Četvrtak, 21.02.2019.

20:15

Izrael pobedom ostao u životu: Šta ovo znači za "Orlove"?

Košarkaška reprezentacija Izraela pobedila je pred domaćom publikom Nemačku sa 81:77, u poslednjem "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Izrael pobedom ostao u životu: Šta ovo znaèi za "Orlove"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

fdu

pre 5 godina

Zeznuse nas Izraelci preokretom u zavrsnici. Napravili seriju 12-2, kojom su preokrenuli sitno vodjsto Nemaca i odlepili se. Da su izgubili, mi bismo se vec plasirali.

Borko

pre 5 godina

Grobljanski savez i privatna reprezentacija. Pa nije Jokic lud da se sa njima zamajava.
Alo bre. Tepic, Gagic, Raduljica, Birca...

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Iskreno ne kapiram ove "prozore".. Ako se plasiramo, vecina ovih igraca nece ni igrati na SP, a izneli su kvalifikacije.. Kako god, napred Srbija! Dobijamo Izrael u nedelju!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.
(Sima, 21. februar 2019 20:40)

Veoma zanimljivo zapažanje s izneo! Zaista će biti umetnost za naše ne plasirati se na SP pored svih ovih kombinacija koje čak čak i posle današnje blamaže sa Estonijom debelo idu nama na ruku! Ali, izgubimo li od Izraela u Beogradu a Gruzija tuče Estoniju očekivano, i onda prođemo mi na SP zahvaljujući trouglu Srbija-Gruzija-Izrael u kojem bi imali najbolju koš-razliku to bi bila neviđena sramota i najgori način kvalifikovanja jedne ekipe ikada na neko veliko takmičenje, definitivno, jer ovo je zaista blamaža da sa ovakvim timom koji je morao da raznese Estoniju bukvalno po parketu, mi moramo da radimo takve kombinacije da bi se plasirali na SP. Velika blamaža!

Ivan

pre 5 godina

Ako ovo nije bila poslednja opomena selektoru da se u reprezentaciju ne zovu igraci koje on gotivi, nego najbolji moguci igraci koji su ti na raspolaganju, onda nam nema spasa. On ce i na SP povesti neke od ovih igraca koji nicim ne zasluzuju tamo da se nadju, osim Milosavljevica i Teodosica. Ja tu vidim i Radljicu kao sigurnog putnika, jer kao sto sam rekao, uslov da igras u nasoj reprezentaciji je da te selektor gotivi, a njega gotivi. Povesce vrlo verovatno i Simonovica… Ne mozes druze da privatizujes reprezentaciju. Ili napravi spisak sa najboljim igracima u drzavi, ili podnesi ostavku.

Mrki

pre 5 godina

E sada ce da bude ono pod mora se,pa pritisak sa strane medija i publike,a ovi ce doci pa sta urade,i ako posle 30 minuta ne resimo mec bice panika i onda gubimo.

zux

pre 5 godina

Filozofija igre se mijenja...NBA je postao takmicenje u dalekometnim sutevima...nema vise jakih centara, koji igraju ledjima i na kojima se gradi igra...sada se igraci trose u odbrani, a napad se svodi na pravljenje viska za sut za tri poena...mnoge prosjecne reprezentacije imaju netipicne petorke sa tri beka plejem i krilnim centrom...u odbrani rade kao osice u napadu bacaju i ne zamaraju se mnogo...ako ne promjenimo pristup naj...li smo!

dfd

pre 5 godina

dakle ako estonija dobije gruziju, sto je vrlo moguce, sanse da budemo treci su 50 posto, cetvrti 50 posto. Sva sreca imamo ime u kosarci (i drzimo trenutno srebrne medalje) pa bismo skoro sigurno isli na svetsko preko specijalne pozivnice

aha

pre 5 godina

Pricajte sta hocete ali mislim da je ovo najgora odluka Tea ikada da ne igra ni za jedan tim do kraja, bolje bi bilo da je igrao pa makar i za Metalac iz Valjeva. Jer ne moze forma da se odrzava kroz trening, moze fizicka i suterska, ali ne moze igracka jer jedno je trening a jedno su utakmice. Pa i djokovicu je trebalo 10 turnira da se vrati u staru formu igracku, iako je verovatno trenirao svo vreme. A da ne pricam sto raduljica ne igra vec 2 godine ozbiljnu kosarku. Jednostavno puno je dva tako bitna igraca da budu van igracke forme za svetsko.

