Subota, 17.11.2018.

19:25

Zverev: Izvinjavam se, nisam hteo da prekinem poen

Momenat iz taj-brejka prvog seta zasenio je veliku pobedu Aleksandera Zvereva nad Rodžerom Federerom.

Izvor: Z.K.

Zverev: Izvinjavam se, nisam hteo da prekinem poen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

parx

pre 5 godina

Cekajte ljudi, zar nismo pljuvali Rafu kada je trazio ono pecanje Noleta na mrezi u Parizu. Isto je sve bilo po pravilima, ali ni malo igracki. Nije bitno koju teoriju podrzavate, ali ne moze se biti dvolican.

Pa....

pre 5 godina

Da je ovo uradio u mecu protiv Novaka isprozivali bi ste ga, svasta nspisali za njega, zanemarili bilo kakva pravila i pricali o teorijama zavere. Ovako on je trenutno junak nacije, zato sto je pobedio Federera.

ja

pre 5 godina

Federer da je prekinuo potez dobio bi aplauz jer je kao džentlmen zaustavio poen da se niko ne bi povredio da slučajno ne nagazi na ispalu lopticu.

Pravila, pravila...

pre 5 godina

Pokušavam da shvatim šta se ovde Zverevu zamera i ne uspevam. Da li je postupio po pravilima? Jeste! Da li bi tako postupio da je imao neku prednost? Ne znamo, verovatno ne bi! Ali igru može da prekine i drugi teniser ili sudija. Da li bi se Zverev bunio? Ne znamo, verovatno bi! I to ništa ne menja. Oni su "zivi ljudi", sa svim vrlinama i slabostima. Navijam za Đokovića, ali bih, da u ovakvim uslovima Federer (ili Nadal, ili bilo ko drugi) prekine poen, bio na njegovoj strani. Prvenstveno navijam za sport i sportsko ponašanje i želim da moji favoriti ubedljivo pobeđuju na terenu, a kad izgube, da sportski podnesu poraz, makar i u suzama!

Miroslav

pre 5 godina

@Malkom
To su pravila, ako ti se ne sviđa, puni sportski kanali fudbala pa uživaj, batali tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 17. novembar 2018 22:45)

POstoji nešto više od pravila, zove se FerPlej i Moral, a ti si očigledno operisan od oboje.

Zverev je u odličnim odnosima sa Fedom i stvarno je nisko izvući se iz izgubljenog poena na takav način. Šta li bi uradio da igra protiv nekog koga baš ne voli ?

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rekoh ja da to ukanje i bukanje u mečevima RF-NĐ nije nikakav udar na srpstvo, pravoslavlje i slične bezvezne teorije zavere nego čista manija i opsesija Rodžerom. Garantujem da bi izviždali i Mareja u po Londona kao poslednju kerinu. Ozbiljni ludaci, histerici, manijaci dolaze na njegove mečeve. Ne znam da li je svestan ali mu samo nanose štetu i ljagu na blistavu karijeru koju ima.

Petar

pre 5 godina

Jeste po pravilima i naravno da nije zasluzio zvizduke, odigrao je fantastican mec ali ne znam da li bi Zverev isto postupio da je on imao inicijativu u poenu. Moje misljenje je da ne bi, postupio je po pravilima ali to ne znaci da nije kukavicki potez

Psihoanaliticar

pre 5 godina

Rozeova izjava nakon meca je jos odvratnija od britanskih laznih ljubitelja tenisa. U stilu, ne kritikujem Zvereva, ali sam mislio da samo sudija moze zbog toga da zaustavi igru, to je bio 'smeo' potez Zvereva. Klasicno kukavicko pasivno-agresivno ponasanje.

blabla

pre 5 godina

Ja mrzim federera, ali bih ti toliko zvizdao da ti nikad vise ne naum padne da prekidas zbog ovoga
(Bolje, 17. novembar 2018 21:40)

A onda se neko povredi i ti prvi dodjes da pricas potpuno drugu pricu...

blabla

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.
(Rade, 17. novembar 2018 20:15)

O neeee, iskorostio je pravila da spasi poen i set... Ljudi, hajde shvatite da nema mesta za ali...

Abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

Sramota (kao i uvek) onih koji se u kulturu zaklinju...
Dečko umesto da priča o svojoj igri i pobedi, on se izvinjava... Kome bre?

vasilije

pre 5 godina

A zasto su ovi sa druge strane sveta uvek toliko snishodljivi pa moraju da se izvinjavaju? Kao zvizdace vam sledeci put, pa hoce bez razlike. Sto ste drcniji sa pegavima to su oni kulturniji i smerniji.

City Girl

pre 5 godina

@ Malcolm- Glupo je porediti fudbal i kosarku sa tenisom. Zamisli kolika koncentracija je potrebna da pratis lopticu deset puta manju od fudbalske koja ide 100 km na sat (200 km pri servisu) i pritom pratis gde ti je protivnik, a onda gledas a) da je vratis tako da udje u teren b) da je vratis tako da ti je protivnik ne vrati.

