Nedelja, 04.11.2018.

10:21

"Novaka zapadni svet ne voli, a ovde je većina palila sveće za njega"

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, očekivao je da će njegov sin prevazići takmičarsku krizu iz poslednje dve godine.

Izvor: MLJ

"Novaka zapadni svet ne voli, a ovde je veæina palila sveæe za njega" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

322 Komentari

Sortiraj po:

zapadnjak

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)
zivim na zapadu i mrzi itekako. Kad im kazes da si srbin odma ti se ulizuju, u fazonu, oni se bukvalno boje da ih ne ubijes na licu mjesta. e takvu sliku imaju o nama, A kad ih pitas jel znaju ko je nikola tesla, pojma nemaju. Jedino o Srbima i Srbiji sto im uturaju u mozak je negativa i rat koji se zavrsio prije skoro 30 godina. Toliko se nije o ratu u evropi pricalo nakon drugog svjetskog niti su se njemci gledali kao neki zlocinci. Pogeldaj kako se tretira eto Djokovic naspram nadala i federera, i kod publike i kod zapdanih medija.

Novak je saljivdzija sa reketom

pre 5 godina

Prvi put, valjda, da citam da se komentatori nisu ustremili na Novakovog oca. Pa naravno da je i on dio svega. Ko je citao, zna da su sve stavili pod hipoteku za turnir u kom je Novak prvi put zasijao. Za tenis sam laik, ali vidim da je Novak, prije svega, umjetnik sa lopticom. Skoro svaki put me zabole oci kad gledam kako igra. Jedna loptica brza, druga spora, svaka sa nekakvim spinom kao kod stonog tenisa. Zbog toga mislim da ce oboriti sve moguce rekorde, jer se ne oslanja samo na snagu i gipkost, kako ga vide vecinom u inostranstvu. Tj. nece da ga vide. Ljubomora, haha. Pa samo kad ga vidis, znas da mu snaga ne moze biti jaca strana u poredjenju sa Nadalom i Federerom. Novak izgleda kao maneken prema njima. Servis mu nema tu jacinu, isto. Ali, kako ga vidim, on jednostavno izmori suparnike sa tom tehnikom udaranja koja ih cesto stavlja u neprirodnu, zamornu poziciju prilikom vracanja. Mozda sam lupio pa ostao ziv, ali takav je moj utisak. I ljudina je. Ne moze niko normalan na prostorima ex-Yu da ukaze na neku pojedinost kada je Novak bio bilo sta drugo nego li smeker.

jatabare

pre 5 godina

@dare slovenac
nista mu nije na mestu,i treba da ga je sramota izjava,dok njegovog sina srpska nacija velica kao boga ostale sportiste pljuje i omalovazava i to one najbolje(Jokic,Ivana,Sergej,Davor...)ali oni su ne bitni,jedino je Novak svetlo u tunelu ove zemlje,rece jednom,i vi narode ovog coveka podrzavate,zar sport ne podrazumeva vitestvo,skromnost,ili je sve u prokletim titulama koje ovog coveka ocigledno ne cine srecnim cim je u svakom intervjuu toliko pun frustracije

dendi

pre 5 godina

Narod smo koji voli da mrzi i da komsiji crkne krava. To, naravno, nije moglo da mimoidje ni Novaka. Posto je svetski sampion, verujem da ima snage da se izbori sa raznim zvrljatorima i kompleksashima.

Miko

pre 5 godina

Ma boli me uvo sto ga zapad nevoli.bitno je da ga mi volimo , da obara rekorde ,da osvaja turnire i da bude najbolji teniser svih vremena.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Svašta si i ti izjavljivao i nije u tim izjavama bilo puno dobra, pogotovo ne za Noleta, ali sa druge strane da nije bilo tebe ne bi ni Novaka stoga.... živi bili

Milan

pre 5 godina

Nemoj Srkija neko da dira, čovek koji je uložio toliku žrtvu i trud da bi stvorio ovakvog čoveka i sportistu zaslužuje ništa drugo nego ogromno poštovanje!

IL

pre 5 godina

(mrgud, 4. novembar 2018 14:59)

Potpuno se slazem sa Vama i sve sto cu napisati je samo dobronamerno. Za tu mrznju su obe strane odgovorne kao i za obelezavanje navijaca drugih tenisera kao neostvarene jer na ovim stranicama stalno citamo da su upravo Djokovicevi navijaci neostvareni i sve najgore. Mene takve stvari apsolutno ne doticu i ne odgovaram a ni citam takve komentare jer vec znam ko sta pise. Mislim da to najvise govori o njima bez obzira na kojoj su strani. Zalosno je to da medju elitom nema mudrih ljudi koji bi narodu, obicnim ljudima, prilazili mudro i intiligentno i kroz strpljiv, ljudski razgovor ukazali na sve lose stvari u drustvu i na taj nacin uspeli da ih privuku istinski pravim vrednostima. Ovako, svaka mrznja i mrzilacki komentar generise jos vise mrznje, agresije i netolerantnosti. Priznacete, elita je ta koja bi trebalo da ima vodecu ulogu ali ako svi i iz elite pribegavaju mrznji i najodvratnijim napadima onda je krug zatvoren u krug zla.
Nadam se da me razumete sta zelim da kazem i podvlacim da imam najbolje namere. Pozdrav svima, nije nikome licno ovo upuceno i nadam se da nece biti nikakvih "sankcija" protiv mene.:-)

P.S. Za izjave g. Djokovica nemam nimalo razumevanja ni simpatija.
Nazalost on nema tu kulturu da bi razumeo sta je razgovor strogo privatnog karaktera (o cemu se razgovara samo sa najblizim clanovima porodice) a sta je opet razgovor ili tema za javnost.

Lidija

pre 5 godina

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora? 
(NbgDeki, 04. novembar 2018 15:30)
A gde sam ja spomenula tabor. Ne pravi se pametan.

mikula

pre 5 godina

zar je dotle doslo srdjane da se citaju komentari na drustvenim mrezama?!to jedan vrhunski sportista sebi ne sme da dozvoli da ga pogadjaju zluradi komentari jer to znaci da je sujetan ..mnogo!!mi pravi navijaci ga volimo i kad dobija i kad gubi..njegova zena treba manje da se bavi netom i manje da ga zraci ko je sta napisao ..toliko

Sima

pre 5 godina

"Njegova jedina kopča sa zemljom su društvene mreže" , pa što čovek živi van iste ako mu znači.Nije mu Srbija dala ništa pa čovek plača porez Monaku.Pa onda neka stanovnici Monaka navijaju za njega .Ima pravo Novak da živi gde hoće da plaća porez gde hoće, ali njegova porodica nema pravo da traži privilegije za sebe od države, a to stalno rade kao da su neka beda.

Darko

pre 5 godina

Nije tačno da ga ne vole, naravno, ne mogu da ga vole kao svoje, ali su uvek više nego korektni. Pravo pitanje je zašto ovde ima dosta onih koji ga ne vole? Zbog poreza? Nije SNS? Frizura? Ne veruje da je zemlja ravna ploča? Šta? A da! Nije Srbenda sa slamom u glavi.

Profesor BG

pre 5 godina

Novak je najbolji sportista Srbije svih vremena. Srpski narod je ponosan na njega. Ona manjina, koja ga ne voli, verovatno ne voli ni sebe.

xxcx

pre 5 godina

@micun
A kakva je razlika izmedju Djokovića i npr Maje Berović (za koju prvi put čujem ovih dana jer se ne skida sa svih portala u poslednje vreme), a i sve ove navedene pevaljke? I on kao i one zabavljaju široku narodnu masu a usput pune dzepove, i on kao i one zaradjuju po belom svetu a ne placaju porez Srbiji, i on kao i one se ne skidaju sa malog ekrana i iz svih medija, i njega kao i njih neki vole a neki ne vole, i on kao i one je SVE šta ti padne na pamet. A ako njega MORA da volimo jer je iz Srbije, pa druže i one su iz Srbije, ajde voli ih, ne budi šovinista. I na kraju ako TI i JA ne volimo ove pevaljke, imamo pravo na to zar ne? E takodje neko ko ne voli Djokovica ima pravo da ga ne voli..ne razumem zašto MORA svi da ga volimo?

NbgDeki

pre 5 godina

I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.
(Lidija, 04. novembar 2018 13:00)

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora?

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

Никола87

pre 5 godina

@zile

Дакле, по твом, сви звездаши терају спрдњу са учешћем Србије у Првом светском рату зато што је неки лик, "Delija Forever", својевремено на чланку о мечу "Звезда - Салцбург" написао како Срби уопште нису ни допринели победи савезника над Осовином, већ су само попили батине 1915. па се онда вратили кад су савезници већ били скоро победили Осовину, и присвојили савезничку победу. Легитимно размишљање, као и ово твоје.

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

NbgDeki

pre 5 godina

NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore. 
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.
(Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!, 04. novembar 2018 13:04)

Bas sam sada skupio lisce u dvoristu. Hvala sto brines.

niko o nečemu

pre 5 godina

Zvonko@ >>
Koja crna manjina?
Na koji nivo je bio spao jedan takav šampion kao Đoković??
Da ga pobeđuju i podsmevaju mu se ispodprosečni igračići??
Da nije mogao da prođe drugo kolo na turnirima??
Da je postao senka koja hoda??
Gde je tada bio "veliki" tata Srđan??
Nešto ga nisam viđao u loži??
Sve što se tada dešavalo sa Novakom neodoljivo podseća na čuvenu priču o carevom novom odelu!
Niko nema petlju da kaže da je Novak pogrešio,skrenuo malo sa pravog puta,da je ispaštao,ali da je uvideo tu grešku i ispravio je..
Licemerje je negativna osobina kod ljudi i niko je ne voli.

Dr. Federer

pre 5 godina

Novaka ne vole zato sto je iz Srbije, a mi Srbi smo najpametniji najmudriji, najjaci, imamo najbolje dokrote, strucnjake, sportiste, mi smo nebeski narod, imamo najbolje rijaliti programe, najbolje pevacice, starlete... Problem je sto zaista veliki broj ljudi misli tako.

feelings

pre 5 godina

Ja sami iz one manjine sto je kritikovla. Medjutim, Srdjan treba da razume i frustraciju nas Srba koji smo se malte ne kleli u Noleta, a onda je on bez i jednog objasnjenja krenuo da nas ostavlja same. Iz razocarenja smo bivali emotivni, a ne zato sto nismo vise voleli Noleta. Uvek smo ga voleli, uz srce nacije je zarastao i niti on moze bez nas, niti mi mozemo bez njega. I supruznici, roditelji, prijatelji... kazu u efektu nesto pogrdno jedno drugima, ali ne misle tako.

NN

pre 5 godina

Novak veliki tenisac a jos veci čovjek,mi tu na Balkanu malo pretjerujemo kada se identificiramo sa sportasima,mozda donekle nogomet ima tu snagu ali na zapadu drugi "trce" za njih i oni ma to gledaju na prolaznu zabavu.Živim na zapadu vec duze vrijeme i ja sam iznenaden koliko se Srbija nesimpatizira na zapadu(dosta vas ljudi mjesa sa Sirijom ili Sibirom),vise mi sa Balkana obozavamo Noleta jer je on jedna iznimna ljudska velićina a to nije bas česta osobina kod nas Balkanaca a u teniskom smislu mislim da ce on oboriti sve rekorde ali teniski svijet(kojim donekle pripadam) na njega gleda naravno kao na posebnoga ali u odnos on i Federer je nesto kao Ronaldo i Messi,trenig protiv talenta,tj uporni prebacivać protiv umjetnika ,ali super je biti i Ronaldo

Detuš

pre 5 godina

Ne petljajte političare sa ostalim svetom ko Boga vas molim. A ti Srdjane ne moraš da brineš, većini nas je Novak kao brat rodjeni, ali ti to već znaš, kao što znaš koliko nam je živaca pokidao tokom mečeva, a posebno tebi kao ocu. Ali su mu zato mečevi najbolji i najdramatičniji u istoriji. A i mi ćemo preživeti i naši živci. A što se tiče negativnih komentara, pa mora ih biti, kako bi smo inače spoznali istinske vrednosti u životu. Plus i minus, zar ne. A danas nova titula, uz sav respekt protivnika.

e

pre 5 godina

Eto, ja volim Novaka, nisam grobar, ne volim Vučića, zvezdaš sam i u pravu je Srđan da nas svet ne voli. Pre rasturanja Jugoslavije a nakon krvničkog bombardovanja i pogibije mnogo dece, žena i muškaraca i sam se uverio da nas mrze i ne žele bar da se izvini za svoj greh.

IGGY

pre 5 godina

Svaka čast, tako je.Sve rečeno i nema se šta ni dodati ni oduzeti.Ogromno hvala Novaku i mnogo je razloga što ga volimo i ponosimo se jer je naš.Svako dobro,ljudi učite da budete bolji.

mrgud

pre 5 godina

Ima li ovde navijaca koji ce se radovati izvanrednom Novakovom uspehu i prosto biti srecan zbog toga, a da pri tom ne povladjuju izlivima njegovog oca? Kao da je normalno paliti svece za sportistu ili ga smatrati clanom porodice? Kao da je normalno videti ceo svet kao neprijatelja, a sebe i svoj narod kao polusvetitelje? Kao da je normalno ne dozvoljavati drugacije misljenje o tenisu, i optuzivati sve druge za mrznju? Kao da je normalno obelezavati tudje navijace kao mrzitelje, neostvarene, i slicne budalastine? Kao da je normalno projektovati sve nacionalne vrednosti kroz udaraca loptice? E pa, nije normalno. Samo je sve ovo fantasticno precizni, tuzni pokazatelj politickog i kulturnog bezdana u kojeg se ovo drustvo survalo.

Polo

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.
(Red, 04. novembar 2018 12:31)

Igrao sam kladionicu. 10 razlike mi tim vodi minut i po kraja. Cekam ih za velike pare. Protivnik ih stize i pobedjuje sutom u poslednjoj sekundi. Bio sam u kladionici ni rec nisam izgovorio. Ko sam ja da se derem tamo i uznemiravam ostale goste i radnike. Izbacuj emocije mirno, pogledom u nebo, hvatanjem za glavu, mirnim i tihim komentarom bez vredjanja drugog ja tako to radim a deranje u 4 zida. Kad bi svako izbacivao emocije na javnom mestu kao Djokovic stalno bi bilo remecenja javnog reda i mira. Da li bi tebi bilo prijatno da odes sa drustvom na kafu da se opustis a tamo neki ludak na svakih 5 minuta psuje udara o sto i lomi case jer ga nesto nervira pa ispoljuje emocije... Nekulturu cu uvek osuditi pa dolazila od najrodjenijih

cacanin

pre 5 godina

"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

marko_sthlm

pre 5 godina

Ako Đokovića ne vole na zapadu zašto se onda on sa tog mrskog zapada ne vrati da živi u Srbiji?

Zar mu ne bi bilo lakše da živi među ljudima koji se za njega "mole i pale sveće" nego na zapadu gde ga ljudi ne vole?

Dilema....

IntruderBrokoli

pre 5 godina

Podrska porodice je sve na svetu! A ja sam srecna I uzivam u Novakovim uspesima I drago mi je da zivim eru sa njim. Uvek svim srcem uz njega, kao I moja porodica.

nnnn

pre 5 godina

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!
(Cezar, 4. novembar 2018 12:48)

MOžda bi trebalo nešto da naučiš pre komentarisanja. Glavni razlog mržnje prema Srbima je antisrpska propaganda devedesetih u koju je uloženo mnogo novca i rada propapagandističkih agencija i čiji se repovi i danas vuku. Delovi američkog dokumentarca o toj propagandi i njenim užasavajužim efektima:
https://www.youtube.com/watch?v=n5hk7zV3Yok
Drugi razlog animoziteta prema Srbima bi se mogao uklopiti u animozitet Zapadnjaka prema ljudima iz drugačije kulturološko-civilizacijske sredine (Istočna Evropa, Balkan...). Nikad neko kao što je Novak neće biti opšti miljenik zapadne teniske publike.

Partizan 1917

pre 5 godina

zdrav covek ima hiljadu zelja, a bolestan samo jednu - da izgubi nole... :p
(lal, 04. novembar 2018 13:09)

bolestan samo jednu-da uđe u reality

bruka

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 4. novembar 2018 13:49)

Pa kad navijaju protiv njega ceo meč (a on je najtrofejniji teniser mastersa u Parizu) iz tog razloga je bilo da vas čujem. Potpuno legitimno. Publika US opena 2015 ga je uništavala celog meča, ali on je opet na kraju meča pohvalio, rekao sve lepe stvari, a nije trebao uopšte da ih pominje. Onakvo ponašanje prema njemu je stvarno čista nekultura, a zbog toga će vladati još 5 godina najmanje, taman toliko da pocepa sve moguće rekorde.

Kako bi ti reagovao da se ponašaš fer i korektno prema svakome a oni ti aplaudiraju kada odserviraš duplu.

Marko

pre 5 godina

Mislim da ga kritikuju uglavnom zato sto im se smucilo da ga siroke mase i mediji dizu u nebesa kao da je neki narodni heroj i pronalazac, a on samo udara lopticu. Ljudi sa dvocifrenim IQ-om ne shvataju da on ne podize ugled Srbije, ne dovodi investitore i kakve jos sam budalastine citao... Inace boli me uvo za njega i tenis, a mislim da je dobar momak i ne zelim mu nista lose.

Mićun

pre 5 godina

zile, 04. novembar 2018 12:44)
Bolje i Novak da mi iskače iz frižidera nego ovo tvoji naprednjaci sa lobanjom Acom na čelu, bez škole i dana radnog staža. Smeta ti sto Novak ne placa porez u Srb, a ne smeta ti sto Ceca, Karleusa i Maja Berović ne plaćaju!!!!

Stevo

pre 5 godina

Plačitevi svi koji pišete da Srđan šteti Novaku i njegovom imidzu. Srđan ga je stvorio, podnio najveću žrtvu, zaštitio ga od svih bjelosvjetskih prevaranata, vaspitavao ga sa ženom... I pogledajte gdje je Novak sada?! Ovo je pravi primjer zdrave porodice, primjer zdravog razmišljanja roditelja o svom djetetu...E onda se pojave ljudi koji ili nisu roditelji, ili još gore ako jesu ljute se na Srđana, kako smije, kako se drznuo da im kaže ono što jesu - nesposobni. I da stvar bude gora gluposti tih iskompleksiranih ljudi moramo čitati svi mi (ni krivi ni dužni).

zoran

pre 5 godina

covek ne prica istinu da je verovao u njega da ce se oporaviti , sirok pojam pa sto mu je onda svaki dan pricao da batali tenis. mogu da ga razumem kao oca da gleda sina kako se mucii pati ali on je verovao!!!! drugo zapad ne voli novaka to nije istina ne sudi po par stotina ljudi na tribinama da ga ne vole nije istina. slojevi koji nisu toliko imucni da priuste sebi karte od par stotina eura ga vole i volece ga do groba. a njih je mnogoooo vise

zile

pre 5 godina

@Mićum
Dovoljno je da kažem da ISTI PROFIL LJUDI GLEDA I NAVIJA ZA DJOKOVICA, VUĆICA I RIJALITI...toliko da su naprednjaci moji...a dodao bih i ove pevaljke što si naveo.

Deki

pre 5 godina

Veliko poštovanje za roditelje. Odgajili su izuzetno dobrog, pazljivog, vrednog i izuzetno inteligentnog čoveka. A tenis je došao kao pride. Njegov bes izbija samo u mečevima i to je sasvim u redu.

Goki

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!
(Pero, 04. novembar 2018 12:17)

Da, da, kako da ne! Sve cveta slika o Srbiji po svetu. Koje lupetanje. Nit je nekog briga za tenis, a pogotivo za tamo nejog Djokovića ili Srbiju. Ima svet ozbiljnijeg i lepšeg posla od dizanja u nebo jednog tenisera.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ima ovde jedno 5 ljudi poput jumka i otoma koji uzimaju različite nikove i šalju od 5 do 10 komentara kada je reč o novaku posebno jih boli jer jim lupa sve one hrčke poput čiliča i čoriča neki i neznaju da su to iskompleksirani hrvati ja neverujem,da su grobari.gotovo,da nema srba koji ne navija za novaka dosta nam je pokazo snimak bake kako u finalu navija za novaka,hej bake od 80.godina navija i skače za novaka, da znamo se hrčki.

NbgDeki

pre 5 godina

Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.
(Гиле, 04. novembar 2018 11:49)

Moguce da nisu svi botovi, ali su svi nepismeni.

NbgDeki

pre 5 godina

”Tamo gde zivis, tamo ti je domovina.” Ljubodrag Duci Simonovic
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:32)

Greska, rekao je da je domovina tamo gde placas porez, izvinjavam se.

Slobodan

pre 5 godina

Drago mi je da razumete da ti sto su pisali i pisu lose o velikom Novaku su velika manjina. Takodje i ja Novaka osecam kao da je deo moje porodice, svaka cast na razumevanju.

Vatra

pre 5 godina

Sve se promenilo od kad ga je Vajda ponovo uzeo pod svoje. Do tada nista, posle toga svasta. Govorili smo da ga je guru unistio i Vajda je rekao da mora da raskrsti sa tim guruom ako hoce dalje. Da je mogao da se vrati to smo znali ali da je ostao sa guruom ne bi imao nikakve sanse.
Idi zahvali Vajdi inace nista do Novaka ne bi bilo.

Miroslav

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
-----------------------------------------------------------------
Čoveče pivo koje si kupio i popio nije ulaganje u Srbiju, već u tvoj stomak. Ti hoćeš da kažeš da svaki čovek i sportista koji živi i radi u inostranstvu nije pravi Srbin i ne ulaže ovde. Pa i Novak ovde plaća porez za biznis koji ovde vodi. Zapošljava ljude ovde, plaća im doprinose, plaća porez za sve nekretnine koje ima, za svaku registraciju kola koje ovde ima porodica Djoković... Šta misliš gde na platu koju prima u Turskoj plaća Željko Obradović, gde na platu koju prima u Americi plaća Divac?

Dejan

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.

Kvisko

pre 5 godina

Kakve su to gluposti...te ovi ga vole..ovi ga ne vole? Pa ko danas koga voli? Dovoljno je da je porodica slozna, da se svi u porodici postujemo i da mozemo da se oslonimo jedni na druge. Novaku i njegovim najblizim sve najlepse i najbolje u zivotu,a to ko ga voli ili ne,je najmanje bitno i ne bi trebao da obraca paznju na to. Danas,zavist,pakost,lazi, ljubomora,manipulacije,mrznja,nacionalizam,egoizam...su potisnuli ljubav i empatiju u drugi plan i svaka cast svakome ko ima snage da voli i da se bori za tu ljubav. Nole, voli one koji ti nesto znace u zivotu i bori se za sebe i nemoj ocekivati od drugih previse u zivotu,a pogotovo stranaca. A sad osvoji svoju 33 titulu i zivi svoj zivot bez ocekivanja da ce te bas svi voleti. Dovoljno je i ovo nas malo koji te postujemo i u pobedama i u porazima.Srecno u finalu.

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

@NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore.
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.

Иван

pre 5 godina

Ово што прича Срђан Ђоковић је све на месту.

А што се тиче Запада и Нолета, колико год мени Дуци Симоновић био симпатичан, он греши у томе што напада Новака и изједначује га с капитализмом. Ђоковић је за нас много више од тога. Ако погледамо ко се од наших људи и уопште незападњака кроз историју прославио у свету, видећемо да постоје три модела:

1. модел Вука Караџића (данас Бреговића), лик који промовише наше вредности у свету радећи у интересу Запада,

2. модел Николе Тесле (данас Кустурице), лика који је радио за Запад, па му окренуо леђа, али је довољно велик да остане славан,

3. модел Новака Ђоковића, шампиона у нечем индивидуално резултатски мерљивом и широко популарном (спорт, и то тенис).

Новак је, дакле, једини са ових простора који је икада успео да буде без дилеме најбољи у нечему светски престижном (по мени је Кустурица био међу најбољих 5 синеаста 1985-1995, али то није мерљиво), једини је икада успео да наруши културни стереотип о доминацији западног света и наравно да је због тога велика сметња Западу.

А Дуци заборавља да се нико се никада није нашао у Новаковом положају! Нико никада није имао такво бреме на леђима. Костелићева - скијање је популарно у мањини света: Лендл - лош на трави; Кличко - није победио ниједну легенду бокса... Могао бих да набрајам до сутра. Имајмо разумевања зато за Новакове грешке и учимо и његовог примера.

И да, име Новак означава човека који се нашао у новој средини. Случајно или не.

Miroslav

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)
------------------------------------------------------------------
Pa Novak u Srbiji ima više stanova, nekoliko automobila i veliki biznis, tako da je onda uložio u Srbiju po toj tvojoj logici. Ja samo nisam gledao na to tako. Kad sam kupio kola nisam računao da ulažem u Srbiju, već u kvalitet svog života. Nisam se osećao da nešto varam Srbiju kad sam otišao u Bugarsku na skijanje, prosto mi se tamo skijalo prošle godine..Nisam se osećao kao da varam Srbiju kad sam tamo kupio novu kacigu, prosto je bila jeftinija nego u našem tržnom centru..

lola

pre 5 godina

Hvala Bogu na Noletu, neprocenjivo je da naša deca, u ova vremena, imaju prilike da gledaju takvog viteza, pametnog, dobronamernog i odmerenog dečka... Filozofski je teško shvatljivo da je on na nivou mudrog starca od 7o godina, a njegove reakcije u mečevima su reakcije tigra u areni, i to je sve ok...

Марко

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Дневно се у Србији за цигарете потроши 7 милион евра. Тих 10% Новакове укупне зараде, која по твојим подацима износи 30 милиона евра, у Србији се попуши за мање од 5 дана.

milan

pre 5 godina

Što Noleta na zapadu ne vole nije tako strašno ali on ima i tu na tom zapadu veliki broj obožavatelja koje interesuje sport, tenis a ne greške neke politike ali to što ga neki ovde ne vole to može i da boli umesto da je svima ponos oni ga sa mržnjom što je krajnje primitivno i nerazumljivo da njemu niko nije pomogao do njegove familije, nigde nije preko veze pobedio a mnogi od tih "mrzitelja" su garantovano do posla ili do diplome došli upravo preko veze pa neka razmisle šta je čast i poštenje.
Nole ostani takav kakav si ima dovoljno toga što je dovoljno za simpatije i za poštovanje.

Lidija

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.

Nenad

pre 5 godina

Divac, Stojaković i Jarić od košarkaša, i Nemanja Vidić od fudbalera (verovatno i još neko) su pored Novaka u karijeri zaradili više od 100 miliona evra. Koliko su novca oni lično uložili u Srbiju? Da li oni čuvaju svoj novac u bankama u Srbiji, investirajući tako, posredno, u srpsku privredu i podizanje opšteg standarda stanovništva preko povećane zaposlenosti. NIKO. NITI JEDAN OD NJIH. To su patriote samo na rečima. A neki od njih patriotizam "pokrivaju" nazovi humanitarnim aktivnostima i fondovima. NAJMANJI PROCENAT SVOJE UKUPNE ZARADE U HUMANITARNE SVRHE (I POREZ DRŽAVI JER SVI ŽIVE "SLUČAJNO" U INOSTRANSTVU) DAJU BAŠ OVE "PATRIOTE" KOJI SU "ZASLUŽNI ZA PODIZANJE UGLEDA SRBIJE U SVETU". Kako je to onda moguće da 1999. bude bombardovana zemlja - evropski i svetski košarkaški šampion iz 1995. i 1998. i vaterpolo šampion. Zapadni svet jeste licemeran ali za najisfoliranije i najlicemernije patriote ima najbolju izreku: "Put your money where your mouth is."

Torcida Jupiter

pre 5 godina

"....Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".
(Sinisa, 4. novembar 2018 10:59)

Odlican opis svi onih kojima je Hrvatska na srecu dosla do finala, preko kilave Danske, jos gore Rusije i raspadajuce Engleske.

Deki

pre 5 godina

Zašto smo kao narod tolikp iskomplrsirani? Zašto stalno ističemo da nas neko ne volo? Gledajmo svoja posla a ne kao strine da kukamo "što nas neko ne voli". Uzgred, živim u Americi preko 30 godina i još nisam čuo od nekoga nešto loše o Srbijim Ptestanimo ds se opterećujemo time jer nije uopšte bitno.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Ja nisam stekao utisak da ga ne vole, vec samo da navijaju da njihovi pobede a da Novak, kao protivnik, izgubi. To njihovo izrugivanje Novaku, sta znam, ono je valjda nekakvo indirektno bodrenje njihovih favorita. A Srbima se, kad je rec o zapadnjacima, jedino bavi manji procenat njihovih tamosnjih nacijonalista i jedan, na zalost jos manji procenat ljudi koji su culi za nas, ali nam se dive, zbog cega god (sportisti, originalnost, umece dobrog provoda, nepodjarmljivost...). Svakako, ne treba biti iskompleksiran i zeleti ljubav celog sveta. Voli nas onaj najbolji deo zapada, i vole nas zbog istinski vrednih stvari, ta dva su (meni) najvaznija.

bili andol

pre 5 godina

Novak Djokovic se u Srbiji velica do granica PATOLOGIJE,10 godina drugi sportista za Srbe ne postoji,o njemu se vise pise nego o svim ostalim zajedno pa puta 1000,daju mu se nadljudske osobine samo zato sto je dobar u svom poslu,dok se drugi najstrasnije pljuju kada otkazu reprezentaciju njemu se cuti,dok se drugi najgore osudjuju ako imaju vezu sa vlastima i Vucicem,njemu se najveca povezanostost od svih precutkuje,dok se drugima uvek spocitavaju Olimpijske igre i neuspeh na njima cak i kada postanu svetski prvaci,njemu se jedino ne zamera.Dok se drugi,kada se kritikuju to rade bezobzirno,kod Novaka ljudi to rade bojazljivo uvek naglasavajuci dobro uradjeno u karijeri,a hejteri koje ovaj svako malo pominje nisu nikakvi ljubomorci vec njegovi bas najveci fanovi,razocarani ondasnjim njegovim igrama.Nazalost,ovde se bukvalno kada je Novak u potanju stvara atmosfera kulta kao u Severnoj Koreji,svi moramo voleti Djokovica,i to nije slucajno,njegov lik i delo se ovde koristi da bi ljudima skretali paznju sa svakodnevnice,ljudi ziveci njegovu bajku zaboravljaju na surovu stvarnost,druga stvar opsesivno navijanje za Novaka jeste mera "dozvoljenog" patriotizma naroda,dok smo nabrijani na sportsko navijanje cutacemo na Kosovo i na druge stvari gde treba da bude iskazan taj patriotizam.Zato se i Novak ovde "zaliva" kao cvet,zato i veliki vodja kaze "napadajte mene a ne njega",politicarima je Novak kao od boga dat,kolektivna hipnoza nacije zbog sporta,bolje pozeleti ne mogu

Deyan

pre 5 godina

Nole protiv aktuelnih osvajaca i finalista Mastersa:

Nadal 27-25
Federer 25-22
Murray 25-11
Berdych 25-3
Wawrinka 19-5
Tsonga 16-6
Ferrer 16-5
Cilic 16-2
Del Potro 15-4
Nishikori 15-2
Raonic 9-0
Baghdatis 8-0
Anderson 7-1
Thiem 5-2

Total 228-88 (72.2%)

objektivno

pre 5 godina

Ovima sto pisu da nas niko ne mrzi i niko nas ne voli. To nije tacno jer su se na nama zestoko izivljavali bez presedana. Veoma smo pogodni za tako nesto. Svejedno ne mogu da vidim da je to sve uradjeno onako usput ravnodusno. Kad god postoje dva izbora oni izaberu varijantu koja je losija za nas. Ko su oni? Ako posle toliko godina to jos uvek ne znate, dizem ruke. Dodao bi samo da obican narod ne mrzi Novaka na zapadu, mrzi ga isti onaj deo tamo koji mrzi sve nas.

Ministar

pre 5 godina

Nikad mi nece bit jasni ljudi koji navijaju protiv njega, a odavde su. Navijaju zbog njega iz ne znam kojih razloga. Pocevsi od poreza (imate tajkune i ostale koji su vam pred nosom, i sve vam uzese a vi ste kao misevi po rupama) pa preko svega ostalog. Kazem nije mi jasno jer srpska zastava stoji pored njegovog imena i to svima nama treba da bude dovoljno. Uopste ne mozete da shvatite, na ove sto ga ne vole mislim, koliko to znaci za ovu zemlju. Ali izgleda da imate mnogo bitnijih stvari od nacionalnih interesa, a to su prije svega zluradio komentari na racun ovog momka. E sad zamislite sebe kakvi ste vi ljudi.

Sa druge strane, svi koji pominju Novakovo porijeklo. Siguran sam da vecina vas i ne zna odakle mu je porijeklo i iz kakve je porodice. To je tragedija da ga neko povezuje sa Albancima.

Ali siguran sam da ovaj momak ima veliku podrsku, ne samo od pravih i cestitih Srba nego i od drugih, jer to zasluzuje, prvo ponasanjem pa onda igrom.

p.s Pozdav Novaka i Rodzera na kraju meca dovoljno govori o karakteru. Pametnom dovoljno.

Jumko

pre 5 godina

@Tanasko Hahahaha, dobronamerne kritike sta bi trebao da promeni da bi se vratio u formu!? Hahaha, citao si ti te komentare? Strasno! I nisu zadnje dve godine, nego prednje dve!

Misa

pre 5 godina

Novak je samo obican sportista. Cime se ovaj narod ponosi, svasta, dok naucnici i umetnici tavore u zapecku. A o njegovom ocu stvarno ne treba trositi reci. Sramota. A onda se cudimo dto je Srbija ruglo u svakom smislu.

slaviša šmigič

pre 5 godina

opet ljudi u srbiji osudjuju druge bez ikakvog znanja,kao,da su lično bog isus.prvo novak je kroz dobrotvorne organizacije platio i tako spasio mnogim srbima imanje,kuče itd.setih se poplava kada niti jedna strana televizija nije objavila o velikim poplavama duz srbije,bosne,hrvatske a nole je lično to rekao prilikom osvajanja wimbledona i tako je došlo u strane televizije i medije pa su stranci počeli,da donose cevi i pumpe za vodu.hvala novače.

Taki

pre 5 godina

Kakvi su ovo izrazi Nolo, Srbijanci, koji je to jezik? Decko se zove Novak moze da mu tepate Nole a Nolo to ne znam ko je! Podrska Novaku i cestitke na svemu sto je postigao a postigao je mnogo vec sad u svakom smislu!

