Sreda, 31.10.2018.

16:26

Nadal odustao od Pariza, Đoković ponovo broj jedan!

Rafael Nadal odustao je od Mastersa u Parizu, što znači da će Novak Đoković biti ponovo najbolji teniser sveta na narednoj ATP listi.

Izvor: PT

Nadal odustao od Pariza, Ðokoviæ ponovo broj jedan! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

235 Komentari

Sortiraj po:

Realni posmatrač

pre 5 godina

@BigZ "Zlobni" su zbog toga što Novakovi navijači uvek spominju kako su neki drugi teniseri sve osvojili dok nije bilo njega, ili je bio povređen. Obavezno se tada piše da cu pobede drugima namestili CIA i ostale organizacije a kod Novaka je sve čisto kao suza (to važi samo u njegovom slučaju) i to za njega ne sme da se napiše. Novak je zaslužio sve najbolje, ali je većina njegovih navijača u fazonu "da komšiji crkne krava." Kada se oni budu radovali pobedama Nadala, Federera i ostalih posle pauza ili povreda, ovoga mozda neće biti. Čast izuzetcima.

BigZ

pre 5 godina

Citam kuknjave u vezi mnogih, povredjenih tenisera. Pa kakve veze to ima sa Novakom? Jel im on lomio ruke i noge? To je samo sticaj okolnosti, a Novak je dokazao da moze da bude prvi i bez "pomoci" povredjenih rivala. Sto ste toliko zlobni?

Realni posmatrač

pre 5 godina

@Srbijanac Što znači da je osvojio "samo" 3 Grend Slema u "slaboj" konkurenciji poput Safina, Gonzalesa, Filipususa, Rodika, Hjujita?... Malo objektivnosti nije na odmet.

Laki

pre 5 godina

Na nesreću i veliku žalost hejtera, Novak osvaja vrh i kada ne igra. A kada igra, onda Roćko Nadmeni ima neka posla sa Mirkom ili je na nekom seoskom turniru tipa Bazel.

мики

pre 5 godina

Pa naravno, kad god je Rafa povredjen drugi se vracaju na 1.mesto i uzimaju grand slemove, cinjenice surove!
(Sasa Kg, 31. oktobar 2018 18:04)

Сине, Рафа се највише диви Новаку. И он, и његов стриц редовно понављају да би радије играли против неког другог, и да јеНоле у форми непобедив. Рафа је велики, а ти ситан и небитан

мики

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21)

Очекивао сам да нам свима понудиш нешто боље. Стрпљиви смо ми, па ћемо да чекамо још, али се плашим да си празан балон и да наш ништа немаш да нам даш.

zlatan kurjak

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Calculate, 31. oktobar 2018 19:10) hahaha pocinjem da zapisujem neke komentare

мики

pre 5 godina

*@ELHobre, nije još ni Samprasa prestigao...
(Nikola, 31. oktobar 2018 21:06)

Одавно је Ноле све престигао. Одавно је јасно да је најбољи тенисер икада. Грен Слем турнири нису једино мерило, али је јасно да ће и то да сакупи, за вас, неверне Томе

?

pre 5 godina

Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
(neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Pricas o Mariju 2016?
Novak posle 2015 i pola 2016 sa onakvim brojem bodova (vise nego 2 i 3 zajedno), cetiri uzastopna GS, 6 mastersa, izgubi prvo mesto.
Na to si mislio?

frula

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21
Krivo ti sto nisi kupio Kijinu knjigu.

Zdenko

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.

da

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.
(Zdenko, 31. oktobar 2018 20:13)
Bas tako, Fognini je vec izmedju redova najavio odustajanje tako da ce Federer bez odigraog meca najverovanije da se plasira u cetvrtfinale.
Nista cudno kada u obzir uzmemo Bagdaise, Flipusise i ostale protiv kojih je osvojio najvise turnira.

Rafi brz oporavak!

ElHombre

pre 5 godina

Novak, zvani(dubok dah);

Silni/
2011 Najbolja sezona ikada/
Pobednik Najduzeg Finale GS Ikada/
Zlatni Slem/
Zlatni Master Komander/
Tri Uzastopna Finala na Svakom mogucem GS Turniru/
Top 3 svih Vremena/
Head 2 Head Sampion/
12 Uzastopnih Finala Bez Poraza/
30 Uzastopnih pobeda na GS mecevima/
Najveci broj ATP poena ikada zabelezen, 16,950 ATP Poena/
Kineski Zid sa 6 Titula u Pekingu/
Vlasnik svih GS Titula sa Zavrsnim ATP Sampionatom u isto vreme/


itd...

Djokovic.

Rebeka

pre 5 godina

(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Da li su Rodžer, Rafa, Endi... bili povređeni 2011? Svi su bili na vrhuncu svoje karijere, a našao se jedan Srbin da im pomrsi račune i da ih dere tri/četiri godine. E, to je činjenica. A ne to što ti pričaš. Svaka čast i, Rodžeru i, Rafi i, Endiju, tri vrhunska tenisera su, ali više se tu pita Nole nego njihove povrede. A tebe sram da bude što omalovažavaš našeg najboljeg ambasadora i sportistu u svetu!

Calculate

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!

ili nije fer kada je Novak u pitanju

pre 5 godina

I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Sećam se 2016 Nole osvojio Australiju i Roland Garos, ima 9000 bodova više od Marija, Mari osvojio Vimbledon, Đoković izgubio finale US opena
i dođe Mari i bude prvi na kraju godine sa 400 poena više. Pa da stvarno, nije fer

lobotom

pre 5 godina

To je bilo samo pitanje vremena. Ipak, bilo bi ljepse da je o broju 1 odlucivao izravan duel njih dvojice u finalu zavrsnog turnira. Svi normalni navijaci i pratitelji tenisa su zasluzili takav rasplet. Stetno Nole.

ma daj

pre 5 godina

Znači konačno su nam SVI problemi rešeni, hvala dragom bogu i nebesima, hvala Nadalu što konačno možemo mirno da spavamo...živi bili nismo.

ankona

pre 5 godina

Au covece lik se ladno vratio na svetski vrh. Mislio sam da ce tipicnim juznoslovenskim stopama da to bavljenje sportom bude u silaznoj putanji i nekakvo otaljavanje, ali me je skroz iznenadio i potpuno porazio moja ocekivanja, na cemu sam neizmerno radostan. Nisam nikad gledao nijednu utakmicu jer ne volim tenis, a i mislim da bih se previse nervirao zbog nekakvog poraza, na sta nemam uticaj. Tako da, svakako mi je drago da je neko iz ove nase Srbije uspeo da pobedi taj gubitnicki mentalitet uopste.

dominus

pre 5 godina

znanje-imanje

Upravo to. Cela priča oko tog novinara jeste jedna obična budalaština na štetu SA. Daleko bilo da branim Saudijce, ali u celoj priči, najmanje su krivi. Bez pomoći Amerike, oni su nebitni. Slučaj Kašogija je mnogo više od ubistva "novinara".

dva

pre 5 godina

znam da je tesko ali voleo bih da zbog ovih nazovi ih ljudi koji konstantno imaju negativne komentare o novaku on osvoji jos 5 gs u sledecih 2-3 god cisto da se maknu sa ovih vesti.i naravno jos jednom da veze 4 gs-a.evo trenutno je na pola puta.fed sledece godine prestaje da igra inache bi ga on sigurno sprecio he he...

gojko

pre 5 godina

Kao i svaki put kad je bio prvi. Povrede se Nadal i Federer i onda dodje do broja 1.
(Dr. Federer, 31. oktobar 2018 18:02)
Nesto ne videsmo da je Federer povredjen.

Frfljavi

pre 5 godina

Uhhhhh kako lepa vest. E sada neka nagazi i neka zasedne na to prvo mesto.. samo neka bira turnire, neka odmara i cuva energiju. I bice jos dve godine najmanje prvi. Osvojice jos koji GS i onda posle toga moze da se povuce. A ne kao ovaj Federer koji je bio veliicina a sada postaje jadan lagano.

Pozdravi iz akvarijuma

pre 5 godina

@ "Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas? "
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Kako sad to: do pre nekoliko dana to "+37 godina" bila mu velika prednost, a sad? Vi to prema potrebi. Imate li, uopste, neko STABILNO misljenje o bilo cemu?

A i Novak je sve vreme bio zdrav kad su se ti koje si nabrojao otimali o NJEGOVU poziciju, jel tako?

Jok bre

pre 5 godina

Ne bas lep nacin, ali bi svakako bio prvi posle Pariza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 31. oktobar 2018 16:30) # Link komentara

Tako je, treba Nole da kaze ne ovo nije na pravi nacin... boze sta sve covek sve moze da procita na ovom sajtu.

brasa

pre 5 godina

@Dr.Federer
jel mislis na federerovu povredu kolena kada je operisan kroz supak jer ni ranicu na kolenu nije imao, to se nekako poklopilo sa iznenadnim gripom u majamiju i pricama o dopingu, stvarno nekome treba decenija da progleda

mokisa

pre 5 godina

@kjuio ala si pametan u pm. A koliko je Novak preskocio turnira kada je bio povredjen?Da je bio zdrav bio bi i prethodne 2 godine prvi na ATP listi. Marej nikada nebi ni osetio prvo mesto a ova dvojica ne bi uzela po dva GS (do duse Nadal mozda ali Svajcarac nikako).

Andrej

pre 5 godina

@Sasa Kg
Da zanemaramo tvoje ne poznavanje cinjenica (ko nista ne osvaja, dok je Novak zdrav ), imam pitanje, ko je pobedio u poluginalu Vimbldona? Nadal u vrhu forme, u ovoj sezoni, Novak krenuo da podize formu.

mm

pre 5 godina

@Andrej
Paa posle sezone šljake pitanje je koliko je Nadal bio "u vrhu forme", to što su Viškovic i kompanija ponavljali o tom vrhu forme (da bi pobedu uzdigli) ne znači da jeste tako. Sa druge strane Djokovic odmoran jer celu šljaku ispadao na početku, da bi izbego duel sa Nadalom zbog pozitivnog skora. Uostalom koliko je Nadal bio povredjen Djokovic bi trebao da ljubi svaki povredjeni deo jer pitanje je koliko bi šta osvajao da ih nije bilo.

