Utorak, 11.12.2018.

08:40

Furiozno drugo poluvreme Kingsa, Klipersi jedva protiv Kokoškova

U najnovijem kolu NBA lige "srpski" timovi, Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi, ostvarili su nove pobede.

Izvor: LN

Furiozno drugo poluvreme Kingsa, Klipersi jedva protiv Kokoškova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Izgleda se nas dvojca slabo razumemo. Znam ja pravila o seleri kapu i maksimalnom i minimalnom. Ta ista pravila važe i za Lejkerse i za druge ekipe su već uradile trejdove ili nameravaju da urade trejd. Da bi tebi bilo jasno moram da ti dam primer, mada ih ima više i neću ih valjda sve navoditi. Ladno mogu da urade trejd sa Klipersima - sa im pošalju Rendolfa i Šrampa u zamenu za Galijanirija i ovogodišnji pik prve runde. Klipersi bi pristali jer znaju da je Galo izuzetno sklon povredama i mnogo ime smeta njegov preveliki ugovor za sledeću sezonu. Već ceo svet zna da Klipersi hoće KD-a ali hoće i da zadrže Harisa!!! Lako je pogoditi da godišnja plata KD-a i Harisa u sledećoj sezoni mora da iznosi najmanje 60 miliona dolara a Klipersi žele i zvezdu na mestu pleja ili beka - takav košta između 25 i 35 miliona dolara!!! Ukoliko ostane Galinari to je za njih nemoguća misija. Ukoliko Divac bude čekao leto ostaće bez tog pika! Sad će neko da pita šta će Kingsima Galinari? Treba im još jedan visoki šuter jer Bjelica ne dobija lopta a trenera zabole za to a Bagli šutira za trojku ko devojčica, plus pitanje povreda (Bagli povrede od letos leže ko budali šamar). Svi znaju da nijedna zvezda (iz top 20 NBA igrača) neće sledećeg leta doći u Sakramento jer je to klub nikakve tradicije i reputacije.

palop

pre 5 godina

Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu.
(x, 11. decembar 2018 09:37)

Nazalost, gledajuci utakmice Kingsa u poslednje vreme mi deluje da za bolje i nije. Maltene cim spusti loptu na parket, izgubi je i to mu otmu zivu. U odbrani nije nista posebno tako da mu samo i ostaje da coskari, ali bi bar trebalo vise da ga korista na taj nacin, jer mu je sut odlican.

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Pa i Kingsima i jeste mesto u donjem delu tabele. Kad tad će u formu ući Hjuston, San Antonio, Obrva i Juta koja je i prošlu sezonu ušla sporije. Oni su realno u ovom trenutku bolji od Kingsa. Ali biti treći-četvrti od pozadi sa skorom oko 40-50% uspešnosti je odlično za njih i svetlosnim godinama ispred onoga što su bili prethodnih godina, kada su bili na istoj poziciji, ali ne i konkurentni. Imaju mlad tim koji od ovoga može samo da ide na bolje ako ostanu zdravi.

Što se tiče 40 miliona koje spominješ, postoji itekako dobar razlog i zove se minimum salary cap. Odnosno, svakaka ekipa mora da potroši određenu svotu na plate, inače ih penalizuju kao da su u "luxury taxu". Zato su tu Rendolf, Šampers, pa i Kufos. Mogućnost za trejd tih igrača je takva da mogu da ih trejduju samo za igrače slične plate ili veće, a po planu koji prave to ne smeju biti dugoročni ugovori. Naći takve igrače koji nisu problematični nije nimalo lako i preveliki je rizik u ovom trenutku.

Produžavanje ugovora za te igrače nije problem: Kingsi su ih sve draftovali ili dobili u trejdu, kada im 2020 i 2021 ističe ugovor imaju pravo da izjednače ponudu za bilo koga. S obzirom da imaju prostora u budžetu koliko hoćeš, Foks, Hild i Vili su zbog toga sigurno njihovi (ako žele) još barem 6-7 godina. Ovaj tim ako nastavi da se razvija ovako, za dve tri godine biće na nivou današnjeg Denvera, što je za malo tržište koje ne može da privuče slobodne agente velika stvar.

