Sreda, 02.01.2019.

05:25

MVP, MVP, MVP – tripl-dabl Jokića u tesnoj pobedi Denvera

Košarkaši Denvera pobedili su Njujork Nikse rezultatom 115:108.

Izvor: P. Tadiæ

MVP, MVP, MVP – tripl-dabl Jokiæa u tesnoj pobedi Denvera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

MPP

pre 5 godina

19 poena 14 skokova, 15 asistencija, tri blokade i jednom ukradenom loptom........ Koliki je Jokićev učinak ustvari , tekma traje 48 min kad to podelite sa (19 14 15 3 1=52 ) 48/52 dodjete do cifre od 0,92.....Znaći u proseku je aktivno učestvovao na SVAKI MINUT u igri Denvera !?! I pri tome zabio odlučujuću trojku.... raznovrsnost kao poseban faktor ......protivnički igrači moraju da se" polome " da to spreče .... I na kraju se i polome a Denver pobedi.....

Smešno i jadno

pre 5 godina

Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač
(Lima, 2. januar 2019 12:41)

Ovo je post nekog deteta koje se nije ni rodilo kad je Dražen igrao, i koje misli da su statistički podaci jedini pokazatelj nečijeg sportskog umeća.

Dušan R.

pre 5 godina

Da li mozete vec jednom da prikazete tabelu Zapadne konferencije?!!
(Derminator, 02. januar 2019 15:16)

Kliknite na western conference i tu je tabela zapada.

Beogradjanin

pre 5 godina

(dragan-borca, 2. januar 2019 09:57)

Pre kritike, slazem sa @Jeremijom koga nema za ove likove koji hvale kosarku koja se igra u Evropi. Sve sto vredi je u NBA, i kad bi igrali evropski kosaraksi u NBA vs naboljeg tima Evrolige i sa crncima bilo 30 razlike za evropske NBA igrace. Kosarka koja se igra u evropi je pukla.
NBA reguralni deo je danas bez takmicarskog zara, previse se igra rekreativno. Neko je pitao sta se desilo sa NBA? Ako ne uvedu nikakve promene idu pravo u propast. Spas drafta kao 2004 se ne vidi.
Jokic je ranga Divca za sada, bolji u napadu losiji u odbrani, moze da bude i bolji. Ali sve to mora da potvrdi u playoffu.

Najveci utiskak je, dok bude nasih igraca u NBA ovde ce biti komentara, govorim o reguralnoj sezoni. Kad ih jednog dana ne bude bice 10+ komenatara i to pod uslovom da "petarcvz" i njegov San Antonio udju u playoff.
Pratice se tada NBA na ovim prostorima kao Americki fudbal, toliki napredak ce doziveti.

Sasa

pre 5 godina

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 2. januar 2019 14:02)

# Link komentara

Kakve, u ovome slucaju, njegove baljezgarije, imaju veze sa SNS-om? Prestani da siris besmislice. Niti je deo tog tuznog bot tima, koji, uostalom, imaju sve druge politicke opcije, niti samim tim zna o cemu pise. Ukoliko pripadas, a ocigledno je, drugoj politickoj opciji, to ne znaci da ovakve ljude moras povezivati sa protivnickom sa ciljem jos vece degradacije one prve. Ljudi se za licnu ideologiju i ideologiju stranke mogu boriti civilizovanije, a u interesu drustva, nikako na ovakav nacin. Informer ili Teleprompter, isto je. Niko od njih nije B92, na kojem jedino mozes procitati vesti onakve kakve jesu, a ne onakve kakve pozicija ili opozicija zele da budu.

Comi

pre 5 godina

Da li je Jokić MVP pokazaće vreme, ali on se definitivno igra košarke. Ima sve, i šut, i pregled igre, i, pre svega, odličan tajming dodavanja. Slobodan igrač dobije loptu u savršenom momentu, i oni koji su igrali nekad i basket znaju koliko znači kad dobiješ loptu u pravom trenutku. Osim toga igra jako pametno, izvuče se na vrh reketa i igrač koji ga čuva mora da mu pridje, jer ako ostane sam šutne i, po pravilu pogodi. A kad izvuče centra iz reketa onda to koriste brzi bekovi, koji se kretnjom oslobadjaju svog čuvara i dobijaju pas za lagan ulaz. Ako protivnik pokuša da skupi odbranu u reketu, onda neko ostaje sam na distanci. I to je najveći kvalitet Jokića, naterao ih je da igraju timski. Svaki njihov napad ima bar tri pasa, puno kretanja bez lopte... E, sad, tačno je da Nikola ne izgleda kao profesonalni sportista, pre kao basketaš rekreativac, ali ta njegova tromost može da bude i prednost, jer će sačuvati kolena, a ona su kod košarkaša, naročito centara, bolna tačka...

Jaran

pre 5 godina

baron
Izvini, Maldini, nisam te prepoznao. XD

Tog Robena vec 15 godina forsiraju na desnu nogu ali nema vajde: uvek ti proda istu glupu fintu. A reci za Mesija da ne zna da sutira desnom nogom (dao oko 20 golova desnom u poslednje 4 godine)... Mozda si ti za tikete talentovan. ;)

P.S. Jokica tek ne bi sacuvao, okrenuo bi te lik k'o Gortata i ostale panjeve. Ne bi ni znao gde je lopta kod lika koji baca flotere i radi "eurostep" iako je CENTAR.

baron

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 2. januar 2019 13:35

Igrao sam nekada fudbal i po talentu nista nisam zaostajao od Robena. Nisam postao poznat, tako ova prica sada nema alibi medju ljudima koji me ne znaju, ali igraci poput Robena, Mesija i ostalih koji ne znaju sutirati sa obe noge za mene su uvek bili ograniceni. Uvek ih moze zaustaviti lako, tako sto ih pustis samo na desnu stranu, pratis i blokiras levu nogu.
Mozda to ne moze svako, ali ja sam to radio jako uspesno.
Maradonu, Pelea ne znam kako bih zaustavio, tj. Irvinga, Olajuwona, O'Neala, ali Jokica, Nurkica, ma dajte, ne budite smesni.
Pogledajte samo kakvu odbranu igra pola lige, ono je kriminalno.
Cak Embiid, trenutno najveca klasa igra odbranu kao amater.
Nema tu prstena kada tebe nadigra vremesni Horford koji se boji lopte kada se odbije od kosa.

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron
Kao što su tehnike treninga, i fizička sprema igrača napredovali poslednjih 30 godina, tako je napredovao i skauting i taktike igre.
Nekada si mogao da prodješ ako neku manu sakriješ nekim igračem ili je zanemariš.
Danas toga voiše nema.
Košarka je postala kao šah, igra na najslabiju kariku protivnika.
Da nije tako, Marjanović bi imao prosek od 25 poena po meču, a Teodosić bar po 15 asistencija.
Baš su oni sjajan primer koliko te samo jedna loša osobina udalji od parketa i mogućeg dobrog rezultata.

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms. 
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34) 

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi

nista o nicemu

pre 5 godina

Ne razumem zasto odgovarate Bodibondu na komentare? Covek ocigledno troluje.
(x, 02. januar 2019 14:10)

Nazalost ne troluje. To je najtuznije

BODIBOND

pre 5 godina

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc
(Leonida, 02. januar 2019 12:52)

Ee pa onda cu da glasam za Bogdana, Lebrona ili Lamsrkusa Oldridza.

Okan

pre 5 godina

Treba napraviti neki kratki test za svakoga ko zeli da ostavi komentar. Puno je likova koji su pali sa neba i dozvoljeno im je da pišu svašta.

Jaran

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.

Partizan 1917

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne 
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.
(Smeh, 02. januar 2019 11:43)

Ako cela hala skandira nekom MVP, ne znači da je taj automatski MVP, to su želje navijača a Jokić nije na tom nivou da to postane.Jokić prolazi na čist talenat (slično kao i Divac) koji je očigledan i neosporan ali da bi došao do MVP-a moraće i malo da radi.

Jax Teller

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

nije dorastao, jeli? momak vodi ekipu na prvo mjesto zapada, i to bez Burtona i Harrisa, Milsap koji se tek oporavio. Isiah Thomas nije još ni zaigrao. Nikola razigrava cjelo ekipu, vodi ekipu u kategorijama ppg, ast, reb, stl i blk. ne kažem, da je prvi kandidat za MVP’a ali ako ovako nastavi, imo sigurno šanse, bar šta se tiče regular season. ali kome pričam, kad čitam koje gluposti pišeš u vezi Noleta, neznam sto opste odgovoram!

BODIBOND

pre 5 godina

(Jaran, 02. januar 2019 12:59)

Vidite ovog bota sto nas poziva da glasamo hahaha. I ne, necemo glasati za Jokica, glasacemo za koga mi hocemo, a to ce biti Lebron Dzejms, njemu ide my vote hihihi.

baron

pre 5 godina

Gledao sam par NBA utakmica ovih dana, i pitam se sta se desilo sa NBA?
Toliko polutana, igraca koji ne znaju da igraju odbranu, toliko prosecnih i losih centara, uzas. Denver sinoc celu utakmicu prodaje New Yorku iste fore, ovi gledaju, kasne u odbrani. Toliko providnih akcija, nezainteresovanost u odbrani, bez zelje za pobedom. Jokic malo gurne centra Knicksa i polozi olako, ovaj gleda, ne pokusava da skoci, da se pogura, odmah odustaje; mrzi ga da stoji, da trci. Prakticno sve sablonski igraju, samo da otaljaju, odrade svoju ulogu u "poslu" i to je to.
Denver tim koji se borio za playoof lani, sada najbolji tim u ligi.
Kako je to moguce, kada nisu doveli ni jedno novo pojacanje, bar ta pojacanja jos ne igraju.
Hjuston se na pocetku raspada, onda krece pomoc lige i forsiranje Hardena sa 15bacanja po utakmici i oni se penju ka vrhu sa rovitim Paulom.
Boston sa Irvingom i Haywardom losiji nego bez njih.
Malo ekipa ima pobednicki duh, pobednicki sistem, sve su to ekipe koje kada stane sut poniru. Kao Hjuston-GSW prosle godine. Prvo pobede jedni 20razlika, pa drugu utakmicu ovi drugi 30p razlike i tako do sedmog meca.

Kosarka se mora igrati na centre, i ovaj GSW za koje navijam vec 10god bi puknuo od Spursa sa mladim Dankanom, ili od Bostona sa Garnetom, LA sa Shekom, koliko god njihova igra bila leprsava, brza i na sut, nema ko da brani reket. Jokic daje gomilu laganih poena kao da su rekreativne utakmice.
Ne moze to tako.

Lima

pre 5 godina

@sasa the red baron 
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 02. januar 2019 08:09)
Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač

Sasa

pre 5 godina

Monstruozna partija Jokica. Opasan TD. Za ovog momka samo nebo je granica.
(Pseudoharms, 2. januar 2019 11:02)

Zato što je Srbin.
(Bez granice, 2. januar 2019 11:45)

# Link komentara

Ironija na delu, covek sa granicom komentarise bezgranicnost, a potpisuje se kao "Bez granice". (;

petarczv

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.
(sasa pg, 02. januar 2019 11:39)

A kakve ti veze imas sa nasom reprezentacijom?!

MPP

pre 5 godina

Vračarac, imaj malo više razumevanja
, mislim da se tu radi o mladjim maloletnicima (6-8g cenim po vokabularu) kojima mama i tata nisu kod kuće, pa su se dokopali ćaletovog viskija iz šteka u špajzu , i misle da je basket neka vrsta Hrkljuša - nekada rasprostrnjene razbibrige kod čobana !

MPP

pre 5 godina

Kako lepo pročitati tako kulturan i znalački komentar (Dragan- Borča)....i naučiti nešto od fine mlade i pametne gospode! Pratim basket 40 godina , nikad nisam video ovakvog igrača kao Jokiča .... Pomalo lči na Larija Birda , ali samo liči .... nije taj igrao i centra , izgledao je isto tako pomalo"smotano" u odnosu na afro-američke predatore koji su vladali tada .... Neverovatne mogučnosti se nasllućuju kod Nikole, to hoće Dragan da kaže ..... A bio je 41 pik !?!
.........a o toj trojci na kraju meča da ne govorimo ! ....NEVEROVATNO !

nemanja

pre 5 godina

@sandzak
super..sad ili lepo na vase portale i komentarisi tog vaseg centra do sutra..a nas pusti ovde da pricamo o Jokicu jer je NAŠ..

Dag Kristi

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka... 
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek
(retko pametan, 02. januar 2019 11:36)

Ni tebi nije posao da komentarišeš stvari, iako veze nemaš, pa opet to radiš.

miro split

pre 5 godina

@Lepi
Tako je, sto posto si u pravu.
Prid nepoznatim ljudima, ja kojeg niko od vas i ne zna pomoću jezika koji niko ne razumi sam sebe uzdižem.
Lepi moj, najlipši moj, srićo moja...
Samo se šalam za svoj gušt jer mi je pun kufer ove žabokrečine u kojoj se mirimo sa pionirskim čunama.
Košarku znam i volim, toliko da mi nije bitno ko je čiji potomak i ko je koje nacije.

Leonida

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc

Jaran

pre 5 godina

- 3. Januar
- 4. Januar
- 10. Januar
- 14. Januar
- 21. Januar

^ Tim danima glas za All-Star vazi x2, ali pozivam vas da glasate svakog dana za Jokica. 21. Januara je poslednji dan za glasanje, a 24. ce biti objavljeno ko su starteri. Bice i TV prenos u kojem ce kapiteni "draftovati" igrace u petorke.

BODIBOND

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.

deda

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.
(pera, 02. januar 2019 11:32)

Pusti čoveka... On već godinama ne može da preboli što je oterao Nurkića, a i što je on bitan u NBA kao statistička greška u odnosu na Jokića...

el

pre 5 godina

Bizli sa rekordom karijere 23p, sjajni Milsap sa 16p a Jokić ništa posebno, skoro pa prosečna partija. Inače kada je udario po ruci igrača Niksa (nisam skontao tačno kojeg jer ih je više nosilo narandžasti rukav) koji ga je odgurivao a sudije bleje, vidno iznerviran odmah zabija koš osvete. Tada je bilo jasno da ulazi u beast mode, a onaj nadrealni skok u napadu koji je od leđa hardaveja odbio u aut je momenat kojim jasno stavlja do znanja kako se "igra glavom".

flex

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Znamo dobro svi sta zelis postici tvojim komentarom i to nije uredu, mislim da i ti to dobro znas.
Ovde se uvek pise o recimo Ademu Ljajicu, da li je dao gol, presao u drugi klub, sedeo na klupi, uvek se pise i svi se radujemo kada mu ide dobro.
Da je Nurkic nas drzavljanin i igra za reprezentaciju onda bi se i o njemu pisalo isto kao i o ostalim NASIM igracima sto Nurkic nazalost nije, a predpostavljam da bi vecina zelela da jeste...

retko pametan

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka...
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek

Scary

pre 5 godina

Ko ste vi da pricate da se Jokic prodao za velike pare Denveru,pa ne igra za Srbiju? Verovatno isti vi koji ste se prodali za sendvic

sasa pg

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.

bob

pre 5 godina

Što volim ove redovne "stručnjake" za NBA. Koji su se u poslednje vreme izgleda specijalizovali za poziciju centra. Dakle po mišljenju naših "stručnjaka" centar ne treba da dodaje loptu. Da javimo što pre Majk Melounu ovo. Da čovek prestane da pravi greške. Jer biti prvi na Zapadu zahvaljujući tome što je igru tima izgradio oko Jokića očigledno nije dobro! Debeli je sinoć dao 19 poena. Pritom je namestio još najmanje 30 (15 asistencija nisu sve bile za dva neke su bile i za tri poena). Dakle Jokić je odgovoran direktno/indirektno za oko 50 poena svog tima, pritom je postigao jako bitnu trojku pred kraj koja je odlepila Denver do pobede (ko je gledao utakmicu znaće) i na to je dodao 14 skokova (to beše uz poene treba da radi centar, ne?) dakle 19 tripple double. Odličan primer (opet ko je gledao) toga koliko je Jokiću sve jedno šta će da uradi je trenutak kada kao vaterpolista drži loptu u reketu Niksa i traži očima Hernandeza i čega ga da napravi cut. Ovaj to ne uspeva iz dva navrata. U tom trenutku "smoreni" Jokić radi chicken wing na njihovom centru i daje laganu dvojku. Tačno se vidi iz toga da se igra košarke.

pera

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.