Šturm

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)

I ja sam, na moju veliku žalost, kao i tih tvojih 99,99% Srba, 100% svog novca i života uložio u Srbiju.
Sada nemoćno posmatramo kako od tog našeg novca na visokoj nozi žive svakojake protuve i prevaranti dok nam kroje sudbinu.
Ako smo mi ispali naivni i glupi, on nije.
Zašto bi punio džepove nezajažljivoj fukari kada ne mora.
Zar misliš da bi i sav Novakov novac uložen u Srbiju poboljšao život običnim građanima? Ne bi sigurno. Samo bi hijene bile još bogatije.

(Vlast)a

pre 5 godina

Svom detetu i hraniocu biste vise pomogli cutanjem.
Novak igra odlican tenis,ali mu je ponasanje diskutabilno,ljudi to primecuju kako na zapadu tako i na drugim stranama sveta.
Gluposti tipa:pale svecu za Novaka...je nepoznavanje vere i nepostovanje tog istog Boga-pod pretpostavkom da postoji.Da li stvarno mislite da u ovom svetu jada i nesreca Bog nema pametnija posla nego da ispunjava zelje Novaka a zaboravlja gladne u Jemenu.Ili su mu drazi oni u Saudijskoj Arabiji,uprkos divljackom ubistvu novinara?
Živim u Srbiji,ali ne navijam za Novaka,a vas smatram delimicno odgovornim za to.Patriote i vernici,sledbenici partije na vlasti i svega sto donosi zaradu,a nama ni najmanji porez da uplatite?!Osim sto se igramo sa fondacijama.Poput Dragice Nikolic,Divca,Sapica i ostalih:vise para vama manje onima u nevolji,uz konstantnu reklamu klanu Djokovic.Ako je i od boga,mnogo je.

oladite malo

pre 5 godina

@Zago®
Kako je u toj istoj Nemackoj prosao Ozil koji je globalno veca faca od Novaka,ovde Novak da udari kolima nekoga ljudi bi okrivili zrtvu,bukvalno nigde se jedan po svim merilima ne preterano bitan individualac(sport je ipak samo zabava)ne velica do te mere kao Novak ovde,i nekima je i to malo,ovde jos samo naziv Srbija nisu promenili u Novaklend

Rod Serber

pre 5 godina

Mi smo Srbi i srpskoga roda.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve komsije i autosovoniste.

Novak se nece smiriti dok sve rekorde ne poobara.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve.

bot Bole

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)

Mirises mi na gospodina koji samo cita tabloide... Ukucaj na Google Fondacija Djokovic.
Idemo danas po jos jednu titulu....
IDEMOOO BREEE

Red

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.

al sta znam ja

pre 5 godina

Imam samo jedno pitanje za sve one koji uporno spominju ne placanje poreza u Srbiji. Da li mozete da objasnite koji on to porez tacno ne placa , a trebalo bi. Na ono sto poseduje u Srbiji , a nasta se placa porez on ga placa kao i svi mi. Na ono sto je u inostranstvu i ne moze da placa u Srbiji slozicete se. Pa ako moze samo pojasnjenje. Kao i svaki Srbin koji je otisao da radi u inostranstvu, tamo zivi tamo placa, takodje placa i ovde. Samo stereotipno lupetanje" plati porez ". Koji porez, na sta porez ?

Mare

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.
(nepobitne činjenice, 4. novembar 2018 12:05)

Da tako kazu za vecinu Hrvata, tj Balkanca u Dublinu. Prosto ste im antipaticni. Samo vi ne pisete o tome.

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
---…--
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 4. novembar 2018 11:26)

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!

pepo

pre 5 godina

Novak ne da ne najbolji spottista Srbije svih vremena vec i Balkana i sire. Prijeti da bude najbolji u istoriji u sportu koji je izvorno zapadnjacki i.oni ga tako svojataju. I zamislite jedan sportista sa primitivnog Balkana najaci u istoriji.
Zato Novak naprijed, 99,9 posto Srba te voli i.podrzava istinski.
Ovih 0,00001 posto.je otpad naseg naroda

nepobitne činjenice

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.

Vladojko

pre 5 godina

Nisam znao daga nevole ovo sa zapada moj komsija radi na zapadu i kae da djokovic nemora da placa porez srbiji zato sto zaradjuje van srbije od ove loptice sto prebacuje a kae i da djokovic placa porez srbiji zato sto ima neke kafice u beograd.daga vidim izvino bimu see sto sam tako mislio kazu i da je dobar coek i da daje puno u humanitarne svrhe,ako neko zna kad igra danas opet nek rekne napred nole napred nole napred nole nasa sreco

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tako slavi pravi sportista.Onaj koji u pobedu ili poraz ulozi sebe celog.
Nije to opera ili pozorište ili balet pa da glumiš neku kulturu ili nešto. ..Iritira me samo ona srca koja šalje onima koji nas mrze.Beli sport nazvan samo iz rasističkih pobuda i samo da igraju oni što sebe zovu elita.Onda dođe neki Slave(s)n i sruši sve ono što su stotinama godina gradili.
Od tog zapada treba iskoristiti ono što je njima vredno a to je novac.Sa tim istim novcem ulaganjem boriti se protiv njih.
Možda izgleda surovo i ne moralno ali oni su palili ubijali kolonizovali ceo svet i tako otimajući izgradili sebi.pravo na vrh.
Pa nece da može.
Kad tad dođe maca na vratanca

groBari Split

pre 5 godina

@nbg Deki
bolje ostavi neki dinar za neke made narastaje. Nemas? Pa naravno da nemas kad ti je zivot promasen,zato jedino i mozes da pisas po terenima. Pozdrav iz Londona.

praviroditelji

pre 5 godina

Na razvoj svakog deteta najveći uticaj imaju:

1. porodica
2. profesori
3. treneri
4. društvo (prijatelji, mediji, društvene mreže)

Roditelji usmeravaju dete i biraju mu 2. i 3., dok ga takođe usmeravaju i kakvo društvo da bira. Njegovi roditelji su primer pravih roditelja, jer su se borili su za svoju decu, Srđan što je stavljao glavu na panj i krčio mu put, a Dijana što je bila podrška u svemu ostalom. Najbitnije je da svaki roditelj veruje sa je njegovo dete jedno u milion i da je posebno i da mu pomogne maksimalno da ostvari svoje snove. A snovi svakog pravog roditelja jesu da njegova deca budu srećna i ispunjena i u tom smislu njima su ispunjeni snovi. A Novak je kroz humanitarni rad dao više nego što bi kroz porez otišlo ko zna gde i kome.

Zvonko

pre 5 godina

Svaka čast Srdjanu. Voditeljka malo smara, minimum 10 puta je pomenula kritike i kritike i kritike. Lepo kaže čovek to je manjina, ali ona je uporna.

Realista

pre 5 godina

Sto ga zapadni svet ne voli nije zbog toga sto je Srbin, sto je iz Srbije nego ima drugih razloga, mozda misle da nije duhovit (a silno se trudio da to bude na terenu i van njega)....

neko

pre 5 godina

Koliki covek mora da je skot, pa da u recenici "on je moje snove davno ostvario" vidi nesto lose, maltretiranje deteta itd.? Na skali od 1 do 10?

Ona stvar

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.
(the show must go on, 04. novembar 2018 10:50)

Dodao bih da ga takođe neostvareni ljudi brane do smrti jer nemaju svojih uspeha pa se poistovećuju sa tuđim.

Corto

pre 5 godina

Tako je, Movak je stranac za zapadni svet kao sto su i oni za nas i nikada ne mogu da vole njega kao Nadala i niki pametan to ne ocekuje.

Bitno da ga svi postuju.

U pravu je Srdjan, kad je Novak u svojoj formi potpuno je nebitno ko je u kakvoj formi idvrivala. Federer je sinoc odlicno igrao, iznad svojih redovnih mogucnosti i statistike i nije mogao da pobedi Novaka koji nije cak igrao kao na prethodnim turnirima. Niko mu vise ne moze nista.

Aleksandar

pre 5 godina

Inače na 14:25 Srđan kaže da je Novak uvažavan i cenjen gdje god da ode u svijetu i da ljudi više ne mješaju Srbiju, Sibir i Siriju. Baš je onako naslov pogodio suštinu svega i siguran sam da će ovaj članak doprinijeti da zapad počne više da voli Novaka, i da svim Srbima pošalju po kilu zlata.

zile

pre 5 godina

Pa gospodine Djokovicu senior, vi ga volite (ko vam brani), i treba da ga volite, ali ne vidim zašto bih ja voleo i obožavao, samnom nema nikakvih dodirnih tačaka, čak mi smeta ova preterana medijska eksponiranja, ne može čovek na miru da udje na neki sajt, upali tv, prelista novinu, izadje iz kuce, otvori frižider ili rernu jer Novak iskače. A da pitam ŠTA ima Srbija od toga? NIŠTA! Sa Srbijom ima doditnih tačaka isto kao sa Zelenorska ostrva, niti živi u Srbiji, niti placa porez (kao svi gradjani), niti igra za Srbiju, ništa..to što daje preko fondacije (daje tudje ne iz svog dzepa) maze oči obožavaocima...obzirom na primanja više ja dajem sms-om. A tek što bi ga ljudi na zapadu voleli, pa ćovek je oličenje svega negativnog, pogledajte njegovo ponašanje samo na terenu, to je za svaku odudu a ne za voljenje. I pre bih rekao da ti zaslepljeni su u manjini..jer teško nama ako su u vecini.

nnnn

pre 5 godina

Ljudi koji ozbiljno shvataju komentatore članaka sa interneta su u velikoj zabludi. Među komentatorima su više nego u ostaloj populaciji zastupljeni oni koji kude, pljuju, omalovažavaju... jer ih u realnom životu niko ne sluša, pa moraju negdje da se istresu. Neki kude Novaka kao što bi kudili sopstvenog sina. Drugi ga kude iz zlih pobuda. Primjera radi, jedna na internetu vrlo uticajna grupacija "drugosrbijanskih" promotera (okupljena oko malih stranaka poput LDP i njima sličnih) van interneta je minorna, a Novaka ne vole iz istih razloga zbog kojih ne vole Srbiju. Na meti tih ljudi su osobe kao što su Novak, Kusturica... generalno uspješni Srbi. Kusturica ih recimo dovodi od bjesnila jer on, po poreklu bosanski musliman, je mogao snimati antisrpske filmove,a umjesto toga on se izjašnjava kao Srbin.

U Zapadnoj Evropi ne vole Novaka jer generalno ne vole ljude iz Istočne Evrope, a Balkan dođe kao neka crna rupa Istočne Evrope. Kad tome dodamo satanizaciju Srba, stvar postaje još gora. Što se američke publike tiče , oni su uvijek obožavali primitivce, pa odijum američke publike prema Novaku dođe kao kompliment.

Partizan 1917

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.
(Django, 04. novembar 2018 11:54)

Tesla nije Nolu ni do kolena,legenda laže da je Bog stvorio sve za 6 dana samo zato što mu je Nolo asistirao.

1.Bog
2.Nolo
3.Čak Noris

Pero

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.  
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 

Tako je legendo, čekić u ruke i u Ikarbus, popodne te čekaju parovi i zadruga. Tu je spas i smisao života! P.S. Nemoj ženu danas tući, nije zaslužila baš svaki dan.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Novak "veliki Srbin" koji juce na objektivu kamere poruku pise latinicom. Haos. Vise mi se cini da je iz neke susJedne drzave zapadno od Srbije.

Ivan

pre 5 godina

Da budem potpuno iskren, više volim da gledam Đokovićeve mečeve nego pečenje da jedem :)
Mi trenutmo nismo ni svesni kakvog vrhunskog sportistu, GOAT-a imamo i koliko treba da budemo ponosni.
Ali takvi smo, mnogo kasnije nam dođe iz d... u glavu, ali će doći.
Nole, samo napred, nemoj se smiriti dok sve Federerove rekorde ne oboriš!!!
Dok je tvoj narod uz tebe, ne treba ti nikakva veštačka ljubav Zapadnjaka.
Oni ni same sebe ni svoje najbliže ne vole, samo novac i moć.

+MAKSIM

pre 5 godina

Novak je toliko odraslo "dete", da je degutantno da se tata upliće u medijski život svog sina. Sigurno mu ne doprinosi. A ako mu je do sopstvene promocije - tek nije u redu...

Гиле

pre 5 godina

Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
Па и он кад је у Србији плаћа, као и његови. Па и ресторан сваког месеца плаћа порез. А куповина улаза на новом Београду се рачуна као инвестиција без субвенције. А политичари крчме туђе паре.
Тако да ја дао Ноло много више, а и улаже се преко фондације, у коју много више улажу странци.

sasha

pre 5 godina

Savet za Nolata je da jednistavno sto manje cita novinske natpise o sebi a komentare da preskoci u sirokom luku. Kao prvo bez potrebe gubi vreme citajuci komentare. To vreme moze mnogo bolje iskoristiti. Nikada te nece svi voleti, postoje uvek zlobnici kojima smeta tudji uspeh. Zasto se zamarati i nervirati zbog necega sto ne mozes da promenis. Jednostavno radi ono sto te cini srecnim a kloni se onoga sto te rastuzuje. Bar Nole ima mnogo izbora da se posveti onim lepim stvarima. Cudno da ga Pepe Imaz nije posavetovao o tome.

xxy

pre 5 godina

Zapadni svet možda nije u potpunosti naklonjen a većina ljudi na ovoj planeti jeste ali on ne treba da je zabrinut zbog toga.
Sve najbolje i za buduće našem čoveku koji ujedinjuje sve postojeće najlepše epitete!

GM

pre 5 godina

Svako ko bulazni i daje sebi za pravo da govori kako su neke izjave ovog coveka ovakve ili onakve, ocigledno nije svestan da nije bilo ovog coveka, ne bi bilo ni Novaka...

Tako da je Srdjan, zasluzio da uziva, radi i prica sta god zeli, naravno sve u granicama dozvoljenog. Medijska slika, izjave... koga to briga. Covek je The Tata.

Beograđanin_u_Parizu

pre 5 godina

Ja se kao Bošnjak ponosim Novakom,ne mogu da verujem da neko može da pljuje po njemu i rezultatima ,ne moraš da ga voliš ali ne moraš ni da ga pljuješ,da nije njega verujte mnogi u svetu ne bi znali za Srbiju!

Dr. Federer

pre 5 godina

Jumko@
U tom periodu nema nigde ruznog komentara od Jumka,OTAN,Dr Federera.. i opet mi mrzitelji,hejteri itd. A verni Novakovi navijaci ispljuvase svog heroja za sva vremena u tom periodu. Nece jede meso, sto se vise blamira, sto se ne povuce, ovaj guru ga unakazio, sta salje vise srca...

marija

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 12:14)

Au,
tebe niko nije naučio da je nepristojno gledati u tudji novčanik i u tudji tanjir?
Hajde, gledaj svoja posla.

Ikarbus Yilong Vucic ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!
(ccc?, 4. novembar 2018 11:25)

Sve sto imam kao i vecina stanovnika Srbije. 10% mu ne bi okrnjilo bogatstvo a sa dobrim timom bi i zaradjivao novac. Mnogi bi dobili posao pa bi ga jos vise voleli. Jedan od najpoznatijih Francuskiih glumaca je prezren jer je uzeo Rusko drzavljanstvo da bi izbegao visoke poreze za bogate u francuskoj.

Tanasko

pre 5 godina

Novak je eklatantan primer kakav smo mi narod!
Ko se normalan ne može radovati uspesima svog sunarodnika?
Ja sam ponosan na njega!
(sasa, 4. novembar 2018 10:59)

Odakle tebi da smo mi "eklatantno takav narod"?! Ja jos nisam sreo u Srbiji coveka koji ne voli Novaka. Ako su ga neki kritikovali kad je zadnje dve godine ostvarivao losije rezultate, te kritike su 99% bile dobronamerne u smislu sta bi Novak trebao da promeni da bi se vratio u pobednicku formu. Ne uzimam u obzir ona klinacka prepucavanja u vezi za koga Novak navija u Srbiji, i ovde par botova kojima je zadovoljstvo da kontriraju svima. A inace svaka cast Srdjanu Djokovicu koji je utro sampionsku stazu za Novaka!

Radovan III

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NbgDeki, 4. novembar 2018 11:53)

Sve si ti to svojom voljom uradio sa svojim životom junačni mladiću, pa sad lečiš svoje frustracije preko Đokovića.

jasta

pre 5 godina

nas niko ne mrzi a i niko nas ne voli. To ima samo kod nas da se prica o mrzenju i voljenju naroda. Ima stereotipa , na primer, kod nas se deca od malena uce da mrze Nemce koji kad pogledas osim rata koji je bio protiv celog sveta a ne protiv nas, imaju isti tretman za nas kao i za sve druge. Zato ljudi tamo i idu pa se oosle cude kako tamo imaju bolji tretman nego kod “brace”. A sto se tice Novaka, on pobedjuje pa pobedjuje,

na tarabi svasta pise

pre 5 godina

A gospodin je, sta: kulturni radnik, psiholog, fizicar ili kuvar sa medjunarodnim iskustvom? Meni vise izgleda kao nebitna faca

Vujak

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.
(Zmajognjeni, 4. novembar 2018 10:56)
Sta oces da kazes da bi Novak bio tu gde jeste, da mu otac nije uslisio zelju da trenira tenis, posvetio se njegovom teniskom napretku, uz razna odrizanja finasirao mu treninge i sve sto ide uz to.

draganstain

pre 5 godina

Đokinator se vratio tamo gde pripada, a Rafal i Feder mogu samo da mu gledaju leđa. Nemojte, porodico Đoković da se nervirate zbog negativnih komentara, bog zna ko to piše i sa kakvim motivima. Samo napred.

Jovan kasapin

pre 5 godina

Ne bi verovao da bar 30% Nemaca ne zna gde je Srbija. Vecina zna da je negde u evropi. Pazi ne neki Amerikanci kod njih procenat ide do 90%. Aj pitaj u Srbiji gde je Kambodza? Znace da je u aziji ali gde je? A veca i mnogoljudnija od Srbije. Ono jeste da nemaju Novaka Djokovica. To je kao kad se meni neko iz unutrasnjosti cudi kako ne znam gde je njegovo mesto koje se njemu cini veliko i bitno a ja ne znam ni da li je u Srbiji jedva da sam cuo za njega.

radovan curcic

pre 5 godina

Evo neki dan bio tekst koji pominje uz Djokovica najboljeg naseg sportistu Jokica,i gotovo svi do jednog komentari bili su velicanje Djokovica i pljuvanje Jokica,jedan je za neodazivanja reprezentaciji podrzan,drugome se skida glava,sta kazete na to Srdjane,vama je promil negativnih komentara za Novaka toliki trn u oku cim ih stalno spominjete,a sta da kaze Jokicev tata cijeg sina vecinska Srbija pljuje.Sta da kazu roditelji SMS-a,Vidica,Stefaneka,Ivane...ne znamo da postoje a na njihovom mestu vi kakvi ste bi javno pocepali srpski pasos.Neverovatno koliko ne shvatate da svakom izjavom stetite sinu,narod kaze u pobedi se ne uznesi...e vi to konstantno radite,nevidjeni samohval,uz nipodastavanje drugih,umesto da budete bogu zahvalni sto je vas sin uspeo,jer uspeh u tenisu je najcesce od boga direktno,na jednog koji uspe,hiljade i hiljade propadnu,ali sta ces,nas covek je proklet i nikad mu dosta,bojim se da kad zavrsi karijeru ce Novaka tata da gura u politiku,a vidimo na primeru Udovicica kako se to zavrsi.

Banjica

pre 5 godina

Bolje bi ti bilo da se ne javljaš. Prodali ste licencu a terene ste zadržali. Misliš da je za tebe sve besplatno u Srbiji. Da li si platio astronomski dug za struju druškane. Vrati barem državi onih skoro 2 miliona evra u koje je država uložila u njihovo renoviranje pre nego ste ih preuzeli. Razumemo vašu bliskost sa vodjom ali vas to ne opravdava.

slaviša šmigič

pre 5 godina

bilo je stvarno komentara,da bi svakako morali smenuti pola tih novinarčiča koji sve rade,da bi se zabavili i zavadili ljude izmedju sebe.kad se smo setim uvredljivih komentara pa onda i mesu čvarcima itd.kriva zena,kriv guru krivi svi samo sebe niko nevidi.

###

pre 5 godina

Ako ce citati ovo neko iz familije (pretpostavljam da hoce), imam poruku.
Ne optetecujte se misljenjima drugih ljudi, narocito hejtera i trolova. Svaki covek na ovom svetu ih ima, bukvalno svaki cime god se bavio. Sto si poznatiji i uspesniji to ih je vise i glasniji su, a pritom dodajte ljude iz okolnih zemalja koji ne vole Srbe a po pisanju ne mozes da prepoznas iz koje su zemlje.
Uostalom, ti hejteri i trolovi vise pisu da bi iznervirali ostale komentatore nego sto ih zanima sport i bilo koji igrac.
Sve najbolje zelim Novaku jer sam shvatio na njegovom primeru da svaki covek u svakoj sferi moze biti medju najboljima na svetu ako se dovoljno potrudi, bez obzira na pocetne nedostatke u odnosu na bogatije zemlje.

Han Solo

pre 5 godina

svaka tebi cast druze. ti si ga napravio takvog kakav je, aj ti danas napravi dete da ne pusi, ne pije, ne drogira se, ne kocka se ili sta ti ja znam. jos jednom SVAKA CAST SRDJANE DJOKOVICU !!!

noleisthebest

pre 5 godina

Normano je sto su Srbi kritikovali Noleta u poslednje dve godine...narocito kad su isplivali klipovi gde on javno meditira sa Pepeom i. Markom...da ne pominjem brojne iritantne postove njegove zene Jelene.

Pogresio je, covek je kao i svi mi...da nam je svejedno ne bismo ni komentarisali...vazno je da je ustao i da ce site da gi utepa! :D

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni! ti nisi ulozio ni dinar kojih 10 procenata ziviš na muci ostalih srba koji stvarno rade i socijalnu primaš ne,da nisi dao več si i uzeo iz usta ljudi koji stvarno nemaju dinara.koga ti misliš,da lazeš

Zagorje 45',

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)

I Novak kada boravi u Srbiji plaća akcize za gorivo, cigarete, brašno, kafu, alkohol, registraciju vozila i tako ulaže u Srbiju. Svi poslovi kojima se bavi on i njegova porodica u Srbiji su oporezovani.
Odakle pare za plate političarima, policiji, vojsci, Trinkijerija, državnu upravu?
Dao Vučko?
Ili misliš da kafu, gorivo, cigarete, brašno i sl. Novaku prodaju bez poreza i akcize?

дечко који обећава

pre 5 godina

А исти живи, и плаћа порез у западном свету, који га толико мрзи.

Smogovci

pre 5 godina

@Partizan 1917
I dalje ne primećuješ? "Svoje cigarete", "svoj auto", "svoj staž" ...
Da li razumeš da ničim drugima ne doprinosiš već samo svojim potrebama. Ne plaćaš još nekome, jel da? PDV? pa mislim stvarno kako se drznula Država da ti naplaćuje promet dobara?
Šta misliš da li Novak i Srđan ili bilo ko od njih plaća PDV na poslove koje ima u Srbiji? Dali kada kupe nekretninu auto ili bilo šta ovde plate isto porez? Pa normalno da da.
Od novca koji je zaradio koliko nas je platilo kartu? Niko. Plaćaš tv provajdera sa 500 kanala, ne moraš da gledaš. Koji tvoj dinar je uložen u nagradu, sponzorski ugovor ili bilo šta gde on ostvaruje profit? Realno nigde.
Budi siguran da su nagrade oporezovane tamo gde ostvaruješ prihod, drugo njegovo je pravo gde hoće da živi pa i po pitanju poreza. Iskreno bio bi malouman da od njegovih para se recimo plaća Edo Murić ili Vrabac ili Klobučar?

Kokobara

pre 5 godina

Teško će nama neko postaviti dijagnozu, jako smo čudan narod... Sećam se kao klinac na basketu kako smo svi vikali uz trojku "iiii Đorđević!!!", "Džordan" uz fejd-avej i navijali za Bullse i Sakramento...

Jedna stvar je simptomatična u svim tim pričama - vera u tuđ uspeh nam otvara prostor i za lični jer se identifikujemo sa njima. Još ako je neko iz našeg miljea ili sa sličnim životnim putem, tim je ta veza i motiv jači.

Ali, nažalost, tu je i druga strana medalje - omalovažavanje tuđeg uspeha i/ili veličanjebtuđeg neuspeha čini svakodnevnicu podnošljivijom. Stari dobri običaj "da komšiji crkne krava".

Kakve su vam misli, takav vam je život. A tebi, Novače, sve najbolje i nastavi da živiš svoj san.

MunzeLjux

pre 5 godina

U satanizaciju Srbije je preko najjacih svetskih medija potroseno na stotine miliona dolara iz nekih nama nepoznatih razloga. Novak sistematski kvari tu ruznu sliku koja je napravljena o nama i njima je cilj, ne da ga potpuno zaustave, ali da ga drze iza zapadnih tenisera. To sto se neko u komentaru potpise sa; Janko, Marko, Petar ili Jovan, ne znaci da se ne zove drugacije i da ne pise takve zlobne komentare po necijoj narudzbini. Sta su botovi, mi bar dobro znamo. Meni je tuzno kad na Vimbldonu vidim da gledaoci masovno navijaju protiv Novaka, a tom ludilu se pridruzuju i tamnoputi ljudi da bi se sto bolje integrisali u britansko drustvo. Ne shvataju da Novak predstavlja i bori se upravo za njih i za njihove opljackane i siromasne narode i drzave iz kojih su dosli na zapad.

Cezar

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!

Dule

pre 5 godina

Neverovatno kakve sve komentare čovek može da pročita. Da li je moguće da u ovoj nesrećnoj zemlji postoji neko ko bilo šta ružno može reći o čoveku kakav je Novak. Pa mi godinama kao narod imamo velike radosti zahvaljujući uspesima naših sportista a posebno Novaka. Vaše uredništvo bi moralo da proceni da postoje teme o kojima možete pisati kao pametni i obrazovani ljudi a da su komentari apsolutno nepotrebni.

duledudule

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
eto bravi matori.svako u zivotu ima neke ciljeve ka kojima tezi.tebi je ostalo jos da se iskenjas pa ces biti na vrhu.imas opasnu dijagnozi po tvojom komentarima.sta radio si kao konobar(nemam nista protiv konobara ja sam barmen)u "Novaku" pa ti Srdjan dao otkaz?dobio te novak 1na1 kad ste bili mali sta?

dale

pre 5 godina

Nije sto ga ne vole nego je zapadni svet normalan i tacno vidi ko je kakav covek..To sto su ovde neki zaslepljeni i od njega prave bozanstvo je stvar za posmatranje..Na zapadu ljudi imaju svoj zivot i ne ocekuju od jednog sportiste koji igra za svoj dzep da im pobedama udeli malo radisti, ljudi na sport i sportiste gledaju kao na zabavu i igru koja je totalno sporedna stvar u njihovim zivotu, ovde cujem pojedine da Novaka vole vise nego svoju decu. Ali ovde sve sto je normalno odavno vise nije..i napadaju se ljudi koji nisu inficirani virusom zvani Novak Djokovic.

Babylon

pre 5 godina

Za one koji se pitaju zasto ne zivi ovde, prvo i osnovno, sa turnira zaradu porez placa u zemlji u kojoj se odrzava turnir. Drugo, porez od sponzora bi morao da placa ovde u Srbiji da bi se ova balavurdija na vlasti vozila u dzipovima, meckama i ostalim alama od 100.000 + evra dok vi cekate gradski kokosinjac tojes prevoz. Ovako taj porez ostaje njemu a on ulaze u fondaciju i pomogao je toliko skola, vrtica i ostalog bitnog ZA NAROD a ne za gorespomenute na vlasti.
Novak Djokovic je nas ponos. Ko to ne vidi, slep je od svoje zlobe i zavisti.

Pedja Valjevo

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zaboravila si da pomeneš da je Vučić veoma zaslužan za to.

Pero

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!

Mirko

pre 5 godina

Eto lepo čovek kaže da ga zluradi komentari nipodastavaju. Jumko, bodibond, otan i ostali oladite malo. Možda porodica Djokovic cita vaše komentare.

adagio

pre 5 godina

Svaka cast i jos puno uspeha ti zelim Novace..da mi priredjujes radost kao sto to svaki put uradis kad se pojavis na terenu!Hvala!E sad se obracam onom drugom delu populacije koja ima uvek nesto vise da kaze sve u vezi Novaka.Mozda oni misle da imaju za pravo da kritikuju ali ja licno mislim da svako ako podje od sebe i pogleda se u ogledalo bi trebao porwd svoje krsne slave ako je slavi ili neceg drugog vaznog u svome zivotu da pocne da na Novaka misli kao o onekom svecu..jer on to zaista i jeste!!!Svi se o Teslu otimaju a Novak je Srbin od glave do pete...ako se ne slazu sa mnom mogu slobodno da nastave da zive svoje jadne zivote i da velicaju one nesretne fudbalere koji nista nikada nisu uradili niti ce.Toliko.

Runner

pre 5 godina

Za zapadni svet koji ne voli Novaka samo se treba podsetiti stihova one pedme Bijelog dugmeta: "Sta bi dao da si na mom' mestu? Da te mrze a da ti se dive!"

slavoljub

pre 5 godina

Nije Srđanu svejedno što Novaka "zapadni svet ne voli" ma koliko folirao da mu je svejedno. Nije svejedno ni Novaku ali šta da se radi - ljubav ne ide po komandi. Uostalom ima još naših tenisera koji su prijatni i ljubazni momci - Lajović, Krajinović...Pa ako nisu baš među najboljima rado navijamo za njih. Po Srđanu, mi smo "oni drugi o kojima nije vredno govoriti" SAMO ZATO ŠTO NE NAVIJAMO ZA NJEGOVOG SINA! Koji egoizam bez granica!

NbgDeki

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.
(Milan, 04. novembar 2018 11:08)

Ljudi koji ne znaju gde je i sta je Srbija su neobrazovani i neuki. Ova drzava ima istoriju o kojoj 90% planete moze samo da sanja. Taj sto je za Srbiju cuo jer je Djokovic prvi teniser sveta je od knjiga procitao ”Jezevu kucicu".

vladan

pre 5 godina

sve je u njegovim rukama,treba da slusa samo komentare njegovih najblizih koji su bili svo vreme uz njega prethodne dve godine kada je bilo tesko.Koliko ce biti najbolji samo on zna,bitno da je pokazao zapadu ko je najbolji.IDEMO NOLE

Django

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.

igor

pre 5 godina

Covjek je prosjecan otac koji je preusmjerio sina u pravom trenutku i pomogao je kroz treninge i sport da se stvori jedna kompletna osoba koja je medju najboljim sportistima svih vremena a istovremeno brizan otac i muz koji voli svoju domovinu kakva god da je, ne treba covjeka osudjivati na svaku njegovu rijec on je prosjecan srbin i ako je njegov sin takva velicina ne mora se smatrati da svi u familiji njegovoj takvi, covjek treba odati postovanje zbog Noleta i to je to!

olga

pre 5 godina

Kritičari, uzivite se malo, trudite se da razumete, pogledajte bolju stranu, budite prijateljski , poštujte, uzdrzite se po koji put, trazite dobro i pozitivno, lošeg je u svetu ionako previše!! Valjda ste takvi i u svojoj porodici i prema svom narodu??!! Hvala, Novače!!

Гиле

pre 5 godina

Kada ce ljudi da shvate da su nolobotovi i Vucicevi botovi isti ljudi?
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:20)
Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.

space

pre 5 godina

Odlučan jeste da dok sve te rekorde ne poobara neće prestati da se bavi ovim sportom", zaključuje Đoković 

Ovom recenicom je sve receno..
THE END

Niko

pre 5 godina

Postovana Redakcijo ,
Postovani Novakov Oce ,

mogu samo reci sve najbolje kako za komentare Novakovog Oca kao i Vase ...
sve najbolje zelim ,kako Novaku tako i njegovim Roditeljima. Retko vidjena zdrava i dobra uspesna srpska porodica koja je samo svojim radom , znanjem i trudom postala Atribut Srbije .
Izuzetno mi je drago i s ponosom uvek /zivim i radim van Srbije/ napominjem ko sam a znak raspoznavanje je Novak Djokovic , zamislite koja je to cast imati Novaka kao zemljaka .
Divna , skladna porodica kojoj novci nisu udarili u glavu i ne podlezu jevtinoj dnevnoj Srbijanskoj politici niti nekim novokomponovanim "zabavama" na Srpskim Televizijama.

Puno zdravlja i srece zelim Novaku i njegovim Roditeljima , njegovoj porodici ,
uz jos mnogo uspesnih pobeda ,

Nikola J. V.

tija

pre 5 godina

Bitno je da bude uzor nasoj deci ciji roditelji ne vide svetlost na kraju tunela. Mi na zalost svakom heroju prvo odsecemo glavu, opevamo ga u pesmama i na kraju napravimo svetca od njega.

Zago®

pre 5 godina

Cinik
Vidis,ovde u Nemackoj,Zvereva dizu do neba.Kada dodje do finala,nekog turnira,manjeg.A,nije jos ni dosao do polu finala nekog GS-ma.Zverev jos i nije Nemac,pravi.Zemljaci moji,niste ni svesni kakvog sportistu imamo.Mozda je i ono,da pojedini Srbin ne prasta uspeh.?
Lep pozdrav zemljaci.

Nole,idemo do kraja!!!

PS.Malo vise paznje na Ekologiju da se obrati.

Ranko

pre 5 godina

Morace da se pomire da ce biti najbolji u istoriji, to je sigurno... Kao sto je bilo sigurno da ce se Federer povuci pre 4 godine pa on dogura do 20?

antiDebil

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)

Zapadni svet mrzi sve. Sve gleda kao svoj plen za pljacku. Cela politika, ceo smisao zapadnog sveta je ukrasti, opljackati, porobiti i to je to, tu se cela prica zavrsava. U poslednjih 50 godina su poceli da razvijaju tehnike kako im se sto manje opirati, kako da te oni pokradu i da ti usput objasne zasto je to dobro po tebe. Zasto se ljudi ne osveste i zasto im ne j.bu sve po spisku, to vec ostaje misterija. Morace jos neko vreme da prodje da bi se to dogodilo !

djuki i zole

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:17)

A tek sto ima uticaj u Beogradu!
Moze mu se.

zzz

pre 5 godina

Zlonamerni komentari nisu ni postojali. Radi se o tome da neki komentatori zezaju tim ,,zlonamernim,, komentarima ove sto im je Djokovic sve u zivotu. Isto se to radi svuda na svetu.

duledudule

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne. 
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59) 
Imas emisiju iz 2003ce godine sportska galaksija,kada gospodin Novakov otac i golobradi Novak grebu i mole nekoga iz ove drzave da ulozi u decka,pazi ne prose nego ti pricaju da ce sve ulozemo biti vraceno kroz nagrade u turnirima i tako to...Mislis da se neko javio?Zvale ga druge drzave da igra za njih.Ti ljudi ciste savesti mogu da...(kad bi napisao nebi mi objavili komentar a ima veze sa tušem..)..po svima bez ikakvog razmisljanja.Upornost se isplatila i svaka im cast na tome.

zex

pre 5 godina

Normalan covek nema ni jedan razlog da mrzi Novaka.Ovi ostali neka se zamisli dobro sta to škripi u njihovim životima pa nemogu da prebole Novakov uspeh.Dešava mi se da nemam za hleb ponekad i ako radim kao konj, ovo su teska vremena ali uvek odgledam Novaka, navijam za njega i volim ga kao brata a dobro znam da ja i sutra mozda necu imati dovoljno novca a Nole je obezbedio 5narednih generacija .To nije razlog da ga mrzim,to nauk svima nama da se borimo i vjerujemo u sebe.Ono što on radi nije lako, velika su odricanja, veliki napori i rizici i Novak zaslužuje da ga bar poštujemo jer on nama ništa nije uzeo niti nam je zlo napravio.

