Četvrtak, 22.11.2018.

09:40

Boban o Zvezdi u LŠ: Toplo mi oko srca

Zvonimir Boban, koga u Srbiji pre svega pamte zbog gostovanja Zvezde Dinamu 1990. kada je na Maksimiru "počeo rat", dao je neočekivanu izjavu o srpskom klubu.

Izvor: B92

Boban o Zvezdi u LŠ: Toplo mi oko srca IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Ajmo, bre!

pre 5 godina

Vidim, javljaju se ovde silne moralne gromade, sve neki zaljubljenici u iskrenost, doslednost,. trte-mrte.
More, ko vas ne zna skupo bi vas platio.
Ograničeni ste ko balkon, a mržnja vam je i doručak i ručak i večera.

Zašto Bobanu ne bi bilo drago kad vidi neki "naš" tim (južnoslovenski, ako već ne kapirate) da postigne uspeh? I to tim u kojem je nekada imao iskrene prijatelje , a sa nekima kasnije i igrao zajedno (Dejo Milan; Robi - reprezentacija HR) ? Jel on nešto ratrovao protiv Zvezde? Srpskog naroda?

Ali, neka. Živite i dalje u mržnji. Lekovit je taj otrov.

my way

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru
(Jakov, 22. novembar 2018 16:21)

Malo smo licemerno izokrenuli hronologiju dogadjaja, izvrnuli istinu za 180, ali Hrvatima kojima su istina i pravda najveci neprijatelji i ne preostaje nista drugo. Jos trazis pojasnjenje od coveka, neke principe isterujes??? Stida bez, stvarno ste najhrabriji narod na svetu.

zgslavac

pre 5 godina

Što delije imaju protiv Bobana? Nije nikad udario deliju ili igrača cz. Prekrasan dokaz čija je to bila milicija, armija, partija, diktatura i država. ;)

Evo zore, evo dana, evo Marka i Bobana

pre 5 godina

@Marko
"Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba."

Luburić je imao 28, a Šakić 22 godina kad su u različitim periodima postali komadanti koncentracionog logora Jasenovac. Ma mladost, ludost, nisu oni tako mislili. Evo ima više od 60 godina da nisu ništa rekli na račun Srba ;-)
Marko, Marko sunce moje žarko, ne mislim da si ti tako naivan. Znaš ti dobro šta i zašto tako pričaš. A i mi nismo ovce.

Što se Bobanove izjave tiče: neću da plačem, a suza suzu stiže.

Dr. Sisoje

pre 5 godina

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Volej bajo moj, 22. novembar 2018 11:56)

Kao što rekoh, za pantere gospodin lično.

VUK

pre 5 godina

@croata... svaka čast za iskrenost. Normalno je da svaka ptica leti svome jatu. Sport treba da spaja sve narode. Boban je legenda Evropskog fudbala. A lepo reče : uspeh tima sa ovih prostora.Nismo mi birali da smo jedni pored drugih, ali možemo da izaberemo da se poštujemo i živimo u miru .

prvi pick

pre 5 godina

Najbolje je kada neki potpuni marginalni likovi komentarišući Bobana. Pa još proveravaju da li je iskren. Da, baš bi Boban imao razloga da priča nešto što ne misli.

Hvala ti Zvone na lepim rečima. I ja uvek volim kada Hrvatska ili Dinamo pobedi. Sve najbolje iz Šumadije.

Jakov

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru

dvlx

pre 5 godina

U dokumentarnom filmu o poslednjoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji, na 44:17 stoji uramljen (novokomponovani) grb familije gospodina Bobana, sa stilizovanim slovom "U". Link:
https://www.youtube.com/watch?v=8CwDQ_crgkQ. Hvala lepo. Vladimir

Mozak operacije

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha
(Zigzag, 22. novembar 2018 12:44)


Pa ako hoces bas precizno, mislio sam na 8 takmicarskih utakmica u kojim ste primili 18 golova.
To je 2.25 po utakmici.
"Doprvak svijeta" koji u proseku prima 2-3 gola po mecu???
Smesno! Tragikomicno!

Naravno, da ste pobedili Francuze u finalu sve bi potpuno drugacije izgledalo...

Bodibond

pre 5 godina

Kako da mu ne bude drago zbog kluba iz njegove zemlje? I meni je drago sto je Partizan prosle sezone igrao nokaut fazu LE sa Plzenom.

