Ponedeljak, 22.10.2018.

22:26

Vilander stao u odbranu Đokovića: Jedan je od najvećih ikada

Mats Vilander, nekadašnji najbolji teniser sveta, rekao je da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača koje je ikada gledao.

Izvor: PT

Vilander stao u odbranu Ðokoviæa: Jedan je od najveæih ikada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Dott

pre 5 godina

A kako je to Vilander pohvalio Novaka? Tako sto je rekao daje jedan od najboljih ikad? Pa to nije sporno, niko to ne spori. Granica gde se mozemo sporiti je ko moze biti da je najbolji svih vremena a ne jedan od najboljih svih vremena.
Ne mogu osporiti to da je Rodzer najtrofejniji, ali to ga ne cini najboljim za mene, jer Novak i Rodzer nemaju isti splet okolnosti i tezinu izazova i put do osvajanja trofeja, a ni tretman.
Ali i da ne uzimamo sve te stvari u obzir, Novak je tokom karijere imao dostignuca kojima Rodzer nije bio ni blizu, niko nikad nije tako dominantno drzao broj jedan, ma nema rasprave, Novak je najbolji teniser ikad vidjen na teniskim terenima, a da li ce biti i najtrofejniji, to je drugo pitanje, mozda i bude do kraja godine, ali to ga za mene opet nece ciniti najboljim, vec ono sta je radio na teniskim terenima i kako je drao Rodzera i Nadala.

milutin

pre 5 godina

Dokazao se Mats mnogo puta.
Pamtimo i kad je govorio loše stvari i kad je Nole šampionski igrao...Sve to nije bilo dovoljno: igra, korektnost..., Mats je šibao...
Zato mu ne mogu vjerovati.

mrgud

pre 5 godina

Botcine 92
Opsta mesta se prosipaju, nizu, zloupotrebljavaju, gomilaju, fabrikuju, glorifikuju, rasipaju, proizvode, pisu, prepisiju, plasiraju, i na jos hiljadu nacina sire i zamenjuju bilo kakvo dublje, kriticko misljenje, sve tezeci unifikaciji u plitkom i povrsnom, sto, ocigledno, uspeva.
Gnevni nik, nipodastavajuci ton bez argumenata, i prazna tvrdnja o blistavoj inteligenciji ( tenisku ne osporavam), ne brisu cinjenicu nedostatka obrazovanja.

realno

pre 5 godina

U protekle dvije godine vidjeli smo koju je opremu "Lakost" odredio Novaku i iskreno rečeno mnoge je razočarao ,jer je toliko ružna da ne vjerujem da je iko kupuje,tako da ne vjerujem da je kompanija Wilanderu iskeširala pare,što mnogi ovdje tvrde.Novak baš nema sreće sa sponzorima sportske opreme.Ovo mu je treći sponzor ,i ponovo ponavljam oprema je čak ružnija od onih koje je ranije nosio.Zanimljivo je da se "Uniklo"znatno više potrudio oko Federerove sportske opreme ,nego što je to radio kad je su sponzorisao Novaka .I ne samo sportske opreme ,nego i sportske odjeće koja je pun pogodak.Mislim da je Novakov menadžerski tim iskeširao lovu Wilanderu za ovakve izjave.Oko 50 % su objektivne ,ostala polovina je veliko pretjerivanje u koje vjerovatno ni sam Wilander ne vjeriuje u njih.

Danilo

pre 5 godina

Novak i jeste jedan od najboljih, ali nema dileme da je Federer sam na vrhu, najbolji ikad, Novak ili Rafa će mu se teško približiti, dok oni dođu do 19 Rodžer će verovatno osvojiti još.

botčine 92

pre 5 godina

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.
(mrgud, 23. oktobar 2018 09:37)
# Link komentara
Opšta mesta se ne prosipaju. Biće da tebi nedostaje to što zameraš drugom.
A da ima blistavu inteligenciju momak ima!

dakiliz

pre 5 godina

Nmg da vjerujem 100 kom.i sve isti iskopirani jedan od drugoga vezano za sponzora. A niko ne komentariše izjavu za Rafinu pauzu, šta je hteo da kaže čita li iko između redova. Pa i za Fedo vu pauzu dugogodišnjeg neosvajanja značajnijih turnira.

