Utorak, 16.10.2018.

09:10

Maestralna Srbija kao prvoplasirana ide u polufinale!

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju u četiri seta i obezbedile prvo mesto u grupi sa kojeg će ići u polufinale Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Maestralna Srbija kao prvoplasirana ide u polufinale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

White Power

pre 5 godina

Imala je 2 bloka, Egonu 4.
I tako je na vecini meceva na ovom SP.
Ne bi bilo racionalno reci da je Boskoviceva losa, ali Egonu u najmanju ruku nije ni za dlaku losija, a mladja je godinu dana.
I ne razumem zasto ti je toliko tesko da shvatis da jednostavno postoji jos neko vanserijski na poziciji korektora osim Tijane?!?!

Zagor

pre 5 godina

@White Power

Ne, nema Egonu bolji blok, niti igra ista bolje odbranu od Tijane (sto ce reci, i jedna i druga su prosecne u odbrani). Ne znam sta je sa tobom i tvojim upornim tvrdnjama da Tijana nije dobar bloker?! Pa samo na danasnjem mecu je imala, ja mislim, jedno 4 bloka (vise od Egonu). Boskovic-Rasic je jedan od najefikasnijih blokerskih tandema 21. veka!

White Power

pre 5 godina

@zagor
Svestranija je. Ima bolji blok i bolji servis, a ume odigrati i odbranu. Danas je neigranjem Sile bila preopterećena u napadu, mada joj je prolaz ponovo bio oko 50%, što je odlično. Ceo turnir igra na vrhunskom nivou i da nije Egonu, ne bi Italija ni videla borbe za medalju.
Dobra odbojka, mada su Italijanke bile debelo unazađene neigranjem Sile. Dva seta „na knap“. Igra Srbije dobra, osim Brankice koja danas nije mogla da se sastavi sa loptom.
Protiv Holandije ne bi smelo da bude iznenađenja i dobro je što su Kineskinje izbegnute u ½ finalu.

Леонардо

pre 5 godina

@shandojnito ili tako nekako

Сложио бих се са тобом у анализи. Само бих још додао и Тијану Малешевић, такође веома, али веома битан шраф у репрезентацији. Она и Буша су алтернација, примачи, а све полази од квалитетног пријема. Буша се, хвала Богу, подигла (много боља него у претходне две утакмице),и само да задржи тај ниво, док се Малешевић још мало тражи. Остале су на нивоу Чак ме ни мало не брине Бранкицин лош дан. Једноставно има дана кад неће , па неће. Признајем да сам био благо разочаран Бушином игром , али ме је данас баш обрадовала. По мени свака медаља је успех, имамо континуитет, што да не и злато.

shandonjito

pre 5 godina

Terzic ce ovog puta isao na pobedu i smatra da je bolje igrati polufinale sa Holandijom, sa cim se absolutno slazem. Isto je procenila i Ping. I one su gledale da izbegnu Srbiju do finala, sto znaci da ipak vise nas respektuju nego Italijanke.
Primetio bih da ovde vecina ljudi ne razume bas odbojku kao sport. Uglavnom su to navijacke strasti i uglavnom se vidi tek jedan od segmenata odbojke, smec. Hocu da kazem da Tijana jeste suvo zlato i odlicana igracica, ali utakmicu uvek dobija tim. Mi smo u prvom mecu protiv Holandije, prvo uzasno lose servirali, drugo, imali ocajan prijem, trece, samo u tom susretu je Maja bila potpuno indisponirana i nezainteresovana, pa tek onda smo imali problem na smecu. Kad se sve sastavi, nije nam se igralo!
U 1/2 finalu ce mnogo zavisiti od Buse! Ona ce biti kljuc pobede ili poraza, posto cenim da ce Maja biti na nivou, kao i napad, gde imamo uglavnom mnogo opcija, kad je prijem kako treba. Drugi faktor ce biti srednjaci u odbrani. Danas je Milena u jednom trenutku podigla zavesu i to je bio razlog lako dobijenog recimo drugog seta. Treci vazan faktor je da Sivija ne spusta nivo igre u odbrani, koji je neverovatan! Devojka prosto leti po terenu i ima ubedljivo najbolju statistiku u defanzivi, pored zivih Japanki!
I uzasno vazan faktor da jako serviramo. Tu moze da proradi bilo ko, posto realno svi osim mozda Buse, imaju izuzetno dobre servise. Ali Busa na prijemu ce biti kljuc! Raduje to sto ona podize formu i sazreva iz utakmice u utakmicu.

ja

pre 5 godina

Evropske prvakinja, olimpijske vicešampionke, najbolji tim u istoriji srpske ženske odbojke, ušle u polufinale svetskog prvenstva, ali opet u komentarima mračan i mučan ton. Kad smo prestali da se radujemo i iskreno čestitamo? Devojke razbijaju kako igraju. Vrhunska odbojka.
Sad je problem sto Tijana osvaja 25 poena po meču? Baš šteta što imamo u redovima najbolju odbojkašicu na svetu.
Tim je skladan. Milina ih he gledati i svaka doprinosi igri.

mujo džeger

pre 5 godina

koliko je ova ekipa moćna a mogla bi biti mega moćna, jeca brakočevič velika tića odlučila je da joj je kao majci prešnije brinuti o malom sinčiću nego cijelu godinu bukvalno juriti za loptom, sa gledišta svake majke i dobre srpkinje svaka joj je na mjestu, e sad treba pitati terzu zašto nam neigra top hil poenter sanja malagurski vrh vrhova mnogo jača od bjelice...

Dobro

pre 5 godina

Holandija nije zemlja hokeja na LEDU, nego na TRAVI... i imaju nesto malo od fudbala :-)), nesto manje rukometa i dosta toga od odbojke. Onda dolazi nesto u cemu su neprikosnoveni, a to je brzo klizanje. Atletika im je isto solidna, moram da priznam. Tu je i biciklizam. Sto se odbojke tice, nisu uopste losi. To je bar moje, skromno misljenje.

Iz zemlje lala, uvek vas,

Sa Holandijom u polufinalu

pre 5 godina

Kina rasturi Holandiju posle izgubljenog prvog seta (23-25), pa onda 25-13, 25-17, 25-18. Dobro je sto smo ih izbegli do finala

misa

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi 

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni. 
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53) 

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.
(Budimo pismeni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 13:54)

Trebalo bi...

suki

pre 5 godina

@my way Svaka cast Tijani, vanserijski je talenat ali ne slazem se da bi bez nje bili prosecni. Tijana je dobra zahvaljujuci Maji Ognjenovic jer joj lopte servira na tacnu.
Ukusi i misljenja su razlicita ali za mene je Maja Ognjenovic nasa najbolja odbojkasica svih vremena. Njena uloga u timu se ne vidi dovoljno, jer nije poenter ali pozicija tehnicara je najzahtevnija.

Budimo pismeni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53)

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.

my way

pre 5 godina

Samo da Tijana bude na najvecem nivou u polufinalu ma protiv koga igrali.Ona nam je vise od pola ekipe i nada za medalju
(Marko, 16. oktobar 2018 11:52)

Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba.

dragan

pre 5 godina

"Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba."
_________________________

E kad bi bar bilo tako. Ajde, majstore, stavi Bjelicu umjesto Tijane u polufinalu pa da vidimo hocemo li proci. Da se razumemo, nikoga ja ne napadam i voleo bih da imamo Tijanu na jos pet mesta u timu. Ali, realno, moze da se dobije tu i tamo, ali da bez nje uzmu prvenestvo ili medalju? Ekstremno tesko. I jos nesto. Danas smo izgubili treci set i mucili se u cetvrtom jer Mihajlovicka nije mogla u napadu. Zna se: 20-25 poena Tijane, 15 Mihajlovic, 15 srednjaka i po pet-sest drugog primaca i tehnicatra, plus blokade i greske protivnika i eto pobede. Ali, ako samo jedna zakaže u jednom danu - adio.I tu je "zvrcka". Danas su sve ispunile normu sem Brankice - pa smo zato i imali problema i skoro usli u peti set. Tijana je zabila nekoliko poena preko norme i Busa. I to ej nadoknailo pad Brankice. Matematika je u ovom slucaju - dobra.

Jovanka

pre 5 godina

(Optimista pripravnik, 16. oktobar 2018 11:54)

Pobogu čoveče pročitaj naslov. Nekad je i to dovoljno pročitati da bi mogao da ostaviš komentar.

pitam

pre 5 godina

Lepi Cane
A zar SAD nije definitivno ispao iz takmičenja juče porazom od Holandije? I kakve veze ima sa koliko razlike da pobedimo, nema više set ili poen količnik, u polufinalu je samo pobeda bitna...bar ja tako mislim.

Mladen

pre 5 godina

Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.
(Nexus, 16. oktobar 2018 10:47)

Nemoj mi reci, da Rts nema novca da otkupi Svetsko prvenstvo u odbojci. Ima nego nece, kao i uvek odbojka bude u drugom planu, kad dodju do toga da se bore za medjalju, e onda svi skacu i bodre tim.

xxcx

pre 5 godina

Lepi Cane
Da pratiš malo duže odbojku, znao bi da je Holandija u muškoj konkurenciji bila velika svetska sila. Znači imaju tradiciju u odbojci, nisu novokomponovana sila i nisu samo u hokeju dobri...

