Subota, 22.09.2018.

02:05

Bogdanović mora na novu operaciju kolena

Bogdan Bogdanović, košarkaški reprezentativac Srbije, biće podvrgnut manjoj operaciji kolena leve noge, preneli su Sakramento Kingsi.

Izvor: PT

Bogdanoviæ mora na novu operaciju kolena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

vlado

pre 5 godina

Evo obozavalaca lika i dela "Individualnog" kosarkasa da komentarisu: "Jesmo vam rekli? A sta da se nas gumar tako povredio igrajuci neku "besmislenu" kvalifikacionu utakmicu i time ugrozio svoje buduce nastupe za reprezentaciju? Jer videcete vi ima on jos deset godina da igra samo da zaradi jos 300.000.000 super-max... fuj. Niste izgleda nikada ni potrcali u zivotu posteno a solite pamet. Bogdan se nije povredio, Bogdanu prethodna operacija ocigledno nije odradjena kako treba, i da nije igrao ovu kvalifikacionu utakmicu ovo bi mu se dogodilo verovatno na prvoj ili drugoj probnoj utakmici ili na samom pocetku sezone. Dalje, Bogdan nije igrao na svoju ruku. Imao je dopustenje od klupskih lekara da trenira punom snagom i igra kosarku 5-5. Za ljude koji prate Lonzo Bol je posle proslogodisnje skracene sezone tek pre neki dan dobio dozvolu da igra 5-5. Gordom Hejvard jos nije, a mislim da je jedan bek All Star kalibra (igra za Finiks i preziva se Buker) operisao skoro saku i propustice prvi deo sezone. Da, jeste septembar malo gadan za pro kosarkase, tek se izlazi iz priprema. Teske ruke, teske noge, ali na prste jedne ruke mozete prebrojati igrace koji su se tada povredjivali, pogotovo ovako bez kontakta. Jer su igraci u tom periodu tako fizicki "naspanovani" da im treba samo 5-6 utakmica da malo razbiju kamenje u rukama i nogama i da bez problema izdrze celu sezonu, ukoliko su se spremili kako treba, a Bogdan sigurno jeste. Brz oporavak Bogi.

Saakluda

pre 5 godina

#Space Jam

Decko, sada si se namlatio gluposti!
Na predstavljanju za lokalnu Sacramento tv stanicu su svi igraci igrali tu kosarkasku igricu! Razumes?!

Svi do jednog! Tako je bilo organizovano.

Druga je stvar to sto je on dao 123 poena koju godinu pre predstavljanja.

SrbEUin

pre 5 godina

Svi koji se malo razumeju u ovaj sport znaju zato NBA klubovi brane igračima utakmice u ovom terminu. NBA sezona počinje posle 15.10. i igrači jo nisu u punom treningu, već tek na početku priprema. To je najgora faza priprema u kojoj su povećani napori VRLO RIZIČNI.
Dodatna neozbiljnost Vlada je to što nije ispoštovao neophodni rok za oporavak posle operacije kolena. Vrv nisu ni konsultovali doktora, već je Bogi rekao ma sve je OK, ja sam ko nov...
Koleno je najopterećeni zglob za košarkaše, i kad jednom dođe do povrede, mora se apsolutno ozbiljno shvatiti. Milion primera: skoro Rouz, Krstić, Luka, sada Mačvan... Nema povratka na staro nikad. Može samo dugi oporavak, lagani povratak i igra sa bandažem sa sporim, postepenim povratkom u top napore. Micić, Gagi i Leo su propustili 8 meseci, pa tek posle godinu dana igre povratili formu.
Druga situacija je sa Evropskim klubovima, tu su igrači već u zavrnoj fazi priprema, i spremni su za napore. To što Jokić, Teo i Bobi ne igraju je razumno. Koliko neko u rekreativnoj fazi priprema može da podnese vrh napore?
To što igraše Bogi i Bjeli je nerazumni rizik.

Pera

pre 5 godina

Ove kfalifikacije su totalno besmislene, nepotrebne, verovatno posledica svadja u kosarkaskim vrhovima.
Bogdanu svaka cast, ali, sta je rezultat njegovog zrtvovanja:
utakmicu koju je igrao smo izgubili
utakmicu koju nije smo dobii
pogorsao je povredu, nova operacija
upropastio je telu preko potreban odmor
otezao je situciju Bjelici, koji bi sigurno bolje startovao u novom timu uz njega
otezao je situaciju Divcu, koji ga je pustio
Dakle, bolje da se lepo odmarao, a prosli bi i bez njega
Zelim mu brz oporavak.

baron

pre 5 godina

mozda nekim ,,patrijotama" sada bude jasnije zasto Jokic i ostali iz Amerike nisu igrali za reprezentaciju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sn, 22. septembar 2018 06:57)

Nebitno je da li je Bogdan igrao za reprezentaciju ili Sacramento, povredio je koleno igrajuci kosarku.
Povrede se ne mogu spreciti neigranjem za reprezentaciju.
G.Hayword je slomio nogu na prvoj NBA utakmici.Mnogi koji nikada nisu nastupali u reprezentaciji su doziveli povrede, i par utakmica vise u sezoni onima koji ne igraju playoff, poput Bjelice, Bogdana, Jokica ne stoji velikog truda, ako vole kosarku.
P.Gasol, inace jedan od najboljih evropskih centara, odigra celu sezonu, playoff za La Lakerse, osvoji prsten, a zatim dodje i osvoji sa Spanijom zlato.
Nista mu nije tesko, ni njemu, ni Novickom.
Ali koliko je to daleko doslo, da ljudi sada razmisljaju o reprezentaciji kao teretu, necim nebitnim.
Kada je potrebno da se prodaju, svi hoce u reprezentaciju.
Neko ce reci kako Bogdan nema nista od toga sto igra za reprezentaciju, to je mozda tacno, ali sta ima bilo ko od nas ovde od Jokica?