Goran

pre 5 godina

Nema više eksperimentisanja...
Za ovaj odlučujući meč mora se izvesti najjači mogući sastav uz evroligaške igrače (kao protiv Grčke) i uz podršku publike dobiti Izrael, koji će isto tako doći u najjačem mogućem sastavu i plus će biti i itekako motivisan jer u direktnom duelu sa nama odlučuju o trećoj poziciji u grupi ...
Ne razumem samo ovoliku pljuvačinu po Saletu ,pitao bih vas kako bi vodili tim ,kada ste non-stop lišeni kvalitetnijih igrača i onda ste prinuđeni da se krpite onim što imate ,a roster nam je zaista više nego očajan, danas protiv Estonije jednostavno se videlo da mi i sa ovako skrpljenim timom , a la "s'kopca i konopca" nemamo šanse ni sa totalnim autsajderima, a protiv ozbiljnijih reprezentacija tek nema apsolutno šta da tražimo ...
Nadam se da će Sale uspeti da animira javnost i da skrpi mnogo bolji tim za Izrael ,inače sa ovima koji su igrali u Estoniji ,bolje da ne izlazimo na teren, da se ne blamiramo bezveze!

Pedja

pre 5 godina

E na sta smo mi spali da igramo za trece mesto u grupi. Nekada nismo ni igrali kvalifikacije jer smo stalno bili u vrhu. Ali, vazno da svaki dan ima da procitam po dve vesti o Jokicu, kako se oblaci, o cemu razmislja, kakav je nevidjeni potez napravio, da li je otisao do samoposluge, kako se slaze sa saigracima, kako je ucestvovao na all star mecu. Cudi me da j eimao vremena za to, posto puno radi na sebi.

Milos

pre 5 godina

Neka mi objasni neko ima li pravo djordjevic naknadno da prikljuci nekog igraca za utakmicu u nedelju...ili je spisak konacan...makar micic da igra...ako nema nije strasno,mi smo ocajni,ali i izrael u ovom sastavu je ocajan...gledao sam malo mec izrael-nemacka i da je nemcima trebala pobeda zgazili bi ovaj izrael 20 razlike,ovako nisu se puno trosili a i takva nemacka je sa ovim izraelom igrala egal..tako da samo je potreban bolji pristup u nedeju i dobijamo bez problema...kritike stoje,ali ako se plasiramo,a siguran sam da hocemo,bicemo na svetskom u najjacem sastavu i napravicemo odlican rezultat.U nedelju svi uz reprezentaciju...

darko

pre 5 godina

Nije bas da Izrael pobedom ide dalje.Ako Gruzija pobedi Estoniju Srbija ide dalje svakako.U slucaju,ne daj Boze, poraza u nedelju napravio bi se krug mi Izrael i Gruzija (ne verujem da uopste pisem ovo).Svi bi imali po 2 pobede u tom krugu, ali trenutno mi imamo +46 kos razliku u tom krugu,Izrael +2 i Gruzija -48.U tom slucaju bi morali da izgubimo 25 razlike da bi Izrael isao umesto nas.Svakako ne sumnjam u pobedu protiv Izraela u Pioniru,dajmo podrsku momcima koji su izneli kvalifikacije kako su izneli pa da se spremamo za Kinu u najjacem sastavu.

s

pre 5 godina

Nemamo sanse da pobedimo Izrael. To sam napisao i pre.Pogotovu ne sa ovim sastavom. Nismo smeli da se kockamo sa ovom utakmicom sa Estonijom.Najveci krivac za ovo je Djordjevic i KSS jer su se bavili ``menadzerisanjem``. Ukoliko se ne varam, kvalifikacije za Olimpijske igre 2020 je svetsko prvenstvo 2019, tako da su i Olimpijske igre ugrozene

AC/DC

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao u drugačiji ishod?Zato ih odvaliti kod nas.Nadam se Micicu i Milutinovu umesto Tepica i Gagica i da ih odvalimo...

