Utorak, 19.02.2019.

18:45

Agasi: Ne bih pobedio Novaka, Rafu i Rodžera ni da igramo milion puta

Nekada najbolji teniser sveta, Amerikanac Andre Agasi, komentarisao je razlike između nekadašnjeg i sadašnjeg tenisa.

Izvor: Z.K.

Agasi: Ne bih pobedio Novaka, Rafu i Rodžera ni da igramo milion puta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

slaviša šmigič

pre 5 godina

Mislim,da je agasi bio predvodnik novog nacina igranja tenisa.setih se sada utakmice ispred vremeana kada je igrao finale sa samprasom na us.openu i sampras je odlucio igrati sa linije iako je bio medju 3.najbolja igraca na mrezi sampras gotovo pa nije dolazijo na mrezu jer bi se desilo verovatno isto kao federeru koji je mislio,da moze igrati na mrezi protiv nadala i novaka.nadal je imao neverovatno pozitivan skor sa federerom.i tako je nadal nabacio rekordno mnogo previše pobeda nad federerom koji više nema šansi,da ga dostigne a nadal i novak gotovo sigurno prestici ce rodjera po slamovima.

delboj

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.
(Goran, 19. februar 2019 23:20)

Rafa je osvojio RG sa 19... Pametnome dosta...

Goran

pre 5 godina

" Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali..."
Ovo je neverovatno sta se ovde moze cuti. Marej je covek sa 2 zlatne olimpijske medalje, ima 11 grand slem finala i 3 grand slem titule. Marej vise grand slem pobeda od jednog Mekinroa, Bekera, Edberga, Borga, da ne nabrajam masters titule ali ih ima vise nego svi pobrojani zajedno.

Dobro

pre 5 godina

Puno se toga promenilo u zadnjih 20 godina, tokom i po zavrsteku Agasijeve karijere. On je imao odlican ritern, pasing, uopste sa osnovne linije je bio jako solidan. Pobedjivao je lako sve one (...a bilo ih je poprilicno) koji su igrali servis-volej ili nisu bili solidni i bas konstantni baselineri.
Kao i Nole ponekad, gubio je od dobrih servera, jer i taj njegov super retern nije mogao sve da uhvati. Sampras je dosta tu profitirao, secam se.
Da ne govorim o poboljsanju 'tehnike' (reketa i spanova), tu se puno toga poboljsalo, ali ... ima pravo Agasi. Kretanje, postavljanje na loptu, odbrana, trening, ishrana, psiholoska priprema... sve je to sada svetlosnim godinama ispred Agasija. Danasnji teniski top je 'misomor' za raniji. Nijedan od bivsih brojeva 1 ne bi danas mogao da parira velikoj trojci. Nijedan.

Iz zemlje lala, uvek vas,

Zreb

pre 5 godina

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...
(ferdinand, 19. februar 2019 20:54)
Federer je igrao protiv svih njih (izuzev Vavrinke). Marej mu je pravio probleme svugde (sem na GS-ovima). Filipsus bi danas bio los, ali tad je bio jako nezgodan zbog-servis volej igre koja je bila narocito zastupljena na Vimbldonu. Rodik isto nije bio los igrac, a tu su Nalbandijan, Safin, Hjuit, Agasi ( u godinama, ali znamo ds se tad igra najbolji tenis), mladi Rafa( koji je bio zivotinja, naravno u pozitivnom smislu), a Djokovica racunamo od 2007. godine, zbog Montrela cini mi se i finala US Opena. Mozda konkurencija jeste jaca sad, ali 38-godisnjak sve moze da dobije sem Noleta i Rafe (zavisi kako mu sluzi bekhend). Da bi se nadmetao sa njima mora uvek biti u top formi, sto on odavno nije.

JPR24

pre 5 godina

Ovo za udaranje sve jače i jače na kraju je u pravu. Vidimo siledžije, pa ništa ne mogu ni protiv Federera ni Rafe ni Novaka. Ova trojica udaraju jako, da, ali znaju i kako da udaraju, da sad ne ulazimo u detalje.

Udarci su mu bili vrhunski- skroman je

pre 5 godina

Gledao sam Agasija, po talentu nije zaostajao u odnosu na ove danas. Verovatno misli na razliku u atletici, trčanju, tu se igra mnogo pomerila napred- kao i u svim sportovima. Ako bih morao da izdvojim jednoga od bivših teniskih asova koji bi bio najkonkurentiji ovima izabrao bih baš njega. Ali da trenira sprintove,kondiciju od malena- e, onda bi igrao egal sa Rođom, Noletom, Rafom..

Kontraš

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu- danas je gotovo ne moguće- izlazkom na mrežu- pre je bilo ne moguće(BLuka, 19. februar 2019 21:19 hv(F)ali tebi jedan dobar profesor srpskog jezika.

balea

pre 5 godina

Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)
Čoveče, pa ti mora da se šališ. Baš si mi ulepšao ovo jutro.

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Björn Borg izjavio,ja nikada ne bih pobedio Samprasa i Agasija da igramo milion puta.Nemoze se uporedjivati tenis sada i pre 20 a jos manje pre 30 ili 40 godina,prvo su se reketi mnogooooo usavrsili od tadsnjih drvenih,drugo stil igre se takodje promenio mnogo,pre se forsirala servis volej igra,a sada su 99% baseline igrači!.

Đorđe

pre 5 godina

Generalno, današnji sportisti su neuporedivo fizički spremniji u odnosu na pređašnje, pa je nemoguće vršiti poređenja sa aspekta hipotetičkih mečeva. Logično je da Agasi ne bi mogao da parira Novaku. Rodžeru i Nadal, u fizičkom smislu. Kao što ni Maradona i Pele ne bi odgovorili zahtevima današnjeg fudbala.
Ali ako već pravimo takva poređenja, onda bi trebalo sagledati "apgrejdovanog" Agasijsa, Maradona, Pelea... u smislu da treniraju po najsavremenijim metodama, da se hrane po specijalnom režimu, piju razne suplemente koje piju današnji sportisti, da koriste savremenu opremu itd. Jedan od razloga jačih udaraca danas je i neuporedivo kvalitetnija oprema.
E sad, jedan "savremeni" Agasi bi po meni imao sasvim solidne šanse protiv velike trojke. Mislim da bi na šljaci bio favorit protiv Federer, dok bi na brzim podlogama mogao da dobije Đokovića i Nadala. Po talentu i veštini, ništa on ne zaostaje za njima, kao ni Sampras, a posebno Borg svako sa svojim posebnim kvaliteti a. Ipak, istrajnost, kontinuitet i neverovatan pobednički mentalitet su stvari koje prave razliku između velike trojke i ostalih.

