Subota, 08.12.2018.

08:05

Dabl-dabl Jokića u porazu, Bogdanović 15p, Bjelica 13 u pobedi

Sva trojica srpskih košarkaša koja su nastupila protekle noći u NBA ligi imali su dvocifren poenterski učinak.

Izvor: AK

Dabl-dabl Jokiæa u porazu, Bogdanoviæ 15p, Bjelica 13 u pobedi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Radna Skela

pre 5 godina

PER ima mnogo kompleksniju formulu od evropskog indeksa korisnosti. Izuzev statističkih podataka koji se koriste u indeksu korisnosti, PER uzima u obzir minute provedene na terenu, kao i broj poseda (tzv. "pace") i na taj način dovodi sve igrače u istu ravan bez obzira koliko su proveli na terenu. Da bi PER bio validan, igrač mora da, u proseku, igra najmanje 6.09 minuta po meču. I da bi bilo još malo komplikovanije, u svakom trenutku, prosečan PER svih igrača u ligi je 15.00

Dakle, PER nije indeks korisnosti, mnogo je realniji.

bskfan

pre 5 godina

@Marko

Tako je Marko. Ljudi ne shvataju koliko promenjena uloga u timu moze da utice na igru nekog igraca. Od kada je dosao Milsap, Jokic vise nije igrao na mestu koje mu najvise odgovara. Sada se to desilo i Embidu sa dolaskom Batlera (i Batler igra u reketu kao i Milsap) jer od njega ocekuju da igra "strech 5" i njegove brojke su se prepolovile.

I za Jokica i za Denver najbolje bi bilo da imaju "strech 4", visoko krilo koje igra dobro iznad obruca, dobro sutira trojke i dobro sutira slobodna bacnja. Idealani igraci bi bili Dejvis, Porzingis i njima slicni igraci a ne niski igraci tipa Milsap.

petarczv

pre 5 godina

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.
(palop, 08. decembar 2018 15:19)

Druze ja sam objasnio sta je PER a ti si rekao da to nije to nego nesto komplikovano hahahahahahaha.

Marinko

pre 5 godina

Jokić se ove godine mnogo više troši u odbrani, što se vidi i doprinosi ukupnom kvalitetu odbrane tima, ali nema kondicije da istovremeno igra i isti nivo napada kao prošle godine.

palop

pre 5 godina

@(petarczv, 08. decembar 2018 13:41)

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.

lignjoslav

pre 5 godina

Niko ne tera Jokica da bude bek suter, vec plej...i to radi fantasticno...zato i pobeđuju. I nocas kada je i to igrao ispod svog uobičajenog nivoa, opet je bolji od svih plejeva sto ih Denver ima (a da nisu povređeni) To se videlo kada je Huančo ostao sa drugom petorkom i niko bre loptu da mu doda, a do tad je bio najbolji. 3 asistencihe Jokica su isle na njega, jer i onakav bezvoljan Jokic zna da prepozna te stvari i da ih odigra.
Procenat šuta brine, ali i do sada nije bio presudan toliko.
Juče mi je najvise smetalo sto je isao u reket jer je za klasu bolji od Sarlotovih centara, a to uopste nije pokazao. Znaci taktički dobro osmišljeno jer sta ce njemu sut za 3 kada moze da dominira nad onakvim centrima. Ali on jednostavno nije ulozio ni minimum truda, vec tri četvrtine se nesto prenemagao i cekao od sudija da sude faul. (jesu ga tukli, bio je sav izgreban i krvav, ali se videlo na kraju da on i pod takvim batinama zna da igra)
Ova utakmica je bas dobro osmišljena da on bude prva opcija u napadu i da postigne 25+ poena i to vecinu iz reketa (bez suta za 3) ali on je jednostavno igrao samo posledmjih 5 minuta. Igraj brate i daj kos, pa ako sude jos i faul, onda super, a on celo prvo poluvreme bukvalno izguran od igraca koji su i slabiji i laksi po 15 kg i siri ruke trazeci faul a realno moze da ih pojede.
Očekujem Jokićevih 20+ nocas

wasd

pre 5 godina

Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

A po čemu si zaključio da mu je šut loš, po jednoj partiji gde je uzeo par šuteva?
Procenat mu je inače 40%. To nije loše. Jedno je trening, drugo utakmice protiv rivala.
Marej je sinoć šutirao za tri 0/4. Inače 31% u sezoni.

Milan

pre 5 godina

@Ivan

Ne slažem se u potpunom. Ja sam i prošle godine rekao da se ne bih kladio da će SAS u plej-of ( ne bih ni da neće), dok sam za LAL i jutu siguran da će ući. Hjuston jeste za sada nenormalno razočaranje ali njih u plej-offu niko neće želeti da sretne, za LAC sam uveren da neće videti doigravanja. SAC je najveća misterija jer su oni ekipa koja će na kraju sezone biti bolja nego sada, mada su im objektivno šanse male.

petarczv

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!! 
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

Druze nemoj da se brukas. PER (player efficiency rating) je sasvim druga stvar. To je ono sto mi zovemo index korisnosti. Kada se igracu saberu svi poeni, asistencije, skokovi, ukradene lopte, blokade iznudjeni faulovi... I oduzmu izgubljene lopte,dobijene blokade, faulovi, promaseni sutevi... Onda se dobija PER a ovo je obicna +- kolona koja pokazuje kolik je razlika izmedju primljenih i postignutih poena imala ekipa dok je odredjeni igrac bio na terenu i kad je bio van njega. Npr. Lebron je sinoc imao 35p ali je imao najlosiju +- statistiku naime kad je on bio na terenu razlika je bila - 19 na stetu lejkersa,sto znaci bolje da nije ni igrao hahahahha

zemunski kej

pre 5 godina

Dobro da imaju zalihu pobeda jer svaka sledeca se biti problem, Ovo je previse povreda za svaki tim a kamoli za Denver ,Rezerve se trude ali nemaju kvalitet, Ocekivao sam da Troj Liles iskoristi prostor i zatrpa kos a on sve promasije a igra sutera,Huancho je dobar ,jedini napredovao od rezervi,Bizli slican Mudiaju ,Sa Jokicem i Marejem samo sa njima ne mozes do plej offa, Kingsi su lako pobedili Kavalirse ,cak je trener eksperimentisao povedu sa 10 razlike pa ovi stignu on pojaca postavu pa opet brzo 10 razlike, Kingsi lepo izgledaju na terenu, Pa i nasi igraci,Bogdan nesto losiji nego na predhodnim ali solidan.

petarczv

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!  
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

Pa sinoc je izgubio toronto od bruklina, oklahoma od chikaga... To je normalno a sarlot nije uopste loša ekipa i moze svakog da pobedi...

Under Armour

pre 5 godina

Kakvi su igrači Dearon Fox i Marvin Bagley! Au. Budućnost NBA. Kada vidite njihov poenterski učinak, uz neverovatan procenat šuta, tek tada shvatite koliko ima potencijala u njima. Kada tu dodamo Bogdana, Bjelicu, Kolija-Stajna i Badija Hilda koji mogu dosta da donesu, deluje realno da vidimo Sakramento u plej-ofu ove sezone!

Mita

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih! 
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).
(NNN, 08. decembar 2018 10:57)
Klasika kad neko prati samo jednu ekipu. Pa svi veliki su gubili od slabih u sezoni gde imaš 82 utakmice to je normalno. Pogotovo u jesenjoj fazi. Pa Milivoki izgubio od Sansa. Slično ti je i u EL sada je faza kada su veliki u lošijoj formi, pa CSKA može da izgubi u Morači.

tocka

pre 5 godina

Šta je ovo sa Denverom, ceo tim je povredjen, sad i Milsap. Ovo je odgovornost kondicionog trenera. OK ovi što se upali u ekipu povredjeni, ali za mesec dana Barton, Heris i Milsap. Ili su premoreni, ili nisu dobro pripremljeni. Njima sad sede na klupi Milsap, Heris, Barton, Ajzea Tomas, Porter JR, i onaj neki još PG Vilinešto. Ladno petorka odličnih igrača plus šesti.

pooh

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

To sto si naveo nije PER, nego +/-. To su razlicite stvari

Milan

pre 5 godina

Potvrdjeno je, Milsap je slomio palac na desnom stopalu. Po nekim pravilima to je oko 6 nedelja oporavka, ili ti 20ak utakmica... Denver ce veceras vs Atlante biti bez 3 od 5 startera. Ne znam koji tim u ligi bi mogao da se izbori sa tim. Sve u svemu, maler teski.

lignjoslav

pre 5 godina

@milan
Ne slazem se bas. Sarlot je odigrao loše, Walker prespavao pola meca, gomila nerezonskih suteva cele ekipe. Sta se desilo sa Batumom, ovo nije ni senka igrača kakvog ga pamtim. Jako losa utakmica i jednih i drugih. Toni Parker jedina svetla tacka obe ekipe. Na kraju on prelomio na 106:103 onim košem. Verovatno bi Denver i okrenuo da su odbranili taj napad. Velika greška što nisu koristili Huanca dok je bio vruć i imao odlican šut. Mislim da je igrao 5,6 minuta posle tog 15og poena a da nije pipnuo loptu. Tad je Jokic bio na klupi i mislim da on ne bi napravio takvu grešku da ga zapostavi u tom trenutku najraspolozenijeg igrača, ali jednostavno se decko ohladio i na kraju je bas zabrljao. Previse gresaka da bi se dobio cak i neraspolozeni Sarlot

Лепи Цане

pre 5 godina

Зашто нема табела северне и јужне конференције већ само северне и јужне дивизије?