Srbijanac

pre 5 godina

Samo da podsetim. Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak G.O.A.T. 11gs

Dodao bih da je Nole zamalo penzionisao mitomana dzemperka u ovom periodu.

Banja Luka

pre 5 godina

Fazon je u tome, da ako Novak sad osvoji Pariz i London, on je onda gotovo sigurno obezbjedio prvo mesto do kraja iduceg US Opena. Sta to onda znaci.?? To onda znaci da je Srbin obezbjedio jos najmanje 42 sedmica na prvom mestu. Onda dolazimo do broja od 265 nedelja na vrhu ATP-i liste !! Cudo treba da se desi pa da Novak ne osvoji Pariz i London. Trenutno je za tri koplja iznad ostatka konkurencije.

Milan

pre 5 godina

Nestvaran uspeh obzirom na to kako je izgledao na terenu u Majamiju i IW-u! Opet se pokazuje da je u tenisu presudna motivacija i dobra psiha ( naravno uz fizicku spremnost ). Cestitke i da opet opet duplira prednost u odnosu na drugoplasiranog.

navijačica

pre 5 godina

Bio ili ne bio prvi,jedan je od najboljih svih vremena.Volela bih samo da pobedi Nadala u finalu RG-a, već sledeće godine.I D E M O !!!!

DC Forever

pre 5 godina

Rekoh ja kada je bio u aprilu na 87 mestu race liste nista jos nije gotovo moze biti i prvi na kraju godine i eto njega i pre kraja sezone ponovo na vrhu.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Bravo, bravo, bravo !!!
I drugi su se vinuli zahvaljujući njegovoj povredi, tako da ...
Želim brz oporavak Rafi i da ih ponovo gledamo u triler mečevima.

Dynamic

pre 5 godina

Bravo majstore!
Rafa ne brani mnogo bodova na AO i američkoj turneji, ako Novak tu bude bolji ostaće broj 1 bar do US Opena. Naravno ako ostane zdrav i ako Vajda i ekipa bude uz njega.

Nebojša

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Pričaš o osvajaču zadnja dva grenslema ovo bi se desilo ovako ili onako bilo je neizbežno.

South Park

pre 5 godina

Za mene je i ove dve godine bio br 1.Svaka mu cast sto nije kao Mary htio br 1 po svaku cenu i nije igrao neke celendzere vec je cekao ovaj Pariz.Jos da Federera odere a ne mora ga ni osvojiti.

bozza

pre 5 godina

@Tele Komp 
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

dobio Rafu na Vimbldonu, dobio RFa u Sinsinatiju, dobio Delpa na USO... na poslednjih 5 velikih turnira, osvojio je 4 i pobedio sve igrace iz top10. Ja tu ne vidim nista sporno i olaksavajuce, ali te razumem da si frustriran

polki

pre 5 godina

@Tele Komp
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?

milke

pre 5 godina

Svetski br. 1 a ne jede meso? Gde ste sad mesožderi? Šta? Jedete meso, e pa prijatno. Sad će neki reći...e, da se Nadal nije povredio. Stvarno, a da Nole nije bio povređen, koliko manje titula bi imali neki drugi. Koliko?

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Sigurno da bi bio veći doživljaj da je prvo mesto osvojeno u direktnom okršaju protiv Rafe u finalu, ali i ovako je slatko. Sve najbolje ti želim: prvo dobro zdravlje, s onda dugoročnu saradnju sa Vajdom.

neko

pre 5 godina

@MasterMind I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.

Dejan

pre 5 godina

Šta je ovo?!?! Svi ga hvale? Gde su sad oni što su pljuvali po ovom čoveku pre godinu dana? Gde nestade sva ona negativnost? I kad Nole bude prestao da igra tenis ti isti će moći samo da mu zavide!

Istine i lazi

pre 5 godina

Nije bas tema, ali da pripomenem:

Tek danas je ovde u Kanadi u OZBILJNOJ stampi objavljena vest da je RF odbio da igra u S. Arabiji (Vest koja je objavljena juce na ovom sajtu kao i to da se ne zna kad je odbio ponudu itd.). Medjutim, u istoj vesti se kaze da su Rafa i Novak prihvatili da igraju.


Naravno, ovaj drugi deo ne odgovara istini. jer je manjkav. Nedostaju izjave Novaka i Rafe.

retko pametan

pre 5 godina

Nadal nije igrao vise od pola sezone. Na vimbldonu se lepo videlo ko je bolji. No ne dobije uvek bolji protivnik mec

This is joke bre

Lucas

pre 5 godina

Probudis se ujutru, nemas fakultet jer je sutra veliki praznik u Francuskoj odes u Bersi, puknes gomilu para na kartu jer racunas gledaces svog idola Nadala i posle Rogera, jos plus ovi prolazni Dmitrov, Zverev, Nisikori, Borna, Tim, Sok i onda fazon ustanes da snimas utrcavanje Nadala na teren kad ono dobijes snimak njegove konferencije i dok tugujes, uleti ti vest nema ni Rodzera. Bukvalno covek da poludi.

Bratislav

pre 5 godina

Čestitke. Put do vrha je uvek posut trnjem. Nema lakog puta.
Novak je to, evo, dva puta uradio i zato je veliki i jedan od najvećih
u istoriji tenisa a i sporta uopšte.
Napred u nove pobede, u nove uspehe.
Hvala mu što je ime Srbije vratio na prvo mesto

JerryJackson

pre 5 godina

Zbog ovakvih situacija mi je žao šta sam ikad počeo da pratim tenis. Navijati za Nadala znači svaka 2-3 meseca biti na aparatima. A još je gore šta su mu glavni konkurenti likovi poput Đokovića i Federera.

Zizu

pre 5 godina

Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

A moja baba je imala najvecu dominaciju u istoriji tenisa od 2011. do 2016? hahahahahahah ili je ipak tvoj najveci kompleks Novak Djokovic? Sada mu se samo vraca sto je izgubio dve godine inace da je bio zdrav tvoj Federer trofeja video ne bi, nego bi Djokovic vec sad bio GOAT, budi srecan i nadaj se da Djokovic ne predje 20gs inace bice lose po tvoje zdravlje.

Pobeda volje i posvecenosti

pre 5 godina

Steta! Velika steta jer se u PRAVOM TENISU uziva samo kad se Rafa i Novak nadju jedan nasuprot drugog. Zato mi je ostala mala gorcina u grlu, ali velika radost sto je VOLJA, POSVECENOST i VELIKI, VELIKI TRUD pobedio.

PS Gde su sada oni silni "nutricionisti", "bracni savetnici", poreski strucnjaci" i sl. bezveznjakovici?

fizikus

pre 5 godina

Poznajem brokoli koji je i na tanjiru imao više dostojanstva od bivšeg velikog šampiona Federera.

Nadal je ljudina, ali dogovor je da se on i Nole rasporede po različitim turnirima kao bi se publika privukla i gledanost održavala.

Ostali moraju još mnogo da uče i rade.

Boba

pre 5 godina

Mozete samo da ga mrzite ljubomorne duse jer je Novak na vasu zalost a nasu srecu ponovo 1. U naredne 3,4 sezone ce zvanicno biti Najbolji od Najboljih.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ispravna odluka Nadala - povreda mora da se zaleči. A pogotovu zato što moraju da igraju u Džedi! Dosada je taj nastup bio komercijalan egzibicija ali sada je više od igre.

Tamo odigraju i prašina se kao malo digne. Ono što niko ne kapira - ako dignu prašinu na njih baš time će se postaviti pitanje zašto niko drugi (takoðe) ne udara "sankcije?! I upravo činom optuživanja njih dvojice svi ovi guslari će ih u stvari osloboditi! Ako ne odigraju - samo će ispasti budale. Ako odigraju - e onda lažni moralisti imaju par dana da ih kao prozivaju - a šta će onda sledećih ne dana nego meseci i godina? Ako ćute za druge videće se šta su. Ako prozivaju i druge em ništa neće uraditi em će najzad i tamo neko da priupita - a gde su tu one prave sankcije? I tu će šarada pasti.

Naročito je nebulozno od mnogih da im sugerišu nekakvo stupidno doniranje zarađenog novca. Ne, nikako! To bi ispalo kao neko izvinjavanje a to bi bilo još gore. Nemaju šta kome da se izvinjavaju.

Prava je tragedija što tri najbolje i dalje vode, i posle ovakvih polovičnih sezona, a veterani su.

U stvari jedina prava tragedija je što su toliki ljudi nastradali, u anonimnosti, i nikom ništa. A svet se iznuđeno dresira za samo jednog, i to samo jer je prešao Atlantik i postao "maid guy". Bio je novinar kao što sam ja bio astronaut.

veder

pre 5 godina

Čestitke! Pravda je zadovoljena, tamo je gde mu je mesto, na vrhu! Mada, žao mi je Nadala, naporne teniske godine uzimaju danak pomalo. Ali nije mi jasno da se opet smešta neka igra samo da Novak ne osvoji turnir, jer, jedini pravi rival mu je Federer koji je prošao dalje bez meča sa Raonićem (!?)... gle čuda, pa ovaj predao meč...sumnjivo je to, bar meni.

Nadal je pošten pa je priznao da nikad nije sumnjao u Novaka. Pravi majstori ovog sporta znali su da će Novak ponovo na tron. Zato su veliki igrači.
Sumnjali su i navijali da propadne samo lobisti na Zapadu, jer im nikako ne ide u prilog da neko, opet, bude broj jedan u tenisu iz tamo neke Serbie, a još i ocrnjene na Zapadu, i naravno naši neizbežni 'dušebrižnici' i teniski ' eksperti' kojih je Serbia prepuna.

Srećno maestro u nastavku turnira!

Beli Vuk

pre 5 godina

Pa sta sad svi , kao zao im je sto je Novak dosao na prvo mesto na ovakav nacin. Na koji nacin, pa zadnjih meseci dere sve zivo , i najbolji je na svetu. Pa i Nadal i Federer su bili prvi i drugi , kada je Novak bio povredjen , pa nikom to nije smetalo.

Zizu

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Jel bas ali bas mnogo boli?