Hmm

pre 5 godina

(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Uložio je više nego što ćes ti za života da uložiž.I ne samo ti,nego i tvoja porodica uža i šira i i prijatelji i komšije i tvoji potomci...
Znam,lakše ti je da slažeš sebe...

Mito

pre 5 godina

Svaka čast Srđane. Verovao sam i verujem u Noleta (ja sam onaj deo Srbije koji uvek verovao u Noleta), ne zato što sam neuspešan, već baš zato što sam se ispunio u životu i karijeri i što njegovi uspesi koji su u svetskim razmerama mene ohrabruju zbog dece u Srbiji (a takve dece u raznim oblastima je sve više). Pošto sam mator i sa operisanim srcem, sinoć nisam gledao treći set, ali posle njegove brilijantne pobede, gde su dva velikana igre prikazali sve, na povrat sam pogledao pobedu. Napred Nole, ti si bio, kao i mnogi naši vrhunski sportisti ideja vodilja mladim generacijama. S poštovanjem

Harry

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 4. novembar 2018 11:20)

Da li ti zaista mislis da Novak nije svojim uspehom na prvom mestu ostvario svoj san, pa tek onda snove svoga oca, majke...Da li mozes da zamislis da otac i sin imaju isti san, i da rade na tome da ga ostvare? U tvojoj glavi je to izgleda nemoguce.

Beograd

pre 5 godina

Sve je dobro dok ovaj cuti. I Novak bolje funkcionise kad on nije u publici. Mislim da je i Novak toga svestan. Zato umesto Srdjana u boksu njegovog tima mu je stric i idu rezultati. Zato Srdjane setaj svoju gospodju a sin sa druge strane neka nize uspehe i osvaja titule. Imamo i primer Nadala gde mu je stric desna ruka i trener kao i ranijih godina Maratu Safinu.

Partizan 1917

pre 5 godina

Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 04. novembar 2018 11:26)

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju.
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi?
Dao Nolo?

Blizanac

pre 5 godina

"On je MOJE sve snove ostvario" Ccccc dalje nisam ni čitala. Hvala mojim roditeljima što su insistirali na tome da ostvarujem svoje, a ne njihove snove.

Dopisnik

pre 5 godina

Moguće ga na zapadu pretežno ne vole ali ga ne mrze, mislim da se niko nije radovao njegovim neuspjesima nego su se radoviali protivničkim uspjesima. Konkretno u Hrvatskoj su ljudi u najgorem slučaju bili indiferentni, nije ih bilo briga za Novaka, jedino u Srbiji su ga ljudi zlobno slali u penziju, da im se smučio, da pojede šniclu i slično!

Sinđa

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.

rade

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...

Jumko

pre 5 godina

Procitajte jos jednom komentare od 2016. do 2018. Tzv. hejteri su bili dosledni, ali kivne djokovicevce je trebalo istrpeti! Nisu se mirili sa padom ljubimca pa su ga zestoko pljuvali, kao i njegovu porodicu! Nisu to, prijatelji moji, bili ni susedi, ni mrzitelji, ni hejteri, ni promaseni zivoti, nego vi koji ga sad dizete u nebesa!

nele

pre 5 godina

Novaku hvala do neba. Promovisao je Srbiju na najbolji nacin kroz sport. Ali aman vi oko njega , daj pustite nas na miru. Jelena je najvise zasluzna jer nije mogla da se nosi sa njegovom dominacijom pa je gnjavila zeleci da postanemo "globalisti" a vecina zeli tradicionalizam.
I to sto ste mu svi pomogli oko tenisa , o tenisu cu slusati i klanjati vam se, al za ostalo se bre skinite . Novak takodje to da razume, tenis naklon, ostalo prepusti ljudima iz tog miljea. Pa i u humoru, da.
Novace ja znam sinu da recima pojasnim kako da nadmasi Hamiltona al je nisam je vozio. Moje zelje ...
Cepaj bajo samo cepaj taj tenis.

052

pre 5 godina

Ma naravno, bespredmetno je da Novak bilo kome šta dokazuje, sada je to valjda kristalno jasno, pa ko ga voli, voli ga, ko ne, šta da se radi...Neka navija za nekog drugog, ali sada se definitivno vidi ko je ko, nema šta više da se objašnjava i diskutuje. Inače, Srđan bi mogao ponekad da povede račune šta govori i kako istupa, ali roditelj je i s obzirom kakav je put prošao, teško je zadržati hladnu glavu i suspregnuti emocije.

Bg

pre 5 godina

Pa zasto onda zivi na zapadu kada ga svi mrze? Jeftina propaganda porodice Djokovic. Mislio sam da Novak drugacije gleda na stvari od oca nazalost bio sam u zabludi.

Novak, jedan, jedini

pre 5 godina

Nema mesta mržnji prema Srdjanu. Samo on zna kroz šta je prošao da Novak dodje do ove pozicije. Lako je sada sa strane mudrovati šta i kako. Cela Srbija treba da bude ponosna na Novaka, nismo svesni koga imamo. Ali ni najmanje..... Tako da Srdjan ima puno pravo da iskaže svoje mišljenje.....

Kiza

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...

marija

pre 5 godina

Novak je retka a velika radost za gradjane Srbije, Srdjane.
Naš Ambasador.
Kad su teška vremena ljudi se zagledaju u zvezdu i bude im bolje, slave uspeh Novaka od srca i sa ponosom.
Na organizovane zlobnike ne treba trošiti ni vreme ni reči, nisu oni tu ni slučajno, ni iz ubedjenja. Nebitni su.

Budite ponosni,
za sve ovo zaslužna je njegova porodica i hvala Vam.

Pedjica kome ne objavljujete komentare

pre 5 godina

Novaceee najbolji si srpski sportista svih vremena. Uz tebe sam uvek i kada pobedjujes i kada gubis, a ljubkmorni neka puknu od besa. Ti si nase zlato! Idemooo breee

Tolo

pre 5 godina

Pa ajmo da budemo realni, da zaboravimo na trenutak da je Novak nas. Tokom meca se dere, lomi rekete, opsuje nekog iz publike jer je ustao, uzviknuo aut ili slicno. A posle meca salje poljupce i zagrljaje. Kako se to zove? Meni licno zna da pokvari gledanje meca. A verujem i publici. Ljudi su platili kartu da se zabave gledajuci tenis u jednoj opustenoj i veseloj atmosferi a ne da gledaju kako se neko dere i lomi rekete. Novak bi morao da ima vise postovanja prema publici, bar onog profesionalnog, jer je ipak publika ona koja njemu trpa novac u mec, oni su njegovi klijenti. Nikad necu opravdati ruzno ponasanje ma koji razlog za to postojao. Kada bi svako iskaljivao bes iz sebe ne bi se moglo nigde izaci. U kaficu bi se stalno neko derao, na ulici bi se stalno neko derao, cak bi se i u crkvi neko derao. Remecenje javnog reda i mira bilo bi na sve strane. Dakle, Novak koji je zreo covek bi trebalo da zna da u javnosti nema deranja i iskaljivanja besa.

Crni Gruja

pre 5 godina

Istinski mi je drago da je Novak ponovo na tronu i br. 1 u svetu. Ali mi nije jasno toliko svojatanje Novaka i srbovanje o Novaku. Ja ne vidim šta Srbija ima od Novaka. Niti živi u Srbiji, niti plaća porez u Srbiji a koliko vidim ni ne igra za Srbiju. Osim srpskog pasoša njega ništa ne veže za Srbiju. Čak se nije ni venčao u Srbiji. Tenis je Novakov ličnu biznis i Srbija nema od toga ništa. Ponavljam drago mi je da je najbolji zbog samo srpskog porekla. I ništa više od toga.

Tina

pre 5 godina

Kada bi tata manje pričao, sinu bi bilo mnogo lakše. I dalje ga svadja sa pola sveta, bez potrebe. Novak je No 1 po svemu, neka mu ne "pomaže" otac, ko boga ga molimo!

Nono znam da citas ovo

pre 5 godina

I ja to kazem. Da nismo uporno kritikovali Nola da se mane Pepea i dokone familije ne bi se nikada trznuo. Lako je bilo Srkiju da napravi Noloa ali mi koji smo ga vratili sa stranputice takodje zasluzujemo da nam ispuni snove. Na primer da deo poreza placa maiki Srbiji?

Vlado

pre 5 godina

Ko koga voli je licna prica.
Sa druge strane kad drzavi ide lose
onda se tuzna prica svodi na sport.
A to je uspjeh pojedinca a ne drzave.
Hljeba i igara.
Bacuska je u zivotnoj formi.
Moze iznenaditi Noleta.

VUK

pre 5 godina

Ne verujem da ovakvu budalaštinu može više da proda Novaku. Jedno je da "zapad" više voli Federera ili Nadala (što je normalno) ,a sasvim drugo da ga ne vole. Zašto je to potrebno?Čemu to ? Dovoljno je da ga poštuju i isplaćuju na vreme i po ugovoru.

milke

pre 5 godina

Zapad ga nikad neće voleti jer je bolji od njhovih miljenika i naravno jer je Srbin. Hajka koju zapad već tridesetak godina vodi protiv srpskog naroda je učinila svoje. Hajka je naravno iz političkih razloga.

ccc?

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!

Postovanje!

pre 5 godina

Ja Novaka zaista tako dozivljavam, kao brata. Odgledao sam sve njegove meceve koje sam mogao, a mogu slobodno reci da je to nekih 80-90%. Prozivljavam sve sa njim tokom meca, bilo je tu suza, nerviranja, svega, ali najvise radosti. Srecan sam sto zivim u njegovoj eri, i sto imam tu privilegiju da ga gledam, ljudi nisu ni svesni kolika je to pre svega ljudska a onda i teniska gromada. Jedino sto ce mi mozda biti zao jeste sto necu moci da ga gledam na nekom vecem teniskom turniru, masters serije 1000 ili neki grand slam. Nole, veliki pozdrav iz Srbije, znaj uvek da te narod voli i da je velika velikaaaa vecina uvek uz tebe!

NbgDeki

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.

Milan

pre 5 godina

Problem sa društvenim mrežama i komentarima na sajtovima je što su ljudi nabijeni negativnim emocijama uvek mnogo motivisaniiji da ostave komentar pa se stiče utisak da ih je više. Kao i većina građana Srbije mislim da je sjajno što imamo Novaka kao uzor za decu, gde možeš da kažeš detetu : vidi šta sve može da se postigne radom. Niko ne može da mu ospori da je sve postigao samo sopstvenim radom i podrškom porodice, bez obzira što je hendikepiran poreklom iz srbije.
Pre 12-13 godina sam verovao da će jednog dana biti najbolji zbog stava koji je imao, povratak nakon povrede i nije toliko bitan, on je previše i pre toga postigao da bi vio osporavan

Author

pre 5 godina

Lepo i tačno objašnjeno za sve zlonamerne komentare! Bravo za svu žrtvu i rizik, pre neki dan sam napisao (tema je bila vezana za fudbal) da je jedini način da se stvore šamoioni žrtva, rizik i posvećenost jednoj jedinoj stvari. Novak je dobar primer za to.

South Park

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 04. novembar 2018 11:20)Tatin san je ostvaren a Novak zeli da bude najbolji svih vremena a to bez 20 GS neki ce poricati a sa 20 uz da niko niko nema vise nece biti dileme jer ostale stvari davno je presisao ostale.

nebesky

pre 5 godina

Novak - čovek koji podstiče na uspehe! Zamislite ovo sinoć - četrdeset i osmi put sa Rođom. I - opet želja za pobedom! Bravo, Novače, očekivali smo da se vratiš tu gde ti je mesto, zbog tebe, a i zbig nas.

Milan

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.

Miroslav

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
------------------------------------------------------------------
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.

Goran

pre 5 godina

Srđan ne može da smisli Federera zato što mu je ovaj govorio da umukne na turniru u monte karlu 2008-e godine,verovatno zbog tog turnira i tog animoziteta koji je kasnije nastao, pre svega prema Novakovim roditeljima Federer se dugo vremena loše izražavao i o samom Novaku ,pogotovu posle onog meča na US-openu kada je izgubio gotovo dobijen meč...međutim posle nekoliko godina kada je uvideo da je Novak veliki igrač i veliki šampion bio je prosto primoran da spusti loptu,i od tada je prestao da se loše izražava o Novaku ,čak štaviše je počeo i da ga hvali ,naravno da i dalje ima veliku sujetu i da mu mečevi protiv Novaka posebno bolno padaju nakon poraza jer u pitanju je ipak veliki rivalitet ,ali za razliku od pre sada ipak ima poštovanje prema Novaku ,a tome je doprineo iskren razgovor između njih dvojice čini mi se na nekom fed cupu gde su imali dosta vremena da se druže van mečeva, gde mu se Novak tada izvinio za neke postupke svoga tate i objasnio mu da on tako ne razmišlja i ne podržava te postupke, i od tada su među njima zakopane ratne sekire, zdravog rivaliteta naravno i dalje ima besmisleno bi bilo da ga nema ,ali nema više nipodaštavajućih izjava Federera kojih je inače mnogo bilo ranije!

Kompleksasi, na parove razbrojs!

pre 5 godina

Ali taj kompleks srba od zapada. Dok u realnosti, na zapadu ljude bas briga ko si i odakle si, bitno je da si posten i na mestu.

Srki s

pre 5 godina

Pa Novak je sam izabrao takav život od 4te godine života, teniski teren, reket, loptica i udri od danas do sutra. Svako je kreator svog života. u 40 godina imaće lepe uspomene na vreme mladosti provedeno na teniskom terenu. Ne znam uopšte mu ne zavidim ustvari meni ga je lično mnogo žao.

Srđan NS

pre 5 godina

Novače,bićes najbolji teniser svih vremena,želeli to neki ili ne,voleli to neki ili ne.Federera je zapadna štampa godinama mazila,kovala u zvezde i ugađala mu.Posle jučerašnje izjave bivšeg direktora Roland Garosa,vidi se i da su mu i uslove na turnirima prilagođavali samo da bi pobeđivao.Posle ovog priznanja,Federer više ne može da bude največi.Verujem da se to radilo i na drugim turnirima i da to Federer vrlo dobro zna samo se pravi"grbav" što bi naš narod rekao.
Tvoj put je od početka bio posut trnjem.Zato ćeš i biti najveći.Treba ti samo strpljenja i zdravlja i doći ćeš do cilja.Siguran sam da ćeš uspeti u tome.

JPR24

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...
(Kiza, 04. novembar 2018 11:19)
A ti osim tastature ? Oš bunile ?

Zoran

pre 5 godina

Retko antipatican covek. Kao i neki drugi, ceo intervju mu je svadja sa zamisljenim protivnicima. Bolje bi bilo da se nigde ne pojavljuje jer ovako samo cini lose Novaku. Valjda je tata do sada napaltio sve sto je ulozio i to sa kamatom pa bi bio red da se ovom coveku skine sa grbace, prestane da ga blamira gde god se pojavi.

NbgDeki

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...
(rade, 04. novembar 2018 11:20)

Ljubi te brat, idi procitaj danasnji tekst o Mesijevoj fondaciji.

boban

pre 5 godina

nikada necemo imatitakvog gosoodina,pobednika i predstavnika drzave kao njega.Budi zdrav i ponosan zeli ti sve najbolje u zivotu,tebi i tvojoj porodici .

Ostap Bender

pre 5 godina

A zašto bi neko morao bilo koga da voli? Čovek je svetski broj 1, najbolji teniser na svetu i baš ga briga da li ga neko voli ili ne! Vole ga mnogi, a najvažnije je da te vole tvoji najbliži...

banana

pre 5 godina

Ima tu i pojedinaca, ali su manjina. Ogromna većina je uz Novaka, oni su se molili i palili sveće za njega. Većina je proistekla iz naroda i pomogla je da se tako brzo vrati na vrh"

Cuj molili se i palili svece za njega.Za uspesnog coveka punog para da zaradi jos vise miliona dok ljudi umiru gladni.Znate sta.To je loše.Makar bio i nas covek.

svargla,ne spargla

pre 5 godina

Sta god rekao izaziva reakciju,ali ja bih voleo da se moj otac trudio oko mene kao sto se trudio Srdjan.Zamisli mogu da kazem moj sin je najbolji u istoriji tenisa,puno srce bi mi bilo.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Ne volim Srdjana ali lepo je objasnio. Pojedinci iz samo njima znanih razloga toliko nipostavaju Novaka iako je zaista jedan od nasih najuspesnijih sportista i najvecih ambasadora. Pri tome nikad nista lose i neprimereno nije rekao ili uradio da bi se tako ophodili.

Aleksandar

pre 5 godina

U principu, čini mi se da je tačno sve što ocaj čovek priča-makar po mom skromnom mišljenju - mišljenju čoveka koji prati Novaka.
Pratim Novaka upravo zato što je pokazao da se može, upornim radom. Pokazao je svima nama, 'običnim Srbima', gde je granica...

Ja lično nalazim inspiraciju i snagu u tom momku, kad je meni teško. Hvala mu na tome.
Srdjan je u pravu, bilo je negativnih komentara tokom nedavnog pada Novaka. Ipak, to je manjina. Ponekad glasna. Ali daleko daleko manjina...

Home center vuk doo

pre 5 godina

X puta sam se zapitao sta je to sa ljudskim mozgovima kada takvu velicinu kao sto je Novak mogu da omalovazavaju i pljuju, momak zasluzuje status boga u Srbiji, jer on je posle Nikole Tesle najvece blago sto je Srbija ikada izrodila, pametnome dosta toliko od mene.

the show must go on

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.

Zmajognjeni

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.

C i n i k

pre 5 godina

Novak je pravi sampion.A sto se tice "ljubavi" na zapadu,to je prenaglaseno osecanje kad je sport u pitanju.Ljudi na zapadu vas postuju i cene ako ste marljiv i vredan, i to je tako,a ljubav ostavljaju za svoju porodicu. Nzn sta bi mi sada,da o Novaku pisu knjige i snimaju filmove?
Ne treba tako da se ponasamo,nismo mi jedini na ovoj planeti.

Stefan

pre 5 godina

Hvala sto ste odgajili takvog sportistu i coveka. Ne mora niko da ga voli, voli ga srpski narod. Ne voli ga promil autosivinista iz razloga sto ga poistovecuju sa Srbijom, ali ga itekako postuju. Hvala jos jednom na junaku.

Ilija Čvorović lično

pre 5 godina

Kad je najbolji dižu ga u nebesa, kakvi sveci kakve trice, a kad mu ne ide onda je gori od najgorih, neznalica, nejede meso, žena mu diktira život, otac đubre, itd!
Za mene će Novak uvijek biti najbolja sportista sa ovih prostora (dok se novi ne pojavi), on je svjetlo na ovim tmurnim prostorima, neko ko treba kada završi karijeru da se kandiduje za predsjednika države, neko ko je od početka pozitivan, neiskvaren, pošten, human i pravi sportista! Jednog dana kada ga ne bude, pravit ćemo ga od blata! No1e 4 ever!

Una

pre 5 godina

Srdjane, budi ponosan na svog sina. Malo je roditelja koji imaju toliko razloga za ponos i radost. Biti najbolji na planeti u necemu, prevelika je to stvar. Uzivajte u uspehu i budite srecni.

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.

Sinisa

pre 5 godina

E ovo mu je ziva istina,citiram...
"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

the show must go on

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.

Una

pre 5 godina

Srdjane, budi ponosan na svog sina. Malo je roditelja koji imaju toliko razloga za ponos i radost. Biti najbolji na planeti u necemu, prevelika je to stvar. Uzivajte u uspehu i budite srecni.

Home center vuk doo

pre 5 godina

X puta sam se zapitao sta je to sa ljudskim mozgovima kada takvu velicinu kao sto je Novak mogu da omalovazavaju i pljuju, momak zasluzuje status boga u Srbiji, jer on je posle Nikole Tesle najvece blago sto je Srbija ikada izrodila, pametnome dosta toliko od mene.

Pero

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.  
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 

Tako je legendo, čekić u ruke i u Ikarbus, popodne te čekaju parovi i zadruga. Tu je spas i smisao života! P.S. Nemoj ženu danas tući, nije zaslužila baš svaki dan.

Author

pre 5 godina

Lepo i tačno objašnjeno za sve zlonamerne komentare! Bravo za svu žrtvu i rizik, pre neki dan sam napisao (tema je bila vezana za fudbal) da je jedini način da se stvore šamoioni žrtva, rizik i posvećenost jednoj jedinoj stvari. Novak je dobar primer za to.

Stefan

pre 5 godina

Hvala sto ste odgajili takvog sportistu i coveka. Ne mora niko da ga voli, voli ga srpski narod. Ne voli ga promil autosivinista iz razloga sto ga poistovecuju sa Srbijom, ali ga itekako postuju. Hvala jos jednom na junaku.

rade

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...

duledudule

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne. 
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59) 
Imas emisiju iz 2003ce godine sportska galaksija,kada gospodin Novakov otac i golobradi Novak grebu i mole nekoga iz ove drzave da ulozi u decka,pazi ne prose nego ti pricaju da ce sve ulozemo biti vraceno kroz nagrade u turnirima i tako to...Mislis da se neko javio?Zvale ga druge drzave da igra za njih.Ti ljudi ciste savesti mogu da...(kad bi napisao nebi mi objavili komentar a ima veze sa tušem..)..po svima bez ikakvog razmisljanja.Upornost se isplatila i svaka im cast na tome.

nebesky

pre 5 godina

Novak - čovek koji podstiče na uspehe! Zamislite ovo sinoć - četrdeset i osmi put sa Rođom. I - opet želja za pobedom! Bravo, Novače, očekivali smo da se vratiš tu gde ti je mesto, zbog tebe, a i zbig nas.

Babylon

pre 5 godina

Za one koji se pitaju zasto ne zivi ovde, prvo i osnovno, sa turnira zaradu porez placa u zemlji u kojoj se odrzava turnir. Drugo, porez od sponzora bi morao da placa ovde u Srbiji da bi se ova balavurdija na vlasti vozila u dzipovima, meckama i ostalim alama od 100.000 + evra dok vi cekate gradski kokosinjac tojes prevoz. Ovako taj porez ostaje njemu a on ulaze u fondaciju i pomogao je toliko skola, vrtica i ostalog bitnog ZA NAROD a ne za gorespomenute na vlasti.
Novak Djokovic je nas ponos. Ko to ne vidi, slep je od svoje zlobe i zavisti.

Zvonko

pre 5 godina

Svaka čast Srdjanu. Voditeljka malo smara, minimum 10 puta je pomenula kritike i kritike i kritike. Lepo kaže čovek to je manjina, ali ona je uporna.

Milan

pre 5 godina

Problem sa društvenim mrežama i komentarima na sajtovima je što su ljudi nabijeni negativnim emocijama uvek mnogo motivisaniiji da ostave komentar pa se stiče utisak da ih je više. Kao i većina građana Srbije mislim da je sjajno što imamo Novaka kao uzor za decu, gde možeš da kažeš detetu : vidi šta sve može da se postigne radom. Niko ne može da mu ospori da je sve postigao samo sopstvenim radom i podrškom porodice, bez obzira što je hendikepiran poreklom iz srbije.
Pre 12-13 godina sam verovao da će jednog dana biti najbolji zbog stava koji je imao, povratak nakon povrede i nije toliko bitan, on je previše i pre toga postigao da bi vio osporavan

zex

pre 5 godina

Normalan covek nema ni jedan razlog da mrzi Novaka.Ovi ostali neka se zamisli dobro sta to škripi u njihovim životima pa nemogu da prebole Novakov uspeh.Dešava mi se da nemam za hleb ponekad i ako radim kao konj, ovo su teska vremena ali uvek odgledam Novaka, navijam za njega i volim ga kao brata a dobro znam da ja i sutra mozda necu imati dovoljno novca a Nole je obezbedio 5narednih generacija .To nije razlog da ga mrzim,to nauk svima nama da se borimo i vjerujemo u sebe.Ono što on radi nije lako, velika su odricanja, veliki napori i rizici i Novak zaslužuje da ga bar poštujemo jer on nama ništa nije uzeo niti nam je zlo napravio.

Pedja Valjevo

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zaboravila si da pomeneš da je Vučić veoma zaslužan za to.

Crni Gruja

pre 5 godina

Istinski mi je drago da je Novak ponovo na tronu i br. 1 u svetu. Ali mi nije jasno toliko svojatanje Novaka i srbovanje o Novaku. Ja ne vidim šta Srbija ima od Novaka. Niti živi u Srbiji, niti plaća porez u Srbiji a koliko vidim ni ne igra za Srbiju. Osim srpskog pasoša njega ništa ne veže za Srbiju. Čak se nije ni venčao u Srbiji. Tenis je Novakov ličnu biznis i Srbija nema od toga ništa. Ponavljam drago mi je da je najbolji zbog samo srpskog porekla. I ništa više od toga.

Jovan kasapin

pre 5 godina

Ne bi verovao da bar 30% Nemaca ne zna gde je Srbija. Vecina zna da je negde u evropi. Pazi ne neki Amerikanci kod njih procenat ide do 90%. Aj pitaj u Srbiji gde je Kambodza? Znace da je u aziji ali gde je? A veca i mnogoljudnija od Srbije. Ono jeste da nemaju Novaka Djokovica. To je kao kad se meni neko iz unutrasnjosti cudi kako ne znam gde je njegovo mesto koje se njemu cini veliko i bitno a ja ne znam ni da li je u Srbiji jedva da sam cuo za njega.

Blizanac

pre 5 godina

"On je MOJE sve snove ostvario" Ccccc dalje nisam ni čitala. Hvala mojim roditeljima što su insistirali na tome da ostvarujem svoje, a ne njihove snove.

NbgDeki

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.

Zmajognjeni

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.

Ilija Čvorović lično

pre 5 godina

Kad je najbolji dižu ga u nebesa, kakvi sveci kakve trice, a kad mu ne ide onda je gori od najgorih, neznalica, nejede meso, žena mu diktira život, otac đubre, itd!
Za mene će Novak uvijek biti najbolja sportista sa ovih prostora (dok se novi ne pojavi), on je svjetlo na ovim tmurnim prostorima, neko ko treba kada završi karijeru da se kandiduje za predsjednika države, neko ko je od početka pozitivan, neiskvaren, pošten, human i pravi sportista! Jednog dana kada ga ne bude, pravit ćemo ga od blata! No1e 4 ever!

boban

pre 5 godina

nikada necemo imatitakvog gosoodina,pobednika i predstavnika drzave kao njega.Budi zdrav i ponosan zeli ti sve najbolje u zivotu,tebi i tvojoj porodici .

duledudule

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
eto bravi matori.svako u zivotu ima neke ciljeve ka kojima tezi.tebi je ostalo jos da se iskenjas pa ces biti na vrhu.imas opasnu dijagnozi po tvojom komentarima.sta radio si kao konobar(nemam nista protiv konobara ja sam barmen)u "Novaku" pa ti Srdjan dao otkaz?dobio te novak 1na1 kad ste bili mali sta?

Aleksandar

pre 5 godina

U principu, čini mi se da je tačno sve što ocaj čovek priča-makar po mom skromnom mišljenju - mišljenju čoveka koji prati Novaka.
Pratim Novaka upravo zato što je pokazao da se može, upornim radom. Pokazao je svima nama, 'običnim Srbima', gde je granica...

Ja lično nalazim inspiraciju i snagu u tom momku, kad je meni teško. Hvala mu na tome.
Srdjan je u pravu, bilo je negativnih komentara tokom nedavnog pada Novaka. Ipak, to je manjina. Ponekad glasna. Ali daleko daleko manjina...

Sinisa

pre 5 godina

E ovo mu je ziva istina,citiram...
"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

Kiza

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...

svargla,ne spargla

pre 5 godina

Sta god rekao izaziva reakciju,ali ja bih voleo da se moj otac trudio oko mene kao sto se trudio Srdjan.Zamisli mogu da kazem moj sin je najbolji u istoriji tenisa,puno srce bi mi bilo.

Partizan 1917

pre 5 godina

Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 04. novembar 2018 11:26)

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju.
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi?
Dao Nolo?

C i n i k

pre 5 godina

Novak je pravi sampion.A sto se tice "ljubavi" na zapadu,to je prenaglaseno osecanje kad je sport u pitanju.Ljudi na zapadu vas postuju i cene ako ste marljiv i vredan, i to je tako,a ljubav ostavljaju za svoju porodicu. Nzn sta bi mi sada,da o Novaku pisu knjige i snimaju filmove?
Ne treba tako da se ponasamo,nismo mi jedini na ovoj planeti.

Runner

pre 5 godina

Za zapadni svet koji ne voli Novaka samo se treba podsetiti stihova one pedme Bijelog dugmeta: "Sta bi dao da si na mom' mestu? Da te mrze a da ti se dive!"

Pero

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!

slavoljub

pre 5 godina

Nije Srđanu svejedno što Novaka "zapadni svet ne voli" ma koliko folirao da mu je svejedno. Nije svejedno ni Novaku ali šta da se radi - ljubav ne ide po komandi. Uostalom ima još naših tenisera koji su prijatni i ljubazni momci - Lajović, Krajinović...Pa ako nisu baš među najboljima rado navijamo za njih. Po Srđanu, mi smo "oni drugi o kojima nije vredno govoriti" SAMO ZATO ŠTO NE NAVIJAMO ZA NJEGOVOG SINA! Koji egoizam bez granica!

banana

pre 5 godina

Ima tu i pojedinaca, ali su manjina. Ogromna većina je uz Novaka, oni su se molili i palili sveće za njega. Većina je proistekla iz naroda i pomogla je da se tako brzo vrati na vrh"

Cuj molili se i palili svece za njega.Za uspesnog coveka punog para da zaradi jos vise miliona dok ljudi umiru gladni.Znate sta.To je loše.Makar bio i nas covek.

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.

Ostap Bender

pre 5 godina

A zašto bi neko morao bilo koga da voli? Čovek je svetski broj 1, najbolji teniser na svetu i baš ga briga da li ga neko voli ili ne! Vole ga mnogi, a najvažnije je da te vole tvoji najbliži...

Zago®

pre 5 godina

Cinik
Vidis,ovde u Nemackoj,Zvereva dizu do neba.Kada dodje do finala,nekog turnira,manjeg.A,nije jos ni dosao do polu finala nekog GS-ma.Zverev jos i nije Nemac,pravi.Zemljaci moji,niste ni svesni kakvog sportistu imamo.Mozda je i ono,da pojedini Srbin ne prasta uspeh.?
Lep pozdrav zemljaci.

Nole,idemo do kraja!!!

PS.Malo vise paznje na Ekologiju da se obrati.

Ona stvar

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.
(the show must go on, 04. novembar 2018 10:50)

Dodao bih da ga takođe neostvareni ljudi brane do smrti jer nemaju svojih uspeha pa se poistovećuju sa tuđim.

marija

pre 5 godina

Novak je retka a velika radost za gradjane Srbije, Srdjane.
Naš Ambasador.
Kad su teška vremena ljudi se zagledaju u zvezdu i bude im bolje, slave uspeh Novaka od srca i sa ponosom.
Na organizovane zlobnike ne treba trošiti ni vreme ni reči, nisu oni tu ni slučajno, ni iz ubedjenja. Nebitni su.

Budite ponosni,
za sve ovo zaslužna je njegova porodica i hvala Vam.

Sinđa

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.

Rod Serber

pre 5 godina

Mi smo Srbi i srpskoga roda.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve komsije i autosovoniste.

Novak se nece smiriti dok sve rekorde ne poobara.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve.

Mito

pre 5 godina

Svaka čast Srđane. Verovao sam i verujem u Noleta (ja sam onaj deo Srbije koji uvek verovao u Noleta), ne zato što sam neuspešan, već baš zato što sam se ispunio u životu i karijeri i što njegovi uspesi koji su u svetskim razmerama mene ohrabruju zbog dece u Srbiji (a takve dece u raznim oblastima je sve više). Pošto sam mator i sa operisanim srcem, sinoć nisam gledao treći set, ali posle njegove brilijantne pobede, gde su dva velikana igre prikazali sve, na povrat sam pogledao pobedu. Napred Nole, ti si bio, kao i mnogi naši vrhunski sportisti ideja vodilja mladim generacijama. S poštovanjem

Banjica

pre 5 godina

Bolje bi ti bilo da se ne javljaš. Prodali ste licencu a terene ste zadržali. Misliš da je za tebe sve besplatno u Srbiji. Da li si platio astronomski dug za struju druškane. Vrati barem državi onih skoro 2 miliona evra u koje je država uložila u njihovo renoviranje pre nego ste ih preuzeli. Razumemo vašu bliskost sa vodjom ali vas to ne opravdava.

Hmm

pre 5 godina

(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Uložio je više nego što ćes ti za života da uložiž.I ne samo ti,nego i tvoja porodica uža i šira i i prijatelji i komšije i tvoji potomci...
Znam,lakše ti je da slažeš sebe...

Novak, jedan, jedini

pre 5 godina

Nema mesta mržnji prema Srdjanu. Samo on zna kroz šta je prošao da Novak dodje do ove pozicije. Lako je sada sa strane mudrovati šta i kako. Cela Srbija treba da bude ponosna na Novaka, nismo svesni koga imamo. Ali ni najmanje..... Tako da Srdjan ima puno pravo da iskaže svoje mišljenje.....

