Subota, 03.11.2018.

12:20

Bogati prave svoje takmičenje, UEFA ostaje bez Lige šampiona!? FOTO

Najveći i najbogatiji evropski klubovi odžali su tajne sastanke kako bi formirali takmičenje pod nazivom Evropska Superliga od 2021. godine.

Izvor: B92

Bogati prave svoje takmièenje, UEFA ostaje bez Lige šampiona!? FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

Buraz

pre 5 godina

Ahaha bas me zanima da nece mozda omladinci da im igraju tu? Pa fifa/uefa moze da zabrani prodaju igraca njima iz svojih liga ili zabranu na reprezentativnim takmicenjima. A 99% klubova ce ostati gde jeste jer nemaju milijarderske budzete. Mogu oni da planiraju ali nece to bas tako lako ici.

Lemi

pre 5 godina

Ovo je bas super! Neka idu svojim putem! Taman ce biti interesantnije bez njih i nici ce neki Novi veliki klubovi. To be sansa za sve male, kao i da se vrati bar Malo stari duh evropekih takmicenja!

Franšiza must go on !

pre 5 godina

Meni lično to skoro takmičenje najbogatijih nije interesantno, ali sam svestan da je to neminovnost.
Vlasnici kapitala jednostavno ne trpi da im neko posreduje u poslu i da ih podseća da plate i ovo i ono . Pare diktiraju vrstu takmičenje i administracija ( UEFA / FIFA ) postaju " teret " ( reket ) i zato vozi dalje , sve do sporta koji će se zvati ROLERBOL (i konje ubijaju , zar ne ?).
A ako se publika zasiti ( a hoće , jer postaje previše sterilno ) , franšiza će se preseliti u Aziju ili USA .
Tržište i zakon ponude i potražnje .
A onda će se te mega - korporacije vratiti ( još bogatije ) da pokupuju ono što je niklo na " djubrištu " evropskog fudbala ( posle istupanja ili napuštanja UEFA takmičenja ) ...i sve u krug .

Nikon Sevast

pre 5 godina

"I nema driblaj i nema dodaj
već samo ima "dobro se prodaj"
zbogom davni ideali
manje mi smeta - prvenstvo sveta i prazan dzep.

"Drago mi je zbog mog starog",Balašević

Pet miliona

pre 5 godina

Užas. Jedina pozitivna stvar je što u tom takmičenju nećemo gledati ni Zvezdu ni Partizan, niti slušati mukanje i riku njihovih "navijača".

P76-ers

pre 5 godina

Super. Početak kraja i povratak fudbala svojim korenima.

Onaj koji će to platiti, taj će i gledati (spadam u one koji to neće platiti), ali naći ću neku alternativu...

lumenarević

pre 5 godina

Meni se to čini ok. Pod hitno uefa treba da im dozvoli tu njihovu rich superleague europe. Da timovi svake godine uplate po 50 milki pred početak takmičenja i rokaj. Tako će ostatak evrope moći na miru da gleda običan fudbal. U pravoj ligi šampiona,bez devojčica i nabeđenih. Siguran sam da će posle nekoliko godina da se rasturi ko svinja mrsan džak i opet na keš.

kordunaš

pre 5 godina

Čekajte zar nije pozvana šampionka univerzuma, zar ovi bogati klubovi neuviđaju naše zlatno doba predvođeno predsednikom i mezimicom. cccccc, mislim stvarno....

molina

pre 5 godina

Bogati da budu jos bogatiji, a od igre nije ostalo nista. Koji motiv ce biti igrati unasoj ligi ili hrvatskoj, norveskoj...? Da li neko misli da ce Mancester ili Arsenal da napiste Premijer ligu?

EU Citizen

pre 5 godina

Bravo! Konačno, jedini način da se zatarela, korumpirana, glomazna i potpuno suvišna infrastruktura paradržavnih sportskih saveza, idelanih za sve vrste krađe i muvanja, zaobiđe i odseče od najlukrativnijih finansijskih tokova. Profesionalni fudbal treba da bude normalan biznis, bez mešanja tih nakaznih hibrida, dakle, takmičenja velikih klubova koje su normalne firme koje nadgleda samo njihova asocijacija, a amaterski fudbal treba da bude amaterski, dakle, finansiran samo od strane samih sportista, eventualno sponzora, a država treba da se meša u sve to samo poreskim olakšicama xa sponzoring. To bi bilo zbogom čauvek gudbaldkoj mafiji.

Beoman

pre 5 godina

16 il najvise 24 kluba u LS je maksimum u cetiri grupe i onda nokaut faza. Tu ligu trebalo obogatiti koeficientima a ne kvotama gde rezultati 5:0 il 7:0 il 8:0 je normalnost. Trebalo je dodati da LS treba da igraju najbolji pa kad jedna drzava davala 8 prestavnika, jer ako tu nisu najbolji i sampion je lazan. Ligu evropa smanjiti na 32 kluba a uvesti neke uefine regionalne liga tip Balkanski kup, mitropa kup, latina kup, severno evropski kup i Zapadno evropski kup, benelux kup i skandinavski kup i nek se mali gonjaju po manjim kotarima a veliki nek prave dobru globalnu zabavu.

Washuu

pre 5 godina

To je vec odavno tako, samo sto se liga i dalje zove Liga sampiona, a ne nesto drugacije, odavno postoje klubovi koji su prebogati i prejaki i postoji topovska hrana, pa niko nece da rizikuje i da daje svog igraca na teren koji vredi ko zna koliko miliona da bi zaradio povredu protiv neke tamo zvezde, partizana, lokomotive itd.

Pošten radnik.

pre 5 godina

Цео свет полако постаје приватно власништво.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 3. novembar 2018 14:23)
Људи су хтели суви капитализам. Сами смо криви

C i n i k

pre 5 godina

Fudbal kakav je danas je postao besmislen,nema vise nikakve neizvesnosti,imate 1 PSZ i 1 CZ i onda sta je tu neizvesno? Samo gol razlika. Real,Barcelona,Mancester itd, samo je pitanje ko ce od njih da osvoji trofer a ne da li ce doci do samog kraja Lige.
10 ak bogatih FK a ostalo je boranija. Razlika izmedju igraca je nadrealna u bogatim i siromasnik FK,tako da me vise ne zanima ovakav fudbal.

alex

pre 5 godina

Meni je to sasvim u redu. Ljudi koji vole da gledaju meceve najboljih i treba to da dobiju. Sa druge strane to meni konkretno uopste nece skoditi, jer od fudbala samo gledam Premijer ligu, Championship i Ligu dva. Ligu sampiona gledam samo od cetvrtfinala, jer mi izivljavanje najbogatijih klubova nad siromasnim i rezultati tipa 5:0, 4:0 7:1 uopste nisu zanimljivi i prosto takve utakmice mi nije zanimljivo gledati. Ukoliko slucajno istupe najbogatiji iz PL neka idu, opstace liga i lepota fudbala i bez njih, cist primer je Champioship, ali mislim da se to nece desiti jer je Englezima bitnije da osvoje PL nego LS.

nikci

pre 5 godina

Ovo ne mora nuzno lose da bude, gubi tu neku draz ali opet mozda je vreme za promene, sve se menja pa zasto ne bi i to, da se jednostavno prilagodi potrebama savremenog doba. Po mom misljenju Euroliga je napravila pun pogak, mozda tako bude i sa fudbalom, ko zna. P.s NE DIRAJTE PREMIJER LIGU MOLIM VAS, to je najbolji fudbal na svetu (nek pricaju da je klise, laz, itd, itd... nigde ne postoji takva emocija i strast)

dugi

pre 5 godina

Svi oni koje finansiraju Arapi... Bravo neka idu i predlog je da im se sa I stupanjem nepriznaju nijedno osvajanje LIGE ŠANPIONA. Pa neka igraju oni svoju igricu.

moram reci

pre 5 godina

Svidelo se nama ili ne ali to je realnost. Ogroman novac se vrti u fudbalu i ovo je sve bilo za ocekivati. Nemojte se iznenadit kad uskoro izmene i pravila u fudbalu. To sto neki kazu da se nece gedati te utakmice, varaju se. Da se fudbal ne prati globalno ovoga ne bi bilo sigurno. Setite se samo kako je pre bilo,samo se sredom igrale evropske utakmice,pa ubacice utorak i cetvrtak,sad ubacise po dva termina utorkom i sredom. Englezi uvek igrali subotom,posle dodali i nedelju,sad igraju i petkom i ponedeljkom.Sve je to da se vise gleda i zaradi.

Lars

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...
(Topcina, 3. novembar 2018 12:35)

I vesti sa instagrama i tvitera..

nista o nicemu

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo. 
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49) 

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...
(Kurp, 03. novembar 2018 17:29)

Bar ne pricamo da smo opozicija dok nam je predsednik narodni poslanik SNSa.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

hahaha biće banana fudbal još malo,sve radi kladjenja i para,polako sport gubi s
smisao u svakom pogledu i prelazi sve u kocku nažalost...

dux

pre 5 godina

Fudbal je igra strasti i navijača isto koliko i igrača. Na ovaj način ubiće sve ono što fudbal jeste, postaće dosadna igra bez strasti koju igraju veliki majstori, kao NBA. Samo fali da uvedu All Stars vikenda gde će da žongliraju loptu od šesnaesterca do šesnaesterca i da svi šutiraju isključivo makazice ili škorpiona...

Stara garda

pre 5 godina

Danas je fudbal prepun smesnih frizura, tetovaza i kreveljenja sa instagrama. Ima svega samo vise nema ko da zavali gol sa trideset metara i sastavi tri driblinga. Naravno da i danas postoje dobri fudbaleri ali se vise bave marketingom nego fudbalom.

Mayor

pre 5 godina

Sve sam kriminalac do kriminalca u UEFA-i. I posle nas kaznjavaju kad se peva "UEFA MAFIA".Ma treba da pevaju,sad iz sve glasa I jos jace.Ionako za nas male tu nema mesta,sto je sada I dokazano.

Mojsinjski

pre 5 godina

Ako bogati iz zabave izazivaju sukobe I ratove gde probaju cak I streljacke mogucnosti,sto ne bi I ovu bezazlenu igru uzeli pod svoje!!!

Moja zemlja

pre 5 godina

Isto ovo će se dogoditi i sa EU... Kada se Srbija kvalifikuje za EU (prodajom časti i disproporcionalnom ustupcima), evropski velikani će formirati Supet EU, jer šta će im Albanija, Srbija, VG, BiH, Makedonija... Ovo nije politika nego čiste fizika i biologija.

Bavarac

pre 5 godina

Bayern da bi se takmicio u Superligi bi prvo morao dobro da odresi kesu za vrhunske zamene za Riberija,Robena i Lewandovskog pa onda tek moze da se takmici u jakoj ligi!

Boring

pre 5 godina

Ni sadasnju LS odavno vise ne gledam. Kada je sve pocelo da se vrti oko novca fudbal je pao u drugi plan. Te jedni te isti klubovi sa istim igracima koje preprodaju jedni drugima.

артиљерац

pre 5 godina

Трајаће пар година,док не опадне гледаност.Ја и ЛШ не гледам баш нешто озбиљно
а ово тек нећу.Играјте,нико вам не брани.

Kurp

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo.
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49)

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...

milan

pre 5 godina

kada bi napravili tu ligu cije utakmice niko ne bi prenosio ... vratili bi se expresno u nacionalne lige.
sve to kontrolisu mediji...sta je popularno a sta nije.

Football

pre 5 godina

Naravno. I tako je poštenije nego da osvaja npr Real Madrid, a igra LŠ kao drugi ili treći u svom prvenstvu. Da ne pričam npr Totenhem, Šalke itd. Igraju ligu šampiona, a šampioni čega su, kada, gde?!

duconi

pre 5 godina

Evo odgovor liku koji se potpisuje kao " Nolecar"....a sto se iscudzavas kad se kaze da su Ars i Celzi manji klubovi od CZ ili od Steaue...pa da 90-ih CZ i PARTIZAN su uglavno prasili te "velikane"...i mi i rumuni imamo titule evropskog i svetskog pravaka ...a tvoj ARS...koju on titulu ima...Celzi do dolaska Abramovica sasvim prosecan a nekad i ispod proseka engleski tim...Ista stvar i sa MC...a tek Roma..nju stavlhaju u evropske velikane...uzas

nosferatu

pre 5 godina

Naravno, samo je bilo pitanje vremena kada ce se i u fudbalu desiti nesto kao i u kosarci. Onda ce se takodje desiti da ti igraci nece moci da igraju za reprezentaciju u kvalifikacijama, jer je ona pod okriljem FIFE i UEFE...isto kao i u kosarci.

beogradski

pre 5 godina

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kurp, 3. novembar 2018 16:36)

da, ja baš to jedva čekam, fudbal nije postao "najvažnija spordna stvar na svetu" i najpopularniji sport u istoriji pre 10 godina, kada su šeici i tajkuni pokupovali neke kluobve, nego je fudbal to postao baš kada su šanse bile jednake za sve, pa je tako zvezda, osvajala, kao i steaua, pa spartak iz moske igrao polufinale, panatanaikos finale, benfika osvajala, psv, sampdorija igrala finale....fudbal ne čine 10ak najbogatijih klubova, fudbal je više od toga....molim boga da naprave svoju ligu, i prestanu da uporopaštavaju ovu predivnu igru svojim milionima, nabeđenim frajerima, starletama.....ja neću odgledati niti jednu utakmicu te njihove superlige, ali ću sa zadovoljstvom gledati taj kopengahen u polufinalu LŠ

Kurp

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.
(Dare, 03. novembar 2018 16:23)

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.

Dare

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.

Dj4pe

pre 5 godina

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Pa ne moze tako druze,kako onda Real da osvaja Ligu sampiona kad se ne bi mogao ni kvalifikovati..?

jedan od mnogih

pre 5 godina

ovo ce biti neka vrsta NBA lige samo u fudbalu...i prepisati pravila odande i nema problema...najveca razlika je sto u NBA vlasnik kluba sve finansira, nema sponzora direktnih i slicno

fudbal ce tesko to moci da istrpi i trebalo bi naci modalitet po kom ce funkcionisati

i dobro je prva i druga liga jer bi bilo dosadno gledati jedne iste stalno

a bogatasi ce da kupe vise klubova kako hi dokazali svoju moc i nadmetali se sa slicnima

Peđa

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.
(tuga,čemer,jad..., 03. novembar 2018 15:53)
Zvezda je osvojila 1 bod u 3 utakmice u lš. Postoje timovi koji su završavali čitavo takmičenje sa 0 bodova. Samo glup čovek može da napiše ovakav komentar. Dakle, da ponovim još jednom da Zvezda ima 1 bod u 3 utakmice a da su neki timovi završavali sa 0 bodova. Zvezda je tu zato što se kvalifikovala. A ovo što oni hoće da naprave je liga bahatih.

e

pre 5 godina

MT Vračar
da mozes u zemlju bi propao.al ne mozes i onda ostavis ovakav komentar.
ne nego su trebali da vide partizan.ali da igras sa njima moras prvo surdulicu da.prodjes

Dare

pre 5 godina

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.
(Zoran, 03. novembar 2018 15:47)

I zamisli oni nemaju pojma o kosarci, dodju na Oliomijadui pregaze ceo svet, a nas ponize u finalu.

Blueblueblue

pre 5 godina

Ako veliki klubovi izadju iz svojih liga gotov je fudbal kao sport.

Mene vise zanimaju prave velike derbi utakmice koje imaju znacaj od skoro 100 godina i vise, vise sam srecan da gledam Chelsea:Tottenham, Rangers:Celtic i ostale prave utakmice i prestao bi da gledam fudbal ako svakog vikenda mora da se igra Real:Bayern gde nema gostojucih navijaca i gde se igra za bogate vlasnike!

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da ovo nije realno, ali stvarno treba naći neko rešenje za ove bogataše.. tradicionalni klubovi sa jakim fudbalskim školama nemaju šanse da osvoje trofej lige šampiona zbog njih

e

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 03. novembar 2018 12:46)
a.zamisli kakvu istoriju imas kad ni cicpiripi nisi osvojio

Lemi

pre 5 godina

Roma " velikan" sa 3,4 titule u Italiji I NULA evropskih trofeja..ccc :-D

Ovo je utopija što se bliže budućnosti tiče. Dovelo bi do raspada ne samo UEFA takmičenja, nego I nacionalnih liga. A to neće dozvoliti ni UEFA, ni lige, ni savezi. Imaju sasvim dovoljan broj mehanizama da to blokiraju.Dok se ne formiraju nekakve Ujedinjene države Evrope, kao naddržava, œto bi dovelo I do sportske integracije, od ovoga nema ništa..

Звездин весник

pre 5 godina

Какав би то ударац био за уефу, не би више било пара за њих, па сјајно!

Dj4pe

pre 5 godina

Ovo bi bilo super.. Svaki vikend najbolji fudbal na programu.. Ne kontam ljude sto se ovome protive.. Tako bi se i znalo realno ko je najbolji klub u Evropi..

slobinator

pre 5 godina

(Nolecar, 3. novembar 2018 14:31)
čelzi je bio jedan sasvim ispod prosečan fudblski klub koji je umeo da tavori i u 2.engleskoj ligi tamo do 2004 i 2005 i do upliva ogromnog kapitala u isti.arsenal svakako mnogo veći klub istorijski gledano u engleskim okvirima,ali u evropi osim onog kupa kupova i finala lige šampiona nisu uradili ništa posebno.steaua je na evropskoj sceni bljesnula samo u 2 evropske sezone tako da je od svih njih realno gledano zvezda najveća,ako pogledamo sva evropska takmičenja od osnivanja evro-kupova do tamo 1992 kada je voljom velikih sila uništena bivša jugoslavija,a zvezdi zabranjeno da se takmiči.pri tome je zvezda sve svoje uspehe u rasponu od 35 godina postigla bez stranaca u timu,a največi evropski klubovi su ih uvek kroz istoriju imali u svojim redovima

alobre

pre 5 godina

Krivi su kvazi navijaci, tu pre svega mislim na azijate koji prate samo ove najvece klubove. Logicno je sto oni ne zele da dele novac od marketinga sa drugima. Sve je to samo biznis. Ne treba pogledati dalje od Srbije gde 90% ljudi navija za 2 kluba.

Патас

pre 5 godina

Глупо али очекивано. УЕФА и ФИФА немају снаге да се боре против оваквих ствари, новац решава све. Кад би направили правило да ограниче број странаца у клубовима онда би се нешто и измијенило. Рецимо можеш имати 10 страница у екипи ако хоћеш, али у утакмицама не смијеш извести више од 5 на терен. Клубови са јаким омладинским школама би дошли до изражаја и мање би се куповало а смањиле би се разлике у квалитету.А овако нпр енглески клуб, а оно 2 енглеза и 9 страница у првој постави, глупост.

Zoran

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (može, 3. novembar 2018 14:06

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.

zi

pre 5 godina

Ja mislim da bi LS i bez tih bogatih klubova, bila najgledaniji spotski dogadjaj u evropi, jer su uvek puni stadioni. Tesko je privoleti publiku na kosarku, vaterpolo, rukomet, ali fudbal nema problema.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Може! А лиге које учуствују у овоме да остану без тих места у УЕФА такмичења на пример: Шпанија 3 тима у тој суперлиги, 3 тима мање у ЛШ и самим тим пад на ранг листи.

ernesto che

pre 5 godina

Pitanje je trenutka kad ce zaziveti ovako nesto, mozda ne sad ali za 5,6,7 god vrlo je moguce, vrlo je prosto, najbogatiji klubovi hoce da igraju medjusobno i da bukvalno svako kolo i svaka utakmica bude derbi, napravice takmicenje koje ce biti vrlo profitabilno i njima interesantno , nazalost, njih ne zanima da igraju protiv, zvezde, partizana, zagreba, cak i cska ili lokomotive.