VUK

pre 5 godina

@Proročica Monika... da ti nije Vučićević neki rod? Čoveče , ima snimak šta je rekla Monika. Rekla je da će Novak igrati još 5 godina na ovom nivou ,ako bude posvećen treningu kao što je danas. Ne do 42 g. nego do nepunih 37 g. !! Nije lepo lagati.

bozza

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi" 

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)
(Jovan, 19. februar 2019 22:51)

a sta tek da kazemo za Corica i Milmana, dve teniske gromade?

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@Minimi
@godine

Ja koliko se secam , od tih starijih tenisera samo su Beker i Ceng sa 20 godina uzimali Gs , pravo sazrevanje i vrhunac karijere ide od 24 ,25 godina. Opet kazem ,jak mi Safin bio a zalazak karijere u 28 god, potencijal i talenat da ,ali obican sarlatan na kraju. Pa svi koji zapisani u istoriji ovog sporta postizali su to posle nekih zrelih igrackih godina bas kad se taj Safet povukao. Aj malo ozbiljnosti i gugl ako ste mladji i niste pratili tenis u to vreme.

Milan

pre 5 godina

@Goran
Pa onda ni Federer nije nista narocito, tako da je Novak jos gori kada je u tako jadnoj konkurenciji, na celu sa sreckovicem Federerom tek treci u svojoj eri.

male

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...
(zauvek Cigan a ne Delija, 19. februar 2019 19:22)

A vi ste lepotani i zene su vam takodje, ne drzim. Eeej Srbijo i vas dva iliti dvojica. Zena je zena i Stefi "apsolutno" nije lepa, ali aj iskulirajte loma, oba.

Milan

pre 5 godina

@Goran
Ma nemoj, najkilaviji No1 u istoriji sa tog broja jedan skinuli Samprasa i Agasija? Kako da ne. Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali...
Federer je kao mlad imao konkurenciju Samprasa, Agasija, Kuertena, Hjuita, Rodika, Safina, Nadala, Ferera itd, kao zreliji sve pomenute osim Agasija, ali s dodatkom Mareja, Djokovica, Del Potra, Vavrinke, Soderlinga, Berdiha, Conge itd, kao star, posle tridesete imao konkurenciju Djokovica, Nadala, Mareja, Del Potra, Vavrinke i ostalih koji i danas igraju.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005 kao tinejdzer, tada je i postao 2 teniser sveta, tako da je svakome bio konkurencija, pa i najboljem, Federeru. Nije Nadal kriv sto je Djokovic morao da ceka da Federer ostari pa da i on postane ozbiljna konkurencija.
Inace, Beker je svoj prvi GS osvojio sa 17 i to u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa (Borg, Lendl, Mekinro, Vilander, Konors...) tako da ne prolazi ta nolobotovska prica kako se sazreva sa 23 godine

Goran

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.

Violinista

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1507718#k29613556
Kako ona vidi i kako on izgleda, oni su kao stvoreni jedno za drugo.

Jovan

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi"

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...
(Aleksandar, 19. februar 2019 19:35)

Zidane I Henry su bolji nego Pogba i Mbappe.

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Pogledaj kada se Safin povukao, pa ces videti kada je bio na zalasku karijere.
A onda pogledaj sta su Safin, Rodik, Hjuit, pa i Agasi, Sampras, Beker... radili sa 20 godina. Ne mora samo Nadal da bude primer. Jer, Nadal je pocetkom 2011 imao 9 GS, Novak 1. Ne mozes reci da je on kao nesto nezreo bio, ili neko detence bio 2008, kada je te godine osvojio GS i bio treci teniser sveta. Znaci, nikako ne moze neko neiskusan i nezreo da to postigne. Vi biste da ga proglasite nekim covekom koji je sazreo sa 23-24 godine!? Jeste li normalni?

Proročica Monika

pre 5 godina

Klinci, taj Safin protiv Novaka ima 2:0, bio je odličan igrač, ali i boemčina, nije bio rob tenisa kao Novak, Nadal i Đoković. Povukao se sa 28 godina, Rodžer igra sa 38, a kako Monika Seleš tvrdi Novak će igrati do 42. godine i do kraja karijere neće izgubiti nijedan meč. Što znači da će osvojiti još 40 GS titula, ili 55 ukupno.

milutin

pre 5 godina

Ne mogu da zamislim da Agasi kao neku konstantu drži da je Nadal nepobjediv na RG.
Nije, gubio je on i na tom turniru. Gibio je i na drugim turnirima puno puta. I u Madridu,Rimu, Monte Karlu.
Ništa nema zagarantovano, da ima turnir nebi imao svrhu.

Djido

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu
- danas je gotovo ne moguće
- izlazkom na mrežu
- pre je bilo ne moguće
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)

Da se naježiš!

delboj

pre 5 godina

To za Federera znamo, osim kad je bio klinac. Za ove ostale ne znamo. E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica. Evo Nadal i Djokovic po 31 godinu pa me zanima, koga to oni imaju od konkurencije od mladjih??? Samo zamisljam da oni imaju za konkurenciju igrace kalibra Djokovica i Nadala koji sad imaju po 25 godina, kao sto je Federe imao, pa oni ne bi ukupno po 5 GS osvojili.

BLuka

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zreb@
Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..

antiDebil

pre 5 godina

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.
(Mikii, 19. februar 2019 19:35

Bolje da se izgubi od Safina nego od uvek nezgodnog Zike Milera !
Secam se te 2008, Tsonga je oskrnavio Nadala kao da je igrao sa nekim petlicem...Nadal je bolje igrao u Australiji te godine nego ove sezone, ehehehe hehehehe....

Fx

pre 5 godina

Potpuno se slažem da je preskroman.
Sećam sa njegovih, za to vreme ubitačnih forhend dijagonala iz trka. Pa to je lično on, u ono vreme patentirao. Pojačanje intenziteta poena on je doktorirao, kada su se ostali samo nadmudrivali.
Sva njegova čuvena agresija je dolazila iz dobre odbrane.
Rodžera bi dobijao, a sa Rafom i Noletom bilo bi čupavo. Jedino za izdržljivost je u pravu, ali tako su se razvijali svi sportovi. Najdramatičnije košarka. Ko je gledao Plećaša Daneua, Žućka, Kapičića taj zna.

ferdinand

pre 5 godina

Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...
(Zreb, 19. februar 2019 20:47)

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...

