Utorak, 19.02.2019.

15:22

"Ne znam ko bi mogao da pobedi Nadala na Rolan Garosu"

Hose Igeras, nekadašnji trener Rodžera Federara, smatra da Rafael Nadal i Novak Đoković mogu da stignu Švajcarca po broju Grend slemova.

Izvor: PT

"Ne znam ko bi mogao da pobedi Nadala na Rolan Garosu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Teodosije

pre 5 godina

"Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)"
Pa bio je na 90% spreme pa je glatko izgubio u finalu AO.

Milan_PT

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Zato što si, dragi Bodibonde, poznat po prilaganju lažnih podataka.
Ovo je stvarna statistika:
По подлогама
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 19–7
На отвореном: Ђоковић води 15-5
У дворани: Ђоковић води 4-2
Гренд слем мечеви: Надал води 9-6
Финала укупно: Ђоковић води 15–10

Pržim raju

pre 5 godina

Evo kako vidim trenutno rivalstvo između Nadala i Đokovića: Nadal je dosta promenio stil igre i u Melburnu mu je to donelo lako finale. A onda je naišao na zid. Ubeđen sam da bi starim stilom bolje prošao. Ne verujem da bi pobedio, ali ne bi delovao onako nemoćno. Međutim, razlozi za promenu stila su opravdani, po cenu da se neki mečevi olako izgube, ali da duže traje. Na šljaci će, verujem, igrati svoju staru igru i onda niko nije favorit protiv njega. Može Đoković da ga pobedi na Rolan Garosu i nadam se da hoće, ali nije baš favorit. Uz uslov da obojica budu u formi, naravno. Ako se ne vrati svojoj prepoznatljivoj igri na šljaci, Rafa će, ubeđen sam, naleteti na minu i pre finala.

Monika je izmislila bekend paralelu

pre 5 godina

@ Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године).

Bilo je to od 1990 - 1992. Igrala je finale 1990 za vreme "Kinezove" svadbe, jednog od mojih najboljih prijatelja. Sedeli smo u basti Doma Vazduhoplovstva u Zemunu, uzivali i navijali. Ako me secanje ne vara, Monika je gubilu u prvom setu u tajbrejku 6 : 1 i okrenula mec u svoju korist. Drugi set je skoro bio rutinski.
Neko je juce napisao da nije igrala lep tenis. Svi osvajaci GS titula igraju savrseno lep tenis, svako od njih na svoj nacin.

A Novak ce, nadamo se i navijamo, osvojiti RG ove godine! Napred NO1E!!!!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Za federera vise je misaona imenica osvojiti GS.i tacka!!!
a sto se tice bika sa Majorke realno ima najvise sanse na RG,medjutim pitace se nesto i nas Nole,bice veoma uzbudljivo proleće!!!.

Tiki

pre 5 godina

Sve su ovo pokusaji da Nadalu podignu veru u sebe. Nadal moze da trenira do besvesti i da svoje forhende dovede do savrsenstva, ali ono sto ne uspeva je da samog sebe uveri da moze da pobedi Novaka. Ni on to ne veruje. On je mec protiv novaka u Melburnu izgubio jos kod podbacivanja novcica. To nema nikakve veze sa podlogom na kojoj se igra. Novak mu je jednostavno usao u glavu i pobedjivace ga onoliko puta koliko puta budu igrali.

auh!!

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Mozda zato sto ga je samo 2011. pobedio u dva finala na šljaci, a jednom ga je pobedio i na RG? Da ne računam dalje...

zlaja

pre 5 godina

Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)

uff....ne znam.....
ako čilić bude u formi,sve je moguće....

Poštovalac igre

pre 5 godina

Mislim da ova izjava ima donekle težinu naspram ostrašćenost kod navijača jedno a drugo je realnost. Nadal je uvek favorit na RG. To što ga je Soderling načeo odnosno Novak dobio na GS kao da su dvojica pripretili tipa Izner,Anduhar u prošlosti je sam pokazatelj koliko je teško izdržat taj nivo tenisa na toj podlozi ili ne dao Bog uvesti ga u svih pet setova. Mislim toga su svesni svi navedeni teniseri koji su igra li sa njim kao Rodžeru koji više ima odigrana finala od Soderlinga i Đokovića. Opet nije mogao više od četri seta i jedne sezone je brutalno počišćen. Dakle Rafa jeste ranjiv al'takav je težak i dalje za podcenjivanje olako može se dobit. Uostalom finala govore u kom je podatak 11/11% malo realnosti na odmet nije kao što je Novak na betonu praktično pa nepobedljiv kad igra onako kako ume tako je sa Rafom na šljaci pogotovo na GS u finalu.

Fx

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58) # Link komentara

I ladno ti dobi samo pluseve za glupost.
RN:NDJ 16:7 na šljaci.
Verovatno si mislio da Nadal protiv Federera ima takav odnos na šljaci, ali malo dominantnije, RN:RF 13:2 na šljaci.
Nole ga je dobio u Rimu tri puta, dva puta u finalu, u Monte Karlu dva puta, jednom u finalu, jednom u Madridu, u finalu i jednom na RG u četvrtfinalu.
Velika razlika je na RG, 7:1 za Rafu (5:0 protiv Federera) i to je Rafino bunjište, pet setova.
Ipak, na mastersima Rafa protiv Noleta vodi samo 9:6, što je vrlo prihvatljivo za Noleta.
Dakle, ako je iko ikad Rafi disao za vratom na šljaci i bio iole ravnopravan, osim na RG, onda je to samo i jedino Nole. Sve ostale tenisere Nadal je na šljaci oduvao. Osim delimično malog Tima (7:3) s tim da je i prema njemu na RG tri puta bio brutalan u tri seta.
Šta je poenta? Mnogo ljudi ne govori činjenice što je loše. Navijanje je ok, ali lupetanje o činjenicama nije za ovaj portal.

