Ponedeljak, 25.02.2019.

12:22

Federer: Novak mi za petama, nisam očekivao tri Grend slema u nizu

Osvajač 20 Grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer ove nedelje pokušaće da osvoji jubilarni 100. trofeji u karijeri.

Izvor: B92

Federer: Novak mi za petama, nisam oèekivao tri Grend slema u nizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

kukusalele

pre 5 godina

Pa čekaj ako su podloge tako slične gde ti je još koji RG msm pošto je mnogo slična šljaka travi a trava betonu a beton šljaci i tako u krug. Bokca ti ovaj prolupao načisto!

Sarkazam

pre 5 godina

Zahvali se ti prijatelju Soderlingu sto imas Carrier Grand Slam i onom Nastasevu sto te ja castio plavim klejom u Madridu one godine pa mozes da kazes da imas nesto na kleju osvojeno... Toliko su bliske te podloge o kojima pricas.

Mirkina princeza

pre 5 godina

Skroz korektna izjava ali malo sutra. Prepotentan kao i uvek, podcenjuje tudje dostignuće a on osvojio najviše grand slamova u zvanično dokazanoj weak eri, da ne kažem u balet eri

milutin

pre 5 godina

Cane, 25. februar, 17:50
Prvi put sam čuo, ponovo kažem,da Rodžer javno iznese mišljenje o četiri zaredom osvojena GS, i da to vrednuje kao podvig Novaka Đokovića.
Danas vidim nešto drugačiju intonaciju sa Rodžerove strane.
Mislim da danas to nije preskočio zbog bojazni da Nole ugrožava njegov rekord u GS.
Naravno, slažem se da niko neće otpisati i iz igre izbaciti Rafu. Tu je on.

milun

pre 5 godina

niko ne cita ceo clanak.... lepo kaze covek da se i on nafatirao jer su podloge slicnije nego u vreme Samprasa. to receno i stoji, al i dalje me nervira.

o Bože pa to je baka Rože

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!! 
(petar, 25. februar 2019 17:31) 

Hvala batice. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08) 

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuces nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.
(Fx, 25. februar 2019 18:33)

Hahaha provalio si ga. Vidi koliko je patetičan. Sve isti tip loži sve nas ovde, nema nikakvog mikija, jumka, Dr rodika, otana itd. Sve jedna osoba ljudi

Milos

pre 5 godina

Novak ce ga prevazici u tenisu, 25. februar 2019 14:39

Kako Vi uopste znate ko sam ja i sta sam ja postigao u zivotu? Vama gospodine nije jasno da bez obzira sto nekome nesto dajes bitna je priroda tog davanja. Mozes davati i biti korumpiran. Davanje po sebi nije cin dobrote. Ono sto ja mislim je da ovo sto je izjavio nikada ne bi izjavio pre dve tri godine kad mu njegov rekord nije bio pod znakom pitanja. Govoriti tako da unizavas neciji uspeh a to je da pored njega, velikog igraca tenisa, ne govorim coveka, dakle velikog jednog od najvecih u istoriji i pored Nadala takodje jednog od najvecih u istoriji neko tj Nole osvoji 4 GS za redom to je van pameti brate i cin sebicnosti. Mozda Rodja treba da pomisli kako je on sam vaspitan kad tolko nema dostojanstva i mora da opravdava to sto nece ostati upamcen kao covek sa najvise broja Gs-ova. Da li me sad razumete sta Vam pricam. Sebicno je to sto je rekao, kako Vam to nije jasno? Koga briga ko je najveci kad cemo svi jednoga dana da pomremo. I samo da se zna ja sam u isto vreme i Noloman i Nadaloman. Sto se mene tice Noloman je izgleda provalio malo dublje od svih sta je to sve tenis.

Nino

pre 5 godina

monden
Предпостављам да никада ниси играо тенис.овако. Рекети су били тежи, са мањим главама, већином су играли са најлонским струнама. Напетост струна је била преко 30кг.рекет због мање величине главе је имао мањи свит спот. Рафа би имао проблем са топспином због величине главе. Морао би се адаптирати на игру и ударати равне ударце. Његова предност би била кретање у терену и дворучни бекенд.новак би имао најмањи пробле. Способан је ударати равне ударце, одлично се креће у терену и због мањих глава рекета,мањих брзина сервиса,. Његов ритерн би био још бољи,. Што аутоматски значи, лакше би брејкао противника. Федерер удара хомеруне са 100 инчним рекетом. Наравно мислим на његов једноручни бекенд. Сервис би му био слабији.

jos malo

pre 5 godina

Sad je homogenizacija a nije pricao o homogenizaciji kad je on osvajao GS...
Kako jadan lik ..

Gospoda Nadal i Djokovic nikada ne potcenjuju svoje rivale na bilo kom nivou.

Fx

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!!
(petar, 25. februar 2019 17:31)

Hvala batice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08)

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuce nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.

Smeh

pre 5 godina

@ gooly
Možeš samo da pričaš u svoje ime kako si jadan i bedan. Za razliku od tebe i još nekih ima osoba koje sport doživljavaju kao zabavu, hobi a ne pitanje života i smrti. Ako Djoković bude imao više GS od Federera sjajno. Ako ne opet je imao sjajnu karijeru i treba samo uživati dok god ona traje. Jer ko zna kada ćemo imati opet ovakvog sportistu.

mr

pre 5 godina

@svasta,

Нико не зна шта ће бити сутра, али оно што сви знамо то је да Ђоковић јесте најконстантнији на сим подлогама, из простог разлога јер никад нико није победио Надала више пута на шљаци од њега, а сви знамо колико је овај ту доминантан. Такође је сада скоро извесно да ће Ђоковић на крају године бити други иза Федерера по броју недеља на првом месту. И оно што сви знамо то је да је Ђоковић зарадио убедљиво највише новца на турнирима што је убедљиво најбољи доказ константности, јер сви играју те највеће турнире који су мера квалитета, а новац освојен на њима најбоља мера пласмана на истима. Федерер са 6 година дужом каријером мање новца, а Надал са истовременом каријером неких 25% мање зарађеног. При томе број мечева Надала већи од броја мечева Ђоовића, а за Федерера и да непишемо. Што само значи једно, сваки Ђоковићев меч је просечно вреднији.

stojan

pre 5 godina

Po meni, sve ok, ali samo me zbunjuje kad je on to igrao sa Borgom na sljaci i travi pa zna koliko su loptice bile brze? Mozda gledao na TV-u i odokativno merio brzinu loptice iz 80-tih?

hahah

pre 5 godina

možete da pričate šta hoćete, ali Borg je najveći teniser svih vremena, a Monika teniserka. Lik je sa 26 prestao da igra I imao je 11 slemova, a Monika kao tinejdžer je imala 9. On je prestao jel više nije video razlog da se takmiči pošto niko nije mogao da ga pobedi, a ona zbog više sile.

Slavija

pre 5 godina

Jedva cekam dana kada ce okaciti dzemper o klin. (;
Napisano iz inata ovome sto se redovno cudi na vestima o tenisu (njegovom Federeru) i pita se sta je sa drugim ljudima proglasavajuci ih svakakvim. Covece shvati da sa jedne strane ima budala a sa druge da nekome neko nije simpatican. Sta tu ima da se cudis kao da si majka nerotkinje.

Jumko

pre 5 godina

Ma Novak je na milimetar od Federera! Treba samo da osvoji 6 gs, onoliko koliko je Beker osvojio u celoj karijeri...
(Danilo, 25. februar 2019 15:49)

Misliš, pola od tih bekerovih 6, he novak osvojio za 6 meseci?

Cane

pre 5 godina

Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.
(milutin, 25. februar 2019 15:38)
Nije prvi put. Od Đokovićevog povratka na scenu i Federer je totalno promenio pesmu, kao i Vilander i mnogi drugi iz "Federerovog kluba". Takav trijumfalni povratak Đokovića (nakon priželjkivanog pada) niko nije očekivao, a kako stvari odmiču (AO na primer) saad više niko ne može ni da pretpostavi kako i kada će ovaj novi pohod Đokovića da se završi.

Stiče se pomalo utisak da Nadala još pominju jedino iz pristojnosti prema velikom asu, ali mislim da baš tu svi najviše greše. Nije ni Nadal još završo svoje, itekako ima još mnogo toga da kaže i pokaže. Preveliki je on borac da bi ostao nemi posmatrač.

dr. Roddick

pre 5 godina

Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6). 
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.
(svasta, 25. februar 2019 16:36)

Šta tebi nije jasno u rečenici 'Novak je GOAT'. Jel treba da ti se crta? Šta? Ne razumem?

zreb

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!! 
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!! 
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije. 

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :( 

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!
(misterX, 25. februar 2019 16:50)

Ne smaraj!

bmiles

pre 5 godina

Komentar po imenom "Greatness" najbolje objasnio stanje - BRAVO!
Da skromno dodam njegovom komentaru ono poslednje "ciscenje" u finalu AO protiv Nadala, nije vidjeno nikad u mecevima ovih rivala!Sve posle se izmenilo da cak "Kralj sljake" nije siguran ni na neprikosnovenoj podlozi na RG,gde je impozantan sa 11 osvojenih!Normalno je da Federer ne zeli da preda krunu i nastavlja da igra,ne zameram mu.Stoji da je za sada bar po rekordima koje drzi ispred dvojice pretendenata.Rekordi su tu da se obore ili sustignu.Desi li se to,a po svoj prilici upravo kako je to pomenuti komentar kaze da je pitanje vremena a Novak je najblizi tome!Nema dileme da ce se pitanje GOAT samo po sebi resiti.Neka povrede mimoidju svakog od njih to im zelim.Cudi me samo kako to da fanovi RF,ili sam Federer, ne prizna da je 3 GS osvojio u trenutcima kad je Novak bio odsutan zbog operacije i oporavka i tek povratkom od povrede Nadala!O Mareju da ne pricamo.Ovako sa pravom pominjanje promena podloge i hvalospevi o Bjorgu po sistemu "ja tebe Serdere a ti mene Vojvodo" je izgovor da se ospori ovaj povratak "otpisanog"!Novak koji je sve iznenadio,da je crveno svetlo upaljeno,razlog je sto se vraca igranju,cak i na sljaci koju je godinama izbegavao!Federer se ne zeli povuci i grcevito pokusava nemoguce,(sto je impresivno,odajem mu priznanje),ali ljuske mogucnosti tela postaju ogranicene bez obzira koliko se on opirao.Rivali,pogotovo Novak,su u najboljim teniskim godinama a tome je tesko odoleti!Pozdrav svima!

Vladimir

pre 5 godina

Nabaca i fedi gluposti,kao lakše sada naosvajati GS nego što je bilo ranije.Šljaka brža a opet skoro samo Rafa pokupi trofeje ako je brža što on neosvoji koji više do jedan ito spletom sretni okolnosti.A i trava i beton mu sporiji.Sirota sve se urotilo protiv njega.Uslovi su za sve isti.Pravi razlog što je rekord Fed.ugrožen su dva velika šampiona Novak i Rafa.Već se pravda kako će tek da plače kad ga prešišaju.Novak je navreme upalio žmigavac preticanje počinje.Idemo Nole.

Djido

pre 5 godina

Kako je lepo biti NOLOMAN. Uzivam u tome. Ima li jos koga da se oseca tako?
(Mix, 25. februar 2019 14:12)

Ma ima, kako da nema! Ne brini se!

Mare

pre 5 godina

Meni je Novak najbolji ne samo zato što obara rekorde nego što sve to radi + priča sve protiv Srbendi i njihovih vrednosti - pa neće da jede meso..., pa podržava gejeve...čovek je vanzemaljac!!! Bravo Nole i budi svoj, i baš zato što si svoj, a ne Srbenda, si toliko moćan!!

poznavalac

pre 5 godina

Kraj godine Djokovic docekuje sa 18 GS...vec vidim kako Kinga voza hitna pod rotacijom...pridruzice mu se i neki Kingovi odavde...ima da bude trka vozila hitne pomoci ko u Silverstonu...

King Roger

pre 5 godina

Au bre nolomani pa vi ste cudo.Vi znatr bolje kakve su teniske podloge bile pre 30 i vise godina od nekog profesionalca koji igra 20 godina tenisa i plus uz to je rekorder kao sto je Kralj Federer.Pa vi ste za posmatranje.Naravno da je Kralj Federer upravu.

KKP

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.
(monden, 25. februar 2019 16:36)ili tebe da moras da ulovis kopljem veceru?

monden

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.

misterX

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!!
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!!
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije.

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :(

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!

Dragan

pre 5 godina

Ovo stvarno nije normalno,izjava kako je to sada lakse uciniti nego ranije zbog velike razlike u brzini trave i sljake,PA KOLIKO NJIH JE TO UCINILO AKO JE SADA LAKSE DOBITI TURNIRE NA SVIM PODLOGAMA.
Ne mogu da verujem koliko i dalje omalovazava Noletov uspeh 2015-16 ,a tek ce da vidi ove sezone.Jedan jedini je to uradio,ali tesko je to priznati,zamisli tek kad mu se priblizi na 2,1,a vec mu je sada frka!

svasta

pre 5 godina

@Greatness
Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6).
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.

Potti trained

pre 5 godina

sad je već to boza limunada, a tek će da bude još lakše! šteta baš sad da se penzionišeš, igraj do 70-te, vidiš kako je laganica!

Zgenbo

pre 5 godina

Na ledu da se igra to je najbrza podloga jedino tako moze dobiti. Sanjam dan da ga vise ne gledam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (branimir bjelica,

Sta bi tek rekao da si ti na Novakovom mjestu?
Bez konkurencije nema drazi u sportu.