Kole

pre 5 godina

Tek je pocetak, ali 5 timova koji su igrali PO prosle, ove su ispod crte. Neverovatno, samo se za SA to moglo ocekivati, a oni najbolji od svih ispod crte.

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Kad u narednih 13 utakmica Kingsi padnu na jedno od poslednja 3 mesta videćemo koliko su psihički jaki da se ponovo vrate u igru. Drugo, ne postoji nijedan razlog da mu na klupi sedi 40 miliona dolara i da ne uradi trejd!!! Tvoja poenta sa Šakom i Barklijem je promašaj jer su oni sto puta rekli da mladi tim Lejkersa ne može da napreduje ako ne igra utakmice u plej ofu i sto puta su rekli da utakmice u ligaškom i plej of delu nisu ni približno iste!!! Nisu samo njih dvojca komentarisali već još nekoliko bivših legendi - jedan je više puta upitao ko će od dece iz Sakramenta postati All Star i da li će uspeti tim da ih zadrži. 2021 ističu ugovori Foksu, Hildu i Bogdanoviću a 2020 ističe Vili Koli-Stajnu. Ugovori se potpisuju na više godina i neće imati prostora u seleri kapu ili će imati skupu prvu petorku a jeftinu klupu - dakle te priče o timu budućnosti nemaju realnost pogotovo ako ovo bude trinaesta sezona bez PO!!! Kad od narednih 13 utakmica izgube 8 ili 9 onda će im dvorana biti prazna kao dvorana Finiks Sansa!

NBA Live

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.
(Djorkaef, 11. decembar 2018 09:33)

Bar za 3 da sutne 3/6...E to je kad svako ima internet i pravo da komentarise, navedi mi par igraca koji su imali sut za 3 preko 50% i jos kaze BAR 3/6 boze gospode...

pera

pre 5 godina

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!
(Đole, 11. decembar 2018 10:04)

Ma strasno sve supertimovi, pogotovo Nju Orleans, Minesota i Dalas

Slobodan

pre 5 godina

Gledao sam.
Sacramento prvi poluvreme dok se nisam smorio. Divac im je obezbedionsvetlu buducnost ali pod hitno moraju da menjaju trenera. Pricate o Bogdanu i Bjelici pa oni momci kulturni nece da se biju za loptu sa ostalim da nekazem sta... Nema koncepcije u napadu, covek ne zna da iskoristi Bogdanov sut, ni jedna jedina akcija najprostija, uzas od igre...

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Divcu se više niko ne smeje, čak ga hvale. To zezanje njega je poticalo od Šeka i Čaka, a to je deo rivalstva koje su imali još iz igračkih dana. Smejali su se do starta sezone jer su Kingsi u agoniji, godinama već, bez ikakvog plana. Sada ipak izgleda da sve to ima smisla.

Ovo nije njihova sezona, imaju premlad tim da bi držali koncetraciju i isti nivo u 82 utakmice. Pričati o rukijima od 18 leta i 20 profesionalnih utakmica kao promašajima je smešno, pa Brajant je prve sezone imao 6-7 poena po meču. Beglijevo vreme će doći za par sezona, kao i Foksovo, Džeksonovo, Hildovo, pa i Bogdanovo i Vilijevo. Inače, Kingsi će u narednih 10 utakmica imati 5 pobeda. Ako ne veruješ, pogledaj im raspored u prvih 26 mečeva i videćeš da nije bilo realno ni da imaju 14 pobeda (tukli 2x Oklahomu, Jutu na strani, Majami, San Antonio...). Očigledno igraju iznad mogućnosti, mada bih pre rekao da ih većina navijača podcenjuje više nego što treba.

Đole

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)
(Under Armour, 11. decembar 2018 08:47)

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!

x

pre 5 godina

Gledao sam nocas uporedo i Kingse i Nagetse. Neko rece da je Jerger bolji trener od Melouna?! Skarmento je meni drazi od Denvera (igraju dvojica nasih, a i zbog proslosti) ali ono sto oni igraju je uzas!!! Napad traje 5 sekundi, ko se prvi domogne lopte ili puca ili juri na kos. Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu. Bogdan se i nekako snalazi , jer kao pomocni plej ponekad prevodi loptu pa moze i da sutne ponekad.
Denver je za njih San Antonio (i to onaj od pre 10 godina)! Meloun vecinu vremena igrao sa Plamlijem i Jokicem u petorci (zbog odbrane na Gasolu i Dzeksonu, koji je prava stara cetvorka od 2,10). Malo su se sudarali u napadu, ali pre ce biti zbog neuigranosti. Meni se svidja ovaj konecept, igra se kolektivno. Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Jokic je tamo broj jedan. Sve se vrti oko njega. Cak i kad ne daje poene i ne asistira, njega udvajaju, pa ostavlja prostor ostalima. Odusevljen sam njegovom partijom.