Лепи Цане

pre 5 godina

Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće. 
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D
(čiča Sloba, 16. oktobar 2016. 25:48)

Холандија, као земља хокеја на леду, нема традицију у одбојци и ту је наша шанса. Генима против новокомпонованих одбојкашких сила!

Zagor

pre 5 godina

Ali sto je iritantan onaj voditelj na SK, ne prodje nijedna recenica a da ne ubaci rec "mlada" barem jednom. Juce je za onog Kineskog primaca servisa rekao, u toku jednog jedinog seta, barem 15 puta rekao da "ima samo 18 godina".

Zagor

pre 5 godina

Danas smo odlicno odigrali u bloku. Takodje, Busa je bila sasvim solidna u napadu (a solidno je sve sto se trzi od nje; nikad nije niti ce biti vrhunski napadac, ali u ovom i ovakvom sastavu Srbije, sa Brankicom i ovakvim srednjacima, to od nje i nije potrebno, dok god je prijem na nivou).

Saruman

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Reci da se šališ, molim te... ? ? ?

Djura frizura

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.

Džoni

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

A uh, ala ga ti odvali! Naše idu u polufinale sa prve pozicije, a Italijanke sa druge. Protivnici će biti Kina ili Holandija a ko će sa kim zavisi od njihovog međusobnog susreta. Uglavnom mi idemo na drugoplasirane iz te grupe, a Italijanke na prvoplasirane. Sve ono što je bilo ranije više se ne računa i ove četiri ekipe odlučuju o konačnom plasmanu. Pobednici idu u finale a gubitnici u meč za treće mesto. Nije toliko komplikovano!

jsx

pre 5 godina

Sistem takmicenja je katastrofa...
(mare delija, 16. oktobar 2018 11:42)
Vidim i kod muskaraca da je skoro koncenzus. Verovatno je vecina u pravu, ali meni se ovo svidja. Recimo u fudbalu ne znamo da ko je bolji Hrvatska ili Belgija, pa i Brazil je makar bolji od Engleske. U kosarci su naposlednjem EP Letonci zasluzili najmanje polufinale, a mislim i bronzu. Naravno da im ni ovaj sistem to ne bi garantovao, ali bi bile vece sanse za Belgiju npr. ili da bude prva u grupi sa Hrvatima i izbegnu Francuze ili da budu drugi sa Francuzima i da idu na Hrvate. U svakom slucaju bismo imali pravi okrsaj za drugo mesto.

1Beogradjanin

pre 5 godina

U komentarima na prethodne vesti o nasoj reprezentaciji bilo je mnogo negativnih komentara na racun Bjanke Buse! Ne znam sta ljudi imaju protiv te devojke? Ona je najvise opterecena servisom i odradila je dobar posao. Tokom celog meca serviraju na nju i normalno je da se nakada pogresi. U napadu sasvim solidno odradjen posao uzimajuci u obzir koliko se trosi u odbrani i na prijemu. Ono sto se meni ne dopada je to sto je Boskovic mnogo opterecena u napadu. OK ona jeste nase glavno oruzje, kao sto i sve ekipe imaju jednu igracicu koja odskace, ali mislim da bi trebalo malo smanjiti tu poentersku razliku izmedju Tijane i prve sledece igracice ili dve. Neka Tijana osvoji najvise poena, nije problem, ali da ne bude da je sama uzela set ili set i po! Prosto, doci ce do zamora, a i igra postaje predvidiva.

Saruman

pre 5 godina

Nema ovde više kalkulacija, drugari! Sad je "kom' opanci, kom' obojci", a naše devojke kad su raspoložene, izuvaju i iz cipela i iz opanaka :) Vidi se da imaju još toga "u rezervoaru", mogu i bolje, ko god da bude igrao protiv njih u polufinalu, neće biti srećan zbog toga. Ako bude prema očekivanjima, u petak zorom ćemo imati priliku da se revanširamo Holanđankama i da gledamo obračun dva neverovatna korektora, a onda u subotu...moja prognoza su opet Italijanke, nekako bih voleo da ne moramo Kineskinjama da "naplaćujemo" olimpijske dugove...

Zagor

pre 5 godina

Sad da navijamo da Kina pobedi Holandiju, pa da se u polufinalu revansiramo Holandjankama, i da im pokazemo koliko je razlicito igrati sa Srbijom koja ima Brankicu i Tijanu u sastavu od Srbije koja igra bez njih dve!

Takodje, Kina je protivnik koga treba izbegavati po svaku cenu u eliminacionim utakmicama do finala. Nasa najveca nada za eventualno finale protiv njih je da Zu Ting bude sto umornija (to je bio glavni razlog sto su Amerikanke pobedile Kinu na proslom Svetskom prvenstvu 2014, sto je Ting bila preumorna u tom finalnom mecu).

Лепи Цане

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.

tirador

pre 5 godina

Idemo po zlato. Danas i bez raspolozene Mihajlovic odlicne, imam cak utisak da je ovo 70% nase igre. Boskovic odrzala predavanje Italijanki Egonu kako se smecuju teske lopte. Servis funkcionisao. Kina-Srbija finale. Srbija world volleyball champion! :)

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadamo se da ćeš i ti biti realan. I onda realno nama koji to stanje ne poznajemo, opisati kakav je
život nekog ko je ogađivač.

Italijan je odlučio da "ne preda" tj. da igra sa prvom postavom. Terzić je onda ispravno ostavio i našu - u toj igri čekanja. I italijan je insistirao iako izvesno nakon meča juče one sada nisu mogle na ovom maraton prvenstvu da potegnu dovoljno. Iako bi bilo lepo da nam nije igrala prva postava u ovom kontekstu bilo je ispravno.
Naravno gledajući sve te "rođene tamo" iritacija samo raste. Za Italiju bugarka diže trima afrolijankama. Izeš ti to. A dok je nama ovaj meč bio napor za italijanke je baš kazna i verovatno će to platiti u sledećem. Najteže je visokima a pored Egonu dok mi igramo sa 3 oni kao da samo ove dve na bloku imaju.
Za SF pola problema - da sve moraju i to dobro da hvataju Buša i Popović izgleda nije problem. Nažalost pošto servom ne postižemo dovoljno ostaje drugi deo problema, uvećen povredom Milenković. Očito Mihajlović i Malešević neće naći top formu do kraja prvenstva. Mi ćemo se nešto snaći kroz sredinu i tako to ali suštinski zavisimo od mnogo dobrih lopti Tijani a da ona i na mnogo dvojnih i trojnih sačekuša ostane najbolji korektor na svetu.
Samo se možemo nadati da ni Kina-Holandija niko neće predati. Zadnje 4 utakmice odlučiće mnogo više borba, zdravlje i fitnes nego kvalitet. Nadu mi povećava to što smo mi grupnu krizu već odradili.

Cento

pre 5 godina

Ko je smislio ovu glupost od sistema takmicenja.Treba odigrati 20 utakmica da bi osvojio prvenstvo.Ovo je velika glupost.
Curama zelim puno srece i naravno,zlatnu medalju.

my way

pre 5 godina

Nazalost, ne mogu da gledam mec, ali po statistici vidim da Brankici nije islo do zavrsnice sto je verovatno i imalo za posledicu gubitak 3. seta. Tijana standardno, Busa uz nju najbolja kao i protiv Japana, srednjaci na svom nivou i to je kako vidim otprilike to? Svaka cast devojkama! Postovanje i za Italijanke koje su svesne svojih realnih kvaliteta igrale maksimalno od pocetka prvenstva i to im je donelo polufinale sto je za nih sjajan rezultat.

Jax Teller

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34) Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40) Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 11:02)

ako si ti srbin, ja sam crn i igram za italiju!

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!
(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40)

Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.

Milica

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Ahahahaha Ti si doktor! Ahahahahaha

Optimista pripravnik

pre 5 godina

Auuuu, idemo na Holandiju. Pisi propalo. Nema sanse da dobijemo. A moramo mozda i sa dva seta razlike, zbog poraza od 3:0 u grupi od iste Holandije... ili ne? Nisam siguran.
Sve u svemu, gotova prica! Mozda se desi neko cudo, ali srecno devojke!!!

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene čestitke za veliki uspeh. Želim da vas zaobiđu povrede, i loše raspoloženje, i da date maksimum od onoga što realno možete.
Moram da ponovim :
Veoma sam razočaran komentarima nekih ljudi koji misle da sve znaju i koji uživaju u porukama kojima vređaju i omalovažavaju !
A bilo ih je svih svih dana !
Veliki je uspeh biti među četri reprezennacije na prvenstvu planeta Zemlja !
Samo hrabro napred.
Najvažnije je da, kada se sve završi, možete sebi "reći" : " Dale smo koliko smo znale i mogle"

Kovalski

pre 5 godina

Svaka cast devojkama i selektoru Terzicu,kao i celom strucnom stabu....Ubedjen sam u medalju,nadam se najsjajnijom,imamo realne sanse...Sto se tice RTS,smarate vise,SK je otkupio sva prava za sebe,i to je to! Isto kao sto mi koji nemamo Arenu zbog lige sampiona i ABA lige...Ja konkretno ne zalim sto sam uzeo Total umesto Kopernikusa,mislim daje SK mnogo bolji i kvalitetniji od Arene! O komentatorima necu trositi reci,to je nebo i zemlja!