Vlada

pre 5 godina

Noloman - covek koji navija za sportistu koji predstavlja Srbiju u najboljem mogucem svetlu, najveci ambasador Srbije, u top 3 najboljih tenisera u istoriji, i verovatno najbolji sportista balkana ikada. Biti noloman je privilegija. Ne znam sto to pojedine boli. Jesam i Bogdanoman i Jokaroman itd..? Od danas sam i Lasloman.

Bolje se zapitajte sta ste vi koji u rodjenoj zemlji pored srpskih sportista navijate za tudje. Ljubomora zavist mnogo gadna stvar, utice na zdravlje posebno... aj pozdrav

Vladimir

pre 5 godina

Direktor turnira mu pravi prohodnost u zrebu. Iskreno se nadam da ce mu se svi protivnici do finala ispovredjivati na samom mecu sa njim poso jadnik mesecima ne moze da osvoji taj 100 trofej i svi koncerni koji svake godine na njegov konto uplacuju 75mil dolara na ime reklama sa ogromnim nestrpljenjem ocekuju njegov 100 trofej kako bi mogli da se zavrte odavno pripremljene reklame sponzora koji mu cestitaju tu 100 ATP titulu kooju eto nikako ne uspeva da osvoji.
Mislim da za sadasnji nivo njegove forme i igre treba da se okusa na turnirima iz serije 250 jer 500, mastersi i Grand slemovi odavno nisu njegova liga.
Ako bude dugo odugovlacip sa tom odlukom da igra sto vise turnira 500 onda ce mu preostati samo chelingeri.
Tuzno je sve to sto se radi oko Federera decenisjskog zrebanja i namestanja nemu sto lakseg prolaza i njegove 100 titule.
Jos ranije sam spominjao oko ovoga studiju jedne nase matematicarke i statisticarke koja je upredjivala jacinu protivnika na mastersima i Grand slemovima Federea, nadala i Novaka kada su delili prva 3 mesta
I naravno nedvosmisleno je utvedjeno matematicki da bez obzira koje mesto oni zauzimali da je Federer UVEK imao najlaksi zreb u smislu sa koliko protivnika iz prvih 10 ili 30 sa ATP liste je morao da pobedi do titule a da je Novak imao ubedljivo najtezi zreb i da je cak morao obojicu da pobedi da bi osvoji titzulu sto se Federeru naravno NIKADA nije dogodilo. Cak ne postoji ni jedno polufinale Federer-Nadal ni u jednom Grand slemu.

DragKce

pre 5 godina

Pitanje jedno, ako je intervju eksluzivno za ,,Sportski zurnal'', pretpostavljam da je to ovaj nas, kako je moguce da Federer licno daje intervju za neke sportske srpske novine? Nekako smatram te zvezde mnogo velikim i prosto mi cudno da daju direkt intervju. Ovo najozbiljnije pisem, nista nipodostavam.

milutin

pre 5 godina

Da Rodžer nije shvatio da mu je Novak velika prijetnja po njegov dosadašnji rekord po broju GS, nebi ga ni pomenuo, kao što ne pominje recimo Delpa, Vavrinku i ostale...
A jeste da se plaši za svoj rekord, ima veliku dozu sujete. On,pa on.
No, imajući u vidu izjavu u cjelini,ako je doslovno objavljena, mene iznenadjuje i dosta realan zaključak, što je prvi put da pomene i četiri GS u nizu koji su pripali Novaku. Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.

Rezime za fedbotove

pre 5 godina

Federer je apsolutno u pravu. Nekada je konkurenciji bilo zaista tesko pored njega osvojiti GS. Jednostavno je bio superioran. Onda se pojavio Nadal. Samim tim, konkurencija je lakse osvajala najvece trofeje. A stupanjem na scenu Djokovica, Federerovi rivali (RN i NDj) tako lako su osvajali GS, nikad lakse u istoriji. Ovo iz razloga sto su im odgovarale podloge, a ne zato sto su pobedjivali prvorodjenog sampiona i bili bolji od velicanstvenog.

The Player

pre 5 godina

Kompleksi su teška boljka. I sam on dobro zna da su sada ubjedljivo najraznovrsnije podloge i to različitih brzina šljaka i trava a da o "betonu" ne govorim. Prosto ranije si imao samo dvije dominantne podloge (svuda ista šljaka, svuda ista trava) onda polako se pojavljuje svuda isti tepih a tek sa pojavom "betona" počele su i varijacije na temu brzine "betona" i to ne odmah. Što je to tako pa jednostavno napredovala tehnologija i sada ubjedljivo najviše u istoriji je prisutna diversifikacija u brzini podloge. Zaboravio časovničar da se skoro igralo i na "plavoj" šljaci. Ukratko šuplja zbog kompleksa.

psihoanaliticar pod sedativima

pre 5 godina

Aman vise dosta sa tim ko ima najvise titula i ko je najveći svih vremena. Rodice se neko ko ce osvojiti još više nego obojica zajedno kao što su i njih obojica nadmasivali ove ranije.

Goran

pre 5 godina

Ne slazem se sa Federerovim misljenjem da su danas podloge slicnije. Nekada su svi grand slem turniri bili na travi osim Rolan Garosa, recimo u vreme Roda Lejvera. Danas su zapravo podloge vise razlicite nego nekada zbog toga sto je tehnologija izrade podloga uznapredovala. Cak i na istom turniru, recimo u Melburnu podloga nije ista svake godine. Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio 4 grand slem turnira uzastopno na 3 razlicite podloge.

antiDebil

pre 5 godina

Teze je danas osvojiti 4 u nizu na 3 razlicite podloge nego pre 50 godina kada je to uradio Rod Lejver na 2 razlicite podloge, usput je Djole pride osvojio SVE, tek onako bezveze. Niti Rodjeni, niti Nadal nisu osvoji SVE a ni 4 u nizu, tako da sada moze i Vilijam Renso da bude najbolji svih vremena, ali ne moze Djokovic !
Zao mi je Rodjeni, ne ide to tako kao sto si ti mislio. A mozda je Agasi najbolji igrac svih vremena, on je osvojio i Wimbledon i RG u vremenu kada je igrao svetski broj 1. Muster koji u karijeri nikada nije pobedio na Wimbledonu. Dakle Agasi je najbolji ikad !

dominus

pre 5 godina

Zoki

Zato ćemo ove godine prisustvovati nečemu neviđenom (kao što sam kažeš, ono je bio neozbiljan tenis) samo neka se zdravo, kako nama posmatračima, tako i Novaku, Rafi, Federeru i ostalima.

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

dr. Roddick

pre 5 godina

Pre par godina su usporili tj. izjednacili sve podloge kako bi manje talentovani teniseri kao npr. nas nole, imali vise sansi da osvajaju trofeje.

Milos

pre 5 godina

Majko moja sta ti je korumpiranost srca, sujeta, sad kad shvata da nece biti GOAT prica kako je i on u stvari nista u odnosu na Borga ... kako ga nije sramota ovim je zauvek ostao mali covek iako se znalo vec da jeste ali nekako, sta znam, dajes nekom sansu da napreduje u smislu ljudskosti, da shvati totalitarnost svega i da shvati da je jedino ispravno biti DOBAR covek.... to je to. Fed je jednostavno i dalje mali covek. Ne moze neko nadmen biti veliki covek. Kad ostavi reket jedino ce mu pomoci da osiromasi, sve pare da izgubi pa ce onda tek imati priliku da postane istinski DOBAR. Toplo mu preporucujem da dodje malo kod nas i da u tom procesu istraje, jer ova nasa sredina ima sve uslove koji su potrebni za mukotrpno penjanje ka dobroti:-) Jedan Nadal ovako nesto nikada ne bi rekao.

Novak ce ga prevazici u tenisu

pre 5 godina

@ Milos, 25. februar 2019 14:03

I ti, takva "moralna velicina", nasao si se da ocenjujes HOMANU velicinu Rodzera Federera!!? Sta si ti ucinio da ovaj svet bude boji? On - Rodzer Federer - jeste. I cini. Pitaj (samo) Afriku koliko je ljudi izlecio, dece iskolovao…

Koliko je rekorda u tenisu postavio koje verovatno, aktuelna generacija tenisera/ki nece moci da obori. Koliko puta su ga kolege izabrali za najfer protivnika...

I ja se od sveg srca nadam da ce Novak uspeti da prevazidje Rodzerove slemove i da veze sva 4 u ovog godini (bilo bi to SEST), ali mi ni na kraj pameti ne pada da za bilo kog tenisera kazem da je "krpa" i sl.

Razmisli, @Milose, s kim se druzis i kako se vaspitavas! Bice ti zivot sadrzajniji.

Realno

pre 5 godina

Zanimljivo, znaci lakse je sada uzeti 4 gren slema u nizu, gde se igra sljaka, trava, beton x 2 (US Open sporiji, AO brzi) nego pre gde se igralo 3 x na travi i jednom sljaka??!!!

Riki

pre 5 godina

U pravu je za vrijeme Samprasa.....ali u vrijeme Roda Lejvera, Australija open se igrao na istoj travi kao Wimblon a Us open je bio potpuno isti kao pomenuta dva. Tako da je i njemu lakse bilo osvojit sva cetiri u godini

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

Dakle

pre 5 godina

podloge slicne a ne kao nekada, a covek osvojio jedan Roland Garos i to jedva????? sta je tu slicno?? jedino sto je malo usporilo u odnosu na nekada je trava jer ono pre nije bio tenis nego servis, ruglo, najruzniji tenis ubedljivo, zbog dinamike igre su je malo usporili!! podloga na Pariskoj podlozi se priprema isto vec 100+ godina, tako da pricha gluposti!!

delboj

pre 5 godina

Uzeti 4 gs u nizu je veliki poduhvat. Ali uopste nije nerealan ako se uzme u obzir da je Novak trenutno najbolji na svijetu. Znaci treba odrzati formu i u svojem najboljem prajmu dokazati to na nivou jedne godine dok su ostali konkurenti u padu. I taj jedan sto krug GS sto je Novak uzeo uzeo ga je jer se Rafa tek vratio na Roland Garos posle duzeg odsustva zbog teske povrede. 8000 puta je tezi poduhvat osvojiti 11 Roland Garosa kao sto je to uradio Rafa. Rodzer za kojega mnogi ovdje tvrde da je imao srece u karijeri je najveci maler po tom pitanju. Prvih 4-5 godina je ispadao od prvog kralja sljake Gige Kuertena, a u ostalim godinama od Rafe.

Dule

pre 5 godina

Noletu samo fali zlatna sa olimpijade da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire. Ako to nije dominacija onda neznam sta je..

komentator

pre 5 godina

super su ovi komentari koji govore kako je federer mali čovek ili kako djoković treba u narednom periodu da igra ... e srbi da nas nema treba nas izmisliti

Zdenko

pre 5 godina

Nisam fan Federera kao i Nadala. Normalno je da navijam za Novaka i da želim da postigne više nego ova dvojica. Nije nemoguće da osvoji stotu titulu, uz malu pomoć organizatora i nekih sitnih privilegija. Te informacije od zvaničnika koji su na turnirima važne osobe, su promenile moj stav prema njegovim uspesima. Nije sportski ako je tražio ustupke, nije ljudski imati takav odnos prema kolegama, pa mu zameram ako je to radio, a očigledno jeste. Neću ulaziti u polemiku da li je osvajao GS dok nije bilo prave konkurencije ranijih godina, mislim na period pre Nadala i Novaka, ali je imao sreće više nego drugi teniseri. Ne osporavam njegov talenat i rad koji je uložio u sve, ali ostaje mrlja na njegovoj karijeri i to se neće zaboraviti kod iskrenih ljudi širom sveta. Više šanse da ga prestigne ima Nadal trenutno, zbog nastupajućeg RG, ali ima i drugih tenisera koji nadiru, pa ko može garantovati da će se u finalu naći baš Nadal i Novak? Naravno da bih želeo takvo finale, ko ne bi, pa da pobedi Novak? Opet smatram da je Novaku prioritet američka turneja, i te dve titule sa Mastersa bi ga ponovo učinila kraljem tih turnira. Možda će proći decenije dok ga neko ne stigne a možda neće niko nikada. U svakom slučaju, Novaku želim uspehe na predstojećim turnirima a nama da se radujemo što možemo da gledamo legendu svetskog sporta.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahahhahaha, pa znamo da nisi, placljivi prepotenko! O tome mi i govorio, da si umisljeni lik koji samo sebe smatra dostojnim velikih stvari u tenisu. Nisi ti bez razloga uvek izbegavao da ljudski pruzis Novaku ruku preko mreze kad te odere. Jednostavno, lakse ti je kad se ubedis da si samo ti neki sampion...Pripremi dzempere na vreme, Novak ce ti ocas posla osisati tih 20 GS, od kojih si pola uzimao kad je trebalo dobiti u finalima "ultra" tenisere poput Filipusisa, Rodika Bagdatisa...