Milan

pre 5 godina

@niksicko
Skoro isto kao i onaj sto ga je uzeo prosle godine ispred Donovana Mičela a ove godine razbija i najbolji je igrač tima!
Ne znam čemu omalovažavanje Baglija, 13,1 poena uz 52% šuta, 6,5 skokova i 1,2 bloka po utakmici je sjajan učinak za 19 godišnjaka, koji pri tome ima fizikalije za Top 10 igrača lige. Sad što od njih 100 samo 10 uspe, i što ne znamo kako će se ko razvijati i odnositi prema sportu je druga stvar, ali predispozicije da za nekoliko godina u Foksu i Bagliju dobiju najjači pik tandem u ligi su tu.
Objektivno zadnja dva drafta je Divac odlično odradio, osim što je umesto Džeksona mogao uzeti Kuzmu, ne samo zbog kvaliteta već što mu je igrač na toj poziciji više trebao

Pseudoharms

pre 5 godina

Dobro, moralo se nekad i izgubiti. Mene od poraza, vise brine povreda Milsapa, bas sada, kad je konacno poceo da igra jako dobro. To menja citavu koncepciju, u sledecim utakmicama Jokic ide pod kos i ponovo postaje centar. Poenterski, to ce biti dobro za njega, kako ce odraziti na igru celog tima - videcemo. Eksperiment Jokic + Plamli u istoj petorci je katastrofa, nadam se da je Meloun to apsolvirao jos prosle godine. Kingsi igraju dobro, dobijaju koga treba da dobiju. Bjelica nije slucajno Profesor kosarke, a Bogdan i dalje puca - neka puca, ne promasi samo onaj koji nije ni sutirao.

Гиле

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..
(Nemanja, 08. decembar 2018 09:33)
Па како се у ову теорију уклапа да је пре недељу дана имао стартни шут 7/7 па је пред крај меча покварио на 7/12.

JPR24

pre 5 godina

Nadam se da je Jokic samo u nekoj fazi
Umora ili sta vec kad je sut u pitanju. Vec u nekoliko utakmica ima problem sa sutevima. Manje bildovanja, vise sutiranja, inace ode meka ruka... Inace Denver u problemu sa povredama, sad i Milsap. Gusto. Za ostale, samo neka nastave.

Milan

pre 5 godina

Denver se još i dobro držao sa 22% šuta za tri. Jokić i Marej kombinovano 0/11. Zapravo podatak da zamalo da dobiju utakmicu u kojoj ih ništa ne ide i izgube Milsapa, uz ranije povređene startere Herisa i Bartona pokazuje da su tim koji ima sistem igre i ne zavise od pojedinaca.
Po meni veoma važan im je meč u ponedeljak protiv direktnog konkurenta Memfisa, takvi mečevi vrede dvostruko.

Dragan Feliks

pre 5 godina

U prvom poluvremenu Denver letargičan I bez odbrane. U drugom su se malo pokrenuli i stigli rivala, ali je skraćen roster i slabiji doprinos igrača sa klupe odlučio. Mareja i Jokića je čini mi se stigao umor a nije bilo drugog da povuče ekipu. Jokić Iako realno loš jedini pozitivan u +-. Večeras Atlanta pa kući. Bjelica odličan a Bogdan dobar.

Иван

pre 5 godina

Каква је лудница Запад ове године! Пет екипа којима је већина аналитичара видела сугуран пласман у плеј-оф (Хјустон, Сан Антонио, Јута, Њу Орлеанс, Минесота), тренутно ван најбољих осам, а још мало па трећина сезоне готова. Мислим да је многе заварала прошла година јер је било превиша танкирања, па је једној Јути био довољан бљесак Мичела да направи дар-мар. Сада тога нема. Од горњих екипа можда само Хјустон стигне до најбољих осам. Само не знам уместо кога. Вориорси ће бити у плеј-офу, Денвер такође (синоћ катастрофална партија, пола тима немају, а замало да победе Шарлот, страшно су дугачки), Оклахома исто пролази, Клиперси су сигурни, Лејкерси вероватно (Леброн неће допустити да не види завршницу), Блејзерси и Мемфис ће добијати довољно на искуство. Ту једино Кингси могу да извисе, али они овог месеца имају прилику да набију добар скор, нешто им је лакши распоред. А и Далас може да експлодира. Каква сезона!

NNN

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

el

pre 5 godina

9 igrača u rotaciji sinoć za Denver. Možda je dovoljno, možda nije ali ko je pratio onu borbu za ulazak u plejof pred kraj prošle sezone sigurno dobro pamti one ludačke partije Jokića kojih za sada nema. Nisam zabrinut, ima još dosta da se igra, Denver ima ODLIČAN skor a Hornetsi ipak nisu loša ekipa. Sledeće gostovanje je protiv Atlante, to ne bi smeli da izgube. Prošle sezone porazi od takvih ekipa su ih koštali plejofa.

lignjoslav

pre 5 godina

Ja stvarno obozavam Jokića, ali evo prvi put me je toliko iznervirao da cu mozda biti i preostar. Upravo me iznervirao zbog 4/4 gde je pokazao da zna i da skoči i da pet igraca mora da mu se popne na grbacu i da ce opet dati koš. Pa on sa takvim pristupom iz 4/4 bi onim jadnim Sarlotovim centrima utrpao 40 poena i imso 20 skokova bez problema. E sad tu je suština mog nezadovoljstva...što nije igrao tako makar 10 minuta u prve 3/4. Ono sto je igrao tri cetvrtine je bilo ispod svakog nivoa. Kao da ga je neko naterao da ustane iz kreveta. Mozes da promasis otvoren šut, sli ne mozes da igras onako bezvoljno. Nista od njegove magije. Kretnja nikakva, blokovi koje je pravio nikakvi, sporo se kretao. Pa on do 5 minuta pre kraja nije niti jednom otisao na skok u nspadu posle slobodnog bacanja saigrača. Jednostavno covek se u sred šuta slobodnog bscamja okrene i vraca se u odbranu. A onda kada je nesto ga iznerviralo na 5 minuta pre kraja, sve. Skok u napadu, razgrtanje Sarlotovih centara, koji su ga do 43eg minuta sa lakocom izguravali iz reketa. Niko mu nista ne moze kad mu klikne nesto u glavi i uopste nije bas da ne moze da skace. Imao je 7 skokova u tih 5 minuta...2 u napadu. Znaci moze kad se hoće. Znam da je umor ucinio svoje, ipak su zaredali sa teskim pobedama, ali meni je ono njegovo bilo više bezvoljnost .

rambo amadeus2

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 08. decembar 2018 09:02)

Legenda:))

Ministar

pre 5 godina

@ Lignjoslav

Slazem se u potpunosti, o tome sam razmisljao pred kraj utakmice.

Nista o Milsapu? Npr. da je slomio prst i tome slicno...

nije_nego

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 08. decembar 2018 08:22)

Kakav je takav je,ali igra na svakom meču. A što je najvažnije naš je, pa je logično da ga hvalimo. Uostalom ovo je srpski portal. Mislim da si zalutao idi na vaše hrvatske pa gledaj vaše igrače i vaše vesti. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

sir oliver

pre 5 godina

@mr.melbourne, jeste, sve je kao sto kazes! GM denvera je sigurno srbin, pa mu zato dali 150 miliona! a i GM portlanda je isto srbin, pa zver nurkic igra za pet puta manje!

bskfan

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi nisu ni gledali utamicu Denvera cim ovako komentarisu. Jokica nije isao sut ali Denver nije izgubio zbog njega vec zbog Plamlija. Ako koza laze rog ne laze:

Jokic/Moris +11
Plamli/Moris -11

Jokic/Juancho +10
Plamli/Juancho -8

Jokic/Beasly +10
Plamli/Beasley -9

Jokic/Lyles +5
Plamli/Lyles -12

Sve dok se Denver ne oslobodi rupe zvana "Plami" plejof mogu samo da sanjaju.

