Nedelja, 04.11.2018.

17:00

ATP: Osetna prednost Đokovića u odnosu na Nadala i Federera

Iako je poražen od Karena Hačanova u finalu Mastersa u Parizu, Novak Đoković od ponedeljka će imati osetnu prednost u odnosu na Rafaela Nadala.

Izvor: PT

ATP: Osetna prednost Ðokoviæa u odnosu na Nadala i Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 5 godina

Za mene je ružno to što nismo realni u porazu kao ni u pobedama!
U porazu "vađenje" sa tupavim opravdanjima a u pobedama, i sve loše u igri je - vrlina!

Bećarac

pre 5 godina

@MisterMind

Čuj, ovo Novak nije smeo da izgubi?!? I nije u formu od Šangaja?!? A gde je to igrao posle Šangaja pa si ti video da nije u formi?

Koji je to Djoković dobio poklon u finalu??? Dobio dvojicu iz prvih 10, a juče načet prehladom dobio lavovski meč od 3 sata protiv Federera.
Pa je l' ti neko rekao da se u sportu i pobedjuje i gubi. Je l' znaš od koga je Federer gubio neke važne mečeve? Od Ćorića, 175.Kokinakisa, Donskoja, mladjanog Zvereva..Je l' znaš od koga je gubio Nadal? Od Puija, Ćorića, Šapovalova..
Zato oladi malo gospodine Savršeni.

Sasa

pre 5 godina

U cemu!? Gs titulama? Mastersima? Nedeljama na br 1? Titulama?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2018 18:08)

U bodovnoj prednosti na trenutnoj listi, u medjusobnim mecevima, u mastersima sa jednim od njih itd......

Realno

pre 5 godina

Nije problem što neko i pored Noleta više voli Federera, ali je teško naći pristojnu reč za toliku mržnju prema svom sunarodniku koji je najverovatnije naš najbolji sportista svih vremena. To traži stručno mišljenje jedne posebne vrste lekara.
S obzirom koliko se pozivaju neki na podloge da podsetim da beton nije samo Noletova omiljena podloga. Nagradno pitanje, koji je teniser tražio od organizatora turnira da stave tvrdu i brzu podlogu jer mu nije odgovarao tepih i kome je ta želja ispunjena? A s druge strane, koji je aktivni teniser jedini vezao 4 GS za redom i osvojio sve Masters turnire, bez obzira na podlogu i lokaciju širom sveta? Muka će biti još veća ako ponovo veže ove GS, te osvoji i RG i time svaki GS po dva i više puta, a ponovo osvoji i Sinsinati i time osvoji sve masterse po dva puta minimalno.

Za kraj malo i statistike.

Djokovic - Federer
Шљака: 4:4
Трава: Ђоковић води 2:1
Бетон: Ђоковић води 19:17

Djokovic  - Nadal
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 18–7

Nadal - Federer
Шљака: Надал води 13–2
Тврда: Федерер води 11-9
Трава: Федерер води 2–1

DaLanik

pre 5 godina

@mikson82: I znas sta? Takva lista vec postoji! Zove se GOAT lista! Sve se boduje nekako i na osnovu svih parametara se dolazi do toga ko je najbolji. http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

za sada lista izgleda ovako:

1 895 [SUI] Roger Federer
2 737 [SRB] Novak Djokovic
3 731 [ESP] Rafael Nadal
4 616 [USA] Ivan Lendl

Tako da je Nole vec drugi na GOAT listi!

Lik

pre 5 godina

Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...
(MasterMind, 4. novembar 2018 18:22)

I šta ti to govori?
Ako ćemo po tvome pa onda ne postoji teniser koji je bez greške. Rođu razvalio jedan Borna, Nadala Thiem, Novaka ovaj Rus...stvarno ne razumem šta hoćeš da kažeš a verovatno ni ti.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.
(Djordje NS, 4. novembar 2018 19:58)

Ako ti je h2h jedino merilo, spomeni onda i "GOAT-ov" h2h sa Rodikom, Safinom, Fernandom Gonzalesom! GOAT ti je neko sa 14 GS, a teniseri sa 17 GS i 20 GS nisu, nije te sramota. Nisi ti nikakav navijač Đokovića, ti si hejter Kralja Federera i Nadala!

mikson82

pre 5 godina

Naravno da navijam za Novaka, naravno da je za sada Federer uspešniji, naravno da i Novak ima neke rekorde koje Rodžer neće nikada oboriti.... ali mi nije jasno da neko sada polemiše o tome ko je veći jer karijere nisu završene i pitanje je kada će se kome završiti karijera. Novak ima 6gs manje što je istina, ima 1,5 godinu otprilike manje na mestu br 1., broj turmira svakako ali i 6 godina manje.
Poenta je što se ne zna koliko će Novak biti konkurentan u sledećih 5 godina, i da li će Rodžer imati još uspeha na velikim turnirima.
PO meni bi se nekako turniri mogli bodovati, a ne broj turnira, pa onda nekako GS 4, serija 1000 2, a serija 5001, serija 250 0,5 poena pa onda napraviti listu, a inače što se tiče velikih titula Federer 53 titula, Djoković i Nadal po 50, što je dosta blizu ....
Trenutno NAdal(17GS) ima najviše šansi da bude GOAT, Djokovićsa 14 GS dosta manje ima od Federera (20GS) ali ako bude imao još jednu ludu sezonu onda bi bio jako blizu...
Po nekoj formi Novak je favorit na AO, na W i na na USO, i kao 2, na RG ako bude bio u formi. verujem da Novak ima velike šanse da bude najuspešniji teniser u istoriji ovoga sporta DO SADA.