Detuš

pre 5 godina

Pitaj ove mladje koliko je lako osvojiti gren slem danas kada su podloge sličnije nego ranije?! Mada prilično i iznenadjujuće korektan, što je netipično za njega, mislim da je svako vreme imalo svoje mane i prednosti, svoje teškoće i olakšavajuće okolnosti. Pa pogledajte ovaj novi talas?! Već deceniju skoro da ne može da primiriše finale turnira 1000, a kamoli gren slem. Ali, to traži zaista dublju stručnu analizu. I da ponovim po ko zna koji put Nole je imao najteži put osvajanja gren slemova. Nije to bilo lako učiniti pored Nadala, Federera i Mareja. Setite se mečeva po pet setova sa njima. Federer se nakupio na brzaka u nekom prelaznom periodu od četiri sezone kada je Nadal tek stizao, a Djoković bio neko ko samo obećava. A teniseri sa kojima je Federer igrao finala nisu bili vrhunski u kontinuitetu. Nadal je namlatio 11 turnira u Parizu zbog spore podloge i svoje neverovatne brzine i borbe za svaku lopticu, ali su mu zato kolena nepovratno stradala. Naravno, neću da omalovažim njihove uspehe. Jedino je Marej imao zaista težak zadatak da preko već afirmisanog Djokovića osvoji gren slem. U svakom slučaju, ne zato što je Novak Srbin, mislim da svi polako naslućuju, mada mnogi nerado, da nije u stvari Federer taj GOAT koji se čekao, već onaj koji je dugo vremena bio treći na svetu i imao najmanje gren slemova od velike trojke. A i momčić koji je sa 4 godine tako pedantno pakovao svoju sportsku torbicu za trening i govorio ocu da hoće da bude prvi morao je postati GOAT.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Lakse je sad osvojiti 3 ili 4 GS u nizu nego ranije?!?!?!Pa i da je tacno da su podloge sad sve vise slicnije ne mogu se samo one koristiti za parametar vec mora i kvalitet protivnika.Jel to Federer hoce za sebe da kaze da nije bas toliko kvalitetan samo da bi malo osporio Novakovo dostignuce 2016.Pa njega je Nole tukao 3 GS zaredom,pogotovo se izdvajaju WB i US open 2015 kada je Federer igrao u strasnoj formi.

Uf

pre 5 godina

Srle
Ne bi bilo lose da procitas i tekst, a ne samo naslov. Federer kaze da je toga svestan neko vreme, ali da se sada mnogo vise pise i prica o tome. Mozda bi bilo najbolje, u Novakovom stilu, da se izvice na novinare kada mu postave pitanje koje mu ne odgovara. Sta je po tebi trebao da odgovori? Da kaze da ga ne smaraju sa tim? Da se okrene i ode? Da se pravi da nije cuo pitanje?

Zoki

pre 5 godina

Mora dobro da se čita izmedju redova kada su veliki šampioni u pitanju. Nije u ravni sa najvećim podvizima u istoriji već je ubedljivo najveće dostignuće s tim što će Nole sam sebe nadmašiti. Ipak je ono bio neozbiljan tenis, učestvovali su igrači iz samo 5 zemalja. Finale AO je bilo rešeno u petak. Ceo svet je bio u ekstazi, Rafa je Grku dao samo 6 gemova i svi su očekivali čudo da se desi. Nole ih je sve prizemio već sutradan izgubivši damo 4 gema a šlag na tortu jebizjava:svakako bi kupio kartu za finale. Rafa je bolje od svih shvatio poruku, dali je neko video Nadala nervoznijeg u finalu Slema?

no name

pre 5 godina

Prpaaaa ,sve bi dao da ga ova dvojica ne stignu zato i nece u penziju..nada se da bi mu se posrecilo opet se kako provuce da koji slem ubode

Marko

pre 5 godina

Možemo da mislimo o Federeru šta hoćemo, ali činjenica je da je tenis ovoliko popularan najviše zbog njega. Čak je i Novak to nekoliko puta rekao. Zbog Federera su dolazili i Bijonse pa Bekam pa sve do raznih najplaćenijih glumaca, a tenis je, a onda i Novak, samo profitirao na popularnosti.

gooly

pre 5 godina

@Ivan Koje velike rekorde ima Đoković, da bi ovaj pokušavao da ih omalovaži? Najviše titula? Najviše GS? Najviše mastersa? Najviše nedelja na prvom mestu? Ja bih voleo da Novak sve te rekorde obori, ali još uvek nije, neke verovatno neće nikad. Ne pričaj gluposti čoveče. Zašto pokušavate jedan korektan i realan intervju da pretvorite u zaveru protiv Novaka. Ja ne pristajem na taj idiotski stav da nas svi mrze i pokušavaju da omalovaže. Ti očigledno uživaš u tom zamišljenom podređenom položaju, gde se jadni pošteni Srbi mukotrpnim radom bore protiv svetskih moćnika. Meni je to jadno. Ja sebe smatram potpuno ravnopravnim svima na svetu. To što nemam šanse za uspeh, kao neki Švajcarac, to nije njegova krivica, već isključivo krivica moje države, koja u sred razvijene Evrope čuči u sredini XX veka. Zbog toga smo jadni, ni zbog čega drugog.

Akuzator

pre 5 godina

Dva puta pominje kako su izjednacenije podloge i po cijenu da svoj uspjeh umanji o tome prica samo kako bi skrenuo sa teme i mrvicu umanjio uspjeh drugih. Profesionalni cinik

mario

pre 5 godina

Pre godinu dana nije bio sto odsto, tek se bio operisao. Ni u Indijan Velsu ni u Majamiju nije to bio onaj Novak na kakvog smo navikli. Ali mislim da je bilo samo pitanje vremena kada će ponovo zaigrati u najboljoj formi. 

Cak je i Federer korektan, mislim da nikad lose za Federera nesto ne bi napisao da nije botova poput Otana(king rogera) Bodibonda i Jumka...

Greatness

pre 5 godina

Nadal i Federer nikada nisu uzeli 4 Slema zaredom, a Đoković to može već drugi put.. To je podatak vrijedan strahopoštovanja. I još jedan dokaz da je već sada vjerovatno iznad obojice, Nadala 100%. Sve i da stane sa Slemovima, odnosno da se zaustavi na ovih 15, on iza sebe ima gomilu stvari o kojima ovi mogu samo da sanjaju.. Pitanje je vremena samo kada će prestići Rodžera po pitanju nedelja na prvom mjestu, svi Mastersi kompletirani.. Ali ono što Novaka izdavaja u odnosu na obojicu je konstantnost na sve 3 podloge. Ljudi će reći da Đoković ima 1 Slem na šljaci kao Federer. To je tačno. Ali isto tako. Novak ima sve Masterse na zemlji, Rodžer samo 1. Novak ima najviše ikada pobjeda protiv Rafe na njegovoj podlozi - 7. Federer samo 2. Nadalu, pak, fali mnogo toga na betonu. 3 Mastersa + Završni. Čisto sumnjam isto da će to uraditi. Mislim da je to ključna razlika. Već sada. Konstantnost na svim podlogama. To mnogi ne vide, ali je to ključ...

Boromir

pre 5 godina

Tačno je sve što je rekao. Korektna izjava. Opet, može da se desi da svako od njih osvoji po još nekoliko gren slemova a možda čak sva trojica ostanu na ovim brojkama. Čudna je igra tenis, a i svima su već odavno prošle najbolje teniske godine, sad probijaju granice

Ivan

pre 5 godina

Hehe, sujeta velikog Federera nema granica. Sve će učiniti da nekako proba da umanji ogromna dostignuća i rekorde koje je Novak u tenisu ostvario. Čujte ga "nije šljaka što je nekad bila nije trava što je nekad bila, nije beton što je nekad bio" hahahaha. Znači svesno pristaje da Borga nazove najboljim u istoriji time bacajući u senku i sopstvene velike rezultate samo da Novaka ne nazove velikim šampionom i ne prizna mu njegove velike rekorde. Nema sumnje i po meni da je Borg kompletniji teniser od njega, jer je jedini u istoriji brutalno dominirao istovremeno na dve skroz različite podloge šljaku i travu te beležio najbolje rezultate i osvajao titule za redom, ali i sam Borg uvek kategorički izjavljuje da je Federer najbolji svih vremena, tako da je veoma zanimljivo gledati ova dva velika šampiona kako sami sebe maltretiraju izjavljujući jedan za drugog da je najbolji svih vremena sve u pokušajima da velike rekorde Novaka bace nekako u treći plan. Hahahaha, jadno! Kao teniseri Borg i Federer su veliki šampioni ali kao ljudi jako jako mali.

srle

pre 5 godina

Ovaj se tek sad toga setio. Nadal lagano preskače Federera sa tri naredna Rolan Garosa. Za Novaka će biti povuci potegni jer je izgubio par finala od Mareja i Vavrinke, ali i on će do kraja karijere prestići švajcarskog sajdžiju.

Boromir

pre 5 godina

Tačno je sve što je rekao. Korektna izjava. Opet, može da se desi da svako od njih osvoji po još nekoliko gren slemova a možda čak sva trojica ostanu na ovim brojkama. Čudna je igra tenis, a i svima su već odavno prošle najbolje teniske godine, sad probijaju granice

Greatness

pre 5 godina

Nadal i Federer nikada nisu uzeli 4 Slema zaredom, a Đoković to može već drugi put.. To je podatak vrijedan strahopoštovanja. I još jedan dokaz da je već sada vjerovatno iznad obojice, Nadala 100%. Sve i da stane sa Slemovima, odnosno da se zaustavi na ovih 15, on iza sebe ima gomilu stvari o kojima ovi mogu samo da sanjaju.. Pitanje je vremena samo kada će prestići Rodžera po pitanju nedelja na prvom mjestu, svi Mastersi kompletirani.. Ali ono što Novaka izdavaja u odnosu na obojicu je konstantnost na sve 3 podloge. Ljudi će reći da Đoković ima 1 Slem na šljaci kao Federer. To je tačno. Ali isto tako. Novak ima sve Masterse na zemlji, Rodžer samo 1. Novak ima najviše ikada pobjeda protiv Rafe na njegovoj podlozi - 7. Federer samo 2. Nadalu, pak, fali mnogo toga na betonu. 3 Mastersa + Završni. Čisto sumnjam isto da će to uraditi. Mislim da je to ključna razlika. Već sada. Konstantnost na svim podlogama. To mnogi ne vide, ali je to ključ...

Akuzator

pre 5 godina

Dva puta pominje kako su izjednacenije podloge i po cijenu da svoj uspjeh umanji o tome prica samo kako bi skrenuo sa teme i mrvicu umanjio uspjeh drugih. Profesionalni cinik

Detuš

pre 5 godina

Pitaj ove mladje koliko je lako osvojiti gren slem danas kada su podloge sličnije nego ranije?! Mada prilično i iznenadjujuće korektan, što je netipično za njega, mislim da je svako vreme imalo svoje mane i prednosti, svoje teškoće i olakšavajuće okolnosti. Pa pogledajte ovaj novi talas?! Već deceniju skoro da ne može da primiriše finale turnira 1000, a kamoli gren slem. Ali, to traži zaista dublju stručnu analizu. I da ponovim po ko zna koji put Nole je imao najteži put osvajanja gren slemova. Nije to bilo lako učiniti pored Nadala, Federera i Mareja. Setite se mečeva po pet setova sa njima. Federer se nakupio na brzaka u nekom prelaznom periodu od četiri sezone kada je Nadal tek stizao, a Djoković bio neko ko samo obećava. A teniseri sa kojima je Federer igrao finala nisu bili vrhunski u kontinuitetu. Nadal je namlatio 11 turnira u Parizu zbog spore podloge i svoje neverovatne brzine i borbe za svaku lopticu, ali su mu zato kolena nepovratno stradala. Naravno, neću da omalovažim njihove uspehe. Jedino je Marej imao zaista težak zadatak da preko već afirmisanog Djokovića osvoji gren slem. U svakom slučaju, ne zato što je Novak Srbin, mislim da svi polako naslućuju, mada mnogi nerado, da nije u stvari Federer taj GOAT koji se čekao, već onaj koji je dugo vremena bio treći na svetu i imao najmanje gren slemova od velike trojke. A i momčić koji je sa 4 godine tako pedantno pakovao svoju sportsku torbicu za trening i govorio ocu da hoće da bude prvi morao je postati GOAT.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Lakse je sad osvojiti 3 ili 4 GS u nizu nego ranije?!?!?!Pa i da je tacno da su podloge sad sve vise slicnije ne mogu se samo one koristiti za parametar vec mora i kvalitet protivnika.Jel to Federer hoce za sebe da kaze da nije bas toliko kvalitetan samo da bi malo osporio Novakovo dostignuce 2016.Pa njega je Nole tukao 3 GS zaredom,pogotovo se izdvajaju WB i US open 2015 kada je Federer igrao u strasnoj formi.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahahhahaha, pa znamo da nisi, placljivi prepotenko! O tome mi i govorio, da si umisljeni lik koji samo sebe smatra dostojnim velikih stvari u tenisu. Nisi ti bez razloga uvek izbegavao da ljudski pruzis Novaku ruku preko mreze kad te odere. Jednostavno, lakse ti je kad se ubedis da si samo ti neki sampion...Pripremi dzempere na vreme, Novak ce ti ocas posla osisati tih 20 GS, od kojih si pola uzimao kad je trebalo dobiti u finalima "ultra" tenisere poput Filipusisa, Rodika Bagdatisa...

Zoki

pre 5 godina

Mora dobro da se čita izmedju redova kada su veliki šampioni u pitanju. Nije u ravni sa najvećim podvizima u istoriji već je ubedljivo najveće dostignuće s tim što će Nole sam sebe nadmašiti. Ipak je ono bio neozbiljan tenis, učestvovali su igrači iz samo 5 zemalja. Finale AO je bilo rešeno u petak. Ceo svet je bio u ekstazi, Rafa je Grku dao samo 6 gemova i svi su očekivali čudo da se desi. Nole ih je sve prizemio već sutradan izgubivši damo 4 gema a šlag na tortu jebizjava:svakako bi kupio kartu za finale. Rafa je bolje od svih shvatio poruku, dali je neko video Nadala nervoznijeg u finalu Slema?