NBA Live

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

Ovako izgleda komentar kad neko pogleda box score i lupeta na osnovu zadnjih 4-5 utakmica, Bogddan je prosle godine imao sut za tri drugi najbolji od svih rukija...

kole

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 8. decembar 2018 09:02)


Hahahahahah jel ovo sala

Srdjan

pre 5 godina

Sinoc sam gledao prvo poluvreme Sakramenta i resio misteriju Bogdanovog losijeg procenta suta. Covek igra u petorci sa Kostom Kufosom, Trojem Vilijamsom i Dzastinom Dzeksonom, tu bukvalno nema ko drugi da uzima suteve. Cim udju Koli-Stajn, Badi Hild i ekipa, on manje sutira, vise dodaje (jer zapravo ima kome), i sve to izgleda mnogo bolje i efikasnije.

Dr.Manhatan

pre 5 godina

Jokic je van forme i debeo, tresu mu se tricepsi kad trči ko nekoj babi, prosle sezone se fizicki popravio, sad deluje da po ceo dan igra igrice i ždere hamburgere

Đole

pre 5 godina

@ Džoni

Tražio si statistiku Bjelice. U šutu za 3 poena prvih pet igrača lige su: 1.Stefen Kari, 1. Rudi Gaj, 3. BOJAN Bogdanović, 4. Nemanja Bjelica, 5. Derik Rouz! U procentima šuta iz polja je 19, odmah iza 17. Nikole Vučevića i 18. Vili Koli Štajna. To je isto odličan rezultat jer u toj statističkoj koloni dominiraju centri. Na primer, Grik Frik je tek 13. a trenutno je po ESPN-u četvrti igrač u trci za MVP celog šampionata. U toj statističkoj koloni je npr. Lebron 26, Stef Kari 31, a KD 32.

ako volis nba

pre 5 godina

ako volis moras malo vise i da pratis. nocas je denver igrao sa samo 9 igraca od cega je jamal bio rovit a milsap nije igrao od sredine 3 cetvrtine - dakle 8 igraca. vise se nije moglo iako su bili blizu.

Nemanja

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..

Đole

pre 5 godina

Kakve procente ima Bjelica. Respekt.
Fert 14, 8. decembar 2018 08:17

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!

Eire

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama

ljAXE

pre 5 godina

Ovakvi porazi mogu skupo da kostaju na kraju. Osetio se umor i niko nije imao inspiraciju da razdrma tim. Jokic se trudio ali dzaba kad su neki igraci kao Trej Lajls i Mejson Plamli totalno indisponirani. Bez Bartona i Herisa sa letargicnim Milsapom veceras se nije moglo vise. Marija nije isao sut a nije ni Nikolu. Kad njih dvojica nemaju vece, nema ga ni Denver. Steta. Hornetsi su osecali da su ovi umorni pa su pritiskali ceo mec. Doduse ulazile su im i “ves masine” u nekim bitnim trenutcima.
Od Kingsa se ocekivalo da pobede u Finiksu i Klivlendu i to su ispunili. I jedni i drugi tankuju sezonu a Kingsi se mozda umesaju u borbu za PO pa je rezultat ocekivan. Foks i Hild dobri veceras, nasi solidni u timskoj pobedi. Utisak je da Kingsi igraju iznad ocekivanja, odnosno mislilo se da ce sledece godine uci u stimung. Mislim da veliki doprinos solidnoj sezoni izmedju ostalih imaju i Bogi i Beli. Bilo bi fantasticno ako udju ove godine u PO zajedno sa Denverom.

Гиле

pre 5 godina

У Денверу никог није ишао шут, осим Хернангомеза који није ни шутнуо последњу четвртину. Проценат шута екипе око 37% кад се приближио крај само су Јокић и Мареј шутирали, ал кад неће, неће. Са ће тактику морати да мењају, вероватно ће Никола више шутирати. И више бити класичн центар ако Милсап буде дуже одсутан.

Džoni

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.

Milan

pre 5 godina

Jokić loš noćas. Igrao bez žara i motivacije. Najviše me brine njegov šut, šta se tu dogodilo pojma nemam. Prvi šut za 3, promašio obruč. Ovo je potencijalno veliki problem obzirom da traje već dugo. Ako se uvuče nesigurnost to može uticati na celokupnu igru, obzirom da Nagetsi ma koliko Nikola bio važan šraf sigurno nisu dali igraču max ugovor da samo razigrava saigrače. Verujem da i oni očekuju tih željenih dvadesetak poena u proseku, čovek je trenutno na 60-om mestu liste strelaca što je ipak slab učinak za glavnog igrača franšize.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Lik je klasicni dodavac, iz ruke u ruke su mu najace asistencije, hoce li ikad zakucati ? ovo sto on igra je odron od kosarke, takvi ste vi Srbi. Da nije Srbin ismijavali bi ga..Suta za 3 i iz ruke u ruku prrdaje loptu, mlatara rukama non stop. Dok ga gledas na terenu,sve kontas da ce umrijeti na terenu, toliko je bez energije.

Navijac

pre 5 godina

Denver bas nema srece sa povredama, sinoc nastradao i Milsap (fraktura stopala). Bice tesko u narednim utakmicama ali nadam se da ce Jokic konacno da zaigra kako moze.

kole

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 8. decembar 2018 09:02)


Hahahahahah jel ovo sala

Džoni

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.

ljAXE

pre 5 godina

Ovakvi porazi mogu skupo da kostaju na kraju. Osetio se umor i niko nije imao inspiraciju da razdrma tim. Jokic se trudio ali dzaba kad su neki igraci kao Trej Lajls i Mejson Plamli totalno indisponirani. Bez Bartona i Herisa sa letargicnim Milsapom veceras se nije moglo vise. Marija nije isao sut a nije ni Nikolu. Kad njih dvojica nemaju vece, nema ga ni Denver. Steta. Hornetsi su osecali da su ovi umorni pa su pritiskali ceo mec. Doduse ulazile su im i “ves masine” u nekim bitnim trenutcima.
Od Kingsa se ocekivalo da pobede u Finiksu i Klivlendu i to su ispunili. I jedni i drugi tankuju sezonu a Kingsi se mozda umesaju u borbu za PO pa je rezultat ocekivan. Foks i Hild dobri veceras, nasi solidni u timskoj pobedi. Utisak je da Kingsi igraju iznad ocekivanja, odnosno mislilo se da ce sledece godine uci u stimung. Mislim da veliki doprinos solidnoj sezoni izmedju ostalih imaju i Bogi i Beli. Bilo bi fantasticno ako udju ove godine u PO zajedno sa Denverom.

Đole

pre 5 godina

Kakve procente ima Bjelica. Respekt.
Fert 14, 8. decembar 2018 08:17

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!

Milan

pre 5 godina

Jokić loš noćas. Igrao bez žara i motivacije. Najviše me brine njegov šut, šta se tu dogodilo pojma nemam. Prvi šut za 3, promašio obruč. Ovo je potencijalno veliki problem obzirom da traje već dugo. Ako se uvuče nesigurnost to može uticati na celokupnu igru, obzirom da Nagetsi ma koliko Nikola bio važan šraf sigurno nisu dali igraču max ugovor da samo razigrava saigrače. Verujem da i oni očekuju tih željenih dvadesetak poena u proseku, čovek je trenutno na 60-om mestu liste strelaca što je ipak slab učinak za glavnog igrača franšize.

Navijac

pre 5 godina

Denver bas nema srece sa povredama, sinoc nastradao i Milsap (fraktura stopala). Bice tesko u narednim utakmicama ali nadam se da ce Jokic konacno da zaigra kako moze.

lignjoslav

pre 5 godina

Ja stvarno obozavam Jokića, ali evo prvi put me je toliko iznervirao da cu mozda biti i preostar. Upravo me iznervirao zbog 4/4 gde je pokazao da zna i da skoči i da pet igraca mora da mu se popne na grbacu i da ce opet dati koš. Pa on sa takvim pristupom iz 4/4 bi onim jadnim Sarlotovim centrima utrpao 40 poena i imso 20 skokova bez problema. E sad tu je suština mog nezadovoljstva...što nije igrao tako makar 10 minuta u prve 3/4. Ono sto je igrao tri cetvrtine je bilo ispod svakog nivoa. Kao da ga je neko naterao da ustane iz kreveta. Mozes da promasis otvoren šut, sli ne mozes da igras onako bezvoljno. Nista od njegove magije. Kretnja nikakva, blokovi koje je pravio nikakvi, sporo se kretao. Pa on do 5 minuta pre kraja nije niti jednom otisao na skok u nspadu posle slobodnog bacanja saigrača. Jednostavno covek se u sred šuta slobodnog bscamja okrene i vraca se u odbranu. A onda kada je nesto ga iznerviralo na 5 minuta pre kraja, sve. Skok u napadu, razgrtanje Sarlotovih centara, koji su ga do 43eg minuta sa lakocom izguravali iz reketa. Niko mu nista ne moze kad mu klikne nesto u glavi i uopste nije bas da ne moze da skace. Imao je 7 skokova u tih 5 minuta...2 u napadu. Znaci moze kad se hoće. Znam da je umor ucinio svoje, ipak su zaredali sa teskim pobedama, ali meni je ono njegovo bilo više bezvoljnost .

