Utorak, 27.11.2018.

12:30

Čudna statistika: Kada Jokić promašuje – Denver pobeđuje

Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, na početku sezone igra dosta promenljivo i to se odražava na njegovu statistiku.

Izvor: PT

Èudna statistika: Kada Jokiæ promašuje – Denver pobeðuje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

lignjoslav

pre 5 godina

Gledam ih upravo protiv Lejkersa.
Jokić potpuno rezervisan. Milsap dobar (najbolje izdanje u napadu od kako ga gledam), Murray počeo dobro, ali ,posle pokazao onu svoju lošu sebičnu stranu.
Posle dobrog pocetka, siluje. Cini mi se da su se svi i sklonili da mu daju prostora za poslednji napad. Ne vidim zašto nije to zavrsavao Milsap kaoo najiskusniii pogotovo što je odigrao odlično (zar mora uvek bek 1 na 1 da zavrsava, kao šablon). Kao da žele da od Murraya naprave igraca odluke, ali mu ne ide. Nije bio ni blizu da ubode taj poslednji nspad.
Jokić i pored 5 asistencija deluje nezainteresovano. Poslednji napad otisao u ćošak i čak veći deo tog napada gledao u publiku. Vidi se da je odluceno da Murray završi. Jokić loš procenat šuta 5/1, mada se mora priznati da je 2x šutirao iz teske situacije pred kraj napada a 2x jer je bio sam ko duh i opet nekako je jedva se odlučio za šut. I dalje mi nije jasno zašto ne igra blize košu. Ni jedan flouter, iako je imao i mismač 2x, on se odlucio za povratnu. Mislio sam da ce posle Oklahome i onog odličnog kraja gde je ulazio u meso i preuzeo odgovornost, i ovu biti agilniji, ali deluje da je 1. poluvreme bukvalno prespavao.
Vode, a iskreno igraju onako. Ovo im je direktan konkurent za PO i moraju dobiti, a realno sem LBJ, niko me nije impresionirao iz LA. Valjda u 2. poluvremenu makar bude delovao zainteresovaniji

bskfan

pre 5 godina

Kada Jokic ima 8+ asistencija Denver uglavnom pobedjuje ali ni asistencije nisu ono sto je najvaznije. Kljucna stvar je da se igra tzv "Jokic ball". Sta to znaci? To je igra kada se Jokicu prepusti da odlucuje o tome preko kog igraca ce se odigrati napad. Jokic sjajno cita igru i usmereva napad ka mestu gde je protivnicka odbrana najslabija. Da li ce se kos postici direktno posle Jokicevog dodavanja ili ce uslediti dodatno dodavanje to je manje vazno, bitno je da se uvek stvori igrac vise. Naravno, kada Jokic pogadja to je dobro, ali nije presudno jer jedan ili dva igraca ne mogu da dobiju utamicu, potrebno je da se svi igraci razigraju. Najbolja je igra kada 7 ili 8 igraca daju vise od 10 koseva. Denver nema superiorne igrace koji mogu da kreiraju za sebe i za saigrace i zato je potrebno da neko kreira za njih. Kada se analiziraju utakmice uvek se dodje do zakljucka da je Jokic odigrao dobro, da je stvoren igrac vise ili je neko dobio otvoren sut, a jedini problem je sto ove godine dva najbolja strelca (Haris i Marej) ne mogu da udju u sut za tri poena. Da su bili efikasni barem na nivou iz prosle godine Denver bi dobio sve odigrane utakmice.

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Ma ne govorim o statistici. Kazem da su Jokic i Divac trenutno tu negde, a da Jokic ima potencijsl da postane bolji.
A u tom Sakrementu je Divac bio 3,4 opcija u napadu, sta više secam se da po Divcevom ucinku u poenima se moglo znati da li je Sacremento dobio. Tj ako je Divac dao 20+ poena znacilo je uglavnom poraz jer su svi ostali zakazali. U D3nveru je nekako usiljeno Murray najbolji strelac jer ga Jokic najvise forsira, a dečko je bek koji ima šut nimalo bolji od Jokića. Tako da iako je Jokić bolji u napadu od Divca, nikako ne bi bio prva opcija za poene u napadu u iole boljem timu od Denvera.
Pa mi je poređenje nekako neuporedivo, ponajmanje zbog Jokića. Najviše zbog drugih igrača. Kao što kažem mladi su (bekovi) možda ce i napredovati
ali imaju svoj limit, i Denveru treba jedan vrhunski šuter.
Jokić je ubedljivo najbolji igrač Denvera i uz njega su svi, ali svi bukvalno napredovali. Zato ih volim gledati jer su prosle godine bili jedna od najnesebičnijih ekipa sa najboljim napadom i pored relativno limitiranih igrača. Ove godine igraju dosta ružnije, ali se trude da igraju nepredvidivo, što ce biti izuzetno važno ako dodu do playoffa.
Niko pa ni najveći optimisti ne očekuju nekakvu ttulu niti finale konferencije. Uz dobro pojačanje (suter obavezno), polufinale konferencije je mozda i dostižno, A ovako bez pojačanja, ulazak u PO bi bio ok, a prolazak 1. kola odlican i neocekivan uspeh. Ne moze se dati 48 poena, a odmah posle 2 dana jedva 15, to je igrac koji nikad nece imati konstantu, i meni je Murray prvi izbor za trejd...pogotovo sto je i rupa u odbrani za razliku od Herisa koji je imao par odlucujucih krada u prosloj sezoni. i bio igrač odluke.

markev

pre 5 godina

Kukatilo.
Vrhunski plej koji je nazalost imao najgori šut koji sam ja video kod jednog košarkasa. Jedan od najboljih belih defanzivaca koje sam video. Brze noge, brze ruke (svemirski brod za Lebronka Lazića), često nas je spasavao ukradenim loptama u odlucujucim trenucima. Takođe je imao odličan prodor posle čega i vrhunsku asistenciju, i što je najvažnije, uopste nije usporavao igru kada je menjao Tea, pa smo cesto znali da pravimo razliku upravo kad je on bio plej. Dao je on repki mnogo, kao i ona njemu. Kako Teo kaže bio je dusa onog tima. Vasa je njegova zamena. Solidan plej, ali potpuno bez karaktera. Defanzivno za klasu slabiji i realno čovek koji usporava igru. Mnogo smo izgubili njegovim penzionisanjem.
Nikad nije ispunio svoj potencijal upravo jer je imao užasan šut.
Ima titulu SP za mlade. Ta generacija nadigrala Karija i društvo u finalu. Kada se setim sta je Macvan tada radio i koliko je pao u kvalitetu kada je presao u seniore.
On nije promasivao trojku kada ostane sam . Imao strasan sut, a na kraju ostvario prosecnu karijeru, jer je bukvalno nazadovao

baron

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima...….. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.
(Dragan-Borca, 27. novembar 2018 18:59)

Pozdrav i tebi Dragane.
Upravo to sto si naveo ja i govorim. Statistika i samo statistika.
Ne uporedjujemo igru Birda i Jokica vec njihove statistike.
Ako uporedimo igru, onda je tu drasticna razlika.
Mozda ti cak mislis da je Jokic bolji od Birda, ali to je vec problem za druge institucije, ne za mene.

