Nedelja, 14.10.2018.

13:34

Ćorić čestitao Novaku: Ti si jedan od najboljih u istoriji tenisa

Hrvatski teniser Borna Ćorić je, nakon poraza u finalu Šangaja, svom protivniku Novaku Đokoviću čestitao na osvojenom trofeju.

Izvor: LN

Æoriæ èestitao Novaku: Ti si jedan od najboljih u istoriji tenisa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

botovi92

pre 5 godina

@ kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...
(dare slovenac, 15. oktobar 2018 15:12)

Eto klasican komentar nolobota. Potcenjuje jednog vrhunskog igraca o kome ne zna apsolitno nista, ukljucujuci ni cinjenice da je osvojio Masters Kup pobedivsi ni manje ni vise nego Federera u 5 setova i to 2005. A dobijao ga je jos i 2006 i 7 sve to dok je Rodzer bio i najboljim godinama. I sta covek sad sa vama da raspravlja o tenisu i da gubi vreme bezveze? Vi ste za farme, za parove i zadruge, a u medjuvremenu malo urlate za Srbe koji igraju tenis, iako vas taj sport nikada nije ni zanimao i nikada vise ni nece nakon sto vam idol zavrsi karijeru. Zato i ne cudi sto vam komentari kako je "presao igricu" izlaze na sam vrh - toliko zrelo posmatrate stvari i tenis kao sport, kao dete od 12 godina sto gleda na video igricu. Mislim da se i sam Djokovic stidi vecine svojih navijaca u Srbiji, nije ni cudo sto kaze da ne cita komentare. Izgleda da ce i sacica nas normalnih (koliko je to moguce ostati u srbistanu) uskoro tim stopama.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka?

pa zadnje dvije su, kad je Novak malo sazreo 6-3, 6-2 i 6-2,6-1...to je gaženje plitkog potoka...kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...

botovi92

pre 5 godina

@(dare slovenac, 15. oktobar 2018 14:55)

Pa to isto moze i svaki Federerov fan da kaze za Novaka. On samo ima uspeha kada Rozder i Rafa nisu u top formi. Gde je bio 2007,8,9,10 kada je Rafa koji je prakticno njegova generacija dominirao uz Rodzera na ATPu? Gde je bio 2012,13,14,17? Gde je odjednom nestala ta vrhunska dominacija dok je bio u najboljim godinama? Rodzer je ove godine vidno pao u formi u odnosu na proslu sezonu, isto kao i Rafa koji je povredjen, i Novak je to iskoristio. Federer je samo jednom izgubio od Novaka ove sezone (u Sinsinatiju) a mnogo vise puta od dosta nizerangiranih igraca i to je dokaz velikog pada forme ove sezone, sto je i normalno za coveka u 38oj godini. Gde ce ti Djokovic biti u tim godinama? Igrace pro tenis mozda samo na video igricama. Kao sto rekoh, protivnik je dobar onoliko koliko mu ti dozvolis. Da se Djokovic pitao umesto Federera pocetkom 2000ih, Nalbandijan, Rodik, Gonzales, Hjuit i ostali bi imali po nekoliko slemova vise, a da je Federer Novakovo godiste, Wawrinka i Marej sigurno ne bi imali po 3 slema vec verovatno ni jedan. Mislis da onolika defanziva i rastezanje na terenu protiv igraca kao sto je Coric moze da prodje besplatno? Mozda mu karijera i bude trajala koliko i Federeru, al' u tvojim snovima.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017...

(botovi92, 15. oktobar 2018 00:28) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

pa to ti govorim, Roger je najbolji kad nema Novaka...u vreme pre Novaka i kad se Novak zasitijo...da se nije mentalno i fizički vratio u ovoj godini, Roger bi imao 22 GS... Novak je več sada najbolji igrač svih vremena,njega se pita..

botovi92

pre 5 godina

@LKbulls

Ne znam sto se uzurpavas oko nebitne stvari. Da, slucajno sam stavio te 3 pobede u pogresnu sezonu. Desile su se 2015-e godine, ne 2011, svejedno. U stvari nije svejedno, cak je i gore jer su bile u najboljoj Novakovoj sezoni u karijeri. U toj istoj 2015 u kojoj kako kazu nolobotovi je Djokovic igrao tenis superheroja, ranije nikada vidjen, al eto jedan Wawrinka ga takodje pobedi u toj istoj sezoni i to u najbitnijem mecu godine. Ne znam na kakve pogresne cinjenice mislis? Ocigledno nista pametnije nisi mogao da odgovoris pa se hvatas za dlaku u jajetu. Ja sam samo odgovorio na neciju apsurdnu konstataciju da je Novakov tenis u top formi najbolji tenis ikada vidjen. To veze s' mozgom nema, a da je istina, Novak nikada ne bi izgubio to finale RG od raspolozenog Wawrinke, ili jos gore ono polufinale RG 2011 od Federera. Ljudi koji kada su na vrhuncu igraju najbolji tenis ikada vidjen, ne gube takve meceve u zavrsnicama GS kada svi tempiraju top formu. Pa jel najbolji ikada gubi od Nisikorija polufinale US opena ili od Wawrinke i Mareja po 2 slem finala? Pricate da je Federer imao slabu konkurenciju na pocetku karijere, kada se i on sam razvijao kao igrac i nije igrao svoj najbolji tenis, dok vama idol gubi 5 slemova od igraca koji su u najmanju ruku na istom nivou kao Nalbandijan, Rodik ili Hjuit. Da je Rodzer igrao kao Novak defanzivno i u proseku sa po jednom jakom sezonom na 3 ili 4 godine, ko zna po koliko GS titula bi imali njih trojica!

opuy

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Nebi! Njemu bi rekao da i je NAJBOLJI u istoriji.

LKbulls

pre 5 godina

@botovi92, 14. oktobar 2018 23:35
Ti pricas o nekim "cinjenicama", koje nece da prihvate takozvani "botovi" po tebi, a saam pojma nemas o cinjenicama ili (sto je jos gore) namerno lazes.
Pa u toj 2011. godini je Djokovic napravio 4:1 protiv Federera! A ti pises o TRI pobede Federera. A Nole je "usput" te godine imao 6:0 sa Nadalom. Znaci 10:1 protiv dva najjaca.
Inace za onu jedinu pobedu na RG-u, sa kojim je Federer zaustavio rekordan niz Djokovica, svaka cast. Covek je vec onda shvatio, da je najvaznije da zaustavi Noleta na putu bilo kakvog rekorda. I odigrao je, po oceni svakog teniskog strucnjaka, mec karijere na sljaci!

Sve ovo ne pisem u nameri da "dokazujem" ko ima najvisi nivo tenisa u istoriji, jer je to nemoguce. Svako neka misli za sebe sta hoce.
Ovo pisem zato, jer si izneo kao "cinjenice" totalno pogresne podatke.

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017. Covek od 36. godina je osvojio GS titulu pobedivsi na tri meca UZASTPONO u pet odigranih setova. Sta mi ima dalje da pricamo? Novak od jednog Wawrinke izgubi u Australiji 2014, a prethodnih godina je takodje igrao nekoliko tesnih meceva sa njim gde bi jedva izvojevao pobedu u petom setu. Cim neko udara malo snaznije i smanji greske Djokovic je u problemu ma u kakvoj formi bio, dok Federer i Nadal na vrhuncu forme taj problem nikad nisu imali. Ne znam zasto uopste mislis da ga Rodzer u onakvoj formi 2017 ne bi pobedio. Ako je pobedio Nisikorija, Wawrinku i Nadala zaredom u pet setova, pobedio bi bilo koga na tom turniru, potpisujem i pecatiram licno. Tako da to sto Djokovic nije bio tu 2017 ne znaci apsolutno nista. Bio je on u formi i 2012 pa je Federer i tada uzeo GS. Nadal je od 2011 do 2018 uzeo cak 8 GS titula od kojih dve na US openu.