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Objektivno, da, jasno je, bolji smo od Izraela, ali rođaci, sa ovakvom igrom kao danas protiv Estonije mi smo jedno veliko DNO koje ne zaslužuje da igra na SP! Pritom to SP je FIBA uspela da totalno obesmisli ovim "prozorima" tako da sve velike repke u kvalifikacijama (bespotrebno predugim i prenapornim) ne mogu da računaju ni na svoje B postave a kamo li na najjače! U tim uslovima dešava se da na SP neće biti mnoge jake repke, ali sve to nas ne opravdava za ovu današpnju BRUKU protiv Estonije. Pa KK Radnik iz Surdulice bi bolje od naše repke večeras odigrao u Talinu verujte mi. Ovo je bilo OČAJNO gledati, totalno rasulo, i na klupi i na parketu. Pobediše nas košarkaški amateri bez i jednog poznatog igrača koji su pritom ubedljivo zadnji na tabeli i rezultat im nije ništa značio. Ali neka su nas razbili, da se na vreme opametimo, da zapnemo u nedelju protiv Izraela u Beogradu i ne dozvolimo novu blamažu. Ako odigraju naši kako umeju pobedićemo Izrael ali posle ovog danas rasula u Estoniji bojim se nove blamaže jer ovo je zaista bilo strašno tužno za videti danas šta su naši sebi dopustili.

legionar993

pre 5 godina

pobedimo I svi ce zaboraviti poraz od Estonije....ako izgubimo sledi haos Djordjevic ce dati otkaz nadam se da nece doci do toga....verujem u pobedu u nedelju

guest

pre 5 godina

Srbija moze i porazom od Izraela da prodje na svetsko prvenstvo ako Gruzija pobijedi Estoniju u poslednjem kolu na svom terenu bilo kojim rezultatom. onda bi Srbija, Izrael i Gruzija imali po 6 pobjeda a srbija je medjusobno bolja od ove dvije ekipe.

dex

pre 5 godina

Smejali smo se Hrvatima i Slovencima, a kako stvari stoje, tj. kako igramo, i mi imamo ogromne sanse da propustimo SP. Da nas Grci nisu onako pustili u BG, bilo bi svasta.

Letrel Sprivel

pre 5 godina

Tepa, Birča, Gagara u petorku i biće klanica do poslednje desetinke. Što bi igrao neki Davidovac, Mišković, Simanić, Dobrić, Marinković, Apić. Selektore, medalje su prošlost, život ide dalje a NIKO nema neograničen kredit. Sport je surov i priznaje samo pobednike. Ovo danas je sramota nad sramotama, za crno slovo u istoriji naše košarke. Prst na čelo. Manje sujete, više analize.

Nebojša

pre 5 godina

Sve je u našim rukama pobeda idemo u Kini poraz ne idemo zaista od svetskog i olimpijskog viceprvaka nisam očekivao da u zadnjem meču odlučuje o plasmanu ali šta je tu je nadamo se najboljem.

kosarkafan

pre 5 godina

Netacno Srbija mozemo na SP i porazom ako Gruzija dobije Estoniju kuci a izgubi veceras od Grcke. Napravio bi se krug od tri ekipe koje imaju 6:6. Sve tri ekipe bi imale 2:2 ali Srbija ima najvecu kos razliku.

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

dex

pre 5 godina

Smejali smo se Hrvatima i Slovencima, a kako stvari stoje, tj. kako igramo, i mi imamo ogromne sanse da propustimo SP. Da nas Grci nisu onako pustili u BG, bilo bi svasta.

Letrel Sprivel

pre 5 godina

Tepa, Birča, Gagara u petorku i biće klanica do poslednje desetinke. Što bi igrao neki Davidovac, Mišković, Simanić, Dobrić, Marinković, Apić. Selektore, medalje su prošlost, život ide dalje a NIKO nema neograničen kredit. Sport je surov i priznaje samo pobednike. Ovo danas je sramota nad sramotama, za crno slovo u istoriji naše košarke. Prst na čelo. Manje sujete, više analize.

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

darko

pre 5 godina

Nije bas da Izrael pobedom ide dalje.Ako Gruzija pobedi Estoniju Srbija ide dalje svakako.U slucaju,ne daj Boze, poraza u nedelju napravio bi se krug mi Izrael i Gruzija (ne verujem da uopste pisem ovo).Svi bi imali po 2 pobede u tom krugu, ali trenutno mi imamo +46 kos razliku u tom krugu,Izrael +2 i Gruzija -48.U tom slucaju bi morali da izgubimo 25 razlike da bi Izrael isao umesto nas.Svakako ne sumnjam u pobedu protiv Izraela u Pioniru,dajmo podrsku momcima koji su izneli kvalifikacije kako su izneli pa da se spremamo za Kinu u najjacem sastavu.