Smeh

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.

petarczv

pre 5 godina

Stvarno su u pravu ljudi, nije centru posao da deli asistencije, Jokic samo pumpa statistiku jer pod kosem ne radi sto bi trebao.
(Czv, 02. januar 2019 09:15)


Hahahahahahahaha pumpa statistiku a kako se to pumpa?! Uzmes pumpu dodjes ispod kosa i udri... To sto on radi ne moze da se napumpa druze idi i gledaj golf ili tako nesto

Golavoda

pre 5 godina

Pa taj Jusuf Nurkic takve cifre ima jednu od 7-8 utakmica, dok Jokic nosilac igre u ispovredjivanom Denveru. I oni Jokarin Denver je prvi na zapadu, dok je Portland na istom tom zapadu 6.

petarczv

pre 5 godina

Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.
(jokan, 02. januar 2019 09:59)

Pa koliko se secam bio je u denveru i pobego iz njega podvijenog repa jer nije mogo da igra zbog jokica hahahaha ajde sto se sami zakopavate mnogo je smesno. Kaze nurkic bi imao u denveru 30p prosek hahahaha a oni ga odbacili kao pocepanu carapu.

znaci strasno

pre 5 godina

Pa nije ni Jokic, on je Denverov, za Srbiju ne igra, ne zanima ga
(jokan, 02. januar 2019 10:00)

Za te pare ti verovatno ni sa sopstvenom majlom ne bi razgovarao a kamo li igrao za srbiju. Nego mnogo ste jaki pored tastatura...

MPP

pre 5 godina

Zdravi bili i veseli Miro ! Vaša ćakula je skroz na mistu . Ai ta larma oko baluna ......kome to uopšte triba .....Nego i taj Kukoč, šta je i on tija .... I taj se pravija pametan ka da mu je Sv.Duje dida !!!

petarczv

pre 5 godina

Nurkic je bolji on je pravi centar, centar treba da daje poene i da skace jusuf ima u karijeri 11p i 7 skokova a jokic 15p 10 skokova oh wait hahahaha asistencije necemo da racunamo...

Lepi

pre 5 godina

@miro split, 2. januar 2019 09:44
Fala ti što se trudiš da naučiš ljude šta je to sarkazam. Slabo to prolazi pa ga cenim da i nije mnogo korisno. Kaži šta misliš, koj’ ga k***c umotavaš: ti će se samopromovišeš a pola nas te ne razume.

Igrati glavom je lepse od fizikalija.

Bruklin skandira Musi "ruki godine"

pre 5 godina

@Gima

Tema teksta je Jokic,prva zvezda ekipe koju bez polovine startera drzi na prvom mestu prejakog zapada. Jokic se u USA kosarkaskoj javnosti (igraci,treneri,mediji) sve cesce pominje kao jedan od top 5 kandidata za zvanje MVP ligaskog dela sezone i nista cudno nema u cinjenici da publika smandira MVP,MVP,MVP. Opasni vas kompleksi drmaju kada se kacite na vest o Jokicu i pri tom vas cudi zasto Nurkicu ne skandiraju MVP. Prvu zvezdu prvoplasirane ekipe porediti sa Nurkicem koji je treci/cetvrti sraf Portlanda je presmesno. Jokic ga prvo zakovao za klupu pa je Jusuf morao da napusti Denver da bi imao minute, Jokic ima vise TD nego Nurkic utakmica 25+ poena, kada spomenes Portland svi prvo pomisle na dva svemirca u spoljnoj liniji dok je Jokic sinonim za Denver, mnogima je plata merilo kvaliteta pa uporedi razliku.Jokic je dobio max produzetak za 41 pika i prosto NBA pravila brane da dobije par mil vise kao npr prvi pik KAT koji je potpisao max produzetak i najbitnije od svega je cinjenica da bi samo neko ko pojma nema o nba dozvolio sebi da Nurkicu skandira MVP i zbog toga nikada to neces cuti kad Portland igra kuci.
Umesto da vam bude drago sto izdanci YU skole kosarke razbijaju u Americi vas udaraju malogradjanski kompleksi pa se duplo ukopavate.
P.S. Sreli se Nurkic i Birca i Jusuf kaze "aj daj da vidim srebrnu medalju sa OI a Bircevic kaze "moze al iz moje ruke"

Vračarac

pre 5 godina

Za zemlju košarke vidim imamo mnogo neznalica. Ladno ima likova koji tvrde da ovo centar ne bi trebao da radi... pa druže, to i jeste cela fora! Što Jokića protivnički centri moraju da čuvaju na spoljnjoj liniji, totalno izvan svoje zone komfora, a on samo pakuje saigračima lopte ili igra pick-and-roll, time izluđujuci ekipe posto se nikad ne zna šta će uraditi. A ako ništa drugo, moze i trojku da uvali. To je neodbranjiva košarka, revolucionarna. Zato i jesu prvi... i ovde neko ladno kaže kako ne igra onako kako bi svi očekivali da igra?!?!? Zamisli! Sram ga bilo!
A ove što ih ne zanima pošto "nije Srbin" a komentarišu svaku vest su za medalju majke mi! Vi ste pravi MVP-jevi ničega ni o čemu!

petarczv

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo
(Admiral, 02. januar 2019 09:09)

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija?

petarczv

pre 5 godina

O jokicu se prica kao o top 5 igracu u ligi a nurkic tek treca-cetvrta opcija u svojoj ekipi... Zna se da tamo lilard i mccolum voze traktor a nurkic otvara kapiju...

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.

petarczv

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. 
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04) 

Totonto je predvodio Kawhi Leonard sa novim rekordom karijere od 45p iz samo 22 suta... Pa sta sad?

Admiral

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo

Petar

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

@NBB
Pa ti stvarno ne znaš ni šta je to asistencija?!

pinjolino

pre 5 godina

Stavrno je nesto posebno. Njegpvi saigraci svoju statistiku grade na njegovim asistencijama, a ne pamtim kada sam video da se neka akcija napravi da on ostane sam na ziceru, nego sam mora da gradi svoje poene (osim kada ostane sam na trojci, ali ipak je on centar). Kada ga covek vidi u gradu pomisli kako ovaj covek uopste igra kosarku (ima i dalje motoriku onog debeljuce), a onda iz dana u dan pregledas isecke sa meceva i ne mozes da poverujes sta radi!

JPR24

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)
Nista. Odigrao je jednu dobru partiju protiv ekipe koja nema pravog centra. Kad bude glavni, vodja ekipe, tada neka se javi... U Portoandu se zna ko je glavni, a to nije Nurkic. Cao danke dovodjenja.

Lola

pre 5 godina

Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Vidi care, moderna kosarka se temelji na igracima koji rade sve prakticno se gube pozicije. Nugetsi i baziraju svoju igru na Nikolinom izvandrednom pregledu i kosarkaskoj inteligenciji. Da on ne radi to sto radi oni ne bi bili jedan od najboljih timova u NBA. Druga stvar, kao sto vidis Nikola i skace i poentira i lupa blokade a to sto ne kampuje u reketu ne moze jer u NBA imas pravilo 3 sekunde u reketu. Ako ti se gleda zaostala kosarka eno ti ABA uzivaj u bravurama Omica Apica Gagica Oja i ostalih 'pravih' centara kojima je to ujedno i vrh karijere.
A sto se tice Jokica on se bas po tome izdvaja sto daje ogromnu prednost svom timu kada ga imaju. Ne deli asistencije da bi nabio statistiku nego da bi dosli do lakih poena. Decko je supertalentovan i vidim da te to nervira ali sta da se radi moras da prihvatis. Eto njega u trci za MVP.

Sandzak

pre 5 godina

Nurkić je ostvario najbolji 5x5 učinak (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada) svih vremena.

To se u historiji desilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača.

Najbolji do sada sa 5x5 učinkom bio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Nurkić je prvi koji je 5x5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

Naš centar je u trijumfu Portlanda u Sacramentu (113:108) postigao 24 poena, uhvatio 23 skoka, podijelio 7 asistencija, ukrao 5 lopti i upisao 5 blokada

miro split

pre 5 godina

@ NBB
Ma, pusti ove Srbe ovdi. Ja i ti se skroz slažemo. Posal centra je da se tura i gura isprid koša, dili laktove u rebra, čepa po stopalima i mlati po prstima protivnike igrače.
Onoga koji se usudi prinit balun na protivničku polovinu, gađa tricu ili ne daj Bože pokuša napravit neku genijalnu asistenciju odama triba gađat jajima i pomama.
Ma, šta on umišlja? Em, je visok, jak i zgodan, a još bi tija bit i kreativan i pametan. Šta će onda ostat nama malin ljudima ispod dva metra?
Košarka je ka sex.
Ako si velik nemoš bit tehničar.

antiDebil

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Ti si nesto ljut, kaj te tacno muci?

jokan

pre 5 godina

@@@JPR24
Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.

gima

pre 5 godina

@Bagzi
Pa izradio ih, sta ces. Zar nisi znao da su u Americi svi debeli i glupi, a u NBA svi dopingovani osim Srba, Hrvata, Bosanaca i ostalih pripadnika najgenijalnih naroda planete.

Bagzi

pre 5 godina

@nbb
Ajde sto Cole ne zna ali na koju foru ih Nikola izradio u Americi( trenera, GM, vlasnika Denvera) pa dobi 150m dolara!?
Inace svi nasi extra partije. Divota da se procita izvestaj.

gima

pre 5 godina

@Raci
Ma jeste, vuce ih Jokic, ovi sto daju vise poena od njega nisu vazni. Kako to da ih Jokic prosle godine nije dovukao do plej ofa, a ove prvi? Kako to? Jokic bolje vuce ili je neko drugi mozda zasluzan? Boli istina, jel tako? Nisi ti ni za pecinu

Sir Giggs

pre 5 godina

Dajte ljudi, pustite priču trolova. Pa jedino se između stanovnika Bosne, Hrvatske i Srbije može povesti priča o tome ko je bolji: Jokić ili Nurkić Ostatak sveta i Ameri znaju odavno ko je i šta je Jokić u odnosu na njega.

lerma

pre 5 godina

@nbb
praviću se da nisi trol i udostojiću te ozbiljnim odgovorom. Nažalost pitanje je za koliko “ jokića “ smo uskraćeni zbog balvanskog razmišljanja, kao što je tvoje, onih koji se nešto i pitaju.

bruder

pre 5 godina

Kakav Nurkic, sta pricate. Odlican je centar to je jasno ali Jokic je genijalan. To je razlika, nedostizna. Jokic radi nesto sto je mozda Cembrlen radio. Covek je mesavina centra, pleja i beka shutera i ne zna se u kom je segmentu bolji. Tako svestran i mocan igrac je i u NBA retkost i zato ga sve vise pominju kao konkurenta za MVP, pogotovo sto drzi tim na prvom mestu zapada. Samo kosarkaski analfabeta moze da poredi Nurkica sa Jokicem. Uostalom ko u NBA pominje Nurkica kao kandidata za MVP. Daj, ne budite smesni. Inache Nurkic kao klasican centar je uz Mirovica u ovom trenutku sigurno najbolji sa ovih prostora, ali Jokic je 3 u 1 a takvog nema niko u ex YU. Najblizi mu je po talentu i nekom svom stilu Doncic, iako ni on nije toliko svestran ali je klasa iznad drugih.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Kompjuterske odluke donosi, kao kompjuter koji igra sah protiv tebe skoro uvek izabere najbolje resenje.Gledam kosarku preko 30 godina i ovako brzu reakciju mozga na dodavanju ne znam da li sam ikada video, u delicu sekunde sve nas pobaca od publike do igraca nekim resenjima koje samo on vidi. Na svu svoju inteligenciju ima visinu koja mu jos nadodaje pregled igre, zastrasujuca kombinacija. Jos kad bi se barem 10% ubrzao, bio bi na kraju karijere jedan od najboljih kosarkasa ne samo ove ere sada, vec ikada.Te lateralne kretnje i brzina odskoka od zemlje su mu najveca mana. On se extremno dobro pozicionira u odnosu na to koliko lose ima lateralne kretnje i koliko sporo se odlepljuje od zemlje.Imao bi i bolju statistiku, ali je imao 6-7 blou-out-a(skracenu minutazu imao zbog resenih utakmica), jednom iskljucen, 3-4 puta rano upao u faulove, plus ga Maloun prvih 20 utakmica stedeo drzao na oko 29 minuta prosecno, plus dosta puta izlazio pred kraj u fazi odbrane, plus njegovo durenje, plus kad je pasivan, jos ga sudije bas ono najmanje od svih zvezda postuju, najmanje bacanja ima od svih 30 najboljih igraca NBA. Znaci bez pola od ovog nabrojanog bio bi na ivici tripl dabla prosecno, jer mu to sve jedno 15-20% skratilo statistiku. Ako Marej, Heris i Barton budu sutirali makar kao prosle sezone i bice do kraja sezone na preko 8 mozda i 8.5 asistencija.Jos najvecu kondiciju ima u drugom delu sezone, sto znaci da nismo jos videli najboljeg Jokica. Jokic je genije u pravom smislu reci

sasa the red baron

pre 5 godina

BARON:On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

Da Barone, JOkic ne samo da je bolji igrac od njih, Bodiroga Kicanovic i Petrovic nisu zajedno ono sto je Jokic....
Sto se i jasno vidi, sto plati, sto po ucinku, sto po statusu,....

Dzhoni

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Bravo, ali koga briga? Nurkić nije naš igrač.

Sport

pre 5 godina

Jokic još ne uživa respekt kod sudija. Ko prati malo pisanja po forumima u USA videće da se ljudi slažu oko toga da Jokic trpi fine batine iz utakmicu u utakmicu, ali to ostaje nekaznjeno. Pogledajte koliko malo bacanja šutira spram toga koliko ga biju pod košem. Da bi se zaradio respekt kod sudija mora proći vreme, naročito za igrace koji dolaze van USA. Tvrdim da će već u PO da bude drugačije i da će sudije biti korektnije.

petarczv

pre 5 godina

Mađioničar iz Sombora! Košarkaški MOZZART ---> Nikola Jokić#15 ! Vole te Užičani! Glasajte za našeg (malog) brata...MvP MvP MvP!!! :D
(M.M., 02. januar 2019 06:05)

Folfgang Amadeus MOZART a ne "MOZZART" vidi se da si vise provodio vreme u kladionici nego u skoli...

tocka

pre 5 godina

Jokić podiže formu, kao i svake sezone u ovo vreme.
Ali Nurkić, šta ono bi? Dečko se baš napali kada igra protiv Srba. Da sam trener Blejzersa platio bih nekom da maše srpskim zastavama u publici kako bi ovog stalno cepao adrenalin. Da igra ovako svaku partiju on bi bio MVP.

dragan-borca

pre 5 godina

Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 2. januar 2019 08:09) # Link komentara..............................................................Care mislim da ti treba da komentarises nesto drugo, poredis Kicanovica iz praistorijske ultra spore kosarke i decka koji isporucuje tripl dablove atleski prebrzim igracima, daj nemojte se blamirati, pa Bogdanovic ima bolju tehniku nego i Kicanovic ili Danilovic. Covece gledao sam Danilovica u Majamiju i Djordjevica u NBA pa Bogdan je vec sada kompletniji igrac, kao kad bi poredio Golfa iz devedesetih sa nekim modernim autom. Kad si ti video i koliko puta da Djordjevic baca Alej upove kao iz sale kao sto Bogdan radi, sa kojom lakocom? Covece kosarka je napredovala, kakav crni Novicki, hibrid koji je imao neodbranjiv sut zbog visine, sta je on imao kompletno majke ti? Care gde su ti Ol Starovi i MVP- ji od pre 6-7 godina danas u NBA? Da li si provalio koliko su danas u ovoj eri slabiji igraci Milsap, Karmelo, Derik Rouz, Hauard, Joakim Noa, Mark Gasol, DeAndre itd?

PeroZg

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

Jokic je glavni igrac denvera i pruza odlicne igre svaku utakmicu. Nurkic je treca opcija portlanda i, iako je odlican igrac, ne moze se mjerit s Jokicem ove sezone.

Baron

pre 5 godina

@sasa the red baron
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

wnbb

pre 5 godina

@nbb, stručnjače posao centra je da da odigra šta mu trener kaže i da dobiju meč. Posao nekih drugih u klubu je da daju dobre pare igraču sa kojim vide da su dobili dodatni kvalitet. Ako centar nije nešto skočan, a deli asistencije i neko mu za to da max ugovor, verovatno radi dobro posao za šta je plaćen. Srećna ti Nova godina i više radosti da imaš.

Goran

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Brate ajde budi bar malo realan... Nurkiću pre svega svaka čast na fantastičnom izdanju ,niko ne spori da je i on odličan igrač .Ali ako ćemo realno i nepristrasno da ih ocenjujemo po učinku ,onda pogledaj pre svega konstantnost Nurkića i Jokića , Nurkić zasija jednom u četiri,pet mečeva, pa se nakon toga uklopi u neki svoj prosek, a ponekad odigra i ispod proseka. Dok za razliku od njega Jokić u kontinuitetu igra odlično iz meča u meč.
I još nešto Jokić je ključni igrač u Denveru ,igrač oko kojeg se sve kreće i sve planira,jer čovek je univerzalni igrač ,može komotno i pleja da igra s obzirom na to kakav pregled igre ima i koliko asistencija ima do sada.
Za razliku od njega Nurkić je više igrač starog kova, klasični sidraš koji kada dobije dobru loptu u reketu tada je praktički nezaustavljiv ,jer ima odličnu tehniku i snagu za jednog robusnog centra. Ali je zato sa druge strane van reketa prilično limitiran, i ne može nikako da se upoređuje sa Jokićem u tom segmentu igre!

