Nedelja, 23.09.2018.

13:45

Žoc: U reprezentaciju dolazili radi “izloga”, NBA ne može da zabrani..

Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope, pričao je u Hrvatskoj o stanju u evropskoj košarci i reprezentacijama uopšteno.

Izvor: PT

Žoc: U reprezentaciju dolazili radi “izloga”, NBA ne može da zabrani.. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Swift

pre 5 godina

@Sir Oliver

Slabo pratis kosarku ili si mladji, pratis od skora, pa si neinformisan...
Zeljko sa reprezentacijom ima zlato sa SP (1998), zlato (1997) i bronzu (1999) sa EP i srebro sa olimpijade (1996). Ima i jos jedno zlato sa EP (1995), ali kao pomocni trener.

Auu?

pre 5 godina

@SirOliver
Da li je ono sto si mislio da kazes isto ono sto si rekao? Ako jeste... nemoj, molim te, vise da mislis... a ni da pricas...

miki

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom....."
(Sir Oliver, 23. septembar 2018 14:45)

Ako Zeljko sa evropskom i svetskom titulom i srebrnom medaljom na OI nije "uradio nista" sa reprezentacijom onda nema dalje, da gasimo bioskop.

2005

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...
(dupli_kantar, 23. septembar 2018 14:36)
-------------------------------

Pa nisi razumeo. Oni koji su bili problem tada bas i nisu bili zvezde (u prvom redu problem je pravio Milicic, a kontra njemu Rakocevic). To nisu postali ni kasnije. Bodiroga je bio jedina istinska, svetska zvezda u tom timu, i sa Bodirogom, naravno, nije bilo problema (cak je i Zeljko rekao da mu je zao pojedinih igraca koji su morali biti deo svog tog cirkusa).

hurtado

pre 5 godina

Djokovic otkaze reprezentaciju(zbog letovanja u Hrvatskoj,"spasavanja" zavejanih sa vodjom...)-komentari nacije:nema veze,vazno je individualno,sram bilo svakoga ko ga kritikuje,selektor,novinari stoje cvrsto uz njega kad god otkaze
Jokic sa druge strane otkaze reprezentaciju(da popravi igru radeci sa najboljim strucnjacima),komentari:sram ga bilo,ne treba ga pozivati,oduzmite mu drzavljanstvo...selektor,novinari,struka jos dolivaju ulje na vatru izjavama
Pritom Djokovic svojim neucescima direktno je gurao reprezentaciju u ambis,dok se Jokicevo odsustvo jedva i oseti
Da ne govorim sto se jedan velica kao da je Bog,a drugi konstantno nipodastava kao kosarkas i covek,vise cenjen u USA nego ovde.
Samo zbog ovoga bi ja na Jokicevom mestu otkazao reprezentaciju zauvek.
A sto se Zeljka tice koliko god ga voleo zbog Istanbula i smatrao najvecim ikad,ostace dve velike mrlje u njegovoj karijeri,odricanje usluga Pedje Stojakovica u zivotnoj formi pred OI u Atini i mi umesto da iskoristimo nikad gori drim tim i borimo se za olimpijsko zlato,na kraju bili predzadnji,kao i konferencija posle kraha na EP sledece godine u kojoj je izneo prljav ves,sve svalio na igrace i poprilicno naskodio instituciji reprezentacije kojoj je trebalo skoro decenija da se od toga oporavi.

In doctrinus

pre 5 godina

Bla bla truć... Care problem je novac, kao i uvek. Lepo izađeš i kažeš da igrači zarađuju enormno, da igraju previše, da NBA kao pre svega biznis, košarka i neinteresuje. E onda može čovek da ti skine kapu. Ovako kao i te 2005, opet su krivi igrači. Naravno da jesu krivi, svako odlučuje o svojim postupcima, ali postoji nešto što se zove solidarnost, stav. Ti to nemaš niti si ikad imao.
A da ti si Srbin je teško biti. Izvini...

lal

pre 5 godina

@sir oliver: lol, mislim da si pobrkao zoca sa vujosevicem... ja kao iskreni zvezdas stojim u stavu mirno kada se prica o zeljku...
cuj nije nista osvojio sa reprezentacijom, pa da je samo evropsko prvenstvo na kome u finalu primis 49 poena, pa je previse...

kralj

pre 5 godina

sir Oliverer@Ja recimo mislim da si hteo da napises komentar iz ubedjenja i da nisi hteo da vredjas ali ceo komentar je jedna klasicna mrznja a najgore je to sto mislim da nisi toga svestan.Probaj da ukljucis mozdane vijuge,da procitas tekst do kraja,da shvatis sta je pisac hteo da kaze,da klupske boje barem kod nas ne treba da uticu na reprezentaciju,dal je Bogdan dao vise ili Bjelica,ko je veci trener Duda,Zeljko ili Pesic.Poenta je da Fiba ima neke nebulozne prozore,da nema para da plati osiguranje za igraca,da je vode nesposobni i ljudi bez kosarkaskog znanja a prodali sve sto je Fiba vredno imala(EL),nazalost,sport je sada maksimalno komercijalizovan i samo najsposobniji opstaju,klasican kapitalizam. Sa druge strane po meni Zeljko nije u pravu da igraci mogu sami da odluce,mozda i mogu ali tu su klubovi,sponzori i ko zna ko jos i sa kakvim "savetima"a i Srbija nije Nemacka ili Francuska da moze da garantuje za igraca.

sryugos

pre 5 godina

Ti si pokazao kakav si trener i autoritet na evropskom prvenstvu u nasoj zemlji. 
Tacka.
(Han Solo, 23. septembar 2018 14:18)

Pogledaj jos jednom monolog iz 2005. i taj njegov pogled, gestikulaciju, slusaj ton njegovog glasa a onda napisi ako smes da laze i izmislja. Kad odgledas treba da ti bude jasno sta si napisao i pozeleces da nosis kapu kako bi mu je skinuo.
Sad je tacka.