croata

pre 5 godina

Sta napisati o bobanu..
Upamtio sam ga jos kad je osvojio bivsi kup jugoslavije za kadete. Iako je i na tom turniru najbolji bio prosinecki, za bobana si znao da je pravi vodja dinama. Vec tad nevjerojatna zrelost za svoje godine, sjecam se svi smo klinci trckarali oko prosineckog, ali oko bobana vec manje jer smo osjetili preveliki respekt da bi mu samo tako prisli. Jednostavno izazivao je ogromno postovanje. I buduce godine njegove igracke karijere su pokazale da je ispred svog vremena, od utakmice tj nereda dinamo zvezda 90te u maksimiru i dan danas se oznacava kao pocetak rata, a tuca izmedju bobana i policajca zastitni predznak rata, u reprezentaciji je bio lider i istinski vodja i donio nam gomilu radosti, klupski nasao srecu u italiji, covjek bio jedno vrijeme kapiten mozda i najjaceg milana svih vremena, nakon karijere i dalje u italiji, cijenjen i priznat svuda, intelektualac sa sirokim spektrom znanja cija rijec se itekako slusa, za sve, a pogotovo oko nogometa, na kraju potpuno priznanje, drugi covjek fife. Ono sto mi je u jednu ruku i zao i drago jest cinjenica da se zavrsetkom reprezentativne karijere potpuno distancirao od kaljuze zvana balkan i hrvatski nogomet. Od starta dirigiran kao buduci predsjednik naseg saveza, na zalost jako dobro zna kako funkcionira nacin rada ovdje i iako je nasem nogometu mogao puno dati, covjek zna da bi ga u savezu brzo potrosili, a onda ispljunuli. No da mu je itekako stalo do hrvatske pokazao je onim iskrenim suzama dok je modric drzao govor kad je uzeo nagradu fifa igrac godine. To se ne glumi.
Boban je poseban lik, bivsa igracka a i ljudska gromada, godinama etiketiran kao veliki desnicar i teski nacionalist, a ustvari upravo njega se nikad nije vezalo s desnicarstvom kao npr sukera. Evo i ovom izjavom za zvezdu koja ima enormnu tezinu to dokazuje, iako iskreno malo je rec da sam se sokirao. A sto je najjace siguran sam da iskreno tako i misli jer boban se ne ulizuje nikom.
E sad, ako je ona skandalozna tuca s policajcem bila predznak neceg mucnog, mozda je ova brat bratu nimalo manje skandalozna izjava predznak neceg boljeg izmedju nasih naroda.
Ne odobravam ovu izjavu jer mi moj zatucani mentalni sklop to ne dozvoljava shvatit, al teska srca priznajem da i njom pokazuje koliko je daleko ispred svog vremena.
Veliki zvone boban.

Ben Dover

pre 5 godina

Menjanje nekih pravila zarad privlačnijeg fudbala bi bila dobra ideja. Bilo bi super smisliti nešto što će terati ekipe na postizanje golova.
Meni pada ideja za promenu bodovanja. Pobeda sa 3 i više da daje 4 boda npr. Da se urade neke kalkulacije i proveri šta je realno promeniti da bi se timovi nagradili za postizanje golova. Da ne bude isto 2:2 i 0:0. Dva nerešena sa po min dva data gola da donesu i treći bod. Ili npr. dva poraza i na oba po min. dva postignuta gola da donesu jedan i sl.
Verujem da to malo zvuči komplikovanije u odnosu na sistem 0-1-3 boda, ali realno nije.
Ne mora to biti tačno kao što sam napisao, ali verujem da bi nešto slično bilo ok.

petar

pre 5 godina

Zvone nije nikada rekao ružnu riječ za Zvezdu ,Partizan,Srbe,Bosance...!!!Udario je policajca , jer je trčao za njegovim rođakom,koji je tada bio u službi u Zagrebu a sad je umirivljen i živi negdje u BiH.Dugo poslije toga čina se našao s dotičnom policajcem,ispričao se...Ja osobno sam imao dužu blokadu navijati za neki klub iz Srbije,jer mi je sve uništeno i devastirano u Slavoniji za vrijeme nesretnoga rata..Sad živim i radim u inozemstvu,družim se s ljudima iz naše regije,svi se međusobno radujemo uspjesima naših sportaša,koji imaju nevjerovatan talenat i da imamo malo više financijskih srestava tko zna gdje bi nam bio kraj...Ima puno uspješnih sportaša na obje strane koji su nam pokazali kako se trebamo ponašati jedni prema drugima.Lp

lol

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)

Susjed.

Bili ste na jedno EP 2000g. Jedva ste se provukli u skupini Slovenija je vodila do 67-e minute imala je 3:0 i za šest minute ste dali tri gola ni sami ne znate kako.  U nokaut fazi popili ste 6, a na tri utakmice 13 sve to na velikom najecanju. Nama ste uvaljali dva krumpira koji su nas izbacila u kvalifikacijama, zato više niste išli na Euro da se ne blamirate.

Zigzag

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha

mnogo si smesan

pre 5 godina

@lol kad nekom das 3 gola u 6 min. to je umece , a vas smo izbacili s igracem manje i bili bolji, sta komentarises kada bage veze nemas

zgtom

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.

Volej bajo moj

pre 5 godina

Za vas Cigane je Boban gospodin lično, niste ni vi baš cveće.
(Dr. Sisoje, 22. novembar 2018 10:03)

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.

iz blata ustajmo

pre 5 godina

Nemojte ljudi da ste strogi prema drugima toliko, većina nas je poklekla pod uticajem zastrašujuće propagande 90ih uključujući tu i najumnije glave, sportisti su tu bili sitna riba..

Mozak operacije

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.
(zgtom, 22. novembar 2018 11:06)


Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!

Poplava mozga

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...
(Cinco Duros, 22. novembar 2018 10:57)


Mali problem u Vasem razmisljanju je to sto Francuska nije ispala iz Lige A. Stavise, prvo mesto je izgubila golom Van Dajka protiv Nemacke u zadnjem minutu. Kad bolje pogledamo, ni Belgija nije ispala.

SAMO HRVATSKA JE ISPALA.

