Petak, 30.11.2018.

08:10

Rekord karijere Bogdanovića, Teodosić bez poena, Marjanović bez minuta

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Sakramento Kingse 133:121 u derbiju "srpskih" NBA timova.

Izvor: AK

Rekord karijere Bogdanoviæa, Teodosiæ bez poena, Marjanoviæ bez minuta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

mič

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivan, 30. novembar 2018 08:24)

Da bi uzimao solidan broj šuteva te šuteve moraš sam sebi i iskreirati, odnosno moraš imati igru "1 na 1". Bogdanović tu igru ima,kao uostalom i igru "2 na 2", pik igru... što se za Bjelicu ne bi baš moglo reći, bar ne kad su NBA standardi u pitanju. Zog toga uglavnom i čeka da dobije loptu na otvorenom šutu i pogađa ili da mu saigrači nekim blokom otvore pozicija za prodor ili šut.

Bogdanović nema previše takvih situacija u toku utakmice i skoro sva ta njegova poentiranja su rezultat njegove kreacije. Zbog toga je procenat šuta od 40% za igrače koji igraju na taj način, prihvatljiv...a svaki od 50% pa naviše veoma dobar.

Ovde smo videli deo Bogdanovog napadačkog arsenala...levi prodor, desni prodor, "step-bek" šuteve, "kros-over" i "trojke u lice", građenje i poentiranje sa niskog posta i sjajne asistencije. Za igrača takvog kvaliteta, potpuno je normalno , da po utakmici ima 15-20 šuteva. Iako, cenim i Bjelicu, ipak je bata-Bogdan jedan nivo više od Bjelice.

Marokanac

pre 5 godina

I sutira dobro I asistira odlicno - steta sto Kingsi nisu malo bolja ekipa pa da pojure. play off jer je konkurencija na Zapadu brutalna.....

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Dobro je igrao, ali poslednje poene je dao 6:32 pre kraja meča. Slaba završnica za najboljeg poentera dotadašnjeg meča.

Sve u svemu, Kingsi jesu talentovani ali jako teško da će da se domognu plejofa ove godine. Voleo bih da grešim.

Marko

pre 5 godina

Sut 8/20.....pai ja bi imao ovakav sut. 
(sasa jokic, 30. novembar 2018 08:52) 

Pa ne bi, ipak.
(Jugram Haschwalth, 30. novembar 2018 10:51)

Mozda 0/20

zoran ivkovic

pre 5 godina

steta za nase momke i kingse imaju finu ekipu ali na zapadu je mnogo dobrih ekipa u borbi za plejof . tabela na zapadu se brzo menja . dalas bio prezadnji sad vec 8 ,minesota bila isto prezadnja jedno vreme sada 9 . hjuston sad prezadnji ,a pelikani i oni ispali iz prvih 8 ....juta sa finom ekipicom van plejofa.na zapadu kuva i steta za Bogdana i Bjelicu igraju dobro . Da su na istoku koji je predvidljiviji kingsi mislim da bi igrali lagano plejof ovako bice mnogo tesko jer se mnogo ekipa bori za to 8 mesto .

Sale

pre 5 godina

Bogdan-Begli kao i Bogdan-WCS radi odlično, oboje su atlete i asistencije i poeni iz reketa dolaze, bez obzira protiv koje ekipe igraju. I u kombinaciji sa šuterima koji treba da rašire protivnika, ovi imaju dosta prostora i za alleyoop ove. Bejelica ne treba nikako da bude u komb sa Bogdanom jer i on isto tako dobro dodaje, i oboje i Bogi i Beli bolje i inventivnije dodaju od Foksa. Beli-Giles je radilo odlično pre neko veče. Samo da odrede ko ide u prvu postavu+Foks, gde ide Šampert, gde Badi Hild, jer oboje su šuteri i šire protivnika. Solidna je ekipa Sakramento, treba im vremena za uigravanje, pre svega u odbrani, i da nađu pravu komb za postave.

Иван

pre 5 godina

За оне који не гледају: није важно колико је ко пута шутнуо у НБА, важно је да се погоди када је густо. Ето, то Богдан још увек нема. Вратио је екипу у меч у једном тренутку, али је она блокада Бредлија над њим опет подигла Клиперсе. Боги може још да се поправи, мада није више ни клинац. Дончић нема можда боље проценте, али мали има менталитет Бодироге, погађа када треба. Код нас је Бјелица можда такав, али он се не гура да шутира. Синоћ су се Кингси држали док је он играо у првој четвртини. Чим Бели изађе, прави се разлика. Бегли јесте талентован и за разне ствари бољи од Немање, али кад он уђе подиже се само његова статистика, а игра Сакрамента пада. Оно где су сада Кингси зове се ћорсокак: не знају да ли да јуре плеј-оф сад пошто немају пикове наредне године на драфту (што подразумева више Бјелице и чак Куфоса), или да развијају младе, што значи више Беглија, Џајлса итд. Мало су посустали, попут Нагетса у једном тренутку, али ће се ваљда и они вратити. Запад је страшно јак ове године, само Санси су после четвртине регуларне сезоне ван трке за плеј-оф, за недељу дана си од првог десети (види Мемфис, Портланд) или од десетог први-други (види Денвер). Мене је јутрос највише забринуо Дивац: није изгледао као да је у клубу све у реду.

Gde ja živim

pre 5 godina

Dobar Boki, ali može i još bolje. Samo neka šutira. Treba i Beli tako. Kad imaš priliku prangijaj. Kingsi na momente igraju lepo, ali na momente je to i dalje tinejdžerska delikvencija.

Žao mi je Tea, ja sam od onih što smatra da on može, da ima šta da pokaže, ali u ovom timu i ovom trenutku to nije moguće. Ima on dosta mana, ali ima brate i kvaliteta koji se mogu iskoristiti. Nadam se boljitku.

dzo

pre 5 godina

Teo ovako može samo kod Saleta nadmenog, neće odbranu da igra, za disrispekt Riversa sediš na klupi pa gledaš i pamtiš. U NBA nema fauliranja na pola terena kad protivnik povuče kontru. To mu je rečeno 1000 puta al on eto bolje zna ili namerno hoće kući. Bogi - igračina i lider. Primer kako beli bek može i treba da se nametne.

Dzhoni

pre 5 godina

Strašno koliko je danas neujednačen sudijski kriterijum u ligi. Neverovatno koliko su tukli klipersi od 7 minuta 4/4, gde su i sprečili kongse da preokrenu, a došli su na -4 nakon trojke i polganja bogdana.

fortissimo

pre 5 godina

BB je igrao odlicno. Sa njim u igri Kingsi su imali zaostatak od 3 do 5 koseva. Kada bi otisao na klupu ta prednost Klipersa je isla u dvocifrenu. BB , ma koliko igrao pametno i pokusavao barem malo da donese evropsku kosarku u Kingse ali tesko..saigraci igraju tipicnu NBA kosarku. Fox primi loptu, sjuri se kroz ceo teren i uleti u trojicu u reketu i izgubi loptu.Kada treba da se rezultatski stigne protivnik. Slicno je i sa ostalima. Ne gradi se akcija i uposljava igrac .Cilj je da se da siguran kos i od 3 ode na 1 minus u rezultatu? Nema sanse! Promasaj ili uletanje u reket, gubi se lopta ? BB promasi kos, ok, nije Dzordan ali NIKADA u bitnim momentima utakmice. Primer. Organizuje napad na liniji za 3, ja iz Srbije vidim da ima nameru da sutira, ispod kosa nema niko, rukom objasnjava Stajnu da ode pod kos, i to sve u toku akcije, ovaj odlazi pod kos, BB promasuje ali Stajn skace , hvata loptu i poentira? BB to treba da mu kaze? I u mnogim takvim situacijama kada neko drugi sutira i promasi, na skoku nema niko od centara, ide kontra i primaju kos? Kingsi NEMAJU kvalitetne centre a Klipersi su ih razbili, mislim na njihove centre. Takodje, kao tim su bili precizniji. Badi Hil je ocajan i to nekoliko utakmica, Fox, njega neko treba da veze..sta dalje treba da pisem? Nece lako biti BB sa takvim NBA mentalitetom. Problem je sto ostali NE shvataju da nisu Dzordan. Samo velike zvezde mogu tako da igraju a ne ovi. Kada bi samo malo igrali timski imali bi mnogo bolje rezultate.

Nenad

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.
(Džoni, 30. novembar 2018 08:19)
Bjelica je drugi igrac lige po procentu za tri poena! On upravo treba da pocne da uzima vise suteva.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

bambam@
Nisi gledao meč... i nemoj da komentarišeš jer je Bogi bio u pojedinim trenucima najbolji igrač na terenu... vukao sam ekipu do o potpunog smanjivanja vođstva... ali nisu imali dovoljno snage da prelome. Možda da ga nije izvadio kad je krenuo da sam stiže Kliperse... al ajd.

sasha

pre 5 godina

Sakramento odličan ali Klipersi izvrsni.Protiv tako mobilisane i angažovane odbrane i nisu mogli ništa više da urade.Ne radi se o krštenoj lopti koju Beli nije dobijao,što napisa dole /@Markobrebrat/,već o visokom tempu igre koji ni Bogi baš nije mogao da isprati do kraja.Kome dodati kad su svi pokriveni i zatvoreni?Klipersi sve u svemu bolja ekipa a broj koševa koje je postigao nisu opravdanje za poraz jer mu ovo više nije ruki sezona.Da je mali Fox pokupio par ispuštenih klipersovih lopti možda bi Sakramento uspeo da prelomi prednost 5 - 6 min. pre kraja.