marko

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 22. septembar 2018 05:16)

Da bi dosao na OI, on mora da trenira i igra, bude medju najboljima.
Ako trenira i igra postoji uvek sansa da se povredi.
Povrede su sastavni deo kosarke, ne mozes biti najbolji ako razmisljas da se sacuvas od povreda. U sportu je potrebno i srece, a Bogdan je ovoga puta nije imao nazalost.
Van svake pameti je osudjivati igraca sto je izabrao da igra kvalifikacije, a bodriti onog koji prevrce traktorske gume i davi se u Coca-Coli.
Bogdan je dobar decko, zelim mu brz oporavak.

Powerslave

pre 5 godina

Sad ne da neće više dolaziti na ove kvalifikacije (doduše, sad svakako i ne može) i slične nižerazredne utakmice nego neće ni ostali naši (a ionako su bili sprečeni na ovaj ili onaj način), Verovatno ni ostali Evropljani neće dolaziti. Svim timovima će ovo poslužiti kao sjajan izgovor.

Sa druge strane, i nije izgovor. Neko igraču plaća milione godišnje da bi igrao, a ne da bi se povredio protiv neke Estonije (koja je pukla sa 150 razlike i bez Bogdana u njegovom slučaju).

Kad narod shvati da se patriotizam ne maže na hleb, da se od toga ne živi, da igranje na nekom prvenstvu nije najvažnija stvar na svetu, da se sutra igrača koji upropasti karijeru zbog reprezentacije niko neće sećati... svima će biti lakše.
Valjda će onda i shvatiti zašto Ameri svoje najjače igrače šalju samo na SP i OI, a kvalifikacije i američka prvenstva igraju neki levi likovi.
Oni su zemlja košarke, pa i mi tvrdimo da smo to mi, valjda onda i mi to možemo tako? Ili ne?

Space Jam

pre 5 godina

Bogdan je još uvek jedno veliko dete sa svojih 26 godina. Nije čudo što je na predstavljanju igrača Sakramenta, kada je tek došao u NBA, davao intervju za lokalnu TV stanicu držeći u ruci gejmplejer i igrajući tokom intervjua košarkašku video igricu. To sasvim dovoljno govori o njemu. Svaki posao u životu se mora shvatiti najozbiljnije, da bi se brže napredovalo a to kod Bogdana na žalost nije slučaj. Igrati NBA košarku je jako ozbiljan i odgovoran posao, ali na žalost on to tako ne shvata i zato je i došao još "rovit" posle operacije da igra za Srbiju, ne misleći o mogućim posledicama. Meni ga je zaista žao i nadam se da će ubuduće znati malo zrelije da se postavi, bez obzira na veliku želju Đorđevića i sviju nas da uvek igra za reprezentaciju.

Ja

pre 5 godina

Majstore, brz oporavak. Tebi se desilo u kvalifikacijama, Todorovicu ba treningu, tako da nema pravila.
Sto se tice Jokica i komentara vezanih za njega, zanima sta je bitno za njega, kvalufikacije nisu vazne, evropsko nije vazno, pa sta je vazno, olimpijske igre koje su jednom u 4 godine, ne mora ni njih da igra.

baron

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.
(Kobster, 22. septembar 2018 08:44)

Sta to znaci rizikovao povredu igrajuci za Srbiju?
Sta da se kao G.Hayward povredio u prvoj utakmici NBA lige i propustio celu sezonu?
Povrede su sastavni deo sporta i ne mogu se izbeci neigranjem nekih utakmica.
Koliko igraca nikada nije nastupalo za reprezentaciju, a doziveli su teske povrede i zavrsili karijere. P.Hardaway, Oden, B.Roy...
Ako tako razmisljate, onda, po vama, bolje je da potpisu ugovore i odmah idu u penziju.
Ispada da je igra za reprezentaciju teret, ali kada treba da se pojedini prodaju, onda juris u reprezentaciju. Cini mi se da je i Somborac igrao za repku kada mu je trebala.

Jaran

pre 5 godina

Metropola
Cekaj, igrao je na OI i zamalo da zbog njega dobijemo SAD u grupi. Zar nije tada dao preko 20p njihovim centrima? A propustio je samo EP, ono za koje je 90% vas reklo da osvajamo sa B timom...

Metropola

pre 5 godina

B92 komentatori, nastavite da pljujete po Jokiću zašto nije igrao u ovim beznačajnim mečevima.
(Moljac, 22. septembar 2018 05:41)... prijatelju nije on igrao ni u bitnim i znacajnim mecevima!

aleksandar

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.
(milos, 22. septembar 2018 08:54)idi gledaj fmp

tobi

pre 5 godina

Jokić je shvatio kako funkcioniše surovo doba kapitalizma, patrotizam je skupo koštao milione srba, dosta je bilo glupiranja...
(Delije Čikago, 22. septembar 2018 09:18

Jokić je "sui generis" što bi rekli političari, zlatna koka NBA, da je u rangu Zubca igrao bi i on sigurno

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Pa ti onda igraj za reprezentaciju...
(Janko, 22. septembar 2018 02:28)

Pa sto ne bi igrao? Ima ugovor, obezbeđen je i sa te strane.

Dragan

pre 5 godina

Ovo po svemi sudeci nije nova povreda nastala na utakmici vec stara nije nije sanirana. Isto bi se desilo i u Sakramentu da je ostao. U svakom slucaju, potrebna mu je duza rehabilitacija... ?