Djordje NS

pre 5 godina

@ dr.Roddick

Tvoj komentar je toliko glup da ne zaslužuje nikakav komentar kao odgovor. Idi i proslavljaj celi 1 GS tvog idola.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

Nije merilo ako si se sa nekim teniserom sastao jednom ili dva puta tokom karijere pa imaš negativan skor koji je mogao biti uzrokovan spletom raznih okolnosti a nešto sasvim drugo kada sa nekim rivalom odigraš oko 50 mečeva i imaš pozitivan skor. Vidiš kako ti sve moram nacrtati da bi nešto ukapirao?
Dakle, ako je neko hejter to ti je srednje ime.

RUM

pre 5 godina

Bravo Nole !!! Cestitam na prvom mjestu !!! A ovo sto se nije osvojilo nema veze, taman da se sledece godine ne moraju branit bodovi na toliko turnira...

O.T.A.N.

pre 5 godina

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....
(matori, 4. novembar 2018 19:45)

Pobogu čoveče, 87 nedelja je 1,66 godina. "Nije nedostižno"? Da bude na prvom mestu od danas pa sve do penzije? Da li si ti pri sebi?

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom, nekom statistikom od samo 3 meča razlike. Čak i sami brkate Zlatni Masters sa Zlatnim Slemom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

matori

pre 5 godina

@Koliko sedmica i godina jos treba da stigne rekord Federera kao broj 1 ?
(Sandzak, 04. novembar 2018 18:11)

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....

dr. Roddick

pre 5 godina

@Djordje NS

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala i Federera, je to sto su odigrali vise meceva na podlozi koji vise odgovara nasem nolu tj. betonu.

Da je 50% tih meceva odigrano na sljaci ili travi, nas nole ne bi ni primirisao dvojici najvecih u istoriji tenisa.

Bojan

pre 5 godina

Stanje na ATP listi se često menja. 20 > 14, 310 > 223, 99 > 72
(O.T.A.N., 04. novembar 2018 18:38)

Isto tako 31>37... Kontam da me razumes ali si verovatno zaboravio... hahhahaha Svasta moze da se desi za 3, a kamoli za 6 godina. Videcemo. ;)

reflektor

pre 5 godina

Pp mom misljenju za sada Novak i RF su ispred Nadala,iako su svaki na svoj nacin najbolji i vlasnici rekorda,po nekim parametrima opet kazem mozda sam subjektivan ispred Rafe su.Nadal je takav sampion i ratnik da to necemo da vidimo skorije,u tom smislu.Kralj sljake da i to ce ostati za vek vekova,ali ostale podloge,broj nedelja,broj zavrsnih Mastersa..Jeste kompletirao i ostale podloge,ali eto mozda sve ukupno slabiji za nijansu.Ne znam,isuvise su veliki i jaki sva trojica da ce najbolje biti kad se povuku pa da se poredi.A u Londonu,Novak je favorit,RF odmah iza a ostali ne verujem..ppgotovo sto Nadal izlazi iz povrede i pitanje je da li ce da ucestvuje i kako ce to da izgleda.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

I H2H se često menja a trenutno je:
Nole : Rođa 25 : 22 (sa tendencijom rasta razlike)
Nole : Rafa 27 : 25
Rafa : Rođa 23 : 15

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N..

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.

Brandt

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tata, 4. novembar 2018 17:56)
Prvo ti napisi sta si i ko si ti, posto, jelte, samo ostvareni navijaju za ovoga, a neostvareni i zavidni ne. Voleo bih da vidim profil Djokovicevih fanova, posto ste tako uspesni u svojim poslovima, da date podstrek nama neuspesnima.

MasterMind

pre 5 godina

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.
(Nebojša, 04. novembar 2018 18:04)

Slušaj. Pričaj ti šta hoćeš. Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...

Nebojša

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.
(MasterMind, 04. novembar 2018 17:45)

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.

Zdenko

pre 5 godina

Novaku su dovoljne sve tri pobede u grupi da ostane broj jedan na kraju godine. Verujem da će se oporaviti dovoljno do tada a onda pisanje istorije.

chikano

pre 5 godina

Nole je na mestu koje mu i pripada.Najbolji na svetu.Ponos za svakog normalnog Srbina.Kao sto vidimo ima i onih drugih,u veeeelikoj manjini,ali ih ima.Poruka za njih glasi:Nole je najbolji na svetu,jedan od najboljih tenisera ikada,najbolji srpski sportista ikada,a vi?????

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak je teoretski 1. samo ako pobedi sva 3 meča u grupi i plasira se u finale,da je danas pobedio bilo bi potrebno samo da pobedi u grupi.