Malkom

pre 5 godina

Ako ispadne lopta - prekida se.
Ako neko u publici vikne - prekida se.
Ako neko uključi blic - prekine se.
Ako neko p... - prekine se.
Pa niste balerine, čoveče.
U fudbalu prilikom penala, u košarci prilikom slobodnog bacanja i u mnogim drugim sportovima takođe treba velika koncentracija, ali navijači baš tada zvižde, urliču i psuju iz sve snage. I nikom ništa. Pa baš to je lepota sporta i navijanja. Zato i ne volim da idem da gledam tenis mada živim u jednom od gradova gde se igra GS. Ne želim da sedim kao u školskoj klupi, mirno i učtivo, i da gledam dole razmažene momke kako im sve kod navijača smeta. Živeli fudbal i košarka!

neutralac

pre 5 godina

Zvizde jer su nesrecni u zivotu. Da Zverev nije ni zaustavio igru, taj poen nije ni isao u korist Federera. Loptica je isla prema Zverevu, a ne negde u stranu.

Boxer

pre 5 godina

Ali ne kapiram cemu zvizdanje... Da je Zverev to rekao nakon sto je izgubio poen, ili u momentu kad vidi da ne stize lopticu.. Poen je bio u "izgradnji" ako nista, i Fedex je dobio prilikubda izgradi poen.. Decko je postupio po pravilima.. Uostalom svi znamo da je obrnuta situacija, opet bi zvizdali Zverevu.. Ah ti Englezi..

Fedex fan

pre 5 godina

Bravo Aleksandre, navijam za Federera ali definitivno mi nije krivo sto si ga bas ti dobio danas!! Idemo momce, dogodine po prvi slem!!!!!!!!!!

Bane

pre 5 godina

Isto ovako su Djokovicu zvizdali u Madridu pa ih Novak posteno napusio, pa preskocio sledeci turnir a onda su ga molili na kolenima da se vrati, on se vratio i ponovo ga osvojio!

Moki

pre 5 godina

Zverev je Rus koji živi u Nemačkoj i ima verovatno i njihovo državljanstvo.I to je razlog što ga Englezu ne vole kao i sve one koji su ponosni što su slovenskog porekla.Ali to je već njihov problem.

Little Radoyica

pre 5 godina

Sjajna situacija da Srbi ispljuju Engleze. Jos u to upleten i Rus... Sta ces bolje? Nema nama spasa, to licemerje - mrzim i pljujem po Zapadu, ali kupujem samo zapadno i naravno tamo idem da radim i saljem decu da se skoluju - nas drzi u ovom glibu iz koga sa ovakvim stavovima NIKADA necemo izaci... I tenis smo tesko ispolitizovali... Nije nama kriv ni Sloba, ni sada Vucic, ni bilo ko drugi - mi smo jednostavno takvi, krivi sami sebi i sami sebi najveci neprijatelji...

Rade

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.

Sale

pre 5 godina

Na žalost Federer ima tu auru teniskog Božanstva i tu se ne može promeniti ništa, tu je i on zaslužan kao igrač definitivno, ali ima malo i marketinškog efekta. Đokoviću koji je teniski gigant pa mu zvižde i negoduju i doživljavaju kao uvredu kad pobedi Federera ili preko njega osvoji turnir a neće ovom golobradom mladiću koji je tek zakoračio u teniski svet.

t67

pre 5 godina

Da ispravim -- taj-brejk drugog seta. I ovo je propust sudije, poen se zaustavlja zbog mogućeg naletanja igrača na lopticu i poen se ponavlja. Ista stvar kao i kad igraču ispadne loptica iz džepa. To bi Federerovi navijači trebalo da pozdrave jer je poen prekinut da Fredi nebi uganuo ili iščašio zglob.

Bane

pre 5 godina

Sad sam video snimak, koliko god ne voleo Federera katastrofalan potez Zvereva, Federer pogadja liniju i ovaj prekida mec. Federer bi otisao na 2 razlike i verovatno dobio set. Ovo je realna prica a vi lupajte minuse.

jovan

pre 5 godina

Ok, publika jeste nevaspitana rulja. Ali brate mili ovi teniseri su vecinom takvi burzoaski razmazeni baletani da je to tragikomicno. Covek uperio prstom u klinca jer mu je ispala loptica kao da je najgori lopov, a sad mu kao zao. "Eno, Eno, Eno, pogledaj sudija, vidi ga, loptica mu ispala". Nekim sportistima zvizdi 10-100 hiljada ljudi dok izvode slobodne udarce/bacanja pa se ne bune, a nekima smeta muva kada proleti na terenu.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Kao na RG kad je N0vak dirao mrezu.
Po pravilu gubi poen ali ljudski je trebao Rafa da se ne buni vec poen Novaku.
Svi ste pljuvali ovdje Nadala kao sto bi i danas Zvereva da je ovo.uradio protiv Novaka.
Koliko lazi ovdje ima.

petar markovic

pre 5 godina

ali meni je ovde zanimljivo da je njega to toliko pogodilo. ako mislim da sam u pravu u vezi necega necu se izviniti zasigurno a posebno ukoliko na tome insistira gomila napaljenih pacenika koji vole da se u masi ostrve na nekoga. pobedio si a oni neka placu. kakvo je bre ovo moljakanje za oprostaj

Miloš_NS

pre 5 godina

Englezi su iskompleksirani jer trenutno nemaju nijednog vrhunskog tenisera pa su našli "zamenu" u Federeru. To je suština ovoga, jer Zverev je u pravu a i sam Federer je to priznao.

antiDebil

pre 5 godina

Falim te Bože, ima nekulturnijih od nas....
(made in Serbia, 17. novembar 2018 19:27)

Uvek bilo i bice. Cudi me da si to tek sada shvatio...

srle

pre 5 godina

Strašno kako je nekulturna publika, momak nije ništa skrivio da se ovoliko izvinjava. Jasno se u pravilima kaže da ako druga loptica ispadne prekida se poen, sudija nije video taj detalj kasnije je skupljač priznao i to je to. Ovakva reakcija Federerovih navijača može samo da baci senku na njegovu karijeru, a oni koji ne navijaju za njega, još više će biti protiv njega.