Larry

pre 5 godina

Nadam se da će sada nekima biti jasnije zašto ne treba osuđivati igrače ako prvenstveno misle na sebe i svoju karijeru jer bi većina tako i razmišljala. Nadam se samo da će se brzo vratiti na parket.

Slovenija, EU

pre 5 godina

To pre svega losa vest na buducnost reprezentacije Srbije (naravno ako izuzmemo da je to daleko najlosija vest za samog Bogdana), jer ce sad Kingsi imati uvek opravdan razlog da ga vise ne pustaju u reprezentaciju.

Dosta bre

pre 5 godina

Drzi se Bogdane!
A vama kojima smeta kada igrac igra za Srbiju a smeta vam i kada ne igra za Srbiju zelim da umuknete barem do kraja godine.

Kobster

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.

Mladen

pre 5 godina

Branim Divca stalno, ali za ovo bi trebao da dobije otkaz u Sakramentu. Stavio je interese kluba u drugi plan. I dok mogu da shvatim da pusti Bjelicu da igra, ne mogu da shvatim da to isto dozvoli Bogdanovicu koji je imao operaciju istog kolena pre par meseci. I umesto da Bogdan bude u Sakramentu pod budnim okom fizioterapeuta i klupskih lekara on igra i ugrozi i svoju sezonu i sezonu kluba. Stvarno neodgovorno.

milos

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.

samo da kazem...

pre 5 godina

Vrhunski sport nije više ono što je bio. To je sada biznis. Mislim da ga sledeći put neće pustiti da igra za reprezentaciju.

mls

pre 5 godina

Znaci ne da mi je krivo, nego... Mozda zvuci bezveze (krivo bi mi bilo i zbog bilo koga naseg igraca), ali odmah sam pomislio pa kud bas Bogdan! Ovo ce verovatno biti kraj za nase igrace iz NBA za reprezentaciju pogotovo za ovakve utakmice poput kvalifikacija.

mozda nekad

pre 5 godina

eh steta, svakako, o tome se radi kad pricamo o nedolasku igraca iz nba. niko ne moze da im zabrani, samo mogu da ih uslove. da ne bi dolazilo do ovoga. nije Bogdan hteo da se povredi ali sta oni imaju sad od toga?

jevta

pre 5 godina

Brz oporovak majstore!!! I od danas hocemo redovne izvestaje o Bogdanovom stanju, a ne svakodnevne promocije prevrtaca guma!!! Bogdan je nacionalni ponos!!!

zoran

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.

realno

pre 5 godina

I eto, sta da se to desi Jokicu na nebitnoj utakmici protiv Gruzije?
Evo ja cu vam reci - Niko ga iz saveza ne bi nazvao. Sve bi bolelo uvo, kao hvala ti majstore, brz oporavak itd.

djoka

pre 5 godina

Nažalost to bi bilo to od njegove NBA karijere. Propustiće početak sezone, obnovio je povredu koju je navodno izlečio što je znak da je to sve ozbiljnije nego što izgleda a NBA ne čeka nikoga. Grejaće klupu još sezonu, dve i nazad u Evropu što ne mora da bude loše.

Rex

pre 5 godina

Cuvaj se Boca, imas jos godina karijere ispred sebe. Ne daj se bratino! Sada treba svima da bude jasno zasto je vazno praviti igrace jer i sadasnja generacija iz repke polako odlazi. Teo, Macvan itd. Zagorac, Marinkovic, Dobric, Davidovac itd treba da eksplodiraju ove godine u ABA, azatim Pecar,, Siman, Radanov

tocka

pre 5 godina

Haos. Tek sad niko neće igrati za reprezentaciju.
Bogdan se izgleda baš preopteretio, izgoreo čovek od želje da sve postigne.
Želim mu brz oporavak.

Kobster

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.

Dosta bre

pre 5 godina

Drzi se Bogdane!
A vama kojima smeta kada igrac igra za Srbiju a smeta vam i kada ne igra za Srbiju zelim da umuknete barem do kraja godine.

Slovenija, EU

pre 5 godina

To pre svega losa vest na buducnost reprezentacije Srbije (naravno ako izuzmemo da je to daleko najlosija vest za samog Bogdana), jer ce sad Kingsi imati uvek opravdan razlog da ga vise ne pustaju u reprezentaciju.

Mladen

pre 5 godina

Branim Divca stalno, ali za ovo bi trebao da dobije otkaz u Sakramentu. Stavio je interese kluba u drugi plan. I dok mogu da shvatim da pusti Bjelicu da igra, ne mogu da shvatim da to isto dozvoli Bogdanovicu koji je imao operaciju istog kolena pre par meseci. I umesto da Bogdan bude u Sakramentu pod budnim okom fizioterapeuta i klupskih lekara on igra i ugrozi i svoju sezonu i sezonu kluba. Stvarno neodgovorno.

realno

pre 5 godina

I eto, sta da se to desi Jokicu na nebitnoj utakmici protiv Gruzije?
Evo ja cu vam reci - Niko ga iz saveza ne bi nazvao. Sve bi bolelo uvo, kao hvala ti majstore, brz oporavak itd.

mls

pre 5 godina

Znaci ne da mi je krivo, nego... Mozda zvuci bezveze (krivo bi mi bilo i zbog bilo koga naseg igraca), ali odmah sam pomislio pa kud bas Bogdan! Ovo ce verovatno biti kraj za nase igrace iz NBA za reprezentaciju pogotovo za ovakve utakmice poput kvalifikacija.

zoran

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.

tocka

pre 5 godina

Haos. Tek sad niko neće igrati za reprezentaciju.
Bogdan se izgleda baš preopteretio, izgoreo čovek od želje da sve postigne.
Želim mu brz oporavak.

