Ponedeljak, 14.01.2019.

09:50

Jokić posle 40 poena: Mnogo sam trčao tokom leta, mnogo VIDEO

Nikola Jokić istakao je posle nove partije na MVP nivou da je u sezonu ušao izuzetno spreman zbog napornog rada preko leta.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Jokiæ posle 40 poena: Mnogo sam trèao tokom leta, mnogo VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

LBJ

pre 5 godina

at Zoran Belosevac

netacno. Lebron ima 120 kila misica, i da misici jesu gušći od sala, i stoga teži. Lebron je veći, ne po visini, nego po masi, od većine centara u NBA. Pogledaj pažljivo i uverićeš se u to i sam.

niko i nikad

pre 5 godina

Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta si ti uradio za svoju domovinu?

paspalj chandler

pre 5 godina

Ne morate na sajt, ukucate u googleu Nikola Jokic NBA vote i bukvalno u rezultatima vam je da kliknete na vote i gotovo, nikad lakse.

Mirko

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Stojaković je bio treći trojkaš NBA ikada što niko od naših neće dostići, uzeo prsten sa Denverom što je samo još Miličić koji i nije mnogo igrao - uspeo. Divac je bio lider Sakramenta, igrao je finale dva puta, u Lejkersima bio sa legendama košarke, al' prsten NBA nije uzeo.

Jokić je postao lider Denvera sa 21-22 godine, što ne verujem da će iko ikada da ponovi. Prsten još nije uzeo, na dobrom je putu i ima vremena za njega. Ove godine će sigurno igrati finale konferencije a možda i finale NBA, pa ćemo videti. Ako ne uspe da ga uzme u Denveru, otići će u neki klub koji će to moći da uradi, kao što je to uradio LeBron ili Durent.
Zato mislim da ima šanse da bude najbolji naš igrač u NBA ikada.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Vidim da se vrti diskusija kako bi Jokić i Bogdanović izgledali u Evroligi. Pa izgledali bi kao NBA igrači!!! Kakva crna Evroliga, pogledajte kako izgleda šut za 3p u NBA kad je igrač slobodan: jedno 80%. U Evroligi svaki drugi stativa. Skokovi, zakucavanja, rešenja pod košem. Jasno je, NBA igrači su fizički i tehnički dominantni.
BB da se vrati u Fener, Žoc ne bi smeo da podvikne na njega, dečko bi imao prosek 20+5+5, Jokara bi ove evropske centre razvlačio kao juniore. To je razlika!

Zoran Belosevac

pre 5 godina

Zdravo.
Retko kad ostavljam komentar, ali jedna stvar me kopka. Na statistici igrača NBA lige piše da su Jokić i LeBron iste težine, odnosto 113kg. ? Jedino ako je Lebron sazdan od neke gušće materije, ali mislim da ovaj naš ima jedno 130 kila. Ima puno iskrivljenih podataka u statistikama timova o visini i težini igrača...

Milorad

pre 5 godina

Nema nijedan izgovor da odbije SP ovog leta. Pre 2 godine je odbio EP ajde donekle i da razumemo mada tesko. Sad ako odbije nemoj vise da se pojavljuje. Prosto.

Pera

pre 5 godina

Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija
@St3fan KG
Ali zato se u Evropi broji kad ubaci saigracu pod kos pa ga fauliraju pa pogodi bar jedno slobodno, u NBA ne, tako gubi par asistencija na svakoj utakmici

nlooooo

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno. 
(ratko, 14. januar 2019 15:00) 

Opet jedan retko pametan:
Radivoj Korac
Drazen Dalipagic
Dragan Kicanovic
Dejan Bodiroga
Predrag Danilovic...

jsx

pre 5 godina

@baron
Klivlend sa Lebronom i Irvingom bi mozda bio i bolji nego njihov nacionalni tim prosto zbog uigranosti. A bez Irvinga bi sigurno dobijali Nemacku, Italiju, Rusiju, Hrvatsku i ostale prosecne evropske reprezentacije bez problema. Verovatno bi izgubili od nas, a sigurno od Spanaca da su mladji, ali Jokic, Bogdanovic, Marjanovic,Bjelica, Teodosic, Gasol, Gasol (obojica), Rubio, Ibaka/Mirotic su sve NBA igraci.

Brana

pre 5 godina

Ajde samo jednom , samo jednom , probajte da glasate , a ne da polemišete besmisleno Hvala , ako možete glasajte za Jokic Nikolu vote.nba.com
Dokle bre više da komšiji crkne krava

Beeeee

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.
(ElHombre, 14. januar 2019 15:30)

Ufff a ti nešto imaš od toga. Od vas što se toliko poistovećujete sa Jokićem mi je još više muka od hatera i trolova. Ovce ste svi

Vodja

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ne zanosi se.
Prosecan Zapadnjak nema pojma gde je Srbija niti ga to zanima.
Mi smo za njih neka tamo egzotika, kao sto su za nas drzave u centralnoj Africi.

Partizan 1917

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Zaboravio si Lazića i Marinkovića.

PimPong

pre 5 godina

Ova Jokiceva partija po meni ima veliku tezinu, jer su dobili jedu od boljih ekipa na zapadu, a Nurkic, koji ga je cuvao, je igracina, da se ne lazemo. U nekim ranijim susretima je Jokicu pravio probleme. Zao mi je sto obojica nisu u Denveru, ali mi je jasno da Nurkic ne bi postao ovakav igrac i ne bi imao prostora za razvoj da je ostao.

ElHombre

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.

Myiagi

pre 5 godina

Nurkic je kao i svi muslimani prisvojio BiH samo za njih. Sjetite se da je kritikovao Dragica st je dibio nagradu ud Dodiga! To je politika! Sto se tica sporta on je odlican kosarkas koji se etablirao u NBA . Nije toliko dobar kao Jokic ali takvih je u NBA mnogo.

KOSTA1703

pre 5 godina

Stev

I ja sam služio vojsku, i ja sam mesecima bio u ratu, pa šta?
Svako doprinosi na svoj način svojoj domovini.
Jokić na ovaj, ja na neki drugi, ti opet na treći.
Problem nas dvojice, tačnije tebe jer to ne razumeš, je da je njegova borba za svoju domovinu, i promovisanje iste, mnogo delotvornije nego moje i tvoje.
I problem nije u Jokiću, nego u društvu u kojem su doktori nauka sirotani za neke jedva svršene osmoškolce koji znaju da pikaju loptu na ovaj ili onaj način.Ali tome Jokić ne može da bude kriv, pogrešna ti je adresa.

KOSTA1703

pre 5 godina

kaliopi

Nebitna?
Daleko je to od nebitnog.
Prosečni Zapadnjak kada stiče utisak o nekome, stiče na osnovu predstavnika tog naroda.
Devedesetih su nas predstavljali Karadžić, Mladić,Milošević, danas Vučić,Šešelj,Čanak....
Kada u tom moru da ne kažem kakvih likova, neko sa Zapada vidi i čuje jednog Novaka Djokovića , Nikolu Jokića,Ivanu Španović, Tijanu Bošković, onda shvati da i na ovom mestu, u vuko.jeb.ini bogu iza nogu, ima normalnih, pristojnih i pametnih ljudi.
A to na Zapadu, na koji sve više nas beži glavom bez obzira, u mnogim poslovnim prilikama često znači razliku izmedju uspeha i propasti.
Pitaj naše na Zapadu da li je tako....

cile

pre 5 godina

@Marko Gde su i kolike minutaže i proseke u NBA imaju Ekpe Udoh, Wanamaker, Nunnally, Teodosić, Marjanović, pa jedan Noris Cole dodje u Budućnost koji ne može da nadje angažman tamo i ima 20ppg i rešava poslednje napade za pobedu, ako je jača odbrana u EL nego NBA ovi prvi bi trebali da imaju jače proseke a NBA škart koji dodje da ne može da pogleda ka košu. Nikako da razumete da tamo postoje igrači koji su neodbranjivi u nekim situacijama i utakmicama, takvih igrača nema u Evropi

frosty

pre 5 godina

@Marko

Pesic ima isto problem kao Murinjo. Legendarni trener koji slabije prati evoluciju igre. Stil igre koji neguje mu i dalje radi posao ali vise nije top5 u struci.

Cisto da ne bude kako samo pljujem po Evropskim trenerima, imas takve trenere i u NBA. Generacija su Popovica ali su odbili da se menjaju pa im ekipe stagniraju.

Mirko

pre 5 godina

Gde su sad navijači FMP-a što su ga prozivali za kamionske gume? :)
(Života, 14. januar 2019 11:38)

Isto gde i Igokejci koji se hvale kako neće da glasaju za njega jer ne igra za reprezentaciju i nije srpski igrač. Sramota.

LBJ

pre 5 godina

ja da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao za reprezentaciju. Sto da igram besplatno, kad mogu za milione dolara? Platite, pa ce igrati.

General DV grobari backi jarak

pre 5 godina

sta je samo traktorskih guma okrenuo ovo leto. jokara brate, mani se guma, obezbedio si se finansiski za ceo zivot, cak i praunuke. donesi nam neko zlato ako boga znas. mi se najvise radujemo uspesima kosarkasa.

znanje-imanje

pre 5 godina

Koliko nesuvislih komentara?! Vodeći igrači vodećeg evropskog tima Lovernj i Veseli nisu o(p)stali u NBA pa se smaraju u Evropi. Zašto nisu tamo za 2,3, 5 ili 10 puta veće pare? Činjenica da je igra u Evropi duplo ozbiljnija i bolja je nesumnjiva. Ali to je činjenica u kontekstu osnovne činjenice - da je to igra koja je blizu maksimuma slabijih igrača. U Evropi je i suđenje bolje a pogotovu nema štelovanja ili forsiranja superzvezda. Sve to znači da je NBA često negledljiva ali u ukupnom zbiru ne znači da je NBA slabija od Eurolige. Što se tiče "mogu i klinci sa basketa" - jedino što bi klinci sa basketa u tom kontekstu mogli je da nakon par laktova i bodičeka u NBA odu kod lekara ili zubara.
@jovan
Zločin u Srebrenici nije genocid. Obaška što sve što se trebali da rade u "demilitarizovanoj zoni" je da - ne rade ništa. A pogotovu ne da "demilitarizovani" krenu u ofanzivu iza leđa. Jokić ne bi bio ništa pametniji da svaki dan priča o prethodećim zločinima u Bratuncu i okolini. Ti ne bi trebao da se stidiš sopstvenog imena i da koristiš tuđe. Niti da na silu uturavaš politiku u sport. To rade samo ludaci koji pate.

HARIS

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Gdje si vidio to da vas 'ne mirise', aj nam pokazi! Sta ako jednom godisnje izbaci sliku Srebrenice i to vama odmah smeta. Onaj Vranjes istetovirao cetnickog vojvodu, vi svi u delirijumu, budi malo realan. Ja
nigdje nisam vidio da Nurkic kaze nesto lose o Srbima ili Hrvatima. Ako ga ne volis samo zbog imena, nacionalnosti ili vjere, onda je veci problem s tobom. Ne vjerujem da bi se neko onako srdacno pozdravljao sa Jokicem, a da vas 'ne mirise'. Svoje voli, tudje postuj, to ti je moj savjet.

MPP

pre 5 godina

Što se tiče Pešića to je nešto najgluplje što je ikada izjavio bilo koji evropski trener . G.Pešiću zašto su nas onako razbili Ameri na S.P. ? Ako su to loši igrači i loša ekipa ...koliko smo loši onda bili mi ?

