Sreda, 30.06.2004.

09:37

Ti-Mek u Hjustonu, Frensis u Orlandu!

Izvor: B92

Ti-Mek u Hjustonu, Frensis u Orlandu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Djolle

pre 19 godina

Najbolji vam je fazon ono uporedjivanje Mekgrejdija sa Ajversonom i Brajantom.Kao "on je ovakav -onakav ali su ova dvojica odlicni".Pa to su 3 najsebicnija igraca u istoriji kosarke!Mekgrejdi i Ajverson su se "pokazali",Kobea je nekoliko puta Bog pogledao kod vaznih suteva,ali tvrdim da Lejkersi ove tri uzastopne titule uzeli zato sto je Sakil bio najdominantniji i grac lige(cinjenica).Kad tome dodamo zlatne suteve Dereka Fisera i timske igrace koje je Dzekson naucio da igraju njegov izum "trougao" mimo solo akcija ove dvojice, to su ti prstenovi.O'Nila su uhvatile godine a i provaljen je vec pa su ove godine prsli.Ni Hjuston ni Filadelfija ni klub u koji ode Brajant nece uzeti titulu sa njima u ekipi.Ja "visim" na NBA.com tokom sezone i do sada sam nebrojeno puta video bas sledece odnose za sut iz igre:Ajverson 21-3,Brajant 23-9,big mek 26-11.A asistencije koje naprave su one kad po trojica legnu na njih pa moraju da bace loptu,pa i tad im srce place sto ide od njih.
Hocu da kazem da je sve tu psiholoski faktor.Ubedis ostale da si bolji od njih iako nisi,oni prime k znanju,i pucaj do mile volje.
Ko je bolje prosao u trampi?Definitivno Orlando!

Dzoni

pre 19 godina

pricajte sta hocete orlando je bolje prosao u ovom trejdu.

p.s.ovaj lik sto se potpisuje kao Allan Houston me je ranije nervirao,ali mi se sada dopada bas je gotivan lik i realno razmisla.

MP & Streetballaz

pre 19 godina

Francis je pravo pojacanje za Orlando.Njegov najbolji drugar Cuttino Mobley i Calvin Cato ce sigurno unaprediti igru Magica.Uz to,na draftu su izabrali Howarda (koji i nije nesto,a i draft je bio slabiji nego prosle godine,ako mene pitate),no dobro nadam se da ce oba tima imati koristi od ovog tradea.
Franchise,The Cat,Cato,uhh tim za playoff.

zoRan

pre 19 godina

bryant je car, kakav T.mac. Voleo bih da Bryant predje iz L.A i da ne igra vise sa Shaq-om koji je upropastio NBA finale i upropastio lakerse. KOBE rulz d

Aircanada

pre 19 godina

Carter ima najlepsa zakucavanja poslednjih godina. Mcgrady to radi vise kao sirovina, sto vise da skoci i sto jace da je zavari u obruc..

Allan Houston

pre 19 godina

Nije mi jasno zasto hocete da uporedjujete Shaq-a i Kobe-a sa Yao-m I Big-Mekom (kako ga je neko ovde prozvao), kada oni nemaju skoro nista zajednicko.
1.Kobe i Big-mek Imaju zajednicko to da su obojica atraktivni igraci
2.Shaq i Yao nemaju nista zajednicko (osim to da su obojica snazni)- Yao za razliku od Shaq-a ima kakav takav sut sa poludistance i distance, ali je Shaq MNOGO dominantniji u reketu.
3.Vraticu se na Orlando koji ima solidnu ekipu koja moze lako da se plasira u play-off na istoku, jer im ekipu cini skoro cela petorka Houstona koja je igrala u Play-offu na zapadu(Gde je konkurencija mnogo veca)
4.Bios-ova prica da T-Mek ima tako los procenat suta iz igre zato sto ga protivnici udvajaju ne drzi vodu iz sledecih razloga:
a)Koliko ja znam kosarka se igra 5 na 5,pa ako T-Meka cuvaju 2 igraca(udvajaju ga), po prostoj matematici jedan igrac ostaje slobodan, pa zasto onda T-Mek ne doda loptu tom SLOBODNOM igracu (koji bi opusteno mogao da da lake poene), nego sutira i vodi Tim u Provaliju(tada bi Orlando drao sve redom i prosetao bi se do prstena, a T-Mek bi se opasno priblizio Stocktonu na listi najboljih asistenata).
b)zasto T-Mek tako lose izvodi slobodna bacanja(u karijeri za beka KATASTROFALNIH 75%), gde se odlicno mogu videti njegove suterske sposobnositi.

Danilo

pre 19 godina

Vi bi ljudi mogli da pogledate koju orlandovu utakmicu. T-MAC JE NAJBOLI IGRAC U NBA. SLEDECE SEZONE T-MAC I KINEZ IDU U PLEJOF!

Kobe Bryant-King of basketball

pre 19 godina

Kao prvo niko nece moci da prevazidje KOBE-a i SHAQ-a, jer takav duo nikad se nece videti na svetu. Samo ih uporedite sa T-MAC-om i Yao Ming-om. McGrady je prosecan suter koji na jednoj utakmici sutne po 60 lopti i naravno da ce imati 40 poena, a pritom nema nijednog saigraca koji bi trosio malo lopti, zatim je veoma sebican, samo uporedite njega i Bryanta, ooops, izvinite oni se ne mogu porediti, pa pojesce ga Bryant za dorucak, jer realno Kobe je ipak najbolji igrac danasnjice, a uporedite Shaq-a i Ming-a. Ming nema odlucnost da povede ekipu do vecih uspeha, pa videli ste samo u prvom kolu play off-a, pa razbio ga je Shaq, ZATO SE NEMOJTE PALITI PREVISE OKO OVOG TREJDA, JER HOUSTON NECE NAPRAVITI NISTA SLEDECE SEZONE. KoBe RuLe!!!!!!!

