Nedelja, 23.09.2018.

11:45

Novak o Sereni i incidentima na US: Svi moramo da snosimo posledice

Novak Đoković rekao je posle poraza od Kevina Andersona da svi, igrači i sudije, moraju da snose posledice za svoje postupke na terenu.

Izvor: PT

Novak o Sereni i incidentima na US: Svi moramo da snosimo posledice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Predo

pre 5 godina

"Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl."

Mene stvarno zanima da li je cilj ovakvih komentara provokacija ili je ovo stvarno nečije mišljenje. Ne znam šta je gore. Ako je provokacija, onda je ta osoba bolesna, a ako je mišljenje, onda u najmanju ruku nije inteligentna. Prvo, NOvaku, Federeru, Nadalu postavljaju raznorazna pitanja na konferenciji, koja inače ne postavljaju Čiliću i Džumhuru, jer oni nisu medijski interesantni i njihovo mišljenje nema težinu. Da i nije veliki teniser, Novak je predsednik udruženja profesionalaca i trebao bi odgovarati na takva pitanja.
Drugo, Federer je izgubio i svoj drugi dubl u paru sa Zverevom. Treće, da je bilo stani, pani, dobio bi Kirhiosa. Ovako je sve bilo interesantnije, a Novak treba da bude u top formi tek za dve sedmice.

Mag

pre 5 godina

@dado

Nisam u toku, tek sad vidim da Lajani nece suditi 2 turnira. Paaa...zasto onda i doticna ne preskoci 2 turnira, nametnulo mi se pitanje..

Skroz si u pravu, nekada su igraci sami sebi najveci protivnici.
Neki umeju da izadju na kraj sa sobom, a neki ne, po tome se prepoznaju sampioni.

A ako je to njihov posao (igranje tenisa), zamisli da dodjes na posao, polomis neki inventar ili osnovno sredstvo (sto je njima reket), onda kad ti kazu to ne sme, ti opletes po pretpostavljenom, uperis mu prst u facu i pretis, urlas..i zahtevas jos i da ti se javno izvini..da izuzmem cinjenicu da to uzivo prati 25 hiljada ljudi + ceo svet putem prenosa.

Po ovome se jasno vidi da za neke pravila ne postoje, kao i van tenisa.

dado

pre 5 godina

@ mag
svaka cast, upravo tako....ne kazem da je lajani trebao da ucini to sto jeste, ali u tome je stvar...
imamo pravila, ali kad dodjemo do finala, do petih setova, onda treba imati osjecaj i znati kako suditi...dakle, tada ne treba postovati pravila, nego kao razumjeti igraca....a ako ga ne, onda si lopov, lazov, nemas osjecaj...
da kojim slucajem igras na tu kartu, ovo je finale, ok, nega joj bude, a sljedeci put nekom drugom u prvom kolu dajes opomene i uzimas bodove, ispast ce diskriminacija, nejednaka prava (sto je kyrgios pricao svoje vrijeme) itd...
nemas pravog poteza...ja jesam na strani igraca, ali donekle....ako prije meca znas kakva su pravila, onda brate mili, trebas ih postovati i na pocetku i kraju meca...to je tvoja psiha sa kojom se moras boriti...
svi znamo da je serena bila frustrirana jer je u finalu neki dan osaka, a u wimbledonu kerber, cistila teren s njom. i to je njen kriz...
na kraju, lajani nece suditi 2 turnira, a serena dobila par centi

slaviša šmigič

pre 5 godina

tako je majstore ovom izjavom nemozes,da se zameris nikome,da si rekao nešto o sereni pitanje kako bi novinari to okrenuli pa bi opet noleta razapeli poput francuske kad mu reket ispao iz ruke.ustvari novinari jedva čekaju pogrešnu reč,da obese na najviša zvona.nek oni sad prevedu to kako zele vazno,da se nisi zamerio nikome pa ni lajaniju koji je najbolji teniski sudija.uvek kad sudi lajani nole dobiva utakmicu.odlican odgovor.

Kad citas, razmisljaj. Moguce je.

pre 5 godina

@... "Na kraju niko ne zna sta zapravo misli."
(Milan, 23. septembar 2018 13:01)

A taj "niko" si ti, zar ne?

Nebojša

pre 5 godina

Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl.
(djura, 23. septembar 2018 13:43)

Djuro meni on sigurno nije razočarao a ni bilo koga drugog normalnog ovo je samo igzibicija inače Federer je taj koji je loše servirao u onom gemu u drugom setu kada su Anderson i Sok napravili brejk da je bolje odigrao taj gen možda ni nebi izgubili meč ali kao što sam rekao ovo je igzibicija pobede poraz nije ni bitno ne računa se.

NbgDeki

pre 5 godina

Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?
(crna rupa, 23. septembar 2018 13:32)

A kad je Troicki vristao na sudiju?

Kavric

pre 5 godina

Politicar u najavi...kazi bre prijatelju, opleti po Sereni slobodno, sto zamrzece te ameri?! Pa kad te za ovih 15 godina nisu zagotivili nece ni sad!