Borky

pre 5 godina

Apsolutno zasluzeno da covjek koji je osvojio 2 gs i kompletirao zlatni masters zavrsi ovu godinu na prvom mjestu.Na kraju krajeva povratak DJokovica je teniski utisak ove godine pa je nekako i logicno da se to krunise na ovaj nacin.Bravo majstore tamo si gdje ti je i mjesto.

Laki

pre 5 godina

Razumem Rafu, ne treba žuriti! Novakovo iskustvo to potvrđuje. Za mene je čak i od Br.1 sada bitnije da Roćko džemperko ne pobegne, i da mu Novak pokida džemper na froncle pa da nadmeni Roćko ni klupče ne može da namota.

Rep.Srpska

pre 5 godina

Kao sto sma neki dan i pisao. Veliko je pitanje bilo da li ce nastupiti u Parizu, zdravlje je najprece. Ni zavrsni masters nije siguran jer dolazi za nekih 15-20 dana. Ako ni tamo ne bude ucestvovao, Novak bas opusteno moze da odigra zavrsni masters. Vise bih volio da se oporavi, da Novak preko Nadala potvrdi prvo mesto, ali sta da se radi, u svakom slucaju, bravo No1e...veliki povratak, u velikom stilu, a velikom sampionu Nadalu zelim od srca brz oporavak.

MasterMind

pre 5 godina

Jun 2018. - Novak Đoković 22. na svijetu
31. oktobar 2018. - Novak Đoković 1. na svijetu....
Ako ovo nije jedno od najvećih sportskih čuda u modernoj istoriji sporta, ja ne znam šta je...

kraja

pre 5 godina

"Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje."

...Novak u trenutnom stanju ima 7.535 bodova...
...7.535 bodova je "sreca"...???
...koliko zlobe stane u samo jednog coveka...

Djido

pre 5 godina

Iako sam želeo svim srcem da Novak dođe na to prvo mesto, žao mi je što se to desilo ovako. Žao mi je što je Nadal odustao i što se očigledno nije još uvek izlečio. Ali takav je sport.

Novaku čestitam na prvom mestu jer bi do njega svakako došao svojim pobedama u Parizu ili Londonu. Novače želim ti da vladaš još dugo.

Enriko KieZa

pre 5 godina

Mislim da Rafa nije povredjen nego jednostavno nedovoljno " naspanovan " za poprilicno jako tezak zreb u najavi. Verdasko, pa branilac titule Sok, pa verovatno Tim, polufinale Zverev i finalu eventualno Novak ili Rodzer. Pa pre bi Nole pojeo 3 karadjordjeve nego Rafa ovo osvojio u ovom momomentu. Tako da ce on probati da osvoji nesto sto nikad nije- a to je biti najbolji medju najboljima. Zavrsni masters sezone je mala manjkavost u njegovoj karijeri gde su recimo Nole i Rodzer resetali kad su hteli i kako su hteli. Ja bi jako voleo da vidim sudar titana u polufinalu izmedju Nola i Rodzera.

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

E sad makar do Olimpijade 2020 i to je to. Dakle, godina i po da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu. SIGURNO ce Nole biti do Vimldona,odnosno do sredine jula prvi na ATP listi, ako zadrzi do kraja 2019. imace ogromnu sansu za istoriju i po tom parametru.

Marko

pre 5 godina

Steta zbog povrede Nadala.Zelim mu brz oporavak.Novak vise nego zasluzeno prvi na svetu.Ko bi ovo ocekivao pre pocetka sezone.Secamo se 2016. godine kad je Novak totalno bezveze i neocekivano propustio sansu da zavrsi godinu na prvom mestu.Sada moze neocekivano da zavrsi godinu na prvom mestu.Pa posle nece vise da pece toliko taj propust iz 2016.godine.Mislim da je sada moguce da ce Novak da zavrsi ukupno 7 sezone na prvom mestu.Tako bi srusio rekord Samprasa.Nadam se da moze da postane i rekorder po broju nedelja na prvom mestu.Zelim mu svakako najbolje!Bitno da se ne povredi vise i bice sve kako treba.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Flaster preko usta svim kriticarima i ljudima koji su prosle i u prvoj polovini ove godine konstantno napadali Noleta!
Bravo majstore,GOAT!

bravo

pre 5 godina

Prvi ali ne i najbolji. Dosao na mesto prvog zahvaljujuci povredama Nadala i Federera, ovo je prakticno poklonjeno. Naravno, nece se tu dugo zadrzati.

Djido

pre 5 godina

Gde su sad oni koji su mesecima pisali No11e, ili No17e, ili No22e, i dodavali hahahaha? Gde su oni koji su mu proletos predviđali da će ubrzo ispasti iz prvih 50 ili 100 na ATP listi? Nema vas jadničci, ućutali ste se kao bubice.

Ko se poslednji hahahaha, taj se najslađe hahahaha!

Veljoni

pre 5 godina

Nole je osvoiio je 2 slema ove god i uopste ne treba polemisati da li je zaslužio ili ne da se vrati na mesto broj 1. Nije možda neki način, ali dosta je on stvari kroz karijeru morao da ostvaruje na najtezi moguci način, tako da je lepo sto mu se sada to vraća u vidu malih popusta...

CATAPA

pre 5 godina

Pitanje je kako bi odigrao i sa Verdaskom, verovatno je ovako pametnije jer Nadal ne ume da igra redukovano. Plus mogu da otkažu problematičnu egzibiciju u Saudijskoj Arabiji zbog Nadalove (očigledno, jel?) nezalečene povrede.

Ćorava posla

pre 5 godina

Zašto se uopšte prijavljivao za turnir, da bi Novaku bilo teže!?
Da se nije prijavio Novak i Federer se ne bi mogli sastati prije finala!

Nata

pre 5 godina

Steta za Nadala. Bas sam htela vrhunsko finale sa Djokovicem. Nadam se da ce oporavti pre Londona. Sto se tice Novaka, sada samo polako i bez pritiska. Evo Raonic se povukao zbog lakta tako da Federer ima samo Andersona pre polufinala.

sah 88

pre 5 godina

Joj miline, ne znog njega, on je legenda te je legenda, za sve nas Srbe uvek najbilji, jedini, uvek broj 1 osim za onaj mali broj hejtera, pljuvača. Zbog njih se smejem kako li je sada njima? Kada se samo setim šta su ovde komentarisali i koliko srećni bili kada ja Nole imao problema?! Onda mogu da zamislim koliko su sada tužni!

Djido

pre 5 godina

Iako sam želeo svim srcem da Novak dođe na to prvo mesto, žao mi je što se to desilo ovako. Žao mi je što je Nadal odustao i što se očigledno nije još uvek izlečio. Ali takav je sport.

Novaku čestitam na prvom mestu jer bi do njega svakako došao svojim pobedama u Parizu ili Londonu. Novače želim ti da vladaš još dugo.

bozza

pre 5 godina

@Tele Komp 
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

dobio Rafu na Vimbldonu, dobio RFa u Sinsinatiju, dobio Delpa na USO... na poslednjih 5 velikih turnira, osvojio je 4 i pobedio sve igrace iz top10. Ja tu ne vidim nista sporno i olaksavajuce, ali te razumem da si frustriran

Banja Luka

pre 5 godina

Fazon je u tome, da ako Novak sad osvoji Pariz i London, on je onda gotovo sigurno obezbjedio prvo mesto do kraja iduceg US Opena. Sta to onda znaci.?? To onda znaci da je Srbin obezbjedio jos najmanje 42 sedmica na prvom mestu. Onda dolazimo do broja od 265 nedelja na vrhu ATP-i liste !! Cudo treba da se desi pa da Novak ne osvoji Pariz i London. Trenutno je za tri koplja iznad ostatka konkurencije.

MasterMind

pre 5 godina

Jun 2018. - Novak Đoković 22. na svijetu
31. oktobar 2018. - Novak Đoković 1. na svijetu....
Ako ovo nije jedno od najvećih sportskih čuda u modernoj istoriji sporta, ja ne znam šta je...

ElHombre

pre 5 godina

Novak, zvani(dubok dah);

Silni/
2011 Najbolja sezona ikada/
Pobednik Najduzeg Finale GS Ikada/
Zlatni Slem/
Zlatni Master Komander/
Tri Uzastopna Finala na Svakom mogucem GS Turniru/
Top 3 svih Vremena/
Head 2 Head Sampion/
12 Uzastopnih Finala Bez Poraza/
30 Uzastopnih pobeda na GS mecevima/
Najveci broj ATP poena ikada zabelezen, 16,950 ATP Poena/
Kineski Zid sa 6 Titula u Pekingu/
Vlasnik svih GS Titula sa Zavrsnim ATP Sampionatom u isto vreme/


itd...

Djokovic.

мики

pre 5 godina

Pa naravno, kad god je Rafa povredjen drugi se vracaju na 1.mesto i uzimaju grand slemove, cinjenice surove!
(Sasa Kg, 31. oktobar 2018 18:04)

Сине, Рафа се највише диви Новаку. И он, и његов стриц редовно понављају да би радије играли против неког другог, и да јеНоле у форми непобедив. Рафа је велики, а ти ситан и небитан

?

pre 5 godina

Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
(neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Pricas o Mariju 2016?
Novak posle 2015 i pola 2016 sa onakvim brojem bodova (vise nego 2 i 3 zajedno), cetiri uzastopna GS, 6 mastersa, izgubi prvo mesto.
Na to si mislio?

ankona

pre 5 godina

Au covece lik se ladno vratio na svetski vrh. Mislio sam da ce tipicnim juznoslovenskim stopama da to bavljenje sportom bude u silaznoj putanji i nekakvo otaljavanje, ali me je skroz iznenadio i potpuno porazio moja ocekivanja, na cemu sam neizmerno radostan. Nisam nikad gledao nijednu utakmicu jer ne volim tenis, a i mislim da bih se previse nervirao zbog nekakvog poraza, na sta nemam uticaj. Tako da, svakako mi je drago da je neko iz ove nase Srbije uspeo da pobedi taj gubitnicki mentalitet uopste.