Ivan

pre 5 godina

Hehe, sujeta velikog Federera nema granica. Sve će učiniti da nekako proba da umanji ogromna dostignuća i rekorde koje je Novak u tenisu ostvario. Čujte ga "nije šljaka što je nekad bila nije trava što je nekad bila, nije beton što je nekad bio" hahahaha. Znači svesno pristaje da Borga nazove najboljim u istoriji time bacajući u senku i sopstvene velike rezultate samo da Novaka ne nazove velikim šampionom i ne prizna mu njegove velike rekorde. Nema sumnje i po meni da je Borg kompletniji teniser od njega, jer je jedini u istoriji brutalno dominirao istovremeno na dve skroz različite podloge šljaku i travu te beležio najbolje rezultate i osvajao titule za redom, ali i sam Borg uvek kategorički izjavljuje da je Federer najbolji svih vremena, tako da je veoma zanimljivo gledati ova dva velika šampiona kako sami sebe maltretiraju izjavljujući jedan za drugog da je najbolji svih vremena sve u pokušajima da velike rekorde Novaka bace nekako u treći plan. Hahahaha, jadno! Kao teniseri Borg i Federer su veliki šampioni ali kao ljudi jako jako mali.

Zdenko

pre 5 godina

Nisam fan Federera kao i Nadala. Normalno je da navijam za Novaka i da želim da postigne više nego ova dvojica. Nije nemoguće da osvoji stotu titulu, uz malu pomoć organizatora i nekih sitnih privilegija. Te informacije od zvaničnika koji su na turnirima važne osobe, su promenile moj stav prema njegovim uspesima. Nije sportski ako je tražio ustupke, nije ljudski imati takav odnos prema kolegama, pa mu zameram ako je to radio, a očigledno jeste. Neću ulaziti u polemiku da li je osvajao GS dok nije bilo prave konkurencije ranijih godina, mislim na period pre Nadala i Novaka, ali je imao sreće više nego drugi teniseri. Ne osporavam njegov talenat i rad koji je uložio u sve, ali ostaje mrlja na njegovoj karijeri i to se neće zaboraviti kod iskrenih ljudi širom sveta. Više šanse da ga prestigne ima Nadal trenutno, zbog nastupajućeg RG, ali ima i drugih tenisera koji nadiru, pa ko može garantovati da će se u finalu naći baš Nadal i Novak? Naravno da bih želeo takvo finale, ko ne bi, pa da pobedi Novak? Opet smatram da je Novaku prioritet američka turneja, i te dve titule sa Mastersa bi ga ponovo učinila kraljem tih turnira. Možda će proći decenije dok ga neko ne stigne a možda neće niko nikada. U svakom slučaju, Novaku želim uspehe na predstojećim turnirima a nama da se radujemo što možemo da gledamo legendu svetskog sporta.

Milos

pre 5 godina

Majko moja sta ti je korumpiranost srca, sujeta, sad kad shvata da nece biti GOAT prica kako je i on u stvari nista u odnosu na Borga ... kako ga nije sramota ovim je zauvek ostao mali covek iako se znalo vec da jeste ali nekako, sta znam, dajes nekom sansu da napreduje u smislu ljudskosti, da shvati totalitarnost svega i da shvati da je jedino ispravno biti DOBAR covek.... to je to. Fed je jednostavno i dalje mali covek. Ne moze neko nadmen biti veliki covek. Kad ostavi reket jedino ce mu pomoci da osiromasi, sve pare da izgubi pa ce onda tek imati priliku da postane istinski DOBAR. Toplo mu preporucujem da dodje malo kod nas i da u tom procesu istraje, jer ova nasa sredina ima sve uslove koji su potrebni za mukotrpno penjanje ka dobroti:-) Jedan Nadal ovako nesto nikada ne bi rekao.

gooly

pre 5 godina

@Ivan Koje velike rekorde ima Đoković, da bi ovaj pokušavao da ih omalovaži? Najviše titula? Najviše GS? Najviše mastersa? Najviše nedelja na prvom mestu? Ja bih voleo da Novak sve te rekorde obori, ali još uvek nije, neke verovatno neće nikad. Ne pričaj gluposti čoveče. Zašto pokušavate jedan korektan i realan intervju da pretvorite u zaveru protiv Novaka. Ja ne pristajem na taj idiotski stav da nas svi mrze i pokušavaju da omalovaže. Ti očigledno uživaš u tom zamišljenom podređenom položaju, gde se jadni pošteni Srbi mukotrpnim radom bore protiv svetskih moćnika. Meni je to jadno. Ja sebe smatram potpuno ravnopravnim svima na svetu. To što nemam šanse za uspeh, kao neki Švajcarac, to nije njegova krivica, već isključivo krivica moje države, koja u sred razvijene Evrope čuči u sredini XX veka. Zbog toga smo jadni, ni zbog čega drugog.

srle

pre 5 godina

Ovaj se tek sad toga setio. Nadal lagano preskače Federera sa tri naredna Rolan Garosa. Za Novaka će biti povuci potegni jer je izgubio par finala od Mareja i Vavrinke, ali i on će do kraja karijere prestići švajcarskog sajdžiju.

mario

pre 5 godina

Pre godinu dana nije bio sto odsto, tek se bio operisao. Ni u Indijan Velsu ni u Majamiju nije to bio onaj Novak na kakvog smo navikli. Ali mislim da je bilo samo pitanje vremena kada će ponovo zaigrati u najboljoj formi. 

Cak je i Federer korektan, mislim da nikad lose za Federera nesto ne bi napisao da nije botova poput Otana(king rogera) Bodibonda i Jumka...

Marko

pre 5 godina

Možemo da mislimo o Federeru šta hoćemo, ali činjenica je da je tenis ovoliko popularan najviše zbog njega. Čak je i Novak to nekoliko puta rekao. Zbog Federera su dolazili i Bijonse pa Bekam pa sve do raznih najplaćenijih glumaca, a tenis je, a onda i Novak, samo profitirao na popularnosti.

Dragan

pre 5 godina

Ovo stvarno nije normalno,izjava kako je to sada lakse uciniti nego ranije zbog velike razlike u brzini trave i sljake,PA KOLIKO NJIH JE TO UCINILO AKO JE SADA LAKSE DOBITI TURNIRE NA SVIM PODLOGAMA.
Ne mogu da verujem koliko i dalje omalovazava Noletov uspeh 2015-16 ,a tek ce da vidi ove sezone.Jedan jedini je to uradio,ali tesko je to priznati,zamisli tek kad mu se priblizi na 2,1,a vec mu je sada frka!

KKP

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.
(monden, 25. februar 2019 16:36)ili tebe da moras da ulovis kopljem veceru?

Jumko

pre 5 godina

Ma Novak je na milimetar od Federera! Treba samo da osvoji 6 gs, onoliko koliko je Beker osvojio u celoj karijeri...
(Danilo, 25. februar 2019 15:49)

Misliš, pola od tih bekerovih 6, he novak osvojio za 6 meseci?

no name

pre 5 godina

Prpaaaa ,sve bi dao da ga ova dvojica ne stignu zato i nece u penziju..nada se da bi mu se posrecilo opet se kako provuce da koji slem ubode

poznavalac

pre 5 godina

Kraj godine Djokovic docekuje sa 18 GS...vec vidim kako Kinga voza hitna pod rotacijom...pridruzice mu se i neki Kingovi odavde...ima da bude trka vozila hitne pomoci ko u Silverstonu...

misterX

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!!
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!!
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije.

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :(

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!

Vlada

pre 5 godina

Noloman - covek koji navija za sportistu koji predstavlja Srbiju u najboljem mogucem svetlu, najveci ambasador Srbije, u top 3 najboljih tenisera u istoriji, i verovatno najbolji sportista balkana ikada. Biti noloman je privilegija. Ne znam sto to pojedine boli. Jesam i Bogdanoman i Jokaroman itd..? Od danas sam i Lasloman.

Bolje se zapitajte sta ste vi koji u rodjenoj zemlji pored srpskih sportista navijate za tudje. Ljubomora zavist mnogo gadna stvar, utice na zdravlje posebno... aj pozdrav

Cane

pre 5 godina

Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.
(milutin, 25. februar 2019 15:38)
Nije prvi put. Od Đokovićevog povratka na scenu i Federer je totalno promenio pesmu, kao i Vilander i mnogi drugi iz "Federerovog kluba". Takav trijumfalni povratak Đokovića (nakon priželjkivanog pada) niko nije očekivao, a kako stvari odmiču (AO na primer) saad više niko ne može ni da pretpostavi kako i kada će ovaj novi pohod Đokovića da se završi.

Stiče se pomalo utisak da Nadala još pominju jedino iz pristojnosti prema velikom asu, ali mislim da baš tu svi najviše greše. Nije ni Nadal još završo svoje, itekako ima još mnogo toga da kaže i pokaže. Preveliki je on borac da bi ostao nemi posmatrač.

Sarkazam

pre 5 godina

Zahvali se ti prijatelju Soderlingu sto imas Carrier Grand Slam i onom Nastasevu sto te ja castio plavim klejom u Madridu one godine pa mozes da kazes da imas nesto na kleju osvojeno... Toliko su bliske te podloge o kojima pricas.

jos malo

pre 5 godina

Sad je homogenizacija a nije pricao o homogenizaciji kad je on osvajao GS...
Kako jadan lik ..

Gospoda Nadal i Djokovic nikada ne potcenjuju svoje rivale na bilo kom nivou.

Mirkina princeza

pre 5 godina

Skroz korektna izjava ali malo sutra. Prepotentan kao i uvek, podcenjuje tudje dostignuće a on osvojio najviše grand slamova u zvanično dokazanoj weak eri, da ne kažem u balet eri

dr. Roddick

pre 5 godina

Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6). 
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.
(svasta, 25. februar 2019 16:36)

Šta tebi nije jasno u rečenici 'Novak je GOAT'. Jel treba da ti se crta? Šta? Ne razumem?

Uf

pre 5 godina

Srle
Ne bi bilo lose da procitas i tekst, a ne samo naslov. Federer kaze da je toga svestan neko vreme, ali da se sada mnogo vise pise i prica o tome. Mozda bi bilo najbolje, u Novakovom stilu, da se izvice na novinare kada mu postave pitanje koje mu ne odgovara. Sta je po tebi trebao da odgovori? Da kaze da ga ne smaraju sa tim? Da se okrene i ode? Da se pravi da nije cuo pitanje?

Rezime za fedbotove

pre 5 godina

Federer je apsolutno u pravu. Nekada je konkurenciji bilo zaista tesko pored njega osvojiti GS. Jednostavno je bio superioran. Onda se pojavio Nadal. Samim tim, konkurencija je lakse osvajala najvece trofeje. A stupanjem na scenu Djokovica, Federerovi rivali (RN i NDj) tako lako su osvajali GS, nikad lakse u istoriji. Ovo iz razloga sto su im odgovarale podloge, a ne zato sto su pobedjivali prvorodjenog sampiona i bili bolji od velicanstvenog.

kukusalele

pre 5 godina

Pa čekaj ako su podloge tako slične gde ti je još koji RG msm pošto je mnogo slična šljaka travi a trava betonu a beton šljaci i tako u krug. Bokca ti ovaj prolupao načisto!

Vladimir

pre 5 godina

Direktor turnira mu pravi prohodnost u zrebu. Iskreno se nadam da ce mu se svi protivnici do finala ispovredjivati na samom mecu sa njim poso jadnik mesecima ne moze da osvoji taj 100 trofej i svi koncerni koji svake godine na njegov konto uplacuju 75mil dolara na ime reklama sa ogromnim nestrpljenjem ocekuju njegov 100 trofej kako bi mogli da se zavrte odavno pripremljene reklame sponzora koji mu cestitaju tu 100 ATP titulu kooju eto nikako ne uspeva da osvoji.
Mislim da za sadasnji nivo njegove forme i igre treba da se okusa na turnirima iz serije 250 jer 500, mastersi i Grand slemovi odavno nisu njegova liga.
Ako bude dugo odugovlacip sa tom odlukom da igra sto vise turnira 500 onda ce mu preostati samo chelingeri.
Tuzno je sve to sto se radi oko Federera decenisjskog zrebanja i namestanja nemu sto lakseg prolaza i njegove 100 titule.
Jos ranije sam spominjao oko ovoga studiju jedne nase matematicarke i statisticarke koja je upredjivala jacinu protivnika na mastersima i Grand slemovima Federea, nadala i Novaka kada su delili prva 3 mesta
I naravno nedvosmisleno je utvedjeno matematicki da bez obzira koje mesto oni zauzimali da je Federer UVEK imao najlaksi zreb u smislu sa koliko protivnika iz prvih 10 ili 30 sa ATP liste je morao da pobedi do titule a da je Novak imao ubedljivo najtezi zreb i da je cak morao obojicu da pobedi da bi osvoji titzulu sto se Federeru naravno NIKADA nije dogodilo. Cak ne postoji ni jedno polufinale Federer-Nadal ni u jednom Grand slemu.

Mare

pre 5 godina

Meni je Novak najbolji ne samo zato što obara rekorde nego što sve to radi + priča sve protiv Srbendi i njihovih vrednosti - pa neće da jede meso..., pa podržava gejeve...čovek je vanzemaljac!!! Bravo Nole i budi svoj, i baš zato što si svoj, a ne Srbenda, si toliko moćan!!

