Sreda, 13.02.2019.

12:00

Šta je teže – rekord Hardena ili Vestbruka? Džordan: Šest titula

Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena, dao je sjajan odgovor na pitanje novinara u Šarlotu.

Izvor: PT

Šta je teže – rekord Hardena ili Vestbruka? Džordan: Šest titula IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Toliko o tome

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:)
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Upravo o tome i jeste reč, što mu nije bilo teže nego mnogo lakše.
Rasel je igrao u ligi sa samo osam klubova, protiv uglavnom belih košarkaša u ekipi Lejkersa koja je tada bila otprilike kao dream tim USA 92-e, u odnosu na ostale klubove.
Svi do jednog iz te Raselove prve petorke, ušli su u nba hall of fame, a igrala se uglavnom rekreativna košarka u poređenju sa onom iz Majklove ere.
MJ je došao 84-e u raspali Čikago, najgori tim u ligi, čiji su saigrači bili sprdnja.
Osim Pipena nikada nije imao u timu nekog all star igrača, a na kraju mu je učinak bio 6 od 6, iako je u karijeri imao neverovatnu konkurenciju: Džabar, Bird, Medžik, Dr. J, Olajdžuvon, Stokton, Meloun, Barkli, Dreksler, Kobe, Robinson, Dankan...
Osvojio bi i više da mu nisu ubili oca, nakon čega je pauzirao dve godine.
U svim tim uspesima, on je bio ključni igrač, onaj ko je prelamao mečeve i donosio titule, čak i protiv realno boljih timova.
U 1 na 1, niko mu nije bio ravan, a uticaj i trag koji je ostavio u košarkaškoj istoriji je nemerljiv.
Naravno košarka je timski sport i uz malo sreće jedan Robert Ori ima više prstena od MJ-a, a svi dobro znamo da mu po košarkaškom znanju nije ni do kolena.
Svakog uspešnog igrača uvek porede sa Majklom, svi znamo i zašto.

bum tras

pre 5 godina

Pošto vidim da se Brada osporava, molim pogledajte kako je igrao protiv Srbije. Ali natenane pogledajte... Terminator! Možete usput obratiti pažnju i na odbranu američkog tima, liči na katanaćo npr, ... u kojem naši igrači nisu znali šta sa loptom, a sta sa sopstvenim nogama; što se tiče debilnih GOAT navlačenja, za sad je MJ bez premca. S druge strane, ova generacija je podigla nivo košarke na neslućene visine, to je činjenica.

Mirko

pre 5 godina

Bolno otrežnjenje. MJ je igrao da pobedi, da osvoji prsten, nije igrao za statistiku i zato je osvajao ne statistiku nego - pobede.
Uz to, imao je i bolje saigrače nego Ras i Harden. I ne samo to, on je svoje saigrače činio - boljim, što ova dvojica baš i ne uspevaju.

A pogledajte sad Jokića,oko njega su svi postali fantastični igrači - Monte,Bizli,Krejg,pre toga Marej i Haris,pa i Huančo u jednom periodu, Lajls prošle godine, a evo sad i Plamli. I kao takvi - bolje su plasirani nego ova dvojica ubica koje verovatno imaju i bolje individualce u timu, pa su čak i sami na neki individualni statistički način bolji od Jokića.

Individualnost je super, čak i preduslov, ali ako je ne prati uticaj na kolektiv - džabe su krečili.

To MJ zna i to je dokazao u svojoj karijeri.

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

Nindza

pre 5 godina

Pa istina. Na delu je "silovanje" igraca, samo da bi se napumpala statistika. Osvajanje titule je znak pravog uspeha. Ali ne mogu to da shvate danasnje drogirane primadone sa sudijskim privilegijama. Lako je davati koseve kad niko ne sme da te pipne.
Da pustis Hardena medju prime-time Jordana, Rodmana, Barklija i ostalih, placuci bi izasao kako bi ga nalupali.

Lesa

pre 5 godina

@florida

Druze, vidi ovako, kada za Tima Dankana mozes da izjavis da je "najprecenjeniji igrac ikad" batali kosarku. Nemoj, radi sebe, nikad vise ni da pokusavas da gledas tu igru jer je ocito ne razumes ni najmanje, i pritom se samo blamiras. Svako ali SVAKO ko ista zna o kosarci zna sta je i ko bio veliki Tim Dankan. Voleo bi da imas mogucnosti da nekom nasem reprezentativcu iz stare garde, ili jos bolje nekoj nekadasnjoj NBA zvezdi saopstis to veliko otkrice. Mislim da bi te momentalno prosledili u ludaru. Ledjna tehnika Tima Dankana je za UDZBENIKE kosarke SVIH UZRASTA. Od petlica do profi igraca. A kad pricamo o "precenjenosti", evo ti link: https://www.youtube.com/results?search_query=hakeem+olajuwon+school pa pogledaj malo kako izgleda kada jedan od tata pod kosevima izgleda dok pokazuje zvezdama, i to sa 5 banki (ucenici su tvoj "neprecenjeni" King i Kobi). Ali sta pa oni znaju, ti znas bolje od koga treba uciti. Navodim Hakima ovde jer je mozda i jedini koji je po pomenutoj ledjnoj tehnici mogao da parira tom "precenjenom" Dankanu.

@Uros

A ti majstore, za izjavu o Dzordanu, prosto, nisi normalan.

lignjoslav

pre 5 godina

Harden je košarkaški Neimar. Vrhunski igrač koji je na žalost pored rekorda i ispucavanja postao poznat i kao čovek koji ce isfolirati šut kako bi dobio 3 slobodna iako zbog neprirodnog položaja tela se iz aviona vidi da nije šutnuo, vec odglumeo šut na koš. Ovde postoji likovi koji ga opravdavaju i tvrde da samo koristi pravila, pa i kotrljanje po zemlji kako bi se faul prikazao upečatljivijim isto nije protiv pravila. (Neimar) pa bilo koja reakcijs sem podsmeha i ruganja tom folirantu jr neprirodna. Hvali ostalr segmrnte njegove igre, sl nemoj da pravdaš nešto što gs čiji ljigavcem i prevarantom
Druga stvar koja mi se ne sviđa je što ne igra odbranu, a itekako je zna. Zaštto, pa valjda je ispod njegovog nivoa. Tako da je lik je atogantani i egomanijak na terenu, a MJ je samo na rečima. Kada je igrao, tu je svaka arogancija prestajala i čovek se pretvarao i u ofanzivnu i u defanzivnu mašinu, kome nije bilo idpod casti da gine u odbrani jer je to nesto sto pomaže svom timu. Tako da zaista to sto MJ priča je klasična fora, koja pali kod klinaca (skromnost te ne čini privlacnimn za kl8nce i ne prodaje patike) Jedina razlika je sto se on mnogo vise cimao i igrao za tim u oba smera. Westbruk po talentu ne može u istu rečenicu ni sa Hardenom, a pogotovo sa MJ...u suštini kako drugi igrac svoje ekipe moze u isti koš sa najboljima. Pa šta onda ispada PG?

357

pre 5 godina

Кошарка је колективни спорт, зато су најважније титуле, ако уз титулу дође и појединачно признање то је одлична ствар. Мислим и да је стварно теже освојити 6 титула него постизати 30 и више поена по утакмици. Можеш да форсираш и преузимаш шутеве и да постигнеш задати циљ од 30 поена или дриплдабл, а да твоја екипа изгуби. За 6 титула мораш да будеш увек на висини задатка и да твоја екипа буде на висини задатка током целе сезоне, па онда у финалним серијама и тако 6 сезона.

Ramones

pre 5 godina

Dzordan bi sa ovakvom odbranom ,postizao 40 kosa u proseku.Lebron ,Harden,Kari,bi u Dzordanovo vreme imali prosek 10-15kosa.Ovo je smesna kosarka,Pa
Jokic u ABA dok je igrao imao losiju
statistiku nego u NBA.

petarczv

pre 5 godina

(Igor Pg, 13. februar 2019 15:43)

Toliko ga vole da niko nece sa njim u ekipu, a durent ne javno izjavio da gde god je lebron atmosfera ne toksicna!! Niko ga ne poštuje samo ga se ovi sto nisu ostvareni i mladji igraci plase d ih ne odstrani iz ekipe.

BeKo

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .
(stefan, 13. februar 2019 16:57)

Bill Russell 13 sezona - 11 titula

Uroš

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu. Osvojio je par titula u nikad slabijoj ligi, u vakuumu koji je nastao posle povlačenja Medžika, Borda i Bed Bojsa. Imao je najjaču ekipu koja je pokazala da i bez njega igra na vrhunskom nivou. Zbog velike medijske vrednosti, pravila su menjali da bi mu omogućili da osvaja prstenove. A protiv koga je igrao ta finala? Protiv Barklija, koji nije dovoljno porastao, Jute koja je imala fizički najslabiju bekovsku liniju, napaljenih klinaca iz Sijetla, od kojih se kasnije ispostavilo da je jedan jedan od nalabilnijih NBA ličnosti, a drugi sasvim prosečan bek.

Powerslave

pre 5 godina

Pa realno... ove Hardenove i Vestbrukove rekorde može da obori svako (dobro, ne baš bukvalno svako) ko ima dovoljnu slobodu u ekipi da nabija statistiku iz nedelje u nedelju, iz mesec u mesec.

Pa Harden kad god ne postigne 30 poena do kraja meča ostane da igra i u garbage time-u i suludo se ispucava ne bi li nekako, jedva, došao do tih famoznih 30+ poena. I svi mu to tolerišu, da slučajno ne bi bio nezadovoljan.

Vestbruk je lik koji javno i nedvosmisleno kaže da su ostali ljubomorni na njegovu statistiku jer ne mogu da je imaju. Sama ta izjava govori o njegovom mentalnom sklopu i prioritetima, dečku su tripl dablovi apsolutno najvažnija stvar. On ladno u plej-ofu gleda sebi da nabudži koju asistenciju, zato su i gubili protiv Jute prošle godine. Lik stoji sam u reketu, umesto da šutne on doda udvojenom Adamsu koji jedva i uhvati loptu, a šutu da ne pričam... al pisala bi se asistencija...

Osvojiti titulu je nemoguće bez timske igre, a budženje statistike je vrhunac sebičluka. Pogotovo šest titula, a pogotovo u verovatno najjačoj eri košarke ikad.
Manite me Raselovih 11 titula, čovek je igrao protiv vodoinstalatera, mesara i poštara. Pored njegovih i Viltovih brojki treba da stoji napomena, zvezdica neka (iako je Vilt možda i najveći atleta svih vremena). Ori nikad nije bio ni druga napadačka opcija u svojim ekipama.
Džordan - 6 finala, 6 titula, 6 puta MVP finala, najbolji ofanzivac i jedan od najboljih defanzivaca lige, njegovo leteće visočanstvo.

vince carter

pre 5 godina

@Uros Najgluplji lik u Istoriji ove stranice. Njegove "kineske" patike nosi vecina kosarkasa a Najk su postale to sto jesu zbog Jordana. Inace Finix Sunsi su ti izbacili Medzika iz playofa bez Barklija pa ti vidi. Jordana su zamenili Kukoc,Ker i Longli kad se povukao,potom i Harper tako da ta prica da je to ista ekipa je samo prica neznalica i hejtera a uostalom imali su i pobednicki mentalitet i trenera. Juta koja je pocistila Lejkerse sa 4 all stara,pa Hjuston i Spurse,dovoljno reci. Sijetl defanzivno premocna ekipa pored poznatog dua Kemp peyton,Hawkins,Parkins,Shrempf,Mekmilan itd. Pominjanje Barklijeve visine koji je bio kao tenk i vrhunski kakac u eri mnogo vecih od sebe je samo po sebi nebulozno. Procitajte dole moj komentar gde sam vam vec objasnio koliko ste jadni i pogledajte pravu Jordanovu izjavu. Ovi sto ne vole Jordana jednostavno nece ni da cuju da je ovo izvuceno iz konteksta jer se salio a ustvario je hvalio i Russa i Hardena u punoj izjavi.

stefan

pre 5 godina

#beko

Svaka cast za svoje vreme.Smatram nekomparabilnim aba ligu i nba ligu. . .Stoga ni eru Bila Rasela i Majkla Dzordana. .Za mladje savet. . Gledajte Lenarda u plej ofu. . .kad pikira dzejmsa i stavi mu saku preko face. .kad zatvori sve rupe. .u onoj prvoj utakmici sa.voriorsima.kako je sklopio djurenta u paketic. . .E to je slabija verzija Dzordana u odbrani.. . .

Cale

pre 5 godina

Velika je razlika u nacinu igre u NBA 90-tih kada je Dzordan harao i danas. Igrala se mnogo cvrsca odbrana, bilo je mnogo vise kontakta. Zato je veoma tesko porediti tadasnja i danasnja ostvarenja. Licni mislim da je liga bila bolja 90-tih, ali to je moje privtano misljenje jer sam rodjen i odrastao na ucenju da je odbrana pocetak svega. Ipak, i danas na istokuima par ekipa koje su cvrste u odbrani, ali prvaila su se promenila pa se cvrstina cesce kaznjava.

Sale

pre 5 godina

Godina neka 80 ili 90, Divac sa LA-om igra finale, ja na radiju B92 slušam prenos. Sve ok za naše lakerse, ali onda komentatot Jordan ovo ,Jordan ono, i doviđenja, titula u Čikagu

frka panika

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu.
(Uroš, 13. februar 2019 17:13)

Ti si najveća prevara u komentarima! Odakle toliki prezir i mržnja? I to prema čoveku kojeg velika većina košarkaških profesionalaca smatra najvećim igračem dok svaki pravi ljubitelj košarke sa velikim poštovanjem izgovara njegovo ime! Da mi je samo znati šta te je tako ostrastilo i odakle tolika mržnja...

ThePain

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)
(nebojsa, 13. februar 2019 12:44)


...

Svaka cast! :D

MPP

pre 5 godina

Majkl je osvojio 6 prstenova i nijednom nije izgubio u finalu - to znači 6 od 6. .... No pustimo statistiku , ko je gledao Majkla tih godina to pamti kao najveće sportsko čudo koje je ikad video. To današnji klinci nemogu uopšte pojmiti. Bio je pre svega toliko ispred svog vremena da protivnički igrači su imali momenatalni " nagon za povraćanje " samo kad ga vide na tetenu . Bila im je muka jer su znali da nema leka za Majkla , to im se videlo na licu . I još nešto što dobro pamtim a to je igra u odbrani ...... Koga čuva Majkl ( ato su bili redovno najbolji igrači protivničkog tima ) taj se spuštao daleko ispod svog proseka ! Pri tome je bio uobičajene gradje za košarkaša ništa posebno , više je izgledao kao maneken..... Ne znam , jedino kad sam prvi put video Stef Karija imao sam sličan osećaj zaprepaštenja ..... To je samo moj osećaj i ničiji više ......

NastyB

pre 5 godina

Kad god krene priča o GOAT u NBA samo se nasmejem. Evo, pre dan-dva Vestbruk oborio 57(!!!!!) godina star rekord od 10 TD uzastopce. A Harden takođe 57 godina star rekord od 20 utakmica za redom sa 30+ poena. A pre PEDESET SEDAM godina obe te stvari je uradio Vilt Čemberlen. I ko zna kojih rekorda bi još bilo da su se tada brojale blokade i druge sitnice kao danas. A još uvek drži gotovo 30% rekorda koji će, najverovatnije, nikada neće oboriti.
Vilt je čovek zbog koga su OSAM PUTA (!!!!) menjana pravila NBA!!! Bio je toliko dominantan da su morali da menjaju pravila ne bi li ga nekako ograničili.
I kad krene prepucavanje oko Majkla i (još gore) LeBrona, prosto ne mogu da verujem da je to još uvek upitno...

stefan

pre 5 godina

#Jeremija uzviseno visocanstvo kraljevstva Lebotane

Da li si zaista napisao da je MJ imao slabiju konkurenciju od LBJ koji celu karijeru igra na slabijem istoku. .I kako to racunas all star igrace pet komada u warriorsima. . .ja koliko znam ima ih trojica. . .a ako racunamo da je ikada bilo koji igrac bio all star pa tek ti onda ne mogu napisati protiv koliko njih je MJ igrao. . .Ne razumes jednu stvar. .Jordan je imao ulogu u timu. . .Seti se kad su cemberlenu rekli druze treba da dodajes viss sledecu sezonu je bio prvi asistent lige. .pa sad i Kej diju da zamerimo sto ne dodaje. . .pa sto da dodaje kad je on skorer. .lopta kruzi igra ceo tim. . .treba da shvatis da je prva petorka warriorsa cela all star i bar dva igraca sa klupe u tako je godinama. .zato sto su tim. .i svojim prisustvom uticu najpozitivnije na ekipu jer dobro poznaju svoje uloge i nisu silovatelji lopte niti kosa. .ONI SU ALL STAR TIM. .a niko od njih nije ni priblizno veliki sam po sebi(koliko se green zrtvuje ofanzivno da bi pravio poene kariju i tompsonu). .jer su rasli kao tim a ne kao individua. .kako to ne mozes da shvatis nije mi jasno. .i lepo reko neko ne brukaj se covece. . .uostalom gledaj stare utakmice pa ces videti sta da ti kazem

dejan

pre 5 godina

Sve je lepo objasnio :) Ovaj kult individualaca sam po sebi nema smisla - sem za ''nezrelo'' loženje publike. Rezultat je ono što se gleda. Mesi nikada ne bi bio Mesi (kao ni CR) da ne osvajaju trofeje. 6 titula je prava stvar.