Kovalski

pre 5 godina

Kakvi sve likovi iz sveta tenisa daju sebi za pravo da komentarisu naseg asa,Vilander je sila za njih...Covek ima 7 GS titula i apsilutni je merosavan da komentarise zbivanja u danasnjem tenisu..e sad sto se nama nekad ne dopadaju njegovi stavovi,to je druga prica,sto ne znaci da on mrzi Novaka...

t67

pre 5 godina

To je profesionalni sport, tu oni dobijaju pare da zabavljaju narod. U amaterskom sportu se sportisti dokazuju ko je bolji, ako ne uleti koja kladionica. Da nije baš sve tako crno/bjelo ali ako sponzor nešto traži tako mora biti, a ostalo je nedefinisano. Primjer: Đole : Uniklo , Federer : Nike u to vreme Fredi je zlatan Đole onako, sad Federer: Uniklo , Đole: Lakost i promjenile se uloge. Žao mi je samo što nemamo Japanske TV programe kod njih je vjerovatno obrnuto.

mrgud

pre 5 godina

Bice bolje

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.

Dušan

pre 5 godina

Šta znači JEDAN OD najvećih?!Dokle više sa tim neodredjenim terminom?Može se biti jedan od 50 najvećih ili 1 od 5 najvećih a to je velika razlika!Ili najveći ili dosta s tim jedan od najvećih!I ja sam jedan od 500 miliona najvećih tenisera na svetu!

šetač

pre 5 godina

Čovek je realan, druga je stvar što je većina nas navijački ostrašćena. Uvek sam više voleo iskrenu kritiku nego tapšanje po ramenu. Nole se vratio i to je najvažnije. Sve je već osvojio, ostaje mu da bez pritiska dovrši posao. Tenis će biti užasno dosadan posle ove trojice koji su ispisali tenisku istoriju.

Evolucija

pre 5 godina

Mats Vilander je tipičan primer odrastanja po fazama. Faza negacije (dete), a sada faza afirmacije (čovek) i to zreo. Međutim, u prirodi je poznato da sve što sazri posle toga veoma brzo i istruli :=)

vf

pre 5 godina

Nije me briga sta misle sitne duse poput njega i Federera. Nije me zanimalo ni kada su ga kritikovali, ne zanima me ni sada kad su se opasuljili.

Milan

pre 5 godina

 Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.
(ATG, 22. oktobar 2018 23:30)


nikad nije bilo pljuvacine decko...Wilander samo komentarise tenis. strucnjak je za tenis....komentari su mu promenljivi jer i sami igraci igraju promenljivo....nema pljuvacine, nema

maconii

pre 5 godina

samo ga ti nemoj hvaliti molim te...djokovic je osvojio to sto je osvojio u eri nadala i federera i ima bolji medjusobni skor sa obojicom tako da zna se ko je najbolji

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

Шта ли се дешава са овим Виландером?
(Александар, 22. oktobar 2018 22:54)

Desava se to da ne prop'o, ne seca se vise ni sta je ranije izjavljivao.

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

A Vilander u Lacoste majici na slici.. Slucajno promenio ploču pri izjavama? Teško..
(No2e, 22. oktobar 2018 22:31)

Noleaux mu rekao da menja sponzora.

biće bolje

pre 5 godina

svi će oni biti sa po 20tak GS titula na kraju karijera. Novak ima snage za bar još dve uspešne sezone, među mlađima nema nikog ko bi ga ugrozio, što jeste dobro za Naleta ali ne i za tenis. Novak je zaslužio da bude najveći, teniser koji svojom inteligencijom pobeđuje saigrače, verovatno će i posle tenisa biti uticajan u nekim drugim vodama pošto ima puno potencijala da se bavi raznim profesijama.

ATG

pre 5 godina

Mats Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.