Baron

pre 5 godina

@KanidjaPG
A kakav je sut imao Bogdan?
Zasto je Harden nabijac statistike, a Jokic nije sa ovim forsiranjem asistencija, sto mu uopste nije posao. Nema sustinske razlike izmedju njega i Vestbruka, osim sto je Vestbruk neuporedivo bolji kosarkas. O Hardenu da ne pricamo.

Jupiterijanac

pre 5 godina

@gima

Nikako oni iz te zabiti Denvera ne mogu biti objektivni. Zarad objektivnosti vazda se MVP u NBA bira, što vakat malo njih zna, kada se zbroje glasovi i iz Gornjeg i iz Donjeg Vakufa.

Gru

pre 5 godina

Koliko samo crv jezika ima ovde...
Neko spomenu Nurkica, razlika je u tome sto Jokic standardno dobro igra svaku utakmicu, dok kod Nurkica to nije slucaj.
I jos jedna bitna razlika, Jokic je vodja ove ekipa dok je Nurkic samo deo jedne ekipe.
Sama cinjenica da se u Americi vodi debata da li je Jokic MVP ili ne, govori da je decko odskocio od ostalih igraca.

njami

pre 5 godina

(NBB, 02. januar 2019 07:10)
Mislim da bi trebao realno da konkurišeš umesto Melouna za trenera, jer on definitivno nema pojma sto dozvoljava Jokicu da radi ono sto mu nije POSAO, jer Jokic asistira da bi sakrio ono sto ne ume, ne daje poJene(18p prosek) i nema skokova(9,8 prosek) Hahaha vecu glupost od ove davno nisam cuo!!!

Милан

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Ето на пример, Јокићев тренер Мелоун је пресрећан његовом игром, тако да је управо он стручњак који верује да Јокић треба да ради управо то што ради.

Mita

pre 5 godina

@gima, da u pravu si. Publika Denver a treba da da viče Nurkić MVP, koji se igra u drugoj hali u to vreme. Drugo Denver je odlučio da Nikolu guraju i to je normalno. Ako je i trol, loš je.

gima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.

NBB

pre 5 godina

@bmiles
Pa bas zato sto te ne zanima sta ko misli i mozes tako da pricas. Ti ocigledno nisi ni pratio kosarku do skoro. Jokic umesto da poentira on asistira, zato su zamalo izgubili mec od fenjerasa.

Sima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Realno, koliko puta je Nurkic bio najbolji / najzasluzniji igrac u mecu? Koliko puta je imao triple double? Double double? Kada bude tako redovno igrao onda mozemo da uzivamo kao sada.

matori

pre 5 godina

@Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

ne radi se u priči o MVP o jednoj utakmici, već o celoj sezoni. idi na ESPN i vidi da je Jokić po RPM negde oko 5. mesta. a to je uticaj na igru ekipe.
razni igrači podivljaju ponekad, pa odigraju utakmicu sa strašnom statistikom, ali treba to da rade svako veče kada izađu na parket.

NBB

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.

KanidjaPG

pre 5 godina

Bravo za sve nocas sa ovih prostora.Neki dobri a neki vrhunski.
Jokic prije pol vec imao 10as ,do kraja bas jak tripl dabl 19p ,14s ,15a.
Nurkic izdominirao I svaka mu cast na nestvarne brojeve.24p ,23s ,7a ,5blokada I 5 ukradenih lopti.
Bjelica 14p ,16s ,2a daleko iznad prosjeka.
Bogdan sa dva lica,do pol 0 poena sut 1-9 ,drugo pol mnogo mnogo bolje 19p ,5s ,5a.
Opet ispustena pobjeda u zadnjem min I to posle minus 14na pol.
Kavaji Lenard 45p sut iz igre 16-22 za 2poena vrhunski 16-19 to su procenti a ne Hardena I Vest-bruka nabijaca statistike.Poz svima.

radovan

pre 5 godina

Ima li igraca u NBA ligi koji dominira kao Jokic?? Jokic je specijalan i ima ogroman talenat dominira bez nekog posebnog skoka ili atraktivnosti u igri. Samo napred Jokara Srbija je uz tebe!!!! #JokicForMVP

sasa the red baron

pre 5 godina

THE NJ:

NJ igra kao lider. I zato je njegov tim 1 na tabeli. Uprkos povredi 3 startera, oni rotiraju igrace kao na traci, jer lako je igrati kad imas igraca koji postize poene, skace i asistira u isto vreme...
Ubeljivo nakompletniji Evropljanin koji je ikad igrao ovu igru...
Njegov Denver ce igrati za finale, najverovatnije protiv GS, i njegov tim ima sansu da osvji titulu...
Ako je ovo rezultat koji oni donose bez 3 startera, kakvi li ce tek biti kad ostatk tog drustva se vrati...
Nikola je cudoviste i prava anomalija svetske kosarke, ,,,

zoran

pre 5 godina

da nije jokića, taj denver nebi video još dugo playoff. čovek sve radi na terenu i jedini na kog može maloun da se osloni. marrey jako talentovan, ali kad ga neće šut je igrač ispod proseka.
imao bi jokić noćas i preko 20 asistencija da su saigrači pogađali polaganja i zicere. individualno gledano, ima sigurno bar 20 boljih košarkaša od jokića, ali ni jedan nba igrač prave saigraće boljim ko jokić.

ko je ovde lud

pre 5 godina

Baš baš dobra partija Nikole, dobru odbranu od starta su krenuli nad Nikolom ali on im je čitao odbranu sve vreme i on je igrao odličnu odbranu. Haris je bio zarđao al očekivano je to, imaće Denver težak raspored, sada ćemo videti od čega su sazidani, imaće 16 tekmi u januaru, što je tekma svaki drugi dan u proseku.

Cole

pre 5 godina

Sve OK, spektakularna partija
ali decko je u prvom poluvremenu
ladno mogao, umesto 10 asistencija,
da ima minimum 13-14, ko je gledao
zna sta pricam, iz kojih su sansi
saigraci promasivali. Ako nastavi ovako
da se razvija, definitivno ce karijeru
zavrsiti kao centar sa najvise asistencija
medju centrima u istoriji NBA lige.

P.S.
Podrazumeva se, i posle ovakve partije,
javljace se "strucnjaci" kojima je on
prevara od igraca, da posao centra nije
da asistira, da ga uce sta treba da radi
na utakmicama, uostalom, to imamo godinama
sa Djoletom, ucimo ga kako da pobedi Nadala, Federera...

ljAXE

pre 5 godina

Jokic stvarno izdominirao. Kolika razlika kada je on u igri i kada je Plamli u igri. Onda gledam Kingse protiv Blejzersa gde ih je Nurkic upropastio. Razbucao je Vilija Stajna i Kostu Kufusa. I onda razmisljam, sta ti je Jugoslovenska skola kosarke. I Jokic i Nurkic igraju mozgom, skacu, sutaju, asistiraju. Imaju sut sa distance, slobodna bacanja, odlicno se postavljaju u blok i jos bolje izlaze iz njega. I onda gledam Plamlija, Vili-Stajna i Kufusa i place mi se. Vili Stajn veceras sut 2-14 i cini mi se 5 poena i 4 skoka!!??? Kufus igrao dva minuta, trener vidi da je neupotrebljiv i drzi ga na klupi celu tekmu. Tako i protiv Lejkersa. Uzgred, Bjelica morao da se rve sa Nurkicem i da glumi centra jer ova dvojica mozga bez. I Beli nakupi 14 skokova. I opet nasa skola kosarke. I zato je steta sto Fiba i Evroliga polako ali sigurno unistavaju i zatiru nasu kosarku i Jugoslovensku skolu , sve zbog novca.

zemunski kej

pre 5 godina

Stabilna ekipa zna se neki red, Jokic lepo organizuje a vratili se Heris i Milsap ,jos Barton i imace i pobede u gostima,Moram da se osvrnem na Kingse. Imali dobijeno .Foks upropastio jer nema strpljenja da odigra pun napad, Strasno brz ali i brzoplet igrac, Dule Vujosevic bi mu pocupao usi, Bogi nista nije ubacio do zadnje cetvrtine a onda je sve ubacio, Verovatno bi bolje resio i poslednji napad

Rozenkranc

pre 5 godina

Odličan Jokić, ali ponekad kad vidi da mu saigrači baš i nisu raspoloženi, i da maše na njegove asistencije, treba malo i na koš da gleda...
Pri tome ne mislim da stalno "izmišlja" poene, i igra jedan na jedan, već da se neka akcija odigra i za njega, povratna iz pik en rola i sl., i da više šutira sa poludistanci...
Neočekivano mučenje Denvera protiv Njujorka, ali pobede se broje. Rekovalescenti se tek zagrevaju, trebaće neko vreme da se potpuno vrate...

Milan

pre 5 godina

Vratili se Heris i Milsap, valjda više nećemo gledati tugaljivog Lajlsa kako se ispucava. Bizli i Moris razbijaju ove sezone, Denver može daleko ove godine uz zdravog Jokica

bmiles

pre 5 godina

Ne interesuje me sta ko misli,definitivno od Krese Cosica nisam video pametnijeg centra!Meloun je u pravu kad je rekao ako treba da asistira to ce uraditi,ali ako treba da poentira i to ce!Imate svuda na espn njegovih deset asisestencija za prvo polovureme,za koje je komtator prenosa jednostavno rekao da su "djavolske" i da je spravom u konkurenciji za All Stars!Dalja diskusija je zaista nebitna

Dragan

pre 5 godina

Najvece Jokarino dostignuce je da oko njega ceo tim igra timsku igru. Navukli se na pobede. Zao mi samo sto sto Beli nije u Denveru. (Vise mi je ipak bilo zao sto Bodiroga nije bio u ONOM Sacramentu.)

ljAXE

pre 5 godina

Jokic stvarno izdominirao. Kolika razlika kada je on u igri i kada je Plamli u igri. Onda gledam Kingse protiv Blejzersa gde ih je Nurkic upropastio. Razbucao je Vilija Stajna i Kostu Kufusa. I onda razmisljam, sta ti je Jugoslovenska skola kosarke. I Jokic i Nurkic igraju mozgom, skacu, sutaju, asistiraju. Imaju sut sa distance, slobodna bacanja, odlicno se postavljaju u blok i jos bolje izlaze iz njega. I onda gledam Plamlija, Vili-Stajna i Kufusa i place mi se. Vili Stajn veceras sut 2-14 i cini mi se 5 poena i 4 skoka!!??? Kufus igrao dva minuta, trener vidi da je neupotrebljiv i drzi ga na klupi celu tekmu. Tako i protiv Lejkersa. Uzgred, Bjelica morao da se rve sa Nurkicem i da glumi centra jer ova dvojica mozga bez. I Beli nakupi 14 skokova. I opet nasa skola kosarke. I zato je steta sto Fiba i Evroliga polako ali sigurno unistavaju i zatiru nasu kosarku i Jugoslovensku skolu , sve zbog novca.

Cole

pre 5 godina

Sve OK, spektakularna partija
ali decko je u prvom poluvremenu
ladno mogao, umesto 10 asistencija,
da ima minimum 13-14, ko je gledao
zna sta pricam, iz kojih su sansi
saigraci promasivali. Ako nastavi ovako
da se razvija, definitivno ce karijeru
zavrsiti kao centar sa najvise asistencija
medju centrima u istoriji NBA lige.

P.S.
Podrazumeva se, i posle ovakve partije,
javljace se "strucnjaci" kojima je on
prevara od igraca, da posao centra nije
da asistira, da ga uce sta treba da radi
na utakmicama, uostalom, to imamo godinama
sa Djoletom, ucimo ga kako da pobedi Nadala, Federera...

zoran

pre 5 godina

da nije jokića, taj denver nebi video još dugo playoff. čovek sve radi na terenu i jedini na kog može maloun da se osloni. marrey jako talentovan, ali kad ga neće šut je igrač ispod proseka.
imao bi jokić noćas i preko 20 asistencija da su saigrači pogađali polaganja i zicere. individualno gledano, ima sigurno bar 20 boljih košarkaša od jokića, ali ni jedan nba igrač prave saigraće boljim ko jokić.

bmiles

pre 5 godina

Ne interesuje me sta ko misli,definitivno od Krese Cosica nisam video pametnijeg centra!Meloun je u pravu kad je rekao ako treba da asistira to ce uraditi,ali ako treba da poentira i to ce!Imate svuda na espn njegovih deset asisestencija za prvo polovureme,za koje je komtator prenosa jednostavno rekao da su "djavolske" i da je spravom u konkurenciji za All Stars!Dalja diskusija je zaista nebitna

Dragan

pre 5 godina

Najvece Jokarino dostignuce je da oko njega ceo tim igra timsku igru. Navukli se na pobede. Zao mi samo sto sto Beli nije u Denveru. (Vise mi je ipak bilo zao sto Bodiroga nije bio u ONOM Sacramentu.)

JPR24

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)
Nista. Odigrao je jednu dobru partiju protiv ekipe koja nema pravog centra. Kad bude glavni, vodja ekipe, tada neka se javi... U Portoandu se zna ko je glavni, a to nije Nurkic. Cao danke dovodjenja.

KanidjaPG

pre 5 godina

Bravo za sve nocas sa ovih prostora.Neki dobri a neki vrhunski.
Jokic prije pol vec imao 10as ,do kraja bas jak tripl dabl 19p ,14s ,15a.
Nurkic izdominirao I svaka mu cast na nestvarne brojeve.24p ,23s ,7a ,5blokada I 5 ukradenih lopti.
Bjelica 14p ,16s ,2a daleko iznad prosjeka.
Bogdan sa dva lica,do pol 0 poena sut 1-9 ,drugo pol mnogo mnogo bolje 19p ,5s ,5a.
Opet ispustena pobjeda u zadnjem min I to posle minus 14na pol.
Kavaji Lenard 45p sut iz igre 16-22 za 2poena vrhunski 16-19 to su procenti a ne Hardena I Vest-bruka nabijaca statistike.Poz svima.

Milan

pre 5 godina

Vratili se Heris i Milsap, valjda više nećemo gledati tugaljivog Lajlsa kako se ispucava. Bizli i Moris razbijaju ove sezone, Denver može daleko ove godine uz zdravog Jokica

Dzhoni

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Bravo, ali koga briga? Nurkić nije naš igrač.

Goran

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Brate ajde budi bar malo realan... Nurkiću pre svega svaka čast na fantastičnom izdanju ,niko ne spori da je i on odličan igrač .Ali ako ćemo realno i nepristrasno da ih ocenjujemo po učinku ,onda pogledaj pre svega konstantnost Nurkića i Jokića , Nurkić zasija jednom u četiri,pet mečeva, pa se nakon toga uklopi u neki svoj prosek, a ponekad odigra i ispod proseka. Dok za razliku od njega Jokić u kontinuitetu igra odlično iz meča u meč.
I još nešto Jokić je ključni igrač u Denveru ,igrač oko kojeg se sve kreće i sve planira,jer čovek je univerzalni igrač ,može komotno i pleja da igra s obzirom na to kakav pregled igre ima i koliko asistencija ima do sada.
Za razliku od njega Nurkić je više igrač starog kova, klasični sidraš koji kada dobije dobru loptu u reketu tada je praktički nezaustavljiv ,jer ima odličnu tehniku i snagu za jednog robusnog centra. Ali je zato sa druge strane van reketa prilično limitiran, i ne može nikako da se upoređuje sa Jokićem u tom segmentu igre!

Rozenkranc

pre 5 godina

Odličan Jokić, ali ponekad kad vidi da mu saigrači baš i nisu raspoloženi, i da maše na njegove asistencije, treba malo i na koš da gleda...
Pri tome ne mislim da stalno "izmišlja" poene, i igra jedan na jedan, već da se neka akcija odigra i za njega, povratna iz pik en rola i sl., i da više šutira sa poludistanci...
Neočekivano mučenje Denvera protiv Njujorka, ali pobede se broje. Rekovalescenti se tek zagrevaju, trebaće neko vreme da se potpuno vrate...

sasa the red baron

pre 5 godina

THE NJ:

NJ igra kao lider. I zato je njegov tim 1 na tabeli. Uprkos povredi 3 startera, oni rotiraju igrace kao na traci, jer lako je igrati kad imas igraca koji postize poene, skace i asistira u isto vreme...
Ubeljivo nakompletniji Evropljanin koji je ikad igrao ovu igru...
Njegov Denver ce igrati za finale, najverovatnije protiv GS, i njegov tim ima sansu da osvji titulu...
Ako je ovo rezultat koji oni donose bez 3 startera, kakvi li ce tek biti kad ostatk tog drustva se vrati...
Nikola je cudoviste i prava anomalija svetske kosarke, ,,,

miro split

pre 5 godina

@ NBB
Ma, pusti ove Srbe ovdi. Ja i ti se skroz slažemo. Posal centra je da se tura i gura isprid koša, dili laktove u rebra, čepa po stopalima i mlati po prstima protivnike igrače.
Onoga koji se usudi prinit balun na protivničku polovinu, gađa tricu ili ne daj Bože pokuša napravit neku genijalnu asistenciju odama triba gađat jajima i pomama.
Ma, šta on umišlja? Em, je visok, jak i zgodan, a još bi tija bit i kreativan i pametan. Šta će onda ostat nama malin ljudima ispod dva metra?
Košarka je ka sex.
Ako si velik nemoš bit tehničar.

ko je ovde lud

pre 5 godina

Baš baš dobra partija Nikole, dobru odbranu od starta su krenuli nad Nikolom ali on im je čitao odbranu sve vreme i on je igrao odličnu odbranu. Haris je bio zarđao al očekivano je to, imaće Denver težak raspored, sada ćemo videti od čega su sazidani, imaće 16 tekmi u januaru, što je tekma svaki drugi dan u proseku.