Salle

pre 5 godina

Čovek je pokazao na sebe, kao bivšeg igrača, i rekao šta je po njemu,bivšem igraču, teže ostvariti. Pogledajte još jednom video svi vi koji pljujete ovde.

stefan

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .pa se vi poredite. . I nesto vas samo molim. .nemojte da vam lbj-a i njegovu igru zgade likovi poput Kralja Dzeremije bratica mog. . .jer on je izuzetan sportista i za jednog sportistu poreklom afroamerikanca napusteno siroce izuzetan covek(po meni neko ko kupuje jahte i kamione i avione ne moze da bude ozbiljan i dobar covek ali poredim sa konkurencijom). . .retko dominantna figura. .koliko god da ne volim njegov stil igre. .a kad se potrudi moze mnogo bolje bez silovanja itd.nedostajace kad se bude penzionisao. .ne znam da li ce roditi u skorije vreme covek poput njega ili KD a . . .tako dominantni u odnosu na kolege. . .uzivajte dok se moze. .ne omalovazavajte najboljeg kosarkasa unazad koliko uz KD-ja. .ali ga nemojte ni porediti sa MJ molim vas jer je to jako glupo

Igor Pg

pre 5 godina

MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac
(petarczv, 13. februar 2019 13:53)

LeBrona samo ljudi koji su van sporta ili ljudi na forumima kao sto je ovaj mogu da nazovu ego manijakom ili da u bilo kojem drugom smislu negativno komentarisu njegovu licnost. U svijetu sportista u svijetu njegovih kolega toga nema, jednostavno svi ga vole cijene i postuju i prije svega ga uzdizu kao covjeka. S druge strane nadaleko je cuvena Majklova arogantnost i ponasanje prema saigracima i kolegama, pa je stoga uvijek bio i omrazen medju kolegama. Pratim duuuugo kosarku vjerujem mnogo intezivnije i kvalitetnije nego vecina vas ovdje ali mislim da ne mogu da se sjetim da je ikada neki od kosarkasa ili bilo ko uopste izjavio za Dzordana da je dobar covjek. Dakle ne mijesajte babe i zabe, ako pricate o tome ko je bolji kosarkas tu mozete diskutovati ali kad vec pricate ko je bolji covjek, a uz to od skoro pratite kosarku onda se makar malo informisite izguglajtw nesto ne brukajte se...

Vlada

pre 5 godina

Pratio sam košarku u vreme MJ a i sada. Nesporno je da su kraj 80-tih i 90-te zlatno doba košarke uopšte. Tad su u NBA iglali Džordan, Medžik, Bird, Meloun, Barkli, Dreksler, Malin, Olajdžuvon, Stokton, Juing.... A u Evropi su harali Jugoplastika, Partizan, Cibona, Žalgiris, Makabi, Real, Barselona, Aris, sa igračima poput Petrovića, Divca, Kukoča, Galisa, Sabonisa, Marčulionisa, Berkovića, Mekgia, Rađe, Danilovića, Đorđevića... Sada nažalost NBA više liči na šetajući cirkus. Odbrane se ne igraju, a draž tokom utakmice ne postoji. MJ je u pravu da je ostalo od košarke samo plejof.

ja

pre 5 godina

@ (Hagiano, 13. februar 2019 14:01)

Kad je Rasel uzeo te silne titule, NBA liga je imala 8 klubova i bila je, poredeći sa stanjem od 80-tih godina pa naovamo, najobičnija provincijska liga...

baron

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Daj, ne mlati.

vince carter

pre 5 godina

Evo kako se stvorila slika o Jordanu kao nekom losem coveku i kako mediji kontrolisu likove poput @Jeremije i slicnih,bacio sam pogled na komentare i niko niko nije pogledao ceo interviju vec samo ovo sto su izvukli kao naslov da bi se pljuvali u komentarima. Jordan je hvalio i Hardena i Westbruka i njihova dostignuca a ovo je dodao iz sale i poceo da se smeje kao i novinari. Evo kako lako mediji upravljaju naradom kome je naslov dovoljan da nekog gleda kao lopova,ubicu,kriminalca a da ne provere siru sliku. Doticni komentator kaze za "Melouna,Morninga,Robinsona,Wilisa,Wikinsa" vozaci kamiona a lik koji stvarno izgleda kao vozac kamiona u prici za Mvp danas Jokic :))

AcA

pre 5 godina

Westbrook i Harden su igraci oko kojih se dize hajp i siri populizam..igraju za svoju statistiku i totalno im je svejedno da li ce tim pobediti. Pogledajte procente suta iz igre. Pa Harden sutita malo iznad 40% ali uzima po 30ak suteva po mecu..naravno u proseku preko 10 slobodnih bacanja jer je zasticen kao beli medved i sve mu se dozvoljava.Sutira kao nezdrav pre neko vece da bi dostigao 30 poena iako je mec bio resen ! Nije ni cudo sto mu je prosek po mecu 35 poena. Pa Curry bi imao preko 40 poena da toliko sutira.
Westbrooku se sklanjaju da uzme skokove zbog triple doubla..lopta je stalno kod njega i normalno da ce to ostvariti.
Potpuno izvrgavanje i nipodastavanje dostignuca triple doubla... Lebron da hoce to da radi imao bi u karijeri prosek od preko 30 poena,10 skokova i 10 asistencija,ali lagano ! Inace Paul George za sada najbolji po meni u ovoj sezoni .

галама

pre 5 godina

@(Ostin A, 13. februar 2019 14:27)
нико не оспорава његов недостижни рекорд, али треба имати у виду да је тада лига била сачињена од свега 9 тимова, где је скоро па сав таленат у то време био сконцентрисан у Селтиксима. Лига је с краја 70тих прерасла у данашњи облик са преко 25 тимова, да би их данас имали 30, где се може наћи много већи број талената и много је теже исту освајати толики број пута....

Mad4Red

pre 5 godina

Gde god spomenes NBA prva asocijacija je MJ iskreno čovek je osvojio 6 titula bio majstor zavrsnice kao niko imao par driblinga koje i dan danas pokusavaju da prekopiraju jednostavno “Njegovo letece visočanstvo” je nedostižan po titulama i marketingu za sve igrače NBA jednostavno tako je...

retko smešna izjava

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Au, koliko si ti promašio loptu...

dionis

pre 5 godina

Prvo, Stef Kari ima 3 prstena ali nula MVP finala tako da je autor teksta u pravu kad kaze da Lebron jedino ima neke sanse jer ima 3 titule i 3 MVP finala.
Drugo, ne gleda se samo titula vec i nacin na koji je osvojis, vise vredi jedna Lebronova sa Klivlendom nego ove 2 Durenta sa GSW-om na primer. Ako bi se Durent vratio u Oklahomu, pobedio GSW i uzeo prsten mnogo bi ga vise cenili.
Trece, gleda se i protivnik u finalu, lakse je pobediti tim u finalu koji ima 1 ili 2 all-stara, nego tim koji ima 3, 4 ili 5 all-starova

MJ 6 titula, Harden i Vestbruk zajedno 0

pre 5 godina

Dzordan je patoloski narcis, mada bar ima razloga zasto, za razliku od Vestrbruka i Hardena, koji su na nivou starleta kada se uporede sa NBA legendama. Sa druge strane, MJ je vlasnik NBA kluba i mora da se drzi zacrtanog marketinga koji proizvodi zvezde cak i kada ih nema, tako da mora da hvali danasnje NBA starlete iako zna da su njihovi uspesi stvarni koliko i Karleusini silikoni. Samo se treba setiti utakmice Hjustona i Denvera kada ih je Jokic odrao, a Harden se vraca na parket par minuta pre kraja iako je utakmica odavno resena da bi besomucno sutirao trojke i stigao do 30 poena i time nastavio neki vestacki niz utakmica sa 30+ poena. U istom trenutku, Jokicu fali samo jedna asistencija za TD i covek opusteno privodi utakmicu kraju.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)
(Markos, 13. februar 2019 14:06)



nema misterije: i oni, a, očito, i ti - pripadnici ste lajk-dislajk načina... ajd, nek bude... mišljenja.

frka panika

pre 5 godina

Hardena krase step-bek-koraci koje sudije tolerišu uz ispucavanje na kraju utakmice dok ne stigne do 30 poena kako bi nastavio niz. Vestbruka sa druge strane krase, od strane saigrača, poklonjeni skokovi i glasno negodovanje kada saigrači ne šutnu nakon njegovog dodavanja. Sve u svemu Harden i Vestbruk nisu zaslužili da se pominju u istoj rečenici sa Džordanom...

https://www.youtube.com/watch?v=LIbjOdUK7QU

Hagiano

pre 5 godina

Ispao bi još veći šmeker da je umesto tih svojih 6, rekao 11. Koliko ima Bill Russell kao igrač.

Da podsetim ove MJ slepe fanove - Bill Russell je uzeo 11 titula u 13 godina aktivnog igranja košarke. - Meni je to veća dominacija, i bukvalno nešto najteže što se desilo u profi sportu ikada, nego njegovih 6 titula u 8 godina (što je 2. najveći poduhvat u istoriji sporta verovatno).

Ali gde će arogantni MJ da spomene nekog drugog nego veliča svojih 6 titula kao da je to veće od ovih 11 (skoro pa duplo manje).

Moram da napomenem još ovo - da nije Lerija Birda i Medžika Džonsona mislim da MJ ne bi bio danas od većine proglašavan najvećim. U periodu kad NBA liga nije bila toliko atraktivna za sponzore, samim tim i za širu pupliku, pojavio se ovaj dvojac Leri-Medžik i njihovo rivalstvo je proglašeno za jedno od najvećih u istoriji sporta. Podigli su gledanost lige, direktan okršaj Istoka i Zapada, belac vs crnac, Boston vs LA... Potpuno ludilo je nastalo tada i kad je ušao i novac i kad se napravila određena platforma njima je bio potreban neki igrač kao MJ. I već krajem 80tih kad je bio vrhunac rivalstva Lerija i Medžika, oni počinju da stvaraju novu zvezdu. Marketing, sponzori itd itd sve u jedno ime MJ. Naravno uz kvalitet koji je imao i uzeo 6 titula, čekala se šesta da se odmah krene u proglašenje. S tim što su ga proglašavali najvećim svih vremena a on u džepu imao par titula. To se radilo radi još veće popularizacije košarke i onda 90tih imamo priču o najjačoj konkurenciji.

Markos

pre 5 godina

Nekada se pitam dali ljudi imaju svoje misljenje ili kako vetar duva pa tako i oni.Redovno ovde ljudi pisu kako je sad cirkus,igraci se ispucavaju,imaju nizak procenat suta a po 40 poena i onda im neko odgovori "Mislite da je to lako.Kad ste tako pametni sto vi to ne radite," i naravno dobije mnogo vise pluseva.E sad kad treba opravdati da je Dzordan najbolji(ne kazem da nije) onda se hvataju za taj procenat suta na primer Hardena i kako se ispucava i naravno opet dobiju vise pluseva.Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)

KOSTA1703

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......
Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.
Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.

Polar bear

pre 5 godina

Mislim da je izlizano pričati o najboljem svih vremena, postoji najbolji igrač u određenoj dekadi, koji je obeležio jedan period, ali najbolji svih vremena je prosto rečeno glupo.

Moj Beograd

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.
(KOSTA1703, 13. februar 2019 14:23)
Jordan je najteze poraze doziveo od Detroit Pistonsa, gde su ih “Bad Boys” bukvalno prebili. Danasnja ekipa igraca na celu sa Hardenom bi plakala posle svakog faula, a o 30+ poena i tiple double utakmicama, ne bi bilo ni reci. Imas lepu emisiju Bad Boys koju mozes da pogledas, takodje i Jordan prica o tim mecevima, kako je naucio da bude cvrsci i fizicki i mentalno, da bi ih izbacio i preko njih dosao do prve titule. Taj Detroit je u te dve sezone pometlao i Seltikse i Lejkerse.

macak lucifer

pre 5 godina

MJ- goat
10 puta bio najbolji strelac lige.odbranbeni, zakucavanja sampion, najbolji rookie..ej, mrzi me..ima mnogo, naucite vec jednom to gradivo.
MJ goat.
i ne, ja nisam robot :)

Neko iz Banata

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.

stoler

pre 5 godina

Ali pacenici koji prozivaju Dzordana, neverovatno. Covek je rekao 6 titula, zato sto ih je on toliko osvojio, ne moze da kaze 9 kad ih nema toliko. Ali je lik na duhovit nacin objasnio ko su i sta su vestbruk, harden i slicni egomanijaci (kad vec koristite taj termin koristite ga uz ljude kojima to pristaje) iz danasnje NBA. Skupice neke statisticke pobede u odnosu na njega, posle ce doci neko drugi da obori njihove i vise ih se niko nece ni secati. Smehotres. I kljucna stvar je da oni nikada nece biti sampioni. I tu se svaka prica zavrsava. Ali ovi koji se loze na hardena i vestbruka, nova dimenzija polupanosti.

King JeRemija

pre 5 godina

@stefan
Robert Ori 7 titula bajo moj.
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Konkurencija u MJ vreme je najblaže rečeno smešna poredeći sa današnjom.
Nešto se ne sećam da je MJ ikada igrao protiv all star petorke kao što je ima Golden Stejt. Ispravite me ako grešim.

Da ne bude zabune, Džordan je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, atleta koji se pojavi jednom u 30 godina, sjajan u oba pravca, ubitačan ofanzivac ali se mora reći da nije imao osećaj za asistenciju kao recimo Medžik, tako da je zaista glupo reći da je on UBEDLJIVO najbolji igrač ikada.

petarczv

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Tacnije 11 i to u ligi kad su igrali poluamateri i bilo 20klubova...

wade

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.

petarczv

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Druze da jordan igra danas imao bi prosek 50+ a da harden igra u jordanovoj eri jedino sto bi reprizirao je padanje na parket posle kontakta sa bad boysima ili carls ouklijem...

Jaran

pre 5 godina

JeRemija
Pazi ga ovaj, poredi najboljeg pleja svih vremena i "beka sutera" (SG). Dzordan je na pocetku karijere jedno vreme prinudno bio plej i imao oko/preko 20 TD u toj sezoni. Naravno, ti nemas pojma o tome jer kosarku gledas od 2010...

ZRodzer

pre 5 godina

Poredjenje je neizvodivo bez dodatnih parametara. Mislim na procenat suta (Harden preko 30 poena na jednoj utakmici sa sutnutih 1/19 trojke) ili na kolicinu vremena koliko obojici bude lopta u rukama. Vesthtuk ove godine nije najbolji ni u svojoj ekipi! Na stranu koliko je ova izjava egocentricna. Mogao je pomenuti Orijeve titule, to bi bilo skromno, ali opet nista nije slagao. :)

bla

pre 5 godina

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 13. februar 2019 13:05)

svako u svoje vreme. i jako je tesko porediti individualce u timskom sportu i zato nekako nije bas bitno ko je najbolji ikada, a mnogo je bitno ko je najbolji u datom trenutku. unace bulsi nikada nisu igrali u playoff-u protiv hjustona, i to velika steta posto su to dva najbolje tima devedesetih. inace porediti russela sa livingstonom je besmisleno posto je jedan glavni igrac ekipe a drugi ono sto zovu role player.
inace mj se nije bas proslavio osamdesetih sa timskim uspesima i razlog su tri veoma jake ekipe koje su dominirale.

Kosta

pre 5 godina

Ma kakav Lebron!? Nepravedno zapostavljen u celoj priči oko majstora basketa je Cobe (black mamba) Brajant koji je po atletskim sposobnostima, stilu igre, odnosu prema ekipi i kolektivnoj igri bio najbliži i najsličniji MJ samo što iza sebe nije imao siledžijsku franšizu kao LJ i slični.

petarczv

pre 5 godina

@jeremijabezobraza
Robert Ori 7 titula bajo moj. 
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Tad je bila strasna konkurencija pogotovo u raselovo vreme hahahahahahahahaha

Cika zuba

pre 5 godina

Za one sa slabijim pamcenjem koji prate kosarku od Lebrona pa naovamo , Jordan je pored 30+ poena bio i 9 puta biran u najbolju defanzivnu petorku lige , jednom bio i najbolji defanzivac i kradljivac lopti, a Harden , Vestbruk i kompanija odbranu i ne poznaju kao segment kosarke. A izjava koja ga najbolje definise je da je prilikom prelaska Lebrona u Majami rekao da je on najbolje igrace iz svog vremena gledao da pobedi na terenu a ne da im se pridruzi.Svaka dalja polemika nije potrebna.

Borba nas je odrzala - njojzi hvala

pre 5 godina

To ova deca koja nisu gledala Dzordana i NBA tog vremena, pa ne znaju, zato pljuju. Da se razumemo, i Harden i WB su odlicni kosarkasi... ali PRIVATNICI. Igraju za statistiku. Ima na YT obradjeno gomila klipova cime se sve sluze. WB pogotovo. I btw... "Mrzeo" sam MJ-a i njegove Bullse, navijao za Indijanu Redzi Milera u to vreme, a pride jako voleo da gledam Knickse sa Juingom i Starkom, Sonikse sa Pejtonom i Kempom, obozavao Robinsona itd. Tako da nisam "fanboi" vec samo realan. Najblizi Dzordanu (po meni) je LBJ, ali ... on se istripovao mnogo i pokusava da bude SVE. I plej, i krilo, i trener... i GM. Ali je profesionalniji od recimo Hardena i WB... i igra za tim. Iako su oni mozda "talentovaniji" od njega.