Mrgud
Mozda je moje poredjenje Sacramenta sa Denverom bezvezno, no mnogi vec porede Jokica sa Divcem, na osnovu statistike. Ali, da li se moze porediti statistika iz 80-ih i danasnja, gde su promenjena pravila igre, koraci se vise ne sankcionisu, igra se brze, bez odbrana, a statistike se budze zarad kojekakvih rekorda.
Pogledajte igru LA, Oklahome, Denvera, sablon je isti u celom NBA.
Onaj koji dobija loptu od LJ, RW, Jokica odmah sutira.
U tome je poenta, u sistemu igre. Da li je Jokic u Megi imao sulude brojke, u repki, apsolutno nikada.
Sacramento je sigurno bio bolji tim, ja sam ih samo uporedio zbog cudne statistike. Da ne pomisli neko kako je Denver najbolji tim ikada, jer uskoro ce, verovatno, izaci statistika koja kaze da ukoliko bi Jokic igrao 40min po mecu Denver bi bio nepobediv.

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Brate, ti upoređuješ Sacremento koji je bio 2. tim po kvalitetu u NBA i tim koji se bori za PO.
Denver je mlad i perspektivan tim. Daleko od tog Sakrementa po kvalitetu. Nemaju ni jednu superzvezdu, pa cak i takvi igrali su prosle godine lepu kosarku i to upravo zahvaljujuci Jokicu i njegovim asistencijama (cak i ceo tim je krenuo da igra neseb?čno) . Oni ove godine lutaju u napadu, tačnije isprobavaju svašta. Forsiraju se jedan meč bekovi, jedan mec Jokić, pa cak i Huančo je imao meč gde su non stop na njega igrali akcije. Moraju tako jer pojedinačno zaostaju za konkurentima. Jokic je verovatno jedini od njih koji bi mogao igrati u vrhunskim timovima, ali je daleko od superstara na kakve su oni navikli....tacnije mislim da bi upravo bio fantastičan drugi igrač, jer bi zahvaljujuci odličnim napadackim arsenalom (daje koseve bukvalno iz svake pozicije i ima vrhunsku leđnu tehmiku i šut) imao i dalje vrhunske brojke, a svojim fantastičnim pasevima bi hranio tog prvog igrača. Zamisli da umesto Murraya igra neko ko ne promasuje kada je sam na šutu. Najbolje asistencije koje je Jokara imao, nisu na kraju ni usle među asistencije jer su promašivani šutevi. Ona asistencija kroz noge greek freeka jednom rukom iz punog trka bi bila među 3 najbolje prosle sezone, ali zbog promasaja otvorenog suta sada se vec ne secam koga, nije se ni racunala. Pa jedino Divac i Jokic se mogu porediti, zbog slicnog nesebicnog igranja (mada ce Jokic biti verovatno bolji, kako i sam Divac kaže).
A druge pozicije Sacremento je imao daleko bolje. Bibi i Kristi u odnosu na Harisa i Muraya su svemirski brodovi....Stojakovic-Barton ili Milsap-Veber...pa ne zna se gde je veca razlika u kvalitetu. Mozda Muray i Harris postanu bolji igrači, ali Bibi nije nikad promasivao u poslednjim minutima. Dag Kristi valjda samo Kobija nije mogao čuvati (jer je ovaj vanzemaljac) . Nisu taj kalibar bekovi Denvera. Sa onakvim m*** koje je imao Bibi se rađaš, kao Dončić(to Stojakovic nikad nije imao, zato je Bibi uzimao te šuteve u poslednjim minutima, a Stojaković svoj najvazniji sut karijere promasio i to air ball

Lignjoslav

pre 5 godina

@sale
au brate kako ti ne pratis Denver. Pa ja mislim da je šutnuo 40 puta ukupno poslednja 4 meča. U posledmjem 20, a u ona 3 po 6,7. Pa upravo ga svi ovde prozivali do prekjuce jel ne šutira, a ti ko iz topa izvali glupost godine

Dragan-Borca

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima.................................................................................................................................................. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.

Kukatilo

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29. 
(realan, 27. novembar 2018 14:13)

Bogme, njega je reprezentacija svako leto prodavala. Imace nacionalnu penziju od Srbije, sta mu jos treba? Jel i njemu drzava nista nije dala???

Sale

pre 5 godina

vidim da ovde ljudi pisu kako je njegova uloga da razigrava ekipu a ne da postize koseve i da je to evidentrno. a ja pitam ako je to tako zasto onda sutira po 30-40 puta na kos pa ubaci samo 30 posto suteva

čekic

pre 5 godina

RETKO KOJI CENTR JE BIO VODJA TIMA ...KARIM A.DJABAR JE NA PRIMER IMAO MAGIK J........NEKO MORA DA VODI LOPTU. JOKIC CE TEK POSLE 5 GOD KAD POSTANE SL..AGENT DOBITI PTAVU SANSU U NEKOM VRHUNSKOM TIMU,STO DENVER SVAKAKO NIJE.....

KOSTA1703

pre 5 godina

@laki
Mora da imaju sreće, jer su po statistikama treća odbrana lige, primaju više koševa po meču samo od Memfisa i Indijane.
Više bi trebalo da brinu zbog ofanzive koja nije na nivou prošle godine.

napadaj

pre 5 godina

Tek sad vidim da se u međuvremenu Nikola spustio na RPM listi na peto mesto. 21. novembra je bio drugi. Svejedno, pogledajte njegovu minutažu, a onda minutažu ostalih.

