Sreda, 31.10.2018.

16:00

A smejali ste se Divcu...

Izvor: B92

A smejali ste se Divcu... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 5 godina

@Miloš
Begli će za 4-5 godina biti bolji igrač od Dončića. Đončić je fizički limitiran a Begli je zver, za razliku od slovenca on tek igra prvu takmičarsku sezonu u karijeri. Pri tom mislim da će se sjajno uklopiti sa Foksom i Stajnom, pretrčaće pola lige. Još kad bi mogli dovesti Lenarda...
Mislim da kingsi neće u plej-of ali da imaju bazu za odličan tim posle 2020.

BODIBOND

pre 5 godina

Kao dugogodišnji navijač jednog kluba u Srbiji pitam se, kako je to navijati za franšizu!?
(Ahtung, 02. novembar 2018 17:58)

Isto kao i za klub, jer fransiza i klub su sinonimi.

ja

pre 5 godina

neču da gledam do jutra, nema više legendarne postave Kingsa. A i tada su bila druga vremena. Ne da fale samo Divac, Peđa, Bibi, C-Webb...nego nema ni Šeketaqa i Brajanta. To su bili sudari, imate ih i u filmovima. Eno ih kako ih gledaju u filmu "Loose a boyfriend in 10 days" MkKonaghi sa Kejt Hadson.

Nema šanse. Tu je bio i legendarni polagač, Ajverson. Nema ravnog sada. Ostaje mi samo plakat na steni da se ih setim. Ovo danas je buzi.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Prosle godine u neko ovo vreme igrali su prvoplasirani na zapadu Memphis protiv prvoplasiranog na istoku Orlanda, svi znamo kako su te 2 ekipe zavrsile sezonu, vise ce se znati za jos desetak utakmica.

milos

pre 5 godina

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 2. novembar 2018 13:52)
Upravo suprotno - draftujes visokog hajpovanog pika da bi za njega u trejdu dobio vise, odnosno dobio ono sto ti treba, cak i ako ostane jos jednu godinu u Evropi. Kingsima profil Doncica nije ni bio potreban jer imaju BBa, Hilda, Foxa itd. na spoljnim pozicijama. Za njega u trejdu dobijes pozicije u timu koje su ti potrebne, verovatno bar dve solidne. (umesto jednog solidnog Beglija)
A tu opste poznatu tvrdnju da za nezadovoljnog igraca u NBA dobijes kikiriki pokusaj da objasnis Gregu Popovicu koji je dobio Derozana za ultra nezadovoljnog Kavaija. Gledaj kakav ce kikiriki da dobije Minesota ako trejduje Batlera u toku sezone.
Tebe bih kao GM odmah otpustio.

analiticar_ amater

pre 5 godina

Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina.
(kako da ne

Kolika količina netačnih navoda i informacija u jednom komentaru. Novi Beograd ima 212.000 stanovnika i 40km kvadratnih površine i kao takav nikako ne bi mogao da bude veći od dela Beograda koji se nalazi preko reke. Dalje, ajde Borca i Obrenovac, ali po kol to kriterijumu bi ti odvojio Zemun i Nbg iz Beograda, kad je to jedna jedinstvena funkcionalna urbanisticka celina? Pogledaj šta spada u urbanu zonu Njujorka ili LA-a, ili Čikaga, pa ćeš videti da bi i po američkom sistemu to sve bilo jedan grad kao sto i jeste. Poredjenja sa švajcarskim gradom od 150,000 stanovnika tu nema. Pričaš ovde nekome “to vam nije Srbija” a onda kažeš da je NBG sam veći od ostatka Beograda čime si pokazao da uopšte ne poznaješ tu Srbiju. Uza gradska zona Beograda ima 1166000 stanovnika, sa naseljima Borca, Sremčica i Surčin taj broj iznosi 1233000, a sa ostalim prigradskim opštinama tipa Obrenovac i Mladenovac itd 1659000. To su vam podaci sa poslednjeg popisa. Imate Beč, Budimpeštu, Sofiju itd sa kojima isto možete da uporedite Beograd. Nigde grad nije sveden na 150,000 ljudi u centru a ostali da je nešto za sebe. Poenta je da uopšte nije tačno da bi se da smo u uređuje joj državi Beograd sveo na uzi centar. Primere sam ti naveo. Švajcarska je nešto drugo ali ti osim nje očigledno nisi puno toga video.

dls

pre 5 godina

Divac je pogodio na poslednja dva drafta i okrenuo stvari. Bagley će za dve, tri godine biti ozbiljna zverka. Mnogi internet stručnjaci ovde ga nisu svrstavali ni u 10 pikova, a on je strašan talenat, jednostavno ne može, a da ne bude vrhunski. Samo da ga povrede zaobiđu.

key and peele

pre 5 godina

polako sa lozenjem. jeste dq vise obecava nego prosle godine, ali na zapadu je njihova sudbina.

sa ekipama iz divizije igraju 4 puta, sa6 ostalima iz konferencije triput, a sa slabasnim istocnjacima po dva.

Иван

pre 5 godina

Нешто слично Денверу пре сезону-две: ломе противнике брзим темпом. То је сјајна тактика, јер је велики број тимова пун матораца који не могу то да испрате, а ови што имају младе саставе немају често рутину да казне грешке Кингса. Са Богдановићем ће имати бар једног играча увек на терену који ће умети да игра паметно и посложи напад ако загусти. Овако имају само Бјелицу, али је одлично то што Немања готово у сваком нападу пипне лопту, не игноришу га као у Минесоти. И баш бих волео да Сакраменто уђе у плеј-оф, а Вулфси да испадну из трке, јер они су ми пример ружне америчке кошарке, где некакав Крафорд или Лу Вилијамс увек са клупе солира један против пет, где пет индивидуалаца игра сваки за себе. Ови клинци из Кингса поштују Бјелицу, поштују и Богдана, играју акције, профитирају од тога. Таквим екипама, које имају игру, Јути, Спарсима, Портланду, Мемфису, без обзира да ли се некоме та игра свиђа или не, увек је место у борби за титулу (ако су бар мало јаки, што ћемо да видимо за Гризлије). Уз Голден Стејт, надам се Денвер, Њу Орлеанс и Сакраменто. Дакле, ћао Минесота, Хјустон, Клиперси, Оклахома и остале силеџије, што се мене тиче.

Feliks

pre 5 godina

Beli je najvece pojacanje Kingsa. Zna kosarku u prste, igra ekipe odnosu na proslu sezonu ima i glavu i rep. Da li ce to biti dovoljno za plej off videcemo, samo treba da igraju brzo, mladi su i buducnost je tu. Ipak mislim da su nedorasli kremu NBA koji cine GSW, Boston itd.

zemunski kej

pre 5 godina

Ovo da je Kazins hteo iz Sacramenta nije tacno,nadao se max ugovoru od 150 milionaq, I Divac i gazda kluba su ga zavlacili jer ga nisu videli kao vodju tima u narednim godinama, Divca su pljuvali da nije fer sto ga zavlaci ali pokazalo se da je u pravu, Naime Kazins jw dobar igrac ali lose naravi i nije dobar za atmosferu u timu,

duledudule

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno. 
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.
(Matrix, 02. novembar 2018 12:23)
Da Teo...Na sta si spao..Igras 5 minuta ne umaras se uopste...mlatis milione...aj se menjamo?

Nikola

pre 5 godina

Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako. 
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme. 
Tako radi dobar GM.
(milos, 02. novembar 2018 10:56)

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM

vv

pre 5 godina

Kingsi imaju mlade nade stvarno top prospekte, kao De Aaron Fox, Bagley , Giles,, Jackson. Još treba da im se vrate Bogdanović i Randolph. Svetla je budućnost pred njima čim se voriorsi skinu sa trona oni mogu da dominiraju.

toni bandera

pre 5 godina

Razumem da Amerikanci misle da Sakramento nema šanse za plejof jer oni vide stvari na svoj način, al ne razumem da Srbin smatra da ekipa koja ima dvojicu od četvorice najbitnijih igrača svetske košarkaške sile, koja će u naredne dve godine bar jednom pobediti tzv. dream team, neće biti bar šesnesta u ligi u kojoj igra kurta i murta. Jel vi stvarno mislite da će Bjelica i Bogdan da gube od NBA mediokriteta?

Alex

pre 5 godina

Odigrano 10 utakmica, a autor podrguljivo nabacuje osecaj krivice. Kada se zavrsi sezona i podvuce crta, tada mogu da se izvode neke paralele, daje neki sud , a najvazniji igrac ovih 10 utakmica je sasvim slucajeno i neplanski dosao .

Dragan-Borca

pre 5 godina

To ce biti jako lepa smesa evropske timske igre i takticke discipline, racionalnosti i znanja ( Bogdan, Beli)sa crnackom atletikom, nepresusnim talentom i snagom. Fox, Badi, Bogi, Beli, Stajn, Bagli, Sampert, Troj, imaju 8 dobrih igraca, nema sanse da budu samo dno, brzi su kao munje, a sa Belim i Bogdanom u postavi dobijaju na taktickoj disciplini MNOGO, a to ce biti jako vazno u ovom regulranom delu gde se jurca na sve strane, da neko malo stane na loptu i poslozi. Svidja mi se skroz ekipica, onaj Badi lik ne moze da promasi, opasan suter, Beli sutira sa bolesnim procentima, kad i Bogdan nadje ritam, a Fox se popravio i igra vise za tim, jako fina ekipica koja je super selektirana ove godine i plus imaju najzdraviji seleri kep. Sledece sezone ako dovedu 2 dobra pojacanja, a imaju para i prostora, totalno konkurentni za PO, ove ce imati oko 35-40 pobeda i biti deseti do dvanaesti. Bice sigurno ispred vezara iz Klipersa, a kad se setim da su mucili Jutu do kraja bez Bogdana, mozda cak i preko 40 pobeda.Divac je odradio sa Belim fantastican posao, cak i da padne malo sa kosevima super im koristi na nekoliko polja, od discipline u odbrani i postavljanja, do pozrtvovanja i smirenosti, sto je svakako odlican balans uz Foksa i Badija koji su jako talentovani, ali cesto i jurcaju previse.

Matrix

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno.
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.

Jim Beam

pre 5 godina

@el greco
Ako tako računaš po vikipediji, onda i Pariz ima 2 miliona stanovnika. Ne pričam napamet jer me je put vodio po Kaliforniji igrom slučaja, veći je od Beograda i sigurno ne odaje utisak da je tamo neka njiva već velegrad, malo manji od nekog San Dijega recimo, ali znatno uređeniji. A Beograd sigurno nema 2,3 miliona u uže gradskim opštinama nego ako uračunaš Obrenovac, Mladenovac, Grocku, Opovo i ostala mesta što je svakako to metropolsko područje.

Problem Sakramenta je što je u Kaliforniji gde su LA i San Francisko dominantni i oni vuku pažnju sponzora i medija. Da su udaljeniji i u nekoj drugoj državi koje isti lokalni mediji ne pokrivaju, bili bi posebno tržište i znatno atraktivniji za igrače i njihove sponzore. Isto tako Netsi ispaštaju zbog Niksa jer gađaju istu ciljnu grupu. A Bruklin i ranije Nju Džersi sigurno nisu sela sa njivama.

Netko

pre 5 godina

Jedna vazna ispravka..

Onomad se nismo budili zbog kingsa nego da gledamo dve nase zvezde kako razbijaju..da su igrali u nekom drugom klubu onda bi to gledali

A sad 20god kasnije ne bi ustao ni da dodju pobedimo vanzemaljce, toliko me prosao onaj ponos drzave u kojoj zivim..

anbeast

pre 5 godina

Vidim mnogi komentatori zapravo ne znaju kako NBA funkcionise. Analogija sa evropskim sistemom - ne postoji. Skroz druga prica. Neko rece da je za Kaznsa trebalo da dobiju mnogo, a ne malo. Mozda u nekom vakuumu. Svi su znali da Kazns hoce iz Sakramenta, da je situacija toksicna i da je samo pitanje vremena. Kad znas da neko mora da se resi necega - neces mu dati mnogo za uzvrat. Klasicna trgovina. Neko prodaje auto jer mu gori pod nogama - taj auto nikada nece otici po trzisnoj ceni ako kupac namirise da je prodavcu hitno...

petarczv

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30. 
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri. 
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao. 
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...
(Rozenkranc, 02. novembar 2018 11:35)

Da bas se prevarii u dalasu ima 30+minuta ima fantasticnog vlasnika koji obozava takve igrace i koji ce mu dati svu slobodu, dalas je bolji klub, bogatiji, bolji grad...