Cage

pre 19 godina

Sebican!? Pogledajte statistiku!! Najbolji asistent ekipe preko 6 asistencija. U Orlandu je bio 3 skakac i nije mnogo zaostajao a poeni da ne govorim!! Po cemu je bolji Carter!! Mozda MALO u odrazu ali pogledajte i T-Macova kucanja! Gledate li Nba!? Pogledajte....

nba fanatik

pre 19 godina

mislim da je tu bolje prošo orlando.možda T-Mac nije imo nikoga uz sebe u orlandu,al stvarno je sebičan,pa nije ni čudo što zabija po 28 poena na utakmici.A ja sam malo razmišljo-on zabija 28 poena po utakmici a njegova ekipa samo gubi i tako po13-14 za redom.Oću reći da t-mac nije dobar timski igrač.po meni su trenutno najbolji bekovi u ligi njegov rođak carter i kobe.carter je zvjerka od igrača,po mnogima najbolje fizički pripremljen igrač lige i igra takom lakoćom,dok je kobe dosta sebičan,ali i učinkovit.pošto sam veliki navijač toronta razmišljam si kako bi izgledo tandem carter-mcgrady,nešta strašno i bolje nego tandem kobe-shaq.bilo kako bilo nadam se uzbudljivoj narednoj sezoni i očekujem neke nove ekipe u playoffu

ankle_breaker

pre 19 godina

Slusajte ljudi,da pricamo realno,zna se da je IVERSON najefikasniji i najbolji poenter u NBA.Ima veci prosek i od McGrady-ja,i od kobea i svih,al nema dovoljno poena zato sto je bio povredjen 30 utakmica.On je najbolji u NBA.A to da je McGrady neki vodja tima,mozda,al samo da vam kazem:jordan kad imao prvu sezonu,znaci bio je rooke,imao je prosek 28,2 poena,a u celoj carijeri 33,4,u play-offy 34,7 e to vam je igrac.Ane kao McGrady,on sad ima jedva 24,6 ili kolko vec.E sad da vidim ko sme da kaze da nisam u pravu!

Allan Houston

pre 19 godina

Da ne bude da ja pljujem igrace, a da za to nemam razlog,krenimo redom:
1. Lepo je to sto je neko ovde "prosuo" statistike, ali je zaboravio da napise procenat suta pomenutog igraca, pa sada ja to kao "strucnjak"kako su me neki prozvali moram da uradim.
a) FG%.417
3P%.339
FT%.796(lepo je rekao jedan trener (mislim Pet Rajli)da jedan bek NE SME da izvodi bacanja ispod 85 %(jer se tu u stvari vidi kakav je ko suter).
2.Redzi Miler zna samo da sutira trojke iz bloka, a ja sada vas pitam koliko on ima vremena da namesti ruku posle tog bloka(megrejdi sutira trojke SAMO kada je sam, odnosno kada mu saigraci naprave debeo visak u cosku), a to sto mu je Prins izblokirao onaj sut je zaista bilo bedno(za Milera) ali je on u istoj toj seriji protiv Pistonsa dao onu trojku za pobedu.
3.Ja znam da su svi oni igraci koje sam naveo imali dobre timove iza sebe, ali da li je neko Djordjevicu, napravio visak protiva Hrvata 97, ili je on "vozao Rimca 4 sec pre kraja i dao onu trojku(o tome ja govorim,Igrac tada sam sebi pravi poziciju za sut).
4.Ja sam slucajno naveo sano Saleta medju one "americke" igrace, pa se sada zbog toga izvinjavam, ali takvih igraca ima mnogo (Bodiroga,Scepanovic,Jasikevicijus...)
5.Orlando je bolje prosao zato sto sada ima ovog hauarda da igra sa "precenjenim Frensisom i "prosecnim" Moblijem i Kejtom.

Ja sto godina navijam za Knickse i mozda oni nisu imali takvog superstara u poslednjoj deceniji(mozda samo Ewing), ali su igrali mnogo kvalitetniju kosarku od Orlanda.

Pera Kojot

pre 19 godina

TMac nije do sada igrao u timu sa jos jednom potencijalnom zvezdom kao sto je Yao Ming. Ono u Torontu sa Carterom ne racunam jer su slicni igraci i vise su bili konkurencija jedan drugom. Sem toga TMac je tada bio klinac. Do sada je uvek igrao u relativno slabim timovima i, sto je mnogo vaznije, za luzerske organizacije (Toronto i Orlando). Sada kad je dosao u Houston postaje ozbiljno. Ima sansu da sa Kinezom napravi mnogo jak tandem. Sada ce da se vidi da li njih dvojica mogu da postignu to za sta se veruje da imaju potencijal, tj. da budu kao Shaq i Kobe. Ja se nadam da hoce, interesantni su mi.
E, a sto se tice onog legendarnog momenta iz 98, nije Jordan isfintirao Russela. Russela je Jordan gurnuo u dupe, a sudiju je isfintirao.

bios

pre 19 godina

au!!! allan houston a? znači ne werujem šta si ti sve napisao... al ajmo lagano: prvo da ti bacim statistiku gorepomenutog za predhodne dve sezone - 30 ppg, 6 rpg, 5,5 apg - čisto da vidimo koliko ne zna da doda i da skoči. nije loše ni da pogledamo te saigrače iz prve petorke Orlanda (za predhodnu sezonu) - Juwan Howard, Tyronn Lue, DeShawn Stevenson, Drew Gooden. u ovakvom timu, imati onakvu statistiku verovatno za "stručnjake" nije naročito teško - svaka lopta ide tebi, ti pucaš koliko hoćeš, na kraju tekme napabirčiš tih 30 poena i sve u redu... jel? pa neće biti...

igrati odbranu protiv onakve petorke Orlanda, svaki tim će bazirati na udvajanju onoga koji je njena prva napadačka opcija, a pazi kad je to T-Mac u ovom slučaju. što udvajanje? pa ko je još šuterski opasan u Orlandu? Tyronn Lue? Drew Gooden? mali DeShawn je potencijal ali nije još igrač, a onog velikog talenta koji je samo to i ostao celu NBA karijeru ne vredi ni pominjati - žalosno je. i posle, naravno da će da se nađe neko ko će da se zakači na procenat šuta. koliki procenat šuta možeš da imaš kad stalno imaš dva odbrambena igrača na leđima?
da se razumemo, nisam ljubitelj T-Maca, al mi tvoj komentar nikako nije u redu. kad pljuneš nekog, onda prvo imaj dobre razloge za tako nešto.