Srdjan

pre 5 godina

I vreme je da se ovi povlasceni i povlascene lige izbace iz sistema takmicenja koji trenutno postoji i koji je izuzetno neposten i favorizuje najbogatije i pravi veliki jaz izmadju njih i ostalih koji onda imaju jako male sanse.

To da se iz nekih liga u Ligu Sampiona salje bez kvalifikacija po 3-4 tima je prvo beposteno sto su uradili i sto je unistilo ovo takmicenje.

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Ovo dirigovano zrebanje, dirigovan broj klubova i dirigovano sudjenje je sve samo ne fudbal. To je dno.
Da ne pricamo o pranju novca, nerelanim transferima, utaji poreza i sl. sto trenutno trese Evropu jer je footballeaks i ekipa istrazivackih novinara iz mnogih poznatih listova krenula da sve ovo raskrinkava.

Zbog toga im je i frka i pokusavaju da naprave izolovano takmicenje samo za najvece lopovcine gde ce nesmetano moci da namestaju utakmice, peru novac i vrse utaje poreza.

Sasa

pre 5 godina

Imace jedan “mali “ problem . Kako onda da prodaju igrače jedni drugima i koliko će oni koštati ?
Zavrtece ogroman novac , mnogo veći nego sada i jednostavno će se izdvojiti 2-3 kluba i to je to .
Nisam siguran da ovo može da bude dobro zatvorena financijska konstrukcija .

radnik

pre 5 godina

To kao NBA. Mada, već sad je jasno da Zvezda, Steaua ili bilo koji klub koji nema veliki novac nema šanse za više od grupnog dela...

tuga,čemer,jad...

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.

Ђенерал

pre 5 godina

Па и није реално да прве три екипе енглеског Чемпионшипа за улазак у Премијер лигу добију 150-180 милиона €, а да шампион Европе тј. Лиге шампиона заради 60 милиона.
УЕФА ће то морати да предвиди и повећа награде.

ja

pre 5 godina

@ (goblin, 03. novembar 2018 12:56)

Slažem se, ali ovo je neizbežno, jer oni to ne kapiraju. Moraju sami da dožive odbacivanje da bi to shvatili, jer su toliko opijeni novcem i stvaranjem sve većeg i većeg profita da im je to pomutilo razum...

Ono

pre 5 godina

Ovo je plan UEFA, a ne klubova. Zato se i formira trece takmičenje. Čak se i godine pogadjaju. Ideja je da se LS zatvori za sve koji ne spadaju u najbogatije i najglobalnije klubove, zatim da postoji LE kao drugo takmičenje, ali koje će biti još interesantnije jer ipak će po koji klub izvisiti iz te LS, a biće i finansijski zanimljivije. Na kraju dolazi to trece takmičenje koje će imati malo više loših ekipa, ali će od eliminacione faze biti jako zanimljivo. Uglavnom polako se LS zatvara, a onda će i poput cirkusa da se utakmice igraju po raznim zemljama sveta poput Kine i sličnih. Realno to je neki drugi svet i niko ne treba da žali za time već pravac LE...

Mrle

pre 5 godina

Samo bi roknuo SP i EP u vreme polufinala i finala te lige. I gotovo gasi se ne postoji igrač na svetu koji bi pre igrao izmišljenu ligu nego SVETSKO PRVENTSVO. To je još jedino što vredi od fudbala gde "male" zemlje mogu da iznenade velike, ova privatna takmičenja nemaju šanse u odnosu na SP.

nebojša

pre 5 godina

meni je ovo ok ako ima i 4-ta 5-ta liga itd, i da ima ispadanja u nizu i ulaska u visu ligu, klub iz istocme evrope koji bi se mozda kojim slucajem probio do prve lige bio bi apsolutno ravnopravan za elitu

aleks

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 03. novembar 2018 13:39)
Tako nekako, mislim da je FKCZ veći klub od njih, pa i Steaua. I to svih njih zajedno.
Znaš kad su pitali Butragenja, koji je bio sportski direktor Reala pocetkom 2000-tih, o dominaciji Barselone tada, i da li je Barsa najuspešniji klub i bolji od Reala? On je odgovorio: Real je najuspešniji klub u 20. veku, a, 21. vek je tek počeo...

le saux

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39

Pa i 60-ih i 70-ih su igrali isto za pare.Nisu odlazili u liverpul, arsenal, kasnije junajted za džabe. Sad kad je došla konkurencija sa parama odmah pometnja.

marko

pre 5 godina

Mislim da su priče da ta liga neće biti uspešna jer ljudi to neće hteti da gledaju neosnovane. Navijači klubova koji učestvuju će uglavnom biti zadovoljni time da stalno igraju protiv najboljih, neki tradicionalisti će možda biti protiv i bojkotovati, ali većina će prihvatiti da je to "liga kakvu zaslužuju". Navijači manjih klubova i oni koji jednostavno vole tradicionalni model evropskog fudbala neće to gledati i biće i dalje okrenuti UEFA takmičenjima, ali to je nešto što su oni uračunali u svoje kalkulacije, nije cilj da se privuče celokupna evropska fudbalska publika. S druge strane, globalna marketabilnost ove lige biće neverovatna, ljudi u npr. SAD, Kini ili Australiji će svakako mnogo radije gledati evropski fudbal ako mogu stalno da gledaju duele najboljih timova u jednoj ligi.

Alan Ford

pre 5 godina

Svi vi što velicate SP ste u velioj zabludi jer je LŠ i ovakva najjače takmičenje a tek ako krene ta Evropska liga onda oni nece vise ni da daju svoje igrace za nekakvo EP ili SP. Bice to nesto kao NBA. Pametnom dosta.

bl

pre 5 godina

ovo samo navijace pogadja jer obozavaju navedene klubove, a sport ce se obnoviti i igrace se iz zelje i ljubavi prema sport a ne prema novcu, u tom periodu su igrali i maradona i pele i ostale legende sporta, a ne da ti dvs igraca uzimaju nagradu za najboljeg igraca svijeta zadnjih 10 godina ( zasluzeno nekoliko godina)

Ixbaciti ih iz svih liga, obnoviti sport... sjecate se euforije i Lestera iz premijer lige?

Najljepsi primjer sporta koji moze proisteci iz ovoga..

Sportski pozdrav svima nisu svi za ''velike klubove''

Гиле

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.
(e moj druže, 03. novembar 2018 14:22)
Па он то због навијача тј узимања више пара и раде. Неће да им навлачи гледају Звезду, Динамо, Малме. Па чак ни за Звезду пребогате Бенфику или Олимпијакос, Цска, Ајакс. Да ли је одрживо незнам.

marko

pre 5 godina

Danas se u EU i celom svetu vodi niz sudskih sporova između sportskih federacija i organizatora nezavisnih takmičenja i gotovo je izvesno da će se federacijama sve više sužavati mogućnost da diktiraju klubovima i sportistima u kojim takmičenjima mogu ili moraju da učestvuju. Organizatori privatnih takmičenja tvrde da federacije svojim pravilima i pretnjama sankcijama ilegalno monopolizuju tržište, a obzirom na to kako evropsko pravosuđe u poslednjim decenijama tretira profesionalni sport, imaju razlog da veruju da će postepeno uspeti da se izbore za sve što traže. Naravno, ljudi će uvek kukati kako sport ne treba tretirati kao komercijalnu delatnost, ali to neće imati efekta. Videli smo u košarci kako je EL krajnje samouvereno krenula u svoj projekat i insisistirala da su priče o sankcijama FIBA neostvarive, a onda je i FIBA to shvatila i okrenula se promociji svog takmičenja kao alternative, pri čemu klubovi imaju slobodan izbor. Isti scenario je neminovan u fudbalu. Verovatno će zbog tradicije većina klubova nastaviti da se takmiči i u nekom obliku nacionalnih ili regionalnih takmičenja , ali ta takmičenja će sve više morati da se prilagođavaju koegzistenciji sa privatnim panevropskim ligama.

.

pre 5 godina

Milan nije prebogat ali je mnogo, mnigo veliki klub. Ne znambsta je ljudima. Pa grad Milano je drugi grad po Evro trofejima posle Madrida. Bili su izjednaceni do onog finala u Milanu pre dve sezone. Tamo Real i Atletiko u Milanu Inter i Milan. Milan je preveliki klub, posle Reala najvise puta prvak Evrope. Sada u krizi da, ali i Reala nije bilo nigde cak 32 godine od 68 e do 96 e. Mnogo se vredja AS Milan, to je grandiozan klub. Mimo toga Superliga Evrope je glupost ali ako oni odluce da je igraju onda ce se igrati. Pare su cudo. Igrali bi je i Zvezda i Partizan da ih neko pozove. Kao i Lyin, Napoli itd ali ih niko ne zove. Da ne budemo licemeri. Igrace se iako nisam za to. I u raznim sferama drustva ima drzava koje su privilegovanije, njihiv glas se vise cuje i boduje. Nije u redu ali je tako. Ko pita druge. Ovo je gotova stvar samo je pitanje kada, koje godine.

Vuk

pre 5 godina

Engleski klubovi nikada neće napustiti Premijer ligu. Prvo - uvek im je bila značajnija od Lige šampiona (ili Kupa šampiona nekada). Drugo - donosi neuporedivo više novca nego Liga šampiona, a sasvim sigurno će donositi više i od budućih takmičenja. UEFA je pre više godina napravila veliku grešku odvajajući liniju kvalifikacija za klubove iz slabijih liga. Na taj način su omogućili ulazak u LŠ klubovima koji nemaju kvalitet za tako jako takmičenje i srozali kvalitet LŠ u grupnoj fazi. To znači manje interesovanje za dosta mečeva, a samim tim i manje novca. Sumnjam da će novo takmičenje (ako zaživi) biti potpuno zatvorenog tipa. Pre očekujem nešto nalik Evroligi. Zagarantovana mesta za odredjeni broj klubova i mogućnost plasmana kroz kvalifikacije za preostala mesta. Glavni problem će biti nepriznavanje od strane FIFA i UEFA i problemi sa uglašavanjem termina reprezentativnih i klupskih mečeva. Tu je moguć haos, a verovatno mnogi igrači neće više igrati za svoje reprezentacije.

Cile

pre 5 godina

Bolje da su vratili kup pobednika kupova i sirotinju tu preusmerili, ostavili ligu Evrope za srednji evropski stalez a od LS napravili zatvoreno takmicenje...Sad ce biti kao u kosarci, samo oni koji nemaju gde kao KK Partizan pre par godina igrace Fiba Ligu sampiona, samo u ovom slucaju igrace UEFA ligu sampiona...

hronicar

pre 5 godina

@sasa

man city:
kup pobednika kupova 1969/70
PSG:
kup pobednika kupova 1995/96
intertoto kup 2001
arsenal:
kup sajamskih gradova 1969/70
kup pobednika kupova 1993/94
celsi:
kup pobednika kupova 1970/71 i 1997/98
superkup evrope 1998
liga sampiona 2011/12
liga evrope 2012/13

celsi je zahvaljujuci abramovicu svakako postao veliki klub dok ovi ostali svakako jos uvek zaostaju.dok u PSG i siti sipaju sakom i kapom,arsenal je jedini ostao zdrav klub koji nema tolika ulaganja i koji se trudi cisto fudbalski da bude veliki.cak je i celsi velikim ulaganjem postao veliki.u tim klubovima koje si nabrojao jedino je arsenal fudbalski zdrav,a trofeje kao i godine mozes i sam da vidis.cak sam i godine napisao nije mi bilo tesko.sportski pozdrav.

Red machine

pre 5 godina

A sto ne naprave sistem za svaki klub najvise tri stranca,pa da vidimo ko ce biti najbolji.A da,onda Real,Barselona,...i svi kapitalisticni klubovi postaju obican prosek.

e moj druže

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.

klu

pre 5 godina

Manchester Siti dojucerasnji treceligas igra ovu ligu a 1 Ajaks evropski velikan ne igra?
(sasa, 03. novembar 2018 12:31)

Ti kao da si živeo u pećini? Da li piše tu negde da igraju timovi sa najvećom istorijom? Ne vidim što bi to ove moćnike zanimalo. Ovo je čisto i jednostavno zbog para. Ako dođe neki arapin i kupi Mladost Lučani i uloži milijardu, budi siguran da ce i oni igrati ovde. Jedini način da se spreči ovo, je bojkot.. Da niko ne gleda i ne prati.

Mailman

pre 5 godina

Na dugi rok ovo ce upropastiti fudbal. Ovi veliki, zbog stalne potere za parama, nece moci da proizvedu dovoljno kvalitetnih igraca, a mali klubovi zbog nemogucnosti da igraju sa najvecima nece biti zainteresovani da ulazu.

Марко

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39)

У наслову лепо пише "Богати", а не "Велики". Манчестер сити је најсмешнији од свих ових клубова.

Sole

pre 5 godina

Ovo je odlicno. Ionako se Liga Sampiona gleda od cetvrtfinale kad igraju najbolji.
(MaceBo, 3. novembar 2018 13:39)

Ja već neko vreme gotovo da ne gledam Ligu šampiona , zato što sa sigurnošću od 90% znam da će se od 5 – 6 klubova odlučivati o tome ko će biti učesnik polufinala. Barselona , Real Madrid , Atletiko Madrid , Juventus , Bayern ...

bla bla

pre 5 godina

Ne vidim razlog zašto bi ovo bilo loše. Zar je fudbal ono mučenje koje Zvezda i slični klubovi igraju? Koja je inači i svrha nacionalnih šampionata kada uvek jedni te isti pobedjuju. Ovako bi barem uvek gledali vrhunski fudbal. Osim toga, korumpirana UEFA je sama kriva za ovo.

može

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.

Atreides

pre 5 godina

Pa to ce UEFA i FIFA da eliminisu vrlo lako.Jednostavno ce zabraniti transfere iz ostalih klubova u doticne i sta ce onda PSZ,MU,MC,Real...itd. Ko ce da im igra.

sidji do reke

pre 5 godina

jedini kriterijum za ulazak u ovu ligu je novac. o nekakvoj tradiciji ili popularnosti ne može biti reči. koji je kriterijum da ManCity i PSG budu fiksno učesnici osim što imaju brdo arapskih (čijih god) novaca?
po ovom kriterijumu kad bi Džef Bezos kupio FK Zemun, sagradio stadion od pola milijarde EUR i potpisao Mesija za drugih pola milijarde oni bi automatski dobili poziv da igraju.
mislim da je evropski fudbal puno više od susreta Real-Bajern, pogotovo ako bi igrali 6x godisnje.

Nemčov

pre 5 godina

Pa razočaraću ih bice zanimljivi par godina onda kraj jer će sve biti isto gde je draž kvalifikacija pa kako će se pokazati neki autsajder ....Veštački kao u ostalom i sve u ivom današnjem polusvetu

Utjeha

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.
(Milan, 3. novembar 2018 12:40)

"Mnogo su brzi u drugoj dimenziji".
Zasto uopstavati stvari na sve klubove ako Zvezda se blamira?! Iako ima najveci budzet ikad, od svi nasih klubova koji su do sad igrali Evropu.

Kafanski moljac

pre 5 godina

Pa bas bi bilo super da se ovo desi, nek igra 10 klubova ukupno izmedju sebe, bice interesantni ljudima dve sezone i onda cao. Jos bi bolje bilo da istupe iz nacionalnih prvenstava. Svima je ionako muka od Reala, Barse, Bajerna i slicnih klubova.

troll level 100

pre 5 godina

Fudbal-kancer civilizacije...
(Marko, 03. novembar 2018 12:25)

Fudbal je kancer? Koliko gluposti ovde čovek pročita to je strašno.

Rizom

pre 5 godina

Ovo je dokaz Evolucije,najjaci samo ostaju.Buraniji nije mesto u eliti.
(Mile Dodik, 3. novembar 2018 12:41)

Dodiče, ne "kaže" evolucija da najjači o(p)staju, nego najsposobniji da se prilagode promenama. (Survival of the Fittest). To ima daleko složenije značenje od "najjačeg".

Bane

pre 5 godina

Ko je gledao genijalan film "Elysium" sa met dejmonom, jasno mu je kakva je buducnost ove civilizacije ! Zasticene komune gde zive bogati, svi resursi u vlasnistvu bogatih i mnooogo bednih i siromasnih bez ikakvih prava, zdrasvstvene zastite (koja polako vrsi tranziciju ka privatizaciji), zagadjena voda i hrana , isecene sume . istrebljenje vrsta, klimatski pakao ! Neoliberalni kapitalizam je izmisljen zbog toga, zbog krajnjeg odvajanja super bogate "elite" koja grabi resurse , dok se ljudi bave glupostima i na kraju ce ostati bez icega ! Jos si smarac ako pricas o politici ne daj boze .. Sport i fudbal je samo jedna nebitna stvar, ovo formiranje superlige je samo posledica nadolazeceg zla !

mas

pre 5 godina

Steta...Jedino sto bih ja promenio je da bi dodao engleske ekipe.Kakva je to liga sampiona realno kad je igraju plzen,bate,zvezda a ne igraju giganti arsenal i celzi.Koja je poenta takmicenja onda?Neka 30 ekipa budu enleske,nemacke,spanske,italijanske,holandske,francuske a za 2 mesta neka se bore ostali.

bzvz

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 3. novembar 2018 12:46)

Da, ali samo Zvezdin KES. Realu, Barsi, Milanu, Mancesteru, Liverpulu...itd., njima se ne menja. Suska se da ce Zvezdin trofej biti urucen Partizanu, jer je Partizan dao gol u finalu, a Zvezda nije.

Mare Maronne

pre 5 godina

Nista novo niti neocekivano i sada "odjednom" procurela vest o Infantinu i "plasticnim klubovima" ,sve je to organizovano,to mu dodje nesto kao NBA ili pribliznije Euroliga,samo eto setili se da bude i druga liga i plasman u prvu,a u tom slucaju onda ns ovim prostorima treba da se osnuje nesto poput ABA lige i da nam se da koeficijent gde bi igrao sampion Balkana u Evropi pa bi automatski bila i veca posecenost kod nas ovde na stadionima,vise sponzora,vise para automatski vise transfera i igraca,revolucionarno i ako ne sad ali kad-tad desice se nesto ovako ne dopada mi se ali realno i iskreno sto se klubova sa ovih prostora tice nista mi tu ne gubimo posebno niti dobijamo,a Balkanska liga u fudbalu bi onda tada bila pun pogodak,ne samo ex-SFRJ nego i Bugari,Rumuni,Madjari ko vec bude hteo,sportski pozdrav.

milos

pre 5 godina

preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)
 (MirosLAV, 3. novembar 2018 12:57)

A kako ce to da im zabrane?

trn u oku

pre 5 godina

Fudbal je sve manje sport a sve više sredstvo za pranje novca. Kako ovakvih ideja nije bilo dok su vlasnici ovih klubova bili Evropljani, kao i većina navijača? Sad se sve podredilo Aziji, vlasnici su odatle, "navijači" gloryhunteri su isto iz Azije, a u tim zemljama lige su slabije čak i od naše Superlige. Plati 300 miliona evra za igrača, onda prodaj njegove dresove u Kini i Indokini i na tome zaradi pola milijarde. To je danas sav smisao tzv "vrhunskog" fudbala.