Ne komentarisi

pre 5 godina

gde u srbiji moze na TV programu da segleda NBA? znaci ne streamovi i ostale gluposti nego na televiziji
(mrk, 02. novembar 2018 11:46)

Sport Klub prenosi 2-3x nedeljno uglavnom klubove u kojima igraju nasi igraci....

kako da ne

pre 5 godina

@El greco
Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina. Dok sve sto je spojeno tu ima preko 1.5 miliona. U sustini, to vam nije Srbija pa Obrenovac spada pod Beograd ili Borča, Zemun...Vi kada bi ste sve to odvojili kako se radi u uredjenim zemljama Bg bi bio siri centar trenutnog Bg-a i Novi Beograd kao zasebna opstina i grad bi bio veci od samog Beograda. Mislim vi i sada imate opstine NBG, opstina Zemun itd, ali se one u sustini nista ne pitaju i to je napravljeno da politicari imaju vecu kasu kao ogroman grad Beograd. Zivim u Svajcarskoj u jednom vecem gradu i na 5 minuta sam od centra grada, ali spadam pod drugom opstinom, haha, da, da. To je cak i drugi grad sto nama iz Srbije dodje cudno jer smo mi navikli da je sve to spojeno u jedan grad. To se sve radi da bi se omogucio bolji zivot ljudima i kvalitetnije institucije. Vi krenete iz centra na 5 minuta i vidite tablu da ste usli u drugi grad/opstinu. Grad ko grad ima 150.000 ljudi, bez opstina koje su bukvalno tu. Sa svime time ima preko 420.000 ljudi. Imate preko dvadeset opstina gradova u samom gradu koje imaju svoj budzet, sve svoje itd. Sto se Sakramenta tice volim zbog Divca i nasih da im ide dobro. Uvek samo uz nase. Ovaj sto pominje divca kako su kucali preko njega, neka pomene kako je i Divac njih vozio ispod kosa. Covek je legenda u Nba. Ne ko Jordan, ali je legenda. Poz

Rozenkranc

pre 5 godina

Iskreno, nisam očekivao da će ove sezone Sakramento biti ovakva ekipa.
Igra najbržu košarku u celom NBA i po meni jednu od najlepših. Bjelica im je legao kao kec na 10. Folks Jeste malo šantljav, ponekad kuburi sa šutom, ali je brz, ume do doda, napravi prolaz... Hild je ekstra šuter, Štajn vrlo solidan centar, ima tu još solidnih igrača, mada rezerve mogu da budu bolje, ali polako, niko se nije nadao da ove godine budu u plej ofu, što je sa ovakvom igrom skroz realno...
Bjelica pokriva sve, igra pametno, odličan u odbrani, sjajan procenat za 3... Ja ne shvatam ekipe da nisu htele da ga dovedu za male pare.
Pa on iako dosta manje vredi od Jokića, realno bolje igra. Denver ima super skor, ali ne igraju dobru košarku, muče se, Jokić nezainteresovan, samo dodaje kao Matić ;) dal su ih pročitali ili šta, nisu više hit, I igra im nije lepršava kao prošle sezone, al opet, imaju dobar skor. Mislim i njima bi Bjelica legao ekstra umesto Milsapa, ali....
Dok Sakramento stvarno igra lepo I zanimljiviji je za gledanje, još sad im se vraća Bogdan.

Jim Beam

pre 5 godina

@DrE
Sakramento je grad koji ima 1,5 miliona stanovnika, veći je od Beograda. Bio tamo 4 dana pre dve godine, ne znam odakle ti to. Pri tome je i glavni grad Kalifornije pa je prilično živ. Nije Njujork ili LA, ali njiva nije sigurno. To je zabluda kao i za San Antonio, kao da je to mesto od 20.000 stanovnika, a u stvari imaju 3.5mililna i jedan su od najznačajnijih gradova sa izuzetno bitnom istorijom za američke standarde. Postoji barem 5-6 neatraktivnijih tržišta od Sakramenta. Siguran sam da bi igrači pre živeli tamo nego u Denveru, Memfisu, Klivlendu, Milvokiju ili Oklahomi. A zbog klime sigurno pre nego u Minesoti, Torontu i još par njih. Njima je svakako svejedno, žive u avionu 5 meseci i onda ostatak gde hoće. Lokacija nije preterano bitna kao što se ovde potencira.

Evo moje kritike

pre 5 godina

Ono sto mu je Oberto uradio u finalu je ...
Isto tako Fucka sto mu je uradio ...
Ali da ne bude samo kritika, OI '96 Protiv USA.

Ovaj

pre 5 godina

Tim Sakramenta ima strasan potencijal ,jednostavno se neke kockice pilako slazu .Foks ce biti igracina ,Badi Hild je bio na koledzu paklen suter , i ko ga istrpi moze velike koristi da ima od njega .Sampert je sa 28 godina preiskusan igrac ,prosao mnogo toga plus izuzetan u odbrani .Bjelica mogo bi da pisem do sutra sta taj decko moze sve na terenu da uradi .Koli Stajn je bio visoki pik ,na draftu upao tu gledao Kazinsu u ledja al polako i njegovo dolazi .Ima tu i na klupi dosta potencijala ,al ovo im je startna petorka koliko sam video do sad .Imaju kvalitetnog trenera i mislim da bi mogli da imaju nekih 30 plhs pobeda ove sezone , o plej ofu je bezveze pricati jer jwr ima jos 73 utakmice do kraja .Al po meni imaju bolji sastav od mnogih ekipa u Nba .Jedino problem je Zapad ,paklena konkurencija i uprsvo najvise utakmica ce odigrati protiv njih ,da bi dosli do plej ofa morali bi da imaju mnogo dobar odnos u sudaru sa ekipama sa Istoka .

Kit Karson

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...
(petarczv, 02. novembar 2018 10:44)

Srbija druže.

Van ovih prepucavanja Partizan/Zvezda, osporavaju se legende. Seti se "gospodina ega", kako su ga zvali, Aleksandra Saše Đorđevića. Ljudi kojima je sasvim ok da su u reprezentaciji Radonjić i Lukić, pričaju o Divcu i Đorđeviću...

Dag Kristi

pre 5 godina

Ljudi moji,nije ni 10 utakmica prošlo šta se ložite? Polako,videćemo za playoff
(snor, 02. novembar 2018 11:04)

Ko se loži? Jel čitaš tekst? Autor teksta je rekao da će ekipa verovatno pasti, završiti u donjem delu Zapada, ali da imaju zalog za budućnost, a povrh svega neki sistem, kao i dopadljivu igru.

nikci

pre 5 godina

Najjace su price 'Bjelica iz bloka 70 bio grobar' itd itd hahahahah. Dajte bre ljudi ne smarajte sa tim lokalnim glupim pricama. A za Divca, pa nista, klasicno srpski. 10 utakmica vec je najbolji GM, kad krenu losi rezultati bice najgori, i tako u krug... Dobili su raspalu Atlantu koja je najgora ekipa u istoriji NBA ove sezone. Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.

kaokakao

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06) 
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...
(mr no, 02. novembar 2018 10:33)

Pa Zeljko Obradovic je bio zvezdas, pa?

neko ko zna

pre 5 godina

Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.
(nikci, 02. novembar 2018 11:18)

To je svima jasno, a nije im ni cilj ...
Pik ionako ide drugome, sada jure bolji rezultat nego prosle godine.

Rozenkranc

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30.
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri.
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao.
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...

el greco

pre 5 godina

@Jim Beam,

Sacramento je svakako manji grad od Beograda sa svega 500.000 stanovnika. Metropolsko podrucje tog grada ima 2,3 mil., dakle priblizno isto koliko ima i Beograd sam.

zemunski kej

pre 5 godina

Gledao sam ih nocas protiv Atlante, Cini se da je Foks preuzeo mesto vodje ekipe ,malo su mu pustali saigraci da ima vise skokova ,tj grabio je skokove u odbrani zbog tripl duble,U Atlanti je bilo dosta navijaca Kingsa tako da je gledan tim, Ipak najjaci navijaci su u Bostonu,gde je Seltik nekako pobedio Antenakomboa,Sve dvorane su popunjene iako je rana faza,

petarczv

pre 5 godina

O kom preporodu vi ljudi pricate???

Covek je sigurno najlosiji gm u ligi uspeo je da preskoci doncica i uzeo ovog beglija koji nije los ali je daleko od luke..

Pseudoharms

pre 5 godina

Kingsi zaista imaju perspektivan tim. Kazins je morao da ide, covek, jednostavno, ne moze ni sa kim. Slabi su na petici, moraju razmisljati i o cetvorci za neku dalju buducnost, bekovi i krila suvo zlato za koju godinu. Fox im je potez decenije, imali su srece da je Phila zagrizla za Fultza (ja ga i dalje cenim vise od Josha Jacksona) jer muku muci sa povredom ramena, te time sto su Lakersi zbog medijskog hype-a uzeli onu neznalicu sto gadja tablu ciglama. Sada je za njih bitno da se ne zalete na neku zvezdu, koja ce na Sakramento gledati kao na usputnu stanicu, jer, uz svo postovanje Sakramenta, igraci Lenardovig kalibra nece tamo ici. Najgore sto mogu uciniti je da uzmu Batlera... A ako vec traze centra, mozda bi Porzingis mogao buti meta, Knicksi vec 20 godina ne igraju kosarku, ali opet, nikome se ne ide iz Velike jabuke... Bilo kako bilo, ne verujem da ce biti mesta u PO za Kingse ove sezone, ali za sezonu, dve, ako nastave sa sistematicnim gradjenjem ekipe, ambicije ce poceti da rastu.

mr no

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06)
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...

milos

pre 5 godina

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).
Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako.
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme.
Tako radi dobar GM.

petarczv

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...

fednole

pre 5 godina

Ok imaju dobar omjer i dobro su počeli ali na kraju sezone će opet biti među zadnja 3,puno sreće sa rasporedom i pobjede protiv ekipa u rebildingu i protiv ekipa koje su na papiru jake ali u stvarnosti užasne kao Wašington,Memfis.Jedina pobjeda koja je vrijedna je u Miamiu iako su i oni stari i istrošeni.I ovo sve je više nego što se očekivali ali je i dalje ovo ekipa sa najmanje smisla u ligi a smisao ekipi daje GM što je ovdje Divac tako da ćemo se uskoro opet smijati Divcu

beli real

pre 5 godina

kako me nervira ta reč franšiza koju uporno potencirate. kao da je u pitanju lanac restorana a ne košarkaška ekipa
(Dragi, 02. novembar 2018 09:13)

NBA klub gledano s ekonomske strane je fransiza u punom smislu te rijeci. Kad netko kupi klub, kupio je sva prava koja fransizi pripadaju i izmedu ostalog i mjesto u BoG-u (odbor guvenera) NBA lige. Svaka fransiza je strogo kontrolirana od samog NBA-a i mora zadovoljavati sve vrste uvjeta koje liga postavi. Kad si vec spomenuo lanac restorana, NBA liga je lanac sportskih fransiza koje se medusobno natjecu. Meni je osobno trebalo vremena da shvatim organizaciju same lige i sve njihove procese. Neusporedivo je s Europom i europskim uredenjem liga. Jedan primjer... Donald Sterling je bio primoran prodati Clipperse zbog rasizma, jer su tako odlucili clanovi odbora i to je bilo sasvim legitimno jer je takav statut. U Europi kao vlasnik klub mozes pricat kaj hoces, mogu ti opalit kaznu ali nemaju instrument da te iskljuce iz sporta upravo zbog potpuno razlicitih vrsta organizacije.

the show must go on

pre 5 godina

Divac je sa Bjelicom napravio potez karijere.Van igračkih dana.Nestvarno je Bjelica dobar.Ja sam to znao i dok je igrao za Zvezdu(navijam za Partizan).Koliko me je samo nervirao sa laganim prenošenjem lopte,proigravanjem,skakanjem,asistencijama.Igrac jakog obožavam da gledam.Gusila ga je Minnesota do besvesti forsiranjem drugih igrača.Svaka čast Divcu za potez!!!!