Queen Roger

pre 5 godina

Kako ga Aca Informacija zagrli i reče "koji si car, majke mi" i Aca prenese poruku cele Srbije. Novak Djoković Srbenda naša.

JerryJackson

pre 5 godina

Sprdajte se dok možete, jest Nadal trenutno drugi, ali sprdate se na svoj rizik. Brzo se stvari u tenisu menjaju, zapamtite ove reči.

NoleFan

pre 5 godina

Rafa je prvi favorit na RG BIO, JESTE I BIĆE UVEK, tamo je najteze pobediti ga, Novak svakako ima sanse mozda i jedini da ga pobedi u Parizu, al to ce biti jako tesko. Ne sumnjam da ce dati sve od sebe.

Georgijus

pre 5 godina

Ja znam jednog...! Taj je krajem prosle godine rekao,da je pronasao sistem,kako da pobedi Nadala. Ladno je pred finalni mec na AO bio na plazi ... opusteno ...Znamo kako je sve zavrseno !

Ivan

pre 5 godina

Cuj, federera polako hvataju godine...Pa on je odavno za penziju, ne znam zasto uopste igra...Verovatno ceka Novakov I Nadalov kiks na nekom gs pa onda da se mozda nada...

anica

pre 5 godina

Novak ako resi moze da pobedi Nadala. Mnogo sam srecna zbog Noleta, sto je kvalitetna osoba i sto se nista promenio nije. Zna Nole odakle je i sta je...i ponosi se tim.

Dragana

pre 5 godina

Ovo dodje kao neka licitacija? Ko će pobediti Nadala na Rolan Garosu, da li će neko stići i prestići Rodžera Federera po osvojenim Grend Slemovima itd. Mislim da se previše pažnje obraća na takve stvari a igra pada u drugi plan što je meni besmisleno. Pratite tenis i turnire i videćete šta će biti. Ništa nije sigurno.

djoko

pre 5 godina

hahhahhahhahahhahahah pa nadal ne igra svoj najbolji tenis od 2014 ova 3 gs je uzeo sto nije bilo pravog novaka al oni se sad vratio te se on sad bukvalno za sve pita...samim time sto ne igra dubai i monte karlo govori da je naostren samo za GS a da mu mastersi sluze da ostane u formi i ne ocekujte najbolju igru djokovica u rimu i madridu al ce zato u parizu biti teniska poezija

Detuš

pre 5 godina

Čudi da jedan profi teniski trener izvali ovakvu glupost, nebulozu, i to posle savršenog polufinalu i finala Djokovića u Melburnu, posle tri osvojena gren slema u nizu, a bio je pre pet meseci Nole dvadeset drugi teniser na svetu, posle osvajanja svih mastersa hiljadu, vlasnika četiri gren slema u nizu, "Nole- slema", 15 gren slem titula, 7 Australian Opena, posle 2011 godine kada je počistio Nadala na šljaci u Madridu i Rimu i pobedio ga u sedam uzastopnih finala, 43 uzastopne pobede, posle vodjstva Djokovića u medjusobnim duelima i na kraju, oprostite ako sam nešto zaboravio, a sigurno jesam, četvrtog priznanje po redu za najboljeg sportistu sveta.Ti zaista zbog nečeg ne voliš Nola. Umesto da se pitaš kako Nadal da pobedi ovakvog Djokovića u Parizu i da kažeš otvoreno da po prvi put Nadal nije favorit na Rolan Garosu to potcenjuješ. Ne priliči to jednom profesionalcu.

Mikii

pre 5 godina

Robin Soderling ;-)
(shandonjito, 19. februar 2019 17:19)

Dobio je Soderling sansu naredne godine da pokaze da li je ta pobeda bila zaista prava, ili je bila samo proizvod raznih negativnih dogadjanja u Nadalovom zivotu tih dana. Znamo svi sta se desilo. Toliko ;)

Tamna materija

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.
(Zdenko, 19. februar 2019 16:23)

Đoković ima 9 titula ATP 250 i 12 titula ATP 500.

Nebojša

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

A Federer može biti GOAT iako je sve mečeve izgubio protiv Nadala na RG nikad čak nije uzeo više od seta baš ti je logika na nivou realnost je da ima četiri najveća turnira ne samo jedan šta ako bude kako ti kažeš da igraju i Nadal dobije sve duele na Roland garosu ali u isto vreme odigraju nekoliko na preostala tri i Novak dobije te mečeve to onda nećemo računati? računamo samo RG? zbog čega bi to radili to bi Nadala učinilo najboljim šljakerom mada on već to jeste ali Novak bi u tom slučaju bio GOAT.

apoli

pre 5 godina

@Zdenko
Da je igrao toliko bio bi umorniji i iscrpljeniji na GS turnirima. Njegova je sramota sto je igrao malo
turnira u svojim najboljim godinama. Federer je sa 25-26 godina igrao po 100 meceva godisnje.