p.s. dobar ti taj Sale Đorđević, među amerima :)))

Aircanada

pre 19 godina

Jao bre ljudi,ajde pre nego sto napisete neku glupost odgledajte malo taj NBA..T-Mac nije suter??A koga je on to pa i mogao da predvodi u Orlandu.Zaboravljate da da bi neko predvodio ekipu mora oko sebe da ima iole kvalitetne igrace..Ko je to bio u Orlandu?Mozda Hill ili Howard?Orlando je napravio glup potez sto nije zadrzao Darell Armstrong-a.On je dosta znacio ekipi,jedini koji je igraao znacajniju ulogu pored T-Mac-a sad vec pretprosle sezone.Slazem se da je on sebican igrac,ali mozda se to promeni ako Houston uzme nekog slobodnog agenta koji vredi,posto se ne uzdam preterano u saradnju sa Ming-om..Vise verujem u povremeni ucinak Jim Jackson-a..Ali opet da se vratimo: Jordan je imao jednog Pippen-a pored sebe, tu je bio Rodman(imao je on svoje zadatke), Kukoc.Ali opet,jedan je Jordan i NIKO mu ne moze prici!Sale Djordjevic je isto uvek imao skupinu dobrih igraca koje je zaista vodio do pobeda.O Bryant-u da vam ne pricam i igracima koji su bili iza njega.KAda je Bird igrao,cela petorka Bostona je maltene bila fenomenalna!Ali zato,molim vas,nemojte vec pomenute igrace stavljati u istu grupu sa Houstonom(jedini pobednicki sut,onaj protiv Miami-ja) ili jos gore Miller-om.Pa taj covek jedino0 zna da sutira one trojke pri izlasku iz bloka..Pa Prince mu je prilepio predivnu bananu u play-off-u kada je ovaj imao priliku da sve resi(to se ne desava Kobe-u ili Jordanu,Bird-u,Djordjevicu,Bodirogi).Zakljucak:ne mozemo pricati da McGrady ne zna da povede ekipu, kada za to nije imao adekvatnu priliku..

Kobe Bryant

pre 19 godina

T-Mac nemoze da se poredi sa Bryant-om, jer Bryant moze da prosto uci T-Mac-a kako se igra basket. T-Mac nije timski igrac i nema onaj odlucujuci "kosarkaski nerv" koji poseduje pre svih Dejan Bodiroga, Kobe Bryant, Michael Jordan. Tako da nevidim da ce ova nova kombinacija T-Mac - Yao Ming nesto napraviti narednih sezona.

b92

pre 19 godina

T-Mac nije dobar suter...pa da li si ga ti gledao uopste?!?! Hjuston je mnooooogo bolje prosao u ovom trejdu - dao je precenjenog Frensisa, i mozda tek solidne Kejtoa i Moblija...a Orlando je dao sve sto je imao a da valja za 3 prosecna igraca...ocekujem da ce se sledece sezone opet boriti za prvi pik na draftu!

Allan Houston

pre 19 godina

Ti-Mek je strasno sebican nije kvalitetan kao Brajant.On igra beka, a nema nikakav sut, nije neki skakac,ne dodaje lopte saigracima(kao da nema saigrace,vec samo on igra), Jedino sto zna je da skoci sa vrha kapice i zakuca(takav igrac NE MOZE da osvoji prsten).Nije neki lider tima (kao npr.Jordan,Sale Djordjevic,Brajant, Larry Bird,Reggie Miller,Allan Houston...), ne moze da pogodi odlucujuce suteve,a to je odlika velikih igraca(gore navedenih).
Ljudi moji, pa nije sve u zakucavanju,Pa i Jordan je zakucavao samo na All-Star utakmicama,i na utakmicama kada je Cikago vodio sa 30 razlike, a kada se lomio rezultat, jednostavno je skolski fintirao svoje cuvare i onda onako kulturno postizaokos za pobedu(setite se finala iz 98, kada je Juti dao onaj legendarni kos,a prethodno ukrao loptu Melounu i isfintirao Rasela(ali za to nisam 100% siguran).
I na kraju drugari nije sve u zakucavanju,treba nekada igrati i skolsku kosarku, zato mislim da je Orlando mnogo bolje prosao u ovom trejdu, jer je dobio dobrog sutera(Moblija,atraktivnog Frensisa i Kejta).

Allan Houston

pre 19 godina

Ti-Mek je strasno sebican nije kvalitetan kao Brajant.On igra beka, a nema nikakav sut, nije neki skakac,ne dodaje lopte saigracima(kao da nema saigrace,vec samo on igra), Jedino sto zna je da skoci sa vrha kapice i zakuca(takav igrac NE MOZE da osvoji prsten).Nije neki lider tima (kao npr.Jordan,Sale Djordjevic,Brajant, Larry Bird,Reggie Miller,Allan Houston...), ne moze da pogodi odlucujuce suteve,a to je odlika velikih igraca(gore navedenih).
Ljudi moji, pa nije sve u zakucavanju,Pa i Jordan je zakucavao samo na All-Star utakmicama,i na utakmicama kada je Cikago vodio sa 30 razlike, a kada se lomio rezultat, jednostavno je skolski fintirao svoje cuvare i onda onako kulturno postizaokos za pobedu(setite se finala iz 98, kada je Juti dao onaj legendarni kos,a prethodno ukrao loptu Melounu i isfintirao Rasela(ali za to nisam 100% siguran).
I na kraju drugari nije sve u zakucavanju,treba nekada igrati i skolsku kosarku, zato mislim da je Orlando mnogo bolje prosao u ovom trejdu, jer je dobio dobrog sutera(Moblija,atraktivnog Frensisa i Kejta).

Kobe Bryant

pre 19 godina

T-Mac nemoze da se poredi sa Bryant-om, jer Bryant moze da prosto uci T-Mac-a kako se igra basket. T-Mac nije timski igrac i nema onaj odlucujuci "kosarkaski nerv" koji poseduje pre svih Dejan Bodiroga, Kobe Bryant, Michael Jordan. Tako da nevidim da ce ova nova kombinacija T-Mac - Yao Ming nesto napraviti narednih sezona.

b92

pre 19 godina

T-Mac nije dobar suter...pa da li si ga ti gledao uopste?!?! Hjuston je mnooooogo bolje prosao u ovom trejdu - dao je precenjenog Frensisa, i mozda tek solidne Kejtoa i Moblija...a Orlando je dao sve sto je imao a da valja za 3 prosecna igraca...ocekujem da ce se sledece sezone opet boriti za prvi pik na draftu!