NBA Live

pre 5 godina

Steta sto je Bogdan iz reketa sutirao 13/5 da je to bilo malo bolje kao sto je realno isao bi 30+ poena na ovoj utakmici, ali ako nastavi da uzima ovoliko suteva ubrzo ce doci i takva partija.

SakaludaKV

pre 5 godina

“Nikako ne shvatam kako jedan suter - realiyator moye da ima tako los procenat suta i to konstantno ?
(Paja, 30. novembar 2018 08:40)“

Nikako da shvatis? Pa ne shvatas zato sto ne razumes kosarku! Kad budes shvatio da Bogi nije klasican suter-realizator, vec odlican organizator igre, odlican igrac pod kosem za svoju poziciju, odlican odbrambeni igrac koji se mnogo trosi u odbrani, igrac koji sutira kad drugi nece, tj.pred istek napada iz nemogucih pozicija (bar tri puta po utakmici), sutira mnogo puta trojku sa pola terena pred istek cetvrtine. Jednostavno, kad budes shvatio da je svestran igrac, koji moze mnogo toga, koji ima dosta mesta za napredak, a posebno sut moze da mu napreduje. I sad su mu brojke dobre, jer je izasao iz povrede, a bice sigurno jos bolje.

Retki su igraci koji rade sve sto Bogi radi za tim i da pritom imaju bolje procente suta! Mozda 2-3 u NBA!!!

Je l sad malo bolje shvatas?

dule

pre 5 godina

8/20
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 30. novembar 2018 09:50)

23 napada je završio šutom (uključena slobodna) i postigao 26 poena. 6 asistencija, 1 izgubljena lopta. 2 skoka u napadu.

Nisam gledao utakmicu (pretpostavljam ni ti) tako da statistički gledano napadački vrlo dobra utakmica.

aaaa

pre 5 godina

Pogledajte npr ukupan Hardenov procenat suta,ove pa i proslih sezona...s tim sto Harden ima slobodu da svaki put sutne 20 ili vise puta...pogledajte Bogdanov...bez prve dve utakmice,s obzirom da je tek izlazio iz povrede,i malo igrao,ima ukupan procent 45%,a za tri 41 %...inace koliko trenutno ima i Luka Doncic npr,za tri ima 40%,a Harden 37%...Ali za Srbe Bogdan je solidan i procenti uzasni,a Harden je mvp i Doncic ruki godine

MilenKoNaVodi

pre 5 godina

Teo, vredis, vrati se u evropu, zelimo da te gledamo jos u top formi kako igras!
NBA nije za svakoga i sasvim je u redu priznati to.

bob

pre 5 godina

@ (maxy, 30. novembar 2018 08:25)

Bogdan nije bio noćas u prvoj postavi. Ušao je sa klupe. U naletu je povukao ceo tim i spustili su na 3 razlike. Onda LA zove time out posle koga iz nekog razloga trener SAC ostavlja Bogdana na klupi. LA dve brze trojke i dvojku. Trener SAC vraća Bogdana u igru. Ovaj opet radi isto. Spušta razliku. Za preokret i pobedu im je trebao jedan ekstra jak centar jer tu su izgubili utakmicu uz naravno činjenicu mladosti tima tj. neiskustva u prelomnim trenutcima. Uostalom oni su već do sada učinili mnogo više nego što je bilo ko očekivao. Imaju skor 10-11.

Matrix

pre 5 godina

Kako Teo da igra i bude raspolozen kad mu nedaju minute da igra. On bi u Sunsima ili Spurs pa cak 76 ima bio to sto jeste. playmaker. Nece da mu daju loptu u ruke da kreira on. Pa sta hocete od coveka bre, doc nece da mu da bar po 15min. a na Teovu izjavu on kaze da neveruje da ce Teodosic da se vrati u evropu. Sta hocete od pravog floorgenerala covece, meni nije jasno. Pa on nikad nece biti off igrac. Trade u frugi team i on ce ih razbiti kad se sretnu.

iv

pre 5 godina

Zamišljamo,da je neke lude sreće,da Divac i Stojaković,uzmu Bobija i Tea,ma svima im bi svanulo,a tek reprezentacija kako bi bila spremna,u prvoj postavi,ludilo...

BojanNS

pre 5 godina

Mislim da su sudije definitvno prelomili utakmicu. Na 5 min do kraja na +7 za Kliperse, ne sviraju cist faul nad Bogdanom nego je kao blokada bila, i u kontri Harel daje kos uz faul gde je bio manji kontakt nego u prethodnoj situaciji. Tako da bude +5, otislo se na +10 i Sac vise nije imao snage da se vrati.

Markobrebrat

pre 5 godina

Citao sam ovde komentare kako Kingsi ponovo igraju lepu timsku kosarku. Ne bude mi mrsko, ustanem ranije, pa pre posla pogledah drugo poluvreme. Ono je kriminal, bar po meni koji sam laik za kosarku. Ja sam iskreno video dve akcije da je Sacramento izveo, 80% njihovih napada se zavrsavalo u prvih 7-8 sekundi napada, sve neki isforsirani sutevi ili neki ulazi. Moj utisak, Bogdan ima dosta slobode u napadu, Beli nije dobio krstenu loptu za malo vremena sto je igrao u drugom poluvremenu. To je neki moj utisak.

MisterNo

pre 5 godina

@Gandra Šajkaš
Ma ugovori ljudi, ugovori. Vecina igraca ima zagarantovani minimum, a ovi nasi ocito nemaju to u ugovoru i eto....

Ibarski crv

pre 5 godina

Sto se minuta tice najcesce je ugovorima garantovana minutaza igracima i ukoliko se ne ispuni placaju se penali, tako da su neki igraci i zrtva tog sistema.

Иван

pre 5 godina

Богдан је слика и прилика наше кошарке тренутно: одличан играч, свестран, али не и доминантан. Исто важи и за остале, осим за Бобија, али он је толико незгодан за тактичке поставке да га данашњи тренери избегавају. Није ни чудо што је ова генерација "вечита друга". Остаје нам да преузмемо рецепт управо Клиперса, који без изразитих звезда ломе противнике. Или да плачемо због Дончића. Мали је направио глупост века: јесте освојио злато са Словенијом, али сада ће до краја каријере гледати светска првенства и олимпијске игре само на ТВ-у. А нама би легао савршено. Штета!

Dragan

pre 5 godina

Gledam sad tabelu Zapadne konferencije - malo su im neujednaceni kalendari u ovom prvom delu sezone. Golden stejt vec ima 23 odigrane utakmice, a neki timovi tek 20.

Marko Z.

pre 5 godina

Bogdan ce biti zver za koju godinu! Beli ce biti standardno solidan do kraja uguvora, a Bobi dobija minute, kada trener proceni da ekipa protiv koje igraju nece mnogo moci da koristi njegove nedostatke u odbrani.
Za Tea me boli dusa sto ne igra vise. Ovde vlada misljenje da se nije snasao u NBA, ali moje misljenje je da bi u nekoj drugoj ekipi igrao dobro. Prosle godine je bio solidan i sa njim u ekipi su LC imali veliki procenat pobeda. Povreda ga je mnogo usporila, ali sta da se radi. Ove godine igraju drugaciju kosarku i u ovaj sistem se on ne uklapa.
Sada da kazem neku rec u njegovoj statistici. Teo je igrac koji je navikao da lopta bude kod njega i da kreira. To u NBA ne moze da radi, ne daju mu. Prosek prosle godine mu je bio oko 9.5 poena i 4.5 ass po utakmici. To ni malo nije lose, kada se ovako gleda. Za 26 min koliko je prosecno bio u igri, ekipa ima 60 poseda npr. 30 je sigurno odlazilo na silovanje Riversa, Lua i Grifina. Od preostalih 30 nije uvek bila lopta kod njega. Za 20 poseda, 5 puta da kos, 5 puta asistira, 5 puta promasi i 5 puta ne prodje ass, ili izgubi loptu. Tako da nije on Dzordan, pa da pogodi svaki sut i da iskoristi svaki posed. Ovu godinu necu ni da komentarisem.. Sta moze da uradi za 6 min? Clipersima ide dobro i ne kazem da treba da igra vise, samo mi je mnogo krivo.. Mislim da bi promena kluba bila prava stvar!

bambam

pre 5 godina

8-20 šut... da mu je trener tata ne bi toliko šutirao. Svaka čast Bogdanu, ali NBA filozofija je nakaradna... nema to veze sa košarkom kakvu mi volimo

Sale

pre 5 godina

Šut jeste lošiji, ali je pokupio neku loptu posle svog promašaja. Popio je blokadu koja je u stvari bio faul. Biće nešto od njih, mnogo su mladi. Bar ih je lepo gledati

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Bradonja, 
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.