Zdenko

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.

Queen Roger

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

S obzirom na to da si ti profesionalan komentator na portalu b92, ja ne vidim zašto se tvoje reči ne bi usvojile kao jedini mogući ishod.

Vladimir

pre 5 godina

Ako se Nole i Rafa budu sastali u finalu RG, bice to repriza finala iz Melburna. Rafa mora igrati svoj najbolji moguci tenis da bi nekako dosao do jednog seta. Ni to ne verujem.

Riki

pre 5 godina

Znam da ce svi ovdje govorit kako Djokovic moze pobijedit na narednom slemu....ali treba bit realan. Bude li Nadal igrao kao predhodne dvije godine, niko nema sanse

OtacMakarije

pre 5 godina

Ovaj priča kao da su još godine igranja pred Federerom pa će kao još neki Wimbledon da osvoji,a videćemo posle RG -a da li će i dalje tako da misli o nepobedivosti Nadala na tom turniru.Izgleda da su svi bivsi Federovi treneri ozbiljne neznalice.

Mikii

pre 5 godina

Znam ja jednog coveka sto bi mogao lagano Nadala da pobedi ako je u formi..
(svima su stavili amove, 19. februar 2019 15:23)

Pobediti lagano na Roland Garosu Nadala koji je u formi. Coveka koji je vlasnik 11 titula na tim terenima. Eto, to vam je ukratko olicenje objektivnosti Djokovicevih navijaca, i Srba generalno.

Sabre

pre 5 godina

Am, covek koji ga je oducio od tenisa pre manje od mesec dana npr.? Onaj isti koji ga je i u ne-ovako-ubitacnoj formi vec dobijao dva puta na RG? Mozda?!

Zoran Spasovski Houston imamo problem

pre 5 godina

Cuj ovog, "mada u poslednje vreme i Novak igra dobro". Da u poslednjih 8 godina vas je raspametio pa ne znate gde vise da udarite

Pantagruel

pre 5 godina

Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године). Никад нећу заборавити тренутак у ком су због санкција Европске уније према СРЈ (уведених 1992. године) покушали да организују доделу трећег трофеја који је освојила без заставе и химне Југославије. Одбила је да изађе на подијум и прими пехар док не види заставу и не добије обећање да ће се интонирати химна. Нису имали избора, морали су да јој испуне жељу, да би избегли велики скандал. И пар месеци након тога је онај као случајно избоде. Штета што клинци рођени после 1993. те детаље не знају. Медији су криви, јер више не пишу о томе, откад је узтела америчко држављанство.

Nebojša

pre 5 godina

Novak,Tim,Zverev,Cicipas.......
(Dejan, 19. februar 2019 15:32)

Novak da Tim možda u nekoj ranijoj rundi tipa četvrtfinale a Zverev i Cicipas ozbiljan si? prvi ne može ni u završnicu a kamoli da ugrozi Nadala pogotovo na šljaci a Grk pa videli smo ga na betonu nedavno u Australiji ako tamo nije ništa mogao Nadalu kako će na šljaci morao bi Nadal da bude jako loš pa da ovaj ima neke šanse pa i tada pitanje dali bi uspeo tako da samo Novak i eventulano Tim ajde i Wavinka ako nađe pravu formu.

Ivan

pre 5 godina

Isner i Djokovic su jedini igraci koji su ozbiljno zapretili Nadalu na RG poslednjih godina! 2011 jedva je pobedio Isnera u 5tom setu! Igrali su skoro 5h

Tricikl

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.

Zoran Spasovski Houston imamo problem

pre 5 godina

Cuj ovog, "mada u poslednje vreme i Novak igra dobro". Da u poslednjih 8 godina vas je raspametio pa ne znate gde vise da udarite

Pantagruel

pre 5 godina

Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године). Никад нећу заборавити тренутак у ком су због санкција Европске уније према СРЈ (уведених 1992. године) покушали да организују доделу трећег трофеја који је освојила без заставе и химне Југославије. Одбила је да изађе на подијум и прими пехар док не види заставу и не добије обећање да ће се интонирати химна. Нису имали избора, морали су да јој испуне жељу, да би избегли велики скандал. И пар месеци након тога је онај као случајно избоде. Штета што клинци рођени после 1993. те детаље не знају. Медији су криви, јер више не пишу о томе, откад је узтела америчко држављанство.

Ivan

pre 5 godina

Isner i Djokovic su jedini igraci koji su ozbiljno zapretili Nadalu na RG poslednjih godina! 2011 jedva je pobedio Isnera u 5tom setu! Igrali su skoro 5h

Sabre

pre 5 godina

Am, covek koji ga je oducio od tenisa pre manje od mesec dana npr.? Onaj isti koji ga je i u ne-ovako-ubitacnoj formi vec dobijao dva puta na RG? Mozda?!

OtacMakarije

pre 5 godina

Ovaj priča kao da su još godine igranja pred Federerom pa će kao još neki Wimbledon da osvoji,a videćemo posle RG -a da li će i dalje tako da misli o nepobedivosti Nadala na tom turniru.Izgleda da su svi bivsi Federovi treneri ozbiljne neznalice.