Vračarac

pre 5 godina

Za zemlju košarke vidim imamo mnogo neznalica. Ladno ima likova koji tvrde da ovo centar ne bi trebao da radi... pa druže, to i jeste cela fora! Što Jokića protivnički centri moraju da čuvaju na spoljnjoj liniji, totalno izvan svoje zone komfora, a on samo pakuje saigračima lopte ili igra pick-and-roll, time izluđujuci ekipe posto se nikad ne zna šta će uraditi. A ako ništa drugo, moze i trojku da uvali. To je neodbranjiva košarka, revolucionarna. Zato i jesu prvi... i ovde neko ladno kaže kako ne igra onako kako bi svi očekivali da igra?!?!? Zamisli! Sram ga bilo!
A ove što ih ne zanima pošto "nije Srbin" a komentarišu svaku vest su za medalju majke mi! Vi ste pravi MVP-jevi ničega ni o čemu!

bruder

pre 5 godina

Kakav Nurkic, sta pricate. Odlican je centar to je jasno ali Jokic je genijalan. To je razlika, nedostizna. Jokic radi nesto sto je mozda Cembrlen radio. Covek je mesavina centra, pleja i beka shutera i ne zna se u kom je segmentu bolji. Tako svestran i mocan igrac je i u NBA retkost i zato ga sve vise pominju kao konkurenta za MVP, pogotovo sto drzi tim na prvom mestu zapada. Samo kosarkaski analfabeta moze da poredi Nurkica sa Jokicem. Uostalom ko u NBA pominje Nurkica kao kandidata za MVP. Daj, ne budite smesni. Inache Nurkic kao klasican centar je uz Mirovica u ovom trenutku sigurno najbolji sa ovih prostora, ali Jokic je 3 u 1 a takvog nema niko u ex YU. Najblizi mu je po talentu i nekom svom stilu Doncic, iako ni on nije toliko svestran ali je klasa iznad drugih.

PeroZg

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

Jokic je glavni igrac denvera i pruza odlicne igre svaku utakmicu. Nurkic je treca opcija portlanda i, iako je odlican igrac, ne moze se mjerit s Jokicem ove sezone.

zemunski kej

pre 5 godina

Stabilna ekipa zna se neki red, Jokic lepo organizuje a vratili se Heris i Milsap ,jos Barton i imace i pobede u gostima,Moram da se osvrnem na Kingse. Imali dobijeno .Foks upropastio jer nema strpljenja da odigra pun napad, Strasno brz ali i brzoplet igrac, Dule Vujosevic bi mu pocupao usi, Bogi nista nije ubacio do zadnje cetvrtine a onda je sve ubacio, Verovatno bi bolje resio i poslednji napad

flex

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Znamo dobro svi sta zelis postici tvojim komentarom i to nije uredu, mislim da i ti to dobro znas.
Ovde se uvek pise o recimo Ademu Ljajicu, da li je dao gol, presao u drugi klub, sedeo na klupi, uvek se pise i svi se radujemo kada mu ide dobro.
Da je Nurkic nas drzavljanin i igra za reprezentaciju onda bi se i o njemu pisalo isto kao i o ostalim NASIM igracima sto Nurkic nazalost nije, a predpostavljam da bi vecina zelela da jeste...

Милан

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Ето на пример, Јокићев тренер Мелоун је пресрећан његовом игром, тако да је управо он стручњак који верује да Јокић треба да ради управо то што ради.

Bruklin skandira Musi "ruki godine"

pre 5 godina

@Gima

Tema teksta je Jokic,prva zvezda ekipe koju bez polovine startera drzi na prvom mestu prejakog zapada. Jokic se u USA kosarkaskoj javnosti (igraci,treneri,mediji) sve cesce pominje kao jedan od top 5 kandidata za zvanje MVP ligaskog dela sezone i nista cudno nema u cinjenici da publika smandira MVP,MVP,MVP. Opasni vas kompleksi drmaju kada se kacite na vest o Jokicu i pri tom vas cudi zasto Nurkicu ne skandiraju MVP. Prvu zvezdu prvoplasirane ekipe porediti sa Nurkicem koji je treci/cetvrti sraf Portlanda je presmesno. Jokic ga prvo zakovao za klupu pa je Jusuf morao da napusti Denver da bi imao minute, Jokic ima vise TD nego Nurkic utakmica 25+ poena, kada spomenes Portland svi prvo pomisle na dva svemirca u spoljnoj liniji dok je Jokic sinonim za Denver, mnogima je plata merilo kvaliteta pa uporedi razliku.Jokic je dobio max produzetak za 41 pika i prosto NBA pravila brane da dobije par mil vise kao npr prvi pik KAT koji je potpisao max produzetak i najbitnije od svega je cinjenica da bi samo neko ko pojma nema o nba dozvolio sebi da Nurkicu skandira MVP i zbog toga nikada to neces cuti kad Portland igra kuci.
Umesto da vam bude drago sto izdanci YU skole kosarke razbijaju u Americi vas udaraju malogradjanski kompleksi pa se duplo ukopavate.
P.S. Sreli se Nurkic i Birca i Jusuf kaze "aj daj da vidim srebrnu medalju sa OI a Bircevic kaze "moze al iz moje ruke"

Petar

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

@NBB
Pa ti stvarno ne znaš ni šta je to asistencija?!

petarczv

pre 5 godina

Stvarno su u pravu ljudi, nije centru posao da deli asistencije, Jokic samo pumpa statistiku jer pod kosem ne radi sto bi trebao.
(Czv, 02. januar 2019 09:15)


Hahahahahahahaha pumpa statistiku a kako se to pumpa?! Uzmes pumpu dodjes ispod kosa i udri... To sto on radi ne moze da se napumpa druze idi i gledaj golf ili tako nesto

Lola

pre 5 godina

Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Vidi care, moderna kosarka se temelji na igracima koji rade sve prakticno se gube pozicije. Nugetsi i baziraju svoju igru na Nikolinom izvandrednom pregledu i kosarkaskoj inteligenciji. Da on ne radi to sto radi oni ne bi bili jedan od najboljih timova u NBA. Druga stvar, kao sto vidis Nikola i skace i poentira i lupa blokade a to sto ne kampuje u reketu ne moze jer u NBA imas pravilo 3 sekunde u reketu. Ako ti se gleda zaostala kosarka eno ti ABA uzivaj u bravurama Omica Apica Gagica Oja i ostalih 'pravih' centara kojima je to ujedno i vrh karijere.
A sto se tice Jokica on se bas po tome izdvaja sto daje ogromnu prednost svom timu kada ga imaju. Ne deli asistencije da bi nabio statistiku nego da bi dosli do lakih poena. Decko je supertalentovan i vidim da te to nervira ali sta da se radi moras da prihvatis. Eto njega u trci za MVP.

petarczv

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. 
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04) 

Totonto je predvodio Kawhi Leonard sa novim rekordom karijere od 45p iz samo 22 suta... Pa sta sad?

petarczv

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo
(Admiral, 02. januar 2019 09:09)

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija?

njami

pre 5 godina

(NBB, 02. januar 2019 07:10)
Mislim da bi trebao realno da konkurišeš umesto Melouna za trenera, jer on definitivno nema pojma sto dozvoljava Jokicu da radi ono sto mu nije POSAO, jer Jokic asistira da bi sakrio ono sto ne ume, ne daje poJene(18p prosek) i nema skokova(9,8 prosek) Hahaha vecu glupost od ove davno nisam cuo!!!

antiDebil

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Ti si nesto ljut, kaj te tacno muci?

petarczv

pre 5 godina

Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.
(jokan, 02. januar 2019 09:59)

Pa koliko se secam bio je u denveru i pobego iz njega podvijenog repa jer nije mogo da igra zbog jokica hahahaha ajde sto se sami zakopavate mnogo je smesno. Kaze nurkic bi imao u denveru 30p prosek hahahaha a oni ga odbacili kao pocepanu carapu.

znaci strasno

pre 5 godina

Pa nije ni Jokic, on je Denverov, za Srbiju ne igra, ne zanima ga
(jokan, 02. januar 2019 10:00)

Za te pare ti verovatno ni sa sopstvenom majlom ne bi razgovarao a kamo li igrao za srbiju. Nego mnogo ste jaki pored tastatura...

Dragan-Borca

pre 5 godina

Kompjuterske odluke donosi, kao kompjuter koji igra sah protiv tebe skoro uvek izabere najbolje resenje.Gledam kosarku preko 30 godina i ovako brzu reakciju mozga na dodavanju ne znam da li sam ikada video, u delicu sekunde sve nas pobaca od publike do igraca nekim resenjima koje samo on vidi. Na svu svoju inteligenciju ima visinu koja mu jos nadodaje pregled igre, zastrasujuca kombinacija. Jos kad bi se barem 10% ubrzao, bio bi na kraju karijere jedan od najboljih kosarkasa ne samo ove ere sada, vec ikada.Te lateralne kretnje i brzina odskoka od zemlje su mu najveca mana. On se extremno dobro pozicionira u odnosu na to koliko lose ima lateralne kretnje i koliko sporo se odlepljuje od zemlje.Imao bi i bolju statistiku, ali je imao 6-7 blou-out-a(skracenu minutazu imao zbog resenih utakmica), jednom iskljucen, 3-4 puta rano upao u faulove, plus ga Maloun prvih 20 utakmica stedeo drzao na oko 29 minuta prosecno, plus dosta puta izlazio pred kraj u fazi odbrane, plus njegovo durenje, plus kad je pasivan, jos ga sudije bas ono najmanje od svih zvezda postuju, najmanje bacanja ima od svih 30 najboljih igraca NBA. Znaci bez pola od ovog nabrojanog bio bi na ivici tripl dabla prosecno, jer mu to sve jedno 15-20% skratilo statistiku. Ako Marej, Heris i Barton budu sutirali makar kao prosle sezone i bice do kraja sezone na preko 8 mozda i 8.5 asistencija.Jos najvecu kondiciju ima u drugom delu sezone, sto znaci da nismo jos videli najboljeg Jokica. Jokic je genije u pravom smislu reci

pinjolino

pre 5 godina

Stavrno je nesto posebno. Njegpvi saigraci svoju statistiku grade na njegovim asistencijama, a ne pamtim kada sam video da se neka akcija napravi da on ostane sam na ziceru, nego sam mora da gradi svoje poene (osim kada ostane sam na trojci, ali ipak je on centar). Kada ga covek vidi u gradu pomisli kako ovaj covek uopste igra kosarku (ima i dalje motoriku onog debeljuce), a onda iz dana u dan pregledas isecke sa meceva i ne mozes da poverujes sta radi!

wnbb

pre 5 godina

@nbb, stručnjače posao centra je da da odigra šta mu trener kaže i da dobiju meč. Posao nekih drugih u klubu je da daju dobre pare igraču sa kojim vide da su dobili dodatni kvalitet. Ako centar nije nešto skočan, a deli asistencije i neko mu za to da max ugovor, verovatno radi dobro posao za šta je plaćen. Srećna ti Nova godina i više radosti da imaš.

tocka

pre 5 godina

Jokić podiže formu, kao i svake sezone u ovo vreme.
Ali Nurkić, šta ono bi? Dečko se baš napali kada igra protiv Srba. Da sam trener Blejzersa platio bih nekom da maše srpskim zastavama u publici kako bi ovog stalno cepao adrenalin. Da igra ovako svaku partiju on bi bio MVP.

bob

pre 5 godina

Što volim ove redovne "stručnjake" za NBA. Koji su se u poslednje vreme izgleda specijalizovali za poziciju centra. Dakle po mišljenju naših "stručnjaka" centar ne treba da dodaje loptu. Da javimo što pre Majk Melounu ovo. Da čovek prestane da pravi greške. Jer biti prvi na Zapadu zahvaljujući tome što je igru tima izgradio oko Jokića očigledno nije dobro! Debeli je sinoć dao 19 poena. Pritom je namestio još najmanje 30 (15 asistencija nisu sve bile za dva neke su bile i za tri poena). Dakle Jokić je odgovoran direktno/indirektno za oko 50 poena svog tima, pritom je postigao jako bitnu trojku pred kraj koja je odlepila Denver do pobede (ko je gledao utakmicu znaće) i na to je dodao 14 skokova (to beše uz poene treba da radi centar, ne?) dakle 19 tripple double. Odličan primer (opet ko je gledao) toga koliko je Jokiću sve jedno šta će da uradi je trenutak kada kao vaterpolista drži loptu u reketu Niksa i traži očima Hernandeza i čega ga da napravi cut. Ovaj to ne uspeva iz dva navrata. U tom trenutku "smoreni" Jokić radi chicken wing na njihovom centru i daje laganu dvojku. Tačno se vidi iz toga da se igra košarke.

Gru

pre 5 godina

Koliko samo crv jezika ima ovde...
Neko spomenu Nurkica, razlika je u tome sto Jokic standardno dobro igra svaku utakmicu, dok kod Nurkica to nije slucaj.
I jos jedna bitna razlika, Jokic je vodja ove ekipa dok je Nurkic samo deo jedne ekipe.
Sama cinjenica da se u Americi vodi debata da li je Jokic MVP ili ne, govori da je decko odskocio od ostalih igraca.

petarczv

pre 5 godina

Nurkic je bolji on je pravi centar, centar treba da daje poene i da skace jusuf ima u karijeri 11p i 7 skokova a jokic 15p 10 skokova oh wait hahahaha asistencije necemo da racunamo...

Smeh

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.

Sima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Realno, koliko puta je Nurkic bio najbolji / najzasluzniji igrac u mecu? Koliko puta je imao triple double? Double double? Kada bude tako redovno igrao onda mozemo da uzivamo kao sada.

Sir Giggs

pre 5 godina

Dajte ljudi, pustite priču trolova. Pa jedino se između stanovnika Bosne, Hrvatske i Srbije može povesti priča o tome ko je bolji: Jokić ili Nurkić Ostatak sveta i Ameri znaju odavno ko je i šta je Jokić u odnosu na njega.

petarczv

pre 5 godina

O jokicu se prica kao o top 5 igracu u ligi a nurkic tek treca-cetvrta opcija u svojoj ekipi... Zna se da tamo lilard i mccolum voze traktor a nurkic otvara kapiju...

dragan-borca

pre 5 godina

Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 2. januar 2019 08:09) # Link komentara..............................................................Care mislim da ti treba da komentarises nesto drugo, poredis Kicanovica iz praistorijske ultra spore kosarke i decka koji isporucuje tripl dablove atleski prebrzim igracima, daj nemojte se blamirati, pa Bogdanovic ima bolju tehniku nego i Kicanovic ili Danilovic. Covece gledao sam Danilovica u Majamiju i Djordjevica u NBA pa Bogdan je vec sada kompletniji igrac, kao kad bi poredio Golfa iz devedesetih sa nekim modernim autom. Kad si ti video i koliko puta da Djordjevic baca Alej upove kao iz sale kao sto Bogdan radi, sa kojom lakocom? Covece kosarka je napredovala, kakav crni Novicki, hibrid koji je imao neodbranjiv sut zbog visine, sta je on imao kompletno majke ti? Care gde su ti Ol Starovi i MVP- ji od pre 6-7 godina danas u NBA? Da li si provalio koliko su danas u ovoj eri slabiji igraci Milsap, Karmelo, Derik Rouz, Hauard, Joakim Noa, Mark Gasol, DeAndre itd?

Mita

pre 5 godina

@gima, da u pravu si. Publika Denver a treba da da viče Nurkić MVP, koji se igra u drugoj hali u to vreme. Drugo Denver je odlučio da Nikolu guraju i to je normalno. Ako je i trol, loš je.

deda

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.
(pera, 02. januar 2019 11:32)

Pusti čoveka... On već godinama ne može da preboli što je oterao Nurkića, a i što je on bitan u NBA kao statistička greška u odnosu na Jokića...

matori

pre 5 godina

@Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

ne radi se u priči o MVP o jednoj utakmici, već o celoj sezoni. idi na ESPN i vidi da je Jokić po RPM negde oko 5. mesta. a to je uticaj na igru ekipe.
razni igrači podivljaju ponekad, pa odigraju utakmicu sa strašnom statistikom, ali treba to da rade svako veče kada izađu na parket.

petarczv

pre 5 godina

Mađioničar iz Sombora! Košarkaški MOZZART ---> Nikola Jokić#15 ! Vole te Užičani! Glasajte za našeg (malog) brata...MvP MvP MvP!!! :D
(M.M., 02. januar 2019 06:05)

Folfgang Amadeus MOZART a ne "MOZZART" vidi se da si vise provodio vreme u kladionici nego u skoli...