Anti

pre 5 godina

Oni sto pominju Zoca i milione, neka se sete Zoca i Partizana 1992. godine. Bez para, bez stranaca, bez domaćeg terena, uzeo je titulu prvaka Evrope. Hocete da kažete da Barsa, Real, i ostali nemaju para. Imaju jos kako, ali nemaju Zeljka. Ubedljivo najbolji evropski trener svih vremena.

google

pre 5 godina

@ocigledno

Koji su to umovi koji u svakoj informaciji koja do njih dopire vide neke podele na zvezdu i partizan ??????? Daj covece odmori se malo.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@SirOliver
...pogledaj kako je Partizan osvojio Kup Sampiona u kosarci 92' godine...ko je bio trener i ko je igrao i koliki im je budzet bio...

Mala ispravka

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!
(napadaj, 23. septembar 2018 15:25)

Na EP 1999. u Francuskoj, osvojena je bronza. Ispali smo u polufinalu od Italijana, predvođenih Tanjevićem, koji su kasnije postali evropski prvaci. U utakmici za bronzu, dobili smo Francuze.

tamoneko

pre 5 godina

nedolazak Tea i Marjanovica meni, nazalost, govori da unutar reprezentacije postoji neko neslaganje i ne bas sjajni odnosi pre svega na relaciji trener - tim

ali hajde...
mozda i gresim

Jaran

pre 5 godina

Sasa
Znaci sada smo sa 2 puta (iako je oba puta bio dogovor sa Saletom) presli na 5? Ocekujem da za mesec dana kazete da je odbio 50 puta poziv...

Sasa

pre 5 godina

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.
(napadaj, 23. septembar 2018 14:44)

Koga bre ti branis, pa Jokic je 5 puta odbio da igra za Srbiju, nije to samo ovaj poslednji put hahaha

napadaj

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!

gremlin

pre 5 godina

@mylife
Pozdravio te Zelimir i sa KKP i Huvendudom i njihovim extra budzetima a da znamo da “šatro navijaš za KKP a mrziš IKONU ISTOG”????!!!

Nikola

pre 5 godina

"Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama. To su obično i pravi ljudi. Ne postoji na svetu taj koji te može sprečiti ako ti želiš, uz uslov da ti nacionalni Savez plati osiguranje. Tvoj NBA klub ne može ti zabraniti, može samo predložiti, a ti si taj koji odlučuje. Ključna je i motivacija igrača. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne", rekao je Željko Obradović.

AMIN!

bskfan

pre 5 godina

Promasena tema. Umesto napada na FIBU on napada igrace. Sta treba, da igrac ima mini pripreme i mini tempiranje forme u julu, pa onda opet u septembru, a onda da krene sa pripremamam u klubu, i sve u krug?

Mogu da oni da napadaju igrace koliko god hoce ali nijedan veliki igrac nece pristati na to. Pripremati se za te utakmice nema nikakvog smisla, a igrati bez priprema ima jos manje smisla jer ako igrac bez priprema onda ili igras lose ili se povredis. Prazne prozivke FIBE nisu dovoljne, treba neko sa imenom da smogne snage da ih napadne frontalno, da pozove reprezentacije na bojkot itd. Ali takvih nema, svi cute i gledaju da se ne zamere bosovima.

Aleksa

pre 5 godina

NBA je cirkus samo Srbima koji i dalje žive u uverenju da se sportom bave idealisti. Sport je mašinerija za pravljenje para i grana industrije zabave. NBA je decenijama najbolje organizovan sportski biznis i baš ih briga za Srbiju, Letoniju, Grčku i ostalu boraniju kojoj je jedina socijalna elevacija, ujedno i sredstvo za ego bust i paljevinu naroda, osvajanje jedne medalje.

(It's my life

pre 5 godina

Prazna priča prežvakana godinama.
Veliki trener ali samo uz neograničeni budzet i igrače koje poželi.
Daj nekad napravi nešto sam,kojeg je to igrača mladog proizveo u zvezdu evro košarke.
Lako je ovako,svakako je autoritet i reputaciju napravio odavno.

boco

pre 5 godina

u pravu je 100 %. Danas je sve poremeceno. Fiba treba da se prilagodi danasnjim uslovima inace ce izumreti ko dinosaurusi. Cast je bilo igrat za svoju zemlju a danasnji igraci ne razmusljaju tako.

(It's my life

pre 5 godina

Žoca nešto i nisu poštovali na Euro 2005 a bio je i tada veliko ime u svijetu košarke.
Debakl koji se još uvjek pamti i konferencije i monologa čuvenoga za medije.
Od tada veze nema sa srpskom košarkom.
Grci a sad Turci broje milione Želimiru ostalo mu i nije bitno.

ocigledno

pre 5 godina

Covek je sve rekao i objasnio. Cisto da se zadrti Jokic botovi malo edukuju. Sve je na igracu. Pozdrav
(., 23. septembar 2018 14:00)
-------------------

Ocigledno ti je promakao deo o osiguranju igraca, placenom od strane saveza.

Inace, Obradovic je onako suptilno rekao i sta misli o onima koji su napravili glupost 2005. godine - da ti, jednostavno, tada nisu bili veliki igraci (odnosno zvezde), a svi znamo da to nisu bili ni posle.

