Petak, 08.02.2019.

18:33

Dončić: U NBA je lakše nego u Evropi

Luka Dončić, slovenački košarkaš, pričao je o razlici između evropske i američke košarke.

Izvor: LN

Donèiæ: U NBA je lakše nego u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

@202

pre 5 godina

Kad stignem pogledam utakmicu Evrolige ili NBA. Regularni deo sezone u NBA skoro da i nema dodirnih tačaka sa Evroligom. Biznis i samo biznis. Druga velika razlika su navijači. U Evropi pored klubskih boja tu su i nacionalni ali i neki drugi naboji što utiče i na atmosferu na utakmicama, naročito na jugu Evrope i prbenstveno Balkanu. Najbolji igrači igraju u NBA pre svega zbog zarade ali EVROPLJANI su ti koji čuvaju košarku. Harden u REGULARNOM DELU NBA zabije 40,50,60, U Evroligi bi teško i preko 20-25. Jokić bi u Evroligi bio manje dominantan. Naravno, tu su i pravila - teren. Glupo je porediti tržište jedne Srbije ili Grćke sa SAD-om. Kada bi SAD igrale protiv npr. Evrope, to bi već imalo smisla. Nisam siguran da bi se ameri tada preterano naigrali kada bi na drugoj strani bili Jokić, Janis, Porzingas, M.Gasol, Gober, Dončić, Dragić, Vučević i dr. Mi smo pero ili laka kategorija i možda bi bio fer i da se olimpijade organizuju prema tržištu. Kontinentalna prvenstva gube smisao. Trener koji osvoji prsten i Evroligu treba da sastavi kontinentalne timove i da odigraju na četiri dobijena, svake četiri godine umesto kontinentalnih prvenstava. Zamislite da se jedna takva utakmica igra u Beogradu.

Lale gator

pre 5 godina

Izvanredan komentar najboljeg igraca ikada. On koji ima neprikosnoveno iskustvo igranja i pobedjivanja u plej ofu NBA. Pa toliko je titula u Nba osvojio da mu se mora verovati. Evo sam i bez icije pomoci ce da dovede Dalas ne samo u plej of nego su glavni kandidati za titulu. Prosle godine Real je osvojio Evroligu kad se vratio Ljulj, a Doncic je bio standardno dobar, ali prevagu nije mogao da donese. Isto je u reprezentaciji Slo, Dragic je jelka , ostalo su ukrasi. Jel neko gleda film Great white hype? E pa moze drugi deo.

Joe

pre 5 godina

NBA je cista komercijala.
Igraju se 82 utakmice u sezoni, svaka od njih traje 3h i ima 15 timeouta u kojima se okrene 100 reklama.
Ekipe na tim utakmicama ne daju maksimum jer je nemoguće letiti 1000km svaki drugi dan i igrati utakmicu , nekada igraju i 3 utakmice u 4 dana.
Odbrana se igra sa 50%, kosevi se prilicno lako daju i "svaki" igrac kojem das 35 minuta i 20 suteva na utakmici ce da pogodi 3/8 za tri, 5/12 za dva, ubaci 5/6 slobodnih bacanja i postati All star kalibar sa 25 poena u prosjeku.
Obzirom da se mnogo sutira mnogo se i promasi,asistencijom se racuna sve, tako da se za 35min u igri nakupi i 6/7 skokova i isto toliko asistencija.

Dakle

pre 5 godina

konacno neko realno misljenje, NBA nije kosarka nego cirkus za siroke narodne mase, Luka je odlican igrach ali NBA je smejurija od kosarke, pod kosarkom mislim na samu igru, ne na nakljukane pojedince koji lete po terenu i sutiraju sa 12 metara trojke..

Jaran

pre 5 godina

Leonida
To samo znaci da nisi dovoljno dobro upoznat ne samo generalno sa NBA kosarkom nego i sa DANASNJOM NBA kosarkom. Danas ima sve vise i vise jakih NBA timova, a i ovi slabi znaju da pobede najbolje. Jel ti stvarno verujes da neka €L ekipa moze da pobedi Finiks sa Bukerom, Ejtonom i kompanijom???

Jaran

pre 5 godina

Izgleda da vi ne citate dalje od naslova. Momak je rekao ISTINU, a i objasnio je zasto:
1. Razlika u velicini terena
2. Defanzivne 3 sekunde u reketu

d

pre 5 godina

Znaci, odredjenom tipu igraca je lakse u NBA nego u Evropi...I Bogdanovic daje vise poena u NBA nego ovde...ali ne odgovara svima takva vrsta kosarke, primer je Teodosic , koji je drugi tip igraca

kakogod

pre 5 godina

Odgledao sam Dzejmsov highlights protiv Seltiksa, pa on čovek ne dodaje nikom loptu osim ako ne mora, nabija sam sebi statistiku. On je vrhunski igrač da se razumemo , jedan od najboljih svih vremena ali ja sam mislio da je košarka timski sport , ali u NBA to ne izgleda baš tako bar kad se uzmu neke ekipe u obzir.