čiča Sloba

pre 5 godina

@Лепи Цане
Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće.
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D

Zagor

pre 5 godina

Kada idemo preko srednjaka dosta, i ako smo u punom sastavu, sanse da izbubimo su ekstremno male, jer onda imamo 4 opcije za napad, a ne zna se odakle jaci projektil moze da stigne. Bas zbog toga je Maja toliko kljucna, sto ona ume da proigra svaku saigracicu podjednako dobro.

suzza

pre 5 godina

Bravoooo devojke.
Danas ste "uglavnom" sve bile odlične.
Još samo da Brankica proradi, rekla bih da nije u najboljoj formi.
Veliki naklon "doktoru" ove igre MAJI OGNJENOVIĆ. Kakav je to mozak. Kakva lucidnost, tehnika...
Tijana je pokazala da je mnogo odbojkašica od italijanskog korektora koja je malo više poletela.

Štirlic

pre 5 godina

Kad smo u punom sastavu teško nam neko može i set uzeti. Sve smo dobili sa 3:0 kad su Tijana i Brankica u timu. I ovo smo na putu da završimo na isti način. Mada je ova utakmica bez značaja za plasman. Ono što posebno raduje podizanje forme iz meča u meč. Blok je mnogo bolji. Buša sve sigurnija na prijemu i sjajno zamenjuje povređenu Bojanu Milenković. Napad standardno odličan. Maja takođe besprekorna. Verujem da je zlato naše. Samo da ih ne ureknem.

veliki strumf

pre 5 godina

sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo. (Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35) to ti ozbiljno misliš?(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)Naozbiljnije. I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!

pluton

pre 5 godina

Ajde ne smarajte vise sa RTS-om. Prava prenosa je kupio SK I oni prenose. Bas, bas retko nacionalne televizije prenose sportska takmicenja, osim SP u fudbalu, OI.. skoro svuda sport prenose komercijalni sportski kanali.
Da Srbija nije dosla ovoliko daleko, onda bi pljuvali RTS zasto to prenose. Isto je I sa tenisom, ako Djokovic ispadne u ranoj fazi niko onda ne gleda tenis I onda se RTS pljuje sto prenosi.

Jax Teller

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18) Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?

DnK (°~°)

pre 5 godina

Dzoni a ti mislis da u evropi pustaju sport na sve strane,ne brate to se placa raspitaj se malo retko kad imate prenos tekme npr odbojke,rukometa tenisa itd na francuskim,nemackim italijanski i drugim kanalima ,imaju canal+ ,bein sport,eurosport a to se sve placa jeste bedno ali nema izbora,dok prenos Vucica i rijalitija nikog ne kosta nista

Nexus

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u. 
Svaka im čast! 
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.
(Boki, 16. oktobar 2018 09:48)
Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.

Deyan

pre 5 godina

Milos, 16. oktobar 2018 10:2

Devojke i momci imaju praćenje. Naime prava za prenose otkupila je komercijalna stanica. Zašto nije državna to je pitanje za njih?

Milos

pre 5 godina

Pitam se cime li su se odbojkasi i odbojkasice zamerili RTSu pa nema prenosa ni jedne utakmice? Malo je sramota da ove devojke i momci nemaju nikakvo pracenje a u samom su svetskom vrhu...

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

...sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?
(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)

Naozbiljnije.
I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.

veliki strumf

pre 5 godina

Kakva nevidjena kradja na 15-14 u 4. setu. Bukvalno su sudije poklonile poen Italiji, uprkos tome sto je dosudjen blok aut, a ne da nije bilo bloka, nego je lopta otišla pola metra i od bloka i u aut.

Nikola 13

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.

dzoni

pre 5 godina

A na kom programu da gledamo polufinale svetskog prvenstva u kome igra Srbija???

Na svim programima ima da biras Vucic ili rijalitiji a nema sporta nigde!!!
Posle sto su mladi ovakvi kakvi jesu!!!
I zato jos placamo pretplatu!!

Kg

pre 5 godina

Treba odstraniti iz sporta svakoga ko je previo ovakav sistem takmicenja. Komplikovanije, napornije i besmislenije igranje do polufinala ne postoji...

yytyt

pre 5 godina

nisam gledao:

fudbalsku reprezentaciju,odbojkasice, moto gp, zvezdu u kosarci itd itd

pa se setite toga kad budete kukali da ne mozete da gledate ligu sampiona jer ima mnogo nas koji imamo arene ali nemamo sportklub

JovicaPavlovic

pre 5 godina

Brine me loš učinak Milene Rašić i na prošloj i na ovoj utakmici a biće nam potrebna za polufinale i željeno finale! Verujem da kada ja to vidim vidi to sigurno i Terzić.

is

pre 5 godina

Gde ste sad vi što ste na prošlom meču pisali da Buša ne zna da igra odbojku? Evo za ova prva dva seta devojka je najbolja ma terenu. Ostavite se komentarisanja ako nemate pojma.

Boki

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u.
Svaka im čast!
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.

lemurrr

pre 5 godina

kakav je doktor Maja Ognjenovic, Ezacibasi je uradio lom da je prodo i doveo Kim. umesto da proda Jordan za Kim. gde ste kriticari Bjanke Buse ? pokazala se top izmenom za Milenkovic. idemo na Holandiju, verovatno. I rekoh, Japan zamalo set da nam uzme i pobedi Ita, ali ok se sredi.

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.
(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18)

Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.

Kg

pre 5 godina

Treba odstraniti iz sporta svakoga ko je previo ovakav sistem takmicenja. Komplikovanije, napornije i besmislenije igranje do polufinala ne postoji...

Boki

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u.
Svaka im čast!
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.

Nikola 13

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.

dzoni

pre 5 godina

A na kom programu da gledamo polufinale svetskog prvenstva u kome igra Srbija???

Na svim programima ima da biras Vucic ili rijalitiji a nema sporta nigde!!!
Posle sto su mladi ovakvi kakvi jesu!!!
I zato jos placamo pretplatu!!

veliki strumf

pre 5 godina

sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo. (Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35) to ti ozbiljno misliš?(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)Naozbiljnije. I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!

Milica

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Ahahahaha Ti si doktor! Ahahahahaha

pluton

pre 5 godina

Ajde ne smarajte vise sa RTS-om. Prava prenosa je kupio SK I oni prenose. Bas, bas retko nacionalne televizije prenose sportska takmicenja, osim SP u fudbalu, OI.. skoro svuda sport prenose komercijalni sportski kanali.
Da Srbija nije dosla ovoliko daleko, onda bi pljuvali RTS zasto to prenose. Isto je I sa tenisom, ako Djokovic ispadne u ranoj fazi niko onda ne gleda tenis I onda se RTS pljuje sto prenosi.

Saruman

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Reci da se šališ, molim te... ? ? ?

Kovalski

pre 5 godina

Svaka cast devojkama i selektoru Terzicu,kao i celom strucnom stabu....Ubedjen sam u medalju,nadam se najsjajnijom,imamo realne sanse...Sto se tice RTS,smarate vise,SK je otkupio sva prava za sebe,i to je to! Isto kao sto mi koji nemamo Arenu zbog lige sampiona i ABA lige...Ja konkretno ne zalim sto sam uzeo Total umesto Kopernikusa,mislim daje SK mnogo bolji i kvalitetniji od Arene! O komentatorima necu trositi reci,to je nebo i zemlja!

is

pre 5 godina

Gde ste sad vi što ste na prošlom meču pisali da Buša ne zna da igra odbojku? Evo za ova prva dva seta devojka je najbolja ma terenu. Ostavite se komentarisanja ako nemate pojma.

Jax Teller

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34) Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40) Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 11:02)

ako si ti srbin, ja sam crn i igram za italiju!

Džoni

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

A uh, ala ga ti odvali! Naše idu u polufinale sa prve pozicije, a Italijanke sa druge. Protivnici će biti Kina ili Holandija a ko će sa kim zavisi od njihovog međusobnog susreta. Uglavnom mi idemo na drugoplasirane iz te grupe, a Italijanke na prvoplasirane. Sve ono što je bilo ranije više se ne računa i ove četiri ekipe odlučuju o konačnom plasmanu. Pobednici idu u finale a gubitnici u meč za treće mesto. Nije toliko komplikovano!

Štirlic

pre 5 godina

Kad smo u punom sastavu teško nam neko može i set uzeti. Sve smo dobili sa 3:0 kad su Tijana i Brankica u timu. I ovo smo na putu da završimo na isti način. Mada je ova utakmica bez značaja za plasman. Ono što posebno raduje podizanje forme iz meča u meč. Blok je mnogo bolji. Buša sve sigurnija na prijemu i sjajno zamenjuje povređenu Bojanu Milenković. Napad standardno odličan. Maja takođe besprekorna. Verujem da je zlato naše. Samo da ih ne ureknem.

Nexus

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u. 
Svaka im čast! 
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.
(Boki, 16. oktobar 2018 09:48)
Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.

ja

pre 5 godina

Evropske prvakinja, olimpijske vicešampionke, najbolji tim u istoriji srpske ženske odbojke, ušle u polufinale svetskog prvenstva, ali opet u komentarima mračan i mučan ton. Kad smo prestali da se radujemo i iskreno čestitamo? Devojke razbijaju kako igraju. Vrhunska odbojka.
Sad je problem sto Tijana osvaja 25 poena po meču? Baš šteta što imamo u redovima najbolju odbojkašicu na svetu.
Tim je skladan. Milina ih he gledati i svaka doprinosi igri.

veliki strumf

pre 5 godina

Kakva nevidjena kradja na 15-14 u 4. setu. Bukvalno su sudije poklonile poen Italiji, uprkos tome sto je dosudjen blok aut, a ne da nije bilo bloka, nego je lopta otišla pola metra i od bloka i u aut.