Dado

pre 5 godina

Elem. Sjajna tabela (istoka) :) ne, i dalje ne radi svima kad se tapne na west ili neku drugu konferenciju, ne, ne smarajte vise sa tim, da, nismo svi glupi, da zanimljivo je citati sve u vezi tabela :)

Djorkaef

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.

Đole

pre 5 godina

Izgleda da Divac nema nameru da pravi trejd. Znači odustao je plej ofa?!?! Kingsi sledećih 13 utakmica imaju neverovatno težak raspored: igraju 2 puta protiv Minesote, dva puta protiv Voriorsa, dva puta protiv Lejkersa, jednom protiv Tandersa, jednom protiv Nagetsa, Portlanda, Dalasa i Nju Orleansa (sigurno gube 8 utakmica). Da li će pobediti sa ovim rosterom više od 3 puta??? Padaju na dno tabele a Divac da izjave da ima tim mladih super starova na šta mu se proslavljeni NBA košarkaši (današnji komentatori) smeju!!! Mlad je Foks a on ima u dosadašnjem delu sezone veoma slične podatke kao Luka Dončić. Bogdan Bogdanović ima isto godina kao Irving iz Seltiksa!!! Bagli trenutno nije ni u 5 rukija ove sezone a neće ni biti na kraju sezone!!! TREJDUJ DIVAC - BUDI HRABAR!!!

Lex

pre 5 godina

Kakvo osvezenje za ligu je Fox.Bolji je i od Balla i od Fultza.Eksplozivan i mlad,igra bez oscilacija,podseca me malo na mladog Derika Rouza.

Under Armour

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)

nepismeni

pre 5 godina

Bogdanovic odlican,ko je pratio video je da je covek sam prelomio utakmicu.Od 16 poena 11 je dao u 4/4,uz jos par asistencija i ukradenih lopti bey ijedne izgubljene.Beli solidan,jedino tri izgubljene lopte malo kvare utisak ali nema veze,vidi se da mu prija da igra tamo.

Under Armour

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)

nepismeni

pre 5 godina

Bogdanovic odlican,ko je pratio video je da je covek sam prelomio utakmicu.Od 16 poena 11 je dao u 4/4,uz jos par asistencija i ukradenih lopti bey ijedne izgubljene.Beli solidan,jedino tri izgubljene lopte malo kvare utisak ali nema veze,vidi se da mu prija da igra tamo.

x

pre 5 godina

Gledao sam nocas uporedo i Kingse i Nagetse. Neko rece da je Jerger bolji trener od Melouna?! Skarmento je meni drazi od Denvera (igraju dvojica nasih, a i zbog proslosti) ali ono sto oni igraju je uzas!!! Napad traje 5 sekundi, ko se prvi domogne lopte ili puca ili juri na kos. Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu. Bogdan se i nekako snalazi , jer kao pomocni plej ponekad prevodi loptu pa moze i da sutne ponekad.
Denver je za njih San Antonio (i to onaj od pre 10 godina)! Meloun vecinu vremena igrao sa Plamlijem i Jokicem u petorci (zbog odbrane na Gasolu i Dzeksonu, koji je prava stara cetvorka od 2,10). Malo su se sudarali u napadu, ali pre ce biti zbog neuigranosti. Meni se svidja ovaj konecept, igra se kolektivno. Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Jokic je tamo broj jedan. Sve se vrti oko njega. Cak i kad ne daje poene i ne asistira, njega udvajaju, pa ostavlja prostor ostalima. Odusevljen sam njegovom partijom.

Lex

pre 5 godina

Kakvo osvezenje za ligu je Fox.Bolji je i od Balla i od Fultza.Eksplozivan i mlad,igra bez oscilacija,podseca me malo na mladog Derika Rouza.