Eire

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama

rambo amadeus2

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 08. decembar 2018 09:02)

Legenda:))

ako volis nba

pre 5 godina

ako volis moras malo vise i da pratis. nocas je denver igrao sa samo 9 igraca od cega je jamal bio rovit a milsap nije igrao od sredine 3 cetvrtine - dakle 8 igraca. vise se nije moglo iako su bili blizu.

Гиле

pre 5 godina

У Денверу никог није ишао шут, осим Хернангомеза који није ни шутнуо последњу четвртину. Проценат шута екипе око 37% кад се приближио крај само су Јокић и Мареј шутирали, ал кад неће, неће. Са ће тактику морати да мењају, вероватно ће Никола више шутирати. И више бити класичн центар ако Милсап буде дуже одсутан.

Srdjan

pre 5 godina

Sinoc sam gledao prvo poluvreme Sakramenta i resio misteriju Bogdanovog losijeg procenta suta. Covek igra u petorci sa Kostom Kufosom, Trojem Vilijamsom i Dzastinom Dzeksonom, tu bukvalno nema ko drugi da uzima suteve. Cim udju Koli-Stajn, Badi Hild i ekipa, on manje sutira, vise dodaje (jer zapravo ima kome), i sve to izgleda mnogo bolje i efikasnije.

Pseudoharms

pre 5 godina

Dobro, moralo se nekad i izgubiti. Mene od poraza, vise brine povreda Milsapa, bas sada, kad je konacno poceo da igra jako dobro. To menja citavu koncepciju, u sledecim utakmicama Jokic ide pod kos i ponovo postaje centar. Poenterski, to ce biti dobro za njega, kako ce odraziti na igru celog tima - videcemo. Eksperiment Jokic + Plamli u istoj petorci je katastrofa, nadam se da je Meloun to apsolvirao jos prosle godine. Kingsi igraju dobro, dobijaju koga treba da dobiju. Bjelica nije slucajno Profesor kosarke, a Bogdan i dalje puca - neka puca, ne promasi samo onaj koji nije ni sutirao.

Milan

pre 5 godina

Potvrdjeno je, Milsap je slomio palac na desnom stopalu. Po nekim pravilima to je oko 6 nedelja oporavka, ili ti 20ak utakmica... Denver ce veceras vs Atlante biti bez 3 od 5 startera. Ne znam koji tim u ligi bi mogao da se izbori sa tim. Sve u svemu, maler teski.

nije_nego

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 08. decembar 2018 08:22)

Kakav je takav je,ali igra na svakom meču. A što je najvažnije naš je, pa je logično da ga hvalimo. Uostalom ovo je srpski portal. Mislim da si zalutao idi na vaše hrvatske pa gledaj vaše igrače i vaše vesti. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Milan

pre 5 godina

Denver se još i dobro držao sa 22% šuta za tri. Jokić i Marej kombinovano 0/11. Zapravo podatak da zamalo da dobiju utakmicu u kojoj ih ništa ne ide i izgube Milsapa, uz ranije povređene startere Herisa i Bartona pokazuje da su tim koji ima sistem igre i ne zavise od pojedinaca.
Po meni veoma važan im je meč u ponedeljak protiv direktnog konkurenta Memfisa, takvi mečevi vrede dvostruko.

Đole

pre 5 godina

@ Džoni

Tražio si statistiku Bjelice. U šutu za 3 poena prvih pet igrača lige su: 1.Stefen Kari, 1. Rudi Gaj, 3. BOJAN Bogdanović, 4. Nemanja Bjelica, 5. Derik Rouz! U procentima šuta iz polja je 19, odmah iza 17. Nikole Vučevića i 18. Vili Koli Štajna. To je isto odličan rezultat jer u toj statističkoj koloni dominiraju centri. Na primer, Grik Frik je tek 13. a trenutno je po ESPN-u četvrti igrač u trci za MVP celog šampionata. U toj statističkoj koloni je npr. Lebron 26, Stef Kari 31, a KD 32.

sir oliver

pre 5 godina

@mr.melbourne, jeste, sve je kao sto kazes! GM denvera je sigurno srbin, pa mu zato dali 150 miliona! a i GM portlanda je isto srbin, pa zver nurkic igra za pet puta manje!

el

pre 5 godina

9 igrača u rotaciji sinoć za Denver. Možda je dovoljno, možda nije ali ko je pratio onu borbu za ulazak u plejof pred kraj prošle sezone sigurno dobro pamti one ludačke partije Jokića kojih za sada nema. Nisam zabrinut, ima još dosta da se igra, Denver ima ODLIČAN skor a Hornetsi ipak nisu loša ekipa. Sledeće gostovanje je protiv Atlante, to ne bi smeli da izgube. Prošle sezone porazi od takvih ekipa su ih koštali plejofa.

NBA Live

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

Ovako izgleda komentar kad neko pogleda box score i lupeta na osnovu zadnjih 4-5 utakmica, Bogddan je prosle godine imao sut za tri drugi najbolji od svih rukija...

Иван

pre 5 godina

Каква је лудница Запад ове године! Пет екипа којима је већина аналитичара видела сугуран пласман у плеј-оф (Хјустон, Сан Антонио, Јута, Њу Орлеанс, Минесота), тренутно ван најбољих осам, а још мало па трећина сезоне готова. Мислим да је многе заварала прошла година јер је било превиша танкирања, па је једној Јути био довољан бљесак Мичела да направи дар-мар. Сада тога нема. Од горњих екипа можда само Хјустон стигне до најбољих осам. Само не знам уместо кога. Вориорси ће бити у плеј-офу, Денвер такође (синоћ катастрофална партија, пола тима немају, а замало да победе Шарлот, страшно су дугачки), Оклахома исто пролази, Клиперси су сигурни, Лејкерси вероватно (Леброн неће допустити да не види завршницу), Блејзерси и Мемфис ће добијати довољно на искуство. Ту једино Кингси могу да извисе, али они овог месеца имају прилику да набију добар скор, нешто им је лакши распоред. А и Далас може да експлодира. Каква сезона!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Lik je klasicni dodavac, iz ruke u ruke su mu najace asistencije, hoce li ikad zakucati ? ovo sto on igra je odron od kosarke, takvi ste vi Srbi. Da nije Srbin ismijavali bi ga..Suta za 3 i iz ruke u ruku prrdaje loptu, mlatara rukama non stop. Dok ga gledas na terenu,sve kontas da ce umrijeti na terenu, toliko je bez energije.

Nemanja

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..

pooh

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

To sto si naveo nije PER, nego +/-. To su razlicite stvari

Dr.Manhatan

pre 5 godina

Jokic je van forme i debeo, tresu mu se tricepsi kad trči ko nekoj babi, prosle sezone se fizicki popravio, sad deluje da po ceo dan igra igrice i ždere hamburgere

Лепи Цане

pre 5 godina

Зашто нема табела северне и јужне конференције већ само северне и јужне дивизије?

JPR24

pre 5 godina

Nadam se da je Jokic samo u nekoj fazi
Umora ili sta vec kad je sut u pitanju. Vec u nekoliko utakmica ima problem sa sutevima. Manje bildovanja, vise sutiranja, inace ode meka ruka... Inace Denver u problemu sa povredama, sad i Milsap. Gusto. Za ostale, samo neka nastave.

Mita

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih! 
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).
(NNN, 08. decembar 2018 10:57)
Klasika kad neko prati samo jednu ekipu. Pa svi veliki su gubili od slabih u sezoni gde imaš 82 utakmice to je normalno. Pogotovo u jesenjoj fazi. Pa Milivoki izgubio od Sansa. Slično ti je i u EL sada je faza kada su veliki u lošijoj formi, pa CSKA može da izgubi u Morači.

bskfan

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi nisu ni gledali utamicu Denvera cim ovako komentarisu. Jokica nije isao sut ali Denver nije izgubio zbog njega vec zbog Plamlija. Ako koza laze rog ne laze:

Jokic/Moris +11
Plamli/Moris -11

Jokic/Juancho +10
Plamli/Juancho -8

Jokic/Beasly +10
Plamli/Beasley -9

Jokic/Lyles +5
Plamli/Lyles -12

Sve dok se Denver ne oslobodi rupe zvana "Plami" plejof mogu samo da sanjaju.