DnK (°~°)

pre 5 godina

Dzoni a ti mislis da u evropi pustaju sport na sve strane,ne brate to se placa raspitaj se malo retko kad imate prenos tekme npr odbojke,rukometa tenisa itd na francuskim,nemackim italijanski i drugim kanalima ,imaju canal+ ,bein sport,eurosport a to se sve placa jeste bedno ali nema izbora,dok prenos Vucica i rijalitija nikog ne kosta nista

Jax Teller

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18) Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?

tirador

pre 5 godina

Idemo po zlato. Danas i bez raspolozene Mihajlovic odlicne, imam cak utisak da je ovo 70% nase igre. Boskovic odrzala predavanje Italijanki Egonu kako se smecuju teske lopte. Servis funkcionisao. Kina-Srbija finale. Srbija world volleyball champion! :)

suzza

pre 5 godina

Bravoooo devojke.
Danas ste "uglavnom" sve bile odlične.
Još samo da Brankica proradi, rekla bih da nije u najboljoj formi.
Veliki naklon "doktoru" ove igre MAJI OGNJENOVIĆ. Kakav je to mozak. Kakva lucidnost, tehnika...
Tijana je pokazala da je mnogo odbojkašica od italijanskog korektora koja je malo više poletela.

Cento

pre 5 godina

Ko je smislio ovu glupost od sistema takmicenja.Treba odigrati 20 utakmica da bi osvojio prvenstvo.Ovo je velika glupost.
Curama zelim puno srece i naravno,zlatnu medalju.

Deyan

pre 5 godina

Milos, 16. oktobar 2018 10:2

Devojke i momci imaju praćenje. Naime prava za prenose otkupila je komercijalna stanica. Zašto nije državna to je pitanje za njih?

lemurrr

pre 5 godina

kakav je doktor Maja Ognjenovic, Ezacibasi je uradio lom da je prodo i doveo Kim. umesto da proda Jordan za Kim. gde ste kriticari Bjanke Buse ? pokazala se top izmenom za Milenkovic. idemo na Holandiju, verovatno. I rekoh, Japan zamalo set da nam uzme i pobedi Ita, ali ok se sredi.

pitam

pre 5 godina

Lepi Cane
A zar SAD nije definitivno ispao iz takmičenja juče porazom od Holandije? I kakve veze ima sa koliko razlike da pobedimo, nema više set ili poen količnik, u polufinalu je samo pobeda bitna...bar ja tako mislim.

Milos

pre 5 godina

Pitam se cime li su se odbojkasi i odbojkasice zamerili RTSu pa nema prenosa ni jedne utakmice? Malo je sramota da ove devojke i momci nemaju nikakvo pracenje a u samom su svetskom vrhu...

xxcx

pre 5 godina

Lepi Cane
Da pratiš malo duže odbojku, znao bi da je Holandija u muškoj konkurenciji bila velika svetska sila. Znači imaju tradiciju u odbojci, nisu novokomponovana sila i nisu samo u hokeju dobri...

Dobro

pre 5 godina

Holandija nije zemlja hokeja na LEDU, nego na TRAVI... i imaju nesto malo od fudbala :-)), nesto manje rukometa i dosta toga od odbojke. Onda dolazi nesto u cemu su neprikosnoveni, a to je brzo klizanje. Atletika im je isto solidna, moram da priznam. Tu je i biciklizam. Sto se odbojke tice, nisu uopste losi. To je bar moje, skromno misljenje.

Iz zemlje lala, uvek vas,

my way

pre 5 godina

Samo da Tijana bude na najvecem nivou u polufinalu ma protiv koga igrali.Ona nam je vise od pola ekipe i nada za medalju
(Marko, 16. oktobar 2018 11:52)

Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba.

1Beogradjanin

pre 5 godina

U komentarima na prethodne vesti o nasoj reprezentaciji bilo je mnogo negativnih komentara na racun Bjanke Buse! Ne znam sta ljudi imaju protiv te devojke? Ona je najvise opterecena servisom i odradila je dobar posao. Tokom celog meca serviraju na nju i normalno je da se nakada pogresi. U napadu sasvim solidno odradjen posao uzimajuci u obzir koliko se trosi u odbrani i na prijemu. Ono sto se meni ne dopada je to sto je Boskovic mnogo opterecena u napadu. OK ona jeste nase glavno oruzje, kao sto i sve ekipe imaju jednu igracicu koja odskace, ali mislim da bi trebalo malo smanjiti tu poentersku razliku izmedju Tijane i prve sledece igracice ili dve. Neka Tijana osvoji najvise poena, nije problem, ali da ne bude da je sama uzela set ili set i po! Prosto, doci ce do zamora, a i igra postaje predvidiva.

Saruman

pre 5 godina

Nema ovde više kalkulacija, drugari! Sad je "kom' opanci, kom' obojci", a naše devojke kad su raspoložene, izuvaju i iz cipela i iz opanaka :) Vidi se da imaju još toga "u rezervoaru", mogu i bolje, ko god da bude igrao protiv njih u polufinalu, neće biti srećan zbog toga. Ako bude prema očekivanjima, u petak zorom ćemo imati priliku da se revanširamo Holanđankama i da gledamo obračun dva neverovatna korektora, a onda u subotu...moja prognoza su opet Italijanke, nekako bih voleo da ne moramo Kineskinjama da "naplaćujemo" olimpijske dugove...

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene čestitke za veliki uspeh. Želim da vas zaobiđu povrede, i loše raspoloženje, i da date maksimum od onoga što realno možete.
Moram da ponovim :
Veoma sam razočaran komentarima nekih ljudi koji misle da sve znaju i koji uživaju u porukama kojima vređaju i omalovažavaju !
A bilo ih je svih svih dana !
Veliki je uspeh biti među četri reprezennacije na prvenstvu planeta Zemlja !
Samo hrabro napred.
Najvažnije je da, kada se sve završi, možete sebi "reći" : " Dale smo koliko smo znale i mogle"

Sa Holandijom u polufinalu

pre 5 godina

Kina rasturi Holandiju posle izgubljenog prvog seta (23-25), pa onda 25-13, 25-17, 25-18. Dobro je sto smo ih izbegli do finala

shandonjito

pre 5 godina

Terzic ce ovog puta isao na pobedu i smatra da je bolje igrati polufinale sa Holandijom, sa cim se absolutno slazem. Isto je procenila i Ping. I one su gledale da izbegnu Srbiju do finala, sto znaci da ipak vise nas respektuju nego Italijanke.
Primetio bih da ovde vecina ljudi ne razume bas odbojku kao sport. Uglavnom su to navijacke strasti i uglavnom se vidi tek jedan od segmenata odbojke, smec. Hocu da kazem da Tijana jeste suvo zlato i odlicana igracica, ali utakmicu uvek dobija tim. Mi smo u prvom mecu protiv Holandije, prvo uzasno lose servirali, drugo, imali ocajan prijem, trece, samo u tom susretu je Maja bila potpuno indisponirana i nezainteresovana, pa tek onda smo imali problem na smecu. Kad se sve sastavi, nije nam se igralo!
U 1/2 finalu ce mnogo zavisiti od Buse! Ona ce biti kljuc pobede ili poraza, posto cenim da ce Maja biti na nivou, kao i napad, gde imamo uglavnom mnogo opcija, kad je prijem kako treba. Drugi faktor ce biti srednjaci u odbrani. Danas je Milena u jednom trenutku podigla zavesu i to je bio razlog lako dobijenog recimo drugog seta. Treci vazan faktor je da Sivija ne spusta nivo igre u odbrani, koji je neverovatan! Devojka prosto leti po terenu i ima ubedljivo najbolju statistiku u defanzivi, pored zivih Japanki!
I uzasno vazan faktor da jako serviramo. Tu moze da proradi bilo ko, posto realno svi osim mozda Buse, imaju izuzetno dobre servise. Ali Busa na prijemu ce biti kljuc! Raduje to sto ona podize formu i sazreva iz utakmice u utakmicu.

suki

pre 5 godina

@my way Svaka cast Tijani, vanserijski je talenat ali ne slazem se da bi bez nje bili prosecni. Tijana je dobra zahvaljujuci Maji Ognjenovic jer joj lopte servira na tacnu.
Ukusi i misljenja su razlicita ali za mene je Maja Ognjenovic nasa najbolja odbojkasica svih vremena. Njena uloga u timu se ne vidi dovoljno, jer nije poenter ali pozicija tehnicara je najzahtevnija.

my way

pre 5 godina

Nazalost, ne mogu da gledam mec, ali po statistici vidim da Brankici nije islo do zavrsnice sto je verovatno i imalo za posledicu gubitak 3. seta. Tijana standardno, Busa uz nju najbolja kao i protiv Japana, srednjaci na svom nivou i to je kako vidim otprilike to? Svaka cast devojkama! Postovanje i za Italijanke koje su svesne svojih realnih kvaliteta igrale maksimalno od pocetka prvenstva i to im je donelo polufinale sto je za nih sjajan rezultat.

