jokic guknuti nesto u vezi igranja na svetskom?
(Evans, 19. mart 2019 11:57)

Odavno je guknuo, da ga ne zanima ta tema, da nece o tome da prica, tako da i to mnogo govori

Xnodeh

pre 5 godina

Jaka konkurencija ako se s jednim igračem miže do medalje.
(lol, 19. mart 2019 12:21)

Sto se niste plasirali ako je tako slaba konkurencija? Pukni od zavisti sto nas ceo svet vidi rame uz rame sa Drim timom

Radijator

pre 5 godina

Spanija ima pojedince bolje od nas, ali nasa timska igra, nas fazon...skola kosarke kao kolektivne igre nas cini boljima i oni to znaju.

zgtom

pre 5 godina

na SP ćemo gledati anonimce iz Irana, Obale bjelokosti, Jordana,Tunisa, Japana, Senegala, Nigerije, Angole, Južne Koreje, Venezuele i Filipina, pa čak i Poljske. Sve JAKE repke. Čudno SP, više evropskih repki je trebalo dozvoliti u ždrijebu, ovako do četvrtfinala će se favoriti švercati i naravno izbjegavati SAD, to će im biti glavni trening i razmišljanja svim repkama.

frula

pre 5 godina

(miki, 19. mart 2019 14:09) 

Ako može bez Obradovića bilo bi lepo, cilj je napasti medalju a ne ispasti u grupi. Sidnej, Atina, Novi Sad.
(Dorćol, 19. mart 2019 14:24)

Pozdravio te Obradovic sa
-zlatom sa SP 1998.
-zlatom sa EP 1997.
-srebrom sa OI 1996.
-bronzom sa EP 1999.

C i n i k

pre 5 godina

Istina je,nije Scariolo, inace poznat kao tezak na komplimentima,to izjavio onako,Srbija po kvalitetu jeste blizu Usa,i ako nam stvarno igraju najbolji i najzdraviji ja ocekujem finale sa Usa,pa sta bude,ali, potajno se nadam zlatu...

ZOONLOGONECHOOOOON

pre 5 godina

Strasno, strasno jaki. To je poznata taktika. Kad te hvala ne mozes se braniti. Nadam se da nasi kosarkasi i strucni tim nece nasjesti i da ce osvojiti jednu os medalja. Tek treba da zaradimo pohvale!

dalibor79

pre 5 godina

ma ovaj spanac nema pojma. sacekajmo mi komsiju dragu, koji ce nama obijasniti kako je ovo bezvezve sp,kako je bolje ne ucestovati na ovakvome sp-u,kako je ukic odlican igrac,kako mi imamo decenijama srece,kako ce njihove legende(radja,vrankovic itd) da oporave njihovu kosarku :)

miki

pre 5 godina

Ako cemo imati najjaci tim i napasti prvo mesto, mozemo li onda ukljuciti u tim i Obradovica, Pesica, Ivkovica i Kokoskova kao strucni stab. Cilj je izaci u najjacem sastavu zar ne ?

Student

pre 5 godina

Smucili su mi se komentari kako nas svi vec vidite u finalu sa medaljom, a posle prvog poraza bice pljuvacina po svima u ekipi. Kapiram da treba da se ocekuje nesto veliko, samo nemojte posle svi vi koji ste pisali hvalospeve da pljujete po ekipi, nemate pravo!!

Moe

pre 5 godina

Ljudi jel vi shvatate ako Jokic bude dosao do finala konferencije ili NBa finala on nece moci da hoda a ne da ide mesec dana da trci po brdima Kopaonika.Zato tu Djordjevic mora biti flesibilan i pustiti ga da se odmori li prikljuci kasnije.Ali znajuci celavog nema nista od toga.

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

4k4.Dex

pre 5 godina

Samo da mi je da vidim facu trnera protivnika kad Izadje Jokic a udje Bobi... Ima centri da im igraju 40 minuta na maximumu snage. Zlo smo na centarskoj liniji.

sasa the red baron

pre 5 godina

DOBRA I LOSA VEST:

Losa vest je da je Harden(USA) vec najavio svoje ucesce. Dobra vest je da je mnogo njih ili na isteku ugovora, ili na trade-u. Durant, Kavai, Davis, Thompson, Cuzins, Green, Lowry,De Rozan, i jako tesko da ce oni igrati SP..
Tako da postoji velika sansa da ce USA stici sa podmladjenom ekipom, Fox, Hild, Tatum, Rosier,i ostali...
I to ce biti sjajna ekipa, ali oni nisu ne pobedivi.
A sto se tice ostali,Spanija Francuska, Grcka, Australija, Kanada, sve su to odlicne ekipe,ali ako mi stignemo u naj-jacem sastavu, mislim da cemo setati do finala.
Sve u svemu, mislim da cemo ove godine imati sjajnu priliku da ozbiljno nametnemo kandidaturu, ne mozemo pretiti Amerima, ali mozemo definitivno postaviti granicu za sve druge.
Spanija broji svoje zadnje dane sa Gasolovima, Francuska sa Parkerom i De Kolom, a ostali tipa Kanada Australija, imaju jako dobre igrace, ali ko ce odazvati, a ko ne, i koliko dugacke klupe su to, a i naravano , mi imamo puno boljeg trenera, i strucni stab...
Za vas sto pljujete Djordjevica, stvarno ste cabar, i ako 3 finala nisu dosta, onda gledajte fudbal, gde su i kvalifikavije najvise sto mozemo..
Bice mnogo njih na spisku, ali mislim da se tim vec zna..
Sretno bilo Orlovi... Pomaze Bog..

vlada

pre 5 godina

Jokic ne moze da daje izjave da li ce igrati ili ne, jer puno zavisi od toga dokle ce dogurati Denver, odnosno Fila u PO. Ako budu igrali finala svojih konferencija mislim da su male shanse da vidimo Jokica i Bobija u Kini.

Miki

pre 5 godina

Kosarka u SFRJ je utemeljena u Srbiji, na Kalemegdanu, a utemeljili su je Nebojsa Popovic, Bora Stankovic, Rasa Saper i Aca Nikolic. Kada je Jugoplastika bila tri puta prvak Evrope vodio ju je Boza Maljkovic, a igrali Savic, Ivanovic, Sretenovic. Kosarka u SFRJ nema nikakve veze sa Hrvatskom, a ima nesto malo sa Dalmacijom. Zato se nakon razbijanja SFRJ nije desilo nista neocekivano, nego bas onako kako je i logicno.

croata

pre 5 godina

(jsx, 20. mart 2019 08:23)

Vidis kako si pronasao vrhunske evropske igrace u nba, prije svih porzingis, dragic, janis, pa i jokic, ali neamerikanaca u nba imas vise od 60, sta s ostalima? Ostali ne prave nikakvu razliku izvan nba, a znajuci da je i evropska klupska kosarka malo rec slaba, ta cinjenica je jos gora. Slazem se da marketing i otvaranje trzista cine svoje, pa i povecanje broja nba klubova doprinosi realnom padu kvalitete, ali da pored vise od 40 evropljana u nba ne mos pronac 10 pravih igraca, to je porazno za kosarku.

Totti

pre 5 godina

Realno možemo do finala. Normalno ako budemo kompletni. Na pleju imamo Teodosića, Jovića i Micića koji je izgleda napokon sazreo. Za dobru odbranu Kalinić i Milosavljević, tu su i Gudurić i Nedović. Moje lično mišljenje je da je Simon u padu i da za njega neće biti mesta. BB Bjelica i Bogdanović, Lučić, Jelovac, Zagorac, Milutinov, Jokić, Marjanović. Raduljica je Saletova velika ljubav ali mislim da igra daleko slabiju ligu nego što je Grčka ili NBA. Takođe mislim da Lazić i Birčević nemaju mesta na SP. Kad bi se još pomirili Sale i Micov ali to je naučna fantastika. Onako laički trebali bi voditi tri centra ali bojim se da ćemo voditi četiri. Eto otprilike spiska od 18-19 igrača pa šta bude. Nadajmo se najboljem.

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 20:11)

Kakva frustracija,to si jasno pokazao i u prethodnom i u ovom komentaru.Spremi se na vreme,gledaces finale SAD-Srbija i zestoku borbu u istom.A sto se tice tvoje filozofije i vise je nego ocigledno je da u tome jedino krije tvoj pokusaj licne utehe za cinjenicu da ti je reprezentacija postala rang Andore i San Marina.Cak su i Rumunija,Madjarska,Holandija i Poljska postaje velesile za vas.Toliko o tome,kakve frustracije

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Svaka čast što imaju takvo mišljeje!"

