Četvrtak, 21.02.2019.

13:25

Agasi: Ko je G.O.A.T? Najviši nivo tenisa sam video kod Đokovića

Amerikanac Andre Agasi veruje da Novak Đoković može da prestigne Rodžera Federera po broju Grend slem trofeja.

Izvor: AK

Agasi: Ko je G.O.A.T? Najviši nivo tenisa sam video kod Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

delboj

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CJC, 21. februar 2019 19:42)

Hahahahahah. Kakva zamjena teza. Upravo je Federer i kad god je bio u losoj formi uvijek dolazio do polufinala ili finala i tu gubio od Novaka ili Rafe. A sad je kao Federer imao srece, sto mu Novak, koji se za one dvije godine kad se nije mogao sastaviti, nije ni jednom dosao na megdan. Nego su njega bili prejaki raznorazni Cungovi i Istomini. Pa da je Novak u te dvije godine makar pola sezone odigrao na malo boljem nivou, tj da je uspio da dodje do Rodja, ovaj bi ga gazio, (generalno ga je svako gazio), sad bi medjusobni skor bio obrnut.
Necemo pricati o tome da Novak i Rafa nemaju ni k od konkurencije medju mladjim generacijama kao sto je Federer imao upravo njih.

Iskusni Lisac

pre 5 godina

Kada pričamo o GOAT-u, nivo tenisa je potpuno nebitna kategorija. Metode treninga, materijali reketa, prehrana, oporavak...iz godine u godinu napreduju, što svakoj budućoj generaciji omogućava da igra na višem nivou. Nije valjda da postoji netko tko misli da je Borg s onim metodama treninga, materijalima reketa, mogao da igra kvalitetniji tenis. Zar postoji netko tko misli da bi Federer ili Đokovic u ono vrijeme u onakvim uvjetima igrali današnji tenis. Pa jedan Federer danas ima barem pet puta bolje metoda treninga nego prije 10 godina, ali je danas naravno stariji. Da u današnje vrijeme stavite Federera od 27-28 godina, ko zna kakav bi to nivo bio, ali sam siguran da bi bio niži od nekog budućeg šampiona jer ce budući sigurno imati bolje uvjete, pošto znanost, pa tako i sportska, iz godine u godinu napreduje. Neki budući šampioni će sigurno igrati tenis na puno višem nivou od Đokovica. To je sportska neminovnost, ali to ne znači da su bolji jer pitanje je kakav bi tenis igrao Đokovic u tim unaprijeđenim uvjetima u svojim najboljim godinama. Današnji Zverev bi otpuhao sa terena ondašnjeg Borga, ali to ne znači da je Zverev bolji. Upravo suprotno, mnogo je gori jer je Borg u svoje vrijeme ostvario mnogo vece rezultate. Dakle, nivo tenisa za mene ne predstavlja ništa posebno. Ono što ostaje zauvijek zapisano su rezultati. To niko ne može izbrisati, a nivo tenisa pada u "dinosaure" sa svakom budućom generacijom.

pop

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.
(ernesto che, 21. februar 2019 19:02)

Ništa tu nije bilo tako specijalno osim reterna. A niko nije mogao da mu priđe zato ato je bio nenormalno brz i stajao je u terenu.

hercegovac

pre 5 godina

Federer 1 DK,1OI zlato i srebro
Nadal 4 DK,1OI zlato i srebro
Marej 1 DK,2 OI zlata
Vavrinka 1 DK,1OI zlato
Del Potro 1 DK,2 OI srebra

Djokovic 1 DK,OI bronza
Dakle tamo gde zaista treba da nas zanima je gori od Delpotra koji nije ni u top 50 tenisera,o ostalima da ne govorimo.I stavljate ga za GOATa.
Dokaz naseg ludila kao nacije,pljujete Sasu Djordjevica koji je kao igrac i selektor obrnuo igricu,a velicate Djokovica,koji za drzavni tim igra preko budze.Ali nas kompleks da nas zapad vise ceni jer Djokovic dobro igra tenis je neizleciv.Ovo je vec jedno devetstota vest ovog tipa u zadnjih desetak dana i umesto da kazemo dokle vise,prezvakali smo temu maksimalno,ne,nase zabludelo stado i dalje se raspravlja,objasnjava kako je 1 vece od 4,15 od 20,kao da im kvalitet zivota zavisi da li je neki nas zemljak bolji ili nije od nekog Spanca u necemu zasta dobija milione on licno,i samo on kupi slavu

Danijel

pre 5 godina

Djokovic ev skor u finalima GS 15/9, za lika koji je napisao da je 50%. Blago tebi i tvojoj nastavnici iz matematike, bože sačuvaj!

dregs

pre 5 godina

neko je dobro napisao evo ja tvrdim,da je novak u tenisu ono što je bio leteči majkel djordan u košarci.a ako hočemo najboljeg sportistu u istoriji to je onda majkel djordan niko u naprimer fudbalu nije mu do kolena njegov stil košarke nedostizan je čak medju crncima niko nikad ni priblizno nemoze,da dostigne taj neverovatan nivo u košarci.isto dosad se nije našao teniser koji bi mogao dostiči nivo igre novaka u 2011 i tek 2016 kad je uzeo sve i to sa pola snage.danas novak neigra taj tenis koji je igrao u 2016 godini.trenutno udarci su odlični sa obe strane ali je izgubijo malo fizičke snage i kondicije.nadal nikad nije znao da udari bekend paralelu a novak najbolje to radi kad pogodi gde igrač servira tada novak dobija lagane poene.nadal igra na snagu sa izuzetno jakim forhend spinom koji jedino novak zna,da vrati onako ostro u polje.od federera dosta igrača igra bolje.kad mu stvarno dobro ide servis tada je gotovo nepobediv.novak je imao najgori servis zbog povrede lakta gde su serve isle samo oko 120.km.na sat a on je ipak dobivao utakmice.niko nemoze dobivati utakmice bez servisa novaku je to što je nemoguče polazilo za rukom.

CJC

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.

ernesto che

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.

alfabet

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.
(Bobby, 21. februar 2019 16:13)

Zlato na olimpijadi je bitno samo kao zlato na olimpijadi. Misliš da neko toliko pominje što je Kevin Durant osvojio zlato na olimpijadi, ili pominju da je bio NBA šampion 2 puta ili mvp itd. Niko ne omalovažava olimpijsko zlato, ali što se tiče ovog turnira u Teniskom smislu ono uopšte nema neku težinu. Pogotovo kad se radi o karijerama samih tenisera. Druga je stvar što oni koji ne vole Novaka, znaju da mu samo to fali i da ima samo još jednu šansu da ga uzme, pa zbog toga hoće da naprave da je olimpijsko zlato u tenisu neko najveće dostignuće, a ustvari nije. Očekujem da se javi neki trol I pita "a što je Novak onda plakao ako nije toliko važno". Ponoviću, plakao je zato što je njemu veoma važno da osvoji zlato za Srbiju, ne plače zato što nije dodao zlato svim svojim osvojenim trofejima. Znači mu da osvoji zlato za Srbiju, jer je ta "titula" zvanično osvojena za SRBIJU. Što govori koliko je patriota. Druga stvar je ona koju si pomenuo, od 1988. tenis je postao opet olimpijski sport posle 60 godina. Mnoge teniske legende nisu imale uopšte priliku da osvoje medalju. Ali voleo bih da Nole i to uzme, jer će te onda govoriti "ali Nole nema titulu sa hopman kupa".

Badi Hild

pre 5 godina

Ne gledaju se samo rezultati, mada su oni dosta vazni. Gleda se takodje ko je i koliko uradio za tenis kao sport: promocija, popularizacija, podizanje zarada igraca, animiranje sponzora itd. Uocite zasto je vazno igrati Hopman kup, organizovati i igrati Lejver kup itd. Igraci sa Istoka su dobri samo u jednom aspektu.

Sauron

pre 5 godina

Auu, kakav si pacenik king rogere,bodibond,otan,svima su savili amove,i kako se sve jos potpisujes! Po ceo dan visis na ovom portalu i cekas vesti kako bi lecio svoje frustracije..ee nesretnice..

dominus

pre 5 godina

Ne može Jokić u istu rečenicu sa Novakom. Jokić tek kada osvoji prsten NBA, odnosno Svetsko sa Srbijom možemo ga porediti sa Đokovićem. Može on pucati statistiku koliko hoće, sve dok ne uzme trofeje njegovo ime ne može u istu rečenicu sa Novakom - čak je i tada pitanje. Zato oladite više sa tim momkom.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Ima istine puno u Agasijeve rečima!" Federer je svestran teniser jer mnogo toga radi pametno kroz karijeru i još više uradio na promeni kod bekenda koji su mu košta li duplog skora sa Nadalom pa kasnije sajber sa onim jurišanjem da se zaplaši protivnik. Radio je on još puno toga prosto nije samo dovoljno što se rodiš talentovan i što držiš tenis u udžbeniku. Potrebno nadogradnja nešto novo jer tvoja dva najveća rivala rade iste stvari. Trude se da budu još bolji teniseri i napreduju. Novak je prepametan igrač koji vrlo malo koju manu ima u svojoj igri a sve dobro čita u igri dvojice poznatih rivala naravno nestabilnost ili sam Nole može dovest do toga da izgubi meč i da ga Nadal i Federer izvrsno partijom al'ponovaljam Novak se pita uvek. Nadal po hiljadu puta besprekorni borac do kraja svoje karijere će biti tako a činjenica da možda jedini koji ostao na svoj uobičajan šablon uz korigovanju malog koji su mu doneli rezultati. Prosto vidljivo je to..

realno

pre 5 godina

Za Novaka mogu reći da je najkompletniji teniser samo oni koji ne poznaju dovoljno tenis,ili oni poput Agasija ,koji nikako ne može oprostiti Federeru što ga je pobjeđivao.Kako Novak može biti najkopletniji teniser kada mu je igra svedena na zauzimanje busije na osnovnoj liniji i beskonačnom prebacivanju loptice preko mreže dok rival ne pogriješi.Volej igra mu je slaba ,igra na mreži i smečevi takođe.

Zdenko

pre 5 godina

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će Novak uzeti RG, ali bih isreno želeo iz dva razloga. Prvo: da bude jedini koji je svaki GS osvajao najmanje dva puta i drugo: da opet ponovi Nole Slem, tj. da je istovremeno vlasnik sva 4 GS. O daljem osvajanju velikih turnira otom potom.

šetač

pre 5 godina

Noletov stil igre, inteligencija teniska i ova druga su najsličnije Agasijevoj. Mislio sam da bi on bio najbolji Novakov trener. Šteta što nije uspelo, al koga briga, Nole se vratio ima svoj stari tim pored sebe, a mi da uživamo još neku godinu. Zaista smo srećna generacija, savremenici tri najveća igrača ikad. Nole, Rafa, Rođa.

alfabet

pre 5 godina

Joše jedna stvar koju sam nekoliko puta napisao ovde, jer vidim da neki još uvek ne znaju. Postoje Kalendarski grand slam, nekalendarski grand slam i ZLATNI slam.
1. Kalendarski grand slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama u istoj godini/sezoni
2. Nekalendarski slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama za redom ali u 2 različite sezone/godine. Npr: Wimbledon I US open 2018 I Australien Open i Roland Garros 2019.
3. I treće je famozni ZLATNI slam, sva 4 grand slama u istoj godini plus Zlatna medalja na olimpijadi, dakle zlatni Slam može da se osvoji samo u godini kada je olimpijada. (nisam siguran, ali verovatno i u ovoj kategoriji ima kalendarski i nekalendarski)

P. S.
Zlatni masters nema veze sa olimpijadom, zlatni masters je ako igrač osvoji sve master 1000 turnire, kao što je to uradio novak. Nebitno da li je u istoj godine ili tokom čitave karijere. Ako neko osvoji sve masters 1000 u istoj godini što je vrlo vrlo teško, mislim da ime za takvo nešto još ne postoji.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Treci teniser u istoriji sasvim je ok za Novaka.Odakle je potekao i sta je sve pregurao bezbroj zamki zavisti i zlobe svog naroda i to je cudo.Nezahvalnici na sve strane zive tudje zivote i svaku vijest od Djokovicu komentarisu.Ne gledaju bijela dana zbog tastature i cekajuci nove vijesti na sajtu.