Sinisa

pre 5 godina

Znam da je ovo sport,ali me ovaj poraz nekako bas zabolio kao Novakovog navijaca...Nisam se nadao posle onoog epskog meca protiv Federera,a jos manje sam mogao pretpostaviti da ce Kacanov prakticno rutisnki pobjediti u 2 seta.Ali sta je tu je,ide se dalje.Dati sve od sebe da osvojo titulu na zavrsnom mastersu...Mozda grijesim,ali mislim da ce ovaj poraz malo uticati na Novaka sada i u Londonu.

Небојша

pre 5 godina

Kad vidim pojedine komentare, mene je sramota što sam Srbin... ali kad vidim Novaka, ja se ponosim što pripadam istom narodu kao Nole... veliki čovek, veliki sportista... apsolutno zasluženo se vratio na mesto koje mu i pripada... samo napred Nole Srbine!

Srbski

pre 5 godina

Suverena prednost... čitao sam i da je "suvereno servirao" u prvom setu. Isti pisac, nema sumnje. Pa i ovo - umoran Novak izgubio u dva seta. Možebiti i da je bio umoran, jer se njegov tenis svodi na vraćanje loptica i trčanje. Vinera malo. Da li će "srbski goat" biti odmorniji u 38. godini?

Stefan

pre 5 godina

Ovo znaci da cemo na Zavrsnom Mastersu gledati borbu izmedju Novaka i Nadala.
Ni jedan ni drugi ne brane nista na ovom turniru.
U svakom slucaju odmorimo jednu sedmicu,a onda se spremimo za uzivanje i divovsku borbu..

milwood

pre 5 godina

Rafa i da osvoji London bez poraza(1500 poena), nema zagarantovano 1. mesto, možda je bolje DA ga preskoči i 2019. napadne Rg, Vimb(koji mu je otet ove sezone) i Uso, čime će se izjednačiti sa Federerom (to je 5 meseci tenisa, april- 10. septembar, za toliko ima snage, samo da ga povrede obiđu. U principu u narednim sezonama bi samo tih 5 meseci trebalo da igra i cementira se kao GOAT.

MasterMind

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.

Tata

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.

srle

pre 5 godina

Prednost je zaista osetna, imajući u vidu kretanja tokom cele godine. Sad je jedino pitanje hoće li Nadal odustati i od završnog mastersa? Ako to uradi pošto je jasno da nije spreman 100 posto, Novak je sigurno prvi na kraju godine. Voleo bi da Nadal ipak igra, jer i Novak ima veći motiv kad je Rafa na terenu. U svakom slučaju ona pobeda protiv Federera juče se ne može se nazvati Pirova pobeda zato što je izgubio danas, itekako važna pobeda jer je direktno izbacio zahuktalog švajcarskog sajdžiju iz trke za prvo mesto. Zato je Novak dao sve od sebe za pobedu, tako da verujem da će u Londonu potvrditi prvo mesto na kraju godine.

Небојша

pre 5 godina

Kad vidim pojedine komentare, mene je sramota što sam Srbin... ali kad vidim Novaka, ja se ponosim što pripadam istom narodu kao Nole... veliki čovek, veliki sportista... apsolutno zasluženo se vratio na mesto koje mu i pripada... samo napred Nole Srbine!

Nebojša

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.
(MasterMind, 04. novembar 2018 17:45)

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.

Stefan

pre 5 godina

Ovo znaci da cemo na Zavrsnom Mastersu gledati borbu izmedju Novaka i Nadala.
Ni jedan ni drugi ne brane nista na ovom turniru.
U svakom slucaju odmorimo jednu sedmicu,a onda se spremimo za uzivanje i divovsku borbu..

srle

pre 5 godina

Prednost je zaista osetna, imajući u vidu kretanja tokom cele godine. Sad je jedino pitanje hoće li Nadal odustati i od završnog mastersa? Ako to uradi pošto je jasno da nije spreman 100 posto, Novak je sigurno prvi na kraju godine. Voleo bi da Nadal ipak igra, jer i Novak ima veći motiv kad je Rafa na terenu. U svakom slučaju ona pobeda protiv Federera juče se ne može se nazvati Pirova pobeda zato što je izgubio danas, itekako važna pobeda jer je direktno izbacio zahuktalog švajcarskog sajdžiju iz trke za prvo mesto. Zato je Novak dao sve od sebe za pobedu, tako da verujem da će u Londonu potvrditi prvo mesto na kraju godine.

chikano

pre 5 godina

Nole je na mestu koje mu i pripada.Najbolji na svetu.Ponos za svakog normalnog Srbina.Kao sto vidimo ima i onih drugih,u veeeelikoj manjini,ali ih ima.Poruka za njih glasi:Nole je najbolji na svetu,jedan od najboljih tenisera ikada,najbolji srpski sportista ikada,a vi?????

Tata

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.

