Sreda, 20.02.2019.

09:30

Gde je Jokić u MVP trci?

Trka za najkorisnijeg igrača ovosezonske NBA lige se nastavlja nakon Ol-star pauze i do samog kraja sezone će biti vrlo neizvesno u toj borbi.

Izvor: SN

Gde je Jokiæ u MVP trci? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Tin

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo
(mat, 20. februar 2019 15:25)

Sta lupaš, igra 30-tak minuta i nikada ne igra garbage time kao neki MVP-ovi (Harden) samo da bi dali 30 ili vise koseva, iako mu ne tim ili ostvario sigurnu pobedu ili siguran poraz. Koliko puta sam gedao, fali mu jedna asistencija ili skok za TD a Maloun ga ostavi cutavu zadnju cetvrtinu da sedi na klupi, posto nema potrebe da igra. Ajd da vidim da R. Westbrook to uradi, nema sane. LeBron igra 7-8 minuta vise u proseku, to je za jokaru jos 5 poena u proseku potencijalno.

mat

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo

ratko

pre 5 godina

Dobio sam informaciju, da Joka nece igrati za reprezentaciju, a MVP ce osvojiti sigurno. MVP ce u svakom slucaju biti Srbin. Presrecan sam.

Ostin A

pre 5 godina

Milavoki ubedljivo najbolji tim u ligi do sada. Ukoliko nastave ovako Adetokumbo će sigurno biti MVP.

Jokić nije ni u prvih 25 strelaca lige, a koševi donose najviše poena u ovom izboru. Takođe jedan prvi centar sa ogromnom minutažom nije ni u prvih 100 blokera lige, a nije ni neki skakač (skokovi po minuti).

U NBA prvom timu na poziciji centra će biti Embid, u drugom timu će biti kidanje sa Davisom, ako Nju Orleans ostane ovako loš, ima šanse za Jokića da bude u drugom timu.

kramer

pre 5 godina

Kako to sad šesti?
Po pisanju zadnje vrime mislija sam mvp gotova stvar.
Te bolji od Magica te prestigao Wilta Kareema Jordana ...
Mnogo smo realni nema šta.

hmmmmm

pre 5 godina

@Ruza
Vazni su poeni, a ne procenat suta. Kad imas igraca koji postize prosecno 36 poena po utakmici bas te briga za procente. Opet je on mnogo korisniji timu od npr. Jokica koji postize jedva 20 poena po utakmici a bas i nema neki impresivan procenat s obzirom na to da je centar.

hmmmmm

pre 5 godina

@Alen
Pokazao je Vestbruk koliko je tesko postici tripl dabl...
Svi ovi kandidati imaju mnogo bolju statistiku od Jokica, znas li ti sta znaci postici 36 ili 27 poena po utakmici!? A tek 27 poena i jos 12 skokova.
Skoro svi imaju bolji procenat suta od Jokica, osim eto Hardena, ali on sutira mnogo vise pa je logicno da ima slabiji procenat. Tvojom logikom dovoljno je da sutnes 4-5 puta po utakmici, pogadjas samo zicere, imas procenat od 90% i prosek poena 10 i proglase te za MVP lige.

hmmmmm

pre 5 godina

@Marko
Pa Embid ima bolju statistiku od Jokica iako igra sa nekoliko all star igraca, sto znaci da je teze da se izbori za mesto. Lako je Jokicu da nabija statistiku kad sve lopte idu na njega, video bih ga u ozbiljnom timu, gde ima konkurenciju. Eto npr, da igra u timu sa Embidom, Dzordzom ili Janisom, ne bi se video, zato je i ostao u Denveru.

hmmmmm

pre 5 godina

@sheldon cooper
Nema sanse da Jokic bude MVP jer ima mnogo losiju statistiku od ostalih kandidata. On je uvrsten medju kandidate samo zbog uspeha Denvera, inace po statistici nije zasluzio, ima mnogo boljih od njega. Bertans nije na all star iz razloga koji su jasni svima osim onima koji pojma nemaju o kosarci. Kakav bre procenat suta za 3? On nije ni medju 100 najboljih sutera.

hmmmmm

pre 5 godina

@tanderi
Po tebi su procenti suta mnogo bitni jer je to jedini nacin da pljujes one koji su bolji od tvojih favorita. Covek ima 36 poena po utakmici, ali eto, nadje se neki da mu osporava sezonu jer po njemu ovaj nema dovoljno dobar procenat suta. A njega bas briga za procenat, on je tu da da 30-40 poena i to je to. Bukvalno vuce tim do plej ofa.

antimiškobot

pre 5 godina

Ma sad ce strucni nebeski narod da vam objasni da Jokic ne može biti MVP jer nece da igra za Srbiju!
(Ptica, 20. februar 2019 11:03)



"naš jokara" - mvp među igračima koji bojkotuju reprezentaciju svoje zemlje!
bez konkurencije, i bukvalno...

nba86

pre 5 godina

mvp mora da bude janis, milvoki ce biti najbolji tim lige, a on je sve I svja tamo, kao I harden u hjustonu. grk, harden, dzordz, kari I jokic prva petorka.