Legend

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t
(Jax, 14. januar 2019 11:00)


Da tebe to baš pogađa jer si ti jadan trčao pored Bogdanovića i ginuo za reprezentaciju dok Jokić nije došao....

MaironDrake

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač". 
Ljudi opustite se i uživajte..
(Nikola, 14. januar 2019 10:03)

Ko nije opusten? Nurkic i Jokic su mi toliko bitni u zivotu? Kako ne volim.ove komentare kao satro opustite se...

kaliopi

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta je to tacno Jokic uradio za svoju domovinu?
Sta je uradio za svoj narod?
Da li ljudi u ovoj zemlji bolje i srecnije zive zbog njegovih partija tamo?
On je covece napustio svoju zemlju i otisao da igra kosarku u Ameriku.
Tu je kraj svake price.
To sto oni tamo pomenu Srbiju, to je nebitna stvar.
Kako ne shvatate?

Goran

pre 5 godina

Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda
(Stev, 14. januar 2019 12:43)

Ne treba tebi Jokic da smeta, nego svi oni koji vojsku videli nisu, svi oni kojima je mrsko da ociste stepeniste ispred zgrade, dvorista, prilaze lokala...svi oni koji smece bacaju kroz prozore svoga stana, kuce, kroz prozore kola, oni koji nam prljaju reke, oni sto se deru u 12 uvece pijani teturajuci se kroz ulice, oni sto zvrljaju zidove navijackim, rasistickim ili fasistickim porukama pravdajuci to patriotizmom, oni sto voze zutom trakom pa seku u saobracaju, sto ne pustaju pesake na pesackom, oni sto kradu u drzavnim firmama itd itd...TO ZEMLJACE MENI SMETA, ne smeta meni Jokic, i to sto se nije odazvao za reprezentaciju.

Ja sam sluzio vojsku, zovu me na vojnu vezbu, ako se ne odazovem, dobijam kaznu od 10-20 hiljada dinara, a ljudi koji je nisu ni sluzili uzivaju...to je paradoks ovog drustva.

baron

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?
(hahaha, 14. januar 2019 12:18)

Zato sto ameri igraju sa 10 all Starova u ekipi protiv evropskih reprezentacija koje imaju jednog, dvojicu najvise.
Neka dodje Lebron na Olimpijadu sa Klivlendom da vidite kako ce se provesti od prosecnih evropskih reprezentacija.
Ljudi koji se ne razumeju u kosarku vecito mesaju babe i zabe, poredeci Amerikance sa Evropskim reprezentacijama. Kada su ti Amerikanci razbili jednu Spaniju? Nikada. Sve na misice i u zadnjim minutima su pobedjivali.
Ali Spanija je imala pun tim kvalitetnih igraca.

KOSTA1703

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.

Marko

pre 5 godina

Svi sto me kritikujete, imam samo jedno da vam kazem.
Vi blage veze sa kosarkom nemate. U sustini, ne znate sta gledate. Zato vam se moze oprostiti.
Procitajte sta o NBA kaze majstor trener pomenute igre, gosopdin Pesic.
Mozda vi bolje znate kosarku od njega, ne znam.

Mad4Red

pre 5 godina

Sinak onda kad se zavrsi NBA sezona ti kad te bude pozvao Sale nek ti pusti ovo “Ne umor ne moze da bude prisutan pa spremao si se za ovo!!!” Iskreno zelim ti da osvojis prsten sa Nagetsima i da osvojis zlato na SP sa Srbijom da budes predvodnik novog talasa basket Srbije!!!!

St3fan KG

pre 5 godina

Kažu za čoveka koji dominira u NBA, jedan od najboljih igrača a ne samo centara i koga skoro niko ne može da zaustavi da ne bi mogao ništa da uradi u Evropi, svašta... Pa tek u Evropi bi se poigravao, Jokić je plejmejker u telu centra, skače, šutira, dodaje bez gledanja...Čak je počeo i da zakucava. Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija

Stev

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda

splinter

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ovoliko ljudi koji mrze Nikolu zato sto se nije odazvao za reprezentaciju,garantujem da bi svako ali svako isto postupio kao Nikola.Pa niko nije lud da rizikuje ugovor od 150 miliona alo ljudi,svi ali svi koji ga pljuju ovde bi isto uradili kao i on ali svi.!Jos nam je decko doneo srebro sa olimpijskih igara.

Stojke

pre 5 godina

“U Srbiji je izazivanje vikanje”.... tako je Jokara, udri po Srbiji, to je moderno.
(hahaha, 14. januar 2019 12:11)

Ja ne znam u kojoj ti Srbiji zivis, ali ovo je 100% tacna izjava. I ne vidim je kao nesto posebno negativno, odlika mentaliteta. Isto je i u svim Mediteranskim zemljama i mnogim drugim. A to sto decko ne voli da se dere je njegova lucna stvar, ne volim ni ja pa moram nekada da bi iko obratio paznju.

jovan

pre 5 godina

@mare
Tebi je nacionalista onaj koji voli svoju zemlju, a onaj koji voli Srbiju nije nacionalista nego patriota?! Licemerno. Reci ti meni, sta je lose i tome sto covek na opremi nosi ime nekog vojnika SVOJE DRZAVE? Sta je tu problematicno? Sto se Srebrenice tice, nista tu nije preuvelicano, sve je dokazano, presudjeno, utvrdjeno, naravno, ima nacionalista i balavaca koji pricaju kako je “preuvelicano”, a bune se kad Hrvati za Jasenovac kazu da je “preuvelicano”, ali sta da se radi, budala ce uvek biti. Naravno da ce Nurkic da potencira najvecu tragediju svog naroda, nece valjda da cuti o genocidu nad svojim sunarodnicima da bi se ti osecao bolje?
Da je pametniji, svakoga dana bi pricao o tome kako su izvrsili genocid nad njegovim narodom, cisto da ludaci pate.

tocka

pre 5 godina

Bravo Nikola, još samo sledeće leto da poradiš na skoku i bićeš nevidjena zver. Inače on tek sad ulazi u zonu, tek u drugoj polovini sezone daje najbolje partije, tako da će ovo biti jako zanimljivo.
Neki se ovde ljute na Bartona... kakav god da je, on im je najbrži igrač i daće im snagu u kontri, a to im je uveliko falilo. Praktično bez Bartona nemaju pravo malo krilo. Samo da ga Meloun vrati na šine sa početka sezone. Mali zna da se halavi, ali je na početku sezone imao i po osam asistencija, za razliku od prošle.
Što se tiče Nurkića, dečko je uglavnom korektan, osim one poslednje utakmice i ostrašćene izjave kada je Nagetsima izmakao Plejof. Ali i pored toga to je bila jedna ostrašćena sportska, a ne politička izjava. Stvarno bi ljudi trebalo da olade malo. Gledajte velike ljude, niko od njih nije nacionalista, jer je svet mnogo zanimljiviji i lepši kada se svi takmiče. Ostvareni ljudi ne gube energiju na mržnju, a naročito ne na neke virtuelne stvari kao što je nacija.

hahaha

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?

marepp

pre 5 godina

@Marko utakmica u NBA traje duze 8 minita to je potencijalno po 20-25 poena vise po timu nego u Evropi, ima 6 licnih gresaka sto znaci da su igraci duze u igri, i najbolji ofanzivni igraci na svetu igraju tamo. Evropska kosarka je timska jer ne poseduje toliki individualni kvalitet ( cast izuzecima), u NBA se cesto napad zavrsavam u prvih 15 sekundi dok u Evropi oko 20 sekunde. Odbrana u NBA se igra tek posle All Star meca.

Kosarkaski trener pesic objasnio

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.
(Marko, 14. januar 2019 10:32) # Link komentara sta vredi da objasnjavas napaljenim klincima sustinu.mislim da je na basketu vece zalaganje u odbrani.sinoc sam pogledao atlanta - milvoki i iduszao posle 5 minuta ,bukvalno bi igrac iz aba lige dao 20 sa takvom odbranom adetokumpa cuvaju na penalu i niko ruku da podigne,strana pomoci ne postoji.ne znam sta je funkcija trenera tamo ,to moze voditi trener iz druge srpske ovde,to ispucavanje hardena i ostalih ,besomucno sutiranje .podsecaju me na kecere.ruglo jedno.taj jokic bi očimpijakosu iz najboljih dana dao mozda 10 poena.

zz

pre 5 godina

(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Svašta čovek može da pročita..
Super smo mi sačuvali Hardena u finalu? Toliko smo ih sve dobro čuvali da su počeli egzebicije da rade u jednom momentu.. A i na finale EP, videlo se šta znači jedan NBA Dragić..

Navijač

pre 5 godina

Individualni treninzi su se isplatili
(danijel_lije, 14. januar 2019 10:03)

Evo vristim od smeha, ti si car nevidjeni, hehe, najoriginalniji komentar ikada! Molim redakciju da ovaj komentar stavi u hall of fame komentara.

ivan78bg

pre 5 godina

@Marko
1 U NBA-u se igra 8 minuta duze.
2 U NBA-u je tempo daleko veci(igra se daleko brze pa otuda veci broj pokusaja suta.
3 NBA je priblizila svoja pravila svetskoj kosarci pa sada "sviraju svaki kontakt"
4 da ima i malo istine u tome sto si napisao evropske ekipe bi lako dobijale nba ekipe kada se sretnu(ili bar bile jednake) a i sam znas ishod kada se sretnu prosecna nba ekipa i najbolja ekipa iz evrope.Kvalitet nije ni priblizan.Evropske ekipe izgledaju smesno..

Ludi Milojko

pre 5 godina

@Marko Druže u SAD se utakmica igra 8 minuta duže, a i teren je veći i to je glavni razlog što ima toliko poena. Realno u regularnom delu sezone se igra slabija odbrana, ali svaki tim odigra po 82 utakmice, u PO počinje prava košarka. I manite te priče da Jokić ne bi dominirao u Evropi, Bobi je bio mvp Evrolige a Jokić je mnogo bolji igrač od njega.

Pseudoharms

pre 5 godina

Ovaj snimak treba pustati klincina, da vide razliku izmedju modernog i centra stare skole. Dobro, Jokic se nadavao poena iz reketa, nije mu mogao nista ni pod kosem, ali onda veze 4 trojke i kos sa kapice, gde u svakoj prilici Nurkic ostaje u reketu i ne stize da brani. Pa je i tu ona asistencija, kada nakon toga jurisaju ka njemu na trojci, dva igraca, a on daje loptu u prazan reket. Ljudi, ovo nije moglo da se brani. Neverovatno raznovrsno i leprsavo. Svaka cast.

ratko

pre 5 godina

Apelujem na brata Jokaru, da se i ovog leta priprema na novo NBA sezonu i da ne gubi vreme sa reprezentacijom. Vise volim da ga gledam kako razvaljuje NBA nego da zbog reprezentacije u novu sezonu dolazi nespreman. Nikola kao i uvek ima moj glas.

Anti-nacionalista

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Zao mi je sto moram da pisem komentar na ovako lepu vest. A vest je da je Jokic divan momak ali i izgleda strasan radnik i realan covek. Mare nadam se da si mlad i nemas pojma koje si strahovite gluposti napisao.

kako da ne

pre 5 godina

@marko
Nisi nekad razmislio da je u NBA jedna cetvrtina 12 minuta, a ne 10 kao u Evropi? U Evropi npr dodje rezultat 90-85, normalno. A, u Americi 120-115 npr. Ako racunas, videces da u Americi igraju 8 minuta vise ili skoro jednu celu Evropsku cetvrtinu. Ako u Evropi ekipa postigne 90, znaci da je po cetvrtini postizala ajde recimo 22 poena, ako pogledas 8 minuta vise u NBA i padne 115 poena, znaci samo da su u NBA igrali skoro jednu cetvrtinu Evropsku vise. Racunajte malo. Jokic bi u Evropi davao svaki put 30+ uz minimum 10 asistencija i ko zna kakav ostali skor. Malo preterujete. Ima tu i Duranta, Karija, Dzejmsa, Kazinsa itd, itd, oni bi silu postizali u Evropi gde ima manje atleta, fizicki slabijih igraca itd.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

@Marko
A mozda zato Ameri pune sve na svetskom prvenstvu sa jako puno razlike, zato sto igraju losu odbranu? Hvala ti na tome to nisam znao za to.

frosty

pre 5 godina

@Marko

Imenjace sta ti ovde napisa...