Tolo

pre 5 godina

Pa ajmo da budemo realni, da zaboravimo na trenutak da je Novak nas. Tokom meca se dere, lomi rekete, opsuje nekog iz publike jer je ustao, uzviknuo aut ili slicno. A posle meca salje poljupce i zagrljaje. Kako se to zove? Meni licno zna da pokvari gledanje meca. A verujem i publici. Ljudi su platili kartu da se zabave gledajuci tenis u jednoj opustenoj i veseloj atmosferi a ne da gledaju kako se neko dere i lomi rekete. Novak bi morao da ima vise postovanja prema publici, bar onog profesionalnog, jer je ipak publika ona koja njemu trpa novac u mec, oni su njegovi klijenti. Nikad necu opravdati ruzno ponasanje ma koji razlog za to postojao. Kada bi svako iskaljivao bes iz sebe ne bi se moglo nigde izaci. U kaficu bi se stalno neko derao, na ulici bi se stalno neko derao, cak bi se i u crkvi neko derao. Remecenje javnog reda i mira bilo bi na sve strane. Dakle, Novak koji je zreo covek bi trebalo da zna da u javnosti nema deranja i iskaljivanja besa.

nnnn

pre 5 godina

Ljudi koji ozbiljno shvataju komentatore članaka sa interneta su u velikoj zabludi. Među komentatorima su više nego u ostaloj populaciji zastupljeni oni koji kude, pljuju, omalovažavaju... jer ih u realnom životu niko ne sluša, pa moraju negdje da se istresu. Neki kude Novaka kao što bi kudili sopstvenog sina. Drugi ga kude iz zlih pobuda. Primjera radi, jedna na internetu vrlo uticajna grupacija "drugosrbijanskih" promotera (okupljena oko malih stranaka poput LDP i njima sličnih) van interneta je minorna, a Novaka ne vole iz istih razloga zbog kojih ne vole Srbiju. Na meti tih ljudi su osobe kao što su Novak, Kusturica... generalno uspješni Srbi. Kusturica ih recimo dovodi od bjesnila jer on, po poreklu bosanski musliman, je mogao snimati antisrpske filmove,a umjesto toga on se izjašnjava kao Srbin.

U Zapadnoj Evropi ne vole Novaka jer generalno ne vole ljude iz Istočne Evrope, a Balkan dođe kao neka crna rupa Istočne Evrope. Kad tome dodamo satanizaciju Srba, stvar postaje još gora. Što se američke publike tiče , oni su uvijek obožavali primitivce, pa odijum američke publike prema Novaku dođe kao kompliment.

nepobitne činjenice

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Ne volim Srdjana ali lepo je objasnio. Pojedinci iz samo njima znanih razloga toliko nipostavaju Novaka iako je zaista jedan od nasih najuspesnijih sportista i najvecih ambasadora. Pri tome nikad nista lose i neprimereno nije rekao ili uradio da bi se tako ophodili.

Miroslav

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
------------------------------------------------------------------
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.

Cezar

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!

Zoran

pre 5 godina

Retko antipatican covek. Kao i neki drugi, ceo intervju mu je svadja sa zamisljenim protivnicima. Bolje bi bilo da se nigde ne pojavljuje jer ovako samo cini lose Novaku. Valjda je tata do sada napaltio sve sto je ulozio i to sa kamatom pa bi bio red da se ovom coveku skine sa grbace, prestane da ga blamira gde god se pojavi.

Kompleksasi, na parove razbrojs!

pre 5 godina

Ali taj kompleks srba od zapada. Dok u realnosti, na zapadu ljude bas briga ko si i odakle si, bitno je da si posten i na mestu.

Dr. Federer

pre 5 godina

Novaka ne vole zato sto je iz Srbije, a mi Srbi smo najpametniji najmudriji, najjaci, imamo najbolje dokrote, strucnjake, sportiste, mi smo nebeski narod, imamo najbolje rijaliti programe, najbolje pevacice, starlete... Problem je sto zaista veliki broj ljudi misli tako.

bot Bole

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)

Mirises mi na gospodina koji samo cita tabloide... Ukucaj na Google Fondacija Djokovic.
Idemo danas po jos jednu titulu....
IDEMOOO BREEE

antiDebil

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)

Zapadni svet mrzi sve. Sve gleda kao svoj plen za pljacku. Cela politika, ceo smisao zapadnog sveta je ukrasti, opljackati, porobiti i to je to, tu se cela prica zavrsava. U poslednjih 50 godina su poceli da razvijaju tehnike kako im se sto manje opirati, kako da te oni pokradu i da ti usput objasne zasto je to dobro po tebe. Zasto se ljudi ne osveste i zasto im ne j.bu sve po spisku, to vec ostaje misterija. Morace jos neko vreme da prodje da bi se to dogodilo !

Postovanje!

pre 5 godina

Ja Novaka zaista tako dozivljavam, kao brata. Odgledao sam sve njegove meceve koje sam mogao, a mogu slobodno reci da je to nekih 80-90%. Prozivljavam sve sa njim tokom meca, bilo je tu suza, nerviranja, svega, ali najvise radosti. Srecan sam sto zivim u njegovoj eri, i sto imam tu privilegiju da ga gledam, ljudi nisu ni svesni kolika je to pre svega ljudska a onda i teniska gromada. Jedino sto ce mi mozda biti zao jeste sto necu moci da ga gledam na nekom vecem teniskom turniru, masters serije 1000 ili neki grand slam. Nole, veliki pozdrav iz Srbije, znaj uvek da te narod voli i da je velika velikaaaa vecina uvek uz tebe!

Beograd

pre 5 godina

Sve je dobro dok ovaj cuti. I Novak bolje funkcionise kad on nije u publici. Mislim da je i Novak toga svestan. Zato umesto Srdjana u boksu njegovog tima mu je stric i idu rezultati. Zato Srdjane setaj svoju gospodju a sin sa druge strane neka nize uspehe i osvaja titule. Imamo i primer Nadala gde mu je stric desna ruka i trener kao i ranijih godina Maratu Safinu.

olga

pre 5 godina

Kritičari, uzivite se malo, trudite se da razumete, pogledajte bolju stranu, budite prijateljski , poštujte, uzdrzite se po koji put, trazite dobro i pozitivno, lošeg je u svetu ionako previše!! Valjda ste takvi i u svojoj porodici i prema svom narodu??!! Hvala, Novače!!

Sima

pre 5 godina

"Njegova jedina kopča sa zemljom su društvene mreže" , pa što čovek živi van iste ako mu znači.Nije mu Srbija dala ništa pa čovek plača porez Monaku.Pa onda neka stanovnici Monaka navijaju za njega .Ima pravo Novak da živi gde hoće da plaća porez gde hoće, ali njegova porodica nema pravo da traži privilegije za sebe od države, a to stalno rade kao da su neka beda.

ccc?

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!

Srđan NS

pre 5 godina

Novače,bićes najbolji teniser svih vremena,želeli to neki ili ne,voleli to neki ili ne.Federera je zapadna štampa godinama mazila,kovala u zvezde i ugađala mu.Posle jučerašnje izjave bivšeg direktora Roland Garosa,vidi se i da su mu i uslove na turnirima prilagođavali samo da bi pobeđivao.Posle ovog priznanja,Federer više ne može da bude največi.Verujem da se to radilo i na drugim turnirima i da to Federer vrlo dobro zna samo se pravi"grbav" što bi naš narod rekao.
Tvoj put je od početka bio posut trnjem.Zato ćeš i biti najveći.Treba ti samo strpljenja i zdravlja i doći ćeš do cilja.Siguran sam da ćeš uspeti u tome.

Dopisnik

pre 5 godina

Moguće ga na zapadu pretežno ne vole ali ga ne mrze, mislim da se niko nije radovao njegovim neuspjesima nego su se radoviali protivničkim uspjesima. Konkretno u Hrvatskoj su ljudi u najgorem slučaju bili indiferentni, nije ih bilo briga za Novaka, jedino u Srbiji su ga ljudi zlobno slali u penziju, da im se smučio, da pojede šniclu i slično!

milke

pre 5 godina

Zapad ga nikad neće voleti jer je bolji od njhovih miljenika i naravno jer je Srbin. Hajka koju zapad već tridesetak godina vodi protiv srpskog naroda je učinila svoje. Hajka je naravno iz političkih razloga.

praviroditelji

pre 5 godina

Na razvoj svakog deteta najveći uticaj imaju:

1. porodica
2. profesori
3. treneri
4. društvo (prijatelji, mediji, društvene mreže)

Roditelji usmeravaju dete i biraju mu 2. i 3., dok ga takođe usmeravaju i kakvo društvo da bira. Njegovi roditelji su primer pravih roditelja, jer su se borili su za svoju decu, Srđan što je stavljao glavu na panj i krčio mu put, a Dijana što je bila podrška u svemu ostalom. Najbitnije je da svaki roditelj veruje sa je njegovo dete jedno u milion i da je posebno i da mu pomogne maksimalno da ostvari svoje snove. A snovi svakog pravog roditelja jesu da njegova deca budu srećna i ispunjena i u tom smislu njima su ispunjeni snovi. A Novak je kroz humanitarni rad dao više nego što bi kroz porez otišlo ko zna gde i kome.

al sta znam ja

pre 5 godina

Imam samo jedno pitanje za sve one koji uporno spominju ne placanje poreza u Srbiji. Da li mozete da objasnite koji on to porez tacno ne placa , a trebalo bi. Na ono sto poseduje u Srbiji , a nasta se placa porez on ga placa kao i svi mi. Na ono sto je u inostranstvu i ne moze da placa u Srbiji slozicete se. Pa ako moze samo pojasnjenje. Kao i svaki Srbin koji je otisao da radi u inostranstvu, tamo zivi tamo placa, takodje placa i ovde. Samo stereotipno lupetanje" plati porez ". Koji porez, na sta porez ?

Mare

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.
(nepobitne činjenice, 4. novembar 2018 12:05)

Da tako kazu za vecinu Hrvata, tj Balkanca u Dublinu. Prosto ste im antipaticni. Samo vi ne pisete o tome.

marko_sthlm

pre 5 godina

Ako Đokovića ne vole na zapadu zašto se onda on sa tog mrskog zapada ne vrati da živi u Srbiji?

Zar mu ne bi bilo lakše da živi među ljudima koji se za njega "mole i pale sveće" nego na zapadu gde ga ljudi ne vole?

Dilema....

Milan

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.

Goran

pre 5 godina

Srđan ne može da smisli Federera zato što mu je ovaj govorio da umukne na turniru u monte karlu 2008-e godine,verovatno zbog tog turnira i tog animoziteta koji je kasnije nastao, pre svega prema Novakovim roditeljima Federer se dugo vremena loše izražavao i o samom Novaku ,pogotovu posle onog meča na US-openu kada je izgubio gotovo dobijen meč...međutim posle nekoliko godina kada je uvideo da je Novak veliki igrač i veliki šampion bio je prosto primoran da spusti loptu,i od tada je prestao da se loše izražava o Novaku ,čak štaviše je počeo i da ga hvali ,naravno da i dalje ima veliku sujetu i da mu mečevi protiv Novaka posebno bolno padaju nakon poraza jer u pitanju je ipak veliki rivalitet ,ali za razliku od pre sada ipak ima poštovanje prema Novaku ,a tome je doprineo iskren razgovor između njih dvojice čini mi se na nekom fed cupu gde su imali dosta vremena da se druže van mečeva, gde mu se Novak tada izvinio za neke postupke svoga tate i objasnio mu da on tako ne razmišlja i ne podržava te postupke, i od tada su među njima zakopane ratne sekire, zdravog rivaliteta naravno i dalje ima besmisleno bi bilo da ga nema ,ali nema više nipodaštavajućih izjava Federera kojih je inače mnogo bilo ranije!

Kokobara

pre 5 godina

Teško će nama neko postaviti dijagnozu, jako smo čudan narod... Sećam se kao klinac na basketu kako smo svi vikali uz trojku "iiii Đorđević!!!", "Džordan" uz fejd-avej i navijali za Bullse i Sakramento...

Jedna stvar je simptomatična u svim tim pričama - vera u tuđ uspeh nam otvara prostor i za lični jer se identifikujemo sa njima. Još ako je neko iz našeg miljea ili sa sličnim životnim putem, tim je ta veza i motiv jači.

Ali, nažalost, tu je i druga strana medalje - omalovažavanje tuđeg uspeha i/ili veličanjebtuđeg neuspeha čini svakodnevnicu podnošljivijom. Stari dobri običaj "da komšiji crkne krava".

Kakve su vam misli, takav vam je život. A tebi, Novače, sve najbolje i nastavi da živiš svoj san.

mrgud

pre 5 godina

Ima li ovde navijaca koji ce se radovati izvanrednom Novakovom uspehu i prosto biti srecan zbog toga, a da pri tom ne povladjuju izlivima njegovog oca? Kao da je normalno paliti svece za sportistu ili ga smatrati clanom porodice? Kao da je normalno videti ceo svet kao neprijatelja, a sebe i svoj narod kao polusvetitelje? Kao da je normalno ne dozvoljavati drugacije misljenje o tenisu, i optuzivati sve druge za mrznju? Kao da je normalno obelezavati tudje navijace kao mrzitelje, neostvarene, i slicne budalastine? Kao da je normalno projektovati sve nacionalne vrednosti kroz udaraca loptice? E pa, nije normalno. Samo je sve ovo fantasticno precizni, tuzni pokazatelj politickog i kulturnog bezdana u kojeg se ovo drustvo survalo.

xxcx

pre 5 godina

@micun
A kakva je razlika izmedju Djokovića i npr Maje Berović (za koju prvi put čujem ovih dana jer se ne skida sa svih portala u poslednje vreme), a i sve ove navedene pevaljke? I on kao i one zabavljaju široku narodnu masu a usput pune dzepove, i on kao i one zaradjuju po belom svetu a ne placaju porez Srbiji, i on kao i one se ne skidaju sa malog ekrana i iz svih medija, i njega kao i njih neki vole a neki ne vole, i on kao i one je SVE šta ti padne na pamet. A ako njega MORA da volimo jer je iz Srbije, pa druže i one su iz Srbije, ajde voli ih, ne budi šovinista. I na kraju ako TI i JA ne volimo ove pevaljke, imamo pravo na to zar ne? E takodje neko ko ne voli Djokovica ima pravo da ga ne voli..ne razumem zašto MORA svi da ga volimo?

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
---…--
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 4. novembar 2018 11:26)

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!

Profesor BG

pre 5 godina

Novak je najbolji sportista Srbije svih vremena. Srpski narod je ponosan na njega. Ona manjina, koja ga ne voli, verovatno ne voli ni sebe.

space

pre 5 godina

Odlučan jeste da dok sve te rekorde ne poobara neće prestati da se bavi ovim sportom", zaključuje Đoković 

Ovom recenicom je sve receno..
THE END

052

pre 5 godina

Ma naravno, bespredmetno je da Novak bilo kome šta dokazuje, sada je to valjda kristalno jasno, pa ko ga voli, voli ga, ko ne, šta da se radi...Neka navija za nekog drugog, ali sada se definitivno vidi ko je ko, nema šta više da se objašnjava i diskutuje. Inače, Srđan bi mogao ponekad da povede račune šta govori i kako istupa, ali roditelj je i s obzirom kakav je put prošao, teško je zadržati hladnu glavu i suspregnuti emocije.

tija

pre 5 godina

Bitno je da bude uzor nasoj deci ciji roditelji ne vide svetlost na kraju tunela. Mi na zalost svakom heroju prvo odsecemo glavu, opevamo ga u pesmama i na kraju napravimo svetca od njega.

Beograđanin_u_Parizu

pre 5 godina

Ja se kao Bošnjak ponosim Novakom,ne mogu da verujem da neko može da pljuje po njemu i rezultatima ,ne moraš da ga voliš ali ne moraš ni da ga pljuješ,da nije njega verujte mnogi u svetu ne bi znali za Srbiju!

igor

pre 5 godina

Covjek je prosjecan otac koji je preusmjerio sina u pravom trenutku i pomogao je kroz treninge i sport da se stvori jedna kompletna osoba koja je medju najboljim sportistima svih vremena a istovremeno brizan otac i muz koji voli svoju domovinu kakva god da je, ne treba covjeka osudjivati na svaku njegovu rijec on je prosjecan srbin i ako je njegov sin takva velicina ne mora se smatrati da svi u familiji njegovoj takvi, covjek treba odati postovanje zbog Noleta i to je to!

sasha

pre 5 godina

Savet za Nolata je da jednistavno sto manje cita novinske natpise o sebi a komentare da preskoci u sirokom luku. Kao prvo bez potrebe gubi vreme citajuci komentare. To vreme moze mnogo bolje iskoristiti. Nikada te nece svi voleti, postoje uvek zlobnici kojima smeta tudji uspeh. Zasto se zamarati i nervirati zbog necega sto ne mozes da promenis. Jednostavno radi ono sto te cini srecnim a kloni se onoga sto te rastuzuje. Bar Nole ima mnogo izbora da se posveti onim lepim stvarima. Cudno da ga Pepe Imaz nije posavetovao o tome.

nele

pre 5 godina

Novaku hvala do neba. Promovisao je Srbiju na najbolji nacin kroz sport. Ali aman vi oko njega , daj pustite nas na miru. Jelena je najvise zasluzna jer nije mogla da se nosi sa njegovom dominacijom pa je gnjavila zeleci da postanemo "globalisti" a vecina zeli tradicionalizam.
I to sto ste mu svi pomogli oko tenisa , o tenisu cu slusati i klanjati vam se, al za ostalo se bre skinite . Novak takodje to da razume, tenis naklon, ostalo prepusti ljudima iz tog miljea. Pa i u humoru, da.
Novace ja znam sinu da recima pojasnim kako da nadmasi Hamiltona al je nisam je vozio. Moje zelje ...
Cepaj bajo samo cepaj taj tenis.

Django

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.

Bg

pre 5 godina

Pa zasto onda zivi na zapadu kada ga svi mrze? Jeftina propaganda porodice Djokovic. Mislio sam da Novak drugacije gleda na stvari od oca nazalost bio sam u zabludi.

Partizan 1917

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.
(Django, 04. novembar 2018 11:54)

Tesla nije Nolu ni do kolena,legenda laže da je Bog stvorio sve za 6 dana samo zato što mu je Nolo asistirao.

1.Bog
2.Nolo
3.Čak Noris

mikula

pre 5 godina

zar je dotle doslo srdjane da se citaju komentari na drustvenim mrezama?!to jedan vrhunski sportista sebi ne sme da dozvoli da ga pogadjaju zluradi komentari jer to znaci da je sujetan ..mnogo!!mi pravi navijaci ga volimo i kad dobija i kad gubi..njegova zena treba manje da se bavi netom i manje da ga zraci ko je sta napisao ..toliko

Гиле

pre 5 godina

Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
Па и он кад је у Србији плаћа, као и његови. Па и ресторан сваког месеца плаћа порез. А куповина улаза на новом Београду се рачуна као инвестиција без субвенције. А политичари крчме туђе паре.
Тако да ја дао Ноло много више, а и улаже се преко фондације, у коју много више улажу странци.

bruka

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 4. novembar 2018 13:49)

Pa kad navijaju protiv njega ceo meč (a on je najtrofejniji teniser mastersa u Parizu) iz tog razloga je bilo da vas čujem. Potpuno legitimno. Publika US opena 2015 ga je uništavala celog meča, ali on je opet na kraju meča pohvalio, rekao sve lepe stvari, a nije trebao uopšte da ih pominje. Onakvo ponašanje prema njemu je stvarno čista nekultura, a zbog toga će vladati još 5 godina najmanje, taman toliko da pocepa sve moguće rekorde.

Kako bi ti reagovao da se ponašaš fer i korektno prema svakome a oni ti aplaudiraju kada odserviraš duplu.

Radovan III

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NbgDeki, 4. novembar 2018 11:53)

Sve si ti to svojom voljom uradio sa svojim životom junačni mladiću, pa sad lečiš svoje frustracije preko Đokovića.

Misa

pre 5 godina

Novak je samo obican sportista. Cime se ovaj narod ponosi, svasta, dok naucnici i umetnici tavore u zapecku. A o njegovom ocu stvarno ne treba trositi reci. Sramota. A onda se cudimo dto je Srbija ruglo u svakom smislu.

Niko

pre 5 godina

Postovana Redakcijo ,
Postovani Novakov Oce ,

mogu samo reci sve najbolje kako za komentare Novakovog Oca kao i Vase ...
sve najbolje zelim ,kako Novaku tako i njegovim Roditeljima. Retko vidjena zdrava i dobra uspesna srpska porodica koja je samo svojim radom , znanjem i trudom postala Atribut Srbije .
Izuzetno mi je drago i s ponosom uvek /zivim i radim van Srbije/ napominjem ko sam a znak raspoznavanje je Novak Djokovic , zamislite koja je to cast imati Novaka kao zemljaka .
Divna , skladna porodica kojoj novci nisu udarili u glavu i ne podlezu jevtinoj dnevnoj Srbijanskoj politici niti nekim novokomponovanim "zabavama" na Srpskim Televizijama.

Puno zdravlja i srece zelim Novaku i njegovim Roditeljima , njegovoj porodici ,
uz jos mnogo uspesnih pobeda ,

Nikola J. V.

NN

pre 5 godina

Novak veliki tenisac a jos veci čovjek,mi tu na Balkanu malo pretjerujemo kada se identificiramo sa sportasima,mozda donekle nogomet ima tu snagu ali na zapadu drugi "trce" za njih i oni ma to gledaju na prolaznu zabavu.Živim na zapadu vec duze vrijeme i ja sam iznenaden koliko se Srbija nesimpatizira na zapadu(dosta vas ljudi mjesa sa Sirijom ili Sibirom),vise mi sa Balkana obozavamo Noleta jer je on jedna iznimna ljudska velićina a to nije bas česta osobina kod nas Balkanaca a u teniskom smislu mislim da ce on oboriti sve rekorde ali teniski svijet(kojim donekle pripadam) na njega gleda naravno kao na posebnoga ali u odnos on i Federer je nesto kao Ronaldo i Messi,trenig protiv talenta,tj uporni prebacivać protiv umjetnika ,ali super je biti i Ronaldo

adagio

pre 5 godina

Svaka cast i jos puno uspeha ti zelim Novace..da mi priredjujes radost kao sto to svaki put uradis kad se pojavis na terenu!Hvala!E sad se obracam onom drugom delu populacije koja ima uvek nesto vise da kaze sve u vezi Novaka.Mozda oni misle da imaju za pravo da kritikuju ali ja licno mislim da svako ako podje od sebe i pogleda se u ogledalo bi trebao porwd svoje krsne slave ako je slavi ili neceg drugog vaznog u svome zivotu da pocne da na Novaka misli kao o onekom svecu..jer on to zaista i jeste!!!Svi se o Teslu otimaju a Novak je Srbin od glave do pete...ako se ne slazu sa mnom mogu slobodno da nastave da zive svoje jadne zivote i da velicaju one nesretne fudbalere koji nista nikada nisu uradili niti ce.Toliko.

Harry

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 4. novembar 2018 11:20)

Da li ti zaista mislis da Novak nije svojim uspehom na prvom mestu ostvario svoj san, pa tek onda snove svoga oca, majke...Da li mozes da zamislis da otac i sin imaju isti san, i da rade na tome da ga ostvare? U tvojoj glavi je to izgleda nemoguce.

VUK

pre 5 godina

Ne verujem da ovakvu budalaštinu može više da proda Novaku. Jedno je da "zapad" više voli Federera ili Nadala (što je normalno) ,a sasvim drugo da ga ne vole. Zašto je to potrebno?Čemu to ? Dovoljno je da ga poštuju i isplaćuju na vreme i po ugovoru.

Ivan

pre 5 godina

Da budem potpuno iskren, više volim da gledam Đokovićeve mečeve nego pečenje da jedem :)
Mi trenutmo nismo ni svesni kakvog vrhunskog sportistu, GOAT-a imamo i koliko treba da budemo ponosni.
Ali takvi smo, mnogo kasnije nam dođe iz d... u glavu, ali će doći.
Nole, samo napred, nemoj se smiriti dok sve Federerove rekorde ne oboriš!!!
Dok je tvoj narod uz tebe, ne treba ti nikakva veštačka ljubav Zapadnjaka.
Oni ni same sebe ni svoje najbliže ne vole, samo novac i moć.

IntruderBrokoli

pre 5 godina

Podrska porodice je sve na svetu! A ja sam srecna I uzivam u Novakovim uspesima I drago mi je da zivim eru sa njim. Uvek svim srcem uz njega, kao I moja porodica.

Partizan 1917

pre 5 godina

zdrav covek ima hiljadu zelja, a bolestan samo jednu - da izgubi nole... :p
(lal, 04. novembar 2018 13:09)

bolestan samo jednu-da uđe u reality

JPR24

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...
(Kiza, 04. novembar 2018 11:19)
A ti osim tastature ? Oš bunile ?

NbgDeki

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.
(Milan, 04. novembar 2018 11:08)

Ljudi koji ne znaju gde je i sta je Srbija su neobrazovani i neuki. Ova drzava ima istoriju o kojoj 90% planete moze samo da sanja. Taj sto je za Srbiju cuo jer je Djokovic prvi teniser sveta je od knjiga procitao ”Jezevu kucicu".

jasta

pre 5 godina

nas niko ne mrzi a i niko nas ne voli. To ima samo kod nas da se prica o mrzenju i voljenju naroda. Ima stereotipa , na primer, kod nas se deca od malena uce da mrze Nemce koji kad pogledas osim rata koji je bio protiv celog sveta a ne protiv nas, imaju isti tretman za nas kao i za sve druge. Zato ljudi tamo i idu pa se oosle cude kako tamo imaju bolji tretman nego kod “brace”. A sto se tice Novaka, on pobedjuje pa pobedjuje,

neko

pre 5 godina

Koliki covek mora da je skot, pa da u recenici "on je moje snove davno ostvario" vidi nesto lose, maltretiranje deteta itd.? Na skali od 1 do 10?

MunzeLjux

pre 5 godina

U satanizaciju Srbije je preko najjacih svetskih medija potroseno na stotine miliona dolara iz nekih nama nepoznatih razloga. Novak sistematski kvari tu ruznu sliku koja je napravljena o nama i njima je cilj, ne da ga potpuno zaustave, ali da ga drze iza zapadnih tenisera. To sto se neko u komentaru potpise sa; Janko, Marko, Petar ili Jovan, ne znaci da se ne zove drugacije i da ne pise takve zlobne komentare po necijoj narudzbini. Sta su botovi, mi bar dobro znamo. Meni je tuzno kad na Vimbldonu vidim da gledaoci masovno navijaju protiv Novaka, a tom ludilu se pridruzuju i tamnoputi ljudi da bi se sto bolje integrisali u britansko drustvo. Ne shvataju da Novak predstavlja i bori se upravo za njih i za njihove opljackane i siromasne narode i drzave iz kojih su dosli na zapad.

Mićun

pre 5 godina

zile, 04. novembar 2018 12:44)
Bolje i Novak da mi iskače iz frižidera nego ovo tvoji naprednjaci sa lobanjom Acom na čelu, bez škole i dana radnog staža. Smeta ti sto Novak ne placa porez u Srb, a ne smeta ti sto Ceca, Karleusa i Maja Berović ne plaćaju!!!!

Jumko

pre 5 godina

Procitajte jos jednom komentare od 2016. do 2018. Tzv. hejteri su bili dosledni, ali kivne djokovicevce je trebalo istrpeti! Nisu se mirili sa padom ljubimca pa su ga zestoko pljuvali, kao i njegovu porodicu! Nisu to, prijatelji moji, bili ni susedi, ni mrzitelji, ni hejteri, ni promaseni zivoti, nego vi koji ga sad dizete u nebesa!

Tanasko

pre 5 godina

Novak je eklatantan primer kakav smo mi narod!
Ko se normalan ne može radovati uspesima svog sunarodnika?
Ja sam ponosan na njega!
(sasa, 4. novembar 2018 10:59)

Odakle tebi da smo mi "eklatantno takav narod"?! Ja jos nisam sreo u Srbiji coveka koji ne voli Novaka. Ako su ga neki kritikovali kad je zadnje dve godine ostvarivao losije rezultate, te kritike su 99% bile dobronamerne u smislu sta bi Novak trebao da promeni da bi se vratio u pobednicku formu. Ne uzimam u obzir ona klinacka prepucavanja u vezi za koga Novak navija u Srbiji, i ovde par botova kojima je zadovoljstvo da kontriraju svima. A inace svaka cast Srdjanu Djokovicu koji je utro sampionsku stazu za Novaka!

Marko

pre 5 godina

Mislim da ga kritikuju uglavnom zato sto im se smucilo da ga siroke mase i mediji dizu u nebesa kao da je neki narodni heroj i pronalazac, a on samo udara lopticu. Ljudi sa dvocifrenim IQ-om ne shvataju da on ne podize ugled Srbije, ne dovodi investitore i kakve jos sam budalastine citao... Inace boli me uvo za njega i tenis, a mislim da je dobar momak i ne zelim mu nista lose.

Stevo

pre 5 godina

Plačitevi svi koji pišete da Srđan šteti Novaku i njegovom imidzu. Srđan ga je stvorio, podnio najveću žrtvu, zaštitio ga od svih bjelosvjetskih prevaranata, vaspitavao ga sa ženom... I pogledajte gdje je Novak sada?! Ovo je pravi primjer zdrave porodice, primjer zdravog razmišljanja roditelja o svom djetetu...E onda se pojave ljudi koji ili nisu roditelji, ili još gore ako jesu ljute se na Srđana, kako smije, kako se drznuo da im kaže ono što jesu - nesposobni. I da stvar bude gora gluposti tih iskompleksiranih ljudi moramo čitati svi mi (ni krivi ni dužni).

Miko

pre 5 godina

Ma boli me uvo sto ga zapad nevoli.bitno je da ga mi volimo , da obara rekorde ,da osvaja turnire i da bude najbolji teniser svih vremena.

Aleksandar

pre 5 godina

Inače na 14:25 Srđan kaže da je Novak uvažavan i cenjen gdje god da ode u svijetu i da ljudi više ne mješaju Srbiju, Sibir i Siriju. Baš je onako naslov pogodio suštinu svega i siguran sam da će ovaj članak doprinijeti da zapad počne više da voli Novaka, i da svim Srbima pošalju po kilu zlata.

zzz

pre 5 godina

Zlonamerni komentari nisu ni postojali. Radi se o tome da neki komentatori zezaju tim ,,zlonamernim,, komentarima ove sto im je Djokovic sve u zivotu. Isto se to radi svuda na svetu.

+MAKSIM

pre 5 godina

Novak je toliko odraslo "dete", da je degutantno da se tata upliće u medijski život svog sina. Sigurno mu ne doprinosi. A ako mu je do sopstvene promocije - tek nije u redu...

zile

pre 5 godina

Pa gospodine Djokovicu senior, vi ga volite (ko vam brani), i treba da ga volite, ali ne vidim zašto bih ja voleo i obožavao, samnom nema nikakvih dodirnih tačaka, čak mi smeta ova preterana medijska eksponiranja, ne može čovek na miru da udje na neki sajt, upali tv, prelista novinu, izadje iz kuce, otvori frižider ili rernu jer Novak iskače. A da pitam ŠTA ima Srbija od toga? NIŠTA! Sa Srbijom ima doditnih tačaka isto kao sa Zelenorska ostrva, niti živi u Srbiji, niti placa porez (kao svi gradjani), niti igra za Srbiju, ništa..to što daje preko fondacije (daje tudje ne iz svog dzepa) maze oči obožavaocima...obzirom na primanja više ja dajem sms-om. A tek što bi ga ljudi na zapadu voleli, pa ćovek je oličenje svega negativnog, pogledajte njegovo ponašanje samo na terenu, to je za svaku odudu a ne za voljenje. I pre bih rekao da ti zaslepljeni su u manjini..jer teško nama ako su u vecini.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Svašta si i ti izjavljivao i nije u tim izjavama bilo puno dobra, pogotovo ne za Noleta, ali sa druge strane da nije bilo tebe ne bi ni Novaka stoga.... živi bili

South Park

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 04. novembar 2018 11:20)Tatin san je ostvaren a Novak zeli da bude najbolji svih vremena a to bez 20 GS neki ce poricati a sa 20 uz da niko niko nema vise nece biti dileme jer ostale stvari davno je presisao ostale.

Milan

pre 5 godina

Nemoj Srkija neko da dira, čovek koji je uložio toliku žrtvu i trud da bi stvorio ovakvog čoveka i sportistu zaslužuje ništa drugo nego ogromno poštovanje!

Tina

pre 5 godina

Kada bi tata manje pričao, sinu bi bilo mnogo lakše. I dalje ga svadja sa pola sveta, bez potrebe. Novak je No 1 po svemu, neka mu ne "pomaže" otac, ko boga ga molimo!

vladan

pre 5 godina

sve je u njegovim rukama,treba da slusa samo komentare njegovih najblizih koji su bili svo vreme uz njega prethodne dve godine kada je bilo tesko.Koliko ce biti najbolji samo on zna,bitno da je pokazao zapadu ko je najbolji.IDEMO NOLE

e

pre 5 godina

Eto, ja volim Novaka, nisam grobar, ne volim Vučića, zvezdaš sam i u pravu je Srđan da nas svet ne voli. Pre rasturanja Jugoslavije a nakon krvničkog bombardovanja i pogibije mnogo dece, žena i muškaraca i sam se uverio da nas mrze i ne žele bar da se izvini za svoj greh.

Pedjica kome ne objavljujete komentare

pre 5 godina

Novaceee najbolji si srpski sportista svih vremena. Uz tebe sam uvek i kada pobedjujes i kada gubis, a ljubkmorni neka puknu od besa. Ti si nase zlato! Idemooo breee

Mirko

pre 5 godina

Eto lepo čovek kaže da ga zluradi komentari nipodastavaju. Jumko, bodibond, otan i ostali oladite malo. Možda porodica Djokovic cita vaše komentare.

Šturm

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)

I ja sam, na moju veliku žalost, kao i tih tvojih 99,99% Srba, 100% svog novca i života uložio u Srbiju.
Sada nemoćno posmatramo kako od tog našeg novca na visokoj nozi žive svakojake protuve i prevaranti dok nam kroje sudbinu.
Ako smo mi ispali naivni i glupi, on nije.
Zašto bi punio džepove nezajažljivoj fukari kada ne mora.
Zar misliš da bi i sav Novakov novac uložen u Srbiju poboljšao život običnim građanima? Ne bi sigurno. Samo bi hijene bile još bogatije.