јд123

pre 5 godina

Pitaju lava šta misli o majmunima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (agent mahoun, 13. februar 2019 12:08)

Ха, ха, ха, врх коментара! Свака част, баш сам се слатко насмејао.

petarczv

pre 5 godina

Ima ih, druže Džordane, i sa 9 i 10 titula. Ako si već toliko arogantan. To je valjda još teže.
(Malkom, 13. februar 2019 12:32)

Ima ih on ih ima 6 i za to zna...

Topnik

pre 5 godina

Ovo je i indirektna kritika LeBronu, koji uvijek ganja brojke, jer se njegovi fanovi nabrijavaju na to, i pretvaraju se da je statistika važnija od pobjeda. Brojke su mu jedini argument za goata. Za pobjede se igra, brojke se uvijek moraju gledati kroz kontekst ekipe.

"LeBron sistem" funkcionira na način da on pumpa svoje brojke, no time guši svoje suigrače. Evo, sad je u Lakersima poslao Ronda na klupu, i preuzeo razigravačke dužnosti od njega. Iako je Rondo jedan od najboljih dodavača ikada, ovaj megaloman mora imati sve pod kontrolom.

111

pre 5 godina

Individualna igra treba da donosi i titule. Ako nema titula takva igra ostaje u korist samog igraca. Igrac postize sve ali nema titula. Nema ih 6 u svakom slucaju niti ce da ih ima. MDZ sve objasnio pa vi kako hocete.

Dxc

pre 5 godina

Ne znam zasto se non stop spominje ko je GOAT, MJ ili Lebron, obojica su najdominantniji igraci svog perioda, kao Pele i Mesi, Ali i Tajson,Itd...vise je stvar ukusa i trenutka da li smo imali priliku da gledamo te igrace na vrhuncu karijere. MJ sada vec smara, mozda jeste najveci ali svojim izjavama pokazuje da je egocentican i stavlja ovom izjavom sebe iznad ekipe sa kojom je igrao.Dosta komentara se svodi da je on bio podredjen ekipi pre nego licnom uspehu,ajde da se ne lazemo,bio je MJ pa svi ostali.Ekipu sa kojom je igrao je druga najbolja petorka posle trenutne GS i nije on sam osvojio nego ekipa.

Madridista

pre 5 godina

Leflop definitivno nema sanse, ne da ga skine sa trona jer mu on nije do koljena, nego nema sanse da se priblizi Kobeu.. dzabe forsiranje leflopa.

petarczv

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac

wlado

pre 5 godina

nigde ni jendom nije pomenuo da je on najbolji, samo da to sto je on uradio je teze nego sto su ova dvojica klovnova uradili.
Naravno da ga pitate za Billa Russela da bi odgovorio pozitivno.
Jos nesto, ne mozete da poredite livingstona i horryja koji su bili sesti igraci svojih sampionskih timova sa letecim koji je na svojim ramenima nosio celu organizaciju iz Illinoisa.

Aca

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Ni Harden ne daje sam 30+ koševa, pomažu mu saigrači, sudije...

Dag Kristi

pre 5 godina

Pre će ga skinuti Stephen Curry... nego LeESPN, LeFlop,
(Ethan Hunt, 13. februar 2019 12:12)

Autor teksta sigurno nije mislio o titulama, kada je svrstao Lebrona i Majkla u isti koš. Kari i Džordan? Hahahahahaha

Dag Kristi

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...

WS

pre 5 godina

Havlicek imao 20p prosek, Hori 7p prosek, Rasel 15p prosek, Majkl 30p prosek. Za ove tvrdoglave koje ne poštuju njegovo leteće visočanstvo

Ivan

pre 5 godina

Video bi vas da li bi bili egomanijaci da ste najbolji u necemu. Lebotovi se tripuju da njih idol nije egomanijak a on ustvari ne zaostaje puno u tome za dzordanom. Dok je u igrackom smislu miljama daleko.

petarczv

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:) 

Ne bi MJ pohvalio nekog košsrkaša, pa ni da mu život zavisi od toga...
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Placi zajedno sa svojim laznim kraljem hahahahahaha

Krojač

pre 5 godina

Ko nije gledao Jordana, ne treba ni da daje komentare. Ne znate šta ste propustili. U ovakvoj nežnoj igri Jordan bi davao po 50 poena svako veče.

tiberije

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...
(milosh, 13. f

Ti da si Gledao MJ-a ne bi lupao ko Maksim po Diviziji. Jedini čovek zbog koga sam ustajao u 2 ujutru da i gledao njega protiv feniksa i Jute.
6 puta Mvp finala i 6 titula od 6 pokušaja .
Kakav crni lebron pa on je izgubio više finala no sto ih je osvojio

Air

pre 5 godina

@milosh

Cijela "GOAT" priča kad je košarka u pitanju je zapravo jednostavna. Majkl je bio u svojoj eri jednostavno dominantan, a ta era je imala mnogo takmaca i timova na vrhunskom nivou. Njegova veličina se ne ogleda isključivo u brojevima (a mnogi od njih su neprevaziđeni) nego upravo u činjenici da je bio bolji od svih drugih tog vremena. I on sam je sazrijevao dugo i na titulu je čekao desetak godina. To je bio proces konstantnog napredovanja u razumijevanju suštine igre koji je na kraju dobio svoj rezultat i u titulama. Nije sporno da Rasel ima više titula, ali Rasel nije bio toliko dominantan kao Majkl i od njega nije u tolikoj mjeri zavisilo sve na terenu. U Majklovoj eri nije bilo boljeg od njega, a u Raselovoj je bilo dosta igrača koji su ga mogli zasjeniti (Vest, Čembrlen, nešto kasnije Džabar i dr.). Majkl je jednostavno imao takvu auru na terenu da i kad nema loptu, periferni vid se mahinalno fokusira na njegove kretnje i prati njegove ples na terenu (ko je gledao utakimice tog vremena zna o čemu pričam). Ovim stavom mi nije namjera da nipodaštavam dostignuća ostalih košarkaša, čak naprotiv mislim da danas NBA ima sjajnih pojedinaca ali sam sistem konzumacije ove igre danas (gledanje NBA-a na telefonu, pa gledanje "highlights-ova" gdje se vide samo koševi i asistencije, otvaranje aplikacija i analiza statistike i sl.) nameće jedan drugačiji sistem vrijednosti što je na kraju krajeva i prirodno. Neko to može da voli, neko ne, ali to je realnost.

Luckyone

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove

petarczv

pre 5 godina

Tako je MJ. Za titulu moras dobro da se oznojis a statistika se budzi i to svi mogu. Pa u zadnjih nekoliko godina je bilo vise tripl dablova i 30+ utakmica nego u celoj istoriji nba. Ali kad dodje play off onda svi ti strasni igraci nestanu i nema ih nigde...

ja

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Đejms bi Džordana mogao da skine sa trona jedino kada bi izmislio vremeplov, vratio se u sva finala koja je odigrao, dobio ih (za promenu) i bio najbolji igrač u njima. Ovako, mrka kapa...

Ej, deco, MJ je odigrao 6 finala, dobio SVIH 6 i SVIH 6 PUTA bio MVP! Ajde, ovu rečenicu krenite da ponavljate u glavi (može i naglas) neko vreme, pa onda stanite ispred ogledala, pogledajte sebe u oči i kažite da je bilo ko drugi bolji od Džordana. Pa stidećete se sami sebe!

LogenMNE

pre 5 godina

Jordan je imao brojke kao klinac, a sa 23-4 je shvatio da je osvojiti titulu mnogo bitnije od nekakvih individualnih brojki koje Harden i Westbook ganjaju sa 30+ godina. Pa kakve bi Jordan brojke imao da je na vrhuncu karijere tamo 92-93 isao samo za svoju statistiku. Glupe, nebitne stvari.

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Trojica najboljih atleta svih vremena:

Michael Jordan (Bulls)
Jonah Lomu (All Blacks)
Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid/Juventus)

vrela mast !!!

pre 5 godina

Po čemu moze James da ga skine sa trona ??? Jedino Chamberlain moze da udje u diskusiju ko je najbolji svih vremena , eventualno Kareem ..

marko

pre 5 godina

pa dzordan da je hteo mogao je 100 uzastopnih da ima po 40 poena ali nije jurio ličnu statistiku kao Harden (on je kao Kobe, uzme loptu i puca samo on kao na treningu), a na uštrb tima, Džordan je bio timski igrač i te titule su jedini pokazatelj njegove veličine, pri tom je on bio predvodnik tih sampionskih timova a ne sporedni igrac. Igraci kao Harden nikada nece osvojiti ovakvom igrom nesto, jer stavljaju sebe iznad tima.

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Nikad nije merodavno uporedjivati ucinke i dostignuca individualaca u timskim sportovima, mnogo faktora na to utice. Ali postaviti ovakvo pitanje coveku koji je ipak sinonim za kosarku da da svoj sud o ucinku dva cirkuzanta je neumesno i neka je odgovorio u nadmenom stilu.

King of snake

pre 5 godina

Kratko ali je..tačno!

Pojeo bi obojicu za doručak kada bi ih branio 1 na 1.

U stvari pojeo bi ih samo trash talkom, ostalo neću ni da računam.

Najveći, Air Jordan!

milosh

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...

Sima

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Pre će Kari osvojiti 7 titula nego Lebron 6.

stefan

pre 5 godina

Ali citam komentare i taman pomislim vidi Ga dzeremi lebot nije popljuvao MJ. . .kad ono pri dnu medju prvima pljuje. . .hahahahaha. . .sest titula bajo moj. .leteci bratic

nebojsa

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)

Mare

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

I dalje samo potrvdjujes Dzordanovu poentu. Titule su najvaznije i do njih se najteze dolazi. A on je rekao 6 titula zato sto ih ima 6, ne moze da kaze 9 titula kada nema devet titula.

Ipak ima jedna bitna razlika njega i svih igraca koje si ti naveo. MAJKL DZORDAN- 6 TITULA= 6 MVP NAGRADA U FINALIMA. DOVIDJENJA.

Sima

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Pre će Kari osvojiti 7 titula nego Lebron 6.

LogenMNE

pre 5 godina

Jordan je imao brojke kao klinac, a sa 23-4 je shvatio da je osvojiti titulu mnogo bitnije od nekakvih individualnih brojki koje Harden i Westbook ganjaju sa 30+ godina. Pa kakve bi Jordan brojke imao da je na vrhuncu karijere tamo 92-93 isao samo za svoju statistiku. Glupe, nebitne stvari.

petarczv

pre 5 godina

Tako je MJ. Za titulu moras dobro da se oznojis a statistika se budzi i to svi mogu. Pa u zadnjih nekoliko godina je bilo vise tripl dablova i 30+ utakmica nego u celoj istoriji nba. Ali kad dodje play off onda svi ti strasni igraci nestanu i nema ih nigde...

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Nikad nije merodavno uporedjivati ucinke i dostignuca individualaca u timskim sportovima, mnogo faktora na to utice. Ali postaviti ovakvo pitanje coveku koji je ipak sinonim za kosarku da da svoj sud o ucinku dva cirkuzanta je neumesno i neka je odgovorio u nadmenom stilu.

King of snake

pre 5 godina

Kratko ali je..tačno!

Pojeo bi obojicu za doručak kada bi ih branio 1 na 1.

U stvari pojeo bi ih samo trash talkom, ostalo neću ni da računam.

Najveći, Air Jordan!

vrela mast !!!

pre 5 godina

Po čemu moze James da ga skine sa trona ??? Jedino Chamberlain moze da udje u diskusiju ko je najbolji svih vremena , eventualno Kareem ..

petarczv

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Druze da jordan igra danas imao bi prosek 50+ a da harden igra u jordanovoj eri jedino sto bi reprizirao je padanje na parket posle kontakta sa bad boysima ili carls ouklijem...

tiberije

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...
(milosh, 13. f

Ti da si Gledao MJ-a ne bi lupao ko Maksim po Diviziji. Jedini čovek zbog koga sam ustajao u 2 ujutru da i gledao njega protiv feniksa i Jute.
6 puta Mvp finala i 6 titula od 6 pokušaja .
Kakav crni lebron pa on je izgubio više finala no sto ih je osvojio

Mare

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

I dalje samo potrvdjujes Dzordanovu poentu. Titule su najvaznije i do njih se najteze dolazi. A on je rekao 6 titula zato sto ih ima 6, ne moze da kaze 9 titula kada nema devet titula.

Ipak ima jedna bitna razlika njega i svih igraca koje si ti naveo. MAJKL DZORDAN- 6 TITULA= 6 MVP NAGRADA U FINALIMA. DOVIDJENJA.

WS

pre 5 godina

Havlicek imao 20p prosek, Hori 7p prosek, Rasel 15p prosek, Majkl 30p prosek. Za ove tvrdoglave koje ne poštuju njegovo leteće visočanstvo

stefan

pre 5 godina

Ali citam komentare i taman pomislim vidi Ga dzeremi lebot nije popljuvao MJ. . .kad ono pri dnu medju prvima pljuje. . .hahahahaha. . .sest titula bajo moj. .leteci bratic

Cika zuba

pre 5 godina

Za one sa slabijim pamcenjem koji prate kosarku od Lebrona pa naovamo , Jordan je pored 30+ poena bio i 9 puta biran u najbolju defanzivnu petorku lige , jednom bio i najbolji defanzivac i kradljivac lopti, a Harden , Vestbruk i kompanija odbranu i ne poznaju kao segment kosarke. A izjava koja ga najbolje definise je da je prilikom prelaska Lebrona u Majami rekao da je on najbolje igrace iz svog vremena gledao da pobedi na terenu a ne da im se pridruzi.Svaka dalja polemika nije potrebna.

Air

pre 5 godina

@milosh

Cijela "GOAT" priča kad je košarka u pitanju je zapravo jednostavna. Majkl je bio u svojoj eri jednostavno dominantan, a ta era je imala mnogo takmaca i timova na vrhunskom nivou. Njegova veličina se ne ogleda isključivo u brojevima (a mnogi od njih su neprevaziđeni) nego upravo u činjenici da je bio bolji od svih drugih tog vremena. I on sam je sazrijevao dugo i na titulu je čekao desetak godina. To je bio proces konstantnog napredovanja u razumijevanju suštine igre koji je na kraju dobio svoj rezultat i u titulama. Nije sporno da Rasel ima više titula, ali Rasel nije bio toliko dominantan kao Majkl i od njega nije u tolikoj mjeri zavisilo sve na terenu. U Majklovoj eri nije bilo boljeg od njega, a u Raselovoj je bilo dosta igrača koji su ga mogli zasjeniti (Vest, Čembrlen, nešto kasnije Džabar i dr.). Majkl je jednostavno imao takvu auru na terenu da i kad nema loptu, periferni vid se mahinalno fokusira na njegove kretnje i prati njegove ples na terenu (ko je gledao utakimice tog vremena zna o čemu pričam). Ovim stavom mi nije namjera da nipodaštavam dostignuća ostalih košarkaša, čak naprotiv mislim da danas NBA ima sjajnih pojedinaca ali sam sistem konzumacije ove igre danas (gledanje NBA-a na telefonu, pa gledanje "highlights-ova" gdje se vide samo koševi i asistencije, otvaranje aplikacija i analiza statistike i sl.) nameće jedan drugačiji sistem vrijednosti što je na kraju krajeva i prirodno. Neko to može da voli, neko ne, ali to je realnost.

petarczv

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:) 

Ne bi MJ pohvalio nekog košsrkaša, pa ni da mu život zavisi od toga...
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Placi zajedno sa svojim laznim kraljem hahahahahaha

Krojač

pre 5 godina

Ko nije gledao Jordana, ne treba ni da daje komentare. Ne znate šta ste propustili. U ovakvoj nežnoj igri Jordan bi davao po 50 poena svako veče.

macak lucifer

pre 5 godina

MJ- goat
10 puta bio najbolji strelac lige.odbranbeni, zakucavanja sampion, najbolji rookie..ej, mrzi me..ima mnogo, naucite vec jednom to gradivo.
MJ goat.
i ne, ja nisam robot :)

јд123

pre 5 godina

Pitaju lava šta misli o majmunima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (agent mahoun, 13. februar 2019 12:08)

Ха, ха, ха, врх коментара! Свака част, баш сам се слатко насмејао.

marko

pre 5 godina

pa dzordan da je hteo mogao je 100 uzastopnih da ima po 40 poena ali nije jurio ličnu statistiku kao Harden (on je kao Kobe, uzme loptu i puca samo on kao na treningu), a na uštrb tima, Džordan je bio timski igrač i te titule su jedini pokazatelj njegove veličine, pri tom je on bio predvodnik tih sampionskih timova a ne sporedni igrac. Igraci kao Harden nikada nece osvojiti ovakvom igrom nesto, jer stavljaju sebe iznad tima.

baron

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Daj, ne mlati.