Zdenko

pre 5 godina

Novaku su dovoljne sve tri pobede u grupi da ostane broj jedan na kraju godine. Verujem da će se oporaviti dovoljno do tada a onda pisanje istorije.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

I H2H se često menja a trenutno je:
Nole : Rođa 25 : 22 (sa tendencijom rasta razlike)
Nole : Rafa 27 : 25
Rafa : Rođa 23 : 15

Sinisa

pre 5 godina

Znam da je ovo sport,ali me ovaj poraz nekako bas zabolio kao Novakovog navijaca...Nisam se nadao posle onoog epskog meca protiv Federera,a jos manje sam mogao pretpostaviti da ce Kacanov prakticno rutisnki pobjediti u 2 seta.Ali sta je tu je,ide se dalje.Dati sve od sebe da osvojo titulu na zavrsnom mastersu...Mozda grijesim,ali mislim da ce ovaj poraz malo uticati na Novaka sada i u Londonu.

MasterMind

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.

matori

pre 5 godina

@Koliko sedmica i godina jos treba da stigne rekord Federera kao broj 1 ?
(Sandzak, 04. novembar 2018 18:11)

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....

Bojan

pre 5 godina

Stanje na ATP listi se često menja. 20 > 14, 310 > 223, 99 > 72
(O.T.A.N., 04. novembar 2018 18:38)

Isto tako 31>37... Kontam da me razumes ali si verovatno zaboravio... hahhahaha Svasta moze da se desi za 3, a kamoli za 6 godina. Videcemo. ;)

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak je teoretski 1. samo ako pobedi sva 3 meča u grupi i plasira se u finale,da je danas pobedio bilo bi potrebno samo da pobedi u grupi.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

Nije merilo ako si se sa nekim teniserom sastao jednom ili dva puta tokom karijere pa imaš negativan skor koji je mogao biti uzrokovan spletom raznih okolnosti a nešto sasvim drugo kada sa nekim rivalom odigraš oko 50 mečeva i imaš pozitivan skor. Vidiš kako ti sve moram nacrtati da bi nešto ukapirao?
Dakle, ako je neko hejter to ti je srednje ime.

mikson82

pre 5 godina

Naravno da navijam za Novaka, naravno da je za sada Federer uspešniji, naravno da i Novak ima neke rekorde koje Rodžer neće nikada oboriti.... ali mi nije jasno da neko sada polemiše o tome ko je veći jer karijere nisu završene i pitanje je kada će se kome završiti karijera. Novak ima 6gs manje što je istina, ima 1,5 godinu otprilike manje na mestu br 1., broj turmira svakako ali i 6 godina manje.
Poenta je što se ne zna koliko će Novak biti konkurentan u sledećih 5 godina, i da li će Rodžer imati još uspeha na velikim turnirima.
PO meni bi se nekako turniri mogli bodovati, a ne broj turnira, pa onda nekako GS 4, serija 1000 2, a serija 5001, serija 250 0,5 poena pa onda napraviti listu, a inače što se tiče velikih titula Federer 53 titula, Djoković i Nadal po 50, što je dosta blizu ....
Trenutno NAdal(17GS) ima najviše šansi da bude GOAT, Djokovićsa 14 GS dosta manje ima od Federera (20GS) ali ako bude imao još jednu ludu sezonu onda bi bio jako blizu...
Po nekoj formi Novak je favorit na AO, na W i na na USO, i kao 2, na RG ako bude bio u formi. verujem da Novak ima velike šanse da bude najuspešniji teniser u istoriji ovoga sporta DO SADA.

RUM

pre 5 godina

Bravo Nole !!! Cestitam na prvom mjestu !!! A ovo sto se nije osvojilo nema veze, taman da se sledece godine ne moraju branit bodovi na toliko turnira...

DaLanik

pre 5 godina

@mikson82: I znas sta? Takva lista vec postoji! Zove se GOAT lista! Sve se boduje nekako i na osnovu svih parametara se dolazi do toga ko je najbolji. http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

za sada lista izgleda ovako:

1 895 [SUI] Roger Federer
2 737 [SRB] Novak Djokovic
3 731 [ESP] Rafael Nadal
4 616 [USA] Ivan Lendl

Tako da je Nole vec drugi na GOAT listi!

Lik

pre 5 godina

Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...
(MasterMind, 4. novembar 2018 18:22)

I šta ti to govori?
Ako ćemo po tvome pa onda ne postoji teniser koji je bez greške. Rođu razvalio jedan Borna, Nadala Thiem, Novaka ovaj Rus...stvarno ne razumem šta hoćeš da kažeš a verovatno ni ti.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N..

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.

Djordje NS

pre 5 godina

@ dr.Roddick

Tvoj komentar je toliko glup da ne zaslužuje nikakav komentar kao odgovor. Idi i proslavljaj celi 1 GS tvog idola.

MasterMind

pre 5 godina

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.
(Nebojša, 04. novembar 2018 18:04)

Slušaj. Pričaj ti šta hoćeš. Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...

Srbski

pre 5 godina

Suverena prednost... čitao sam i da je "suvereno servirao" u prvom setu. Isti pisac, nema sumnje. Pa i ovo - umoran Novak izgubio u dva seta. Možebiti i da je bio umoran, jer se njegov tenis svodi na vraćanje loptica i trčanje. Vinera malo. Da li će "srbski goat" biti odmorniji u 38. godini?