Larry

pre 5 godina

Nadam se da će sada nekima biti jasnije zašto ne treba osuđivati igrače ako prvenstveno misle na sebe i svoju karijeru jer bi većina tako i razmišljala. Nadam se samo da će se brzo vratiti na parket.

milos

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.

Dragan

pre 5 godina

Ovo po svemi sudeci nije nova povreda nastala na utakmici vec stara nije nije sanirana. Isto bi se desilo i u Sakramentu da je ostao. U svakom slucaju, potrebna mu je duza rehabilitacija... ?

mozda nekad

pre 5 godina

eh steta, svakako, o tome se radi kad pricamo o nedolasku igraca iz nba. niko ne moze da im zabrani, samo mogu da ih uslove. da ne bi dolazilo do ovoga. nije Bogdan hteo da se povredi ali sta oni imaju sad od toga?

samo da kazem...

pre 5 godina

Vrhunski sport nije više ono što je bio. To je sada biznis. Mislim da ga sledeći put neće pustiti da igra za reprezentaciju.

Rex

pre 5 godina

Cuvaj se Boca, imas jos godina karijere ispred sebe. Ne daj se bratino! Sada treba svima da bude jasno zasto je vazno praviti igrace jer i sadasnja generacija iz repke polako odlazi. Teo, Macvan itd. Zagorac, Marinkovic, Dobric, Davidovac itd treba da eksplodiraju ove godine u ABA, azatim Pecar,, Siman, Radanov

jevta

pre 5 godina

Brz oporovak majstore!!! I od danas hocemo redovne izvestaje o Bogdanovom stanju, a ne svakodnevne promocije prevrtaca guma!!! Bogdan je nacionalni ponos!!!

djoka

pre 5 godina

Nažalost to bi bilo to od njegove NBA karijere. Propustiće početak sezone, obnovio je povredu koju je navodno izlečio što je znak da je to sve ozbiljnije nego što izgleda a NBA ne čeka nikoga. Grejaće klupu još sezonu, dve i nazad u Evropu što ne mora da bude loše.

Powerslave

pre 5 godina

Sad ne da neće više dolaziti na ove kvalifikacije (doduše, sad svakako i ne može) i slične nižerazredne utakmice nego neće ni ostali naši (a ionako su bili sprečeni na ovaj ili onaj način), Verovatno ni ostali Evropljani neće dolaziti. Svim timovima će ovo poslužiti kao sjajan izgovor.

Sa druge strane, i nije izgovor. Neko igraču plaća milione godišnje da bi igrao, a ne da bi se povredio protiv neke Estonije (koja je pukla sa 150 razlike i bez Bogdana u njegovom slučaju).

Kad narod shvati da se patriotizam ne maže na hleb, da se od toga ne živi, da igranje na nekom prvenstvu nije najvažnija stvar na svetu, da se sutra igrača koji upropasti karijeru zbog reprezentacije niko neće sećati... svima će biti lakše.
Valjda će onda i shvatiti zašto Ameri svoje najjače igrače šalju samo na SP i OI, a kvalifikacije i američka prvenstva igraju neki levi likovi.
Oni su zemlja košarke, pa i mi tvrdimo da smo to mi, valjda onda i mi to možemo tako? Ili ne?

Pera

pre 5 godina

Ove kfalifikacije su totalno besmislene, nepotrebne, verovatno posledica svadja u kosarkaskim vrhovima.
Bogdanu svaka cast, ali, sta je rezultat njegovog zrtvovanja:
utakmicu koju je igrao smo izgubili
utakmicu koju nije smo dobii
pogorsao je povredu, nova operacija
upropastio je telu preko potreban odmor
otezao je situciju Bjelici, koji bi sigurno bolje startovao u novom timu uz njega
otezao je situaciju Divcu, koji ga je pustio
Dakle, bolje da se lepo odmarao, a prosli bi i bez njega
Zelim mu brz oporavak.

Metropola

pre 5 godina

B92 komentatori, nastavite da pljujete po Jokiću zašto nije igrao u ovim beznačajnim mečevima.
(Moljac, 22. septembar 2018 05:41)... prijatelju nije on igrao ni u bitnim i znacajnim mecevima!

Space Jam

pre 5 godina

Bogdan je još uvek jedno veliko dete sa svojih 26 godina. Nije čudo što je na predstavljanju igrača Sakramenta, kada je tek došao u NBA, davao intervju za lokalnu TV stanicu držeći u ruci gejmplejer i igrajući tokom intervjua košarkašku video igricu. To sasvim dovoljno govori o njemu. Svaki posao u životu se mora shvatiti najozbiljnije, da bi se brže napredovalo a to kod Bogdana na žalost nije slučaj. Igrati NBA košarku je jako ozbiljan i odgovoran posao, ali na žalost on to tako ne shvata i zato je i došao još "rovit" posle operacije da igra za Srbiju, ne misleći o mogućim posledicama. Meni ga je zaista žao i nadam se da će ubuduće znati malo zrelije da se postavi, bez obzira na veliku želju Đorđevića i sviju nas da uvek igra za reprezentaciju.