Aca

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.
(Jova, 22. novembar 2018 10:21)

Odlična ideja, da ekipa ima po 40-50 igrača i kad jedna da gol a trener onda ubaci 11 igrača odbrane, e to bi onda bio "zanimljiv" fudbal, ili još bolje da mogu cele postave da se menjaju pa kad primiš gol ubaciš 11 napadača a kad daš gol vratiš 11 odbrambenih igrača, bilo bi stvarno...američki?

Cinco Duros

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...

Marko

pre 5 godina

Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba.

el pecador

pre 5 godina

Okolotrbusni pantalodrzac@

Nadamo se da ce se dogoditi upravo to sto zelis! Ostat cemo kako kazes tuned. Jedva cekam izvjestaj poslje te utakmice kojoj se toliko nadas, jer i ja bi volio da nam pokazete gdje smo.

Jova

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.

Slobo

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.
(Mairon Drake, 22. novembar 2018 09:42) # Link komentara

To bi tek napravilo pravu lakrdiju.Bilo bi dinamicnije jer bi bilo vishe faulova, ali ne i golova.

I pravilo da cela klupa dobije zuti karton mi se ne dopada. Ako trener tima cija je klupa dobila zuti karton, mora da vrshi izmenu, svi igraci na klupi mu vec umaju po zuti karton i preti im crveni za prvi jaci prekrsaj.

Okolotrbusni pantalodrzac

pre 5 godina

Fun fact: od svih evropskih reprezentacija koje su prosle u 1/8 finala SP jedino HRVATSKA nije potvrdila kvalitet igrama u LN. Sve ostale reprezentacije su ili ostale u svojoj ligi, ili napredovale iz B u A.
Hrvatska je, dakle, jedina medju pomenutim reprezentacijama koja ispada u nizi rang takmicenja.

S druge strane, Srbija, kao JEDINA evropska reprezentacija sa SP u ligi C, pokazala je da se neopravdano nasla u tom drustvu, buduci da je prakticno bez igre, i bez mnogo truda osvojila svoju grupu.
Direktni duel Srbije i Hrvatske moguc je vec u kvalifikacijama za EP, a on ce, nadamo se, razotkriti pravo stanje u ovim reprezentacijama.

Stay tuned!

Kod Dulo-a

pre 5 godina

Jedino sto je mozda i gore od mrznje na ovim prostorima je to licemerje koje smo svi zajedno razvili. Ne kazem da je trebao da kaze bas ono sto misli o czv i da prizna da mu je krivo sto je czv pobedila ali mogao je da kaze da na czv gleda kao i na FC Kopenhagen ili Seltik tj da ga ne zanima uopste...Evo ja npr, ne mogu navijati za Dinamo iz Zagreba ili za Skenderbeg ili Buducnost, zelim im lose rezultate i to je to. To je iskren stav, ne mogu se naterati zbog politicke korektnosti da ih obozavam. Zaista ne zelim nikome tugu i nesrecu ali punu mrezu njihovih golova, o da....

Mairon Drake

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.

Radenko

pre 5 godina

devedesete su bila ta luda vremena. nadam se da smo svi nešto naučili od tog zla koje nas je zadesilo na ovim prostorima i da se nikad ne ponove. vidimo kuda nas je sve to dovelo

Marko

pre 5 godina

Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba.

Radenko

pre 5 godina

devedesete su bila ta luda vremena. nadam se da smo svi nešto naučili od tog zla koje nas je zadesilo na ovim prostorima i da se nikad ne ponove. vidimo kuda nas je sve to dovelo

Mairon Drake

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.

croata

pre 5 godina

Sta napisati o bobanu..
Upamtio sam ga jos kad je osvojio bivsi kup jugoslavije za kadete. Iako je i na tom turniru najbolji bio prosinecki, za bobana si znao da je pravi vodja dinama. Vec tad nevjerojatna zrelost za svoje godine, sjecam se svi smo klinci trckarali oko prosineckog, ali oko bobana vec manje jer smo osjetili preveliki respekt da bi mu samo tako prisli. Jednostavno izazivao je ogromno postovanje. I buduce godine njegove igracke karijere su pokazale da je ispred svog vremena, od utakmice tj nereda dinamo zvezda 90te u maksimiru i dan danas se oznacava kao pocetak rata, a tuca izmedju bobana i policajca zastitni predznak rata, u reprezentaciji je bio lider i istinski vodja i donio nam gomilu radosti, klupski nasao srecu u italiji, covjek bio jedno vrijeme kapiten mozda i najjaceg milana svih vremena, nakon karijere i dalje u italiji, cijenjen i priznat svuda, intelektualac sa sirokim spektrom znanja cija rijec se itekako slusa, za sve, a pogotovo oko nogometa, na kraju potpuno priznanje, drugi covjek fife. Ono sto mi je u jednu ruku i zao i drago jest cinjenica da se zavrsetkom reprezentativne karijere potpuno distancirao od kaljuze zvana balkan i hrvatski nogomet. Od starta dirigiran kao buduci predsjednik naseg saveza, na zalost jako dobro zna kako funkcionira nacin rada ovdje i iako je nasem nogometu mogao puno dati, covjek zna da bi ga u savezu brzo potrosili, a onda ispljunuli. No da mu je itekako stalo do hrvatske pokazao je onim iskrenim suzama dok je modric drzao govor kad je uzeo nagradu fifa igrac godine. To se ne glumi.
Boban je poseban lik, bivsa igracka a i ljudska gromada, godinama etiketiran kao veliki desnicar i teski nacionalist, a ustvari upravo njega se nikad nije vezalo s desnicarstvom kao npr sukera. Evo i ovom izjavom za zvezdu koja ima enormnu tezinu to dokazuje, iako iskreno malo je rec da sam se sokirao. A sto je najjace siguran sam da iskreno tako i misli jer boban se ne ulizuje nikom.
E sad, ako je ona skandalozna tuca s policajcem bila predznak neceg mucnog, mozda je ova brat bratu nimalo manje skandalozna izjava predznak neceg boljeg izmedju nasih naroda.
Ne odobravam ovu izjavu jer mi moj zatucani mentalni sklop to ne dozvoljava shvatit, al teska srca priznajem da i njom pokazuje koliko je daleko ispred svog vremena.
Veliki zvone boban.