NIkola

pre 5 godina

Kriminal sta rade Blelici treneri u NBA..stvarno trebao da se vrati u evropu a ne da se ponizava.
Sve igra po 2-3 minuta..da kos i odmah ga trener izvede iz igre...zadnjih 7-8 minuta nikad ne igra i ako je po meni najvazniji za uspeh kingsa.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bogdanovic na 35 minuta lagano moze imati Ol Star cifre. Neverovatan je. Kliperse zaista ono bas hoce, onaj Bredli ladno 11 utakmica lik nije zab'o trojku, a veceras 4 :D Bas je hteo sut Kliperse i par frljoka im udje i 10 puta faul kos cccc. Bogdan je Doncic na spidu, brzi, hitriji, kreacija nestvarna, u odbrani mnogo bolji, Lua je sveo na 10-ak poena i ocajan sut. Baca alej-up-ove kao od sale, bb iq 150. Zaista sam jako prijatno iznenadjen koliko taj momak iz nedelje u nedelju napreduje, on cak i ispod kosa zna da izgura igraca kao da je krilni centar. Bas se uradio sa misicima. Bjelica odlican, ali steta dobi 4. licnu pa morao na klupu, jos im se Bagli povredio. Inace utakmica je bila spektakularna, kosarka ludilo, ko god misli da je NBA cirkus je smesan. Ono je strasno koji nivo kosarke, a Bogdan na takvu odbranu perverzija igra. Klipersi su malo i od sudija vise dobijali nego sto treba, steta zaista. Bogi par puta u zadnjim sekundama sutirao, pa mu nisu procenti vrhunski, ali igra, ljudi moji ko nije gledao ne moze na obicnim hajlajtsima videti koliko je dobar. Dao jedan kos i dobio faul dodatno, podigao ruke, a ono misici kao statua isklesan. Uradio se brutalno, zato i ovako pegla. Steta sto Milos nema tako volju kao Bogdan da se uradi :D Predivna kosarka, lud tempo, nasi odlicni, Sakramento i bez srece, Bagli im se povredi, a Bjelica cetiri licne, a Klipersi 57% suta. Milos udje podeli 3 asistencije i izadje haha. Steta sto nema kao Bogdan volju da se onako uradi:)

rambo amadeus2

pre 5 godina

Bradonja,
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gandra Šajkaš, 30. novembar 2018 08:38)

Realna cinjenica na osnovu toga sto pratis nba ujutro na sajtu?
Kako to da je Bobi supalj u odbrani a svaki put ima medju najboljim +/- u ekipi? Samo mi to objasni?

zemunski kej

pre 5 godina

Bogdanovic je igrao 35 minuta a Bjelica 19 minuta, Imate to na sa sajtu nba oficial, Tako da malo ograju ne stoji, Menjam misljenje o Doku Riversu,posto je oterao Deandre Jordana,Grifitsa i SVOGA SINA napravio je ekipu bez zvezda koja kida i to na zapadu, Nije nepravedan ni prema Marijanovicu koga stavlja kada treba kao ni prema Teodosicu,igraju koliko treba timu da pobedi,

Džoni

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.

Ivan

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.

maxy

pre 5 godina

Bogdan iz prve petorke jedini pozitivan u +/- statistici (+1), dok su svi ostali u debelom minusu, ukljucujuci Foxa koji ima -23!
Na 5 min do kraja bilo je 4 razlike i onda su svoje majstorstvo pokazali Fox i Badi Hild te su Klipersi otisli na +15 bukvalno.
Steta, Bogdan najbolji igrac, mada sut moze preko 40% sigurno, iako je ovde popio i neku blokadu, dok je Beli standardno ok.

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Nista ne razumem. Cemu tako mala minutasa nasih igraca ako igraju odlicno? I Bjelica I Bogdanovic bi trebali da imaju mnogo vece minutaze

Dejan

pre 5 godina

Citiracu lika sa yt, sve tacno, samo da ne pravi te gluposti i da bude konstantniji...
"На први поглед рекло би се одличан резултат, мада није баш тако, промашио је доста отворених шутева, а погађао тешке, одлично је читао одбрану противника али барем 3 пута промашио полагања. Много је играо за тим, много, асистирао је мајсторски, трошио се много у одбрани. Био је лидер у Партизану и Фенеру, може и у Кингсима. Вечерас је могло да буде његово вече, али му је видно понестало снаге. Жао ми је што не успева да веже 2, 3 тројке за редом, мада опет, био је повређен, 10 утакмица није играо, ови одмах променили мало систем, нервирао се много у претходним утакмицама. Никако да му кликне једна текма, да одува све око себе."

MilanBg

pre 5 godina

Naši igrači gde su se pokazali njihov tim je izgubio, a gde nisu ni igrali, njihov tim je pobedio. Sto znaci da su za NBA kanal i jedni i drugi!

mst

pre 5 godina

Fakt je da nisam vise u toku sa Nba ligom, tj ne shvatam igru kao ranije(devedesete pa do 2008) ali nekako ne mogu da se otmem utisku da je Bjelica trebao jos pre par godina da ode u San Antonio, mislim da sa svojom kosarkaskom inteligencijom bi se idealno uklopio u sistem Popovica. Steta za njega, vanserijski je igrac i dobar je sad u Kingsima ali opet ima oprecnih misljenja da ne bi trebalo da dobija minute jer Kingsi grade tim za buducnost. Mozda je i rodjen u pogresno vreme jer ovo danas vise nije sport, mislim generalno na fudbal i kosarku(jer to su za nas glavni sportovi) jer previse para je izdeformisalo igru. Nije vise bitna vestina koliko je bitna fizicka sprema...

Džoni

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.

maxy

pre 5 godina

Bogdan iz prve petorke jedini pozitivan u +/- statistici (+1), dok su svi ostali u debelom minusu, ukljucujuci Foxa koji ima -23!
Na 5 min do kraja bilo je 4 razlike i onda su svoje majstorstvo pokazali Fox i Badi Hild te su Klipersi otisli na +15 bukvalno.
Steta, Bogdan najbolji igrac, mada sut moze preko 40% sigurno, iako je ovde popio i neku blokadu, dok je Beli standardno ok.

Ivan

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.

zemunski kej

pre 5 godina

Bogdanovic je igrao 35 minuta a Bjelica 19 minuta, Imate to na sa sajtu nba oficial, Tako da malo ograju ne stoji, Menjam misljenje o Doku Riversu,posto je oterao Deandre Jordana,Grifitsa i SVOGA SINA napravio je ekipu bez zvezda koja kida i to na zapadu, Nije nepravedan ni prema Marijanovicu koga stavlja kada treba kao ni prema Teodosicu,igraju koliko treba timu da pobedi,

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Nista ne razumem. Cemu tako mala minutasa nasih igraca ako igraju odlicno? I Bjelica I Bogdanovic bi trebali da imaju mnogo vece minutaze

Sale

pre 5 godina

Šut jeste lošiji, ali je pokupio neku loptu posle svog promašaja. Popio je blokadu koja je u stvari bio faul. Biće nešto od njih, mnogo su mladi. Bar ih je lepo gledati

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bogdanovic na 35 minuta lagano moze imati Ol Star cifre. Neverovatan je. Kliperse zaista ono bas hoce, onaj Bredli ladno 11 utakmica lik nije zab'o trojku, a veceras 4 :D Bas je hteo sut Kliperse i par frljoka im udje i 10 puta faul kos cccc. Bogdan je Doncic na spidu, brzi, hitriji, kreacija nestvarna, u odbrani mnogo bolji, Lua je sveo na 10-ak poena i ocajan sut. Baca alej-up-ove kao od sale, bb iq 150. Zaista sam jako prijatno iznenadjen koliko taj momak iz nedelje u nedelju napreduje, on cak i ispod kosa zna da izgura igraca kao da je krilni centar. Bas se uradio sa misicima. Bjelica odlican, ali steta dobi 4. licnu pa morao na klupu, jos im se Bagli povredio. Inace utakmica je bila spektakularna, kosarka ludilo, ko god misli da je NBA cirkus je smesan. Ono je strasno koji nivo kosarke, a Bogdan na takvu odbranu perverzija igra. Klipersi su malo i od sudija vise dobijali nego sto treba, steta zaista. Bogi par puta u zadnjim sekundama sutirao, pa mu nisu procenti vrhunski, ali igra, ljudi moji ko nije gledao ne moze na obicnim hajlajtsima videti koliko je dobar. Dao jedan kos i dobio faul dodatno, podigao ruke, a ono misici kao statua isklesan. Uradio se brutalno, zato i ovako pegla. Steta sto Milos nema tako volju kao Bogdan da se uradi :D Predivna kosarka, lud tempo, nasi odlicni, Sakramento i bez srece, Bagli im se povredi, a Bjelica cetiri licne, a Klipersi 57% suta. Milos udje podeli 3 asistencije i izadje haha. Steta sto nema kao Bogdan volju da se onako uradi:)

aaaa

pre 5 godina

Pogledajte npr ukupan Hardenov procenat suta,ove pa i proslih sezona...s tim sto Harden ima slobodu da svaki put sutne 20 ili vise puta...pogledajte Bogdanov...bez prve dve utakmice,s obzirom da je tek izlazio iz povrede,i malo igrao,ima ukupan procent 45%,a za tri 41 %...inace koliko trenutno ima i Luka Doncic npr,za tri ima 40%,a Harden 37%...Ali za Srbe Bogdan je solidan i procenti uzasni,a Harden je mvp i Doncic ruki godine