CJC

pre 5 godina

U teoriji to izgleda dobro, svaki kolo po 5-6 velikih derbija, prosto bi covek pomislio milina za gledati...u praksi, vreme ce pokazati da ce jedan El Klasiko postati obicna utakmica koja nece mnogo odlucivati, sama cinjenica da ima i nokaut faza posle ligaskog dela znaci da mozes kiksati i kalkulisati do mile volje i opet mozes zavrsiti u borbi za titulu. Pa evo vam Eurolige, nekad sam jedva ceko cetvrtak da gledam, sad me toliko smara da do F4 skoro ne gledam.

realan

pre 5 godina

Ima Uefa mnogo instrumenata da to zaustavi.A ta liga bi za 5 do 6 g dosadila.Ima tu jos velikih klubova koji bi se pobunili.Sta ako neko ulozi ogroman novac u Sautemton sta ce onda biti?To su po tri cetri ekipe iz liga 5.Mali kazu necemo sa njima da igramo i zasto da igramo kad nema smisla.Sta ce posle da bude?

Grobari Banat

pre 5 godina

Može!
Sve ih preseliti u Arabiju i ... tamo su im glavni sponzori!
Evropu očistiti od menadžera i ostale "gamadi", pa obnoviti amaterski sport!

Saša

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.

dragan

pre 5 godina

Dobra odluka, ne ovako da se lazemo. A mi ostali treba da formiramo svoju super ligu. Prvoj jadranska liga u fudblau, a potom i istocnoevropska super liga, tako da imamo istocnu i zapadnu konferenciju u fudbalu.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

Može li pitanje za sve komentatore ovde, koliko vi imate godina kada pišete gluposti? Znači bogati da budu još bogatiji a ostali neka se i ugase? Ovo je katastrofa za fudbal uopšte. Obesmislice sva prvenstva. A inače LŠ je odavno liga bogatih. Samo što su postali pohlepniji i hoće još. Ma daj da uvedemo to u sve sfere života. Da vratimo stari vek gde siromašni nisu smeli u oči da pogledaju imućnu osobu. Dokle sve ovo ide?

Solskjaer

pre 5 godina

Ево вам приватизација ! Тражили сте, добили сте !
Само се надам да ћемо је ми некако избећи...

kornjaca rade

pre 5 godina

Mislim da sve zavisi od nas gledaoca...koji to sve indirektno finansiramo...mozemo da ostanemo verni uefi...i gledamo Ajaks, PSV, Benfiku, Porto, Paok, Olimpijakos, Salke, Lajpcig, Sevilju, Valensiju, Lazio, Napoli, Arsenal, Totenhem, Monako, Lion i ako Bog da neke nase klubove, a bojkotujemo velikane...i tako finansijski umesto da pomazemo bogate da se jos vise obogate, poguramo ove skromnije! Problem resen!

nemke

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D

Srdjan

pre 5 godina

Klubovi su slobodni da se takmice u ligi u kakvoj ili kojoj zele. Ne vidim problem ili potrebu za “gusenjem” ustanka. Globalizacija.

boban

pre 5 godina

perfidno......evo nacin da se odvoji katalonija, a da ostane derbi real - barca, taj derbi po meni najvise i koci one katalonce da odu......

nesa80

pre 5 godina

ma neka idu dosadni su,pre bi gledao partizan protiv dinama,steaue,rijeke,kopenhagena,psv,panatinikosa,paoka,maribora,anderlekta....i takvih klubova nego ovih razmazenih sto im sve pare ovih sveta nisu dovoljne,a da ce da napuste svoje lige to bi bila naucna fantastika i nije istina

Against modern football

pre 5 godina

Mislim da prestajem sa pracenjem fudbala ako se ovo desi
(SC1992, 03. novembar 2018 12:32) Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.

Dejan CZ

pre 5 godina

Ocekivano...vec sam pisao o tome kada je izasao clanak da se pare sprcaju u modernizaciju Marakane po UEFA zahtevima...nece biti potrebno upravo zbog ovog...dovoljno ce biti i krecenje u kakvu fudbalsku eru ulazimo...I definitivno u Zemljama koje ne mogu svojim klubovima da obezbede mesto u takvoj ligi sledi jos vece urusavanje...Odluka koja ce staviti tacku na ovu igru.Da se ja pitam ovakvu odluku bih smatrao kao organizovanjem paravojne formacije,a zna se kako se to resava...Klubovima zapretio njihovim gasenjem a reprezentacijama Zemalja iz kojih su ti klubovi zabranu ucesca na EP i SP u slucaju oglusenja...Tako bi i UEFA i FIFA u sadejstvu trebalo da reaguju...ali svetom vise ne vlada slovo pravde vec zakon novca...Covecanstvo je dostiglo vrhunac bezvlasca i samovolje ne samo u sportu vec u svim granama zivota.

Moćni

pre 5 godina

Eto šta je Zvezda prouzrokovala sa svega par utakmica u LŠ.
(umetnik, 3.
Cim je Zvezda usla, sve se raspada!
Tako ce isto i Srb i EU
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 3. novembar 2018 12:29) 2018 12:29)
Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26

Ranije su govorili da je Liga Šampiona napravljena da Zvezda više nikad ne osvoji KEŠ ,sad govore da se zbog Zvezde ukida - Zvezda je vrlo moćna !

Topcina

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...

grobar u srcu

pre 5 godina

Od ovoga će biti ista priča kao za košarku, uefa će da ucenjuje isto kao što je fiba to radila, ako klubovi iz vaše zemlje ne igraju LS, nećete moći da igrate na evropskom prvenstvu.

Brane

pre 5 godina

Samo neka idu. Nisu oni fudbal a niti bogom dani. Može se i bez njih. Dojadise bogu i vragu sa svojim bilionima, milionima sa sve sudijama. Putujte i ne okrecite se.

grgapitic

pre 5 godina

Posteno, sto bi delili zaradu s Uefom kad moze ceo kolac njima da ostane... Ionako je ovaj svet otiso dodjavola, niko ne postuje vise ni istoriju ni tradiciju, pa zasto bi i oni... Ja ovo razumem, iako ne podrzavam bas...

the show must go on

pre 5 godina

Bilo je pitanje trenutka kada će se to desiti.Kosarka u Evropi i USA,sad to sve prati i fudbal.Bogati će biti još bogatiji,sirotinja će biti još veća sirotinja.Ne bi me iznenadilo da liga šampiona za par sezona bude kao u košarci.Na amaterskom nivou.Po meni šteta za nas male.Verovatno vise nikad na ovim prostorima nećemo gledati Liverpul i slične ekipe,...

deda

pre 5 godina

ovo u fazonu nba odnovaci bi imali stalno ucesce nema ispadanja lova kaplje a jaci tlaci, fudbal je ionako ostao samo na parkinzima, plazama, malim terenima i po blokovima sve ostalo je biznis

Koja

pre 5 godina

Ovi koji ne učestvuju prave igrače za ove bogate zato treba da se dogovore da im nedaju igrače neka sami prave a ne da kupiš gotovog igrača pa bi smo onda videli gde su ili ogromne cifre treba staviti pa kada za tri igrača izdvoje milijardu ima da im se zavrti u glavi

MT Vračar

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D
(nemke, 3. novembar 2018 12:36)

Trenutno očajni da reči nemam! :) Ali mi, eto, igrali dva puta, nismo se preterano proslavili, ali makar nisu hteli da gase LŠ posle našeg učešća :D

Ivan

pre 5 godina

Imali smo prilike da vidimo koliko UEFA svim silima pokusava preko svojih izaslanika sudija da maksimalno ugadja tim bogatim timovima, upravo da se ovo ne bi dogodilo. Skolski primer je utakmica Zvezde i Liverpula u kojoj je Zvezdi kao predstavniku tih siromasnih klubova jasno stavljeno do znanja kakav ce imati tretman ako se drzne da i narednih godina pokusava da igra tu njihovu ligu bogatih.

MirosLAV

pre 5 godina

ako im UEFA i FIFA zabrane transfere iz preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)

samo tiii

pre 5 godina

Izabciti ih odmah, ali momentalno iz lige sampiona, i ubaciti timove koji su bili u kvalifikacijama. Takmičenje poceti od prvog kola, into je to. Sledece sezone sve isto, za LŠ, samo sto bih za ovih 20 ekipa bilo zabranjeno da ucestvuju, pannel se malo odmarajunkoju god, dok ne sastave tu svoju ligu. Ja tu ligu necu gledati, vec samo Uefinu.

Dušan

pre 5 godina

podržavam. ma neka se igraju oni do mile volje međusobno, ja to gledati neću. mogu nabrojati još 32 tima van ovih koji će Ligu šampiona činiti zanimljivijom od ove privatne lige.

Porto, Benfica, Ajax, PSV, Fejenord, Celtic, Zvezda, Steaua, Hamburger, Aston Vila, Notingem Forest - prvaci Evrope

Anderleht, Glazgov Rendžers, Sporting, Valensija, Partizan, Zenit, Spartak Moskva, Olimpijakos, Galatasaraj, Dinamo Zagreb, Sparta, Dinamo Kijev, Sahtjor, Malme, Salcburg, Totenhem, eto iz glave skoro 30 timova koji su nesto uradili u istoriji eveokupova.

bez Mađara, Poljaka, Slovaka, Belgijanaca, Švajcaraca.... i ostalih timova u lige 5.

Cigani Ludaci

pre 5 godina

Ona klopova izjava kad su ga pitali sta misli o ligi nacija , moze da se primeni i ovde "Da vas pitam, idete li vi svako vece u operu " ? Svi mi volimo da pogledamo medjusobne duele ovih timova, ali ne treba preterivati u tome !!!

Milan

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.

goblin

pre 5 godina

Ovo neće uspeti.Ovakva liga bi doživela neuspeh.Uefa bi pritisnula sve saveze da ih izbace iz svojih liga.Ljudi u evropi vole nacionalna prvenstva,pogotovo Englezi i Italijani.Navijac Liverpula zeli mečeve sa Evertonom,na primer.Za koju titulu bi se ova liga igrala? Prvak si? Čega? Evropa nije Amerika,ljudi sa vise strasti prate sport,a fudbal posebno.I ljudima koji navijaju za ove klubove bi ova liga sa vremenom dosadila.I sta ako arapima dosadi da ulazu u Siti ili PSZ?

xxx

pre 5 godina

A ja mislio da je ovo bila najgora i najdosadnija decenija u istoriji fudbala i da ne moze gore. Kad ono, bice jos dosadnije. Jedan Ajax je sveden na prosecan klub jer nije previse atraktivan za velike bogatase. Ulazimo u srednji vek fudbala, renesansu ce verovatno doziveti nasi unuci.

kole

pre 5 godina

Glupost.
Utakmice tipa Juventus - Mancester Junajted su bas i zanimljivije jer se ne igraju cesto, a ovako kada se samo takve utakmice i budu igrale smorice brzo. Ali dobro fudbal je biznis za njih pre svega pa tek onda zabava. Tako da ih rauzmem.

BODIBOND

pre 5 godina

Pa neka ti bogati idu da igraju Evropsku superligu a u LS da ostanu ovi slabiji klubovi i eto win win resenja. To bi bilo kao Evroliga i LS u kosarci, zove se Liga Sampiona a igraju slabe i neatraktivne ekipe.

Gg

pre 5 godina

Ovo me ne cudi a razlog je finansijske prirode. Zapravo bilo je pitanje vremena.
Formiranjem ove lige klubovi ucesnici bi zaradili mnogo vise nego do sad, a sami bi odlucivali sa kim ce da igraju.
Malo je licemerno da ljudi ovde napadaju ovakvo takmicenje a pordzavaju Jordija i ono sto je uradio u kosarci, a to je apsolutno isto!

bzvz

pre 5 godina

Ocekivano i pitanje trenutka je bilo. Potrebna je totalna reorganizacija svih takmicenja jer se sve promenilo poslednjih godina. Ako nece to da uradi UEFA, organizacija koja sporo reaguje na razne tendencije, a i krajnje je korumpirana, onda neka klubovi to rese, da ne kazem nacionalni savezi, ali ne smem ni da pomislim da su slicni ovom nasem koji je dno dna.

impeRAtor

pre 5 godina

Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.
(Against modern football, 03. novembar 2018 12:40)

Pa otkud nam onda ovde? Ti si prestao da pratis, VIP osoba... Idi gledaj Zvezda-Liverpul sa VHSa...

the show must go on

pre 5 godina

Bilo je pitanje trenutka kada će se to desiti.Kosarka u Evropi i USA,sad to sve prati i fudbal.Bogati će biti još bogatiji,sirotinja će biti još veća sirotinja.Ne bi me iznenadilo da liga šampiona za par sezona bude kao u košarci.Na amaterskom nivou.Po meni šteta za nas male.Verovatno vise nikad na ovim prostorima nećemo gledati Liverpul i slične ekipe,...

grgapitic

pre 5 godina

Posteno, sto bi delili zaradu s Uefom kad moze ceo kolac njima da ostane... Ionako je ovaj svet otiso dodjavola, niko ne postuje vise ni istoriju ni tradiciju, pa zasto bi i oni... Ja ovo razumem, iako ne podrzavam bas...

nemke

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D

grobar u srcu

pre 5 godina

Od ovoga će biti ista priča kao za košarku, uefa će da ucenjuje isto kao što je fiba to radila, ako klubovi iz vaše zemlje ne igraju LS, nećete moći da igrate na evropskom prvenstvu.

Topcina

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...

Grobari Banat

pre 5 godina

Može!
Sve ih preseliti u Arabiju i ... tamo su im glavni sponzori!
Evropu očistiti od menadžera i ostale "gamadi", pa obnoviti amaterski sport!

Moćni

pre 5 godina

Eto šta je Zvezda prouzrokovala sa svega par utakmica u LŠ.
(umetnik, 3.
Cim je Zvezda usla, sve se raspada!
Tako ce isto i Srb i EU
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 3. novembar 2018 12:29) 2018 12:29)
Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26

Ranije su govorili da je Liga Šampiona napravljena da Zvezda više nikad ne osvoji KEŠ ,sad govore da se zbog Zvezde ukida - Zvezda je vrlo moćna !

nesa80

pre 5 godina

ma neka idu dosadni su,pre bi gledao partizan protiv dinama,steaue,rijeke,kopenhagena,psv,panatinikosa,paoka,maribora,anderlekta....i takvih klubova nego ovih razmazenih sto im sve pare ovih sveta nisu dovoljne,a da ce da napuste svoje lige to bi bila naucna fantastika i nije istina

Dejan CZ

pre 5 godina

Ocekivano...vec sam pisao o tome kada je izasao clanak da se pare sprcaju u modernizaciju Marakane po UEFA zahtevima...nece biti potrebno upravo zbog ovog...dovoljno ce biti i krecenje u kakvu fudbalsku eru ulazimo...I definitivno u Zemljama koje ne mogu svojim klubovima da obezbede mesto u takvoj ligi sledi jos vece urusavanje...Odluka koja ce staviti tacku na ovu igru.Da se ja pitam ovakvu odluku bih smatrao kao organizovanjem paravojne formacije,a zna se kako se to resava...Klubovima zapretio njihovim gasenjem a reprezentacijama Zemalja iz kojih su ti klubovi zabranu ucesca na EP i SP u slucaju oglusenja...Tako bi i UEFA i FIFA u sadejstvu trebalo da reaguju...ali svetom vise ne vlada slovo pravde vec zakon novca...Covecanstvo je dostiglo vrhunac bezvlasca i samovolje ne samo u sportu vec u svim granama zivota.

Dušan

pre 5 godina

podržavam. ma neka se igraju oni do mile volje međusobno, ja to gledati neću. mogu nabrojati još 32 tima van ovih koji će Ligu šampiona činiti zanimljivijom od ove privatne lige.

Porto, Benfica, Ajax, PSV, Fejenord, Celtic, Zvezda, Steaua, Hamburger, Aston Vila, Notingem Forest - prvaci Evrope

Anderleht, Glazgov Rendžers, Sporting, Valensija, Partizan, Zenit, Spartak Moskva, Olimpijakos, Galatasaraj, Dinamo Zagreb, Sparta, Dinamo Kijev, Sahtjor, Malme, Salcburg, Totenhem, eto iz glave skoro 30 timova koji su nesto uradili u istoriji eveokupova.

bez Mađara, Poljaka, Slovaka, Belgijanaca, Švajcaraca.... i ostalih timova u lige 5.

trn u oku

pre 5 godina

Fudbal je sve manje sport a sve više sredstvo za pranje novca. Kako ovakvih ideja nije bilo dok su vlasnici ovih klubova bili Evropljani, kao i većina navijača? Sad se sve podredilo Aziji, vlasnici su odatle, "navijači" gloryhunteri su isto iz Azije, a u tim zemljama lige su slabije čak i od naše Superlige. Plati 300 miliona evra za igrača, onda prodaj njegove dresove u Kini i Indokini i na tome zaradi pola milijarde. To je danas sav smisao tzv "vrhunskog" fudbala.

goblin

pre 5 godina

Ovo neće uspeti.Ovakva liga bi doživela neuspeh.Uefa bi pritisnula sve saveze da ih izbace iz svojih liga.Ljudi u evropi vole nacionalna prvenstva,pogotovo Englezi i Italijani.Navijac Liverpula zeli mečeve sa Evertonom,na primer.Za koju titulu bi se ova liga igrala? Prvak si? Čega? Evropa nije Amerika,ljudi sa vise strasti prate sport,a fudbal posebno.I ljudima koji navijaju za ove klubove bi ova liga sa vremenom dosadila.I sta ako arapima dosadi da ulazu u Siti ili PSZ?

Bane

pre 5 godina

Ko je gledao genijalan film "Elysium" sa met dejmonom, jasno mu je kakva je buducnost ove civilizacije ! Zasticene komune gde zive bogati, svi resursi u vlasnistvu bogatih i mnooogo bednih i siromasnih bez ikakvih prava, zdrasvstvene zastite (koja polako vrsi tranziciju ka privatizaciji), zagadjena voda i hrana , isecene sume . istrebljenje vrsta, klimatski pakao ! Neoliberalni kapitalizam je izmisljen zbog toga, zbog krajnjeg odvajanja super bogate "elite" koja grabi resurse , dok se ljudi bave glupostima i na kraju ce ostati bez icega ! Jos si smarac ako pricas o politici ne daj boze .. Sport i fudbal je samo jedna nebitna stvar, ovo formiranje superlige je samo posledica nadolazeceg zla !

Brane

pre 5 godina

Samo neka idu. Nisu oni fudbal a niti bogom dani. Može se i bez njih. Dojadise bogu i vragu sa svojim bilionima, milionima sa sve sudijama. Putujte i ne okrecite se.

Kafanski moljac

pre 5 godina

Pa bas bi bilo super da se ovo desi, nek igra 10 klubova ukupno izmedju sebe, bice interesantni ljudima dve sezone i onda cao. Jos bi bolje bilo da istupe iz nacionalnih prvenstava. Svima je ionako muka od Reala, Barse, Bajerna i slicnih klubova.

kornjaca rade

pre 5 godina

Mislim da sve zavisi od nas gledaoca...koji to sve indirektno finansiramo...mozemo da ostanemo verni uefi...i gledamo Ajaks, PSV, Benfiku, Porto, Paok, Olimpijakos, Salke, Lajpcig, Sevilju, Valensiju, Lazio, Napoli, Arsenal, Totenhem, Monako, Lion i ako Bog da neke nase klubove, a bojkotujemo velikane...i tako finansijski umesto da pomazemo bogate da se jos vise obogate, poguramo ove skromnije! Problem resen!