DIMITRIJE

pre 5 godina

Retko je videti odmereniji komentar kao sto je Agasi dao. Uzeo je sve u obzir. Nadal.je specifican ali fizicki naj dominantniji, federer tehnicki najkompletniji i mozda inteligentnjji, ali Djokovic poseduje dosta kvaliteta od obojice i najuniverzalniji je. Balans tehnike i fizicnke predispozicije. Glupo je jos predvidjati GOAT dok su svi jos uvek aktivni igraci i realno je sumirati karijere kad se svima zavrse. Ja sam pre 3 gosine prognozirao Novaku 6GS u istom periodu i dobro pogresio, tako da je jako tesko prognozirati ali trenutno nevidim razlog i konkurenciju u naredne 2 godine bar ima pozitivan skor na GS. Ako dobije nadala na sled RG vrata su mu otvorena i nema vise ni jednu prepreku da do 2020 stigne Federera. U broj nedelja 300+ sam siguran a br GS samo zavisi od glave. Ja sam Novakov veliki fan, i mozda subjektivan ali na zalost imamo 2 velika ambasadora Srbije Jokica i Djokovica svetaki priznata i i dalje imamo veliku grupu ljudi koja ih pljuje i osporava sto moralne sto sportske kvalitete. Nadam.se da ce se to promeniti . A Djokovucu zelim da dominira bar jos 3 godine posle moze u penziju.

Džoni

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je federer a to sto agasi ima komplekse od istog jer ga je izvozao kao niko, druga prica.
(aleks, 21. februar 2019 15:28)
Federer nema nikakav nivo. Ostao mu je samo servis i efikasan servis volej, efikasan protv onih koji ne mogu da neutrališu njegov dobar servis. Zato Federer još može da računa samo na ulaz u polufinala gde mu dolaze oni koji mogu, a Novak i Nadal to mogu najbolje.
Federeru svaka čast što je uopšte "pod stare dane" menjao svoju igru prema mogućnostima, ali više nema prostora da bilo šta menja jer takve promene iziskuju i duge (bar rezultatske) pauze.
Najveća misterija je Nadal jer je on i najmanje menjao i prilagođavao svoju igru. Ponajviše zato što je i sam bio fokusiran na Federera, a protiv njega nije moralo ništa da menja. Ali i dalje ne vodi računa o tome da i sam stari i da svojim stilom rizikuje da prođe kao Mari.

Agasi vrlo dobro zna šta priča. Kroz sve što oni prolaze, Agasi je već prošao. I kroz sujete.

Mrmot

pre 5 godina

"Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!
(Usa, 21. februar 2019 15:50)"
ovde si ti samo nalozen

Bobby

pre 5 godina

Ne igraju oni za prestiž na nekakvoj listi nego za pare. GOATovanje je za koze i ostalu rogatu ili bezrogu marvu. To je i jedini pravi kriterijum jer je i njihov najvažniji motiv.
Đoković je osvojio US$ 125,772,589 na najvažnijoj GOAT listi i do sada je to najviše.

Bobby

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.

Гиле

pre 5 godina

Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)
Типичан Србин који мисли да све зна, прави се паметан. А што је најгоре мисли да се разликује од осталих.

ajde

pre 5 godina

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(alfabet, 21. februar 2019 15:58)

A da li ta lista računa težinu protivnika, na kom su mestu bili rivali u finalima, koji su uspesi rivala?
Federer je dobar deo karijere imao lakši posao nego Đoković i Nadal.

miodrag

pre 5 godina

Nadal, pa Federer... Ovaj je broj 3.
(svima su stavili amove, 21. februar 2019 13:28)
Za te ostale ne znam ali tebi jesu 100% stavili…..to, mislim te ramove, amove i sl.

rom 14008

pre 5 godina

Stil igre Federera je bez premca zauvek,Nadal je borac kakav se vise ne radja,onda je tek Novak sledeci i trebace sto cuda da nesto tu promijeni.Vise nije u cvetu mladosti i za velika djela vise vremena nema dovoljno.Sto smo nerealan narod o tome drugi put trajalo bi dugo obrazlozenje sada.

hadvao

pre 5 godina

Ljudi vidite ironiju zivota dijeli nam lekcije svaki dan do skoro rom 14008 a sada isti taj pod nikom svima su stavili amove.Najveci bot na sajtu i lovac na pluseve sa komentarom odma posle objave i sa povladjivanjem svemu.Ako malo zakasni komentara i nema.Bot iz Loznice!Toga samo na ignor i nema ga vise.Poz dobrim ljudima.

Prognoza

pre 5 godina

Verujem da ce ove sezone Djokovic ponoviti sta je cinio 2011 i 2015 (simbolika prestupnih godina ga verovatno dodatno motivise..).

Zato procenjujem da ce imati 10 ili 11 trofeja kao tada. 11-te je bio na dva meca od kalendarskog gs, 15-te na mec, ove godine je sazreo za taj podvig. Igrace samao velike turnire, preskocice i kvins i peking, kao sto je vec preskocio dubai.. dakle, 15 turnira (ukljucujuci dohu) od kojih ce osvojiti sve gs, zavrsni i jos 5 mastersa (indijan, majami, sangaj, pariz i na sljaci rim).

Vidimo se u decembru.

Usa

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!

Dzoni

pre 5 godina

Najvisi ikad vidjen nivo tenisa je tenis Stana Wawrinke ali taj nivo nije odrziv na duze staze. Najvisi nivo tenisa koji je postigao je visi od najviseg nivoa velike trojke.. Realno je nepobediv sa onim agresivnim bekendima (kada je u zoni)?

Luka

pre 5 godina

Steta sto je procenat Novakovih izgubljenih GS finala skoro pa tacno, 50%. Neka finala je poklonio, neka glupo i neocekivano izgubio, tako da ispada, da je taj procenat izgubljenih finala manji za 30% ili 20%, on bi vec oborio rekord po broju GS titula. Ali, s obzirom da je sad na vrhuncu znanja, kvaliteta i fizicke spreme, taj rekord, a i jos neke, obara u narednih par godina.

Goran

pre 5 godina

Jedno je sigurno. Novak mora da osvoji preko 20 GS titula da bi bio GOAT. Kada to uradi, ubedjen sam da ce do tada imati i daleko najvise masters titula i da ce imati i najduze vreme na mestu broj 1 i najvise godina kao broj 1 na kraju godine. Naravno, rodzeljupci ce mu uvek osporavati da je GOAT ali objektivno ce to biti. Opet, ako ne osvoji 21 GS titulu, na glavu da se postavi, vecina ga nece smatrati GOAT-om. Znaci, jasno je sta treba da uradi.

milutin

pre 5 godina

Ko je GOAT neznam, znam samo da je Novak Đoković najbolji teniser u eri u kojoj igra, od 2011 do 2019. godine.
Ako je ovo najbolja era tenisa jer je dosad istorijski zadnja, a Nole najbolji u njoj, onda je ligično da je iznad svih.Kao dokaz koji treba uzeti broj osvojenih GS od 2011. treba ih izbrojati i uporediti sa dostignućima ostalih u istom periodu. Nole ih ima otada 14 "komada".
To i Agasi zna, to je rekao...
Koliko GS
je u istom periodu osvojio Rodžer, Rafa i ostali?.
Ali GS nije jedini kriterij za ocjenu, u svim drugim kriterijima Nole nema nikoga ni blizu!

alfabet

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja. 
(gh, 21. februar 2019 14:19) 

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...
(Milan_PT, 21. februar 2019 14:58)

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Mikloš Salamander

pre 5 godina

GOAT listu čini 12 različitih parametara – turnirski GOAT bodovi, GOAT bodovi koje donosi plasman na ATP listi, GOAT bodovi zarađeni na osnovu dostignuća, partija i statistike, broj Grend slem titula, broj titula na Završnim Mastersima, broj titula na Masters turnirima, broj olimpijskih zlata u singlu, ukupni broj velikih titula (Grend slemovi, Mastersi, Završni Mastersi i olimpijski turniri), broj nedelja na broju 1 ATP liste, ukupni procenat pobeda, kao i "Elo rejting"."Elo rejting" je metod kojim se izračunava veština sportiste na osnovu težine rivala sa kojima igra!.

Dusanovo carstvo

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)... Muke ces ti da mucis još nekih 5 godina, a nama ostaje da se sladimo i nasladjujemo i umiremo od smeha

Pavle

pre 5 godina

Novaka ne bi trebalo stavljati u istu recenicu sa Federerom i Nadalom.
(Ero, 21. februar 2019 13:38)
Potpuno se slazem, ipak je Nole ? a ne sva trojica.

lune

pre 5 godina

Tačno i zato je Novak najbolji u istoriji sporta. Federer je najuspešniji i za to sve sva plava krv hvata ali postoji velika razlika između tih pojmova.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Ako Nole ponovo postane vlasnik sva 4GS za redom , mislim da ce svi u svetu tenisa Noleta proglasiti G.O.A.T-om ukljucujuci i Rogera licno. :)

Samo neka je Nole zdrav, osvojice jos dosta turnira to je sigurno.

Cane

pre 5 godina

Svi su još ne zbunjeni, nego ošamućeni onakvom igrom Đokovića u završnici AO. I Agasi to samo iskreno priznaje. Ko onda bilo šta može da predvidi kad je u pitanju Đoković i kad je u pitanju vrh muškog tenisa? Nikada niko nije igrao tako, niko nije ni zamišljao da tenis može tako da se igra.
Od svih u teniskom svetu, u Đokovića su verovali najviše Nadal i njegov tim. A opet i Nadal (i to iz prve ruke) nije mogao da shvati šta se to dešava i otkud sad, "ničim izazvano".
To što je Novak odigrao tamo u ta dva meča, to je neki novi, neki drugi tenis koji ima malo veze sa svime što se igralo ranije.

Milan_PT

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.
(gh, 21. februar 2019 14:19)

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...

vlada

pre 5 godina

‘GOAT’, i ko je ‘GOAT’....Razumem upotrebu reci i izraza na engleskom jeziku koji ne mogu adekvatno da se prevedu na srpski jezik (recimo u IT) ali bi ovde mnogo lepse bilo reci ‘najbolji svih vremena’. Ali ne, ipak GOAT zvuci bolje, modernije. Drugo, za ovu kategoriju nema jasnih kriterijuma ( kao sto recimo ima za najtopliji dan u godini, ili najnize penzije u Evropi), vec ce to svako tumaciti na svoj nacin i uvek ce biti podeljenih misljenja. Mozda jedino u kosarci nije sporno ko je najbolji svih vremena, ali da li je u fudbalu GOAT mesi ili pele ili ronaldo (jedan jedini)? Znam i one koji misle da je Zidan GOAT, a puno je onih koji se kunu u Diega. Da bi nole bio prihvacen kao najbolji dvih vremena, ocigledno mora da obori sve rekorde, tj. samo jos ova dva koja mu fale (broj gs, broj nedelja na prvom mestu na listi)

gh

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.