Flat

pre 5 godina

Tako blizu a tako daleko. To sto je navodno sesti sada lepo zvuci, ali je mnogo daleko i od top3. Da bi bio prvi morao bi da "podivlja" do kraja sezone i odvede Denver na prvo mesto barem Zapada i usput napravi jos 10+ tripl dablova.
Cak ni tad ne bi bio favorit ali bi imao realne izglede za MVP titulu.

lifeisgood

pre 5 godina

Gde je nigde,zalosno bi bilo da pored ovakvih zveri MVP nagradu osvoji nas Jokic koji iako ima kosarkasku inteligenciju,zna da igra ail mislim da Greak Freak number ONE1...

tanderi

pre 5 godina

Po meni je MVP onaj koji sam vuče svoj tim i u isto vreme ima dobre procente šuta. Harden jeste da vuče sam rakete koji su bez njega grupa gradjana ali procenti šuta su užas.
Po meni je MVP srpski zet Pol Džordž, brutalne brojke i procenti.

Zox

pre 5 godina

Dzaba statistika... Momak je skroman, nema "fashion" izgled, belac je, Evropljanin (uh, zamalo da napisem Srbin, a tek onda...). Jednostavno, nije "komercijalan".

Oni ne bi ni smeli dati belcu sa 24 godine neku titulu tipa MVP itd. Iskreno... Navikli su na udri, otomaj, skaci, divljaj, zkucavaj, tri poena i to je sve - nije utakmica ako nije dato preko 120 poena. Cirkus...

x

pre 5 godina

Naravno da nema sanse za MVP, ali ima za mesto u najboljoj petorci na kraju sezone!
Bice mrtva trka izmedju njega i Embida, koji je za sada u blagoj prednosti.
Mislim da je Jokiceva sansa da ga pretekne, bolji rezultat tima. I da jos malo pojaca licnu statistiku, npr. da ima prosek 22p, 12sk, 8as.
Da li neko moze da mi odgovori da li se za All-nba team gleda ucinak cele sezone ili samo regulano deo?
Za MVP je jasno da je u pitanju regularni deo sezone, ali za ovo nisam siguran...

Edi

pre 5 godina

Jokic je fenomenalan igrac ali videli smo na all-star-u da njegova igra ne dize publiku na noge a to je u nba-u za marketing mnooogo bitno. A iza svega naravno su pare. Sportski pozdrav.

Milan

pre 5 godina

Paul George je trenutno najbolji i najkompletniji igrač na svetu. Brutalna odbrana, vrhunski napad, raznovrsnost, šut, apsolutno sve.

Ruza

pre 5 godina

Ne volim pominjanje poena bez statistike o procentu suta. Kod mnogih velikih igraca je on nekad bio los ali ovo danasnje silovanje lopte nije kosarka. Harden, Vestbruk i kompanija imaju izuzetno lose procente. I Spanulis (daleko po kvalitetu) nekad ima los procenat suta ali kad dodje poslednji napad za pobedu, on to ne promasuje! To su pobednici koji ce biti zapamceni po karakteru, a ne samo po statisici.
A Dzordan se samo smeska, ipak je teze 6 titula iz 6 finala nego sve utakmice preko 30 poena ili svi silni tripple-double... Istorija pamti samo pobednike!

draganRs

pre 5 godina

Nas Jokara Mvp naravno nema sanse da bude svaki ozbiljan analiticar ne bi o tome ni diskutovao puno. (Tesko mi je reci Grk jer on to nije, neka se zahvali svojim nigerijskim genima za gradju, jacinu i atlecizam) Janis je po meni izbor 1 za MVP. Dzordz je fenomenalan ove sezone, Harden dosta siluje ali niko ne moze da spori da je veliki igrac. Ima jos 6,7 igraca ispred Jokare ali ono sto radi ove sezone je za radost nas svih i Denver igra iznad svojih mogucnosti zasad.


Niko ne spominje da je NBA postao cirkus sa statistikama zadnje 3,4 godine sa dosta vise poena . Tipa utakmice na istoku su prije 7,8 godina na margini poena bile 195,5 poena po utakmici a danas su to cifre od 223,5 sto su ogromne razlike... Samo su prije GS i Phoenix sansi igrali vazda brzu kosarku a sad svako. Nema duse ova NBA zato je u dosta manjoj mjeri pratim nego pre kada sam bio zaludjenik.

niksa

pre 5 godina

Janis igra savrseno. Ekipa mu prva. I nema naznaka da ce se to promeniti u play off u. Jedino sto nema sut. Jokic je dobar. Steff mi je extra. O hardenu ne zelim da pricam. A durent.. Hm. Ne znam. Uvek mi je bio bolji steff.