Zizu

pre 5 godina

Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

A moja baba je imala najvecu dominaciju u istoriji tenisa od 2011. do 2016? hahahahahahah ili je ipak tvoj najveci kompleks Novak Djokovic? Sada mu se samo vraca sto je izgubio dve godine inace da je bio zdrav tvoj Federer trofeja video ne bi, nego bi Djokovic vec sad bio GOAT, budi srecan i nadaj se da Djokovic ne predje 20gs inace bice lose po tvoje zdravlje.

frula

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21
Krivo ti sto nisi kupio Kijinu knjigu.

Laki

pre 5 godina

Na nesreću i veliku žalost hejtera, Novak osvaja vrh i kada ne igra. A kada igra, onda Roćko Nadmeni ima neka posla sa Mirkom ili je na nekom seoskom turniru tipa Bazel.

Beli Vuk

pre 5 godina

Pa sta sad svi , kao zao im je sto je Novak dosao na prvo mesto na ovakav nacin. Na koji nacin, pa zadnjih meseci dere sve zivo , i najbolji je na svetu. Pa i Nadal i Federer su bili prvi i drugi , kada je Novak bio povredjen , pa nikom to nije smetalo.

ili nije fer kada je Novak u pitanju

pre 5 godina

I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Sećam se 2016 Nole osvojio Australiju i Roland Garos, ima 9000 bodova više od Marija, Mari osvojio Vimbledon, Đoković izgubio finale US opena
i dođe Mari i bude prvi na kraju godine sa 400 poena više. Pa da stvarno, nije fer

мики

pre 5 godina

*@ELHobre, nije još ni Samprasa prestigao...
(Nikola, 31. oktobar 2018 21:06)

Одавно је Ноле све престигао. Одавно је јасно да је најбољи тенисер икада. Грен Слем турнири нису једино мерило, али је јасно да ће и то да сакупи, за вас, неверне Томе

da

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.
(Zdenko, 31. oktobar 2018 20:13)
Bas tako, Fognini je vec izmedju redova najavio odustajanje tako da ce Federer bez odigraog meca najverovanije da se plasira u cetvrtfinale.
Nista cudno kada u obzir uzmemo Bagdaise, Flipusise i ostale protiv kojih je osvojio najvise turnira.

Rafi brz oporavak!

Pozdravi iz akvarijuma

pre 5 godina

@ "Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas? "
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Kako sad to: do pre nekoliko dana to "+37 godina" bila mu velika prednost, a sad? Vi to prema potrebi. Imate li, uopste, neko STABILNO misljenje o bilo cemu?

A i Novak je sve vreme bio zdrav kad su se ti koje si nabrojao otimali o NJEGOVU poziciju, jel tako?

Djido

pre 5 godina

Gde su sad oni koji su mesecima pisali No11e, ili No17e, ili No22e, i dodavali hahahaha? Gde su oni koji su mu proletos predviđali da će ubrzo ispasti iz prvih 50 ili 100 na ATP listi? Nema vas jadničci, ućutali ste se kao bubice.

Ko se poslednji hahahaha, taj se najslađe hahahaha!

Rebeka

pre 5 godina

(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Da li su Rodžer, Rafa, Endi... bili povređeni 2011? Svi su bili na vrhuncu svoje karijere, a našao se jedan Srbin da im pomrsi račune i da ih dere tri/četiri godine. E, to je činjenica. A ne to što ti pričaš. Svaka čast i, Rodžeru i, Rafi i, Endiju, tri vrhunska tenisera su, ali više se tu pita Nole nego njihove povrede. A tebe sram da bude što omalovažavaš našeg najboljeg ambasadora i sportistu u svetu!

mokisa

pre 5 godina

@kjuio ala si pametan u pm. A koliko je Novak preskocio turnira kada je bio povredjen?Da je bio zdrav bio bi i prethodne 2 godine prvi na ATP listi. Marej nikada nebi ni osetio prvo mesto a ova dvojica ne bi uzela po dva GS (do duse Nadal mozda ali Svajcarac nikako).

zlatan kurjak

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Calculate, 31. oktobar 2018 19:10) hahaha pocinjem da zapisujem neke komentare

Veljoni

pre 5 godina

Nole je osvoiio je 2 slema ove god i uopste ne treba polemisati da li je zaslužio ili ne da se vrati na mesto broj 1. Nije možda neki način, ali dosta je on stvari kroz karijeru morao da ostvaruje na najtezi moguci način, tako da je lepo sto mu se sada to vraća u vidu malih popusta...

kraja

pre 5 godina

"Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje."

...Novak u trenutnom stanju ima 7.535 bodova...
...7.535 bodova je "sreca"...???
...koliko zlobe stane u samo jednog coveka...

Boba

pre 5 godina

Mozete samo da ga mrzite ljubomorne duse jer je Novak na vasu zalost a nasu srecu ponovo 1. U naredne 3,4 sezone ce zvanicno biti Najbolji od Najboljih.

Srbijanac

pre 5 godina

Samo da podsetim. Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak G.O.A.T. 11gs

Dodao bih da je Nole zamalo penzionisao mitomana dzemperka u ovom periodu.

dva

pre 5 godina

znam da je tesko ali voleo bih da zbog ovih nazovi ih ljudi koji konstantno imaju negativne komentare o novaku on osvoji jos 5 gs u sledecih 2-3 god cisto da se maknu sa ovih vesti.i naravno jos jednom da veze 4 gs-a.evo trenutno je na pola puta.fed sledece godine prestaje da igra inache bi ga on sigurno sprecio he he...

Ćorava posla

pre 5 godina

Zašto se uopšte prijavljivao za turnir, da bi Novaku bilo teže!?
Da se nije prijavio Novak i Federer se ne bi mogli sastati prije finala!

navijačica

pre 5 godina

Bio ili ne bio prvi,jedan je od najboljih svih vremena.Volela bih samo da pobedi Nadala u finalu RG-a, već sledeće godine.I D E M O !!!!

Milan

pre 5 godina

Nestvaran uspeh obzirom na to kako je izgledao na terenu u Majamiju i IW-u! Opet se pokazuje da je u tenisu presudna motivacija i dobra psiha ( naravno uz fizicku spremnost ). Cestitke i da opet opet duplira prednost u odnosu na drugoplasiranog.

мики

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21)

Очекивао сам да нам свима понудиш нешто боље. Стрпљиви смо ми, па ћемо да чекамо још, али се плашим да си празан балон и да наш ништа немаш да нам даш.

Borky

pre 5 godina

Apsolutno zasluzeno da covjek koji je osvojio 2 gs i kompletirao zlatni masters zavrsi ovu godinu na prvom mjestu.Na kraju krajeva povratak DJokovica je teniski utisak ove godine pa je nekako i logicno da se to krunise na ovaj nacin.Bravo majstore tamo si gdje ti je i mjesto.

Zizu

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Jel bas ali bas mnogo boli?

Jok bre

pre 5 godina

Ne bas lep nacin, ali bi svakako bio prvi posle Pariza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 31. oktobar 2018 16:30) # Link komentara

Tako je, treba Nole da kaze ne ovo nije na pravi nacin... boze sta sve covek sve moze da procita na ovom sajtu.

Andrej

pre 5 godina

@Sasa Kg
Da zanemaramo tvoje ne poznavanje cinjenica (ko nista ne osvaja, dok je Novak zdrav ), imam pitanje, ko je pobedio u poluginalu Vimbldona? Nadal u vrhu forme, u ovoj sezoni, Novak krenuo da podize formu.

sah 88

pre 5 godina

Joj miline, ne znog njega, on je legenda te je legenda, za sve nas Srbe uvek najbilji, jedini, uvek broj 1 osim za onaj mali broj hejtera, pljuvača. Zbog njih se smejem kako li je sada njima? Kada se samo setim šta su ovde komentarisali i koliko srećni bili kada ja Nole imao problema?! Onda mogu da zamislim koliko su sada tužni!

gojko

pre 5 godina

Kao i svaki put kad je bio prvi. Povrede se Nadal i Federer i onda dodje do broja 1.
(Dr. Federer, 31. oktobar 2018 18:02)
Nesto ne videsmo da je Federer povredjen.

brasa

pre 5 godina

@Dr.Federer
jel mislis na federerovu povredu kolena kada je operisan kroz supak jer ni ranicu na kolenu nije imao, to se nekako poklopilo sa iznenadnim gripom u majamiju i pricama o dopingu, stvarno nekome treba decenija da progleda

Laki

pre 5 godina

Razumem Rafu, ne treba žuriti! Novakovo iskustvo to potvrđuje. Za mene je čak i od Br.1 sada bitnije da Roćko džemperko ne pobegne, i da mu Novak pokida džemper na froncle pa da nadmeni Roćko ni klupče ne može da namota.

lobotom

pre 5 godina

To je bilo samo pitanje vremena. Ipak, bilo bi ljepse da je o broju 1 odlucivao izravan duel njih dvojice u finalu zavrsnog turnira. Svi normalni navijaci i pratitelji tenisa su zasluzili takav rasplet. Stetno Nole.

Zdenko

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Flaster preko usta svim kriticarima i ljudima koji su prosle i u prvoj polovini ove godine konstantno napadali Noleta!
Bravo majstore,GOAT!

veder

pre 5 godina

Čestitke! Pravda je zadovoljena, tamo je gde mu je mesto, na vrhu! Mada, žao mi je Nadala, naporne teniske godine uzimaju danak pomalo. Ali nije mi jasno da se opet smešta neka igra samo da Novak ne osvoji turnir, jer, jedini pravi rival mu je Federer koji je prošao dalje bez meča sa Raonićem (!?)... gle čuda, pa ovaj predao meč...sumnjivo je to, bar meni.

Nadal je pošten pa je priznao da nikad nije sumnjao u Novaka. Pravi majstori ovog sporta znali su da će Novak ponovo na tron. Zato su veliki igrači.
Sumnjali su i navijali da propadne samo lobisti na Zapadu, jer im nikako ne ide u prilog da neko, opet, bude broj jedan u tenisu iz tamo neke Serbie, a još i ocrnjene na Zapadu, i naravno naši neizbežni 'dušebrižnici' i teniski ' eksperti' kojih je Serbia prepuna.

Srećno maestro u nastavku turnira!