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Divcu se više niko ne smeje, čak ga hvale. To zezanje njega je poticalo od Šeka i Čaka, a to je deo rivalstva koje su imali još iz igračkih dana. Smejali su se do starta sezone jer su Kingsi u agoniji, godinama već, bez ikakvog plana. Sada ipak izgleda da sve to ima smisla.

Ovo nije njihova sezona, imaju premlad tim da bi držali koncetraciju i isti nivo u 82 utakmice. Pričati o rukijima od 18 leta i 20 profesionalnih utakmica kao promašajima je smešno, pa Brajant je prve sezone imao 6-7 poena po meču. Beglijevo vreme će doći za par sezona, kao i Foksovo, Džeksonovo, Hildovo, pa i Bogdanovo i Vilijevo. Inače, Kingsi će u narednih 10 utakmica imati 5 pobeda. Ako ne veruješ, pogledaj im raspored u prvih 26 mečeva i videćeš da nije bilo realno ni da imaju 14 pobeda (tukli 2x Oklahomu, Jutu na strani, Majami, San Antonio...). Očigledno igraju iznad mogućnosti, mada bih pre rekao da ih većina navijača podcenjuje više nego što treba.

NBA Live

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.
(Djorkaef, 11. decembar 2018 09:33)

Bar za 3 da sutne 3/6...E to je kad svako ima internet i pravo da komentarise, navedi mi par igraca koji su imali sut za 3 preko 50% i jos kaze BAR 3/6 boze gospode...

pera

pre 5 godina

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!
(Đole, 11. decembar 2018 10:04)

Ma strasno sve supertimovi, pogotovo Nju Orleans, Minesota i Dalas

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Pa i Kingsima i jeste mesto u donjem delu tabele. Kad tad će u formu ući Hjuston, San Antonio, Obrva i Juta koja je i prošlu sezonu ušla sporije. Oni su realno u ovom trenutku bolji od Kingsa. Ali biti treći-četvrti od pozadi sa skorom oko 40-50% uspešnosti je odlično za njih i svetlosnim godinama ispred onoga što su bili prethodnih godina, kada su bili na istoj poziciji, ali ne i konkurentni. Imaju mlad tim koji od ovoga može samo da ide na bolje ako ostanu zdravi.

Što se tiče 40 miliona koje spominješ, postoji itekako dobar razlog i zove se minimum salary cap. Odnosno, svakaka ekipa mora da potroši određenu svotu na plate, inače ih penalizuju kao da su u "luxury taxu". Zato su tu Rendolf, Šampers, pa i Kufos. Mogućnost za trejd tih igrača je takva da mogu da ih trejduju samo za igrače slične plate ili veće, a po planu koji prave to ne smeju biti dugoročni ugovori. Naći takve igrače koji nisu problematični nije nimalo lako i preveliki je rizik u ovom trenutku.

Produžavanje ugovora za te igrače nije problem: Kingsi su ih sve draftovali ili dobili u trejdu, kada im 2020 i 2021 ističe ugovor imaju pravo da izjednače ponudu za bilo koga. S obzirom da imaju prostora u budžetu koliko hoćeš, Foks, Hild i Vili su zbog toga sigurno njihovi (ako žele) još barem 6-7 godina. Ovaj tim ako nastavi da se razvija ovako, za dve tri godine biće na nivou današnjeg Denvera, što je za malo tržište koje ne može da privuče slobodne agente velika stvar.

Dado

pre 5 godina

Elem. Sjajna tabela (istoka) :) ne, i dalje ne radi svima kad se tapne na west ili neku drugu konferenciju, ne, ne smarajte vise sa tim, da, nismo svi glupi, da zanimljivo je citati sve u vezi tabela :)

Slobodan

pre 5 godina

Gledao sam.
Sacramento prvi poluvreme dok se nisam smorio. Divac im je obezbedionsvetlu buducnost ali pod hitno moraju da menjaju trenera. Pricate o Bogdanu i Bjelici pa oni momci kulturni nece da se biju za loptu sa ostalim da nekazem sta... Nema koncepcije u napadu, covek ne zna da iskoristi Bogdanov sut, ni jedna jedina akcija najprostija, uzas od igre...