Straus

pre 5 godina

Jos nisam vidio (a ni cuo) da je sudija promijenio odluku poslije
prigovora igraca u bilo kojem sportu a cesto se desava da prigovaraju.
Na kraju sami sebi stvaraju jos vecu nervozu. A tebi Nole se cesto
'omakne' da opsujes publiku ponekad glasno a nekad se moze procitati
sa usana. Zaboravljas da ima i onih koji te ne vole pa te psovke
prevedu medijima i to je najveci razlog sto Rafa i Rodzer imaju vise
fanova. Dzaba ti bacanje srca poslije poruke da ti puse.
Ja ipak navijam za tebe ali bih volio da nisi takav.

GreatOne

pre 5 godina

Ono sto treba da se desi je da teniska organizacija javno osudi Serenu i izrekne joj znacajnu kaznu (zabrane ucesca ili bolje jos novcano - ali ne simbolicno vec $100K ili sl). Oni su jedini koji mogu da stave tacku na ovaj slučaj, stave jasno do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta ne. Jedino tako. Ovakva pitanja teniserima su besmislena i vise lice na "mine" na koje nesmotreni mogu da nagaze. Novak odlično odgovara na ova pitanja do sada.

au bre

pre 5 godina

Drago mi je što je najzad razumeo da u komunikaciji sa medijima ne sme da bude otvoren i da izražava svoje lične stavove čime bi se svrstao na neku stranu. To ga je koštalo u prošlosti a koštaće i u budućnosti jer je medijima najviše stalo do incidenata i problema koji te priče prodaju dalje nama, kojima je uglavnom stalo do incidenata i problema. Obrni okreni uvek dolazimo do nas "normalnih" ljudi, iako volimo da upiremo prste u druge.

(It's my life

pre 5 godina

Demagogija u beskraj.
Za Novaka nema lošeg čovjeka,neke oštre riječi,direktnosti,sve je ljubav.
A nije baš tako,samo izjave proforme.
A volim ga,čudo od igrača a naš čovjek.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi. Bolje bi mu bilo da se posveti turnirima nego sto prica o Sereni, o Federeru i nekakvom prijateljstvu, njegovom nebitnom turniru. Nadam se da sve to nece lose uticati na Novaka, kako je krenulo ovo ne ide na dobro.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

crna rupa

pre 5 godina

@nbgDeki
Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?

Mag

pre 5 godina

Kada Lajani glumi psihologa, onda svi kazu - on treba da sudi, a ne da leci i motivise, a kada Ramos sudi, onda su komentari - trebao je da bude malo veci psiholog i da takticnije pristupi situaciji. I da bude sasvim simpaticno, sve se desava na istom US Open-u, u razmaku od par dana, a komentarisu ga isti ljudi...da ne verujes! Dakle, misljenja su im kako vetar duva, a bas je duvalo tih dana!
Da ne spominjem ubacivanje majcinstva i cerke u celu tu dramu i sramotu na terenu..
Zao mi je sto ce Osakina prva titula uvek biti ukaljana nesportskim ponasanjem i za 20 godina, kada se bude secala svoje prve pobede, setice se svih ruznih stvari umesto da bude suprotno.

Hunter

pre 5 godina

@it's my life
Komentar koji vas je ispravio nije zlonameran, ne znam zasto ste se nasli uvredjenim. Naravno da je bitno da se pored sustine i pise po pravopusu i pravilno, a takodje vam ne stoji tvrdnja da biste morali da zavrsite fakultet za srpski jezik da biste se izrazavali pravilno, to se sve vec nauci ( ili ne ) u osnovnoj skoli jos...Komentari svakako nisu mesto gde treba nekom loviti greske, ali takodje vas stav prilikom odgovora nije ispravan. Verovatno je ta osoba primetila da na dosta vesti ovde ostavljate komentare koji su (ako posmatramo "sustinu") uglavnom dobri, pa vam je skrenuta paznja da mozete i da unapredite neke stvari. Vi ne morate to da usvojite, ali vam svakako niko nije maliciozno lovio slovne greske, zareze i konstrukciju recenice, nego malo osnovnije stvari od toga. Evo i ja bi kroz ovu recenicu mogao da kazem sustinu koja bi se razumela a da pisem ne pravilno, to ne znaci da ljudi ne bi trebali da izraze sumlju u moju pismenost i ako razumeju sta sam hteo da kazem...Ako me razumete...Svako dobro

Babangida iz mahale

pre 5 godina

Ma da, trebao je Novak da rasplete kao ispred prodavnice, uz pivo! Najbolje je biti neutralan i korektan, što je on upravo i učinio. Svaka izjava se odmerava, prenosi na sto načina u sto zemalja, a često se i izvlače delovi izjava i stave kao bombastičan naslov. Uostalom, oni za psovke i nekorektne izjave plaćaju penale. Sistem ne dozvoljava individualnost karaktera već korektnost i uniformnost.

it’s my life

pre 5 godina

Jako korektna i dobra izjava.Covek je rekao da ne uvredi Serenu i ujedno zaštitio sudiju.Novak je sampion i van terena.Ja nikad nisam video da je on ikad loše rekao kroz čitavu karijeru o ni jednom coveku nešto loše sto se tiče ovog sporta.Sampion na terenu,sampion van terena,...