Sport

pre 5 godina

Jokic još ne uživa respekt kod sudija. Ko prati malo pisanja po forumima u USA videće da se ljudi slažu oko toga da Jokic trpi fine batine iz utakmicu u utakmicu, ali to ostaje nekaznjeno. Pogledajte koliko malo bacanja šutira spram toga koliko ga biju pod košem. Da bi se zaradio respekt kod sudija mora proći vreme, naročito za igrace koji dolaze van USA. Tvrdim da će već u PO da bude drugačije i da će sudije biti korektnije.

Bagzi

pre 5 godina

@nbb
Ajde sto Cole ne zna ali na koju foru ih Nikola izradio u Americi( trenera, GM, vlasnika Denvera) pa dobi 150m dolara!?
Inace svi nasi extra partije. Divota da se procita izvestaj.

petarczv

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.
(sasa pg, 02. januar 2019 11:39)

A kakve ti veze imas sa nasom reprezentacijom?!

Jupiterijanac

pre 5 godina

@gima

Nikako oni iz te zabiti Denvera ne mogu biti objektivni. Zarad objektivnosti vazda se MVP u NBA bira, što vakat malo njih zna, kada se zbroje glasovi i iz Gornjeg i iz Donjeg Vakufa.

sasa the red baron

pre 5 godina

BARON:On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

Da Barone, JOkic ne samo da je bolji igrac od njih, Bodiroga Kicanovic i Petrovic nisu zajedno ono sto je Jokic....
Sto se i jasno vidi, sto plati, sto po ucinku, sto po statusu,....

Golavoda

pre 5 godina

Pa taj Jusuf Nurkic takve cifre ima jednu od 7-8 utakmica, dok Jokic nosilac igre u ispovredjivanom Denveru. I oni Jokarin Denver je prvi na zapadu, dok je Portland na istom tom zapadu 6.

pera

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.

el

pre 5 godina

Bizli sa rekordom karijere 23p, sjajni Milsap sa 16p a Jokić ništa posebno, skoro pa prosečna partija. Inače kada je udario po ruci igrača Niksa (nisam skontao tačno kojeg jer ih je više nosilo narandžasti rukav) koji ga je odgurivao a sudije bleje, vidno iznerviran odmah zabija koš osvete. Tada je bilo jasno da ulazi u beast mode, a onaj nadrealni skok u napadu koji je od leđa hardaveja odbio u aut je momenat kojim jasno stavlja do znanja kako se "igra glavom".

lerma

pre 5 godina

@nbb
praviću se da nisi trol i udostojiću te ozbiljnim odgovorom. Nažalost pitanje je za koliko “ jokića “ smo uskraćeni zbog balvanskog razmišljanja, kao što je tvoje, onih koji se nešto i pitaju.

Okan

pre 5 godina

Treba napraviti neki kratki test za svakoga ko zeli da ostavi komentar. Puno je likova koji su pali sa neba i dozvoljeno im je da pišu svašta.

Leonida

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc

Dag Kristi

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka... 
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek
(retko pametan, 02. januar 2019 11:36)

Ni tebi nije posao da komentarišeš stvari, iako veze nemaš, pa opet to radiš.

Jaran

pre 5 godina

- 3. Januar
- 4. Januar
- 10. Januar
- 14. Januar
- 21. Januar

^ Tim danima glas za All-Star vazi x2, ali pozivam vas da glasate svakog dana za Jokica. 21. Januara je poslednji dan za glasanje, a 24. ce biti objavljeno ko su starteri. Bice i TV prenos u kojem ce kapiteni "draftovati" igrace u petorke.

MPP

pre 5 godina

Kako lepo pročitati tako kulturan i znalački komentar (Dragan- Borča)....i naučiti nešto od fine mlade i pametne gospode! Pratim basket 40 godina , nikad nisam video ovakvog igrača kao Jokiča .... Pomalo lči na Larija Birda , ali samo liči .... nije taj igrao i centra , izgledao je isto tako pomalo"smotano" u odnosu na afro-američke predatore koji su vladali tada .... Neverovatne mogučnosti se nasllućuju kod Nikole, to hoće Dragan da kaže ..... A bio je 41 pik !?!
.........a o toj trojci na kraju meča da ne govorimo ! ....NEVEROVATNO !

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms. 
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34) 

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi

Jax Teller

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

nije dorastao, jeli? momak vodi ekipu na prvo mjesto zapada, i to bez Burtona i Harrisa, Milsap koji se tek oporavio. Isiah Thomas nije još ni zaigrao. Nikola razigrava cjelo ekipu, vodi ekipu u kategorijama ppg, ast, reb, stl i blk. ne kažem, da je prvi kandidat za MVP’a ali ako ovako nastavi, imo sigurno šanse, bar šta se tiče regular season. ali kome pričam, kad čitam koje gluposti pišeš u vezi Noleta, neznam sto opste odgovoram!

Lepi

pre 5 godina

@miro split, 2. januar 2019 09:44
Fala ti što se trudiš da naučiš ljude šta je to sarkazam. Slabo to prolazi pa ga cenim da i nije mnogo korisno. Kaži šta misliš, koj’ ga k***c umotavaš: ti će se samopromovišeš a pola nas te ne razume.

Igrati glavom je lepse od fizikalija.

Lima

pre 5 godina

@sasa the red baron 
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 02. januar 2019 08:09)
Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač

radovan

pre 5 godina

Ima li igraca u NBA ligi koji dominira kao Jokic?? Jokic je specijalan i ima ogroman talenat dominira bez nekog posebnog skoka ili atraktivnosti u igri. Samo napred Jokara Srbija je uz tebe!!!! #JokicForMVP

nemanja

pre 5 godina

@sandzak
super..sad ili lepo na vase portale i komentarisi tog vaseg centra do sutra..a nas pusti ovde da pricamo o Jokicu jer je NAŠ..

Scary

pre 5 godina

Ko ste vi da pricate da se Jokic prodao za velike pare Denveru,pa ne igra za Srbiju? Verovatno isti vi koji ste se prodali za sendvic

gima

pre 5 godina

@Bagzi
Pa izradio ih, sta ces. Zar nisi znao da su u Americi svi debeli i glupi, a u NBA svi dopingovani osim Srba, Hrvata, Bosanaca i ostalih pripadnika najgenijalnih naroda planete.

MPP

pre 5 godina

Vračarac, imaj malo više razumevanja
, mislim da se tu radi o mladjim maloletnicima (6-8g cenim po vokabularu) kojima mama i tata nisu kod kuće, pa su se dokopali ćaletovog viskija iz šteka u špajzu , i misle da je basket neka vrsta Hrkljuša - nekada rasprostrnjene razbibrige kod čobana !

MPP

pre 5 godina

Zdravi bili i veseli Miro ! Vaša ćakula je skroz na mistu . Ai ta larma oko baluna ......kome to uopšte triba .....Nego i taj Kukoč, šta je i on tija .... I taj se pravija pametan ka da mu je Sv.Duje dida !!!

miro split

pre 5 godina

@Lepi
Tako je, sto posto si u pravu.
Prid nepoznatim ljudima, ja kojeg niko od vas i ne zna pomoću jezika koji niko ne razumi sam sebe uzdižem.
Lepi moj, najlipši moj, srićo moja...
Samo se šalam za svoj gušt jer mi je pun kufer ove žabokrečine u kojoj se mirimo sa pionirskim čunama.
Košarku znam i volim, toliko da mi nije bitno ko je čiji potomak i ko je koje nacije.

Comi

pre 5 godina

Da li je Jokić MVP pokazaće vreme, ali on se definitivno igra košarke. Ima sve, i šut, i pregled igre, i, pre svega, odličan tajming dodavanja. Slobodan igrač dobije loptu u savršenom momentu, i oni koji su igrali nekad i basket znaju koliko znači kad dobiješ loptu u pravom trenutku. Osim toga igra jako pametno, izvuče se na vrh reketa i igrač koji ga čuva mora da mu pridje, jer ako ostane sam šutne i, po pravilu pogodi. A kad izvuče centra iz reketa onda to koriste brzi bekovi, koji se kretnjom oslobadjaju svog čuvara i dobijaju pas za lagan ulaz. Ako protivnik pokuša da skupi odbranu u reketu, onda neko ostaje sam na distanci. I to je najveći kvalitet Jokića, naterao ih je da igraju timski. Svaki njihov napad ima bar tri pasa, puno kretanja bez lopte... E, sad, tačno je da Nikola ne izgleda kao profesonalni sportista, pre kao basketaš rekreativac, ali ta njegova tromost može da bude i prednost, jer će sačuvati kolena, a ona su kod košarkaša, naročito centara, bolna tačka...

Jaran

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron
Kao što su tehnike treninga, i fizička sprema igrača napredovali poslednjih 30 godina, tako je napredovao i skauting i taktike igre.
Nekada si mogao da prodješ ako neku manu sakriješ nekim igračem ili je zanemariš.
Danas toga voiše nema.
Košarka je postala kao šah, igra na najslabiju kariku protivnika.
Da nije tako, Marjanović bi imao prosek od 25 poena po meču, a Teodosić bar po 15 asistencija.
Baš su oni sjajan primer koliko te samo jedna loša osobina udalji od parketa i mogućeg dobrog rezultata.

Admiral

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo

gima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.

Jaran

pre 5 godina

baron
Izvini, Maldini, nisam te prepoznao. XD

Tog Robena vec 15 godina forsiraju na desnu nogu ali nema vajde: uvek ti proda istu glupu fintu. A reci za Mesija da ne zna da sutira desnom nogom (dao oko 20 golova desnom u poslednje 4 godine)... Mozda si ti za tikete talentovan. ;)

P.S. Jokica tek ne bi sacuvao, okrenuo bi te lik k'o Gortata i ostale panjeve. Ne bi ni znao gde je lopta kod lika koji baca flotere i radi "eurostep" iako je CENTAR.

MPP

pre 5 godina

19 poena 14 skokova, 15 asistencija, tri blokade i jednom ukradenom loptom........ Koliki je Jokićev učinak ustvari , tekma traje 48 min kad to podelite sa (19 14 15 3 1=52 ) 48/52 dodjete do cifre od 0,92.....Znaći u proseku je aktivno učestvovao na SVAKI MINUT u igri Denvera !?! I pri tome zabio odlučujuću trojku.... raznovrsnost kao poseban faktor ......protivnički igrači moraju da se" polome " da to spreče .... I na kraju se i polome a Denver pobedi.....

Dušan R.

pre 5 godina

Da li mozete vec jednom da prikazete tabelu Zapadne konferencije?!!
(Derminator, 02. januar 2019 15:16)

Kliknite na western conference i tu je tabela zapada.

Sasa

pre 5 godina

Monstruozna partija Jokica. Opasan TD. Za ovog momka samo nebo je granica.
(Pseudoharms, 2. januar 2019 11:02)

Zato što je Srbin.
(Bez granice, 2. januar 2019 11:45)

# Link komentara

Ironija na delu, covek sa granicom komentarise bezgranicnost, a potpisuje se kao "Bez granice". (;

NBB

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.

Beogradjanin

pre 5 godina

(dragan-borca, 2. januar 2019 09:57)

Pre kritike, slazem sa @Jeremijom koga nema za ove likove koji hvale kosarku koja se igra u Evropi. Sve sto vredi je u NBA, i kad bi igrali evropski kosaraksi u NBA vs naboljeg tima Evrolige i sa crncima bilo 30 razlike za evropske NBA igrace. Kosarka koja se igra u evropi je pukla.
NBA reguralni deo je danas bez takmicarskog zara, previse se igra rekreativno. Neko je pitao sta se desilo sa NBA? Ako ne uvedu nikakve promene idu pravo u propast. Spas drafta kao 2004 se ne vidi.
Jokic je ranga Divca za sada, bolji u napadu losiji u odbrani, moze da bude i bolji. Ali sve to mora da potvrdi u playoffu.

Najveci utiskak je, dok bude nasih igraca u NBA ovde ce biti komentara, govorim o reguralnoj sezoni. Kad ih jednog dana ne bude bice 10+ komenatara i to pod uslovom da "petarcvz" i njegov San Antonio udju u playoff.
Pratice se tada NBA na ovim prostorima kao Americki fudbal, toliki napredak ce doziveti.

nista o nicemu

pre 5 godina

Ne razumem zasto odgovarate Bodibondu na komentare? Covek ocigledno troluje.
(x, 02. januar 2019 14:10)

Nazalost ne troluje. To je najtuznije

Smešno i jadno

pre 5 godina

Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač
(Lima, 2. januar 2019 12:41)

Ovo je post nekog deteta koje se nije ni rodilo kad je Dražen igrao, i koje misli da su statistički podaci jedini pokazatelj nečijeg sportskog umeća.

baron

pre 5 godina

Gledao sam par NBA utakmica ovih dana, i pitam se sta se desilo sa NBA?
Toliko polutana, igraca koji ne znaju da igraju odbranu, toliko prosecnih i losih centara, uzas. Denver sinoc celu utakmicu prodaje New Yorku iste fore, ovi gledaju, kasne u odbrani. Toliko providnih akcija, nezainteresovanost u odbrani, bez zelje za pobedom. Jokic malo gurne centra Knicksa i polozi olako, ovaj gleda, ne pokusava da skoci, da se pogura, odmah odustaje; mrzi ga da stoji, da trci. Prakticno sve sablonski igraju, samo da otaljaju, odrade svoju ulogu u "poslu" i to je to.
Denver tim koji se borio za playoof lani, sada najbolji tim u ligi.
Kako je to moguce, kada nisu doveli ni jedno novo pojacanje, bar ta pojacanja jos ne igraju.
Hjuston se na pocetku raspada, onda krece pomoc lige i forsiranje Hardena sa 15bacanja po utakmici i oni se penju ka vrhu sa rovitim Paulom.
Boston sa Irvingom i Haywardom losiji nego bez njih.
Malo ekipa ima pobednicki duh, pobednicki sistem, sve su to ekipe koje kada stane sut poniru. Kao Hjuston-GSW prosle godine. Prvo pobede jedni 20razlika, pa drugu utakmicu ovi drugi 30p razlike i tako do sedmog meca.

Kosarka se mora igrati na centre, i ovaj GSW za koje navijam vec 10god bi puknuo od Spursa sa mladim Dankanom, ili od Bostona sa Garnetom, LA sa Shekom, koliko god njihova igra bila leprsava, brza i na sut, nema ko da brani reket. Jokic daje gomilu laganih poena kao da su rekreativne utakmice.
Ne moze to tako.

NBB

pre 5 godina

@bmiles
Pa bas zato sto te ne zanima sta ko misli i mozes tako da pricas. Ti ocigledno nisi ni pratio kosarku do skoro. Jokic umesto da poentira on asistira, zato su zamalo izgubili mec od fenjerasa.

BODIBOND

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.

Baron

pre 5 godina

@sasa the red baron
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

sasa pg

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.

Sasa

pre 5 godina

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 2. januar 2019 14:02)

# Link komentara

Kakve, u ovome slucaju, njegove baljezgarije, imaju veze sa SNS-om? Prestani da siris besmislice. Niti je deo tog tuznog bot tima, koji, uostalom, imaju sve druge politicke opcije, niti samim tim zna o cemu pise. Ukoliko pripadas, a ocigledno je, drugoj politickoj opciji, to ne znaci da ovakve ljude moras povezivati sa protivnickom sa ciljem jos vece degradacije one prve. Ljudi se za licnu ideologiju i ideologiju stranke mogu boriti civilizovanije, a u interesu drustva, nikako na ovakav nacin. Informer ili Teleprompter, isto je. Niko od njih nije B92, na kojem jedino mozes procitati vesti onakve kakve jesu, a ne onakve kakve pozicija ili opozicija zele da budu.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.

jokan

pre 5 godina

@@@JPR24
Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.

Partizan 1917

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne 
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.
(Smeh, 02. januar 2019 11:43)

Ako cela hala skandira nekom MVP, ne znači da je taj automatski MVP, to su želje navijača a Jokić nije na tom nivou da to postane.Jokić prolazi na čist talenat (slično kao i Divac) koji je očigledan i neosporan ali da bi došao do MVP-a moraće i malo da radi.

retko pametan

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka...
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek

Baron

pre 5 godina

@KanidjaPG
A kakav je sut imao Bogdan?
Zasto je Harden nabijac statistike, a Jokic nije sa ovim forsiranjem asistencija, sto mu uopste nije posao. Nema sustinske razlike izmedju njega i Vestbruka, osim sto je Vestbruk neuporedivo bolji kosarkas. O Hardenu da ne pricamo.