Nikola

pre 5 godina

A inace bi Federer pobedio da nije bilo tog poena ahahahhaahah glavu gore Zverev samo si olaksao Federeru jer bi sutra morao da place sa posluzavnikom dok cestita Djokovicu.

balon

pre 5 godina

svaka čast za kroft,ovaj momak umalo nije zaplako,kako su počeli da zvižde.a ona ga je zaštitila.i sad da pobedi u finalu neće mi biti žao...

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Rodžerovi navijačo su najveći smradovi na svetu - još ako su britanski/američki Rodžerovi navijači - nema dalje. Pravila su pravila - ispala loptica, ponavlja se poen. Žao mi je Zvereva, ta situacija je zasenila njegovu pobedu - postao je najmladji finalista završnog turnira ako se ne varam...

kraja

pre 5 godina

...interesantna su ta pravila za koja neki znaju, a neki "nisu sigurni" da postoje...
...nije tenis tajvanska kanasta...
...publika, stoka...
...najblaze receno...
...od ovakve reakcije do lica je mali korak...

Rendom

pre 5 godina

Pitam se da je Novak bio u ovakvoj situaciji da li bi rekla publici zasto zvizdite Zverev je u pravu , trebalo bi da pokazete vise postovanja.

Jadan Zverev uplasio se da ce publika da ga "zavoli" kao Novaka, pa poceo svima da se izvinjava. Inace taj sporni poen nije imao ama bas nikakvog uticaja na krajni ishod meca.

mali mikica

pre 5 godina

Postoji kadar u prenosu koji pokazuje kako Federer bekhendom udara lopticu a u pozadini decku ispada loptica, on je brzo hvata i povlaci se. Nije moguce da to nije video glavni sudija jer je pogledom morao da prati lopticu a decko pozadi je u vidokrugu. Pre bih rekao da je pomislio da to "previdi". Kada je Zverev ukazao na to nije imao kud no da postupi po pravilima a to je da se poen ponovi.

Fedex fan

pre 5 godina

Kazete nece Zverev biti vanserijski teniser, ne bih se slozio 5 finala mastersa, sad finale zavrsnog turnira, jedino da poradi na kretanju, i na forhendu, bekend mu je fenomenalan.Uz to uz Lendla, ne bi bilo zgoreg i jedan psiholog,i kondiciju malo da popravi, jer na GS turnirima dve nedelje treba biti na nivou.Mislim da ce Zverev biti broj 1 u naredne 3 godine, ima igru za brze podloge, za sljaku mu mozda fali malo nerigidnije kretanje.Navijam za Federera, ali Zverev mi je od prosle sezone vrlo simpatican.Bravo Sasa, samo jako i sta bude bice, svakako vreme radi za tebe.Nije sramota izgubiti od velike trojke, sramota je ne pokusati nista.A danas je Zverev, zaista uz dozu sportske srece ipak nadigrao Federera.

Nikola

pre 5 godina

Nema šta da se izvinjava Zverev. Na usporenom snimku se jasno videlo da je skupljaču loptica ispala loptica iz džepa i da je krenuo po nju, i to u toku poena. Zverev je u tom trenutku baš gadjao u tu stranu gde se ovaj skupljač nalazi. A za publiku šta reći ? Već vidjeno.

Nikola

pre 5 godina

A inace bi Federer pobedio da nije bilo tog poena ahahahhaahah glavu gore Zverev samo si olaksao Federeru jer bi sutra morao da place sa posluzavnikom dok cestita Djokovicu.

srle

pre 5 godina

Strašno kako je nekulturna publika, momak nije ništa skrivio da se ovoliko izvinjava. Jasno se u pravilima kaže da ako druga loptica ispadne prekida se poen, sudija nije video taj detalj kasnije je skupljač priznao i to je to. Ovakva reakcija Federerovih navijača može samo da baci senku na njegovu karijeru, a oni koji ne navijaju za njega, još više će biti protiv njega.

mali mikica

pre 5 godina

Postoji kadar u prenosu koji pokazuje kako Federer bekhendom udara lopticu a u pozadini decku ispada loptica, on je brzo hvata i povlaci se. Nije moguce da to nije video glavni sudija jer je pogledom morao da prati lopticu a decko pozadi je u vidokrugu. Pre bih rekao da je pomislio da to "previdi". Kada je Zverev ukazao na to nije imao kud no da postupi po pravilima a to je da se poen ponovi.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Rodžerovi navijačo su najveći smradovi na svetu - još ako su britanski/američki Rodžerovi navijači - nema dalje. Pravila su pravila - ispala loptica, ponavlja se poen. Žao mi je Zvereva, ta situacija je zasenila njegovu pobedu - postao je najmladji finalista završnog turnira ako se ne varam...

Rendom

pre 5 godina

Pitam se da je Novak bio u ovakvoj situaciji da li bi rekla publici zasto zvizdite Zverev je u pravu , trebalo bi da pokazete vise postovanja.