Djorkaef

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.

Đole

pre 5 godina

Izgleda da Divac nema nameru da pravi trejd. Znači odustao je plej ofa?!?! Kingsi sledećih 13 utakmica imaju neverovatno težak raspored: igraju 2 puta protiv Minesote, dva puta protiv Voriorsa, dva puta protiv Lejkersa, jednom protiv Tandersa, jednom protiv Nagetsa, Portlanda, Dalasa i Nju Orleansa (sigurno gube 8 utakmica). Da li će pobediti sa ovim rosterom više od 3 puta??? Padaju na dno tabele a Divac da izjave da ima tim mladih super starova na šta mu se proslavljeni NBA košarkaši (današnji komentatori) smeju!!! Mlad je Foks a on ima u dosadašnjem delu sezone veoma slične podatke kao Luka Dončić. Bogdan Bogdanović ima isto godina kao Irving iz Seltiksa!!! Bagli trenutno nije ni u 5 rukija ove sezone a neće ni biti na kraju sezone!!! TREJDUJ DIVAC - BUDI HRABAR!!!

Đole

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)
(Under Armour, 11. decembar 2018 08:47)

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!

palop

pre 5 godina

Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu.
(x, 11. decembar 2018 09:37)

Nazalost, gledajuci utakmice Kingsa u poslednje vreme mi deluje da za bolje i nije. Maltene cim spusti loptu na parket, izgubi je i to mu otmu zivu. U odbrani nije nista posebno tako da mu samo i ostaje da coskari, ali bi bar trebalo vise da ga korista na taj nacin, jer mu je sut odlican.

Kole

pre 5 godina

Tek je pocetak, ali 5 timova koji su igrali PO prosle, ove su ispod crte. Neverovatno, samo se za SA to moglo ocekivati, a oni najbolji od svih ispod crte.

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Kad u narednih 13 utakmica Kingsi padnu na jedno od poslednja 3 mesta videćemo koliko su psihički jaki da se ponovo vrate u igru. Drugo, ne postoji nijedan razlog da mu na klupi sedi 40 miliona dolara i da ne uradi trejd!!! Tvoja poenta sa Šakom i Barklijem je promašaj jer su oni sto puta rekli da mladi tim Lejkersa ne može da napreduje ako ne igra utakmice u plej ofu i sto puta su rekli da utakmice u ligaškom i plej of delu nisu ni približno iste!!! Nisu samo njih dvojca komentarisali već još nekoliko bivših legendi - jedan je više puta upitao ko će od dece iz Sakramenta postati All Star i da li će uspeti tim da ih zadrži. 2021 ističu ugovori Foksu, Hildu i Bogdanoviću a 2020 ističe Vili Koli-Stajnu. Ugovori se potpisuju na više godina i neće imati prostora u seleri kapu ili će imati skupu prvu petorku a jeftinu klupu - dakle te priče o timu budućnosti nemaju realnost pogotovo ako ovo bude trinaesta sezona bez PO!!! Kad od narednih 13 utakmica izgube 8 ili 9 onda će im dvorana biti prazna kao dvorana Finiks Sansa!

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Izgleda se nas dvojca slabo razumemo. Znam ja pravila o seleri kapu i maksimalnom i minimalnom. Ta ista pravila važe i za Lejkerse i za druge ekipe su već uradile trejdove ili nameravaju da urade trejd. Da bi tebi bilo jasno moram da ti dam primer, mada ih ima više i neću ih valjda sve navoditi. Ladno mogu da urade trejd sa Klipersima - sa im pošalju Rendolfa i Šrampa u zamenu za Galijanirija i ovogodišnji pik prve runde. Klipersi bi pristali jer znaju da je Galo izuzetno sklon povredama i mnogo ime smeta njegov preveliki ugovor za sledeću sezonu. Već ceo svet zna da Klipersi hoće KD-a ali hoće i da zadrže Harisa!!! Lako je pogoditi da godišnja plata KD-a i Harisa u sledećoj sezoni mora da iznosi najmanje 60 miliona dolara a Klipersi žele i zvezdu na mestu pleja ili beka - takav košta između 25 i 35 miliona dolara!!! Ukoliko ostane Galinari to je za njih nemoguća misija. Ukoliko Divac bude čekao leto ostaće bez tog pika! Sad će neko da pita šta će Kingsima Galinari? Treba im još jedan visoki šuter jer Bjelica ne dobija lopta a trenera zabole za to a Bagli šutira za trojku ko devojčica, plus pitanje povreda (Bagli povrede od letos leže ko budali šamar). Svi znaju da nijedna zvezda (iz top 20 NBA igrača) neće sledećeg leta doći u Sakramento jer je to klub nikakve tradicije i reputacije.