Detuš

pre 5 godina

Čudi da jedan profi teniski trener izvali ovakvu glupost, nebulozu, i to posle savršenog polufinalu i finala Djokovića u Melburnu, posle tri osvojena gren slema u nizu, a bio je pre pet meseci Nole dvadeset drugi teniser na svetu, posle osvajanja svih mastersa hiljadu, vlasnika četiri gren slema u nizu, "Nole- slema", 15 gren slem titula, 7 Australian Opena, posle 2011 godine kada je počistio Nadala na šljaci u Madridu i Rimu i pobedio ga u sedam uzastopnih finala, 43 uzastopne pobede, posle vodjstva Djokovića u medjusobnim duelima i na kraju, oprostite ako sam nešto zaboravio, a sigurno jesam, četvrtog priznanje po redu za najboljeg sportistu sveta.Ti zaista zbog nečeg ne voliš Nola. Umesto da se pitaš kako Nadal da pobedi ovakvog Djokovića u Parizu i da kažeš otvoreno da po prvi put Nadal nije favorit na Rolan Garosu to potcenjuješ. Ne priliči to jednom profesionalcu.

Nebojša

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

A Federer može biti GOAT iako je sve mečeve izgubio protiv Nadala na RG nikad čak nije uzeo više od seta baš ti je logika na nivou realnost je da ima četiri najveća turnira ne samo jedan šta ako bude kako ti kažeš da igraju i Nadal dobije sve duele na Roland garosu ali u isto vreme odigraju nekoliko na preostala tri i Novak dobije te mečeve to onda nećemo računati? računamo samo RG? zbog čega bi to radili to bi Nadala učinilo najboljim šljakerom mada on već to jeste ali Novak bi u tom slučaju bio GOAT.

Vladimir

pre 5 godina

Ako se Nole i Rafa budu sastali u finalu RG, bice to repriza finala iz Melburna. Rafa mora igrati svoj najbolji moguci tenis da bi nekako dosao do jednog seta. Ni to ne verujem.

djoko

pre 5 godina

hahhahhahhahahhahahah pa nadal ne igra svoj najbolji tenis od 2014 ova 3 gs je uzeo sto nije bilo pravog novaka al oni se sad vratio te se on sad bukvalno za sve pita...samim time sto ne igra dubai i monte karlo govori da je naostren samo za GS a da mu mastersi sluze da ostane u formi i ne ocekujte najbolju igru djokovica u rimu i madridu al ce zato u parizu biti teniska poezija

Fx

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58) # Link komentara

I ladno ti dobi samo pluseve za glupost.
RN:NDJ 16:7 na šljaci.
Verovatno si mislio da Nadal protiv Federera ima takav odnos na šljaci, ali malo dominantnije, RN:RF 13:2 na šljaci.
Nole ga je dobio u Rimu tri puta, dva puta u finalu, u Monte Karlu dva puta, jednom u finalu, jednom u Madridu, u finalu i jednom na RG u četvrtfinalu.
Velika razlika je na RG, 7:1 za Rafu (5:0 protiv Federera) i to je Rafino bunjište, pet setova.
Ipak, na mastersima Rafa protiv Noleta vodi samo 9:6, što je vrlo prihvatljivo za Noleta.
Dakle, ako je iko ikad Rafi disao za vratom na šljaci i bio iole ravnopravan, osim na RG, onda je to samo i jedino Nole. Sve ostale tenisere Nadal je na šljaci oduvao. Osim delimično malog Tima (7:3) s tim da je i prema njemu na RG tri puta bio brutalan u tri seta.
Šta je poenta? Mnogo ljudi ne govori činjenice što je loše. Navijanje je ok, ali lupetanje o činjenicama nije za ovaj portal.

Tiki

pre 5 godina

Sve su ovo pokusaji da Nadalu podignu veru u sebe. Nadal moze da trenira do besvesti i da svoje forhende dovede do savrsenstva, ali ono sto ne uspeva je da samog sebe uveri da moze da pobedi Novaka. Ni on to ne veruje. On je mec protiv novaka u Melburnu izgubio jos kod podbacivanja novcica. To nema nikakve veze sa podlogom na kojoj se igra. Novak mu je jednostavno usao u glavu i pobedjivace ga onoliko puta koliko puta budu igrali.

Dragana

pre 5 godina

Ovo dodje kao neka licitacija? Ko će pobediti Nadala na Rolan Garosu, da li će neko stići i prestići Rodžera Federera po osvojenim Grend Slemovima itd. Mislim da se previše pažnje obraća na takve stvari a igra pada u drugi plan što je meni besmisleno. Pratite tenis i turnire i videćete šta će biti. Ništa nije sigurno.

Queen Roger

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

S obzirom na to da si ti profesionalan komentator na portalu b92, ja ne vidim zašto se tvoje reči ne bi usvojile kao jedini mogući ishod.

Tamna materija

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.
(Zdenko, 19. februar 2019 16:23)

Đoković ima 9 titula ATP 250 i 12 titula ATP 500.

anica

pre 5 godina

Novak ako resi moze da pobedi Nadala. Mnogo sam srecna zbog Noleta, sto je kvalitetna osoba i sto se nista promenio nije. Zna Nole odakle je i sta je...i ponosi se tim.

Ivan

pre 5 godina

Cuj, federera polako hvataju godine...Pa on je odavno za penziju, ne znam zasto uopste igra...Verovatno ceka Novakov I Nadalov kiks na nekom gs pa onda da se mozda nada...