Jadan Zverev uplasio se da ce publika da ga "zavoli" kao Novaka, pa poceo svima da se izvinjava. Inace taj sporni poen nije imao ama bas nikakvog uticaja na krajni ishod meca.

Nikola

pre 5 godina

Nema šta da se izvinjava Zverev. Na usporenom snimku se jasno videlo da je skupljaču loptica ispala loptica iz džepa i da je krenuo po nju, i to u toku poena. Zverev je u tom trenutku baš gadjao u tu stranu gde se ovaj skupljač nalazi. A za publiku šta reći ? Već vidjeno.

kraja

pre 5 godina

...interesantna su ta pravila za koja neki znaju, a neki "nisu sigurni" da postoje...
...nije tenis tajvanska kanasta...
...publika, stoka...
...najblaze receno...
...od ovakve reakcije do lica je mali korak...

balon

pre 5 godina

svaka čast za kroft,ovaj momak umalo nije zaplako,kako su počeli da zvižde.a ona ga je zaštitila.i sad da pobedi u finalu neće mi biti žao...

Psihoanaliticar

pre 5 godina

Rozeova izjava nakon meca je jos odvratnija od britanskih laznih ljubitelja tenisa. U stilu, ne kritikujem Zvereva, ali sam mislio da samo sudija moze zbog toga da zaustavi igru, to je bio 'smeo' potez Zvereva. Klasicno kukavicko pasivno-agresivno ponasanje.

vasilije

pre 5 godina

A zasto su ovi sa druge strane sveta uvek toliko snishodljivi pa moraju da se izvinjavaju? Kao zvizdace vam sledeci put, pa hoce bez razlike. Sto ste drcniji sa pegavima to su oni kulturniji i smerniji.

Abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

Sramota (kao i uvek) onih koji se u kulturu zaklinju...
Dečko umesto da priča o svojoj igri i pobedi, on se izvinjava... Kome bre?

Bane

pre 5 godina

Isto ovako su Djokovicu zvizdali u Madridu pa ih Novak posteno napusio, pa preskocio sledeci turnir a onda su ga molili na kolenima da se vrati, on se vratio i ponovo ga osvojio!

City Girl

pre 5 godina

@ Malcolm- Glupo je porediti fudbal i kosarku sa tenisom. Zamisli kolika koncentracija je potrebna da pratis lopticu deset puta manju od fudbalske koja ide 100 km na sat (200 km pri servisu) i pritom pratis gde ti je protivnik, a onda gledas a) da je vratis tako da udje u teren b) da je vratis tako da ti je protivnik ne vrati.

Sale

pre 5 godina

Na žalost Federer ima tu auru teniskog Božanstva i tu se ne može promeniti ništa, tu je i on zaslužan kao igrač definitivno, ali ima malo i marketinškog efekta. Đokoviću koji je teniski gigant pa mu zvižde i negoduju i doživljavaju kao uvredu kad pobedi Federera ili preko njega osvoji turnir a neće ovom golobradom mladiću koji je tek zakoračio u teniski svet.

Miloš_NS

pre 5 godina

Englezi su iskompleksirani jer trenutno nemaju nijednog vrhunskog tenisera pa su našli "zamenu" u Federeru. To je suština ovoga, jer Zverev je u pravu a i sam Federer je to priznao.

Malkom

pre 5 godina

Ako ispadne lopta - prekida se.
Ako neko u publici vikne - prekida se.
Ako neko uključi blic - prekine se.
Ako neko p... - prekine se.
Pa niste balerine, čoveče.
U fudbalu prilikom penala, u košarci prilikom slobodnog bacanja i u mnogim drugim sportovima takođe treba velika koncentracija, ali navijači baš tada zvižde, urliču i psuju iz sve snage. I nikom ništa. Pa baš to je lepota sporta i navijanja. Zato i ne volim da idem da gledam tenis mada živim u jednom od gradova gde se igra GS. Ne želim da sedim kao u školskoj klupi, mirno i učtivo, i da gledam dole razmažene momke kako im sve kod navijača smeta. Živeli fudbal i košarka!

petar markovic

pre 5 godina

ali meni je ovde zanimljivo da je njega to toliko pogodilo. ako mislim da sam u pravu u vezi necega necu se izviniti zasigurno a posebno ukoliko na tome insistira gomila napaljenih pacenika koji vole da se u masi ostrve na nekoga. pobedio si a oni neka placu. kakvo je bre ovo moljakanje za oprostaj

blabla

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.
(Rade, 17. novembar 2018 20:15)

O neeee, iskorostio je pravila da spasi poen i set... Ljudi, hajde shvatite da nema mesta za ali...

blabla

pre 5 godina

Ja mrzim federera, ali bih ti toliko zvizdao da ti nikad vise ne naum padne da prekidas zbog ovoga
(Bolje, 17. novembar 2018 21:40)

A onda se neko povredi i ti prvi dodjes da pricas potpuno drugu pricu...

Moki

pre 5 godina

Zverev je Rus koji živi u Nemačkoj i ima verovatno i njihovo državljanstvo.I to je razlog što ga Englezu ne vole kao i sve one koji su ponosni što su slovenskog porekla.Ali to je već njihov problem.