Vlada

pre 5 godina

Pratio sam košarku u vreme MJ a i sada. Nesporno je da su kraj 80-tih i 90-te zlatno doba košarke uopšte. Tad su u NBA iglali Džordan, Medžik, Bird, Meloun, Barkli, Dreksler, Malin, Olajdžuvon, Stokton, Juing.... A u Evropi su harali Jugoplastika, Partizan, Cibona, Žalgiris, Makabi, Real, Barselona, Aris, sa igračima poput Petrovića, Divca, Kukoča, Galisa, Sabonisa, Marčulionisa, Berkovića, Mekgia, Rađe, Danilovića, Đorđevića... Sada nažalost NBA više liči na šetajući cirkus. Odbrane se ne igraju, a draž tokom utakmice ne postoji. MJ je u pravu da je ostalo od košarke samo plejof.

petarczv

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Tacnije 11 i to u ligi kad su igrali poluamateri i bilo 20klubova...

wlado

pre 5 godina

nigde ni jendom nije pomenuo da je on najbolji, samo da to sto je on uradio je teze nego sto su ova dvojica klovnova uradili.
Naravno da ga pitate za Billa Russela da bi odgovorio pozitivno.
Jos nesto, ne mozete da poredite livingstona i horryja koji su bili sesti igraci svojih sampionskih timova sa letecim koji je na svojim ramenima nosio celu organizaciju iz Illinoisa.

Borba nas je odrzala - njojzi hvala

pre 5 godina

To ova deca koja nisu gledala Dzordana i NBA tog vremena, pa ne znaju, zato pljuju. Da se razumemo, i Harden i WB su odlicni kosarkasi... ali PRIVATNICI. Igraju za statistiku. Ima na YT obradjeno gomila klipova cime se sve sluze. WB pogotovo. I btw... "Mrzeo" sam MJ-a i njegove Bullse, navijao za Indijanu Redzi Milera u to vreme, a pride jako voleo da gledam Knickse sa Juingom i Starkom, Sonikse sa Pejtonom i Kempom, obozavao Robinsona itd. Tako da nisam "fanboi" vec samo realan. Najblizi Dzordanu (po meni) je LBJ, ali ... on se istripovao mnogo i pokusava da bude SVE. I plej, i krilo, i trener... i GM. Ali je profesionalniji od recimo Hardena i WB... i igra za tim. Iako su oni mozda "talentovaniji" od njega.

Aca

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Ni Harden ne daje sam 30+ koševa, pomažu mu saigrači, sudije...

Dag Kristi

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...

Jaran

pre 5 godina

JeRemija
Pazi ga ovaj, poredi najboljeg pleja svih vremena i "beka sutera" (SG). Dzordan je na pocetku karijere jedno vreme prinudno bio plej i imao oko/preko 20 TD u toj sezoni. Naravno, ti nemas pojma o tome jer kosarku gledas od 2010...

Topnik

pre 5 godina

Ovo je i indirektna kritika LeBronu, koji uvijek ganja brojke, jer se njegovi fanovi nabrijavaju na to, i pretvaraju se da je statistika važnija od pobjeda. Brojke su mu jedini argument za goata. Za pobjede se igra, brojke se uvijek moraju gledati kroz kontekst ekipe.

"LeBron sistem" funkcionira na način da on pumpa svoje brojke, no time guši svoje suigrače. Evo, sad je u Lakersima poslao Ronda na klupu, i preuzeo razigravačke dužnosti od njega. Iako je Rondo jedan od najboljih dodavača ikada, ovaj megaloman mora imati sve pod kontrolom.

Luckyone

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove

ja

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Đejms bi Džordana mogao da skine sa trona jedino kada bi izmislio vremeplov, vratio se u sva finala koja je odigrao, dobio ih (za promenu) i bio najbolji igrač u njima. Ovako, mrka kapa...

Ej, deco, MJ je odigrao 6 finala, dobio SVIH 6 i SVIH 6 PUTA bio MVP! Ajde, ovu rečenicu krenite da ponavljate u glavi (može i naglas) neko vreme, pa onda stanite ispred ogledala, pogledajte sebe u oči i kažite da je bilo ko drugi bolji od Džordana. Pa stidećete se sami sebe!

Powerslave

pre 5 godina

Pa realno... ove Hardenove i Vestbrukove rekorde može da obori svako (dobro, ne baš bukvalno svako) ko ima dovoljnu slobodu u ekipi da nabija statistiku iz nedelje u nedelju, iz mesec u mesec.

Pa Harden kad god ne postigne 30 poena do kraja meča ostane da igra i u garbage time-u i suludo se ispucava ne bi li nekako, jedva, došao do tih famoznih 30+ poena. I svi mu to tolerišu, da slučajno ne bi bio nezadovoljan.

Vestbruk je lik koji javno i nedvosmisleno kaže da su ostali ljubomorni na njegovu statistiku jer ne mogu da je imaju. Sama ta izjava govori o njegovom mentalnom sklopu i prioritetima, dečku su tripl dablovi apsolutno najvažnija stvar. On ladno u plej-ofu gleda sebi da nabudži koju asistenciju, zato su i gubili protiv Jute prošle godine. Lik stoji sam u reketu, umesto da šutne on doda udvojenom Adamsu koji jedva i uhvati loptu, a šutu da ne pričam... al pisala bi se asistencija...

Osvojiti titulu je nemoguće bez timske igre, a budženje statistike je vrhunac sebičluka. Pogotovo šest titula, a pogotovo u verovatno najjačoj eri košarke ikad.
Manite me Raselovih 11 titula, čovek je igrao protiv vodoinstalatera, mesara i poštara. Pored njegovih i Viltovih brojki treba da stoji napomena, zvezdica neka (iako je Vilt možda i najveći atleta svih vremena). Ori nikad nije bio ni druga napadačka opcija u svojim ekipama.
Džordan - 6 finala, 6 titula, 6 puta MVP finala, najbolji ofanzivac i jedan od najboljih defanzivaca lige, njegovo leteće visočanstvo.

Ramones

pre 5 godina

Dzordan bi sa ovakvom odbranom ,postizao 40 kosa u proseku.Lebron ,Harden,Kari,bi u Dzordanovo vreme imali prosek 10-15kosa.Ovo je smesna kosarka,Pa
Jokic u ABA dok je igrao imao losiju
statistiku nego u NBA.

Hagiano

pre 5 godina

Ispao bi još veći šmeker da je umesto tih svojih 6, rekao 11. Koliko ima Bill Russell kao igrač.

Da podsetim ove MJ slepe fanove - Bill Russell je uzeo 11 titula u 13 godina aktivnog igranja košarke. - Meni je to veća dominacija, i bukvalno nešto najteže što se desilo u profi sportu ikada, nego njegovih 6 titula u 8 godina (što je 2. najveći poduhvat u istoriji sporta verovatno).

Ali gde će arogantni MJ da spomene nekog drugog nego veliča svojih 6 titula kao da je to veće od ovih 11 (skoro pa duplo manje).

Moram da napomenem još ovo - da nije Lerija Birda i Medžika Džonsona mislim da MJ ne bi bio danas od većine proglašavan najvećim. U periodu kad NBA liga nije bila toliko atraktivna za sponzore, samim tim i za širu pupliku, pojavio se ovaj dvojac Leri-Medžik i njihovo rivalstvo je proglašeno za jedno od najvećih u istoriji sporta. Podigli su gledanost lige, direktan okršaj Istoka i Zapada, belac vs crnac, Boston vs LA... Potpuno ludilo je nastalo tada i kad je ušao i novac i kad se napravila određena platforma njima je bio potreban neki igrač kao MJ. I već krajem 80tih kad je bio vrhunac rivalstva Lerija i Medžika, oni počinju da stvaraju novu zvezdu. Marketing, sponzori itd itd sve u jedno ime MJ. Naravno uz kvalitet koji je imao i uzeo 6 titula, čekala se šesta da se odmah krene u proglašenje. S tim što su ga proglašavali najvećim svih vremena a on u džepu imao par titula. To se radilo radi još veće popularizacije košarke i onda 90tih imamo priču o najjačoj konkurenciji.

MPP

pre 5 godina

Majkl je osvojio 6 prstenova i nijednom nije izgubio u finalu - to znači 6 od 6. .... No pustimo statistiku , ko je gledao Majkla tih godina to pamti kao najveće sportsko čudo koje je ikad video. To današnji klinci nemogu uopšte pojmiti. Bio je pre svega toliko ispred svog vremena da protivnički igrači su imali momenatalni " nagon za povraćanje " samo kad ga vide na tetenu . Bila im je muka jer su znali da nema leka za Majkla , to im se videlo na licu . I još nešto što dobro pamtim a to je igra u odbrani ...... Koga čuva Majkl ( ato su bili redovno najbolji igrači protivničkog tima ) taj se spuštao daleko ispod svog proseka ! Pri tome je bio uobičajene gradje za košarkaša ništa posebno , više je izgledao kao maneken..... Ne znam , jedino kad sam prvi put video Stef Karija imao sam sličan osećaj zaprepaštenja ..... To je samo moj osećaj i ničiji više ......

petarczv

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac

milosh

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...

Ivan

pre 5 godina

Video bi vas da li bi bili egomanijaci da ste najbolji u necemu. Lebotovi se tripuju da njih idol nije egomanijak a on ustvari ne zaostaje puno u tome za dzordanom. Dok je u igrackom smislu miljama daleko.

dejan

pre 5 godina

Sve je lepo objasnio :) Ovaj kult individualaca sam po sebi nema smisla - sem za ''nezrelo'' loženje publike. Rezultat je ono što se gleda. Mesi nikada ne bi bio Mesi (kao ni CR) da ne osvajaju trofeje. 6 titula je prava stvar.

NastyB

pre 5 godina

Kad god krene priča o GOAT u NBA samo se nasmejem. Evo, pre dan-dva Vestbruk oborio 57(!!!!!) godina star rekord od 10 TD uzastopce. A Harden takođe 57 godina star rekord od 20 utakmica za redom sa 30+ poena. A pre PEDESET SEDAM godina obe te stvari je uradio Vilt Čemberlen. I ko zna kojih rekorda bi još bilo da su se tada brojale blokade i druge sitnice kao danas. A još uvek drži gotovo 30% rekorda koji će, najverovatnije, nikada neće oboriti.
Vilt je čovek zbog koga su OSAM PUTA (!!!!) menjana pravila NBA!!! Bio je toliko dominantan da su morali da menjaju pravila ne bi li ga nekako ograničili.
I kad krene prepucavanje oko Majkla i (još gore) LeBrona, prosto ne mogu da verujem da je to još uvek upitno...

MJ 6 titula, Harden i Vestbruk zajedno 0

pre 5 godina

Dzordan je patoloski narcis, mada bar ima razloga zasto, za razliku od Vestrbruka i Hardena, koji su na nivou starleta kada se uporede sa NBA legendama. Sa druge strane, MJ je vlasnik NBA kluba i mora da se drzi zacrtanog marketinga koji proizvodi zvezde cak i kada ih nema, tako da mora da hvali danasnje NBA starlete iako zna da su njihovi uspesi stvarni koliko i Karleusini silikoni. Samo se treba setiti utakmice Hjustona i Denvera kada ih je Jokic odrao, a Harden se vraca na parket par minuta pre kraja iako je utakmica odavno resena da bi besomucno sutirao trojke i stigao do 30 poena i time nastavio neki vestacki niz utakmica sa 30+ poena. U istom trenutku, Jokicu fali samo jedna asistencija za TD i covek opusteno privodi utakmicu kraju.

frka panika

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu.
(Uroš, 13. februar 2019 17:13)

Ti si najveća prevara u komentarima! Odakle toliki prezir i mržnja? I to prema čoveku kojeg velika većina košarkaških profesionalaca smatra najvećim igračem dok svaki pravi ljubitelj košarke sa velikim poštovanjem izgovara njegovo ime! Da mi je samo znati šta te je tako ostrastilo i odakle tolika mržnja...

111

pre 5 godina

Individualna igra treba da donosi i titule. Ako nema titula takva igra ostaje u korist samog igraca. Igrac postize sve ali nema titula. Nema ih 6 u svakom slucaju niti ce da ih ima. MDZ sve objasnio pa vi kako hocete.

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Trojica najboljih atleta svih vremena:

Michael Jordan (Bulls)
Jonah Lomu (All Blacks)
Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid/Juventus)

357

pre 5 godina

Кошарка је колективни спорт, зато су најважније титуле, ако уз титулу дође и појединачно признање то је одлична ствар. Мислим и да је стварно теже освојити 6 титула него постизати 30 и више поена по утакмици. Можеш да форсираш и преузимаш шутеве и да постигнеш задати циљ од 30 поена или дриплдабл, а да твоја екипа изгуби. За 6 титула мораш да будеш увек на висини задатка и да твоја екипа буде на висини задатка током целе сезоне, па онда у финалним серијама и тако 6 сезона.

Dag Kristi

pre 5 godina

Pre će ga skinuti Stephen Curry... nego LeESPN, LeFlop,
(Ethan Hunt, 13. februar 2019 12:12)

Autor teksta sigurno nije mislio o titulama, kada je svrstao Lebrona i Majkla u isti koš. Kari i Džordan? Hahahahahaha

AcA

pre 5 godina

Westbrook i Harden su igraci oko kojih se dize hajp i siri populizam..igraju za svoju statistiku i totalno im je svejedno da li ce tim pobediti. Pogledajte procente suta iz igre. Pa Harden sutita malo iznad 40% ali uzima po 30ak suteva po mecu..naravno u proseku preko 10 slobodnih bacanja jer je zasticen kao beli medved i sve mu se dozvoljava.Sutira kao nezdrav pre neko vece da bi dostigao 30 poena iako je mec bio resen ! Nije ni cudo sto mu je prosek po mecu 35 poena. Pa Curry bi imao preko 40 poena da toliko sutira.
Westbrooku se sklanjaju da uzme skokove zbog triple doubla..lopta je stalno kod njega i normalno da ce to ostvariti.
Potpuno izvrgavanje i nipodastavanje dostignuca triple doubla... Lebron da hoce to da radi imao bi u karijeri prosek od preko 30 poena,10 skokova i 10 asistencija,ali lagano ! Inace Paul George za sada najbolji po meni u ovoj sezoni .

Polar bear

pre 5 godina

Mislim da je izlizano pričati o najboljem svih vremena, postoji najbolji igrač u određenoj dekadi, koji je obeležio jedan period, ali najbolji svih vremena je prosto rečeno glupo.

retko smešna izjava

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Au, koliko si ti promašio loptu...

stoler

pre 5 godina

Ali pacenici koji prozivaju Dzordana, neverovatno. Covek je rekao 6 titula, zato sto ih je on toliko osvojio, ne moze da kaze 9 kad ih nema toliko. Ali je lik na duhovit nacin objasnio ko su i sta su vestbruk, harden i slicni egomanijaci (kad vec koristite taj termin koristite ga uz ljude kojima to pristaje) iz danasnje NBA. Skupice neke statisticke pobede u odnosu na njega, posle ce doci neko drugi da obori njihove i vise ih se niko nece ni secati. Smehotres. I kljucna stvar je da oni nikada nece biti sampioni. I tu se svaka prica zavrsava. Ali ovi koji se loze na hardena i vestbruka, nova dimenzija polupanosti.

petarczv

pre 5 godina

@jeremijabezobraza
Robert Ori 7 titula bajo moj. 
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Tad je bila strasna konkurencija pogotovo u raselovo vreme hahahahahahahahaha

ZRodzer

pre 5 godina

Poredjenje je neizvodivo bez dodatnih parametara. Mislim na procenat suta (Harden preko 30 poena na jednoj utakmici sa sutnutih 1/19 trojke) ili na kolicinu vremena koliko obojici bude lopta u rukama. Vesthtuk ove godine nije najbolji ni u svojoj ekipi! Na stranu koliko je ova izjava egocentricna. Mogao je pomenuti Orijeve titule, to bi bilo skromno, ali opet nista nije slagao. :)

Mad4Red

pre 5 godina

Gde god spomenes NBA prva asocijacija je MJ iskreno čovek je osvojio 6 titula bio majstor zavrsnice kao niko imao par driblinga koje i dan danas pokusavaju da prekopiraju jednostavno “Njegovo letece visočanstvo” je nedostižan po titulama i marketingu za sve igrače NBA jednostavno tako je...

Sale

pre 5 godina

Godina neka 80 ili 90, Divac sa LA-om igra finale, ja na radiju B92 slušam prenos. Sve ok za naše lakerse, ali onda komentatot Jordan ovo ,Jordan ono, i doviđenja, titula u Čikagu

Madridista

pre 5 godina

Leflop definitivno nema sanse, ne da ga skine sa trona jer mu on nije do koljena, nego nema sanse da se priblizi Kobeu.. dzabe forsiranje leflopa.

vince carter

pre 5 godina

@Uros Najgluplji lik u Istoriji ove stranice. Njegove "kineske" patike nosi vecina kosarkasa a Najk su postale to sto jesu zbog Jordana. Inace Finix Sunsi su ti izbacili Medzika iz playofa bez Barklija pa ti vidi. Jordana su zamenili Kukoc,Ker i Longli kad se povukao,potom i Harper tako da ta prica da je to ista ekipa je samo prica neznalica i hejtera a uostalom imali su i pobednicki mentalitet i trenera. Juta koja je pocistila Lejkerse sa 4 all stara,pa Hjuston i Spurse,dovoljno reci. Sijetl defanzivno premocna ekipa pored poznatog dua Kemp peyton,Hawkins,Parkins,Shrempf,Mekmilan itd. Pominjanje Barklijeve visine koji je bio kao tenk i vrhunski kakac u eri mnogo vecih od sebe je samo po sebi nebulozno. Procitajte dole moj komentar gde sam vam vec objasnio koliko ste jadni i pogledajte pravu Jordanovu izjavu. Ovi sto ne vole Jordana jednostavno nece ni da cuju da je ovo izvuceno iz konteksta jer se salio a ustvario je hvalio i Russa i Hardena u punoj izjavi.