Cune

pre 5 godina

Nije samo Vilander "promenio ploču", svi su, manje ili više upadljivo. Mislim da je i Federeru konačno postalo jasno da Đoković nije samo "prolazna nepogoda". Dugo su iščekivali da Đoković padne, ali malo ko od njih je očekivao da će ovako trijumfalno da se vrati. Tu je slomio i najnevernije Tome.
Nedavno sam slušao Lindzi Devenport, recimo. Kao najostrašćenije navijače Novaka iz Srbije da slušam, kao najverniji obožavalac.

tomica chicago

pre 5 godina

Bas tako! Problem Stba u Srbiji je sto te stvari ne mogu da razumeju! Zivim u USA vec 20 godina i sve se vrti oko obostrane koristi! Imas par prijatelja, a sa prvim komsijom imas “obostranu korist”... Ali po meni to je bolje od laznog prijateljstva. Novak to zna i nikad nista nije rekao protiv doticnog.
Sve je lakše kada je isti sponzor,...
(we will rock you, 22. oktobar 2018 22:30)

DJ

pre 5 godina

Je l' sad shvatate da Vilander nije mrzeo Novaka nego je njegov stil takav. po tome, uvek nekog nagazi, svakog tenisera u neko vreme.
gledajte sta je rekao za Nadala u prvom pasusu. da je za Novaka to rekao, bilo bi streljanje... nego mi samo cujemo ono sto nas zanima.

seljo

pre 5 godina

Globalnoj propagandnoj mašineriji za uzimanje para trebaće uskoro nova ikona, pošto Feđa ide u penziju, a Nadal će sve više da kuburi sa povredama. Živi bili pa videli, biće to Novak! Tržište Azije je ogromno a on je tamo već popularan.

kimiko

pre 5 godina

Primetio sam i ja takodje da Vilander bolje prica o Novaku. Do sada je Rodja bio njegov apsolutni favorit, pa i Rafa donekle. A onda je Novak odigrao onaj dubl sa Rodjom i pogodio ga lopticom u straznjicu, pa se to reflektovalo i kod Mats-a tj. doslo mu iz straznjice u glavu :) Tako sam nesto zakljucio...

Pele

pre 5 godina

Na ovim pristorima je uvrezeno misljenje da Vilander ne voli Djokovica i da ga je stalno kritikovao. Slabi poznagaoci tenisa njegove objektivne komentare Djokoviceve igre su karakterisali kao mrznju prema njemu. SMESNO!

tihi don

pre 5 godina

Stao u odbranu? Novak je za nepunih 6 meseci osvojio 2 gs, 2 mastersa, prisao na 200 bodova od orvog mesta? Zasto bi iko morao da ga brani... Da ne pricam o njegovoj dosadasnjoj karijeri, nema smisla. A ovaj mats menja misljenje kako vetar dune, cas blati Noleta, cas ga dize u nebesa. Neka zadrzi svoje lazno postovanje za sebe i neka ostavi na miru coveka koji je za jednu sezonu(ne mislim na ovu) osvojio vise nego on za citavu karijeru

biće bolje

pre 5 godina

svi će oni biti sa po 20tak GS titula na kraju karijera. Novak ima snage za bar još dve uspešne sezone, među mlađima nema nikog ko bi ga ugrozio, što jeste dobro za Naleta ali ne i za tenis. Novak je zaslužio da bude najveći, teniser koji svojom inteligencijom pobeđuje saigrače, verovatno će i posle tenisa biti uticajan u nekim drugim vodama pošto ima puno potencijala da se bavi raznim profesijama.

ATG

pre 5 godina

Mats Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.

tihi don

pre 5 godina

Stao u odbranu? Novak je za nepunih 6 meseci osvojio 2 gs, 2 mastersa, prisao na 200 bodova od orvog mesta? Zasto bi iko morao da ga brani... Da ne pricam o njegovoj dosadasnjoj karijeri, nema smisla. A ovaj mats menja misljenje kako vetar dune, cas blati Noleta, cas ga dize u nebesa. Neka zadrzi svoje lazno postovanje za sebe i neka ostavi na miru coveka koji je za jednu sezonu(ne mislim na ovu) osvojio vise nego on za citavu karijeru

seljo

pre 5 godina

Globalnoj propagandnoj mašineriji za uzimanje para trebaće uskoro nova ikona, pošto Feđa ide u penziju, a Nadal će sve više da kuburi sa povredama. Živi bili pa videli, biće to Novak! Tržište Azije je ogromno a on je tamo već popularan.