Milos

pre 5 godina

Neka mi objasni neko ima li pravo djordjevic naknadno da prikljuci nekog igraca za utakmicu u nedelju...ili je spisak konacan...makar micic da igra...ako nema nije strasno,mi smo ocajni,ali i izrael u ovom sastavu je ocajan...gledao sam malo mec izrael-nemacka i da je nemcima trebala pobeda zgazili bi ovaj izrael 20 razlike,ovako nisu se puno trosili a i takva nemacka je sa ovim izraelom igrala egal..tako da samo je potreban bolji pristup u nedeju i dobijamo bez problema...kritike stoje,ali ako se plasiramo,a siguran sam da hocemo,bicemo na svetskom u najjacem sastavu i napravicemo odlican rezultat.U nedelju svi uz reprezentaciju...

legionar993

pre 5 godina

pobedimo I svi ce zaboraviti poraz od Estonije....ako izgubimo sledi haos Djordjevic ce dati otkaz nadam se da nece doci do toga....verujem u pobedu u nedelju

aha

pre 5 godina

Pricajte sta hocete ali mislim da je ovo najgora odluka Tea ikada da ne igra ni za jedan tim do kraja, bolje bi bilo da je igrao pa makar i za Metalac iz Valjeva. Jer ne moze forma da se odrzava kroz trening, moze fizicka i suterska, ali ne moze igracka jer jedno je trening a jedno su utakmice. Pa i djokovicu je trebalo 10 turnira da se vrati u staru formu igracku, iako je verovatno trenirao svo vreme. A da ne pricam sto raduljica ne igra vec 2 godine ozbiljnu kosarku. Jednostavno puno je dva tako bitna igraca da budu van igracke forme za svetsko.

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

Mrki

pre 5 godina

E sada ce da bude ono pod mora se,pa pritisak sa strane medija i publike,a ovi ce doci pa sta urade,i ako posle 30 minuta ne resimo mec bice panika i onda gubimo.

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Iskreno ne kapiram ove "prozore".. Ako se plasiramo, vecina ovih igraca nece ni igrati na SP, a izneli su kvalifikacije.. Kako god, napred Srbija! Dobijamo Izrael u nedelju!

s

pre 5 godina

Nemamo sanse da pobedimo Izrael. To sam napisao i pre.Pogotovu ne sa ovim sastavom. Nismo smeli da se kockamo sa ovom utakmicom sa Estonijom.Najveci krivac za ovo je Djordjevic i KSS jer su se bavili ``menadzerisanjem``. Ukoliko se ne varam, kvalifikacije za Olimpijske igre 2020 je svetsko prvenstvo 2019, tako da su i Olimpijske igre ugrozene

Ivan Veljković

pre 5 godina

Objektivno, da, jasno je, bolji smo od Izraela, ali rođaci, sa ovakvom igrom kao danas protiv Estonije mi smo jedno veliko DNO koje ne zaslužuje da igra na SP! Pritom to SP je FIBA uspela da totalno obesmisli ovim "prozorima" tako da sve velike repke u kvalifikacijama (bespotrebno predugim i prenapornim) ne mogu da računaju ni na svoje B postave a kamo li na najjače! U tim uslovima dešava se da na SP neće biti mnoge jake repke, ali sve to nas ne opravdava za ovu današpnju BRUKU protiv Estonije. Pa KK Radnik iz Surdulice bi bolje od naše repke večeras odigrao u Talinu verujte mi. Ovo je bilo OČAJNO gledati, totalno rasulo, i na klupi i na parketu. Pobediše nas košarkaški amateri bez i jednog poznatog igrača koji su pritom ubedljivo zadnji na tabeli i rezultat im nije ništa značio. Ali neka su nas razbili, da se na vreme opametimo, da zapnemo u nedelju protiv Izraela u Beogradu i ne dozvolimo novu blamažu. Ako odigraju naši kako umeju pobedićemo Izrael ali posle ovog danas rasula u Estoniji bojim se nove blamaže jer ovo je zaista bilo strašno tužno za videti danas šta su naši sebi dopustili.

Nebojša

pre 5 godina

Sve je u našim rukama pobeda idemo u Kini poraz ne idemo zaista od svetskog i olimpijskog viceprvaka nisam očekivao da u zadnjem meču odlučuje o plasmanu ali šta je tu je nadamo se najboljem.