Nebojša

pre 5 godina

Novak,Tim,Zverev,Cicipas.......
(Dejan, 19. februar 2019 15:32)

Novak da Tim možda u nekoj ranijoj rundi tipa četvrtfinale a Zverev i Cicipas ozbiljan si? prvi ne može ni u završnicu a kamoli da ugrozi Nadala pogotovo na šljaci a Grk pa videli smo ga na betonu nedavno u Australiji ako tamo nije ništa mogao Nadalu kako će na šljaci morao bi Nadal da bude jako loš pa da ovaj ima neke šanse pa i tada pitanje dali bi uspeo tako da samo Novak i eventulano Tim ajde i Wavinka ako nađe pravu formu.

zlaja

pre 5 godina

Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)

uff....ne znam.....
ako čilić bude u formi,sve je moguće....

Georgijus

pre 5 godina

Ja znam jednog...! Taj je krajem prosle godine rekao,da je pronasao sistem,kako da pobedi Nadala. Ladno je pred finalni mec na AO bio na plazi ... opusteno ...Znamo kako je sve zavrseno !

NoleFan

pre 5 godina

Rafa je prvi favorit na RG BIO, JESTE I BIĆE UVEK, tamo je najteze pobediti ga, Novak svakako ima sanse mozda i jedini da ga pobedi u Parizu, al to ce biti jako tesko. Ne sumnjam da ce dati sve od sebe.

Queen Roger

pre 5 godina

Kako ga Aca Informacija zagrli i reče "koji si car, majke mi" i Aca prenese poruku cele Srbije. Novak Djoković Srbenda naša.

Mikii

pre 5 godina

Robin Soderling ;-)
(shandonjito, 19. februar 2019 17:19)

Dobio je Soderling sansu naredne godine da pokaze da li je ta pobeda bila zaista prava, ili je bila samo proizvod raznih negativnih dogadjanja u Nadalovom zivotu tih dana. Znamo svi sta se desilo. Toliko ;)

auh!!

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Mozda zato sto ga je samo 2011. pobedio u dva finala na šljaci, a jednom ga je pobedio i na RG? Da ne računam dalje...

Riki

pre 5 godina

Znam da ce svi ovdje govorit kako Djokovic moze pobijedit na narednom slemu....ali treba bit realan. Bude li Nadal igrao kao predhodne dvije godine, niko nema sanse

Mikii

pre 5 godina

Znam ja jednog coveka sto bi mogao lagano Nadala da pobedi ako je u formi..
(svima su stavili amove, 19. februar 2019 15:23)

Pobediti lagano na Roland Garosu Nadala koji je u formi. Coveka koji je vlasnik 11 titula na tim terenima. Eto, to vam je ukratko olicenje objektivnosti Djokovicevih navijaca, i Srba generalno.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Mislim da ova izjava ima donekle težinu naspram ostrašćenost kod navijača jedno a drugo je realnost. Nadal je uvek favorit na RG. To što ga je Soderling načeo odnosno Novak dobio na GS kao da su dvojica pripretili tipa Izner,Anduhar u prošlosti je sam pokazatelj koliko je teško izdržat taj nivo tenisa na toj podlozi ili ne dao Bog uvesti ga u svih pet setova. Mislim toga su svesni svi navedeni teniseri koji su igra li sa njim kao Rodžeru koji više ima odigrana finala od Soderlinga i Đokovića. Opet nije mogao više od četri seta i jedne sezone je brutalno počišćen. Dakle Rafa jeste ranjiv al'takav je težak i dalje za podcenjivanje olako može se dobit. Uostalom finala govore u kom je podatak 11/11% malo realnosti na odmet nije kao što je Novak na betonu praktično pa nepobedljiv kad igra onako kako ume tako je sa Rafom na šljaci pogotovo na GS u finalu.

Zdenko

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.

Tricikl

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.

apoli

pre 5 godina

@Zdenko
Da je igrao toliko bio bi umorniji i iscrpljeniji na GS turnirima. Njegova je sramota sto je igrao malo
turnira u svojim najboljim godinama. Federer je sa 25-26 godina igrao po 100 meceva godisnje.

Milan_PT

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Zato što si, dragi Bodibonde, poznat po prilaganju lažnih podataka.
Ovo je stvarna statistika:
По подлогама
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 19–7
На отвореном: Ђоковић води 15-5
У дворани: Ђоковић води 4-2
Гренд слем мечеви: Надал води 9-6
Финала укупно: Ђоковић води 15–10

Pržim raju

pre 5 godina

Evo kako vidim trenutno rivalstvo između Nadala i Đokovića: Nadal je dosta promenio stil igre i u Melburnu mu je to donelo lako finale. A onda je naišao na zid. Ubeđen sam da bi starim stilom bolje prošao. Ne verujem da bi pobedio, ali ne bi delovao onako nemoćno. Međutim, razlozi za promenu stila su opravdani, po cenu da se neki mečevi olako izgube, ali da duže traje. Na šljaci će, verujem, igrati svoju staru igru i onda niko nije favorit protiv njega. Može Đoković da ga pobedi na Rolan Garosu i nadam se da hoće, ali nije baš favorit. Uz uslov da obojica budu u formi, naravno. Ako se ne vrati svojoj prepoznatljivoj igri na šljaci, Rafa će, ubeđen sam, naleteti na minu i pre finala.

Monika je izmislila bekend paralelu

pre 5 godina

@ Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године).