Sir Oliver

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom. Da li zato što se nisi pridržavao norki ponašanja i forsirao partizanove igrače?. Ne sećam se da je u tvoje vreme bilo odbijanja. A ipak. Sa druge strane, pogledajte rezultate koje su sa reperezentacijom imali Kari i Čika Duda. ALi oni nisu svaku konferenciju za štasmpu koristili da povuku debelom linijom svoje klubaštvo, da kažu "nisam ja zveuda, ja sam partizan", da ne umeju gospodski da prećute kada mu nakon provokacije navijači odgovore nego napadne čitav klub i hvali se svojim atriotizmom ("ja sam bio veliki u inostranstvu", valjda misli na Grčku).
Ni Mesi ne može da bude veliki dok sa reprezentacijom nešto ne uradi. Ti si imao godinu dana slobodnog, posvetio si ga usavršavanju u Americi, nisi se posvetio reprezentaciji. Ipak je naš najveći trener Profesor Aca Nikolić, pa Duda, pa Kari 240 stepenika, možda čak i Žeravica pre tebe. Niko ne može da ti oduzme znanje i titule (pa i novac) koji imaš, ali, kao što reče Žoc "Ključna je i motivacija. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne"

Molder

pre 5 godina

Stara vrhunska majstorska skola,pre svega sporta pa tek onda kosarke sto nemaju danasnje generacije!Igrati za reprezentaciju je najveca cast u bilo kom sportu isto kao i neka od medalja sa Olimpijade a sve ostalo je ispod toga!

vojkec

pre 5 godina

Opekao se covek 2005. i od tada je rekao zbogom treniranju bilo koje repke mada iskreno nema tog saveza koji bi mogao da izdvoji pare potrebne za njega.Mozda jednog dana ponovo preuzme Srbiju kada stasaju neki novi talentovani klinci cisto iz postovanja prema otadzbini.Ono iz 2005. je bila najveca sramota srpske kosarke i velika pouka za njega kako da se u buducnosti odnosi prema "zvezdicama".A ovi sto govore kako je najbolji zato sto ima najveci budzet neka navedu jedan kosarkaski,fudbalski ili bilo koji drugi sportski klub u zadnjih 20 godina koji je osvajao najveca takmicenja a da nije bio medju najbogatijima.Davno je proslo to vreme amaterizma kada su se desavala cuda kao npr Zvezda 91.Veliko postovanje za Zoca,veliki trener i jos veci covek.

napadaj

pre 5 godina

Potvrdio ono što govorimo mi koji branimo Jokića - nije normalno da NBA igrači dolaze na utakmice u ovim Fibinim kvalifikacijama.

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.

zoran

pre 5 godina

To sto on prica je super u teoriji ali u praksi je malo drugacije. izgleda da je zaboravio 2005-tu i kako su se vecina igraca ponasala u to vreme a on nije uspeo nista da uradi po tom pitanju da bi on posle svega optuzivao igrace za neuspeh. On je najbolji Evropski trener ali kao trener reprezentacije nije pokazao nista ...
ineresantano je par detalja, dok je Bora Stankovic bio predsetnik, svetska kosarka (normalno bez NBA) je bila na vrhuncu, bilo je ponos igrati, povedjivali smo NBA dream timove ali otkad je on otisao fiba postaje ovo sto je danas. vecina igraca nece da igra za reprezentaciju ili ako dodje igra preko one stvari...

svemirko

pre 5 godina

pa eto hrvati su igrali i sa slabom i sa jakom repkom, tj igracima i pukli, nije sve u igracima, nesto tj mnooogo je i u treneru i timu.

dupli_kantar

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...

it’s my life

pre 5 godina

Ja sam davnih dana rekao da je FIBA jedan dobar cirkus tipa “Cirque Eloize”.Najsmesnija sportska organizacija na čitavom svetu.Sta su oni dobili sa ovim sistemom takmičenja?Isteruju neku pravdu?Za ništa se ne pitanju.Doveli su do toga da najkvalitetnije reprezentacije igraju protiv ausajdera utakmice na nivou “beton” lige sa 6 postavama?Strasno!!Inace Zoc kada kaže ima težinu.Covek je legenda!!!

it’s my life

pre 5 godina

Ja sam davnih dana rekao da je FIBA jedan dobar cirkus tipa “Cirque Eloize”.Najsmesnija sportska organizacija na čitavom svetu.Sta su oni dobili sa ovim sistemom takmičenja?Isteruju neku pravdu?Za ništa se ne pitanju.Doveli su do toga da najkvalitetnije reprezentacije igraju protiv ausajdera utakmice na nivou “beton” lige sa 6 postavama?Strasno!!Inace Zoc kada kaže ima težinu.Covek je legenda!!!

boco

pre 5 godina

u pravu je 100 %. Danas je sve poremeceno. Fiba treba da se prilagodi danasnjim uslovima inace ce izumreti ko dinosaurusi. Cast je bilo igrat za svoju zemlju a danasnji igraci ne razmusljaju tako.

ocigledno

pre 5 godina

Covek je sve rekao i objasnio. Cisto da se zadrti Jokic botovi malo edukuju. Sve je na igracu. Pozdrav
(., 23. septembar 2018 14:00)
-------------------

Ocigledno ti je promakao deo o osiguranju igraca, placenom od strane saveza.

Inace, Obradovic je onako suptilno rekao i sta misli o onima koji su napravili glupost 2005. godine - da ti, jednostavno, tada nisu bili veliki igraci (odnosno zvezde), a svi znamo da to nisu bili ni posle.

vojkec

pre 5 godina

Opekao se covek 2005. i od tada je rekao zbogom treniranju bilo koje repke mada iskreno nema tog saveza koji bi mogao da izdvoji pare potrebne za njega.Mozda jednog dana ponovo preuzme Srbiju kada stasaju neki novi talentovani klinci cisto iz postovanja prema otadzbini.Ono iz 2005. je bila najveca sramota srpske kosarke i velika pouka za njega kako da se u buducnosti odnosi prema "zvezdicama".A ovi sto govore kako je najbolji zato sto ima najveci budzet neka navedu jedan kosarkaski,fudbalski ili bilo koji drugi sportski klub u zadnjih 20 godina koji je osvajao najveca takmicenja a da nije bio medju najbogatijima.Davno je proslo to vreme amaterizma kada su se desavala cuda kao npr Zvezda 91.Veliko postovanje za Zoca,veliki trener i jos veci covek.