NbgDeki

pre 5 godina

Ja nikad nisam video da je sudija nekome uzeo ceo gem zbog nedolicnog ponasanja...
(NbgDeki, 23. septembar 2018 12:03)

Sta rokate minuse, ajde navedite situaciju kad se to desilo... Pogotovo u finalu GS

retko pametan

pre 5 godina

hahah kakva politicka izjava. ali valjda moramo tako. saoseca se sa serenom...( za ave koje misle da je ostecena) ali i sa sudijom ( za sve koji su na njegovoj strani ) . pa valjda ova izjava smeta najvise nama koji zelimo da cujemo iskreno misljenje ( svetu ne mozes ugoditi )

strasno je kako se serena ponasala i apsolutno zasluzila da bude kaznjena u toku meca. nastavila je sa takvim ponasanjem i nakon meca....nijednom ne rekavsi da je pogresila

pravopis srpskog jezika

pre 5 godina

@it’s my life Izvinite, ali samo nekoliko sugestija u vezi sa vašim komentarom. Ne kaže se “jako korektna” već “veoma korektna”. “Ja nikad nisam video” - “Nikada nisam video”; “ja” je nepravilno jer “nisam” već ukazuje da se radi o vama. O “nijednom” čoveku - pravilno je “ni o jednom” čoveku. Povedite malo računa o pravopisu, pozdrav i svako dobro! :-)

it’s my life

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika@ I u osnovnoj,srednjoj a kasnije i na faksu,nikad nisam imao živaca i staloženosti prilikom pisanja.Na posletku da sam hteo srpski jezik studirati pisao bi ispravno.Tragikomicno je sto u 80% slučajeva ovde me ispravljaju ljudi koji su možda polupismeni,...Bitna je suština i misao a ne da li sam stavio zarez,tacku ili veliko slovo,...

Pantelija

pre 5 godina

Pusti te priče. Sudija Ramos je odradio svoj poso. A dotična koristi ovaj femi val i dodaje ulje na vatru. Igraj tenis, drži se pravila i nema problema.

Milan

pre 5 godina

Novak je stao na stranu sudija Lajanija i Ramosa, na stranu Serene, Kirjosa, skupljača loptica, teniske mreže, svog reketa, loptica, publike, semafora. Dakle, čovek je istovremeno na svačijoj strani :)

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika, 23. septembar 2018 12:33)

Ljudi ovde ostavljaju komentare a ne polazu ispit Iz pravopisa I gramatike. Ok je da se malo povede racuna,ali nije bas od tebe kotektno da ih ispravljas. Licno,nekad se potrudim da komentar bude ok napisan,a opet,nekad me bas briga...
Razumes?

Vračarac

pre 5 godina

Ništa ni o čemu... ali realno, to je i najpametnije. Ne treba mu dodatni teret napada američkih medija u životu. Između redova, ipak mislim da može da se pročita ono što svi mislimo, a to je da je Lajani bio u pravu.

it’s my life

pre 5 godina

Jako korektna i dobra izjava.Covek je rekao da ne uvredi Serenu i ujedno zaštitio sudiju.Novak je sampion i van terena.Ja nikad nisam video da je on ikad loše rekao kroz čitavu karijeru o ni jednom coveku nešto loše sto se tiče ovog sporta.Sampion na terenu,sampion van terena,...

Vračarac

pre 5 godina

Ništa ni o čemu... ali realno, to je i najpametnije. Ne treba mu dodatni teret napada američkih medija u životu. Između redova, ipak mislim da može da se pročita ono što svi mislimo, a to je da je Lajani bio u pravu.

retko pametan

pre 5 godina

hahah kakva politicka izjava. ali valjda moramo tako. saoseca se sa serenom...( za ave koje misle da je ostecena) ali i sa sudijom ( za sve koji su na njegovoj strani ) . pa valjda ova izjava smeta najvise nama koji zelimo da cujemo iskreno misljenje ( svetu ne mozes ugoditi )

strasno je kako se serena ponasala i apsolutno zasluzila da bude kaznjena u toku meca. nastavila je sa takvim ponasanjem i nakon meca....nijednom ne rekavsi da je pogresila

Milan

pre 5 godina

Novak je stao na stranu sudija Lajanija i Ramosa, na stranu Serene, Kirjosa, skupljača loptica, teniske mreže, svog reketa, loptica, publike, semafora. Dakle, čovek je istovremeno na svačijoj strani :)

pravopis srpskog jezika

pre 5 godina

@it’s my life Izvinite, ali samo nekoliko sugestija u vezi sa vašim komentarom. Ne kaže se “jako korektna” već “veoma korektna”. “Ja nikad nisam video” - “Nikada nisam video”; “ja” je nepravilno jer “nisam” već ukazuje da se radi o vama. O “nijednom” čoveku - pravilno je “ni o jednom” čoveku. Povedite malo računa o pravopisu, pozdrav i svako dobro! :-)