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka? Sine, Federeru su konkurencija bili I Sampras I Agasi na pocetku karijere. Bio mu je i Nalbandijan koji je tehnicki jedan od najkompletnijih tenisera ikada i koji je na vrhuncu forme igrao neverovatan tenis. Uzmi pogledaj njihov mec iz Sangaja 2005 npr - https://www.youtube.com/watch?v=tmvej7_PfkY. Edukuj se bre malo nije Djokovic sve sto postoji u tenisu. Uzmi malo pogledaj i starije meceve iz doba Mekinroa, Konorsa, Lendla, Borga, kada se tenis igrao na cist osecaj i talenat, a ne trcanjem do besvesti i besomucnim prebacivanjem nakon sto je to omoguceno promenom tehnologije izrade zica i reketa. Zapitaj se malo kako bi se Novak snasao u jednoj takvoj eri gde brzina i elasticnost ne bi bile prakticno nikakve prednosti i gde u stvari nije ni postojala mogucnost da dostignes kondiciju i brzinu koju sportisti danas imaju jer je i sama sportska medicina bila na drugom nivou. Tada je pobedjivao cist osecaj, talenat i snalazljivost a ne "robotizam" na terenu i mogu ti reci da je tada tenis bio mnogo lepsi sport. Sada je sve to postala obicna shou biznis masinera gde srbi vide najvecu sansu da dokazu svetu koliko da su zaista nebeski i najbolji narod svih vremena.

dare slovenac

pre 5 godina

Roger je do Novakove 20te godine imao 12 GS titule (vreme teniskog vakuma posle Samprasa,Agassia). U to vreme konkurenti su mu bili Roddick,Hewwit i ostali koje kasnije mladi Rafa i Novak gaze kao plitki potok...3 GS titule Roger osvaja u zadnje dve godine dok Novaka ruku na srce ni mentalno ni fizički nije bilo... Kad bi morao birati za milijon dolara koga bi uzeo Novaka iz 2011-2015,2018 ili Rogera iz 2006?

botovi92

pre 5 godina

@(nenad, 14. oktobar 2018 22:36)

Aha znaci najbolji jer je igrao, po necijem "autisticnom" subjektivnom misljenju, najbolji tenis koji je iko ikada igrao? To mislis verovatno na onu 2011. godinu u kojoj je 6 godina stariji Federer 3 puta dobio Djokovica ukljucujuci i ono "nebitno" polufinale na RG? Ili mozda mislis na 2015. godinu kada ga je Wawrinka rasturio u najbitnijem mecu sezone - finalu RG? Djokovic mozda igra najkonstantniji tenis ikada ali najbolji sigurno ne. Krece se fenomalno, ima tu gipkost i elasticnost, igra takticno, trci mnogo i vraca sve zivo to jesu cinjenice, ali kada igrac kao Wawrinka npr. ima svoj dan - Djokovic je nemocan. Jednostavno u svojoj igri nema tu snagu, brzinu udaraca i ofanzivu koja je potrebna da bi parirao snaznijim teniserima/serverima kada imaju svoj dan. Zato je uvek imao i problema sa raspolozenim serverima kao sto su Izner, Karlovic, Rodik, Kveri, itd. Ako cemo realno onaj nivo tenisa koji je Wawrinka prikazao u tom finalu Djokovic nikada nije imao. Preciznost jeste, ali brzinu udaraca ne!

A sto se tice tog "hejteri", to mozes da ostavis za drugare iz skolice. Onima koji nemaju osnovno tenisko znanje kada neko ispostavi cinjenice je najlakse da kazu "jaoooj ti mrzis mog idola sram te bilo, kako samo smes da kazes da neko ko ima 6 slemova vise je bolji igrac od mog idola? Pa moj idol vodi u H2H u sportu u kome su najbitnije titule, je l' ti to znas?".

botovi92

pre 5 godina

@ Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.
(Pa-pa, 14. oktobar 2018 22:03)

Po mom sistemu vrednosti? Mislis po sistemu vrednosti celog teniskog sveta, osim nebeskog naprednog naroda naravno? Moze, moze, sve moze sto si naveo. Kompletirane masters titule, broj titula u nizu, H2H, itd, sve to moze da se gleda, ali TEK posle broja osvojenih GS titula koje su NAJVECE I NAJVAZNIJE titule u tenisu. A ako bas sada hoces da gledas nizove i rekorde, uzmi otvori wikipediju i obrati paznju na broj rekorda koje Federer ima kojima Novak nije ni blizu.

Zalim slucaj vas koji reket u ruke niste nikad uhvatili, niti za isti culi do pojave Djokovica, i koji tenis i Novakov uspeh koristite samo za nacionalna prepucavanja po internetu i lecenje kompleksa, ali mi koji smo za tenis culi malo pre pojave Djokovica i koji smo se bavili/bavimo tim sportom, imamo malo sire vidike i objektivniji pogled na sport kao i na sve ostale tenisere takodje.

Pa-pa

pre 5 godina

....nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (botovi92, 14. oktobar 2018 19:54)

Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.

dare slovenac

pre 5 godina

Novak je sve što ima osvojio u eri Rogera,Nadala i čak Murraya...Roger je večinu osvojio u eri pre Novaka i u vreme kada se Novak zasitio tenisa...Pametnom dosta...

nenad

pre 5 godina

Novak je najbolji teniser u istoriji zato sto je dostigao najveci nivo tenisa u najvecoj konkurenciji pri tom ne mislim na dominaciju od 2 nedelje ili po nekom turniru ! To sto nema najvise grand slemova i nije bitno s obzirom na ovu cinjenicu ! Cak i da prestigne broj slemova to nije presudno ! To mogu da gledaju samo autisticne osobe ! Ovo sto ja pricam reklo je veci deo teniske javnosti ( o nivou igre) a pri tom to traje od 2011 i trajace tako da hejteri .....

botovi92

pre 5 godina

@ Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.
(Sale, 14. oktobar 2018 20:39)

Sto mislis da nije cuo, verovatno je cuo covek ali nije smatrao toliko bitnim. Kao prvo zavrsni masters se vec 10ak godina igra na istom mestu, na istoj tvrdoj podlozi i to u dvorani, idealnim uslovima za Djokovica i Federera. Sta bi bilo da se lokacija malo cesce menjala i da se igralo i na sljaci? Zasto da se tenis igra samo na vestackoj tvrdoj podlozi koja je najgora za kolena i zdravlje generalno. Vidi se da nisi tenis nikad igrao i da nisi ni svestan koliko su tenis na betonu i sljaci u sustini dva razlicita sporta. A kao drugo, titule na zavrsnim masersima (u kombinaciji sa masters titulama) mogu da se gledaju samo posle GS titula, tako da nije ni vazno sto Novak ima 5 WTF titula vise jer Nadal ima 3 slema vise.

Sale

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)

Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.

botovi92

pre 5 godina

@ na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.
(aleks, 14. oktobar 2018 17:27)

Da se ne respravljamo, zvanicna GOAT lista sa zvanicnim pravilima rangiranja NE POSTOJI. Ta goat listu sto si nasao na googlu je samo jedna od nekoliko koju supravili razliciti ljudi sa njihovim individualnim vidjenjem i razlicitim vrednovanjem odredjenih dostignuca u tenisu. Dakle niti ATP niti GS turniri nemaju veze s' tim listama. Evo ja mogu da uzmem domen za 5 dolara i da napravim moju goat listu gde cu dati koeficijent GS turnirima 10 a Mastersima 2, i Djokovic nece biti drugi. A mogu i da stavim priblizne koeficijente i ucinim Djokovica cak i prvim kao sto bi ti verovatno zeleo. Dakle batali nezvanicne goat liste nekih levata nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.

aleks

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)
na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.