Dejan

pre 5 godina

Za sve one "kosarkaske znalce" koji ovde pljuju i vredjaju Luku Doncica : radi se o klincu koji ima 19 godina, a koji, pored maternjeg slovenackog, govori jos tri jezika, srpski (i to bolje od vecine komentatora, sudeci po gramatici u porukama), engleski i spanski. O kosarkaskom znanju deteta koje je aktuelni klupski prvak Evrope, reprezentativni prvak Evrope, MVP EL, MVP F4, treci pik na draftu, posle tri meseca NBA fransizni igrac kod jednog od najboljih trenera u NBA, suludo je i polemisati. Momku je samo nebo granica, a dokle ce stici, videcemo. Sve najbolje Luki, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

kimi

pre 5 godina

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?
(Statuskan, 08. februar 2019 20:33)

Nije tesko slati Mela po burek.

sale

pre 5 godina

Dončić? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

Dali je ovaj čovek realan?...Ostavimo mitomaniju po strani, jedino pravo merilo u košarci je NBA (sve ostalo je smešno), Bodiroga je bio svestan da nije NBA klasa pa nije ni pokušavao (osramotio bi se ko Teo), Luka je sa 19 godina prezavišao Evropsku košarku, osvojio zlato sa smešnom Slovenijom i sve MVP nagrade sa Realom, dečko igra all star ruki sezonu, sa 19 godina franšizni igrač...

One2play

pre 5 godina

Trenutno najbolji Europljanin u USA-a, ali daleko je to od NBA 90-ih, Dončić i ostala EU ekipa tada ne bi niti mogla igrati preko velike bare, srozalo se sve..

Zvezdas

pre 5 godina

Pa naravno da je lakse.U Americi sutira ko hoce u slucaju promasaja ima ko da skace. U Americi nisi toliko obavezan da igras odbranu.Tamo napad u proseku 10 sekundi.Run and gun

LOL

pre 5 godina

Ta liga NBA je i najjace gromade mogla da spusti na zemlju sa vremena na vreme. Bolje da manje prica ili da ima pristup kao Jokic, kroz salu.

NY

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....
(room 1408, 08. februar 2019 18:48)

Decko NBA je cirkus.Kokice i Coca Cola.Ozbiljnije pocne da se igra kada picne Play off. Utakmice traju po tri sata neki put i vise.Veliki tajm aut mali tajm aut, Cetvrtine traju 12 minuta. Niko tamo odbranu ne igra vec se trazi skok igra i zato atletska predispozicija igra ulogu.Guranje u reketu koje bi se u Evropi svirali. Tehnicki igraci su slabiji od evropljana sto su pokazali do sada Toni Parker, Nowitzky, Rudi, braca Gasol, Jokic, i sada Doncic.Ima ih jos.Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja

room 1408

pre 5 godina

Leonida@Ne slažem se sa tobom iz razloga sto je NBA posebna dimenzija za sebe...Pogledaj najniže budžete NBA ekipa?Tamo nema ništa na lepe oci.Mislis da bi dali Jokicu 150 miliona da nema kvalitet?Mislis da ne bi zadržali Teodosica da ima atletizam za njihove bekove(Teo obožavam zbog reprezentacije).U Evropu dolaze samo crnci koji ne mogu tako da igraju na vrhunskom nivou.Samo Dominik Vilkins(svetska klasa igrača) je došao u Evropu sa 35 godina života.Koji je došao u 25?Koji evropski tim može za osrednje njihove igrače da odvaja 20-30 miliona dolara?Nije sve u novcu naravno...NI JEDAN EVROPSKI IGRAČ NE MOŽE IGRATI ODBRANU KAO NBA IGRAČ U PLEJ OF DELU SEZONE.To potpisujem!.

geda

pre 5 godina

Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja
(NY, 8. februar 2019 20:31)

Ovo se desava kad neko komentarise NBA na osnovu highlights-a svake prestupne godine, i all star meca. Da li si ti druze gledao Golden Stejt, San Antonio, Denver, Toronto, Boston? Igra se brzo, to je tacno, ali daleko od zakucavanja kako ih ti opisujes. Vrlo je vazno da razumes odbrambenu strategiju, defanzivna preuzimanja, igru bez pozicije...Citaj malo o tome, videces da ima jako puno vrlo kompleksne taktike. To sto ti pominjes se zove iso ball i igraju je par likova kao sto su Harden, Vestbruk ili Janis, ali to je to. A cak i oni ne mogu igrati samo tako. Milvoki, na primer, ima 4 jaka sutera pored Janisa, ali ako on ne nauci i sam da sutira, iso ball ga nece dovesti do titule. Isto vazi za Simonsa iz Filadelfije. Igrati 70-65 svake nedelje nije odlika nicega drugog do ofanzivne nesposobnosti.

