Subota, 20.10.2018.

09:05

Tijana i Egonu "jedan na jedan" – devojke, vreme je za zlato

Izvor: B92

Tijana i Egonu "jedan na jedan" – devojke, vreme je za zlato IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

zlato!

pre 5 godina

Tijana Bošković je sa Kineskinjom Žu Ting najbolja svetska odbojkašica današnjice, s tim što je Kineskinju posle neverovatne tri sezone sa svim mogućim titulama u reprezentativnoj i klupskoj konkurenciji na ovom turniru konačno malo stigao zamor materijala, pa nije čak bila ni u TOP3, jer su u odnosu na nju koja je primač servisa, a napada bolje od takoreći svih korektora, u boljoj formi na ovom prvenstvu bile tri korektora ostalih reprezentacija koje su uz Kinu takođe stigle do polufinala, naša Tijana, Holanđanka Sloetjes, i Italijanka Egonu, koja je slično našoj Tijani i Kineskinji Ting već sa 17 godina skrenula pažnju na sebe, a evo sa 19 već je postala sveetska superzvezda na ovome prvenstvu.

Osim pozicije korektora, Srbija ima i najbolju blok liniju na svetu predvođenu Milenom Rašić. Ona nikada nije najbolja na svetu po broju blokova, ali ima najefektivniji prvi tempo na svetu, pa je osim u odbrani jednako korisna i u napadu (nešto kao Ramos u Real Madridu) pa zato i igra sa Žu Ting i Sloetjes u čuvenom turskom Vakifbanku, koji je zadnjih godina u klupskoj ženskoj odbojci ono što je Real u fudbalu. Njoj na bloku asistiraju Stevanović i Veljković koje bi u skoro svim drugim reprezentacijama bile glavni blokeri.

Prejaki smo i na mestu tehničara predvođeni čuvenom Majom Ognjenović, libero nam je jedan od boljih na svetu, a tu je naravno i Brankica Mihajlović, pogotovo što koristimo samo njenu najbolju, napadačku stranu, u čemu je svetski TOP3 među primačima servisa.

noca

pre 5 godina

Rts nema prenos zbog toga sto mora da plati sve one silne voditeljke pocevsi od jutarnjeg programa pa vesti pa slagalica pa vreme da mozda ne itd itd a to je vise voditeljki od jednog odbojkaskog tima

USTA PUNA ZEMLJE

pre 5 godina

Građani Srbije, pozivam Vas da prestanete da plaćate tv pretplatu Javnom servisu. Da li Vam treba razlog? Reprezentacija Srbije igra meč za titulu svetskog šampiona, a Vi ćete o tome jesu li devojke uspele ili ne, čitati na portalima, gledati nećete. Bojkot!

,

pre 5 godina

Zašto RTS ne može da otkupi pravo na prenos finala svetskog prvenstva u kom igra Srbija???
(ljubitelj sudjenja, 20. oktobar 2018 11:15)
Zato što nema para. Naše pare koje dajemo RTS-u, RTS daje L. Ristovskom, Radošu Bajiću i njegovom klanu, i ostalim parazitima. Gotovo da nemam šta ni da gledam na toj televiziji, pa ću gledati da nekako izbrišem te RTS kanale i da prestanem plaćati pretplatu.

Saruman

pre 5 godina

@mr: Ako postoji odbojkaški stručnjak koji zna da "čita" protivnika, to je Dženi Lang Ping, tako da ti je izjava, najblaže rečeno, pogrešna u osnovi. Kineskinje su juče izgubile utakmicu jer, jednostavno imale "jedan od onih dana". U ženskom sportu te situacije su češće nego u muškom, ponekad, prosto, ne ide šta god da se želi, uprkos saverima trenera za koje sam siguran da su bili na mestu.
No, ostavimo Kineskinje po strani, naše devojke igraju finale koje su i priželjkivale, imaju i kvalitet i znanje i dovoljno iskustva. Sve to bi trebalo da bude dovoljno da se popnu tamo gde im je i mesto, na krov sveta, a onda da tu i ostanu narednih nekoliko godina. Ova zemlja je "rasadnik" odbojkašica, imamo veliku bazu i sjajne trenere koji rade sa najmlađim kategorijama, titula danas bi dokazala da smo postali i zemlja odbojke (osim košarke i vaterpola). Voleo bih da popodne slavimo na ulicama novi istorijski uspeh našeg sporta.

popbane

pre 5 godina

Idemo cure samo hrabro. Srpsko jedinstvo danas pobjedjuje. Srbija, Srpska i svi Srbi svijeta su uz vas. I naravno kvalitet će doći do izražaja!!!