Marko

pre 5 godina

Embid prva??? Po cemu igra sa 4 all stara i opet ima slabiji rekord od Jokica, po svim naprednim statistikama je Jokic bolji ove sezone plus sa slabijim timom ima bolji rekord reci mi molim te po cemu Embid ove sezone zasluzuje pre Jokica!???
Jokic je jedini igrac u ligi koji vodi svoj tim u poenima, asistencijama, skokovima, ukradenim i drugi su na zapadu, ovaj sa 4 all stara 5 na istoku to ce biti najveca sramota ako Jokic ne bude prva postava ove sezone!!!

antiDebil

pre 5 godina

Na 6 mestu.Iza Hardena,Janisa,Emblida,Dzorda,Karija,pa onda Jokic.Realno
(Luckyone, 20. februar 2019 09:35)

Sta znaci to realno ?
Inace Ajzea Tomas je Individualnog stavio na 4.mesto, iza Djanisa, Hardena i Djordja !

sheldon cooper

pre 5 godina

Nema šanse da Jokić bude mvp, iz istog razloga iz kog Bertans (koji je, po procentima, najbolji šuter za 3p)nije učestvovao na takmičenju u šutiranju trojki, na ol-staru. Pogledajte klip od lika na yt, HeatCheck.

Sport

pre 5 godina

Jokić ako nastavi ovako izgradiće sebe u super zvezdu. Do juče momak koji igra za Denver i simpatičan je hardcore pratiocima košarke, danas već svi znaju za njega iako ga ne prate previše, a sutra može da očekuje sveopšte prepoznavanje. Ono što je specifično za njega je to da je centar kakvog liga do sada nije imala. Liga je imala vrhunske centre, specifične svako na svoj način, ali ne i centra kao Jokića. To je njegova prednost jer gradi neki potpuno novi stil koji će neko kad tad pokušati da kopira. Ubojitost Denvera se ogleda u tome da na poziciji centra imaju igrača koji lako odmenjuje organizatora igre po potrebi i širi lepezu napada toliko da protivnik ima jasnih problema da se prilagodi. Nekoliko utakmica je dokaz za to gde je Denver sa neverovatnom lakoćom gazio u poslednjih 12 minuta i okretao minuse i po 20 poena. Suština je da protivnik ne može spremiti odbranu na sve što Denver može isporučiti.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

Ma nema sanse... Ljudi, ja ga gotivim i odlicno igra ali pored Hardena, Janisa, Durenta.... da ne nabrajam dalje. Nema sanse.. Niti je dovoljno atraktivan niti je dovoljno popularan (marketinski iskoriscen). Iskreno, ne znam da li bi bio MVP cak i da nekim cudom osvoje titulu...Biznis je to....

navijac partizana!

pre 5 godina

Paul George ili Janis ce biti MVP. Nikola jednostavno nije (jos) dovoljno seksi da bude u toj prici. Bice druga petorka NBA (Embiid prva) i ukoliko Denver bude imao dobar plejof i dobru sledecu sezonu, pocece da se gura u pricu za MVP. Polako, ima 24 godine. :)

nikolabg

pre 5 godina

Jokić je zasigurno jedan od najboljih igrača lige i najkorisnijih igrača.
Ako nastavi sa ovim igrama, MVP titula ga čeka kroz koju godinu. Ove godine je nezahvalno to očekivati i tražiti.Denver je najprijatnije iznenadjenje i ovo je za njih, za ovu sezonu, ogroman uspeh biti na vrhu zapada. Ukoliko ostanu drugi imaju dobre šanse da dodju do finala konferencije ali nemaju dovoljno kvaliteta za nešto više.Fali mu definitivno to iskustvo igranja plej ofa i kad njega stekne a klub nastavi ovim putem, nema tog ko će ga zaustaviti u tome.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

Ma nema sanse... Ljudi, ja ga gotivim i odlicno igra ali pored Hardena, Janisa, Durenta.... da ne nabrajam dalje. Nema sanse.. Niti je dovoljno atraktivan niti je dovoljno popularan (marketinski iskoriscen). Iskreno, ne znam da li bi bio MVP cak i da nekim cudom osvoje titulu...Biznis je to....

navijac partizana!

pre 5 godina

Paul George ili Janis ce biti MVP. Nikola jednostavno nije (jos) dovoljno seksi da bude u toj prici. Bice druga petorka NBA (Embiid prva) i ukoliko Denver bude imao dobar plejof i dobru sledecu sezonu, pocece da se gura u pricu za MVP. Polako, ima 24 godine. :)

Sport

pre 5 godina

Jokić ako nastavi ovako izgradiće sebe u super zvezdu. Do juče momak koji igra za Denver i simpatičan je hardcore pratiocima košarke, danas već svi znaju za njega iako ga ne prate previše, a sutra može da očekuje sveopšte prepoznavanje. Ono što je specifično za njega je to da je centar kakvog liga do sada nije imala. Liga je imala vrhunske centre, specifične svako na svoj način, ali ne i centra kao Jokića. To je njegova prednost jer gradi neki potpuno novi stil koji će neko kad tad pokušati da kopira. Ubojitost Denvera se ogleda u tome da na poziciji centra imaju igrača koji lako odmenjuje organizatora igre po potrebi i širi lepezu napada toliko da protivnik ima jasnih problema da se prilagodi. Nekoliko utakmica je dokaz za to gde je Denver sa neverovatnom lakoćom gazio u poslednjih 12 minuta i okretao minuse i po 20 poena. Suština je da protivnik ne može spremiti odbranu na sve što Denver može isporučiti.