Statuskan

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody
(sasha_, 08. februar 2019 19:48)

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

petarczv

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
(,, 08. februar 2019 18:38)

Hahahahahahahaha idi gledaj bocanje

Mare

pre 5 godina

Jasno... Nema odbrane. I mi to vidimo ne brini. Zato i nismo impresionirani vašim tripl dablovima, zakucavanjima i velikim brojem poena jer se igra privatnički, sa koracima i bez odbrane.

Miker

pre 5 godina

Ja: Košarkaška lopta je veća od teniske.

Nadam se da će svi mediji da objave ovu moju izjavu jer je izuzetno teško bilo osmisliti je a zaključak sam doneo nakon više godina merenja.

$$$

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mkg, 8. februar 2019 18:55)

A kako igra reprezentacija Srbije(primera radi)?...Koliko se ja secam, to su trojke, trojke i trojke...Pa se onda Sarenac dere...Bogdan!!! Teo!!! I tako to...I guranje na Raduljicu ako igra protiv nekog krsa...Sut sa polu-distance ne postoji...Pa toliko hvaljeni kapiten Teo uglavnom samo sutira trojke...

Leonida

pre 5 godina

@room 1408
Apsolutno se ne slažem. Mislim da bi bolje evropske ekipe bez problema pobedile loše NBA, dok bi sa srednjim već imale problema.

Vuc_all star

pre 5 godina

Mali je bahat, ali s pravom, svaka čast dvojci all star Nikola, ali ovaj mali je budući GOAT, Dirk i Leri pazite se Lukito će vas nadmašit i biti najbolji beli igrač svih vremena...

$$$

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (,, 8. februar 2019 18:38)

A ti mu dodjes kao neki strucnjak?

sasha_

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody

petarczv

pre 5 godina

Za dve najvise tri godine :) videce se da je to igrac na nivou Belinelija, recimo
(Milan, 08. februar 2019 18:44)

Ne secam se da su zbog belinelija trejdovali sve igrače iz prve postave kako bi napravili ekipu sa igračima koji njemu odgovaraju...

mkg

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena... Sve utakmice u regularnom delu su postale oll star mečevi. Ko voli, neka gleda. Prošle sezone i play off - parada kiča.

room 1408

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....

room 1408

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....

Miker

pre 5 godina

Ja: Košarkaška lopta je veća od teniske.

Nadam se da će svi mediji da objave ovu moju izjavu jer je izuzetno teško bilo osmisliti je a zaključak sam doneo nakon više godina merenja.

mkg

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena... Sve utakmice u regularnom delu su postale oll star mečevi. Ko voli, neka gleda. Prošle sezone i play off - parada kiča.

$$$

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (,, 8. februar 2019 18:38)

A ti mu dodjes kao neki strucnjak?

Dejan

pre 5 godina

Za sve one "kosarkaske znalce" koji ovde pljuju i vredjaju Luku Doncica : radi se o klincu koji ima 19 godina, a koji, pored maternjeg slovenackog, govori jos tri jezika, srpski (i to bolje od vecine komentatora, sudeci po gramatici u porukama), engleski i spanski. O kosarkaskom znanju deteta koje je aktuelni klupski prvak Evrope, reprezentativni prvak Evrope, MVP EL, MVP F4, treci pik na draftu, posle tri meseca NBA fransizni igrac kod jednog od najboljih trenera u NBA, suludo je i polemisati. Momku je samo nebo granica, a dokle ce stici, videcemo. Sve najbolje Luki, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Statuskan

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody
(sasha_, 08. februar 2019 19:48)

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

NY

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....
(room 1408, 08. februar 2019 18:48)

Decko NBA je cirkus.Kokice i Coca Cola.Ozbiljnije pocne da se igra kada picne Play off. Utakmice traju po tri sata neki put i vise.Veliki tajm aut mali tajm aut, Cetvrtine traju 12 minuta. Niko tamo odbranu ne igra vec se trazi skok igra i zato atletska predispozicija igra ulogu.Guranje u reketu koje bi se u Evropi svirali. Tehnicki igraci su slabiji od evropljana sto su pokazali do sada Toni Parker, Nowitzky, Rudi, braca Gasol, Jokic, i sada Doncic.Ima ih jos.Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja

$$$

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mkg, 8. februar 2019 18:55)