Ta Španska generacija inače zaslužuje jedno veliko poštovanje jer od 99 na svim smotrama su učestova li biva li više nego uspešni bilans medalja govori sve. Punoo plejada španskih igračaa dali pa čak pree gde mnogi ne znaju da su igra li davne 1935 godine finale na Ep sa Letonijom al'su izgubili iako su uspesi stvarno došli mnogo kasnijee tj u 21 veku. Nacijaa koja je učilaa na kraju krajeva od Sovjete nas tj Amerikanaca ko je smo mi isto podučili tj naučili šta je basket.:) Inače o Sergio Skariolu nemam neko posebno mišljenje osim da mu se potrefiloo da vodi tu špansku generaciju koja već stasala pa mu je biloo samim tim olakoo da vodi do zlata na tri Ep jedno je biloo sa Ćavi Hernandezom na Sp 2006 Japanu. Na Olimpijskim su bili tri puta blizu al'SAD jee pokazao tu nijansu odnosno klasu u tim finalima.

Zju

pre 5 godina

Oni vešto spinuju.Plaše?Ne bih rekao-pribojavaju svakako.Evo i ja verujem u moć našeg najboljeg tima.Pa ipak poučen mračnim vremenima od 2003-2009 i 2010-2014 pribojavam se Grčke,Španije,Nemačke,Rusije,Australije,Argentine a posebno Francuske i Kanade(ukoliko bude kompletna).

Ogranicen

pre 5 godina

Zbog takvih koji se javljaju ovde i procenjuju da li je Jokic odlucio ili ne, on decko i ne treba nista da izjavljuje dok ga Sale ne pozove, do okupljanja pred pripreme.

aramis

pre 5 godina

Ovo je poslednja prilika da ova generacija napravi nesto veliko a zaista zasluzuje, ali sa druge strane ne treba toliko pritiskati momke jer po novinarima mi smo vec u finalu, iskreno ulazak u polufinale bi bio veliki uspeh, ovo je mozda jedno od najjacih prvenstava u poslednjih 10god tako da ne bi trebali toliko da se lozimo. Ako ne bude otkazivanja i povreda mozemo jako daleko

sasa the red baron

pre 5 godina

SSSSPANIJA:

Mislim da ovi sto nabrajaju igrace i ko igra gde, treba da se sete Spanije koja je dosla u NBA sastavu na EP, i biva razbijena od Slovenije. Gasol braca odavno nisu ono sto su bila, Sabvrinas je otisao na godisnji odmor, i 9imaju oni i dalje super pojedince, ali tim skripi na sve strane..

Mravojed

pre 5 godina

Ako se zaista odazovu svi onda stvarno ne vidim ko bi mogao da igra finale osim SAD-Srbija,ali pobediti amere to je skoro misija nemoguce,mada prvo treba videti ko ce igrati za njih.Sale ce imati dovoljno vremena za pripreme i nadam se da ce svi da budu u optimalnoj formi.Ako ce igrati Jokic igramo finale sigurno,bez njega isto mozemo ali ce biti dosta teze.

Džoni

pre 5 godina

Meni je samo jedna stvar fascinantna a to je da Španci a posebno Argentinci za svoje reprezentacije igraju do poznih igračkih godina i evo trajali su sve do sada kad polako smenjuju generaciju, ali i sada još uvek igraju pojedini "starci". Ova njihova generacija se pojavila još dok su kod nas igrali Divac, Bodiroga i ekipa i još traju dok smo mi u međuvremenu promenili već tri generacije. Kod nas Marković na primer sa 29 godina ode u "penziju", Krstić isto dosta mlad, Tepić, Tripković, Kešelj, Veličković fakticki rekreativci. Onaj Skola, Đinobili i još pola Argentine imam utisak da su igrali još sa Kićanovićem?

MYNX

pre 5 godina

Skariolo nije neki trener ali i kao i takav bolje zna od 99% stručnjaka koji komentarišu....vidite i on kaze koliko smo jaki i moćni....samo stručnjaci u komentarima kažu da nemamo 5 dobra igrača samo Jokica koji je pitanje da li će da igra kako kažu....Teodosic je prevara...Bjelica prevara....Bogdanovic prevara....Bobi maskota....Nedović prevara...Milutinov prosek i td...E moji Srbi...

Kvante

pre 5 godina

Kada je bilo prvenstvo u Indijanapolisu, 2002. Divac se kasnije prikljucio timu, pre toga je samostalno trenirao u Kraljevu sa Milivojem Karalejicem. Dakle, ako Jokic dogura daleko u NBA Plejofu, treba mu pruziti malo duzi odmor, ako bude zahtevao.