petar

pre 5 godina

Zvone nije nikada rekao ružnu riječ za Zvezdu ,Partizan,Srbe,Bosance...!!!Udario je policajca , jer je trčao za njegovim rođakom,koji je tada bio u službi u Zagrebu a sad je umirivljen i živi negdje u BiH.Dugo poslije toga čina se našao s dotičnom policajcem,ispričao se...Ja osobno sam imao dužu blokadu navijati za neki klub iz Srbije,jer mi je sve uništeno i devastirano u Slavoniji za vrijeme nesretnoga rata..Sad živim i radim u inozemstvu,družim se s ljudima iz naše regije,svi se međusobno radujemo uspjesima naših sportaša,koji imaju nevjerovatan talenat i da imamo malo više financijskih srestava tko zna gdje bi nam bio kraj...Ima puno uspješnih sportaša na obje strane koji su nam pokazali kako se trebamo ponašati jedni prema drugima.Lp

Kod Dulo-a

pre 5 godina

Jedino sto je mozda i gore od mrznje na ovim prostorima je to licemerje koje smo svi zajedno razvili. Ne kazem da je trebao da kaze bas ono sto misli o czv i da prizna da mu je krivo sto je czv pobedila ali mogao je da kaze da na czv gleda kao i na FC Kopenhagen ili Seltik tj da ga ne zanima uopste...Evo ja npr, ne mogu navijati za Dinamo iz Zagreba ili za Skenderbeg ili Buducnost, zelim im lose rezultate i to je to. To je iskren stav, ne mogu se naterati zbog politicke korektnosti da ih obozavam. Zaista ne zelim nikome tugu i nesrecu ali punu mrezu njihovih golova, o da....

iz blata ustajmo

pre 5 godina

Nemojte ljudi da ste strogi prema drugima toliko, većina nas je poklekla pod uticajem zastrašujuće propagande 90ih uključujući tu i najumnije glave, sportisti su tu bili sitna riba..

Aca

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.
(Jova, 22. novembar 2018 10:21)

Odlična ideja, da ekipa ima po 40-50 igrača i kad jedna da gol a trener onda ubaci 11 igrača odbrane, e to bi onda bio "zanimljiv" fudbal, ili još bolje da mogu cele postave da se menjaju pa kad primiš gol ubaciš 11 napadača a kad daš gol vratiš 11 odbrambenih igrača, bilo bi stvarno...američki?

Poplava mozga

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...
(Cinco Duros, 22. novembar 2018 10:57)


Mali problem u Vasem razmisljanju je to sto Francuska nije ispala iz Lige A. Stavise, prvo mesto je izgubila golom Van Dajka protiv Nemacke u zadnjem minutu. Kad bolje pogledamo, ni Belgija nije ispala.

SAMO HRVATSKA JE ISPALA.

Volej bajo moj

pre 5 godina

Za vas Cigane je Boban gospodin lično, niste ni vi baš cveće.
(Dr. Sisoje, 22. novembar 2018 10:03)

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.

Okolotrbusni pantalodrzac

pre 5 godina

Fun fact: od svih evropskih reprezentacija koje su prosle u 1/8 finala SP jedino HRVATSKA nije potvrdila kvalitet igrama u LN. Sve ostale reprezentacije su ili ostale u svojoj ligi, ili napredovale iz B u A.
Hrvatska je, dakle, jedina medju pomenutim reprezentacijama koja ispada u nizi rang takmicenja.

S druge strane, Srbija, kao JEDINA evropska reprezentacija sa SP u ligi C, pokazala je da se neopravdano nasla u tom drustvu, buduci da je prakticno bez igre, i bez mnogo truda osvojila svoju grupu.
Direktni duel Srbije i Hrvatske moguc je vec u kvalifikacijama za EP, a on ce, nadamo se, razotkriti pravo stanje u ovim reprezentacijama.

Stay tuned!

Jakov

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru

Cinco Duros

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...

Ajmo, bre!

pre 5 godina

Vidim, javljaju se ovde silne moralne gromade, sve neki zaljubljenici u iskrenost, doslednost,. trte-mrte.
More, ko vas ne zna skupo bi vas platio.
Ograničeni ste ko balkon, a mržnja vam je i doručak i ručak i večera.

Zašto Bobanu ne bi bilo drago kad vidi neki "naš" tim (južnoslovenski, ako već ne kapirate) da postigne uspeh? I to tim u kojem je nekada imao iskrene prijatelje , a sa nekima kasnije i igrao zajedno (Dejo Milan; Robi - reprezentacija HR) ? Jel on nešto ratrovao protiv Zvezde? Srpskog naroda?