A kako igra reprezentacija Srbije(primera radi)?...Koliko se ja secam, to su trojke, trojke i trojke...Pa se onda Sarenac dere...Bogdan!!! Teo!!! I tako to...I guranje na Raduljicu ako igra protiv nekog krsa...Sut sa polu-distance ne postoji...Pa toliko hvaljeni kapiten Teo uglavnom samo sutira trojke...

room 1408

pre 5 godina

Leonida@Ne slažem se sa tobom iz razloga sto je NBA posebna dimenzija za sebe...Pogledaj najniže budžete NBA ekipa?Tamo nema ništa na lepe oci.Mislis da bi dali Jokicu 150 miliona da nema kvalitet?Mislis da ne bi zadržali Teodosica da ima atletizam za njihove bekove(Teo obožavam zbog reprezentacije).U Evropu dolaze samo crnci koji ne mogu tako da igraju na vrhunskom nivou.Samo Dominik Vilkins(svetska klasa igrača) je došao u Evropu sa 35 godina života.Koji je došao u 25?Koji evropski tim može za osrednje njihove igrače da odvaja 20-30 miliona dolara?Nije sve u novcu naravno...NI JEDAN EVROPSKI IGRAČ NE MOŽE IGRATI ODBRANU KAO NBA IGRAČ U PLEJ OF DELU SEZONE.To potpisujem!.

Zvezdas

pre 5 godina

Pa naravno da je lakse.U Americi sutira ko hoce u slucaju promasaja ima ko da skace. U Americi nisi toliko obavezan da igras odbranu.Tamo napad u proseku 10 sekundi.Run and gun

petarczv

pre 5 godina

Za dve najvise tri godine :) videce se da je to igrac na nivou Belinelija, recimo
(Milan, 08. februar 2019 18:44)

Ne secam se da su zbog belinelija trejdovali sve igrače iz prve postave kako bi napravili ekipu sa igračima koji njemu odgovaraju...

petarczv

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
(,, 08. februar 2019 18:38)

Hahahahahahahaha idi gledaj bocanje

LOL

pre 5 godina

Ta liga NBA je i najjace gromade mogla da spusti na zemlju sa vremena na vreme. Bolje da manje prica ili da ima pristup kao Jokic, kroz salu.

sale

pre 5 godina

Dončić? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

Dali je ovaj čovek realan?...Ostavimo mitomaniju po strani, jedino pravo merilo u košarci je NBA (sve ostalo je smešno), Bodiroga je bio svestan da nije NBA klasa pa nije ni pokušavao (osramotio bi se ko Teo), Luka je sa 19 godina prezavišao Evropsku košarku, osvojio zlato sa smešnom Slovenijom i sve MVP nagrade sa Realom, dečko igra all star ruki sezonu, sa 19 godina franšizni igrač...

Mare

pre 5 godina

Jasno... Nema odbrane. I mi to vidimo ne brini. Zato i nismo impresionirani vašim tripl dablovima, zakucavanjima i velikim brojem poena jer se igra privatnički, sa koracima i bez odbrane.

kimi

pre 5 godina

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?
(Statuskan, 08. februar 2019 20:33)

Nije tesko slati Mela po burek.

kakogod

pre 5 godina

Odgledao sam Dzejmsov highlights protiv Seltiksa, pa on čovek ne dodaje nikom loptu osim ako ne mora, nabija sam sebi statistiku. On je vrhunski igrač da se razumemo , jedan od najboljih svih vremena ali ja sam mislio da je košarka timski sport , ali u NBA to ne izgleda baš tako bar kad se uzmu neke ekipe u obzir.

geda

pre 5 godina

Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja
(NY, 8. februar 2019 20:31)

Ovo se desava kad neko komentarise NBA na osnovu highlights-a svake prestupne godine, i all star meca. Da li si ti druze gledao Golden Stejt, San Antonio, Denver, Toronto, Boston? Igra se brzo, to je tacno, ali daleko od zakucavanja kako ih ti opisujes. Vrlo je vazno da razumes odbrambenu strategiju, defanzivna preuzimanja, igru bez pozicije...Citaj malo o tome, videces da ima jako puno vrlo kompleksne taktike. To sto ti pominjes se zove iso ball i igraju je par likova kao sto su Harden, Vestbruk ili Janis, ali to je to. A cak i oni ne mogu igrati samo tako. Milvoki, na primer, ima 4 jaka sutera pored Janisa, ali ako on ne nauci i sam da sutira, iso ball ga nece dovesti do titule. Isto vazi za Simonsa iz Filadelfije. Igrati 70-65 svake nedelje nije odlika nicega drugog do ofanzivne nesposobnosti.

sasha_

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody

One2play

pre 5 godina

Trenutno najbolji Europljanin u USA-a, ali daleko je to od NBA 90-ih, Dončić i ostala EU ekipa tada ne bi niti mogla igrati preko velike bare, srozalo se sve..

