Subota, 16.03.2019.

11:30

Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu!

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi D Svetskog prvenstva u Kini protiv selekcija Italije, Filipina i Angole.

Izvor: PT

Dobar žreb – Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

255 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 5 godina

@drago
U nekim od ovih sportova, zaista jeste kontinuirano odlicni, recimo Sandra Perkovic, vaterpolo (a pogodi ko je tu bolji :) ), rukomet (u kome vec 6-7 godina niste medju najboljima) i hajde MMA i K1. Tenis, kosarka, fudbal, gimnastika, odbojka su sve sportovi u kojima imate po jedan veliki uspeh. Svaka cast i za to, ali to je samo jedan uspeh i ne mozete se smatrati silom zbog toga. Npr. Srbija je mnogo konstantnija u tenisu i kosarci.
Vise mi elemenata imamo da se zovemo silom u rukometu nego vi u kosarci. Ovo navodjenje poena na jednom mecu je tek smesno (doduse, Bojan je objektivno sjajan igrac).
I na kraju, ovo je srpski portal, ne znam zasto dolazis da raspravljas sa nama o rezultatima Hrvatske u sportu. Ne mogu da zamislim da odem na engleski ili australijski portal i pocnem da im pricam o nasoj selekciji o bilo cemu- ljude bi bolelo uvo. Tuzno je sto ti odgovaram, ali da 100 Srba dodlazi svakodnevna na Skajev sajt, mislim da bi neko reagovao.

drago

pre 5 godina

Luka


Da li si ti decko normalan, mi dok smo igrali kosarku vi niste postojali. U apsolutno svakom sportu smo dosli do svjetskog vrha. Nogomet svjetsko srebro, kosarka olimpijsko srebro, rukomet olimpijska zlata, vaterpolo olimpijsko zlato, odbojka evropske bronce, tenis Wimbledon, boks svjetski prvaci, atletika olimpijska zlata, plivanje olimpijsko srebro, gimnastika olimpijsko srebro, skijanje olimpijska zlata, MMA Grand Prix, svjetski prvak.
Vi nogomet nista, boks nista, gimnastika nista, skijanje nista, MMA nista, atletika i rukomet skoro nista. Pola od najpopularnijih sportova.
I da Hezonja, junak meca protiv Lakersa, zalijepio bananu Lebronu za pobjedu u zadnjoj sekundi. Prva petorka, 17 koseva i 8 skokova. Bender isto prva petorka zabio 13 i imao 5 skokova.

Luka

pre 5 godina

(drago, 17. mart 2019 11:29)

# Link komentara

A, ovaj nastavlja da siri mitomaniju o kroatima kao dobrim kosarkasima, jos navodi nekakve proseke. Najsmesniji je zakljucak da Hezonja i Bender imaju dobrih faza, a u pitanju su dve rupe NBA lige. Sramota. Komentarisi ozbiljnije sportove, kao sto su rukomet i glineni golubovi, ostavi se kosarke.

drago

pre 5 godina

Beogradski

Hahaha mitomanija...realno, malo vece gluposti.

Goran

Pa ako sa 29/30 igra nikad bolje zadto jos ne bi napredovao. 2021-e ce imati 32, tad ce jos biti na vrhuncu.
Saric ima prosjek od preko 10 poena a tek su mu 24/25, promijenit ce tim ako mu ne bude islo.
Cuj Zubac mora mnogo da napreduje a prva petorka play off ekipe sa 21/22 (sva trojica uskoro imaju rodjendane). Zizic je na prosjeku od 10-ak poena i 7/8 skokova. Hezonja i Bender imaju dobrih faza. ALI na EP i SP nema "milion" kcalitetni Amera iz NBA na terenu pa ce i njih dvojica, koji su isto vrhunski talenti kao i ostala 4, biti odlicni.
Sto se kvalifikacija tice, da smo bili kompletni od pocetka do kraja prosetali bi se do 3. mjesta a mozda i vise (Litva i Italija su jake ekipe). Mi i kompletni nismo top ekipa jer nemamo top playa i trenera. Ali ako igras polufinale EP i 4-finale OI, a osvojio si skupinu, onda si jaka ekipa.
Nadam se da ce se sistem za kvale promijeniti jer ce 2021-e Saric imati 27, Hezonja 26, Bender 23/24 a Zubac i Zizic 24. Bit ce to ekipa za jos 5 godina. A pojavit ce se jos neko, tipa mali Prkacin, Samanic, Timsa.

bmiles

pre 5 godina

Ako budemo sa najjacim sastavom - nema zime,i ic me ne interesuje ko nam je protivnik!Tako bi voleo da Jokic dodje i zacepi usta ovim "patrijotama",dosadise i Bogu i postenim dobrim ljudima Srbije!
Ne pratim nasu kosarku,ali pratim zato nase u NBA jer zivim i radim u USA.Ameri ce doci u najjacem sastavu izuzev Lebrona,ali tu su svi ostali i jos ih vodi Popovic!Bio bih prezadovoljan da igramo finale,sto objektivno,ako zaista imamo sve igrace na raspolaganju,bilo bi cudo da se ne desi!?Od timova kojih se pribojavam je Grcka sa Janisom,Spanija tradicionalno nezgodan protivnik a izgleda da Mark Gasol i Rubio sigurno dolaze.Iz potaje preti Litvanija.Francuska i Nemacka imaju smenu generacije,nece predstavljati problem.Australija sa Simonsom,Viljanovom. Inglandom zvuci jako,uz veterana Boguta koji se vraca u NBA,moze mnogima pomrsiti racune.Ipak,nadam se finalu,pa da vidimo dali su Ameri ponovo za odstrel kao daleke 2002!?

ValterNBG

pre 5 godina

Jedina sansa da se najjaci tim okupi je da neko drugi bude selektor.Ne znam da li je to ikako moguce.Nisam Saletomrzac ali nisam ni za.Veliki problem je sa igracima koji su igrali kvalifikacije.Kako ih ne pozvati?

paja

pre 5 godina

(Vukk, 16. mart 2019 12:54)

Slažem se sa tvojim komentarom u većem delu, ali sam ti dao minus jer si rekao da Ronaldinjo nije bolji od Mesija. (Čuj, Ronaldinjo, pojam fudbala, da nije bolji od jednog Mesija) Preko toga ne mogu da pređem.

Nedeljko

pre 5 godina

Naebasmo... Filipinci beše oni što su se u kvalifikacijama lemali sa Austrijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 16. mart 2019 12:55)

Nije sa Austrijom nego sa Švajcarskom. Slično je, znam, pa ljudi lako mešaju.

Zhol

pre 5 godina

@Alo bre, koji si Nostradamus, predvidjas da Ameri osvajaju, i jos sibi fazonu "zapamtite moje reci!!!" :D Pa normalno da su apsolutni favoriti, to svi zivi znaju, ali prijatelju, to mora da se dokaze na terenu, nebitno protiv kakvog protivnika. A niko nije nepobediv, mogu i Ameri da padnu, iako je sansa ispod 1%... Nema predavanja pre nego sto je turnir uopste poceo, nego izadji i grizi najvise protiv najjaceg protivnika, pa makar te i oduvali...

čuj da di kažem

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov(KingJames, 16. mart 2019 14:52)Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
(Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16) Milosavljevic je realno tu najlošiji, ali posto znam da ga Djordjevic gotivi i da će sigurno biti u timu, moje mišljenje je da Micica onda treba izostaviti.

x

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.
(ElHombre, 16. mart 2019 16:43) # Link komentara

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.

Mile Dodik

pre 5 godina

Crvena boja je prva boja na našoj zastavi,dominantna boja našega grba i reprezentativci Srbije treba da nose tu boju. Ovim (Jugo)nostalgičarima poruka da nam ništa bolje ili lošije neće biti ako promenimo boju dresa. Ipak, neki red treba poštovati.

SrbEUin

pre 5 godina

Sale se čvrsto drži stalno jednih istih igrača, bez obzira na njihovu trenutnu formu. Takođe mnogo drži do odanosti, odnosno do poštovanja poziva. Stoga sam ubeđen da je Bradulja siguran putnik (u stvari domaćin) a da će pre ispasti Bobi ili čak Jokić, zbog onih neodazivanja. Do sada smo uvek ili sa 4 centra, pa verujem da ćemo opet isto tako. U istom kontekstu veliku prednost ima Birča, pa onda i Simon nad Lučićem. Gudura nema šanse, Gagi je po tom kriterijumu znatno ispred njega. Mačvan da nije povređen bio bi siguran, ovako će ga Sale zvati na pripreme, (kao onda Krleta) pa odlučiti u zadnjem momentu. Jović i Nedović biće sigurni ako budu 80% zdravi.

Moja pretpostavka:

Teo, Jović, Micić
Bogdan, Milosavljević (Nedović)
Kalina, Lučić
Bjelica,
Jokić, Bobi, Milutinov, Raduljica

Mačvan uz Bjelicu, makar kao maskota. Onda ispada Bobi ili Lučić.
Gudura samo zato što je najmlađi čekaće sledeće takmičenje. Slično važi za Nedovića. Ovo je poslednje prvenstvo ove generacije. Sale će to svakako imati u vidu.

Dachazvezda

pre 5 godina

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.
(Dragan RS, 16. mart 2019 16:50)

Sta kazu??
Znaju o nama koliko i o rudnom blagu Madagaskara i proizvodnji traktora u Letoniji!!!!
NBA zvezde znaju (svako ima bar po dva dresa) al vise od toga retkoooo ko zna!! Znanje da razlikuju sta je SP, OI, EP...?????? Nema sanse!!!!!
Stanje svesti kao Ameri! S tim da Ameri eto imaju NBA, a ovi.. njihovu ligu!?!?!?
Kazem ti, totalno iracionalna, neobjasnjiva "ljubav" ka sportu, gde su uspesni kao mi u.. paraglajdingu!!?!? Cudan narod...

Alo bre

pre 5 godina

Opet prvenstvo gde se pita ko ce pored SAD osvojit srebro. Budimo realni. Nije vam ovo indianapolis 2002. A i grupa SAD-a je smesna. Mogli ste ih taman bacit u final a ostale repke da igraju takmicenje za finalnu igru protiv njih. Ameri osvajaju. Lupajte minuse ali zapamtite moje reci!

Djole

pre 5 godina

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.
(x, 16. mart 2019 17:11)

Imali su srece jer ostale selekcije su bile osakacene inace ne bi nikad mogli da osvoje titulu.

Dragan RS

pre 5 godina

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dachazvezda, 16. mart 2019 15:56) # Link komentara

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.

beogradski

pre 5 godina

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.
(drago, 16. mart 2019 15:31)

Petrovići, Komazeci, Ćosići, Perasovići, Vujčići, Bogdanovići i Čuture su Srbi. Srbija je puna ovih prezimena između ostalog, i ne samo Srbija, nego svi krajevi Balkana, gde Srbi žive, i zna se kakvim spletom istorijskih okolnosti su postali Hrvati. Na kraju krajeva, sam Komazec je unijat, što je opšste poznato. Da li stvarno treba da ti objašnjavam ko su unijati? Ne može Petrović ili Popović biti Hrvat, isto kao što Horvatinić ili Duvnjak ne može biti Srbin. Tu bih dodao još mnogo sportista koji su danas Hrvati, ali to poreklom sigurno nisu, kao što su STEVANović, PERIŠ(a)ić, POPović, OBRADović, BOŠKOvić, ANTONIJEvić, RADOVANović, VUKOJEvić. Imena ne lažu.

nenad minhen

pre 5 godina

@Millennium
A po cemu ti zakljucujes da nece igrati,to sto ne mase patriotizmom i ide korak po korak je samo plus,od velikih reci nikad nista nije dobro ispalo,on ce igrati na prvenstvu osim ako se ne desi da mu Denver bas mnogo daleko dogura u nba i na kraju prvenstva mu telo bude u takvom stanju da ne izdrzi jos i letnje aktivnosti i prvenstvo na kraju,ipak je fizicki ogranicen igrac

Verujem Saletu a ne nazovi selektorima...

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16)

Nedović je sigurniji od Milosavljevića. Nedović je jedan od četvorice igrača za koje je Đorđević izjaviio da će biti nosioci igre reprezentacije kada dođe do smene generacija. Ostala trojica su Bogdanović, Jokić i Milutinov.

Miki Lazic

pre 5 godina

@Brajant kaze NAJVEĆA ČAST JE IGRA ZA REPREZENTACIJU...ma nije,sad će da ti objasne da je najvažnije 100 mil$ i menadzer zadovoljan...

Rece Brajant koji za 15+ godina karijere ima 16 nastupa za USA tim.

nema lakog koša!

pre 5 godina

Ne potcenjivati nikoga! E Italiju većina potcenjuje, a ne Angolu, koja ja mislim nije baš šetnja u parku.
Pogotovo u ovom sistemu takmičenja, nije ono kao na EP, 6 u grupi a 4 idu dalje, pa svi nešto kalkulišu, taktiziraju, jer znaju da prolaze ionako.
Ovde jedna loša utakmica bilo kog favorita protiv ovih iz nižih šešira i mogu se skoro pa otpisati sa prvenstva.

Jelena77nis

pre 5 godina

Pa Hrvatska je jaca od 90% ovih repki.Smijesno prvenstvo.
(t.b., 16. mart 2019 15:31)

Ali nije jača od Srbije:). Tako da ti na isto izadje ucestvovali ili ne. Poz

basketas

pre 5 godina

nekada izadjem na komentare u sportskoj rubrici. interesuje me sira prica...pisu tu ljudi koji mnogo vise od mene prate sport, pa mi to cesto daje kompleksniju sliku. ali, ne moze da se dise od klinaca zadojenih nacionalizmom i mrznjom.
zar na svaku vest morate da se prepucavate sa istim takvim likovima iz hrvatske? zar ti je najvaznije da li su se oni plasirali, koliko srba igralo tamo ili hrvata ovde...
manite se bre, pisite svoje misljenje o timu, o formi pojedinih igraca...prepucavajte se na sportske a ne nacionalne teme.

Goran

pre 5 godina

(drago, 16. mart 2019 15:31)

Najzalije je zbog Bogdanovica, jer zaista igra najbolju sezonu u NBA sa 18pts u proseku, ali on za mesec dana puni 30godina, i to bi bilo to sto se njega tice, jos koja god i penzija, tesko je ocekivati da ce igrati jos bolje sa godinama koje dolaze.

Saric ce vam propasti u Minesoti, ona sredina je zlo, Zubac mi tu jedino deluje kao neko ko ce mozda nesto uraditi, ali mora mnogo da napreduje. ostali su klasicni nosaci peskira, preterano izvikani, pogotovo Hezonja zvani "Shaqtin' A Fool".

Sto se vase reprezentacije tice, igrali su vam u kvalifikacijama NBA igraci mnooogo vise puta nego nama, cak ste u 2-3 utakmice imali dobru NBA ekipu, i GUBILI STE.

Sto se nas tice, nama fali plej, opet...jer Teo nije ni senka Teo-a koji je nekada igrao, covek vec sada igrao kao da je u penziji.

ElHombre

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.

111

pre 5 godina

Ocekujem da igra Jokic. Ako ne igra, sve je jasno. Nece nikada ni igrati. Njegov problem..Ko bude igrao, znam da ce dati sve od sebe za svoju zemlju. Jedino ne znam, kako ce Jokic da se oseca, kada sretne nekog od nasih igraca koji su ginuli na SP za svoju zemlju?? Mene bi bilo, sramota, ma koliko da imam para. Pa i ostali imaju para?

nfl zaludjenik

pre 5 godina

Teodosic, Micic,
Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
Kalinic, Lucic, Guduric
Bjelica
Jokic, Milutinov, Boban

Po mom ukusu sastav. Lucic i Kalinic mogu po potrebi na cetvorku, cak i Jokic u nekoj varijanti.

Naravno Jovic, oporavljeni Macvan i Raduljica imaju svoje mesto u ekipi i bili korisni i ne bismo bili nista slabiji. Stvar potrebe i ukusa.

Vojvoda Momčilo

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.

Psiholog

pre 5 godina

Australia - Kanada
Ben Simons, Peti Mils, Dzo Ingls, Ton Mejker, Delavedova, Eron Bejns, Rajan Brokof
Dzamal Marej, Endrju Vigins, Trej Lajls, Keli Olijnik, Tristan Tompson, Kori Dzozef, Kem Birc...kosarkaska poslastica.

rupa

pre 5 godina

Svr,sve,ali Poljska u A sesiru!
(nex, 16. mart 2019 13:40)

Sesir A ne postoji.
Postoje sesiri 1, 2, 3...
Postoje grupe A, B, C...
Poljska je bila u sesiru broj 5 i izvucena je u grupu A.
Ne razumem sta znaci tvoj komentar.

sryugos

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.
(joj, 16. mart 2019 11:54)

Tako sto se racunaju dva olimpijska ciklusa a ti se seti 2013. spanskog pranja od -30 i francuskog zlata. Isto tako 2015. su i jedni i drugi uzeli medalju. U godinama kad smo mi bili srebrni zbog SAD, barem jedni od njih su bili bronzani. Konacno, i jedni i drugi su se prosetali kroz kvalifikacije a mi smo se zezali do samog kraja. Tu nas je Francuska prestigla.
Matematika je cudo.
Dobar zreb, hvala Brajantu.

Za finale

pre 5 godina

Jokić,Marjanović,Raduljica,Milutinov,Bjelica,Mačvan,Lučić,Kalinić,Gudurić, Bogdanović,Micić,Jović,Teodosić, Milosavljevic i Nedović. Ako se neko povredi, nespreman(Mačvan) ili ne zeli da igra (Jokić) pozvati još eventualno Jelovca,Birčevića(nemamo bolje na 4) Dobrića i Davidovca.

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

Lajoš Vinetu

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.

Lajoš Vinetu

pre 5 godina

@Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Sprdnja od takmucinja!? Nije SP sprdnja vec je vasa reprezentacija smesna. Nemate vise ni ono malo srba koji su vas drzali u vrhu tipa braca Petrovic, Komazec.. ostao vam je samo Saric srbin. Sto se tice Kanade, pazi ovako : Jamal Murrey, Wiggins, Kelly Olynik, Dwight Powell.. ooasan tim, nije Srbija ali su opasni. Jedva cekam da pocne da uzivam u dominaciji Jokica i ekipe!

zemunski kej

pre 5 godina

Bice ovo jako takmicenje, Kinezi su mnogo ulozičli u sp,doveli Kobi Brajanta ,Jao Minga na zreb, Nasa grupa onako Italijani sa Glinarijem i Belinelijem i par crnih igraca iz Evrope, Angola ne mogu da se setiim ali tukla mozda Bih ili Hrvate ,Filipine ne poznajem ali citam da obozavaju kosarku, Mi verovatno sa nekim NBA igracima, Bice problem objasniti ovima iz kvalifikacija da nece videti Kinu a odazivali su se posteno i borili,Ali objektivno nije im tamo mesto zbog rezultata zbog etike bi trebalo da idu,

Dachazvezda

pre 5 godina

Filipine ne treba podceniti. Njihova liga drzi neke od rekorda u posecenosti i gledaoca bude vise nego na evroligaskim mecevima.
(DraganRS, 16. mart 2019 15:05)

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))

Peronimo

pre 5 godina

Ajde molim vas da ne koristite više taj izraz za amere "Dream Team". Zar svaki put kad oni nastupe treba tako da ih nazivate? Zna sed dobro kad je pravi dream team igrao, posle njih su mogli imati svakakve nazive osim toga.

Goran

pre 5 godina

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdanovic
Nedovic

Kalinic
Lucia

Bjelica
Macvan

Jokic
Marjanovic
Milutinov


Zamjene u slucaju povteda. Guduric , Milosavljevic, Simeunovic, Jelovac, Bircevic, Raduljica, kuzmic.

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

Nije zlato sve što sija

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
(Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44)
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.
(milos, 16. mart 2019 14:10)

Ne znam da li su Kanađani uspeli da sastave dve utakmice u ovakvom sastavu. Francuska je najbolji primer, po pozicijama vrhunski popunjene ekipe, koja nema timsku hemiju i zato u poslednjih par godina ne mogu da se sastave sa loptom. Isto bi moglo da se dogodi i sa Kanadom, pošto individualni talenat igrača nije uvek garancija da će ekipa dobro izgledati na terenu.

ok

pre 5 godina

Računica je jasna – "orlovi" će igrati sa jednom ekipom iz trećeg, jednom ekipom iz četvrtog i iz šestog šešira.