Mag

pre 5 godina

Kada Lajani glumi psihologa, onda svi kazu - on treba da sudi, a ne da leci i motivise, a kada Ramos sudi, onda su komentari - trebao je da bude malo veci psiholog i da takticnije pristupi situaciji. I da bude sasvim simpaticno, sve se desava na istom US Open-u, u razmaku od par dana, a komentarisu ga isti ljudi...da ne verujes! Dakle, misljenja su im kako vetar duva, a bas je duvalo tih dana!
Da ne spominjem ubacivanje majcinstva i cerke u celu tu dramu i sramotu na terenu..
Zao mi je sto ce Osakina prva titula uvek biti ukaljana nesportskim ponasanjem i za 20 godina, kada se bude secala svoje prve pobede, setice se svih ruznih stvari umesto da bude suprotno.

Babangida iz mahale

pre 5 godina

Ma da, trebao je Novak da rasplete kao ispred prodavnice, uz pivo! Najbolje je biti neutralan i korektan, što je on upravo i učinio. Svaka izjava se odmerava, prenosi na sto načina u sto zemalja, a često se i izvlače delovi izjava i stave kao bombastičan naslov. Uostalom, oni za psovke i nekorektne izjave plaćaju penale. Sistem ne dozvoljava individualnost karaktera već korektnost i uniformnost.

Pantelija

pre 5 godina

Pusti te priče. Sudija Ramos je odradio svoj poso. A dotična koristi ovaj femi val i dodaje ulje na vatru. Igraj tenis, drži se pravila i nema problema.

crna rupa

pre 5 godina

@nbgDeki
Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?

(It's my life

pre 5 godina

Demagogija u beskraj.
Za Novaka nema lošeg čovjeka,neke oštre riječi,direktnosti,sve je ljubav.
A nije baš tako,samo izjave proforme.
A volim ga,čudo od igrača a naš čovjek.

Hunter

pre 5 godina

@it's my life
Komentar koji vas je ispravio nije zlonameran, ne znam zasto ste se nasli uvredjenim. Naravno da je bitno da se pored sustine i pise po pravopusu i pravilno, a takodje vam ne stoji tvrdnja da biste morali da zavrsite fakultet za srpski jezik da biste se izrazavali pravilno, to se sve vec nauci ( ili ne ) u osnovnoj skoli jos...Komentari svakako nisu mesto gde treba nekom loviti greske, ali takodje vas stav prilikom odgovora nije ispravan. Verovatno je ta osoba primetila da na dosta vesti ovde ostavljate komentare koji su (ako posmatramo "sustinu") uglavnom dobri, pa vam je skrenuta paznja da mozete i da unapredite neke stvari. Vi ne morate to da usvojite, ali vam svakako niko nije maliciozno lovio slovne greske, zareze i konstrukciju recenice, nego malo osnovnije stvari od toga. Evo i ja bi kroz ovu recenicu mogao da kazem sustinu koja bi se razumela a da pisem ne pravilno, to ne znaci da ljudi ne bi trebali da izraze sumlju u moju pismenost i ako razumeju sta sam hteo da kazem...Ako me razumete...Svako dobro

it’s my life

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika@ I u osnovnoj,srednjoj a kasnije i na faksu,nikad nisam imao živaca i staloženosti prilikom pisanja.Na posletku da sam hteo srpski jezik studirati pisao bi ispravno.Tragikomicno je sto u 80% slučajeva ovde me ispravljaju ljudi koji su možda polupismeni,...Bitna je suština i misao a ne da li sam stavio zarez,tacku ili veliko slovo,...

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika, 23. septembar 2018 12:33)

Ljudi ovde ostavljaju komentare a ne polazu ispit Iz pravopisa I gramatike. Ok je da se malo povede racuna,ali nije bas od tebe kotektno da ih ispravljas. Licno,nekad se potrudim da komentar bude ok napisan,a opet,nekad me bas briga...
Razumes?

au bre

pre 5 godina

Drago mi je što je najzad razumeo da u komunikaciji sa medijima ne sme da bude otvoren i da izražava svoje lične stavove čime bi se svrstao na neku stranu. To ga je koštalo u prošlosti a koštaće i u budućnosti jer je medijima najviše stalo do incidenata i problema koji te priče prodaju dalje nama, kojima je uglavnom stalo do incidenata i problema. Obrni okreni uvek dolazimo do nas "normalnih" ljudi, iako volimo da upiremo prste u druge.