Vladimir

pre 5 godina

Najbolja analiza koju sam do sada procitao. Potpuno je jasno da se za sve pita Novak. Ako on bude pre svega zdrav i ako bude dovoljno motivisan, sigurno ce stici i prestici Federera.

Sale

pre 5 godina

Mozda Djokovic trenutno nije vlasnik najvise GS titula ali je pomerio nivo teniske igre kakac nije vidjen. Takav tenis pre njega niko nije igrao kako Agasi i govori.

Raff, ZG

pre 5 godina

Federer je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 22 puta, svaka mu čast!

Nadal je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 25 puta, svaka mu čast!

Nole je pobijedio obojicu po tri puta više, pametnom dosta!

Tex Willer

pre 5 godina

Po meni Đoković još uvek nije G.O.A.T. ali bi to mogao da postane već ove godine početkom septembra.Ukoliko pobedi na Roland Garosu,Vimbldonu i US openu on postaje G.O.A.T iz više razloga.Tačno je da bi tada imao "samo" 18 GS titula /2 manje od RF/ ali bi posle Rod Lejvera bio jedini u Open eri sa godišnjim- "Zlatnim" GS.Tog trenutka bi bio vlasnik čak 6 vezanih GS što nikome nikada nije pošlo za rukom.Pored toga ako bi osvojio i Sinsinati bio bi jedini u istoriji koji je najmanje 2 puta osvojio sve GS i sve Masters turnire.

Bob

pre 5 godina

Interesanto mi je da zakacim par trolova kad god udjem na neku vest o Djokovicu. Isti nikovi uvek. Trolovanje jeste donekle legitimno ali brale moras bas biti pacenik da se svaki put pojavis kad nesto izbace. Za taj nivo angazovanja treba bas posebna energija.

afrogipsy

pre 5 godina

Za neke je Rodzer, , za neke Rafa, za neke poput mene je Novak , sva trojica su neverovatno veliki igraci ...ali to koje GOAT, zaista nije vazno toliko koliko se o tome prica,pogotovo ako uzmemo u obzir najvazniju cinjenicu, a to je da niko od njih nije prestao da igra i moguce je da se ce se sve granice i rekordi koje su postavili i dalje pomerati.

fox vox vivax

pre 5 godina

Aman vise dobri moj narode. Manite se koze i ovaca. Vrlo je jednostavno. Statistika je nesto sto nekog apsolutno ne cini kozom. Novak je najbolji tenis ikada, najkompletniji u smislu da je svaki udarac tu i da za njega rade toliko dobar posao da najbolje igrace svih vremena ostavljaju u prasini i njega protiv njih cine nepobedivim. Federer je najuspesniji verovatno zbog tih nedelja i GS titula ali opet to nije najdominantniji tenis ikada. Kad je to bio, metlao ga je Rafa, prvo na sljaci pa potom i na ostalim podlogama. Za mene je pravi odraz dominacije njihovi medjusobni dueli i ko je kome koliko naudio na najvecim turnirima. Jer svima je jasno da su njih trojica verovatno najbolji neponovljivi trio ikada, sva trojica imaju neverovatne brojke i dostignuca, svako je ostvario nesto sto ostala dvojica nisu itd itd. Toliko drugih stvari ima u ovom tenisu koje treba vise isticati, Federerova elegantnost na terenu, Novakovo kretanje i spage, Rafin spin i odbrana i trcanje, to je nesto sto ih cine neverovatnim a ne brojke. Svi samo neku statistiku gledaju i time se vode. Ne samo u ovom sportu nego u skoro svakom. Mislim da ne treba da bude tako.

dzericak

pre 5 godina

"Borg je prestao da igra u 26. sa 11 GS, pet uzastopnih Vimbldona. Osvojio je skoro sve u šest godina, a nije igrao 10 Australijan opena kada je bila trava."

Šta reći. Svi smo ga mrzeli (jer je bio jako antipatičan) i čekali da se pojavi neko ko bi mogao da mu naudi. Ono finale Vimbldona protiv Roska Tanera nikad neću zaboraviti. Svi iz kraja koje sam znao su navijali za Tanera, koga su naši na RTV Bgd zvali Topovska Granata, verovatno od Cannonball, i zamalo da ga dobije, ali ne. Gledao sam Borga u Beogradu ispred stadiona Partizana jedno desetak minuta kako se zagreva za meč Dejvis Kupa protiv Franulovića odbijajući lopticu od betonski zid. Nikakvi mediji, nikakva saletanja, pet-šest prolaznika gledaju legendu.

I onda se čoveku smuči tenis i povuče se iz sporta sa 26 godina. Verujem da bi dogurao do 20 Slemova.

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...

Milojko

pre 5 godina

@dzericak
Nije se Borg povukao tek tako, to je prica malu decu.
Povukao se jer je Mekinro krenuo da ga dere, a Borg nije mogao da prihvati da uskoro nece biti najbolji.

Radenko

pre 5 godina

Ako novak bude imao vise sedmica od federera ako osvoji olimpikadu ako zadrzi il uveca medjusobni skor ako osvoji jos dosta mastersa...onda ne mora da ima vise gren slemova da bi stvarno bio najbolji..dovoljno je i 18...jednostavno bio bi u svim parametrima bolji osim jednog

Milinko

pre 5 godina

Djokovic ako odigra na vrhunskom nivou jos ove dve sezone, zakljucno sa zlatnom medaljom OI u Tokiju, bice najbolji svih vremena. Prosto svi parametri bi bili tu, najvise GS titula, svaki masters 1000 turnir, OI, dejvis kup, bolji u medjusobnom duelu od druge dvojice najboljih, dominantan u najtezoj eri tenisa tamo pocetkom ove decenije. Prosto onda bi samo ostalo da ga nipodastavaju zbog drugih stvari koje su nebitne.

Zoki

pre 5 godina

Nole, Rafa, Rodžer. To je najrealnija lista kada se sve sagleda. Rafa je prosto uništio Rodžera da to nije bilo humano, sada je samo malo ublaženo. Noleta Rodžer nije mogao dobiti ni kada je bio u životnoj formi a 99% publike na Vimbldonu i Artur Ešu navijalo za njega. Nije mogao da odvede meč u peti set. U finalima Slemova i završnih Mastersa Rodžer - Novak 1-6.

kimiko

pre 5 godina

U ovom tekstu pored Borga i ostalih velikana tenisa moralo se naci mesta i za takvog igraca kakav je John Patrick McEnroe. To sam se sada ja zapitao...

svima su stavili amove

pre 5 godina

Pametan ovaj Agasi.Ni Dzordan u košarci nema najviše prstenja pa je G.O.A.T.!Na posletku i tu barijeru će Nole da porbije(GS titule)do kraja karijere pa onada narednih 100 godina je nedodirljiv...

svima su stavili amove

pre 5 godina

Pametan ovaj Agasi.Ni Dzordan u košarci nema najviše prstenja pa je G.O.A.T.!Na posletku i tu barijeru će Nole da porbije(GS titule)do kraja karijere pa onada narednih 100 godina je nedodirljiv...

dzericak

pre 5 godina

"Borg je prestao da igra u 26. sa 11 GS, pet uzastopnih Vimbldona. Osvojio je skoro sve u šest godina, a nije igrao 10 Australijan opena kada je bila trava."

Šta reći. Svi smo ga mrzeli (jer je bio jako antipatičan) i čekali da se pojavi neko ko bi mogao da mu naudi. Ono finale Vimbldona protiv Roska Tanera nikad neću zaboraviti. Svi iz kraja koje sam znao su navijali za Tanera, koga su naši na RTV Bgd zvali Topovska Granata, verovatno od Cannonball, i zamalo da ga dobije, ali ne. Gledao sam Borga u Beogradu ispred stadiona Partizana jedno desetak minuta kako se zagreva za meč Dejvis Kupa protiv Franulovića odbijajući lopticu od betonski zid. Nikakvi mediji, nikakva saletanja, pet-šest prolaznika gledaju legendu.

I onda se čoveku smuči tenis i povuče se iz sporta sa 26 godina. Verujem da bi dogurao do 20 Slemova.

Milinko

pre 5 godina

Djokovic ako odigra na vrhunskom nivou jos ove dve sezone, zakljucno sa zlatnom medaljom OI u Tokiju, bice najbolji svih vremena. Prosto svi parametri bi bili tu, najvise GS titula, svaki masters 1000 turnir, OI, dejvis kup, bolji u medjusobnom duelu od druge dvojice najboljih, dominantan u najtezoj eri tenisa tamo pocetkom ove decenije. Prosto onda bi samo ostalo da ga nipodastavaju zbog drugih stvari koje su nebitne.

Cane

pre 5 godina

Svi su još ne zbunjeni, nego ošamućeni onakvom igrom Đokovića u završnici AO. I Agasi to samo iskreno priznaje. Ko onda bilo šta može da predvidi kad je u pitanju Đoković i kad je u pitanju vrh muškog tenisa? Nikada niko nije igrao tako, niko nije ni zamišljao da tenis može tako da se igra.
Od svih u teniskom svetu, u Đokovića su verovali najviše Nadal i njegov tim. A opet i Nadal (i to iz prve ruke) nije mogao da shvati šta se to dešava i otkud sad, "ničim izazvano".
To što je Novak odigrao tamo u ta dva meča, to je neki novi, neki drugi tenis koji ima malo veze sa svime što se igralo ranije.

Zoki

pre 5 godina

Nole, Rafa, Rodžer. To je najrealnija lista kada se sve sagleda. Rafa je prosto uništio Rodžera da to nije bilo humano, sada je samo malo ublaženo. Noleta Rodžer nije mogao dobiti ni kada je bio u životnoj formi a 99% publike na Vimbldonu i Artur Ešu navijalo za njega. Nije mogao da odvede meč u peti set. U finalima Slemova i završnih Mastersa Rodžer - Novak 1-6.

Radenko

pre 5 godina

Ako novak bude imao vise sedmica od federera ako osvoji olimpikadu ako zadrzi il uveca medjusobni skor ako osvoji jos dosta mastersa...onda ne mora da ima vise gren slemova da bi stvarno bio najbolji..dovoljno je i 18...jednostavno bio bi u svim parametrima bolji osim jednog

Raff, ZG

pre 5 godina

Federer je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 22 puta, svaka mu čast!

Nadal je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 25 puta, svaka mu čast!

Nole je pobijedio obojicu po tri puta više, pametnom dosta!

Vladimir

pre 5 godina

Najbolja analiza koju sam do sada procitao. Potpuno je jasno da se za sve pita Novak. Ako on bude pre svega zdrav i ako bude dovoljno motivisan, sigurno ce stici i prestici Federera.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Ako Nole ponovo postane vlasnik sva 4GS za redom , mislim da ce svi u svetu tenisa Noleta proglasiti G.O.A.T-om ukljucujuci i Rogera licno. :)

Samo neka je Nole zdrav, osvojice jos dosta turnira to je sigurno.

Dusanovo carstvo

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)... Muke ces ti da mucis još nekih 5 godina, a nama ostaje da se sladimo i nasladjujemo i umiremo od smeha

Sale

pre 5 godina

Mozda Djokovic trenutno nije vlasnik najvise GS titula ali je pomerio nivo teniske igre kakac nije vidjen. Takav tenis pre njega niko nije igrao kako Agasi i govori.