Koje su to reprezentacije?

Treći šešir: Rusija, Australija, Brazil, Italija.
Četvrti šešir: Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecula.
Šesti šešir: Kanada, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja.

odakle nam dodje angola?

aleks

pre 5 godina

samo zdravlje da posluzi nase igrace i da se svi okupe ako je to ikako moguce uspeh zagarantovan... treba mesec dana dobrih priprema da se uigra tim i kao grom smo po imenima u reprez....

Zlatko

pre 5 godina

Čitam komentare i čitam tekst i ništa mi nije jasno. Kako je moguće da juče bude jedna informacija a danas druga? Po jučerašnjem rasporedu, grupe I i J su igrale jedno polufinale a K i L drugo. To sam i juče napisao, da se ne sastajemo sa Amerima pre finala ako budemo na dve strane abecede. Sad vidim da su ukrstilli grupe u polufinalu i da je bitno da i mi i Ameri imamo istu poziciju grupi. Juče je pisalo, po brojevima utakmica, 81, 82, 83, 84, a sad stoji 81, 83, 82, 84.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)
Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 12:50)

Botovski poslovodjo, treba da prestanes sa terorom nad ovim portalom, u suprotnom ces sve cesce vidjati takve komentare i masu minusa na sta god da napises.

milos

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
 (Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44) 
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.

komnen barjaktar

pre 5 godina

"Dirigovan" žreb za selekciju domaćina Kinu! "Orline" relativno dobro prošle! A kakav će epilog biti što se krajnjeg plasmana Srbije tiče zavisi od toga ko će sve hteti da se odazove Saletu!

pera pisar

pre 5 godina

U najavi jako zanimljivo prvenstvo.
Prvi krug favorita su svakako USA,Francuska,Španija i Srbija.

Onda dolazi nekoliko potencijalno veoma jakih i nezgodnih ekipa:
Grčka, Rusija, Italija, Litvanija a na njih se nadovezuju pod pretpostavkom dobrog odziva:
Australija, Kanada pa i Nemačka i Turska.

Nadajmo se da će svi doći u što jačem sastavu i da ovo bude jedno od jačih prvenstava sveta i naravno da mi OSVOJIMO!
AJMO BRAĆO UZET AMERE

marko

pre 5 godina

samo da kazem onima koji kukaju kako je namesteno da kina prodje itd ... jeste, namesteno je cak i zvanicno(jer prvi sesir) ali razmislite sta znaci za turnir ako domacin ne uspe da prodje grupu ... niti fiba niti jedna zemlja na svetu nije spremna da organizuje turnir a da upadne u debeli minus , zao mi je sto moram da vam srusim iluziju ali profesionalni sport postoji zbog para a ne zbog navijaca.

reminder

pre 5 godina

Znaci, ako dobijemo Italijane u prvoj fazi i Spance u drugoj, ne mozemo na USA pre finala? Doduse, treba dobiti i sve ostale, sto nece biti uopste lako, naprotiv...ali mi nije najjasniji zreb...

Defetizam u naletu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34)

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

Pa njemu nije dobro ali očigledno nije ni tebi kad pominješ Estoniju kao da ćemo na SP ići sa Gagićem, Tepićem, Đokovićem i sličnim "vedetama". Dosta više sa tom demagogijom.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Grupa nam je skroz ok. Ako budemo bar 80% prvog sastava, ne bi trebalo da bude problema. Najslabije grupe ove dve gde su Kina i Ameri. Nivo KLS. Grupa F sa Grcima je najteza. Iako su Grci apsolitni favoriti cini mi se da moze da im se desi da kiksnu jednu i ostali svako svakog moze da pobedi. Pa,videcemo.

goblin

pre 5 godina

Žreb idealan.Italija je(i da dođe kompletna) daleko slabija od nas.Prolazimo sigurno do četvrtfinala(zajedno sa Španijom), i u tom četvrtfinalu bićemo veliki favorit(Rusija,Argentina,Poljska).Dve najbolje ekipe iz evrope plasirace se na OI u Japanu,lako je moguće da ce plasman u polufinale biti dovoljan za to.

m

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26) # Link komentara

https://www.youtube.com/watch?v=XZRRTkyLsHk

Bas je los ovaj Bogdan, nije kao da ima desetak koseva u poslednjoj sekundi za 5-6 godina karijere...

Poz od velikog Zvezdasa

rumenko

pre 5 godina

u prevodu moramo pobediti spance ako hocemo u finale s amerima.. u suprotnom mec za bronzu.. nista strasno.. zreb ko nacrtan.. svi jaki na drugoj strani.. kanada, litva, grci, franci

ostin a

pre 5 godina

U svakom slučaju, do polufinala ne možemo da igramo protiv SAD-a. Ako prođemo grupu, igraćemo u novoformiranoj grupi gde će verovatno biti Španija, Portoriko, Srbija i Italija.

Ako tamo budemo prvi, gubimo od SAD-a u finalu, ako budemo drugi gubimo od SAD u finalu.

:D

StefanKg

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Komsija,kad je grupa smrti,kako ti kazes ocajna,a vi niste uspeli ni da se plasirate,zamisli koliko ste vi tuzna reprezentacija .
Obecavam da ces da uzivas dok nas budes gledao.Pozdrav

Matori61

pre 5 godina

Žao mi je što se većina komentara odnosi na prepucavanje pobornika mafijaških institucija, valjda će doći dan da neko očisti taj kancer Srbije. Žreb je za nas odličan, sa Amerima možemo tek u polufinalu, pod uslovom da oni budu prvi u drugom krugu. Italija je ozbiljna ekipa, ali ako budemo kompletni mnogo smo bolji. U drugom krugu Španija, e to je veći izazov, zavisi i od njihovog sastava. Moj izbor bi bio Jokić,Marjanović i Raduljica-centri, Bjelica i Mačvan (ako ozdravi)-visoka krila, Kalinić i Lučić-niska krila, Nedović i Bogdanović-bekovi, Teodosić, Jović i Micić-plejevi, zamene Milutinov, Jelovac, Milosavljević, Gudurić. Najmanje srebro!

bata

pre 5 godina

@Velja

taj selektor o kome ti pricas (Sasa Djordevic) trenuto drzi tri srebra za nasu zemlju i to za redom ..aktuelni olimpijski svetski i evropski vicesampion. Ali tesko ti to shvatas ..mora da si zesce isfrustriran u privatnom zivotu.

pacimirovic

pre 5 godina

Super zreb. Amerikance izbegavano do Polufinala. Ako budemo 1. u grupi u drugom krugu onda ih izbegavamo do finala.
H grupa smrti, A nivo Univerzijade. Al dobro , setimo se na svetskom u fudbalu Grupe gde je bila Rusija ?

Goran

pre 5 godina

Ma sve ovo nema veze,ni kvalifikacije ni ovaj zreb!U kvalifikacijama smo igrali sa nekom C ili D ekipom,a na mundobasket idemo sa A reprezentacijom!Ko planira da igra finale,nije mu bitan zreb i prvih par utakmica.Sve je to sitna boranija.A ovom Doncicu bi bilo bolje da promeni reprezentaciju,zna se ko osvaja medalje!I ko ce ih ubuduce osvajati.Jel to oupste moguce,mislim promeniti reprezentaciju?

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

Akuzativ

pre 5 godina

Koliko sreće smo imali. Pa do polufinala nemamo ozbiljnog protivnika osim Španije u drugoj grupnoj fazi. Bitno je da budemo među 2 najbolje ekipe iz Evrope kako bi direktno otišli na OI.

sanja

pre 5 godina

ako smo drugi na poslednjem svetskom, evropskom i olimpijadi, kako su Španija I Francuska ispred nas na rang listi?? to nema nikakve logike.

Dota2

pre 5 godina

Sad moram ovim fipincima na Fiba Facebook stranici da objasnim da je jokic ustvari vulkanizer preko leta i da nece biti u prilici da igra.

Strawdog

pre 5 godina

Evo, unapred par izgovora za predstojeći fijasko:
Nikad jači Filipini!
Danas svi igraju košarku. Angola je napredovala koracima od 7 milja u proteklom vremenu izmedju dva svetska prvenstva.
Italija, projektovana za Srbiju!
Nastavite niz....

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Значи момци први да будете и поново у финалу против истог противника. ИДЕМО СРБИЈА❤!

Džoni

pre 5 godina

Praktično mi i jesmo u prvom šeširu s' tim da su četiri šešira od po 8 ekipa podeljeni na dva pa se dobilo 8 šešira po četiri ekipe. Mislim da je izvučena Crna Gora za našu grupu da bi preskočili i išla bi u sledeću jer smo tu već mi i Italijani iz Evrope. Lagana grupa za drugi krug a onda tamo realno mi i Šanci za dalje. Ovo nije loše jer će morati da se zapne od starta i svaki kiks će se skupo plaćati. Ono ranije jače ekipe su praktično birale protivnike u ukrštanjima jer su dalje išle četiri ekipe, ali sada kad po dve prolaze nema mesta opuštanju i kalkulacijama. Biće ovde kikseva favorita sto posto pa i iznenađenja i samo se nadam da to nećemo biti mi.

Del Piero#10

pre 5 godina

Da li neko moze da napise ko sve igra za Kanadu?Hvala.
(Stara kuka, 16. mart 2019 12:50)

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.

aabb

pre 5 godina

Ne znam zasto svi pricaju o F grupi kao teskoj tj grupi smrti. solidne ekipe koje nisu apsolutno nista uradile u poslednjih 8 god.
Zar Crna Gora stvarno spada u jaku reprezentaciju..NZ? Brazil?
Grcka ajde ako igra Antetokumbo, ako ne igra, dosta stara reprezentacija..

sasa the red baron

pre 5 godina

KAKVA NAMESTALJKA:

Tuzno za videti, i da Kina ovo radi, i da Fiba se pravi nda ne vidi.
Sve u svemu, bas me briga za zdreb, ako si ekipa proci ces svaki, ako zelis medlaju, prva faza, skim god da si u grupi, je samo zagrejavanje.
SRETNO ORLOVI... AJMO SRBIJA!!!

ISTINA

pre 5 godina

Znači ukrštamo sa USA oni prvi u grupi mi drugi i ne možemo da se sastanemo do finala što mu dođe dve utakmice sa njima na prvenstvu to je sjajna vest realno.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Prvo moram da kazem da cudniji, odnosno debilniji zreb nikada nisam gledao. FIBA je zaista katastrofalna organizacija, sve su gori i gori. Sto se nase reprezentacije tice, mislim da smo odlicno prosli. U nasoj grupi je Italija jedini ozbiljni protivnik, a ukrstamo se sa grupom C gde je Spanija jedini ozbiljan protivnik, a sa grupom C se pravi nova grupa od 4 ekipe. Sto je najbitnije, nakon toga se za cetvrtfinale ukrstamo sa grupama A i B (tako je bar Sarenac rekao), sto znaci da sa ekipama iz grupa E, F, G, H nemamo nista sve do polufinala! Sto znaci da pre polufinala ne mozemo za protivnika da imamo SAD, Francusku, Grcku, Litvaniju, Australiju, Kanadu itd. To je odlicno. Inace, grupa H je ubedljivo najteza, pogotovo ako za Australiju i Kanadu budu igrali svi NBA igraci. Sa druge strane, grupa A je zaista smejurija, zato tvrdim da je zreb debilan. Nema veze, bitno je da smo mi dobro prosli, ako budemo kompletni mislim da nam je otvoren put do polufinala, a posle cemo da vidimo. Nadam se da cemo konacno da budemo kompletni i da nece niko da otkaze ili da se povredi.

Smogovci

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo žreb mi se ukrštamo sa grupom C, Španija i boranija.
Eto lepe prilike da reprezentaciji koja je na neki način uzela primat od nas pokažemo ko je bolji a i ovde se ljudi pitaju zašto su ispred nas na rang listi.
Ako budemo bez poraza ili završimo bilo kako kao prvi pre 1/4 finala ne idemo na Amere što je prvi uslov opštenarodnog veselja jer eto 2. smo.
Španija sa druge strane ima priliku da pokaže da je ona ta i da je nailazila na USA u polufinalima. Biće uzbudljivo.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista u startu imamo dobar žreb. U prvoj rundi u grupi protiv Angole i Filipina ne bi trebali da imamo nimalo problema i zabeležićemo tu sigurne pobede, međutim, protiv Italije može da bude problema, naročito u slučaju da mi ne budemo kompletni, a znajući da se bodovi osvojeni protiv reprezentacije koja zajedno sa nama ide u drugi krug, a to je 99,99999% Italija naravno, prenose u drugi krug, onda nam to nameće na neki način prioritet da moramo pobediti i Italiju u prvom krugu, jer se potom ukrštamo sa grupom u kojoj su Španija, Portoriko koje će siguran sam obe proći protiv Irana i Turske a znamo da obe nisu nimalo laki protivnici. Prema tome, biće zanimljivo u Kini i nadam se da će naši biti kompletni jer u tom slučaju možemo zaista lako do završnice, u protivnom biće veoma veoma teško dočepati se medalje.

Micko Republika Srpska

pre 5 godina

Nevjerovatno kako nam se sve fino poklopilo pa imamo samo Špance i žabare kao ozbiljne protivnike u našoj polovini žrijeba do četvrtfinala. A protiv Amera ne možemo da igramo prije polufinala. U cetvrtfinalu na Ruse ili Argentince iz I grupe, koje sigurno dobijamo. Samo da nam Galinari i žabari ne pokvare planove ili Portoriko opet ko zona koji put do sada.

MEDALJA JE BLIZU! I Tokijo 2020!

dongzhimen

pre 5 godina

Budalastina od zreba kao i za svako drugo takmicenje! Domacini sebi namestili najlaksu grupu, pa tu nema tima ni za top 25! Francuzi i Spanci ispred nas? Na koju foru ameri unapred biraju Sangaj kao svoju destinaciju?

U svakom slucaju, grupu bi trebalo da prodjemo (nadam se kao prvi) i u sledecem krugu bi nas cekali PR i ESP, gde bi nas verovatno jedna pobeda vodila dalje. Onda dalje 1/4 finale ce verovatno biti Rus ili Arg (tesko da ce Poljaci ili Kinezi proci dalje). Realno, uz zdrave i spremne igrace (i pomalo srece) imamo otvoren put do 1/2 finala! Tu vas cekam...

Zen

pre 5 godina

Grupa H ubjedljivo najjaca, ne znam kako je doslo do ovoga, ali Kanada i Australija sa najjacim sastavima, kandidati za polufinale, uvijek neugodna Litva i podcjenjeni Senegal koji ima par solidnih igraca, da su upali u neku drugu grupu svi bi imali sansu za prolaz, ovako mislim da ce biti velika borba za prva dva mjesta. Pozz

Gde ja živim

pre 5 godina

Samo da budemo kompletni i dobro našpanovani. Možemo sa svima, a i te Amere jednom da preznojimo ako je moguće. Verujem da jeste inače ne bih gledao. Napred momci, napred Sale.

MYNX

pre 5 godina

Odlična grupa odlična....ako se svi odazovu...Angola s pola gasa 45+razlike....Filipini s pola gasa 25+razlike....Italijani s pola gasa 15+ razlike....u drugom krugu sa Špancima tu treba da stisnemo i da dobijemo jedini teži meč u prvom.delu....i od četvrtfinala da dižemo formu za finale....sa Jokicem neće biti većih problema protiv bilo koga a s Amerima se nosimo....i da ko sme da se kladi da Kanada ispada u prvom krugu sa svim ovim silnim nba zvezdama....a da dalje ide Litvanija sa matorcima Kalnijetisom iz Asvela i Jankunasom iz Zalgirisa i Milaknisom....

Duck Dodgers

pre 5 godina

Предобро, потајно сам прижељкивао Италију, и мислим да са Хекетом на плеју (Чинчиаринија нећу ни коментарисати) и и реално много салбијим цетрима немају шта да траже. Одлична група, одлична.

Xnodeh

pre 5 godina

Odlican zreb!!! Izbegnuti i Australija i Kanada! Jedino lose sto se ukrstamo sa Spanijom, ali polako. Apsolutni smo favoriti za prvo mesto u prvoj fazi! Ali grupa sa Litvanijom, Australijom, Kanadom, Senegalom, uh kakva grupa!

aco

pre 5 godina

По квалитету редослед репрезентација (рачунајући најјачи тим):
САД
Србија
Француска
Канада
Шпанија
Аустралија
Грчка
Литванија
Бразил
Немачка
Русија
Аргентина
Италија
Ц. Гора
Д. Република
Сам квалитет није довољан за врхунске резултате, већ и кохезија. Верујем да смо у том сегменту најбољи. Канада има одличне играче, али питање је докле ће стићи.

Bodibond

pre 5 godina

Mislim da ni ovima iz fibe nije jasan zreb
(Football manager, 16. mart 2019 11:53)

Nije ni meni jasan zreb, a kamoli njima. Sta znaci ove brojevi, zasto je bitno sa kojom grupom se ukrstamo, zasto krecemo od cetvrte pozicije a ne sa prve... Mnogo je ovo konfuzno i nejasno.

BojanNS

pre 5 godina

Izvlace se timovi iz petog sesira, prvo se izlaci tim protiv kog ce Kina igrati, Kobi ni ne mesa kuglice, nego uzima onu koja je odvojena od ostalih. Naravno da nije namesten zreb. Ali mi se cini da zahvaljujuci namestanju Kineza, mi, osim protiv Spanaca, ne bi trebalo da imamo vecih problema sve do polufinala.

Pera

pre 5 godina

Mi bolje nismo mogli da prodjemo..
poslednja grupa sa Kanadom, Australijom i Litvanijom će da bude klanje!!!
Sa kim se mi posle ukrštamo?

Kanidja PG

pre 5 godina

Bolje nije moglo zaista.
Mada da je Krstajicu I fudalskoj reprezentaciji hipoteticki ovakav zrijeb vidjeli bi koje su sile Angola i Filipini.
Kosarkasi su ponos nacije uz vatrepoliste decenijama.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja Sam stari room 14008,amovi,Brus Springsteen tako da I sa Jon Bon Jovi Dominiram xaxaxa.
Kakav zrijeb I gluposti udarite mi plus jer of toga zivim.Bez posla,devojke ne volim,ne izlazim ovo mi je prozor u svet.I hvala sto Dominiram sajtom onda mi sve mnogo lakse pada.Hvala fanovima!!!

SrbinsonKruso

pre 5 godina

ništa ni o čemu@
Srbi se uvek sećaju loših stvari... mada ja bih rekao nemači života sa raznih portala... tipa kuzmićeva slobodna protiv Slovenije... pa bogijev ulaz protiv Litvanije... dobro se zaboravi za sekund... A neki su ovde toliko priželjkivali da se ne plasiramo da me je bilo sramota, sreća pa je to par stotina nebitnih likova sa raznih portala. Možda malo svi da se opustimo navijamo, pa šta bude.

Ја те волим Србијо!

pre 5 godina

У најјачем саставу овде лагано до финала, и онда освета Америма за ОИ и СП. Идемо Србија, идемо Сале!

Divos

pre 5 godina

@ Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59

Не, овако би било логичније под условом да је рангирање ФИБА-е коректно урађено.
Наиме има 8 група по 4, но након прве фазе 2 пролазе и праве се 4 групе по 4. И ти би било логично да се настоји избећи да ње у другој фази нађу у истој групи екипе рангиране у прве 4, тј првом шеширу.

Но како написах, само рангирање је проблематично (нисмо ту амо ми у питању) и по критеријуму који одидара од спортских принципа одређено. А онда и ту Србију избаце из првог шешира и убаце Кину.
За последицу ћемо добити апсолутно неуједначене групе.

klopp

pre 5 godina

Jedan od boljih žrebova za nas ikada. Italija je sada osrednja ekipa koja se mora dobiti (ostalo se podrazumeva), a čak i da izgubimo od Španije, najjači tim koji možemo dobiti u 1/4 finalu je Rusija. Ipak, od ranije nemamo baš lepa iskustva kad nam se žreb otvara...