Apk

pre 5 godina

Divac je osporavan zbog nekih stvarno bizarnih poteza. Drafovanje Papajanisa i ona izjava kada je rekao da je dan pre trejda sa Pelikanima odbio dosta bolju ponudu Indijane. Kako bi kod nas reagovali da Ostoja( ili Čović svejedno je), kaže mogli smo da potpišemo Rendolfa iz Reala, ali smo se odlučili za Bandžu Sija za iste pare?
A sam trejd uopšte nije bio loš. Sakramento je odavno trebao da se raziđe sa Kaznsom. Prosto je jedan od onih igrača kojima ego nikada neće dati da se žrtvuju za tim, a bez toga nema timskog uspeha.

Tenkre

pre 5 godina

U petorci imaju četiri mlada visoka pika koja su prebolela "dečije bolesti" i mogu sa pokažu pun potencijal: Fox #5 Beagly #2 Caulie-Stein #6 Hild #5, pun pogodak sa Bjelicom, Bogdana koji je bio #8 ruki prošle sezone. Giles ako se oporavi od povrede je veoma dobro krilo, FMIII nema baš neki prostor za napredak kako je ovde napisano i tu bi pasovao bolji PG, Iman Shampert je preuzet kao loš ugovor, ali reč je o iskusnom beku koji moze da ostane uz manji ugovor, Jackson iako ima "pedigre" ove sezone nema mesta osim ako se neko povredi, Koufos je koristio gužvu ali je i on spreman da ide. Ne znam sta se desava sa ZeeBoom, bio je najbolji igrac Memphisa a posle toga i Sac u prvom delu sezone.
Sac u ovom momentu ima bazu, moraju da misle na budućnost i da će mlade igrače uskoro morati da vezuju sa jačim ugovorima. Najbolje resenje je, kako piše u txt, da selary cap popunjavaju preuzimanjem kratkoročnih nepovoljnih ugovora u zamenu za visoke pikove.
Treba im poenter na poziciji 3 , jedna jaka petica, jedan rezervni plej. Mogu da napadnu neku od zvezda na tim pozicijama, ali da pri tome ne remete tek stvorenu hemiju tima. Ako budu preko 0.4 ove sezone, moći će da privuku neka zanimljiva imena.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nažalost Kingsi mogu da budu obavezno samo ispred Dalasa i Feniksa. Trenutno im koristi 1 opšta divljina moderne košarke 2 raspored 3 početak sezone. Jesu i svi drugi tanki, čak i "obavezni" Hjuston ili LebronLejkersi, ali sezona je duga i do play-offa jako teško. Možda će i kandidati su da potonu i Minesota i Memfis i KLipersi itd. - ali prvi na listi da potonu i budu 3. otpozadi su i oni. Sve sa Bogdanom i Belim.
I da, Divac je blago rečeno sumnjiv. Kao što je bio i pre...
Uostalom mnogi prate više i znaju bolje. Nek kažu: koji će biti? Ja kažem jedanaesti.

DrE

pre 5 godina

Uvek podrzavam autorske clanke, ali naslov je pomalo pretenciozan. Da, smejali smo se Divcu, smejaćemo mu se i dalje. Da li je on kriv što su Kingsi od kad je on prestao da igra tim protiv kog ostali razigravaju rukije i trecu petorku, ili je to kriv onaj vlasnik koji je imao "ozbiljnu ideju" da igraju odbranu 4 na 5, a da jedan stalno bude u "ofsajdu" da mu dodaju lopte i lako daje koseve- to ne znam.
U svakom slucaju, Kingsi su KATASTROFALNA franšiza i to će ostati dok ne odu iz Sakramenta. Ne sećam se tačno koji igrač, mislim Evans da je bukvalno plakao kad je došao u Sakramento, pogledao kroz prozor i video njive. To je, zamislite, kao da neko izabere da igra u Zdravlju Leskovac, umesto u zvezdi ili partizanu. Zdravlje je super klub, imaju lepu dvoranu, navijace, ali brate njiva kroz prozor- a ti si trenirao ceo zivot da bi pobegao sa njive.

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).

Suma sumarum, Divcu se ne smejemo jer n'ume, nego jer je u situaciji gde je forsiran da pravi komične, besmislene poteze- isto kao što se smejem O'Nilu koji glumi klovna na TV-u iako je u top 15 najboljih ikada.

nicky

pre 5 godina

Polako, tek je početak sezone, a i laganiji protivnici su se malo namestili.Svakako da i njih treba dobiti, a Sakramento igra odličnu košarku, mnogo bolju od prošle sezone. Nije ovo sve projektovano za nešto više, ali ako se ukaže prilika ne vidim razlog da ne budu konkurentni. Svakako očekujem bolji skor od prošle godine, a biće sigurno, kao i što dužu borbu za plej of. Čekamo još Bogdana pa ćemo videti kakav je puni potencijal ekipe.Ove godine rasterećeno a za godinu dve sa ovim igračima i pojačanjima se već može ozbiljno razmišljati.

zakonodavac

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.

neko ko zna

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.
(zakonodavac, 02. novembar 2018 09:33)

Pa dobio je. Pikove koji su bili izgubljeni u losim trejdovima i prostor u seleri kepu. Sledece godine npr potpisu Kavaja i Deandrea i eto ozbiljnog tima (lupio sam njih dvojicu, ne znam gde im najvise skripi).

Sve strucnjaci. Ja nisam, samo konstatujem da mu se rizik zasad isplatio.

sforca

pre 5 godina

Problem sa ovom godinom je što baš na ovaj draft izlaze par igrača koji će biti nosioci svojih klubova maltene odmah a ko bude uzeo Wilijamsona uzeo je igrača koji ako ga zaobidje zla sreća bi mogao da bude broj 1 u celoj NBA za koju godinu.Pola lige tankuje zbog toga.

neko ko zna

pre 5 godina

Evo ja mu se nisam smejao za Kazinsa, ali i dalje tvrdim da Divac pojma nema..
(Djuro Pucar Stari, 02. novembar 2018 09:14)

Nisam znao da GM GSW-a cita B92 i komentarise. Sta ljudi sebi dozvoljavaju ... U redu je kritika, ali reci za nekoga, za koga je neko, ko je stekao milione i vodi jednu od 30ak ekipa, procenio da je dobar menadzer, reci da nema pojma ... pretenciozno u najmanju ruku ...

eto

pre 5 godina

@Dragi

Pa kada jeste lanac restorana u kojima ljudi jedu dok gledaju košarkaše.
Svaka "ekipa" u NBA (koja naravno nije Nacionalna nego privatna!) jeste franšiza te privatne firme.
Dobrodošao u kapitalizam.

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

A kad se Bogdanović vrati, odoše kola nizbrdo.
(lol, 02. novembar 2018 09:29)

Haha ne mogu panteri da prebole ono zatrpavanje u finalu play off-a ni pet godina kasnije pa to ti je.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Nemam neki utisak da su se bog zna kako u Srbiji podsmevali Divcu,covek doveo Bogdana sad i Bjelicu,zasto bi to radili...Pre svega u Americi je vladala prica da jedino Kingsi sa Divcom ne znaju sta rade,bilo je tu nekih cudnih poteza.Rano je davati neke ocene,meni je vazno da Bogdan i Bjelica budu dobri a skor manje vise,ne verujem da mogu u plej-of,ove jace ekipe na Zapadu sa losijim pocetkom ce sigurno pokazati reakciju.

Messi Masinerija

pre 5 godina

Smiju mu se ljudi koji ako znaju napraviti dvokorak evo glava, odmah. Inace slika je za cistu 10-ku, jedan od najomiljenijih sutera Pedja.

the show must go on

pre 5 godina

Divac je sa Bjelicom napravio potez karijere.Van igračkih dana.Nestvarno je Bjelica dobar.Ja sam to znao i dok je igrao za Zvezdu(navijam za Partizan).Koliko me je samo nervirao sa laganim prenošenjem lopte,proigravanjem,skakanjem,asistencijama.Igrac jakog obožavam da gledam.Gusila ga je Minnesota do besvesti forsiranjem drugih igrača.Svaka čast Divcu za potez!!!!

beli real

pre 5 godina

kako me nervira ta reč franšiza koju uporno potencirate. kao da je u pitanju lanac restorana a ne košarkaška ekipa
(Dragi, 02. novembar 2018 09:13)

NBA klub gledano s ekonomske strane je fransiza u punom smislu te rijeci. Kad netko kupi klub, kupio je sva prava koja fransizi pripadaju i izmedu ostalog i mjesto u BoG-u (odbor guvenera) NBA lige. Svaka fransiza je strogo kontrolirana od samog NBA-a i mora zadovoljavati sve vrste uvjeta koje liga postavi. Kad si vec spomenuo lanac restorana, NBA liga je lanac sportskih fransiza koje se medusobno natjecu. Meni je osobno trebalo vremena da shvatim organizaciju same lige i sve njihove procese. Neusporedivo je s Europom i europskim uredenjem liga. Jedan primjer... Donald Sterling je bio primoran prodati Clipperse zbog rasizma, jer su tako odlucili clanovi odbora i to je bilo sasvim legitimno jer je takav statut. U Europi kao vlasnik klub mozes pricat kaj hoces, mogu ti opalit kaznu ali nemaju instrument da te iskljuce iz sporta upravo zbog potpuno razlicitih vrsta organizacije.

nicky

pre 5 godina

Polako, tek je početak sezone, a i laganiji protivnici su se malo namestili.Svakako da i njih treba dobiti, a Sakramento igra odličnu košarku, mnogo bolju od prošle sezone. Nije ovo sve projektovano za nešto više, ali ako se ukaže prilika ne vidim razlog da ne budu konkurentni. Svakako očekujem bolji skor od prošle godine, a biće sigurno, kao i što dužu borbu za plej of. Čekamo još Bogdana pa ćemo videti kakav je puni potencijal ekipe.Ove godine rasterećeno a za godinu dve sa ovim igračima i pojačanjima se već može ozbiljno razmišljati.

Apk

pre 5 godina

Divac je osporavan zbog nekih stvarno bizarnih poteza. Drafovanje Papajanisa i ona izjava kada je rekao da je dan pre trejda sa Pelikanima odbio dosta bolju ponudu Indijane. Kako bi kod nas reagovali da Ostoja( ili Čović svejedno je), kaže mogli smo da potpišemo Rendolfa iz Reala, ali smo se odlučili za Bandžu Sija za iste pare?
A sam trejd uopšte nije bio loš. Sakramento je odavno trebao da se raziđe sa Kaznsom. Prosto je jedan od onih igrača kojima ego nikada neće dati da se žrtvuju za tim, a bez toga nema timskog uspeha.

neko ko zna

pre 5 godina

Evo ja mu se nisam smejao za Kazinsa, ali i dalje tvrdim da Divac pojma nema..
(Djuro Pucar Stari, 02. novembar 2018 09:14)

Nisam znao da GM GSW-a cita B92 i komentarise. Sta ljudi sebi dozvoljavaju ... U redu je kritika, ali reci za nekoga, za koga je neko, ko je stekao milione i vodi jednu od 30ak ekipa, procenio da je dobar menadzer, reci da nema pojma ... pretenciozno u najmanju ruku ...

neko ko zna

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.
(zakonodavac, 02. novembar 2018 09:33)

Pa dobio je. Pikove koji su bili izgubljeni u losim trejdovima i prostor u seleri kepu. Sledece godine npr potpisu Kavaja i Deandrea i eto ozbiljnog tima (lupio sam njih dvojicu, ne znam gde im najvise skripi).

Sve strucnjaci. Ja nisam, samo konstatujem da mu se rizik zasad isplatio.

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

A kad se Bogdanović vrati, odoše kola nizbrdo.
(lol, 02. novembar 2018 09:29)

Haha ne mogu panteri da prebole ono zatrpavanje u finalu play off-a ni pet godina kasnije pa to ti je.

Messi Masinerija

pre 5 godina

Smiju mu se ljudi koji ako znaju napraviti dvokorak evo glava, odmah. Inace slika je za cistu 10-ku, jedan od najomiljenijih sutera Pedja.

Jim Beam

pre 5 godina

@DrE
Sakramento je grad koji ima 1,5 miliona stanovnika, veći je od Beograda. Bio tamo 4 dana pre dve godine, ne znam odakle ti to. Pri tome je i glavni grad Kalifornije pa je prilično živ. Nije Njujork ili LA, ali njiva nije sigurno. To je zabluda kao i za San Antonio, kao da je to mesto od 20.000 stanovnika, a u stvari imaju 3.5mililna i jedan su od najznačajnijih gradova sa izuzetno bitnom istorijom za američke standarde. Postoji barem 5-6 neatraktivnijih tržišta od Sakramenta. Siguran sam da bi igrači pre živeli tamo nego u Denveru, Memfisu, Klivlendu, Milvokiju ili Oklahomi. A zbog klime sigurno pre nego u Minesoti, Torontu i još par njih. Njima je svakako svejedno, žive u avionu 5 meseci i onda ostatak gde hoće. Lokacija nije preterano bitna kao što se ovde potencira.

eto

pre 5 godina

@Dragi

Pa kada jeste lanac restorana u kojima ljudi jedu dok gledaju košarkaše.
Svaka "ekipa" u NBA (koja naravno nije Nacionalna nego privatna!) jeste franšiza te privatne firme.
Dobrodošao u kapitalizam.