Ali, neka. Živite i dalje u mržnji. Lekovit je taj otrov.

VUK

pre 5 godina

@croata... svaka čast za iskrenost. Normalno je da svaka ptica leti svome jatu. Sport treba da spaja sve narode. Boban je legenda Evropskog fudbala. A lepo reče : uspeh tima sa ovih prostora.Nismo mi birali da smo jedni pored drugih, ali možemo da izaberemo da se poštujemo i živimo u miru .

zgslavac

pre 5 godina

Što delije imaju protiv Bobana? Nije nikad udario deliju ili igrača cz. Prekrasan dokaz čija je to bila milicija, armija, partija, diktatura i država. ;)

Mozak operacije

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.
(zgtom, 22. novembar 2018 11:06)


Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!

lol

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)

Susjed.

Bili ste na jedno EP 2000g. Jedva ste se provukli u skupini Slovenija je vodila do 67-e minute imala je 3:0 i za šest minute ste dali tri gola ni sami ne znate kako.  U nokaut fazi popili ste 6, a na tri utakmice 13 sve to na velikom najecanju. Nama ste uvaljali dva krumpira koji su nas izbacila u kvalifikacijama, zato više niste išli na Euro da se ne blamirate.

prvi pick

pre 5 godina

Najbolje je kada neki potpuni marginalni likovi komentarišući Bobana. Pa još proveravaju da li je iskren. Da, baš bi Boban imao razloga da priča nešto što ne misli.

Hvala ti Zvone na lepim rečima. I ja uvek volim kada Hrvatska ili Dinamo pobedi. Sve najbolje iz Šumadije.

zgtom

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.

Zigzag

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha

Jova

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.

el pecador

pre 5 godina

Okolotrbusni pantalodrzac@

Nadamo se da ce se dogoditi upravo to sto zelis! Ostat cemo kako kazes tuned. Jedva cekam izvjestaj poslje te utakmice kojoj se toliko nadas, jer i ja bi volio da nam pokazete gdje smo.

Mozak operacije

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha
(Zigzag, 22. novembar 2018 12:44)


Pa ako hoces bas precizno, mislio sam na 8 takmicarskih utakmica u kojim ste primili 18 golova.
To je 2.25 po utakmici.
"Doprvak svijeta" koji u proseku prima 2-3 gola po mecu???
Smesno! Tragikomicno!

Naravno, da ste pobedili Francuze u finalu sve bi potpuno drugacije izgledalo...

mnogo si smesan

pre 5 godina

@lol kad nekom das 3 gola u 6 min. to je umece , a vas smo izbacili s igracem manje i bili bolji, sta komentarises kada bage veze nemas

Dr. Sisoje

pre 5 godina

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Volej bajo moj, 22. novembar 2018 11:56)

Kao što rekoh, za pantere gospodin lično.

my way

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru
(Jakov, 22. novembar 2018 16:21)

Malo smo licemerno izokrenuli hronologiju dogadjaja, izvrnuli istinu za 180, ali Hrvatima kojima su istina i pravda najveci neprijatelji i ne preostaje nista drugo. Jos trazis pojasnjenje od coveka, neke principe isterujes??? Stida bez, stvarno ste najhrabriji narod na svetu.

Slobo

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.
(Mairon Drake, 22. novembar 2018 09:42) # Link komentara

To bi tek napravilo pravu lakrdiju.Bilo bi dinamicnije jer bi bilo vishe faulova, ali ne i golova.

I pravilo da cela klupa dobije zuti karton mi se ne dopada. Ako trener tima cija je klupa dobila zuti karton, mora da vrshi izmenu, svi igraci na klupi mu vec umaju po zuti karton i preti im crveni za prvi jaci prekrsaj.

Ben Dover

pre 5 godina

Menjanje nekih pravila zarad privlačnijeg fudbala bi bila dobra ideja. Bilo bi super smisliti nešto što će terati ekipe na postizanje golova.
Meni pada ideja za promenu bodovanja. Pobeda sa 3 i više da daje 4 boda npr. Da se urade neke kalkulacije i proveri šta je realno promeniti da bi se timovi nagradili za postizanje golova. Da ne bude isto 2:2 i 0:0. Dva nerešena sa po min dva data gola da donesu i treći bod. Ili npr. dva poraza i na oba po min. dva postignuta gola da donesu jedan i sl.
Verujem da to malo zvuči komplikovanije u odnosu na sistem 0-1-3 boda, ali realno nije.
Ne mora to biti tačno kao što sam napisao, ali verujem da bi nešto slično bilo ok.

Bodibond

pre 5 godina

Kako da mu ne bude drago zbog kluba iz njegove zemlje? I meni je drago sto je Partizan prosle sezone igrao nokaut fazu LE sa Plzenom.

dvlx

pre 5 godina

U dokumentarnom filmu o poslednjoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji, na 44:17 stoji uramljen (novokomponovani) grb familije gospodina Bobana, sa stilizovanim slovom "U". Link:
https://www.youtube.com/watch?v=8CwDQ_crgkQ. Hvala lepo. Vladimir

Evo zore, evo dana, evo Marka i Bobana

pre 5 godina

@Marko
"Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba."