Zreb

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.

godinee

pre 5 godina

Čekaj...pa tebra dobio si federera tri puta...ne kontam hehehehe
(Raleigh salad, 19. februar 2019 19:54)
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar
(Svilajnac-Centar Srbije, 19. februar 2019 19:43)

A koliko je Federer imao godina kad je gubio od najjaceg Agasija ikad? Posto ovde znamo da teniseri najbolje igraju posle 34. godine.

sasa jokic

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.

alfabet

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...

parx

pre 5 godina

Ne bi ni Novak uzeo mnoge GS da nije nove tehnologije reketa, vec da se mora izlaziti na mrezu non stop ako hoces W, ili bilo koju drugu brzu podlogu.

Xnodeh

pre 5 godina

Eto vidite, cist dokaz koliko su oni najveci, najmanje iskompleksirani i nemaju potrebu da recimo Novakove rezultate omalovazavaju. Naravno da bi Agasi i te kako dobijao meceve protiv sve trojice u svoje vreme, e sad verovatno ne bi ukupno pozitivan skor, ali bi dobio dosta meceva.

Zreb

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...
(alfabet, 19. februar 2019 20:26)
Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...

CroFed

pre 5 godina

Previše je skroman, do pojave Đokovića najbolji bekhend i retern. Na bržim podlogama u primeu (1992-1996 i 1999-2003) sigurno bi imao dobre šanse protiv "najboljeg" Rafe i Novaka. Dok na sporijim podlogama bi jedino mogao srediti Rogera, teško onu dvojicu

Pera Božić

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Safin - Nole 2-0

Aleksandar

pre 5 godina

Hoće čovek da kaže koliko su tenis i fizička sprema sportista na višem nivou u odnosu na tenis od pre 25-30 godina, mada je tada konkurencija bila žešća. Sampras, Agasi, Kurijer, Štih, Beker, Edberg, pa bogami i Lendl koji je malo stariji.
Međutim, takve stvari nisu za poređenje. Kao kada bismo poredili reprezentacije Francuske iz 1998. godine i današnju. Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...

Djido

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.

smoren

pre 5 godina

Da ga nije mrzeo, i da mu se posvetio kao ova trojica, danas bi se pricalo o tome da li ce Novak da stigne njegove rekorde, a ne Federerove.

iggy

pre 5 godina

Agasi preteruje.
On ostaje i dan danas kao jedan od najboljih reternera svih vremena. Ispred Federera i Nadala i rame uz rame sa Djokovicem.
Udarao je lopticu sa manje jačine od Novaka i Rafe ali često još ranije u odskoku loptice.
Čovek je bio mega talenat.

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Safin je tada bio na kraju karijere, pustio covek stomak i opet ponizio Novaka koji je bio GS sampion i 3 na svetu. Idi vidi sta je Nadal radio sa 20 godine

Mikii

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@mikii
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...

iggy

pre 5 godina

Agasi preteruje.
On ostaje i dan danas kao jedan od najboljih reternera svih vremena. Ispred Federera i Nadala i rame uz rame sa Djokovicem.
Udarao je lopticu sa manje jačine od Novaka i Rafe ali često još ranije u odskoku loptice.
Čovek je bio mega talenat.

Djido

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu
- danas je gotovo ne moguće
- izlazkom na mrežu
- pre je bilo ne moguće
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)

Da se naježiš!

CroFed

pre 5 godina

Previše je skroman, do pojave Đokovića najbolji bekhend i retern. Na bržim podlogama u primeu (1992-1996 i 1999-2003) sigurno bi imao dobre šanse protiv "najboljeg" Rafe i Novaka. Dok na sporijim podlogama bi jedino mogao srediti Rogera, teško onu dvojicu

smoren

pre 5 godina

Da ga nije mrzeo, i da mu se posvetio kao ova trojica, danas bi se pricalo o tome da li ce Novak da stigne njegove rekorde, a ne Federerove.

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@mikii
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar

Goran

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.

Djido

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.

alfabet

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...

Aleksandar

pre 5 godina

Hoće čovek da kaže koliko su tenis i fizička sprema sportista na višem nivou u odnosu na tenis od pre 25-30 godina, mada je tada konkurencija bila žešća. Sampras, Agasi, Kurijer, Štih, Beker, Edberg, pa bogami i Lendl koji je malo stariji.
Međutim, takve stvari nisu za poređenje. Kao kada bismo poredili reprezentacije Francuske iz 1998. godine i današnju. Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...
(Aleksandar, 19. februar 2019 19:35)

Zidane I Henry su bolji nego Pogba i Mbappe.

Fx

pre 5 godina

Potpuno se slažem da je preskroman.
Sećam sa njegovih, za to vreme ubitačnih forhend dijagonala iz trka. Pa to je lično on, u ono vreme patentirao. Pojačanje intenziteta poena on je doktorirao, kada su se ostali samo nadmudrivali.
Sva njegova čuvena agresija je dolazila iz dobre odbrane.
Rodžera bi dobijao, a sa Rafom i Noletom bilo bi čupavo. Jedino za izdržljivost je u pravu, ali tako su se razvijali svi sportovi. Najdramatičnije košarka. Ko je gledao Plećaša Daneua, Žućka, Kapičića taj zna.

Xnodeh

pre 5 godina

Eto vidite, cist dokaz koliko su oni najveci, najmanje iskompleksirani i nemaju potrebu da recimo Novakove rezultate omalovazavaju. Naravno da bi Agasi i te kako dobijao meceve protiv sve trojice u svoje vreme, e sad verovatno ne bi ukupno pozitivan skor, ali bi dobio dosta meceva.

antiDebil

pre 5 godina

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.
(Mikii, 19. februar 2019 19:35

Bolje da se izgubi od Safina nego od uvek nezgodnog Zike Milera !
Secam se te 2008, Tsonga je oskrnavio Nadala kao da je igrao sa nekim petlicem...Nadal je bolje igrao u Australiji te godine nego ove sezone, ehehehe hehehehe....

ferdinand

pre 5 godina

Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...
(Zreb, 19. februar 2019 20:47)

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...

milutin

pre 5 godina

Ne mogu da zamislim da Agasi kao neku konstantu drži da je Nadal nepobjediv na RG.
Nije, gubio je on i na tom turniru. Gibio je i na drugim turnirima puno puta. I u Madridu,Rimu, Monte Karlu.
Ništa nema zagarantovano, da ima turnir nebi imao svrhu.

sasa jokic

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.