Dag Kristi

pre 5 godina

Ljudi moji,nije ni 10 utakmica prošlo šta se ložite? Polako,videćemo za playoff
(snor, 02. novembar 2018 11:04)

Ko se loži? Jel čitaš tekst? Autor teksta je rekao da će ekipa verovatno pasti, završiti u donjem delu Zapada, ali da imaju zalog za budućnost, a povrh svega neki sistem, kao i dopadljivu igru.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Nemam neki utisak da su se bog zna kako u Srbiji podsmevali Divcu,covek doveo Bogdana sad i Bjelicu,zasto bi to radili...Pre svega u Americi je vladala prica da jedino Kingsi sa Divcom ne znaju sta rade,bilo je tu nekih cudnih poteza.Rano je davati neke ocene,meni je vazno da Bogdan i Bjelica budu dobri a skor manje vise,ne verujem da mogu u plej-of,ove jace ekipe na Zapadu sa losijim pocetkom ce sigurno pokazati reakciju.

Kit Karson

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...
(petarczv, 02. novembar 2018 10:44)

Srbija druže.

Van ovih prepucavanja Partizan/Zvezda, osporavaju se legende. Seti se "gospodina ega", kako su ga zvali, Aleksandra Saše Đorđevića. Ljudi kojima je sasvim ok da su u reprezentaciji Radonjić i Lukić, pričaju o Divcu i Đorđeviću...

Netko

pre 5 godina

Jedna vazna ispravka..

Onomad se nismo budili zbog kingsa nego da gledamo dve nase zvezde kako razbijaju..da su igrali u nekom drugom klubu onda bi to gledali

A sad 20god kasnije ne bi ustao ni da dodju pobedimo vanzemaljce, toliko me prosao onaj ponos drzave u kojoj zivim..

Pseudoharms

pre 5 godina

Kingsi zaista imaju perspektivan tim. Kazins je morao da ide, covek, jednostavno, ne moze ni sa kim. Slabi su na petici, moraju razmisljati i o cetvorci za neku dalju buducnost, bekovi i krila suvo zlato za koju godinu. Fox im je potez decenije, imali su srece da je Phila zagrizla za Fultza (ja ga i dalje cenim vise od Josha Jacksona) jer muku muci sa povredom ramena, te time sto su Lakersi zbog medijskog hype-a uzeli onu neznalicu sto gadja tablu ciglama. Sada je za njih bitno da se ne zalete na neku zvezdu, koja ce na Sakramento gledati kao na usputnu stanicu, jer, uz svo postovanje Sakramenta, igraci Lenardovig kalibra nece tamo ici. Najgore sto mogu uciniti je da uzmu Batlera... A ako vec traze centra, mozda bi Porzingis mogao buti meta, Knicksi vec 20 godina ne igraju kosarku, ali opet, nikome se ne ide iz Velike jabuke... Bilo kako bilo, ne verujem da ce biti mesta u PO za Kingse ove sezone, ali za sezonu, dve, ako nastave sa sistematicnim gradjenjem ekipe, ambicije ce poceti da rastu.

Dragan-Borca

pre 5 godina

To ce biti jako lepa smesa evropske timske igre i takticke discipline, racionalnosti i znanja ( Bogdan, Beli)sa crnackom atletikom, nepresusnim talentom i snagom. Fox, Badi, Bogi, Beli, Stajn, Bagli, Sampert, Troj, imaju 8 dobrih igraca, nema sanse da budu samo dno, brzi su kao munje, a sa Belim i Bogdanom u postavi dobijaju na taktickoj disciplini MNOGO, a to ce biti jako vazno u ovom regulranom delu gde se jurca na sve strane, da neko malo stane na loptu i poslozi. Svidja mi se skroz ekipica, onaj Badi lik ne moze da promasi, opasan suter, Beli sutira sa bolesnim procentima, kad i Bogdan nadje ritam, a Fox se popravio i igra vise za tim, jako fina ekipica koja je super selektirana ove godine i plus imaju najzdraviji seleri kep. Sledece sezone ako dovedu 2 dobra pojacanja, a imaju para i prostora, totalno konkurentni za PO, ove ce imati oko 35-40 pobeda i biti deseti do dvanaesti. Bice sigurno ispred vezara iz Klipersa, a kad se setim da su mucili Jutu do kraja bez Bogdana, mozda cak i preko 40 pobeda.Divac je odradio sa Belim fantastican posao, cak i da padne malo sa kosevima super im koristi na nekoliko polja, od discipline u odbrani i postavljanja, do pozrtvovanja i smirenosti, sto je svakako odlican balans uz Foksa i Badija koji su jako talentovani, ali cesto i jurcaju previse.

mr no

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06)
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...

anbeast

pre 5 godina

Vidim mnogi komentatori zapravo ne znaju kako NBA funkcionise. Analogija sa evropskim sistemom - ne postoji. Skroz druga prica. Neko rece da je za Kaznsa trebalo da dobiju mnogo, a ne malo. Mozda u nekom vakuumu. Svi su znali da Kazns hoce iz Sakramenta, da je situacija toksicna i da je samo pitanje vremena. Kad znas da neko mora da se resi necega - neces mu dati mnogo za uzvrat. Klasicna trgovina. Neko prodaje auto jer mu gori pod nogama - taj auto nikada nece otici po trzisnoj ceni ako kupac namirise da je prodavcu hitno...

toni bandera

pre 5 godina

Razumem da Amerikanci misle da Sakramento nema šanse za plejof jer oni vide stvari na svoj način, al ne razumem da Srbin smatra da ekipa koja ima dvojicu od četvorice najbitnijih igrača svetske košarkaške sile, koja će u naredne dve godine bar jednom pobediti tzv. dream team, neće biti bar šesnesta u ligi u kojoj igra kurta i murta. Jel vi stvarno mislite da će Bjelica i Bogdan da gube od NBA mediokriteta?

Jim Beam

pre 5 godina

@el greco
Ako tako računaš po vikipediji, onda i Pariz ima 2 miliona stanovnika. Ne pričam napamet jer me je put vodio po Kaliforniji igrom slučaja, veći je od Beograda i sigurno ne odaje utisak da je tamo neka njiva već velegrad, malo manji od nekog San Dijega recimo, ali znatno uređeniji. A Beograd sigurno nema 2,3 miliona u uže gradskim opštinama nego ako uračunaš Obrenovac, Mladenovac, Grocku, Opovo i ostala mesta što je svakako to metropolsko područje.

Problem Sakramenta je što je u Kaliforniji gde su LA i San Francisko dominantni i oni vuku pažnju sponzora i medija. Da su udaljeniji i u nekoj drugoj državi koje isti lokalni mediji ne pokrivaju, bili bi posebno tržište i znatno atraktivniji za igrače i njihove sponzore. Isto tako Netsi ispaštaju zbog Niksa jer gađaju istu ciljnu grupu. A Bruklin i ranije Nju Džersi sigurno nisu sela sa njivama.

Tenkre

pre 5 godina

U petorci imaju četiri mlada visoka pika koja su prebolela "dečije bolesti" i mogu sa pokažu pun potencijal: Fox #5 Beagly #2 Caulie-Stein #6 Hild #5, pun pogodak sa Bjelicom, Bogdana koji je bio #8 ruki prošle sezone. Giles ako se oporavi od povrede je veoma dobro krilo, FMIII nema baš neki prostor za napredak kako je ovde napisano i tu bi pasovao bolji PG, Iman Shampert je preuzet kao loš ugovor, ali reč je o iskusnom beku koji moze da ostane uz manji ugovor, Jackson iako ima "pedigre" ove sezone nema mesta osim ako se neko povredi, Koufos je koristio gužvu ali je i on spreman da ide. Ne znam sta se desava sa ZeeBoom, bio je najbolji igrac Memphisa a posle toga i Sac u prvom delu sezone.
Sac u ovom momentu ima bazu, moraju da misle na budućnost i da će mlade igrače uskoro morati da vezuju sa jačim ugovorima. Najbolje resenje je, kako piše u txt, da selary cap popunjavaju preuzimanjem kratkoročnih nepovoljnih ugovora u zamenu za visoke pikove.
Treba im poenter na poziciji 3 , jedna jaka petica, jedan rezervni plej. Mogu da napadnu neku od zvezda na tim pozicijama, ali da pri tome ne remete tek stvorenu hemiju tima. Ako budu preko 0.4 ove sezone, moći će da privuku neka zanimljiva imena.

Rozenkranc

pre 5 godina

Iskreno, nisam očekivao da će ove sezone Sakramento biti ovakva ekipa.
Igra najbržu košarku u celom NBA i po meni jednu od najlepših. Bjelica im je legao kao kec na 10. Folks Jeste malo šantljav, ponekad kuburi sa šutom, ali je brz, ume do doda, napravi prolaz... Hild je ekstra šuter, Štajn vrlo solidan centar, ima tu još solidnih igrača, mada rezerve mogu da budu bolje, ali polako, niko se nije nadao da ove godine budu u plej ofu, što je sa ovakvom igrom skroz realno...
Bjelica pokriva sve, igra pametno, odličan u odbrani, sjajan procenat za 3... Ja ne shvatam ekipe da nisu htele da ga dovedu za male pare.
Pa on iako dosta manje vredi od Jokića, realno bolje igra. Denver ima super skor, ali ne igraju dobru košarku, muče se, Jokić nezainteresovan, samo dodaje kao Matić ;) dal su ih pročitali ili šta, nisu više hit, I igra im nije lepršava kao prošle sezone, al opet, imaju dobar skor. Mislim i njima bi Bjelica legao ekstra umesto Milsapa, ali....
Dok Sakramento stvarno igra lepo I zanimljiviji je za gledanje, još sad im se vraća Bogdan.

Иван

pre 5 godina

Нешто слично Денверу пре сезону-две: ломе противнике брзим темпом. То је сјајна тактика, јер је велики број тимова пун матораца који не могу то да испрате, а ови што имају младе саставе немају често рутину да казне грешке Кингса. Са Богдановићем ће имати бар једног играча увек на терену који ће умети да игра паметно и посложи напад ако загусти. Овако имају само Бјелицу, али је одлично то што Немања готово у сваком нападу пипне лопту, не игноришу га као у Минесоти. И баш бих волео да Сакраменто уђе у плеј-оф, а Вулфси да испадну из трке, јер они су ми пример ружне америчке кошарке, где некакав Крафорд или Лу Вилијамс увек са клупе солира један против пет, где пет индивидуалаца игра сваки за себе. Ови клинци из Кингса поштују Бјелицу, поштују и Богдана, играју акције, профитирају од тога. Таквим екипама, које имају игру, Јути, Спарсима, Портланду, Мемфису, без обзира да ли се некоме та игра свиђа или не, увек је место у борби за титулу (ако су бар мало јаки, што ћемо да видимо за Гризлије). Уз Голден Стејт, надам се Денвер, Њу Орлеанс и Сакраменто. Дакле, ћао Минесота, Хјустон, Клиперси, Оклахома и остале силеџије, што се мене тиче.

Ne komentarisi

pre 5 godina

gde u srbiji moze na TV programu da segleda NBA? znaci ne streamovi i ostale gluposti nego na televiziji
(mrk, 02. novembar 2018 11:46)

Sport Klub prenosi 2-3x nedeljno uglavnom klubove u kojima igraju nasi igraci....

Rozenkranc

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30.
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri.
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao.
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...