Zagor

pre 5 godina

Kada idemo preko srednjaka dosta, i ako smo u punom sastavu, sanse da izbubimo su ekstremno male, jer onda imamo 4 opcije za napad, a ne zna se odakle jaci projektil moze da stigne. Bas zbog toga je Maja toliko kljucna, sto ona ume da proigra svaku saigracicu podjednako dobro.

yytyt

pre 5 godina

nisam gledao:

fudbalsku reprezentaciju,odbojkasice, moto gp, zvezdu u kosarci itd itd

pa se setite toga kad budete kukali da ne mozete da gledate ligu sampiona jer ima mnogo nas koji imamo arene ali nemamo sportklub

Zagor

pre 5 godina

Sad da navijamo da Kina pobedi Holandiju, pa da se u polufinalu revansiramo Holandjankama, i da im pokazemo koliko je razlicito igrati sa Srbijom koja ima Brankicu i Tijanu u sastavu od Srbije koja igra bez njih dve!

Takodje, Kina je protivnik koga treba izbegavati po svaku cenu u eliminacionim utakmicama do finala. Nasa najveca nada za eventualno finale protiv njih je da Zu Ting bude sto umornija (to je bio glavni razlog sto su Amerikanke pobedile Kinu na proslom Svetskom prvenstvu 2014, sto je Ting bila preumorna u tom finalnom mecu).

Djura frizura

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadamo se da ćeš i ti biti realan. I onda realno nama koji to stanje ne poznajemo, opisati kakav je
život nekog ko je ogađivač.

Italijan je odlučio da "ne preda" tj. da igra sa prvom postavom. Terzić je onda ispravno ostavio i našu - u toj igri čekanja. I italijan je insistirao iako izvesno nakon meča juče one sada nisu mogle na ovom maraton prvenstvu da potegnu dovoljno. Iako bi bilo lepo da nam nije igrala prva postava u ovom kontekstu bilo je ispravno.
Naravno gledajući sve te "rođene tamo" iritacija samo raste. Za Italiju bugarka diže trima afrolijankama. Izeš ti to. A dok je nama ovaj meč bio napor za italijanke je baš kazna i verovatno će to platiti u sledećem. Najteže je visokima a pored Egonu dok mi igramo sa 3 oni kao da samo ove dve na bloku imaju.
Za SF pola problema - da sve moraju i to dobro da hvataju Buša i Popović izgleda nije problem. Nažalost pošto servom ne postižemo dovoljno ostaje drugi deo problema, uvećen povredom Milenković. Očito Mihajlović i Malešević neće naći top formu do kraja prvenstva. Mi ćemo se nešto snaći kroz sredinu i tako to ali suštinski zavisimo od mnogo dobrih lopti Tijani a da ona i na mnogo dvojnih i trojnih sačekuša ostane najbolji korektor na svetu.
Samo se možemo nadati da ni Kina-Holandija niko neće predati. Zadnje 4 utakmice odlučiće mnogo više borba, zdravlje i fitnes nego kvalitet. Nadu mi povećava to što smo mi grupnu krizu već odradili.

misa

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi 

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni. 
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53) 

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.
(Budimo pismeni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 13:54)

Trebalo bi...

Mladen

pre 5 godina

Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.
(Nexus, 16. oktobar 2018 10:47)

Nemoj mi reci, da Rts nema novca da otkupi Svetsko prvenstvo u odbojci. Ima nego nece, kao i uvek odbojka bude u drugom planu, kad dodju do toga da se bore za medjalju, e onda svi skacu i bodre tim.

dragan

pre 5 godina

"Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba."
_________________________

E kad bi bar bilo tako. Ajde, majstore, stavi Bjelicu umjesto Tijane u polufinalu pa da vidimo hocemo li proci. Da se razumemo, nikoga ja ne napadam i voleo bih da imamo Tijanu na jos pet mesta u timu. Ali, realno, moze da se dobije tu i tamo, ali da bez nje uzmu prvenestvo ili medalju? Ekstremno tesko. I jos nesto. Danas smo izgubili treci set i mucili se u cetvrtom jer Mihajlovicka nije mogla u napadu. Zna se: 20-25 poena Tijane, 15 Mihajlovic, 15 srednjaka i po pet-sest drugog primaca i tehnicatra, plus blokade i greske protivnika i eto pobede. Ali, ako samo jedna zakaže u jednom danu - adio.I tu je "zvrcka". Danas su sve ispunile normu sem Brankice - pa smo zato i imali problema i skoro usli u peti set. Tijana je zabila nekoliko poena preko norme i Busa. I to ej nadoknailo pad Brankice. Matematika je u ovom slucaju - dobra.

Zagor

pre 5 godina

Danas smo odlicno odigrali u bloku. Takodje, Busa je bila sasvim solidna u napadu (a solidno je sve sto se trzi od nje; nikad nije niti ce biti vrhunski napadac, ali u ovom i ovakvom sastavu Srbije, sa Brankicom i ovakvim srednjacima, to od nje i nije potrebno, dok god je prijem na nivou).

čiča Sloba

pre 5 godina

@Лепи Цане
Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće.
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D

jsx

pre 5 godina

Sistem takmicenja je katastrofa...
(mare delija, 16. oktobar 2018 11:42)
Vidim i kod muskaraca da je skoro koncenzus. Verovatno je vecina u pravu, ali meni se ovo svidja. Recimo u fudbalu ne znamo da ko je bolji Hrvatska ili Belgija, pa i Brazil je makar bolji od Engleske. U kosarci su naposlednjem EP Letonci zasluzili najmanje polufinale, a mislim i bronzu. Naravno da im ni ovaj sistem to ne bi garantovao, ali bi bile vece sanse za Belgiju npr. ili da bude prva u grupi sa Hrvatima i izbegnu Francuze ili da budu drugi sa Francuzima i da idu na Hrvate. U svakom slucaju bismo imali pravi okrsaj za drugo mesto.

JovicaPavlovic

pre 5 godina

Brine me loš učinak Milene Rašić i na prošloj i na ovoj utakmici a biće nam potrebna za polufinale i željeno finale! Verujem da kada ja to vidim vidi to sigurno i Terzić.

Jovanka

pre 5 godina

(Optimista pripravnik, 16. oktobar 2018 11:54)

Pobogu čoveče pročitaj naslov. Nekad je i to dovoljno pročitati da bi mogao da ostaviš komentar.

Zagor

pre 5 godina

Ali sto je iritantan onaj voditelj na SK, ne prodje nijedna recenica a da ne ubaci rec "mlada" barem jednom. Juce je za onog Kineskog primaca servisa rekao, u toku jednog jedinog seta, barem 15 puta rekao da "ima samo 18 godina".

Лепи Цане

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.

Лепи Цане

pre 5 godina

Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće. 
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D
(čiča Sloba, 16. oktobar 2016. 25:48)

Холандија, као земља хокеја на леду, нема традицију у одбојци и ту је наша шанса. Генима против новокомпонованих одбојкашких сила!

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!
(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40)

Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.

Zagor

pre 5 godina

@White Power

Ne, nema Egonu bolji blok, niti igra ista bolje odbranu od Tijane (sto ce reci, i jedna i druga su prosecne u odbrani). Ne znam sta je sa tobom i tvojim upornim tvrdnjama da Tijana nije dobar bloker?! Pa samo na danasnjem mecu je imala, ja mislim, jedno 4 bloka (vise od Egonu). Boskovic-Rasic je jedan od najefikasnijih blokerskih tandema 21. veka!

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.
(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18)

Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.

Леонардо

pre 5 godina

@shandojnito ili tako nekako

Сложио бих се са тобом у анализи. Само бих још додао и Тијану Малешевић, такође веома, али веома битан шраф у репрезентацији. Она и Буша су алтернација, примачи, а све полази од квалитетног пријема. Буша се, хвала Богу, подигла (много боља него у претходне две утакмице),и само да задржи тај ниво, док се Малешевић још мало тражи. Остале су на нивоу Чак ме ни мало не брине Бранкицин лош дан. Једноставно има дана кад неће , па неће. Признајем да сам био благо разочаран Бушином игром , али ме је данас баш обрадовала. По мени свака медаља је успех, имамо континуитет, што да не и злато.

mujo džeger

pre 5 godina

koliko je ova ekipa moćna a mogla bi biti mega moćna, jeca brakočevič velika tića odlučila je da joj je kao majci prešnije brinuti o malom sinčiću nego cijelu godinu bukvalno juriti za loptom, sa gledišta svake majke i dobre srpkinje svaka joj je na mjestu, e sad treba pitati terzu zašto nam neigra top hil poenter sanja malagurski vrh vrhova mnogo jača od bjelice...

Budimo pismeni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53)

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

...sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?
(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)

Naozbiljnije.
I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.

Optimista pripravnik

pre 5 godina

Auuuu, idemo na Holandiju. Pisi propalo. Nema sanse da dobijemo. A moramo mozda i sa dva seta razlike, zbog poraza od 3:0 u grupi od iste Holandije... ili ne? Nisam siguran.
Sve u svemu, gotova prica! Mozda se desi neko cudo, ali srecno devojke!!!

White Power

pre 5 godina

@zagor
Svestranija je. Ima bolji blok i bolji servis, a ume odigrati i odbranu. Danas je neigranjem Sile bila preopterećena u napadu, mada joj je prolaz ponovo bio oko 50%, što je odlično. Ceo turnir igra na vrhunskom nivou i da nije Egonu, ne bi Italija ni videla borbe za medalju.
Dobra odbojka, mada su Italijanke bile debelo unazađene neigranjem Sile. Dva seta „na knap“. Igra Srbije dobra, osim Brankice koja danas nije mogla da se sastavi sa loptom.
Protiv Holandije ne bi smelo da bude iznenađenja i dobro je što su Kineskinje izbegnute u ½ finalu.