South Park

pre 5 godina

Za mene je i ove dve godine bio br 1.Svaka mu cast sto nije kao Mary htio br 1 po svaku cenu i nije igrao neke celendzere vec je cekao ovaj Pariz.Jos da Federera odere a ne mora ga ni osvojiti.

milke

pre 5 godina

Svetski br. 1 a ne jede meso? Gde ste sad mesožderi? Šta? Jedete meso, e pa prijatno. Sad će neki reći...e, da se Nadal nije povredio. Stvarno, a da Nole nije bio povređen, koliko manje titula bi imali neki drugi. Koliko?

DC Forever

pre 5 godina

Rekoh ja kada je bio u aprilu na 87 mestu race liste nista jos nije gotovo moze biti i prvi na kraju godine i eto njega i pre kraja sezone ponovo na vrhu.

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

E sad makar do Olimpijade 2020 i to je to. Dakle, godina i po da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu. SIGURNO ce Nole biti do Vimldona,odnosno do sredine jula prvi na ATP listi, ako zadrzi do kraja 2019. imace ogromnu sansu za istoriju i po tom parametru.

Nata

pre 5 godina

Steta za Nadala. Bas sam htela vrhunsko finale sa Djokovicem. Nadam se da ce oporavti pre Londona. Sto se tice Novaka, sada samo polako i bez pritiska. Evo Raonic se povukao zbog lakta tako da Federer ima samo Andersona pre polufinala.

Bratislav

pre 5 godina

Čestitke. Put do vrha je uvek posut trnjem. Nema lakog puta.
Novak je to, evo, dva puta uradio i zato je veliki i jedan od najvećih
u istoriji tenisa a i sporta uopšte.
Napred u nove pobede, u nove uspehe.
Hvala mu što je ime Srbije vratio na prvo mesto

Enriko KieZa

pre 5 godina

Mislim da Rafa nije povredjen nego jednostavno nedovoljno " naspanovan " za poprilicno jako tezak zreb u najavi. Verdasko, pa branilac titule Sok, pa verovatno Tim, polufinale Zverev i finalu eventualno Novak ili Rodzer. Pa pre bi Nole pojeo 3 karadjordjeve nego Rafa ovo osvojio u ovom momomentu. Tako da ce on probati da osvoji nesto sto nikad nije- a to je biti najbolji medju najboljima. Zavrsni masters sezone je mala manjkavost u njegovoj karijeri gde su recimo Nole i Rodzer resetali kad su hteli i kako su hteli. Ja bi jako voleo da vidim sudar titana u polufinalu izmedju Nola i Rodzera.

Pobeda volje i posvecenosti

pre 5 godina

Steta! Velika steta jer se u PRAVOM TENISU uziva samo kad se Rafa i Novak nadju jedan nasuprot drugog. Zato mi je ostala mala gorcina u grlu, ali velika radost sto je VOLJA, POSVECENOST i VELIKI, VELIKI TRUD pobedio.

PS Gde su sada oni silni "nutricionisti", "bracni savetnici", poreski strucnjaci" i sl. bezveznjakovici?

Rep.Srpska

pre 5 godina

Kao sto sma neki dan i pisao. Veliko je pitanje bilo da li ce nastupiti u Parizu, zdravlje je najprece. Ni zavrsni masters nije siguran jer dolazi za nekih 15-20 dana. Ako ni tamo ne bude ucestvovao, Novak bas opusteno moze da odigra zavrsni masters. Vise bih volio da se oporavi, da Novak preko Nadala potvrdi prvo mesto, ali sta da se radi, u svakom slucaju, bravo No1e...veliki povratak, u velikom stilu, a velikom sampionu Nadalu zelim od srca brz oporavak.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Bravo, bravo, bravo !!!
I drugi su se vinuli zahvaljujući njegovoj povredi, tako da ...
Želim brz oporavak Rafi i da ih ponovo gledamo u triler mečevima.

Dynamic

pre 5 godina

Bravo majstore!
Rafa ne brani mnogo bodova na AO i američkoj turneji, ako Novak tu bude bolji ostaće broj 1 bar do US Opena. Naravno ako ostane zdrav i ako Vajda i ekipa bude uz njega.

Nebojša

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Pričaš o osvajaču zadnja dva grenslema ovo bi se desilo ovako ili onako bilo je neizbežno.

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Sigurno da bi bio veći doživljaj da je prvo mesto osvojeno u direktnom okršaju protiv Rafe u finalu, ali i ovako je slatko. Sve najbolje ti želim: prvo dobro zdravlje, s onda dugoročnu saradnju sa Vajdom.

Marko

pre 5 godina

Steta zbog povrede Nadala.Zelim mu brz oporavak.Novak vise nego zasluzeno prvi na svetu.Ko bi ovo ocekivao pre pocetka sezone.Secamo se 2016. godine kad je Novak totalno bezveze i neocekivano propustio sansu da zavrsi godinu na prvom mestu.Sada moze neocekivano da zavrsi godinu na prvom mestu.Pa posle nece vise da pece toliko taj propust iz 2016.godine.Mislim da je sada moguce da ce Novak da zavrsi ukupno 7 sezone na prvom mestu.Tako bi srusio rekord Samprasa.Nadam se da moze da postane i rekorder po broju nedelja na prvom mestu.Zelim mu svakako najbolje!Bitno da se ne povredi vise i bice sve kako treba.

Dejan

pre 5 godina

Šta je ovo?!?! Svi ga hvale? Gde su sad oni što su pljuvali po ovom čoveku pre godinu dana? Gde nestade sva ona negativnost? I kad Nole bude prestao da igra tenis ti isti će moći samo da mu zavide!

CATAPA

pre 5 godina

Pitanje je kako bi odigrao i sa Verdaskom, verovatno je ovako pametnije jer Nadal ne ume da igra redukovano. Plus mogu da otkažu problematičnu egzibiciju u Saudijskoj Arabiji zbog Nadalove (očigledno, jel?) nezalečene povrede.

Frfljavi

pre 5 godina

Uhhhhh kako lepa vest. E sada neka nagazi i neka zasedne na to prvo mesto.. samo neka bira turnire, neka odmara i cuva energiju. I bice jos dve godine najmanje prvi. Osvojice jos koji GS i onda posle toga moze da se povuce. A ne kao ovaj Federer koji je bio veliicina a sada postaje jadan lagano.

Istine i lazi

pre 5 godina

Nije bas tema, ali da pripomenem:

Tek danas je ovde u Kanadi u OZBILJNOJ stampi objavljena vest da je RF odbio da igra u S. Arabiji (Vest koja je objavljena juce na ovom sajtu kao i to da se ne zna kad je odbio ponudu itd.). Medjutim, u istoj vesti se kaze da su Rafa i Novak prihvatili da igraju.


Naravno, ovaj drugi deo ne odgovara istini. jer je manjkav. Nedostaju izjave Novaka i Rafe.

dominus

pre 5 godina

znanje-imanje

Upravo to. Cela priča oko tog novinara jeste jedna obična budalaština na štetu SA. Daleko bilo da branim Saudijce, ali u celoj priči, najmanje su krivi. Bez pomoći Amerike, oni su nebitni. Slučaj Kašogija je mnogo više od ubistva "novinara".

Lucas

pre 5 godina

Probudis se ujutru, nemas fakultet jer je sutra veliki praznik u Francuskoj odes u Bersi, puknes gomilu para na kartu jer racunas gledaces svog idola Nadala i posle Rogera, jos plus ovi prolazni Dmitrov, Zverev, Nisikori, Borna, Tim, Sok i onda fazon ustanes da snimas utrcavanje Nadala na teren kad ono dobijes snimak njegove konferencije i dok tugujes, uleti ti vest nema ni Rodzera. Bukvalno covek da poludi.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ispravna odluka Nadala - povreda mora da se zaleči. A pogotovu zato što moraju da igraju u Džedi! Dosada je taj nastup bio komercijalan egzibicija ali sada je više od igre.

Tamo odigraju i prašina se kao malo digne. Ono što niko ne kapira - ako dignu prašinu na njih baš time će se postaviti pitanje zašto niko drugi (takoðe) ne udara "sankcije?! I upravo činom optuživanja njih dvojice svi ovi guslari će ih u stvari osloboditi! Ako ne odigraju - samo će ispasti budale. Ako odigraju - e onda lažni moralisti imaju par dana da ih kao prozivaju - a šta će onda sledećih ne dana nego meseci i godina? Ako ćute za druge videće se šta su. Ako prozivaju i druge em ništa neće uraditi em će najzad i tamo neko da priupita - a gde su tu one prave sankcije? I tu će šarada pasti.

Naročito je nebulozno od mnogih da im sugerišu nekakvo stupidno doniranje zarađenog novca. Ne, nikako! To bi ispalo kao neko izvinjavanje a to bi bilo još gore. Nemaju šta kome da se izvinjavaju.

Prava je tragedija što tri najbolje i dalje vode, i posle ovakvih polovičnih sezona, a veterani su.

U stvari jedina prava tragedija je što su toliki ljudi nastradali, u anonimnosti, i nikom ništa. A svet se iznuđeno dresira za samo jednog, i to samo jer je prešao Atlantik i postao "maid guy". Bio je novinar kao što sam ja bio astronaut.

ma daj

pre 5 godina

Znači konačno su nam SVI problemi rešeni, hvala dragom bogu i nebesima, hvala Nadalu što konačno možemo mirno da spavamo...živi bili nismo.

bravo

pre 5 godina

Prvi ali ne i najbolji. Dosao na mesto prvog zahvaljujuci povredama Nadala i Federera, ovo je prakticno poklonjeno. Naravno, nece se tu dugo zadrzati.

polki

pre 5 godina

@Tele Komp
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?

fizikus

pre 5 godina

Poznajem brokoli koji je i na tanjiru imao više dostojanstva od bivšeg velikog šampiona Federera.

Nadal je ljudina, ali dogovor je da se on i Nole rasporede po različitim turnirima kao bi se publika privukla i gledanost održavala.

Ostali moraju još mnogo da uče i rade.

retko pametan

pre 5 godina

Nadal nije igrao vise od pola sezone. Na vimbldonu se lepo videlo ko je bolji. No ne dobije uvek bolji protivnik mec

This is joke bre

neko

pre 5 godina

@MasterMind I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.