dd

pre 5 godina

srbija ima bolji tim od italije...ja mislim da je kina najkvalitetnija reprezentacija na svetu a posle njih je srbija.

kineskinje nikako ne leze nasoj reprezentaciji i imamo veliku srecu sto igramo sa italijom...jer protiv kine bi najverovatnije izgubili,a protiv italije ce biti laganih 3:0 ili 3:1

Sportista

pre 5 godina

Mihajlovic je bolja od Boskovic po svim parametrima, pogledajte statistiku. Kako brzo podlezete pisanju novinara koji mozda po zadatku velica Boskovic. Inace, od nje su bolje jos najmanje 4 odbojkasice.

roger19

pre 5 godina

vidim da se danima proziva Busa zbog prijema pa cu napisati zasto je u vecini slucaja tako.kod Bjanke je napravljen propust kod ucenja tehnike prijema odnosno rad nogu prilikom pripreme za prijem.stecene navike se izuzetno tesko ispravljaju na tom nivou i treneri ne gube vremena na to.u njenu odbranu jos da kazem da nije ona kriva kao i to da se mora uzeti u obzir da 80% protivnickog servisa ide ka njoj sto dovodi do nervoze i pada koncentracije.pozdrav....

gandolf

pre 5 godina

Nadam se da su Paola i ostale talijanke malo umorne od 5 setova i trilera sa Kinom. Imale su i manje odmora od nasih. Idemoo zene do pobedeee!

Slobomir

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE! Hvala RTS-u, što mi je omogućila da gledam naše odbojkašice i mnogo toga drugog! I onih 150 dinara vam je mnogo!

Gaz

pre 5 godina

Rasisticka zemlja ili Italija, pitanje je sad! Jao izvinite, nije rasisticka, one komentare od juce su pisale komsije... 
(Jumko, 20. oktobar 2018 09:12) 

Hahahha to je taj nebeski narod. Kad vide crnca na ulici, pljunu, pa se vrate tri koraka unazad.
(NbgDeki, 20. oktobar 2018 09:31)
Kad sam pišeš i sam sebi odgovaraš na komentar.

Iraklis

pre 5 godina

Maa uopste se ne treba opteretiti bilo kim... Imamo najbolji blok i najbolju odbranu na svetu, zaustavile bi i Miljkovica.
A u napadu, Bogu hvala, imamo vise opcija.
Sve osim zlata je razocaravajuce, Terzic i cure moraju da naprave taj iskorak. Ovo je najbolja ekipa i igra u zadnjih nekoliko godina, tako da se mora krunisati zlatom.
Napred cure!

vidim sve

pre 5 godina

Svidja mi se poslednja recenica u tekstu, jeste ponos, ali zlato je zlato. To nije moja zelja, vec realnost. Drugi na Olimpijadi, prvi u Evropi, tu smo, prisutni smo uvek. Nikako ne bih voleo da nam igra zavisi od Tijane, ali bih voleo da igra Italije zavisi samo od Egonu. Pobedili smo ih vec na ovom SP, sto ne bi opet. Puno puta smo, bas mi, dokazali da mozemo da pobedimo jednu ekipu dva puta na jednom takmicenju.
Mislim da smo bolja ekipa i da ce to odluciti. I nek' znaju svi da uvek pobedjuje bolji. Devojke imate punu podrsku nacije, samo hrabro, odlucno i opusteno...

ccc

pre 5 godina

Mislim da je Buša bila odlična. Veliki pritisak ja bio na njoj, a ona je ostala stabilna do kraja. Dobro primala servis, lepo i servirala, hvatala u polju, štitila blok... Svako mora nekad da pogreši. I Tijana je napravila nekoliko auta...

Otac MaKariJe

pre 5 godina

Svaka cast devojke.
Bilo bi beskrajno lepo da uzmete zlato ali i ovo do sada je nevidjen rezultat. U 20 dana igras 13 utakmica a od toga polovinu sa samim vrhom svetske odbojke. Pobedile su Brazil, Japan, Italiju i Holandiju - sve reprezentacije koje su pretendenti za medalje.
Srecno danas pa sta bude.
P.s. I onda uporedimo SP u vaterpolu gde prve 3 utakmice u grupi igramo sa neplivacima, pa posto smo prvi slobodni u 1/8 finala, u 1/4 finala igramo sa neugodnim Holandjanima 20 razlike, u polufinalu protiv CG ili CRO pa kud puklo. ..i finale sa Madjarima.
Samo poredim nebo i zemlju i koliki je uspeh devojaka.