Cune

pre 5 godina

Nije samo Vilander "promenio ploču", svi su, manje ili više upadljivo. Mislim da je i Federeru konačno postalo jasno da Đoković nije samo "prolazna nepogoda". Dugo su iščekivali da Đoković padne, ali malo ko od njih je očekivao da će ovako trijumfalno da se vrati. Tu je slomio i najnevernije Tome.
Nedavno sam slušao Lindzi Devenport, recimo. Kao najostrašćenije navijače Novaka iz Srbije da slušam, kao najverniji obožavalac.

kimiko

pre 5 godina

Primetio sam i ja takodje da Vilander bolje prica o Novaku. Do sada je Rodja bio njegov apsolutni favorit, pa i Rafa donekle. A onda je Novak odigrao onaj dubl sa Rodjom i pogodio ga lopticom u straznjicu, pa se to reflektovalo i kod Mats-a tj. doslo mu iz straznjice u glavu :) Tako sam nesto zakljucio...

tomica chicago

pre 5 godina

Bas tako! Problem Stba u Srbiji je sto te stvari ne mogu da razumeju! Zivim u USA vec 20 godina i sve se vrti oko obostrane koristi! Imas par prijatelja, a sa prvim komsijom imas “obostranu korist”... Ali po meni to je bolje od laznog prijateljstva. Novak to zna i nikad nista nije rekao protiv doticnog.
Sve je lakše kada je isti sponzor,...
(we will rock you, 22. oktobar 2018 22:30)

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

A Vilander u Lacoste majici na slici.. Slucajno promenio ploču pri izjavama? Teško..
(No2e, 22. oktobar 2018 22:31)

Noleaux mu rekao da menja sponzora.

DJ

pre 5 godina

Je l' sad shvatate da Vilander nije mrzeo Novaka nego je njegov stil takav. po tome, uvek nekog nagazi, svakog tenisera u neko vreme.
gledajte sta je rekao za Nadala u prvom pasusu. da je za Novaka to rekao, bilo bi streljanje... nego mi samo cujemo ono sto nas zanima.

šetač

pre 5 godina

Čovek je realan, druga je stvar što je većina nas navijački ostrašćena. Uvek sam više voleo iskrenu kritiku nego tapšanje po ramenu. Nole se vratio i to je najvažnije. Sve je već osvojio, ostaje mu da bez pritiska dovrši posao. Tenis će biti užasno dosadan posle ove trojice koji su ispisali tenisku istoriju.

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

Шта ли се дешава са овим Виландером?
(Александар, 22. oktobar 2018 22:54)

Desava se to da ne prop'o, ne seca se vise ni sta je ranije izjavljivao.

vf

pre 5 godina

Nije me briga sta misle sitne duse poput njega i Federera. Nije me zanimalo ni kada su ga kritikovali, ne zanima me ni sada kad su se opasuljili.

Pele

pre 5 godina

Na ovim pristorima je uvrezeno misljenje da Vilander ne voli Djokovica i da ga je stalno kritikovao. Slabi poznagaoci tenisa njegove objektivne komentare Djokoviceve igre su karakterisali kao mrznju prema njemu. SMESNO!

Kovalski

pre 5 godina

Kakvi sve likovi iz sveta tenisa daju sebi za pravo da komentarisu naseg asa,Vilander je sila za njih...Covek ima 7 GS titula i apsilutni je merosavan da komentarise zbivanja u danasnjem tenisu..e sad sto se nama nekad ne dopadaju njegovi stavovi,to je druga prica,sto ne znaci da on mrzi Novaka...

dakiliz

pre 5 godina

Nmg da vjerujem 100 kom.i sve isti iskopirani jedan od drugoga vezano za sponzora. A niko ne komentariše izjavu za Rafinu pauzu, šta je hteo da kaže čita li iko između redova. Pa i za Fedo vu pauzu dugogodišnjeg neosvajanja značajnijih turnira.