Ovaj

pre 5 godina

Tim Sakramenta ima strasan potencijal ,jednostavno se neke kockice pilako slazu .Foks ce biti igracina ,Badi Hild je bio na koledzu paklen suter , i ko ga istrpi moze velike koristi da ima od njega .Sampert je sa 28 godina preiskusan igrac ,prosao mnogo toga plus izuzetan u odbrani .Bjelica mogo bi da pisem do sutra sta taj decko moze sve na terenu da uradi .Koli Stajn je bio visoki pik ,na draftu upao tu gledao Kazinsu u ledja al polako i njegovo dolazi .Ima tu i na klupi dosta potencijala ,al ovo im je startna petorka koliko sam video do sad .Imaju kvalitetnog trenera i mislim da bi mogli da imaju nekih 30 plhs pobeda ove sezone , o plej ofu je bezveze pricati jer jwr ima jos 73 utakmice do kraja .Al po meni imaju bolji sastav od mnogih ekipa u Nba .Jedino problem je Zapad ,paklena konkurencija i uprsvo najvise utakmica ce odigrati protiv njih ,da bi dosli do plej ofa morali bi da imaju mnogo dobar odnos u sudaru sa ekipama sa Istoka .

kako da ne

pre 5 godina

@El greco
Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina. Dok sve sto je spojeno tu ima preko 1.5 miliona. U sustini, to vam nije Srbija pa Obrenovac spada pod Beograd ili Borča, Zemun...Vi kada bi ste sve to odvojili kako se radi u uredjenim zemljama Bg bi bio siri centar trenutnog Bg-a i Novi Beograd kao zasebna opstina i grad bi bio veci od samog Beograda. Mislim vi i sada imate opstine NBG, opstina Zemun itd, ali se one u sustini nista ne pitaju i to je napravljeno da politicari imaju vecu kasu kao ogroman grad Beograd. Zivim u Svajcarskoj u jednom vecem gradu i na 5 minuta sam od centra grada, ali spadam pod drugom opstinom, haha, da, da. To je cak i drugi grad sto nama iz Srbije dodje cudno jer smo mi navikli da je sve to spojeno u jedan grad. To se sve radi da bi se omogucio bolji zivot ljudima i kvalitetnije institucije. Vi krenete iz centra na 5 minuta i vidite tablu da ste usli u drugi grad/opstinu. Grad ko grad ima 150.000 ljudi, bez opstina koje su bukvalno tu. Sa svime time ima preko 420.000 ljudi. Imate preko dvadeset opstina gradova u samom gradu koje imaju svoj budzet, sve svoje itd. Sto se Sakramenta tice volim zbog Divca i nasih da im ide dobro. Uvek samo uz nase. Ovaj sto pominje divca kako su kucali preko njega, neka pomene kako je i Divac njih vozio ispod kosa. Covek je legenda u Nba. Ne ko Jordan, ali je legenda. Poz

zemunski kej

pre 5 godina

Ovo da je Kazins hteo iz Sacramenta nije tacno,nadao se max ugovoru od 150 milionaq, I Divac i gazda kluba su ga zavlacili jer ga nisu videli kao vodju tima u narednim godinama, Divca su pljuvali da nije fer sto ga zavlaci ali pokazalo se da je u pravu, Naime Kazins jw dobar igrac ali lose naravi i nije dobar za atmosferu u timu,

sforca

pre 5 godina

Problem sa ovom godinom je što baš na ovaj draft izlaze par igrača koji će biti nosioci svojih klubova maltene odmah a ko bude uzeo Wilijamsona uzeo je igrača koji ako ga zaobidje zla sreća bi mogao da bude broj 1 u celoj NBA za koju godinu.Pola lige tankuje zbog toga.

zakonodavac

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.

neko ko zna

pre 5 godina

Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.
(nikci, 02. novembar 2018 11:18)

To je svima jasno, a nije im ni cilj ...
Pik ionako ide drugome, sada jure bolji rezultat nego prosle godine.

duledudule

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno. 
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.
(Matrix, 02. novembar 2018 12:23)
Da Teo...Na sta si spao..Igras 5 minuta ne umaras se uopste...mlatis milione...aj se menjamo?

Alex

pre 5 godina

Odigrano 10 utakmica, a autor podrguljivo nabacuje osecaj krivice. Kada se zavrsi sezona i podvuce crta, tada mogu da se izvode neke paralele, daje neki sud , a najvazniji igrac ovih 10 utakmica je sasvim slucajeno i neplanski dosao .

kaokakao

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06) 
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...
(mr no, 02. novembar 2018 10:33)

Pa Zeljko Obradovic je bio zvezdas, pa?

dls

pre 5 godina

Divac je pogodio na poslednja dva drafta i okrenuo stvari. Bagley će za dve, tri godine biti ozbiljna zverka. Mnogi internet stručnjaci ovde ga nisu svrstavali ni u 10 pikova, a on je strašan talenat, jednostavno ne može, a da ne bude vrhunski. Samo da ga povrede zaobiđu.

zemunski kej

pre 5 godina

Gledao sam ih nocas protiv Atlante, Cini se da je Foks preuzeo mesto vodje ekipe ,malo su mu pustali saigraci da ima vise skokova ,tj grabio je skokove u odbrani zbog tripl duble,U Atlanti je bilo dosta navijaca Kingsa tako da je gledan tim, Ipak najjaci navijaci su u Bostonu,gde je Seltik nekako pobedio Antenakomboa,Sve dvorane su popunjene iako je rana faza,

analiticar_ amater

pre 5 godina

Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina.
(kako da ne

Kolika količina netačnih navoda i informacija u jednom komentaru. Novi Beograd ima 212.000 stanovnika i 40km kvadratnih površine i kao takav nikako ne bi mogao da bude veći od dela Beograda koji se nalazi preko reke. Dalje, ajde Borca i Obrenovac, ali po kol to kriterijumu bi ti odvojio Zemun i Nbg iz Beograda, kad je to jedna jedinstvena funkcionalna urbanisticka celina? Pogledaj šta spada u urbanu zonu Njujorka ili LA-a, ili Čikaga, pa ćeš videti da bi i po američkom sistemu to sve bilo jedan grad kao sto i jeste. Poredjenja sa švajcarskim gradom od 150,000 stanovnika tu nema. Pričaš ovde nekome “to vam nije Srbija” a onda kažeš da je NBG sam veći od ostatka Beograda čime si pokazao da uopšte ne poznaješ tu Srbiju. Uza gradska zona Beograda ima 1166000 stanovnika, sa naseljima Borca, Sremčica i Surčin taj broj iznosi 1233000, a sa ostalim prigradskim opštinama tipa Obrenovac i Mladenovac itd 1659000. To su vam podaci sa poslednjeg popisa. Imate Beč, Budimpeštu, Sofiju itd sa kojima isto možete da uporedite Beograd. Nigde grad nije sveden na 150,000 ljudi u centru a ostali da je nešto za sebe. Poenta je da uopšte nije tačno da bi se da smo u uređuje joj državi Beograd sveo na uzi centar. Primere sam ti naveo. Švajcarska je nešto drugo ali ti osim nje očigledno nisi puno toga video.

petarczv

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...

milos

pre 5 godina

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 2. novembar 2018 13:52)
Upravo suprotno - draftujes visokog hajpovanog pika da bi za njega u trejdu dobio vise, odnosno dobio ono sto ti treba, cak i ako ostane jos jednu godinu u Evropi. Kingsima profil Doncica nije ni bio potreban jer imaju BBa, Hilda, Foxa itd. na spoljnim pozicijama. Za njega u trejdu dobijes pozicije u timu koje su ti potrebne, verovatno bar dve solidne. (umesto jednog solidnog Beglija)
A tu opste poznatu tvrdnju da za nezadovoljnog igraca u NBA dobijes kikiriki pokusaj da objasnis Gregu Popovicu koji je dobio Derozana za ultra nezadovoljnog Kavaija. Gledaj kakav ce kikiriki da dobije Minesota ako trejduje Batlera u toku sezone.
Tebe bih kao GM odmah otpustio.

Nikola

pre 5 godina

Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako. 
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme. 
Tako radi dobar GM.
(milos, 02. novembar 2018 10:56)

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM

Feliks

pre 5 godina

Beli je najvece pojacanje Kingsa. Zna kosarku u prste, igra ekipe odnosu na proslu sezonu ima i glavu i rep. Da li ce to biti dovoljno za plej off videcemo, samo treba da igraju brzo, mladi su i buducnost je tu. Ipak mislim da su nedorasli kremu NBA koji cine GSW, Boston itd.

DrE

pre 5 godina

Uvek podrzavam autorske clanke, ali naslov je pomalo pretenciozan. Da, smejali smo se Divcu, smejaćemo mu se i dalje. Da li je on kriv što su Kingsi od kad je on prestao da igra tim protiv kog ostali razigravaju rukije i trecu petorku, ili je to kriv onaj vlasnik koji je imao "ozbiljnu ideju" da igraju odbranu 4 na 5, a da jedan stalno bude u "ofsajdu" da mu dodaju lopte i lako daje koseve- to ne znam.
U svakom slucaju, Kingsi su KATASTROFALNA franšiza i to će ostati dok ne odu iz Sakramenta. Ne sećam se tačno koji igrač, mislim Evans da je bukvalno plakao kad je došao u Sakramento, pogledao kroz prozor i video njive. To je, zamislite, kao da neko izabere da igra u Zdravlju Leskovac, umesto u zvezdi ili partizanu. Zdravlje je super klub, imaju lepu dvoranu, navijace, ali brate njiva kroz prozor- a ti si trenirao ceo zivot da bi pobegao sa njive.

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).

Suma sumarum, Divcu se ne smejemo jer n'ume, nego jer je u situaciji gde je forsiran da pravi komične, besmislene poteze- isto kao što se smejem O'Nilu koji glumi klovna na TV-u iako je u top 15 najboljih ikada.

Matrix

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno.
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.

vv

pre 5 godina

Kingsi imaju mlade nade stvarno top prospekte, kao De Aaron Fox, Bagley , Giles,, Jackson. Još treba da im se vrate Bogdanović i Randolph. Svetla je budućnost pred njima čim se voriorsi skinu sa trona oni mogu da dominiraju.

key and peele

pre 5 godina

polako sa lozenjem. jeste dq vise obecava nego prosle godine, ali na zapadu je njihova sudbina.

sa ekipama iz divizije igraju 4 puta, sa6 ostalima iz konferencije triput, a sa slabasnim istocnjacima po dva.

nikci

pre 5 godina

Najjace su price 'Bjelica iz bloka 70 bio grobar' itd itd hahahahah. Dajte bre ljudi ne smarajte sa tim lokalnim glupim pricama. A za Divca, pa nista, klasicno srpski. 10 utakmica vec je najbolji GM, kad krenu losi rezultati bice najgori, i tako u krug... Dobili su raspalu Atlantu koja je najgora ekipa u istoriji NBA ove sezone. Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.

petarczv

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30. 
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri. 
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao. 
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...
(Rozenkranc, 02. novembar 2018 11:35)

Da bas se prevarii u dalasu ima 30+minuta ima fantasticnog vlasnika koji obozava takve igrace i koji ce mu dati svu slobodu, dalas je bolji klub, bogatiji, bolji grad...

znanje-imanje

pre 5 godina

Nažalost Kingsi mogu da budu obavezno samo ispred Dalasa i Feniksa. Trenutno im koristi 1 opšta divljina moderne košarke 2 raspored 3 početak sezone. Jesu i svi drugi tanki, čak i "obavezni" Hjuston ili LebronLejkersi, ali sezona je duga i do play-offa jako teško. Možda će i kandidati su da potonu i Minesota i Memfis i KLipersi itd. - ali prvi na listi da potonu i budu 3. otpozadi su i oni. Sve sa Bogdanom i Belim.
I da, Divac je blago rečeno sumnjiv. Kao što je bio i pre...
Uostalom mnogi prate više i znaju bolje. Nek kažu: koji će biti? Ja kažem jedanaesti.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Prosle godine u neko ovo vreme igrali su prvoplasirani na zapadu Memphis protiv prvoplasiranog na istoku Orlanda, svi znamo kako su te 2 ekipe zavrsile sezonu, vise ce se znati za jos desetak utakmica.

fednole

pre 5 godina

Ok imaju dobar omjer i dobro su počeli ali na kraju sezone će opet biti među zadnja 3,puno sreće sa rasporedom i pobjede protiv ekipa u rebildingu i protiv ekipa koje su na papiru jake ali u stvarnosti užasne kao Wašington,Memfis.Jedina pobjeda koja je vrijedna je u Miamiu iako su i oni stari i istrošeni.I ovo sve je više nego što se očekivali ali je i dalje ovo ekipa sa najmanje smisla u ligi a smisao ekipi daje GM što je ovdje Divac tako da ćemo se uskoro opet smijati Divcu

BODIBOND

pre 5 godina

Kao dugogodišnji navijač jednog kluba u Srbiji pitam se, kako je to navijati za franšizu!?
(Ahtung, 02. novembar 2018 17:58)

Isto kao i za klub, jer fransiza i klub su sinonimi.

milos

pre 5 godina

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).
Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako.
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme.
Tako radi dobar GM.

el greco

pre 5 godina

@Jim Beam,

Sacramento je svakako manji grad od Beograda sa svega 500.000 stanovnika. Metropolsko podrucje tog grada ima 2,3 mil., dakle priblizno isto koliko ima i Beograd sam.

petarczv

pre 5 godina

O kom preporodu vi ljudi pricate???