Pera Kojot

pre 19 godina

TMac nije do sada igrao u timu sa jos jednom potencijalnom zvezdom kao sto je Yao Ming. Ono u Torontu sa Carterom ne racunam jer su slicni igraci i vise su bili konkurencija jedan drugom. Sem toga TMac je tada bio klinac. Do sada je uvek igrao u relativno slabim timovima i, sto je mnogo vaznije, za luzerske organizacije (Toronto i Orlando). Sada kad je dosao u Houston postaje ozbiljno. Ima sansu da sa Kinezom napravi mnogo jak tandem. Sada ce da se vidi da li njih dvojica mogu da postignu to za sta se veruje da imaju potencijal, tj. da budu kao Shaq i Kobe. Ja se nadam da hoce, interesantni su mi.
E, a sto se tice onog legendarnog momenta iz 98, nije Jordan isfintirao Russela. Russela je Jordan gurnuo u dupe, a sudiju je isfintirao.

bios

pre 19 godina

au!!! allan houston a? znači ne werujem šta si ti sve napisao... al ajmo lagano: prvo da ti bacim statistiku gorepomenutog za predhodne dve sezone - 30 ppg, 6 rpg, 5,5 apg - čisto da vidimo koliko ne zna da doda i da skoči. nije loše ni da pogledamo te saigrače iz prve petorke Orlanda (za predhodnu sezonu) - Juwan Howard, Tyronn Lue, DeShawn Stevenson, Drew Gooden. u ovakvom timu, imati onakvu statistiku verovatno za "stručnjake" nije naročito teško - svaka lopta ide tebi, ti pucaš koliko hoćeš, na kraju tekme napabirčiš tih 30 poena i sve u redu... jel? pa neće biti...

igrati odbranu protiv onakve petorke Orlanda, svaki tim će bazirati na udvajanju onoga koji je njena prva napadačka opcija, a pazi kad je to T-Mac u ovom slučaju. što udvajanje? pa ko je još šuterski opasan u Orlandu? Tyronn Lue? Drew Gooden? mali DeShawn je potencijal ali nije još igrač, a onog velikog talenta koji je samo to i ostao celu NBA karijeru ne vredi ni pominjati - žalosno je. i posle, naravno da će da se nađe neko ko će da se zakači na procenat šuta. koliki procenat šuta možeš da imaš kad stalno imaš dva odbrambena igrača na leđima?
da se razumemo, nisam ljubitelj T-Maca, al mi tvoj komentar nikako nije u redu. kad pljuneš nekog, onda prvo imaj dobre razloge za tako nešto.

p.s. dobar ti taj Sale Đorđević, među amerima :)))

Aircanada

pre 19 godina

Jao bre ljudi,ajde pre nego sto napisete neku glupost odgledajte malo taj NBA..T-Mac nije suter??A koga je on to pa i mogao da predvodi u Orlandu.Zaboravljate da da bi neko predvodio ekipu mora oko sebe da ima iole kvalitetne igrace..Ko je to bio u Orlandu?Mozda Hill ili Howard?Orlando je napravio glup potez sto nije zadrzao Darell Armstrong-a.On je dosta znacio ekipi,jedini koji je igraao znacajniju ulogu pored T-Mac-a sad vec pretprosle sezone.Slazem se da je on sebican igrac,ali mozda se to promeni ako Houston uzme nekog slobodnog agenta koji vredi,posto se ne uzdam preterano u saradnju sa Ming-om..Vise verujem u povremeni ucinak Jim Jackson-a..Ali opet da se vratimo: Jordan je imao jednog Pippen-a pored sebe, tu je bio Rodman(imao je on svoje zadatke), Kukoc.Ali opet,jedan je Jordan i NIKO mu ne moze prici!Sale Djordjevic je isto uvek imao skupinu dobrih igraca koje je zaista vodio do pobeda.O Bryant-u da vam ne pricam i igracima koji su bili iza njega.KAda je Bird igrao,cela petorka Bostona je maltene bila fenomenalna!Ali zato,molim vas,nemojte vec pomenute igrace stavljati u istu grupu sa Houstonom(jedini pobednicki sut,onaj protiv Miami-ja) ili jos gore Miller-om.Pa taj covek jedino0 zna da sutira one trojke pri izlasku iz bloka..Pa Prince mu je prilepio predivnu bananu u play-off-u kada je ovaj imao priliku da sve resi(to se ne desava Kobe-u ili Jordanu,Bird-u,Djordjevicu,Bodirogi).Zakljucak:ne mozemo pricati da McGrady ne zna da povede ekipu, kada za to nije imao adekvatnu priliku..

Allan Houston

pre 19 godina

Da ne bude da ja pljujem igrace, a da za to nemam razlog,krenimo redom:
1. Lepo je to sto je neko ovde "prosuo" statistike, ali je zaboravio da napise procenat suta pomenutog igraca, pa sada ja to kao "strucnjak"kako su me neki prozvali moram da uradim.
a) FG%.417
3P%.339
FT%.796(lepo je rekao jedan trener (mislim Pet Rajli)da jedan bek NE SME da izvodi bacanja ispod 85 %(jer se tu u stvari vidi kakav je ko suter).
2.Redzi Miler zna samo da sutira trojke iz bloka, a ja sada vas pitam koliko on ima vremena da namesti ruku posle tog bloka(megrejdi sutira trojke SAMO kada je sam, odnosno kada mu saigraci naprave debeo visak u cosku), a to sto mu je Prins izblokirao onaj sut je zaista bilo bedno(za Milera) ali je on u istoj toj seriji protiv Pistonsa dao onu trojku za pobedu.
3.Ja znam da su svi oni igraci koje sam naveo imali dobre timove iza sebe, ali da li je neko Djordjevicu, napravio visak protiva Hrvata 97, ili je on "vozao Rimca 4 sec pre kraja i dao onu trojku(o tome ja govorim,Igrac tada sam sebi pravi poziciju za sut).
4.Ja sam slucajno naveo sano Saleta medju one "americke" igrace, pa se sada zbog toga izvinjavam, ali takvih igraca ima mnogo (Bodiroga,Scepanovic,Jasikevicijus...)
5.Orlando je bolje prosao zato sto sada ima ovog hauarda da igra sa "precenjenim Frensisom i "prosecnim" Moblijem i Kejtom.