Đole

pre 5 godina

Izgleda da Divac nema nameru da pravi trejd. Znači odustao je plej ofa?!?! Kingsi sledećih 13 utakmica imaju neverovatno težak raspored: igraju 2 puta protiv Minesote, dva puta protiv Voriorsa, dva puta protiv Lejkersa, jednom protiv Tandersa, jednom protiv Nagetsa, Portlanda, Dalasa i Nju Orleansa (sigurno gube 8 utakmica). Da li će pobediti sa ovim rosterom više od 3 puta??? Padaju na dno tabele a Divac da izjave da ima tim mladih super starova na šta mu se proslavljeni NBA košarkaši (današnji komentatori) smeju!!! Mlad je Foks a on ima u dosadašnjem delu sezone veoma slične podatke kao Luka Dončić. Bogdan Bogdanović ima isto godina kao Irving iz Seltiksa!!! Bagli trenutno nije ni u 5 rukija ove sezone a neće ni biti na kraju sezone!!! TREJDUJ DIVAC - BUDI HRABAR!!!

Djorkaef

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.

Đole

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)
(Under Armour, 11. decembar 2018 08:47)

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Kad u narednih 13 utakmica Kingsi padnu na jedno od poslednja 3 mesta videćemo koliko su psihički jaki da se ponovo vrate u igru. Drugo, ne postoji nijedan razlog da mu na klupi sedi 40 miliona dolara i da ne uradi trejd!!! Tvoja poenta sa Šakom i Barklijem je promašaj jer su oni sto puta rekli da mladi tim Lejkersa ne može da napreduje ako ne igra utakmice u plej ofu i sto puta su rekli da utakmice u ligaškom i plej of delu nisu ni približno iste!!! Nisu samo njih dvojca komentarisali već još nekoliko bivših legendi - jedan je više puta upitao ko će od dece iz Sakramenta postati All Star i da li će uspeti tim da ih zadrži. 2021 ističu ugovori Foksu, Hildu i Bogdanoviću a 2020 ističe Vili Koli-Stajnu. Ugovori se potpisuju na više godina i neće imati prostora u seleri kapu ili će imati skupu prvu petorku a jeftinu klupu - dakle te priče o timu budućnosti nemaju realnost pogotovo ako ovo bude trinaesta sezona bez PO!!! Kad od narednih 13 utakmica izgube 8 ili 9 onda će im dvorana biti prazna kao dvorana Finiks Sansa!

nepismeni

pre 5 godina

Bogdanovic odlican,ko je pratio video je da je covek sam prelomio utakmicu.Od 16 poena 11 je dao u 4/4,uz jos par asistencija i ukradenih lopti bey ijedne izgubljene.Beli solidan,jedino tri izgubljene lopte malo kvare utisak ali nema veze,vidi se da mu prija da igra tamo.

Slobodan

pre 5 godina

Gledao sam.
Sacramento prvi poluvreme dok se nisam smorio. Divac im je obezbedionsvetlu buducnost ali pod hitno moraju da menjaju trenera. Pricate o Bogdanu i Bjelici pa oni momci kulturni nece da se biju za loptu sa ostalim da nekazem sta... Nema koncepcije u napadu, covek ne zna da iskoristi Bogdanov sut, ni jedna jedina akcija najprostija, uzas od igre...