Pedja

pre 5 godina

E na sta smo mi spali da igramo za trece mesto u grupi. Nekada nismo ni igrali kvalifikacije jer smo stalno bili u vrhu. Ali, vazno da svaki dan ima da procitam po dve vesti o Jokicu, kako se oblaci, o cemu razmislja, kakav je nevidjeni potez napravio, da li je otisao do samoposluge, kako se slaze sa saigracima, kako je ucestvovao na all star mecu. Cudi me da j eimao vremena za to, posto puno radi na sebi.

zux

pre 5 godina

Filozofija igre se mijenja...NBA je postao takmicenje u dalekometnim sutevima...nema vise jakih centara, koji igraju ledjima i na kojima se gradi igra...sada se igraci trose u odbrani, a napad se svodi na pravljenje viska za sut za tri poena...mnoge prosjecne reprezentacije imaju netipicne petorke sa tri beka plejem i krilnim centrom...u odbrani rade kao osice u napadu bacaju i ne zamaraju se mnogo...ako ne promjenimo pristup naj...li smo!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.
(Sima, 21. februar 2019 20:40)

Veoma zanimljivo zapažanje s izneo! Zaista će biti umetnost za naše ne plasirati se na SP pored svih ovih kombinacija koje čak čak i posle današnje blamaže sa Estonijom debelo idu nama na ruku! Ali, izgubimo li od Izraela u Beogradu a Gruzija tuče Estoniju očekivano, i onda prođemo mi na SP zahvaljujući trouglu Srbija-Gruzija-Izrael u kojem bi imali najbolju koš-razliku to bi bila neviđena sramota i najgori način kvalifikovanja jedne ekipe ikada na neko veliko takmičenje, definitivno, jer ovo je zaista blamaža da sa ovakvim timom koji je morao da raznese Estoniju bukvalno po parketu, mi moramo da radimo takve kombinacije da bi se plasirali na SP. Velika blamaža!

kosarkafan

pre 5 godina

Netacno Srbija mozemo na SP i porazom ako Gruzija dobije Estoniju kuci a izgubi veceras od Grcke. Napravio bi se krug od tri ekipe koje imaju 6:6. Sve tri ekipe bi imale 2:2 ali Srbija ima najvecu kos razliku.

guest

pre 5 godina

Srbija moze i porazom od Izraela da prodje na svetsko prvenstvo ako Gruzija pobijedi Estoniju u poslednjem kolu na svom terenu bilo kojim rezultatom. onda bi Srbija, Izrael i Gruzija imali po 6 pobjeda a srbija je medjusobno bolja od ove dvije ekipe.

fdu

pre 5 godina

Zeznuse nas Izraelci preokretom u zavrsnici. Napravili seriju 12-2, kojom su preokrenuli sitno vodjsto Nemaca i odlepili se. Da su izgubili, mi bismo se vec plasirali.

Ivan

pre 5 godina

Ako ovo nije bila poslednja opomena selektoru da se u reprezentaciju ne zovu igraci koje on gotivi, nego najbolji moguci igraci koji su ti na raspolaganju, onda nam nema spasa. On ce i na SP povesti neke od ovih igraca koji nicim ne zasluzuju tamo da se nadju, osim Milosavljevica i Teodosica. Ja tu vidim i Radljicu kao sigurnog putnika, jer kao sto sam rekao, uslov da igras u nasoj reprezentaciji je da te selektor gotivi, a njega gotivi. Povesce vrlo verovatno i Simonovica… Ne mozes druze da privatizujes reprezentaciju. Ili napravi spisak sa najboljim igracima u drzavi, ili podnesi ostavku.

Goran

pre 5 godina

Nema više eksperimentisanja...
Za ovaj odlučujući meč mora se izvesti najjači mogući sastav uz evroligaške igrače (kao protiv Grčke) i uz podršku publike dobiti Izrael, koji će isto tako doći u najjačem mogućem sastavu i plus će biti i itekako motivisan jer u direktnom duelu sa nama odlučuju o trećoj poziciji u grupi ...
Ne razumem samo ovoliku pljuvačinu po Saletu ,pitao bih vas kako bi vodili tim ,kada ste non-stop lišeni kvalitetnijih igrača i onda ste prinuđeni da se krpite onim što imate ,a roster nam je zaista više nego očajan, danas protiv Estonije jednostavno se videlo da mi i sa ovako skrpljenim timom , a la "s'kopca i konopca" nemamo šanse ni sa totalnim autsajderima, a protiv ozbiljnijih reprezentacija tek nema apsolutno šta da tražimo ...
Nadam se da će Sale uspeti da animira javnost i da skrpi mnogo bolji tim za Izrael ,inače sa ovima koji su igrali u Estoniji ,bolje da ne izlazimo na teren, da se ne blamiramo bezveze!