Nino

pre 5 godina

monden
Предпостављам да никада ниси играо тенис.овако. Рекети су били тежи, са мањим главама, већином су играли са најлонским струнама. Напетост струна је била преко 30кг.рекет због мање величине главе је имао мањи свит спот. Рафа би имао проблем са топспином због величине главе. Морао би се адаптирати на игру и ударати равне ударце. Његова предност би била кретање у терену и дворучни бекенд.новак би имао најмањи пробле. Способан је ударати равне ударце, одлично се креће у терену и због мањих глава рекета,мањих брзина сервиса,. Његов ритерн би био још бољи,. Што аутоматски значи, лакше би брејкао противника. Федерер удара хомеруне са 100 инчним рекетом. Наравно мислим на његов једноручни бекенд. Сервис би му био слабији.

Dule

pre 5 godina

Noletu samo fali zlatna sa olimpijade da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire. Ako to nije dominacija onda neznam sta je..

milutin

pre 5 godina

Da Rodžer nije shvatio da mu je Novak velika prijetnja po njegov dosadašnji rekord po broju GS, nebi ga ni pomenuo, kao što ne pominje recimo Delpa, Vavrinku i ostale...
A jeste da se plaši za svoj rekord, ima veliku dozu sujete. On,pa on.
No, imajući u vidu izjavu u cjelini,ako je doslovno objavljena, mene iznenadjuje i dosta realan zaključak, što je prvi put da pomene i četiri GS u nizu koji su pripali Novaku. Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.

milun

pre 5 godina

niko ne cita ceo clanak.... lepo kaze covek da se i on nafatirao jer su podloge slicnije nego u vreme Samprasa. to receno i stoji, al i dalje me nervira.

Realno

pre 5 godina

Zanimljivo, znaci lakse je sada uzeti 4 gren slema u nizu, gde se igra sljaka, trava, beton x 2 (US Open sporiji, AO brzi) nego pre gde se igralo 3 x na travi i jednom sljaka??!!!

Potti trained

pre 5 godina

sad je već to boza limunada, a tek će da bude još lakše! šteta baš sad da se penzionišeš, igraj do 70-te, vidiš kako je laganica!

bmiles

pre 5 godina

Komentar po imenom "Greatness" najbolje objasnio stanje - BRAVO!
Da skromno dodam njegovom komentaru ono poslednje "ciscenje" u finalu AO protiv Nadala, nije vidjeno nikad u mecevima ovih rivala!Sve posle se izmenilo da cak "Kralj sljake" nije siguran ni na neprikosnovenoj podlozi na RG,gde je impozantan sa 11 osvojenih!Normalno je da Federer ne zeli da preda krunu i nastavlja da igra,ne zameram mu.Stoji da je za sada bar po rekordima koje drzi ispred dvojice pretendenata.Rekordi su tu da se obore ili sustignu.Desi li se to,a po svoj prilici upravo kako je to pomenuti komentar kaze da je pitanje vremena a Novak je najblizi tome!Nema dileme da ce se pitanje GOAT samo po sebi resiti.Neka povrede mimoidju svakog od njih to im zelim.Cudi me samo kako to da fanovi RF,ili sam Federer, ne prizna da je 3 GS osvojio u trenutcima kad je Novak bio odsutan zbog operacije i oporavka i tek povratkom od povrede Nadala!O Mareju da ne pricamo.Ovako sa pravom pominjanje promena podloge i hvalospevi o Bjorgu po sistemu "ja tebe Serdere a ti mene Vojvodo" je izgovor da se ospori ovaj povratak "otpisanog"!Novak koji je sve iznenadio,da je crveno svetlo upaljeno,razlog je sto se vraca igranju,cak i na sljaci koju je godinama izbegavao!Federer se ne zeli povuci i grcevito pokusava nemoguce,(sto je impresivno,odajem mu priznanje),ali ljuske mogucnosti tela postaju ogranicene bez obzira koliko se on opirao.Rivali,pogotovo Novak,su u najboljim teniskim godinama a tome je tesko odoleti!Pozdrav svima!

Vladimir

pre 5 godina

Nabaca i fedi gluposti,kao lakše sada naosvajati GS nego što je bilo ranije.Šljaka brža a opet skoro samo Rafa pokupi trofeje ako je brža što on neosvoji koji više do jedan ito spletom sretni okolnosti.A i trava i beton mu sporiji.Sirota sve se urotilo protiv njega.Uslovi su za sve isti.Pravi razlog što je rekord Fed.ugrožen su dva velika šampiona Novak i Rafa.Već se pravda kako će tek da plače kad ga prešišaju.Novak je navreme upalio žmigavac preticanje počinje.Idemo Nole.

Fx

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!!
(petar, 25. februar 2019 17:31)

Hvala batice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08)

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuce nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.

Goran

pre 5 godina

Ne slazem se sa Federerovim misljenjem da su danas podloge slicnije. Nekada su svi grand slem turniri bili na travi osim Rolan Garosa, recimo u vreme Roda Lejvera. Danas su zapravo podloge vise razlicite nego nekada zbog toga sto je tehnologija izrade podloga uznapredovala. Cak i na istom turniru, recimo u Melburnu podloga nije ista svake godine. Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio 4 grand slem turnira uzastopno na 3 razlicite podloge.

o Bože pa to je baka Rože

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!! 
(petar, 25. februar 2019 17:31) 

Hvala batice. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08) 

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuces nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.
(Fx, 25. februar 2019 18:33)

Hahaha provalio si ga. Vidi koliko je patetičan. Sve isti tip loži sve nas ovde, nema nikakvog mikija, jumka, Dr rodika, otana itd. Sve jedna osoba ljudi

The Player

pre 5 godina

Kompleksi su teška boljka. I sam on dobro zna da su sada ubjedljivo najraznovrsnije podloge i to različitih brzina šljaka i trava a da o "betonu" ne govorim. Prosto ranije si imao samo dvije dominantne podloge (svuda ista šljaka, svuda ista trava) onda polako se pojavljuje svuda isti tepih a tek sa pojavom "betona" počele su i varijacije na temu brzine "betona" i to ne odmah. Što je to tako pa jednostavno napredovala tehnologija i sada ubjedljivo najviše u istoriji je prisutna diversifikacija u brzini podloge. Zaboravio časovničar da se skoro igralo i na "plavoj" šljaci. Ukratko šuplja zbog kompleksa.

stojan

pre 5 godina

Po meni, sve ok, ali samo me zbunjuje kad je on to igrao sa Borgom na sljaci i travi pa zna koliko su loptice bile brze? Mozda gledao na TV-u i odokativno merio brzinu loptice iz 80-tih?

milutin

pre 5 godina

Cane, 25. februar, 17:50
Prvi put sam čuo, ponovo kažem,da Rodžer javno iznese mišljenje o četiri zaredom osvojena GS, i da to vrednuje kao podvig Novaka Đokovića.
Danas vidim nešto drugačiju intonaciju sa Rodžerove strane.
Mislim da danas to nije preskočio zbog bojazni da Nole ugrožava njegov rekord u GS.
Naravno, slažem se da niko neće otpisati i iz igre izbaciti Rafu. Tu je on.

Dakle

pre 5 godina

podloge slicne a ne kao nekada, a covek osvojio jedan Roland Garos i to jedva????? sta je tu slicno?? jedino sto je malo usporilo u odnosu na nekada je trava jer ono pre nije bio tenis nego servis, ruglo, najruzniji tenis ubedljivo, zbog dinamike igre su je malo usporili!! podloga na Pariskoj podlozi se priprema isto vec 100+ godina, tako da pricha gluposti!!

psihoanaliticar pod sedativima

pre 5 godina

Aman vise dosta sa tim ko ima najvise titula i ko je najveći svih vremena. Rodice se neko ko ce osvojiti još više nego obojica zajedno kao što su i njih obojica nadmasivali ove ranije.

Smeh

pre 5 godina

@ gooly
Možeš samo da pričaš u svoje ime kako si jadan i bedan. Za razliku od tebe i još nekih ima osoba koje sport doživljavaju kao zabavu, hobi a ne pitanje života i smrti. Ako Djoković bude imao više GS od Federera sjajno. Ako ne opet je imao sjajnu karijeru i treba samo uživati dok god ona traje. Jer ko zna kada ćemo imati opet ovakvog sportistu.

Milos

pre 5 godina

Novak ce ga prevazici u tenisu, 25. februar 2019 14:39

Kako Vi uopste znate ko sam ja i sta sam ja postigao u zivotu? Vama gospodine nije jasno da bez obzira sto nekome nesto dajes bitna je priroda tog davanja. Mozes davati i biti korumpiran. Davanje po sebi nije cin dobrote. Ono sto ja mislim je da ovo sto je izjavio nikada ne bi izjavio pre dve tri godine kad mu njegov rekord nije bio pod znakom pitanja. Govoriti tako da unizavas neciji uspeh a to je da pored njega, velikog igraca tenisa, ne govorim coveka, dakle velikog jednog od najvecih u istoriji i pored Nadala takodje jednog od najvecih u istoriji neko tj Nole osvoji 4 GS za redom to je van pameti brate i cin sebicnosti. Mozda Rodja treba da pomisli kako je on sam vaspitan kad tolko nema dostojanstva i mora da opravdava to sto nece ostati upamcen kao covek sa najvise broja Gs-ova. Da li me sad razumete sta Vam pricam. Sebicno je to sto je rekao, kako Vam to nije jasno? Koga briga ko je najveci kad cemo svi jednoga dana da pomremo. I samo da se zna ja sam u isto vreme i Noloman i Nadaloman. Sto se mene tice Noloman je izgleda provalio malo dublje od svih sta je to sve tenis.

Riki

pre 5 godina

U pravu je za vrijeme Samprasa.....ali u vrijeme Roda Lejvera, Australija open se igrao na istoj travi kao Wimblon a Us open je bio potpuno isti kao pomenuta dva. Tako da je i njemu lakse bilo osvojit sva cetiri u godini

Zgenbo

pre 5 godina

Na ledu da se igra to je najbrza podloga jedino tako moze dobiti. Sanjam dan da ga vise ne gledam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (branimir bjelica,

Sta bi tek rekao da si ti na Novakovom mjestu?
Bez konkurencije nema drazi u sportu.

antiDebil

pre 5 godina

Teze je danas osvojiti 4 u nizu na 3 razlicite podloge nego pre 50 godina kada je to uradio Rod Lejver na 2 razlicite podloge, usput je Djole pride osvojio SVE, tek onako bezveze. Niti Rodjeni, niti Nadal nisu osvoji SVE a ni 4 u nizu, tako da sada moze i Vilijam Renso da bude najbolji svih vremena, ali ne moze Djokovic !
Zao mi je Rodjeni, ne ide to tako kao sto si ti mislio. A mozda je Agasi najbolji igrac svih vremena, on je osvojio i Wimbledon i RG u vremenu kada je igrao svetski broj 1. Muster koji u karijeri nikada nije pobedio na Wimbledonu. Dakle Agasi je najbolji ikad !

Novak ce ga prevazici u tenisu

pre 5 godina

@ Milos, 25. februar 2019 14:03

I ti, takva "moralna velicina", nasao si se da ocenjujes HOMANU velicinu Rodzera Federera!!? Sta si ti ucinio da ovaj svet bude boji? On - Rodzer Federer - jeste. I cini. Pitaj (samo) Afriku koliko je ljudi izlecio, dece iskolovao…

Koliko je rekorda u tenisu postavio koje verovatno, aktuelna generacija tenisera/ki nece moci da obori. Koliko puta su ga kolege izabrali za najfer protivnika...

I ja se od sveg srca nadam da ce Novak uspeti da prevazidje Rodzerove slemove i da veze sva 4 u ovog godini (bilo bi to SEST), ali mi ni na kraj pameti ne pada da za bilo kog tenisera kazem da je "krpa" i sl.

Razmisli, @Milose, s kim se druzis i kako se vaspitavas! Bice ti zivot sadrzajniji.

mr

pre 5 godina

@svasta,

Нико не зна шта ће бити сутра, али оно што сви знамо то је да Ђоковић јесте најконстантнији на сим подлогама, из простог разлога јер никад нико није победио Надала више пута на шљаци од њега, а сви знамо колико је овај ту доминантан. Такође је сада скоро извесно да ће Ђоковић на крају године бити други иза Федерера по броју недеља на првом месту. И оно што сви знамо то је да је Ђоковић зарадио убедљиво највише новца на турнирима што је убедљиво најбољи доказ константности, јер сви играју те највеће турнире који су мера квалитета, а новац освојен на њима најбоља мера пласмана на истима. Федерер са 6 година дужом каријером мање новца, а Надал са истовременом каријером неких 25% мање зарађеног. При томе број мечева Надала већи од броја мечева Ђоовића, а за Федерера и да непишемо. Што само значи једно, сваки Ђоковићев меч је просечно вреднији.

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

zreb

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!! 
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!! 
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije. 

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :( 

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!
(misterX, 25. februar 2019 16:50)

Ne smaraj!

King Roger

pre 5 godina

Au bre nolomani pa vi ste cudo.Vi znatr bolje kakve su teniske podloge bile pre 30 i vise godina od nekog profesionalca koji igra 20 godina tenisa i plus uz to je rekorder kao sto je Kralj Federer.Pa vi ste za posmatranje.Naravno da je Kralj Federer upravu.

