Sreda, 06.02.2019.

18:05

Beker otkrio kako je Đokovića naučio da pobeđuje Nadala

Boris Beker, nekada uspešni teniser, otkrio je kako je pomogao Novaku Đokoviću da pobedi Rafaela Nadala.

Izvor: LN

Beker otkrio kako je Ðokoviæa nauèio da pobeðuje Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Ne može biti jednostavnije

pre 5 godina

Recept je krajnje jednostavan, ako se pošalje dovoljno duboka, brza i precizna loptica u ugao terena a pri tom je protivnik daleko od nje, potpuno je nebitno kakav je forhend bilo kog tenisera na svetu.

Boris

pre 5 godina

@ (Nemanja, 6. februar 2019 18:12) # Link komentara
Preporučujem (+552)Ne preporučujem (-8)
Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...
(room 1408, 6. februar 2019 18:07)

Oce da srki sendvic za to? Ajde malo na vuciceve vesti botino.

nebitan srbin

pre 5 godina

covek moro stogod reci za novce koje prima od novinskih kuca pa s vremena na vreme lupi stogod a vi se popaliste ko lampe u oktobru za novu godinu.

BLuka

pre 5 godina

"" Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.
(slaviša šmigič, 6. februar 2019 22:08) # @@
Za moj ukus...Boris Beker posle Novaka ima najbolji tenis ali mislim da nisi u pravu, malo je Novak naučio od Borisa i Andrea jer nije u pitanju bilo ne znanje;u Novaka je sve u glavi, i poraz i pobjeda zavise od Novakove glave.
Ispade da je i Vajda išao na dodobuku, vidimo kako obojica rade posle drugogo početka saradnje ali ću te napomenuti na par intervijua kada obojica kažu da jedošlo do zasićenja i da je trebao odmor obojici.

ford

pre 5 godina

mr. davidovic Becker trenutno ima ugovor sa Eurosport kanalom i nemackim rtl kanalom. preko milion novcanica na god nivou. a pored toga je i trener nemacke muske davis kup reprezentacije. a i tu kapne nesto. samo informativno. da ne mislis da covek nema za 'leba

Ćorava posla

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.
(Terry, 06. februar 2019 18:15)

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)

A par dana nakon toga igrao za Švajcarsku u finalu Dejvis kupa i uzeo tu titulu...leđa ga više nisu bolela!!!

laza

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  
X februar 2019 18:37)

I...? Šta sad to kao dokazuje? Šta je pesnik hteo da kaže??? Da nikoga ne smeju sa bole ledja u prisustvu jednog Djokovića? Ne verujem da se Djoković nešto nasekirao sto je dobio mec bez igre, na protivnikivu povredu.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.

Grimsby

pre 5 godina

Tako i moj matori sedi u fotelji i kad Novak pogresi pa sto si to tako, ne valja jace, gde bas u njega, daj mu na stranu, izgubice, itd... Pretpostavljam da je i kod dobre vecine takva situacija sa strucnjacima.

Sale

pre 5 godina

.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.
(reflektor, 06. februar 2019 19:53)

Ti si mozda objektivan ali se ne razumes, podaci sa Atp-a sada sam proverio, pre 2011. kada je Djokovic explodirao, h2h sa Federerom i Nadalom bio je:

13-6 za Federera
15-7 za Nadala
-pre 2011.

Sto znaci da je Djokovic dobijao kazacemo svaki drugi mec, tako da mu je bilo svejedno s kim igra a ne kako ti kazes da mu je manje lezao Federer.

Od 2011. i 'explozije' Djokovica rezultat je ovakav:

19-9 protiv Federera
21-10 protiv Nadala

Djokovic od 2011. osvojio 14GS

Federer(4)+Nadal(8) = 12GS

Moze se reci surova dominacija Djokovica.

A bice jos surovija u nastavku...

Pozdrav.

ignar

pre 5 godina

Kaze King Roger da ima snagu Rafa... pa da baba ima gusjenice bila bi tenk. To je isto ko da kaze da je muhamed ali jak kao prije 50 godina,prosuo bi klicka. Ali dobro,rastrzan je malo mislim,pocelo drugo polugodiste

King Roger

pre 5 godina

Sve je to tacno Borise ali da Nadal nije u zadnje godine povredjen i da je ostareo za svoju igru koja se zasniva na snazi ne bi Nole nikad toliko pobedjivao.