nikolabg

pre 5 godina

Jokić je zasigurno jedan od najboljih igrača lige i najkorisnijih igrača.
Ako nastavi sa ovim igrama, MVP titula ga čeka kroz koju godinu. Ove godine je nezahvalno to očekivati i tražiti.Denver je najprijatnije iznenadjenje i ovo je za njih, za ovu sezonu, ogroman uspeh biti na vrhu zapada. Ukoliko ostanu drugi imaju dobre šanse da dodju do finala konferencije ali nemaju dovoljno kvaliteta za nešto više.Fali mu definitivno to iskustvo igranja plej ofa i kad njega stekne a klub nastavi ovim putem, nema tog ko će ga zaustaviti u tome.

tanderi

pre 5 godina

Po meni je MVP onaj koji sam vuče svoj tim i u isto vreme ima dobre procente šuta. Harden jeste da vuče sam rakete koji su bez njega grupa gradjana ali procenti šuta su užas.
Po meni je MVP srpski zet Pol Džordž, brutalne brojke i procenti.

Milan

pre 5 godina

Paul George je trenutno najbolji i najkompletniji igrač na svetu. Brutalna odbrana, vrhunski napad, raznovrsnost, šut, apsolutno sve.

x

pre 5 godina

Naravno da nema sanse za MVP, ali ima za mesto u najboljoj petorci na kraju sezone!
Bice mrtva trka izmedju njega i Embida, koji je za sada u blagoj prednosti.
Mislim da je Jokiceva sansa da ga pretekne, bolji rezultat tima. I da jos malo pojaca licnu statistiku, npr. da ima prosek 22p, 12sk, 8as.
Da li neko moze da mi odgovori da li se za All-nba team gleda ucinak cele sezone ili samo regulano deo?
Za MVP je jasno da je u pitanju regularni deo sezone, ali za ovo nisam siguran...

Marko

pre 5 godina

Embid prva??? Po cemu igra sa 4 all stara i opet ima slabiji rekord od Jokica, po svim naprednim statistikama je Jokic bolji ove sezone plus sa slabijim timom ima bolji rekord reci mi molim te po cemu Embid ove sezone zasluzuje pre Jokica!???
Jokic je jedini igrac u ligi koji vodi svoj tim u poenima, asistencijama, skokovima, ukradenim i drugi su na zapadu, ovaj sa 4 all stara 5 na istoku to ce biti najveca sramota ako Jokic ne bude prva postava ove sezone!!!

nba86

pre 5 godina

mvp mora da bude janis, milvoki ce biti najbolji tim lige, a on je sve I svja tamo, kao I harden u hjustonu. grk, harden, dzordz, kari I jokic prva petorka.

Ruza

pre 5 godina

Ne volim pominjanje poena bez statistike o procentu suta. Kod mnogih velikih igraca je on nekad bio los ali ovo danasnje silovanje lopte nije kosarka. Harden, Vestbruk i kompanija imaju izuzetno lose procente. I Spanulis (daleko po kvalitetu) nekad ima los procenat suta ali kad dodje poslednji napad za pobedu, on to ne promasuje! To su pobednici koji ce biti zapamceni po karakteru, a ne samo po statisici.
A Dzordan se samo smeska, ipak je teze 6 titula iz 6 finala nego sve utakmice preko 30 poena ili svi silni tripple-double... Istorija pamti samo pobednike!

Zox

pre 5 godina

Dzaba statistika... Momak je skroman, nema "fashion" izgled, belac je, Evropljanin (uh, zamalo da napisem Srbin, a tek onda...). Jednostavno, nije "komercijalan".

Oni ne bi ni smeli dati belcu sa 24 godine neku titulu tipa MVP itd. Iskreno... Navikli su na udri, otomaj, skaci, divljaj, zkucavaj, tri poena i to je sve - nije utakmica ako nije dato preko 120 poena. Cirkus...

Flat

pre 5 godina

Tako blizu a tako daleko. To sto je navodno sesti sada lepo zvuci, ali je mnogo daleko i od top3. Da bi bio prvi morao bi da "podivlja" do kraja sezone i odvede Denver na prvo mesto barem Zapada i usput napravi jos 10+ tripl dablova.
Cak ni tad ne bi bio favorit ali bi imao realne izglede za MVP titulu.