Proročica Monika

pre 5 godina

Klinci, taj Safin protiv Novaka ima 2:0, bio je odličan igrač, ali i boemčina, nije bio rob tenisa kao Novak, Nadal i Đoković. Povukao se sa 28 godina, Rodžer igra sa 38, a kako Monika Seleš tvrdi Novak će igrati do 42. godine i do kraja karijere neće izgubiti nijedan meč. Što znači da će osvojiti još 40 GS titula, ili 55 ukupno.

Mikii

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.

Zreb

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...
(alfabet, 19. februar 2019 20:26)
Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...

Pera Božić

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Safin - Nole 2-0

Zreb

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.

Jovan

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi"

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)

delboj

pre 5 godina

To za Federera znamo, osim kad je bio klinac. Za ove ostale ne znamo. E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica. Evo Nadal i Djokovic po 31 godinu pa me zanima, koga to oni imaju od konkurencije od mladjih??? Samo zamisljam da oni imaju za konkurenciju igrace kalibra Djokovica i Nadala koji sad imaju po 25 godina, kao sto je Federe imao, pa oni ne bi ukupno po 5 GS osvojili.

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Pogledaj kada se Safin povukao, pa ces videti kada je bio na zalasku karijere.
A onda pogledaj sta su Safin, Rodik, Hjuit, pa i Agasi, Sampras, Beker... radili sa 20 godina. Ne mora samo Nadal da bude primer. Jer, Nadal je pocetkom 2011 imao 9 GS, Novak 1. Ne mozes reci da je on kao nesto nezreo bio, ili neko detence bio 2008, kada je te godine osvojio GS i bio treci teniser sveta. Znaci, nikako ne moze neko neiskusan i nezreo da to postigne. Vi biste da ga proglasite nekim covekom koji je sazreo sa 23-24 godine!? Jeste li normalni?

Kontraš

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu- danas je gotovo ne moguće- izlazkom na mrežu- pre je bilo ne moguće(BLuka, 19. februar 2019 21:19 hv(F)ali tebi jedan dobar profesor srpskog jezika.

godinee

pre 5 godina

Čekaj...pa tebra dobio si federera tri puta...ne kontam hehehehe
(Raleigh salad, 19. februar 2019 19:54)
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar
(Svilajnac-Centar Srbije, 19. februar 2019 19:43)

A koliko je Federer imao godina kad je gubio od najjaceg Agasija ikad? Posto ovde znamo da teniseri najbolje igraju posle 34. godine.

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Safin je tada bio na kraju karijere, pustio covek stomak i opet ponizio Novaka koji je bio GS sampion i 3 na svetu. Idi vidi sta je Nadal radio sa 20 godine

VUK

pre 5 godina

@Proročica Monika... da ti nije Vučićević neki rod? Čoveče , ima snimak šta je rekla Monika. Rekla je da će Novak igrati još 5 godina na ovom nivou ,ako bude posvećen treningu kao što je danas. Ne do 42 g. nego do nepunih 37 g. !! Nije lepo lagati.

Đorđe

pre 5 godina

Generalno, današnji sportisti su neuporedivo fizički spremniji u odnosu na pređašnje, pa je nemoguće vršiti poređenja sa aspekta hipotetičkih mečeva. Logično je da Agasi ne bi mogao da parira Novaku. Rodžeru i Nadal, u fizičkom smislu. Kao što ni Maradona i Pele ne bi odgovorili zahtevima današnjeg fudbala.
Ali ako već pravimo takva poređenja, onda bi trebalo sagledati "apgrejdovanog" Agasijsa, Maradona, Pelea... u smislu da treniraju po najsavremenijim metodama, da se hrane po specijalnom režimu, piju razne suplemente koje piju današnji sportisti, da koriste savremenu opremu itd. Jedan od razloga jačih udaraca danas je i neuporedivo kvalitetnija oprema.
E sad, jedan "savremeni" Agasi bi po meni imao sasvim solidne šanse protiv velike trojke. Mislim da bi na šljaci bio favorit protiv Federer, dok bi na brzim podlogama mogao da dobije Đokovića i Nadala. Po talentu i veštini, ništa on ne zaostaje za njima, kao ni Sampras, a posebno Borg svako sa svojim posebnim kvaliteti a. Ipak, istrajnost, kontinuitet i neverovatan pobednički mentalitet su stvari koje prave razliku između velike trojke i ostalih.

parx

pre 5 godina

Ne bi ni Novak uzeo mnoge GS da nije nove tehnologije reketa, vec da se mora izlaziti na mrezu non stop ako hoces W, ili bilo koju drugu brzu podlogu.

Udarci su mu bili vrhunski- skroman je

pre 5 godina

Gledao sam Agasija, po talentu nije zaostajao u odnosu na ove danas. Verovatno misli na razliku u atletici, trčanju, tu se igra mnogo pomerila napred- kao i u svim sportovima. Ako bih morao da izdvojim jednoga od bivših teniskih asova koji bi bio najkonkurentiji ovima izabrao bih baš njega. Ali da trenira sprintove,kondiciju od malena- e, onda bi igrao egal sa Rođom, Noletom, Rafom..

JPR24

pre 5 godina

Ovo za udaranje sve jače i jače na kraju je u pravu. Vidimo siledžije, pa ništa ne mogu ni protiv Federera ni Rafe ni Novaka. Ova trojica udaraju jako, da, ali znaju i kako da udaraju, da sad ne ulazimo u detalje.

Dobro

pre 5 godina

Puno se toga promenilo u zadnjih 20 godina, tokom i po zavrsteku Agasijeve karijere. On je imao odlican ritern, pasing, uopste sa osnovne linije je bio jako solidan. Pobedjivao je lako sve one (...a bilo ih je poprilicno) koji su igrali servis-volej ili nisu bili solidni i bas konstantni baselineri.
Kao i Nole ponekad, gubio je od dobrih servera, jer i taj njegov super retern nije mogao sve da uhvati. Sampras je dosta tu profitirao, secam se.
Da ne govorim o poboljsanju 'tehnike' (reketa i spanova), tu se puno toga poboljsalo, ali ... ima pravo Agasi. Kretanje, postavljanje na loptu, odbrana, trening, ishrana, psiholoska priprema... sve je to sada svetlosnim godinama ispred Agasija. Danasnji teniski top je 'misomor' za raniji. Nijedan od bivsih brojeva 1 ne bi danas mogao da parira velikoj trojci. Nijedan.