Realno

pre 5 godina

Nije problem što neko i pored Noleta više voli Federera, ali je teško naći pristojnu reč za toliku mržnju prema svom sunarodniku koji je najverovatnije naš najbolji sportista svih vremena. To traži stručno mišljenje jedne posebne vrste lekara.
S obzirom koliko se pozivaju neki na podloge da podsetim da beton nije samo Noletova omiljena podloga. Nagradno pitanje, koji je teniser tražio od organizatora turnira da stave tvrdu i brzu podlogu jer mu nije odgovarao tepih i kome je ta želja ispunjena? A s druge strane, koji je aktivni teniser jedini vezao 4 GS za redom i osvojio sve Masters turnire, bez obzira na podlogu i lokaciju širom sveta? Muka će biti još veća ako ponovo veže ove GS, te osvoji i RG i time svaki GS po dva i više puta, a ponovo osvoji i Sinsinati i time osvoji sve masterse po dva puta minimalno.

Za kraj malo i statistike.

Djokovic - Federer
Шљака: 4:4
Трава: Ђоковић води 2:1
Бетон: Ђоковић води 19:17

Djokovic  - Nadal
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 18–7

Nadal - Federer
Шљака: Надал води 13–2
Тврда: Федерер води 11-9
Трава: Федерер води 2–1

Sasa

pre 5 godina

U cemu!? Gs titulama? Mastersima? Nedeljama na br 1? Titulama?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2018 18:08)

U bodovnoj prednosti na trenutnoj listi, u medjusobnim mecevima, u mastersima sa jednim od njih itd......

reflektor

pre 5 godina

Pp mom misljenju za sada Novak i RF su ispred Nadala,iako su svaki na svoj nacin najbolji i vlasnici rekorda,po nekim parametrima opet kazem mozda sam subjektivan ispred Rafe su.Nadal je takav sampion i ratnik da to necemo da vidimo skorije,u tom smislu.Kralj sljake da i to ce ostati za vek vekova,ali ostale podloge,broj nedelja,broj zavrsnih Mastersa..Jeste kompletirao i ostale podloge,ali eto mozda sve ukupno slabiji za nijansu.Ne znam,isuvise su veliki i jaki sva trojica da ce najbolje biti kad se povuku pa da se poredi.A u Londonu,Novak je favorit,RF odmah iza a ostali ne verujem..ppgotovo sto Nadal izlazi iz povrede i pitanje je da li ce da ucestvuje i kako ce to da izgleda.

milwood

pre 5 godina

Rafa i da osvoji London bez poraza(1500 poena), nema zagarantovano 1. mesto, možda je bolje DA ga preskoči i 2019. napadne Rg, Vimb(koji mu je otet ove sezone) i Uso, čime će se izjednačiti sa Federerom (to je 5 meseci tenisa, april- 10. septembar, za toliko ima snage, samo da ga povrede obiđu. U principu u narednim sezonama bi samo tih 5 meseci trebalo da igra i cementira se kao GOAT.

Bećarac

pre 5 godina

@MisterMind

Čuj, ovo Novak nije smeo da izgubi?!? I nije u formu od Šangaja?!? A gde je to igrao posle Šangaja pa si ti video da nije u formi?

Koji je to Djoković dobio poklon u finalu??? Dobio dvojicu iz prvih 10, a juče načet prehladom dobio lavovski meč od 3 sata protiv Federera.
Pa je l' ti neko rekao da se u sportu i pobedjuje i gubi. Je l' znaš od koga je Federer gubio neke važne mečeve? Od Ćorića, 175.Kokinakisa, Donskoja, mladjanog Zvereva..Je l' znaš od koga je gubio Nadal? Od Puija, Ćorića, Šapovalova..
Zato oladi malo gospodine Savršeni.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.
(Djordje NS, 4. novembar 2018 19:58)

Ako ti je h2h jedino merilo, spomeni onda i "GOAT-ov" h2h sa Rodikom, Safinom, Fernandom Gonzalesom! GOAT ti je neko sa 14 GS, a teniseri sa 17 GS i 20 GS nisu, nije te sramota. Nisi ti nikakav navijač Đokovića, ti si hejter Kralja Federera i Nadala!

O.T.A.N.

pre 5 godina

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....
(matori, 4. novembar 2018 19:45)

Pobogu čoveče, 87 nedelja je 1,66 godina. "Nije nedostižno"? Da bude na prvom mestu od danas pa sve do penzije? Da li si ti pri sebi?

dr. Roddick

pre 5 godina

@Djordje NS

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala i Federera, je to sto su odigrali vise meceva na podlozi koji vise odgovara nasem nolu tj. betonu.

Da je 50% tih meceva odigrano na sljaci ili travi, nas nole ne bi ni primirisao dvojici najvecih u istoriji tenisa.

Brandt

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tata, 4. novembar 2018 17:56)
Prvo ti napisi sta si i ko si ti, posto, jelte, samo ostvareni navijaju za ovoga, a neostvareni i zavidni ne. Voleo bih da vidim profil Djokovicevih fanova, posto ste tako uspesni u svojim poslovima, da date podstrek nama neuspesnima.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom, nekom statistikom od samo 3 meča razlike. Čak i sami brkate Zlatni Masters sa Zlatnim Slemom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

nikola

pre 5 godina

Za mene je ružno to što nismo realni u porazu kao ni u pobedama!
U porazu "vađenje" sa tupavim opravdanjima a u pobedama, i sve loše u igri je - vrlina!