Xnodeh

pre 5 godina

(croata, 19. mart 2019 18:56)

Ovoliko frustracija na jednom mestu odavno nisam video! Zanimljivo je da dolazi od onog s cijom reprezentacijom brise pod amaterska Madjarska 20 razlike!!! Koliko samo ocaj pomesan sa strahom izbija iz tebe. Strahom,da ces videti Srbiju na svetskom tronu. Pripremi antidepresive na vreme

dare slovenac

pre 5 godina

ako na prvenstvu nema severnjaka finaca, estonije, islandije...onda nema ko da nas iznenadi do finala sa amerikom...tako da mislim da je čovek upravu..

Somborac

pre 5 godina

Samo malo manje hajpa da se stvara, nikada mi se nije svidjalo unapred cekiranje finala/polufinala... A nadam se da ce i ovaj moj sugradjanin da zaigra

Programerka

pre 5 godina

Skariolo ovako spinuje pred svako prvenstvno :D

A da smo rame uz rame, jesmo, oni prvi, mi drugi na postolju (OI,SP), ne mogu da sporim.

frula

pre 5 godina

Braća Gasol (5), Ibaka, Mirotić (4), Fernandez (3), Ljulj, Rodrigez, Rubio, oni likovi iz Valensije, trebalo bi odigrati baš odlično da bi se dobila ta utakmica.
(ney, 19. mart 2019 14:03)

Ne mogu da igraju i Ibaka i Mirotic. Moze samo jedan, jer su obojica naturalizovani igraci, a po pravilima moze samo jedan naturalizovani igrac.

Badi Hild

pre 5 godina

Medalja je realan cilj, naravno ne zlatna. Svako poredjenje sa generacojom 2002 je nerealno, jer Indijanopolis je vrh vrhov na koji nas je popeo legendarni Kari Pesic. U Kini je takodje vazno da nas povrede zaobidju.

4k4.Dex

pre 5 godina

Nema sta imamo igrace imamo ekipcinu. Uz nas postoje jos mozda dve tri reprezentacije koje mogu da pariraju. Znaci, sve ispod polifinala je veliki neuspeh ako se ne sastanemo sa nekim od njij ranije pa sta bude bude. Nemojte prisvajati srebro vec... polako.

el_darinjo

pre 5 godina

Kako bese ona poslovica ? "Ne veruj latinima ni kad darove nose". :)
Salu na stranu, Scariolo je veliki ljubitelj srpske kosarke, i meni ova izjava nije iznenadjenje. Ali on je namazan, zna da mu je ekipa na zenitu, neki igraci zavrsavaju karijere i svakako zeli da ih malo relaksira, oslobodi pritiska, i prepusti ulogu favorita nekom drugom, u ovom slucaju nama, posto USA ne racunam, oni su toliko iznad svih da to ne treba komentarisati. A ako se malo bolje pogleda, nije daleko to od istine, stvarno smo pokriveni na svim pozicijama, imamo kontinuitet,igrali smo 3 finala na 3 najveca takmicenja u poslednje 3,4 god. Ako se sve skocka kako treba, videcete da ce na kraju zalizani Italijan biti u pravu....

s

pre 5 godina

Preterano je govoriti da cemo ih razbiti. Razumem da navijamo za svoje, ali treba biti realan. Da li smo najjaca reprezentacija trenutno posle Sad, verovatno, medjutim i Spanci su itekako, jaki, pre svega ispod reketa. Treba imati na umu da je braci Gasol, ovo najverovatnije poslednje takmicenje, pored olimpijskih igara, a setite se samo kako Pau igra za reprezentaciju, tesko ko uspe da ga cuva. Pored njih, tu su i braca Hernangomez, doduse samo jedan od njih je neka prava pretnja. Rubio, poslednje 2-3 god. igra kosarku karijere. Tu je i Serhio rodrigez, kada udje u ritam, tesko ga je cuvati. Mirotic, verovatno ce i on igrati. Najveci problem im je kod bekova i krila, tu je Abrines, Navaro milim da vise ne igra. Bice tesko protiv njih, uostalom, pobednik u toj grupi gde ce se boriti gotovo sigurno (mi, spanci i italijani), izbegava SAD do finala, dok ce u polufinalu verovatno na Grke ili Austarijance (tu je tesko reci ko ce doci, jer su reprez. koje se bore za to mesto slicnog kvaliteta (grcka, litvanija, australija, kanada,nemacka, francuska), + dodatno ce biti nekih kalkulacija da izbegnu SAD u cetvrtfinalu i polufinalu. I nemojte se zavaravati da ne treba da se plasimo SAd-a, njih treba ostaviti za finale. Oba puta kada smo se sastali u ovom sastavu, izgubili smo sa 30 i vise razlike