AC/DC

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao u drugačiji ishod?Zato ih odvaliti kod nas.Nadam se Micicu i Milutinovu umesto Tepica i Gagica i da ih odvalimo...

Borko

pre 5 godina

Grobljanski savez i privatna reprezentacija. Pa nije Jokic lud da se sa njima zamajava.
Alo bre. Tepic, Gagic, Raduljica, Birca...

dfd

pre 5 godina

dakle ako estonija dobije gruziju, sto je vrlo moguce, sanse da budemo treci su 50 posto, cetvrti 50 posto. Sva sreca imamo ime u kosarci (i drzimo trenutno srebrne medalje) pa bismo skoro sigurno isli na svetsko preko specijalne pozivnice

Pedja

pre 5 godina

E na sta smo mi spali da igramo za trece mesto u grupi. Nekada nismo ni igrali kvalifikacije jer smo stalno bili u vrhu. Ali, vazno da svaki dan ima da procitam po dve vesti o Jokicu, kako se oblaci, o cemu razmislja, kakav je nevidjeni potez napravio, da li je otisao do samoposluge, kako se slaze sa saigracima, kako je ucestvovao na all star mecu. Cudi me da j eimao vremena za to, posto puno radi na sebi.

dex

pre 5 godina

Smejali smo se Hrvatima i Slovencima, a kako stvari stoje, tj. kako igramo, i mi imamo ogromne sanse da propustimo SP. Da nas Grci nisu onako pustili u BG, bilo bi svasta.

s

pre 5 godina

Nemamo sanse da pobedimo Izrael. To sam napisao i pre.Pogotovu ne sa ovim sastavom. Nismo smeli da se kockamo sa ovom utakmicom sa Estonijom.Najveci krivac za ovo je Djordjevic i KSS jer su se bavili ``menadzerisanjem``. Ukoliko se ne varam, kvalifikacije za Olimpijske igre 2020 je svetsko prvenstvo 2019, tako da su i Olimpijske igre ugrozene

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

Letrel Sprivel

pre 5 godina

Tepa, Birča, Gagara u petorku i biće klanica do poslednje desetinke. Što bi igrao neki Davidovac, Mišković, Simanić, Dobrić, Marinković, Apić. Selektore, medalje su prošlost, život ide dalje a NIKO nema neograničen kredit. Sport je surov i priznaje samo pobednike. Ovo danas je sramota nad sramotama, za crno slovo u istoriji naše košarke. Prst na čelo. Manje sujete, više analize.

Sima

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.

Ivan

pre 5 godina

Ako ovo nije bila poslednja opomena selektoru da se u reprezentaciju ne zovu igraci koje on gotivi, nego najbolji moguci igraci koji su ti na raspolaganju, onda nam nema spasa. On ce i na SP povesti neke od ovih igraca koji nicim ne zasluzuju tamo da se nadju, osim Milosavljevica i Teodosica. Ja tu vidim i Radljicu kao sigurnog putnika, jer kao sto sam rekao, uslov da igras u nasoj reprezentaciji je da te selektor gotivi, a njega gotivi. Povesce vrlo verovatno i Simonovica… Ne mozes druze da privatizujes reprezentaciju. Ili napravi spisak sa najboljim igracima u drzavi, ili podnesi ostavku.

legionar993

pre 5 godina

pobedimo I svi ce zaboraviti poraz od Estonije....ako izgubimo sledi haos Djordjevic ce dati otkaz nadam se da nece doci do toga....verujem u pobedu u nedelju