Ja sto godina navijam za Knickse i mozda oni nisu imali takvog superstara u poslednjoj deceniji(mozda samo Ewing), ali su igrali mnogo kvalitetniju kosarku od Orlanda.

nba fanatik

pre 19 godina

mislim da je tu bolje prošo orlando.možda T-Mac nije imo nikoga uz sebe u orlandu,al stvarno je sebičan,pa nije ni čudo što zabija po 28 poena na utakmici.A ja sam malo razmišljo-on zabija 28 poena po utakmici a njegova ekipa samo gubi i tako po13-14 za redom.Oću reći da t-mac nije dobar timski igrač.po meni su trenutno najbolji bekovi u ligi njegov rođak carter i kobe.carter je zvjerka od igrača,po mnogima najbolje fizički pripremljen igrač lige i igra takom lakoćom,dok je kobe dosta sebičan,ali i učinkovit.pošto sam veliki navijač toronta razmišljam si kako bi izgledo tandem carter-mcgrady,nešta strašno i bolje nego tandem kobe-shaq.bilo kako bilo nadam se uzbudljivoj narednoj sezoni i očekujem neke nove ekipe u playoffu

ankle_breaker

pre 19 godina

Slusajte ljudi,da pricamo realno,zna se da je IVERSON najefikasniji i najbolji poenter u NBA.Ima veci prosek i od McGrady-ja,i od kobea i svih,al nema dovoljno poena zato sto je bio povredjen 30 utakmica.On je najbolji u NBA.A to da je McGrady neki vodja tima,mozda,al samo da vam kazem:jordan kad imao prvu sezonu,znaci bio je rooke,imao je prosek 28,2 poena,a u celoj carijeri 33,4,u play-offy 34,7 e to vam je igrac.Ane kao McGrady,on sad ima jedva 24,6 ili kolko vec.E sad da vidim ko sme da kaze da nisam u pravu!

Cage

pre 19 godina

Sebican!? Pogledajte statistiku!! Najbolji asistent ekipe preko 6 asistencija. U Orlandu je bio 3 skakac i nije mnogo zaostajao a poeni da ne govorim!! Po cemu je bolji Carter!! Mozda MALO u odrazu ali pogledajte i T-Macova kucanja! Gledate li Nba!? Pogledajte....

Kobe Bryant-King of basketball

pre 19 godina

Kao prvo niko nece moci da prevazidje KOBE-a i SHAQ-a, jer takav duo nikad se nece videti na svetu. Samo ih uporedite sa T-MAC-om i Yao Ming-om. McGrady je prosecan suter koji na jednoj utakmici sutne po 60 lopti i naravno da ce imati 40 poena, a pritom nema nijednog saigraca koji bi trosio malo lopti, zatim je veoma sebican, samo uporedite njega i Bryanta, ooops, izvinite oni se ne mogu porediti, pa pojesce ga Bryant za dorucak, jer realno Kobe je ipak najbolji igrac danasnjice, a uporedite Shaq-a i Ming-a. Ming nema odlucnost da povede ekipu do vecih uspeha, pa videli ste samo u prvom kolu play off-a, pa razbio ga je Shaq, ZATO SE NEMOJTE PALITI PREVISE OKO OVOG TREJDA, JER HOUSTON NECE NAPRAVITI NISTA SLEDECE SEZONE. KoBe RuLe!!!!!!!

Danilo

pre 19 godina

Vi bi ljudi mogli da pogledate koju orlandovu utakmicu. T-MAC JE NAJBOLI IGRAC U NBA. SLEDECE SEZONE T-MAC I KINEZ IDU U PLEJOF!

Allan Houston

pre 19 godina

Nije mi jasno zasto hocete da uporedjujete Shaq-a i Kobe-a sa Yao-m I Big-Mekom (kako ga je neko ovde prozvao), kada oni nemaju skoro nista zajednicko.
1.Kobe i Big-mek Imaju zajednicko to da su obojica atraktivni igraci
2.Shaq i Yao nemaju nista zajednicko (osim to da su obojica snazni)- Yao za razliku od Shaq-a ima kakav takav sut sa poludistance i distance, ali je Shaq MNOGO dominantniji u reketu.
3.Vraticu se na Orlando koji ima solidnu ekipu koja moze lako da se plasira u play-off na istoku, jer im ekipu cini skoro cela petorka Houstona koja je igrala u Play-offu na zapadu(Gde je konkurencija mnogo veca)
4.Bios-ova prica da T-Mek ima tako los procenat suta iz igre zato sto ga protivnici udvajaju ne drzi vodu iz sledecih razloga:
a)Koliko ja znam kosarka se igra 5 na 5,pa ako T-Meka cuvaju 2 igraca(udvajaju ga), po prostoj matematici jedan igrac ostaje slobodan, pa zasto onda T-Mek ne doda loptu tom SLOBODNOM igracu (koji bi opusteno mogao da da lake poene), nego sutira i vodi Tim u Provaliju(tada bi Orlando drao sve redom i prosetao bi se do prstena, a T-Mek bi se opasno priblizio Stocktonu na listi najboljih asistenata).
b)zasto T-Mek tako lose izvodi slobodna bacanja(u karijeri za beka KATASTROFALNIH 75%), gde se odlicno mogu videti njegove suterske sposobnositi.

Aircanada

pre 19 godina

Carter ima najlepsa zakucavanja poslednjih godina. Mcgrady to radi vise kao sirovina, sto vise da skoci i sto jace da je zavari u obruc..

zoRan

pre 19 godina

bryant je car, kakav T.mac. Voleo bih da Bryant predje iz L.A i da ne igra vise sa Shaq-om koji je upropastio NBA finale i upropastio lakerse. KOBE rulz d

MP & Streetballaz

pre 19 godina

Francis je pravo pojacanje za Orlando.Njegov najbolji drugar Cuttino Mobley i Calvin Cato ce sigurno unaprediti igru Magica.Uz to,na draftu su izabrali Howarda (koji i nije nesto,a i draft je bio slabiji nego prosle godine,ako mene pitate),no dobro nadam se da ce oba tima imati koristi od ovog tradea.
Franchise,The Cat,Cato,uhh tim za playoff.