hajducija

pre 5 godina

Sto bi rekao Strajnic, komentator, kad je zvezda pregazena u Parizu od psg.. Trebao bi neko da sece lopte u odbrani i da distribuira nekom na sredini terena i da taj kreira napad... Pa kako bre rodjace, kad su jedva presli centar tri puta... Tako i Beker misli.. On je naucio Noleta.. Sta ti da ga naucis.. Koga si trenirao pre njega.. Nikoga.. Posao selektora Nemacke i treniranje nekoga su nebo i zemlja.. Kao basket 3 na 3, i igra na dva kosa

ring of fire

pre 5 godina

Ne znam zasto ovo radi , pa Novak jje uz Vajdu naucio da pobedjuje Nadala ( 7 puta u nizu) a Boris je dosao tek 2 godine kasnije. Boris je teniska legenda i ne bi trebalo da sebe uzdize kao nekog trenera jer to uistinu nije.

reflektor

pre 5 godina

Objektivnih komentara malo ima.Sve navijacki i klinacki.Evo ovako,Novaku kroz karijeru manje lezi RF,ali je on prilagodio i poboljsao do savrsenstva neke segmente igre da ga dobija u nizu,samo tako je i mogao da postane dominantan nad RF.Nadalu je prosto usao u glavu i ima paletu raznovrsnih udaraca koji su vrlo precizni i takticki vrhunski tako da RN ne moze da udje u svoj mod i ne moze da dodje do toga da forhendima razbija i da se razmase.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.

rf

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  

U čemu je to Federer podmukao??? 

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)
Otkud znas da bi ga Djokovic razbio? Te godine su igrali u Sangaju poslednji mec i Federer je unistio (sluzicu se vasim jezikom) najjaceg Djokovica ikad.

Vatra

pre 5 godina

Ja samo navijam na Noleta, inace tenis nisam u zivotu gledao niti ista znam o njemu, ali biti naj bolji na svetu tako dugo, ma u cemu je ogroman uspeh, a ne u tenisu.
Samo ti Nole cepaj, i nogama ako treba sutiraj tu lopticu, svaka tebi cast.

Zoran

pre 5 godina

Komunalac, nije Mart nego April-Maj i RG.
Jer Masterse i ZM ne priznaju nego samo GS.
Jer Djokovic vec sada je rame uz rame Federeru ako se uzmu svi veliki turniri u obzir-GS, M i ZM, a 6 godina je mladji. To im ne odgovara.
Djokovic je izgubio 2 finala-Pariz i London, ali je uzeo zadnja 4 najveca turnira-
Vimbldon, SINSINATI, USO, AO.
Plus Sangaj. To sto je Djokovic uradio zadnjih 8 meseci i zadnjih 8 godina-
Jel znate ko je LAUREUS drugog desetleca(2011-2020)
XXI veka?

Zreb

pre 5 godina

28-25 
25-22 

Neverovatni Djokovic, mogu oni da imaju i po 30GS, dzabe kad ih Djokovic gazi u medjusobnim susretima
(Keba, 06. februar 2019 18:14)
Zasto ih onda Djokovic juri po broju Grend Slemova ako je to nebitno?

Predo

pre 5 godina

Beker postaje sve više samoreklamer. Pre nego što je postao Novakov trener, mislim da je to bilo na Vimbldonu, radio je za BBC i nakon NOvakove pobede rekao "You own him" ili "Vladaš nad njim" ,"Imaš ga u rukama". To je bilo nakon onog čuvenog "Vamos, tamos" u Rimu. Dakle sve pre Bekera. Normalno da mu pomogao ponekim savetom, ali ja se ne sećam da se nešto veliko promenilo u taktici protiv Nadala nakon Bekerovog dolaska.

Wlada

pre 5 godina

Do sad smo mogli da citamo komentare Novak goat samo na srpskim portalima a vidim poceli su da prave klipove na yt ko je pravi goat na stranim yt kanalima, svi pocinjaju da kapiraju da je Novak ispred svih a ima da igra jos dugo....

Komunalac

pre 5 godina

Kad ce taj mart,uzeleo sam se vrhunskog tenisa...Ocekujem i nadam se da ce Novak ostati svez i gladan pobeda a to znaci da cemo gledati jos pobeda i titula najboljeg tenisera sveta! I naravno najvaznije da ga zdravlje posluzi!

room 1408

pre 5 godina

Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...

Zdenko

pre 5 godina

Trenutno kako stvari stoje, Nadal je kralj šljake, Federer kralj trave a Novak kralj betona. Taj poredak kraljeva po podlogama se može promeniti malo teže, bez obzira što Novak ima pred sobom izgledniju budućnost za osvajanje trofeja. Ono što se može promeniti je ko će biti kralj Masters turnira i verujem da će to biti Novak dok ne završi karijeru. Teško da će neko u daljoj budućnosti doći u situaciju da osvoji četrdesetak Masters titula, koliko će Novak siguran sam imati.

anica

pre 5 godina

(Komunalac, 06. februar 2019 18:14
Ne mogu da docekam naredni Noletov turnir a pogotovo Roland Garos, mnogo mi je prijao A.open, nacin na koji je Nole uzeo titulu...ta njegova volja, svezina, borba...da covek dobije snagu da poleti!!
To je Novak kakvog volim!!!