maconii

pre 5 godina

samo ga ti nemoj hvaliti molim te...djokovic je osvojio to sto je osvojio u eri nadala i federera i ima bolji medjusobni skor sa obojicom tako da zna se ko je najbolji

Evolucija

pre 5 godina

Mats Vilander je tipičan primer odrastanja po fazama. Faza negacije (dete), a sada faza afirmacije (čovek) i to zreo. Međutim, u prirodi je poznato da sve što sazri posle toga veoma brzo i istruli :=)

Milan

pre 5 godina

 Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.
(ATG, 22. oktobar 2018 23:30)


nikad nije bilo pljuvacine decko...Wilander samo komentarise tenis. strucnjak je za tenis....komentari su mu promenljivi jer i sami igraci igraju promenljivo....nema pljuvacine, nema

Dott

pre 5 godina

A kako je to Vilander pohvalio Novaka? Tako sto je rekao daje jedan od najboljih ikad? Pa to nije sporno, niko to ne spori. Granica gde se mozemo sporiti je ko moze biti da je najbolji svih vremena a ne jedan od najboljih svih vremena.
Ne mogu osporiti to da je Rodzer najtrofejniji, ali to ga ne cini najboljim za mene, jer Novak i Rodzer nemaju isti splet okolnosti i tezinu izazova i put do osvajanja trofeja, a ni tretman.
Ali i da ne uzimamo sve te stvari u obzir, Novak je tokom karijere imao dostignuca kojima Rodzer nije bio ni blizu, niko nikad nije tako dominantno drzao broj jedan, ma nema rasprave, Novak je najbolji teniser ikad vidjen na teniskim terenima, a da li ce biti i najtrofejniji, to je drugo pitanje, mozda i bude do kraja godine, ali to ga za mene opet nece ciniti najboljim, vec ono sta je radio na teniskim terenima i kako je drao Rodzera i Nadala.

botčine 92

pre 5 godina

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.
(mrgud, 23. oktobar 2018 09:37)
# Link komentara
Opšta mesta se ne prosipaju. Biće da tebi nedostaje to što zameraš drugom.
A da ima blistavu inteligenciju momak ima!

Dušan

pre 5 godina

Šta znači JEDAN OD najvećih?!Dokle više sa tim neodredjenim terminom?Može se biti jedan od 50 najvećih ili 1 od 5 najvećih a to je velika razlika!Ili najveći ili dosta s tim jedan od najvećih!I ja sam jedan od 500 miliona najvećih tenisera na svetu!

t67

pre 5 godina

To je profesionalni sport, tu oni dobijaju pare da zabavljaju narod. U amaterskom sportu se sportisti dokazuju ko je bolji, ako ne uleti koja kladionica. Da nije baš sve tako crno/bjelo ali ako sponzor nešto traži tako mora biti, a ostalo je nedefinisano. Primjer: Đole : Uniklo , Federer : Nike u to vreme Fredi je zlatan Đole onako, sad Federer: Uniklo , Đole: Lakost i promjenile se uloge. Žao mi je samo što nemamo Japanske TV programe kod njih je vjerovatno obrnuto.

mrgud

pre 5 godina

Bice bolje

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.

milutin

pre 5 godina

Dokazao se Mats mnogo puta.
Pamtimo i kad je govorio loše stvari i kad je Nole šampionski igrao...Sve to nije bilo dovoljno: igra, korektnost..., Mats je šibao...
Zato mu ne mogu vjerovati.

realno

pre 5 godina

U protekle dvije godine vidjeli smo koju je opremu "Lakost" odredio Novaku i iskreno rečeno mnoge je razočarao ,jer je toliko ružna da ne vjerujem da je iko kupuje,tako da ne vjerujem da je kompanija Wilanderu iskeširala pare,što mnogi ovdje tvrde.Novak baš nema sreće sa sponzorima sportske opreme.Ovo mu je treći sponzor ,i ponovo ponavljam oprema je čak ružnija od onih koje je ranije nosio.Zanimljivo je da se "Uniklo"znatno više potrudio oko Federerove sportske opreme ,nego što je to radio kad je su sponzorisao Novaka .I ne samo sportske opreme ,nego i sportske odjeće koja je pun pogodak.Mislim da je Novakov menadžerski tim iskeširao lovu Wilanderu za ovakve izjave.Oko 50 % su objektivne ,ostala polovina je veliko pretjerivanje u koje vjerovatno ni sam Wilander ne vjeriuje u njih.