SrbEUin

pre 5 godina

Svi koji se malo razumeju u ovaj sport znaju zato NBA klubovi brane igračima utakmice u ovom terminu. NBA sezona počinje posle 15.10. i igrači jo nisu u punom treningu, već tek na početku priprema. To je najgora faza priprema u kojoj su povećani napori VRLO RIZIČNI.
Dodatna neozbiljnost Vlada je to što nije ispoštovao neophodni rok za oporavak posle operacije kolena. Vrv nisu ni konsultovali doktora, već je Bogi rekao ma sve je OK, ja sam ko nov...
Koleno je najopterećeni zglob za košarkaše, i kad jednom dođe do povrede, mora se apsolutno ozbiljno shvatiti. Milion primera: skoro Rouz, Krstić, Luka, sada Mačvan... Nema povratka na staro nikad. Može samo dugi oporavak, lagani povratak i igra sa bandažem sa sporim, postepenim povratkom u top napore. Micić, Gagi i Leo su propustili 8 meseci, pa tek posle godinu dana igre povratili formu.
Druga situacija je sa Evropskim klubovima, tu su igrači već u zavrnoj fazi priprema, i spremni su za napore. To što Jokić, Teo i Bobi ne igraju je razumno. Koliko neko u rekreativnoj fazi priprema može da podnese vrh napore?
To što igraše Bogi i Bjeli je nerazumni rizik.

tobi

pre 5 godina

Jokić je shvatio kako funkcioniše surovo doba kapitalizma, patrotizam je skupo koštao milione srba, dosta je bilo glupiranja...
(Delije Čikago, 22. septembar 2018 09:18

Jokić je "sui generis" što bi rekli političari, zlatna koka NBA, da je u rangu Zubca igrao bi i on sigurno

aleksandar

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.
(milos, 22. septembar 2018 08:54)idi gledaj fmp

Jaran

pre 5 godina

Metropola
Cekaj, igrao je na OI i zamalo da zbog njega dobijemo SAD u grupi. Zar nije tada dao preko 20p njihovim centrima? A propustio je samo EP, ono za koje je 90% vas reklo da osvajamo sa B timom...

marko

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 22. septembar 2018 05:16)

Da bi dosao na OI, on mora da trenira i igra, bude medju najboljima.
Ako trenira i igra postoji uvek sansa da se povredi.
Povrede su sastavni deo kosarke, ne mozes biti najbolji ako razmisljas da se sacuvas od povreda. U sportu je potrebno i srece, a Bogdan je ovoga puta nije imao nazalost.
Van svake pameti je osudjivati igraca sto je izabrao da igra kvalifikacije, a bodriti onog koji prevrce traktorske gume i davi se u Coca-Coli.
Bogdan je dobar decko, zelim mu brz oporavak.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Pa ti onda igraj za reprezentaciju...
(Janko, 22. septembar 2018 02:28)

Pa sto ne bi igrao? Ima ugovor, obezbeđen je i sa te strane.

baron

pre 5 godina

mozda nekim ,,patrijotama" sada bude jasnije zasto Jokic i ostali iz Amerike nisu igrali za reprezentaciju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sn, 22. septembar 2018 06:57)

Nebitno je da li je Bogdan igrao za reprezentaciju ili Sacramento, povredio je koleno igrajuci kosarku.
Povrede se ne mogu spreciti neigranjem za reprezentaciju.
G.Hayword je slomio nogu na prvoj NBA utakmici.Mnogi koji nikada nisu nastupali u reprezentaciji su doziveli povrede, i par utakmica vise u sezoni onima koji ne igraju playoff, poput Bjelice, Bogdana, Jokica ne stoji velikog truda, ako vole kosarku.
P.Gasol, inace jedan od najboljih evropskih centara, odigra celu sezonu, playoff za La Lakerse, osvoji prsten, a zatim dodje i osvoji sa Spanijom zlato.
Nista mu nije tesko, ni njemu, ni Novickom.
Ali koliko je to daleko doslo, da ljudi sada razmisljaju o reprezentaciji kao teretu, necim nebitnim.
Kada je potrebno da se prodaju, svi hoce u reprezentaciju.
Neko ce reci kako Bogdan nema nista od toga sto igra za reprezentaciju, to je mozda tacno, ali sta ima bilo ko od nas ovde od Jokica?

baron

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.
(Kobster, 22. septembar 2018 08:44)

Sta to znaci rizikovao povredu igrajuci za Srbiju?
Sta da se kao G.Hayward povredio u prvoj utakmici NBA lige i propustio celu sezonu?
Povrede su sastavni deo sporta i ne mogu se izbeci neigranjem nekih utakmica.
Koliko igraca nikada nije nastupalo za reprezentaciju, a doziveli su teske povrede i zavrsili karijere. P.Hardaway, Oden, B.Roy...
Ako tako razmisljate, onda, po vama, bolje je da potpisu ugovore i odmah idu u penziju.
Ispada da je igra za reprezentaciju teret, ali kada treba da se pojedini prodaju, onda juris u reprezentaciju. Cini mi se da je i Somborac igrao za repku kada mu je trebala.

Ja

pre 5 godina

Majstore, brz oporavak. Tebi se desilo u kvalifikacijama, Todorovicu ba treningu, tako da nema pravila.
Sto se tice Jokica i komentara vezanih za njega, zanima sta je bitno za njega, kvalufikacije nisu vazne, evropsko nije vazno, pa sta je vazno, olimpijske igre koje su jednom u 4 godine, ne mora ni njih da igra.

Saakluda

pre 5 godina

#Space Jam

Decko, sada si se namlatio gluposti!
Na predstavljanju za lokalnu Sacramento tv stanicu su svi igraci igrali tu kosarkasku igricu! Razumes?!

Svi do jednog! Tako je bilo organizovano.