Iz zemlje lala, uvek vas,

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Björn Borg izjavio,ja nikada ne bih pobedio Samprasa i Agasija da igramo milion puta.Nemoze se uporedjivati tenis sada i pre 20 a jos manje pre 30 ili 40 godina,prvo su se reketi mnogooooo usavrsili od tadsnjih drvenih,drugo stil igre se takodje promenio mnogo,pre se forsirala servis volej igra,a sada su 99% baseline igrači!.

BLuka

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zreb@
Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..

bozza

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi" 

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)
(Jovan, 19. februar 2019 22:51)

a sta tek da kazemo za Corica i Milmana, dve teniske gromade?

balea

pre 5 godina

Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)
Čoveče, pa ti mora da se šališ. Baš si mi ulepšao ovo jutro.

Violinista

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1507718#k29613556
Kako ona vidi i kako on izgleda, oni su kao stvoreni jedno za drugo.

male

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...
(zauvek Cigan a ne Delija, 19. februar 2019 19:22)

A vi ste lepotani i zene su vam takodje, ne drzim. Eeej Srbijo i vas dva iliti dvojica. Zena je zena i Stefi "apsolutno" nije lepa, ali aj iskulirajte loma, oba.

Goran

pre 5 godina

" Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali..."
Ovo je neverovatno sta se ovde moze cuti. Marej je covek sa 2 zlatne olimpijske medalje, ima 11 grand slem finala i 3 grand slem titule. Marej vise grand slem pobeda od jednog Mekinroa, Bekera, Edberga, Borga, da ne nabrajam masters titule ali ih ima vise nego svi pobrojani zajedno.

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@Minimi
@godine

Ja koliko se secam , od tih starijih tenisera samo su Beker i Ceng sa 20 godina uzimali Gs , pravo sazrevanje i vrhunac karijere ide od 24 ,25 godina. Opet kazem ,jak mi Safin bio a zalazak karijere u 28 god, potencijal i talenat da ,ali obican sarlatan na kraju. Pa svi koji zapisani u istoriji ovog sporta postizali su to posle nekih zrelih igrackih godina bas kad se taj Safet povukao. Aj malo ozbiljnosti i gugl ako ste mladji i niste pratili tenis u to vreme.

delboj

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.
(Goran, 19. februar 2019 23:20)

Rafa je osvojio RG sa 19... Pametnome dosta...

Milan

pre 5 godina

@Goran
Pa onda ni Federer nije nista narocito, tako da je Novak jos gori kada je u tako jadnoj konkurenciji, na celu sa sreckovicem Federerom tek treci u svojoj eri.

Milan

pre 5 godina

@Goran
Ma nemoj, najkilaviji No1 u istoriji sa tog broja jedan skinuli Samprasa i Agasija? Kako da ne. Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali...
Federer je kao mlad imao konkurenciju Samprasa, Agasija, Kuertena, Hjuita, Rodika, Safina, Nadala, Ferera itd, kao zreliji sve pomenute osim Agasija, ali s dodatkom Mareja, Djokovica, Del Potra, Vavrinke, Soderlinga, Berdiha, Conge itd, kao star, posle tridesete imao konkurenciju Djokovica, Nadala, Mareja, Del Potra, Vavrinke i ostalih koji i danas igraju.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005 kao tinejdzer, tada je i postao 2 teniser sveta, tako da je svakome bio konkurencija, pa i najboljem, Federeru. Nije Nadal kriv sto je Djokovic morao da ceka da Federer ostari pa da i on postane ozbiljna konkurencija.
Inace, Beker je svoj prvi GS osvojio sa 17 i to u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa (Borg, Lendl, Mekinro, Vilander, Konors...) tako da ne prolazi ta nolobotovska prica kako se sazreva sa 23 godine

Zreb

pre 5 godina

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...
(ferdinand, 19. februar 2019 20:54)
Federer je igrao protiv svih njih (izuzev Vavrinke). Marej mu je pravio probleme svugde (sem na GS-ovima). Filipsus bi danas bio los, ali tad je bio jako nezgodan zbog-servis volej igre koja je bila narocito zastupljena na Vimbldonu. Rodik isto nije bio los igrac, a tu su Nalbandijan, Safin, Hjuit, Agasi ( u godinama, ali znamo ds se tad igra najbolji tenis), mladi Rafa( koji je bio zivotinja, naravno u pozitivnom smislu), a Djokovica racunamo od 2007. godine, zbog Montrela cini mi se i finala US Opena. Mozda konkurencija jeste jaca sad, ali 38-godisnjak sve moze da dobije sem Noleta i Rafe (zavisi kako mu sluzi bekhend). Da bi se nadmetao sa njima mora uvek biti u top formi, sto on odavno nije.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Mislim,da je agasi bio predvodnik novog nacina igranja tenisa.setih se sada utakmice ispred vremeana kada je igrao finale sa samprasom na us.openu i sampras je odlucio igrati sa linije iako je bio medju 3.najbolja igraca na mrezi sampras gotovo pa nije dolazijo na mrezu jer bi se desilo verovatno isto kao federeru koji je mislio,da moze igrati na mrezi protiv nadala i novaka.nadal je imao neverovatno pozitivan skor sa federerom.i tako je nadal nabacio rekordno mnogo previše pobeda nad federerom koji više nema šansi,da ga dostigne a nadal i novak gotovo sigurno prestici ce rodjera po slamovima.

Mikii

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Safin je tada bio na kraju karijere, pustio covek stomak i opet ponizio Novaka koji je bio GS sampion i 3 na svetu. Idi vidi sta je Nadal radio sa 20 godine

Pera Božić

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.
(Djido, 19. februar 2019 19:19)

Safin - Nole 2-0

delboj

pre 5 godina

To za Federera znamo, osim kad je bio klinac. Za ove ostale ne znamo. E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica. Evo Nadal i Djokovic po 31 godinu pa me zanima, koga to oni imaju od konkurencije od mladjih??? Samo zamisljam da oni imaju za konkurenciju igrace kalibra Djokovica i Nadala koji sad imaju po 25 godina, kao sto je Federe imao, pa oni ne bi ukupno po 5 GS osvojili.

parx

pre 5 godina

Ne bi ni Novak uzeo mnoge GS da nije nove tehnologije reketa, vec da se mora izlaziti na mrezu non stop ako hoces W, ili bilo koju drugu brzu podlogu.