Danilo

pre 5 godina

Novak i jeste jedan od najboljih, ali nema dileme da je Federer sam na vrhu, najbolji ikad, Novak ili Rafa će mu se teško približiti, dok oni dođu do 19 Rodžer će verovatno osvojiti još.

mrgud

pre 5 godina

Botcine 92
Opsta mesta se prosipaju, nizu, zloupotrebljavaju, gomilaju, fabrikuju, glorifikuju, rasipaju, proizvode, pisu, prepisiju, plasiraju, i na jos hiljadu nacina sire i zamenjuju bilo kakvo dublje, kriticko misljenje, sve tezeci unifikaciji u plitkom i povrsnom, sto, ocigledno, uspeva.
Gnevni nik, nipodastavajuci ton bez argumenata, i prazna tvrdnja o blistavoj inteligenciji ( tenisku ne osporavam), ne brisu cinjenicu nedostatka obrazovanja.

Pele

pre 5 godina

Na ovim pristorima je uvrezeno misljenje da Vilander ne voli Djokovica i da ga je stalno kritikovao. Slabi poznagaoci tenisa njegove objektivne komentare Djokoviceve igre su karakterisali kao mrznju prema njemu. SMESNO!

Danilo

pre 5 godina

Novak i jeste jedan od najboljih, ali nema dileme da je Federer sam na vrhu, najbolji ikad, Novak ili Rafa će mu se teško približiti, dok oni dođu do 19 Rodžer će verovatno osvojiti još.

DJ

pre 5 godina

Je l' sad shvatate da Vilander nije mrzeo Novaka nego je njegov stil takav. po tome, uvek nekog nagazi, svakog tenisera u neko vreme.
gledajte sta je rekao za Nadala u prvom pasusu. da je za Novaka to rekao, bilo bi streljanje... nego mi samo cujemo ono sto nas zanima.

Milan

pre 5 godina

 Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.
(ATG, 22. oktobar 2018 23:30)


nikad nije bilo pljuvacine decko...Wilander samo komentarise tenis. strucnjak je za tenis....komentari su mu promenljivi jer i sami igraci igraju promenljivo....nema pljuvacine, nema

biće bolje

pre 5 godina

svi će oni biti sa po 20tak GS titula na kraju karijera. Novak ima snage za bar još dve uspešne sezone, među mlađima nema nikog ko bi ga ugrozio, što jeste dobro za Naleta ali ne i za tenis. Novak je zaslužio da bude najveći, teniser koji svojom inteligencijom pobeđuje saigrače, verovatno će i posle tenisa biti uticajan u nekim drugim vodama pošto ima puno potencijala da se bavi raznim profesijama.

mrgud

pre 5 godina

Bice bolje

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.

realno

pre 5 godina

U protekle dvije godine vidjeli smo koju je opremu "Lakost" odredio Novaku i iskreno rečeno mnoge je razočarao ,jer je toliko ružna da ne vjerujem da je iko kupuje,tako da ne vjerujem da je kompanija Wilanderu iskeširala pare,što mnogi ovdje tvrde.Novak baš nema sreće sa sponzorima sportske opreme.Ovo mu je treći sponzor ,i ponovo ponavljam oprema je čak ružnija od onih koje je ranije nosio.Zanimljivo je da se "Uniklo"znatno više potrudio oko Federerove sportske opreme ,nego što je to radio kad je su sponzorisao Novaka .I ne samo sportske opreme ,nego i sportske odjeće koja je pun pogodak.Mislim da je Novakov menadžerski tim iskeširao lovu Wilanderu za ovakve izjave.Oko 50 % su objektivne ,ostala polovina je veliko pretjerivanje u koje vjerovatno ni sam Wilander ne vjeriuje u njih.

ATG

pre 5 godina

Mats Lacosta :). Dok ne promeni sponzora bice njegov navijac, a onda posle opet pljuvacina. Da covek ne poveruje. Pa ja bih promenio majicu i za manje para da je nosim, ali ne mogu tako da promenim misljenje.