Druga je stvar to sto je on dao 123 poena koju godinu pre predstavljanja.

vlado

pre 5 godina

Evo obozavalaca lika i dela "Individualnog" kosarkasa da komentarisu: "Jesmo vam rekli? A sta da se nas gumar tako povredio igrajuci neku "besmislenu" kvalifikacionu utakmicu i time ugrozio svoje buduce nastupe za reprezentaciju? Jer videcete vi ima on jos deset godina da igra samo da zaradi jos 300.000.000 super-max... fuj. Niste izgleda nikada ni potrcali u zivotu posteno a solite pamet. Bogdan se nije povredio, Bogdanu prethodna operacija ocigledno nije odradjena kako treba, i da nije igrao ovu kvalifikacionu utakmicu ovo bi mu se dogodilo verovatno na prvoj ili drugoj probnoj utakmici ili na samom pocetku sezone. Dalje, Bogdan nije igrao na svoju ruku. Imao je dopustenje od klupskih lekara da trenira punom snagom i igra kosarku 5-5. Za ljude koji prate Lonzo Bol je posle proslogodisnje skracene sezone tek pre neki dan dobio dozvolu da igra 5-5. Gordom Hejvard jos nije, a mislim da je jedan bek All Star kalibra (igra za Finiks i preziva se Buker) operisao skoro saku i propustice prvi deo sezone. Da, jeste septembar malo gadan za pro kosarkase, tek se izlazi iz priprema. Teske ruke, teske noge, ali na prste jedne ruke mozete prebrojati igrace koji su se tada povredjivali, pogotovo ovako bez kontakta. Jer su igraci u tom periodu tako fizicki "naspanovani" da im treba samo 5-6 utakmica da malo razbiju kamenje u rukama i nogama i da bez problema izdrze celu sezonu, ukoliko su se spremili kako treba, a Bogdan sigurno jeste. Brz oporavak Bogi.

Mladen

pre 5 godina

Branim Divca stalno, ali za ovo bi trebao da dobije otkaz u Sakramentu. Stavio je interese kluba u drugi plan. I dok mogu da shvatim da pusti Bjelicu da igra, ne mogu da shvatim da to isto dozvoli Bogdanovicu koji je imao operaciju istog kolena pre par meseci. I umesto da Bogdan bude u Sakramentu pod budnim okom fizioterapeuta i klupskih lekara on igra i ugrozi i svoju sezonu i sezonu kluba. Stvarno neodgovorno.

jevta

pre 5 godina

Brz oporovak majstore!!! I od danas hocemo redovne izvestaje o Bogdanovom stanju, a ne svakodnevne promocije prevrtaca guma!!! Bogdan je nacionalni ponos!!!

djoka

pre 5 godina

Nažalost to bi bilo to od njegove NBA karijere. Propustiće početak sezone, obnovio je povredu koju je navodno izlečio što je znak da je to sve ozbiljnije nego što izgleda a NBA ne čeka nikoga. Grejaće klupu još sezonu, dve i nazad u Evropu što ne mora da bude loše.

Kobster

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.

milos

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.

aleksandar

pre 5 godina

Propusta pocetak najvaznije sezone u karijieri zbog ne bitne utakmice koju bi dobili sa C timom. Jokic je jedini sa mozgom, zato je napredavo vise od svih.
(milos, 22. septembar 2018 08:54)idi gledaj fmp

zoran

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.

marko

pre 5 godina

Odmor, odmor, nije Jokic lud. Ako igras za tastautura navijace, besne klince od 15 godina, ovo je neminovno. Vodi racuna o sebi, dodji na OI jednom u 4 godine i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoran, 22. septembar 2018 05:16)

Da bi dosao na OI, on mora da trenira i igra, bude medju najboljima.
Ako trenira i igra postoji uvek sansa da se povredi.
Povrede su sastavni deo kosarke, ne mozes biti najbolji ako razmisljas da se sacuvas od povreda. U sportu je potrebno i srece, a Bogdan je ovoga puta nije imao nazalost.
Van svake pameti je osudjivati igraca sto je izabrao da igra kvalifikacije, a bodriti onog koji prevrce traktorske gume i davi se u Coca-Coli.
Bogdan je dobar decko, zelim mu brz oporavak.

Metropola

pre 5 godina

B92 komentatori, nastavite da pljujete po Jokiću zašto nije igrao u ovim beznačajnim mečevima.
(Moljac, 22. septembar 2018 05:41)... prijatelju nije on igrao ni u bitnim i znacajnim mecevima!

realno

pre 5 godina

I eto, sta da se to desi Jokicu na nebitnoj utakmici protiv Gruzije?
Evo ja cu vam reci - Niko ga iz saveza ne bi nazvao. Sve bi bolelo uvo, kao hvala ti majstore, brz oporavak itd.

baron

pre 5 godina

mozda nekim ,,patrijotama" sada bude jasnije zasto Jokic i ostali iz Amerike nisu igrali za reprezentaciju
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sn, 22. septembar 2018 06:57)

Nebitno je da li je Bogdan igrao za reprezentaciju ili Sacramento, povredio je koleno igrajuci kosarku.
Povrede se ne mogu spreciti neigranjem za reprezentaciju.
G.Hayword je slomio nogu na prvoj NBA utakmici.Mnogi koji nikada nisu nastupali u reprezentaciji su doziveli povrede, i par utakmica vise u sezoni onima koji ne igraju playoff, poput Bjelice, Bogdana, Jokica ne stoji velikog truda, ako vole kosarku.
P.Gasol, inace jedan od najboljih evropskih centara, odigra celu sezonu, playoff za La Lakerse, osvoji prsten, a zatim dodje i osvoji sa Spanijom zlato.
Nista mu nije tesko, ni njemu, ni Novickom.
Ali koliko je to daleko doslo, da ljudi sada razmisljaju o reprezentaciji kao teretu, necim nebitnim.
Kada je potrebno da se prodaju, svi hoce u reprezentaciju.
Neko ce reci kako Bogdan nema nista od toga sto igra za reprezentaciju, to je mozda tacno, ali sta ima bilo ko od nas ovde od Jokica?