marko

pre 5 godina

Ja sam pola italijanac i pola sumadinac.
navijam Srbiju ali ovaj put Italija igra vrlo dobro. biće super match
Neka pobedi najbolji!

mr

pre 5 godina

to sto su kineskinje izgubile ide na dusu njihovom treneru koji slabo cita napad .Blok u takvoj distribuciji mora biti na Egonu i kad popije tri cetiri bloka ona se gasi i utakmicu dobijas.Daleko raznovrsnija je u distribuciji Maja po meni prvi tehnicar prvenstva jedina slaba tacka je Busa i tu Terzic mora uraditi nesto devojka u prijemu je zategnuta mora biti opustena plesati po terenu ako hoce dobar prijem .To je moj savet ostale su vrhunske i nek samo budu takve dobicemo ih

Do poslednje devojke!

pre 5 godina

Ako šest igračica ne može pročitati i zaustaviti jednu, onda Italija neka osvoji sva takmičenja do kraja reprezentativne karijere mlade Egonu. Ipak, timski je sport koji igraju ljudska bića, nestalna i nesavršena, pa tako i Srbija ima kakvu-takvu šansu da napravi podvig. Prednost dajem Italiji, u procentima nešto tipa 67-33.

Štirlic

pre 5 godina

Po mom skromnom mišljenju nije ovo samo duel Bošković - Egonu. Ipak se i ostale igračice obe ekipe pitaju za konačan ishod. Po tome ako pretpostavimo da su ove dve slične po kvalitetu i da će imati sličan učinak, prevagu će doneti ostale igračice. Mislim da tu Srbija ima prevagu, pre svega raznovrsniji napad. Sa dobrim prijemom Buše i blokom Milene Rašić, Stefane Veljković i ostalih, mislim da pobeda Srbije ne dolazi u pitanje.

Marko

pre 5 godina

Znaci ovako mislim da je bolja igracica Boskovic, a sada cu malo obrazloziti. Levak je i kao takva je teza za blokiranje. Snaga udarca je na Italijankinoj strani, ali kada Tica udara ni to nije nimalo naivno. Ono po cemu je po meni kljucna razlika jeste igra u polju iako korektori slabo igraju u polju Tijana cesto ima nestvarne odbrane i dobra je u bloku. Pobedu nasem timu ce doneti kolektiv jer imamo i Brankicu i Rasic, kljuc ce biti u prijemu. Maja sasvim solidno krpi slabiji primer. Jos nesto mislim da je Silvija nepravedno zapostavljena jer zaista igra sjajno. Kolektiv je jak, ali naravno mnogo zavisi od Tice....

roger19

pre 5 godina

ne mogu da razumem ljude koji u danasnje vreme traze live stream na forumima.ukucajte utakmicu,dodajte live stream i gotovo.za nesnalazljive evo jednog-jokerstream.net.imate sve sportove

pc,Niš

pre 5 godina

Samo hrabro i smireno devojke!Dodirnule ste nebo i niko vam neće zameriti ako ne stignete do zvezda. I vi ste nas ponos,srećno! Vaš trener neka ignoriše zlonamerne i neka vas i dalje vodi u pobede.

mr

pre 5 godina

to sto su kineskinje izgubile ide na dusu njihovom treneru koji slabo cita napad .Blok u takvoj distribuciji mora biti na Egonu i kad popije tri cetiri bloka ona se gasi i utakmicu dobijas.Daleko raznovrsnija je u distribuciji Maja po meni prvi tehnicar prvenstva jedina slaba tacka je Busa i tu Terzic mora uraditi nesto devojka u prijemu je zategnuta mora biti opustena plesati po terenu ako hoce dobar prijem .To je moj savet ostale su vrhunske i nek samo budu takve dobicemo ih

pc,Niš

pre 5 godina

Samo hrabro i smireno devojke!Dodirnule ste nebo i niko vam neće zameriti ako ne stignete do zvezda. I vi ste nas ponos,srećno! Vaš trener neka ignoriše zlonamerne i neka vas i dalje vodi u pobede.

Otac MaKariJe

pre 5 godina

Svaka cast devojke.
Bilo bi beskrajno lepo da uzmete zlato ali i ovo do sada je nevidjen rezultat. U 20 dana igras 13 utakmica a od toga polovinu sa samim vrhom svetske odbojke. Pobedile su Brazil, Japan, Italiju i Holandiju - sve reprezentacije koje su pretendenti za medalje.
Srecno danas pa sta bude.
P.s. I onda uporedimo SP u vaterpolu gde prve 3 utakmice u grupi igramo sa neplivacima, pa posto smo prvi slobodni u 1/8 finala, u 1/4 finala igramo sa neugodnim Holandjanima 20 razlike, u polufinalu protiv CG ili CRO pa kud puklo. ..i finale sa Madjarima.
Samo poredim nebo i zemlju i koliki je uspeh devojaka.