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

Slavija

pre 5 godina

Jedva cekam dana kada ce okaciti dzemper o klin. (;
Napisano iz inata ovome sto se redovno cudi na vestima o tenisu (njegovom Federeru) i pita se sta je sa drugim ljudima proglasavajuci ih svakakvim. Covece shvati da sa jedne strane ima budala a sa druge da nekome neko nije simpatican. Sta tu ima da se cudis kao da si majka nerotkinje.

hahah

pre 5 godina

možete da pričate šta hoćete, ali Borg je najveći teniser svih vremena, a Monika teniserka. Lik je sa 26 prestao da igra I imao je 11 slemova, a Monika kao tinejdžer je imala 9. On je prestao jel više nije video razlog da se takmiči pošto niko nije mogao da ga pobedi, a ona zbog više sile.

svasta

pre 5 godina

@Greatness
Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6).
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.

dr. Roddick

pre 5 godina

Pre par godina su usporili tj. izjednacili sve podloge kako bi manje talentovani teniseri kao npr. nas nole, imali vise sansi da osvajaju trofeje.

komentator

pre 5 godina

super su ovi komentari koji govore kako je federer mali čovek ili kako djoković treba u narednom periodu da igra ... e srbi da nas nema treba nas izmisliti

dominus

pre 5 godina

Zoki

Zato ćemo ove godine prisustvovati nečemu neviđenom (kao što sam kažeš, ono je bio neozbiljan tenis) samo neka se zdravo, kako nama posmatračima, tako i Novaku, Rafi, Federeru i ostalima.

monden

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.

DragKce

pre 5 godina

Pitanje jedno, ako je intervju eksluzivno za ,,Sportski zurnal'', pretpostavljam da je to ovaj nas, kako je moguce da Federer licno daje intervju za neke sportske srpske novine? Nekako smatram te zvezde mnogo velikim i prosto mi cudno da daju direkt intervju. Ovo najozbiljnije pisem, nista nipodostavam.

delboj

pre 5 godina

Uzeti 4 gs u nizu je veliki poduhvat. Ali uopste nije nerealan ako se uzme u obzir da je Novak trenutno najbolji na svijetu. Znaci treba odrzati formu i u svojem najboljem prajmu dokazati to na nivou jedne godine dok su ostali konkurenti u padu. I taj jedan sto krug GS sto je Novak uzeo uzeo ga je jer se Rafa tek vratio na Roland Garos posle duzeg odsustva zbog teske povrede. 8000 puta je tezi poduhvat osvojiti 11 Roland Garosa kao sto je to uradio Rafa. Rodzer za kojega mnogi ovdje tvrde da je imao srece u karijeri je najveci maler po tom pitanju. Prvih 4-5 godina je ispadao od prvog kralja sljake Gige Kuertena, a u ostalim godinama od Rafe.

Djido

pre 5 godina

Kako je lepo biti NOLOMAN. Uzivam u tome. Ima li jos koga da se oseca tako?
(Mix, 25. februar 2019 14:12)

Ma ima, kako da nema! Ne brini se!

srle

pre 5 godina

Ovaj se tek sad toga setio. Nadal lagano preskače Federera sa tri naredna Rolan Garosa. Za Novaka će biti povuci potegni jer je izgubio par finala od Mareja i Vavrinke, ali i on će do kraja karijere prestići švajcarskog sajdžiju.

gooly

pre 5 godina

@Ivan Koje velike rekorde ima Đoković, da bi ovaj pokušavao da ih omalovaži? Najviše titula? Najviše GS? Najviše mastersa? Najviše nedelja na prvom mestu? Ja bih voleo da Novak sve te rekorde obori, ali još uvek nije, neke verovatno neće nikad. Ne pričaj gluposti čoveče. Zašto pokušavate jedan korektan i realan intervju da pretvorite u zaveru protiv Novaka. Ja ne pristajem na taj idiotski stav da nas svi mrze i pokušavaju da omalovaže. Ti očigledno uživaš u tom zamišljenom podređenom položaju, gde se jadni pošteni Srbi mukotrpnim radom bore protiv svetskih moćnika. Meni je to jadno. Ja sebe smatram potpuno ravnopravnim svima na svetu. To što nemam šanse za uspeh, kao neki Švajcarac, to nije njegova krivica, već isključivo krivica moje države, koja u sred razvijene Evrope čuči u sredini XX veka. Zbog toga smo jadni, ni zbog čega drugog.

svasta

pre 5 godina

@Greatness
Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6).
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.

Akuzator

pre 5 godina

Dva puta pominje kako su izjednacenije podloge i po cijenu da svoj uspjeh umanji o tome prica samo kako bi skrenuo sa teme i mrvicu umanjio uspjeh drugih. Profesionalni cinik

Milos

pre 5 godina

Majko moja sta ti je korumpiranost srca, sujeta, sad kad shvata da nece biti GOAT prica kako je i on u stvari nista u odnosu na Borga ... kako ga nije sramota ovim je zauvek ostao mali covek iako se znalo vec da jeste ali nekako, sta znam, dajes nekom sansu da napreduje u smislu ljudskosti, da shvati totalitarnost svega i da shvati da je jedino ispravno biti DOBAR covek.... to je to. Fed je jednostavno i dalje mali covek. Ne moze neko nadmen biti veliki covek. Kad ostavi reket jedino ce mu pomoci da osiromasi, sve pare da izgubi pa ce onda tek imati priliku da postane istinski DOBAR. Toplo mu preporucujem da dodje malo kod nas i da u tom procesu istraje, jer ova nasa sredina ima sve uslove koji su potrebni za mukotrpno penjanje ka dobroti:-) Jedan Nadal ovako nesto nikada ne bi rekao.

monden

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.

Boromir

pre 5 godina

Tačno je sve što je rekao. Korektna izjava. Opet, može da se desi da svako od njih osvoji po još nekoliko gren slemova a možda čak sva trojica ostanu na ovim brojkama. Čudna je igra tenis, a i svima su već odavno prošle najbolje teniske godine, sad probijaju granice

Ivan

pre 5 godina

Hehe, sujeta velikog Federera nema granica. Sve će učiniti da nekako proba da umanji ogromna dostignuća i rekorde koje je Novak u tenisu ostvario. Čujte ga "nije šljaka što je nekad bila nije trava što je nekad bila, nije beton što je nekad bio" hahahaha. Znači svesno pristaje da Borga nazove najboljim u istoriji time bacajući u senku i sopstvene velike rezultate samo da Novaka ne nazove velikim šampionom i ne prizna mu njegove velike rekorde. Nema sumnje i po meni da je Borg kompletniji teniser od njega, jer je jedini u istoriji brutalno dominirao istovremeno na dve skroz različite podloge šljaku i travu te beležio najbolje rezultate i osvajao titule za redom, ali i sam Borg uvek kategorički izjavljuje da je Federer najbolji svih vremena, tako da je veoma zanimljivo gledati ova dva velika šampiona kako sami sebe maltretiraju izjavljujući jedan za drugog da je najbolji svih vremena sve u pokušajima da velike rekorde Novaka bace nekako u treći plan. Hahahaha, jadno! Kao teniseri Borg i Federer su veliki šampioni ali kao ljudi jako jako mali.

Marko

pre 5 godina

Možemo da mislimo o Federeru šta hoćemo, ali činjenica je da je tenis ovoliko popularan najviše zbog njega. Čak je i Novak to nekoliko puta rekao. Zbog Federera su dolazili i Bijonse pa Bekam pa sve do raznih najplaćenijih glumaca, a tenis je, a onda i Novak, samo profitirao na popularnosti.

Xnodeh

pre 5 godina

Hahahahahhahaha, pa znamo da nisi, placljivi prepotenko! O tome mi i govorio, da si umisljeni lik koji samo sebe smatra dostojnim velikih stvari u tenisu. Nisi ti bez razloga uvek izbegavao da ljudski pruzis Novaku ruku preko mreze kad te odere. Jednostavno, lakse ti je kad se ubedis da si samo ti neki sampion...Pripremi dzempere na vreme, Novak ce ti ocas posla osisati tih 20 GS, od kojih si pola uzimao kad je trebalo dobiti u finalima "ultra" tenisere poput Filipusisa, Rodika Bagdatisa...

King Roger

pre 5 godina

Au bre nolomani pa vi ste cudo.Vi znatr bolje kakve su teniske podloge bile pre 30 i vise godina od nekog profesionalca koji igra 20 godina tenisa i plus uz to je rekorder kao sto je Kralj Federer.Pa vi ste za posmatranje.Naravno da je Kralj Federer upravu.

Uf

pre 5 godina

Srle
Ne bi bilo lose da procitas i tekst, a ne samo naslov. Federer kaze da je toga svestan neko vreme, ali da se sada mnogo vise pise i prica o tome. Mozda bi bilo najbolje, u Novakovom stilu, da se izvice na novinare kada mu postave pitanje koje mu ne odgovara. Sta je po tebi trebao da odgovori? Da kaze da ga ne smaraju sa tim? Da se okrene i ode? Da se pravi da nije cuo pitanje?

dr. Roddick

pre 5 godina

Pre par godina su usporili tj. izjednacili sve podloge kako bi manje talentovani teniseri kao npr. nas nole, imali vise sansi da osvajaju trofeje.

Greatness

pre 5 godina

Nadal i Federer nikada nisu uzeli 4 Slema zaredom, a Đoković to može već drugi put.. To je podatak vrijedan strahopoštovanja. I još jedan dokaz da je već sada vjerovatno iznad obojice, Nadala 100%. Sve i da stane sa Slemovima, odnosno da se zaustavi na ovih 15, on iza sebe ima gomilu stvari o kojima ovi mogu samo da sanjaju.. Pitanje je vremena samo kada će prestići Rodžera po pitanju nedelja na prvom mjestu, svi Mastersi kompletirani.. Ali ono što Novaka izdavaja u odnosu na obojicu je konstantnost na sve 3 podloge. Ljudi će reći da Đoković ima 1 Slem na šljaci kao Federer. To je tačno. Ali isto tako. Novak ima sve Masterse na zemlji, Rodžer samo 1. Novak ima najviše ikada pobjeda protiv Rafe na njegovoj podlozi - 7. Federer samo 2. Nadalu, pak, fali mnogo toga na betonu. 3 Mastersa + Završni. Čisto sumnjam isto da će to uraditi. Mislim da je to ključna razlika. Već sada. Konstantnost na svim podlogama. To mnogi ne vide, ali je to ključ...

hahah

pre 5 godina

možete da pričate šta hoćete, ali Borg je najveći teniser svih vremena, a Monika teniserka. Lik je sa 26 prestao da igra I imao je 11 slemova, a Monika kao tinejdžer je imala 9. On je prestao jel više nije video razlog da se takmiči pošto niko nije mogao da ga pobedi, a ona zbog više sile.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Lakse je sad osvojiti 3 ili 4 GS u nizu nego ranije?!?!?!Pa i da je tacno da su podloge sad sve vise slicnije ne mogu se samo one koristiti za parametar vec mora i kvalitet protivnika.Jel to Federer hoce za sebe da kaze da nije bas toliko kvalitetan samo da bi malo osporio Novakovo dostignuce 2016.Pa njega je Nole tukao 3 GS zaredom,pogotovo se izdvajaju WB i US open 2015 kada je Federer igrao u strasnoj formi.

Detuš

pre 5 godina

Pitaj ove mladje koliko je lako osvojiti gren slem danas kada su podloge sličnije nego ranije?! Mada prilično i iznenadjujuće korektan, što je netipično za njega, mislim da je svako vreme imalo svoje mane i prednosti, svoje teškoće i olakšavajuće okolnosti. Pa pogledajte ovaj novi talas?! Već deceniju skoro da ne može da primiriše finale turnira 1000, a kamoli gren slem. Ali, to traži zaista dublju stručnu analizu. I da ponovim po ko zna koji put Nole je imao najteži put osvajanja gren slemova. Nije to bilo lako učiniti pored Nadala, Federera i Mareja. Setite se mečeva po pet setova sa njima. Federer se nakupio na brzaka u nekom prelaznom periodu od četiri sezone kada je Nadal tek stizao, a Djoković bio neko ko samo obećava. A teniseri sa kojima je Federer igrao finala nisu bili vrhunski u kontinuitetu. Nadal je namlatio 11 turnira u Parizu zbog spore podloge i svoje neverovatne brzine i borbe za svaku lopticu, ali su mu zato kolena nepovratno stradala. Naravno, neću da omalovažim njihove uspehe. Jedino je Marej imao zaista težak zadatak da preko već afirmisanog Djokovića osvoji gren slem. U svakom slučaju, ne zato što je Novak Srbin, mislim da svi polako naslućuju, mada mnogi nerado, da nije u stvari Federer taj GOAT koji se čekao, već onaj koji je dugo vremena bio treći na svetu i imao najmanje gren slemova od velike trojke. A i momčić koji je sa 4 godine tako pedantno pakovao svoju sportsku torbicu za trening i govorio ocu da hoće da bude prvi morao je postati GOAT.

zreb

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!! 
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!! 
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije. 

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :( 

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!
(misterX, 25. februar 2019 16:50)

Ne smaraj!