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije mi jasno zašto je pravljeno 8 šešira, ako je planiramo 8 grupa po 4 ekipe. Znači normalno je da ima 4 šešira, ako imaš 8 nosioca koji svakako neće igrati u istoj grupi. Ovi iz FIBA su totalno izgubili svaki pojam za nešto normalno.

antiDebil

pre 5 godina

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26

Da je Bjelica igrao na proslom EP umesto Bogdana, mi ne bismo usli ni u polufinale, to je makar jasno kao dan. Sto se tice resavanja utakmica, Bogdan u karijeri ima vise resenih utakmica nego svi igrace fmp Diva IDEE zajedno u istoriji !

my way

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?
(Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59)

Mislis 8 ekipa u svakom, naravno da je logicno. Ovako nesto nisam jos video, eto i mi smo nosioci grupe iz drugog sesira. Mada kapiram da su ustvari hteli da ujednace grupe sa vise sesira i manje timova u njima koji su onda i pribliznijeg kvaliteta. Ovaj sistem, iako komplikovaniji, jeste pravedniji, ali sve to pada u vodu kada je Kina u prvom sesiru.

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

drago

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti.
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?

banat

pre 5 godina

U svakom mogucem sportu domacin je nosilac u zrebu. Niste se bunili kada smo mi bili u rukometu.
Pobednik ovog zreba je ekipa Poljske koja moze vrlo realno do 1/4 finala

josipbroz

pre 5 godina

Mi smo na bazi lozenja sami krenuli na ceo NATO pakt, a da necemo na nekog Dzeralda Batlera?
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:33)

Komentar - pobednik dana :)

danilovic

pre 5 godina

@nemiposmatrac Bogdana nema nigde u poslednjih 3,4 min? Stavili ga u dzep Blazic i Prepelic? Boze sacuvaj, ko sve ovde komentarise...Bjelica inteligentniji igrac od Bogdana? Druze, Bogdana da nije bilo na proslom EP mi cetvrtfinale ne bismo prosli, to je covek koji uvek na sebi ima dva igraca i koji moze da pogodi sa svih pozicija, mislim da cela Evropa zna ko je Bogdan Bogdanovic. U NBA ligi je dva puta igrao ALLSTAR za igrace koji su tu prvu ili drugu godinu, hej, covece, DVA PUTA! Jednom je bio i MVP. Sto se tice evrolige Fenera procitaj malo izjavu Datomea na kraju te sezone oko toga ko je bio nosilac ekipe, uostalom i brojke to pokazuju. Pazi, Bjelica je dobar igrac, ali daleko od bilo kakvog profesora, uz duzno postovanje. Razumem da ne volis Bogdana jer je Grobar ali je trenutno uz Jokica najbolji igrac reprezentacije. P.S. Jokara je isto Grobar ;)

nista o nicemu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO 
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34) 

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

So what?

Glava iz mase

pre 5 godina

Vukk, 16. mart 2019 11:45)

Druze, sve je to lepo i opsirno napisao sa tvoje strane vezano za Bogdana. Tacno da je demolirao Zvezdu u par utakmica. Samo jedna mala digresija koja se uporno precutkuje. Partizan ga je KUPIO kad mu je dao 100 poena u tri utakmice igrajuci u kupu

Slon

pre 5 godina

Predobar zrijeb, ako dobijemo Italiju vec smo u cetvrtfinalu, Ali jako je bitan mec sa Spanijom u drugoj fazi, ako i to dobijemo izbjegli smo amere do finala

Del Piero#10

pre 5 godina

FIBA učinila sve da progura domaćina u drugu fazu. Kina, Venecuela, Poljska, Obala Slonovače? Smejurija! Na drugoj strani Litvanija, Australija, Kanada, Senegal, bez ikakve sumnje grupa smrti ukoliko Australija i Kanada okupe većinu igrača. Što se naše grupe tiče, Italijani su nam uvek ležali, a Filipini i Angola bi trebalo da posluže za uigravanje i podizanje forme pred drugu fazu.

miki

pre 5 godina

najtezu grupu od balkanskih reprezentacija imaju crnogorci, uhhh.... pa sad vidim nema slovenaca , hrvata, bosanaca, makedonaca.

dakle srbija i crna gora opet zajedno ;) , samo sto ovaj put srbija ide dalje a crnogorci ce da cuvaju ledja ;)

Smeh

pre 5 godina

Srbija i Španija su sigurno u 1/4 finalu i boriće se ko će tamo ući kao prvi. USA je u finalu ako ne bude nekog većeg čuda. Crna Gora može da prodje uz mnogo sreće. Dobar žreb za Srbiju i da opet igramo finale.

Marko

pre 5 godina

Koje je komedija ova A grupa,ne zna se koja je je ekipa gora od koje.
Grupa H ubedljivo najteza,naravno ako sve ekipe dodju u najacem sastavu.
Mi i Italijani lagano prolazimo grupu.Spanci su takodje dobili laganu grupu,neverujem da ce imati vecih problema.Ostale grupe su po jacini dobro rasporedjen.

nemi posmatrač

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani, pogledaj finale sa SLO, natovarili su ga Prepelič i Blažić. Ko zna koje po redu u tvom obrazlaganju gde sem ovog EP Ti njega vidiš kao najbitnijeg igrača Srbije u kojim to uspesima? pod uslovom da su Teo i Beli u ekipi.
A Profesora (tako ga zovu kolege iz reprezentacije) da ostaviš na miru jer je 5 puta inteligentniji igrač od Bogdana, ne znači i bolji. Da je Beli igrao ne bi se ovaj prosipao sa 3/13 iz igre ili 1/15 i njemu bi bilo lakše nego kad igra sa Birčevićem ili Mačvanom ili Simonovićem kad siđe na 4.
Da li je Bogdan nezamenljiv nije ALI Beli jeste jer ni približno nemamo takvu 4. ili 3. ako hoćeš višu postavu.
Najbitnije od svega da ga toliko dižeš a smeta ti kritika što takva veličina ne pogađa kad treba bez obzira na situaciju. Spusti loptu gotive ga ljudi ali ima i mane.

basketas

pre 5 godina

ako budemo igrali u punom sastavu, sto znaci i igraci iz nba, osvajamo svetski sampionat. veci problem ce nam biti francuska nego usa. ali, uzimamo zlato.

Vukk

pre 5 godina

Nemi posmatracu nisi u pravu.Uhvatio si se meca sa Slovenijom,a ja mogu da ti nabrojim koliko hoces meceva gde je odlucio.A tek reci da nije igrac koji resava je smesno,pa pogledaj imas net koliko je resio utakmica u zadnjim sekundama i minutima.Ima drskost i igrac je koji je nezamenljiv koliko i u odbrani tako i napadu.Treba Simon da ga menja ili Nedovic?Bjelicu licno znam i neprofesionalan je bio veoma,sto ne znaci da je los momak.I dosta je stariji i ne mogu se poresiti.Pa i Ronaldijo je lepsi za oko od Mesija pa nije bolji.Odlicno i ti i ja znamo da je Bogdan duplo bolji igrac od njega i kompletniji,a kad vec pricas o odbrani Bogdan uvek cuva najbolje protivnice igrace i igra uz Kalinu,Gagija najbolju odbranu..Poenta prvog komentara je da je ruzno cekati los mec da bi nekog pljuvali samo.Ja i Bogija i Belog volim,ali me nervira sto se od Jokica koji ne zasluzuje toliko pazlju pravi haos i stalno se staje u odbranu za razliku od drugih igraca.SRBIJA je VRHUNSKI prosla jer ako bude prva ,a bice bas kao i ameri sastajanje sa njima je tek u finalu.

rupa

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 11:32)


Smaras vise sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabije rezultate i sada smo lose odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

jsx

pre 5 godina

@gremlin
Zato se covek naigrao za reprezentaciju. Odigrao 2 olimpijade, a kad je bio najjaci, ne igravsi je dopustio da se Jugoslavija, Argentina, pa cak i Spanija i Portoriko igraju sa njegovom zemljom. Ako mu je stvarno to bilo prece od Lejkersa, onda mnogo cudno to pokazuje.

Bodibond

pre 5 godina

Kinezi su ludi... kakve ovacije za Kobija. :D
(SrbinsonKruso, 16. mart 2019 12:08)

Nije Kobe Brajant dobio ovacije, vec ove devojke sto izvlace kuglice, narocito ova u beloj haljini.

yupi

pre 5 godina

Okej grupa za nas. Italija nije na nivou vec par godina, i nase su redovne musterije. Imaju samo Galinarija i Belinelija koji je na zalasku karijere

asdf

pre 5 godina

Veoma dobar zreb za nas.
Ali stravicno glup sistem za zreb
Uporedite samo grupu A i H. Nebo i zemlja.
Nisam ni ocekivao da ce domacin dobiti ovakvu laku grupu.

Divos

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела.
Случајно.

Djole_Kg

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела. 
Случајно.
(Divos, 16. mart 2019 12:35)

Džaba kad nemaju kvalitetu. Ispašće već u 2. krugu.

Иван Грозни

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?

Vukk

pre 5 godina

Jutros citam komentare i sokiram sam kosarkaskim neznanjem,bezobrazlukom ljudi koji komentarisu.Pljuju Bogdana zato sto par utakmica igra lose,a nisu ni gledali njegovu odbranu nad Batlerom u zadnjoj cetvrtnini,suteve koje mu uvaljuju u ruke sekundu prije kraja.Momka koji ima svaku medalju sa Srbijom,(cak i do 19 god)Mvp u svakom takmicenju u kome je igrao.Kao decka u Partizanu klasa u takvim godinama se ne pamti decenijama i mrze ga samo zato sto je nekog demolirao koga volite.2 puta zvezda u usponu,Fener doveo do prve titule u E.L.Mpv ruki i toliko nagrada ima,a tek titula i medalja sa svakog takmicenja i svuda je bio glavni igrac i brso suteva za pobedu.Udvaja se uvek i svuda,van nba na 10 met.Doveo je Srbiju SAM do finala i plakao ,znam da mu je tijelo prije finala bilo mrtvo dok je vas miljenik koga toliko volite Jokara lezao na krevetu i gledao,odmarao se i prevrtao gume 6 meseci u Somboru.Dizete Bjelicu koga obozavam,ali decka koji ni u jednom klubu nmz da se izbori,nije za nba.Koji je poceo da igra ozbiljno kosarku sa 25,imao 2 sezone i nijak nije presao prosjek od 10 poena po sezoni,dok Bogi koji je tako los ima skoro 15 ove godine.Tea koji je 90%utakmica izgubio i igra na lepotu i nista u karijeri nije uradio koliko je i trebao.Ovaj momak je posle Jokare nas najbolji igrac jos od Bodigore.Pravi primer profesionalca,koji ne pusi i ne pije kao ova dvojica pomenutih prije njega.Momka koji je primjer vaspitanog,kulturnog i normalnog coveka.

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic 5 para ne daje
(Rade, 16. mart 2019 11:28)

Kako vas nije sramota da pisete ovakve stvari kad je momak kidao na Olimpijadi i pomogao nam da uzmemo srebro? Ne secate se onih kljucnih slobodnjaka protiv Hrvata na kraju? Jer ste licemeri, eto zato.

Dr Hitch

pre 5 godina

Srbija je trebala da bude u 1 sesiru. mislim da su to momci zasluzili iz pokazanih rezultata i osvojenih medalja unazad par godina.
(voste, 16. mart 2019 11:39)
I bila bi da ne mora domaćin da bude u prvom šeširu, pa smo mi, kao trenutno četvrta, po rangu, reprezentacija na svetu, otišli u drugi šešir.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!

joj

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!

Vukk

pre 5 godina

Jutros citam komentare i sokiram sam kosarkaskim neznanjem,bezobrazlukom ljudi koji komentarisu.Pljuju Bogdana zato sto par utakmica igra lose,a nisu ni gledali njegovu odbranu nad Batlerom u zadnjoj cetvrtnini,suteve koje mu uvaljuju u ruke sekundu prije kraja.Momka koji ima svaku medalju sa Srbijom,(cak i do 19 god)Mvp u svakom takmicenju u kome je igrao.Kao decka u Partizanu klasa u takvim godinama se ne pamti decenijama i mrze ga samo zato sto je nekog demolirao koga volite.2 puta zvezda u usponu,Fener doveo do prve titule u E.L.Mpv ruki i toliko nagrada ima,a tek titula i medalja sa svakog takmicenja i svuda je bio glavni igrac i brso suteva za pobedu.Udvaja se uvek i svuda,van nba na 10 met.Doveo je Srbiju SAM do finala i plakao ,znam da mu je tijelo prije finala bilo mrtvo dok je vas miljenik koga toliko volite Jokara lezao na krevetu i gledao,odmarao se i prevrtao gume 6 meseci u Somboru.Dizete Bjelicu koga obozavam,ali decka koji ni u jednom klubu nmz da se izbori,nije za nba.Koji je poceo da igra ozbiljno kosarku sa 25,imao 2 sezone i nijak nije presao prosjek od 10 poena po sezoni,dok Bogi koji je tako los ima skoro 15 ove godine.Tea koji je 90%utakmica izgubio i igra na lepotu i nista u karijeri nije uradio koliko je i trebao.Ovaj momak je posle Jokare nas najbolji igrac jos od Bodigore.Pravi primer profesionalca,koji ne pusi i ne pije kao ova dvojica pomenutih prije njega.Momka koji je primjer vaspitanog,kulturnog i normalnog coveka.

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic 5 para ne daje
(Rade, 16. mart 2019 11:28)

Kako vas nije sramota da pisete ovakve stvari kad je momak kidao na Olimpijadi i pomogao nam da uzmemo srebro? Ne secate se onih kljucnih slobodnjaka protiv Hrvata na kraju? Jer ste licemeri, eto zato.

joj

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.

Dr Hitch

pre 5 godina

Srbija je trebala da bude u 1 sesiru. mislim da su to momci zasluzili iz pokazanih rezultata i osvojenih medalja unazad par godina.
(voste, 16. mart 2019 11:39)
I bila bi da ne mora domaćin da bude u prvom šeširu, pa smo mi, kao trenutno četvrta, po rangu, reprezentacija na svetu, otišli u drugi šešir.

marko

pre 5 godina

samo da kazem onima koji kukaju kako je namesteno da kina prodje itd ... jeste, namesteno je cak i zvanicno(jer prvi sesir) ali razmislite sta znaci za turnir ako domacin ne uspe da prodje grupu ... niti fiba niti jedna zemlja na svetu nije spremna da organizuje turnir a da upadne u debeli minus , zao mi je sto moram da vam srusim iluziju ali profesionalni sport postoji zbog para a ne zbog navijaca.

Divos

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела.
Случајно.

StefanKg

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Komsija,kad je grupa smrti,kako ti kazes ocajna,a vi niste uspeli ni da se plasirate,zamisli koliko ste vi tuzna reprezentacija .
Obecavam da ces da uzivas dok nas budes gledao.Pozdrav

aco

pre 5 godina

По квалитету редослед репрезентација (рачунајући најјачи тим):
САД
Србија
Француска
Канада
Шпанија
Аустралија
Грчка
Литванија
Бразил
Немачка
Русија
Аргентина
Италија
Ц. Гора
Д. Република
Сам квалитет није довољан за врхунске резултате, већ и кохезија. Верујем да смо у том сегменту најбољи. Канада има одличне играче, али питање је докле ће стићи.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja Sam stari room 14008,amovi,Brus Springsteen tako da I sa Jon Bon Jovi Dominiram xaxaxa.
Kakav zrijeb I gluposti udarite mi plus jer of toga zivim.Bez posla,devojke ne volim,ne izlazim ovo mi je prozor u svet.I hvala sto Dominiram sajtom onda mi sve mnogo lakse pada.Hvala fanovima!!!

SrbinsonKruso

pre 5 godina

ništa ni o čemu@
Srbi se uvek sećaju loših stvari... mada ja bih rekao nemači života sa raznih portala... tipa kuzmićeva slobodna protiv Slovenije... pa bogijev ulaz protiv Litvanije... dobro se zaboravi za sekund... A neki su ovde toliko priželjkivali da se ne plasiramo da me je bilo sramota, sreća pa je to par stotina nebitnih likova sa raznih portala. Možda malo svi da se opustimo navijamo, pa šta bude.

bata

pre 5 godina

@Velja

taj selektor o kome ti pricas (Sasa Djordevic) trenuto drzi tri srebra za nasu zemlju i to za redom ..aktuelni olimpijski svetski i evropski vicesampion. Ali tesko ti to shvatas ..mora da si zesce isfrustriran u privatnom zivotu.

pera pisar

pre 5 godina

U najavi jako zanimljivo prvenstvo.
Prvi krug favorita su svakako USA,Francuska,Španija i Srbija.

Onda dolazi nekoliko potencijalno veoma jakih i nezgodnih ekipa:
Grčka, Rusija, Italija, Litvanija a na njih se nadovezuju pod pretpostavkom dobrog odziva:
Australija, Kanada pa i Nemačka i Turska.

Nadajmo se da će svi doći u što jačem sastavu i da ovo bude jedno od jačih prvenstava sveta i naravno da mi OSVOJIMO!
AJMO BRAĆO UZET AMERE

nista o nicemu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO 
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34) 

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

So what?

antiDebil

pre 5 godina

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26

Da je Bjelica igrao na proslom EP umesto Bogdana, mi ne bismo usli ni u polufinale, to je makar jasno kao dan. Sto se tice resavanja utakmica, Bogdan u karijeri ima vise resenih utakmica nego svi igrace fmp Diva IDEE zajedno u istoriji !

komnen barjaktar

pre 5 godina

"Dirigovan" žreb za selekciju domaćina Kinu! "Orline" relativno dobro prošle! A kakav će epilog biti što se krajnjeg plasmana Srbije tiče zavisi od toga ko će sve hteti da se odazove Saletu!

nemi posmatrač

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani, pogledaj finale sa SLO, natovarili su ga Prepelič i Blažić. Ko zna koje po redu u tvom obrazlaganju gde sem ovog EP Ti njega vidiš kao najbitnijeg igrača Srbije u kojim to uspesima? pod uslovom da su Teo i Beli u ekipi.
A Profesora (tako ga zovu kolege iz reprezentacije) da ostaviš na miru jer je 5 puta inteligentniji igrač od Bogdana, ne znači i bolji. Da je Beli igrao ne bi se ovaj prosipao sa 3/13 iz igre ili 1/15 i njemu bi bilo lakše nego kad igra sa Birčevićem ili Mačvanom ili Simonovićem kad siđe na 4.
Da li je Bogdan nezamenljiv nije ALI Beli jeste jer ni približno nemamo takvu 4. ili 3. ako hoćeš višu postavu.
Najbitnije od svega da ga toliko dižeš a smeta ti kritika što takva veličina ne pogađa kad treba bez obzira na situaciju. Spusti loptu gotive ga ljudi ali ima i mane.

Dota2

pre 5 godina

Sad moram ovim fipincima na Fiba Facebook stranici da objasnim da je jokic ustvari vulkanizer preko leta i da nece biti u prilici da igra.

basketas

pre 5 godina

nekada izadjem na komentare u sportskoj rubrici. interesuje me sira prica...pisu tu ljudi koji mnogo vise od mene prate sport, pa mi to cesto daje kompleksniju sliku. ali, ne moze da se dise od klinaca zadojenih nacionalizmom i mrznjom.
zar na svaku vest morate da se prepucavate sa istim takvim likovima iz hrvatske? zar ti je najvaznije da li su se oni plasirali, koliko srba igralo tamo ili hrvata ovde...
manite se bre, pisite svoje misljenje o timu, o formi pojedinih igraca...prepucavajte se na sportske a ne nacionalne teme.

Иван Грозни

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?