IL

pre 5 godina

(mrgud, 4. novembar 2018 14:59)

Potpuno se slazem sa Vama i sve sto cu napisati je samo dobronamerno. Za tu mrznju su obe strane odgovorne kao i za obelezavanje navijaca drugih tenisera kao neostvarene jer na ovim stranicama stalno citamo da su upravo Djokovicevi navijaci neostvareni i sve najgore. Mene takve stvari apsolutno ne doticu i ne odgovaram a ni citam takve komentare jer vec znam ko sta pise. Mislim da to najvise govori o njima bez obzira na kojoj su strani. Zalosno je to da medju elitom nema mudrih ljudi koji bi narodu, obicnim ljudima, prilazili mudro i intiligentno i kroz strpljiv, ljudski razgovor ukazali na sve lose stvari u drustvu i na taj nacin uspeli da ih privuku istinski pravim vrednostima. Ovako, svaka mrznja i mrzilacki komentar generise jos vise mrznje, agresije i netolerantnosti. Priznacete, elita je ta koja bi trebalo da ima vodecu ulogu ali ako svi i iz elite pribegavaju mrznji i najodvratnijim napadima onda je krug zatvoren u krug zla.
Nadam se da me razumete sta zelim da kazem i podvlacim da imam najbolje namere. Pozdrav svima, nije nikome licno ovo upuceno i nadam se da nece biti nikakvih "sankcija" protiv mene.:-)

P.S. Za izjave g. Djokovica nemam nimalo razumevanja ni simpatija.
Nazalost on nema tu kulturu da bi razumeo sta je razgovor strogo privatnog karaktera (o cemu se razgovara samo sa najblizim clanovima porodice) a sta je opet razgovor ili tema za javnost.

Vlado

pre 5 godina

Ko koga voli je licna prica.
Sa druge strane kad drzavi ide lose
onda se tuzna prica svodi na sport.
A to je uspjeh pojedinca a ne drzave.
Hljeba i igara.
Bacuska je u zivotnoj formi.
Moze iznenaditi Noleta.

Goki

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!
(Pero, 04. novembar 2018 12:17)

Da, da, kako da ne! Sve cveta slika o Srbiji po svetu. Koje lupetanje. Nit je nekog briga za tenis, a pogotivo za tamo nejog Djokovića ili Srbiju. Ima svet ozbiljnijeg i lepšeg posla od dizanja u nebo jednog tenisera.

zile

pre 5 godina

@Mićum
Dovoljno je da kažem da ISTI PROFIL LJUDI GLEDA I NAVIJA ZA DJOKOVICA, VUĆICA I RIJALITI...toliko da su naprednjaci moji...a dodao bih i ove pevaljke što si naveo.

dale

pre 5 godina

Nije sto ga ne vole nego je zapadni svet normalan i tacno vidi ko je kakav covek..To sto su ovde neki zaslepljeni i od njega prave bozanstvo je stvar za posmatranje..Na zapadu ljudi imaju svoj zivot i ne ocekuju od jednog sportiste koji igra za svoj dzep da im pobedama udeli malo radisti, ljudi na sport i sportiste gledaju kao na zabavu i igru koja je totalno sporedna stvar u njihovim zivotu, ovde cujem pojedine da Novaka vole vise nego svoju decu. Ali ovde sve sto je normalno odavno vise nije..i napadaju se ljudi koji nisu inficirani virusom zvani Novak Djokovic.

Deki

pre 5 godina

Zašto smo kao narod tolikp iskomplrsirani? Zašto stalno ističemo da nas neko ne volo? Gledajmo svoja posla a ne kao strine da kukamo "što nas neko ne voli". Uzgred, živim u Americi preko 30 godina i još nisam čuo od nekoga nešto loše o Srbijim Ptestanimo ds se opterećujemo time jer nije uopšte bitno.

Taki

pre 5 godina

Kakvi su ovo izrazi Nolo, Srbijanci, koji je to jezik? Decko se zove Novak moze da mu tepate Nole a Nolo to ne znam ko je! Podrska Novaku i cestitke na svemu sto je postigao a postigao je mnogo vec sad u svakom smislu!

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

niko o nečemu

pre 5 godina

Zvonko@ >>
Koja crna manjina?
Na koji nivo je bio spao jedan takav šampion kao Đoković??
Da ga pobeđuju i podsmevaju mu se ispodprosečni igračići??
Da nije mogao da prođe drugo kolo na turnirima??
Da je postao senka koja hoda??
Gde je tada bio "veliki" tata Srđan??
Nešto ga nisam viđao u loži??
Sve što se tada dešavalo sa Novakom neodoljivo podseća na čuvenu priču o carevom novom odelu!
Niko nema petlju da kaže da je Novak pogrešio,skrenuo malo sa pravog puta,da je ispaštao,ali da je uvideo tu grešku i ispravio je..
Licemerje je negativna osobina kod ljudi i niko je ne voli.

bili andol

pre 5 godina

Novak Djokovic se u Srbiji velica do granica PATOLOGIJE,10 godina drugi sportista za Srbe ne postoji,o njemu se vise pise nego o svim ostalim zajedno pa puta 1000,daju mu se nadljudske osobine samo zato sto je dobar u svom poslu,dok se drugi najstrasnije pljuju kada otkazu reprezentaciju njemu se cuti,dok se drugi najgore osudjuju ako imaju vezu sa vlastima i Vucicem,njemu se najveca povezanostost od svih precutkuje,dok se drugima uvek spocitavaju Olimpijske igre i neuspeh na njima cak i kada postanu svetski prvaci,njemu se jedino ne zamera.Dok se drugi,kada se kritikuju to rade bezobzirno,kod Novaka ljudi to rade bojazljivo uvek naglasavajuci dobro uradjeno u karijeri,a hejteri koje ovaj svako malo pominje nisu nikakvi ljubomorci vec njegovi bas najveci fanovi,razocarani ondasnjim njegovim igrama.Nazalost,ovde se bukvalno kada je Novak u potanju stvara atmosfera kulta kao u Severnoj Koreji,svi moramo voleti Djokovica,i to nije slucajno,njegov lik i delo se ovde koristi da bi ljudima skretali paznju sa svakodnevnice,ljudi ziveci njegovu bajku zaboravljaju na surovu stvarnost,druga stvar opsesivno navijanje za Novaka jeste mera "dozvoljenog" patriotizma naroda,dok smo nabrijani na sportsko navijanje cutacemo na Kosovo i na druge stvari gde treba da bude iskazan taj patriotizam.Zato se i Novak ovde "zaliva" kao cvet,zato i veliki vodja kaze "napadajte mene a ne njega",politicarima je Novak kao od boga dat,kolektivna hipnoza nacije zbog sporta,bolje pozeleti ne mogu

nnnn

pre 5 godina

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!
(Cezar, 4. novembar 2018 12:48)

MOžda bi trebalo nešto da naučiš pre komentarisanja. Glavni razlog mržnje prema Srbima je antisrpska propaganda devedesetih u koju je uloženo mnogo novca i rada propapagandističkih agencija i čiji se repovi i danas vuku. Delovi američkog dokumentarca o toj propagandi i njenim užasavajužim efektima:
https://www.youtube.com/watch?v=n5hk7zV3Yok
Drugi razlog animoziteta prema Srbima bi se mogao uklopiti u animozitet Zapadnjaka prema ljudima iz drugačije kulturološko-civilizacijske sredine (Istočna Evropa, Balkan...). Nikad neko kao što je Novak neće biti opšti miljenik zapadne teniske publike.

NbgDeki

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...
(rade, 04. novembar 2018 11:20)

Ljubi te brat, idi procitaj danasnji tekst o Mesijevoj fondaciji.

Deyan

pre 5 godina

Nole protiv aktuelnih osvajaca i finalista Mastersa:

Nadal 27-25
Federer 25-22
Murray 25-11
Berdych 25-3
Wawrinka 19-5
Tsonga 16-6
Ferrer 16-5
Cilic 16-2
Del Potro 15-4
Nishikori 15-2
Raonic 9-0
Baghdatis 8-0
Anderson 7-1
Thiem 5-2

Total 228-88 (72.2%)

IGGY

pre 5 godina

Svaka čast, tako je.Sve rečeno i nema se šta ni dodati ni oduzeti.Ogromno hvala Novaku i mnogo je razloga što ga volimo i ponosimo se jer je naš.Svako dobro,ljudi učite da budete bolji.

xxy

pre 5 godina

Zapadni svet možda nije u potpunosti naklonjen a većina ljudi na ovoj planeti jeste ali on ne treba da je zabrinut zbog toga.
Sve najbolje i za buduće našem čoveku koji ujedinjuje sve postojeće najlepše epitete!

djuki i zole

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:17)

A tek sto ima uticaj u Beogradu!
Moze mu se.

Polo

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.
(Red, 04. novembar 2018 12:31)

Igrao sam kladionicu. 10 razlike mi tim vodi minut i po kraja. Cekam ih za velike pare. Protivnik ih stize i pobedjuje sutom u poslednjoj sekundi. Bio sam u kladionici ni rec nisam izgovorio. Ko sam ja da se derem tamo i uznemiravam ostale goste i radnike. Izbacuj emocije mirno, pogledom u nebo, hvatanjem za glavu, mirnim i tihim komentarom bez vredjanja drugog ja tako to radim a deranje u 4 zida. Kad bi svako izbacivao emocije na javnom mestu kao Djokovic stalno bi bilo remecenja javnog reda i mira. Da li bi tebi bilo prijatno da odes sa drustvom na kafu da se opustis a tamo neki ludak na svakih 5 minuta psuje udara o sto i lomi case jer ga nesto nervira pa ispoljuje emocije... Nekulturu cu uvek osuditi pa dolazila od najrodjenijih

Detuš

pre 5 godina

Ne petljajte političare sa ostalim svetom ko Boga vas molim. A ti Srdjane ne moraš da brineš, većini nas je Novak kao brat rodjeni, ali ti to već znaš, kao što znaš koliko nam je živaca pokidao tokom mečeva, a posebno tebi kao ocu. Ali su mu zato mečevi najbolji i najdramatičniji u istoriji. A i mi ćemo preživeti i naši živci. A što se tiče negativnih komentara, pa mora ih biti, kako bi smo inače spoznali istinske vrednosti u životu. Plus i minus, zar ne. A danas nova titula, uz sav respekt protivnika.

Vatra

pre 5 godina

Sve se promenilo od kad ga je Vajda ponovo uzeo pod svoje. Do tada nista, posle toga svasta. Govorili smo da ga je guru unistio i Vajda je rekao da mora da raskrsti sa tim guruom ako hoce dalje. Da je mogao da se vrati to smo znali ali da je ostao sa guruom ne bi imao nikakve sanse.
Idi zahvali Vajdi inace nista do Novaka ne bi bilo.

Гиле

pre 5 godina

Kada ce ljudi da shvate da su nolobotovi i Vucicevi botovi isti ljudi?
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:20)
Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.

groBari Split

pre 5 godina

@nbg Deki
bolje ostavi neki dinar za neke made narastaje. Nemas? Pa naravno da nemas kad ti je zivot promasen,zato jedino i mozes da pisas po terenima. Pozdrav iz Londona.

Darko

pre 5 godina

Nije tačno da ga ne vole, naravno, ne mogu da ga vole kao svoje, ali su uvek više nego korektni. Pravo pitanje je zašto ovde ima dosta onih koji ga ne vole? Zbog poreza? Nije SNS? Frizura? Ne veruje da je zemlja ravna ploča? Šta? A da! Nije Srbenda sa slamom u glavi.

Smogovci

pre 5 godina

@Partizan 1917
I dalje ne primećuješ? "Svoje cigarete", "svoj auto", "svoj staž" ...
Da li razumeš da ničim drugima ne doprinosiš već samo svojim potrebama. Ne plaćaš još nekome, jel da? PDV? pa mislim stvarno kako se drznula Država da ti naplaćuje promet dobara?
Šta misliš da li Novak i Srđan ili bilo ko od njih plaća PDV na poslove koje ima u Srbiji? Dali kada kupe nekretninu auto ili bilo šta ovde plate isto porez? Pa normalno da da.
Od novca koji je zaradio koliko nas je platilo kartu? Niko. Plaćaš tv provajdera sa 500 kanala, ne moraš da gledaš. Koji tvoj dinar je uložen u nagradu, sponzorski ugovor ili bilo šta gde on ostvaruje profit? Realno nigde.
Budi siguran da su nagrade oporezovane tamo gde ostvaruješ prihod, drugo njegovo je pravo gde hoće da živi pa i po pitanju poreza. Iskreno bio bi malouman da od njegovih para se recimo plaća Edo Murić ili Vrabac ili Klobučar?

Lidija

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.

(Vlast)a

pre 5 godina

Svom detetu i hraniocu biste vise pomogli cutanjem.
Novak igra odlican tenis,ali mu je ponasanje diskutabilno,ljudi to primecuju kako na zapadu tako i na drugim stranama sveta.
Gluposti tipa:pale svecu za Novaka...je nepoznavanje vere i nepostovanje tog istog Boga-pod pretpostavkom da postoji.Da li stvarno mislite da u ovom svetu jada i nesreca Bog nema pametnija posla nego da ispunjava zelje Novaka a zaboravlja gladne u Jemenu.Ili su mu drazi oni u Saudijskoj Arabiji,uprkos divljackom ubistvu novinara?
Živim u Srbiji,ali ne navijam za Novaka,a vas smatram delimicno odgovornim za to.Patriote i vernici,sledbenici partije na vlasti i svega sto donosi zaradu,a nama ni najmanji porez da uplatite?!Osim sto se igramo sa fondacijama.Poput Dragice Nikolic,Divca,Sapica i ostalih:vise para vama manje onima u nevolji,uz konstantnu reklamu klanu Djokovic.Ako je i od boga,mnogo je.

Deki

pre 5 godina

Veliko poštovanje za roditelje. Odgajili su izuzetno dobrog, pazljivog, vrednog i izuzetno inteligentnog čoveka. A tenis je došao kao pride. Njegov bes izbija samo u mečevima i to je sasvim u redu.

Ranko

pre 5 godina

Morace da se pomire da ce biti najbolji u istoriji, to je sigurno... Kao sto je bilo sigurno da ce se Federer povuci pre 4 godine pa on dogura do 20?

na tarabi svasta pise

pre 5 godina

A gospodin je, sta: kulturni radnik, psiholog, fizicar ili kuvar sa medjunarodnim iskustvom? Meni vise izgleda kao nebitna faca

lola

pre 5 godina

Hvala Bogu na Noletu, neprocenjivo je da naša deca, u ova vremena, imaju prilike da gledaju takvog viteza, pametnog, dobronamernog i odmerenog dečka... Filozofski je teško shvatljivo da je on na nivou mudrog starca od 7o godina, a njegove reakcije u mečevima su reakcije tigra u areni, i to je sve ok...

Red

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.

Miroslav

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
-----------------------------------------------------------------
Čoveče pivo koje si kupio i popio nije ulaganje u Srbiju, već u tvoj stomak. Ti hoćeš da kažeš da svaki čovek i sportista koji živi i radi u inostranstvu nije pravi Srbin i ne ulaže ovde. Pa i Novak ovde plaća porez za biznis koji ovde vodi. Zapošljava ljude ovde, plaća im doprinose, plaća porez za sve nekretnine koje ima, za svaku registraciju kola koje ovde ima porodica Djoković... Šta misliš gde na platu koju prima u Turskoj plaća Željko Obradović, gde na platu koju prima u Americi plaća Divac?

Miroslav

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)
------------------------------------------------------------------
Pa Novak u Srbiji ima više stanova, nekoliko automobila i veliki biznis, tako da je onda uložio u Srbiju po toj tvojoj logici. Ja samo nisam gledao na to tako. Kad sam kupio kola nisam računao da ulažem u Srbiju, već u kvalitet svog života. Nisam se osećao da nešto varam Srbiju kad sam otišao u Bugarsku na skijanje, prosto mi se tamo skijalo prošle godine..Nisam se osećao kao da varam Srbiju kad sam tamo kupio novu kacigu, prosto je bila jeftinija nego u našem tržnom centru..

Kvisko

pre 5 godina

Kakve su to gluposti...te ovi ga vole..ovi ga ne vole? Pa ko danas koga voli? Dovoljno je da je porodica slozna, da se svi u porodici postujemo i da mozemo da se oslonimo jedni na druge. Novaku i njegovim najblizim sve najlepse i najbolje u zivotu,a to ko ga voli ili ne,je najmanje bitno i ne bi trebao da obraca paznju na to. Danas,zavist,pakost,lazi, ljubomora,manipulacije,mrznja,nacionalizam,egoizam...su potisnuli ljubav i empatiju u drugi plan i svaka cast svakome ko ima snage da voli i da se bori za tu ljubav. Nole, voli one koji ti nesto znace u zivotu i bori se za sebe i nemoj ocekivati od drugih previse u zivotu,a pogotovo stranaca. A sad osvoji svoju 33 titulu i zivi svoj zivot bez ocekivanja da ce te bas svi voleti. Dovoljno je i ovo nas malo koji te postujemo i u pobedama i u porazima.Srecno u finalu.

NbgDeki

pre 5 godina

NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore. 
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.
(Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!, 04. novembar 2018 13:04)

Bas sam sada skupio lisce u dvoristu. Hvala sto brines.

Corto

pre 5 godina

Tako je, Movak je stranac za zapadni svet kao sto su i oni za nas i nikada ne mogu da vole njega kao Nadala i niki pametan to ne ocekuje.

Bitno da ga svi postuju.

U pravu je Srdjan, kad je Novak u svojoj formi potpuno je nebitno ko je u kakvoj formi idvrivala. Federer je sinoc odlicno igrao, iznad svojih redovnih mogucnosti i statistike i nije mogao da pobedi Novaka koji nije cak igrao kao na prethodnim turnirima. Niko mu vise ne moze nista.

pepo

pre 5 godina

Novak ne da ne najbolji spottista Srbije svih vremena vec i Balkana i sire. Prijeti da bude najbolji u istoriji u sportu koji je izvorno zapadnjacki i.oni ga tako svojataju. I zamislite jedan sportista sa primitivnog Balkana najaci u istoriji.
Zato Novak naprijed, 99,9 posto Srba te voli i.podrzava istinski.
Ovih 0,00001 posto.je otpad naseg naroda

###

pre 5 godina

Ako ce citati ovo neko iz familije (pretpostavljam da hoce), imam poruku.
Ne optetecujte se misljenjima drugih ljudi, narocito hejtera i trolova. Svaki covek na ovom svetu ih ima, bukvalno svaki cime god se bavio. Sto si poznatiji i uspesniji to ih je vise i glasniji su, a pritom dodajte ljude iz okolnih zemalja koji ne vole Srbe a po pisanju ne mozes da prepoznas iz koje su zemlje.
Uostalom, ti hejteri i trolovi vise pisu da bi iznervirali ostale komentatore nego sto ih zanima sport i bilo koji igrac.
Sve najbolje zelim Novaku jer sam shvatio na njegovom primeru da svaki covek u svakoj sferi moze biti medju najboljima na svetu ako se dovoljno potrudi, bez obzira na pocetne nedostatke u odnosu na bogatije zemlje.

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

Nono znam da citas ovo

pre 5 godina

I ja to kazem. Da nismo uporno kritikovali Nola da se mane Pepea i dokone familije ne bi se nikada trznuo. Lako je bilo Srkiju da napravi Noloa ali mi koji smo ga vratili sa stranputice takodje zasluzujemo da nam ispuni snove. Na primer da deo poreza placa maiki Srbiji?

Han Solo

pre 5 godina

svaka tebi cast druze. ti si ga napravio takvog kakav je, aj ti danas napravi dete da ne pusi, ne pije, ne drogira se, ne kocka se ili sta ti ja znam. jos jednom SVAKA CAST SRDJANE DJOKOVICU !!!

oladite malo

pre 5 godina

@Zago®
Kako je u toj istoj Nemackoj prosao Ozil koji je globalno veca faca od Novaka,ovde Novak da udari kolima nekoga ljudi bi okrivili zrtvu,bukvalno nigde se jedan po svim merilima ne preterano bitan individualac(sport je ipak samo zabava)ne velica do te mere kao Novak ovde,i nekima je i to malo,ovde jos samo naziv Srbija nisu promenili u Novaklend

cacanin

pre 5 godina

"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

Никола87

pre 5 godina

@zile

Дакле, по твом, сви звездаши терају спрдњу са учешћем Србије у Првом светском рату зато што је неки лик, "Delija Forever", својевремено на чланку о мечу "Звезда - Салцбург" написао како Срби уопште нису ни допринели победи савезника над Осовином, већ су само попили батине 1915. па се онда вратили кад су савезници већ били скоро победили Осовину, и присвојили савезничку победу. Легитимно размишљање, као и ово твоје.

Lidija

pre 5 godina

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora? 
(NbgDeki, 04. novembar 2018 15:30)
A gde sam ja spomenula tabor. Ne pravi se pametan.

Srki s

pre 5 godina

Pa Novak je sam izabrao takav život od 4te godine života, teniski teren, reket, loptica i udri od danas do sutra. Svako je kreator svog života. u 40 godina imaće lepe uspomene na vreme mladosti provedeno na teniskom terenu. Ne znam uopšte mu ne zavidim ustvari meni ga je lično mnogo žao.

Ikarbus Yilong Vucic ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!
(ccc?, 4. novembar 2018 11:25)

Sve sto imam kao i vecina stanovnika Srbije. 10% mu ne bi okrnjilo bogatstvo a sa dobrim timom bi i zaradjivao novac. Mnogi bi dobili posao pa bi ga jos vise voleli. Jedan od najpoznatijih Francuskiih glumaca je prezren jer je uzeo Rusko drzavljanstvo da bi izbegao visoke poreze za bogate u francuskoj.

дечко који обећава

pre 5 godina

А исти живи, и плаћа порез у западном свету, који га толико мрзи.

noleisthebest

pre 5 godina

Normano je sto su Srbi kritikovali Noleta u poslednje dve godine...narocito kad su isplivali klipovi gde on javno meditira sa Pepeom i. Markom...da ne pominjem brojne iritantne postove njegove zene Jelene.

Pogresio je, covek je kao i svi mi...da nam je svejedno ne bismo ni komentarisali...vazno je da je ustao i da ce site da gi utepa! :D

marija

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 12:14)

Au,
tebe niko nije naučio da je nepristojno gledati u tudji novčanik i u tudji tanjir?
Hajde, gledaj svoja posla.

Иван

pre 5 godina

Ово што прича Срђан Ђоковић је све на месту.

А што се тиче Запада и Нолета, колико год мени Дуци Симоновић био симпатичан, он греши у томе што напада Новака и изједначује га с капитализмом. Ђоковић је за нас много више од тога. Ако погледамо ко се од наших људи и уопште незападњака кроз историју прославио у свету, видећемо да постоје три модела:

1. модел Вука Караџића (данас Бреговића), лик који промовише наше вредности у свету радећи у интересу Запада,

2. модел Николе Тесле (данас Кустурице), лика који је радио за Запад, па му окренуо леђа, али је довољно велик да остане славан,

3. модел Новака Ђоковића, шампиона у нечем индивидуално резултатски мерљивом и широко популарном (спорт, и то тенис).

Новак је, дакле, једини са ових простора који је икада успео да буде без дилеме најбољи у нечему светски престижном (по мени је Кустурица био међу најбољих 5 синеаста 1985-1995, али то није мерљиво), једини је икада успео да наруши културни стереотип о доминацији западног света и наравно да је због тога велика сметња Западу.

А Дуци заборавља да се нико се никада није нашао у Новаковом положају! Нико никада није имао такво бреме на леђима. Костелићева - скијање је популарно у мањини света: Лендл - лош на трави; Кличко - није победио ниједну легенду бокса... Могао бих да набрајам до сутра. Имајмо разумевања зато за Новакове грешке и учимо и његовог примера.

И да, име Новак означава човека који се нашао у новој средини. Случајно или не.

Vladojko

pre 5 godina

Nisam znao daga nevole ovo sa zapada moj komsija radi na zapadu i kae da djokovic nemora da placa porez srbiji zato sto zaradjuje van srbije od ove loptice sto prebacuje a kae i da djokovic placa porez srbiji zato sto ima neke kafice u beograd.daga vidim izvino bimu see sto sam tako mislio kazu i da je dobar coek i da daje puno u humanitarne svrhe,ako neko zna kad igra danas opet nek rekne napred nole napred nole napred nole nasa sreco

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Novak "veliki Srbin" koji juce na objektivu kamere poruku pise latinicom. Haos. Vise mi se cini da je iz neke susJedne drzave zapadno od Srbije.

Dejan

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.

Realista

pre 5 godina

Sto ga zapadni svet ne voli nije zbog toga sto je Srbin, sto je iz Srbije nego ima drugih razloga, mozda misle da nije duhovit (a silno se trudio da to bude na terenu i van njega)....

slaviša šmigič

pre 5 godina

ima ovde jedno 5 ljudi poput jumka i otoma koji uzimaju različite nikove i šalju od 5 do 10 komentara kada je reč o novaku posebno jih boli jer jim lupa sve one hrčke poput čiliča i čoriča neki i neznaju da su to iskompleksirani hrvati ja neverujem,da su grobari.gotovo,da nema srba koji ne navija za novaka dosta nam je pokazo snimak bake kako u finalu navija za novaka,hej bake od 80.godina navija i skače za novaka, da znamo se hrčki.

NbgDeki

pre 5 godina

”Tamo gde zivis, tamo ti je domovina.” Ljubodrag Duci Simonovic
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:32)

Greska, rekao je da je domovina tamo gde placas porez, izvinjavam se.

Марко

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Дневно се у Србији за цигарете потроши 7 милион евра. Тих 10% Новакове укупне зараде, која по твојим подацима износи 30 милиона евра, у Србији се попуши за мање од 5 дана.

feelings

pre 5 godina

Ja sami iz one manjine sto je kritikovla. Medjutim, Srdjan treba da razume i frustraciju nas Srba koji smo se malte ne kleli u Noleta, a onda je on bez i jednog objasnjenja krenuo da nas ostavlja same. Iz razocarenja smo bivali emotivni, a ne zato sto nismo vise voleli Noleta. Uvek smo ga voleli, uz srce nacije je zarastao i niti on moze bez nas, niti mi mozemo bez njega. I supruznici, roditelji, prijatelji... kazu u efektu nesto pogrdno jedno drugima, ali ne misle tako.

draganstain

pre 5 godina

Đokinator se vratio tamo gde pripada, a Rafal i Feder mogu samo da mu gledaju leđa. Nemojte, porodico Đoković da se nervirate zbog negativnih komentara, bog zna ko to piše i sa kakvim motivima. Samo napred.

GM

pre 5 godina

Svako ko bulazni i daje sebi za pravo da govori kako su neke izjave ovog coveka ovakve ili onakve, ocigledno nije svestan da nije bilo ovog coveka, ne bi bilo ni Novaka...

Tako da je Srdjan, zasluzio da uziva, radi i prica sta god zeli, naravno sve u granicama dozvoljenog. Medijska slika, izjave... koga to briga. Covek je The Tata.

Zagorje 45',

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)

I Novak kada boravi u Srbiji plaća akcize za gorivo, cigarete, brašno, kafu, alkohol, registraciju vozila i tako ulaže u Srbiju. Svi poslovi kojima se bavi on i njegova porodica u Srbiji su oporezovani.
Odakle pare za plate političarima, policiji, vojsci, Trinkijerija, državnu upravu?
Dao Vučko?
Ili misliš da kafu, gorivo, cigarete, brašno i sl. Novaku prodaju bez poreza i akcize?

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

@NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore.
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.

slaviša šmigič

pre 5 godina

opet ljudi u srbiji osudjuju druge bez ikakvog znanja,kao,da su lično bog isus.prvo novak je kroz dobrotvorne organizacije platio i tako spasio mnogim srbima imanje,kuče itd.setih se poplava kada niti jedna strana televizija nije objavila o velikim poplavama duz srbije,bosne,hrvatske a nole je lično to rekao prilikom osvajanja wimbledona i tako je došlo u strane televizije i medije pa su stranci počeli,da donose cevi i pumpe za vodu.hvala novače.

objektivno

pre 5 godina

Ovima sto pisu da nas niko ne mrzi i niko nas ne voli. To nije tacno jer su se na nama zestoko izivljavali bez presedana. Veoma smo pogodni za tako nesto. Svejedno ne mogu da vidim da je to sve uradjeno onako usput ravnodusno. Kad god postoje dva izbora oni izaberu varijantu koja je losija za nas. Ko su oni? Ako posle toliko godina to jos uvek ne znate, dizem ruke. Dodao bi samo da obican narod ne mrzi Novaka na zapadu, mrzi ga isti onaj deo tamo koji mrzi sve nas.

Vujak

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.
(Zmajognjeni, 4. novembar 2018 10:56)
Sta oces da kazes da bi Novak bio tu gde jeste, da mu otac nije uslisio zelju da trenira tenis, posvetio se njegovom teniskom napretku, uz razna odrizanja finasirao mu treninge i sve sto ide uz to.

radovan curcic

pre 5 godina

Evo neki dan bio tekst koji pominje uz Djokovica najboljeg naseg sportistu Jokica,i gotovo svi do jednog komentari bili su velicanje Djokovica i pljuvanje Jokica,jedan je za neodazivanja reprezentaciji podrzan,drugome se skida glava,sta kazete na to Srdjane,vama je promil negativnih komentara za Novaka toliki trn u oku cim ih stalno spominjete,a sta da kaze Jokicev tata cijeg sina vecinska Srbija pljuje.Sta da kazu roditelji SMS-a,Vidica,Stefaneka,Ivane...ne znamo da postoje a na njihovom mestu vi kakvi ste bi javno pocepali srpski pasos.Neverovatno koliko ne shvatate da svakom izjavom stetite sinu,narod kaze u pobedi se ne uznesi...e vi to konstantno radite,nevidjeni samohval,uz nipodastavanje drugih,umesto da budete bogu zahvalni sto je vas sin uspeo,jer uspeh u tenisu je najcesce od boga direktno,na jednog koji uspe,hiljade i hiljade propadnu,ali sta ces,nas covek je proklet i nikad mu dosta,bojim se da kad zavrsi karijeru ce Novaka tata da gura u politiku,a vidimo na primeru Udovicica kako se to zavrsi.

NbgDeki

pre 5 godina

Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.
(Гиле, 04. novembar 2018 11:49)

Moguce da nisu svi botovi, ali su svi nepismeni.

Nenad

pre 5 godina

Divac, Stojaković i Jarić od košarkaša, i Nemanja Vidić od fudbalera (verovatno i još neko) su pored Novaka u karijeri zaradili više od 100 miliona evra. Koliko su novca oni lično uložili u Srbiju? Da li oni čuvaju svoj novac u bankama u Srbiji, investirajući tako, posredno, u srpsku privredu i podizanje opšteg standarda stanovništva preko povećane zaposlenosti. NIKO. NITI JEDAN OD NJIH. To su patriote samo na rečima. A neki od njih patriotizam "pokrivaju" nazovi humanitarnim aktivnostima i fondovima. NAJMANJI PROCENAT SVOJE UKUPNE ZARADE U HUMANITARNE SVRHE (I POREZ DRŽAVI JER SVI ŽIVE "SLUČAJNO" U INOSTRANSTVU) DAJU BAŠ OVE "PATRIOTE" KOJI SU "ZASLUŽNI ZA PODIZANJE UGLEDA SRBIJE U SVETU". Kako je to onda moguće da 1999. bude bombardovana zemlja - evropski i svetski košarkaški šampion iz 1995. i 1998. i vaterpolo šampion. Zapadni svet jeste licemeran ali za najisfoliranije i najlicemernije patriote ima najbolju izreku: "Put your money where your mouth is."

Ministar

pre 5 godina

Nikad mi nece bit jasni ljudi koji navijaju protiv njega, a odavde su. Navijaju zbog njega iz ne znam kojih razloga. Pocevsi od poreza (imate tajkune i ostale koji su vam pred nosom, i sve vam uzese a vi ste kao misevi po rupama) pa preko svega ostalog. Kazem nije mi jasno jer srpska zastava stoji pored njegovog imena i to svima nama treba da bude dovoljno. Uopste ne mozete da shvatite, na ove sto ga ne vole mislim, koliko to znaci za ovu zemlju. Ali izgleda da imate mnogo bitnijih stvari od nacionalnih interesa, a to su prije svega zluradio komentari na racun ovog momka. E sad zamislite sebe kakvi ste vi ljudi.

Sa druge strane, svi koji pominju Novakovo porijeklo. Siguran sam da vecina vas i ne zna odakle mu je porijeklo i iz kakve je porodice. To je tragedija da ga neko povezuje sa Albancima.

Ali siguran sam da ovaj momak ima veliku podrsku, ne samo od pravih i cestitih Srba nego i od drugih, jer to zasluzuje, prvo ponasanjem pa onda igrom.

p.s Pozdav Novaka i Rodzera na kraju meca dovoljno govori o karakteru. Pametnom dovoljno.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Ja nisam stekao utisak da ga ne vole, vec samo da navijaju da njihovi pobede a da Novak, kao protivnik, izgubi. To njihovo izrugivanje Novaku, sta znam, ono je valjda nekakvo indirektno bodrenje njihovih favorita. A Srbima se, kad je rec o zapadnjacima, jedino bavi manji procenat njihovih tamosnjih nacijonalista i jedan, na zalost jos manji procenat ljudi koji su culi za nas, ali nam se dive, zbog cega god (sportisti, originalnost, umece dobrog provoda, nepodjarmljivost...). Svakako, ne treba biti iskompleksiran i zeleti ljubav celog sveta. Voli nas onaj najbolji deo zapada, i vole nas zbog istinski vrednih stvari, ta dva su (meni) najvaznija.

NbgDeki

pre 5 godina

I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.
(Lidija, 04. novembar 2018 13:00)

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora?

Dr. Federer

pre 5 godina

Jumko@
U tom periodu nema nigde ruznog komentara od Jumka,OTAN,Dr Federera.. i opet mi mrzitelji,hejteri itd. A verni Novakovi navijaci ispljuvase svog heroja za sva vremena u tom periodu. Nece jede meso, sto se vise blamira, sto se ne povuce, ovaj guru ga unakazio, sta salje vise srca...

Slobodan

pre 5 godina

Drago mi je da razumete da ti sto su pisali i pisu lose o velikom Novaku su velika manjina. Takodje i ja Novaka osecam kao da je deo moje porodice, svaka cast na razumevanju.

slaviša šmigič

pre 5 godina

bilo je stvarno komentara,da bi svakako morali smenuti pola tih novinarčiča koji sve rade,da bi se zabavili i zavadili ljude izmedju sebe.kad se smo setim uvredljivih komentara pa onda i mesu čvarcima itd.kriva zena,kriv guru krivi svi samo sebe niko nevidi.

milan

pre 5 godina

Što Noleta na zapadu ne vole nije tako strašno ali on ima i tu na tom zapadu veliki broj obožavatelja koje interesuje sport, tenis a ne greške neke politike ali to što ga neki ovde ne vole to može i da boli umesto da je svima ponos oni ga sa mržnjom što je krajnje primitivno i nerazumljivo da njemu niko nije pomogao do njegove familije, nigde nije preko veze pobedio a mnogi od tih "mrzitelja" su garantovano do posla ili do diplome došli upravo preko veze pa neka razmisle šta je čast i poštenje.
Nole ostani takav kakav si ima dovoljno toga što je dovoljno za simpatije i za poštovanje.