Spectator

pre 5 godina

Predsnost Borne je biologija. Ako Novaka zdravlje posluži, te bude igrao iznad 35-e, Borna bi ga mogao dobiti. Ovako teško. Protiv Novaka Đokovića moraš igrati rizično, a ako tako igraš onda je opasnost velika da praviš previše neprisiljenih pogrešaka. Što se danas vidjelo. Mislim da je kod winnera Borna bio čak nešto bolji.

kvisko

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!? Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Vec drugi put zaredom ga razbija u dva seta i da mu jos kaze ti si najbolji u istoriji. Ne ide to tako rodjace. Samo jedan moze biti najbolji u istoriji a to je onaj iz Srbije koji ima pozitivan bilans sa svima ukljucujuci i te tvoje miljenike.

da

pre 5 godina

Borna čestitao,a Zverev posle poraza dao izjavu da svako ima losih dana pa mu ne ide,aludirajuci na poraz Federera ali i postavio pitanje novinarima da pitaju i Novaka da li je imao takve dane
Posle takvog stava i nekontrole svog ega,verovatno nikada vise u teniskom zivotu nece biti ni blizu pobede protiv Noleta
Inače čovek koji je najviše ,,uvredio,,Noleta,ali mnogo kulturnije od Zvereva,prosao je sa nekih 14 uzastopnih poraza od prozvanog

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.

aleks

pre 5 godina

Borna, podseca me i po izjavama na Novaka. Ako mu je Novak uzor, kao sto kaze, sta ces lepse. Meni je milo oko srca kad vidim da svet uci, tj naucio vec, kako se pravilno izgovaraju imena sa ovih prostora.
Novak jos uvek nije GOAT, za sada je drugi na toj listi, iza RF a ispred RN, sto je neverovatno. Da li ce biti GOAT je pitanje volje, motivacije i zdravlja. Boze zdravlja pa vemo videti. Trenutno je u najboljoj formi. Pozz

Sinisa

pre 5 godina

Mnogo je parametara zbog kojih se moze reci da je Novak najbolji teniser svih vremena.Kada on igra svoj najbolji tenis,od dominira u kontinuitrtu i osvaja titule....Te serije su bile vidjene nekoliko puta u njegovoj karijeri.Kada igra svoj najbolji tenis,njemu Federer i Nadal iz najboljih dana ne mogu nista.

O.D.K.B.

pre 5 godina

Tri su faze u njegovoj karijeri Novak 2011, 2015 i nikad jači Novak 2018. Tokom sve tri faze Novak Djoković je dominirao i osvajao titule od Mastersa do Grand Slemova, jedino RG mu je promakao više puta 99% zbog jednog igrača ali i njega je osvojio 2016. To nije dominacija kao kod druga dva najveća rivala. Nadal osvoja šljaku a onda pauzira sa titulama na travi ili betonu kao i Federer sa šljakom. Novak je več jednom osvoji najveće turnire zaredom, pokazao svu kompletnost ovog sporta i prikazao do dan danas nevidjeni atomski tenis jer stalno sa razumljivim pauzama podiže nivo i dok ga služi zdravlje osvojiće sve pred sobom.

Kole

pre 5 godina

(MM*, 14. oktobar 2018 13:45) I...kad si se probudio? El Nole osvojio jos 15 GS?
(lelek, 14. oktobar 2018 14:01)
Jao mukica...Pa ti baš patiš..Šta si ti osvojio tužni čoveče.

Vera

pre 5 godina

Čestitke Borni na upornosti i dobroj igri kojom bi dobio svakoga osim ovakvog Novaka.Respect za našeg šampiona!Tu se nema šta dodati ni oduzeti, sve je viđeno u ovih 7 dana!Veliko bravo!

lol

pre 5 godina

Dobar je Borna samo da i on ne postane Tompson posle prvog većeg uspeha valjda se neće poneti kao njegov sunarodnik.
(Nebojša, 14. oktobar 2018 13:42)

Tebe da pita kako da proslavi.

MM*

pre 5 godina

Svaka tebi čast Borna! Sjajan otpor, mnogo mi se dopalo što se borio kao terijer, one višestruke brejk lopte spašene u drugom setu, onda i meč lopte.. Nerealno je bilo da dobije 2 meča zaredom i to protiv Federera i Đokovića. Savršena podloga da sledeće sezone napadne top 10. Koliko je samo radio na sebi. Glava i nikada nije bila problem, ali sada od boljke, servis mu je postao strašno oružje. Forhend takođe. Sve je velike tenisere tukao. Ajde to što Čilića, kao GS šampiona još nije je možda iz nekog respekta prema njemu, ne vidim nikakav drugi razlog.
Sa druge strane, šta reći za Novaka. 22. na svijetu krajem maja, a sada vrlo lako krajem novembra može biti prvi. Mislim da je ovo najbolji Đoković ikada. Predominantan turnir, nešto poput Nadala na šljaci. A najzastrašujuće je to što on zapravo nema konkurenciju.. Federer to nije, Rafa takođe. Pad koji je bio, je pad koji je on izabrao. Nije mu trebao, ali nakon oluje postao je nesalomiv. Pariz i London ima u džepu. Sl. sezona je ključ.


Pozdrav!

Ivan

pre 5 godina

Opste je poznato da je Novak mnogo pomogao Coricu u karijeri, sto kroz medjusobne treninge, sto kroz savete. Iz svake njegove recenice se oseca zahvalnost i postovanje prema Djokovicu.

Ivan

pre 5 godina

Opste je poznato da je Novak mnogo pomogao Coricu u karijeri, sto kroz medjusobne treninge, sto kroz savete. Iz svake njegove recenice se oseca zahvalnost i postovanje prema Djokovicu.

MM*

pre 5 godina

Svaka tebi čast Borna! Sjajan otpor, mnogo mi se dopalo što se borio kao terijer, one višestruke brejk lopte spašene u drugom setu, onda i meč lopte.. Nerealno je bilo da dobije 2 meča zaredom i to protiv Federera i Đokovića. Savršena podloga da sledeće sezone napadne top 10. Koliko je samo radio na sebi. Glava i nikada nije bila problem, ali sada od boljke, servis mu je postao strašno oružje. Forhend takođe. Sve je velike tenisere tukao. Ajde to što Čilića, kao GS šampiona još nije je možda iz nekog respekta prema njemu, ne vidim nikakav drugi razlog.
Sa druge strane, šta reći za Novaka. 22. na svijetu krajem maja, a sada vrlo lako krajem novembra može biti prvi. Mislim da je ovo najbolji Đoković ikada. Predominantan turnir, nešto poput Nadala na šljaci. A najzastrašujuće je to što on zapravo nema konkurenciju.. Federer to nije, Rafa takođe. Pad koji je bio, je pad koji je on izabrao. Nije mu trebao, ali nakon oluje postao je nesalomiv. Pariz i London ima u džepu. Sl. sezona je ključ.


Pozdrav!

Sinisa

pre 5 godina

Mnogo je parametara zbog kojih se moze reci da je Novak najbolji teniser svih vremena.Kada on igra svoj najbolji tenis,od dominira u kontinuitrtu i osvaja titule....Te serije su bile vidjene nekoliko puta u njegovoj karijeri.Kada igra svoj najbolji tenis,njemu Federer i Nadal iz najboljih dana ne mogu nista.

Vera

pre 5 godina

Čestitke Borni na upornosti i dobroj igri kojom bi dobio svakoga osim ovakvog Novaka.Respect za našeg šampiona!Tu se nema šta dodati ni oduzeti, sve je viđeno u ovih 7 dana!Veliko bravo!

O.D.K.B.

pre 5 godina

Tri su faze u njegovoj karijeri Novak 2011, 2015 i nikad jači Novak 2018. Tokom sve tri faze Novak Djoković je dominirao i osvajao titule od Mastersa do Grand Slemova, jedino RG mu je promakao više puta 99% zbog jednog igrača ali i njega je osvojio 2016. To nije dominacija kao kod druga dva najveća rivala. Nadal osvoja šljaku a onda pauzira sa titulama na travi ili betonu kao i Federer sa šljakom. Novak je več jednom osvoji najveće turnire zaredom, pokazao svu kompletnost ovog sporta i prikazao do dan danas nevidjeni atomski tenis jer stalno sa razumljivim pauzama podiže nivo i dok ga služi zdravlje osvojiće sve pred sobom.