Badi Hild

pre 5 godina

Beker kao i Vilander pokusava da obrazuje publiku po pitanju tenisa ili, sto je jos vaznije, pruza drugima priliku da vise uzivaju u igri. Navijaci samo pamte pobede, a zaboravljaju poraze kojih je takodje bilo. Razumeti tenis je jedna stvar, a navijati slepo za svog i nipodastavati druge je druga stvar. Nije tenis za starletane.

You tube

pre 5 godina

На исти тај начин га је добијао и 2011,зато драги Борисе,чашу у леву руку а десном укуцај мечеве измећу њих у поменутој години.па онда опет наспи у чашу и смисли нешто друго.Јер ако се не варам,ти си доведен да би Новак побољшао игру на мрежи.Е сад будимо реални,колико је побољшао.Све остало драги Борисе је искључиво заслуга господина Вајде и наравно Новакова.Живели добри Борисе.

Nebojša

pre 5 godina

Cenim ja i poštujem Bekera ali tu taktiku je Novak primenjivao i pre nego što je Nemca dodao u tim tako da ideja originalno nije njegova.

The Player

pre 5 godina

Malo pretjerivanja.Novak je još 2011 "naučio" da dobija Nadala igrom na njegov forhend uglavnom iz svog bekenda.Ali stvar je samopouzdanja tj. forme da bi se opredijelio na tu taktiku.Te godine je Nole sve razbijao igrom na protivnikovo najjače oružje jer je imao takvo samopouzdanje.

bojan

pre 5 godina

Pa dobro ljudi svi ste se fokusirali na “forhend i beckend” a uporediti servis tada 2011 i 2015-te i igra na mreži onda ce da vidite sta je Boris napravio od Djokovića i naravno Vajda

Kika Majstor

pre 5 godina

O bože, pa to svaki igrač zna: prvo napadnes na protivnikivu jaču stranu da ti se malo više otvori teren pred napad na slabiju stranu.

Terry

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala. 
(Terry, 06. februar 2019 18:15) 

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.

митар пфк

pre 5 godina

Мислим са Бекером да се десило оних 7-8 тријумфа у низу против рафе , и бик с' мајорке није знао шта га сналази !! Узгред овај период је био бруталан , и статистика то јасно потврђује..

Сима

pre 5 godina

И мој отац је имао доста савета за Ђоковића, пошто га је често гледао преко телевизије како игра:

”Он треба да иде тамо где је лоптица и да је не пропушта. Да је враћа преко мреже.”

Сима

pre 5 godina

И мој отац је имао доста савета за Ђоковића, пошто га је често гледао преко телевизије како игра:

”Он треба да иде тамо где је лоптица и да је не пропушта. Да је враћа преко мреже.”

room 1408

pre 5 godina

Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...

Nebojša

pre 5 godina

Cenim ja i poštujem Bekera ali tu taktiku je Novak primenjivao i pre nego što je Nemca dodao u tim tako da ideja originalno nije njegova.

Sale

pre 5 godina

.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.
(reflektor, 06. februar 2019 19:53)

Ti si mozda objektivan ali se ne razumes, podaci sa Atp-a sada sam proverio, pre 2011. kada je Djokovic explodirao, h2h sa Federerom i Nadalom bio je:

13-6 za Federera
15-7 za Nadala
-pre 2011.

Sto znaci da je Djokovic dobijao kazacemo svaki drugi mec, tako da mu je bilo svejedno s kim igra a ne kako ti kazes da mu je manje lezao Federer.

Od 2011. i 'explozije' Djokovica rezultat je ovakav:

19-9 protiv Federera
21-10 protiv Nadala

Djokovic od 2011. osvojio 14GS

Federer(4)+Nadal(8) = 12GS

Moze se reci surova dominacija Djokovica.

A bice jos surovija u nastavku...

Pozdrav.

The Player

pre 5 godina

Malo pretjerivanja.Novak je još 2011 "naučio" da dobija Nadala igrom na njegov forhend uglavnom iz svog bekenda.Ali stvar je samopouzdanja tj. forme da bi se opredijelio na tu taktiku.Te godine je Nole sve razbijao igrom na protivnikovo najjače oružje jer je imao takvo samopouzdanje.

anica

pre 5 godina

(Komunalac, 06. februar 2019 18:14
Ne mogu da docekam naredni Noletov turnir a pogotovo Roland Garos, mnogo mi je prijao A.open, nacin na koji je Nole uzeo titulu...ta njegova volja, svezina, borba...da covek dobije snagu da poleti!!
To je Novak kakvog volim!!!