dejan

pre 5 godina

ako ne idemo u punom sastavu,onda dati sansu mladim igracima,povesti njih 3,4.
pa neka grizu na terenu.idu i olimpiske igre i druga takmicenja

lal

pre 5 godina

@ostin a: ne mesaj klubove sa jedne strane i igrace + trenere sa druge... pritom se u staroj jugi moglo lako desiti da igraci kvaliteta navara nemaju ni mesto u reprezentaciji...

Rade

pre 5 godina

Klasicno skidanje pritiska sa svoje ekipe i prebacivanje na nasu...

I molim vas bez lozenja oko Amera. Otkad su se uozbiljili su nedodirljivi, nisu izgubili mec 13 godina na velikim takmicenjima uz bolesnu kos razliku, poslednja dva finala su nas tukli 37 i 30... Daj Boze nek nas tuku opet, samo da dodjemo opet do tog finala... meni je srebro u kosarci skoro kao zlato...

Za njih bi trebalo da igraju Curry, Irving, Lillard, Harden, Thompson, Derozan, George, Durant, Aldridge, Davis, Drummond i Turner... to je neka projekcija ako ne bude otkaza... svi imaju veliki respekt prema Popovicu tako da ocekujte da zbog njega i velikog trzista kineskog dodju u sastavu kakvi idu uglavnom samo na Olimpijade...

B78

pre 5 godina

(Robby, 19. mart 2019 14:21) Bravo...to je razlika izmedju te generacije (1995-2002) i ovih posle pobednicki mentalitet. Naravno imali su ogroman kvalitet ali stav pre svega. Secam se vise utakmica u kojima gubimo 5-10 poena j ja se uopste ne nerviram jer znam da ce neko vec iskociti i da ce se do polovine trece skockati petorka koja dobija. Ova generacija lici na nju po stavu i ti je pre svega zalsuga Djordjevica ali i njih samih, kvalitetom su slabiji naravno. Ipak nema mangupa kao sto su tada bili i to je normalno...drugo je vreme. Za mene je npr Jokic bolji od Divca ali ja znam da ce Divac na terenu uciniti sve pa cak i isprovocirati duel sa Amerima kao ‘96 da bi njegov tim dobio. O Bodirogi kome bi poverio zivot da ce dati kos u poslednjem napadu ili Danilovicu koji ce prebiti i svoje i tudje da pobedi ne zelim ni da pricam. Prosto ratna generacija, puna kvaliteta i pre svega jakih licnosti.

nemoj vise

pre 5 godina

@croata aj molim te cuti ,Srbija ima 3 igraca ????? Kod vas u Hr se kosarka vec odavno ne gleda, evo ti primjer ,malo pogledaj kako igraju Milutinov i Micic ove sezone npr . i vidjet ces da su to daleko od solidnih klupa igraca, u svim ostalim reprezentacijama njih 2 bi bili u prvoj petorci, Srbija jako dugo nije imala ovakvu dubinu, bit ce Saletu problem izabrati 12

dva puta "doprvaci",jednom i prvaci!

pre 5 godina

@croata
Kad si tako lepo "skenirao" nase kosarkase,(Jokica ti nikad necu oprostiti),da ja pokusam tvoje.Cek,cek, pa nema se sta skenirati osim Bogdanovic,koga bi rado video u nasoj reprezentaciji.Odlican i pristojan momak(verovatno sto je iz Mostara), pre svega!Kamo lepe srece da ste svi takvi,manje zlobni,i neprijateljski nastrojeni!za Bojana se moze reci da odlican suter,odbrana na zavidnom nivou,pa bi verovatno nasao mesto kod nase selekcije.Upropastili ste mu reprezentativnu karijeru,jer vam je kosarka posle Drazenove smrti na nivou Poljske i Latvije,Madjarske i Estonije.
Zlobno je takodje da nam je domet cetvrtfinale,kao da namerno zaboravljas da smo na OI bili drugi(doprvaci po tvome),takodje drugi na Evropskom prvenstvu ,tako da ti je prognoza bas zlocesta!Uostalom razumem te, kad se nemozes baviti svojima nista ti drugo ne preostaje nego da se bavis nama.Usput gledaces opet doprvaka na postolju pa uzivaj u analizi koliko hoces,mi cemo zaliti u tvoje zdravlje i nasu medalju!Bog,stari!