Neverovatan je.

napadaj

pre 5 godina

Pre nedelju dana su izašle napredne statistike za celu ligu. Na TPA listi je Nikola prvi, na RPM je drugi, iza Gasola. Svi ostali su iza. RPM top 10:

Top 10:
1. Marc Gasol
2. Nikola Jokic
3. Lebron James
4. Anthony Davis
5. Paul George
6. James Harden
7. Stephen Curry
8. Kyle Lowry
9. Kyrie Irving
10. Khris Middleton

http://www.espn.com/nba/statistics/rpm


Bog košarke, anomalija u svetu NBA. Naš somborski mađioničar.

realan

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29.

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.
(Kukatilo, 27. novembar 2018 13:47)

baron

pre 5 godina

Kada su Vlade i Pedja igrali u NBA svi su gledali kosarku.
Od kada je Jokic u NBA svi kosarku prate kroz neku statistiku.
Ja zaista nikada ne bih ostao budan da gledam Denver i Jokica.

Za razliku od onoga Sacramenta, Denver niti igra tako lepu kosarku, niti ima pojedince vredne neke paznje.
Cris Webber je bio klasa, Divac general na parketu, Pedja haubica.
Svestran tim, ljudi se igrali kosarke.
Sad neko hoce da uporedjuje statistiku sa igrom.
Tako jedan indijanac RW postade neki igrac, a covek rupa u odbrani, truba u napadu kada ga malo stisnu. Ali on ima triple-doublove. Vazna stvar kada ne moze jedva sa tom statistikom da predje prvi krug play-offa.

J

pre 5 godina

Nije čudna za komentatore na ovom sajtu koji svaki dan besomucno pišu komentare o tome kako je Jokić precenjen igrac. Šteta što ih neki klub ne angazuje kao GM-a, gde bi im bio kraj...

Aca

pre 5 godina

Statistika nije cudna vec jasno govori da Jokic treba vise da ucestvuje u razigravanju ekipe a manje u poentiranju to je bolje i za njega i za ekipu

Cole

pre 5 godina

Ljudi opusteno, on vec se moze
reci, tradicionalno odlepi od
decembra i furiozno odigra do
kraja regularnog dela, a za PO
cemo da vidimo kako ce da odigra.

P.S.
A Zapad, koje je tamo ludilo,
svako od svakog gubi, dobija i
mi posle kritikujemo Denver i
Melouna za izgubljene utakmice,
doduse, neke nisu smeli da izgube
ali to je NBA. Poz.

Strucnjak

pre 5 godina

Sad je "cudna", a ne ocigledna?
Devon Buker ima strasnu statistiku pa svaku izgubise.
Realno, on napucava statistiku y mecevima koje gube, a pobjede donose drugi igraci. Ocigledno da ne moze ociglednije.

Kukatilo

pre 5 godina

zato himki nikog da pobedi 
dok ne isteraju sveda
(kalcokera, 27. novembar 2018 13:21)

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.

strucni konsultant

pre 5 godina

Da se neko potrudio da zagrebe ispod povrsine statistike video bi u cemu je stvar. Nikola se ove godine mnogo vise trudi u odbrani, a to se prenosi na ceo tim. Problem je naravno sto uz toliko potrosene energije u odbrani fali energije u napadu, jer Nikola nije atleta kao Kavaj. Denver ove sezone ima vece ciljeve, a kao sto su svi nasi selektori govorili - odbrana donosi titule. U slucaju Denvera drugo kolo Plej-Ofa bi bilo kao titula u ovom trenutku.

kejt winslet

pre 5 godina

jos uvek u hibernaciji. bice najbolji posle all star pauze (kao i svake god). jedino je problem sto ce opet da izvisi za all star(mada ako do all star vikenda denver bude top 4 na zapadu, jokic igra all star sigurno)

Nenad

pre 5 godina

I jeste i nije cudno.
Kada ostalima ne ide on preuzima na sebe da vise sutira. Kada ostalima ide on vrsi distribuciju lopti. Ovo se najbolje vidi iz razlike u prosecnom broju asistencija kod pobeda i poraza.

Cole

pre 5 godina

Ljudi opusteno, on vec se moze
reci, tradicionalno odlepi od
decembra i furiozno odigra do
kraja regularnog dela, a za PO
cemo da vidimo kako ce da odigra.

P.S.
A Zapad, koje je tamo ludilo,
svako od svakog gubi, dobija i
mi posle kritikujemo Denver i
Melouna za izgubljene utakmice,
doduse, neke nisu smeli da izgube
ali to je NBA. Poz.

strucni konsultant

pre 5 godina

Da se neko potrudio da zagrebe ispod povrsine statistike video bi u cemu je stvar. Nikola se ove godine mnogo vise trudi u odbrani, a to se prenosi na ceo tim. Problem je naravno sto uz toliko potrosene energije u odbrani fali energije u napadu, jer Nikola nije atleta kao Kavaj. Denver ove sezone ima vece ciljeve, a kao sto su svi nasi selektori govorili - odbrana donosi titule. U slucaju Denvera drugo kolo Plej-Ofa bi bilo kao titula u ovom trenutku.

Strucnjak

pre 5 godina

Sad je "cudna", a ne ocigledna?
Devon Buker ima strasnu statistiku pa svaku izgubise.
Realno, on napucava statistiku y mecevima koje gube, a pobjede donose drugi igraci. Ocigledno da ne moze ociglednije.

Nenad

pre 5 godina

I jeste i nije cudno.
Kada ostalima ne ide on preuzima na sebe da vise sutira. Kada ostalima ide on vrsi distribuciju lopti. Ovo se najbolje vidi iz razlike u prosecnom broju asistencija kod pobeda i poraza.

baron

pre 5 godina

Kada su Vlade i Pedja igrali u NBA svi su gledali kosarku.
Od kada je Jokic u NBA svi kosarku prate kroz neku statistiku.
Ja zaista nikada ne bih ostao budan da gledam Denver i Jokica.