Vuc_all star

pre 5 godina

Mali je bahat, ali s pravom, svaka čast dvojci all star Nikola, ali ovaj mali je budući GOAT, Dirk i Leri pazite se Lukito će vas nadmašit i biti najbolji beli igrač svih vremena...

Jaran

pre 5 godina

Izgleda da vi ne citate dalje od naslova. Momak je rekao ISTINU, a i objasnio je zasto:
1. Razlika u velicini terena
2. Defanzivne 3 sekunde u reketu

d

pre 5 godina

Znaci, odredjenom tipu igraca je lakse u NBA nego u Evropi...I Bogdanovic daje vise poena u NBA nego ovde...ali ne odgovara svima takva vrsta kosarke, primer je Teodosic , koji je drugi tip igraca

Leonida

pre 5 godina

@room 1408
Apsolutno se ne slažem. Mislim da bi bolje evropske ekipe bez problema pobedile loše NBA, dok bi sa srednjim već imale problema.

Jaran

pre 5 godina

Leonida
To samo znaci da nisi dovoljno dobro upoznat ne samo generalno sa NBA kosarkom nego i sa DANASNJOM NBA kosarkom. Danas ima sve vise i vise jakih NBA timova, a i ovi slabi znaju da pobede najbolje. Jel ti stvarno verujes da neka €L ekipa moze da pobedi Finiks sa Bukerom, Ejtonom i kompanijom???

Dakle

pre 5 godina

konacno neko realno misljenje, NBA nije kosarka nego cirkus za siroke narodne mase, Luka je odlican igrach ali NBA je smejurija od kosarke, pod kosarkom mislim na samu igru, ne na nakljukane pojedince koji lete po terenu i sutiraju sa 12 metara trojke..

Joe

pre 5 godina

NBA je cista komercijala.
Igraju se 82 utakmice u sezoni, svaka od njih traje 3h i ima 15 timeouta u kojima se okrene 100 reklama.
Ekipe na tim utakmicama ne daju maksimum jer je nemoguće letiti 1000km svaki drugi dan i igrati utakmicu , nekada igraju i 3 utakmice u 4 dana.
Odbrana se igra sa 50%, kosevi se prilicno lako daju i "svaki" igrac kojem das 35 minuta i 20 suteva na utakmici ce da pogodi 3/8 za tri, 5/12 za dva, ubaci 5/6 slobodnih bacanja i postati All star kalibar sa 25 poena u prosjeku.
Obzirom da se mnogo sutira mnogo se i promasi,asistencijom se racuna sve, tako da se za 35min u igri nakupi i 6/7 skokova i isto toliko asistencija.

Lale gator

pre 5 godina

Izvanredan komentar najboljeg igraca ikada. On koji ima neprikosnoveno iskustvo igranja i pobedjivanja u plej ofu NBA. Pa toliko je titula u Nba osvojio da mu se mora verovati. Evo sam i bez icije pomoci ce da dovede Dalas ne samo u plej of nego su glavni kandidati za titulu. Prosle godine Real je osvojio Evroligu kad se vratio Ljulj, a Doncic je bio standardno dobar, ali prevagu nije mogao da donese. Isto je u reprezentaciji Slo, Dragic je jelka , ostalo su ukrasi. Jel neko gleda film Great white hype? E pa moze drugi deo.

@202

pre 5 godina

Kad stignem pogledam utakmicu Evrolige ili NBA. Regularni deo sezone u NBA skoro da i nema dodirnih tačaka sa Evroligom. Biznis i samo biznis. Druga velika razlika su navijači. U Evropi pored klubskih boja tu su i nacionalni ali i neki drugi naboji što utiče i na atmosferu na utakmicama, naročito na jugu Evrope i prbenstveno Balkanu. Najbolji igrači igraju u NBA pre svega zbog zarade ali EVROPLJANI su ti koji čuvaju košarku. Harden u REGULARNOM DELU NBA zabije 40,50,60, U Evroligi bi teško i preko 20-25. Jokić bi u Evroligi bio manje dominantan. Naravno, tu su i pravila - teren. Glupo je porediti tržište jedne Srbije ili Grćke sa SAD-om. Kada bi SAD igrale protiv npr. Evrope, to bi već imalo smisla. Nisam siguran da bi se ameri tada preterano naigrali kada bi na drugoj strani bili Jokić, Janis, Porzingas, M.Gasol, Gober, Dončić, Dragić, Vučević i dr. Mi smo pero ili laka kategorija i možda bi bio fer i da se olimpijade organizuju prema tržištu. Kontinentalna prvenstva gube smisao. Trener koji osvoji prsten i Evroligu treba da sastavi kontinentalne timove i da odigraju na četiri dobijena, svake četiri godine umesto kontinentalnih prvenstava. Zamislite da se jedna takva utakmica igra u Beogradu.