U NBA se daje vise koseva jer jednostavno igraju 8 minuta vise po utakmici. A to da Evropljani igraju "dobru odbranu" najbolje vidis po tome sto igraci koji ne daju u proseku preko 5 poena u NBA su u Evropi glavne zvezde i nosioci igre.

Pazarac

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Nije tacno!!! Na patike je lijepio bosansku zastavu i nista drugo. Ne pali. Rat je davno zavrsio, a oni su dobri sportisti i jos bolji prijatelji.
Lijep pozdrav iz Pazara, svim normalnim ljudima.

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

@(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Pa naravno da ne moze u Evropi da se desi da ekipa da 120 poena. Prvo, logicno je jer utakmica traje 8 minuta krace. To je nesto sto morate imati u vidu. Dakle 120 poena u NBA je kao 100 poena u Evropi (ako gledamo cisto matematicki zbog broja minuta), sto se vec ponekad i desava. Drugo je pitanje zasto se desi u NBA i 140 poena recimo.

Odgovor je - igra se mnogo brze, napadi se zavrsavaju brze, pa je i broj suteva veci. A kad je broj suteva veci, logicno je da ce da se daje i vise poena.

Ono sto je mana, sada se NBA previse svodi na sut za 3 poena. A sto se tice Jokica da ne bi davao vise od 15 poena, to je smesno. Ne postoji igrac u Evropi koji bi ga zaustavio ni fizicki, a da ne pominjemo druge aspekte njegove napadacke igre. Naravno ovo kazem kada bi sada otisao da igra u Evropu.

Kako bi se razvijao da nije otisao u NBA, niko ziv ne moze da zna, svakako da je imao i dozu srece da mu se ovde otvori prostor. Ali, jasno je da je zasluzio.

mix

pre 5 godina

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno. 
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu. 
NBA je negledljiva, to je sushtina.
@@@@(Marko, 14. januar 2019 10:32)
Ne razumem do koje granice mozete ici sa duplim standardima...Kada Harden,Lebron....pa i Nurkic odigraju dobro to je OK,ali kad Jokic ubaci 40+ onda je losa liga,ne igra se odbrana....mislim liga je ista za sve.

jsx

pre 5 godina

@Marko
Prvo, igra se 20% duze u Americi i neuporedivo je vise utakmica, pa dodje nekad i do umora. Drugo, ko da da tolike poene u Evropi najbolji igraci su par talentovanih momaka koji odu u NBA (kao Bogdan, Doncic...), poneko ko se nije snasao u NBA, a dobar je, ali to su mozda isto dvojica-trojica, koji opet nisu nivo super-zvezda u Americi i najveca grupa Americkih kosarkasa koji ne mogu da igraju u NBA?

Jax

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t

MPP

pre 5 godina

Nikola je na prvom mestu jedan fin , kulturan i pametan dečko. Sve više podseća svojim ponašanjem na Novaka Djokovića , ima jedan đentlmenski pristup koji je daleko iznad ovdašnjeg proseka .... A to izludjuje lokalne primitivce koji ne poštuju ničiji uspeh ni kvalitet . ..... E sad ćemo videti sa GSW- om gde smo ..... Strašna ekipa koja igra sve bolje . Ali leže sigurno više Denveru nego Hjuston sigurno ... Denver igra sada za svog trenera , pošto je Jokić posle ovih 40 poena u teškoj utakmici praktično siguran učesnik All Stara .

mighty banana

pre 5 godina

@crni_redstar Ne slažem se sa tobom, i ovako mu ide dobro a njegov stil igre značajno umanju šansu za povredom. Samo oeglaj Nikola!

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

@Marko
U Evropi, za tvoju informaciju, utakmica traje 8 minuta kraće, što je skoro cela jedna četvrtina, i zato u Evropi nema rezultata 125:120. Prosto.
A osim toga, u Evropi, nijedan tim ne odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone (bez play offa), niti proputuje kilometražu koliku timovi u NBA prevale s kraja na kraj kontinenta, a tamo to uradi svaki tim. Upravo iz tog razloga ni najbolji timovi Evrope ne mogu ravnopravno da se nose ni sa najslabijim timovima iz NBA.
A ta priča da se tamo ne igra odbrana je mit koji neko ponavlja bez da je ikada pogledao jednu utakmicu. U suprotnom tako nešto ne bi nikada izjavio.

mare

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.

.

pre 5 godina

A ruke ranjave kao da je učesnik rata...Ubise ga...Ojačao je da ne oseca udarce...
(room 1408, 14. januar 2019 10:03)

zar ne vidite da ima takvu boju kože da se muha zaleti u njega ostavit će traga

bojan

pre 5 godina

Auuuuu šta uradi čovek. Ja mislim da ovogodišnji “oll star” treba da bude ne istok -zapad već USA protiv Evrope ili bolje rečeno USA-Balkan. Zamislite ekipu Balkana sa Jokićem,Dragićem,Dončićem ,Teodosićem,Bogdanović(Bojan i Bogdan),Bjelica,Vučelić i plus Grčki igrači

Nikola

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač".
Ljudi opustite se i uživajte..

deki

pre 5 godina

Ostavite dečka na miru, igraće on za reprezentaciju ne brinite.A ovi pljuvaci neka podju prvo od sebe, šta su oni uradili korisno za ovo društvo i državu.

ccc?

pre 5 godina

Sudija sudi faul na 3 sekundi pred kraj utakmice?? Pa to se ne radi??
Sto se tice Jokica, izvanredna igra, sve, sut, skok, asistencije. Izvanredno.

Milan

pre 5 godina

Pa nema sanse da bi igrao ovako fobro da nije trenirao tokom leta, bukvalno bi bio mrtav fizicki na pola sezone da je ostao u kondiciji od prosle godine.

ja

pre 5 godina

Menjam Divčev dres iz Sakramenta za ovaj predivan retro Denverov dres od Jokića.

Šalim se, ne bi još dao Divčev dres. Divac je ipak legenda uprkos brojkama Jokića. Jokara bi mogao ispisati istoriju Denvera da uđu u par faza plejofa.

Marko

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.

Max

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.

Nikola

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač".
Ljudi opustite se i uživajte..

Max

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.

mare

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.

Milan

pre 5 godina

Pa nema sanse da bi igrao ovako fobro da nije trenirao tokom leta, bukvalno bi bio mrtav fizicki na pola sezone da je ostao u kondiciji od prosle godine.

bojan

pre 5 godina

Auuuuu šta uradi čovek. Ja mislim da ovogodišnji “oll star” treba da bude ne istok -zapad već USA protiv Evrope ili bolje rečeno USA-Balkan. Zamislite ekipu Balkana sa Jokićem,Dragićem,Dončićem ,Teodosićem,Bogdanović(Bojan i Bogdan),Bjelica,Vučelić i plus Grčki igrači

splinter

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ovoliko ljudi koji mrze Nikolu zato sto se nije odazvao za reprezentaciju,garantujem da bi svako ali svako isto postupio kao Nikola.Pa niko nije lud da rizikuje ugovor od 150 miliona alo ljudi,svi ali svi koji ga pljuju ovde bi isto uradili kao i on ali svi.!Jos nam je decko doneo srebro sa olimpijskih igara.

KOSTA1703

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.

Pazarac

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Nije tacno!!! Na patike je lijepio bosansku zastavu i nista drugo. Ne pali. Rat je davno zavrsio, a oni su dobri sportisti i jos bolji prijatelji.
Lijep pozdrav iz Pazara, svim normalnim ljudima.

Pseudoharms

pre 5 godina

Ovaj snimak treba pustati klincina, da vide razliku izmedju modernog i centra stare skole. Dobro, Jokic se nadavao poena iz reketa, nije mu mogao nista ni pod kosem, ali onda veze 4 trojke i kos sa kapice, gde u svakoj prilici Nurkic ostaje u reketu i ne stize da brani. Pa je i tu ona asistencija, kada nakon toga jurisaju ka njemu na trojci, dva igraca, a on daje loptu u prazan reket. Ljudi, ovo nije moglo da se brani. Neverovatno raznovrsno i leprsavo. Svaka cast.

St3fan KG

pre 5 godina

Kažu za čoveka koji dominira u NBA, jedan od najboljih igrača a ne samo centara i koga skoro niko ne može da zaustavi da ne bi mogao ništa da uradi u Evropi, svašta... Pa tek u Evropi bi se poigravao, Jokić je plejmejker u telu centra, skače, šutira, dodaje bez gledanja...Čak je počeo i da zakucava. Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija

Stojke

pre 5 godina

“U Srbiji je izazivanje vikanje”.... tako je Jokara, udri po Srbiji, to je moderno.
(hahaha, 14. januar 2019 12:11)

Ja ne znam u kojoj ti Srbiji zivis, ali ovo je 100% tacna izjava. I ne vidim je kao nesto posebno negativno, odlika mentaliteta. Isto je i u svim Mediteranskim zemljama i mnogim drugim. A to sto decko ne voli da se dere je njegova lucna stvar, ne volim ni ja pa moram nekada da bi iko obratio paznju.

hahaha

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?

KOSTA1703

pre 5 godina

Stev

I ja sam služio vojsku, i ja sam mesecima bio u ratu, pa šta?
Svako doprinosi na svoj način svojoj domovini.
Jokić na ovaj, ja na neki drugi, ti opet na treći.
Problem nas dvojice, tačnije tebe jer to ne razumeš, je da je njegova borba za svoju domovinu, i promovisanje iste, mnogo delotvornije nego moje i tvoje.
I problem nije u Jokiću, nego u društvu u kojem su doktori nauka sirotani za neke jedva svršene osmoškolce koji znaju da pikaju loptu na ovaj ili onaj način.Ali tome Jokić ne može da bude kriv, pogrešna ti je adresa.

Mad4Red

pre 5 godina

Sinak onda kad se zavrsi NBA sezona ti kad te bude pozvao Sale nek ti pusti ovo “Ne umor ne moze da bude prisutan pa spremao si se za ovo!!!” Iskreno zelim ti da osvojis prsten sa Nagetsima i da osvojis zlato na SP sa Srbijom da budes predvodnik novog talasa basket Srbije!!!!

tocka

pre 5 godina

Bravo Nikola, još samo sledeće leto da poradiš na skoku i bićeš nevidjena zver. Inače on tek sad ulazi u zonu, tek u drugoj polovini sezone daje najbolje partije, tako da će ovo biti jako zanimljivo.
Neki se ovde ljute na Bartona... kakav god da je, on im je najbrži igrač i daće im snagu u kontri, a to im je uveliko falilo. Praktično bez Bartona nemaju pravo malo krilo. Samo da ga Meloun vrati na šine sa početka sezone. Mali zna da se halavi, ali je na početku sezone imao i po osam asistencija, za razliku od prošle.
Što se tiče Nurkića, dečko je uglavnom korektan, osim one poslednje utakmice i ostrašćene izjave kada je Nagetsima izmakao Plejof. Ali i pored toga to je bila jedna ostrašćena sportska, a ne politička izjava. Stvarno bi ljudi trebalo da olade malo. Gledajte velike ljude, niko od njih nije nacionalista, jer je svet mnogo zanimljiviji i lepši kada se svi takmiče. Ostvareni ljudi ne gube energiju na mržnju, a naročito ne na neke virtuelne stvari kao što je nacija.