Za razliku od onoga Sacramenta, Denver niti igra tako lepu kosarku, niti ima pojedince vredne neke paznje.
Cris Webber je bio klasa, Divac general na parketu, Pedja haubica.
Svestran tim, ljudi se igrali kosarke.
Sad neko hoce da uporedjuje statistiku sa igrom.
Tako jedan indijanac RW postade neki igrac, a covek rupa u odbrani, truba u napadu kada ga malo stisnu. Ali on ima triple-doublove. Vazna stvar kada ne moze jedva sa tom statistikom da predje prvi krug play-offa.

J

pre 5 godina

Nije čudna za komentatore na ovom sajtu koji svaki dan besomucno pišu komentare o tome kako je Jokić precenjen igrac. Šteta što ih neki klub ne angazuje kao GM-a, gde bi im bio kraj...

napadaj

pre 5 godina

Pre nedelju dana su izašle napredne statistike za celu ligu. Na TPA listi je Nikola prvi, na RPM je drugi, iza Gasola. Svi ostali su iza. RPM top 10:

Top 10:
1. Marc Gasol
2. Nikola Jokic
3. Lebron James
4. Anthony Davis
5. Paul George
6. James Harden
7. Stephen Curry
8. Kyle Lowry
9. Kyrie Irving
10. Khris Middleton

http://www.espn.com/nba/statistics/rpm


Bog košarke, anomalija u svetu NBA. Naš somborski mađioničar.

napadaj

pre 5 godina

Tek sad vidim da se u međuvremenu Nikola spustio na RPM listi na peto mesto. 21. novembra je bio drugi. Svejedno, pogledajte njegovu minutažu, a onda minutažu ostalih.

Neverovatan je.

Aca

pre 5 godina

Statistika nije cudna vec jasno govori da Jokic treba vise da ucestvuje u razigravanju ekipe a manje u poentiranju to je bolje i za njega i za ekipu

kejt winslet

pre 5 godina

jos uvek u hibernaciji. bice najbolji posle all star pauze (kao i svake god). jedino je problem sto ce opet da izvisi za all star(mada ako do all star vikenda denver bude top 4 na zapadu, jokic igra all star sigurno)

realan

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29.

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.
(Kukatilo, 27. novembar 2018 13:47)

Kukatilo

pre 5 godina

zato himki nikog da pobedi 
dok ne isteraju sveda
(kalcokera, 27. novembar 2018 13:21)

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima.................................................................................................................................................. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.

KOSTA1703

pre 5 godina

@laki
Mora da imaju sreće, jer su po statistikama treća odbrana lige, primaju više koševa po meču samo od Memfisa i Indijane.
Više bi trebalo da brinu zbog ofanzive koja nije na nivou prošle godine.

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Brate, ti upoređuješ Sacremento koji je bio 2. tim po kvalitetu u NBA i tim koji se bori za PO.
Denver je mlad i perspektivan tim. Daleko od tog Sakrementa po kvalitetu. Nemaju ni jednu superzvezdu, pa cak i takvi igrali su prosle godine lepu kosarku i to upravo zahvaljujuci Jokicu i njegovim asistencijama (cak i ceo tim je krenuo da igra neseb?čno) . Oni ove godine lutaju u napadu, tačnije isprobavaju svašta. Forsiraju se jedan meč bekovi, jedan mec Jokić, pa cak i Huančo je imao meč gde su non stop na njega igrali akcije. Moraju tako jer pojedinačno zaostaju za konkurentima. Jokic je verovatno jedini od njih koji bi mogao igrati u vrhunskim timovima, ali je daleko od superstara na kakve su oni navikli....tacnije mislim da bi upravo bio fantastičan drugi igrač, jer bi zahvaljujuci odličnim napadackim arsenalom (daje koseve bukvalno iz svake pozicije i ima vrhunsku leđnu tehmiku i šut) imao i dalje vrhunske brojke, a svojim fantastičnim pasevima bi hranio tog prvog igrača. Zamisli da umesto Murraya igra neko ko ne promasuje kada je sam na šutu. Najbolje asistencije koje je Jokara imao, nisu na kraju ni usle među asistencije jer su promašivani šutevi. Ona asistencija kroz noge greek freeka jednom rukom iz punog trka bi bila među 3 najbolje prosle sezone, ali zbog promasaja otvorenog suta sada se vec ne secam koga, nije se ni racunala. Pa jedino Divac i Jokic se mogu porediti, zbog slicnog nesebicnog igranja (mada ce Jokic biti verovatno bolji, kako i sam Divac kaže).
A druge pozicije Sacremento je imao daleko bolje. Bibi i Kristi u odnosu na Harisa i Muraya su svemirski brodovi....Stojakovic-Barton ili Milsap-Veber...pa ne zna se gde je veca razlika u kvalitetu. Mozda Muray i Harris postanu bolji igrači, ali Bibi nije nikad promasivao u poslednjim minutima. Dag Kristi valjda samo Kobija nije mogao čuvati (jer je ovaj vanzemaljac) . Nisu taj kalibar bekovi Denvera. Sa onakvim m*** koje je imao Bibi se rađaš, kao Dončić(to Stojakovic nikad nije imao, zato je Bibi uzimao te šuteve u poslednjim minutima, a Stojaković svoj najvazniji sut karijere promasio i to air ball

Kukatilo

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29. 
(realan, 27. novembar 2018 14:13)

Bogme, njega je reprezentacija svako leto prodavala. Imace nacionalnu penziju od Srbije, sta mu jos treba? Jel i njemu drzava nista nije dala???

bskfan

pre 5 godina

Kada Jokic ima 8+ asistencija Denver uglavnom pobedjuje ali ni asistencije nisu ono sto je najvaznije. Kljucna stvar je da se igra tzv "Jokic ball". Sta to znaci? To je igra kada se Jokicu prepusti da odlucuje o tome preko kog igraca ce se odigrati napad. Jokic sjajno cita igru i usmereva napad ka mestu gde je protivnicka odbrana najslabija. Da li ce se kos postici direktno posle Jokicevog dodavanja ili ce uslediti dodatno dodavanje to je manje vazno, bitno je da se uvek stvori igrac vise. Naravno, kada Jokic pogadja to je dobro, ali nije presudno jer jedan ili dva igraca ne mogu da dobiju utamicu, potrebno je da se svi igraci razigraju. Najbolja je igra kada 7 ili 8 igraca daju vise od 10 koseva. Denver nema superiorne igrace koji mogu da kreiraju za sebe i za saigrace i zato je potrebno da neko kreira za njih. Kada se analiziraju utakmice uvek se dodje do zakljucka da je Jokic odigrao dobro, da je stvoren igrac vise ili je neko dobio otvoren sut, a jedini problem je sto ove godine dva najbolja strelca (Haris i Marej) ne mogu da udju u sut za tri poena. Da su bili efikasni barem na nivou iz prosle godine Denver bi dobio sve odigrane utakmice.