SakaludaKV

pre 5 godina

“Nikako ne shvatam kako jedan suter - realiyator moye da ima tako los procenat suta i to konstantno ?
(Paja, 30. novembar 2018 08:40)“

Nikako da shvatis? Pa ne shvatas zato sto ne razumes kosarku! Kad budes shvatio da Bogi nije klasican suter-realizator, vec odlican organizator igre, odlican igrac pod kosem za svoju poziciju, odlican odbrambeni igrac koji se mnogo trosi u odbrani, igrac koji sutira kad drugi nece, tj.pred istek napada iz nemogucih pozicija (bar tri puta po utakmici), sutira mnogo puta trojku sa pola terena pred istek cetvrtine. Jednostavno, kad budes shvatio da je svestran igrac, koji moze mnogo toga, koji ima dosta mesta za napredak, a posebno sut moze da mu napreduje. I sad su mu brojke dobre, jer je izasao iz povrede, a bice sigurno jos bolje.

Retki su igraci koji rade sve sto Bogi radi za tim i da pritom imaju bolje procente suta! Mozda 2-3 u NBA!!!

Je l sad malo bolje shvatas?

Dejan

pre 5 godina

Citiracu lika sa yt, sve tacno, samo da ne pravi te gluposti i da bude konstantniji...
"На први поглед рекло би се одличан резултат, мада није баш тако, промашио је доста отворених шутева, а погађао тешке, одлично је читао одбрану противника али барем 3 пута промашио полагања. Много је играо за тим, много, асистирао је мајсторски, трошио се много у одбрани. Био је лидер у Партизану и Фенеру, може и у Кингсима. Вечерас је могло да буде његово вече, али му је видно понестало снаге. Жао ми је што не успева да веже 2, 3 тројке за редом, мада опет, био је повређен, 10 утакмица није играо, ови одмах променили мало систем, нервирао се много у претходним утакмицама. Никако да му кликне једна текма, да одува све око себе."

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Bradonja, 
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.

Marko Z.

pre 5 godina

Bogdan ce biti zver za koju godinu! Beli ce biti standardno solidan do kraja uguvora, a Bobi dobija minute, kada trener proceni da ekipa protiv koje igraju nece mnogo moci da koristi njegove nedostatke u odbrani.
Za Tea me boli dusa sto ne igra vise. Ovde vlada misljenje da se nije snasao u NBA, ali moje misljenje je da bi u nekoj drugoj ekipi igrao dobro. Prosle godine je bio solidan i sa njim u ekipi su LC imali veliki procenat pobeda. Povreda ga je mnogo usporila, ali sta da se radi. Ove godine igraju drugaciju kosarku i u ovaj sistem se on ne uklapa.
Sada da kazem neku rec u njegovoj statistici. Teo je igrac koji je navikao da lopta bude kod njega i da kreira. To u NBA ne moze da radi, ne daju mu. Prosek prosle godine mu je bio oko 9.5 poena i 4.5 ass po utakmici. To ni malo nije lose, kada se ovako gleda. Za 26 min koliko je prosecno bio u igri, ekipa ima 60 poseda npr. 30 je sigurno odlazilo na silovanje Riversa, Lua i Grifina. Od preostalih 30 nije uvek bila lopta kod njega. Za 20 poseda, 5 puta da kos, 5 puta asistira, 5 puta promasi i 5 puta ne prodje ass, ili izgubi loptu. Tako da nije on Dzordan, pa da pogodi svaki sut i da iskoristi svaki posed. Ovu godinu necu ni da komentarisem.. Sta moze da uradi za 6 min? Clipersima ide dobro i ne kazem da treba da igra vise, samo mi je mnogo krivo.. Mislim da bi promena kluba bila prava stvar!

Иван

pre 5 godina

Богдан је слика и прилика наше кошарке тренутно: одличан играч, свестран, али не и доминантан. Исто важи и за остале, осим за Бобија, али он је толико незгодан за тактичке поставке да га данашњи тренери избегавају. Није ни чудо што је ова генерација "вечита друга". Остаје нам да преузмемо рецепт управо Клиперса, који без изразитих звезда ломе противнике. Или да плачемо због Дончића. Мали је направио глупост века: јесте освојио злато са Словенијом, али сада ће до краја каријере гледати светска првенства и олимпијске игре само на ТВ-у. А нама би легао савршено. Штета!

Nenad

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.
(Džoni, 30. novembar 2018 08:19)
Bjelica je drugi igrac lige po procentu za tri poena! On upravo treba da pocne da uzima vise suteva.

rambo amadeus2

pre 5 godina

Bradonja,
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gandra Šajkaš, 30. novembar 2018 08:38)

Realna cinjenica na osnovu toga sto pratis nba ujutro na sajtu?
Kako to da je Bobi supalj u odbrani a svaki put ima medju najboljim +/- u ekipi? Samo mi to objasni?

bob

pre 5 godina

@ (maxy, 30. novembar 2018 08:25)

Bogdan nije bio noćas u prvoj postavi. Ušao je sa klupe. U naletu je povukao ceo tim i spustili su na 3 razlike. Onda LA zove time out posle koga iz nekog razloga trener SAC ostavlja Bogdana na klupi. LA dve brze trojke i dvojku. Trener SAC vraća Bogdana u igru. Ovaj opet radi isto. Spušta razliku. Za preokret i pobedu im je trebao jedan ekstra jak centar jer tu su izgubili utakmicu uz naravno činjenicu mladosti tima tj. neiskustva u prelomnim trenutcima. Uostalom oni su već do sada učinili mnogo više nego što je bilo ko očekivao. Imaju skor 10-11.

BojanNS

pre 5 godina

Mislim da su sudije definitvno prelomili utakmicu. Na 5 min do kraja na +7 za Kliperse, ne sviraju cist faul nad Bogdanom nego je kao blokada bila, i u kontri Harel daje kos uz faul gde je bio manji kontakt nego u prethodnoj situaciji. Tako da bude +5, otislo se na +10 i Sac vise nije imao snage da se vrati.

dzo

pre 5 godina

Teo ovako može samo kod Saleta nadmenog, neće odbranu da igra, za disrispekt Riversa sediš na klupi pa gledaš i pamtiš. U NBA nema fauliranja na pola terena kad protivnik povuče kontru. To mu je rečeno 1000 puta al on eto bolje zna ili namerno hoće kući. Bogi - igračina i lider. Primer kako beli bek može i treba da se nametne.

mst

pre 5 godina

Fakt je da nisam vise u toku sa Nba ligom, tj ne shvatam igru kao ranije(devedesete pa do 2008) ali nekako ne mogu da se otmem utisku da je Bjelica trebao jos pre par godina da ode u San Antonio, mislim da sa svojom kosarkaskom inteligencijom bi se idealno uklopio u sistem Popovica. Steta za njega, vanserijski je igrac i dobar je sad u Kingsima ali opet ima oprecnih misljenja da ne bi trebalo da dobija minute jer Kingsi grade tim za buducnost. Mozda je i rodjen u pogresno vreme jer ovo danas vise nije sport, mislim generalno na fudbal i kosarku(jer to su za nas glavni sportovi) jer previse para je izdeformisalo igru. Nije vise bitna vestina koliko je bitna fizicka sprema...