Proročica Monika

pre 5 godina

Klinci, taj Safin protiv Novaka ima 2:0, bio je odličan igrač, ali i boemčina, nije bio rob tenisa kao Novak, Nadal i Đoković. Povukao se sa 28 godina, Rodžer igra sa 38, a kako Monika Seleš tvrdi Novak će igrati do 42. godine i do kraja karijere neće izgubiti nijedan meč. Što znači da će osvojiti još 40 GS titula, ili 55 ukupno.

BLuka

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zreb@
Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..

Zreb

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...
(alfabet, 19. februar 2019 20:26)
Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...

Jovan

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi"

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)

minimi

pre 5 godina

@Svilajnac
Pogledaj kada se Safin povukao, pa ces videti kada je bio na zalasku karijere.
A onda pogledaj sta su Safin, Rodik, Hjuit, pa i Agasi, Sampras, Beker... radili sa 20 godina. Ne mora samo Nadal da bude primer. Jer, Nadal je pocetkom 2011 imao 9 GS, Novak 1. Ne mozes reci da je on kao nesto nezreo bio, ili neko detence bio 2008, kada je te godine osvojio GS i bio treci teniser sveta. Znaci, nikako ne moze neko neiskusan i nezreo da to postigne. Vi biste da ga proglasite nekim covekom koji je sazreo sa 23-24 godine!? Jeste li normalni?

Zreb

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.
(sasa jokic, 19. februar 2019 20:02)
Tenis je nekad bio podjednako tezak kao i sad. To sto niste znali za tenis, to je druga prica. Podloge su bile brze i igralo se na viner, a ne na to ko ce napraviti neiznudjenu gresku.

Djido

pre 5 godina

Ajde sada neko da nam objasni da je tada bila jača konkurencija i da današnji igrači, Novak pre svega, ne bi tadašnjim veličinama Safinu, Filipusisu... uzeli ni set.

Aleksandar

pre 5 godina

Hoće čovek da kaže koliko su tenis i fizička sprema sportista na višem nivou u odnosu na tenis od pre 25-30 godina, mada je tada konkurencija bila žešća. Sampras, Agasi, Kurijer, Štih, Beker, Edberg, pa bogami i Lendl koji je malo stariji.
Međutim, takve stvari nisu za poređenje. Kao kada bismo poredili reprezentacije Francuske iz 1998. godine i današnju. Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...

alfabet

pre 5 godina

Najzanimljivija era u tenisu je balet era, u kojoj je Federer prosto dominirao, podpisao za najki I oni mu dali par novih baletanki, tako da je redom dobijao teniske gromade kao što su Mark Filipusis, Endi Rodik, Bagdatis, Marat Safin, Lejton Hjuit, Fernando Gonzales, Robin Soderling, s vremena na vreme Nadal se pojavljivao da upropasti predstavu baleta " Džemperko Uobraščić" . Onda je nastalo zatišje kad su nastupila dva najbolja tenisera na svetu Nadal i Novak, ali nije se Rože dao, pokazao je svima zube i opet dobija teniskog super talenta Marina Čilića, i to dva puta. Sad će neki reći ali nije mu bilo lako jer su mu žreb i vreme igranja mečeva namešteni...

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@mikii
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar

godinee

pre 5 godina

Čekaj...pa tebra dobio si federera tri puta...ne kontam hehehehe
(Raleigh salad, 19. februar 2019 19:54)
Sinko , pa te 2008-e godine Safin je imao 28 godina i igrao polufinale Wimba i vrhunac karijere a Novak 20 godina i tek trazio nacin da zapocne dominaciju dve godine kasnije, o cemu ti pricas ? Koje crno postovanje ? Aj neki realan komentar
(Svilajnac-Centar Srbije, 19. februar 2019 19:43)

A koliko je Federer imao godina kad je gubio od najjaceg Agasija ikad? Posto ovde znamo da teniseri najbolje igraju posle 34. godine.

Goran

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.

smoren

pre 5 godina

Da ga nije mrzeo, i da mu se posvetio kao ova trojica, danas bi se pricalo o tome da li ce Novak da stigne njegove rekorde, a ne Federerove.

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...

antiDebil

pre 5 godina

Pa Safin je tvog Novaka, kao grend slem sampiona, pazi, ne kao nekog klinca, izuo na Vimbldonu 2008. 3:0! Hajde, malo postovanja. Znam da pratis tenis poslednjih par godina, ali imas internet, edukuj se.
(Mikii, 19. februar 2019 19:35

Bolje da se izgubi od Safina nego od uvek nezgodnog Zike Milera !
Secam se te 2008, Tsonga je oskrnavio Nadala kao da je igrao sa nekim petlicem...Nadal je bolje igrao u Australiji te godine nego ove sezone, ehehehe hehehehe....

Milan

pre 5 godina

@Goran
Ma nemoj, najkilaviji No1 u istoriji sa tog broja jedan skinuli Samprasa i Agasija? Kako da ne. Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali...
Federer je kao mlad imao konkurenciju Samprasa, Agasija, Kuertena, Hjuita, Rodika, Safina, Nadala, Ferera itd, kao zreliji sve pomenute osim Agasija, ali s dodatkom Mareja, Djokovica, Del Potra, Vavrinke, Soderlinga, Berdiha, Conge itd, kao star, posle tridesete imao konkurenciju Djokovica, Nadala, Mareja, Del Potra, Vavrinke i ostalih koji i danas igraju.
Nadal je svoj prvi GS osvojio 2005 kao tinejdzer, tada je i postao 2 teniser sveta, tako da je svakome bio konkurencija, pa i najboljem, Federeru. Nije Nadal kriv sto je Djokovic morao da ceka da Federer ostari pa da i on postane ozbiljna konkurencija.
Inace, Beker je svoj prvi GS osvojio sa 17 i to u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa (Borg, Lendl, Mekinro, Vilander, Konors...) tako da ne prolazi ta nolobotovska prica kako se sazreva sa 23 godine

sasa jokic

pre 5 godina

Dobio je Federera kada se jos uvek igrao mnogo “nezniji” tenis. Posle je tek dosla era atomskog tenisa, silnog, na koji se i Rodzer niakda nije 100% adaptirao.

ferdinand

pre 5 godina

Svaka ti je na mestu. Ovo je najbolja era predvodjena Timom, Pujom, Cicpasom, Bautistom...
(Zreb, 19. februar 2019 20:47)

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...