Zdenko

pre 5 godina

Nisam fan Federera kao i Nadala. Normalno je da navijam za Novaka i da želim da postigne više nego ova dvojica. Nije nemoguće da osvoji stotu titulu, uz malu pomoć organizatora i nekih sitnih privilegija. Te informacije od zvaničnika koji su na turnirima važne osobe, su promenile moj stav prema njegovim uspesima. Nije sportski ako je tražio ustupke, nije ljudski imati takav odnos prema kolegama, pa mu zameram ako je to radio, a očigledno jeste. Neću ulaziti u polemiku da li je osvajao GS dok nije bilo prave konkurencije ranijih godina, mislim na period pre Nadala i Novaka, ali je imao sreće više nego drugi teniseri. Ne osporavam njegov talenat i rad koji je uložio u sve, ali ostaje mrlja na njegovoj karijeri i to se neće zaboraviti kod iskrenih ljudi širom sveta. Više šanse da ga prestigne ima Nadal trenutno, zbog nastupajućeg RG, ali ima i drugih tenisera koji nadiru, pa ko može garantovati da će se u finalu naći baš Nadal i Novak? Naravno da bih želeo takvo finale, ko ne bi, pa da pobedi Novak? Opet smatram da je Novaku prioritet američka turneja, i te dve titule sa Mastersa bi ga ponovo učinila kraljem tih turnira. Možda će proći decenije dok ga neko ne stigne a možda neće niko nikada. U svakom slučaju, Novaku želim uspehe na predstojećim turnirima a nama da se radujemo što možemo da gledamo legendu svetskog sporta.

no name

pre 5 godina

Prpaaaa ,sve bi dao da ga ova dvojica ne stignu zato i nece u penziju..nada se da bi mu se posrecilo opet se kako provuce da koji slem ubode

delboj

pre 5 godina

Uzeti 4 gs u nizu je veliki poduhvat. Ali uopste nije nerealan ako se uzme u obzir da je Novak trenutno najbolji na svijetu. Znaci treba odrzati formu i u svojem najboljem prajmu dokazati to na nivou jedne godine dok su ostali konkurenti u padu. I taj jedan sto krug GS sto je Novak uzeo uzeo ga je jer se Rafa tek vratio na Roland Garos posle duzeg odsustva zbog teske povrede. 8000 puta je tezi poduhvat osvojiti 11 Roland Garosa kao sto je to uradio Rafa. Rodzer za kojega mnogi ovdje tvrde da je imao srece u karijeri je najveci maler po tom pitanju. Prvih 4-5 godina je ispadao od prvog kralja sljake Gige Kuertena, a u ostalim godinama od Rafe.

komentator

pre 5 godina

super su ovi komentari koji govore kako je federer mali čovek ili kako djoković treba u narednom periodu da igra ... e srbi da nas nema treba nas izmisliti

Dragan

pre 5 godina

Ovo stvarno nije normalno,izjava kako je to sada lakse uciniti nego ranije zbog velike razlike u brzini trave i sljake,PA KOLIKO NJIH JE TO UCINILO AKO JE SADA LAKSE DOBITI TURNIRE NA SVIM PODLOGAMA.
Ne mogu da verujem koliko i dalje omalovazava Noletov uspeh 2015-16 ,a tek ce da vidi ove sezone.Jedan jedini je to uradio,ali tesko je to priznati,zamisli tek kad mu se priblizi na 2,1,a vec mu je sada frka!

Mare

pre 5 godina

Meni je Novak najbolji ne samo zato što obara rekorde nego što sve to radi + priča sve protiv Srbendi i njihovih vrednosti - pa neće da jede meso..., pa podržava gejeve...čovek je vanzemaljac!!! Bravo Nole i budi svoj, i baš zato što si svoj, a ne Srbenda, si toliko moćan!!

DragKce

pre 5 godina

Pitanje jedno, ako je intervju eksluzivno za ,,Sportski zurnal'', pretpostavljam da je to ovaj nas, kako je moguce da Federer licno daje intervju za neke sportske srpske novine? Nekako smatram te zvezde mnogo velikim i prosto mi cudno da daju direkt intervju. Ovo najozbiljnije pisem, nista nipodostavam.

Vladimir

pre 5 godina

Nabaca i fedi gluposti,kao lakše sada naosvajati GS nego što je bilo ranije.Šljaka brža a opet skoro samo Rafa pokupi trofeje ako je brža što on neosvoji koji više do jedan ito spletom sretni okolnosti.A i trava i beton mu sporiji.Sirota sve se urotilo protiv njega.Uslovi su za sve isti.Pravi razlog što je rekord Fed.ugrožen su dva velika šampiona Novak i Rafa.Već se pravda kako će tek da plače kad ga prešišaju.Novak je navreme upalio žmigavac preticanje počinje.Idemo Nole.

poznavalac

pre 5 godina

Kraj godine Djokovic docekuje sa 18 GS...vec vidim kako Kinga voza hitna pod rotacijom...pridruzice mu se i neki Kingovi odavde...ima da bude trka vozila hitne pomoci ko u Silverstonu...

misterX

pre 5 godina

...sta je s vama, Novakovim "navijacima" - stvarno ste postali bolesni !!!
...Srbin sam, samim tim i veliki poklonik naseg Novaka: ali...bio bih totalni idiot kada ne bih postovao i sve njegove protivnike a pogotovo takve velikane kakav su Federer i Nadal ! U svakoj njihovoj izjavi vidite "strah", "zlobu", "zavist" i "ljubomoru" a ljudi su toliko iskreni i sa toliko postovanja govore osamom Novaku !!!
Ova Federerova izjava je toliko primerena i objektivna ali NE - vi ste i tu nasli da je u pitanju ponizavanje i omalovazavanje negoga ili necijeg uspeha...Daj, vise, osvestite se jer imate privilegiju da ste savremenici pisanja teniske isorije.

Ovaj "jedan" kaze kako jedva ceka DAN KADE CE FEDERER PRESTATI DA IGRA - EVO JA SE STIDIM (umesto njega) TE NJEGOVE IZJAVE :(

Voleo bih da Federer (i Nadal) izdrzi na ovakvom nivou bar jos 5 godina...jer u dogledno vreme necemo imati priliku da u istom periodu gledamo i uzivamo u tenisu kakav nam ovi DZINOVI demonstriraju !!!

Vlada

pre 5 godina

Noloman - covek koji navija za sportistu koji predstavlja Srbiju u najboljem mogucem svetlu, najveci ambasador Srbije, u top 3 najboljih tenisera u istoriji, i verovatno najbolji sportista balkana ikada. Biti noloman je privilegija. Ne znam sto to pojedine boli. Jesam i Bogdanoman i Jokaroman itd..? Od danas sam i Lasloman.

Bolje se zapitajte sta ste vi koji u rodjenoj zemlji pored srpskih sportista navijate za tudje. Ljubomora zavist mnogo gadna stvar, utice na zdravlje posebno... aj pozdrav

mario

pre 5 godina

Pre godinu dana nije bio sto odsto, tek se bio operisao. Ni u Indijan Velsu ni u Majamiju nije to bio onaj Novak na kakvog smo navikli. Ali mislim da je bilo samo pitanje vremena kada će ponovo zaigrati u najboljoj formi. 

Cak je i Federer korektan, mislim da nikad lose za Federera nesto ne bi napisao da nije botova poput Otana(king rogera) Bodibonda i Jumka...

Zoki

pre 5 godina

Mora dobro da se čita izmedju redova kada su veliki šampioni u pitanju. Nije u ravni sa najvećim podvizima u istoriji već je ubedljivo najveće dostignuće s tim što će Nole sam sebe nadmašiti. Ipak je ono bio neozbiljan tenis, učestvovali su igrači iz samo 5 zemalja. Finale AO je bilo rešeno u petak. Ceo svet je bio u ekstazi, Rafa je Grku dao samo 6 gemova i svi su očekivali čudo da se desi. Nole ih je sve prizemio već sutradan izgubivši damo 4 gema a šlag na tortu jebizjava:svakako bi kupio kartu za finale. Rafa je bolje od svih shvatio poruku, dali je neko video Nadala nervoznijeg u finalu Slema?

Vladimir

pre 5 godina

Direktor turnira mu pravi prohodnost u zrebu. Iskreno se nadam da ce mu se svi protivnici do finala ispovredjivati na samom mecu sa njim poso jadnik mesecima ne moze da osvoji taj 100 trofej i svi koncerni koji svake godine na njegov konto uplacuju 75mil dolara na ime reklama sa ogromnim nestrpljenjem ocekuju njegov 100 trofej kako bi mogli da se zavrte odavno pripremljene reklame sponzora koji mu cestitaju tu 100 ATP titulu kooju eto nikako ne uspeva da osvoji.
Mislim da za sadasnji nivo njegove forme i igre treba da se okusa na turnirima iz serije 250 jer 500, mastersi i Grand slemovi odavno nisu njegova liga.
Ako bude dugo odugovlacip sa tom odlukom da igra sto vise turnira 500 onda ce mu preostati samo chelingeri.
Tuzno je sve to sto se radi oko Federera decenisjskog zrebanja i namestanja nemu sto lakseg prolaza i njegove 100 titule.
Jos ranije sam spominjao oko ovoga studiju jedne nase matematicarke i statisticarke koja je upredjivala jacinu protivnika na mastersima i Grand slemovima Federea, nadala i Novaka kada su delili prva 3 mesta
I naravno nedvosmisleno je utvedjeno matematicki da bez obzira koje mesto oni zauzimali da je Federer UVEK imao najlaksi zreb u smislu sa koliko protivnika iz prvih 10 ili 30 sa ATP liste je morao da pobedi do titule a da je Novak imao ubedljivo najtezi zreb i da je cak morao obojicu da pobedi da bi osvoji titzulu sto se Federeru naravno NIKADA nije dogodilo. Cak ne postoji ni jedno polufinale Federer-Nadal ni u jednom Grand slemu.

Zgenbo

pre 5 godina

Na ledu da se igra to je najbrza podloga jedino tako moze dobiti. Sanjam dan da ga vise ne gledam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (branimir bjelica,

Sta bi tek rekao da si ti na Novakovom mjestu?
Bez konkurencije nema drazi u sportu.

dr. Roddick

pre 5 godina

Subjektivan si. Djokovic nije najkonstantniji na svim podlogama. Federer je jedini koji na svim podlogama ima dvocifren broj titula, to si izostavio? Novak na travi ima samo 5 titula. Na betonu i travi ima manje titula od Federera, na sljaci manje od Nadala. Na Vimbldonu i US Openu je iza Federera, na RG iza Nadala i Federera (broj finala), na AO ima neznatnu prednost u odnosu na Federera (7-6). 
Uopste nije pitanje vremena kada ce postati prvi po nedeljama na 1 mestu jer je tek 5, tako da verovatno nikada nece postati prvi, ipak on ima 32 godine. Dakle, na svim podlogama nikako nije najkonstatniji, to je samo jos jedna u nizu netacnih iluzija njegovih navijaca.
(svasta, 25. februar 2019 16:36)

Šta tebi nije jasno u rečenici 'Novak je GOAT'. Jel treba da ti se crta? Šta? Ne razumem?

Sarkazam

pre 5 godina

Zahvali se ti prijatelju Soderlingu sto imas Carrier Grand Slam i onom Nastasevu sto te ja castio plavim klejom u Madridu one godine pa mozes da kazes da imas nesto na kleju osvojeno... Toliko su bliske te podloge o kojima pricas.

Rezime za fedbotove

pre 5 godina

Federer je apsolutno u pravu. Nekada je konkurenciji bilo zaista tesko pored njega osvojiti GS. Jednostavno je bio superioran. Onda se pojavio Nadal. Samim tim, konkurencija je lakse osvajala najvece trofeje. A stupanjem na scenu Djokovica, Federerovi rivali (RN i NDj) tako lako su osvajali GS, nikad lakse u istoriji. Ovo iz razloga sto su im odgovarale podloge, a ne zato sto su pobedjivali prvorodjenog sampiona i bili bolji od velicanstvenog.

Potti trained

pre 5 godina

sad je već to boza limunada, a tek će da bude još lakše! šteta baš sad da se penzionišeš, igraj do 70-te, vidiš kako je laganica!

Milos

pre 5 godina

Novak ce ga prevazici u tenisu, 25. februar 2019 14:39

Kako Vi uopste znate ko sam ja i sta sam ja postigao u zivotu? Vama gospodine nije jasno da bez obzira sto nekome nesto dajes bitna je priroda tog davanja. Mozes davati i biti korumpiran. Davanje po sebi nije cin dobrote. Ono sto ja mislim je da ovo sto je izjavio nikada ne bi izjavio pre dve tri godine kad mu njegov rekord nije bio pod znakom pitanja. Govoriti tako da unizavas neciji uspeh a to je da pored njega, velikog igraca tenisa, ne govorim coveka, dakle velikog jednog od najvecih u istoriji i pored Nadala takodje jednog od najvecih u istoriji neko tj Nole osvoji 4 GS za redom to je van pameti brate i cin sebicnosti. Mozda Rodja treba da pomisli kako je on sam vaspitan kad tolko nema dostojanstva i mora da opravdava to sto nece ostati upamcen kao covek sa najvise broja Gs-ova. Da li me sad razumete sta Vam pricam. Sebicno je to sto je rekao, kako Vam to nije jasno? Koga briga ko je najveci kad cemo svi jednoga dana da pomremo. I samo da se zna ja sam u isto vreme i Noloman i Nadaloman. Sto se mene tice Noloman je izgleda provalio malo dublje od svih sta je to sve tenis.

antiDebil

pre 5 godina

Teze je danas osvojiti 4 u nizu na 3 razlicite podloge nego pre 50 godina kada je to uradio Rod Lejver na 2 razlicite podloge, usput je Djole pride osvojio SVE, tek onako bezveze. Niti Rodjeni, niti Nadal nisu osvoji SVE a ni 4 u nizu, tako da sada moze i Vilijam Renso da bude najbolji svih vremena, ali ne moze Djokovic !
Zao mi je Rodjeni, ne ide to tako kao sto si ti mislio. A mozda je Agasi najbolji igrac svih vremena, on je osvojio i Wimbledon i RG u vremenu kada je igrao svetski broj 1. Muster koji u karijeri nikada nije pobedio na Wimbledonu. Dakle Agasi je najbolji ikad !