Bilo je to od 1990 - 1992. Igrala je finale 1990 za vreme "Kinezove" svadbe, jednog od mojih najboljih prijatelja. Sedeli smo u basti Doma Vazduhoplovstva u Zemunu, uzivali i navijali. Ako me secanje ne vara, Monika je gubilu u prvom setu u tajbrejku 6 : 1 i okrenula mec u svoju korist. Drugi set je skoro bio rutinski.
Neko je juce napisao da nije igrala lep tenis. Svi osvajaci GS titula igraju savrseno lep tenis, svako od njih na svoj nacin.

A Novak ce, nadamo se i navijamo, osvojiti RG ove godine! Napred NO1E!!!!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Teodosije

pre 5 godina

"Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)"
Pa bio je na 90% spreme pa je glatko izgubio u finalu AO.

JerryJackson

pre 5 godina

Sprdajte se dok možete, jest Nadal trenutno drugi, ali sprdate se na svoj rizik. Brzo se stvari u tenisu menjaju, zapamtite ove reči.

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Za federera vise je misaona imenica osvojiti GS.i tacka!!!
a sto se tice bika sa Majorke realno ima najvise sanse na RG,medjutim pitace se nesto i nas Nole,bice veoma uzbudljivo proleće!!!.

Tricikl

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.

Mikii

pre 5 godina

Znam ja jednog coveka sto bi mogao lagano Nadala da pobedi ako je u formi..
(svima su stavili amove, 19. februar 2019 15:23)

Pobediti lagano na Roland Garosu Nadala koji je u formi. Coveka koji je vlasnik 11 titula na tim terenima. Eto, to vam je ukratko olicenje objektivnosti Djokovicevih navijaca, i Srba generalno.

apoli

pre 5 godina

@Zdenko
Da je igrao toliko bio bi umorniji i iscrpljeniji na GS turnirima. Njegova je sramota sto je igrao malo
turnira u svojim najboljim godinama. Federer je sa 25-26 godina igrao po 100 meceva godisnje.

Riki

pre 5 godina

Znam da ce svi ovdje govorit kako Djokovic moze pobijedit na narednom slemu....ali treba bit realan. Bude li Nadal igrao kao predhodne dvije godine, niko nema sanse

JerryJackson

pre 5 godina

Sprdajte se dok možete, jest Nadal trenutno drugi, ali sprdate se na svoj rizik. Brzo se stvari u tenisu menjaju, zapamtite ove reči.

Zdenko

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.

Vladimir

pre 5 godina

Ako se Nole i Rafa budu sastali u finalu RG, bice to repriza finala iz Melburna. Rafa mora igrati svoj najbolji moguci tenis da bi nekako dosao do jednog seta. Ni to ne verujem.

Zoran Spasovski Houston imamo problem

pre 5 godina

Cuj ovog, "mada u poslednje vreme i Novak igra dobro". Da u poslednjih 8 godina vas je raspametio pa ne znate gde vise da udarite

Ivan

pre 5 godina

Isner i Djokovic su jedini igraci koji su ozbiljno zapretili Nadalu na RG poslednjih godina! 2011 jedva je pobedio Isnera u 5tom setu! Igrali su skoro 5h

OtacMakarije

pre 5 godina

Ovaj priča kao da su još godine igranja pred Federerom pa će kao još neki Wimbledon da osvoji,a videćemo posle RG -a da li će i dalje tako da misli o nepobedivosti Nadala na tom turniru.Izgleda da su svi bivsi Federovi treneri ozbiljne neznalice.

Detuš

pre 5 godina

Čudi da jedan profi teniski trener izvali ovakvu glupost, nebulozu, i to posle savršenog polufinalu i finala Djokovića u Melburnu, posle tri osvojena gren slema u nizu, a bio je pre pet meseci Nole dvadeset drugi teniser na svetu, posle osvajanja svih mastersa hiljadu, vlasnika četiri gren slema u nizu, "Nole- slema", 15 gren slem titula, 7 Australian Opena, posle 2011 godine kada je počistio Nadala na šljaci u Madridu i Rimu i pobedio ga u sedam uzastopnih finala, 43 uzastopne pobede, posle vodjstva Djokovića u medjusobnim duelima i na kraju, oprostite ako sam nešto zaboravio, a sigurno jesam, četvrtog priznanje po redu za najboljeg sportistu sveta.Ti zaista zbog nečeg ne voliš Nola. Umesto da se pitaš kako Nadal da pobedi ovakvog Djokovića u Parizu i da kažeš otvoreno da po prvi put Nadal nije favorit na Rolan Garosu to potcenjuješ. Ne priliči to jednom profesionalcu.

Mikii

pre 5 godina

Robin Soderling ;-)
(shandonjito, 19. februar 2019 17:19)

Dobio je Soderling sansu naredne godine da pokaze da li je ta pobeda bila zaista prava, ili je bila samo proizvod raznih negativnih dogadjanja u Nadalovom zivotu tih dana. Znamo svi sta se desilo. Toliko ;)

Sabre

pre 5 godina

Am, covek koji ga je oducio od tenisa pre manje od mesec dana npr.? Onaj isti koji ga je i u ne-ovako-ubitacnoj formi vec dobijao dva puta na RG? Mozda?!