Dado

pre 5 godina

Elem. Sjajna tabela (istoka) :) ne, i dalje ne radi svima kad se tapne na west ili neku drugu konferenciju, ne, ne smarajte vise sa tim, da, nismo svi glupi, da zanimljivo je citati sve u vezi tabela :)

x

pre 5 godina

Gledao sam nocas uporedo i Kingse i Nagetse. Neko rece da je Jerger bolji trener od Melouna?! Skarmento je meni drazi od Denvera (igraju dvojica nasih, a i zbog proslosti) ali ono sto oni igraju je uzas!!! Napad traje 5 sekundi, ko se prvi domogne lopte ili puca ili juri na kos. Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu. Bogdan se i nekako snalazi , jer kao pomocni plej ponekad prevodi loptu pa moze i da sutne ponekad.
Denver je za njih San Antonio (i to onaj od pre 10 godina)! Meloun vecinu vremena igrao sa Plamlijem i Jokicem u petorci (zbog odbrane na Gasolu i Dzeksonu, koji je prava stara cetvorka od 2,10). Malo su se sudarali u napadu, ali pre ce biti zbog neuigranosti. Meni se svidja ovaj konecept, igra se kolektivno. Mozemo da pricamo sta hocemo, ali Jokic je tamo broj jedan. Sve se vrti oko njega. Cak i kad ne daje poene i ne asistira, njega udvajaju, pa ostavlja prostor ostalima. Odusevljen sam njegovom partijom.

Đole

pre 5 godina

@ Jim Beam

Izgleda se nas dvojca slabo razumemo. Znam ja pravila o seleri kapu i maksimalnom i minimalnom. Ta ista pravila važe i za Lejkerse i za druge ekipe su već uradile trejdove ili nameravaju da urade trejd. Da bi tebi bilo jasno moram da ti dam primer, mada ih ima više i neću ih valjda sve navoditi. Ladno mogu da urade trejd sa Klipersima - sa im pošalju Rendolfa i Šrampa u zamenu za Galijanirija i ovogodišnji pik prve runde. Klipersi bi pristali jer znaju da je Galo izuzetno sklon povredama i mnogo ime smeta njegov preveliki ugovor za sledeću sezonu. Već ceo svet zna da Klipersi hoće KD-a ali hoće i da zadrže Harisa!!! Lako je pogoditi da godišnja plata KD-a i Harisa u sledećoj sezoni mora da iznosi najmanje 60 miliona dolara a Klipersi žele i zvezdu na mestu pleja ili beka - takav košta između 25 i 35 miliona dolara!!! Ukoliko ostane Galinari to je za njih nemoguća misija. Ukoliko Divac bude čekao leto ostaće bez tog pika! Sad će neko da pita šta će Kingsima Galinari? Treba im još jedan visoki šuter jer Bjelica ne dobija lopta a trenera zabole za to a Bagli šutira za trojku ko devojčica, plus pitanje povreda (Bagli povrede od letos leže ko budali šamar). Svi znaju da nijedna zvezda (iz top 20 NBA igrača) neće sledećeg leta doći u Sakramento jer je to klub nikakve tradicije i reputacije.

pera

pre 5 godina

Kad bi ti znao protiv koga Kingsi igraju narednih 13 utakmica, ne bi tako pisao. Sigurno će izgubiti 8 a možda čak i 10 utakmica!!! Igraju: 2 puta protiv Voriorsa, Minesote i Lejkersa; jednom protiv Oklahome, Dalasa, Denvera, Portlanda, Klipersa i Nju Orleansa!!!
(Đole, 11. decembar 2018 10:04)

Ma strasno sve supertimovi, pogotovo Nju Orleans, Minesota i Dalas

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Divcu se više niko ne smeje, čak ga hvale. To zezanje njega je poticalo od Šeka i Čaka, a to je deo rivalstva koje su imali još iz igračkih dana. Smejali su se do starta sezone jer su Kingsi u agoniji, godinama već, bez ikakvog plana. Sada ipak izgleda da sve to ima smisla.

Ovo nije njihova sezona, imaju premlad tim da bi držali koncetraciju i isti nivo u 82 utakmice. Pričati o rukijima od 18 leta i 20 profesionalnih utakmica kao promašajima je smešno, pa Brajant je prve sezone imao 6-7 poena po meču. Beglijevo vreme će doći za par sezona, kao i Foksovo, Džeksonovo, Hildovo, pa i Bogdanovo i Vilijevo. Inače, Kingsi će u narednih 10 utakmica imati 5 pobeda. Ako ne veruješ, pogledaj im raspored u prvih 26 mečeva i videćeš da nije bilo realno ni da imaju 14 pobeda (tukli 2x Oklahomu, Jutu na strani, Majami, San Antonio...). Očigledno igraju iznad mogućnosti, mada bih pre rekao da ih većina navijača podcenjuje više nego što treba.