Aleksa

pre 5 godina

NBA je cirkus samo Srbima koji i dalje žive u uverenju da se sportom bave idealisti. Sport je mašinerija za pravljenje para i grana industrije zabave. NBA je decenijama najbolje organizovan sportski biznis i baš ih briga za Srbiju, Letoniju, Grčku i ostalu boraniju kojoj je jedina socijalna elevacija, ujedno i sredstvo za ego bust i paljevinu naroda, osvajanje jedne medalje.

Nikola

pre 5 godina

"Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama. To su obično i pravi ljudi. Ne postoji na svetu taj koji te može sprečiti ako ti želiš, uz uslov da ti nacionalni Savez plati osiguranje. Tvoj NBA klub ne može ti zabraniti, može samo predložiti, a ti si taj koji odlučuje. Ključna je i motivacija igrača. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne", rekao je Željko Obradović.

AMIN!

Molder

pre 5 godina

Stara vrhunska majstorska skola,pre svega sporta pa tek onda kosarke sto nemaju danasnje generacije!Igrati za reprezentaciju je najveca cast u bilo kom sportu isto kao i neka od medalja sa Olimpijade a sve ostalo je ispod toga!

napadaj

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!

svemirko

pre 5 godina

pa eto hrvati su igrali i sa slabom i sa jakom repkom, tj igracima i pukli, nije sve u igracima, nesto tj mnooogo je i u treneru i timu.

dupli_kantar

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...

(It's my life

pre 5 godina

Žoca nešto i nisu poštovali na Euro 2005 a bio je i tada veliko ime u svijetu košarke.
Debakl koji se još uvjek pamti i konferencije i monologa čuvenoga za medije.
Od tada veze nema sa srpskom košarkom.
Grci a sad Turci broje milione Želimiru ostalo mu i nije bitno.

napadaj

pre 5 godina

Potvrdio ono što govorimo mi koji branimo Jokića - nije normalno da NBA igrači dolaze na utakmice u ovim Fibinim kvalifikacijama.

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.

Sasa

pre 5 godina

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.
(napadaj, 23. septembar 2018 14:44)

Koga bre ti branis, pa Jokic je 5 puta odbio da igra za Srbiju, nije to samo ovaj poslednji put hahaha

zoran

pre 5 godina

To sto on prica je super u teoriji ali u praksi je malo drugacije. izgleda da je zaboravio 2005-tu i kako su se vecina igraca ponasala u to vreme a on nije uspeo nista da uradi po tom pitanju da bi on posle svega optuzivao igrace za neuspeh. On je najbolji Evropski trener ali kao trener reprezentacije nije pokazao nista ...
ineresantano je par detalja, dok je Bora Stankovic bio predsetnik, svetska kosarka (normalno bez NBA) je bila na vrhuncu, bilo je ponos igrati, povedjivali smo NBA dream timove ali otkad je on otisao fiba postaje ovo sto je danas. vecina igraca nece da igra za reprezentaciju ili ako dodje igra preko one stvari...

bskfan

pre 5 godina

Promasena tema. Umesto napada na FIBU on napada igrace. Sta treba, da igrac ima mini pripreme i mini tempiranje forme u julu, pa onda opet u septembru, a onda da krene sa pripremamam u klubu, i sve u krug?

Mogu da oni da napadaju igrace koliko god hoce ali nijedan veliki igrac nece pristati na to. Pripremati se za te utakmice nema nikakvog smisla, a igrati bez priprema ima jos manje smisla jer ako igrac bez priprema onda ili igras lose ili se povredis. Prazne prozivke FIBE nisu dovoljne, treba neko sa imenom da smogne snage da ih napadne frontalno, da pozove reprezentacije na bojkot itd. Ali takvih nema, svi cute i gledaju da se ne zamere bosovima.

Sir Oliver

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom. Da li zato što se nisi pridržavao norki ponašanja i forsirao partizanove igrače?. Ne sećam se da je u tvoje vreme bilo odbijanja. A ipak. Sa druge strane, pogledajte rezultate koje su sa reperezentacijom imali Kari i Čika Duda. ALi oni nisu svaku konferenciju za štasmpu koristili da povuku debelom linijom svoje klubaštvo, da kažu "nisam ja zveuda, ja sam partizan", da ne umeju gospodski da prećute kada mu nakon provokacije navijači odgovore nego napadne čitav klub i hvali se svojim atriotizmom ("ja sam bio veliki u inostranstvu", valjda misli na Grčku).
Ni Mesi ne može da bude veliki dok sa reprezentacijom nešto ne uradi. Ti si imao godinu dana slobodnog, posvetio si ga usavršavanju u Americi, nisi se posvetio reprezentaciji. Ipak je naš najveći trener Profesor Aca Nikolić, pa Duda, pa Kari 240 stepenika, možda čak i Žeravica pre tebe. Niko ne može da ti oduzme znanje i titule (pa i novac) koji imaš, ali, kao što reče Žoc "Ključna je i motivacija. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne"

(It's my life

pre 5 godina

Prazna priča prežvakana godinama.
Veliki trener ali samo uz neograničeni budzet i igrače koje poželi.
Daj nekad napravi nešto sam,kojeg je to igrača mladog proizveo u zvezdu evro košarke.
Lako je ovako,svakako je autoritet i reputaciju napravio odavno.

miki

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom....."
(Sir Oliver, 23. septembar 2018 14:45)

Ako Zeljko sa evropskom i svetskom titulom i srebrnom medaljom na OI nije "uradio nista" sa reprezentacijom onda nema dalje, da gasimo bioskop.

gremlin

pre 5 godina

@mylife
Pozdravio te Zelimir i sa KKP i Huvendudom i njihovim extra budzetima a da znamo da “šatro navijaš za KKP a mrziš IKONU ISTOG”????!!!