Gaz

pre 5 godina

Rasisticka zemlja ili Italija, pitanje je sad! Jao izvinite, nije rasisticka, one komentare od juce su pisale komsije... 
(Jumko, 20. oktobar 2018 09:12) 

Hahahha to je taj nebeski narod. Kad vide crnca na ulici, pljunu, pa se vrate tri koraka unazad.
(NbgDeki, 20. oktobar 2018 09:31)
Kad sam pišeš i sam sebi odgovaraš na komentar.

Slobomir

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE! Hvala RTS-u, što mi je omogućila da gledam naše odbojkašice i mnogo toga drugog! I onih 150 dinara vam je mnogo!

Marko

pre 5 godina

Znaci ovako mislim da je bolja igracica Boskovic, a sada cu malo obrazloziti. Levak je i kao takva je teza za blokiranje. Snaga udarca je na Italijankinoj strani, ali kada Tica udara ni to nije nimalo naivno. Ono po cemu je po meni kljucna razlika jeste igra u polju iako korektori slabo igraju u polju Tijana cesto ima nestvarne odbrane i dobra je u bloku. Pobedu nasem timu ce doneti kolektiv jer imamo i Brankicu i Rasic, kljuc ce biti u prijemu. Maja sasvim solidno krpi slabiji primer. Jos nesto mislim da je Silvija nepravedno zapostavljena jer zaista igra sjajno. Kolektiv je jak, ali naravno mnogo zavisi od Tice....

marko

pre 5 godina

Ja sam pola italijanac i pola sumadinac.
navijam Srbiju ali ovaj put Italija igra vrlo dobro. biće super match
Neka pobedi najbolji!

gandolf

pre 5 godina

Nadam se da su Paola i ostale talijanke malo umorne od 5 setova i trilera sa Kinom. Imale su i manje odmora od nasih. Idemoo zene do pobedeee!

vidim sve

pre 5 godina

Svidja mi se poslednja recenica u tekstu, jeste ponos, ali zlato je zlato. To nije moja zelja, vec realnost. Drugi na Olimpijadi, prvi u Evropi, tu smo, prisutni smo uvek. Nikako ne bih voleo da nam igra zavisi od Tijane, ali bih voleo da igra Italije zavisi samo od Egonu. Pobedili smo ih vec na ovom SP, sto ne bi opet. Puno puta smo, bas mi, dokazali da mozemo da pobedimo jednu ekipu dva puta na jednom takmicenju.
Mislim da smo bolja ekipa i da ce to odluciti. I nek' znaju svi da uvek pobedjuje bolji. Devojke imate punu podrsku nacije, samo hrabro, odlucno i opusteno...

Iraklis

pre 5 godina

Maa uopste se ne treba opteretiti bilo kim... Imamo najbolji blok i najbolju odbranu na svetu, zaustavile bi i Miljkovica.
A u napadu, Bogu hvala, imamo vise opcija.
Sve osim zlata je razocaravajuce, Terzic i cure moraju da naprave taj iskorak. Ovo je najbolja ekipa i igra u zadnjih nekoliko godina, tako da se mora krunisati zlatom.
Napred cure!

ccc

pre 5 godina

Mislim da je Buša bila odlična. Veliki pritisak ja bio na njoj, a ona je ostala stabilna do kraja. Dobro primala servis, lepo i servirala, hvatala u polju, štitila blok... Svako mora nekad da pogreši. I Tijana je napravila nekoliko auta...

Štirlic

pre 5 godina

Po mom skromnom mišljenju nije ovo samo duel Bošković - Egonu. Ipak se i ostale igračice obe ekipe pitaju za konačan ishod. Po tome ako pretpostavimo da su ove dve slične po kvalitetu i da će imati sličan učinak, prevagu će doneti ostale igračice. Mislim da tu Srbija ima prevagu, pre svega raznovrsniji napad. Sa dobrim prijemom Buše i blokom Milene Rašić, Stefane Veljković i ostalih, mislim da pobeda Srbije ne dolazi u pitanje.