Tin

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo
(mat, 20. februar 2019 15:25)

Sta lupaš, igra 30-tak minuta i nikada ne igra garbage time kao neki MVP-ovi (Harden) samo da bi dali 30 ili vise koseva, iako mu ne tim ili ostvario sigurnu pobedu ili siguran poraz. Koliko puta sam gedao, fali mu jedna asistencija ili skok za TD a Maloun ga ostavi cutavu zadnju cetvrtinu da sedi na klupi, posto nema potrebe da igra. Ajd da vidim da R. Westbrook to uradi, nema sane. LeBron igra 7-8 minuta vise u proseku, to je za jokaru jos 5 poena u proseku potencijalno.

draganRs

pre 5 godina

Nas Jokara Mvp naravno nema sanse da bude svaki ozbiljan analiticar ne bi o tome ni diskutovao puno. (Tesko mi je reci Grk jer on to nije, neka se zahvali svojim nigerijskim genima za gradju, jacinu i atlecizam) Janis je po meni izbor 1 za MVP. Dzordz je fenomenalan ove sezone, Harden dosta siluje ali niko ne moze da spori da je veliki igrac. Ima jos 6,7 igraca ispred Jokare ali ono sto radi ove sezone je za radost nas svih i Denver igra iznad svojih mogucnosti zasad.


Niko ne spominje da je NBA postao cirkus sa statistikama zadnje 3,4 godine sa dosta vise poena . Tipa utakmice na istoku su prije 7,8 godina na margini poena bile 195,5 poena po utakmici a danas su to cifre od 223,5 sto su ogromne razlike... Samo su prije GS i Phoenix sansi igrali vazda brzu kosarku a sad svako. Nema duse ova NBA zato je u dosta manjoj mjeri pratim nego pre kada sam bio zaludjenik.

niksa

pre 5 godina

Janis igra savrseno. Ekipa mu prva. I nema naznaka da ce se to promeniti u play off u. Jedino sto nema sut. Jokic je dobar. Steff mi je extra. O hardenu ne zelim da pricam. A durent.. Hm. Ne znam. Uvek mi je bio bolji steff.

sheldon cooper

pre 5 godina

Nema šanse da Jokić bude mvp, iz istog razloga iz kog Bertans (koji je, po procentima, najbolji šuter za 3p)nije učestvovao na takmičenju u šutiranju trojki, na ol-staru. Pogledajte klip od lika na yt, HeatCheck.

hmmmmm

pre 5 godina

@Alen
Pokazao je Vestbruk koliko je tesko postici tripl dabl...
Svi ovi kandidati imaju mnogo bolju statistiku od Jokica, znas li ti sta znaci postici 36 ili 27 poena po utakmici!? A tek 27 poena i jos 12 skokova.
Skoro svi imaju bolji procenat suta od Jokica, osim eto Hardena, ali on sutira mnogo vise pa je logicno da ima slabiji procenat. Tvojom logikom dovoljno je da sutnes 4-5 puta po utakmici, pogadjas samo zicere, imas procenat od 90% i prosek poena 10 i proglase te za MVP lige.

Edi

pre 5 godina

Jokic je fenomenalan igrac ali videli smo na all-star-u da njegova igra ne dize publiku na noge a to je u nba-u za marketing mnooogo bitno. A iza svega naravno su pare. Sportski pozdrav.

antimiškobot

pre 5 godina

Ma sad ce strucni nebeski narod da vam objasni da Jokic ne može biti MVP jer nece da igra za Srbiju!
(Ptica, 20. februar 2019 11:03)



"naš jokara" - mvp među igračima koji bojkotuju reprezentaciju svoje zemlje!
bez konkurencije, i bukvalno...

antiDebil

pre 5 godina

Na 6 mestu.Iza Hardena,Janisa,Emblida,Dzorda,Karija,pa onda Jokic.Realno
(Luckyone, 20. februar 2019 09:35)

Sta znaci to realno ?
Inace Ajzea Tomas je Individualnog stavio na 4.mesto, iza Djanisa, Hardena i Djordja !

kramer

pre 5 godina

Kako to sad šesti?
Po pisanju zadnje vrime mislija sam mvp gotova stvar.
Te bolji od Magica te prestigao Wilta Kareema Jordana ...
Mnogo smo realni nema šta.

hmmmmm

pre 5 godina

@tanderi
Po tebi su procenti suta mnogo bitni jer je to jedini nacin da pljujes one koji su bolji od tvojih favorita. Covek ima 36 poena po utakmici, ali eto, nadje se neki da mu osporava sezonu jer po njemu ovaj nema dovoljno dobar procenat suta. A njega bas briga za procenat, on je tu da da 30-40 poena i to je to. Bukvalno vuce tim do plej ofa.

Ostin A

pre 5 godina

Milavoki ubedljivo najbolji tim u ligi do sada. Ukoliko nastave ovako Adetokumbo će sigurno biti MVP.

Jokić nije ni u prvih 25 strelaca lige, a koševi donose najviše poena u ovom izboru. Takođe jedan prvi centar sa ogromnom minutažom nije ni u prvih 100 blokera lige, a nije ni neki skakač (skokovi po minuti).