Anti

pre 5 godina

Oni sto pominju Zoca i milione, neka se sete Zoca i Partizana 1992. godine. Bez para, bez stranaca, bez domaćeg terena, uzeo je titulu prvaka Evrope. Hocete da kažete da Barsa, Real, i ostali nemaju para. Imaju jos kako, ali nemaju Zeljka. Ubedljivo najbolji evropski trener svih vremena.

2005

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...
(dupli_kantar, 23. septembar 2018 14:36)
-------------------------------

Pa nisi razumeo. Oni koji su bili problem tada bas i nisu bili zvezde (u prvom redu problem je pravio Milicic, a kontra njemu Rakocevic). To nisu postali ni kasnije. Bodiroga je bio jedina istinska, svetska zvezda u tom timu, i sa Bodirogom, naravno, nije bilo problema (cak je i Zeljko rekao da mu je zao pojedinih igraca koji su morali biti deo svog tog cirkusa).

Jaran

pre 5 godina

Sasa
Znaci sada smo sa 2 puta (iako je oba puta bio dogovor sa Saletom) presli na 5? Ocekujem da za mesec dana kazete da je odbio 50 puta poziv...

lal

pre 5 godina

@sir oliver: lol, mislim da si pobrkao zoca sa vujosevicem... ja kao iskreni zvezdas stojim u stavu mirno kada se prica o zeljku...
cuj nije nista osvojio sa reprezentacijom, pa da je samo evropsko prvenstvo na kome u finalu primis 49 poena, pa je previse...

Auu?

pre 5 godina

@SirOliver
Da li je ono sto si mislio da kazes isto ono sto si rekao? Ako jeste... nemoj, molim te, vise da mislis... a ni da pricas...

sryugos

pre 5 godina

Ti si pokazao kakav si trener i autoritet na evropskom prvenstvu u nasoj zemlji. 
Tacka.
(Han Solo, 23. septembar 2018 14:18)

Pogledaj jos jednom monolog iz 2005. i taj njegov pogled, gestikulaciju, slusaj ton njegovog glasa a onda napisi ako smes da laze i izmislja. Kad odgledas treba da ti bude jasno sta si napisao i pozeleces da nosis kapu kako bi mu je skinuo.
Sad je tacka.

Mala ispravka

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!
(napadaj, 23. septembar 2018 15:25)

Na EP 1999. u Francuskoj, osvojena je bronza. Ispali smo u polufinalu od Italijana, predvođenih Tanjevićem, koji su kasnije postali evropski prvaci. U utakmici za bronzu, dobili smo Francuze.

hurtado

pre 5 godina

Djokovic otkaze reprezentaciju(zbog letovanja u Hrvatskoj,"spasavanja" zavejanih sa vodjom...)-komentari nacije:nema veze,vazno je individualno,sram bilo svakoga ko ga kritikuje,selektor,novinari stoje cvrsto uz njega kad god otkaze
Jokic sa druge strane otkaze reprezentaciju(da popravi igru radeci sa najboljim strucnjacima),komentari:sram ga bilo,ne treba ga pozivati,oduzmite mu drzavljanstvo...selektor,novinari,struka jos dolivaju ulje na vatru izjavama
Pritom Djokovic svojim neucescima direktno je gurao reprezentaciju u ambis,dok se Jokicevo odsustvo jedva i oseti
Da ne govorim sto se jedan velica kao da je Bog,a drugi konstantno nipodastava kao kosarkas i covek,vise cenjen u USA nego ovde.
Samo zbog ovoga bi ja na Jokicevom mestu otkazao reprezentaciju zauvek.
A sto se Zeljka tice koliko god ga voleo zbog Istanbula i smatrao najvecim ikad,ostace dve velike mrlje u njegovoj karijeri,odricanje usluga Pedje Stojakovica u zivotnoj formi pred OI u Atini i mi umesto da iskoristimo nikad gori drim tim i borimo se za olimpijsko zlato,na kraju bili predzadnji,kao i konferencija posle kraha na EP sledece godine u kojoj je izneo prljav ves,sve svalio na igrace i poprilicno naskodio instituciji reprezentacije kojoj je trebalo skoro decenija da se od toga oporavi.

Swift

pre 5 godina

@Sir Oliver

Slabo pratis kosarku ili si mladji, pratis od skora, pa si neinformisan...
Zeljko sa reprezentacijom ima zlato sa SP (1998), zlato (1997) i bronzu (1999) sa EP i srebro sa olimpijade (1996). Ima i jos jedno zlato sa EP (1995), ali kao pomocni trener.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@SirOliver
...pogledaj kako je Partizan osvojio Kup Sampiona u kosarci 92' godine...ko je bio trener i ko je igrao i koliki im je budzet bio...