Milojko

pre 5 godina

@dzericak
Nije se Borg povukao tek tako, to je prica malu decu.
Povukao se jer je Mekinro krenuo da ga dere, a Borg nije mogao da prihvati da uskoro nece biti najbolji.

Tex Willer

pre 5 godina

Po meni Đoković još uvek nije G.O.A.T. ali bi to mogao da postane već ove godine početkom septembra.Ukoliko pobedi na Roland Garosu,Vimbldonu i US openu on postaje G.O.A.T iz više razloga.Tačno je da bi tada imao "samo" 18 GS titula /2 manje od RF/ ali bi posle Rod Lejvera bio jedini u Open eri sa godišnjim- "Zlatnim" GS.Tog trenutka bi bio vlasnik čak 6 vezanih GS što nikome nikada nije pošlo za rukom.Pored toga ako bi osvojio i Sinsinati bio bi jedini u istoriji koji je najmanje 2 puta osvojio sve GS i sve Masters turnire.

Goran

pre 5 godina

Jedno je sigurno. Novak mora da osvoji preko 20 GS titula da bi bio GOAT. Kada to uradi, ubedjen sam da ce do tada imati i daleko najvise masters titula i da ce imati i najduze vreme na mestu broj 1 i najvise godina kao broj 1 na kraju godine. Naravno, rodzeljupci ce mu uvek osporavati da je GOAT ali objektivno ce to biti. Opet, ako ne osvoji 21 GS titulu, na glavu da se postavi, vecina ga nece smatrati GOAT-om. Znaci, jasno je sta treba da uradi.

Prognoza

pre 5 godina

Verujem da ce ove sezone Djokovic ponoviti sta je cinio 2011 i 2015 (simbolika prestupnih godina ga verovatno dodatno motivise..).

Zato procenjujem da ce imati 10 ili 11 trofeja kao tada. 11-te je bio na dva meca od kalendarskog gs, 15-te na mec, ove godine je sazreo za taj podvig. Igrace samao velike turnire, preskocice i kvins i peking, kao sto je vec preskocio dubai.. dakle, 15 turnira (ukljucujuci dohu) od kojih ce osvojiti sve gs, zavrsni i jos 5 mastersa (indijan, majami, sangaj, pariz i na sljaci rim).

Vidimo se u decembru.

fox vox vivax

pre 5 godina

Aman vise dobri moj narode. Manite se koze i ovaca. Vrlo je jednostavno. Statistika je nesto sto nekog apsolutno ne cini kozom. Novak je najbolji tenis ikada, najkompletniji u smislu da je svaki udarac tu i da za njega rade toliko dobar posao da najbolje igrace svih vremena ostavljaju u prasini i njega protiv njih cine nepobedivim. Federer je najuspesniji verovatno zbog tih nedelja i GS titula ali opet to nije najdominantniji tenis ikada. Kad je to bio, metlao ga je Rafa, prvo na sljaci pa potom i na ostalim podlogama. Za mene je pravi odraz dominacije njihovi medjusobni dueli i ko je kome koliko naudio na najvecim turnirima. Jer svima je jasno da su njih trojica verovatno najbolji neponovljivi trio ikada, sva trojica imaju neverovatne brojke i dostignuca, svako je ostvario nesto sto ostala dvojica nisu itd itd. Toliko drugih stvari ima u ovom tenisu koje treba vise isticati, Federerova elegantnost na terenu, Novakovo kretanje i spage, Rafin spin i odbrana i trcanje, to je nesto sto ih cine neverovatnim a ne brojke. Svi samo neku statistiku gledaju i time se vode. Ne samo u ovom sportu nego u skoro svakom. Mislim da ne treba da bude tako.

Luka

pre 5 godina

Steta sto je procenat Novakovih izgubljenih GS finala skoro pa tacno, 50%. Neka finala je poklonio, neka glupo i neocekivano izgubio, tako da ispada, da je taj procenat izgubljenih finala manji za 30% ili 20%, on bi vec oborio rekord po broju GS titula. Ali, s obzirom da je sad na vrhuncu znanja, kvaliteta i fizicke spreme, taj rekord, a i jos neke, obara u narednih par godina.

afrogipsy

pre 5 godina

Za neke je Rodzer, , za neke Rafa, za neke poput mene je Novak , sva trojica su neverovatno veliki igraci ...ali to koje GOAT, zaista nije vazno toliko koliko se o tome prica,pogotovo ako uzmemo u obzir najvazniju cinjenicu, a to je da niko od njih nije prestao da igra i moguce je da se ce se sve granice i rekordi koje su postavili i dalje pomerati.

Bob

pre 5 godina

Interesanto mi je da zakacim par trolova kad god udjem na neku vest o Djokovicu. Isti nikovi uvek. Trolovanje jeste donekle legitimno ali brale moras bas biti pacenik da se svaki put pojavis kad nesto izbace. Za taj nivo angazovanja treba bas posebna energija.

Mikloš Salamander

pre 5 godina

GOAT listu čini 12 različitih parametara – turnirski GOAT bodovi, GOAT bodovi koje donosi plasman na ATP listi, GOAT bodovi zarađeni na osnovu dostignuća, partija i statistike, broj Grend slem titula, broj titula na Završnim Mastersima, broj titula na Masters turnirima, broj olimpijskih zlata u singlu, ukupni broj velikih titula (Grend slemovi, Mastersi, Završni Mastersi i olimpijski turniri), broj nedelja na broju 1 ATP liste, ukupni procenat pobeda, kao i "Elo rejting"."Elo rejting" je metod kojim se izračunava veština sportiste na osnovu težine rivala sa kojima igra!.

milutin

pre 5 godina

Ko je GOAT neznam, znam samo da je Novak Đoković najbolji teniser u eri u kojoj igra, od 2011 do 2019. godine.
Ako je ovo najbolja era tenisa jer je dosad istorijski zadnja, a Nole najbolji u njoj, onda je ligično da je iznad svih.Kao dokaz koji treba uzeti broj osvojenih GS od 2011. treba ih izbrojati i uporediti sa dostignućima ostalih u istom periodu. Nole ih ima otada 14 "komada".
To i Agasi zna, to je rekao...
Koliko GS
je u istom periodu osvojio Rodžer, Rafa i ostali?.
Ali GS nije jedini kriterij za ocjenu, u svim drugim kriterijima Nole nema nikoga ni blizu!

lune

pre 5 godina

Tačno i zato je Novak najbolji u istoriji sporta. Federer je najuspešniji i za to sve sva plava krv hvata ali postoji velika razlika između tih pojmova.

Milan_PT

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.
(gh, 21. februar 2019 14:19)

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...

vlada

pre 5 godina

‘GOAT’, i ko je ‘GOAT’....Razumem upotrebu reci i izraza na engleskom jeziku koji ne mogu adekvatno da se prevedu na srpski jezik (recimo u IT) ali bi ovde mnogo lepse bilo reci ‘najbolji svih vremena’. Ali ne, ipak GOAT zvuci bolje, modernije. Drugo, za ovu kategoriju nema jasnih kriterijuma ( kao sto recimo ima za najtopliji dan u godini, ili najnize penzije u Evropi), vec ce to svako tumaciti na svoj nacin i uvek ce biti podeljenih misljenja. Mozda jedino u kosarci nije sporno ko je najbolji svih vremena, ali da li je u fudbalu GOAT mesi ili pele ili ronaldo (jedan jedini)? Znam i one koji misle da je Zidan GOAT, a puno je onih koji se kunu u Diega. Da bi nole bio prihvacen kao najbolji dvih vremena, ocigledno mora da obori sve rekorde, tj. samo jos ova dva koja mu fale (broj gs, broj nedelja na prvom mestu na listi)

Pavle

pre 5 godina

Novaka ne bi trebalo stavljati u istu recenicu sa Federerom i Nadalom.
(Ero, 21. februar 2019 13:38)
Potpuno se slazem, ipak je Nole ? a ne sva trojica.

Zdenko

pre 5 godina

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će Novak uzeti RG, ali bih isreno želeo iz dva razloga. Prvo: da bude jedini koji je svaki GS osvajao najmanje dva puta i drugo: da opet ponovi Nole Slem, tj. da je istovremeno vlasnik sva 4 GS. O daljem osvajanju velikih turnira otom potom.

DIMITRIJE

pre 5 godina

Retko je videti odmereniji komentar kao sto je Agasi dao. Uzeo je sve u obzir. Nadal.je specifican ali fizicki naj dominantniji, federer tehnicki najkompletniji i mozda inteligentnjji, ali Djokovic poseduje dosta kvaliteta od obojice i najuniverzalniji je. Balans tehnike i fizicnke predispozicije. Glupo je jos predvidjati GOAT dok su svi jos uvek aktivni igraci i realno je sumirati karijere kad se svima zavrse. Ja sam pre 3 gosine prognozirao Novaku 6GS u istom periodu i dobro pogresio, tako da je jako tesko prognozirati ali trenutno nevidim razlog i konkurenciju u naredne 2 godine bar ima pozitivan skor na GS. Ako dobije nadala na sled RG vrata su mu otvorena i nema vise ni jednu prepreku da do 2020 stigne Federera. U broj nedelja 300+ sam siguran a br GS samo zavisi od glave. Ja sam Novakov veliki fan, i mozda subjektivan ali na zalost imamo 2 velika ambasadora Srbije Jokica i Djokovica svetaki priznata i i dalje imamo veliku grupu ljudi koja ih pljuje i osporava sto moralne sto sportske kvalitete. Nadam.se da ce se to promeniti . A Djokovucu zelim da dominira bar jos 3 godine posle moze u penziju.

alfabet

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.
(Bobby, 21. februar 2019 16:13)

Zlato na olimpijadi je bitno samo kao zlato na olimpijadi. Misliš da neko toliko pominje što je Kevin Durant osvojio zlato na olimpijadi, ili pominju da je bio NBA šampion 2 puta ili mvp itd. Niko ne omalovažava olimpijsko zlato, ali što se tiče ovog turnira u Teniskom smislu ono uopšte nema neku težinu. Pogotovo kad se radi o karijerama samih tenisera. Druga je stvar što oni koji ne vole Novaka, znaju da mu samo to fali i da ima samo još jednu šansu da ga uzme, pa zbog toga hoće da naprave da je olimpijsko zlato u tenisu neko najveće dostignuće, a ustvari nije. Očekujem da se javi neki trol I pita "a što je Novak onda plakao ako nije toliko važno". Ponoviću, plakao je zato što je njemu veoma važno da osvoji zlato za Srbiju, ne plače zato što nije dodao zlato svim svojim osvojenim trofejima. Znači mu da osvoji zlato za Srbiju, jer je ta "titula" zvanično osvojena za SRBIJU. Što govori koliko je patriota. Druga stvar je ona koju si pomenuo, od 1988. tenis je postao opet olimpijski sport posle 60 godina. Mnoge teniske legende nisu imale uopšte priliku da osvoje medalju. Ali voleo bih da Nole i to uzme, jer će te onda govoriti "ali Nole nema titulu sa hopman kupa".

miodrag

pre 5 godina

Nadal, pa Federer... Ovaj je broj 3.
(svima su stavili amove, 21. februar 2019 13:28)
Za te ostale ne znam ali tebi jesu 100% stavili…..to, mislim te ramove, amove i sl.

alfabet

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja. 
(gh, 21. februar 2019 14:19) 

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...
(Milan_PT, 21. februar 2019 14:58)

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Mrmot

pre 5 godina

"Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!
(Usa, 21. februar 2019 15:50)"
ovde si ti samo nalozen

CJC

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.

ajde

pre 5 godina

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(alfabet, 21. februar 2019 15:58)

A da li ta lista računa težinu protivnika, na kom su mestu bili rivali u finalima, koji su uspesi rivala?
Federer je dobar deo karijere imao lakši posao nego Đoković i Nadal.

dominus

pre 5 godina

Ne može Jokić u istu rečenicu sa Novakom. Jokić tek kada osvoji prsten NBA, odnosno Svetsko sa Srbijom možemo ga porediti sa Đokovićem. Može on pucati statistiku koliko hoće, sve dok ne uzme trofeje njegovo ime ne može u istu rečenicu sa Novakom - čak je i tada pitanje. Zato oladite više sa tim momkom.

kimiko

pre 5 godina

U ovom tekstu pored Borga i ostalih velikana tenisa moralo se naci mesta i za takvog igraca kakav je John Patrick McEnroe. To sam se sada ja zapitao...