Bane

pre 5 godina

Sad sam video snimak, koliko god ne voleo Federera katastrofalan potez Zvereva, Federer pogadja liniju i ovaj prekida mec. Federer bi otisao na 2 razlike i verovatno dobio set. Ovo je realna prica a vi lupajte minuse.

t67

pre 5 godina

Da ispravim -- taj-brejk drugog seta. I ovo je propust sudije, poen se zaustavlja zbog mogućeg naletanja igrača na lopticu i poen se ponavlja. Ista stvar kao i kad igraču ispadne loptica iz džepa. To bi Federerovi navijači trebalo da pozdrave jer je poen prekinut da Fredi nebi uganuo ili iščašio zglob.

Boxer

pre 5 godina

Ali ne kapiram cemu zvizdanje... Da je Zverev to rekao nakon sto je izgubio poen, ili u momentu kad vidi da ne stize lopticu.. Poen je bio u "izgradnji" ako nista, i Fedex je dobio prilikubda izgradi poen.. Decko je postupio po pravilima.. Uostalom svi znamo da je obrnuta situacija, opet bi zvizdali Zverevu.. Ah ti Englezi..

jovan

pre 5 godina

Ok, publika jeste nevaspitana rulja. Ali brate mili ovi teniseri su vecinom takvi burzoaski razmazeni baletani da je to tragikomicno. Covek uperio prstom u klinca jer mu je ispala loptica kao da je najgori lopov, a sad mu kao zao. "Eno, Eno, Eno, pogledaj sudija, vidi ga, loptica mu ispala". Nekim sportistima zvizdi 10-100 hiljada ljudi dok izvode slobodne udarce/bacanja pa se ne bune, a nekima smeta muva kada proleti na terenu.

antiDebil

pre 5 godina

Falim te Bože, ima nekulturnijih od nas....
(made in Serbia, 17. novembar 2018 19:27)

Uvek bilo i bice. Cudi me da si to tek sada shvatio...

neutralac

pre 5 godina

Zvizde jer su nesrecni u zivotu. Da Zverev nije ni zaustavio igru, taj poen nije ni isao u korist Federera. Loptica je isla prema Zverevu, a ne negde u stranu.

Little Radoyica

pre 5 godina

Sjajna situacija da Srbi ispljuju Engleze. Jos u to upleten i Rus... Sta ces bolje? Nema nama spasa, to licemerje - mrzim i pljujem po Zapadu, ali kupujem samo zapadno i naravno tamo idem da radim i saljem decu da se skoluju - nas drzi u ovom glibu iz koga sa ovakvim stavovima NIKADA necemo izaci... I tenis smo tesko ispolitizovali... Nije nama kriv ni Sloba, ni sada Vucic, ni bilo ko drugi - mi smo jednostavno takvi, krivi sami sebi i sami sebi najveci neprijatelji...

Fedex fan

pre 5 godina

Kazete nece Zverev biti vanserijski teniser, ne bih se slozio 5 finala mastersa, sad finale zavrsnog turnira, jedino da poradi na kretanju, i na forhendu, bekend mu je fenomenalan.Uz to uz Lendla, ne bi bilo zgoreg i jedan psiholog,i kondiciju malo da popravi, jer na GS turnirima dve nedelje treba biti na nivou.Mislim da ce Zverev biti broj 1 u naredne 3 godine, ima igru za brze podloge, za sljaku mu mozda fali malo nerigidnije kretanje.Navijam za Federera, ali Zverev mi je od prosle sezone vrlo simpatican.Bravo Sasa, samo jako i sta bude bice, svakako vreme radi za tebe.Nije sramota izgubiti od velike trojke, sramota je ne pokusati nista.A danas je Zverev, zaista uz dozu sportske srece ipak nadigrao Federera.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Kao na RG kad je N0vak dirao mrezu.
Po pravilu gubi poen ali ljudski je trebao Rafa da se ne buni vec poen Novaku.
Svi ste pljuvali ovdje Nadala kao sto bi i danas Zvereva da je ovo.uradio protiv Novaka.
Koliko lazi ovdje ima.

Petar

pre 5 godina

Jeste po pravilima i naravno da nije zasluzio zvizduke, odigrao je fantastican mec ali ne znam da li bi Zverev isto postupio da je on imao inicijativu u poenu. Moje misljenje je da ne bi, postupio je po pravilima ali to ne znaci da nije kukavicki potez

ja

pre 5 godina

Federer da je prekinuo potez dobio bi aplauz jer je kao džentlmen zaustavio poen da se niko ne bi povredio da slučajno ne nagazi na ispalu lopticu.

Pravila, pravila...

pre 5 godina

Pokušavam da shvatim šta se ovde Zverevu zamera i ne uspevam. Da li je postupio po pravilima? Jeste! Da li bi tako postupio da je imao neku prednost? Ne znamo, verovatno ne bi! Ali igru može da prekine i drugi teniser ili sudija. Da li bi se Zverev bunio? Ne znamo, verovatno bi! I to ništa ne menja. Oni su "zivi ljudi", sa svim vrlinama i slabostima. Navijam za Đokovića, ali bih, da u ovakvim uslovima Federer (ili Nadal, ili bilo ko drugi) prekine poen, bio na njegovoj strani. Prvenstveno navijam za sport i sportsko ponašanje i želim da moji favoriti ubedljivo pobeđuju na terenu, a kad izgube, da sportski podnesu poraz, makar i u suzama!