NbgDeki

pre 5 godina

Ja nikad nisam video da je sudija nekome uzeo ceo gem zbog nedolicnog ponasanja...
(NbgDeki, 23. septembar 2018 12:03)

Sta rokate minuse, ajde navedite situaciju kad se to desilo... Pogotovo u finalu GS

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi. Bolje bi mu bilo da se posveti turnirima nego sto prica o Sereni, o Federeru i nekakvom prijateljstvu, njegovom nebitnom turniru. Nadam se da sve to nece lose uticati na Novaka, kako je krenulo ovo ne ide na dobro.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

GreatOne

pre 5 godina

Ono sto treba da se desi je da teniska organizacija javno osudi Serenu i izrekne joj znacajnu kaznu (zabrane ucesca ili bolje jos novcano - ali ne simbolicno vec $100K ili sl). Oni su jedini koji mogu da stave tacku na ovaj slučaj, stave jasno do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta ne. Jedino tako. Ovakva pitanja teniserima su besmislena i vise lice na "mine" na koje nesmotreni mogu da nagaze. Novak odlično odgovara na ova pitanja do sada.

Straus

pre 5 godina

Jos nisam vidio (a ni cuo) da je sudija promijenio odluku poslije
prigovora igraca u bilo kojem sportu a cesto se desava da prigovaraju.
Na kraju sami sebi stvaraju jos vecu nervozu. A tebi Nole se cesto
'omakne' da opsujes publiku ponekad glasno a nekad se moze procitati
sa usana. Zaboravljas da ima i onih koji te ne vole pa te psovke
prevedu medijima i to je najveci razlog sto Rafa i Rodzer imaju vise
fanova. Dzaba ti bacanje srca poslije poruke da ti puse.
Ja ipak navijam za tebe ali bih volio da nisi takav.

dado

pre 5 godina

@ mag
svaka cast, upravo tako....ne kazem da je lajani trebao da ucini to sto jeste, ali u tome je stvar...
imamo pravila, ali kad dodjemo do finala, do petih setova, onda treba imati osjecaj i znati kako suditi...dakle, tada ne treba postovati pravila, nego kao razumjeti igraca....a ako ga ne, onda si lopov, lazov, nemas osjecaj...
da kojim slucajem igras na tu kartu, ovo je finale, ok, nega joj bude, a sljedeci put nekom drugom u prvom kolu dajes opomene i uzimas bodove, ispast ce diskriminacija, nejednaka prava (sto je kyrgios pricao svoje vrijeme) itd...
nemas pravog poteza...ja jesam na strani igraca, ali donekle....ako prije meca znas kakva su pravila, onda brate mili, trebas ih postovati i na pocetku i kraju meca...to je tvoja psiha sa kojom se moras boriti...
svi znamo da je serena bila frustrirana jer je u finalu neki dan osaka, a u wimbledonu kerber, cistila teren s njom. i to je njen kriz...
na kraju, lajani nece suditi 2 turnira, a serena dobila par centi

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

Nebojša

pre 5 godina

Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl.
(djura, 23. septembar 2018 13:43)

Djuro meni on sigurno nije razočarao a ni bilo koga drugog normalnog ovo je samo igzibicija inače Federer je taj koji je loše servirao u onom gemu u drugom setu kada su Anderson i Sok napravili brejk da je bolje odigrao taj gen možda ni nebi izgubili meč ali kao što sam rekao ovo je igzibicija pobede poraz nije ni bitno ne računa se.

Kad citas, razmisljaj. Moguce je.

pre 5 godina

@... "Na kraju niko ne zna sta zapravo misli."
(Milan, 23. septembar 2018 13:01)

A taj "niko" si ti, zar ne?

slaviša šmigič

pre 5 godina

tako je majstore ovom izjavom nemozes,da se zameris nikome,da si rekao nešto o sereni pitanje kako bi novinari to okrenuli pa bi opet noleta razapeli poput francuske kad mu reket ispao iz ruke.ustvari novinari jedva čekaju pogrešnu reč,da obese na najviša zvona.nek oni sad prevedu to kako zele vazno,da se nisi zamerio nikome pa ni lajaniju koji je najbolji teniski sudija.uvek kad sudi lajani nole dobiva utakmicu.odlican odgovor.

Kavric

pre 5 godina

Politicar u najavi...kazi bre prijatelju, opleti po Sereni slobodno, sto zamrzece te ameri?! Pa kad te za ovih 15 godina nisu zagotivili nece ni sad!

NbgDeki

pre 5 godina

Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?
(crna rupa, 23. septembar 2018 13:32)

A kad je Troicki vristao na sudiju?

Mag

pre 5 godina

@dado

Nisam u toku, tek sad vidim da Lajani nece suditi 2 turnira. Paaa...zasto onda i doticna ne preskoci 2 turnira, nametnulo mi se pitanje..

Skroz si u pravu, nekada su igraci sami sebi najveci protivnici.
Neki umeju da izadju na kraj sa sobom, a neki ne, po tome se prepoznaju sampioni.

A ako je to njihov posao (igranje tenisa), zamisli da dodjes na posao, polomis neki inventar ili osnovno sredstvo (sto je njima reket), onda kad ti kazu to ne sme, ti opletes po pretpostavljenom, uperis mu prst u facu i pretis, urlas..i zahtevas jos i da ti se javno izvini..da izuzmem cinjenicu da to uzivo prati 25 hiljada ljudi + ceo svet putem prenosa.