White Power

pre 5 godina

Imala je 2 bloka, Egonu 4.
I tako je na vecini meceva na ovom SP.
Ne bi bilo racionalno reci da je Boskoviceva losa, ali Egonu u najmanju ruku nije ni za dlaku losija, a mladja je godinu dana.
I ne razumem zasto ti je toliko tesko da shvatis da jednostavno postoji jos neko vanserijski na poziciji korektora osim Tijane?!?!

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.
(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18)

Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.

Лепи Цане

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.

Optimista pripravnik

pre 5 godina

Auuuu, idemo na Holandiju. Pisi propalo. Nema sanse da dobijemo. A moramo mozda i sa dva seta razlike, zbog poraza od 3:0 u grupi od iste Holandije... ili ne? Nisam siguran.
Sve u svemu, gotova prica! Mozda se desi neko cudo, ali srecno devojke!!!

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

...sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?
(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)

Naozbiljnije.
I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.

Budimo realni, iako smo Srbi

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!
(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40)

Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.

Лепи Цане

pre 5 godina

Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće. 
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D
(čiča Sloba, 16. oktobar 2016. 25:48)

Холандија, као земља хокеја на леду, нема традицију у одбојци и ту је наша шанса. Генима против новокомпонованих одбојкашких сила!

čiča Sloba

pre 5 godina

@Лепи Цане
Slažem se sa tobom da je bolje igrati sa reprezentacijom Holandije nego sa SAD. I ne znam čemu toliki minusi na tvoj objektivan komentar. Biće teško dobiti Holanđanke sa 2 seta razlike, ali ako proradi Jovana Brakočević ništa nije nemoguće.
A našim devojkama iskreno želim puno sreće i svim srcem navijam za njih, iako sam Srbin. ;D

pluton

pre 5 godina

Ajde ne smarajte vise sa RTS-om. Prava prenosa je kupio SK I oni prenose. Bas, bas retko nacionalne televizije prenose sportska takmicenja, osim SP u fudbalu, OI.. skoro svuda sport prenose komercijalni sportski kanali.
Da Srbija nije dosla ovoliko daleko, onda bi pljuvali RTS zasto to prenose. Isto je I sa tenisom, ako Djokovic ispadne u ranoj fazi niko onda ne gleda tenis I onda se RTS pljuje sto prenosi.

Budimo pismeni, iako smo Srbi

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53)

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.

Boki

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u.
Svaka im čast!
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.

mujo džeger

pre 5 godina

koliko je ova ekipa moćna a mogla bi biti mega moćna, jeca brakočevič velika tića odlučila je da joj je kao majci prešnije brinuti o malom sinčiću nego cijelu godinu bukvalno juriti za loptom, sa gledišta svake majke i dobre srpkinje svaka joj je na mjestu, e sad treba pitati terzu zašto nam neigra top hil poenter sanja malagurski vrh vrhova mnogo jača od bjelice...

Milos

pre 5 godina

Pitam se cime li su se odbojkasi i odbojkasice zamerili RTSu pa nema prenosa ni jedne utakmice? Malo je sramota da ove devojke i momci nemaju nikakvo pracenje a u samom su svetskom vrhu...

Nexus

pre 5 godina

Naše devojke igraju polufinale SVETSKOG, eeej svetskog prvenstva u odbojci, i nema prenosa na RTS-u. 
Svaka im čast! 
Bitno da se prenosi svaki meč u žnj ligi one tužne skupine koja se naziva fudbalskom reprezentacijom.
(Boki, 16. oktobar 2018 09:48)
Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.

JovicaPavlovic

pre 5 godina

Brine me loš učinak Milene Rašić i na prošloj i na ovoj utakmici a biće nam potrebna za polufinale i željeno finale! Verujem da kada ja to vidim vidi to sigurno i Terzić.

Zagor

pre 5 godina

Ali sto je iritantan onaj voditelj na SK, ne prodje nijedna recenica a da ne ubaci rec "mlada" barem jednom. Juce je za onog Kineskog primaca servisa rekao, u toku jednog jedinog seta, barem 15 puta rekao da "ima samo 18 godina".

dragan

pre 5 godina

"Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba."
_________________________

E kad bi bar bilo tako. Ajde, majstore, stavi Bjelicu umjesto Tijane u polufinalu pa da vidimo hocemo li proci. Da se razumemo, nikoga ja ne napadam i voleo bih da imamo Tijanu na jos pet mesta u timu. Ali, realno, moze da se dobije tu i tamo, ali da bez nje uzmu prvenestvo ili medalju? Ekstremno tesko. I jos nesto. Danas smo izgubili treci set i mucili se u cetvrtom jer Mihajlovicka nije mogla u napadu. Zna se: 20-25 poena Tijane, 15 Mihajlovic, 15 srednjaka i po pet-sest drugog primaca i tehnicatra, plus blokade i greske protivnika i eto pobede. Ali, ako samo jedna zakaže u jednom danu - adio.I tu je "zvrcka". Danas su sve ispunile normu sem Brankice - pa smo zato i imali problema i skoro usli u peti set. Tijana je zabila nekoliko poena preko norme i Busa. I to ej nadoknailo pad Brankice. Matematika je u ovom slucaju - dobra.

White Power

pre 5 godina

Imala je 2 bloka, Egonu 4.
I tako je na vecini meceva na ovom SP.
Ne bi bilo racionalno reci da je Boskoviceva losa, ali Egonu u najmanju ruku nije ni za dlaku losija, a mladja je godinu dana.
I ne razumem zasto ti je toliko tesko da shvatis da jednostavno postoji jos neko vanserijski na poziciji korektora osim Tijane?!?!

dzoni

pre 5 godina

A na kom programu da gledamo polufinale svetskog prvenstva u kome igra Srbija???

Na svim programima ima da biras Vucic ili rijalitiji a nema sporta nigde!!!
Posle sto su mladi ovakvi kakvi jesu!!!
I zato jos placamo pretplatu!!

Saruman

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Reci da se šališ, molim te... ? ? ?

suki

pre 5 godina

@my way Svaka cast Tijani, vanserijski je talenat ali ne slazem se da bi bez nje bili prosecni. Tijana je dobra zahvaljujuci Maji Ognjenovic jer joj lopte servira na tacnu.
Ukusi i misljenja su razlicita ali za mene je Maja Ognjenovic nasa najbolja odbojkasica svih vremena. Njena uloga u timu se ne vidi dovoljno, jer nije poenter ali pozicija tehnicara je najzahtevnija.

Kg

pre 5 godina

Treba odstraniti iz sporta svakoga ko je previo ovakav sistem takmicenja. Komplikovanije, napornije i besmislenije igranje do polufinala ne postoji...

White Power

pre 5 godina

@zagor
Svestranija je. Ima bolji blok i bolji servis, a ume odigrati i odbranu. Danas je neigranjem Sile bila preopterećena u napadu, mada joj je prolaz ponovo bio oko 50%, što je odlično. Ceo turnir igra na vrhunskom nivou i da nije Egonu, ne bi Italija ni videla borbe za medalju.
Dobra odbojka, mada su Italijanke bile debelo unazađene neigranjem Sile. Dva seta „na knap“. Igra Srbije dobra, osim Brankice koja danas nije mogla da se sastavi sa loptom.
Protiv Holandije ne bi smelo da bude iznenađenja i dobro je što su Kineskinje izbegnute u ½ finalu.

is

pre 5 godina

Gde ste sad vi što ste na prošlom meču pisali da Buša ne zna da igra odbojku? Evo za ova prva dva seta devojka je najbolja ma terenu. Ostavite se komentarisanja ako nemate pojma.

DnK (°~°)

pre 5 godina

Dzoni a ti mislis da u evropi pustaju sport na sve strane,ne brate to se placa raspitaj se malo retko kad imate prenos tekme npr odbojke,rukometa tenisa itd na francuskim,nemackim italijanski i drugim kanalima ,imaju canal+ ,bein sport,eurosport a to se sve placa jeste bedno ali nema izbora,dok prenos Vucica i rijalitija nikog ne kosta nista

Džoni

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

A uh, ala ga ti odvali! Naše idu u polufinale sa prve pozicije, a Italijanke sa druge. Protivnici će biti Kina ili Holandija a ko će sa kim zavisi od njihovog međusobnog susreta. Uglavnom mi idemo na drugoplasirane iz te grupe, a Italijanke na prvoplasirane. Sve ono što je bilo ranije više se ne računa i ove četiri ekipe odlučuju o konačnom plasmanu. Pobednici idu u finale a gubitnici u meč za treće mesto. Nije toliko komplikovano!

Jax Teller

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.(Nikola 13, 16. oktobar 2018 09:18) Nikola, sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35)

to ti ozbiljno misliš?

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadamo se da ćeš i ti biti realan. I onda realno nama koji to stanje ne poznajemo, opisati kakav je
život nekog ko je ogađivač.