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Pa ti onda igraj za reprezentaciju...
(Janko, 22. septembar 2018 02:28)

Pa sto ne bi igrao? Ima ugovor, obezbeđen je i sa te strane.

baron

pre 5 godina

Svaka cast Bogdanu sto je rizikovao povredu igrajuci za Srbiju. Ja ne mogu osudjivati Jokica sto ne igra, zato sto verovatno 90% nas ne bi igralo na njegovom mestu. Ali zato skidam kapu Bogdanovicu, koji je pokazao velicinu.
(Kobster, 22. septembar 2018 08:44)

Sta to znaci rizikovao povredu igrajuci za Srbiju?
Sta da se kao G.Hayward povredio u prvoj utakmici NBA lige i propustio celu sezonu?
Povrede su sastavni deo sporta i ne mogu se izbeci neigranjem nekih utakmica.
Koliko igraca nikada nije nastupalo za reprezentaciju, a doziveli su teske povrede i zavrsili karijere. P.Hardaway, Oden, B.Roy...
Ako tako razmisljate, onda, po vama, bolje je da potpisu ugovore i odmah idu u penziju.
Ispada da je igra za reprezentaciju teret, ali kada treba da se pojedini prodaju, onda juris u reprezentaciju. Cini mi se da je i Somborac igrao za repku kada mu je trebala.

Dragan

pre 5 godina

Ovo po svemi sudeci nije nova povreda nastala na utakmici vec stara nije nije sanirana. Isto bi se desilo i u Sakramentu da je ostao. U svakom slucaju, potrebna mu je duza rehabilitacija... ?

Ja

pre 5 godina

Majstore, brz oporavak. Tebi se desilo u kvalifikacijama, Todorovicu ba treningu, tako da nema pravila.
Sto se tice Jokica i komentara vezanih za njega, zanima sta je bitno za njega, kvalufikacije nisu vazne, evropsko nije vazno, pa sta je vazno, olimpijske igre koje su jednom u 4 godine, ne mora ni njih da igra.

Dosta bre

pre 5 godina

Drzi se Bogdane!
A vama kojima smeta kada igrac igra za Srbiju a smeta vam i kada ne igra za Srbiju zelim da umuknete barem do kraja godine.

Larry

pre 5 godina

Nadam se da će sada nekima biti jasnije zašto ne treba osuđivati igrače ako prvenstveno misle na sebe i svoju karijeru jer bi većina tako i razmišljala. Nadam se samo da će se brzo vratiti na parket.

Slovenija, EU

pre 5 godina

To pre svega losa vest na buducnost reprezentacije Srbije (naravno ako izuzmemo da je to daleko najlosija vest za samog Bogdana), jer ce sad Kingsi imati uvek opravdan razlog da ga vise ne pustaju u reprezentaciju.

tobi

pre 5 godina

Jokić je shvatio kako funkcioniše surovo doba kapitalizma, patrotizam je skupo koštao milione srba, dosta je bilo glupiranja...
(Delije Čikago, 22. septembar 2018 09:18

Jokić je "sui generis" što bi rekli političari, zlatna koka NBA, da je u rangu Zubca igrao bi i on sigurno

Space Jam

pre 5 godina

Bogdan je još uvek jedno veliko dete sa svojih 26 godina. Nije čudo što je na predstavljanju igrača Sakramenta, kada je tek došao u NBA, davao intervju za lokalnu TV stanicu držeći u ruci gejmplejer i igrajući tokom intervjua košarkašku video igricu. To sasvim dovoljno govori o njemu. Svaki posao u životu se mora shvatiti najozbiljnije, da bi se brže napredovalo a to kod Bogdana na žalost nije slučaj. Igrati NBA košarku je jako ozbiljan i odgovoran posao, ali na žalost on to tako ne shvata i zato je i došao još "rovit" posle operacije da igra za Srbiju, ne misleći o mogućim posledicama. Meni ga je zaista žao i nadam se da će ubuduće znati malo zrelije da se postavi, bez obzira na veliku želju Đorđevića i sviju nas da uvek igra za reprezentaciju.

Rex

pre 5 godina

Cuvaj se Boca, imas jos godina karijere ispred sebe. Ne daj se bratino! Sada treba svima da bude jasno zasto je vazno praviti igrace jer i sadasnja generacija iz repke polako odlazi. Teo, Macvan itd. Zagorac, Marinkovic, Dobric, Davidovac itd treba da eksplodiraju ove godine u ABA, azatim Pecar,, Siman, Radanov

Jaran

pre 5 godina

Metropola
Cekaj, igrao je na OI i zamalo da zbog njega dobijemo SAD u grupi. Zar nije tada dao preko 20p njihovim centrima? A propustio je samo EP, ono za koje je 90% vas reklo da osvajamo sa B timom...

Powerslave

pre 5 godina

Sad ne da neće više dolaziti na ove kvalifikacije (doduše, sad svakako i ne može) i slične nižerazredne utakmice nego neće ni ostali naši (a ionako su bili sprečeni na ovaj ili onaj način), Verovatno ni ostali Evropljani neće dolaziti. Svim timovima će ovo poslužiti kao sjajan izgovor.

Sa druge strane, i nije izgovor. Neko igraču plaća milione godišnje da bi igrao, a ne da bi se povredio protiv neke Estonije (koja je pukla sa 150 razlike i bez Bogdana u njegovom slučaju).