Kole

pre 5 godina

(MM*, 14. oktobar 2018 13:45) I...kad si se probudio? El Nole osvojio jos 15 GS?
(lelek, 14. oktobar 2018 14:01)
Jao mukica...Pa ti baš patiš..Šta si ti osvojio tužni čoveče.

da

pre 5 godina

Borna čestitao,a Zverev posle poraza dao izjavu da svako ima losih dana pa mu ne ide,aludirajuci na poraz Federera ali i postavio pitanje novinarima da pitaju i Novaka da li je imao takve dane
Posle takvog stava i nekontrole svog ega,verovatno nikada vise u teniskom zivotu nece biti ni blizu pobede protiv Noleta
Inače čovek koji je najviše ,,uvredio,,Noleta,ali mnogo kulturnije od Zvereva,prosao je sa nekih 14 uzastopnih poraza od prozvanog

aleks

pre 5 godina

Borna, podseca me i po izjavama na Novaka. Ako mu je Novak uzor, kao sto kaze, sta ces lepse. Meni je milo oko srca kad vidim da svet uci, tj naucio vec, kako se pravilno izgovaraju imena sa ovih prostora.
Novak jos uvek nije GOAT, za sada je drugi na toj listi, iza RF a ispred RN, sto je neverovatno. Da li ce biti GOAT je pitanje volje, motivacije i zdravlja. Boze zdravlja pa vemo videti. Trenutno je u najboljoj formi. Pozz

kvisko

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!? Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Vec drugi put zaredom ga razbija u dva seta i da mu jos kaze ti si najbolji u istoriji. Ne ide to tako rodjace. Samo jedan moze biti najbolji u istoriji a to je onaj iz Srbije koji ima pozitivan bilans sa svima ukljucujuci i te tvoje miljenike.

lol

pre 5 godina

Dobar je Borna samo da i on ne postane Tompson posle prvog većeg uspeha valjda se neće poneti kao njegov sunarodnik.
(Nebojša, 14. oktobar 2018 13:42)

Tebe da pita kako da proslavi.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.

botovi92

pre 5 godina

@ na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.
(aleks, 14. oktobar 2018 17:27)

Da se ne respravljamo, zvanicna GOAT lista sa zvanicnim pravilima rangiranja NE POSTOJI. Ta goat listu sto si nasao na googlu je samo jedna od nekoliko koju supravili razliciti ljudi sa njihovim individualnim vidjenjem i razlicitim vrednovanjem odredjenih dostignuca u tenisu. Dakle niti ATP niti GS turniri nemaju veze s' tim listama. Evo ja mogu da uzmem domen za 5 dolara i da napravim moju goat listu gde cu dati koeficijent GS turnirima 10 a Mastersima 2, i Djokovic nece biti drugi. A mogu i da stavim priblizne koeficijente i ucinim Djokovica cak i prvim kao sto bi ti verovatno zeleo. Dakle batali nezvanicne goat liste nekih levata nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.

botovi92

pre 5 godina

@ Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.
(Sale, 14. oktobar 2018 20:39)

Sto mislis da nije cuo, verovatno je cuo covek ali nije smatrao toliko bitnim. Kao prvo zavrsni masters se vec 10ak godina igra na istom mestu, na istoj tvrdoj podlozi i to u dvorani, idealnim uslovima za Djokovica i Federera. Sta bi bilo da se lokacija malo cesce menjala i da se igralo i na sljaci? Zasto da se tenis igra samo na vestackoj tvrdoj podlozi koja je najgora za kolena i zdravlje generalno. Vidi se da nisi tenis nikad igrao i da nisi ni svestan koliko su tenis na betonu i sljaci u sustini dva razlicita sporta. A kao drugo, titule na zavrsnim masersima (u kombinaciji sa masters titulama) mogu da se gledaju samo posle GS titula, tako da nije ni vazno sto Novak ima 5 WTF titula vise jer Nadal ima 3 slema vise.

botovi92

pre 5 godina

@ Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.
(Pa-pa, 14. oktobar 2018 22:03)

Po mom sistemu vrednosti? Mislis po sistemu vrednosti celog teniskog sveta, osim nebeskog naprednog naroda naravno? Moze, moze, sve moze sto si naveo. Kompletirane masters titule, broj titula u nizu, H2H, itd, sve to moze da se gleda, ali TEK posle broja osvojenih GS titula koje su NAJVECE I NAJVAZNIJE titule u tenisu. A ako bas sada hoces da gledas nizove i rekorde, uzmi otvori wikipediju i obrati paznju na broj rekorda koje Federer ima kojima Novak nije ni blizu.

Zalim slucaj vas koji reket u ruke niste nikad uhvatili, niti za isti culi do pojave Djokovica, i koji tenis i Novakov uspeh koristite samo za nacionalna prepucavanja po internetu i lecenje kompleksa, ali mi koji smo za tenis culi malo pre pojave Djokovica i koji smo se bavili/bavimo tim sportom, imamo malo sire vidike i objektivniji pogled na sport kao i na sve ostale tenisere takodje.

aleks

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)
na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.

botovi92

pre 5 godina

@(nenad, 14. oktobar 2018 22:36)

Aha znaci najbolji jer je igrao, po necijem "autisticnom" subjektivnom misljenju, najbolji tenis koji je iko ikada igrao? To mislis verovatno na onu 2011. godinu u kojoj je 6 godina stariji Federer 3 puta dobio Djokovica ukljucujuci i ono "nebitno" polufinale na RG? Ili mozda mislis na 2015. godinu kada ga je Wawrinka rasturio u najbitnijem mecu sezone - finalu RG? Djokovic mozda igra najkonstantniji tenis ikada ali najbolji sigurno ne. Krece se fenomalno, ima tu gipkost i elasticnost, igra takticno, trci mnogo i vraca sve zivo to jesu cinjenice, ali kada igrac kao Wawrinka npr. ima svoj dan - Djokovic je nemocan. Jednostavno u svojoj igri nema tu snagu, brzinu udaraca i ofanzivu koja je potrebna da bi parirao snaznijim teniserima/serverima kada imaju svoj dan. Zato je uvek imao i problema sa raspolozenim serverima kao sto su Izner, Karlovic, Rodik, Kveri, itd. Ako cemo realno onaj nivo tenisa koji je Wawrinka prikazao u tom finalu Djokovic nikada nije imao. Preciznost jeste, ali brzinu udaraca ne!

A sto se tice tog "hejteri", to mozes da ostavis za drugare iz skolice. Onima koji nemaju osnovno tenisko znanje kada neko ispostavi cinjenice je najlakse da kazu "jaoooj ti mrzis mog idola sram te bilo, kako samo smes da kazes da neko ko ima 6 slemova vise je bolji igrac od mog idola? Pa moj idol vodi u H2H u sportu u kome su najbitnije titule, je l' ti to znas?".

Spectator

pre 5 godina

Predsnost Borne je biologija. Ako Novaka zdravlje posluži, te bude igrao iznad 35-e, Borna bi ga mogao dobiti. Ovako teško. Protiv Novaka Đokovića moraš igrati rizično, a ako tako igraš onda je opasnost velika da praviš previše neprisiljenih pogrešaka. Što se danas vidjelo. Mislim da je kod winnera Borna bio čak nešto bolji.

dare slovenac

pre 5 godina

Novak je sve što ima osvojio u eri Rogera,Nadala i čak Murraya...Roger je večinu osvojio u eri pre Novaka i u vreme kada se Novak zasitio tenisa...Pametnom dosta...

nenad

pre 5 godina

Novak je najbolji teniser u istoriji zato sto je dostigao najveci nivo tenisa u najvecoj konkurenciji pri tom ne mislim na dominaciju od 2 nedelje ili po nekom turniru ! To sto nema najvise grand slemova i nije bitno s obzirom na ovu cinjenicu ! Cak i da prestigne broj slemova to nije presudno ! To mogu da gledaju samo autisticne osobe ! Ovo sto ja pricam reklo je veci deo teniske javnosti ( o nivou igre) a pri tom to traje od 2011 i trajace tako da hejteri .....

Sale

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)

Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.

Pa-pa

pre 5 godina

....nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (botovi92, 14. oktobar 2018 19:54)

Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.

dare slovenac

pre 5 godina

Roger je do Novakove 20te godine imao 12 GS titule (vreme teniskog vakuma posle Samprasa,Agassia). U to vreme konkurenti su mu bili Roddick,Hewwit i ostali koje kasnije mladi Rafa i Novak gaze kao plitki potok...3 GS titule Roger osvaja u zadnje dve godine dok Novaka ruku na srce ni mentalno ni fizički nije bilo... Kad bi morao birati za milijon dolara koga bi uzeo Novaka iz 2011-2015,2018 ili Rogera iz 2006?