Neko iz Banata

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.

frka panika

pre 5 godina

Hardena krase step-bek-koraci koje sudije tolerišu uz ispucavanje na kraju utakmice dok ne stigne do 30 poena kako bi nastavio niz. Vestbruka sa druge strane krase, od strane saigrača, poklonjeni skokovi i glasno negodovanje kada saigrači ne šutnu nakon njegovog dodavanja. Sve u svemu Harden i Vestbruk nisu zaslužili da se pominju u istoj rečenici sa Džordanom...

https://www.youtube.com/watch?v=LIbjOdUK7QU

stefan

pre 5 godina

#beko

Svaka cast za svoje vreme.Smatram nekomparabilnim aba ligu i nba ligu. . .Stoga ni eru Bila Rasela i Majkla Dzordana. .Za mladje savet. . Gledajte Lenarda u plej ofu. . .kad pikira dzejmsa i stavi mu saku preko face. .kad zatvori sve rupe. .u onoj prvoj utakmici sa.voriorsima.kako je sklopio djurenta u paketic. . .E to je slabija verzija Dzordana u odbrani.. . .

Cale

pre 5 godina

Velika je razlika u nacinu igre u NBA 90-tih kada je Dzordan harao i danas. Igrala se mnogo cvrsca odbrana, bilo je mnogo vise kontakta. Zato je veoma tesko porediti tadasnja i danasnja ostvarenja. Licni mislim da je liga bila bolja 90-tih, ali to je moje privtano misljenje jer sam rodjen i odrastao na ucenju da je odbrana pocetak svega. Ipak, i danas na istokuima par ekipa koje su cvrste u odbrani, ali prvaila su se promenila pa se cvrstina cesce kaznjava.

Moj Beograd

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.
(KOSTA1703, 13. februar 2019 14:23)
Jordan je najteze poraze doziveo od Detroit Pistonsa, gde su ih “Bad Boys” bukvalno prebili. Danasnja ekipa igraca na celu sa Hardenom bi plakala posle svakog faula, a o 30+ poena i tiple double utakmicama, ne bi bilo ni reci. Imas lepu emisiju Bad Boys koju mozes da pogledas, takodje i Jordan prica o tim mecevima, kako je naucio da bude cvrsci i fizicki i mentalno, da bi ih izbacio i preko njih dosao do prve titule. Taj Detroit je u te dve sezone pometlao i Seltikse i Lejkerse.

Salle

pre 5 godina

Čovek je pokazao na sebe, kao bivšeg igrača, i rekao šta je po njemu,bivšem igraču, teže ostvariti. Pogledajte još jednom video svi vi koji pljujete ovde.

Kosta

pre 5 godina

Ma kakav Lebron!? Nepravedno zapostavljen u celoj priči oko majstora basketa je Cobe (black mamba) Brajant koji je po atletskim sposobnostima, stilu igre, odnosu prema ekipi i kolektivnoj igri bio najbliži i najsličniji MJ samo što iza sebe nije imao siledžijsku franšizu kao LJ i slični.

stefan

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .pa se vi poredite. . I nesto vas samo molim. .nemojte da vam lbj-a i njegovu igru zgade likovi poput Kralja Dzeremije bratica mog. . .jer on je izuzetan sportista i za jednog sportistu poreklom afroamerikanca napusteno siroce izuzetan covek(po meni neko ko kupuje jahte i kamione i avione ne moze da bude ozbiljan i dobar covek ali poredim sa konkurencijom). . .retko dominantna figura. .koliko god da ne volim njegov stil igre. .a kad se potrudi moze mnogo bolje bez silovanja itd.nedostajace kad se bude penzionisao. .ne znam da li ce roditi u skorije vreme covek poput njega ili KD a . . .tako dominantni u odnosu na kolege. . .uzivajte dok se moze. .ne omalovazavajte najboljeg kosarkasa unazad koliko uz KD-ja. .ali ga nemojte ni porediti sa MJ molim vas jer je to jako glupo

Nindza

pre 5 godina

Pa istina. Na delu je "silovanje" igraca, samo da bi se napumpala statistika. Osvajanje titule je znak pravog uspeha. Ali ne mogu to da shvate danasnje drogirane primadone sa sudijskim privilegijama. Lako je davati koseve kad niko ne sme da te pipne.
Da pustis Hardena medju prime-time Jordana, Rodmana, Barklija i ostalih, placuci bi izasao kako bi ga nalupali.

bla

pre 5 godina

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 13. februar 2019 13:05)

svako u svoje vreme. i jako je tesko porediti individualce u timskom sportu i zato nekako nije bas bitno ko je najbolji ikada, a mnogo je bitno ko je najbolji u datom trenutku. unace bulsi nikada nisu igrali u playoff-u protiv hjustona, i to velika steta posto su to dva najbolje tima devedesetih. inace porediti russela sa livingstonom je besmisleno posto je jedan glavni igrac ekipe a drugi ono sto zovu role player.
inace mj se nije bas proslavio osamdesetih sa timskim uspesima i razlog su tri veoma jake ekipe koje su dominirale.

petarczv

pre 5 godina

Ima ih, druže Džordane, i sa 9 i 10 titula. Ako si već toliko arogantan. To je valjda još teže.
(Malkom, 13. februar 2019 12:32)

Ima ih on ih ima 6 i za to zna...

petarczv

pre 5 godina

(Igor Pg, 13. februar 2019 15:43)

Toliko ga vole da niko nece sa njim u ekipu, a durent ne javno izjavio da gde god je lebron atmosfera ne toksicna!! Niko ga ne poštuje samo ga se ovi sto nisu ostvareni i mladji igraci plase d ih ne odstrani iz ekipe.

KOSTA1703

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......
Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.
Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.

ThePain

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)
(nebojsa, 13. februar 2019 12:44)


...

Svaka cast! :D

nebojsa

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)

King JeRemija

pre 5 godina

@stefan
Robert Ori 7 titula bajo moj.
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Konkurencija u MJ vreme je najblaže rečeno smešna poredeći sa današnjom.
Nešto se ne sećam da je MJ ikada igrao protiv all star petorke kao što je ima Golden Stejt. Ispravite me ako grešim.

Da ne bude zabune, Džordan je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, atleta koji se pojavi jednom u 30 godina, sjajan u oba pravca, ubitačan ofanzivac ali se mora reći da nije imao osećaj za asistenciju kao recimo Medžik, tako da je zaista glupo reći da je on UBEDLJIVO najbolji igrač ikada.

vince carter

pre 5 godina

Evo kako se stvorila slika o Jordanu kao nekom losem coveku i kako mediji kontrolisu likove poput @Jeremije i slicnih,bacio sam pogled na komentare i niko niko nije pogledao ceo interviju vec samo ovo sto su izvukli kao naslov da bi se pljuvali u komentarima. Jordan je hvalio i Hardena i Westbruka i njihova dostignuca a ovo je dodao iz sale i poceo da se smeje kao i novinari. Evo kako lako mediji upravljaju naradom kome je naslov dovoljan da nekog gleda kao lopova,ubicu,kriminalca a da ne provere siru sliku. Doticni komentator kaze za "Melouna,Morninga,Robinsona,Wilisa,Wikinsa" vozaci kamiona a lik koji stvarno izgleda kao vozac kamiona u prici za Mvp danas Jokic :))

wade

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.

Toliko o tome

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:)
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Upravo o tome i jeste reč, što mu nije bilo teže nego mnogo lakše.
Rasel je igrao u ligi sa samo osam klubova, protiv uglavnom belih košarkaša u ekipi Lejkersa koja je tada bila otprilike kao dream tim USA 92-e, u odnosu na ostale klubove.
Svi do jednog iz te Raselove prve petorke, ušli su u nba hall of fame, a igrala se uglavnom rekreativna košarka u poređenju sa onom iz Majklove ere.
MJ je došao 84-e u raspali Čikago, najgori tim u ligi, čiji su saigrači bili sprdnja.
Osim Pipena nikada nije imao u timu nekog all star igrača, a na kraju mu je učinak bio 6 od 6, iako je u karijeri imao neverovatnu konkurenciju: Džabar, Bird, Medžik, Dr. J, Olajdžuvon, Stokton, Meloun, Barkli, Dreksler, Kobe, Robinson, Dankan...
Osvojio bi i više da mu nisu ubili oca, nakon čega je pauzirao dve godine.
U svim tim uspesima, on je bio ključni igrač, onaj ko je prelamao mečeve i donosio titule, čak i protiv realno boljih timova.
U 1 na 1, niko mu nije bio ravan, a uticaj i trag koji je ostavio u košarkaškoj istoriji je nemerljiv.
Naravno košarka je timski sport i uz malo sreće jedan Robert Ori ima više prstena od MJ-a, a svi dobro znamo da mu po košarkaškom znanju nije ni do kolena.
Svakog uspešnog igrača uvek porede sa Majklom, svi znamo i zašto.

Igor Pg

pre 5 godina

MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac
(petarczv, 13. februar 2019 13:53)

LeBrona samo ljudi koji su van sporta ili ljudi na forumima kao sto je ovaj mogu da nazovu ego manijakom ili da u bilo kojem drugom smislu negativno komentarisu njegovu licnost. U svijetu sportista u svijetu njegovih kolega toga nema, jednostavno svi ga vole cijene i postuju i prije svega ga uzdizu kao covjeka. S druge strane nadaleko je cuvena Majklova arogantnost i ponasanje prema saigracima i kolegama, pa je stoga uvijek bio i omrazen medju kolegama. Pratim duuuugo kosarku vjerujem mnogo intezivnije i kvalitetnije nego vecina vas ovdje ali mislim da ne mogu da se sjetim da je ikada neki od kosarkasa ili bilo ko uopste izjavio za Dzordana da je dobar covjek. Dakle ne mijesajte babe i zabe, ako pricate o tome ko je bolji kosarkas tu mozete diskutovati ali kad vec pricate ko je bolji covjek, a uz to od skoro pratite kosarku onda se makar malo informisite izguglajtw nesto ne brukajte se...

stefan

pre 5 godina

#Jeremija uzviseno visocanstvo kraljevstva Lebotane

Da li si zaista napisao da je MJ imao slabiju konkurenciju od LBJ koji celu karijeru igra na slabijem istoku. .I kako to racunas all star igrace pet komada u warriorsima. . .ja koliko znam ima ih trojica. . .a ako racunamo da je ikada bilo koji igrac bio all star pa tek ti onda ne mogu napisati protiv koliko njih je MJ igrao. . .Ne razumes jednu stvar. .Jordan je imao ulogu u timu. . .Seti se kad su cemberlenu rekli druze treba da dodajes viss sledecu sezonu je bio prvi asistent lige. .pa sad i Kej diju da zamerimo sto ne dodaje. . .pa sto da dodaje kad je on skorer. .lopta kruzi igra ceo tim. . .treba da shvatis da je prva petorka warriorsa cela all star i bar dva igraca sa klupe u tako je godinama. .zato sto su tim. .i svojim prisustvom uticu najpozitivnije na ekipu jer dobro poznaju svoje uloge i nisu silovatelji lopte niti kosa. .ONI SU ALL STAR TIM. .a niko od njih nije ni priblizno veliki sam po sebi(koliko se green zrtvuje ofanzivno da bi pravio poene kariju i tompsonu). .jer su rasli kao tim a ne kao individua. .kako to ne mozes da shvatis nije mi jasno. .i lepo reko neko ne brukaj se covece. . .uostalom gledaj stare utakmice pa ces videti sta da ti kazem

BeKo

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .
(stefan, 13. februar 2019 16:57)

Bill Russell 13 sezona - 11 titula

Dxc

pre 5 godina

Ne znam zasto se non stop spominje ko je GOAT, MJ ili Lebron, obojica su najdominantniji igraci svog perioda, kao Pele i Mesi, Ali i Tajson,Itd...vise je stvar ukusa i trenutka da li smo imali priliku da gledamo te igrace na vrhuncu karijere. MJ sada vec smara, mozda jeste najveci ali svojim izjavama pokazuje da je egocentican i stavlja ovom izjavom sebe iznad ekipe sa kojom je igrao.Dosta komentara se svodi da je on bio podredjen ekipi pre nego licnom uspehu,ajde da se ne lazemo,bio je MJ pa svi ostali.Ekipu sa kojom je igrao je druga najbolja petorka posle trenutne GS i nije on sam osvojio nego ekipa.

ja

pre 5 godina

@ (Hagiano, 13. februar 2019 14:01)

Kad je Rasel uzeo te silne titule, NBA liga je imala 8 klubova i bila je, poredeći sa stanjem od 80-tih godina pa naovamo, najobičnija provincijska liga...

Markos

pre 5 godina

Nekada se pitam dali ljudi imaju svoje misljenje ili kako vetar duva pa tako i oni.Redovno ovde ljudi pisu kako je sad cirkus,igraci se ispucavaju,imaju nizak procenat suta a po 40 poena i onda im neko odgovori "Mislite da je to lako.Kad ste tako pametni sto vi to ne radite," i naravno dobije mnogo vise pluseva.E sad kad treba opravdati da je Dzordan najbolji(ne kazem da nije) onda se hvataju za taj procenat suta na primer Hardena i kako se ispucava i naravno opet dobiju vise pluseva.Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)

Mirko

pre 5 godina

Bolno otrežnjenje. MJ je igrao da pobedi, da osvoji prsten, nije igrao za statistiku i zato je osvajao ne statistiku nego - pobede.
Uz to, imao je i bolje saigrače nego Ras i Harden. I ne samo to, on je svoje saigrače činio - boljim, što ova dvojica baš i ne uspevaju.

A pogledajte sad Jokića,oko njega su svi postali fantastični igrači - Monte,Bizli,Krejg,pre toga Marej i Haris,pa i Huančo u jednom periodu, Lajls prošle godine, a evo sad i Plamli. I kao takvi - bolje su plasirani nego ova dvojica ubica koje verovatno imaju i bolje individualce u timu, pa su čak i sami na neki individualni statistički način bolji od Jokića.

Individualnost je super, čak i preduslov, ali ako je ne prati uticaj na kolektiv - džabe su krečili.

To MJ zna i to je dokazao u svojoj karijeri.

галама

pre 5 godina

@(Ostin A, 13. februar 2019 14:27)
нико не оспорава његов недостижни рекорд, али треба имати у виду да је тада лига била сачињена од свега 9 тимова, где је скоро па сав таленат у то време био сконцентрисан у Селтиксима. Лига је с краја 70тих прерасла у данашњи облик са преко 25 тимова, да би их данас имали 30, где се може наћи много већи број талената и много је теже исту освајати толики број пута....

Uroš

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu. Osvojio je par titula u nikad slabijoj ligi, u vakuumu koji je nastao posle povlačenja Medžika, Borda i Bed Bojsa. Imao je najjaču ekipu koja je pokazala da i bez njega igra na vrhunskom nivou. Zbog velike medijske vrednosti, pravila su menjali da bi mu omogućili da osvaja prstenove. A protiv koga je igrao ta finala? Protiv Barklija, koji nije dovoljno porastao, Jute koja je imala fizički najslabiju bekovsku liniju, napaljenih klinaca iz Sijetla, od kojih se kasnije ispostavilo da je jedan jedan od nalabilnijih NBA ličnosti, a drugi sasvim prosečan bek.

dionis

pre 5 godina

Prvo, Stef Kari ima 3 prstena ali nula MVP finala tako da je autor teksta u pravu kad kaze da Lebron jedino ima neke sanse jer ima 3 titule i 3 MVP finala.
Drugo, ne gleda se samo titula vec i nacin na koji je osvojis, vise vredi jedna Lebronova sa Klivlendom nego ove 2 Durenta sa GSW-om na primer. Ako bi se Durent vratio u Oklahomu, pobedio GSW i uzeo prsten mnogo bi ga vise cenili.
Trece, gleda se i protivnik u finalu, lakse je pobediti tim u finalu koji ima 1 ili 2 all-stara, nego tim koji ima 3, 4 ili 5 all-starova

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)
(Markos, 13. februar 2019 14:06)



nema misterije: i oni, a, očito, i ti - pripadnici ste lajk-dislajk načina... ajd, nek bude... mišljenja.

lignjoslav

pre 5 godina

Harden je košarkaški Neimar. Vrhunski igrač koji je na žalost pored rekorda i ispucavanja postao poznat i kao čovek koji ce isfolirati šut kako bi dobio 3 slobodna iako zbog neprirodnog položaja tela se iz aviona vidi da nije šutnuo, vec odglumeo šut na koš. Ovde postoji likovi koji ga opravdavaju i tvrde da samo koristi pravila, pa i kotrljanje po zemlji kako bi se faul prikazao upečatljivijim isto nije protiv pravila. (Neimar) pa bilo koja reakcijs sem podsmeha i ruganja tom folirantu jr neprirodna. Hvali ostalr segmrnte njegove igre, sl nemoj da pravdaš nešto što gs čiji ljigavcem i prevarantom
Druga stvar koja mi se ne sviđa je što ne igra odbranu, a itekako je zna. Zaštto, pa valjda je ispod njegovog nivoa. Tako da je lik je atogantani i egomanijak na terenu, a MJ je samo na rečima. Kada je igrao, tu je svaka arogancija prestajala i čovek se pretvarao i u ofanzivnu i u defanzivnu mašinu, kome nije bilo idpod casti da gine u odbrani jer je to nesto sto pomaže svom timu. Tako da zaista to sto MJ priča je klasična fora, koja pali kod klinaca (skromnost te ne čini privlacnimn za kl8nce i ne prodaje patike) Jedina razlika je sto se on mnogo vise cimao i igrao za tim u oba smera. Westbruk po talentu ne može u istu rečenicu ni sa Hardenom, a pogotovo sa MJ...u suštini kako drugi igrac svoje ekipe moze u isti koš sa najboljima. Pa šta onda ispada PG?