Goran

pre 5 godina

Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda
(Stev, 14. januar 2019 12:43)

Ne treba tebi Jokic da smeta, nego svi oni koji vojsku videli nisu, svi oni kojima je mrsko da ociste stepeniste ispred zgrade, dvorista, prilaze lokala...svi oni koji smece bacaju kroz prozore svoga stana, kuce, kroz prozore kola, oni koji nam prljaju reke, oni sto se deru u 12 uvece pijani teturajuci se kroz ulice, oni sto zvrljaju zidove navijackim, rasistickim ili fasistickim porukama pravdajuci to patriotizmom, oni sto voze zutom trakom pa seku u saobracaju, sto ne pustaju pesake na pesackom, oni sto kradu u drzavnim firmama itd itd...TO ZEMLJACE MENI SMETA, ne smeta meni Jokic, i to sto se nije odazvao za reprezentaciju.

Ja sam sluzio vojsku, zovu me na vojnu vezbu, ako se ne odazovem, dobijam kaznu od 10-20 hiljada dinara, a ljudi koji je nisu ni sluzili uzivaju...to je paradoks ovog drustva.

Legend

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t
(Jax, 14. januar 2019 11:00)


Da tebe to baš pogađa jer si ti jadan trčao pored Bogdanovića i ginuo za reprezentaciju dok Jokić nije došao....

HARIS

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Gdje si vidio to da vas 'ne mirise', aj nam pokazi! Sta ako jednom godisnje izbaci sliku Srebrenice i to vama odmah smeta. Onaj Vranjes istetovirao cetnickog vojvodu, vi svi u delirijumu, budi malo realan. Ja
nigdje nisam vidio da Nurkic kaze nesto lose o Srbima ili Hrvatima. Ako ga ne volis samo zbog imena, nacionalnosti ili vjere, onda je veci problem s tobom. Ne vjerujem da bi se neko onako srdacno pozdravljao sa Jokicem, a da vas 'ne mirise'. Svoje voli, tudje postuj, to ti je moj savjet.

PimPong

pre 5 godina

Ova Jokiceva partija po meni ima veliku tezinu, jer su dobili jedu od boljih ekipa na zapadu, a Nurkic, koji ga je cuvao, je igracina, da se ne lazemo. U nekim ranijim susretima je Jokicu pravio probleme. Zao mi je sto obojica nisu u Denveru, ali mi je jasno da Nurkic ne bi postao ovakav igrac i ne bi imao prostora za razvoj da je ostao.

deki

pre 5 godina

Ostavite dečka na miru, igraće on za reprezentaciju ne brinite.A ovi pljuvaci neka podju prvo od sebe, šta su oni uradili korisno za ovo društvo i državu.

Brana

pre 5 godina

Ajde samo jednom , samo jednom , probajte da glasate , a ne da polemišete besmisleno Hvala , ako možete glasajte za Jokic Nikolu vote.nba.com
Dokle bre više da komšiji crkne krava

frosty

pre 5 godina

@Marko

Imenjace sta ti ovde napisa...

U NBA se daje vise koseva jer jednostavno igraju 8 minuta vise po utakmici. A to da Evropljani igraju "dobru odbranu" najbolje vidis po tome sto igraci koji ne daju u proseku preko 5 poena u NBA su u Evropi glavne zvezde i nosioci igre.

KOSTA1703

pre 5 godina

kaliopi

Nebitna?
Daleko je to od nebitnog.
Prosečni Zapadnjak kada stiče utisak o nekome, stiče na osnovu predstavnika tog naroda.
Devedesetih su nas predstavljali Karadžić, Mladić,Milošević, danas Vučić,Šešelj,Čanak....
Kada u tom moru da ne kažem kakvih likova, neko sa Zapada vidi i čuje jednog Novaka Djokovića , Nikolu Jokića,Ivanu Španović, Tijanu Bošković, onda shvati da i na ovom mestu, u vuko.jeb.ini bogu iza nogu, ima normalnih, pristojnih i pametnih ljudi.
A to na Zapadu, na koji sve više nas beži glavom bez obzira, u mnogim poslovnim prilikama često znači razliku izmedju uspeha i propasti.
Pitaj naše na Zapadu da li je tako....

MPP

pre 5 godina

Nikola je na prvom mestu jedan fin , kulturan i pametan dečko. Sve više podseća svojim ponašanjem na Novaka Djokovića , ima jedan đentlmenski pristup koji je daleko iznad ovdašnjeg proseka .... A to izludjuje lokalne primitivce koji ne poštuju ničiji uspeh ni kvalitet . ..... E sad ćemo videti sa GSW- om gde smo ..... Strašna ekipa koja igra sve bolje . Ali leže sigurno više Denveru nego Hjuston sigurno ... Denver igra sada za svog trenera , pošto je Jokić posle ovih 40 poena u teškoj utakmici praktično siguran učesnik All Stara .

zz

pre 5 godina

(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Svašta čovek može da pročita..
Super smo mi sačuvali Hardena u finalu? Toliko smo ih sve dobro čuvali da su počeli egzebicije da rade u jednom momentu.. A i na finale EP, videlo se šta znači jedan NBA Dragić..

Myiagi

pre 5 godina

Nurkic je kao i svi muslimani prisvojio BiH samo za njih. Sjetite se da je kritikovao Dragica st je dibio nagradu ud Dodiga! To je politika! Sto se tica sporta on je odlican kosarkas koji se etablirao u NBA . Nije toliko dobar kao Jokic ali takvih je u NBA mnogo.

Ludi Milojko

pre 5 godina

@Marko Druže u SAD se utakmica igra 8 minuta duže, a i teren je veći i to je glavni razlog što ima toliko poena. Realno u regularnom delu sezone se igra slabija odbrana, ali svaki tim odigra po 82 utakmice, u PO počinje prava košarka. I manite te priče da Jokić ne bi dominirao u Evropi, Bobi je bio mvp Evrolige a Jokić je mnogo bolji igrač od njega.

Mirko

pre 5 godina

Gde su sad navijači FMP-a što su ga prozivali za kamionske gume? :)
(Života, 14. januar 2019 11:38)

Isto gde i Igokejci koji se hvale kako neće da glasaju za njega jer ne igra za reprezentaciju i nije srpski igrač. Sramota.

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

@(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Pa naravno da ne moze u Evropi da se desi da ekipa da 120 poena. Prvo, logicno je jer utakmica traje 8 minuta krace. To je nesto sto morate imati u vidu. Dakle 120 poena u NBA je kao 100 poena u Evropi (ako gledamo cisto matematicki zbog broja minuta), sto se vec ponekad i desava. Drugo je pitanje zasto se desi u NBA i 140 poena recimo.

Odgovor je - igra se mnogo brze, napadi se zavrsavaju brze, pa je i broj suteva veci. A kad je broj suteva veci, logicno je da ce da se daje i vise poena.

Ono sto je mana, sada se NBA previse svodi na sut za 3 poena. A sto se tice Jokica da ne bi davao vise od 15 poena, to je smesno. Ne postoji igrac u Evropi koji bi ga zaustavio ni fizicki, a da ne pominjemo druge aspekte njegove napadacke igre. Naravno ovo kazem kada bi sada otisao da igra u Evropu.

Kako bi se razvijao da nije otisao u NBA, niko ziv ne moze da zna, svakako da je imao i dozu srece da mu se ovde otvori prostor. Ali, jasno je da je zasluzio.

ivan78bg

pre 5 godina

@Marko
1 U NBA-u se igra 8 minuta duze.
2 U NBA-u je tempo daleko veci(igra se daleko brze pa otuda veci broj pokusaja suta.
3 NBA je priblizila svoja pravila svetskoj kosarci pa sada "sviraju svaki kontakt"
4 da ima i malo istine u tome sto si napisao evropske ekipe bi lako dobijale nba ekipe kada se sretnu(ili bar bile jednake) a i sam znas ishod kada se sretnu prosecna nba ekipa i najbolja ekipa iz evrope.Kvalitet nije ni priblizan.Evropske ekipe izgledaju smesno..

cile

pre 5 godina

@Marko Gde su i kolike minutaže i proseke u NBA imaju Ekpe Udoh, Wanamaker, Nunnally, Teodosić, Marjanović, pa jedan Noris Cole dodje u Budućnost koji ne može da nadje angažman tamo i ima 20ppg i rešava poslednje napade za pobedu, ako je jača odbrana u EL nego NBA ovi prvi bi trebali da imaju jače proseke a NBA škart koji dodje da ne može da pogleda ka košu. Nikako da razumete da tamo postoje igrači koji su neodbranjivi u nekim situacijama i utakmicama, takvih igrača nema u Evropi

Vodja

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ne zanosi se.
Prosecan Zapadnjak nema pojma gde je Srbija niti ga to zanima.
Mi smo za njih neka tamo egzotika, kao sto su za nas drzave u centralnoj Africi.

Anti-nacionalista

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Zao mi je sto moram da pisem komentar na ovako lepu vest. A vest je da je Jokic divan momak ali i izgleda strasan radnik i realan covek. Mare nadam se da si mlad i nemas pojma koje si strahovite gluposti napisao.

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

@Marko
U Evropi, za tvoju informaciju, utakmica traje 8 minuta kraće, što je skoro cela jedna četvrtina, i zato u Evropi nema rezultata 125:120. Prosto.
A osim toga, u Evropi, nijedan tim ne odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone (bez play offa), niti proputuje kilometražu koliku timovi u NBA prevale s kraja na kraj kontinenta, a tamo to uradi svaki tim. Upravo iz tog razloga ni najbolji timovi Evrope ne mogu ravnopravno da se nose ni sa najslabijim timovima iz NBA.
A ta priča da se tamo ne igra odbrana je mit koji neko ponavlja bez da je ikada pogledao jednu utakmicu. U suprotnom tako nešto ne bi nikada izjavio.

ElHombre

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.

ja

pre 5 godina

Menjam Divčev dres iz Sakramenta za ovaj predivan retro Denverov dres od Jokića.

Šalim se, ne bi još dao Divčev dres. Divac je ipak legenda uprkos brojkama Jokića. Jokara bi mogao ispisati istoriju Denvera da uđu u par faza plejofa.

Stev

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda

Navijač

pre 5 godina

Individualni treninzi su se isplatili
(danijel_lije, 14. januar 2019 10:03)

Evo vristim od smeha, ti si car nevidjeni, hehe, najoriginalniji komentar ikada! Molim redakciju da ovaj komentar stavi u hall of fame komentara.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

@Marko
A mozda zato Ameri pune sve na svetskom prvenstvu sa jako puno razlike, zato sto igraju losu odbranu? Hvala ti na tome to nisam znao za to.

ratko

pre 5 godina

Apelujem na brata Jokaru, da se i ovog leta priprema na novo NBA sezonu i da ne gubi vreme sa reprezentacijom. Vise volim da ga gledam kako razvaljuje NBA nego da zbog reprezentacije u novu sezonu dolazi nespreman. Nikola kao i uvek ima moj glas.

mix

pre 5 godina

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno. 
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu. 
NBA je negledljiva, to je sushtina.
@@@@(Marko, 14. januar 2019 10:32)
Ne razumem do koje granice mozete ici sa duplim standardima...Kada Harden,Lebron....pa i Nurkic odigraju dobro to je OK,ali kad Jokic ubaci 40+ onda je losa liga,ne igra se odbrana....mislim liga je ista za sve.