U NBA prvom timu na poziciji centra će biti Embid, u drugom timu će biti kidanje sa Davisom, ako Nju Orleans ostane ovako loš, ima šanse za Jokića da bude u drugom timu.

hmmmmm

pre 5 godina

@Marko
Pa Embid ima bolju statistiku od Jokica iako igra sa nekoliko all star igraca, sto znaci da je teze da se izbori za mesto. Lako je Jokicu da nabija statistiku kad sve lopte idu na njega, video bih ga u ozbiljnom timu, gde ima konkurenciju. Eto npr, da igra u timu sa Embidom, Dzordzom ili Janisom, ne bi se video, zato je i ostao u Denveru.

mat

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo

lifeisgood

pre 5 godina

Gde je nigde,zalosno bi bilo da pored ovakvih zveri MVP nagradu osvoji nas Jokic koji iako ima kosarkasku inteligenciju,zna da igra ail mislim da Greak Freak number ONE1...

hmmmmm

pre 5 godina

@Ruza
Vazni su poeni, a ne procenat suta. Kad imas igraca koji postize prosecno 36 poena po utakmici bas te briga za procente. Opet je on mnogo korisniji timu od npr. Jokica koji postize jedva 20 poena po utakmici a bas i nema neki impresivan procenat s obzirom na to da je centar.

hmmmmm

pre 5 godina

@sheldon cooper
Nema sanse da Jokic bude MVP jer ima mnogo losiju statistiku od ostalih kandidata. On je uvrsten medju kandidate samo zbog uspeha Denvera, inace po statistici nije zasluzio, ima mnogo boljih od njega. Bertans nije na all star iz razloga koji su jasni svima osim onima koji pojma nemaju o kosarci. Kakav bre procenat suta za 3? On nije ni medju 100 najboljih sutera.

ratko

pre 5 godina

Dobio sam informaciju, da Joka nece igrati za reprezentaciju, a MVP ce osvojiti sigurno. MVP ce u svakom slucaju biti Srbin. Presrecan sam.

Vetar u ledja..

pre 5 godina

Ma nema sanse... Ljudi, ja ga gotivim i odlicno igra ali pored Hardena, Janisa, Durenta.... da ne nabrajam dalje. Nema sanse.. Niti je dovoljno atraktivan niti je dovoljno popularan (marketinski iskoriscen). Iskreno, ne znam da li bi bio MVP cak i da nekim cudom osvoje titulu...Biznis je to....

mat

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo

hmmmmm

pre 5 godina

@sheldon cooper
Nema sanse da Jokic bude MVP jer ima mnogo losiju statistiku od ostalih kandidata. On je uvrsten medju kandidate samo zbog uspeha Denvera, inace po statistici nije zasluzio, ima mnogo boljih od njega. Bertans nije na all star iz razloga koji su jasni svima osim onima koji pojma nemaju o kosarci. Kakav bre procenat suta za 3? On nije ni medju 100 najboljih sutera.

hmmmmm

pre 5 godina

@Ruza
Vazni su poeni, a ne procenat suta. Kad imas igraca koji postize prosecno 36 poena po utakmici bas te briga za procente. Opet je on mnogo korisniji timu od npr. Jokica koji postize jedva 20 poena po utakmici a bas i nema neki impresivan procenat s obzirom na to da je centar.

kramer

pre 5 godina

Kako to sad šesti?
Po pisanju zadnje vrime mislija sam mvp gotova stvar.
Te bolji od Magica te prestigao Wilta Kareema Jordana ...
Mnogo smo realni nema šta.

hmmmmm

pre 5 godina

@Marko
Pa Embid ima bolju statistiku od Jokica iako igra sa nekoliko all star igraca, sto znaci da je teze da se izbori za mesto. Lako je Jokicu da nabija statistiku kad sve lopte idu na njega, video bih ga u ozbiljnom timu, gde ima konkurenciju. Eto npr, da igra u timu sa Embidom, Dzordzom ili Janisom, ne bi se video, zato je i ostao u Denveru.

Ruza

pre 5 godina

Ne volim pominjanje poena bez statistike o procentu suta. Kod mnogih velikih igraca je on nekad bio los ali ovo danasnje silovanje lopte nije kosarka. Harden, Vestbruk i kompanija imaju izuzetno lose procente. I Spanulis (daleko po kvalitetu) nekad ima los procenat suta ali kad dodje poslednji napad za pobedu, on to ne promasuje! To su pobednici koji ce biti zapamceni po karakteru, a ne samo po statisici.
A Dzordan se samo smeska, ipak je teze 6 titula iz 6 finala nego sve utakmice preko 30 poena ili svi silni tripple-double... Istorija pamti samo pobednike!

ratko

pre 5 godina

Dobio sam informaciju, da Joka nece igrati za reprezentaciju, a MVP ce osvojiti sigurno. MVP ce u svakom slucaju biti Srbin. Presrecan sam.

Marko

pre 5 godina

Embid prva??? Po cemu igra sa 4 all stara i opet ima slabiji rekord od Jokica, po svim naprednim statistikama je Jokic bolji ove sezone plus sa slabijim timom ima bolji rekord reci mi molim te po cemu Embid ove sezone zasluzuje pre Jokica!???
Jokic je jedini igrac u ligi koji vodi svoj tim u poenima, asistencijama, skokovima, ukradenim i drugi su na zapadu, ovaj sa 4 all stara 5 na istoku to ce biti najveca sramota ako Jokic ne bude prva postava ove sezone!!!

hmmmmm

pre 5 godina

@Alen
Pokazao je Vestbruk koliko je tesko postici tripl dabl...
Svi ovi kandidati imaju mnogo bolju statistiku od Jokica, znas li ti sta znaci postici 36 ili 27 poena po utakmici!? A tek 27 poena i jos 12 skokova.
Skoro svi imaju bolji procenat suta od Jokica, osim eto Hardena, ali on sutira mnogo vise pa je logicno da ima slabiji procenat. Tvojom logikom dovoljno je da sutnes 4-5 puta po utakmici, pogadjas samo zicere, imas procenat od 90% i prosek poena 10 i proglase te za MVP lige.