Covek je sigurno najlosiji gm u ligi uspeo je da preskoci doncica i uzeo ovog beglija koji nije los ali je daleko od luke..

ja

pre 5 godina

neču da gledam do jutra, nema više legendarne postave Kingsa. A i tada su bila druga vremena. Ne da fale samo Divac, Peđa, Bibi, C-Webb...nego nema ni Šeketaqa i Brajanta. To su bili sudari, imate ih i u filmovima. Eno ih kako ih gledaju u filmu "Loose a boyfriend in 10 days" MkKonaghi sa Kejt Hadson.

Nema šanse. Tu je bio i legendarni polagač, Ajverson. Nema ravnog sada. Ostaje mi samo plakat na steni da se ih setim. Ovo danas je buzi.

Milan

pre 5 godina

@Miloš
Begli će za 4-5 godina biti bolji igrač od Dončića. Đončić je fizički limitiran a Begli je zver, za razliku od slovenca on tek igra prvu takmičarsku sezonu u karijeri. Pri tom mislim da će se sjajno uklopiti sa Foksom i Stajnom, pretrčaće pola lige. Još kad bi mogli dovesti Lenarda...
Mislim da kingsi neće u plej-of ali da imaju bazu za odličan tim posle 2020.

Evo moje kritike

pre 5 godina

Ono sto mu je Oberto uradio u finalu je ...
Isto tako Fucka sto mu je uradio ...
Ali da ne bude samo kritika, OI '96 Protiv USA.

zakonodavac

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.

DrE

pre 5 godina

Uvek podrzavam autorske clanke, ali naslov je pomalo pretenciozan. Da, smejali smo se Divcu, smejaćemo mu se i dalje. Da li je on kriv što su Kingsi od kad je on prestao da igra tim protiv kog ostali razigravaju rukije i trecu petorku, ili je to kriv onaj vlasnik koji je imao "ozbiljnu ideju" da igraju odbranu 4 na 5, a da jedan stalno bude u "ofsajdu" da mu dodaju lopte i lako daje koseve- to ne znam.
U svakom slucaju, Kingsi su KATASTROFALNA franšiza i to će ostati dok ne odu iz Sakramenta. Ne sećam se tačno koji igrač, mislim Evans da je bukvalno plakao kad je došao u Sakramento, pogledao kroz prozor i video njive. To je, zamislite, kao da neko izabere da igra u Zdravlju Leskovac, umesto u zvezdi ili partizanu. Zdravlje je super klub, imaju lepu dvoranu, navijace, ali brate njiva kroz prozor- a ti si trenirao ceo zivot da bi pobegao sa njive.

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).

Suma sumarum, Divcu se ne smejemo jer n'ume, nego jer je u situaciji gde je forsiran da pravi komične, besmislene poteze- isto kao što se smejem O'Nilu koji glumi klovna na TV-u iako je u top 15 najboljih ikada.

fednole

pre 5 godina

Ok imaju dobar omjer i dobro su počeli ali na kraju sezone će opet biti među zadnja 3,puno sreće sa rasporedom i pobjede protiv ekipa u rebildingu i protiv ekipa koje su na papiru jake ali u stvarnosti užasne kao Wašington,Memfis.Jedina pobjeda koja je vrijedna je u Miamiu iako su i oni stari i istrošeni.I ovo sve je više nego što se očekivali ali je i dalje ovo ekipa sa najmanje smisla u ligi a smisao ekipi daje GM što je ovdje Divac tako da ćemo se uskoro opet smijati Divcu

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

A kad se Bogdanović vrati, odoše kola nizbrdo.
(lol, 02. novembar 2018 09:29)

Haha ne mogu panteri da prebole ono zatrpavanje u finalu play off-a ni pet godina kasnije pa to ti je.

petarczv

pre 5 godina

O kom preporodu vi ljudi pricate???

Covek je sigurno najlosiji gm u ligi uspeo je da preskoci doncica i uzeo ovog beglija koji nije los ali je daleko od luke..

znanje-imanje

pre 5 godina

Nažalost Kingsi mogu da budu obavezno samo ispred Dalasa i Feniksa. Trenutno im koristi 1 opšta divljina moderne košarke 2 raspored 3 početak sezone. Jesu i svi drugi tanki, čak i "obavezni" Hjuston ili LebronLejkersi, ali sezona je duga i do play-offa jako teško. Možda će i kandidati su da potonu i Minesota i Memfis i KLipersi itd. - ali prvi na listi da potonu i budu 3. otpozadi su i oni. Sve sa Bogdanom i Belim.
I da, Divac je blago rečeno sumnjiv. Kao što je bio i pre...
Uostalom mnogi prate više i znaju bolje. Nek kažu: koji će biti? Ja kažem jedanaesti.

toni bandera

pre 5 godina

Razumem da Amerikanci misle da Sakramento nema šanse za plejof jer oni vide stvari na svoj način, al ne razumem da Srbin smatra da ekipa koja ima dvojicu od četvorice najbitnijih igrača svetske košarkaške sile, koja će u naredne dve godine bar jednom pobediti tzv. dream team, neće biti bar šesnesta u ligi u kojoj igra kurta i murta. Jel vi stvarno mislite da će Bjelica i Bogdan da gube od NBA mediokriteta?

Evo moje kritike

pre 5 godina

Ono sto mu je Oberto uradio u finalu je ...
Isto tako Fucka sto mu je uradio ...
Ali da ne bude samo kritika, OI '96 Protiv USA.

milos

pre 5 godina

Imali su srece nevidjeno sto niko nije uzeo Foxa ranije, ne secam se ko je 4i pick bio, ali Fox je bolji igrac i od Tejtuma i od Fulza (Lonzo hahaha). Doncica nisu uzeli jer nije hteo da igra kod njih (sa pravom), a ne zato što je Bagzi 3 neka klasa (verujem da može nekad da bude, iako tripuje da je neki reper, izdaje albume bož' sačuvaj).
Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako.
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme.
Tako radi dobar GM.

nikci

pre 5 godina

Najjace su price 'Bjelica iz bloka 70 bio grobar' itd itd hahahahah. Dajte bre ljudi ne smarajte sa tim lokalnim glupim pricama. A za Divca, pa nista, klasicno srpski. 10 utakmica vec je najbolji GM, kad krenu losi rezultati bice najgori, i tako u krug... Dobili su raspalu Atlantu koja je najgora ekipa u istoriji NBA ove sezone. Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.

neko ko zna

pre 5 godina

Evo ja mu se nisam smejao za Kazinsa, ali i dalje tvrdim da Divac pojma nema..
(Djuro Pucar Stari, 02. novembar 2018 09:14)

Nisam znao da GM GSW-a cita B92 i komentarise. Sta ljudi sebi dozvoljavaju ... U redu je kritika, ali reci za nekoga, za koga je neko, ko je stekao milione i vodi jednu od 30ak ekipa, procenio da je dobar menadzer, reci da nema pojma ... pretenciozno u najmanju ruku ...

el greco

pre 5 godina

@Jim Beam,

Sacramento je svakako manji grad od Beograda sa svega 500.000 stanovnika. Metropolsko podrucje tog grada ima 2,3 mil., dakle priblizno isto koliko ima i Beograd sam.

petarczv

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30. 
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri. 
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao. 
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...
(Rozenkranc, 02. novembar 2018 11:35)

Da bas se prevarii u dalasu ima 30+minuta ima fantasticnog vlasnika koji obozava takve igrace i koji ce mu dati svu slobodu, dalas je bolji klub, bogatiji, bolji grad...

sforca

pre 5 godina

Problem sa ovom godinom je što baš na ovaj draft izlaze par igrača koji će biti nosioci svojih klubova maltene odmah a ko bude uzeo Wilijamsona uzeo je igrača koji ako ga zaobidje zla sreća bi mogao da bude broj 1 u celoj NBA za koju godinu.Pola lige tankuje zbog toga.

mr no

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06)
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...

the show must go on

pre 5 godina

Divac je sa Bjelicom napravio potez karijere.Van igračkih dana.Nestvarno je Bjelica dobar.Ja sam to znao i dok je igrao za Zvezdu(navijam za Partizan).Koliko me je samo nervirao sa laganim prenošenjem lopte,proigravanjem,skakanjem,asistencijama.Igrac jakog obožavam da gledam.Gusila ga je Minnesota do besvesti forsiranjem drugih igrača.Svaka čast Divcu za potez!!!!

beli real

pre 5 godina

kako me nervira ta reč franšiza koju uporno potencirate. kao da je u pitanju lanac restorana a ne košarkaška ekipa
(Dragi, 02. novembar 2018 09:13)

NBA klub gledano s ekonomske strane je fransiza u punom smislu te rijeci. Kad netko kupi klub, kupio je sva prava koja fransizi pripadaju i izmedu ostalog i mjesto u BoG-u (odbor guvenera) NBA lige. Svaka fransiza je strogo kontrolirana od samog NBA-a i mora zadovoljavati sve vrste uvjeta koje liga postavi. Kad si vec spomenuo lanac restorana, NBA liga je lanac sportskih fransiza koje se medusobno natjecu. Meni je osobno trebalo vremena da shvatim organizaciju same lige i sve njihove procese. Neusporedivo je s Europom i europskim uredenjem liga. Jedan primjer... Donald Sterling je bio primoran prodati Clipperse zbog rasizma, jer su tako odlucili clanovi odbora i to je bilo sasvim legitimno jer je takav statut. U Europi kao vlasnik klub mozes pricat kaj hoces, mogu ti opalit kaznu ali nemaju instrument da te iskljuce iz sporta upravo zbog potpuno razlicitih vrsta organizacije.

kaokakao

pre 5 godina

(the show must go on, 2. novembar 2018 09:06) 
Ako ti je lakše, Nemanja Bjelica, nadimak Gari, je odrastao u bloku 70 kao zagriženi "grobar". Momak se ohladio kada ga je Partizan "oduvao", razni mešetari su tu tražili neke pare početkom 2000-ih. Otišao je u Austriju, a odatle u Zvezdu...
(mr no, 02. novembar 2018 10:33)

Pa Zeljko Obradovic je bio zvezdas, pa?

duledudule

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno. 
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.
(Matrix, 02. novembar 2018 12:23)
Da Teo...Na sta si spao..Igras 5 minuta ne umaras se uopste...mlatis milione...aj se menjamo?

Messi Masinerija

pre 5 godina

Smiju mu se ljudi koji ako znaju napraviti dvokorak evo glava, odmah. Inace slika je za cistu 10-ku, jedan od najomiljenijih sutera Pedja.

neko ko zna

pre 5 godina

Previse Divcevih gresaka ovde opravdavate.Dao Kazisnsa za dzabe kako bi stvorio zdravu sredinu i prostor za mlade?Pa ukoliko vec "dajes" Kazisna,onda trebas da dobijes mnogo.
(zakonodavac, 02. novembar 2018 09:33)

Pa dobio je. Pikove koji su bili izgubljeni u losim trejdovima i prostor u seleri kepu. Sledece godine npr potpisu Kavaja i Deandrea i eto ozbiljnog tima (lupio sam njih dvojicu, ne znam gde im najvise skripi).

Sve strucnjaci. Ja nisam, samo konstatujem da mu se rizik zasad isplatio.

nicky

pre 5 godina

Polako, tek je početak sezone, a i laganiji protivnici su se malo namestili.Svakako da i njih treba dobiti, a Sakramento igra odličnu košarku, mnogo bolju od prošle sezone. Nije ovo sve projektovano za nešto više, ali ako se ukaže prilika ne vidim razlog da ne budu konkurentni. Svakako očekujem bolji skor od prošle godine, a biće sigurno, kao i što dužu borbu za plej of. Čekamo još Bogdana pa ćemo videti kakav je puni potencijal ekipe.Ove godine rasterećeno a za godinu dve sa ovim igračima i pojačanjima se već može ozbiljno razmišljati.