Psiholog

pre 5 godina

Australia - Kanada
Ben Simons, Peti Mils, Dzo Ingls, Ton Mejker, Delavedova, Eron Bejns, Rajan Brokof
Dzamal Marej, Endrju Vigins, Trej Lajls, Keli Olijnik, Tristan Tompson, Kori Dzozef, Kem Birc...kosarkaska poslastica.

rupa

pre 5 godina

Svr,sve,ali Poljska u A sesiru!
(nex, 16. mart 2019 13:40)

Sesir A ne postoji.
Postoje sesiri 1, 2, 3...
Postoje grupe A, B, C...
Poljska je bila u sesiru broj 5 i izvucena je u grupu A.
Ne razumem sta znaci tvoj komentar.

Akuzativ

pre 5 godina

Koliko sreće smo imali. Pa do polufinala nemamo ozbiljnog protivnika osim Španije u drugoj grupnoj fazi. Bitno je da budemo među 2 najbolje ekipe iz Evrope kako bi direktno otišli na OI.

sryugos

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.
(joj, 16. mart 2019 11:54)

Tako sto se racunaju dva olimpijska ciklusa a ti se seti 2013. spanskog pranja od -30 i francuskog zlata. Isto tako 2015. su i jedni i drugi uzeli medalju. U godinama kad smo mi bili srebrni zbog SAD, barem jedni od njih su bili bronzani. Konacno, i jedni i drugi su se prosetali kroz kvalifikacije a mi smo se zezali do samog kraja. Tu nas je Francuska prestigla.
Matematika je cudo.
Dobar zreb, hvala Brajantu.

Lajoš Vinetu

pre 5 godina

@Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Sprdnja od takmucinja!? Nije SP sprdnja vec je vasa reprezentacija smesna. Nemate vise ni ono malo srba koji su vas drzali u vrhu tipa braca Petrovic, Komazec.. ostao vam je samo Saric srbin. Sto se tice Kanade, pazi ovako : Jamal Murrey, Wiggins, Kelly Olynik, Dwight Powell.. ooasan tim, nije Srbija ali su opasni. Jedva cekam da pocne da uzivam u dominaciji Jokica i ekipe!

Jelena77nis

pre 5 godina

Pa Hrvatska je jaca od 90% ovih repki.Smijesno prvenstvo.
(t.b., 16. mart 2019 15:31)

Ali nije jača od Srbije:). Tako da ti na isto izadje ucestvovali ili ne. Poz

Zen

pre 5 godina

Grupa H ubjedljivo najjaca, ne znam kako je doslo do ovoga, ali Kanada i Australija sa najjacim sastavima, kandidati za polufinale, uvijek neugodna Litva i podcjenjeni Senegal koji ima par solidnih igraca, da su upali u neku drugu grupu svi bi imali sansu za prolaz, ovako mislim da ce biti velika borba za prva dva mjesta. Pozz

Dachazvezda

pre 5 godina

Filipine ne treba podceniti. Njihova liga drzi neke od rekorda u posecenosti i gledaoca bude vise nego na evroligaskim mecevima.
(DraganRS, 16. mart 2019 15:05)

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))

Duck Dodgers

pre 5 godina

Предобро, потајно сам прижељкивао Италију, и мислим да са Хекетом на плеју (Чинчиаринија нећу ни коментарисати) и и реално много салбијим цетрима немају шта да траже. Одлична група, одлична.

Defetizam u naletu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34)

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

Pa njemu nije dobro ali očigledno nije ni tebi kad pominješ Estoniju kao da ćemo na SP ići sa Gagićem, Tepićem, Đokovićem i sličnim "vedetama". Dosta više sa tom demagogijom.

Glava iz mase

pre 5 godina

Vukk, 16. mart 2019 11:45)

Druze, sve je to lepo i opsirno napisao sa tvoje strane vezano za Bogdana. Tacno da je demolirao Zvezdu u par utakmica. Samo jedna mala digresija koja se uporno precutkuje. Partizan ga je KUPIO kad mu je dao 100 poena u tri utakmice igrajuci u kupu

Del Piero#10

pre 5 godina

Da li neko moze da napise ko sve igra za Kanadu?Hvala.
(Stara kuka, 16. mart 2019 12:50)

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.

beogradski

pre 5 godina

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.
(drago, 16. mart 2019 15:31)

Petrovići, Komazeci, Ćosići, Perasovići, Vujčići, Bogdanovići i Čuture su Srbi. Srbija je puna ovih prezimena između ostalog, i ne samo Srbija, nego svi krajevi Balkana, gde Srbi žive, i zna se kakvim spletom istorijskih okolnosti su postali Hrvati. Na kraju krajeva, sam Komazec je unijat, što je opšste poznato. Da li stvarno treba da ti objašnjavam ko su unijati? Ne može Petrović ili Popović biti Hrvat, isto kao što Horvatinić ili Duvnjak ne može biti Srbin. Tu bih dodao još mnogo sportista koji su danas Hrvati, ali to poreklom sigurno nisu, kao što su STEVANović, PERIŠ(a)ić, POPović, OBRADović, BOŠKOvić, ANTONIJEvić, RADOVANović, VUKOJEvić. Imena ne lažu.

milos

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
 (Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44) 
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.

Djole

pre 5 godina

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.
(x, 16. mart 2019 17:11)

Imali su srece jer ostale selekcije su bile osakacene inace ne bi nikad mogli da osvoje titulu.

Smogovci

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo žreb mi se ukrštamo sa grupom C, Španija i boranija.
Eto lepe prilike da reprezentaciji koja je na neki način uzela primat od nas pokažemo ko je bolji a i ovde se ljudi pitaju zašto su ispred nas na rang listi.
Ako budemo bez poraza ili završimo bilo kako kao prvi pre 1/4 finala ne idemo na Amere što je prvi uslov opštenarodnog veselja jer eto 2. smo.
Španija sa druge strane ima priliku da pokaže da je ona ta i da je nailazila na USA u polufinalima. Biće uzbudljivo.

Gde ja živim

pre 5 godina

Samo da budemo kompletni i dobro našpanovani. Možemo sa svima, a i te Amere jednom da preznojimo ako je moguće. Verujem da jeste inače ne bih gledao. Napred momci, napred Sale.

rumenko

pre 5 godina

u prevodu moramo pobediti spance ako hocemo u finale s amerima.. u suprotnom mec za bronzu.. nista strasno.. zreb ko nacrtan.. svi jaki na drugoj strani.. kanada, litva, grci, franci

Peronimo

pre 5 godina

Ajde molim vas da ne koristite više taj izraz za amere "Dream Team". Zar svaki put kad oni nastupe treba tako da ih nazivate? Zna sed dobro kad je pravi dream team igrao, posle njih su mogli imati svakakve nazive osim toga.

nema lakog koša!

pre 5 godina

Ne potcenjivati nikoga! E Italiju većina potcenjuje, a ne Angolu, koja ja mislim nije baš šetnja u parku.
Pogotovo u ovom sistemu takmičenja, nije ono kao na EP, 6 u grupi a 4 idu dalje, pa svi nešto kalkulišu, taktiziraju, jer znaju da prolaze ionako.
Ovde jedna loša utakmica bilo kog favorita protiv ovih iz nižih šešira i mogu se skoro pa otpisati sa prvenstva.

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Prvo moram da kazem da cudniji, odnosno debilniji zreb nikada nisam gledao. FIBA je zaista katastrofalna organizacija, sve su gori i gori. Sto se nase reprezentacije tice, mislim da smo odlicno prosli. U nasoj grupi je Italija jedini ozbiljni protivnik, a ukrstamo se sa grupom C gde je Spanija jedini ozbiljan protivnik, a sa grupom C se pravi nova grupa od 4 ekipe. Sto je najbitnije, nakon toga se za cetvrtfinale ukrstamo sa grupama A i B (tako je bar Sarenac rekao), sto znaci da sa ekipama iz grupa E, F, G, H nemamo nista sve do polufinala! Sto znaci da pre polufinala ne mozemo za protivnika da imamo SAD, Francusku, Grcku, Litvaniju, Australiju, Kanadu itd. To je odlicno. Inace, grupa H je ubedljivo najteza, pogotovo ako za Australiju i Kanadu budu igrali svi NBA igraci. Sa druge strane, grupa A je zaista smejurija, zato tvrdim da je zreb debilan. Nema veze, bitno je da smo mi dobro prosli, ako budemo kompletni mislim da nam je otvoren put do polufinala, a posle cemo da vidimo. Nadam se da cemo konacno da budemo kompletni i da nece niko da otkaze ili da se povredi.

Divos

pre 5 godina

@ Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59

Не, овако би било логичније под условом да је рангирање ФИБА-е коректно урађено.
Наиме има 8 група по 4, но након прве фазе 2 пролазе и праве се 4 групе по 4. И ти би било логично да се настоји избећи да ње у другој фази нађу у истој групи екипе рангиране у прве 4, тј првом шеширу.

Но како написах, само рангирање је проблематично (нисмо ту амо ми у питању) и по критеријуму који одидара од спортских принципа одређено. А онда и ту Србију избаце из првог шешира и убаце Кину.
За последицу ћемо добити апсолутно неуједначене групе.

MYNX

pre 5 godina

Odlična grupa odlična....ako se svi odazovu...Angola s pola gasa 45+razlike....Filipini s pola gasa 25+razlike....Italijani s pola gasa 15+ razlike....u drugom krugu sa Špancima tu treba da stisnemo i da dobijemo jedini teži meč u prvom.delu....i od četvrtfinala da dižemo formu za finale....sa Jokicem neće biti većih problema protiv bilo koga a s Amerima se nosimo....i da ko sme da se kladi da Kanada ispada u prvom krugu sa svim ovim silnim nba zvezdama....a da dalje ide Litvanija sa matorcima Kalnijetisom iz Asvela i Jankunasom iz Zalgirisa i Milaknisom....

111

pre 5 godina

Ocekujem da igra Jokic. Ako ne igra, sve je jasno. Nece nikada ni igrati. Njegov problem..Ko bude igrao, znam da ce dati sve od sebe za svoju zemlju. Jedino ne znam, kako ce Jokic da se oseca, kada sretne nekog od nasih igraca koji su ginuli na SP za svoju zemlju?? Mene bi bilo, sramota, ma koliko da imam para. Pa i ostali imaju para?

Miki Lazic

pre 5 godina

@Brajant kaze NAJVEĆA ČAST JE IGRA ZA REPREZENTACIJU...ma nije,sad će da ti objasne da je najvažnije 100 mil$ i menadzer zadovoljan...

Rece Brajant koji za 15+ godina karijere ima 16 nastupa za USA tim.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Значи момци први да будете и поново у финалу против истог противника. ИДЕМО СРБИЈА❤!

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

Micko Republika Srpska

pre 5 godina

Nevjerovatno kako nam se sve fino poklopilo pa imamo samo Špance i žabare kao ozbiljne protivnike u našoj polovini žrijeba do četvrtfinala. A protiv Amera ne možemo da igramo prije polufinala. U cetvrtfinalu na Ruse ili Argentince iz I grupe, koje sigurno dobijamo. Samo da nam Galinari i žabari ne pokvare planove ili Portoriko opet ko zona koji put do sada.

MEDALJA JE BLIZU! I Tokijo 2020!

goblin

pre 5 godina

Žreb idealan.Italija je(i da dođe kompletna) daleko slabija od nas.Prolazimo sigurno do četvrtfinala(zajedno sa Španijom), i u tom četvrtfinalu bićemo veliki favorit(Rusija,Argentina,Poljska).Dve najbolje ekipe iz evrope plasirace se na OI u Japanu,lako je moguće da ce plasman u polufinale biti dovoljan za to.

Goran

pre 5 godina

(drago, 16. mart 2019 15:31)

Najzalije je zbog Bogdanovica, jer zaista igra najbolju sezonu u NBA sa 18pts u proseku, ali on za mesec dana puni 30godina, i to bi bilo to sto se njega tice, jos koja god i penzija, tesko je ocekivati da ce igrati jos bolje sa godinama koje dolaze.

Saric ce vam propasti u Minesoti, ona sredina je zlo, Zubac mi tu jedino deluje kao neko ko ce mozda nesto uraditi, ali mora mnogo da napreduje. ostali su klasicni nosaci peskira, preterano izvikani, pogotovo Hezonja zvani "Shaqtin' A Fool".

Sto se vase reprezentacije tice, igrali su vam u kvalifikacijama NBA igraci mnooogo vise puta nego nama, cak ste u 2-3 utakmice imali dobru NBA ekipu, i GUBILI STE.

Sto se nas tice, nama fali plej, opet...jer Teo nije ni senka Teo-a koji je nekada igrao, covek vec sada igrao kao da je u penziji.

x

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.
(ElHombre, 16. mart 2019 16:43) # Link komentara

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.

Matori61

pre 5 godina

Žao mi je što se većina komentara odnosi na prepucavanje pobornika mafijaških institucija, valjda će doći dan da neko očisti taj kancer Srbije. Žreb je za nas odličan, sa Amerima možemo tek u polufinalu, pod uslovom da oni budu prvi u drugom krugu. Italija je ozbiljna ekipa, ali ako budemo kompletni mnogo smo bolji. U drugom krugu Španija, e to je veći izazov, zavisi i od njihovog sastava. Moj izbor bi bio Jokić,Marjanović i Raduljica-centri, Bjelica i Mačvan (ako ozdravi)-visoka krila, Kalinić i Lučić-niska krila, Nedović i Bogdanović-bekovi, Teodosić, Jović i Micić-plejevi, zamene Milutinov, Jelovac, Milosavljević, Gudurić. Najmanje srebro!

nfl zaludjenik

pre 5 godina

Teodosic, Micic,
Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
Kalinic, Lucic, Guduric
Bjelica
Jokic, Milutinov, Boban

Po mom ukusu sastav. Lucic i Kalinic mogu po potrebi na cetvorku, cak i Jokic u nekoj varijanti.

Naravno Jovic, oporavljeni Macvan i Raduljica imaju svoje mesto u ekipi i bili korisni i ne bismo bili nista slabiji. Stvar potrebe i ukusa.

Zhol

pre 5 godina

@Alo bre, koji si Nostradamus, predvidjas da Ameri osvajaju, i jos sibi fazonu "zapamtite moje reci!!!" :D Pa normalno da su apsolutni favoriti, to svi zivi znaju, ali prijatelju, to mora da se dokaze na terenu, nebitno protiv kakvog protivnika. A niko nije nepobediv, mogu i Ameri da padnu, iako je sansa ispod 1%... Nema predavanja pre nego sto je turnir uopste poceo, nego izadji i grizi najvise protiv najjaceg protivnika, pa makar te i oduvali...

Kanidja PG

pre 5 godina

Bolje nije moglo zaista.
Mada da je Krstajicu I fudalskoj reprezentaciji hipoteticki ovakav zrijeb vidjeli bi koje su sile Angola i Filipini.
Kosarkasi su ponos nacije uz vatrepoliste decenijama.

Dachazvezda

pre 5 godina

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.
(Dragan RS, 16. mart 2019 16:50)

Sta kazu??
Znaju o nama koliko i o rudnom blagu Madagaskara i proizvodnji traktora u Letoniji!!!!
NBA zvezde znaju (svako ima bar po dva dresa) al vise od toga retkoooo ko zna!! Znanje da razlikuju sta je SP, OI, EP...?????? Nema sanse!!!!!
Stanje svesti kao Ameri! S tim da Ameri eto imaju NBA, a ovi.. njihovu ligu!?!?!?
Kazem ti, totalno iracionalna, neobjasnjiva "ljubav" ka sportu, gde su uspesni kao mi u.. paraglajdingu!!?!? Cudan narod...

Goran

pre 5 godina

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdanovic
Nedovic

Kalinic
Lucia

Bjelica
Macvan

Jokic
Marjanovic
Milutinov


Zamjene u slucaju povteda. Guduric , Milosavljevic, Simeunovic, Jelovac, Bircevic, Raduljica, kuzmic.

klopp

pre 5 godina

Jedan od boljih žrebova za nas ikada. Italija je sada osrednja ekipa koja se mora dobiti (ostalo se podrazumeva), a čak i da izgubimo od Španije, najjači tim koji možemo dobiti u 1/4 finalu je Rusija. Ipak, od ranije nemamo baš lepa iskustva kad nam se žreb otvara...

Mile Dodik

pre 5 godina

Crvena boja je prva boja na našoj zastavi,dominantna boja našega grba i reprezentativci Srbije treba da nose tu boju. Ovim (Jugo)nostalgičarima poruka da nam ništa bolje ili lošije neće biti ako promenimo boju dresa. Ipak, neki red treba poštovati.

sanja

pre 5 godina

ako smo drugi na poslednjem svetskom, evropskom i olimpijadi, kako su Španija I Francuska ispred nas na rang listi?? to nema nikakve logike.

aabb

pre 5 godina

Ne znam zasto svi pricaju o F grupi kao teskoj tj grupi smrti. solidne ekipe koje nisu apsolutno nista uradile u poslednjih 8 god.
Zar Crna Gora stvarno spada u jaku reprezentaciju..NZ? Brazil?
Grcka ajde ako igra Antetokumbo, ako ne igra, dosta stara reprezentacija..

josipbroz

pre 5 godina

Mi smo na bazi lozenja sami krenuli na ceo NATO pakt, a da necemo na nekog Dzeralda Batlera?
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:33)

Komentar - pobednik dana :)

Slon

pre 5 godina

Predobar zrijeb, ako dobijemo Italiju vec smo u cetvrtfinalu, Ali jako je bitan mec sa Spanijom u drugoj fazi, ako i to dobijemo izbjegli smo amere do finala

zemunski kej

pre 5 godina

Bice ovo jako takmicenje, Kinezi su mnogo ulozičli u sp,doveli Kobi Brajanta ,Jao Minga na zreb, Nasa grupa onako Italijani sa Glinarijem i Belinelijem i par crnih igraca iz Evrope, Angola ne mogu da se setiim ali tukla mozda Bih ili Hrvate ,Filipine ne poznajem ali citam da obozavaju kosarku, Mi verovatno sa nekim NBA igracima, Bice problem objasniti ovima iz kvalifikacija da nece videti Kinu a odazivali su se posteno i borili,Ali objektivno nije im tamo mesto zbog rezultata zbog etike bi trebalo da idu,

Verujem Saletu a ne nazovi selektorima...

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16)

Nedović je sigurniji od Milosavljevića. Nedović je jedan od četvorice igrača za koje je Đorđević izjaviio da će biti nosioci igre reprezentacije kada dođe do smene generacija. Ostala trojica su Bogdanović, Jokić i Milutinov.

Dragan RS

pre 5 godina

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dachazvezda, 16. mart 2019 15:56) # Link komentara

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

Džoni

pre 5 godina

Praktično mi i jesmo u prvom šeširu s' tim da su četiri šešira od po 8 ekipa podeljeni na dva pa se dobilo 8 šešira po četiri ekipe. Mislim da je izvučena Crna Gora za našu grupu da bi preskočili i išla bi u sledeću jer smo tu već mi i Italijani iz Evrope. Lagana grupa za drugi krug a onda tamo realno mi i Šanci za dalje. Ovo nije loše jer će morati da se zapne od starta i svaki kiks će se skupo plaćati. Ono ranije jače ekipe su praktično birale protivnike u ukrštanjima jer su dalje išle četiri ekipe, ali sada kad po dve prolaze nema mesta opuštanju i kalkulacijama. Biće ovde kikseva favorita sto posto pa i iznenađenja i samo se nadam da to nećemo biti mi.

Goran

pre 5 godina

Ma sve ovo nema veze,ni kvalifikacije ni ovaj zreb!U kvalifikacijama smo igrali sa nekom C ili D ekipom,a na mundobasket idemo sa A reprezentacijom!Ko planira da igra finale,nije mu bitan zreb i prvih par utakmica.Sve je to sitna boranija.A ovom Doncicu bi bilo bolje da promeni reprezentaciju,zna se ko osvaja medalje!I ko ce ih ubuduce osvajati.Jel to oupste moguce,mislim promeniti reprezentaciju?