Italijan je odlučio da "ne preda" tj. da igra sa prvom postavom. Terzić je onda ispravno ostavio i našu - u toj igri čekanja. I italijan je insistirao iako izvesno nakon meča juče one sada nisu mogle na ovom maraton prvenstvu da potegnu dovoljno. Iako bi bilo lepo da nam nije igrala prva postava u ovom kontekstu bilo je ispravno.
Naravno gledajući sve te "rođene tamo" iritacija samo raste. Za Italiju bugarka diže trima afrolijankama. Izeš ti to. A dok je nama ovaj meč bio napor za italijanke je baš kazna i verovatno će to platiti u sledećem. Najteže je visokima a pored Egonu dok mi igramo sa 3 oni kao da samo ove dve na bloku imaju.
Za SF pola problema - da sve moraju i to dobro da hvataju Buša i Popović izgleda nije problem. Nažalost pošto servom ne postižemo dovoljno ostaje drugi deo problema, uvećen povredom Milenković. Očito Mihajlović i Malešević neće naći top formu do kraja prvenstva. Mi ćemo se nešto snaći kroz sredinu i tako to ali suštinski zavisimo od mnogo dobrih lopti Tijani a da ona i na mnogo dvojnih i trojnih sačekuša ostane najbolji korektor na svetu.
Samo se možemo nadati da ni Kina-Holandija niko neće predati. Zadnje 4 utakmice odlučiće mnogo više borba, zdravlje i fitnes nego kvalitet. Nadu mi povećava to što smo mi grupnu krizu već odradili.

Nikola 13

pre 5 godina

Ovaj meč treba odigrati jao kao i juče. 1/2 je blizu i ne treba ispadati iz takmičarskog ritma. Sa kim ukrštamo znaćemo tek posle našeg meča, tako da nema mesta kalkulacijama. Potajno se nadam Holandiji i finalu sa Kinom da im vratimo za Olimpijske igre. Mada, mislim da možemo da igramo sa svima i da će nijanse odlučivati.

Kovalski

pre 5 godina

Svaka cast devojkama i selektoru Terzicu,kao i celom strucnom stabu....Ubedjen sam u medalju,nadam se najsjajnijom,imamo realne sanse...Sto se tice RTS,smarate vise,SK je otkupio sva prava za sebe,i to je to! Isto kao sto mi koji nemamo Arenu zbog lige sampiona i ABA lige...Ja konkretno ne zalim sto sam uzeo Total umesto Kopernikusa,mislim daje SK mnogo bolji i kvalitetniji od Arene! O komentatorima necu trositi reci,to je nebo i zemlja!

pitam

pre 5 godina

Lepi Cane
A zar SAD nije definitivno ispao iz takmičenja juče porazom od Holandije? I kakve veze ima sa koliko razlike da pobedimo, nema više set ili poen količnik, u polufinalu je samo pobeda bitna...bar ja tako mislim.

yytyt

pre 5 godina

nisam gledao:

fudbalsku reprezentaciju,odbojkasice, moto gp, zvezdu u kosarci itd itd

pa se setite toga kad budete kukali da ne mozete da gledate ligu sampiona jer ima mnogo nas koji imamo arene ali nemamo sportklub

suzza

pre 5 godina

Bravoooo devojke.
Danas ste "uglavnom" sve bile odlične.
Još samo da Brankica proradi, rekla bih da nije u najboljoj formi.
Veliki naklon "doktoru" ove igre MAJI OGNJENOVIĆ. Kakav je to mozak. Kakva lucidnost, tehnika...
Tijana je pokazala da je mnogo odbojkašica od italijanskog korektora koja je malo više poletela.

jsx

pre 5 godina

Sistem takmicenja je katastrofa...
(mare delija, 16. oktobar 2018 11:42)
Vidim i kod muskaraca da je skoro koncenzus. Verovatno je vecina u pravu, ali meni se ovo svidja. Recimo u fudbalu ne znamo da ko je bolji Hrvatska ili Belgija, pa i Brazil je makar bolji od Engleske. U kosarci su naposlednjem EP Letonci zasluzili najmanje polufinale, a mislim i bronzu. Naravno da im ni ovaj sistem to ne bi garantovao, ali bi bile vece sanse za Belgiju npr. ili da bude prva u grupi sa Hrvatima i izbegnu Francuze ili da budu drugi sa Francuzima i da idu na Hrvate. U svakom slucaju bismo imali pravi okrsaj za drugo mesto.

Cento

pre 5 godina

Ko je smislio ovu glupost od sistema takmicenja.Treba odigrati 20 utakmica da bi osvojio prvenstvo.Ovo je velika glupost.
Curama zelim puno srece i naravno,zlatnu medalju.

Jax Teller

pre 5 godina

(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34) Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!(veliki strumf, 16. oktobar 2018 10:40) Naravno da cu da se izvinim, i devojkama i tebi svakome ko misli da cemo da uzmemo medalju. Ja sam ne samo realan, nego imam cak i obraz, iako sam Srbin. Cujemo se za par dana.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 11:02)

ako si ti srbin, ja sam crn i igram za italiju!

Mladen

pre 5 godina

Bas steta sto ne shvatas sta znaci kada neko otkupi pravo na prenos nekog sportskog dogadjaja. A najcesce to cini onaj ko ima najvise novca ili vidi neki interes kroz otkup prava prenosa.
(Nexus, 16. oktobar 2018 10:47)

Nemoj mi reci, da Rts nema novca da otkupi Svetsko prvenstvo u odbojci. Ima nego nece, kao i uvek odbojka bude u drugom planu, kad dodju do toga da se bore za medjalju, e onda svi skacu i bodre tim.

xxcx

pre 5 godina

Lepi Cane
Da pratiš malo duže odbojku, znao bi da je Holandija u muškoj konkurenciji bila velika svetska sila. Znači imaju tradiciju u odbojci, nisu novokomponovana sila i nisu samo u hokeju dobri...

Saruman

pre 5 godina

Nema ovde više kalkulacija, drugari! Sad je "kom' opanci, kom' obojci", a naše devojke kad su raspoložene, izuvaju i iz cipela i iz opanaka :) Vidi se da imaju još toga "u rezervoaru", mogu i bolje, ko god da bude igrao protiv njih u polufinalu, neće biti srećan zbog toga. Ako bude prema očekivanjima, u petak zorom ćemo imati priliku da se revanširamo Holanđankama i da gledamo obračun dva neverovatna korektora, a onda u subotu...moja prognoza su opet Italijanke, nekako bih voleo da ne moramo Kineskinjama da "naplaćujemo" olimpijske dugove...

Deyan

pre 5 godina

Milos, 16. oktobar 2018 10:2

Devojke i momci imaju praćenje. Naime prava za prenose otkupila je komercijalna stanica. Zašto nije državna to je pitanje za njih?

veliki strumf

pre 5 godina

sa kim god da se 'ukrstimo' gotovi smo. Ovo je odlican domet ali nemamo nikakve sanse za medalju. Svi su jaci od nas. Samo sreca ili povrede protivnickih kljucnih igracica mogu da nas dovedu do neke medalje, ili neko cudo.... Iskreno i realno. Nijanse odlucuju ali ne kad smo mi u pitanju. Onda uvek gubimo. (Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 09:35) to ti ozbiljno misliš?(Jax Teller, 16. oktobar 2018 10:20)Naozbiljnije. I sada, kada vodimo sa 2:0 u setovima. Zivi bili pa videli. Jedno je nacionalno osecanje i histerija, a drugo je realno stanje. Tehnicki i u napadu su nase devojke dosta losije od konkurencije. Srce moze mnogo toga, ali... ne u ovom slucaju.
(Budimo realni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 10:34)

Buduci da je oba ova komentara ostavio isti lik, nadam se da ćeš se setiti svojih reci kad devojku udju u finale, da ćeš iskopirati ove svoje nebuloze tada i izviniti se devojkama!

veliki strumf

pre 5 godina

Kakva nevidjena kradja na 15-14 u 4. setu. Bukvalno su sudije poklonile poen Italiji, uprkos tome sto je dosudjen blok aut, a ne da nije bilo bloka, nego je lopta otišla pola metra i od bloka i u aut.

tirador

pre 5 godina

Idemo po zlato. Danas i bez raspolozene Mihajlovic odlicne, imam cak utisak da je ovo 70% nase igre. Boskovic odrzala predavanje Italijanki Egonu kako se smecuju teske lopte. Servis funkcionisao. Kina-Srbija finale. Srbija world volleyball champion! :)

Milica

pre 5 godina

Ићи ћемо на Холандију коју морамо добити са два сета разлике, с озбиром на пораз у групи. Али и то је боље него са САД.
(Лепи Цане, 16. oktobar 2018 11:17)

Ahahahaha Ti si doktor! Ahahahahaha

Djura frizura

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni.

lemurrr

pre 5 godina

kakav je doktor Maja Ognjenovic, Ezacibasi je uradio lom da je prodo i doveo Kim. umesto da proda Jordan za Kim. gde ste kriticari Bjanke Buse ? pokazala se top izmenom za Milenkovic. idemo na Holandiju, verovatno. I rekoh, Japan zamalo set da nam uzme i pobedi Ita, ali ok se sredi.