,

pre 5 godina

Zašto RTS ne može da otkupi pravo na prenos finala svetskog prvenstva u kom igra Srbija???
(ljubitelj sudjenja, 20. oktobar 2018 11:15)
Zato što nema para. Naše pare koje dajemo RTS-u, RTS daje L. Ristovskom, Radošu Bajiću i njegovom klanu, i ostalim parazitima. Gotovo da nemam šta ni da gledam na toj televiziji, pa ću gledati da nekako izbrišem te RTS kanale i da prestanem plaćati pretplatu.

roger19

pre 5 godina

vidim da se danima proziva Busa zbog prijema pa cu napisati zasto je u vecini slucaja tako.kod Bjanke je napravljen propust kod ucenja tehnike prijema odnosno rad nogu prilikom pripreme za prijem.stecene navike se izuzetno tesko ispravljaju na tom nivou i treneri ne gube vremena na to.u njenu odbranu jos da kazem da nije ona kriva kao i to da se mora uzeti u obzir da 80% protivnickog servisa ide ka njoj sto dovodi do nervoze i pada koncentracije.pozdrav....

roger19

pre 5 godina

ne mogu da razumem ljude koji u danasnje vreme traze live stream na forumima.ukucajte utakmicu,dodajte live stream i gotovo.za nesnalazljive evo jednog-jokerstream.net.imate sve sportove

popbane

pre 5 godina

Idemo cure samo hrabro. Srpsko jedinstvo danas pobjedjuje. Srbija, Srpska i svi Srbi svijeta su uz vas. I naravno kvalitet će doći do izražaja!!!

USTA PUNA ZEMLJE

pre 5 godina

Građani Srbije, pozivam Vas da prestanete da plaćate tv pretplatu Javnom servisu. Da li Vam treba razlog? Reprezentacija Srbije igra meč za titulu svetskog šampiona, a Vi ćete o tome jesu li devojke uspele ili ne, čitati na portalima, gledati nećete. Bojkot!

noca

pre 5 godina

Rts nema prenos zbog toga sto mora da plati sve one silne voditeljke pocevsi od jutarnjeg programa pa vesti pa slagalica pa vreme da mozda ne itd itd a to je vise voditeljki od jednog odbojkaskog tima

Saruman

pre 5 godina

@mr: Ako postoji odbojkaški stručnjak koji zna da "čita" protivnika, to je Dženi Lang Ping, tako da ti je izjava, najblaže rečeno, pogrešna u osnovi. Kineskinje su juče izgubile utakmicu jer, jednostavno imale "jedan od onih dana". U ženskom sportu te situacije su češće nego u muškom, ponekad, prosto, ne ide šta god da se želi, uprkos saverima trenera za koje sam siguran da su bili na mestu.
No, ostavimo Kineskinje po strani, naše devojke igraju finale koje su i priželjkivale, imaju i kvalitet i znanje i dovoljno iskustva. Sve to bi trebalo da bude dovoljno da se popnu tamo gde im je i mesto, na krov sveta, a onda da tu i ostanu narednih nekoliko godina. Ova zemlja je "rasadnik" odbojkašica, imamo veliku bazu i sjajne trenere koji rade sa najmlađim kategorijama, titula danas bi dokazala da smo postali i zemlja odbojke (osim košarke i vaterpola). Voleo bih da popodne slavimo na ulicama novi istorijski uspeh našeg sporta.

dd

pre 5 godina

srbija ima bolji tim od italije...ja mislim da je kina najkvalitetnija reprezentacija na svetu a posle njih je srbija.

kineskinje nikako ne leze nasoj reprezentaciji i imamo veliku srecu sto igramo sa italijom...jer protiv kine bi najverovatnije izgubili,a protiv italije ce biti laganih 3:0 ili 3:1

zlato!

pre 5 godina

Tijana Bošković je sa Kineskinjom Žu Ting najbolja svetska odbojkašica današnjice, s tim što je Kineskinju posle neverovatne tri sezone sa svim mogućim titulama u reprezentativnoj i klupskoj konkurenciji na ovom turniru konačno malo stigao zamor materijala, pa nije čak bila ni u TOP3, jer su u odnosu na nju koja je primač servisa, a napada bolje od takoreći svih korektora, u boljoj formi na ovom prvenstvu bile tri korektora ostalih reprezentacija koje su uz Kinu takođe stigle do polufinala, naša Tijana, Holanđanka Sloetjes, i Italijanka Egonu, koja je slično našoj Tijani i Kineskinji Ting već sa 17 godina skrenula pažnju na sebe, a evo sa 19 već je postala sveetska superzvezda na ovome prvenstvu.