room 1408

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....

mkg

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena... Sve utakmice u regularnom delu su postale oll star mečevi. Ko voli, neka gleda. Prošle sezone i play off - parada kiča.

$$$

pre 5 godina

Mislim da ne govoriš istinu. NBA je postala parada kiča, Hjuston od 102 šuta protiv Kingsa 52 za 3 poena...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mkg, 8. februar 2019 18:55)

A kako igra reprezentacija Srbije(primera radi)?...Koliko se ja secam, to su trojke, trojke i trojke...Pa se onda Sarenac dere...Bogdan!!! Teo!!! I tako to...I guranje na Raduljicu ako igra protiv nekog krsa...Sut sa polu-distance ne postoji...Pa toliko hvaljeni kapiten Teo uglavnom samo sutira trojke...

Statuskan

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody
(sasha_, 08. februar 2019 19:48)

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

sasha_

pre 5 godina

Kad se setim da su neki pre par meseci poredili Bodirogu sa Dončićem hahaha, tako bi i Tea poredili s Lukom da nismo videli stvarnu klasu Tea u NBA...Luka Doncic Slovenian Rhapshody

Vuc_all star

pre 5 godina

Mali je bahat, ali s pravom, svaka čast dvojci all star Nikola, ali ovaj mali je budući GOAT, Dirk i Leri pazite se Lukito će vas nadmašit i biti najbolji beli igrač svih vremena...

sale

pre 5 godina

Dončić? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?

Dali je ovaj čovek realan?...Ostavimo mitomaniju po strani, jedino pravo merilo u košarci je NBA (sve ostalo je smešno), Bodiroga je bio svestan da nije NBA klasa pa nije ni pokušavao (osramotio bi se ko Teo), Luka je sa 19 godina prezavišao Evropsku košarku, osvojio zlato sa smešnom Slovenijom i sve MVP nagrade sa Realom, dečko igra all star ruki sezonu, sa 19 godina franšizni igrač...

NY

pre 5 godina

Zavisi i u NBA kada je plej of tada se igraju mnogo ozbiljnije odbrane i košarka.Stojim iza toga da ni jedan evropski igrač ne može da igra odbranu kao dobar NBA igrač jer logično igrao bi NBA da je atletski sposoban..Svaka NBA ekipa će “otresti” 50 razlike bilo koju evropsku ekipu ako shvati mec na plej of nivou...Ostalo je samo prodavanje magle za malu decu....
(room 1408, 08. februar 2019 18:48)

Decko NBA je cirkus.Kokice i Coca Cola.Ozbiljnije pocne da se igra kada picne Play off. Utakmice traju po tri sata neki put i vise.Veliki tajm aut mali tajm aut, Cetvrtine traju 12 minuta. Niko tamo odbranu ne igra vec se trazi skok igra i zato atletska predispozicija igra ulogu.Guranje u reketu koje bi se u Evropi svirali. Tehnicki igraci su slabiji od evropljana sto su pokazali do sada Toni Parker, Nowitzky, Rudi, braca Gasol, Jokic, i sada Doncic.Ima ih jos.Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja

Miker

pre 5 godina

Ja: Košarkaška lopta je veća od teniske.

Nadam se da će svi mediji da objave ovu moju izjavu jer je izuzetno teško bilo osmisliti je a zaključak sam doneo nakon više godina merenja.

Leonida

pre 5 godina

@room 1408
Apsolutno se ne slažem. Mislim da bi bolje evropske ekipe bez problema pobedile loše NBA, dok bi sa srednjim već imale problema.