CJC

pre 5 godina

U teoriji to izgleda dobro, svaki kolo po 5-6 velikih derbija, prosto bi covek pomislio milina za gledati...u praksi, vreme ce pokazati da ce jedan El Klasiko postati obicna utakmica koja nece mnogo odlucivati, sama cinjenica da ima i nokaut faza posle ligaskog dela znaci da mozes kiksati i kalkulisati do mile volje i opet mozes zavrsiti u borbi za titulu. Pa evo vam Eurolige, nekad sam jedva ceko cetvrtak da gledam, sad me toliko smara da do F4 skoro ne gledam.

bzvz

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 3. novembar 2018 12:46)

Da, ali samo Zvezdin KES. Realu, Barsi, Milanu, Mancesteru, Liverpulu...itd., njima se ne menja. Suska se da ce Zvezdin trofej biti urucen Partizanu, jer je Partizan dao gol u finalu, a Zvezda nije.

Cigani Ludaci

pre 5 godina

Ona klopova izjava kad su ga pitali sta misli o ligi nacija , moze da se primeni i ovde "Da vas pitam, idete li vi svako vece u operu " ? Svi mi volimo da pogledamo medjusobne duele ovih timova, ali ne treba preterivati u tome !!!

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

Može li pitanje za sve komentatore ovde, koliko vi imate godina kada pišete gluposti? Znači bogati da budu još bogatiji a ostali neka se i ugase? Ovo je katastrofa za fudbal uopšte. Obesmislice sva prvenstva. A inače LŠ je odavno liga bogatih. Samo što su postali pohlepniji i hoće još. Ma daj da uvedemo to u sve sfere života. Da vratimo stari vek gde siromašni nisu smeli u oči da pogledaju imućnu osobu. Dokle sve ovo ide?

Milan

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.

xxx

pre 5 godina

A ja mislio da je ovo bila najgora i najdosadnija decenija u istoriji fudbala i da ne moze gore. Kad ono, bice jos dosadnije. Jedan Ajax je sveden na prosecan klub jer nije previse atraktivan za velike bogatase. Ulazimo u srednji vek fudbala, renesansu ce verovatno doziveti nasi unuci.

Against modern football

pre 5 godina

Mislim da prestajem sa pracenjem fudbala ako se ovo desi
(SC1992, 03. novembar 2018 12:32) Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.

Stara garda

pre 5 godina

Danas je fudbal prepun smesnih frizura, tetovaza i kreveljenja sa instagrama. Ima svega samo vise nema ko da zavali gol sa trideset metara i sastavi tri driblinga. Naravno da i danas postoje dobri fudbaleri ali se vise bave marketingom nego fudbalom.

beogradski

pre 5 godina

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kurp, 3. novembar 2018 16:36)

da, ja baš to jedva čekam, fudbal nije postao "najvažnija spordna stvar na svetu" i najpopularniji sport u istoriji pre 10 godina, kada su šeici i tajkuni pokupovali neke kluobve, nego je fudbal to postao baš kada su šanse bile jednake za sve, pa je tako zvezda, osvajala, kao i steaua, pa spartak iz moske igrao polufinale, panatanaikos finale, benfika osvajala, psv, sampdorija igrala finale....fudbal ne čine 10ak najbogatijih klubova, fudbal je više od toga....molim boga da naprave svoju ligu, i prestanu da uporopaštavaju ovu predivnu igru svojim milionima, nabeđenim frajerima, starletama.....ja neću odgledati niti jednu utakmicu te njihove superlige, ali ću sa zadovoljstvom gledati taj kopengahen u polufinalu LŠ

klu

pre 5 godina

Manchester Siti dojucerasnji treceligas igra ovu ligu a 1 Ajaks evropski velikan ne igra?
(sasa, 03. novembar 2018 12:31)

Ti kao da si živeo u pećini? Da li piše tu negde da igraju timovi sa najvećom istorijom? Ne vidim što bi to ove moćnike zanimalo. Ovo je čisto i jednostavno zbog para. Ako dođe neki arapin i kupi Mladost Lučani i uloži milijardu, budi siguran da ce i oni igrati ovde. Jedini način da se spreči ovo, je bojkot.. Da niko ne gleda i ne prati.

Nemčov

pre 5 godina

Pa razočaraću ih bice zanimljivi par godina onda kraj jer će sve biti isto gde je draž kvalifikacija pa kako će se pokazati neki autsajder ....Veštački kao u ostalom i sve u ivom današnjem polusvetu

Saša

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.

sidji do reke

pre 5 godina

jedini kriterijum za ulazak u ovu ligu je novac. o nekakvoj tradiciji ili popularnosti ne može biti reči. koji je kriterijum da ManCity i PSG budu fiksno učesnici osim što imaju brdo arapskih (čijih god) novaca?
po ovom kriterijumu kad bi Džef Bezos kupio FK Zemun, sagradio stadion od pola milijarde EUR i potpisao Mesija za drugih pola milijarde oni bi automatski dobili poziv da igraju.
mislim da je evropski fudbal puno više od susreta Real-Bajern, pogotovo ako bi igrali 6x godisnje.

kole

pre 5 godina

Glupost.
Utakmice tipa Juventus - Mancester Junajted su bas i zanimljivije jer se ne igraju cesto, a ovako kada se samo takve utakmice i budu igrale smorice brzo. Ali dobro fudbal je biznis za njih pre svega pa tek onda zabava. Tako da ih rauzmem.

Rizom

pre 5 godina

Ovo je dokaz Evolucije,najjaci samo ostaju.Buraniji nije mesto u eliti.
(Mile Dodik, 3. novembar 2018 12:41)

Dodiče, ne "kaže" evolucija da najjači o(p)staju, nego najsposobniji da se prilagode promenama. (Survival of the Fittest). To ima daleko složenije značenje od "najjačeg".

Марко

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39)

У наслову лепо пише "Богати", а не "Велики". Манчестер сити је најсмешнији од свих ових клубова.

bzvz

pre 5 godina

Ocekivano i pitanje trenutka je bilo. Potrebna je totalna reorganizacija svih takmicenja jer se sve promenilo poslednjih godina. Ako nece to da uradi UEFA, organizacija koja sporo reaguje na razne tendencije, a i krajnje je korumpirana, onda neka klubovi to rese, da ne kazem nacionalni savezi, ali ne smem ni da pomislim da su slicni ovom nasem koji je dno dna.

deda

pre 5 godina

ovo u fazonu nba odnovaci bi imali stalno ucesce nema ispadanja lova kaplje a jaci tlaci, fudbal je ionako ostao samo na parkinzima, plazama, malim terenima i po blokovima sve ostalo je biznis

Zoran

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (može, 3. novembar 2018 14:06

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.

e

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 03. novembar 2018 12:46)
a.zamisli kakvu istoriju imas kad ni cicpiripi nisi osvojio

tuga,čemer,jad...

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.

Koja

pre 5 godina

Ovi koji ne učestvuju prave igrače za ove bogate zato treba da se dogovore da im nedaju igrače neka sami prave a ne da kupiš gotovog igrača pa bi smo onda videli gde su ili ogromne cifre treba staviti pa kada za tri igrača izdvoje milijardu ima da im se zavrti u glavi

Srdjan

pre 5 godina

I vreme je da se ovi povlasceni i povlascene lige izbace iz sistema takmicenja koji trenutno postoji i koji je izuzetno neposten i favorizuje najbogatije i pravi veliki jaz izmadju njih i ostalih koji onda imaju jako male sanse.

To da se iz nekih liga u Ligu Sampiona salje bez kvalifikacija po 3-4 tima je prvo beposteno sto su uradili i sto je unistilo ovo takmicenje.

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Ovo dirigovano zrebanje, dirigovan broj klubova i dirigovano sudjenje je sve samo ne fudbal. To je dno.
Da ne pricamo o pranju novca, nerelanim transferima, utaji poreza i sl. sto trenutno trese Evropu jer je footballeaks i ekipa istrazivackih novinara iz mnogih poznatih listova krenula da sve ovo raskrinkava.

Zbog toga im je i frka i pokusavaju da naprave izolovano takmicenje samo za najvece lopovcine gde ce nesmetano moci da namestaju utakmice, peru novac i vrse utaje poreza.

Dj4pe

pre 5 godina

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Pa ne moze tako druze,kako onda Real da osvaja Ligu sampiona kad se ne bi mogao ni kvalifikovati..?

bl

pre 5 godina

ovo samo navijace pogadja jer obozavaju navedene klubove, a sport ce se obnoviti i igrace se iz zelje i ljubavi prema sport a ne prema novcu, u tom periodu su igrali i maradona i pele i ostale legende sporta, a ne da ti dvs igraca uzimaju nagradu za najboljeg igraca svijeta zadnjih 10 godina ( zasluzeno nekoliko godina)

Ixbaciti ih iz svih liga, obnoviti sport... sjecate se euforije i Lestera iz premijer lige?

Najljepsi primjer sporta koji moze proisteci iz ovoga..

Sportski pozdrav svima nisu svi za ''velike klubove''

Peđa

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.
(tuga,čemer,jad..., 03. novembar 2018 15:53)
Zvezda je osvojila 1 bod u 3 utakmice u lš. Postoje timovi koji su završavali čitavo takmičenje sa 0 bodova. Samo glup čovek može da napiše ovakav komentar. Dakle, da ponovim još jednom da Zvezda ima 1 bod u 3 utakmice a da su neki timovi završavali sa 0 bodova. Zvezda je tu zato što se kvalifikovala. A ovo što oni hoće da naprave je liga bahatih.

MT Vračar

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D
(nemke, 3. novembar 2018 12:36)

Trenutno očajni da reči nemam! :) Ali mi, eto, igrali dva puta, nismo se preterano proslavili, ali makar nisu hteli da gase LŠ posle našeg učešća :D

Pošten radnik.

pre 5 godina

Цео свет полако постаје приватно власништво.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 3. novembar 2018 14:23)
Људи су хтели суви капитализам. Сами смо криви

MirosLAV

pre 5 godina

ako im UEFA i FIFA zabrane transfere iz preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)

e moj druže

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.

Red machine

pre 5 godina

A sto ne naprave sistem za svaki klub najvise tri stranca,pa da vidimo ko ce biti najbolji.A da,onda Real,Barselona,...i svi kapitalisticni klubovi postaju obican prosek.

moram reci

pre 5 godina

Svidelo se nama ili ne ali to je realnost. Ogroman novac se vrti u fudbalu i ovo je sve bilo za ocekivati. Nemojte se iznenadit kad uskoro izmene i pravila u fudbalu. To sto neki kazu da se nece gedati te utakmice, varaju se. Da se fudbal ne prati globalno ovoga ne bi bilo sigurno. Setite se samo kako je pre bilo,samo se sredom igrale evropske utakmice,pa ubacice utorak i cetvrtak,sad ubacise po dva termina utorkom i sredom. Englezi uvek igrali subotom,posle dodali i nedelju,sad igraju i petkom i ponedeljkom.Sve je to da se vise gleda i zaradi.

alex

pre 5 godina

Meni je to sasvim u redu. Ljudi koji vole da gledaju meceve najboljih i treba to da dobiju. Sa druge strane to meni konkretno uopste nece skoditi, jer od fudbala samo gledam Premijer ligu, Championship i Ligu dva. Ligu sampiona gledam samo od cetvrtfinala, jer mi izivljavanje najbogatijih klubova nad siromasnim i rezultati tipa 5:0, 4:0 7:1 uopste nisu zanimljivi i prosto takve utakmice mi nije zanimljivo gledati. Ukoliko slucajno istupe najbogatiji iz PL neka idu, opstace liga i lepota fudbala i bez njih, cist primer je Champioship, ali mislim da se to nece desiti jer je Englezima bitnije da osvoje PL nego LS.

Mailman

pre 5 godina

Na dugi rok ovo ce upropastiti fudbal. Ovi veliki, zbog stalne potere za parama, nece moci da proizvedu dovoljno kvalitetnih igraca, a mali klubovi zbog nemogucnosti da igraju sa najvecima nece biti zainteresovani da ulazu.

samo tiii

pre 5 godina

Izabciti ih odmah, ali momentalno iz lige sampiona, i ubaciti timove koji su bili u kvalifikacijama. Takmičenje poceti od prvog kola, into je to. Sledece sezone sve isto, za LŠ, samo sto bih za ovih 20 ekipa bilo zabranjeno da ucestvuju, pannel se malo odmarajunkoju god, dok ne sastave tu svoju ligu. Ja tu ligu necu gledati, vec samo Uefinu.

Sole

pre 5 godina

Ovo je odlicno. Ionako se Liga Sampiona gleda od cetvrtfinale kad igraju najbolji.
(MaceBo, 3. novembar 2018 13:39)

Ja već neko vreme gotovo da ne gledam Ligu šampiona , zato što sa sigurnošću od 90% znam da će se od 5 – 6 klubova odlučivati o tome ko će biti učesnik polufinala. Barselona , Real Madrid , Atletiko Madrid , Juventus , Bayern ...

lumenarević

pre 5 godina

Meni se to čini ok. Pod hitno uefa treba da im dozvoli tu njihovu rich superleague europe. Da timovi svake godine uplate po 50 milki pred početak takmičenja i rokaj. Tako će ostatak evrope moći na miru da gleda običan fudbal. U pravoj ligi šampiona,bez devojčica i nabeđenih. Siguran sam da će posle nekoliko godina da se rasturi ko svinja mrsan džak i opet na keš.

alobre

pre 5 godina

Krivi su kvazi navijaci, tu pre svega mislim na azijate koji prate samo ove najvece klubove. Logicno je sto oni ne zele da dele novac od marketinga sa drugima. Sve je to samo biznis. Ne treba pogledati dalje od Srbije gde 90% ljudi navija za 2 kluba.

Mare Maronne

pre 5 godina

Nista novo niti neocekivano i sada "odjednom" procurela vest o Infantinu i "plasticnim klubovima" ,sve je to organizovano,to mu dodje nesto kao NBA ili pribliznije Euroliga,samo eto setili se da bude i druga liga i plasman u prvu,a u tom slucaju onda ns ovim prostorima treba da se osnuje nesto poput ABA lige i da nam se da koeficijent gde bi igrao sampion Balkana u Evropi pa bi automatski bila i veca posecenost kod nas ovde na stadionima,vise sponzora,vise para automatski vise transfera i igraca,revolucionarno i ako ne sad ali kad-tad desice se nesto ovako ne dopada mi se ali realno i iskreno sto se klubova sa ovih prostora tice nista mi tu ne gubimo posebno niti dobijamo,a Balkanska liga u fudbalu bi onda tada bila pun pogodak,ne samo ex-SFRJ nego i Bugari,Rumuni,Madjari ko vec bude hteo,sportski pozdrav.

Ivan

pre 5 godina

Imali smo prilike da vidimo koliko UEFA svim silima pokusava preko svojih izaslanika sudija da maksimalno ugadja tim bogatim timovima, upravo da se ovo ne bi dogodilo. Skolski primer je utakmica Zvezde i Liverpula u kojoj je Zvezdi kao predstavniku tih siromasnih klubova jasno stavljeno do znanja kakav ce imati tretman ako se drzne da i narednih godina pokusava da igra tu njihovu ligu bogatih.

Lars

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...
(Topcina, 3. novembar 2018 12:35)

I vesti sa instagrama i tvitera..

Alan Ford

pre 5 godina

Svi vi što velicate SP ste u velioj zabludi jer je LŠ i ovakva najjače takmičenje a tek ako krene ta Evropska liga onda oni nece vise ni da daju svoje igrace za nekakvo EP ili SP. Bice to nesto kao NBA. Pametnom dosta.

Патас

pre 5 godina

Глупо али очекивано. УЕФА и ФИФА немају снаге да се боре против оваквих ствари, новац решава све. Кад би направили правило да ограниче број странаца у клубовима онда би се нешто и измијенило. Рецимо можеш имати 10 страница у екипи ако хоћеш, али у утакмицама не смијеш извести више од 5 на терен. Клубови са јаким омладинским школама би дошли до изражаја и мање би се куповало а смањиле би се разлике у квалитету.А овако нпр енглески клуб, а оно 2 енглеза и 9 страница у првој постави, глупост.

Moja zemlja

pre 5 godina

Isto ovo će se dogoditi i sa EU... Kada se Srbija kvalifikuje za EU (prodajom časti i disproporcionalnom ustupcima), evropski velikani će formirati Supet EU, jer šta će im Albanija, Srbija, VG, BiH, Makedonija... Ovo nije politika nego čiste fizika i biologija.

troll level 100

pre 5 godina

Fudbal-kancer civilizacije...
(Marko, 03. novembar 2018 12:25)

Fudbal je kancer? Koliko gluposti ovde čovek pročita to je strašno.

Гиле

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.
(e moj druže, 03. novembar 2018 14:22)
Па он то због навијача тј узимања више пара и раде. Неће да им навлачи гледају Звезду, Динамо, Малме. Па чак ни за Звезду пребогате Бенфику или Олимпијакос, Цска, Ајакс. Да ли је одрживо незнам.

Boring

pre 5 godina

Ni sadasnju LS odavno vise ne gledam. Kada je sve pocelo da se vrti oko novca fudbal je pao u drugi plan. Te jedni te isti klubovi sa istim igracima koje preprodaju jedni drugima.

slobinator

pre 5 godina

(Nolecar, 3. novembar 2018 14:31)
čelzi je bio jedan sasvim ispod prosečan fudblski klub koji je umeo da tavori i u 2.engleskoj ligi tamo do 2004 i 2005 i do upliva ogromnog kapitala u isti.arsenal svakako mnogo veći klub istorijski gledano u engleskim okvirima,ali u evropi osim onog kupa kupova i finala lige šampiona nisu uradili ništa posebno.steaua je na evropskoj sceni bljesnula samo u 2 evropske sezone tako da je od svih njih realno gledano zvezda najveća,ako pogledamo sva evropska takmičenja od osnivanja evro-kupova do tamo 1992 kada je voljom velikih sila uništena bivša jugoslavija,a zvezdi zabranjeno da se takmiči.pri tome je zvezda sve svoje uspehe u rasponu od 35 godina postigla bez stranaca u timu,a največi evropski klubovi su ih uvek kroz istoriju imali u svojim redovima

nosferatu

pre 5 godina

Naravno, samo je bilo pitanje vremena kada ce se i u fudbalu desiti nesto kao i u kosarci. Onda ce se takodje desiti da ti igraci nece moci da igraju za reprezentaciju u kvalifikacijama, jer je ona pod okriljem FIFE i UEFE...isto kao i u kosarci.

dux

pre 5 godina

Fudbal je igra strasti i navijača isto koliko i igrača. Na ovaj način ubiće sve ono što fudbal jeste, postaće dosadna igra bez strasti koju igraju veliki majstori, kao NBA. Samo fali da uvedu All Stars vikenda gde će da žongliraju loptu od šesnaesterca do šesnaesterca i da svi šutiraju isključivo makazice ili škorpiona...

Blueblueblue

pre 5 godina

Ako veliki klubovi izadju iz svojih liga gotov je fudbal kao sport.

Mene vise zanimaju prave velike derbi utakmice koje imaju znacaj od skoro 100 godina i vise, vise sam srecan da gledam Chelsea:Tottenham, Rangers:Celtic i ostale prave utakmice i prestao bi da gledam fudbal ako svakog vikenda mora da se igra Real:Bayern gde nema gostojucih navijaca i gde se igra za bogate vlasnike!

radnik

pre 5 godina

To kao NBA. Mada, već sad je jasno da Zvezda, Steaua ili bilo koji klub koji nema veliki novac nema šanse za više od grupnog dela...

Washuu

pre 5 godina

To je vec odavno tako, samo sto se liga i dalje zove Liga sampiona, a ne nesto drugacije, odavno postoje klubovi koji su prebogati i prejaki i postoji topovska hrana, pa niko nece da rizikuje i da daje svog igraca na teren koji vredi ko zna koliko miliona da bi zaradio povredu protiv neke tamo zvezde, partizana, lokomotive itd.

P76-ers

pre 5 godina

Super. Početak kraja i povratak fudbala svojim korenima.