Vatra

pre 5 godina

Ja samo navijam na Noleta, inace tenis nisam u zivotu gledao niti ista znam o njemu, ali biti naj bolji na svetu tako dugo, ma u cemu je ogroman uspeh, a ne u tenisu.
Samo ti Nole cepaj, i nogama ako treba sutiraj tu lopticu, svaka tebi cast.

Komunalac

pre 5 godina

Kad ce taj mart,uzeleo sam se vrhunskog tenisa...Ocekujem i nadam se da ce Novak ostati svez i gladan pobeda a to znaci da cemo gledati jos pobeda i titula najboljeg tenisera sveta! I naravno najvaznije da ga zdravlje posluzi!

You tube

pre 5 godina

На исти тај начин га је добијао и 2011,зато драги Борисе,чашу у леву руку а десном укуцај мечеве измећу њих у поменутој години.па онда опет наспи у чашу и смисли нешто друго.Јер ако се не варам,ти си доведен да би Новак побољшао игру на мрежи.Е сад будимо реални,колико је побољшао.Све остало драги Борисе је искључиво заслуга господина Вајде и наравно Новакова.Живели добри Борисе.

reflektor

pre 5 godina

Objektivnih komentara malo ima.Sve navijacki i klinacki.Evo ovako,Novaku kroz karijeru manje lezi RF,ali je on prilagodio i poboljsao do savrsenstva neke segmente igre da ga dobija u nizu,samo tako je i mogao da postane dominantan nad RF.Nadalu je prosto usao u glavu i ima paletu raznovrsnih udaraca koji su vrlo precizni i takticki vrhunski tako da RN ne moze da udje u svoj mod i ne moze da dodje do toga da forhendima razbija i da se razmase.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.

Wlada

pre 5 godina

Do sad smo mogli da citamo komentare Novak goat samo na srpskim portalima a vidim poceli su da prave klipove na yt ko je pravi goat na stranim yt kanalima, svi pocinjaju da kapiraju da je Novak ispred svih a ima da igra jos dugo....

ring of fire

pre 5 godina

Ne znam zasto ovo radi , pa Novak jje uz Vajdu naucio da pobedjuje Nadala ( 7 puta u nizu) a Boris je dosao tek 2 godine kasnije. Boris je teniska legenda i ne bi trebalo da sebe uzdize kao nekog trenera jer to uistinu nije.

Terry

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala. 
(Terry, 06. februar 2019 18:15) 

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.

Predo

pre 5 godina

Beker postaje sve više samoreklamer. Pre nego što je postao Novakov trener, mislim da je to bilo na Vimbldonu, radio je za BBC i nakon NOvakove pobede rekao "You own him" ili "Vladaš nad njim" ,"Imaš ga u rukama". To je bilo nakon onog čuvenog "Vamos, tamos" u Rimu. Dakle sve pre Bekera. Normalno da mu pomogao ponekim savetom, ali ja se ne sećam da se nešto veliko promenilo u taktici protiv Nadala nakon Bekerovog dolaska.

Grimsby

pre 5 godina

Tako i moj matori sedi u fotelji i kad Novak pogresi pa sto si to tako, ne valja jace, gde bas u njega, daj mu na stranu, izgubice, itd... Pretpostavljam da je i kod dobre vecine takva situacija sa strucnjacima.

Zdenko

pre 5 godina

Trenutno kako stvari stoje, Nadal je kralj šljake, Federer kralj trave a Novak kralj betona. Taj poredak kraljeva po podlogama se može promeniti malo teže, bez obzira što Novak ima pred sobom izgledniju budućnost za osvajanje trofeja. Ono što se može promeniti je ko će biti kralj Masters turnira i verujem da će to biti Novak dok ne završi karijeru. Teško da će neko u daljoj budućnosti doći u situaciju da osvoji četrdesetak Masters titula, koliko će Novak siguran sam imati.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.