Гиле

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..
(Nemanja, 08. decembar 2018 09:33)
Па како се у ову теорију уклапа да је пре недељу дана имао стартни шут 7/7 па је пред крај меча покварио на 7/12.

Under Armour

pre 5 godina

Kakvi su igrači Dearon Fox i Marvin Bagley! Au. Budućnost NBA. Kada vidite njihov poenterski učinak, uz neverovatan procenat šuta, tek tada shvatite koliko ima potencijala u njima. Kada tu dodamo Bogdana, Bjelicu, Kolija-Stajna i Badija Hilda koji mogu dosta da donesu, deluje realno da vidimo Sakramento u plej-ofu ove sezone!

lignjoslav

pre 5 godina

Niko ne tera Jokica da bude bek suter, vec plej...i to radi fantasticno...zato i pobeđuju. I nocas kada je i to igrao ispod svog uobičajenog nivoa, opet je bolji od svih plejeva sto ih Denver ima (a da nisu povređeni) To se videlo kada je Huančo ostao sa drugom petorkom i niko bre loptu da mu doda, a do tad je bio najbolji. 3 asistencihe Jokica su isle na njega, jer i onakav bezvoljan Jokic zna da prepozna te stvari i da ih odigra.
Procenat šuta brine, ali i do sada nije bio presudan toliko.
Juče mi je najvise smetalo sto je isao u reket jer je za klasu bolji od Sarlotovih centara, a to uopste nije pokazao. Znaci taktički dobro osmišljeno jer sta ce njemu sut za 3 kada moze da dominira nad onakvim centrima. Ali on jednostavno nije ulozio ni minimum truda, vec tri četvrtine se nesto prenemagao i cekao od sudija da sude faul. (jesu ga tukli, bio je sav izgreban i krvav, ali se videlo na kraju da on i pod takvim batinama zna da igra)
Ova utakmica je bas dobro osmišljena da on bude prva opcija u napadu i da postigne 25+ poena i to vecinu iz reketa (bez suta za 3) ali on je jednostavno igrao samo posledmjih 5 minuta. Igraj brate i daj kos, pa ako sude jos i faul, onda super, a on celo prvo poluvreme bukvalno izguran od igraca koji su i slabiji i laksi po 15 kg i siri ruke trazeci faul a realno moze da ih pojede.
Očekujem Jokićevih 20+ nocas

Milan

pre 5 godina

@niksicko
Skoro isto kao i onaj sto ga je uzeo prosle godine ispred Donovana Mičela a ove godine razbija i najbolji je igrač tima!
Ne znam čemu omalovažavanje Baglija, 13,1 poena uz 52% šuta, 6,5 skokova i 1,2 bloka po utakmici je sjajan učinak za 19 godišnjaka, koji pri tome ima fizikalije za Top 10 igrača lige. Sad što od njih 100 samo 10 uspe, i što ne znamo kako će se ko razvijati i odnositi prema sportu je druga stvar, ali predispozicije da za nekoliko godina u Foksu i Bagliju dobiju najjači pik tandem u ligi su tu.
Objektivno zadnja dva drafta je Divac odlično odradio, osim što je umesto Džeksona mogao uzeti Kuzmu, ne samo zbog kvaliteta već što mu je igrač na toj poziciji više trebao

petarczv

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!  
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

Pa sinoc je izgubio toronto od bruklina, oklahoma od chikaga... To je normalno a sarlot nije uopste loša ekipa i moze svakog da pobedi...

Ministar

pre 5 godina

@ Lignjoslav

Slazem se u potpunosti, o tome sam razmisljao pred kraj utakmice.

Nista o Milsapu? Npr. da je slomio prst i tome slicno...

Dragan Feliks

pre 5 godina

U prvom poluvremenu Denver letargičan I bez odbrane. U drugom su se malo pokrenuli i stigli rivala, ali je skraćen roster i slabiji doprinos igrača sa klupe odlučio. Mareja i Jokića je čini mi se stigao umor a nije bilo drugog da povuče ekipu. Jokić Iako realno loš jedini pozitivan u +-. Večeras Atlanta pa kući. Bjelica odličan a Bogdan dobar.

wasd

pre 5 godina

Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

A po čemu si zaključio da mu je šut loš, po jednoj partiji gde je uzeo par šuteva?
Procenat mu je inače 40%. To nije loše. Jedno je trening, drugo utakmice protiv rivala.
Marej je sinoć šutirao za tri 0/4. Inače 31% u sezoni.

lignjoslav

pre 5 godina

@milan
Ne slazem se bas. Sarlot je odigrao loše, Walker prespavao pola meca, gomila nerezonskih suteva cele ekipe. Sta se desilo sa Batumom, ovo nije ni senka igrača kakvog ga pamtim. Jako losa utakmica i jednih i drugih. Toni Parker jedina svetla tacka obe ekipe. Na kraju on prelomio na 106:103 onim košem. Verovatno bi Denver i okrenuo da su odbranili taj napad. Velika greška što nisu koristili Huanca dok je bio vruć i imao odlican šut. Mislim da je igrao 5,6 minuta posle tog 15og poena a da nije pipnuo loptu. Tad je Jokic bio na klupi i mislim da on ne bi napravio takvu grešku da ga zapostavi u tom trenutku najraspolozenijeg igrača, ali jednostavno se decko ohladio i na kraju je bas zabrljao. Previse gresaka da bi se dobio cak i neraspolozeni Sarlot

NNN

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

petarczv

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!! 
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

Druze nemoj da se brukas. PER (player efficiency rating) je sasvim druga stvar. To je ono sto mi zovemo index korisnosti. Kada se igracu saberu svi poeni, asistencije, skokovi, ukradene lopte, blokade iznudjeni faulovi... I oduzmu izgubljene lopte,dobijene blokade, faulovi, promaseni sutevi... Onda se dobija PER a ovo je obicna +- kolona koja pokazuje kolik je razlika izmedju primljenih i postignutih poena imala ekipa dok je odredjeni igrac bio na terenu i kad je bio van njega. Npr. Lebron je sinoc imao 35p ali je imao najlosiju +- statistiku naime kad je on bio na terenu razlika je bila - 19 na stetu lejkersa,sto znaci bolje da nije ni igrao hahahahha

palop

pre 5 godina

@(petarczv, 08. decembar 2018 13:41)

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.

tocka

pre 5 godina

Šta je ovo sa Denverom, ceo tim je povredjen, sad i Milsap. Ovo je odgovornost kondicionog trenera. OK ovi što se upali u ekipu povredjeni, ali za mesec dana Barton, Heris i Milsap. Ili su premoreni, ili nisu dobro pripremljeni. Njima sad sede na klupi Milsap, Heris, Barton, Ajzea Tomas, Porter JR, i onaj neki još PG Vilinešto. Ladno petorka odličnih igrača plus šesti.

zemunski kej

pre 5 godina

Dobro da imaju zalihu pobeda jer svaka sledeca se biti problem, Ovo je previse povreda za svaki tim a kamoli za Denver ,Rezerve se trude ali nemaju kvalitet, Ocekivao sam da Troj Liles iskoristi prostor i zatrpa kos a on sve promasije a igra sutera,Huancho je dobar ,jedini napredovao od rezervi,Bizli slican Mudiaju ,Sa Jokicem i Marejem samo sa njima ne mozes do plej offa, Kingsi su lako pobedili Kavalirse ,cak je trener eksperimentisao povedu sa 10 razlike pa ovi stignu on pojaca postavu pa opet brzo 10 razlike, Kingsi lepo izgledaju na terenu, Pa i nasi igraci,Bogdan nesto losiji nego na predhodnim ali solidan.

Marinko

pre 5 godina

Jokić se ove godine mnogo više troši u odbrani, što se vidi i doprinosi ukupnom kvalitetu odbrane tima, ali nema kondicije da istovremeno igra i isti nivo napada kao prošle godine.

Milan

pre 5 godina

@Ivan

Ne slažem se u potpunom. Ja sam i prošle godine rekao da se ne bih kladio da će SAS u plej-of ( ne bih ni da neće), dok sam za LAL i jutu siguran da će ući. Hjuston jeste za sada nenormalno razočaranje ali njih u plej-offu niko neće želeti da sretne, za LAC sam uveren da neće videti doigravanja. SAC je najveća misterija jer su oni ekipa koja će na kraju sezone biti bolja nego sada, mada su im objektivno šanse male.

bskfan

pre 5 godina

@Marko

Tako je Marko. Ljudi ne shvataju koliko promenjena uloga u timu moze da utice na igru nekog igraca. Od kada je dosao Milsap, Jokic vise nije igrao na mestu koje mu najvise odgovara. Sada se to desilo i Embidu sa dolaskom Batlera (i Batler igra u reketu kao i Milsap) jer od njega ocekuju da igra "strech 5" i njegove brojke su se prepolovile.