Rade

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rekoh ja da to ukanje i bukanje u mečevima RF-NĐ nije nikakav udar na srpstvo, pravoslavlje i slične bezvezne teorije zavere nego čista manija i opsesija Rodžerom. Garantujem da bi izviždali i Mareja u po Londona kao poslednju kerinu. Ozbiljni ludaci, histerici, manijaci dolaze na njegove mečeve. Ne znam da li je svestan ali mu samo nanose štetu i ljagu na blistavu karijeru koju ima.

Fedex fan

pre 5 godina

Bravo Aleksandre, navijam za Federera ali definitivno mi nije krivo sto si ga bas ti dobio danas!! Idemo momce, dogodine po prvi slem!!!!!!!!!!

parx

pre 5 godina

Cekajte ljudi, zar nismo pljuvali Rafu kada je trazio ono pecanje Noleta na mrezi u Parizu. Isto je sve bilo po pravilima, ali ni malo igracki. Nije bitno koju teoriju podrzavate, ali ne moze se biti dvolican.

Pa....

pre 5 godina

Da je ovo uradio u mecu protiv Novaka isprozivali bi ste ga, svasta nspisali za njega, zanemarili bilo kakva pravila i pricali o teorijama zavere. Ovako on je trenutno junak nacije, zato sto je pobedio Federera.

Miroslav

pre 5 godina

@Malkom
To su pravila, ako ti se ne sviđa, puni sportski kanali fudbala pa uživaj, batali tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 17. novembar 2018 22:45)

POstoji nešto više od pravila, zove se FerPlej i Moral, a ti si očigledno operisan od oboje.

Zverev je u odličnim odnosima sa Fedom i stvarno je nisko izvući se iz izgubljenog poena na takav način. Šta li bi uradio da igra protiv nekog koga baš ne voli ?

Malkom

pre 5 godina

Ako ispadne lopta - prekida se.
Ako neko u publici vikne - prekida se.
Ako neko uključi blic - prekine se.
Ako neko p... - prekine se.
Pa niste balerine, čoveče.
U fudbalu prilikom penala, u košarci prilikom slobodnog bacanja i u mnogim drugim sportovima takođe treba velika koncentracija, ali navijači baš tada zvižde, urliču i psuju iz sve snage. I nikom ništa. Pa baš to je lepota sporta i navijanja. Zato i ne volim da idem da gledam tenis mada živim u jednom od gradova gde se igra GS. Ne želim da sedim kao u školskoj klupi, mirno i učtivo, i da gledam dole razmažene momke kako im sve kod navijača smeta. Živeli fudbal i košarka!

Little Radoyica

pre 5 godina

Sjajna situacija da Srbi ispljuju Engleze. Jos u to upleten i Rus... Sta ces bolje? Nema nama spasa, to licemerje - mrzim i pljujem po Zapadu, ali kupujem samo zapadno i naravno tamo idem da radim i saljem decu da se skoluju - nas drzi u ovom glibu iz koga sa ovakvim stavovima NIKADA necemo izaci... I tenis smo tesko ispolitizovali... Nije nama kriv ni Sloba, ni sada Vucic, ni bilo ko drugi - mi smo jednostavno takvi, krivi sami sebi i sami sebi najveci neprijatelji...

Bane

pre 5 godina

Sad sam video snimak, koliko god ne voleo Federera katastrofalan potez Zvereva, Federer pogadja liniju i ovaj prekida mec. Federer bi otisao na 2 razlike i verovatno dobio set. Ovo je realna prica a vi lupajte minuse.

Fedex fan

pre 5 godina

Kazete nece Zverev biti vanserijski teniser, ne bih se slozio 5 finala mastersa, sad finale zavrsnog turnira, jedino da poradi na kretanju, i na forhendu, bekend mu je fenomenalan.Uz to uz Lendla, ne bi bilo zgoreg i jedan psiholog,i kondiciju malo da popravi, jer na GS turnirima dve nedelje treba biti na nivou.Mislim da ce Zverev biti broj 1 u naredne 3 godine, ima igru za brze podloge, za sljaku mu mozda fali malo nerigidnije kretanje.Navijam za Federera, ali Zverev mi je od prosle sezone vrlo simpatican.Bravo Sasa, samo jako i sta bude bice, svakako vreme radi za tebe.Nije sramota izgubiti od velike trojke, sramota je ne pokusati nista.A danas je Zverev, zaista uz dozu sportske srece ipak nadigrao Federera.

jovan

pre 5 godina

Ok, publika jeste nevaspitana rulja. Ali brate mili ovi teniseri su vecinom takvi burzoaski razmazeni baletani da je to tragikomicno. Covek uperio prstom u klinca jer mu je ispala loptica kao da je najgori lopov, a sad mu kao zao. "Eno, Eno, Eno, pogledaj sudija, vidi ga, loptica mu ispala". Nekim sportistima zvizdi 10-100 hiljada ljudi dok izvode slobodne udarce/bacanja pa se ne bune, a nekima smeta muva kada proleti na terenu.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Kao na RG kad je N0vak dirao mrezu.
Po pravilu gubi poen ali ljudski je trebao Rafa da se ne buni vec poen Novaku.
Svi ste pljuvali ovdje Nadala kao sto bi i danas Zvereva da je ovo.uradio protiv Novaka.
Koliko lazi ovdje ima.

Rade

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.