Onaj koji će to platiti, taj će i gledati (spadam u one koji to neće platiti), ali naći ću neku alternativu...

.

pre 5 godina

Milan nije prebogat ali je mnogo, mnigo veliki klub. Ne znambsta je ljudima. Pa grad Milano je drugi grad po Evro trofejima posle Madrida. Bili su izjednaceni do onog finala u Milanu pre dve sezone. Tamo Real i Atletiko u Milanu Inter i Milan. Milan je preveliki klub, posle Reala najvise puta prvak Evrope. Sada u krizi da, ali i Reala nije bilo nigde cak 32 godine od 68 e do 96 e. Mnogo se vredja AS Milan, to je grandiozan klub. Mimo toga Superliga Evrope je glupost ali ako oni odluce da je igraju onda ce se igrati. Pare su cudo. Igrali bi je i Zvezda i Partizan da ih neko pozove. Kao i Lyin, Napoli itd ali ih niko ne zove. Da ne budemo licemeri. Igrace se iako nisam za to. I u raznim sferama drustva ima drzava koje su privilegovanije, njihiv glas se vise cuje i boduje. Nije u redu ali je tako. Ko pita druge. Ovo je gotova stvar samo je pitanje kada, koje godine.

aleks

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 03. novembar 2018 13:39)
Tako nekako, mislim da je FKCZ veći klub od njih, pa i Steaua. I to svih njih zajedno.
Znaš kad su pitali Butragenja, koji je bio sportski direktor Reala pocetkom 2000-tih, o dominaciji Barselone tada, i da li je Barsa najuspešniji klub i bolji od Reala? On je odgovorio: Real je najuspešniji klub u 20. veku, a, 21. vek je tek počeo...

zi

pre 5 godina

Ja mislim da bi LS i bez tih bogatih klubova, bila najgledaniji spotski dogadjaj u evropi, jer su uvek puni stadioni. Tesko je privoleti publiku na kosarku, vaterpolo, rukomet, ali fudbal nema problema.

duconi

pre 5 godina

Evo odgovor liku koji se potpisuje kao " Nolecar"....a sto se iscudzavas kad se kaze da su Ars i Celzi manji klubovi od CZ ili od Steaue...pa da 90-ih CZ i PARTIZAN su uglavno prasili te "velikane"...i mi i rumuni imamo titule evropskog i svetskog pravaka ...a tvoj ARS...koju on titulu ima...Celzi do dolaska Abramovica sasvim prosecan a nekad i ispod proseka engleski tim...Ista stvar i sa MC...a tek Roma..nju stavlhaju u evropske velikane...uzas

C i n i k

pre 5 godina

Fudbal kakav je danas je postao besmislen,nema vise nikakve neizvesnosti,imate 1 PSZ i 1 CZ i onda sta je tu neizvesno? Samo gol razlika. Real,Barcelona,Mancester itd, samo je pitanje ko ce od njih da osvoji trofer a ne da li ce doci do samog kraja Lige.
10 ak bogatih FK a ostalo je boranija. Razlika izmedju igraca je nadrealna u bogatim i siromasnik FK,tako da me vise ne zanima ovakav fudbal.

Dare

pre 5 godina

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.
(Zoran, 03. novembar 2018 15:47)

I zamisli oni nemaju pojma o kosarci, dodju na Oliomijadui pregaze ceo svet, a nas ponize u finalu.

Atreides

pre 5 godina

Pa to ce UEFA i FIFA da eliminisu vrlo lako.Jednostavno ce zabraniti transfere iz ostalih klubova u doticne i sta ce onda PSZ,MU,MC,Real...itd. Ko ce da im igra.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Може! А лиге које учуствују у овоме да остану без тих места у УЕФА такмичења на пример: Шпанија 3 тима у тој суперлиги, 3 тима мање у ЛШ и самим тим пад на ранг листи.

Solskjaer

pre 5 godina

Ево вам приватизација ! Тражили сте, добили сте !
Само се надам да ћемо је ми некако избећи...

артиљерац

pre 5 godina

Трајаће пар година,док не опадне гледаност.Ја и ЛШ не гледам баш нешто озбиљно
а ово тек нећу.Играјте,нико вам не брани.

Lemi

pre 5 godina

Roma " velikan" sa 3,4 titule u Italiji I NULA evropskih trofeja..ccc :-D

Ovo je utopija što se bliže budućnosti tiče. Dovelo bi do raspada ne samo UEFA takmičenja, nego I nacionalnih liga. A to neće dozvoliti ni UEFA, ni lige, ni savezi. Imaju sasvim dovoljan broj mehanizama da to blokiraju.Dok se ne formiraju nekakve Ujedinjene države Evrope, kao naddržava, œto bi dovelo I do sportske integracije, od ovoga nema ništa..

Ono

pre 5 godina

Ovo je plan UEFA, a ne klubova. Zato se i formira trece takmičenje. Čak se i godine pogadjaju. Ideja je da se LS zatvori za sve koji ne spadaju u najbogatije i najglobalnije klubove, zatim da postoji LE kao drugo takmičenje, ali koje će biti još interesantnije jer ipak će po koji klub izvisiti iz te LS, a biće i finansijski zanimljivije. Na kraju dolazi to trece takmičenje koje će imati malo više loših ekipa, ali će od eliminacione faze biti jako zanimljivo. Uglavnom polako se LS zatvara, a onda će i poput cirkusa da se utakmice igraju po raznim zemljama sveta poput Kine i sličnih. Realno to je neki drugi svet i niko ne treba da žali za time već pravac LE...

Football

pre 5 godina

Naravno. I tako je poštenije nego da osvaja npr Real Madrid, a igra LŠ kao drugi ili treći u svom prvenstvu. Da ne pričam npr Totenhem, Šalke itd. Igraju ligu šampiona, a šampioni čega su, kada, gde?!

Mrle

pre 5 godina

Samo bi roknuo SP i EP u vreme polufinala i finala te lige. I gotovo gasi se ne postoji igrač na svetu koji bi pre igrao izmišljenu ligu nego SVETSKO PRVENTSVO. To je još jedino što vredi od fudbala gde "male" zemlje mogu da iznenade velike, ova privatna takmičenja nemaju šanse u odnosu na SP.

le saux

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39

Pa i 60-ih i 70-ih su igrali isto za pare.Nisu odlazili u liverpul, arsenal, kasnije junajted za džabe. Sad kad je došla konkurencija sa parama odmah pometnja.

Kurp

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.
(Dare, 03. novembar 2018 16:23)

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

hahaha biće banana fudbal još malo,sve radi kladjenja i para,polako sport gubi s
smisao u svakom pogledu i prelazi sve u kocku nažalost...

Mayor

pre 5 godina

Sve sam kriminalac do kriminalca u UEFA-i. I posle nas kaznjavaju kad se peva "UEFA MAFIA".Ma treba da pevaju,sad iz sve glasa I jos jace.Ionako za nas male tu nema mesta,sto je sada I dokazano.

Vuk

pre 5 godina

Engleski klubovi nikada neće napustiti Premijer ligu. Prvo - uvek im je bila značajnija od Lige šampiona (ili Kupa šampiona nekada). Drugo - donosi neuporedivo više novca nego Liga šampiona, a sasvim sigurno će donositi više i od budućih takmičenja. UEFA je pre više godina napravila veliku grešku odvajajući liniju kvalifikacija za klubove iz slabijih liga. Na taj način su omogućili ulazak u LŠ klubovima koji nemaju kvalitet za tako jako takmičenje i srozali kvalitet LŠ u grupnoj fazi. To znači manje interesovanje za dosta mečeva, a samim tim i manje novca. Sumnjam da će novo takmičenje (ako zaživi) biti potpuno zatvorenog tipa. Pre očekujem nešto nalik Evroligi. Zagarantovana mesta za odredjeni broj klubova i mogućnost plasmana kroz kvalifikacije za preostala mesta. Glavni problem će biti nepriznavanje od strane FIFA i UEFA i problemi sa uglašavanjem termina reprezentativnih i klupskih mečeva. Tu je moguć haos, a verovatno mnogi igrači neće više igrati za svoje reprezentacije.

Mojsinjski

pre 5 godina

Ako bogati iz zabave izazivaju sukobe I ratove gde probaju cak I streljacke mogucnosti,sto ne bi I ovu bezazlenu igru uzeli pod svoje!!!

Gg

pre 5 godina

Ovo me ne cudi a razlog je finansijske prirode. Zapravo bilo je pitanje vremena.
Formiranjem ove lige klubovi ucesnici bi zaradili mnogo vise nego do sad, a sami bi odlucivali sa kim ce da igraju.
Malo je licemerno da ljudi ovde napadaju ovakvo takmicenje a pordzavaju Jordija i ono sto je uradio u kosarci, a to je apsolutno isto!

hronicar

pre 5 godina

@sasa

man city:
kup pobednika kupova 1969/70
PSG:
kup pobednika kupova 1995/96
intertoto kup 2001
arsenal:
kup sajamskih gradova 1969/70
kup pobednika kupova 1993/94
celsi:
kup pobednika kupova 1970/71 i 1997/98
superkup evrope 1998
liga sampiona 2011/12
liga evrope 2012/13

celsi je zahvaljujuci abramovicu svakako postao veliki klub dok ovi ostali svakako jos uvek zaostaju.dok u PSG i siti sipaju sakom i kapom,arsenal je jedini ostao zdrav klub koji nema tolika ulaganja i koji se trudi cisto fudbalski da bude veliki.cak je i celsi velikim ulaganjem postao veliki.u tim klubovima koje si nabrojao jedino je arsenal fudbalski zdrav,a trofeje kao i godine mozes i sam da vidis.cak sam i godine napisao nije mi bilo tesko.sportski pozdrav.

Kurp

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo.
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49)

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...

dugi

pre 5 godina

Svi oni koje finansiraju Arapi... Bravo neka idu i predlog je da im se sa I stupanjem nepriznaju nijedno osvajanje LIGE ŠANPIONA. Pa neka igraju oni svoju igricu.

Звездин весник

pre 5 godina

Какав би то ударац био за уефу, не би више било пара за њих, па сјајно!

impeRAtor

pre 5 godina

Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.
(Against modern football, 03. novembar 2018 12:40)

Pa otkud nam onda ovde? Ti si prestao da pratis, VIP osoba... Idi gledaj Zvezda-Liverpul sa VHSa...

može

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.

dragan

pre 5 godina

Dobra odluka, ne ovako da se lazemo. A mi ostali treba da formiramo svoju super ligu. Prvoj jadranska liga u fudblau, a potom i istocnoevropska super liga, tako da imamo istocnu i zapadnu konferenciju u fudbalu.

Cile

pre 5 godina

Bolje da su vratili kup pobednika kupova i sirotinju tu preusmerili, ostavili ligu Evrope za srednji evropski stalez a od LS napravili zatvoreno takmicenje...Sad ce biti kao u kosarci, samo oni koji nemaju gde kao KK Partizan pre par godina igrace Fiba Ligu sampiona, samo u ovom slucaju igrace UEFA ligu sampiona...

Ђенерал

pre 5 godina

Па и није реално да прве три екипе енглеског Чемпионшипа за улазак у Премијер лигу добију 150-180 милиона €, а да шампион Европе тј. Лиге шампиона заради 60 милиона.
УЕФА ће то морати да предвиди и повећа награде.

nista o nicemu

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo. 
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49) 

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...
(Kurp, 03. novembar 2018 17:29)

Bar ne pricamo da smo opozicija dok nam je predsednik narodni poslanik SNSa.

kordunaš

pre 5 godina

Čekajte zar nije pozvana šampionka univerzuma, zar ovi bogati klubovi neuviđaju naše zlatno doba predvođeno predsednikom i mezimicom. cccccc, mislim stvarno....

bla bla

pre 5 godina

Ne vidim razlog zašto bi ovo bilo loše. Zar je fudbal ono mučenje koje Zvezda i slični klubovi igraju? Koja je inači i svrha nacionalnih šampionata kada uvek jedni te isti pobedjuju. Ovako bi barem uvek gledali vrhunski fudbal. Osim toga, korumpirana UEFA je sama kriva za ovo.

boban

pre 5 godina

perfidno......evo nacin da se odvoji katalonija, a da ostane derbi real - barca, taj derbi po meni najvise i koci one katalonce da odu......

ja

pre 5 godina

@ (goblin, 03. novembar 2018 12:56)

Slažem se, ali ovo je neizbežno, jer oni to ne kapiraju. Moraju sami da dožive odbacivanje da bi to shvatili, jer su toliko opijeni novcem i stvaranjem sve većeg i većeg profita da im je to pomutilo razum...

realan

pre 5 godina

Ima Uefa mnogo instrumenata da to zaustavi.A ta liga bi za 5 do 6 g dosadila.Ima tu jos velikih klubova koji bi se pobunili.Sta ako neko ulozi ogroman novac u Sautemton sta ce onda biti?To su po tri cetri ekipe iz liga 5.Mali kazu necemo sa njima da igramo i zasto da igramo kad nema smisla.Sta ce posle da bude?

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da ovo nije realno, ali stvarno treba naći neko rešenje za ove bogataše.. tradicionalni klubovi sa jakim fudbalskim školama nemaju šanse da osvoje trofej lige šampiona zbog njih

Bavarac

pre 5 godina

Bayern da bi se takmicio u Superligi bi prvo morao dobro da odresi kesu za vrhunske zamene za Riberija,Robena i Lewandovskog pa onda tek moze da se takmici u jakoj ligi!

molina

pre 5 godina

Bogati da budu jos bogatiji, a od igre nije ostalo nista. Koji motiv ce biti igrati unasoj ligi ili hrvatskoj, norveskoj...? Da li neko misli da ce Mancester ili Arsenal da napiste Premijer ligu?

Lemi

pre 5 godina

Ovo je bas super! Neka idu svojim putem! Taman ce biti interesantnije bez njih i nici ce neki Novi veliki klubovi. To be sansa za sve male, kao i da se vrati bar Malo stari duh evropekih takmicenja!

mas

pre 5 godina

Steta...Jedino sto bih ja promenio je da bi dodao engleske ekipe.Kakva je to liga sampiona realno kad je igraju plzen,bate,zvezda a ne igraju giganti arsenal i celzi.Koja je poenta takmicenja onda?Neka 30 ekipa budu enleske,nemacke,spanske,italijanske,holandske,francuske a za 2 mesta neka se bore ostali.

Utjeha

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.
(Milan, 3. novembar 2018 12:40)

"Mnogo su brzi u drugoj dimenziji".
Zasto uopstavati stvari na sve klubove ako Zvezda se blamira?! Iako ima najveci budzet ikad, od svi nasih klubova koji su do sad igrali Evropu.

Franšiza must go on !

pre 5 godina

Meni lično to skoro takmičenje najbogatijih nije interesantno, ali sam svestan da je to neminovnost.
Vlasnici kapitala jednostavno ne trpi da im neko posreduje u poslu i da ih podseća da plate i ovo i ono . Pare diktiraju vrstu takmičenje i administracija ( UEFA / FIFA ) postaju " teret " ( reket ) i zato vozi dalje , sve do sporta koji će se zvati ROLERBOL (i konje ubijaju , zar ne ?).
A ako se publika zasiti ( a hoće , jer postaje previše sterilno ) , franšiza će se preseliti u Aziju ili USA .
Tržište i zakon ponude i potražnje .
A onda će se te mega - korporacije vratiti ( još bogatije ) da pokupuju ono što je niklo na " djubrištu " evropskog fudbala ( posle istupanja ili napuštanja UEFA takmičenja ) ...i sve u krug .

Pet miliona

pre 5 godina

Užas. Jedina pozitivna stvar je što u tom takmičenju nećemo gledati ni Zvezdu ni Partizan, niti slušati mukanje i riku njihovih "navijača".

ernesto che

pre 5 godina

Pitanje je trenutka kad ce zaziveti ovako nesto, mozda ne sad ali za 5,6,7 god vrlo je moguce, vrlo je prosto, najbogatiji klubovi hoce da igraju medjusobno i da bukvalno svako kolo i svaka utakmica bude derbi, napravice takmicenje koje ce biti vrlo profitabilno i njima interesantno , nazalost, njih ne zanima da igraju protiv, zvezde, partizana, zagreba, cak i cska ili lokomotive.

Nikon Sevast

pre 5 godina

"I nema driblaj i nema dodaj
već samo ima "dobro se prodaj"
zbogom davni ideali
manje mi smeta - prvenstvo sveta i prazan dzep.

"Drago mi je zbog mog starog",Balašević

Sasa

pre 5 godina

Imace jedan “mali “ problem . Kako onda da prodaju igrače jedni drugima i koliko će oni koštati ?
Zavrtece ogroman novac , mnogo veći nego sada i jednostavno će se izdvojiti 2-3 kluba i to je to .
Nisam siguran da ovo može da bude dobro zatvorena financijska konstrukcija .

EU Citizen

pre 5 godina

Bravo! Konačno, jedini način da se zatarela, korumpirana, glomazna i potpuno suvišna infrastruktura paradržavnih sportskih saveza, idelanih za sve vrste krađe i muvanja, zaobiđe i odseče od najlukrativnijih finansijskih tokova. Profesionalni fudbal treba da bude normalan biznis, bez mešanja tih nakaznih hibrida, dakle, takmičenja velikih klubova koje su normalne firme koje nadgleda samo njihova asocijacija, a amaterski fudbal treba da bude amaterski, dakle, finansiran samo od strane samih sportista, eventualno sponzora, a država treba da se meša u sve to samo poreskim olakšicama xa sponzoring. To bi bilo zbogom čauvek gudbaldkoj mafiji.

e

pre 5 godina

MT Vračar
da mozes u zemlju bi propao.al ne mozes i onda ostavis ovakav komentar.
ne nego su trebali da vide partizan.ali da igras sa njima moras prvo surdulicu da.prodjes

Dare

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.

jedan od mnogih

pre 5 godina

ovo ce biti neka vrsta NBA lige samo u fudbalu...i prepisati pravila odande i nema problema...najveca razlika je sto u NBA vlasnik kluba sve finansira, nema sponzora direktnih i slicno

fudbal ce tesko to moci da istrpi i trebalo bi naci modalitet po kom ce funkcionisati

i dobro je prva i druga liga jer bi bilo dosadno gledati jedne iste stalno

a bogatasi ce da kupe vise klubova kako hi dokazali svoju moc i nadmetali se sa slicnima

milos

pre 5 godina

preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)
 (MirosLAV, 3. novembar 2018 12:57)

A kako ce to da im zabrane?

nebojša

pre 5 godina

meni je ovo ok ako ima i 4-ta 5-ta liga itd, i da ima ispadanja u nizu i ulaska u visu ligu, klub iz istocme evrope koji bi se mozda kojim slucajem probio do prve lige bio bi apsolutno ravnopravan za elitu

BODIBOND

pre 5 godina

Pa neka ti bogati idu da igraju Evropsku superligu a u LS da ostanu ovi slabiji klubovi i eto win win resenja. To bi bilo kao Evroliga i LS u kosarci, zove se Liga Sampiona a igraju slabe i neatraktivne ekipe.