Djido

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu
- danas je gotovo ne moguće
- izlazkom na mrežu
- pre je bilo ne moguće
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)

Da se naježiš!

Violinista

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1507718#k29613556
Kako ona vidi i kako on izgleda, oni su kao stvoreni jedno za drugo.

milutin

pre 5 godina

Ne mogu da zamislim da Agasi kao neku konstantu drži da je Nadal nepobjediv na RG.
Nije, gubio je on i na tom turniru. Gibio je i na drugim turnirima puno puta. I u Madridu,Rimu, Monte Karlu.
Ništa nema zagarantovano, da ima turnir nebi imao svrhu.

Fx

pre 5 godina

Potpuno se slažem da je preskroman.
Sećam sa njegovih, za to vreme ubitačnih forhend dijagonala iz trka. Pa to je lično on, u ono vreme patentirao. Pojačanje intenziteta poena on je doktorirao, kada su se ostali samo nadmudrivali.
Sva njegova čuvena agresija je dolazila iz dobre odbrane.
Rodžera bi dobijao, a sa Rafom i Noletom bilo bi čupavo. Jedino za izdržljivost je u pravu, ali tako su se razvijali svi sportovi. Najdramatičnije košarka. Ko je gledao Plećaša Daneua, Žućka, Kapičića taj zna.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nekadašnja je imala zvučnija imena, ali ne bi mogla da se nosi sa današnjom...
(Aleksandar, 19. februar 2019 19:35)

Zidane I Henry su bolji nego Pogba i Mbappe.

Milan

pre 5 godina

@Goran
Pa onda ni Federer nije nista narocito, tako da je Novak jos gori kada je u tako jadnoj konkurenciji, na celu sa sreckovicem Federerom tek treci u svojoj eri.

iggy

pre 5 godina

Agasi preteruje.
On ostaje i dan danas kao jedan od najboljih reternera svih vremena. Ispred Federera i Nadala i rame uz rame sa Djokovicem.
Udarao je lopticu sa manje jačine od Novaka i Rafe ali često još ranije u odskoku loptice.
Čovek je bio mega talenat.

Xnodeh

pre 5 godina

Eto vidite, cist dokaz koliko su oni najveci, najmanje iskompleksirani i nemaju potrebu da recimo Novakove rezultate omalovazavaju. Naravno da bi Agasi i te kako dobijao meceve protiv sve trojice u svoje vreme, e sad verovatno ne bi ukupno pozitivan skor, ali bi dobio dosta meceva.

CroFed

pre 5 godina

Previše je skroman, do pojave Đokovića najbolji bekhend i retern. Na bržim podlogama u primeu (1992-1996 i 1999-2003) sigurno bi imao dobre šanse protiv "najboljeg" Rafe i Novaka. Dok na sporijim podlogama bi jedino mogao srediti Rogera, teško onu dvojicu

Goran

pre 5 godina

" Hjuit, Rodik,Kuerten i Safin su sigurno ozbiljniji broj jedan od Mareja koji postao broj jedan dok Federer i Nadal nisu ni igrali..."
Ovo je neverovatno sta se ovde moze cuti. Marej je covek sa 2 zlatne olimpijske medalje, ima 11 grand slem finala i 3 grand slem titule. Marej vise grand slem pobeda od jednog Mekinroa, Bekera, Edberga, Borga, da ne nabrajam masters titule ali ih ima vise nego svi pobrojani zajedno.

bozza

pre 5 godina

"Moja najbolja forma iz prošlosti ne bi bila dovoljna da im se suprotstavim kada su u najslabijoj formi" 

Ispade da je Taro Daniel bolji igrac nego sto je Agasi ikad bio :-)
(Jovan, 19. februar 2019 22:51)

a sta tek da kazemo za Corica i Milmana, dve teniske gromade?

Kontraš

pre 5 godina

- meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu- danas je gotovo ne moguće- izlazkom na mrežu- pre je bilo ne moguće(BLuka, 19. februar 2019 21:19 hv(F)ali tebi jedan dobar profesor srpskog jezika.

Zreb

pre 5 godina

Namerno izostavljaš Nadala, Mareja, Noleta, Vavrinku... Novak je ogroman broj svojih trofeja osvojio baš protiv ovih koje sam nabrojao. Iszo važi i za Nadala, Mareja... Otkad su se ustalili u vrhu tenisa, Nadal i Nole, Federer je osvajao GS na svakih par godina. A, priznaćeš da se gore nabrojani ne mogu staviti u isti koš sa Bagdatisom, Filipusisom, Rodikom itd...
(ferdinand, 19. februar 2019 20:54)
Federer je igrao protiv svih njih (izuzev Vavrinke). Marej mu je pravio probleme svugde (sem na GS-ovima). Filipsus bi danas bio los, ali tad je bio jako nezgodan zbog-servis volej igre koja je bila narocito zastupljena na Vimbldonu. Rodik isto nije bio los igrac, a tu su Nalbandijan, Safin, Hjuit, Agasi ( u godinama, ali znamo ds se tad igra najbolji tenis), mladi Rafa( koji je bio zivotinja, naravno u pozitivnom smislu), a Djokovica racunamo od 2007. godine, zbog Montrela cini mi se i finala US Opena. Mozda konkurencija jeste jaca sad, ali 38-godisnjak sve moze da dobije sem Noleta i Rafe (zavisi kako mu sluzi bekhend). Da bi se nadmetao sa njima mora uvek biti u top formi, sto on odavno nije.

Dobro

pre 5 godina

Puno se toga promenilo u zadnjih 20 godina, tokom i po zavrsteku Agasijeve karijere. On je imao odlican ritern, pasing, uopste sa osnovne linije je bio jako solidan. Pobedjivao je lako sve one (...a bilo ih je poprilicno) koji su igrali servis-volej ili nisu bili solidni i bas konstantni baselineri.
Kao i Nole ponekad, gubio je od dobrih servera, jer i taj njegov super retern nije mogao sve da uhvati. Sampras je dosta tu profitirao, secam se.
Da ne govorim o poboljsanju 'tehnike' (reketa i spanova), tu se puno toga poboljsalo, ali ... ima pravo Agasi. Kretanje, postavljanje na loptu, odbrana, trening, ishrana, psiholoska priprema... sve je to sada svetlosnim godinama ispred Agasija. Danasnji teniski top je 'misomor' za raniji. Nijedan od bivsih brojeva 1 ne bi danas mogao da parira velikoj trojci. Nijedan.