Osim pozicije korektora, Srbija ima i najbolju blok liniju na svetu predvođenu Milenom Rašić. Ona nikada nije najbolja na svetu po broju blokova, ali ima najefektivniji prvi tempo na svetu, pa je osim u odbrani jednako korisna i u napadu (nešto kao Ramos u Real Madridu) pa zato i igra sa Žu Ting i Sloetjes u čuvenom turskom Vakifbanku, koji je zadnjih godina u klupskoj ženskoj odbojci ono što je Real u fudbalu. Njoj na bloku asistiraju Stevanović i Veljković koje bi u skoro svim drugim reprezentacijama bile glavni blokeri.

Prejaki smo i na mestu tehničara predvođeni čuvenom Majom Ognjenović, libero nam je jedan od boljih na svetu, a tu je naravno i Brankica Mihajlović, pogotovo što koristimo samo njenu najbolju, napadačku stranu, u čemu je svetski TOP3 među primačima servisa.

Do poslednje devojke!

pre 5 godina

Ako šest igračica ne može pročitati i zaustaviti jednu, onda Italija neka osvoji sva takmičenja do kraja reprezentativne karijere mlade Egonu. Ipak, timski je sport koji igraju ljudska bića, nestalna i nesavršena, pa tako i Srbija ima kakvu-takvu šansu da napravi podvig. Prednost dajem Italiji, u procentima nešto tipa 67-33.

Sportista

pre 5 godina

Mihajlovic je bolja od Boskovic po svim parametrima, pogledajte statistiku. Kako brzo podlezete pisanju novinara koji mozda po zadatku velica Boskovic. Inace, od nje su bolje jos najmanje 4 odbojkasice.

Do poslednje devojke!

pre 5 godina

Ako šest igračica ne može pročitati i zaustaviti jednu, onda Italija neka osvoji sva takmičenja do kraja reprezentativne karijere mlade Egonu. Ipak, timski je sport koji igraju ljudska bića, nestalna i nesavršena, pa tako i Srbija ima kakvu-takvu šansu da napravi podvig. Prednost dajem Italiji, u procentima nešto tipa 67-33.

Sportista

pre 5 godina

Mihajlovic je bolja od Boskovic po svim parametrima, pogledajte statistiku. Kako brzo podlezete pisanju novinara koji mozda po zadatku velica Boskovic. Inace, od nje su bolje jos najmanje 4 odbojkasice.

mr

pre 5 godina

to sto su kineskinje izgubile ide na dusu njihovom treneru koji slabo cita napad .Blok u takvoj distribuciji mora biti na Egonu i kad popije tri cetiri bloka ona se gasi i utakmicu dobijas.Daleko raznovrsnija je u distribuciji Maja po meni prvi tehnicar prvenstva jedina slaba tacka je Busa i tu Terzic mora uraditi nesto devojka u prijemu je zategnuta mora biti opustena plesati po terenu ako hoce dobar prijem .To je moj savet ostale su vrhunske i nek samo budu takve dobicemo ih

Otac MaKariJe

pre 5 godina

Svaka cast devojke.
Bilo bi beskrajno lepo da uzmete zlato ali i ovo do sada je nevidjen rezultat. U 20 dana igras 13 utakmica a od toga polovinu sa samim vrhom svetske odbojke. Pobedile su Brazil, Japan, Italiju i Holandiju - sve reprezentacije koje su pretendenti za medalje.
Srecno danas pa sta bude.
P.s. I onda uporedimo SP u vaterpolu gde prve 3 utakmice u grupi igramo sa neplivacima, pa posto smo prvi slobodni u 1/8 finala, u 1/4 finala igramo sa neugodnim Holandjanima 20 razlike, u polufinalu protiv CG ili CRO pa kud puklo. ..i finale sa Madjarima.
Samo poredim nebo i zemlju i koliki je uspeh devojaka.

dd

pre 5 godina

srbija ima bolji tim od italije...ja mislim da je kina najkvalitetnija reprezentacija na svetu a posle njih je srbija.

kineskinje nikako ne leze nasoj reprezentaciji i imamo veliku srecu sto igramo sa italijom...jer protiv kine bi najverovatnije izgubili,a protiv italije ce biti laganih 3:0 ili 3:1

marko

pre 5 godina

Ja sam pola italijanac i pola sumadinac.
navijam Srbiju ali ovaj put Italija igra vrlo dobro. biće super match
Neka pobedi najbolji!