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka? Sine, Federeru su konkurencija bili I Sampras I Agasi na pocetku karijere. Bio mu je i Nalbandijan koji je tehnicki jedan od najkompletnijih tenisera ikada i koji je na vrhuncu forme igrao neverovatan tenis. Uzmi pogledaj njihov mec iz Sangaja 2005 npr - https://www.youtube.com/watch?v=tmvej7_PfkY. Edukuj se bre malo nije Djokovic sve sto postoji u tenisu. Uzmi malo pogledaj i starije meceve iz doba Mekinroa, Konorsa, Lendla, Borga, kada se tenis igrao na cist osecaj i talenat, a ne trcanjem do besvesti i besomucnim prebacivanjem nakon sto je to omoguceno promenom tehnologije izrade zica i reketa. Zapitaj se malo kako bi se Novak snasao u jednoj takvoj eri gde brzina i elasticnost ne bi bile prakticno nikakve prednosti i gde u stvari nije ni postojala mogucnost da dostignes kondiciju i brzinu koju sportisti danas imaju jer je i sama sportska medicina bila na drugom nivou. Tada je pobedjivao cist osecaj, talenat i snalazljivost a ne "robotizam" na terenu i mogu ti reci da je tada tenis bio mnogo lepsi sport. Sada je sve to postala obicna shou biznis masinera gde srbi vide najvecu sansu da dokazu svetu koliko da su zaista nebeski i najbolji narod svih vremena.

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017. Covek od 36. godina je osvojio GS titulu pobedivsi na tri meca UZASTPONO u pet odigranih setova. Sta mi ima dalje da pricamo? Novak od jednog Wawrinke izgubi u Australiji 2014, a prethodnih godina je takodje igrao nekoliko tesnih meceva sa njim gde bi jedva izvojevao pobedu u petom setu. Cim neko udara malo snaznije i smanji greske Djokovic je u problemu ma u kakvoj formi bio, dok Federer i Nadal na vrhuncu forme taj problem nikad nisu imali. Ne znam zasto uopste mislis da ga Rodzer u onakvoj formi 2017 ne bi pobedio. Ako je pobedio Nisikorija, Wawrinku i Nadala zaredom u pet setova, pobedio bi bilo koga na tom turniru, potpisujem i pecatiram licno. Tako da to sto Djokovic nije bio tu 2017 ne znaci apsolutno nista. Bio je on u formi i 2012 pa je Federer i tada uzeo GS. Nadal je od 2011 do 2018 uzeo cak 8 GS titula od kojih dve na US openu.

botovi92

pre 5 godina

@LKbulls

Ne znam sto se uzurpavas oko nebitne stvari. Da, slucajno sam stavio te 3 pobede u pogresnu sezonu. Desile su se 2015-e godine, ne 2011, svejedno. U stvari nije svejedno, cak je i gore jer su bile u najboljoj Novakovoj sezoni u karijeri. U toj istoj 2015 u kojoj kako kazu nolobotovi je Djokovic igrao tenis superheroja, ranije nikada vidjen, al eto jedan Wawrinka ga takodje pobedi u toj istoj sezoni i to u najbitnijem mecu godine. Ne znam na kakve pogresne cinjenice mislis? Ocigledno nista pametnije nisi mogao da odgovoris pa se hvatas za dlaku u jajetu. Ja sam samo odgovorio na neciju apsurdnu konstataciju da je Novakov tenis u top formi najbolji tenis ikada vidjen. To veze s' mozgom nema, a da je istina, Novak nikada ne bi izgubio to finale RG od raspolozenog Wawrinke, ili jos gore ono polufinale RG 2011 od Federera. Ljudi koji kada su na vrhuncu igraju najbolji tenis ikada vidjen, ne gube takve meceve u zavrsnicama GS kada svi tempiraju top formu. Pa jel najbolji ikada gubi od Nisikorija polufinale US opena ili od Wawrinke i Mareja po 2 slem finala? Pricate da je Federer imao slabu konkurenciju na pocetku karijere, kada se i on sam razvijao kao igrac i nije igrao svoj najbolji tenis, dok vama idol gubi 5 slemova od igraca koji su u najmanju ruku na istom nivou kao Nalbandijan, Rodik ili Hjuit. Da je Rodzer igrao kao Novak defanzivno i u proseku sa po jednom jakom sezonom na 3 ili 4 godine, ko zna po koliko GS titula bi imali njih trojica!

LKbulls

pre 5 godina

@botovi92, 14. oktobar 2018 23:35
Ti pricas o nekim "cinjenicama", koje nece da prihvate takozvani "botovi" po tebi, a saam pojma nemas o cinjenicama ili (sto je jos gore) namerno lazes.
Pa u toj 2011. godini je Djokovic napravio 4:1 protiv Federera! A ti pises o TRI pobede Federera. A Nole je "usput" te godine imao 6:0 sa Nadalom. Znaci 10:1 protiv dva najjaca.
Inace za onu jedinu pobedu na RG-u, sa kojim je Federer zaustavio rekordan niz Djokovica, svaka cast. Covek je vec onda shvatio, da je najvaznije da zaustavi Noleta na putu bilo kakvog rekorda. I odigrao je, po oceni svakog teniskog strucnjaka, mec karijere na sljaci!

Sve ovo ne pisem u nameri da "dokazujem" ko ima najvisi nivo tenisa u istoriji, jer je to nemoguce. Svako neka misli za sebe sta hoce.
Ovo pisem zato, jer si izneo kao "cinjenice" totalno pogresne podatke.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017...

(botovi92, 15. oktobar 2018 00:28) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

pa to ti govorim, Roger je najbolji kad nema Novaka...u vreme pre Novaka i kad se Novak zasitijo...da se nije mentalno i fizički vratio u ovoj godini, Roger bi imao 22 GS... Novak je več sada najbolji igrač svih vremena,njega se pita..

opuy

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Nebi! Njemu bi rekao da i je NAJBOLJI u istoriji.

botovi92

pre 5 godina

@(dare slovenac, 15. oktobar 2018 14:55)

Pa to isto moze i svaki Federerov fan da kaze za Novaka. On samo ima uspeha kada Rozder i Rafa nisu u top formi. Gde je bio 2007,8,9,10 kada je Rafa koji je prakticno njegova generacija dominirao uz Rodzera na ATPu? Gde je bio 2012,13,14,17? Gde je odjednom nestala ta vrhunska dominacija dok je bio u najboljim godinama? Rodzer je ove godine vidno pao u formi u odnosu na proslu sezonu, isto kao i Rafa koji je povredjen, i Novak je to iskoristio. Federer je samo jednom izgubio od Novaka ove sezone (u Sinsinatiju) a mnogo vise puta od dosta nizerangiranih igraca i to je dokaz velikog pada forme ove sezone, sto je i normalno za coveka u 38oj godini. Gde ce ti Djokovic biti u tim godinama? Igrace pro tenis mozda samo na video igricama. Kao sto rekoh, protivnik je dobar onoliko koliko mu ti dozvolis. Da se Djokovic pitao umesto Federera pocetkom 2000ih, Nalbandijan, Rodik, Gonzales, Hjuit i ostali bi imali po nekoliko slemova vise, a da je Federer Novakovo godiste, Wawrinka i Marej sigurno ne bi imali po 3 slema vec verovatno ni jedan. Mislis da onolika defanziva i rastezanje na terenu protiv igraca kao sto je Coric moze da prodje besplatno? Mozda mu karijera i bude trajala koliko i Federeru, al' u tvojim snovima.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka?

pa zadnje dvije su, kad je Novak malo sazreo 6-3, 6-2 i 6-2,6-1...to je gaženje plitkog potoka...kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...

botovi92

pre 5 godina

@ kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...
(dare slovenac, 15. oktobar 2018 15:12)