NIkola

pre 5 godina

Kriminal sta rade Blelici treneri u NBA..stvarno trebao da se vrati u evropu a ne da se ponizava.
Sve igra po 2-3 minuta..da kos i odmah ga trener izvede iz igre...zadnjih 7-8 minuta nikad ne igra i ako je po meni najvazniji za uspeh kingsa.

fortissimo

pre 5 godina

BB je igrao odlicno. Sa njim u igri Kingsi su imali zaostatak od 3 do 5 koseva. Kada bi otisao na klupu ta prednost Klipersa je isla u dvocifrenu. BB , ma koliko igrao pametno i pokusavao barem malo da donese evropsku kosarku u Kingse ali tesko..saigraci igraju tipicnu NBA kosarku. Fox primi loptu, sjuri se kroz ceo teren i uleti u trojicu u reketu i izgubi loptu.Kada treba da se rezultatski stigne protivnik. Slicno je i sa ostalima. Ne gradi se akcija i uposljava igrac .Cilj je da se da siguran kos i od 3 ode na 1 minus u rezultatu? Nema sanse! Promasaj ili uletanje u reket, gubi se lopta ? BB promasi kos, ok, nije Dzordan ali NIKADA u bitnim momentima utakmice. Primer. Organizuje napad na liniji za 3, ja iz Srbije vidim da ima nameru da sutira, ispod kosa nema niko, rukom objasnjava Stajnu da ode pod kos, i to sve u toku akcije, ovaj odlazi pod kos, BB promasuje ali Stajn skace , hvata loptu i poentira? BB to treba da mu kaze? I u mnogim takvim situacijama kada neko drugi sutira i promasi, na skoku nema niko od centara, ide kontra i primaju kos? Kingsi NEMAJU kvalitetne centre a Klipersi su ih razbili, mislim na njihove centre. Takodje, kao tim su bili precizniji. Badi Hil je ocajan i to nekoliko utakmica, Fox, njega neko treba da veze..sta dalje treba da pisem? Nece lako biti BB sa takvim NBA mentalitetom. Problem je sto ostali NE shvataju da nisu Dzordan. Samo velike zvezde mogu tako da igraju a ne ovi. Kada bi samo malo igrali timski imali bi mnogo bolje rezultate.

MilenKoNaVodi

pre 5 godina

Teo, vredis, vrati se u evropu, zelimo da te gledamo jos u top formi kako igras!
NBA nije za svakoga i sasvim je u redu priznati to.

iv

pre 5 godina

Zamišljamo,da je neke lude sreće,da Divac i Stojaković,uzmu Bobija i Tea,ma svima im bi svanulo,a tek reprezentacija kako bi bila spremna,u prvoj postavi,ludilo...

Markobrebrat

pre 5 godina

Citao sam ovde komentare kako Kingsi ponovo igraju lepu timsku kosarku. Ne bude mi mrsko, ustanem ranije, pa pre posla pogledah drugo poluvreme. Ono je kriminal, bar po meni koji sam laik za kosarku. Ja sam iskreno video dve akcije da je Sacramento izveo, 80% njihovih napada se zavrsavalo u prvih 7-8 sekundi napada, sve neki isforsirani sutevi ili neki ulazi. Moj utisak, Bogdan ima dosta slobode u napadu, Beli nije dobio krstenu loptu za malo vremena sto je igrao u drugom poluvremenu. To je neki moj utisak.

dule

pre 5 godina

8/20
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 30. novembar 2018 09:50)

23 napada je završio šutom (uključena slobodna) i postigao 26 poena. 6 asistencija, 1 izgubljena lopta. 2 skoka u napadu.

Nisam gledao utakmicu (pretpostavljam ni ti) tako da statistički gledano napadački vrlo dobra utakmica.

NBA Live

pre 5 godina

Steta sto je Bogdan iz reketa sutirao 13/5 da je to bilo malo bolje kao sto je realno isao bi 30+ poena na ovoj utakmici, ali ako nastavi da uzima ovoliko suteva ubrzo ce doci i takva partija.

Matrix

pre 5 godina

Kako Teo da igra i bude raspolozen kad mu nedaju minute da igra. On bi u Sunsima ili Spurs pa cak 76 ima bio to sto jeste. playmaker. Nece da mu daju loptu u ruke da kreira on. Pa sta hocete od coveka bre, doc nece da mu da bar po 15min. a na Teovu izjavu on kaze da neveruje da ce Teodosic da se vrati u evropu. Sta hocete od pravog floorgenerala covece, meni nije jasno. Pa on nikad nece biti off igrac. Trade u frugi team i on ce ih razbiti kad se sretnu.

Sale

pre 5 godina

Bogdan-Begli kao i Bogdan-WCS radi odlično, oboje su atlete i asistencije i poeni iz reketa dolaze, bez obzira protiv koje ekipe igraju. I u kombinaciji sa šuterima koji treba da rašire protivnika, ovi imaju dosta prostora i za alleyoop ove. Bejelica ne treba nikako da bude u komb sa Bogdanom jer i on isto tako dobro dodaje, i oboje i Bogi i Beli bolje i inventivnije dodaju od Foksa. Beli-Giles je radilo odlično pre neko veče. Samo da odrede ko ide u prvu postavu+Foks, gde ide Šampert, gde Badi Hild, jer oboje su šuteri i šire protivnika. Solidna je ekipa Sakramento, treba im vremena za uigravanje, pre svega u odbrani, i da nađu pravu komb za postave.

Ibarski crv

pre 5 godina

Sto se minuta tice najcesce je ugovorima garantovana minutaza igracima i ukoliko se ne ispuni placaju se penali, tako da su neki igraci i zrtva tog sistema.

Marko

pre 5 godina

Sut 8/20.....pai ja bi imao ovakav sut. 
(sasa jokic, 30. novembar 2018 08:52) 

Pa ne bi, ipak.
(Jugram Haschwalth, 30. novembar 2018 10:51)

Mozda 0/20

bambam

pre 5 godina

8-20 šut... da mu je trener tata ne bi toliko šutirao. Svaka čast Bogdanu, ali NBA filozofija je nakaradna... nema to veze sa košarkom kakvu mi volimo

SrbinsonKruso

pre 5 godina

bambam@
Nisi gledao meč... i nemoj da komentarišeš jer je Bogi bio u pojedinim trenucima najbolji igrač na terenu... vukao sam ekipu do o potpunog smanjivanja vođstva... ali nisu imali dovoljno snage da prelome. Možda da ga nije izvadio kad je krenuo da sam stiže Kliperse... al ajd.

MisterNo

pre 5 godina

@Gandra Šajkaš
Ma ugovori ljudi, ugovori. Vecina igraca ima zagarantovani minimum, a ovi nasi ocito nemaju to u ugovoru i eto....

sasha

pre 5 godina

Sakramento odličan ali Klipersi izvrsni.Protiv tako mobilisane i angažovane odbrane i nisu mogli ništa više da urade.Ne radi se o krštenoj lopti koju Beli nije dobijao,što napisa dole /@Markobrebrat/,već o visokom tempu igre koji ni Bogi baš nije mogao da isprati do kraja.Kome dodati kad su svi pokriveni i zatvoreni?Klipersi sve u svemu bolja ekipa a broj koševa koje je postigao nisu opravdanje za poraz jer mu ovo više nije ruki sezona.Da je mali Fox pokupio par ispuštenih klipersovih lopti možda bi Sakramento uspeo da prelomi prednost 5 - 6 min. pre kraja.

Gde ja živim

pre 5 godina

Dobar Boki, ali može i još bolje. Samo neka šutira. Treba i Beli tako. Kad imaš priliku prangijaj. Kingsi na momente igraju lepo, ali na momente je to i dalje tinejdžerska delikvencija.

Žao mi je Tea, ja sam od onih što smatra da on može, da ima šta da pokaže, ali u ovom timu i ovom trenutku to nije moguće. Ima on dosta mana, ali ima brate i kvaliteta koji se mogu iskoristiti. Nadam se boljitku.

zoran ivkovic

pre 5 godina

steta za nase momke i kingse imaju finu ekipu ali na zapadu je mnogo dobrih ekipa u borbi za plejof . tabela na zapadu se brzo menja . dalas bio prezadnji sad vec 8 ,minesota bila isto prezadnja jedno vreme sada 9 . hjuston sad prezadnji ,a pelikani i oni ispali iz prvih 8 ....juta sa finom ekipicom van plejofa.na zapadu kuva i steta za Bogdana i Bjelicu igraju dobro . Da su na istoku koji je predvidljiviji kingsi mislim da bi igrali lagano plejof ovako bice mnogo tesko jer se mnogo ekipa bori za to 8 mesto .

Dragan

pre 5 godina

Gledam sad tabelu Zapadne konferencije - malo su im neujednaceni kalendari u ovom prvom delu sezone. Golden stejt vec ima 23 odigrane utakmice, a neki timovi tek 20.

MilanBg

pre 5 godina

Naši igrači gde su se pokazali njihov tim je izgubio, a gde nisu ni igrali, njihov tim je pobedio. Sto znaci da su za NBA kanal i jedni i drugi!

Dzhoni

pre 5 godina

Strašno koliko je danas neujednačen sudijski kriterijum u ligi. Neverovatno koliko su tukli klipersi od 7 minuta 4/4, gde su i sprečili kongse da preokrenu, a došli su na -4 nakon trojke i polganja bogdana.