BigZ

pre 5 godina

Citam kuknjave u vezi mnogih, povredjenih tenisera. Pa kakve veze to ima sa Novakom? Jel im on lomio ruke i noge? To je samo sticaj okolnosti, a Novak je dokazao da moze da bude prvi i bez "pomoci" povredjenih rivala. Sto ste toliko zlobni?

Calculate

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!

JerryJackson

pre 5 godina

Zbog ovakvih situacija mi je žao šta sam ikad počeo da pratim tenis. Navijati za Nadala znači svaka 2-3 meseca biti na aparatima. A još je gore šta su mu glavni konkurenti likovi poput Đokovića i Federera.

mm

pre 5 godina

@Andrej
Paa posle sezone šljake pitanje je koliko je Nadal bio "u vrhu forme", to što su Viškovic i kompanija ponavljali o tom vrhu forme (da bi pobedu uzdigli) ne znači da jeste tako. Sa druge strane Djokovic odmoran jer celu šljaku ispadao na početku, da bi izbego duel sa Nadalom zbog pozitivnog skora. Uostalom koliko je Nadal bio povredjen Djokovic bi trebao da ljubi svaki povredjeni deo jer pitanje je koliko bi šta osvajao da ih nije bilo.

Realni posmatrač

pre 5 godina

@Srbijanac Što znači da je osvojio "samo" 3 Grend Slema u "slaboj" konkurenciji poput Safina, Gonzalesa, Filipususa, Rodika, Hjujita?... Malo objektivnosti nije na odmet.

Realni posmatrač

pre 5 godina

@BigZ "Zlobni" su zbog toga što Novakovi navijači uvek spominju kako su neki drugi teniseri sve osvojili dok nije bilo njega, ili je bio povređen. Obavezno se tada piše da cu pobede drugima namestili CIA i ostale organizacije a kod Novaka je sve čisto kao suza (to važi samo u njegovom slučaju) i to za njega ne sme da se napiše. Novak je zaslužio sve najbolje, ali je većina njegovih navijača u fazonu "da komšiji crkne krava." Kada se oni budu radovali pobedama Nadala, Federera i ostalih posle pauza ili povreda, ovoga mozda neće biti. Čast izuzetcima.

polki

pre 5 godina

@Tele Komp
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?

bravo

pre 5 godina

Prvi ali ne i najbolji. Dosao na mesto prvog zahvaljujuci povredama Nadala i Federera, ovo je prakticno poklonjeno. Naravno, nece se tu dugo zadrzati.

ma daj

pre 5 godina

Znači konačno su nam SVI problemi rešeni, hvala dragom bogu i nebesima, hvala Nadalu što konačno možemo mirno da spavamo...živi bili nismo.

neko

pre 5 godina

@MasterMind I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.

mm

pre 5 godina

@Andrej
Paa posle sezone šljake pitanje je koliko je Nadal bio "u vrhu forme", to što su Viškovic i kompanija ponavljali o tom vrhu forme (da bi pobedu uzdigli) ne znači da jeste tako. Sa druge strane Djokovic odmoran jer celu šljaku ispadao na početku, da bi izbego duel sa Nadalom zbog pozitivnog skora. Uostalom koliko je Nadal bio povredjen Djokovic bi trebao da ljubi svaki povredjeni deo jer pitanje je koliko bi šta osvajao da ih nije bilo.

Calculate

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!

JerryJackson

pre 5 godina

Zbog ovakvih situacija mi je žao šta sam ikad počeo da pratim tenis. Navijati za Nadala znači svaka 2-3 meseca biti na aparatima. A još je gore šta su mu glavni konkurenti likovi poput Đokovića i Federera.

retko pametan

pre 5 godina

Nadal nije igrao vise od pola sezone. Na vimbldonu se lepo videlo ko je bolji. No ne dobije uvek bolji protivnik mec

This is joke bre

fizikus

pre 5 godina

Poznajem brokoli koji je i na tanjiru imao više dostojanstva od bivšeg velikog šampiona Federera.

Nadal je ljudina, ali dogovor je da se on i Nole rasporede po različitim turnirima kao bi se publika privukla i gledanost održavala.

Ostali moraju još mnogo da uče i rade.

Djido

pre 5 godina

Iako sam želeo svim srcem da Novak dođe na to prvo mesto, žao mi je što se to desilo ovako. Žao mi je što je Nadal odustao i što se očigledno nije još uvek izlečio. Ali takav je sport.

Novaku čestitam na prvom mestu jer bi do njega svakako došao svojim pobedama u Parizu ili Londonu. Novače želim ti da vladaš još dugo.

Laki

pre 5 godina

Na nesreću i veliku žalost hejtera, Novak osvaja vrh i kada ne igra. A kada igra, onda Roćko Nadmeni ima neka posla sa Mirkom ili je na nekom seoskom turniru tipa Bazel.

Lucas

pre 5 godina

Probudis se ujutru, nemas fakultet jer je sutra veliki praznik u Francuskoj odes u Bersi, puknes gomilu para na kartu jer racunas gledaces svog idola Nadala i posle Rogera, jos plus ovi prolazni Dmitrov, Zverev, Nisikori, Borna, Tim, Sok i onda fazon ustanes da snimas utrcavanje Nadala na teren kad ono dobijes snimak njegove konferencije i dok tugujes, uleti ti vest nema ni Rodzera. Bukvalno covek da poludi.

frula

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21
Krivo ti sto nisi kupio Kijinu knjigu.

мики

pre 5 godina

*@ELHobre, nije još ni Samprasa prestigao...
(Nikola, 31. oktobar 2018 21:06)

Одавно је Ноле све престигао. Одавно је јасно да је најбољи тенисер икада. Грен Слем турнири нису једино мерило, али је јасно да ће и то да сакупи, за вас, неверне Томе

Banja Luka

pre 5 godina

Fazon je u tome, da ako Novak sad osvoji Pariz i London, on je onda gotovo sigurno obezbjedio prvo mesto do kraja iduceg US Opena. Sta to onda znaci.?? To onda znaci da je Srbin obezbjedio jos najmanje 42 sedmica na prvom mestu. Onda dolazimo do broja od 265 nedelja na vrhu ATP-i liste !! Cudo treba da se desi pa da Novak ne osvoji Pariz i London. Trenutno je za tri koplja iznad ostatka konkurencije.

Zizu

pre 5 godina

Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

A moja baba je imala najvecu dominaciju u istoriji tenisa od 2011. do 2016? hahahahahahah ili je ipak tvoj najveci kompleks Novak Djokovic? Sada mu se samo vraca sto je izgubio dve godine inace da je bio zdrav tvoj Federer trofeja video ne bi, nego bi Djokovic vec sad bio GOAT, budi srecan i nadaj se da Djokovic ne predje 20gs inace bice lose po tvoje zdravlje.

ankona

pre 5 godina

Au covece lik se ladno vratio na svetski vrh. Mislio sam da ce tipicnim juznoslovenskim stopama da to bavljenje sportom bude u silaznoj putanji i nekakvo otaljavanje, ali me je skroz iznenadio i potpuno porazio moja ocekivanja, na cemu sam neizmerno radostan. Nisam nikad gledao nijednu utakmicu jer ne volim tenis, a i mislim da bih se previse nervirao zbog nekakvog poraza, na sta nemam uticaj. Tako da, svakako mi je drago da je neko iz ove nase Srbije uspeo da pobedi taj gubitnicki mentalitet uopste.

da

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.
(Zdenko, 31. oktobar 2018 20:13)
Bas tako, Fognini je vec izmedju redova najavio odustajanje tako da ce Federer bez odigraog meca najverovanije da se plasira u cetvrtfinale.
Nista cudno kada u obzir uzmemo Bagdaise, Flipusise i ostale protiv kojih je osvojio najvise turnira.

Rafi brz oporavak!

MasterMind

pre 5 godina

Jun 2018. - Novak Đoković 22. na svijetu
31. oktobar 2018. - Novak Đoković 1. na svijetu....
Ako ovo nije jedno od najvećih sportskih čuda u modernoj istoriji sporta, ja ne znam šta je...

bozza

pre 5 godina

@Tele Komp 
Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha 
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas?
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

dobio Rafu na Vimbldonu, dobio RFa u Sinsinatiju, dobio Delpa na USO... na poslednjih 5 velikih turnira, osvojio je 4 i pobedio sve igrace iz top10. Ja tu ne vidim nista sporno i olaksavajuce, ali te razumem da si frustriran

milke

pre 5 godina

Svetski br. 1 a ne jede meso? Gde ste sad mesožderi? Šta? Jedete meso, e pa prijatno. Sad će neki reći...e, da se Nadal nije povredio. Stvarno, a da Nole nije bio povređen, koliko manje titula bi imali neki drugi. Koliko?

Ćorava posla

pre 5 godina

Zašto se uopšte prijavljivao za turnir, da bi Novaku bilo teže!?
Da se nije prijavio Novak i Federer se ne bi mogli sastati prije finala!

Jok bre

pre 5 godina

Ne bas lep nacin, ali bi svakako bio prvi posle Pariza
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 31. oktobar 2018 16:30) # Link komentara

Tako je, treba Nole da kaze ne ovo nije na pravi nacin... boze sta sve covek sve moze da procita na ovom sajtu.

мики

pre 5 godina

Pa naravno, kad god je Rafa povredjen drugi se vracaju na 1.mesto i uzimaju grand slemove, cinjenice surove!
(Sasa Kg, 31. oktobar 2018 18:04)

Сине, Рафа се највише диви Новаку. И он, и његов стриц редовно понављају да би радије играли против неког другог, и да јеНоле у форми непобедив. Рафа је велики, а ти ситан и небитан

znanje-imanje

pre 5 godina

Ispravna odluka Nadala - povreda mora da se zaleči. A pogotovu zato što moraju da igraju u Džedi! Dosada je taj nastup bio komercijalan egzibicija ali sada je više od igre.