Ivan Veljković

pre 5 godina

Objektivno, da, jasno je, bolji smo od Izraela, ali rođaci, sa ovakvom igrom kao danas protiv Estonije mi smo jedno veliko DNO koje ne zaslužuje da igra na SP! Pritom to SP je FIBA uspela da totalno obesmisli ovim "prozorima" tako da sve velike repke u kvalifikacijama (bespotrebno predugim i prenapornim) ne mogu da računaju ni na svoje B postave a kamo li na najjače! U tim uslovima dešava se da na SP neće biti mnoge jake repke, ali sve to nas ne opravdava za ovu današpnju BRUKU protiv Estonije. Pa KK Radnik iz Surdulice bi bolje od naše repke večeras odigrao u Talinu verujte mi. Ovo je bilo OČAJNO gledati, totalno rasulo, i na klupi i na parketu. Pobediše nas košarkaški amateri bez i jednog poznatog igrača koji su pritom ubedljivo zadnji na tabeli i rezultat im nije ništa značio. Ali neka su nas razbili, da se na vreme opametimo, da zapnemo u nedelju protiv Izraela u Beogradu i ne dozvolimo novu blamažu. Ako odigraju naši kako umeju pobedićemo Izrael ali posle ovog danas rasula u Estoniji bojim se nove blamaže jer ovo je zaista bilo strašno tužno za videti danas šta su naši sebi dopustili.

11 Mihajlovic u sredinu

pre 5 godina

Iskreno ne kapiram ove "prozore".. Ako se plasiramo, vecina ovih igraca nece ni igrati na SP, a izneli su kvalifikacije.. Kako god, napred Srbija! Dobijamo Izrael u nedelju!

Borko

pre 5 godina

Grobljanski savez i privatna reprezentacija. Pa nije Jokic lud da se sa njima zamajava.
Alo bre. Tepic, Gagic, Raduljica, Birca...

dfd

pre 5 godina

dakle ako estonija dobije gruziju, sto je vrlo moguce, sanse da budemo treci su 50 posto, cetvrti 50 posto. Sva sreca imamo ime u kosarci (i drzimo trenutno srebrne medalje) pa bismo skoro sigurno isli na svetsko preko specijalne pozivnice

Milos

pre 5 godina

Neka mi objasni neko ima li pravo djordjevic naknadno da prikljuci nekog igraca za utakmicu u nedelju...ili je spisak konacan...makar micic da igra...ako nema nije strasno,mi smo ocajni,ali i izrael u ovom sastavu je ocajan...gledao sam malo mec izrael-nemacka i da je nemcima trebala pobeda zgazili bi ovaj izrael 20 razlike,ovako nisu se puno trosili a i takva nemacka je sa ovim izraelom igrala egal..tako da samo je potreban bolji pristup u nedeju i dobijamo bez problema...kritike stoje,ali ako se plasiramo,a siguran sam da hocemo,bicemo na svetskom u najjacem sastavu i napravicemo odlican rezultat.U nedelju svi uz reprezentaciju...

Nebojša

pre 5 godina

Sve je u našim rukama pobeda idemo u Kini poraz ne idemo zaista od svetskog i olimpijskog viceprvaka nisam očekivao da u zadnjem meču odlučuje o plasmanu ali šta je tu je nadamo se najboljem.

aha

pre 5 godina

Pricajte sta hocete ali mislim da je ovo najgora odluka Tea ikada da ne igra ni za jedan tim do kraja, bolje bi bilo da je igrao pa makar i za Metalac iz Valjeva. Jer ne moze forma da se odrzava kroz trening, moze fizicka i suterska, ali ne moze igracka jer jedno je trening a jedno su utakmice. Pa i djokovicu je trebalo 10 turnira da se vrati u staru formu igracku, iako je verovatno trenirao svo vreme. A da ne pricam sto raduljica ne igra vec 2 godine ozbiljnu kosarku. Jednostavno puno je dva tako bitna igraca da budu van igracke forme za svetsko.

darko

pre 5 godina

Nije bas da Izrael pobedom ide dalje.Ako Gruzija pobedi Estoniju Srbija ide dalje svakako.U slucaju,ne daj Boze, poraza u nedelju napravio bi se krug mi Izrael i Gruzija (ne verujem da uopste pisem ovo).Svi bi imali po 2 pobede u tom krugu, ali trenutno mi imamo +46 kos razliku u tom krugu,Izrael +2 i Gruzija -48.U tom slucaju bi morali da izgubimo 25 razlike da bi Izrael isao umesto nas.Svakako ne sumnjam u pobedu protiv Izraela u Pioniru,dajmo podrsku momcima koji su izneli kvalifikacije kako su izneli pa da se spremamo za Kinu u najjacem sastavu.