Иван

pre 5 godina

За оне који не гледају: није важно колико је ко пута шутнуо у НБА, важно је да се погоди када је густо. Ето, то Богдан још увек нема. Вратио је екипу у меч у једном тренутку, али је она блокада Бредлија над њим опет подигла Клиперсе. Боги може још да се поправи, мада није више ни клинац. Дончић нема можда боље проценте, али мали има менталитет Бодироге, погађа када треба. Код нас је Бјелица можда такав, али он се не гура да шутира. Синоћ су се Кингси држали док је он играо у првој четвртини. Чим Бели изађе, прави се разлика. Бегли јесте талентован и за разне ствари бољи од Немање, али кад он уђе подиже се само његова статистика, а игра Сакрамента пада. Оно где су сада Кингси зове се ћорсокак: не знају да ли да јуре плеј-оф сад пошто немају пикове наредне године на драфту (што подразумева више Бјелице и чак Куфоса), или да развијају младе, што значи више Беглија, Џајлса итд. Мало су посустали, попут Нагетса у једном тренутку, али ће се ваљда и они вратити. Запад је страшно јак ове године, само Санси су после четвртине регуларне сезоне ван трке за плеј-оф, за недељу дана си од првог десети (види Мемфис, Портланд) или од десетог први-други (види Денвер). Мене је јутрос највише забринуо Дивац: није изгледао као да је у клубу све у реду.

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Dobro je igrao, ali poslednje poene je dao 6:32 pre kraja meča. Slaba završnica za najboljeg poentera dotadašnjeg meča.

Sve u svemu, Kingsi jesu talentovani ali jako teško da će da se domognu plejofa ove godine. Voleo bih da grešim.

Marokanac

pre 5 godina

I sutira dobro I asistira odlicno - steta sto Kingsi nisu malo bolja ekipa pa da pojure. play off jer je konkurencija na Zapadu brutalna.....

mič

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivan, 30. novembar 2018 08:24)

Da bi uzimao solidan broj šuteva te šuteve moraš sam sebi i iskreirati, odnosno moraš imati igru "1 na 1". Bogdanović tu igru ima,kao uostalom i igru "2 na 2", pik igru... što se za Bjelicu ne bi baš moglo reći, bar ne kad su NBA standardi u pitanju. Zog toga uglavnom i čeka da dobije loptu na otvorenom šutu i pogađa ili da mu saigrači nekim blokom otvore pozicija za prodor ili šut.

Bogdanović nema previše takvih situacija u toku utakmice i skoro sva ta njegova poentiranja su rezultat njegove kreacije. Zbog toga je procenat šuta od 40% za igrače koji igraju na taj način, prihvatljiv...a svaki od 50% pa naviše veoma dobar.

Ovde smo videli deo Bogdanovog napadačkog arsenala...levi prodor, desni prodor, "step-bek" šuteve, "kros-over" i "trojke u lice", građenje i poentiranje sa niskog posta i sjajne asistencije. Za igrača takvog kvaliteta, potpuno je normalno , da po utakmici ima 15-20 šuteva. Iako, cenim i Bjelicu, ipak je bata-Bogdan jedan nivo više od Bjelice.

bambam

pre 5 godina

8-20 šut... da mu je trener tata ne bi toliko šutirao. Svaka čast Bogdanu, ali NBA filozofija je nakaradna... nema to veze sa košarkom kakvu mi volimo

MilanBg

pre 5 godina

Naši igrači gde su se pokazali njihov tim je izgubio, a gde nisu ni igrali, njihov tim je pobedio. Sto znaci da su za NBA kanal i jedni i drugi!

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Nista ne razumem. Cemu tako mala minutasa nasih igraca ako igraju odlicno? I Bjelica I Bogdanovic bi trebali da imaju mnogo vece minutaze

Иван

pre 5 godina

Богдан је слика и прилика наше кошарке тренутно: одличан играч, свестран, али не и доминантан. Исто важи и за остале, осим за Бобија, али он је толико незгодан за тактичке поставке да га данашњи тренери избегавају. Није ни чудо што је ова генерација "вечита друга". Остаје нам да преузмемо рецепт управо Клиперса, који без изразитих звезда ломе противнике. Или да плачемо због Дончића. Мали је направио глупост века: јесте освојио злато са Словенијом, али сада ће до краја каријере гледати светска првенства и олимпијске игре само на ТВ-у. А нама би легао савршено. Штета!

rambo amadeus2

pre 5 godina

Bradonja,
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gandra Šajkaš, 30. novembar 2018 08:38)

Realna cinjenica na osnovu toga sto pratis nba ujutro na sajtu?
Kako to da je Bobi supalj u odbrani a svaki put ima medju najboljim +/- u ekipi? Samo mi to objasni?

Ivan

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.

mst

pre 5 godina

Fakt je da nisam vise u toku sa Nba ligom, tj ne shvatam igru kao ranije(devedesete pa do 2008) ali nekako ne mogu da se otmem utisku da je Bjelica trebao jos pre par godina da ode u San Antonio, mislim da sa svojom kosarkaskom inteligencijom bi se idealno uklopio u sistem Popovica. Steta za njega, vanserijski je igrac i dobar je sad u Kingsima ali opet ima oprecnih misljenja da ne bi trebalo da dobija minute jer Kingsi grade tim za buducnost. Mozda je i rodjen u pogresno vreme jer ovo danas vise nije sport, mislim generalno na fudbal i kosarku(jer to su za nas glavni sportovi) jer previse para je izdeformisalo igru. Nije vise bitna vestina koliko je bitna fizicka sprema...

Иван

pre 5 godina

За оне који не гледају: није важно колико је ко пута шутнуо у НБА, важно је да се погоди када је густо. Ето, то Богдан још увек нема. Вратио је екипу у меч у једном тренутку, али је она блокада Бредлија над њим опет подигла Клиперсе. Боги може још да се поправи, мада није више ни клинац. Дончић нема можда боље проценте, али мали има менталитет Бодироге, погађа када треба. Код нас је Бјелица можда такав, али он се не гура да шутира. Синоћ су се Кингси држали док је он играо у првој четвртини. Чим Бели изађе, прави се разлика. Бегли јесте талентован и за разне ствари бољи од Немање, али кад он уђе подиже се само његова статистика, а игра Сакрамента пада. Оно где су сада Кингси зове се ћорсокак: не знају да ли да јуре плеј-оф сад пошто немају пикове наредне године на драфту (што подразумева више Бјелице и чак Куфоса), или да развијају младе, што значи више Беглија, Џајлса итд. Мало су посустали, попут Нагетса у једном тренутку, али ће се ваљда и они вратити. Запад је страшно јак ове године, само Санси су после четвртине регуларне сезоне ван трке за плеј-оф, за недељу дана си од првог десети (види Мемфис, Портланд) или од десетог први-други (види Денвер). Мене је јутрос највише забринуо Дивац: није изгледао као да је у клубу све у реду.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bogdanovic na 35 minuta lagano moze imati Ol Star cifre. Neverovatan je. Kliperse zaista ono bas hoce, onaj Bredli ladno 11 utakmica lik nije zab'o trojku, a veceras 4 :D Bas je hteo sut Kliperse i par frljoka im udje i 10 puta faul kos cccc. Bogdan je Doncic na spidu, brzi, hitriji, kreacija nestvarna, u odbrani mnogo bolji, Lua je sveo na 10-ak poena i ocajan sut. Baca alej-up-ove kao od sale, bb iq 150. Zaista sam jako prijatno iznenadjen koliko taj momak iz nedelje u nedelju napreduje, on cak i ispod kosa zna da izgura igraca kao da je krilni centar. Bas se uradio sa misicima. Bjelica odlican, ali steta dobi 4. licnu pa morao na klupu, jos im se Bagli povredio. Inace utakmica je bila spektakularna, kosarka ludilo, ko god misli da je NBA cirkus je smesan. Ono je strasno koji nivo kosarke, a Bogdan na takvu odbranu perverzija igra. Klipersi su malo i od sudija vise dobijali nego sto treba, steta zaista. Bogi par puta u zadnjim sekundama sutirao, pa mu nisu procenti vrhunski, ali igra, ljudi moji ko nije gledao ne moze na obicnim hajlajtsima videti koliko je dobar. Dao jedan kos i dobio faul dodatno, podigao ruke, a ono misici kao statua isklesan. Uradio se brutalno, zato i ovako pegla. Steta sto Milos nema tako volju kao Bogdan da se uradi :D Predivna kosarka, lud tempo, nasi odlicni, Sakramento i bez srece, Bagli im se povredi, a Bjelica cetiri licne, a Klipersi 57% suta. Milos udje podeli 3 asistencije i izadje haha. Steta sto nema kao Bogdan volju da se onako uradi:)

Gandra Šajkaš

pre 5 godina

Bradonja, 
Marjanovic zasluzuje vecu minutazu ali u napadu. U odbrani je supalj. A Teo se definitivno nije uklopio. Ovo je samo realna cinjenica bez obzira sta bi mi kao navijaci zeleli od nasih NBA zvezda.

maxy

pre 5 godina

Bogdan iz prve petorke jedini pozitivan u +/- statistici (+1), dok su svi ostali u debelom minusu, ukljucujuci Foxa koji ima -23!
Na 5 min do kraja bilo je 4 razlike i onda su svoje majstorstvo pokazali Fox i Badi Hild te su Klipersi otisli na +15 bukvalno.
Steta, Bogdan najbolji igrac, mada sut moze preko 40% sigurno, iako je ovde popio i neku blokadu, dok je Beli standardno ok.

iv

pre 5 godina

Zamišljamo,da je neke lude sreće,da Divac i Stojaković,uzmu Bobija i Tea,ma svima im bi svanulo,a tek reprezentacija kako bi bila spremna,u prvoj postavi,ludilo...