Bodibond

pre 5 godina

Kinezi su ludi... kakve ovacije za Kobija. :D
(SrbinsonKruso, 16. mart 2019 12:08)

Nije Kobe Brajant dobio ovacije, vec ove devojke sto izvlace kuglice, narocito ova u beloj haljini.

danilovic

pre 5 godina

@nemiposmatrac Bogdana nema nigde u poslednjih 3,4 min? Stavili ga u dzep Blazic i Prepelic? Boze sacuvaj, ko sve ovde komentarise...Bjelica inteligentniji igrac od Bogdana? Druze, Bogdana da nije bilo na proslom EP mi cetvrtfinale ne bismo prosli, to je covek koji uvek na sebi ima dva igraca i koji moze da pogodi sa svih pozicija, mislim da cela Evropa zna ko je Bogdan Bogdanovic. U NBA ligi je dva puta igrao ALLSTAR za igrace koji su tu prvu ili drugu godinu, hej, covece, DVA PUTA! Jednom je bio i MVP. Sto se tice evrolige Fenera procitaj malo izjavu Datomea na kraju te sezone oko toga ko je bio nosilac ekipe, uostalom i brojke to pokazuju. Pazi, Bjelica je dobar igrac, ali daleko od bilo kakvog profesora, uz duzno postovanje. Razumem da ne volis Bogdana jer je Grobar ali je trenutno uz Jokica najbolji igrac reprezentacije. P.S. Jokara je isto Grobar ;)

Nije zlato sve što sija

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
(Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44)
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.
(milos, 16. mart 2019 14:10)

Ne znam da li su Kanađani uspeli da sastave dve utakmice u ovakvom sastavu. Francuska je najbolji primer, po pozicijama vrhunski popunjene ekipe, koja nema timsku hemiju i zato u poslednjih par godina ne mogu da se sastave sa loptom. Isto bi moglo da se dogodi i sa Kanadom, pošto individualni talenat igrača nije uvek garancija da će ekipa dobro izgledati na terenu.

Alo bre

pre 5 godina

Opet prvenstvo gde se pita ko ce pored SAD osvojit srebro. Budimo realni. Nije vam ovo indianapolis 2002. A i grupa SAD-a je smesna. Mogli ste ih taman bacit u final a ostale repke da igraju takmicenje za finalnu igru protiv njih. Ameri osvajaju. Lupajte minuse ali zapamtite moje reci!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Grupa nam je skroz ok. Ako budemo bar 80% prvog sastava, ne bi trebalo da bude problema. Najslabije grupe ove dve gde su Kina i Ameri. Nivo KLS. Grupa F sa Grcima je najteza. Iako su Grci apsolitni favoriti cini mi se da moze da im se desi da kiksnu jednu i ostali svako svakog moze da pobedi. Pa,videcemo.

reminder

pre 5 godina

Znaci, ako dobijemo Italijane u prvoj fazi i Spance u drugoj, ne mozemo na USA pre finala? Doduse, treba dobiti i sve ostale, sto nece biti uopste lako, naprotiv...ali mi nije najjasniji zreb...

banat

pre 5 godina

U svakom mogucem sportu domacin je nosilac u zrebu. Niste se bunili kada smo mi bili u rukometu.
Pobednik ovog zreba je ekipa Poljske koja moze vrlo realno do 1/4 finala

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista u startu imamo dobar žreb. U prvoj rundi u grupi protiv Angole i Filipina ne bi trebali da imamo nimalo problema i zabeležićemo tu sigurne pobede, međutim, protiv Italije može da bude problema, naročito u slučaju da mi ne budemo kompletni, a znajući da se bodovi osvojeni protiv reprezentacije koja zajedno sa nama ide u drugi krug, a to je 99,99999% Italija naravno, prenose u drugi krug, onda nam to nameće na neki način prioritet da moramo pobediti i Italiju u prvom krugu, jer se potom ukrštamo sa grupom u kojoj su Španija, Portoriko koje će siguran sam obe proći protiv Irana i Turske a znamo da obe nisu nimalo laki protivnici. Prema tome, biće zanimljivo u Kini i nadam se da će naši biti kompletni jer u tom slučaju možemo zaista lako do završnice, u protivnom biće veoma veoma teško dočepati se medalje.

pacimirovic

pre 5 godina

Super zreb. Amerikance izbegavano do Polufinala. Ako budemo 1. u grupi u drugom krugu onda ih izbegavamo do finala.
H grupa smrti, A nivo Univerzijade. Al dobro , setimo se na svetskom u fudbalu Grupe gde je bila Rusija ?

Vojvoda Momčilo

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.

m

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26) # Link komentara

https://www.youtube.com/watch?v=XZRRTkyLsHk

Bas je los ovaj Bogdan, nije kao da ima desetak koseva u poslednjoj sekundi za 5-6 godina karijere...

Poz od velikog Zvezdasa

rupa

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 11:32)


Smaras vise sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabije rezultate i sada smo lose odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

Ја те волим Србијо!

pre 5 godina

У најјачем саставу овде лагано до финала, и онда освета Америма за ОИ и СП. Идемо Србија, идемо Сале!

Del Piero#10

pre 5 godina

FIBA učinila sve da progura domaćina u drugu fazu. Kina, Venecuela, Poljska, Obala Slonovače? Smejurija! Na drugoj strani Litvanija, Australija, Kanada, Senegal, bez ikakve sumnje grupa smrti ukoliko Australija i Kanada okupe većinu igrača. Što se naše grupe tiče, Italijani su nam uvek ležali, a Filipini i Angola bi trebalo da posluže za uigravanje i podizanje forme pred drugu fazu.

sasa the red baron

pre 5 godina

KAKVA NAMESTALJKA:

Tuzno za videti, i da Kina ovo radi, i da Fiba se pravi nda ne vidi.
Sve u svemu, bas me briga za zdreb, ako si ekipa proci ces svaki, ako zelis medlaju, prva faza, skim god da si u grupi, je samo zagrejavanje.
SRETNO ORLOVI... AJMO SRBIJA!!!

Luka

pre 5 godina

(drago, 17. mart 2019 11:29)

# Link komentara

A, ovaj nastavlja da siri mitomaniju o kroatima kao dobrim kosarkasima, jos navodi nekakve proseke. Najsmesniji je zakljucak da Hezonja i Bender imaju dobrih faza, a u pitanju su dve rupe NBA lige. Sramota. Komentarisi ozbiljnije sportove, kao sto su rukomet i glineni golubovi, ostavi se kosarke.

Xnodeh

pre 5 godina

Odlican zreb!!! Izbegnuti i Australija i Kanada! Jedino lose sto se ukrstamo sa Spanijom, ali polako. Apsolutni smo favoriti za prvo mesto u prvoj fazi! Ali grupa sa Litvanijom, Australijom, Kanadom, Senegalom, uh kakva grupa!

asdf

pre 5 godina

Veoma dobar zreb za nas.
Ali stravicno glup sistem za zreb
Uporedite samo grupu A i H. Nebo i zemlja.
Nisam ni ocekivao da ce domacin dobiti ovakvu laku grupu.

miki

pre 5 godina

najtezu grupu od balkanskih reprezentacija imaju crnogorci, uhhh.... pa sad vidim nema slovenaca , hrvata, bosanaca, makedonaca.

dakle srbija i crna gora opet zajedno ;) , samo sto ovaj put srbija ide dalje a crnogorci ce da cuvaju ledja ;)

ok

pre 5 godina

Računica je jasna – "orlovi" će igrati sa jednom ekipom iz trećeg, jednom ekipom iz četvrtog i iz šestog šešira.

Koje su to reprezentacije?

Treći šešir: Rusija, Australija, Brazil, Italija.
Četvrti šešir: Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecula.
Šesti šešir: Kanada, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja.

odakle nam dodje angola?

BojanNS

pre 5 godina

Izvlace se timovi iz petog sesira, prvo se izlaci tim protiv kog ce Kina igrati, Kobi ni ne mesa kuglice, nego uzima onu koja je odvojena od ostalih. Naravno da nije namesten zreb. Ali mi se cini da zahvaljujuci namestanju Kineza, mi, osim protiv Spanaca, ne bi trebalo da imamo vecih problema sve do polufinala.

dongzhimen

pre 5 godina

Budalastina od zreba kao i za svako drugo takmicenje! Domacini sebi namestili najlaksu grupu, pa tu nema tima ni za top 25! Francuzi i Spanci ispred nas? Na koju foru ameri unapred biraju Sangaj kao svoju destinaciju?

U svakom slucaju, grupu bi trebalo da prodjemo (nadam se kao prvi) i u sledecem krugu bi nas cekali PR i ESP, gde bi nas verovatno jedna pobeda vodila dalje. Onda dalje 1/4 finale ce verovatno biti Rus ili Arg (tesko da ce Poljaci ili Kinezi proci dalje). Realno, uz zdrave i spremne igrace (i pomalo srece) imamo otvoren put do 1/2 finala! Tu vas cekam...

Djole_Kg

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела. 
Случајно.
(Divos, 16. mart 2019 12:35)

Džaba kad nemaju kvalitetu. Ispašće već u 2. krugu.

Smeh

pre 5 godina

Srbija i Španija su sigurno u 1/4 finalu i boriće se ko će tamo ući kao prvi. USA je u finalu ako ne bude nekog većeg čuda. Crna Gora može da prodje uz mnogo sreće. Dobar žreb za Srbiju i da opet igramo finale.

aleks

pre 5 godina

samo zdravlje da posluzi nase igrace i da se svi okupe ako je to ikako moguce uspeh zagarantovan... treba mesec dana dobrih priprema da se uigra tim i kao grom smo po imenima u reprez....

jsx

pre 5 godina

@gremlin
Zato se covek naigrao za reprezentaciju. Odigrao 2 olimpijade, a kad je bio najjaci, ne igravsi je dopustio da se Jugoslavija, Argentina, pa cak i Spanija i Portoriko igraju sa njegovom zemljom. Ako mu je stvarno to bilo prece od Lejkersa, onda mnogo cudno to pokazuje.

ostin a

pre 5 godina

U svakom slučaju, do polufinala ne možemo da igramo protiv SAD-a. Ako prođemo grupu, igraćemo u novoformiranoj grupi gde će verovatno biti Španija, Portoriko, Srbija i Italija.

Ako tamo budemo prvi, gubimo od SAD-a u finalu, ako budemo drugi gubimo od SAD u finalu.

:D

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)
Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 12:50)

Botovski poslovodjo, treba da prestanes sa terorom nad ovim portalom, u suprotnom ces sve cesce vidjati takve komentare i masu minusa na sta god da napises.

my way

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?
(Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59)

Mislis 8 ekipa u svakom, naravno da je logicno. Ovako nesto nisam jos video, eto i mi smo nosioci grupe iz drugog sesira. Mada kapiram da su ustvari hteli da ujednace grupe sa vise sesira i manje timova u njima koji su onda i pribliznijeg kvaliteta. Ovaj sistem, iako komplikovaniji, jeste pravedniji, ali sve to pada u vodu kada je Kina u prvom sesiru.

Vukk

pre 5 godina

Nemi posmatracu nisi u pravu.Uhvatio si se meca sa Slovenijom,a ja mogu da ti nabrojim koliko hoces meceva gde je odlucio.A tek reci da nije igrac koji resava je smesno,pa pogledaj imas net koliko je resio utakmica u zadnjim sekundama i minutima.Ima drskost i igrac je koji je nezamenljiv koliko i u odbrani tako i napadu.Treba Simon da ga menja ili Nedovic?Bjelicu licno znam i neprofesionalan je bio veoma,sto ne znaci da je los momak.I dosta je stariji i ne mogu se poresiti.Pa i Ronaldijo je lepsi za oko od Mesija pa nije bolji.Odlicno i ti i ja znamo da je Bogdan duplo bolji igrac od njega i kompletniji,a kad vec pricas o odbrani Bogdan uvek cuva najbolje protivnice igrace i igra uz Kalinu,Gagija najbolju odbranu..Poenta prvog komentara je da je ruzno cekati los mec da bi nekog pljuvali samo.Ja i Bogija i Belog volim,ali me nervira sto se od Jokica koji ne zasluzuje toliko pazlju pravi haos i stalno se staje u odbranu za razliku od drugih igraca.SRBIJA je VRHUNSKI prosla jer ako bude prva ,a bice bas kao i ameri sastajanje sa njima je tek u finalu.

Pera

pre 5 godina

Mi bolje nismo mogli da prodjemo..
poslednja grupa sa Kanadom, Australijom i Litvanijom će da bude klanje!!!
Sa kim se mi posle ukrštamo?

Za finale

pre 5 godina

Jokić,Marjanović,Raduljica,Milutinov,Bjelica,Mačvan,Lučić,Kalinić,Gudurić, Bogdanović,Micić,Jović,Teodosić, Milosavljevic i Nedović. Ako se neko povredi, nespreman(Mačvan) ili ne zeli da igra (Jokić) pozvati još eventualno Jelovca,Birčevića(nemamo bolje na 4) Dobrića i Davidovca.

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije mi jasno zašto je pravljeno 8 šešira, ako je planiramo 8 grupa po 4 ekipe. Znači normalno je da ima 4 šešira, ako imaš 8 nosioca koji svakako neće igrati u istoj grupi. Ovi iz FIBA su totalno izgubili svaki pojam za nešto normalno.

ElHombre

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.

SrbEUin

pre 5 godina

Sale se čvrsto drži stalno jednih istih igrača, bez obzira na njihovu trenutnu formu. Takođe mnogo drži do odanosti, odnosno do poštovanja poziva. Stoga sam ubeđen da je Bradulja siguran putnik (u stvari domaćin) a da će pre ispasti Bobi ili čak Jokić, zbog onih neodazivanja. Do sada smo uvek ili sa 4 centra, pa verujem da ćemo opet isto tako. U istom kontekstu veliku prednost ima Birča, pa onda i Simon nad Lučićem. Gudura nema šanse, Gagi je po tom kriterijumu znatno ispred njega. Mačvan da nije povređen bio bi siguran, ovako će ga Sale zvati na pripreme, (kao onda Krleta) pa odlučiti u zadnjem momentu. Jović i Nedović biće sigurni ako budu 80% zdravi.

Moja pretpostavka:

Teo, Jović, Micić
Bogdan, Milosavljević (Nedović)
Kalina, Lučić
Bjelica,
Jokić, Bobi, Milutinov, Raduljica

Mačvan uz Bjelicu, makar kao maskota. Onda ispada Bobi ili Lučić.
Gudura samo zato što je najmlađi čekaće sledeće takmičenje. Slično važi za Nedovića. Ovo je poslednje prvenstvo ove generacije. Sale će to svakako imati u vidu.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?

Nedeljko

pre 5 godina

Naebasmo... Filipinci beše oni što su se u kvalifikacijama lemali sa Austrijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 16. mart 2019 12:55)

Nije sa Austrijom nego sa Švajcarskom. Slično je, znam, pa ljudi lako mešaju.

yupi

pre 5 godina

Okej grupa za nas. Italija nije na nivou vec par godina, i nase su redovne musterije. Imaju samo Galinarija i Belinelija koji je na zalasku karijere

nenad minhen

pre 5 godina

@Millennium
A po cemu ti zakljucujes da nece igrati,to sto ne mase patriotizmom i ide korak po korak je samo plus,od velikih reci nikad nista nije dobro ispalo,on ce igrati na prvenstvu osim ako se ne desi da mu Denver bas mnogo daleko dogura u nba i na kraju prvenstva mu telo bude u takvom stanju da ne izdrzi jos i letnje aktivnosti i prvenstvo na kraju,ipak je fizicki ogranicen igrac

bmiles

pre 5 godina

Ako budemo sa najjacim sastavom - nema zime,i ic me ne interesuje ko nam je protivnik!Tako bi voleo da Jokic dodje i zacepi usta ovim "patrijotama",dosadise i Bogu i postenim dobrim ljudima Srbije!
Ne pratim nasu kosarku,ali pratim zato nase u NBA jer zivim i radim u USA.Ameri ce doci u najjacem sastavu izuzev Lebrona,ali tu su svi ostali i jos ih vodi Popovic!Bio bih prezadovoljan da igramo finale,sto objektivno,ako zaista imamo sve igrace na raspolaganju,bilo bi cudo da se ne desi!?Od timova kojih se pribojavam je Grcka sa Janisom,Spanija tradicionalno nezgodan protivnik a izgleda da Mark Gasol i Rubio sigurno dolaze.Iz potaje preti Litvanija.Francuska i Nemacka imaju smenu generacije,nece predstavljati problem.Australija sa Simonsom,Viljanovom. Inglandom zvuci jako,uz veterana Boguta koji se vraca u NBA,moze mnogima pomrsiti racune.Ipak,nadam se finalu,pa da vidimo dali su Ameri ponovo za odstrel kao daleke 2002!?

basketas

pre 5 godina

ako budemo igrali u punom sastavu, sto znaci i igraci iz nba, osvajamo svetski sampionat. veci problem ce nam biti francuska nego usa. ali, uzimamo zlato.

Bodibond

pre 5 godina

Mislim da ni ovima iz fibe nije jasan zreb
(Football manager, 16. mart 2019 11:53)

Nije ni meni jasan zreb, a kamoli njima. Sta znaci ove brojevi, zasto je bitno sa kojom grupom se ukrstamo, zasto krecemo od cetvrte pozicije a ne sa prve... Mnogo je ovo konfuzno i nejasno.

Marko

pre 5 godina

Koje je komedija ova A grupa,ne zna se koja je je ekipa gora od koje.
Grupa H ubedljivo najteza,naravno ako sve ekipe dodju u najacem sastavu.
Mi i Italijani lagano prolazimo grupu.Spanci su takodje dobili laganu grupu,neverujem da ce imati vecih problema.Ostale grupe su po jacini dobro rasporedjen.

Zlatko

pre 5 godina

Čitam komentare i čitam tekst i ništa mi nije jasno. Kako je moguće da juče bude jedna informacija a danas druga? Po jučerašnjem rasporedu, grupe I i J su igrale jedno polufinale a K i L drugo. To sam i juče napisao, da se ne sastajemo sa Amerima pre finala ako budemo na dve strane abecede. Sad vidim da su ukrstilli grupe u polufinalu i da je bitno da i mi i Ameri imamo istu poziciju grupi. Juče je pisalo, po brojevima utakmica, 81, 82, 83, 84, a sad stoji 81, 83, 82, 84.

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

Lajoš Vinetu

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.

paja

pre 5 godina

(Vukk, 16. mart 2019 12:54)

Slažem se sa tvojim komentarom u većem delu, ali sam ti dao minus jer si rekao da Ronaldinjo nije bolji od Mesija. (Čuj, Ronaldinjo, pojam fudbala, da nije bolji od jednog Mesija) Preko toga ne mogu da pređem.

Strawdog

pre 5 godina

Evo, unapred par izgovora za predstojeći fijasko:
Nikad jači Filipini!
Danas svi igraju košarku. Angola je napredovala koracima od 7 milja u proteklom vremenu izmedju dva svetska prvenstva.
Italija, projektovana za Srbiju!
Nastavite niz....

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

drago

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti.
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.

ISTINA

pre 5 godina

Znači ukrštamo sa USA oni prvi u grupi mi drugi i ne možemo da se sastanemo do finala što mu dođe dve utakmice sa njima na prvenstvu to je sjajna vest realno.

čuj da di kažem

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov(KingJames, 16. mart 2019 14:52)Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
(Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16) Milosavljevic je realno tu najlošiji, ali posto znam da ga Djordjevic gotivi i da će sigurno biti u timu, moje mišljenje je da Micica onda treba izostaviti.

jsx

pre 5 godina

@drago
U nekim od ovih sportova, zaista jeste kontinuirano odlicni, recimo Sandra Perkovic, vaterpolo (a pogodi ko je tu bolji :) ), rukomet (u kome vec 6-7 godina niste medju najboljima) i hajde MMA i K1. Tenis, kosarka, fudbal, gimnastika, odbojka su sve sportovi u kojima imate po jedan veliki uspeh. Svaka cast i za to, ali to je samo jedan uspeh i ne mozete se smatrati silom zbog toga. Npr. Srbija je mnogo konstantnija u tenisu i kosarci.
Vise mi elemenata imamo da se zovemo silom u rukometu nego vi u kosarci. Ovo navodjenje poena na jednom mecu je tek smesno (doduse, Bojan je objektivno sjajan igrac).
I na kraju, ovo je srpski portal, ne znam zasto dolazis da raspravljas sa nama o rezultatima Hrvatske u sportu. Ne mogu da zamislim da odem na engleski ili australijski portal i pocnem da im pricam o nasoj selekciji o bilo cemu- ljude bi bolelo uvo. Tuzno je sto ti odgovaram, ali da 100 Srba dodlazi svakodnevna na Skajev sajt, mislim da bi neko reagovao.