Iz zemlje lala, uvek vas,

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Björn Borg izjavio,ja nikada ne bih pobedio Samprasa i Agasija da igramo milion puta.Nemoze se uporedjivati tenis sada i pre 20 a jos manje pre 30 ili 40 godina,prvo su se reketi mnogooooo usavrsili od tadsnjih drvenih,drugo stil igre se takodje promenio mnogo,pre se forsirala servis volej igra,a sada su 99% baseline igrači!.

Đorđe

pre 5 godina

Generalno, današnji sportisti su neuporedivo fizički spremniji u odnosu na pređašnje, pa je nemoguće vršiti poređenja sa aspekta hipotetičkih mečeva. Logično je da Agasi ne bi mogao da parira Novaku. Rodžeru i Nadal, u fizičkom smislu. Kao što ni Maradona i Pele ne bi odgovorili zahtevima današnjeg fudbala.
Ali ako već pravimo takva poređenja, onda bi trebalo sagledati "apgrejdovanog" Agasijsa, Maradona, Pelea... u smislu da treniraju po najsavremenijim metodama, da se hrane po specijalnom režimu, piju razne suplemente koje piju današnji sportisti, da koriste savremenu opremu itd. Jedan od razloga jačih udaraca danas je i neuporedivo kvalitetnija oprema.
E sad, jedan "savremeni" Agasi bi po meni imao sasvim solidne šanse protiv velike trojke. Mislim da bi na šljaci bio favorit protiv Federer, dok bi na brzim podlogama mogao da dobije Đokovića i Nadala. Po talentu i veštini, ništa on ne zaostaje za njima, kao ni Sampras, a posebno Borg svako sa svojim posebnim kvaliteti a. Ipak, istrajnost, kontinuitet i neverovatan pobednički mentalitet su stvari koje prave razliku između velike trojke i ostalih.

balea

pre 5 godina

Bojim se da i ti nisi neki pratilac tenisa;meni od onog tenisa hvale izlazci na mrežu a o lobu da i ne pričamo, sve je to danas izuzetno rijetko vidjeti i danas
je gotovo ne moguće osvojiti poen izlazkom na mrežu ili lobom...prosto ljudi probijaju svaki izlazak a pre je bilo ne moguće nekoga probiti na mreži; lobovi su prespori za današnje igrače..
(BLuka, 19. februar 2019 21:19)
Čoveče, pa ti mora da se šališ. Baš si mi ulepšao ovo jutro.

JPR24

pre 5 godina

Ovo za udaranje sve jače i jače na kraju je u pravu. Vidimo siledžije, pa ništa ne mogu ni protiv Federera ni Rafe ni Novaka. Ova trojica udaraju jako, da, ali znaju i kako da udaraju, da sad ne ulazimo u detalje.

Svilajnac-Centar Srbije

pre 5 godina

@Minimi
@godine

Ja koliko se secam , od tih starijih tenisera samo su Beker i Ceng sa 20 godina uzimali Gs , pravo sazrevanje i vrhunac karijere ide od 24 ,25 godina. Opet kazem ,jak mi Safin bio a zalazak karijere u 28 god, potencijal i talenat da ,ali obican sarlatan na kraju. Pa svi koji zapisani u istoriji ovog sporta postizali su to posle nekih zrelih igrackih godina bas kad se taj Safet povukao. Aj malo ozbiljnosti i gugl ako ste mladji i niste pratili tenis u to vreme.

male

pre 5 godina

Najveći Novakov promašaj. Kako se ona Stefi zagledala u njega nije mi jasno.
(mr, 19. februar 2019 19:14)

Da pošto je ona inače oličenje ženske lepote...
(zauvek Cigan a ne Delija, 19. februar 2019 19:22)

A vi ste lepotani i zene su vam takodje, ne drzim. Eeej Srbijo i vas dva iliti dvojica. Zena je zena i Stefi "apsolutno" nije lepa, ali aj iskulirajte loma, oba.

VUK

pre 5 godina

@Proročica Monika... da ti nije Vučićević neki rod? Čoveče , ima snimak šta je rekla Monika. Rekla je da će Novak igrati još 5 godina na ovom nivou ,ako bude posvećen treningu kao što je danas. Ne do 42 g. nego do nepunih 37 g. !! Nije lepo lagati.

Udarci su mu bili vrhunski- skroman je

pre 5 godina

Gledao sam Agasija, po talentu nije zaostajao u odnosu na ove danas. Verovatno misli na razliku u atletici, trčanju, tu se igra mnogo pomerila napred- kao i u svim sportovima. Ako bih morao da izdvojim jednoga od bivših teniskih asova koji bi bio najkonkurentiji ovima izabrao bih baš njega. Ali da trenira sprintove,kondiciju od malena- e, onda bi igrao egal sa Rođom, Noletom, Rafom..

delboj

pre 5 godina

"E pa Federer je kad je bio klinac igrao protiv Samprasa, Agasija i ostalih velikana tog doba, a kad je imao 25 dobio je konkurenciju i sa druge strane, Nadala i Djokovica". Netacno. Kada je Federer imao 25 godina Nadal je imao 20 godina a Novak 19 godina. Ako su mu oni jos tada bili jaka konkurencija, onda su bolji od njega uzduz i popreko. Sa druge strane Sampras je potonuo odmah iza 2000, kada je Federer imao samo 19 godina. Federeru na putu prema vrhu nije stajao Sampras nego najkilaviji No. 1 igraci u istoriji ATP liste Safin, Kuerten, Hjuit, Rodik, Ferero. Uporedite te igrace sa Nadalom i Federerom koji su stajali na putu Novaku.
(Goran, 19. februar 2019 23:20)

Rafa je osvojio RG sa 19... Pametnome dosta...

slaviša šmigič

pre 5 godina

Mislim,da je agasi bio predvodnik novog nacina igranja tenisa.setih se sada utakmice ispred vremeana kada je igrao finale sa samprasom na us.openu i sampras je odlucio igrati sa linije iako je bio medju 3.najbolja igraca na mrezi sampras gotovo pa nije dolazijo na mrezu jer bi se desilo verovatno isto kao federeru koji je mislio,da moze igrati na mrezi protiv nadala i novaka.nadal je imao neverovatno pozitivan skor sa federerom.i tako je nadal nabacio rekordno mnogo previše pobeda nad federerom koji više nema šansi,da ga dostigne a nadal i novak gotovo sigurno prestici ce rodjera po slamovima.