Zoran

pre 5 godina

Komunalac, nije Mart nego April-Maj i RG.
Jer Masterse i ZM ne priznaju nego samo GS.
Jer Djokovic vec sada je rame uz rame Federeru ako se uzmu svi veliki turniri u obzir-GS, M i ZM, a 6 godina je mladji. To im ne odgovara.
Djokovic je izgubio 2 finala-Pariz i London, ali je uzeo zadnja 4 najveca turnira-
Vimbldon, SINSINATI, USO, AO.
Plus Sangaj. To sto je Djokovic uradio zadnjih 8 meseci i zadnjih 8 godina-
Jel znate ko je LAUREUS drugog desetleca(2011-2020)
XXI veka?

ignar

pre 5 godina

Kaze King Roger da ima snagu Rafa... pa da baba ima gusjenice bila bi tenk. To je isto ko da kaze da je muhamed ali jak kao prije 50 godina,prosuo bi klicka. Ali dobro,rastrzan je malo mislim,pocelo drugo polugodiste

Badi Hild

pre 5 godina

Beker kao i Vilander pokusava da obrazuje publiku po pitanju tenisa ili, sto je jos vaznije, pruza drugima priliku da vise uzivaju u igri. Navijaci samo pamte pobede, a zaboravljaju poraze kojih je takodje bilo. Razumeti tenis je jedna stvar, a navijati slepo za svog i nipodastavati druge je druga stvar. Nije tenis za starletane.

митар пфк

pre 5 godina

Мислим са Бекером да се десило оних 7-8 тријумфа у низу против рафе , и бик с' мајорке није знао шта га сналази !! Узгред овај период је био бруталан , и статистика то јасно потврђује..

bojan

pre 5 godina

Pa dobro ljudi svi ste se fokusirali na “forhend i beckend” a uporediti servis tada 2011 i 2015-te i igra na mreži onda ce da vidite sta je Boris napravio od Djokovića i naravno Vajda

hajducija

pre 5 godina

Sto bi rekao Strajnic, komentator, kad je zvezda pregazena u Parizu od psg.. Trebao bi neko da sece lopte u odbrani i da distribuira nekom na sredini terena i da taj kreira napad... Pa kako bre rodjace, kad su jedva presli centar tri puta... Tako i Beker misli.. On je naucio Noleta.. Sta ti da ga naucis.. Koga si trenirao pre njega.. Nikoga.. Posao selektora Nemacke i treniranje nekoga su nebo i zemlja.. Kao basket 3 na 3, i igra na dva kosa

Ćorava posla

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.
(Terry, 06. februar 2019 18:15)

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)

A par dana nakon toga igrao za Švajcarsku u finalu Dejvis kupa i uzeo tu titulu...leđa ga više nisu bolela!!!

Zreb

pre 5 godina

28-25 
25-22 

Neverovatni Djokovic, mogu oni da imaju i po 30GS, dzabe kad ih Djokovic gazi u medjusobnim susretima
(Keba, 06. februar 2019 18:14)
Zasto ih onda Djokovic juri po broju Grend Slemova ako je to nebitno?

rf

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  

U čemu je to Federer podmukao??? 

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)
Otkud znas da bi ga Djokovic razbio? Te godine su igrali u Sangaju poslednji mec i Federer je unistio (sluzicu se vasim jezikom) najjaceg Djokovica ikad.

Kika Majstor

pre 5 godina

O bože, pa to svaki igrač zna: prvo napadnes na protivnikivu jaču stranu da ti se malo više otvori teren pred napad na slabiju stranu.

King Roger

pre 5 godina

Sve je to tacno Borise ali da Nadal nije u zadnje godine povredjen i da je ostareo za svoju igru koja se zasniva na snazi ne bi Nole nikad toliko pobedjivao.

ford

pre 5 godina

mr. davidovic Becker trenutno ima ugovor sa Eurosport kanalom i nemackim rtl kanalom. preko milion novcanica na god nivou. a pored toga je i trener nemacke muske davis kup reprezentacije. a i tu kapne nesto. samo informativno. da ne mislis da covek nema za 'leba

BLuka

pre 5 godina

"" Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.
(slaviša šmigič, 6. februar 2019 22:08) # @@
Za moj ukus...Boris Beker posle Novaka ima najbolji tenis ali mislim da nisi u pravu, malo je Novak naučio od Borisa i Andrea jer nije u pitanju bilo ne znanje;u Novaka je sve u glavi, i poraz i pobjeda zavise od Novakove glave.
Ispade da je i Vajda išao na dodobuku, vidimo kako obojica rade posle drugogo početka saradnje ali ću te napomenuti na par intervijua kada obojica kažu da jedošlo do zasićenja i da je trebao odmor obojici.

nebitan srbin

pre 5 godina

covek moro stogod reci za novce koje prima od novinskih kuca pa s vremena na vreme lupi stogod a vi se popaliste ko lampe u oktobru za novu godinu.

laza

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  
X februar 2019 18:37)

I...? Šta sad to kao dokazuje? Šta je pesnik hteo da kaže??? Da nikoga ne smeju sa bole ledja u prisustvu jednog Djokovića? Ne verujem da se Djoković nešto nasekirao sto je dobio mec bez igre, na protivnikivu povredu.