Markobrebrat

pre 5 godina

Citao sam ovde komentare kako Kingsi ponovo igraju lepu timsku kosarku. Ne bude mi mrsko, ustanem ranije, pa pre posla pogledah drugo poluvreme. Ono je kriminal, bar po meni koji sam laik za kosarku. Ja sam iskreno video dve akcije da je Sacramento izveo, 80% njihovih napada se zavrsavalo u prvih 7-8 sekundi napada, sve neki isforsirani sutevi ili neki ulazi. Moj utisak, Bogdan ima dosta slobode u napadu, Beli nije dobio krstenu loptu za malo vremena sto je igrao u drugom poluvremenu. To je neki moj utisak.

Matrix

pre 5 godina

Kako Teo da igra i bude raspolozen kad mu nedaju minute da igra. On bi u Sunsima ili Spurs pa cak 76 ima bio to sto jeste. playmaker. Nece da mu daju loptu u ruke da kreira on. Pa sta hocete od coveka bre, doc nece da mu da bar po 15min. a na Teovu izjavu on kaze da neveruje da ce Teodosic da se vrati u evropu. Sta hocete od pravog floorgenerala covece, meni nije jasno. Pa on nikad nece biti off igrac. Trade u frugi team i on ce ih razbiti kad se sretnu.

NIkola

pre 5 godina

Kriminal sta rade Blelici treneri u NBA..stvarno trebao da se vrati u evropu a ne da se ponizava.
Sve igra po 2-3 minuta..da kos i odmah ga trener izvede iz igre...zadnjih 7-8 minuta nikad ne igra i ako je po meni najvazniji za uspeh kingsa.

Sale

pre 5 godina

Šut jeste lošiji, ali je pokupio neku loptu posle svog promašaja. Popio je blokadu koja je u stvari bio faul. Biće nešto od njih, mnogo su mladi. Bar ih je lepo gledati

Dragan

pre 5 godina

Gledam sad tabelu Zapadne konferencije - malo su im neujednaceni kalendari u ovom prvom delu sezone. Golden stejt vec ima 23 odigrane utakmice, a neki timovi tek 20.

dzo

pre 5 godina

Teo ovako može samo kod Saleta nadmenog, neće odbranu da igra, za disrispekt Riversa sediš na klupi pa gledaš i pamtiš. U NBA nema fauliranja na pola terena kad protivnik povuče kontru. To mu je rečeno 1000 puta al on eto bolje zna ili namerno hoće kući. Bogi - igračina i lider. Primer kako beli bek može i treba da se nametne.

Džoni

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.

zemunski kej

pre 5 godina

Bogdanovic je igrao 35 minuta a Bjelica 19 minuta, Imate to na sa sajtu nba oficial, Tako da malo ograju ne stoji, Menjam misljenje o Doku Riversu,posto je oterao Deandre Jordana,Grifitsa i SVOGA SINA napravio je ekipu bez zvezda koja kida i to na zapadu, Nije nepravedan ni prema Marijanovicu koga stavlja kada treba kao ni prema Teodosicu,igraju koliko treba timu da pobedi,

Marko Z.

pre 5 godina

Bogdan ce biti zver za koju godinu! Beli ce biti standardno solidan do kraja uguvora, a Bobi dobija minute, kada trener proceni da ekipa protiv koje igraju nece mnogo moci da koristi njegove nedostatke u odbrani.
Za Tea me boli dusa sto ne igra vise. Ovde vlada misljenje da se nije snasao u NBA, ali moje misljenje je da bi u nekoj drugoj ekipi igrao dobro. Prosle godine je bio solidan i sa njim u ekipi su LC imali veliki procenat pobeda. Povreda ga je mnogo usporila, ali sta da se radi. Ove godine igraju drugaciju kosarku i u ovaj sistem se on ne uklapa.
Sada da kazem neku rec u njegovoj statistici. Teo je igrac koji je navikao da lopta bude kod njega i da kreira. To u NBA ne moze da radi, ne daju mu. Prosek prosle godine mu je bio oko 9.5 poena i 4.5 ass po utakmici. To ni malo nije lose, kada se ovako gleda. Za 26 min koliko je prosecno bio u igri, ekipa ima 60 poseda npr. 30 je sigurno odlazilo na silovanje Riversa, Lua i Grifina. Od preostalih 30 nije uvek bila lopta kod njega. Za 20 poseda, 5 puta da kos, 5 puta asistira, 5 puta promasi i 5 puta ne prodje ass, ili izgubi loptu. Tako da nije on Dzordan, pa da pogodi svaki sut i da iskoristi svaki posed. Ovu godinu necu ni da komentarisem.. Sta moze da uradi za 6 min? Clipersima ide dobro i ne kazem da treba da igra vise, samo mi je mnogo krivo.. Mislim da bi promena kluba bila prava stvar!

SakaludaKV

pre 5 godina

“Nikako ne shvatam kako jedan suter - realiyator moye da ima tako los procenat suta i to konstantno ?
(Paja, 30. novembar 2018 08:40)“

Nikako da shvatis? Pa ne shvatas zato sto ne razumes kosarku! Kad budes shvatio da Bogi nije klasican suter-realizator, vec odlican organizator igre, odlican igrac pod kosem za svoju poziciju, odlican odbrambeni igrac koji se mnogo trosi u odbrani, igrac koji sutira kad drugi nece, tj.pred istek napada iz nemogucih pozicija (bar tri puta po utakmici), sutira mnogo puta trojku sa pola terena pred istek cetvrtine. Jednostavno, kad budes shvatio da je svestran igrac, koji moze mnogo toga, koji ima dosta mesta za napredak, a posebno sut moze da mu napreduje. I sad su mu brojke dobre, jer je izasao iz povrede, a bice sigurno jos bolje.

Retki su igraci koji rade sve sto Bogi radi za tim i da pritom imaju bolje procente suta! Mozda 2-3 u NBA!!!

Je l sad malo bolje shvatas?

MisterNo

pre 5 godina

@Gandra Šajkaš
Ma ugovori ljudi, ugovori. Vecina igraca ima zagarantovani minimum, a ovi nasi ocito nemaju to u ugovoru i eto....

Ibarski crv

pre 5 godina

Sto se minuta tice najcesce je ugovorima garantovana minutaza igracima i ukoliko se ne ispuni placaju se penali, tako da su neki igraci i zrtva tog sistema.

MilenKoNaVodi

pre 5 godina

Teo, vredis, vrati se u evropu, zelimo da te gledamo jos u top formi kako igras!
NBA nije za svakoga i sasvim je u redu priznati to.

aaaa

pre 5 godina

Pogledajte npr ukupan Hardenov procenat suta,ove pa i proslih sezona...s tim sto Harden ima slobodu da svaki put sutne 20 ili vise puta...pogledajte Bogdanov...bez prve dve utakmice,s obzirom da je tek izlazio iz povrede,i malo igrao,ima ukupan procent 45%,a za tri 41 %...inace koliko trenutno ima i Luka Doncic npr,za tri ima 40%,a Harden 37%...Ali za Srbe Bogdan je solidan i procenti uzasni,a Harden je mvp i Doncic ruki godine

BojanNS

pre 5 godina

Mislim da su sudije definitvno prelomili utakmicu. Na 5 min do kraja na +7 za Kliperse, ne sviraju cist faul nad Bogdanom nego je kao blokada bila, i u kontri Harel daje kos uz faul gde je bio manji kontakt nego u prethodnoj situaciji. Tako da bude +5, otislo se na +10 i Sac vise nije imao snage da se vrati.