Dzoni

pre 19 godina

pricajte sta hocete orlando je bolje prosao u ovom trejdu.

p.s.ovaj lik sto se potpisuje kao Allan Houston me je ranije nervirao,ali mi se sada dopada bas je gotivan lik i realno razmisla.

Djolle

pre 19 godina

Najbolji vam je fazon ono uporedjivanje Mekgrejdija sa Ajversonom i Brajantom.Kao "on je ovakav -onakav ali su ova dvojica odlicni".Pa to su 3 najsebicnija igraca u istoriji kosarke!Mekgrejdi i Ajverson su se "pokazali",Kobea je nekoliko puta Bog pogledao kod vaznih suteva,ali tvrdim da Lejkersi ove tri uzastopne titule uzeli zato sto je Sakil bio najdominantniji i grac lige(cinjenica).Kad tome dodamo zlatne suteve Dereka Fisera i timske igrace koje je Dzekson naucio da igraju njegov izum "trougao" mimo solo akcija ove dvojice, to su ti prstenovi.O'Nila su uhvatile godine a i provaljen je vec pa su ove godine prsli.Ni Hjuston ni Filadelfija ni klub u koji ode Brajant nece uzeti titulu sa njima u ekipi.Ja "visim" na NBA.com tokom sezone i do sada sam nebrojeno puta video bas sledece odnose za sut iz igre:Ajverson 21-3,Brajant 23-9,big mek 26-11.A asistencije koje naprave su one kad po trojica legnu na njih pa moraju da bace loptu,pa i tad im srce place sto ide od njih.
Hocu da kazem da je sve tu psiholoski faktor.Ubedis ostale da si bolji od njih iako nisi,oni prime k znanju,i pucaj do mile volje.
Ko je bolje prosao u trampi?Definitivno Orlando!

Allan Houston

pre 19 godina

Ti-Mek je strasno sebican nije kvalitetan kao Brajant.On igra beka, a nema nikakav sut, nije neki skakac,ne dodaje lopte saigracima(kao da nema saigrace,vec samo on igra), Jedino sto zna je da skoci sa vrha kapice i zakuca(takav igrac NE MOZE da osvoji prsten).Nije neki lider tima (kao npr.Jordan,Sale Djordjevic,Brajant, Larry Bird,Reggie Miller,Allan Houston...), ne moze da pogodi odlucujuce suteve,a to je odlika velikih igraca(gore navedenih).
Ljudi moji, pa nije sve u zakucavanju,Pa i Jordan je zakucavao samo na All-Star utakmicama,i na utakmicama kada je Cikago vodio sa 30 razlike, a kada se lomio rezultat, jednostavno je skolski fintirao svoje cuvare i onda onako kulturno postizaokos za pobedu(setite se finala iz 98, kada je Juti dao onaj legendarni kos,a prethodno ukrao loptu Melounu i isfintirao Rasela(ali za to nisam 100% siguran).
I na kraju drugari nije sve u zakucavanju,treba nekada igrati i skolsku kosarku, zato mislim da je Orlando mnogo bolje prosao u ovom trejdu, jer je dobio dobrog sutera(Moblija,atraktivnog Frensisa i Kejta).

Kobe Bryant

pre 19 godina

T-Mac nemoze da se poredi sa Bryant-om, jer Bryant moze da prosto uci T-Mac-a kako se igra basket. T-Mac nije timski igrac i nema onaj odlucujuci "kosarkaski nerv" koji poseduje pre svih Dejan Bodiroga, Kobe Bryant, Michael Jordan. Tako da nevidim da ce ova nova kombinacija T-Mac - Yao Ming nesto napraviti narednih sezona.

b92

pre 19 godina

T-Mac nije dobar suter...pa da li si ga ti gledao uopste?!?! Hjuston je mnooooogo bolje prosao u ovom trejdu - dao je precenjenog Frensisa, i mozda tek solidne Kejtoa i Moblija...a Orlando je dao sve sto je imao a da valja za 3 prosecna igraca...ocekujem da ce se sledece sezone opet boriti za prvi pik na draftu!

Pera Kojot

pre 19 godina

TMac nije do sada igrao u timu sa jos jednom potencijalnom zvezdom kao sto je Yao Ming. Ono u Torontu sa Carterom ne racunam jer su slicni igraci i vise su bili konkurencija jedan drugom. Sem toga TMac je tada bio klinac. Do sada je uvek igrao u relativno slabim timovima i, sto je mnogo vaznije, za luzerske organizacije (Toronto i Orlando). Sada kad je dosao u Houston postaje ozbiljno. Ima sansu da sa Kinezom napravi mnogo jak tandem. Sada ce da se vidi da li njih dvojica mogu da postignu to za sta se veruje da imaju potencijal, tj. da budu kao Shaq i Kobe. Ja se nadam da hoce, interesantni su mi.
E, a sto se tice onog legendarnog momenta iz 98, nije Jordan isfintirao Russela. Russela je Jordan gurnuo u dupe, a sudiju je isfintirao.

bios

pre 19 godina

au!!! allan houston a? znači ne werujem šta si ti sve napisao... al ajmo lagano: prvo da ti bacim statistiku gorepomenutog za predhodne dve sezone - 30 ppg, 6 rpg, 5,5 apg - čisto da vidimo koliko ne zna da doda i da skoči. nije loše ni da pogledamo te saigrače iz prve petorke Orlanda (za predhodnu sezonu) - Juwan Howard, Tyronn Lue, DeShawn Stevenson, Drew Gooden. u ovakvom timu, imati onakvu statistiku verovatno za "stručnjake" nije naročito teško - svaka lopta ide tebi, ti pucaš koliko hoćeš, na kraju tekme napabirčiš tih 30 poena i sve u redu... jel? pa neće biti...