Boris

pre 5 godina

@ (Nemanja, 6. februar 2019 18:12) # Link komentara
Preporučujem (+552)Ne preporučujem (-8)
Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...
(room 1408, 6. februar 2019 18:07)

Oce da srki sendvic za to? Ajde malo na vuciceve vesti botino.

Ne može biti jednostavnije

pre 5 godina

Recept je krajnje jednostavan, ako se pošalje dovoljno duboka, brza i precizna loptica u ugao terena a pri tom je protivnik daleko od nje, potpuno je nebitno kakav je forhend bilo kog tenisera na svetu.

King Roger

pre 5 godina

Sve je to tacno Borise ali da Nadal nije u zadnje godine povredjen i da je ostareo za svoju igru koja se zasniva na snazi ne bi Nole nikad toliko pobedjivao.

rf

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  

U čemu je to Federer podmukao??? 

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)
Otkud znas da bi ga Djokovic razbio? Te godine su igrali u Sangaju poslednji mec i Federer je unistio (sluzicu se vasim jezikom) najjaceg Djokovica ikad.

Zreb

pre 5 godina

28-25 
25-22 

Neverovatni Djokovic, mogu oni da imaju i po 30GS, dzabe kad ih Djokovic gazi u medjusobnim susretima
(Keba, 06. februar 2019 18:14)
Zasto ih onda Djokovic juri po broju Grend Slemova ako je to nebitno?

room 1408

pre 5 godina

Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...

Kika Majstor

pre 5 godina

O bože, pa to svaki igrač zna: prvo napadnes na protivnikivu jaču stranu da ti se malo više otvori teren pred napad na slabiju stranu.

You tube

pre 5 godina

На исти тај начин га је добијао и 2011,зато драги Борисе,чашу у леву руку а десном укуцај мечеве измећу њих у поменутој години.па онда опет наспи у чашу и смисли нешто друго.Јер ако се не варам,ти си доведен да би Новак побољшао игру на мрежи.Е сад будимо реални,колико је побољшао.Све остало драги Борисе је искључиво заслуга господина Вајде и наравно Новакова.Живели добри Борисе.

Nebojša

pre 5 godina

Cenim ja i poštujem Bekera ali tu taktiku je Novak primenjivao i pre nego što je Nemca dodao u tim tako da ideja originalno nije njegova.

Terry

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala. 
(Terry, 06. februar 2019 18:15) 

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.

Сима

pre 5 godina

И мој отац је имао доста савета за Ђоковића, пошто га је често гледао преко телевизије како игра:

”Он треба да иде тамо где је лоптица и да је не пропушта. Да је враћа преко мреже.”

митар пфк

pre 5 godina

Мислим са Бекером да се десило оних 7-8 тријумфа у низу против рафе , и бик с' мајорке није знао шта га сналази !! Узгред овај период је био бруталан , и статистика то јасно потврђује..

Badi Hild

pre 5 godina

Beker kao i Vilander pokusava da obrazuje publiku po pitanju tenisa ili, sto je jos vaznije, pruza drugima priliku da vise uzivaju u igri. Navijaci samo pamte pobede, a zaboravljaju poraze kojih je takodje bilo. Razumeti tenis je jedna stvar, a navijati slepo za svog i nipodastavati druge je druga stvar. Nije tenis za starletane.

hajducija

pre 5 godina

Sto bi rekao Strajnic, komentator, kad je zvezda pregazena u Parizu od psg.. Trebao bi neko da sece lopte u odbrani i da distribuira nekom na sredini terena i da taj kreira napad... Pa kako bre rodjace, kad su jedva presli centar tri puta... Tako i Beker misli.. On je naucio Noleta.. Sta ti da ga naucis.. Koga si trenirao pre njega.. Nikoga.. Posao selektora Nemacke i treniranje nekoga su nebo i zemlja.. Kao basket 3 na 3, i igra na dva kosa

Predo

pre 5 godina

Beker postaje sve više samoreklamer. Pre nego što je postao Novakov trener, mislim da je to bilo na Vimbldonu, radio je za BBC i nakon NOvakove pobede rekao "You own him" ili "Vladaš nad njim" ,"Imaš ga u rukama". To je bilo nakon onog čuvenog "Vamos, tamos" u Rimu. Dakle sve pre Bekera. Normalno da mu pomogao ponekim savetom, ali ja se ne sećam da se nešto veliko promenilo u taktici protiv Nadala nakon Bekerovog dolaska.

reflektor

pre 5 godina

Objektivnih komentara malo ima.Sve navijacki i klinacki.Evo ovako,Novaku kroz karijeru manje lezi RF,ali je on prilagodio i poboljsao do savrsenstva neke segmente igre da ga dobija u nizu,samo tako je i mogao da postane dominantan nad RF.Nadalu je prosto usao u glavu i ima paletu raznovrsnih udaraca koji su vrlo precizni i takticki vrhunski tako da RN ne moze da udje u svoj mod i ne moze da dodje do toga da forhendima razbija i da se razmase.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.