Fedex fan

pre 5 godina

Bravo Aleksandre, navijam za Federera ali definitivno mi nije krivo sto si ga bas ti dobio danas!! Idemo momce, dogodine po prvi slem!!!!!!!!!!

mali mikica

pre 5 godina

Postoji kadar u prenosu koji pokazuje kako Federer bekhendom udara lopticu a u pozadini decku ispada loptica, on je brzo hvata i povlaci se. Nije moguce da to nije video glavni sudija jer je pogledom morao da prati lopticu a decko pozadi je u vidokrugu. Pre bih rekao da je pomislio da to "previdi". Kada je Zverev ukazao na to nije imao kud no da postupi po pravilima a to je da se poen ponovi.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Rodžerovi navijačo su najveći smradovi na svetu - još ako su britanski/američki Rodžerovi navijači - nema dalje. Pravila su pravila - ispala loptica, ponavlja se poen. Žao mi je Zvereva, ta situacija je zasenila njegovu pobedu - postao je najmladji finalista završnog turnira ako se ne varam...

balon

pre 5 godina

svaka čast za kroft,ovaj momak umalo nije zaplako,kako su počeli da zvižde.a ona ga je zaštitila.i sad da pobedi u finalu neće mi biti žao...

Petar

pre 5 godina

Jeste po pravilima i naravno da nije zasluzio zvizduke, odigrao je fantastican mec ali ne znam da li bi Zverev isto postupio da je on imao inicijativu u poenu. Moje misljenje je da ne bi, postupio je po pravilima ali to ne znaci da nije kukavicki potez

Nikola

pre 5 godina

A inace bi Federer pobedio da nije bilo tog poena ahahahhaahah glavu gore Zverev samo si olaksao Federeru jer bi sutra morao da place sa posluzavnikom dok cestita Djokovicu.

neutralac

pre 5 godina

Zvizde jer su nesrecni u zivotu. Da Zverev nije ni zaustavio igru, taj poen nije ni isao u korist Federera. Loptica je isla prema Zverevu, a ne negde u stranu.

Rendom

pre 5 godina

Pitam se da je Novak bio u ovakvoj situaciji da li bi rekla publici zasto zvizdite Zverev je u pravu , trebalo bi da pokazete vise postovanja.

Jadan Zverev uplasio se da ce publika da ga "zavoli" kao Novaka, pa poceo svima da se izvinjava. Inace taj sporni poen nije imao ama bas nikakvog uticaja na krajni ishod meca.

Moki

pre 5 godina

Zverev je Rus koji živi u Nemačkoj i ima verovatno i njihovo državljanstvo.I to je razlog što ga Englezu ne vole kao i sve one koji su ponosni što su slovenskog porekla.Ali to je već njihov problem.

Psihoanaliticar

pre 5 godina

Rozeova izjava nakon meca je jos odvratnija od britanskih laznih ljubitelja tenisa. U stilu, ne kritikujem Zvereva, ali sam mislio da samo sudija moze zbog toga da zaustavi igru, to je bio 'smeo' potez Zvereva. Klasicno kukavicko pasivno-agresivno ponasanje.

Miroslav

pre 5 godina

@Malkom
To su pravila, ako ti se ne sviđa, puni sportski kanali fudbala pa uživaj, batali tenis!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Abrakadabraietoekonomskogzmaja™, 17. novembar 2018 22:45)

POstoji nešto više od pravila, zove se FerPlej i Moral, a ti si očigledno operisan od oboje.

Zverev je u odličnim odnosima sa Fedom i stvarno je nisko izvući se iz izgubljenog poena na takav način. Šta li bi uradio da igra protiv nekog koga baš ne voli ?

srle

pre 5 godina

Strašno kako je nekulturna publika, momak nije ništa skrivio da se ovoliko izvinjava. Jasno se u pravilima kaže da ako druga loptica ispadne prekida se poen, sudija nije video taj detalj kasnije je skupljač priznao i to je to. Ovakva reakcija Federerovih navijača može samo da baci senku na njegovu karijeru, a oni koji ne navijaju za njega, još više će biti protiv njega.

City Girl

pre 5 godina

@ Malcolm- Glupo je porediti fudbal i kosarku sa tenisom. Zamisli kolika koncentracija je potrebna da pratis lopticu deset puta manju od fudbalske koja ide 100 km na sat (200 km pri servisu) i pritom pratis gde ti je protivnik, a onda gledas a) da je vratis tako da udje u teren b) da je vratis tako da ti je protivnik ne vrati.

Boxer

pre 5 godina

Ali ne kapiram cemu zvizdanje... Da je Zverev to rekao nakon sto je izgubio poen, ili u momentu kad vidi da ne stize lopticu.. Poen je bio u "izgradnji" ako nista, i Fedex je dobio prilikubda izgradi poen.. Decko je postupio po pravilima.. Uostalom svi znamo da je obrnuta situacija, opet bi zvizdali Zverevu.. Ah ti Englezi..

Pa....

pre 5 godina

Da je ovo uradio u mecu protiv Novaka isprozivali bi ste ga, svasta nspisali za njega, zanemarili bilo kakva pravila i pricali o teorijama zavere. Ovako on je trenutno junak nacije, zato sto je pobedio Federera.