Srdjan

pre 5 godina

Klubovi su slobodni da se takmice u ligi u kakvoj ili kojoj zele. Ne vidim problem ili potrebu za “gusenjem” ustanka. Globalizacija.

marko

pre 5 godina

Danas se u EU i celom svetu vodi niz sudskih sporova između sportskih federacija i organizatora nezavisnih takmičenja i gotovo je izvesno da će se federacijama sve više sužavati mogućnost da diktiraju klubovima i sportistima u kojim takmičenjima mogu ili moraju da učestvuju. Organizatori privatnih takmičenja tvrde da federacije svojim pravilima i pretnjama sankcijama ilegalno monopolizuju tržište, a obzirom na to kako evropsko pravosuđe u poslednjim decenijama tretira profesionalni sport, imaju razlog da veruju da će postepeno uspeti da se izbore za sve što traže. Naravno, ljudi će uvek kukati kako sport ne treba tretirati kao komercijalnu delatnost, ali to neće imati efekta. Videli smo u košarci kako je EL krajnje samouvereno krenula u svoj projekat i insisistirala da su priče o sankcijama FIBA neostvarive, a onda je i FIBA to shvatila i okrenula se promociji svog takmičenja kao alternative, pri čemu klubovi imaju slobodan izbor. Isti scenario je neminovan u fudbalu. Verovatno će zbog tradicije većina klubova nastaviti da se takmiči i u nekom obliku nacionalnih ili regionalnih takmičenja , ali ta takmičenja će sve više morati da se prilagođavaju koegzistenciji sa privatnim panevropskim ligama.

nikci

pre 5 godina

Ovo ne mora nuzno lose da bude, gubi tu neku draz ali opet mozda je vreme za promene, sve se menja pa zasto ne bi i to, da se jednostavno prilagodi potrebama savremenog doba. Po mom misljenju Euroliga je napravila pun pogak, mozda tako bude i sa fudbalom, ko zna. P.s NE DIRAJTE PREMIJER LIGU MOLIM VAS, to je najbolji fudbal na svetu (nek pricaju da je klise, laz, itd, itd... nigde ne postoji takva emocija i strast)

marko

pre 5 godina

Mislim da su priče da ta liga neće biti uspešna jer ljudi to neće hteti da gledaju neosnovane. Navijači klubova koji učestvuju će uglavnom biti zadovoljni time da stalno igraju protiv najboljih, neki tradicionalisti će možda biti protiv i bojkotovati, ali većina će prihvatiti da je to "liga kakvu zaslužuju". Navijači manjih klubova i oni koji jednostavno vole tradicionalni model evropskog fudbala neće to gledati i biće i dalje okrenuti UEFA takmičenjima, ali to je nešto što su oni uračunali u svoje kalkulacije, nije cilj da se privuče celokupna evropska fudbalska publika. S druge strane, globalna marketabilnost ove lige biće neverovatna, ljudi u npr. SAD, Kini ili Australiji će svakako mnogo radije gledati evropski fudbal ako mogu stalno da gledaju duele najboljih timova u jednoj ligi.

milan

pre 5 godina

kada bi napravili tu ligu cije utakmice niko ne bi prenosio ... vratili bi se expresno u nacionalne lige.
sve to kontrolisu mediji...sta je popularno a sta nije.

Buraz

pre 5 godina

Ahaha bas me zanima da nece mozda omladinci da im igraju tu? Pa fifa/uefa moze da zabrani prodaju igraca njima iz svojih liga ili zabranu na reprezentativnim takmicenjima. A 99% klubova ce ostati gde jeste jer nemaju milijarderske budzete. Mogu oni da planiraju ali nece to bas tako lako ici.

Beoman

pre 5 godina

16 il najvise 24 kluba u LS je maksimum u cetiri grupe i onda nokaut faza. Tu ligu trebalo obogatiti koeficientima a ne kvotama gde rezultati 5:0 il 7:0 il 8:0 je normalnost. Trebalo je dodati da LS treba da igraju najbolji pa kad jedna drzava davala 8 prestavnika, jer ako tu nisu najbolji i sampion je lazan. Ligu evropa smanjiti na 32 kluba a uvesti neke uefine regionalne liga tip Balkanski kup, mitropa kup, latina kup, severno evropski kup i Zapadno evropski kup, benelux kup i skandinavski kup i nek se mali gonjaju po manjim kotarima a veliki nek prave dobru globalnu zabavu.

Dj4pe

pre 5 godina

Ovo bi bilo super.. Svaki vikend najbolji fudbal na programu.. Ne kontam ljude sto se ovome protive.. Tako bi se i znalo realno ko je najbolji klub u Evropi..

nemke

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D

MT Vračar

pre 5 godina

Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26)

- E, zamisli kakvi li su tek oni koje ne igraju... :D
(nemke, 3. novembar 2018 12:36)

Trenutno očajni da reči nemam! :) Ali mi, eto, igrali dva puta, nismo se preterano proslavili, ali makar nisu hteli da gase LŠ posle našeg učešća :D

mas

pre 5 godina

Steta...Jedino sto bih ja promenio je da bi dodao engleske ekipe.Kakva je to liga sampiona realno kad je igraju plzen,bate,zvezda a ne igraju giganti arsenal i celzi.Koja je poenta takmicenja onda?Neka 30 ekipa budu enleske,nemacke,spanske,italijanske,holandske,francuske a za 2 mesta neka se bore ostali.

tuga,čemer,jad...

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.

impeRAtor

pre 5 godina

Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.
(Against modern football, 03. novembar 2018 12:40)

Pa otkud nam onda ovde? Ti si prestao da pratis, VIP osoba... Idi gledaj Zvezda-Liverpul sa VHSa...

može

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.

Utjeha

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.
(Milan, 3. novembar 2018 12:40)

"Mnogo su brzi u drugoj dimenziji".
Zasto uopstavati stvari na sve klubove ako Zvezda se blamira?! Iako ima najveci budzet ikad, od svi nasih klubova koji su do sad igrali Evropu.

troll level 100

pre 5 godina

Fudbal-kancer civilizacije...
(Marko, 03. novembar 2018 12:25)

Fudbal je kancer? Koliko gluposti ovde čovek pročita to je strašno.

Dušan

pre 5 godina

podržavam. ma neka se igraju oni do mile volje međusobno, ja to gledati neću. mogu nabrojati još 32 tima van ovih koji će Ligu šampiona činiti zanimljivijom od ove privatne lige.

Porto, Benfica, Ajax, PSV, Fejenord, Celtic, Zvezda, Steaua, Hamburger, Aston Vila, Notingem Forest - prvaci Evrope

Anderleht, Glazgov Rendžers, Sporting, Valensija, Partizan, Zenit, Spartak Moskva, Olimpijakos, Galatasaraj, Dinamo Zagreb, Sparta, Dinamo Kijev, Sahtjor, Malme, Salcburg, Totenhem, eto iz glave skoro 30 timova koji su nesto uradili u istoriji eveokupova.

bez Mađara, Poljaka, Slovaka, Belgijanaca, Švajcaraca.... i ostalih timova u lige 5.

Dj4pe

pre 5 godina

Ovo bi bilo super.. Svaki vikend najbolji fudbal na programu.. Ne kontam ljude sto se ovome protive.. Tako bi se i znalo realno ko je najbolji klub u Evropi..

Topcina

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...

Moćni

pre 5 godina

Eto šta je Zvezda prouzrokovala sa svega par utakmica u LŠ.
(umetnik, 3.
Cim je Zvezda usla, sve se raspada!
Tako ce isto i Srb i EU
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 3. novembar 2018 12:29) 2018 12:29)
Pa iskreno i ne čudi me, kad su videli Zvezdu kako igra :)
(MT Vračar, 3. novembar 2018 12:26

Ranije su govorili da je Liga Šampiona napravljena da Zvezda više nikad ne osvoji KEŠ ,sad govore da se zbog Zvezde ukida - Zvezda je vrlo moćna !

Srdjan

pre 5 godina

Klubovi su slobodni da se takmice u ligi u kakvoj ili kojoj zele. Ne vidim problem ili potrebu za “gusenjem” ustanka. Globalizacija.

the show must go on

pre 5 godina

Bilo je pitanje trenutka kada će se to desiti.Kosarka u Evropi i USA,sad to sve prati i fudbal.Bogati će biti još bogatiji,sirotinja će biti još veća sirotinja.Ne bi me iznenadilo da liga šampiona za par sezona bude kao u košarci.Na amaterskom nivou.Po meni šteta za nas male.Verovatno vise nikad na ovim prostorima nećemo gledati Liverpul i slične ekipe,...

boban

pre 5 godina

perfidno......evo nacin da se odvoji katalonija, a da ostane derbi real - barca, taj derbi po meni najvise i koci one katalonce da odu......

Kurp

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.
(Dare, 03. novembar 2018 16:23)

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.

Ivan

pre 5 godina

Imali smo prilike da vidimo koliko UEFA svim silima pokusava preko svojih izaslanika sudija da maksimalno ugadja tim bogatim timovima, upravo da se ovo ne bi dogodilo. Skolski primer je utakmica Zvezde i Liverpula u kojoj je Zvezdi kao predstavniku tih siromasnih klubova jasno stavljeno do znanja kakav ce imati tretman ako se drzne da i narednih godina pokusava da igra tu njihovu ligu bogatih.

nesa80

pre 5 godina

ma neka idu dosadni su,pre bi gledao partizan protiv dinama,steaue,rijeke,kopenhagena,psv,panatinikosa,paoka,maribora,anderlekta....i takvih klubova nego ovih razmazenih sto im sve pare ovih sveta nisu dovoljne,a da ce da napuste svoje lige to bi bila naucna fantastika i nije istina

BODIBOND

pre 5 godina

Pa neka ti bogati idu da igraju Evropsku superligu a u LS da ostanu ovi slabiji klubovi i eto win win resenja. To bi bilo kao Evroliga i LS u kosarci, zove se Liga Sampiona a igraju slabe i neatraktivne ekipe.

bla bla

pre 5 godina

Ne vidim razlog zašto bi ovo bilo loše. Zar je fudbal ono mučenje koje Zvezda i slični klubovi igraju? Koja je inači i svrha nacionalnih šampionata kada uvek jedni te isti pobedjuju. Ovako bi barem uvek gledali vrhunski fudbal. Osim toga, korumpirana UEFA je sama kriva za ovo.

Dare

pre 5 godina

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.
(Zoran, 03. novembar 2018 15:47)

I zamisli oni nemaju pojma o kosarci, dodju na Oliomijadui pregaze ceo svet, a nas ponize u finalu.

aleks

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 03. novembar 2018 13:39)
Tako nekako, mislim da je FKCZ veći klub od njih, pa i Steaua. I to svih njih zajedno.
Znaš kad su pitali Butragenja, koji je bio sportski direktor Reala pocetkom 2000-tih, o dominaciji Barselone tada, i da li je Barsa najuspešniji klub i bolji od Reala? On je odgovorio: Real je najuspešniji klub u 20. veku, a, 21. vek je tek počeo...

Solskjaer

pre 5 godina

Ево вам приватизација ! Тражили сте, добили сте !
Само се надам да ћемо је ми некако избећи...

nikci

pre 5 godina

Ovo ne mora nuzno lose da bude, gubi tu neku draz ali opet mozda je vreme za promene, sve se menja pa zasto ne bi i to, da se jednostavno prilagodi potrebama savremenog doba. Po mom misljenju Euroliga je napravila pun pogak, mozda tako bude i sa fudbalom, ko zna. P.s NE DIRAJTE PREMIJER LIGU MOLIM VAS, to je najbolji fudbal na svetu (nek pricaju da je klise, laz, itd, itd... nigde ne postoji takva emocija i strast)

EU Citizen

pre 5 godina

Bravo! Konačno, jedini način da se zatarela, korumpirana, glomazna i potpuno suvišna infrastruktura paradržavnih sportskih saveza, idelanih za sve vrste krađe i muvanja, zaobiđe i odseče od najlukrativnijih finansijskih tokova. Profesionalni fudbal treba da bude normalan biznis, bez mešanja tih nakaznih hibrida, dakle, takmičenja velikih klubova koje su normalne firme koje nadgleda samo njihova asocijacija, a amaterski fudbal treba da bude amaterski, dakle, finansiran samo od strane samih sportista, eventualno sponzora, a država treba da se meša u sve to samo poreskim olakšicama xa sponzoring. To bi bilo zbogom čauvek gudbaldkoj mafiji.

Mrle

pre 5 godina

Samo bi roknuo SP i EP u vreme polufinala i finala te lige. I gotovo gasi se ne postoji igrač na svetu koji bi pre igrao izmišljenu ligu nego SVETSKO PRVENTSVO. To je još jedino što vredi od fudbala gde "male" zemlje mogu da iznenade velike, ova privatna takmičenja nemaju šanse u odnosu na SP.

slobinator

pre 5 godina

(Nolecar, 3. novembar 2018 14:31)
čelzi je bio jedan sasvim ispod prosečan fudblski klub koji je umeo da tavori i u 2.engleskoj ligi tamo do 2004 i 2005 i do upliva ogromnog kapitala u isti.arsenal svakako mnogo veći klub istorijski gledano u engleskim okvirima,ali u evropi osim onog kupa kupova i finala lige šampiona nisu uradili ništa posebno.steaua je na evropskoj sceni bljesnula samo u 2 evropske sezone tako da je od svih njih realno gledano zvezda najveća,ako pogledamo sva evropska takmičenja od osnivanja evro-kupova do tamo 1992 kada je voljom velikih sila uništena bivša jugoslavija,a zvezdi zabranjeno da se takmiči.pri tome je zvezda sve svoje uspehe u rasponu od 35 godina postigla bez stranaca u timu,a največi evropski klubovi su ih uvek kroz istoriju imali u svojim redovima

Beoman

pre 5 godina

16 il najvise 24 kluba u LS je maksimum u cetiri grupe i onda nokaut faza. Tu ligu trebalo obogatiti koeficientima a ne kvotama gde rezultati 5:0 il 7:0 il 8:0 je normalnost. Trebalo je dodati da LS treba da igraju najbolji pa kad jedna drzava davala 8 prestavnika, jer ako tu nisu najbolji i sampion je lazan. Ligu evropa smanjiti na 32 kluba a uvesti neke uefine regionalne liga tip Balkanski kup, mitropa kup, latina kup, severno evropski kup i Zapadno evropski kup, benelux kup i skandinavski kup i nek se mali gonjaju po manjim kotarima a veliki nek prave dobru globalnu zabavu.

bzvz

pre 5 godina

Ocekivano i pitanje trenutka je bilo. Potrebna je totalna reorganizacija svih takmicenja jer se sve promenilo poslednjih godina. Ako nece to da uradi UEFA, organizacija koja sporo reaguje na razne tendencije, a i krajnje je korumpirana, onda neka klubovi to rese, da ne kazem nacionalni savezi, ali ne smem ni da pomislim da su slicni ovom nasem koji je dno dna.

Peđa

pre 5 godina

Zvezdino ovogodišnje blamiranje napraviće prekretnicu u budućnosti LŠ. Cela Evropa ne može da veruje da su primorani da igraju protiv onakvog tima,gde su na dve utakmice bili zreli da prime cirka 20 golova.Jednostavno,ljudi koji ulažu ogroman novac sa pravom se pitaju odakle uopšte ovakvi timovi završe u LŠ.
(tuga,čemer,jad..., 03. novembar 2018 15:53)
Zvezda je osvojila 1 bod u 3 utakmice u lš. Postoje timovi koji su završavali čitavo takmičenje sa 0 bodova. Samo glup čovek može da napiše ovakav komentar. Dakle, da ponovim još jednom da Zvezda ima 1 bod u 3 utakmice a da su neki timovi završavali sa 0 bodova. Zvezda je tu zato što se kvalifikovala. A ovo što oni hoće da naprave je liga bahatih.

kordunaš

pre 5 godina

Čekajte zar nije pozvana šampionka univerzuma, zar ovi bogati klubovi neuviđaju naše zlatno doba predvođeno predsednikom i mezimicom. cccccc, mislim stvarno....

dragan

pre 5 godina

Dobra odluka, ne ovako da se lazemo. A mi ostali treba da formiramo svoju super ligu. Prvoj jadranska liga u fudblau, a potom i istocnoevropska super liga, tako da imamo istocnu i zapadnu konferenciju u fudbalu.

Kurp

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo.
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49)

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...

alex

pre 5 godina

Meni je to sasvim u redu. Ljudi koji vole da gledaju meceve najboljih i treba to da dobiju. Sa druge strane to meni konkretno uopste nece skoditi, jer od fudbala samo gledam Premijer ligu, Championship i Ligu dva. Ligu sampiona gledam samo od cetvrtfinala, jer mi izivljavanje najbogatijih klubova nad siromasnim i rezultati tipa 5:0, 4:0 7:1 uopste nisu zanimljivi i prosto takve utakmice mi nije zanimljivo gledati. Ukoliko slucajno istupe najbogatiji iz PL neka idu, opstace liga i lepota fudbala i bez njih, cist primer je Champioship, ali mislim da se to nece desiti jer je Englezima bitnije da osvoje PL nego LS.

Gg

pre 5 godina

Ovo me ne cudi a razlog je finansijske prirode. Zapravo bilo je pitanje vremena.
Formiranjem ove lige klubovi ucesnici bi zaradili mnogo vise nego do sad, a sami bi odlucivali sa kim ce da igraju.
Malo je licemerno da ljudi ovde napadaju ovakvo takmicenje a pordzavaju Jordija i ono sto je uradio u kosarci, a to je apsolutno isto!

Dejan CZ

pre 5 godina

Ocekivano...vec sam pisao o tome kada je izasao clanak da se pare sprcaju u modernizaciju Marakane po UEFA zahtevima...nece biti potrebno upravo zbog ovog...dovoljno ce biti i krecenje u kakvu fudbalsku eru ulazimo...I definitivno u Zemljama koje ne mogu svojim klubovima da obezbede mesto u takvoj ligi sledi jos vece urusavanje...Odluka koja ce staviti tacku na ovu igru.Da se ja pitam ovakvu odluku bih smatrao kao organizovanjem paravojne formacije,a zna se kako se to resava...Klubovima zapretio njihovim gasenjem a reprezentacijama Zemalja iz kojih su ti klubovi zabranu ucesca na EP i SP u slucaju oglusenja...Tako bi i UEFA i FIFA u sadejstvu trebalo da reaguju...ali svetom vise ne vlada slovo pravde vec zakon novca...Covecanstvo je dostiglo vrhunac bezvlasca i samovolje ne samo u sportu vec u svim granama zivota.

samo tiii

pre 5 godina

Izabciti ih odmah, ali momentalno iz lige sampiona, i ubaciti timove koji su bili u kvalifikacijama. Takmičenje poceti od prvog kola, into je to. Sledece sezone sve isto, za LŠ, samo sto bih za ovih 20 ekipa bilo zabranjeno da ucestvuju, pannel se malo odmarajunkoju god, dok ne sastave tu svoju ligu. Ja tu ligu necu gledati, vec samo Uefinu.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

Može li pitanje za sve komentatore ovde, koliko vi imate godina kada pišete gluposti? Znači bogati da budu još bogatiji a ostali neka se i ugase? Ovo je katastrofa za fudbal uopšte. Obesmislice sva prvenstva. A inače LŠ je odavno liga bogatih. Samo što su postali pohlepniji i hoće još. Ma daj da uvedemo to u sve sfere života. Da vratimo stari vek gde siromašni nisu smeli u oči da pogledaju imućnu osobu. Dokle sve ovo ide?

nebojša

pre 5 godina

meni je ovo ok ako ima i 4-ta 5-ta liga itd, i da ima ispadanja u nizu i ulaska u visu ligu, klub iz istocme evrope koji bi se mozda kojim slucajem probio do prve lige bio bi apsolutno ravnopravan za elitu

Zoran

pre 5 godina

Šta fali NBA ligi? U Americi imaš koledž košarku koja je amaterska tj.igraju za stipendiju i NBA gde je samo 30 timova . Činjenica je da postoji previše fudbalskih klubova u Evropi i tu se gubi na kvalitetu. Videli smo Zvezdu kako se blamira u LŠ i što bi veliki timovi igrali to? Zatovorena liga će biti 5x profitabilnija i kvalotetnija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (može, 3. novembar 2018 14:06

FAli joj kosarka. Eto sta joj fali. NBA je pretvorena u dosadni cirkus u kome su sve jedni te isti klovnovi. Publika se dosadjuje sa kokicama i prezderava kobasciama i colama. Kosarkasi koji igraju neku kosarku gde odbrane nema,,,Koraka izvedesh koliko ti je potrebno..i.t.d..jednom recju dosada.