Grimsby

pre 5 godina

Tako i moj matori sedi u fotelji i kad Novak pogresi pa sto si to tako, ne valja jace, gde bas u njega, daj mu na stranu, izgubice, itd... Pretpostavljam da je i kod dobre vecine takva situacija sa strucnjacima.

Zdenko

pre 5 godina

Trenutno kako stvari stoje, Nadal je kralj šljake, Federer kralj trave a Novak kralj betona. Taj poredak kraljeva po podlogama se može promeniti malo teže, bez obzira što Novak ima pred sobom izgledniju budućnost za osvajanje trofeja. Ono što se može promeniti je ko će biti kralj Masters turnira i verujem da će to biti Novak dok ne završi karijeru. Teško da će neko u daljoj budućnosti doći u situaciju da osvoji četrdesetak Masters titula, koliko će Novak siguran sam imati.

anica

pre 5 godina

(Komunalac, 06. februar 2019 18:14
Ne mogu da docekam naredni Noletov turnir a pogotovo Roland Garos, mnogo mi je prijao A.open, nacin na koji je Nole uzeo titulu...ta njegova volja, svezina, borba...da covek dobije snagu da poleti!!
To je Novak kakvog volim!!!

ring of fire

pre 5 godina

Ne znam zasto ovo radi , pa Novak jje uz Vajdu naucio da pobedjuje Nadala ( 7 puta u nizu) a Boris je dosao tek 2 godine kasnije. Boris je teniska legenda i ne bi trebalo da sebe uzdize kao nekog trenera jer to uistinu nije.

Sale

pre 5 godina

.Teze je Novaku bilo sa RF nego sa RN u smislu citanja igre,borbe,stila...itd.
(reflektor, 06. februar 2019 19:53)

Ti si mozda objektivan ali se ne razumes, podaci sa Atp-a sada sam proverio, pre 2011. kada je Djokovic explodirao, h2h sa Federerom i Nadalom bio je:

13-6 za Federera
15-7 za Nadala
-pre 2011.

Sto znaci da je Djokovic dobijao kazacemo svaki drugi mec, tako da mu je bilo svejedno s kim igra a ne kako ti kazes da mu je manje lezao Federer.

Od 2011. i 'explozije' Djokovica rezultat je ovakav:

19-9 protiv Federera
21-10 protiv Nadala

Djokovic od 2011. osvojio 14GS

Federer(4)+Nadal(8) = 12GS

Moze se reci surova dominacija Djokovica.

A bice jos surovija u nastavku...

Pozdrav.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.

ignar

pre 5 godina

Kaze King Roger da ima snagu Rafa... pa da baba ima gusjenice bila bi tenk. To je isto ko da kaze da je muhamed ali jak kao prije 50 godina,prosuo bi klicka. Ali dobro,rastrzan je malo mislim,pocelo drugo polugodiste

Zoran

pre 5 godina

Komunalac, nije Mart nego April-Maj i RG.
Jer Masterse i ZM ne priznaju nego samo GS.
Jer Djokovic vec sada je rame uz rame Federeru ako se uzmu svi veliki turniri u obzir-GS, M i ZM, a 6 godina je mladji. To im ne odgovara.
Djokovic je izgubio 2 finala-Pariz i London, ali je uzeo zadnja 4 najveca turnira-
Vimbldon, SINSINATI, USO, AO.
Plus Sangaj. To sto je Djokovic uradio zadnjih 8 meseci i zadnjih 8 godina-
Jel znate ko je LAUREUS drugog desetleca(2011-2020)
XXI veka?

Vatra

pre 5 godina

Ja samo navijam na Noleta, inace tenis nisam u zivotu gledao niti ista znam o njemu, ali biti naj bolji na svetu tako dugo, ma u cemu je ogroman uspeh, a ne u tenisu.
Samo ti Nole cepaj, i nogama ako treba sutiraj tu lopticu, svaka tebi cast.