Nikola

pre 5 godina

Nema šta da se izvinjava Zverev. Na usporenom snimku se jasno videlo da je skupljaču loptica ispala loptica iz džepa i da je krenuo po nju, i to u toku poena. Zverev je u tom trenutku baš gadjao u tu stranu gde se ovaj skupljač nalazi. A za publiku šta reći ? Već vidjeno.

blabla

pre 5 godina

Pravila su takva kakva su, ali je bzv postupip bas onda kad je Federer preuzeo inicijativu u poenu, a Zverev se izvukao na ispadanje loptice (iako ju je odmah pokupio). Zbog toga se zale navijaci, iskoristio je priliku da spasi poen i mozda set tako. Ali dzabe je bilo sta pricati ovdje, kod nas mrze Federera, pa kakva god da je situacija.
(Rade, 17. novembar 2018 20:15)

O neeee, iskorostio je pravila da spasi poen i set... Ljudi, hajde shvatite da nema mesta za ali...

kraja

pre 5 godina

...interesantna su ta pravila za koja neki znaju, a neki "nisu sigurni" da postoje...
...nije tenis tajvanska kanasta...
...publika, stoka...
...najblaze receno...
...od ovakve reakcije do lica je mali korak...

t67

pre 5 godina

Da ispravim -- taj-brejk drugog seta. I ovo je propust sudije, poen se zaustavlja zbog mogućeg naletanja igrača na lopticu i poen se ponavlja. Ista stvar kao i kad igraču ispadne loptica iz džepa. To bi Federerovi navijači trebalo da pozdrave jer je poen prekinut da Fredi nebi uganuo ili iščašio zglob.

Sale

pre 5 godina

Na žalost Federer ima tu auru teniskog Božanstva i tu se ne može promeniti ništa, tu je i on zaslužan kao igrač definitivno, ali ima malo i marketinškog efekta. Đokoviću koji je teniski gigant pa mu zvižde i negoduju i doživljavaju kao uvredu kad pobedi Federera ili preko njega osvoji turnir a neće ovom golobradom mladiću koji je tek zakoračio u teniski svet.

antiDebil

pre 5 godina

Falim te Bože, ima nekulturnijih od nas....
(made in Serbia, 17. novembar 2018 19:27)

Uvek bilo i bice. Cudi me da si to tek sada shvatio...

vasilije

pre 5 godina

A zasto su ovi sa druge strane sveta uvek toliko snishodljivi pa moraju da se izvinjavaju? Kao zvizdace vam sledeci put, pa hoce bez razlike. Sto ste drcniji sa pegavima to su oni kulturniji i smerniji.

Miloš_NS

pre 5 godina

Englezi su iskompleksirani jer trenutno nemaju nijednog vrhunskog tenisera pa su našli "zamenu" u Federeru. To je suština ovoga, jer Zverev je u pravu a i sam Federer je to priznao.

Bane

pre 5 godina

Isto ovako su Djokovicu zvizdali u Madridu pa ih Novak posteno napusio, pa preskocio sledeci turnir a onda su ga molili na kolenima da se vrati, on se vratio i ponovo ga osvojio!

petar markovic

pre 5 godina

ali meni je ovde zanimljivo da je njega to toliko pogodilo. ako mislim da sam u pravu u vezi necega necu se izviniti zasigurno a posebno ukoliko na tome insistira gomila napaljenih pacenika koji vole da se u masi ostrve na nekoga. pobedio si a oni neka placu. kakvo je bre ovo moljakanje za oprostaj

blabla

pre 5 godina

Ja mrzim federera, ali bih ti toliko zvizdao da ti nikad vise ne naum padne da prekidas zbog ovoga
(Bolje, 17. novembar 2018 21:40)

A onda se neko povredi i ti prvi dodjes da pricas potpuno drugu pricu...

Abrakadabraietoekonomskogzmaja™

pre 5 godina

Sramota (kao i uvek) onih koji se u kulturu zaklinju...
Dečko umesto da priča o svojoj igri i pobedi, on se izvinjava... Kome bre?

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Rekoh ja da to ukanje i bukanje u mečevima RF-NĐ nije nikakav udar na srpstvo, pravoslavlje i slične bezvezne teorije zavere nego čista manija i opsesija Rodžerom. Garantujem da bi izviždali i Mareja u po Londona kao poslednju kerinu. Ozbiljni ludaci, histerici, manijaci dolaze na njegove mečeve. Ne znam da li je svestan ali mu samo nanose štetu i ljagu na blistavu karijeru koju ima.

ja

pre 5 godina

Federer da je prekinuo potez dobio bi aplauz jer je kao džentlmen zaustavio poen da se niko ne bi povredio da slučajno ne nagazi na ispalu lopticu.

parx

pre 5 godina

Cekajte ljudi, zar nismo pljuvali Rafu kada je trazio ono pecanje Noleta na mrezi u Parizu. Isto je sve bilo po pravilima, ali ni malo igracki. Nije bitno koju teoriju podrzavate, ali ne moze se biti dvolican.

Pravila, pravila...

pre 5 godina

Pokušavam da shvatim šta se ovde Zverevu zamera i ne uspevam. Da li je postupio po pravilima? Jeste! Da li bi tako postupio da je imao neku prednost? Ne znamo, verovatno ne bi! Ali igru može da prekine i drugi teniser ili sudija. Da li bi se Zverev bunio? Ne znamo, verovatno bi! I to ništa ne menja. Oni su "zivi ljudi", sa svim vrlinama i slabostima. Navijam za Đokovića, ali bih, da u ovakvim uslovima Federer (ili Nadal, ili bilo ko drugi) prekine poen, bio na njegovoj strani. Prvenstveno navijam za sport i sportsko ponašanje i želim da moji favoriti ubedljivo pobeđuju na terenu, a kad izgube, da sportski podnesu poraz, makar i u suzama!