Torcida Jupiter

pre 5 godina

"....Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".
(Sinisa, 4. novembar 2018 10:59)

Odlican opis svi onih kojima je Hrvatska na srecu dosla do finala, preko kilave Danske, jos gore Rusije i raspadajuce Engleske.

Dule

pre 5 godina

Neverovatno kakve sve komentare čovek može da pročita. Da li je moguće da u ovoj nesrećnoj zemlji postoji neko ko bilo šta ružno može reći o čoveku kakav je Novak. Pa mi godinama kao narod imamo velike radosti zahvaljujući uspesima naših sportista a posebno Novaka. Vaše uredništvo bi moralo da proceni da postoje teme o kojima možete pisati kao pametni i obrazovani ljudi a da su komentari apsolutno nepotrebni.

zoran

pre 5 godina

covek ne prica istinu da je verovao u njega da ce se oporaviti , sirok pojam pa sto mu je onda svaki dan pricao da batali tenis. mogu da ga razumem kao oca da gleda sina kako se mucii pati ali on je verovao!!!! drugo zapad ne voli novaka to nije istina ne sudi po par stotina ljudi na tribinama da ga ne vole nije istina. slojevi koji nisu toliko imucni da priuste sebi karte od par stotina eura ga vole i volece ga do groba. a njih je mnogoooo vise

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tako slavi pravi sportista.Onaj koji u pobedu ili poraz ulozi sebe celog.
Nije to opera ili pozorište ili balet pa da glumiš neku kulturu ili nešto. ..Iritira me samo ona srca koja šalje onima koji nas mrze.Beli sport nazvan samo iz rasističkih pobuda i samo da igraju oni što sebe zovu elita.Onda dođe neki Slave(s)n i sruši sve ono što su stotinama godina gradili.
Od tog zapada treba iskoristiti ono što je njima vredno a to je novac.Sa tim istim novcem ulaganjem boriti se protiv njih.
Možda izgleda surovo i ne moralno ali oni su palili ubijali kolonizovali ceo svet i tako otimajući izgradili sebi.pravo na vrh.
Pa nece da može.
Kad tad dođe maca na vratanca

jatabare

pre 5 godina

@dare slovenac
nista mu nije na mestu,i treba da ga je sramota izjava,dok njegovog sina srpska nacija velica kao boga ostale sportiste pljuje i omalovazava i to one najbolje(Jokic,Ivana,Sergej,Davor...)ali oni su ne bitni,jedino je Novak svetlo u tunelu ove zemlje,rece jednom,i vi narode ovog coveka podrzavate,zar sport ne podrazumeva vitestvo,skromnost,ili je sve u prokletim titulama koje ovog coveka ocigledno ne cine srecnim cim je u svakom intervjuu toliko pun frustracije

zapadnjak

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)
zivim na zapadu i mrzi itekako. Kad im kazes da si srbin odma ti se ulizuju, u fazonu, oni se bukvalno boje da ih ne ubijes na licu mjesta. e takvu sliku imaju o nama, A kad ih pitas jel znaju ko je nikola tesla, pojma nemaju. Jedino o Srbima i Srbiji sto im uturaju u mozak je negativa i rat koji se zavrsio prije skoro 30 godina. Toliko se nije o ratu u evropi pricalo nakon drugog svjetskog niti su se njemci gledali kao neki zlocinci. Pogeldaj kako se tretira eto Djokovic naspram nadala i federera, i kod publike i kod zapdanih medija.

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni! ti nisi ulozio ni dinar kojih 10 procenata ziviš na muci ostalih srba koji stvarno rade i socijalnu primaš ne,da nisi dao več si i uzeo iz usta ljudi koji stvarno nemaju dinara.koga ti misliš,da lazeš

Jumko

pre 5 godina

@Tanasko Hahahaha, dobronamerne kritike sta bi trebao da promeni da bi se vratio u formu!? Hahaha, citao si ti te komentare? Strasno! I nisu zadnje dve godine, nego prednje dve!

dendi

pre 5 godina

Narod smo koji voli da mrzi i da komsiji crkne krava. To, naravno, nije moglo da mimoidje ni Novaka. Posto je svetski sampion, verujem da ima snage da se izbori sa raznim zvrljatorima i kompleksashima.

Novak je saljivdzija sa reketom

pre 5 godina

Prvi put, valjda, da citam da se komentatori nisu ustremili na Novakovog oca. Pa naravno da je i on dio svega. Ko je citao, zna da su sve stavili pod hipoteku za turnir u kom je Novak prvi put zasijao. Za tenis sam laik, ali vidim da je Novak, prije svega, umjetnik sa lopticom. Skoro svaki put me zabole oci kad gledam kako igra. Jedna loptica brza, druga spora, svaka sa nekakvim spinom kao kod stonog tenisa. Zbog toga mislim da ce oboriti sve moguce rekorde, jer se ne oslanja samo na snagu i gipkost, kako ga vide vecinom u inostranstvu. Tj. nece da ga vide. Ljubomora, haha. Pa samo kad ga vidis, znas da mu snaga ne moze biti jaca strana u poredjenju sa Nadalom i Federerom. Novak izgleda kao maneken prema njima. Servis mu nema tu jacinu, isto. Ali, kako ga vidim, on jednostavno izmori suparnike sa tom tehnikom udaranja koja ih cesto stavlja u neprirodnu, zamornu poziciju prilikom vracanja. Mozda sam lupio pa ostao ziv, ali takav je moj utisak. I ljudina je. Ne moze niko normalan na prostorima ex-Yu da ukaze na neku pojedinost kada je Novak bio bilo sta drugo nego li smeker.

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.

Kiza

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...

Crni Gruja

pre 5 godina

Istinski mi je drago da je Novak ponovo na tronu i br. 1 u svetu. Ali mi nije jasno toliko svojatanje Novaka i srbovanje o Novaku. Ja ne vidim šta Srbija ima od Novaka. Niti živi u Srbiji, niti plaća porez u Srbiji a koliko vidim ni ne igra za Srbiju. Osim srpskog pasoša njega ništa ne veže za Srbiju. Čak se nije ni venčao u Srbiji. Tenis je Novakov ličnu biznis i Srbija nema od toga ništa. Ponavljam drago mi je da je najbolji zbog samo srpskog porekla. I ništa više od toga.

Zmajognjeni

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.

Blizanac

pre 5 godina

"On je MOJE sve snove ostvario" Ccccc dalje nisam ni čitala. Hvala mojim roditeljima što su insistirali na tome da ostvarujem svoje, a ne njihove snove.

slavoljub

pre 5 godina

Nije Srđanu svejedno što Novaka "zapadni svet ne voli" ma koliko folirao da mu je svejedno. Nije svejedno ni Novaku ali šta da se radi - ljubav ne ide po komandi. Uostalom ima još naših tenisera koji su prijatni i ljubazni momci - Lajović, Krajinović...Pa ako nisu baš među najboljima rado navijamo za njih. Po Srđanu, mi smo "oni drugi o kojima nije vredno govoriti" SAMO ZATO ŠTO NE NAVIJAMO ZA NJEGOVOG SINA! Koji egoizam bez granica!

banana

pre 5 godina

Ima tu i pojedinaca, ali su manjina. Ogromna većina je uz Novaka, oni su se molili i palili sveće za njega. Većina je proistekla iz naroda i pomogla je da se tako brzo vrati na vrh"

Cuj molili se i palili svece za njega.Za uspesnog coveka punog para da zaradi jos vise miliona dok ljudi umiru gladni.Znate sta.To je loše.Makar bio i nas covek.

Tolo

pre 5 godina

Pa ajmo da budemo realni, da zaboravimo na trenutak da je Novak nas. Tokom meca se dere, lomi rekete, opsuje nekog iz publike jer je ustao, uzviknuo aut ili slicno. A posle meca salje poljupce i zagrljaje. Kako se to zove? Meni licno zna da pokvari gledanje meca. A verujem i publici. Ljudi su platili kartu da se zabave gledajuci tenis u jednoj opustenoj i veseloj atmosferi a ne da gledaju kako se neko dere i lomi rekete. Novak bi morao da ima vise postovanja prema publici, bar onog profesionalnog, jer je ipak publika ona koja njemu trpa novac u mec, oni su njegovi klijenti. Nikad necu opravdati ruzno ponasanje ma koji razlog za to postojao. Kada bi svako iskaljivao bes iz sebe ne bi se moglo nigde izaci. U kaficu bi se stalno neko derao, na ulici bi se stalno neko derao, cak bi se i u crkvi neko derao. Remecenje javnog reda i mira bilo bi na sve strane. Dakle, Novak koji je zreo covek bi trebalo da zna da u javnosti nema deranja i iskaljivanja besa.

NbgDeki

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.

the show must go on

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.

Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
---…--
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 4. novembar 2018 11:26)

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!

nepobitne činjenice

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.

Django

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.

Home center vuk doo

pre 5 godina

X puta sam se zapitao sta je to sa ljudskim mozgovima kada takvu velicinu kao sto je Novak mogu da omalovazavaju i pljuju, momak zasluzuje status boga u Srbiji, jer on je posle Nikole Tesle najvece blago sto je Srbija ikada izrodila, pametnome dosta toliko od mene.

Pero

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.  
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 

Tako je legendo, čekić u ruke i u Ikarbus, popodne te čekaju parovi i zadruga. Tu je spas i smisao života! P.S. Nemoj ženu danas tući, nije zaslužila baš svaki dan.

Nono znam da citas ovo

pre 5 godina

I ja to kazem. Da nismo uporno kritikovali Nola da se mane Pepea i dokone familije ne bi se nikada trznuo. Lako je bilo Srkiju da napravi Noloa ali mi koji smo ga vratili sa stranputice takodje zasluzujemo da nam ispuni snove. Na primer da deo poreza placa maiki Srbiji?

Partizan 1917

pre 5 godina

Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.
(Miroslav, 04. novembar 2018 11:26)

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju.
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi?
Dao Nolo?

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Novak "veliki Srbin" koji juce na objektivu kamere poruku pise latinicom. Haos. Vise mi se cini da je iz neke susJedne drzave zapadno od Srbije.

Partizan 1917

pre 5 godina

Bas tako, pljuvaci su minijature mentalne i intelektualne. I moralne. Neko rece prvi posle Tesle. Zasto prvi posle Tesle, zasto ne prvi.
(Django, 04. novembar 2018 11:54)

Tesla nije Nolu ni do kolena,legenda laže da je Bog stvorio sve za 6 dana samo zato što mu je Nolo asistirao.

1.Bog
2.Nolo
3.Čak Noris

Banjica

pre 5 godina

Bolje bi ti bilo da se ne javljaš. Prodali ste licencu a terene ste zadržali. Misliš da je za tebe sve besplatno u Srbiji. Da li si platio astronomski dug za struju druškane. Vrati barem državi onih skoro 2 miliona evra u koje je država uložila u njihovo renoviranje pre nego ste ih preuzeli. Razumemo vašu bliskost sa vodjom ali vas to ne opravdava.

Zoran

pre 5 godina

Retko antipatican covek. Kao i neki drugi, ceo intervju mu je svadja sa zamisljenim protivnicima. Bolje bi bilo da se nigde ne pojavljuje jer ovako samo cini lose Novaku. Valjda je tata do sada napaltio sve sto je ulozio i to sa kamatom pa bi bio red da se ovom coveku skine sa grbace, prestane da ga blamira gde god se pojavi.

Vladojko

pre 5 godina

Nisam znao daga nevole ovo sa zapada moj komsija radi na zapadu i kae da djokovic nemora da placa porez srbiji zato sto zaradjuje van srbije od ove loptice sto prebacuje a kae i da djokovic placa porez srbiji zato sto ima neke kafice u beograd.daga vidim izvino bimu see sto sam tako mislio kazu i da je dobar coek i da daje puno u humanitarne svrhe,ako neko zna kad igra danas opet nek rekne napred nole napred nole napred nole nasa sreco

Srki s

pre 5 godina

Pa Novak je sam izabrao takav život od 4te godine života, teniski teren, reket, loptica i udri od danas do sutra. Svako je kreator svog života. u 40 godina imaće lepe uspomene na vreme mladosti provedeno na teniskom terenu. Ne znam uopšte mu ne zavidim ustvari meni ga je lično mnogo žao.

zile

pre 5 godina

Pa gospodine Djokovicu senior, vi ga volite (ko vam brani), i treba da ga volite, ali ne vidim zašto bih ja voleo i obožavao, samnom nema nikakvih dodirnih tačaka, čak mi smeta ova preterana medijska eksponiranja, ne može čovek na miru da udje na neki sajt, upali tv, prelista novinu, izadje iz kuce, otvori frižider ili rernu jer Novak iskače. A da pitam ŠTA ima Srbija od toga? NIŠTA! Sa Srbijom ima doditnih tačaka isto kao sa Zelenorska ostrva, niti živi u Srbiji, niti placa porez (kao svi gradjani), niti igra za Srbiju, ništa..to što daje preko fondacije (daje tudje ne iz svog dzepa) maze oči obožavaocima...obzirom na primanja više ja dajem sms-om. A tek što bi ga ljudi na zapadu voleli, pa ćovek je oličenje svega negativnog, pogledajte njegovo ponašanje samo na terenu, to je za svaku odudu a ne za voljenje. I pre bih rekao da ti zaslepljeni su u manjini..jer teško nama ako su u vecini.

milke

pre 5 godina

Zapad ga nikad neće voleti jer je bolji od njhovih miljenika i naravno jer je Srbin. Hajka koju zapad već tridesetak godina vodi protiv srpskog naroda je učinila svoje. Hajka je naravno iz političkih razloga.

Sinđa

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.

Ona stvar

pre 5 godina

Pojedinim izjavama je dao vise zla nego dobra svom sinu.Pojedini novinari su smanjeni zbog njegovog bahatog ponašanja,ali svidja mi se ova njegova izjava da neostvareni ljudi su najveći kritičari Novaka Djokovica.
(the show must go on, 04. novembar 2018 10:50)

Dodao bih da ga takođe neostvareni ljudi brane do smrti jer nemaju svojih uspeha pa se poistovećuju sa tuđim.

zile

pre 5 godina

@Mićum
Dovoljno je da kažem da ISTI PROFIL LJUDI GLEDA I NAVIJA ZA DJOKOVICA, VUĆICA I RIJALITI...toliko da su naprednjaci moji...a dodao bih i ove pevaljke što si naveo.

Bg

pre 5 godina

Pa zasto onda zivi na zapadu kada ga svi mrze? Jeftina propaganda porodice Djokovic. Mislio sam da Novak drugacije gleda na stvari od oca nazalost bio sam u zabludi.

NbgDeki

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...
(rade, 04. novembar 2018 11:20)

Ljubi te brat, idi procitaj danasnji tekst o Mesijevoj fondaciji.

Aleksandar

pre 5 godina

Inače na 14:25 Srđan kaže da je Novak uvažavan i cenjen gdje god da ode u svijetu i da ljudi više ne mješaju Srbiju, Sibir i Siriju. Baš je onako naslov pogodio suštinu svega i siguran sam da će ovaj članak doprinijeti da zapad počne više da voli Novaka, i da svim Srbima pošalju po kilu zlata.

Milan

pre 5 godina

Nemoj Srkija neko da dira, čovek koji je uložio toliku žrtvu i trud da bi stvorio ovakvog čoveka i sportistu zaslužuje ništa drugo nego ogromno poštovanje!

дечко који обећава

pre 5 godina

А исти живи, и плаћа порез у западном свету, који га толико мрзи.

Stefan

pre 5 godina

Hvala sto ste odgajili takvog sportistu i coveka. Ne mora niko da ga voli, voli ga srpski narod. Ne voli ga promil autosivinista iz razloga sto ga poistovecuju sa Srbijom, ali ga itekako postuju. Hvala jos jednom na junaku.

Una

pre 5 godina

Srdjane, budi ponosan na svog sina. Malo je roditelja koji imaju toliko razloga za ponos i radost. Biti najbolji na planeti u necemu, prevelika je to stvar. Uzivajte u uspehu i budite srecni.

nnnn

pre 5 godina

Ljudi koji ozbiljno shvataju komentatore članaka sa interneta su u velikoj zabludi. Među komentatorima su više nego u ostaloj populaciji zastupljeni oni koji kude, pljuju, omalovažavaju... jer ih u realnom životu niko ne sluša, pa moraju negdje da se istresu. Neki kude Novaka kao što bi kudili sopstvenog sina. Drugi ga kude iz zlih pobuda. Primjera radi, jedna na internetu vrlo uticajna grupacija "drugosrbijanskih" promotera (okupljena oko malih stranaka poput LDP i njima sličnih) van interneta je minorna, a Novaka ne vole iz istih razloga zbog kojih ne vole Srbiju. Na meti tih ljudi su osobe kao što su Novak, Kusturica... generalno uspješni Srbi. Kusturica ih recimo dovodi od bjesnila jer on, po poreklu bosanski musliman, je mogao snimati antisrpske filmove,a umjesto toga on se izjašnjava kao Srbin.

U Zapadnoj Evropi ne vole Novaka jer generalno ne vole ljude iz Istočne Evrope, a Balkan dođe kao neka crna rupa Istočne Evrope. Kad tome dodamo satanizaciju Srba, stvar postaje još gora. Što se američke publike tiče , oni su uvijek obožavali primitivce, pa odijum američke publike prema Novaku dođe kao kompliment.

Profesor BG

pre 5 godina

Novak je najbolji sportista Srbije svih vremena. Srpski narod je ponosan na njega. Ona manjina, koja ga ne voli, verovatno ne voli ni sebe.

Гиле

pre 5 godina

Kada ce ljudi da shvate da su nolobotovi i Vucicevi botovi isti ljudi?
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:20)
Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.

Zvonko

pre 5 godina

Svaka čast Srdjanu. Voditeljka malo smara, minimum 10 puta je pomenula kritike i kritike i kritike. Lepo kaže čovek to je manjina, ali ona je uporna.

Sima

pre 5 godina

"Njegova jedina kopča sa zemljom su društvene mreže" , pa što čovek živi van iste ako mu znači.Nije mu Srbija dala ništa pa čovek plača porez Monaku.Pa onda neka stanovnici Monaka navijaju za njega .Ima pravo Novak da živi gde hoće da plaća porez gde hoće, ali njegova porodica nema pravo da traži privilegije za sebe od države, a to stalno rade kao da su neka beda.

JPR24

pre 5 godina

Djokovic vredja publiku , decu sto sakupljaju lopte , ne postuje protivnike i to samo kada mu rezultat ne odgovara. Ako dobija onda glumi fer plej...
(Kiza, 04. novembar 2018 11:19)
A ti osim tastature ? Oš bunile ?

xxcx

pre 5 godina

@micun
A kakva je razlika izmedju Djokovića i npr Maje Berović (za koju prvi put čujem ovih dana jer se ne skida sa svih portala u poslednje vreme), a i sve ove navedene pevaljke? I on kao i one zabavljaju široku narodnu masu a usput pune dzepove, i on kao i one zaradjuju po belom svetu a ne placaju porez Srbiji, i on kao i one se ne skidaju sa malog ekrana i iz svih medija, i njega kao i njih neki vole a neki ne vole, i on kao i one je SVE šta ti padne na pamet. A ako njega MORA da volimo jer je iz Srbije, pa druže i one su iz Srbije, ajde voli ih, ne budi šovinista. I na kraju ako TI i JA ne volimo ove pevaljke, imamo pravo na to zar ne? E takodje neko ko ne voli Djokovica ima pravo da ga ne voli..ne razumem zašto MORA svi da ga volimo?

Author

pre 5 godina

Lepo i tačno objašnjeno za sve zlonamerne komentare! Bravo za svu žrtvu i rizik, pre neki dan sam napisao (tema je bila vezana za fudbal) da je jedini način da se stvore šamoioni žrtva, rizik i posvećenost jednoj jedinoj stvari. Novak je dobar primer za to.

Kompleksasi, na parove razbrojs!

pre 5 godina

Ali taj kompleks srba od zapada. Dok u realnosti, na zapadu ljude bas briga ko si i odakle si, bitno je da si posten i na mestu.

Jovan kasapin

pre 5 godina

Ne bi verovao da bar 30% Nemaca ne zna gde je Srbija. Vecina zna da je negde u evropi. Pazi ne neki Amerikanci kod njih procenat ide do 90%. Aj pitaj u Srbiji gde je Kambodza? Znace da je u aziji ali gde je? A veca i mnogoljudnija od Srbije. Ono jeste da nemaju Novaka Djokovica. To je kao kad se meni neko iz unutrasnjosti cudi kako ne znam gde je njegovo mesto koje se njemu cini veliko i bitno a ja ne znam ni da li je u Srbiji jedva da sam cuo za njega.

Stevo

pre 5 godina

Plačitevi svi koji pišete da Srđan šteti Novaku i njegovom imidzu. Srđan ga je stvorio, podnio najveću žrtvu, zaštitio ga od svih bjelosvjetskih prevaranata, vaspitavao ga sa ženom... I pogledajte gdje je Novak sada?! Ovo je pravi primjer zdrave porodice, primjer zdravog razmišljanja roditelja o svom djetetu...E onda se pojave ljudi koji ili nisu roditelji, ili još gore ako jesu ljute se na Srđana, kako smije, kako se drznuo da im kaže ono što jesu - nesposobni. I da stvar bude gora gluposti tih iskompleksiranih ljudi moramo čitati svi mi (ni krivi ni dužni).

Ranko

pre 5 godina

Morace da se pomire da ce biti najbolji u istoriji, to je sigurno... Kao sto je bilo sigurno da ce se Federer povuci pre 4 godine pa on dogura do 20?

rade

pre 5 godina

Nemate pojma koliko je Novak pomogao Srbiji i svom narodu kroz svoju fondaciju i razlicite akcije i zato ae uvek pitam da li su provokacije namerne ili proizilaze iz NEznanja ...

neko

pre 5 godina

Koliki covek mora da je skot, pa da u recenici "on je moje snove davno ostvario" vidi nesto lose, maltretiranje deteta itd.? Na skali od 1 do 10?

Misa

pre 5 godina

Novak je samo obican sportista. Cime se ovaj narod ponosi, svasta, dok naucnici i umetnici tavore u zapecku. A o njegovom ocu stvarno ne treba trositi reci. Sramota. A onda se cudimo dto je Srbija ruglo u svakom smislu.

marko_sthlm

pre 5 godina

Ako Đokovića ne vole na zapadu zašto se onda on sa tog mrskog zapada ne vrati da živi u Srbiji?

Zar mu ne bi bilo lakše da živi među ljudima koji se za njega "mole i pale sveće" nego na zapadu gde ga ljudi ne vole?

Dilema....

niko o nečemu

pre 5 godina

Zvonko@ >>
Koja crna manjina?
Na koji nivo je bio spao jedan takav šampion kao Đoković??
Da ga pobeđuju i podsmevaju mu se ispodprosečni igračići??
Da nije mogao da prođe drugo kolo na turnirima??
Da je postao senka koja hoda??
Gde je tada bio "veliki" tata Srđan??
Nešto ga nisam viđao u loži??
Sve što se tada dešavalo sa Novakom neodoljivo podseća na čuvenu priču o carevom novom odelu!
Niko nema petlju da kaže da je Novak pogrešio,skrenuo malo sa pravog puta,da je ispaštao,ali da je uvideo tu grešku i ispravio je..
Licemerje je negativna osobina kod ljudi i niko je ne voli.

Sinisa

pre 5 godina

E ovo mu je ziva istina,citiram...
"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

antiDebil

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)

Zapadni svet mrzi sve. Sve gleda kao svoj plen za pljacku. Cela politika, ceo smisao zapadnog sveta je ukrasti, opljackati, porobiti i to je to, tu se cela prica zavrsava. U poslednjih 50 godina su poceli da razvijaju tehnike kako im se sto manje opirati, kako da te oni pokradu i da ti usput objasne zasto je to dobro po tebe. Zasto se ljudi ne osveste i zasto im ne j.bu sve po spisku, to vec ostaje misterija. Morace jos neko vreme da prodje da bi se to dogodilo !

Marko

pre 5 godina

Mislim da ga kritikuju uglavnom zato sto im se smucilo da ga siroke mase i mediji dizu u nebesa kao da je neki narodni heroj i pronalazac, a on samo udara lopticu. Ljudi sa dvocifrenim IQ-om ne shvataju da on ne podize ugled Srbije, ne dovodi investitore i kakve jos sam budalastine citao... Inace boli me uvo za njega i tenis, a mislim da je dobar momak i ne zelim mu nista lose.

NbgDeki

pre 5 godina

NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore. 
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.
(Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!, 04. novembar 2018 13:04)

Bas sam sada skupio lisce u dvoristu. Hvala sto brines.

C i n i k

pre 5 godina

Novak je pravi sampion.A sto se tice "ljubavi" na zapadu,to je prenaglaseno osecanje kad je sport u pitanju.Ljudi na zapadu vas postuju i cene ako ste marljiv i vredan, i to je tako,a ljubav ostavljaju za svoju porodicu. Nzn sta bi mi sada,da o Novaku pisu knjige i snimaju filmove?
Ne treba tako da se ponasamo,nismo mi jedini na ovoj planeti.

Ikarbus Yilong Vucic ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!
(ccc?, 4. novembar 2018 11:25)

Sve sto imam kao i vecina stanovnika Srbije. 10% mu ne bi okrnjilo bogatstvo a sa dobrim timom bi i zaradjivao novac. Mnogi bi dobili posao pa bi ga jos vise voleli. Jedan od najpoznatijih Francuskiih glumaca je prezren jer je uzeo Rusko drzavljanstvo da bi izbegao visoke poreze za bogate u francuskoj.

NbgDeki

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.
(Milan, 04. novembar 2018 11:08)

Ljudi koji ne znaju gde je i sta je Srbija su neobrazovani i neuki. Ova drzava ima istoriju o kojoj 90% planete moze samo da sanja. Taj sto je za Srbiju cuo jer je Djokovic prvi teniser sveta je od knjiga procitao ”Jezevu kucicu".

feelings

pre 5 godina

Ja sami iz one manjine sto je kritikovla. Medjutim, Srdjan treba da razume i frustraciju nas Srba koji smo se malte ne kleli u Noleta, a onda je on bez i jednog objasnjenja krenuo da nas ostavlja same. Iz razocarenja smo bivali emotivni, a ne zato sto nismo vise voleli Noleta. Uvek smo ga voleli, uz srce nacije je zarastao i niti on moze bez nas, niti mi mozemo bez njega. I supruznici, roditelji, prijatelji... kazu u efektu nesto pogrdno jedno drugima, ali ne misle tako.

Tina

pre 5 godina

Kada bi tata manje pričao, sinu bi bilo mnogo lakše. I dalje ga svadja sa pola sveta, bez potrebe. Novak je No 1 po svemu, neka mu ne "pomaže" otac, ko boga ga molimo!

bot Bole

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)

Mirises mi na gospodina koji samo cita tabloide... Ukucaj na Google Fondacija Djokovic.
Idemo danas po jos jednu titulu....
IDEMOOO BREEE

Rod Serber

pre 5 godina

Mi smo Srbi i srpskoga roda.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve komsije i autosovoniste.

Novak se nece smiriti dok sve rekorde ne poobara.
Srdjan Djokovic 04.11 2018

Pozdrav za sve.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Ne volim Srdjana ali lepo je objasnio. Pojedinci iz samo njima znanih razloga toliko nipostavaju Novaka iako je zaista jedan od nasih najuspesnijih sportista i najvecih ambasadora. Pri tome nikad nista lose i neprimereno nije rekao ili uradio da bi se tako ophodili.

duledudule

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
eto bravi matori.svako u zivotu ima neke ciljeve ka kojima tezi.tebi je ostalo jos da se iskenjas pa ces biti na vrhu.imas opasnu dijagnozi po tvojom komentarima.sta radio si kao konobar(nemam nista protiv konobara ja sam barmen)u "Novaku" pa ti Srdjan dao otkaz?dobio te novak 1na1 kad ste bili mali sta?

Milan

pre 5 godina

Dobro rece covek da se sada zna gde je Srbija i da se vise ne mesa sa Sibirom ili Sirijom. Neverovatno je koliko je Novak promovisao Srbiju u pozitivnom svetlu.

igor

pre 5 godina

Covjek je prosjecan otac koji je preusmjerio sina u pravom trenutku i pomogao je kroz treninge i sport da se stvori jedna kompletna osoba koja je medju najboljim sportistima svih vremena a istovremeno brizan otac i muz koji voli svoju domovinu kakva god da je, ne treba covjeka osudjivati na svaku njegovu rijec on je prosjecan srbin i ako je njegov sin takva velicina ne mora se smatrati da svi u familiji njegovoj takvi, covjek treba odati postovanje zbog Noleta i to je to!

boban

pre 5 godina

nikada necemo imatitakvog gosoodina,pobednika i predstavnika drzave kao njega.Budi zdrav i ponosan zeli ti sve najbolje u zivotu,tebi i tvojoj porodici .

Jumko

pre 5 godina

Procitajte jos jednom komentare od 2016. do 2018. Tzv. hejteri su bili dosledni, ali kivne djokovicevce je trebalo istrpeti! Nisu se mirili sa padom ljubimca pa su ga zestoko pljuvali, kao i njegovu porodicu! Nisu to, prijatelji moji, bili ni susedi, ni mrzitelji, ni hejteri, ni promaseni zivoti, nego vi koji ga sad dizete u nebesa!

Dejan

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.

Beograd

pre 5 godina

Sve je dobro dok ovaj cuti. I Novak bolje funkcionise kad on nije u publici. Mislim da je i Novak toga svestan. Zato umesto Srdjana u boksu njegovog tima mu je stric i idu rezultati. Zato Srdjane setaj svoju gospodju a sin sa druge strane neka nize uspehe i osvaja titule. Imamo i primer Nadala gde mu je stric desna ruka i trener kao i ranijih godina Maratu Safinu.

djuki i zole

pre 5 godina

Na pomen njegovog imena uvek mi je u glavi slika kako ponosno pusi tompus pored Ivice Dacica. Na ruci zlatna cuka i brojanica. I vi ljudi dozvoljavate sebi da pomislite da je on za nesto u pravu. Jako tuzno.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:17)

A tek sto ima uticaj u Beogradu!
Moze mu se.

Babylon

pre 5 godina

Za one koji se pitaju zasto ne zivi ovde, prvo i osnovno, sa turnira zaradu porez placa u zemlji u kojoj se odrzava turnir. Drugo, porez od sponzora bi morao da placa ovde u Srbiji da bi se ova balavurdija na vlasti vozila u dzipovima, meckama i ostalim alama od 100.000 + evra dok vi cekate gradski kokosinjac tojes prevoz. Ovako taj porez ostaje njemu a on ulaze u fondaciju i pomogao je toliko skola, vrtica i ostalog bitnog ZA NAROD a ne za gorespomenute na vlasti.
Novak Djokovic je nas ponos. Ko to ne vidi, slep je od svoje zlobe i zavisti.

e

pre 5 godina

Eto, ja volim Novaka, nisam grobar, ne volim Vučića, zvezdaš sam i u pravu je Srđan da nas svet ne voli. Pre rasturanja Jugoslavije a nakon krvničkog bombardovanja i pogibije mnogo dece, žena i muškaraca i sam se uverio da nas mrze i ne žele bar da se izvini za svoj greh.

zoran

pre 5 godina

covek ne prica istinu da je verovao u njega da ce se oporaviti , sirok pojam pa sto mu je onda svaki dan pricao da batali tenis. mogu da ga razumem kao oca da gleda sina kako se mucii pati ali on je verovao!!!! drugo zapad ne voli novaka to nije istina ne sudi po par stotina ljudi na tribinama da ga ne vole nije istina. slojevi koji nisu toliko imucni da priuste sebi karte od par stotina eura ga vole i volece ga do groba. a njih je mnogoooo vise

Dr. Federer

pre 5 godina

Novaka ne vole zato sto je iz Srbije, a mi Srbi smo najpametniji najmudriji, najjaci, imamo najbolje dokrote, strucnjake, sportiste, mi smo nebeski narod, imamo najbolje rijaliti programe, najbolje pevacice, starlete... Problem je sto zaista veliki broj ljudi misli tako.

Miko

pre 5 godina

Ma boli me uvo sto ga zapad nevoli.bitno je da ga mi volimo , da obara rekorde ,da osvaja turnire i da bude najbolji teniser svih vremena.

MunzeLjux

pre 5 godina

U satanizaciju Srbije je preko najjacih svetskih medija potroseno na stotine miliona dolara iz nekih nama nepoznatih razloga. Novak sistematski kvari tu ruznu sliku koja je napravljena o nama i njima je cilj, ne da ga potpuno zaustave, ali da ga drze iza zapadnih tenisera. To sto se neko u komentaru potpise sa; Janko, Marko, Petar ili Jovan, ne znaci da se ne zove drugacije i da ne pise takve zlobne komentare po necijoj narudzbini. Sta su botovi, mi bar dobro znamo. Meni je tuzno kad na Vimbldonu vidim da gledaoci masovno navijaju protiv Novaka, a tom ludilu se pridruzuju i tamnoputi ljudi da bi se sto bolje integrisali u britansko drustvo. Ne shvataju da Novak predstavlja i bori se upravo za njih i za njihove opljackane i siromasne narode i drzave iz kojih su dosli na zapad.

Cezar

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!

oladite malo

pre 5 godina

@Zago®
Kako je u toj istoj Nemackoj prosao Ozil koji je globalno veca faca od Novaka,ovde Novak da udari kolima nekoga ljudi bi okrivili zrtvu,bukvalno nigde se jedan po svim merilima ne preterano bitan individualac(sport je ipak samo zabava)ne velica do te mere kao Novak ovde,i nekima je i to malo,ovde jos samo naziv Srbija nisu promenili u Novaklend

bruka

pre 5 godina

Novaka ne vole ne zato što je Srbin već zato što izaziva publiku. Njih na zapadu a i bilo gde drugo u svetu boli uvo odakle je bilo koji teniser. Čemu ono na kraju da vas sad čujem, a posle šalje ljubav. U svakom slučaju čovek je car i trebalo bi da ga malo manje pogađaju reakcije publike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 4. novembar 2018 13:49)

Pa kad navijaju protiv njega ceo meč (a on je najtrofejniji teniser mastersa u Parizu) iz tog razloga je bilo da vas čujem. Potpuno legitimno. Publika US opena 2015 ga je uništavala celog meča, ali on je opet na kraju meča pohvalio, rekao sve lepe stvari, a nije trebao uopšte da ih pominje. Onakvo ponašanje prema njemu je stvarno čista nekultura, a zbog toga će vladati još 5 godina najmanje, taman toliko da pocepa sve moguće rekorde.