Kad narod shvati da se patriotizam ne maže na hleb, da se od toga ne živi, da igranje na nekom prvenstvu nije najvažnija stvar na svetu, da se sutra igrača koji upropasti karijeru zbog reprezentacije niko neće sećati... svima će biti lakše.
Valjda će onda i shvatiti zašto Ameri svoje najjače igrače šalju samo na SP i OI, a kvalifikacije i američka prvenstva igraju neki levi likovi.
Oni su zemlja košarke, pa i mi tvrdimo da smo to mi, valjda onda i mi to možemo tako? Ili ne?

mozda nekad

pre 5 godina

eh steta, svakako, o tome se radi kad pricamo o nedolasku igraca iz nba. niko ne moze da im zabrani, samo mogu da ih uslove. da ne bi dolazilo do ovoga. nije Bogdan hteo da se povredi ali sta oni imaju sad od toga?

mls

pre 5 godina

Znaci ne da mi je krivo, nego... Mozda zvuci bezveze (krivo bi mi bilo i zbog bilo koga naseg igraca), ali odmah sam pomislio pa kud bas Bogdan! Ovo ce verovatno biti kraj za nase igrace iz NBA za reprezentaciju pogotovo za ovakve utakmice poput kvalifikacija.

tocka

pre 5 godina

Haos. Tek sad niko neće igrati za reprezentaciju.
Bogdan se izgleda baš preopteretio, izgoreo čovek od želje da sve postigne.
Želim mu brz oporavak.

SrbEUin

pre 5 godina

Svi koji se malo razumeju u ovaj sport znaju zato NBA klubovi brane igračima utakmice u ovom terminu. NBA sezona počinje posle 15.10. i igrači jo nisu u punom treningu, već tek na početku priprema. To je najgora faza priprema u kojoj su povećani napori VRLO RIZIČNI.
Dodatna neozbiljnost Vlada je to što nije ispoštovao neophodni rok za oporavak posle operacije kolena. Vrv nisu ni konsultovali doktora, već je Bogi rekao ma sve je OK, ja sam ko nov...
Koleno je najopterećeni zglob za košarkaše, i kad jednom dođe do povrede, mora se apsolutno ozbiljno shvatiti. Milion primera: skoro Rouz, Krstić, Luka, sada Mačvan... Nema povratka na staro nikad. Može samo dugi oporavak, lagani povratak i igra sa bandažem sa sporim, postepenim povratkom u top napore. Micić, Gagi i Leo su propustili 8 meseci, pa tek posle godinu dana igre povratili formu.
Druga situacija je sa Evropskim klubovima, tu su igrači već u zavrnoj fazi priprema, i spremni su za napore. To što Jokić, Teo i Bobi ne igraju je razumno. Koliko neko u rekreativnoj fazi priprema može da podnese vrh napore?
To što igraše Bogi i Bjeli je nerazumni rizik.

Pera

pre 5 godina

Ove kfalifikacije su totalno besmislene, nepotrebne, verovatno posledica svadja u kosarkaskim vrhovima.
Bogdanu svaka cast, ali, sta je rezultat njegovog zrtvovanja:
utakmicu koju je igrao smo izgubili
utakmicu koju nije smo dobii
pogorsao je povredu, nova operacija
upropastio je telu preko potreban odmor
otezao je situciju Bjelici, koji bi sigurno bolje startovao u novom timu uz njega
otezao je situaciju Divcu, koji ga je pustio
Dakle, bolje da se lepo odmarao, a prosli bi i bez njega
Zelim mu brz oporavak.

Saakluda

pre 5 godina

#Space Jam

Decko, sada si se namlatio gluposti!
Na predstavljanju za lokalnu Sacramento tv stanicu su svi igraci igrali tu kosarkasku igricu! Razumes?!

Svi do jednog! Tako je bilo organizovano.

Druga je stvar to sto je on dao 123 poena koju godinu pre predstavljanja.

samo da kazem...

pre 5 godina

Vrhunski sport nije više ono što je bio. To je sada biznis. Mislim da ga sledeći put neće pustiti da igra za reprezentaciju.

vlado

pre 5 godina

Evo obozavalaca lika i dela "Individualnog" kosarkasa da komentarisu: "Jesmo vam rekli? A sta da se nas gumar tako povredio igrajuci neku "besmislenu" kvalifikacionu utakmicu i time ugrozio svoje buduce nastupe za reprezentaciju? Jer videcete vi ima on jos deset godina da igra samo da zaradi jos 300.000.000 super-max... fuj. Niste izgleda nikada ni potrcali u zivotu posteno a solite pamet. Bogdan se nije povredio, Bogdanu prethodna operacija ocigledno nije odradjena kako treba, i da nije igrao ovu kvalifikacionu utakmicu ovo bi mu se dogodilo verovatno na prvoj ili drugoj probnoj utakmici ili na samom pocetku sezone. Dalje, Bogdan nije igrao na svoju ruku. Imao je dopustenje od klupskih lekara da trenira punom snagom i igra kosarku 5-5. Za ljude koji prate Lonzo Bol je posle proslogodisnje skracene sezone tek pre neki dan dobio dozvolu da igra 5-5. Gordom Hejvard jos nije, a mislim da je jedan bek All Star kalibra (igra za Finiks i preziva se Buker) operisao skoro saku i propustice prvi deo sezone. Da, jeste septembar malo gadan za pro kosarkase, tek se izlazi iz priprema. Teske ruke, teske noge, ali na prste jedne ruke mozete prebrojati igrace koji su se tada povredjivali, pogotovo ovako bez kontakta. Jer su igraci u tom periodu tako fizicki "naspanovani" da im treba samo 5-6 utakmica da malo razbiju kamenje u rukama i nogama i da bez problema izdrze celu sezonu, ukoliko su se spremili kako treba, a Bogdan sigurno jeste. Brz oporavak Bogi.