Edi

pre 5 godina

Jokic je fenomenalan igrac ali videli smo na all-star-u da njegova igra ne dize publiku na noge a to je u nba-u za marketing mnooogo bitno. A iza svega naravno su pare. Sportski pozdrav.

antimiškobot

pre 5 godina

Ma sad ce strucni nebeski narod da vam objasni da Jokic ne može biti MVP jer nece da igra za Srbiju!
(Ptica, 20. februar 2019 11:03)



"naš jokara" - mvp među igračima koji bojkotuju reprezentaciju svoje zemlje!
bez konkurencije, i bukvalno...

Ostin A

pre 5 godina

Milavoki ubedljivo najbolji tim u ligi do sada. Ukoliko nastave ovako Adetokumbo će sigurno biti MVP.

Jokić nije ni u prvih 25 strelaca lige, a koševi donose najviše poena u ovom izboru. Takođe jedan prvi centar sa ogromnom minutažom nije ni u prvih 100 blokera lige, a nije ni neki skakač (skokovi po minuti).

U NBA prvom timu na poziciji centra će biti Embid, u drugom timu će biti kidanje sa Davisom, ako Nju Orleans ostane ovako loš, ima šanse za Jokića da bude u drugom timu.

Sport

pre 5 godina

Jokić ako nastavi ovako izgradiće sebe u super zvezdu. Do juče momak koji igra za Denver i simpatičan je hardcore pratiocima košarke, danas već svi znaju za njega iako ga ne prate previše, a sutra može da očekuje sveopšte prepoznavanje. Ono što je specifično za njega je to da je centar kakvog liga do sada nije imala. Liga je imala vrhunske centre, specifične svako na svoj način, ali ne i centra kao Jokića. To je njegova prednost jer gradi neki potpuno novi stil koji će neko kad tad pokušati da kopira. Ubojitost Denvera se ogleda u tome da na poziciji centra imaju igrača koji lako odmenjuje organizatora igre po potrebi i širi lepezu napada toliko da protivnik ima jasnih problema da se prilagodi. Nekoliko utakmica je dokaz za to gde je Denver sa neverovatnom lakoćom gazio u poslednjih 12 minuta i okretao minuse i po 20 poena. Suština je da protivnik ne može spremiti odbranu na sve što Denver može isporučiti.

nikolabg

pre 5 godina

Jokić je zasigurno jedan od najboljih igrača lige i najkorisnijih igrača.
Ako nastavi sa ovim igrama, MVP titula ga čeka kroz koju godinu. Ove godine je nezahvalno to očekivati i tražiti.Denver je najprijatnije iznenadjenje i ovo je za njih, za ovu sezonu, ogroman uspeh biti na vrhu zapada. Ukoliko ostanu drugi imaju dobre šanse da dodju do finala konferencije ali nemaju dovoljno kvaliteta za nešto više.Fali mu definitivno to iskustvo igranja plej ofa i kad njega stekne a klub nastavi ovim putem, nema tog ko će ga zaustaviti u tome.

draganRs

pre 5 godina

Nas Jokara Mvp naravno nema sanse da bude svaki ozbiljan analiticar ne bi o tome ni diskutovao puno. (Tesko mi je reci Grk jer on to nije, neka se zahvali svojim nigerijskim genima za gradju, jacinu i atlecizam) Janis je po meni izbor 1 za MVP. Dzordz je fenomenalan ove sezone, Harden dosta siluje ali niko ne moze da spori da je veliki igrac. Ima jos 6,7 igraca ispred Jokare ali ono sto radi ove sezone je za radost nas svih i Denver igra iznad svojih mogucnosti zasad.


Niko ne spominje da je NBA postao cirkus sa statistikama zadnje 3,4 godine sa dosta vise poena . Tipa utakmice na istoku su prije 7,8 godina na margini poena bile 195,5 poena po utakmici a danas su to cifre od 223,5 sto su ogromne razlike... Samo su prije GS i Phoenix sansi igrali vazda brzu kosarku a sad svako. Nema duse ova NBA zato je u dosta manjoj mjeri pratim nego pre kada sam bio zaludjenik.

sheldon cooper

pre 5 godina

Nema šanse da Jokić bude mvp, iz istog razloga iz kog Bertans (koji je, po procentima, najbolji šuter za 3p)nije učestvovao na takmičenju u šutiranju trojki, na ol-staru. Pogledajte klip od lika na yt, HeatCheck.

navijac partizana!

pre 5 godina

Paul George ili Janis ce biti MVP. Nikola jednostavno nije (jos) dovoljno seksi da bude u toj prici. Bice druga petorka NBA (Embiid prva) i ukoliko Denver bude imao dobar plejof i dobru sledecu sezonu, pocece da se gura u pricu za MVP. Polako, ima 24 godine. :)

tanderi

pre 5 godina

Po meni je MVP onaj koji sam vuče svoj tim i u isto vreme ima dobre procente šuta. Harden jeste da vuče sam rakete koji su bez njega grupa gradjana ali procenti šuta su užas.
Po meni je MVP srpski zet Pol Džordž, brutalne brojke i procenti.