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Ma ne govorim o statistici. Kazem da su Jokic i Divac trenutno tu negde, a da Jokic ima potencijsl da postane bolji.
A u tom Sakrementu je Divac bio 3,4 opcija u napadu, sta više secam se da po Divcevom ucinku u poenima se moglo znati da li je Sacremento dobio. Tj ako je Divac dao 20+ poena znacilo je uglavnom poraz jer su svi ostali zakazali. U D3nveru je nekako usiljeno Murray najbolji strelac jer ga Jokic najvise forsira, a dečko je bek koji ima šut nimalo bolji od Jokića. Tako da iako je Jokić bolji u napadu od Divca, nikako ne bi bio prva opcija za poene u napadu u iole boljem timu od Denvera.
Pa mi je poređenje nekako neuporedivo, ponajmanje zbog Jokića. Najviše zbog drugih igrača. Kao što kažem mladi su (bekovi) možda ce i napredovati
ali imaju svoj limit, i Denveru treba jedan vrhunski šuter.
Jokić je ubedljivo najbolji igrač Denvera i uz njega su svi, ali svi bukvalno napredovali. Zato ih volim gledati jer su prosle godine bili jedna od najnesebičnijih ekipa sa najboljim napadom i pored relativno limitiranih igrača. Ove godine igraju dosta ružnije, ali se trude da igraju nepredvidivo, što ce biti izuzetno važno ako dodu do playoffa.
Niko pa ni najveći optimisti ne očekuju nekakvu ttulu niti finale konferencije. Uz dobro pojačanje (suter obavezno), polufinale konferencije je mozda i dostižno, A ovako bez pojačanja, ulazak u PO bi bio ok, a prolazak 1. kola odlican i neocekivan uspeh. Ne moze se dati 48 poena, a odmah posle 2 dana jedva 15, to je igrac koji nikad nece imati konstantu, i meni je Murray prvi izbor za trejd...pogotovo sto je i rupa u odbrani za razliku od Herisa koji je imao par odlucujucih krada u prosloj sezoni. i bio igrač odluke.

Lignjoslav

pre 5 godina

@sale
au brate kako ti ne pratis Denver. Pa ja mislim da je šutnuo 40 puta ukupno poslednja 4 meča. U posledmjem 20, a u ona 3 po 6,7. Pa upravo ga svi ovde prozivali do prekjuce jel ne šutira, a ti ko iz topa izvali glupost godine

markev

pre 5 godina

Kukatilo.
Vrhunski plej koji je nazalost imao najgori šut koji sam ja video kod jednog košarkasa. Jedan od najboljih belih defanzivaca koje sam video. Brze noge, brze ruke (svemirski brod za Lebronka Lazića), često nas je spasavao ukradenim loptama u odlucujucim trenucima. Takođe je imao odličan prodor posle čega i vrhunsku asistenciju, i što je najvažnije, uopste nije usporavao igru kada je menjao Tea, pa smo cesto znali da pravimo razliku upravo kad je on bio plej. Dao je on repki mnogo, kao i ona njemu. Kako Teo kaže bio je dusa onog tima. Vasa je njegova zamena. Solidan plej, ali potpuno bez karaktera. Defanzivno za klasu slabiji i realno čovek koji usporava igru. Mnogo smo izgubili njegovim penzionisanjem.
Nikad nije ispunio svoj potencijal upravo jer je imao užasan šut.
Ima titulu SP za mlade. Ta generacija nadigrala Karija i društvo u finalu. Kada se setim sta je Macvan tada radio i koliko je pao u kvalitetu kada je presao u seniore.
On nije promasivao trojku kada ostane sam . Imao strasan sut, a na kraju ostvario prosecnu karijeru, jer je bukvalno nazadovao

baron

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima...….. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.
(Dragan-Borca, 27. novembar 2018 18:59)

Pozdrav i tebi Dragane.
Upravo to sto si naveo ja i govorim. Statistika i samo statistika.
Ne uporedjujemo igru Birda i Jokica vec njihove statistike.
Ako uporedimo igru, onda je tu drasticna razlika.
Mozda ti cak mislis da je Jokic bolji od Birda, ali to je vec problem za druge institucije, ne za mene.

Mrgud
Mozda je moje poredjenje Sacramenta sa Denverom bezvezno, no mnogi vec porede Jokica sa Divcem, na osnovu statistike. Ali, da li se moze porediti statistika iz 80-ih i danasnja, gde su promenjena pravila igre, koraci se vise ne sankcionisu, igra se brze, bez odbrana, a statistike se budze zarad kojekakvih rekorda.
Pogledajte igru LA, Oklahome, Denvera, sablon je isti u celom NBA.
Onaj koji dobija loptu od LJ, RW, Jokica odmah sutira.
U tome je poenta, u sistemu igre. Da li je Jokic u Megi imao sulude brojke, u repki, apsolutno nikada.
Sacramento je sigurno bio bolji tim, ja sam ih samo uporedio zbog cudne statistike. Da ne pomisli neko kako je Denver najbolji tim ikada, jer uskoro ce, verovatno, izaci statistika koja kaze da ukoliko bi Jokic igrao 40min po mecu Denver bi bio nepobediv.