Luburić je imao 28, a Šakić 22 godina kad su u različitim periodima postali komadanti koncentracionog logora Jasenovac. Ma mladost, ludost, nisu oni tako mislili. Evo ima više od 60 godina da nisu ništa rekli na račun Srba ;-)
Marko, Marko sunce moje žarko, ne mislim da si ti tako naivan. Znaš ti dobro šta i zašto tako pričaš. A i mi nismo ovce.

Što se Bobanove izjave tiče: neću da plačem, a suza suzu stiže.

Okolotrbusni pantalodrzac

pre 5 godina

Fun fact: od svih evropskih reprezentacija koje su prosle u 1/8 finala SP jedino HRVATSKA nije potvrdila kvalitet igrama u LN. Sve ostale reprezentacije su ili ostale u svojoj ligi, ili napredovale iz B u A.
Hrvatska je, dakle, jedina medju pomenutim reprezentacijama koja ispada u nizi rang takmicenja.

S druge strane, Srbija, kao JEDINA evropska reprezentacija sa SP u ligi C, pokazala je da se neopravdano nasla u tom drustvu, buduci da je prakticno bez igre, i bez mnogo truda osvojila svoju grupu.
Direktni duel Srbije i Hrvatske moguc je vec u kvalifikacijama za EP, a on ce, nadamo se, razotkriti pravo stanje u ovim reprezentacijama.

Stay tuned!

Kod Dulo-a

pre 5 godina

Jedino sto je mozda i gore od mrznje na ovim prostorima je to licemerje koje smo svi zajedno razvili. Ne kazem da je trebao da kaze bas ono sto misli o czv i da prizna da mu je krivo sto je czv pobedila ali mogao je da kaze da na czv gleda kao i na FC Kopenhagen ili Seltik tj da ga ne zanima uopste...Evo ja npr, ne mogu navijati za Dinamo iz Zagreba ili za Skenderbeg ili Buducnost, zelim im lose rezultate i to je to. To je iskren stav, ne mogu se naterati zbog politicke korektnosti da ih obozavam. Zaista ne zelim nikome tugu i nesrecu ali punu mrezu njihovih golova, o da....

Marko

pre 5 godina

Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba.

Mairon Drake

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.

Jova

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.

Slobo

pre 5 godina

Po meni bi trebalo uvesti 15 minutne kazne za ostre startove. Mislim da tu ima prostora jer se igra 11 na 11...Bilo bi vise golova, igra bi bila dinamicnija.
(Mairon Drake, 22. novembar 2018 09:42) # Link komentara

To bi tek napravilo pravu lakrdiju.Bilo bi dinamicnije jer bi bilo vishe faulova, ali ne i golova.

I pravilo da cela klupa dobije zuti karton mi se ne dopada. Ako trener tima cija je klupa dobila zuti karton, mora da vrshi izmenu, svi igraci na klupi mu vec umaju po zuti karton i preti im crveni za prvi jaci prekrsaj.

Mozak operacije

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.
(zgtom, 22. novembar 2018 11:06)


Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!

lol

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)

Susjed.

Bili ste na jedno EP 2000g. Jedva ste se provukli u skupini Slovenija je vodila do 67-e minute imala je 3:0 i za šest minute ste dali tri gola ni sami ne znate kako.  U nokaut fazi popili ste 6, a na tri utakmice 13 sve to na velikom najecanju. Nama ste uvaljali dva krumpira koji su nas izbacila u kvalifikacijama, zato više niste išli na Euro da se ne blamirate.

prvi pick

pre 5 godina

Najbolje je kada neki potpuni marginalni likovi komentarišući Bobana. Pa još proveravaju da li je iskren. Da, baš bi Boban imao razloga da priča nešto što ne misli.

Hvala ti Zvone na lepim rečima. I ja uvek volim kada Hrvatska ili Dinamo pobedi. Sve najbolje iz Šumadije.

Jakov

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru

croata

pre 5 godina

Sta napisati o bobanu..
Upamtio sam ga jos kad je osvojio bivsi kup jugoslavije za kadete. Iako je i na tom turniru najbolji bio prosinecki, za bobana si znao da je pravi vodja dinama. Vec tad nevjerojatna zrelost za svoje godine, sjecam se svi smo klinci trckarali oko prosineckog, ali oko bobana vec manje jer smo osjetili preveliki respekt da bi mu samo tako prisli. Jednostavno izazivao je ogromno postovanje. I buduce godine njegove igracke karijere su pokazale da je ispred svog vremena, od utakmice tj nereda dinamo zvezda 90te u maksimiru i dan danas se oznacava kao pocetak rata, a tuca izmedju bobana i policajca zastitni predznak rata, u reprezentaciji je bio lider i istinski vodja i donio nam gomilu radosti, klupski nasao srecu u italiji, covjek bio jedno vrijeme kapiten mozda i najjaceg milana svih vremena, nakon karijere i dalje u italiji, cijenjen i priznat svuda, intelektualac sa sirokim spektrom znanja cija rijec se itekako slusa, za sve, a pogotovo oko nogometa, na kraju potpuno priznanje, drugi covjek fife. Ono sto mi je u jednu ruku i zao i drago jest cinjenica da se zavrsetkom reprezentativne karijere potpuno distancirao od kaljuze zvana balkan i hrvatski nogomet. Od starta dirigiran kao buduci predsjednik naseg saveza, na zalost jako dobro zna kako funkcionira nacin rada ovdje i iako je nasem nogometu mogao puno dati, covjek zna da bi ga u savezu brzo potrosili, a onda ispljunuli. No da mu je itekako stalo do hrvatske pokazao je onim iskrenim suzama dok je modric drzao govor kad je uzeo nagradu fifa igrac godine. To se ne glumi.
Boban je poseban lik, bivsa igracka a i ljudska gromada, godinama etiketiran kao veliki desnicar i teski nacionalist, a ustvari upravo njega se nikad nije vezalo s desnicarstvom kao npr sukera. Evo i ovom izjavom za zvezdu koja ima enormnu tezinu to dokazuje, iako iskreno malo je rec da sam se sokirao. A sto je najjace siguran sam da iskreno tako i misli jer boban se ne ulizuje nikom.
E sad, ako je ona skandalozna tuca s policajcem bila predznak neceg mucnog, mozda je ova brat bratu nimalo manje skandalozna izjava predznak neceg boljeg izmedju nasih naroda.
Ne odobravam ovu izjavu jer mi moj zatucani mentalni sklop to ne dozvoljava shvatit, al teska srca priznajem da i njom pokazuje koliko je daleko ispred svog vremena.
Veliki zvone boban.