Štirlic

pre 5 godina

Kad smo u punom sastavu teško nam neko može i set uzeti. Sve smo dobili sa 3:0 kad su Tijana i Brankica u timu. I ovo smo na putu da završimo na isti način. Mada je ova utakmica bez značaja za plasman. Ono što posebno raduje podizanje forme iz meča u meč. Blok je mnogo bolji. Buša sve sigurnija na prijemu i sjajno zamenjuje povređenu Bojanu Milenković. Napad standardno odličan. Maja takođe besprekorna. Verujem da je zlato naše. Samo da ih ne ureknem.

my way

pre 5 godina

Nazalost, ne mogu da gledam mec, ali po statistici vidim da Brankici nije islo do zavrsnice sto je verovatno i imalo za posledicu gubitak 3. seta. Tijana standardno, Busa uz nju najbolja kao i protiv Japana, srednjaci na svom nivou i to je kako vidim otprilike to? Svaka cast devojkama! Postovanje i za Italijanke koje su svesne svojih realnih kvaliteta igrale maksimalno od pocetka prvenstva i to im je donelo polufinale sto je za nih sjajan rezultat.

Zagor

pre 5 godina

Kada idemo preko srednjaka dosta, i ako smo u punom sastavu, sanse da izbubimo su ekstremno male, jer onda imamo 4 opcije za napad, a ne zna se odakle jaci projektil moze da stigne. Bas zbog toga je Maja toliko kljucna, sto ona ume da proigra svaku saigracicu podjednako dobro.

Zagor

pre 5 godina

Sad da navijamo da Kina pobedi Holandiju, pa da se u polufinalu revansiramo Holandjankama, i da im pokazemo koliko je razlicito igrati sa Srbijom koja ima Brankicu i Tijanu u sastavu od Srbije koja igra bez njih dve!

Takodje, Kina je protivnik koga treba izbegavati po svaku cenu u eliminacionim utakmicama do finala. Nasa najveca nada za eventualno finale protiv njih je da Zu Ting bude sto umornija (to je bio glavni razlog sto su Amerikanke pobedile Kinu na proslom Svetskom prvenstvu 2014, sto je Ting bila preumorna u tom finalnom mecu).

1Beogradjanin

pre 5 godina

U komentarima na prethodne vesti o nasoj reprezentaciji bilo je mnogo negativnih komentara na racun Bjanke Buse! Ne znam sta ljudi imaju protiv te devojke? Ona je najvise opterecena servisom i odradila je dobar posao. Tokom celog meca serviraju na nju i normalno je da se nakada pogresi. U napadu sasvim solidno odradjen posao uzimajuci u obzir koliko se trosi u odbrani i na prijemu. Ono sto se meni ne dopada je to sto je Boskovic mnogo opterecena u napadu. OK ona jeste nase glavno oruzje, kao sto i sve ekipe imaju jednu igracicu koja odskace, ali mislim da bi trebalo malo smanjiti tu poentersku razliku izmedju Tijane i prve sledece igracice ili dve. Neka Tijana osvoji najvise poena, nije problem, ali da ne bude da je sama uzela set ili set i po! Prosto, doci ce do zamora, a i igra postaje predvidiva.

misa

pre 5 godina

Budimo realni, iako smo Srbi 

Trebas da se izvnis. Ali jos bitnije je da trebas da priznas da ne znas i da prestanes da pametujes. A veze s vezom nemas, budimo realni. 
(Djura frizura, 16. oktobar 2018 12:53) 

Kaze se: 'Treba da se izvinis' i 'treba da priznas'.
Covek nema pojma o odbojci, ali bar zna da pise, za razliku od tebe.
(Budimo pismeni, iako smo Srbi, 16. oktobar 2018 13:54)

Trebalo bi...

Dobro

pre 5 godina

Holandija nije zemlja hokeja na LEDU, nego na TRAVI... i imaju nesto malo od fudbala :-)), nesto manje rukometa i dosta toga od odbojke. Onda dolazi nesto u cemu su neprikosnoveni, a to je brzo klizanje. Atletika im je isto solidna, moram da priznam. Tu je i biciklizam. Sto se odbojke tice, nisu uopste losi. To je bar moje, skromno misljenje.

Iz zemlje lala, uvek vas,

Mirni !

pre 5 godina

Iskrene čestitke za veliki uspeh. Želim da vas zaobiđu povrede, i loše raspoloženje, i da date maksimum od onoga što realno možete.
Moram da ponovim :
Veoma sam razočaran komentarima nekih ljudi koji misle da sve znaju i koji uživaju u porukama kojima vređaju i omalovažavaju !
A bilo ih je svih svih dana !
Veliki je uspeh biti među četri reprezennacije na prvenstvu planeta Zemlja !
Samo hrabro napred.
Najvažnije je da, kada se sve završi, možete sebi "reći" : " Dale smo koliko smo znale i mogle"

Jovanka

pre 5 godina

(Optimista pripravnik, 16. oktobar 2018 11:54)

Pobogu čoveče pročitaj naslov. Nekad je i to dovoljno pročitati da bi mogao da ostaviš komentar.

Zagor

pre 5 godina

Danas smo odlicno odigrali u bloku. Takodje, Busa je bila sasvim solidna u napadu (a solidno je sve sto se trzi od nje; nikad nije niti ce biti vrhunski napadac, ali u ovom i ovakvom sastavu Srbije, sa Brankicom i ovakvim srednjacima, to od nje i nije potrebno, dok god je prijem na nivou).

my way

pre 5 godina

Samo da Tijana bude na najvecem nivou u polufinalu ma protiv koga igrali.Ona nam je vise od pola ekipe i nada za medalju
(Marko, 16. oktobar 2018 11:52)

Ne postoje dovoljni superlativi za Tijanu Boskovic i jedini "komplimenti" koji nisu na mestu su oni koji omalovazavaju ostale odbojkasice. Devojke su sve vrhunski kvalitet i znaju itekako da pobedjuju i bez Tice kada treba.

ja

pre 5 godina

Evropske prvakinja, olimpijske vicešampionke, najbolji tim u istoriji srpske ženske odbojke, ušle u polufinale svetskog prvenstva, ali opet u komentarima mračan i mučan ton. Kad smo prestali da se radujemo i iskreno čestitamo? Devojke razbijaju kako igraju. Vrhunska odbojka.
Sad je problem sto Tijana osvaja 25 poena po meču? Baš šteta što imamo u redovima najbolju odbojkašicu na svetu.
Tim je skladan. Milina ih he gledati i svaka doprinosi igri.

Sa Holandijom u polufinalu

pre 5 godina

Kina rasturi Holandiju posle izgubljenog prvog seta (23-25), pa onda 25-13, 25-17, 25-18. Dobro je sto smo ih izbegli do finala

shandonjito

pre 5 godina

Terzic ce ovog puta isao na pobedu i smatra da je bolje igrati polufinale sa Holandijom, sa cim se absolutno slazem. Isto je procenila i Ping. I one su gledale da izbegnu Srbiju do finala, sto znaci da ipak vise nas respektuju nego Italijanke.
Primetio bih da ovde vecina ljudi ne razume bas odbojku kao sport. Uglavnom su to navijacke strasti i uglavnom se vidi tek jedan od segmenata odbojke, smec. Hocu da kazem da Tijana jeste suvo zlato i odlicana igracica, ali utakmicu uvek dobija tim. Mi smo u prvom mecu protiv Holandije, prvo uzasno lose servirali, drugo, imali ocajan prijem, trece, samo u tom susretu je Maja bila potpuno indisponirana i nezainteresovana, pa tek onda smo imali problem na smecu. Kad se sve sastavi, nije nam se igralo!
U 1/2 finalu ce mnogo zavisiti od Buse! Ona ce biti kljuc pobede ili poraza, posto cenim da ce Maja biti na nivou, kao i napad, gde imamo uglavnom mnogo opcija, kad je prijem kako treba. Drugi faktor ce biti srednjaci u odbrani. Danas je Milena u jednom trenutku podigla zavesu i to je bio razlog lako dobijenog recimo drugog seta. Treci vazan faktor je da Sivija ne spusta nivo igre u odbrani, koji je neverovatan! Devojka prosto leti po terenu i ima ubedljivo najbolju statistiku u defanzivi, pored zivih Japanki!
I uzasno vazan faktor da jako serviramo. Tu moze da proradi bilo ko, posto realno svi osim mozda Buse, imaju izuzetno dobre servise. Ali Busa na prijemu ce biti kljuc! Raduje to sto ona podize formu i sazreva iz utakmice u utakmicu.

Леонардо

pre 5 godina

@shandojnito ili tako nekako

Сложио бих се са тобом у анализи. Само бих још додао и Тијану Малешевић, такође веома, али веома битан шраф у репрезентацији. Она и Буша су алтернација, примачи, а све полази од квалитетног пријема. Буша се, хвала Богу, подигла (много боља него у претходне две утакмице),и само да задржи тај ниво, док се Малешевић још мало тражи. Остале су на нивоу Чак ме ни мало не брине Бранкицин лош дан. Једноставно има дана кад неће , па неће. Признајем да сам био благо разочаран Бушином игром , али ме је данас баш обрадовала. По мени свака медаља је успех, имамо континуитет, што да не и злато.

Zagor

pre 5 godina

@White Power

Ne, nema Egonu bolji blok, niti igra ista bolje odbranu od Tijane (sto ce reci, i jedna i druga su prosecne u odbrani). Ne znam sta je sa tobom i tvojim upornim tvrdnjama da Tijana nije dobar bloker?! Pa samo na danasnjem mecu je imala, ja mislim, jedno 4 bloka (vise od Egonu). Boskovic-Rasic je jedan od najefikasnijih blokerskih tandema 21. veka!