One2play

pre 5 godina

Trenutno najbolji Europljanin u USA-a, ali daleko je to od NBA 90-ih, Dončić i ostala EU ekipa tada ne bi niti mogla igrati preko velike bare, srozalo se sve..

kimi

pre 5 godina

Donči? mora još mleka da popije da bi bio u istoj ravni sa Bodirogom.Da li ti nesrećniče znaš šta je Bodiroga postigao u svojoj karijeri.Pogledaj samo kako je slao po burek svojevremeno Mela i Redžija Milera na svetskom.Šta Slovenac zna šta je košarka?
(Statuskan, 08. februar 2019 20:33)

Nije tesko slati Mela po burek.

kakogod

pre 5 godina

Odgledao sam Dzejmsov highlights protiv Seltiksa, pa on čovek ne dodaje nikom loptu osim ako ne mora, nabija sam sebi statistiku. On je vrhunski igrač da se razumemo , jedan od najboljih svih vremena ali ja sam mislio da je košarka timski sport , ali u NBA to ne izgleda baš tako bar kad se uzmu neke ekipe u obzir.

room 1408

pre 5 godina

Leonida@Ne slažem se sa tobom iz razloga sto je NBA posebna dimenzija za sebe...Pogledaj najniže budžete NBA ekipa?Tamo nema ništa na lepe oci.Mislis da bi dali Jokicu 150 miliona da nema kvalitet?Mislis da ne bi zadržali Teodosica da ima atletizam za njihove bekove(Teo obožavam zbog reprezentacije).U Evropu dolaze samo crnci koji ne mogu tako da igraju na vrhunskom nivou.Samo Dominik Vilkins(svetska klasa igrača) je došao u Evropu sa 35 godina života.Koji je došao u 25?Koji evropski tim može za osrednje njihove igrače da odvaja 20-30 miliona dolara?Nije sve u novcu naravno...NI JEDAN EVROPSKI IGRAČ NE MOŽE IGRATI ODBRANU KAO NBA IGRAČ U PLEJ OF DELU SEZONE.To potpisujem!.

Mare

pre 5 godina

Jasno... Nema odbrane. I mi to vidimo ne brini. Zato i nismo impresionirani vašim tripl dablovima, zakucavanjima i velikim brojem poena jer se igra privatnički, sa koracima i bez odbrane.

$$$

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (,, 8. februar 2019 18:38)

A ti mu dodjes kao neki strucnjak?

petarczv

pre 5 godina

aje mali ne klokoci, neko je odlucio da pokuša od tebe da napravi superstara, ali mislim da je ovo plafon tvoke košarke.
(,, 08. februar 2019 18:38)

Hahahahahahahaha idi gledaj bocanje

Zvezdas

pre 5 godina

Pa naravno da je lakse.U Americi sutira ko hoce u slucaju promasaja ima ko da skace. U Americi nisi toliko obavezan da igras odbranu.Tamo napad u proseku 10 sekundi.Run and gun

Joe

pre 5 godina

NBA je cista komercijala.
Igraju se 82 utakmice u sezoni, svaka od njih traje 3h i ima 15 timeouta u kojima se okrene 100 reklama.
Ekipe na tim utakmicama ne daju maksimum jer je nemoguće letiti 1000km svaki drugi dan i igrati utakmicu , nekada igraju i 3 utakmice u 4 dana.
Odbrana se igra sa 50%, kosevi se prilicno lako daju i "svaki" igrac kojem das 35 minuta i 20 suteva na utakmici ce da pogodi 3/8 za tri, 5/12 za dva, ubaci 5/6 slobodnih bacanja i postati All star kalibar sa 25 poena u prosjeku.
Obzirom da se mnogo sutira mnogo se i promasi,asistencijom se racuna sve, tako da se za 35min u igri nakupi i 6/7 skokova i isto toliko asistencija.

LOL

pre 5 godina

Ta liga NBA je i najjace gromade mogla da spusti na zemlju sa vremena na vreme. Bolje da manje prica ili da ima pristup kao Jokic, kroz salu.

Dejan

pre 5 godina

Za sve one "kosarkaske znalce" koji ovde pljuju i vredjaju Luku Doncica : radi se o klincu koji ima 19 godina, a koji, pored maternjeg slovenackog, govori jos tri jezika, srpski (i to bolje od vecine komentatora, sudeci po gramatici u porukama), engleski i spanski. O kosarkaskom znanju deteta koje je aktuelni klupski prvak Evrope, reprezentativni prvak Evrope, MVP EL, MVP F4, treci pik na draftu, posle tri meseca NBA fransizni igrac kod jednog od najboljih trenera u NBA, suludo je i polemisati. Momku je samo nebo granica, a dokle ce stici, videcemo. Sve najbolje Luki, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

petarczv

pre 5 godina

Za dve najvise tri godine :) videce se da je to igrac na nivou Belinelija, recimo
(Milan, 08. februar 2019 18:44)

Ne secam se da su zbog belinelija trejdovali sve igrače iz prve postave kako bi napravili ekipu sa igračima koji njemu odgovaraju...