Bodibond

pre 5 godina

Kako da mu ne bude drago zbog kluba iz njegove zemlje? I meni je drago sto je Partizan prosle sezone igrao nokaut fazu LE sa Plzenom.

Cinco Duros

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...

mnogo si smesan

pre 5 godina

@lol kad nekom das 3 gola u 6 min. to je umece , a vas smo izbacili s igracem manje i bili bolji, sta komentarises kada bage veze nemas

Dr. Sisoje

pre 5 godina

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Volej bajo moj, 22. novembar 2018 11:56)

Kao što rekoh, za pantere gospodin lično.

Radenko

pre 5 godina

devedesete su bila ta luda vremena. nadam se da smo svi nešto naučili od tog zla koje nas je zadesilo na ovim prostorima i da se nikad ne ponove. vidimo kuda nas je sve to dovelo

Poplava mozga

pre 5 godina

@(Okolotrbusni pantalodrzac, 22. novembar 2018 10:16) A pogotovo je svetski prvak Francuska potvrdila svoj rezultat sa Mundijala. Ispala je od reprezentacije koja nije ni učestvovala na svetskom prvenstvu. Zdravo, slobodan si...
(Cinco Duros, 22. novembar 2018 10:57)


Mali problem u Vasem razmisljanju je to sto Francuska nije ispala iz Lige A. Stavise, prvo mesto je izgubila golom Van Dajka protiv Nemacke u zadnjem minutu. Kad bolje pogledamo, ni Belgija nije ispala.

SAMO HRVATSKA JE ISPALA.

my way

pre 5 godina

Poznata je tvoja ljubav prema nama još od Maksimira....
(FIRER, 22. novembar 2018 09:40)
Ne razumijem ovo, pojasni malo, molim te. Prema kome je trebao iskazivati ljubav, prema Arkanu i ostalim beštijama koji su krenuli rušiti sve oko sebe...na Maksmiru
(Jakov, 22. novembar 2018 16:21)

Malo smo licemerno izokrenuli hronologiju dogadjaja, izvrnuli istinu za 180, ali Hrvatima kojima su istina i pravda najveci neprijatelji i ne preostaje nista drugo. Jos trazis pojasnjenje od coveka, neke principe isterujes??? Stida bez, stvarno ste najhrabriji narod na svetu.

iz blata ustajmo

pre 5 godina

Nemojte ljudi da ste strogi prema drugima toliko, većina nas je poklekla pod uticajem zastrašujuće propagande 90ih uključujući tu i najumnije glave, sportisti su tu bili sitna riba..

Ben Dover

pre 5 godina

Menjanje nekih pravila zarad privlačnijeg fudbala bi bila dobra ideja. Bilo bi super smisliti nešto što će terati ekipe na postizanje golova.
Meni pada ideja za promenu bodovanja. Pobeda sa 3 i više da daje 4 boda npr. Da se urade neke kalkulacije i proveri šta je realno promeniti da bi se timovi nagradili za postizanje golova. Da ne bude isto 2:2 i 0:0. Dva nerešena sa po min dva data gola da donesu i treći bod. Ili npr. dva poraza i na oba po min. dva postignuta gola da donesu jedan i sl.
Verujem da to malo zvuči komplikovanije u odnosu na sistem 0-1-3 boda, ali realno nije.
Ne mora to biti tačno kao što sam napisao, ali verujem da bi nešto slično bilo ok.

Zigzag

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha

zgtom

pre 5 godina

Treba uvesti izvođenja auta nogom, pa hrv ne bi primala takve papanske golove (Island na SP, sada i Engleska u LN) vjerojatno bi se bolje koncentrirali kada bi taj ubačaj bio nogom, a ne rukama.

Aca

pre 5 godina

Treba da uvedu pravilo da moze da se izvrsi 11 zamena umesto tri, em bi bilo vise golova em odmorniji igraci i zanimljivije za publiku, jer koga zanima sa plati kartu i sedi 90minuta da gleda utakmicu bez golova.
(Jova, 22. novembar 2018 10:21)

Odlična ideja, da ekipa ima po 40-50 igrača i kad jedna da gol a trener onda ubaci 11 igrača odbrane, e to bi onda bio "zanimljiv" fudbal, ili još bolje da mogu cele postave da se menjaju pa kad primiš gol ubaciš 11 napadača a kad daš gol vratiš 11 odbrambenih igrača, bilo bi stvarno...američki?