Apk

pre 5 godina

Divac je osporavan zbog nekih stvarno bizarnih poteza. Drafovanje Papajanisa i ona izjava kada je rekao da je dan pre trejda sa Pelikanima odbio dosta bolju ponudu Indijane. Kako bi kod nas reagovali da Ostoja( ili Čović svejedno je), kaže mogli smo da potpišemo Rendolfa iz Reala, ali smo se odlučili za Bandžu Sija za iste pare?
A sam trejd uopšte nije bio loš. Sakramento je odavno trebao da se raziđe sa Kaznsom. Prosto je jedan od onih igrača kojima ego nikada neće dati da se žrtvuju za tim, a bez toga nema timskog uspeha.

ja

pre 5 godina

neču da gledam do jutra, nema više legendarne postave Kingsa. A i tada su bila druga vremena. Ne da fale samo Divac, Peđa, Bibi, C-Webb...nego nema ni Šeketaqa i Brajanta. To su bili sudari, imate ih i u filmovima. Eno ih kako ih gledaju u filmu "Loose a boyfriend in 10 days" MkKonaghi sa Kejt Hadson.

Nema šanse. Tu je bio i legendarni polagač, Ajverson. Nema ravnog sada. Ostaje mi samo plakat na steni da se ih setim. Ovo danas je buzi.

milos

pre 5 godina

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nikola, 2. novembar 2018 13:52)
Upravo suprotno - draftujes visokog hajpovanog pika da bi za njega u trejdu dobio vise, odnosno dobio ono sto ti treba, cak i ako ostane jos jednu godinu u Evropi. Kingsima profil Doncica nije ni bio potreban jer imaju BBa, Hilda, Foxa itd. na spoljnim pozicijama. Za njega u trejdu dobijes pozicije u timu koje su ti potrebne, verovatno bar dve solidne. (umesto jednog solidnog Beglija)
A tu opste poznatu tvrdnju da za nezadovoljnog igraca u NBA dobijes kikiriki pokusaj da objasnis Gregu Popovicu koji je dobio Derozana za ultra nezadovoljnog Kavaija. Gledaj kakav ce kikiriki da dobije Minesota ako trejduje Batlera u toku sezone.
Tebe bih kao GM odmah otpustio.

Netko

pre 5 godina

Jedna vazna ispravka..

Onomad se nismo budili zbog kingsa nego da gledamo dve nase zvezde kako razbijaju..da su igrali u nekom drugom klubu onda bi to gledali

A sad 20god kasnije ne bi ustao ni da dodju pobedimo vanzemaljce, toliko me prosao onaj ponos drzave u kojoj zivim..

analiticar_ amater

pre 5 godina

Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina.
(kako da ne

Kolika količina netačnih navoda i informacija u jednom komentaru. Novi Beograd ima 212.000 stanovnika i 40km kvadratnih površine i kao takav nikako ne bi mogao da bude veći od dela Beograda koji se nalazi preko reke. Dalje, ajde Borca i Obrenovac, ali po kol to kriterijumu bi ti odvojio Zemun i Nbg iz Beograda, kad je to jedna jedinstvena funkcionalna urbanisticka celina? Pogledaj šta spada u urbanu zonu Njujorka ili LA-a, ili Čikaga, pa ćeš videti da bi i po američkom sistemu to sve bilo jedan grad kao sto i jeste. Poredjenja sa švajcarskim gradom od 150,000 stanovnika tu nema. Pričaš ovde nekome “to vam nije Srbija” a onda kažeš da je NBG sam veći od ostatka Beograda čime si pokazao da uopšte ne poznaješ tu Srbiju. Uza gradska zona Beograda ima 1166000 stanovnika, sa naseljima Borca, Sremčica i Surčin taj broj iznosi 1233000, a sa ostalim prigradskim opštinama tipa Obrenovac i Mladenovac itd 1659000. To su vam podaci sa poslednjeg popisa. Imate Beč, Budimpeštu, Sofiju itd sa kojima isto možete da uporedite Beograd. Nigde grad nije sveden na 150,000 ljudi u centru a ostali da je nešto za sebe. Poenta je da uopšte nije tačno da bi se da smo u uređuje joj državi Beograd sveo na uzi centar. Primere sam ti naveo. Švajcarska je nešto drugo ali ti osim nje očigledno nisi puno toga video.

Matrix

pre 5 godina

Eeeh moj Teodosicu, na sta si ti spao. Da te trener uvede hladnog u game i da te izvodi nakon 5min. Nista nepokazujes jer tako i nemozes. Takav play sedi na klupi bezvredno.
A vi hateri samo dalje meljite, Kingsi ako dalje igraju ovako hladno igraju PO.

eto

pre 5 godina

@Dragi

Pa kada jeste lanac restorana u kojima ljudi jedu dok gledaju košarkaše.
Svaka "ekipa" u NBA (koja naravno nije Nacionalna nego privatna!) jeste franšiza te privatne firme.
Dobrodošao u kapitalizam.

Pseudoharms

pre 5 godina

Kingsi zaista imaju perspektivan tim. Kazins je morao da ide, covek, jednostavno, ne moze ni sa kim. Slabi su na petici, moraju razmisljati i o cetvorci za neku dalju buducnost, bekovi i krila suvo zlato za koju godinu. Fox im je potez decenije, imali su srece da je Phila zagrizla za Fultza (ja ga i dalje cenim vise od Josha Jacksona) jer muku muci sa povredom ramena, te time sto su Lakersi zbog medijskog hype-a uzeli onu neznalicu sto gadja tablu ciglama. Sada je za njih bitno da se ne zalete na neku zvezdu, koja ce na Sakramento gledati kao na usputnu stanicu, jer, uz svo postovanje Sakramenta, igraci Lenardovig kalibra nece tamo ici. Najgore sto mogu uciniti je da uzmu Batlera... A ako vec traze centra, mozda bi Porzingis mogao buti meta, Knicksi vec 20 godina ne igraju kosarku, ali opet, nikome se ne ide iz Velike jabuke... Bilo kako bilo, ne verujem da ce biti mesta u PO za Kingse ove sezone, ali za sezonu, dve, ako nastave sa sistematicnim gradjenjem ekipe, ambicije ce poceti da rastu.

petarczv

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...

Jim Beam

pre 5 godina

@DrE
Sakramento je grad koji ima 1,5 miliona stanovnika, veći je od Beograda. Bio tamo 4 dana pre dve godine, ne znam odakle ti to. Pri tome je i glavni grad Kalifornije pa je prilično živ. Nije Njujork ili LA, ali njiva nije sigurno. To je zabluda kao i za San Antonio, kao da je to mesto od 20.000 stanovnika, a u stvari imaju 3.5mililna i jedan su od najznačajnijih gradova sa izuzetno bitnom istorijom za američke standarde. Postoji barem 5-6 neatraktivnijih tržišta od Sakramenta. Siguran sam da bi igrači pre živeli tamo nego u Denveru, Memfisu, Klivlendu, Milvokiju ili Oklahomi. A zbog klime sigurno pre nego u Minesoti, Torontu i još par njih. Njima je svakako svejedno, žive u avionu 5 meseci i onda ostatak gde hoće. Lokacija nije preterano bitna kao što se ovde potencira.

Kit Karson

pre 5 godina

Pogledajte komentare sa pocetka sezone svi su tvrdili da je sacramento ocajna ekipa (i jeste) i sad posle deset dana i ovovlg texta ti isti pisu kako je divac uradio odlican posao...
(petarczv, 02. novembar 2018 10:44)

Srbija druže.

Van ovih prepucavanja Partizan/Zvezda, osporavaju se legende. Seti se "gospodina ega", kako su ga zvali, Aleksandra Saše Đorđevića. Ljudi kojima je sasvim ok da su u reprezentaciji Radonjić i Lukić, pričaju o Divcu i Đorđeviću...

Rozenkranc

pre 5 godina

Iskreno, nisam očekivao da će ove sezone Sakramento biti ovakva ekipa.
Igra najbržu košarku u celom NBA i po meni jednu od najlepših. Bjelica im je legao kao kec na 10. Folks Jeste malo šantljav, ponekad kuburi sa šutom, ali je brz, ume do doda, napravi prolaz... Hild je ekstra šuter, Štajn vrlo solidan centar, ima tu još solidnih igrača, mada rezerve mogu da budu bolje, ali polako, niko se nije nadao da ove godine budu u plej ofu, što je sa ovakvom igrom skroz realno...
Bjelica pokriva sve, igra pametno, odličan u odbrani, sjajan procenat za 3... Ja ne shvatam ekipe da nisu htele da ga dovedu za male pare.
Pa on iako dosta manje vredi od Jokića, realno bolje igra. Denver ima super skor, ali ne igraju dobru košarku, muče se, Jokić nezainteresovan, samo dodaje kao Matić ;) dal su ih pročitali ili šta, nisu više hit, I igra im nije lepršava kao prošle sezone, al opet, imaju dobar skor. Mislim i njima bi Bjelica legao ekstra umesto Milsapa, ali....
Dok Sakramento stvarno igra lepo I zanimljiviji je za gledanje, još sad im se vraća Bogdan.

anbeast

pre 5 godina

Vidim mnogi komentatori zapravo ne znaju kako NBA funkcionise. Analogija sa evropskim sistemom - ne postoji. Skroz druga prica. Neko rece da je za Kaznsa trebalo da dobiju mnogo, a ne malo. Mozda u nekom vakuumu. Svi su znali da Kazns hoce iz Sakramenta, da je situacija toksicna i da je samo pitanje vremena. Kad znas da neko mora da se resi necega - neces mu dati mnogo za uzvrat. Klasicna trgovina. Neko prodaje auto jer mu gori pod nogama - taj auto nikada nece otici po trzisnoj ceni ako kupac namirise da je prodavcu hitno...

ProdigyCZ

pre 5 godina

Nemam neki utisak da su se bog zna kako u Srbiji podsmevali Divcu,covek doveo Bogdana sad i Bjelicu,zasto bi to radili...Pre svega u Americi je vladala prica da jedino Kingsi sa Divcom ne znaju sta rade,bilo je tu nekih cudnih poteza.Rano je davati neke ocene,meni je vazno da Bogdan i Bjelica budu dobri a skor manje vise,ne verujem da mogu u plej-of,ove jace ekipe na Zapadu sa losijim pocetkom ce sigurno pokazati reakciju.

Иван

pre 5 godina

Нешто слично Денверу пре сезону-две: ломе противнике брзим темпом. То је сјајна тактика, јер је велики број тимова пун матораца који не могу то да испрате, а ови што имају младе саставе немају често рутину да казне грешке Кингса. Са Богдановићем ће имати бар једног играча увек на терену који ће умети да игра паметно и посложи напад ако загусти. Овако имају само Бјелицу, али је одлично то што Немања готово у сваком нападу пипне лопту, не игноришу га као у Минесоти. И баш бих волео да Сакраменто уђе у плеј-оф, а Вулфси да испадну из трке, јер они су ми пример ружне америчке кошарке, где некакав Крафорд или Лу Вилијамс увек са клупе солира један против пет, где пет индивидуалаца игра сваки за себе. Ови клинци из Кингса поштују Бјелицу, поштују и Богдана, играју акције, профитирају од тога. Таквим екипама, које имају игру, Јути, Спарсима, Портланду, Мемфису, без обзира да ли се некоме та игра свиђа или не, увек је место у борби за титулу (ако су бар мало јаки, што ћемо да видимо за Гризлије). Уз Голден Стејт, надам се Денвер, Њу Орлеанс и Сакраменто. Дакле, ћао Минесота, Хјустон, Клиперси, Оклахома и остале силеџије, што се мене тиче.

key and peele

pre 5 godina

polako sa lozenjem. jeste dq vise obecava nego prosle godine, ali na zapadu je njihova sudbina.

sa ekipama iz divizije igraju 4 puta, sa6 ostalima iz konferencije triput, a sa slabasnim istocnjacima po dva.