Po ovome se jasno vidi da za neke pravila ne postoje, kao i van tenisa.

Predo

pre 5 godina

"Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl."

Mene stvarno zanima da li je cilj ovakvih komentara provokacija ili je ovo stvarno nečije mišljenje. Ne znam šta je gore. Ako je provokacija, onda je ta osoba bolesna, a ako je mišljenje, onda u najmanju ruku nije inteligentna. Prvo, NOvaku, Federeru, Nadalu postavljaju raznorazna pitanja na konferenciji, koja inače ne postavljaju Čiliću i Džumhuru, jer oni nisu medijski interesantni i njihovo mišljenje nema težinu. Da i nije veliki teniser, Novak je predsednik udruženja profesionalaca i trebao bi odgovarati na takva pitanja.
Drugo, Federer je izgubio i svoj drugi dubl u paru sa Zverevom. Treće, da je bilo stani, pani, dobio bi Kirhiosa. Ovako je sve bilo interesantnije, a Novak treba da bude u top formi tek za dve sedmice.

it’s my life

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika@ I u osnovnoj,srednjoj a kasnije i na faksu,nikad nisam imao živaca i staloženosti prilikom pisanja.Na posletku da sam hteo srpski jezik studirati pisao bi ispravno.Tragikomicno je sto u 80% slučajeva ovde me ispravljaju ljudi koji su možda polupismeni,...Bitna je suština i misao a ne da li sam stavio zarez,tacku ili veliko slovo,...

NbgDeki

pre 5 godina

Ja nikad nisam video da je sudija nekome uzeo ceo gem zbog nedolicnog ponasanja...
(NbgDeki, 23. septembar 2018 12:03)

Sta rokate minuse, ajde navedite situaciju kad se to desilo... Pogotovo u finalu GS

pravopis srpskog jezika

pre 5 godina

@it’s my life Izvinite, ali samo nekoliko sugestija u vezi sa vašim komentarom. Ne kaže se “jako korektna” već “veoma korektna”. “Ja nikad nisam video” - “Nikada nisam video”; “ja” je nepravilno jer “nisam” već ukazuje da se radi o vama. O “nijednom” čoveku - pravilno je “ni o jednom” čoveku. Povedite malo računa o pravopisu, pozdrav i svako dobro! :-)

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

pravopis srpskog jezika, 23. septembar 2018 12:33)

Ljudi ovde ostavljaju komentare a ne polazu ispit Iz pravopisa I gramatike. Ok je da se malo povede racuna,ali nije bas od tebe kotektno da ih ispravljas. Licno,nekad se potrudim da komentar bude ok napisan,a opet,nekad me bas briga...
Razumes?

it’s my life

pre 5 godina

Jako korektna i dobra izjava.Covek je rekao da ne uvredi Serenu i ujedno zaštitio sudiju.Novak je sampion i van terena.Ja nikad nisam video da je on ikad loše rekao kroz čitavu karijeru o ni jednom coveku nešto loše sto se tiče ovog sporta.Sampion na terenu,sampion van terena,...

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi. Bolje bi mu bilo da se posveti turnirima nego sto prica o Sereni, o Federeru i nekakvom prijateljstvu, njegovom nebitnom turniru. Nadam se da sve to nece lose uticati na Novaka, kako je krenulo ovo ne ide na dobro.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

srle

pre 5 godina

Mnogi su se urotili protiv Novaka. Nije trebalo da igra ovaj turnir. Prvo jer je egzibicioni, gubi snagu bespotrebno posto je odigrao najduzi mec, nista manje vazno nije sto ovim porazima dize samopouzdanje svojim suparnicima, oba meca je izgubio. Bolje bi bilo da je igrao u Pekingu i pripremao se za Sangaj, turnir koji ce biti vazan u borbi za prvo mesto na kraju godine. Veceras ce izgubiti od Kirjosa jer mu ne lezi njegova igra, sve to negativno utice na Novaka pred kraj godine i to sada kada ima sansu da postane prvi igrac na ATP listi.

(It's my life

pre 5 godina

Demagogija u beskraj.
Za Novaka nema lošeg čovjeka,neke oštre riječi,direktnosti,sve je ljubav.
A nije baš tako,samo izjave proforme.
A volim ga,čudo od igrača a naš čovjek.

Vračarac

pre 5 godina

Ništa ni o čemu... ali realno, to je i najpametnije. Ne treba mu dodatni teret napada američkih medija u životu. Između redova, ipak mislim da može da se pročita ono što svi mislimo, a to je da je Lajani bio u pravu.

Babangida iz mahale

pre 5 godina

Ma da, trebao je Novak da rasplete kao ispred prodavnice, uz pivo! Najbolje je biti neutralan i korektan, što je on upravo i učinio. Svaka izjava se odmerava, prenosi na sto načina u sto zemalja, a često se i izvlače delovi izjava i stave kao bombastičan naslov. Uostalom, oni za psovke i nekorektne izjave plaćaju penale. Sistem ne dozvoljava individualnost karaktera već korektnost i uniformnost.