ValterNBG

pre 5 godina

Jedina sansa da se najjaci tim okupi je da neko drugi bude selektor.Ne znam da li je to ikako moguce.Nisam Saletomrzac ali nisam ni za.Veliki problem je sa igracima koji su igrali kvalifikacije.Kako ih ne pozvati?

drago

pre 5 godina

Beogradski

Hahaha mitomanija...realno, malo vece gluposti.

Goran

Pa ako sa 29/30 igra nikad bolje zadto jos ne bi napredovao. 2021-e ce imati 32, tad ce jos biti na vrhuncu.
Saric ima prosjek od preko 10 poena a tek su mu 24/25, promijenit ce tim ako mu ne bude islo.
Cuj Zubac mora mnogo da napreduje a prva petorka play off ekipe sa 21/22 (sva trojica uskoro imaju rodjendane). Zizic je na prosjeku od 10-ak poena i 7/8 skokova. Hezonja i Bender imaju dobrih faza. ALI na EP i SP nema "milion" kcalitetni Amera iz NBA na terenu pa ce i njih dvojica, koji su isto vrhunski talenti kao i ostala 4, biti odlicni.
Sto se kvalifikacija tice, da smo bili kompletni od pocetka do kraja prosetali bi se do 3. mjesta a mozda i vise (Litva i Italija su jake ekipe). Mi i kompletni nismo top ekipa jer nemamo top playa i trenera. Ali ako igras polufinale EP i 4-finale OI, a osvojio si skupinu, onda si jaka ekipa.
Nadam se da ce se sistem za kvale promijeniti jer ce 2021-e Saric imati 27, Hezonja 26, Bender 23/24 a Zubac i Zizic 24. Bit ce to ekipa za jos 5 godina. A pojavit ce se jos neko, tipa mali Prkacin, Samanic, Timsa.

drago

pre 5 godina

Luka


Da li si ti decko normalan, mi dok smo igrali kosarku vi niste postojali. U apsolutno svakom sportu smo dosli do svjetskog vrha. Nogomet svjetsko srebro, kosarka olimpijsko srebro, rukomet olimpijska zlata, vaterpolo olimpijsko zlato, odbojka evropske bronce, tenis Wimbledon, boks svjetski prvaci, atletika olimpijska zlata, plivanje olimpijsko srebro, gimnastika olimpijsko srebro, skijanje olimpijska zlata, MMA Grand Prix, svjetski prvak.
Vi nogomet nista, boks nista, gimnastika nista, skijanje nista, MMA nista, atletika i rukomet skoro nista. Pola od najpopularnijih sportova.
I da Hezonja, junak meca protiv Lakersa, zalijepio bananu Lebronu za pobjedu u zadnjoj sekundi. Prva petorka, 17 koseva i 8 skokova. Bender isto prva petorka zabio 13 i imao 5 skokova.

antiDebil

pre 5 godina

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26

Da je Bjelica igrao na proslom EP umesto Bogdana, mi ne bismo usli ni u polufinale, to je makar jasno kao dan. Sto se tice resavanja utakmica, Bogdan u karijeri ima vise resenih utakmica nego svi igrace fmp Diva IDEE zajedno u istoriji !

Vukk

pre 5 godina

Jutros citam komentare i sokiram sam kosarkaskim neznanjem,bezobrazlukom ljudi koji komentarisu.Pljuju Bogdana zato sto par utakmica igra lose,a nisu ni gledali njegovu odbranu nad Batlerom u zadnjoj cetvrtnini,suteve koje mu uvaljuju u ruke sekundu prije kraja.Momka koji ima svaku medalju sa Srbijom,(cak i do 19 god)Mvp u svakom takmicenju u kome je igrao.Kao decka u Partizanu klasa u takvim godinama se ne pamti decenijama i mrze ga samo zato sto je nekog demolirao koga volite.2 puta zvezda u usponu,Fener doveo do prve titule u E.L.Mpv ruki i toliko nagrada ima,a tek titula i medalja sa svakog takmicenja i svuda je bio glavni igrac i brso suteva za pobedu.Udvaja se uvek i svuda,van nba na 10 met.Doveo je Srbiju SAM do finala i plakao ,znam da mu je tijelo prije finala bilo mrtvo dok je vas miljenik koga toliko volite Jokara lezao na krevetu i gledao,odmarao se i prevrtao gume 6 meseci u Somboru.Dizete Bjelicu koga obozavam,ali decka koji ni u jednom klubu nmz da se izbori,nije za nba.Koji je poceo da igra ozbiljno kosarku sa 25,imao 2 sezone i nijak nije presao prosjek od 10 poena po sezoni,dok Bogi koji je tako los ima skoro 15 ove godine.Tea koji je 90%utakmica izgubio i igra na lepotu i nista u karijeri nije uradio koliko je i trebao.Ovaj momak je posle Jokare nas najbolji igrac jos od Bodigore.Pravi primer profesionalca,koji ne pusi i ne pije kao ova dvojica pomenutih prije njega.Momka koji je primjer vaspitanog,kulturnog i normalnog coveka.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!

nemi posmatrač

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani, pogledaj finale sa SLO, natovarili su ga Prepelič i Blažić. Ko zna koje po redu u tvom obrazlaganju gde sem ovog EP Ti njega vidiš kao najbitnijeg igrača Srbije u kojim to uspesima? pod uslovom da su Teo i Beli u ekipi.
A Profesora (tako ga zovu kolege iz reprezentacije) da ostaviš na miru jer je 5 puta inteligentniji igrač od Bogdana, ne znači i bolji. Da je Beli igrao ne bi se ovaj prosipao sa 3/13 iz igre ili 1/15 i njemu bi bilo lakše nego kad igra sa Birčevićem ili Mačvanom ili Simonovićem kad siđe na 4.
Da li je Bogdan nezamenljiv nije ALI Beli jeste jer ni približno nemamo takvu 4. ili 3. ako hoćeš višu postavu.
Najbitnije od svega da ga toliko dižeš a smeta ti kritika što takva veličina ne pogađa kad treba bez obzira na situaciju. Spusti loptu gotive ga ljudi ali ima i mane.

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic 5 para ne daje
(Rade, 16. mart 2019 11:28)

Kako vas nije sramota da pisete ovakve stvari kad je momak kidao na Olimpijadi i pomogao nam da uzmemo srebro? Ne secate se onih kljucnih slobodnjaka protiv Hrvata na kraju? Jer ste licemeri, eto zato.

Alo bre

pre 5 godina

Opet prvenstvo gde se pita ko ce pored SAD osvojit srebro. Budimo realni. Nije vam ovo indianapolis 2002. A i grupa SAD-a je smesna. Mogli ste ih taman bacit u final a ostale repke da igraju takmicenje za finalnu igru protiv njih. Ameri osvajaju. Lupajte minuse ali zapamtite moje reci!

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

Ja Sam stari room 14008,amovi,Brus Springsteen tako da I sa Jon Bon Jovi Dominiram xaxaxa.
Kakav zrijeb I gluposti udarite mi plus jer of toga zivim.Bez posla,devojke ne volim,ne izlazim ovo mi je prozor u svet.I hvala sto Dominiram sajtom onda mi sve mnogo lakse pada.Hvala fanovima!!!

Strawdog

pre 5 godina

Evo, unapred par izgovora za predstojeći fijasko:
Nikad jači Filipini!
Danas svi igraju košarku. Angola je napredovala koracima od 7 milja u proteklom vremenu izmedju dva svetska prvenstva.
Italija, projektovana za Srbiju!
Nastavite niz....

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

Lajoš Vinetu

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.

Mile Dodik

pre 5 godina

Crvena boja je prva boja na našoj zastavi,dominantna boja našega grba i reprezentativci Srbije treba da nose tu boju. Ovim (Jugo)nostalgičarima poruka da nam ništa bolje ili lošije neće biti ako promenimo boju dresa. Ipak, neki red treba poštovati.

drago

pre 5 godina

StefanKG

Komsija, mi smo igrali finale Olimpijade u kosarci (najceca utakmica) i finale SP u nogonetu (najveca utakmica). Reci ti meni komsija koliko je to naciha uspjelo? Neces ih nabrojati vise od 5. Jer ih je bilo 5: Francuska, Italija, Spanjolska, Argentina i mi.
Sto se tice ovoga, pa igrali smo sa ŽNJ sastavom, bez Bogdanovica koji zabija svaku vecer 20, Zupca koji je odlican u timu koji ide u play-off, Zizica koji je isto jako dobar, Sarica koji je u maloj krizi ali jako dobar igrac, Bendera i Hezonje koji imaju dobrih faza u NBA, Ukica, Simona i Tomica. Niko nam od njih nije igrao.

aco

pre 5 godina

По квалитету редослед репрезентација (рачунајући најјачи тим):
САД
Србија
Француска
Канада
Шпанија
Аустралија
Грчка
Литванија
Бразил
Немачка
Русија
Аргентина
Италија
Ц. Гора
Д. Република
Сам квалитет није довољан за врхунске резултате, већ и кохезија. Верујем да смо у том сегменту најбољи. Канада има одличне играче, али питање је докле ће стићи.

drago

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti.
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.

SrbEUin

pre 5 godina

Sale se čvrsto drži stalno jednih istih igrača, bez obzira na njihovu trenutnu formu. Takođe mnogo drži do odanosti, odnosno do poštovanja poziva. Stoga sam ubeđen da je Bradulja siguran putnik (u stvari domaćin) a da će pre ispasti Bobi ili čak Jokić, zbog onih neodazivanja. Do sada smo uvek ili sa 4 centra, pa verujem da ćemo opet isto tako. U istom kontekstu veliku prednost ima Birča, pa onda i Simon nad Lučićem. Gudura nema šanse, Gagi je po tom kriterijumu znatno ispred njega. Mačvan da nije povređen bio bi siguran, ovako će ga Sale zvati na pripreme, (kao onda Krleta) pa odlučiti u zadnjem momentu. Jović i Nedović biće sigurni ako budu 80% zdravi.

Moja pretpostavka:

Teo, Jović, Micić
Bogdan, Milosavljević (Nedović)
Kalina, Lučić
Bjelica,
Jokić, Bobi, Milutinov, Raduljica

Mačvan uz Bjelicu, makar kao maskota. Onda ispada Bobi ili Lučić.
Gudura samo zato što je najmlađi čekaće sledeće takmičenje. Slično važi za Nedovića. Ovo je poslednje prvenstvo ove generacije. Sale će to svakako imati u vidu.

ok

pre 5 godina

Računica je jasna – "orlovi" će igrati sa jednom ekipom iz trećeg, jednom ekipom iz četvrtog i iz šestog šešira.

Koje su to reprezentacije?

Treći šešir: Rusija, Australija, Brazil, Italija.
Četvrti šešir: Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecula.
Šesti šešir: Kanada, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja.

odakle nam dodje angola?

joj

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.

Dota2

pre 5 godina

Sad moram ovim fipincima na Fiba Facebook stranici da objasnim da je jokic ustvari vulkanizer preko leta i da nece biti u prilici da igra.

nista o nicemu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO 
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34) 

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

So what?

čuj da di kažem

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov(KingJames, 16. mart 2019 14:52)Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
(Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16) Milosavljevic je realno tu najlošiji, ali posto znam da ga Djordjevic gotivi i da će sigurno biti u timu, moje mišljenje je da Micica onda treba izostaviti.

ElHombre

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.

x

pre 5 godina

Zao mi je sto Slovenija nije uspela da se kvalifikuje ali to pokazuje koliko su imali srece na Evropskom prvenstvu, nema poklona svako nastupa po zasluzi.
(ElHombre, 16. mart 2019 16:43) # Link komentara

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.

MYNX

pre 5 godina

Odlična grupa odlična....ako se svi odazovu...Angola s pola gasa 45+razlike....Filipini s pola gasa 25+razlike....Italijani s pola gasa 15+ razlike....u drugom krugu sa Špancima tu treba da stisnemo i da dobijemo jedini teži meč u prvom.delu....i od četvrtfinala da dižemo formu za finale....sa Jokicem neće biti većih problema protiv bilo koga a s Amerima se nosimo....i da ko sme da se kladi da Kanada ispada u prvom krugu sa svim ovim silnim nba zvezdama....a da dalje ide Litvanija sa matorcima Kalnijetisom iz Asvela i Jankunasom iz Zalgirisa i Milaknisom....

Vojvoda Momčilo

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.

aabb

pre 5 godina

Ne znam zasto svi pricaju o F grupi kao teskoj tj grupi smrti. solidne ekipe koje nisu apsolutno nista uradile u poslednjih 8 god.
Zar Crna Gora stvarno spada u jaku reprezentaciju..NZ? Brazil?
Grcka ajde ako igra Antetokumbo, ako ne igra, dosta stara reprezentacija..

drago

pre 5 godina

Luka


Da li si ti decko normalan, mi dok smo igrali kosarku vi niste postojali. U apsolutno svakom sportu smo dosli do svjetskog vrha. Nogomet svjetsko srebro, kosarka olimpijsko srebro, rukomet olimpijska zlata, vaterpolo olimpijsko zlato, odbojka evropske bronce, tenis Wimbledon, boks svjetski prvaci, atletika olimpijska zlata, plivanje olimpijsko srebro, gimnastika olimpijsko srebro, skijanje olimpijska zlata, MMA Grand Prix, svjetski prvak.
Vi nogomet nista, boks nista, gimnastika nista, skijanje nista, MMA nista, atletika i rukomet skoro nista. Pola od najpopularnijih sportova.
I da Hezonja, junak meca protiv Lakersa, zalijepio bananu Lebronu za pobjedu u zadnjoj sekundi. Prva petorka, 17 koseva i 8 skokova. Bender isto prva petorka zabio 13 i imao 5 skokova.

Glava iz mase

pre 5 godina

Vukk, 16. mart 2019 11:45)

Druze, sve je to lepo i opsirno napisao sa tvoje strane vezano za Bogdana. Tacno da je demolirao Zvezdu u par utakmica. Samo jedna mala digresija koja se uporno precutkuje. Partizan ga je KUPIO kad mu je dao 100 poena u tri utakmice igrajuci u kupu

ISTINA

pre 5 godina

Znači ukrštamo sa USA oni prvi u grupi mi drugi i ne možemo da se sastanemo do finala što mu dođe dve utakmice sa njima na prvenstvu to je sjajna vest realno.

ValterNBG

pre 5 godina

Jedina sansa da se najjaci tim okupi je da neko drugi bude selektor.Ne znam da li je to ikako moguce.Nisam Saletomrzac ali nisam ni za.Veliki problem je sa igracima koji su igrali kvalifikacije.Kako ih ne pozvati?

Divos

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела.
Случајно.

Smogovci

pre 5 godina

Ako sam dobro razumeo žreb mi se ukrštamo sa grupom C, Španija i boranija.
Eto lepe prilike da reprezentaciji koja je na neki način uzela primat od nas pokažemo ko je bolji a i ovde se ljudi pitaju zašto su ispred nas na rang listi.
Ako budemo bez poraza ili završimo bilo kako kao prvi pre 1/4 finala ne idemo na Amere što je prvi uslov opštenarodnog veselja jer eto 2. smo.
Španija sa druge strane ima priliku da pokaže da je ona ta i da je nailazila na USA u polufinalima. Biće uzbudljivo.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)
Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 12:50)

Botovski poslovodjo, treba da prestanes sa terorom nad ovim portalom, u suprotnom ces sve cesce vidjati takve komentare i masu minusa na sta god da napises.

Matori61

pre 5 godina

Žao mi je što se većina komentara odnosi na prepucavanje pobornika mafijaških institucija, valjda će doći dan da neko očisti taj kancer Srbije. Žreb je za nas odličan, sa Amerima možemo tek u polufinalu, pod uslovom da oni budu prvi u drugom krugu. Italija je ozbiljna ekipa, ali ako budemo kompletni mnogo smo bolji. U drugom krugu Španija, e to je veći izazov, zavisi i od njihovog sastava. Moj izbor bi bio Jokić,Marjanović i Raduljica-centri, Bjelica i Mačvan (ako ozdravi)-visoka krila, Kalinić i Lučić-niska krila, Nedović i Bogdanović-bekovi, Teodosić, Jović i Micić-plejevi, zamene Milutinov, Jelovac, Milosavljević, Gudurić. Najmanje srebro!

Miki Lazic

pre 5 godina

@Brajant kaze NAJVEĆA ČAST JE IGRA ZA REPREZENTACIJU...ma nije,sad će da ti objasne da je najvažnije 100 mil$ i menadzer zadovoljan...

Rece Brajant koji za 15+ godina karijere ima 16 nastupa za USA tim.

beogradski

pre 5 godina

Komazec je bio vise manje nebitan a bez Drazena smo osvojili 3 od 4 medalje. Šolman, Jerkov, Tvrdic, Skansi, Ģjergja, Cosic, Kukoc, Radja, Perasovic, Vujcic, Bogdanovic, Knego, Nakic, Cutura. Srbi??
Super ce izdominirati Srbija ako stigne do SAD-a.
(drago, 16. mart 2019 15:31)

Petrovići, Komazeci, Ćosići, Perasovići, Vujčići, Bogdanovići i Čuture su Srbi. Srbija je puna ovih prezimena između ostalog, i ne samo Srbija, nego svi krajevi Balkana, gde Srbi žive, i zna se kakvim spletom istorijskih okolnosti su postali Hrvati. Na kraju krajeva, sam Komazec je unijat, što je opšste poznato. Da li stvarno treba da ti objašnjavam ko su unijati? Ne može Petrović ili Popović biti Hrvat, isto kao što Horvatinić ili Duvnjak ne može biti Srbin. Tu bih dodao još mnogo sportista koji su danas Hrvati, ali to poreklom sigurno nisu, kao što su STEVANović, PERIŠ(a)ić, POPović, OBRADović, BOŠKOvić, ANTONIJEvić, RADOVANović, VUKOJEvić. Imena ne lažu.

Divos

pre 5 godina

@ Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59

Не, овако би било логичније под условом да је рангирање ФИБА-е коректно урађено.
Наиме има 8 група по 4, но након прве фазе 2 пролазе и праве се 4 групе по 4. И ти би било логично да се настоји избећи да ње у другој фази нађу у истој групи екипе рангиране у прве 4, тј првом шеширу.

Но како написах, само рангирање је проблематично (нисмо ту амо ми у питању) и по критеријуму који одидара од спортских принципа одређено. А онда и ту Србију избаце из првог шешира и убаце Кину.
За последицу ћемо добити апсолутно неуједначене групе.

sanja

pre 5 godina

ako smo drugi na poslednjem svetskom, evropskom i olimpijadi, kako su Španija I Francuska ispred nas na rang listi?? to nema nikakve logike.

Goran

pre 5 godina

Ma sve ovo nema veze,ni kvalifikacije ni ovaj zreb!U kvalifikacijama smo igrali sa nekom C ili D ekipom,a na mundobasket idemo sa A reprezentacijom!Ko planira da igra finale,nije mu bitan zreb i prvih par utakmica.Sve je to sitna boranija.A ovom Doncicu bi bilo bolje da promeni reprezentaciju,zna se ko osvaja medalje!I ko ce ih ubuduce osvajati.Jel to oupste moguce,mislim promeniti reprezentaciju?

pera pisar

pre 5 godina

U najavi jako zanimljivo prvenstvo.
Prvi krug favorita su svakako USA,Francuska,Španija i Srbija.

Onda dolazi nekoliko potencijalno veoma jakih i nezgodnih ekipa:
Grčka, Rusija, Italija, Litvanija a na njih se nadovezuju pod pretpostavkom dobrog odziva:
Australija, Kanada pa i Nemačka i Turska.