I za Jokica i za Denver najbolje bi bilo da imaju "strech 4", visoko krilo koje igra dobro iznad obruca, dobro sutira trojke i dobro sutira slobodna bacnja. Idealani igraci bi bili Dejvis, Porzingis i njima slicni igraci a ne niski igraci tipa Milsap.

petarczv

pre 5 godina

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.
(palop, 08. decembar 2018 15:19)

Druze ja sam objasnio sta je PER a ti si rekao da to nije to nego nesto komplikovano hahahahahahaha.

Radna Skela

pre 5 godina

PER ima mnogo kompleksniju formulu od evropskog indeksa korisnosti. Izuzev statističkih podataka koji se koriste u indeksu korisnosti, PER uzima u obzir minute provedene na terenu, kao i broj poseda (tzv. "pace") i na taj način dovodi sve igrače u istu ravan bez obzira koliko su proveli na terenu. Da bi PER bio validan, igrač mora da, u proseku, igra najmanje 6.09 minuta po meču. I da bi bilo još malo komplikovanije, u svakom trenutku, prosečan PER svih igrača u ligi je 15.00

Dakle, PER nije indeks korisnosti, mnogo je realniji.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Lik je klasicni dodavac, iz ruke u ruke su mu najace asistencije, hoce li ikad zakucati ? ovo sto on igra je odron od kosarke, takvi ste vi Srbi. Da nije Srbin ismijavali bi ga..Suta za 3 i iz ruke u ruku prrdaje loptu, mlatara rukama non stop. Dok ga gledas na terenu,sve kontas da ce umrijeti na terenu, toliko je bez energije.

Eire

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama

Džoni

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.

Dr.Manhatan

pre 5 godina

Jokic je van forme i debeo, tresu mu se tricepsi kad trči ko nekoj babi, prosle sezone se fizicki popravio, sad deluje da po ceo dan igra igrice i ždere hamburgere

bskfan

pre 5 godina

Ocigledno je da mnogi nisu ni gledali utamicu Denvera cim ovako komentarisu. Jokica nije isao sut ali Denver nije izgubio zbog njega vec zbog Plamlija. Ako koza laze rog ne laze:

Jokic/Moris +11
Plamli/Moris -11

Jokic/Juancho +10
Plamli/Juancho -8

Jokic/Beasly +10
Plamli/Beasley -9

Jokic/Lyles +5
Plamli/Lyles -12

Sve dok se Denver ne oslobodi rupe zvana "Plami" plejof mogu samo da sanjaju.

ljAXE

pre 5 godina

Ovakvi porazi mogu skupo da kostaju na kraju. Osetio se umor i niko nije imao inspiraciju da razdrma tim. Jokic se trudio ali dzaba kad su neki igraci kao Trej Lajls i Mejson Plamli totalno indisponirani. Bez Bartona i Herisa sa letargicnim Milsapom veceras se nije moglo vise. Marija nije isao sut a nije ni Nikolu. Kad njih dvojica nemaju vece, nema ga ni Denver. Steta. Hornetsi su osecali da su ovi umorni pa su pritiskali ceo mec. Doduse ulazile su im i “ves masine” u nekim bitnim trenutcima.
Od Kingsa se ocekivalo da pobede u Finiksu i Klivlendu i to su ispunili. I jedni i drugi tankuju sezonu a Kingsi se mozda umesaju u borbu za PO pa je rezultat ocekivan. Foks i Hild dobri veceras, nasi solidni u timskoj pobedi. Utisak je da Kingsi igraju iznad ocekivanja, odnosno mislilo se da ce sledece godine uci u stimung. Mislim da veliki doprinos solidnoj sezoni izmedju ostalih imaju i Bogi i Beli. Bilo bi fantasticno ako udju ove godine u PO zajedno sa Denverom.

kole

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 8. decembar 2018 09:02)


Hahahahahah jel ovo sala

Nemanja

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..

tocka

pre 5 godina

Šta je ovo sa Denverom, ceo tim je povredjen, sad i Milsap. Ovo je odgovornost kondicionog trenera. OK ovi što se upali u ekipu povredjeni, ali za mesec dana Barton, Heris i Milsap. Ili su premoreni, ili nisu dobro pripremljeni. Njima sad sede na klupi Milsap, Heris, Barton, Ajzea Tomas, Porter JR, i onaj neki još PG Vilinešto. Ladno petorka odličnih igrača plus šesti.

Лепи Цане

pre 5 godina

Зашто нема табела северне и јужне конференције већ само северне и јужне дивизије?

Milan

pre 5 godina

Jokić loš noćas. Igrao bez žara i motivacije. Najviše me brine njegov šut, šta se tu dogodilo pojma nemam. Prvi šut za 3, promašio obruč. Ovo je potencijalno veliki problem obzirom da traje već dugo. Ako se uvuče nesigurnost to može uticati na celokupnu igru, obzirom da Nagetsi ma koliko Nikola bio važan šraf sigurno nisu dali igraču max ugovor da samo razigrava saigrače. Verujem da i oni očekuju tih željenih dvadesetak poena u proseku, čovek je trenutno na 60-om mestu liste strelaca što je ipak slab učinak za glavnog igrača franšize.

nije_nego

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 08. decembar 2018 08:22)

Kakav je takav je,ali igra na svakom meču. A što je najvažnije naš je, pa je logično da ga hvalimo. Uostalom ovo je srpski portal. Mislim da si zalutao idi na vaše hrvatske pa gledaj vaše igrače i vaše vesti. Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Đole

pre 5 godina

Kakve procente ima Bjelica. Respekt.
Fert 14, 8. decembar 2018 08:17

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!

NBA Live

pre 5 godina

Ala su se ispromašivali i Jokić i Bogdan, ali zato Bjelica od 8 6 pogodio! Volio bih da vidim njegovu statistiku ove sezone i procente šuta, mislim da je u samom vrhu lige. Jokić u zadnje vreme ne može ništa da pogodi, a i Bogdan se u dosadašnjoj NBA karijeri nije baš proslavio šutem a važi za kao nekog izvrsnog šutera što je ranije i bio. Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

Ovako izgleda komentar kad neko pogleda box score i lupeta na osnovu zadnjih 4-5 utakmica, Bogddan je prosle godine imao sut za tri drugi najbolji od svih rukija...

NNN

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

lignjoslav

pre 5 godina

Ja stvarno obozavam Jokića, ali evo prvi put me je toliko iznervirao da cu mozda biti i preostar. Upravo me iznervirao zbog 4/4 gde je pokazao da zna i da skoči i da pet igraca mora da mu se popne na grbacu i da ce opet dati koš. Pa on sa takvim pristupom iz 4/4 bi onim jadnim Sarlotovim centrima utrpao 40 poena i imso 20 skokova bez problema. E sad tu je suština mog nezadovoljstva...što nije igrao tako makar 10 minuta u prve 3/4. Ono sto je igrao tri cetvrtine je bilo ispod svakog nivoa. Kao da ga je neko naterao da ustane iz kreveta. Mozes da promasis otvoren šut, sli ne mozes da igras onako bezvoljno. Nista od njegove magije. Kretnja nikakva, blokovi koje je pravio nikakvi, sporo se kretao. Pa on do 5 minuta pre kraja nije niti jednom otisao na skok u nspadu posle slobodnog bacanja saigrača. Jednostavno covek se u sred šuta slobodnog bscamja okrene i vraca se u odbranu. A onda kada je nesto ga iznerviralo na 5 minuta pre kraja, sve. Skok u napadu, razgrtanje Sarlotovih centara, koji su ga do 43eg minuta sa lakocom izguravali iz reketa. Niko mu nista ne moze kad mu klikne nesto u glavi i uopste nije bas da ne moze da skace. Imao je 7 skokova u tih 5 minuta...2 u napadu. Znaci moze kad se hoće. Znam da je umor ucinio svoje, ipak su zaredali sa teskim pobedama, ali meni je ono njegovo bilo više bezvoljnost .

sir oliver

pre 5 godina

@mr.melbourne, jeste, sve je kao sto kazes! GM denvera je sigurno srbin, pa mu zato dali 150 miliona! a i GM portlanda je isto srbin, pa zver nurkic igra za pet puta manje!