Sandzak

pre 5 godina

Nurkić je ostvario najbolji 5x5 učinak (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada) svih vremena.

To se u historiji desilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača.

Najbolji do sada sa 5x5 učinkom bio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Nurkić je prvi koji je 5x5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

Naš centar je u trijumfu Portlanda u Sacramentu (113:108) postigao 24 poena, uhvatio 23 skoka, podijelio 7 asistencija, ukrao 5 lopti i upisao 5 blokada

BODIBOND

pre 5 godina

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc
(Leonida, 02. januar 2019 12:52)

Ee pa onda cu da glasam za Bogdana, Lebrona ili Lamsrkusa Oldridza.

baron

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 2. januar 2019 13:35

Igrao sam nekada fudbal i po talentu nista nisam zaostajao od Robena. Nisam postao poznat, tako ova prica sada nema alibi medju ljudima koji me ne znaju, ali igraci poput Robena, Mesija i ostalih koji ne znaju sutirati sa obe noge za mene su uvek bili ograniceni. Uvek ih moze zaustaviti lako, tako sto ih pustis samo na desnu stranu, pratis i blokiras levu nogu.
Mozda to ne moze svako, ali ja sam to radio jako uspesno.
Maradonu, Pelea ne znam kako bih zaustavio, tj. Irvinga, Olajuwona, O'Neala, ali Jokica, Nurkica, ma dajte, ne budite smesni.
Pogledajte samo kakvu odbranu igra pola lige, ono je kriminalno.
Cak Embiid, trenutno najveca klasa igra odbranu kao amater.
Nema tu prstena kada tebe nadigra vremesni Horford koji se boji lopte kada se odbije od kosa.

gima

pre 5 godina

@Raci
Ma jeste, vuce ih Jokic, ovi sto daju vise poena od njega nisu vazni. Kako to da ih Jokic prosle godine nije dovukao do plej ofa, a ove prvi? Kako to? Jokic bolje vuce ili je neko drugi mozda zasluzan? Boli istina, jel tako? Nisi ti ni za pecinu

BODIBOND

pre 5 godina

(Jaran, 02. januar 2019 12:59)

Vidite ovog bota sto nas poziva da glasamo hahaha. I ne, necemo glasati za Jokica, glasacemo za koga mi hocemo, a to ce biti Lebron Dzejms, njemu ide my vote hihihi.

gima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.

NBB

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.

NBB

pre 5 godina

@bmiles
Pa bas zato sto te ne zanima sta ko misli i mozes tako da pricas. Ti ocigledno nisi ni pratio kosarku do skoro. Jokic umesto da poentira on asistira, zato su zamalo izgubili mec od fenjerasa.

Baron

pre 5 godina

@KanidjaPG
A kakav je sut imao Bogdan?
Zasto je Harden nabijac statistike, a Jokic nije sa ovim forsiranjem asistencija, sto mu uopste nije posao. Nema sustinske razlike izmedju njega i Vestbruka, osim sto je Vestbruk neuporedivo bolji kosarkas. O Hardenu da ne pricamo.

Baron

pre 5 godina

@sasa the red baron
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

jokan

pre 5 godina

@@@JPR24
Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.

retko pametan

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka...
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek

Admiral

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo

BODIBOND

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.

sasa pg

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.

Sandzak

pre 5 godina

Nurkić je ostvario najbolji 5x5 učinak (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada) svih vremena.

To se u historiji desilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača.

Najbolji do sada sa 5x5 učinkom bio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Nurkić je prvi koji je 5x5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

Naš centar je u trijumfu Portlanda u Sacramentu (113:108) postigao 24 poena, uhvatio 23 skoka, podijelio 7 asistencija, ukrao 5 lopti i upisao 5 blokada

baron

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jaran, 2. januar 2019 13:35

Igrao sam nekada fudbal i po talentu nista nisam zaostajao od Robena. Nisam postao poznat, tako ova prica sada nema alibi medju ljudima koji me ne znaju, ali igraci poput Robena, Mesija i ostalih koji ne znaju sutirati sa obe noge za mene su uvek bili ograniceni. Uvek ih moze zaustaviti lako, tako sto ih pustis samo na desnu stranu, pratis i blokiras levu nogu.
Mozda to ne moze svako, ali ja sam to radio jako uspesno.
Maradonu, Pelea ne znam kako bih zaustavio, tj. Irvinga, Olajuwona, O'Neala, ali Jokica, Nurkica, ma dajte, ne budite smesni.
Pogledajte samo kakvu odbranu igra pola lige, ono je kriminalno.
Cak Embiid, trenutno najveca klasa igra odbranu kao amater.
Nema tu prstena kada tebe nadigra vremesni Horford koji se boji lopte kada se odbije od kosa.

Partizan 1917

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne 
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.
(Smeh, 02. januar 2019 11:43)

Ako cela hala skandira nekom MVP, ne znači da je taj automatski MVP, to su želje navijača a Jokić nije na tom nivou da to postane.Jokić prolazi na čist talenat (slično kao i Divac) koji je očigledan i neosporan ali da bi došao do MVP-a moraće i malo da radi.

gima

pre 5 godina

@Raci
Ma jeste, vuce ih Jokic, ovi sto daju vise poena od njega nisu vazni. Kako to da ih Jokic prosle godine nije dovukao do plej ofa, a ove prvi? Kako to? Jokic bolje vuce ili je neko drugi mozda zasluzan? Boli istina, jel tako? Nisi ti ni za pecinu

BODIBOND

pre 5 godina

(Jaran, 02. januar 2019 12:59)

Vidite ovog bota sto nas poziva da glasamo hahaha. I ne, necemo glasati za Jokica, glasacemo za koga mi hocemo, a to ce biti Lebron Dzejms, njemu ide my vote hihihi.

baron

pre 5 godina

Gledao sam par NBA utakmica ovih dana, i pitam se sta se desilo sa NBA?
Toliko polutana, igraca koji ne znaju da igraju odbranu, toliko prosecnih i losih centara, uzas. Denver sinoc celu utakmicu prodaje New Yorku iste fore, ovi gledaju, kasne u odbrani. Toliko providnih akcija, nezainteresovanost u odbrani, bez zelje za pobedom. Jokic malo gurne centra Knicksa i polozi olako, ovaj gleda, ne pokusava da skoci, da se pogura, odmah odustaje; mrzi ga da stoji, da trci. Prakticno sve sablonski igraju, samo da otaljaju, odrade svoju ulogu u "poslu" i to je to.
Denver tim koji se borio za playoof lani, sada najbolji tim u ligi.
Kako je to moguce, kada nisu doveli ni jedno novo pojacanje, bar ta pojacanja jos ne igraju.
Hjuston se na pocetku raspada, onda krece pomoc lige i forsiranje Hardena sa 15bacanja po utakmici i oni se penju ka vrhu sa rovitim Paulom.
Boston sa Irvingom i Haywardom losiji nego bez njih.
Malo ekipa ima pobednicki duh, pobednicki sistem, sve su to ekipe koje kada stane sut poniru. Kao Hjuston-GSW prosle godine. Prvo pobede jedni 20razlika, pa drugu utakmicu ovi drugi 30p razlike i tako do sedmog meca.

Kosarka se mora igrati na centre, i ovaj GSW za koje navijam vec 10god bi puknuo od Spursa sa mladim Dankanom, ili od Bostona sa Garnetom, LA sa Shekom, koliko god njihova igra bila leprsava, brza i na sut, nema ko da brani reket. Jokic daje gomilu laganih poena kao da su rekreativne utakmice.
Ne moze to tako.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE NJ:

NJ igra kao lider. I zato je njegov tim 1 na tabeli. Uprkos povredi 3 startera, oni rotiraju igrace kao na traci, jer lako je igrati kad imas igraca koji postize poene, skace i asistira u isto vreme...
Ubeljivo nakompletniji Evropljanin koji je ikad igrao ovu igru...
Njegov Denver ce igrati za finale, najverovatnije protiv GS, i njegov tim ima sansu da osvji titulu...
Ako je ovo rezultat koji oni donose bez 3 startera, kakvi li ce tek biti kad ostatk tog drustva se vrati...
Nikola je cudoviste i prava anomalija svetske kosarke, ,,,

BODIBOND

pre 5 godina

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc
(Leonida, 02. januar 2019 12:52)

Ee pa onda cu da glasam za Bogdana, Lebrona ili Lamsrkusa Oldridza.

ljAXE

pre 5 godina

Jokic stvarno izdominirao. Kolika razlika kada je on u igri i kada je Plamli u igri. Onda gledam Kingse protiv Blejzersa gde ih je Nurkic upropastio. Razbucao je Vilija Stajna i Kostu Kufusa. I onda razmisljam, sta ti je Jugoslovenska skola kosarke. I Jokic i Nurkic igraju mozgom, skacu, sutaju, asistiraju. Imaju sut sa distance, slobodna bacanja, odlicno se postavljaju u blok i jos bolje izlaze iz njega. I onda gledam Plamlija, Vili-Stajna i Kufusa i place mi se. Vili Stajn veceras sut 2-14 i cini mi se 5 poena i 4 skoka!!??? Kufus igrao dva minuta, trener vidi da je neupotrebljiv i drzi ga na klupi celu tekmu. Tako i protiv Lejkersa. Uzgred, Bjelica morao da se rve sa Nurkicem i da glumi centra jer ova dvojica mozga bez. I Beli nakupi 14 skokova. I opet nasa skola kosarke. I zato je steta sto Fiba i Evroliga polako ali sigurno unistavaju i zatiru nasu kosarku i Jugoslovensku skolu , sve zbog novca.

bmiles

pre 5 godina

Ne interesuje me sta ko misli,definitivno od Krese Cosica nisam video pametnijeg centra!Meloun je u pravu kad je rekao ako treba da asistira to ce uraditi,ali ako treba da poentira i to ce!Imate svuda na espn njegovih deset asisestencija za prvo polovureme,za koje je komtator prenosa jednostavno rekao da su "djavolske" i da je spravom u konkurenciji za All Stars!Dalja diskusija je zaista nebitna

dragan-borca

pre 5 godina

Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 2. januar 2019 08:09) # Link komentara..............................................................Care mislim da ti treba da komentarises nesto drugo, poredis Kicanovica iz praistorijske ultra spore kosarke i decka koji isporucuje tripl dablove atleski prebrzim igracima, daj nemojte se blamirati, pa Bogdanovic ima bolju tehniku nego i Kicanovic ili Danilovic. Covece gledao sam Danilovica u Majamiju i Djordjevica u NBA pa Bogdan je vec sada kompletniji igrac, kao kad bi poredio Golfa iz devedesetih sa nekim modernim autom. Kad si ti video i koliko puta da Djordjevic baca Alej upove kao iz sale kao sto Bogdan radi, sa kojom lakocom? Covece kosarka je napredovala, kakav crni Novicki, hibrid koji je imao neodbranjiv sut zbog visine, sta je on imao kompletno majke ti? Care gde su ti Ol Starovi i MVP- ji od pre 6-7 godina danas u NBA? Da li si provalio koliko su danas u ovoj eri slabiji igraci Milsap, Karmelo, Derik Rouz, Hauard, Joakim Noa, Mark Gasol, DeAndre itd?

tocka

pre 5 godina

Jokić podiže formu, kao i svake sezone u ovo vreme.
Ali Nurkić, šta ono bi? Dečko se baš napali kada igra protiv Srba. Da sam trener Blejzersa platio bih nekom da maše srpskim zastavama u publici kako bi ovog stalno cepao adrenalin. Da igra ovako svaku partiju on bi bio MVP.

JPR24

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)
Nista. Odigrao je jednu dobru partiju protiv ekipe koja nema pravog centra. Kad bude glavni, vodja ekipe, tada neka se javi... U Portoandu se zna ko je glavni, a to nije Nurkic. Cao danke dovodjenja.

Lima

pre 5 godina

@sasa the red baron 
Najkompletniji Evropljanin? A da smanjis dozivljaj malo? On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.
(Baron, 02. januar 2019 08:09)
Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač

Smešno i jadno

pre 5 godina

Petrović Hahahahahahahaha baš je bio kompletan igrač,pored 15 poena u proseku imao je čak i 2 asistencije i jedan skok.Kakav Dražen,smešan igrač
(Lima, 2. januar 2019 12:41)

Ovo je post nekog deteta koje se nije ni rodilo kad je Dražen igrao, i koje misli da su statistički podaci jedini pokazatelj nečijeg sportskog umeća.

zoran

pre 5 godina

da nije jokića, taj denver nebi video još dugo playoff. čovek sve radi na terenu i jedini na kog može maloun da se osloni. marrey jako talentovan, ali kad ga neće šut je igrač ispod proseka.
imao bi jokić noćas i preko 20 asistencija da su saigrači pogađali polaganja i zicere. individualno gledano, ima sigurno bar 20 boljih košarkaša od jokića, ali ni jedan nba igrač prave saigraće boljim ko jokić.

Dzhoni

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Bravo, ali koga briga? Nurkić nije naš igrač.

sasa the red baron

pre 5 godina

BARON:On kompletniji od Novickog? Bodiroge? Petrovica, Kicanovica? Sabonisa? Idi decko komentarisi politiku, nisi ti za ovo.

Da Barone, JOkic ne samo da je bolji igrac od njih, Bodiroga Kicanovic i Petrovic nisu zajedno ono sto je Jokic....
Sto se i jasno vidi, sto plati, sto po ucinku, sto po statusu,....

Dragan

pre 5 godina

Najvece Jokarino dostignuce je da oko njega ceo tim igra timsku igru. Navukli se na pobede. Zao mi samo sto sto Beli nije u Denveru. (Vise mi je ipak bilo zao sto Bodiroga nije bio u ONOM Sacramentu.)

KanidjaPG

pre 5 godina

Bravo za sve nocas sa ovih prostora.Neki dobri a neki vrhunski.
Jokic prije pol vec imao 10as ,do kraja bas jak tripl dabl 19p ,14s ,15a.
Nurkic izdominirao I svaka mu cast na nestvarne brojeve.24p ,23s ,7a ,5blokada I 5 ukradenih lopti.
Bjelica 14p ,16s ,2a daleko iznad prosjeka.
Bogdan sa dva lica,do pol 0 poena sut 1-9 ,drugo pol mnogo mnogo bolje 19p ,5s ,5a.
Opet ispustena pobjeda u zadnjem min I to posle minus 14na pol.
Kavaji Lenard 45p sut iz igre 16-22 za 2poena vrhunski 16-19 to su procenti a ne Hardena I Vest-bruka nabijaca statistike.Poz svima.

Cole

pre 5 godina

Sve OK, spektakularna partija
ali decko je u prvom poluvremenu
ladno mogao, umesto 10 asistencija,
da ima minimum 13-14, ko je gledao
zna sta pricam, iz kojih su sansi
saigraci promasivali. Ako nastavi ovako
da se razvija, definitivno ce karijeru
zavrsiti kao centar sa najvise asistencija
medju centrima u istoriji NBA lige.

P.S.
Podrazumeva se, i posle ovakve partije,
javljace se "strucnjaci" kojima je on
prevara od igraca, da posao centra nije
da asistira, da ga uce sta treba da radi
na utakmicama, uostalom, to imamo godinama
sa Djoletom, ucimo ga kako da pobedi Nadala, Federera...

Sasa

pre 5 godina

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nista o nicemu, 2. januar 2019 14:02)

# Link komentara

Kakve, u ovome slucaju, njegove baljezgarije, imaju veze sa SNS-om? Prestani da siris besmislice. Niti je deo tog tuznog bot tima, koji, uostalom, imaju sve druge politicke opcije, niti samim tim zna o cemu pise. Ukoliko pripadas, a ocigledno je, drugoj politickoj opciji, to ne znaci da ovakve ljude moras povezivati sa protivnickom sa ciljem jos vece degradacije one prve. Ljudi se za licnu ideologiju i ideologiju stranke mogu boriti civilizovanije, a u interesu drustva, nikako na ovakav nacin. Informer ili Teleprompter, isto je. Niko od njih nije B92, na kojem jedino mozes procitati vesti onakve kakve jesu, a ne onakve kakve pozicija ili opozicija zele da budu.

petarczv

pre 5 godina

Nurkic je bolji on je pravi centar, centar treba da daje poene i da skace jusuf ima u karijeri 11p i 7 skokova a jokic 15p 10 skokova oh wait hahahaha asistencije necemo da racunamo...

miro split

pre 5 godina

@ NBB
Ma, pusti ove Srbe ovdi. Ja i ti se skroz slažemo. Posal centra je da se tura i gura isprid koša, dili laktove u rebra, čepa po stopalima i mlati po prstima protivnike igrače.
Onoga koji se usudi prinit balun na protivničku polovinu, gađa tricu ili ne daj Bože pokuša napravit neku genijalnu asistenciju odama triba gađat jajima i pomama.
Ma, šta on umišlja? Em, je visok, jak i zgodan, a još bi tija bit i kreativan i pametan. Šta će onda ostat nama malin ljudima ispod dva metra?
Košarka je ka sex.
Ako si velik nemoš bit tehničar.