Marko

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.

.

pre 5 godina

A ruke ranjave kao da je učesnik rata...Ubise ga...Ojačao je da ne oseca udarce...
(room 1408, 14. januar 2019 10:03)

zar ne vidite da ima takvu boju kože da se muha zaleti u njega ostavit će traga

znanje-imanje

pre 5 godina

Koliko nesuvislih komentara?! Vodeći igrači vodećeg evropskog tima Lovernj i Veseli nisu o(p)stali u NBA pa se smaraju u Evropi. Zašto nisu tamo za 2,3, 5 ili 10 puta veće pare? Činjenica da je igra u Evropi duplo ozbiljnija i bolja je nesumnjiva. Ali to je činjenica u kontekstu osnovne činjenice - da je to igra koja je blizu maksimuma slabijih igrača. U Evropi je i suđenje bolje a pogotovu nema štelovanja ili forsiranja superzvezda. Sve to znači da je NBA često negledljiva ali u ukupnom zbiru ne znači da je NBA slabija od Eurolige. Što se tiče "mogu i klinci sa basketa" - jedino što bi klinci sa basketa u tom kontekstu mogli je da nakon par laktova i bodičeka u NBA odu kod lekara ili zubara.
@jovan
Zločin u Srebrenici nije genocid. Obaška što sve što se trebali da rade u "demilitarizovanoj zoni" je da - ne rade ništa. A pogotovu ne da "demilitarizovani" krenu u ofanzivu iza leđa. Jokić ne bi bio ništa pametniji da svaki dan priča o prethodećim zločinima u Bratuncu i okolini. Ti ne bi trebao da se stidiš sopstvenog imena i da koristiš tuđe. Niti da na silu uturavaš politiku u sport. To rade samo ludaci koji pate.

MPP

pre 5 godina

Što se tiče Pešića to je nešto najgluplje što je ikada izjavio bilo koji evropski trener . G.Pešiću zašto su nas onako razbili Ameri na S.P. ? Ako su to loši igrači i loša ekipa ...koliko smo loši onda bili mi ?

Partizan 1917

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Zaboravio si Lazića i Marinkovića.

jovan

pre 5 godina

@mare
Tebi je nacionalista onaj koji voli svoju zemlju, a onaj koji voli Srbiju nije nacionalista nego patriota?! Licemerno. Reci ti meni, sta je lose i tome sto covek na opremi nosi ime nekog vojnika SVOJE DRZAVE? Sta je tu problematicno? Sto se Srebrenice tice, nista tu nije preuvelicano, sve je dokazano, presudjeno, utvrdjeno, naravno, ima nacionalista i balavaca koji pricaju kako je “preuvelicano”, a bune se kad Hrvati za Jasenovac kazu da je “preuvelicano”, ali sta da se radi, budala ce uvek biti. Naravno da ce Nurkic da potencira najvecu tragediju svog naroda, nece valjda da cuti o genocidu nad svojim sunarodnicima da bi se ti osecao bolje?
Da je pametniji, svakoga dana bi pricao o tome kako su izvrsili genocid nad njegovim narodom, cisto da ludaci pate.

mighty banana

pre 5 godina

@crni_redstar Ne slažem se sa tobom, i ovako mu ide dobro a njegov stil igre značajno umanju šansu za povredom. Samo oeglaj Nikola!

Beeeee

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.
(ElHombre, 14. januar 2019 15:30)

Ufff a ti nešto imaš od toga. Od vas što se toliko poistovećujete sa Jokićem mi je još više muka od hatera i trolova. Ovce ste svi

frosty

pre 5 godina

@Marko

Pesic ima isto problem kao Murinjo. Legendarni trener koji slabije prati evoluciju igre. Stil igre koji neguje mu i dalje radi posao ali vise nije top5 u struci.

Cisto da ne bude kako samo pljujem po Evropskim trenerima, imas takve trenere i u NBA. Generacija su Popovica ali su odbili da se menjaju pa im ekipe stagniraju.

Jax

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t

kako da ne

pre 5 godina

@marko
Nisi nekad razmislio da je u NBA jedna cetvrtina 12 minuta, a ne 10 kao u Evropi? U Evropi npr dodje rezultat 90-85, normalno. A, u Americi 120-115 npr. Ako racunas, videces da u Americi igraju 8 minuta vise ili skoro jednu celu Evropsku cetvrtinu. Ako u Evropi ekipa postigne 90, znaci da je po cetvrtini postizala ajde recimo 22 poena, ako pogledas 8 minuta vise u NBA i padne 115 poena, znaci samo da su u NBA igrali skoro jednu cetvrtinu Evropsku vise. Racunajte malo. Jokic bi u Evropi davao svaki put 30+ uz minimum 10 asistencija i ko zna kakav ostali skor. Malo preterujete. Ima tu i Duranta, Karija, Dzejmsa, Kazinsa itd, itd, oni bi silu postizali u Evropi gde ima manje atleta, fizicki slabijih igraca itd.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Vidim da se vrti diskusija kako bi Jokić i Bogdanović izgledali u Evroligi. Pa izgledali bi kao NBA igrači!!! Kakva crna Evroliga, pogledajte kako izgleda šut za 3p u NBA kad je igrač slobodan: jedno 80%. U Evroligi svaki drugi stativa. Skokovi, zakucavanja, rešenja pod košem. Jasno je, NBA igrači su fizički i tehnički dominantni.
BB da se vrati u Fener, Žoc ne bi smeo da podvikne na njega, dečko bi imao prosek 20+5+5, Jokara bi ove evropske centre razvlačio kao juniore. To je razlika!

marepp

pre 5 godina

@Marko utakmica u NBA traje duze 8 minita to je potencijalno po 20-25 poena vise po timu nego u Evropi, ima 6 licnih gresaka sto znaci da su igraci duze u igri, i najbolji ofanzivni igraci na svetu igraju tamo. Evropska kosarka je timska jer ne poseduje toliki individualni kvalitet ( cast izuzecima), u NBA se cesto napad zavrsavam u prvih 15 sekundi dok u Evropi oko 20 sekunde. Odbrana u NBA se igra tek posle All Star meca.

Pera

pre 5 godina

Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija
@St3fan KG
Ali zato se u Evropi broji kad ubaci saigracu pod kos pa ga fauliraju pa pogodi bar jedno slobodno, u NBA ne, tako gubi par asistencija na svakoj utakmici

ccc?

pre 5 godina

Sudija sudi faul na 3 sekundi pred kraj utakmice?? Pa to se ne radi??
Sto se tice Jokica, izvanredna igra, sve, sut, skok, asistencije. Izvanredno.

Zoran Belosevac

pre 5 godina

Zdravo.
Retko kad ostavljam komentar, ali jedna stvar me kopka. Na statistici igrača NBA lige piše da su Jokić i LeBron iste težine, odnosto 113kg. ? Jedino ako je Lebron sazdan od neke gušće materije, ali mislim da ovaj naš ima jedno 130 kila. Ima puno iskrivljenih podataka u statistikama timova o visini i težini igrača...

jsx

pre 5 godina

@Marko
Prvo, igra se 20% duze u Americi i neuporedivo je vise utakmica, pa dodje nekad i do umora. Drugo, ko da da tolike poene u Evropi najbolji igraci su par talentovanih momaka koji odu u NBA (kao Bogdan, Doncic...), poneko ko se nije snasao u NBA, a dobar je, ali to su mozda isto dvojica-trojica, koji opet nisu nivo super-zvezda u Americi i najveca grupa Americkih kosarkasa koji ne mogu da igraju u NBA?

nlooooo

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno. 
(ratko, 14. januar 2019 15:00) 

Opet jedan retko pametan:
Radivoj Korac
Drazen Dalipagic
Dragan Kicanovic
Dejan Bodiroga
Predrag Danilovic...

Marko

pre 5 godina

Svi sto me kritikujete, imam samo jedno da vam kazem.
Vi blage veze sa kosarkom nemate. U sustini, ne znate sta gledate. Zato vam se moze oprostiti.
Procitajte sta o NBA kaze majstor trener pomenute igre, gosopdin Pesic.
Mozda vi bolje znate kosarku od njega, ne znam.

Milorad

pre 5 godina

Nema nijedan izgovor da odbije SP ovog leta. Pre 2 godine je odbio EP ajde donekle i da razumemo mada tesko. Sad ako odbije nemoj vise da se pojavljuje. Prosto.

General DV grobari backi jarak

pre 5 godina

sta je samo traktorskih guma okrenuo ovo leto. jokara brate, mani se guma, obezbedio si se finansiski za ceo zivot, cak i praunuke. donesi nam neko zlato ako boga znas. mi se najvise radujemo uspesima kosarkasa.

Mirko

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Stojaković je bio treći trojkaš NBA ikada što niko od naših neće dostići, uzeo prsten sa Denverom što je samo još Miličić koji i nije mnogo igrao - uspeo. Divac je bio lider Sakramenta, igrao je finale dva puta, u Lejkersima bio sa legendama košarke, al' prsten NBA nije uzeo.

Jokić je postao lider Denvera sa 21-22 godine, što ne verujem da će iko ikada da ponovi. Prsten još nije uzeo, na dobrom je putu i ima vremena za njega. Ove godine će sigurno igrati finale konferencije a možda i finale NBA, pa ćemo videti. Ako ne uspe da ga uzme u Denveru, otići će u neki klub koji će to moći da uradi, kao što je to uradio LeBron ili Durent.
Zato mislim da ima šanse da bude najbolji naš igrač u NBA ikada.

LBJ

pre 5 godina

ja da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao za reprezentaciju. Sto da igram besplatno, kad mogu za milione dolara? Platite, pa ce igrati.

baron

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?
(hahaha, 14. januar 2019 12:18)

Zato sto ameri igraju sa 10 all Starova u ekipi protiv evropskih reprezentacija koje imaju jednog, dvojicu najvise.
Neka dodje Lebron na Olimpijadu sa Klivlendom da vidite kako ce se provesti od prosecnih evropskih reprezentacija.
Ljudi koji se ne razumeju u kosarku vecito mesaju babe i zabe, poredeci Amerikance sa Evropskim reprezentacijama. Kada su ti Amerikanci razbili jednu Spaniju? Nikada. Sve na misice i u zadnjim minutima su pobedjivali.
Ali Spanija je imala pun tim kvalitetnih igraca.

jsx

pre 5 godina

@baron
Klivlend sa Lebronom i Irvingom bi mozda bio i bolji nego njihov nacionalni tim prosto zbog uigranosti. A bez Irvinga bi sigurno dobijali Nemacku, Italiju, Rusiju, Hrvatsku i ostale prosecne evropske reprezentacije bez problema. Verovatno bi izgubili od nas, a sigurno od Spanaca da su mladji, ali Jokic, Bogdanovic, Marjanovic,Bjelica, Teodosic, Gasol, Gasol (obojica), Rubio, Ibaka/Mirotic su sve NBA igraci.

kaliopi

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta je to tacno Jokic uradio za svoju domovinu?
Sta je uradio za svoj narod?
Da li ljudi u ovoj zemlji bolje i srecnije zive zbog njegovih partija tamo?
On je covece napustio svoju zemlju i otisao da igra kosarku u Ameriku.
Tu je kraj svake price.
To sto oni tamo pomenu Srbiju, to je nebitna stvar.
Kako ne shvatate?