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

Шта ли се дешава са овим Виландером?
(Александар, 22. oktobar 2018 22:54)

Desava se to da ne prop'o, ne seca se vise ni sta je ranije izjavljivao.

Dousnik iz Pariza

pre 5 godina

A Vilander u Lacoste majici na slici.. Slucajno promenio ploču pri izjavama? Teško..
(No2e, 22. oktobar 2018 22:31)

Noleaux mu rekao da menja sponzora.

Evolucija

pre 5 godina

Mats Vilander je tipičan primer odrastanja po fazama. Faza negacije (dete), a sada faza afirmacije (čovek) i to zreo. Međutim, u prirodi je poznato da sve što sazri posle toga veoma brzo i istruli :=)

tihi don

pre 5 godina

Stao u odbranu? Novak je za nepunih 6 meseci osvojio 2 gs, 2 mastersa, prisao na 200 bodova od orvog mesta? Zasto bi iko morao da ga brani... Da ne pricam o njegovoj dosadasnjoj karijeri, nema smisla. A ovaj mats menja misljenje kako vetar dune, cas blati Noleta, cas ga dize u nebesa. Neka zadrzi svoje lazno postovanje za sebe i neka ostavi na miru coveka koji je za jednu sezonu(ne mislim na ovu) osvojio vise nego on za citavu karijeru

Dušan

pre 5 godina

Šta znači JEDAN OD najvećih?!Dokle više sa tim neodredjenim terminom?Može se biti jedan od 50 najvećih ili 1 od 5 najvećih a to je velika razlika!Ili najveći ili dosta s tim jedan od najvećih!I ja sam jedan od 500 miliona najvećih tenisera na svetu!

kimiko

pre 5 godina

Primetio sam i ja takodje da Vilander bolje prica o Novaku. Do sada je Rodja bio njegov apsolutni favorit, pa i Rafa donekle. A onda je Novak odigrao onaj dubl sa Rodjom i pogodio ga lopticom u straznjicu, pa se to reflektovalo i kod Mats-a tj. doslo mu iz straznjice u glavu :) Tako sam nesto zakljucio...

mrgud

pre 5 godina

Botcine 92
Opsta mesta se prosipaju, nizu, zloupotrebljavaju, gomilaju, fabrikuju, glorifikuju, rasipaju, proizvode, pisu, prepisiju, plasiraju, i na jos hiljadu nacina sire i zamenjuju bilo kakvo dublje, kriticko misljenje, sve tezeci unifikaciji u plitkom i povrsnom, sto, ocigledno, uspeva.
Gnevni nik, nipodastavajuci ton bez argumenata, i prazna tvrdnja o blistavoj inteligenciji ( tenisku ne osporavam), ne brisu cinjenicu nedostatka obrazovanja.

Cune

pre 5 godina

Nije samo Vilander "promenio ploču", svi su, manje ili više upadljivo. Mislim da je i Federeru konačno postalo jasno da Đoković nije samo "prolazna nepogoda". Dugo su iščekivali da Đoković padne, ali malo ko od njih je očekivao da će ovako trijumfalno da se vrati. Tu je slomio i najnevernije Tome.
Nedavno sam slušao Lindzi Devenport, recimo. Kao najostrašćenije navijače Novaka iz Srbije da slušam, kao najverniji obožavalac.

tomica chicago

pre 5 godina

Bas tako! Problem Stba u Srbiji je sto te stvari ne mogu da razumeju! Zivim u USA vec 20 godina i sve se vrti oko obostrane koristi! Imas par prijatelja, a sa prvim komsijom imas “obostranu korist”... Ali po meni to je bolje od laznog prijateljstva. Novak to zna i nikad nista nije rekao protiv doticnog.
Sve je lakše kada je isti sponzor,...
(we will rock you, 22. oktobar 2018 22:30)

vf

pre 5 godina

Nije me briga sta misle sitne duse poput njega i Federera. Nije me zanimalo ni kada su ga kritikovali, ne zanima me ni sada kad su se opasuljili.