Sale

pre 5 godina

vidim da ovde ljudi pisu kako je njegova uloga da razigrava ekipu a ne da postize koseve i da je to evidentrno. a ja pitam ako je to tako zasto onda sutira po 30-40 puta na kos pa ubaci samo 30 posto suteva

čekic

pre 5 godina

RETKO KOJI CENTR JE BIO VODJA TIMA ...KARIM A.DJABAR JE NA PRIMER IMAO MAGIK J........NEKO MORA DA VODI LOPTU. JOKIC CE TEK POSLE 5 GOD KAD POSTANE SL..AGENT DOBITI PTAVU SANSU U NEKOM VRHUNSKOM TIMU,STO DENVER SVAKAKO NIJE.....

lignjoslav

pre 5 godina

Gledam ih upravo protiv Lejkersa.
Jokić potpuno rezervisan. Milsap dobar (najbolje izdanje u napadu od kako ga gledam), Murray počeo dobro, ali ,posle pokazao onu svoju lošu sebičnu stranu.
Posle dobrog pocetka, siluje. Cini mi se da su se svi i sklonili da mu daju prostora za poslednji napad. Ne vidim zašto nije to zavrsavao Milsap kaoo najiskusniii pogotovo što je odigrao odlično (zar mora uvek bek 1 na 1 da zavrsava, kao šablon). Kao da žele da od Murraya naprave igraca odluke, ali mu ne ide. Nije bio ni blizu da ubode taj poslednji nspad.
Jokić i pored 5 asistencija deluje nezainteresovano. Poslednji napad otisao u ćošak i čak veći deo tog napada gledao u publiku. Vidi se da je odluceno da Murray završi. Jokić loš procenat šuta 5/1, mada se mora priznati da je 2x šutirao iz teske situacije pred kraj napada a 2x jer je bio sam ko duh i opet nekako je jedva se odlučio za šut. I dalje mi nije jasno zašto ne igra blize košu. Ni jedan flouter, iako je imao i mismač 2x, on se odlucio za povratnu. Mislio sam da ce posle Oklahome i onog odličnog kraja gde je ulazio u meso i preuzeo odgovornost, i ovu biti agilniji, ali deluje da je 1. poluvreme bukvalno prespavao.
Vode, a iskreno igraju onako. Ovo im je direktan konkurent za PO i moraju dobiti, a realno sem LBJ, niko me nije impresionirao iz LA. Valjda u 2. poluvremenu makar bude delovao zainteresovaniji

Strucnjak

pre 5 godina

Sad je "cudna", a ne ocigledna?
Devon Buker ima strasnu statistiku pa svaku izgubise.
Realno, on napucava statistiku y mecevima koje gube, a pobjede donose drugi igraci. Ocigledno da ne moze ociglednije.

Kukatilo

pre 5 godina

zato himki nikog da pobedi 
dok ne isteraju sveda
(kalcokera, 27. novembar 2018 13:21)

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.

baron

pre 5 godina

Kada su Vlade i Pedja igrali u NBA svi su gledali kosarku.
Od kada je Jokic u NBA svi kosarku prate kroz neku statistiku.
Ja zaista nikada ne bih ostao budan da gledam Denver i Jokica.

Za razliku od onoga Sacramenta, Denver niti igra tako lepu kosarku, niti ima pojedince vredne neke paznje.
Cris Webber je bio klasa, Divac general na parketu, Pedja haubica.
Svestran tim, ljudi se igrali kosarke.
Sad neko hoce da uporedjuje statistiku sa igrom.
Tako jedan indijanac RW postade neki igrac, a covek rupa u odbrani, truba u napadu kada ga malo stisnu. Ali on ima triple-doublove. Vazna stvar kada ne moze jedva sa tom statistikom da predje prvi krug play-offa.

napadaj

pre 5 godina

Pre nedelju dana su izašle napredne statistike za celu ligu. Na TPA listi je Nikola prvi, na RPM je drugi, iza Gasola. Svi ostali su iza. RPM top 10:

Top 10:
1. Marc Gasol
2. Nikola Jokic
3. Lebron James
4. Anthony Davis
5. Paul George
6. James Harden
7. Stephen Curry
8. Kyle Lowry
9. Kyrie Irving
10. Khris Middleton

http://www.espn.com/nba/statistics/rpm


Bog košarke, anomalija u svetu NBA. Naš somborski mađioničar.

Cole

pre 5 godina

Ljudi opusteno, on vec se moze
reci, tradicionalno odlepi od
decembra i furiozno odigra do
kraja regularnog dela, a za PO
cemo da vidimo kako ce da odigra.

P.S.
A Zapad, koje je tamo ludilo,
svako od svakog gubi, dobija i
mi posle kritikujemo Denver i
Melouna za izgubljene utakmice,
doduse, neke nisu smeli da izgube
ali to je NBA. Poz.

Aca

pre 5 godina

Statistika nije cudna vec jasno govori da Jokic treba vise da ucestvuje u razigravanju ekipe a manje u poentiranju to je bolje i za njega i za ekipu

J

pre 5 godina

Nije čudna za komentatore na ovom sajtu koji svaki dan besomucno pišu komentare o tome kako je Jokić precenjen igrac. Šteta što ih neki klub ne angazuje kao GM-a, gde bi im bio kraj...

čekic

pre 5 godina

RETKO KOJI CENTR JE BIO VODJA TIMA ...KARIM A.DJABAR JE NA PRIMER IMAO MAGIK J........NEKO MORA DA VODI LOPTU. JOKIC CE TEK POSLE 5 GOD KAD POSTANE SL..AGENT DOBITI PTAVU SANSU U NEKOM VRHUNSKOM TIMU,STO DENVER SVAKAKO NIJE.....

Sale

pre 5 godina

vidim da ovde ljudi pisu kako je njegova uloga da razigrava ekipu a ne da postize koseve i da je to evidentrno. a ja pitam ako je to tako zasto onda sutira po 30-40 puta na kos pa ubaci samo 30 posto suteva

Nenad

pre 5 godina

I jeste i nije cudno.
Kada ostalima ne ide on preuzima na sebe da vise sutira. Kada ostalima ide on vrsi distribuciju lopti. Ovo se najbolje vidi iz razlike u prosecnom broju asistencija kod pobeda i poraza.

strucni konsultant

pre 5 godina

Da se neko potrudio da zagrebe ispod povrsine statistike video bi u cemu je stvar. Nikola se ove godine mnogo vise trudi u odbrani, a to se prenosi na ceo tim. Problem je naravno sto uz toliko potrosene energije u odbrani fali energije u napadu, jer Nikola nije atleta kao Kavaj. Denver ove sezone ima vece ciljeve, a kao sto su svi nasi selektori govorili - odbrana donosi titule. U slucaju Denvera drugo kolo Plej-Ofa bi bilo kao titula u ovom trenutku.

baron

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima...….. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.
(Dragan-Borca, 27. novembar 2018 18:59)

Pozdrav i tebi Dragane.
Upravo to sto si naveo ja i govorim. Statistika i samo statistika.
Ne uporedjujemo igru Birda i Jokica vec njihove statistike.
Ako uporedimo igru, onda je tu drasticna razlika.
Mozda ti cak mislis da je Jokic bolji od Birda, ali to je vec problem za druge institucije, ne za mene.