Komunalac

pre 5 godina

Kad ce taj mart,uzeleo sam se vrhunskog tenisa...Ocekujem i nadam se da ce Novak ostati svez i gladan pobeda a to znaci da cemo gledati jos pobeda i titula najboljeg tenisera sveta! I naravno najvaznije da ga zdravlje posluzi!

bojan

pre 5 godina

Pa dobro ljudi svi ste se fokusirali na “forhend i beckend” a uporediti servis tada 2011 i 2015-te i igra na mreži onda ce da vidite sta je Boris napravio od Djokovića i naravno Vajda

The Player

pre 5 godina

Malo pretjerivanja.Novak je još 2011 "naučio" da dobija Nadala igrom na njegov forhend uglavnom iz svog bekenda.Ali stvar je samopouzdanja tj. forme da bi se opredijelio na tu taktiku.Te godine je Nole sve razbijao igrom na protivnikovo najjače oružje jer je imao takvo samopouzdanje.

Wlada

pre 5 godina

Do sad smo mogli da citamo komentare Novak goat samo na srpskim portalima a vidim poceli su da prave klipove na yt ko je pravi goat na stranim yt kanalima, svi pocinjaju da kapiraju da je Novak ispred svih a ima da igra jos dugo....

laza

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.  
(Terry, 06. februar 2019 18:15)  
X februar 2019 18:37)

I...? Šta sad to kao dokazuje? Šta je pesnik hteo da kaže??? Da nikoga ne smeju sa bole ledja u prisustvu jednog Djokovića? Ne verujem da se Djoković nešto nasekirao sto je dobio mec bez igre, na protivnikivu povredu.

Ćorava posla

pre 5 godina

Vise volim kad Novak seta podmuklog Federera nego Nadala.
(Terry, 06. februar 2019 18:15)

U čemu je to Federer podmukao???

Secas se kad su trebali da igraju finale Federer Djokovic i podmuklica Federer izadje u dzemperu kao bole ga ledja samo da ga Djokovic ne bi razbio. Ako pratis tenis to bi trebalo da znas.
(Terry, 06. februar 2019 18:37)

A par dana nakon toga igrao za Švajcarsku u finalu Dejvis kupa i uzeo tu titulu...leđa ga više nisu bolela!!!

BLuka

pre 5 godina

"" Ja lično mislim,da je beker dodao sigurnost i mentalnu čvrstinu NOVAKU.U jednom trenutku Vajda nijue imao više šta,da doda u igri novaku samo,da je ulaskom Bekera Novaku bas udario to verovanje,da moze preko nadalovog forhenda.Novak je posustao u jednom trenutku kad se zasitio tenisa ali bi svakako na novakovom mestu vratio Bekera koji je sigurno to zasluzio.Istina Novak je pametan dečko koji je naučio lekcije Bekera temelje mu je sigurno udario Vajda,ali za slemove ima velike zasluge i beker koji je dodeo finese.
(slaviša šmigič, 6. februar 2019 22:08) # @@
Za moj ukus...Boris Beker posle Novaka ima najbolji tenis ali mislim da nisi u pravu, malo je Novak naučio od Borisa i Andrea jer nije u pitanju bilo ne znanje;u Novaka je sve u glavi, i poraz i pobjeda zavise od Novakove glave.
Ispade da je i Vajda išao na dodobuku, vidimo kako obojica rade posle drugogo početka saradnje ali ću te napomenuti na par intervijua kada obojica kažu da jedošlo do zasićenja i da je trebao odmor obojici.

Boris

pre 5 godina

@ (Nemanja, 6. februar 2019 18:12) # Link komentara
Preporučujem (+552)Ne preporučujem (-8)
Novak je mentalno najjači teniser.Jaci i od Federera i od Nadala...Nema šta da otkrivaš kada je Novak pravi profesionalac..Svojim trudom,radom i željom za uspehom ga je dovela na te velike visine...JEDINI PRAVI NOVAKOV TRENER JE MARIJAN VAJDA,svi ostali su “usputni”...
(room 1408, 6. februar 2019 18:07)

Oce da srki sendvic za to? Ajde malo na vuciceve vesti botino.

nebitan srbin

pre 5 godina

covek moro stogod reci za novce koje prima od novinskih kuca pa s vremena na vreme lupi stogod a vi se popaliste ko lampe u oktobru za novu godinu.

ford

pre 5 godina

mr. davidovic Becker trenutno ima ugovor sa Eurosport kanalom i nemackim rtl kanalom. preko milion novcanica na god nivou. a pored toga je i trener nemacke muske davis kup reprezentacije. a i tu kapne nesto. samo informativno. da ne mislis da covek nema za 'leba

Ne može biti jednostavnije

pre 5 godina

Recept je krajnje jednostavan, ako se pošalje dovoljno duboka, brza i precizna loptica u ugao terena a pri tom je protivnik daleko od nje, potpuno je nebitno kakav je forhend bilo kog tenisera na svetu.