Mozak operacije

pre 5 godina

Pa vama bi davali golove iz direktno iz auta, 18 komada ste primili od grupne faze SP kakav blam za "doprvaka"!
(Mozak operacije, 22. novembar 2018 11:28)u 9 utakmica ,s francuskom,tri puta engleskom,dva puta spanjolskom,portugalom,danskom i rusijom...aj loptajte se tamo s nekom litvom i kostarikom ahhaha
(Zigzag, 22. novembar 2018 12:44)


Pa ako hoces bas precizno, mislio sam na 8 takmicarskih utakmica u kojim ste primili 18 golova.
To je 2.25 po utakmici.
"Doprvak svijeta" koji u proseku prima 2-3 gola po mecu???
Smesno! Tragikomicno!

Naravno, da ste pobedili Francuze u finalu sve bi potpuno drugacije izgledalo...

el pecador

pre 5 godina

Okolotrbusni pantalodrzac@

Nadamo se da ce se dogoditi upravo to sto zelis! Ostat cemo kako kazes tuned. Jedva cekam izvjestaj poslje te utakmice kojoj se toliko nadas, jer i ja bi volio da nam pokazete gdje smo.

Volej bajo moj

pre 5 godina

Za vas Cigane je Boban gospodin lično, niste ni vi baš cveće.
(Dr. Sisoje, 22. novembar 2018 10:03)

A ti si cveće, sa tim nadimkom? Znamo mi ko je Boban, ništa ti ne brini.

petar

pre 5 godina

Zvone nije nikada rekao ružnu riječ za Zvezdu ,Partizan,Srbe,Bosance...!!!Udario je policajca , jer je trčao za njegovim rođakom,koji je tada bio u službi u Zagrebu a sad je umirivljen i živi negdje u BiH.Dugo poslije toga čina se našao s dotičnom policajcem,ispričao se...Ja osobno sam imao dužu blokadu navijati za neki klub iz Srbije,jer mi je sve uništeno i devastirano u Slavoniji za vrijeme nesretnoga rata..Sad živim i radim u inozemstvu,družim se s ljudima iz naše regije,svi se međusobno radujemo uspjesima naših sportaša,koji imaju nevjerovatan talenat i da imamo malo više financijskih srestava tko zna gdje bi nam bio kraj...Ima puno uspješnih sportaša na obje strane koji su nam pokazali kako se trebamo ponašati jedni prema drugima.Lp

Evo zore, evo dana, evo Marka i Bobana

pre 5 godina

@Marko
"Covek je potpuno nepravedno ocrnjen ovde kod nas..to sto je bilo na Maksimiru, desilo se pre 25 godina,mladost ludost, posle toga nije imao neke kompromitujuce izjave na racun Srba."

Luburić je imao 28, a Šakić 22 godina kad su u različitim periodima postali komadanti koncentracionog logora Jasenovac. Ma mladost, ludost, nisu oni tako mislili. Evo ima više od 60 godina da nisu ništa rekli na račun Srba ;-)
Marko, Marko sunce moje žarko, ne mislim da si ti tako naivan. Znaš ti dobro šta i zašto tako pričaš. A i mi nismo ovce.

Što se Bobanove izjave tiče: neću da plačem, a suza suzu stiže.

Ajmo, bre!

pre 5 godina

Vidim, javljaju se ovde silne moralne gromade, sve neki zaljubljenici u iskrenost, doslednost,. trte-mrte.
More, ko vas ne zna skupo bi vas platio.
Ograničeni ste ko balkon, a mržnja vam je i doručak i ručak i večera.

Zašto Bobanu ne bi bilo drago kad vidi neki "naš" tim (južnoslovenski, ako već ne kapirate) da postigne uspeh? I to tim u kojem je nekada imao iskrene prijatelje , a sa nekima kasnije i igrao zajedno (Dejo Milan; Robi - reprezentacija HR) ? Jel on nešto ratrovao protiv Zvezde? Srpskog naroda?

Ali, neka. Živite i dalje u mržnji. Lekovit je taj otrov.

zgslavac

pre 5 godina

Što delije imaju protiv Bobana? Nije nikad udario deliju ili igrača cz. Prekrasan dokaz čija je to bila milicija, armija, partija, diktatura i država. ;)

dvlx

pre 5 godina

U dokumentarnom filmu o poslednjoj jugoslovenskoj fudbalskoj reprezentaciji, na 44:17 stoji uramljen (novokomponovani) grb familije gospodina Bobana, sa stilizovanim slovom "U". Link:
https://www.youtube.com/watch?v=8CwDQ_crgkQ. Hvala lepo. Vladimir

VUK

pre 5 godina

@croata... svaka čast za iskrenost. Normalno je da svaka ptica leti svome jatu. Sport treba da spaja sve narode. Boban je legenda Evropskog fudbala. A lepo reče : uspeh tima sa ovih prostora.Nismo mi birali da smo jedni pored drugih, ali možemo da izaberemo da se poštujemo i živimo u miru .