In doctrinus

pre 5 godina

Bla bla truć... Care problem je novac, kao i uvek. Lepo izađeš i kažeš da igrači zarađuju enormno, da igraju previše, da NBA kao pre svega biznis, košarka i neinteresuje. E onda može čovek da ti skine kapu. Ovako kao i te 2005, opet su krivi igrači. Naravno da jesu krivi, svako odlučuje o svojim postupcima, ali postoji nešto što se zove solidarnost, stav. Ti to nemaš niti si ikad imao.
A da ti si Srbin je teško biti. Izvini...

tamoneko

pre 5 godina

nedolazak Tea i Marjanovica meni, nazalost, govori da unutar reprezentacije postoji neko neslaganje i ne bas sjajni odnosi pre svega na relaciji trener - tim

ali hajde...
mozda i gresim

google

pre 5 godina

@ocigledno

Koji su to umovi koji u svakoj informaciji koja do njih dopire vide neke podele na zvezdu i partizan ??????? Daj covece odmori se malo.

kralj

pre 5 godina

sir Oliverer@Ja recimo mislim da si hteo da napises komentar iz ubedjenja i da nisi hteo da vredjas ali ceo komentar je jedna klasicna mrznja a najgore je to sto mislim da nisi toga svestan.Probaj da ukljucis mozdane vijuge,da procitas tekst do kraja,da shvatis sta je pisac hteo da kaze,da klupske boje barem kod nas ne treba da uticu na reprezentaciju,dal je Bogdan dao vise ili Bjelica,ko je veci trener Duda,Zeljko ili Pesic.Poenta je da Fiba ima neke nebulozne prozore,da nema para da plati osiguranje za igraca,da je vode nesposobni i ljudi bez kosarkaskog znanja a prodali sve sto je Fiba vredno imala(EL),nazalost,sport je sada maksimalno komercijalizovan i samo najsposobniji opstaju,klasican kapitalizam. Sa druge strane po meni Zeljko nije u pravu da igraci mogu sami da odluce,mozda i mogu ali tu su klubovi,sponzori i ko zna ko jos i sa kakvim "savetima"a i Srbija nije Nemacka ili Francuska da moze da garantuje za igraca.

(It's my life

pre 5 godina

Prazna priča prežvakana godinama.
Veliki trener ali samo uz neograničeni budzet i igrače koje poželi.
Daj nekad napravi nešto sam,kojeg je to igrača mladog proizveo u zvezdu evro košarke.
Lako je ovako,svakako je autoritet i reputaciju napravio odavno.

Sir Oliver

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom. Da li zato što se nisi pridržavao norki ponašanja i forsirao partizanove igrače?. Ne sećam se da je u tvoje vreme bilo odbijanja. A ipak. Sa druge strane, pogledajte rezultate koje su sa reperezentacijom imali Kari i Čika Duda. ALi oni nisu svaku konferenciju za štasmpu koristili da povuku debelom linijom svoje klubaštvo, da kažu "nisam ja zveuda, ja sam partizan", da ne umeju gospodski da prećute kada mu nakon provokacije navijači odgovore nego napadne čitav klub i hvali se svojim atriotizmom ("ja sam bio veliki u inostranstvu", valjda misli na Grčku).
Ni Mesi ne može da bude veliki dok sa reprezentacijom nešto ne uradi. Ti si imao godinu dana slobodnog, posvetio si ga usavršavanju u Americi, nisi se posvetio reprezentaciji. Ipak je naš najveći trener Profesor Aca Nikolić, pa Duda, pa Kari 240 stepenika, možda čak i Žeravica pre tebe. Niko ne može da ti oduzme znanje i titule (pa i novac) koji imaš, ali, kao što reče Žoc "Ključna je i motivacija. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne"

dupli_kantar

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...

(It's my life

pre 5 godina

Žoca nešto i nisu poštovali na Euro 2005 a bio je i tada veliko ime u svijetu košarke.
Debakl koji se još uvjek pamti i konferencije i monologa čuvenoga za medije.
Od tada veze nema sa srpskom košarkom.
Grci a sad Turci broje milione Želimiru ostalo mu i nije bitno.

Aleksa

pre 5 godina

NBA je cirkus samo Srbima koji i dalje žive u uverenju da se sportom bave idealisti. Sport je mašinerija za pravljenje para i grana industrije zabave. NBA je decenijama najbolje organizovan sportski biznis i baš ih briga za Srbiju, Letoniju, Grčku i ostalu boraniju kojoj je jedina socijalna elevacija, ujedno i sredstvo za ego bust i paljevinu naroda, osvajanje jedne medalje.

Sasa

pre 5 godina

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.
(napadaj, 23. septembar 2018 14:44)

Koga bre ti branis, pa Jokic je 5 puta odbio da igra za Srbiju, nije to samo ovaj poslednji put hahaha

bskfan

pre 5 godina

Promasena tema. Umesto napada na FIBU on napada igrace. Sta treba, da igrac ima mini pripreme i mini tempiranje forme u julu, pa onda opet u septembru, a onda da krene sa pripremamam u klubu, i sve u krug?

Mogu da oni da napadaju igrace koliko god hoce ali nijedan veliki igrac nece pristati na to. Pripremati se za te utakmice nema nikakvog smisla, a igrati bez priprema ima jos manje smisla jer ako igrac bez priprema onda ili igras lose ili se povredis. Prazne prozivke FIBE nisu dovoljne, treba neko sa imenom da smogne snage da ih napadne frontalno, da pozove reprezentacije na bojkot itd. Ali takvih nema, svi cute i gledaju da se ne zamere bosovima.

zoran

pre 5 godina

To sto on prica je super u teoriji ali u praksi je malo drugacije. izgleda da je zaboravio 2005-tu i kako su se vecina igraca ponasala u to vreme a on nije uspeo nista da uradi po tom pitanju da bi on posle svega optuzivao igrace za neuspeh. On je najbolji Evropski trener ali kao trener reprezentacije nije pokazao nista ...
ineresantano je par detalja, dok je Bora Stankovic bio predsetnik, svetska kosarka (normalno bez NBA) je bila na vrhuncu, bilo je ponos igrati, povedjivali smo NBA dream timove ali otkad je on otisao fiba postaje ovo sto je danas. vecina igraca nece da igra za reprezentaciju ili ako dodje igra preko one stvari...