Tamo odigraju i prašina se kao malo digne. Ono što niko ne kapira - ako dignu prašinu na njih baš time će se postaviti pitanje zašto niko drugi (takoðe) ne udara "sankcije?! I upravo činom optuživanja njih dvojice svi ovi guslari će ih u stvari osloboditi! Ako ne odigraju - samo će ispasti budale. Ako odigraju - e onda lažni moralisti imaju par dana da ih kao prozivaju - a šta će onda sledećih ne dana nego meseci i godina? Ako ćute za druge videće se šta su. Ako prozivaju i druge em ništa neće uraditi em će najzad i tamo neko da priupita - a gde su tu one prave sankcije? I tu će šarada pasti.

Naročito je nebulozno od mnogih da im sugerišu nekakvo stupidno doniranje zarađenog novca. Ne, nikako! To bi ispalo kao neko izvinjavanje a to bi bilo još gore. Nemaju šta kome da se izvinjavaju.

Prava je tragedija što tri najbolje i dalje vode, i posle ovakvih polovičnih sezona, a veterani su.

U stvari jedina prava tragedija je što su toliki ljudi nastradali, u anonimnosti, i nikom ništa. A svet se iznuđeno dresira za samo jednog, i to samo jer je prešao Atlantik i postao "maid guy". Bio je novinar kao što sam ja bio astronaut.

mokisa

pre 5 godina

@kjuio ala si pametan u pm. A koliko je Novak preskocio turnira kada je bio povredjen?Da je bio zdrav bio bi i prethodne 2 godine prvi na ATP listi. Marej nikada nebi ni osetio prvo mesto a ova dvojica ne bi uzela po dva GS (do duse Nadal mozda ali Svajcarac nikako).

Andrej

pre 5 godina

@Sasa Kg
Da zanemaramo tvoje ne poznavanje cinjenica (ko nista ne osvaja, dok je Novak zdrav ), imam pitanje, ko je pobedio u poluginalu Vimbldona? Nadal u vrhu forme, u ovoj sezoni, Novak krenuo da podize formu.

?

pre 5 godina

Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
(neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Pricas o Mariju 2016?
Novak posle 2015 i pola 2016 sa onakvim brojem bodova (vise nego 2 i 3 zajedno), cetiri uzastopna GS, 6 mastersa, izgubi prvo mesto.
Na to si mislio?

мики

pre 5 godina

Sad su svi problemi u Srbiji rešeni. RiJaliti se nastavlja. Eeeeeee, rajo moja!
(Duuule Saaavić, 31. oktobar 2018 21:21)

Очекивао сам да нам свима понудиш нешто боље. Стрпљиви смо ми, па ћемо да чекамо још, али се плашим да си празан балон и да наш ништа немаш да нам даш.

Djido

pre 5 godina

Gde su sad oni koji su mesecima pisali No11e, ili No17e, ili No22e, i dodavali hahahaha? Gde su oni koji su mu proletos predviđali da će ubrzo ispasti iz prvih 50 ili 100 na ATP listi? Nema vas jadničci, ućutali ste se kao bubice.

Ko se poslednji hahahaha, taj se najslađe hahahaha!

Pozdravi iz akvarijuma

pre 5 godina

@ "Najjaca konkurencija????!?!? hahahhahaha
Endi povredjen, Fed bio povredjen +37 goirna, Delpo povredjen, Rafa povredjen. O cemu pricas? "
(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Kako sad to: do pre nekoliko dana to "+37 godina" bila mu velika prednost, a sad? Vi to prema potrebi. Imate li, uopste, neko STABILNO misljenje o bilo cemu?

A i Novak je sve vreme bio zdrav kad su se ti koje si nabrojao otimali o NJEGOVU poziciju, jel tako?

ElHombre

pre 5 godina

Novak, zvani(dubok dah);

Silni/
2011 Najbolja sezona ikada/
Pobednik Najduzeg Finale GS Ikada/
Zlatni Slem/
Zlatni Master Komander/
Tri Uzastopna Finala na Svakom mogucem GS Turniru/
Top 3 svih Vremena/
Head 2 Head Sampion/
12 Uzastopnih Finala Bez Poraza/
30 Uzastopnih pobeda na GS mecevima/
Najveci broj ATP poena ikada zabelezen, 16,950 ATP Poena/
Kineski Zid sa 6 Titula u Pekingu/
Vlasnik svih GS Titula sa Zavrsnim ATP Sampionatom u isto vreme/


itd...

Djokovic.

Realni posmatrač

pre 5 godina

@BigZ "Zlobni" su zbog toga što Novakovi navijači uvek spominju kako su neki drugi teniseri sve osvojili dok nije bilo njega, ili je bio povređen. Obavezno se tada piše da cu pobede drugima namestili CIA i ostale organizacije a kod Novaka je sve čisto kao suza (to važi samo u njegovom slučaju) i to za njega ne sme da se napiše. Novak je zaslužio sve najbolje, ali je većina njegovih navijača u fazonu "da komšiji crkne krava." Kada se oni budu radovali pobedama Nadala, Federera i ostalih posle pauza ili povreda, ovoga mozda neće biti. Čast izuzetcima.

Srbijanac

pre 5 godina

Samo da podsetim. Period od 2010 do 2017 godine u najjacoj konkurenciji ikada:

Cilic 1gs
Federer 2gs
Vavrinka 3gs
Marej 3gs
Nadal 8gs
Novak G.O.A.T. 11gs

Dodao bih da je Nole zamalo penzionisao mitomana dzemperka u ovom periodu.

Zdenko

pre 5 godina

Šteta za Nadala, više bih voleo da je onaj nadmeni švajcarac odustao. Inače bez borbe ide dalje u treće kolo, kao da se sve namešta da spreči Novaka da osvoji Pariz. Ali, uzalud produženi odmor, kralj Mastersa se zna ko će biti.

Istine i lazi

pre 5 godina

Nije bas tema, ali da pripomenem:

Tek danas je ovde u Kanadi u OZBILJNOJ stampi objavljena vest da je RF odbio da igra u S. Arabiji (Vest koja je objavljena juce na ovom sajtu kao i to da se ne zna kad je odbio ponudu itd.). Medjutim, u istoj vesti se kaze da su Rafa i Novak prihvatili da igraju.


Naravno, ovaj drugi deo ne odgovara istini. jer je manjkav. Nedostaju izjave Novaka i Rafe.

Boba

pre 5 godina

Mozete samo da ga mrzite ljubomorne duse jer je Novak na vasu zalost a nasu srecu ponovo 1. U naredne 3,4 sezone ce zvanicno biti Najbolji od Najboljih.

Zizu

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Jel bas ali bas mnogo boli?

Frfljavi

pre 5 godina

Uhhhhh kako lepa vest. E sada neka nagazi i neka zasedne na to prvo mesto.. samo neka bira turnire, neka odmara i cuva energiju. I bice jos dve godine najmanje prvi. Osvojice jos koji GS i onda posle toga moze da se povuce. A ne kao ovaj Federer koji je bio veliicina a sada postaje jadan lagano.

ili nije fer kada je Novak u pitanju

pre 5 godina

I sve je to ucinio za 3 meseca, osvojio 2 velika turnira. A pazi, jedan od suparnika za prvo mesto je povredjen i ne igra a drugi ima 38 godina, i obojica su imala nesto vise od 7000 bodova. Zaista je jadno i nefer da je dzaba sto ti igras godinu i po dana kako treba kad dodje lik kojeg nema nigde cele godine i za 3 meseca osvoji 4 turnira i postane prvi. ATP postaje WTA polako.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neko, 31. oktobar 2018 17:31)

Sećam se 2016 Nole osvojio Australiju i Roland Garos, ima 9000 bodova više od Marija, Mari osvojio Vimbledon, Đoković izgubio finale US opena
i dođe Mari i bude prvi na kraju godine sa 400 poena više. Pa da stvarno, nije fer

kraja

pre 5 godina

"Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje."

...Novak u trenutnom stanju ima 7.535 bodova...
...7.535 bodova je "sreca"...???
...koliko zlobe stane u samo jednog coveka...

Beli Vuk

pre 5 godina

Pa sta sad svi , kao zao im je sto je Novak dosao na prvo mesto na ovakav nacin. Na koji nacin, pa zadnjih meseci dere sve zivo , i najbolji je na svetu. Pa i Nadal i Federer su bili prvi i drugi , kada je Novak bio povredjen , pa nikom to nije smetalo.

dva

pre 5 godina

znam da je tesko ali voleo bih da zbog ovih nazovi ih ljudi koji konstantno imaju negativne komentare o novaku on osvoji jos 5 gs u sledecih 2-3 god cisto da se maknu sa ovih vesti.i naravno jos jednom da veze 4 gs-a.evo trenutno je na pola puta.fed sledece godine prestaje da igra inache bi ga on sigurno sprecio he he...

brasa

pre 5 godina

@Dr.Federer
jel mislis na federerovu povredu kolena kada je operisan kroz supak jer ni ranicu na kolenu nije imao, to se nekako poklopilo sa iznenadnim gripom u majamiju i pricama o dopingu, stvarno nekome treba decenija da progleda

gojko

pre 5 godina

Kao i svaki put kad je bio prvi. Povrede se Nadal i Federer i onda dodje do broja 1.
(Dr. Federer, 31. oktobar 2018 18:02)
Nesto ne videsmo da je Federer povredjen.

Rebeka

pre 5 godina

(polki, 31. oktobar 2018 17:30)

Da li su Rodžer, Rafa, Endi... bili povređeni 2011? Svi su bili na vrhuncu svoje karijere, a našao se jedan Srbin da im pomrsi račune i da ih dere tri/četiri godine. E, to je činjenica. A ne to što ti pričaš. Svaka čast i, Rodžeru i, Rafi i, Endiju, tri vrhunska tenisera su, ali više se tu pita Nole nego njihove povrede. A tebe sram da bude što omalovažavaš našeg najboljeg ambasadora i sportistu u svetu!

Realni posmatrač

pre 5 godina

@Srbijanac Što znači da je osvojio "samo" 3 Grend Slema u "slaboj" konkurenciji poput Safina, Gonzalesa, Filipususa, Rodika, Hjujita?... Malo objektivnosti nije na odmet.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Flaster preko usta svim kriticarima i ljudima koji su prosle i u prvoj polovini ove godine konstantno napadali Noleta!
Bravo majstore,GOAT!