Srbski

pre 5 godina

Suverena prednost... čitao sam i da je "suvereno servirao" u prvom setu. Isti pisac, nema sumnje. Pa i ovo - umoran Novak izgubio u dva seta. Možebiti i da je bio umoran, jer se njegov tenis svodi na vraćanje loptica i trčanje. Vinera malo. Da li će "srbski goat" biti odmorniji u 38. godini?

MasterMind

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Djordje NS

Jedini razlog zasto nas nole vodi u H2H protiv Nadala i Federera, je to sto su odigrali vise meceva na podlozi koji vise odgovara nasem nolu tj. betonu.

Da je 50% tih meceva odigrano na sljaci ili travi, nas nole ne bi ni primirisao dvojici najvecih u istoriji tenisa.

milwood

pre 5 godina

Rafa i da osvoji London bez poraza(1500 poena), nema zagarantovano 1. mesto, možda je bolje DA ga preskoči i 2019. napadne Rg, Vimb(koji mu je otet ove sezone) i Uso, čime će se izjednačiti sa Federerom (to je 5 meseci tenisa, april- 10. septembar, za toliko ima snage, samo da ga povrede obiđu. U principu u narednim sezonama bi samo tih 5 meseci trebalo da igra i cementira se kao GOAT.

MasterMind

pre 5 godina

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.
(Nebojša, 04. novembar 2018 18:04)

Slušaj. Pričaj ti šta hoćeš. Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...

Brandt

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tata, 4. novembar 2018 17:56)
Prvo ti napisi sta si i ko si ti, posto, jelte, samo ostvareni navijaju za ovoga, a neostvareni i zavidni ne. Voleo bih da vidim profil Djokovicevih fanova, posto ste tako uspesni u svojim poslovima, da date podstrek nama neuspesnima.

Sinisa

pre 5 godina

Znam da je ovo sport,ali me ovaj poraz nekako bas zabolio kao Novakovog navijaca...Nisam se nadao posle onoog epskog meca protiv Federera,a jos manje sam mogao pretpostaviti da ce Kacanov prakticno rutisnki pobjediti u 2 seta.Ali sta je tu je,ide se dalje.Dati sve od sebe da osvojo titulu na zavrsnom mastersu...Mozda grijesim,ali mislim da ce ovaj poraz malo uticati na Novaka sada i u Londonu.

O.T.A.N.

pre 5 godina

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....
(matori, 4. novembar 2018 19:45)

Pobogu čoveče, 87 nedelja je 1,66 godina. "Nije nedostižno"? Da bude na prvom mestu od danas pa sve do penzije? Da li si ti pri sebi?

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.
(Djordje NS, 4. novembar 2018 19:58)

Ako ti je h2h jedino merilo, spomeni onda i "GOAT-ov" h2h sa Rodikom, Safinom, Fernandom Gonzalesom! GOAT ti je neko sa 14 GS, a teniseri sa 17 GS i 20 GS nisu, nije te sramota. Nisi ti nikakav navijač Đokovića, ti si hejter Kralja Federera i Nadala!

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Djordje NS

A zašto ubacuješ Nadala? Ja Nadala nisam ni spomenuo. Da ubacim i ja Nadala na stranu Kralja Federera, recimo da saberem zlatne medalje sa OI? Možemo i tako da se igramo dragi moj, ako hoćeš. Obrni-okreni osim tog h2h nemate ništa. Na tri argumenta odgovarate jednim kontra-argumentom, nekom statistikom od samo 3 meča razlike. Čak i sami brkate Zlatni Masters sa Zlatnim Slemom. Za 10, 20 ili 50 godina pamtiće se samo titule i GS-ovi, h2h će svi zaboraviti.

Небојша

pre 5 godina

Kad vidim pojedine komentare, mene je sramota što sam Srbin... ali kad vidim Novaka, ja se ponosim što pripadam istom narodu kao Nole... veliki čovek, veliki sportista... apsolutno zasluženo se vratio na mesto koje mu i pripada... samo napred Nole Srbine!

Zdenko

pre 5 godina

Novaku su dovoljne sve tri pobede u grupi da ostane broj jedan na kraju godine. Verujem da će se oporaviti dovoljno do tada a onda pisanje istorije.

chikano

pre 5 godina

Nole je na mestu koje mu i pripada.Najbolji na svetu.Ponos za svakog normalnog Srbina.Kao sto vidimo ima i onih drugih,u veeeelikoj manjini,ali ih ima.Poruka za njih glasi:Nole je najbolji na svetu,jedan od najboljih tenisera ikada,najbolji srpski sportista ikada,a vi?????