The Player

pre 5 godina

Kompleksi su teška boljka. I sam on dobro zna da su sada ubjedljivo najraznovrsnije podloge i to različitih brzina šljaka i trava a da o "betonu" ne govorim. Prosto ranije si imao samo dvije dominantne podloge (svuda ista šljaka, svuda ista trava) onda polako se pojavljuje svuda isti tepih a tek sa pojavom "betona" počele su i varijacije na temu brzine "betona" i to ne odmah. Što je to tako pa jednostavno napredovala tehnologija i sada ubjedljivo najviše u istoriji je prisutna diversifikacija u brzini podloge. Zaboravio časovničar da se skoro igralo i na "plavoj" šljaci. Ukratko šuplja zbog kompleksa.

milutin

pre 5 godina

Da Rodžer nije shvatio da mu je Novak velika prijetnja po njegov dosadašnji rekord po broju GS, nebi ga ni pomenuo, kao što ne pominje recimo Delpa, Vavrinku i ostale...
A jeste da se plaši za svoj rekord, ima veliku dozu sujete. On,pa on.
No, imajući u vidu izjavu u cjelini,ako je doslovno objavljena, mene iznenadjuje i dosta realan zaključak, što je prvi put da pomene i četiri GS u nizu koji su pripali Novaku. Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

Mr

pre 5 godina

Jesu podloge slicne malo ali tenis danas igraju svi i to dobro i tu je razlika i tezina .Tako da Nole nek osvoji 25 do kraja karijere Fed ostane na 20 ko i Nadal na 19.I da se vidi poredak u eri najjaceg tenisa

psihoanaliticar pod sedativima

pre 5 godina

Aman vise dosta sa tim ko ima najvise titula i ko je najveći svih vremena. Rodice se neko ko ce osvojiti još više nego obojica zajedno kao što su i njih obojica nadmasivali ove ranije.

jos malo

pre 5 godina

Sad je homogenizacija a nije pricao o homogenizaciji kad je on osvajao GS...
Kako jadan lik ..

Gospoda Nadal i Djokovic nikada ne potcenjuju svoje rivale na bilo kom nivou.

Mirkina princeza

pre 5 godina

Skroz korektna izjava ali malo sutra. Prepotentan kao i uvek, podcenjuje tudje dostignuće a on osvojio najviše grand slamova u zvanično dokazanoj weak eri, da ne kažem u balet eri

Dule

pre 5 godina

Noletu samo fali zlatna sa olimpijade da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire. Ako to nije dominacija onda neznam sta je..

Goran

pre 5 godina

Ne slazem se sa Federerovim misljenjem da su danas podloge slicnije. Nekada su svi grand slem turniri bili na travi osim Rolan Garosa, recimo u vreme Roda Lejvera. Danas su zapravo podloge vise razlicite nego nekada zbog toga sto je tehnologija izrade podloga uznapredovala. Cak i na istom turniru, recimo u Melburnu podloga nije ista svake godine. Novak je jedini teniser u istoriji koji je osvojio 4 grand slem turnira uzastopno na 3 razlicite podloge.

Novak ce ga prevazici u tenisu

pre 5 godina

@ Milos, 25. februar 2019 14:03

I ti, takva "moralna velicina", nasao si se da ocenjujes HOMANU velicinu Rodzera Federera!!? Sta si ti ucinio da ovaj svet bude boji? On - Rodzer Federer - jeste. I cini. Pitaj (samo) Afriku koliko je ljudi izlecio, dece iskolovao…

Koliko je rekorda u tenisu postavio koje verovatno, aktuelna generacija tenisera/ki nece moci da obori. Koliko puta su ga kolege izabrali za najfer protivnika...

I ja se od sveg srca nadam da ce Novak uspeti da prevazidje Rodzerove slemove i da veze sva 4 u ovog godini (bilo bi to SEST), ali mi ni na kraj pameti ne pada da za bilo kog tenisera kazem da je "krpa" i sl.

Razmisli, @Milose, s kim se druzis i kako se vaspitavas! Bice ti zivot sadrzajniji.

Dakle

pre 5 godina

podloge slicne a ne kao nekada, a covek osvojio jedan Roland Garos i to jedva????? sta je tu slicno?? jedino sto je malo usporilo u odnosu na nekada je trava jer ono pre nije bio tenis nego servis, ruglo, najruzniji tenis ubedljivo, zbog dinamike igre su je malo usporili!! podloga na Pariskoj podlozi se priprema isto vec 100+ godina, tako da pricha gluposti!!

KKP

pre 5 godina

Baš bih voleo da vidim kako bi ste se tek snašli ti, Nadal i Đokaj, kada bi ste igrali sa onim starim "krševima" od reketa sa kojima su igrali Borg, Konors, McEnroe i ostali, iz tog vremena.
(monden, 25. februar 2019 16:36)ili tebe da moras da ulovis kopljem veceru?

stojan

pre 5 godina

Po meni, sve ok, ali samo me zbunjuje kad je on to igrao sa Borgom na sljaci i travi pa zna koliko su loptice bile brze? Mozda gledao na TV-u i odokativno merio brzinu loptice iz 80-tih?

Slavija

pre 5 godina

Jedva cekam dana kada ce okaciti dzemper o klin. (;
Napisano iz inata ovome sto se redovno cudi na vestima o tenisu (njegovom Federeru) i pita se sta je sa drugim ljudima proglasavajuci ih svakakvim. Covece shvati da sa jedne strane ima budala a sa druge da nekome neko nije simpatican. Sta tu ima da se cudis kao da si majka nerotkinje.

milun

pre 5 godina

niko ne cita ceo clanak.... lepo kaze covek da se i on nafatirao jer su podloge slicnije nego u vreme Samprasa. to receno i stoji, al i dalje me nervira.

kukusalele

pre 5 godina

Pa čekaj ako su podloge tako slične gde ti je još koji RG msm pošto je mnogo slična šljaka travi a trava betonu a beton šljaci i tako u krug. Bokca ti ovaj prolupao načisto!

Realno

pre 5 godina

Zanimljivo, znaci lakse je sada uzeti 4 gren slema u nizu, gde se igra sljaka, trava, beton x 2 (US Open sporiji, AO brzi) nego pre gde se igralo 3 x na travi i jednom sljaka??!!!

mr

pre 5 godina

@svasta,

Нико не зна шта ће бити сутра, али оно што сви знамо то је да Ђоковић јесте најконстантнији на сим подлогама, из простог разлога јер никад нико није победио Надала више пута на шљаци од њега, а сви знамо колико је овај ту доминантан. Такође је сада скоро извесно да ће Ђоковић на крају године бити други иза Федерера по броју недеља на првом месту. И оно што сви знамо то је да је Ђоковић зарадио убедљиво највише новца на турнирима што је убедљиво најбољи доказ константности, јер сви играју те највеће турнире који су мера квалитета, а новац освојен на њима најбоља мера пласмана на истима. Федерер са 6 година дужом каријером мање новца, а Надал са истовременом каријером неких 25% мање зарађеног. При томе број мечева Надала већи од броја мечева Ђоовића, а за Федерера и да непишемо. Што само значи једно, сваки Ђоковићев меч је просечно вреднији.

Smeh

pre 5 godina

@ gooly
Možeš samo da pričaš u svoje ime kako si jadan i bedan. Za razliku od tebe i još nekih ima osoba koje sport doživljavaju kao zabavu, hobi a ne pitanje života i smrti. Ako Djoković bude imao više GS od Federera sjajno. Ako ne opet je imao sjajnu karijeru i treba samo uživati dok god ona traje. Jer ko zna kada ćemo imati opet ovakvog sportistu.

Jumko

pre 5 godina

Ma Novak je na milimetar od Federera! Treba samo da osvoji 6 gs, onoliko koliko je Beker osvojio u celoj karijeri...
(Danilo, 25. februar 2019 15:49)

Misliš, pola od tih bekerovih 6, he novak osvojio za 6 meseci?

Cane

pre 5 godina

Ovo sam od njega prvi put čuo. Iznenadio sam se.
(milutin, 25. februar 2019 15:38)
Nije prvi put. Od Đokovićevog povratka na scenu i Federer je totalno promenio pesmu, kao i Vilander i mnogi drugi iz "Federerovog kluba". Takav trijumfalni povratak Đokovića (nakon priželjkivanog pada) niko nije očekivao, a kako stvari odmiču (AO na primer) saad više niko ne može ni da pretpostavi kako i kada će ovaj novi pohod Đokovića da se završi.

Stiče se pomalo utisak da Nadala još pominju jedino iz pristojnosti prema velikom asu, ali mislim da baš tu svi najviše greše. Nije ni Nadal još završo svoje, itekako ima još mnogo toga da kaže i pokaže. Preveliki je on borac da bi ostao nemi posmatrač.

Nino

pre 5 godina

monden
Предпостављам да никада ниси играо тенис.овако. Рекети су били тежи, са мањим главама, већином су играли са најлонским струнама. Напетост струна је била преко 30кг.рекет због мање величине главе је имао мањи свит спот. Рафа би имао проблем са топспином због величине главе. Морао би се адаптирати на игру и ударати равне ударце. Његова предност би била кретање у терену и дворучни бекенд.новак би имао најмањи пробле. Способан је ударати равне ударце, одлично се креће у терену и због мањих глава рекета,мањих брзина сервиса,. Његов ритерн би био још бољи,. Што аутоматски значи, лакше би брејкао противника. Федерер удара хомеруне са 100 инчним рекетом. Наравно мислим на његов једноручни бекенд. Сервис би му био слабији.

Riki

pre 5 godina

U pravu je za vrijeme Samprasa.....ali u vrijeme Roda Lejvera, Australija open se igrao na istoj travi kao Wimblon a Us open je bio potpuno isti kao pomenuta dva. Tako da je i njemu lakse bilo osvojit sva cetiri u godini

dominus

pre 5 godina

Zoki

Zato ćemo ove godine prisustvovati nečemu neviđenom (kao što sam kažeš, ono je bio neozbiljan tenis) samo neka se zdravo, kako nama posmatračima, tako i Novaku, Rafi, Federeru i ostalima.

bmiles

pre 5 godina

Komentar po imenom "Greatness" najbolje objasnio stanje - BRAVO!
Da skromno dodam njegovom komentaru ono poslednje "ciscenje" u finalu AO protiv Nadala, nije vidjeno nikad u mecevima ovih rivala!Sve posle se izmenilo da cak "Kralj sljake" nije siguran ni na neprikosnovenoj podlozi na RG,gde je impozantan sa 11 osvojenih!Normalno je da Federer ne zeli da preda krunu i nastavlja da igra,ne zameram mu.Stoji da je za sada bar po rekordima koje drzi ispred dvojice pretendenata.Rekordi su tu da se obore ili sustignu.Desi li se to,a po svoj prilici upravo kako je to pomenuti komentar kaze da je pitanje vremena a Novak je najblizi tome!Nema dileme da ce se pitanje GOAT samo po sebi resiti.Neka povrede mimoidju svakog od njih to im zelim.Cudi me samo kako to da fanovi RF,ili sam Federer, ne prizna da je 3 GS osvojio u trenutcima kad je Novak bio odsutan zbog operacije i oporavka i tek povratkom od povrede Nadala!O Mareju da ne pricamo.Ovako sa pravom pominjanje promena podloge i hvalospevi o Bjorgu po sistemu "ja tebe Serdere a ti mene Vojvodo" je izgovor da se ospori ovaj povratak "otpisanog"!Novak koji je sve iznenadio,da je crveno svetlo upaljeno,razlog je sto se vraca igranju,cak i na sljaci koju je godinama izbegavao!Federer se ne zeli povuci i grcevito pokusava nemoguce,(sto je impresivno,odajem mu priznanje),ali ljuske mogucnosti tela postaju ogranicene bez obzira koliko se on opirao.Rivali,pogotovo Novak,su u najboljim teniskim godinama a tome je tesko odoleti!Pozdrav svima!

Fx

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!!
(petar, 25. februar 2019 17:31)

Hvala batice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08)

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuce nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.

milutin

pre 5 godina

Cane, 25. februar, 17:50
Prvi put sam čuo, ponovo kažem,da Rodžer javno iznese mišljenje o četiri zaredom osvojena GS, i da to vrednuje kao podvig Novaka Đokovića.
Danas vidim nešto drugačiju intonaciju sa Rodžerove strane.
Mislim da danas to nije preskočio zbog bojazni da Nole ugrožava njegov rekord u GS.
Naravno, slažem se da niko neće otpisati i iz igre izbaciti Rafu. Tu je on.

o Bože pa to je baka Rože

pre 5 godina

misterX-bravo na komentaru!! 
(petar, 25. februar 2019 17:31) 

Hvala batice. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bodibond, 25. februar 2019 18:08) 

Kad se loguješ da odgovoriš (sam sebi) obrati pažnju na pravilan izbor nick-a. Jes' da je to malo komplikivano, ali šta je tuces nick-ova za tebe? Ništa. Samo se skoncentriši.
(Fx, 25. februar 2019 18:33)

Hahaha provalio si ga. Vidi koliko je patetičan. Sve isti tip loži sve nas ovde, nema nikakvog mikija, jumka, Dr rodika, otana itd. Sve jedna osoba ljudi

Djido

pre 5 godina

Kako je lepo biti NOLOMAN. Uzivam u tome. Ima li jos koga da se oseca tako?
(Mix, 25. februar 2019 14:12)

Ma ima, kako da nema! Ne brini se!