Mrgud
Mozda je moje poredjenje Sacramenta sa Denverom bezvezno, no mnogi vec porede Jokica sa Divcem, na osnovu statistike. Ali, da li se moze porediti statistika iz 80-ih i danasnja, gde su promenjena pravila igre, koraci se vise ne sankcionisu, igra se brze, bez odbrana, a statistike se budze zarad kojekakvih rekorda.
Pogledajte igru LA, Oklahome, Denvera, sablon je isti u celom NBA.
Onaj koji dobija loptu od LJ, RW, Jokica odmah sutira.
U tome je poenta, u sistemu igre. Da li je Jokic u Megi imao sulude brojke, u repki, apsolutno nikada.
Sacramento je sigurno bio bolji tim, ja sam ih samo uporedio zbog cudne statistike. Da ne pomisli neko kako je Denver najbolji tim ikada, jer uskoro ce, verovatno, izaci statistika koja kaze da ukoliko bi Jokic igrao 40min po mecu Denver bi bio nepobediv.

realan

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29.

Pre Sveda im je glavni igrac bio Stefan Markovic i stvarno je igrao odlicno. A od kad je dosao Sved, ima mizernu ulogu. Mada, kad razmislim, nije mi nesto ni zao posto se penzionisao iz reprezentacije sa 29 godina.
(Kukatilo, 27. novembar 2018 13:47)

napadaj

pre 5 godina

Tek sad vidim da se u međuvremenu Nikola spustio na RPM listi na peto mesto. 21. novembra je bio drugi. Svejedno, pogledajte njegovu minutažu, a onda minutažu ostalih.

Neverovatan je.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Posveceno Baronu, losem trolu sa nebuloznim komentarima.................................................................................................................................................. Over the last 40 years, only two players have scored at least 3,000 points, grabbed at least 2,000 rebounds and dished out at least 1,000 assists in their first three NBA seasons. One is Larry Bird. The other is Nikola Jokic.

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Brate, ti upoređuješ Sacremento koji je bio 2. tim po kvalitetu u NBA i tim koji se bori za PO.
Denver je mlad i perspektivan tim. Daleko od tog Sakrementa po kvalitetu. Nemaju ni jednu superzvezdu, pa cak i takvi igrali su prosle godine lepu kosarku i to upravo zahvaljujuci Jokicu i njegovim asistencijama (cak i ceo tim je krenuo da igra neseb?čno) . Oni ove godine lutaju u napadu, tačnije isprobavaju svašta. Forsiraju se jedan meč bekovi, jedan mec Jokić, pa cak i Huančo je imao meč gde su non stop na njega igrali akcije. Moraju tako jer pojedinačno zaostaju za konkurentima. Jokic je verovatno jedini od njih koji bi mogao igrati u vrhunskim timovima, ali je daleko od superstara na kakve su oni navikli....tacnije mislim da bi upravo bio fantastičan drugi igrač, jer bi zahvaljujuci odličnim napadackim arsenalom (daje koseve bukvalno iz svake pozicije i ima vrhunsku leđnu tehmiku i šut) imao i dalje vrhunske brojke, a svojim fantastičnim pasevima bi hranio tog prvog igrača. Zamisli da umesto Murraya igra neko ko ne promasuje kada je sam na šutu. Najbolje asistencije koje je Jokara imao, nisu na kraju ni usle među asistencije jer su promašivani šutevi. Ona asistencija kroz noge greek freeka jednom rukom iz punog trka bi bila među 3 najbolje prosle sezone, ali zbog promasaja otvorenog suta sada se vec ne secam koga, nije se ni racunala. Pa jedino Divac i Jokic se mogu porediti, zbog slicnog nesebicnog igranja (mada ce Jokic biti verovatno bolji, kako i sam Divac kaže).
A druge pozicije Sacremento je imao daleko bolje. Bibi i Kristi u odnosu na Harisa i Muraya su svemirski brodovi....Stojakovic-Barton ili Milsap-Veber...pa ne zna se gde je veca razlika u kvalitetu. Mozda Muray i Harris postanu bolji igrači, ali Bibi nije nikad promasivao u poslednjim minutima. Dag Kristi valjda samo Kobija nije mogao čuvati (jer je ovaj vanzemaljac) . Nisu taj kalibar bekovi Denvera. Sa onakvim m*** koje je imao Bibi se rađaš, kao Dončić(to Stojakovic nikad nije imao, zato je Bibi uzimao te šuteve u poslednjim minutima, a Stojaković svoj najvazniji sut karijere promasio i to air ball

Kukatilo

pre 5 godina

Pa da si ti igrao u reprezentaciji od pionira do A selekcije svake godine bez pauze pod injekcijama, verovatno bi ti bilo malo jasnije zašto se penzionisao u 29. 
(realan, 27. novembar 2018 14:13)

Bogme, njega je reprezentacija svako leto prodavala. Imace nacionalnu penziju od Srbije, sta mu jos treba? Jel i njemu drzava nista nije dala???

KOSTA1703

pre 5 godina

@laki
Mora da imaju sreće, jer su po statistikama treća odbrana lige, primaju više koševa po meču samo od Memfisa i Indijane.
Više bi trebalo da brinu zbog ofanzive koja nije na nivou prošle godine.