Zox

pre 5 godina

Dzaba statistika... Momak je skroman, nema "fashion" izgled, belac je, Evropljanin (uh, zamalo da napisem Srbin, a tek onda...). Jednostavno, nije "komercijalan".

Oni ne bi ni smeli dati belcu sa 24 godine neku titulu tipa MVP itd. Iskreno... Navikli su na udri, otomaj, skaci, divljaj, zkucavaj, tri poena i to je sve - nije utakmica ako nije dato preko 120 poena. Cirkus...

antiDebil

pre 5 godina

Na 6 mestu.Iza Hardena,Janisa,Emblida,Dzorda,Karija,pa onda Jokic.Realno
(Luckyone, 20. februar 2019 09:35)

Sta znaci to realno ?
Inace Ajzea Tomas je Individualnog stavio na 4.mesto, iza Djanisa, Hardena i Djordja !

x

pre 5 godina

Naravno da nema sanse za MVP, ali ima za mesto u najboljoj petorci na kraju sezone!
Bice mrtva trka izmedju njega i Embida, koji je za sada u blagoj prednosti.
Mislim da je Jokiceva sansa da ga pretekne, bolji rezultat tima. I da jos malo pojaca licnu statistiku, npr. da ima prosek 22p, 12sk, 8as.
Da li neko moze da mi odgovori da li se za All-nba team gleda ucinak cele sezone ili samo regulano deo?
Za MVP je jasno da je u pitanju regularni deo sezone, ali za ovo nisam siguran...

hmmmmm

pre 5 godina

@tanderi
Po tebi su procenti suta mnogo bitni jer je to jedini nacin da pljujes one koji su bolji od tvojih favorita. Covek ima 36 poena po utakmici, ali eto, nadje se neki da mu osporava sezonu jer po njemu ovaj nema dovoljno dobar procenat suta. A njega bas briga za procenat, on je tu da da 30-40 poena i to je to. Bukvalno vuce tim do plej ofa.

Milan

pre 5 godina

Paul George je trenutno najbolji i najkompletniji igrač na svetu. Brutalna odbrana, vrhunski napad, raznovrsnost, šut, apsolutno sve.

lifeisgood

pre 5 godina

Gde je nigde,zalosno bi bilo da pored ovakvih zveri MVP nagradu osvoji nas Jokic koji iako ima kosarkasku inteligenciju,zna da igra ail mislim da Greak Freak number ONE1...

niksa

pre 5 godina

Janis igra savrseno. Ekipa mu prva. I nema naznaka da ce se to promeniti u play off u. Jedino sto nema sut. Jokic je dobar. Steff mi je extra. O hardenu ne zelim da pricam. A durent.. Hm. Ne znam. Uvek mi je bio bolji steff.

nba86

pre 5 godina

mvp mora da bude janis, milvoki ce biti najbolji tim lige, a on je sve I svja tamo, kao I harden u hjustonu. grk, harden, dzordz, kari I jokic prva petorka.

Flat

pre 5 godina

Tako blizu a tako daleko. To sto je navodno sesti sada lepo zvuci, ali je mnogo daleko i od top3. Da bi bio prvi morao bi da "podivlja" do kraja sezone i odvede Denver na prvo mesto barem Zapada i usput napravi jos 10+ tripl dablova.
Cak ni tad ne bi bio favorit ali bi imao realne izglede za MVP titulu.

Tin

pre 5 godina

Jokic je CENTAR koji ima OGROMNU minutazu a opet nije ni medju 20-25 najboljih strelaca lige, niti je medju najboljim blokerima i skakacima. On ne zasluzuje ni da se spomene kao kandidat za MVP-a, ali eto, Denver je dugo bio prvi na Zapadu pa je morao neko iz tog tima da bude nominovam.
Inace, Embid za njega izmislio kosarku, o Janisu, Harden i Dzordzu da ne govorimo
(mat, 20. februar 2019 15:25)

Sta lupaš, igra 30-tak minuta i nikada ne igra garbage time kao neki MVP-ovi (Harden) samo da bi dali 30 ili vise koseva, iako mu ne tim ili ostvario sigurnu pobedu ili siguran poraz. Koliko puta sam gedao, fali mu jedna asistencija ili skok za TD a Maloun ga ostavi cutavu zadnju cetvrtinu da sedi na klupi, posto nema potrebe da igra. Ajd da vidim da R. Westbrook to uradi, nema sane. LeBron igra 7-8 minuta vise u proseku, to je za jokaru jos 5 poena u proseku potencijalno.