Nebojša

pre 5 godina

Ali da neko ima ovoliko srece, pa ovaj loto da odigra dobio bi barem 10 puts godisnje.
(Wenworth, 31. oktobar 2018 16:32)

Pričaš o osvajaču zadnja dva grenslema ovo bi se desilo ovako ili onako bilo je neizbežno.

Milan

pre 5 godina

Nestvaran uspeh obzirom na to kako je izgledao na terenu u Majamiju i IW-u! Opet se pokazuje da je u tenisu presudna motivacija i dobra psiha ( naravno uz fizicku spremnost ). Cestitke i da opet opet duplira prednost u odnosu na drugoplasiranog.

Laki

pre 5 godina

Razumem Rafu, ne treba žuriti! Novakovo iskustvo to potvrđuje. Za mene je čak i od Br.1 sada bitnije da Roćko džemperko ne pobegne, i da mu Novak pokida džemper na froncle pa da nadmeni Roćko ni klupče ne može da namota.

DC Forever

pre 5 godina

Rekoh ja kada je bio u aprilu na 87 mestu race liste nista jos nije gotovo moze biti i prvi na kraju godine i eto njega i pre kraja sezone ponovo na vrhu.

lobotom

pre 5 godina

To je bilo samo pitanje vremena. Ipak, bilo bi ljepse da je o broju 1 odlucivao izravan duel njih dvojice u finalu zavrsnog turnira. Svi normalni navijaci i pratitelji tenisa su zasluzili takav rasplet. Stetno Nole.

zlatan kurjak

pre 5 godina

Nadam se da je tim Djokovica dovoljno bistar sada pošto Nole ne brani ništa od poena do kraja sezone da ne idu do kraja na ovom turniru. Neće biti na odmet ostaviti mogućnost za uhvatiti novih poena pred kraj sledeće sezone!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Calculate, 31. oktobar 2018 19:10) hahaha pocinjem da zapisujem neke komentare

sah 88

pre 5 godina

Joj miline, ne znog njega, on je legenda te je legenda, za sve nas Srbe uvek najbilji, jedini, uvek broj 1 osim za onaj mali broj hejtera, pljuvača. Zbog njih se smejem kako li je sada njima? Kada se samo setim šta su ovde komentarisali i koliko srećni bili kada ja Nole imao problema?! Onda mogu da zamislim koliko su sada tužni!

Nata

pre 5 godina

Steta za Nadala. Bas sam htela vrhunsko finale sa Djokovicem. Nadam se da ce oporavti pre Londona. Sto se tice Novaka, sada samo polako i bez pritiska. Evo Raonic se povukao zbog lakta tako da Federer ima samo Andersona pre polufinala.

Marko

pre 5 godina

Steta zbog povrede Nadala.Zelim mu brz oporavak.Novak vise nego zasluzeno prvi na svetu.Ko bi ovo ocekivao pre pocetka sezone.Secamo se 2016. godine kad je Novak totalno bezveze i neocekivano propustio sansu da zavrsi godinu na prvom mestu.Sada moze neocekivano da zavrsi godinu na prvom mestu.Pa posle nece vise da pece toliko taj propust iz 2016.godine.Mislim da je sada moguce da ce Novak da zavrsi ukupno 7 sezone na prvom mestu.Tako bi srusio rekord Samprasa.Nadam se da moze da postane i rekorder po broju nedelja na prvom mestu.Zelim mu svakako najbolje!Bitno da se ne povredi vise i bice sve kako treba.

prekoOkeanskeDelije

pre 5 godina

Sigurno da bi bio veći doživljaj da je prvo mesto osvojeno u direktnom okršaju protiv Rafe u finalu, ali i ovako je slatko. Sve najbolje ti želim: prvo dobro zdravlje, s onda dugoročnu saradnju sa Vajdom.

Pobeda volje i posvecenosti

pre 5 godina

Steta! Velika steta jer se u PRAVOM TENISU uziva samo kad se Rafa i Novak nadju jedan nasuprot drugog. Zato mi je ostala mala gorcina u grlu, ali velika radost sto je VOLJA, POSVECENOST i VELIKI, VELIKI TRUD pobedio.

PS Gde su sada oni silni "nutricionisti", "bracni savetnici", poreski strucnjaci" i sl. bezveznjakovici?

Dynamic

pre 5 godina

Bravo majstore!
Rafa ne brani mnogo bodova na AO i američkoj turneji, ako Novak tu bude bolji ostaće broj 1 bar do US Opena. Naravno ako ostane zdrav i ako Vajda i ekipa bude uz njega.

Dejan

pre 5 godina

Šta je ovo?!?! Svi ga hvale? Gde su sad oni što su pljuvali po ovom čoveku pre godinu dana? Gde nestade sva ona negativnost? I kad Nole bude prestao da igra tenis ti isti će moći samo da mu zavide!

Bratislav

pre 5 godina

Čestitke. Put do vrha je uvek posut trnjem. Nema lakog puta.
Novak je to, evo, dva puta uradio i zato je veliki i jedan od najvećih
u istoriji tenisa a i sporta uopšte.
Napred u nove pobede, u nove uspehe.
Hvala mu što je ime Srbije vratio na prvo mesto

dominus

pre 5 godina

znanje-imanje

Upravo to. Cela priča oko tog novinara jeste jedna obična budalaština na štetu SA. Daleko bilo da branim Saudijce, ali u celoj priči, najmanje su krivi. Bez pomoći Amerike, oni su nebitni. Slučaj Kašogija je mnogo više od ubistva "novinara".

Enriko KieZa

pre 5 godina

Mislim da Rafa nije povredjen nego jednostavno nedovoljno " naspanovan " za poprilicno jako tezak zreb u najavi. Verdasko, pa branilac titule Sok, pa verovatno Tim, polufinale Zverev i finalu eventualno Novak ili Rodzer. Pa pre bi Nole pojeo 3 karadjordjeve nego Rafa ovo osvojio u ovom momomentu. Tako da ce on probati da osvoji nesto sto nikad nije- a to je biti najbolji medju najboljima. Zavrsni masters sezone je mala manjkavost u njegovoj karijeri gde su recimo Nole i Rodzer resetali kad su hteli i kako su hteli. Ja bi jako voleo da vidim sudar titana u polufinalu izmedju Nola i Rodzera.

Veljoni

pre 5 godina

Nole je osvoiio je 2 slema ove god i uopste ne treba polemisati da li je zaslužio ili ne da se vrati na mesto broj 1. Nije možda neki način, ali dosta je on stvari kroz karijeru morao da ostvaruje na najtezi moguci način, tako da je lepo sto mu se sada to vraća u vidu malih popusta...

zvezdas-RajvoSa

pre 5 godina

E sad makar do Olimpijade 2020 i to je to. Dakle, godina i po da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu. SIGURNO ce Nole biti do Vimldona,odnosno do sredine jula prvi na ATP listi, ako zadrzi do kraja 2019. imace ogromnu sansu za istoriju i po tom parametru.

Borky

pre 5 godina

Apsolutno zasluzeno da covjek koji je osvojio 2 gs i kompletirao zlatni masters zavrsi ovu godinu na prvom mjestu.Na kraju krajeva povratak DJokovica je teniski utisak ove godine pa je nekako i logicno da se to krunise na ovaj nacin.Bravo majstore tamo si gdje ti je i mjesto.

veder

pre 5 godina

Čestitke! Pravda je zadovoljena, tamo je gde mu je mesto, na vrhu! Mada, žao mi je Nadala, naporne teniske godine uzimaju danak pomalo. Ali nije mi jasno da se opet smešta neka igra samo da Novak ne osvoji turnir, jer, jedini pravi rival mu je Federer koji je prošao dalje bez meča sa Raonićem (!?)... gle čuda, pa ovaj predao meč...sumnjivo je to, bar meni.

Nadal je pošten pa je priznao da nikad nije sumnjao u Novaka. Pravi majstori ovog sporta znali su da će Novak ponovo na tron. Zato su veliki igrači.
Sumnjali su i navijali da propadne samo lobisti na Zapadu, jer im nikako ne ide u prilog da neko, opet, bude broj jedan u tenisu iz tamo neke Serbie, a još i ocrnjene na Zapadu, i naravno naši neizbežni 'dušebrižnici' i teniski ' eksperti' kojih je Serbia prepuna.

Srećno maestro u nastavku turnira!

navijačica

pre 5 godina

Bio ili ne bio prvi,jedan je od najboljih svih vremena.Volela bih samo da pobedi Nadala u finalu RG-a, već sledeće godine.I D E M O !!!!

Rep.Srpska

pre 5 godina

Kao sto sma neki dan i pisao. Veliko je pitanje bilo da li ce nastupiti u Parizu, zdravlje je najprece. Ni zavrsni masters nije siguran jer dolazi za nekih 15-20 dana. Ako ni tamo ne bude ucestvovao, Novak bas opusteno moze da odigra zavrsni masters. Vise bih volio da se oporavi, da Novak preko Nadala potvrdi prvo mesto, ali sta da se radi, u svakom slucaju, bravo No1e...veliki povratak, u velikom stilu, a velikom sampionu Nadalu zelim od srca brz oporavak.

CATAPA

pre 5 godina

Pitanje je kako bi odigrao i sa Verdaskom, verovatno je ovako pametnije jer Nadal ne ume da igra redukovano. Plus mogu da otkažu problematičnu egzibiciju u Saudijskoj Arabiji zbog Nadalove (očigledno, jel?) nezalečene povrede.

Muta Gonzales

pre 5 godina

Bravo, bravo, bravo !!!
I drugi su se vinuli zahvaljujući njegovoj povredi, tako da ...
Želim brz oporavak Rafi i da ih ponovo gledamo u triler mečevima.

South Park

pre 5 godina

Za mene je i ove dve godine bio br 1.Svaka mu cast sto nije kao Mary htio br 1 po svaku cenu i nije igrao neke celendzere vec je cekao ovaj Pariz.Jos da Federera odere a ne mora ga ni osvojiti.

BigZ

pre 5 godina

Citam kuknjave u vezi mnogih, povredjenih tenisera. Pa kakve veze to ima sa Novakom? Jel im on lomio ruke i noge? To je samo sticaj okolnosti, a Novak je dokazao da moze da bude prvi i bez "pomoci" povredjenih rivala. Sto ste toliko zlobni?