igrati odbranu protiv onakve petorke Orlanda, svaki tim će bazirati na udvajanju onoga koji je njena prva napadačka opcija, a pazi kad je to T-Mac u ovom slučaju. što udvajanje? pa ko je još šuterski opasan u Orlandu? Tyronn Lue? Drew Gooden? mali DeShawn je potencijal ali nije još igrač, a onog velikog talenta koji je samo to i ostao celu NBA karijeru ne vredi ni pominjati - žalosno je. i posle, naravno da će da se nađe neko ko će da se zakači na procenat šuta. koliki procenat šuta možeš da imaš kad stalno imaš dva odbrambena igrača na leđima?
da se razumemo, nisam ljubitelj T-Maca, al mi tvoj komentar nikako nije u redu. kad pljuneš nekog, onda prvo imaj dobre razloge za tako nešto.

p.s. dobar ti taj Sale Đorđević, među amerima :)))

Aircanada

pre 19 godina

Jao bre ljudi,ajde pre nego sto napisete neku glupost odgledajte malo taj NBA..T-Mac nije suter??A koga je on to pa i mogao da predvodi u Orlandu.Zaboravljate da da bi neko predvodio ekipu mora oko sebe da ima iole kvalitetne igrace..Ko je to bio u Orlandu?Mozda Hill ili Howard?Orlando je napravio glup potez sto nije zadrzao Darell Armstrong-a.On je dosta znacio ekipi,jedini koji je igraao znacajniju ulogu pored T-Mac-a sad vec pretprosle sezone.Slazem se da je on sebican igrac,ali mozda se to promeni ako Houston uzme nekog slobodnog agenta koji vredi,posto se ne uzdam preterano u saradnju sa Ming-om..Vise verujem u povremeni ucinak Jim Jackson-a..Ali opet da se vratimo: Jordan je imao jednog Pippen-a pored sebe, tu je bio Rodman(imao je on svoje zadatke), Kukoc.Ali opet,jedan je Jordan i NIKO mu ne moze prici!Sale Djordjevic je isto uvek imao skupinu dobrih igraca koje je zaista vodio do pobeda.O Bryant-u da vam ne pricam i igracima koji su bili iza njega.KAda je Bird igrao,cela petorka Bostona je maltene bila fenomenalna!Ali zato,molim vas,nemojte vec pomenute igrace stavljati u istu grupu sa Houstonom(jedini pobednicki sut,onaj protiv Miami-ja) ili jos gore Miller-om.Pa taj covek jedino0 zna da sutira one trojke pri izlasku iz bloka..Pa Prince mu je prilepio predivnu bananu u play-off-u kada je ovaj imao priliku da sve resi(to se ne desava Kobe-u ili Jordanu,Bird-u,Djordjevicu,Bodirogi).Zakljucak:ne mozemo pricati da McGrady ne zna da povede ekipu, kada za to nije imao adekvatnu priliku..

Allan Houston

pre 19 godina

Da ne bude da ja pljujem igrace, a da za to nemam razlog,krenimo redom:
1. Lepo je to sto je neko ovde "prosuo" statistike, ali je zaboravio da napise procenat suta pomenutog igraca, pa sada ja to kao "strucnjak"kako su me neki prozvali moram da uradim.
a) FG%.417
3P%.339
FT%.796(lepo je rekao jedan trener (mislim Pet Rajli)da jedan bek NE SME da izvodi bacanja ispod 85 %(jer se tu u stvari vidi kakav je ko suter).
2.Redzi Miler zna samo da sutira trojke iz bloka, a ja sada vas pitam koliko on ima vremena da namesti ruku posle tog bloka(megrejdi sutira trojke SAMO kada je sam, odnosno kada mu saigraci naprave debeo visak u cosku), a to sto mu je Prins izblokirao onaj sut je zaista bilo bedno(za Milera) ali je on u istoj toj seriji protiv Pistonsa dao onu trojku za pobedu.
3.Ja znam da su svi oni igraci koje sam naveo imali dobre timove iza sebe, ali da li je neko Djordjevicu, napravio visak protiva Hrvata 97, ili je on "vozao Rimca 4 sec pre kraja i dao onu trojku(o tome ja govorim,Igrac tada sam sebi pravi poziciju za sut).
4.Ja sam slucajno naveo sano Saleta medju one "americke" igrace, pa se sada zbog toga izvinjavam, ali takvih igraca ima mnogo (Bodiroga,Scepanovic,Jasikevicijus...)
5.Orlando je bolje prosao zato sto sada ima ovog hauarda da igra sa "precenjenim Frensisom i "prosecnim" Moblijem i Kejtom.

Ja sto godina navijam za Knickse i mozda oni nisu imali takvog superstara u poslednjoj deceniji(mozda samo Ewing), ali su igrali mnogo kvalitetniju kosarku od Orlanda.

nba fanatik

pre 19 godina

mislim da je tu bolje prošo orlando.možda T-Mac nije imo nikoga uz sebe u orlandu,al stvarno je sebičan,pa nije ni čudo što zabija po 28 poena na utakmici.A ja sam malo razmišljo-on zabija 28 poena po utakmici a njegova ekipa samo gubi i tako po13-14 za redom.Oću reći da t-mac nije dobar timski igrač.po meni su trenutno najbolji bekovi u ligi njegov rođak carter i kobe.carter je zvjerka od igrača,po mnogima najbolje fizički pripremljen igrač lige i igra takom lakoćom,dok je kobe dosta sebičan,ali i učinkovit.pošto sam veliki navijač toronta razmišljam si kako bi izgledo tandem carter-mcgrady,nešta strašno i bolje nego tandem kobe-shaq.bilo kako bilo nadam se uzbudljivoj narednoj sezoni i očekujem neke nove ekipe u playoffu

ankle_breaker

pre 19 godina

Slusajte ljudi,da pricamo realno,zna se da je IVERSON najefikasniji i najbolji poenter u NBA.Ima veci prosek i od McGrady-ja,i od kobea i svih,al nema dovoljno poena zato sto je bio povredjen 30 utakmica.On je najbolji u NBA.A to da je McGrady neki vodja tima,mozda,al samo da vam kazem:jordan kad imao prvu sezonu,znaci bio je rooke,imao je prosek 28,2 poena,a u celoj carijeri 33,4,u play-offy 34,7 e to vam je igrac.Ane kao McGrady,on sad ima jedva 24,6 ili kolko vec.E sad da vidim ko sme da kaze da nisam u pravu!