Dzoni

pre 5 godina

Najvisi ikad vidjen nivo tenisa je tenis Stana Wawrinke ali taj nivo nije odrziv na duze staze. Najvisi nivo tenisa koji je postigao je visi od najviseg nivoa velike trojke.. Realno je nepobediv sa onim agresivnim bekendima (kada je u zoni)?

Гиле

pre 5 godina

Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)
Типичан Србин који мисли да све зна, прави се паметан. А што је најгоре мисли да се разликује од осталих.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Ima istine puno u Agasijeve rečima!" Federer je svestran teniser jer mnogo toga radi pametno kroz karijeru i još više uradio na promeni kod bekenda koji su mu košta li duplog skora sa Nadalom pa kasnije sajber sa onim jurišanjem da se zaplaši protivnik. Radio je on još puno toga prosto nije samo dovoljno što se rodiš talentovan i što držiš tenis u udžbeniku. Potrebno nadogradnja nešto novo jer tvoja dva najveća rivala rade iste stvari. Trude se da budu još bolji teniseri i napreduju. Novak je prepametan igrač koji vrlo malo koju manu ima u svojoj igri a sve dobro čita u igri dvojice poznatih rivala naravno nestabilnost ili sam Nole može dovest do toga da izgubi meč i da ga Nadal i Federer izvrsno partijom al'ponovaljam Novak se pita uvek. Nadal po hiljadu puta besprekorni borac do kraja svoje karijere će biti tako a činjenica da možda jedini koji ostao na svoj uobičajan šablon uz korigovanju malog koji su mu doneli rezultati. Prosto vidljivo je to..

Usa

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!

dregs

pre 5 godina

neko je dobro napisao evo ja tvrdim,da je novak u tenisu ono što je bio leteči majkel djordan u košarci.a ako hočemo najboljeg sportistu u istoriji to je onda majkel djordan niko u naprimer fudbalu nije mu do kolena njegov stil košarke nedostizan je čak medju crncima niko nikad ni priblizno nemoze,da dostigne taj neverovatan nivo u košarci.isto dosad se nije našao teniser koji bi mogao dostiči nivo igre novaka u 2011 i tek 2016 kad je uzeo sve i to sa pola snage.danas novak neigra taj tenis koji je igrao u 2016 godini.trenutno udarci su odlični sa obe strane ali je izgubijo malo fizičke snage i kondicije.nadal nikad nije znao da udari bekend paralelu a novak najbolje to radi kad pogodi gde igrač servira tada novak dobija lagane poene.nadal igra na snagu sa izuzetno jakim forhend spinom koji jedino novak zna,da vrati onako ostro u polje.od federera dosta igrača igra bolje.kad mu stvarno dobro ide servis tada je gotovo nepobediv.novak je imao najgori servis zbog povrede lakta gde su serve isle samo oko 120.km.na sat a on je ipak dobivao utakmice.niko nemoze dobivati utakmice bez servisa novaku je to što je nemoguče polazilo za rukom.

Danijel

pre 5 godina

Djokovic ev skor u finalima GS 15/9, za lika koji je napisao da je 50%. Blago tebi i tvojoj nastavnici iz matematike, bože sačuvaj!

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...

gh

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.

Džoni

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je federer a to sto agasi ima komplekse od istog jer ga je izvozao kao niko, druga prica.
(aleks, 21. februar 2019 15:28)
Federer nema nikakav nivo. Ostao mu je samo servis i efikasan servis volej, efikasan protv onih koji ne mogu da neutrališu njegov dobar servis. Zato Federer još može da računa samo na ulaz u polufinala gde mu dolaze oni koji mogu, a Novak i Nadal to mogu najbolje.
Federeru svaka čast što je uopšte "pod stare dane" menjao svoju igru prema mogućnostima, ali više nema prostora da bilo šta menja jer takve promene iziskuju i duge (bar rezultatske) pauze.
Najveća misterija je Nadal jer je on i najmanje menjao i prilagođavao svoju igru. Ponajviše zato što je i sam bio fokusiran na Federera, a protiv njega nije moralo ništa da menja. Ali i dalje ne vodi računa o tome da i sam stari i da svojim stilom rizikuje da prođe kao Mari.

Agasi vrlo dobro zna šta priča. Kroz sve što oni prolaze, Agasi je već prošao. I kroz sujete.

alfabet

pre 5 godina

Joše jedna stvar koju sam nekoliko puta napisao ovde, jer vidim da neki još uvek ne znaju. Postoje Kalendarski grand slam, nekalendarski grand slam i ZLATNI slam.
1. Kalendarski grand slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama u istoj godini/sezoni
2. Nekalendarski slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama za redom ali u 2 različite sezone/godine. Npr: Wimbledon I US open 2018 I Australien Open i Roland Garros 2019.
3. I treće je famozni ZLATNI slam, sva 4 grand slama u istoj godini plus Zlatna medalja na olimpijadi, dakle zlatni Slam može da se osvoji samo u godini kada je olimpijada. (nisam siguran, ali verovatno i u ovoj kategoriji ima kalendarski i nekalendarski)

P. S.
Zlatni masters nema veze sa olimpijadom, zlatni masters je ako igrač osvoji sve master 1000 turnire, kao što je to uradio novak. Nebitno da li je u istoj godine ili tokom čitave karijere. Ako neko osvoji sve masters 1000 u istoj godini što je vrlo vrlo teško, mislim da ime za takvo nešto još ne postoji.

Sauron

pre 5 godina

Auu, kakav si pacenik king rogere,bodibond,otan,svima su savili amove,i kako se sve jos potpisujes! Po ceo dan visis na ovom portalu i cekas vesti kako bi lecio svoje frustracije..ee nesretnice..

ernesto che

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.

Bobby

pre 5 godina

Ne igraju oni za prestiž na nekakvoj listi nego za pare. GOATovanje je za koze i ostalu rogatu ili bezrogu marvu. To je i jedini pravi kriterijum jer je i njihov najvažniji motiv.
Đoković je osvojio US$ 125,772,589 na najvažnijoj GOAT listi i do sada je to najviše.

Iskusni Lisac

pre 5 godina

Kada pričamo o GOAT-u, nivo tenisa je potpuno nebitna kategorija. Metode treninga, materijali reketa, prehrana, oporavak...iz godine u godinu napreduju, što svakoj budućoj generaciji omogućava da igra na višem nivou. Nije valjda da postoji netko tko misli da je Borg s onim metodama treninga, materijalima reketa, mogao da igra kvalitetniji tenis. Zar postoji netko tko misli da bi Federer ili Đokovic u ono vrijeme u onakvim uvjetima igrali današnji tenis. Pa jedan Federer danas ima barem pet puta bolje metoda treninga nego prije 10 godina, ali je danas naravno stariji. Da u današnje vrijeme stavite Federera od 27-28 godina, ko zna kakav bi to nivo bio, ali sam siguran da bi bio niži od nekog budućeg šampiona jer ce budući sigurno imati bolje uvjete, pošto znanost, pa tako i sportska, iz godine u godinu napreduje. Neki budući šampioni će sigurno igrati tenis na puno višem nivou od Đokovica. To je sportska neminovnost, ali to ne znači da su bolji jer pitanje je kakav bi tenis igrao Đokovic u tim unaprijeđenim uvjetima u svojim najboljim godinama. Današnji Zverev bi otpuhao sa terena ondašnjeg Borga, ali to ne znači da je Zverev bolji. Upravo suprotno, mnogo je gori jer je Borg u svoje vrijeme ostvario mnogo vece rezultate. Dakle, nivo tenisa za mene ne predstavlja ništa posebno. Ono što ostaje zauvijek zapisano su rezultati. To niko ne može izbrisati, a nivo tenisa pada u "dinosaure" sa svakom budućom generacijom.

šetač

pre 5 godina

Noletov stil igre, inteligencija teniska i ova druga su najsličnije Agasijevoj. Mislio sam da bi on bio najbolji Novakov trener. Šteta što nije uspelo, al koga briga, Nole se vratio ima svoj stari tim pored sebe, a mi da uživamo još neku godinu. Zaista smo srećna generacija, savremenici tri najveća igrača ikad. Nole, Rafa, Rođa.

hadvao

pre 5 godina

Ljudi vidite ironiju zivota dijeli nam lekcije svaki dan do skoro rom 14008 a sada isti taj pod nikom svima su stavili amove.Najveci bot na sajtu i lovac na pluseve sa komentarom odma posle objave i sa povladjivanjem svemu.Ako malo zakasni komentara i nema.Bot iz Loznice!Toga samo na ignor i nema ga vise.Poz dobrim ljudima.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Treci teniser u istoriji sasvim je ok za Novaka.Odakle je potekao i sta je sve pregurao bezbroj zamki zavisti i zlobe svog naroda i to je cudo.Nezahvalnici na sve strane zive tudje zivote i svaku vijest od Djokovicu komentarisu.Ne gledaju bijela dana zbog tastature i cekajuci nove vijesti na sajtu.

hercegovac

pre 5 godina

Federer 1 DK,1OI zlato i srebro
Nadal 4 DK,1OI zlato i srebro
Marej 1 DK,2 OI zlata
Vavrinka 1 DK,1OI zlato
Del Potro 1 DK,2 OI srebra

Djokovic 1 DK,OI bronza
Dakle tamo gde zaista treba da nas zanima je gori od Delpotra koji nije ni u top 50 tenisera,o ostalima da ne govorimo.I stavljate ga za GOATa.
Dokaz naseg ludila kao nacije,pljujete Sasu Djordjevica koji je kao igrac i selektor obrnuo igricu,a velicate Djokovica,koji za drzavni tim igra preko budze.Ali nas kompleks da nas zapad vise ceni jer Djokovic dobro igra tenis je neizleciv.Ovo je vec jedno devetstota vest ovog tipa u zadnjih desetak dana i umesto da kazemo dokle vise,prezvakali smo temu maksimalno,ne,nase zabludelo stado i dalje se raspravlja,objasnjava kako je 1 vece od 4,15 od 20,kao da im kvalitet zivota zavisi da li je neki nas zemljak bolji ili nije od nekog Spanca u necemu zasta dobija milione on licno,i samo on kupi slavu

rom 14008

pre 5 godina

Stil igre Federera je bez premca zauvek,Nadal je borac kakav se vise ne radja,onda je tek Novak sledeci i trebace sto cuda da nesto tu promijeni.Vise nije u cvetu mladosti i za velika djela vise vremena nema dovoljno.Sto smo nerealan narod o tome drugi put trajalo bi dugo obrazlozenje sada.

pop

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.
(ernesto che, 21. februar 2019 19:02)

Ništa tu nije bilo tako specijalno osim reterna. A niko nije mogao da mu priđe zato ato je bio nenormalno brz i stajao je u terenu.

delboj

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CJC, 21. februar 2019 19:42)

Hahahahahah. Kakva zamjena teza. Upravo je Federer i kad god je bio u losoj formi uvijek dolazio do polufinala ili finala i tu gubio od Novaka ili Rafe. A sad je kao Federer imao srece, sto mu Novak, koji se za one dvije godine kad se nije mogao sastaviti, nije ni jednom dosao na megdan. Nego su njega bili prejaki raznorazni Cungovi i Istomini. Pa da je Novak u te dvije godine makar pola sezone odigrao na malo boljem nivou, tj da je uspio da dodje do Rodja, ovaj bi ga gazio, (generalno ga je svako gazio), sad bi medjusobni skor bio obrnut.
Necemo pricati o tome da Novak i Rafa nemaju ni k od konkurencije medju mladjim generacijama kao sto je Federer imao upravo njih.