Kovalski

pre 5 godina

Kakvi sve likovi iz sveta tenisa daju sebi za pravo da komentarisu naseg asa,Vilander je sila za njih...Covek ima 7 GS titula i apsilutni je merosavan da komentarise zbivanja u danasnjem tenisu..e sad sto se nama nekad ne dopadaju njegovi stavovi,to je druga prica,sto ne znaci da on mrzi Novaka...

botčine 92

pre 5 godina

Osim "puno potencijala da se bavi raznim profesijama", potrebno je i nesto sto se zove obrazovanje, a sto momak nema. I dokaz superiorne inteligencije nikako nije beskrajno prosipanje opstih mesta o svemu i svacemu.
(mrgud, 23. oktobar 2018 09:37)
# Link komentara
Opšta mesta se ne prosipaju. Biće da tebi nedostaje to što zameraš drugom.
A da ima blistavu inteligenciju momak ima!

seljo

pre 5 godina

Globalnoj propagandnoj mašineriji za uzimanje para trebaće uskoro nova ikona, pošto Feđa ide u penziju, a Nadal će sve više da kuburi sa povredama. Živi bili pa videli, biće to Novak! Tržište Azije je ogromno a on je tamo već popularan.

šetač

pre 5 godina

Čovek je realan, druga je stvar što je većina nas navijački ostrašćena. Uvek sam više voleo iskrenu kritiku nego tapšanje po ramenu. Nole se vratio i to je najvažnije. Sve je već osvojio, ostaje mu da bez pritiska dovrši posao. Tenis će biti užasno dosadan posle ove trojice koji su ispisali tenisku istoriju.

maconii

pre 5 godina

samo ga ti nemoj hvaliti molim te...djokovic je osvojio to sto je osvojio u eri nadala i federera i ima bolji medjusobni skor sa obojicom tako da zna se ko je najbolji

dakiliz

pre 5 godina

Nmg da vjerujem 100 kom.i sve isti iskopirani jedan od drugoga vezano za sponzora. A niko ne komentariše izjavu za Rafinu pauzu, šta je hteo da kaže čita li iko između redova. Pa i za Fedo vu pauzu dugogodišnjeg neosvajanja značajnijih turnira.

t67

pre 5 godina

To je profesionalni sport, tu oni dobijaju pare da zabavljaju narod. U amaterskom sportu se sportisti dokazuju ko je bolji, ako ne uleti koja kladionica. Da nije baš sve tako crno/bjelo ali ako sponzor nešto traži tako mora biti, a ostalo je nedefinisano. Primjer: Đole : Uniklo , Federer : Nike u to vreme Fredi je zlatan Đole onako, sad Federer: Uniklo , Đole: Lakost i promjenile se uloge. Žao mi je samo što nemamo Japanske TV programe kod njih je vjerovatno obrnuto.

milutin

pre 5 godina

Dokazao se Mats mnogo puta.
Pamtimo i kad je govorio loše stvari i kad je Nole šampionski igrao...Sve to nije bilo dovoljno: igra, korektnost..., Mats je šibao...
Zato mu ne mogu vjerovati.

Dott

pre 5 godina

A kako je to Vilander pohvalio Novaka? Tako sto je rekao daje jedan od najboljih ikad? Pa to nije sporno, niko to ne spori. Granica gde se mozemo sporiti je ko moze biti da je najbolji svih vremena a ne jedan od najboljih svih vremena.
Ne mogu osporiti to da je Rodzer najtrofejniji, ali to ga ne cini najboljim za mene, jer Novak i Rodzer nemaju isti splet okolnosti i tezinu izazova i put do osvajanja trofeja, a ni tretman.
Ali i da ne uzimamo sve te stvari u obzir, Novak je tokom karijere imao dostignuca kojima Rodzer nije bio ni blizu, niko nikad nije tako dominantno drzao broj jedan, ma nema rasprave, Novak je najbolji teniser ikad vidjen na teniskim terenima, a da li ce biti i najtrofejniji, to je drugo pitanje, mozda i bude do kraja godine, ali to ga za mene opet nece ciniti najboljim, vec ono sta je radio na teniskim terenima i kako je drao Rodzera i Nadala.