Kosarkaski trener pesic objasnio

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.
(Marko, 14. januar 2019 10:32) # Link komentara sta vredi da objasnjavas napaljenim klincima sustinu.mislim da je na basketu vece zalaganje u odbrani.sinoc sam pogledao atlanta - milvoki i iduszao posle 5 minuta ,bukvalno bi igrac iz aba lige dao 20 sa takvom odbranom adetokumpa cuvaju na penalu i niko ruku da podigne,strana pomoci ne postoji.ne znam sta je funkcija trenera tamo ,to moze voditi trener iz druge srpske ovde,to ispucavanje hardena i ostalih ,besomucno sutiranje .podsecaju me na kecere.ruglo jedno.taj jokic bi očimpijakosu iz najboljih dana dao mozda 10 poena.

niko i nikad

pre 5 godina

Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta si ti uradio za svoju domovinu?

paspalj chandler

pre 5 godina

Ne morate na sajt, ukucate u googleu Nikola Jokic NBA vote i bukvalno u rezultatima vam je da kliknete na vote i gotovo, nikad lakse.

LBJ

pre 5 godina

at Zoran Belosevac

netacno. Lebron ima 120 kila misica, i da misici jesu gušći od sala, i stoga teži. Lebron je veći, ne po visini, nego po masi, od većine centara u NBA. Pogledaj pažljivo i uverićeš se u to i sam.

MaironDrake

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač". 
Ljudi opustite se i uživajte..
(Nikola, 14. januar 2019 10:03)

Ko nije opusten? Nurkic i Jokic su mi toliko bitni u zivotu? Kako ne volim.ove komentare kao satro opustite se...

Marko

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.

Jax

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t

kaliopi

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta je to tacno Jokic uradio za svoju domovinu?
Sta je uradio za svoj narod?
Da li ljudi u ovoj zemlji bolje i srecnije zive zbog njegovih partija tamo?
On je covece napustio svoju zemlju i otisao da igra kosarku u Ameriku.
Tu je kraj svake price.
To sto oni tamo pomenu Srbiju, to je nebitna stvar.
Kako ne shvatate?

Marko

pre 5 godina

Svi sto me kritikujete, imam samo jedno da vam kazem.
Vi blage veze sa kosarkom nemate. U sustini, ne znate sta gledate. Zato vam se moze oprostiti.
Procitajte sta o NBA kaze majstor trener pomenute igre, gosopdin Pesic.
Mozda vi bolje znate kosarku od njega, ne znam.

mare

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.

jovan

pre 5 godina

@mare
Tebi je nacionalista onaj koji voli svoju zemlju, a onaj koji voli Srbiju nije nacionalista nego patriota?! Licemerno. Reci ti meni, sta je lose i tome sto covek na opremi nosi ime nekog vojnika SVOJE DRZAVE? Sta je tu problematicno? Sto se Srebrenice tice, nista tu nije preuvelicano, sve je dokazano, presudjeno, utvrdjeno, naravno, ima nacionalista i balavaca koji pricaju kako je “preuvelicano”, a bune se kad Hrvati za Jasenovac kazu da je “preuvelicano”, ali sta da se radi, budala ce uvek biti. Naravno da ce Nurkic da potencira najvecu tragediju svog naroda, nece valjda da cuti o genocidu nad svojim sunarodnicima da bi se ti osecao bolje?
Da je pametniji, svakoga dana bi pricao o tome kako su izvrsili genocid nad njegovim narodom, cisto da ludaci pate.

bojan

pre 5 godina

Auuuuu šta uradi čovek. Ja mislim da ovogodišnji “oll star” treba da bude ne istok -zapad već USA protiv Evrope ili bolje rečeno USA-Balkan. Zamislite ekipu Balkana sa Jokićem,Dragićem,Dončićem ,Teodosićem,Bogdanović(Bojan i Bogdan),Bjelica,Vučelić i plus Grčki igrači

Kosarkaski trener pesic objasnio

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.
(Max, 14. januar 2019 09:58

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno.
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu.
NBA je negledljiva, to je sushtina.
(Marko, 14. januar 2019 10:32) # Link komentara sta vredi da objasnjavas napaljenim klincima sustinu.mislim da je na basketu vece zalaganje u odbrani.sinoc sam pogledao atlanta - milvoki i iduszao posle 5 minuta ,bukvalno bi igrac iz aba lige dao 20 sa takvom odbranom adetokumpa cuvaju na penalu i niko ruku da podigne,strana pomoci ne postoji.ne znam sta je funkcija trenera tamo ,to moze voditi trener iz druge srpske ovde,to ispucavanje hardena i ostalih ,besomucno sutiranje .podsecaju me na kecere.ruglo jedno.taj jokic bi očimpijakosu iz najboljih dana dao mozda 10 poena.

Stev

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda

Beeeee

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.
(ElHombre, 14. januar 2019 15:30)

Ufff a ti nešto imaš od toga. Od vas što se toliko poistovećujete sa Jokićem mi je još više muka od hatera i trolova. Ovce ste svi

baron

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?
(hahaha, 14. januar 2019 12:18)

Zato sto ameri igraju sa 10 all Starova u ekipi protiv evropskih reprezentacija koje imaju jednog, dvojicu najvise.
Neka dodje Lebron na Olimpijadu sa Klivlendom da vidite kako ce se provesti od prosecnih evropskih reprezentacija.
Ljudi koji se ne razumeju u kosarku vecito mesaju babe i zabe, poredeci Amerikance sa Evropskim reprezentacijama. Kada su ti Amerikanci razbili jednu Spaniju? Nikada. Sve na misice i u zadnjim minutima su pobedjivali.
Ali Spanija je imala pun tim kvalitetnih igraca.

MaironDrake

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač". 
Ljudi opustite se i uživajte..
(Nikola, 14. januar 2019 10:03)

Ko nije opusten? Nurkic i Jokic su mi toliko bitni u zivotu? Kako ne volim.ove komentare kao satro opustite se...

Milorad

pre 5 godina

Nema nijedan izgovor da odbije SP ovog leta. Pre 2 godine je odbio EP ajde donekle i da razumemo mada tesko. Sad ako odbije nemoj vise da se pojavljuje. Prosto.

LBJ

pre 5 godina

ja da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao za reprezentaciju. Sto da igram besplatno, kad mogu za milione dolara? Platite, pa ce igrati.

Pazarac

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Nije tacno!!! Na patike je lijepio bosansku zastavu i nista drugo. Ne pali. Rat je davno zavrsio, a oni su dobri sportisti i jos bolji prijatelji.
Lijep pozdrav iz Pazara, svim normalnim ljudima.

General DV grobari backi jarak

pre 5 godina

sta je samo traktorskih guma okrenuo ovo leto. jokara brate, mani se guma, obezbedio si se finansiski za ceo zivot, cak i praunuke. donesi nam neko zlato ako boga znas. mi se najvise radujemo uspesima kosarkasa.

splinter

pre 5 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ovoliko ljudi koji mrze Nikolu zato sto se nije odazvao za reprezentaciju,garantujem da bi svako ali svako isto postupio kao Nikola.Pa niko nije lud da rizikuje ugovor od 150 miliona alo ljudi,svi ali svi koji ga pljuju ovde bi isto uradili kao i on ali svi.!Jos nam je decko doneo srebro sa olimpijskih igara.

Nikola

pre 5 godina

Jokić o Nurkiću: "Ne znam zašto pokušavaju da prave ružnu priču. Mi smo odlični, odlični. On je značajno napredovao otkad je otišao od nas, snažniji je, ustalio se, strpljiviji je na niskom postu. Sjajan je igrač".
Ljudi opustite se i uživajte..

nlooooo

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno. 
(ratko, 14. januar 2019 15:00) 

Opet jedan retko pametan:
Radivoj Korac
Drazen Dalipagic
Dragan Kicanovic
Dejan Bodiroga
Predrag Danilovic...

HARIS

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Gdje si vidio to da vas 'ne mirise', aj nam pokazi! Sta ako jednom godisnje izbaci sliku Srebrenice i to vama odmah smeta. Onaj Vranjes istetovirao cetnickog vojvodu, vi svi u delirijumu, budi malo realan. Ja
nigdje nisam vidio da Nurkic kaze nesto lose o Srbima ili Hrvatima. Ako ga ne volis samo zbog imena, nacionalnosti ili vjere, onda je veci problem s tobom. Ne vjerujem da bi se neko onako srdacno pozdravljao sa Jokicem, a da vas 'ne mirise'. Svoje voli, tudje postuj, to ti je moj savjet.

Partizan 1917

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Zaboravio si Lazića i Marinkovića.

Zoran Belosevac

pre 5 godina

Zdravo.
Retko kad ostavljam komentar, ali jedna stvar me kopka. Na statistici igrača NBA lige piše da su Jokić i LeBron iste težine, odnosto 113kg. ? Jedino ako je Lebron sazdan od neke gušće materije, ali mislim da ovaj naš ima jedno 130 kila. Ima puno iskrivljenih podataka u statistikama timova o visini i težini igrača...

ratko

pre 5 godina

Apelujem na brata Jokaru, da se i ovog leta priprema na novo NBA sezonu i da ne gubi vreme sa reprezentacijom. Vise volim da ga gledam kako razvaljuje NBA nego da zbog reprezentacije u novu sezonu dolazi nespreman. Nikola kao i uvek ima moj glas.

Mirko

pre 5 godina

Gde su sad navijači FMP-a što su ga prozivali za kamionske gume? :)
(Života, 14. januar 2019 11:38)

Isto gde i Igokejci koji se hvale kako neće da glasaju za njega jer ne igra za reprezentaciju i nije srpski igrač. Sramota.

KOSTA1703

pre 5 godina

82 utakmice regularnog dela sezone, pred početak i tokom meča nekoliko puta se pomene da je Jokić iz Srbije.
Intervjui pre i posle meča obavezno sadrže ono "srpski igrač".
Svaka vest o njemu, a mnogo ih je zahvaljujući brutalnim igrama, sadrži odrednicu "srpski igrač Nikola jokić.
Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.

Max

pre 5 godina

Svaki meč su mu ruke od lakata do ramena ili crvene ili krvare. Da sam na Jokićevom mestu, nosio bih debele štitnike na nadlakticama, pa neka ga onda grebu i udaraju koliko hoće.

Milan

pre 5 godina

Pa nema sanse da bi igrao ovako fobro da nije trenirao tokom leta, bukvalno bi bio mrtav fizicki na pola sezone da je ostao u kondiciji od prosle godine.

KOSTA1703

pre 5 godina

kaliopi

Nebitna?
Daleko je to od nebitnog.
Prosečni Zapadnjak kada stiče utisak o nekome, stiče na osnovu predstavnika tog naroda.
Devedesetih su nas predstavljali Karadžić, Mladić,Milošević, danas Vučić,Šešelj,Čanak....
Kada u tom moru da ne kažem kakvih likova, neko sa Zapada vidi i čuje jednog Novaka Djokovića , Nikolu Jokića,Ivanu Španović, Tijanu Bošković, onda shvati da i na ovom mestu, u vuko.jeb.ini bogu iza nogu, ima normalnih, pristojnih i pametnih ljudi.
A to na Zapadu, na koji sve više nas beži glavom bez obzira, u mnogim poslovnim prilikama često znači razliku izmedju uspeha i propasti.
Pitaj naše na Zapadu da li je tako....

.

pre 5 godina

A ruke ranjave kao da je učesnik rata...Ubise ga...Ojačao je da ne oseca udarce...
(room 1408, 14. januar 2019 10:03)

zar ne vidite da ima takvu boju kože da se muha zaleti u njega ostavit će traga

ElHombre

pre 5 godina

Nikola je vladar nikada jaceg zapada jos uvek. Srbin pa svi ostali. Sigurno to mnogima u regionu smeta, ali to je njihova tuzna sudbina.