Lesa

pre 5 godina

@florida

Druze, vidi ovako, kada za Tima Dankana mozes da izjavis da je "najprecenjeniji igrac ikad" batali kosarku. Nemoj, radi sebe, nikad vise ni da pokusavas da gledas tu igru jer je ocito ne razumes ni najmanje, i pritom se samo blamiras. Svako ali SVAKO ko ista zna o kosarci zna sta je i ko bio veliki Tim Dankan. Voleo bi da imas mogucnosti da nekom nasem reprezentativcu iz stare garde, ili jos bolje nekoj nekadasnjoj NBA zvezdi saopstis to veliko otkrice. Mislim da bi te momentalno prosledili u ludaru. Ledjna tehnika Tima Dankana je za UDZBENIKE kosarke SVIH UZRASTA. Od petlica do profi igraca. A kad pricamo o "precenjenosti", evo ti link: https://www.youtube.com/results?search_query=hakeem+olajuwon+school pa pogledaj malo kako izgleda kada jedan od tata pod kosevima izgleda dok pokazuje zvezdama, i to sa 5 banki (ucenici su tvoj "neprecenjeni" King i Kobi). Ali sta pa oni znaju, ti znas bolje od koga treba uciti. Navodim Hakima ovde jer je mozda i jedini koji je po pomenutoj ledjnoj tehnici mogao da parira tom "precenjenom" Dankanu.

@Uros

A ti majstore, za izjavu o Dzordanu, prosto, nisi normalan.

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

bum tras

pre 5 godina

Pošto vidim da se Brada osporava, molim pogledajte kako je igrao protiv Srbije. Ali natenane pogledajte... Terminator! Možete usput obratiti pažnju i na odbranu američkog tima, liči na katanaćo npr, ... u kojem naši igrači nisu znali šta sa loptom, a sta sa sopstvenim nogama; što se tiče debilnih GOAT navlačenja, za sad je MJ bez premca. S druge strane, ova generacija je podigla nivo košarke na neslućene visine, to je činjenica.

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

Luckyone

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove

milosh

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...

Neko iz Banata

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.

King JeRemija

pre 5 godina

@stefan
Robert Ori 7 titula bajo moj.
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Konkurencija u MJ vreme je najblaže rečeno smešna poredeći sa današnjom.
Nešto se ne sećam da je MJ ikada igrao protiv all star petorke kao što je ima Golden Stejt. Ispravite me ako grešim.

Da ne bude zabune, Džordan je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, atleta koji se pojavi jednom u 30 godina, sjajan u oba pravca, ubitačan ofanzivac ali se mora reći da nije imao osećaj za asistenciju kao recimo Medžik, tako da je zaista glupo reći da je on UBEDLJIVO najbolji igrač ikada.

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Trojica najboljih atleta svih vremena:

Michael Jordan (Bulls)
Jonah Lomu (All Blacks)
Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid/Juventus)

KOSTA1703

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......
Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.
Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.

Uroš

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu. Osvojio je par titula u nikad slabijoj ligi, u vakuumu koji je nastao posle povlačenja Medžika, Borda i Bed Bojsa. Imao je najjaču ekipu koja je pokazala da i bez njega igra na vrhunskom nivou. Zbog velike medijske vrednosti, pravila su menjali da bi mu omogućili da osvaja prstenove. A protiv koga je igrao ta finala? Protiv Barklija, koji nije dovoljno porastao, Jute koja je imala fizički najslabiju bekovsku liniju, napaljenih klinaca iz Sijetla, od kojih se kasnije ispostavilo da je jedan jedan od nalabilnijih NBA ličnosti, a drugi sasvim prosečan bek.

wade

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.

Polar bear

pre 5 godina

Mislim da je izlizano pričati o najboljem svih vremena, postoji najbolji igrač u određenoj dekadi, koji je obeležio jedan period, ali najbolji svih vremena je prosto rečeno glupo.

Dxc

pre 5 godina

Ne znam zasto se non stop spominje ko je GOAT, MJ ili Lebron, obojica su najdominantniji igraci svog perioda, kao Pele i Mesi, Ali i Tajson,Itd...vise je stvar ukusa i trenutka da li smo imali priliku da gledamo te igrace na vrhuncu karijere. MJ sada vec smara, mozda jeste najveci ali svojim izjavama pokazuje da je egocentican i stavlja ovom izjavom sebe iznad ekipe sa kojom je igrao.Dosta komentara se svodi da je on bio podredjen ekipi pre nego licnom uspehu,ajde da se ne lazemo,bio je MJ pa svi ostali.Ekipu sa kojom je igrao je druga najbolja petorka posle trenutne GS i nije on sam osvojio nego ekipa.

Hagiano

pre 5 godina

Ispao bi još veći šmeker da je umesto tih svojih 6, rekao 11. Koliko ima Bill Russell kao igrač.

Da podsetim ove MJ slepe fanove - Bill Russell je uzeo 11 titula u 13 godina aktivnog igranja košarke. - Meni je to veća dominacija, i bukvalno nešto najteže što se desilo u profi sportu ikada, nego njegovih 6 titula u 8 godina (što je 2. najveći poduhvat u istoriji sporta verovatno).

Ali gde će arogantni MJ da spomene nekog drugog nego veliča svojih 6 titula kao da je to veće od ovih 11 (skoro pa duplo manje).

Moram da napomenem još ovo - da nije Lerija Birda i Medžika Džonsona mislim da MJ ne bi bio danas od većine proglašavan najvećim. U periodu kad NBA liga nije bila toliko atraktivna za sponzore, samim tim i za širu pupliku, pojavio se ovaj dvojac Leri-Medžik i njihovo rivalstvo je proglašeno za jedno od najvećih u istoriji sporta. Podigli su gledanost lige, direktan okršaj Istoka i Zapada, belac vs crnac, Boston vs LA... Potpuno ludilo je nastalo tada i kad je ušao i novac i kad se napravila određena platforma njima je bio potreban neki igrač kao MJ. I već krajem 80tih kad je bio vrhunac rivalstva Lerija i Medžika, oni počinju da stvaraju novu zvezdu. Marketing, sponzori itd itd sve u jedno ime MJ. Naravno uz kvalitet koji je imao i uzeo 6 titula, čekala se šesta da se odmah krene u proglašenje. S tim što su ga proglašavali najvećim svih vremena a on u džepu imao par titula. To se radilo radi još veće popularizacije košarke i onda 90tih imamo priču o najjačoj konkurenciji.

Sima

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Pre će Kari osvojiti 7 titula nego Lebron 6.

Igor Pg

pre 5 godina

MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac
(petarczv, 13. februar 2019 13:53)

LeBrona samo ljudi koji su van sporta ili ljudi na forumima kao sto je ovaj mogu da nazovu ego manijakom ili da u bilo kojem drugom smislu negativno komentarisu njegovu licnost. U svijetu sportista u svijetu njegovih kolega toga nema, jednostavno svi ga vole cijene i postuju i prije svega ga uzdizu kao covjeka. S druge strane nadaleko je cuvena Majklova arogantnost i ponasanje prema saigracima i kolegama, pa je stoga uvijek bio i omrazen medju kolegama. Pratim duuuugo kosarku vjerujem mnogo intezivnije i kvalitetnije nego vecina vas ovdje ali mislim da ne mogu da se sjetim da je ikada neki od kosarkasa ili bilo ko uopste izjavio za Dzordana da je dobar covjek. Dakle ne mijesajte babe i zabe, ako pricate o tome ko je bolji kosarkas tu mozete diskutovati ali kad vec pricate ko je bolji covjek, a uz to od skoro pratite kosarku onda se makar malo informisite izguglajtw nesto ne brukajte se...

petarczv

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:) 

Ne bi MJ pohvalio nekog košsrkaša, pa ni da mu život zavisi od toga...
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Placi zajedno sa svojim laznim kraljem hahahahahaha

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

BeKo

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .
(stefan, 13. februar 2019 16:57)

Bill Russell 13 sezona - 11 titula

Ramones

pre 5 godina

Dzordan bi sa ovakvom odbranom ,postizao 40 kosa u proseku.Lebron ,Harden,Kari,bi u Dzordanovo vreme imali prosek 10-15kosa.Ovo je smesna kosarka,Pa
Jokic u ABA dok je igrao imao losiju
statistiku nego u NBA.

petarczv

pre 5 godina

Tako je MJ. Za titulu moras dobro da se oznojis a statistika se budzi i to svi mogu. Pa u zadnjih nekoliko godina je bilo vise tripl dablova i 30+ utakmica nego u celoj istoriji nba. Ali kad dodje play off onda svi ti strasni igraci nestanu i nema ih nigde...

stefan

pre 5 godina

Ali citam komentare i taman pomislim vidi Ga dzeremi lebot nije popljuvao MJ. . .kad ono pri dnu medju prvima pljuje. . .hahahahaha. . .sest titula bajo moj. .leteci bratic

petarczv

pre 5 godina

@jeremijabezobraza
Robert Ori 7 titula bajo moj. 
Bil Rasel 11 titula bajo moj.

Tad je bila strasna konkurencija pogotovo u raselovo vreme hahahahahahahahaha

Peodrag

pre 5 godina

Koliko god MJ možda i jeste najboji ikad, malo je glupo kada on komentariše šta je teže. Možda je ipak malo teže imati 11 NBA titula uz 5 MVP priznanja (Bill Russell).
Harden mi se nikako ne sviđa ali to nikako ne umanjuje njegov kvalitet dok ono što radi Russell Westbrook (10 TD za redom) je u namanju ruku nestvarno a pri tom tri godine u proseku ima TD učinak.

Markos

pre 5 godina

Nekada se pitam dali ljudi imaju svoje misljenje ili kako vetar duva pa tako i oni.Redovno ovde ljudi pisu kako je sad cirkus,igraci se ispucavaju,imaju nizak procenat suta a po 40 poena i onda im neko odgovori "Mislite da je to lako.Kad ste tako pametni sto vi to ne radite," i naravno dobije mnogo vise pluseva.E sad kad treba opravdati da je Dzordan najbolji(ne kazem da nije) onda se hvataju za taj procenat suta na primer Hardena i kako se ispucava i naravno opet dobiju vise pluseva.Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)

petarczv

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Tacnije 11 i to u ligi kad su igrali poluamateri i bilo 20klubova...

dionis

pre 5 godina

Prvo, Stef Kari ima 3 prstena ali nula MVP finala tako da je autor teksta u pravu kad kaze da Lebron jedino ima neke sanse jer ima 3 titule i 3 MVP finala.
Drugo, ne gleda se samo titula vec i nacin na koji je osvojis, vise vredi jedna Lebronova sa Klivlendom nego ove 2 Durenta sa GSW-om na primer. Ako bi se Durent vratio u Oklahomu, pobedio GSW i uzeo prsten mnogo bi ga vise cenili.
Trece, gleda se i protivnik u finalu, lakse je pobediti tim u finalu koji ima 1 ili 2 all-stara, nego tim koji ima 3, 4 ili 5 all-starova

vrela mast !!!

pre 5 godina

Po čemu moze James da ga skine sa trona ??? Jedino Chamberlain moze da udje u diskusiju ko je najbolji svih vremena , eventualno Kareem ..

галама

pre 5 godina

@(Ostin A, 13. februar 2019 14:27)
нико не оспорава његов недостижни рекорд, али треба имати у виду да је тада лига била сачињена од свега 9 тимова, где је скоро па сав таленат у то време био сконцентрисан у Селтиксима. Лига је с краја 70тих прерасла у данашњи облик са преко 25 тимова, да би их данас имали 30, где се може наћи много већи број талената и много је теже исту освајати толики број пута....

LogenMNE

pre 5 godina

Jordan je imao brojke kao klinac, a sa 23-4 je shvatio da je osvojiti titulu mnogo bitnije od nekakvih individualnih brojki koje Harden i Westbook ganjaju sa 30+ godina. Pa kakve bi Jordan brojke imao da je na vrhuncu karijere tamo 92-93 isao samo za svoju statistiku. Glupe, nebitne stvari.

tiberije

pre 5 godina

Kakav je ovaj Dzordan kompleksas. Osvojio je sest titula, zaradio silnu lovu, smatra se najboljim kosarkasem svih vremena i nista mu nije dovoljno nego kao da mora stalno da podseca ljude da je osvojio 6 titula. Sta bi onda tek trebalo da kaze Bil Rasel? Ili Robert Hori koji opet ima vise titula od Dzordana iako nije ni priblizno kvalitetan igrac (ne kazem da je bio los)... Kompleksi na sve strane...
(milosh, 13. f

Ti da si Gledao MJ-a ne bi lupao ko Maksim po Diviziji. Jedini čovek zbog koga sam ustajao u 2 ujutru da i gledao njega protiv feniksa i Jute.
6 puta Mvp finala i 6 titula od 6 pokušaja .
Kakav crni lebron pa on je izgubio više finala no sto ih je osvojio

petarczv

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Druze da jordan igra danas imao bi prosek 50+ a da harden igra u jordanovoj eri jedino sto bi reprizirao je padanje na parket posle kontakta sa bad boysima ili carls ouklijem...

Madridista

pre 5 godina

Leflop definitivno nema sanse, ne da ga skine sa trona jer mu on nije do koljena, nego nema sanse da se priblizi Kobeu.. dzabe forsiranje leflopa.

macak lucifer

pre 5 godina

MJ- goat
10 puta bio najbolji strelac lige.odbranbeni, zakucavanja sampion, najbolji rookie..ej, mrzi me..ima mnogo, naucite vec jednom to gradivo.
MJ goat.
i ne, ja nisam robot :)

ZRodzer

pre 5 godina

Poredjenje je neizvodivo bez dodatnih parametara. Mislim na procenat suta (Harden preko 30 poena na jednoj utakmici sa sutnutih 1/19 trojke) ili na kolicinu vremena koliko obojici bude lopta u rukama. Vesthtuk ove godine nije najbolji ni u svojoj ekipi! Na stranu koliko je ova izjava egocentricna. Mogao je pomenuti Orijeve titule, to bi bilo skromno, ali opet nista nije slagao. :)

baron

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Daj, ne mlati.

King of snake

pre 5 godina

Kratko ali je..tačno!

Pojeo bi obojicu za doručak kada bi ih branio 1 na 1.

U stvari pojeo bi ih samo trash talkom, ostalo neću ni da računam.

Najveći, Air Jordan!

Oleg Igorjevič Burov

pre 5 godina

Nikad nije merodavno uporedjivati ucinke i dostignuca individualaca u timskim sportovima, mnogo faktora na to utice. Ali postaviti ovakvo pitanje coveku koji je ipak sinonim za kosarku da da svoj sud o ucinku dva cirkuzanta je neumesno i neka je odgovorio u nadmenom stilu.

Dag Kristi

pre 5 godina

Pre će ga skinuti Stephen Curry... nego LeESPN, LeFlop,
(Ethan Hunt, 13. februar 2019 12:12)

Autor teksta sigurno nije mislio o titulama, kada je svrstao Lebrona i Majkla u isti koš. Kari i Džordan? Hahahahahaha

MPP

pre 5 godina

Majkl je osvojio 6 prstenova i nijednom nije izgubio u finalu - to znači 6 od 6. .... No pustimo statistiku , ko je gledao Majkla tih godina to pamti kao najveće sportsko čudo koje je ikad video. To današnji klinci nemogu uopšte pojmiti. Bio je pre svega toliko ispred svog vremena da protivnički igrači su imali momenatalni " nagon za povraćanje " samo kad ga vide na tetenu . Bila im je muka jer su znali da nema leka za Majkla , to im se videlo na licu . I još nešto što dobro pamtim a to je igra u odbrani ...... Koga čuva Majkl ( ato su bili redovno najbolji igrači protivničkog tima ) taj se spuštao daleko ispod svog proseka ! Pri tome je bio uobičajene gradje za košarkaša ništa posebno , više je izgledao kao maneken..... Ne znam , jedino kad sam prvi put video Stef Karija imao sam sličan osećaj zaprepaštenja ..... To je samo moj osećaj i ničiji više ......

Mare

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

I dalje samo potrvdjujes Dzordanovu poentu. Titule su najvaznije i do njih se najteze dolazi. A on je rekao 6 titula zato sto ih ima 6, ne moze da kaze 9 titula kada nema devet titula.

Ipak ima jedna bitna razlika njega i svih igraca koje si ti naveo. MAJKL DZORDAN- 6 TITULA= 6 MVP NAGRADA U FINALIMA. DOVIDJENJA.