Cage

pre 19 godina

Sebican!? Pogledajte statistiku!! Najbolji asistent ekipe preko 6 asistencija. U Orlandu je bio 3 skakac i nije mnogo zaostajao a poeni da ne govorim!! Po cemu je bolji Carter!! Mozda MALO u odrazu ali pogledajte i T-Macova kucanja! Gledate li Nba!? Pogledajte....

Kobe Bryant-King of basketball

pre 19 godina

Kao prvo niko nece moci da prevazidje KOBE-a i SHAQ-a, jer takav duo nikad se nece videti na svetu. Samo ih uporedite sa T-MAC-om i Yao Ming-om. McGrady je prosecan suter koji na jednoj utakmici sutne po 60 lopti i naravno da ce imati 40 poena, a pritom nema nijednog saigraca koji bi trosio malo lopti, zatim je veoma sebican, samo uporedite njega i Bryanta, ooops, izvinite oni se ne mogu porediti, pa pojesce ga Bryant za dorucak, jer realno Kobe je ipak najbolji igrac danasnjice, a uporedite Shaq-a i Ming-a. Ming nema odlucnost da povede ekipu do vecih uspeha, pa videli ste samo u prvom kolu play off-a, pa razbio ga je Shaq, ZATO SE NEMOJTE PALITI PREVISE OKO OVOG TREJDA, JER HOUSTON NECE NAPRAVITI NISTA SLEDECE SEZONE. KoBe RuLe!!!!!!!

Danilo

pre 19 godina

Vi bi ljudi mogli da pogledate koju orlandovu utakmicu. T-MAC JE NAJBOLI IGRAC U NBA. SLEDECE SEZONE T-MAC I KINEZ IDU U PLEJOF!

Allan Houston

pre 19 godina

Nije mi jasno zasto hocete da uporedjujete Shaq-a i Kobe-a sa Yao-m I Big-Mekom (kako ga je neko ovde prozvao), kada oni nemaju skoro nista zajednicko.
1.Kobe i Big-mek Imaju zajednicko to da su obojica atraktivni igraci
2.Shaq i Yao nemaju nista zajednicko (osim to da su obojica snazni)- Yao za razliku od Shaq-a ima kakav takav sut sa poludistance i distance, ali je Shaq MNOGO dominantniji u reketu.
3.Vraticu se na Orlando koji ima solidnu ekipu koja moze lako da se plasira u play-off na istoku, jer im ekipu cini skoro cela petorka Houstona koja je igrala u Play-offu na zapadu(Gde je konkurencija mnogo veca)
4.Bios-ova prica da T-Mek ima tako los procenat suta iz igre zato sto ga protivnici udvajaju ne drzi vodu iz sledecih razloga:
a)Koliko ja znam kosarka se igra 5 na 5,pa ako T-Meka cuvaju 2 igraca(udvajaju ga), po prostoj matematici jedan igrac ostaje slobodan, pa zasto onda T-Mek ne doda loptu tom SLOBODNOM igracu (koji bi opusteno mogao da da lake poene), nego sutira i vodi Tim u Provaliju(tada bi Orlando drao sve redom i prosetao bi se do prstena, a T-Mek bi se opasno priblizio Stocktonu na listi najboljih asistenata).
b)zasto T-Mek tako lose izvodi slobodna bacanja(u karijeri za beka KATASTROFALNIH 75%), gde se odlicno mogu videti njegove suterske sposobnositi.

Aircanada

pre 19 godina

Carter ima najlepsa zakucavanja poslednjih godina. Mcgrady to radi vise kao sirovina, sto vise da skoci i sto jace da je zavari u obruc..

zoRan

pre 19 godina

bryant je car, kakav T.mac. Voleo bih da Bryant predje iz L.A i da ne igra vise sa Shaq-om koji je upropastio NBA finale i upropastio lakerse. KOBE rulz d

MP & Streetballaz

pre 19 godina

Francis je pravo pojacanje za Orlando.Njegov najbolji drugar Cuttino Mobley i Calvin Cato ce sigurno unaprediti igru Magica.Uz to,na draftu su izabrali Howarda (koji i nije nesto,a i draft je bio slabiji nego prosle godine,ako mene pitate),no dobro nadam se da ce oba tima imati koristi od ovog tradea.
Franchise,The Cat,Cato,uhh tim za playoff.

Dzoni

pre 19 godina

pricajte sta hocete orlando je bolje prosao u ovom trejdu.

p.s.ovaj lik sto se potpisuje kao Allan Houston me je ranije nervirao,ali mi se sada dopada bas je gotivan lik i realno razmisla.

Djolle

pre 19 godina

Najbolji vam je fazon ono uporedjivanje Mekgrejdija sa Ajversonom i Brajantom.Kao "on je ovakav -onakav ali su ova dvojica odlicni".Pa to su 3 najsebicnija igraca u istoriji kosarke!Mekgrejdi i Ajverson su se "pokazali",Kobea je nekoliko puta Bog pogledao kod vaznih suteva,ali tvrdim da Lejkersi ove tri uzastopne titule uzeli zato sto je Sakil bio najdominantniji i grac lige(cinjenica).Kad tome dodamo zlatne suteve Dereka Fisera i timske igrace koje je Dzekson naucio da igraju njegov izum "trougao" mimo solo akcija ove dvojice, to su ti prstenovi.O'Nila su uhvatile godine a i provaljen je vec pa su ove godine prsli.Ni Hjuston ni Filadelfija ni klub u koji ode Brajant nece uzeti titulu sa njima u ekipi.Ja "visim" na NBA.com tokom sezone i do sada sam nebrojeno puta video bas sledece odnose za sut iz igre:Ajverson 21-3,Brajant 23-9,big mek 26-11.A asistencije koje naprave su one kad po trojica legnu na njih pa moraju da bace loptu,pa i tad im srce place sto ide od njih.
Hocu da kazem da je sve tu psiholoski faktor.Ubedis ostale da si bolji od njih iako nisi,oni prime k znanju,i pucaj do mile volje.
Ko je bolje prosao u trampi?Definitivno Orlando!