Nebojša

pre 5 godina

Problem je taj što Federer ili Nadal nikada ne bi izgubili ovo danas. Đoković jeste. Rekao je juče da je bio i u gorim situacijama i da će se oparaviti do finala. Što znači da ga je Rus pošteno dobio, bez ikakvih izgovora.. Naravno, on je 1. na svijetu i tu je potpuno zasluženo. U Londonu će biti glavi kandidat za krunu, jer tamo poznaje sve igrače i tukao ih je nebrojano mnogo puta. Opet upada u oči kako ne može da se snađe protiv nadolazećih snaga, što na primjer Nadalu i Federeru nije nikakav problem. Mnogo posla je pred njime. Uzeti 1 Slem je vraški teško, a kamoli nekoliko.
(MasterMind, 04. novembar 2018 17:45)

Ne lupetaj sa Kacanovim je igrao ove godine na Wimbledonu i glatko u tri seta pobedio ovde se videlo da nije fit ma šta on rekao to se videlo to naravno ne znači da je Kacanov nezasluzeno pobedio.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

Nije merilo ako si se sa nekim teniserom sastao jednom ili dva puta tokom karijere pa imaš negativan skor koji je mogao biti uzrokovan spletom raznih okolnosti a nešto sasvim drugo kada sa nekim rivalom odigraš oko 50 mečeva i imaš pozitivan skor. Vidiš kako ti sve moram nacrtati da bi nešto ukapirao?
Dakle, ako je neko hejter to ti je srednje ime.

Tata

pre 5 godina

Браво Но1е, свака част!
За критичаре, уместо потписа, напишите ваша достигнућа у области којом се бавите.

Realno

pre 5 godina

Nije problem što neko i pored Noleta više voli Federera, ali je teško naći pristojnu reč za toliku mržnju prema svom sunarodniku koji je najverovatnije naš najbolji sportista svih vremena. To traži stručno mišljenje jedne posebne vrste lekara.
S obzirom koliko se pozivaju neki na podloge da podsetim da beton nije samo Noletova omiljena podloga. Nagradno pitanje, koji je teniser tražio od organizatora turnira da stave tvrdu i brzu podlogu jer mu nije odgovarao tepih i kome je ta želja ispunjena? A s druge strane, koji je aktivni teniser jedini vezao 4 GS za redom i osvojio sve Masters turnire, bez obzira na podlogu i lokaciju širom sveta? Muka će biti još veća ako ponovo veže ove GS, te osvoji i RG i time svaki GS po dva i više puta, a ponovo osvoji i Sinsinati i time osvoji sve masterse po dva puta minimalno.

Za kraj malo i statistike.

Djokovic - Federer
Шљака: 4:4
Трава: Ђоковић води 2:1
Бетон: Ђоковић води 19:17

Djokovic  - Nadal
Шљака: Надал води 16–7
Трава: 2–2
Тврда: Ђоковић води 18–7

Nadal - Federer
Шљака: Надал води 13–2
Тврда: Федерер води 11-9
Трава: Федерер води 2–1

RUM

pre 5 godina

Bravo Nole !!! Cestitam na prvom mjestu !!! A ovo sto se nije osvojilo nema veze, taman da se sledece godine ne moraju branit bodovi na toliko turnira...

mikson82

pre 5 godina

Naravno da navijam za Novaka, naravno da je za sada Federer uspešniji, naravno da i Novak ima neke rekorde koje Rodžer neće nikada oboriti.... ali mi nije jasno da neko sada polemiše o tome ko je veći jer karijere nisu završene i pitanje je kada će se kome završiti karijera. Novak ima 6gs manje što je istina, ima 1,5 godinu otprilike manje na mestu br 1., broj turmira svakako ali i 6 godina manje.
Poenta je što se ne zna koliko će Novak biti konkurentan u sledećih 5 godina, i da li će Rodžer imati još uspeha na velikim turnirima.
PO meni bi se nekako turniri mogli bodovati, a ne broj turnira, pa onda nekako GS 4, serija 1000 2, a serija 5001, serija 250 0,5 poena pa onda napraviti listu, a inače što se tiče velikih titula Federer 53 titula, Djoković i Nadal po 50, što je dosta blizu ....
Trenutno NAdal(17GS) ima najviše šansi da bude GOAT, Djokovićsa 14 GS dosta manje ima od Federera (20GS) ali ako bude imao još jednu ludu sezonu onda bi bio jako blizu...
Po nekoj formi Novak je favorit na AO, na W i na na USO, i kao 2, na RG ako bude bio u formi. verujem da Novak ima velike šanse da bude najuspešniji teniser u istoriji ovoga sporta DO SADA.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak je teoretski 1. samo ako pobedi sva 3 meča u grupi i plasira se u finale,da je danas pobedio bilo bi potrebno samo da pobedi u grupi.

srle

pre 5 godina

Prednost je zaista osetna, imajući u vidu kretanja tokom cele godine. Sad je jedino pitanje hoće li Nadal odustati i od završnog mastersa? Ako to uradi pošto je jasno da nije spreman 100 posto, Novak je sigurno prvi na kraju godine. Voleo bi da Nadal ipak igra, jer i Novak ima veći motiv kad je Rafa na terenu. U svakom slučaju ona pobeda protiv Federera juče se ne može se nazvati Pirova pobeda zato što je izgubio danas, itekako važna pobeda jer je direktno izbacio zahuktalog švajcarskog sajdžiju iz trke za prvo mesto. Zato je Novak dao sve od sebe za pobedu, tako da verujem da će u Londonu potvrditi prvo mesto na kraju godine.

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N.