Hunter

pre 5 godina

@it's my life
Komentar koji vas je ispravio nije zlonameran, ne znam zasto ste se nasli uvredjenim. Naravno da je bitno da se pored sustine i pise po pravopusu i pravilno, a takodje vam ne stoji tvrdnja da biste morali da zavrsite fakultet za srpski jezik da biste se izrazavali pravilno, to se sve vec nauci ( ili ne ) u osnovnoj skoli jos...Komentari svakako nisu mesto gde treba nekom loviti greske, ali takodje vas stav prilikom odgovora nije ispravan. Verovatno je ta osoba primetila da na dosta vesti ovde ostavljate komentare koji su (ako posmatramo "sustinu") uglavnom dobri, pa vam je skrenuta paznja da mozete i da unapredite neke stvari. Vi ne morate to da usvojite, ali vam svakako niko nije maliciozno lovio slovne greske, zareze i konstrukciju recenice, nego malo osnovnije stvari od toga. Evo i ja bi kroz ovu recenicu mogao da kazem sustinu koja bi se razumela a da pisem ne pravilno, to ne znaci da ljudi ne bi trebali da izraze sumlju u moju pismenost i ako razumeju sta sam hteo da kazem...Ako me razumete...Svako dobro

Milan

pre 5 godina

Novak je stao na stranu sudija Lajanija i Ramosa, na stranu Serene, Kirjosa, skupljača loptica, teniske mreže, svog reketa, loptica, publike, semafora. Dakle, čovek je istovremeno na svačijoj strani :)

retko pametan

pre 5 godina

hahah kakva politicka izjava. ali valjda moramo tako. saoseca se sa serenom...( za ave koje misle da je ostecena) ali i sa sudijom ( za sve koji su na njegovoj strani ) . pa valjda ova izjava smeta najvise nama koji zelimo da cujemo iskreno misljenje ( svetu ne mozes ugoditi )

strasno je kako se serena ponasala i apsolutno zasluzila da bude kaznjena u toku meca. nastavila je sa takvim ponasanjem i nakon meca....nijednom ne rekavsi da je pogresila

Kavric

pre 5 godina

Politicar u najavi...kazi bre prijatelju, opleti po Sereni slobodno, sto zamrzece te ameri?! Pa kad te za ovih 15 godina nisu zagotivili nece ni sad!

crna rupa

pre 5 godina

@nbgDeki
Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?

Mag

pre 5 godina

Kada Lajani glumi psihologa, onda svi kazu - on treba da sudi, a ne da leci i motivise, a kada Ramos sudi, onda su komentari - trebao je da bude malo veci psiholog i da takticnije pristupi situaciji. I da bude sasvim simpaticno, sve se desava na istom US Open-u, u razmaku od par dana, a komentarisu ga isti ljudi...da ne verujes! Dakle, misljenja su im kako vetar duva, a bas je duvalo tih dana!
Da ne spominjem ubacivanje majcinstva i cerke u celu tu dramu i sramotu na terenu..
Zao mi je sto ce Osakina prva titula uvek biti ukaljana nesportskim ponasanjem i za 20 godina, kada se bude secala svoje prve pobede, setice se svih ruznih stvari umesto da bude suprotno.

au bre

pre 5 godina

Drago mi je što je najzad razumeo da u komunikaciji sa medijima ne sme da bude otvoren i da izražava svoje lične stavove čime bi se svrstao na neku stranu. To ga je koštalo u prošlosti a koštaće i u budućnosti jer je medijima najviše stalo do incidenata i problema koji te priče prodaju dalje nama, kojima je uglavnom stalo do incidenata i problema. Obrni okreni uvek dolazimo do nas "normalnih" ljudi, iako volimo da upiremo prste u druge.

Straus

pre 5 godina

Jos nisam vidio (a ni cuo) da je sudija promijenio odluku poslije
prigovora igraca u bilo kojem sportu a cesto se desava da prigovaraju.
Na kraju sami sebi stvaraju jos vecu nervozu. A tebi Nole se cesto
'omakne' da opsujes publiku ponekad glasno a nekad se moze procitati
sa usana. Zaboravljas da ima i onih koji te ne vole pa te psovke
prevedu medijima i to je najveci razlog sto Rafa i Rodzer imaju vise
fanova. Dzaba ti bacanje srca poslije poruke da ti puse.
Ja ipak navijam za tebe ali bih volio da nisi takav.

Pantelija

pre 5 godina

Pusti te priče. Sudija Ramos je odradio svoj poso. A dotična koristi ovaj femi val i dodaje ulje na vatru. Igraj tenis, drži se pravila i nema problema.

Kad citas, razmisljaj. Moguce je.

pre 5 godina

@... "Na kraju niko ne zna sta zapravo misli."
(Milan, 23. septembar 2018 13:01)

A taj "niko" si ti, zar ne?