Dzhoni

pre 5 godina

Strašno koliko je danas neujednačen sudijski kriterijum u ligi. Neverovatno koliko su tukli klipersi od 7 minuta 4/4, gde su i sprečili kongse da preokrenu, a došli su na -4 nakon trojke i polganja bogdana.

fortissimo

pre 5 godina

BB je igrao odlicno. Sa njim u igri Kingsi su imali zaostatak od 3 do 5 koseva. Kada bi otisao na klupu ta prednost Klipersa je isla u dvocifrenu. BB , ma koliko igrao pametno i pokusavao barem malo da donese evropsku kosarku u Kingse ali tesko..saigraci igraju tipicnu NBA kosarku. Fox primi loptu, sjuri se kroz ceo teren i uleti u trojicu u reketu i izgubi loptu.Kada treba da se rezultatski stigne protivnik. Slicno je i sa ostalima. Ne gradi se akcija i uposljava igrac .Cilj je da se da siguran kos i od 3 ode na 1 minus u rezultatu? Nema sanse! Promasaj ili uletanje u reket, gubi se lopta ? BB promasi kos, ok, nije Dzordan ali NIKADA u bitnim momentima utakmice. Primer. Organizuje napad na liniji za 3, ja iz Srbije vidim da ima nameru da sutira, ispod kosa nema niko, rukom objasnjava Stajnu da ode pod kos, i to sve u toku akcije, ovaj odlazi pod kos, BB promasuje ali Stajn skace , hvata loptu i poentira? BB to treba da mu kaze? I u mnogim takvim situacijama kada neko drugi sutira i promasi, na skoku nema niko od centara, ide kontra i primaju kos? Kingsi NEMAJU kvalitetne centre a Klipersi su ih razbili, mislim na njihove centre. Takodje, kao tim su bili precizniji. Badi Hil je ocajan i to nekoliko utakmica, Fox, njega neko treba da veze..sta dalje treba da pisem? Nece lako biti BB sa takvim NBA mentalitetom. Problem je sto ostali NE shvataju da nisu Dzordan. Samo velike zvezde mogu tako da igraju a ne ovi. Kada bi samo malo igrali timski imali bi mnogo bolje rezultate.

sasha

pre 5 godina

Sakramento odličan ali Klipersi izvrsni.Protiv tako mobilisane i angažovane odbrane i nisu mogli ništa više da urade.Ne radi se o krštenoj lopti koju Beli nije dobijao,što napisa dole /@Markobrebrat/,već o visokom tempu igre koji ni Bogi baš nije mogao da isprati do kraja.Kome dodati kad su svi pokriveni i zatvoreni?Klipersi sve u svemu bolja ekipa a broj koševa koje je postigao nisu opravdanje za poraz jer mu ovo više nije ruki sezona.Da je mali Fox pokupio par ispuštenih klipersovih lopti možda bi Sakramento uspeo da prelomi prednost 5 - 6 min. pre kraja.

Dejan

pre 5 godina

Citiracu lika sa yt, sve tacno, samo da ne pravi te gluposti i da bude konstantniji...
"На први поглед рекло би се одличан резултат, мада није баш тако, промашио је доста отворених шутева, а погађао тешке, одлично је читао одбрану противника али барем 3 пута промашио полагања. Много је играо за тим, много, асистирао је мајсторски, трошио се много у одбрани. Био је лидер у Партизану и Фенеру, може и у Кингсима. Вечерас је могло да буде његово вече, али му је видно понестало снаге. Жао ми је што не успева да веже 2, 3 тројке за редом, мада опет, био је повређен, 10 утакмица није играо, ови одмах променили мало систем, нервирао се много у претходним утакмицама. Никако да му кликне једна текма, да одува све око себе."

dule

pre 5 godina

8/20
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milosh, 30. novembar 2018 09:50)

23 napada je završio šutom (uključena slobodna) i postigao 26 poena. 6 asistencija, 1 izgubljena lopta. 2 skoka u napadu.

Nisam gledao utakmicu (pretpostavljam ni ti) tako da statistički gledano napadački vrlo dobra utakmica.

bob

pre 5 godina

@ (maxy, 30. novembar 2018 08:25)

Bogdan nije bio noćas u prvoj postavi. Ušao je sa klupe. U naletu je povukao ceo tim i spustili su na 3 razlike. Onda LA zove time out posle koga iz nekog razloga trener SAC ostavlja Bogdana na klupi. LA dve brze trojke i dvojku. Trener SAC vraća Bogdana u igru. Ovaj opet radi isto. Spušta razliku. Za preokret i pobedu im je trebao jedan ekstra jak centar jer tu su izgubili utakmicu uz naravno činjenicu mladosti tima tj. neiskustva u prelomnim trenutcima. Uostalom oni su već do sada učinili mnogo više nego što je bilo ko očekivao. Imaju skor 10-11.

Gde ja živim

pre 5 godina

Dobar Boki, ali može i još bolje. Samo neka šutira. Treba i Beli tako. Kad imaš priliku prangijaj. Kingsi na momente igraju lepo, ali na momente je to i dalje tinejdžerska delikvencija.

Žao mi je Tea, ja sam od onih što smatra da on može, da ima šta da pokaže, ali u ovom timu i ovom trenutku to nije moguće. Ima on dosta mana, ali ima brate i kvaliteta koji se mogu iskoristiti. Nadam se boljitku.

SrbinsonKruso

pre 5 godina

bambam@
Nisi gledao meč... i nemoj da komentarišeš jer je Bogi bio u pojedinim trenucima najbolji igrač na terenu... vukao sam ekipu do o potpunog smanjivanja vođstva... ali nisu imali dovoljno snage da prelome. Možda da ga nije izvadio kad je krenuo da sam stiže Kliperse... al ajd.

Marko

pre 5 godina

Sut 8/20.....pai ja bi imao ovakav sut. 
(sasa jokic, 30. novembar 2018 08:52) 

Pa ne bi, ipak.
(Jugram Haschwalth, 30. novembar 2018 10:51)

Mozda 0/20

NBA Live

pre 5 godina

Steta sto je Bogdan iz reketa sutirao 13/5 da je to bilo malo bolje kao sto je realno isao bi 30+ poena na ovoj utakmici, ali ako nastavi da uzima ovoliko suteva ubrzo ce doci i takva partija.

Nenad

pre 5 godina

Bjelica je igrač koji ubedljivo najmanje lopti troši u NBA, valjda je tako navikao zbog onih silovatelja iz Minesote pored kojih je hteo ne hteo morao biti rentabilan.
(Džoni, 30. novembar 2018 08:19)
Bjelica je drugi igrac lige po procentu za tri poena! On upravo treba da pocne da uzima vise suteva.

Sale

pre 5 godina

Bogdan-Begli kao i Bogdan-WCS radi odlično, oboje su atlete i asistencije i poeni iz reketa dolaze, bez obzira protiv koje ekipe igraju. I u kombinaciji sa šuterima koji treba da rašire protivnika, ovi imaju dosta prostora i za alleyoop ove. Bejelica ne treba nikako da bude u komb sa Bogdanom jer i on isto tako dobro dodaje, i oboje i Bogi i Beli bolje i inventivnije dodaju od Foksa. Beli-Giles je radilo odlično pre neko veče. Samo da odrede ko ide u prvu postavu+Foks, gde ide Šampert, gde Badi Hild, jer oboje su šuteri i šire protivnika. Solidna je ekipa Sakramento, treba im vremena za uigravanje, pre svega u odbrani, i da nađu pravu komb za postave.

zoran ivkovic

pre 5 godina

steta za nase momke i kingse imaju finu ekipu ali na zapadu je mnogo dobrih ekipa u borbi za plejof . tabela na zapadu se brzo menja . dalas bio prezadnji sad vec 8 ,minesota bila isto prezadnja jedno vreme sada 9 . hjuston sad prezadnji ,a pelikani i oni ispali iz prvih 8 ....juta sa finom ekipicom van plejofa.na zapadu kuva i steta za Bogdana i Bjelicu igraju dobro . Da su na istoku koji je predvidljiviji kingsi mislim da bi igrali lagano plejof ovako bice mnogo tesko jer se mnogo ekipa bori za to 8 mesto .

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Dobro je igrao, ali poslednje poene je dao 6:32 pre kraja meča. Slaba završnica za najboljeg poentera dotadašnjeg meča.

Sve u svemu, Kingsi jesu talentovani ali jako teško da će da se domognu plejofa ove godine. Voleo bih da grešim.

Marokanac

pre 5 godina

I sutira dobro I asistira odlicno - steta sto Kingsi nisu malo bolja ekipa pa da pojure. play off jer je konkurencija na Zapadu brutalna.....

mič

pre 5 godina

8/20 je solidno los procenat suta za kvalitete Bogdanovica. Nadam se da ce to popraviti. Ako nista, barem sutira kad stigne, sto bi i Bjelica trebalo da radi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ivan, 30. novembar 2018 08:24)

Da bi uzimao solidan broj šuteva te šuteve moraš sam sebi i iskreirati, odnosno moraš imati igru "1 na 1". Bogdanović tu igru ima,kao uostalom i igru "2 na 2", pik igru... što se za Bjelicu ne bi baš moglo reći, bar ne kad su NBA standardi u pitanju. Zog toga uglavnom i čeka da dobije loptu na otvorenom šutu i pogađa ili da mu saigrači nekim blokom otvore pozicija za prodor ili šut.

Bogdanović nema previše takvih situacija u toku utakmice i skoro sva ta njegova poentiranja su rezultat njegove kreacije. Zbog toga je procenat šuta od 40% za igrače koji igraju na taj način, prihvatljiv...a svaki od 50% pa naviše veoma dobar.

Ovde smo videli deo Bogdanovog napadačkog arsenala...levi prodor, desni prodor, "step-bek" šuteve, "kros-over" i "trojke u lice", građenje i poentiranje sa niskog posta i sjajne asistencije. Za igrača takvog kvaliteta, potpuno je normalno , da po utakmici ima 15-20 šuteva. Iako, cenim i Bjelicu, ipak je bata-Bogdan jedan nivo više od Bjelice.