it’s my life

pre 5 godina

Ja sam davnih dana rekao da je FIBA jedan dobar cirkus tipa “Cirque Eloize”.Najsmesnija sportska organizacija na čitavom svetu.Sta su oni dobili sa ovim sistemom takmičenja?Isteruju neku pravdu?Za ništa se ne pitanju.Doveli su do toga da najkvalitetnije reprezentacije igraju protiv ausajdera utakmice na nivou “beton” lige sa 6 postavama?Strasno!!Inace Zoc kada kaže ima težinu.Covek je legenda!!!

ocigledno

pre 5 godina

Covek je sve rekao i objasnio. Cisto da se zadrti Jokic botovi malo edukuju. Sve je na igracu. Pozdrav
(., 23. septembar 2018 14:00)
-------------------

Ocigledno ti je promakao deo o osiguranju igraca, placenom od strane saveza.

Inace, Obradovic je onako suptilno rekao i sta misli o onima koji su napravili glupost 2005. godine - da ti, jednostavno, tada nisu bili veliki igraci (odnosno zvezde), a svi znamo da to nisu bili ni posle.

svemirko

pre 5 godina

pa eto hrvati su igrali i sa slabom i sa jakom repkom, tj igracima i pukli, nije sve u igracima, nesto tj mnooogo je i u treneru i timu.

napadaj

pre 5 godina

Potvrdio ono što govorimo mi koji branimo Jokića - nije normalno da NBA igrači dolaze na utakmice u ovim Fibinim kvalifikacijama.

Potpuno jasno svakome ko prati i razume košarku.

vojkec

pre 5 godina

Opekao se covek 2005. i od tada je rekao zbogom treniranju bilo koje repke mada iskreno nema tog saveza koji bi mogao da izdvoji pare potrebne za njega.Mozda jednog dana ponovo preuzme Srbiju kada stasaju neki novi talentovani klinci cisto iz postovanja prema otadzbini.Ono iz 2005. je bila najveca sramota srpske kosarke i velika pouka za njega kako da se u buducnosti odnosi prema "zvezdicama".A ovi sto govore kako je najbolji zato sto ima najveci budzet neka navedu jedan kosarkaski,fudbalski ili bilo koji drugi sportski klub u zadnjih 20 godina koji je osvajao najveca takmicenja a da nije bio medju najbogatijima.Davno je proslo to vreme amaterizma kada su se desavala cuda kao npr Zvezda 91.Veliko postovanje za Zoca,veliki trener i jos veci covek.

gremlin

pre 5 godina

@mylife
Pozdravio te Zelimir i sa KKP i Huvendudom i njihovim extra budzetima a da znamo da “šatro navijaš za KKP a mrziš IKONU ISTOG”????!!!

hurtado

pre 5 godina

Djokovic otkaze reprezentaciju(zbog letovanja u Hrvatskoj,"spasavanja" zavejanih sa vodjom...)-komentari nacije:nema veze,vazno je individualno,sram bilo svakoga ko ga kritikuje,selektor,novinari stoje cvrsto uz njega kad god otkaze
Jokic sa druge strane otkaze reprezentaciju(da popravi igru radeci sa najboljim strucnjacima),komentari:sram ga bilo,ne treba ga pozivati,oduzmite mu drzavljanstvo...selektor,novinari,struka jos dolivaju ulje na vatru izjavama
Pritom Djokovic svojim neucescima direktno je gurao reprezentaciju u ambis,dok se Jokicevo odsustvo jedva i oseti
Da ne govorim sto se jedan velica kao da je Bog,a drugi konstantno nipodastava kao kosarkas i covek,vise cenjen u USA nego ovde.
Samo zbog ovoga bi ja na Jokicevom mestu otkazao reprezentaciju zauvek.
A sto se Zeljka tice koliko god ga voleo zbog Istanbula i smatrao najvecim ikad,ostace dve velike mrlje u njegovoj karijeri,odricanje usluga Pedje Stojakovica u zivotnoj formi pred OI u Atini i mi umesto da iskoristimo nikad gori drim tim i borimo se za olimpijsko zlato,na kraju bili predzadnji,kao i konferencija posle kraha na EP sledece godine u kojoj je izneo prljav ves,sve svalio na igrace i poprilicno naskodio instituciji reprezentacije kojoj je trebalo skoro decenija da se od toga oporavi.

Nikola

pre 5 godina

"Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama. To su obično i pravi ljudi. Ne postoji na svetu taj koji te može sprečiti ako ti želiš, uz uslov da ti nacionalni Savez plati osiguranje. Tvoj NBA klub ne može ti zabraniti, može samo predložiti, a ti si taj koji odlučuje. Ključna je i motivacija igrača. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne", rekao je Željko Obradović.

AMIN!

Jaran

pre 5 godina

Sasa
Znaci sada smo sa 2 puta (iako je oba puta bio dogovor sa Saletom) presli na 5? Ocekujem da za mesec dana kazete da je odbio 50 puta poziv...

napadaj

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!

boco

pre 5 godina

u pravu je 100 %. Danas je sve poremeceno. Fiba treba da se prilagodi danasnjim uslovima inace ce izumreti ko dinosaurusi. Cast je bilo igrat za svoju zemlju a danasnji igraci ne razmusljaju tako.

Molder

pre 5 godina

Stara vrhunska majstorska skola,pre svega sporta pa tek onda kosarke sto nemaju danasnje generacije!Igrati za reprezentaciju je najveca cast u bilo kom sportu isto kao i neka od medalja sa Olimpijade a sve ostalo je ispod toga!