Lepi

pre 5 godina

@miro split, 2. januar 2019 09:44
Fala ti što se trudiš da naučiš ljude šta je to sarkazam. Slabo to prolazi pa ga cenim da i nije mnogo korisno. Kaži šta misliš, koj’ ga k***c umotavaš: ti će se samopromovišeš a pola nas te ne razume.

Igrati glavom je lepse od fizikalija.

nista o nicemu

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms. 
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34) 

Sreca da se ne pitas ni u svom SNS bot timu, nego pises sta ti se naredi

Beogradjanin

pre 5 godina

(dragan-borca, 2. januar 2019 09:57)

Pre kritike, slazem sa @Jeremijom koga nema za ove likove koji hvale kosarku koja se igra u Evropi. Sve sto vredi je u NBA, i kad bi igrali evropski kosaraksi u NBA vs naboljeg tima Evrolige i sa crncima bilo 30 razlike za evropske NBA igrace. Kosarka koja se igra u evropi je pukla.
NBA reguralni deo je danas bez takmicarskog zara, previse se igra rekreativno. Neko je pitao sta se desilo sa NBA? Ako ne uvedu nikakve promene idu pravo u propast. Spas drafta kao 2004 se ne vidi.
Jokic je ranga Divca za sada, bolji u napadu losiji u odbrani, moze da bude i bolji. Ali sve to mora da potvrdi u playoffu.

Najveci utiskak je, dok bude nasih igraca u NBA ovde ce biti komentara, govorim o reguralnoj sezoni. Kad ih jednog dana ne bude bice 10+ komenatara i to pod uslovom da "petarcvz" i njegov San Antonio udju u playoff.
Pratice se tada NBA na ovim prostorima kao Americki fudbal, toliki napredak ce doziveti.

Bruklin skandira Musi "ruki godine"

pre 5 godina

@Gima

Tema teksta je Jokic,prva zvezda ekipe koju bez polovine startera drzi na prvom mestu prejakog zapada. Jokic se u USA kosarkaskoj javnosti (igraci,treneri,mediji) sve cesce pominje kao jedan od top 5 kandidata za zvanje MVP ligaskog dela sezone i nista cudno nema u cinjenici da publika smandira MVP,MVP,MVP. Opasni vas kompleksi drmaju kada se kacite na vest o Jokicu i pri tom vas cudi zasto Nurkicu ne skandiraju MVP. Prvu zvezdu prvoplasirane ekipe porediti sa Nurkicem koji je treci/cetvrti sraf Portlanda je presmesno. Jokic ga prvo zakovao za klupu pa je Jusuf morao da napusti Denver da bi imao minute, Jokic ima vise TD nego Nurkic utakmica 25+ poena, kada spomenes Portland svi prvo pomisle na dva svemirca u spoljnoj liniji dok je Jokic sinonim za Denver, mnogima je plata merilo kvaliteta pa uporedi razliku.Jokic je dobio max produzetak za 41 pika i prosto NBA pravila brane da dobije par mil vise kao npr prvi pik KAT koji je potpisao max produzetak i najbitnije od svega je cinjenica da bi samo neko ko pojma nema o nba dozvolio sebi da Nurkicu skandira MVP i zbog toga nikada to neces cuti kad Portland igra kuci.
Umesto da vam bude drago sto izdanci YU skole kosarke razbijaju u Americi vas udaraju malogradjanski kompleksi pa se duplo ukopavate.
P.S. Sreli se Nurkic i Birca i Jusuf kaze "aj daj da vidim srebrnu medalju sa OI a Bircevic kaze "moze al iz moje ruke"

Milan

pre 5 godina

Vratili se Heris i Milsap, valjda više nećemo gledati tugaljivog Lajlsa kako se ispucava. Bizli i Moris razbijaju ove sezone, Denver može daleko ove godine uz zdravog Jokica

Rozenkranc

pre 5 godina

Odličan Jokić, ali ponekad kad vidi da mu saigrači baš i nisu raspoloženi, i da maše na njegove asistencije, treba malo i na koš da gleda...
Pri tome ne mislim da stalno "izmišlja" poene, i igra jedan na jedan, već da se neka akcija odigra i za njega, povratna iz pik en rola i sl., i da više šutira sa poludistanci...
Neočekivano mučenje Denvera protiv Njujorka, ali pobede se broje. Rekovalescenti se tek zagrevaju, trebaće neko vreme da se potpuno vrate...

Jupiterijanac

pre 5 godina

@gima

Nikako oni iz te zabiti Denvera ne mogu biti objektivni. Zarad objektivnosti vazda se MVP u NBA bira, što vakat malo njih zna, kada se zbroje glasovi i iz Gornjeg i iz Donjeg Vakufa.

bruder

pre 5 godina

Kakav Nurkic, sta pricate. Odlican je centar to je jasno ali Jokic je genijalan. To je razlika, nedostizna. Jokic radi nesto sto je mozda Cembrlen radio. Covek je mesavina centra, pleja i beka shutera i ne zna se u kom je segmentu bolji. Tako svestran i mocan igrac je i u NBA retkost i zato ga sve vise pominju kao konkurenta za MVP, pogotovo sto drzi tim na prvom mestu zapada. Samo kosarkaski analfabeta moze da poredi Nurkica sa Jokicem. Uostalom ko u NBA pominje Nurkica kao kandidata za MVP. Daj, ne budite smesni. Inache Nurkic kao klasican centar je uz Mirovica u ovom trenutku sigurno najbolji sa ovih prostora, ali Jokic je 3 u 1 a takvog nema niko u ex YU. Najblizi mu je po talentu i nekom svom stilu Doncic, iako ni on nije toliko svestran ali je klasa iznad drugih.

Bagzi

pre 5 godina

@nbb
Ajde sto Cole ne zna ali na koju foru ih Nikola izradio u Americi( trenera, GM, vlasnika Denvera) pa dobi 150m dolara!?
Inace svi nasi extra partije. Divota da se procita izvestaj.

Leonida

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

Sreća pa tebe niko ništa ne pita. P. S. Lovernj je u Feneru, ti kao poznavalac košarke to znaš ofc

nista o nicemu

pre 5 godina

Ne razumem zasto odgovarate Bodibondu na komentare? Covek ocigledno troluje.
(x, 02. januar 2019 14:10)

Nazalost ne troluje. To je najtuznije

Jaran

pre 5 godina

baron
Izvini, Maldini, nisam te prepoznao. XD

Tog Robena vec 15 godina forsiraju na desnu nogu ali nema vajde: uvek ti proda istu glupu fintu. A reci za Mesija da ne zna da sutira desnom nogom (dao oko 20 golova desnom u poslednje 4 godine)... Mozda si ti za tikete talentovan. ;)

P.S. Jokica tek ne bi sacuvao, okrenuo bi te lik k'o Gortata i ostale panjeve. Ne bi ni znao gde je lopta kod lika koji baca flotere i radi "eurostep" iako je CENTAR.

zemunski kej

pre 5 godina

Stabilna ekipa zna se neki red, Jokic lepo organizuje a vratili se Heris i Milsap ,jos Barton i imace i pobede u gostima,Moram da se osvrnem na Kingse. Imali dobijeno .Foks upropastio jer nema strpljenja da odigra pun napad, Strasno brz ali i brzoplet igrac, Dule Vujosevic bi mu pocupao usi, Bogi nista nije ubacio do zadnje cetvrtine a onda je sve ubacio, Verovatno bi bolje resio i poslednji napad

ko je ovde lud

pre 5 godina

Baš baš dobra partija Nikole, dobru odbranu od starta su krenuli nad Nikolom ali on im je čitao odbranu sve vreme i on je igrao odličnu odbranu. Haris je bio zarđao al očekivano je to, imaće Denver težak raspored, sada ćemo videti od čega su sazidani, imaće 16 tekmi u januaru, što je tekma svaki drugi dan u proseku.

petarczv

pre 5 godina

Mađioničar iz Sombora! Košarkaški MOZZART ---> Nikola Jokić#15 ! Vole te Užičani! Glasajte za našeg (malog) brata...MvP MvP MvP!!! :D
(M.M., 02. januar 2019 06:05)

Folfgang Amadeus MOZART a ne "MOZZART" vidi se da si vise provodio vreme u kladionici nego u skoli...

petarczv

pre 5 godina

Teska cirkus liga ovaj regularni deo, podseca na kecere gde se publika lozi na glumatanje. Ovo je bre smesno, centri imaju po 10-15 asistencija a plejevi po 15 skokova. Sada ce masa ovde da me popljuje ali to je jednostavno tako. Svaka cast Jokicu, Nurkicu i ostalima ali u EL ne bi belezili ni polovinu tih brojki. Pa vidite Bogdana u Feneru i sada. Time ne zelim da kazem da su EL ekipe bolje od Nba nego da je Nba jednostavno cirkus za publiku i pravljenje para, nema tu takmicarskog zara,ozbiljnosti, samo silovanje i nabijanje licne statistike, meni je to zanimljivo isto kao i keceri, nimalo
(Admiral, 02. januar 2019 09:09)

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija?

znaci strasno

pre 5 godina

Pa nije ni Jokic, on je Denverov, za Srbiju ne igra, ne zanima ga
(jokan, 02. januar 2019 10:00)

Za te pare ti verovatno ni sa sopstvenom majlom ne bi razgovarao a kamo li igrao za srbiju. Nego mnogo ste jaki pored tastatura...

Jaran

pre 5 godina

- 3. Januar
- 4. Januar
- 10. Januar
- 14. Januar
- 21. Januar

^ Tim danima glas za All-Star vazi x2, ali pozivam vas da glasate svakog dana za Jokica. 21. Januara je poslednji dan za glasanje, a 24. ce biti objavljeno ko su starteri. Bice i TV prenos u kojem ce kapiteni "draftovati" igrace u petorke.

Gru

pre 5 godina

Koliko samo crv jezika ima ovde...
Neko spomenu Nurkica, razlika je u tome sto Jokic standardno dobro igra svaku utakmicu, dok kod Nurkica to nije slucaj.
I jos jedna bitna razlika, Jokic je vodja ove ekipa dok je Nurkic samo deo jedne ekipe.
Sama cinjenica da se u Americi vodi debata da li je Jokic MVP ili ne, govori da je decko odskocio od ostalih igraca.

njami

pre 5 godina

(NBB, 02. januar 2019 07:10)
Mislim da bi trebao realno da konkurišeš umesto Melouna za trenera, jer on definitivno nema pojma sto dozvoljava Jokicu da radi ono sto mu nije POSAO, jer Jokic asistira da bi sakrio ono sto ne ume, ne daje poJene(18p prosek) i nema skokova(9,8 prosek) Hahaha vecu glupost od ove davno nisam cuo!!!

Goran

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Brate ajde budi bar malo realan... Nurkiću pre svega svaka čast na fantastičnom izdanju ,niko ne spori da je i on odličan igrač .Ali ako ćemo realno i nepristrasno da ih ocenjujemo po učinku ,onda pogledaj pre svega konstantnost Nurkića i Jokića , Nurkić zasija jednom u četiri,pet mečeva, pa se nakon toga uklopi u neki svoj prosek, a ponekad odigra i ispod proseka. Dok za razliku od njega Jokić u kontinuitetu igra odlično iz meča u meč.
I još nešto Jokić je ključni igrač u Denveru ,igrač oko kojeg se sve kreće i sve planira,jer čovek je univerzalni igrač ,može komotno i pleja da igra s obzirom na to kakav pregled igre ima i koliko asistencija ima do sada.
Za razliku od njega Nurkić je više igrač starog kova, klasični sidraš koji kada dobije dobru loptu u reketu tada je praktički nezaustavljiv ,jer ima odličnu tehniku i snagu za jednog robusnog centra. Ali je zato sa druge strane van reketa prilično limitiran, i ne može nikako da se upoređuje sa Jokićem u tom segmentu igre!

Sir Giggs

pre 5 godina

Dajte ljudi, pustite priču trolova. Pa jedino se između stanovnika Bosne, Hrvatske i Srbije može povesti priča o tome ko je bolji: Jokić ili Nurkić Ostatak sveta i Ameri znaju odavno ko je i šta je Jokić u odnosu na njega.

petarczv

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada. 
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04) 

Totonto je predvodio Kawhi Leonard sa novim rekordom karijere od 45p iz samo 22 suta... Pa sta sad?

bob

pre 5 godina

Što volim ove redovne "stručnjake" za NBA. Koji su se u poslednje vreme izgleda specijalizovali za poziciju centra. Dakle po mišljenju naših "stručnjaka" centar ne treba da dodaje loptu. Da javimo što pre Majk Melounu ovo. Da čovek prestane da pravi greške. Jer biti prvi na Zapadu zahvaljujući tome što je igru tima izgradio oko Jokića očigledno nije dobro! Debeli je sinoć dao 19 poena. Pritom je namestio još najmanje 30 (15 asistencija nisu sve bile za dva neke su bile i za tri poena). Dakle Jokić je odgovoran direktno/indirektno za oko 50 poena svog tima, pritom je postigao jako bitnu trojku pred kraj koja je odlepila Denver do pobede (ko je gledao utakmicu znaće) i na to je dodao 14 skokova (to beše uz poene treba da radi centar, ne?) dakle 19 tripple double. Odličan primer (opet ko je gledao) toga koliko je Jokiću sve jedno šta će da uradi je trenutak kada kao vaterpolista drži loptu u reketu Niksa i traži očima Hernandeza i čega ga da napravi cut. Ovaj to ne uspeva iz dva navrata. U tom trenutku "smoreni" Jokić radi chicken wing na njihovom centru i daje laganu dvojku. Tačno se vidi iz toga da se igra košarke.

radovan

pre 5 godina

Ima li igraca u NBA ligi koji dominira kao Jokic?? Jokic je specijalan i ima ogroman talenat dominira bez nekog posebnog skoka ili atraktivnosti u igri. Samo napred Jokara Srbija je uz tebe!!!! #JokicForMVP

wnbb

pre 5 godina

@nbb, stručnjače posao centra je da da odigra šta mu trener kaže i da dobiju meč. Posao nekih drugih u klubu je da daju dobre pare igraču sa kojim vide da su dobili dodatni kvalitet. Ako centar nije nešto skočan, a deli asistencije i neko mu za to da max ugovor, verovatno radi dobro posao za šta je plaćen. Srećna ti Nova godina i više radosti da imaš.

Милан

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Ето на пример, Јокићев тренер Мелоун је пресрећан његовом игром, тако да је управо он стручњак који верује да Јокић треба да ради управо то што ради.

PeroZg

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

Jokic je glavni igrac denvera i pruza odlicne igre svaku utakmicu. Nurkic je treca opcija portlanda i, iako je odlican igrac, ne moze se mjerit s Jokicem ove sezone.

Petar

pre 5 godina

@Cole
Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

@NBB
Pa ti stvarno ne znaš ni šta je to asistencija?!

gima

pre 5 godina

@Bagzi
Pa izradio ih, sta ces. Zar nisi znao da su u Americi svi debeli i glupi, a u NBA svi dopingovani osim Srba, Hrvata, Bosanaca i ostalih pripadnika najgenijalnih naroda planete.

petarczv

pre 5 godina

O jokicu se prica kao o top 5 igracu u ligi a nurkic tek treca-cetvrta opcija u svojoj ekipi... Zna se da tamo lilard i mccolum voze traktor a nurkic otvara kapiju...

Golavoda

pre 5 godina

Pa taj Jusuf Nurkic takve cifre ima jednu od 7-8 utakmica, dok Jokic nosilac igre u ispovredjivanom Denveru. I oni Jokarin Denver je prvi na zapadu, dok je Portland na istom tom zapadu 6.

Smeh

pre 5 godina

@ Mr_Melbourne
Dete nije lepo nekog vredjati i prozivati zbog spoljašnjeg izgleda. Nekulturan si i prepun mržnje. Čudo kako su ti pustili komentar. A još kada prozivaš igrača kome cela hala skandira MVP, koji je uspeo u NBA, govori koliko si mala osoba.

Sasa

pre 5 godina

Monstruozna partija Jokica. Opasan TD. Za ovog momka samo nebo je granica.
(Pseudoharms, 2. januar 2019 11:02)

Zato što je Srbin.
(Bez granice, 2. januar 2019 11:45)

# Link komentara

Ironija na delu, covek sa granicom komentarise bezgranicnost, a potpisuje se kao "Bez granice". (;

KOSTA1703

pre 5 godina

@baron
Kao što su tehnike treninga, i fizička sprema igrača napredovali poslednjih 30 godina, tako je napredovao i skauting i taktike igre.
Nekada si mogao da prodješ ako neku manu sakriješ nekim igračem ili je zanemariš.
Danas toga voiše nema.
Košarka je postala kao šah, igra na najslabiju kariku protivnika.
Da nije tako, Marjanović bi imao prosek od 25 poena po meču, a Teodosić bar po 15 asistencija.
Baš su oni sjajan primer koliko te samo jedna loša osobina udalji od parketa i mogućeg dobrog rezultata.

pinjolino

pre 5 godina

Stavrno je nesto posebno. Njegpvi saigraci svoju statistiku grade na njegovim asistencijama, a ne pamtim kada sam video da se neka akcija napravi da on ostane sam na ziceru, nego sam mora da gradi svoje poene (osim kada ostane sam na trojci, ali ipak je on centar). Kada ga covek vidi u gradu pomisli kako ovaj covek uopste igra kosarku (ima i dalje motoriku onog debeljuce), a onda iz dana u dan pregledas isecke sa meceva i ne mozes da poverujes sta radi!

antiDebil

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Ti si nesto ljut, kaj te tacno muci?