Srdjan

pre 5 godina

Sinoc sam gledao prvo poluvreme Sakramenta i resio misteriju Bogdanovog losijeg procenta suta. Covek igra u petorci sa Kostom Kufosom, Trojem Vilijamsom i Dzastinom Dzeksonom, tu bukvalno nema ko drugi da uzima suteve. Cim udju Koli-Stajn, Badi Hild i ekipa, on manje sutira, vise dodaje (jer zapravo ima kome), i sve to izgleda mnogo bolje i efikasnije.

rambo amadeus2

pre 5 godina

Juče je pisao neki lik iz Irske, kao ovde je Zapadna hemisfera i vidi se tabela Zapadne konferencije. Javljam se iz Dablina, i mogu reći da ne govori istinu. I ovde je kao i u Srbiji, samo tabela Istočne konferencije, i ne može se videti nikako Zapadna. Stvarno bi mogli više da rešite taj problem sa tabelama
(Eire, 08. decembar 2018 09:02)

Legenda:))

Гиле

pre 5 godina

У Денверу никог није ишао шут, осим Хернангомеза који није ни шутнуо последњу четвртину. Проценат шута екипе око 37% кад се приближио крај само су Јокић и Мареј шутирали, ал кад неће, неће. Са ће тактику морати да мењају, вероватно ће Никола више шутирати. И више бити класичн центар ако Милсап буде дуже одсутан.

Milan

pre 5 godina

@niksicko
Skoro isto kao i onaj sto ga je uzeo prosle godine ispred Donovana Mičela a ove godine razbija i najbolji je igrač tima!
Ne znam čemu omalovažavanje Baglija, 13,1 poena uz 52% šuta, 6,5 skokova i 1,2 bloka po utakmici je sjajan učinak za 19 godišnjaka, koji pri tome ima fizikalije za Top 10 igrača lige. Sad što od njih 100 samo 10 uspe, i što ne znamo kako će se ko razvijati i odnositi prema sportu je druga stvar, ali predispozicije da za nekoliko godina u Foksu i Bagliju dobiju najjači pik tandem u ligi su tu.
Objektivno zadnja dva drafta je Divac odlično odradio, osim što je umesto Džeksona mogao uzeti Kuzmu, ne samo zbog kvaliteta već što mu je igrač na toj poziciji više trebao

Mita

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih! 
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).
(NNN, 08. decembar 2018 10:57)
Klasika kad neko prati samo jednu ekipu. Pa svi veliki su gubili od slabih u sezoni gde imaš 82 utakmice to je normalno. Pogotovo u jesenjoj fazi. Pa Milivoki izgubio od Sansa. Slično ti je i u EL sada je faza kada su veliki u lošijoj formi, pa CSKA može da izgubi u Morači.

petarczv

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!! 
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

Druze nemoj da se brukas. PER (player efficiency rating) je sasvim druga stvar. To je ono sto mi zovemo index korisnosti. Kada se igracu saberu svi poeni, asistencije, skokovi, ukradene lopte, blokade iznudjeni faulovi... I oduzmu izgubljene lopte,dobijene blokade, faulovi, promaseni sutevi... Onda se dobija PER a ovo je obicna +- kolona koja pokazuje kolik je razlika izmedju primljenih i postignutih poena imala ekipa dok je odredjeni igrac bio na terenu i kad je bio van njega. Npr. Lebron je sinoc imao 35p ali je imao najlosiju +- statistiku naime kad je on bio na terenu razlika je bila - 19 na stetu lejkersa,sto znaci bolje da nije ni igrao hahahahha

Đole

pre 5 godina

@ Džoni

Tražio si statistiku Bjelice. U šutu za 3 poena prvih pet igrača lige su: 1.Stefen Kari, 1. Rudi Gaj, 3. BOJAN Bogdanović, 4. Nemanja Bjelica, 5. Derik Rouz! U procentima šuta iz polja je 19, odmah iza 17. Nikole Vučevića i 18. Vili Koli Štajna. To je isto odličan rezultat jer u toj statističkoj koloni dominiraju centri. Na primer, Grik Frik je tek 13. a trenutno je po ESPN-u četvrti igrač u trci za MVP celog šampionata. U toj statističkoj koloni je npr. Lebron 26, Stef Kari 31, a KD 32.

Under Armour

pre 5 godina

Kakvi su igrači Dearon Fox i Marvin Bagley! Au. Budućnost NBA. Kada vidite njihov poenterski učinak, uz neverovatan procenat šuta, tek tada shvatite koliko ima potencijala u njima. Kada tu dodamo Bogdana, Bjelicu, Kolija-Stajna i Badija Hilda koji mogu dosta da donesu, deluje realno da vidimo Sakramento u plej-ofu ove sezone!

wasd

pre 5 godina

Jako loš procenat šuta za 3? I mnogo skromniji šuteri od njega bi 1 od 5 smatrali očajnim šutem.
(Džoni, 08. decembar 2018 08:25)

A po čemu si zaključio da mu je šut loš, po jednoj partiji gde je uzeo par šuteva?
Procenat mu je inače 40%. To nije loše. Jedno je trening, drugo utakmice protiv rivala.
Marej je sinoć šutirao za tri 0/4. Inače 31% u sezoni.

lignjoslav

pre 5 godina

Niko ne tera Jokica da bude bek suter, vec plej...i to radi fantasticno...zato i pobeđuju. I nocas kada je i to igrao ispod svog uobičajenog nivoa, opet je bolji od svih plejeva sto ih Denver ima (a da nisu povređeni) To se videlo kada je Huančo ostao sa drugom petorkom i niko bre loptu da mu doda, a do tad je bio najbolji. 3 asistencihe Jokica su isle na njega, jer i onakav bezvoljan Jokic zna da prepozna te stvari i da ih odigra.
Procenat šuta brine, ali i do sada nije bio presudan toliko.
Juče mi je najvise smetalo sto je isao u reket jer je za klasu bolji od Sarlotovih centara, a to uopste nije pokazao. Znaci taktički dobro osmišljeno jer sta ce njemu sut za 3 kada moze da dominira nad onakvim centrima. Ali on jednostavno nije ulozio ni minimum truda, vec tri četvrtine se nesto prenemagao i cekao od sudija da sude faul. (jesu ga tukli, bio je sav izgreban i krvav, ali se videlo na kraju da on i pod takvim batinama zna da igra)
Ova utakmica je bas dobro osmišljena da on bude prva opcija u napadu i da postigne 25+ poena i to vecinu iz reketa (bez suta za 3) ali on je jednostavno igrao samo posledmjih 5 minuta. Igraj brate i daj kos, pa ako sude jos i faul, onda super, a on celo prvo poluvreme bukvalno izguran od igraca koji su i slabiji i laksi po 15 kg i siri ruke trazeci faul a realno moze da ih pojede.
Očekujem Jokićevih 20+ nocas

bskfan

pre 5 godina

@Marko

Tako je Marko. Ljudi ne shvataju koliko promenjena uloga u timu moze da utice na igru nekog igraca. Od kada je dosao Milsap, Jokic vise nije igrao na mestu koje mu najvise odgovara. Sada se to desilo i Embidu sa dolaskom Batlera (i Batler igra u reketu kao i Milsap) jer od njega ocekuju da igra "strech 5" i njegove brojke su se prepolovile.

I za Jokica i za Denver najbolje bi bilo da imaju "strech 4", visoko krilo koje igra dobro iznad obruca, dobro sutira trojke i dobro sutira slobodna bacnja. Idealani igraci bi bili Dejvis, Porzingis i njima slicni igraci a ne niski igraci tipa Milsap.

petarczv

pre 5 godina

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.
(palop, 08. decembar 2018 15:19)

Druze ja sam objasnio sta je PER a ti si rekao da to nije to nego nesto komplikovano hahahahahahaha.

JPR24

pre 5 godina

Nadam se da je Jokic samo u nekoj fazi
Umora ili sta vec kad je sut u pitanju. Vec u nekoliko utakmica ima problem sa sutevima. Manje bildovanja, vise sutiranja, inace ode meka ruka... Inace Denver u problemu sa povredama, sad i Milsap. Gusto. Za ostale, samo neka nastave.

Milan

pre 5 godina

@Ivan

Ne slažem se u potpunom. Ja sam i prošle godine rekao da se ne bih kladio da će SAS u plej-of ( ne bih ni da neće), dok sam za LAL i jutu siguran da će ući. Hjuston jeste za sada nenormalno razočaranje ali njih u plej-offu niko neće želeti da sretne, za LAC sam uveren da neće videti doigravanja. SAC je najveća misterija jer su oni ekipa koja će na kraju sezone biti bolja nego sada, mada su im objektivno šanse male.

palop

pre 5 godina

@(petarczv, 08. decembar 2018 13:41)

PER nije indeks korisnosti, nego je napredna statistika koja ima prilicno komplikovanu formulu.

el

pre 5 godina

9 igrača u rotaciji sinoć za Denver. Možda je dovoljno, možda nije ali ko je pratio onu borbu za ulazak u plejof pred kraj prošle sezone sigurno dobro pamti one ludačke partije Jokića kojih za sada nema. Nisam zabrinut, ima još dosta da se igra, Denver ima ODLIČAN skor a Hornetsi ipak nisu loša ekipa. Sledeće gostovanje je protiv Atlante, to ne bi smeli da izgube. Prošle sezone porazi od takvih ekipa su ih koštali plejofa.