Kako bi ti reagovao da se ponašaš fer i korektno prema svakome a oni ti aplaudiraju kada odserviraš duplu.

nnnn

pre 5 godina

Zar i tu Brute bote?!
Mo'š mislit, Srbi vazda svuda ugroženi, pa jedan od glavnih razloga šta mrze Srbe je upravo tvoj voljeni vrhovni komandant!
(Cezar, 4. novembar 2018 12:48)

MOžda bi trebalo nešto da naučiš pre komentarisanja. Glavni razlog mržnje prema Srbima je antisrpska propaganda devedesetih u koju je uloženo mnogo novca i rada propapagandističkih agencija i čiji se repovi i danas vuku. Delovi američkog dokumentarca o toj propagandi i njenim užasavajužim efektima:
https://www.youtube.com/watch?v=n5hk7zV3Yok
Drugi razlog animoziteta prema Srbima bi se mogao uklopiti u animozitet Zapadnjaka prema ljudima iz drugačije kulturološko-civilizacijske sredine (Istočna Evropa, Balkan...). Nikad neko kao što je Novak neće biti opšti miljenik zapadne teniske publike.

mikula

pre 5 godina

zar je dotle doslo srdjane da se citaju komentari na drustvenim mrezama?!to jedan vrhunski sportista sebi ne sme da dozvoli da ga pogadjaju zluradi komentari jer to znaci da je sujetan ..mnogo!!mi pravi navijaci ga volimo i kad dobija i kad gubi..njegova zena treba manje da se bavi netom i manje da ga zraci ko je sta napisao ..toliko

adagio

pre 5 godina

Svaka cast i jos puno uspeha ti zelim Novace..da mi priredjujes radost kao sto to svaki put uradis kad se pojavis na terenu!Hvala!E sad se obracam onom drugom delu populacije koja ima uvek nesto vise da kaze sve u vezi Novaka.Mozda oni misle da imaju za pravo da kritikuju ali ja licno mislim da svako ako podje od sebe i pogleda se u ogledalo bi trebao porwd svoje krsne slave ako je slavi ili neceg drugog vaznog u svome zivotu da pocne da na Novaka misli kao o onekom svecu..jer on to zaista i jeste!!!Svi se o Teslu otimaju a Novak je Srbin od glave do pete...ako se ne slazu sa mnom mogu slobodno da nastave da zive svoje jadne zivote i da velicaju one nesretne fudbalere koji nista nikada nisu uradili niti ce.Toliko.

Miroslav

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)
------------------------------------------------------------------
Gospodine, vi to iz ličnog primera govorite. Vi ste 10% vaše zarade uložili u svoju zemlju?! (mislim 10% je 10% kolika god da vam je zarada. Nije fer olako raspolagati tuđim novcem, a za svoj se stisnuti). Ja znam da je Novak renovirao neke škole i dečije ustanove po Srbiji. Značajno više od mene i dosta mojih drugara, a pritom sam školovan i zaposlen u Srbiji, a pritom i stariji od njega. A da i porez te zanima, da duguje negde porez, poreska služba bi mu bila za vratom. Ja nisam čuo da ga negde jure za porez.

Vlado

pre 5 godina

Ko koga voli je licna prica.
Sa druge strane kad drzavi ide lose
onda se tuzna prica svodi na sport.
A to je uspjeh pojedinca a ne drzave.
Hljeba i igara.
Bacuska je u zivotnoj formi.
Moze iznenaditi Noleta.

Pero

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!

lola

pre 5 godina

Hvala Bogu na Noletu, neprocenjivo je da naša deca, u ova vremena, imaju prilike da gledaju takvog viteza, pametnog, dobronamernog i odmerenog dečka... Filozofski je teško shvatljivo da je on na nivou mudrog starca od 7o godina, a njegove reakcije u mečevima su reakcije tigra u areni, i to je sve ok...

Darko

pre 5 godina

Nije tačno da ga ne vole, naravno, ne mogu da ga vole kao svoje, ali su uvek više nego korektni. Pravo pitanje je zašto ovde ima dosta onih koji ga ne vole? Zbog poreza? Nije SNS? Frizura? Ne veruje da je zemlja ravna ploča? Šta? A da! Nije Srbenda sa slamom u glavi.

Mito

pre 5 godina

Svaka čast Srđane. Verovao sam i verujem u Noleta (ja sam onaj deo Srbije koji uvek verovao u Noleta), ne zato što sam neuspešan, već baš zato što sam se ispunio u životu i karijeri i što njegovi uspesi koji su u svetskim razmerama mene ohrabruju zbog dece u Srbiji (a takve dece u raznim oblastima je sve više). Pošto sam mator i sa operisanim srcem, sinoć nisam gledao treći set, ali posle njegove brilijantne pobede, gde su dva velikana igre prikazali sve, na povrat sam pogledao pobedu. Napred Nole, ti si bio, kao i mnogi naši vrhunski sportisti ideja vodilja mladim generacijama. S poštovanjem

marija

pre 5 godina

Novak je retka a velika radost za gradjane Srbije, Srdjane.
Naš Ambasador.
Kad su teška vremena ljudi se zagledaju u zvezdu i bude im bolje, slave uspeh Novaka od srca i sa ponosom.
Na organizovane zlobnike ne treba trošiti ni vreme ni reči, nisu oni tu ni slučajno, ni iz ubedjenja. Nebitni su.

Budite ponosni,
za sve ovo zaslužna je njegova porodica i hvala Vam.

Niko

pre 5 godina

Postovana Redakcijo ,
Postovani Novakov Oce ,

mogu samo reci sve najbolje kako za komentare Novakovog Oca kao i Vase ...
sve najbolje zelim ,kako Novaku tako i njegovim Roditeljima. Retko vidjena zdrava i dobra uspesna srpska porodica koja je samo svojim radom , znanjem i trudom postala Atribut Srbije .
Izuzetno mi je drago i s ponosom uvek /zivim i radim van Srbije/ napominjem ko sam a znak raspoznavanje je Novak Djokovic , zamislite koja je to cast imati Novaka kao zemljaka .
Divna , skladna porodica kojoj novci nisu udarili u glavu i ne podlezu jevtinoj dnevnoj Srbijanskoj politici niti nekim novokomponovanim "zabavama" na Srpskim Televizijama.

Puno zdravlja i srece zelim Novaku i njegovim Roditeljima , njegovoj porodici ,
uz jos mnogo uspesnih pobeda ,

Nikola J. V.

tija

pre 5 godina

Bitno je da bude uzor nasoj deci ciji roditelji ne vide svetlost na kraju tunela. Mi na zalost svakom heroju prvo odsecemo glavu, opevamo ga u pesmama i na kraju napravimo svetca od njega.

duledudule

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne. 
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59) 
Imas emisiju iz 2003ce godine sportska galaksija,kada gospodin Novakov otac i golobradi Novak grebu i mole nekoga iz ove drzave da ulozi u decka,pazi ne prose nego ti pricaju da ce sve ulozemo biti vraceno kroz nagrade u turnirima i tako to...Mislis da se neko javio?Zvale ga druge drzave da igra za njih.Ti ljudi ciste savesti mogu da...(kad bi napisao nebi mi objavili komentar a ima veze sa tušem..)..po svima bez ikakvog razmisljanja.Upornost se isplatila i svaka im cast na tome.

Ivan

pre 5 godina

Da budem potpuno iskren, više volim da gledam Đokovićeve mečeve nego pečenje da jedem :)
Mi trenutmo nismo ni svesni kakvog vrhunskog sportistu, GOAT-a imamo i koliko treba da budemo ponosni.
Ali takvi smo, mnogo kasnije nam dođe iz d... u glavu, ali će doći.
Nole, samo napred, nemoj se smiriti dok sve Federerove rekorde ne oboriš!!!
Dok je tvoj narod uz tebe, ne treba ti nikakva veštačka ljubav Zapadnjaka.
Oni ni same sebe ni svoje najbliže ne vole, samo novac i moć.

+MAKSIM

pre 5 godina

Novak je toliko odraslo "dete", da je degutantno da se tata upliće u medijski život svog sina. Sigurno mu ne doprinosi. A ako mu je do sopstvene promocije - tek nije u redu...

Mare

pre 5 godina

Nije istina da Novaka ne voli samo na Zapadu.Imao je priliku nedavno da se uvjeri da i u Šangaju,koji je kinseski grad,da Federer i tamo u odnosu na njega ima daleko veći broj fanova,a tako je i u Indiji i u Japanu. On je juče u jednom trenutku svojim ne baš primjerenim ponašanjem pokazao svoje pravo lice i mediji su ga zbog njega kritikovali,ali vi o tome ne pišete.On jeste vrhunski teniser i tu nema spora ,ali u istovrijeme mnogima je jednostavno antipatičan.
(nepobitne činjenice, 4. novembar 2018 12:05)

Da tako kazu za vecinu Hrvata, tj Balkanca u Dublinu. Prosto ste im antipaticni. Samo vi ne pisete o tome.

Иван

pre 5 godina

Ово што прича Срђан Ђоковић је све на месту.

А што се тиче Запада и Нолета, колико год мени Дуци Симоновић био симпатичан, он греши у томе што напада Новака и изједначује га с капитализмом. Ђоковић је за нас много више од тога. Ако погледамо ко се од наших људи и уопште незападњака кроз историју прославио у свету, видећемо да постоје три модела:

1. модел Вука Караџића (данас Бреговића), лик који промовише наше вредности у свету радећи у интересу Запада,

2. модел Николе Тесле (данас Кустурице), лика који је радио за Запад, па му окренуо леђа, али је довољно велик да остане славан,

3. модел Новака Ђоковића, шампиона у нечем индивидуално резултатски мерљивом и широко популарном (спорт, и то тенис).

Новак је, дакле, једини са ових простора који је икада успео да буде без дилеме најбољи у нечему светски престижном (по мени је Кустурица био међу најбољих 5 синеаста 1985-1995, али то није мерљиво), једини је икада успео да наруши културни стереотип о доминацији западног света и наравно да је због тога велика сметња Западу.

А Дуци заборавља да се нико се никада није нашао у Новаковом положају! Нико никада није имао такво бреме на леђима. Костелићева - скијање је популарно у мањини света: Лендл - лош на трави; Кличко - није победио ниједну легенду бокса... Могао бих да набрајам до сутра. Имајмо разумевања зато за Новакове грешке и учимо и његовог примера.

И да, име Новак означава човека који се нашао у новој средини. Случајно или не.

NbgDeki

pre 5 godina

I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.
(Lidija, 04. novembar 2018 13:00)

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora?

svargla,ne spargla

pre 5 godina

Sta god rekao izaziva reakciju,ali ja bih voleo da se moj otac trudio oko mene kao sto se trudio Srdjan.Zamisli mogu da kazem moj sin je najbolji u istoriji tenisa,puno srce bi mi bilo.

Novak, jedan, jedini

pre 5 godina

Nema mesta mržnji prema Srdjanu. Samo on zna kroz šta je prošao da Novak dodje do ove pozicije. Lako je sada sa strane mudrovati šta i kako. Cela Srbija treba da bude ponosna na Novaka, nismo svesni koga imamo. Ali ni najmanje..... Tako da Srdjan ima puno pravo da iskaže svoje mišljenje.....

Zago®

pre 5 godina

Cinik
Vidis,ovde u Nemackoj,Zvereva dizu do neba.Kada dodje do finala,nekog turnira,manjeg.A,nije jos ni dosao do polu finala nekog GS-ma.Zverev jos i nije Nemac,pravi.Zemljaci moji,niste ni svesni kakvog sportistu imamo.Mozda je i ono,da pojedini Srbin ne prasta uspeh.?
Lep pozdrav zemljaci.

Nole,idemo do kraja!!!

PS.Malo vise paznje na Ekologiju da se obrati.

Pedja Valjevo

pre 5 godina

Na zapadu mrze Srbiju i srpski narod. Lepo je to govorio Predsednik Vučić u mnogo navrata. I evo sada potvrde i od gospodina Đokovića.
(Sara, 4. novembar 2018 11:56)

Zaboravila si da pomeneš da je Vučić veoma zaslužan za to.

Mirko

pre 5 godina

Eto lepo čovek kaže da ga zluradi komentari nipodastavaju. Jumko, bodibond, otan i ostali oladite malo. Možda porodica Djokovic cita vaše komentare.

Beograđanin_u_Parizu

pre 5 godina

Ja se kao Bošnjak ponosim Novakom,ne mogu da verujem da neko može da pljuje po njemu i rezultatima ,ne moraš da ga voliš ali ne moraš ni da ga pljuješ,da nije njega verujte mnogi u svetu ne bi znali za Srbiju!

dale

pre 5 godina

Nije sto ga ne vole nego je zapadni svet normalan i tacno vidi ko je kakav covek..To sto su ovde neki zaslepljeni i od njega prave bozanstvo je stvar za posmatranje..Na zapadu ljudi imaju svoj zivot i ne ocekuju od jednog sportiste koji igra za svoj dzep da im pobedama udeli malo radisti, ljudi na sport i sportiste gledaju kao na zabavu i igru koja je totalno sporedna stvar u njihovim zivotu, ovde cujem pojedine da Novaka vole vise nego svoju decu. Ali ovde sve sto je normalno odavno vise nije..i napadaju se ljudi koji nisu inficirani virusom zvani Novak Djokovic.

Goki

pre 5 godina

Novak je promenio sliku Srbije u svetu, mnogo dece "naterao " na sport i zdravo razmišljanje i spasio ih parova i zadruga...,dao nadu i pokazao put hiljadama ljudi da shvate i izbore se,i nama običnim građanima pregršt radosti osvajajući turnire širom sveta i iste nam posvećujući i predstavljajući se uvek kao jedan od nas! Nemojmo nikad to zaboraviti!
(Pero, 04. novembar 2018 12:17)

Da, da, kako da ne! Sve cveta slika o Srbiji po svetu. Koje lupetanje. Nit je nekog briga za tenis, a pogotivo za tamo nejog Djokovića ili Srbiju. Ima svet ozbiljnijeg i lepšeg posla od dizanja u nebo jednog tenisera.

slaviša šmigič

pre 5 godina

ima ovde jedno 5 ljudi poput jumka i otoma koji uzimaju različite nikove i šalju od 5 do 10 komentara kada je reč o novaku posebno jih boli jer jim lupa sve one hrčke poput čiliča i čoriča neki i neznaju da su to iskompleksirani hrvati ja neverujem,da su grobari.gotovo,da nema srba koji ne navija za novaka dosta nam je pokazo snimak bake kako u finalu navija za novaka,hej bake od 80.godina navija i skače za novaka, da znamo se hrčki.

Polo

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.
(Red, 04. novembar 2018 12:31)

Igrao sam kladionicu. 10 razlike mi tim vodi minut i po kraja. Cekam ih za velike pare. Protivnik ih stize i pobedjuje sutom u poslednjoj sekundi. Bio sam u kladionici ni rec nisam izgovorio. Ko sam ja da se derem tamo i uznemiravam ostale goste i radnike. Izbacuj emocije mirno, pogledom u nebo, hvatanjem za glavu, mirnim i tihim komentarom bez vredjanja drugog ja tako to radim a deranje u 4 zida. Kad bi svako izbacivao emocije na javnom mestu kao Djokovic stalno bi bilo remecenja javnog reda i mira. Da li bi tebi bilo prijatno da odes sa drustvom na kafu da se opustis a tamo neki ludak na svakih 5 minuta psuje udara o sto i lomi case jer ga nesto nervira pa ispoljuje emocije... Nekulturu cu uvek osuditi pa dolazila od najrodjenijih

IntruderBrokoli

pre 5 godina

Podrska porodice je sve na svetu! A ja sam srecna I uzivam u Novakovim uspesima I drago mi je da zivim eru sa njim. Uvek svim srcem uz njega, kao I moja porodica.

Aleksandar

pre 5 godina

U principu, čini mi se da je tačno sve što ocaj čovek priča-makar po mom skromnom mišljenju - mišljenju čoveka koji prati Novaka.
Pratim Novaka upravo zato što je pokazao da se može, upornim radom. Pokazao je svima nama, 'običnim Srbima', gde je granica...

Ja lično nalazim inspiraciju i snagu u tom momku, kad je meni teško. Hvala mu na tome.
Srdjan je u pravu, bilo je negativnih komentara tokom nedavnog pada Novaka. Ipak, to je manjina. Ponekad glasna. Ali daleko daleko manjina...

nele

pre 5 godina

Novaku hvala do neba. Promovisao je Srbiju na najbolji nacin kroz sport. Ali aman vi oko njega , daj pustite nas na miru. Jelena je najvise zasluzna jer nije mogla da se nosi sa njegovom dominacijom pa je gnjavila zeleci da postanemo "globalisti" a vecina zeli tradicionalizam.
I to sto ste mu svi pomogli oko tenisa , o tenisu cu slusati i klanjati vam se, al za ostalo se bre skinite . Novak takodje to da razume, tenis naklon, ostalo prepusti ljudima iz tog miljea. Pa i u humoru, da.
Novace ja znam sinu da recima pojasnim kako da nadmasi Hamiltona al je nisam je vozio. Moje zelje ...
Cepaj bajo samo cepaj taj tenis.

na tarabi svasta pise

pre 5 godina

A gospodin je, sta: kulturni radnik, psiholog, fizicar ili kuvar sa medjunarodnim iskustvom? Meni vise izgleda kao nebitna faca

Vujak

pre 5 godina

Evo, ovaj intervju i nacin obracanja je ono zbog cega neki ljudi ne gotive Djokovica. Taman mislis da je resio situaciju sa familijom, ali ne... recenica “najtezi trenutak je bilo njegove stvaranje” treba da kaze da je Srdjan uradio najtezi posao a Novak sada samo ubira plodove ocevog mukotrpnog rada.
(Zmajognjeni, 4. novembar 2018 10:56)
Sta oces da kazes da bi Novak bio tu gde jeste, da mu otac nije uslisio zelju da trenira tenis, posvetio se njegovom teniskom napretku, uz razna odrizanja finasirao mu treninge i sve sto ide uz to.

Hmm

pre 5 godina

(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Uložio je više nego što ćes ti za života da uložiž.I ne samo ti,nego i tvoja porodica uža i šira i i prijatelji i komšije i tvoji potomci...
Znam,lakše ti je da slažeš sebe...

Postovanje!

pre 5 godina

Ja Novaka zaista tako dozivljavam, kao brata. Odgledao sam sve njegove meceve koje sam mogao, a mogu slobodno reci da je to nekih 80-90%. Prozivljavam sve sa njim tokom meca, bilo je tu suza, nerviranja, svega, ali najvise radosti. Srecan sam sto zivim u njegovoj eri, i sto imam tu privilegiju da ga gledam, ljudi nisu ni svesni kolika je to pre svega ljudska a onda i teniska gromada. Jedino sto ce mi mozda biti zao jeste sto necu moci da ga gledam na nekom vecem teniskom turniru, masters serije 1000 ili neki grand slam. Nole, veliki pozdrav iz Srbije, znaj uvek da te narod voli i da je velika velikaaaa vecina uvek uz tebe!

Runner

pre 5 godina

Za zapadni svet koji ne voli Novaka samo se treba podsetiti stihova one pedme Bijelog dugmeta: "Sta bi dao da si na mom' mestu? Da te mrze a da ti se dive!"

Srđan NS

pre 5 godina

Novače,bićes najbolji teniser svih vremena,želeli to neki ili ne,voleli to neki ili ne.Federera je zapadna štampa godinama mazila,kovala u zvezde i ugađala mu.Posle jučerašnje izjave bivšeg direktora Roland Garosa,vidi se i da su mu i uslove na turnirima prilagođavali samo da bi pobeđivao.Posle ovog priznanja,Federer više ne može da bude največi.Verujem da se to radilo i na drugim turnirima i da to Federer vrlo dobro zna samo se pravi"grbav" što bi naš narod rekao.
Tvoj put je od početka bio posut trnjem.Zato ćeš i biti najveći.Treba ti samo strpljenja i zdravlja i doći ćeš do cilja.Siguran sam da ćeš uspeti u tome.

Radovan III

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NbgDeki, 4. novembar 2018 11:53)

Sve si ti to svojom voljom uradio sa svojim životom junačni mladiću, pa sad lečiš svoje frustracije preko Đokovića.

pepo

pre 5 godina

Novak ne da ne najbolji spottista Srbije svih vremena vec i Balkana i sire. Prijeti da bude najbolji u istoriji u sportu koji je izvorno zapadnjacki i.oni ga tako svojataju. I zamislite jedan sportista sa primitivnog Balkana najaci u istoriji.
Zato Novak naprijed, 99,9 posto Srba te voli i.podrzava istinski.
Ovih 0,00001 posto.je otpad naseg naroda

(Vlast)a

pre 5 godina

Svom detetu i hraniocu biste vise pomogli cutanjem.
Novak igra odlican tenis,ali mu je ponasanje diskutabilno,ljudi to primecuju kako na zapadu tako i na drugim stranama sveta.
Gluposti tipa:pale svecu za Novaka...je nepoznavanje vere i nepostovanje tog istog Boga-pod pretpostavkom da postoji.Da li stvarno mislite da u ovom svetu jada i nesreca Bog nema pametnija posla nego da ispunjava zelje Novaka a zaboravlja gladne u Jemenu.Ili su mu drazi oni u Saudijskoj Arabiji,uprkos divljackom ubistvu novinara?
Živim u Srbiji,ali ne navijam za Novaka,a vas smatram delimicno odgovornim za to.Patriote i vernici,sledbenici partije na vlasti i svega sto donosi zaradu,a nama ni najmanji porez da uplatite?!Osim sto se igramo sa fondacijama.Poput Dragice Nikolic,Divca,Sapica i ostalih:vise para vama manje onima u nevolji,uz konstantnu reklamu klanu Djokovic.Ako je i od boga,mnogo je.

NbgDeki

pre 5 godina

”Tamo gde zivis, tamo ti je domovina.” Ljubodrag Duci Simonovic
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:32)

Greska, rekao je da je domovina tamo gde placas porez, izvinjavam se.

bili andol

pre 5 godina

Novak Djokovic se u Srbiji velica do granica PATOLOGIJE,10 godina drugi sportista za Srbe ne postoji,o njemu se vise pise nego o svim ostalim zajedno pa puta 1000,daju mu se nadljudske osobine samo zato sto je dobar u svom poslu,dok se drugi najstrasnije pljuju kada otkazu reprezentaciju njemu se cuti,dok se drugi najgore osudjuju ako imaju vezu sa vlastima i Vucicem,njemu se najveca povezanostost od svih precutkuje,dok se drugima uvek spocitavaju Olimpijske igre i neuspeh na njima cak i kada postanu svetski prvaci,njemu se jedino ne zamera.Dok se drugi,kada se kritikuju to rade bezobzirno,kod Novaka ljudi to rade bojazljivo uvek naglasavajuci dobro uradjeno u karijeri,a hejteri koje ovaj svako malo pominje nisu nikakvi ljubomorci vec njegovi bas najveci fanovi,razocarani ondasnjim njegovim igrama.Nazalost,ovde se bukvalno kada je Novak u potanju stvara atmosfera kulta kao u Severnoj Koreji,svi moramo voleti Djokovica,i to nije slucajno,njegov lik i delo se ovde koristi da bi ljudima skretali paznju sa svakodnevnice,ljudi ziveci njegovu bajku zaboravljaju na surovu stvarnost,druga stvar opsesivno navijanje za Novaka jeste mera "dozvoljenog" patriotizma naroda,dok smo nabrijani na sportsko navijanje cutacemo na Kosovo i na druge stvari gde treba da bude iskazan taj patriotizam.Zato se i Novak ovde "zaliva" kao cvet,zato i veliki vodja kaze "napadajte mene a ne njega",politicarima je Novak kao od boga dat,kolektivna hipnoza nacije zbog sporta,bolje pozeleti ne mogu

Detuš

pre 5 godina

Ne petljajte političare sa ostalim svetom ko Boga vas molim. A ti Srdjane ne moraš da brineš, većini nas je Novak kao brat rodjeni, ali ti to već znaš, kao što znaš koliko nam je živaca pokidao tokom mečeva, a posebno tebi kao ocu. Ali su mu zato mečevi najbolji i najdramatičniji u istoriji. A i mi ćemo preživeti i naši živci. A što se tiče negativnih komentara, pa mora ih biti, kako bi smo inače spoznali istinske vrednosti u životu. Plus i minus, zar ne. A danas nova titula, uz sav respekt protivnika.

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

NN

pre 5 godina

Novak veliki tenisac a jos veci čovjek,mi tu na Balkanu malo pretjerujemo kada se identificiramo sa sportasima,mozda donekle nogomet ima tu snagu ali na zapadu drugi "trce" za njih i oni ma to gledaju na prolaznu zabavu.Živim na zapadu vec duze vrijeme i ja sam iznenaden koliko se Srbija nesimpatizira na zapadu(dosta vas ljudi mjesa sa Sirijom ili Sibirom),vise mi sa Balkana obozavamo Noleta jer je on jedna iznimna ljudska velićina a to nije bas česta osobina kod nas Balkanaca a u teniskom smislu mislim da ce on oboriti sve rekorde ali teniski svijet(kojim donekle pripadam) na njega gleda naravno kao na posebnoga ali u odnos on i Federer je nesto kao Ronaldo i Messi,trenig protiv talenta,tj uporni prebacivać protiv umjetnika ,ali super je biti i Ronaldo

zzz

pre 5 godina

Zlonamerni komentari nisu ni postojali. Radi se o tome da neki komentatori zezaju tim ,,zlonamernim,, komentarima ove sto im je Djokovic sve u zivotu. Isto se to radi svuda na svetu.

groBari Split

pre 5 godina

@nbg Deki
bolje ostavi neki dinar za neke made narastaje. Nemas? Pa naravno da nemas kad ti je zivot promasen,zato jedino i mozes da pisas po terenima. Pozdrav iz Londona.

Tanasko

pre 5 godina

Novak je eklatantan primer kakav smo mi narod!
Ko se normalan ne može radovati uspesima svog sunarodnika?
Ja sam ponosan na njega!
(sasa, 4. novembar 2018 10:59)

Odakle tebi da smo mi "eklatantno takav narod"?! Ja jos nisam sreo u Srbiji coveka koji ne voli Novaka. Ako su ga neki kritikovali kad je zadnje dve godine ostvarivao losije rezultate, te kritike su 99% bile dobronamerne u smislu sta bi Novak trebao da promeni da bi se vratio u pobednicku formu. Ne uzimam u obzir ona klinacka prepucavanja u vezi za koga Novak navija u Srbiji, i ovde par botova kojima je zadovoljstvo da kontriraju svima. A inace svaka cast Srdjanu Djokovicu koji je utro sampionsku stazu za Novaka!

Гиле

pre 5 godina

Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
Па и он кад је у Србији плаћа, као и његови. Па и ресторан сваког месеца плаћа порез. А куповина улаза на новом Београду се рачуна као инвестиција без субвенције. А политичари крчме туђе паре.
Тако да ја дао Ноло много више, а и улаже се преко фондације, у коју много више улажу странци.

Realista

pre 5 godina

Sto ga zapadni svet ne voli nije zbog toga sto je Srbin, sto je iz Srbije nego ima drugih razloga, mozda misle da nije duhovit (a silno se trudio da to bude na terenu i van njega)....

Марко

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 10:59)

Дневно се у Србији за цигарете потроши 7 милион евра. Тих 10% Новакове укупне зараде, која по твојим подацима износи 30 милиона евра, у Србији се попуши за мање од 5 дана.

cacanin

pre 5 godina

"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".

IGGY

pre 5 godina

Svaka čast, tako je.Sve rečeno i nema se šta ni dodati ni oduzeti.Ogromno hvala Novaku i mnogo je razloga što ga volimo i ponosimo se jer je naš.Svako dobro,ljudi učite da budete bolji.

nebesky

pre 5 godina

Novak - čovek koji podstiče na uspehe! Zamislite ovo sinoć - četrdeset i osmi put sa Rođom. I - opet želja za pobedom! Bravo, Novače, očekivali smo da se vratiš tu gde ti je mesto, zbog tebe, a i zbig nas.

zex

pre 5 godina

Normalan covek nema ni jedan razlog da mrzi Novaka.Ovi ostali neka se zamisli dobro sta to škripi u njihovim životima pa nemogu da prebole Novakov uspeh.Dešava mi se da nemam za hleb ponekad i ako radim kao konj, ovo su teska vremena ali uvek odgledam Novaka, navijam za njega i volim ga kao brata a dobro znam da ja i sutra mozda necu imati dovoljno novca a Nole je obezbedio 5narednih generacija .To nije razlog da ga mrzim,to nauk svima nama da se borimo i vjerujemo u sebe.Ono što on radi nije lako, velika su odricanja, veliki napori i rizici i Novak zaslužuje da ga bar poštujemo jer on nama ništa nije uzeo niti nam je zlo napravio.

Red

pre 5 godina

@Tolo,pa sta ako se dere i lomi rekete,sve je to deo sporta.Ti verovatno nisi nikad u zivotu drzao reket ili se bavio nekim sportom,da osetis kako sportista na razlicite situacije reaguje i izbacuje emocije,i zbog toga da se ponasa gosposki prema publici,ma ajde.

Nenad

pre 5 godina

Divac, Stojaković i Jarić od košarkaša, i Nemanja Vidić od fudbalera (verovatno i još neko) su pored Novaka u karijeri zaradili više od 100 miliona evra. Koliko su novca oni lično uložili u Srbiju? Da li oni čuvaju svoj novac u bankama u Srbiji, investirajući tako, posredno, u srpsku privredu i podizanje opšteg standarda stanovništva preko povećane zaposlenosti. NIKO. NITI JEDAN OD NJIH. To su patriote samo na rečima. A neki od njih patriotizam "pokrivaju" nazovi humanitarnim aktivnostima i fondovima. NAJMANJI PROCENAT SVOJE UKUPNE ZARADE U HUMANITARNE SVRHE (I POREZ DRŽAVI JER SVI ŽIVE "SLUČAJNO" U INOSTRANSTVU) DAJU BAŠ OVE "PATRIOTE" KOJI SU "ZASLUŽNI ZA PODIZANJE UGLEDA SRBIJE U SVETU". Kako je to onda moguće da 1999. bude bombardovana zemlja - evropski i svetski košarkaški šampion iz 1995. i 1998. i vaterpolo šampion. Zapadni svet jeste licemeran ali za najisfoliranije i najlicemernije patriote ima najbolju izreku: "Put your money where your mouth is."

Ilija Čvorović lično

pre 5 godina

Kad je najbolji dižu ga u nebesa, kakvi sveci kakve trice, a kad mu ne ide onda je gori od najgorih, neznalica, nejede meso, žena mu diktira život, otac đubre, itd!
Za mene će Novak uvijek biti najbolja sportista sa ovih prostora (dok se novi ne pojavi), on je svjetlo na ovim tmurnim prostorima, neko ko treba kada završi karijeru da se kandiduje za predsjednika države, neko ko je od početka pozitivan, neiskvaren, pošten, human i pravi sportista! Jednog dana kada ga ne bude, pravit ćemo ga od blata! No1e 4 ever!

ccc?

pre 5 godina

Da je barem 10% zaradjenog novca oko 30 miliona eura (turniri plus sponzori) ulozio u svoju zemlju pa da mu se klanjam. Ovako igra za sebe, nove milione i svoju porodicu. Ne vidim ja tu sem mrvica nikakvu ljubav prema Srbiji sem na recima. One su besplatne.
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 10:59)


Sta si ti ulozio u svoju zemlju?? Sta si dao svojoj zemlji? Evo , kazi i ja cu da ti se poklonim!

olga

pre 5 godina

Kritičari, uzivite se malo, trudite se da razumete, pogledajte bolju stranu, budite prijateljski , poštujte, uzdrzite se po koji put, trazite dobro i pozitivno, lošeg je u svetu ionako previše!! Valjda ste takvi i u svojoj porodici i prema svom narodu??!! Hvala, Novače!!

noleisthebest

pre 5 godina

Normano je sto su Srbi kritikovali Noleta u poslednje dve godine...narocito kad su isplivali klipovi gde on javno meditira sa Pepeom i. Markom...da ne pominjem brojne iritantne postove njegove zene Jelene.

Pogresio je, covek je kao i svi mi...da nam je svejedno ne bismo ni komentarisali...vazno je da je ustao i da ce site da gi utepa! :D

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Tako slavi pravi sportista.Onaj koji u pobedu ili poraz ulozi sebe celog.
Nije to opera ili pozorište ili balet pa da glumiš neku kulturu ili nešto. ..Iritira me samo ona srca koja šalje onima koji nas mrze.Beli sport nazvan samo iz rasističkih pobuda i samo da igraju oni što sebe zovu elita.Onda dođe neki Slave(s)n i sruši sve ono što su stotinama godina gradili.
Od tog zapada treba iskoristiti ono što je njima vredno a to je novac.Sa tim istim novcem ulaganjem boriti se protiv njih.
Možda izgleda surovo i ne moralno ali oni su palili ubijali kolonizovali ceo svet i tako otimajući izgradili sebi.pravo na vrh.
Pa nece da može.
Kad tad dođe maca na vratanca

Dopisnik

pre 5 godina

Moguće ga na zapadu pretežno ne vole ali ga ne mrze, mislim da se niko nije radovao njegovim neuspjesima nego su se radoviali protivničkim uspjesima. Konkretno u Hrvatskoj su ljudi u najgorem slučaju bili indiferentni, nije ih bilo briga za Novaka, jedino u Srbiji su ga ljudi zlobno slali u penziju, da im se smučio, da pojede šniclu i slično!

Milan

pre 5 godina

Problem sa društvenim mrežama i komentarima na sajtovima je što su ljudi nabijeni negativnim emocijama uvek mnogo motivisaniiji da ostave komentar pa se stiče utisak da ih je više. Kao i većina građana Srbije mislim da je sjajno što imamo Novaka kao uzor za decu, gde možeš da kažeš detetu : vidi šta sve može da se postigne radom. Niko ne može da mu ospori da je sve postigao samo sopstvenim radom i podrškom porodice, bez obzira što je hendikepiran poreklom iz srbije.
Pre 12-13 godina sam verovao da će jednog dana biti najbolji zbog stava koji je imao, povratak nakon povrede i nije toliko bitan, on je previše i pre toga postigao da bi vio osporavan

al sta znam ja

pre 5 godina

Imam samo jedno pitanje za sve one koji uporno spominju ne placanje poreza u Srbiji. Da li mozete da objasnite koji on to porez tacno ne placa , a trebalo bi. Na ono sto poseduje u Srbiji , a nasta se placa porez on ga placa kao i svi mi. Na ono sto je u inostranstvu i ne moze da placa u Srbiji slozicete se. Pa ako moze samo pojasnjenje. Kao i svaki Srbin koji je otisao da radi u inostranstvu, tamo zivi tamo placa, takodje placa i ovde. Samo stereotipno lupetanje" plati porez ". Koji porez, na sta porez ?

draganstain

pre 5 godina

Đokinator se vratio tamo gde pripada, a Rafal i Feder mogu samo da mu gledaju leđa. Nemojte, porodico Đoković da se nervirate zbog negativnih komentara, bog zna ko to piše i sa kakvim motivima. Samo napred.