Vodja

pre 5 godina

@KOSTA1703
Ne zanosi se.
Prosecan Zapadnjak nema pojma gde je Srbija niti ga to zanima.
Mi smo za njih neka tamo egzotika, kao sto su za nas drzave u centralnoj Africi.

hahaha

pre 5 godina

@Marko
Ako su evropske odbrane tako dobre, zasto ih onda Amerikanci napune do vrha kada se susretnu reprezentacije? I to Ameri igraju s trecim timom i s pola snage i opet dobiju 40 razlike?
Ako je americka odbrana tako slaba, zasto prima malo poena od tih evropskih reprezentacija?

tocka

pre 5 godina

Bravo Nikola, još samo sledeće leto da poradiš na skoku i bićeš nevidjena zver. Inače on tek sad ulazi u zonu, tek u drugoj polovini sezone daje najbolje partije, tako da će ovo biti jako zanimljivo.
Neki se ovde ljute na Bartona... kakav god da je, on im je najbrži igrač i daće im snagu u kontri, a to im je uveliko falilo. Praktično bez Bartona nemaju pravo malo krilo. Samo da ga Meloun vrati na šine sa početka sezone. Mali zna da se halavi, ali je na početku sezone imao i po osam asistencija, za razliku od prošle.
Što se tiče Nurkića, dečko je uglavnom korektan, osim one poslednje utakmice i ostrašćene izjave kada je Nagetsima izmakao Plejof. Ali i pored toga to je bila jedna ostrašćena sportska, a ne politička izjava. Stvarno bi ljudi trebalo da olade malo. Gledajte velike ljude, niko od njih nije nacionalista, jer je svet mnogo zanimljiviji i lepši kada se svi takmiče. Ostvareni ljudi ne gube energiju na mržnju, a naročito ne na neke virtuelne stvari kao što je nacija.

Mad4Red

pre 5 godina

Sinak onda kad se zavrsi NBA sezona ti kad te bude pozvao Sale nek ti pusti ovo “Ne umor ne moze da bude prisutan pa spremao si se za ovo!!!” Iskreno zelim ti da osvojis prsten sa Nagetsima i da osvojis zlato na SP sa Srbijom da budes predvodnik novog talasa basket Srbije!!!!

St3fan KG

pre 5 godina

Kažu za čoveka koji dominira u NBA, jedan od najboljih igrača a ne samo centara i koga skoro niko ne može da zaustavi da ne bi mogao ništa da uradi u Evropi, svašta... Pa tek u Evropi bi se poigravao, Jokić je plejmejker u telu centra, skače, šutira, dodaje bez gledanja...Čak je počeo i da zakucava. Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija

znanje-imanje

pre 5 godina

Koliko nesuvislih komentara?! Vodeći igrači vodećeg evropskog tima Lovernj i Veseli nisu o(p)stali u NBA pa se smaraju u Evropi. Zašto nisu tamo za 2,3, 5 ili 10 puta veće pare? Činjenica da je igra u Evropi duplo ozbiljnija i bolja je nesumnjiva. Ali to je činjenica u kontekstu osnovne činjenice - da je to igra koja je blizu maksimuma slabijih igrača. U Evropi je i suđenje bolje a pogotovu nema štelovanja ili forsiranja superzvezda. Sve to znači da je NBA često negledljiva ali u ukupnom zbiru ne znači da je NBA slabija od Eurolige. Što se tiče "mogu i klinci sa basketa" - jedino što bi klinci sa basketa u tom kontekstu mogli je da nakon par laktova i bodičeka u NBA odu kod lekara ili zubara.
@jovan
Zločin u Srebrenici nije genocid. Obaška što sve što se trebali da rade u "demilitarizovanoj zoni" je da - ne rade ništa. A pogotovu ne da "demilitarizovani" krenu u ofanzivu iza leđa. Jokić ne bi bio ništa pametniji da svaki dan priča o prethodećim zločinima u Bratuncu i okolini. Ti ne bi trebao da se stidiš sopstvenog imena i da koristiš tuđe. Niti da na silu uturavaš politiku u sport. To rade samo ludaci koji pate.

Myiagi

pre 5 godina

Nurkic je kao i svi muslimani prisvojio BiH samo za njih. Sjetite se da je kritikovao Dragica st je dibio nagradu ud Dodiga! To je politika! Sto se tica sporta on je odlican kosarkas koji se etablirao u NBA . Nije toliko dobar kao Jokic ali takvih je u NBA mnogo.

Navijač

pre 5 godina

Individualni treninzi su se isplatili
(danijel_lije, 14. januar 2019 10:03)

Evo vristim od smeha, ti si car nevidjeni, hehe, najoriginalniji komentar ikada! Molim redakciju da ovaj komentar stavi u hall of fame komentara.

Legend

pre 5 godina

Nisi trcao bucko, jer te ja u reprezentaviji za razliku od Bogdanovica nisam video. Koliko god da se trudim da te gotivim, ne mogu...a vi lupajte minuse do sutra. Okrenuo si ledja zastavi (iako mozda nije ni zasluzila bolje), ali ipak... t
(Jax, 14. januar 2019 11:00)


Da tebe to baš pogađa jer si ti jadan trčao pored Bogdanovića i ginuo za reprezentaciju dok Jokić nije došao....

frosty

pre 5 godina

@Marko

Pesic ima isto problem kao Murinjo. Legendarni trener koji slabije prati evoluciju igre. Stil igre koji neguje mu i dalje radi posao ali vise nije top5 u struci.

Cisto da ne bude kako samo pljujem po Evropskim trenerima, imas takve trenere i u NBA. Generacija su Popovica ali su odbili da se menjaju pa im ekipe stagniraju.

Brana

pre 5 godina

Ajde samo jednom , samo jednom , probajte da glasate , a ne da polemišete besmisleno Hvala , ako možete glasajte za Jokic Nikolu vote.nba.com
Dokle bre više da komšiji crkne krava

deki

pre 5 godina

Ostavite dečka na miru, igraće on za reprezentaciju ne brinite.A ovi pljuvaci neka podju prvo od sebe, šta su oni uradili korisno za ovo društvo i državu.

jsx

pre 5 godina

@baron
Klivlend sa Lebronom i Irvingom bi mozda bio i bolji nego njihov nacionalni tim prosto zbog uigranosti. A bez Irvinga bi sigurno dobijali Nemacku, Italiju, Rusiju, Hrvatsku i ostale prosecne evropske reprezentacije bez problema. Verovatno bi izgubili od nas, a sigurno od Spanaca da su mladji, ali Jokic, Bogdanovic, Marjanovic,Bjelica, Teodosic, Gasol, Gasol (obojica), Rubio, Ibaka/Mirotic su sve NBA igraci.

ccc?

pre 5 godina

Sudija sudi faul na 3 sekundi pred kraj utakmice?? Pa to se ne radi??
Sto se tice Jokica, izvanredna igra, sve, sut, skok, asistencije. Izvanredno.

Šta ti dečko radiš?

pre 5 godina

@Marko
U Evropi, za tvoju informaciju, utakmica traje 8 minuta kraće, što je skoro cela jedna četvrtina, i zato u Evropi nema rezultata 125:120. Prosto.
A osim toga, u Evropi, nijedan tim ne odigra 82 utakmice u regularnom delu sezone (bez play offa), niti proputuje kilometražu koliku timovi u NBA prevale s kraja na kraj kontinenta, a tamo to uradi svaki tim. Upravo iz tog razloga ni najbolji timovi Evrope ne mogu ravnopravno da se nose ni sa najslabijim timovima iz NBA.
A ta priča da se tamo ne igra odbrana je mit koji neko ponavlja bez da je ikada pogledao jednu utakmicu. U suprotnom tako nešto ne bi nikada izjavio.

frosty

pre 5 godina

@Marko

Imenjace sta ti ovde napisa...

U NBA se daje vise koseva jer jednostavno igraju 8 minuta vise po utakmici. A to da Evropljani igraju "dobru odbranu" najbolje vidis po tome sto igraci koji ne daju u proseku preko 5 poena u NBA su u Evropi glavne zvezde i nosioci igre.

PimPong

pre 5 godina

Ova Jokiceva partija po meni ima veliku tezinu, jer su dobili jedu od boljih ekipa na zapadu, a Nurkic, koji ga je cuvao, je igracina, da se ne lazemo. U nekim ranijim susretima je Jokicu pravio probleme. Zao mi je sto obojica nisu u Denveru, ali mi je jasno da Nurkic ne bi postao ovakav igrac i ne bi imao prostora za razvoj da je ostao.

LBJ

pre 5 godina

at Zoran Belosevac

netacno. Lebron ima 120 kila misica, i da misici jesu gušći od sala, i stoga teži. Lebron je veći, ne po visini, nego po masi, od većine centara u NBA. Pogledaj pažljivo i uverićeš se u to i sam.

Pseudoharms

pre 5 godina

Ovaj snimak treba pustati klincina, da vide razliku izmedju modernog i centra stare skole. Dobro, Jokic se nadavao poena iz reketa, nije mu mogao nista ni pod kosem, ali onda veze 4 trojke i kos sa kapice, gde u svakoj prilici Nurkic ostaje u reketu i ne stize da brani. Pa je i tu ona asistencija, kada nakon toga jurisaju ka njemu na trojci, dva igraca, a on daje loptu u prazan reket. Ljudi, ovo nije moglo da se brani. Neverovatno raznovrsno i leprsavo. Svaka cast.

Anti-nacionalista

pre 5 godina

Nurkić je ok dečko ali je nacionalista i čini mi se da nas ne miriše. Čak je i neke vojnike armije BIH stavljao na patike, da ne pominjem što stalno pominje Srebrenicu koja je preuveličana priča 30 puta.
(mare, 14. januar 2019 10:33)

Zao mi je sto moram da pisem komentar na ovako lepu vest. A vest je da je Jokic divan momak ali i izgleda strasan radnik i realan covek. Mare nadam se da si mlad i nemas pojma koje si strahovite gluposti napisao.

MPP

pre 5 godina

Što se tiče Pešića to je nešto najgluplje što je ikada izjavio bilo koji evropski trener . G.Pešiću zašto su nas onako razbili Ameri na S.P. ? Ako su to loši igrači i loša ekipa ...koliko smo loši onda bili mi ?

cile

pre 5 godina

@Marko Gde su i kolike minutaže i proseke u NBA imaju Ekpe Udoh, Wanamaker, Nunnally, Teodosić, Marjanović, pa jedan Noris Cole dodje u Budućnost koji ne može da nadje angažman tamo i ima 20ppg i rešava poslednje napade za pobedu, ako je jača odbrana u EL nego NBA ovi prvi bi trebali da imaju jače proseke a NBA škart koji dodje da ne može da pogleda ka košu. Nikako da razumete da tamo postoje igrači koji su neodbranjivi u nekim situacijama i utakmicama, takvih igrača nema u Evropi

jsx

pre 5 godina

@Marko
Prvo, igra se 20% duze u Americi i neuporedivo je vise utakmica, pa dodje nekad i do umora. Drugo, ko da da tolike poene u Evropi najbolji igraci su par talentovanih momaka koji odu u NBA (kao Bogdan, Doncic...), poneko ko se nije snasao u NBA, a dobar je, ali to su mozda isto dvojica-trojica, koji opet nisu nivo super-zvezda u Americi i najveca grupa Americkih kosarkasa koji ne mogu da igraju u NBA?

mix

pre 5 godina

Ma, da. Ubise ga , pa na svakoj utakmici daje preko 20 poena, a cesto i do 30...rezultati utakmica 120-125 i slichno. 
O cemu vi ljudi pricate..?? Ovo je basket na dva kosta...Odbrane se ne igraju. Sudija svira svaki dodir. U Evropi Jokic tesko da moze ici preko 15 poena i to kada mu je dobar dan. Zasto u Evropi nema rezultata od 120-125..? Pa, prosto. Igraju su chvrste odbrane. Nema setanja kroz reket...Namestanja do zore, a svi te gledaju kao u pozoristu. 
NBA je negledljiva, to je sushtina.
@@@@(Marko, 14. januar 2019 10:32)
Ne razumem do koje granice mozete ici sa duplim standardima...Kada Harden,Lebron....pa i Nurkic odigraju dobro to je OK,ali kad Jokic ubaci 40+ onda je losa liga,ne igra se odbrana....mislim liga je ista za sve.