Jim Beam

pre 5 godina

@Đole
Pa i Kingsima i jeste mesto u donjem delu tabele. Kad tad će u formu ući Hjuston, San Antonio, Obrva i Juta koja je i prošlu sezonu ušla sporije. Oni su realno u ovom trenutku bolji od Kingsa. Ali biti treći-četvrti od pozadi sa skorom oko 40-50% uspešnosti je odlično za njih i svetlosnim godinama ispred onoga što su bili prethodnih godina, kada su bili na istoj poziciji, ali ne i konkurentni. Imaju mlad tim koji od ovoga može samo da ide na bolje ako ostanu zdravi.

Što se tiče 40 miliona koje spominješ, postoji itekako dobar razlog i zove se minimum salary cap. Odnosno, svakaka ekipa mora da potroši određenu svotu na plate, inače ih penalizuju kao da su u "luxury taxu". Zato su tu Rendolf, Šampers, pa i Kufos. Mogućnost za trejd tih igrača je takva da mogu da ih trejduju samo za igrače slične plate ili veće, a po planu koji prave to ne smeju biti dugoročni ugovori. Naći takve igrače koji nisu problematični nije nimalo lako i preveliki je rizik u ovom trenutku.

Produžavanje ugovora za te igrače nije problem: Kingsi su ih sve draftovali ili dobili u trejdu, kada im 2020 i 2021 ističe ugovor imaju pravo da izjednače ponudu za bilo koga. S obzirom da imaju prostora u budžetu koliko hoćeš, Foks, Hild i Vili su zbog toga sigurno njihovi (ako žele) još barem 6-7 godina. Ovaj tim ako nastavi da se razvija ovako, za dve tri godine biće na nivou današnjeg Denvera, što je za malo tržište koje ne može da privuče slobodne agente velika stvar.

NBA Live

pre 5 godina

Bogdan je u poslednjoj cetvrtini dao vise od pola poena i on igra super, sve je to ok, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je on u Partizanu igrao ubedljivo najbolje! Ok, sa Zeljkom je napredovao u nekim drugim stvarima, ali je cini mi se izgubio sut. U Partizanu je imao tu dominaciju sto se tice suta, pa je znao da zatrpa i Real i CSKA i Zvezdu itd itd. Sada je sve ovo dobro, on igra prepametno, ali brate mili ako ne moze za 3 da sutne bar 3/6 onda ne znam.
(Djorkaef, 11. decembar 2018 09:33)

Bar za 3 da sutne 3/6...E to je kad svako ima internet i pravo da komentarise, navedi mi par igraca koji su imali sut za 3 preko 50% i jos kaze BAR 3/6 boze gospode...

Under Armour

pre 5 godina

Sakramento ima skor 14-12, pa da li je iko to očekivao pre početka sezone? Iskreno, nisam baš optimista po pitanju ulasku Kingsa u PO, ali ukoliko budu nastavili ovako da igraju, sve je moguće :)

Lex

pre 5 godina

Kakvo osvezenje za ligu je Fox.Bolji je i od Balla i od Fultza.Eksplozivan i mlad,igra bez oscilacija,podseca me malo na mladog Derika Rouza.

palop

pre 5 godina

Bjelica je opet u zapecku, stoji u uglu i ceka da se neko slucajno seti da mu doda loptu.
(x, 11. decembar 2018 09:37)

Nazalost, gledajuci utakmice Kingsa u poslednje vreme mi deluje da za bolje i nije. Maltene cim spusti loptu na parket, izgubi je i to mu otmu zivu. U odbrani nije nista posebno tako da mu samo i ostaje da coskari, ali bi bar trebalo vise da ga korista na taj nacin, jer mu je sut odlican.

Kole

pre 5 godina

Tek je pocetak, ali 5 timova koji su igrali PO prosle, ove su ispod crte. Neverovatno, samo se za SA to moglo ocekivati, a oni najbolji od svih ispod crte.