Lale gator

pre 5 godina

Izvanredan komentar najboljeg igraca ikada. On koji ima neprikosnoveno iskustvo igranja i pobedjivanja u plej ofu NBA. Pa toliko je titula u Nba osvojio da mu se mora verovati. Evo sam i bez icije pomoci ce da dovede Dalas ne samo u plej of nego su glavni kandidati za titulu. Prosle godine Real je osvojio Evroligu kad se vratio Ljulj, a Doncic je bio standardno dobar, ali prevagu nije mogao da donese. Isto je u reprezentaciji Slo, Dragic je jelka , ostalo su ukrasi. Jel neko gleda film Great white hype? E pa moze drugi deo.

geda

pre 5 godina

Forsira se zakucavanje radi publike.U vreme Lary Birda, Pit Maravica pa kasnje Magica i Jordana igralo se lepse.Na potez na akciju, nije bilo jurnjave po terenu i sebicnosti igraca radi samoisticanja
(NY, 8. februar 2019 20:31)

Ovo se desava kad neko komentarise NBA na osnovu highlights-a svake prestupne godine, i all star meca. Da li si ti druze gledao Golden Stejt, San Antonio, Denver, Toronto, Boston? Igra se brzo, to je tacno, ali daleko od zakucavanja kako ih ti opisujes. Vrlo je vazno da razumes odbrambenu strategiju, defanzivna preuzimanja, igru bez pozicije...Citaj malo o tome, videces da ima jako puno vrlo kompleksne taktike. To sto ti pominjes se zove iso ball i igraju je par likova kao sto su Harden, Vestbruk ili Janis, ali to je to. A cak i oni ne mogu igrati samo tako. Milvoki, na primer, ima 4 jaka sutera pored Janisa, ali ako on ne nauci i sam da sutira, iso ball ga nece dovesti do titule. Isto vazi za Simonsa iz Filadelfije. Igrati 70-65 svake nedelje nije odlika nicega drugog do ofanzivne nesposobnosti.

Dakle

pre 5 godina

konacno neko realno misljenje, NBA nije kosarka nego cirkus za siroke narodne mase, Luka je odlican igrach ali NBA je smejurija od kosarke, pod kosarkom mislim na samu igru, ne na nakljukane pojedince koji lete po terenu i sutiraju sa 12 metara trojke..

@202

pre 5 godina

Kad stignem pogledam utakmicu Evrolige ili NBA. Regularni deo sezone u NBA skoro da i nema dodirnih tačaka sa Evroligom. Biznis i samo biznis. Druga velika razlika su navijači. U Evropi pored klubskih boja tu su i nacionalni ali i neki drugi naboji što utiče i na atmosferu na utakmicama, naročito na jugu Evrope i prbenstveno Balkanu. Najbolji igrači igraju u NBA pre svega zbog zarade ali EVROPLJANI su ti koji čuvaju košarku. Harden u REGULARNOM DELU NBA zabije 40,50,60, U Evroligi bi teško i preko 20-25. Jokić bi u Evroligi bio manje dominantan. Naravno, tu su i pravila - teren. Glupo je porediti tržište jedne Srbije ili Grćke sa SAD-om. Kada bi SAD igrale protiv npr. Evrope, to bi već imalo smisla. Nisam siguran da bi se ameri tada preterano naigrali kada bi na drugoj strani bili Jokić, Janis, Porzingas, M.Gasol, Gober, Dončić, Dragić, Vučević i dr. Mi smo pero ili laka kategorija i možda bi bio fer i da se olimpijade organizuju prema tržištu. Kontinentalna prvenstva gube smisao. Trener koji osvoji prsten i Evroligu treba da sastavi kontinentalne timove i da odigraju na četiri dobijena, svake četiri godine umesto kontinentalnih prvenstava. Zamislite da se jedna takva utakmica igra u Beogradu.

Jaran

pre 5 godina

Leonida
To samo znaci da nisi dovoljno dobro upoznat ne samo generalno sa NBA kosarkom nego i sa DANASNJOM NBA kosarkom. Danas ima sve vise i vise jakih NBA timova, a i ovi slabi znaju da pobede najbolje. Jel ti stvarno verujes da neka €L ekipa moze da pobedi Finiks sa Bukerom, Ejtonom i kompanijom???

d

pre 5 godina

Znaci, odredjenom tipu igraca je lakse u NBA nego u Evropi...I Bogdanovic daje vise poena u NBA nego ovde...ali ne odgovara svima takva vrsta kosarke, primer je Teodosic , koji je drugi tip igraca

Jaran

pre 5 godina

Izgleda da vi ne citate dalje od naslova. Momak je rekao ISTINU, a i objasnio je zasto:
1. Razlika u velicini terena
2. Defanzivne 3 sekunde u reketu