Eto klasican komentar nolobota. Potcenjuje jednog vrhunskog igraca o kome ne zna apsolitno nista, ukljucujuci ni cinjenice da je osvojio Masters Kup pobedivsi ni manje ni vise nego Federera u 5 setova i to 2005. A dobijao ga je jos i 2006 i 7 sve to dok je Rodzer bio i najboljim godinama. I sta covek sad sa vama da raspravlja o tenisu i da gubi vreme bezveze? Vi ste za farme, za parove i zadruge, a u medjuvremenu malo urlate za Srbe koji igraju tenis, iako vas taj sport nikada nije ni zanimao i nikada vise ni nece nakon sto vam idol zavrsi karijeru. Zato i ne cudi sto vam komentari kako je "presao igricu" izlaze na sam vrh - toliko zrelo posmatrate stvari i tenis kao sport, kao dete od 12 godina sto gleda na video igricu. Mislim da se i sam Djokovic stidi vecine svojih navijaca u Srbiji, nije ni cudo sto kaze da ne cita komentare. Izgleda da ce i sacica nas normalnih (koliko je to moguce ostati u srbistanu) uskoro tim stopama.

lol

pre 5 godina

Dobar je Borna samo da i on ne postane Tompson posle prvog većeg uspeha valjda se neće poneti kao njegov sunarodnik.
(Nebojša, 14. oktobar 2018 13:42)

Tebe da pita kako da proslavi.

Sale

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)

Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.

Pa-pa

pre 5 godina

....nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (botovi92, 14. oktobar 2018 19:54)

Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.

dare slovenac

pre 5 godina

Roger je do Novakove 20te godine imao 12 GS titule (vreme teniskog vakuma posle Samprasa,Agassia). U to vreme konkurenti su mu bili Roddick,Hewwit i ostali koje kasnije mladi Rafa i Novak gaze kao plitki potok...3 GS titule Roger osvaja u zadnje dve godine dok Novaka ruku na srce ni mentalno ni fizički nije bilo... Kad bi morao birati za milijon dolara koga bi uzeo Novaka iz 2011-2015,2018 ili Rogera iz 2006?

nenad

pre 5 godina

Novak je najbolji teniser u istoriji zato sto je dostigao najveci nivo tenisa u najvecoj konkurenciji pri tom ne mislim na dominaciju od 2 nedelje ili po nekom turniru ! To sto nema najvise grand slemova i nije bitno s obzirom na ovu cinjenicu ! Cak i da prestigne broj slemova to nije presudno ! To mogu da gledaju samo autisticne osobe ! Ovo sto ja pricam reklo je veci deo teniske javnosti ( o nivou igre) a pri tom to traje od 2011 i trajace tako da hejteri .....

dare slovenac

pre 5 godina

Novak je sve što ima osvojio u eri Rogera,Nadala i čak Murraya...Roger je večinu osvojio u eri pre Novaka i u vreme kada se Novak zasitio tenisa...Pametnom dosta...

botovi92

pre 5 godina

@ Ok, neka su Nadal i Federer po tvom sistemu vrednosti najbolji . Utoliko je sve ono sto je Novak napravio jos vise dobilo na tezini. Bolji je od dvojice najboljih u medjusobnim susretima, jedini kompletirao sve GS i sve Masterse, jedini vezao sva 4 GS u nizu ( aj ponovicemo opet za one koji to zanemaruju JEDINI na sve 3 RAZLICITE podloge) tako da GOAT liste , kao sto sam kazes nisu ni neophodne....cinjenice govore vise od bilo kakvih lista.
(Pa-pa, 14. oktobar 2018 22:03)

Po mom sistemu vrednosti? Mislis po sistemu vrednosti celog teniskog sveta, osim nebeskog naprednog naroda naravno? Moze, moze, sve moze sto si naveo. Kompletirane masters titule, broj titula u nizu, H2H, itd, sve to moze da se gleda, ali TEK posle broja osvojenih GS titula koje su NAJVECE I NAJVAZNIJE titule u tenisu. A ako bas sada hoces da gledas nizove i rekorde, uzmi otvori wikipediju i obrati paznju na broj rekorda koje Federer ima kojima Novak nije ni blizu.

Zalim slucaj vas koji reket u ruke niste nikad uhvatili, niti za isti culi do pojave Djokovica, i koji tenis i Novakov uspeh koristite samo za nacionalna prepucavanja po internetu i lecenje kompleksa, ali mi koji smo za tenis culi malo pre pojave Djokovica i koji smo se bavili/bavimo tim sportom, imamo malo sire vidike i objektivniji pogled na sport kao i na sve ostale tenisere takodje.

Sinisa

pre 5 godina

Mnogo je parametara zbog kojih se moze reci da je Novak najbolji teniser svih vremena.Kada on igra svoj najbolji tenis,od dominira u kontinuitrtu i osvaja titule....Te serije su bile vidjene nekoliko puta u njegovoj karijeri.Kada igra svoj najbolji tenis,njemu Federer i Nadal iz najboljih dana ne mogu nista.

botovi92

pre 5 godina

@ Jak si mi ti ekspert, kada nikad nisi čuo za završni masters. Njih Novak ima 5, a Rafa 0.
(Sale, 14. oktobar 2018 20:39)

Sto mislis da nije cuo, verovatno je cuo covek ali nije smatrao toliko bitnim. Kao prvo zavrsni masters se vec 10ak godina igra na istom mestu, na istoj tvrdoj podlozi i to u dvorani, idealnim uslovima za Djokovica i Federera. Sta bi bilo da se lokacija malo cesce menjala i da se igralo i na sljaci? Zasto da se tenis igra samo na vestackoj tvrdoj podlozi koja je najgora za kolena i zdravlje generalno. Vidi se da nisi tenis nikad igrao i da nisi ni svestan koliko su tenis na betonu i sljaci u sustini dva razlicita sporta. A kao drugo, titule na zavrsnim masersima (u kombinaciji sa masters titulama) mogu da se gledaju samo posle GS titula, tako da nije ni vazno sto Novak ima 5 WTF titula vise jer Nadal ima 3 slema vise.

botovi92

pre 5 godina

@(nenad, 14. oktobar 2018 22:36)

Aha znaci najbolji jer je igrao, po necijem "autisticnom" subjektivnom misljenju, najbolji tenis koji je iko ikada igrao? To mislis verovatno na onu 2011. godinu u kojoj je 6 godina stariji Federer 3 puta dobio Djokovica ukljucujuci i ono "nebitno" polufinale na RG? Ili mozda mislis na 2015. godinu kada ga je Wawrinka rasturio u najbitnijem mecu sezone - finalu RG? Djokovic mozda igra najkonstantniji tenis ikada ali najbolji sigurno ne. Krece se fenomalno, ima tu gipkost i elasticnost, igra takticno, trci mnogo i vraca sve zivo to jesu cinjenice, ali kada igrac kao Wawrinka npr. ima svoj dan - Djokovic je nemocan. Jednostavno u svojoj igri nema tu snagu, brzinu udaraca i ofanzivu koja je potrebna da bi parirao snaznijim teniserima/serverima kada imaju svoj dan. Zato je uvek imao i problema sa raspolozenim serverima kao sto su Izner, Karlovic, Rodik, Kveri, itd. Ako cemo realno onaj nivo tenisa koji je Wawrinka prikazao u tom finalu Djokovic nikada nije imao. Preciznost jeste, ali brzinu udaraca ne!

A sto se tice tog "hejteri", to mozes da ostavis za drugare iz skolice. Onima koji nemaju osnovno tenisko znanje kada neko ispostavi cinjenice je najlakse da kazu "jaoooj ti mrzis mog idola sram te bilo, kako samo smes da kazes da neko ko ima 6 slemova vise je bolji igrac od mog idola? Pa moj idol vodi u H2H u sportu u kome su najbitnije titule, je l' ti to znas?".

botovi92

pre 5 godina

@ na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.
(aleks, 14. oktobar 2018 17:27)

Da se ne respravljamo, zvanicna GOAT lista sa zvanicnim pravilima rangiranja NE POSTOJI. Ta goat listu sto si nasao na googlu je samo jedna od nekoliko koju supravili razliciti ljudi sa njihovim individualnim vidjenjem i razlicitim vrednovanjem odredjenih dostignuca u tenisu. Dakle niti ATP niti GS turniri nemaju veze s' tim listama. Evo ja mogu da uzmem domen za 5 dolara i da napravim moju goat listu gde cu dati koeficijent GS turnirima 10 a Mastersima 2, i Djokovic nece biti drugi. A mogu i da stavim priblizne koeficijente i ucinim Djokovica cak i prvim kao sto bi ti verovatno zeleo. Dakle batali nezvanicne goat liste nekih levata nego posmatraj malo ono sto se od davnina najvise vrednuje u tenisu, a to su broj GS titula i broj nedelja na prvom mestu. Posle toga tek idu Masters titule, WTF, 500 serije, 250, itd.