Nebojša

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

A Federer može biti GOAT iako je sve mečeve izgubio protiv Nadala na RG nikad čak nije uzeo više od seta baš ti je logika na nivou realnost je da ima četiri najveća turnira ne samo jedan šta ako bude kako ti kažeš da igraju i Nadal dobije sve duele na Roland garosu ali u isto vreme odigraju nekoliko na preostala tri i Novak dobije te mečeve to onda nećemo računati? računamo samo RG? zbog čega bi to radili to bi Nadala učinilo najboljim šljakerom mada on već to jeste ali Novak bi u tom slučaju bio GOAT.

Queen Roger

pre 5 godina

Ako kojim slucajem u naredne 3 godine NDj i RN budu igrali finale RG i Djokovic izgubi, mislim da ne moze biti Djokovic GOAT cak i ako predje Federera.
(Tricikl, 19. februar 2019 15:43)

S obzirom na to da si ti profesionalan komentator na portalu b92, ja ne vidim zašto se tvoje reči ne bi usvojile kao jedini mogući ishod.

Pantagruel

pre 5 godina

Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године). Никад нећу заборавити тренутак у ком су због санкција Европске уније према СРЈ (уведених 1992. године) покушали да организују доделу трећег трофеја који је освојила без заставе и химне Југославије. Одбила је да изађе на подијум и прими пехар док не види заставу и не добије обећање да ће се интонирати химна. Нису имали избора, морали су да јој испуне жељу, да би избегли велики скандал. И пар месеци након тога је онај као случајно избоде. Штета што клинци рођени после 1993. те детаље не знају. Медији су криви, јер више не пишу о томе, откад је узтела америчко држављанство.

anica

pre 5 godina

Novak ako resi moze da pobedi Nadala. Mnogo sam srecna zbog Noleta, sto je kvalitetna osoba i sto se nista promenio nije. Zna Nole odakle je i sta je...i ponosi se tim.

Georgijus

pre 5 godina

Ja znam jednog...! Taj je krajem prosle godine rekao,da je pronasao sistem,kako da pobedi Nadala. Ladno je pred finalni mec na AO bio na plazi ... opusteno ...Znamo kako je sve zavrseno !

NoleFan

pre 5 godina

Rafa je prvi favorit na RG BIO, JESTE I BIĆE UVEK, tamo je najteze pobediti ga, Novak svakako ima sanse mozda i jedini da ga pobedi u Parizu, al to ce biti jako tesko. Ne sumnjam da ce dati sve od sebe.

Tamna materija

pre 5 godina

Zamislite situaciju de je Novak igrao turnire 250 serije onoliko koliko ih je igrao Federer. Oduzmite tih 25 titula na najmanjim turnirima pa vidite gde bi bio. Ne mogu da nađem podatak koliko ih je Novak osvojio.
(Zdenko, 19. februar 2019 16:23)

Đoković ima 9 titula ATP 250 i 12 titula ATP 500.

djoko

pre 5 godina

hahhahhahhahahhahahah pa nadal ne igra svoj najbolji tenis od 2014 ova 3 gs je uzeo sto nije bilo pravog novaka al oni se sad vratio te se on sad bukvalno za sve pita...samim time sto ne igra dubai i monte karlo govori da je naostren samo za GS a da mu mastersi sluze da ostane u formi i ne ocekujte najbolju igru djokovica u rimu i madridu al ce zato u parizu biti teniska poezija

Queen Roger

pre 5 godina

Kako ga Aca Informacija zagrli i reče "koji si car, majke mi" i Aca prenese poruku cele Srbije. Novak Djoković Srbenda naša.

zlaja

pre 5 godina

Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)

uff....ne znam.....
ako čilić bude u formi,sve je moguće....

Teodosije

pre 5 godina

"Samo da Bik bude na 90% spreme i njegov je RG to je 99% sigurno!
(CroFed, 19. februar 2019 19:34)"
Pa bio je na 90% spreme pa je glatko izgubio u finalu AO.

Nebojša

pre 5 godina

Novak,Tim,Zverev,Cicipas.......
(Dejan, 19. februar 2019 15:32)

Novak da Tim možda u nekoj ranijoj rundi tipa četvrtfinale a Zverev i Cicipas ozbiljan si? prvi ne može ni u završnicu a kamoli da ugrozi Nadala pogotovo na šljaci a Grk pa videli smo ga na betonu nedavno u Australiji ako tamo nije ništa mogao Nadalu kako će na šljaci morao bi Nadal da bude jako loš pa da ovaj ima neke šanse pa i tada pitanje dali bi uspeo tako da samo Novak i eventulano Tim ajde i Wavinka ako nađe pravu formu.

Ivan

pre 5 godina

Cuj, federera polako hvataju godine...Pa on je odavno za penziju, ne znam zasto uopste igra...Verovatno ceka Novakov I Nadalov kiks na nekom gs pa onda da se mozda nada...

Tiki

pre 5 godina

Sve su ovo pokusaji da Nadalu podignu veru u sebe. Nadal moze da trenira do besvesti i da svoje forhende dovede do savrsenstva, ali ono sto ne uspeva je da samog sebe uveri da moze da pobedi Novaka. Ni on to ne veruje. On je mec protiv novaka u Melburnu izgubio jos kod podbacivanja novcica. To nema nikakve veze sa podlogom na kojoj se igra. Novak mu je jednostavno usao u glavu i pobedjivace ga onoliko puta koliko puta budu igrali.

auh!!