Badi Hild

pre 5 godina

Ne gledaju se samo rezultati, mada su oni dosta vazni. Gleda se takodje ko je i koliko uradio za tenis kao sport: promocija, popularizacija, podizanje zarada igraca, animiranje sponzora itd. Uocite zasto je vazno igrati Hopman kup, organizovati i igrati Lejver kup itd. Igraci sa Istoka su dobri samo u jednom aspektu.

Bobby

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.

realno

pre 5 godina

Za Novaka mogu reći da je najkompletniji teniser samo oni koji ne poznaju dovoljno tenis,ili oni poput Agasija ,koji nikako ne može oprostiti Federeru što ga je pobjeđivao.Kako Novak može biti najkopletniji teniser kada mu je igra svedena na zauzimanje busije na osnovnoj liniji i beskonačnom prebacivanju loptice preko mreže dok rival ne pogriješi.Volej igra mu je slaba ,igra na mreži i smečevi takođe.

Usa

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!

Jumko

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...

Dzoni

pre 5 godina

Najvisi ikad vidjen nivo tenisa je tenis Stana Wawrinke ali taj nivo nije odrziv na duze staze. Najvisi nivo tenisa koji je postigao je visi od najviseg nivoa velike trojke.. Realno je nepobediv sa onim agresivnim bekendima (kada je u zoni)?

hercegovac

pre 5 godina

Federer 1 DK,1OI zlato i srebro
Nadal 4 DK,1OI zlato i srebro
Marej 1 DK,2 OI zlata
Vavrinka 1 DK,1OI zlato
Del Potro 1 DK,2 OI srebra

Djokovic 1 DK,OI bronza
Dakle tamo gde zaista treba da nas zanima je gori od Delpotra koji nije ni u top 50 tenisera,o ostalima da ne govorimo.I stavljate ga za GOATa.
Dokaz naseg ludila kao nacije,pljujete Sasu Djordjevica koji je kao igrac i selektor obrnuo igricu,a velicate Djokovica,koji za drzavni tim igra preko budze.Ali nas kompleks da nas zapad vise ceni jer Djokovic dobro igra tenis je neizleciv.Ovo je vec jedno devetstota vest ovog tipa u zadnjih desetak dana i umesto da kazemo dokle vise,prezvakali smo temu maksimalno,ne,nase zabludelo stado i dalje se raspravlja,objasnjava kako je 1 vece od 4,15 od 20,kao da im kvalitet zivota zavisi da li je neki nas zemljak bolji ili nije od nekog Spanca u necemu zasta dobija milione on licno,i samo on kupi slavu

kimiko

pre 5 godina

U ovom tekstu pored Borga i ostalih velikana tenisa moralo se naci mesta i za takvog igraca kakav je John Patrick McEnroe. To sam se sada ja zapitao...

pop

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.
(ernesto che, 21. februar 2019 19:02)

Ništa tu nije bilo tako specijalno osim reterna. A niko nije mogao da mu priđe zato ato je bio nenormalno brz i stajao je u terenu.

gh

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.

realno

pre 5 godina

Za Novaka mogu reći da je najkompletniji teniser samo oni koji ne poznaju dovoljno tenis,ili oni poput Agasija ,koji nikako ne može oprostiti Federeru što ga je pobjeđivao.Kako Novak može biti najkopletniji teniser kada mu je igra svedena na zauzimanje busije na osnovnoj liniji i beskonačnom prebacivanju loptice preko mreže dok rival ne pogriješi.Volej igra mu je slaba ,igra na mreži i smečevi takođe.

rom 14008

pre 5 godina

Stil igre Federera je bez premca zauvek,Nadal je borac kakav se vise ne radja,onda je tek Novak sledeci i trebace sto cuda da nesto tu promijeni.Vise nije u cvetu mladosti i za velika djela vise vremena nema dovoljno.Sto smo nerealan narod o tome drugi put trajalo bi dugo obrazlozenje sada.

Bobby

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Pametan ovaj Agasi.Ni Dzordan u košarci nema najviše prstenja pa je G.O.A.T.!Na posletku i tu barijeru će Nole da porbije(GS titule)do kraja karijere pa onada narednih 100 godina je nedodirljiv...

Milojko

pre 5 godina

@dzericak
Nije se Borg povukao tek tako, to je prica malu decu.
Povukao se jer je Mekinro krenuo da ga dere, a Borg nije mogao da prihvati da uskoro nece biti najbolji.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Treci teniser u istoriji sasvim je ok za Novaka.Odakle je potekao i sta je sve pregurao bezbroj zamki zavisti i zlobe svog naroda i to je cudo.Nezahvalnici na sve strane zive tudje zivote i svaku vijest od Djokovicu komentarisu.Ne gledaju bijela dana zbog tastature i cekajuci nove vijesti na sajtu.

Raff, ZG

pre 5 godina

Federer je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 22 puta, svaka mu čast!

Nadal je veliki igrač jer je pobijedio Noleta 25 puta, svaka mu čast!

Nole je pobijedio obojicu po tri puta više, pametnom dosta!

Bobby

pre 5 godina

Ne igraju oni za prestiž na nekakvoj listi nego za pare. GOATovanje je za koze i ostalu rogatu ili bezrogu marvu. To je i jedini pravi kriterijum jer je i njihov najvažniji motiv.
Đoković je osvojio US$ 125,772,589 na najvažnijoj GOAT listi i do sada je to najviše.

Dusanovo carstvo

pre 5 godina

Hahahaha, izjavu dao bivsi Djokovicev trener!? 'Ajde pitajte Vajdu i Vemica ko je po njima GOAT... U svetu tenisa je sve jasno! Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)... Muke ces ti da mucis još nekih 5 godina, a nama ostaje da se sladimo i nasladjujemo i umiremo od smeha

Tex Willer

pre 5 godina

Po meni Đoković još uvek nije G.O.A.T. ali bi to mogao da postane već ove godine početkom septembra.Ukoliko pobedi na Roland Garosu,Vimbldonu i US openu on postaje G.O.A.T iz više razloga.Tačno je da bi tada imao "samo" 18 GS titula /2 manje od RF/ ali bi posle Rod Lejvera bio jedini u Open eri sa godišnjim- "Zlatnim" GS.Tog trenutka bi bio vlasnik čak 6 vezanih GS što nikome nikada nije pošlo za rukom.Pored toga ako bi osvojio i Sinsinati bio bi jedini u istoriji koji je najmanje 2 puta osvojio sve GS i sve Masters turnire.

Luka

pre 5 godina

Steta sto je procenat Novakovih izgubljenih GS finala skoro pa tacno, 50%. Neka finala je poklonio, neka glupo i neocekivano izgubio, tako da ispada, da je taj procenat izgubljenih finala manji za 30% ili 20%, on bi vec oborio rekord po broju GS titula. Ali, s obzirom da je sad na vrhuncu znanja, kvaliteta i fizicke spreme, taj rekord, a i jos neke, obara u narednih par godina.

vlada

pre 5 godina

‘GOAT’, i ko je ‘GOAT’....Razumem upotrebu reci i izraza na engleskom jeziku koji ne mogu adekvatno da se prevedu na srpski jezik (recimo u IT) ali bi ovde mnogo lepse bilo reci ‘najbolji svih vremena’. Ali ne, ipak GOAT zvuci bolje, modernije. Drugo, za ovu kategoriju nema jasnih kriterijuma ( kao sto recimo ima za najtopliji dan u godini, ili najnize penzije u Evropi), vec ce to svako tumaciti na svoj nacin i uvek ce biti podeljenih misljenja. Mozda jedino u kosarci nije sporno ko je najbolji svih vremena, ali da li je u fudbalu GOAT mesi ili pele ili ronaldo (jedan jedini)? Znam i one koji misle da je Zidan GOAT, a puno je onih koji se kunu u Diega. Da bi nole bio prihvacen kao najbolji dvih vremena, ocigledno mora da obori sve rekorde, tj. samo jos ova dva koja mu fale (broj gs, broj nedelja na prvom mestu na listi)

lune

pre 5 godina

Tačno i zato je Novak najbolji u istoriji sporta. Federer je najuspešniji i za to sve sva plava krv hvata ali postoji velika razlika između tih pojmova.

Mrmot

pre 5 godina

"Najvisi nivo tenisa je imao KING ROGER i to ubedljivo. U avgustu puni 38 godina, znaci 22 godine profesionalno igra tenis sto je suludo. Lozite se nolovci koliko hocete ali zna se ko je tata - FEKICA !!!
(Usa, 21. februar 2019 15:50)"
ovde si ti samo nalozen

Badi Hild

pre 5 godina

Ne gledaju se samo rezultati, mada su oni dosta vazni. Gleda se takodje ko je i koliko uradio za tenis kao sport: promocija, popularizacija, podizanje zarada igraca, animiranje sponzora itd. Uocite zasto je vazno igrati Hopman kup, organizovati i igrati Lejver kup itd. Igraci sa Istoka su dobri samo u jednom aspektu.

Pavle

pre 5 godina

Novaka ne bi trebalo stavljati u istu recenicu sa Federerom i Nadalom.
(Ero, 21. februar 2019 13:38)
Potpuno se slazem, ipak je Nole ? a ne sva trojica.

Goran

pre 5 godina

Jedno je sigurno. Novak mora da osvoji preko 20 GS titula da bi bio GOAT. Kada to uradi, ubedjen sam da ce do tada imati i daleko najvise masters titula i da ce imati i najduze vreme na mestu broj 1 i najvise godina kao broj 1 na kraju godine. Naravno, rodzeljupci ce mu uvek osporavati da je GOAT ali objektivno ce to biti. Opet, ako ne osvoji 21 GS titulu, na glavu da se postavi, vecina ga nece smatrati GOAT-om. Znaci, jasno je sta treba da uradi.