Ivan

pre 5 godina

Opste je poznato da je Novak mnogo pomogao Coricu u karijeri, sto kroz medjusobne treninge, sto kroz savete. Iz svake njegove recenice se oseca zahvalnost i postovanje prema Djokovicu.

LKbulls

pre 5 godina

@botovi92, 14. oktobar 2018 23:35
Ti pricas o nekim "cinjenicama", koje nece da prihvate takozvani "botovi" po tebi, a saam pojma nemas o cinjenicama ili (sto je jos gore) namerno lazes.
Pa u toj 2011. godini je Djokovic napravio 4:1 protiv Federera! A ti pises o TRI pobede Federera. A Nole je "usput" te godine imao 6:0 sa Nadalom. Znaci 10:1 protiv dva najjaca.
Inace za onu jedinu pobedu na RG-u, sa kojim je Federer zaustavio rekordan niz Djokovica, svaka cast. Covek je vec onda shvatio, da je najvaznije da zaustavi Noleta na putu bilo kakvog rekorda. I odigrao je, po oceni svakog teniskog strucnjaka, mec karijere na sljaci!

Sve ovo ne pisem u nameri da "dokazujem" ko ima najvisi nivo tenisa u istoriji, jer je to nemoguce. Svako neka misli za sebe sta hoce.
Ovo pisem zato, jer si izneo kao "cinjenice" totalno pogresne podatke.

MM*

pre 5 godina

Svaka tebi čast Borna! Sjajan otpor, mnogo mi se dopalo što se borio kao terijer, one višestruke brejk lopte spašene u drugom setu, onda i meč lopte.. Nerealno je bilo da dobije 2 meča zaredom i to protiv Federera i Đokovića. Savršena podloga da sledeće sezone napadne top 10. Koliko je samo radio na sebi. Glava i nikada nije bila problem, ali sada od boljke, servis mu je postao strašno oružje. Forhend takođe. Sve je velike tenisere tukao. Ajde to što Čilića, kao GS šampiona još nije je možda iz nekog respekta prema njemu, ne vidim nikakav drugi razlog.
Sa druge strane, šta reći za Novaka. 22. na svijetu krajem maja, a sada vrlo lako krajem novembra može biti prvi. Mislim da je ovo najbolji Đoković ikada. Predominantan turnir, nešto poput Nadala na šljaci. A najzastrašujuće je to što on zapravo nema konkurenciju.. Federer to nije, Rafa takođe. Pad koji je bio, je pad koji je on izabrao. Nije mu trebao, ali nakon oluje postao je nesalomiv. Pariz i London ima u džepu. Sl. sezona je ključ.


Pozdrav!

Kole

pre 5 godina

(MM*, 14. oktobar 2018 13:45) I...kad si se probudio? El Nole osvojio jos 15 GS?
(lelek, 14. oktobar 2018 14:01)
Jao mukica...Pa ti baš patiš..Šta si ti osvojio tužni čoveče.

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017. Covek od 36. godina je osvojio GS titulu pobedivsi na tri meca UZASTPONO u pet odigranih setova. Sta mi ima dalje da pricamo? Novak od jednog Wawrinke izgubi u Australiji 2014, a prethodnih godina je takodje igrao nekoliko tesnih meceva sa njim gde bi jedva izvojevao pobedu u petom setu. Cim neko udara malo snaznije i smanji greske Djokovic je u problemu ma u kakvoj formi bio, dok Federer i Nadal na vrhuncu forme taj problem nikad nisu imali. Ne znam zasto uopste mislis da ga Rodzer u onakvoj formi 2017 ne bi pobedio. Ako je pobedio Nisikorija, Wawrinku i Nadala zaredom u pet setova, pobedio bi bilo koga na tom turniru, potpisujem i pecatiram licno. Tako da to sto Djokovic nije bio tu 2017 ne znaci apsolutno nista. Bio je on u formi i 2012 pa je Federer i tada uzeo GS. Nadal je od 2011 do 2018 uzeo cak 8 GS titula od kojih dve na US openu.

kvisko

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!? Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Vec drugi put zaredom ga razbija u dva seta i da mu jos kaze ti si najbolji u istoriji. Ne ide to tako rodjace. Samo jedan moze biti najbolji u istoriji a to je onaj iz Srbije koji ima pozitivan bilans sa svima ukljucujuci i te tvoje miljenike.

O.D.K.B.

pre 5 godina

Tri su faze u njegovoj karijeri Novak 2011, 2015 i nikad jači Novak 2018. Tokom sve tri faze Novak Djoković je dominirao i osvajao titule od Mastersa do Grand Slemova, jedino RG mu je promakao više puta 99% zbog jednog igrača ali i njega je osvojio 2016. To nije dominacija kao kod druga dva najveća rivala. Nadal osvoja šljaku a onda pauzira sa titulama na travi ili betonu kao i Federer sa šljakom. Novak je več jednom osvoji najveće turnire zaredom, pokazao svu kompletnost ovog sporta i prikazao do dan danas nevidjeni atomski tenis jer stalno sa razumljivim pauzama podiže nivo i dok ga služi zdravlje osvojiće sve pred sobom.

da

pre 5 godina

Borna čestitao,a Zverev posle poraza dao izjavu da svako ima losih dana pa mu ne ide,aludirajuci na poraz Federera ali i postavio pitanje novinarima da pitaju i Novaka da li je imao takve dane
Posle takvog stava i nekontrole svog ega,verovatno nikada vise u teniskom zivotu nece biti ni blizu pobede protiv Noleta
Inače čovek koji je najviše ,,uvredio,,Noleta,ali mnogo kulturnije od Zvereva,prosao je sa nekih 14 uzastopnih poraza od prozvanog

aleks

pre 5 godina

Nadal je osvojio 33 mastersa, i 17 GS znaci ima vise oba turnira od Novaka.
Zato budimo realni, Novak je za sada 3 svih vremena sa velikom sansom da
bude prvi ali to treba i dokazati.
(teniski ekspert od 2011, 14. oktobar 2018 15:48)
na GOAT listi je drugi. verovatno se uzima jos parametara koji to odredjuju. recimo zavrsni turnir koji Nadal nikada nije osvojio. da se ne raspravljamo, na GOAT listi je drugi za sada, mozda prestigne RF a mozda RN njega ili njih prestigne, to ne znamo, ali je drugi za sada.

botovi92

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka? Sine, Federeru su konkurencija bili I Sampras I Agasi na pocetku karijere. Bio mu je i Nalbandijan koji je tehnicki jedan od najkompletnijih tenisera ikada i koji je na vrhuncu forme igrao neverovatan tenis. Uzmi pogledaj njihov mec iz Sangaja 2005 npr - https://www.youtube.com/watch?v=tmvej7_PfkY. Edukuj se bre malo nije Djokovic sve sto postoji u tenisu. Uzmi malo pogledaj i starije meceve iz doba Mekinroa, Konorsa, Lendla, Borga, kada se tenis igrao na cist osecaj i talenat, a ne trcanjem do besvesti i besomucnim prebacivanjem nakon sto je to omoguceno promenom tehnologije izrade zica i reketa. Zapitaj se malo kako bi se Novak snasao u jednoj takvoj eri gde brzina i elasticnost ne bi bile prakticno nikakve prednosti i gde u stvari nije ni postojala mogucnost da dostignes kondiciju i brzinu koju sportisti danas imaju jer je i sama sportska medicina bila na drugom nivou. Tada je pobedjivao cist osecaj, talenat i snalazljivost a ne "robotizam" na terenu i mogu ti reci da je tada tenis bio mnogo lepsi sport. Sada je sve to postala obicna shou biznis masinera gde srbi vide najvecu sansu da dokazu svetu koliko da su zaista nebeski i najbolji narod svih vremena.