Topnik

pre 5 godina

Ovo je i indirektna kritika LeBronu, koji uvijek ganja brojke, jer se njegovi fanovi nabrijavaju na to, i pretvaraju se da je statistika važnija od pobjeda. Brojke su mu jedini argument za goata. Za pobjede se igra, brojke se uvijek moraju gledati kroz kontekst ekipe.

"LeBron sistem" funkcionira na način da on pumpa svoje brojke, no time guši svoje suigrače. Evo, sad je u Lakersima poslao Ronda na klupu, i preuzeo razigravačke dužnosti od njega. Iako je Rondo jedan od najboljih dodavača ikada, ovaj megaloman mora imati sve pod kontrolom.

Cika zuba

pre 5 godina

Za one sa slabijim pamcenjem koji prate kosarku od Lebrona pa naovamo , Jordan je pored 30+ poena bio i 9 puta biran u najbolju defanzivnu petorku lige , jednom bio i najbolji defanzivac i kradljivac lopti, a Harden , Vestbruk i kompanija odbranu i ne poznaju kao segment kosarke. A izjava koja ga najbolje definise je da je prilikom prelaska Lebrona u Majami rekao da je on najbolje igrace iz svog vremena gledao da pobedi na terenu a ne da im se pridruzi.Svaka dalja polemika nije potrebna.

Vlada

pre 5 godina

Pratio sam košarku u vreme MJ a i sada. Nesporno je da su kraj 80-tih i 90-te zlatno doba košarke uopšte. Tad su u NBA iglali Džordan, Medžik, Bird, Meloun, Barkli, Dreksler, Malin, Olajdžuvon, Stokton, Juing.... A u Evropi su harali Jugoplastika, Partizan, Cibona, Žalgiris, Makabi, Real, Barselona, Aris, sa igračima poput Petrovića, Divca, Kukoča, Galisa, Sabonisa, Marčulionisa, Berkovića, Mekgia, Rađe, Danilovića, Đorđevića... Sada nažalost NBA više liči na šetajući cirkus. Odbrane se ne igraju, a draž tokom utakmice ne postoji. MJ je u pravu da je ostalo od košarke samo plejof.

WS

pre 5 godina

Havlicek imao 20p prosek, Hori 7p prosek, Rasel 15p prosek, Majkl 30p prosek. Za ove tvrdoglave koje ne poštuju njegovo leteće visočanstvo

ja

pre 5 godina

@ (Hagiano, 13. februar 2019 14:01)

Kad je Rasel uzeo te silne titule, NBA liga je imala 8 klubova i bila je, poredeći sa stanjem od 80-tih godina pa naovamo, najobičnija provincijska liga...

retko smešna izjava

pre 5 godina

MJ-u na narcisoidnosti moze i Federer da pozavidi.Ljudi ne mogu da se pomire da je njihovo vreme proslo, pa konstantno podsecaju ljude na njihova dostignuca tj. na silu pokusavaju da odrze status "bozanstva".
Veliki sampioni,mali ljudi.
Panta Rei.
(Neko iz Banata, 13. februar 2019 14:30)

Au, koliko si ti promašio loptu...

Powerslave

pre 5 godina

Pa realno... ove Hardenove i Vestbrukove rekorde može da obori svako (dobro, ne baš bukvalno svako) ko ima dovoljnu slobodu u ekipi da nabija statistiku iz nedelje u nedelju, iz mesec u mesec.

Pa Harden kad god ne postigne 30 poena do kraja meča ostane da igra i u garbage time-u i suludo se ispucava ne bi li nekako, jedva, došao do tih famoznih 30+ poena. I svi mu to tolerišu, da slučajno ne bi bio nezadovoljan.

Vestbruk je lik koji javno i nedvosmisleno kaže da su ostali ljubomorni na njegovu statistiku jer ne mogu da je imaju. Sama ta izjava govori o njegovom mentalnom sklopu i prioritetima, dečku su tripl dablovi apsolutno najvažnija stvar. On ladno u plej-ofu gleda sebi da nabudži koju asistenciju, zato su i gubili protiv Jute prošle godine. Lik stoji sam u reketu, umesto da šutne on doda udvojenom Adamsu koji jedva i uhvati loptu, a šutu da ne pričam... al pisala bi se asistencija...

Osvojiti titulu je nemoguće bez timske igre, a budženje statistike je vrhunac sebičluka. Pogotovo šest titula, a pogotovo u verovatno najjačoj eri košarke ikad.
Manite me Raselovih 11 titula, čovek je igrao protiv vodoinstalatera, mesara i poštara. Pored njegovih i Viltovih brojki treba da stoji napomena, zvezdica neka (iako je Vilt možda i najveći atleta svih vremena). Ori nikad nije bio ni druga napadačka opcija u svojim ekipama.
Džordan - 6 finala, 6 titula, 6 puta MVP finala, najbolji ofanzivac i jedan od najboljih defanzivaca lige, njegovo leteće visočanstvo.

stefan

pre 5 godina

#beko

Svaka cast za svoje vreme.Smatram nekomparabilnim aba ligu i nba ligu. . .Stoga ni eru Bila Rasela i Majkla Dzordana. .Za mladje savet. . Gledajte Lenarda u plej ofu. . .kad pikira dzejmsa i stavi mu saku preko face. .kad zatvori sve rupe. .u onoj prvoj utakmici sa.voriorsima.kako je sklopio djurenta u paketic. . .E to je slabija verzija Dzordana u odbrani.. . .

petarczv

pre 5 godina

(Igor Pg, 13. februar 2019 15:43)

Toliko ga vole da niko nece sa njim u ekipu, a durent ne javno izjavio da gde god je lebron atmosfera ne toksicna!! Niko ga ne poštuje samo ga se ovi sto nisu ostvareni i mladji igraci plase d ih ne odstrani iz ekipe.

lignjoslav

pre 5 godina

Harden je košarkaški Neimar. Vrhunski igrač koji je na žalost pored rekorda i ispucavanja postao poznat i kao čovek koji ce isfolirati šut kako bi dobio 3 slobodna iako zbog neprirodnog položaja tela se iz aviona vidi da nije šutnuo, vec odglumeo šut na koš. Ovde postoji likovi koji ga opravdavaju i tvrde da samo koristi pravila, pa i kotrljanje po zemlji kako bi se faul prikazao upečatljivijim isto nije protiv pravila. (Neimar) pa bilo koja reakcijs sem podsmeha i ruganja tom folirantu jr neprirodna. Hvali ostalr segmrnte njegove igre, sl nemoj da pravdaš nešto što gs čiji ljigavcem i prevarantom
Druga stvar koja mi se ne sviđa je što ne igra odbranu, a itekako je zna. Zaštto, pa valjda je ispod njegovog nivoa. Tako da je lik je atogantani i egomanijak na terenu, a MJ je samo na rečima. Kada je igrao, tu je svaka arogancija prestajala i čovek se pretvarao i u ofanzivnu i u defanzivnu mašinu, kome nije bilo idpod casti da gine u odbrani jer je to nesto sto pomaže svom timu. Tako da zaista to sto MJ priča je klasična fora, koja pali kod klinaca (skromnost te ne čini privlacnimn za kl8nce i ne prodaje patike) Jedina razlika je sto se on mnogo vise cimao i igrao za tim u oba smera. Westbruk po talentu ne može u istu rečenicu ni sa Hardenom, a pogotovo sa MJ...u suštini kako drugi igrac svoje ekipe moze u isti koš sa najboljima. Pa šta onda ispada PG?

marko

pre 5 godina

pa dzordan da je hteo mogao je 100 uzastopnih da ima po 40 poena ali nije jurio ličnu statistiku kao Harden (on je kao Kobe, uzme loptu i puca samo on kao na treningu), a na uštrb tima, Džordan je bio timski igrač i te titule su jedini pokazatelj njegove veličine, pri tom je on bio predvodnik tih sampionskih timova a ne sporedni igrac. Igraci kao Harden nikada nece osvojiti ovakvom igrom nesto, jer stavljaju sebe iznad tima.

Dag Kristi

pre 5 godina

Bill Russell im 13 prstena...jel njemu teze?!
(Benny Hill, 13. februar 2019 12:04)

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...

Jaran

pre 5 godina

JeRemija
Pazi ga ovaj, poredi najboljeg pleja svih vremena i "beka sutera" (SG). Dzordan je na pocetku karijere jedno vreme prinudno bio plej i imao oko/preko 20 TD u toj sezoni. Naravno, ti nemas pojma o tome jer kosarku gledas od 2010...

petarczv

pre 5 godina

Trebao je sam da igra pa da osvoji sest titula. Ovo nije individualni sport, koliko god pojedinac bio kvalitetan i bitan. MJ je uvek bio i zauvek ce ostati najveci kompleksas i ego manijak u istoriji kosarke. Jedini ko je bio na putu da ga u tome prestigne je Kobe. Harden, Kari i Durent bi voleli al jos moraju da vezbaju. Lebron nije u toj prici.
(wade, 13. februar 2019 13:12)

Hahahahahaja lebron nije u toj prici?!? Mislis na lebrona koji je sam sebe prozvao king? Ili na lebrona koji menja trenera? Ilo na lebrona koji hoce da se pita za sve u ekipi? Ili mozda na onog lebrona koji je pre neku nedelju izjavio da je najbolji kosarkas svih vremena?!? Ti jordan nikad nije izjavio kao nijedan drugi igrac

ThePain

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)
(nebojsa, 13. februar 2019 12:44)


...

Svaka cast! :D

NastyB

pre 5 godina

Kad god krene priča o GOAT u NBA samo se nasmejem. Evo, pre dan-dva Vestbruk oborio 57(!!!!!) godina star rekord od 10 TD uzastopce. A Harden takođe 57 godina star rekord od 20 utakmica za redom sa 30+ poena. A pre PEDESET SEDAM godina obe te stvari je uradio Vilt Čemberlen. I ko zna kojih rekorda bi još bilo da su se tada brojale blokade i druge sitnice kao danas. A još uvek drži gotovo 30% rekorda koji će, najverovatnije, nikada neće oboriti.
Vilt je čovek zbog koga su OSAM PUTA (!!!!) menjana pravila NBA!!! Bio je toliko dominantan da su morali da menjaju pravila ne bi li ga nekako ograničili.
I kad krene prepucavanje oko Majkla i (još gore) LeBrona, prosto ne mogu da verujem da je to još uvek upitno...

stefan

pre 5 godina

I samo jos nesto . .nikog nema da opovrgne brutalnu cinjenicu da je MJ uradio sta je uradio za 11.5 aktivnih sezona. . .E to je zaprepascujuc podatak. .pa se vi poredite. . I nesto vas samo molim. .nemojte da vam lbj-a i njegovu igru zgade likovi poput Kralja Dzeremije bratica mog. . .jer on je izuzetan sportista i za jednog sportistu poreklom afroamerikanca napusteno siroce izuzetan covek(po meni neko ko kupuje jahte i kamione i avione ne moze da bude ozbiljan i dobar covek ali poredim sa konkurencijom). . .retko dominantna figura. .koliko god da ne volim njegov stil igre. .a kad se potrudi moze mnogo bolje bez silovanja itd.nedostajace kad se bude penzionisao. .ne znam da li ce roditi u skorije vreme covek poput njega ili KD a . . .tako dominantni u odnosu na kolege. . .uzivajte dok se moze. .ne omalovazavajte najboljeg kosarkasa unazad koliko uz KD-ja. .ali ga nemojte ni porediti sa MJ molim vas jer je to jako glupo

vince carter

pre 5 godina

@Uros Najgluplji lik u Istoriji ove stranice. Njegove "kineske" patike nosi vecina kosarkasa a Najk su postale to sto jesu zbog Jordana. Inace Finix Sunsi su ti izbacili Medzika iz playofa bez Barklija pa ti vidi. Jordana su zamenili Kukoc,Ker i Longli kad se povukao,potom i Harper tako da ta prica da je to ista ekipa je samo prica neznalica i hejtera a uostalom imali su i pobednicki mentalitet i trenera. Juta koja je pocistila Lejkerse sa 4 all stara,pa Hjuston i Spurse,dovoljno reci. Sijetl defanzivno premocna ekipa pored poznatog dua Kemp peyton,Hawkins,Parkins,Shrempf,Mekmilan itd. Pominjanje Barklijeve visine koji je bio kao tenk i vrhunski kakac u eri mnogo vecih od sebe je samo po sebi nebulozno. Procitajte dole moj komentar gde sam vam vec objasnio koliko ste jadni i pogledajte pravu Jordanovu izjavu. Ovi sto ne vole Jordana jednostavno nece ni da cuju da je ovo izvuceno iz konteksta jer se salio a ustvario je hvalio i Russa i Hardena u punoj izjavi.

ja

pre 5 godina

"Najbolji je košarkaš svih vremena i jedino ko u dogledno vreme ima neke šanse da ga skine sa trona je Lebron Džejms."

Đejms bi Džordana mogao da skine sa trona jedino kada bi izmislio vremeplov, vratio se u sva finala koja je odigrao, dobio ih (za promenu) i bio najbolji igrač u njima. Ovako, mrka kapa...

Ej, deco, MJ je odigrao 6 finala, dobio SVIH 6 i SVIH 6 PUTA bio MVP! Ajde, ovu rečenicu krenite da ponavljate u glavi (može i naglas) neko vreme, pa onda stanite ispred ogledala, pogledajte sebe u oči i kažite da je bilo ko drugi bolji od Džordana. Pa stidećete se sami sebe!

Kosta

pre 5 godina

Ma kakav Lebron!? Nepravedno zapostavljen u celoj priči oko majstora basketa je Cobe (black mamba) Brajant koji je po atletskim sposobnostima, stilu igre, odnosu prema ekipi i kolektivnoj igri bio najbliži i najsličniji MJ samo što iza sebe nije imao siledžijsku franšizu kao LJ i slični.

Borba nas je odrzala - njojzi hvala

pre 5 godina

To ova deca koja nisu gledala Dzordana i NBA tog vremena, pa ne znaju, zato pljuju. Da se razumemo, i Harden i WB su odlicni kosarkasi... ali PRIVATNICI. Igraju za statistiku. Ima na YT obradjeno gomila klipova cime se sve sluze. WB pogotovo. I btw... "Mrzeo" sam MJ-a i njegove Bullse, navijao za Indijanu Redzi Milera u to vreme, a pride jako voleo da gledam Knickse sa Juingom i Starkom, Sonikse sa Pejtonom i Kempom, obozavao Robinsona itd. Tako da nisam "fanboi" vec samo realan. Najblizi Dzordanu (po meni) je LBJ, ali ... on se istripovao mnogo i pokusava da bude SVE. I plej, i krilo, i trener... i GM. Ali je profesionalniji od recimo Hardena i WB... i igra za tim. Iako su oni mozda "talentovaniji" od njega.

Krojač

pre 5 godina

Ko nije gledao Jordana, ne treba ni da daje komentare. Ne znate šta ste propustili. U ovakvoj nežnoj igri Jordan bi davao po 50 poena svako veče.

јд123

pre 5 godina

Pitaju lava šta misli o majmunima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (agent mahoun, 13. februar 2019 12:08)

Ха, ха, ха, врх коментара! Свака част, баш сам се слатко насмејао.

Moj Beograd

pre 5 godina

Ovde neko pominje 6 od 6 MVP svih finala.......Ne bih ja rekao da je 6 od 6.igrao je on plejof još nekoliko puta, bilo je tu i metli i koječega još.Sve dok Seltiksi i Lejkersi nisu ostarili,doslovce izranjavani medjusobnim epskim duelima, Džordan je gledao finala samo na TV-u.
(KOSTA1703, 13. februar 2019 14:23)
Jordan je najteze poraze doziveo od Detroit Pistonsa, gde su ih “Bad Boys” bukvalno prebili. Danasnja ekipa igraca na celu sa Hardenom bi plakala posle svakog faula, a o 30+ poena i tiple double utakmicama, ne bi bilo ni reci. Imas lepu emisiju Bad Boys koju mozes da pogledas, takodje i Jordan prica o tim mecevima, kako je naucio da bude cvrsci i fizicki i mentalno, da bi ih izbacio i preko njih dosao do prve titule. Taj Detroit je u te dve sezone pometlao i Seltikse i Lejkerse.