Nebojša

pre 5 godina

Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl.
(djura, 23. septembar 2018 13:43)

Djuro meni on sigurno nije razočarao a ni bilo koga drugog normalnog ovo je samo igzibicija inače Federer je taj koji je loše servirao u onom gemu u drugom setu kada su Anderson i Sok napravili brejk da je bolje odigrao taj gen možda ni nebi izgubili meč ali kao što sam rekao ovo je igzibicija pobede poraz nije ni bitno ne računa se.

slaviša šmigič

pre 5 godina

tako je majstore ovom izjavom nemozes,da se zameris nikome,da si rekao nešto o sereni pitanje kako bi novinari to okrenuli pa bi opet noleta razapeli poput francuske kad mu reket ispao iz ruke.ustvari novinari jedva čekaju pogrešnu reč,da obese na najviša zvona.nek oni sad prevedu to kako zele vazno,da se nisi zamerio nikome pa ni lajaniju koji je najbolji teniski sudija.uvek kad sudi lajani nole dobiva utakmicu.odlican odgovor.

GreatOne

pre 5 godina

Ono sto treba da se desi je da teniska organizacija javno osudi Serenu i izrekne joj znacajnu kaznu (zabrane ucesca ili bolje jos novcano - ali ne simbolicno vec $100K ili sl). Oni su jedini koji mogu da stave tacku na ovaj slučaj, stave jasno do znanja sta je prihvatljivo ponasanje a sta ne. Jedino tako. Ovakva pitanja teniserima su besmislena i vise lice na "mine" na koje nesmotreni mogu da nagaze. Novak odlično odgovara na ova pitanja do sada.

NbgDeki

pre 5 godina

Minusi su nalupani jer svi znaju da si trol, a nikad nisi video da se oduzme gem do sada jer nikad se do sada nije ni desilo da neko toliko divlja i misli da za njega pravila ne vaze, kao sto je bio slucaj sada sa Serenom. Nadam se da je jasnije?
(crna rupa, 23. septembar 2018 13:32)

A kad je Troicki vristao na sudiju?

dado

pre 5 godina

@ mag
svaka cast, upravo tako....ne kazem da je lajani trebao da ucini to sto jeste, ali u tome je stvar...
imamo pravila, ali kad dodjemo do finala, do petih setova, onda treba imati osjecaj i znati kako suditi...dakle, tada ne treba postovati pravila, nego kao razumjeti igraca....a ako ga ne, onda si lopov, lazov, nemas osjecaj...
da kojim slucajem igras na tu kartu, ovo je finale, ok, nega joj bude, a sljedeci put nekom drugom u prvom kolu dajes opomene i uzimas bodove, ispast ce diskriminacija, nejednaka prava (sto je kyrgios pricao svoje vrijeme) itd...
nemas pravog poteza...ja jesam na strani igraca, ali donekle....ako prije meca znas kakva su pravila, onda brate mili, trebas ih postovati i na pocetku i kraju meca...to je tvoja psiha sa kojom se moras boriti...
svi znamo da je serena bila frustrirana jer je u finalu neki dan osaka, a u wimbledonu kerber, cistila teren s njom. i to je njen kriz...
na kraju, lajani nece suditi 2 turnira, a serena dobila par centi

Mag

pre 5 godina

@dado

Nisam u toku, tek sad vidim da Lajani nece suditi 2 turnira. Paaa...zasto onda i doticna ne preskoci 2 turnira, nametnulo mi se pitanje..

Skroz si u pravu, nekada su igraci sami sebi najveci protivnici.
Neki umeju da izadju na kraj sa sobom, a neki ne, po tome se prepoznaju sampioni.

A ako je to njihov posao (igranje tenisa), zamisli da dodjes na posao, polomis neki inventar ili osnovno sredstvo (sto je njima reket), onda kad ti kazu to ne sme, ti opletes po pretpostavljenom, uperis mu prst u facu i pretis, urlas..i zahtevas jos i da ti se javno izvini..da izuzmem cinjenicu da to uzivo prati 25 hiljada ljudi + ceo svet putem prenosa.

Po ovome se jasno vidi da za neke pravila ne postoje, kao i van tenisa.

Predo

pre 5 godina

"Bolje neka igra tenis.Svakoga je ponovo razocarao.Samo se bavi tracevima.Federer da je igrao sa bilo kojim teniserom pobedio bi dubl."

Mene stvarno zanima da li je cilj ovakvih komentara provokacija ili je ovo stvarno nečije mišljenje. Ne znam šta je gore. Ako je provokacija, onda je ta osoba bolesna, a ako je mišljenje, onda u najmanju ruku nije inteligentna. Prvo, NOvaku, Federeru, Nadalu postavljaju raznorazna pitanja na konferenciji, koja inače ne postavljaju Čiliću i Džumhuru, jer oni nisu medijski interesantni i njihovo mišljenje nema težinu. Da i nije veliki teniser, Novak je predsednik udruženja profesionalaca i trebao bi odgovarati na takva pitanja.
Drugo, Federer je izgubio i svoj drugi dubl u paru sa Zverevom. Treće, da je bilo stani, pani, dobio bi Kirhiosa. Ovako je sve bilo interesantnije, a Novak treba da bude u top formi tek za dve sedmice.