Mrki

pre 5 godina

E sada ce da bude ono pod mora se,pa pritisak sa strane medija i publike,a ovi ce doci pa sta urade,i ako posle 30 minuta ne resimo mec bice panika i onda gubimo.

guest

pre 5 godina

Srbija moze i porazom od Izraela da prodje na svetsko prvenstvo ako Gruzija pobijedi Estoniju u poslednjem kolu na svom terenu bilo kojim rezultatom. onda bi Srbija, Izrael i Gruzija imali po 6 pobjeda a srbija je medjusobno bolja od ove dvije ekipe.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Gruzija izgubi veĉeras od Grcke,i pobedi kući Estoniju u zadnjem kolu,mi izgubimo od Izraela,i pravi se trougao. Mi dobili oba puta gruzine,oni oba puta izraelce,a izraelci nas. I mi imamo ubedljivo najbolju kos razliku u tom trouglu,jer smo oba puta razbili gruzijce.
(Sima, 21. februar 2019 20:40)

Veoma zanimljivo zapažanje s izneo! Zaista će biti umetnost za naše ne plasirati se na SP pored svih ovih kombinacija koje čak čak i posle današnje blamaže sa Estonijom debelo idu nama na ruku! Ali, izgubimo li od Izraela u Beogradu a Gruzija tuče Estoniju očekivano, i onda prođemo mi na SP zahvaljujući trouglu Srbija-Gruzija-Izrael u kojem bi imali najbolju koš-razliku to bi bila neviđena sramota i najgori način kvalifikovanja jedne ekipe ikada na neko veliko takmičenje, definitivno, jer ovo je zaista blamaža da sa ovakvim timom koji je morao da raznese Estoniju bukvalno po parketu, mi moramo da radimo takve kombinacije da bi se plasirali na SP. Velika blamaža!

AC/DC

pre 5 godina

Zar je neko sumnjao u drugačiji ishod?Zato ih odvaliti kod nas.Nadam se Micicu i Milutinovu umesto Tepica i Gagica i da ih odvalimo...

zux

pre 5 godina

Filozofija igre se mijenja...NBA je postao takmicenje u dalekometnim sutevima...nema vise jakih centara, koji igraju ledjima i na kojima se gradi igra...sada se igraci trose u odbrani, a napad se svodi na pravljenje viska za sut za tri poena...mnoge prosjecne reprezentacije imaju netipicne petorke sa tri beka plejem i krilnim centrom...u odbrani rade kao osice u napadu bacaju i ne zamaraju se mnogo...ako ne promjenimo pristup naj...li smo!

kosarkafan

pre 5 godina

Netacno Srbija mozemo na SP i porazom ako Gruzija dobije Estoniju kuci a izgubi veceras od Grcke. Napravio bi se krug od tri ekipe koje imaju 6:6. Sve tri ekipe bi imale 2:2 ali Srbija ima najvecu kos razliku.

Goran

pre 5 godina

Nema više eksperimentisanja...
Za ovaj odlučujući meč mora se izvesti najjači mogući sastav uz evroligaške igrače (kao protiv Grčke) i uz podršku publike dobiti Izrael, koji će isto tako doći u najjačem mogućem sastavu i plus će biti i itekako motivisan jer u direktnom duelu sa nama odlučuju o trećoj poziciji u grupi ...
Ne razumem samo ovoliku pljuvačinu po Saletu ,pitao bih vas kako bi vodili tim ,kada ste non-stop lišeni kvalitetnijih igrača i onda ste prinuđeni da se krpite onim što imate ,a roster nam je zaista više nego očajan, danas protiv Estonije jednostavno se videlo da mi i sa ovako skrpljenim timom , a la "s'kopca i konopca" nemamo šanse ni sa totalnim autsajderima, a protiv ozbiljnijih reprezentacija tek nema apsolutno šta da tražimo ...
Nadam se da će Sale uspeti da animira javnost i da skrpi mnogo bolji tim za Izrael ,inače sa ovima koji su igrali u Estoniji ,bolje da ne izlazimo na teren, da se ne blamiramo bezveze!

fdu

pre 5 godina

Zeznuse nas Izraelci preokretom u zavrsnici. Napravili seriju 12-2, kojom su preokrenuli sitno vodjsto Nemaca i odlepili se. Da su izgubili, mi bismo se vec plasirali.