BODIBOND

pre 5 godina

Kao dugogodišnji navijač jednog kluba u Srbiji pitam se, kako je to navijati za franšizu!?
(Ahtung, 02. novembar 2018 17:58)

Isto kao i za klub, jer fransiza i klub su sinonimi.

kako da ne

pre 5 godina

@El greco
Fora je u tome sto u normalnim i uredjenim drzavama se daje velika mogucnost opstinama, zato su odvojeni ‘opstinski’ pa je tako grad Sakramento kao grad ima 500.000, sama opstina. Dok sve sto je spojeno tu ima preko 1.5 miliona. U sustini, to vam nije Srbija pa Obrenovac spada pod Beograd ili Borča, Zemun...Vi kada bi ste sve to odvojili kako se radi u uredjenim zemljama Bg bi bio siri centar trenutnog Bg-a i Novi Beograd kao zasebna opstina i grad bi bio veci od samog Beograda. Mislim vi i sada imate opstine NBG, opstina Zemun itd, ali se one u sustini nista ne pitaju i to je napravljeno da politicari imaju vecu kasu kao ogroman grad Beograd. Zivim u Svajcarskoj u jednom vecem gradu i na 5 minuta sam od centra grada, ali spadam pod drugom opstinom, haha, da, da. To je cak i drugi grad sto nama iz Srbije dodje cudno jer smo mi navikli da je sve to spojeno u jedan grad. To se sve radi da bi se omogucio bolji zivot ljudima i kvalitetnije institucije. Vi krenete iz centra na 5 minuta i vidite tablu da ste usli u drugi grad/opstinu. Grad ko grad ima 150.000 ljudi, bez opstina koje su bukvalno tu. Sa svime time ima preko 420.000 ljudi. Imate preko dvadeset opstina gradova u samom gradu koje imaju svoj budzet, sve svoje itd. Sto se Sakramenta tice volim zbog Divca i nasih da im ide dobro. Uvek samo uz nase. Ovaj sto pominje divca kako su kucali preko njega, neka pomene kako je i Divac njih vozio ispod kosa. Covek je legenda u Nba. Ne ko Jordan, ali je legenda. Poz

Tenkre

pre 5 godina

U petorci imaju četiri mlada visoka pika koja su prebolela "dečije bolesti" i mogu sa pokažu pun potencijal: Fox #5 Beagly #2 Caulie-Stein #6 Hild #5, pun pogodak sa Bjelicom, Bogdana koji je bio #8 ruki prošle sezone. Giles ako se oporavi od povrede je veoma dobro krilo, FMIII nema baš neki prostor za napredak kako je ovde napisano i tu bi pasovao bolji PG, Iman Shampert je preuzet kao loš ugovor, ali reč je o iskusnom beku koji moze da ostane uz manji ugovor, Jackson iako ima "pedigre" ove sezone nema mesta osim ako se neko povredi, Koufos je koristio gužvu ali je i on spreman da ide. Ne znam sta se desava sa ZeeBoom, bio je najbolji igrac Memphisa a posle toga i Sac u prvom delu sezone.
Sac u ovom momentu ima bazu, moraju da misle na budućnost i da će mlade igrače uskoro morati da vezuju sa jačim ugovorima. Najbolje resenje je, kako piše u txt, da selary cap popunjavaju preuzimanjem kratkoročnih nepovoljnih ugovora u zamenu za visoke pikove.
Treba im poenter na poziciji 3 , jedna jaka petica, jedan rezervni plej. Mogu da napadnu neku od zvezda na tim pozicijama, ali da pri tome ne remete tek stvorenu hemiju tima. Ako budu preko 0.4 ove sezone, moći će da privuku neka zanimljiva imena.

zemunski kej

pre 5 godina

Gledao sam ih nocas protiv Atlante, Cini se da je Foks preuzeo mesto vodje ekipe ,malo su mu pustali saigraci da ima vise skokova ,tj grabio je skokove u odbrani zbog tripl duble,U Atlanti je bilo dosta navijaca Kingsa tako da je gledan tim, Ipak najjaci navijaci su u Bostonu,gde je Seltik nekako pobedio Antenakomboa,Sve dvorane su popunjene iako je rana faza,

Alex

pre 5 godina

Odigrano 10 utakmica, a autor podrguljivo nabacuje osecaj krivice. Kada se zavrsi sezona i podvuce crta, tada mogu da se izvode neke paralele, daje neki sud , a najvazniji igrac ovih 10 utakmica je sasvim slucajeno i neplanski dosao .

vv

pre 5 godina

Kingsi imaju mlade nade stvarno top prospekte, kao De Aaron Fox, Bagley , Giles,, Jackson. Još treba da im se vrate Bogdanović i Randolph. Svetla je budućnost pred njima čim se voriorsi skinu sa trona oni mogu da dominiraju.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Prosle godine u neko ovo vreme igrali su prvoplasirani na zapadu Memphis protiv prvoplasiranog na istoku Orlanda, svi znamo kako su te 2 ekipe zavrsile sezonu, vise ce se znati za jos desetak utakmica.

Jim Beam

pre 5 godina

@el greco
Ako tako računaš po vikipediji, onda i Pariz ima 2 miliona stanovnika. Ne pričam napamet jer me je put vodio po Kaliforniji igrom slučaja, veći je od Beograda i sigurno ne odaje utisak da je tamo neka njiva već velegrad, malo manji od nekog San Dijega recimo, ali znatno uređeniji. A Beograd sigurno nema 2,3 miliona u uže gradskim opštinama nego ako uračunaš Obrenovac, Mladenovac, Grocku, Opovo i ostala mesta što je svakako to metropolsko područje.

Problem Sakramenta je što je u Kaliforniji gde su LA i San Francisko dominantni i oni vuku pažnju sponzora i medija. Da su udaljeniji i u nekoj drugoj državi koje isti lokalni mediji ne pokrivaju, bili bi posebno tržište i znatno atraktivniji za igrače i njihove sponzore. Isto tako Netsi ispaštaju zbog Niksa jer gađaju istu ciljnu grupu. A Bruklin i ranije Nju Džersi sigurno nisu sela sa njivama.

Nikola

pre 5 godina

Ne razumem ovaj deo koji kaze da Doncic nije hteo da igra u Kingsima?! Kako to moze unapred da kaze da nece? Kao, Doncic kaze "necu da igram u Kingsima" i Divac kaze "dobro, u redu, uzecemo onda Bagzija jer on hoce"?!? Ne verujem da to ide tako. 
Ono sto je Divac trebalo u ovom slucaju da uradi je da draftuje Doncica pa da ga trejduje za svasta nesto (bolje od Bagzija!) jer niko ne zeli nezadovoljnog igraca u svom timu na duze vreme. 
Tako radi dobar GM.
(milos, 02. novembar 2018 10:56)

Decko je rekao da ce ako ga draftuju Kingsi on ostati u Evropi jos godinu dana, niko nije lud da draftuje visokog pika kog ne moze da koristi. A kad imas nezadovoljnog igraca i to je opste poznato za njega bi u trejdu dobio kikiriki. Ne bi se ti leba najeo kao GM

Milan

pre 5 godina

@Miloš
Begli će za 4-5 godina biti bolji igrač od Dončića. Đončić je fizički limitiran a Begli je zver, za razliku od slovenca on tek igra prvu takmičarsku sezonu u karijeri. Pri tom mislim da će se sjajno uklopiti sa Foksom i Stajnom, pretrčaće pola lige. Još kad bi mogli dovesti Lenarda...
Mislim da kingsi neće u plej-of ali da imaju bazu za odličan tim posle 2020.

Feliks

pre 5 godina

Beli je najvece pojacanje Kingsa. Zna kosarku u prste, igra ekipe odnosu na proslu sezonu ima i glavu i rep. Da li ce to biti dovoljno za plej off videcemo, samo treba da igraju brzo, mladi su i buducnost je tu. Ipak mislim da su nedorasli kremu NBA koji cine GSW, Boston itd.

Dag Kristi

pre 5 godina

Ljudi moji,nije ni 10 utakmica prošlo šta se ložite? Polako,videćemo za playoff
(snor, 02. novembar 2018 11:04)

Ko se loži? Jel čitaš tekst? Autor teksta je rekao da će ekipa verovatno pasti, završiti u donjem delu Zapada, ali da imaju zalog za budućnost, a povrh svega neki sistem, kao i dopadljivu igru.

Rozenkranc

pre 5 godina

I da, prošle godine su u ovo vreme od Atlante izgubili 40 razlike, a sad ih napucali 30.
Čak i novi ruski je vrlo dobar, lepo se uklopio i da adi svoj posao. Iako je realno možda Dončić bolji, on je neko ko voli i mora da ima loptu u rukama, tako da bi na taj način gušio sadašnju koncepciju brze igre i kontri.
Ako se tako pogleda ipak je Vlade dobro birao.
A i Dončić je rekao da neće u Sakramento, misleći da su krš, ali se grdno prevario...

neko ko zna

pre 5 godina

Kingsi nece uci u Play off, nece biti ni blizu.
(nikci, 02. novembar 2018 11:18)

To je svima jasno, a nije im ni cilj ...
Pik ionako ide drugome, sada jure bolji rezultat nego prosle godine.

Dragan-Borca

pre 5 godina

To ce biti jako lepa smesa evropske timske igre i takticke discipline, racionalnosti i znanja ( Bogdan, Beli)sa crnackom atletikom, nepresusnim talentom i snagom. Fox, Badi, Bogi, Beli, Stajn, Bagli, Sampert, Troj, imaju 8 dobrih igraca, nema sanse da budu samo dno, brzi su kao munje, a sa Belim i Bogdanom u postavi dobijaju na taktickoj disciplini MNOGO, a to ce biti jako vazno u ovom regulranom delu gde se jurca na sve strane, da neko malo stane na loptu i poslozi. Svidja mi se skroz ekipica, onaj Badi lik ne moze da promasi, opasan suter, Beli sutira sa bolesnim procentima, kad i Bogdan nadje ritam, a Fox se popravio i igra vise za tim, jako fina ekipica koja je super selektirana ove godine i plus imaju najzdraviji seleri kep. Sledece sezone ako dovedu 2 dobra pojacanja, a imaju para i prostora, totalno konkurentni za PO, ove ce imati oko 35-40 pobeda i biti deseti do dvanaesti. Bice sigurno ispred vezara iz Klipersa, a kad se setim da su mucili Jutu do kraja bez Bogdana, mozda cak i preko 40 pobeda.Divac je odradio sa Belim fantastican posao, cak i da padne malo sa kosevima super im koristi na nekoliko polja, od discipline u odbrani i postavljanja, do pozrtvovanja i smirenosti, sto je svakako odlican balans uz Foksa i Badija koji su jako talentovani, ali cesto i jurcaju previse.

dls

pre 5 godina

Divac je pogodio na poslednja dva drafta i okrenuo stvari. Bagley će za dve, tri godine biti ozbiljna zverka. Mnogi internet stručnjaci ovde ga nisu svrstavali ni u 10 pikova, a on je strašan talenat, jednostavno ne može, a da ne bude vrhunski. Samo da ga povrede zaobiđu.

Ovaj

pre 5 godina

Tim Sakramenta ima strasan potencijal ,jednostavno se neke kockice pilako slazu .Foks ce biti igracina ,Badi Hild je bio na koledzu paklen suter , i ko ga istrpi moze velike koristi da ima od njega .Sampert je sa 28 godina preiskusan igrac ,prosao mnogo toga plus izuzetan u odbrani .Bjelica mogo bi da pisem do sutra sta taj decko moze sve na terenu da uradi .Koli Stajn je bio visoki pik ,na draftu upao tu gledao Kazinsu u ledja al polako i njegovo dolazi .Ima tu i na klupi dosta potencijala ,al ovo im je startna petorka koliko sam video do sad .Imaju kvalitetnog trenera i mislim da bi mogli da imaju nekih 30 plhs pobeda ove sezone , o plej ofu je bezveze pricati jer jwr ima jos 73 utakmice do kraja .Al po meni imaju bolji sastav od mnogih ekipa u Nba .Jedino problem je Zapad ,paklena konkurencija i uprsvo najvise utakmica ce odigrati protiv njih ,da bi dosli do plej ofa morali bi da imaju mnogo dobar odnos u sudaru sa ekipama sa Istoka .

Ne komentarisi

pre 5 godina

gde u srbiji moze na TV programu da segleda NBA? znaci ne streamovi i ostale gluposti nego na televiziji
(mrk, 02. novembar 2018 11:46)

Sport Klub prenosi 2-3x nedeljno uglavnom klubove u kojima igraju nasi igraci....

zemunski kej

pre 5 godina

Ovo da je Kazins hteo iz Sacramenta nije tacno,nadao se max ugovoru od 150 milionaq, I Divac i gazda kluba su ga zavlacili jer ga nisu videli kao vodju tima u narednim godinama, Divca su pljuvali da nije fer sto ga zavlaci ali pokazalo se da je u pravu, Naime Kazins jw dobar igrac ali lose naravi i nije dobar za atmosferu u timu,