jsx

pre 5 godina

@croata
Zizic i Zubac hahaha, a ti ih predstavljas kao da su Kari i Durent.
Jesi li pogledao na Evropskom kako igraju NBA zvezde (cak nisu zvezde, ali su nosioci igre svojih timova). Dragic i Porzingis su davali 30 koseva po utakmici i Slovenija je osvojila (ok, ne bi da smo mi imali makar sve EL igrace, ali i dalje bi i finale bilo impresivno) dok je Letonija izgubila samo od finalista, ubedjen sam da bi i Spaniju dobili.
Uz Jokica, Janisa, njih, ubuduce Doncica, pa i Bogdanovice i Sredera ne bih rekao da je evropska kosarka slabija.
E sad, u NBA malo zarad marketinga, malo vise zato sto su izgradili poverenje pustaju vise Evropljanja. Zato je prosek onih koji dodju losiji (pa zato nije toliko dominantan neko ko je iz NBA) i zato je u Evroligi manje kvalitetnih igraca, ali verovatno bi se krstio levom i desnom i da si gledao ranije prosecne Amere, ali covek obraca paznju samo na najbolje, a na prosecne je primoran samo ako je Hrvat :).
I na kraju, igraju se relaksiranije odbrane kako bi se vise posvetili napadu. Ne znaci nuzno da se zato danas losija kosarka igra (mozda se i igra, ali mislim da nije posteno reci losiji su jer su primili 120 poena, a ignorisati 140 datih), ali je lakse s vremena na vreme doci i do 20. Daleko bilo da je to prosek njima dvojici.

jsx

pre 5 godina

croata
Propustio sam ovu glupost da nam je cetvrtfinale ogroman uspeh. Propusticu je opet. Sve je moguce naravno, moze se ispasti i od neke losije ekipe, ali smesno je (a mozda i samo zlobno) reci da je to ocekivano.
A odluci se jer se bunis sto su Evropljani preveliki ili premali faktor u NBA. Znaci, sto se Evropljana tice, imamo dvojicu legitimnih MVP kandidata (jasno je, ali da napisem- Janis i Jokic) i jos cetvoricu koji predvode svoje klubove (Dragic, Doncic, Porzingis i Vucicevic). Pri tome, Janis, Jokic i Doncic su vrlo mladi i sasvim je moguce da ce prevazici Novickog, Parkera i Gasola. Dalje, Sreder, Gober i vas Bogdanovic bi po kvalitetu mogli da predvode neke slabije klubove ili da budu treca opcija u jakim klubovima (kao sto trenutno otprilike, jesu). Da, nisam nabrojao 10 igraca (mada ni nas Bogdanovic ni Valicunas nisu bez uloge, a verovatno sam nekog zaboravio), ali nadji mi trenutak kada je bilo vise od 10 igraca koji bi mogli da imaju znacajnu ulogu u istom trenutku.

steva

pre 5 godina

croata, 19. mart 2019 18:56)

O cemu pricas prijatelju ? Spominjes cetvrtfinale sa kojim bi Srbija , koja je vec odgirala dva finala sa Amerima , trebala da bude zadovoljna ?
Prica se da ce Srbija na svetskom prvenstvu biti kompletna (ako budu zdravi) , a to znaci skoro pa ista ekipa koja je vec odigrala dva finala sa Ameriknicma , a svi iskusniji za par godina . Svi napredovali .
I sad da budu zadovljni cetvrtfianlom ?
Smean si .
Kad se pogleda "igracki" i kvalitet ekipa , opet vrlo moguce finale Srbija -Amerika . Niko ne spori da su Ameri bolji tim i da ce verovatno pobedtiti ...ali postoji tu par stvari koje se mogu izdesavati i koje bi to finale napavile interesantnijim .
1.Videcmo kakvu ce selekciju napraviti Ameri . Zna im se desiti da na SP ne dodju sa najboljim sto imaaju . Ako ne dodju sa najboljim sto imaju to je sansa da kompletna Srbija bar napravi utakmicu interesantnom i neizvesnom .
2. Desava se da ekipa nema dan , da ih stane ...to se moze desiti i Amerima .
3.Desava se i da ekipu , neke igrace , bas krene...a to se naravno moze desiti i Srbiji .
Tako da , sve je moguce...
Nije nemoguce da ta finalna utakmica ipak bude interesantna .