opuy

pre 5 godina

Interesuje me da li bi i Federeru rekao "ti si jedan od najboljih u istoriji"!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 14. oktobar 2018 14:05)

Nebi! Njemu bi rekao da i je NAJBOLJI u istoriji.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

2/2

...2005 Nadal je osvojio prvu RG titulu a posle par godina Federeru ozbiljna konkurencija postaju i Djokovic i Marej. Federer je bre neko ko je bio prvi 2004. i 2018. godine U SVAKOJ MOGUCOJ KONKURENCIJI i tu se svaka prica zavrsava. On traje i traje decenijama i obara sve rekorde po rezultatima koje pravi u njegovim godinama i zbog toga je klasa a ne zato sto je ostvario ovaj ili onaj niz u nekoj sezoni. Ako Djokovic bude prvi sa 37. godina onda ok, do tada pssst. Mozda Novak nije bio u formi 2017. ali zato Nadal jeste. Ako ti nesto nije bas sasvim jasno uzmi pogledaj malo highlights finala AO 2017...

(botovi92, 15. oktobar 2018 00:28) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

pa to ti govorim, Roger je najbolji kad nema Novaka...u vreme pre Novaka i kad se Novak zasitijo...da se nije mentalno i fizički vratio u ovoj godini, Roger bi imao 22 GS... Novak je več sada najbolji igrač svih vremena,njega se pita..

botovi92

pre 5 godina

@(dare slovenac, 15. oktobar 2018 14:55)

Pa to isto moze i svaki Federerov fan da kaze za Novaka. On samo ima uspeha kada Rozder i Rafa nisu u top formi. Gde je bio 2007,8,9,10 kada je Rafa koji je prakticno njegova generacija dominirao uz Rodzera na ATPu? Gde je bio 2012,13,14,17? Gde je odjednom nestala ta vrhunska dominacija dok je bio u najboljim godinama? Rodzer je ove godine vidno pao u formi u odnosu na proslu sezonu, isto kao i Rafa koji je povredjen, i Novak je to iskoristio. Federer je samo jednom izgubio od Novaka ove sezone (u Sinsinatiju) a mnogo vise puta od dosta nizerangiranih igraca i to je dokaz velikog pada forme ove sezone, sto je i normalno za coveka u 38oj godini. Gde ce ti Djokovic biti u tim godinama? Igrace pro tenis mozda samo na video igricama. Kao sto rekoh, protivnik je dobar onoliko koliko mu ti dozvolis. Da se Djokovic pitao umesto Federera pocetkom 2000ih, Nalbandijan, Rodik, Gonzales, Hjuit i ostali bi imali po nekoliko slemova vise, a da je Federer Novakovo godiste, Wawrinka i Marej sigurno ne bi imali po 3 slema vec verovatno ni jedan. Mislis da onolika defanziva i rastezanje na terenu protiv igraca kao sto je Coric moze da prodje besplatno? Mozda mu karijera i bude trajala koliko i Federeru, al' u tvojim snovima.

Vera

pre 5 godina

Čestitke Borni na upornosti i dobroj igri kojom bi dobio svakoga osim ovakvog Novaka.Respect za našeg šampiona!Tu se nema šta dodati ni oduzeti, sve je viđeno u ovih 7 dana!Veliko bravo!

aleks

pre 5 godina

Borna, podseca me i po izjavama na Novaka. Ako mu je Novak uzor, kao sto kaze, sta ces lepse. Meni je milo oko srca kad vidim da svet uci, tj naucio vec, kako se pravilno izgovaraju imena sa ovih prostora.
Novak jos uvek nije GOAT, za sada je drugi na toj listi, iza RF a ispred RN, sto je neverovatno. Da li ce biti GOAT je pitanje volje, motivacije i zdravlja. Boze zdravlja pa vemo videti. Trenutno je u najboljoj formi. Pozz

botovi92

pre 5 godina

@LKbulls

Ne znam sto se uzurpavas oko nebitne stvari. Da, slucajno sam stavio te 3 pobede u pogresnu sezonu. Desile su se 2015-e godine, ne 2011, svejedno. U stvari nije svejedno, cak je i gore jer su bile u najboljoj Novakovoj sezoni u karijeri. U toj istoj 2015 u kojoj kako kazu nolobotovi je Djokovic igrao tenis superheroja, ranije nikada vidjen, al eto jedan Wawrinka ga takodje pobedi u toj istoj sezoni i to u najbitnijem mecu godine. Ne znam na kakve pogresne cinjenice mislis? Ocigledno nista pametnije nisi mogao da odgovoris pa se hvatas za dlaku u jajetu. Ja sam samo odgovorio na neciju apsurdnu konstataciju da je Novakov tenis u top formi najbolji tenis ikada vidjen. To veze s' mozgom nema, a da je istina, Novak nikada ne bi izgubio to finale RG od raspolozenog Wawrinke, ili jos gore ono polufinale RG 2011 od Federera. Ljudi koji kada su na vrhuncu igraju najbolji tenis ikada vidjen, ne gube takve meceve u zavrsnicama GS kada svi tempiraju top formu. Pa jel najbolji ikada gubi od Nisikorija polufinale US opena ili od Wawrinke i Mareja po 2 slem finala? Pricate da je Federer imao slabu konkurenciju na pocetku karijere, kada se i on sam razvijao kao igrac i nije igrao svoj najbolji tenis, dok vama idol gubi 5 slemova od igraca koji su u najmanju ruku na istom nivou kao Nalbandijan, Rodik ili Hjuit. Da je Rodzer igrao kao Novak defanzivno i u proseku sa po jednom jakom sezonom na 3 ili 4 godine, ko zna po koliko GS titula bi imali njih trojica!

botovi92

pre 5 godina

@ kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...
(dare slovenac, 15. oktobar 2018 15:12)

Eto klasican komentar nolobota. Potcenjuje jednog vrhunskog igraca o kome ne zna apsolitno nista, ukljucujuci ni cinjenice da je osvojio Masters Kup pobedivsi ni manje ni vise nego Federera u 5 setova i to 2005. A dobijao ga je jos i 2006 i 7 sve to dok je Rodzer bio i najboljim godinama. I sta covek sad sa vama da raspravlja o tenisu i da gubi vreme bezveze? Vi ste za farme, za parove i zadruge, a u medjuvremenu malo urlate za Srbe koji igraju tenis, iako vas taj sport nikada nije ni zanimao i nikada vise ni nece nakon sto vam idol zavrsi karijeru. Zato i ne cudi sto vam komentari kako je "presao igricu" izlaze na sam vrh - toliko zrelo posmatrate stvari i tenis kao sport, kao dete od 12 godina sto gleda na video igricu. Mislim da se i sam Djokovic stidi vecine svojih navijaca u Srbiji, nije ni cudo sto kaze da ne cita komentare. Izgleda da ce i sacica nas normalnih (koliko je to moguce ostati u srbistanu) uskoro tim stopama.

Spectator

pre 5 godina

Predsnost Borne je biologija. Ako Novaka zdravlje posluži, te bude igrao iznad 35-e, Borna bi ga mogao dobiti. Ovako teško. Protiv Novaka Đokovića moraš igrati rizično, a ako tako igraš onda je opasnost velika da praviš previše neprisiljenih pogrešaka. Što se danas vidjelo. Mislim da je kod winnera Borna bio čak nešto bolji.

dare slovenac

pre 5 godina

@dare slovenac

1/1
Haha, Novak pregazio Roddicka kao plitak potok? Mislis na onog istog Roddicka koji vodi u H2H 5-4 protiv Novaka?

pa zadnje dvije su, kad je Novak malo sazreo 6-3, 6-2 i 6-2,6-1...to je gaženje plitkog potoka...kakav crni Nalbandian, pa taj čovek nije osvojio ništa u karieri...