###

pre 5 godina

Ako ce citati ovo neko iz familije (pretpostavljam da hoce), imam poruku.
Ne optetecujte se misljenjima drugih ljudi, narocito hejtera i trolova. Svaki covek na ovom svetu ih ima, bukvalno svaki cime god se bavio. Sto si poznatiji i uspesniji to ih je vise i glasniji su, a pritom dodajte ljude iz okolnih zemalja koji ne vole Srbe a po pisanju ne mozes da prepoznas iz koje su zemlje.
Uostalom, ti hejteri i trolovi vise pisu da bi iznervirali ostale komentatore nego sto ih zanima sport i bilo koji igrac.
Sve najbolje zelim Novaku jer sam shvatio na njegovom primeru da svaki covek u svakoj sferi moze biti medju najboljima na svetu ako se dovoljno potrudi, bez obzira na pocetne nedostatke u odnosu na bogatije zemlje.

Lidija

pre 5 godina

Na fejsu imam cover sliku kako pisam po Djokovicevim terenima na Dorcolu. Kakva su vremena dosla moracu da odem da se iskenjam.
(NbgDeki, 04. novembar 2018 11:53)
I ti si mi kao predstavnik te bolje Srbije. Pa gori si od SNS botova.

milan

pre 5 godina

Što Noleta na zapadu ne vole nije tako strašno ali on ima i tu na tom zapadu veliki broj obožavatelja koje interesuje sport, tenis a ne greške neke politike ali to što ga neki ovde ne vole to može i da boli umesto da je svima ponos oni ga sa mržnjom što je krajnje primitivno i nerazumljivo da njemu niko nije pomogao do njegove familije, nigde nije preko veze pobedio a mnogi od tih "mrzitelja" su garantovano do posla ili do diplome došli upravo preko veze pa neka razmisle šta je čast i poštenje.
Nole ostani takav kakav si ima dovoljno toga što je dovoljno za simpatije i za poštovanje.

Deki

pre 5 godina

Veliko poštovanje za roditelje. Odgajili su izuzetno dobrog, pazljivog, vrednog i izuzetno inteligentnog čoveka. A tenis je došao kao pride. Njegov bes izbija samo u mečevima i to je sasvim u redu.

Harry

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 4. novembar 2018 11:20)

Da li ti zaista mislis da Novak nije svojim uspehom na prvom mestu ostvario svoj san, pa tek onda snove svoga oca, majke...Da li mozes da zamislis da otac i sin imaju isti san, i da rade na tome da ga ostvare? U tvojoj glavi je to izgleda nemoguce.

jasta

pre 5 godina

nas niko ne mrzi a i niko nas ne voli. To ima samo kod nas da se prica o mrzenju i voljenju naroda. Ima stereotipa , na primer, kod nas se deca od malena uce da mrze Nemce koji kad pogledas osim rata koji je bio protiv celog sveta a ne protiv nas, imaju isti tretman za nas kao i za sve druge. Zato ljudi tamo i idu pa se oosle cude kako tamo imaju bolji tretman nego kod “brace”. A sto se tice Novaka, on pobedjuje pa pobedjuje,

sasha

pre 5 godina

Savet za Nolata je da jednistavno sto manje cita novinske natpise o sebi a komentare da preskoci u sirokom luku. Kao prvo bez potrebe gubi vreme citajuci komentare. To vreme moze mnogo bolje iskoristiti. Nikada te nece svi voleti, postoje uvek zlobnici kojima smeta tudji uspeh. Zasto se zamarati i nervirati zbog necega sto ne mozes da promenis. Jednostavno radi ono sto te cini srecnim a kloni se onoga sto te rastuzuje. Bar Nole ima mnogo izbora da se posveti onim lepim stvarima. Cudno da ga Pepe Imaz nije posavetovao o tome.

Corto

pre 5 godina

Tako je, Movak je stranac za zapadni svet kao sto su i oni za nas i nikada ne mogu da vole njega kao Nadala i niki pametan to ne ocekuje.

Bitno da ga svi postuju.

U pravu je Srdjan, kad je Novak u svojoj formi potpuno je nebitno ko je u kakvoj formi idvrivala. Federer je sinoc odlicno igrao, iznad svojih redovnih mogucnosti i statistike i nije mogao da pobedi Novaka koji nije cak igrao kao na prethodnim turnirima. Niko mu vise ne moze nista.

Dr. Federer

pre 5 godina

Jumko@
U tom periodu nema nigde ruznog komentara od Jumka,OTAN,Dr Federera.. i opet mi mrzitelji,hejteri itd. A verni Novakovi navijaci ispljuvase svog heroja za sva vremena u tom periodu. Nece jede meso, sto se vise blamira, sto se ne povuce, ovaj guru ga unakazio, sta salje vise srca...

Han Solo

pre 5 godina

svaka tebi cast druze. ti si ga napravio takvog kakav je, aj ti danas napravi dete da ne pusi, ne pije, ne drogira se, ne kocka se ili sta ti ja znam. jos jednom SVAKA CAST SRDJANE DJOKOVICU !!!

radovan curcic

pre 5 godina

Evo neki dan bio tekst koji pominje uz Djokovica najboljeg naseg sportistu Jokica,i gotovo svi do jednog komentari bili su velicanje Djokovica i pljuvanje Jokica,jedan je za neodazivanja reprezentaciji podrzan,drugome se skida glava,sta kazete na to Srdjane,vama je promil negativnih komentara za Novaka toliki trn u oku cim ih stalno spominjete,a sta da kaze Jokicev tata cijeg sina vecinska Srbija pljuje.Sta da kazu roditelji SMS-a,Vidica,Stefaneka,Ivane...ne znamo da postoje a na njihovom mestu vi kakvi ste bi javno pocepali srpski pasos.Neverovatno koliko ne shvatate da svakom izjavom stetite sinu,narod kaze u pobedi se ne uznesi...e vi to konstantno radite,nevidjeni samohval,uz nipodastavanje drugih,umesto da budete bogu zahvalni sto je vas sin uspeo,jer uspeh u tenisu je najcesce od boga direktno,na jednog koji uspe,hiljade i hiljade propadnu,ali sta ces,nas covek je proklet i nikad mu dosta,bojim se da kad zavrsi karijeru ce Novaka tata da gura u politiku,a vidimo na primeru Udovicica kako se to zavrsi.

GM

pre 5 godina

Svako ko bulazni i daje sebi za pravo da govori kako su neke izjave ovog coveka ovakve ili onakve, ocigledno nije svestan da nije bilo ovog coveka, ne bi bilo ni Novaka...

Tako da je Srdjan, zasluzio da uziva, radi i prica sta god zeli, naravno sve u granicama dozvoljenog. Medijska slika, izjave... koga to briga. Covek je The Tata.

Misevi se sakrili, No1e se vratio na prvo mesto!

pre 5 godina

@NBg Deki: Covece, nije tebi lako, desetak komentara protiv Noleta, strasno.Popi neki lekic za smirenje, izadji i prosetaj napolje, inace svisnuces od muke i ljubomore.
Ima institucija koje mogu da pomognu pacijentima kao sto si ti. Sve najbolje i “Get a life”.

Miroslav

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)
-----------------------------------------------------------------
Čoveče pivo koje si kupio i popio nije ulaganje u Srbiju, već u tvoj stomak. Ti hoćeš da kažeš da svaki čovek i sportista koji živi i radi u inostranstvu nije pravi Srbin i ne ulaže ovde. Pa i Novak ovde plaća porez za biznis koji ovde vodi. Zapošljava ljude ovde, plaća im doprinose, plaća porez za sve nekretnine koje ima, za svaku registraciju kola koje ovde ima porodica Djoković... Šta misliš gde na platu koju prima u Turskoj plaća Željko Obradović, gde na platu koju prima u Americi plaća Divac?

objektivno

pre 5 godina

Ovima sto pisu da nas niko ne mrzi i niko nas ne voli. To nije tacno jer su se na nama zestoko izivljavali bez presedana. Veoma smo pogodni za tako nesto. Svejedno ne mogu da vidim da je to sve uradjeno onako usput ravnodusno. Kad god postoje dva izbora oni izaberu varijantu koja je losija za nas. Ko su oni? Ako posle toliko godina to jos uvek ne znate, dizem ruke. Dodao bi samo da obican narod ne mrzi Novaka na zapadu, mrzi ga isti onaj deo tamo koji mrzi sve nas.

IL

pre 5 godina

(mrgud, 4. novembar 2018 14:59)

Potpuno se slazem sa Vama i sve sto cu napisati je samo dobronamerno. Za tu mrznju su obe strane odgovorne kao i za obelezavanje navijaca drugih tenisera kao neostvarene jer na ovim stranicama stalno citamo da su upravo Djokovicevi navijaci neostvareni i sve najgore. Mene takve stvari apsolutno ne doticu i ne odgovaram a ni citam takve komentare jer vec znam ko sta pise. Mislim da to najvise govori o njima bez obzira na kojoj su strani. Zalosno je to da medju elitom nema mudrih ljudi koji bi narodu, obicnim ljudima, prilazili mudro i intiligentno i kroz strpljiv, ljudski razgovor ukazali na sve lose stvari u drustvu i na taj nacin uspeli da ih privuku istinski pravim vrednostima. Ovako, svaka mrznja i mrzilacki komentar generise jos vise mrznje, agresije i netolerantnosti. Priznacete, elita je ta koja bi trebalo da ima vodecu ulogu ali ako svi i iz elite pribegavaju mrznji i najodvratnijim napadima onda je krug zatvoren u krug zla.
Nadam se da me razumete sta zelim da kazem i podvlacim da imam najbolje namere. Pozdrav svima, nije nikome licno ovo upuceno i nadam se da nece biti nikakvih "sankcija" protiv mene.:-)

P.S. Za izjave g. Djokovica nemam nimalo razumevanja ni simpatija.
Nazalost on nema tu kulturu da bi razumeo sta je razgovor strogo privatnog karaktera (o cemu se razgovara samo sa najblizim clanovima porodice) a sta je opet razgovor ili tema za javnost.

space

pre 5 godina

Odlučan jeste da dok sve te rekorde ne poobara neće prestati da se bavi ovim sportom", zaključuje Đoković 

Ovom recenicom je sve receno..
THE END

praviroditelji

pre 5 godina

Na razvoj svakog deteta najveći uticaj imaju:

1. porodica
2. profesori
3. treneri
4. društvo (prijatelji, mediji, društvene mreže)

Roditelji usmeravaju dete i biraju mu 2. i 3., dok ga takođe usmeravaju i kakvo društvo da bira. Njegovi roditelji su primer pravih roditelja, jer su se borili su za svoju decu, Srđan što je stavljao glavu na panj i krčio mu put, a Dijana što je bila podrška u svemu ostalom. Najbitnije je da svaki roditelj veruje sa je njegovo dete jedno u milion i da je posebno i da mu pomogne maksimalno da ostvari svoje snove. A snovi svakog pravog roditelja jesu da njegova deca budu srećna i ispunjena i u tom smislu njima su ispunjeni snovi. A Novak je kroz humanitarni rad dao više nego što bi kroz porez otišlo ko zna gde i kome.

marija

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 4. novembar 2018 12:14)

Au,
tebe niko nije naučio da je nepristojno gledati u tudji novčanik i u tudji tanjir?
Hajde, gledaj svoja posla.

Slobodan

pre 5 godina

Drago mi je da razumete da ti sto su pisali i pisu lose o velikom Novaku su velika manjina. Takodje i ja Novaka osecam kao da je deo moje porodice, svaka cast na razumevanju.

Ministar

pre 5 godina

Nikad mi nece bit jasni ljudi koji navijaju protiv njega, a odavde su. Navijaju zbog njega iz ne znam kojih razloga. Pocevsi od poreza (imate tajkune i ostale koji su vam pred nosom, i sve vam uzese a vi ste kao misevi po rupama) pa preko svega ostalog. Kazem nije mi jasno jer srpska zastava stoji pored njegovog imena i to svima nama treba da bude dovoljno. Uopste ne mozete da shvatite, na ove sto ga ne vole mislim, koliko to znaci za ovu zemlju. Ali izgleda da imate mnogo bitnijih stvari od nacionalnih interesa, a to su prije svega zluradio komentari na racun ovog momka. E sad zamislite sebe kakvi ste vi ljudi.

Sa druge strane, svi koji pominju Novakovo porijeklo. Siguran sam da vecina vas i ne zna odakle mu je porijeklo i iz kakve je porodice. To je tragedija da ga neko povezuje sa Albancima.

Ali siguran sam da ovaj momak ima veliku podrsku, ne samo od pravih i cestitih Srba nego i od drugih, jer to zasluzuje, prvo ponasanjem pa onda igrom.

p.s Pozdav Novaka i Rodzera na kraju meca dovoljno govori o karakteru. Pametnom dovoljno.

neostvaren cilj

pre 5 godina

Ako su Novakovi navijači sa ovolikim brojem komentara,a vjerovatno će ih biti još par stotina, željeli da pokažu Srđanu kako i koliko oni vole Novaka i poručili malte ne da su oni dovoljni, onda su u velikoj zabludi.Srđan nije uopšte mislio na njih ,niti na publike u svijetu,jer se pokazalo da se Novak uopšte ne osvrće na to što za njega ne navijaju,već ga to još više stimulišena igru i pobjedu.Srđan je prije svega mislio na velike kompanije sa zapada koje nisu pokazale neki pretjerani interes da sponzorišu njegovog sina.Nije mu ovo prvi put da govori kako se porodica žrtvovala da bi Novak postao ono što jeste ,a da ne govorimo da je to isto masa puta ponovio i Novak u svojim "ispovjedanjima". Njima dvojici su se pridružili naravno i domaći novinari ,pa Plilić,Obradović ,Armenulić ,ali nisu ostvarili ono što im je plan bio,jer te njihove priče koje su imale cilj da raznježe prebogate sponzore nisu uspjele.Nije džaba Srđan Srđan početkom 2016. godine bezobrazno izjavio da mu nije jasno zašto Federer još igra, nadajući se valjda da će neki od njegovih sponzora raskinuti ugovor sa Švajcarcem i ponuditi njegovom sinu unosnije ugovore ,ali zabadava se nadao.Neki od njih poput Unikloa ,koji je više godina sponzorisao njegovog sina ,ove godine su upravo sa Federerom, koji je pri kraju karijere potpisao ugovor koji je znatno unosniji nego onaj koji je bio potpisan sa Novakom.Mislim da Novaku ovakve izjave njegovog oca ne trebaju.

Lidija

pre 5 godina

Gde sam napisao da sam predstavnik bilo kog tabora? 
(NbgDeki, 04. novembar 2018 15:30)
A gde sam ja spomenula tabor. Ne pravi se pametan.

Ostap Bender

pre 5 godina

A zašto bi neko morao bilo koga da voli? Čovek je svetski broj 1, najbolji teniser na svetu i baš ga briga da li ga neko voli ili ne! Vole ga mnogi, a najvažnije je da te vole tvoji najbliži...

Goran

pre 5 godina

Srđan ne može da smisli Federera zato što mu je ovaj govorio da umukne na turniru u monte karlu 2008-e godine,verovatno zbog tog turnira i tog animoziteta koji je kasnije nastao, pre svega prema Novakovim roditeljima Federer se dugo vremena loše izražavao i o samom Novaku ,pogotovu posle onog meča na US-openu kada je izgubio gotovo dobijen meč...međutim posle nekoliko godina kada je uvideo da je Novak veliki igrač i veliki šampion bio je prosto primoran da spusti loptu,i od tada je prestao da se loše izražava o Novaku ,čak štaviše je počeo i da ga hvali ,naravno da i dalje ima veliku sujetu i da mu mečevi protiv Novaka posebno bolno padaju nakon poraza jer u pitanju je ipak veliki rivalitet ,ali za razliku od pre sada ipak ima poštovanje prema Novaku ,a tome je doprineo iskren razgovor između njih dvojice čini mi se na nekom fed cupu gde su imali dosta vremena da se druže van mečeva, gde mu se Novak tada izvinio za neke postupke svoga tate i objasnio mu da on tako ne razmišlja i ne podržava te postupke, i od tada su među njima zakopane ratne sekire, zdravog rivaliteta naravno i dalje ima besmisleno bi bilo da ga nema ,ali nema više nipodaštavajućih izjava Federera kojih je inače mnogo bilo ranije!

Pedjica kome ne objavljujete komentare

pre 5 godina

Novaceee najbolji si srpski sportista svih vremena. Uz tebe sam uvek i kada pobedjujes i kada gubis, a ljubkmorni neka puknu od besa. Ti si nase zlato! Idemooo breee

South Park

pre 5 godina

Kad tata prizna da je sin ostvario sve njegove (tatine) snove. Nigde se ne pominju Novakovi snovi. I ovo nije zlonameran komentar, Novak je genijalan i nadam se da je sve ovo ipak njegov ostvareni san.
(Sinđa, 04. novembar 2018 11:20)Tatin san je ostvaren a Novak zeli da bude najbolji svih vremena a to bez 20 GS neki ce poricati a sa 20 uz da niko niko nema vise nece biti dileme jer ostale stvari davno je presisao ostale.

Dule

pre 5 godina

Neverovatno kakve sve komentare čovek može da pročita. Da li je moguće da u ovoj nesrećnoj zemlji postoji neko ko bilo šta ružno može reći o čoveku kakav je Novak. Pa mi godinama kao narod imamo velike radosti zahvaljujući uspesima naših sportista a posebno Novaka. Vaše uredništvo bi moralo da proceni da postoje teme o kojima možete pisati kao pametni i obrazovani ljudi a da su komentari apsolutno nepotrebni.

Torcida Jupiter

pre 5 godina

"....Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni".
(Sinisa, 4. novembar 2018 10:59)

Odlican opis svi onih kojima je Hrvatska na srecu dosla do finala, preko kilave Danske, jos gore Rusije i raspadajuce Engleske.

NbgDeki

pre 5 godina

Ја сам само схватио да си ти Партизан ова који неволи Новака. А ево ти неки подаци на прво освајање ГС ишао је Ђилас са места градоначелника да га гледа. Ова представница Нво ?а НАТО је велики Новаков фан. Остале наше спортисте да не спомињем. Тако да ти је остало да се тешиш што ненавијаш за њега, да и остали ненавијају, а неволе АВ-а. Нису сви што пишу ботови.
(Гиле, 04. novembar 2018 11:49)

Moguce da nisu svi botovi, ali su svi nepismeni.

Šturm

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)

I ja sam, na moju veliku žalost, kao i tih tvojih 99,99% Srba, 100% svog novca i života uložio u Srbiju.
Sada nemoćno posmatramo kako od tog našeg novca na visokoj nozi žive svakojake protuve i prevaranti dok nam kroje sudbinu.
Ako smo mi ispali naivni i glupi, on nije.
Zašto bi punio džepove nezajažljivoj fukari kada ne mora.
Zar misliš da bi i sav Novakov novac uložen u Srbiju poboljšao život običnim građanima? Ne bi sigurno. Samo bi hijene bile još bogatije.

Taki

pre 5 godina

Kakvi su ovo izrazi Nolo, Srbijanci, koji je to jezik? Decko se zove Novak moze da mu tepate Nole a Nolo to ne znam ko je! Podrska Novaku i cestitke na svemu sto je postigao a postigao je mnogo vec sad u svakom smislu!

Mićun

pre 5 godina

zile, 04. novembar 2018 12:44)
Bolje i Novak da mi iskače iz frižidera nego ovo tvoji naprednjaci sa lobanjom Acom na čelu, bez škole i dana radnog staža. Smeta ti sto Novak ne placa porez u Srb, a ne smeta ti sto Ceca, Karleusa i Maja Berović ne plaćaju!!!!

Partizan 1917

pre 5 godina

zdrav covek ima hiljadu zelja, a bolestan samo jednu - da izgubi nole... :p
(lal, 04. novembar 2018 13:09)

bolestan samo jednu-da uđe u reality

052

pre 5 godina

Ma naravno, bespredmetno je da Novak bilo kome šta dokazuje, sada je to valjda kristalno jasno, pa ko ga voli, voli ga, ko ne, šta da se radi...Neka navija za nekog drugog, ali sada se definitivno vidi ko je ko, nema šta više da se objašnjava i diskutuje. Inače, Srđan bi mogao ponekad da povede račune šta govori i kako istupa, ali roditelj je i s obzirom kakav je put prošao, teško je zadržati hladnu glavu i suspregnuti emocije.

vladan

pre 5 godina

sve je u njegovim rukama,treba da slusa samo komentare njegovih najblizih koji su bili svo vreme uz njega prethodne dve godine kada je bilo tesko.Koliko ce biti najbolji samo on zna,bitno da je pokazao zapadu ko je najbolji.IDEMO NOLE

slaviša šmigič

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni! ti nisi ulozio ni dinar kojih 10 procenata ziviš na muci ostalih srba koji stvarno rade i socijalnu primaš ne,da nisi dao več si i uzeo iz usta ljudi koji stvarno nemaju dinara.koga ti misliš,da lazeš

slaviša šmigič

pre 5 godina

opet ljudi u srbiji osudjuju druge bez ikakvog znanja,kao,da su lično bog isus.prvo novak je kroz dobrotvorne organizacije platio i tako spasio mnogim srbima imanje,kuče itd.setih se poplava kada niti jedna strana televizija nije objavila o velikim poplavama duz srbije,bosne,hrvatske a nole je lično to rekao prilikom osvajanja wimbledona i tako je došlo u strane televizije i medije pa su stranci počeli,da donose cevi i pumpe za vodu.hvala novače.

mrgud

pre 5 godina

Ima li ovde navijaca koji ce se radovati izvanrednom Novakovom uspehu i prosto biti srecan zbog toga, a da pri tom ne povladjuju izlivima njegovog oca? Kao da je normalno paliti svece za sportistu ili ga smatrati clanom porodice? Kao da je normalno videti ceo svet kao neprijatelja, a sebe i svoj narod kao polusvetitelje? Kao da je normalno ne dozvoljavati drugacije misljenje o tenisu, i optuzivati sve druge za mrznju? Kao da je normalno obelezavati tudje navijace kao mrzitelje, neostvarene, i slicne budalastine? Kao da je normalno projektovati sve nacionalne vrednosti kroz udaraca loptice? E pa, nije normalno. Samo je sve ovo fantasticno precizni, tuzni pokazatelj politickog i kulturnog bezdana u kojeg se ovo drustvo survalo.

Никола87

pre 5 godina

@zile

Дакле, по твом, сви звездаши терају спрдњу са учешћем Србије у Првом светском рату зато што је неки лик, "Delija Forever", својевремено на чланку о мечу "Звезда - Салцбург" написао како Срби уопште нису ни допринели победи савезника над Осовином, већ су само попили батине 1915. па се онда вратили кад су савезници већ били скоро победили Осовину, и присвојили савезничку победу. Легитимно размишљање, као и ово твоје.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Svašta si i ti izjavljivao i nije u tim izjavama bilo puno dobra, pogotovo ne za Noleta, ali sa druge strane da nije bilo tebe ne bi ni Novaka stoga.... živi bili

VUK

pre 5 godina

Ne verujem da ovakvu budalaštinu može više da proda Novaku. Jedno je da "zapad" više voli Federera ili Nadala (što je normalno) ,a sasvim drugo da ga ne vole. Zašto je to potrebno?Čemu to ? Dovoljno je da ga poštuju i isplaćuju na vreme i po ugovoru.

Deyan

pre 5 godina

Nole protiv aktuelnih osvajaca i finalista Mastersa:

Nadal 27-25
Federer 25-22
Murray 25-11
Berdych 25-3
Wawrinka 19-5
Tsonga 16-6
Ferrer 16-5
Cilic 16-2
Del Potro 15-4
Nishikori 15-2
Raonic 9-0
Baghdatis 8-0
Anderson 7-1
Thiem 5-2

Total 228-88 (72.2%)

Miroslav

pre 5 godina

Ne ja sam 100% svog novca ulozio u Srbiju kao i 99.99% posto Srba. Bez obzira da li imaju stan, auto, mali biznis. Zato i kazem od njega bi 10% bilo dovoljno. Da investita a ne da pokloni!
(Ikarbus Yilong ELEKTRO AUTOBUSI kakav je to baron Munchauzen, 04. novembar 2018 12:14)
------------------------------------------------------------------
Pa Novak u Srbiji ima više stanova, nekoliko automobila i veliki biznis, tako da je onda uložio u Srbiju po toj tvojoj logici. Ja samo nisam gledao na to tako. Kad sam kupio kola nisam računao da ulažem u Srbiju, već u kvalitet svog života. Nisam se osećao da nešto varam Srbiju kad sam otišao u Bugarsku na skijanje, prosto mi se tamo skijalo prošle godine..Nisam se osećao kao da varam Srbiju kad sam tamo kupio novu kacigu, prosto je bila jeftinija nego u našem tržnom centru..

Jumko

pre 5 godina

@Tanasko Hahahaha, dobronamerne kritike sta bi trebao da promeni da bi se vratio u formu!? Hahaha, citao si ti te komentare? Strasno! I nisu zadnje dve godine, nego prednje dve!

Kokobara

pre 5 godina

Teško će nama neko postaviti dijagnozu, jako smo čudan narod... Sećam se kao klinac na basketu kako smo svi vikali uz trojku "iiii Đorđević!!!", "Džordan" uz fejd-avej i navijali za Bullse i Sakramento...

Jedna stvar je simptomatična u svim tim pričama - vera u tuđ uspeh nam otvara prostor i za lični jer se identifikujemo sa njima. Još ako je neko iz našeg miljea ili sa sličnim životnim putem, tim je ta veza i motiv jači.

Ali, nažalost, tu je i druga strana medalje - omalovažavanje tuđeg uspeha i/ili veličanjebtuđeg neuspeha čini svakodnevnicu podnošljivijom. Stari dobri običaj "da komšiji crkne krava".

Kakve su vam misli, takav vam je život. A tebi, Novače, sve najbolje i nastavi da živiš svoj san.

xxy

pre 5 godina

Zapadni svet možda nije u potpunosti naklonjen a većina ljudi na ovoj planeti jeste ali on ne treba da je zabrinut zbog toga.
Sve najbolje i za buduće našem čoveku koji ujedinjuje sve postojeće najlepše epitete!

Smogovci

pre 5 godina

@Partizan 1917
I dalje ne primećuješ? "Svoje cigarete", "svoj auto", "svoj staž" ...
Da li razumeš da ničim drugima ne doprinosiš već samo svojim potrebama. Ne plaćaš još nekome, jel da? PDV? pa mislim stvarno kako se drznula Država da ti naplaćuje promet dobara?
Šta misliš da li Novak i Srđan ili bilo ko od njih plaća PDV na poslove koje ima u Srbiji? Dali kada kupe nekretninu auto ili bilo šta ovde plate isto porez? Pa normalno da da.
Od novca koji je zaradio koliko nas je platilo kartu? Niko. Plaćaš tv provajdera sa 500 kanala, ne moraš da gledaš. Koji tvoj dinar je uložen u nagradu, sponzorski ugovor ili bilo šta gde on ostvaruje profit? Realno nigde.
Budi siguran da su nagrade oporezovane tamo gde ostvaruješ prihod, drugo njegovo je pravo gde hoće da živi pa i po pitanju poreza. Iskreno bio bi malouman da od njegovih para se recimo plaća Edo Murić ili Vrabac ili Klobučar?

Zagorje 45',

pre 5 godina

Miroslave pa svi koji rade i žive u Srbiji od poreza (plate,PDV,nekretnine...),akciza za gorivo,cigarete,brašno,kafu,alkohol,registraciju svojih vozila ulažu u Srbiju. 
Odakle pare za plate političarima,policiji,vojsci,državnoj upravi? 
Dao Nolo?
(Partizan 1917, 04. novembar 2018 11:54)

I Novak kada boravi u Srbiji plaća akcize za gorivo, cigarete, brašno, kafu, alkohol, registraciju vozila i tako ulaže u Srbiju. Svi poslovi kojima se bavi on i njegova porodica u Srbiji su oporezovani.
Odakle pare za plate političarima, policiji, vojsci, Trinkijerija, državnu upravu?
Dao Vučko?
Ili misliš da kafu, gorivo, cigarete, brašno i sl. Novaku prodaju bez poreza i akcize?

slaviša šmigič

pre 5 godina

bilo je stvarno komentara,da bi svakako morali smenuti pola tih novinarčiča koji sve rade,da bi se zabavili i zavadili ljude izmedju sebe.kad se smo setim uvredljivih komentara pa onda i mesu čvarcima itd.kriva zena,kriv guru krivi svi samo sebe niko nevidi.

Vatra

pre 5 godina

Sve se promenilo od kad ga je Vajda ponovo uzeo pod svoje. Do tada nista, posle toga svasta. Govorili smo da ga je guru unistio i Vajda je rekao da mora da raskrsti sa tim guruom ako hoce dalje. Da je mogao da se vrati to smo znali ali da je ostao sa guruom ne bi imao nikakve sanse.
Idi zahvali Vajdi inace nista do Novaka ne bi bilo.

dendi

pre 5 godina

Narod smo koji voli da mrzi i da komsiji crkne krava. To, naravno, nije moglo da mimoidje ni Novaka. Posto je svetski sampion, verujem da ima snage da se izbori sa raznim zvrljatorima i kompleksashima.

Kvisko

pre 5 godina

Kakve su to gluposti...te ovi ga vole..ovi ga ne vole? Pa ko danas koga voli? Dovoljno je da je porodica slozna, da se svi u porodici postujemo i da mozemo da se oslonimo jedni na druge. Novaku i njegovim najblizim sve najlepse i najbolje u zivotu,a to ko ga voli ili ne,je najmanje bitno i ne bi trebao da obraca paznju na to. Danas,zavist,pakost,lazi, ljubomora,manipulacije,mrznja,nacionalizam,egoizam...su potisnuli ljubav i empatiju u drugi plan i svaka cast svakome ko ima snage da voli i da se bori za tu ljubav. Nole, voli one koji ti nesto znace u zivotu i bori se za sebe i nemoj ocekivati od drugih previse u zivotu,a pogotovo stranaca. A sad osvoji svoju 33 titulu i zivi svoj zivot bez ocekivanja da ce te bas svi voleti. Dovoljno je i ovo nas malo koji te postujemo i u pobedama i u porazima.Srecno u finalu.

zapadnjak

pre 5 godina

Alo bre ej bre manite se te mantre da nas zapadni svet mrzi!
(Aleksej:,,Trinkikikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 4. novembar 2018 10:47)
zivim na zapadu i mrzi itekako. Kad im kazes da si srbin odma ti se ulizuju, u fazonu, oni se bukvalno boje da ih ne ubijes na licu mjesta. e takvu sliku imaju o nama, A kad ih pitas jel znaju ko je nikola tesla, pojma nemaju. Jedino o Srbima i Srbiji sto im uturaju u mozak je negativa i rat koji se zavrsio prije skoro 30 godina. Toliko se nije o ratu u evropi pricalo nakon drugog svjetskog niti su se njemci gledali kao neki zlocinci. Pogeldaj kako se tretira eto Djokovic naspram nadala i federera, i kod publike i kod zapdanih medija.

Deki

pre 5 godina

Zašto smo kao narod tolikp iskomplrsirani? Zašto stalno ističemo da nas neko ne volo? Gledajmo svoja posla a ne kao strine da kukamo "što nas neko ne voli". Uzgred, živim u Americi preko 30 godina i još nisam čuo od nekoga nešto loše o Srbijim Ptestanimo ds se opterećujemo time jer nije uopšte bitno.

Le Scorpion Serbe

pre 5 godina

Ja nisam stekao utisak da ga ne vole, vec samo da navijaju da njihovi pobede a da Novak, kao protivnik, izgubi. To njihovo izrugivanje Novaku, sta znam, ono je valjda nekakvo indirektno bodrenje njihovih favorita. A Srbima se, kad je rec o zapadnjacima, jedino bavi manji procenat njihovih tamosnjih nacijonalista i jedan, na zalost jos manji procenat ljudi koji su culi za nas, ali nam se dive, zbog cega god (sportisti, originalnost, umece dobrog provoda, nepodjarmljivost...). Svakako, ne treba biti iskompleksiran i zeleti ljubav celog sveta. Voli nas onaj najbolji deo zapada, i vole nas zbog istinski vrednih stvari, ta dva su (meni) najvaznija.

Novak je saljivdzija sa reketom

pre 5 godina

Prvi put, valjda, da citam da se komentatori nisu ustremili na Novakovog oca. Pa naravno da je i on dio svega. Ko je citao, zna da su sve stavili pod hipoteku za turnir u kom je Novak prvi put zasijao. Za tenis sam laik, ali vidim da je Novak, prije svega, umjetnik sa lopticom. Skoro svaki put me zabole oci kad gledam kako igra. Jedna loptica brza, druga spora, svaka sa nekakvim spinom kao kod stonog tenisa. Zbog toga mislim da ce oboriti sve moguce rekorde, jer se ne oslanja samo na snagu i gipkost, kako ga vide vecinom u inostranstvu. Tj. nece da ga vide. Ljubomora, haha. Pa samo kad ga vidis, znas da mu snaga ne moze biti jaca strana u poredjenju sa Nadalom i Federerom. Novak izgleda kao maneken prema njima. Servis mu nema tu jacinu, isto. Ali, kako ga vidim, on jednostavno izmori suparnike sa tom tehnikom udaranja koja ih cesto stavlja u neprirodnu, zamornu poziciju prilikom vracanja. Mozda sam lupio pa ostao ziv, ali takav je moj utisak. I ljudina je. Ne moze niko normalan na prostorima ex-Yu da ukaze na neku pojedinost kada je Novak bio bilo sta drugo nego li smeker.

jatabare

pre 5 godina

@dare slovenac
nista mu nije na mestu,i treba da ga je sramota izjava,dok njegovog sina srpska nacija velica kao boga ostale sportiste pljuje i omalovazava i to one najbolje(Jokic,Ivana,Sergej,Davor...)ali oni su ne bitni,jedino je Novak svetlo u tunelu ove zemlje,rece jednom,i vi narode ovog coveka podrzavate,zar sport ne podrazumeva vitestvo,skromnost,ili je sve u prokletim titulama koje ovog coveka ocigledno ne cine srecnim cim je u svakom intervjuu toliko pun frustracije