Milinko

pre 5 godina

Djokovic ako odigra na vrhunskom nivou jos ove dve sezone, zakljucno sa zlatnom medaljom OI u Tokiju, bice najbolji svih vremena. Prosto svi parametri bi bili tu, najvise GS titula, svaki masters 1000 turnir, OI, dejvis kup, bolji u medjusobnom duelu od druge dvojice najboljih, dominantan u najtezoj eri tenisa tamo pocetkom ove decenije. Prosto onda bi samo ostalo da ga nipodastavaju zbog drugih stvari koje su nebitne.

fox vox vivax

pre 5 godina

Aman vise dobri moj narode. Manite se koze i ovaca. Vrlo je jednostavno. Statistika je nesto sto nekog apsolutno ne cini kozom. Novak je najbolji tenis ikada, najkompletniji u smislu da je svaki udarac tu i da za njega rade toliko dobar posao da najbolje igrace svih vremena ostavljaju u prasini i njega protiv njih cine nepobedivim. Federer je najuspesniji verovatno zbog tih nedelja i GS titula ali opet to nije najdominantniji tenis ikada. Kad je to bio, metlao ga je Rafa, prvo na sljaci pa potom i na ostalim podlogama. Za mene je pravi odraz dominacije njihovi medjusobni dueli i ko je kome koliko naudio na najvecim turnirima. Jer svima je jasno da su njih trojica verovatno najbolji neponovljivi trio ikada, sva trojica imaju neverovatne brojke i dostignuca, svako je ostvario nesto sto ostala dvojica nisu itd itd. Toliko drugih stvari ima u ovom tenisu koje treba vise isticati, Federerova elegantnost na terenu, Novakovo kretanje i spage, Rafin spin i odbrana i trcanje, to je nesto sto ih cine neverovatnim a ne brojke. Svi samo neku statistiku gledaju i time se vode. Ne samo u ovom sportu nego u skoro svakom. Mislim da ne treba da bude tako.

Radenko

pre 5 godina

Ako novak bude imao vise sedmica od federera ako osvoji olimpikadu ako zadrzi il uveca medjusobni skor ako osvoji jos dosta mastersa...onda ne mora da ima vise gren slemova da bi stvarno bio najbolji..dovoljno je i 18...jednostavno bio bi u svim parametrima bolji osim jednog

Zoki

pre 5 godina

Nole, Rafa, Rodžer. To je najrealnija lista kada se sve sagleda. Rafa je prosto uništio Rodžera da to nije bilo humano, sada je samo malo ublaženo. Noleta Rodžer nije mogao dobiti ni kada je bio u životnoj formi a 99% publike na Vimbldonu i Artur Ešu navijalo za njega. Nije mogao da odvede meč u peti set. U finalima Slemova i završnih Mastersa Rodžer - Novak 1-6.

Cane

pre 5 godina

Svi su još ne zbunjeni, nego ošamućeni onakvom igrom Đokovića u završnici AO. I Agasi to samo iskreno priznaje. Ko onda bilo šta može da predvidi kad je u pitanju Đoković i kad je u pitanju vrh muškog tenisa? Nikada niko nije igrao tako, niko nije ni zamišljao da tenis može tako da se igra.
Od svih u teniskom svetu, u Đokovića su verovali najviše Nadal i njegov tim. A opet i Nadal (i to iz prve ruke) nije mogao da shvati šta se to dešava i otkud sad, "ničim izazvano".
To što je Novak odigrao tamo u ta dva meča, to je neki novi, neki drugi tenis koji ima malo veze sa svime što se igralo ranije.

alfabet

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja. 
(gh, 21. februar 2019 14:19) 

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...
(Milan_PT, 21. februar 2019 14:58)

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Ako Nole ponovo postane vlasnik sva 4GS za redom , mislim da ce svi u svetu tenisa Noleta proglasiti G.O.A.T-om ukljucujuci i Rogera licno. :)

Samo neka je Nole zdrav, osvojice jos dosta turnira to je sigurno.

Prognoza

pre 5 godina

Verujem da ce ove sezone Djokovic ponoviti sta je cinio 2011 i 2015 (simbolika prestupnih godina ga verovatno dodatno motivise..).

Zato procenjujem da ce imati 10 ili 11 trofeja kao tada. 11-te je bio na dva meca od kalendarskog gs, 15-te na mec, ove godine je sazreo za taj podvig. Igrace samao velike turnire, preskocice i kvins i peking, kao sto je vec preskocio dubai.. dakle, 15 turnira (ukljucujuci dohu) od kojih ce osvojiti sve gs, zavrsni i jos 5 mastersa (indijan, majami, sangaj, pariz i na sljaci rim).

Vidimo se u decembru.

milutin

pre 5 godina

Ko je GOAT neznam, znam samo da je Novak Đoković najbolji teniser u eri u kojoj igra, od 2011 do 2019. godine.
Ako je ovo najbolja era tenisa jer je dosad istorijski zadnja, a Nole najbolji u njoj, onda je ligično da je iznad svih.Kao dokaz koji treba uzeti broj osvojenih GS od 2011. treba ih izbrojati i uporediti sa dostignućima ostalih u istom periodu. Nole ih ima otada 14 "komada".
To i Agasi zna, to je rekao...
Koliko GS
je u istom periodu osvojio Rodžer, Rafa i ostali?.
Ali GS nije jedini kriterij za ocjenu, u svim drugim kriterijima Nole nema nikoga ni blizu!

dzericak

pre 5 godina

"Borg je prestao da igra u 26. sa 11 GS, pet uzastopnih Vimbldona. Osvojio je skoro sve u šest godina, a nije igrao 10 Australijan opena kada je bila trava."

Šta reći. Svi smo ga mrzeli (jer je bio jako antipatičan) i čekali da se pojavi neko ko bi mogao da mu naudi. Ono finale Vimbldona protiv Roska Tanera nikad neću zaboraviti. Svi iz kraja koje sam znao su navijali za Tanera, koga su naši na RTV Bgd zvali Topovska Granata, verovatno od Cannonball, i zamalo da ga dobije, ali ne. Gledao sam Borga u Beogradu ispred stadiona Partizana jedno desetak minuta kako se zagreva za meč Dejvis Kupa protiv Franulovića odbijajući lopticu od betonski zid. Nikakvi mediji, nikakva saletanja, pet-šest prolaznika gledaju legendu.

I onda se čoveku smuči tenis i povuče se iz sporta sa 26 godina. Verujem da bi dogurao do 20 Slemova.

Milan_PT

pre 5 godina

Mnogi ovde ne znaju šta je GOAT. To nije subjektivni stav već egzaktno bodovanje. Boduju se uspesi - titule i nedelje. Ne uzima se u obzir rang protivnika, pa otuda ima osporavanja takvog GOAT bodovanja.
(gh, 21. februar 2019 14:19)

Da je istina to što Ti tvrdiš, da postoji neka "egzaktna" formula po kojoj se računa GOAT, onda se ne bi vodile rasprave i ankete širom celog sveta o tome. Na žalost, još uvek ne postoji način da se svi parametri uzmu u obzir. Kažem "na žalost" jer za par godina kad Novak bude stigao, a verovatno i prestigao Federera po ta 2 najvažnija (ali ne i jedina) parametra, biće i dalje dosta onih, koji će tvrditi da je Federer bolji od Novaka, iako će RF možda biti bolji samo u jednoj od 10 najvažnijih kategorija od NĐ...

Mikloš Salamander

pre 5 godina

GOAT listu čini 12 različitih parametara – turnirski GOAT bodovi, GOAT bodovi koje donosi plasman na ATP listi, GOAT bodovi zarađeni na osnovu dostignuća, partija i statistike, broj Grend slem titula, broj titula na Završnim Mastersima, broj titula na Masters turnirima, broj olimpijskih zlata u singlu, ukupni broj velikih titula (Grend slemovi, Mastersi, Završni Mastersi i olimpijski turniri), broj nedelja na broju 1 ATP liste, ukupni procenat pobeda, kao i "Elo rejting"."Elo rejting" je metod kojim se izračunava veština sportiste na osnovu težine rivala sa kojima igra!.

Bob

pre 5 godina

Interesanto mi je da zakacim par trolova kad god udjem na neku vest o Djokovicu. Isti nikovi uvek. Trolovanje jeste donekle legitimno ali brale moras bas biti pacenik da se svaki put pojavis kad nesto izbace. Za taj nivo angazovanja treba bas posebna energija.

Sale

pre 5 godina

Mozda Djokovic trenutno nije vlasnik najvise GS titula ali je pomerio nivo teniske igre kakac nije vidjen. Takav tenis pre njega niko nije igrao kako Agasi i govori.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Ima istine puno u Agasijeve rečima!" Federer je svestran teniser jer mnogo toga radi pametno kroz karijeru i još više uradio na promeni kod bekenda koji su mu košta li duplog skora sa Nadalom pa kasnije sajber sa onim jurišanjem da se zaplaši protivnik. Radio je on još puno toga prosto nije samo dovoljno što se rodiš talentovan i što držiš tenis u udžbeniku. Potrebno nadogradnja nešto novo jer tvoja dva najveća rivala rade iste stvari. Trude se da budu još bolji teniseri i napreduju. Novak je prepametan igrač koji vrlo malo koju manu ima u svojoj igri a sve dobro čita u igri dvojice poznatih rivala naravno nestabilnost ili sam Nole može dovest do toga da izgubi meč i da ga Nadal i Federer izvrsno partijom al'ponovaljam Novak se pita uvek. Nadal po hiljadu puta besprekorni borac do kraja svoje karijere će biti tako a činjenica da možda jedini koji ostao na svoj uobičajan šablon uz korigovanju malog koji su mu doneli rezultati. Prosto vidljivo je to..

Vladimir

pre 5 godina

Najbolja analiza koju sam do sada procitao. Potpuno je jasno da se za sve pita Novak. Ako on bude pre svega zdrav i ako bude dovoljno motivisan, sigurno ce stici i prestici Federera.

ajde

pre 5 godina

Goat lista koja se nalazi na internetu je sasvim realna. I ne uzima 12 parametara nego 35 zapravo. I do sada je najsavršenija koja postoji. Svako može napraviti svoju GOAT listu sa svojim parametrima i svaka od tih lista će imati manje više isti ishod.

https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
(alfabet, 21. februar 2019 15:58)

A da li ta lista računa težinu protivnika, na kom su mestu bili rivali u finalima, koji su uspesi rivala?
Federer je dobar deo karijere imao lakši posao nego Đoković i Nadal.

afrogipsy

pre 5 godina

Za neke je Rodzer, , za neke Rafa, za neke poput mene je Novak , sva trojica su neverovatno veliki igraci ...ali to koje GOAT, zaista nije vazno toliko koliko se o tome prica,pogotovo ako uzmemo u obzir najvazniju cinjenicu, a to je da niko od njih nije prestao da igra i moguce je da se ce se sve granice i rekordi koje su postavili i dalje pomerati.

Гиле

pre 5 godina

Ali koga briga za to, dovoljni smo mi sami sebi...
(Jumko, 21. februar 2019 13:53)
Типичан Србин који мисли да све зна, прави се паметан. А што је најгоре мисли да се разликује од осталих.

alfabet

pre 5 godina

Joše jedna stvar koju sam nekoliko puta napisao ovde, jer vidim da neki još uvek ne znaju. Postoje Kalendarski grand slam, nekalendarski grand slam i ZLATNI slam.
1. Kalendarski grand slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama u istoj godini/sezoni
2. Nekalendarski slam je ako igrač osvoji sva 4 grand slama za redom ali u 2 različite sezone/godine. Npr: Wimbledon I US open 2018 I Australien Open i Roland Garros 2019.
3. I treće je famozni ZLATNI slam, sva 4 grand slama u istoj godini plus Zlatna medalja na olimpijadi, dakle zlatni Slam može da se osvoji samo u godini kada je olimpijada. (nisam siguran, ali verovatno i u ovoj kategoriji ima kalendarski i nekalendarski)

P. S.
Zlatni masters nema veze sa olimpijadom, zlatni masters je ako igrač osvoji sve master 1000 turnire, kao što je to uradio novak. Nebitno da li je u istoj godine ili tokom čitave karijere. Ako neko osvoji sve masters 1000 u istoj godini što je vrlo vrlo teško, mislim da ime za takvo nešto još ne postoji.