Slobomir

pre 5 godina

BRAVO DEVOJKE! Hvala RTS-u, što mi je omogućila da gledam naše odbojkašice i mnogo toga drugog! I onih 150 dinara vam je mnogo!

pc,Niš

pre 5 godina

Samo hrabro i smireno devojke!Dodirnule ste nebo i niko vam neće zameriti ako ne stignete do zvezda. I vi ste nas ponos,srećno! Vaš trener neka ignoriše zlonamerne i neka vas i dalje vodi u pobede.

roger19

pre 5 godina

vidim da se danima proziva Busa zbog prijema pa cu napisati zasto je u vecini slucaja tako.kod Bjanke je napravljen propust kod ucenja tehnike prijema odnosno rad nogu prilikom pripreme za prijem.stecene navike se izuzetno tesko ispravljaju na tom nivou i treneri ne gube vremena na to.u njenu odbranu jos da kazem da nije ona kriva kao i to da se mora uzeti u obzir da 80% protivnickog servisa ide ka njoj sto dovodi do nervoze i pada koncentracije.pozdrav....

Gaz

pre 5 godina

Rasisticka zemlja ili Italija, pitanje je sad! Jao izvinite, nije rasisticka, one komentare od juce su pisale komsije... 
(Jumko, 20. oktobar 2018 09:12) 

Hahahha to je taj nebeski narod. Kad vide crnca na ulici, pljunu, pa se vrate tri koraka unazad.
(NbgDeki, 20. oktobar 2018 09:31)
Kad sam pišeš i sam sebi odgovaraš na komentar.

Marko

pre 5 godina

Znaci ovako mislim da je bolja igracica Boskovic, a sada cu malo obrazloziti. Levak je i kao takva je teza za blokiranje. Snaga udarca je na Italijankinoj strani, ali kada Tica udara ni to nije nimalo naivno. Ono po cemu je po meni kljucna razlika jeste igra u polju iako korektori slabo igraju u polju Tijana cesto ima nestvarne odbrane i dobra je u bloku. Pobedu nasem timu ce doneti kolektiv jer imamo i Brankicu i Rasic, kljuc ce biti u prijemu. Maja sasvim solidno krpi slabiji primer. Jos nesto mislim da je Silvija nepravedno zapostavljena jer zaista igra sjajno. Kolektiv je jak, ali naravno mnogo zavisi od Tice....

gandolf

pre 5 godina

Nadam se da su Paola i ostale talijanke malo umorne od 5 setova i trilera sa Kinom. Imale su i manje odmora od nasih. Idemoo zene do pobedeee!

ccc

pre 5 godina

Mislim da je Buša bila odlična. Veliki pritisak ja bio na njoj, a ona je ostala stabilna do kraja. Dobro primala servis, lepo i servirala, hvatala u polju, štitila blok... Svako mora nekad da pogreši. I Tijana je napravila nekoliko auta...

,

pre 5 godina

Zašto RTS ne može da otkupi pravo na prenos finala svetskog prvenstva u kom igra Srbija???
(ljubitelj sudjenja, 20. oktobar 2018 11:15)
Zato što nema para. Naše pare koje dajemo RTS-u, RTS daje L. Ristovskom, Radošu Bajiću i njegovom klanu, i ostalim parazitima. Gotovo da nemam šta ni da gledam na toj televiziji, pa ću gledati da nekako izbrišem te RTS kanale i da prestanem plaćati pretplatu.

Štirlic

pre 5 godina

Po mom skromnom mišljenju nije ovo samo duel Bošković - Egonu. Ipak se i ostale igračice obe ekipe pitaju za konačan ishod. Po tome ako pretpostavimo da su ove dve slične po kvalitetu i da će imati sličan učinak, prevagu će doneti ostale igračice. Mislim da tu Srbija ima prevagu, pre svega raznovrsniji napad. Sa dobrim prijemom Buše i blokom Milene Rašić, Stefane Veljković i ostalih, mislim da pobeda Srbije ne dolazi u pitanje.

roger19

pre 5 godina

ne mogu da razumem ljude koji u danasnje vreme traze live stream na forumima.ukucajte utakmicu,dodajte live stream i gotovo.za nesnalazljive evo jednog-jokerstream.net.imate sve sportove

Iraklis

pre 5 godina

Maa uopste se ne treba opteretiti bilo kim... Imamo najbolji blok i najbolju odbranu na svetu, zaustavile bi i Miljkovica.
A u napadu, Bogu hvala, imamo vise opcija.
Sve osim zlata je razocaravajuce, Terzic i cure moraju da naprave taj iskorak. Ovo je najbolja ekipa i igra u zadnjih nekoliko godina, tako da se mora krunisati zlatom.
Napred cure!