lignjoslav

pre 5 godina

Gledam ih upravo protiv Lejkersa.
Jokić potpuno rezervisan. Milsap dobar (najbolje izdanje u napadu od kako ga gledam), Murray počeo dobro, ali ,posle pokazao onu svoju lošu sebičnu stranu.
Posle dobrog pocetka, siluje. Cini mi se da su se svi i sklonili da mu daju prostora za poslednji napad. Ne vidim zašto nije to zavrsavao Milsap kaoo najiskusniii pogotovo što je odigrao odlično (zar mora uvek bek 1 na 1 da zavrsava, kao šablon). Kao da žele da od Murraya naprave igraca odluke, ali mu ne ide. Nije bio ni blizu da ubode taj poslednji nspad.
Jokić i pored 5 asistencija deluje nezainteresovano. Poslednji napad otisao u ćošak i čak veći deo tog napada gledao u publiku. Vidi se da je odluceno da Murray završi. Jokić loš procenat šuta 5/1, mada se mora priznati da je 2x šutirao iz teske situacije pred kraj napada a 2x jer je bio sam ko duh i opet nekako je jedva se odlučio za šut. I dalje mi nije jasno zašto ne igra blize košu. Ni jedan flouter, iako je imao i mismač 2x, on se odlucio za povratnu. Mislio sam da ce posle Oklahome i onog odličnog kraja gde je ulazio u meso i preuzeo odgovornost, i ovu biti agilniji, ali deluje da je 1. poluvreme bukvalno prespavao.
Vode, a iskreno igraju onako. Ovo im je direktan konkurent za PO i moraju dobiti, a realno sem LBJ, niko me nije impresionirao iz LA. Valjda u 2. poluvremenu makar bude delovao zainteresovaniji

kejt winslet

pre 5 godina

jos uvek u hibernaciji. bice najbolji posle all star pauze (kao i svake god). jedino je problem sto ce opet da izvisi za all star(mada ako do all star vikenda denver bude top 4 na zapadu, jokic igra all star sigurno)

Lignjoslav

pre 5 godina

@sale
au brate kako ti ne pratis Denver. Pa ja mislim da je šutnuo 40 puta ukupno poslednja 4 meča. U posledmjem 20, a u ona 3 po 6,7. Pa upravo ga svi ovde prozivali do prekjuce jel ne šutira, a ti ko iz topa izvali glupost godine

mrgud

pre 5 godina

@Baron
Ma ne govorim o statistici. Kazem da su Jokic i Divac trenutno tu negde, a da Jokic ima potencijsl da postane bolji.
A u tom Sakrementu je Divac bio 3,4 opcija u napadu, sta više secam se da po Divcevom ucinku u poenima se moglo znati da li je Sacremento dobio. Tj ako je Divac dao 20+ poena znacilo je uglavnom poraz jer su svi ostali zakazali. U D3nveru je nekako usiljeno Murray najbolji strelac jer ga Jokic najvise forsira, a dečko je bek koji ima šut nimalo bolji od Jokića. Tako da iako je Jokić bolji u napadu od Divca, nikako ne bi bio prva opcija za poene u napadu u iole boljem timu od Denvera.
Pa mi je poređenje nekako neuporedivo, ponajmanje zbog Jokića. Najviše zbog drugih igrača. Kao što kažem mladi su (bekovi) možda ce i napredovati
ali imaju svoj limit, i Denveru treba jedan vrhunski šuter.
Jokić je ubedljivo najbolji igrač Denvera i uz njega su svi, ali svi bukvalno napredovali. Zato ih volim gledati jer su prosle godine bili jedna od najnesebičnijih ekipa sa najboljim napadom i pored relativno limitiranih igrača. Ove godine igraju dosta ružnije, ali se trude da igraju nepredvidivo, što ce biti izuzetno važno ako dodu do playoffa.
Niko pa ni najveći optimisti ne očekuju nekakvu ttulu niti finale konferencije. Uz dobro pojačanje (suter obavezno), polufinale konferencije je mozda i dostižno, A ovako bez pojačanja, ulazak u PO bi bio ok, a prolazak 1. kola odlican i neocekivan uspeh. Ne moze se dati 48 poena, a odmah posle 2 dana jedva 15, to je igrac koji nikad nece imati konstantu, i meni je Murray prvi izbor za trejd...pogotovo sto je i rupa u odbrani za razliku od Herisa koji je imao par odlucujucih krada u prosloj sezoni. i bio igrač odluke.

markev

pre 5 godina

Kukatilo.
Vrhunski plej koji je nazalost imao najgori šut koji sam ja video kod jednog košarkasa. Jedan od najboljih belih defanzivaca koje sam video. Brze noge, brze ruke (svemirski brod za Lebronka Lazića), često nas je spasavao ukradenim loptama u odlucujucim trenucima. Takođe je imao odličan prodor posle čega i vrhunsku asistenciju, i što je najvažnije, uopste nije usporavao igru kada je menjao Tea, pa smo cesto znali da pravimo razliku upravo kad je on bio plej. Dao je on repki mnogo, kao i ona njemu. Kako Teo kaže bio je dusa onog tima. Vasa je njegova zamena. Solidan plej, ali potpuno bez karaktera. Defanzivno za klasu slabiji i realno čovek koji usporava igru. Mnogo smo izgubili njegovim penzionisanjem.
Nikad nije ispunio svoj potencijal upravo jer je imao užasan šut.
Ima titulu SP za mlade. Ta generacija nadigrala Karija i društvo u finalu. Kada se setim sta je Macvan tada radio i koliko je pao u kvalitetu kada je presao u seniore.
On nije promasivao trojku kada ostane sam . Imao strasan sut, a na kraju ostvario prosecnu karijeru, jer je bukvalno nazadovao

bskfan

pre 5 godina

Kada Jokic ima 8+ asistencija Denver uglavnom pobedjuje ali ni asistencije nisu ono sto je najvaznije. Kljucna stvar je da se igra tzv "Jokic ball". Sta to znaci? To je igra kada se Jokicu prepusti da odlucuje o tome preko kog igraca ce se odigrati napad. Jokic sjajno cita igru i usmereva napad ka mestu gde je protivnicka odbrana najslabija. Da li ce se kos postici direktno posle Jokicevog dodavanja ili ce uslediti dodatno dodavanje to je manje vazno, bitno je da se uvek stvori igrac vise. Naravno, kada Jokic pogadja to je dobro, ali nije presudno jer jedan ili dva igraca ne mogu da dobiju utamicu, potrebno je da se svi igraci razigraju. Najbolja je igra kada 7 ili 8 igraca daju vise od 10 koseva. Denver nema superiorne igrace koji mogu da kreiraju za sebe i za saigrace i zato je potrebno da neko kreira za njih. Kada se analiziraju utakmice uvek se dodje do zakljucka da je Jokic odigrao dobro, da je stvoren igrac vise ili je neko dobio otvoren sut, a jedini problem je sto ove godine dva najbolja strelca (Haris i Marej) ne mogu da udju u sut za tri poena. Da su bili efikasni barem na nivou iz prosle godine Denver bi dobio sve odigrane utakmice.