Bane

pre 5 godina

Ko je gledao genijalan film "Elysium" sa met dejmonom, jasno mu je kakva je buducnost ove civilizacije ! Zasticene komune gde zive bogati, svi resursi u vlasnistvu bogatih i mnooogo bednih i siromasnih bez ikakvih prava, zdrasvstvene zastite (koja polako vrsi tranziciju ka privatizaciji), zagadjena voda i hrana , isecene sume . istrebljenje vrsta, klimatski pakao ! Neoliberalni kapitalizam je izmisljen zbog toga, zbog krajnjeg odvajanja super bogate "elite" koja grabi resurse , dok se ljudi bave glupostima i na kraju ce ostati bez icega ! Jos si smarac ako pricas o politici ne daj boze .. Sport i fudbal je samo jedna nebitna stvar, ovo formiranje superlige je samo posledica nadolazeceg zla !

Mare Maronne

pre 5 godina

Nista novo niti neocekivano i sada "odjednom" procurela vest o Infantinu i "plasticnim klubovima" ,sve je to organizovano,to mu dodje nesto kao NBA ili pribliznije Euroliga,samo eto setili se da bude i druga liga i plasman u prvu,a u tom slucaju onda ns ovim prostorima treba da se osnuje nesto poput ABA lige i da nam se da koeficijent gde bi igrao sampion Balkana u Evropi pa bi automatski bila i veca posecenost kod nas ovde na stadionima,vise sponzora,vise para automatski vise transfera i igraca,revolucionarno i ako ne sad ali kad-tad desice se nesto ovako ne dopada mi se ali realno i iskreno sto se klubova sa ovih prostora tice nista mi tu ne gubimo posebno niti dobijamo,a Balkanska liga u fudbalu bi onda tada bila pun pogodak,ne samo ex-SFRJ nego i Bugari,Rumuni,Madjari ko vec bude hteo,sportski pozdrav.

bzvz

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 3. novembar 2018 12:46)

Da, ali samo Zvezdin KES. Realu, Barsi, Milanu, Mancesteru, Liverpulu...itd., njima se ne menja. Suska se da ce Zvezdin trofej biti urucen Partizanu, jer je Partizan dao gol u finalu, a Zvezda nije.

kornjaca rade

pre 5 godina

Mislim da sve zavisi od nas gledaoca...koji to sve indirektno finansiramo...mozemo da ostanemo verni uefi...i gledamo Ajaks, PSV, Benfiku, Porto, Paok, Olimpijakos, Salke, Lajpcig, Sevilju, Valensiju, Lazio, Napoli, Arsenal, Totenhem, Monako, Lion i ako Bog da neke nase klubove, a bojkotujemo velikane...i tako finansijski umesto da pomazemo bogate da se jos vise obogate, poguramo ove skromnije! Problem resen!

Alan Ford

pre 5 godina

Svi vi što velicate SP ste u velioj zabludi jer je LŠ i ovakva najjače takmičenje a tek ako krene ta Evropska liga onda oni nece vise ni da daju svoje igrace za nekakvo EP ili SP. Bice to nesto kao NBA. Pametnom dosta.

goblin

pre 5 godina

Ovo neće uspeti.Ovakva liga bi doživela neuspeh.Uefa bi pritisnula sve saveze da ih izbace iz svojih liga.Ljudi u evropi vole nacionalna prvenstva,pogotovo Englezi i Italijani.Navijac Liverpula zeli mečeve sa Evertonom,na primer.Za koju titulu bi se ova liga igrala? Prvak si? Čega? Evropa nije Amerika,ljudi sa vise strasti prate sport,a fudbal posebno.I ljudima koji navijaju za ove klubove bi ova liga sa vremenom dosadila.I sta ako arapima dosadi da ulazu u Siti ili PSZ?

Atreides

pre 5 godina

Pa to ce UEFA i FIFA da eliminisu vrlo lako.Jednostavno ce zabraniti transfere iz ostalih klubova u doticne i sta ce onda PSZ,MU,MC,Real...itd. Ko ce da im igra.

Saša

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.

Milan

pre 5 godina

U ovo vreme i pod ovakvim neravnopravnim uslovima ima smisla. Ti klubovi su neka druga dimenzija, raslojavanje je nikad izraženije. Vidite Zvezdu i još nekoliko ovih najslabijih, tu su da popune broj i uzmu novac za učešće obzirom da ne postoji niti nada da se mogu iole ravnopravno takmičiti. Koja je onda poenta?
Ja svakako sve manje to i gledam, utakmice su postale dosadne, predvidive.

trn u oku

pre 5 godina

Fudbal je sve manje sport a sve više sredstvo za pranje novca. Kako ovakvih ideja nije bilo dok su vlasnici ovih klubova bili Evropljani, kao i većina navijača? Sad se sve podredilo Aziji, vlasnici su odatle, "navijači" gloryhunteri su isto iz Azije, a u tim zemljama lige su slabije čak i od naše Superlige. Plati 300 miliona evra za igrača, onda prodaj njegove dresove u Kini i Indokini i na tome zaradi pola milijarde. To je danas sav smisao tzv "vrhunskog" fudbala.

marko

pre 5 godina

Mislim da su priče da ta liga neće biti uspešna jer ljudi to neće hteti da gledaju neosnovane. Navijači klubova koji učestvuju će uglavnom biti zadovoljni time da stalno igraju protiv najboljih, neki tradicionalisti će možda biti protiv i bojkotovati, ali većina će prihvatiti da je to "liga kakvu zaslužuju". Navijači manjih klubova i oni koji jednostavno vole tradicionalni model evropskog fudbala neće to gledati i biće i dalje okrenuti UEFA takmičenjima, ali to je nešto što su oni uračunali u svoje kalkulacije, nije cilj da se privuče celokupna evropska fudbalska publika. S druge strane, globalna marketabilnost ove lige biće neverovatna, ljudi u npr. SAD, Kini ili Australiji će svakako mnogo radije gledati evropski fudbal ako mogu stalno da gledaju duele najboljih timova u jednoj ligi.

milan

pre 5 godina

kada bi napravili tu ligu cije utakmice niko ne bi prenosio ... vratili bi se expresno u nacionalne lige.
sve to kontrolisu mediji...sta je popularno a sta nije.

nista o nicemu

pre 5 godina

Zbog uspeha Zvezde ugasen je KES, zbog uspeha Zvezde ugasice LS. Velika si Zvezdo. 
(nista o nicemu, 03. novembar 2018 16:49) 

Koliko vi živite u nekom svom mehuru...
(Kurp, 03. novembar 2018 17:29)

Bar ne pricamo da smo opozicija dok nam je predsednik narodni poslanik SNSa.

grobar u srcu

pre 5 godina

Od ovoga će biti ista priča kao za košarku, uefa će da ucenjuje isto kao što je fiba to radila, ako klubovi iz vaše zemlje ne igraju LS, nećete moći da igrate na evropskom prvenstvu.

e

pre 5 godina

Znači Zvezdin trofej iz Barija postaće trofej Cipiripi kupa ?
(PFC 1970, 03. novembar 2018 12:46)
a.zamisli kakvu istoriju imas kad ni cicpiripi nisi osvojio

Pošten radnik.

pre 5 godina

Цео свет полако постаје приватно власништво.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 3. novembar 2018 14:23)
Људи су хтели суви капитализам. Сами смо криви

grgapitic

pre 5 godina

Posteno, sto bi delili zaradu s Uefom kad moze ceo kolac njima da ostane... Ionako je ovaj svet otiso dodjavola, niko ne postuje vise ni istoriju ni tradiciju, pa zasto bi i oni... Ja ovo razumem, iako ne podrzavam bas...

Brane

pre 5 godina

Samo neka idu. Nisu oni fudbal a niti bogom dani. Može se i bez njih. Dojadise bogu i vragu sa svojim bilionima, milionima sa sve sudijama. Putujte i ne okrecite se.

Grobari Banat

pre 5 godina

Može!
Sve ih preseliti u Arabiju i ... tamo su im glavni sponzori!
Evropu očistiti od menadžera i ostale "gamadi", pa obnoviti amaterski sport!

Red machine

pre 5 godina

A sto ne naprave sistem za svaki klub najvise tri stranca,pa da vidimo ko ce biti najbolji.A da,onda Real,Barselona,...i svi kapitalisticni klubovi postaju obican prosek.

Звездин весник

pre 5 godina

Какав би то ударац био за уефу, не би више било пара за њих, па сјајно!

Pet miliona

pre 5 godina

Užas. Jedina pozitivna stvar je što u tom takmičenju nećemo gledati ni Zvezdu ni Partizan, niti slušati mukanje i riku njihovih "navijača".

CJC

pre 5 godina

U teoriji to izgleda dobro, svaki kolo po 5-6 velikih derbija, prosto bi covek pomislio milina za gledati...u praksi, vreme ce pokazati da ce jedan El Klasiko postati obicna utakmica koja nece mnogo odlucivati, sama cinjenica da ima i nokaut faza posle ligaskog dela znaci da mozes kiksati i kalkulisati do mile volje i opet mozes zavrsiti u borbi za titulu. Pa evo vam Eurolige, nekad sam jedva ceko cetvrtak da gledam, sad me toliko smara da do F4 skoro ne gledam.

Rizom

pre 5 godina

Ovo je dokaz Evolucije,najjaci samo ostaju.Buraniji nije mesto u eliti.
(Mile Dodik, 3. novembar 2018 12:41)

Dodiče, ne "kaže" evolucija da najjači o(p)staju, nego najsposobniji da se prilagode promenama. (Survival of the Fittest). To ima daleko složenije značenje od "najjačeg".

Kafanski moljac

pre 5 godina

Pa bas bi bilo super da se ovo desi, nek igra 10 klubova ukupno izmedju sebe, bice interesantni ljudima dve sezone i onda cao. Jos bi bolje bilo da istupe iz nacionalnih prvenstava. Svima je ionako muka od Reala, Barse, Bajerna i slicnih klubova.

jedan od mnogih

pre 5 godina

ovo ce biti neka vrsta NBA lige samo u fudbalu...i prepisati pravila odande i nema problema...najveca razlika je sto u NBA vlasnik kluba sve finansira, nema sponzora direktnih i slicno

fudbal ce tesko to moci da istrpi i trebalo bi naci modalitet po kom ce funkcionisati

i dobro je prva i druga liga jer bi bilo dosadno gledati jedne iste stalno

a bogatasi ce da kupe vise klubova kako hi dokazali svoju moc i nadmetali se sa slicnima

milos

pre 5 godina

preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)
 (MirosLAV, 3. novembar 2018 12:57)

A kako ce to da im zabrane?

Nemčov

pre 5 godina

Pa razočaraću ih bice zanimljivi par godina onda kraj jer će sve biti isto gde je draž kvalifikacija pa kako će se pokazati neki autsajder ....Veštački kao u ostalom i sve u ivom današnjem polusvetu

marko

pre 5 godina

Danas se u EU i celom svetu vodi niz sudskih sporova između sportskih federacija i organizatora nezavisnih takmičenja i gotovo je izvesno da će se federacijama sve više sužavati mogućnost da diktiraju klubovima i sportistima u kojim takmičenjima mogu ili moraju da učestvuju. Organizatori privatnih takmičenja tvrde da federacije svojim pravilima i pretnjama sankcijama ilegalno monopolizuju tržište, a obzirom na to kako evropsko pravosuđe u poslednjim decenijama tretira profesionalni sport, imaju razlog da veruju da će postepeno uspeti da se izbore za sve što traže. Naravno, ljudi će uvek kukati kako sport ne treba tretirati kao komercijalnu delatnost, ali to neće imati efekta. Videli smo u košarci kako je EL krajnje samouvereno krenula u svoj projekat i insisistirala da su priče o sankcijama FIBA neostvarive, a onda je i FIBA to shvatila i okrenula se promociji svog takmičenja kao alternative, pri čemu klubovi imaju slobodan izbor. Isti scenario je neminovan u fudbalu. Verovatno će zbog tradicije većina klubova nastaviti da se takmiči i u nekom obliku nacionalnih ili regionalnih takmičenja , ali ta takmičenja će sve više morati da se prilagođavaju koegzistenciji sa privatnim panevropskim ligama.

Гиле

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.
(e moj druže, 03. novembar 2018 14:22)
Па он то због навијача тј узимања више пара и раде. Неће да им навлачи гледају Звезду, Динамо, Малме. Па чак ни за Звезду пребогате Бенфику или Олимпијакос, Цска, Ајакс. Да ли је одрживо незнам.

артиљерац

pre 5 godina

Трајаће пар година,док не опадне гледаност.Ја и ЛШ не гледам баш нешто озбиљно
а ово тек нећу.Играјте,нико вам не брани.

lumenarević

pre 5 godina

Meni se to čini ok. Pod hitno uefa treba da im dozvoli tu njihovu rich superleague europe. Da timovi svake godine uplate po 50 milki pred početak takmičenja i rokaj. Tako će ostatak evrope moći na miru da gleda običan fudbal. U pravoj ligi šampiona,bez devojčica i nabeđenih. Siguran sam da će posle nekoliko godina da se rasturi ko svinja mrsan džak i opet na keš.

Against modern football

pre 5 godina

Mislim da prestajem sa pracenjem fudbala ako se ovo desi
(SC1992, 03. novembar 2018 12:32) Prestao sa pracenjem jos od “Kalcopolija”. Reprezentativni sam ispostovao do 2014. Danasnji fudbal ti je kao kada gledas omiljenu seriju i onda dodje ta poslednja sezona koja ti unisti celokupan utisak.

Koja

pre 5 godina

Ovi koji ne učestvuju prave igrače za ove bogate zato treba da se dogovore da im nedaju igrače neka sami prave a ne da kupiš gotovog igrača pa bi smo onda videli gde su ili ogromne cifre treba staviti pa kada za tri igrača izdvoje milijardu ima da im se zavrti u glavi

realan

pre 5 godina

Ima Uefa mnogo instrumenata da to zaustavi.A ta liga bi za 5 do 6 g dosadila.Ima tu jos velikih klubova koji bi se pobunili.Sta ako neko ulozi ogroman novac u Sautemton sta ce onda biti?To su po tri cetri ekipe iz liga 5.Mali kazu necemo sa njima da igramo i zasto da igramo kad nema smisla.Sta ce posle da bude?

beogradski

pre 5 godina

Hmm da, jedva čekam da gledam polufinale između Panatinaikosa i Kopenhagena u polufinalu lige šampiona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kurp, 3. novembar 2018 16:36)

da, ja baš to jedva čekam, fudbal nije postao "najvažnija spordna stvar na svetu" i najpopularniji sport u istoriji pre 10 godina, kada su šeici i tajkuni pokupovali neke kluobve, nego je fudbal to postao baš kada su šanse bile jednake za sve, pa je tako zvezda, osvajala, kao i steaua, pa spartak iz moske igrao polufinale, panatanaikos finale, benfika osvajala, psv, sampdorija igrala finale....fudbal ne čine 10ak najbogatijih klubova, fudbal je više od toga....molim boga da naprave svoju ligu, i prestanu da uporopaštavaju ovu predivnu igru svojim milionima, nabeđenim frajerima, starletama.....ja neću odgledati niti jednu utakmicu te njihove superlige, ali ću sa zadovoljstvom gledati taj kopengahen u polufinalu LŠ

duconi

pre 5 godina

Evo odgovor liku koji se potpisuje kao " Nolecar"....a sto se iscudzavas kad se kaze da su Ars i Celzi manji klubovi od CZ ili od Steaue...pa da 90-ih CZ i PARTIZAN su uglavno prasili te "velikane"...i mi i rumuni imamo titule evropskog i svetskog pravaka ...a tvoj ARS...koju on titulu ima...Celzi do dolaska Abramovica sasvim prosecan a nekad i ispod proseka engleski tim...Ista stvar i sa MC...a tek Roma..nju stavlhaju u evropske velikane...uzas

Lars

pre 5 godina

Zato više volim pogledati našu seosku utakmicu nego njihove kapitalističke timove,više draži ima nego ovo što se danas naziva fudbalom.To je jedan obični rijaliti gde su bitnije frizure,auta,kopačke sa čipovima i sve ostalo od same igre...
(Topcina, 3. novembar 2018 12:35)

I vesti sa instagrama i tvitera..

dugi

pre 5 godina

Svi oni koje finansiraju Arapi... Bravo neka idu i predlog je da im se sa I stupanjem nepriznaju nijedno osvajanje LIGE ŠANPIONA. Pa neka igraju oni svoju igricu.

kole

pre 5 godina

Glupost.
Utakmice tipa Juventus - Mancester Junajted su bas i zanimljivije jer se ne igraju cesto, a ovako kada se samo takve utakmice i budu igrale smorice brzo. Ali dobro fudbal je biznis za njih pre svega pa tek onda zabava. Tako da ih rauzmem.

MirosLAV

pre 5 godina

ako im UEFA i FIFA zabrane transfere iz preostalih klubova, kako ce popunjavati svoje redove, nece imati dovoljno mladih igraca... a i ne vidim kako ce zaraditi vise od takve lige, gledaoci, spozori, tv prava, a sva ta organizacija takmicenja te vrste skupa... ovo dosad im je bilo kao dodjes na slavu, jedeš pijes a nista te ne kosta ;)

Марко

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39)

У наслову лепо пише "Богати", а не "Велики". Манчестер сити је најсмешнији од свих ових клубова.

Ono

pre 5 godina

Ovo je plan UEFA, a ne klubova. Zato se i formira trece takmičenje. Čak se i godine pogadjaju. Ideja je da se LS zatvori za sve koji ne spadaju u najbogatije i najglobalnije klubove, zatim da postoji LE kao drugo takmičenje, ali koje će biti još interesantnije jer ipak će po koji klub izvisiti iz te LS, a biće i finansijski zanimljivije. Na kraju dolazi to trece takmičenje koje će imati malo više loših ekipa, ali će od eliminacione faze biti jako zanimljivo. Uglavnom polako se LS zatvara, a onda će i poput cirkusa da se utakmice igraju po raznim zemljama sveta poput Kine i sličnih. Realno to je neki drugi svet i niko ne treba da žali za time već pravac LE...

Dare

pre 5 godina

Ovako je bolje, sad ce vise klubova moci da igraju UEFA LS I Ligu Evrope, samim tim i da zaradjuju i napreduju vise.Ovo sada je postalo dosadno, imas 5 klubova koji du uvre u zavrsnici, ostali nemaju sanse.

Lemi

pre 5 godina

Roma " velikan" sa 3,4 titule u Italiji I NULA evropskih trofeja..ccc :-D

Ovo je utopija što se bliže budućnosti tiče. Dovelo bi do raspada ne samo UEFA takmičenja, nego I nacionalnih liga. A to neće dozvoliti ni UEFA, ni lige, ni savezi. Imaju sasvim dovoljan broj mehanizama da to blokiraju.Dok se ne formiraju nekakve Ujedinjene države Evrope, kao naddržava, œto bi dovelo I do sportske integracije, od ovoga nema ništa..