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Mozda zato sto ga je samo 2011. pobedio u dva finala na šljaci, a jednom ga je pobedio i na RG? Da ne računam dalje...

Dragana

pre 5 godina

Ovo dodje kao neka licitacija? Ko će pobediti Nadala na Rolan Garosu, da li će neko stići i prestići Rodžera Federera po osvojenim Grend Slemovima itd. Mislim da se previše pažnje obraća na takve stvari a igra pada u drugi plan što je meni besmisleno. Pratite tenis i turnire i videćete šta će biti. Ništa nije sigurno.

Poštovalac igre

pre 5 godina

Mislim da ova izjava ima donekle težinu naspram ostrašćenost kod navijača jedno a drugo je realnost. Nadal je uvek favorit na RG. To što ga je Soderling načeo odnosno Novak dobio na GS kao da su dvojica pripretili tipa Izner,Anduhar u prošlosti je sam pokazatelj koliko je teško izdržat taj nivo tenisa na toj podlozi ili ne dao Bog uvesti ga u svih pet setova. Mislim toga su svesni svi navedeni teniseri koji su igra li sa njim kao Rodžeru koji više ima odigrana finala od Soderlinga i Đokovića. Opet nije mogao više od četri seta i jedne sezone je brutalno počišćen. Dakle Rafa jeste ranjiv al'takav je težak i dalje za podcenjivanje olako može se dobit. Uostalom finala govore u kom je podatak 11/11% malo realnosti na odmet nije kao što je Novak na betonu praktično pa nepobedljiv kad igra onako kako ume tako je sa Rafom na šljaci pogotovo na GS u finalu.

Fx

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58) # Link komentara

I ladno ti dobi samo pluseve za glupost.
RN:NDJ 16:7 na šljaci.
Verovatno si mislio da Nadal protiv Federera ima takav odnos na šljaci, ali malo dominantnije, RN:RF 13:2 na šljaci.
Nole ga je dobio u Rimu tri puta, dva puta u finalu, u Monte Karlu dva puta, jednom u finalu, jednom u Madridu, u finalu i jednom na RG u četvrtfinalu.
Velika razlika je na RG, 7:1 za Rafu (5:0 protiv Federera) i to je Rafino bunjište, pet setova.
Ipak, na mastersima Rafa protiv Noleta vodi samo 9:6, što je vrlo prihvatljivo za Noleta.
Dakle, ako je iko ikad Rafi disao za vratom na šljaci i bio iole ravnopravan, osim na RG, onda je to samo i jedino Nole. Sve ostale tenisere Nadal je na šljaci oduvao. Osim delimično malog Tima (7:3) s tim da je i prema njemu na RG tri puta bio brutalan u tri seta.
Šta je poenta? Mnogo ljudi ne govori činjenice što je loše. Navijanje je ok, ali lupetanje o činjenicama nije za ovaj portal.

Milan_PT

pre 5 godina

Zamislite, nisu hteli da mi objave da Nadal na šljaci ima 11:2 protiv našeg Novare.
(Novara i Jokara goati, 19. februar 2019 18:58)

Zato što si, dragi Bodibonde, poznat po prilaganju lažnih podataka.
Ovo je stvarna statistika:
По подлогама
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 19–7
На отвореном: Ђоковић води 15-5
У дворани: Ђоковић води 4-2
Гренд слем мечеви: Надал води 9-6
Финала укупно: Ђоковић води 15–10

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Za federera vise je misaona imenica osvojiti GS.i tacka!!!
a sto se tice bika sa Majorke realno ima najvise sanse na RG,medjutim pitace se nesto i nas Nole,bice veoma uzbudljivo proleće!!!.

Monika je izmislila bekend paralelu

pre 5 godina

@ Могао би Новак, ако пре тога буде ангажовао Монику Селеш као консултанта. Она је три пута заредом освојила Ролан Гарос (1991, 1992 и 1993. године).

Bilo je to od 1990 - 1992. Igrala je finale 1990 za vreme "Kinezove" svadbe, jednog od mojih najboljih prijatelja. Sedeli smo u basti Doma Vazduhoplovstva u Zemunu, uzivali i navijali. Ako me secanje ne vara, Monika je gubilu u prvom setu u tajbrejku 6 : 1 i okrenula mec u svoju korist. Drugi set je skoro bio rutinski.
Neko je juce napisao da nije igrala lep tenis. Svi osvajaci GS titula igraju savrseno lep tenis, svako od njih na svoj nacin.

A Novak ce, nadamo se i navijamo, osvojiti RG ove godine! Napred NO1E!!!!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Pržim raju

pre 5 godina

Evo kako vidim trenutno rivalstvo između Nadala i Đokovića: Nadal je dosta promenio stil igre i u Melburnu mu je to donelo lako finale. A onda je naišao na zid. Ubeđen sam da bi starim stilom bolje prošao. Ne verujem da bi pobedio, ali ne bi delovao onako nemoćno. Međutim, razlozi za promenu stila su opravdani, po cenu da se neki mečevi olako izgube, ali da duže traje. Na šljaci će, verujem, igrati svoju staru igru i onda niko nije favorit protiv njega. Može Đoković da ga pobedi na Rolan Garosu i nadam se da hoće, ali nije baš favorit. Uz uslov da obojica budu u formi, naravno. Ako se ne vrati svojoj prepoznatljivoj igri na šljaci, Rafa će, ubeđen sam, naleteti na minu i pre finala.