Nadajmo se da će svi doći u što jačem sastavu i da ovo bude jedno od jačih prvenstava sveta i naravno da mi OSVOJIMO!
AJMO BRAĆO UZET AMERE

Dr Hitch

pre 5 godina

Srbija je trebala da bude u 1 sesiru. mislim da su to momci zasluzili iz pokazanih rezultata i osvojenih medalja unazad par godina.
(voste, 16. mart 2019 11:39)
I bila bi da ne mora domaćin da bude u prvom šeširu, pa smo mi, kao trenutno četvrta, po rangu, reprezentacija na svetu, otišli u drugi šešir.

miki

pre 5 godina

najtezu grupu od balkanskih reprezentacija imaju crnogorci, uhhh.... pa sad vidim nema slovenaca , hrvata, bosanaca, makedonaca.

dakle srbija i crna gora opet zajedno ;) , samo sto ovaj put srbija ide dalje a crnogorci ce da cuvaju ledja ;)

danilovic

pre 5 godina

@nemiposmatrac Bogdana nema nigde u poslednjih 3,4 min? Stavili ga u dzep Blazic i Prepelic? Boze sacuvaj, ko sve ovde komentarise...Bjelica inteligentniji igrac od Bogdana? Druze, Bogdana da nije bilo na proslom EP mi cetvrtfinale ne bismo prosli, to je covek koji uvek na sebi ima dva igraca i koji moze da pogodi sa svih pozicija, mislim da cela Evropa zna ko je Bogdan Bogdanovic. U NBA ligi je dva puta igrao ALLSTAR za igrace koji su tu prvu ili drugu godinu, hej, covece, DVA PUTA! Jednom je bio i MVP. Sto se tice evrolige Fenera procitaj malo izjavu Datomea na kraju te sezone oko toga ko je bio nosilac ekipe, uostalom i brojke to pokazuju. Pazi, Bjelica je dobar igrac, ali daleko od bilo kakvog profesora, uz duzno postovanje. Razumem da ne volis Bogdana jer je Grobar ali je trenutno uz Jokica najbolji igrac reprezentacije. P.S. Jokara je isto Grobar ;)

ostin a

pre 5 godina

U svakom slučaju, do polufinala ne možemo da igramo protiv SAD-a. Ako prođemo grupu, igraćemo u novoformiranoj grupi gde će verovatno biti Španija, Portoriko, Srbija i Italija.

Ako tamo budemo prvi, gubimo od SAD-a u finalu, ako budemo drugi gubimo od SAD u finalu.

:D

StefanKg

pre 5 godina

Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Komsija,kad je grupa smrti,kako ti kazes ocajna,a vi niste uspeli ni da se plasirate,zamisli koliko ste vi tuzna reprezentacija .
Obecavam da ces da uzivas dok nas budes gledao.Pozdrav

marko

pre 5 godina

samo da kazem onima koji kukaju kako je namesteno da kina prodje itd ... jeste, namesteno je cak i zvanicno(jer prvi sesir) ali razmislite sta znaci za turnir ako domacin ne uspe da prodje grupu ... niti fiba niti jedna zemlja na svetu nije spremna da organizuje turnir a da upadne u debeli minus , zao mi je sto moram da vam srusim iluziju ali profesionalni sport postoji zbog para a ne zbog navijaca.

milos

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
 (Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44) 
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.

111

pre 5 godina

Ocekujem da igra Jokic. Ako ne igra, sve je jasno. Nece nikada ni igrati. Njegov problem..Ko bude igrao, znam da ce dati sve od sebe za svoju zemlju. Jedino ne znam, kako ce Jokic da se oseca, kada sretne nekog od nasih igraca koji su ginuli na SP za svoju zemlju?? Mene bi bilo, sramota, ma koliko da imam para. Pa i ostali imaju para?

Lajoš Vinetu

pre 5 godina

@Koja sprdnja od natjecanja. Ovdje bolje ni ne biti. 
Grupa smrti Litva, Austrslija koja nikad nista nije napravila i Kanada koja nema 2 kosarkasa.
(drago, 16. mart 2019 12:47)

Sprdnja od takmucinja!? Nije SP sprdnja vec je vasa reprezentacija smesna. Nemate vise ni ono malo srba koji su vas drzali u vrhu tipa braca Petrovic, Komazec.. ostao vam je samo Saric srbin. Sto se tice Kanade, pazi ovako : Jamal Murrey, Wiggins, Kelly Olynik, Dwight Powell.. ooasan tim, nije Srbija ali su opasni. Jedva cekam da pocne da uzivam u dominaciji Jokica i ekipe!

zemunski kej

pre 5 godina

Bice ovo jako takmicenje, Kinezi su mnogo ulozičli u sp,doveli Kobi Brajanta ,Jao Minga na zreb, Nasa grupa onako Italijani sa Glinarijem i Belinelijem i par crnih igraca iz Evrope, Angola ne mogu da se setiim ali tukla mozda Bih ili Hrvate ,Filipine ne poznajem ali citam da obozavaju kosarku, Mi verovatno sa nekim NBA igracima, Bice problem objasniti ovima iz kvalifikacija da nece videti Kinu a odazivali su se posteno i borili,Ali objektivno nije im tamo mesto zbog rezultata zbog etike bi trebalo da idu,

Bodibond

pre 5 godina

Mislim da ni ovima iz fibe nije jasan zreb
(Football manager, 16. mart 2019 11:53)

Nije ni meni jasan zreb, a kamoli njima. Sta znaci ove brojevi, zasto je bitno sa kojom grupom se ukrstamo, zasto krecemo od cetvrte pozicije a ne sa prve... Mnogo je ovo konfuzno i nejasno.

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

(Jon Bon Jovi,16.mart 2019 12:37)Decko o čemu ti pričaš?Kakve devojke kakav room,kakav Bruce Springsteen,kakvi fanovi,kakvi izlasci,kakvi plusevi...?Na čemu si?

Vukk

pre 5 godina

Nemi posmatracu nisi u pravu.Uhvatio si se meca sa Slovenijom,a ja mogu da ti nabrojim koliko hoces meceva gde je odlucio.A tek reci da nije igrac koji resava je smesno,pa pogledaj imas net koliko je resio utakmica u zadnjim sekundama i minutima.Ima drskost i igrac je koji je nezamenljiv koliko i u odbrani tako i napadu.Treba Simon da ga menja ili Nedovic?Bjelicu licno znam i neprofesionalan je bio veoma,sto ne znaci da je los momak.I dosta je stariji i ne mogu se poresiti.Pa i Ronaldijo je lepsi za oko od Mesija pa nije bolji.Odlicno i ti i ja znamo da je Bogdan duplo bolji igrac od njega i kompletniji,a kad vec pricas o odbrani Bogdan uvek cuva najbolje protivnice igrace i igra uz Kalinu,Gagija najbolju odbranu..Poenta prvog komentara je da je ruzno cekati los mec da bi nekog pljuvali samo.Ja i Bogija i Belog volim,ali me nervira sto se od Jokica koji ne zasluzuje toliko pazlju pravi haos i stalno se staje u odbranu za razliku od drugih igraca.SRBIJA je VRHUNSKI prosla jer ako bude prva ,a bice bas kao i ameri sastajanje sa njima je tek u finalu.

sasa the red baron

pre 5 godina

KAKVA NAMESTALJKA:

Tuzno za videti, i da Kina ovo radi, i da Fiba se pravi nda ne vidi.
Sve u svemu, bas me briga za zdreb, ako si ekipa proci ces svaki, ako zelis medlaju, prva faza, skim god da si u grupi, je samo zagrejavanje.
SRETNO ORLOVI... AJMO SRBIJA!!!

m

pre 5 godina

@Vukk
ja recimo kao zvezdaš izuzetno cenim Bogdana ali da izjaviš da je On doneo EL Feneru je bezobrazno, pogledaj 1/2 i finale jer tada se odlučuje. Drugo On nije match winner jer pokazao više puta na dodeljenu ulogu u reprezentaciji za zadnji napad pa i zadnja 3.4min NE POSTOJI na terenu ne samo u napadu nego i odbrani

(nemi posmatrač, 16. mart 2019 12:26) # Link komentara

https://www.youtube.com/watch?v=XZRRTkyLsHk

Bas je los ovaj Bogdan, nije kao da ima desetak koseva u poslednjoj sekundi za 5-6 godina karijere...

Poz od velikog Zvezdasa

Goran

pre 5 godina

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdanovic
Nedovic

Kalinic
Lucia

Bjelica
Macvan

Jokic
Marjanovic
Milutinov


Zamjene u slucaju povteda. Guduric , Milosavljevic, Simeunovic, Jelovac, Bircevic, Raduljica, kuzmic.

Za finale

pre 5 godina

Jokić,Marjanović,Raduljica,Milutinov,Bjelica,Mačvan,Lučić,Kalinić,Gudurić, Bogdanović,Micić,Jović,Teodosić, Milosavljevic i Nedović. Ako se neko povredi, nespreman(Mačvan) ili ne zeli da igra (Jokić) pozvati još eventualno Jelovca,Birčevića(nemamo bolje na 4) Dobrića i Davidovca.

nenad minhen

pre 5 godina

@Millennium
A po cemu ti zakljucujes da nece igrati,to sto ne mase patriotizmom i ide korak po korak je samo plus,od velikih reci nikad nista nije dobro ispalo,on ce igrati na prvenstvu osim ako se ne desi da mu Denver bas mnogo daleko dogura u nba i na kraju prvenstva mu telo bude u takvom stanju da ne izdrzi jos i letnje aktivnosti i prvenstvo na kraju,ipak je fizicki ogranicen igrac

drago

pre 5 godina

Beogradski

Hahaha mitomanija...realno, malo vece gluposti.

Goran

Pa ako sa 29/30 igra nikad bolje zadto jos ne bi napredovao. 2021-e ce imati 32, tad ce jos biti na vrhuncu.
Saric ima prosjek od preko 10 poena a tek su mu 24/25, promijenit ce tim ako mu ne bude islo.
Cuj Zubac mora mnogo da napreduje a prva petorka play off ekipe sa 21/22 (sva trojica uskoro imaju rodjendane). Zizic je na prosjeku od 10-ak poena i 7/8 skokova. Hezonja i Bender imaju dobrih faza. ALI na EP i SP nema "milion" kcalitetni Amera iz NBA na terenu pa ce i njih dvojica, koji su isto vrhunski talenti kao i ostala 4, biti odlicni.
Sto se kvalifikacija tice, da smo bili kompletni od pocetka do kraja prosetali bi se do 3. mjesta a mozda i vise (Litva i Italija su jake ekipe). Mi i kompletni nismo top ekipa jer nemamo top playa i trenera. Ali ako igras polufinale EP i 4-finale OI, a osvojio si skupinu, onda si jaka ekipa.
Nadam se da ce se sistem za kvale promijeniti jer ce 2021-e Saric imati 27, Hezonja 26, Bender 23/24 a Zubac i Zizic 24. Bit ce to ekipa za jos 5 godina. A pojavit ce se jos neko, tipa mali Prkacin, Samanic, Timsa.

Иван Грозни

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?

SrbinsonKruso

pre 5 godina

ništa ni o čemu@
Srbi se uvek sećaju loših stvari... mada ja bih rekao nemači života sa raznih portala... tipa kuzmićeva slobodna protiv Slovenije... pa bogijev ulaz protiv Litvanije... dobro se zaboravi za sekund... A neki su ovde toliko priželjkivali da se ne plasiramo da me je bilo sramota, sreća pa je to par stotina nebitnih likova sa raznih portala. Možda malo svi da se opustimo navijamo, pa šta bude.

jsx

pre 5 godina

@gremlin
Zato se covek naigrao za reprezentaciju. Odigrao 2 olimpijade, a kad je bio najjaci, ne igravsi je dopustio da se Jugoslavija, Argentina, pa cak i Spanija i Portoriko igraju sa njegovom zemljom. Ako mu je stvarno to bilo prece od Lejkersa, onda mnogo cudno to pokazuje.

bata

pre 5 godina

@Velja

taj selektor o kome ti pricas (Sasa Djordevic) trenuto drzi tri srebra za nasu zemlju i to za redom ..aktuelni olimpijski svetski i evropski vicesampion. Ali tesko ti to shvatas ..mora da si zesce isfrustriran u privatnom zivotu.

basketas

pre 5 godina

nekada izadjem na komentare u sportskoj rubrici. interesuje me sira prica...pisu tu ljudi koji mnogo vise od mene prate sport, pa mi to cesto daje kompleksniju sliku. ali, ne moze da se dise od klinaca zadojenih nacionalizmom i mrznjom.
zar na svaku vest morate da se prepucavate sa istim takvim likovima iz hrvatske? zar ti je najvaznije da li su se oni plasirali, koliko srba igralo tamo ili hrvata ovde...
manite se bre, pisite svoje misljenje o timu, o formi pojedinih igraca...prepucavajte se na sportske a ne nacionalne teme.

basketas

pre 5 godina

ako budemo igrali u punom sastavu, sto znaci i igraci iz nba, osvajamo svetski sampionat. veci problem ce nam biti francuska nego usa. ali, uzimamo zlato.

Verujem Saletu a ne nazovi selektorima...

pre 5 godina

Teodosic,Micic,Nedovic,Jovic,Bogdanovic,Guduric,Kalinic,Lucic,Bjelica,Jokic,Marjanovic,Milutinov
(KingJames, 16. mart 2019 14:52)

Gde ti je Milosavljević, najspremniji naš igrač? Tu ispada Nedović.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Vojvoda Momčilo, 16. mart 2019 15:16)

Nedović je sigurniji od Milosavljevića. Nedović je jedan od četvorice igrača za koje je Đorđević izjaviio da će biti nosioci igre reprezentacije kada dođe do smene generacija. Ostala trojica su Bogdanović, Jokić i Milutinov.

Micko Republika Srpska

pre 5 godina

Nevjerovatno kako nam se sve fino poklopilo pa imamo samo Špance i žabare kao ozbiljne protivnike u našoj polovini žrijeba do četvrtfinala. A protiv Amera ne možemo da igramo prije polufinala. U cetvrtfinalu na Ruse ili Argentince iz I grupe, koje sigurno dobijamo. Samo da nam Galinari i žabari ne pokvare planove ili Portoriko opet ko zona koji put do sada.

MEDALJA JE BLIZU! I Tokijo 2020!

Svetski Mega Car

pre 5 godina

Prvo moram da kazem da cudniji, odnosno debilniji zreb nikada nisam gledao. FIBA je zaista katastrofalna organizacija, sve su gori i gori. Sto se nase reprezentacije tice, mislim da smo odlicno prosli. U nasoj grupi je Italija jedini ozbiljni protivnik, a ukrstamo se sa grupom C gde je Spanija jedini ozbiljan protivnik, a sa grupom C se pravi nova grupa od 4 ekipe. Sto je najbitnije, nakon toga se za cetvrtfinale ukrstamo sa grupama A i B (tako je bar Sarenac rekao), sto znaci da sa ekipama iz grupa E, F, G, H nemamo nista sve do polufinala! Sto znaci da pre polufinala ne mozemo za protivnika da imamo SAD, Francusku, Grcku, Litvaniju, Australiju, Kanadu itd. To je odlicno. Inace, grupa H je ubedljivo najteza, pogotovo ako za Australiju i Kanadu budu igrali svi NBA igraci. Sa druge strane, grupa A je zaista smejurija, zato tvrdim da je zreb debilan. Nema veze, bitno je da smo mi dobro prosli, ako budemo kompletni mislim da nam je otvoren put do polufinala, a posle cemo da vidimo. Nadam se da cemo konacno da budemo kompletni i da nece niko da otkaze ili da se povredi.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Grupa nam je skroz ok. Ako budemo bar 80% prvog sastava, ne bi trebalo da bude problema. Najslabije grupe ove dve gde su Kina i Ameri. Nivo KLS. Grupa F sa Grcima je najteza. Iako su Grci apsolitni favoriti cini mi se da moze da im se desi da kiksnu jednu i ostali svako svakog moze da pobedi. Pa,videcemo.

Peronimo

pre 5 godina

Ajde molim vas da ne koristite više taj izraz za amere "Dream Team". Zar svaki put kad oni nastupe treba tako da ih nazivate? Zna sed dobro kad je pravi dream team igrao, posle njih su mogli imati svakakve nazive osim toga.

Jelena77nis

pre 5 godina

Pa Hrvatska je jaca od 90% ovih repki.Smijesno prvenstvo.
(t.b., 16. mart 2019 15:31)

Ali nije jača od Srbije:). Tako da ti na isto izadje ucestvovali ili ne. Poz

paja

pre 5 godina

(Vukk, 16. mart 2019 12:54)

Slažem se sa tvojim komentarom u većem delu, ali sam ti dao minus jer si rekao da Ronaldinjo nije bolji od Mesija. (Čuj, Ronaldinjo, pojam fudbala, da nije bolji od jednog Mesija) Preko toga ne mogu da pređem.

MarcoPolo

pre 5 godina

Nije mi jasno zašto je pravljeno 8 šešira, ako je planiramo 8 grupa po 4 ekipe. Znači normalno je da ima 4 šešira, ako imaš 8 nosioca koji svakako neće igrati u istoj grupi. Ovi iz FIBA su totalno izgubili svaki pojam za nešto normalno.

BojanNS

pre 5 godina

Izvlace se timovi iz petog sesira, prvo se izlaci tim protiv kog ce Kina igrati, Kobi ni ne mesa kuglice, nego uzima onu koja je odvojena od ostalih. Naravno da nije namesten zreb. Ali mi se cini da zahvaljujuci namestanju Kineza, mi, osim protiv Spanaca, ne bi trebalo da imamo vecih problema sve do polufinala.

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

Zen

pre 5 godina

Grupa H ubjedljivo najjaca, ne znam kako je doslo do ovoga, ali Kanada i Australija sa najjacim sastavima, kandidati za polufinale, uvijek neugodna Litva i podcjenjeni Senegal koji ima par solidnih igraca, da su upali u neku drugu grupu svi bi imali sansu za prolaz, ovako mislim da ce biti velika borba za prva dva mjesta. Pozz

sryugos

pre 5 godina

Како су Шпанци и Французи испред нас на ФИБА ранг листи? На ол. играма и оба првенства смо освојили медаљу бољу од њих. Ако је њихова клубска кошарка донела толико поена, то је срамота.
(joj, 16. mart 2019 11:54)

Tako sto se racunaju dva olimpijska ciklusa a ti se seti 2013. spanskog pranja od -30 i francuskog zlata. Isto tako 2015. su i jedni i drugi uzeli medalju. U godinama kad smo mi bili srebrni zbog SAD, barem jedni od njih su bili bronzani. Konacno, i jedni i drugi su se prosetali kroz kvalifikacije a mi smo se zezali do samog kraja. Tu nas je Francuska prestigla.
Matematika je cudo.
Dobar zreb, hvala Brajantu.

Goran

pre 5 godina

(drago, 16. mart 2019 15:31)

Najzalije je zbog Bogdanovica, jer zaista igra najbolju sezonu u NBA sa 18pts u proseku, ali on za mesec dana puni 30godina, i to bi bilo to sto se njega tice, jos koja god i penzija, tesko je ocekivati da ce igrati jos bolje sa godinama koje dolaze.

Saric ce vam propasti u Minesoti, ona sredina je zlo, Zubac mi tu jedino deluje kao neko ko ce mozda nesto uraditi, ali mora mnogo da napreduje. ostali su klasicni nosaci peskira, preterano izvikani, pogotovo Hezonja zvani "Shaqtin' A Fool".

Sto se vase reprezentacije tice, igrali su vam u kvalifikacijama NBA igraci mnooogo vise puta nego nama, cak ste u 2-3 utakmice imali dobru NBA ekipu, i GUBILI STE.

Sto se nas tice, nama fali plej, opet...jer Teo nije ni senka Teo-a koji je nekada igrao, covek vec sada igrao kao da je u penziji.

Dragan RS

pre 5 godina

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dachazvezda, 16. mart 2019 15:56) # Link komentara

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.