In doctrinus

pre 5 godina

Bla bla truć... Care problem je novac, kao i uvek. Lepo izađeš i kažeš da igrači zarađuju enormno, da igraju previše, da NBA kao pre svega biznis, košarka i neinteresuje. E onda može čovek da ti skine kapu. Ovako kao i te 2005, opet su krivi igrači. Naravno da jesu krivi, svako odlučuje o svojim postupcima, ali postoji nešto što se zove solidarnost, stav. Ti to nemaš niti si ikad imao.
A da ti si Srbin je teško biti. Izvini...

tamoneko

pre 5 godina

nedolazak Tea i Marjanovica meni, nazalost, govori da unutar reprezentacije postoji neko neslaganje i ne bas sjajni odnosi pre svega na relaciji trener - tim

ali hajde...
mozda i gresim

sryugos

pre 5 godina

Ti si pokazao kakav si trener i autoritet na evropskom prvenstvu u nasoj zemlji. 
Tacka.
(Han Solo, 23. septembar 2018 14:18)

Pogledaj jos jednom monolog iz 2005. i taj njegov pogled, gestikulaciju, slusaj ton njegovog glasa a onda napisi ako smes da laze i izmislja. Kad odgledas treba da ti bude jasno sta si napisao i pozeleces da nosis kapu kako bi mu je skinuo.
Sad je tacka.

Anti

pre 5 godina

Oni sto pominju Zoca i milione, neka se sete Zoca i Partizana 1992. godine. Bez para, bez stranaca, bez domaćeg terena, uzeo je titulu prvaka Evrope. Hocete da kažete da Barsa, Real, i ostali nemaju para. Imaju jos kako, ali nemaju Zeljka. Ubedljivo najbolji evropski trener svih vremena.

2005

pre 5 godina

Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama.

*****

Šta je onda 2005te bio problem? Imaš domaći teren, imaš najbolje igrače, kad ono...
(dupli_kantar, 23. septembar 2018 14:36)
-------------------------------

Pa nisi razumeo. Oni koji su bili problem tada bas i nisu bili zvezde (u prvom redu problem je pravio Milicic, a kontra njemu Rakocevic). To nisu postali ni kasnije. Bodiroga je bio jedina istinska, svetska zvezda u tom timu, i sa Bodirogom, naravno, nije bilo problema (cak je i Zeljko rekao da mu je zao pojedinih igraca koji su morali biti deo svog tog cirkusa).

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@SirOliver
...pogledaj kako je Partizan osvojio Kup Sampiona u kosarci 92' godine...ko je bio trener i ko je igrao i koliki im je budzet bio...

miki

pre 5 godina

Isto dragi Željko važi i za selektore. Kako je moguće da neko ko je tako veliki trener nikada ništa ne uradi sa reprezentacijom....."
(Sir Oliver, 23. septembar 2018 14:45)

Ako Zeljko sa evropskom i svetskom titulom i srebrnom medaljom na OI nije "uradio nista" sa reprezentacijom onda nema dalje, da gasimo bioskop.

Auu?

pre 5 godina

@SirOliver
Da li je ono sto si mislio da kazes isto ono sto si rekao? Ako jeste... nemoj, molim te, vise da mislis... a ni da pricas...

kralj

pre 5 godina

sir Oliverer@Ja recimo mislim da si hteo da napises komentar iz ubedjenja i da nisi hteo da vredjas ali ceo komentar je jedna klasicna mrznja a najgore je to sto mislim da nisi toga svestan.Probaj da ukljucis mozdane vijuge,da procitas tekst do kraja,da shvatis sta je pisac hteo da kaze,da klupske boje barem kod nas ne treba da uticu na reprezentaciju,dal je Bogdan dao vise ili Bjelica,ko je veci trener Duda,Zeljko ili Pesic.Poenta je da Fiba ima neke nebulozne prozore,da nema para da plati osiguranje za igraca,da je vode nesposobni i ljudi bez kosarkaskog znanja a prodali sve sto je Fiba vredno imala(EL),nazalost,sport je sada maksimalno komercijalizovan i samo najsposobniji opstaju,klasican kapitalizam. Sa druge strane po meni Zeljko nije u pravu da igraci mogu sami da odluce,mozda i mogu ali tu su klubovi,sponzori i ko zna ko jos i sa kakvim "savetima"a i Srbija nije Nemacka ili Francuska da moze da garantuje za igraca.

Mala ispravka

pre 5 godina

@ Sir Oliver

Šta ti dečko pričaš??? Željko je sa reprezentacijom bio prvak sveta i Evrope i osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, plus srebro na EP 1999!
(napadaj, 23. septembar 2018 15:25)

Na EP 1999. u Francuskoj, osvojena je bronza. Ispali smo u polufinalu od Italijana, predvođenih Tanjevićem, koji su kasnije postali evropski prvaci. U utakmici za bronzu, dobili smo Francuze.

google

pre 5 godina

@ocigledno

Koji su to umovi koji u svakoj informaciji koja do njih dopire vide neke podele na zvezdu i partizan ??????? Daj covece odmori se malo.

lal

pre 5 godina

@sir oliver: lol, mislim da si pobrkao zoca sa vujosevicem... ja kao iskreni zvezdas stojim u stavu mirno kada se prica o zeljku...
cuj nije nista osvojio sa reprezentacijom, pa da je samo evropsko prvenstvo na kome u finalu primis 49 poena, pa je previse...

Swift

pre 5 godina

@Sir Oliver

Slabo pratis kosarku ili si mladji, pratis od skora, pa si neinformisan...
Zeljko sa reprezentacijom ima zlato sa SP (1998), zlato (1997) i bronzu (1999) sa EP i srebro sa olimpijade (1996). Ima i jos jedno zlato sa EP (1995), ali kao pomocni trener.