Zdenko

pre 5 godina

Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će Novak uzeti RG, ali bih isreno želeo iz dva razloga. Prvo: da bude jedini koji je svaki GS osvajao najmanje dva puta i drugo: da opet ponovi Nole Slem, tj. da je istovremeno vlasnik sva 4 GS. O daljem osvajanju velikih turnira otom potom.

dregs

pre 5 godina

neko je dobro napisao evo ja tvrdim,da je novak u tenisu ono što je bio leteči majkel djordan u košarci.a ako hočemo najboljeg sportistu u istoriji to je onda majkel djordan niko u naprimer fudbalu nije mu do kolena njegov stil košarke nedostizan je čak medju crncima niko nikad ni priblizno nemoze,da dostigne taj neverovatan nivo u košarci.isto dosad se nije našao teniser koji bi mogao dostiči nivo igre novaka u 2011 i tek 2016 kad je uzeo sve i to sa pola snage.danas novak neigra taj tenis koji je igrao u 2016 godini.trenutno udarci su odlični sa obe strane ali je izgubijo malo fizičke snage i kondicije.nadal nikad nije znao da udari bekend paralelu a novak najbolje to radi kad pogodi gde igrač servira tada novak dobija lagane poene.nadal igra na snagu sa izuzetno jakim forhend spinom koji jedino novak zna,da vrati onako ostro u polje.od federera dosta igrača igra bolje.kad mu stvarno dobro ide servis tada je gotovo nepobediv.novak je imao najgori servis zbog povrede lakta gde su serve isle samo oko 120.km.na sat a on je ipak dobivao utakmice.niko nemoze dobivati utakmice bez servisa novaku je to što je nemoguče polazilo za rukom.

Džoni

pre 5 godina

Najvisi nivo tenisa je federer a to sto agasi ima komplekse od istog jer ga je izvozao kao niko, druga prica.
(aleks, 21. februar 2019 15:28)
Federer nema nikakav nivo. Ostao mu je samo servis i efikasan servis volej, efikasan protv onih koji ne mogu da neutrališu njegov dobar servis. Zato Federer još može da računa samo na ulaz u polufinala gde mu dolaze oni koji mogu, a Novak i Nadal to mogu najbolje.
Federeru svaka čast što je uopšte "pod stare dane" menjao svoju igru prema mogućnostima, ali više nema prostora da bilo šta menja jer takve promene iziskuju i duge (bar rezultatske) pauze.
Najveća misterija je Nadal jer je on i najmanje menjao i prilagođavao svoju igru. Ponajviše zato što je i sam bio fokusiran na Federera, a protiv njega nije moralo ništa da menja. Ali i dalje ne vodi računa o tome da i sam stari i da svojim stilom rizikuje da prođe kao Mari.

Agasi vrlo dobro zna šta priča. Kroz sve što oni prolaze, Agasi je već prošao. I kroz sujete.

šetač

pre 5 godina

Noletov stil igre, inteligencija teniska i ova druga su najsličnije Agasijevoj. Mislio sam da bi on bio najbolji Novakov trener. Šteta što nije uspelo, al koga briga, Nole se vratio ima svoj stari tim pored sebe, a mi da uživamo još neku godinu. Zaista smo srećna generacija, savremenici tri najveća igrača ikad. Nole, Rafa, Rođa.

DIMITRIJE

pre 5 godina

Retko je videti odmereniji komentar kao sto je Agasi dao. Uzeo je sve u obzir. Nadal.je specifican ali fizicki naj dominantniji, federer tehnicki najkompletniji i mozda inteligentnjji, ali Djokovic poseduje dosta kvaliteta od obojice i najuniverzalniji je. Balans tehnike i fizicnke predispozicije. Glupo je jos predvidjati GOAT dok su svi jos uvek aktivni igraci i realno je sumirati karijere kad se svima zavrse. Ja sam pre 3 gosine prognozirao Novaku 6GS u istom periodu i dobro pogresio, tako da je jako tesko prognozirati ali trenutno nevidim razlog i konkurenciju u naredne 2 godine bar ima pozitivan skor na GS. Ako dobije nadala na sled RG vrata su mu otvorena i nema vise ni jednu prepreku da do 2020 stigne Federera. U broj nedelja 300+ sam siguran a br GS samo zavisi od glave. Ja sam Novakov veliki fan, i mozda subjektivan ali na zalost imamo 2 velika ambasadora Srbije Jokica i Djokovica svetaki priznata i i dalje imamo veliku grupu ljudi koja ih pljuje i osporava sto moralne sto sportske kvalitete. Nadam.se da ce se to promeniti . A Djokovucu zelim da dominira bar jos 3 godine posle moze u penziju.

Iskusni Lisac

pre 5 godina

Kada pričamo o GOAT-u, nivo tenisa je potpuno nebitna kategorija. Metode treninga, materijali reketa, prehrana, oporavak...iz godine u godinu napreduju, što svakoj budućoj generaciji omogućava da igra na višem nivou. Nije valjda da postoji netko tko misli da je Borg s onim metodama treninga, materijalima reketa, mogao da igra kvalitetniji tenis. Zar postoji netko tko misli da bi Federer ili Đokovic u ono vrijeme u onakvim uvjetima igrali današnji tenis. Pa jedan Federer danas ima barem pet puta bolje metoda treninga nego prije 10 godina, ali je danas naravno stariji. Da u današnje vrijeme stavite Federera od 27-28 godina, ko zna kakav bi to nivo bio, ali sam siguran da bi bio niži od nekog budućeg šampiona jer ce budući sigurno imati bolje uvjete, pošto znanost, pa tako i sportska, iz godine u godinu napreduje. Neki budući šampioni će sigurno igrati tenis na puno višem nivou od Đokovica. To je sportska neminovnost, ali to ne znači da su bolji jer pitanje je kakav bi tenis igrao Đokovic u tim unaprijeđenim uvjetima u svojim najboljim godinama. Današnji Zverev bi otpuhao sa terena ondašnjeg Borga, ali to ne znači da je Zverev bolji. Upravo suprotno, mnogo je gori jer je Borg u svoje vrijeme ostvario mnogo vece rezultate. Dakle, nivo tenisa za mene ne predstavlja ništa posebno. Ono što ostaje zauvijek zapisano su rezultati. To niko ne može izbrisati, a nivo tenisa pada u "dinosaure" sa svakom budućom generacijom.

dominus

pre 5 godina

Ne može Jokić u istu rečenicu sa Novakom. Jokić tek kada osvoji prsten NBA, odnosno Svetsko sa Srbijom možemo ga porediti sa Đokovićem. Može on pucati statistiku koliko hoće, sve dok ne uzme trofeje njegovo ime ne može u istu rečenicu sa Novakom - čak je i tada pitanje. Zato oladite više sa tim momkom.

ernesto che

pre 5 godina

Realno, federer i igra leprsaviji tenis ali ono sto je Djokovic pokazivao u najboljim danima je bilo nesto nevidjeno, prosto bio je nepobediv, niko nije mogao da mu pridje, desetine poznatih, od kojih mnogi gotive federera, su sami priznali da je to nesto sto nisu videli do tad.

Danijel

pre 5 godina

Djokovic ev skor u finalima GS 15/9, za lika koji je napisao da je 50%. Blago tebi i tvojoj nastavnici iz matematike, bože sačuvaj!

miodrag

pre 5 godina

Nadal, pa Federer... Ovaj je broj 3.
(svima su stavili amove, 21. februar 2019 13:28)
Za te ostale ne znam ali tebi jesu 100% stavili…..to, mislim te ramove, amove i sl.

hadvao

pre 5 godina

Ljudi vidite ironiju zivota dijeli nam lekcije svaki dan do skoro rom 14008 a sada isti taj pod nikom svima su stavili amove.Najveci bot na sajtu i lovac na pluseve sa komentarom odma posle objave i sa povladjivanjem svemu.Ako malo zakasni komentara i nema.Bot iz Loznice!Toga samo na ignor i nema ga vise.Poz dobrim ljudima.

alfabet

pre 5 godina

Po meni, ne može da bude najbolji niko ko nije osvojio olimpijsku zlatnu. Greh je što neki raniji teniseri nisu imali ni priliku za to, ali to je što je, nema utešne. Ali ovi koji igraju u vreme kada je tenis olimpijski sport ne mogu da se žale ni na šta i da omalovažavaju olimpijski turnir i olimpijsku medalju.
(Bobby, 21. februar 2019 16:13)

Zlato na olimpijadi je bitno samo kao zlato na olimpijadi. Misliš da neko toliko pominje što je Kevin Durant osvojio zlato na olimpijadi, ili pominju da je bio NBA šampion 2 puta ili mvp itd. Niko ne omalovažava olimpijsko zlato, ali što se tiče ovog turnira u Teniskom smislu ono uopšte nema neku težinu. Pogotovo kad se radi o karijerama samih tenisera. Druga je stvar što oni koji ne vole Novaka, znaju da mu samo to fali i da ima samo još jednu šansu da ga uzme, pa zbog toga hoće da naprave da je olimpijsko zlato u tenisu neko najveće dostignuće, a ustvari nije. Očekujem da se javi neki trol I pita "a što je Novak onda plakao ako nije toliko važno". Ponoviću, plakao je zato što je njemu veoma važno da osvoji zlato za Srbiju, ne plače zato što nije dodao zlato svim svojim osvojenim trofejima. Znači mu da osvoji zlato za Srbiju, jer je ta "titula" zvanično osvojena za SRBIJU. Što govori koliko je patriota. Druga stvar je ona koju si pomenuo, od 1988. tenis je postao opet olimpijski sport posle 60 godina. Mnoge teniske legende nisu imale uopšte priliku da osvoje medalju. Ali voleo bih da Nole i to uzme, jer će te onda govoriti "ali Nole nema titulu sa hopman kupa".

CJC

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.

Sauron

pre 5 godina

Auu, kakav si pacenik king rogere,bodibond,otan,svima su savili amove,i kako se sve jos potpisujes! Po ceo dan visis na ovom portalu i cekas vesti kako bi lecio svoje frustracije..ee nesretnice..

delboj

pre 5 godina

Ovako kad covek pogleda, ovih 25-22 u medjusobnim jos i dobro izgleda po Federera obzirom da se poslednjih godina nije ni susretao sa ovakvim Novakom. Novak je s druge strane dok se probijao ka vrhu gotovo uvek igrao protiv Rodje u prajmu.
Federer se gomilu puta izvukao ispadavsi pre duela sa Djokovicem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (CJC, 21. februar 2019 19:42)

Hahahahahah. Kakva zamjena teza. Upravo je Federer i kad god je bio u losoj formi uvijek dolazio do polufinala ili finala i tu gubio od Novaka ili Rafe. A sad je kao Federer imao srece, sto mu Novak, koji se za one dvije godine kad se nije mogao sastaviti, nije ni jednom dosao na megdan. Nego su njega bili prejaki raznorazni Cungovi i Istomini. Pa da je Novak u te dvije godine makar pola sezone odigrao na malo boljem nivou, tj da je uspio da dodje do Rodja, ovaj bi ga gazio, (generalno ga je svako gazio), sad bi medjusobni skor bio obrnut.
Necemo pricati o tome da Novak i Rafa nemaju ni k od konkurencije medju mladjim generacijama kao sto je Federer imao upravo njih.