Mayor

pre 5 godina

Sve sam kriminalac do kriminalca u UEFA-i. I posle nas kaznjavaju kad se peva "UEFA MAFIA".Ma treba da pevaju,sad iz sve glasa I jos jace.Ionako za nas male tu nema mesta,sto je sada I dokazano.

deda

pre 5 godina

ovo u fazonu nba odnovaci bi imali stalno ucesce nema ispadanja lova kaplje a jaci tlaci, fudbal je ionako ostao samo na parkinzima, plazama, malim terenima i po blokovima sve ostalo je biznis

sidji do reke

pre 5 godina

jedini kriterijum za ulazak u ovu ligu je novac. o nekakvoj tradiciji ili popularnosti ne može biti reči. koji je kriterijum da ManCity i PSG budu fiksno učesnici osim što imaju brdo arapskih (čijih god) novaca?
po ovom kriterijumu kad bi Džef Bezos kupio FK Zemun, sagradio stadion od pola milijarde EUR i potpisao Mesija za drugih pola milijarde oni bi automatski dobili poziv da igraju.
mislim da je evropski fudbal puno više od susreta Real-Bajern, pogotovo ako bi igrali 6x godisnje.

hronicar

pre 5 godina

@sasa

man city:
kup pobednika kupova 1969/70
PSG:
kup pobednika kupova 1995/96
intertoto kup 2001
arsenal:
kup sajamskih gradova 1969/70
kup pobednika kupova 1993/94
celsi:
kup pobednika kupova 1970/71 i 1997/98
superkup evrope 1998
liga sampiona 2011/12
liga evrope 2012/13

celsi je zahvaljujuci abramovicu svakako postao veliki klub dok ovi ostali svakako jos uvek zaostaju.dok u PSG i siti sipaju sakom i kapom,arsenal je jedini ostao zdrav klub koji nema tolika ulaganja i koji se trudi cisto fudbalski da bude veliki.cak je i celsi velikim ulaganjem postao veliki.u tim klubovima koje si nabrojao jedino je arsenal fudbalski zdrav,a trofeje kao i godine mozes i sam da vidis.cak sam i godine napisao nije mi bilo tesko.sportski pozdrav.

Dj4pe

pre 5 godina

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Pa ne moze tako druze,kako onda Real da osvaja Ligu sampiona kad se ne bi mogao ni kvalifikovati..?

dux

pre 5 godina

Fudbal je igra strasti i navijača isto koliko i igrača. Na ovaj način ubiće sve ono što fudbal jeste, postaće dosadna igra bez strasti koju igraju veliki majstori, kao NBA. Samo fali da uvedu All Stars vikenda gde će da žongliraju loptu od šesnaesterca do šesnaesterca i da svi šutiraju isključivo makazice ili škorpiona...

klu

pre 5 godina

Manchester Siti dojucerasnji treceligas igra ovu ligu a 1 Ajaks evropski velikan ne igra?
(sasa, 03. novembar 2018 12:31)

Ti kao da si živeo u pećini? Da li piše tu negde da igraju timovi sa najvećom istorijom? Ne vidim što bi to ove moćnike zanimalo. Ovo je čisto i jednostavno zbog para. Ako dođe neki arapin i kupi Mladost Lučani i uloži milijardu, budi siguran da ce i oni igrati ovde. Jedini način da se spreči ovo, je bojkot.. Da niko ne gleda i ne prati.

Vuk

pre 5 godina

Engleski klubovi nikada neće napustiti Premijer ligu. Prvo - uvek im je bila značajnija od Lige šampiona (ili Kupa šampiona nekada). Drugo - donosi neuporedivo više novca nego Liga šampiona, a sasvim sigurno će donositi više i od budućih takmičenja. UEFA je pre više godina napravila veliku grešku odvajajući liniju kvalifikacija za klubove iz slabijih liga. Na taj način su omogućili ulazak u LŠ klubovima koji nemaju kvalitet za tako jako takmičenje i srozali kvalitet LŠ u grupnoj fazi. To znači manje interesovanje za dosta mečeva, a samim tim i manje novca. Sumnjam da će novo takmičenje (ako zaživi) biti potpuno zatvorenog tipa. Pre očekujem nešto nalik Evroligi. Zagarantovana mesta za odredjeni broj klubova i mogućnost plasmana kroz kvalifikacije za preostala mesta. Glavni problem će biti nepriznavanje od strane FIFA i UEFA i problemi sa uglašavanjem termina reprezentativnih i klupskih mečeva. Tu je moguć haos, a verovatno mnogi igrači neće više igrati za svoje reprezentacije.

le saux

pre 5 godina

City, PSG, Arsenal, Chelsea, veliki klubovi? Molim Vas, za šta veliki. Evropskih trofeja imaju svi zajedno možda 4-5. Nisam baš siguran. Što neko reče, proterati sve u Kinu ili na Arabijsko poluostrvo.
(Saša, 3. novembar 2018 13:39

Pa i 60-ih i 70-ih su igrali isto za pare.Nisu odlazili u liverpul, arsenal, kasnije junajted za džabe. Sad kad je došla konkurencija sa parama odmah pometnja.

radnik

pre 5 godina

To kao NBA. Mada, već sad je jasno da Zvezda, Steaua ili bilo koji klub koji nema veliki novac nema šanse za više od grupnog dela...

zi

pre 5 godina

Ja mislim da bi LS i bez tih bogatih klubova, bila najgledaniji spotski dogadjaj u evropi, jer su uvek puni stadioni. Tesko je privoleti publiku na kosarku, vaterpolo, rukomet, ali fudbal nema problema.

Ђенерал

pre 5 godina

Па и није реално да прве три екипе енглеског Чемпионшипа за улазак у Премијер лигу добију 150-180 милиона €, а да шампион Европе тј. Лиге шампиона заради 60 милиона.
УЕФА ће то морати да предвиди и повећа награде.

ernesto che

pre 5 godina

Pitanje je trenutka kad ce zaziveti ovako nesto, mozda ne sad ali za 5,6,7 god vrlo je moguce, vrlo je prosto, najbogatiji klubovi hoce da igraju medjusobno i da bukvalno svako kolo i svaka utakmica bude derbi, napravice takmicenje koje ce biti vrlo profitabilno i njima interesantno , nazalost, njih ne zanima da igraju protiv, zvezde, partizana, zagreba, cak i cska ili lokomotive.

Srdjan

pre 5 godina

I vreme je da se ovi povlasceni i povlascene lige izbace iz sistema takmicenja koji trenutno postoji i koji je izuzetno neposten i favorizuje najbogatije i pravi veliki jaz izmadju njih i ostalih koji onda imaju jako male sanse.

To da se iz nekih liga u Ligu Sampiona salje bez kvalifikacija po 3-4 tima je prvo beposteno sto su uradili i sto je unistilo ovo takmicenje.

Ranije se znalo. Samo prvak svoje lige ide u takmicenje pa nek pobedi najbolji.

Ovo dirigovano zrebanje, dirigovan broj klubova i dirigovano sudjenje je sve samo ne fudbal. To je dno.
Da ne pricamo o pranju novca, nerelanim transferima, utaji poreza i sl. sto trenutno trese Evropu jer je footballeaks i ekipa istrazivackih novinara iz mnogih poznatih listova krenula da sve ovo raskrinkava.

Zbog toga im je i frka i pokusavaju da naprave izolovano takmicenje samo za najvece lopovcine gde ce nesmetano moci da namestaju utakmice, peru novac i vrse utaje poreza.

moram reci

pre 5 godina

Svidelo se nama ili ne ali to je realnost. Ogroman novac se vrti u fudbalu i ovo je sve bilo za ocekivati. Nemojte se iznenadit kad uskoro izmene i pravila u fudbalu. To sto neki kazu da se nece gedati te utakmice, varaju se. Da se fudbal ne prati globalno ovoga ne bi bilo sigurno. Setite se samo kako je pre bilo,samo se sredom igrale evropske utakmice,pa ubacice utorak i cetvrtak,sad ubacise po dva termina utorkom i sredom. Englezi uvek igrali subotom,posle dodali i nedelju,sad igraju i petkom i ponedeljkom.Sve je to da se vise gleda i zaradi.

Mailman

pre 5 godina

Na dugi rok ovo ce upropastiti fudbal. Ovi veliki, zbog stalne potere za parama, nece moci da proizvedu dovoljno kvalitetnih igraca, a mali klubovi zbog nemogucnosti da igraju sa najvecima nece biti zainteresovani da ulazu.

Cile

pre 5 godina

Bolje da su vratili kup pobednika kupova i sirotinju tu preusmerili, ostavili ligu Evrope za srednji evropski stalez a od LS napravili zatvoreno takmicenje...Sad ce biti kao u kosarci, samo oni koji nemaju gde kao KK Partizan pre par godina igrace Fiba Ligu sampiona, samo u ovom slucaju igrace UEFA ligu sampiona...

e moj druže

pre 5 godina

Mora prebogat da se odvoji od svih ostalih, tako je u svemu pa evo i ovde. Nije to dobar put. Rešenje - masovan bojkot, ako ima svesti kod navijača ovih klupskih megakorporacija.

Sole

pre 5 godina

Ovo je odlicno. Ionako se Liga Sampiona gleda od cetvrtfinale kad igraju najbolji.
(MaceBo, 3. novembar 2018 13:39)

Ja već neko vreme gotovo da ne gledam Ligu šampiona , zato što sa sigurnošću od 90% znam da će se od 5 – 6 klubova odlučivati o tome ko će biti učesnik polufinala. Barselona , Real Madrid , Atletiko Madrid , Juventus , Bayern ...

.

pre 5 godina

Milan nije prebogat ali je mnogo, mnigo veliki klub. Ne znambsta je ljudima. Pa grad Milano je drugi grad po Evro trofejima posle Madrida. Bili su izjednaceni do onog finala u Milanu pre dve sezone. Tamo Real i Atletiko u Milanu Inter i Milan. Milan je preveliki klub, posle Reala najvise puta prvak Evrope. Sada u krizi da, ali i Reala nije bilo nigde cak 32 godine od 68 e do 96 e. Mnogo se vredja AS Milan, to je grandiozan klub. Mimo toga Superliga Evrope je glupost ali ako oni odluce da je igraju onda ce se igrati. Pare su cudo. Igrali bi je i Zvezda i Partizan da ih neko pozove. Kao i Lyin, Napoli itd ali ih niko ne zove. Da ne budemo licemeri. Igrace se iako nisam za to. I u raznim sferama drustva ima drzava koje su privilegovanije, njihiv glas se vise cuje i boduje. Nije u redu ali je tako. Ko pita druge. Ovo je gotova stvar samo je pitanje kada, koje godine.

Патас

pre 5 godina

Глупо али очекивано. УЕФА и ФИФА немају снаге да се боре против оваквих ствари, новац решава све. Кад би направили правило да ограниче број странаца у клубовима онда би се нешто и измијенило. Рецимо можеш имати 10 страница у екипи ако хоћеш, али у утакмицама не смијеш извести више од 5 на терен. Клубови са јаким омладинским школама би дошли до изражаја и мање би се куповало а смањиле би се разлике у квалитету.А овако нпр енглески клуб, а оно 2 енглеза и 9 страница у првој постави, глупост.

Sasa

pre 5 godina

Imace jedan “mali “ problem . Kako onda da prodaju igrače jedni drugima i koliko će oni koštati ?
Zavrtece ogroman novac , mnogo veći nego sada i jednostavno će se izdvojiti 2-3 kluba i to je to .
Nisam siguran da ovo može da bude dobro zatvorena financijska konstrukcija .

Football

pre 5 godina

Naravno. I tako je poštenije nego da osvaja npr Real Madrid, a igra LŠ kao drugi ili treći u svom prvenstvu. Da ne pričam npr Totenhem, Šalke itd. Igraju ligu šampiona, a šampioni čega su, kada, gde?!

C i n i k

pre 5 godina

Fudbal kakav je danas je postao besmislen,nema vise nikakve neizvesnosti,imate 1 PSZ i 1 CZ i onda sta je tu neizvesno? Samo gol razlika. Real,Barcelona,Mancester itd, samo je pitanje ko ce od njih da osvoji trofer a ne da li ce doci do samog kraja Lige.
10 ak bogatih FK a ostalo je boranija. Razlika izmedju igraca je nadrealna u bogatim i siromasnik FK,tako da me vise ne zanima ovakav fudbal.

Stara garda

pre 5 godina

Danas je fudbal prepun smesnih frizura, tetovaza i kreveljenja sa instagrama. Ima svega samo vise nema ko da zavali gol sa trideset metara i sastavi tri driblinga. Naravno da i danas postoje dobri fudbaleri ali se vise bave marketingom nego fudbalom.

Cigani Ludaci

pre 5 godina

Ona klopova izjava kad su ga pitali sta misli o ligi nacija , moze da se primeni i ovde "Da vas pitam, idete li vi svako vece u operu " ? Svi mi volimo da pogledamo medjusobne duele ovih timova, ali ne treba preterivati u tome !!!

bl

pre 5 godina

ovo samo navijace pogadja jer obozavaju navedene klubove, a sport ce se obnoviti i igrace se iz zelje i ljubavi prema sport a ne prema novcu, u tom periodu su igrali i maradona i pele i ostale legende sporta, a ne da ti dvs igraca uzimaju nagradu za najboljeg igraca svijeta zadnjih 10 godina ( zasluzeno nekoliko godina)

Ixbaciti ih iz svih liga, obnoviti sport... sjecate se euforije i Lestera iz premijer lige?

Najljepsi primjer sporta koji moze proisteci iz ovoga..

Sportski pozdrav svima nisu svi za ''velike klubove''

Mojsinjski

pre 5 godina

Ako bogati iz zabave izazivaju sukobe I ratove gde probaju cak I streljacke mogucnosti,sto ne bi I ovu bezazlenu igru uzeli pod svoje!!!

Moja zemlja

pre 5 godina

Isto ovo će se dogoditi i sa EU... Kada se Srbija kvalifikuje za EU (prodajom časti i disproporcionalnom ustupcima), evropski velikani će formirati Supet EU, jer šta će im Albanija, Srbija, VG, BiH, Makedonija... Ovo nije politika nego čiste fizika i biologija.

Franšiza must go on !

pre 5 godina

Meni lično to skoro takmičenje najbogatijih nije interesantno, ali sam svestan da je to neminovnost.
Vlasnici kapitala jednostavno ne trpi da im neko posreduje u poslu i da ih podseća da plate i ovo i ono . Pare diktiraju vrstu takmičenje i administracija ( UEFA / FIFA ) postaju " teret " ( reket ) i zato vozi dalje , sve do sporta koji će se zvati ROLERBOL (i konje ubijaju , zar ne ?).
A ako se publika zasiti ( a hoće , jer postaje previše sterilno ) , franšiza će se preseliti u Aziju ili USA .
Tržište i zakon ponude i potražnje .
A onda će se te mega - korporacije vratiti ( još bogatije ) da pokupuju ono što je niklo na " djubrištu " evropskog fudbala ( posle istupanja ili napuštanja UEFA takmičenja ) ...i sve u krug .

Nikon Sevast

pre 5 godina

"I nema driblaj i nema dodaj
već samo ima "dobro se prodaj"
zbogom davni ideali
manje mi smeta - prvenstvo sveta i prazan dzep.

"Drago mi je zbog mog starog",Balašević

xxx

pre 5 godina

A ja mislio da je ovo bila najgora i najdosadnija decenija u istoriji fudbala i da ne moze gore. Kad ono, bice jos dosadnije. Jedan Ajax je sveden na prosecan klub jer nije previse atraktivan za velike bogatase. Ulazimo u srednji vek fudbala, renesansu ce verovatno doziveti nasi unuci.

Blueblueblue

pre 5 godina

Ako veliki klubovi izadju iz svojih liga gotov je fudbal kao sport.

Mene vise zanimaju prave velike derbi utakmice koje imaju znacaj od skoro 100 godina i vise, vise sam srecan da gledam Chelsea:Tottenham, Rangers:Celtic i ostale prave utakmice i prestao bi da gledam fudbal ako svakog vikenda mora da se igra Real:Bayern gde nema gostojucih navijaca i gde se igra za bogate vlasnike!

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

hahaha biće banana fudbal još malo,sve radi kladjenja i para,polako sport gubi s
smisao u svakom pogledu i prelazi sve u kocku nažalost...

Washuu

pre 5 godina

To je vec odavno tako, samo sto se liga i dalje zove Liga sampiona, a ne nesto drugacije, odavno postoje klubovi koji su prebogati i prejaki i postoji topovska hrana, pa niko nece da rizikuje i da daje svog igraca na teren koji vredi ko zna koliko miliona da bi zaradio povredu protiv neke tamo zvezde, partizana, lokomotive itd.

P76-ers

pre 5 godina

Super. Početak kraja i povratak fudbala svojim korenima.

Onaj koji će to platiti, taj će i gledati (spadam u one koji to neće platiti), ali naći ću neku alternativu...

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Може! А лиге које учуствују у овоме да остану без тих места у УЕФА такмичења на пример: Шпанија 3 тима у тој суперлиги, 3 тима мање у ЛШ и самим тим пад на ранг листи.

alobre

pre 5 godina

Krivi su kvazi navijaci, tu pre svega mislim na azijate koji prate samo ove najvece klubove. Logicno je sto oni ne zele da dele novac od marketinga sa drugima. Sve je to samo biznis. Ne treba pogledati dalje od Srbije gde 90% ljudi navija za 2 kluba.

e

pre 5 godina

MT Vračar
da mozes u zemlju bi propao.al ne mozes i onda ostavis ovakav komentar.
ne nego su trebali da vide partizan.ali da igras sa njima moras prvo surdulicu da.prodjes

Sale Zvezdaš

pre 5 godina

Ja iskreno mislim da ovo nije realno, ali stvarno treba naći neko rešenje za ove bogataše.. tradicionalni klubovi sa jakim fudbalskim školama nemaju šanse da osvoje trofej lige šampiona zbog njih

Boring

pre 5 godina

Ni sadasnju LS odavno vise ne gledam. Kada je sve pocelo da se vrti oko novca fudbal je pao u drugi plan. Te jedni te isti klubovi sa istim igracima koje preprodaju jedni drugima.

Bavarac

pre 5 godina

Bayern da bi se takmicio u Superligi bi prvo morao dobro da odresi kesu za vrhunske zamene za Riberija,Robena i Lewandovskog pa onda tek moze da se takmici u jakoj ligi!

molina

pre 5 godina

Bogati da budu jos bogatiji, a od igre nije ostalo nista. Koji motiv ce biti igrati unasoj ligi ili hrvatskoj, norveskoj...? Da li neko misli da ce Mancester ili Arsenal da napiste Premijer ligu?

Buraz

pre 5 godina

Ahaha bas me zanima da nece mozda omladinci da im igraju tu? Pa fifa/uefa moze da zabrani prodaju igraca njima iz svojih liga ili zabranu na reprezentativnim takmicenjima. A 99% klubova ce ostati gde jeste jer nemaju milijarderske budzete. Mogu oni da planiraju ali nece to bas tako lako ici.

ja

pre 5 godina

@ (goblin, 03. novembar 2018 12:56)

Slažem se, ali ovo je neizbežno, jer oni to ne kapiraju. Moraju sami da dožive odbacivanje da bi to shvatili, jer su toliko opijeni novcem i stvaranjem sve većeg i većeg profita da im je to pomutilo razum...

nosferatu

pre 5 godina

Naravno, samo je bilo pitanje vremena kada ce se i u fudbalu desiti nesto kao i u kosarci. Onda ce se takodje desiti da ti igraci nece moci da igraju za reprezentaciju u kvalifikacijama, jer je ona pod okriljem FIFE i UEFE...isto kao i u kosarci.

Lemi

pre 5 godina

Ovo je bas super! Neka idu svojim putem! Taman ce biti interesantnije bez njih i nici ce neki Novi veliki klubovi. To be sansa za sve male, kao i da se vrati bar Malo stari duh evropekih takmicenja!