Pseudoharms

pre 5 godina

Dobro, moralo se nekad i izgubiti. Mene od poraza, vise brine povreda Milsapa, bas sada, kad je konacno poceo da igra jako dobro. To menja citavu koncepciju, u sledecim utakmicama Jokic ide pod kos i ponovo postaje centar. Poenterski, to ce biti dobro za njega, kako ce odraziti na igru celog tima - videcemo. Eksperiment Jokic + Plamli u istoj petorci je katastrofa, nadam se da je Meloun to apsolvirao jos prosle godine. Kingsi igraju dobro, dobijaju koga treba da dobiju. Bjelica nije slucajno Profesor kosarke, a Bogdan i dalje puca - neka puca, ne promasi samo onaj koji nije ni sutirao.

Ministar

pre 5 godina

@ Lignjoslav

Slazem se u potpunosti, o tome sam razmisljao pred kraj utakmice.

Nista o Milsapu? Npr. da je slomio prst i tome slicno...

Milan

pre 5 godina

Denver se još i dobro držao sa 22% šuta za tri. Jokić i Marej kombinovano 0/11. Zapravo podatak da zamalo da dobiju utakmicu u kojoj ih ništa ne ide i izgube Milsapa, uz ranije povređene startere Herisa i Bartona pokazuje da su tim koji ima sistem igre i ne zavise od pojedinaca.
Po meni veoma važan im je meč u ponedeljak protiv direktnog konkurenta Memfisa, takvi mečevi vrede dvostruko.

lignjoslav

pre 5 godina

@milan
Ne slazem se bas. Sarlot je odigrao loše, Walker prespavao pola meca, gomila nerezonskih suteva cele ekipe. Sta se desilo sa Batumom, ovo nije ni senka igrača kakvog ga pamtim. Jako losa utakmica i jednih i drugih. Toni Parker jedina svetla tacka obe ekipe. Na kraju on prelomio na 106:103 onim košem. Verovatno bi Denver i okrenuo da su odbranili taj napad. Velika greška što nisu koristili Huanca dok je bio vruć i imao odlican šut. Mislim da je igrao 5,6 minuta posle tog 15og poena a da nije pipnuo loptu. Tad je Jokic bio na klupi i mislim da on ne bi napravio takvu grešku da ga zapostavi u tom trenutku najraspolozenijeg igrača, ali jednostavno se decko ohladio i na kraju je bas zabrljao. Previse gresaka da bi se dobio cak i neraspolozeni Sarlot

ako volis nba

pre 5 godina

ako volis moras malo vise i da pratis. nocas je denver igrao sa samo 9 igraca od cega je jamal bio rovit a milsap nije igrao od sredine 3 cetvrtine - dakle 8 igraca. vise se nije moglo iako su bili blizu.

Dragan Feliks

pre 5 godina

U prvom poluvremenu Denver letargičan I bez odbrane. U drugom su se malo pokrenuli i stigli rivala, ali je skraćen roster i slabiji doprinos igrača sa klupe odlučio. Mareja i Jokića je čini mi se stigao umor a nije bilo drugog da povuče ekipu. Jokić Iako realno loš jedini pozitivan u +-. Večeras Atlanta pa kući. Bjelica odličan a Bogdan dobar.

Гиле

pre 5 godina

Sad cu vam reci zasto Jokic lose sutira, zato sto on ulazi uakmicu prvo da razigra saigrace pa tek onda pocne da sutira nije u ritmu...Vucevic od starta sutne 3-4 puta da se zagreje i zato je u ritmu...dakle mora da bude agresivniji na pocetku utakmice..
(Nemanja, 08. decembar 2018 09:33)
Па како се у ову теорију уклапа да је пре недељу дана имао стартни шут 7/7 па је пред крај меча покварио на 7/12.

Иван

pre 5 godina

Каква је лудница Запад ове године! Пет екипа којима је већина аналитичара видела сугуран пласман у плеј-оф (Хјустон, Сан Антонио, Јута, Њу Орлеанс, Минесота), тренутно ван најбољих осам, а још мало па трећина сезоне готова. Мислим да је многе заварала прошла година јер је било превиша танкирања, па је једној Јути био довољан бљесак Мичела да направи дар-мар. Сада тога нема. Од горњих екипа можда само Хјустон стигне до најбољих осам. Само не знам уместо кога. Вориорси ће бити у плеј-офу, Денвер такође (синоћ катастрофална партија, пола тима немају, а замало да победе Шарлот, страшно су дугачки), Оклахома исто пролази, Клиперси су сигурни, Лејкерси вероватно (Леброн неће допустити да не види завршницу), Блејзерси и Мемфис ће добијати довољно на искуство. Ту једино Кингси могу да извисе, али они овог месеца имају прилику да набију добар скор, нешто им је лакши распоред. А и Далас може да експлодира. Каква сезона!

zemunski kej

pre 5 godina

Dobro da imaju zalihu pobeda jer svaka sledeca se biti problem, Ovo je previse povreda za svaki tim a kamoli za Denver ,Rezerve se trude ali nemaju kvalitet, Ocekivao sam da Troj Liles iskoristi prostor i zatrpa kos a on sve promasije a igra sutera,Huancho je dobar ,jedini napredovao od rezervi,Bizli slican Mudiaju ,Sa Jokicem i Marejem samo sa njima ne mozes do plej offa, Kingsi su lako pobedili Kavalirse ,cak je trener eksperimentisao povedu sa 10 razlike pa ovi stignu on pojaca postavu pa opet brzo 10 razlike, Kingsi lepo izgledaju na terenu, Pa i nasi igraci,Bogdan nesto losiji nego na predhodnim ali solidan.

petarczv

pre 5 godina

Klasičan Denver - pobeđuje najjače, a gubi od slabijih!  
Jokić se ispormašivao (ni ostali nisu mogli da ubodu trojku), ali je jedini u ekipi bio u plusu (+8).

Pa sinoc je izgubio toronto od bruklina, oklahoma od chikaga... To je normalno a sarlot nije uopste loša ekipa i moze svakog da pobedi...

Marinko

pre 5 godina

Jokić se ove godine mnogo više troši u odbrani, što se vidi i doprinosi ukupnom kvalitetu odbrane tima, ali nema kondicije da istovremeno igra i isti nivo napada kao prošle godine.

Navijac

pre 5 godina

Denver bas nema srece sa povredama, sinoc nastradao i Milsap (fraktura stopala). Bice tesko u narednim utakmicama ali nadam se da ce Jokic konacno da zaigra kako moze.

Milan

pre 5 godina

Potvrdjeno je, Milsap je slomio palac na desnom stopalu. Po nekim pravilima to je oko 6 nedelja oporavka, ili ti 20ak utakmica... Denver ce veceras vs Atlante biti bez 3 od 5 startera. Ne znam koji tim u ligi bi mogao da se izbori sa tim. Sve u svemu, maler teski.

Radna Skela

pre 5 godina

PER ima mnogo kompleksniju formulu od evropskog indeksa korisnosti. Izuzev statističkih podataka koji se koriste u indeksu korisnosti, PER uzima u obzir minute provedene na terenu, kao i broj poseda (tzv. "pace") i na taj način dovodi sve igrače u istu ravan bez obzira koliko su proveli na terenu. Da bi PER bio validan, igrač mora da, u proseku, igra najmanje 6.09 minuta po meču. I da bi bilo još malo komplikovanije, u svakom trenutku, prosečan PER svih igrača u ligi je 15.00

Dakle, PER nije indeks korisnosti, mnogo je realniji.

pooh

pre 5 godina

Foks i Hild su sinoć bukvalno rasturili Klivlend. Pružili istinske All Star partije, ali je NAJVEĆI PER, nevovatnih +35 imao BELI!!! Naravno, i Foks je imao fantastičan PER +31. Beli opet radi profesorski kao što je radio u reprezentaciji - nevidljiv a fantastičan doprinos timu. Sinoć se bacao po parketu, tako je omogućio dve kontre. Zato je posle Badi Hilda imao najveću minutažu - 30 minuta!!!
(Đole, 08. decembar 2018 09:14)

To sto si naveo nije PER, nego +/-. To su razlicite stvari