Lola

pre 5 godina

Vidi strucnjace, ako ti ovde tvrdis da posao centra jeste da deli asistencije, onda bi mogao s malo
manje arogancije druge da prozivas, posto ne postoji nijedan pravi STRUCNJAK koji ce ti reci da centar treba da deli asistencije. Zna se ciji je to posao.
Centar treba da dominira pod kosem, kako u napadu, tako i u odbrani. A ako centar to ne ume, on onda deli asistencije, da bi nabio statistiku.
Sta bi ti rekao da sada neki bek krece da se zalece svaki put kad neko sutira da bi nakupio
10-15 skokova? Idi lepo nauci sta je ciji posao u kosarci pa onda dodji da solis pamet drugima.
(NBB, 2. januar 2019 07:10)

Vidi care, moderna kosarka se temelji na igracima koji rade sve prakticno se gube pozicije. Nugetsi i baziraju svoju igru na Nikolinom izvandrednom pregledu i kosarkaskoj inteligenciji. Da on ne radi to sto radi oni ne bi bili jedan od najboljih timova u NBA. Druga stvar, kao sto vidis Nikola i skace i poentira i lupa blokade a to sto ne kampuje u reketu ne moze jer u NBA imas pravilo 3 sekunde u reketu. Ako ti se gleda zaostala kosarka eno ti ABA uzivaj u bravurama Omica Apica Gagica Oja i ostalih 'pravih' centara kojima je to ujedno i vrh karijere.
A sto se tice Jokica on se bas po tome izdvaja sto daje ogromnu prednost svom timu kada ga imaju. Ne deli asistencije da bi nabio statistiku nego da bi dosli do lakih poena. Decko je supertalentovan i vidim da te to nervira ali sta da se radi moras da prihvatis. Eto njega u trci za MVP.

petarczv

pre 5 godina

Stvarno su u pravu ljudi, nije centru posao da deli asistencije, Jokic samo pumpa statistiku jer pod kosem ne radi sto bi trebao.
(Czv, 02. januar 2019 09:15)


Hahahahahahahaha pumpa statistiku a kako se to pumpa?! Uzmes pumpu dodjes ispod kosa i udri... To sto on radi ne moze da se napumpa druze idi i gledaj golf ili tako nesto

MPP

pre 5 godina

Zdravi bili i veseli Miro ! Vaša ćakula je skroz na mistu . Ai ta larma oko baluna ......kome to uopšte triba .....Nego i taj Kukoč, šta je i on tija .... I taj se pravija pametan ka da mu je Sv.Duje dida !!!

flex

pre 5 godina

Portland je predvodio sjajni Jusuf Nurkić sa 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i pet blokada.
(Sandzak, 02. januar 2019 09:04)

Znamo dobro svi sta zelis postici tvojim komentarom i to nije uredu, mislim da i ti to dobro znas.
Ovde se uvek pise o recimo Ademu Ljajicu, da li je dao gol, presao u drugi klub, sedeo na klupi, uvek se pise i svi se radujemo kada mu ide dobro.
Da je Nurkic nas drzavljanin i igra za reprezentaciju onda bi se i o njemu pisalo isto kao i o ostalim NASIM igracima sto Nurkic nazalost nije, a predpostavljam da bi vecina zelela da jeste...

miro split

pre 5 godina

@Lepi
Tako je, sto posto si u pravu.
Prid nepoznatim ljudima, ja kojeg niko od vas i ne zna pomoću jezika koji niko ne razumi sam sebe uzdižem.
Lepi moj, najlipši moj, srićo moja...
Samo se šalam za svoj gušt jer mi je pun kufer ove žabokrečine u kojoj se mirimo sa pionirskim čunama.
Košarku znam i volim, toliko da mi nije bitno ko je čiji potomak i ko je koje nacije.

Jax Teller

pre 5 godina

Jokic je solidan igrac i nije dorastao da bude MVP, da se samo ja pitam to priznanje bi dobio neko od ovih: Bogdan Bogdanovic, Lovernj, Derozan, Bertans, Harden, Vestbruk, Lebron Dzejms.
(BODIBOND, 02. januar 2019 12:34)

nije dorastao, jeli? momak vodi ekipu na prvo mjesto zapada, i to bez Burtona i Harrisa, Milsap koji se tek oporavio. Isiah Thomas nije još ni zaigrao. Nikola razigrava cjelo ekipu, vodi ekipu u kategorijama ppg, ast, reb, stl i blk. ne kažem, da je prvi kandidat za MVP’a ali ako ovako nastavi, imo sigurno šanse, bar šta se tiče regular season. ali kome pričam, kad čitam koje gluposti pišeš u vezi Noleta, neznam sto opste odgovoram!

Comi

pre 5 godina

Da li je Jokić MVP pokazaće vreme, ali on se definitivno igra košarke. Ima sve, i šut, i pregled igre, i, pre svega, odličan tajming dodavanja. Slobodan igrač dobije loptu u savršenom momentu, i oni koji su igrali nekad i basket znaju koliko znači kad dobiješ loptu u pravom trenutku. Osim toga igra jako pametno, izvuče se na vrh reketa i igrač koji ga čuva mora da mu pridje, jer ako ostane sam šutne i, po pravilu pogodi. A kad izvuče centra iz reketa onda to koriste brzi bekovi, koji se kretnjom oslobadjaju svog čuvara i dobijaju pas za lagan ulaz. Ako protivnik pokuša da skupi odbranu u reketu, onda neko ostaje sam na distanci. I to je najveći kvalitet Jokića, naterao ih je da igraju timski. Svaki njihov napad ima bar tri pasa, puno kretanja bez lopte... E, sad, tačno je da Nikola ne izgleda kao profesonalni sportista, pre kao basketaš rekreativac, ali ta njegova tromost može da bude i prednost, jer će sačuvati kolena, a ona su kod košarkaša, naročito centara, bolna tačka...

Dušan R.

pre 5 godina

Da li mozete vec jednom da prikazete tabelu Zapadne konferencije?!!
(Derminator, 02. januar 2019 15:16)

Kliknite na western conference i tu je tabela zapada.

Sima

pre 5 godina

Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno.
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 2. januar 2019 07:19)

Realno, koliko puta je Nurkic bio najbolji / najzasluzniji igrac u mecu? Koliko puta je imao triple double? Double double? Kada bude tako redovno igrao onda mozemo da uzivamo kao sada.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Kompjuterske odluke donosi, kao kompjuter koji igra sah protiv tebe skoro uvek izabere najbolje resenje.Gledam kosarku preko 30 godina i ovako brzu reakciju mozga na dodavanju ne znam da li sam ikada video, u delicu sekunde sve nas pobaca od publike do igraca nekim resenjima koje samo on vidi. Na svu svoju inteligenciju ima visinu koja mu jos nadodaje pregled igre, zastrasujuca kombinacija. Jos kad bi se barem 10% ubrzao, bio bi na kraju karijere jedan od najboljih kosarkasa ne samo ove ere sada, vec ikada.Te lateralne kretnje i brzina odskoka od zemlje su mu najveca mana. On se extremno dobro pozicionira u odnosu na to koliko lose ima lateralne kretnje i koliko sporo se odlepljuje od zemlje.Imao bi i bolju statistiku, ali je imao 6-7 blou-out-a(skracenu minutazu imao zbog resenih utakmica), jednom iskljucen, 3-4 puta rano upao u faulove, plus ga Maloun prvih 20 utakmica stedeo drzao na oko 29 minuta prosecno, plus dosta puta izlazio pred kraj u fazi odbrane, plus njegovo durenje, plus kad je pasivan, jos ga sudije bas ono najmanje od svih zvezda postuju, najmanje bacanja ima od svih 30 najboljih igraca NBA. Znaci bez pola od ovog nabrojanog bio bi na ivici tripl dabla prosecno, jer mu to sve jedno 15-20% skratilo statistiku. Ako Marej, Heris i Barton budu sutirali makar kao prosle sezone i bice do kraja sezone na preko 8 mozda i 8.5 asistencija.Jos najvecu kondiciju ima u drugom delu sezone, sto znaci da nismo jos videli najboljeg Jokica. Jokic je genije u pravom smislu reci

pera

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.

Scary

pre 5 godina

Ko ste vi da pricate da se Jokic prodao za velike pare Denveru,pa ne igra za Srbiju? Verovatno isti vi koji ste se prodali za sendvic

MPP

pre 5 godina

Kako lepo pročitati tako kulturan i znalački komentar (Dragan- Borča)....i naučiti nešto od fine mlade i pametne gospode! Pratim basket 40 godina , nikad nisam video ovakvog igrača kao Jokiča .... Pomalo lči na Larija Birda , ali samo liči .... nije taj igrao i centra , izgledao je isto tako pomalo"smotano" u odnosu na afro-američke predatore koji su vladali tada .... Neverovatne mogučnosti se nasllućuju kod Nikole, to hoće Dragan da kaže ..... A bio je 41 pik !?!
.........a o toj trojci na kraju meča da ne govorimo ! ....NEVEROVATNO !

Okan

pre 5 godina

Treba napraviti neki kratki test za svakoga ko zeli da ostavi komentar. Puno je likova koji su pali sa neba i dozvoljeno im je da pišu svašta.

MPP

pre 5 godina

19 poena 14 skokova, 15 asistencija, tri blokade i jednom ukradenom loptom........ Koliki je Jokićev učinak ustvari , tekma traje 48 min kad to podelite sa (19 14 15 3 1=52 ) 48/52 dodjete do cifre od 0,92.....Znaći u proseku je aktivno učestvovao na SVAKI MINUT u igri Denvera !?! I pri tome zabio odlučujuću trojku.... raznovrsnost kao poseban faktor ......protivnički igrači moraju da se" polome " da to spreče .... I na kraju se i polome a Denver pobedi.....

matori

pre 5 godina

@Sta bi onda trebali da skandiraju Nurkicu koji je imao 24 poena, 23 skoka (!?) i pet blokada! To je posao centra! Imao je i 7 asistencija i 5 ukradenih ali to je vec manje vazno. 
Ali ne, neutralna publika Denvera je najkvalifikovanija da proceni ko je MVP.
(gima, 02. januar 2019 07:19)

ne radi se u priči o MVP o jednoj utakmici, već o celoj sezoni. idi na ESPN i vidi da je Jokić po RPM negde oko 5. mesta. a to je uticaj na igru ekipe.
razni igrači podivljaju ponekad, pa odigraju utakmicu sa strašnom statistikom, ali treba to da rade svako veče kada izađu na parket.

Mita

pre 5 godina

@gima, da u pravu si. Publika Denver a treba da da viče Nurkić MVP, koji se igra u drugoj hali u to vreme. Drugo Denver je odlučio da Nikolu guraju i to je normalno. Ako je i trol, loš je.

Sport

pre 5 godina

Jokic još ne uživa respekt kod sudija. Ko prati malo pisanja po forumima u USA videće da se ljudi slažu oko toga da Jokic trpi fine batine iz utakmicu u utakmicu, ali to ostaje nekaznjeno. Pogledajte koliko malo bacanja šutira spram toga koliko ga biju pod košem. Da bi se zaradio respekt kod sudija mora proći vreme, naročito za igrace koji dolaze van USA. Tvrdim da će već u PO da bude drugačije i da će sudije biti korektnije.

petarczv

pre 5 godina

Pa u Portlandu Jokic ne bi ni ulazio u igru. Zna se kako ga taj Nurkic rasturi svaki put kad se sretnu. Nurkic bi u Denveru imao 30 poena prosek.
(jokan, 02. januar 2019 09:59)

Pa koliko se secam bio je u denveru i pobego iz njega podvijenog repa jer nije mogo da igra zbog jokica hahahaha ajde sto se sami zakopavate mnogo je smesno. Kaze nurkic bi imao u denveru 30p prosek hahahaha a oni ga odbacili kao pocepanu carapu.

Vračarac

pre 5 godina

Za zemlju košarke vidim imamo mnogo neznalica. Ladno ima likova koji tvrde da ovo centar ne bi trebao da radi... pa druže, to i jeste cela fora! Što Jokića protivnički centri moraju da čuvaju na spoljnjoj liniji, totalno izvan svoje zone komfora, a on samo pakuje saigračima lopte ili igra pick-and-roll, time izluđujuci ekipe posto se nikad ne zna šta će uraditi. A ako ništa drugo, moze i trojku da uvali. To je neodbranjiva košarka, revolucionarna. Zato i jesu prvi... i ovde neko ladno kaže kako ne igra onako kako bi svi očekivali da igra?!?!? Zamisli! Sram ga bilo!
A ove što ih ne zanima pošto "nije Srbin" a komentarišu svaku vest su za medalju majke mi! Vi ste pravi MVP-jevi ničega ni o čemu!

petarczv

pre 5 godina

Je li zaslužio ovoliko prostora sportista koji ne želi da igra za reprezentaciju? Umjesto da bude na stubu srama, pišu mu se hvalospjevi.
(sasa pg, 02. januar 2019 11:39)

A kakve ti veze imas sa nasom reprezentacijom?!

deda

pre 5 godina

Kazi mi koji to centar sem nikole ima po 10-15 asistencija? A koliko Nikola ima blokada? debeli izadje na reket i u 90% slucajeva i bekovi bukvalno preuzmu loptu i idu na prodor ili sut.Jeli mislis da bi taj isti Jokic imao asistencija toliko u Evropi? Jokic nije toliko dobar asistent, koliko mu nacin igre Denvera to omugucava.Znas kad bi pored Lenarda ili Lebrona imao toliko asistencija? nikad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr_Melbourne, 2. januar 2019 10:57)

Kako Jokic nije toliko dobar asistent? Pa jel si video te asistencije? Vecina njih je misona imenica za bekove da imaju takav pregled i uopste ideju citanje igre i pravovremeno dodavanje. A uz LeBrona bi procvetao jer bi davao lake poene kao sto je Zubac licio na kosarkasa kad je LeBron igrao cim se povredio ovaj ne moze nista. Teren govori sve Jokic ce biti All star ove godine.
(pera, 02. januar 2019 11:32)

Pusti čoveka... On već godinama ne može da preboli što je oterao Nurkića, a i što je on bitan u NBA kao statistička greška u odnosu na Jokića...

nemanja

pre 5 godina

@sandzak
super..sad ili lepo na vase portale i komentarisi tog vaseg centra do sutra..a nas pusti ovde da pricamo o Jokicu jer je NAŠ..

MPP

pre 5 godina

Vračarac, imaj malo više razumevanja
, mislim da se tu radi o mladjim maloletnicima (6-8g cenim po vokabularu) kojima mama i tata nisu kod kuće, pa su se dokopali ćaletovog viskija iz šteka u špajzu , i misle da je basket neka vrsta Hrkljuša - nekada rasprostrnjene razbibrige kod čobana !

Jaran

pre 5 godina

baron
Druze, probaj ti da igras odbranu u fudbalu protiv Robena ili u kosarci protiv Irvinga i Stefa. Svaki put ce ti prodati istu foru i svaki put ce te baciti na dupe.

Zakljucak:
Razlika je u klasi.
Ti i Niksi nemate pojma, a ona trojica i Nagetsi su na samom vrhu.

lerma

pre 5 godina

@nbb
praviću se da nisi trol i udostojiću te ozbiljnim odgovorom. Nažalost pitanje je za koliko “ jokića “ smo uskraćeni zbog balvanskog razmišljanja, kao što je tvoje, onih koji se nešto i pitaju.

Dag Kristi

pre 5 godina

posao centra nije da asistira. ne razumite me pogresno. ok je jokic igrac. ali 19 poena je njemu iznad proseka... 
lik jednostavno ne ume da daje koseve. zato ce uvek biti prosek
(retko pametan, 02. januar 2019 11:36)

Ni tebi nije posao da komentarišeš stvari, iako veze nemaš, pa opet to radiš.

el

pre 5 godina

Bizli sa rekordom karijere 23p, sjajni Milsap sa 16p a Jokić ništa posebno, skoro pa prosečna partija. Inače kada je udario po ruci igrača Niksa (nisam skontao tačno kojeg jer ih je više nosilo narandžasti rukav) koji ga je odgurivao a sudije bleje, vidno iznerviran odmah zabija koš osvete. Tada je bilo jasno da ulazi u beast mode, a onaj nadrealni skok u napadu koji je od leđa hardaveja odbio u aut je momenat kojim jasno stavlja do znanja kako se "igra glavom".