vidim sve

pre 5 godina

Svidja mi se poslednja recenica u tekstu, jeste ponos, ali zlato je zlato. To nije moja zelja, vec realnost. Drugi na Olimpijadi, prvi u Evropi, tu smo, prisutni smo uvek. Nikako ne bih voleo da nam igra zavisi od Tijane, ali bih voleo da igra Italije zavisi samo od Egonu. Pobedili smo ih vec na ovom SP, sto ne bi opet. Puno puta smo, bas mi, dokazali da mozemo da pobedimo jednu ekipu dva puta na jednom takmicenju.
Mislim da smo bolja ekipa i da ce to odluciti. I nek' znaju svi da uvek pobedjuje bolji. Devojke imate punu podrsku nacije, samo hrabro, odlucno i opusteno...

noca

pre 5 godina

Rts nema prenos zbog toga sto mora da plati sve one silne voditeljke pocevsi od jutarnjeg programa pa vesti pa slagalica pa vreme da mozda ne itd itd a to je vise voditeljki od jednog odbojkaskog tima

popbane

pre 5 godina

Idemo cure samo hrabro. Srpsko jedinstvo danas pobjedjuje. Srbija, Srpska i svi Srbi svijeta su uz vas. I naravno kvalitet će doći do izražaja!!!

Saruman

pre 5 godina

@mr: Ako postoji odbojkaški stručnjak koji zna da "čita" protivnika, to je Dženi Lang Ping, tako da ti je izjava, najblaže rečeno, pogrešna u osnovi. Kineskinje su juče izgubile utakmicu jer, jednostavno imale "jedan od onih dana". U ženskom sportu te situacije su češće nego u muškom, ponekad, prosto, ne ide šta god da se želi, uprkos saverima trenera za koje sam siguran da su bili na mestu.
No, ostavimo Kineskinje po strani, naše devojke igraju finale koje su i priželjkivale, imaju i kvalitet i znanje i dovoljno iskustva. Sve to bi trebalo da bude dovoljno da se popnu tamo gde im je i mesto, na krov sveta, a onda da tu i ostanu narednih nekoliko godina. Ova zemlja je "rasadnik" odbojkašica, imamo veliku bazu i sjajne trenere koji rade sa najmlađim kategorijama, titula danas bi dokazala da smo postali i zemlja odbojke (osim košarke i vaterpola). Voleo bih da popodne slavimo na ulicama novi istorijski uspeh našeg sporta.

USTA PUNA ZEMLJE

pre 5 godina

Građani Srbije, pozivam Vas da prestanete da plaćate tv pretplatu Javnom servisu. Da li Vam treba razlog? Reprezentacija Srbije igra meč za titulu svetskog šampiona, a Vi ćete o tome jesu li devojke uspele ili ne, čitati na portalima, gledati nećete. Bojkot!

zlato!

pre 5 godina

Tijana Bošković je sa Kineskinjom Žu Ting najbolja svetska odbojkašica današnjice, s tim što je Kineskinju posle neverovatne tri sezone sa svim mogućim titulama u reprezentativnoj i klupskoj konkurenciji na ovom turniru konačno malo stigao zamor materijala, pa nije čak bila ni u TOP3, jer su u odnosu na nju koja je primač servisa, a napada bolje od takoreći svih korektora, u boljoj formi na ovom prvenstvu bile tri korektora ostalih reprezentacija koje su uz Kinu takođe stigle do polufinala, naša Tijana, Holanđanka Sloetjes, i Italijanka Egonu, koja je slično našoj Tijani i Kineskinji Ting već sa 17 godina skrenula pažnju na sebe, a evo sa 19 već je postala sveetska superzvezda na ovome prvenstvu.

Osim pozicije korektora, Srbija ima i najbolju blok liniju na svetu predvođenu Milenom Rašić. Ona nikada nije najbolja na svetu po broju blokova, ali ima najefektivniji prvi tempo na svetu, pa je osim u odbrani jednako korisna i u napadu (nešto kao Ramos u Real Madridu) pa zato i igra sa Žu Ting i Sloetjes u čuvenom turskom Vakifbanku, koji je zadnjih godina u klupskoj ženskoj odbojci ono što je Real u fudbalu. Njoj na bloku asistiraju Stevanović i Veljković koje bi u skoro svim drugim reprezentacijama bile glavni blokeri.

Prejaki smo i na mestu tehničara predvođeni čuvenom Majom Ognjenović, libero nam je jedan od boljih na svetu, a tu je naravno i Brankica Mihajlović, pogotovo što koristimo samo njenu najbolju, napadačku stranu, u čemu je svetski TOP3 među primačima servisa.