MPP

pre 5 godina

Nikola je na prvom mestu jedan fin , kulturan i pametan dečko. Sve više podseća svojim ponašanjem na Novaka Djokovića , ima jedan đentlmenski pristup koji je daleko iznad ovdašnjeg proseka .... A to izludjuje lokalne primitivce koji ne poštuju ničiji uspeh ni kvalitet . ..... E sad ćemo videti sa GSW- om gde smo ..... Strašna ekipa koja igra sve bolje . Ali leže sigurno više Denveru nego Hjuston sigurno ... Denver igra sada za svog trenera , pošto je Jokić posle ovih 40 poena u teškoj utakmici praktično siguran učesnik All Stara .

Usamljeni vuk

pre 5 godina

@Marko
A mozda zato Ameri pune sve na svetskom prvenstvu sa jako puno razlike, zato sto igraju losu odbranu? Hvala ti na tome to nisam znao za to.

zz

pre 5 godina

(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Svašta čovek može da pročita..
Super smo mi sačuvali Hardena u finalu? Toliko smo ih sve dobro čuvali da su počeli egzebicije da rade u jednom momentu.. A i na finale EP, videlo se šta znači jedan NBA Dragić..

marepp

pre 5 godina

@Marko utakmica u NBA traje duze 8 minita to je potencijalno po 20-25 poena vise po timu nego u Evropi, ima 6 licnih gresaka sto znaci da su igraci duze u igri, i najbolji ofanzivni igraci na svetu igraju tamo. Evropska kosarka je timska jer ne poseduje toliki individualni kvalitet ( cast izuzecima), u NBA se cesto napad zavrsavam u prvih 15 sekundi dok u Evropi oko 20 sekunde. Odbrana u NBA se igra tek posle All Star meca.

ja

pre 5 godina

Menjam Divčev dres iz Sakramenta za ovaj predivan retro Denverov dres od Jokića.

Šalim se, ne bi još dao Divčev dres. Divac je ipak legenda uprkos brojkama Jokića. Jokara bi mogao ispisati istoriju Denvera da uđu u par faza plejofa.

kako da ne

pre 5 godina

@marko
Nisi nekad razmislio da je u NBA jedna cetvrtina 12 minuta, a ne 10 kao u Evropi? U Evropi npr dodje rezultat 90-85, normalno. A, u Americi 120-115 npr. Ako racunas, videces da u Americi igraju 8 minuta vise ili skoro jednu celu Evropsku cetvrtinu. Ako u Evropi ekipa postigne 90, znaci da je po cetvrtini postizala ajde recimo 22 poena, ako pogledas 8 minuta vise u NBA i padne 115 poena, znaci samo da su u NBA igrali skoro jednu cetvrtinu Evropsku vise. Racunajte malo. Jokic bi u Evropi davao svaki put 30+ uz minimum 10 asistencija i ko zna kakav ostali skor. Malo preterujete. Ima tu i Duranta, Karija, Dzejmsa, Kazinsa itd, itd, oni bi silu postizali u Evropi gde ima manje atleta, fizicki slabijih igraca itd.

K-9 se javlja na raport

pre 5 godina

@(Marko, 14. januar 2019 10:32)

Pa naravno da ne moze u Evropi da se desi da ekipa da 120 poena. Prvo, logicno je jer utakmica traje 8 minuta krace. To je nesto sto morate imati u vidu. Dakle 120 poena u NBA je kao 100 poena u Evropi (ako gledamo cisto matematicki zbog broja minuta), sto se vec ponekad i desava. Drugo je pitanje zasto se desi u NBA i 140 poena recimo.

Odgovor je - igra se mnogo brze, napadi se zavrsavaju brze, pa je i broj suteva veci. A kad je broj suteva veci, logicno je da ce da se daje i vise poena.

Ono sto je mana, sada se NBA previse svodi na sut za 3 poena. A sto se tice Jokica da ne bi davao vise od 15 poena, to je smesno. Ne postoji igrac u Evropi koji bi ga zaustavio ni fizicki, a da ne pominjemo druge aspekte njegove napadacke igre. Naravno ovo kazem kada bi sada otisao da igra u Evropu.

Kako bi se razvijao da nije otisao u NBA, niko ziv ne moze da zna, svakako da je imao i dozu srece da mu se ovde otvori prostor. Ali, jasno je da je zasluzio.

ivan78bg

pre 5 godina

@Marko
1 U NBA-u se igra 8 minuta duze.
2 U NBA-u je tempo daleko veci(igra se daleko brze pa otuda veci broj pokusaja suta.
3 NBA je priblizila svoja pravila svetskoj kosarci pa sada "sviraju svaki kontakt"
4 da ima i malo istine u tome sto si napisao evropske ekipe bi lako dobijale nba ekipe kada se sretnu(ili bar bile jednake) a i sam znas ishod kada se sretnu prosecna nba ekipa i najbolja ekipa iz evrope.Kvalitet nije ni priblizan.Evropske ekipe izgledaju smesno..

Ludi Milojko

pre 5 godina

@Marko Druže u SAD se utakmica igra 8 minuta duže, a i teren je veći i to je glavni razlog što ima toliko poena. Realno u regularnom delu sezone se igra slabija odbrana, ali svaki tim odigra po 82 utakmice, u PO počinje prava košarka. I manite te priče da Jokić ne bi dominirao u Evropi, Bobi je bio mvp Evrolige a Jokić je mnogo bolji igrač od njega.

Goran

pre 5 godina

Ja sa 19 godina bio poslat u rat, ratovao mesecima za svoju drzavu, bio ranjen, jedva ziv ostadoh, posledice nikada necu prestati da osecam, koliko mi jos fali pa da uradim za drzavu koliko Jokic? Ti si onaj prokleti deo ovog naroda
(Stev, 14. januar 2019 12:43)

Ne treba tebi Jokic da smeta, nego svi oni koji vojsku videli nisu, svi oni kojima je mrsko da ociste stepeniste ispred zgrade, dvorista, prilaze lokala...svi oni koji smece bacaju kroz prozore svoga stana, kuce, kroz prozore kola, oni koji nam prljaju reke, oni sto se deru u 12 uvece pijani teturajuci se kroz ulice, oni sto zvrljaju zidove navijackim, rasistickim ili fasistickim porukama pravdajuci to patriotizmom, oni sto voze zutom trakom pa seku u saobracaju, sto ne pustaju pesake na pesackom, oni sto kradu u drzavnim firmama itd itd...TO ZEMLJACE MENI SMETA, ne smeta meni Jokic, i to sto se nije odazvao za reprezentaciju.

Ja sam sluzio vojsku, zovu me na vojnu vezbu, ako se ne odazovem, dobijam kaznu od 10-20 hiljada dinara, a ljudi koji je nisu ni sluzili uzivaju...to je paradoks ovog drustva.

KOSTA1703

pre 5 godina

Stev

I ja sam služio vojsku, i ja sam mesecima bio u ratu, pa šta?
Svako doprinosi na svoj način svojoj domovini.
Jokić na ovaj, ja na neki drugi, ti opet na treći.
Problem nas dvojice, tačnije tebe jer to ne razumeš, je da je njegova borba za svoju domovinu, i promovisanje iste, mnogo delotvornije nego moje i tvoje.
I problem nije u Jokiću, nego u društvu u kojem su doktori nauka sirotani za neke jedva svršene osmoškolce koji znaju da pikaju loptu na ovaj ili onaj način.Ali tome Jokić ne može da bude kriv, pogrešna ti je adresa.

Pera

pre 5 godina

Jedino čega bi imao manje u Evropi je broj asistencija, jer se u NBA stvarno svašta beleži kao asistencija
@St3fan KG
Ali zato se u Evropi broji kad ubaci saigracu pod kos pa ga fauliraju pa pogodi bar jedno slobodno, u NBA ne, tako gubi par asistencija na svakoj utakmici

niko i nikad

pre 5 godina

Da je samo to, to je opet više od onoga što će većina od vas za ceo život da uradi za svoju domovinu.
(KOSTA1703, 14. januar 2019 12:27)

A sta si ti uradio za svoju domovinu?

mighty banana

pre 5 godina

@crni_redstar Ne slažem se sa tobom, i ovako mu ide dobro a njegov stil igre značajno umanju šansu za povredom. Samo oeglaj Nikola!

Stojke

pre 5 godina

“U Srbiji je izazivanje vikanje”.... tako je Jokara, udri po Srbiji, to je moderno.
(hahaha, 14. januar 2019 12:11)

Ja ne znam u kojoj ti Srbiji zivis, ali ovo je 100% tacna izjava. I ne vidim je kao nesto posebno negativno, odlika mentaliteta. Isto je i u svim Mediteranskim zemljama i mnogim drugim. A to sto decko ne voli da se dere je njegova lucna stvar, ne volim ni ja pa moram nekada da bi iko obratio paznju.

Mirko

pre 5 godina

Jokara, ponos Srbije, najbolji srpski kosarkas svih vremena. Oduvao Divca i Stojakovica momentalno.
(ratko, 14. januar 2019 15:00)

Stojaković je bio treći trojkaš NBA ikada što niko od naših neće dostići, uzeo prsten sa Denverom što je samo još Miličić koji i nije mnogo igrao - uspeo. Divac je bio lider Sakramenta, igrao je finale dva puta, u Lejkersima bio sa legendama košarke, al' prsten NBA nije uzeo.

Jokić je postao lider Denvera sa 21-22 godine, što ne verujem da će iko ikada da ponovi. Prsten još nije uzeo, na dobrom je putu i ima vremena za njega. Ove godine će sigurno igrati finale konferencije a možda i finale NBA, pa ćemo videti. Ako ne uspe da ga uzme u Denveru, otići će u neki klub koji će to moći da uradi, kao što je to uradio LeBron ili Durent.
Zato mislim da ima šanse da bude najbolji naš igrač u NBA ikada.

paspalj chandler

pre 5 godina

Ne morate na sajt, ukucate u googleu Nikola Jokic NBA vote i bukvalno u rezultatima vam je da kliknete na vote i gotovo, nikad lakse.

Danijel Šifer

pre 5 godina

Vidim da se vrti diskusija kako bi Jokić i Bogdanović izgledali u Evroligi. Pa izgledali bi kao NBA igrači!!! Kakva crna Evroliga, pogledajte kako izgleda šut za 3p u NBA kad je igrač slobodan: jedno 80%. U Evroligi svaki drugi stativa. Skokovi, zakucavanja, rešenja pod košem. Jasno je, NBA igrači su fizički i tehnički dominantni.
BB da se vrati u Fener, Žoc ne bi smeo da podvikne na njega, dečko bi imao prosek 20+5+5, Jokara bi ove evropske centre razvlačio kao juniore. To je razlika!