Gambeet

pre 5 godina

Ovi Filipinci su najveće ložane za košarku koje sam video. Biće mi drago što ćemo imati priliku da im očitamo lekciju. Sve sajtove i portale su preplavili. I nek im puste Klarksona da igra. Litvanija, Kanada, Australija... Kakva makljaža tu ima da bude!

klopp

pre 5 godina

Jedan od boljih žrebova za nas ikada. Italija je sada osrednja ekipa koja se mora dobiti (ostalo se podrazumeva), a čak i da izgubimo od Španije, najjači tim koji možemo dobiti u 1/4 finalu je Rusija. Ipak, od ranije nemamo baš lepa iskustva kad nam se žreb otvara...

josipbroz

pre 5 godina

Mi smo na bazi lozenja sami krenuli na ceo NATO pakt, a da necemo na nekog Dzeralda Batlera?
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:33)

Komentar - pobednik dana :)

Ivan Veljković

pre 5 godina

Da, zaista u startu imamo dobar žreb. U prvoj rundi u grupi protiv Angole i Filipina ne bi trebali da imamo nimalo problema i zabeležićemo tu sigurne pobede, međutim, protiv Italije može da bude problema, naročito u slučaju da mi ne budemo kompletni, a znajući da se bodovi osvojeni protiv reprezentacije koja zajedno sa nama ide u drugi krug, a to je 99,99999% Italija naravno, prenose u drugi krug, onda nam to nameće na neki način prioritet da moramo pobediti i Italiju u prvom krugu, jer se potom ukrštamo sa grupom u kojoj su Španija, Portoriko koje će siguran sam obe proći protiv Irana i Turske a znamo da obe nisu nimalo laki protivnici. Prema tome, biće zanimljivo u Kini i nadam se da će naši biti kompletni jer u tom slučaju možemo zaista lako do završnice, u protivnom biće veoma veoma teško dočepati se medalje.

Duck Dodgers

pre 5 godina

Предобро, потајно сам прижељкивао Италију, и мислим да са Хекетом на плеју (Чинчиаринија нећу ни коментарисати) и и реално много салбијим цетрима немају шта да траже. Одлична група, одлична.

Gde ja živim

pre 5 godina

Samo da budemo kompletni i dobro našpanovani. Možemo sa svima, a i te Amere jednom da preznojimo ako je moguće. Verujem da jeste inače ne bih gledao. Napred momci, napred Sale.

Psiholog

pre 5 godina

Australia - Kanada
Ben Simons, Peti Mils, Dzo Ingls, Ton Mejker, Delavedova, Eron Bejns, Rajan Brokof
Dzamal Marej, Endrju Vigins, Trej Lajls, Keli Olijnik, Tristan Tompson, Kori Dzozef, Kem Birc...kosarkaska poslastica.

Dachazvezda

pre 5 godina

Filipine ne treba podceniti. Njihova liga drzi neke od rekorda u posecenosti i gledaoca bude vise nego na evroligaskim mecevima.
(DraganRS, 16. mart 2019 15:05)

To ti je sve tacno. Kao radnik na brodu, mogu da ti potvrdim da se Filipinci silno lozee na svaki basket, od NBA do reprezentacije!!!
E sad, sto BLAGE VEZE NEMAJU i sto sam ja sa 1,8m bio centar medju njima... To vec ne mogu da ti objasnim :)))))))

Djole

pre 5 godina

Nisu imali srece, stvarno su imali dobar tim. U kvalifikacijama su im igrali skroz drugi igraci, koji nisu klasa, Kokoskov im vise nije trener, itd.
(x, 16. mart 2019 17:11)

Imali su srece jer ostale selekcije su bile osakacene inace ne bi nikad mogli da osvoje titulu.

yupi

pre 5 godina

Okej grupa za nas. Italija nije na nivou vec par godina, i nase su redovne musterije. Imaju samo Galinarija i Belinelija koji je na zalasku karijere

banat

pre 5 godina

U svakom mogucem sportu domacin je nosilac u zrebu. Niste se bunili kada smo mi bili u rukometu.
Pobednik ovog zreba je ekipa Poljske koja moze vrlo realno do 1/4 finala

Ја те волим Србијо!

pre 5 godina

У најјачем саставу овде лагано до финала, и онда освета Америма за ОИ и СП. Идемо Србија, идемо Сале!

Smeh

pre 5 godina

Srbija i Španija su sigurno u 1/4 finalu i boriće se ko će tamo ući kao prvi. USA je u finalu ako ne bude nekog većeg čuda. Crna Gora može da prodje uz mnogo sreće. Dobar žreb za Srbiju i da opet igramo finale.

Slon

pre 5 godina

Predobar zrijeb, ako dobijemo Italiju vec smo u cetvrtfinalu, Ali jako je bitan mec sa Spanijom u drugoj fazi, ako i to dobijemo izbjegli smo amere do finala

Del Piero#10

pre 5 godina

FIBA učinila sve da progura domaćina u drugu fazu. Kina, Venecuela, Poljska, Obala Slonovače? Smejurija! Na drugoj strani Litvanija, Australija, Kanada, Senegal, bez ikakve sumnje grupa smrti ukoliko Australija i Kanada okupe većinu igrača. Što se naše grupe tiče, Italijani su nam uvek ležali, a Filipini i Angola bi trebalo da posluže za uigravanje i podizanje forme pred drugu fazu.

Kanidja PG

pre 5 godina

Bolje nije moglo zaista.
Mada da je Krstajicu I fudalskoj reprezentaciji hipoteticki ovakav zrijeb vidjeli bi koje su sile Angola i Filipini.
Kosarkasi su ponos nacije uz vatrepoliste decenijama.

dongzhimen

pre 5 godina

Budalastina od zreba kao i za svako drugo takmicenje! Domacini sebi namestili najlaksu grupu, pa tu nema tima ni za top 25! Francuzi i Spanci ispred nas? Na koju foru ameri unapred biraju Sangaj kao svoju destinaciju?

U svakom slucaju, grupu bi trebalo da prodjemo (nadam se kao prvi) i u sledecem krugu bi nas cekali PR i ESP, gde bi nas verovatno jedna pobeda vodila dalje. Onda dalje 1/4 finale ce verovatno biti Rus ili Arg (tesko da ce Poljaci ili Kinezi proci dalje). Realno, uz zdrave i spremne igrace (i pomalo srece) imamo otvoren put do 1/2 finala! Tu vas cekam...

Džoni

pre 5 godina

Praktično mi i jesmo u prvom šeširu s' tim da su četiri šešira od po 8 ekipa podeljeni na dva pa se dobilo 8 šešira po četiri ekipe. Mislim da je izvučena Crna Gora za našu grupu da bi preskočili i išla bi u sledeću jer smo tu već mi i Italijani iz Evrope. Lagana grupa za drugi krug a onda tamo realno mi i Šanci za dalje. Ovo nije loše jer će morati da se zapne od starta i svaki kiks će se skupo plaćati. Ono ranije jače ekipe su praktično birale protivnike u ukrštanjima jer su dalje išle četiri ekipe, ali sada kad po dve prolaze nema mesta opuštanju i kalkulacijama. Biće ovde kikseva favorita sto posto pa i iznenađenja i samo se nadam da to nećemo biti mi.

Akuzativ

pre 5 godina

Koliko sreće smo imali. Pa do polufinala nemamo ozbiljnog protivnika osim Španije u drugoj grupnoj fazi. Bitno je da budemo među 2 najbolje ekipe iz Evrope kako bi direktno otišli na OI.

Del Piero#10

pre 5 godina

Da li neko moze da napise ko sve igra za Kanadu?Hvala.
(Stara kuka, 16. mart 2019 12:50)

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.

Zlatko

pre 5 godina

Čitam komentare i čitam tekst i ništa mi nije jasno. Kako je moguće da juče bude jedna informacija a danas druga? Po jučerašnjem rasporedu, grupe I i J su igrale jedno polufinale a K i L drugo. To sam i juče napisao, da se ne sastajemo sa Amerima pre finala ako budemo na dve strane abecede. Sad vidim da su ukrstilli grupe u polufinalu i da je bitno da i mi i Ameri imamo istu poziciju grupi. Juče je pisalo, po brojevima utakmica, 81, 82, 83, 84, a sad stoji 81, 83, 82, 84.

aleks

pre 5 godina

samo zdravlje da posluzi nase igrace i da se svi okupe ako je to ikako moguce uspeh zagarantovan... treba mesec dana dobrih priprema da se uigra tim i kao grom smo po imenima u reprez....

nfl zaludjenik

pre 5 godina

Teodosic, Micic,
Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic
Kalinic, Lucic, Guduric
Bjelica
Jokic, Milutinov, Boban

Po mom ukusu sastav. Lucic i Kalinic mogu po potrebi na cetvorku, cak i Jokic u nekoj varijanti.

Naravno Jovic, oporavljeni Macvan i Raduljica imaju svoje mesto u ekipi i bili korisni i ne bismo bili nista slabiji. Stvar potrebe i ukusa.

rupa

pre 5 godina

Svr,sve,ali Poljska u A sesiru!
(nex, 16. mart 2019 13:40)

Sesir A ne postoji.
Postoje sesiri 1, 2, 3...
Postoje grupe A, B, C...
Poljska je bila u sesiru broj 5 i izvucena je u grupu A.
Ne razumem sta znaci tvoj komentar.

nema lakog koša!

pre 5 godina

Ne potcenjivati nikoga! E Italiju većina potcenjuje, a ne Angolu, koja ja mislim nije baš šetnja u parku.
Pogotovo u ovom sistemu takmičenja, nije ono kao na EP, 6 u grupi a 4 idu dalje, pa svi nešto kalkulišu, taktiziraju, jer znaju da prolaze ionako.
Ovde jedna loša utakmica bilo kog favorita protiv ovih iz nižih šešira i mogu se skoro pa otpisati sa prvenstva.

rupa

pre 5 godina

Ja opet kažem da je ova FIBA leglo loših i korumpiranih ljudi.Staviti ispred Srbije dve hibridne plastične reprezentacije(Spanija-Francuska) je van pameti!Trebali ste Amere staviti u 2 šešir a Katar i Englesku dati specijalnu pozivnicu i u 1 šešir jer imaju mnogo para...Dabogda vas Bartomeu ugasio kao organizaciju!
(Jon Bon Jovi, 16. mart 2019 11:32)


Smaras vise sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabije rezultate i sada smo lose odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

Bodibond

pre 5 godina

Kinezi su ludi... kakve ovacije za Kobija. :D
(SrbinsonKruso, 16. mart 2019 12:08)

Nije Kobe Brajant dobio ovacije, vec ove devojke sto izvlace kuglice, narocito ova u beloj haljini.

asdf

pre 5 godina

Veoma dobar zreb za nas.
Ali stravicno glup sistem za zreb
Uporedite samo grupu A i H. Nebo i zemlja.
Nisam ni ocekivao da ce domacin dobiti ovakvu laku grupu.

Djole_Kg

pre 5 godina

Невероватно. Кинезима (у могућој групи И која се добија укрштањем А и Б) западоју све убедљиво најповољнији (читај најлакши) шротивници из шешира, Аргентина, Русија, Венецуела. 
Случајно.
(Divos, 16. mart 2019 12:35)

Džaba kad nemaju kvalitetu. Ispašće već u 2. krugu.

Pera

pre 5 godina

Mi bolje nismo mogli da prodjemo..
poslednja grupa sa Kanadom, Australijom i Litvanijom će da bude klanje!!!
Sa kim se mi posle ukrštamo?

Marko

pre 5 godina

Koje je komedija ova A grupa,ne zna se koja je je ekipa gora od koje.
Grupa H ubedljivo najteza,naravno ako sve ekipe dodju u najacem sastavu.
Mi i Italijani lagano prolazimo grupu.Spanci su takodje dobili laganu grupu,neverujem da ce imati vecih problema.Ostale grupe su po jacini dobro rasporedjen.

rumenko

pre 5 godina

u prevodu moramo pobediti spance ako hocemo u finale s amerima.. u suprotnom mec za bronzu.. nista strasno.. zreb ko nacrtan.. svi jaki na drugoj strani.. kanada, litva, grci, franci

Defetizam u naletu

pre 5 godina

DAJTE AMERE DA SE IGRAMO
(nista o nicemu, 16. mart 2019 11:34)

Trazis Amere a ne mozemo ni Estoniju da pobedimo, jel si ti dobro?
(Bodibond, 16. mart 2019 11:47)

Pa njemu nije dobro ali očigledno nije ni tebi kad pominješ Estoniju kao da ćemo na SP ići sa Gagićem, Tepićem, Đokovićem i sličnim "vedetama". Dosta više sa tom demagogijom.

goblin

pre 5 godina

Žreb idealan.Italija je(i da dođe kompletna) daleko slabija od nas.Prolazimo sigurno do četvrtfinala(zajedno sa Španijom), i u tom četvrtfinalu bićemo veliki favorit(Rusija,Argentina,Poljska).Dve najbolje ekipe iz evrope plasirace se na OI u Japanu,lako je moguće da ce plasman u polufinale biti dovoljan za to.

reminder

pre 5 godina

Znaci, ako dobijemo Italijane u prvoj fazi i Spance u drugoj, ne mozemo na USA pre finala? Doduse, treba dobiti i sve ostale, sto nece biti uopste lako, naprotiv...ali mi nije najjasniji zreb...

Nije zlato sve što sija

pre 5 godina

Ne znam ko će igrati, ali u konkurenciji su, Endrju Vigins, Džamal Marej, Tristan Tompson, Kori Džozef, Keli Olinik, Trej Lils, Dilon Burks, Tajler Enis, Nik Stauskas, Kevin Pengos, Kim Birč... Više nego respektabilan sastav.
(Del Piero#10, 16. mart 2019 13:44)
Ne zaboravi mladjanog Bereta, svi mu prognoziraju top 3 draft 2019. Paklen klinac.
(milos, 16. mart 2019 14:10)

Ne znam da li su Kanađani uspeli da sastave dve utakmice u ovakvom sastavu. Francuska je najbolji primer, po pozicijama vrhunski popunjene ekipe, koja nema timsku hemiju i zato u poslednjih par godina ne mogu da se sastave sa loptom. Isto bi moglo da se dogodi i sa Kanadom, pošto individualni talenat igrača nije uvek garancija da će ekipa dobro izgledati na terenu.

Nedeljko

pre 5 godina

Naebasmo... Filipinci beše oni što su se u kvalifikacijama lemali sa Austrijom?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 16. mart 2019 12:55)

Nije sa Austrijom nego sa Švajcarskom. Slično je, znam, pa ljudi lako mešaju.

Luka

pre 5 godina

(drago, 17. mart 2019 11:29)

# Link komentara

A, ovaj nastavlja da siri mitomaniju o kroatima kao dobrim kosarkasima, jos navodi nekakve proseke. Najsmesniji je zakljucak da Hezonja i Bender imaju dobrih faza, a u pitanju su dve rupe NBA lige. Sramota. Komentarisi ozbiljnije sportove, kao sto su rukomet i glineni golubovi, ostavi se kosarke.

my way

pre 5 godina

Ако има осам група по четири репрезентације, зар није онда логично да буду четири шешира са осам носилаца у сваком?
(Иван Грозни, 16. mart 2019 11:59)

Mislis 8 ekipa u svakom, naravno da je logicno. Ovako nesto nisam jos video, eto i mi smo nosioci grupe iz drugog sesira. Mada kapiram da su ustvari hteli da ujednace grupe sa vise sesira i manje timova u njima koji su onda i pribliznijeg kvaliteta. Ovaj sistem, iako komplikovaniji, jeste pravedniji, ali sve to pada u vodu kada je Kina u prvom sesiru.

Xnodeh

pre 5 godina

Odlican zreb!!! Izbegnuti i Australija i Kanada! Jedino lose sto se ukrstamo sa Spanijom, ali polako. Apsolutni smo favoriti za prvo mesto u prvoj fazi! Ali grupa sa Litvanijom, Australijom, Kanadom, Senegalom, uh kakva grupa!

pacimirovic

pre 5 godina

Super zreb. Amerikance izbegavano do Polufinala. Ako budemo 1. u grupi u drugom krugu onda ih izbegavamo do finala.
H grupa smrti, A nivo Univerzijade. Al dobro , setimo se na svetskom u fudbalu Grupe gde je bila Rusija ?

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Значи момци први да будете и поново у финалу против истог противника. ИДЕМО СРБИЈА❤!

komnen barjaktar

pre 5 godina

"Dirigovan" žreb za selekciju domaćina Kinu! "Orline" relativno dobro prošle! A kakav će epilog biti što se krajnjeg plasmana Srbije tiče zavisi od toga ko će sve hteti da se odazove Saletu!

Dachazvezda

pre 5 godina

Pa sta kazu za nas jel prate evropsku kosarku? Neverovatno mi je da im na utakmicama lokalnih za nase pojmove znj timov bude i po 50 000 gledalaca. 20000 im je skroz normalno.
(Dragan RS, 16. mart 2019 16:50)

Sta kazu??
Znaju o nama koliko i o rudnom blagu Madagaskara i proizvodnji traktora u Letoniji!!!!
NBA zvezde znaju (svako ima bar po dva dresa) al vise od toga retkoooo ko zna!! Znanje da razlikuju sta je SP, OI, EP...?????? Nema sanse!!!!!
Stanje svesti kao Ameri! S tim da Ameri eto imaju NBA, a ovi.. njihovu ligu!?!?!?
Kazem ti, totalno iracionalna, neobjasnjiva "ljubav" ka sportu, gde su uspesni kao mi u.. paraglajdingu!!?!? Cudan narod...

Zhol

pre 5 godina

@Alo bre, koji si Nostradamus, predvidjas da Ameri osvajaju, i jos sibi fazonu "zapamtite moje reci!!!" :D Pa normalno da su apsolutni favoriti, to svi zivi znaju, ali prijatelju, to mora da se dokaze na terenu, nebitno protiv kakvog protivnika. A niko nije nepobediv, mogu i Ameri da padnu, iako je sansa ispod 1%... Nema predavanja pre nego sto je turnir uopste poceo, nego izadji i grizi najvise protiv najjaceg protivnika, pa makar te i oduvali...

bmiles

pre 5 godina

Ako budemo sa najjacim sastavom - nema zime,i ic me ne interesuje ko nam je protivnik!Tako bi voleo da Jokic dodje i zacepi usta ovim "patrijotama",dosadise i Bogu i postenim dobrim ljudima Srbije!
Ne pratim nasu kosarku,ali pratim zato nase u NBA jer zivim i radim u USA.Ameri ce doci u najjacem sastavu izuzev Lebrona,ali tu su svi ostali i jos ih vodi Popovic!Bio bih prezadovoljan da igramo finale,sto objektivno,ako zaista imamo sve igrace na raspolaganju,bilo bi cudo da se ne desi!?Od timova kojih se pribojavam je Grcka sa Janisom,Spanija tradicionalno nezgodan protivnik a izgleda da Mark Gasol i Rubio sigurno dolaze.Iz potaje preti Litvanija.Francuska i Nemacka imaju smenu generacije,nece predstavljati problem.Australija sa Simonsom,Viljanovom. Inglandom zvuci jako,uz veterana Boguta koji se vraca u NBA,moze mnogima pomrsiti racune.Ipak,nadam se finalu,pa da vidimo dali su Ameri ponovo za odstrel kao daleke 2002!?

jsx

pre 5 godina

@drago
U nekim od ovih sportova, zaista jeste kontinuirano odlicni, recimo Sandra Perkovic, vaterpolo (a pogodi ko je tu bolji :) ), rukomet (u kome vec 6-7 godina niste medju najboljima) i hajde MMA i K1. Tenis, kosarka, fudbal, gimnastika, odbojka su sve sportovi u kojima imate po jedan veliki uspeh. Svaka cast i za to, ali to je samo jedan uspeh i ne mozete se smatrati silom zbog toga. Npr. Srbija je mnogo konstantnija u tenisu i kosarci.
Vise mi elemenata imamo da se zovemo silom u rukometu nego vi u kosarci. Ovo navodjenje poena na jednom mecu je tek smesno (doduse, Bojan je objektivno sjajan igrac).
I na kraju, ovo je srpski portal, ne znam zasto dolazis da raspravljas sa nama o rezultatima Hrvatske u sportu. Ne mogu da zamislim da odem na engleski ili australijski portal i pocnem da im pricam o nasoj selekciji o bilo cemu- ljude bi bolelo uvo. Tuzno je sto ti odgovaram, ali da 100 Srba dodlazi svakodnevna na Skajev sajt, mislim da bi neko reagovao.