Mad4Red

pre 5 godina

Gde god spomenes NBA prva asocijacija je MJ iskreno čovek je osvojio 6 titula bio majstor zavrsnice kao niko imao par driblinga koje i dan danas pokusavaju da prekopiraju jednostavno “Njegovo letece visočanstvo” je nedostižan po titulama i marketingu za sve igrače NBA jednostavno tako je...

stefan

pre 5 godina

#Jeremija uzviseno visocanstvo kraljevstva Lebotane

Da li si zaista napisao da je MJ imao slabiju konkurenciju od LBJ koji celu karijeru igra na slabijem istoku. .I kako to racunas all star igrace pet komada u warriorsima. . .ja koliko znam ima ih trojica. . .a ako racunamo da je ikada bilo koji igrac bio all star pa tek ti onda ne mogu napisati protiv koliko njih je MJ igrao. . .Ne razumes jednu stvar. .Jordan je imao ulogu u timu. . .Seti se kad su cemberlenu rekli druze treba da dodajes viss sledecu sezonu je bio prvi asistent lige. .pa sad i Kej diju da zamerimo sto ne dodaje. . .pa sto da dodaje kad je on skorer. .lopta kruzi igra ceo tim. . .treba da shvatis da je prva petorka warriorsa cela all star i bar dva igraca sa klupe u tako je godinama. .zato sto su tim. .i svojim prisustvom uticu najpozitivnije na ekipu jer dobro poznaju svoje uloge i nisu silovatelji lopte niti kosa. .ONI SU ALL STAR TIM. .a niko od njih nije ni priblizno veliki sam po sebi(koliko se green zrtvuje ofanzivno da bi pravio poene kariju i tompsonu). .jer su rasli kao tim a ne kao individua. .kako to ne mozes da shvatis nije mi jasno. .i lepo reko neko ne brukaj se covece. . .uostalom gledaj stare utakmice pa ces videti sta da ti kazem

Sale

pre 5 godina

Godina neka 80 ili 90, Divac sa LA-om igra finale, ja na radiju B92 slušam prenos. Sve ok za naše lakerse, ali onda komentatot Jordan ovo ,Jordan ono, i doviđenja, titula u Čikagu

frka panika

pre 5 godina

Prodavac kineskih patika je najveća prevara u sportu.
(Uroš, 13. februar 2019 17:13)

Ti si najveća prevara u komentarima! Odakle toliki prezir i mržnja? I to prema čoveku kojeg velika većina košarkaških profesionalaca smatra najvećim igračem dok svaki pravi ljubitelj košarke sa velikim poštovanjem izgovara njegovo ime! Da mi je samo znati šta te je tako ostrastilo i odakle tolika mržnja...

nebojsa

pre 5 godina

Kako sada stoje stvari, Lebron će teško videti plej of ove godine. Sramota za njegovu karijeru (možda se naprsno povredi da sačuva obraz)

stoler

pre 5 godina

Ali pacenici koji prozivaju Dzordana, neverovatno. Covek je rekao 6 titula, zato sto ih je on toliko osvojio, ne moze da kaze 9 kad ih nema toliko. Ali je lik na duhovit nacin objasnio ko su i sta su vestbruk, harden i slicni egomanijaci (kad vec koristite taj termin koristite ga uz ljude kojima to pristaje) iz danasnje NBA. Skupice neke statisticke pobede u odnosu na njega, posle ce doci neko drugi da obori njihove i vise ih se niko nece ni secati. Smehotres. I kljucna stvar je da oni nikada nece biti sampioni. I tu se svaka prica zavrsava. Ali ovi koji se loze na hardena i vestbruka, nova dimenzija polupanosti.

Air

pre 5 godina

@milosh

Cijela "GOAT" priča kad je košarka u pitanju je zapravo jednostavna. Majkl je bio u svojoj eri jednostavno dominantan, a ta era je imala mnogo takmaca i timova na vrhunskom nivou. Njegova veličina se ne ogleda isključivo u brojevima (a mnogi od njih su neprevaziđeni) nego upravo u činjenici da je bio bolji od svih drugih tog vremena. I on sam je sazrijevao dugo i na titulu je čekao desetak godina. To je bio proces konstantnog napredovanja u razumijevanju suštine igre koji je na kraju dobio svoj rezultat i u titulama. Nije sporno da Rasel ima više titula, ali Rasel nije bio toliko dominantan kao Majkl i od njega nije u tolikoj mjeri zavisilo sve na terenu. U Majklovoj eri nije bilo boljeg od njega, a u Raselovoj je bilo dosta igrača koji su ga mogli zasjeniti (Vest, Čembrlen, nešto kasnije Džabar i dr.). Majkl je jednostavno imao takvu auru na terenu da i kad nema loptu, periferni vid se mahinalno fokusira na njegove kretnje i prati njegove ples na terenu (ko je gledao utakimice tog vremena zna o čemu pričam). Ovim stavom mi nije namjera da nipodaštavam dostignuća ostalih košarkaša, čak naprotiv mislim da danas NBA ima sjajnih pojedinaca ali sam sistem konzumacije ove igre danas (gledanje NBA-a na telefonu, pa gledanje "highlights-ova" gdje se vide samo koševi i asistencije, otvaranje aplikacija i analiza statistike i sl.) nameće jedan drugačiji sistem vrijednosti što je na kraju krajeva i prirodno. Neko to može da voli, neko ne, ali to je realnost.

wlado

pre 5 godina

nigde ni jendom nije pomenuo da je on najbolji, samo da to sto je on uradio je teze nego sto su ova dvojica klovnova uradili.
Naravno da ga pitate za Billa Russela da bi odgovorio pozitivno.
Jos nesto, ne mozete da poredite livingstona i horryja koji su bili sesti igraci svojih sampionskih timova sa letecim koji je na svojim ramenima nosio celu organizaciju iz Illinoisa.

111

pre 5 godina

Individualna igra treba da donosi i titule. Ako nema titula takva igra ostaje u korist samog igraca. Igrac postize sve ali nema titula. Nema ih 6 u svakom slucaju niti ce da ih ima. MDZ sve objasnio pa vi kako hocete.

Ivan

pre 5 godina

Video bi vas da li bi bili egomanijaci da ste najbolji u necemu. Lebotovi se tripuju da njih idol nije egomanijak a on ustvari ne zaostaje puno u tome za dzordanom. Dok je u igrackom smislu miljama daleko.

Aca

pre 5 godina

Prilicno glup odgovor najveceg egomanijaka ikada.A na to ce Robert Hori reci sedam titula,Havlicek I Sem Dzons osam,a Bill Rasel 11.Ovako muka mu je da kaze da pati sto Harden reprizira njegovu najbolji sezonu sa 37 kosa,a o Vestbrukove brojke nikad nije imao sto se odnosi na asistencije I skokove
(Luckyone, 13. februar 2019 12:28)

Ni Harden ne daje sam 30+ koševa, pomažu mu saigrači, sudije...

vince carter

pre 5 godina

Evo kako se stvorila slika o Jordanu kao nekom losem coveku i kako mediji kontrolisu likove poput @Jeremije i slicnih,bacio sam pogled na komentare i niko niko nije pogledao ceo interviju vec samo ovo sto su izvukli kao naslov da bi se pljuvali u komentarima. Jordan je hvalio i Hardena i Westbruka i njihova dostignuca a ovo je dodao iz sale i poceo da se smeje kao i novinari. Evo kako lako mediji upravljaju naradom kome je naslov dovoljan da nekog gleda kao lopova,ubicu,kriminalca a da ne provere siru sliku. Doticni komentator kaze za "Melouna,Morninga,Robinsona,Wilisa,Wikinsa" vozaci kamiona a lik koji stvarno izgleda kao vozac kamiona u prici za Mvp danas Jokic :))

AcA

pre 5 godina

Westbrook i Harden su igraci oko kojih se dize hajp i siri populizam..igraju za svoju statistiku i totalno im je svejedno da li ce tim pobediti. Pogledajte procente suta iz igre. Pa Harden sutita malo iznad 40% ali uzima po 30ak suteva po mecu..naravno u proseku preko 10 slobodnih bacanja jer je zasticen kao beli medved i sve mu se dozvoljava.Sutira kao nezdrav pre neko vece da bi dostigao 30 poena iako je mec bio resen ! Nije ni cudo sto mu je prosek po mecu 35 poena. Pa Curry bi imao preko 40 poena da toliko sutira.
Westbrooku se sklanjaju da uzme skokove zbog triple doubla..lopta je stalno kod njega i normalno da ce to ostvariti.
Potpuno izvrgavanje i nipodastavanje dostignuca triple doubla... Lebron da hoce to da radi imao bi u karijeri prosek od preko 30 poena,10 skokova i 10 asistencija,ali lagano ! Inace Paul George za sada najbolji po meni u ovoj sezoni .

Salle

pre 5 godina

Čovek je pokazao na sebe, kao bivšeg igrača, i rekao šta je po njemu,bivšem igraču, teže ostvariti. Pogledajte još jednom video svi vi koji pljujete ovde.

Cale

pre 5 godina

Velika je razlika u nacinu igre u NBA 90-tih kada je Dzordan harao i danas. Igrala se mnogo cvrsca odbrana, bilo je mnogo vise kontakta. Zato je veoma tesko porediti tadasnja i danasnja ostvarenja. Licni mislim da je liga bila bolja 90-tih, ali to je moje privtano misljenje jer sam rodjen i odrastao na ucenju da je odbrana pocetak svega. Ipak, i danas na istokuima par ekipa koje su cvrste u odbrani, ali prvaila su se promenila pa se cvrstina cesce kaznjava.

Lesa

pre 5 godina

@florida

Druze, vidi ovako, kada za Tima Dankana mozes da izjavis da je "najprecenjeniji igrac ikad" batali kosarku. Nemoj, radi sebe, nikad vise ni da pokusavas da gledas tu igru jer je ocito ne razumes ni najmanje, i pritom se samo blamiras. Svako ali SVAKO ko ista zna o kosarci zna sta je i ko bio veliki Tim Dankan. Voleo bi da imas mogucnosti da nekom nasem reprezentativcu iz stare garde, ili jos bolje nekoj nekadasnjoj NBA zvezdi saopstis to veliko otkrice. Mislim da bi te momentalno prosledili u ludaru. Ledjna tehnika Tima Dankana je za UDZBENIKE kosarke SVIH UZRASTA. Od petlica do profi igraca. A kad pricamo o "precenjenosti", evo ti link: https://www.youtube.com/results?search_query=hakeem+olajuwon+school pa pogledaj malo kako izgleda kada jedan od tata pod kosevima izgleda dok pokazuje zvezdama, i to sa 5 banki (ucenici su tvoj "neprecenjeni" King i Kobi). Ali sta pa oni znaju, ti znas bolje od koga treba uciti. Navodim Hakima ovde jer je mozda i jedini koji je po pomenutoj ledjnoj tehnici mogao da parira tom "precenjenom" Dankanu.

@Uros

A ti majstore, za izjavu o Dzordanu, prosto, nisi normalan.

Nindza

pre 5 godina

Pa istina. Na delu je "silovanje" igraca, samo da bi se napumpala statistika. Osvajanje titule je znak pravog uspeha. Ali ne mogu to da shvate danasnje drogirane primadone sa sudijskim privilegijama. Lako je davati koseve kad niko ne sme da te pipne.
Da pustis Hardena medju prime-time Jordana, Rodmana, Barklija i ostalih, placuci bi izasao kako bi ga nalupali.

petarczv

pre 5 godina

Ima ih, druže Džordane, i sa 9 i 10 titula. Ako si već toliko arogantan. To je valjda još teže.
(Malkom, 13. februar 2019 12:32)

Ima ih on ih ima 6 i za to zna...

bla

pre 5 godina

Uz dužno poštovanje, to više govori o samoj ligi, nego o igraču. Skroz realna varijanta da će za dve godine Šon Livingston imati 5 titula, da li će ga to svrstati uz rame Džordanu? Pogledaj onda konkurenciju, a pogledaj u Džordanovo vreme. Trebao si pobediti Orlando, Detroit, Boston, Indijanu, Njujork... iz konferencije, pa tek onda izaći na crtu Lejkersima, Hjustonu, Juti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 13. februar 2019 13:05)

svako u svoje vreme. i jako je tesko porediti individualce u timskom sportu i zato nekako nije bas bitno ko je najbolji ikada, a mnogo je bitno ko je najbolji u datom trenutku. unace bulsi nikada nisu igrali u playoff-u protiv hjustona, i to velika steta posto su to dva najbolje tima devedesetih. inace porediti russela sa livingstonom je besmisleno posto je jedan glavni igrac ekipe a drugi ono sto zovu role player.
inace mj se nije bas proslavio osamdesetih sa timskim uspesima i razlog su tri veoma jake ekipe koje su dominirale.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Eto ako mi neko moze objasniti tu kontradiktornost,za istu tvrdnju suprotan odnos pluseva i minusa :)
(Markos, 13. februar 2019 14:06)



nema misterije: i oni, a, očito, i ti - pripadnici ste lajk-dislajk načina... ajd, nek bude... mišljenja.

frka panika

pre 5 godina

Hardena krase step-bek-koraci koje sudije tolerišu uz ispucavanje na kraju utakmice dok ne stigne do 30 poena kako bi nastavio niz. Vestbruka sa druge strane krase, od strane saigrača, poklonjeni skokovi i glasno negodovanje kada saigrači ne šutnu nakon njegovog dodavanja. Sve u svemu Harden i Vestbruk nisu zaslužili da se pominju u istoj rečenici sa Džordanom...

https://www.youtube.com/watch?v=LIbjOdUK7QU

MJ 6 titula, Harden i Vestbruk zajedno 0

pre 5 godina

Dzordan je patoloski narcis, mada bar ima razloga zasto, za razliku od Vestrbruka i Hardena, koji su na nivou starleta kada se uporede sa NBA legendama. Sa druge strane, MJ je vlasnik NBA kluba i mora da se drzi zacrtanog marketinga koji proizvodi zvezde cak i kada ih nema, tako da mora da hvali danasnje NBA starlete iako zna da su njihovi uspesi stvarni koliko i Karleusini silikoni. Samo se treba setiti utakmice Hjustona i Denvera kada ih je Jokic odrao, a Harden se vraca na parket par minuta pre kraja iako je utakmica odavno resena da bi besomucno sutirao trojke i stigao do 30 poena i time nastavio neki vestacki niz utakmica sa 30+ poena. U istom trenutku, Jokicu fali samo jedna asistencija za TD i covek opusteno privodi utakmicu kraju.

dejan

pre 5 godina

Sve je lepo objasnio :) Ovaj kult individualaca sam po sebi nema smisla - sem za ''nezrelo'' loženje publike. Rezultat je ono što se gleda. Mesi nikada ne bi bio Mesi (kao ni CR) da ne osvajaju trofeje. 6 titula je prava stvar.

357

pre 5 godina

Кошарка је колективни спорт, зато су најважније титуле, ако уз титулу дође и појединачно признање то је одлична ствар. Мислим и да је стварно теже освојити 6 титула него постизати 30 и више поена по утакмици. Можеш да форсираш и преузимаш шутеве и да постигнеш задати циљ од 30 поена или дриплдабл, а да твоја екипа изгуби. За 6 титула мораш да будеш увек на висини задатка и да твоја екипа буде на висини задатка током целе сезоне, па онда у финалним серијама и тако 6 сезона.

Mirko

pre 5 godina

Bolno otrežnjenje. MJ je igrao da pobedi, da osvoji prsten, nije igrao za statistiku i zato je osvajao ne statistiku nego - pobede.
Uz to, imao je i bolje saigrače nego Ras i Harden. I ne samo to, on je svoje saigrače činio - boljim, što ova dvojica baš i ne uspevaju.

A pogledajte sad Jokića,oko njega su svi postali fantastični igrači - Monte,Bizli,Krejg,pre toga Marej i Haris,pa i Huančo u jednom periodu, Lajls prošle godine, a evo sad i Plamli. I kao takvi - bolje su plasirani nego ova dvojica ubica koje verovatno imaju i bolje individualce u timu, pa su čak i sami na neki individualni statistički način bolji od Jokića.

Individualnost je super, čak i preduslov, ali ako je ne prati uticaj na kolektiv - džabe su krečili.

To MJ zna i to je dokazao u svojoj karijeri.

bum tras

pre 5 godina

Pošto vidim da se Brada osporava, molim pogledajte kako je igrao protiv Srbije. Ali natenane pogledajte... Terminator! Možete usput obratiti pažnju i na odbranu američkog tima, liči na katanaćo npr, ... u kojem naši igrači nisu znali šta sa loptom, a sta sa sopstvenim nogama; što se tiče debilnih GOAT navlačenja, za sad je MJ bez premca. S druge strane, ova generacija je podigla nivo košarke na neslućene visine, to je činjenica.

Toliko o tome

pre 5 godina

A još teže je postići 11 titula, kao Bil Rasel:)
(King JeRemija, 13. februar 2019 12:03)

Upravo o tome i jeste reč, što mu nije bilo teže nego mnogo lakše.
Rasel je igrao u ligi sa samo osam klubova, protiv uglavnom belih košarkaša u ekipi Lejkersa koja je tada bila otprilike kao dream tim USA 92-e, u odnosu na ostale klubove.
Svi do jednog iz te Raselove prve petorke, ušli su u nba hall of fame, a igrala se uglavnom rekreativna košarka u poređenju sa onom iz Majklove ere.
MJ je došao 84-e u raspali Čikago, najgori tim u ligi, čiji su saigrači bili sprdnja.
Osim Pipena nikada nije imao u timu nekog all star igrača, a na kraju mu je učinak bio 6 od 6, iako je u karijeri imao neverovatnu konkurenciju: Džabar, Bird, Medžik, Dr. J, Olajdžuvon, Stokton, Meloun, Barkli, Dreksler, Kobe, Robinson, Dankan...
Osvojio bi i više da mu nisu ubili oca, nakon čega je pauzirao dve godine.
U svim tim uspesima, on je bio ključni igrač, onaj ko je prelamao mečeve i donosio titule, čak i protiv realno boljih timova.
U 1 na 1, niko mu nije bio ravan, a uticaj i trag koji je ostavio u košarkaškoj istoriji je nemerljiv.
Naravno košarka je timski sport i uz malo sreće jedan Robert Ori ima više prstena od MJ-a, a svi dobro znamo da mu po košarkaškom znanju nije ni do kolena.
Svakog uspešnog igrača uvek porede sa Majklom, svi znamo i zašto.