I H2H se često menja a trenutno je:
Nole : Rođa 25 : 22 (sa tendencijom rasta razlike)
Nole : Rafa 27 : 25
Rafa : Rođa 23 : 15

Djordje NS

pre 5 godina

@ dr.Roddick

Tvoj komentar je toliko glup da ne zaslužuje nikakav komentar kao odgovor. Idi i proslavljaj celi 1 GS tvog idola.

Sasa

pre 5 godina

U cemu!? Gs titulama? Mastersima? Nedeljama na br 1? Titulama?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 4. novembar 2018 18:08)

U bodovnoj prednosti na trenutnoj listi, u medjusobnim mecevima, u mastersima sa jednim od njih itd......

Stefan

pre 5 godina

Ovo znaci da cemo na Zavrsnom Mastersu gledati borbu izmedju Novaka i Nadala.
Ni jedan ni drugi ne brane nista na ovom turniru.
U svakom slucaju odmorimo jednu sedmicu,a onda se spremimo za uzivanje i divovsku borbu..

Djordje NS

pre 5 godina

@ O.T.A.N..

Ubacujem i Nadala iz tog razloga da vidiš da tvoj ljubimac NIKADA ne može biti G.O.A.T. kada ima dva aktivna igrača, njegova savremenika koji ga deru gde god stignu.
A bolje nemoj pominjati šta će biti za 10, 20 ili 50 godina kad će te samo za 4-5 godina biti sramota svega što si pisao. Jer za tih 4-5 godina neće biti nijedan parametar na strani Rođe.

matori

pre 5 godina

@Koliko sedmica i godina jos treba da stigne rekord Federera kao broj 1 ?
(Sandzak, 04. novembar 2018 18:11)

87 nedelja. nije nedostižno. mislim, čak vrlo dostižno, pre će to postići nego još 6 slemova. mada ni to nije nedostižno....

DaLanik

pre 5 godina

@mikson82: I znas sta? Takva lista vec postoji! Zove se GOAT lista! Sve se boduje nekako i na osnovu svih parametara se dolazi do toga ko je najbolji. http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

za sada lista izgleda ovako:

1 895 [SUI] Roger Federer
2 737 [SRB] Novak Djokovic
3 731 [ESP] Rafael Nadal
4 616 [USA] Ivan Lendl

Tako da je Nole vec drugi na GOAT listi!

Lik

pre 5 godina

Đoković nije u formi od Šangaja. Igra toliko da dobije mečeve. Ima te prehlade, ali bio je sigurno danas na 70 - 80 %. Rus igra strašan tenis, ali Đoković ovo nije smio da izgubi. Dobio je poklon u finalu - neiskusnog igrača. A nije mogao ni do seta...
(MasterMind, 4. novembar 2018 18:22)

I šta ti to govori?
Ako ćemo po tvome pa onda ne postoji teniser koji je bez greške. Rođu razvalio jedan Borna, Nadala Thiem, Novaka ovaj Rus...stvarno ne razumem šta hoćeš da kažeš a verovatno ni ti.

Bojan

pre 5 godina

Stanje na ATP listi se često menja. 20 > 14, 310 > 223, 99 > 72
(O.T.A.N., 04. novembar 2018 18:38)

Isto tako 31>37... Kontam da me razumes ali si verovatno zaboravio... hahhahaha Svasta moze da se desi za 3, a kamoli za 6 godina. Videcemo. ;)

reflektor

pre 5 godina

Pp mom misljenju za sada Novak i RF su ispred Nadala,iako su svaki na svoj nacin najbolji i vlasnici rekorda,po nekim parametrima opet kazem mozda sam subjektivan ispred Rafe su.Nadal je takav sampion i ratnik da to necemo da vidimo skorije,u tom smislu.Kralj sljake da i to ce ostati za vek vekova,ali ostale podloge,broj nedelja,broj zavrsnih Mastersa..Jeste kompletirao i ostale podloge,ali eto mozda sve ukupno slabiji za nijansu.Ne znam,isuvise su veliki i jaki sva trojica da ce najbolje biti kad se povuku pa da se poredi.A u Londonu,Novak je favorit,RF odmah iza a ostali ne verujem..ppgotovo sto Nadal izlazi iz povrede i pitanje je da li ce da ucestvuje i kako ce to da izgleda.

Bećarac

pre 5 godina

@MisterMind

Čuj, ovo Novak nije smeo da izgubi?!? I nije u formu od Šangaja?!? A gde je to igrao posle Šangaja pa si ti video da nije u formi?

Koji je to Djoković dobio poklon u finalu??? Dobio dvojicu iz prvih 10, a juče načet prehladom dobio lavovski meč od 3 sata protiv Federera.
Pa je l' ti neko rekao da se u sportu i pobedjuje i gubi. Je l' znaš od koga je Federer gubio neke važne mečeve? Od Ćorića, 175.Kokinakisa, Donskoja, mladjanog Zvereva..Je l' znaš od koga je gubio Nadal? Od Puija, Ćorića, Šapovalova..
Zato oladi malo gospodine Savršeni.

nikola

pre 5 godina

Za mene je ružno to što nismo realni u porazu kao ni u pobedama!
U porazu "vađenje" sa tupavim opravdanjima a u pobedama, i sve loše u igri je - vrlina!